PDA

View Full Version : Ata Sporumuz GÜreŞ

lionking
27-09-2006, 17:53
Grekoromende dünya şampiyon olduk

27.09.2006 12:20

Çin'in Guangzhou kentinde düzenlenen Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda Türkiye tarihinde ilk kez grekoromen stilde takım halinde dünya şampiyonluğuna ulaşmayı garantiledi.

Şampiyonanın ilk 2 gününde 84 kiloda gümüş madalya kazanan Nazmi Avluca ile 9, bronz madalya alan Hamza Yerlikaya ve Bünyamin Emik ile 8'er ve dünya beşincisi olan Şeref Eroğlu ile 6 puan alarak 31 puan toplayan Türk Milli Takımı, bugün de 120 kiloda İsmail Güzel'in üçüncülük-beşincilik müsabakasına çıkma hakkını kazanmasıyla en az 6 puan daha alarak toplamda 37 puana ulaşmayı ve takım halinde dünya şampiyonu olmayı garantiledi.

Şampiyonada bugün sabah seansında Gürcü ve ABD'li rakiplerini yendikten sonra Kübalı sporcuya mağlup olan 120 kiloda İsmail Güzel, akşam seansında repesaj mücadelesinde Çinli Liu Hao'yu ilk periyotta 4-0 öndeyken 1 dakika 22 saniyede tuşla yenmeyi başardı ve Macar Mihaly Deak-Bardos ile bronz madalya mücadelesi yapma hakkını elde etti.

Güzel, bu müsabakayı da kazandığı taktirde milli takıma 8 puan kazandıracak ve Türkiye, takım halinde dünya şampiyonluğuna 39 puanla ulaşacak.

İsmail Güzel, müsabakayı kaybetse dahi dünya beşincisi olarak milli takıma 6 puan kazandıracak ve Türkiye, 37 puanla dünya şampiyonu olacak.

pinky
29-09-2006, 00:51
Çin'in Guangzhou kentinde düzenlenen Dünya
Greko-Romen Güreş Şampiyonası sona erdi.
Greko-Romen Güreş milli takımımız bu seneki
başarılarına bir yenisini daha ekleyerek
bu şampiyonada tarihinde ilk kez takim halinde
Dünya Şampiyonu olarak tarihe geçti.

GREKO-ROMENDE ZİRVE TÜRKLERE AİT....

Dünya şampiyonasında Şampiyonanın ilk 2 gününde 84 kiloda gümüş madalya kazanan Nazmi Avluca ile 9, bronz madalya alan Hamza Yerlikaya ve Bünyamin Emik ile 8'er ve dünya beşincisi olan Şeref Eroğlu ile 6 puan alarak 31 puan toplayan Türk Milli Takımı, 120 kiloda İsmail Güzel'in bronz madalya almasıyla toplamda 39 puan toplayarak tarihinde ilk kez takım halinde Dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Ülke sıralaması şöyle gerçekleşti.

1. TÜRKİYE 39 puan
2. Rusya 34 puan
3. ABD 32 puan

pinky
29-09-2006, 01:00
http://img101.imageshack.us/img101/1694/adszst1.jpg (http://img101.imageshack.us/my.php?image=adszst1.jpg)

pinky
29-09-2006, 01:18
Eskiden Grekoromen bize ters gelirdi. Dünya serbest güreşin oyunları bizden öğrendi. Biz grekoyu onlardan öğrendik ve onları geçtik. Bütün bunlar bana ters geliyor. Biz serbestte de şampiyon olmalıyız. Bence sorun idarecilerle başlıyor.
Seyrettiğim güreşcilerden bazıları:
Gazanfer Bilge, Yaşar Doğu, Celal Atik, Nasuh Akar, Muharrem Candaş, Ali Yücel, Mersinli Ahmet, Ali Kaya, Muharrem Candaş, Mustafa Çakmak ve şu an aklıma gelmeyen diğerleri hepsi efsane.

bourbon
29-09-2006, 01:49
greko cok tersdı gercekten bıze..cok zor bir teknık...
hıc bır musabakayı ızleyemedım..
ınsallah tekrarını verırler macların..

BOZOK
29-09-2006, 01:57
basarilarinin dayim olmasini dilerim

pinky
01-10-2006, 13:20
Dünya Serbest Güreş Şampiyonasını hiç madalya alamadan tamamladık.

pinky
31-10-2006, 15:22
Aztv de Canlı güreş müsabakaları var

pinky
31-10-2006, 15:30
BAKÜ - BAKÜ (A.A) ? 30.10.2006 Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bugün başlayan 24. Dünya Ordulararası Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde, Türk sporcular 1 altın ve 1 gümüş madalya kazandı. Grekoromen stilde mindere çıkan 120 kiloda Yekta Yılmaz Gül, finalde karşılaştığı Polonyalı rakibini yenerek altın madalya kazandı. Diğer Türk sporcusu 55 kiloda Bayram Özdemir ise Azeri rakibine yenilerek gümüş madalyayla yetinmek zorunda kaldı.

pinky
03-11-2006, 11:06
ANTALYA - Antalya'da düzenlenen 1. Dünya Sambo Güreşi Şampiyonası'nda Türkiye, erkeklerde 3 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya alarak takım halinde Dünya Şampiyonu oldu.
A.A.

pinky
03-11-2006, 11:12
TÜRKİYE, SERBEST STİLDE TAKIM SIRALAMASINDA 3. OLDU

BAKÜ (A.A) 02.11.2006 Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılan 24. Dünya Ordulararası Güreş Şampiyonası, bugün yapılan serbest stil müsabakalarıyla sona erdi. Türkiye, serbest stil takım sıralamasında 3. oldu.

pinky
03-11-2006, 11:29
ANTALYA - Antalya'da düzenlenen 1. Dünya Sambo Güreşi Şampiyonası'nda Türkiye, erkeklerde 3 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya alarak takım halinde Dünya Şampiyonu oldu.
A.A.

Sambo (Rusça: Cамбо) veya Sombo, Sovyetler Birliği'nde geliştirilmiş modern bir savaş sanatı, mücadele sporu ve kendini koruma sistemi.

Sambo kelimesi "Silahsız kendini savunma" anlamına gelen Rusça'daki Сaмозащита без оружия (Samazaşita bez orujiya) ifadesinin kısaltılmışıdır.

Uluslararası Güreş Stilleri Birliği'ne (FILA) göre Sambo günümüzde uygulanan Greko-Romen güreşi, Serbest stil güreş ve Judo ile birlikte uluslararası düzeyde uygulanan amatör müsabaka güreşlerinden biridir.

Sambo Sporu (Borba Sambo): Amatör güreş veya Judo'ya benzemektedir. Müsabaka Judo'da olduğu gibidir fakat kurallar ve üniformada bazı farklılıklar gösterir. Judo'dan farklı olarak Sambo tüm ayak kilitlerine izin verir.

Kendini koruma sistemi olarak Sambo: Aikijutsu, Jujitsu veya Aikido'ya benzemekte ve hem silahlı hem de silahsız saldırganların ataklarına karşı bir kendini koruma uygulamasıdır.

Dövüş Sambo (Rusça: Boyevoye Sambo): Askeri amaçlarla kullanılan ve geliştirilen bu versiyonu silahlı ve silahsız teknikleri içerir. Karşılaşması modern karışık savaş sanatlarına benzemekte ve vuruş ve tutuş formlarını da içermektedir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Sambo

pinky
05-11-2006, 13:01
İşte şampiyon!

TELEVİZYONDAKİ bilgi yarışmalarında "Gazanfer Bilge kimdir?" diye bir soru çıksa acaba kaç genç bilir?
Biz, Gazanfer Bilge'yi 1948'de tanıdık. Londra Olimpiyatı. Biz değil bütün Türkiye radyo başında ve ertesi gün gazetelerde güreşin büyük ustaları Yaşar Doğu, Celal Atik, Nasuh Akar, Gazanfer Bilge...
Eğer yanlış hatırlamıyorsak, Gazanfer Bilge 62 kiloda güreşiyordu, Nasuh Akar 57, Celal Atik 67, Yaşar Doğu da 79 kilo da altın madalya alıp olimpiyat şampiyonu oldular. Unuttuklarımız varsa affetsinler, elli yıl öncesinden belleğimizde kalanlar bunlar, buna da şükür.
* * *
GAZANFER Bilge'nin sayısız şampiyonlukları yanında aklımızda kalanlar Finlandiyalı Türklerden bir kızla evlenmesi, otobüs işletmeciliği yaparken talihsiz bir olayda yaralanması...
Gazanfer Bilge şampiyonluklardan sonra "Gazanfer Bilge Otobüsleri"ni kurdu ve onu "marka" haline getirdi. "Gazanfer Bilge Otobüsleri"yle kimler nerelere gitmedi ki!
* * *
YA şimdi Gazanfer Bilge ne yapıyor?
Kendisi anlatsın:
"Ben amatör bir sporcuydum, serbest güreşte Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu oldum. Ülkemize ilk altın madalyayı kazandıran sporcu olmanın gururunu her zaman taşıdım, güreşe benden sonra başlayan gençlere hocalık yaptım.
İş hayatımda kazandıklarımı memleketime, doğup büyüdüğüm yere, Karamürsel'e eğitim kurumları kurarak gençliğe hizmete adadım.
Sporcu kardeşlerime ve işadamı dostlarıma önerim doğup büyüdüğünüz yerleri unutmayınız, kazancınızın bir bölümünü eğitim kurumlarına, insana yardım yaparak değerlendiriniz."
* * *
GAZANFER Bilge Karamürsel'e ne yapmış?
Yaptıklarını da görmemizde fayda var, örnek olsun.
"Kocaeli Üniversitesi Gazanfer Bilge Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Sınıf Öğretmenliği / KO. Ü. Gazanfer Bilge Meslek Yüksekokulu / Su Ürünleri / İşletme / Halkla ilişkiler / Büro Yönetimi / Muhasebe / Muhasebe / Süt Bitki Yetiştiriciliği / Süs Bitki Yetiştiriciliği / KO. Ü. Gazanfer Bilge Turizm ve Ahçılık Yüksekokulu / Turizm / Ahçılık / Kredi Yurtlar Kurumu Gazanfer Bilge Kız Erkek Öğrenci Yurdu (560 Kişilik)/ M.E.B. Gazanfer Bilge İşitme Engelliler Okulu/Çocuk Esirgeme Kurumu Gazanfer Bilge Çocuk Yurdu / Sağlık Sosyal Yardım Bakanlığı Gazanfer Bilge Sağlık Ocağı / Gazanfer Bilge Stadyum ve Spor Tesisleri / Gazanfer Bilge Bilgisayar Laboratuvarı / Gazanfer Bilge İşitme Engelliler Okulu / Gazanfer Bilge Çocuk Yuvası / Gazanfer Bilge El Sanatları Kursu / Gazanfer Bilge Sağlık Ocağı / Gazanfer Bilge Belediye Binası / Gazanfer Bilge Camii / Gazanfer Bilge İçme Suyu Tesisi"
* * *
VE Gazanfer Bilge'nin gençlere öğüdü:
"Kendinize hayatta başarılı olmuş kimseleri örnek alın. Yurdumuzun kıt zenginliklerini hortumlayan, devleti ve bankaları soyanlar nasıl da köşeyi döndü, helal olsun! demeyin, dedirtmeyin, onları lanetleyin. Çaldıkları önce sizin sonra torunlarınızın geleceğidir. Haramın helalin ne olduğunu bilin, hakkınızı arayın."
* * *
GAZANFER Bilge bunları tam gününde, tam zamanında söylüyor, öyle günler yaşıyoruz ki!
Hani "Et kokarsa tuzlayın!" derler...
Ya tuz kokarsa!
Koktu koktu, hem de çoktan koktu, bazıları "Mis gibi!" diye içine çekse de...

h.pulur@milliyet.com.tr