View Full Version : DÖVİZ ve FOREX ANALİZLERİ
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
12
13
efendiaslan
24-05-2007, 17:42
En İyi Alış
1,336 JPMORGANCHASE
En İyi Satış
1,339 FINANS
1334 serbest piyasa dolar......
ons 653 lerde geziniyor..durumlar ciddi burada...
efendiaslan
24-05-2007, 17:53
Altında 655'in altı tehlikeli... 630 lara kadar sarkabilirim diyor...
http://i10.tinypic.com/6bbjdaw.jpg
bir zamanlar aşağıdaki grafikte 1375 lere gelen kırmızı bir kanal üst çizgisi varmış orası şu an 1370 lere tekabul ediyor..o çizginin üstünde kalmadan daha yukarıları konuşmak için erken olduğu kanısındayım...
http://img517.imageshack.us/img517/356/dolarvd6.jpg
ibrahimbjk
24-05-2007, 18:00
Birde derler yabancı akıllı döviz bozduruyor yerli alıyor kim akıllımış görecegizx bakalım yabancımı haklı çıkacak yerlimi vatandaş yemedi tabi....
efendiaslan
24-05-2007, 18:05
Sayın Chemeng; Bende aynen öyle düşünüyorum... Bir hareket için 1.360-70 aralığının geçilmesi lazım... daha ciddi bir hareket içinde hem psikolojik hemde teknik olarak 1.400-1.410 aralığının geçilmesi gerekmekte...
Ondan sonrası ise duruma göre değerlendirmek lazım...
ibrahimbjk
24-05-2007, 18:07
Sayın Chemeng; Bende aynen öyle düşünüyorum... Bir hareket için 1.360-70 aralığının geçilmesi lazım... daha ciddi bir hareket içinde hem psikolojik hemde teknik olarak 1.400-1.410 aralığının geçilmesi gerekmekte...
1.37 gördümü ben vedalaşırım tekrar almak için beklerim....
bu sefer 1.30 un altında alacam.....
Birde derler yabancı akıllı döviz bozduruyor yerli alıyor kim akıllımış görecegizx bakalım yabancımı haklı çıkacak yerlimi vatandaş yemedi tabi....
alan hangi vade için alıyor satan hangi vade için satıyor önemli olan bunlar...yabancı şimdi alır 1370de satıcı olur..yada 1300 lerden satar 1250 den alıcı olur onu bilmek zordur..şunuda unurmamak gerek türkiyede döviz piyasası sığdır...yukarı gitmek kolay olduğu gibi aşağıya düşmekte çok kolaydır...bunun geçmişte çok örnekelri var...
eyvallah abi...1334(şuan serbest piyasa kapanış değeri) ile 1370 arasındaki ara dirençleri yazmadım ben daha...onları transit geçsin dedim..:he::he:
ama 1370 leride geçerse bakarız duruma göre tekrardan...:wink:
yılların dolarcısı babam bile 1370 olsun satacam dediğine göre..ya bu adamlar pederin üstüne oynuyorlar yada peder harbiden kızdı bu dolara :D:D:D
efendiaslan
24-05-2007, 18:12
1.37 gördümü ben vedalaşırım tekrar almak için beklerim....
bu sefer 1.30 un altında alacam.....
şu an doğrusuda o gibi...
dow yeşile yaklaştı mı hemen dolara satış geliyor...
1.339 dan döndü şu an...yarın dow'un kapanışına göre hareket olur...
şu an doğrusuda o gibi...
dow yeşile yaklaştı mı hemen dolara satış geliyor...
1.339 dan döndü şu an...yarın dow'un kapanışına göre hareket olur...
doların hareketi tamamen dış borsalara ve ımkbye endeksli..endekslere ters hareket ediyoruz...
ibrahimbjk
24-05-2007, 18:20
Televizyondaki okumuş yorumcular devamlı millete döviz almayın almayın diyerek piskolojik baskı kuruyorlardı yabancı çok akıllımış yerdi vatandaş kim ne yaparsa yapsın benim bildigim o onuda yapacam 1.37 den satacam 1.30 dan alacam gelirse gelir gelmezse canı bilir..... kimseyi etkilemiş olmayayım....
Televizyondaki okumuş yorumcular devamlı millete döviz almayın almayın diyerek piskolojik baskı kuruyorlardı yabancı çok akıllımış yerdi vatandaş kim ne yaparsa yapsın benim bildigim o onuda yapacam 1.37 den satacam 1.30 dan alacam gelirse gelir gelmezse canı bilir..... kimseyi etkilemiş olmayayım....
gönlümüz seninle...o zamanda endeks 44800 desteğinden döner son hareketin düzeltmesi yapılmış olur...:wink:
ibrahimbjk
24-05-2007, 18:30
gönlümüz seninle...o zamanda endeks 44800 desteğinden döner son hareketin düzeltmesi yapılmış olur...:wink:
Aynen bende öyle düşünüyorum.... benim hisse ile işim yok hepsini boşalttım sadece ersu ve atayo var
efendiaslan
25-05-2007, 02:34
Nikkei 225 17,471.17 - 225.80 9:25
Dolar 1.340 alış
1.342 satıştan kapanmış durumda...
efendiaslan
25-05-2007, 03:35
Çin şimdilik sakin.. -%0.63
Fakat Japonya bayağı ekside... -%1.63
ibrahimbjk
25-05-2007, 07:34
Piyasanın bozulmasına izin vermeyiz diyen doçe bank maşallah 3 gündür işcde mal çıkmanın anasını aglatmış adama demezlermi bu ne lahana bu ne turşu dövizde baskı devam ediyor ölü taklidine devam edin bakalım devam yersek tabi.. vade sonuna daha çok var sonunda siz yenileceksiniz..... burda yazdım unutmayın....
efendiaslan
25-05-2007, 08:48
Yabancılar Döviz satmaya devam ediyor..
En İyi Alış
1,334 AKBANK
En İyi Satış
1,3355 CITIBANK
efendiaslan
25-05-2007, 10:03
Dolarda dünkü çıkışı satış fırsatı olarak kullandılar... Durum öyle gözüküyor... Avrupa-Asya borsaları eksi... Fakat Dolar kan kaybetmeye devam ediyor...
Bakalım 1.330 larda tutunabilecekmi?
En İyi Alış
1,33 AKBANK
En İyi Satış
1,3315 CITIBANK
ibrahimbjk
25-05-2007, 10:19
Baskıya devam ha edin bakalım edin gözünüze kara gözlük takın sonunuzu görecem sizin..... sizde burda olacaksınız bende
Dolarda dünkü çıkışı satış fırsatı olarak kullandılar... Durum öyle gözüküyor... Avrupa-Asya borsaları eksi... Fakat Dolar kan kaybetmeye devam ediyor...
Bakalım 1.330 larda tutunabilecekmi?
En İyi Alış
1,33 AKBANK
En İyi Satış
1,3315 CITIBANK
sayın @efendiaslan bu yabancıların döviz üzerindeki baskısı borsa %70 kadar malda olmalarından mı kaynaklanıyor sizce? yoksa faiz oranlarının yüksekliğnden mi?
rast gelsin
efendiaslan
25-05-2007, 11:02
sayın @efendiaslan bu yabancıların döviz üzerindeki baskısı borsa %70 kadar malda olmalarından mı kaynaklanıyor sizce? yoksa faiz oranlarının yüksekliğnden mi?
rast gelsin
Benim düşüncem her ikisi de etkin..
Fakat öncelik ise Global Borsalar ve dolayısıyla IMKB'nin durumu gibi gözüküyor...
Faiz bundan sonra geliyor...
Çünkü eğer global piyasalarda herhangi bir büyük dalgalanma ve Borsadan mal çıkışı yaşansa kimse faize filan bakmaz... Alır doları çeker gider...
cevap için teşekkürler,sizce global borsalarda ki bu hızlı ralli yuan'ın değerlenmesiyle mi son bulacak? zira gördüğüm abd ve ab bunu sağlamak için elinden geleni yapıyor.
dünkü global piayaslardaki düşüş devam eder mi sizce? birçoğu tepe noktalarında buna nerdeyse bizde dahiliz (dolar bazında imkb endeksi)
ben şuan küçük bir döviz yatırımındayım orta vadeli,borsayı izliyorum seçim öncesi yatırım için bir fırsat bulursam
rast gelsin
efendiaslan
25-05-2007, 11:22
cevap için teşekkürler,sizce global borsalarda ki bu hızlı ralli yuan'ın değerlenmesiyle mi son bulacak? zira gördüğüm abd ve ab bunu sağlamak için elinden geleni yapıyor.
dünkü global piayaslardaki düşüş devam eder mi sizce? birçoğu tepe noktalarında buna nerdeyse bizde dahiliz (dolar bazında imkb endeksi)
ben şuan küçük bir döviz yatırımındayım orta vadeli,borsayı izliyorum seçim öncesi yatırım için bir fırsat bulursam
rast gelsin
Aslında çok fazla sebepe takılmamak lazım... Piyasa yapıcılar düşmeye karar verirse aklımıza gelmiyecek çok küçük bir ABD datası ortalığı kasıp kavurur...
Yalnız şu an Çin borsası bununla birlikte ABD ve JAPONYA'nın faiz kararları etkili olacaktır diye düşünüyorum... Bu üçüne dikkat etmek lazım...
Türkiye genelinde ise Kuzey Irak hareketi dikkatle izlenmeli...
Ayrıca seçimde eğer tek parti iktidarı gözükürse BOrsa'da ralli olacağı akıldan çıkarılmamalı..
sondan başlayayım görüşlerime açıkçası tek parti iktidarı çok zor gözüküyor,geçen seçimlerde akp nin bu kadar sandalye almasının nedeni %10 barajıydı,özellikle bu seçimlerde ben daha çok partinin gireceğini düşünüyorum ve özellikle girecek olan partilerin sağ merkezli olmalarından dolayı akpnin sandalye sayısının düşeceğini öngörüyorum aslında akp-ydp koalisyonu olabilir.
kuzey ırak konusu abd ile ters düşeceğimizden tehlikeli bir gelişme,japonya da izlediğim kadarıyla acil bir faiz arttırımı beklenmiyor,abd de faiz düşürülme ihtimali oldukça azaldı en azından bunu oradaki yetkililer söylüyor bloombergten takip etmeye çalıştığım kadarıyla.dow daki düşüşü buna bağlıyorlar.
ilk fikrinize tamamen katılıyorum
rast gelsin
efendiaslan
25-05-2007, 14:32
Nasdaq ve Coca Cola'nın şirket alımlarından dolayı DOW ve NASDAQ futureları artıda, ve DOW'un kuvvetli açılması bekleniyormuş... Böyle oluncada dolar satmaya devam ediyorlar...
En İyi Alış
1,328 AKBANK
En İyi Satış
1,329 CITIBANK
ibrahimbjk
25-05-2007, 16:33
Baskı devam ediyor edin bakalım edin elleriniz yanacak merak etmeyin acelem yok beklerim ..... siz ne yapacaksınız merak ediyorum satan olmadıgı zaman....
efendiaslan
27-05-2007, 12:56
yurt dışında hangi ekonomi sitesine baksan "existing home sales" tamamlanmış ev satışları son 4 yılın en düşük seviyesinde deyip dururlar... Fakat kimsenin umurunda değil sanki...
Son 3-5 gündür İsrail habire bombalar durur... Bunuda takan yok...
Kuzey Irak desen her an Metal fırtına kopacak gibi... Buda kimsenin umurunda değil...,
Türkiye'de 22 Temmuzda seçim olacakmı diye tartışanlar bile var... Bunuda hesaba katan yok..
Petrol 71 dolar olmuş... Türkiye'de cari açık ne olacak diye düşünen yok...
Bu kadar olumsuz durumda Dolar buralarda...
Bu dolar ölmüşte haberimiz mi yok...
Yoksa... Yoksa... ???
BEHAVIOUR
27-05-2007, 13:04
yurt dışında hangi ekonomi sitesine baksan "existing home sales" tamamlanmış ev satışları son 4 yılın en düşük seviyesinde deyip dururlar... Fakat kimsenin umurunda değil sanki...
Son 3-5 gündür İsrail habire bombalar durur... Bunuda takan yok...
Kuzey Irak desen her an Metal fırtına kopacak gibi... Buda kimsenin umurunda değil...,
Türkiye'de 22 Temmuzda seçim olacakmı diye tartışanlar bile var... Bunuda hesaba katan yok..
Petrol 71 dolar olmuş... Türkiye'de cari açık ne olacak diye düşünen yok...
Bu kadar olumsuz durumda Dolar buralarda...
Yoksa... Yoksa... ???
fazla mı iyimseriz neyiz? Yani acaba ekonomi ile ilgili arkadaşların ülkede anayasa değil ansiklopedi atılsa yine ekonomi bozulmaz dedikleri şey bu olsa gerek:he:
ben hükümetin bazı isimlerinin açıklamarından tl nin değerlenmesine sevindiklerini görüyorum.
çin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi ve yuanın değerlenmemesi için her türlü baskıya karşı durmaya çalışıyorlar.
biz tam tersini yapmaya çalışıyoruz.biz süper bir ekonomi olduk ya acaba bu söylediklerine kendileri inanıyormu?
bugün bir haber okudum türk bankaları rusya bankalarından sonra en çok borçlanan bankalarmış,sonuçta bu kredileri türkiye de kullanıyorlar bundan dolayı bankaların baskısı olabilir mi? ne dersiniz?
rast gelsin
efendiaslan
28-05-2007, 02:24
InfoTRACE Haftalık e-gazete,
GENEL EKONOMI
Yurt içinde seçimler dışında IMF`den gelecek açıklamalar ve Cumhurbaşkanı Sezer`in Cumhurbaşkanı`nın halk oyuyla seçilmesine yonelik anayasa teklifine vereceği cevap haricinde piyasaları etkileyebilecek bir gelişme olmaması nedeniyle piyasalar yurtdışına bağlı bir hafta geçirdi. Salı akşamı Ankarada yaşanan terörist saldıcı sonucu 6 vatandaşımız hayatını kaybetti ve birçok kişi yaralandı. Bu elim olayın ardından Şırnak`da 6 askerimiz şehit oldu. Perşembe günü ABD tarafında açıklanan haftalık işsizlik başvuruları beklentilerin altında kalırken, Nisan ayı dayanıklı tüketim malları siparişleri beklentilerin altından arttı. Nisan ayı yeni ev satışları son 14 yılın en hızlı toparlanmasını göstermesi Amerika`da faiz indirimi olabileceği beklentilerini yok etti. Greenspan Çin Borsası Shangai`ın son 1 yılda neredeyse 3 katı artış göstermesi sert bir satış olasılığını artırdığını vurguladı.Gelişmekte olan piyasalarda Perşembe günü Greenspan`in çin ile ilgili endişelerini dile getirmesi nedeniyle ABD ve uzak doğu borsalarında huzursuzluk arttı ve satış baskılı seyir kar realizasyonu için bahane oldu. IMF gittikten sonra hükümet tarafından açıklanan Turizm ve Gıdada KDV indirimi hazırlığı yapıldığı haberi seçim ekonomisine yönelik harcamaların artacağını göstererek tedirginlik yarattı. Ayrıca IMF tarafından gelen açıklamada da KDV indiriminden haberleri olmadığının vurgulanması tedirginliği artırdı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Sezer Anayasa değişikliği paketini iade etti. Önümüzdeki Pazartesi günü ABD ve Avrupa Borsaları kapalı olacak Çarşamba FED`in 9 Mayıs`taki toplantısının tutanakları ve Cuma günü de tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Yani yurtdışından gelecek datalara bağlı hareketlilik önümüzdeki haftada sürecek. Sezer`in anayasa değişiklik paketini iade etmesinden sonra gelişmeler takip edilecek. AB ile tekrar başlayan görüşmelerin konu başlıklarının tamamlanması için ilk şart `Türkiye`nin limanları açması`; İkinci şart ise 2003 yılında yürürlüğe giren ulusal hareket planının gözden geçirilmesidir. Bu konulardaki gelişmeler takip edilecek önemli konular arasında yeralmaktadır. IMF ile yapılan 6. gözden geçirme`den çıkan sonuç eksik kalan program hedeflerinden Sosyal Güvenlik Reformu`nun seçimler sonrasına ertelenmesidir. Global likiditedeki değişme Türkiye gibi gelişmekte olan piyasalarda volatil seyre neden olmaktadır.
IMKB
Ulusal 100 endeksi Pazartesi günü haftaya 46286.54 seviyesinden yatay yönlü bir açılış ile başladı. Sıkışık bir seyir islendi piyasaya para girişi olduğu gözlendi. Avrupa borsalarında alıcılı seyir 2.seansta İMKB`ye de yansıdı. IMKB yurtiçinde piyasaları etkileyecek önemli bir gündem olmaması nedeniyle yurtdışı piyasalara paralel bir seyir izledi. Salı günü alım yönlü açılışın ardından sıkışık bir seyir izlendi. Çarşamba günü Ankara`da yaşanan terör saldırısının ardından hisse senetleri piyasası güne satış baskılı bir seyir ile başladı. 46023 seviyeleri test edildikten sonra tepki alımlarının geldiği gözlendi. Avrupa Borsalarının alıcılı seyri IMKB`ye olumlu yansıdı. Perşemge günü yine satış baskılı açılış oldu. 45589 seviyesine kadar gevşeyen piyasaya tepki alımları geldi. ABD borsalarındaki dalgalı seyir IMKB`nin satış baskılı açılışında etkili oldu. 2.seansta gelen tepki alınları piyasanın bir miktar toparlanmasında etkili oldu. Cuma günü satış baskısı devam etti. IMKB Ulusal 100 endeks günü 42 puan düşüşle 46194.27 seviyesinden kapattı. IMKB 100 endeksi gün içerisinde en düşük 45766.61 en yüksek 46291.87 seviyesini gördü ve
İMKB-100 endeksinde;
Direnç 46500 47100 47600 48100
Destek 45700 45400 45100 44800
TAHVIL BONO
Pazartesi günü Tahvil ve Bono piyasasında gösterge kağıt olan 04/02/2009 vadeli tahvil tezgah üstünde %18,72 alış, %18,63 satış seviyelerinden başladı. Piyasaya para girişi ile beraber bileşiklerde düşüşler görüldü. Salı günü tahvil bono piyasalarında hafif alıcılı seyir izlendi. Çarşamba günü sabah saatlerinde piyasaya alım geldi. Ertesi gün valörlü işlemlerde alımlar geriledi. Ancak düşüş sınırlı kaldı.Perşembe günü satış yönlü açılışın ardından bileşiklerde yükselişler oldu. Ertesi gün valörlü işlemlerde alımların zayıf kalmasına rağmen yükseliş devam etti. Gösterge kağıt olan 04/02/2009 vadeli tahvilde Pazartesi günü valörlu işlemlerde bileşik faiz %18,59 oldu
DÖVİZ
Haftaya Bankalararası piyasada dolar kotasyonları ortalama 1,3223 alış, 1,3267 satış seviyelerinden başladı. Euro/Dolar paritesi ise 1,3515 alış, 1,3519 satış seviyesinden açıldı. Kapalıçarşı piyasasında Dolar 1,3250 alış, 1,3260 satış, Euro 1,7870 alış, 1,7880 satış seviyesinden işlemlere başladı. Pazartesi günü döviz piyasası satıcılı seyir izledi. Salı günü ise sıkışık seyir izlendi. Dolar Bankalararası piyasada 1,3180 ile 8 Mayıs 2006`dan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Çarşamba günü döviz piyasası alıcılı seyir hakim oldu. Perşembe günü alıcılı seyir sürdü. Haftanın son iş gününde piyasaya satışlar geldi. Kapalıçarşı piyasasında Dolar 1,3290 alış, 1,3290 satış, Euro ise 1,7870 alış, 1,78800 satış seviyelerinden işlem görürken EUR/USD paritesi 1,3453 seviyelerinden işlemlere devam ediyor.
EUR/USD Paritesinde;
Direnç 1,3530 1,3630 1,3670
Destek 1,3460 1,3430 1,3380
ALTIN
Altın haftaya 662,30-662,98 Dolar/Ons seviyesinden başladı. Dolar`daki yükselme eğilimindeki gün içi hareketi özellikler Euro/ Dolar paritesinin 1,3430 seviyesinin altını zorlamasının ardından dolar`ın daha da güçlenebileceği beklentisi ile altın bir miktar geriledi. Faizlerin yükselişi altın fiyatlarını baskı altında tutmaya devam ediyor.
Direnç 664 666 672
Destek 655 652 648
PETROL
ABD Ham petrolü 65,17 varil/dolar, Brent Petrol fiyatı ise 69,40 alış 69,54 satış varil/dolar seviyesinden başladı. Salı günü Brent petrolü son 1 yılın en yüksek seviyesi olan 70,83 varil/doları gördü. ABD`de petrol ve Benzin stoklarının yükselmesi piyasaya beklenen hareketin gelmesini sağladı. Nijerya ve İran`da yükselen tansiyonun etkisi ile piyasada endişeli günlerin yaşanmasının ardından petrol fiyatları bugun fazla değişim göstermedi. Nijeryadaki grevin sona ermesi fiyatları etkileyecektir. Ancak Iranve Batı arasında nükleer çalışmalar nedeniyşe yükselen tansiyon fiyatların destek bulmasını sağlıyor. .
Direnç 71,10 72,80 73,50
Destek 69,20 68,90 67,00
ibrahimbjk
28-05-2007, 07:24
Ansiklopedi atılsa da bir şey olmaz mı?
Geçen hafta ekonominin ve finansal piyasaların atmosferini bozacak birkaç olay birden yaşandı.
Hemen sıralayalım.
- ABD Merkez Bankası'nın eski başkanı Alan Greenspan uyarılarından birini daha yaptı; "Çin borsalarında büyük bir daralma olabilir" dedi. Küresel piyasalarda belli bir kötüleşme meydana geldi.
- Ankara'da bombalama olayından hemen sonra Güneydoğu'dan 6 şehit haberi geldi.
- Hafta sonu cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini öngören Anayasa değişikliğini Sayın Sezer veto etti. Hükümet aynı değişikliği ikinci kez Cumhurbaşkanı'nın onayına sunmak için hemen Meclis'i topladı. Eğer bu değişiklik ikinci kez oylanır ve dört aylık referandum süresi de kısaltılır ve bütün bunlar yürürlüğe girerse, cumhurbaşkanının seçilmesi konusundaki referandum seçimle birlikte yapılacak. Hükümetin bu konudaki kararlılığı, gerilimi artırdığından piyasalar ve ekonomi için olumlu bir gelişme değil.
- Faize Hazine operasyonu mu? - Haftaya damgasını vuran gelişmelerden biri Başbakan Erdoğan'ın TÜSİAD'da konuşurken "Faizler yeniden yüzde 13-13.5 düzeyine inmeli" demesiydi. Daha önce borsa konusundaki isteğinin tuttuğu da dikkate alınırsa, ilk bakışta bu ifade piyasalar açısından olumlu algılanabilir. Ancak durum pek öyle değil.
Başbakan bu isteğini neye dayandırdığını açıklamadı ama Hazine'nin mayıs ayında yaptıkları, faizleri baskılayıcı nitelikte. Hazine mayıs ayı ödemelerini daha çok kara gün akçesi olarak tuttuğu paradan yapıyor. Bu nedenle borçlanma oranını epeyce aşağıya çekmiş. Fortis Bank Haftalık Bülteni'nde, Hazine'nin 7-11 Mayıs arasında Merkez Bankası'nda tuttuğu mevduatı 9.1 milyar YTL azalttığına işaret etti. Bunun 6.5 milyarlık kısmı o haftanın ihalesinde itfadan daha düşük borçlanılmasından kaynaklanmış. Yani Hazine itfasından çok düşük borçlanarak faizlerin aşağı çekilmesine yol açmış ya da yükselmesini önlemiş oluyor. 23 Mayıs itibariyle Hazine'nin hem döviz hem de YTL olarak 21.4 milyarlık bir mevduatı var. Bu rakam nisan sonunda 31 milyardı. Kara gün akçesi olarak biriktirilen bu paranın faizleri baskı altında tutmak amacıyla kullanılması bir süre sonra ters de tepebilir. Çünkü paranın miktarı azaldıkça Hazine'nin daha az borçlanmasının faizler üzerindeki etkisi kaybolabilir. Hatta Hazine'nin barutu azaldığı için, bizzat faizler yükselebilir de.
- Seçim sonrasının önemi - Kaldı ki, hükümetin sadece seçim öncesini değil, seçim sonrasını da düşünmesi gerekiyor. Çünkü seçimden hemen sonra cumhurbaşkanlığı seçimi gündeme gelecek. Türkiye'de belirsizlik hemen bitmeyebilir. Eğer bütün barutlar seçim öncesinde tüketilirse, seçim sonrası gelişmeler ile Hazine'nin yapacağı borçlanmalar ve bütçe açığının büyümesi, seçim öncesinden görülmeye ve fiyatlanmaya başlayabilir. Bu açıdan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın bir anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla başlayan 2001 krizine atfen söylediği "Değil anayasa kitapçığı, ansiklopedi fırlatılsa ekonomiye bir şey olmaz" sözü, son yılların durumunu anlatıyor ama gelecekte benzer durumun süreceğinin garantisi anlamına da gelmiyor.
- KDV indiriminin anlamı - Başbakan'ın TÜSİAD konuşmasının önemli bir başka konusu turizm ve gıda sektörüne yönelik KDV indirimi kararıydı. Tekstilden sonra iki büyük sektördeki KDV indirimine IMF'den hemen itiraz geldi. Bütçede açıklar büyürken ve seçim ekonomisinin yükünün de buna ekleneceği bir dönemde, iki ana sektördeki KDV indirimi tam bir soğuk duş etkisi yarattı. Daha bir hafta önce IMF ile 6. Gözden Geçirmeyi tamamlayan hükümet, ekonomi politikalarında 180 derecelik dönüş yapmıştı.
- Piyasalar da döner mi? - Acaba bu gelişmeler piyasaların pozitif gidişinden 180 derecelik bir dönüşe yol açar mı?
Geçen hafta piyasaların dramatik şekilde kötüleşmemiş olması, bu konuda gelecek için garanti anlamına gelmeyebilir. Eğer hükümet geçen hafta olduğu gibi, dozu çok yüksek bir seçim ekonomisi uygulayacaksa, Hazine biriktirdiği rezervi hızla tüketecek ve seçim sonrasına hiçbir ihtiyat payı bırakmayacaksa, "nasılsa gözden geçirmeyi yaptım" diyerek seçime kadar IMF programını bir kenara koyacaksa, siyasi belirsizlik ve gerginliğin had safhaya çıktığı bir ortamda piyasalar da, pekala 180 derece dönebilir.
Üstelik hükümetten daha hızlı olarak. Bunun için de ille de ansiklopedinin fırlatılması gerekmiyor, bardağın bu tür uygulamalarla dolması, yabancıların daha fazla direnmemesi yeterli olur. Bu durumda yine küçük bir kitapçık olayları tetikleyemeye yetebilir. Hükümet seçmene göz kırpmayı, ekonomiyi tehlike sınırına itmeden yapabilmeli.
- Sonuç - "Baş nereye giderse ayaklar da oraya gider" Türk Atasözü
ben hükümetin bazı isimlerinin açıklamarından tl nin değerlenmesine sevindiklerini görüyorum.
çin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi ve yuanın değerlenmemesi için her türlü baskıya karşı durmaya çalışıyorlar.
biz tam tersini yapmaya çalışıyoruz.biz süper bir ekonomi olduk ya acaba bu söylediklerine kendileri inanıyormu?
bugün bir haber okudum türk bankaları rusya bankalarından sonra en çok borçlanan bankalarmış,sonuçta bu kredileri türkiye de kullanıyorlar bundan dolayı bankaların baskısı olabilir mi? ne dersiniz?
rast gelsin
Herkes durumun farkında seçimlere kadar birşey olmaz. Döviz yükselirse zamlar yağmur gibi gelir. Bu nedenle düzeltme hareketi seçim sonrası olacaktır. Bu cari açık,bu işsizlik,ihracatçının durumu daha uzun sürmez . Düzeltme hareketi ne kadar gecikirse tepkide o kadar sert olur. :wink:
efendiaslan
28-05-2007, 07:55
Herkes durumun farkında seçimlere kadar birşey olmaz. Döviz yükselirse zamlar yağmur gibi gelir. Bu nedenle düzeltme hareketi seçim sonrası olacaktır. Bu cari açık,bu işsizlik,ihracatçının durumu daha uzun sürmez . Düzeltme hareketi ne kadar gecikirse tepkide o kadar sert olur. :wink:
Bütün mevzu bu...
Herhalde AKP'yi bitirecek tek şey bu... Seçimlere kadar 2 YTL gelmiş bir Dolar ortada AKP filan bırakmaz...
İşte işin cısss dediği yer burası... Karar verici mekanizma ne yapacak... AKP ile devam mı yoksa Dolar en azından 2 YTL mi?
efendiaslan
28-05-2007, 08:04
Dolar yine 1.320'lerde.. Bakalım desteklerinde tutunacakmı?
En İyi Alış
1,3235 ABNAMRO
En İyi Satış
1,326 AKBANK
efendiaslan
28-05-2007, 09:23
Erkan Kumcu- 28 Mayıs..
Greenspan etkisi
AMERİKAN Merkez Bankası (FED) eski başkanı Alan Greenspan her konuştuğunda piyasalar kıpırdıyor. Kıpırtı geçici oluyor. Çünkü, küresel piyasalar "kötü haber" duymak istemiyor.
Greespan bunu başkan olduğu dönemlerde de yapardı. 1980’li yılların ikinci yarısında FED Başkanı koltuğuna oturdu. Daha koltuğunu ısıtamadan Amerika’da finans piyasaları çalkalandı. Borsa tarihinin en büyük düşüşünü yaşadı. Zaten tutucu bir kişiliğe sahip Greenspan o dönemden bugüne sıkça riskleri gündeme getirir. Örneğin, 1990’lı yıllarda Amerikan Borsası’nın çok şiştiğini söyledi ve balona iğneyi batıran adam oldu. Başkanken de öyle yapıyordu, şimdi de.
Başkanlıktan ayrıldıktan çok kısa bir süre sonra Greenspan Amerikan ekonomisinin ani bir durgunluğa girebileceği yönündeki görüşünü piyasalarla paylaştı. Piyasalar kısa bir süre için dahi olsa karıştı. Greenspan beyanatını değiştirmedi, ama böyle bir olayın gerçekleşme olasılığının yüzde 30 civarında olduğunu söyleyerek piyasaları rahatlattı. Hiçbir kötü haber duymak istemeyen küresel piyasalar tarafından "yüzde 30 olasılık" söylenenin gerçekleşme şansı yok anlamına alındı.
ESNEKLİK SORUNU
Geçenlerde Greenspan yine konuştu. Çin piyasalarındaki yükselmenin sürekli olamayacağını, er ya da geç sert bir düzeltmenin söz konusu olacağını anlattı. Bu durumda, yeterli esnekliği olmayan ülkelerin zor duruma düşebileceklerini hatırlattı.
Greenspan’in söyledikleri kendi içinde çok önemli sayılmazdı, ama söyleyenin Greenspan olması küresel piyasaları yeniden çalkalandırdı. Rekorlar peşinde koşan Amerikan borsası düştü. Türkiye de dahil olmak üzere, birçok gelişmekte olan piyasalarda faizler ve kurlar yukarı yönde kıpırdadı. Hisse senedi piyasaları değer yitirdi.
Geçen yıl Çin borsası üç kat artmıştı. Yılbaşından bu yana ise Çin Borsası endeksi ikiye katlandı. Bu denli hızlı bir çıkışın sürdürülebilirliği elbette olmayacaktır. Dolayısıyla, bir düzetme gelecektir. Geldiğinde, uluslararası likiditenin daralması söz konusu olacaktır. Uluslararası likiditenin daralması bizim gibi gelişmekte olan ülkelerden belli miktarda uluslararası sermayenin çıkması demektir. Çıktığında, bu ülkelerde sermaye çıkışının olumsuz etkilerini azaltabilecek yeterli esneklik var mıdır?
TÜRKİYE
Uluslararası arenada en çok konuşulan konulardan biri bu sorunun yanıtının ne olabileceğidir. Olası senaryolar ülkeden ülkeye elbette değişmektedir. Konuya Türkiye açısından baktığımızda, durumun eskiye göre çok daha iyi olduğunu görüyoruz.
Kamu borç stoku milli gelir kadarken, milli gelirin yüzde 60’ına kadar düştü. Kamu iç borçlarının döviz kurlarına olan hassasiyeti azaldı. Bütçe açığı göreli olarak daha düşük. Merkez Bankası’nın döviz rezervleri güven verici bir düzeyde.
Bütün bunlara karşı, zayıflıklarımız da var. Kamu borç stokunun ortalama vadesi göreli olarak hala çok kısa ve uzun vadeli borçların hemen hepsi değişken faizli. Dolayısıyla, faiz artışları çok kısa bir sürede tüm iç borçların maliyetini artırabilecektir. Kamu finansman dengesi zayıflayacaktır.
Uluslararası likiditenin daralması sonucu oluşabilecek dengelerde, geçmişten farklı olarak, en büyük darbeyi özel sektör yiyecektir. Artan dış borçlarıyla, özel sektörün riski yalnızca sektörün kendisini değil, bankacılığı da zorlayacaktır. Bu olgu neredeyse tüm gelişmekte olan ülkelerde geçerlidir.
Türkiye ekonomisinin dış şoklara esnekliği geçmişe göre artmıştır, ama sert ve göreli olarak uzun sürecek bir çalkantıda, gelinen esneklik düzeyinin dış şokları kazasız belasız atlatabilmemiz için yeterli olabileceği düşünülmemelidir.
Bugünkü konjonktürde, Greenspan gibi şahsiyetlerin söyledikleri önemli ve doğru da olsalar, piyasaların ruh hali bu çeşit ikazları fazla ciddiye almayıp kısa sürede her şeyin yeniden normal yerine dönmesi şeklindedir. Yine de küresel risklerin azaldığı düşünülmemelidir.
ibrahimbjk
28-05-2007, 11:15
Baskıya devam baskı yapan devamlı baskıya maruz kalır garanti bankası ellerin yanacak merak etme..... yakında
dolarda yukarıdan satacam diye bekledilçe yanlız taşıma maliyetide hergün üstüne geliyor..bir taraftan dolar sürünüyor.. hergün geçtikçede bir taraftanda eldeki malın maliyeti yükseliyor..
efendiaslan
28-05-2007, 15:07
Yabancılar tatilde... Piyasa yarın daha hareketli olur herhalde.. Bugün yatay bir piyasa var...
En İyi Alış
1,3235 FORTISBANK
En İyi Satış
1,3249 AKBANK
uyarılar ve kötü haberler ne kadar çok kulak arkası edilirse,risklerde o derecede büyümeye devam eder ki hiç beklenmeyen çok küçük etkisi olması beklenen bir haber ortalığı kasıp kavuracak bir dalgaya dönüşebilir.
ha gitti ha gidecek,ha gitti ha gidecek yaparak insanların kafalarını karıştırıyorlar,tam gideceğine inandırdıklarında elindikileri bırakabilirler.
bekleyeceğiz göreceğiz bakalım yabancılar daha ne kadar kalmaya devam edecekler.
ben sadece fikir cimnastiği yapıyorum kimse yatırım tavsiyesi olarak almasın lütfen
rast gelsin
ibrahimbjk
28-05-2007, 16:57
Garanti bankasının baskısı devam etti yanına doçe ve vakbn de geldi az kaldı az burnunuzdan gelecek merak etmeyin....alma mazlumun ahını çıkar ahesli ahesli...
ibrahimbjk
28-05-2007, 17:23
Ne oldu canlarım dışarıda hava olumlu... Alış satışlar bir birine yakınken açıldı birden hayrola gece olumsuzluk olurda sabah gafil avlanmayalımmı diyorsunuz yani... banada... oldu canım gözlerim doldu....demek düşer..
Faiz; bir ekonominin dengeleyicisi gibi görünse bile aslında sistemi kuranların kurnazlığı sonucu, dengeleyen konumunda, sistemdeki varlığı emen bir yapıdır.
Yabancılarla ilgili 2003 sonrası aralıklarla en çok duyduğumuz yorum: Siyasi risk düşüyor, yabancılar alıma geçti, algılanan herhangi bir sorun yok. Bu noktada aklıma hep aynı soru geliyor: Madem her şey bu kadar parlak, faiz neden aynı tepkiyi vermiyor? Faiz neden net bir şekilde düşmüyor? Neden Mart 2006 başında gördüğümüz seviyeden yüzde 50 daha yukarıdayız?
Değerli dostlar, faizin neden düşmediğini salt piyasa dinamikleri açısından sorgulamayı başkalarına, daha doğrusu çok bilenlere bırakıyor ve konunun başka bir yönüne değinerek bir soru sormak istiyorum: Yüksek kalan faiz kimin için olumlu? Ülkemizde düşmeyen bu faiz “kimin varlıklarını kime transfer” ediyor? Siz yorulmayın, ben söyleyeyim: Parayı veren, sistemi dengede tutmak açısından parayı alan için olumlu. Daha açıkçası, borç verenler, bankalar ve borç alıp kuyruğu dik tutmaya çalışan siyasi otorite için.
52 milyar dolar nerede
Peki bu dengede vatandaş nerede? Sokaktaki vatandaş yani bizler bu denklemde yokuz. Daha açıkçası, Türkiye'de paranın yüzde 90'ından fazlasının yüzde 10'un elinde olduğunu bilir ve bu gerçeğe Türkiye'ye rant kazanmaya gelen yurtdışı kaynaklı para gerçeğini de eklerseniz, ortaya şöyle bir sonuç çıkar: Faiz yükselince, halk cebine girmesi gereken paranın daha büyük bir bölümünü risk görüp daha fazla prim talep edenlere aktarır. Örnek mi istiyorsunuz, hemen arz edeyim. Çok uzağa gitmeyin, 2004'te 70 katrilyon, yani o günün kuru ile 52 milyar dolar faiz harcamamız var. Bu para nerede? Bakın bakalım cebinize girdi mi?
Bu noktada konuyu daha fazla uzatmayıp özünü koruyarak bazı noktaları sonuç olarak sizlere aktarmaya geçmek istiyorum.
1- Tarihte birçok belgeye hatta kutsal kitaplara bile "haram" tespitiyle giren ve modern ekonomistlerin katalizör veya dengeleyici olarak tanımladıkları faiz dinamiği, ekonomideki hastalığın belirtisidir.
2- Hastalık, daha doğrusu sistemdeki iltihap yayıldıkça faiz artar, hastalık azaldıkça faiz düşer.
3- Hastalığın her zaman gerçek olması da gerekmez, sanal ve beklenti kırılması odaklı da olabilir. Sebebi çok açıktır, sağlıklı bir ortamda ülkede paralarını tutmak isteyenler düşük risk primi talep eder. Ortam bozuldukça risk primi istekleri artar ve sonunda, onları davet etmemenize rağmen sistem öyle kurulduğu için, aynen 2004'teki gibi, bütçenizin yarısını onlara aktarır hale gelirsiniz.
Faiz yerli halkı bitirir
4- Faiz bir ekonominin dengeleyicisi gibi görünse bile aslında sistemi kuranların kurnazlığı sonucu, dengeleyen konumunda, sistemdeki varlığı emen bir yapıdır. Faizin yüksek olduğu bir yapıda, adil bir ekonomik paylaşımdan bahsedilemez.
5- İddia edildiği gibi sistem iyi olma yolunda ilerliyorsa, her şeyden önce faizin düşmesi yani sisteme para sokanların düşük risk primi talep eder hale gelmeleri gerekir.
6- İyiye gitme kavramına "referansınız ne" sorusu ile birlikte cevap aramak gerekir. Yüksek faiz, sıcak para sahipleri için iyi olurken birikimi olmayan yerli halkı bitirir.
Son söz: Yüksek faiz hastalık belirtisi olduğu gibi dünyanın en yüksek faizinin ödendiği bir ortamda kimse "Biz ekonomik mucize yarattık" diyemez. Veya olaya farklı bir açıdan bakalım: Böyle bir yapı için “biz kurduk” diyenler şunu bilsinler ki, kurdukları sistem “Türk vatandaşının varlığını yurtdışından gelen sıcak para sahiplerine transfer ediyor.”
Not: Faizin grafiğini de aktarmak istiyorum. Dikkat ederseniz 2006 Mart başındaki en düşük seviyeden hâlâ yüzde 50 yukarıdayız. Birileri ekonomide “mucize” yaratmışlar ama ne hikmetse “faizi düşürememişler.”
YİĞİT BULUT (referans gazetesinden)
bence güzel özetlemiş durumu,ansiklopedi atsan bozulmaz denen ekonomiyi :)
rast gelsin
efendiaslan
29-05-2007, 03:51
Uzak Doğu (şimdilik) iyi... Dolar bugünde 1.320 lerde tutunmaya devam edebilir..
Shangai (Çin) + %0.49
Nikkei +%0.36
Dolar kapanış:
1.322-24
ibrahimbjk
29-05-2007, 07:26
Hadi bu günde yırttınız.... artık baskıya devam edersiniz akşama kadar ...
efendiaslan
29-05-2007, 08:09
ABD ve Avrupa piyasalarının tatil olması nedeniyle oldukça sakin bir seyir izleyen döviz piyasası hafif bir gevşeme yaşadı. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim risklerine karşın gevşek bir seyir izleyen dolar kuru 1,3240-1,3260 YTL seviyeleri arasında kaldı. Açıklanacak ABD verileri ve FED toplantı tutunaklarına göre yön bulması beklenen dövizpiyasasında yurt dışı piyasaların açılmasıyla hareketlenme gözlenlebilir. Aşağı hareketlerde 1,3180 ve 1,3150’de desteğin bulunduğu dolar kurunda yukarı hareketlerde ise 1,33-1,3350 direnç seviyeleri olarak durmaktadır.
ibrahimbjk
29-05-2007, 08:36
piyasa olumlu dışarısı olumlu nedense vermiyorlar versenenize ne oldu müşterimi yok verin verin
ibrahimbjk
29-05-2007, 09:34
Ne oldu canlarım kuyrugunuz sıkıştı galiba birazcık ... daha durun bunlar iyi günleriniz dua edinde piyasa aniden bozulmasın bir kaç veri falan bekleyin olumlu amerikadan ... hadiyin bereketli veri duasına çıkalım bu doların yukarı gitmemesi için ....
efendiaslan
29-05-2007, 09:51
Yabancılar uyanmadılar herhalde.. :)
En İyi Alış
1,326 AKBANK
En İyi Satış
1,327 AKBANK
ibrahimbjk
29-05-2007, 12:05
Olaya bak finansör babalarına muhtıra veriliyor bizde kör görmezi oynamaya devam ... hadi bizde kör ebe oynayalım...
efendiaslan
29-05-2007, 12:07
Habire sınıra sığınak yapan bir ordu var...
Muhtıra yemiş bir hükümet var...
Sarıkız çıkmış merada otluyor...
Dolara borsaya bak....
Birilerinin canı fena yanacak ya bakalım...
ibrahimbjk
29-05-2007, 12:15
Habire sınıra sığınak yapan bir ordu var...
Muhtıra yemiş bir hükümet var...
Sarıkız çıkmış merada otluyor...
Dolara borsaya bak....
Birilerinin canı fena yanacak ya bakalım...
Amerika dan gelecek veriler için duaya çıktılar olumlu gelsede doları aşagı bassak diye...
ibrahimbjk
29-05-2007, 12:41
Ver doçe bank ver ne iş yaptıfgın belli degil bankacılıktan para kazanamıyorsun bari borsada faizde dövizde işlemle para kazanırsın bendede o kadar para olsa bak seni sudan çıkmış balıga nasıl çevirirdim felegin gözü kör olsun büyüklerimiz bizi çifçilik kalfa çırak misali büyürtmüşler allah razı olsun eger babadan yüklü olsa idik bak sana ne yapardım ver doçe ver rrrrrrrrrrrrr.....
ibrahimbjk
29-05-2007, 12:44
Ben doçe bankın yerinde olsam 1.30 kadar veririm veremez veremez doçe 1.30 kadar veremez.... hava ısındı kusura bakmayın.. ver doçe ver....
efendiaslan
29-05-2007, 14:06
Ben doçe bankın yerinde olsam 1.30 kadar veririm veremez veremez doçe 1.30 kadar veremez.... hava ısındı kusura bakmayın.. ver doçe ver....
Bak kızdırdın adamları habire basarlar dolarcaza. :)
En İyi Alış
1,323 AKBANK
En İyi Satış
1,3235 DEUTSCHEBANK
ibrahimbjk
29-05-2007, 14:10
Bak kızdırdın adamları habire basarlar dolarcaza. :)
En İyi Alış
1,323 AKBANK
En İyi Satış
1,3235 DEUTSCHEBANK
Basan yerleri tutuldu galiba mesir macunu tavsiye ederim.... iyi gelir....
ibrahimbjk
29-05-2007, 14:15
veri demekki olumlu gelecek şimdiden verelim diyorlar amcalarım verin bakalım verin....
efendiaslan
29-05-2007, 14:19
Aslında tamda kritik yerlerdeyiz...
Ya 1.300'ün altı yada bir daha buralara gelmeyecek şekilde yukarı...
Bakalım ne yapacak ağalar...
eurusd 1,3520 olan yer artık 1,3560 lara denk geliyor oralları geçmeden yönünü tamamen yukarı demek yanlış olacaktır..
dolar desek zaten allahlık oldu 1,322...:D:D:D biryerlerden dönecektir ama döndüğü yeri yada yakın yeri yakalamak iyi olur..
ibrahimbjk
29-05-2007, 15:08
Ellerinde cephane bitti galiba amerikadan cephane takviyesi bekliyorlar... taze malzeme geldikten sonra top atışına başlarlar ... ta gelmezse... o zaman ..... yediler
ibrahimbjk
29-05-2007, 15:38
Cephane gelmedimi bakın amerikada yukarı gidiyor bassanınza basacak dermanınız kalmadı galiba yarına kalsın... hadi gidin yatın....
efendiaslan
29-05-2007, 16:00
Cephane gelmedimi bakın amerikada yukarı gidiyor bassanınza basacak dermanınız kalmadı galiba yarına kalsın... hadi gidin yatın....
Akşam ne yatması bu ya.... :)
Dolar buralarda tutunursa gayet güzel olacak... Taban çalışması devam ediyor...
ibrahimbjk
29-05-2007, 16:08
Amerika şov yapıyor nedense dolara satış gelmiyor demekki doçe ve garanti yemiyor aşagı basmaya devamlı baskı kuruyorlaralış kademeleri aşagı çektikçe çekşiyorlar ama kendileride inanmıyor galiba gelen olmadımı tekrar alışı yukarı çekiyorlar bundan dolayı garanti ve doçedeki oyunculara gidin yatın bunlaruı artık yemiyoruz diyorum ondan dıolayı gidin yatın sabah erken kalkın dedim mecazi.. anlarsın...
ibrahimbjk
29-05-2007, 16:17
Doçe bank 1.314 olan alışlarını 1.319 çekti hayrola cephanemi bitti... üzüldüm...:he:
bence tutunacak gibi gözüküyor,borsa piyasalarında bozulmalar başladı,şu an dolar/ytl 1328 ve euro/ytl 1790 forex te,ne olduki hafif yükselme var.
sizce fed ekonomi yavaşlamaya devam eder enflasyon riski artarsa faiz indirimi yerine arttırım yoluna gidebilir mi?
ki bugün matrixte oecd bir açıklama vardı buna benzeyen.
rast gelsin
ibrahimbjk
29-05-2007, 19:26
Doçe bankın baskısı buraya kadar ....
ibrahimbjk
29-05-2007, 19:32
Alış = 1.3284
Satış= 1.3304
ibrahimbjk
29-05-2007, 20:41
Alış = 1.3294
Satış= 1.3314
http://www.hisse.net/forum/images/misc/progress.gif
efendiaslan
30-05-2007, 03:50
Bugün Çin kızarmış... Vergileri artırmış Çin Hükümeti...
Uzak Doğu da toptan aşağıda tabi...
Shangai -%2.71
Dolarda
1.329-30 dan işlem görüyor (Newyork).
efendiaslan
30-05-2007, 05:04
Çin ve Dow üzerine bir çalışma (alıntı)... Bu ağaçların dalları aya kadar çıkacakmı bakalım. :) Her ikisi de aşırı alım bölgesinde...
Çin Borsası
http://i14.tinypic.com/4lr7qsg.gif
Buda Dow Jones...
http://i14.tinypic.com/6c4t85l.gif
ibrahimbjk
30-05-2007, 05:55
Bugün Çin kızarmış... Vergileri artırmış Çin Hükümeti...
Uzak Doğu da toptan aşağıda tabi...
Shangai -%2.71
Dolarda
1.329-30 dan işlem görüyor (Newyork).
Dışarıda çinliler kızarmışsa içeridede doçe bank kızarır bu gün....:he:
efendiaslan
30-05-2007, 05:55
BU arada Çin Borsası -%6 yı bulmuş....
2007-05-30- 11:50
Indexes Prev. Closing Last High Low Change%
SSE 180 9120.36 8535.63 8973.64 8534.40 -6.41
SSE 50 3050.44 2868.76 3000.94 2868.19 -5.96
SSE Composite 4334.92 4071.27 4275.24 4070.51 -6.08
SSE New Composite 3660.74 3437.28 3611.79 3436.63 -6.10
SSE Dividend 3796.16 3542.51 3770.10 3542.51 -6.68
SSE A Share 4544.48 4269.14 4483.07 4268.34 -6.06
SSE B Share 332.93 303.69 320.93 302.61 -8.78
SSE Fund 3342.30 3128.05 3296.97 3126.41 -6.41
SSE Government Bond 110.71 110.67 110.75 110.63 -0.04
SSE Corporate Bond 120.23 120.16 120.22 120.08 -0.06
ibrahimbjk
30-05-2007, 07:13
Sayın efendiaslan doçe bank dükkanı daha açmadı kapı ziline basıyom basıyom uyanmıyor:notr:. gece çok çalıştılar galiba:frown:... malüm toplantı falan yorulmuşlar galiba çok üzüldüm çokkkkkkkkkkkkk.....:he::he::he:
ibrahimbjk
30-05-2007, 07:36
Günaydın ÜSTAD İBRAHİMBJK
Bugün için öngörünüz nedir? Gün nasıl geçecek.Sevgiler.
Üstad önümüz yaz tatil zamanı....
efendiaslan
30-05-2007, 07:58
Sayın efendiaslan doçe bank dükkanı daha açmadı kapı ziline basıyom basıyom uyanmıyor:notr:. gece çok çalıştılar galiba:frown:... malüm toplantı falan yorulmuşlar galiba çok üzüldüm çokkkkkkkkkkkkk.....:he::he::he:
Elemanlar uyanmış.. Dolar alırlar. :)
En İyi Alış
1,3295 DEUTSCHEBANK
En İyi Satış
1,3305 AKBANK
ibrahimbjk
30-05-2007, 08:13
Ben müdür olsam vadelide işlem yapan elemanlara iki maaş ikramiye veririm şirketi zarara ugrattıkları için:super:.... Üç ayda bodrumda beş yıldızlı otelde tatil verirdim zararlarını en önde kapattıkları için...:he::he:
ibrahimbjk
30-05-2007, 08:50
Sayın efendiaslan vadelide şu garanti ve doçe banka bakıyorum seans açıldıgından itibaren katıla katıla gülüyorum ... öyle alıma geçtilerki tatili hak ettiler ......
ibrahimbjk
30-05-2007, 11:37
Müdürlerinin yerinde olsam dünya turuna yollarım tatile....:super::yes:
ibrahimbjk
30-05-2007, 12:10
Yangından mal kaçırır gibi alıyor doçe bank demekki tatili duydu mesai yapmaya başladı çok uyanıksınız çok buldunuz bedava tatili hemen yumuldunuz....:he:
ibrahimbjk
30-05-2007, 12:21
29.05.2007
4700*1.34.00 satılmış=
30.05.2007
4700*1.34.44 alınmış
zarar=
sormayın çok büyük bir tatil hak ettiler
birde deler yabancı çok akıllı al sana akıllı yabancı.. hep bizemi birazda size..
efendiaslan
30-05-2007, 13:17
Dow futurelar -70 leri bulunca Dolara alım geldi. Bugün yabancılar alımda..
En İyi Alış
1,333 DEUTSCHEBANK
En İyi Satış
1,3335 AKBANK
çin çökmüş tabana gitmiş..adam gibi sağlam dış borsa kalmamış biz hala %1,5 lardayız...dolarda 1330 larda...bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...
adamların işine gelmiyor endeksi düşürmek.. neticede dolarıda çizemiyorlar o yüzden..yada ciddi ciddi türkiyede çok şeyler değişti..
efendiaslan
30-05-2007, 13:41
çin çökmüş tabana gitmiş..adam gibi sağlam dış borsa kalmamış biz hala %1,5 lardayız...dolarda 1330 larda...bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...
adamların işine gelmiyor endeksi düşürmek.. neticede dolarıda çizemiyorlar o yüzden..yada ciddi ciddi türkiyede çok şeyler değişti..
Değişiklik var mutlaka ama bu tip dalgalarda buda sökmez...
Daha doğrusu sökmemeli..
Zannımca hükümet doları baskılıyor...
Seçim öncesi volatil bir dolar kuru bütün seçim hesaplarını alt üst edebilir.
Ama nereye kadar bu baskıya dayanır bilemiyorum..
Başka bir sebepte büyük fonların paralarının borsada olması... Vatandaşın ise Dolarda... Şu an borsayı yıksalar kim alacak...
Paldır güldür gider...
Krizde doları bu seviyeden kim satacak... vatandaş 1.550-600 olmadan doları satmaz gibi geliyor bana...
Baskılayabildikleri kadar baskıya devam edecekler gibi gözüküyor..
efendiaslan
30-05-2007, 13:47
DEutche almaya devam ediyor... Mesele bu pozisyonları nereye kadar taşıyacak.. Veya kaç gün taşıyacak..
En İyi Alış
1,334 DEUTSCHEBANK
En İyi Satış
1,3345 AKBANK
yozgatlı
30-05-2007, 13:50
Daha doğrusu sökmemeli..
Başka bir sebepte büyük fonların paralarının borsada olması... Vatandaşın ise Dolarda... Şu an borsayı yıksalar kim alacak...
Paldır güldür gider...
Krizde doları bu seviyeden kim satacak... vatandaş 1.550-600 olmadan doları satmaz gibi geliyor bana...
bu durumda diyorsunuz ki dolarda 2 ay ekmek yok kimseye
efendiaslan
30-05-2007, 14:41
bu durumda diyorsunuz ki dolarda 2 ay ekmek yok kimseye
Öyle bir iddiam yok..
Global bozulma gelirse hükümet Doları tutamaz..
Fakat sonuna kadar direnecektir..
Ayrıca ben genelde kısa vade al sat yapıyorum...
Onun için çok uzun hedeflerim yok...
Karı görünce sat... Zararı görünce sat.. :)
Daha doğrusu sökmemeli..
Paldır güldür gider...
pozisyonlarının büyük bir çoğunluğu borsada olduğu için işlerine geliyor doların ezik olması...
ibrahimbjk
30-05-2007, 15:11
Al doçe bank al arkandayım......
ibrahimbjk
30-05-2007, 17:37
Doçe bank bu gün 8500 kontrat alım yapmış silmiş süpürmüş kısacası paniklemiş ... yarından piyasa olumlu olursa hepsini verir ertesi günde geri alır çifte zarar zarar üstüne zarar yazacak tatili fazlası ile hak edecekler....
efendiaslan
31-05-2007, 02:22
Üff..
Ne yapmış bu azgın boğa DOW Jones yine...
Böyle giderse piyasada AYI kalmayacak...
Hepsini öldürüyor bu BOĞA...
Dolar 1.325 de tekrardan...
Üff..
Ne yapmış bu azgın boğa DOW Jones yine...
Böyle giderse piyasada AYI kalmayacak...
Hepsini öldürüyor bu BOĞA...
Dolar 1.325 de tekrardan...
bence pek sağlıklı bir yükseliş gözükmüyor bu :) ters köşe yaptılar herkes düşmesini bekliyordu.
efendiaslan
31-05-2007, 03:51
Sayın Gino;
Koyu renk olan yerde sorunuzun cevabı var...Borsalar böyledir... Ters köşe yapamaya bayılırlar...
Salih Neftçi-Star
‘Beklenen’ düzeltme mi? Yoksa beklenmeyen düzeltme mi?
Çin yönetimi gerekirse borsanın günlerce düşmesine izin verilecek. Tedbir üstüne tedbir alacak. Borsa yatırımcısına Çin işkencesi uygulanacak
Son günlerde tüm dünya borsaları bir düzeltme beklentisi içindeydi. Wall Street’ten tutun... Bizim İMKB’ye.
Nedeni de borsalardaki yüksek fiyatlardı. Başta da en büyük spekülasyonun yaşandığı Şanghay borsası olmak üzere.
İlginç bir şey bir düzeltme beklemeyen tek yatırımcı kitlesi belki de Şanghay’daydı. Şanghay’da düzeltme denince ilk akla gelen... ‘Keşke olsa... Hemen alıma geçeriz’ düşüncesiydi.Oyuncular Çin’de fiyatların her gün yüzde 1-2 artmasına alışmıştı. Düzeltmeler de dört gözle bekleniyordu.
Dünkü Çin Borsası haberi işte tam böyle bir anda geldi...
Wall Street’teki pozisyonlar
Ama önce düzeltme beklentilerinden başlayalım.
Beklentileri en iyi açıklayan haberlerden birisi evvelsi gün Wall Street’ten kaynaklı bir rakamdı. Ajanslarda geçen haberlere bakarsanız Amerikan hisselerini short’lamış olanlar geçen hafta rekor düzeye ulaşmıştı. Diğer bir deyimle rekor sayıdaki yatırımcı hisseleri borç almış ve satmıştı.
Beklenen...
Fiyatların gerilemesi ve bunun arkasından da borç alınan hisselerin daha ucuz fiyata piyasadan toplanıp geri verilmesiydi. Klasik short pozisyon örneği.
Söz konusu rekor da bu yönde pozisyon almış olanların sayısındaydı.
İyi haber
Bazı okurlara garip gelebilir ama bu çeşit bir ‘rekor’ hisse senetleri açısından aslında olumlu (bullish) bir gelişme olarak görülür. Açık pozisyon sayısı genelde oyuncular tarafından bir contrarian indicator olarak yorumlanır. Açık pozisyon sayısı arttıkça borsa konusundaki beklentiler genelde olumluya döner, azaldıkça beklentiler olumsuzlaşır.
Nitekim...
Hisse senetlerinde pozisyon açmak aslında piyasaya satış gelmiş olması demek. Bütün bu oyuncular pozisyon açtıktan sonra yine alıma geçip borçlandıkları kağıtları geri vermek zorunda. Bu ise piyasaya alım getirecek bir şey.
Diğer bir deyimle fiyatlar gerilese de rekor sayıdaki short pozisyoncu alıma geçecek... Bu da düşüşleri sınırlayacak. Yeni bir yükseliş başlayacak. Bu ‘rekor’ içinde bulunduğumuz durumu da çok güzel açıklıyor.
Ama... Short pozisyon sayısının rekor seviyelere yükselmiş olması ve bunun da bullish bir gösterge sayılması aslında her zaman geçerli bir yöntem değil.
Genelde böyle.
Bu sefer, aynı yorumu yapmak ne derecede doğru bilmiyoruz.
Durum
Doğru... Oyuncular hisse senetleri konusunda uzun vadede çok iyimser bir psikoloji içinde. (Bunu bozacak gelişmeyi biz de göremiyoruz.) Ama kısa vadede fiyatların yüksek olduğu düşünülüyor.
Diğer bir deyimle...
‘Düşsün de alalım...’ mantığı hakim.
Böyle olunca da fiyatların ciddi bir şekilde gerilemesi zorlaşıyor. Fiyatlar gerilese de hemen alım geliyor.
Ancak Çin’de dün açıklanan tedbirlerin borsalar üzerindeki etkisi bu sefer farklı bir seyir izleyebilir.
Sonuç
Bizim için de önemli bir durum.
Siyaset sahnesindeki toz duman ve yüksek belirsizlik iyimser psikolojiyi bozamadı. Aslında içerideki gelişmeler iki ay sonra Türkiye’de nasıl bir hükümet kurulacağı sorusunu cevapsız bırakacak bir noktaya getirdi. Gelecek hükümet konusundaki soru işaretleri normalde piyasaları ciddi biçimde etkilemesi gereken bir şey. Güneydoğu ve Kuzey Irak’la ilgili haberler de öyle.
Ancak hisse senedi piyasalarındaki büyük iyimserlik bunu şimdiye kadar fazlasıyla dengeledi.
Oysa şimdi Çin yönetimi Şanghay borsasındaki spekülasyonu durdurma niyetinde. Gerekirse borsanın günlerce düşmesine izin verilecek. Spekülatif psikoloji değişmedikçe de tedbir üstüne tedbir alınacak.
Borsa yatırımcısına Çin işkencesi uygulanacak.
Bu nedenle... Bize öyle geliyor ki beklenen düzeltme pek de öyle beklendiği gibi olmayacak.
31.05.2007
efendiaslan
31-05-2007, 04:26
Bu Çin işi çokta durulmuşa benzemiyor...
Gerçi diğer Uzak Doğu yeşil ama..
Çinde kayıplar devam ediyor...
2007-05-31- 10:21
Indexes Prev. Closing Last High Low Change%
SSE 180 8497.41 8205.69 8571.70 8080.40 -3.43
SSE 50 2857.00 2794.13 2896.33 2748.06 -2.20
SSE Composite 4053.09 3913.35 4077.74 3858.04 -3.45
SSE New Composite 3421.69 3305.77 3445.93 3257.78 -3.39
SSE Dividend 3531.16 3340.90 3558.31 3276.92 -5.39
SSE A Share 4250.00 4104.95 4276.69 4046.71 -3.41
SSE B Share 302.95 279.94 297.89 277.42 -7.60
SSE Fund 3073.96 3045.03 3156.97 3017.08 -0.94
SSE Government Bond 110.73 110.64 110.75 110.63 -0.09
SSE Corporate Bond 120.14 119.82 120.15 119.82 -0.27
efendiaslan
31-05-2007, 05:26
Çinde Silkelememi yaptılar ne :) Kayıplarını toplamış gözüküyor..
Shangai... -% 0.92
efendiaslan
31-05-2007, 08:05
Çin'de Dow abisi gibi yaptı...Tabi daha çok farkla..
%3 EKSİDEN
şu an itibarı ile % 1.5 ARTIYA geçti..
Nikkei'de % 1.6 artı da...
Dolar desen aynen 1.325 lere geri iade...
En İyi Alış
1,325 ZIRAAT
En İyi Satış
1,326 CITIBANK
efendiaslan
31-05-2007, 10:06
Olumlu algılanan FED tutunaklarının ardından dolar güne düşüşle başladı.
İstanbul serbest piyasada dolar 1,3260 YTL, avro 1,7800 YTL'den güne başlarken, saat 11.00 itibarıyla Kapalıçarşı'da 1,3240 YTL'den alınan dolar 1,3250 YTL'den satılıyor. 1,7780 YTL'den alınan avronun satış fiyatı ise 1,7790 YTL olarak belirlendi.Serbest piyasada dünkü kapanışta doların satış fiyatı 1,3320 YTL, avronun satış fiyatı 1,7880 YTL olmuştu. Bankalararası piyasada dolar kotasyonlarında alışta en düşük fiyat 1,3195 YTL, en yüksek fiyat 1,3240 YTL, satışta en düşük fiyat 1,3245 YTL, en yüksek fiyat 1,3290 YTL düzeyinde bulunuyor.
ibrahimbjk
31-05-2007, 11:20
Doçe bank bu gün 8500 kontrat alım yapmış silmiş süpürmüş kısacası paniklemiş ... yarından piyasa olumlu olursa hepsini verir ertesi günde geri alır çifte zarar zarar üstüne zarar yazacak tatili fazlası ile hak edecekler....
1.3460 dan topladıklarını aynen yazdıgım gibi zararına 1.3990 dan sattı yine birde plak tersine dönerse yarın tekrar tepeden toplar şaşkın ördege dönerler hergün zarar üstüne zarar yazıyor... entresan para bol demekki....
exchange
31-05-2007, 11:57
1.3460 dan topladıklarını aynen yazdıgım gibi zararına 1.3990 dan sattı yine birde plak tersine dönerse yarın tekrar tepeden toplar şaşkın ördege dönerler hergün zarar üstüne zarar yazıyor... entresan para bol demekki....
zararına mı ?
szpilman
31-05-2007, 13:30
Sayın Chemeng veya sayın efendiaslan,
mumkunse doların son 1-1.5 senelik grafigini güncelleyebilir misiniz?
Tesekkurler..
efendiaslan
31-05-2007, 14:39
Doları 1.320 de tutabileceklermi bakalım...
En İyi Alış
1,3195 AKBANK
En İyi Satış
1,3205 FORTISBANK
hala düşüş kanalında bir türlü çıkamıyor..bu kafa ile gidersede çıkamayacak galiba..karmaşa ortamı lazım çıkması için..bahane lazım..1320 seviyeleri destek vazifesi görmeye çalışıyor şimdilik görüyor gibi..endeks bu kadar güçlü göründüğü sürece dolara alıcı gelmeyecektir kanımca...alıcı olunmayan şeyde satıcı olunur genelde.. :D:D:D
maviler net görünmüyor 1300 ve 1355 yazıyor oralarda...
http://img296.imageshack.us/img296/4593/dolarckqr3.jpg
ibrahimbjk
31-05-2007, 16:16
zararına mı ?
evet zararına yarında yerine kor yine zararına... tüm işlemleri hergün yazıyorum hepsinde zarar yazıyor... birileri bilerek hergün zarar yazarmı yaz o da doçe bank yabancı akıllı ya...
exchange
31-05-2007, 16:25
evet zararına yarında yerine kor yine zararına... tüm işlemleri hergün yazıyorum hepsinde zarar yazıyor... birileri bilerek hergün zarar yazarmı yaz o da doçe bank yabancı akıllı ya...
demekki bildikleri birşey var.
Yurtdışından alıp burada satıyor olabilir mi ?
ibrahimbjk
31-05-2007, 16:58
demekki bildikleri birşey var.
Yurtdışından alıp burada satıyor olabilir mi ?
BU BENİM DEDİGİM VADELİ PİYASADAKİ İŞLEMLER ...
efendiaslan
31-05-2007, 18:05
Sayın Chemeng'inde güzel grafikleri eşliğinde dolar için diyecek birşey yok..
Son 15 gündür aynı hikaye..Şimdilik bir numara yok ve 1.300 lerin altı menzilde gibi... Fakat bu tip düşüşlerin çıkışıda ona göre olacaktır...
hala düşüş kanalında bir türlü çıkamıyor..bu kafa ile gidersede çıkamayacak galiba..karmaşa ortamı lazım çıkması için..bahane lazım..1320 seviyeleri destek vazifesi görmeye çalışıyor şimdilik görüyor gibi..endeks bu kadar güçlü göründüğü sürece dolara alıcı gelmeyecektir kanımca...alıcı olunmayan şeyde satıcı olunur genelde.. :D:D:D
maviler net görünmüyor 1300 ve 1355 yazıyor oralarda...
http://img296.imageshack.us/img296/4593/dolarckqr3.jpg
http://img517.imageshack.us/img517/356/dolarvd6.jpg
http://img61.imageshack.us/img61/9978/dolar2pf4.jpg
bu kadar güzel düşülür yaa...ne kadar çok düşerse millet o kadar bıkacak...:D:D:D
bu doları ateşleyecek tek şey meydane gelecek bir karmaşadır ben başka birşey göremiyorum..bu havada öyle bir karmaşa endeks için iyi olmayacaktır..birşeyler bahane edilip götürürler ama şu anda dolardan çok endeksi daha yuakrılara götürmek daha mantıklı görünüyor....bahaneleri endekse kullanıyorlar kanısındayım...
nur-u_cihan
31-05-2007, 18:17
olur mu hiç babacığım bu işlem hacmiyle nereye gidecek bu endeks...???seçimden sonra ortam düzelirse olabilir ancak şu an erken biraz...ha o zamanda dünya piyasaları bir düzeltmeye gitmezse tabi....:)
efendiaslan
01-06-2007, 03:42
Uzak Doğu çoşmuş gidiyor... Bakalım bu işin sonu ne olacak...
Dolar 1.316 a düşmüş...
ibrahimbjk
01-06-2007, 07:21
Uzak Doğu çoşmuş gidiyor... Bakalım bu işin sonu ne olacak...
Dolar 1.316 a düşmüş...
Bu gün artık doçe bank 1.30 gösterir....
ibrahimbjk
01-06-2007, 07:32
Küreselleşme bu olsa gerek amerika ab akp de seçime kadar bir bozulma olmaması için elinden geleni yapıyorlar.. siz siz olun oy verirken iyi analizedin burdan bir örnek alın... Ellerindeki gücün ne kadar büyük oldugu nu askerin ne den bu kadar rahatsız oldugunu ..... ben tırstım valla şok içindeyim....
efendiaslan
01-06-2007, 08:35
Bu gün artık doçe bank 1.30 gösterir....
Bugün 1.300'ün altına inmez .. Güçleri yetmez.. :)
İnse ben tekrardan alışa geçerim..
efendiaslan
01-06-2007, 10:32
Eğer %30 döviz artışı ile bu ülke çökecekse vay bu ekonominin haline...
Merkez, birilerini korkutmak istiyor
Merkez Bankası birilerini korkutmak istiyor da, kimi korkutmak istediği belli değil. Dün açıklanan "Finansal İstikrar Raporu" içinde iki felaket senaryosu yer alıyor. Döviz fiyatının yüzde 30 artması halinde, banka sisteminin çökeceği anlatılıyor. Türkiye'de "kriz" denilen şey "bankaların çökmesi ile başladığına göre", demek ki, döviz fiyatının yüzde 30 artması "kriz"dir.
Demek ki dolaylı olarak Merkez Bankası raporu ile ciddi bir uyarı yapılıyor. "Ekonominin istikrarı döviz fiyatlarının bugünkü çizgide kalmasına bağlıdır" deniliyor. İyi de...
(1) Döviz fiyatının bugünkü çizgide kalması neye bağlı? Bunu sağlamak için Türk ekonomisi ve Türk halkı ne fatura ödüyor ve ödeyecek?
(2) Bu sürdürülebilir bir uygulama mıdır?
Döviz 5 yıldır yerinde sayıyor
Döviz fiyatını beş yıldır aynı çizgide nasıl durduruluyor?
(1) Dünyada bir likidite bolluğu (para bolluğu) var. Bu paraları yönlendirenler, en yüksek getiri sağlayacak yatırım alanları arıyor.
(2) Türkiye dövize, dünyadaki ölçülere göre en yüksek getiriyi sağlayan ülke.
(3) Türkiye'de devlet ve özel sektör ellerindeki varlıkları müsait fiyatlarla satışa çıkarmış durumda.
Bu sayede Türkiye'ye ihtiyaçtan fazla döviz giriyor. İhtiyaçtan fazla döviz girdiği için de döviz ucuz satılıyor. Ülkedeki enflasyon (düşük oranlarda da olsa) döviz fiyatına yansımıyor. Ülkenin döviz açığının büyümesine rağmen, döviz sorunu (kıtlığı) yaşanmıyor.
Bu sayede ülke ucuz ucuz ithalat yapıyor. Ucuz ithalat içeride enflasyonun da kontrol altına alınmasına imkan veriyor.
İyi de... Bunun bir faturası var:
(1) Ülke ekonomisi her yıl 30 milyar dolar dolayında döviz açığı veriyor.
(2) Ucuz döviz nedeniyle yapılan ucuz ithalat sonucu üretim yapısı bozuluyor.
(3) Giderek daha düşük oranda katma değer yaratılabiliyor.
(4) İç talepdeki sınırlı artış yeni yatırımlara ve üretinm atyışına imkan vermediğinden ihracatı artırma zorunluluğu olmasına rağmen ucuz döviz nedeniyle irtacatta istenen artış sağlanamıyor.
(5) İhracatta istenen ölçüde artış sağlanamayınca sermaye yeni yatırım yapmıyor.
(6) İstihda sorunu ciddiyet kazanıyor.
(7) Bu çarkı çevirmek için ödenen yüksek faiz nedeniyle bütçe gelirlerinin büyük bölümü faize gidiyor. Hükümet halktan topladığı vergi oranında halka hizmet veremiyor.
Böyle giderse...
Bu tablo sürdürülebilir mi? "Böyle gelmiş, böyle gider" olması ve de "Döviz fiyatının aynı çizgide kalması (Günün birinde dövizin yüzde 30 pahalanarak felakete neden olmaması) acaba neye bağlı?
(1) Türk ekonomisinin her yıl 30 milyar dolar döviz açığı vermesinden yabancılar korkmayacak. "Biz gönderelim, Türkler yesin" diyerek para göndermeye devam edecek.
(2) Merkez Bankası yüksek faiz uygulamasını sürdürecek. O yüksek faizi saf ve bakir Türk halkı ödemeye devam edecek.
(3) Türkiye'de tarımda ve sanayide üretim yapısı giderek çökecek. İstihdam sorununun boyutu artacak.
(4) Türkiye'de kimse de bu çarpık tabloya sesini çıkarmayacak. Halkımız olan biteni sessizce kabullenecek.
Olur mu ? Olur... Bugüne kadar nasıl oldu ise bundan sonra da olur. Çünkü "Burası Türkiye abicim!"
guras@milliyet.com.tr
ibrahimbjk
01-06-2007, 11:17
Biz aynı düşünceyi aylarda beri yazıyoruz takan yok sanırım yukarıdaki gazeteninn yazısınıda takan olmıyacak korkum o ki birileri bir yere takacak ama ..........
endeks düşüyor dolar düşüyor birisi yalan konuşuyor...
ibrahimbjk
01-06-2007, 12:12
Adam Burayi Okuyor Bİze İnat DÜŞÜyor
efendiaslan
01-06-2007, 13:09
Dolarda kelimenin tam anlamıyla KIYIM devam ediyor..
En İyi Alış
1,3105 ZIRAAT
En İyi Satış
1,311 DEUTSCHEBANK
trenkacmadan
01-06-2007, 13:32
imkb nin % 1.23 civarında düştüğü bir günde dolarında % 1 e yakın düşmesini
yorumlamakta zorlanıyorum.demek ki bu kadar kolay yönlendirilebiliyor dolar.
hani göstermelikte olsa; % 0.0001 de olsa yukarı yapsa dolar neyse diyeceğim.
bu işte bir iş var ama.ben çıkamadım işin içinden.
efendiaslan
01-06-2007, 14:23
Dolarda ne yapmak lazım?
Aşağıda uzun vade haftalık grafik var...
1.290 lar uzun vade DESTEK...
Burayı kırar mı?
Kırarsa iyi bir satış gelir...
Aşağıda destek filan gözükmüyor..
Ben nemi yapacağım...
1.290 lara yakın alım deneyeceğim... Tutunup yukarı giderse problem yok...
Aşağı kırarsa ve oralarda oyalanırsa Dolar işi biter (Tabi bu dediğim çok büyük bir ekonomik veya siyasal KRİZ olmazsa geçerli.)
http://img300.imageshack.us/img300/6316/1hazirandstpk8.jpg
Dolarda ne yapmak lazım?
Aşağıda uzun vade haftalık grafik var...
1.290 lar uzun vade DESTEK...
Burayı kırar mı?
Kırarsa iyi bir satış gelir...
Aşağıda destek filan gözükmüyor..
Ben nemi yapacağım...
1.290 lara yakın alım deneyeceğim... Tutunup yukarı giderse problem yok...
Aşağı kırarsa ve oralarda oyalanırsa Dolar işi biter (Tabi bu dediğim çok büyük bir ekonomik veya siyasal KRİZ olmazsa geçerli.)
http://img300.imageshack.us/img300/6316/1hazirandstpk8.jpg
1290 altına sarkmış bir kere..1250 lerden dönmüş..bence 1250 leri kırdığında asıl kıyım olacaktır..o yüzden 1250-1290 arasından kademeli alış yapmak en mantıklısıdır...
ben bugünden hiçbirşey anlamadım,bovespa yukarı açılış yaptı,avrupa ona keza imkb -500,600,dolar dibin dibinde bugün.
hani nerde korelasyon yaw ekonomistlerin dilinden düşürmediği,şimdi derler ki yabancı hafta sonu riskini almak istemedi :)
ama ters bir durum var
rast gelsin
Türkiyede yasamıyorsanız hatırlatıyım ordumuz sınırda operasyon yapıor.Nasıl memlekete karsı ilgisiz hale gelmişiz yahu.Çinle Bovespayla ilgileneceginize biraz özünüze dönsenize.
Türkiyede yasamıyorsanız hatırlatıyım ordumuz sınırda operasyon yapıor.Nasıl memlekete karsı ilgisiz hale gelmişiz yahu.Çinle Bovespayla ilgileneceginize biraz özünüze dönsenize.
sayın cengo64, eminim herkez bu dertleri paylaşıyor, zira evde işte heryerde durumumuzukonuşuyoruz insanlarla. Ama burası doviz topiği bu konuyu konuşmak paylaşmak için burdayız.
yozgatlı
03-06-2007, 08:11
ekonomi neden iyi seçimlerde neler degişecek
k.ırak q ordu mu girecek siyasilermi girecek
girerse nasıl etkilenecegiz, borsa nereye kadar gidecek
aşagıdaki soruların cevabını bulan bunu çözer gibime geliyor
ben dolar 1420 lerdeyken girdim dolara beklenen olmadı çıktım bidaha girermiyim bilinmez ama sorulara verdiğim cevaplar uzun bir süre hayır yanıtını verdiriyor bana :)
-------------------------
Mahir Kaynak/Star
Tesadüf
Güneydoğuda tren yoluna yapılan sabotajda patlamanın trendeki patlayıcılara sirayet etmemesi, sadece birkaç vagonun yoldan çıkmasına neden olması büyük bir şans. Böylece trenin yükü hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olabildik ve yük el değmemiş gibi hasarsızdı. Halbuki uygun miktarda olsa ve uygun zamanda patlatılsaydı sadece bir enkazla karşılaşacaktık. Şansımız yaver gitti ve kimin ne yaptığını öğrenebildik. Gerçi İran tarafı bunun bir komplo olduğunu iddia ediyor ama eldeki deliller aksini söylüyor. Tesadüfler bizden yana. Bütün bu rastlantılarda art niyet aramak, birilerinin projeleri olup olmadığını sorgulamak komplo teorisi üretmektir.
İki gün önce bir radyo programı sonrasında bir dinleyicim 2002 seçim sürecinde iktidarın, seçimi kazansa bile, AKP’ye verilip verilmeyeceği sorusuna ‘ABD’nin bölgede operasyonlar yaptığı bir dönemde İslamcıların iktidarda olması muhalefette olmalarından daha iyidir. AKP’ye iktidar verilecek ve onların operasyonlara desteği sağlanacaktır. Ancak iki üç yıl sonra durumun değişeceğini ve İslamcı iktidarın devrileceğini düşünüyorum’ dediğimi hatırlattı ve süreç konusunda olmasa bile zaman konusunda yanıldığımı söyledi. Acaba şimdi, beklenen sonuç alındığına göre, AKP’ye karşı bir tavır alınabilir miydi? diye soruyordu.
Bu soru başka bir sorunun cevaplandırılmasını gerektiriyor. Acaba dünyadaki siyasal gelişmeler herhangi bir gücün yönlendirmesi olmadan ve onların projelerine dayanmadan kendiliğinden mi oluşuyor yoksa yönetilen bir dünyada mı yaşıyoruz? Şüphesiz her şey tüm ayrıntılarıyla planlanamaz ama ana çizgileri bir projenin ürünü müdür? Türkiye’deki tüm siyasi gelişmeler bir ajandanın sayfalarında yazılı mıdır yoksa halkı iradesi temel belirleyici midir? Bu sözlerim demokrasi karşıtlığı olarak algılanmamalıdır. Ancak halkın iradesini yönlendirecek etkileri kim yapabiliyorsa olayların akışına onun yön verdiğini söylemek istiyorum. Mesela önümüzdeki seçimin sonucunu ya da siyaseti etkileyecek diğer girişimlerin neler olacağını tahmin ederken sadece halkın tercihlerinin değil onları etkileyebilecek eylemlerin de tahmin edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir değerlendirme yapmak için Bilderberg toplantısından Putin-Bush görüşmesine, Pakistan’daki iktidar mücadelesine, Çin-ABD ilişkilerine kadar bir çok şeyi içine alan genel bir model kurmak ve Türkiye’yi bu genel tablo içinde değerlendirmek gerekir.
Önümüzdeki dönem için tahminim şöyleydi: İki farklı yol izlenebilir. Ya AKP’nin yerine başka bir parti getirilir ya da AKP kendi içinde değiştirilir. Bu değişim zannedildiği gibi inanç ve ideoloji ekseninde olmayacaktır ve güç odaklarının böyle bir problemi yoktur. Ancak dünyadaki küreselci eğilimin dışına çıkarılması beklenebilir ve bu sonuç parti içindeki güç dengelerindeki değişmeye bakılarak anlaşılır.
Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’ın renkli devrimlerden ve ülkenin içeriden fethedilmesinden söz ettiğini duyunca bu konudaki öngörülerimin doğru olduğunu düşündüm. Ortada dolaşan söylemlere bakmayın. Asıl sorun ülkemizin dünya ölçeğinde hangi gücün yanında yer alacağıdır.
efendiaslan
03-06-2007, 09:59
Hafta sonundan istifade biraz değerlendirme yapayım.. Yalnız arkadaşlar bu yazdıklarım sadece beni bağlar... Alım satım tavsiyesi değildir...
EURUSD
1.3500'ün üzerinde kapanışlar yapabilirse yükseliş moduna geçebilir. Yoksa şimdilik düşme trendinde..
1.3440 lardan alış denenebilir. Stop loss; 1.3400...Take profit: 1.3500
http://img170.imageshack.us/img170/9588/3haziranbv7.jpg
efendiaslan
03-06-2007, 10:04
EURJPY
Yükseliş tam gaz devam ediyor... Tepkiye oynanabilir
164.25 lerden satış denenebilir. Stop loss; 164.55..Take profit: 163.25
http://img170.imageshack.us/img170/578/3haziranejpyjf4.jpg
efendiaslan
03-06-2007, 10:08
USDJPY
Yükseliş devam ediyor... Bu parite de tepkiye oynanabilir.. Bende biraz satış yaptım ama daha yukarılardan yapma şansı verdi..
122.20 lerden satış denenebilir. Stop loss; 122.55..Take profit: 121.50
http://img292.imageshack.us/img292/6403/3haziranai6.jpg
efendiaslan
03-06-2007, 10:13
GBPUSD
Bu noktalardan alış denenebilir gibi...
1.9825 alış, Stop loss; 1.9750 Take profit; 1.9900
http://img300.imageshack.us/img300/1599/3haziranlk2.jpg
efendiaslan
03-06-2007, 10:34
VOB haziran vade grafiğine baktığımda freni boşalmış bir kamyonun bayır aşağı gidişi gibi bir hal var...
Fakat Cuma günü son anda dayanamadım..
1.3265 den birazcık Dolarize oldum yine...
yani bu grafiğe göre alım filan yapmamak lazım ama... Aldık yinede...
http://img167.imageshack.us/img167/5229/3haziranyz0.jpg
efendiaslan
03-06-2007, 10:39
Yine aynı şekilde 1.290 lardan dolar alayım derken.. Dayanamadık Vobtaki alıştan sonra Spottan da az biraz dolarize olduk..
Fakat 1.299'a stoploss koydum..
http://img101.imageshack.us/img101/4959/3haziraniq2.jpg
efendiaslan
04-06-2007, 03:40
Uzak doğu Çin hariç artıda gidiyor.
Özellikle Kore borsası rekor üstüne rekor kırıyor.
Şu an itibari ile durum aşağıda gibi.
Kore %1.13
Nikkei %0.47
Çin -%0.97
Dolar 1.310- 1.311 den işlemde...
efendiaslan
04-06-2007, 04:34
Çin şaşırdı yine...
Şu an -%6.14 ekside...
Çinde çok kişinin canı yanacak böyle giderse..
efendiaslan
04-06-2007, 07:46
Çin -%5,67 de fakat Uzak Doğu artıda...
Dolar 1.311 de..
En İyi Alış
1,311 AKBANK
En İyi Satış
1,314 FORTISBANK
$Alış1,30700 Satış1,31400
€Alış1,75850 Satış1,76850
sürünmeye devam ediyor şimdilik...
ibrahimbjk
04-06-2007, 20:27
Bu gün vadelide doçe bank fazla görünmedi sakin bi
r seans oldu ... nereye kadar merak ediyorumm....
tarantula
04-06-2007, 21:22
Bu gün vadelide doçe bank fazla görünmedi sakin bi
r seans oldu ... nereye kadar merak ediyorumm....
2 gündür yok ortalıkta. kısaları giydi bekliyor..
efendiaslan
05-06-2007, 04:19
Çin habire düşüyor...
Şu an -%3.12 de..
Fakat diğer Uzak Doğu aynen devam ve artıda.
Nikkei %0.22 artıda..
Dolar
1.313-14 aralığında...
Türk Ordusu Kuzey Irak'ta mı değil mi?
Birkaç sitede haber var, fakat diğer haber kaynaklarında hiç bir haber yok.
efendiaslan
05-06-2007, 07:44
Çin toplamış biraz..
-% 1.21 şu an
Diğerleri de eh işte.. azıcık artıda
Dolar güne hafif artı ile başladı.
En İyi Alış
1,315 GARANTI
En İyi Satış
1,3155 FORTISBANK
ibrahimbjk
05-06-2007, 07:52
Çin toplamış biraz..
-% 1.21 şu an
Diğerleri de eh işte.. azıcık artıda
Dolar güne hafif artı ile başladı.
En İyi Alış
1,315 GARANTI
En İyi Satış
1,3155 FORTISBANK
dışarısı olumlu acep dolar neden hafif artıya geçiyor sabah sabah daha uyanamadı galiba....
efendiaslan
05-06-2007, 07:59
Son terör olayları olabilir...
Bu tip işler hiç belli olmaz ama (bence düşük bir ihtimal olmakla birlikte) Ordu her an Hücum borusunu çalabilir...
efendiaslan
05-06-2007, 08:05
Bu arada hafta sonu yaptığım analizlerden EURJPY hariç gerçekleşti.
Elimdeki USDJPY yide 121.60 dan kapattım..
Fakat EURJPY iyi yukarı gitti. Eğer dönerse dönüşü muhteşem olacak.. :)
efendiaslan
05-06-2007, 12:10
Deutche sabahtan beri Dolar satar...
En İyi Alış
1,311 FINANS
En İyi Satış
1,312 DEUTSCHEBANK
Deutche sabahtan beri Dolar satar...
En İyi Alış
1,311 FINANS
En İyi Satış
1,312 DEUTSCHEBANK
değişen bişey yok desene :) yakın markaja devam :yes:
rast gelsin
ibrahimbjk
05-06-2007, 16:19
Vadelide hangi kurt öldü acaba doçe bank bu gün alış yönünde imiş... entresan........
ibrahimbjk
05-06-2007, 17:01
HAYAT KADINI PİYASASI EURO'YA DÖNDÜDolar kurundaki yüksek değer kaybı nedeniyle 100-200 dolar olan ücretler şimdi 100-200 Euro...
05.06.2007 17:24http://www.haberturk.com/kuturesim/hayatkadınıkucuk.jpgHayat kadınları artık "Euro" istiyor...
Önceleri Türk Lirası'ydı 1 gecelik birliktelik için istenen "piyasa" rakamları... Ardından Türk lirasındaki değer kaybı ve yaşanan dalgalanmalar bu ücretlerin "kur"u belli paritesi belli dolara kaydı... Uzun yıllar tarife "100 - 200 dolar"dan açılıyordu. İşte ne olduysa bugünlerde oldu. Dolarda yaşanan yüksek değer kaybı ve Euro ile paritenin yükselmesi üzerine 100-200 dolar olan fiyatlar artık 100 -200 Euro...
SERBEST PİYASA DOLAR: 1,313
SERBEST PİYASADA EURO: 1,776
DOLAR/EURO PARİTESİ:1,34
efendiaslan
05-06-2007, 17:53
Dolara iyi baskı kurdular...
Bütün gündeme ve Dow'daki düşüşe rağmen hala satıcılar.
Deutsche bank Dolar madeni bulmuş.
Habire satıyor..
En İyi Alış
1,311 FINANS
En İyi Satış
1,3125 DEUTSCHEBANK
Dolara iyi baskı kurdular...
Bütün gündeme ve Dow'daki düşüşe rağmen hala satıcılar.
Deutsche bank Dolar madeni bulmuş.
Habire satıyor..
En İyi Alış
1,311 FINANS
En İyi Satış
1,3125 DEUTSCHEBANK
düşük kur onların işlerine geliyor,gel bozdur dövizi kazan paranı faizde giderken dövizi de ucuza getir veya aynı seviyeden :cool:
veya merkez bankamızın tahammül sınırlarını ölçmeye çalşıyor olabilirler nerde müdahale edebilir diye :)
rast gelsin
efendiaslan
06-06-2007, 07:14
Piyasa 1.314 den açılmış durumda...
Uzak doğu sakin.
Dolar yine buralarda yatayda sürünmeye devam edecek gibi.
Destek 1.307
Direnç 1.320
En İyi Alış
1,314 AKBANK
En İyi Satış
1,314 DENIZ
efendiaslan
06-06-2007, 11:01
ABD'de faiz indirimi olmayacağı beklentisi dolara alım getirdi.
Döviz piyasasının, gelişmekte olan ülkelere fon girişlerinin azalmaya başlayacağı beklentisi ile birlikte alıcılı bir seyir izlediği gözleniyor. ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke'nin dün yaptığı açıklamalar sonrası FED'in yıl sonuna kadar faiz indirmeyeceği beklentisinin güçlenmesi dış piyasalarda da tedirginlik yarattı.
İstanbul serbest piyasada dolar 1,3150 YTL, avro 1,7770 YTL'den güne başlarken, Kapalıçarşı'da 1,3160 YTL'den alınan dolar 1,3170 YTL'den satılıyor. 1,7790 YTL'den alınan avronun satış fiyatı ise 1,7800 YTL olarak belirlendi. Serbest piyasada dünkü kapanışta doların satış fiyatı 1,3140 YTL, avronun satış fiyatı 1,7770 YTL olmuştu.
Bankalararası piyasada da dolar 1,3165-1,3170 YTL'den işlem görüyor.
1,335 leri geçmeden dolarda daha yukarıları konuşmak gereksiz olur...
ibrahimbjk
06-06-2007, 12:40
Doçe bank yandım anam diyerek yine almaya geçti vadelide ... al.. al.. al..al ..
ibrahimbjk
06-06-2007, 12:46
Doçe bankın alımlarına fazla fgüvenmeyin karı gördünmü tepesine geçirecen....
efendiaslan
06-06-2007, 14:00
Dolar biraz hareketlendi...
Özellikle Avrupa Borsalarındaki düşüş ve Dow Futureları'nın -60 lar seviyesinde olması hareket devam edermi acaba diye düşündürüyor.
Fakat IMKB sağlam duruyor.
Benim geçen hafta aldığım VOB pozisyonu duruyor.
Fakat Forexteki pozisyonu kapattım. Yalnız gözüm ekranda.
Bakmaya devam. :)
efendiaslan
06-06-2007, 17:13
JP Morgan habire Dolar alıyor.
Bende onunla birlikte alıyorum.
Ama sabaha kadar ne olur bilmem.
Çok sıkı stoplossla yola devam.
1.323 alış
1.325 satış
efendiaslan
06-06-2007, 17:17
1.326 alış
1.328 satış
efendiaslan
07-06-2007, 02:47
Uzak doğu sakin açıldı.
Abartılı bir düşüş yok şu an için.
Nikkei -%0.90
Diğerleride genelde bu seviyelerde.
Dolarda 1.324- 1.326 dan kapanmış gözüküyor.
Yani şimdilik görünen ufak çaplı bir düzeltme gibi.
Ama yinede diğer emergingler ve Avrupa'nın açılışı ile birlikte olaya daha net bakabiliriz.
Tabi bizim için önemli gündem maddesi global borsaların dışında Kuzey Iraktaki son durum.
Bu durumu da yakın takip etmemiz gerekiyor.
ibrahimbjk
07-06-2007, 06:32
Ferit Şahenk: Sıcak olan para değil ülke
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Almanya Federal Maliye Bakanlığı ve Alman Finansal Denetim Otoritesi (BaFin) ile birlikte yürütülen Avrupa Birliği Eşleştirme Projesine ilişkin tanıtım konferansı İstanbul’da yapıldı. Konferansta bir konuşma yapan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Eski FED Başkanı Alan Greenspan’nın bir toplantıda “Biz sıcak parayı kısa vadede giriş çıkış yapan para olarak bilirdik. Ancak gördükki sıcak olan para değil ülkeymiş” dediğini hatırlatarak, “Türkiye’nin yaptığı değişim sonrası önemli sayıda yabancı yatırımcı Türkiye’ye geldi. standartların ve şeffaflığın olduğu sürece yabancılar Türkiye’ye yatırıma devam edecektir ve Türkiye global likiditeden daha fazla pay alacaktır” dedi. Deutsche Bank Genel Müdürü Selçuk Yorgancıoğlu da banka olarak global likiditede bir değişim beklemediklerini vurgulayarak Türkiye’ye gelen yabancı yatırımların önüzmüdeki dönemde daha da artacağını belirtti. Merrill Lynch Türkiye Genel Müdürü Kubilay Cinemre ise “Türkiye kabına sığmıyor. Ekonomik ve siyasal istikrarın yanında enflasyonda yaşanan düşüş de yabancı yatırımların artmasında etkili oldu” diye konuştu
??????????????????? ENTRESAN
Kab
ibrahimbjk
07-06-2007, 06:44
'Liranın değer kazanmasında spekülatif fonlar etkili'
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Türk Lirası'nın değerlenmesinin arkasında spekülatif addedilebilecek büyük fonların YTL'ye yatırım yapma arzusunun etkili olduğunu söyledi. Bankacılık sektörünün eskiden olduğu gibi kur riskleri taşımadığını savunan Özince, şöyle devam etti: "Ne yazık ki liranın değerlenmesinin arkasında bazı spekülatif veya spekülatif addedilebilecek çok büyük fonların liraya yatırım yapma arzusu da etkili oluyor. Türk piyasasını bir iç deniz olarak düşünecek olursak, küçük havuzumuza milyonlarca küp su geliyor. Burada mesele; ne kuraklık olsun ne sel bassın. Onu dengeleyebilmek önemli. O bakımından YTL aşırı değerlenmiş görünüyor." Türkiye'deki bankaların büyük bir kısmının yabancıların eline geçtiğini belirten Özince, kamu bankalarının özelleştirilmesinde İş Bankası modelinin izlenmesinin ihtiyaca cevap vereceği kanaatini taşıdığını ifade etti. Özince şöyle konuştu: "Kamu bankacılığının çok daha liberal serbest piyasa ekonomisine uygun mantıkla yapılamayışı ciddi bir eksiklik. Kamu bankalarını borsalara açacaksak, onları çok fazla değerle özel bankalarla yarışan bir standarda getirmek gerekir. Bankacılık sektörümüzde yabancı sermayenin yararlı olabileceğine inanmakla beraber, kamu bankalarının kontrolünün yabancı bankalara satılmasında biraz daha temkinli olunması gerektiğini düşünüyorum.''
????????ENTRESAN... ACABA BİZİM İZLEDİGİMİZ BANKALARMI......
efendiaslan
07-06-2007, 07:07
Dolar dün kapattığı yere göre düşüşle açıldı.
Uzak doğuda hava sakin..
Şu an için
1.322 alış
1.324 satışta..
microsof
07-06-2007, 07:26
doviz daima savaslardan ve kritik durumlardan en ilk etkilenen olmustur .
o yuzden askeri gerginlik devam ettikce doviz hiz kazanmaya devam edebilir ,
unutmiyalim ki su anda etki alaninda 3 ten fazla faktor var
k.irak sorunu , iran konusu ve son gunlerde cok konusulan suriye - israil konusu . bu gerginlikler oldugu surece riskler de buyuk olur doviz konusunda
efendiaslan
07-06-2007, 07:42
En İyi Alış
1,32 GARANTI
En İyi Satış
1,3225 HALKBANK
Tamam artık yeter. Bu kadar ders yeter. Demek o günler geride kalmış. Anladım artık. Merkez bankası %20 ye yakın faiz vermeye devam ettiği sürece dövizde kayda değer hiç bir hareket olmıyacaktır. Ortalık karışınca biraz yukarı ardından hemen bas aşağı. Sağolsunlar böyle günlerdede döviz alış satış fiyatı arasındaki farkı olabildiğince arttırıyorlar. Özellikle bankaların uyguladığı alış satış arasındaki marjdan dolayıda kazandığımızın yarısı bu farka gidiyor. Gün sonu bakıyoruz bankaya çalışmışız. Heleki bi kaç gün bekleyeyim dersen o kazançta yok oluyor. Gaflete düşüp 1-2 hafta beklersek yatırımcı oluyoruz. Bu sefer kılımı bile kıpırdatmıyorum. Tek bir dolar alışı bile yapmıyacağım. Bakalım bensiz ne yapabilecek bir görelim.
efendiaslan
07-06-2007, 08:17
JP dün 1.320 den sonra habire alıyordu. Şimdiye habire satıyor.
En İyi Alış
1,3185 ABNAMRO
En İyi Satış
1,3195 JPMORGANCHASE
onlarda bilmiyorlar ne yapsak diye alsakmı satsakmı...endeks düşüyor dolarda düşüyor çok iginç...1335 dolarda takip edelim baklaım oraya gelince neler olacak gelirse tabii....
ibrahimbjk
07-06-2007, 08:35
Doçe banka fazla güvenmiyecen karı gördünmü gömeceksin ... dün aldı bu gün tak aşagıda
JP dün 1.320 den sonra habire alıyordu. Şimdiye habire satıyor.
En İyi Alış
1,3185 ABNAMRO
En İyi Satış
1,3195 JPMORGANCHASE
Baskı altında tutmak için ellerinde dolar olmadıggı ıcın ddolar alıp sonra basıyorlarki hemen dussun diye.(yeni doların piyasaya suruldugunu dusunmuyorum) Kimse dolar seviyesini yukarı taşımaya calısmadıgı ıcın kısa vadeli karlarda normalde alış yapanlarda hemen satıyorlar.
Yani yabancı insanların ufak karlar kazanmasına goz yumuyor başka yerlerden fazlasıyla o karı cıkarıyorlar zaten.
efendiaslan
07-06-2007, 14:08
Dolar ufaktan harekete başladı tekrar...
En İyi Alış
1,3235 SCTG
En İyi Satış
1,3245 AKBANK
yozgatlı
07-06-2007, 15:44
borsa düşüyor dolar sabit neredeyse tabi.... hayır mı şermi bilmem ama ateşteyim ateşte
efendiaslan
07-06-2007, 15:49
borsa düşüyor dolar sabit neredeyse tabi.... hayır mı şermi bilmem ama ateşteyim ateşte
Bankalar Dolarla iyi oynuyorlar.
Dar alanda kısa paslarla devam.
Bugün DOW'un hareketi önemli.
Artı kapatırsa Dolar tekrardan kaldığı yerden 1.300 e doğru sarkar.
Yok iyi eksi kapatırsa 1.350 lere doğru gider. Ama şuan Dow sanki artı kapatacağım der gibi. Fakat belli olmaz bu işler.
yozgatlı
07-06-2007, 15:54
Bankalar Dolarla iyi oynuyorlar.
Dar alanda kısa paslarla devam.
Bugün DOW'un hareketi önemli.
Artı kapatırsa Dolar tekrardan kaldığı yerden 1.300 e doğru sarkar.
Yok iyi eksi kapatırsa 1.350 lere doğru gider. Ama şuan Dow sanki artı kapatacağım der gibi. Fakat belli olmaz bu işler.
1430 1410 lardan aldıgım doları 1380 lerden satmıştım şimdi tekrar dolara gireyimmi derken tepkisizliğine bakıp, tekrar kagıda daldım
hadi hayırlısı
edneksin %2,22 düştüğü yerde bile dolar gitme konusunda kararsız görünüyor...:D:D:D:D
Baskı altında tutmak için ellerinde dolar olmadıggı ıcın ddolar alıp sonra basıyorlarki hemen dussun diye.(yeni doların piyasaya suruldugunu dusunmuyorum) Kimse dolar seviyesini yukarı taşımaya calısmadıgı ıcın kısa vadeli karlarda normalde alış yapanlarda hemen satıyorlar.
Yani yabancı insanların ufak karlar kazanmasına goz yumuyor başka yerlerden fazlasıyla o karı cıkarıyorlar zaten.
döviz piyasası sığdır zaten türkiyede..çizmekte kolay basmakta kolay...istediği fiyatta tutmak çok kolay..yeter ki istesin...
efendiaslan
07-06-2007, 18:58
Dolarda en sonunda hareketi çektiler.
1.337- 1.339 aralığında şu an.
Dow 'da düşüş devam ediyor.
Bu seviyelerde kapatırsa yarın Dolarda yükseliş devam edebilir.
1.342 geçilirse yukarı hareket hızlanacaktır.
ibrahimbjk
07-06-2007, 20:00
Dolarda en sonunda hareketi çektiler.
1.337- 1.339 aralığında şu an.
Dow 'da düşüş devam ediyor.
Bu seviyelerde kapatırsa yarın Dolarda yükseliş devam edebilir.
1.342 geçilirse yukarı hareket hızlanacaktır.
Evet doçe amca geldik zurnanın dırt dedigi yere açılışta mallar kucagında al hayrını gör.... uyuz .. ettin beni uyuz ama sonunda ben kazandım kardeşim demekki yabancı akıllı sözü boş çıktı sen koca kurum ben garip bir ky ... güleyim şimdi haline ha ha ha pu ha pu ha ha.... malını hayrını gör uyuz dolar....
ibrahimbjk
07-06-2007, 20:01
sanırım bir daha yazmam ... sabah vedalaşıyorum teskereyi aldım sabah nizamiyeden çıkar arkamada bakmam....
sanırım bir daha yazmam ... sabah vedalaşıyorum teskereyi aldım sabah nizamiyeden çıkar arkamada bakmam....
Ne o ibram, iş bitti fiş gittimi yane... ne güzel bak internet imkanın bile varmış.
Biz 26 yıldır debeleniyoz... ilk askeri elbiseyi giydiğimde 14 yaşımdaydım.... hala giyiyom. Bende nasipse ağustosta çıkaracam... ama arkama bakarım ben..:yes:
Sende öyle deme... bak yıllarca anlatacan anılarını... :he::he:
ibrahimbjk
07-06-2007, 20:45
Ne o ibram, iş bitti fiş gittimi yane... ne güzel bak internet imkanın bile varmış.
Biz 26 yıldır debeleniyoz... ilk askeri elbiseyi giydiğimde 14 yaşımdaydım.... hala giyiyom. Bende nasipse ağustosta çıkaracam... ama arkama bakarım ben..:yes:
Sende öyle deme... bak yıllarca anlatacan anılarını... :he::he:
yanlış anlaşıldım galiba ..askerlik biteli 23 sene oldu alsalar seve seve giderim dagda ssavaşmak için üstünede para veririm .. köpek öldürmek için... dolar kontratım var idi sanırım yarın sabah vedalaşacam ondan dolayı dedim bir dahada arkama bakmıyacam ... asker elbisesini allah kısmet ederse oglum kulelide giyecek .. tek arzum budur... saygılar
nur-u_cihan
07-06-2007, 20:49
Nerde dolarlar... dolarların üzerine yatmak istiyorum...yatağım neredeeee...ha ha ha...
ibrahimbjk
07-06-2007, 20:49
Nerde dolarlar... dolarların üzerine yatmak istiyorum...yatağım neredeeee...ha ha ha...
izmirde....
nur-u_cihan
07-06-2007, 20:53
Yunanların dolarlarından bir şato yaptırayım İZMİR' e...şöyle yeşil yeşil...sonbaharda sararmaya başlayınca veririm kendilerine...ha ha ha...:)
yanlış anlaşıldım galiba ..askerlik biteli 23 sene oldu alsalar seve seve giderim dagda ssavaşmak için üstünede para veririm .. köpek öldürmek için... dolar kontratım var idi sanırım yarın sabah vedalaşacam ondan dolayı dedim bir dahada arkama bakmıyacam ... asker elbisesini allah kısmet ederse oglum kulelide giyecek .. tek arzum budur... saygılar
He he he.... abimsin... başarılar bol kazançlar..:he::he::he:
Ayrıcana gavura vurduğun silleye sevindim yane 2-3 basamakta benim için at şunlara....:he::he:
Delikanlıya hitaben.... inşallah http://preprod.dailymotion.com/videos/relevance/search/kuleli/1
ibrahimbjk
07-06-2007, 21:54
Alış = 1.3396
Satış= 1.3416
alış=1342
satış=1345
dow dan sonra bankalar aşka gelmiş
efendiaslan
08-06-2007, 00:02
Kahraman Türk Ordusu;
Vatandan uzaktayım,
Gece gece uyandım.
Baktım ki aşağıdaki haberdenmiş...
Yüreğim kıpır kıpır oldu. Biraz heyecan ve nedense azıcık gurbet hüznü doldu içime.
Allah'ım Tüm MEHMET'çikleri KORUSUN.
Allah kıyamete kadar TÜRK MİLLETİNİ KORUSUN
http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/3507591.gif
efendiaslan
08-06-2007, 00:16
Dow iyi eksi yazmış...
Dolarda tahmin ettiğim gibi 1.342'e gelmiş şimdilik orada bekliyor.
Bütün parametreler Doların biraz daha gideceğini söylüyor. ilk etapta 1.365 kadar gitmeyi deneyebilir. Piyasa koşullarına göre ya oradan döner yada hızla yukarılara devam eder.
İzleyip göreceğiz.
Ama inanın şu an aklımda, yüreğimde Kuzey Irak'a doğru mevzilenmiş MEHMETÇiKLERİMİZDE.
Allah'ım onları korusun.
Para pul işleri hayal gibi birşey.
Bazen kazanıyorsun bazende kaybediyorsun..
Ama Vatan ve Canlar..
Herşeyden önemli.
ibrahimbjk
08-06-2007, 07:10
Açılışta doçe bankın süratını merak ediyorum .. uyuz ettin beni ama sonunda ben kazandım ... açılışta görüşürüz.... pu ha ha ha.....:he::yes:
ibrahimbjk
08-06-2007, 08:32
Fazla kazanamadım ama ortalama ile yırttım evet doçe bank şimdi cephanemiz eşit bekliyorum serni aşagıda .... meraklanma....
oyakbank 09:50
$Alış 1,33750 Satış1,34150
€Alış 1,79490 Satış1,80030
€/$Alış1,3407 Satış1,3433
CUMHURİYETAlış188Satış192
efendiaslan
08-06-2007, 08:52
Dovizde Ic Piyasa Ve Pariteler Yorumu:
Usd/ytl
Gelismis Ulkelerin Yuksek Faiz Politikasi Uygulayacagina Yonelik
Endiselerin Kuvvetlenmesi Nedeniyle Yukari Yonlu Hareketin Guc Kazandigi Dolar
Kurunda Dun 1,3330 Seviyesini Test Edildi. Ozellikle Abd Bonolarinda Uzun Bir
Aradan Sonra %5`in Asilmasi Nedeniyile Dis Piyasalarda Olusan Panik Ortami
Kuvvetlendi. K. Irak Konusunda Gerginligin Artmasi Nedeniyle De Meydana Gelen
Moralsizlige Bagli Olarak Yukselen Dolar Kurunda Bugun Yukari Yonlu Seyir Devam
Edebilir. Nitekim, Abd`nin Yuksek Faiz Politikasina Devam Etmesine Bagli Olarak
Disarida Yasanan Tedirginlik Dun Gec Saatlere Kadar Devam Etti. Bugun Icin
1,34`un Ustunu Deneyebilecek Olan Dolar Kurunda 1,3480 Direnc Seviyesi Olarak
Durmaktadir. Asagi Hareketlerde Ise 1,3250 Destek Noktasidir.
Eur/usd
Euro Bolgesi`nde Faiz Artirim Beklentilerinin Zayiflamasina Bagli Olarak
Baslayan Satis Baskisi, Abd 10 Yillik Devlet Tahvili Faizlerinde Gozlenen
Yukselisle Birlikte Guclendi. Ozellikle, Tahvil Faizlerinin %5 Direncini
Kirmasina Bagli Olarak Dolara Talebin Arttigini Gozlemledik. 1,34 Destegine
Yaklasan Paritede Abd Toptan Satislarinin Ise Nisan Ayinda %1,3 Oraninda
Artmasi Sinirli Etki Yaratti. Bugun Abd Nisan Ayi Dis Ticaret Dengesi Ve Abd 10
Yillik Tahvillerin Seyri Paritede Etkili Olacaktir. Ozellikle, Abd Hazine
Bakani Paulson`un Cin`li Yetkililerle Yaptiklari Toplantilar Sonrasinda Dis
Ticaret Rakami Yakindan Takip Edilmektedir. Almanya Nisan Ayi Sanayi Uretimi Ve
Dis Ticaret Dengesi Rakamlari Ise Piyasada Yakindan Takip Edilecek Diger
Verilerdir. Teknik Olarak, Haftalik Grafiklerdeki Gostergelerde Satis
Sinyalinin Korunmasina Ragmen Gunluk Grafiklerde Bekle Sinyalinin Olustugunu
Gozlemliyoruz. Farkli Sinyallerin Olusmasina Bagli Olarak Paritede Temkinli
Seyrin Korunmasi Beklenmelidir. Fakat, 1,34 Desteginin Kirilmasi Durumunda
Satis Baskisi Guclenecektir. Olasi Yukselislerde Ise 1,3465 Ve 1,3505
Seviyeleri Direnc Olarak Belirmektedir.
Ecoyatirim Arastirma Ltd.
efendiaslan
08-06-2007, 08:55
Faiz, Doviz Piyasalari Ve Vadeli Islemler Yorumu
Bono Piyasasi : Ozellikle Dis Piyasalarda Devam Eden Satislarin Yansimalarinin
Devam Ettigi Ic Piyasada Faizler Dun De Yukselis Egilimini Surdurdu.
04/02/2009 Vadeli Gosterge Kiymet Dun Sabah Saatlerinde % 18,10 Bilesik
Civarina Dogru Gevsese De Seviye Ozellikle Cuma Valorlu Islemlerde Gozlenen
Satislarla % 18,40 Bilesige Dogru Yukseldi.. Piyasada Halen Yukarida Ilk
Asamada % 18,50 Bilesik Seviyesi Destek Seviyesi Olarak Gozukuyor. Piyasada
Islem Bandinin Haftanin Son Islem Gununde De Dis Piyasalardaki Seyre Bagli
Olarak % 18-% 18,50 Araliginda Olmasi Beklenebilir. Dis Piyasalardaki Satis
Baskisinin Yanisira Ic Siyasi Gundemle Ilgili Secim Ve Terorle Ilgili Riskler
De Piyasada Bir Miktar Tedirginlik Olusturmus Gozukuyor.
Doviz Piyasasi : Dolar/ytl Paritesi Dun Ozellikle Cuma Valorlu Islemlerde Gelen
Dolar Talebiyle 1,3250 Seviyesinin Uzerine Dogru Yukseldi. 0,50 Euro+ 0,50
Dolar Sepet Seviyesi De 1,55 Civarindan 1,555 Seviyesinin Hemen Uzerine Dogru
Cikti. Ozellikle Dis Piyasalarda Hisse Piyasalarinda Devam Eden Satislarla
Birlikte Ic Gundemdeki Siyasi Tedirginligin De Hafif Yansimalarinin Gozlendigi
Piyasada Dolar/ytl’nin Bugunku Seyri Onemli Olacaktir. Ilk Asamada Bandin
1,3150-1,3350 Olmasi Beklenebilir.
Vob Endeks 30 : Dun Haziran Vadeli Endeks 30 Sozlesmesi Acilista 56,400
Seviyesine Dogru Hareketlense De Ozellikle Ogleden Sonra Dis Piyasalara Ve
Spot Piyasaya Gelen Sert Satislara Bagli Olarak Piyasa 55,100 Seviyesine Dogru
Gevsedi. Ozellikle Spot Piyasada Gozlenen Sert Hareket Vob’a Daha Yumusak
Yansirken Spot-vadeli Makasi Da Buyuk Olcude Kapandi. Piyasanin Bugun De Dis
Piyasalardaki Seyre Bagli Olarak 55,000-56,000 Bandinda Dengelenmesi Beklenebilir.
Ak Yatirim Menkul Degerler A.s.
efendiaslan
08-06-2007, 09:04
`faizlerin Artacagi Spekulasyonlariyla Dolar Karsisinda Deger Kazanan Euro Ve
Gbp Beklentilerin Gerceklesmesi Ve Kararlarin Birer Birer Aciklanmaya
Baslanmasiyla Kazandiklarini Geri Vermeye Basladi. Ilk Once Avrupa Merkez
Bankasi(ecb) Faiz Artisi Yapmasina Ragmen Baskan Trichet Agustos Ayi Icin Net
Sinyaller Vermeyince Euro Satislarla Karsilasmisti. Ama Piyasanin Beklentisi En
Az Iki Faiz Artisi Olacagi Yonunde Oldugu Icin Satislar Kar Realizasyonu Olarak
Gozuktu.(bu Artistan Birinin Agustos Ayinda Yapilmasi Beklentisi Suan Icin
Var.) Persembe Gunu Piyasalarin Odak Noktasi Ingiltere Merkez Bankasi(boe) Faiz
Kararlariydi. Toplanti Sonrasi Herhangi Bir Artis Beklenilmiyordu. Zaten Hem
Avrupa Hem De Ingiltere Merkez Bankalari Faiz Artislarini Genellikle Arka
Arkaya Yapmiyorlar Bir Iki Ay Arayla Gerceklestirebiliyorlar. Ingiltere
Beklenildigi Gibi Faiz Artisi Yapmadi. Toplanti Sonrasi Yapilan Aciklamalarda
Son Enflasyon Rakamlari Ve Ev Fiyatlarinda Yavaslama Oldugundan Bahsedilmesi
Ilerisi Icin Faiz Artis Ihtimalini Azaltici Algilamalara Yol Acinda Gbp
Satislar Tetiklendi. Aksam Saatlerine Dogru Japonya Ile Ilgili Faiz Artacak Ve
Carry Trade Kesilecek Spekulasyonlariyla Yen Deger Kazanirken, Abd`nin 10
Yillik Tahvillerine Son Yillarin En Yuksek Talebinin Gelmesiyle Dolar Destek
Buldu. Gbp/usd`de 1,9900 Altina Inilmesiyle Satislar Hizlandi Onemli Destek
Seviyeleri Tek Tek Kirildi. Euro`da Bunu Takip Etti.
Bugun Sabah Saatlerinde Japonya Veriler Belirleyici Olmaya Baslayacak. Makine
Siparisleri Para Arzi Verilerinde Artis Olmasi Bu Saatlerde Yen`i Destekler.
Dusuk Veriler Aksi Etki Yaratacaktir. Asya Seansi Sonlarina Dogru Japonya`nin
Tankan Kadar Onemli Ekonomik Raporlarindan Eco Izleme Anketleri Aciklanacak.
Beklentiler Uzerimde Gerceklesecek Rakamlar Yen`e Destek Saglarken Beklentiler
Altinda Kalacak Rakamlar Moral Bozacaktir. Euro Bolgesinde Almanya Verileri Ve
Italya Verileri One Cikacaktir. Almanya`nin Ticaret Dengesinde Olumlu Rakamlar
Cikmasi Euro`nun Degeri Hakkinda Goruslerin Durulmasina Neden Olurken Olumsuz
Rakamlar Bu Gorusleri Canlandiracaktir. Bunun Yaninda Sanayi Uretim Verilerinin
De Beklentiler Uzerinde Aciklanmasi Euro Icin Olumlu Olurken Dusuk Rakamlar
Olumsuz Karsilanir. Italya`nin Buyume Rakami Daha One Cikacaktir. Guclu
Rakamlar Euro Icin Olumlu Kabul Edilecektir. Ingiltere Icin Sanayi Ve Imalat
Verilerinin Sonuclari Degerlendirilecek. Bu Veriler Beklentiler Altinda Kalirsa
Faiz Umutlarini Azaltacagi Etki Yapacagindan Gbp Baski Altinda Kalmaya Devam
Edebilir. Beklentiler Uzerinde Aciklanacak Rakamlar Sert Dusus Gosteren Gbp`nin
Tepki Vermesine Yardimci Olacaktir. Abd Tarafindan Ticaret Dengesi Rakami Diger
Veriler Arasindan Siyrilacaktir. Beklentiler Altinda Kalan Veri Abd Aciklarina
Ait Iyimserlik Yaratabilecegi Icin Dolar`a Destek Verecektir. Acik Rakami
Beklentiler Uzerinde Gerceklesirse Kapanisa Dogru Dolar Dun Kazandiklarinin
Belirli Bir Kismini Geri Vermek Zorunda Kalabilir. Ama Onumuzdeki Hafta
Aciklanacak Abd Veriler Daha Belirleyici Olacaktir. Ozelikle Cekirdek Enflasyon
Rakamlari.
Direncler, 1,3450 Ve 1,3465 Den Sonra 1,3485 Ile 1,3510 Hedef. 1,3540 Direnc
Oldu.1,3555 Ve 1,3565 Den Sonra 1,3590 Hedef.1,3615 Direnc.1,3630 Ve 1,3645 Den
Sonra 1,3660-70 Asilirsa 1,3685 Onemli. 1,3700 Guclu. Uzerinde 1,3730 Ve 1,3750
Var. 1,3780 Den Sonra 1,3800 Onemli.
Destekler, 1,3410 Ve 1,3390 Destek. 1,3370 Ve 1,3350 Den Sonra 1,3335 Hedef.
1,3315 Ve 1,3285 Destek.1,3285-1,3270 Ve 1,3250 Den Sonra 1,3225 Ve 1,3190
Destek.1,3175 Ve 1,3155 Ardindan 1,3140 Ve 1,3105 Destek Oldu.`
Tria Danismanlik Hizmetleri Tic. As
efendiaslan
08-06-2007, 09:14
abd Dolari Teknik Analizi
Forex Spot: Eur/usd Usd/jpy Gbp/usd Usd/chf
Spot 0610 Gmt 1.3425 121.15 1.9766 1.2259
3 Gunluktrend Asagi Sinirli Asagi Yukari
Haftalik Trend Sinirli Yukari Sinirli Yukari
200 Gunluk H.o.* 1.3102 118.83 1.9431 1.2315
3. Direnc 1.3538 121.98 1.9909 1.2330
2. Direnc 1.3511 121.69 1.9872 1.2310
1. Direnc 1.3485 121.55 1.9821 1.2279
Pivot* 1.3426 121.14 1.9775 1.2256
1. Destek 1.3407 120.85 1.9769 1.2231
2. Destek 1.3392 120.55 1.9738 1.2200
3. Destek 1.3350 120.00 1.9704 1.2162
Gunluk Eur/usd: Euro 1.3407 Destek Seviyesini Hedefliyor.
1.3485 Direnc Seviyesi Asilmadikca Da Buhedef Korunacaktir.
1.3407 Desteginin Kirilmasi Halinde 1.3392 Destegi Hedeflenecektir.
Bu Destek De Kirilacak Olursa Bir Sonraki Destek Noktasi 1.3350
Seviyesinde Yer Aliyor.
Haftalik Eur/usd Trend: Sinirli
efendiaslan
08-06-2007, 09:16
euro Teknik Analizi
Forex Spot: Eur/gbp Eur/jpy Eur/chf Aud/usd
Spot 0610 Gmt 0.6793 162.63 1.6456 0.8423
3 Gunluktrend Yatay Sinirli Sinirli Yukari
Haftalik Trend Yatay Yukari Yukari Yukari
200 Gunluk H.o.* 0.6745 155.69 1.6129 0.7885
3. Direnc 0.6828 163.50 1.6518 0.8500
2. Direnc 0.6810 163.25 1.6484 0.8493
1. Direnc 0.6799 163.07 1.6460 0.8478
Pivot* 0.6790 162.61 1.6453 0.8422
1. Destek 0.6769 162.20 1.6416 0.8407
2. Destek 0.6754 161.50 1.6398 0.8370
3. Destek 0.6748 161.09 1.6373 0.8349
Gunluk Eur/jpy: Euro 163.07 Direnc Seviyesini Hedefliyor. 162.20 Destek
Seviyesi Kirilmadikca Bu Hedef Korunacaktir. 163.07, Direnci Asilacak Olursa
163.25 Direnci Hedeflenecektir. 162.20 Desteginin Kirilmasi Halinde Ise 161.50
Destek Seviyesi Hedeflenecektir.
Haftalik Eur/jpy Trend: Yukari
efendiaslan
08-06-2007, 09:18
Dusus Hisse Senetlerine Bagli
Dun Dolar / Yen Piyasasindaki Satis Baskisi Abd’de Hisse Senetlerinin
Satilmasi Sonrasinda Olustu. Ancak 120.80’lere Geldikten Sonra Bu
Onemli Seviyeyi Kiramayarak Yeniden 121.30 Seviyesine Yukselerek Yatay
Seyrini Korumaya Devam Etti. Dolar / Yen Paritesinin Dusmeye Devam
Etmesi Ancak Hisse Sentlerinde Satis Baskisinin Devam Etmesiyle
Mumkun Olur. Cunku Bir Cok Ulkede Faizler Yukselmeye Devam Ederken
Japonya’da Hala Bir Hareket Olmayisi, Yen’in Guclenmesine En Buyuk
Engel. Bu Nedenle Bugun Ozellikle Dow Jones Endeksine Bakarak
Hareket Etmekte Fayda Var. 120.801’in Alti Kirilirsa Ve Hisse Senetlerinde
Satis Devam Ederse Ancak O Zaman Dolar Satip Yen Alin. Ben Bunun
Olma Ihtimalinin Az Olacagindan Dolayi Dususlerde Cok Az Bir Kar Marji
Birakarak Dolar Alip Yen Satmaktan Yanayim Ancak Bu Sadece Bugun
Icin Ve 30-40 Puanlik Bir Kar Icin.
Teknik Seviyeler (spot)
Direncler 122.00 122.20 122.70
Pivot (121.30)
Destekler 121.30 120.70 120.30
Beklentiler
Bugun Haftalik Uzun Vade
Yatay Asagi Asagi
Okan Aybar, Cta
Nfa Member # 0300767 - Cftc Registered
Anatolia Capital
efendiaslan
08-06-2007, 09:20
Satis Baskisi Devam Eder
Dun Ingiltere’de Faizlerin Ayni Sekilde Birakilmasi Ve Ardindan Bir Yorum
Yapilmamasi, Ev Fiyatlarinin Dustugu Bir Gunde Be Dolar Faizlerinin
Yukseldigi Bir Gunde Sterlin’in Dusmesi Icin Receteyi Hazirladi. Gerci
Vadeli Islemler Piyasalarinda Sterlin Faizlerine Bakildiginda Piyasanin
Fiyatlamasi Bu Sene Icinde Iki Defa Daha Faiz Artirimi Olacagindan Yana
Kalmaya Devam Ediyor Bu Nedenle Sterlin’in Dusus Hareketleri
Bugunlerde Bir Alim Firsati Getirecek Ama Daha Degil. Bunun Icin Dolar
Faizlerinin Gerilemeye Baslamasi Lazim. Bugun Sanayi Uretimi Verileri
Aciklanacak Ve Cok Olumlu Aciklanacagini Beslemiyorum. Ne De Olsa
Satin Alma Mudurleri Endeksi Beklentilerin Altinda Aciklamis Ve
Gerilemisti. Bu Durumda Dunku Dususun Ardindan Bugun Gerileme Bir
Miktar Devam Etse De Gun Sonundan Once Yeniden Yukari Yonlu
Toparlanmasini Gelecegini Tahmin Ediyorum. Olasi Bir Belirgin Yukselis
Ancak Haftaya Olur Diye Bekliyorum.
Direncler 1.9820 1.9930 2.0030
Pivot (1.9780)
Destekler 1.9710 1.9660 1.9600
Beklentiler
Bugun Haftalik Uzun Vade
Yatay Yukari Yuk Ar
Okan Aybar, Cta
efendiaslan
08-06-2007, 09:21
Faizlerde Yukselisin Devami Dolar’a Yaradi
Dun Aciklanan Istihdam Verilerinin Beklentilerden Daha Olumlu Oldugunu
Gostermesi Ve Bununla Birlikte Uzun Vadeli Faizlerin Yuzde 5’in Uzerine
Yukselmesiyle Birlikte Dolar’in Getiri Egrisi Yeniden Yukselme Yonunde
Hareket Etti. Bununla Birlikte Euro / Dolar Paritesi Bir Miktar Gerileyerek
1.3430 Seviyesindeki Kritik Destek Seviyesine Kadar Geriledi.
Bugun Abd’den Cok Onemli Bir Veri Olan Dis Ticaret Acigi Verileri
Aciklanacak. Petrol Fiyatlarindaki Yukselise Bagli Olarak Dis Ticaret Acigi
Gecen Ayki Seviyelerinde Kalmaya Devam Edecek. Benim Dusuncem Son
Bir Ay Icerisinde Petrol Stoklarinin Genellikle Yatay Kalmasina Bagli Olarak
Dis Ticaret Aciginin Beklendigi Seviyelerde Aciklanacagini Ve Bunun Da
Gun Sonuna Dogru Dunun Dusus Etkisiyle Birlikte Paritenin Yukari Yonlu Bir
Hareket Deneyecegini Tahmin Ediyorum.
Teknik Seviyeler
Direncler 1.3530 1.3630 1.3670
Pivot (1.3430)
Destekler 1.3430 1.3380 1.3330
Beklentiler
Bugun Haftalik Uzun Vade
Yukari Yukari Yukari
Okan Aybar, Cta
21.05.2001-7.03.2005-3.03.2006 önemli tepki sev.den(dipler)gelen UV'li yükselen trende geri dönüş sev.1.3445.......Oralardayız?...
efendiaslan
08-06-2007, 09:57
21.05.2001-7.03.2005-3.03.2006 önemli tepki sev.den(dipler)gelen UV'li yükselen trende geri dönüş sev.1.3445.......Oralardayız?...
Benim düşüncem Dolar 1.368 in üzerinde kapanışlar yapabilirse dönüş yapmaya başlamış diyebiliriz.
ergenplan
08-06-2007, 10:01
sayın efendiaslan ,
euro/dolar paritesi için bir görüşünüz var mı?
1.34 ler aşağı doğru deneniyor....
efendiaslan
08-06-2007, 10:05
sayın efendiaslan ,
euro/dolar paritesi için bir görüşünüz var mı?
1.34 ler aşağı doğru deneniyor....
1.3345 desteğine kadar salınabilir diye düşünüyorum.
efendiaslan
08-06-2007, 10:07
VOB taki pozisyonlarımın bir kısmını kapattım.
Kısa açmadım.
Öylecene ekrana bakarım.
İç gündem sıkıntılı olmasa kısa mantıklı gibi ama. Malum ne olacağını bilmek zor.
Avrupa düzelmeye çalışıyor. Dow futurelar artıda.
Fakat kısa girmek için erken gibi.
satmak isteyenler almak isteyenlerden daha çok...endeksin düşüşüne bakarsak doların şimdiye kadar 1365 lere dayanması gerekiyordu bence...ama hala 1340 larda debeleniyor...dolar artık yatırım aracı olmadığını ispatlamış oldu...grafik eklemek için girmiştim ama grafik eklemyi gerektirecek birşey göremiyorum...1335 leri geçmesi iyi olur diye düşünmüştüm ama geçtikde ne oldu hala limana yakın yerlerde yüzüyoruz....allahtan parite 1,3385 lere geldide birazda oradan kurtardı...:):):)
Yükselen GüNeŞ
08-06-2007, 10:41
hocam frang ve can dola^'ı hakkında ne diyorsunuz ? Bence guzel bir duzeltme yasanıyor... Grafik cizip teknik direncleri gosteren olursa sevinirim...
yozgatlı
08-06-2007, 11:19
onu bunu bilmem de bana sanki satış fırsatı gibi geliyor elinde bulunanlara;
imkb de son rütüşlar yapılıyor....
onu bunu bilmem de bana sanki satış fırsatı gibi geliyor elinde bulunanlara;
imkb de son rütüşlar yapılıyor....
%71 maldalar elleri mahkum...dolarlarını yüksekten satıp düşükten endekse girmeleri gerekiyor...yüksek derken yanlış anlaşılmasın onlar satışa geçince dolarda düşeceği için onların sattığı yer yüksek yer olmuş olacak...:wink:
Derken bankalararasinda 1,3505 e geldi...
$Alış1,35150 Satış1,35550
€Alış1,80570 Satış1,81110
hadi be yavrum yürü bayırın gülü...:D:D:D
1360 larıda geçte 1390 lardan satıp kurtulam senden......
$Alış1,35150 Satış1,35550
€Alış1,80570 Satış1,81110
hadi be yavrum yürü bayırın gülü...:D:D:D
1360 larıda geçte 1390 lardan satıp kurtulam senden......
paritede ciddi guc kaybı var
vakit yesilin vakti mi ne:):)
yozgatlı
08-06-2007, 11:43
dolarcılar satın kurtulun artık dolar dan marktan kazanma zamanı geçti :)
son çagrılar 2 aydır dolarda bekleyenler hala zarardayken ;imkb de yüzde 10 karları gitti :)
şimdi de aynı duruma düşüp beklemeye kalmayın tepkisi yavaş olan tekrar düşer unutmayın :)
tarantula
08-06-2007, 11:55
VOB taki pozisyonlarımın bir kısmını kapattım.
Kısa açmadım.
Öylecene ekrana bakarım.
İç gündem sıkıntılı olmasa kısa mantıklı gibi ama. Malum ne olacağını bilmek zor.
Avrupa düzelmeye çalışıyor. Dow futurelar artıda.
Fakat kısa girmek için erken gibi.
Dostum hareket bugün de devam edebilir.. Yarına bakmak lazım.. Borsada uzun poz. açmak için dip oluşumu beklenmeli; tam tersi olarak da dolarda kısa poz. açılması için tepe oluşmasına bakılmalı.. Ancak nedense borsadaki gevşemenin dolarda tam ters oranda yansımayacağı hissi var bende.. Belki de son zamanlarda çok baskı altında tuttular doları o yüzdendir.. 1.35-1.40 ları düşünmek bana korkutucu geliyor.belki de yüreğimden o geçiyor..
Selamlar, 3 gun yoktum ve borsa 42500-46000 3500 puan artmış 3 gunde ort 1200 puan gunde. Artık denklem menklem kalmadı. Geri donuş olursa tekrar yazmaya baslarız borsa hızlı cıktıgı için ve bu seviyelerde tecrubesiz oldugumuz için yeni denklem yazmayacagım eski seviyelere donerse tekrar bakarız. Faziin dusmemesi uzucu sadece. Borsa bugun itibarı ile yukselen kanalın ustune deydi sanırsam,dolar/ytl kuzu oldu ve euro/dolar onemli bir yukseliş gostermiş(umarım boga tuzagı degildir) Herkese bol kazanclar.
alıntı:
http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=1553802&postcount=4094
su an 45740-----1,365-----1,342[/QUOTE]Originally Posted by BEYAZIT
43,500 yukarı kırılır <ancakveancak(iff)> 1,38 aşağı kırılır
42,500 aşağı kırılır <ancakveancak(iff)> 1,397 yukarı kırılır
Gun sonu alışları gene başladı. Dowda hafif gerileme var, yarında dusus olup kısa vadede 42500 ler gorulebilir. Bugun bi miktar daha dolar aldım bakalım nolcak yarın. 3 gun iş yerimde olamıyacagım için yorumlar olmayacak ama takip edenler denklemleri biliyor zaten. Ben yokken 1,40ı gecirtmeyin bi zahmet, 1,38i o gecmez zaten.
Su an 42542-----1,390-----1,337[/QUOTE]
kanımca panike gerek yok eski degerlerimize baktıgımızda borsa 43500 lerdeyken dolar 1,39 lardaymıs. Pariteyide goz onunde bulundurursak bu seviyeler caiz gibi gorunuyor
http://img513.imageshack.us/img513/3402/dolaraaani3.jpg
efendiaslan
08-06-2007, 15:43
Ne olmuş böyle yahu.
Son anda bir işim çıktı. Gittim geldim.
Ekranı açtım Dolar aynı yerinde duruyor.
Fakat yukarı doğru bir çizik var. :)
Acaba yanlışmı görüyorum dedim.
Sonra VOB'a baktım üff.
Bu ikinci kez oldu.
Bazı kritik zamanlarda hiç hesapta olmayan bir iş çıkıyor,
Geri dönüyorsun ortalık bayağı şenlenmiş.
Ne kısa açılırdı 1.370 den değilmi?
Kaçırdık fırsatı. :)
Sağlık olsun.
Bu arada EURUSD yazdığım gibi salmış kendini aşağı.
Şimdi ne olacak.
Dow'a bakacağız.
Ona göre yola devam.
http://img513.imageshack.us/img513/3402/dolaraaani3.jpg
alttaki iki sarı çizgide iyi oynuyor..şimdilik yine geçemedi kanalın dışına...bu doların bahtı karardı yaa...endeks o kadar düştü insan bir saygı duyar elinde mal olanlarada 1395 leri bari görür yani çok ayıp çok...:D:D:D:D:D:D
efendiaslan
09-06-2007, 09:17
'ABD ekonomisi liderlik bayrağını kaptırıyor'
Merrill Lynch'in "Global Ayırım: Kısa Mesafe Koşusu Değil, Maraton" başlığı ile yayınlanan 2007 yılına ilişkin altı aylık küresel ekonomi araştırma raporuna göre, 2007 yılı ABD'nin küresel büyüme bayrağını dünyanın diğer ekonomilerine teslim ettiği bir geçiş yılı olacak.
Merrill Lynch raporunda, küresel ekonominin 2007 yılında da büyümeye devam edeceği, öte yandan Amerikan ekonomisi ile dünyanın diğer ekonomileri arasındaki ayrımın daha da belirginleşerek artacağı tespitinde bulunuldu. Merrill Lynch ekonomistlerine göre, Amerikan ekonomisi ile ilgili genel durum olumsuz yönde seyrederken, dünyanın geri kalan ekonomilerindeki iyileşme sürecek. "KÜRESEL BÜYÜMENİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL ENFLASYON"
ABD ekonomisi ile diğer ekonomiler arasındaki ayrıma işaret eden "Global Ayırım" trendinin önümüzdeki dönemde hız kesmeden süreceğinin ifade edildiği raporda, ABD dışındaki ekonomilerde yatırım harcamalarının sürekli büyümesi gibi yapısal güçlerin, global ekonomide "Global Ayırım" trendinin uzun ömürlü olduğuna işaret ettiği kaydedildi. Küresel büyüme önündeki en büyük tehlikenin enflasyon olduğuna dikkat çekilen raporda, 2007 yılında yüzde 3.2 seviyelerinde olan ABD dışındaki enflasyonun, 2008 yılında yüzde 3.4'e yükseleceği öngörüldü.
Merrill Lynch Uluslararası Ekonomiler Başkanı Alex Patelis, rapordaki değerlendirmesinde, "Geçen Eylül ayında yayınladığımız rapordaki küresel büyüme ile ilgili yükselme beklentilerimiz, yeterince agresif değilmiş. 2007 yılındaki dengeleri gözönüne aldığımızda, bu görüşümüz geçerliliğini koruyor. Bu yıl Amerika'nın global büyüme bayrağını dünyanın diğer ekonomilerine teslim ettiği bir geçiş yılı olacak" yorumunu yaptı. "ASYA'DA GSMH GÜÇLÜ ŞEKİLDE BÜYÜYOR"
Raporda, Amerikan ekonomisi için tüketici gücünün çok önemli olduğuna ve tüketici harcamalarının azalacağına dair işaretler bulunduğuna dikkat çekilirken, yükselen petrol-gaz fiyatları ve market harcamalarının, zorunlu olmayan (ihtiyari) harcamaların kısılmasına sebep olabileceği belirtiliyor. Öte yandan Asya ekonomilerinde bir esneklik gözlemlendiği tespitine yer verilen raporda, Amerika'ya ihracatın zayıflamasına rağmen, Avrupa ve dünyanın diğer bölgelerindeki ihracatın artması sayesinde, bölgede GSMH'nin güçlü bir şekilde büyüdüğü kaydedildi. Asya'da iç talebin de hız kazandığına işaret edilen raporda, Asya Bölgesi Baş Ekonomisti TJ Bond'un Amerikan ekonomisindeki bir yavaşlamanın, hatta hafif bir resesyonun bile Asya'daki büyüme üzerinde ancak hafif bir etkisi olacağına ilişkin görüşlerine yer verildi. "ABD DOLARI, EURO VE YEN KARŞISINDA ZAYIFLAYACAK"
Bu arada, Merrill Lynch ekonomistlerine göre, dolar yılın ikinci yarısında euro ve yen karşısında hafif bir zayıflama yaşayacak. Raporda tarihi derecede yüksek küresel tasarruf oranları ve tasarruf sahiplerinin daha çok ABD dışı varlıklara yönelmeleri nedeniyle, Amerikan varlıklarına yatırım miktarlarının azalabileceğine, ancak merkez bankalarının dolara destek olmaya devam edeceğine dikkat çekildi. "AVRUPA TİCARETİ BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE SEYREDİYOR"
Merrill Lynch raporunda, Avrupa, Japonya, Kanada ve gelişmiş ülke ekonomilerindeki son duruma ilişkin görüşlere de yer verildi. Avrupa Bölgesi (Eurozone) ve diğer Avrupa ekonomileri için olumlu beklentilerin devam ettiğine işaret edilen raporda, Avrupa'nın ticaret performansının beklentilerin üzerinde seyrettiğine de vurgu yapıldı. "JAPON EKONOMİSİ TOPARLANACAK"
Japon ekonomisinin yavaş geçen altı ayın ardından, 2006'da tasarruf oranındaki keskin artış sonrasında tüketici talebinin tekrar toparlanacağının belirtildiği raporda, artan verimlilik sayesinde şirket karlarının da artacağı ifade edildi. "KANADA, ABD'DEN OLUMSUZ ETKİLENİYOR"
Amerikan ekonomisindeki yavaşlama nedeniyle, Kanada ekonomisindeki canlanmanın da güçlüklerle karşılaşacağı tahmininde bulunulan raporda, Kanada ekonomisinin 2006'daki zayıf büyümesine rağmen, beklentilerin cesaret verici olduğu dile getirildi. "GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERDEKİ İHRACAT TALEBİ ARTIYOR"
Raporda, EMEA Bölgesi adı verilen Gelişen Avrupa, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde ise, güçlü bir ihracat talebi olduğunun altı çizildi. Bu ülkelerin yüksek emtia fiyatlarının desteği ile Amerika'daki ekonomik yavaşlamanın karşısında güçlü bir pozisyona ulaştığına dikkat çekilen raporda, beş yıldır üstüste sağlam bir ekonomik büyüme sergilemeye hazırlanan Latin Amerika'nın ise, bu olumlu ekonomik ortamın pozitif etkilerini toplumun en fakir kesimlerine de yansıtmanın yollarını aradığı görüşüne yer verildi.
anka
09 Haziran 2007, Cumartesi
ibrahimbjk
09-06-2007, 10:43
Doçe bank malı tepene yidin rahatladınmı.. evet şimdi şartlar eşit pazartesi zarardasın ... acelem yok .. seni öyle bir yerden yakalıyacamki sen bile şaşacaksın... benim acelem yok destek direnç sen oyna... ben seni aşagıda bekliyor olacagım.. saygılar ....
sabah 13475 usd long öğlen 13665 satış...
öğleden sonra 1370 usd short ve 54600 u30 alış..
pztesi sabah 1347 ytl alış ve 55400 vadeli satıp pozisyon kapatacağım..cool::cool:
Vob tarihimin en şanslı trade günü dün idi..İnş. pztesiden sonra devamı gelir..
Bu arada henüz taşların yerine oturmadığını düşünüyor ve u30 short için pozisyon kolluyorum..ancak usd long için o kadar da iştahlı değilim..
efendiaslan
11-06-2007, 07:11
Uzak Doğu sakin,
Gerçi ben Nikkei'den daha kuvvetli bir açılış bekliyordum ama şimdilik biraz artıda.
Tahminen Avrupa'da iyi açılacak
Cuma günü Dow'un artışına iştirak etmek isteyeceklerdir.
Fakat 2. seans dikkatli olmak gerekir.
Dolar'da hareketler sertti.
Özellikle kısa açanların gözü ekranda olmalı.
Eğer yukarı hareket olursa sert olacak gibi duruyor.
En İyi Alış
1,3415 ABNAMRO
En İyi Satış
1,343 ISBANKASI
ibrahimbjk
11-06-2007, 07:51
Uzak Doğu sakin,
Gerçi ben Nikkei'den daha kuvvetli bir açılış bekliyordum ama şimdilik biraz artıda.
Tahminen Avrupa'da iyi açılacak
Cuma günü Dow'un artışına iştirak etmek isteyeceklerdir.
Fakat 2. seans dikkatli olmak gerekir.
Dolar'da hareketler sertti.
Özellikle kısa açanların gözü ekranda olmalı.
Eğer yukarı hareket olursa sert olacak gibi duruyor.
En İyi Alış
1,3415 ABNAMRO
En İyi Satış
1,343 ISBANKASI
Dolarda bundan sonra teknik bantlar çalışabilir yeni bir trend için aceleci degilim....
efendiaslan
11-06-2007, 08:07
Acele işe Doçe karışır...
Şimdilik bende beklemedeyim..
Eğer düşmeye devam ederse 1.300'ün altında bekliyor olacağım.
Kısa için ise az biraz daha bekleyeceğim.
1.370 den açamadıkya elim varmıyor.
Ama duruma göre fazla yüklü olmayan kısa süreli kısa deneyebilirim.
ibrahimbjk
11-06-2007, 08:21
dÖVİZDE BİZİM GİBİ TV YORUMCULARIDA ABD KAPANIŞLARINA İSTİNADEN DÜŞÜŞ BEKLİYORLAR TAHMİNİM SİYASİ GELİŞMELER DÜŞÜŞÜ ENGELLEDİ AÇILIŞTA...
efendiaslan
11-06-2007, 08:56
Bütün arkadaşların arkadaşlık haftasını kutlarım..
Bir arkadaşım göndermiş...
Bende arkadaşlarla paylaşayım istedim..
Aşk ve arkadaşlık bir gün yolda karşılaşırlar aşk, kendinden emin bir şekilde sorar; ben senden daha samimi ve daha cana yakınım sen niye varsin ki bu dünyada? Arkadaşlık cevap verir "sen gittikten sonra biraktığın gözyaşlarını silmek için...."
ibrahimbjk
11-06-2007, 08:59
Bütün arkadaşların arkadaşlık haftasını kutlarım..
Bir arkadaşım göndermiş...
Bende arkadaşlarla paylaşayım istedim..
Aşk ve arkadaşlık bir gün yolda karşılaşırlar aşk, kendinden emin bir şekilde sorar; ben senden daha samimi ve daha cana yakınım sen niye varsin ki bu dünyada? Arkadaşlık cevap verir "sen gittikten sonra biraktığın gözyaşlarını silmek için...."
EN GÜZEL GÜNLER SİZKLERİN VE SİZİ SEVENLERİN OLSUN TÜM SAYFA OKUYANLARA SEVGİLER...
efendiaslan
11-06-2007, 09:48
Dax (almanya) ile VOB arasında gün içinde bayağı bir ilişki oluyor. Bundan dolayı bazen bu konuda da birşeyler yazacağım...
Dax'da
7890 direnç.. Bu nokta geçilmediği sürece 7350 ler muhtemel..
Eğer 7890 lar geçilirse yeni hedef yukarılar. 8400 ler gibi..
Fakat şuan ki manzara (orta vade) aşağılar gibi...
Sterlin takip edenlerin sevinecegi bir haber! Nasil reaksiyon verdigini takip edemedim ama bu haberle yukselmesi lazimdi!
Bu arada Buyuk Britanya dan beklenenden yuksek bir uretici fiyat artisi aciklandi!
4:30am GBP PPI Input m/m 1.2% 0.6% 0.2%
efendiaslan
11-06-2007, 13:53
Sterlin takip edenlerin sevinecegi bir haber! Nasil reaksiyon verdigini takip edemedim ama bu haberle yukselmesi lazimdi!
Bu arada Buyuk Britanya dan beklenenden yuksek bir uretici fiyat artisi aciklandi!
4:30am GBP PPI Input m/m 1.2% 0.6% 0.2%
Şu an için ABD verileri daha belirleyici olacak gibi...Dolar diğer paritelere karşı değer kazanıyor. Bundan dolayı GBPUSD 'de 1.9580'a kadar geri çekilme olabilir diye düşünüyorum.
Arkadaşlık haftanız kutlu olsun.............
efendiaslan
12-06-2007, 11:18
abd Dolari Teknik Analizi
Spot 0640 Gmt 1.3365 121.72 1.9751 1.2378
3 Gunluktrend Asagi Yukari Sicrama? Yukari
200 Gunluk H.o.* 1.3107 118.89 1.9437 1.2317
3. Direnc 1.3485 122.14 1.9877 1.2476
2. Direnc 1.3407 121.98 1.9817 1.2437
1. Direnc 1.3392 121.84 1.9769 1.2402
Pivot* 1.3362 121.69 1.9731 1.2381
1. Destek 1.3320 121.50 1.9703 1.2348
2. Destek 1.3288 120.85 1.9623 1.2332
3. Destek 1.3254 120.85 1.9594 1.2308
Gunluk Eur/usd: Euro Cuma Gunu Gordugu En Dusuk Seviye Olan 1.3320
Seviyesini Hedefliyor. Bu Destek Kirilacak Olursa Bir Sonraki Destek
1.3288, Seviyesinde Bulunuyor. Yukarida Ise Bugun Icin Ana Direnc
Noktasi 1.3392 Seviyesinde Yer Aliyor. Bu Seviyesinin Uzerinde Ise
Sirasiyla 1.3407 Ve 1.3485 Direncleri Izlenebilir.
Haftalik Eur/usd Trend: Sinirli.
efendiaslan
12-06-2007, 11:20
euro Teknik Analizi
Forex Spot: Eur/gbp Eur/jpy Eur/chf Aud/usd
Spot 0640 Gmt 0.6767 162.64 1.6543 0.8439
3 Gunluktrend Yatay Sinirli Yukari Yukari
Haftalik Trend Yatay Yukari Yukari Yukari
200 Gunluk H.o.* 0.6745 155.82 1.6136 0.7892
3. Direnc 0.6810 163.50 1.6598 0.8493
2. Direnc 0.6799 163.25 1.6577 0.8476
1. Direnc 0.6787 162.90 1.6552 0.8450
Pivot* 0.6774 162.61 1.6541 0.8439
1. Destek 0.6768 162.20 1.6525 0.8402
2. Destek 0.6754 161.77 1.6495 0.8370
3. Destek 0.6748 161.50 1.6460 0.8349
Gunluk Eur/jpy: Euro 162.20 Destek Seviyesinin Uzerinde Kalmaya
Calisiyor. Yukarida Ise Ilk Direnc Noktasi 162.90 Ve Ikinci Destek
Noktasi 163.25 Seviyesinde Yer Aliyor.
Haftalik Eur/jpy Trendi: Yukari
efendiaslan
12-06-2007, 11:22
`bu Hafta Carsamba Gununde Itibaren Ozellikle Abd Tarafindan Cok Onemli
Ekonomik Veriler Aciklanacagi Icin Orta Vadeli Pozisyon Almak Isteyenlerin Bu
Zaman Periyodunu Beklemesi Nedeniyle Hacim Oldukca Dusuktu. Sabah Saatlerinde
Japonya Buyume Verileriyle Baslandi. 1. Ceyrek Rakami Beklentiler Altinda
Kalirken, Yillik Rakamin Artis Gostermesi Biraz Daha On Plana Alinmasina Ragmen
Beklenilen Etkiyi Gosteremedi. Usd/jpy 121,50 Seviyesini Iki Kez Deneyip
Kiramayinca Yukari Tepki Verdi. Euro Bolgesine Baktigimizda Italya Ve
Fransa`nin Sanayi Uretim Verilerinin Azaldigi Goruldu. Ama Hacim O Kadar
Dusuktu Ki Etkisi Piyasalara Yansimadi. Ingiltere Verileri Aslinda Bu Gun
Piyasa Oyuncularinin Merakla Bekledigi Verilerdi. Uretici Cikti Fiyatlarinda
Herhangi Bir Degisiklik Olmaz Iken Uretici Girdi Fiyatlarinda Aylik Bazda Dusus
Gerceklesirken, Yillik Bazda Artis Gerceklesmesi Kafalari Karistirdi En
Iyisinin Yarini Beklemek Oldugunu Dusunen Traderlar Gbp/usd`yi Dar Bir Band
Icinde Biraktilar.
Bugun Sabah Saatlerinde Yine Japonya Tarafindan Aciklanacak Verileri Ile
Baslanacak. Kolektif Urun Fiyatlari Endeksi Artis Gosterirse Enflasyonda Bir
Artis Beklentileri Faiz Artis Beklentilerine Yol Acabileceginden Yen`e Destek
Gelebilir. Asya Seansinin Sonuna Dogru Hane Halki Ve Tuketici Guven Endeksleri
Aciklanacak. Yuksek Rakamlar Yen Icin Olumlu Kabul Edilirken Dusuk Rakamlar
Negatif Etki Yaratabilir. 121,50 Altinda 121,30 Ve 121,10 Hedef Olacaktir. Orta
Vadede 120,70 Seviyesinin Kirip Kirmamasi Onemli. Ingiltere Tarafindan
Aciklanacak Enflasyon Verileri Yine Gunun En Onemli Gelismeleri Olacaktir.
Tuketici(cpi) Ve Diger Ulkelere Gore Farkli Olan Perakende Fiyatlari(rpi)
Rakamlari Merkez Bankasi Tarafindan Yakinda Izleniyor. Artislar Gorulmesi
Halinde Faiz Beklentileri Gucleneceginden Gbp`ye Talep Gelecektir. Dusuk
Rakamlar Gerceklesmesi Halide Bu Sefer Gbp Satislarla Karsilasabilir. Euro
Bolgesinde Sanayi Uretimi Verileri On Plana Cikacaktir. Beklentiler Uzerinde
Aciklanacak Rakamlar Euro`da Iyimserlik Yaratabilirken, Dusuk Rakamlar Tersi
Etki Yaratabilir. Abd Tarafindan Verilerden Daha Cok Onemli Konusmalar
Olabilir. Hazine Genel Sekreteri Paulson`un Konusmasinin Yaninda Fed`den Moscow
17.00`de Ve 21,50`de Iki Konusma Yapacaktir. Konusmalarinin Iceriginde
Enflasyon Ve Buyumeyle Ilgili Vurgulamalar Ve Sinyaller Olursa Hareket
Olabilir. Ayrica Sozlerine Hala Piyasalar Tarafindan Dikkat Edilen Fed Eski
Baskani Alan Greenspan`in Konusmalari Onemli. Son Zamanlarda Abd Ekonomisi Iler
Ilgili Ciddi Uyarilar Yapmakta. Bu Tarz Bir Konusma Dolar Tedirgin Edebilir.
Ama Iyimser Beklentilerini Sunarsa Bu Sefer Dolar Icin Moral Olabilir.
Destekler, 1,3350 Destek Oldu. 1,3330 Ardindan 1,3315 Ve 1,3285
Destek.1,3285-1,3270 Ve 1,3250 Den Sonra 1,3225 Ve 1,3190 Destek.1,3175 Ve
1,3155 Ardindan 1,3140 Ve 1,3105 Destek Oldu.
Direncler, 1,3375 Direnc. 1,3400 Asilirsa 1,3420 Ve 1,3435 Hedef. 1,3450
Ve 1,3465 Den Sonra 1,3485 Ile 1,3510 Hedef. 1,3540 Direnc Oldu.1,3555 Ve
1,3565 Den Sonra 1,3590 Hedef.1,3615 Direnc.1,3630 Ve 1,3645 Den Sonra
1,3660-70 Asilirsa 1,3685 Onemli. 1,3700 Guclu. Uzerinde 1,3730 Ve 1,3750
Var. 1,3780 Den Sonra 1,3800 Onemli.`
efendiaslan
12-06-2007, 11:24
Surpriz Gelismeler Olabilir
Gayri Safi Milli Hasilanin Dunku Olumlu Aciklanmasinin Ardindan Bugun
Aciklanan Enflasyon Verilerine Bakildiginda Japonya’da Yurtici Kurumsal
Tuketici Fiyat Endeksinin Yukselmekten Cok Dustugu Gorulunce Carry
Trade Yapanlara Gun Dogdu. Ancak Yen Faizlerinin Son Gunlerde
Yukselmis Olmasi Dolar / Yen Paritesinin Yukari Yonlu Hareketini Engeller
Nitelikte Ve Bu, Paritenin Yukselisini Degil Dususunu Cagristiriyor.
Dun, Yeni Zelanda Merkez Bankasi’nin Mudahale Yapmis Olmasi Bazi
Trendlerin Iyice Belirgin Oldugunu Gosteriyor. O Da Artik Piyasa
Duzenleyicilerinin Yavas Yavas Carry Trade Durumunda Biktiklarini
Gosteriyor.
Teknik Seviyeler (spot)
Pivot (121.60)
Beklentiler
Bugun Haftalik Uzun Vade
Asagi Asagi Asagi
Okan Aybar, Cta
efendiaslan
12-06-2007, 11:27
VOB dolarda 1.343 den
spotta 1.330 dan uzun pozisyon açtım..
Stoploss 1.322...
trenkacmadan
12-06-2007, 13:38
imkb % 0.80 düşüyor.
yurtdışında paritelerde dolar değer kazanıyor.
ama yurt içinde dolar da düşüyor.ya da düşürülüyor.
çocukken sapan oyuncaklarımız vardı.ne kadar gerersek taş o kadar uzağa giderdi.
bakalım burda nasıl olacak.bekleyip göreceğiz.
efendiaslan
12-06-2007, 13:39
Usd/ytl
K. Irak Konusunda Gundemin Siglasmasi Ve Disarida Abd`nin Enflasyon
Rakamlari Ile Japonya`nin Faiz Kararini Bekleyis Havasinin Etkili Olmasi
Nedeniyle Yatay Seyre Yonelen Dolar Kurunda Hafif Gerileme Kaydedildi.
Gectigimiz Hafta Yasanan Sert Yukselis Sonrasinda Sinirli Bir Duzeltmenin De
Etkili Oldugu Dolar Kurunda 1,3380-1,3430 Bandi Calisti. Ozellikle K. Irak`taki
Belirsizligin Ic Piyasada Bekle-gor Stratejisine Neden Oldugunu Dusunuyoruz.
Yine Disarida Abd`nin Hazine Kagitlarinda Faizlerin %5`in Ustunde Seyretmesi
Nedeniyle Global Piyasalarda Yasanan Iyimser Seyrin Terse Donebilecegi
Beklentisi Kurdaki Kirilganligin Korunmasina Neden Olmaktadir. Nitekim, Bu
Hafta Icinde Abd`den Enflasyon Ve Cari Acik Gibi Kritik Iki Datanin Gelecek
Olmasi Ve Japonya`nin Faiz Kararini Aciklayacak Olmasi Nedeniyle Dolar Kurunda
Genel Olarak `bekle-gor` Stratejisinin Etkili Oldugunu Gorebiliriz. Ancak Bugun
Icin Ytl`de Gelismekte Olan Ulke Para Birimlerinde Yasanan Degerlenmeye Paralel
Olarak Guclenme Egilimi Golemleyebiliriz. Ozelikle Yeni Zellanda`nin Dovize
Mudahalesi Sonrasinda T.c. Merkez Bankasi`nin Aciklamalari Da Piyasalarca
Yakindan Izlenecektir.
Eur/usd
Haftaya Sinirli Da Olsa Tepki Alimlariyla
Baslayan Paritede Yatay Seyir Gozlendi. Ozellikle, Bu Hafta Aciklanacak Abd
Datalari Oncesinde Piyasaya Katilimin Sinirli Olmasi Islem Hacmini
Zayiflatirken Paritenin Yatay Hareket Etmesinde Belirleyici Oldu. Temkinli
Seyrin Korundugu Paritede Ayrica Gosterge Niteliginde Olan Abd 10 Yillik Tahvil
Faizlerinin Yuksek Seviyelerde Seyretmesi Dolardaki Kar Satislarini Sinirladi.
Bugun Abd Mayis Ayi Butce Dengesinin Yani Sira Hazine Bakani Paulson`un
Konusmasi Paritede Etkili Olacaktir. Ayrica, Euro Bolgesi Nisan Ayi Sanayi
Uretimi Rakami Ve Fed Yetkilisi Moskow`un Yapacagi Aciklamalar Yakindan Takip
Edilecektir. Teknik Olarak, Paritenin Haftalik Ve Gunluk Grafiklerinde Satis
Sinyallerinin Olustugunu Gozlemliyoruz. Bu Durumda Satis Baskisinin Guclenmesi
Ve Olasi Yukselislerin Satis Icin Firsat Yaratmasi Soz Konusu Olacaktir.`
Dünya borsa endekslerinde ''tablo kırmızı'',Döviz kurlarındada ''tablo kırmızı''....?..Birşeylerin eskisinden farklı olduğu konusu artık tesadüf olmaktan çıkıyor,adının konması gerekiyor...
Dünya borsa endekslerinde ''tablo kırmızı'',Döviz kurlarındada ''tablo kırmızı''....?..Birşeylerin eskisinden farklı olduğu konusu artık tesadüf olmaktan çıkıyor,adının konması gerekiyor...
evet bu gercekten can sıkıcı bir durum
borsada yamulmak bi yana ama aynı anda dövizdede yamulmak tesadüf olmasa gerek
ikisinin arasındaki korelasyon kayboldu sanırım
ya birilerine verilen sözlerin karsılığı döviz almaktan kacınanlar var
verilen sözler tutulmazsa veya sözün tutulamayacağı bir ortam meydana gelirse o zaman duruma bakmak gerek
ya borsa cıkacak ya döviz tırmanacak
ikisi birden düşemez bekleyip görmek lazım
(al sat tut kaç tavsiyesi değildir)
efendiaslan
13-06-2007, 07:35
Döviz piyasası 1.349 dan açıldı.
Fakat sonra gelen satışlarla gerileyerek şu an için 1.344 den işlem görmekte.
USDJPY ise sıçrama yaparak 122.25 seviyelerine kadar yükseldi.
efendiaslan
13-06-2007, 08:38
162.90'dan satış denebilir gibi... Stop loss 163.25..
EURO TEKNIK ANALIZI
FOREX SPOT: EUR/GBP EUR/JPY EUR/CHF AUD/USD
SPOT 0640 GMT 0.6767 162.64 1.6543 0.8439
3 GUNLUKTREND YATAY SINIRLI YUKARI YUKARI
HAFTALIK TREND YATAY YUKARI YUKARI YUKARI
200 GUNLUK H.O.* 0.6745 155.82 1.6136 0.7892
3. DIRENC 0.6810 163.50 1.6598 0.8493
2. DIRENC 0.6799 163.25 1.6577 0.8476
1. DIRENC 0.6787 162.90 1.6552 0.8450
PIVOT* 0.6774 162.61 1.6541 0.8439
1. DESTEK 0.6768 162.20 1.6525 0.8402
2. DESTEK 0.6754 161.77 1.6495 0.8370
3. DESTEK 0.6748 161.50 1.6460 0.8349
GUNLUK EUR/JPY: EURO 162.20 DESTEK SEVIYESINI HEDEFLIYOR, YUKARIDA
162.90 DIRENCI VE BU DIRENCIN UZERINDE ISE 163.25 DIRENCI YER ALIYOR.
HAFTALIK EUR/JPY TRENDI: YUKARI
efendiaslan
13-06-2007, 08:40
Dunya Piyasalarinda Trend Degisimleri
Ons Altin
Orta Vadeli Yukselen Trendi Kirilan Ons Altinda Ilk Kademe Alt Bant Hedef
Seviyesi 625 Olarak Gozukmekte.orta Vadeli Yukselen Trendin Kirilmasiyla
Olusan Alt Bant Hedef Noktasina Ulasmasi Halinde, Bu Beklentimiz Su Asamada
Alt Bant Hedefine Ulasailacagi Yonunde Guclu Sinyallervermekte.6.50
Noktasindan Gecmekte Olan 2 Yillik Uzun Vadeli Yukselen Trendin Kirilmasina
Nede Olacaktir.bu Gelismenin Gerceklesmesi Ile Ons Altinda Onemli Bir Dusus
Trendininde Basladigindan Soz Edecegiz.
Brent Petrol
Uzun Vadeli Yukselen Trendini Kiran Brent Petrolde Yine Bu Trend Icinde,
Son Uc Ayda Olusan Bir Tepki Seklinde Gelistigini Gormekteyiz. Kisa Vadede
70 Seviyesi Uzerinde Oluasn Direnc In Calismasiyla Gerileme Sureciinin
Onumuzdeki Gunlerde Hizlanmaya Baslayacagini Ve Kademeli Olarak Ilk 65 Ve
Ardindan 62 Dolar Noktasina Kadar Ilk Adimda Geerileyecegini Dusunmekteyiz.
Ayni Zamanda Gerilemenin Baslamasi Orta Vadeli Son Tepki Trendinin Kirilmasi
Ve 52 Seviyesindeki 2007 Ocak Noktasina Kadar Gerileyecegini Tahmin
Etmekteyiz.
Bakir
Kisa Vadede Yeni Zirve Seviyesine Ulastiktan Sonra Bekledigimiz Tepe
Olusumu Calismaya Basladi Ve 3.141 Noktasina Kadar Son Gunlerde Geriledigini
Gormekteyiz. Ciddi Anlamda Bir Gerileme Hareketi Icinde Seyreden Bakirda Ilk
Onemli Destek Seviyesinin Su Asamada Calistigini Gormekteyiz. Ancak Olusan
Seyrin Orta Vadede 2.500 Seviyesine Denk Gelen Uzun Vadeli Yukselen Trend
Destegine Kadar Gerileme Surecine Baslayacagini Tahminetmekteyiz.
Abd 10 Yillik Tahvilleri
Son Donemde Tum Dunyanin Dikkatle Izledigi Abd 10 Yillik Tahvillerinin
Yukselisi Devam Ediyor. Kisa Vadede Guclu Direnc Noktasi Olan 5.25 Onumuzdeki
1-2 Is Gunu Icinde Yeni En Yuksek Noktalara Ulasabilecek Bir Teknik Goruntu
Arz Etmekte. Kisa Vadede 5.25 Seviyesi Uzerinde Hareketin Baslamasi Ile Ilk
Kademede 5.40 Ve Ardindan 5.75 Seviyelerine Kadar Yukselisler Surpriz
Olmayacaktir.13-06-2007 Itibariyle En Yuksek 5.31 Gecmis Durumda..
Halil Recber
efendiaslan
13-06-2007, 08:42
orta Vadeli Trend Kirilmalari..
Euro/usd
Kisa Vadeli Dusus Seyri Devam Eden Paritede Gecen Hafta Yasana Gerileme
Sureciyle Yeni Alt Bant Hedef Seviyeleri Olusmus Durumda. Gerileme Sureciyle
Olusan Orta Vadeli Yukselen Trend Kirilmasi Kisa Vadede Haftalik Raporumuzda
Dikkat Cemeye Calistigimiz 1.3200 Seviyesine Dogru Gerileme Surecine Baslamis
Durumda. Bu Gerileme Surecinin Calismasiyla Beraber Onumuzdeki Ikinci Kademe
Alt Bant Hedef Seviyesi Ise 1.3100 Olarak Gozukurken Ayni Zamanda Uzun Vadeli
Yukselen Trendin Onumuzdeki Aylarda Test Edilmesi Normal Olacaktir.
Usd/jpy
Uzun Vadeli On Yillik Dusus Trendini Kiran Abd Dolarinin Japon Yeni
Karsisindaki Guclu Seyri Devam Ediyor. Su Asamada Son 5 Yililn Direnc
Seviyesine Yakin Seyretmesi Sebebiyle Ve Ayni Zamanda Son 1 Yillik Periyotta
Olusan Teknik Yukselen Ucgen Formasyonu Kisa Vadede Yukari Yonde Kirilmanin
Olusacagini Ve Ardindan Son Bes Yilin En Yuksek Noktalarinin Test Edilmesini
Gundeme Getirecektir.
Bu Gelismenin Olusmasi Ile Kademeli Olarak 123.40- 124.80 Seviyelerine
Kadar Ilk Adimda Yukselisler Normal Olacaktir.`
Halil Recber
efendiaslan
13-06-2007, 08:44
adb Dolari Teknik Analizi
Spot 0640 Gmt 1.3365 121.72 1.9751 1.2378
3 Gunluktrend Asagi Yukari Sicrama? Yukari
200 Gunluk H.o.* 1.3107 118.89 1.9437 1.2317
3. Direnc 1.3485 122.14 1.9877 1.2476
2. Direnc 1.3407 121.98 1.9817 1.2437
1. Direnc 1.3392 121.84 1.9769 1.2402
Pivot* 1.3362 121.69 1.9731 1.2381
1. Destek 1.3320 121.50 1.9703 1.2348
2. Destek 1.3288 120.85 1.9623 1.2332
3. Destek 1.3254 120.85 1.9594 1.2308
Gunluk Eur/usd: Euro 1.3320 Destek Seviyesinin Altinda Kaldigi Surece
1.3288 Destegini Hedefliyor. Yukarida Ise Ana Direnc Noktasi 1.3392,
Ikinci Direnc 1.3407 Seviyesinde Yer Aliyor
Haftalik Eur/usd Trendi: Sinirli
efendiaslan
13-06-2007, 08:47
`ilk Olarak Japonya Tarafindan Verileri Degerlendirmemiz Gerekirse Tek
Kelimeyle Karisik Oldugunu Soyleyebiliriz. Soyle Ki; Japon Merkez Bankasi(boj)
Baskani Fukui`nin Aciklamalarinda Enflasyona Ragmen Faiz Artirabiliriz
Aciklamalarinin Yaninda Buyumeyle Ilgili Olumlu Cumleler Kurmasi Ve Buna Diger
Japonya`daki Ekonomi Kurmaylarinin Buna Benzer Cumleler Kurmasi, Fakat Ayni
Anda Japonya`dan Aciklanan Verilerin Pek Bu Durumu Desteklemesi Usd/jpy`nin
121,85-121,50 Bandi Arasina Bir Suredir Sikismasina Neden Oldu. Kirdigi Yone
Gore Hareketine Devam Etme Ihtimali Artmakta. Ama Cuma Sabahi Yapilacak Merkez
Bankasi Toplantisi Merakla Beklenmekte. Bugun Sabah Japonya`dan Aciklanacak
Sanayi Uretim Verileri Yaninda Kapasite Kullanim Oranlari Ve Makine Parca
Siparisleri Verileri Buyume Deki Son Durum Acisinda Ipucu Verip Cuma
Beklentilerini Etkileyebilir. Yuksek Rakamlar Yen Icin Olumlu Kabul Edilirken
Dusuk Rakamlar Olumsuz Etki Yaratacaktir. Euro Bolgesi Icin Fransa Ve
Italya`nin Tuketici Fiyatlari Endeksi Ile Birlikte Almanya Toptan Satis
Fiyatlari Enflasyonla Ilgili Bilgiler Vereceginden Onemli. Yuksek Rakamlar
Trichet`in Belirttigi Fiyat Istikrarini Tehdit Edecegi Icin Faiz Artirim
Beklentilerini Destekleyeceginden Euro`ya Destek Verebilir. Dusuk Rakamlari
Aksi Yansimalari Olacaktir.
Ingiltere Enflasyon Rakamlari Dun Net Bir Sey Vermediyse De Gbp Lehine Tepkiler
Geldi. Bugun Istihdam Rakamlari On Plana Cikacaktir. Beklentilerden Dusuk
Issizlik Oranlari Gbp Icin Iyimserlik Yaratirken Artislar Moral Bozar. Bu
Veriden Sonra Euro Bolgesi Istihdam Rakamlari Aciklanacak. Istihdam Oranlarinda
Artis Olmasi Iyimserlik Yaratabilirken Dusus Olmasi Olumsuz Etki Yaratabilir.
Abd Tarafindan Onemli Veriler Aciklanmaya Baslayacak. Ithalat Ve Ihracat
Fiyatlari Aciklanacak. Ithalat Fiyatlarinda Artis Gerceklesmesi Halinde Bunun
Enflasyona Yansiyacagi Ve Faiz Indirim Ihtimalini Azaltacagi(hatta Son
Zamanlarda Artirim Ihtimali Spekulasyonunu Da Destekleyebilir.) Icin Dolar`a
Destek Verebilir. Dusuk Rakamlar Tam Tersi Etkiler Yaratabileceginden Dolar
Icin Satis Gelebilir. Ama Ayni Anda Aciklanacak Perakende Satislar Rakamlari Da
Onemli. Bu Rakam`in Da Sonuclariyla Birlestirilecektir. Perakende Satislarin
Artis Gostermesi Olumlu Kabul Edilecektir. Dusuk Rakamlar Can Sikar. Iki
Rakamda Yuksek Gelirse Dolar Icin Iyi, Ikisi De Dusuk Gelirse Dolar`a Satis
Gelir. Ikisinde Biri Farkli Gerceklesirse Beklentilere Gore Ne Kadar Farkli
Geldigine Gore Hareket Ede Ilecektir. Bu Verilerden Sonra Ingiltere Oncu
Gostergeler Var. Beklentiler Uzerinde Artis Olmasi Gbp`ye Destek Verirken Dusuk
Veri Olumsuz Etki Yaratabilir. Aksam Saatlerinde Kanada Ve Avrupa Merkez
Bankalari Baskanlarinin Konusmalarinda Farkli Soylemler Olmazsa Etkili Olmaz.
Aksam Fed`in Bej Kitap Raporu Var. Raporun Iceriginde Enflasyon Ve Buyumeyle
Ilgili Aciklamalara Gore Hareket Edilecektir.
Destekler, 1,3300 Ve 1,3285 Destek.1,3285-1,3270 Ve 1,3250 Den Sonra 1,3225
Ve 1,3190 Destek.1,3175 Ve 1,3155 Ardindan 1,3140 Ve 1,3105 Destek Oldu.
Direncler, 1,3330, 1,3350 Hedef. 1,3375 Direnc. 1,3400 Asilirsa 1,3420 Ve
1,3435 Hedef. 1,3450 Ve 1,3465 Den Sonra 1,3485 Ile 1,3510 Hedef. 1,3540
Direnc Oldu.1,3555 Ve 1,3565 Den Sonra 1,3590 Hedef.1,3615 Direnc.1,3630 Ve
1,3645 Den Sonra 1,3660-70 Asilirsa 1,3685 Onemli. 1,3700 Guclu. Uzerinde
1,3730 Ve 1,3750 Var. 1,3780 Den Sonra 1,3800 Onemli. `
efendiaslan
13-06-2007, 08:49
Japonya Merkez Bankasi’nin Tutumu Onemli
Dolarin Deger Kazandigi Bir Donem Icinde Japonya Merkez Bankasi’ndan
Gelecek Olan Aciklamalar Ve Demecler Son Derece Onemli. Bunun Nedeni
Zaten Kritik Noktalara Cok Yakin Olan Dolar / Yen Paritesi Eger 122,20
Seviyesini Yukari Dogru Kirarsa 123’lere Gelebilir. Bu Nedenle Japonya
Merkez Bankasi’nin Biraz Daha Faizleri Artirmaya Yonelik Sahin Gorusler
Beyan Etmesi Gerekiyor.
Bugunlerde Aciklanan Verilerin Geneli Zaten Yen Olumsuzken Ve Dolar Da
Gucluyken, Avrupa’nin Isteyecegi Son Sey Dolar / Yen’in Yukselmeye
Devam Etmesi Olur. Bu Arada Euro / Yen Ve Dow Jones Endeksinin
Benzerligini Onceki Yazilarda Da Belirtmistim. Abd’de Faizlerin
Yukselmesiyle Gerileyen Dow Jones Endeksi Euro / Yen’, Baski Altinda
Tutuyor. Bu Durumda Eger Euro / Yen Gerileyecekse O Zaman Dolar /
Yen’deki Hareketler De Yukari Yonlu Sinirli Kalabilir. Iste Bu Yuzden Hic
Beklenmedik Hareketlenmelerle Karsi Karsiya Gelebiliriz Cunku Eger Carry
Trade Icin Kar Realizasyonu Baslarsa O Zaman Dolar / Yen’i Bir Anda
120’lerde Gorebiliriz.
Teknik Seviyeler (spot)
Pivot (121.60)
Beklentiler
Bugun Haftalik Uzun Vade
Asagi Asagi Asagi
Okan Aybar, Cta
Nfa Member # 0300767 - Cftc Registered
Anatolia Capital
efendiaslan
13-06-2007, 10:49
interbank Ve Kapalicarsi`da Dolar Ve Euro Fiyatlarinin Gun Ici Degisimi
(ytl)
Interbank Kapalicarsi
Dolar Dolar Euro
Alis Satis Alis Satis Alis Satis
------- ------- ------ ------ ------ ------
10:45 1.3453 1.3498 1.3450 1.3460 1.7860 1.7870
11:15 1.3443 1.3491 1.3440 1.3450 1.7850 1.7860
11:45 1.3488 1.3534 1.3480 1.3490 1.7890 1.7900
12:15
12:45
13:15
13:45
14:15
14:45
15:15
15:45
16:15
16:45
-matriks-
efendiaslan
13-06-2007, 11:27
Doları takip edenler bugünlerde mutlaka bu veriyi de takip etmeli...
0 YIL VADELI AMERIKAN TAHVILININ GETIRISINDE SON DURUM (13 HAZIRAN 2007)
-----------------------------------------------------------------------
12 HAZIRAN ONCEKI GUNLUK FIYAT
KAPANIS KAPANIS DEGISIMI
-------- -------- -------
%5.249 %5.137 -27/32(-$8.4375)
13 HAZIRAN 2007
08.15 09.15 10.15 11.15 12.15 13.15 14.15 15.15 16.15
----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- -----
%5.287 %5.278 %5.274 %5.301 %5.301
-MATRIKS-
efendiaslan
13-06-2007, 12:18
interbank Ve Kapalicarsi`da Dolar Ve Euro Fiyatlarinin Gun Ici Degisimi
(ytl)
Interbank Kapalicarsi
Dolar Dolar Euro
Alis Satis Alis Satis Alis Satis
------- ------- ------ ------ ------ ------
10:45 1.3453 1.3498 1.3450 1.3460 1.7860 1.7870
11:15 1.3443 1.3491 1.3440 1.3450 1.7850 1.7860
11:45 1.3488 1.3534 1.3480 1.3490 1.7890 1.7900
12:15 1.3477 1.3525 1.3480 1.3490 1.7880 1.7890
12:45 1.3508 1.3556 1.3510 1.3520 1.7910 1.7920
13:15 1.3484 1.3533 1.3500 1.3510 1.7900 1.7910
13:45
14:15
14:45
15:15
15:45
16:15
16:45
-matriks-
efendiaslan
13-06-2007, 13:22
10 Yil Vadeli Amerikan Tahvilinin Getirisinde Son Durum (13 Haziran 2007)
-----------------------------------------------------------------------
12 Haziran Onceki Gunluk Fiyat
Kapanis Kapanis Degisimi
-------- -------- -------
%5.249 %5.137 -27/32(-$8.4375)
13 Haziran 2007
08.15 09.15 10.15 11.15 12.15 13.15 14.18 15.15 16.15
----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- -----
%5.287 %5.278 %5.274 %5.301 %5.301 %5.312 %5.302
-matriks-
|
efendiaslan
13-06-2007, 13:39
usd/ytl
Dolarda Gunun Ilk Yarisinda Tahminlerimiz Dogrultusunda Yukari Yonlu
Bir Seyir Yasandi. 1,3450`yi Hizli Gecen Dolar Kuru Bir Ara 1,35`i Test Etti.
Dolar Kurundaki Bu Hizli Cikista Etkili Olan Unsur Ise Abd`nin Perakende
Satislar Rakamlarina Yonelik Endiselerdi. Abd Enflasyonunun Yuksek Olduguna
Isaret Edebilecek Bir Datanin Gelecegine Yonelik Endiselerle Guclenen Dolarda
Bu Egilim Gunun Ikinci Yarisinda Hiz Kesebilir. Ancak Abd`den Gelecek Olan
Perakende Satis Rakamlarinin Beklentilerin Cok Ustunde Olusmasi Durumunda Hizli
Bir Cikis Da Gozemleyebiliriz. Asagi Hareketlerde 1,3380`de Destegin Bulundugu
Dolar Kurunda Direnc 1,35`tedir.
Eur/usd
Son Bes Islem Gununde Gozlenen
Dusus Egilimi Sonrasinda Paritede Kisa Vadeli Tepki Alimlari Gozleniyor. Abd
Tahvil Piyasasinda Yasanan Hareketlilige Bagli Olarak Deger Kazanan Dolarda
Gunun Ilk Yarisinda Kisa Vadeli Satislar Yasandi. Fakat, Euro Bolgesi`nde
Aciklanan Enflasyon Rakamlarinin Beklentilerin Altinda Kalmasi Piyasada Tepki
Alimlarini Sinirladi. Gunun Geri Kalaninda Abd Mayis Ayi Perakende Satis Rakami
Ve Fed Ekonomik Durum Degerlendirme Raporu Piyasada Etkili Olacaktir. Ayrica,
Fed Yetkililerinden Gelecek Olan Aciklamalar Paritede Yakindan Takip
Edilecektir. Teknik Olarak, Haftalik Ve Gunluk Grafiklerinde Satis
Sinyallerinin Gozlendigi Paritede Gunun Geri Kalaninda 1,3360 Ve 1,34
Seviyeleri Kar Satisi Icin Firsat Yaratacaktir. Olasi Dususlerde Ise 1,33
Desteginin Kirilmasi Satis Baskisi Artirarak Paritenin 1,3240 Seviyesine
Gerilemesine Neden Olabilir.
efendiaslan
13-06-2007, 14:03
15,30 - Abd, Ithalat Ihracat Fiyatlari (beklenti: Ithalat Fiyatlari Aa; %0,3)
15.30 - Abd, Perakende Satislar (beklenti Aa; 0,6)
21.00 - Abd, Bej Kitap
`ithalat Ihracat Fiyatlari; Hem Ulke Icerisindeki Hem De Disarisindaki
Enflasyonun Durumu Hakkinda Bilgi Verir. Tahvil Piyasasi Ve Dolar Uzerinde
Dogrudan Etkisi Var. Tahvil Piyasasi Ozellikle Ithalattan Kaynakli Enflasyon
Riskine Karsi Oldukca Hassas Cunku Tahvil Vadesi Geldiginde Odenen Temel
Yatirimin Degerini Asindiriyor. Enflasyonun Varligi Yuksek Faiz Oranlarina
Yol Acar Bu Da Dogal Olarak Borsalar Icin Olumsuz Etkiye Sahiptir.
Beklentinin Uzerinde Yasanacak Artis Enflasyonda Yasanacak Olasi Artisa
Isaret Eder.
Perakende Satislar; Tuketici Harcamalari Gsyih’nin 2/3’sinden Fazlasini
Olusturur, Dolayisiyla Perakende Satislar Ekonomik Buyume Icin Onemli
Gostergelerden Biridir. Borsalar Icin Guclu Ekonomik Buyume Guclu Sirket
Karlari Ve Yuksek Hisse Senedi Fiyati Anlamina Gelir. Tahvil Piyasasi Icin
Ise Odak Noktasi Ekonomik Buyumenin Enflasyona Yol Acip Acmadigidir.
Bej Kitap; Fed Para Politikasi Toplantisindan Yaklasik Iki Hafta Once
Olusturulur. Her Durum Icin, 12 Fed Bolge Bankasi Ekonomik Kosullar
Uzerine Aciklamalar Hazirlarlar. Ekonomik Kosullar Uzerine Hazirlanan Bu
Rapor, Faiz Politikalarinin Olusturuldugu Fed Toplantilarinda Kullanilir.
Bu Toplantilar Yaklasik 6 Haftada Bir Yapilir Ve Piyasa Icin Onemli
Gelismelerden Biridir. Eger Bej Kitap Fazla Isinan Ekonomi Ya Da Enflasyon
Baskisi Cizerse Fed’in Faizleri Yukseltme Egilimi Yuksek Olur. Tersi
Durumda Eger Bej Kitap Ekonomik Zorluklar Ya Da Resesyon Kosullari
Cizerse, Fed Ekonomik Etkinligi Arttirmak Icin Faiz Indirimine Gitme
Ihtiyaci Hissedebilir. Bej Kitap Fed Toplantilarinin Iki Hafta Oncesinde
Yayinlanmaya Basladigindan Beri, Yatirimcilar, Fed Yetkililerinin Faiz
Politikalarini Belirlerken Kullandigi Bircok Gostergeden Biri Olarak
Kullanir Ve Buna Gore Pozisyon Alirlar.`
Hamit Maral
Galata Securities Inc.
Dünya borsa ex'leri tablo''yeşil''(Yunanistan hariç-0.53),Döviz kurlarında tablo''2/3yeşil''......10.30
Borsalar ''yemyeşil''iken,artık döviz eskisi gibi düşmüyor.Direnen bir görünüm sergiliyorlar?...Anlık değer.kapsamındadır...