View Full Version : Sadun Boro´dan Pupa Yelken! Ölümsüz eser tekrar piyasada
Arkadaslar, yillarca, hicbir kizin pesinden kosmadigim kadar pesinde kostugum Sadun Boro abimizin "Pupa Yelken" isimli 1966-1968 yillari arasinda 10 mt.lik teknesi Kismet ile dunya seyahatini anlattigi kitabi 2004 basimi ile tekrar kitapcilarda.
Sakin kacirmayin, yelkencilikle ilgilenen ilgilenmeyen herkesi yeni dünyalari kesfetmeye cagiriyorum bu kitap ile.. :cool:
çocukken okuduğum bir kitabı vardı...resimli, çizgi hikaye şeklinde yapmış olduğu seyahati anlatılıyordu.
okyanuslardaki uçan balıkları ilk orada görmüş balıkların nasıl uçtuğunu hayretler içinde çizilen resimlerden ve anlatılan yazılardan anlamaya çalışmıştım...
birde geminin kedisi vardı ismi miço idi sanırım...
anılarımı tazelettiniz bana...teşekkürler...
sevgiler...
Bodrum da tanıştığım Sadun Boro Abimin kendi imzasını taşıyan kitabına sahip olmaktan gurur duyarım. Yeni baskısı çıktığına göre sahip olma fırsatını kaçırmayın. Sayın Sadun Boro alışılmışın dışında bir hayat felsefesine sahip kitabıyla başka dünyalarda gezip buraları unutacaksınız.
Sadun Boro ustadimizin kitabini bir solukta okudum. Beni su kasvetli gunlerde apayri diyarlara goturdu. Dogrusu onun yaptigini yapmak cesaret ister. Yalnizca engin denizlere acilmak degil zor olan, belki daha zoru gunluk hayata sirtini donebilmek, bir takim hIrslardan siyrilmak, azla yetinmek vs..
Her yonden sevgimiz ve saygimiz buyuktur Sadun Abimize, sagolsun varolsun.
Bi de guzelim denizlerimizin tadini cikarin, cikaramayanlari, benim gibi Allah´in bozkirinda yasayanlari da dusunun..