PDA

View Full Version : ***İmkb 30 Okuyun DÜnyaniz DeĞİŞecek***

paşa26
04-02-2004, 10:46
Merhaba...

1-) StochMo 13.25.2.. 1 ağustostan 2003 den beri ilk defa sat verdi...en dibe gelip tekrar al verirse iyi olur...

MACD hala satta ve al vermediği sürece düzeltme devam eder ( çok dik bir açıyla aşağı gidiyor buda beni daha aşağıların görülebileceği konusunda ikna ediyor...tabiiki al verdiği zaman piyasa dibine göre 1000 puan yukarıda olur al vereceğine kanaat getirilirse pasiflerden alıcı oluna bilir...)

Momentum en diplerde ...RSI yine aynı şekilde diplerde alıma müsait bir konumda bekliyor...

2-) 17 100 çok önemli destek kırılırsa 16500 görülür ...haftalık ilk destek 16 000 de

3-) ***OMUZ BAŞ OMUZ *** formasyonu oluştuğu onaylanırsa eğer... görülmesi gereken minimum hedef 15 300 ...

4-) Tekrar yukarı bir hareket başlaması için bütün tahtalara ( İMKB 30 İÇİN ) TEKTUŞ ALIM GELİR VE ANINDA milyon lotlar pasife alıcı gelir...yaklaşık 5 er kademe sert alış görürsünüz gün sonu yaklaşık 600 – 800 puanlık bir artış olur....( bu hareket olunca malsız eve gitmeyin..)

5-) Tabiiki en sert hareketler imkb 30 da olacaktır...bu çıkıştan da max faideyi sağlamak için şimdiden hangi kağıdı alacağınızı kararlaştırın hangi fiyattan ve kaç lot alacağınızı da ...

6-) *tupraşta yapıkredi yat 1 300 000 ve deniz yatırımın 600 bin lot alışı var 12400 ortalama civarından...
*aynı şekilde BENDER de 10 milyon lot mal kaldı YAPI KREDi tahtasında 3000 civarından... 2550 lirada bir 5 milyon lot daha alıp maliyet düşürdüler..dönüşte bu iki tahta hızla maliyetlerin üstüne çekilecektir...

7-) 9 eylül 11 500 --- bomba 14 600—ve Cuma günkü kapanış bir trend oluşturuyor eksi kapanışlar bu SON TRENDİDE bozacaktır...TL bazında...

8-) güçlü olmayan tepki alımları gelebilir bunlar yatırımcıyı aldatmamalı yükselişler mal alınarak olmazsa en yakın dirençlerden sert satışlarla karşılaşacaktır böyle durumlarda kar hemen realize edilmelidir 2 kademede olsa. Cebe koyulmalıdır...4 NOLU ŞIK gerçekleşirse kağıtlar taşınabilir...
9-) piyasa 10 100 başlangıç 20 190 tepe tam % 100 yaptı buda gözardı edilmemelidir...
ABD de YILLIK FAİZLER % 1 ...TÜRKİYEDE % 25 CİVARINDA ...borsa bu hareketi yaparken dolarda 1 437 den 1 337 e geldi 100 bin lira aşağıda ...tatlı kar değil mi..??.

10-) yabancı portföyler son iki haftada yaklaşık 300 trilonluk bir mal boşalttılar...
( bazı uzman arkadaşlar koçhol ve işctr deki bölünmeleri ve dyhol deki hisse satışını v.b.gibi.) hesap etmeden para girişinden bahsediyorlar yabancı portföyleri hesap ederek...eksik bilgi insanı PARADAN EDER dikkat edin..!!!!

11-) endeks 20 000 i para girişi ( TAHTALARDA MAL ALINARAK )ve yüksek hacimle geçemezse trend bitmiş demektir GEÇMİŞ OLSUN...

12-) K.Y. en büyük hatası ya sürekli maldadır yada sürekli paradadır...karı realize etmeden para kazanılmış sayılmaz...mal almadanda porföy artmaz ..her ikisinin zamanlamasını doğru yapmak zorundadır...bunu da TEKNİK ANALİZSİZ YAPAMAZ...
( teknik analiz yerine )

a-)duygularını

b-)dealerini

c-)aydın doğan ve ferit şahenk kuklalarını

d-)seans salonundaki UZMAN YATIRIMCILARI kullananlar

ENİNDE SONUNDA PARASINI KAYBETMEYE MECBURDUR...

13-) EN AZ 10 MİLYARLIK portföyü olan herkes evine bir bilgisayar almalı ve( teknik ,temel ,tiyo ,takas vb gibi parametrelerden haberdar olmalıdır...

14-) sen ne durumdasın diyenler olacaktır.. 20 000 ENDEKSİ GEÇEMEYİNCE 2,deneyişinde bütün pötföyümü boşalttım ve malsızım şuan... 2 sefer mal alımı denedim alım kuvvetli olmayınca tekrar geri bastım...

15-) kıbrıs ve ırak taki gelişmeler bağımsız ve doğru kaynaklardan takip edilmelidir ( kesinlikle DOĞAN VE ŞAHENK medyası değil bunlar haberleri K.Y. BİLMESİNİ istedikleri gibi veriyorlar...

16-) IMF VE HÜKÜMETİN gözden geçirme çalışmaları belirleyici bir rol oynayacaktır piyasa üzerinde buradan gelecek anlaştık açıklaması piyasayı tetikleyecektir

17-) hükümetin kaynak arayışı sonucu KAMU MALLARINA yapacağı ZAM... PROGRAMI VE HEDEFLERİ nasıl etkiler iyi analiz etmek gerekir...dövizdeki aşırı yükselişlerde bir tehlike arz eder...

18-) ABD GEZİSİ TAM BİR BALON MEDYA DURMADAN GAZ VERİYOR ELDE DİLEN HİÇBİRŞEY YOK SADECE ABD ye bizi DAHA ÇOK KULLANIN MESAJI VERDİ HÜKÜMET VE İŞADAMI KILIKLI YAĞDANLIKLAR...

19-) 2004 DE BANKALARIN karları hızla düşecek bonolardan dolayı dikkat edin...

SONUÇ:: AĞALAR NE ZAMAN GELİR TEKTUŞ MAL ALIR VE PİYASA % 5 ARTI KAPATIR O GÜN MAL ALACAĞIZ AKSİ TAKDİRDE AŞAĞIDAKİ HEDEFLER DENENECEKTİR....( 17 100...16 500... 16 000.... 15 300...)

Bildiklerimiz ve gördüklerimiz bunlar DAHA İYİSİNİ GÖREN VE BİLEN VARSA ....HODRİ MEYDAN.... :)

ayyan
04-02-2004, 12:17
pardon ben şuna takıldım
***OMUZ BAŞ OMUZ *** formasyonu oluştuğu onaylanırsa eğer... görülmesi gereken minimum hedef 15 300 ...
sizce bu formasyonun onaylanması icin endeksin 15300 ü görmesi mi gerek ? yani iş işten gectikten sonra " ya bak burda şu varmış" mı diyecegiz ?

Omer Baybora Aydin
04-02-2004, 13:16
Tam anlamıyla elindeki malı boşaltmış bir OYUNCU psikozuyla yazılmış bir yazı. SİZE AÇIKÇA DİYOR Kİ???

Siz satmadan bu borsa yükselmez. SATIN da şu kağıtlarını 20000'den sattığını iddia eden zatı muhterem biraz mallansın değil mi??

16500 - 16500 dediler. Şimdi 700 puanlık düşüş için millete mal sattıramayacaklarını gördüler 15000 14300 utanmasalar 10000 diyerek millete mal sattıracaklar. Endeks her düştüğünde bu tipler ellerini ovuşturuyorlar inanın.

Banka kağıtlarının düşeceğini yaklaşık bir buçuk aydır bağıran bendim. O zamanlar hiç kimse beni desteklemiyordu. Hatta hisse net 'te topik bile açmıştık. Niye çünkü? O zamanlar %130 banka kağıtlarında malda olma psikozu yaşanıyordu. Şimdi ise açığa satmak moda değil mi? Sabah sat. Akşam üstü iki kademe düşüğünden yerine koy. Siz yerli spekülatörlerin başka ne bildiği vardır ki zaten..

Neyse dostum. Sen malsız devam et.. Ben %100 maldayım.

Hani bahsediyordun ya endeks 10000'den 20000'e gitti felan. İşte o endeks oralara giderken yerinden kımıldamayan kağıtlardayım ama. Siz çok bilmişler daha iyi bilirsiniz ya. Yani %200 primli banka kağıtlarında değil yani. Hani buralarda bittik edebiyatı yapıp da millete sattırmaya çalıştığınız kağıtlardayım. Borsanın bu hali de açıkçası beni hiç iplemiyor. Ellerinde banka hissesi olanlar düşünsün. Zira 2004 yılı bilançoları gelmeye başladığında o banka kağıtlarını ömür boyu saklayacak bir yer arayacaklar kendilerine...

Herkese bol kazançlı seanslar..

muhabbet
04-02-2004, 13:40
ömer beye sonuna kadar katılıyorum. ben de bankaların işinin bittiği, sanayi sektörünün popüler olacağı bir yıl bekliyorum.

paşa26
04-02-2004, 16:04
yukarıdaki yazıyı bir bütün içerisinde değerlendirin ...kendi mantığınızı ,duygularınızı ve potföyünüzde hisse olup olmamasına göre okumayın lütfen...ben dikkatimi çeken noktaları emek vererek sıraladım ..spekülatör değilim...yıllarca ÇOK BİLENLER YÜZÜNDEN çok kaybettim artık kaybetmeye tahammülüm olmadığı için emek vererek kendim çözdüm borsanın mantığını...ortalıkta hiçbir PARAMETREYE dayanmadan atıp tutan UZMANLARI !!! gördükçe canım sıkılıyor ..bu yazıda bunun ÜRÜNÜ....AMAÇ yatırımcının bir stratejisi olmasıdır MAL SATIN DENMİYOR DİKKAT !!!! EDİN...DAHA ÇOK NE ZAMAN MAL ALINIR ONUN ÜZERİNDE DURDUM....

'' 4-)Tekrar yukarı bir hareket başlaması için bütün tahtalara ( İMKB 30 İÇİN ) TEKTUŞ ALIM GELİR VE ANINDA milyon lotlar pasife alıcı gelir...yaklaşık 5 er kademe sert alış görürsünüz gün sonu yaklaşık 600 – 800 puanlık bir artış olur....( bu hareket olunca malsız eve gitmeyin..)

SONUÇ:: AĞALAR NE ZAMAN GELİR TEKTUŞ MAL ALIR VE PİYASA % 5 ARTI KAPATIR O GÜN MAL ALACAĞIZ AKSİ TAKDİRDE AŞAĞIDAKİ HEDEFLER DENENECEKTİR....( 17 100...16 500... 16 000.... 15 300...)

DrX
04-02-2004, 17:49
Ömer Bey'e katılıyorum.Saygılarımla.

DrX
04-02-2004, 17:53
Ömer Beye katılmakla beraber üslubunu ağır bulduğumuda belirtmeliyim.Ayrıca Paşa 26'a
çalışması için teşekkür ediyorum.Kesinlikle iyi niyetli bir yazı.

toprak
04-02-2004, 19:46
Her iki yazida iyi niyetle yazilmis .Dusuncelerini paylastiklari icin herikisinede tesekkurler.

paşa26
04-02-2004, 23:12
Benim amacım yatırımcının düşüşlerden az zararla çıkmasıdır..aşağıya doğru düşen bir kocaman taşın altında durup tutmaya çalışmamız nasıl sakat mantıksa ...borsadada düşen kağıtlara çarşaf gerilmez sabırla beklenir dip oluşumu kanaati oluştuğu zaman mal alınır ...

zaten gerçek borsacının en dipten almak gibi bir çabası yoktur...dönüşü ve kuvetli alımı görüp 5 kademe yukarıdan almak her zaman daha kazançlı bir yoldur...amaç riski en aza indirmektir...

hakkinen
04-02-2004, 23:38
Dunyam degismedi
Hala ayni dunya uzerindeyim :)

Non Linear
05-02-2004, 00:12
Bence durumu güzelce özetlemişsiniz.Elinize sağlık.

onikikarakte
05-02-2004, 00:18
'en dip'i bulan borsacıyı (gerçek borsacı olmasa da) takdir etmek lazım:)

bonzai
05-02-2004, 11:48
Sn.Paşa26 nın yazısında ben bir patoloji göremedim, kesinlikle bilgi dolu bir yazı, aynı tarzı Sn.Ö.B. Aydın'ın yazılarında da buluyorum. Her ikisine de teşekkür ederim
Burada hepimiz bilgilerimizi geliştiriyor ve denetliyoruz. Burada ki, sadece herhangi bir yazı nedeni ile işlem yapanların sonunu ise kişisel şanslarına bırakıyorum.
Ben de %100 nakitteyim, kişisel isteğim olabildiğince aşağıdan geri almak, ama maalesef borsa benim isteğime göre hareket etmiyor.
Kanımca OBO onaylandı nereye kadar düşeceğini tahmin edemem ama bence boyun çizgisini şu sıralarda kuvvetli direnç olacaktır.
Pozisyonumumdan gelen psikolojimi buraya yansıtmışsam kızmayın lütfen, normaldir. Zaten borsa da psikolojik ağırlıklı fiyat hereketleri değil midir?
Saygılarımla

chem73
05-02-2004, 12:00
Sn.Paşa26 nın yazısında ben bir patoloji göremedim, kesinlikle bilgi dolu bir yazı, aynı tarzı Sn.Ö.B. Aydın'ın yazılarında da buluyorum. Her ikisine de teşekkür ederim
Burada hepimiz bilgilerimizi geliştiriyor ve denetliyoruz. Burada ki, sadece herhangi bir yazı nedeni ile işlem yapanların sonunu ise kişisel şanslarına bırakıyorum.
Ben de %100 nakitteyim, kişisel isteğim olabildiğince aşağıdan geri almak, ama maalesef borsa benim isteğime göre hareket etmiyor.
Kanımca OBO onaylandı nereye kadar düşeceğini tahmin edemem ama bence boyun çizgisini şu sıralarda kuvvetli direnç olacaktır.
Pozisyonumumdan gelen psikolojimi buraya yansıtmışsam kızmayın lütfen, normaldir. Zaten borsa da psikolojik ağırlıklı fiyat hereketleri değil midir?
Saygılarımla
güzel ama beklerken kuş uçabilir. piyasada yükseliş potansiyeli görüyorsanız aşağı doğru yada yıkarı doğru kademeli alım yapabilirsiniz. bol kazançlar

Uzaklar
05-02-2004, 12:56
Satis yapanlar almadan once, satmamis olanlar satmadan once, endeks acisindan ucacak kusun kisa vadede yani alamadan once geri donmemek uzere nerelere gidecegini tahmin etmeliler :)
Yani endeks hic alim firsati vermeden 17000 + kac yapabilir ?
Ya da yapabilir mi ?
Yaparsa bir daha geriye donmeden yukselisine ralli modunda devam edermi?
Bu gunlerde endeksin boyle bir gucu ve havasi var mi ?
Cevaplar sizin hareket tarzinizi belirleyecektir.

paşa26
05-02-2004, 20:58
Merhaba...

Bugünde beklenen YABANCILAR gelmediler..faiz arttırımıda burayı tetikleyemedi ve yine HÜSRAN BEKLENDİĞİ GİBİ...alıcılar her gelmeyişinde satıcılar yuvarlanan kartopu misali büyüyerek geliyor...

Endeks 1-2 gün içinde 17300 ün üstüne atamazsa sert satışlara gebe seanslara hazırlıklı olun derim

7-) 9 eylül 11 500 --- bomba 14 600—ve Cuma günkü kapanış bir trend oluşturuyor eksi kapanışlar bu SON TRENDİDE bozacaktır...TL bazında...

***bozuldu***

2-) 17 100 çok önemli destek kırılırsa 16500 görülür

***yola çıktı***

***Hala gelmediler***

bilginize ilgilenenlere duyurulur......

Omer Baybora Aydin
05-02-2004, 21:15
Bu topiği ilk başlatan arkadaşımın da kendi görüşüdür. Benim yazdıklarım da kendi kişisel görüşümdür. Topiği başlatan arkadaşın görüşlerine de saygı duyuyorum. Ancak o bardağın boş olan kısmını görmekte ısrar ediyor. Ben dolu tarafını. İnşallah ben haklı çıkarım.

NOT: Bu faizlerle çok daha fazla aşağıları mümkün görünmüyor. Merkez Bankası faizleri indirirken de faizler yükselmeyeceğine göre sıkıntılı seansların sonuna az kaldı diye düşünmekteyim.

Herkese iyi akşamlar..

polisaj
05-02-2004, 21:36
Herkes ama herkes ağzına 16500 'ü doladı gidiyor.
Eğer bu gerçekleşecekse şahsen sadece %3'lük (17000 den 16500'e) bir kayıp için yukarı çıkma potansiyelini de düşünerek pozisyon açarım diye düşünüyorum.

H.ömer iren
06-02-2004, 08:29
ya bu sevıyeden pozısyon acmak ısteyen acsın %10 dustu mu? al tekrar..
dıbın dıbı bulunmaz
hereketı baslatacak olan sermaye sızın degıl bu yuzden ben en dıbı bekleyecem ordan alıcam ve daha asagı olmadan son surat cıkacak demek cok zor...

zaten en kurt borsacılar bıle dıbın dıbını bulamaz cunku yukarıda bahsettıgım gıbı bız k.y.yız bu yuzden bız borsanın yonunu degıstıremeyız sadece takılabılırız...

Uzaklar
06-02-2004, 09:05
Endeks acisindan haklisiniz ama kagit bazinda baktigimizda yeni alim veya ilave alim icin kagitlar yeterince ucuzlamis gorunmuyor,
Korkarim endeks benim gibi dusunenlerin kagitlari ucuz bulup alabilecekleri bir noktaya kadar inecek :(

cautionary
06-02-2004, 23:06
[QUOTE=paşa26]...SONUÇ:: AĞALAR NE ZAMAN GELİR TEKTUŞ MAL ALIR VE PİYASA % 5 ARTI KAPATIR O GÜN MAL ALACAĞIZ AKSİ TAKDİRDE AŞAĞIDAKİ HEDEFLER DENENECEKTİR....( 17 100...16 500... 16 000.... 15 300...)

...[QUOTE]

bence stratejiyi bu kadar basite indirgemek doğru değil...en son 17800 den 18800 e kadar %6 çıkartılar endeksi...sonra ne olduğunu gördük!!!

Matematikçi
06-02-2004, 23:20
Benim gordugum 17.500'un uzerinde kapanis olmadigi surece su an icin alim yapilmamasi gerektigi...
Ancak 16500-16000-15500 kademeli alim icin uygun seviyeler...
Kademeli degilde basamakli...
:)

Atilla
07-02-2004, 00:10
Çok güzel yorumlar

Gandhi
07-02-2004, 09:41
Sayın Paşam,

Bu ne biçim başlık yahu.. Benim herhalde tahsilim veya zekam yetmedi, anlayamadım gitti şu başlığın analamını. Bir çok aklı başında bildiklerim de bu topice mesaj yazmışlar..

Mazur görün kültürsüzlüğümü ve geri zekalılığımı ve de angutluğumu..

paşa26
08-02-2004, 04:33
[QUOTE=paşa26]...SONUÇ:: AĞALAR NE ZAMAN GELİR TEKTUŞ MAL ALIR VE PİYASA % 5 ARTI KAPATIR O GÜN MAL ALACAĞIZ AKSİ TAKDİRDE AŞAĞIDAKİ HEDEFLER DENENECEKTİR....( 17 100...16 500... 16 000.... 15 300...)

...[QUOTE]

bence stratejiyi bu kadar basite indirgemek doğru değil...en son 17800 den 18800 e kadar %6 çıkartılar endeksi...sonra ne olduğunu gördük!!!

sayın cautionary :o

ben bu yazıyı herkesin buradan mal alınır nidaları attığı bir ortamda EN GÜVENDİĞİMİZ UZMANLARIN !!!! YABANCILAR MAL ALIYOR SAKIN SATMAYIN ellerinizdekini sakın kaptırmayın :confused: dedikleri bir ortamda kaleme aldım illa mal alacaksanız riskimizin en aza inmesi için böyle bir para girişi ve yükseliş olunca alalım bari diye yazılmış ve yatırımcının bir stratejisi olsun diye yazılmıştır...tabiki herşey bundan ibaret değil bütüne bakarsanız sahte yükselişlerde karın hemen cebe koyulması gerektiğini ifade ediyor zaten.... :)