PDA

View Full Version : ARFYO Alternatif Yat. Ort.

Pages : [1] 2 3 4

Red Kit
09-08-2007, 21:57
Eski topik büyüdüğü için yenisini açıyorum.

Hayırlısı olsun.

enigma
09-08-2007, 22:01
Eski topik büyüdüğü için yenisini açıyorum.

Hayırlısı olsun.

OLSUN :)

kocanyurt
09-08-2007, 22:13
0.95 lere son desteği koyamadan 0.94-0.95 yaptılar. Yarın kaldığımız yerden devam. 0.9 bu senedin manasız seviyesidir. Oyüzden bu seviyelere yaklaştıkça herhalde iyice sığlaşacağız. Bakalım kimler dökülecek göreceğiz.

demirci
09-08-2007, 22:28
arkadaşlar bi el atın yaw . Bu ne geri kaçıyor. Salı .99 dan girdim. Pişman oldum.

msenturk
09-08-2007, 22:44
Bende bu kağıdın burada olmasına anlam veremiyorum. Bütün Yo lara bakıyorum daha iyisini bulsam oraya da yerleşeceğim ama yok. Bizdeki de şanssızlık oldu biraz. Önce Alpha ya satış suya düştü arkadan fonun iflas haberi geldi. Ama hala aynı düşüncedeyim dün 10 gün dedim bugün 9 gün diyorum. Bu süre içinde bir hareket olacaktır diye düşünüyorum. Şahsen şu ana kadar zararım yok al satlarla hedefim olan lot sayısının üstünde bir rakama kadar alış yaptım zaten. Benim için zarar inandığım kağıdın inandığım hedefe doğru hareket etmemesi olur ancak. Ama açıklayacağı karla birlikte iyi bir yere gideceğini umuyorum. Günlük hareketlerle kağıdı değerlendiren arkadaşlar yanlış yapar. Bir kağıt teknik olarak gitmesi gereken yere mutlaka gider ama bunu erkene alacak veya geciktirecek etkenler piyasanın içinde var. Bugünde bunlardan birisi yaşandı. Önce mortgage krizi arkadan kredi lerde yaşanan problemler piyasaları gerdi. üçüncü olarak da bu sabah fonun iflas haberi iyice körükledi. VIX grafikleri zaten tepe seviyelerdeydi. Bu yüzden hızlı çıkışlar oldu piyasalardan. Devam etmeside muhtemel. 0,95 trendin alt destek noktası onun altında kapanışlar çok hayırlı olmaz. Bu yüzden yarın dikkat edilmeli. 0,94 e 1 lot göstermeye hevesli arkadaşlara duyurulur. Gösterecekseniz yukarı gösterin 1 lotunuzu. Ayrıca düşük hacimle indik buralara dolayısıyla çıkışımız da kolay olacatır.

kocanyurt
09-08-2007, 22:45
arkadaşlar bi el atın yaw . Bu ne geri kaçıyor. Salı .99 dan girdim. Pişman oldum.

Bu düşüşten ve aşağıdan satanların çok karı yok. Ne oldu sattılar toplam net kaç lotla düştü. 0.99 lara çıktığında alttan aldığımız kaç lottan para kazanacağız. Bunlar leblebi çekirdek parası. Hesabımız bunların üzerine değil.

msenturk
09-08-2007, 22:51

Bir demirci tanırdım Bursa dan. Eskiden Kardemirciydi çağrışım yaptı. Bir alakanız var mı acaba ? :)

msenturk
09-08-2007, 22:59
İşte trend

msenturk
09-08-2007, 23:11
Şu 1,04 -1,05 noktasını hacimli geçmemiz gerek mutlaka. Grafik çok net.

selçuk efendi
10-08-2007, 01:05
Bir demirci tanırdım Bursa dan. Eskiden Kardemirciydi çağrışım yaptı. Bir alakanız var mı acaba ? :)

Özel mesaj diye bir şey var. haberiniz var mı acaba?:)

msenturk
10-08-2007, 01:15
Özel mesaj diye bir şey var. haberiniz var mı acaba?:)

:notr: :notr: :notr:

selçuk efendi
10-08-2007, 02:23
gönderilen mesajda bulunan ismin üzerine tıklarsanız, özel mesaj yolla seçeneğini göreceksiniz...

kocanyurt
10-08-2007, 11:13
bırakın da şu 0.93 leri temiz temiz alalım.

big silence
10-08-2007, 11:29
Ooooo arkadaşlar yepyeni gıcır forum sayfası yapmışsınız kendinize haydi hayırlara vesile olur inşallah şu mubarek kandil gününde :super:

Hamzah
10-08-2007, 11:42
bırakın da şu 0.93 leri temiz temiz alalım.

gelir syn kocanyurt acele etmeyin derim. Zaten kafanıza koydu iseniz bırakındüşşün daha aşağılardan alınabilir. Böylecee alttaki boşluklar sağlam dolar, ne dersiniz?

kocanyurt
10-08-2007, 12:02
gelir syn kocanyurt acele etmeyin derim. Zaten kafanıza koydu iseniz bırakındüşşün daha aşağılardan alınabilir. Böylecee alttaki boşluklar sağlam dolar, ne dersiniz?

Serseri mayınları toparlamaya çalışıyorum. O yüzden iki gündür pasifte alıcıyım.. 0.93 leri bugün yine ben aldım. O kadar matematiğe rağmen 0.93 ten hala satabilen varsa versin alalım.

Bu arada bugün MİRAÇ KANDİLİ. Herkesin kandil günü mübarek olsun.
Önce sağlık, sonra mutluluk en sonra başarı ve para.

Yükselen GüNeŞ
10-08-2007, 13:28
hocam bence önceki düzeltme de panik havası istenen düzeyde başarılamadı. bugün ikinci seans 3 gibi bizi panikletmezse bugün en kötü .9 öptürürler. arif bu kafayı her an gösterebilir...

çok sabretmek gerekebilir yani...

1.04te hacim gelemedi ne yazık ki onun için saldı zaten... bu durumda da ilginç bir durum olmasa arifi alan çıkmaz.

kar dağıtım konusunda da ne gibi bir durumda karını dağıtmak durumunda. Sermaye ye koyuyorum diyemez mi?

Yükselen GüNeŞ
10-08-2007, 13:30
dün birde son tahlide arif kimin iştiraki die bir soru sormuştum buna cevap verebilcek var mı?

selçuk efendi
10-08-2007, 20:35
Alternatifbank, dolayısıyla anadolu grubu diye biliyorum ben...

big silence
10-08-2007, 23:57
dün birde son tahlide arif kimin iştiraki die bir soru sormuştum buna cevap verebilcek var mı?

Buyrun hocam,belki işinize yarar,geçen haftaki durum...

kocanyurt
11-08-2007, 11:54
Bana 0.92 den bile verdiler helal olsun. Büyüklerin verdiğini tahmin etmiyorum. Zaten emrin 5-6 bin lotu geldi. 0.93 ten de yeteri kadar aldık.
Yalnız işin ilginç yanı bugün takasa baktığımda birkaç gün önce benimle beraber 0.97-0.99 aralığından alan kişilerin 0.934 ortalama ile mal vermeleri. Ne kazandılar tabiki hiç. Tekrar ediyorum kademe atladığımızda bu seviyede 1.03 ün üzeri, ozaman alt desteğimiz 1.1 den başlayacak. Ufak hesapları yapanların hali ortada. Malına güvenmeyenleri zaten yavaş yavaş temizliyoruz.
Bu arada portföydeki VOB ların işe yaradığını gördünüz %4 lük düşüşte 1.82 defter değeri ile kurtardı. Muhtemelen pazarteside %1.5 lik düşüşten ufak sıyrıklarla atlatacağız. Bilançolar için son tarih cuma.

Hamzah
11-08-2007, 12:05
sayın kocanyurt, topla topla bitmiyor. Bu çuvalın altı delik gibi ve ne zaman tamam topladım yeter artık, doldu denilse; başka bir delik açılıyor ve mal yine sokaklara dökülüyor. Acaba hatamı yapıyoruz?. İskonto, iskonto diyoruz ama başka yerlerde bu konu ile ilgili yapılan yorumlarda yo'ların iskonto ile gidemeyeceklerini söylüyorlar.

Kafam çok karıştı ve nitekim iskontosu çok olan kağıtlar da beklentide yok; belkide bu yüzden mal satılıp iskonto aralığı büyüdü. Ancak bölünme beklentisi olan kağıtlar yerlerinde çakıldı kaldılar ve o yüzden iskonto da oluşmadı. Örnek gedikyo, myzyo vs vs. En somut örnek ise son zamanlarda bölünen pegyo dur. Acaba biryerlerde hatamı yapıyoruz? saygılar.

kocanyurt
11-08-2007, 14:16
Hata olmadığını şubat 2008 anlayacağız.
Bu sene başından itibaren benim takip ettiğim YTO larda AKYO,ISYAT,YKRYO,ARFYO,DNZYO,ECBYO arasında bu sene nakit temettü dağıtanlar zarar yazmadılar.
AKYO %41 YKRYO %5 nakit temettü dağıttı. ISYAT ta verdi fakat onun iskontosu diğerlerine göre çok kötü idi. Diğerleri %60-70 iken ISYAT %30 lar seviyesinde idi. AKYO nun Ocaktan bugüne getirisi %25 in üzerinde
YKRYO da ise %10 seviyesinde. ARFYO da ise şu anda %8 zarar var.
Birikmiş karlar var. Bu sene bile şu anda 6.5 milyonun üzeri kar var bunun 2 milyonunu nakit verse %10 ederki süper getiri. Kalanını yine özvarlığını büyütmek için sonraki senelere bırakacak.
190.000 YTL ye bir ev ile 200.000 lot aynı. 200.000 lota 20.000 YTL temettü alabilirsen ömür boyu çocuklarına kalacak senet demektir. O evin senelik kirası nekadar olur. Amortismanı yıpranması, eskimesi, kiracısı, vergisi cabası.

Dikkat etti isen DNZYO, YKRYO ve ECBYO ları arbitraj yaparak bıraktım. DNZYO da iskonto iyi fakat geçmiş yıllar zararları oldukça yüksek. YKRYO ve ECBYO da iskontolar ARFYO kadar yüksek değil.
Ben takım tutar gibi senet tutmuyorum. Günlük hatta anlık İskontolar, karlar benim listemdeki senetler arasında tercihimi belirliyor. Diğerlerinden karlarımı yazarak çıktım. Hisselerin forumlarında aldığım ve sattığım noktaları şeffaf şekilde yazıyorum.

Yükselen GüNeŞ
12-08-2007, 02:36
arif adı üstünde arif beklediğim gibi .90 öpemedi veya ben kaçırdım... yüksekler başını dööndü. 50000e takozda olmadı ;-) yamyamlara satmak lazım bu şirketi ;-)

hayırlısı kocanyurt. güzel bilgiler veriyorsunuz ama biraz alım tavsiyesei kokuyor olabilir, ve arif eşşekten tepmişe döndüren bir hisse. 1.1 rakamları da kaç ay öncesinin rakamları ;-) 97.den alanlların 93 ten satmaları gayet normal. .88 -.92 aralığa takarsa bir şakira gibi sallamasını öğretir bize...

elbettt çıkar uzun dönemde '' friedmanın dediğini unutmamak lazım'' uzun dönemde hepimiz ölüyüz ;-P (ın the long run all we death)

kocanyurt
12-08-2007, 23:17
arif adı üstünde arif beklediğim gibi .90 öpemedi veya ben kaçırdım... yüksekler başını dööndü. 50000e takozda olmadı ;-) yamyamlara satmak lazım bu şirketi ;-)

hayırlısı kocanyurt. güzel bilgiler veriyorsunuz ama biraz alım tavsiyesei kokuyor olabilir, ve arif eşşekten tepmişe döndüren bir hisse. 1.1 rakamları da kaç ay öncesinin rakamları ;-) 97.den alanlların 93 ten satmaları gayet normal. .88 -.92 aralığa takarsa bir şakira gibi sallamasını öğretir bize...

elbettt çıkar uzun dönemde '' friedmanın dediğini unutmamak lazım'' uzun dönemde hepimiz ölüyüz ;-P (ın the long run all we death)

Al/sat tavsiyesi hiç bir zaman benim yazmacağım satırlardır. Kendim alırken ve satarken dayandığım ve hepsi matematiksel veri olan bilgileri burada paylaşırım. Burada KY lerin yıllarca zarar ettiği ortada. Etraf spek dolu.Ancak tekrar etmek isterim. Ben spek mpek tanımam. Ortak olacağım senetlere YATIRIM yaparım. Ne spek için nede ucacak, kaçacak, fırlayacak edebiyatları ile. Elimde kalabileceği varsayımı ile mutlaka %50 nin üzeri özvarlık iskontolu senetler benim ilgi alanımdadır. Yatırım yapmaya başladıktan sonra şirket yetkilileri ile yönetim zihniyetleri hakkında bilgi alırım. ARFYO pozisyonum 3 ay civarıdır. Ancak Aralık 2006 dan bugüne tahtada sadece net iki alıcı var. Biri benim. Burada spekler gibi milletin malını dökerek değil onların bilinçlenip mallarına sahip çıkıpmaları benim ana hareket tarzımdır. Ucuza mal yok. Veren olursa alabileceğimiz kadar alırız. Akarsu mutlaka bir gün yatağını bulur. İstediğin kadar baskı kurmaya çalış.

Bu arada genel MKYTO lar bu sene karlı olmasalar iskonto oranları %100 leri de aşşa mutlaka girmeyi beklerdim. İskonto tek kriter değil onu belirtmek isterim.

msenturk
13-08-2007, 00:59
Hesap kitap cuma 9 demiştik. Cumartesi 8 olur. Bugün pazar olduğuna göre kaldı 7 gün. Çuf çuf beklentime 7 var. Yalnız sizler sakın buna göre mal alayım demeyin. Benimki sadece bir öngörü. Kocanyurt gereken bütün açıklamaları yapıyor zaten. Yarın tüm piyasalarda boğaların boynuz göstereceğini umuyorum. Hacimsiz düşen ve 0,95 kapanış gören kağıdımız. 0,96-0,97 açılış yapabilir. Buda MACD ı yukarı çevirecektir. Kar beklentisiyle bu haftanın karlı kapanacağını düşünüyorum. Herkese bol kazanç.

Yükselen GüNeŞ
13-08-2007, 10:53
o zaman beraber sayalım sayın Şentürk. Size göre göre çufff çufff a 7 gün kaldı. Spek kaldırmazsa siz kaldırın.

Arifte ne zaman hacim olmuşta düşerken hacim bekliyorsunuz.

Kolay gelsin, umarım dedikleriniz doğru olur.

Matchbox
13-08-2007, 11:51
o zaman beraber sayalım sayın Şentürk. Size göre göre çufff çufff a 7 gün kaldı. Spek kaldırmazsa siz kaldırın.

Arifte ne zaman hacim olmuşta düşerken hacim bekliyorsunuz.

Kolay gelsin, umarım dedikleriniz doğru olur.

Ne çuffffffff çufffffffuuuuu, IMKB de adam olamayacak ender kağıtlardan biri, geçen seneki operasyondan sonrada toparlanması 2-3 seneyi alır malesef.....

Yükselen GüNeŞ
13-08-2007, 22:22
yok sayın şentürk dior çuf çuff yapacak die bende mehtap sayıyorum. elçiye zeval olmaz.

yarın 6ya düşüyoruz sayın şentürk. spek kaldırmazsa siz kaldırcaksınız ama... yoksa darılırız...

msenturk
13-08-2007, 23:19
Ne çuffffffff çufffffffuuuuu, IMKB de adam olamayacak ender kağıtlardan biri, geçen seneki operasyondan sonrada toparlanması 2-3 seneyi alır malesef.....

Ya neden yukarı gitmesin, bir engel mi var. Operasyon geçirmesi bir trend başlatmasına engel midir ? Benim gördüğüm teknik olarak bir miktarda olsa (miktarı herkes kendine göre yorumlayabilir) yukarı gitmek zorunda. Ve o miktardan ben kendi adıma para kazanmayı hedefliyorum. Kocanyurt yazılarında temel analiz verilerini çok iyi açıklıyor. Bende bunlara katılıyorum ve teknik olarakda gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Sn. Matchbox gitmez etmez derken neden gitmezin desteğini de koyalım arkasına lütfen. :yes::yes::yes:

TZKOPARAN
13-08-2007, 23:34
Ya neden yukarı gitmesin, bir engel mi var. Operasyon geçirmesi bir trend başlatmasına engel midir ? Benim gördüğüm teknik olarak bir miktarda olsa (miktarı herkes kendine göre yorumlayabilir) yukarı gitmek zorunda. Ve o miktardan ben kendi adıma para kazanmayı hedefliyorum. Kocanyurt yazılarında temel analiz verilerini çok iyi açıklıyor. Bende bunlara katılıyorum ve teknik olarakda gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Sn. Matchbox gitmez etmez derken neden gitmezin desteğini de koyalım arkasına lütfen. :yes::yes::yes:
bu kaat gider gitmesine de beni bekliyor elimi attığm kaat en %10 %20 primlendi cumaya olmazsa haftaya ptesi arkadaşlar bu kaatta benim takibimde olan sağlam kaatlardan biri birgün herkez almadığına pişman olacak.3 vakte kadar bu kaatta zirvesini yapacaktır. alıp beklemek en iyisi tren kalkınca arkasından sadece bakmak kalıyor.

xtaypen
14-08-2007, 02:35
arkadaşlar lütfen bu seviyelerden dahi küçük yatırımcılara tavsiye anlamına gelecek hesaplar ortaya koymayın nedeni ise pirim pay değeri 1800 lerde olmasına rağmen bu fiatlarda bir yıldan beri 092 -1.04 arası kademelerde gidip geliyor HİSSENETformu benim gibi küçük yatırımcılar tarafındançok sıkı takip ediliyor fakat malesef bazı arkadaşlar yine bu forumda ben 5000 -6000 liradan aşağı vermem diyerek benim gibi küçük yatırımcılar malesef üç -beş bin lotu satmayı beceremedik ve 2006 MAYIS ARFYO 1.00 ytl den bedellisine katıldık YIL 2007 AĞUSTOS ARFYO 0.95ykrş sonuç ve mağduriyet ortada ve hala sabırla satış fırsatı bekliyoruz BU LANET KAĞITTAN HİÇ BİR ŞEY OLMAZ potron ederinden ucuz pahalı demiyor isteyene istediği kadar ARFYO veriyor üç-beş kuruş için yeni kck yatırımclar bu lanet kağıda bulaşmasın AL SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR

big silence
14-08-2007, 09:53
arkadaşlar lütfen bu seviyelerden dahi küçük yatırımcılara tavsiye anlamına gelecek hesaplar ortaya koymayın nedeni potron ederinden ucuz pahalı demiyor isteyene istediği kadar ARFYO veriyor üç-beş kuruş için yeni kck yatırımclar bu lanet kağıda bulaşmasın AL SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR

Güzel tespit :super:

Matchbox
14-08-2007, 10:45
arkadaşlar lütfen bu seviyelerden dahi küçük yatırımcılara tavsiye anlamına gelecek hesaplar ortaya koymayın nedeni ise pirim pay değeri 1800 lerde olmasına rağmen bu fiatlarda bir yıldan beri 092 -1.04 arası kademelerde gidip geliyor HİSSENETformu benim gibi küçük yatırımcılar tarafındançok sıkı takip ediliyor fakat malesef bazı arkadaşlar yine bu forumda ben 5000 -6000 liradan aşağı vermem diyerek benim gibi küçük yatırımcılar malesef üç -beş bin lotu satmayı beceremedik ve 2006 MAYIS ARFYO 1.00 ytl den bedellisine katıldık YIL 2007 AĞUSTOS ARFYO 0.95ykrş sonuç ve mağduriyet ortada ve hala sabırla satış fırsatı bekliyoruz BU LANET KAĞITTAN HİÇ BİR ŞEY OLMAZ potron ederinden ucuz pahalı demiyor isteyene istediği kadar ARFYO veriyor üç-beş kuruş için yeni kck yatırımclar bu lanet kağıda bulaşmasın AL SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR

Size tamamen katılıyorum sayın xtaypen, ruh hastası olmak isteyen varsa buyursun bu fiyatlardan alsın...:super:

Yükselen GüNeŞ
14-08-2007, 21:18
syn şentürk. .93den 1.05 e gel ( 13% prim ) kaç dane hisse de war. artık ben paronaya yapmaya başladım, her parti de sen işlem yaptığına göre yazılarından bunu anladım yoksa elindeki malı yukardan bize mi yediriyonnn ;-)

Yılda 5 kere benzer hareket yapsa : 5* 13= 65 % ... daha ne gerek waarr pd-dd değeri hesaplamaya ;-)

bugun tebrik ettim kendini iyi tuttu bilanço felan açıklayacak herhalde...

arkadaşlar öleee dümenler dönüüü forumlarda bile dikkatli olmak lazım. ( syn şentürk üstünüze alınmayın lütfen) ,

arif tekniğe uymazz... kyya yedireceği zaman yükseltir ki şu anda arife güvenen azkalmış. ve arifi çıkartması zor bi iş diil. 1 trilyona asansör olan bissürü şirket var...

Matchbox
14-08-2007, 21:49
Kaldı 5 gün....

msenturk
14-08-2007, 22:55
syn şentürk. .93den 1.05 e gel ( 13% prim ) kaç dane hisse de war. artık ben paronaya yapmaya başladım, her parti de sen işlem yaptığına göre yazılarından bunu anladım yoksa elindeki malı yukardan bize mi yediriyonnn ;-)

Yılda 5 kere benzer hareket yapsa : 5* 13= 65 % ... daha ne gerek waarr pd-dd değeri hesaplamaya ;-)

bugun tebrik ettim kendini iyi tuttu bilanço felan açıklayacak herhalde...

arkadaşlar öleee dümenler dönüüü forumlarda bile dikkatli olmak lazım. ( syn şentürk üstünüze alınmayın lütfen) ,

arif tekniğe uymazz... kyya yedireceği zaman yükseltir ki şu anda arife güvenen azkalmış. ve arifi çıkartması zor bi iş diil. 1 trilyona asansör olan bissürü şirket var...

Yedirmedim desem yalan olur ama tam o değerlerden değil. Borsa al-sat yeri sonuçta. Burada mal alırsın piyasa yukarı gidince satarsın aşağı gelince yine alırsın kural bu. Bunu yapmadan bir kağıda bel bağlayıp yıllarca beklersen şanslıysan para kazanırsın. Şimdi arife bağlarsak, ben arife gireli çok olmadı. 0,96 maliyetimi 1,02-1,05 arası bir miktar verdim. Sonra aşağıdan yine yerine koydum. Yine maldayım sonuçta. Bu mal yedirmekse yedirmiş oldum. Tabi sizler 1,02-1,05 arasından alım yaptıysanız. Ama şu an elimde öncekinden daha fazlası var. Yine dikkatli olmakda fayda var. 0,94 - 1,04 arası gidecek belki tekrar geri gelecektir. Grafikte daha önce 1,05 dediğim yer şu an 1,04 e geriledi. Daralan üçgen daralmaya devam ediyor. Buda şu demek 1,04 e yaklaştıkça satış fırsatı kollanmalı ama her zaman 1,04 ü geçip gitme olasılığıda var. O karar size ait ister o seviyeden verir aşağı gelirse yerine koyarsınız, yada arkasından el sallarsınız. Ben gireli 10 günden az olmuş 0,96 maliyetlerim 1,05 e gelmiş neden yarısını basmıyım sen açıkla. Ama 1,50 maliyetim olsa kağıdı 1 yıl tutuyor olsam tabiki bu fiyatlara mal verilmez. Veremezsin. Çünkü bu hale getirmeden kağıttan çıkmak gerekiyordu. Sonuç olarak burada hepimiz oyuncuyuz ama hepimizin ayrı tarzı, ayrı hesapları var. Sadece amacımız tek. Herkese bol kazançlar. Geri sayıyorum ama sadece kendim için, bu süre sadece kağıt yukarı hareket etmezse benim ilk fırsatta basıp bu kağıttan çıkacağım gün sayısını gösteriyor. Özetle arife yukarı gitmesi için tanıdığım süreyi de diyebiliriz. O gitmezse gitme potansiyeli olan çok kağıt var ;-)

Yükselen GüNeŞ
14-08-2007, 23:33
<sorunda bu zaten... o zamanda gidecek bekliyorduk çok iyi ksğıt deniyordu. pdsi şu ddsi şu diyordu.

1.50 olmalı diyordu. ben mallanınca yazmıyorum, paramda çok cüzi ama satınca da sattım yazıyroum. yazılarıma bakın kimseyi özendirmedim. her fırsatta alıyorum satıyorum. teknik derseniz ne güzel grafikler çıkartan arkadaşalar vardı, ne heyecanlar wardı. hatta yoğunluk bile oldu. kar etmek değil sadece hayat ama borsa kar elde etme yeri. tabii helal, haram kavramı artık sadece sözcüklerde kaldı.

1 sene önce ukimi 2.8den alıp 4.2den sattım. dolaşan bir haber doğru çıktı. kayıplarımı kapattım. çıktım çünkü fısıldayan kuşlar o noktadan düşeceğini fısıldadı.

siz 10 gün dediniz... ben de mehtap sayıyorum, yarından sonra 6 kalacak herhalde...

kar edecem derken giden hayatlar war burada, ne yazık ki duygu sömürüsü gibi gelecek ama yıkılacak veya yıkılan yuvalar war...

ben size bir kaç tane örnek gösterebilirim hatta ta kendimden...

mehtap tutar umarım... eee mehlika aşık yedi genç olarak biz Arif kara sevdalıları beklemeye hazırız....

kocanyurt
15-08-2007, 11:41
Artık aktifte değilim. Var mı malına güvenmeyenler. Ucuza mal arıyoruz ucuza. 0.92 ve altı işlem yapacağım. Malına güvenmeyenler için tam dökülme zamanı. Varsa o fiyata satacak biz buradayız.
Neyse birazını 0.93 çekelim bari.

Matchbox
15-08-2007, 11:49
Artık aktifte değilim. Var mı malına güvenmeyenler. Ucuza mal arıyoruz ucuza. 0.92 ve altı işlem yapacağım. Malına güvenmeyenler için tam dökülme zamanı. Varsa o fiyata satacak biz buradayız.
Neyse birazını 0.93 çekelim bari.

1 ve üstü fiyattan aldıklarınızı ne yaptınız sayın kocanyurt?

big silence
15-08-2007, 12:22

Her zaman kar edecek değil ya buralardan alıp maliyet düşürmeye çalışıyordur :wink:

kocanyurt
15-08-2007, 12:30

Arkadaşlar paçal maliyetim 0.965 ve bu maliyetle en az 1 yıl tutabilirim. Ancak hedefim şubat-31 Mayıs 2008. Odevredeki temettü politikası benim için önemli. Bu benim istediğim gibi gerçekleşirse vadeyi çok uzatabilirim. Bakın daha önceki ATSYO, DNZYO,YKRYO ve ECBYO şeçimlerime forumlarında herşey şeffaf. Alım ve satım noktalarımı görebilirsiniz. Hepsinde ben haklı çıktım. ECBYO şu an 1.13 seviyesinde halbuki yılbaşı ARFYO nun altında idi. ATSYO da 1.08 seviyesinde yılbaşı kapanışı ARFYO nun altında idi. YKRYO yılbaşı ARFYO nun %12 altında idi. şimdi üzerinde. daha sayabilirim YTO lar arasında riski en zayıf olanı. Üstelik ARFYO karlılığı hepsinden daha iyi durumda.Ayrıca hedefim belli bir yüzdesine uzun süreli ortak olabilme. Bunu da kısmen sağladım. Bu tür şirketlere bu kadar iskonto ile ortak olabilme fırsatı her zaman ele geçmez. Geçen senenin baskısı henüz kalkmadı. Yukarıdaki senetlerin DNZYO hariç hepsini 1.03 seviyelerinde satıp arbitraj yapıp ARFYO aldım. Onlarda kalsam karım çok fazla olacaktı. Ancak hedefim çok büyük kar elde etmek değil önce riski minimize ederek makul kar elde etmek. Bunlar arasında dip seviyesine en yakın olanı ARFYO.

Sorunuzun cevabı hepsi elimde. Yalnız 1 in üzeri maliyetim yok.

Matchbox
15-08-2007, 16:53
Verin bakalım nereye kadar vereceksiniz.....

kocanyurt
15-08-2007, 23:05
Vergi dairesine bildirilen 2007 6 aylık kar
5.205.948 YTL
Geçen Yıl 2006 6 aylık zarar
(2.386.399)
Piyasa ederi bugün itibari ile
18.972.000 YTL

Yani piyasa ederinin %27.5 kadar 6 aylık kar.

6 aylıklar itibari ile özvarlık 35.896.548 YTL.
yarınki spk sayfasında bunun üzeri özvarlık görebiliriz.
Yani yarınki düşüşe rağmen 6 aylık karın üzerinde 15 ağustos itibari ile karı var demektir.
Geçmiş yıl birikmiş zarar yerine karları var.

Bugün yine tahtada bizden başka kimse yok. 0.92-0.93 ten istediğim kadar verdiler.Diğer alanlar gömlekçi.
Kim haklı göreceğiz. Ucuza mal yok.
Nasıl bir şirketin ortağı olduğumuzu şu şekilde karşılaştırın.

Tüm şirketler arasında piyasa ederinin %27.5 in üzerinde kar getirmiş şirket bulabilecek misiniz.?:cool:

TZKOPARAN
15-08-2007, 23:33
5.205.948 YTL
(2.386.399)
18.972.000 YTL

Yani yarınki düşüşe rağmen 6 aylık karın üzerinde 15 ağustos itibari ile karı var demektir.

Bugün yine tahtada bizden başka kimse yok. 0.92-0.93 ten istediğim kadar verdiler.Diğer alanlar gömlekçi.

Tüm şirketler arasında piyasa ederinin %27.5 in üzerinde kar getirmiş şirket bulabilecek misiniz.?:cool:
sn kocanyurt siz analizlerinizde ve yorumlarınızda haklısınızda bu kaata sıra gelmedi herhalde spekler kaatları paylaştılar global krize yakalanınca hepsi kendi tahtalarının onarımını yapıyorlar, piyasada %400-500 oranlarında ucuz kaatlar varken spek o kaatları seçiyor.tabi ki ky için biletini alıp beklemek en iyisi, bizim ky nerede yükselmeye başlayan kaat görürse hemen dalıyor.arfyo da uçmaya başlayınca bizim ky eyvah tüh naraları atmaya başlayacak.sizin haklılığınız ortaya çıkacaktır.

intelijansiya
15-08-2007, 23:37
bende bu hissenin eski müdavimlerindenim.8 yıldır bu hisseyi takip ederim. son zamanlarda fazla tat vermese de zamanında çok ekmek yedik bu hisseden. o yüzden yukarıda kocanyurt arkadaşın dediklerine aynen katılıyorum..

kocanyurt
15-08-2007, 23:43
sn kocanyurt siz analizlerinizde ve yorumlarınızda haklısınızda bu kaata sıra gelmedi herhalde spekler kaatları paylaştılar global krize yakalanınca hepsi kendi tahtalarının onarımını yapıyorlar, piyasada %400-500 oranlarında ucuz kaatlar varken spek o kaatları seçiyor.tabi ki ky için biletini alıp beklemek en iyisi, bizim ky nerede yükselmeye başlayan kaat görürse hemen dalıyor.arfyo da uçmaya başlayınca bizim ky eyvah tüh naraları atmaya başlayacak.sizin haklılığınız ortaya çıkacaktır.

"piyasada %400-500 oranlarında ucuz kaatlar" nedemek anlayamadım.
Hangi kağıtlar bunlar? hangi kriter ve rasyolara göre %400-500 ucuzlar.
Benim ucuzluk anlayışıma göre özvarlığının 4te veya 5te biri fiyattan işlem gören hisseler varsa bizde bilelim.

Matchbox
16-08-2007, 00:14
5.205.948 YTL
(2.386.399)
18.972.000 YTL

Bizim cebimize beş kuruş para girmedikten sonra sonra isterse piyasa ederinin %100 kar getirsin...

Yarın 0.90 kırılabilir aman dikkat....:grrr:

jackwalsh
16-08-2007, 00:35
full arifteyim
0.98 maliyet.

ne yapmalı cıkmalı mı korku sardi beni.
trend bitt mi

arifciyiz.

Hamzah
16-08-2007, 01:46

hocam, yanlışsam düzeltin. dnzyonun ödenmişi 15 milyon ve 6 aylık karı 5.4 milyon civarında........

Yükselen GüNeŞ
16-08-2007, 02:01
aman hamzah hocam yanlışın wardır ;-) Sayın kocanyurt Milton Friedmann'ın bir sözü yazdım okuduysanız. Uzun dönemde çıkar ama biz o dönemi görür müyüz ? Beklentisi olmayan hisseyi almaz. Ama birileri habire mal alıyorum derse biraz şeffaf olmalı ;-)

en azından maden kar etmeyi bekliyorsunuz, karı çok fazla paylaşmayın hepimize yetmez... walla bu karı bu borsada istediğinize satmaya çalışın alan çıkacak mı bakayım ancak ak koyun kara koyun reisi cumhur muhabbetine kilitlendi.

Biz borsadayız ve bizi entrese eden SPKya gönderilen mali tablo daha fazla ilgilnedirir. 0 kar kalmasında ;-) şerro denetçilerden sonra ;-)

hee metin beyyy, mehtap eksi 1, spek çıkartmazsa siz çıkartacaksınız çok iddialıydınız kısa dönemde...

Bugün % 6.3 düştü döviz pozisyonuna karşın die biliyorum böle 10 gün düşünün, arif tedavülden kalkmış paraya döner sayın Kocan. Haksız mıyım ;-) Portfoyde beni bulundurmuyor çünki....

herneyse günaydın türkiye....

msenturk
16-08-2007, 03:28
hocam, yanlışsam düzeltin. dnzyonun ödenmişi 15 milyon ve 6 aylık karı 5.4 milyon civarında........

DNZYO piyasa değeri son kapanışı olan 1,43 e göre 21,428. 6 aylık karı 5,414. Buda demek ki 21,428 / 5,414 = 3,957 FK
Yüzdeye vurulursa piyasa değerinin 5,414*100/21,428 = 25,26 oranında kar etmiş.

ARFYO piyasa değeri son kapanışı olan 0,93 e göre 18.972. 6 aylık karı 5,206. Buda demek ki 18.972 / 5,206 = 3,644 FK
Yüzdeye vurulursa piyasa değerinin 5,206*100/18,972 = 27,44 oranında kar etmiş.

Hocam düzelttim. ARFYO önde görünüyor. :yes::yes::yes:

big silence
16-08-2007, 09:57
DNZYO piyasa değeri son kapanışı olan 1,43 e göre 21,428. 6 aylık karı 5,414. Buda demek ki 21,428 / 5,414 = 3,957 FK
Yüzdeye vurulursa piyasa değerinin 5,414*100/21,428 = 25,26 oranında kar etmiş.

ARFYO piyasa değeri son kapanışı olan 0,93 e göre 18.972. 6 aylık karı 5,206. Buda demek ki 18.972 / 5,206 = 3,644 FK
Yüzdeye vurulursa piyasa değerinin 5,206*100/18,972 = 27,44 oranında kar etmiş.

Hocam düzelttim. ARFYO önde görünüyor. :yes::yes::yes:

San.Hocam bir de isyat a bakabilir misiniz acaba,yanlış diilsem 20 küsür trilyon kar var,sermaye de 40 gibi,eee nooluyo o zaman,lider oluyo lider ama gel gör ki mega alçak sürünmeye full devam ediyoruz :yes:

Matchbox
16-08-2007, 11:12
0.84 kapısı bir kez daha aralandı..Hayırlı uğurlu olsun sadık Arif dostlarına.

Matchbox
16-08-2007, 12:29
0.84 bile tutmayacak gibi, tabana hazır olmak gerek.

big silence
16-08-2007, 13:30
0.84 bile tutmayacak gibi, tabana hazır olmak gerek.

Ben hazırlığımı yaptım.
Kefen bezi aldım iyisinden,hoca ayarladım,mevlut için gerekli tüm ekipman da hazır ve son olarak en güzel manzaralı aşiyan mezarlığından torpille süper bir yer kaptım,çok ucuza geldi kupon oldu hem de kapanmaz boğaz manzaralı,lebiderya,şimdi tek yapabileceğimiz cenazenin arfytrm genel merkezi olan elmadağdan aşiyana getirilmesi ve sonra ebedi istirahatgahı olacak olan kara toprağa defnedilmesi :biggrin: :biggrin::biggrin: Tuncay Bey taziyeleri daha sonra kabul edecekmiş galiba :grrr:

kocanyurt
16-08-2007, 14:23
full arifteyim
0.98 maliyet.

ne yapmalı cıkmalı mı korku sardi beni.
trend bitt mi

arifciyiz.

Daha öncede söylediğim gibi bugün de alıyorum. Kısa vadeci değilim. %7-15 maliyetimin altına gelse (0,89-0,81) bile hedef değerlerin içerisinde YTL olarak büyük değerler olsada yüzde olarak önemli rakamlar değil.. Şirkete ortak olarak bakıyorum. İş bankasının 8 den 5.75 gelmesi diğer şirketlerin %30-40 kaybettirdiği ortamda söylediğim gibi riski minimize ettiğimi gösterir. 0.89 altından veren insanların hepsinin maliyetleri çok yüksektir. Daha pasif olarak yine alıcıyız. Temettü alır bekleriz.

Hamzah
16-08-2007, 14:32
Bugün bende 10bin daha alacağım. Burdaki dostlarımızla gideceksekte beraber gidelim. syn Big silince yanında bana da bir yer bul. Lütfen........

kocanyurt
16-08-2007, 14:52
San.Hocam bir de isyat a bakabilir misiniz acaba,yanlış diilsem 20 küsür trilyon kar var,sermaye de 40 gibi,eee nooluyo o zaman,lider oluyo lider ama gel gör ki mega alçak sürünmeye full devam ediyoruz :yes:

işyatın dünkü piyasa ederi 109 milyon 20/109=%18 civarı

Matchbox
16-08-2007, 15:36
Taban olda rahatlayalım....

big silence
16-08-2007, 18:03
Taban olda rahatlayalım....

Bu kadar düşüşe rağmen tahta ekside değil artıda kapattı :wink:

Matchbox
16-08-2007, 18:16
Kağıdın %70 şi onlarda, onlar düşünsün benmi düşüneceğim.......

msenturk
16-08-2007, 19:57
Geri saymaya başladıkya... Dünya yı krize soktular. Hani gitmemek için tek nedeni dünyanın alt üst olması dedik. Oda oldu. Gitmeyince gitmiyor. Bir hoca bulalım, duaya çıkalım belki aramızda da vardır. Fed iki gündür müdahale için hazır bekliyorum diyor. Tık yok. Neyi bekliyor anlamadım. Herhalde dünyanın domalmasını. Şahsi fikrim bu kriz ABD desteğiyle ve isteğiyle yaratılan bir kriz. Doların euro karşısındaki değer kaybına son verdiler. Tüm dünyada dolar değer kazandı JPY hariç. Bunu faiz indiriminden sonra yapmaları çok zordu. Bu kriz sayesinde aslında istenmeyen bir durum gibi görünsede kocaman ekonomilerindeki biriken parayı yeniden dünyaya dağıtıyorlar. Hemde değerli olarak. Tabi sonra yeniden toplamak kaydıyla. 2-3 ay içinde FED faiz indirimi kararını açıkladığında bakalım o günlerde neler konuşuyor olacağız çok merak ediyorum açıkçası. Böyle zamanlarda en iyisi ekranları hiç açmamak bence hatta bir tatil iyi bile gelebilir insana. Herkese bol kazançlar.

msenturk
16-08-2007, 20:02
x kanalda çarşamba geceleri ekonomiyle ilgili bir program var. Orada programı sunan şom ağızlı bir maşa oğlan var. Kulaklarını çınlatıyorum onun. Parite düştükçe onu andım bugün. Tanıyan varsa aramızda iletiversin.

Yükselen GüNeŞ
16-08-2007, 22:10
sayın şentürk,

şimdi vazgeçmek yok öle bu krizde felan değildi, normal bir düzeltme hareketi. Şunu da unutmamak lazım arifi bilen dövizin nerdeyken ne fiyatta olduğunu da biliyor.

Benim hocam da tvde çıkardı. şöle bekliom, şöle iyi felan derdi. bi şey tutturduğunu görmedim ama açıkcası birilerinin (ben dahil beklentilerini törpülediniz ve canını yakdınız... )

şu anda diyebilirim ki arif .80lerden toplar birileri ve 6 ay sonra ülke yıkılmaz ve herşey yerinde durursa arif 2.00 bile olur. Ama ben hala bu ülke de 6 ay sonrasını değil yarını bile göremiyorum.

Sanayici döviz pozisyonunda veya iş adamları deyiim. yabancı krizden her zaman istifade eder. Veya kar realizasyonundan...

Hangi forumda yazdım bilmiyorum ama tayland bir açıklama yaptı. 97 asya krizine bakarsanız bahtsız tayladın bahtının develüe olması ile zincir koptu ve o zamanda yabancı sermaye hareketi kontrolü muhabbetinden koptu.

birde spkye vergi dairseine bildirilen değil bence mali denetimden geçmiş kar rakamı belirler.

kar görmek isterseniz 30 inde çıkartırsınız malları x firmasına 1 de de geli alırsınız. vergi dairessine de bunu beyan edersiniz..

mali denetim şirketi işi biliyorsa yemez (tabii yiyenleri de war ) ...

bir de Sermaye/ kar o zaman ifadesiz kalabilir... ben çünkü geçen sene vergi dairesine bilmem kaç trilyon kar bildirip mali denetim raporunda zarar gören şirketler gördüm...

şimdi bu haftalarda gelecek kar oranına göre prim belirleyin...

son olarakta walla herhalde benim postalaığım malları siz alıyorsunuz. iki kişi war habiremal alıyor. kel bu kadar sahip çıksaydı... birşey olmazdı.

kocanyurt
17-08-2007, 00:18
Vergi dairesine sunulan karı rakamı ile normali arasında %10 dan fazla fark olamaz. Bu bir kural. Gerçek denetimden geçenin bundan farklı olması zor bir ihtimal. Hatta kar rakamının 200.000 kadar artması bile sözkonusu olabilir.

Bundan sonra 0.86 ve altından biraz daha satar ve 0.8 i hedeflerlerse benim için bal kaymak. Ama inanın üzüntü duyarak alacağım. Timsah gözyaşı değil. Bu kadar bağırıyoruz. Malınıza sahip çıkın diye. Hem tahtaya destek olsun diye hemde yüzdemizi artırmak için 0.86-0.87-0.88-0.89 dan aldık.Yaptıklarımızı zaten takastan takip ediyorsunuzdur. İkinci bir kocanyurt desteği gelse idi şu an en azından 1 in üzerinde idik.
Fakat şunu da yapmak çok kolay idi. Elimdekilerle tahtaya dünkü ve bugünkü günlerde bassa idim iki günde tabandan çok mal toplayabilirdim. Ancak biz ayılara ve speklere karşıyız. Bir senaryo ile hareket ederim. Sağlam ve temiz kazanırım. Bugüne kadar tüyo, spek ve kara para ile işimiz olmadı. Bundan sonra da Allah nasip etmesin.
Dow 12500 den dönüp 12.845 kapattı. Yalnız BOW da 44900 dan dönüp 48.015 den kapattı. Yarın biraz düzelebiliriz.

msenturk
17-08-2007, 00:23
sayın şentürk,

şimdi vazgeçmek yok öle bu krizde felan değildi, normal bir düzeltme hareketi. Şunu da unutmamak lazım arifi bilen dövizin nerdeyken ne fiyatta olduğunu da biliyor.

Benim hocam da tvde çıkardı. şöle bekliom, şöle iyi felan derdi. bi şey tutturduğunu görmedim ama açıkcası birilerinin (ben dahil beklentilerini törpülediniz ve canını yakdınız... )

şu anda diyebilirim ki arif .80lerden toplar birileri ve 6 ay sonra ülke yıkılmaz ve herşey yerinde durursa arif 2.00 bile olur. Ama ben hala bu ülke de 6 ay sonrasını değil yarını bile göremiyorum.

Sanayici döviz pozisyonunda veya iş adamları deyiim. yabancı krizden her zaman istifade eder. Veya kar realizasyonundan...

Hangi forumda yazdım bilmiyorum ama tayland bir açıklama yaptı. 97 asya krizine bakarsanız bahtsız tayladın bahtının develüe olması ile zincir koptu ve o zamanda yabancı sermaye hareketi kontrolü muhabbetinden koptu.

birde spkye vergi dairseine bildirilen değil bence mali denetimden geçmiş kar rakamı belirler.

kar görmek isterseniz 30 inde çıkartırsınız malları x firmasına 1 de de geli alırsınız. vergi dairessine de bunu beyan edersiniz..

mali denetim şirketi işi biliyorsa yemez (tabii yiyenleri de war ) ...

bir de Sermaye/ kar o zaman ifadesiz kalabilir... ben çünkü geçen sene vergi dairesine bilmem kaç trilyon kar bildirip mali denetim raporunda zarar gören şirketler gördüm...

şimdi bu haftalarda gelecek kar oranına göre prim belirleyin...

son olarakta walla herhalde benim postalaığım malları siz alıyorsunuz. iki kişi war habiremal alıyor. kel bu kadar sahip çıksaydı... birşey olmazdı.

Ben bu kağıtta 15 gündür ya varım ya yokum bu kısa zamanda ne canlar yakmışım ne yuvalar yıkmışım bilmiyorum haberim yok :notr::notr::notr: Burada kendimce beklentilerimi ve düşüncelerimi yazıyorum sadece. Bunları okuyanlar kendilerince yorum yaparlar, isteyen katılır hak verir istemeyen katılmaz. Ben ekonomiyi kendi işim dışında mümkün olduğunca iyi takip etmeye çalışıyorum. Ve bunu severek yapıyorum. Takip ettiğim ve zamanımı verdiğim iştende para kazanmak isterim. Bu işi zevk için yapan borsada milyonları olan biri değilim. Hızlı al satlar ve bir gün sonra ne olacağını tahmin etmeye çalışarak birikimlerimi arttırmaya ve ucuz hisselere yatırım yapmaya gayret ederim. Çünkü bu ucuz hisseler en kötü yılda bir defa zirve yoklarlar. Ve o an orada olmak gerekir. Borsa %6 düştü. Önceden primli kağıtların toparlanması zaman alabilir fakat arifin toparlanması ne kadar sürer tahmin edemiyorum. Bugün 2544 lotla kademeyi aldım. Kademeler böyleyken siz diyorsunuzki yandık bittik. Sızlanmayı bırakın sabır etmeyi öğrenin gerekirse yıl beklemeye razıyım ama arife inancım var. Beklerseniz beraberce görürüz gelecek günleri beklemezseniz yolunuz açık olsun. Başka forumlarda görüşürüz bir gün. Ha birde bana dert yanacaksanız, kaat alırken bana sorun tavsiye vereyim. Yok kendi başınıza karar veriyorsanız kimseye dert yanmayın. Ama benim tavsiyem herkese danışın ama inandığınız kağıdı alın. Almadan önce şirket hakkında bilgi edinin karlılığı, geçmiş dönem karları zararları, devam eden mahkemeler, ortak satışları, yabancı alımları, önümüzdeki dönem beklentileri vb. bunları yanyana koyun ve kararınızı verin. Burdan gelip forumda böyle yazmışlar deyip kağıt alıyorsanız sonra kimseyi suçlama hakkınız olmaz. Suçluyu size en yakın aynada görebilirsiniz. Bol kazançlar. :) :) :)

Yazılı iletişimim çok zayıftı sayenizde onuda geliştiricez galiba.

Hamzah
17-08-2007, 00:39
sayın kocanyurt, bilinen doğrular sabırla birgün oluşacaktır. Bekleyeceğiz tekneyi. Bugün 30bin lira civarı dolar bozup güvendiğim kağıtlara koydum. DNZYO da maliyetimi epey aşağılara çektim ama ariftede 0.90 altına çekmek istiyorum. Yarın olacak oda inşallah.

kocanyurt
17-08-2007, 00:39
Bugün bende 10bin daha alacağım. Burdaki dostlarımızla gideceksekte beraber gidelim. syn Big silince yanında bana da bir yer bul. Lütfen........

Sayın hamzah ben DNZYO a küçük küçük destek olurken sizi de burda destekte görmek güzel. Beraber girdiğimiz kağıtlarda bugüne kadar pek kaybetmedik. ARFYO dan bu sene nemalanırız. Dikkat etti iseniz 1 de ALTERNATIF 2. de CITI yabancı 3.te ISBANK hareketsiz hale geldi. Bizde mal vermedikten sonra yolumuz açıktır. CITI nin maliyeti 1in üzeri ve 6 aydır hareketsiz. ALTE nin kendisi zaten bu fiyatlardan sadece alttan almak için basabilir. Bu fiyatlardan sonra tahta sığlaşacağı için riske girmez. Ancak biraz daha zamana ihtiyaç var. Bu fiyatlardan şirkete ortak olmak insanı daha da cezbediyor.

msenturk
17-08-2007, 00:45
Vergi dairesine sunulan karı rakamı ile normali arasında %10 dan fazla fark olamaz. Bu bir kural. Gerçek denetimden geçenin bundan farklı olması zor bir ihtimal. Hatta kar rakamının 200.000 kadar artması bile sözkonusu olabilir.

Bundan sonra 0.86 ve altından biraz daha satar ve 0.8 i hedeflerlerse benim için bal kaymak. Ama inanın üzüntü duyarak alacağım. Timsah gözyaşı değil. Bu kadar bağırıyoruz. Malınıza sahip çıkın diye. Hem tahtaya destek olsun diye hemde yüzdemizi artırmak için 0.86-0.87-0.88-0.89 dan aldık.Yaptıklarımızı zaten takastan takip ediyorsunuzdur. İkinci bir kocanyurt desteği gelse idi şu an en azından 1 in üzerinde idik.
Fakat şunu da yapmak çok kolay idi. Elimdekilerle tahtaya dünkü ve bugünkü günlerde bassa idim iki günde tabandan çok mal toplayabilirdim. Ancak biz ayılara ve speklere karşıyız. Bir senaryo ile hareket ederim. Sağlam ve temiz kazanırım. Bugüne kadar tüyo, spek ve kara para ile işimiz olmadı. Bundan sonra da Allah nasip etmesin.
Dow 12500 den dönüp 12.845 kapattı. Yalnız BOW da 44900 dan dönüp 48.015 den kapattı. Yarın biraz düzelebiliriz.

Takastan izliyorum. Söylediklerinizi doğruluyorum. Mal basarak tabandan daha fazlasını alabileceğiniz konusunda da haklısınız aslında. Denizin sürekli mal çıkması tahtayı bozuyor birde gömlekçiler var tabi. Alıp 2 gün içinde zararına veriyorlar. Tahminimce yakında hepsi bitecek. Paylaşımlarınız için ayrıca teşekkür ederim. İyi haber, bir ihtimal sizinki gibi ikinci bir desteği buralardan yarın vermeye başlayabiliriz. :cool:

Hamzah
17-08-2007, 00:45
inşallah, allah hakkımızda hayırlısını göstersin. endeks bir yataya girse yüzümüz gülecek ama bizim beklentilerimiz vur kaç ile kısa vade olmadığından dnzyoyu veya arifi yukarılardan almakta çok fazla koymadı. Zaten biliyorsunuz bugünleri düşünerek köşede para tutmuştum. Artık bozup bozup korkmadan dalıyorum. Bugün dnzyo 1.30 baraj çekmiştim. DNZYO yuda boşlamamak gerekiyor. İskonto %100 ün üzerinde yine....

kocanyurt
17-08-2007, 00:56
DNZYO da bir kaç gün evvel 1.48 den girmiştim. Bugün 1.31 den 1.48 den aldığımın 3 te biri kadar daha aldım. Yarın öbür gün yine ufak ufak koyacağım. DNZYO benim her zaman güvendiğim ve en diplerden alıp sabırla bekleyip en tepelerden sattığım senettir. Kendilerini çok iyi bilirim ve çok severim. Fakat bu sefer kısmet ARFYO amiral gemi oldu. Burada yüzdeler daha küçük meblağlarla ölçülüyor ve mal belli yerlerde ve beni en çok DNZYO ya karşı cezbeden tarafı seneye temettü için geçmiş yıllar zarar kalemi yok. Ama bir elim orada.

Matchbox
17-08-2007, 01:18
Sayın kocanyurt rahatsız olmayacaksanız Arfyo kaç lotunuz olduğunu sorabilirmiyim?
Özelimede yazabilirsiniz...
iyi akşamlar.

Geronimo
17-08-2007, 01:24
Geri saymaya başladıkya... Dünya yı krize soktular. Hani gitmemek için tek nedeni dünyanın alt üst olması dedik. Oda oldu. Gitmeyince gitmiyor. Bir hoca bulalım, duaya çıkalım belki aramızda da vardır. Fed iki gündür müdahale için hazır bekliyorum diyor. Tık yok. Neyi bekliyor anlamadım. Herhalde dünyanın domalmasını. Şahsi fikrim bu kriz ABD desteğiyle ve isteğiyle yaratılan bir kriz. Doların euro karşısındaki değer kaybına son verdiler. Tüm dünyada dolar değer kazandı JPY hariç. Bunu faiz indiriminden sonra yapmaları çok zordu. Bu kriz sayesinde aslında istenmeyen bir durum gibi görünsede kocaman ekonomilerindeki biriken parayı yeniden dünyaya dağıtıyorlar. Hemde değerli olarak. Tabi sonra yeniden toplamak kaydıyla. 2-3 ay içinde FED faiz indirimi kararını açıkladığında bakalım o günlerde neler konuşuyor olacağız çok merak ediyorum açıkçası. Böyle zamanlarda en iyisi ekranları hiç açmamak bence hatta bir tatil iyi bile gelebilir insana. Herkese bol kazançlar.

güzel bir manzara tarifi..aynen katılıyorum sn. msenturk..::yes:

Hamzah
17-08-2007, 11:19
0.85 ten alım yaptım. Maliyeti düşürüyoruz.

Matchbox
17-08-2007, 11:24
0.7X lere gelmesini angelleyecek son desteği 0.84 kırılmadı.Ama şimdilik.

Matchbox
17-08-2007, 11:58
Düşerken %8 düşerken, artarkende ancak %1 artar adi kağıt.......

kocanyurt
17-08-2007, 12:14
tahtaya bakıyorsanız %1-2 ye bakmıyorum.Yine artırım yapıyorum.

big silence
17-08-2007, 12:45
tahtaya bakıyorsanız %1-2 ye bakmıyorum.Yine artırım yapıyorum.

Hocam anladığıma göre sen kesinlikle KY değilsin BY olmalısın.Hiç bir ky hergün boyunca bu kadar alım yapamaz hem de her kademeden :cool:

Matchbox
17-08-2007, 12:47
Hocam anladığıma göre sen kesinlikle KY değilsin BY olmalısın.Hiç bir ky hergün boyunca bu kadar alım yapamaz hem de her kademeden :cool:

İzlenim tahtanın tek sahibinin kendisi olduğu yönünde (her ne kadar elindeki lot miktarını açıklamasada)...Keşke fiyatıda yukarı taşıyabilse....:arf:
Bugünde eksi kapayacağız gibi.....:grrr:

kocanyurt
17-08-2007, 13:02
arkadaşlar rakamlara ve matematiğe güveniyorum. oynamak için değil ortak olmak diye baktığım için buradayım. 35 milyonluk portföy ve 17-18 milyon piyasa ederi. Düşünün birkaç yıl içinde 45-60 milyon seviyelerine çıktığında şirkete belli yüzde ile ortak olmanın maliyeti çok artacak. Hem iskontosu düşecek hemde büyüyecekler. Yarı yarıya iskontolu olduğundan şirketin karı %1 artsa fiyat üzerine 2 katı yukarı baskı yapacak.
Şimdi %1 için 175.000 YTL gerekirken iskontonun azaldığında ve 45 milyon seviyesine ulaştığında 350-400 bin YTL gerekecek. Enflasyon ve faizler belli. Kararı siz verin
Ayrıca lot rakamını yazmam doğru olmaz ancak takasa sene başından itibaren bakarsananız 2 kişi görürsünüz biri citi yabancı, diğeri ise benim. net rakamıma yakın bir değer orada.
Spk kuralları gereği belli bir oranın üzerine çıkılırsa zaten bültende bunlar yayınlanmak zorunda. Kesinlikle kısa vadeci değilim.yatırım ortaklıkları arasında cazibesini sürdürmesini sağlayan 3-4 temel özelliği var. Onları koruduğu sürece burdayım. Şirketin seneye olağan toplantısında temettü için çarpışacağım.

big silence
17-08-2007, 13:15
İzlenim tahtanın tek sahibinin kendisi olduğu yönünde (her ne kadar elindeki lot miktarını açıklamasada)...Keşke fiyatıda yukarı taşıyabilse....:arf:
Bugünde eksi kapayacağız gibi.....:grrr:

Hergün olduğu gibi oyak yine almış 15,000 adet civarı. ( Sn.Kocanyurt mu acaba :notr: )
Deniz de bir haftadır aralıksız çakıyor :grrr:

kocanyurt
17-08-2007, 13:24
Hergün olduğu gibi oyak yine almış 15,000 adet civarı. ( Sn.Kocanyurt mu acaba :notr: )
Deniz de bir haftadır aralıksız çakıyor :grrr:

denizin çakmasına bakmayın. maliyeti 0.87 mi? değil tabiki.
Mal almak istediğinde kimden alacak benden mi? değil tabiki.
Ucuza mal yok. Ayrıca yukarıdaki cümle için yorumum herzamanki duruşum.:cool:

Matchbox
17-08-2007, 15:34
Kendime söz vermiştim bu lanetten 1 üzerinde kurtulacağım diye.....Allah kahretsin yaaa.....

msenturk
17-08-2007, 16:22
denizin çakmasına bakmayın. maliyeti 0.87 mi? değil tabiki.
Mal almak istediğinde kimden alacak benden mi? değil tabiki.
Ucuza mal yok. Ayrıca yukarıdaki cümle için yorumum herzamanki duruşum.:cool:

Dün bahsettiğim olay tamam. 0,87 ye desteği koyduk. Verirseniz bekliyoruz.

msenturk
17-08-2007, 16:23
0,88 aktifi yokluyoruz.

msenturk
17-08-2007, 16:34
88-89-90 bizde :-)

msenturk
17-08-2007, 16:34
Bu destek bugünlük yeter herhal kocanyurt ama ucuza mal vermek yok.

Geronimo
17-08-2007, 17:35
8900 lol ile .91 den .93 e geldi..:mut:

msenturk
17-08-2007, 19:26
8900 lol ile .91 den .93 e geldi..:mut:

:yes::yes::yes:

kocanyurt
17-08-2007, 19:46
Kendime söz vermiştim bu lanetten 1 üzerinde kurtulacağım diye.....Allah kahretsin yaaa.....

Sayın matchbox,
yanlış anlamayın fakat sizin psikolojik sağlığınız için borsadan uzak durmak bence daha faydalı. Kullandığınız kelimeler çok ağır ve inanırmısınız bilmem ama Allahın gücüne gidecek lanet, kahır ve bela tarzı kelimeler ekmek yediğimiz hisse olur, iş hayatı olur söylenmeyecek kelimeler. Pozitif düşünmek, şükretmek ve yaşananlardan ders çıkarmak çok önemli.
Murphy nin kuralı vardır.
"Tecrübe yenen kazıkların bileşkesidir".
Üstelik burası insanların rasyonel düşünemeden alıp satıkları oturmamış bir borsa derinlik yok. Derinlik olsa zaten 0.84-1 arası rakamların anlamsızlığı ortaya çıkardı. Emeklilik fonları, diğer fonlar destek olurlardı. Burada bunun olmadığını bilerek girmelisiniz. Bugün 0,85 e geldiğinde batsam benim batmam gerekirdi. Bir dakika bile kahretmeyi düşünmedim. Satmadıktan sonra zararda gerçek değildir yada kar da gerçek değildir.
Ancak şu var matematik mutlaka galip gelecektir. Ucuza malınızı kaptırmazsanız gelip yukardan almak zorunda kalacaklar.

Bu arada sayın msenturk destek güzel ve sloganımız belli "ucuza mal yok" .
Bu fiyatlar mutlaka nema bırakacak beraber göreceğiz. Yeterki insanlar belli bir senaryo ve bilimsel veriler ışığında hareket etsinler.

Matchbox
17-08-2007, 21:42
Söylediklerim bu kağıt için az bile...Yeter artık ya...

kocanyurt
17-08-2007, 22:48
5.205.948 YTL
(2.386.399)
:cool:

Denetimden geçmiş kar 5.412.868
Vergi Dairesine bildirilen kar 5.205.948 YTL

"Hatta kar rakamının 200.000 kadar artması bile sözkonusu olabilir." Yukarıdaki cümleyi iyi irdeleyin. Vergi dairesine bildirilen kar rakamının tam 207.000 YTL üzerinde.

6 aylık bilançolar için aylardır 5.4 milyon ytl telaffuz ediyorum. vergi dairesine bildirilen bile hatalı diyemesek bile farklı. İçeriden bilgi mi aldık ?değil tabiki.
cevap
Arkadaşlar MATEMATİK HEP DOĞRU YOLU GÖSTERİR.
spk sayfasında herşeyi günlük takip edebilirsiniz.Şirket şeffaf daha ne olsun.
Nokta vuruşu

Hamzah
17-08-2007, 23:34
evet, ucuza mal yok. ancak bugün 085 ten mal alırken salaklık edip birde 084 altı 2. emir verdim ve 2. emir gerçekleşmedi. 085ten onuda alsaydım güzel olacaktı. Neyse hayırlısı bakalım. Zihinzel enerjiyi boşa harcamadan pozitif düşüncelerle hareket etmek gerekiyor.

Yükselen GüNeŞ
18-08-2007, 00:05
Syn kocanyurt,

Helal bir iş yapmıyoruz ki Allah'ın gücüne gitmesin diyorsunuz... Taş atıp üretiyor musunuz hayır? Kar dediğiniz olay başkalarının kaybettiği ;-)

hocammm yokkk öleee 97.den 84 düştü...

93 gelince arif budur şudur demek... hiçbiryere gelmedi ki... % 8 arttı hacim nerde ? yalandan düşürdüler yalandan çıkarttılar...

sayın matchbox daha ne kadar küfretse azdır...

Yükselen GüNeŞ
18-08-2007, 00:07
sizin lafınıza ben bile birazcık taha mallandım ne oldu... dibe gitmeden mehtap saydırdınız açıkta parayı arife yatırdım. Ben size diyorum alım satım tavsiyesi yapmayın sadece matematik yapın...

matematikle prim rakamını da artırırlar...

birde arifin malı nedir? bu iki gğnde ne kadar zarar yazdı hesapladınız mı hiç ;-)

msenturk
18-08-2007, 00:27
sizin lafınıza ben bile birazcık taha mallandım ne oldu... dibe gitmeden mehtap saydırdınız açıkta parayı arife yatırdım. Ben size diyorum alım satım tavsiyesi yapmayın sadece matematik yapın...

matematikle prim rakamını da artırırlar...

birde arifin malı nedir? bu iki gğnde ne kadar zarar yazdı hesapladınız mı hiç ;-)

Burda al diyen,sat diyen, tavsiye yapan kim var. Bir göstersene bizede. :notr::notr::notr: Herkes kendi düşüncesini yazıyor. Karar sana ait daima. :grrr:

Hamzah
18-08-2007, 00:40
Syn kocanyurt,

Helal bir iş yapmıyoruz ki Allah'ın gücüne gitmesin diyorsunuz... Taş atıp üretiyor musunuz hayır? Kar dediğiniz olay başkalarının kaybettiği ;-)

hocammm yokkk öleee 97.den 84 düştü...

93 gelince arif budur şudur demek... hiçbiryere gelmedi ki... % 8 arttı hacim nerde ? yalandan düşürdüler yalandan çıkarttılar...

sayın matchbox daha ne kadar küfretse azdır...

Yaklaşık 2 aydır, satanın malını alırım diyen bir destekleyici bulunmuşken panik satış yapanlar yüzünden bu kağıt düşmüştür. Resmen açık açık yalansız dolansız destek veren birisi varken bu kağıdı satanlar ancak borsada kendine güvenemeyen ve bilgisiz hareket edenlerdir. Suçu başkalarında aramak son derece üzücü ve yanlıştır.

Yükselen GüNeŞ
18-08-2007, 11:31
Arkadaşalar kim ne kadar bilgili Arif hakkında yarışma başlatalım ?
Portföyde ne tutar ? Mali tabloları nasıl? Dipte bir karamı sadece o bizi götüren sizce bu doğru ? Kaç şubesi var acaba ? Nasıl çalışır? Neden kar ediyor ? %1 komisyondan mı?

Sonuçta o kar rakamına nereden geldik bunu açıklyabilcek var mı?

Yatırım bilerek yapılır diyorsunuz ? Ne işten kar ettiğini öğrenşrsek karlılığını devam ettirip ettiremeyeceğini anlayabiliriz...

Sayın Hamzah,

Sizi arifte tutan tüm bilgilerinizi bizimle paylaşın bizde tahtada tutunalım. <herkes bir şeylerden bahsediyor ama bilgi veren yok...

Yükselen GüNeŞ
18-08-2007, 11:37
Syn Kocanyurt,

Geçmis yazılarınızda böyle bir temell özellikten bahsetmişsiniz biraz detaya girr misiniz ?

yatırım ortaklıkları arasında cazibesini sürdürmesini sağlayan 3-4 temel özelliği var. Onları koruduğu sürece burdayım. Şirketin seneye olağan toplantısında temettü için çarpışacağım.

(Birde siz yoksa kelin tahtayı kaldıran arkadaşıs mısınız ;-)

Yükselen GüNeŞ
18-08-2007, 11:39
Birisi son takas durumunu verebilir mi* bNe nmatriksten alamıyorum da...

Alpyüce
18-08-2007, 11:45
ARFYO başlığını çok uzun süredir sadece izleyici olarak takip etmekteyim.
Bu takibim özellikle Sn.Kocanyurt un akla,mantığa ve matematiğe dayalı yorumlarını farkettikten sonra bu yorumlardan faydalanabilmek adına daha da yoğunlaştı.Bu kağıtta benim de kendi çapımda bir yatırımım sözkonusu,belirtmek isterim.

Helal bir iş yapmadığımız konusunda Sn.Sunrise ın görüşüne saygı duymakla birlikte katılmadığımı da belirtmek isterim.Sonuçta hepimiz maddi durumumuz yettiği kadar alım yaparak sözkonusu şirketlere ortak oluyoruz.Karına da zararına da.Tabii bu helal-haram tartışmasının yeri de burası değil.Bu konuyu uzmanlarına bırakmak da en doğrusu olur.

Hepimiz bilerek isteyerek alıp satıyoruz.Matematiğe dayalı yorumlarını bizimle paylaşan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.Ama anlaşılan boşuna nefes tüketiyorlar.

Hamzah
18-08-2007, 12:40
Sayın Hamzah,

Sizi arifte tutan tüm bilgilerinizi bizimle paylaşın bizde tahtada tutunalım. <herkes bir şeylerden bahsediyor ama bilgi veren yok...

Çok fazla detay bilgiye girmeden samimiyetimle şu iki sorumun cevabını bulursanız yeterli olacaktır.

1) ARFYO son 4-5 yıldaki dip noktasından ne kadar uzaktadır veya yakındadır?

2) Piyasa değeri ile birim değer arasındaki ilişki nasıldır / veya iskonto oranı nasıldır?

Bu iki sorunun samimi cevapları sizi er - geç istediğiniz düzeye getirecektir. Şunuda hatırlatmakta fayda var. Borsa ciddi bir iştir, tecrübe ve iyi takip gerektirmektedir. Sonuç itibariyle kazanır kaybederiz ama zamanla oluşan zarar veya karların sonunda elde edilmiş tecrübelerle kar yazılan dönemler artacaktır.

saygılar sunuyorum.

big silence
18-08-2007, 18:26
Dün yada bir gün önce IBS haberlerinde Katar merkezli Doha Bank ın Türkiye de banka satın alma imkanları için araştırma yapıldığı haberi geçti.
Malum ülkemizde satılmayan banka neredeyse kalmadı,bir bizimki var birde tırışkadan nağmeler var :he:,bizim keltoş oldukça sağlam arap sermayesine sıcak bakar mı acaba,zaten söz konusu alıcı araplar olursa bddk sesini çıkaramaz bence,ama bakalım keltoş beğenir mi ki arapları :notr:

rain2005
18-08-2007, 19:56
Arkadaslar, cuma günü epeyce mal alan HSBC yabancı mı?
Bilen var mı acaba?

Bir de daha yükseklerden toplayan Alternatif yatırım ne tezgahlıyor olabilir...daha asağıdan malları yerine koymak isteyebilir mi diye düşünüyorum..

benim tahminime göre yatırım ortaklıkları hepsi beraber havalanacak....takasları toplu.....sadece zamanını bilemiyoruz...

Koskoca ISYAT'ın işlem hacmi inanılmaz düşük.....geçen yıl hisseleri toplayan TSKB kenara cekilmiş seyrediyor...(Bu dediğim ISYAT, AKYO, YKRYO, ECBYO içindi)

Sayın Kocanyurt bu konularda bir yorumunuz olabilir mi?

big silence
18-08-2007, 21:37
Arkadaslar, cuma günü epeyce mal alan HSBC yabancı mı? bence yabancı falan değil 2/3 gün sonra yukarıdan çakacak bir uyanık
Bilen var mı acaba?

Bir de daha yükseklerden toplayan Alternatif yatırım ne tezgahlıyor olabilir...daha asağıdan malları yerine koymak isteyebilir mi diye düşünüyorum.. onların hayatı traş zaten naaptıkları belirsiz

benim tahminime göre yatırım ortaklıkları hepsi beraber havalanacak....takasları toplu.....sadece zamanını bilemiyoruz... arfyo toplu hareketlerde fayda sağlamaz,bireysel hareket daha iyi gider

Koskoca ISYAT'ın işlem hacmi inanılmaz düşük.....geçen yıl hisseleri toplayan TSKB kenara cekilmiş seyrediyor...(Bu dediğim ISYAT, AKYO, YKRYO, ECBYO içindi) tskb uzaktan seyretmiyor adam en az 15 farklı kurumdan çalışıp tahtayı istediği rakamda tutuyor hemde o kadar rahat ki ancak bu kadar olur yani

Sayın Kocanyurt bu konularda bir yorumunuz olabilir mi?

Sn.Kocanyurt tan önce kendimce nacizane cevaplar verdim,bir de kendisinin yorumlarını alalım,sonra tekrar bakalım hemfikir olduğumuz yerler var mı :notr:

rain2005
18-08-2007, 21:41
Teşekkürler Big silence..

Yükselen GüNeŞ
19-08-2007, 02:42
birde eğer YO ların çıkış hareketlerini veya sektörel hareketleri görürseniz Arf cinsi böle hiçbirşeyi tanımaz... 5 yıllık grafiği bulabilirsiniz, gidin basın bültenlerinde aratın....

diğer bir nokta bir meret bu kadar karlı neden diğer illere yaymazsınız? Abank neden büyümüyr? Abank büyüse arifte büyür dolaylı olaraktan...

Hacimsiz kalkan kağıt hacimsiz düşürülür...

Hareketlerini bilen arkadaşlar satışlarının boşlukta kaldığı günleri unututyorlar herhalde ;-) Ky yatırımcıya ne zoka yedirirler isteseler belki de yediriyorlar kim bilir?

Ben büyük balık tutacam die tümm yemimi harcamaya razım olurdum küçükkken balık tutarken...

kocanyurt
19-08-2007, 11:12
Syn Kocanyurt,

(Birde siz yoksa kelin tahtayı kaldıran arkadaşıs mısınız ;-)

1.tuncay özilhanın böyle kusurat tahtası ile uğraşmayacağını her halde daldaki kargalar bile haberdardır.
2.bu kadar temel bilgi veriyorum. net karı şirketin vergi dairesine bildirdiğinden bile daha net tahmin ettim. demekki şirket nekadar şeffaf.
3.abank ile veya açacağı şubeler ile arfyo nun ilgisi dolaylı bile değil.
banka batsa bile arfyo batamaz. bakınız dmryo(şimdi dnzyo)
4.sayın alpyüce haklı boşuna konuşuyorum. bundan sonra uzun bir süre yorum yok.

Yükselen GüNeŞ
19-08-2007, 17:17
Syn Kocanyurt,

Verdiğiniz bilgiler için zaten minnettarız. Bu konu da kimsenin şikayeti yok.

2.bu kadar temel bilgi veriyorum. net karı şirketin vergi dairesine bildirdiğinden bile daha net tahmin ettim. demekki şirket nekadar şeffaf.

Hani ben böyle *****lı cümlelere takılıyorum kalıyorum. Hani grafk çizmek, grafik yorumlamak ayrı, karını hesaplamak ayrı. O zaman bu kadar iyi tahmin ediyorsanız, portfoyu de biliyorsunuz demektir.

3.abank ile veya açacağı şubeler ile arfyo nun ilgisi dolaylı bile değil.

Eğer siteye veya forumda yazanları okursanız ortaklığı olduğunu görürsünüz.

4. sayın alpyüce haklı boşuna konuşuyorum. bundan sonra uzun bir süre yorum yok.
eğer siz boşuna konuştuğunuza inanıyorsanız saygı duyarım...

5. http://www.spk.gov.tr/kyd/yo/mkyo/mkyo_tanitimrehberi.htm güzel bir yazı.

6. ARfyo'nun Halka Açıklık Oranı %95,95, Abankın halka açıklık oranı %4,82 . Siz olsanız altın yumurtlayan tavuğunuzu halka mı açarsınız ? MAdem açtınız niye büyük bir kısmını tekrar elinizde tutarsınız ;-)

7 . Size diğer arkdaşalarda 3-4 temel özellik war demişsiniz onları sordu. Prim konusunda da bir arkadaş tezinize antitezle cevap verdi. Bunları neden cevaplamayıpta benim gibi basit teknikten anlamayan basit bir yatırımcıya cevap vermaye yelteniyorsunuz?

PD herkesin ulaşabileceği bir formül, hisse.net formül kısmında da var zaten. Sizin bildiğiniz bir sır değilse Modern ekonomi teorisinde de bireyleri rasyonel olarak düşünen unsur olarak alıyor...

IBTYOyu örnek alalım, çok yakın zamanda 1.5lere tırmandı. Şu anda 0,94 , çok primlimi demek lazım. Sonuçta yaptıkları iş benzer değil mi? O zaman offf bir kar yazsa bu şirket primlimi olacak? Yani böyle sorular var, portfoyde ne tutuyor geçen sene nie zarar yazdı bu sene nie kar etti die düşünmek lazım bence ...

Yani sadece geçen sene zarar etti bu sene kar etti, primi şu kadar die düşünmek bana mantıklı gelmiyor?

Ve mantıklı olsa zaten arif gibi bir hisse de Bu forumu okuyanlara gel gel yapsanız zaten bir ayda sağlam kazanırsınız değil mi?

Yükselen GüNeŞ
19-08-2007, 17:19
şunu da söyleyebilirim patron ne sallar arifi demişsiniz? Ülkerle konuşmıştumda adamlar; 5 yeni kuruşun derdinde... İnanmazsanız mamül stratejilerini ve ambalajlara bakın... Milyon YTLye giden yol YKR deyip dalga geçtiğimiz rakamlardan geliyor... ;-)

Yükselen GüNeŞ
19-08-2007, 17:25
http://www.turkishbulls.com/StockPage.asp?CompanyTicker=ARFYO&MarketTicker=Investment&Typ=S

Burayı takip etmek matematik veya istatiksel olarak daha karlı değil mi? 1.86 nere, 100den ---> 436 nere ?

erdoğan72
19-08-2007, 18:01
http://www.turkishbulls.com/StockPage.asp?CompanyTicker=ARFYO&MarketTicker=Investment&Typ=S

Burayı takip etmek matematik veya istatiksel olarak daha karlı değil mi? 1.86 nere, 100den ---> 436 nere ?
bunu bende takip ettim ama coğu zaman yanıltıyor

msenturk
20-08-2007, 08:39
4.sayın alpyüce haklı boşuna konuşuyorum. bundan sonra uzun bir süre yorum yok.

Katılıyorum. Bir süre sessizlik herkesi rahatlatacaktır.

Matchbox
20-08-2007, 09:30
Amma kağıtmış ya, herkes çok mutlu ve kağıdı yerlere göklere sığdıramıyorlar.
Beyler uyanın kağıdı 9 aydır taşıyorum, karı bırakın zarardayım hala.
Burayı okuyarak kağıdı alacak olan tüm KY leri uyarmak isterim.
Bu kağıt geçen sene operasyon gördü, ve toparlanması en az 2 yıl sürecektir.
Ben uyarılarımı yaptım herkes istediğini yapmakta özgür tabiki...

Geronimo
20-08-2007, 11:54
Arkadaşlar, burası bilgi paylaşım amacı güden bir forum..Kimsenin kimseyi yargılama hesap sorma yeri değildir..Hisse yatırım kararını kendi değerlendirmesini yapmayıp başkalarına güvenerek yapanlar her zaman da yanılacaktır.. Ayrıca uslüp konusunda dikkatli olalim derim ben..Arif'te hepimiz için bol güneşli günler :)

Hamzah
20-08-2007, 16:38
yo'ların üzerine öyle bir ölü toprağı serpildiki; iş sadece fatiha okumaya kalmış gibi duruyor. Kemal sunalın filmi gibi ya tabuttan kalkıp dirilecek yada hocanın fatihası ile mefta olacaklar.

Matchbox
20-08-2007, 17:08
Alın size Arif...0.90 (-% 3.23)

Yükselen GüNeŞ
20-08-2007, 23:08
Elmadağda gece kulupleri vardır dansöz oynatırlar...

Bilmem ARFYO'da ne oynatırlar ;-) (cevap ky)

Uzun dönemde herşey çıkar, arfyoda...

''In the Long run ALL WE DEATH''
Milton Friedman !

eee biz susalımarif konuşsun. arkadaşlarda o kadar hisse var demekki onlar yüzünden kalkmıyoooo ;-) susalım...

Geronimo
21-08-2007, 11:14
***ALNTF***HÜRRİYET GAZETESİ- ÖZİLHAN:"KAPIDA YENİ MÜŞTERİLER VAR, ALPHA’YI 30 EYLÜL’E KADAR BEKLERİZ"
BANKACILIK Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), Yunan Alpha
Bank’ı vetosu ve ardından ortaya çıkan "casus" iddiaları konusunda
taraflar bugüne kadar net bir açıklama yapmamayı tercih ederken,
Alternatif Bank’a (Abank) yeni teklifler gelmeye başladı. Büyüme
planını yabancı bir ortakla gerçekleştirme kararı aldıktan sonra,
Yunan Alpha Bank’a 23 Kasım 2006’da ortaklık yapmak için yola çıkan
ancak BDDK’dan gerekli izni alamayan Abank, yeni teklifleri 30
Eylül’den sonra gündemine alabilecek.
Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, BDDK’nın Yunan Alpha Bank’ı
veto etmesinin ardından Abank’a yeni ortaklık teklifleri geldiğini
doğrulayan Anadolu Grubu İcra Başkanı ve Abank Yönetim Kurulu Başkanı
Tuncay Özilhan, "Geliyor ama şu anda bir şey yapamayız. Alpha Bank
ile bu yola çıktık, neticede onlarla aramızda bir anlaşma var. Bu grup
ile yaptığımız sözleşmenin süresi 30 Eylül’e kadar sürüyor. Ancak o
tarihten sonra ne yapacağımıza karar verebileceğiz. Bu süreçte herhangi
bir başka grubun, görüşme teklifini kabul edemeyiz."
EYLÜLDE BULUŞACAĞIZ: Özilhan, bu aşamadan sonra nasıl bir yöntem
izleneceğine ilişkin henüz karar almadıklarını söyledi. BDDK’nın bu
ortaklığa Yunanistan Gizli Servisi’nin (EYP) eski başkanı Pavlos
Apostolides’in yönetim kurulu üyeliği nedeniyle izin vermediği
iddialarının üzerinden iki hafta geçmesine karşın, Yunan taraf ile
henüz bir araya gelip, bir durum değerlendirmesi yapmadıklarını dile
getiren Özilhan, "Ağustosu izin ayı olarak değerlendirdik, eylülle
birlikte biraraya geleceğiz" diye konuştu.
ALPHA’YI BEKLİYORUZ: Alpha Bank’ın gelinen bu aşamadan sonra BDDK’ya
itiraz edip etmeyeceği, tartışmalı ismi yönetimden uzaklaştırmak gibi
başka bir formül bulup bulmayacağı ya da bu işten vazgeçip
vazgeçmeyeceği sorularımıza, "Henüz görüşmediğimiz için kararlarınızı
bilemiyoruz" yanıtı veren Özilhan, izleyecekleri tutuma ilişkin ise şu
yanıtı verdi: "Alpha’nın ne yönde bir karar vereceğini bilmiyoruz.
Onların tutumuna göre eylülden sonra ne yapacağımızı belirleyeceğiz."
TUNCAY Özilhan’ın sözünü ettiği anlaşma, BDDK’nın onay sürecinin
uzaması nedeniyle taraflar arasındaki yenilenen sözleşme. Abank ve
ALease’in yüzde 50’si için Yunan Alpha ile 23 Kasım 2006’da imzalanan
ilk anlaşmanın ardından, beklenen onayın BDDK’tan bir türlü çıkmaması
üzerine taraflar ilk sözleşmeyi yenileme yoluna gitmişlerdi. Abank, 16
Temmuz’da "Mevcut durumda yasal izin sürecinin halen devam ediyor
olmasına bağlı olarak, taraflar, sözleşme süresini 30 Eylül 2007
tarihine kadar uzattıkları" açıklaması yaparak, bu kararı borsaya
bildirmişti. İşte bu sözleşme nedeniyle Abank’ın 30 Eylül’e kadar
beklemesi gerekiyor.
BDDK’dan onay beklerken aradan geçen 8.5 ayda Abank’ın değeri de
arttı. Bu nedenle tTaraflar arasında yenilenen sözleşme de fiyatta bir
revizyon içeriyordu. İlk sözleşmede, işlem 492.5 milyon dolarlık değer
üzerinden yapılacaktı. Buna göre satış, Abank’ın 9 aylık bilançosu
üzerinden 3.57 çarpanıyla gerçekleştirilecekti. Yenilenen sözleşmede
ise, revize fiyatın nasıl belirleneceği şöyle yer almıştı:
"Şirketlerin 1 Temmuz 2007’den başlayarak hisse devrine kadar geçecek
sürede elde edecekleri net kárların, 23 Kasım 2006 tarihli sözleşmede
öngörülen özkaynak çarpanları kullanılarak önceki fiyata ilave
edilmesi suretiyle belirlenecektir."
ALPHA Bank’ın tartışmalı bağımsız yönetim kurulu üyesi Pavlos
Apostolidis, Yunanistan gizli servisi EYP’nin başkanı, terörist başı
Abdullah Öcalan’ın yakalanması olayında yaşadıklarını anlattı.
Atina’da yayımlanan To Vima gazetesine konuşan Apostolidis, terörist
başı Öcalan’ın Suriye’den ayrıldıktan sonra Atina’ya geldiğini dönemin
Dışişleri Bakanı Theodoros Pangalos’tan öğrendiğini belirtti.
Apostolidis, Pangolos’un kendisine telefon ederek bu haberi verdiğini
ve yardımcı olmasını istediğini, ancak daha sonra bunu inkar ettiğini
söyledi. Eski EYP başkanı, terörist başının Kenya’da yakalanmasının
ardından, Nairobi’de kalan PKK üyesi kadın teröristlerle Yunan
büyükelçisinin Yunanistan’a getirilmelerinde görev aldığını kaydetti.
TÜRKLERLE KONUŞMAK İHANETTİ: Ankara’da görev yaptığı yıllara da
değinen Apostolidis, o dönemin Türk-Yunan ilişkileri açısından "kötü
bir dönem" olduğunu belirterek, "Onlarla (Türklerle) konuşmuyorduk.
Diyalog, bizim için ihanet sayılıyordu" diye konuştu. Türkiye ile
Yunanistan’da meydana gelen deprem felaketlerinin ve Helsinki
anlaşmasının imzalanmasından sonra ilişkilerin değiştiğini belirten
Apostolidis, "İki ülke arasındaki yakınlaşma çabaları çerçevesinde
Yunan gizli servisinin Türk meslektaşlarıyla olan ilk buluşmasını
organize görevinin kendisine verildiğini" ifade etti.

*** IBS HABER MERKEZİ ***

(21/08/2007 - 09:38:41)

Hamzah
21-08-2007, 11:26
sayın kocanyurtun kulakları çınlasın.............saygılar....

Matchbox
21-08-2007, 11:28
Mal basmak için mükemmel bir haber......:he:

Geronimo
21-08-2007, 12:58
işlem hacmigeçen yıl kasımdan beri en yüksek seviyede..kademe analizini seans sonunda görebileceğiz..bankası 2.seans da giderse bu endekse rağmen dik duracaktır..haftalık grafiğe baktığımda çanak formasyonuna girmesi gerektiğini düşündürüyor bana ama işin uzmanı değilim..Eylül sonuna kadar umarım güzel gelişmeler olacak..

Banka satış iptalinin tuncayın parmağı olduğuna rağmen şüphelerimde arttı..Baksanız değerlemenin arttiğından,daha yüksek bir değere satmayı düşündüklerini bugünkü haberde görüyoruz..

Matchbox
21-08-2007, 15:29
Mal verme operasyonu tüm hızıyla devam ediyor.

Eksi kaptmayı başarabilecekmi acaba sevgili spek?

Matchbox
21-08-2007, 17:00
Adam her kademede boşaltıyor.
AO ve para çıkışına bir bakın.

Hamzah
21-08-2007, 17:03
evet maalesef kötü oluyor ama vardır agaların bir bildikleri.............umarım bildikleri bize malı vermek değildir.....

Matchbox
21-08-2007, 17:05
evet maalesef kötü oluyor ama vardır agaların bir bildikleri.............umarım bildikleri bize malı vermek değildir.....

Sayın hamzah lütfen bu uykudan uyanın artık.:yes:
Adam sabah medyaya bir haber yolladı, bu haberide mal çakmak için kullandı malesef.:grrr:

Hamzah
21-08-2007, 17:10
Sayın hamzah lütfen bu uykudan uyanın artık.:yes:
Adam sabah medyaya bir haber yolladı, bu haberide mal çakmak için kullandı malesef.:grrr:

çok doğru. Allahtan maliyet aşağılarda da moralim bozulmuyor. Ama yinede 1.0 dan buraya inmesi kelin işine geldi.

Hamzah
21-08-2007, 17:12
umarım bir tepki verir burdannnn

Hamzah
21-08-2007, 17:20
093ten destek verdim...bakalım ne olacak

Hamzah
21-08-2007, 17:22
desteeeekkkkkkkkkkkkkkkkkk

Alpyüce
21-08-2007, 17:37
Arkadaşlar,

Keller hepimizi eller:wink:

Not:"Arif" olan anlar.

Hamzah
21-08-2007, 17:40
Arkadaşlar,

Keller hepimizi eller:wink:

Borsanın yandan çark etmesi 098-1.0lerde boşalma yapanların işine geldi. Umarım altlardan gelirlerde 1lerin üzerine atar.

Matchbox
21-08-2007, 17:49
Borsanın yandan çark etmesi 098-1.0lerde boşalma yapanların işine geldi. Umarım altlardan gelirlerde 1lerin üzerine atar.
Zor dostum, bu kağıdın 1 in üzerinde kalamaz.
1 üstü ancak 65.000 endekste olur belki...:notr:

Hamzah
21-08-2007, 17:51
Zor dostum, bu kağıdın 1 in üzerinde kalamaz.
1 üstü ancak 65.000 endekste olur belki...:notr:

O zaman bizde satar çıkarız ne yapalım:). Mükünkü olay iyi değildi. Birileri resmen kağıdın gitmesini istemedi. Borsanın düşüşüde tuz biber oldu.

Yükselen GüNeŞ
21-08-2007, 23:07
yookkkk olmazz.... Biz boş yazıyoruz ;-) Ne çıkış ve ne iniş... Yine birilerine malı pompalamışlar, dağıttığını 3-4 günde toplar ;-)

Syn Kocayurt siz mi bastınız yoksa ;-) dğn gece sizde sermaye varsa basın demiştik ;-) ama arkadaşlara haber verin ;-)

Hikaye böylee devam eder, KY. heycAN YAPAR YAPARKEN... BİRİ BÖÖÖ YAPAR ;-)

ilerleyen haftalarda sizinle biraz amli tablolar üzeirnden gidip hep beraber arif kimmiş ne iş yaparmış onu anlayacağız...

iki haberi de parça parça verdi. Geçmiş yazılarımı okumuş varsa bunu farkeder ;-) ...

medyum
21-08-2007, 23:47
ekrana devamlı bakınca işte böyle yazılar çıkıyor

Hamzah
21-08-2007, 23:59
sayın kocanyurt umarım kırgınlığınız geçmiştir ve 2 kelam edersiniz. Öksüz çocuklar gibi olduk.

Yükselen GüNeŞ
22-08-2007, 01:35
syn hamzah,

Belki de tahta da konuşan oydu. Ariften sonra en yüklü mallananlardan biriydi ;-)

Ekrana devamlı bakanı arif çarpıyor. İlk görüşte aşka inanır mısınız syn medyum ;-P

ben ona arif diyorum...

Hamzah
22-08-2007, 01:39
sayın sunrise, yarında mı çarpılacağız. Sabah seviniyorduk öğlen dövündük........

erdoğan72
22-08-2007, 02:04
sayın sunrise, yarında mı çarpılacağız. Sabah seviniyorduk öğlen dövündük........
tavanı tağıttılarmı satacaksın biraz gec kaldın sabah belkilim fırsat veriller

medyum
22-08-2007, 10:38
ilerleyen haftalarda sizinle biraz amli tablolar üzeirnden gidip hep beraber arif kimmiş ne iş yaparmış onu anlayacağız...

böyle yazı ekrana çok bakanlarda oluyor. bazen bana da aynısı oluyor.
arifi severim severim. sonu hep mutlulukla bitmiştir
zaten portföy değeriyle işlem fiyatına bakınca aşık olunmayacakmış
gibi durmuyor. birde portföy değeri 0.80 lerde olup da işlem fiyatı
2 lerde gezenlerde var. arif gene yo ların en iyisi

Matchbox
22-08-2007, 12:28
Dünkü operasyondan sonra artık işimiz daha da zorlaştı...:notr:

PuntePunt
22-08-2007, 13:37
dün sabah seanstan önce yaklaşık bir yıldır 1 maliyetle taşıdığım arifimin yarısını 1.01'e yollamıştım. gitti, hemen 0.97'e alış girdim 15dk'da geldi. satış tam isabette alış biraz erken olmuş :arf:
Beklemeye devam ediyoruz......

msenturk
22-08-2007, 17:04
Dünkü operasyondan sonra artık işimiz daha da zorlaştı...:notr:

:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:

Buna verecek çok kısa bir cevabım var. Çok yakında görüşürüz...

Bu arada söylemeden edemeyeceğim 10 dan geri sayıyorduk ya.

Aşağıdan aldığınız mallar için satış imkanı verdi mi vermedi mi ?

Şimdi ne olacak ??? Önce 96 üstüne çıkıcaz. Sonra 0,96-1,03 arası salınımlı günler olacak ve aralık daralacak sonrasında sonrasını en geç Eylül sonu zaten görmüş olursunuz. Burada olursanız.

Herkese bol kazanç...

Yine sessizlik herkes mutlu. Şşşşşşşş......

Hamzah
22-08-2007, 17:38
[QUOTE=msenturk;1821632]:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:

----------------------------
sayın şentürk, geri saydırdın gerçekten dediğin günde hareket oldu ama sönük geçti. Bir geri sayma daha yapsak diyorum. heyacanlı oluyor ama bugün heyacansız kaldık. Hergün olacak değil ya..........

Matchbox
22-08-2007, 18:05
:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:

Şimdi ne olacak ??? Önce 96 üstüne çıkıcaz. Sonra 0,96-1,03 arası salınımlı günler olacak ve aralık daralacak sonrasında sonrasını en geç Eylül sonu zaten görmüş olursunuz. Burada olursanız.

Herkese bol kazanç...

Yine sessizlik herkes mutlu. Şşşşşşşş......

Valla sen kendi haline gül, ne oldu 10 gün içinde uçacaktı...Hesapların tutmadı.

Bak gördün bugün bile eksi kapadı diyebiliriz borsanın 2000 puan arttığı bir günde....

Tekrar ediyorum bu kağıt 1 li rakamların üstünde kalamadı, bundan sonrada kalamaz....

msenturk
22-08-2007, 22:46
Valla sen kendi haline gül, ne oldu 10 gün içinde uçacaktı...Hesapların tutmadı.

Bak gördün bugün bile eksi kapadı diyebiliriz borsanın 2000 puan arttığı bir günde....

Tekrar ediyorum bu kağıt 1 li rakamların üstünde kalamadı, bundan sonrada kalamaz....

:grrr: :grrr: :grrr: :grrr: :grrr: :grrr: :grrr: :grrr: :grrr: :grrr: :grrr: :grrr:
Sn. Matchbox bu işi biliyorsanız yorum yapın, fikir paylaşın, buradaki insanlara katkınız olsun. Bilmiyorsanız sorun öğrenin. Ama bir yerinize köklenmiş malla ortada dolaşıp felaket tellallığı yapmayın. Milleti kağıttan soğutmayın. Bu işe emek ve zaman harcayan insanlarada saygılı olun. Cevap yazacaksanızda tutarlı cevap yazın. Ben hiçbir zaman 10 güne uçacağız mal alın demedim kimseye. 10 güne kadar bir hareket bekliyorum. Ama buna güvenip mal almayın yazmışım özellikle dönüp baktım foruma. Kocanyurta katılıyorum bende, burada yazmak hata. Bence siz insanları aydınlatanları, uyandıranları, hem temel hem teknik bilgilendirenleri, ucuza mal vermeyin diyenleri buradan uzaklaştırmak için varsınız. Alın forum sizin olsun bakalım insanlarla neler paylaşacaksınız görelim.

Not : Birde profilde sizin yaş 33 yazıyor ama tanımadığınız birine hitap şeklini hala öğrenememişsiniz. Ama hatırlatmak isterim hiçbirşey için geç değildir. İnsan her yaşta birşeyler öğrenebilir. Yeterki dinlemeyi bilsin. :super:

Matchbox
22-08-2007, 22:59
Sayın senturk.
Polemiğe gerek yok...
Ben bu kağıttan hayır gelmez diyorum ve ky yi bu konuda uyarıyorum.
Bakalım zaman kimi haklı çıkaracak göreceğiz...
İyi geceler dilerim.

Grandmaster
22-08-2007, 23:10
fazla gizemli yazılara gerek yok..ky yi yanıltır..
bu hissede de hayat belirtisi yok..mal boşaltmakla ugrasılıyor..bu bence gayet net gorunuyor..merak ettim şimdi yukseliş bekleyenler neye dayanıyor ve piyasa niye bunun tersi egiliminde?ucuz demeyin neredeyse tum yo lar ucuz...

Matchbox
22-08-2007, 23:40
fazla gizemli yazılara gerek yok..ky yi yanıltır..
bu hissede de hayat belirtisi yok..mal boşaltmakla ugrasılıyor..bu bence gayet net gorunuyor..merak ettim şimdi yukseliş bekleyenler neye dayanıyor ve piyasa niye bunun tersi egiliminde?ucuz demeyin neredeyse tum yo lar ucuz...

Çok haklısın...

0.80-1.00 arasında yapılan tüm hareketlerin temelinde mal yıkma var.Bunu görebilenler çok açık şekilde görüyor...

Ya göremeyen?

Hamzah
22-08-2007, 23:40
Sayın senturk.
Polemiğe gerek yok...
Ben bu kağıttan hayır gelmez diyorum ve ky yi bu konuda uyarıyorum.
Bakalım zaman kimi haklı çıkaracak göreceğiz...
İyi geceler dilerim.

Benzer bir durumda 1 yıl önce eflatun25 adlı bir arkadaş DNZYOda benzer bir yaklaşım sergilemişti. Sonunda forumdan ayrıldı veya ayrıldırıldı. Hep negatif hep negatif yazmıştı bizde karşı çıktık ama sonuçta o haklı çıkmıştı. Desteklide olsa desteksizde olsa bir kağıt hakkında ne olursa olsun birileri negatif yazdığı zaman etkisi oluyor. İlginçtir pozitif yazsan olmuyor.

Matchbox
22-08-2007, 23:46
Benzer bir durumda 1 yıl önce eflatun25 adlı bir arkadaş DNZYOda benzer bir yaklaşım sergilemişti. Sonunda forumdan ayrıldı veya ayrıldırıldı. Hep negatif hep negatif yazmıştı bizde karşı çıktık ama sonuçta o haklı çıkmıştı. Desteklide olsa desteksizde olsa bir kağıt hakkında ne olursa olsun birileri negatif yazdığı zaman etkisi oluyor. İlginçtir pozitif yazsan olmuyor.

Sayın hamzah...
Özellikle negatif yazılar yazmıyorum tabiki...Kağıtta inanın pozitif yazabieleck bir şey bulamıyorum malesef...
Bakın endeks 1 hafta içinde 52.000 lere gelecek fakat Arif malesef 0.97 yi dahi geçemeyecek. Bunu biliyorumki yazıyorum. Bakın bakalım bugüne kadar Arifte yaptığım öngörülerden kaç tanesi yanlış çıkmış...
Sizlere ümit vermek isterdim ama malesef ümit yok...
Ama bir ışık görürsem ki bu 2008 yılına kadar çok çok zor onuda yazarım merek etmeyin....

Hamzah
22-08-2007, 23:59
sizi anlıyorum sayın matchbox, bende sadece bu değil bir kaçtane daha baş belası var. Endeks düşerken koşar adım ama çıkarken uygun adım yerinde say yapıyorlar. İşin kötüsü endeks terse döndüğünde düşüşte yine koşar adımlar. Yarın satma fikrim doğabilir.

TOPTANCI
23-08-2007, 00:02
Arkadaşlar sabır edin ben inanıyorumki... iki sene zarfında bu kaat hayli prim yapar o vakta kadar kel paranızı kullanır hatta endeks 100,000 olur ...şartlar oluşursa daha erkenden gitme ihtimalide var ...şart şu :çoğunluğu zarar ettirmeden dökmeden kıpırdatmaz -)

Yükselen GüNeŞ
23-08-2007, 02:02
;-) Sayın Şentürk,

Bir PD ve prim tutturtun benim elime arifi de tuttursun. Syn Matchboxu burada tanıdım, bu tahta da uçacak diyen çok uçtu kaçtı...

Milton Friedmanın bir sözünü aldım. Birisi buradan devamlı sayımda bulunuyor. Yönetim uyarmadan ben bir daha uyarayım. Sizin yaptığınız pazarlama oluyor.

Soru sorduk kale bile alıp cevap vermediniz, mantıklı sorulardı. Arif insanın dengesini bozar... Hele burda yıllanmış yatırımcılar varken ;-)

Geri sayımınız patladı. Eğer o kadar mal kocanyurttaysa kağıdın speği de o zaten...

msenturk
23-08-2007, 22:26
;-) Sayın Şentürk,

Bir PD ve prim tutturtun benim elime arifi de tuttursun. Syn Matchboxu burada tanıdım, bu tahta da uçacak diyen çok uçtu kaçtı...

Milton Friedmanın bir sözünü aldım. Birisi buradan devamlı sayımda bulunuyor. Yönetim uyarmadan ben bir daha uyarayım. Sizin yaptığınız pazarlama oluyor.

Soru sorduk kale bile alıp cevap vermediniz, mantıklı sorulardı. Arif insanın dengesini bozar... Hele burda yıllanmış yatırımcılar varken ;-)

Geri sayımınız patladı. Eğer o kadar mal kocanyurttaysa kağıdın speği de o zaten...

Tamam beraber oynayalım o zaman.
Evet arkadaşlar bu kağıt gitmez hayatta 1' i geçemez.
Lanet kağıdı 1 yıldır taşıyorum. 1 in üstünü görsem vericem ama hep kelin suçu tahtayı dökmeden götürmez bu kağıdı. Evet kocanyurtta spek zaten o kadar mal ortak olmak için alınmaz zaten. Arkadaşlar kesin spek bu adam. Boşuna bu tahtaya gelmeyin zamanınıza paranıza yazık olur. Sunrise ve mathcbox a kulak verin onlar uzun zamandır tahtadalar. Uçcak kaççak diyeni taşla kovalayın buradan... He he he.

Hamzah
23-08-2007, 23:01
Evet kocanyurtta spek zaten o kadar mal ortak olmak için alınmaz zaten. Arkadaşlar kesin spek bu adam. Boşuna bu tahtaya gelmeyin zamanınıza paranıza yazık olur. Sunrise ve mathcbox a kulak verin onlar uzun zamandır tahtadalar. Uçcak kaççak diyeni taşla kovalayın buradan... He he he.

Kimsenin avukatlığını yapmak istemiyorum ama bir adam 3 gün yazmadı diye spek demek pek uygun düşmüyor. Ki 3 gün öncesine kadar kalem kalem adam nerdeyse ne aldığını yazan birisidir. Beklentilerimiz cevap bulamayınca başka birilerine atıflarda bulunmak size ve bize bir şey kazandırmaz. Ayrıca son 6 ayda bu kağıdı alan birisi ne %10 kazanmış nede %10 kaybetmiştir. Endeksi 43binden 56.5bine çıktığını ve yine 43bine indiğini düşünecek olursanız çokta kötü bir kağıt olmadığını görürsünüz.

Lütfen birbirimize kızmadan sinirllenmeden yazışalım.

Yükselen GüNeŞ
23-08-2007, 23:02
Hocam,

Uçaçak kaçacak derken neye göre dediğinizi söylein bizde bilelim.
Arfyo HAYıR kurumu değil, kimsede arife ortak olmak için beklemiyor. kar eden satar. ben çok ortağım deyipte satış basanı gördüm.

Eğer elimde gerçekten çok mal olsa istediğim gibi günlük hareketlerden uçacak kaçacak rakamlara ulaşabilirim.

Bir kere zarar yazdım uzun zamandan beri sizin uçacak kaçacak dediniz die ;-) yoksa bana haftada net %3-4 yetiyor ;-)

Bana kulak vermesinler size versinlerde elindeki arifin turşunu kursunlar...

HİÇKİMSE arif çıkmayacak demiYOR. Ama bu arif die kumarda ne kadar kazanırsan o kadar çıkar.

Mali tablolardan gitsekte o kaddar gğzel tabloları olan bir hisse 2 yıl gitmiyor. ya kar ne olçede götürür bunu da bir düşünmek lazım...

Yükselen GüNeŞ
23-08-2007, 23:10
Syn HAmzah, bedelsizden önce sine gelseniz. 1.15 li rakamlar çok eski rakamlar değil arif için 1.15ten .84 öptürmek...

Hacimsiz kağıt diyoruz. Ben kocanyurtun ne aldığını görmüyorum. forumun bir iki ay öncesine ve 3 ay gerisine gidin. orada da çok tablo asan vardı. ben üniversite yıllarımda çok bi halt ibldiğimi düşünürdüm bazı yerlerde tecrübe daha ağır basıyor. Dün bir forumda bursalı şirketler tavan yaptırır dedim. Bende bursavana da var, başında bir tiptop ekip war. anında kaldıt-rıyor. anında indiriyor...

%18 çıktı ama ben hala zarardayım ;-) Uçtumu hayır! Kaçtımı evet...

Al-sat yorumu yapmayın diyoruz sadece...

Kolay gelsin...

Piyangoyu 70 milyon oynamaya çalışır. ama 100.000 kişi kazanır. bunu hesaplamazsa piyango oynatan kar etmez.

msenturk
24-08-2007, 00:19
Gitmez hocam boşuna yorum yapmayalım. Bulaşmayın bu kağıda.

Matchbox
24-08-2007, 15:53
0.95 ten bütün portföyümü boşalttım, alan hayrını görür umarım...

PuntePunt
24-08-2007, 16:33
0.95 ten bütün portföyümü boşalttım, alan hayrını görür umarım...

Geçmiş olsun kalan bizlere Allah sabır versin. Sayesinde kendimiz erdik Arif olduk, uzun vadeli yatırımcı olduk.

olcayto
24-08-2007, 17:02
Alan bu gidişle hayrını görecek gibi görünmüyor. Bizim gibi kafayı yer bulaşılırmı böyle lanet bir kağıda akıl yokmuş onda. Bu kağıdın sonu hep hüsran hep hüsran bekle bekle dur elde var 0. Borsa çıkarken çıkmaz düşerken en başta bayrağı taşır.

way_be
24-08-2007, 17:12
bu hisse 0.87-0.91 arasından alış, 0.97- 1.01 arasından satış fırsatını sık sık veriyor,tabii ki değerlendirene veya şansı olana...(çok önceden yüksekten alan da bir kısmıyla yada ek sermaye ile al sat yaparak zararını azaltabilir...)

Yükselen GüNeŞ
25-08-2007, 01:10
Syn way bea;

Aynen ole elinde 50000=100000 ytl olan bir kisi bu kagidi cok rahat seans icinde bile oynatirki ve nitekimde birileri oynatiyor...

Ve ben neredeyse cozdum hareketi ve 3-5 kurus kazanir oldun hergun. taakiii sayin senturk Mehtap saymaya baslarken. Syn senturk sizde yanlis anlamayin ama anlamak istiyorsanizda birsey diemem.

Umut sariye sordum. O da arften bi cacik olmaz ben derinligi olmayan hisseye girmem, tek tusla kaldirir ve tek tusla indirir...

subat ayinda 1.10 seviyelerindeymis. su ana bakin.. cikmayacak demiyorum ama adam yorum yapti tektu icin bir bakin, bugune bakin...

xtaypen
25-08-2007, 13:23
arkadaşlar bulaşmayın ARFYO isimli lanet kağıda 2006 yılının nisan ayında şelale düşüşü yaparak bir operasyon yemiş 16 AY olmuş endeks nerden nerelere gelmiş RAKAMLAR ORTADA bazı arkadaşlar kağıdın bu günkü fiatına bakarak (087-1.02) ARALIĞI reklamını yapıyorlar iyi bir kağıt olsa defter değerine yakın (1.82) işlem görür bu kağıdın iş yapmayaçağı patronun her kademeden ky yatırımcıya mal boşaltması 300 kağıdın arasında bulaşılmayacak tek kağıt ARFYO İNSANIN SİNİR SİSTEMİNİ BOZARdaha namuslu kağıtlarda hayırlı bol kazançlar arkadaşlar

barani8
25-08-2007, 14:14
doğru söylüyorsun ama p.tesi inadına yukarı tepki verecek..tabiki bankada hareketli olucaktır..cumadaki hareket sürecektir...arfyo nun sürünmesi alternatif bankın satış sürümcemesinde vede ilgisiz kalmasıdır..

Yükselen GüNeŞ
26-08-2007, 12:18
Syn Barani;

İnaduna tepku verecek diyorsunuz da, yukarı dediğiniz nedir? İşte bu tarz yazılar için bir