PDA

View Full Version : 18/06/2004 Endeks Hareketi Ne Olacak?

JSMill
17-06-2004, 16:18
18/06/2004 Endeks hareketi ne olacak?

spyeko
17-06-2004, 16:20
Anketimiz nerede jsmill bey

JSMill
17-06-2004, 16:25
Nakit giriş-çıkış

JSMill
17-06-2004, 16:35
Günü 20 trilyonun üzerinde nakit girişiyle tamamladık.Bugünkü işlemlerde özellikle doaş'ta meydana gelen işlemler ve garanti yatırımın alımları sonucu artıda kapattık.Genel olarak baktığımızda endeks yine bu kadar sığ bir işlem hacmi olmasına rağmen günü ekside kapadı.Yarın için yatay ve hafif satıcılı bir gün bekliyoruz.Özellikle 16500e doğru bir salınım olabilir ancak bu seviyelerin hemen üstünde alıcı bulacağını düşünüyorum.Bu yazı da diğer yazlarda olduğu gibi dipte 15000'ler, en üstte ise ki bu üst seviye haziran sonuna doğru görebileceğini düşündüğümüz 18500 seviyeleridir.%10-15 artı ya da eksi de portföyünüz dalgalanacaktır.Daha altı ya da üstü için herhangi bir neden yok.18000-17500 seviyelerinde satış yapan arkadaşlara 17000'in altında 16500lere doğru kademeli alım yapmalarını öneririm.Önümüzdeki hafta cılızda olsa bir tepki hareketi gelebilir.Çıtır yapmak isteyen arkadaşlarımıza şişecamla doğan holdingi tavsiye edebilirim.Ben düşüşe inanıyor olsam da nato gazıyla 18500ler denenecek gibi duruyor.Özellikle fedden bir haberi yaz öncesi maldan çıkmak için kullanabilirler.Her zaman olduğu gibi umarım ben yanılırım da kazanan sizler olursunuz.Herkese hayırlı ve bol kazançlar.

blackbox
17-06-2004, 16:45
Benim tahminim sabah ilk saatler yukarı ; kapanışta aşağı 16700'ler diye tahmin ediyorum. Hayırlısı artık :hayır:

RAINBOW
17-06-2004, 17:33
Bugün oldukça düşük bir işlem hacmi ile seanları kapattık..yaz mevsimi geldiğinden midir, hep böyle mi devam edecektir acaba diye düşündürüyorlar insanı.. :rolleyes:

Eğer öyle olacaksa büyük çoğunluğun beklentisi olan yaz aylarındaki yatay seyir gerçekleşecektir..ve de dolayısı ile hisse bazlı hareketler ön plana çıkacaktır..bu meyanda sürprize açık hisse aramak lazım gelecektir.. :cool:

Fakat içimden bir his diyor ki..çoğunluğun "yatay" 'lık beklentisini terse yatırıp yaz aylarında çıkış da başlayabilir sanki..

Bugünkü gibi gevşek seyir yarın da ve haziran boyunca da seyredecek belki de..

Eğer yaz boyunca tahminlerin tersi "iyice yukarı" hareket olacaksa..bir gün ve de hiç bir kimsenin tahmin etmediği bir gün oldukça sert bir hareket ile başlatacaklardır yukarı trendi.. :)

Kimbilir..belki yarın..belki de temmuz başı ya da ortaları.. :cool:

Saygılarımla..

tanyelbaysal
17-06-2004, 17:51
Biz 20000 binlerden paraşütsüz düşmeye başladığımızda yanlış hatırlamıyorsam bovespa 22000 lerdeydi şu an itibariyle(saat 18.47 bovespa 20690) puanda yani kaybını önemli bir bölümünü geri almış durumda aynı düz mantıkla bizimde 18600 puan civarında olmamız gerekiyor.bu olumlu senaryo.Büyüklerin piyasayı kastığını düşündüğüm senaryo.2cisi biz düşerken merval 1140 puan civarındaydı şimdi 913.35 puanda yani %20 lik bir kayıp var 0 zamanlar ise basit bir hesapla 16200 lere kadar gevşeme olasılığımız hala mevcut.Aslında bu olumlu ve ya olumsuz bir senaryo.Siz hangisine inanmak isterseniz.Yanlız tüm samimiyetimle söylüyorum bazı hisseler sanayi şirketleri çok ucuz

spyeko
17-06-2004, 17:57
isterseniz.Yanlız tüm samimiyetimle söylüyorum bazı hisseler sanayi şirketleri çok ucuzmesela hangilerine ucuz diyebiliriz

tanyelbaysal
17-06-2004, 18:06
Bu benim sadece şahsi fikrim.Bana göre bir aksa,soda,bolu çim,gentaş vss.Yalnız lütfen yanlış değerlendirmeyin bu sadece kişsel görüşüm.Belkide ben olumlu yanlarını görüyorumdur ve bazı olumsuzluklar içerdikleri için bu noktadırlar.Sonuçta insan bir şeye baktığında neyi görmek isterse onu görür

UFO
17-06-2004, 18:16
Biz 20000 binlerden paraşütsüz düşmeye başladığımızda yanlış hatırlamıyorsam bovespa 22000 lerdeydi şu an itibariyle(saat 18.47 bovespa 20690) puanda yani kaybını önemli bir bölümünü geri almış durumda aynı düz mantıkla bizimde 18600 puan civarında olmamız gerekiyor.bu olumlu senaryo.Büyüklerin piyasayı kastığını düşündüğüm senaryo.2cisi biz düşerken merval 1140 puan civarındaydı şimdi 913.35 puanda yani %20 lik bir kayıp var 0 zamanlar ise basit bir hesapla 16200 lere kadar gevşeme olasılığımız hala mevcut.Aslında bu olumlu ve ya olumsuz bir senaryo.Siz hangisine inanmak isterseniz.Yanlız tüm samimiyetimle söylüyorum bazı hisseler sanayi şirketleri çok ucuz

Benzer düşünceyle bir yazıyı Bovespa topic 'i altına yazdım bugün. Brezilya endeksiyle makas çok açıldı, bu kadar eksi olmamız makul değil bence de.

paradokS
17-06-2004, 18:33
Fırtına öncesi sessizlik gibi...Ben tırstım walla...Hani tekrar kağıda girmemiş olsam neyse de, her an gök gürleyecek diye hop oturup hop kalkıyorum...

Gurbetci
17-06-2004, 19:45
Pek muhterem TKF %1.4 yukarda IMKB asagi dogru suruklenirken.
Firtina kopacak kopmasina da yukariya dogru kopacak gibi duruyo.

blackbox
17-06-2004, 20:07
inşallah ve amin. Ama benim hiç ümdim yok doğrusu iki gündür hareket yapmasını bekliyorum yukarı doğru , ama ısrarla aşağıyta doğru veriyorlar. Bakalım yarın ne olacak. Bence yarında aşağıya doğru kapanırsa ; ki öyle tahmin ediyorum o zaman yatay ve aşağıya doğru iniş devam eder diyorum.

(umarım tersi olur :dolar: )

şuw
17-06-2004, 21:01
Temmuz ayı ortalarına kadar devam edecek durgun bir döneme girdik galiba.taban oluşumu temmuz ayın da tamamlanıp,ağustos sonunda daha hareketli(bu arada birilerine inşallah rahat batmazda,özel harekatli günler başlamaz)günlere girip devam eder gideriz.
Bence yarının ne olacağından çok,taban oluşumunun tamamlanacağı zaman önemli.

Fatih
17-06-2004, 23:34
Cenene Türk'ten geçen habere göre başbakanımız avrupa topluluğu raporumuz olumlu gelirse ab müzakereleri mart ayında başlar demiş.

chem73
17-06-2004, 23:36
Piyasalar
Hisse Son %
IMKB 16,901.38 -1.2
TKC 28.35 -0.1
TKF 9.37 1.6
DJI 10,377.52 -0.0
NASDAQ 1,983.67 -0.7
FTSE 4,493.30 0.1
DAX 3,985.46 -0.4

Döviz
Döviz Son
USD 1,492,000.00
EURO 1,798,158.38

manishing
18-06-2004, 00:18
yarın borsanın yukarı gidiceğini tatilde falan olmadığnı tahmin ediyorum birde dünya borsaları ve petrolde son durumu biilen varmı acaba

6.His
18-06-2004, 00:24
Aslında kağıt almak için uzman olmaya gerek yok. Hisse nete arada sırada göz atmak yeterli. Bu kadar iflah olmaz iyimser hala "yarın kesin yükselecek" diye birbiriyle kader birliği yapıyorsa, demek ki daha kağıt almanın zamanı gelmemiş demektir.
Bizim gibi burnu moktan kurtulmayan ekonomiye sahip bir ülkedeki borsada birilerinin kazanması için, birilerinin kaybetmesi gerekir. Bunu hala anlayamadıysanız borsada oynamayın, çoluğunuzun çocuğunuzun rızkına yazık.
Hala borç içinde yüzüyoruz. Borsada sen kazanacaksın, ben kazanacağım, o kazanacak!!! Peki kim kaybedecek kardeşim, bu soruyu hiç mi kendinize sormazsınız.

Herkesin kazanması için canavar gibi ulusal şirketlerin, borcundan fazla alacağı olan milli ekonomin olması gerekir. Türkiyede bunlar olmadığına göre sizler kaybedeceksiniz ki, birileri kazansın.

Allah akıl fikir versin siz iflah olmaz iyimserlere....

isislaser
18-06-2004, 07:43
Aslında kağıt almak için uzman olmaya gerek yok. Hisse nete arada sırada göz atmak yeterli. Bu kadar iflah olmaz iyimser hala "yarın kesin yükselecek" diye birbiriyle kader birliği yapıyorsa, demek ki daha kağıt almanın zamanı gelmemiş demektir.
Bizim gibi burnu moktan kurtulmayan ekonomiye sahip bir ülkedeki borsada birilerinin kazanması için, birilerinin kaybetmesi gerekir. Bunu hala anlayamadıysanız borsada oynamayın, çoluğunuzun çocuğunuzun rızkına yazık.
Hala borç içinde yüzüyoruz. Borsada sen kazanacaksın, ben kazanacağım, o kazanacak!!! Peki kim kaybedecek kardeşim, bu soruyu hiç mi kendinize sormazsınız.

Herkesin kazanması için canavar gibi ulusal şirketlerin, borcundan fazla alacağı olan milli ekonomin olması gerekir. Türkiyede bunlar olmadığına göre sizler kaybedeceksiniz ki, birileri kazansın.

Allah akıl fikir versin siz iflah olmaz iyimserlere....
bu kadarını biz de biliyoruz dostum,elbette herkezin kazandığı bir sistem yok ancak risk ve vade anlayısına göre herkez kazanabilir ben kısa vadede kazanırım sen uzun vadede kazanırsın.Burasının kumarhane olduğunu hepimiz biliyor bilmeyenleri de uyarıyoruz bu tip forumların amacı bilginin paylaşılarak bir kısım medya tarafından oluşturulan sahte cennet yada cehenem atmosferlerinden kurtulmak farklı, aykırı görüşlere yer vererek birimizin göremediği bir gerçeği başkasının görmesini sağlamak ben kendi adıma cok faydasını görüyorum.Bunun ahmaklık olduğunu düşünmüyorum borsada kaybedilen para ancak borsada kazanılır yeter ki bir sisteminiz olsun

açık-pozisyon
18-06-2004, 08:12
Arkadaşlar karıştırılan birşey var; burası ne Bovespa ne de Merval, burası IMKB... 98 yılında Breziya'da deval oluyor diye %30 düşen bizim borsamız, tamam emerg marketlerden kaçış, vs ama ne alakası var Brezilya ile bizim borsamızın orada deval oluyor diye %30 düşecek... Ama var işte maalesef... IMKB'de sadece yukarı giderken para kazanılmaz, açığa satış diye birşey var, piyasayı yukarı götüremiyorsan aşağı götüreceksin, hem elindeki malları vericeksin hem de onlar bitince açığa satmaya başlayarak piyasayı daha da düşüreceksin (şu anda bu fazdayız) sonra da "endeks batıyor, AB olumsuz konuştu, FED'ti FUD'tu, Zırt'tı Pırt'tı" deyip fon yönetcilerinin aptal olanlarını, KY'yi ve birtakım malını o ana kadar satamamış şahsiyetleri dökeceksin, herkes dökülmeye başladığında da portföyü doldurmaya başlayacaksın... Bu devran böyle dönecek ki BY para kazansın, yoksa olmaz bu işler... İşte bu yüzden bizim IMKB ne Bovespa'ya benzer ne de Merval'e... İşte benzerlik sadece emerg. marketlere (gelişmekte olan ülkelerin piyasaları [bono-borsa]) yabancı (bıyıklı[Yurtdışında özellikle Londra'daki aracı kurumlardan işlem yapıp, yabancı yatırımcıların fonlarını yöneten Türkler]/bıyıksız[Gerçek Yabancı]) fon akımı olduğunda ortaya çıkar... Bu tip bıyıklı yabancı akımı geldi ve gitti, bıyıksızlar ise zaten her zaman malda, ancak portföylerinin %10'larını mal/nakit olarak değiştirebiliyorlar IMKB'de... 35 milyon lot YKBNK, ISCTR, AKBNK vs gibi baba kağıtları kime satacaklar, hangi fiyattan? Tamamından karlı çıkmaları için endeksin 10 katrilyon hacimle 50.000'leri geçmesi gerekir ki tamamen hayal... Bundan dolayı onlar zaten sınırlı hareket ediyor... Portföyler boşaldı, yatırımcıda panik yok, KY bekliyor, önümüz yaz, pek beklenti yok, 16.500 altında gerçekten kötü haberler hariç panik anlarında mallanma ileride iyi kazanç sağlayabilir... Bol kazançlar...

DrX
18-06-2004, 08:47
Küçük yatırımcıyı borsaya çekemiyorlar.Ben kişisel olarak önceden açtığım pozisyonumu koruyorum ancak bu seviyelerden yeni alım düşünmüyorum çünkü yukarı yönlü bir beklenti göremiyorum.Bu nedenle, daha aşağılardan belki tekrar alım düşünebilirim.Genelde var olan düşüncede bu doğrultuda gibi.Yukarıdaki istatistiğimizdende bu anlaşılabiliyor.Bence yön aşağıya.Ama nereye kadar işte bütün mesele. Saygılar...

kentuf
17-06-2005, 22:32
yarın nemi olur yarın bu topiğe göre mal alırız 16500 den pazartesi satarız 26500 den pehh dikkat edinde 16500 endekste alacağınız yarinki kağıdı 26500 den pazartesi verirken zararına vermeyin .