View Full Version : Koşu Bandları
Bir süredir Koşu bandlarını araştırıyorum. Piyasada kaliteli kalitesiz pek çok ürün mevcut.
Benim için olmazsa olmaz kriterlerin en başında mümkün olduğunca sessiz olması , kaliteli ve geniş band bölümü olması ve otomatik eğiminin bulunması.
Okuduğum yorumlarda daha çok emin olamadığım husus ses düzeyi. Komşuları rahatsız etmeyecek kadar güçlü bir motor ve adım seslerini mümkün olduğunca tolere edecek kalitede band. Çünkü pek çok kişi kimseyi rahatsız etmeden çalışmanın mümkün olmadığından bahsediyor.
Profesyonel bişey aramıyorum. Ama mümkün olduğunca ekonomik ve kaliteli birşey arıyorum. Özellikle konunun profesyonelleri varsa rehberlik edebilirler mi ? :)
Teşekkürler
Hem ekonomik hem de kaliteli bir şeyi bu ülkede bulma şansınız yok...
Size ülkedeki en aklı başında yerin sayfa adresini gönderiyorum..
Bu sayfa size genel bir fikir verebilir.. Kalite hakkında ...
http://tr.commercial.lifefitness.com/content.cfm/treadmills_1
intersporun getirmiş olduğu voit marka ürünleri araştırmanızı tavsiye ederim .
shorunmu
05-10-2007, 13:43
Ne kadar sessiz olursa olsun kulağını veren bir kişi çıkan sesi duyacaktır. Makineden ses çıkmasa yürürken veya koşarken sizin hareketinizden kaynaklanan ses var.
Sabah erken veya gece geç saat olmadıkça iyi niyetli hiç kimse sizden şikayet etmez zaten.
Ebu Computer
05-10-2007, 14:14
http://www.vatanbilgisayar.com/search_results.aspx?L1=All
Pazar gününe kadar hem 12 ay taksit hemde %10 indirim var.
Bakıp incelemekte fayda var.
Saygılarla...
:cool:
Teşekkür ederim hemen inceleyeceğim.
intersporun getirmiş olduğu voit marka ürünleri araştırmanızı tavsiye ederim .
Voit ler biraz pahalı, kalitesine fiyatı o kadar yansıyor mu ondan emin değilim :notr:
Ne kadar sessiz olursa olsun kulağını veren bir kişi çıkan sesi duyacaktır. Makineden ses çıkmasa yürürken veya koşarken sizin hareketinizden kaynaklanan ses var.
Sabah erken veya gece geç saat olmadıkça iyi niyetli hiç kimse sizden şikayet etmez zaten.
Teşekkürler. Sanırım burada seçilen ürünün de önemli bir özelliği var. Alt komşum ciddi sorunlu :) Bu nedenle tekrar papaz olmak istemem. Bir kaç yorumda bunla ilgili şikayetler okudum bazı ürünlerde çıkan gürültünün desibel değerleri de veriliyor. Bahsettiğiniz motor sessizliğinde bile hareketten çıkan sesden bahsedenler de çok. Bu nedenle de spor ayakkabı ve oldukça kaliteli bir band yüzeyi öneriliyor :notr:
http://www.vatanbilgisayar.com/search_results.aspx?L1=All
Pazar gününe kadar hem 12 ay taksit hemde %10 indirim var.
Bakıp incelemekte fayda var.
Saygılarla...
Link çıkmıyor :)
Ebu Computer
05-10-2007, 14:20
Link çıkmıyor :)
Şimdi tıkladım açılıyor bende sorun yok.
Saygılarla...
Şimdi tıkladım açılıyor bende sorun yok.
Saygılarla...
Ürün görünmüyor demek istemiştim :) Orayı da inceliyorum. teşekkürler...
En aklı başında şirket maillere cevap vermiyor :) Fazla detaylı araştıracak zamanım yok bugün birkaç yer gezip karar veririm herhalde.
dunlop sonic,ekonomik ve güçlü motor...ev kullanımına en uygun ürün...yalnız istediginiz kriterlerden tek eksigi egimi elle ayarlıyorsunuz...
egimi elle ayarlayanları tercih edin,digerleri çok problem çıkarıyor...artı egimin elektronik olması görsellikten başka bir faydası yok...
Çok teşekkürler inceleyeceğim. Benim için mümkün olduğunca sessiz motor ve kaliteli band çok önemli. Eğimi elle ayarlama ile ilgili aslında bana hep tam tersi önerilmişti, koşarken elle eğim ayarlamak kimse istemez diye. Ama pek tecrübem yok, bu konuyu da araştırayım :)
ürünü seçin servisini arayın,tavsiye isteyin,servisin tavsiyesi önemli,araştırdım,diynamic 4250 de karar kıldım,memnunum.....
unutmayın,dağılmayacak cihaz en az 2 hp olmalı diyorlar...
ürünü seçin servisini arayın,tavsiye isteyin,servisin tavsiyesi önemli,araştırdım,diynamic 4250 de karar kıldım,memnunum.....
unutmayın,dağılmayacak cihaz en az 2 hp olmalı diyorlar...
Servis ne kadar dürüst olur pek emin değilim. Onlar elbette en güçlü en kaliteyi söylerler ancak fiyat/performans oranı iyi ve yeterli ürünü tavsiye ederlermi bilmem. 2 hp bayaa güçlü motor. Ancak 1.75 den fazlası gitgide tuzlanmaya başlıyor :)
Servis ne kadar dürüst olur pek emin değilim. Onlar elbette en güçlü en kaliteyi söylerler ancak fiyat/performans oranı iyi ve yeterli ürünü tavsiye ederlermi bilmem. 2 hp bayaa güçlü motor. Ancak 1.75 den fazlası gitgide tuzlanmaya başlıyor :)
zaten o yüzden önemli ya...
Baydisiplin
10-10-2007, 11:05
kardeş bende şu an koşu bandı bekliyorum voit aldım, geliip kuracaklar izlenimi anlatırım.
Özellikleri :
Motor Gücü Sürekli : 1.75 hp
Motor Gücü Max. : 3.5 hp
Hız : 16 km/ saat
Gösterge Bilgileri : Hız, zaman, mesafe, kalori, nabız,
eğim, body fat
Gösterge Tipi : LCD ekran
Program Sayısı : 18 adet hazır programı vardır.
Her programın kendi içinde 3 zorluk seviyesi vardır.
(6 programx3 seviye=18 Program). 1 tane manuel
program bulunmaktadır.
Kişi Taşıma Kapasitesi : 120 kg.
Cihazın Kurulu Ebatları : 175x75x138 cm.
Cihazın Katlanmış Ebatları : 70x56x135 cm.
Yürüyüş Alanı : 40x130 cm.
Eğim : % 0-10
Cihazın Rengi : Siyah
Nabız Ölçme Sistemi : Elden nabız ölçer.
Cihazın Katlanma Özelliği : Manuel katlanma, 2 tekerlekli,
yatay taşıma.
Diğer Özellikleri : 3,6,9,12 tek tuşla hız, tehlike anında otomatik durma, koldan hız ve meyil tuşları. Body Fat ile vücut yağ oranını ölçer.
Zemin Türü : Tartan zemin, Cushion ® deck.
interspordan aldım.
Baydisiplin
10-10-2007, 11:06
Bu da resmi
SALESMAN
10-10-2007, 11:08
metrogrossmarkete gidip bir bakın önce bütün bu söylenen markaları çok iyi fiyatlara bulmak mümkün..
Bu da resmi
Bahsettiğiniz ürün internetde 1300 YTL civarı. Muadili ürünlerden o kadar farkı var mı emin değilim. İzlenimlerinizi yazarsanız ben de sevinirim.
metrogrossmarkete gidip bir bakın önce bütün bu söylenen markaları çok iyi fiyatlara bulmak mümkün..
Teşekkürler. Ancak 70-80 kilo ürünü getirirler mi servis aracılığıyla mı yollarlar, yoksa alın götürün mü der ondan şüphe ediyorum :).
telefonu deneyin yada yakınsanız gidin.. barbaros bulvarı üzerinde Plaza oteline yakın..)
Baydisiplin
15-10-2007, 23:34
Bahsettiğiniz ürün internetde 1300 YTL civarı. Muadili ürünlerden o kadar farkı var mı emin değilim. İzlenimlerinizi yazarsanız ben de sevinirim.
Teşekkürler. Ancak 70-80 kilo ürünü getirirler mi servis aracılığıyla mı yollarlar, yoksa alın götürün mü der ondan şüphe ediyorum :).
1300 mü? bende ucuz aldım diye seviniyordum, demekki bana hiç indirim yapmamışlar, her neyse geldiler 20 dk da kurdular, denediler, çalıştırıp izah edip parayı aldı gittiler, 4-5 kez kullandım, alet iyi, yani en azından şimdilik bantları dönüyor:) motorda sorun yok, 6 km hıza 10 dk dayanamıyorum, bu alet bana ömür boyu yeter artık. bir ara nabzımı 160 larda gördüm ölüyorum sandım, sonra kitapçığa baktım normalmiş, ama yinede kendimi fazla yormuyorum.
Hay ALLAH umarım daha almamışsınızdır.Topiği geç fark ettim:)
Bende Dynamic var. Gayet memnunum.Bir müşterim var.Kendisi body building Türkiye şampiyonu ve spor salonu var. İki sene önce carrfur dayken tel açtım. Abi dedim Dynamic var acaip kampanya var.
Hemen dedi üstüne çık. Çalıştırt ve 10 dk koş:) Motorun zorlanmadığını hissediyorsan, koku gelmiyorsa hemen al dedi. Voit, Dunlop,Dynamic hepsi aynı.Motorları bile aynı dedi.
Herneyse aldım.Çokda memnunum.Tabii 6 aydır kullanmıyom gerçi:he:
Altına mutlaka voit özel halı alın. Aşağı kata kesinlikle ses geçirmiyor.Haa bu arada ben 103 kiloyum:cry: Birde kilonuza göre koşu bandı alın. 120 Kg olursunuz.Max.taşıma kapasitesi 80 olanı alırsınız.Anında yakarsınız motoru:he:
Markaya takılmayın. Fazla da pahalı birşey almayın derim.:cool:
Hay ALLAH umarım daha almamışsınızdır.Topiği geç fark ettim:)
Bende Dynamic var. Gayet memnunum.Bir müşterim var.Kendisi body building Türkiye şampiyonu ve spor salonu var. İki sene önce carrfur dayken tel açtım. Abi dedim Dynamic var acaip kampanya var.
Hemen dedi üstüne çık. Çalıştırt ve 10 dk koş:) Motorun zorlanmadığını hissediyorsan, koku gelmiyorsa hemen al dedi. Voit, Dunlop,Dynamic hepsi aynı.Motorları bile aynı dedi.
Herneyse aldım.Çokda memnunum.Tabii 6 aydır kullanmıyom gerçi:he:
Altına mutlaka voit özel halı alın. Aşağı kata kesinlikle ses geçirmiyor.Haa bu arada ben 103 kiloyum:cry: Birde kilonuza göre koşu bandı alın. 120 Kg olursunuz.Max.taşıma kapasitesi 80 olanı alırsınız.Anında yakarsınız motoru:he:
Markaya takılmayın. Fazla da pahalı birşey almayın derim.:cool:
Yahu Volvo,gavur icadı bunlar gavur..:he: Burhan felekte bir koşu bandı var allah seni inandırsın acayip kaliteli hem koku falan gelme riskide yok..:he::he::he:
Yahu Volvo,gavur icadı bunlar gavur..:he: Burhan felekte bir koşu bandı var allah seni inandırsın acayip kaliteli hem koku falan gelme riskide yok..:he::he::he:
Dostum öyle deme her zaman Burhan Felek'e nasıl gidilir.Hele kış günü:he:
Valla 106'dan beni 95'e düşürmüştü.Yeterki ciddi kullan:)
Hele 300 kalori için yarım saat ter dökünce insan bisküvi bile atmıyo ağzına yeminle:he::he:
Alacağınız ürünün genişiliği 50 cm den düşük olmasın.
Boy da önemli tabii ama koşarken bacaklarıınız birbirine vurmasın.
Baydisiplin
16-10-2007, 21:48
benim kilo verme derdim yok aksine almam lazım, hem kilo alıp hem bu koşu bandını nasıl kullanabilirim onu araştıyorum bende,
Ben biraz araştırma ve çok sıkı bir pazarlıkla Voit 2815 de karar kıldım. Gerçekten muhteşem bir alet. Voitlerin 5 senelik motor garantisi bence anlamlı çünkü yaşanabilecek en büyük problem bu gibi. Oldukça sessiz çalışıyor. Yalnız ve de gerçekten oluşacak ses hiçbir zaman aletin sesi olmuyor. Koşarken çıkan ses her zaman motor sesini bastırıyor. Aletin ekranı çok güzel ve fonksiyonel. Hoşlanmadığım tek özelliği, örneğin hız ve kaloriyi ayna anda göremiyorsunuz. Mutlaka aralarında geçiş yapmak zorundasınız. Bu diğer bazı fonksiyonlar için de geçerli.
Alacak olanlara gerçekten şu tavsiyede bulunulabilir, koşu bandları mağazada durduğu gibi durmuyor. Çok büyük bir alan da kaplıyor. O yüzden evde yeterli yerin olup olmadığı da önem kazanıyor.
Bende Dunlop Sonic var.
Haftada iki gün hizmet veriyor. :yes:
Bu aletlerde servis problemi oluyor.
İki kez Finspor'u çağırmak zorunda kaldım. Tek adres orası çünkü.
Hizmet kalitesi iyi ama ne talep ederlerse onu vermek zorundasın.
İki kere daha çağırırsak aletin parasına denk gelecek :he:
Sinek Vale
18-10-2007, 14:09
Sn. Von,
Topiğinizi yeni gördüm. Eğer koşu bandını henüz almadıysanız bu adresteki (http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=19249&productid=sporhlt350) koşu bandına bakabilirsiniz. Şuan indirimde ve KDV dahil satış fiyatı 565,22 YTL.
Özellikleri ise şu şekilde:
Ürün Adı : Health Stream T 350 Motorlu Koşu Bandı
Motor gücü sürekli : 2 hp.
Motor gücü maksimum : 3 hp.
CİHAZIN ÜSTÜN ÖZELLİĞİ : Cihazın üretiminde üst kalite çelik konstrüksiyon kullanılmıştır. Bu özelliği, cihazın ağırlığına doğal olarak yansımıştır. Bu yüzden cihazın ağırlığı, muadillerinden çok fazladır. (Net: 74 kg Brüt: 82 kg)
Gösterge bilgileri : Hız, zaman, mesafe, yakılan kalori, nabız ve tur bilgilerini gösterir.
Gösterge türü : 3 pencereli LCD elektronik gösterge.
Eğim : Manuel 3 kademeli eğim ayarı yapılabilen özelliğe sahip.
Program : 1 manuel + 5 hazır program.
Program tanımları : Kolay Yürüyüş Programı, Aerobik Programı, Kuvvet Kazanımı Programı, Yağ Yakma Programı, Ağırlık Kontrolü Programı
Nabız ölçme : Polar bandı sayesinde göğüsten nabız ölçer. Bu sayede, nabzınızı ölçmek için yüruyüş ya da koşunuza ara vermek zorunda kalmazsınız.
Hız minimum : 1 km/saat
Hız maksimum : 14 km/saat
Yürüyüş alanı : 40 cm x 126 cm.
Taşıma kapasitesi : 115 kg.
Gürültü düzeyi : Üstün kalitedeki motoru ve kayış sistemi, cihazı sınıfının "sessiz çalışanlar grubu"na sokmuştur.
Cihazın kurulu ebatları : 164 cm x 74 cm x 131 cm
Cihazın katlı ebatları : Boy: 69 cm En: 74 cm Yükseklik: 156 cm
Cihazın koli ebatları : 167 cm x 77,5 cm x 20,5 cm
Cihazın rengi : Metalik Gri & Siyah
Cihazın ağırlığı : Net: 74 kg Brüt: 82 kg
Zemin : Patentli darbe emici, esnek yumuşak ve eklemlere baskı yapmayan zemin.
Emniyet anahtarı : Acil durum anahtarını kullanarak tehlike anında bandı anında durdurabilirsiniz.
Cihazın katlanma özelliği : Kolaylıkla katlanabilir. Katlanma özelliği evinizde yerden tasarruf sağlamanıza yardımcı olur. Güvenlik kilidi sayesinde güvenli bir şekilde katlı durabilir.
Bantın açılması : Amortisörü sayesinde emniyetli, kademe kademe yavaş açılma (Safety Drop System) özelliğine sahiptir.
Tekerlekli Sistem : İki adet güçlü tekerleğe sahip.
Cihazın taşınabilme özelliği : Cihaz katlandıktan sonra kuvvetli ön tekerlekleri sayesinde belinizi hiç zorlamadan iterek kolaylıkla arzu ettiğiniz noktaya taşıyabilirsiniz.
Kalite belgesi : CE belgeli.
Eğer otomatik eğimli isterseniz bu adreste (http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=19249&productid=sporhlt450) de otomatik eğimlisi var. Şuan yine indirimde ve KDV dahil satış fiyatı 647,82 YTL.
Özellikleri ise şu şekilde:
Ürün Adı : Health Stream T 450 Motorlu Koşu Bandı
Motor gücü sürekli : 2 hp.
Motor gücü maksimum : 3 hp.
CİHAZIN ÜSTÜN ÖZELLİĞİ : Cihazın üretiminde üst kalite çelik konstrüksiyon kullanılmıştır. Bu özelliği, cihazın ağırlığına doğal olarak yansımıştır.
Bu yüzden cihazın ağırlığı, muadillerinden çok fazladır. (Net: 74 kg Brüt: 82 kg)
Gösterge bilgileri : Hız, zaman, mesafe, yakılan kalori, nabız ve tur bilgilerini gösterir.
Gösterge türü : 3 pencereli LCD elektronik gösterge.
Eğim : Otomatik ayarlanabilir eğim özelliğine sahiptir. % 0 - % 10 seviyeleri arasında eğim ayarlanabilir.
Program : 1 manuel + 5 hazır program.
Program tanımları : Kolay Yürüyüş Programı, Aerobik Programı, Kuvvet Kazanımı Programı, Yağ Yakma Programı, Ağırlık Kontrolü Programı
Nabız ölçme : Polar bandı sayesinde göğüsten nabız ölçer. Bu sayede, nabzınızı ölçmek için yüruyüş ya da koşunuza ara vermek zorunda kalmazsınız.
Hız minimum : 1 km/saat
Hız maksimum : 14 km/saat
Yürüyüş alanı : 40 cm x 126 cm.
Taşıma kapasitesi : 115 kg.
Gürültü düzeyi : Üstün kalitedeki motoru ve kayış sistemi, cihazı sınıfının "sessiz çalışanlar grubu"na sokmuştur.
Cihazın kurulu ebatları : 164 cm x 74 cm x 131 cm
Cihazın katlı ebatları : Boy: 69 cm En: 74 cm Yükseklik: 156 cm
Cihazın koli ebatları : 167 cm x 77,5 cm x 20,5 cm
Cihazın rengi : Metalik Gri & Siyah
Cihazın ağırlığı : Net: 74 kg Brüt: 82 kg
Zemin : Patentli darbe emici, esnek yumuşak ve eklemlere baskı yapmayan zemin.
Emniyet anahtarı : Acil durum anahtarını kullanarak tehlike anında bandı anında durdurabilirsiniz.
Cihazın katlanma özelliği : Kolaylıkla katlanabilir. Katlanma özelliği evinizde yerden tasarruf sağlamanıza yardımcı olur. Güvenlik kilidi sayesinde güvenli bir şekilde katlı durabilir.
Bantın açılması : Amortisörü sayesinde emniyetli, kademe kademe yavaş açılma (Safety Drop System) özelliğine sahiptir.
Tekerlekli Sistem : İki adet güçlü tekerleğe sahip.
Cihazın taşınabilme özelliği : Cihaz katlandıktan sonra kuvvetli ön tekerlekleri sayesinde belinizi hiç zorlamadan iterek kolaylıkla arzu ettiğiniz noktaya taşıyabilirsiniz.
Kalite belgesi : CE belgeli.
Not: Unutmadan söyleyeyim, bu 2 üründe de Türkiye içinde kargo bedava.
Sevgiler...
Sn Sinek Vale
İlginiz ve emeğiniz için teşekkürler. Yukarıda da bahsettiğim gibi koşu bandını aldım. Aslında bu ürünü hepsiburada da görmüştüm. Ve özelliklerine göre gerçekten çok iyi bir fiyatı var. Ancak Voit tercihimde 5 senelik motor garantisi etken oldu diyebilirim. Çünkü bu tür aletlerde en çok rastlanabilecek en büyük sıkıntıyı motor oluşturabiliyor.
Bu üründen bir miktar daha ileri bir model benim aldığım ama bu ürünün fiyatı gerçekten iyi duruyor. Markayı tanımadığım için düşünmemiştim açıkcası.
Sinek Vale
19-10-2007, 09:54
Sn. Von,
Hayırlı olsun.
Aldığınız "Voit 2815 Koşu Bandı" nın "Health Stream T 450 Koşu Bandı"ndan bir miktar daha ileri bir model olduğunu söylemişsiniz ama ben aynı kanaatte değilim. Belki topiği okuyan arkadaşlara faydası olur diye Voit 2815'in özelliklerini aşağıda gösterdim.
Dikkat ederseniz Voit'te sürekli motor gücü 1,5 Hp, Health Stream'de sürekli motor gücü 2 Hp, Voit'in taşıma kapasitesi 110 kg, Health Stream'in ise 115 kg. Diğer tüm özellikleri ise hemen hemen aynı. Belki Voit'te max. hız 16km/saat, Health Stream'de ise 14 km/saat diyebilirsiniz ama zaten bu hızlarda çalışacağınızı sanmıyorum, 10 km/saat'ten fazla hız ile bile çalışmayacaksınız belki de.
Tek fark olarak 5 yıl motor garantisinden bahsetmişsiniz, ama bence bu fark için bu ürüne neredeyse 2 kat fiyat ödemek bana ters. Kaldı ki koşu bantlarında motor arızasından ziyade "kart" arızası olması daha ön planda olur.
Son not olarak da şunu söyleyeyim. Daha önce bir arkadaşın da söylediği gibi marka adının Voit veya Health Stream olması arasında hemen hemen hiç fark yok. Çoğu aynı fabrikadan çıkıyor.
Yeniden hayırlı olsun der, bu karşılaştırmayı sadece bilgi amaçlı yaptığımı, sizi tercihinizden vazgeçirmek gibi bir niyetimin olmadığını belirtmek isterim.
Voit 2815 Koşu Bandı
Motor Gücü Sürekli : 1,5 Hp
Motor Gücü Max : 3 Hp
Hız : 16 km/saat
Gösterge Bilgileri : Hız, zaman, mesafe,
kalori, nabız, eğim.
Gösterge Tipi : LCD Back Light
Program Sayısı : 30 adet hazır program vardır.
(6 hazır programx5 seviyeli) Her programın
kendi içerisinde 5 farklı zorluk seviyesi bulunmaktadır.
Ayrıca 1 adet manual programı vardır.
Eğim : %10 Otomatik
Kişi Taşıma Kapasitesi : 110 kg.
Cihazın Kurulu Ebatları : 178,5x75x140 cm.
Cihazın Katlanmış Ebatları : 82,2x76x164,5 cm.
Cihazın Ağırlığı : Net: 76 kg. Brüt: 81 kg.
Yürüyüş Alanı : 45x135 cm.
Tek Tuş Sistemi : Tek tuş ile 2,4,6,8,10,12 km. seviyeli
eğime ulaşabilirsiniz. 1,2,4,6,8,10 km hıza tek tuşa
basarak ulaşabilirsiniz.
Cihazın Katlanma Özelliği : Katlanabilir.
Tekerlekleri sayesinde rahat taşıma imkanı.
Diğer Özellikler : Koldan hız ve eğim tuşları ve
tehlike anında otomatik durma
Zemin Türü : Tartan Zemin, Cushion® deck.
Koli Ebatları : 185x85x29,5 cm.
Sevgiler...
Sn. Von,
Hayırlı olsun.
Aldığınız "Voit 2815 Koşu Bandı" nın "Health Stream T 450 Koşu Bandı"ndan bir miktar daha ileri bir model olduğunu söylemişsiniz ama ben aynı kanaatte değilim. Belki topiği okuyan arkadaşlara faydası olur diye Voit 2815'in özelliklerini aşağıda gösterdim.
Dikkat ederseniz Voit'te sürekli motor gücü 1,5 Hp, Health Stream'de sürekli motor gücü 2 Hp, Voit'in taşıma kapasitesi 110 kg, Health Stream'in ise 115 kg. Diğer tüm özellikleri ise hemen hemen aynı. Belki Voit'te max. hız 16km/saat, Health Stream'de ise 14 km/saat diyebilirsiniz ama zaten bu hızlarda çalışacağınızı sanmıyorum, 10 km/saat'ten fazla hız ile bile çalışmayacaksınız belki de.
Tek fark olarak 5 yıl motor garantisinden bahsetmişsiniz, ama bence bu fark için bu ürüne neredeyse 2 kat fiyat ödemek bana ters. Kaldı ki koşu bantlarında motor arızasından ziyade "kart" arızası olması daha ön planda olur.
Son not olarak da şunu söyleyeyim. Daha önce bir arkadaşın da söylediği gibi marka adının Voit veya Health Stream olması arasında hemen hemen hiç fark yok. Çoğu aynı fabrikadan çıkıyor.
Yeniden hayırlı olsun der, bu karşılaştırmayı sadece bilgi amaçlı yaptığımı, sizi tercihinizden vazgeçirmek gibi bir niyetimin olmadığını belirtmek isterim.
Voit 2815 Koşu Bandı
Motor Gücü Sürekli : 1,5 Hp
Motor Gücü Max : 3 Hp
Hız : 16 km/saat
Gösterge Bilgileri : Hız, zaman, mesafe,
kalori, nabız, eğim.
Gösterge Tipi : LCD Back Light
Program Sayısı : 30 adet hazır program vardır.
(6 hazır programx5 seviyeli) Her programın
kendi içerisinde 5 farklı zorluk seviyesi bulunmaktadır.
Ayrıca 1 adet manual programı vardır.
Eğim : %10 Otomatik
Kişi Taşıma Kapasitesi : 110 kg.
Cihazın Kurulu Ebatları : 178,5x75x140 cm.
Cihazın Katlanmış Ebatları : 82,2x76x164,5 cm.
Cihazın Ağırlığı : Net: 76 kg. Brüt: 81 kg.
Yürüyüş Alanı : 45x135 cm.
Tek Tuş Sistemi : Tek tuş ile 2,4,6,8,10,12 km. seviyeli
eğime ulaşabilirsiniz. 1,2,4,6,8,10 km hıza tek tuşa
basarak ulaşabilirsiniz.
Cihazın Katlanma Özelliği : Katlanabilir.
Tekerlekleri sayesinde rahat taşıma imkanı.
Diğer Özellikler : Koldan hız ve eğim tuşları ve
tehlike anında otomatik durma
Zemin Türü : Tartan Zemin, Cushion® deck.
Koli Ebatları : 185x85x29,5 cm.
Sevgiler...
Sn SinekVale sanırım aldığınız bilgiler eski veya bu model şu an daha üstün özelliklere sahip olarak üretiliyor. Çünkü bendeki koşu bandı 2.0 hp sürekli motor gücüne sahip. Ayrıca taşıma kapasitesi 120 kg olarak geldi. Diğer yazdıklarınızı kıyaslamadım fakat sanırım ilk üretilen model olsa gerek bu model. Elbetteki bakış açısına göre tercihler farklı olabiliyor.
Teşekkür ederim ürün size de hayırlı olsun
Sinek Vale
20-10-2007, 12:53
Sn SinekVale sanırım aldığınız bilgiler eski veya bu model şu an daha üstün özelliklere sahip olarak üretiliyor. Çünkü bendeki koşu bandı 2.0 hp sürekli motor gücüne sahip. Ayrıca taşıma kapasitesi 120 kg olarak geldi. Diğer yazdıklarınızı kıyaslamadım fakat sanırım ilk üretilen model olsa gerek bu model. Elbetteki bakış açısına göre tercihler farklı olabiliyor.
Teşekkür ederim ürün size de hayırlı olsun
Sn. Von,
Voit için ürün bilgisini tamamen size yardımcı olabilmek maksadıyla internetten bir yerden almıştım. Eğer sizinkiyle uyuşmuyorsa demek ki, bilgiyi aldığım yerde bir yanlışlık var.
Bu arada ben birşey almadım, o nedenle hayırlı olacak birşey yok :) Size hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Sevgiler...
XTRADERX
18-08-2008, 10:33
Koşmak, yaşlanma sürecini yavaşlatıyor
Ankara (AA) - ABD'de yapılan bir araştırma, düzenli olarak koşmanın yaşlanma sürecini yavaşlattığını ortaya koydu.
Stanford Üniversitesi Tıp Merkezi araştırma ekibi, düzenli koşan yaşlıların kanser gibi hastalıklar yüzünden erken ölme risklerinin yarı yarıya azaldığını ve bu kişilerin azalan fiziki sıkıntılarıyla daha mutlu bir yaşam sürdüğünü saptadı. Uzmanlar, yaşlı kişilerin düzenli egzersiz yapmalarının öneminin bu buluşla daha da güçlendiğini ifade etti. Araştırmacılar, koşmanın yaşlılara faydalarını 20 yıldan fazla süren çalışmaları sonucunda saptadı. Koşmanın yalnızca kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümleri yavaşlatmadığını, kanser, sinir hastalıkları ve enfeksiyonlar gibi hastalıklardan erken ölümleri de azalttığını belirten araştırmacılar,
koşmanın yaşlılarda eklem iltihabı ya da diz sorunlarına neden olduğuna dair kanıt bulunmadığına dikkati çekti.
Araştırmanın başından bu yana izlenen 50 yaş grubundaki deneklerden haftada ortalama 4 saat koşmalarının istendiğini belirten uzmanlar, 21 yıl sonra bu kişilerden koşma süresini 76 dakika civarına indirmeleri istendiği halde deneklerin düzenli egzersizin faydalarını görmeye devam ettiğini bildirdi.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.