PDA

View Full Version : VOB30_DJI_Endex100 kanal destek ve dirençleri

Pages : [1] 2 3 4 5 6 7

Bear_Bull
02-01-2008, 21:32
Arkadaşlar selam
Akşamları VOB en yakın vade, Endex100 ve DJI nın kanal destek ve dirençlerini gösteren grafikleri ekliyeceğim .

Grafikler karışık gibi gözüksede siz soldaki T(1) ve T(2) deki değerlere bakacaksınız.

T1 den T1(5) ve T2 den T2(5) e kadar gözüken kanal destek ve dirençlerini Pivot seviyesi gibi düşünebilirsiniz.

Saygılarımla,

TÜRKOĞLU
02-01-2008, 23:23
hayırlı olsun topiğiniz...

Bear_Bull
03-01-2008, 18:19
Yarın şubat vade 70000 in üzerine çıkıp 71000 leri denemeli ve bu aralarda kalmalı bir üst seviyesi 72275.
70 in üzerinde tutunamazsak 69425 in altı 68700 - 67625 devamı ise 65550 ler olarak gözüküyor.

Dow kapanınca onun grafiğinide koyacağım.Değiştirme yapmak yerine 23.05 te koymak en iyisi.

Bear_Bull
03-01-2008, 22:10
Dow kritik yerden kapattı
birkaç kez eksiye geçmesine rağmen zorda olsa artı kapattı
genede dünkü dördüğü düşük seviyelerin altını görmemesi olumlu sayılabilir.
Grafiğe baktığımızda ise T2(1) geçilemedi önümüzdeki günlere bıraktı.altta ise 12.800 ler gözüküyor dikkatli olmak lazım.

BULL MARKET
04-01-2008, 11:27
Topiğiniz hayırlı olsun Sn. bear bull :yes:

Bear_Bull
04-01-2008, 11:33
Topiğiniz hayırlı olsun Sn. bear bull :yes:...

hayırlı olsun topiğiniz...

teşekkür ederim.
Umarım faydasını görür okuyan arkadaşlar.

Bear_Bull
04-01-2008, 11:38
Kendi kullandığım sisteme göre
30-60-120 ala geçmişti dün 68700 den yukarıya döndüğünde
bugün ise tam kapanışta 240 dk.lık 69700 de al verdi 70,200 -71,300 dirençlerimiz.
ancak günlüğün al vermesi için 67,000 - 67,500 lü sevivelerden yukarı dönmesi daha olumlu olacaktı şu andaki çıkış tepki olabilir düşüncesindeyim Dikkatli olmak ve stopsuz çalışmamak lazım. Bol Kazançlar.

karakan
04-01-2008, 11:48
Kendi kullandığım sisteme göre
30-60-120 ala geçmişti dün 68700 den yukarıya döndüğünde
bugün ise tam kapanışta 240 dk.lık 69700 de al verdi 70,200 -71,300 dirençlerimiz.
ancak günlüğün al vermesi için 67,000 - 67,500 lü sevivelerden yukarı dönmesi daha olumlu olacaktı şu andaki çıkış tepki olabilir düşüncesindeyim Dikkatli olmak ve stopsuz çalışmamak lazım. Bol Kazançlar.
Selamlar,topiginiz hayirli olsun.Bir sorum olacak.Benim ataonline'de hesabim var(matriks+vob)fakat grafikte 60dak.240dak.ortalamalari cizemiyorum.Acaba kullandiginiz programi bana soylermisiniz.Tesekkur ederim.Saygilar

Bear_Bull
04-01-2008, 11:54
Selamlar,topiginiz hayirli olsun.Bir sorum olacak.Benim ataonline'de hesabim var(matriks+vob)fakat grafikte 60dak.240dak.ortalamalari cizemiyorum.Acaba kullandiginiz programi bana soylermisiniz.Tesekkur ederim.Saygilar

teşekkür ederim.
MATRİKS GOLD kullanıyorum.
Saygılar.

Bear_Bull
04-01-2008, 23:25
Öğlen arası yaptığımız yoruma geldik tepkiymiş sadece.:cool:
Yurtdışı fena bozdu 67-67.5 desteklerden dönüş yazmama rağmen 65.500 lü seviyeler görülüp ortalık durulmadan Uzun pozisyona girmek riskli bence.
İyi tatiller.

Bear_Bull
05-01-2008, 00:25
vob 24 topiğinde gördüğüm için yazıyorumbilgi amaçlı.
Seans sonu uzlaşma fiyatı ile ilgili şaşkınlıklar vardı 17.10 da biten ve 68.125 kapatan fiyatın nasıl oluyorda 17:25 te 68.100 olarak işlem geçirilerek kapatıldığı hakkında ve 2 değişik kurumdan.

Şu şekilde açıklayabilirim.
Seans içinde veya sonuna yakın gün sonu uzlaşma fiyatlı emir gönderilerek gönderilerek. (isteyen denemesini yapabilir 1 adet alış ve 1 adet satış Kapanış fiyatlı emir göndererek eğer bu Uzlaşma fiyatlı emir her gün kullanılır ve işlem gerçekleşirse Kapanış Şuradan olmuştu Uzlaşma buradan geldi gibi sorularda kalkar kafalardan):cool:
Ancak emrin gerçekleşebilmesi için 1 tarafın Uzun Diğer tarafın Kısa olmak üzere Uzlaşma fiyatından emir göndermesi gereklidir. Bu tür işlemler şu anda çok nadir olarak geçmekte olsa bile önümüzdeki zamanlarda Kısa ve Uzun olmak üzere daha çok yatırımcı tarafından yazılacağını ve bunu şu anda böyle işlemlere bakıp şaşıran kişilerle başlayacağınada eminim. Her gün başka bir şey öğretiyor vob bize ilk önce zarar etmesini, arkasından stop kullanmayı öğretti, dahada öğreneceğimiz çok şey olduğunu bunların gerçekleştikçe daha çok kişinin kullanacağını tahmin ediyorum.
Bu arada Oğuz arkadaşımızın vade Sonu Uzlaşma fiyatları ile ilgili bir sorusu vardı o topiğe yazdım ama buradada tekrarlıyayım.

Gün Sonu Uzlaşma Fiyatı Günlük uzlaşma fiyatı, ilgili sözleşmede açık pozisyonların yeniden değerlemesinde esas alınan fiyattır. Seans sonunda günlük uzlaşma fiyatı şu şekilde hesaplanır:
• Seans sona ermeden önceki son 10 dakika içerisinde gerçekleştirilen tüm işlemlerin miktarlarına göre ağırlıklı fiyatlarının ortalaması günlük uzlaşma fiyatı olarak belirlenir.
• Eğer son 10 dakika içerisinde 10’dan az işlem yapıldıysa, seans içerisinde geriye dönük olarak bulunan son 10 işlemin ağırlıklı fiyatlarının ortalaması alınır. Seans sonunda yukarıda belirtilen yöntemlere göre günlük uzlaşma fiyatının hesaplanamaması veya bu şekilde hesaplanan uzlaşma fiyatının piyasayı yansıtmadığına Uzlaşma Fiyatı Komitesi tarafından kanaat getirilmesi durumunda, aşağıda belirtilen yöntemler tek başına ya da birlikte kullanılarak günlük uzlaşma fiyatı tespit edilebilir.
• Seans içerisinde gerçekleştirilen tüm işlemlerin ağırlıklı fiyatlarının ortalaması,
• Bir önceki günün uzlaşma fiyatı,
• Seans sonundaki en iyi alış ve satış kotasyonlarının ortalaması,
• Sözleşmenin vadesine kadar olan süre için geçerli olan ve Borsa tarafından belirlenen faiz oranı, dayanak varlığın spot fiyatı veya sözleşmenin diğer vade ayları için geçerli olan günlük uzlaşma fiyatı kullanılarak hesaplanacak “teorik” vadeli fiyatlar.

Uzlaşma Şekli Nakdi uzlaşma
Vade Sonu Uzlaşma Fiyatı Son işlem günü IMKB'de seansın kapanmasından önceki 15 dakika içerisinde, İMKB'de gerçekleşen ve aralarında 30 saniyeden daha az süre olmaksızın rasgele seçilen 10 adet İMKB-30 ulusal hisse senedi fiyat endeksi değerinin aritmetik ortalaması vadeli işlem sözleşmesinde vade sonu uzlaşma fiyatı olarak kullanılır. İMKB seansının Borsa seansından önce kapanması durumunda, yöntem aynı kalmak suretiyle hesaplamalar İMKB seansının son 15 dakikalık bölümünde gerçekleşen İMKB-30 ulusal hisse senedi fiyat endeksi değerleri esas alınarak yapılır.

İyi geceler.

Bear_Bull
05-01-2008, 01:40
VOB Teorik Fiyat Hesaplama Excel dosyasını ekliyorum isteyen kullanabilir ancak VOB da her zaman tutmuyor Bazen altında, bazende üzerinde işlem görüyor.(PARA BABALARI SAYESİNDE) Dolarda ise 11 faize göre ilk vade şaşmıyor.SUSD değil USD/YTL kullanılırsa.:cool::super: SARI BOYALI YERLERİ DEĞİŞTİRİN sadece:super: diğer yerler formülü bozar.:he:
Bende aklıma geldikçe Hesaplayıp buraya yapıştırabilirim:beurk:

KALAN GÜN GİR 54 114 174 234 294
ŞİMDİKİ SPOT FİYAT 66152
FAİZ GİR 11

Bileşik Yöntem

Spot /Faiz Oranı/Temettü /...VKS/.......Vade/...Teorik Vadeli Fiyat

66,152 11 0 54 şubat 67.237-68100= 863 Fazla hala66,152 11 0 114 nisan 68.464
66,152 11 0 174 haziran 69.713

teo
05-01-2008, 07:49
VOB Teorik Fiyat Hesaplama Excel dosyasını ekliyorum isteyen kullanabilir ancak VOB da her zaman tutmuyor Bazen altında, bazende üzerinde işlem görüyor.(PARA BABALARI SAYESİNDE) Dolarda ise 11 faize göre ilk vade şaşmıyor.SUSD değil USD/YTL kullanılırsa.:cool::super: SARI BOYALI YERLERİ DEĞİŞTİRİN sadece:super: diğer yerler formülü bozar.:he:
Bende aklıma geldikçe Hesaplayıp buraya yapıştırabilirim:beurk:

KALAN GÜN GİR 54 114 174 234 294
ŞİMDİKİ SPOT FİYAT 66152
FAİZ GİR 11

Bileşik Yöntem

Spot /Faiz Oranı/Temettü /...VKS/.......Vade/...Teorik Vadeli Fiyat

66,152 11 0 54 şubat 67.237-68100= 863 Fazla hala66,152 11 0 114 nisan 68.464
66,152 11 0 174 haziran 69.713

Excel dosyasınız için teşekür ederim,kendi adıma.

vobbook
05-01-2008, 11:44
Bilgiler için teşekkür ederim. Bir sorum olacak, uzlaşma fiyatı üzerinden karşılıklı işlem için süre nedir? Mesela 17:30'a kadar işlem yapılabilir mi?

Kolay gelsin...

Bear_Bull
05-01-2008, 13:07
Bilgiler için teşekkür ederim. Bir sorum olacak, uzlaşma fiyatı üzerinden karşılıklı işlem için süre nedir? Mesela 17:30'a kadar işlem yapılabilir mi?

Kolay gelsin...

Uzlaşma fiyatlı emirlerin seans içi girilmiş olması gereklidir. 17.10 dan sonra emir girilemiyor malum uzlaşma fiyatı VOB da hesaplandığı anda yani 15:25 te gerçekleşir.

vobbook
05-01-2008, 13:13
Uzlaşma fiyatlı emirlerin seans içi girilmiş olması gereklidir. 17.10 dan sonra emir girilemiyor malum uzlaşma fiyatı VOB da hesaplandığı anda yani 15:25 te gerçekleşir.

O zaman çok da bir faydası yok gibi gözüküyor, ben uzlaşma fiyatının ne olduğunu görmeden emir vermeyi tercih etmem. Uzlaşma fiyatı açıklandıktan sonra emir veremiyorsak ne faydası var bu işlevin?

teo
05-01-2008, 13:33
O zaman çok da bir faydası yok gibi gözüküyor, ben uzlaşma fiyatının ne olduğunu görmeden emir vermeyi tercih etmem. Uzlaşma fiyatı açıklandıktan sonra emir veremiyorsak ne faydası var bu işlevin?

Aslında faydası var sayın Vobbook,son dakika alım yapmak istiyorsunuz ,ama aldıgınız fiyatın uzlaşma fiyatından fazla olmasını istemiyorsunuz,

mesele burada siz al yaparken satan birisini bulabilmek aynı kontrat sayısında.

vobbook
05-01-2008, 14:00
Aslında faydası var sayın Vobbook,son dakika alım yapmak istiyorsunuz ,ama aldıgınız fiyatın uzlaşma fiyatından fazla olmasını istemiyorsunuz,

mesele burada siz al yaparken satan birisini bulabilmek aynı kontrat sayısında.

Doğru, bu tip durumlarda faydası olabilir. Son dakikalarda fiyat yükselmişse iyice uzlaşma biraz daha düşük olacağından avantaj bile sağlar aslında. Ama dediğiniz gibi mesele karşılıklı olabilmesinde.

Bear_Bull
05-01-2008, 14:24
Şubat Vade
Pazartesi için Desteklerimiz 67575,66,800,65,500
..................Dirençlerimiz 69,525,69,900,70,950

netctek
05-01-2008, 15:05
Sn. Bear Bull,

Ekte sizin dosyaya günün tarihini otomatik olarak koymasını, vadeye kalan gün sayısını otomatik olarak almasınıda ekledim. Sadece günlük spot değeri ve faiz değerini girmek yeterli.

Bunları excele dökütüğünüz için teşekkürler...

Bear_Bull
05-01-2008, 15:37
Sn. Bear Bull,

Ekte sizin dosyaya günün tarihini otomatik olarak koymasını, vadeye kalan gün sayısını otomatik olarak almasınıda ekledim. Sadece günlük spot değeri ve faiz değerini girmek yeterli.

Bunları excele dökütüğünüz için teşekkürler...

Sn Netctek ilginiz için teşekkür ederim.
Mesela bugün cumartesi ve ayın 5 i diye kabul ediyor halbuki ben manuel girdiğimde ayın 7 si olarak giriyorum Pazartesiyi görmek için :cool:
Ancak yinede seans içi hesaplamada kullanılması için sizin yaptığınız tarih sistemini bıraktım ve biraz daha sadeleştirdikten sonra dosyayı tekrar koyuyorum.
Daha önce dosyayı indirmiş olan arkadaşlar lutfen UPDATE etsin.

netctek
05-01-2008, 16:06
Sn Netctek ilginiz için teşekkür ederim.
Mesela bugün cumartesi ve ayın 5 i diye kabul ediyor halbuki ben manuel girdiğimde ayın 7 si olarak giriyorum Pazartesiyi görmek için :cool:
Ancak yinede seans içi hesaplamada kullanılması için sizin yaptığınız tarih sistemini bıraktım ve biraz daha sadeleştirdikten sonra dosyayı tekrar koyuyorum.
Daha önce dosyayı indirmiş olan arkadaşlar lutfen UPDATE etsin.

Sağda solda tartışma okumaktansa sizin gibi bilgi paylaşanlara teşekkürler..

teo
05-01-2008, 16:36

Sizinki çok kullanışlı olmuş, Her ikinize de teşekürler,

Bu arada Sayın Bear, faizi nereden aldığınızı açıklamamışsınız.Bu güncel bilgiyi nereden alıyorsunuz.

Bear_Bull
05-01-2008, 16:48

Rica ederim.

Tartışma her forumda olabilir ama uzatılmaması gerekir kimisi uzattıkça uzatıyor buda işin tadını kaçırıyor diğer forum üyeleri okumak zorunda kalıyor tam düzeliyor derken tartışanlara forumda okuyup sinirlenenlerde:grrr: katılıyor dahada uzuyor gereksiz sayfalar okuyorsun.:grrr: Özelden tartışsalar keşke bizde okumasak.:super:
Umarım bu topikte böyle şeyler olmaz :cool:
Saygılarımla.

Bear_Bull
05-01-2008, 17:00
Sizinki çok kullanışlı olmuş, Her ikinize de teşekürler,

Bu arada Sayın Bear, faizi nereden aldığınızı açıklamamışsınız.Bu güncel bilgiyi nereden alıyorsunuz.

Sayın Teo
Yenisinede bir bakın. Excell dosyanın sadeleştirdim biraz daha.

Bu arada faiz rakkamını deneme yanılmayla buldum Dolarda tüm bankalar işlem yaptığı için hesaplamalar uzman kişiler tarafından yapılıyordur diye düşünüyorum 1-2 puan faiz zaten VOB 30 a uygulandığında çokta birşey farkeymiyor deneyebilirsiniz Kısa vadeye Uzun vadeler zaten derinlik olmadığından doğru yerlerden işlem görmüyor..
Bu arada Matriksten aldığım banka mevduat faizlerinide aşağıya koyuyorum %15 stopaj düşüldüğünde 11 rakkamına yakın çıkması gerekir Reponunda 13 lü rakamlarda olduğu düşünülürse:yes: 13-1.95= 11.05 çıkıyor:wink:
saygılarımla.

teo
05-01-2008, 17:39
Sayın Teo
Yenisinede bir bakın. Excell dosyanın sadeleştirdim biraz daha.

Bu arada faiz rakkamını deneme yanılmayla buldum Dolarda tüm bankalar işlem yaptığı için hesaplamalar uzman kişiler tarafından yapılıyordur diye düşünüyorum 1-2 puan faiz zaten VOB 30 a uygulandığında çokta birşey farkeymiyor deneyebilirsiniz Kısa vadeye Uzun vadeler zaten derinlik olmadığından doğru yerlerden işlem görmüyor..
Bu arada Matriksten aldığım banka mevduat faizlerinide aşağıya koyuyorum %15 stopaj düşüldüğünde 11 rakkamına yakın çıkması gerekir Reponunda 13 lü rakamlarda olduğu düşünülürse:yes: 13-1.95= 11.05 çıkıyor:wink:
saygılarımla.

Aslında bu soruyu kasti sormuştum, faiz hesabınızda mevduat hesabı değil, kredi faiz oranını almanız gerekir diye düşünüyorum,

yani özetle bu parayı aracı kurumdan kredi kullanarak alsaydınız ve bunu da kontrata yatırsaydınız,faiz kaç olurdu şeklinde olması gerekir diye düşünüyorum.

Bear_Bull
05-01-2008, 17:49
Bilgiler için teşekkür ederim. Bir sorum olacak, uzlaşma fiyatı üzerinden karşılıklı işlem için süre nedir? Mesela 17:30'a kadar işlem yapılabilir mi? kolay gelsin...

Vobtaki emir türleriyle ilgili daha detaylı bilgiler aşağıdadır.

VOB'da Hangi Emir Türleri Kullanılıyor?

Limitli Emir (LMT) Belirlenen limit fiyat seviyesine kadar işlem gerçekleştirmek için kullanılan emir yöntemidir. Bu yöntem kullanıldığında fiyat
girilmesi zorunludur.
Piyasa Emri (PYS) Emrin girildiği anda ilgili sözleşmede piyasada bulunan en iyi fiyatlı emirden başlayarak emrin karşılanması amacıyla
kullanılan emir yöntemidir. Piyasa yöntemi seçildiğinde ekranda oluşan “En İyi Fiyat” seçeneğinin işaretlenmesi durumunda ise emir sadece
piyasada o anda bekleyen en iyi fiyat seviyesindeki emirlerle eşleşir.

Kapanış Fiyatından Emir (KAP) Gün sonunda hesaplanan uzlaşma fiyatı üzerinden işlem gerçekleştirmek amacıyla kullanılan emir
yöntemidir. Uzlaşma fiyatı hesaplandıktan sonra “kapanış fiyatından” emirler karşı tarafta bekleyen “kapanış fiyatından” emirlerle eşleşir. Alış
ve satış tarafında bekleyen “kapanış fiyatından” emirler eşleştikten sonra kalan “kapanış fiyatından” emirler uzlaşma fiyatını karşılayan normal
seans emirleri ile eşleşir. Kapanış Fiyatından emirler sadece “kalanı pasife yaz” emir türü ve “seans” emir süresi kullanılarak sisteme
gönderilebilir.
Yukarıdaki emir yöntemlerinden bir tanesi seçildikten sonra aşağıda açıklanan 4 emir türünden birinin seçilmesi gerekmektedir:
Kalanı Pasife Yaz (KPY) Emrin girildiği anda tamamının gerçekleşmesi esas olmakla birlikte, tamamının gerçekleşmemesi durumunda kalan
miktarın maksimum emir miktarına kadarlık kısmının, emrin gerçekleştiği son fiyat üzerinden pasife limit emir olarak yazılması için kullanılan
emir türüdür.
Gerçekleşmezse İptal Et (GİE) Girildiği anda, pasifte karşı tarafta bekleyen emirlerin durumuna göre emrin tamamının gerçekleşmesi, aksi
takdirde tamamının iptal edilmesi için kullanılan emir türüdür.
Kalanı İptal Et (KİE) Girildiği anda, pasifte karşı tarafta bekleyen emirlerin durumuna göre emrin tamamının gerçekleşmesi, aksi takdirde
gerçekleşmeyen kısmının iptal edilmesi için kullanılan emir türüdür.
Şarta Bağlı Emir (SAR) Bu emir türü, emri giren tarafından ilgili sözleşme için belirlenen fiyattan (aktivasyon fiyatı) ya da daha kötü fiyatlardan Borsada işlem olması durumunda, emrin sistemde aktif hale gelmesi amacıyla kullanılır. Şarta bağlı emir türünün kullanılması durumunda, emrin fiyat giriş yönteminin yanı sıra aktivasyon fiyatının belirtilmesi de zorunludur. Emir girişinde emrin sistemde geçerli olacağı süreye ilişkin aşağıda yer alan dört seçenekten bir tanesinin seçilmesi gerekmektedir:
Seans Emri (SNS) Emir sadece girildiği seansta geçerlidir. Seans sonuna kadar eşleşemezse sistem tarafından otomatik olarak iptal edilir.
Günlük Emir (GUN) Emir girildiği günde geçerlidir. Gün sonuna kadar eşleşemezse sistem tarafından otomatik olarak iptal edilir.
İptale Kadar Geçerli Emir (İKG) Emir girildiği seanstan itibaren iptal edilene kadar geçerlidir. Bu emir süresi seçildiğinde, emrin iptal edilmediği ve eşleşmediği durumda, emir sözleşmenin vade sonuna kadar geçerli olur ve vade sonunda sistem tarafından otomatik olarak iptal edilir.
Tarihli Emir (TAR) Emir, sisteme girilen tarihe kadar geçerlidir. Belirtilen tarihe kadar eşleşmezse ya da iptal edilmezse, bu tarihte gün sonunda sistem tarafından otomatik olarak iptal edilir. Sistemde, sözleşmenin vade sonundan daha ileri bir tarih girilmesine izin verilmez. Günlük akış içerisinde sadece bir seans olduğu için “seans” ve “gün” emirleri aynı süreye işaret etmektedir. Her iki süre için de günlük fiyat hareket limitleri geçerlidir. “İptale kadar geçerli” ve “tarihli” sürelerinin seçilmesi durumunda, günlük fiyat hareket limitlerinin dışında emir girilebilir.
Emir Kısıtları Emir girişinde sistem tarafından fiyat ve miktar kontrolü yapılır. İlgili seans özelliklerine uygun olmayan emirler sisteme girilemez. Maksimum emir miktarı sadece pasife girilen emirler için kontrol edilir. Normal seansta girilebilecek maksimum pasif emir miktarı 1.000 adet sözleşmeyi içerir. Emir girişinde “iptale kadar geçerli” ve “tarihli” emirler dışındaki süreler için girilen emirler günlük fiyat hareket sınırları içinde olmak zorundadır. Riskli hesaplar teminatın yetersiz olduğu durumda ana ve “özel emir ilan pazarı”nda pasif emir giremez. Girildiği durumda en kısa sürede Borsa tarafından emirler iptal edilir. Emirlerin Eşlenmesi Sisteme gönderilen emirler normal seansta fiyat ve zaman önceliğine göre eşleşirler. Eşleşme esnasında uygulanacak öncelik kuralları aşağıdaki gibidir: Fiyat Önceliği Kuralı: Daha düşük fiyatlı satım emirleri, daha yüksek fiyatlı satım emirlerinden; daha yüksek fiyatlı alım emirleri, daha düşük fiyatlı alım emirlerinden önce karşılanır. Zaman Önceliği Kuralı: Fiyat eşitliği halinde, zaman açısından daha önce gelen emirler önce karşılanır. Emirlerin eşleşebilmesi için her iki emir için de yeterli teminatın bulunması şarttır. Eşleşme anında yeterli teminatı bulunmayan emir iptal edilir ve işlem gerçekleşmez. Borsada dürüstlük ve düzeni bozacağı kanaatine varılması durumunda, yeterli teminat olmaksızın girilen emirler eşleşme öncesinde iptal edilebilir veya bu tür emirleri giren üyenin emir girişleri belirli bir süre kısıtlanabilir

Bear_Bull
05-01-2008, 18:01
Aslında bu soruyu kasti sormuştum, faiz hesabınızda mevduat hesabı değil, kredi faiz oranını almanız gerekir diye düşünüyorum,

yani özetle bu parayı aracı kurumdan kredi kullanarak alsaydınız ve bunu da kontrata yatırsaydınız,faiz kaç olurdu şeklinde olması gerekir diye düşünüyorum.

Sn Teo
Lütfen yapmayın böyle şeyler:he:
Kendi paramızın bile 1/10 kaldıraçla hepsini kullanmamız zaten büyük risk taşıdığı bir Borsa var önümüzde değil Kredi kullanarak ana paranın bile bir bölümünün kullanılması lazım.
Ben artık (3 kötü deneyimden sonra %50 :grrr:kayıp 2 günde verilip 6-8 ay gibi sürede geri alındı:grrr:) sadece yayılma pozisyonlarında %100 e çıkıyorum diğer türlü % 20 yi geçmiyor çok emin olduğum zamanlar bazen % 50 anapara kullanıyorum.

Yinede önemli olan bence benden daha uzman kişiler olduğunu düşündüğüm PY ler ve BY lerin Dolar hesabıdır ve 11 oranıda VOB $ da ilk vadede tuttuğundan kullanıyorum tabiki MB nın faiz indiriminde aynı oranda indirim yapıyorum eğer İlk vade dolarda tutmuyorsa deneme yanılmayla oranda oynayıp 2-3 gün oranı tutturup bırakıyorum.

Bear_Bull
05-01-2008, 18:07
Birde şu var VOB taşıma maliyeti diyoruz hep ve repo oranı baz alınarak hesap yapılıyor eğer paramı repoya yatırsaydım vade sonu getirisi ne olurdu diye bunu Spot fiyatın üzerine eklediğinizde o rakamı veriyor zaten. Pozisyon alsanızda VOB taki paranız sürekli olarak teminat faizi aldığından. Vadeli Fiyat=(Spot Fiyat + Repo Getirisi)
Saygılarımla,

teo
06-01-2008, 19:29
Sn Teo
Lütfen yapmayın böyle şeyler:he:
Kendi paramızın bile 1/10 kaldıraçla hepsini kullanmamız zaten büyük risk taşıdığı bir Borsa var önümüzde değil Kredi kullanarak ana paranın bile bir bölümünün kullanılması lazım..

Sayın Bear,ben kredi kullanalım anlamında yazmadım,

Para maliyetini banka mevduat oranı ile değilde, kredi faizleri oranı ile hesaplamamız gerekir demek istemiştim.

Bear_Bull
06-01-2008, 19:40
Sayın Bear,ben kredi kullanalım anlamında yazmadım,

Para maliyetini banka mevduat oranı ile değilde, kredi faizleri oranı ile hesaplamamız gerekir demek istemiştim.

Formül öyle benim yapabileceğim birşey yok. İsteyen Kredi faiz oranını kullanır önemli olan piyasaya hangisinin uyduğu:
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?p=2101963#post2101963
yukarıyada yazdım.
Biz banka yani kredi veren değil yatırımlarımızı bankada değerlendirenleriz.

teo
06-01-2008, 19:57
Biz banka yani kredi veren değil yatırımlarımızı bankada değerlendirenleriz.

:) Yastık altında tutan ne olacak.

Haklısınız netice de pek biş şey de değişmez, adı üzerinde teorik fiyat.

funanori
06-01-2008, 20:03
sn.Bear_Bull, topiği şimdi farkettim, teşekkür ederim, sağlıklı ve bol kazanclı günler dilerim,
saygılarımla

Bear_Bull
06-01-2008, 20:28
sn.Bear_Bull, topiği şimdi farkettim, teşekkür ederim, sağlıklı ve bol kazanclı günler dilerim,
saygılarımla

Teşekkür ederim.
Faydalı olması umuduyla. Herkese bol kazançlar.

Bear_Bull
07-01-2008, 11:46
67,500 ün altını 67,375 görerek geri döndük.
Bugün FDJ ı yı artı yaparak piyasaya Alış yaptırdıktan sonra Tekrar satışa dönebiliriz.
3 gün lük sert düşüşün ardından 1 günlük toparlama sonra yine eksi olması olasıdır. DOW takip edilip 2 gün artı veya yatay kapatmadan yeni alış için erken diye düşünüyorum.
Birde 1800 puanlık Spot - Vadeli Farkı var tabi.
Gün içi Trade lere birşey demem 5-10-15 dk.larda işlem yapılabilir.

cbaykus
07-01-2008, 17:39
Sayın Bear Bull
topiğiniz hayırlı olsun.......
vadeli de yayılma pozisyonunu açıklayabilirmisiniz sakıncası yoksa
merak ettim..
Ben tek vadede genellikle en çok işlem olanda yapıyorum..diger vadelerde pek işlem yapmıyorum,sakıncası yoksa akşam detaylı verebilirmisiniz......

Bear_Bull
07-01-2008, 19:32
Sayın Bear Bull
topiğiniz hayırlı olsun.......
vadeli de yayılma pozisyonunu açıklayabilirmisiniz sakıncası yoksa
merak ettim..
Ben tek vadede genellikle en çok işlem olanda yapıyorum..diger vadelerde pek işlem yapmıyorum,sakıncası yoksa akşam detaylı verebilirmisiniz......

Teşekkürler Sn CBaykuş.

Yön Konusunda kararsızsınız veya fırsat yakaladınız (Vade farkları arasında düşük yada yüksek fiyat farkı) Şubattan aldınız Nisan sattınız diyelim Fark 1100puan olsun. Şubat Uzun Nisan Kısadasınız.:cool:
Farkı 900 puanın altında yakaladığınızda ise ters işlemle Flat a geçersiniz yada yön yakaladıysanız doğru yönde olanı bırakır diğerini kapatırsınız. Bir örnek koyuyorum.
Selamlar.

GetLost
07-01-2008, 20:05
Teşekkürler Sn CBaykuş.

Yön Konusunda kararsızsınız veya fırsat yakaladınız (Vade farkları arasında düşük yada yüksek fiyat farkı) Şubattan aldınız Nisan sattınız diyelim Fark 1100puan olsun. Şubat Uzun Nisan Kısadasınız.:cool:
Farkı 900 puanın altında yakaladığınızda ise ters işlemle Flat a geçersiniz yada yön yakaladıysanız doğru yönde olanı bırakır diğerini kapatırsınız. Bir örnek koyuyorum.
Selamlar.

Sn Bear_Bull,
Örnekli anlatım için çok teşekkürler.
Sizce bu yöntemi uygulamak için başlangıçtaki fark en az 1100 mü olmalı?

Bear_Bull
07-01-2008, 20:10
07/01/2008

Bear_Bull
07-01-2008, 20:16
Sn Bear_Bull,
Örnekli anlatım için çok teşekkürler.
Sizce bu yöntemi uygulamak için başlangıçtaki fark en az 1100 mü olmalı?

Piyasaya bağlı bazen 600 puana kadar iniyor bazen 1300 e kadar çıkıyor
ama Şubat vade zaten 2000 farkla giderken Nisanında şubata 1300 fark atması biraz zor gördüğümden ben şu an 1100 gördüğümde yapıyorum, 1000 in altına indiğinde kapatıyorum bügün fazla fırsat vermedi dün daha iyiydi.
Hatırlarsanız Aralık vade kapanırken tam tersine Şubat Aralık vadeye ters fark atmıştı. 6. ayla 8. aydada tam tersine fark kalmamıştı eşitti 2 vadede son işlem günü. Son 1 haftalık işlem günlerinde yapılmaması tavsiye olunur.
Saygılarımla.

Bear_Bull
07-01-2008, 22:06
DOW zar zor artı kapattı öğlen arası yazdıklarım geçerli.7-1-2008
Dikkatli olmaya devam dow 2 gün yatay yada artı olana kadar.

Bear_Bull
07-01-2008, 23:01
Takastaki gün dağılımına bakarsak ilk 5 aracı kurumu saymazsak diğerlerinde 4051 pozisyon Kısa yapılmış görünüyor yani KY Uzunlarken Deutsche,iş,rj kısa yapmışlar, buda ya spotla vadelinin farkının kapanacağına yada KY ya mal verdikleri anlamına gelirki, bu çıkış bekleyenler için olumlu birşey değil.Dikkatli olmaya devam dow 2 gün yatay yada artı olana kadar. Bu bile tepki çıkışı gibi sayılabilir diye düşünüyorum. En dipten poz. yakalamak kolay olmadığından uzun yapacakların stop yerlerini belirleyerek işlem yapmalarını belki 1 kaç kez stop çalıştırmaları olasıdır. 0.50 faiz indirimi gibi bir açıklama beklenenden erken gelmezse eğer.

cbaykus
08-01-2008, 04:43
Teşekkürler Sn CBaykuş.

Selamlar.

Çok teşekkür ederim......

Bear_Bull
08-01-2008, 08:00
Bugün yurt içinde ve dışında veriler

Türkiye Kasım ayı sanayi üretim rakamları saat 10'da açıklanacak.
Yurtdışında ise TSİ 12:00
Euro bölgesinde perakende satışlar (kasım), TSİ 17:00
ABD’ de bekleyen ev satışları ile TSİ 22:00
Tüketici kredileri (kasım) verileri açıklanacak.

GetLost
08-01-2008, 08:42
ama Şubat vade zaten 2000 farkla giderken Nisanında şubata 1300 fark atması biraz zor gördüğümden ben şu an 1100 gördüğümde yapıyorum, 1000 in altına indiğinde kapatıyorum bügün fazla fırsat vermedi dün daha iyiydi.
Hatırlarsanız Aralık vade kapanırken tam tersine Şubat Aralık vadeye ters fark atmıştı. 6. ayla 8. aydada tam tersine fark kalmamıştı eşitti 2 vadede son işlem günü. Son 1 haftalık işlem günlerinde yapılmaması tavsiye olunur.
Saygılarımla.

Sn Bear_Bull,
Yakın vadede uzun, kısa vadede kısa mı yoksa tam tersi mi olduğu önemli midir?

Bear_Bull
08-01-2008, 11:07
Sn Bear_Bull,
Yakın vadede uzun, kısa vadede kısa mı yoksa tam tersi mi olduğu önemli midir?

Sn. GetLost
Sizin yön tahmininize kalmış birşey.

Yukarı gideceğini düşünüyorsanız. Yakın vade KISA kolay alabilmek için 2. vade UZUN. Düşeceğini düşünüyorsanız tam tersi olabilir. Önemli olan Kar ettirecek olanı bırakmak.

Bear_Bull
08-01-2008, 12:01
67,500 ün altını 67,375 görerek geri döndük.
Bugün FDJ ı yı artı yaparak piyasaya Alış yaptırdıktan sonra Tekrar satışa dönebiliriz.
3 gün lük sert düşüşün ardından 1 günlük toparlama sonra yine eksi olması olasıdır. DOW takip edilip 2 gün artı veya yatay kapatmadan yeni alış için erken diye düşünüyorum.
Birde 1800 puanlık Spot - Vadeli Farkı var tabi.
Gün içi Trade lere birşey demem 5-10-15 dk.larda işlem yapılabilir. dün 12:46

Kullandığı sistem 5,10,15,20,30,60,120 dk.larda ala geçti geçen gün 240 dk.lığa kadar al gelip Cuma datası ile yine bozmuştu gerçi öncesinde yine yorum yapmıştım tepki olması muhtemel diye. Şu andada aynısı olabilir DOW 27 puan + kapadı FDOW ise 22-34 puan arası + da durmaya çalışıyor bugün 17:00 da gelecek bu datalara göre yine satış yememiz muhtemel olabilir. Hala 240 dk.lık ve Günlük grafiğin al demesi için düşük seviyeleri görmesi gerekir. Vob Spot farkı yüzünden bozdu ise ona bir şey diyemeyeceğim. Stop seviyelerinizi belirleyin.
Bol kazançlı seanslar bizlerin olsun.

Bear_Bull
08-01-2008, 18:23
öğlende bahsettiğim Şubat 240 ve günlüklerden dönmedi yorumu için şu an xu030 a bakıyorum 67.100 üzerinde kapanış 240 dk.lık ve günlük için al getirecek. Herne kadar DOW şuan -40 larda olsada yarın 67100 üzeri 1. seans kapanış 240 dk.lığa gün kapanışı ise günlüğe al getirecek. Eksi başlayıp devam edersek bugünkü yükselişimiz yine tepki sayılacak ve bu sefer 240 dk.lıktan değil 120 dk.lıktan dönmüş olacak.

Bear_Bull
08-01-2008, 19:36
Gelen bir mailden alıntıladım umarım faydasını görürsünüz.

GetLost
08-01-2008, 21:30
Saygılarımla.

Sn Bear_Bull,
Bugün bu yöntemi uygulama şansınız oldu mu?
Ben gün içinde 1100 - 1125 puanlık farklar yakaladım ama 900 civarı farklar yakalayamadım. Acaba ben mi iyi izlemedim yoksa bugün fırsat vermedi mi?

Bear_Bull
08-01-2008, 21:32
Sn Bear_Bull,
Bugün bu yöntemi uygulama şansınız oldu mu?
Ben gün içinde 1100 - 1125 puanlık farklar yakaladım ama 900 civarı farklar yakalayamadım. Acaba ben mi iyi izlemedim yoksa bugün fırsat vermedi mi?

Bir kaç kez nisan vadede aşağıdan verenler oldu ama şubattan satmama gerek kalmadan tekrar nisanda geri verdim aldıklarımı:) ancak bu işlemi yapan varsa bile yarın ki düşüşten etkilenmiyecekler :)

Şubattan verdiyse kar yazacak Nisanlar zarar yazacak sonuç 0 zarar/kar
ama gün içi fırsatları değerlendirenler karlı bile çıkabilir.

Bear_Bull
08-01-2008, 21:40
Sn GetLost

yarın sakın panik yapmayın eğer yön konusunda emin olmazsanız
sabırlı olun veya pozisyon alırken düşündüğünüz farkın oluşmasını bekleyin. Paniklemek zarar yazdırır.

GetLost
08-01-2008, 21:41
Sakın beni yanlış anlamayın; ben sistemi sorgulamak değil uygulanabilirliğini kanıtlamak istiyorum.
O nedenle bu soruları soruyorum.
Bir mesajınızda seans içi çok yoğun olduğunuzu yazdığınızdan gün içi size soru sormak istemiyorum ve bu nedenle de sorularım geceye kalıyor...
**
Sizden rica etsem yarın farklı zaman dilimleriinde birkaç ekran görüntüsüyle konuyu netleştirmeye çalışalım mı? En azından ben ekran görüntülerini çekmeye çalışacağım...
Ekran görüntüsünden kastım 1100 ve 900 puanlık makaslardır...

Bear_Bull
08-01-2008, 21:47
hergün kesin olacak diye bir durum yok burada amaç farka oynayıp risk almadan para kazanmak ve yön tahmini yapabildiğinizde yüklü pozisyonla kar yazacak pozisyonu bırakıp zarar yazacak olanı vermek.

Bear_Bull
08-01-2008, 22:05
dow günlük grafik
12565 dördü durdu diyeceğiz
T2(3) teki görünen değer ise 12.564

Bear_Bull
09-01-2008, 18:18
09-01-2008

Bear_Bull
09-01-2008, 22:17
Dow 240 dk.lıkta al vermek üzereyken kapandı sistemde al tam olarak onaylanmadı. Ancak grafikte T1 değerine noktası noktasına değerek 3 puan altından kapattı. Yarın üzerine gecerse sistem 240 dk.da al verecek.
Dün dördüğü en yükseğe göre kaybettiğinin yarısını anca topladı. Daha önceki yorumlarda da yazdığım üzere 2 gün yatay veya artı kapatması gerektiğinden bahsetmiştik aynısı geçerli ancak yarın FDOW artı başlar ve artıda kalacağını hissederseniz kısa vadeli 1 kaçgünlük tepki alımı (stoplar yazılı olmak kaydıyla piyasa yukarı gittikçe stoplarda yukarı çekilerek) denenebilir.
Hayırlı ve Bol kazançlar.

Bear_Bull
10-01-2008, 08:03
ŞİMDİKİ SPOT FİYAT 66235 10/01/2008
FAİZ GİR 11
Bileşik Yöntem
spot END/Faiz Oranı/Temettü/VKS/Vade/Teorik Vadeli Fiyat
66,235 11 0 50 Şubat 08 67.241
66,235 11 0 111 Nisan 08 68.488
66,235 11 0 172 Haziran 08 69.759
66,235 11 0 234 Ağustos 08 71.075
66,235 11 0 295 Ekim 08 72.393

Bear_Bull
10-01-2008, 19:03
10-01-2008

Bugün seansa 450 puan artıda başlamamıza rağmen son 50 günlükte gördüğümüz en düşük noktayı 66.850 görerek 67.350 den kapandık. T1(4) te 67275 alçalan kanal desteği altında ise 66.800 de 50 günlük en düşük seviyemiz bulunmakta.
Yukarıya doğru bakar isekte T2 de 67.675 te Yükselen kanal alt bandı T2(1)de 70,827 seviyesi bulunmakta.

Bear_Bull
10-01-2008, 20:01
xu030 10-01-2008

son zamanlarda gördüğümüz endüşük yer olan 64.443 lü seviyelere çok yaklaştık.
Yükselen kanal alt Bandını 65.417 hala kırmış değiliz ancak bu kırılmayacak demek değildir. Kırılırsa 64.443 onun altı ise herkesin bahsettiği şelale o da en az 54.000 li endex 30 seviyeleri ki düşünmek bile istemiyorum. Benim kaybetmem veya kazanmam önemli değil(çıkışada düşüşede oynayabiliyoruz tutturabilirsek.) Hisse senedi piyasasında mal taşıyan bir milyona yakın insan var onlara yazık.

Bear_Bull
10-01-2008, 22:15
Dow yine artı kapattı ama 5 gündür aşağı yukarı çok keskin iniş çıkışlar yaptı şu an T1 12818 in üstünde altına inmediği sürece sorun yok. Düşen kanal T2(1) dende kurtulabilmesi için 13083 ü geçmesi gerekiyor. Sonraki dirençleri 13.187-13.416-13.600 .
13.571 in üzerine geçebilirse düşen kanal bantlarından kurtuluyor.Tabi yapabilirse.

Bear_Bull
11-01-2008, 08:23
YABANCI TAKAS GRAFİĞİ
Son değer 71,88 e inmiş

Bear_Bull
11-01-2008, 11:56
Bileşik Yöntem

Spot x/Faiz %/Temettü/VKS/Vade/Teorik Vadeli Fiyat
65,365 11 0 _49 Şubat_08 66.337
65,365 11 0 110 Nisan__08 67.568
65,365 11 0 171 Haziran 08 68.822

spot vadeli Teorik farkı 200 puana indi.

Bear_Bull
11-01-2008, 18:35
11-1-2008 endex 100

desteklerimiz 50.690-49.098
direçler 52,302-52.471-53.268

Bear_Bull
11-01-2008, 19:02
11-1-2008 xu030 grafik

Destekler 64.443-63.839-
Dirençler 65.484-66.436-67.422

GetLost
11-01-2008, 19:08
Sn Bear_Bull,
Eğer zamanınız varsa daha önce konuştuğumuz spread konusuyla ilgili bir soracak.
Aşağıda geçen gün ekran görüntüsünü aldığım anlık bilgiler var.

http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/adsiz546e0.jpg (http://www.kucukresim.com)

Burada 1100 puan (veya daha üstü) farkın oluştuğunu kabul emek için Şubat ve Nisan kontratlarının Alış veya Satış kısımlarını mı kullanmamız gerekiyor?Yoksa birinde alıp, diğerinde satacağımız için çarprazlama mı olması gerekiyor?
Yani bu resme göre bizim takip edeceğimiz rakamlar;
a) 69300-68150= 1150
b) 69300-68125= 1175
mi olmalı?

Bear_Bull
11-01-2008, 19:40
Sn getlost

Piyasaya tam verirlerken veya alırlarken farklar oluşuyor bunları değerlendirip işlem yapabilirsiniz.
A veya B seçeneği aynı sayılır 0.25 ytl fark ediyor amacımız 150-250 puan en az.

Piyasaya verirlenken Nisan da yukarıda kalmış bir alıcıya vererek Şubattan aşağıdan alış yapılabir. Tam tersi olduğunda ise ters işlemlerle pozisyonlar kapatılır.
Saygılarımla,

GetLost
11-01-2008, 19:53
Çok teşekkürler...

Bear_Bull
11-01-2008, 20:29
11-1-2008 Şubat vade
Destekler 65.900-65.250-63.925
Dirençler 67.325-67.750-69.650

Bear_Bull
11-01-2008, 22:05
11.1.2008 dow grafik

hisseci
11-01-2008, 22:51
Sn getlost

Piyasaya tam verirlerken veya alırlarken farklar oluşuyor bunları değerlendirip işlem yapabilirsiniz.
A veya B seçeneği aynı sayılır 0.25 ytl fark ediyor amacımız 150-250 puan en az.

Piyasaya verirlenken Nisan da yukarıda kalmış bir alıcıya vererek Şubattan aşağıdan alış yapılabir. Tam tersi olduğunda ise ters işlemlerle pozisyonlar kapatılır.
Saygılarımla,

teşekkürler sayın bear_bull

Bear_Bull
11-01-2008, 22:51
arkadaşlar beleş derinlikli borsa ekranı MATRİKSGOLD hemde 15 gün ücretsiz
kayıt yaptırın Yanlız VOB varmı bilmiyorum içinde

Datası olmayan arkadaşlar var bildiğim kadarıyla.
15 gün deneme sürümü kullanabilirler hiç yoktan 15 gün kullanmak iyidir diye düşündüm.
link aşağıda

http://www.matriks.web.tr/demo/

mf19gl
11-01-2008, 23:03
bu teorik hesaplamayı neye göre yapıyorsunuz bu hesaba göre nisan teorik fiyatı yanlış değilmi

Bear_Bull
11-01-2008, 23:22
bu teorik hesaplamayı neye göre yapıyorsunuz bu hesaba göre nisan teorik fiyatı yanlış değilmi

2. sayfada formülü var daha değişik hesaplama yapıyorsanız bilgilenmek isterim.
saygılarımla,

Bear_Bull
13-01-2008, 00:33
Bileşik Yöntem

30_Endex faiz Tmt VKS/ Vade/ Teorik Fiyat
65,130 11 0 46 Şubat 08 66.039
65,130 11 0 107 Nisan 08 67.264
65,130 11 0 168 Haziran 08 68.512

teo
13-01-2008, 14:57
Bileşik Yöntem

65,130 11 0 46 Şubat 08 66.039
65,130 11 0 107 Nisan 08 67.264
65,130 11 0 168 Haziran 08 68.512

Şu an şubat vadede teorik bileşik fiyat 66.503 dür.
Bileşik faiz 16.37 dir bakınız http://www.paragaranti.com

Bu duruma göre vob, teorik fiyatından kapatmıştır .Sayın Bear.

Bear_Bull
13-01-2008, 17:08
Şu an şubat vadede teorik bileşik fiyat 66.503 dür.
Bileşik faiz 16.37 dir bakınız http://www.paragaranti.com

Bu duruma göre vob, teorik fiyatından kapatmıştır .Sayın Bear.

Sn Teo Selamlar

İlgili linkte piyasada işlem gören Bono faizi gözükmekte olup 1 yıl vadesi vardır. Vobta ise en yakın vade 60 günlük olarak işlem görmektedir.

Takasbankın VOB Yatırımcılarına uyguladığı Gecelik faiz oranı piyasanın en yükseği olup buda %15 seviyelerindedir bundanda %15 stopaj düşüldüğünde net % 12.75 faiz kalmaktadır.
Ben % 11 i kullanıyorum. İsteyen Hesaplama programını indirip istediği faiz oranını koyarak hesaplamasını yapabilir.
2. sayfada hesaplama programı bulunmaktadır.

Bol kazançlar.

Bear_Bull
13-01-2008, 17:59
faiz 12.75 e göre hesaplanmışı aşağıdadır.

Bileşik Yöntem

65,130 12.75 0 46 Şubat 08 66.185
65,130 12.75 0 107 Nisan 08 67.610
65,130 12.75 0 168 Haziran 08 69.067

Bear_Bull
14-01-2008, 12:27
Tarih Saat Açıklanacak veriler
14/01/2008
12:00 AB - Euro Bölgesi Kasım ayı Sanayi Üretimi önceki: 0.4% beklenti:-0.8 %
15/01/2008
10:00 TR - Ekim ayı İşsizlik Oranı
10:15 Almanya - GSYİH önceki: 2.90% beklenti:2.5%
12:00 Almanya - ZEW Endeksi
15:30 ABD - Aralık ayı ÜFE önceki: ÜFE: 3.2% - çekirdek: 0.2%
15:30 ABD - Aralık ayı Perakende Satışlar önceki: 1.2% beklenti: 0.0.%
15:30 ABD - Ocak ayı Empire State İmalat Endeksi önceki: 10.3 % beklenti: 10.0
16/01/2008
10:00 TR - Aralık ayı İmalat sanayinde Eğilimler
10:00 TR - Aralık ayı Tüketici Güven Endeksi
12:00 AB - Euro Bölgesi Aralık ayı TÜFE önceki:0.5%
15:30 ABD - Aralık ayı TÜFE önceki:TÜFE: 0.8% - çekirdek: 0.3%
16:00 ABD - Kasım ayı Uluslararası Sermaye önceki: 114.0 milyar $
16:15 ABD - Aralık ayı Sanayi Üretimi önceki: 0.3% - KKO: 81.5%
17:00 Almanya - Aralık ayı TÜFE
21:00 ABD - "Beige Book" raporu
17/01/2008
15:30 ABD - Aralık ayı Konut Başlangıçları önceki: 1.187.000
15:30 ABD - Aralık ayı Konut İzinleri önceki: 1.152.000
15:30 ABD - Haftalık İşsizlik Başvuruları
17:00 ABD - Ocak ayı Philadelphia FED Anketi önceki: - 5.7
19:00 TR - TCMB Faiz Kararı önceki: 15.75
19:30 ABD - FED yöneticisi Fisher uluslararası ticaret üzerine konuşacak
20:15 ABD - FED yöneticisi Lockhart ekonomik görünüm üzerine konuşacak

Bear_Bull
14-01-2008, 18:48
Endex 100 Grafİk 14-01-2008
50.632-49.040
52.561-53.210

Endex 30
64.256-63.274
65.613-67.478

Bear_Bull
14-01-2008, 22:10
djı-şubat vade grafikler

Bear_Bull
15-01-2008, 08:05
Spot / F% T VKS/ Vade/ Teorik Vadeli Fiyat
64,586 11 0 45 29/2 65.468
64,586 11 0 106 30/4 66.683
64,586 11 0 167 30/6 67.920

Bear_Bull
15-01-2008, 19:11
endex 100 48.980
endex 30 62.063
yarın için son desteklerimiz
altlarını görürsek veya yukarıya dönemezsek kendimize yeni dipler arayacağız.

şubat vade son destek 64.158 oda yarın açılışla kırılacak, bu seviyenin altında ise 61.500 e kadar boş olarak gözükmeye başladı.

Bear_Bull
15-01-2008, 22:09
15-01-2008 dow
12.488 den dönerek 12.600 gördü 12.501 kapattı
intel ve jpmorgan bilançoları düzelme yaratırsa ne ala, yoksa kötü yerlerdeyiz.

Bear_Bull
16-01-2008, 21:19
yorumlarım ile ilgili yorum gelmediği için yorum yazmıyorum bugün
T1 ve T2 değerlerinden takip edebilirsiniz. Zaten hepside dipte ya.
Dow şu an için + 90 larda geziyor
bu şekil kapanması halinde yarın biraz tepki olabilir
Tcmb Faiz indirimi açıklaması gelecek aklınızda bulunsun.

Bear_Bull
16-01-2008, 22:14
16-1-2008
dow artı 90 derken - 35 kapattı
yarın gene DOWF ve uzakdoğu piyasalarına bakacağız.
onlardada bir toprlanma olmazsa piyasa dönüyor diyemeyeceğiz. En azından cumaya kadar takip etmek lazım.

Bear_Bull
17-01-2008, 19:41
17-1-2008
endex100-endex30- Şubat vade grafik

Dosya gönderme limitim dolmak üzere olduğundan bundan sonraki gönderilerde eski grafiklerden silmem gerekecek. Şimdiden özür diliyorum.

Bu arada hiç yorum yazan olmuyor bakan yok desem o da değil izlenme oranı sayısı sürekli değişiyor bir acayiplik var ama neyse !

speedytrader
17-01-2008, 20:15
çalışmalarınız için tşk ederim sn bear bull

Bear_Bull
17-01-2008, 22:22
dow 17-1-2008 grafik

Bear_Bull
18-01-2008, 22:11
grafikleri buraya koymaya devam edip etmemekte karasız kaldım.
Faydalanan olup olmadığını bilmiyorum.
Sayfa izleniyor ama Spread ve teorik fiyat hesaplamayla ilgili sorular geldi sadece
grafiklere bakan yoksa artık koymıyacağım zaten 15 günde dosya ekleme limitimde doldu.
Eskileri silmeden yapıştıramıyorum artık yenilerini eğer grafik isteyen olursa buraya devam diye yazsın duruma göre bakıp karar vericem devam etmek için diğer durumda bildiğim kadarıyla sorduğunuz Vob sorularına cevep vermekle yetineceğim.
Herkese bol kazançlar dilerim.
saygılarımla,
Bear_Bull

Bear_Bull
19-01-2008, 14:01
18-1-2008

GetLost
19-01-2008, 15:53
grafikleri buraya koymaya devam edip etmemekte karasız kaldım.
Faydalanan olup olmadığını bilmiyorum.
Sayfa izleniyor ama Spread ve teorik fiyat hesaplamayla ilgili sorular geldi sadece
grafiklere bakan yoksa artık koymıyacağım zaten 15 günde dosya ekleme limitimde doldu.
Eskileri silmeden yapıştıramıyorum artık yenilerini eğer grafik isteyen olursa buraya devam diye yazsın duruma göre bakıp karar vericem devam etmek için diğer durumda bildiğim kadarıyla sorduğunuz Vob sorularına cevep vermekle yetineceğim.
Herkese bol kazançlar dilerim.
saygılarımla,
Bear_Bull

Sevgili Bear_Bull,
Ben bu topic'i düzenli olarak takip ediyorum, grafiklere bakıyorum.
ANCAK grafiklerden ne yazık ki bir şey anlayamıyorum. O nedenle grafikle beraber iki satır yorum da yazdığında sana olan saygım misli misli artıyor.
Öte yandan eğer sorun grafikleri koymak için yer olmamasıysa, başka bir siteye de yükleyebilirsin.
Forumdaki bir çok insan http://www.kucukresim.com/ adresini kullanıyor diye biliyorum...

Bear_Bull
19-01-2008, 16:52
Sevgili Bear_Bull,
Ben bu topic'i düzenli olarak takip ediyorum, grafiklere bakıyorum.
ANCAK grafiklerden ne yazık ki bir şey anlayamıyorum. O nedenle grafikle beraber iki satır yorum da yazdığında sana olan saygım misli misli artıyor.
Öte yandan eğer sorun grafikleri koymak için yer olmamasıysa, başka bir siteye de yükleyebilirsin.
Forumdaki bir çok insan http://www.kucukresim.com/ adresini kullanıyor diye biliyorum...

Teşekkür ederim.
Topiğe başlarken atığım İlk mesajım aşağıda.
""""Arkadaşlar selam
Akşamları VOB en yakın vade, Endex100 ve DJI nın kanal destek ve dirençlerini gösteren grafikleri ekliyeceğim .

Grafikler karışık gibi gözüksede siz soldaki T(1) ve T(2) deki değerlere bakacaksınız.
T1 den T1(5) ve T2 den T2(5) e kadar gözüken kanal destek ve dirençlerini Pivot seviyesi gibi düşünebilirsiniz.
Saygılarımla,"""

Grafiklerdeki kırmızı aşağı yatay çizgiler destek çizgilerimiz ve sol tarafta T 1 den 5 e kadar değerleri var.
Yukarı yatay Yeşil çizgiler ise direnç seviyelerimiz aynı anda bir kırmızı çizgiden yukarı giderken bir üstteki kırmızı çizgi yine direnç olarak kabul ediliyor aşağı giderken de yeşiller ve kırmızılar destek vasifesini görüyor.Kırılan hangisi ise 1 alt ve 1 üst yakın hedef oluyor. Soldaki yeşil ve kırmızı T değerlerinden bakarak şu an grafiklerde görünen son kapanış barına en yakın T değerleri destek ve direçlerimizi göstermektedir.
İş grafikleri başka siteye yükleyip ordan buraya taşımaya gelince çok zahmetli ben masaüstüne atıp ordan buraya atmaya alışkınım. Gerekirse eskilerden silip yenilerini koyarız. Bunlar sorun değilde burayı ziyaret edenlerin sadece bakıp gittikleri izlenimine kapıldım. Hiç birşey yazılmayınca.
Saygılarımla,
Bear_Bull

Bear_Bull
20-01-2008, 01:05
Özel mesaj atan arkadaşlara teşekkür ederim.
Mesajlarınızı buraya yazarsanız daha memnun olurum.
Ayrıca yorumlarınızıda bekliyorum.
Saygılarımla,

Bear_Bull
21-01-2008, 19:53
21-1-2008 son grafikler
Bu günkü düşüşümüz
%6.4 endex100
%6.43 Endex30
%8.04 Şubat vade düşüşü
Normal seans bittikten sonra vadelide satışların devam etmesi ile 57.275 kapattık Uzlaşması ise 57.475 geldi spot vadeli farkı şu an için 200 puana indi.

Bear_Bull
21-01-2008, 20:58
Teşekkürler Sn CBaykuş.

Selamlar.

Arkadaşlar Spread ın nasıl yapıldığı ile ilgili daha önceden gönderilmiş yazıyı bir kez daha okuyun isterseniz.
http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=2104007&postcount=37
Spreadde amaç farklardan para kazanmaktır. Borsanın düşmesi ve çıkmasından değil.

Bir vadeden alış aynı anda diğer vadeden satış yapılır fark yakalandığında.
Fark istediğiniz seviyeye indiğinde ters işlemlerle kapatırsınız aradaki fark size kalır.

Bir vadeden alıp zarar edince diğer vadeden satış yapılmaz. Yapsanız bile o kadar zarar zaten hanenize yazılmış olarak kalır.

Bear_Bull
21-01-2008, 21:40
bir hesap yaptım eğer bunu yapabilen varsa helal olsun 1 e 7 net kazanmıştır.
Ben yapamadım açık söyliyeyim.
73000 den 10 pozisyon veren her uzlaşma değiştiğinde gelen kar ile yine karın yettiği kadar short yapmaya devam etse 10 adet short u 81 adet short a çıkıyor 57.600 fiyata göre. Bilgi amaçlı VOB da ne kadar kar ve zarar yazılabileceği aşağıda açıkça gözüküyor.
Birde bu adamın piyasa yukarı dönerken long a geçip aynı shorttaki gibi karlarla ilave long aldığını düşünün nasıl bir piyasada dans ediyoruz. Allah kolaylık versin hepimize.

Bear_Bull
22-01-2008, 20:23
22-1-2008

Py Spot ile Vadeliyi aynı fiyata indirdikten, hatta daha altını gösterip
Margin Coll yiyenleri öldürdükten sonra yukarıya toparladı. Sonrasında ABD den gelen % 0.75 baz puanlık faiz indirim haberide tuz biber oldu. İyi seyreden oldu ise yukarı aşağı yaptırarak sürekli Shortlarını kapattılar veya yeni pozisyon açtılar(Long). Önümüzdeki bir kaçgünün yine bugünkü kadar Volatil olmasada dalgalandırarak eğer yukarı götüreceklerse mal döktürerek toplayacaklardır.
Dikkatli olun işlemlerinizi ona göre yapın . 10-01-2008 de yazdığım http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=22216&page=5 sayfadaki son xu030 grafiğindeki yazımı okuyabilirsiniz. Sayfanın son yazısı.
Bol Kazançlar.

teo
22-01-2008, 21:07
Sayın Bull, sizin topikte bulunan teorik fiyat hesaplamasını program olarak kendi topigime ekledim,

Ilgilenenlere duyurulur.

Bear_Bull
22-01-2008, 21:11
Teşekkürler Sn Teo

Ellerinize sağlık.

Bear_Bull
22-01-2008, 23:06
22-1-2008 DOW grafik

Bear_Bull
23-01-2008, 22:44
Arkadaşlar dünde yazdım çok dikkatli olun gün içinde hem kısalara hem uzunlara mcall yediriyorlar.
Belki bir kaç gün daha devam edebilir bu durum.

İyiki piyasa iyice bozdu deyip Uzunları bozmamışım Sadece Kısalarla kalsaydık ne olurdu halimiz. Spread ı yükselticez derken bir yanlış işlem zaten canımızı yeterince acıttı bugün hepten ölürdük Mcall yiyenler arasına bile katılırdım valla.
Bu DOW dansözünün ne yapacağı hiç belli olmuyor . % 3 eksiden sen git % 2.5 artı kapat olacak şeymi oluyor işte dansözlerin kraliçesi DOW olsa gerek.

Bu arada diğer topiklerde yazan mcall yiyip parasını bitiren arkadaşlara gerçekten çok üzüldüm. Sağlıkları bozulmaz ise para bir gider bir gelir kimsede çok uzun süre tutmuyorlar. Kendilerine iyi baksınlar piyasadan kopmasınlar işlem yapmasalarda seyrederken sakin olacakları için nerelerde panik yaptıklarını görüp ders alacak yeniden birikim yaptıklarında o hataya düşmeyerek usta birer borsacı olarak aramıza döneceklerdir.
Sürekli piyasada olmak stres yapıyor ters işlem yaptırıyor insana.
Sağlıcakla kalın iyi geceler.
Resim yükleme limitim yine doldu gene eskilerden sileceğiz bir kısmını.

Bear_Bull
24-01-2008, 22:17
Dow bugünde iyi kapattı yarın büyük ihtimal daha yukarıları göreceğiz ancak temkini elden bırakmamak gerekir hala riskler devam ediyor 1-2 günlük tepki ise bunlar vay halimize .
Dün 1. Bugün 2. artı kapanış bizim vadelide yarın artı açtığında günlükler al verecek bu gün kapanışa doğru öncü al geldi . Ben dow güvenemediğimden Spreadde kaldım.
Dow da 12.600 ile 12.800 piyasayı bence yine zorlayacak gibi oralara gelirse çok dikkatli olmak lazım diye düşünüyorum.
Herkese bol kazançlar.

ufukt
24-01-2008, 22:49
Bu şekilde olursa görünür. Alıntıda link görünür

http://annwyn.kucukresim.com/uploads/djic3252.png

Bear_Bull
24-01-2008, 23:48
teşekkürler Ufukt

Bear_Bull
25-01-2008, 19:01
http://annwyn.kucukresim.com/uploads/x10041d62.png (http://www.kucukresim.com)
http://annwyn.kucukresim.com/uploads/x30b1567.png (http://www.kucukresim.com)
http://annwyn.kucukresim.com/uploads/subat8aea9.png (http://www.kucukresim.com)

karakan
25-01-2008, 19:42
sayin hocam sadece bu grafiklere goremi al sat yapiyorsunuz.hareketli ortalamalar?macd diger indikatorler?vesaire...yoksa en etkili silahiniz mi diyebiliriz...

Bear_Bull
25-01-2008, 20:37
sayin hocam sadece bu grafiklere goremi al sat yapiyorsunuz.hareketli ortalamalar?macd diger indikatorler?vesaire...yoksa en etkili silahiniz mi diyebiliriz...

Burada sadece kanal desteklerine bakıyorum bir alt destek bir üst direnç,
alımsatım içinse başka indikatörlerim var.

ANTİKOR
25-01-2008, 21:19
sn bear sizi takdir ediyorum 06 vadeye kazayla girimiştmi ya tam 330 zararla çıkabildim tek kontrattan ki 04 vadeden aldığım 270 olmasa 1 e 1 kaybetmiş olacaktım nasıl çeviriyorsanız helal olsun hangi indikatörleri kullanıyorsunuz paylaşmak istermisiniz tşkkrlr

Bear_Bull
25-01-2008, 21:32
sn bear sizi takdir ediyorum 06 vadeye kazayla girimiştmi ya tam 330 zararla çıkabildim tek kontrattan ki 04 vadeden aldığım 270 olmasa 1 e 1 kaybetmiş olacaktım nasıl çeviriyorsanız helal olsun hangi indikatörleri kullanıyorsunuz paylaşmak istermisiniz tşkkrlr

Öğreniyorsunuz işi bir vadeden alıpta veremediğinde diğerinden verip spread e geçmişsin 1i zarar yazarken diğeri kar yazmış eğer bu işlemi karlı durumda yapıp sonra ters işlemi daha iyi pozisyonla yapılabilse dahada iyiolur.

Kullandığım indikatörlere gelince herkezin kullandığı birşey var aralarında en fazla 300-500 puan fark oluyor al sat demesinde.
Benim kullandığım bana kalsın Sn Teo"nun durumuna düşüp sonra yeni indikatörler aramak durumunda kalmıyayım. aylarca uğraştım tutturabilmek için sistemi gerçi şu anda sürekli kullanıyorda değilim ama testleri bittiğinde kesin olarak kullanmaya başlayacağım.

Bear_Bull
25-01-2008, 22:17
http://sweet.kucukresim.com/uploads/dow172c1.png (http://www.kucukresim.com)

Dow artı görüp eksi kapattı.
dünkü barla bugünkü bara bakılırsa düne göre hem yukarısını ve bir o kadarda aşağısını gördü. Pazartesi günü Dowf artı olup tekrar yukarı atamazzsa bir önceki dipleri tekrar görebiliriz.
Adam başı 600 $ ın gazı bu kadarmış diyeceğiz.
30 ocak FED faiz indiriminde oranlar 0.50 den 0.25 diye beklentilerin yükselmeside düşüş için sebep sayılabilir. biraz daha aşağıları görürse tekrar 0.50 baz puanlar konuşulmaya başlanır.
( ne var sanki japonya gibi yapsa faiz sıfıra yakın olsa her ay uğraştırmasa :he::he:)

Bear_Bull
26-01-2008, 13:19
http://sweet.kucukresim.com/uploads/vadeli95dbd.png (http://www.kucukresim.com)

Haftalık olarak bakılırsa
Vadelinin 2006 yılında bolingeri kırarak geldiği yer 50000/40000= %20
2008 de kırdığı yere bakarsak 62000 * % 20 = 12400 düşüş
62000-12400= 49,600 ler dip gibi gözüküyor.
Buda bir başka bakış yöntemi.
Bana inanıpta satış falan yapmaya kalkmayın sakın zararlarınızı ödeyemem :) Ben Cuma Longladım . tepki için dayanamadım spot 30 altı fiyat görünce:) son on dk.da son saniye alış girdim onlarda geldi. Ya tutarsa:) dedik ama pazartesi açılışta büyük ihtimal zarar yazacak.
Aşağıda 100 endex var ona hesaplama yapmadım ne yalan söyliyeyim zor geldi.
http://annwyn.kucukresim.com/uploads/xu100b2cd7.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
27-01-2008, 12:05
Yabancı takas oranı ile XU030 grafiğini üst üste koyunca çok acayip bir durum çıktı daha önceki düşüşlerde neredeyse aynı hareket etmişler Takasın 2 gün sonra değiştiğini düşünürsek. Grafikte düz çizgi yabancı Takası diğeri endex30.

http://annwyn.kucukresim.com/uploads/ytakas70a10.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
27-01-2008, 17:15
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/cikis40165.png (http://www.kucukresim.com)

http://sweet.kucukresim.com/uploads/girisa9629.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
27-01-2008, 17:26
http://annwyn.kucukresim.com/uploads/cikis1692c.png (http://www.kucukresim.com)

http://sweet.kucukresim.com/uploads/girisfd6de.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
27-01-2008, 18:22
http://sweet.kucukresim.com/uploads/imkbfk57271.png (http://www.kucukresim.com)

İmkb Fiyat Kazanç grafiği

Bear_Bull
28-01-2008, 20:03
http://sweet.kucukresim.com/uploads/x1001cf6b.png (http://www.kucukresim.com)
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/x30a19c6.png (http://www.kucukresim.com)
http://annwyn.kucukresim.com/uploads/subateabdc.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
28-01-2008, 22:22
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/dow35c50.png (http://www.kucukresim.com)

serhatyaz1981
28-01-2008, 22:46
sevgili bear bull sizden ricam bolinger üstüne trend kanallarını atmamanız grafiklere.
ayrıca topiğinizi takip ediyorum.emeğiniz için teşekkürler..

Bear_Bull
28-01-2008, 22:56
Teşekkürler.
Destek ve dirençleri görmek açısından kanalları çiziyorum Sn Serhatyaz1981
sizin için kaldırdım tekrar koydum aynı grafikleri
Sadece yalın grafik koymanın bir anlamı varmı ? herkes bir şekilde grafik çiziyor.
http://annwyn.kucukresim.com/uploads/dow3b19f.png (http://www.kucukresim.com)
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/x30f4f5a.png (http://www.kucukresim.com)

http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/x100a7662.png (http://www.kucukresim.com)
http://annwyn.kucukresim.com/uploads/subatd9e78.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
29-01-2008, 11:19
http://annwyn.kucukresim.com/uploads/vadeliec626.png (http://www.kucukresim.com)

29/1/2008 saat:12,00 a göre alan satanlar.
Dün EFG 15,000 kısa yapmıştı.
Abd yüksek kapadı.
Piyasdan verdiklerini almak için hisselerde hareket olmuyor Tutuyorlar. İŞC bile 1 basamak zor oynadı.
Bol kazançlar.

Bear_Bull
29-01-2008, 19:03
http://annwyn.kucukresim.com/uploads/x1000079f.png (http://www.kucukresim.com)
http://sweet.kucukresim.com/uploads/x3060cda.png (http://www.kucukresim.com)
http://annwyn.kucukresim.com/uploads/subatc46e5.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
29-01-2008, 22:05
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/dow160e3.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
29-01-2008, 22:58
Dow bugünde iyi kapattı yarın büyük ihtimal daha yukarıları göreceğiz ancak temkini elden bırakmamak gerekir hala riskler devam ediyor 1-2 günlük tepki ise bunlar vay halimize .
Dün 1. Bugün 2. artı kapanış bizim vadelide yarın artı açtığında günlükler al verecek bu gün kapanışa doğru öncü al geldi . Ben dow güvenemediğimden Spreadde kaldım.
Dow da 12.600 ile 12.800 piyasayı bence yine zorlayacak gibi oralara gelirse çok dikkatli olmak lazım diye düşünüyorum.
Herkese bol kazançlar.
Bir kaç gün önce yazmışım ne varki o günlerde beklenen hareketi yapamadı.
bir sonraki gün hem yukarısını hem aşağısını görerek kapadı.
sonraki gün ise düşüşle başlayıp artı ve son olarak bügün yine artı ve seviye 12500 e çok yakın yarın faiz indirim beklentisi ile artı yaparsa 12600 e gelecek veya çok yaklaşacak biz kapandıktan sonrada akşam 21.15 gibi indirim açıklanacak. Dow için indirim beklenti dahilinde gelirseki 0.50 puan FED için gerçekten zor karar. Eğer 0.25 indirim veya 0.75 zaten yaptıkları için indirime gitmezlerse piyasa bozulacaktır. Yarın ne olursa olsun bence gün içi işlemlerden sonra flat kalmak en hayırlısıdır. Çıkış olacağına inanılırsa trene 1 sonraki durakta binebilirsiniz ama , siz ileri gitmek için trene bindiyseniz ve tren dönüş yolunda ise geçen hafta bir çok arkadaşımızın başına gelenler yine tekrarlanır.

Bear_Bull
29-01-2008, 23:33
SON ÜÇ AYLIK DOW VE ŞUBAT vade korelasyon grafiği
daha gerilere gidilirse oralardada çoğu zaman açılmalar ve daralmalar olmuş.
Şu an biz geride kaldık. DOW a göre gereken kadar toplayamadık.
Yanlız bunun PY nin ters pozisyonda olmasından mı ? yoksa bizim piyasamızın ABD krizinden çok daha fazla etkilenmesinden mi olduğunu bilmiyoruz. Bu yüzden dikkatli olmakta fayda var.
http://annwyn.kucukresim.com/uploads/dow2ad43.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
29-01-2008, 23:48
Arkadaşlar lütfen sizden ricam
Sırf okuyup geçmeyin 2 satırda siz karalayın.(yada yazın:)) olumlu veya olumsuz farketmez maksat beyin jimnastiği:)

İyi geceler.

Bear_Bull
30-01-2008, 07:44
SON TAKAS DURUMU 3/9/2007-29/1/2008 arası
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/subatf26da.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
30-01-2008, 11:19
30/1/2008 SAAT 12,00 itibari ile 3 vadenin durumu
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/subat31877.png (http://www.kucukresim.com)

serhatyaz1981
30-01-2008, 11:26
sn bear bull dax grafiği rica etsem mümkünmü
şöyle trend kanalları ve b.bantlarıyla beraber.tşk

Bear_Bull
30-01-2008, 12:27
http://annwyn.kucukresim.com/uploads/daxd5b47.png (http://www.kucukresim.com)

çizimler evdekinde olduğundan kanalları çizmeye uğraşmadım BBAND la koydum grafiği.

Bear_Bull
30-01-2008, 18:42
http://annwyn.kucukresim.com/uploads/dax8d801.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
30-01-2008, 18:59
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/x10075f32.png (http://www.kucukresim.com)
http://annwyn.kucukresim.com/uploads/x30fb92e.png (http://www.kucukresim.com)
http://sweet.kucukresim.com/uploads/subate4601.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
30-01-2008, 21:15
dow la aramızdaki farkı gösteren grafik yarın 57500-59000 arası bile kapasa fark 3500-4500 puan arası alacak farkımız kalacak.
http://annwyn.kucukresim.com/uploads/dow0c5e1.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
30-01-2008, 22:14
yukarıdaki yorum gümledi dow tekrar - 37 kapattı ama farkımız yarın dahada fazla açılacak orası kesinleşti. Dow - başlıyor + ya geçiyor - kapatıyor. Yerinde sayıyor. Biz ise güne hep kötü başladığımızdan bir türlü toparlayamıyoruz.

http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/dow830b1.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
30-01-2008, 22:57
http://annwyn.kucukresim.com/uploads/hepsi2d2cf.png (http://www.kucukresim.com)
büyüterek bakın.

Bear_Bull
31-01-2008, 08:05
3/9/2007-31/1/2008 ŞUBAT VEDE TAKAS DURUMU
http://annwyn.kucukresim.com/uploads/subat05293.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
31-01-2008, 11:10
http://annwyn.kucukresim.com/uploads/subatf07cf.png (http://www.kucukresim.com)

Nigt-Blue
31-01-2008, 11:31
matrıks farkederse sayın bear bul sıze dava acabılır derınlıkvermeyın bence saygılarımla

Bear_Bull
31-01-2008, 11:38
3 DK GECİKMELİ olunca birşey olmaz diye biliyorum.

Nigt-Blue
03-02-2008, 10:49
slm yasar hocanın sıtesınde de verıyorlardı bır sabah bır aksam olarak matrıks kaldırtdı o yuzden sızı uyardım saygılarımla

Bear_Bull
03-02-2008, 17:01
slm yasar hocanın sıtesınde de verıyorlardı bır sabah bır aksam olarak matrıks kaldırtdı o yuzden sızı uyardım saygılarımla

Teşekkür ederim.

Bear_Bull
03-02-2008, 23:06
http://sweet.kucukresim.com/uploads/hepsifb066.png (http://www.kucukresim.com)

serhatyaz1981
04-02-2008, 12:59
sevgili bear bull dax la ilgili yorum alabilirmiyiz.grafikte atarsanız ekstra olur..:)
selamlar

Bear_Bull
04-02-2008, 16:52
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/dax0a2ea.png (http://www.kucukresim.com)

DAX kendini 7500 üzerine atamadıkça adam olmayacak gibi duruyor Sn. Serhat
7000-7250-7500 arası büyük bir ihtimal oyalanacak.
6925 altı ise tekrar 6500 lü seviyeler gözüküyor. Yinede tek başına Dax a bakmak ne kadar doğru ?

Bear_Bull
04-02-2008, 18:32
http://annwyn.kucukresim.com/uploads/hepsi0891a.png (http://www.kucukresim.com)

serhatyaz1981
04-02-2008, 21:00
teşekkür ederim sn bear bull.dax dowdan sonra biz ençok etkileyen borsa bunun için rica etmiştim.
dowu ve vob grafiğini zaten güncelliyorsunuz. :)
selamlar

Bear_Bull
04-02-2008, 22:08
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/hepsi53ce4.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
04-02-2008, 22:55
BU SİTELERİ SIK KULANILANLARA EKLEYİN bulunsun :)

http://www.cbot.com/cbot/pub/page1/1,3248,432,00.html http://online.wsj.com/mdc/public/page/marketsdata.html?mod=topnav_2_0450 http://www.online-stock-quotes.com/services.php
http://www.bloomberg.com/markets/stocks/movers_index_dow.html
http://www.eltee.de/quotesfuturesym.php
http://finance.yahoo.com/q/cp?s=%5EDJI
http://www.forex-tr.com/TechnicalT/Formasyonlar.htm Grafik formasyonlarla ilgili bir site
http://piyasanet.hurriyet.com.tr/c/firma_gfx.asp grafik bakılabilecek bir site
http://piyasanet.hurriyet.com.tr/c/dis_piyasalar.asp

Bear_Bull
04-02-2008, 23:09
http://moneycentral.msn.com/detail/stock_quote?Symbol=%24INDU
grafikleriyle birlikte bakılabilecek bir site dakika seçeneğide var

Bear_Bull
05-02-2008, 11:55
Time (NYT) Location Description Forecast Previous Actual

2008.02.05 04:00 E-13 January PMI Services 52.0 53.1
2008.02.05 04:00 E-13 January Composite PMI Services 52.7 53.3
2008.02.05 04:30 UK January PMI Services 52.0 52.4
2008.02.05 05:00 E-13 December Retail Sales m/m 0.3% -0.5%
2008.02.05 05:00 E-13 December Retail Sales y/y -0.6 -1.4%
2008.02.05 10:00 US January Non-Manufacturing ISM 53.0 54.4
2008.02.05 12:00 Japan December Coincidental Index n/f 30.0
2008.02.05 12:00 Japan December Leading Indicators n/f 18.2

Bear_Bull
05-02-2008, 18:15
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/bbull225ffc.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
05-02-2008, 22:17
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/bbull24aa43.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
05-02-2008, 23:16
2008.02.06 08:30 Canada December Building Permits 0.0% -9.9%
2008.02.06 08:30 US Q4 Productivity 0.4% 6.3%
2008.02.06 10:00 Canada January Ivey PMI 46.8 45.9

Bear_Bull
06-02-2008, 17:33
şubat vade son poz. durumları
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/subata6c96.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
06-02-2008, 18:35
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/bbull2706a7.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
06-02-2008, 22:07
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/bbull2cbf52.png (http://www.kucukresim.com)

hgarip
07-02-2008, 10:42
VOB:
*VOB: 58.50 direnç noktasını kırma denemelerinin başarısız kaldığı Vob Aralık kontratlarında önceki gün başlayan satış baskısı devam ediyor. 53.80 yatay destek noktası altında bir kapanış gerçekleştiren kontratlarda, güne bu seviye altında devam eden satış baskısıyla başlayacağımızı düşünüyoruz. 53.80 seviyesinin direnç konumuna dönüşürken, 51.30 destek konumunda bulunuyor. 51.30 seviyesi üzerinde tutunma çabasının hakim olacağı kontratlarda, yukarı yönlü bir tepki hareketi oluşabilmesi için 53.80 direncinin kırılması gerekiyor.

Bear_Bull
07-02-2008, 19:05
bütün borsalar düşüyor tamam Şubat-XU100-XU030 yerlerde sürünüyor.
destek falanda kalmadı kırdı hepsini azgın ayular:)
ama bu hal ne ya
adamlar %1 düşerse %3 bizden gidiyo. Dax la bak başkasıyla bak neyle bakarsan bak yerinde sayıyor gibi duruyorlar. Olan TR borsasına oluyor.
Bowespaya laf yok zaten
nede olsa SAROS amca orda
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/bbull2fa042.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
07-02-2008, 19:29
bir hesap yaptım eğer bunu yapabilen varsa helal olsun .
73000 den 10 pozisyon veren her uzlaşma değiştiğinde gelen kar ile yine karın yettiği kadar short yapmaya devam etse 10 adet short u 174 adet short a çıkıyor 52.000 fiyata göre.
VOB da ne kadar kar ve zarar yazılabileceği aşağıda açıkça gözüküyor.
Ana parayı 2 katı olarak çek koy kenara:)
Birde bu adamın piyasa yukarı dönerken long a geçip aynı shorttaki gibi karlarla ilave long aldığını düşünün nasıl bir piyasada dans ediyoruz. Allah kolaylık versin hepimize.
daha önceki hesaplamada 57600 fiyata göre 1 e 7 net kazanç vardı. tarih 21.1.2008 di. aradan geçen günlerde fark ne hale gelmiş
ufak bir kartopu büyüyerek çığ olmuş.

http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/short0502a.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
07-02-2008, 22:12
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/bbull2d8c3c.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
07-02-2008, 22:28
Yarın açıklanacak datalar.

2008.02.08 02:00 E-13 December Germany Trade Balance 17.7b eur. 19.8b eur.
2008.02.08 02:00 E-13 December Germany Imports m/m 2.5% -3.0%
2008.02.08 02:00 E-13 December Germany Exports m/m 1.0% -0.5%
2008.02.08 06:00 E-13 December Germany Total Idustrial Production m/m 1.0% -0.9%
2008.02.08 07:00 Canada January Jobs-change 10.0k -18.7k
2008.02.08 07:00 Canada January Unemployment Rate 6.0% 5.9%
2008.02.08 08:15 Canada January Housing Starts 210.0k 187.5k
2008.02.08 10:00 US December Wholesale Sales n/f 2.2%
2008.02.08 10:00 US December Wholesale Inventory 0.3% 0.6%

Bear_Bull
07-02-2008, 22:53
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/bbull296e55.png (http://www.kucukresim.com)

55575 üzerine atamadıkça şubat vadedeki alışlar tepki hareketi olarak kalabilir. 56800 de ise düşen kanal 4. desteği var bu arada sıkışması da muhtemel herhangi bir yükselişte. 51800 altında ise 16.3.2007 tarihinde görmüş olduğumuz 50925 ve 5.3.2007 deki 49600 ler gözüküyor. Ani hareketlere karşı Stop emirlerinizi hazır tutmayı unutmayın.

Bear_Bull
08-02-2008, 08:17
Bugün İzlenecek Datalar :
Saat 13:00 Almanya’da sanayi üretimi verileri gelecek.
Saat 17:00’de ABD’de açıklanacak Toptan Satışlar verisi var .

Bol kazançlar.

hgarip
08-02-2008, 09:54
VOB: Gün içerisinde 53.80 yatay direnç noktasını kırma denemelerinin başarısız kaldığı Vob Şubat kontratlarında, satıcılı seyrin devam ettiğini gözlemliyoruz.51.75 seviyesinin ara destek noktasını oluşturduğu kontratlarda, güne yeniden 53.80 direnç noktasını kırma denemeleriyle başlayacağını düşünüyoruz. 53.80 direnç noktasını yukarı kıracak hareketlerde tepki alımlarının 56.2 seviyesinin hedeflenebileceğini düşünüyoruz.Güçlü tepki yükselişi için kontratların 56.2 direnç noktasını yukarı kırması gerekiyor. Aşağıda ise 51.75 seviyesinin altında 51.30 desteğine doğru geri çekilme eğilimi etkisini sürdürecektir.

Bear_Bull
08-02-2008, 17:27
55575 üzerine atamadıkça şubat vadedeki alışlar tepki hareketi olarak kalabilir. 56800 de ise düşen kanal 4. desteği var bu arada sıkışması da muhtemel herhangi bir yükselişte. 51800 altında ise 16.3.2007 tarihinde görmüş olduğumuz 50925 ve 5.3.2007 deki 49600 ler gözüküyor. Ani hareketlere karşı Stop emirlerinizi hazır tutmayı unutmayın.

dün akşam yazdığım yeri adamlar nokta atışı ile gösterip 52,075 kapattılar ya ne diyelim.
Sırada 49,600 de olabilir dikkatli olun. Dow 100 puan oynarken bizim VOB 2000 puan oynamaya başladı.

Bear_Bull
08-02-2008, 23:08
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/bbull26bda9.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
08-02-2008, 23:09
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/bbull33f03c.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
10-02-2008, 21:03
Dolar/Ytl ve ENDEX30 grafik uyumsuzlukları dikkat çekici

http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/bbull254c09.png (http://www.kucukresim.com)

endexsin 52000 seviyelerinde olduğu 16-3-2007 tarihlerinde 1.38 seviyelerinde olan dolar Ytl kuru şu anda 1.22 seviyelerinde seyretmekte olup BBAND üst kanala değmiş bulunmaktadır. 1.25 seviyesini son zamanlarda 2 kez denemiş ve geri dönmüş dolarda bir sonraki hareket 1.30 -1.38 seviyeleri olabilir.Bu durum gerçekleşirse endexte 45000 li seviyelerin görülmesi ihtimal dahilindedir.
Piyasa en azından yataya oturuncaya kadar FULL pozisyon çok riskli olup can acıtmayacak kadar az kaldıraçla işlem yapmak en uygunu olacaktır diye düşünüyorum. Hatta kalınabilse her akşam FLAT tan iyisi yok ama kalınabilse tabi.

Bear_Bull
10-02-2008, 22:15
Uzun zamandır teorik fiyatlamayı koymamışız
aklıma geldi :)
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/bbull24b704.png (http://www.kucukresim.com)
Teorik fiyatın altına inmişiz.
2500 yukarıdan gitmesi nerde, şimdiki halimiz nerde .
Teminatlarında 600 Ytl ye indiğini düşünürsek Pazartesiden itibaren Sadece fiyat farkı yüzünden %50 kar yazdı BY ve PY .

Bear_Bull
11-02-2008, 11:16
http://sweet.kucukresim.com/uploads/dax3be8a.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
11-02-2008, 11:22
http://annwyn.kucukresim.com/uploads/subat80157.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
11-02-2008, 11:23
http://annwyn.kucukresim.com/uploads/dolare667e.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
11-02-2008, 11:36
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/subatb4d38.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
11-02-2008, 11:58
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/subat2e9f6.png (http://www.kucukresim.com)

-575 farkla devam etmekte olan Şubat vade FDOW-Dax ın toplaması ile biraz artı ile başlamamız mümkün 51,000 üzeri görülür ve üzerinde kalırsak olumlu 51,000 altı kısa vade için yine olumsuz görüntü devam eder ayrıca USD/YTL yide şu günlerde gözden kaçırmamak lazım. Dikkati elden bırakmayın.

Bear_Bull
11-02-2008, 14:34
51,500 -51,400 Ü aşağıya kırmazsa kısa vade iyi gözüküyor şu an için
dövizde hafif gevşedi Dövizde USD/YTL 1,22 nin altları dahada rahatlatır.
Yinede USD/YTL takip edilmesi gerekir şu günlerde.

Bear_Bull
11-02-2008, 17:55
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/bbull2d1b89.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
11-02-2008, 18:38
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/usdytle21b6.png (http://www.kucukresim.com)

Dolardaki yükseliş hala dikkat çekici seans içerisinde gelen satışlar sürekli karşılanıyor
TV dada DÖVİZ yükseldi Borsa çöktü haberleri çıkmaya başladı birkaç gün piyasa iyi bile olacak olsa DOLAR la kolerasyonunun takip edilmesinin faydalı olacağı düşüncesindeyim.

Bear_Bull
11-02-2008, 22:08
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/bbull32e968.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
11-02-2008, 23:27
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/subat7db42.png (http://www.kucukresim.com)

Yukarı hareketlerde daha önce 4 kez destek seviyesi olan 53700 bu sefer karşımıza direnç olarak çıkacak olup 55.800 geçilemedikçe düşen kanal 4. banttan kurtulamamış olacağız, bu seviyelere kadar olabilecek çıkışların tepki olarak kalabileceği, 55.800 üzeri kapanış olmadıkça orta vadeli düşüş kanalından çıkamayacağımız göz önünde bulundurulmalıdır. Alt seviyeler olarak 49.600 ümüz kaldı. Bu seviyenin altında ise 45.000 seviyeleri gözükmekte. Bu arada USD/YTL de dikkatle takip edilmelidir.

Bear_Bull
12-02-2008, 08:18
USD/YTL kuruna sabah bakıldığında 1,2340 lardan 1,2181 e gevşemiş olduğu görülmekte olup 1,2200 altında seyretmesi Hisse Senedi piyasası için olumlu gözükmektedir.

Bear_Bull
12-02-2008, 10:01
MoneyNews.com DA YAZAN HABER
ABD'nin önde gelen bono garantör şirketleri MBIA ve Ambac'ın kredi derecelerinin AAA'den AA'ya düşmesi ile başlayan ve diğer sigorta şirketlerine de yansıyan finansal sıkıntılar piyasaları etkilemektedir.

Yatırımcıların devam eden endişeleriyle birlikte yaşanan satış baskısının etkisiyle, Citigroup, JP Morgan Chase, Merill Lynch, Morgan Stanley, Ambac ve MBIA gibi bu hafta hisse fiyatları en çok etkilenen şirketler oldu. Eğer ipotek garantili menkul kıymet şirketlerinin kredi dereceleri düşmeye devam ederse, bu durumun Citibank, Merrill Lynch, UBS ve Lehman Brothers gibi bir çok finans şirketlerinde milyonlarca dolar zarar neden olacağı beklenmekte.

Sekiz banka, MBIA, Ambac Financial Group ve global anlamda kredi sıkıntısı yaşayan diğer bono garantör şirketleri hakkında bir kurtarma planı için birleşmiştir. Basın bu bankaları; Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Allianz's Dresdner Bank, Royal Bank of Scothland. Societe Generale, UBS, Wachiova olarak açıklanmıştır.

Bear_Bull
12-02-2008, 11:16
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/haber98435.png (http://www.kucukresim.com)

Almanyadan beklenen datalar

Bear_Bull
12-02-2008, 18:37
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/bbull2d9ab2.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
12-02-2008, 19:12
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/usdytl2b222.png (http://www.kucukresim.com)

USD/YTL ve ENDEX30 grafiği

1.2200 altı USDYTL nin Hisse piyasamız için olumlu olduğunu sabah yazmıştık. Piyasanın yukarı gidişide doların geri gelişinde etkili oldu. Dolardaki bundan sonraki her yukarı harekette Hisse piyasasını aşağı yönde etkileyeceğinden dikkatli olunması gerektiği kanısındayım.
Bence en az 1 hafta daha USDYTL hareketleri göz önünde bulundurulmalı.

Bear_Bull
12-02-2008, 22:10
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/bbull3adc0c.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
13-02-2008, 11:28
Şubatta Deutsce 6065 alışta poz. kapatıyor gözüküyor.
--------Efg 1636 alişta Nisanda 4000 satışta
--------Raymond 1013 alışta

İş Şubatta 4313 satmış Nisanda 3757 almiş pozisyonlarını bir sonraki vadeye taşıyor.
Garan 986 Türkish 944 satıştalar.

Bear_Bull
13-02-2008, 11:41
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/haber3a35f.png (http://www.kucukresim.com)
Şubat ve Nisan vadelerde başlangıçlarından itibaren son durum.

Bear_Bull
13-02-2008, 11:55
[QUOTE=Bear_Bull;2177364
55575 üzerine atamadıkça şubat vadedeki alışlar tepki hareketi olarak kalabilir. 56800 de ise düşen kanal 4. desteği var bu arada sıkışması da muhtemel herhangi bir yükselişte. 51800 altında ise 16.3.2007 tarihinde görmüş olduğumuz 50925 ve 5.3.2007 deki 49600 ler gözüküyor. Ani hareketlere karşı Stop emirlerinizi hazır tutmayı unutmayın.[/QUOTE]

Yukarıda 55575 yazılan değer 55,800 e çıkmıştır. 55,800 giçilip üzerinde kapanış yapılamadıkça yükselişimiz tepki olarak kalacaktır. Üzerinde ise 56,800 var bu seviyeye ulaşılır üzerinde kalırsa düşen kanal 4. desteğin üzerine çıkmış oluruzki bu olumlu olur.
Ancak Yurtdışı nın dünkü hareketinden sonra bu durum şu an için oldukça zor gözüküyor.
Anca ABD de bugün açıklanacak datalar ile süper bir gaz daha yapması lazım.
Eğer datalar beklenenden kötü gelirse bir kaç gün içinde yeniden diplerde kendimize yeni destekler aramaya başlayabiliriz.
USDYTL kurunu gözden kaçırmayın.

Bear_Bull
13-02-2008, 12:13
Şubat vade ile Nisan vade arasındaki fark 1300 pointten 600 puana inmiş olup risksiz kazanç sağlamak için Spread yapan arkadaşlar 1300-600=700 puan kara geçmiş bulunmaktadırlar.
Saygılarımla.

Bear_Bull
13-02-2008, 17:23
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/haberad710.png (http://www.kucukresim.com)
ŞUBAT ve NİSAN vade son durum

Bazı arkadaşlar sürekli EFG aldı İŞ sattı diyorlar ama Nisan vadede yapılan işlemleri takip etmiyorlar. Dikkatinize.

Bear_Bull
13-02-2008, 18:56
Güzel bir yazı
Lütfen Chris Tate 'in yazısını anlayana kadar okuyun. Muhtemelen çoğunuza saçmalık gibi gelecektir,
fakat işin özü buradan başlıyor.
Hatta yazıyı bastırıp karşınıza koyun, arada bir okur yavaş yavaş anlarsınız.
--------------------------------------------------------------------------------

Trade etmeye soyunan her 10 kişiden 8'nin hiç para kazanamadığı tahmin edilmektedir. Yakın zamanda
yapılan bir araştırmaya göre ABD'de trader ların %75'i iki yıl içinde her şeylerini
kaybetmektedirler. Bu insanı hayrete düşüren bir başarısızlık oranı, ama daha da şaşırtıcı olanı
ise, bu başarısızlık oranının neredeyse 150 yıldır değişmemesidir. İflas eden trader oranında en
önemli olgu, zamandan bağımsız olarak bu oranın sabit kalmasıdır.
Halbuki traderlar zaman içerisinde çok daha gelişkin koşullara sahip oldular. Artık traderlar
kompleks TA(Teknik Analiz) programlarıyla, sofistike bilgisayar sistemleriyle, 1 sn. de ekrana gelen
dünyadaki tüm piyasaların verileriyle işlem yapmaktadırlar. Tüm bu avantajlarına rağmen büyük oranda
trader kaybetmekte,kaybetmekte ve iflas etmektedir. Dolayısıyla problem, teknolojideki gelişimi
tradinglerine eklemlemelerinden çok daha derindedir. Neden traderların büyük çoğunluğunun
kaybettiklerinin cevabı sanki pandora kutusunu açmaya benzer. Oysaki nedenler çoğunlukla çok
basittir.

İnsanlar trade etmeye ilk başladıklarında iki yoldan birini izlerler. İlk grup sadece neyi takip
ettiğine odaklanır ya da bir çok kaynaktan tüyolar, ipuçları yakalamaya çalışır. Tahmin edileceği
gibi bu gruptakiler uzun süre kalıcı olamazlar. İkinci grup ise biraz daha sofistikedir. Onlar Holy
Grail'i ( piyasalarda başarınızın sürekli ve kesin olmasını sağlayan indikatör) aramaya girişirler.
Oysa ki bu sihirli indikatör hiç varolmamıştır ve bu traderler bu beyhude arayış için kendilerini
paralar dururlar. Kimi traderlar yeni TA paketleri alırlar ya da bulmaya çalışırlar, kimileri internette son
çıkan indikatörü bulmak için saatler harcar veya bilgisayarın rengini değiştirerek başarı şansını
arttıracaklarına inanırlar. Gerçekte olması gereken bu tarz bir
'Holy Grail' ve sistem oluşturma arayışının traderın zamanının en fazla %10 unu almasıdır. Oysaki
pek çok trader tüm enerjilerini sistem oluşturmaya odaklanarak harcamakta, özellikle de entry
(giriş) sinyallere odaklanmaktadır.
Oysaki 'alım sinyali' trading sistemlerinin küçük bir parçası hatta çoğu zaman önemsiz bir
parçasıdır. Bi çoğunuz alım sinyali için söylediklerimi kabullenmiyorsunuzdur, ancak aşağıda
yazacaklarımı okuyarak karar verin.

Eğer piyasalarda tamamen tesadüfi hareket ediyorsanız başarı şansınız %50 dir, yani ikiye bir
beklentiniz vardır.Kaybettiğiniz her bir dolara karşı 2 dolar kazanmalısınız ki tradinge devam
edebilesiniz. 'The Turtles' diye tanınan bir grup e-trader, sistemleri sadece %30 başarı ile
oluşmasına rağmen dünyanın en başarılı traderlarından oluşmuşlardır. Eğer inanmıyorsanız basit bir
hesapla dediklerimi sınayabilirsiniz, 10.000 dolarla başlayıp ilk işleminizde %10 kaybedip bir
sonraki işlemde %20 kazandığınızı
varsayarsak bu işlemi defalarca tekrarlarsanız hesabınızın ne kadar ne kadar büyük boyutlara
ulaştığını göreceksiniz.

Bu basit yaklaşımın gösterdiği gibi alım noktası, bizim başarımızı belirleyen bir unsur değildir.
Trader ne kazanacağına karar vermelidir, kaç kere haklı çıkacağına değil. Çünkü doğru çıkmanın ne
kadar kazanacağınızla çok ta fazla ilgisi yoktur. Buna rağmen traderların çoğu giriş-alım noktasına
saplantılıdır, sürekli oraya odaklanmışlardır, her biri ümitsiz bir haklı çıkma gayreti içindedir.
Bu durum, traderın egosunun pençesine düştüğünün bir sinyali, yokoluşa sürüklendiğinin erken
uyarılarıdır.
Sistem oluşturma entry sinyalinin çok ötesindedir. Mekanik trading sisteminin özü, sistemin beklenti
kavramının oluşturulmasıdır. Yani her bir işlemde ne kazanabileceğinize karşın her bir işlemde ne
kaybedeceğiniz...Hangi sıklıkta işlem yaptığınız da sistemde yer tutar. Eğer çok büyük bir
beklentiniz varsa, sistem örneğin senede 1 kez sinyal üretebilir.

Son olarak satım kriteriniz nedir? Pozisyona girmek kolaydır diğer yandan çıkış-satım noktanız
sizin kazanacağınız parayı belirler. Şu son derece açık olmalıdır, sistem dizaynı sihirli bir sistem
arayışından çok daha ötesi,piyasalarda kalıcı olmak için kapsamlı bir yaklaşım oluşturma çabasıdır.
Halbuki saydığım sistem oluşturma özelliklerisizin trading zırhınızın sadece küçük bir kısmını
oluşturur. Başarılı olmanızın ANA kriteri para yönetimi ve psikolojidir. Kendi adıma kesinlikle
eminim ki, trading finansal bir unsurdan çok psikolojik bir çabadır. Traderların bir çok sebep için
sistem oluşturmaya odaklanırlar. Tüm teknik analiz programları alım-satım sinyali oluşturmanın
ötesinde fazla bir şey içermezler, çünkü durum 'ideal' indikatörü ararken manipüleyi çok olanaklı
kılar. Bunun ne kadar anlamsız olduğunu görmek için fibonacci sayılarını ele alalım. Pek çok trader
indikatörlerinde default olarak bu sayıları kullanır, halbuki 13 günlük HO nasıl 12 ya da 14
günlükten daha muhteşem sonuçlar üretebilir ki? Böyle yaparak traderler piyasaların gizemini
kavrayarak, mutlaka keşfetmek zorunda hissettikleri piyasa sırlarına vakıf olabileceklerini
sanırlar.

Traderların alım sinyaline konsantre olmalarının ikinci nedeni ise daha önceden de belirttiğim
gibi haklı çıkma kaygılarından kaynaklanır. Bilindiği gibi hepimiz egoya sahibiz ve aldığımız tüm
kararlarda bu duygusal dürtüyle etkileniriz. Yanlış sonuçlanan pozisyonların, haklı çıkılanlardan
daha fazla olacağı gerçeği ile kalmak bizim için cidden zordur, oysaki olan hep te budur. Örnek
olsun diye, giriş sinyallerinde en çok kullanılan yöntemlerden hareketli ortalamalarda doğru
pozisyon alma oranı %50 nin altındadır.
Bu yüzden de bizi her zaman haklı çıkaracak bir sitem arayışıyla bu dengesizliği aşmaya gayret
ederiz. Ve böylece bu trading gerçeği nedeniyle traderler kendi egolarını besler, korur ve
büyütürler.

Traderların giriş sinyali için pek çok beyhude saatler harcamasının üçüncü nedeni ise mükemmel
girişlerin kontrol ve hakimiyet sağlayacağı yanılsamasıdır. Traderların her nasılsa giriş sinyalinin
onlara piyasaları kontrol etme ve yenme hakimiyeti sağlayacağını düşünürler. Bu durum sayısal lotoda
kimi özel numaraları, rastgele seçilmiş numaraları kullanmaya tercih etmelerine benzetebiliriz.
Halbuki sayısal lotoda seçilmiş özel numaralar ya da rastgele numaralar da kullansanız kazanma
şansınız eşittir. Yaklaşık aynı gerçek, hareketli ortalamalarınızda gün sayılarını seçerken ister
fibonacci sayılarını ister diğerlerini kullanarak
göreceğiniz gibi, sizin tradeingteki başarı ya da kayıp oranınızı değiştirmez, değiştiremez.

Sizlerde bir trading sistemi oluşturmanın anlamsız olduğu gibi bir düşünce oluşturmak istemiyorum,
elbette traderların bir giriş sinyali formuna ihtiyaçları vardır. Oluşan trendleri saptamaya, hangi
koşullarda girerek ne tür beklentilerimiz olmalı gibi analizlere ihtiyacımız olduğu da bir
gerçektir. Fakat salt giriş sinyaline odaklanarak, sistemin diğer kompleks unsurlarını ve çok önemli
para yönetimi ve trading psikolojisini es geçmek,gözardı etmek, önemsememek en büyük hatadır. Uzun
verimli başarılı trader olmanın bu en önemli iki unsurunu artık traderlar anlamaya başlamalıdır. Bu
unsurları yok sayarak salt 'Holy Grail'
arayışına konsantre olmak, kesinlikle sizi de hiç para kazanamayan %80 nin arasına katacaktır.

Chris Tate

ironhand
Bir Teknik Analistin Düşmanları
1)Duygusallık,
2)Grafikte var olanı değil alt benlikte var olanı görmek,
3)Sistemi Dışında hareket etmek,
4)Sonuçlarla değil sebeplerle ilgilenmek,
5)Hatalarından ders almamak,
6)Sat sinyalinin aynı zamanda alma sinyalide olduğunu unutmak,
7)Al sinyalinin aynı zamanda tut sinyalide olduğunu unutmak

Bear_Bull
13-02-2008, 19:08
Yukarıdaki yazıyı
Daha önce bir topikten kopyalamıştım Yanlış hatırlamıyorsam Sn Teo nun topiğiydi
sık sık okumak faydalı olur kanısındayım.

Bear_Bull
13-02-2008, 19:32
http://sweet.kucukresim.com/uploads/dax633bf.png (http://www.kucukresim.com)
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/xu030eeb2e.png (http://www.kucukresim.com)
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/subat957c0.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
13-02-2008, 20:18
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/dow21704.png (http://www.kucukresim.com)

Dow 12562 üzerinde kapatırsa bu seviye bir sonraki desteği olacak hedefini 12791-12864 yükseltecek.
Aşagıda ise BBAND orta 12344 alt seviyelerdeki kapanışlarda 12318-12216-11771 hedeflenebilecektir.

Bear_Bull
13-02-2008, 22:06
http://annwyn.kucukresim.com/uploads/dowd5b9b.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
13-02-2008, 22:26

2008.02.14 00:00 Japan Market Holiday
2008.02.14 02:00 E-13 Q4 Germany Flash GDP y/y 1.8% 2.4%
2008.02.14 02:00 E-13 Q4 Germany Flash GDP q/q 0.3% 0.7%
2008.02.14 05:00 E-13 Q4 Flash GDP y/y 2.2% 2.7%
2008.02.14 05:00 E-13 Q4 Flash GDP q/q 0.3% 0.8%
2008.02.14 08:30 US Weekly Jobless Claims 347.0k 356.0k
2008.02.14 08:30 Canada December Imports n/f C$34.21b
2008.02.14 08:30 US International Trade Balance $-61.5b $-63.12b
2008.02.14 08:30 Canada December Trade Balance C$3.4b C$3.7b
2008.02.14 08:30 Canada December Exports n/f C$37.91b
2008.02.14 08:30 US February Initial Jobless Claims 343.0k 356.0k

Bear_Bull
13-02-2008, 22:34
Teşekkür ederim.
Topiğe başlarken atığım İlk mesajım aşağıda.
""""Arkadaşlar selam

Saygılarımla,"""

Grafiklerdeki kırmızı aşağı yatay çizgiler destek çizgilerimiz ve sol tarafta T 1 den 5 e kadar değerleri var.
Yukarı yatay Yeşil çizgiler ise direnç seviyelerimiz aynı anda bir kırmızı çizgiden yukarı giderken bir üstteki kırmızı çizgi yine direnç olarak kabul ediliyor aşağı giderken de yeşiller ve kırmızılar destek vasifesini görüyor.Kırılan hangisi ise 1 alt ve 1 üst yakın hedef oluyor. Soldaki yeşil ve kırmızı T değerlerinden bakarak şu an grafiklerde görünen son kapanış barına en yakın T değerleri destek ve direçlerimizi göstermektedir.
İş grafikleri başka siteye yükleyip ordan buraya taşımaya gelince çok zahmetli ben masaüstüne atıp ordan buraya atmaya alışkınım. Gerekirse eskilerden silip yenilerini koyarız. Bunlar sorun değilde burayı ziyaret edenlerin sadece bakıp gittikleri izlenimine kapıldım. Hiç birşey yazılmayınca.
Saygılarımla,
Bear_Bull

Sn Getlost
açıklamayı tekrar koyuyorum grafiklere nasıl bakılacağına dair.

Bear_Bull
14-02-2008, 07:35
Arkadaşlar günaydın.

Bir kaç sorum olacak, cevaplarsanız sevinirim.

ABD de resesyon ihtimali bitti mi?
ABD den kaynaklanan Mortage kredileri sorunu çözüldü mü?
Mortage Kredisi bağlantılı Banka zararları belli oldu mu?
Kaç gündür dile getirilen Türban/Siyaset olayı çözüldü mü ?
Bu adamlar 2 günde % 11 nasıl prim yaptırdılar bilmediğimiz ne var?
Herkesi düşüşe inandır sonra gel topla, nasılsa düşüşe inandırdığın KY her çıkışta elindekileri burdan döner diye satmaya devam ediyor doğrumudur?

Bear_Bull
14-02-2008, 11:26
Arkadaşlar günaydın.

Herkesi düşüşe inandır sonra gel topla, nasılsa düşüşe inandırdığın KY her çıkışta elindekileri burdan döner diye satmaya devam ediyor doğrumudur?

22 kişi okumuş 1 tane cevap yazan olmamış teşekkür ediyorum arkadaşlar.

Bear_Bull
14-02-2008, 17:19
Arkadaşlar günaydın.

Helal olsun tam 50 kişi bakmış kimse cevap yazmamış. O kadarda zor değildi sorular.:he::he::he:

Eke
14-02-2008, 18:54
Helal olsun tam 50 kişi bakmış kimse cevap yazmamış. O kadarda zor değildi sorular.:he::he::he:

Sn. Bear_bull,

Sorularınıza kendimce, kısa ve açık cevaplar vermeye çalışacağım.

1- "ABD de resesyon ihtimali bitti mi?"
Bence, 2000 yılından bu yana 17 yıl sürecek bir döngünün içerisindeyiz. DJIA 2000 senesinden bu yana ayı piyasasında. Bahsettiğim döngünün sadece 7 yılı bitti. 9-10 yıllık bir büyük dalgalanma süreci önümüzde bizi beklemeye devam ediyor.
( http://www.hisse.net/forum/showthread.php?p=1962790#post1962790 )

34 yıllık döngü (17+17 )

DJIA'nın 1929 yılından bu güne kadarki grafiği incelendiğinde(bknz grafik)
17 BOĞA
17 AYI-VOLATILITE
34 YILLIK DONGU...
68 YILLIK DONGU ~70YIL BIBLICAL DONGU

1932-1949 =VOLATILITE
1949-1966 =BOĞA
1966-1983 =VOLATILITE
1983-2000=BOĞA
2000-2017=VOLATILITE

1966-1983 dönemi incelendiğinde ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır.

2-"ABD den kaynaklanan Mortage kredileri sorunu çözüldü mü?"
3-"Mortage Kredisi bağlantılı Banka zararları belli oldu mu?"
İki soruya birden -Çözüm, sorunların çözümünde değil- .
Finansal olayların sosyal yansımalarının 2-3 sene sonra net belirtiler vereceğini düşünüyorum. Esas finansal gerilimin 2009-2012 yılları arasında ortaya döküleceğini tahmin ediyorum. Ayrıca, "Bilanço Zararı, ekonomik veri vs" tarzında ekonomik yaklaşımlar ile finansal piyasaların birebir alakası olmadığına inanıyorum. Aslolan kitlesel algıdır ki, 2000 senesi Türkiye'sinin ekonomik durumu ve borsa rekorları bu düşünceme iyi bir örnektir.

4-"Kaç gündür dile getirilen Türban/Siyaset olayı çözüldü mü ?"
İç gündemi meşgul eden siyasi inat-bilek güreşini, borsalardaki küçük yatırımcının trend bitişlerinde vuku bulan "kendine olan güvenine" benzetiyorum. Uptrend biterken herkes yükselişe ikna olup, kendine güvenip pozisyon alır fakat sonuçlar hiç beklendiği gibi olmaz. (hükümetin kendine olan güvenini ve son uygulamalarını buna benzetiyorum)

5-"Bu adamlar 2 günde % 11 nasıl prim yaptırdılar bilmediğimiz ne var?"
Finansal piyasalarda haber, veri vb etkenlerin sebep değil, "sonuç" olduğuna inanır ve aslen herşeyin yukarıda da ifade ettiğim gibi kitle psikolojisine ve dolayısıyla doğal döngüler sonucu gerçekleştiğine inanırım. Kitlesel algının tabiatsal döngülerin tesiri sonucu belli dönemlerde farklılık gösterdiği noktasından hareketle 6-8 Mart 2008 tarihini algı değişimi görmek isteyenler için izlemeyi tavsiye ediyorum. Bakalım mantıklı örnekler görebilecek miyiz? (küresel piyasalar takip edilmeli)

6-"Herkesi düşüşe inandır sonra gel topla, nasılsa düşüşe inandırdığın KY her çıkışta elindekileri burdan döner diye satmaya devam ediyor doğru mudur?"
Böyle bir gizli el, -ler/-lar olarak nitelenen sıklıkla karşılaştığımız "herşeyi bilen/yapan/" bir kesimin olduğuna inanmıyorum. Sadece, RSI, MACD vb gibi göstergelere bakılıp işlem yapıldığı sürece bu tür durumlarla daha çok karşılaşılacağını düşünüyorum. Zira gerçekten araştırıldığında (göstergelerin) neyin ne olduğu net şekilde ortaya çıkacaktır. Dolayısıyla kendi eksikliklerimizi, hatalarımızı başka bir öcüye/güce yükleyerek sorumluluktan sıyrılmak yerine "her ne ararsan kendinde ara...." diyerek düşünmeli ve sürekli çalışarak, okuyarak ve araştırarak gelişimimizi sürdümemiz gerek diyorum.

Umarım cevaplarım tatmin edici olmuştur.

Bear_Bull
14-02-2008, 19:30
Sn Eke
yazınız için çok teşekkürler.

Piyasanın çok hızlı hareketle buralara geldiğini, ama yukarıda yazılı olanlarda hiçbir gelişme iyileşme olmadığını, sorunların hala önümüzde durduğunu belirtmek için yazmıştım ancak sağolsun siz hariç hiçbir arkadaş cevap yazmadı.
Kazançlı günler dileklerimle.

Bear_Bull
14-02-2008, 19:58
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/dax2419d.png (http://www.kucukresim.com)
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/xu030af292.png (http://www.kucukresim.com)
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/subat2462a.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
14-02-2008, 22:09
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/dowca683.png (http://www.kucukresim.com)

Dow yarın 12308 in altını görüp altında kalırsa bir alt kanala düşmüş oluyor ve sonrası için T2(4) gözükmekte günler ilerledikçe oradaki rakamda yavaş yavaş aşağı gelecektir.Yukarı dönebilmesi için 12552 i geçmesi gerekecek.

catedral
14-02-2008, 22:23
Hep ayı tuzağı kuracak değiller ya:) Malları basmak için bu seferde dikenli telleri çekmişler her tarafa:)

catedral
14-02-2008, 22:33
Hep ayı tuzağı kuracak değiller ya:) Malları basmak için bu seferde dikenli telleri çekmişler her tarafa:)

Bear_Bull
15-02-2008, 07:44
Şubat ve NİSAN vadelerde son takas durumu

Şubatta kapatanlar Nisanda yeni pozisyonlarını açıyorlar.
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/takasfecf0.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
15-02-2008, 11:44
http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=90391
İmkb 2008 de % 40 çıkabilirmiş aklınızda bulunsun citigrup demiş.

Bear_Bull
15-02-2008, 19:57
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/xu100906aa.png (http://www.kucukresim.com)

http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/xu0303ae17.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
15-02-2008, 21:14
http://sweet.kucukresim.com/uploads/daxcdb2e.png (http://www.kucukresim.com)
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/subatb32b1.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
15-02-2008, 22:05
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/dow5e194.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
15-02-2008, 22:21
Dün 12308 olarak üzerinde durduğum düşen kanal alt bant desteği bugün 12298 olarak değişmiş ve bu rakamın 20 puan altına sarktıktan sonra tekrar toplayıp 12348 kapatmış aynı kanal desteğinde tutunmaya çalışmaktadır DOW.Salı günü için 12288 destek noktası olacaktır. Altında kapanış düşüşü hızlandırır. Yukarıda ise 12532,12802,12834 seviyeleri bulunmakta.

Bear_Bull
17-02-2008, 21:27
cuma akşamı von24 e koymuştum orada çok gerilerde kaldığından buradada paylaşmak istedim. Yinede hayal olmakla birlikte Bazı Aracı kurumların poz.larını iyi yerden kapatıp yeni poz. açabilmeleri için neden olmasın diyorum. Yurtdışından kaynaklı çok önemli birşey çıkmazsa tabi.

Şöyle aşağıda ki hayali çizilmiş grafikteki gibi bir ihtimal olsa ((olması imkansız olabilir mi?)
hisse taşıyanlarda biraz rahatlasa bizde biraz rahatlasak IMKBFK biraz kendine gelse
piyasa sakinlese sonrasında tekrar yön arasak nasıl olur.
Normal olarak düzeltmenin 60-62.5 arası olması gerekmiyormuy du?
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/subat0e854.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
18-02-2008, 07:38
http://sweet.kucukresim.com/uploads/takas18885.png (http://www.kucukresim.com)

vobbook
18-02-2008, 08:28
http://sweet.kucukresim.com/uploads/takas18885.png (http://www.kucukresim.com)

Teşekkürler, ellerinize sağlık...

Bear_Bull
18-02-2008, 18:26
http://valentine.kucukresim.com/uploads/xu10079f80.png (http://www.kucukresim.com)
http://sweet.kucukresim.com/uploads/xu0302a35d.png (http://www.kucukresim.com)
http://sweet.kucukresim.com/uploads/dax50fb5.png (http://www.kucukresim.com)
http://sweet.kucukresim.com/uploads/subat61dd3.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
18-02-2008, 18:44
Grafikler nasıl okunacak.

Saygılarımla,
Bear_Bull

Bear_Bull
18-02-2008, 22:06
Önümüzdeki günlerde açıklanacak datalar

--------------------------------------------------------------
2008.02.19 07:00 Canada January BoC Core CPI m/m 0.1% -0.3%
2008.02.19 07:00 Canada January BoC Core CPI y/y 1.4% 1.5%
2008.02.19 07:00 Canada January CPI y/y 2.2% 2.4%
2008.02.19 07:00 Canada January CPI m/m -0.2% 0.1%
2008.02.19 08:30 Canada December Wholesale Trade m/m -0.6% 0.3%
2008.02.19 13:00 US February NAHB Housing Market Index 19.0 19.0
2008.02.19 18:50 Japan January BOJ Monetary Policy Meeting Minutes

--------------------------------------------------------------------
2008.02.20 02:00 E-13 January Germany PPI y/y 2.8% 2.5%
2008.02.20 02:00 E-13 January Germany PPI m/m 0.3% -0.1%
2008.02.20 04:00 US January FOMC Minutes
2008.02.20 04:30 UK January PSNB -9.75b stg. 7.801b stg.
2008.02.20 04:30 UK BOE Meeting Minutes
2008.02.20 04:30 UK January PSNCR m/m -19.5b stg. 16.975b stg.
2008.02.20 08:30 Canada January Leading Indicator 0.0% -0.1%
2008.02.20 08:30 US January Building Permits n/f -7.1%
2008.02.20 08:30 US January Real Earnings 0.0% 0.1%
2008.02.20 08:30 US January CPI y/y 4.2% 4.1%
2008.02.20 08:30 US January CPI m/m 0.3% 0.4%
2008.02.20 08:30 US January Housing Starts 1.01m units 1.006m units
2008.02.20 08:30 US January CPI Index n/f 210.03
2008.02.20 08:30 US January Building Permits (units) 1.04m 1.08m
2008.02.20 08:30 US January Core CPI Index n/f 213.1
2008.02.20 08:30 US January Core CPI y/y 2.4% 2.4%
2008.02.20 08:30 US January Core CPI m/m 0.2% 0.2%
2008.02.20 11:30 US January Cleveland CPI n/f 0.3%
2008.02.20 18:30 Japan January Exports y/y 6.4% 6.9%
2008.02.20 18:50 Japan December All Industry Survey 0.2% -0.5%
2008.02.20 18:50 Japan January Total Trade Balance 35.0b yen 877.9b yen
2008.02.20 18:50 Japan January Imports y/y 6.9% 12.1%
2008.02.20 18:50 Japan January Trade Balance y/y n/f -20.9%

------------------------------------------------------------------
2008.02.21 04:00 E-13 December Current Account 0.2b eur. 0.7b eur.
2008.02.21 04:30 UK January Retail Sales m/m 0.2% -0.4%
2008.02.21 04:30 UK January Retail Sales y/y 4.7% 2.7%
2008.02.21 08:30 US Weekly Jobless Claims 350.0k 348.0k
2008.02.21 10:00 US January Leading Indicator -0.1% -0.2%
2008.02.21 10:00 US February Philadelphia Fed Business Survey -11.0 -20.9

-------------------------------------------------------------------------
2008.02.22 04:00 E-13 February Composite PMI 51.5 51.8
2008.02.22 04:00 E-13 February Manufacturing PMI 52.3 52.8
2008.02.22 04:00 E-13 February Services PMI 50.7 50.6
2008.02.22 05:00 E-13 December Industrial Orders y/y 8.4% 11.9%
2008.02.22 05:00 E-13 December Industrial Orders m/m -1.0% 2.7%
2008.02.22 08:30 Canada Decemebr Retail Sales m/m 0.7% 0.7%
2008.02.22 08:30 Canada December Retail Sales (ex. Auto) 0.4% 1.7%

Bear_Bull
18-02-2008, 23:27
7 ocak 18 şubat arası tüm aracı kurumlarda ilk 10 aracı kuruma göre 57.000.000 Ytl para girişi gözüküyor. Bu arada Yabancı takas oranıda 7 ocakta % 72.28 iken 18 şubatta % 71.70 olarak gözüküyor. Fark 0.58 azalışa karşılık 57.000.000 Ytl para girişi.
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/pgcc2b6c.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
19-02-2008, 08:08
BAŞLANGIÇTAN İTİBAREN SON DURUM
http://sweet.kucukresim.com/uploads/takas734b4.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
19-02-2008, 18:54
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/xu10094d48.png (http://www.kucukresim.com)
http://valentine.kucukresim.com/uploads/xu0303318c.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
19-02-2008, 19:39
http://sweet.kucukresim.com/uploads/daxdec91.png (http://www.kucukresim.com)
http://sweet.kucukresim.com/uploads/subatc73a2.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
19-02-2008, 22:19
DOW + 150 den - 11 kapattı kanala baktığımızda ise hala T2(3) ve T2(2) band aralığında şu an DOWF 40 puan artıda olmasına rağmen eğer 12.278 kırılır ve buradan aşağıda kapanış yaparsa tekrar düşen kanal kırılmış bir alt kanal olan T2(4) 11.732 li (her gün düşen kanalda tahmini 10 puan aşağı kayıyor bu rakkam) rakamlar konuşulmaya başlanır. Eğer kanal altına düşmez ise 12522,12824 denenecek direnç noktaları olacaktır.
Yarın Tüfe verileri var saat 15.30 da durum dahada netleşir.

http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/dow03e41.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
19-02-2008, 23:00
Açıklanacak datalar

--------------------------------------------------------------------
2008.02.20 02:00 E-13 January Germany PPI y/y 2.8% 2.5%
2008.02.20 02:00 E-13 January Germany PPI m/m 0.3% -0.1%
2008.02.20 04:00 US January FOMC Minutes
2008.02.20 04:30 UK January PSNB -9.75b stg. 7.801b stg.
2008.02.20 04:30 UK BOE Meeting Minutes
2008.02.20 04:30 UK January PSNCR m/m -19.5b stg. 16.975b stg.
2008.02.20 08:30 Canada January Leading Indicator 0.0% -0.1%
2008.02.20 08:30 US January Building Permits n/f -7.1%
2008.02.20 08:30 US January CPI y/y 4.2% 4.1%
2008.02.20 08:30 US January CPI m/m 0.3% 0.4%
2008.02.20 08:30 US January Housing Starts 1.01m units 1.006m units
2008.02.20 08:30 US January CPI Index n/f 210.03
2008.02.20 08:30 US January Building Permits (units) 1.04m 1.08m
2008.02.20 08:30 US January Core CPI Index n/f 213.1
2008.02.20 08:30 US January Core CPI y/y 2.4% 2.4%
2008.02.20 08:30 US January Core CPI m/m 0.2% 0.2%
2008.02.20 11:30 US January Cleveland CPI n/f 0.3%
2008.02.20 18:30 Japan January Exports y/y 6.4% 6.9%
2008.02.20 18:50 Japan December All Industry Survey 0.2% -0.5%
2008.02.20 18:50 Japan January Total Trade Balance 35.0b yen 877.9b yen
2008.02.20 18:50 Japan January Imports y/y 6.9% 12.1%
2008.02.20 18:50 Japan January Trade Balance y/y n/f -20.9%

Bear_Bull
20-02-2008, 08:51
ŞİMDİKİ SPOT FİYAT 57860 20/02/2008
FAİZ GİR 12.5
Bileşik Yöntem
Spot Endex/ Faiz %/ Temettü/ VKS/ Vade/ Teorik Vadeli Fiyat
57,860 12.5 0 9 29/2 58.039
57,860 12.5 0 70 30/4 59.264
57,860 12.5 0 131 30/6 60.515

serhatyaz1981
20-02-2008, 09:25
sn bear bull daxta 6900da ne var böyle kaç oldu dönüyor..

Bear_Bull
20-02-2008, 11:53
sn bear bull daxta 6900da ne var böyle kaç oldu dönüyor..

http://sweet.kucukresim.com/uploads/dax7a613.png (http://www.kucukresim.com)

Son birkaç gündür bayağı bizimkiyle uymaya başladı grafikten bakarsan o yukarıda kalmışken biz 50500 lere kadar gerilemiştik. Daha önce de yazdığım üzere Dax 7250 yi geçemediği sürece adam olmaz demiştim.
Saygılarımla.

Bear_Bull
20-02-2008, 18:30
http://sweet.kucukresim.com/uploads/xu1000666a.png (http://www.kucukresim.com)
http://sweet.kucukresim.com/uploads/xu0301be4e.png (http://www.kucukresim.com)
http://sweet.kucukresim.com/uploads/dax7646d.png (http://www.kucukresim.com)
http://sweet.kucukresim.com/uploads/subatfb17e.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
20-02-2008, 22:08
http://magic.kucukresim.com/uploads/dow561aa.png (http://www.kucukresim.com)

serhatyaz1981
21-02-2008, 09:43
bear bull dostum bakalım tutacakmı bugün daxta 6900..
dünkü grafik için teşekkür ederim..

GetLost
21-02-2008, 10:43
Kafama göre:)

Şu an 600 ile 500 arası değişiyor.

ilk yazdığım zamanlarda risk almak istemeyen birisi 1300 farkla poz açsaydı
700 puan kar yazacaktı beklediğinde hiç risk almadan bugün kapatsa ana parasına Göre % 10 almış olacaktı banka faizleri yıllık % 15 .
1 ayda yüzde 10 iyi para bana göre.
Sn Bear_Bull,
Sabahtan beri yayılma mantığını çözebilmek için kontrat değerlerini gözlemliyorum.
Şubat 57,750 - Nisan 58,250'den başladım ama fark 500 puanın altına hiç inmedi.
Sanırım ben bir yerlerde yanlış yapıyorum...

Bear_Bull
21-02-2008, 11:12
Sn Bear_Bull,
Sabahtan beri yayılma mantığını çözebilmek için kontrat değerlerini gözlemliyorum.
Şubat 57,750 - Nisan 58,250'den başladım ama fark 500 puanın altına hiç inmedi.
Sanırım ben bir yerlerde yanlış yapıyorum...

Şubat vadenin hızlı kalktığında Nisandaki satışa. Şubata hızlı verdiklerinde Nisanda alış kademesine bakın yakaladınız yakaladınız yoksa ya ben ya Egemen veya Kalkınma o basamak zaten yok olur.:)
Saygılarımla.

Bear_Bull
21-02-2008, 11:16
bear bull dostum bakalım tutacakmı bugün daxta 6900..
dünkü grafik için teşekkür ederim..

Rica ederim dostum. 7065 veya 7070 BBAND ı yukarı kırabilir bekleyip görücez. Sıkıştı gibi ama ne tarafa kıracak. Az yukarı yapıp kırar sonra dönerse terse getirir hepimizi.
http://valentine.kucukresim.com/uploads/dax32edd.png (http://www.kucukresim.com)

serhatyaz1981
21-02-2008, 11:18
bence bandı kırar ama fazla gitmeden döner.tabi öngörüm böyle.gereğini yaparız:)

Bear_Bull
21-02-2008, 11:45
bence bandı kırar ama fazla gitmeden döner.tabi öngörüm böyle.gereğini yaparız:)

Bende ondan korkuyorum ya tam aldırırlar sonra sata geçer son zamanlarda hep sistem çarpıyor uyanıklar yurtdışı bile olsa.

Bear_Bull
21-02-2008, 16:52
Spread örneği bugün gerçeği yapıldı. Mart ayı ortalarında ters işleminin nasıl yapıldığı yazılacak (sabredebilirsem eğer.:) Adet yazmıyorum % olarak bakacağız.

HAZİRAN LONG 59,200
NİSAN SHORT 58,600
Fark 600 puan alış yönüne göre Haziran pahalı.

Bear_Bull
21-02-2008, 18:30
http://sweet.kucukresim.com/uploads/xu1003a260.png (http://www.kucukresim.com)
http://valentine.kucukresim.com/uploads/xu0306fdf7.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
21-02-2008, 18:32
http://magic.kucukresim.com/uploads/dax8c456.png (http://www.kucukresim.com)
http://sweet.kucukresim.com/uploads/subat132b4.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
21-02-2008, 22:10
http://magic.kucukresim.com/uploads/dow1472e.png (http://www.kucukresim.com)
Dow 12247 en düşük görerek yaklaşık 250 puan aralığında oynadı ve Düşen kanal T2(3) 12268 in üzerinde kapadı. Bu kanal yarın için 12258 olacak bunun altında olmayan kapanışlarda düşüş başlamıştır diyemeyeceğiz.

Bear_Bull
21-02-2008, 22:23
http://sweet.kucukresim.com/uploads/dowba05c.png (http://www.kucukresim.com)

Dow 11 gündür aynı yönde 2 gün kapanış yapmamış 1 gün artı 1 gün eksi kapatarak 450 puan aralığında gidip gelmiş.
Bu 450 puan aralığında Şubat vade ise tam 8.000 puan aralığında oynamış.
Gerçekten ayakta kalabilmek mucize.
bir gün terse gelen ertesi gün terse döndüyse yine terse geldi bir sonraki gün yine aynı.
Zaman parayı koruma devri eğer süreklü doğru yön denk getirilebiliyorsa ne ala:)

Bear_Bull
22-02-2008, 07:45
Şubat ve Nisan vade takas durumları
http://magic.kucukresim.com/uploads/takas065ff.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
22-02-2008, 08:26
Bugünkü veri gündemi:

11:00 – AB PMI İmalat Endeksi (Şubat) – Beklenti: 52.3
11:00 – AB PMI Hizmet Endeksi (Şubat) – Beklenti: 51
12:00 – AB Sanayi Siparişleri (Aralık) – Beklenti: -%1.1
13:30 – AB ECB Üyesi Gonzalez-Paramo konuşma yapacak

serhatyaz1981
22-02-2008, 10:50
dax 6900u kırmış..kanallar ne durumda bear bull ustam..

Bear_Bull
22-02-2008, 11:37
dax 6900u kırmış..kanallar ne durumda bear bull ustam..

Şu an yükselen kanalın T2-1 6830 altını denemeye çalışıyor ancak T1-4 te 6743 te düşüne kanal desteği var.
Saygılarımla
http://valentine.kucukresim.com/uploads/daxb41de.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
22-02-2008, 20:22
http://magic.kucukresim.com/uploads/xu10005b79.png (http://www.kucukresim.com)
http://sweet.kucukresim.com/uploads/xu030b7eb3.png (http://www.kucukresim.com)
http://sweet.kucukresim.com/uploads/dax925fb.png (http://www.kucukresim.com)
http://sweet.kucukresim.com/uploads/subat00d43.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
22-02-2008, 22:16
http://sweet.kucukresim.com/uploads/dow33f5e.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
22-02-2008, 23:40
Dow T2(3) 12258 i aşağı kırıp 12155 görmesine rağmen 12381 kapatarak aynı bantta kalmayı başardı. Pazartesi için 12248 altı kapanış olmadığı sürece düşen kanal kırılmamış olacak. Yukarıda ise 12492- bir üst banta taşır 12492-12794 aralığı yeni aralığımız olur..
Tüm arkadaşlara bol kazançlar dilerim.

Gerçeğini kendim veremediğimden aşağıdaki ile idere edin lütfen.
http://sweet.kucukresim.com/uploads/100ytl98058.jpg (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
24-02-2008, 00:14
cuma akşamı vob24 e koymuştum orada çok gerilerde kaldığından buradada paylaşmak istedim. Yinede hayal olmakla birlikte Bazı Aracı kurumların poz.larını iyi yerden kapatıp yeni poz. açabilmeleri için neden olmasın diyorum. Yurtdışından kaynaklı çok önemli birşey çıkmazsa tabi.
15.02.2008

Şöyle aşağıda ki hayali çizilmiş grafikteki gibi bir ihtimal olsa ((olması imkansız olabilir mi?)
hisse taşıyanlarda biraz rahatlasa bizde biraz rahatlasak IMKBFK biraz kendine gelse
piyasa sakinlese sonrasında tekrar yön arasak nasıl olur.
Normal olarak düzeltmenin 60-62.5 arası olması gerekmiyormuy du?
http://aistlinri.kucukresim.com/uploads/subat0e854.png (http://www.kucukresim.com)
Altta imkbFK grafiği var ve 9.30-9.60 seviyeleri yeniden satışa geçmek için uygun gibi gözüküyor. Olur veya olmaz çok fazla güvenmeyin ancak aklınızın bir köşesinde de bulunsun.:)
http://magic.kucukresim.com/uploads/bbull2e9b1b.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
24-02-2008, 13:35
http://magic.kucukresim.com/uploads/subat789a6.png (http://www.kucukresim.com)

Arkadaşlar yukarıdaki grafik için Yorumlarınızı bekliyorum
5-10-15-20-24-48-96 periyotlar..

serhatyaz1981
24-02-2008, 14:15
60-61bin denemesinden sonra düşüşe geçmesi en iyimser tahminim..aslında çoğu kişi böyle düşünüyor ve vade sonu buhafta olacak o yüzden temkinli gidiyorum.

ayrıca bukadar fazla ortalama kullanmanı tavsiye etmem bear bull.
birde bollinger ve cci li bir grafikle takip edelim bu haftayı.
selamlar erol abi..