View Full Version : Doktora Gİtmeden DİŞ Beyazlatma
benderte
08-01-2008, 11:25
Arkadaşlar doktora gitmeden diş beyazlatabilmek mümkünmü bu konuda etkili bir yöntem bilen varmı.
Bir tanıdık porçöz(veya çamaşır suyu, hatırlayamadım) kullanıyordu.. :he:
Daha sağlıklı yöntemleri olmalı tabi, uygulama tavsiyesi değildir..:)
diş fırçasına biraz karbonat dökün ve fırçalayın...
yatırım tavsiyesi değildir...
Arkadaşlar doktora gitmeden diş beyazlatabilmek mümkünmü bu konuda etkili bir yöntem bilen varmı.
Misvak:cool:Sürekli kullanılırsa kesinlikle pırıl pırıl yapıyor.:yes:
SaVaRoNa
08-01-2008, 16:26
Bol Bol güçlü diş macunlarıyla fırçalayın bir süre sonra çözecektir,çok katı lekeleri dişçi ancak temizler ,mine tabakasını bozarsınız amman haa çamaşır suyu,kireç sökücü,kosla wanich(heralde)sakın kullanmayın hem damağınızın dılinizin yapısını bozarsınız hemde dişlerin ömrünü azaltırsınız......
benderte
31-01-2008, 00:02
kosla cidden diş etlerini çok fena yapıyor. insana günlerce yemek yedirtmiyor
exittance
31-01-2008, 00:12
Eczanelerde bir ürün var. Şeffaf bir damaklık ve içine sürülen bir jel ile dişinize takıp bilmem ne kadar bekletiyorsunuz.
Bu yöntem beyazlatmak için ama diştaşı varsa diş hekimi şart. Mekanik olarak müdahale ediliyor.
Maalesef diş taşını çözebilecek bir ev kimyasalı, diş taşından önce ağız dokusuna zarar verdirebilir.
Eğer dişci fobiniz varsa, hiçte korkulacak bir işlem olmadığını söyleyebilirim.:yes:
ENGINEER68
04-02-2008, 09:45
Size bu konuda bir tavsiyem olacak.
Yakın bir komşumuz ölene kadar (geçtiğimiz ay kanserden kaybetdik) her gün düzenli olarak (gençliğinden beri ) yatmadan önce 1 çorba kaşığı oksijenli suyu yutmadan ağzında 2 dakika kadar bekletirdi. Rahmetlinin dişleri bembeyaz idi ve hiç diş problemi olmamıştı.
Size bu konuda bir tavsiyem olacak.
Yakın bir komşumuz ölene kadar (geçtiğimiz ay kanserden kaybetdik) her gün düzenli olarak (gençliğinden beri ) yatmadan önce 1 çorba kaşığı oksijenli suyu yutmadan ağzında 2 dakika kadar bekletirdi. Rahmetlinin dişleri bembeyaz idi ve hiç diş problemi olmamıştı.
ALLAH (c.c.) rahmet eylesin. Diş problemi olmamış ama Kanser'e yenik düşmüş:(:(:(:(
Elbetde Oksijenli sudan değildir.:super:
selçuk efendi
04-02-2008, 10:23
Dişler hiç şakaya gelmez, ben onu bilirim. Karbonatla temizlik, dişlerde minik çukurlar açıp çok çabuk kirlenmesine sebep olabilir.
diş temizletmek kadar iğrenç birşey bilmiyorum,az biraz tartar var ama dökülsede dişlerim temizletmem bir daha allah kousun işkence gibi:)
ally_mcbeal
04-12-2008, 00:29
Doktora gitmeden diş beyazlatmanın yolları var ancak tabi riskleri de.
Piyasada edinebileceklerinize bakalım:
1-Bazı eczanelerde satılan beyazlatıcı jeller var, bunlardan edinip evde kendiniz uygulayabilirsiniz. İçlerinde nasıl uygulanacağı anlatılır ve zor değildir. Ancak içerdiği yüksek asit nedeniyle bunlar dişlerde ve dişetlerinde aşırı hassasiyete sebep olabilmektedirler. Ayrıca gereken diştaşı temizliği önceden yapılmadığı için verimi düşük olacaktır.
2-Bazı diş macunları da bu formda hazırlanmıştır. Bunların üzerinde de 'beyazlatıcı' özelliği belirtilmektedir. Evde uygulanacak jellere nazaran etkisi daha geçicidir ancak renk açma özelliği bu macunlarda da vardır. Yine bunların da düzenli kullanımı halinde diş minelerinde aşınmaya ve dolayısıyla hassasiyete yolaçabilecekleri unutulmamalıdır. Benim şahsi önerim bu tip macunları her gün kullanmak yerine önemsediğiniz bir ortama girmeden evvel tercih etmenizdir. Düzenli kullanılan diş macunları çürük ve plak önleyici özelliktekiler olmalıdır.
Tabi ki en doğrusu beyazlatma işleminin hekim kontrolünde yapılmasıdır.
Bu ne sağlar?
1-Öncelikle beyazlatmadan elde edeceğiniz sonuç optimum düzeyde olur. Hiç bir zaman sapsarı dişlerinizin bembeyaz olmasını beklememelisiniz ancak iki ton renk açılımı hayli iyi bir etki yapar.
2-Diş hekimi beyazlatma işlemini yapmadan önce muhakkak ağız içi muayenenizi yapacağından gereken önlemleri de alabilme imkanı doğacaktır. Sözgelimi çürük dişler üzerine uygulanacak beyazlatma asidi aşırı hassasiyet hatta ağrıya sebep olabilir ve varolan çürüğün ilerlemesine bile yolaçabilir.
3-Dişlerdeki tartar dediğimiz diştaşlarının önceden alınması ve dişlerdeki lekelerin de cila dediğimiz yöntemle temizlenmesi gerekir. Bu ihmal edilirse yapılacak beyazlatma işleminden sonuç almak nerdeyse imkansızdır.
4-Çay, kahve ve sigara dişlerin sararmasının ve lekelenmesinin başlıca müsebbibleridir. Eğer dişlerinizdeki sorun sigaraya bağlı lekelenme ise hekim bunu sadece basit bir polisaj (cila) işlemi ile halledebilir, dolayısıyla belki de beyazlatmaya gerek kalmadan dişleriniz kendi gerçek rengi ile pırıl pırıl bir görünüme kavuşabilir. Eğer antibiyotik kullanımına veya kanal tedavisine bağlı ise kimyasal uygulama şart olacaktır.
5-Diş minesinin zayıflığı, köklerde açılma ve benzeri durumlar beyazlatma işleminin hangi düzeyde tutulması veya yapılıp yapılmaması gerektiği konusunda karar verilmesinde rol oynar.
6-Flor içerikli koruyucu jeller kullanılarak diş yapınızın zedelenmesi önlenir.
Netice itibariyle doktor kontrolünde yapılan bütün sağlık işlemleri gibi bu işlemde de kimyasal ajanların etkisini minimuma indirmek için gereken önlem alınır. Bu da uzun vadede sağlığınız için önemlidir.
Not: Başka bir konu açma niyetiyle bu köşeye bakmışken bu başlığı gördüm, aklıma gelenler şimdilik bu kadar. :)
diş temizletmek kadar iğrenç birşey bilmiyorum,az biraz tartar var ama dökülsede dişlerim temizletmem bir daha allah kousun işkence gibi:)
nesi işkence?? en kolay işlemlerden biri....
ilerlerse asıl o zaman işkenceyi görürsünüz :)
SALESMAN
04-12-2008, 00:46
sn Ally mc beal çok iyi bir diş hekimidir arkadaşlar , hazır bedava bulmuşken başka sorulacaklar varsa sorun yani
kartal35
04-12-2008, 00:49
Hekimin özensiz davranışı sonucunda canı yanmıştır.
Daha önce bir kez benimde başıma öyle bir olay gelmişti.
ally_mcbeal
04-12-2008, 00:56
teşekkür ederim sn salesman ;)
sn kartal haklısınız daha ötesi dikkatsiz yapılırsa bazen diştaşı temizliği zarar bile verebilir.
şunu da belirteyim nadir durumlarda kuralına uygun yapılsa bile detertraj (diştaşı temz.) acı verebilmektedir. ama bu çoklukla ilerlemiş dişeti hastalıklarında görülen bir durumdur. diğer sebep ise diş hassasiyeti dediğimiz olaydır bunun da giderek görülme sıklığı artmaktadır.
kartal35
04-12-2008, 01:04
sn kartal haklısınız daha ötesi dikkatsiz yapılırsa bazen diştaşı temizliği zarar bile verebilir.
şunu da belirteyim nadir durumlarda kuralına uygun yapılsa bile detertraj (diştaşı temz.) acı verebilmektedir. ama bu çoklukla ilerlemiş dişeti hastalıklarında görülen bir durumdur. diğer sebep ise diş hassasiyeti dediğimiz olaydır bunun da giderek görülme sıklığı artmaktadır.
Sn all-mcbeal,
Diş hassasiyetinin giderek daha çok görülmesinin sebepleri nelerdir.?
Asitli ve Katkı maddeli ürünlerin sıkça tüketilmesinden olabilir mi.
Gıda intoleransı....
Portakal beni olumsuz etkilyor mesela...Yedikten sonraki bir kaç gün içinde diş ve dişetlerimde
hassasiyet oluyor.
Sıvı glikoz,mannitol vb tatlandırıcılar içeren ürünlerde öyle.
ally_mcbeal
04-12-2008, 01:28
aynen öyle sn kartal. beslenme şekillerinin değişimi, bu konudaki kolaycılık ta diş sağlığını tehdit etmekte. mesela kola tüketimi... korkunç düzeyde artık...
başka nedenler de var. az evvel bir forumdaşa yazdığım gibi diştaşlarının temizliğinin ihmali... yani bir anlamda kısır döngüye giriyor olay. diştaşını acı verdiği için aldırmıyorsunuz ama o diştaşı alınmadıkça iyice yerleşiyor ve dişin koruyucu mine tabakasını da yokediyor bu da başlıca hassasiyet nedeni. diş sıkmaya bağlı aşınma başka bir hassasiyet nedeni olsa da diştaşı temizliğini zorlaştıran etkenlerden değil.
diş hassasiyetinin asıl ortaya çıkışı şöyle: dişin kuron dediğimiz üst kısmını saran koruyucu mine tabakası ile kök kısmını koruyan sement tabakasının birleşmesi gerekir, bu birleşme bazen olmaz ve dentin tabakası açıkta kalabilir. bu durumda hassasiyet kaçınılmazdır. özellikle diştaşı temizliğinde sıkıntı yaratır. portakal örneğiniz bunu düşündürüyor.
muayenehanelerde hassasiyet gidericiler uygulanarak sorun bazen aşılabilir.
veya daha basit bir tavsiyede bulunayım: florid içerikli bir macunla dişlerinizi fırçaladıktan sonra hemen tükürmek yerine biraz ağızda bekletmeniz (örn 1 dk) basit bir koruyucu takviyesi olacaktır.
bir de not düşmeliyim, hiç bir hekim hastasına acı veya zarar vermek istemez, ancak bazen rutin hale gelen işlemlerin yapılması bilinçsizce de olsa hastanın insan değil makine yerine konmasına yolaçabilmektedir. insan olduğunuzu hatta işlemlerden biraz korktuğunuzu (çok değil ama) belli edin ve bu algı hatasına engel olun ;) ama mutlaka güvenerek oturun.
kartal35
04-12-2008, 01:54
aynen öyle sn kartal. beslenme şekillerinin değişimi, bu konudaki kolaycılık ta diş sağlığını tehdit etmekte. mesela kola tüketimi... korkunç düzeyde artık...
Portakal örneğiniz bunu düşündürüyor.
bir de not düşmeliyim, hiç bir hekim hastasına acı veya zarar vermek istemez, ancak bazen rutin hale gelen işlemlerin yapılması bilinçsizce de olsa hastanın insan değil makine yerine konmasına yolaçabilmektedir. insan olduğunuzu hatta işlemlerden biraz korktuğunuzu (çok değil ama) belli edin ve bu algı hatasına engel olun ;) ama mutlaka güvenerek oturun.
İyice karmaşık hale getireyim.:notr:
Her Portakal yapmıyor ama.:roll:
Cinsi önemli sanırım.
Rutin-Mekanikleşme ...
Demek ki ,Yapılacak işlem öncesinde
Doktoru bir silkelememiz gerekiyor...:p
İşiniz çok zor valla... Kolay gelsin.
Ufacık bir ağızda bir sürü operasyon yapıyorsunuz.
kartal35
04-12-2008, 02:08
Aklımdayken yazayım.
Unutursam buraya bakar hatırlarım.:japon:
CO-ENZYME Q 10
ADA ÇAYI
Diş eti rahatsızlıklarında destekleyici olarak olarak kullanabilirsiniz.
CO-ENZYME Q 10
Başlangıçta Günde bir tane uyumadan önce.
Rahatsızlık hafifleyince haftada bir iki defa yeterli.
ADA ÇAYI
Bir bardak kaynamış suda 10 dakika üstü kapalı bekletin
Sonra süzün.
Gargara yapılabilecek soğukluğa gelince kullanabilirsiniz.
Ağız içi boğaz rahatsızlıklarında kullanabilirsiniz.
Geçmiş olsun.
Yine bekleriz.:japon:
Misvak:cool:Sürekli kullanılırsa kesinlikle pırıl pırıl yapıyor.:yes:
1 hafta deneyin ,beyazlamazsa paranız benden.:)
Bir diş hekimi arkadaşım, diş beyazlatmayı hekim kontrolünde dahi önermiyordu. En iyisi illaki yapılacaksa çok seyrek yapılması ve kesinlikle alışkanlık haline getirilmemesi derdi. Sn Ally Mcbeal daha iyi açıklar ama sanırım dişlere öyle veya böyle zarar veren bir yöntemmiş.
1 hafta deneyin ,beyazlamazsa paranız benden.:)
bir hafta değil ben bir saat kesintisiz uğraştım ön dişlerim için prıl prıl oldu...
sonuca inanamadım
keşke dişlerin arka kısımlarını da temizliyebilseydim
halbuki rahmetli dedem yıllarca tavsiye etmişti de kullanmamıştım...
Ufacık bir ağızda bir sürü operasyon yapıyorsunuz.
Simdi aklima baska bransin hekimleri de geldi ama, yanlis da anlasilmak istemem. Konu ciddi cunku... :he: :he: :he:
Allah eksikliklerini gostermesin..... Hep hekim olmak istemisimdir, nasip degilmis.. Sonra Cokey olayim dedim, onda da boyuma uygun beygir bulamadilar. :he: Sonra anladim cokeylerin nicin 120-130 cm (hadi 140cm diyelim) oldugunu.... :)
Saglikli ve neseli gunlerinizin eksik olmamasi dilegiyle...
freekys
PS: Yillar once bir yerde okumustum insanin ne kadar mukemmel bir fabrika oldugunu. azcik sletme okuyup, 3-5 farkli mekan gorunce anladim bu sozun dogrulugunu... Daha sonra dusunce elimde meydana gelen yara izlerinin, kesik, yarik vs lerin de kendi kendine tamir oldugunu gorunce, hakkaten de dedim "insan en mukemmel fabrika imis." Dusunsenize, sadece bir dis icin bile!! koskoca fakulteler, enstutuler, doktoralar ve doktora sonrasi arastirma lab lari kurmusuz..... Buradaki amac disi kucumsemek degil, vucudun muhtesemligine dikat cekmektir tabii ki. Daha bunun kalbi, beyni, bobrek, dalak vs si, hemeroidi, pankreasi vs si de var yani.... Slm ile...
Diş macunu alırken..
Diş macunu alırken beyazlatma özelliğine mi yoksa florür içermesine mi bakmalısınız?
Diş macunu alırken beyazlatma özelliğine mi yoksa florür içermesine mi bakmalısınız? Yoksa her iksini içeren diş macunu mu almalısınız?
Diş macunları dişlerinize yararlı bileşenlerden macun veya jel formunda istifade edebilmenizi sağlar. Diş macunlarının ortak bileşenleri vardır. Bunlar;
Aşındırıcı ajanlar. Kalsiyum karbonat ve silikat gibi temizleyici materyaller dişlerinizdeki yiyecek, bakteri ve ağızdan kaynaklanan lekeleri temizler.
Tatlandırıcılar. Sakarin içeren yapay tatlandırıcılar diş macunlarının tadını güzelleştirmek için eklenir. Çoğu kişi için diş macunu nane ile eşdeğerdir. Ancak kimyon, limon hatta ciklet gibi (çocuklar için) tatlarda olabilir.
Macunun nemini korumak için hümektasyonlar. Macun ve jel formülleri glycerol gibi diş macununun kurumasını önleyen koruyucular içerir.
Koyulaştırıcılar. Diş macununu koyulaştırmak için bazı deniz yosunlarında bulunanzamk, yapışkan molekülleri eklenir, diş macunu dokusu elde edilir.
Temizleyiciler. Dişlerinizi fırçalarken sodyum sülfat gibi dişleri temizleyen arıtıcıları görebilirsiniz.
Florürlü diş macunları
Diş macunu alırken öncelikli olarak dikkat etmeniz gereken en önemli şey florür içermesidir. Florür doğal bir mineraldir. 50 yıldır diş çürükleri ve oyuklarını temizlemekte kullanılıyor. Şekerli yiyeceklerden sonra ağzınızdaki bakteriler dişlerinizde kalır. Florür, diş minelerinizi güçlendirerek ve oyuklara nüfuz ederek dişlerinizi asit, bakterilerin zararlı etkilerinden korur. Florürlü diş macunları kullanmak diş dostu bu mineralden her zaman yararlanmanızı sağlar. Eğer florürlü su bulunan bir yerde yaşıyorsanız florürlü diş macunu tercih etmeyebilirsiniz.
Çalışmalar florürlü diş macunu kullanmanın çok yararlı olduğunu hatta florürlü su içmenin diş sağlığını koruduğunu gösteriyor.
Tartarı önleyen diş macunları
Marketlerde birçok tartarı önleyen, çoğu florür içeren diş macunları satılıyor. Herkeste plak olarak adlandırılan bir bakteri bulunur. Eğer plak günlük fırçalamayla kolay temizlenmiyorsa katılaşır ve tartara dönüşür. Dişlerinizde tartar biriktiyse sorunlara neden olabilir. Bu medenle diş hekimi tarafından temizlenmesinde yarar vardır. Dişlerde tartar birikimini önlemek için çeşitli bileşenler vardır.
Kimyasal macunlar, pyrophosphates, çinko sülfat gibi etkinliğini artıran bileşenler içerir. Ek olarak tartarı kontrol eden macunlar, ağızdaki bakterileri öldüren bir tür antibiyotik triclosan da içerir. Bu tür etkili birçok bileşen içeren diş macunları diğerlerine göre tartar oluşumunda ve kontrolünde daha etkilidir.
Hassas dişler için diş macunlar
Dişleriniz sıcak ya da soğuk içecek-yiyeceklere karşı çok kolay hassas olabilir. Diş etleri hassas olan kişiler için özel formüllü diş macunları da bulunuyor. Bu diş macunları genellikle potasyum nitrat ya da stronsiyum chloride içerir. Bu kimyasal bileşenler dişlerinizin hassasiyetini gidererek, daha sağlıklı ve güçlü hale gelmesini sağlar.
Diş beyazlatan macunlar
İnci gibi beyaz dişlere sahip olmak isteyenler için beyazlatıcı içeren Beyazlatıcı diş macunları tipik beyazlatıcı içermez. Bunun yerine diş yüzeyindeki lekeleri veya sararmayı kısa sürede gideren aşındırıcı partiküller ya da kimyasallar içerir. Aşındırarak beyazlatma macunları, sürekli kullanılma durumunda diş minelerine zarar verebileceği için diğer diş macunlarından daha sık kullanılmamalıdır.
Kendiniz ve aileniz için en iyi diş macunu seçin
İşte sizin ve ailenizin diş sağlığını koruyacak diş macunununda bulunması gereken özellikler..
Diş hekimlerinin onayladığı macunları kullanın. Diş macunlarının florür içermesi ise en önemli şey.
Devlet tarafından onay verilen diş macunlarını kullanın. Çin'den ihraç edilen bazı diş macunlarının toksik madde içerdiği belirlendi. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olan ürünleri alın.
Sizin ve ailenizin diş macunu ihtiyaçlarını değerlendirin. Diş macununda florür bulunmasına özellikle dikkat edin.
Diş macunun doğal bileşenlere sahip olmasını önemseyin.
Çocukların diş hijyeni alışkanlığı edinmesine yardımcı olmak için sevdikleri tatlarda, onlaraa özel diş macunları alın.
Bazı kişiler dişlerinin beyaz görünmesine önem verirler. Bu tür macunları günlük diş macununuzla beraber haftada bir kullanabilirsiniz. Hydrogen peroxide ya da soda içeren diş macunlarını seçebilirsiniz.
Farklı birçok markanın farklı özelliklerde birçok diş macunu bulunuyor. İhtiyacınıza göre, sevdiğiniz ve güvenilir bir markanın diş macunlarını tercih edebilirsiniz.
http://www.ensonhaber.com/Saglik/168634/dis-macunu-alirken...html
ally_mcbeal
05-12-2008, 14:57
Bir diş hekimi arkadaşım, diş beyazlatmayı hekim kontrolünde dahi önermiyordu. En iyisi illaki yapılacaksa çok seyrek yapılması ve kesinlikle alışkanlık haline getirilmemesi derdi. Sn Ally Mcbeal daha iyi açıklar ama sanırım dişlere öyle veya böyle zarar veren bir yöntemmiş.
şartlar uygun ise ben öneriyorum. ilk gönderimde bunu anlatmaya çalışmıştım. gereken dikkat gösterilirse bir komplikasyonla karşılaşılma ihtimali çok düşük, en fazla bir kaç gün çok hafif geçici bir hassasiyet. bizzat kendim de kullandım. bu beyazlatıcılar da bir kaç tip; yüksek konsantrasyonda olanlardan ben genelde uzak duruyorum ve aynen arkadaşınız gibi sık yapılmaması tavsiyesinde bulunuyorum. özellikle beyaz tenli kişilerde dişlerdeki hafif sarımsı görüntü bile hayli rahatsız edici durabiliyor. rahat gülebilmek te bir nimet ;)
Doktora gitmeden diş beyazlatmanın yolları var ancak tabi riskleri de.
Piyasada edinebileceklerinize bakalım:
1-Bazı eczanelerde satılan beyazlatıcı jeller var, bunlardan edinip evde kendiniz uygulayabilirsiniz. İçlerinde nasıl uygulanacağı anlatılır ve zor değildir. Ancak içerdiği yüksek asit nedeniyle bunlar dişlerde ve dişetlerinde aşırı hassasiyete sebep olabilmektedirler. Ayrıca gereken diştaşı temizliği önceden yapılmadığı için verimi düşük olacaktır.
2-Bazı diş macunları da bu formda hazırlanmıştır. Bunların üzerinde de 'beyazlatıcı' özelliği belirtilmektedir. Evde uygulanacak jellere nazaran etkisi daha geçicidir ancak renk açma özelliği bu macunlarda da vardır. Yine bunların da düzenli kullanımı halinde diş minelerinde aşınmaya ve dolayısıyla hassasiyete yolaçabilecekleri unutulmamalıdır. Benim şahsi önerim bu tip macunları her gün kullanmak yerine önemsediğiniz bir ortama girmeden evvel tercih etmenizdir. Düzenli kullanılan diş macunları çürük ve plak önleyici özelliktekiler olmalıdır.
Tabi ki en doğrusu beyazlatma işleminin hekim kontrolünde yapılmasıdır.
Bu ne sağlar?
1-Öncelikle beyazlatmadan elde edeceğiniz sonuç optimum düzeyde olur. Hiç bir zaman sapsarı dişlerinizin bembeyaz olmasını beklememelisiniz ancak iki ton renk açılımı hayli iyi bir etki yapar.
2-Diş hekimi beyazlatma işlemini yapmadan önce muhakkak ağız içi muayenenizi yapacağından gereken önlemleri de alabilme imkanı doğacaktır. Sözgelimi çürük dişler üzerine uygulanacak beyazlatma asidi aşırı hassasiyet hatta ağrıya sebep olabilir ve varolan çürüğün ilerlemesine bile yolaçabilir.
3-Dişlerdeki tartar dediğimiz diştaşlarının önceden alınması ve dişlerdeki lekelerin de cila dediğimiz yöntemle temizlenmesi gerekir. Bu ihmal edilirse yapılacak beyazlatma işleminden sonuç almak nerdeyse imkansızdır.
4-Çay, kahve ve sigara dişlerin sararmasının ve lekelenmesinin başlıca müsebbibleridir. Eğer dişlerinizdeki sorun sigaraya bağlı lekelenme ise hekim bunu sadece basit bir polisaj (cila) işlemi ile halledebilir, dolayısıyla belki de beyazlatmaya gerek kalmadan dişleriniz kendi gerçek rengi ile pırıl pırıl bir görünüme kavuşabilir. Eğer antibiyotik kullanımına veya kanal tedavisine bağlı ise kimyasal uygulama şart olacaktır.
5-Diş minesinin zayıflığı, köklerde açılma ve benzeri durumlar beyazlatma işleminin hangi düzeyde tutulması veya yapılıp yapılmaması gerektiği konusunda karar verilmesinde rol oynar.
6-Flor içerikli koruyucu jeller kullanılarak diş yapınızın zedelenmesi önlenir.
Netice itibariyle doktor kontrolünde yapılan bütün sağlık işlemleri gibi bu işlemde de kimyasal ajanların etkisini minimuma indirmek için gereken önlem alınır. Bu da uzun vadede sağlığınız için önemlidir.
yeri gelmişken misvaktan da bahsedeyim: misvak kullanımının amacına baktığımızda dişlerin temizlenmesi gereğinin olduğunu görürüz ve dişlerimizi pekala diş fırçası ile de temizleyebiliriz. 1500 yıl önce diş fırçası diye birşey yokken misvak kullanmak elbette geçerli idi ancak hiç düşündünüz mü peygamber o dönemde diş fırçası olsaydı onu bırakın misvak kullanın der miydi? "ilim çinde bile olsa gidip alınız" diyen bir peygamber bugün bile tababet ilmindeki gelişmelere sırt çevirebilen ümmetine bu konuda ne derdi acaba? dileyen kullansın sadece bir tek uyarı yapmak isterim: misvakın kullanımdan sonra temizlenmesi diş fırçasına nazaran daha zordur ve üzerinde kolayca bakteri çoğalabilir. bu temizliği ihmal etmemek gerekir. bunun dışında misvaka bağlı dişeti çekilmesi yaşamamak için çok dikkatli olunmalı, zira fırçaya nazaran çok sert. geçen sene fırça abrazyonu gördüğüm bir hastam da misvak kullandığından bahsetmişti. ben eminim ki büyük hevesle misvak kullanan kişiler aynı biçimde düzenli olarak diş fırçalamaya özen gösterseler çok daha memnun olacaklardır. merakım nedeniyle kendim de bir ara kullanmayı denedim öğrenci iken, diş fırçasına alternatif olabilecek bir yanı yok. plasebo olur belki ;) aydın din adamlarına hayli ihtiyaç duyulan bir dönemde yaşadığımızı düşüyorum:
Temizlik, İslam dininin çok önem verdiği bir konudur.
96/ Bu bağlamda Hz. Muhammed de diş temizliğine çok önem vermiş ve her vesileyle temizlenmesini tavsiye etmiştir. O gün diş temizliği için kullanılan en uygun araç, Erak ağacının dalı ya da kökünden elde edilen misvaktır. Bugün misvak yerine daha elverişli diş temizleme araçları geliştirilmişse misvakta ısrar etmenin bir anlamı yoktur. Çünkü Hz. Peygamberin konu ile ilgili hadislerinden çıkarılacak evrensel ve değişmez mesaj diş temizliğidir. Görüldüğü gibi ilgili hadislerde bulunan yerel unsur, yani araç değişebilmekte ama evrensel unsur, yani amaç değişmemektedir. Çünkü araçları, zaman, mekân ve imkânlar belirler. Bize düşen sünnetin uygulanmasının altında yatan asıl maksadı günümüze taşımaktır.
Mustafa AKMAN
Van İmam Hatip Lisesi
http://www.dinahlak.com/forum/index.php?action=printpage;topic=3435.0
Genelde diş hekimleri ağız içi yapınıza, tükürük yapınıza ve tartar olup olmadığına, bir de alerji durumunuza bakıyor sanırım.
6 aylık sürelerde kontrol öneriyorlar. Duruma göre 1 veya 2 seans içinde sorununuz çözülüyor.
Gerçi burada diş hekimi varken benim konuşmam doğru olmaz ama :)
ally_mcbeal
05-12-2008, 15:23
evet doğru tükrük yapısının çürük oluşumunda da tartar oluşumunda da rolü var.
seans olayını beyazlatma için diyorsanız ofis tipi beyazlatma tek seansta biter, ev tipi (benim tercihim) ise 4-5 gece sürer.
Ev tipi konusunda bilgim yok açıkçası(denemedim yani). Ofis tipinde bende 2 seans sürmüştü(Tartar ve diş etlerinin zayıflığından dolayı). Neyse, benim doktora tekrar muayene olmam gerekiyor, geçen korktum gidemedim :D
şartlar uygun ise ben öneriyorum. ilk gönderimde bunu anlatmaya çalışmıştım. gereken dikkat gösterilirse bir komplikasyonla karşılaşılma ihtimali çok düşük, en fazla bir kaç gün çok hafif geçici bir hassasiyet. bizzat kendim de kullandım. bu beyazlatıcılar da bir kaç tip; yüksek konsantrasyonda olanlardan ben genelde uzak duruyorum ve aynen arkadaşınız gibi sık yapılmaması tavsiyesinde bulunuyorum. özellikle beyaz tenli kişilerde dişlerdeki hafif sarımsı görüntü bile hayli rahatsız edici durabiliyor. rahat gülebilmek te bir nimet ;)
yeri gelmişken misvaktan da bahsedeyim: misvak kullanımının amacına baktığımızda dişlerin temizlenmesi gereğinin olduğunu görürüz ve dişlerimizi pekala diş fırçası ile de temizleyebiliriz. 1500 yıl önce diş fırçası diye birşey yokken misvak kullanmak elbette geçerli idi ancak hiç düşündünüz mü peygamber o dönemde diş fırçası olsaydı onu bırakın misvak kullanın der miydi? "ilim çinde bile olsa gidip alınız" diyen bir peygamber bugün bile tababet ilmindeki gelişmelere sırt çevirebilen ümmetine bu konuda ne derdi acaba? dileyen kullansın sadece bir tek uyarı yapmak isterim: misvakın kullanımdan sonra temizlenmesi diş fırçasına nazaran daha zordur ve üzerinde kolayca bakteri çoğalabilir. bu temizliği ihmal etmemek gerekir. bunun dışında misvaka bağlı dişeti çekilmesi yaşamamak için çok dikkatli olunmalı, zira fırçaya nazaran çok sert. geçen sene fırça abrazyonu gördüğüm bir hastam da misvak kullandığından bahsetmişti. ben eminim ki büyük hevesle misvak kullanan kişiler aynı biçimde düzenli olarak diş fırçalamaya özen gösterseler çok daha memnun olacaklardır. merakım nedeniyle kendim de bir ara kullanmayı denedim öğrenci iken, diş fırçasına alternatif olabilecek bir yanı yok. plasebo olur belki ;) aydın din adamlarına hayli ihtiyaç duyulan bir dönemde yaşadığımızı düşüyorum:
MİSVAK VE FAYDALARI
- Misvak, ağız için temizlik, Allahu Teala'nın rızasına sebep ve gözlere de ciladır.
- Misvak ağız için temizliktir ve Aziz ve Celil olan Allah'ın rızasına sebeptir.
- Misvakta on hassa vardır: Ağzı tatyib eder, diş etlerim güçlendirir, göze cila verir, balgamı giderir, dişin çürümesini önler, sünnete uygun olur, melaikeyi sevindirir, Rabbi razı eder, hasenatı artırır, mideye sıhhat verir.
- Misvak kullanın. Zira misvak ağzı temizleyen ve Rabbin rızasını kazandıran bir alettir.Bu hadis-i şeriflerde misvakın faydaları zikrediliyor. Misvak kullanmak, ağa için temizlik ve hoşluk sebebidir. Fırçalanmayan dişler sararır. aralarında ve diplerinde gıda artıkları birikir. Bunlar ağız kokusuna ve diş cürüm îlerine sebep olurlar. Diş etlerinde iltihaplanmalar olur. Misvak kullanmakla dişlerin çürümesi ve-diş etlerinin iltihaplanması önlenir. Misvakın gözlere canlılık vermesi ve balgam söktürücü etkisi kimyasal özellikleriyle ilgilidir.
Allah-u Teala güze! olan şeyleri, temiz olan şeyleri sevdiği için; peygamberinin tavsiyelerine uyulmasını sevdiği için, misvak kullanılmasından hoşnut olur. Melekler de temiz olan şeyleri severler ve kötü kokulardan rahatsız olurlar. Onun için on!ar da sevinirler.
- Misvak, erkeğin fesahatini artırır.Fesahat, güzel konuşmak demektir. Sesin oluşumunda dişlerin de fonksiyonu olduğu için, temiz ve bakımlı dişlerin sesin güzelleşmesine katkıda bulunacağına işaret ediliyor.
- Niçin sararmış dişleriniz i!e huzuruma giriyorsunuz? Misvak kullanınız!
Bu hadis-i şerifte ağız ve diş bakımı yapmayanlara bir azarlama var. Kendilerine zarar verdikleri gibi, çevredeki kimseleri de kötü görünüşleri ve ağız kokularıyla rahatsız edeceklerine işaret ediliyor.
- Şu dört şeypeygamberlerin sünnetlerindendir: Sünnet olmak, koku sürünmek, misvak kullanmak, evlenmek.
Peygamberler insanlığın rehberleridir. Peygamber (SAV)Efendimizdenönceki peygamberlerin de ağız ve diş bakımına önem verdikleri, misvak kullandıkları ifade ediliyor.
macunun zararları:he:
amerikada diş macunu ilk kullanıldığında floristatın etkisi bilinmediği için 1400 küsür kişi kansere yakalanmıştı sonra diş macunu üzerine uyarılar yazılmaya başlandı vbb.............
şimdi diyeceksniz habag burayada geldi:he:
ne yapayım canım sıkılıyor:)
ally_mcbeal
05-12-2008, 16:40
sn habag elbette sizler herşeyin daha doğrusunu bilirsiniz, hatta ulemaya danışmadan yorum yapan bendenizde hata :he: biz kim oluyoruz ki :bad:
sn habag elbette sizler herşeyin daha doğrusunu bilirsiniz, hatta ulemaya danışmadan yorum yapan bendenizde hata :he: biz kim oluyoruz ki :bad:
estf, ne demek ..
sanırım bu konuda hak veriyorum size:he:
sn habag dişhekımı arkadas anlatmıs
okumuş dırset çurutmuş dr olmuş,bu işin uzmanı olmus neyın faydalı oldugunuda bızden ıyı bılıyordur...
Pekı cuma namazı vakıtlerı camıı avlularında satılan supurge gıbı kılı olan 2 kullanımda küflenen mısvaklarlarla emanet olan vucuda zarar vermek sunnet mı?
El marsa mekık yolluyor,biz neleri tartısıyoruz?
sn ally, 20 yaş dişi herkesde mutlaka cıkar mı?Bende hala cıkmadı,bır tanıdıgımda da 45 yasında cıktı
exittance
05-12-2008, 21:59
Sn. Ally Mc Bea Burası hazır "Doktorumuza Danışalım" topiğine dönmüşken geçmişteki bir derdim hakkında bir soru sormama izin verin :D;
Kendimi bildim bileli ağız içinde oluşan aftlardan çekmediğim kalmamıştı. Neden çıktığını tam olarak hiç anlayamadım. O kadar çok canımı sıkıyordu ki, bazen iki üç tanesi aynı anda çıkınca bütün bir haftam azap içinde geçiyordu.Beslenme alışkanlığı, stress, iklim şartları, asitli gıdalar v.s. bir çok durumu gözledim. Kayıtlar tuttum ve niye aftların çıktığına dair tutarlı bir sebep aradım.. Ama bulamadım.
Sonra internette bir forumda bu problemin florid ile alakasından bahsedildiğini okudum. Neredeyse tüm diş macunları floridli. Üç sene önce piyasada bulabildiğim floridsiz tek diş macunu olan İpana Karbonat kullanmaya başladım.
Aft sorunum neredeyse bıçak keser gibi bitti. Senede 30-40 defa çekerken iki senedir senede 2-3 defa oluyor....
Floridsiz macun kullanamamamın diş sağlığım açısından nelere mal olduğunu merak ediyorum..... Aft riskini göze alıp yinede iki üç ayda bir ay floridli bir diş macunu kullanmalımıyım?
kartal35
05-12-2008, 22:25
Modern köleleştirme operasyonu: Floridli diş macunu!
Temiz kıyafetli figüran diş doktorlarının TV ekranlarından şiddette tavsiye ettikleri filanca diş macununun ana bileşenlerinden biri olan florid bir zamanlar fare zehiri olarak kullanılıyordu. iyibilgi yine dokunulamayana dokunuyor... iyibilgi özel
Modern köleleştirme operasyonu: Floridli diş macunu!
Farelere Diş Macunu
iyibilgi diş macununun ipliğini pazara çıkardı. Yazıyı aynen aktarıyoruz ve uyarıyoruz: Okurken dehşete kapılacaksınız!
Üstelik floridli… Bu cümleyi diş macunu reklâmlarında mutlaka duyarız. Beyaz ve sağlıklı dişler için, içinde florid olan diş macunlarına ihtiyacımız vardır. Televizyon ekranlarındaki beyaz önlüklü diş hekimleri hep böyle derler. Amerika’da ise florid içme sularına sa karıştırılıyor. Avrupa’da yasak olan bu işlemi gerçekleştiren ABD’de her yıl 143 bin ton florid ‘’ ağız sağlığı, temiz içme suyu ve su borularının hijyenliği’’ adına Amerikalıların musluk sularına tatbik ediliyor. İngiltere ise floridli musluk suyunun yasaklanmadığı tek Avrupa ülkesi.
‘’ Thamoo Water’’ 2000 yılında ABD uygulamasını örnek alarak İngiltere’de musluk sularına florid karıştırmak için yasa önerisini Londra’daki Parlementı’ya vermiş bulunuyor. Yasa önerisine İngiliz kamuoyunun tepkisi oldukça büyük oldu. Anti-Florid Kampanyası’nın yoğun çalışmaları sonucunda başta Boots, Sainsbury ve Safeway gibi büyük market zincirleri ‘’floridsiz diş macunları’’nı üretip raflarına yerleştirmek zorunda kaldı.
Floridli diş macunlarının üzerindeki büyü kalkarken kamuoyu florid denen ve iyi bir şey zannedilen kimyasal maddenin bir zehir olduğunu öğrendi. Ve çok daha ürkütücü bir bilgiyle karşılaştı. Kitlesel düşünce kontrolünde floridin kullanıldığını.
Sodyum florid ya da fare zehiri:
19. yüzyılda yaygın deyimle ‘’şeytan zehiri’’ olarak bilinen sodyum florid fare zehiri olarak kullanılıyordu< bir çok endüstri kolunun atık ürünü olan ve sodyum silikoflorid ile birlikte elde edilen alüminyum üretimi endüstrisinin bir atığıdır. Depolanması oldukça güçtür. Denizlerin dibinde depolandığında milyonlarca balığın ve deniz canlısının ölümüne neden olmakta, eğer toprağa depolanırsa nehirlere ve yeraltı sularına karışmakta ve toprağı zehirlemektedir. Metali yeme özelliği de bulunduğu için sodyum floridin depolanması için üretilen konteynırlar oldukça pahalıya mal olmaktadır. 20. yüzyılın ikinci yarısında kapitalizmin bu zehirli atığın depolarına maliyetinden kurtulmak için ‘ floridli diş macunları’ masalını ortaya atmış, başta ABD olmak üzere dünya çapında bir dizi üniversitenin diş hekimliği ve halk sağlığı bölümlerinde diş sağlığı için floridin faydaları üzerine araştırmalar yönlendirmiş ve sonuçta her ülkede floridli diş macunları diş hekimleri kuruluşlarının onayını almıştır.
Arsenikten 15 kat daha kuvvetli
Anti Florid kampanyası’nın önde gelen sözcülerinden Massachusers Tıp Merkezi’nden Dr. Bush, sodyum floridin arsenikten 15 kat daha kuvvetli olduğunu belirtiyor. Dünyadaki kanser oranının en yüksek olduğu Amerika’da içme sularına florid tatbik edilen bölgelerde kanser oranının iki hatta üç kat daha fazla olduğu ve bu oranın nükleer santral bölgelerinde kansere yakalanma risk oranı nükleer santral bölgelerinde kansere yakalanma risk oranı ile eşdeğer olduğu da açıklanan bir diğer bilgi. Sodyum florid, diş macununun yanı sıra bir de içme suyu ile alındığında vücutta büyük bir tahribata neden oluyor. Damarlar, sinir sistemi, kemik yapısı ve dişlerde ağır bir tahribat gerçekleştiriyor. ABD’de uygulamanın, kısa adı EPA (Environmental Protection Agency Çevre Koruma Örgütü) olarak bilinen kurum aracılığıyla gerçekleştirildiğini ve EPA’nın içme sularında florid kullanılmasına ilişkin tavsiye raporları verdiğini de hatırlanmak istiyoruz. EPA hazırladığı bu ‘’tavsiye’’ raporlarında endüstri kollarına atıklarını değerlendirmenin ve atıklarından para kazanmanın yollarını gösteriyor. Bu atıkların başında ise sodyum florid geliyor. İçme sularına florid karıştırılması yasa maddesi böylece devreye giriyor. Amerikalıların ‘’çevre’’ koruma kurumu, sermayeyi koruma kurumu olarak faaliyet gösteriyor.
Florid Nazi kamplarında
Florid kullanımının karanlıkta bırakılmış ilişkiler ağında ise çok daha ürkütücü bilgilerle karşılaşıyoruz. Florid, semap olarak bilinen ilaç üretiminde kullanılan bir malzemeyi içeriyor. Bu ise floridin üretimiyle, sarin ve soman olarak bilinen sinir gazlarının üretimini mümkün kılıyor. Bu üretimin geliştirilmesi ise 2. Dünya savaşı sırasında Hitler Almanyası’nda Yahudileri yok etmek için Zyklon B adındaki gazı üreten Alman kimya fabrikası LG. Farben’de gerçekleştiriliyor.
LG: Farben, sodyum floriden sinir gazı üretim teknolojisini 1939 yılında ALCOA adlı Amerikan alüminyum şirketinden alıyor. Nazi bilim insanları floridin içme suyuna karıştırılması için ilk deneyleri gerçekleştiriyor. Bu deneylerde içme suyundaki floridin beynin belli bir bölgesini uyuşturduğunu ve bireyin direnme gücünü kırdığını tespit ediyorlar. Bu keşiften sonra florid, Nazi toplama kamplarındaki içme sularına karıştırılıyor.
www.iyibilgi.com özel
.................................................. .................................................. .................................................. ....................
Yazıda ismi geçen ALCOA şirketi DOWJONES ta işlem gören bir şirket.:roll:
Üniversitelerde öğrendiğimiz her bilgi DOĞRU değildir !
Ege Eczacılık son sınıfta okur iken ,
ABD den bir grup FARMAKOLOG Fakültemizi ziyaret etmiş
FARMAKOLOJİ ile ilgili son gelişmelerden bahsetmişti.
Konuşmacı sözlerine şöyle başladı ;
ANTİHİSTAMİNİK lerle ilgili şimdiye kadar öğrendiklerinizi unutun.
Şimdiye kadar DOĞRU bildiklerimizin -Hepsi YANLIŞ mış.
ally_mcbeal
06-12-2008, 00:27
Sn. Ally Mc Bea Burası hazır "Doktorumuza Danışalım" topiğine dönmüşken geçmişteki bir derdim hakkında bir soru sormama izin verin :D;
Kendimi bildim bileli ağız içinde oluşan aftlardan çekmediğim kalmamıştı. Neden çıktığını tam olarak hiç anlayamadım. O kadar çok canımı sıkıyordu ki, bazen iki üç tanesi aynı anda çıkınca bütün bir haftam azap içinde geçiyordu.Beslenme alışkanlığı, stress, iklim şartları, asitli gıdalar v.s. bir çok durumu gözledim. Kayıtlar tuttum ve niye aftların çıktığına dair tutarlı bir sebep aradım.. Ama bulamadım.
Sonra internette bir forumda bu problemin florid ile alakasından bahsedildiğini okudum. Neredeyse tüm diş macunları floridli. Üç sene önce piyasada bulabildiğim floridsiz tek diş macunu olan İpana Karbonat kullanmaya başladım.
Aft sorunum neredeyse bıçak keser gibi bitti. Senede 30-40 defa çekerken iki senedir senede 2-3 defa oluyor....
Floridsiz macun kullanamamamın diş sağlığım açısından nelere mal olduğunu merak ediyorum..... Aft riskini göze alıp yinede iki üç ayda bir ay floridli bir diş macunu kullanmalımıyım?
Flor hakkında....
Flor, diş sağlığımızda gerçekten çok önemli bir yere sahiptir. Dişimizin yapısı içinde yeterli yoğunlukta yer alabilirse dişin sert dokularının asitler karşısında direncini artırır. Yani mikrobiyal dental plak faaliyet gösterse de üretilen asit, florla güçlenmiş dişlerimizde kolay kolay çürük yapamaz, sert dokuları eritemez.
Flor, iki ucu keskin bir bıçak gibidir. Eser miktarda ve zamanında -yani dişlerin oluşum aşamasında- alınmadığında dişlerin yapısına girmeleri o kadar kolay değildir. Ayrıca fazla alındığında zehirlenmelere neden olabilir. Diş hekimliğinde flor iki şekilde kullanılır.
1. Sistemik olarak ağızdan alınarak,
2. Topikal yani diş yüzeyine sürülerek.
Flor alımı bebeklerde 6. aydan başlayarak 16 yaşına kadar devam etmelidir ki dişlerimizin yapısında yerini alıp çürüğe karşı gerekli direnci gösterebilsin. Bu yaştan sonra yutularak alınacak flor dişimizin çürüğe karşı direnç göstermesinde çok etkili olamaz. 16 yaşından sonra sadece topikal, yüzeysel olarak dişe sürülerek lokal uygulamalarla dişe flor verilebilir.
Flor çoğu mineral gibi besinlerle alınır. En çok da içme suyu ile vücuda girmesi beklenir. Doğal olarak flor oranı düşük suların olduğu bölgelerde ise çeşitli takviyelerle gerekli flor alımı sağlanır. Gelişmiş ülkelerde bu sorun suların florlanması ile çözülmektedir. Çeşitli teknik donanım isteyen bu uygulama ülkemizde yapılamamaktadır. Dolayısıyla içme suyundan beklenen flor alınamaz. Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin yaptığı bir araştırmayla şehirlerimizin flor haritası çıkarılmıştır. Isparta ve Kars yöresi hariç, diğer illerimizin flor fakiri olduğu belirlenmiştir.
Bir diş hekimine gidip bulunduğunuz bölgenin flor durumuna göre, çocuğunuz için flor tableti dozu ayarlamasını sağlayabilirsiniz. (Düzenli olarak kullanmak şartı ile.)
6 ayda bir çocuğunuzun dişlerine topikal olarak (sadece dişlerin üstüne sürülüp bir süre beklenerek) flor uygulaması yaptırabilirsiniz. Topikal flor uygulamasını kendi dişlerinize de yaptırabilirsiniz.
Florlu gargaraları sürekli ve düzenli olarak kullanabilirsiniz. (Bunlardaki flor oranı çok düşüktür. Faydasını ancak çok uzun süreli kullanımlarda görürsünüz.)
Florlu diş macunları ile etkili ve sürekli bir temizlik (Diş macunundan alınan flor da ancak çok uzun ve düzenli kullanımla etkili olur.)
Çocuklarda (diş macunu yutma riskine karşı) daha az flor içeren çocuk macunları kullanın. Yetişkin macunlarındaki fazla flor sürekli yutulduğunda çocuklarda flor zehirlenmesine neden olur.
Özetle diğer tüm mineraller gibi florun da doz aşımı halinde zararlı olacağı unutulmamalıdır. En bilinen faydalı minerallerden kalsiyum kemik gelişimi için son derece yararlıdır ve ileri yaşlarda yapılacak takviye kemik erimesini önleyecektir. Ancak kalsiyumun da fazlası böbrek taşı riskini artıracaktır ve çinko ile demir emilimini güçleştirecektir. Bulantı ve kusmaya da sebep olabilir. Daha filozofik bir yaklaşımla doğada bulunan tüm kaynaklar hem ilaçtır hem zehir, meraklıları bu konu hakkında çokca bilgi toplayabilir. Önemli olan bütün bunlardan uygun dozda kullanarak fayda elde edebilmektir.
Bilimsel olarak ispatlanmayan, desteklenmemiş hiç bir veri doğru kabul edilemez; özellikle internetin yaygınlaşması ile ortalıkta pek çok bilgi savrulması yaşanıyor, hele de konuya vakıf değilseniz doğrularla yanlışları ayırdedebilmek güçleşiyor. Müspet ilmin ışığından ayrılmamak her zaman en güvenlisidir.
Diş çürüğünün oluşumunu ekstra flor takviyesi almadan önlemek isterseniz bunun için muayenehanelerde fissür örtücü denen uygulama yapılabilir. Karbonat içerikli bir macunun da ağartma ve dolayısıyla hassasiyete yol açma ihtimali vardır.
Aft konusunda bir de şu siteye gözatmanızı tavsiye ederim; diş macunlarında çoklukla bulunan SLS denen köpürtücü madde de sebep olabilir. http://www.hekimim.com/merak_ettikleriniz/aft/aft.htm
ally_mcbeal
06-12-2008, 00:39
sn ally, 20 yaş dişi herkesde mutlaka cıkar mı?Bende hala cıkmadı,bır tanıdıgımda da 45 yasında cıktı
sevgili burbon 20 yaş dişiniz hiç çıkmayabilir de :)
Bu dişler insanın evrimleşme sürecinde işlevini giderek yitirmiş olduklarından ya gömük kalıyor veya yamuk çıkıyor ve çoğu zaman da sorun yaratıyor. Bazen de hiç sürmüyor. Beslenme şekillerinin zamanla değişmesi diş ve çene gelişimini de etkilemiştir. Bundan 30-40 yıl evvel artı diş diye tabir ettiğimiz 34-36 dişli insanlara raslamak mümkünken şimdi 32 dişi olan kişi sayısı bile hayli azalmıştır. Bunda gıda alımının yumuşak besinlere yönelmesi en önemli faktör olarak kabul edilir, yeni nesil büyük azı dişlerine ihtiyaç duymuyor ve bu dişler oluşmuyor, çene yapısı giderek küçülüyor ve daralıyor.
kartal35
06-12-2008, 00:54
ABD li Farmakologun, söylediklerini duyunca hepimiz çok şaşırmıştık.
Farmakoloji dersinden o güne kadar, o dersten geçemeyip- Fakülteden atılan o kadar çok arkadaşımız vardı ki !
Ağır bir derstir Farmakoloji....
Aklımda yanlış kalmamışsa, 1800 sayfa civarında koca sayfalara sığdırılan bir ders.
İçeriği yanlışlarla dolu bir dersten atılan bir çok öğrenci...Tuhaf bir durum....
Okulu bitirip Aktif olarak Mesleğimi yapmaya başladıktan sonra da bir çok Doğru bilinen Yanlışa tanık oldum.
Zararları çok sonraları anlaşıldığı için- Piyasadan toplatılan, üretimi durdurulan bir çok ürünle(İLAÇ) karşılaştım.
Yurtdışındaki bir çok ülkede - ZARARLARINDAN DOLAYI yasaklanmış olan bazı ürünlerin(İLAÇ) ÜLKEMİZDE- Sorumsuzca halen satılmakta olduğunu da gördüm.
Dolayısıyla,
Her türlü
Kimyasal bileşene(DİŞ MACUNLARI-GARGARALAR dahil) karşı şüpheyle yaklaşmak gerektiğine inanıyorum.
Kullandığınız ürünün içindeki maddeler hakkında araştırma yapınız.
Mümkünse ,doğal içeriğe sahip ürünler kullanmaya gayret ediniz.
Bedenimiz doğal maddeleri tanır ve onları kendine yararlı hale dönüştürebilir.
Doğal olmayan maddeleri ise tanımadığı için metobolize edemez .
Doğal olmayan maddeler vücutta çeşitli organlarda ,kanda ve yağ dokusunda birikerek
zamanla hastalanmamıza sebep olur.
Aklınızı Kullanın ......Araştırın .....Sorgulayın.......
ally_mcbeal
06-12-2008, 01:15
sn kartal belli ki siz benden daha iyi biliyorsunuz. benin konumda benden daha iddialı olabildiğinize göre.... buyrun siz devam edin o zaman. iyibilgi gibi şahane bir kaynağınız da var.
bir kaç gündür emek verip anlaşılır ve düzgün biçimde yazarak anlatmaya çalışıyordum. canım türkiyem... herkes herşeyde uzman. :he:
ben de diyordum sitede bunca hekim olmasına rağmen sağlık konularında pek yazan yok aralarında. şimdi anladım, buna gerek yokmuş.
ABD li Farmakologun, söylediklerini duyunca hepimiz çok şaşırmıştık.
Farmakoloji dersinden o güne kadar, o dersten geçemeyip- Fakülteden atılan o kadar çok arkadaşımız vardı ki !
Ağır bir derstir Farmakoloji....
Aklımda yanlış kalmamışsa, 1800 sayfa civarında koca sayfalara sığdırılan bir ders.
İçeriği yanlışlarla dolu bir dersten atılan bir çok öğrenci...Tuhaf bir durum....
Okulu bitirip Aktif olarak Mesleğimi yapmaya başladıktan sonra da bir çok Doğru bilinen Yanlışa tanık oldum.
..
Aklınızı Kullanın ......Araştırın .....Sorgulayın.......
Fizik problemlerinde zaman zaman sürtünmeyi yok sayıyoruz. Ne yani.. Gerçekte sürtünme yok mu :) Sızlanmayı bırakıp yola devam etmek ve kendi kendimizi geliştirmek gerekiyor, gün geçtikçe insan neler öğrenmiyor ki? Neyse, başlığı amacından saptırmam iyi olmayacak.
reha kaya
06-12-2008, 01:58
sn kartal belli ki siz benden daha iyi biliyorsunuz. benin konumda benden daha iddialı olabildiğinize göre.... buyrun siz devam edin o zaman. iyibilgi gibi şahane bir kaynağınız da var.
bir kaç gündür emek verip anlaşılır ve düzgün biçimde yazarak anlatmaya çalışıyordum. canım türkiyem... herkes herşeyde uzman. :he:
ben de diyordum sitede bunca hekim olmasına rağmen sağlık konularında pek yazan yok aralarında. şimdi anladım, buna gerek yokmuş.
Sn. ally_mcbeal, efendim doğrudur, ülkemizin hepsi her konuda uzmandır. :yes:
İngilizce bilmeyip, vücut dili ile konuşabilen idarecilerimiz bile, iş başındadırlar. :he:
Son zamanlarda ise, hekim veya eczacı diploması olduğu halde, bu mesleki ihtisaslarından bir haber, çok insan görmeye başladım, maalesef.
Şimdi; tıp ihtisasım yok, doğal antibiyotik kullanalım, soğan közleyip yiyelim desem, ona bile atlar, bazı kesimler. Modern tıp, hava civa ne varsa, eskidendi diyen, bu kafayı aydınlatmak mümkün değil.
Sigara ve alkol tüketimine bağlı, diş eti çekilmelerine karşı, hangi doğal ürünleri tavsiye edecekler, bakalım. :oley:
Tavsiye bir: Irakı içme, günah :he:
Tavsiye iki: Cıgara çekme. :he:
Benden cevap; onu bende biliyorum, uza. :bad:
kartal35
06-12-2008, 02:12
Sn ally mc beal,
Hekimliğinize bir şey DİYEN mi oldu.
Diş Hekimliği ile ilgili tek kelime olumsuz bir şey söylemedim.
Lütfen dikkatli okuyun.
Söylediklerim ,Kimyasal ürünlere karşı dikkatli olmamız gerektiğidir.
Doğru bildiklerimi söylemek için kimseden icazet almayıda kendime yakıştıramam.
Üstelik bu konuda eğitim almış biriyim.
Sanırım bilmiyorsunuz-Anlatayım.
Eczacılık Fakültelerinde;
Farmakoloji -
Farmasötik Teknolojii: Diş macunları ,Gargara
Kişisel bakımda kullandığınız tüm Kozmetik ürünlerle ilgili Teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor.
Diş Macunu ve Gargaraları Labaratuvar şartlarında üretimini uygulamalı olarak yaptığımıda belirteyim.
Dolayısıyla, Diş macunu ve Gargaralar'da benim branşıma giriyor.
Adı geçen sitede yazılan makale İyibilginin ürettiği bir makale değildir .
Yurtdışında yayınlanan bir makalenin aktarılmasından ibarettir.
Kendimde Flourid içermeyen Diş macunu kullanmaktayım.
Dünyadaki Genel eğilimde son Bilimsel veriler ışığında böyledir.
Maddeler halinde yazayım.
Saccharin içermeyen
Koruyucu katkı madde içermeyen
Renklendirici içermeyen
Propylen Glycol içermeyen
Sodyum Lauril sülfat içermeyen
Sabunsu diğer maddeleride içermeyen
Ağız bakım ürünlerinin (Diş Macunu-Gargara) kullanılması önerilmektedir.
Siz bunları okumamışsınız -Bilmiyorsunuz..
Üstüne üstlük birde anlatana laf sokmaya çalışıyorsunuz.
Ne kadar Tatsız bir durum.
Hem,
Doğru bildiğim ve uyguladığım bir şeyi neden yazmayacakmışım.
Size mi danışmam gerekiyor.?
Son söz: Ambalaj hiç bir şey değildir....içini açıp bir bakın...
kartal35
06-12-2008, 02:21
Fizik problemlerinde zaman zaman sürtünmeyi yok sayıyoruz. Ne yani.. Gerçekte sürtünme yok mu :) Sızlanmayı bırakıp yola devam etmek ve kendi kendimizi geliştirmek gerekiyor, gün geçtikçe insan neler öğrenmiyor ki? Neyse, başlığı amacından saptırmam iyi olmayacak.
Ne dediğimi anlamadan yazmışsınız.
Absürd bir durumu ortaya koydum.
Farmakoloji gereksizdir demedim.
ally_mcbeal
06-12-2008, 06:08
Sn ally mc beal,
Hekimliğinize bir şey DİYEN mi oldu.
Diş Hekimliği ile ilgili tek kelime olumsuz bir şey söylemedim.
Lütfen dikkatli okuyun.
dişhekimleri temiz kıyafetlerle sizi kandırıyor şeklinde yazıya başlayan başkası idi herhalde? daha giriş cümlesinden nasıl yarı cahil bir yazı taşıdığınız belli ve mesleki etiğe de aykırı olarak...
Söylediklerim ,Kimyasal ürünlere karşı dikkatli olmamız gerektiğidir.
Doğru bildiklerimi söylemek için kimseden icazet almayıda kendime yakıştıramam.
Üstelik bu konuda eğitim almış biriyim.
zaten asıl eğitim almış biri olarak yaptığınızı size hiç yakıştıramadım. sn habag veya başkası ordan burdan geçerliliği olmayan alıntılar yapsa yine de mazur görebilirim. ama siz bir de eczacıymışsınız! florun yararları ve sakıncalarının birarada belirtildiği ilmi bir makale getirmeniz yerinde olurdu ancak siz onun yerine son derece spekülatif bir yazıyı burda konu etmeye kalkıyorsunuz.
Sanırım bilmiyorsunuz-Anlatayım.
Eczacılık Fakültelerinde;
Farmakoloji -
Farmasötik Teknolojii: Diş macunları ,Gargara
Kişisel bakımda kullandığınız tüm Kozmetik ürünlerle ilgili Teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor.
Diş Macunu ve Gargaraları Labaratuvar şartlarında üretimini uygulamalı olarak yaptığımıda belirteyim.
Dolayısıyla, Diş macunu ve Gargaralar'da benim branşıma giriyor.
eczacılık fakültelerinde neler okunduğundan haberim var, bir sağlık mensubu olarak. siz ise bizim de farmakoloji okuduğumuzu ve flor da dahil olmak üzere diş hekimliği ile ilgili pek çok ajanla ilgili çalışmalar yaparak mezun olduğumuzu unutmuşa benziyorsunuz.
Adı geçen sitede yazılan makale İyibilginin ürettiği bir makale değildir .
Yurtdışında yayınlanan bir makalenin aktarılmasından ibarettir.
hangi makale ise onu getirin. gazetelerde geçen sene de kafeinin mucizevi faydalarından bahseden bir yazı çıkmıştı, evvelki kafeinle ilgili bilinen herşey yanlışmış meğersem (!). yararları nedeniyle en çok tavsiye edilen whiskas kedi maması için de kimi yerlerde "çok zararlı, aman sakın" diyen çalışma sonuçları açıklanıyor. bu işlerde bir iki açıklama sonucu hiç bir şey ifade etmez, literatürleri tarayın, milyonlarca araştırma vardır aynı konularda. önemli olan genel kabuldür, bu değişmedikçe zayıf verileri ispatlanmadan halka sunmak cinayet gibi birşeydir
Kendimde Flourid içermeyen Diş macunu kullanmaktayım.
Dünyadaki Genel eğilimde son Bilimsel veriler ışığında böyledir.
getirin çalışmayı görelim sn kartal. bilimsel değer taşımayan sitelerden alıntı yapmayın
Maddeler halinde yazayım.
Saccharin içermeyen
Koruyucu katkı madde içermeyen
Renklendirici içermeyen
Propylen Glycol içermeyen
Sodyum Lauril sülfat içermeyen
Sabunsu diğer maddeleride içermeyen
Ağız bakım ürünlerinin (Diş Macunu-Gargara) kullanılması önerilmektedir.
bunlara itirazım yok zaten bir forumdaşa cvp verirken de özellikle SLS den uzak durmasını tavsiye etmiştim. konuyu değiştirmeyin.
Siz bunları okumamışsınız -Bilmiyorsunuz..
Üstüne üstlük birde anlatana laf sokmaya çalışıyorsunuz.
Ne kadar Tatsız bir durum.
vay vay... diyorum ya herkes herşeyi biliyor! önceki gönderinizde de bu vardı, diğer ülkelerde yasaklanıp bizde hala kullanılmakta olan ilaçlar da sanki sadece sizin bildiğiniz bir sırmış gibi bahsetmişsiniz.
laf sokmak falan... buna ihtiyacım yok. yaptığınız şey sizin hem yetkinizi hem de donanımınızı aşıyor. bunu kabul edin. yarım yamalak bilgilerle kimseyi yanlış yönlendirme hakkına sahip değilsiniz sn kartal.
Doğru bildiğim ve uyguladığım bir şeyi neden yazmayacakmışım.
bir zamanlar zakkumcu ziya da böyle diyordu... nerde onaylattınız da halka tavsiyede bulunabiliyorsunuz?
Size mi danışmam gerekiyor.?
evet tabi ki danışmanız gerekiyor.!
Son söz: Ambalaj hiç bir şey değildir....içini açıp bir bakın...
kimyasal ürünlere hatta bazı ilaçlara karşı uyarmanız yerinde olur ancak kesinliği olmayan bir konuda son derece iddialı ifadelerle insanları etkilemeye çalışmanız yanlış. üstelik bir eczacı olarak. zarar veriyor olabiliceğiniz aklınıza geliyor mu?
kırmızı ile yazdıklarıma ilave olarak size bir sorum olacak: elinde zymaflour reçetesi ile eczanenize gelen bir hastaya bunu kullanmayın diyebilme yetkisine sahip misiniz?
bırakın herkes kendi işini yapsın. siz de öyle.
ally_mcbeal
06-12-2008, 07:11
antihistaminikle ilgili bildiğimiz HERŞEY yanlış öyle mi? yani allerjik vakalarda antihistaminik kullanmayalım mı? yanlış ise....?
peki sekresyonu azalttığı da mı yanlış?? mesela antihistaminik kullanımına bağlı ağız kuruluğu ortaya çıkarsa başka faktörler mi aramak gerekiyor?
abd lilerin çok sevdiği bir cümledir bu ben de raslamışımdır : "şu şu konu hakkında tüm bildiklerinizi unutun hepsi yanlış"
bunları neye dayandırıyorlar? bu histaminle ilgili kısmı merak ettim şimdi...
ally_mcbeal
06-12-2008, 07:30
flor hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenler olabilir diye düşünmeye başladım, buyrun floru biraz daha tanıyalım:
FLOR
Aslında zehirli bir gazdır. Klor ve Brom elementleri ile yakınlığı vardır.Yer kabuğunda ve deniz suyunda bulunur. Yiyeceklerle kalsiyum ve sodyum ile birleşik halde alınır. Bir çok ülkede su kaynaklarına katılmaktadır.
Diş ve kemik yapısında toplam 2 -3 gr bulunur. Kanda 100 ml de 0.3 mg kadar flor vardır. İnsan vücudunda diş ve kemik yapısında bulunması dışında ne gibi etkileri olduğu bilinmemektedir. Normal bir beslenme ile günde 3 mg kadar alındığı düşünülmektedir. Çoğunluğu böbrekler ve solunum yolu ile atılmaktadır.
Florun Etkileri
Diş ve kemiklerin kristal yapısının dayanıklılığını arttırıcı etkisi vardır. Kalsiyum ve fosfor gibi ihtiyaç halinde geri çözülmesi yoktur.
Dişleri asit etkisinden korur. Böylelikle dişlerin demineralize olmasını, çürük oluşmasını önler
Kemiklerde kalsiyumu tutarak kaybına engel olur.
Kesinleşmemiş olmakla birlikte büyümeye bir etkisi olduğu, demirin emilimini arttırdığı, kandaki alyuvar hücrelerinin üretimine katkı sağladığı düşünülmektedir.
Flor Eksikliği
Ciddi anlamda eksikliğine bağlanacak sorunlar yoktur. Vücudun doğal bir maddesi mi yoksa dışarıdan alınması mı gerekli olduğu net değildir. Yetersiz alınmasında oluşan iki sorun vardır.
Dişlerin dayanıklılığı azalır ve kolay çürükler ve diş kayıpları oluşur.
Kemikler zayıflar ve kolay kırılır. Fakat bu durumun oluşabilmesi için osteoporoz zemini olması gereklidir.
Diş çürüklerinin flor eksikliği ile ilişkisi vardır. Ama flor alınmadığı halde ağız içi hijyene ve beslenmeye özen gösterildiğinde bu durum ortaya çıkmayabilir. Bu florun alınmasını kesinlikle bir şart değil koruyucu ekstra bir özellik olduğu yönündeki düşünceleri ön plana çıkartır.
Flor Fazlalığı
Üzerinde spekülasyonlar yapılması sonucu gereksiz yere fazla alınması daha sık olarak görülmektedir. Doğal olarak toksik yani zararlı olabilecek bir maddedir.
İçme sularında 1 ppm dozunda bulunması gerçekten diş çürüklerini önlemede etkilidir. 2 ppm dozunu aştığında dişlerde lekelenmeler, renk değişiklikleri ve şekil bozuklukları oluşmaktadır. Fakat bu dişler yine de sağlam durumdadırlar.
8 - 20 ppm. Arasındaki sular dokularda , kemik ve eklemlerde skleroz denilen sertleşmelere yol açar.
20 ppm. Aştığında çok daha ciddi sorunlar olur.Büyüme durur, karaciğer, böbrek, böbrek üstü bezi, üreme organları gibi metebolik olarak aktif dokularda hücresel hasarlar meydana gelir.
50 ppm. Üzerinde ölümcül olaylar oluşur.
İlaç olarak fazla alındığında da yukarıda yazılan şikayetler oluşabilir. Kalsiyumun floru bağlama özelliği bazı yönlerden iyi bazı yönlerden olumsuz etki gösterir.
Flor Gereksinmesi
Günlük alınması gereken miktar yoktur. İçme sularına flor katılması bir çok ülkede tartışılır hale gelmiştir. Sudaki yoğunluğu takip etmek ve bunu sürekli belirli bir düzeyde tutmak oldukça zor bir işlemdir. Diğer yönden kişilerin besinlerle ne kadar flor aldıkları ve ne kadar su içtikleri değişken olduğu için fazlalığına yol açılması olasıdır. Günde 1.5 - 4.0 mg alınması yeterli bir miktardır. Flor katılmayan su ile 0.35 - 1.5 mg alınırken, flor katılmış su ile 2 - 3 mg alınmaktadır.
Florun Doğal Kaynakları
Deniz suyunda bulunması nedeniyle balık ve diğer deniz mahsulleri de flor açısından zengin kaynaklarıdır. Sert sular flor içerir. Çay bitkiler içersinde en fazla flor bulundurandır. Sadece çaydan günde 1 mg flor alınabilir. Diğer bitkilerde de yetiştirildikleri toprağın özelliğine bağlı olarak değişik miktarlarda flor içermektedirler. Diş macunlarına katılan flor lokal etki göstermektedir. Fakat diş macunlarındaki bu flor kalay da içerir. Florun diş ve diş etine olan lokal etkisi içme suyunda alınan kadar etkili olup olmadığı ayrı bir tartışma konusudur. Araştırmalar ağız yoluyla suyun içersinde erimiş halde alınıp kana karışan florun lokal olarak dişe değen flordan daha etkili olduğu yolundadır. Flor tabletlerini üreten ilaç şirketleri ağızda emme tarzında kullanımı önermektedir. Hatta günlere göre emilen yerin de değiştirilmesini kimi zaman sağ kimi zaman sol yanağın iç tarafında eritilmesini önermektedir.
Flor Kullanımı
İçme sularındaki 1 ppm flor diş çürüklerini % 30 - 50 oranında azaltmaktadır. Diş eti sorunlarına flor etkili değildir. Florun etkisi özellikle dişlerin oluştuğu çocukluk döneminde daha anlamlıdır. Diş gelişimi sırasında mine denilen dişin en dış tabakasına flor oturur. Mine tabakasındaki florda dişi dış etkilere karşı korur. Mine oluşumu tamamlandıktan sonra florun önemi azalmaktadır. Daha önce yazıldığı üzere flor yapıya bir kez girdikten sonra orada kalmaktadır.
İlaç olarak kullanılacağı zaman o bölgenin içme sularındaki flor miktarı kesin olarak bilinmelidir. Suda 0.6 ppm varsa ek flor kullanımı gereksizdir.
Sudaki oranlara göre
0.3 den az 0.3 - 0.6
6 ay - 3 yaş 0.2 ---
3 - 6 yaş 0.50 0.25
6 - 16 yaş 1.00 0.50
İlaç olarak bulunan flor sodyum flor halindedir. 0.553 mg sodyum flor 0.25 mg flora eş değer gelmektedir.
Elementler Sayfasına Dön
--------------------------------------------------------------------------------
Dr. Ruhi ÇAKIR
Soru sormak için lütfen Doktorlar Forumu'nu kullanın...
http://eski.annecocuk.com/elementler/flor.htm
kartal35
06-12-2008, 08:11
Reklam....Ve........ Hekim.......
Diş Hekimlerinin ,
Değişik Firmalardan para alıp -Mesleğini kötüye kullanmasını-
TV lerde boy gösterip- Markanın Düdüğünü çalması Çok Ahlaksızca.
Mesleki Etiğin de bunu onayladığını düşünmüyorum.
Bahsettiğiniz Kısmı ben yazmamıştım ... Benim fikrim yukarıdakidir.
İtiraz etmeden- araştırsaydınız biraz.
Yarı Cahil -Tam cahil...
Tartışma adabı dışına çıkıldığı için lafı uzatmadan,
Aşağıdaki linki incelemenizi öneririm.
Yabancı dil probleminiz yoksa ,
Kendinizde Net üzerinden konuyla ilgili onlarca link bulabilirsiniz.
Boş-Boş konuşup Laf ebeliği yapmanın kimseye bir faydası yok.
Kavgacı bir dil- uygunsuz Tartışma-Laf sokma ... Kime ne faydası var
Huzursuz olan huzursuz edermiş.
Amacım ,Doğru bildiğimi- Vicdani sorumluluk çercevesinde aktarmaktan ibarettir.
Böyle fikir paylaşmak mı olur.
Forum anlayışı böylemi olmalı.
Üç satır bir şeyler karalıyoruz...
Yazma ... bana danış.. bilmem ne .. benden iyimi biliyorsun gibi laflar...
Mutlu olacaksanız yazmayız bir daha... olur biter.
Diğer hiç bir sorunuza cevap vermeyeceğim.
Lütfen uzatmayın....Aşırı derecede sıkıcı ve sinir bozucu oldu zaten.
http://www.fluoridealert.org/
http://www.fluoridealert.org/health/allergy/saunders-1975.html
http://www.fluoridealert.org/t-paste.htm
Video izlemenizi öneririm.
http://www.fluoridealert.org/bryson.htm
Kitap için link
http://www.fluoridealert.org/fluoride-deception.htm
ally_mcbeal
06-12-2008, 11:37
http://www.fluoridealert.org/
http://www.fluoridealert.org/health/allergy/saunders-1975.html
http://www.fluoridealert.org/t-paste.htm
Video izlemenizi öneririm.
http://www.fluoridealert.org/bryson.htm
Kitap için link
http://www.fluoridealert.org/fluoride-deception.htm
ilk üç linke hemen baktım, hiç biri savunduklarımızla çelişmiyor. videoyu da izlerim. floridin doğru kullanıldığında dişler için çok yararlı ancak yanlış kullanımda yıkıcı sonuçları olabileceğinden bahsetmiş ki bu evvelce yazdığım gibi tüm ilaçlar ve dahi mineraller hatta vitaminler için de geçerlidir.
şahsi olarak içme sularının florlanmasına ben de karşıyım; kişiden kişiye flor ihtiyacı değişiklik gösterir, zaten bu ülkemizde yapılmıyor ve batı da bu uygulamayı yavaş yavaş terkediyor. en doğrusu bireyin ihtiyacı doğrultusunda ya tablet halinde veya topikal olarak floru kullanmaktır. florlu macunlar çürük oluşumunu bile durdurabilmektedirler ve bu nedenle diş minesini korumada çok etkilidirler.
Hepsini konuştuk da bir de fiyatından bahsetsek :) Standart iyi bir diş hekiminin standart iyi bir diş beyazlatma ücreti aşağı yukarı ne kadar ola acep ? :)
ally_mcbeal
11-12-2008, 12:39
Hepsini konuştuk da bir de fiyatından bahsetsek :) Standart iyi bir diş hekiminin standart iyi bir diş beyazlatma ücreti aşağı yukarı ne kadar ola acep ? :)
bu diş beyazlatma işleri ilk popüler olduğunda hayli yüksek meblağlar talep ediliyordu, 1000 dolarlar civarında idi. bilirsiniz estetik işin içine girince fiyatlar otomatikman yükselir. şu anda 300-600 dolar arası bir fiyata halledilebiliyor genelde. burdaki oynama kullanılan malzemenin markasına ve ev tipi ise çalışılan laboratuvara veya ofis tipinde de ayrı bir cihaz kullanılıp kullanılmamasına bağlı olarak gelişiyor.
KARADENIZ
11-12-2008, 14:30
gerci baslik "Doktora Gİtmeden DİŞ Beyazlatma " ama dusen ve yaklasik 2 yildir oteledigim dolgumu yenilenem icin 2 saat once dis hekimine gittim...
gitmisken bir temzilik ve cila cekti... ben bile disimin bu kadar beyaz oldugunu bilmiyordum.:he::he:.. kendi kendime uyguladigim yontemler cok yetersizmis....:cry::cry:
gene ne varsa modern TIP da var..:bravo: :bravo:
KARADENIZ
11-12-2008, 14:33
bendeki en taze bilgi sanirim.... ama fiyat burasi icin gecerli... daha taze , odeme yapali yarim saat gecmedi :he::he:
2.000 lëk yani yaklasik ytl.30/32.......
ally_mcbeal
11-12-2008, 14:46
gitmisken bir temzilik ve cila cekti... ben bile disimin bu kadar beyaz oldugunu bilmiyordum.:he::he:.. kendi kendime uyguladigim yontemler cok yetersizmis....:cry::cry:
beyazlatma ile temizlik farklıdır sn karadeniz ;)
bu arada geçmiş olsun, iyi günlerde kullanın :)
KARADENIZ
11-12-2008, 14:55
beyazlatma ile temizlik farklıdır sn karadeniz ;)
bu arada geçmiş olsun, iyi günlerde kullanın :)
sagolun.. dediginizde haklisiniz... dis taslarini temizledikten sonra cesitli cihazlarla sagini solun bir seyler yapti ( bana zimpara ile trasliyormus gibi geldi O koltukta otururken :he::he: ) en sonunda da kreme benzeyen bir maddeyi elektrikli firca gibi bir seyle dislerime yedirmeye calistigini hissettim...
bu diş beyazlatma işleri ilk popüler olduğunda hayli yüksek meblağlar talep ediliyordu, 1000 dolarlar civarında idi. bilirsiniz estetik işin içine girince fiyatlar otomatikman yükselir. şu anda 300-600 dolar arası bir fiyata halledilebiliyor genelde. burdaki oynama kullanılan malzemenin markasına ve ev tipi ise çalışılan laboratuvara veya ofis tipinde de ayrı bir cihaz kullanılıp kullanılmamasına bağlı olarak gelişiyor.
Bu bilgiler çok değerli. Çok teşekkürler. Peki diş doktoruna gittiğimizde nelere dikkat etmemizde fayda var bu işlem için acaba ? Mesela marka, işlem için sizin tavsiyeleriniz nedir ? Kötü niyetli bir diş doktorunun bu anlamda uyanıklığına maruz kalmamak adına neler önerirsiniz ? :)
ev tıpı beyazlatma ıle ofıs olanın method farklılıkları ne?
ev tıpı olunca ofısde kullanamıyormuyuz:)
ally_mcbeal
12-12-2008, 23:44
Bu bilgiler çok değerli. Çok teşekkürler. Peki diş doktoruna gittiğimizde nelere dikkat etmemizde fayda var bu işlem için acaba ? Mesela marka, işlem için sizin tavsiyeleriniz nedir ? Kötü niyetli bir diş doktorunun bu anlamda uyanıklığına maruz kalmamak adına neler önerirsiniz ? :)
marka önerisinde bulunamam. zaten bir dönem iyi olan marka sonradan diğerlerinin yenilikler yapmasıyla daha geride kalabiliyor. dişlerinizin ve dişetlerinizin zedelenmesinden çekindiğinizi vurgularsanız ve asit oranının yüksek olmaması talebinde bulunursanız doktorunuzun seçimi ona göre olacaktır. ama beyazlasında nasıl olursa olsun derseniz asit oranı yüksek bir malzeme seçmek gerekecektir.
ev tıpı beyazlatma ıle ofıs olanın method farklılıkları ne?
ev tıpı olunca ofısde kullanamıyormuyuz:)
ev tipi: önceden ölçü alınıp hazırlanan diş plağı ve ilaç size verilir ve evde veya ofiste ;) nerde isterseniz nasıl kullanacağınız açıklanır, zaten çok kolay.
ofis tipi: muayenehanede 1 saatte dişlerinizin beyazlatılması işlemi.
ofis tipi kısa sürede sonuca götürür ancak genel gözlemim ev tipinde daha fazla verim alındığı yönünde.
Diş beyazlatıcı tozlar satılıyor piyasada.Bunları deneyen oldu mu? Gerçekten beyazlatıyor mu?
bu diş beyazlatma işleri ilk popüler olduğunda hayli yüksek meblağlar talep ediliyordu, 1000 dolarlar civarında idi. bilirsiniz estetik işin içine girince fiyatlar otomatikman yükselir. şu anda 300-600 dolar arası bir fiyata halledilebiliyor genelde. burdaki oynama kullanılan malzemenin markasına ve ev tipi ise çalışılan laboratuvara veya ofis tipinde de ayrı bir cihaz kullanılıp kullanılmamasına bağlı olarak gelişiyor.:beurk::dolar::dolar::beurk:
Sadece diş beyazlatma fiyatı,yuh.
Vergi rekortmeni dişçilerimizi niye göremiyoruz?!!!!!
ally_mcbeal
16-12-2008, 00:14
Diş beyazlatıcı tozlar satılıyor piyasada.Bunları deneyen oldu mu? Gerçekten beyazlatıyor mu?
geri sayfaları karıştırırsanız cevap bulabilirsiniz.
:beurk::dolar::dolar::beurk:
Sadece diş beyazlatma fiyatı,yuh.
Vergi rekortmeni dişçilerimizi niye göremiyoruz?!!!!!
bunu talep ediyorlardı da acaba kaç kişi bu meblağı ödüyor veya ödeyebiliyordu ona bakmak lazım, ödenebilcek bir rakam olsa bu kadar sonradan düşüremezlerdi ;) olayın masraf boyutunu da unutmayın hem, sarf malzemesi... laboratuvar...aygıtlar vs
diş hekimimiz burda..
svg ally
diş neden ağırır... kaç gündür canımı çıkarıyor..
gündüz ağrı yok.. akşam saatlerinde başlıyor..
film çektirdim.. çürük yok içte de.. dışta da..
ama ben ağrıdan duramıyorum.. yine bu akşam apranax içerek ağrıyı dindirdim..
ally_mcbeal
16-12-2008, 00:27
sayın hemşehrim öyle bir soru sordunuz ki :) sanal ortamdan nasıl teşhis koyabilirim,
teşhis için ya klinik muayene veya radyolojik mua. gerekir. sanal muayene.....??
afaki tek tahminim olabilir, içten gizli bir çürük. gece ağrısı sinirlere kadar indiğini düşündürüyor, bence iyice inceletin elbet anlaşılır ne olduğu.
bir de...
ağrıyor gibi hissettiğiniz yer gerçek ağrıyan yer olmayabilir, yansıyan ağrı deriz buna. tüm dişlerinize baktırın.
sayın hemşehrim öyle bir soru sordunuz ki :) sanal ortamdan nasıl teşhis koyabilirim,
teşhis için ya klinik muayene veya radyolojik mua. gerekir. sanal muayene.....??
afaki tek tahminim olabilir, içten gizli bir çürük. gece ağrısı sinirlere kadar indiğini düşündürüyor, bence iyice inceletin elbet anlaşılır ne olduğu.
bir de...
ağrıyor gibi hissettiğiniz yer gerçek ağrıyan yer olmayabilir, yansıyan ağrı deriz buna. tüm dişlerinize baktırın.
dişçiye gittim zaten..
başka topicde epeyce arkasından andım onu.. rahmetle.. buraya yazmayayım onları..
alt sağ 20 lik dişimde dışardan biraz çürük vardı.. ama benim üstteki dişim ağırıyor..
bir röntgen alalım dedi.. aldık.. çürük yok..köklerde.. dışdan sadece 20 lik dişte sorun gözüküyor..
sağ olsun.. oda ağrı yansıyordur dedi.. ben yansımaz dedim üst taraf olduğundan eminim.. derken uyduk hekime..çekti.. 20 lik dişi..
bu olay arefe günü oldu..
ve ben hala dişim ağırıyor.:cry::cry:
sanaldan bedavaya getirelim olayı svg ally :):)
ally_mcbeal
16-12-2008, 00:55
panoromik film çekilir. böylelikle tüm dişler ve çeneler toplu halde incelenir. hiç bir şekilde çürük, abse, gömük diş veya diş parçası gözlenmiyorsa dişetleri daha dikkatli incelenebilir. besin gömülmesi denen durumlarda sanki diş ağrıyormuşçasına bir ağrı hissedilir ve bu besin gömülmesi çoğu zaman çok küçük bir et parçasıdır, iyi bir diştaşı temizliği, eğer gerekiyorsa dişeti küretajı ciddi rahatlama sağlar.
üst çenedeki nedensiz ağrılarda sinüzit olabileceği de ihtimal dahilindedir.
bence ikinci bir hekimde de şansınızı deneyin. ola ki gözden kaçan bir şeydir?
teşekkürler svg ally..
yarın takrar başka bir hekime göstereceğim.. diş ağrısı doğum sancısından daha kötü .. doğurmadım ama %100 eminim bundan:D
sigara icenler biraksin lutfen disleriniz sararmasin
bu film size yardimci olacaktir umarim
http://www.azbak.com/sayfa/?p=3947
OnurGururSeref
18-01-2009, 01:03
........................................diş ağrısı doğum sancısından daha kötü .. doğurmadım ama %100 eminim bundan:D:he:Gecmis olsun! Kac gundur "atamiyorsun" ya, ondan agrilarin azmis... 2 gune biseyciiiiin kalmaz. Takildi mi yenileri?
:he:Gecmis olsun! Kac gundur "atamiyorsun" ya, ondan agrilarin azmis... 2 gune biseyciiiiin kalmaz. Takildi mi yenileri?
bu alemde bir Reha kaya dostum var.. eyi atıcıdır.. sonrada ben gelirim..
cuma günü takılacaklar galiba..
şu anda da atıyorum :D:D
Dişi diş hekimi beyazlatır.
Hiçbir ilaçla etkileşime girmeyen çörekotunu ağız ve diş sağlığınız için güvenle kullanınız..
Çörekotunun öğütülmüşünü asla kullanmayın..
Günde 2 gram (1 çay kaşığı dolusu) çörekotunu dişlerinizle 5 dakika kadar çiğneyip öğütünüz ve üstüne 1 bardak su alınız..
10 -15 gün sonra özellikle hiçbir toz,dişmacunu ile gideremediğiniz dişlerinizin arkasındaki plakların,kefekilerin,siyahlıkların temizlendiğini göreceksiniz:
http://www.coreklen.com/2009/03/corek-otu-faydalari-agiz-dis-eti.html