PDA

View Full Version : metastock la ilgili herşey

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14]

kkarcioglu
06-04-2009, 00:42
matastock a abone mi olmak gerekiyor. yanlışmı anladım

ben matriks msdownloader e üyeyim normalde. onu kastetmiyorsunuz demi
the downloader çalışıyor aç diyince onları 5 dk ları görüyorum fakat metastockta göremiyorum bir ayar yapıp metastock da görmemmi lazım (convert gibi mesla)

trendfriend
06-04-2009, 00:53
matastock a abone mi olmak gerekiyor. yanlışmı anladım

ben matriks msdownloader e üyeyim normalde. onu kastetmiyorsunuz demi
the downloader çalışıyor aç diyince onları 5 dk ları görüyorum fakat metastockta göremiyorum bir ayar yapıp metastock da görmemmi lazım (convert gibi mesla)

Benim anlattığım Matriks Downloader için. Herhangi bir çevirme işlemi gerekmiyor. Eğer anlattığım şekilde dosyayı açamıyorsanız Matriks Downloader ya da Metastock kurulumunda sorun var demektir.

hilmi
06-04-2009, 16:56
Matriksten aldığım 5 dakikalık verilerde 13.03.2009 saat 16.00 da VOB030 da 1.638 gibi tuhaf bir veri oluştu.

Geçenlerde de buna benzer bir şey olmuştu matriksi yeniden kurarak gidermiştim. Fakat bu seferde elimdeki eski verileri kaybediyorum.

Sadece söz konusu yanlış veriyi metastockta silebilirmiyim, nasıl ?

EFE_09
09-04-2009, 12:20
problemi tam anlaymadm ama Metastock un "The Downloader" modülü ile verileri düzenleyebiliyor,yanlş verile düzeltebiliyorsunuz..downloader ile ilgili veriyi açıp yanlış veriyi manuel düzeltemeyi deneyebilirisiniz

EFE_09
16-04-2009, 13:56
Dostlar bu explorer ekranın büyütmenin imkanı yokmu acaba ..ufak pencerenin sağını solunu tıklıyorum büyümüyor ..buexplorer penceresini büyütmeyi başaran varmı acaba..sonuçta yedi sütünüda aynı anda görmek istiyorum ...bu mümkün değilmi acaba??

http://img2.imageshack.us/img2/4671/04162009135703.png

Lazoğlu
16-04-2009, 22:31
değerli arkadaşlar

bişey öğrenmek istiyorum ama mumkunmu bilmiyorum yardimci olursanız sevinirim

metastock uzerinde grafikleri açtiğimda HO lari için movıngavarage ekliyruz eklediğimiz de tek bir senet üzerinden kaydet yaptirilarak butun senetere uygulamamız mumkun mu tşk ederim.

EFE_09
20-04-2009, 00:29
değerli arkadaşlar

bişey öğrenmek istiyorum ama mumkunmu bilmiyorum yardimci olursanız sevinirim

metastock uzerinde grafikleri açtiğimda HO lari için movıngavarage ekliyruz eklediğimiz de tek bir senet üzerinden kaydet yaptirilarak butun senetere uygulamamız mumkun mu tşk ederim.

file>>save as>>>kaydetme formatını Template olarak seçin>>

açmak istediğiniz hisse için open menüsüne geldiğinizde sağ üst köşeden

Options>>open with template>>kaydettiğiniz template dosyasını seçin ve daha sonra hisseyi açın ..hisse hariç tüm indikatör ve çizgi renk vs aynı gelecektir

registan
20-04-2009, 09:31
file>>save as>>>kaydetme formatını Template olarak seçin>>

açmak istediğiniz hisse için open menüsüne geldiğinizde sağ üst köşeden

Options>>open with template>>kaydettiğiniz template dosyasını seçin ve daha sonra hisseyi açın ..hisse hariç tüm indikatör ve çizgi renk vs aynı gelecektir

sayın efenin dediği gibi yapılabiliyor.
ben daha başka kullanıyorum.
daha önce ayarlamış ve template olarak kaydetmiş olduğun sistemi
senet grafiği açıkken grafik üzerinde sağ tıklayarak (tam hatırlamıyorum metastok bu bilgisayarda kurulu değilde o yüzden) apply template seçip kaydetmiş olduğun template i açarsan o grafik üzerine senin sistemini uyguluyor.
zaten template ler arasında kullanılabilecek hazır şablonlarlda var onlarda işinize yarayabilir.

Lyrklaunavan
20-04-2009, 21:04
sayın efenin dediği gibi yapılabiliyor.
ben daha başka kullanıyorum.
daha önce ayarlamış ve template olarak kaydetmiş olduğun sistemi
senet grafiği açıkken grafik üzerinde sağ tıklayarak (tam hatırlamıyorum metastok bu bilgisayarda kurulu değilde o yüzden) apply template seçip kaydetmiş olduğun template i açarsan o grafik üzerine senin sistemini uyguluyor.
zaten template ler arasında kullanılabilecek hazır şablonlarlda var onlarda işinize yarayabilir.

Peki tek tek değilde açtığım bütün grafiklerin benim oluşturduğum template ile açılmasını istiyorum ve bu template i DEFAULT olarak kaydediyorum. Ama yine olmuyor. Bazılarını eski template ler ile açıyor.Bunu her hisse için nasıl yapabiliriz?

Lazoğlu
21-04-2009, 09:41
değerli arkadaşlarim emek verdniz tşk ederim ama istediğim gibi omadi beceremedim herhalde ben HO ortalamalari metastock da koyduğümda başka bir gün görebilyorum sıkıntı yok fakat sıızn bana vermiş olduğünüz güzel cvb nızda dosya adını istıyor benım eklemek istediğim dosya adı ne olabilir sadece senet grafiğinin üzerine HO ortalamalrini koymak istiyorum

mesela evde ibs canlı seans programını izliyorum indikatorleri eklediğimde kaydet deyıp butun senetlere uygulama yapiyor metastockda yapmak mumkun mu mumkunse Apply teplatede hangi ismi kulanarak yapmam gerekıyor butun senetlere uygulamam için

tşk ederim bol kazançli günler dilerim

ertan
21-04-2009, 12:41
değerli arkadaşlarim emek verdniz tşk ederim ama istediğim gibi omadi beceremedim herhalde ben HO ortalamalari metastock da koyduğümda başka bir gün görebilyorum sıkıntı yok fakat sıızn bana vermiş olduğünüz güzel cvb nızda dosya adını istıyor benım eklemek istediğim dosya adı ne olabilir sadece senet grafiğinin üzerine HO ortalamalrini koymak istiyorum

mesela evde ibs canlı seans programını izliyorum indikatorleri eklediğimde kaydet deyıp butun senetlere uygulama yapiyor metastockda yapmak mumkun mu mumkunse Apply teplatede hangi ismi kulanarak yapmam gerekıyor butun senetlere uygulamam için

tşk ederim bol kazançli günler dilerim

eğer template oluşturduysanız;

-açtığınız grafik üzerinde sağ tıklayın
-açılan menüden "Apply Template" bölümüne tıklayın
-template olan klasör açılacaktır, oradan istediğiniz template seçin ve Aç yazan yere tıklayın...

eğer klasörü bulamıyorsanız, metastock programını kurduğunuz klasörde Charts isimli klasör olacak orayı gösterin...

kolay gelsin...

GetLost
21-04-2009, 17:52
Arkadaşlar Merhaba,
Matriks'te üst üste iki grafik açmak mümkün mü?
Yani mesela diyelim ki endeksle x senediğin ilişkisini görmek gibi...

Bear_Bull
21-04-2009, 21:39
Arkadaşlar Merhaba,
Matriks'te üst üste iki grafik açmak mümkün mü?
Yani mesela diyelim ki endeksle x senediğin ilişkisini görmek gibi...

ilk grafik açık iken ' "," virgül sonra yeni senet kodunun yazılması ve Enter yeterli. Getlost.

GetLost
21-04-2009, 21:47
ilk grafik açık iken ' "," virgül sonra yeni senet kodunun yazılması ve Enter yeterli. Getlost.

Sevgili dostum, sen olmasan benim bu Matriks sorularıma kim cevap verir :)
Sağolasın...
Ama yapamadım. Olmadı yani...

Bear_Bull
21-04-2009, 22:26
Sevgili dostum, sen olmasan benim bu Matriks sorularıma kim cevap verir :)
Sağolasın...
Ama yapamadım. Olmadı yani...

örnek

http://sunucu18.kucukresim.com/uploads/getlost4335e.png (http://www.kucukresim.com)

sansms
21-04-2009, 23:01
Arkadaşlar
Metastock 9.0 kurulu idi 10.1 i üzerine kurdum sonra vazgeçtim kaldırdım ama şimdi de 9.0 açmıyor yeni versiyonu kur diyor 10.1 in aktivasyon kodu yok o yüzden kuramıyorum tekrar 9.0 ı nasıl çalıştırabilirim herhalde sisteme bir dosya attı düzeltemiyorum.
yardımlarınız için teşekkür ederim

EFE_09
22-04-2009, 13:40
Arkadaşlar
Metastock 9.0 kurulu idi 10.1 i üzerine kurdum sonra vazgeçtim kaldırdım ama şimdi de 9.0 açmıyor yeni versiyonu kur diyor 10.1 in aktivasyon kodu yok o yüzden kuramıyorum tekrar 9.0 ı nasıl çalıştırabilirim herhalde sisteme bir dosya attı düzeltemiyorum.
yardımlarınız için teşekkür ederim

dostum win32 klasörü içine EQnotify iye bir dll atmış olabilir ..ayrıca çalıştır>>regedit yazıp resitryde metastock ve equis diye aratıp tüm registry kayıtlarını silmeni öneririm

sansms
22-04-2009, 14:15
teşekkür ederim

strade
24-04-2009, 16:44
merhaba;

bir formul yaziyorum. onun icinde bir formul daha var...

soyleki...

if li bir formul

If( Fml("a"(-1) ) > Fml("a" ) , Fml("b" ) , Fml("c" ))

amacim burada "a" indikatorunun 1 onceki degeri simdiki degerinden buyukse soyle yap demek... bunu nasil yazarim... -1 mi koymam gerekiyor, evetse nereye... yardimci olursaniz cok sevinirim...

ertan
25-04-2009, 12:24
merhaba;

bir formul yaziyorum. onun icinde bir formul daha var...

soyleki...

if li bir formul

If( Fml("a"(-1) ) > Fml("a" ) , Fml("b" ) , Fml("c" ))

amacim burada "a" indikatorunun 1 onceki degeri simdiki degerinden buyukse soyle yap demek... bunu nasil yazarim... -1 mi koymam gerekiyor, evetse nereye... yardimci olursaniz cok sevinirim...

ref fonksiyonunu kullanabilirsiniz...
http://www.sonseans.com/metastock.html

kkarcioglu
25-04-2009, 22:52
arkadaşlar ben bu aralar system tester ı anlamaya çalışıyorum bu veriler neleri ifade ediyor acabaaa.........

Performance
Profit $3144.77
Performance 31.45 %
Annualized Performance 31.53 %
Buy & Hold Profit $-1520.00
Buy & Hold Performance -15.20 %
Buy & Hold Annualized Performance -15.24 %

Trade Summary
Total Trades 19
Trade Efficiency 6.30 %
Average Profit/Average Loss 2.58

Profitable Trades
Total 10
Long 6
Short 4

Average Profit $429.25
Highest Profit $1000.00
Lowest Profit $20.00
Most Consecutive 4

Unprofitable Trades
Total 9
Long 7
Short 2

Average Loss $-166.11
Highest Loss $-585.00
Lowest Loss $-15.00
Most Consecutive 2

Maximum Position Excursions
Long Favorable $1147.50
Short Favorable $1342.50
Long Adverse $-770.00
Short Adverse $-282.50

Trade Efficiency
Average Entry 57.75 %
Average Exit 48.55 %
Average Total 6.30 %

Average Long Entry 45.21 %
Average Long Exit 48.74 %
Average Long Total -6.04 %

Average Short Entry 84.90 %
Average Short Exit 48.14 %
Average Short Total 33.03 %

Performance Indices
Buy & Hold Index 306.89 %
Profit/Loss Index 67.78 %
Reward/Risk Index 96.39 %

Accounting
Initial Equity $10000.00
Trade Profit $4292.50
Trade Loss $-1495.00
Commissions $0.00
Interest Credited $347.27
Interest Charged $0.00
Final Equity $13144.77
Open Positions $0.00

Account Variation
Highest Account Balance $16625.60
Lowest Account Balance $4891.18
Highest Portfolio Value $5567.50
Highest Open Drawdown $-117.62
Highest Closed Drawdown $-112.62

Account Events
Margin Calls 0
Overdrafts 0

Profitable Timing
Average Trade Length 16
Longest Trade Length 32
Shortest Trade Length 1
Total Trade Length 161

Unprofitable Timing
Average Trade Length 6
Longest Trade Length 13
Shortest Trade Length 1
Total Trade Length 54

Out of Market Timing
Average 11
Longest 34
Total 35

EFE_09
27-04-2009, 09:50
arkadaşlar ben bu aralar system tester ı anlamaya çalışıyorum bu veriler neleri ifade ediyor acabaaa.........

maalesef internette bende bulamadım tam türçe çeviriyi..yaşar erdinç hocanın kitabında ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz...yada http://www.zargan.com/ şu siteden çeviri yapabilirsiniz..son derece basit ingilizce ile yazıldığı için çeviri kolay olyor..örneğin profit> kar..Average loss>ortalama zarar gibi..

kkarcioglu
27-04-2009, 22:16
türkçsi sorun değil
yani benim sorum nasıl anlıyorsunuz iyi yada kötü olduğunu
performansa mı bakıyorsunuz....

Bear_Bull
27-04-2009, 23:21
türkçsi sorun değil

Aradığınız sorunun cevabı http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=27732 var ama biraz okumanız lazım :yes:
bende aramaya uğraşamadım bu saatte:arf:
okumaktan zarar gelmez çok yararlı bilgilere ulaşacaksınız o başlıkta.

EFE_09
30-04-2009, 00:27
türkçsi sorun değil

şuraya baştan bi gözatarsanız system tester hakkına bilgi bulabilirsiniz..
http://hisse.net/forum/showthread.php?t=17849&page=15

graff
01-05-2009, 01:55
Slm matrİks kullanicilari ben matrİksİ 3 aydir kullaniyorum fakat grafİk uzerİne khn dİye yazan yere tikladigimda karŞima gelen testir advİsor falan gİbİ seceneklerİ nasil ayarlayacagimi ve neler eklersem uygun bİr grafİk modulunu elde ederİm yardimci olacak usta abİlİrİmİn yazilarini okudum fakat baŞta nerye vegİbİ harflerİ eklerİm bana bunu resİmlİ anlatim veya oncekİ yazilardn hangİnden İstİfade edebİlİrİm bunu bİlen bİrİnİn yardimini beklİyorum Şİmdİden tŞk

graff
01-05-2009, 02:00
Slm abİler ben matrksİ 3 aydir kullaniyorum grafİklerİ az buz hazir deyerlerden ekledİm fakat grafİk uzerİnde khn yazan yerde tiklandiginda cikan testir advİzor vb ayaralari nasil yaparim neler eklerİm uygununu sİzler daha İyİ bİlİr ve yonlendİrİr senİz memnun olurum yardimlariniz İÇİn Şİmdİden tŞk

ctitiz
01-05-2009, 13:42
Slm abİler ben matrksİ 3 aydir kullaniyorum grafİklerİ az buz hazir deyerlerden ekledİm fakat grafİk uzerİnde khn yazan yerde tiklandiginda cikan testir advİzor vb ayaralari nasil yaparim neler eklerİm uygununu sİzler daha İyİ bİlİr ve yonlendİrİr senİz memnun olurum yardimlariniz İÇİn Şİmdİden tŞk

metastock ve matriks formülleri (yazılımları) farklıdır. Bu link deki http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&highlight=matriks+form%FCl topic e uğrayın isterseniz.

Selamlar

1453_fatih
02-05-2009, 10:01
Herkese merhabalar,

yine işim düştü size...

Matriksten menüden, araçlar, metastock veri aktarımı diyorum... sonra tüm senetleri seçerek veriyi aktarıyorum...

Ancak metostocktan herhangi bir hisse senedini seçince grafikte veriler gelmiyor, yani boş bir grafik geliyor önüme..

Zaten verileri aktarılmasıda çok kısa sürüyor..

Bu sorunu nasıl giderebilirim..

Şimdiden teşekkürler.

sungur
03-05-2009, 18:52
sizin verdiğiniz örnekten yola çıkarak;

enter long

a1:=((If(Cum(1) = opt1 +1, Ref(CLOSE,-1) + (Pwr((Abs((CLOSE - Ref(CLOSE,-opt1))/(Sum(Abs(ROC(CLOSE,1,$)),opt1))))* (((2/3) - (2/31)) + (2/31)),2)) * (CLOSE - Ref(CLOSE,-1)),PREV + (Pwr((Abs((CLOSE-Ref(CLOSE,-opt1))/(Sum(Abs(ROC(CLOSE,1,$)),opt1))))* (((2/3) - (2/31)) + (2/31)),2)) * (CLOSE - PREV))));
C>a1

close long

a1:=((If(Cum(1) = opt1 +1, Ref(CLOSE,-1) + (Pwr((Abs((CLOSE - Ref(CLOSE,-opt1))/(Sum(Abs(ROC(CLOSE,1,$)),opt1))))* (((2/3) - (2/31)) + (2/31)),2)) * (CLOSE - Ref(CLOSE,-1)),PREV + (Pwr((Abs((CLOSE-Ref(CLOSE,-opt1))/(Sum(Abs(ROC(CLOSE,1,$)),opt1))))* (((2/3) - (2/31)) + (2/31)),2)) * (CLOSE - PREV))));
C<a1

opt1:

minimum:10
maximum:50
step:5

BU formülü MS e nasıl paste edeceğiz? yani expert adv. e mi,indicator build . emi, explorer e mi? ayrıca hangi bölümlerine yazacağız. col A-filter vb.

ertan
03-05-2009, 21:56
BU formülü MS e nasıl paste edeceğiz? yani expert adv. e mi,indicator build . emi, explorer e mi? ayrıca hangi bölümlerine yazacağız. col A-filter vb.

sistem tester bölümünde new bölümüne yazın...
opt kısımlarını optimize bölümüne yazın...

tezkere
05-05-2009, 11:10
Merhaba arkadaşlar metastock 8.0 kullanıyordum.Nasıl yaptım nasıl oldu bilmiyorum.Metastock ta her şey normal taki explorerda arama yapana kadar.
Arama kriterini belirliyorum.günlük seanslık herşeyi ayarlıyorum ama tarih bölümüne gelince sorun oluyor.option diyorum spesifik data diyorum fakat tarihte anormallik oluyor.
Aslında olması gereken tarih örneğin 25.04.2009 olması gerekirken benim ekranda 04/25/2009 olarak görünüyor yanlış anlama olmasın bu tarih sabit değil. ay ve günün yerleri değişmiş.o kadar uğraşmama rağmen bir türlü tarih bölümünü düzeltemedim.sorun hakkında yardımcı olabilecek arkadaş varmı.Tekrar tekrar silip yüklememe rağmen bi türlü sorunu halledemedim.Sorun halledilemeyincede istediğim tarihe ait çalışma yapamıyorum.İnşallah elimdeki cd de bir bozulma olmamıştır.
yardımlarınız için şimdiden tşk ederim.

ertan
05-05-2009, 11:42
Merhaba arkadaşlar metastock 8.0 kullanıyordum.Nasıl yaptım nasıl oldu bilmiyorum.Metastock ta her şey normal taki explorerda arama yapana kadar.
Arama kriterini belirliyorum.günlük seanslık herşeyi ayarlıyorum ama tarih bölümüne gelince sorun oluyor.option diyorum spesifik data diyorum fakat tarihte anormallik oluyor.
Aslında olması gereken tarih örneğin 25.04.2009 olması gerekirken benim ekranda 04/25/2009 olarak görünüyor yanlış anlama olmasın bu tarih sabit değil. ay ve günün yerleri değişmiş.o kadar uğraşmama rağmen bir türlü tarih bölümünü düzeltemedim.sorun hakkında yardımcı olabilecek arkadaş varmı.Tekrar tekrar silip yüklememe rağmen bi türlü sorunu halledemedim.Sorun halledilemeyincede istediğim tarihe ait çalışma yapamıyorum.İnşallah elimdeki cd de bir bozulma olmamıştır.
yardımlarınız için şimdiden tşk ederim.

denetim masasından bölgesel ayarları değiştirmiş olabilirsiniz...bölge ve dil seçenekleri kısmında Türkçe seçeneği seçili mi ona bir bakın...

Cross
06-05-2009, 00:11
If(Cum(1)=5,Ref(C,-1)+(Pwr((Abs((C-Ref(C,-4))/Sum(Abs(ROC(C,1,$)),4)))*((2/3)-(2/31))+(2/31),2))*(C-Ref(C,-1)),PREV+(Pwr((Abs((C-Ref(C,-4))/Sum(Abs(ROC(C,1,$)),4)))*((2/3)-(2/31))+(2/31),2))*(C-PREV))

Arkadaşlar yukarıdaki indikaötrü sistem testerde nasıl optimize edebilirim.sistem tester sadece al-sat sinyali üretmesi içinmi yoksa tek indikatör için yapılabilirmi.
şimdiden teşekkürler

deepblue78
07-05-2009, 20:49
Arkadaşlar uzun zamandır metastock kullanıyorum ilk defa böyle bir hatayla karşılaştım.Yardımcı olursanız sevinirim.

http://pic1.resimupload.com/r8/thumb_390392175.jpg (www.resimupload.com/ds390392175_hata.html)

ertan
10-05-2009, 12:08
Arkadaşlar uzun zamandır metastock kullanıyorum ilk defa böyle bir hatayla karşılaştım.Yardımcı olursanız sevinirim.

http://pic1.resimupload.com/r8/thumb_390392175.jpg (http://www.resimupload.com/ds390392175_hata.html)

ingilizce bildiğinizi farz ediyorum, kusura bakmayın...:)

When installing software in Windows, what does "An error occurred during the move data process - ###" mean?

A "move data process" error generally indicates a problem with installing or updating a program in Windows. The three-digit number after the dash (represented by the three #s in the title) can vary, but some common ones are 106, 113, 115, 119, and 132.
This error can indicate a number of different problems:
You may have two installations running at the same time. Click OK in the error message dialog box to cancel the current installation and revert to the original.
Your computer may be out of hard drive space. Check how much space you have available versus how much space the program needs to install properly.
You may have too many files in your TEMP directory. If this is the case, delete or move all unnecessary files in the TEMP directory.
The file system on your computer may be corrupt. To fix this, run the ScanDisk utility on your hard drive. Set ScanDisk to perform a thorough scan on both the system and data files.
The CD, downloaded file, floppy disk, or other media you are using to install the program may be corrupt or damaged. Try looking for scratches or smudges on the CD, downloading the program again, running ScanDisk on the floppy disk, or getting a new copy of the CD or floppy disk.
You may have an older version of the program installed on the computer with file permissions set so the new version can't update it. In that case, try uninstalling the older version first, and then installing the newer version. You may also need to have administrative rights to install the program if you are using Windows NT (http://kb.iu.edu/data/data/abno.html) 4.0, 2000 (http://kb.iu.edu/data/data/ajjv.html), or XP (http://kb.iu.edu/data/data/akma.html) Professional.

tezkere
13-05-2009, 18:55
denetim masasından bölgesel ayarları değiştirmiş olabilirsiniz...bölge ve dil seçenekleri kısmında Türkçe seçeneği seçili mi ona bir bakın...

Çok Teşekkür ederim Sayın Ertan.O kadar uğraştım yapamadım.Bilgisayara komple format attım ve yükledim sorunum halloldu.Ama sayenizde birşey daha öğrendim sağolun varolun.

tezkere
15-05-2009, 19:34
Arkadaşlar grafik çalışmasını foruma veya özel msj yoluyla bir başka kişiye internetten nasıl gönderebiliriz yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

ertan
16-05-2009, 09:26
Arkadaşlar grafik çalışmasını foruma veya özel msj yoluyla bir başka kişiye internetten nasıl gönderebiliriz yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

şöyle bir başlık var...

Foruma Nasıl Resim ve Grafik Eklenir ? -AÇIKLAMA-

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=6095

GetLost
16-05-2009, 12:51
Arkadaşlar cahilliğim için kusura bakmayın.
Ben Matriks kullanıyorum ama Matriks ile Metastock arasındaki farkı bilmiyorum.
Sanırım Metastock kullansak bile veri için Matriks File Director tarzı bir yazılıma ihtiyacımız oluyor değil mi?

MİFTAH
19-05-2009, 12:14
Metastock 8 kullanıyorum.Nasıl yaptıysam ekran üzerinde çalışırken ekranın sağ alt kısmında grafik üzerinde gezinirken bize tarihi ve grafik üzerindeki rakamsal değerini gösteren araç çubuğunu kaybettim.sonra da bulamadım.nasıl geri getirebilirim.yardımlar için çok teşekkürler.

ctitiz
19-05-2009, 23:04
Metastock 8 kullanıyorum.Nasıl yaptıysam ekran üzerinde çalışırken ekranın sağ alt kısmında grafik üzerinde gezinirken bize tarihi ve grafik üzerindeki rakamsal değerini gösteren araç çubuğunu kaybettim.sonra da bulamadım.nasıl geri getirebilirim.yardımlar için çok teşekkürler.

"View" dan "Status Bar" ı etkin hale getirmelisiniz.

Selamlar

MİFTAH
19-05-2009, 23:15
Çok teşekkür ederim Sn.Ctitiz

turk3458
28-05-2009, 09:28
selamlar
metastockta şöyle bir arama yaptırmak istiyorum.
1. İşlem hacmi azalan hisseleri bulmak. 1-2-3-4 gün gibi
2. İşlem hacminden bağımsız olarak hareket ettiği bant aralığı daralan hisseleri bulmak. Mesala önceki gün 1,20-1,28 aralığında hareket etmiş bugün de 1,22-1,26 aralığında gibi sıkışma olanlar.
3. Yataya geçmiş ve yatay giden hisseler.
Bu konularda bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
teşekkürler

karahisarlı
02-06-2009, 18:18
Selamlar Arkadaşlar şu yabancı endeksleri dow vs. metastock a aktarabileceğimiz bir yer var mı T2 di haricinde bir gün veriyor bir gün vermiyor , o da elden gelen öğün olmaz o da vaktinde bulunmaz oluyor :notr:

EFE_09
03-06-2009, 09:32
Selamlar Arkadaşlar şu yabancı endeksleri dow vs. metastock a aktarabileceğimiz bir yer var mı T2 di haricinde bir gün veriyor bir gün vermiyor , o da elden gelen öğün olmaz o da vaktinde bulunmaz oluyor :notr:

bildiğim kdarı ili ücretsiz bu veriyi sağlayan bir yer yok.be matriks downloader kullanıyorum..bu verileri bana sağlıyor

karahisarlı
03-06-2009, 19:43
bildiğim kdarı ili ücretsiz bu veriyi sağlayan bir yer yok.be matriks downloader kullanıyorum..bu verileri bana sağlıyor
teşekkürler sn EFE

EFE_09
04-06-2009, 21:32
üstadlar elimde matriks tarafından sağlanan gün içi ve gün sonu metastock verileri var ..günlük verileri metastock üzerinden haftalık olarak görebiliyoruz bunda problem yok..ancak explorerda haftalık olarak taratma yapamıyoruz ancak günlük veriler ile taratma yapıyoruz..

bana aslen lazımolan haftalık macd lerin karşılaştırılması bunuda haftalık veriler ile yapabilirm diye düşünüyorum ..yardımcı olursanız sevinirim.

sentinel
05-06-2009, 16:11
sayın efe 09,
explorer'da edit-options yolunu izleyerek açılan exploration options penceresinde exploration periodicity bölümünden gerekli ayarlamayı yapabilirsiniz.

pofuduk
05-06-2009, 17:53
selamlar
2. İşlem hacminden bağımsız olarak hareket ettiği bant aralığı daralan hisseleri bulmak. Mesala önceki gün 1,20-1,28 aralığında hareket etmiş bugün de 1,22-1,26 aralığında gibi sıkışma olanlar.
teşekkürler

aynı şeyi bende farkettim...

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=13257&page=27

turk3458
05-06-2009, 23:01
aynı şeyi bende farkettim...

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=13257&page=27

sizin sorduğunuzu uyguladım o da güzel d benim istediğimi tam karşılamıyor. Ben düşen düşmeyn diye aramıyorum da sadece işlm hacmi düşen ve işlem hacmi yönünden sıkışanları bulmak istiyorum. Bakalım yapamadık şimdiye kadar

Bear_Bull
06-06-2009, 00:13
selamlar
teşekkürler

Bu formül Matriks içinde otomatik olarak geliyor.
Belki işinize yarar ya da formüllerle biraz oynayıp istediğiniz ayara kendiniz getirirsiniz.

Son 10 gün içindeki en yüksek en düşük farkı %10'dan az olanlar ve 10 günlük işlem hacmi ortalaması, 50 günlük işlem hacmi ortalamasının yarısından az olanlar.

mtx_durgun_hisseler

hh :
HHV(h,10)
ll :
LLV(l,10)
hh/ll :
HHV(h,10)/LLV(l,10)
v :
MOV(v,10,s)
v(ort) :
MOV(v,50,s)
COLF :
MOV(v,10,s)/MOV(v,50,s)

Filtre (Kullanımda) :
colc < 1.1 and cold < cole*0.50

premium
07-06-2009, 18:52
arkadaşlar metastock 10 u yeni kurdum ..matriks derinlıklı den mı atayım verılerı yoksa tekaradi denmı ..eger tekaredi ise 1 nolu mu yoksa 2 nolumu programı ındıreyım ..yardımcı olursanız cok sevınırım ..teşekkurler.

wisconsin
07-06-2009, 22:46
arkadaşlar metastock 10 u yeni kurdum ..matriks derinlıklı den mı atayım verılerı yoksa tekaradi denmı ..eger tekaredi ise 1 nolu mu yoksa 2 nolumu programı ındıreyım ..yardımcı olursanız cok sevınırım ..teşekkurler.

Selamlar...
metastock u bende yeni indirip kurdum, tekaredi 2. paketi yukledim fakat , veriler guncel degil bunu cozmenin bi yolu var mi...

özgüç55
08-06-2009, 00:05
Selamlar...
metastock u bende yeni indirip kurdum, tekaredi 2. paketi yukledim fakat , veriler guncel degil bunu cozmenin bi yolu var mi...

analizci 2.1 kullanın bence...

wisconsin
08-06-2009, 00:32
Hocam analizci 2 yi buldum indirip , yukleme yi deneyecegim.. Insallah onda guncelleme sorunu olmaz...

skumdere
08-06-2009, 21:54
Arkadaşlar Metastock 7.2 kullanıyorum.Seanslık grafiklere trend çizgileri çiziyorum,ancak
verileri güncellediğim zaman çizdiğim çizgiler karmakarışık oluyor.Bunların sabit kalmasının
bir yolu varmı?.

EFE_09
09-06-2009, 23:13

dostum ben tekaredi kullanıyordum bazı veriler hatalı ve akşamları hemen veriler gelmiyor yıllık 100 tl verdim matriks aldım şimdi memnunum.üstelik anlık gün içiverilerde var ama tercih sizin tabi

Arkadaşlar Metastock 7.2 kullanıyorum.Seanslık grafiklere trend çizgileri çiziyorum,ancak
verileri güncellediğim zaman çizdiğim çizgiler karmakarışık oluyor.Bunların sabit kalmasının
bir yolu varmı?.

dostum problemin tamamı ile "scalling" den kaynaklanıyor..eğer trend çizgibelir çizmeden önce hissenin dışında çalışma sayfasında moving average veya herhangi bir indikatör varsa trend çizgisi SCALLİNG olarak bunları alıyor çzümü ya trend çizerken sayfada sadece hissenin kendisi olmalı yada her trend çizgisi çizdikten sonra üzerine tıklayıp SCALLİNG den ilgili hissenin ismini seçmelisiniz

wisconsin
10-06-2009, 01:59
metastock u indirdim kurdum.., daha sonra hem tekaredi hemde analizci indirdim fakat ikisinde ki verilerde guncellenmiyor, eski veriler.. Var mi bi yol gosterecek mubarek...

betaport
10-06-2009, 02:31
metastock u indirdim kurdum.., daha sonra hem tekaredi hemde analizci indirdim fakat ikisinde ki verilerde guncellenmiyor, eski veriler.. Var mi bi yol gosterecek mubarek...

MATRIKS Abonesi değilseniz eğer.....

PC nize bir Sanal PC kurun.
Bu Sanal PC nize bir XP kurun.
Bu Sanal diski yedek alın.
Matriks Demo ya üye olun.
15 gün de bir Sanal Yedek diski kopyalayıp çoğaltın ve Matrikse yeniden abone olun :D Sadece veri aktarımı için kullanacaksanız en güzel bu şekildedir.

Ama bu iş beni kasar derseniz Matriks'in veri aktarım programına abone olabilirsiniz ....

wisconsin
10-06-2009, 02:45
MATRIKS Abonesi değilseniz eğer.....

PC nize bir Sanal PC kurun.
Bu Sanal PC nize bir XP kurun.
Bu Sanal diski yedek alın.
Matriks Demo ya üye olun.
15 gün de bir Sanal Yedek diski kopyalayıp çoğaltın ve Matrikse yeniden abone olun :D Sadece veri aktarımı için kullanacaksanız en güzel bu şekildedir.

Ama bu iş beni kasar derseniz Matriks'in veri aktarım programına abone olabilirsiniz ....

Hocam problemi cozdum, verileri guncelliyorum , bedava :D, matriks te dediginizi yaparsam , gun icinde kademeleri gorebilirmiyim , hangi fiyatta ne kadar satici , ne kadar alici , falan ...:D benim buldugum analizci 2.1 sadece fiyatlar, meta stock u da torrent le buldum zaten ama full :D , boyle kucukten baslayim bi , insallah step by step ilerleyecegiz , hayirli geceler :)

skumdere
10-06-2009, 18:37
Sayın EFE_09,ilgine teşekkür ederim ancak sayfada sadece hisse olmasına ve trendleri
çizdikten sonra scallingten hisseyi seçmeme rağmen metastock'u kapatıp açtıktan sonra
baktığımda yine çizgiler karışıyor.

kkarcioglu
13-06-2009, 13:08
arkadaşlar ben metastock u kullanıyorum ve al sat indikatorleri kurdum. fakat gün içinde 20 dk veya 10 dk ta . örnek 43.300 de sat veriyor sonra bende sat yapıyorum. sonra terse dönüyor 43.400 oluyor bende alıyorum fakat u alay bir kaç kez tekrarlayınca 100 -200 komisyon ödüyoruz. böyle durumlarda ne yapıyorsunuz genelde günlük ve 60 dk oynarım ama gene aynı problem oluyor . siz ne yapıyorsunuz böyle durumda. saygılar bol kazançlar.
ps moving indikator kullanıyorum

tufanv
14-06-2009, 12:51
merhaba arkadaslar,

Indikatorlere tam olarak hic bir zaman güvenilmez ancak metastockda sizce en güvenilir al sat sinyali verebilcek indikatorler hangileridir ?

sevgiler

lefkur
19-06-2009, 11:16
merhaba,
yaptigimiz expert advisor' da alis ve satis noktalarinda işaret koyduruyoruz.
Ancak benim sikintim bu işareti alış ve satış koşullarının sağlandığı tüm tarihlere koyması.

İşaretleri sinyallerin sadece ilk görüldüğü günlere, yani sadece ilk alış sinyalinin ve sadece ilk satış sinyalinin görüldüğü güne koydurabilmenin yolu nedir?

lefkur
21-06-2009, 13:39
SORU 2

System Tester'da tekaredi'nin 13.10.2006 tarihli setup verisini kullandığımda sorun cikmiyor. ancak verileri guncelledigimde sorun cikmiyor.

Nedir sorun?

ornegin ADANA hissesine test yaptigimda 2006 tarihli datadan sonuc uretirken 2009 tarihli datadan sonuc uretmiyor.

Guncellemeleri "Acilis Fiyati : Acilis Fiyati" seklinde yapiyorum.

bu problemi yasayan arkadas varsa yardimini bekliyorum.

tesekkurler,

MUZAFFER
28-06-2009, 22:10
MS de RSI NIN GRAFİK DEĞERİ İLE YİNE RSI NIN EXPLORER DEKİ DEĞERİ AYNI OLMASI GEREKİRKEN BİRBİRİNİ TUTMUYOR.NEDENİNİ BİLEN YARDIM ETSİN BANA....

ApoLLo
02-07-2009, 14:43
Expert Editor de Symbols kısmından New diyip Expert Graphic Editor den gerekli formulu yazıyorum. Fakat Graphic kısmında OK işaretlerini seçme kısmında sadece yazıyor var. Yani işaretler çıkmıyor. Expert ini grafik üzerinde uyguladığımda grafik üzerinde sinyallere ait işaretleri göremiyorum. Daha önce sorunu çözen bir arkadaş var mı? Yardım. tşk.

okeymi
02-07-2009, 15:03
metastock ta hareketli ortalamayı ayarlarken hangi seçenekleri işaretliyorsunuz method ve price field kısımlarında ?

Efsane_
02-07-2009, 22:46
metastock ta hareketli ortalamayı ayarlarken hangi seçenekleri işaretliyorsunuz method ve price field kısımlarında ?

basic benmki

canalpakin
02-07-2009, 22:51
metastock u kurmaya çalıştım ancak winros.exe bulunamadı demekte
programı çalıştırırken

canalpakin
02-07-2009, 23:23
sorunu offline modda çalıştırarak çözdüm gerek kalmadı :)

neeldo
02-07-2009, 23:40
bir yolu varmı?.

Sayın skumdere,
Bu sorun metastock 10.1 de aşılmış durumda.Ona geçmenizi tavsiye ederim.Diğer türlü sayın EFE nin dediğinin dışında çözüm kalmıyor.

arkadaşlar ben metastock u kullanıyorum ve al sat indikatorleri kurdum. fakat gün içinde 20 dk veya 10 dk ta . örnek 43.300 de sat veriyor sonra bende sat yapıyorum. sonra terse dönüyor 43.400 oluyor bende alıyorum fakat u alay bir kaç kez tekrarlayınca 100 -200 komisyon ödüyoruz. böyle durumlarda ne yapıyorsunuz genelde günlük ve 60 dk oynarım ama gene aynı problem oluyor . siz ne yapıyorsunuz böyle durumda. saygılar bol kazançlar.
ps moving indikator kullanıyorum

Eğer indikatörünüze güveniyorsanız.Mesela 10 dakikalık grafikte.10 dakikalık diğer çubuğun zamanı geçtiğinde işlem yapabilirsiniz.Dİğer türlü 10 dakikalık verler tamamlanmadığı için gelen sinyal henüz geçerli değildir.

merhaba,
yaptigimiz expert advisor' da alis ve satis noktalarinda işaret koyduruyoruz.
Ancak benim sikintim bu işareti alış ve satış koşullarının sağlandığı tüm tarihlere koyması.

İşaretleri sinyallerin sadece ilk görüldüğü günlere, yani sadece ilk alış sinyalinin ve sadece ilk satış sinyalinin görüldüğü güne koydurabilmenin yolu nedir?

Sayın lefkur,
Yapmak istediğiniz şey formülle alakalı birşey:mesela ortalamada büyük derseniz heryere her yere sembolü koyar.Ancak ortalamayı geçtiği gün derseniz yani cross la sadece o noktayı alacaktır.

MS de RSI NIN GRAFİK DEĞERİ İLE YİNE RSI NIN EXPLORER DEKİ DEĞERİ AYNI OLMASI GEREKİRKEN BİRBİRİNİ TUTMUYOR.NEDENİNİ BİLEN YARDIM ETSİN BANA....

Bu sorunu çözmek için exploreru açtığınızda altta options kısmına girin.Oradaki data loading kısmından üsttekini seçip.Kutucuğada 30000 gibi bir değer yazarsanız düzelecektir.

Expert Editor de Symbols kısmından New diyip Expert Graphic Editor den gerekli formulu yazıyorum. Fakat Graphic kısmında OK işaretlerini seçme kısmında sadece yazıyor var. Yani işaretler çıkmıyor. Expert ini grafik üzerinde uyguladığımda grafik üzerinde sinyallere ait işaretleri göremiyorum. Daha önce sorunu çözen bir arkadaş var mı? Yardım. tşk.

Daha önce yaşamıştım ve şu şekilde çözdüm tools dan default colors and styles oradan text/symbols a girin altta default var onu orjinal ayarlara getirin.

Method da ortalamanın yöntemi vardır.Basit,üssel,ağırlıklı gibi. fieldde ise açılış,kapanış,yüksek vs.Herkesin kullandığı yöntem farklıdır.

metastock u kurmaya çalıştım ancak winros.exe bulunamadı demekte
programı çalıştırırken

Metastock online moddan çalıştırmaya çalıştırdığınız için bu uyarı geliyor.Başlat-programlar-equis internationaldan metastock offline modda açarsanız sorun olmaz.

canalpakin
03-07-2009, 00:44
çok teşşekür ederim ,aynen o şekilde yaptım

mgdv2001
03-07-2009, 13:01
Mause fiayt barı üzerindeyken otomatik gelen bil gi pencereciği açılmıyor.
Ayrıca semboller'de gözükmüyor al sat okları ve hiçbiri
bunların tutulduğu dosya hangisidir bilen varmı acaba ?
sanırım dll lerden biri gitti.
Yada nasıl düzeltebilirim.
Dosyayı bilsem diğer bilgisayardan kopyalayabilirim.
teşekkürler
http://i0907.hizliresim.com/2009/7/3/2033.bmp

okeymi
04-07-2009, 22:31
meta da ,günlük grafiklerde 2 yılık veri çıkıyor ,veri sayısını arttırmak için ne yapmam gerekiyor ?

neeldo
05-07-2009, 20:45
meta da ,günlük grafiklerde 2 yılık veri çıkıyor ,veri sayısını arttırmak için ne yapmam gerekiyor ?

Open a girin.En solda optins var oradan load options a girin aşağıdaki gibi değerler girerseniz.Bir daha açtığınız hisselerde hepsini görebilirsiniz.

http://img159.imageshack.us/img159/9818/equis.jpg

Yada tek hisse için yapacaksanız Format>x axisten first datadan ayarlayabilirsiniz.Aynı ekran grafiğin altındaki tarih kısmına çift tıkladığınızda da açılır.

okeymi
05-07-2009, 23:54
neeldo, çok teşekkür ederim yardımın için .

ApoLLo
06-07-2009, 11:14

Daha önce yaşamıştım ve şu şekilde çözdüm tools dan default colors and styles oradan text/symbols a girin altta default var onu orjinal ayarlara getirin.

Yardımınız için teşekkür ederim. Ama düzelmedi. :(:(
Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi sinyal işareti kısmında işaretler yok.

http://img162.imageshack.us/img162/2377/geci.jpg

mgdv2001
07-07-2009, 09:02
aynı problem bendede var.
Fakat ms 10 yükleyip sildikten sonra meydana geldi
birde dll.hatası veriyordu onu çözdüm.
ama şu şekiller olayını çözemedim.

sanırım registiry'de bir satır fazladan silindi gitti
hangisi olduğunu bir bulabilsek :D

akcakaya
20-07-2009, 20:20
Merhaba,

Bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Metastock ile teknik analiz konusunu araştırıyorum ve bu konuda yeniyim, internetten ve Salih Erdinç'in kitabındaki formüllerden birkısmını test edip, belirli bir hisse için en yararlı formül üzerinde çalışıyorum.

Ref'in alabileceği değerler konusundaki önerileriniz nelerdir. Ref'e pozitif değer verdiğimizde al-sat sinyallerini değer kadar geç veriyor, bu uygulanabilir bir yöntem midir? Örneğin,

Al şartı için aşağıdaki formülde OPT2'ye verebileceğimiz değerleri test ettim. Pozitif değerler çok büyük kazançlar sağlıyorlar ancak alış sinyalleri geç geldiği için uygulanabilir gelmedi bana.
When(Ref(Mov(C,opt1,E),opt2)>Mov(C,opt3,E))

Bir de internette http://trader.online.pl/MSZ/!-MSZ-index.html adresindeki gibi topluca metastock formüllerini bulabileceğimiz site öneriniz var mıdır? Özellikle system tester için al-sat sistemine göre oluşturulmuş formüller.

Umarım çok soru sormamışımdır :)

Teşekkürler,
İyi günler.

ctitiz
20-07-2009, 23:07
Bir de internette http://trader.online.pl/MSZ/!-MSZ-index.html adresindeki gibi topluca metastock formüllerini bulabileceğimiz site öneriniz var mıdır? Özellikle system tester için al-sat sistemine göre oluşturulmuş formüller.

Teşekkürler,
İyi günler.

http://www.guppytraders.com/Metastock%20Formulas/formula%20index.htm

http://www.meta-formula.com/Metastock-Formulas-A.html

akkara
21-07-2009, 12:46
Sayın ustad ve hocalarım,

Sizden bir şey rica edeceğim expolerer da tarama yaptığımda güniçi en yüksek ve en düşük gördüğü rakamı nasıl formüle edebilirim.colb ve colc ye nasıl yazabilirim.Şimdiden teşekkürler,

Saygılar,

halifax
22-07-2009, 00:32
Sayın ustad ve hocalarım,

Sizden bir şey rica edeceğim expolerer da tarama yaptığımda güniçi en yüksek ve en düşük gördüğü rakamı nasıl formüle edebilirim.colb ve colc ye nasıl yazabilirim.Şimdiden teşekkürler,

Saygılar,

colB:
H

colC:
L

akkara
22-07-2009, 09:11
colB:
H

colC:
L

Teşekkür ederim bu kadarmıymış ya bende uzun uzun bir formül sanmıştım :)

karahisarlı
22-07-2009, 12:44
Arkadaşlar Metastock 9 sildim 10 kurdum , 9 da seanslık verileri görebiliyordum 10 da göremiyorum . Ne yapabilirim bu konuda lütfen yardım

neeldo
23-07-2009, 10:49
Arkadaşlar Metastock 9 sildim 10 kurdum , 9 da seanslık verileri görebiliyordum 10 da göremiyorum . Ne yapabilirim bu konuda lütfen yardım

Seanslık,5 dakikalık vs verileri görebilmek için metastockun professional sürümüne ihtiyaç vardır.End off Day sürümlerde bu verileri göremezsiniz.

karahisarlı
23-07-2009, 13:15
teşekkürler sn neeldo

scm
24-07-2009, 09:02
*metastock v10 kurdum deneme süresi verdi bunu active etmemi istiyor. nereden active ederim.
*Active için özel bir yöntem izlenmesi gerekirmi.
*aktive etmek ücretlimidir.
*sonuç vermiş olan bir aktivasyon dizisiyle, pc lere kurulan tüm Ms v10 sürümleri aynı diziyle active edilebilinirmi.

bu sorularımın tüm cevapları form içinde zaten varsa, lütfen link verirmisiniz.

trendfriend
26-07-2009, 11:56
Metastock 9.0 da fibonacci düzeltme seviyelerine %78.6 yı da eklemek ve default olarak kullanmak istiyorum fakat kapatıp açınca kayboluyor, kalıcı olması için ne yapmam gerekir sizce ? Selamlar.

hatipali
31-07-2009, 19:15
Arkadaşlar, metastock 9 la bir hissenin grafiğini açtığımda 2007 ye kadar gösteriyor.Halbuki Tekaredi ile hergün dataları güncelliyorum...Ne yapmam gerekiyor.Yardım, lütfen...

registan
01-08-2009, 13:49
Arkadaşlar, metastock 9 la bir hissenin grafiğini açtığımda 2007 ye kadar gösteriyor.Halbuki Tekaredi ile hergün dataları güncelliyorum...Ne yapmam gerekiyor.Yardım, lütfen...

metastock grafik daha iyi anlaşılsın diye belli tarihler arasını gösteriyor.
eğer tarihleri genişletmek isterseniz.
alt tarafda tarihlerin gözüktüğü yere çift tıklayın açılan menüden önceki tarihleri seçin (2000) gibi o zaman çizgiler daha ince olacaktır ama zaman olarak daha geniş zamanı gösterecektir

yucel_Turk
04-08-2009, 00:05
merhaba arkadaşlar metastock proğramını yeni kurmuş biri olarak bana yardımcıs olabilirmisiniz nerden başlamak gerek seviyem, söleyim sadece çizgi çizebildim indikator dahi ekleyemedim proğramla ilgili video anlatım v.s yardımcı olursanız makbuşe geçer...tşk.

ctitiz
04-08-2009, 03:12

önce file/open sonra açılan menüden options/load option... ve açılan kutucuğa her açtığınız yeni grafikte, yüklenmesini istediğiniz data sayısını ve de görünmesini istediğiniz data sayısını girin.

selamlar

merpet
04-08-2009, 14:36
arkadaşlar ms proyu kurabileceğim bir link varmı?

merpet
06-08-2009, 22:02
arkadaşlar kimse yokmu

karahisarlı
10-08-2009, 18:24
Arkadaşlar bir kaç Ho yu uyguluyorum bir grafikte başka seyrediyor çizgi başka grafikte (aynı emtia için ) başka sanırım bu scalling ile ilgili bir şey bu konuda açıklama yaparsanız hata yapmamak için öğrenmi oluruz belki benim gibi bilmeyen arkadaşlar da vardır şimdiden teşekkür ederim

ctitiz
10-08-2009, 19:12
Arkadaşlar bir kaç Ho yu uyguluyorum bir grafikte başka seyrediyor çizgi başka grafikte (aynı emtia için ) başka sanırım bu scalling ile ilgili bir şey bu konuda açıklama yaparsanız hata yapmamak için öğrenmi oluruz belki benim gibi bilmeyen arkadaşlar da vardır şimdiden teşekkür ederim

sanırım haklısınız...

Her iki grafiktede Ho ların üzerine farenin sağ tuşunu tıkladıktan sonra scaling i seçin çıkan pencereden "Merge with scale on right" ı seçerseniz görünüm aynı olur... Tabi emtia nın grafiğinide aynı şekilde düzenlemelisiniz.

selamlar

karahisarlı
10-08-2009, 19:42
sanırım haklısınız...

Her iki grafiktede Ho ların üzerine farenin sağ tuşunu tıkladıktan sonra scaling i seçin çıkan pencereden "Merge with scale on right" ı seçerseniz görünüm aynı olur... Tabi emtia nın grafiğinide aynı şekilde düzenlemelisiniz.

selamlar
Teşekkür ederim Sn Ctitiz doğru anladım mı bilmiyorum teyit adına emtia üzerine de sağ tıklayıp "Merge with scale on right" seçiyoruz ve gireceğimiz Ho
ları "Merge with scale on right" seçiyoruz .
Ayrı pencerede çoklu indicatörde de aynı yöntem geçerlimi dir (sizi biraz üzüyorum galiba :notr:)

ctitiz
10-08-2009, 23:44
Teşekkür ederim Sn Ctitiz doğru anladım mı bilmiyorum teyit adına emtia üzerine de sağ tıklayıp "Merge with scale on right" seçiyoruz ve gireceğimiz Ho
ları "Merge with scale on right" seçiyoruz .
Ayrı pencerede çoklu indicatörde de aynı yöntem geçerlimi dir (sizi biraz üzüyorum galiba :notr:)

Yazdıklarınız benim sorununuzu giderebilecek önerim ile tıpa tıp aynı, siz doğru anlamışsınızda bakalım ben sizi doğru mu anlamışım:)

Bu arada emtia fiyatı ile imdikatör değerleri birbirine yakın seviyelerde olmalı yoksa belirttiğimiz seçim kriteri çuvallar... Mesela 100000 lik bi emtia fiyat grafiği ile aynı pencerede RSI yı merge with scala on righ seçeneği ile görmek isterseniz düz bir hat elde edersiniz:)

selamlar

karahisarlı
11-08-2009, 01:37
Sn Ctitiz teşekkürler ilginize ve cevaplarınıza şimdi daha iyi anladım :)

trendfriend
12-08-2009, 11:11
Slmlar,

Metastock 9.0da trend kanalı çizdiğim zaman fiyatla kesişim noktalarını data windowdan göremiyorum. Acaba tam değeri görmek için ne yapmalıyım?

ctitiz
12-08-2009, 18:56
Slmlar,

Metastock 9.0da trend kanalı çizdiğim zaman fiyatla kesişim noktalarını data windowdan göremiyorum. Acaba tam değeri görmek için ne yapmalıyım?

sanırım bunu göremezsiniz, data window da standart verilerin (tarih,açılış, yüksek, düşük gibi) dışında indikatörlerin değerleri gözükür diye biliyorum ben.

aşağıdaki formülü kullanırsanız işinize yarayabilir... Biraz eziyet eder size ama:)

selamlar

{ Dates user input }
StDay:=Input("start Day",1,31,28);
StMnth:=Input("start Month",1,12,7);
StYear:=Input("start Year",1800,2200,2008);
EnDay:=Input("end Day",1,31,27);
EnMnth:=Input("end Month",1,12,10);
EnYear:=Input("end Year",1800,2200,2008);

{ Selected date periods }
start:=Year()>StYear
OR (Year()=StYear AND (Month()>StMnth
OR Month()=StMnth AND DayOfMonth()>=StDay));
end:=Year()<EnYear
OR (Year()=EnYear AND (Month()<EnMnth
OR Month()=EnMnth AND DayOfMonth()<=EnDay));

{ Date signals }
date1:=start AND Alert(start=0,2);
date2:=end=0 AND Alert(end,2);
date2:=Zig(end AND Cum(1)>1,1,$)=1;

{ Restrict out of range dates to chart }
date1:=If(LastValue(Cum(date1))>0,date1,
Cum(1)=1);
date2:=If(LastValue(Cum(date2))>0,date2,
LastValue(Cum(1))=Cum(1));

{ Sort dates in chronological order }
dateOk:=LastValue(BarsSince(date1))
>LastValue(BarsSince(date2));
day1:=If(dateOk,date1,date2);
day2:=If(dateOk,date2,date1);

{ Data Array type, levels }
dataArray:=L;
price1:=ValueWhen(1,day1,dataArray);
price2:=LastValue(ValueWhen(1,day2,dataArray));

{ Trendline definition }
x1:=LastValue(BarsSince(day1));
x2:=LastValue(BarsSince(day2));
trendline:=price1
+BarsSince(day1)*(price2-price1)
/Max(x1-x2,.000001);

{ Rem next line to extend plot to end of chart }
{trendline:=Ref(Ref(trendline,-x2),x2)};

{ Plot on price chart }
trendline

alıkadam
12-08-2009, 21:17
metastock ta endekse veya hisselere USD bazlı olarak nasıl bakabilirim.verileri MSDownloader ile alıyorum.

teşekkürler,

neeldo
12-08-2009, 21:22
metastock ta endekse veya hisselere USD bazlı olarak nasıl bakabilirim.verileri MSDownloader ile alıyorum.

teşekkürler,

MSDownloader da ayarlar kısmına girin hızlı sembol tanımlama var oradan dolar bazında sembol tanımlamaya girin oradan yapabilirsiniz.

alıkadam
12-08-2009, 21:34
çok teşekkür ederim sn.neeldo.

trendfriend
13-08-2009, 08:40
sanırım bunu göremezsiniz, data window da standart verilerin (tarih,açılış, yüksek, düşük gibi) dışında indikatörlerin değerleri gözükür diye biliyorum ben.

aşağıdaki formülü kullanırsanız işinize yarayabilir... Biraz eziyet eder size ama:)

selamlar

{ Dates user input }
StDay:=Input("start Day",1,31,28);
StMnth:=Input("start Month",1,12,7);
StYear:=Input("start Year",1800,2200,2008);
EnDay:=Input("end Day",1,31,27);
EnMnth:=Input("end Month",1,12,10);
EnYear:=Input("end Year",1800,2200,2008);

{ Selected date periods }
start:=Year()>StYear
OR (Year()=StYear AND (Month()>StMnth
OR Month()=StMnth AND DayOfMonth()>=StDay));
end:=Year()<EnYear
OR (Year()=EnYear AND (Month()<EnMnth
OR Month()=EnMnth AND DayOfMonth()<=EnDay));

{ Date signals }
date1:=start AND Alert(start=0,2);
date2:=end=0 AND Alert(end,2);
date2:=Zig(end AND Cum(1)>1,1,$)=1;

{ Restrict out of range dates to chart }
date1:=If(LastValue(Cum(date1))>0,date1,
Cum(1)=1);
date2:=If(LastValue(Cum(date2))>0,date2,
LastValue(Cum(1))=Cum(1));

{ Sort dates in chronological order }
dateOk:=LastValue(BarsSince(date1))
>LastValue(BarsSince(date2));
day1:=If(dateOk,date1,date2);
day2:=If(dateOk,date2,date1);

{ Data Array type, levels }
dataArray:=L;
price1:=ValueWhen(1,day1,dataArray);
price2:=LastValue(ValueWhen(1,day2,dataArray));

{ Trendline definition }
x1:=LastValue(BarsSince(day1));
x2:=LastValue(BarsSince(day2));
trendline:=price1
+BarsSince(day1)*(price2-price1)
/Max(x1-x2,.000001);

{ Rem next line to extend plot to end of chart }
{trendline:=Ref(Ref(trendline,-x2),x2)};

{ Plot on price chart }
trendline

Tşkler Sn. ctitiz, bunu bi deneyeyim bakalım.

EFE_09
13-08-2009, 14:17
Explorerda formül yazarken şu ibare ile karşılaştım "you've exceed the maximum of 20 defined variables" sanırım formül snırına geldim ama,,elimdeki formülü sadeleştirdiğim halde gene aynı hatayı alıyorum çözüm bulabilirimiyiz acaba,,Teşekkür ederim şimdiden

Romandante
17-08-2009, 13:33
Merhaba sormak istediğim birşey var yardımcı olursanız sevinirim. Metastock system testerda yapmak istediğim, bir önceki barın en yüksek değeri şimdiki barda geçildiği anda alım yapmasını sağlamak için hangi formulu kullanmalıyım? close fiyatı üzerinden değilde bir önceki barın higest ı geçildiği anda o geçiliş fiyatı üzerinden test ettirmeyi nasıl formuluze ederim yardım lütfen...

Romandante
20-08-2009, 16:39
Yardım edebilecek kimse yok mu?

ctitiz
20-08-2009, 23:32
Merhaba sormak istediğim birşey var yardımcı olursanız sevinirim. Metastock system testerda yapmak istediğim, bir önceki barın en yüksek değeri şimdiki barda geçildiği anda alım yapmasını sağlamak için hangi formulu kullanmalıyım? close fiyatı üzerinden değilde bir önceki barın higest ı geçildiği anda o geçiliş fiyatı üzerinden test ettirmeyi nasıl formuluze ederim yardım lütfen...

a:=ref(H,-1); {bir önceki en yüksek}
Cross(H,a); {en yüksek bir önceki yükseği yukarı doğru kestiğinde}

selamlar

Romandante
22-08-2009, 15:13
Cevabınız için teşekkür ederim Sn. Ctitiz,
Söyledikleriniz yardımcı oldu, çok uğraşmama rağmen içinden çıkamadığım örneğin 3-5 hareketli ortalama kesişme sırasındkai barı temsil eden bir formul varmıdır? Kesişme sırasındaki barın en yükseğini geçme kuralını bir türlü toparlayamadım. Mesela kesişme olduğundaki barın en yükseği 55.000 olsun, 55.000 i bir sonraki barda da geçebilir 5 bar sonrada geçebilir, kesişme anındaki barı temsil eden bir formul var mıdır acaba? umarım anlatabilmişimdir.

Teşekkürler

tezkere
25-08-2009, 15:51
Merhaba arkadaşlar.Stochastic, stochastic RSI ve Stochastic Momentum ındeks göstergelerinin O(sıfır)ın altında yukarı kesenleri explorerda taratmak istiyorum.Alelacele forumda gezdim ama bir türlü bulamadım.ayrı ayrı kesişenleri ve üçü birarada tek bir columuna nasıl yazarız.şimdiden çok çok teşekkür ederim.

emrey9
26-08-2009, 00:02
metastock 9.1 in weya sizin kullandıgınız sürümleri nasıl elde edebilirim,bilginiz varsa paylaşabilir misiniz?

tezkere
26-08-2009, 00:10
Arkadaşlar yukarıda sorduğum soruda biraz saçmalamışım yazıyı okuyunca farkettim kusura bakmayın niyetli olduğumdanmıdır nedir düşünmeden yazmışımışım.
Sorum şöyle olacakdı;Ben birkaçyıl önce ücretli bir hazır teknik analiz imkanı olan bir yere üye idim.orada stochastik RSI göstergesi iki göstergeden oluşuyordu.Aynı stochastic Momentum Indeks ve Stochastic göstergesi gibi 2 farklı çizgi olarak gösteriyordu.Bu Stochastic RSI göstergesini bu şekilde yapabilirmiyiz.Yapabilirsek nasıl bir formül ile indikatör olarak gösterebiliriz?
Ayrıca Stochastic(20 değerinin altındakesişenleri) ve Stochastic Momentum Indeks (sıfır değerinin altında kesişenleri) göstergelerinin yukarı kesenleri nasıl bulabiliriz.
şimdiden çok çok teşekkür ederim.yapmış olduğum bu kirlilikten dolayıda herkesten özür dilerim.

fremen
27-08-2009, 09:20
Selamlar,

Ali Perşembe'nin 3. kitaptaki 8 göstergeyi template olarak kaydeden var mı?
Ben yaptım ama doğruluğundan emin değilim?

fremen
27-08-2009, 09:27
arkadaşlar şu tanımlar doğru mudur?

+DI ve –DI Osilatörü (DIOSC)
PDI(14)-MDI(14);Mov((PDI(14)-MDI(14)),8,E);0

MACD-AS
(MACD()-Mov(MACD(),9,E));
Mov((MACD()-Mov(MACD(),9,E)),9,E);0

CapitALİst
29-08-2009, 22:01
arkadaşlar şu tanımlar doğru mudur?

+DI ve –DI Osilatörü (DIOSC)
PDI(14)-MDI(14);Mov((PDI(14)-MDI(14)),8,E);0

MACD-AS
(MACD()-Mov(MACD(),9,E));
Mov((MACD()-Mov(MACD(),9,E)),9,E);0

yeni bir endikatör olarak metastok a kaydetmek istiyorsunuz herhalde ; evt doğru dur ancak system testerda test ederken karışıklık çıkar onu da söyleyim

yucel_Turk
30-08-2009, 14:56
abiler kolay gelsin metastock 9 kullanıyorum forumlara bakarak formul yazmayı öğrendim ama elle değer atamayı beceremedim.input formulunu yazmama hatta forumlarda hazır formulleri kopyalamama ragmen genede çalışmıyor."this function is not allowed in this type of formula" hatası veriyor hep, mesela elle tarih vererek ogünki verinin ne olduğunu columnda göstermesini istedim ama formulu kabul etmiyor bu uyarıya göre acaba neden kabul etmiyor...mesela kapanış elle atayacağım gün kadar hareketli ortalamayı geçtimi diye yazacam burda input değeri olarak gün sayısını elle girmek isterim ama beceremedik yardımcı olacak abilerimize teş.
abiler acaba input formulu explorerdemi çalışmıyor şimdi indikator buildigde denedim oldu ama ben şartlı formullerde kullanmak istiyorum

i-ked
30-08-2009, 20:11
metastock 9.1 in weya sizin kullandıgınız sürümleri nasıl elde edebilirim,bilginiz varsa paylaşabilir misiniz?

kullanmadım ama dün gece metastock pro 9 -237,16 MB- ve v10 -700,63 MB- indirmeye başladım. Tamamen eğitim amaçlı... İşe yarar bir yazılımsa kaz gelecek yerden tavuk esirgememek lazım... PDFler hemencecik indi de yazılım eh... tekaredi diye ücretsiz bir yazılım var ama birkaç defa kurmuş olmama rağmen randıman alamadım.

http://www.veriborsa.com/tekaredi/forum/viewtopic.php?f=25&t=1489

alıkadam
01-09-2009, 11:00
sistemin sermaye eğrisini grafiğin altına veya üstüne ayrı bir pencerede açmak istiyorum.syst.tester sonucundaki eğriyi PLOT ON CHART deyince fiyat grafiği üzerinde değişik değişik semboller oluşuyor.

bu sermaye eğrisini nasıl atabiliriz sorunsuz bir şekilde?

neeldo
01-09-2009, 19:28
Arkadaşlar yukarıda sorduğum soruda biraz saçmalamışım yazıyı okuyunca farkettim kusura bakmayın niyetli olduğumdanmıdır nedir düşünmeden yazmışımışım.
Sorum şöyle olacakdı;Ben birkaçyıl önce ücretli bir hazır teknik analiz imkanı olan bir yere üye idim.orada stochastik RSI göstergesi iki göstergeden oluşuyordu.Aynı stochastic Momentum Indeks ve Stochastic göstergesi gibi 2 farklı çizgi olarak gösteriyordu.Bu Stochastic RSI göstergesini bu şekilde yapabilirmiyiz.Yapabilirsek nasıl bir formül ile indikatör olarak gösterebiliriz?
Ayrıca Stochastic(20 değerinin altındakesişenleri) ve Stochastic Momentum Indeks (sıfır değerinin altında kesişenleri) göstergelerinin yukarı kesenleri nasıl bulabiliriz.
şimdiden çok çok teşekkür ederim.yapmış olduğum bu kirlilikten dolayıda herkesten özür dilerim.

Stochastic RSI da bahsettiğiniz 2. çizgi formülün indikatörüdür.Metastock içindeki PS StochRSI ı bu şekide kullanmak isterseniz formül aşağıdaki gibidir.Değerleri kendinize göre ayarlarsınız.

(Sum(RSI(10)-LLV(RSI(10),10),3)/Sum(HHV(RSI(10),10)-
LLV(RSI(10),10),3))*100; Mov((Sum(RSI(10)-LLV(RSI(10),10),3)
/Sum(HHV(RSI(10),10)-LLV(RSI(10),10),3))*100,3,E)

Stochastic 20 değerinin altında kesişenler

Stoch(5,3)<20 AND Cross(Stoch(5,3),Mov(Stoch(5,3),3,S))

Stochastic Momentum Indeks sıfır değerinin altında kesişenler

(100 * (Mov(Mov(CLOSE - (0.5 * (HHV(HIGH,5) + LLV(LOW,5))),3,E),3,E)
/ (0.5 * Mov(Mov(HHV(HIGH,5) - LLV(LOW,5),3,E),3,E))))<0 AND
Cross(100 * (Mov(Mov(CLOSE - (0.5 * (HHV(HIGH,5) +
LLV(LOW,5))),3,E),3,E) / (0.5 * Mov(Mov(HHV(HIGH,5) -
LLV(LOW,5),3,E),3,E))),
Mov(100 * (Mov(Mov(CLOSE - (0.5 * (HHV(HIGH,5) +
LLV(LOW,5))),3,E),3,E) / (0.5 * Mov(Mov(HHV(HIGH,5) -
LLV(LOW,5),3,E),3,E))),3,S))

abiler kolay gelsin metastock 9 kullanıyorum forumlara bakarak formul yazmayı öğrendim ama elle değer atamayı beceremedim.input formulunu yazmama hatta forumlarda hazır formulleri kopyalamama ragmen genede çalışmıyor."this function is not allowed in this type of formula" hatası veriyor hep, mesela elle tarih vererek ogünki verinin ne olduğunu columnda göstermesini istedim ama formulu kabul etmiyor bu uyarıya göre acaba neden kabul etmiyor...mesela kapanış elle atayacağım gün kadar hareketli ortalamayı geçtimi diye yazacam burda input değeri olarak gün sayısını elle girmek isterim ama beceremedik yardımcı olacak abilerimize teş.
abiler acaba input formulu explorerdemi çalışmıyor şimdi indikator buildigde denedim oldu ama ben şartlı formullerde kullanmak istiyorum

İllaha inputla kullanmanız gerekiyorsa indikatörü oluşturun ismi mesela yucel_Turk olsun Explorer da bunu Fml("yucel_Turk") olarak kullanarak istediğiniz formülü oluşturabilirsiniz.

kullanmadım ama dün gece metastock pro 9 -237,16 MB- ve v10 -700,63 MB- indirmeye başladım. Tamamen eğitim amaçlı... İşe yarar bir yazılımsa kaz gelecek yerden tavuk esirgememek lazım... PDFler hemencecik indi de yazılım eh... tekaredi diye ücretsiz bir yazılım var ama birkaç defa kurmuş olmama rağmen randıman alamadım.

http://www.veriborsa.com/tekaredi/forum/viewtopic.php?f=25&t=1489

Metastockun hiçbir sürümü 700 mb değildir dikkatli olun bilgisayarınıza virüs bulaştırırsınız.Ayrıca paket içinde netframework,pdf vs yoksa boyutu 80-90 mb dır eğer bunlarda içindeyse 200mb civarıdır.Buna dikkat edin.

neeldo
01-09-2009, 19:31
sistemin sermaye eğrisini grafiğin altına veya üstüne ayrı bir pencerede açmak istiyorum.syst.tester sonucundaki eğriyi PLOT ON CHART deyince fiyat grafiği üzerinde değişik değişik semboller oluşuyor.

bu sermaye eğrisini nasıl atabiliriz sorunsuz bir şekilde?

Normalde sorunsuz çalışan birşey.Sistem sorunu yada programda bozukluk vardır.

fremen
02-09-2009, 14:52
verileri tekardi den alıyorum,
hacimi lot olarak mı yoksa parasal hacim olarak mı kullanırsam daha iyi olur?

teşekkürler.

GetLost
03-09-2009, 20:22
MetaStock 9 kurdum. Gerçek zamanlı veriyi eSignal'den alıyorum.
Ama bir türlü MetaStock 9'a eSignal verilerini tanıtamadım. Acaba nasıl yapılacağı konusunda bilgisi olan var mıdır?

neeldo
04-09-2009, 00:46
MetaStock 9 kurdum. Gerçek zamanlı veriyi eSignal'den alıyorum.
Ama bir türlü MetaStock 9'a eSignal verilerini tanıtamadım. Acaba nasıl yapılacağı konusunda bilgisi olan var mıdır?

Metasstocku kurarken esignal seçeneğinden kurun.Daha sonra veriyi aldığınız programı çalıştırın.En sonda metastock online modda çalıştırın.

LOL
04-09-2009, 19:45
Selamlar.

Herhangi bir indikatörün fiyatla olan pozitif uyumsuzluklarını nasıl taratabilirim acaba? Bunun için sadece indikatör ismini ve parametrelerini değiştirerek sonuç alabileceğimiz genel bir explorer formülü var mı?

Teşekkürler.

neeldo
04-09-2009, 20:30
Selamlar.

Herhangi bir indikatörün fiyatla olan pozitif uyumsuzluklarını nasıl taratabilirim acaba? Bunun için sadece indikatör ismini ve parametrelerini değiştirerek sonuç alabileceğimiz genel bir explorer formülü var mı?

Teşekkürler.

Selamlar,
Sayın metin6144'ün sayfa 157 deki mesajına bakabilirsiniz.
http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=1356120&postcount=1877

LOL
04-09-2009, 21:51
Merhabalar sn. Neeldo.

Öncelikle teşekkür ederim cevabınız için. Ben de sorumu sormadan önce konuda aratma yapıp bahsettiğiniz mesajı bulmuştum. Fakat metastockta formül yazma bilgim ve becerim nerdeyse sıfır olduğu için mesajı pek anlayamadım.

Misal biraz önce şöyle yazdım explorera ve tarama yaptım. Taramayı yaptı ama çıkan sonuç tamamen anlamsızdı. Bütün senetler çıktı tarama sonucunda.

{CMO +dip uyumsuz}{a5:CMOson dip, a7:CMOönceki dip, a6:fiyat son dip, a8:fiyat önceki dip.}
a1:= CMO(C,14);
a2:=Mov(a1,3,S);
a3:=If(Cross(a1,a2),LLV(a1,5),0);
a4:=If(Cross(a2,a1),LLV(L,5),0);
a5:=ValueWhen(1,a3<>0,a3);
a6:=ValueWhen(1,a4<>0,a4);
a7:=ValueWhen(2,a3<>0,a3);
a8:=ValueWhen(2,a4<>0,a4);
son:=if(a5>a7 AND a6<a8,1,0);son

Tarama için yazdığım formül buydu o mesajdaki gibi.

Acaba nerde yanlış yapıyorum. Misal macd pozitif uyumsuzluğu araştırırken tam olarak ne yazmam gerekiyor.

Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.

neeldo
04-09-2009, 23:25
Merhabalar sn. Neeldo.

Öncelikle teşekkür ederim cevabınız için. Ben de sorumu sormadan önce konuda aratma yapıp bahsettiğiniz mesajı bulmuştum. Fakat metastockta formül yazma bilgim ve becerim nerdeyse sıfır olduğu için mesajı pek anlayamadım.

Misal biraz önce şöyle yazdım explorera ve tarama yaptım. Taramayı yaptı ama çıkan sonuç tamamen anlamsızdı. Bütün senetler çıktı tarama sonucunda.

{CMO +dip uyumsuz}{a5:CMOson dip, a7:CMOönceki dip, a6:fiyat son dip, a8:fiyat önceki dip.}
a1:= CMO(C,14);
son:=if(a5>a7 AND a6<a8,1,0);son

Tarama için yazdığım formül buydu o mesajdaki gibi.

Acaba nerde yanlış yapıyorum. Misal macd pozitif uyumsuzluğu araştırırken tam olarak ne yazmam gerekiyor.

Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.

Merhaba Sayın LOL,

Yapacağınız şeyleri sırasıyla anlatıyorum:

1-İndicator builderı açın aşağıdaki formülü hiç değiştirmeden yazın ve name kısmına MACD +dip uyumsuz yazın ve tamam deyin.

a1:= MACD();
son:=If(a5>a7 AND a6<a8,1,0);son

2-Exploreru açın Filter kutusuna girin aşağıdakini yapıştışın tamam dedikten sonra formül hazır.

FmlVar("MACD +dip uyumsuz","son")

Sonuç:

http://img443.imageshack.us/img443/6258/explorer.png

LOL
04-09-2009, 23:55
Sayın Neeldo,

Bundan daha açık ve net anlatılamazdı herhalde. Elinize emeğinize sağlık. Çok teşekkür ederim, sağolun.

Bu mantıktan yola çıkarak rsi ve diğer indikatörlere çalışacağım bundan sonra.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

İyi geceler.

KamburAbbas
11-09-2009, 11:44
time series forecast formülü nedir arkadaşlar
çep telefonunda hesap yapabileceğim( windows mobile excell de) bir formülü varmıdır
teşekkürler

mystified
12-09-2009, 14:57
Aşağıda ki link size yardımcı olabilir;

http://finance4traders.blogspot.com/2009/06/how-to-calculate-time-series-forecast.html

KamburAbbas
12-09-2009, 22:09
Sevgili arkadaşlar

Arkadaşlar bir stratejiyi test ederken maksimum 9 kere üst üste kaybetmiştir diye sonuç alıyorum( sistem tester dan)
fakat en fazla kaç kere üst üste zarar ediyorum bunu göremiyorum

mesela yazdığım sistem en fazla 9 kere üst üste zarar yazmıştır fakat en sık tekrarlayan zararım üst üste 4 keredir.

örneğin 9 kere üst üste zarar 1 kez olmuş
8 kere üst üste zarar 4 kez olmuş
4 kere üst üste zarar 10 kez olmuş

gibi

bunu nasıl anlarım yada önerebileceğiniz iyi bir sistem back testing proğramı varmı
tabii kullanımı kolay olan( tradesim gibi)
çok teşekkürler

LOL
12-09-2009, 23:02
İyi akşamlar.

Macd 0'ı yukarı kesen veya RSI 30'u yukarı kesen senetleri taratmak için ne yapmam gerekiyor acaba? Konuda arama yaptırdım ama çıkan formülle taratma yaptırınca hiç senet çıkmıyor. Mutlaka acemiliğimden bir yerlerde yanlış yapıyorum.

Misal formül şu: Cross(RSI(14),30)

Ben bunu filter kısmına ve col a kısmına yazdım. Ama iki durumda da malesef sonuç alamadım. Tam olarak ne yapmam gerekiyor acaba?

Değerli bilgilendirmelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

Bear_Bull
12-09-2009, 23:56
filtre bölümüne

Cross(RSI(14),30) yazın çalışacaktır.:yes:

Misal formül şu: Cross(RSI(14),30)

Teşekkürler.

LOL
13-09-2009, 01:00
Sn. Bear Bull teşekkür ederim cevap için.

Ama malesef formül metastockta bu şekilde çalışmıyor. Aynı formülü matrikste denedim, enteresan bir şekilde çok da düzgün sonuçlar vererek çalıştı.

Bir şeyleri yanlış yapıyorum ama...

Bear_Bull
13-09-2009, 01:07
maalesef MS için fazla bilgim yok kullanmıyorum.
Matriks ile mantık aynıdır diye cevaplamıştım.

matriks ile ilgili olarak
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=210
linke bakın isterseniz işinize yarayacak şeyler çıkacaktır.

kolay gelsin.

LOL
13-09-2009, 01:17
Tekrar teşekkürler sn. Bear Bull. Aslında dediğiniz çok doğru. Normalde çalışması lazımdı aynı formülün metastockta da ama, galiba ben bişeyleri yanlış yapıyorum.

Verdiğiniz linki de incelemeye alıyorum. İyi çalışmalar.

woyager
13-09-2009, 13:31
Arkadaşlar merhaba. biraz abesmi olur bilmiyorum ama, metastock 10.1 versiyonunu kurdum ama imkb verilerini nasıl nereden alacağımı bile bilmiyorum. bununla ilgili bilgi verebilecek veya daha önce verilmiş bilgiye yönlendirebilecek arkadaşa minnettar olurum. Teknik analiz olayına yeni yeni giriyorum, o yüzden kusura bakmayın. şimdiden teşekkürler.

LOL
13-09-2009, 16:20
Merhabalar.

Matriks gerekiyor veri aktarımı için. Aracı kurumlar veriyor derinlikli olanını belli bir işlem hacmi olursa eğer. Veya ms downloader diye bir şey var sanırım yine matriksin ürünü olan. O da senede 100TL'ye alınıyordu sanırım, günlük veri aktarımı yapılabiliyordu.

Bir de analizci diye bir program vardı bi zamanlar kullandığım. O da veri aktarıyordu yalnız problem yaşanıyordu ara sıra.

Bence matriks olmazsa olmaz bu iş için. Yine de başka bilgili arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaktır.

LOL
13-09-2009, 16:20
Merhabalar.

Matriks gerekiyor veri aktarımı için. Aracı kurumlar veriyor derinlikli olanını belli bir işlem hacmi olursa eğer. Veya ms downloader diye bir şey var sanırım yine matriksin ürünü olan. O da senede 100TL'ye alınıyordu sanırım, günlük veri aktarımı yapılabiliyordu.

Bir de analizci diye bir program vardı bi zamanlar kullandığım. O da veri aktarıyordu yalnız problem yaşanıyordu ara sıra.

Bence matriks olmazsa olmaz bu iş için. Yine de başka bilgili arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaktır.

LOL
13-09-2009, 16:22
Yazı iki defa gitmiş yanlışlıkla. Mod arkadaşlar silerse sevinirim.

kkarcioglu
14-09-2009, 20:17
arkadaşlar bir problemim var.
ali perşembe nin 3. ciltini oluyordum ve orda 4 lü hareketli ortalamalar isminde bir konusu var . 2 hareketli ortalama birbirii kesiyor ve diğer ikiside historam olarak oscillator , 0 altı ve üstü oluyor .
mareketli ortalamayı (arasındaki farkı) ossilator histogram olarak nasıl yapıyoruz meta stock ta...

teekürler

CapitALİst
14-09-2009, 21:07
İyi günler benim bir sorum olacak gün içinde test yaparken , son işlem görmüş olan barları system tester bir türlü kabul etmiyor, son 250 barda dene dedim olmadı tarih belirttim olmadı ...Equity line ı sistemimin doğru ve yanlış sinyallerini ayrımak için kullanacam o yüzden önemli benim için yardımçı olan çıkarsa çok mutlu olacam nasıl yaparımda ben günün ortasında mesela saat 12 de o gün saat 12 ye kadar ki dataları test edebilirim ?? :(

neeldo
20-09-2009, 01:39
Sn. Bear Bull teşekkür ederim cevap için.

Ama malesef formül metastockta bu şekilde çalışmıyor. Aynı formülü matrikste denedim, enteresan bir şekilde çok da düzgün sonuçlar vererek çalıştı.

Bir şeyleri yanlış yapıyorum ama...

Sn LOL,
Formülü filter a yapıştırın.Explorer ana ekranda options var orada load a tıklayın kutucuk içine 25000 yazın.Formül sorunsuz çalışacaktır.

neeldo
20-09-2009, 01:58
arkadaşlar bir problemim var.
ali perşembe nin 3. ciltini oluyordum ve orda 4 lü hareketli ortalamalar isminde bir konusu var . 2 hareketli ortalama birbirii kesiyor ve diğer ikiside historam olarak oscillator , 0 altı ve üstü oluyor .
mareketli ortalamayı (arasındaki farkı) ossilator histogram olarak nasıl yapıyoruz meta stock ta...

teekürler

Merhaba,

Aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.Formülü açtığınızda style kısmından histogramı seçerek istediğiniz sonucu alabilirsiniz.

ortalama1:=Input("ortalama1",1,100,5);
ortalama2:=Input("ortalama2",1,100,21);
Mov(C,ortalama1,S)-Mov(C,ortalama2,S)

neeldo
20-09-2009, 02:21
İyi günler benim bir sorum olacak gün içinde test yaparken , son işlem görmüş olan barları system tester bir türlü kabul etmiyor, son 250 barda dene dedim olmadı tarih belirttim olmadı ...Equity line ı sistemimin doğru ve yanlış sinyallerini ayrımak için kullanacam o yüzden önemli benim için yardımçı olan çıkarsa çok mutlu olacam nasıl yaparımda ben günün ortasında mesela saat 12 de o gün saat 12 ye kadar ki dataları test edebilirim ?? :(

Eğer günlük veri ile bakacaksanız aşağıdaki ayalarla yaparsanız sorun yaşamazsınız.Mesela ben pazartesi için dataları elle girdim onu bile kabul ediyor.

http://img193.imageshack.us/img193/6375/daxt.png

http://img233.imageshack.us/img233/291/jjhj.png

http://img269.imageshack.us/img269/5119/gggglv.png

CapitALİst
20-09-2009, 14:26
Teşekkür ederim sayın neeldo aslında ben de kurcalayarak bir şeyler keşvettim .Günlük data testi için System testten önce seçili chartı silip.Yeniden seçiyorum ve böylece oluyor (aslında bir olup bir olmuyor :) )
Gel gelelim günlük alım-satım sistemi açısından verimsiz olan günlerde saatlik sistem devreye sokmak istiyorum ve orda bu yukarda anlattığınız çözüm de kar etmiyor, bırakın son barı son, günün hiç bir barını metastock test e eklemiyor.Simulation dates bölmünde ki last 250 bars seçeneğini de ,use price data from... seçeneğini de denedim :(

VOBiX
23-09-2009, 00:35
time series forecast formülü nedir arkadaşlar
çep telefonunda hesap yapabileceğim( windows mobile excell de) bir formülü varmıdır
teşekkürler

http://hisse.net/forum/showpost.php?p=3579457&postcount=366
burada cevapladım

LOL
23-09-2009, 22:51
Sn LOL,
Formülü filter a yapıştırın.Explorer ana ekranda options var orada load a tıklayın kutucuk içine 25000 yazın.Formül sorunsuz çalışacaktır.

Merhaba sayın Neeldo.

Formül dediğiniz şekilde ayarlanınca sorunsuz çalıştı. Teşekkürler.

VOBiX
24-09-2009, 13:17
Metastockta oluşturmak için

MOST (3,%2) için;
yeni Moving average oluşturun,
Time Periods: 3
Vertical Shift: %2
Horizontal Shift : %0
Method: Exponential
Price Field: Close
Ayrıca Renk/Stil ayarlarını istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

ExMov(3) için;
yeni Moving average oluşturun,
Time Periods: 3
Vertyical Shift: %0
Horizontal Shift : %0
Method: Exponential
Price Field: Close
Ayrıca Renk/Stil ayarlarını istediğiniz gibi yapabilirsiniz. MOSTun formülü yukarıdaki gibi indikatör ekleden eklenbiliyor ama EA için AL SAT oku çıakrtacak şekilde formüle edebilecek biri var mı? Bu shift denilen kaydırma olayları nasıl kodlanıyor?

neuromancer
26-09-2009, 13:31
Metastock'ta yaptığım simülasyonlar başıma bela oldu. Hepsini silmeme rağmen hala hard diskin önemli bölümünü kaplıyor gibi görünüyorlar. Herhalde program başka bir yerde daha tutuyor ve ben nerede olduklarını bulamıyorum.

Metastock simülasyonlarını tamamen nasıl silebiliriz? Bilen bir forumdaş yardımcı olursa çok sevineceğim.

gemini
27-09-2009, 01:29
Merhabalar,

MetaStock 7.02 kullanıyorum. Optimizasyon çalışmalarımda 32000 test ile sınırlanmış olmak işimi zorlaştırıyor. Acaba daha üst versiyonlarında test sınırları nedir? Daha üst versiyonlarını kullanan arkadaşlar yanıt verebilirler sanırım. Şimdiden teşekkürler.

CapitALİst
27-09-2009, 03:04
Metastock'ta yaptığım simülasyonlar başıma bela oldu. Hepsini silmeme rağmen hala hard diskin önemli bölümünü kaplıyor gibi görünüyorlar. Herhalde program başka bir yerde daha tutuyor ve ben nerede olduklarını bulamıyorum.

Metastock simülasyonlarını tamamen nasıl silebiliriz? Bilen bir forumdaş yardımcı olursa çok sevineceğim.

c: dan equis'e ordan metastock a ordan result a gir resulttaki tüm dosyları seç sağ tıkla ve silme seçeneğini seç ...(adresi yanlış anlatmış olabilirim ama sen anlamışsındır zaten ;) )
Aynı dertten bende muzdariptim en sonun da keşfettim....Dosyaları silince ne kadar alan boşaldığını görünce gözlerine inanamayacaksın :)

CapitALİst
27-09-2009, 03:08
Merhabalar,

MetaStock 7.02 kullanıyorum. Optimizasyon çalışmalarımda 32000 test ile sınırlanmış olmak işimi zorlaştırıyor. Acaba daha üst versiyonlarında test sınırları nedir? Daha üst versiyonlarını kullanan arkadaşlar yanıt verebilirler sanırım. Şimdiden teşekkürler.

100000ler oluyor ancak pratik hiç bir değeri yoktur bunun...Şahsi deneyimim ne kadar çok optimizasyon olursa o kadar çok curvefitting'e (kılıfına uydurma) gider ne kadar curve fitting olursa gerçek hayatta o kadar çok para kaybettirir...
Bunun ben para kaybederek yaşadım öğrendim sen o kötü deneyimi yaşama :)
Sistem yaparken parametre den çok sistemin mantığı önemli olsun ...
Mantık ne kadar doğruysa, parametreler kötüyse dahi sonuç iyi olur ...
Trend takibinden şaşma ,trend yoksa piyasan uzak dur hiç girme daha iyi, hacimi unutma, if(,,) formülünü hiç kullanma ;) (curve fittingle sonuçlandırıyor işi ondan...)
benim bakışıma göre 1500 test iyidir 15000 maksimum
Bide o program metastockların en iyisidir :( bulsam yine ona dönerim

neuromancer
27-09-2009, 22:36
c: dan equis'e ordan metastock a ordan result a gir resulttaki tüm dosyları seç sağ tıkla ve silme seçeneğini seç ...(adresi yanlış anlatmış olabilirim ama sen anlamışsındır zaten ;) )
Aynı dertten bende muzdariptim en sonun da keşfettim....Dosyaları silince ne kadar alan boşaldığını görünce gözlerine inanamayacaksın :)

Sorun da bu zaten o dediğin yerden de silmiştim. Windowsu kurcalayıp duruyorum bilmediğim bir yerine ayrıca kaydediyor olabilir mi diye. MS'in tamamı birkaç yüz mega yer kaplıyor ama simülasyonlar 2 cigadan fazla gibi görünüyor. Çözemedim. Pogramı kaldırıp tekrar yüklesem bir faydası olur mu acaba?

Teşekkür ederim.

gemini
28-09-2009, 10:44
100000ler oluyor ancak pratik hiç bir değeri yoktur bunun...Şahsi deneyimim ne kadar çok optimizasyon olursa o kadar çok curvefitting'e (kılıfına uydurma) gider ne kadar curve fitting olursa gerçek hayatta o kadar çok para kaybettirir...
Bunun ben para kaybederek yaşadım öğrendim sen o kötü deneyimi yaşama :)
Sistem yaparken parametre den çok sistemin mantığı önemli olsun ...
Mantık ne kadar doğruysa, parametreler kötüyse dahi sonuç iyi olur ...
Trend takibinden şaşma ,trend yoksa piyasan uzak dur hiç girme daha iyi, hacimi unutma, if(,,) formülünü hiç kullanma ;) (curve fittingle sonuçlandırıyor işi ondan...)
benim bakışıma göre 1500 test iyidir 15000 maksimum
Bide o program metastockların en iyisidir :( bulsam yine ona dönerim

Sayın CapitALİst,
Yanıtınız ve uyarılarınız için teşekkürler. Uyarılarınızı dikkate alacağım.

VOBiX
28-09-2009, 18:42
Sorun da bu zaten o dediğin yerden de silmiştim. Windowsu kurcalayıp duruyorum bilmediğim bir yerine ayrıca kaydediyor olabilir mi diye. MS'in tamamı birkaç yüz mega yer kaplıyor ama simülasyonlar 2 cigadan fazla gibi görünüyor. Çözemedim. Pogramı kaldırıp tekrar yüklesem bir faydası olur mu acaba?

Teşekkür ederim.

Tüm sürüclerinizde aşağıdaki dosyaların bir veya bir kaçını aratın.

EquityReport
OrdersReport
PositionsReport

Sonuçlarda çıkan "Results" isimli klasörün tüm içeriğini silerseniz sonuçlar islinmiş olacaktır.

CapitALİst
29-09-2009, 17:02

Teşekkür ederim.

:( o zaman inanki bilmiyorum. Bi arkadaş bi yöntem önermiş bi de onu dene sonucu da yazarsan memnun olurum :( (aynı yolun yolcusuyuz)

GetLost
04-10-2009, 11:11
MSFL10.DLL dosyası bulunamadığı için yazılımı başlatamıyorum.
Bu dosyanın ne olduğunu bilen var mı?

neeldo
04-10-2009, 12:17
MSFL10.DLL dosyası bulunamadığı için yazılımı başlatamıyorum.
Bu dosyanın ne olduğunu bilen var mı?

Metastockun kurulumuyla C:\WINDOWS\system32 altına attığı bir sistem dosyası.Aşağıdaki linkte mevcut.
http://rapidshare.com/files/288480489/msfl10.rar

VOBiX
12-10-2009, 01:52
Tüm sürüclerinizde aşağıdaki dosyaların bir veya bir kaçını aratın.

EquityReport
OrdersReport
PositionsReport

Sonuçlarda çıkan "Results" isimli klasörün tüm içeriğini silerseniz sonuçlar islinmiş olacaktır.
"C:\Program Files\Equis\MetaStock\" klasörüne girin ST_Data dosyasını silin yerine C:\Program Files\Equis\MetaStock\Temp dosyasındaki ST_Data dosyasını yapıştırın. Bu dosyayı silince System Testerdaki tüm formüllerin ve sonuçların silienceğini unutmayın. Ona göre gerekirse yedek alın.

sayata76
19-10-2009, 23:14
arkadaşlar selam..
metada bir indikatör yaptım.. bunu template olarak kaydettim diğer hisselerde otomatik çıkması için gerekli herşeyi yapmama rağmen yinede çıkmıyor.. ayrı ayrı yüklemek zorunda kalıyorum.. yardım lütfen..

EFE_09
04-11-2009, 23:09
Dostlar Explorer da seanslık veriler ile Seanslık bir filtre kullarak tarama yapmak istiyorum ancak Explorer>options kısmında seanslık bölümü yok ..intraday(60) diyorum doğru sonuç vermiyor dailyi diyorum sonuç alamıyorum yardım ederseniz sevinirim..

HBICE
05-11-2009, 00:13
arkadaşlar selam..
metada bir indikatör yaptım.. bunu template olarak kaydettim diğer hisselerde otomatik çıkması için gerekli herşeyi yapmama rağmen yinede çıkmıyor.. ayrı ayrı yüklemek zorunda kalıyorum.. yardım lütfen..

tools/options/use chart as template

özgüç55
06-11-2009, 00:47
11.0 versiyonunu kurdum 9.0 dan sonra bayağı hızlı geldi bana.

EFE_09
18-11-2009, 21:59
tools/options/use chart as template

bu dediğiniz yapınca olmuyor gene apply templateden şablon seçmek zorunda kalıyorum.ben biryerdemi hata yapıyorum acaba

neeldo
19-11-2009, 21:24
arkadaşlar selam..

Bir template eğer diğer bütün hisseler de otomatik kullanalıcaksa aşağıdaki ayarları yapmanız gerekecek.

Tools>options tan aşağıdaki resimdeki gibi yapın.

http://img10.imageshack.us/img10/1090/ayar.png

engosti
19-11-2009, 22:45
Arkadaşlar Metastock 10.1 kullanıyorum. Yeni hisse açtığımda hissenin Bar gösterge olarak değilde Kagi grafik ( ilk açılışta ve sürekli ) olarak açılmasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim. Cevap için şimdiden teşekkürler.

neeldo
20-11-2009, 11:00
Arkadaşlar Metastock 10.1 kullanıyorum. Yeni hisse açtığımda hissenin Bar gösterge olarak değilde Kagi grafik ( ilk açılışta ve sürekli ) olarak açılmasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim. Cevap için şimdiden teşekkürler.

Sayın engosti,
Öncelikle ilk olarak yukarıdaki mesajda ki ayarı yapın daha sonra grafiğinizi kagi ye çevirin ve template olarak kaydedin.Daha sonra grafik üzerinde sağ tıklayıp save as default template yapın.Daha sonra grafik üzerinde tekrar sağ tıklayın ve apply'e basın çıkan ekranda aşağıdaki ayarları yapın.

http://img52.imageshack.us/img52/502/template.png

Artık istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz.Ancak bunu her periyod datalar için yapın.Mesela günlük datalarınızdan bir hisse açtığınızda yapmışsanız.Birde saatlik data açın ve ona da yapın.Grafiği ilk açarkende open a girerek açın.

FIBONNACI
22-11-2009, 09:46
arkadaslar,
herhangi bir yerden excell olarak alinmis verileri ..download - convert kismindan ms e aktarim yapabilirmiyiz..?

neeldo
22-11-2009, 15:26
arkadaslar,
herhangi bir yerden excell olarak alinmis verileri ..download - convert kismindan ms e aktarim yapabilirmiyiz..?

xls dosyalarını kullanabilirsiniz.The downloader'a girip convert e girerek aşağıaki şekilde aktarım yapabilirsiniz.Options kısmından da gerekli ayarları yapabilirsiniz.

http://img187.imageshack.us/img187/1127/42027116.png

tezkere
26-11-2009, 00:36
Arkadaşlar metastock ta explorer dan hisseleri kendi belirlediğimiz kriterlere göre saatlik seanslık ve günlük arama veya tarama yaptırıyoruz.İnanın yeni farkettim haftalık arama yaptıramıyoruz galiba?Haftalık olarak taratma veya aratma imkanımız varmı veya buna en yakın şekilde nasıl yapabiliriz.Mümkünatı varmı?

neeldo
27-11-2009, 20:32
Arkadaşlar metastock ta explorer dan hisseleri kendi belirlediğimiz kriterlere göre saatlik seanslık ve günlük arama veya tarama yaptırıyoruz.İnanın yeni farkettim haftalık arama yaptıramıyoruz galiba?Haftalık olarak taratma veya aratma imkanımız varmı veya buna en yakın şekilde nasıl yapabiliriz.Mümkünatı varmı?

Sayın tezkere;
Öncelikle Explorera girin tarama işlemi yapılacak formülü açın ve altta options var orada weekly'i seçin ve normal taratma işlemi yapın.Burada dikkat etmeniz gereken bir başka noktada tarama haftalık olduğu için tarama sırasındaki datalarınızı günlük seçin çünkü periyod olarak uzun seçilmiş formüllerde saatlik ve daha düşük veriler kriterlerinizi sağlamayabilir.

http://img228.imageshack.us/img228/6366/explorerl.png

tezkere
27-11-2009, 22:46
Sayın tezkere;
Öncelikle Explorera girin tarama işlemi yapılacak formülü açın ve altta options var orada weekly'i seçin ve normal taratma işlemi yapın.Burada dikkat etmeniz gereken bir başka noktada tarama haftalık olduğu için tarama sırasındaki datalarınızı günlük seçin çünkü periyod olarak uzun seçilmiş formüllerde saatlik ve daha düşük veriler kriterlerinizi sağlamayabilir.

http://img228.imageshack.us/img228/6366/explorerl.png

Sayın NEELDO öncelikle sizin ve sitede emeği geçen diğer Arkadaşların ayrıca siteyi takip eden tüm arkadaşların Bayramlarını Canı Gönülden Kutlar nice Mutlu Huzurlu ve Sağlık Dolu Bayramlar Dilerim.
Ayrıca size bu bayram günü emeğinizi esirgemeden vermiş olduğunuz cevap ve yardımınızdan dolayı çok teşekkür ederim.

neeldo
28-11-2009, 01:05
Sayın tezkere bende sizin ve tüm hissenet takipçilerinin bayramını kutlarım.

yusufum01
30-11-2009, 11:47
düşündügüm bir formül var yazabilecek arkadaş olursa sevinirim : günlük grafikle ilgili 3 günlük bir çubuk oluşumu 2 günün fiyat çubugu 1 inci günün en yüksegiyle aynı ama en düşük seviyesinden yukarda ve 3 üncü günün fiyat çubu 1 ve 2 inci günün en yüksegiyle aynı fakat 2 inci günün en düşük seviyesinden yukarda olan hisseleri taratmak istiyorum bu formülü yazabilecek biri olursa sevinirim minik yükselen üçgen

sevgilerimle..

yusufum01
30-11-2009, 13:04
düşündügüm bir formül var yazabilecek arkadaş olursa sevinirim : günlük grafikle ilgili 3 günlük bir çubuk oluşumu 2 günün fiyat çubugu 1 inci günün en yüksegiyle aynı ama en düşük seviyesinden yukarda ve 3 üncü günün fiyat çubu 1 ve 2 inci günün en yüksegiyle aynı fakat 2 inci günün en düşük seviyesinden yukarda olan hisseleri taratmak istiyorum bu formülü yazabilecek biri olursa sevinirim minik yükselen üçgen

sevgilerimle..

yokmu bilen arkadaşlar.......:):)

toros
30-11-2009, 21:53

sevgilerimle..

FİLTRE:
H = ref(H,-1) AND ref(H,-1) = ref(H,-2) AND
L > ref(L,-1) AND ref(L,-1) > ref(L,-2)

İyi çalışmalar.

yusufum01
30-11-2009, 22:19
[img=http://img694.imageshack.us/img694/9503/56896180.jpg] (http://img694.imageshack.us/i/56896180.jpg/)

Sayın toros çok teşekkürler
nokta atışı tek senet çıktı taramada..:):)

yusufum01
30-11-2009, 22:20
http://img694.imageshack.us/img694/9503/56896180.jpg (http://img694.imageshack.us/i/56896180.jpg/)

budur

yusufum01
01-12-2009, 12:31
Sayın torosbana yazdıgınız 3 günlük fiyat çubugu oluşumunda yine 3 günlük fiyat çubugu olacak şekilde tek fark son 2 günlük fiyat çubuk oluşumunda 3 üncü günün şartını ikinci günün en düşük seviyesi ile aynı yada üstünde diye bir formül yazarmısınız..

size zahmet verdim kusura bakmayın

sevgilerimle..

toros
01-12-2009, 19:38
FİLTRE:
L > ref(L,-1) AND ref(L,-1) > ref(L,-2)

İyi çalışmalar.

Sayın torosbana yazdıgınız 3 günlük fiyat çubugu oluşumunda yine 3 günlük fiyat çubugu olacak şekilde tek fark son 2 günlük fiyat çubuk oluşumunda 3 üncü günün şartını ikinci günün en düşük seviyesi ile aynı yada üstünde diye bir formül yazarmısınız..

size zahmet verdim kusura bakmayın

sevgilerimle..

"Son günün en düşüğü, bir önceki günün en düşüğüden büyük veya eşit ise"

FİLTRE:
L >= ref(L,-1) AND ref(L,-1) > ref(L,-2)

ocey
01-12-2009, 23:02
merhabalar ;
metastock 10.1 kullanıyorum fakat ciddi yardıma ihtiyacım var , bir arkadaş yardımcı olursa çok sevineceğim ;
system tester da test yaparken bazı emirler cancelled-position limit olarak geliyor ve o emir gerçekleşmiyor... yani o emri gerçekleştirecek sermaye yok demek, "points only test" diyorum yine aynı problem var . hata nerede anlamadım , (test options - trade execution bölümünde tüm ayarlar close ve delay de sıfır ayar olarak ?)
işi bilen bir arkadaş özelden bu işe el atarsa sevinirim :(

ocey
01-12-2009, 23:34
merhabalar ;
metastock 10.1 kullanıyorum fakat ciddi yardıma ihtiyacım var , bir arkadaş yardımcı olursa çok sevineceğim ;
system tester da test yaparken bazı emirler cancelled-position limit olarak geliyor ve o emir gerçekleşmiyor... yani o emri gerçekleştirecek sermaye yok demek, "points only test" diyorum yine aynı problem var . hata nerede anlamadım , (test options - trade execution bölümünde tüm ayarlar close ve delay de sıfır ayar olarak ?)
işi bilen bir arkadaş özelden bu işe el atarsa sevinirim :(

neyse çözebildim :(
belki benzer bir dikkatsizlik yaşayan olabilir system tester a girildiğinde yukarıdaki edit sekmesinden pozisyon limiti 1 olarak ayarlı, o kapatılırsa düzeliyor.

tsgoz
04-12-2009, 18:27
İyi günler,
Bende 7,2 metastock vardı elektirikler gidince sayfalar bozuldu. Bende MS 9 u kurdum sürekli CD istediğinden yeniden MS 7.2 yi kurdum. Oda şimdi aşağıdaki hatayı veriyor bir türlü halledemedim yardımcı olursanız sevinirim.
" Internal Error: Could not load-C:\Program Files\Common Files\Equis\Localized Resources\EQMUI90EN.DLL"
Saygılar.

ocey
04-12-2009, 19:05
İyi günler,
Bende 7,2 metastock vardı elektirikler gidince sayfalar bozuldu. Bende MS 9 u kurdum sürekli CD istediğinden yeniden MS 7.2 yi kurdum. Oda şimdi aşağıdaki hatayı veriyor bir türlü halledemedim yardımcı olursanız sevinirim.
" Internal Error: Could not load-C:\Program Files\Common Files\Equis\Localized Resources\EQMUI90EN.DLL"
Saygılar.

sn tsgöz aşağıdaki linkte çözüm anlatılmış , http://forum.equis.com/forums/thread/885.aspx

kısacası eski versiyona geçerken EQMUI90EN.DLL dosyası nı bilgisayarınızda search edin, sonra bulduğunuz dosyayı silin, aynı şekilde start\run(çalıştır) a basıp regedit yazın buradan equis i bulup kayıtları silin ve tekrar deneyin .. sanırım başarılı olur ?
iyi akşamlar

binary
06-12-2009, 14:30
arkadaşlar grafik eklemek istiyorum bunu nasıl yapabilirim. Yardımcı olurmusunuz

toros
06-12-2009, 21:25
arkadaşlar grafik eklemek istiyorum bunu nasıl yapabilirim. Yardımcı olurmusunuz

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=36994

binary
06-12-2009, 22:37
http://img22.imageshack.us/img22/690/asdny.jpg
arkadaşlar grafikteki parelel yeşil ve mavi çizgiler ne anlama gliyor ve bunları metastock da nasıl çizidirebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşşekkür ederim

Desperado
07-12-2009, 22:53
Matriks'e Metastock'taki standard error bands formulunu tanimlamak istiyorum ama once formulu lazim. Acaba elinde acik formulu olan var midir bunlarin metastock dilinde?

Surada bir eleman yazmis ama bu metastocktaki standard error bands'in formulu mudur, oyleyse metastock dilinde nazil yazilir onu da bilmiyorum.

http://trader.online.pl/ELZ/t-i-Standard_Error_Bands.html

binary
07-12-2009, 23:01
http://img22.imageshack.us/img22/690/asdny.jpg
arkadaşlar grafikteki parelel yeşil ve mavi çizgiler ne anlama gliyor ve bunları metastock da nasıl çizidirebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşşekkür ederim

atkafaşlar yardım edecek kimse yokmu

ocey
11-12-2009, 14:59
sn. binary :bu çizgiler trend çizgileridir. daha detaylı bilgiyi internette bulabilirsiniz.bunu oluşturan kullanıcının geçmiş düşük-yüksek verileri baz alarak oluşturduğu bir çalışmadır, böyle bir çalışma için metastock programına ihtiyacınız yok. metastock programının otomatik trend oluşturan plugin leri vardır ama buna da ihtiyacınız yok. internetten trend çizgileri ile ilgili araştırma yapabilirsiniz

cnidre
16-12-2009, 08:49
Rica ederim. Faydalı olabildiysem mutlu olurum.

"Son günün en düşüğü, bir önceki günün en düşüğüden büyük veya eşit ise"

FİLTRE:
L >= ref(L,-1) AND ref(L,-1) > ref(L,-2)

sn. toros teşekkürler

peki, diğer formasyonlar içinde benzer formüller olabilir mi acaba, yayınlarsanız seviniriz.

daha önce mesela aşağıdaki gibi bir formül verilmişti, ancak bu formül ile bir türlü bir sonuç alamadım, sürekli rejects alanına atıyor hisseleri(veya bu kurala uygun formasyon olmuyor)

{Main}
zz:=Zig(C,20,%);
x:=Min(BarsSince(zz>Ref(zz,-1) AND Ref(zz,-1)<Ref(zz,-2)),BarsSince(zz<Ref(zz,-1) AND Ref(zz,-1)>Ref(zz,-2)));
I:=LastValue(x)+1;
xM:=LastValue(I/2);
A:=LastValue( LinRegSlope(C ,I ) );
{regression line}
reg:= A*x+LastValue(LinearReg(C,I))-A*(I-1);
{Up And Down Indicators}
day1:=LastValue(ValueWhen(1,x=0,DayOfMonth()));
Month1:=LastValue(ValueWhen(1,x=0,Month()));
year1:=LastValue(ValueWhen(1,x=0,Year()));
OK:=BarsSince(day1=DayOfMonth() AND month1=Month() AND year1=Year())>=0;
down:=If(OK=False,0,If(Min(C-reg,0)=0,PREV,Min(C-reg,0)));
up:=If(OK=False,0,If(Max(C-reg,0)=0,PREV,Max(C-reg,0)));
{Slope of up and down indicators}
Id:=LastValue(Cum(Alert(OK AND C<reg,I)));
Iu:=LastValue(Cum(Alert(OK AND C>reg,I)));
downSlope:=Sum( (x-xM)*(down- LastValue(Sum(down,Id)/Id)) ,Id)/Sum( (x-xM)*(x-xM),Id);
upSlope:=Sum( (x-xM)*(up- LastValue(Sum(up,Iu)/Iu)) ,Iu)/Sum( (x-xM)*(x-xM),Iu);
{Short Term Swings}
SS:=Sum(If(Cross(Mov(C,5,S),reg),1,0)+If(Cross(reg ,Mov(C,5,S)),1,0),I-1);
{Max Retracement}
retr:=Max(Abs(C-HHV(C,I+1)),Abs(C-LLV(C,I+1)))
/Abs(ValueWhen(2,x=0,C)-ValueWhen(1,x=0,C))*100;
{Volume slope}
VolSlope:=Sum( (x-xM)*(V- LastValue(Sum(V,I)/I)) ,I)/Sum( (x-xM)*(x-xM),I);
{TPR Formula }
TPR:=
If(I>=10 AND I<=60 AND downSlope>0 AND upSlope<0 AND
retr<50 AND
SS>=3,
{Time}
If(I>=15 AND I<30,2,0) +
If(I>=30 AND I<=55,1,0) +
{r^2}
If(RSquared(C,I)<0.2,2,0) +
If(RSquared(C,I)>=0.2 AND RSquared(C,I)<0.5,1,0) +
{Max retracement}
If(retr<20,4,0) +
If(retr>=20 AND retr<38,3,0) +
{Volume}
If(VolSlope<0,4,0)+1,0);
TPR>0

Finance
16-12-2009, 15:45
Metastock 9 da ekranda 2009 yılına ait verileri görebılıyorum daha eskılerı aynı ekranda görebılmem ıcın nasıl bı ayar yapmam lazım yardımcı olabılecek olan varmı acaba :?

toros
17-12-2009, 00:36
daha önce mesela aşağıdaki gibi bir formül verilmişti, ancak bu formül ile bir türlü bir sonuç alamadım, sürekli rejects alanına atıyor hisseleri(veya bu kurala uygun formasyon olmuyor)

Sn cnidre,
Verdiğiniz formülü bilmiyorum. Yorum yapamayacağım. Ben basit, sade ve anlaşılır formüllerle çalışıyorum.

sn. toros teşekkürler

peki, diğer formasyonlar içinde benzer formüller olabilir mi acaba, yayınlarsanız seviniriz.

Explorer ile hisse bulmak için geliştirilmeye müsait şöyle bir formül verebilirim:

FİLTRE:
mov(c,3,e) > ref(mov(c,13,e),-1) AND
ref(mov(c,3,e),-1) < ref(mov(c,13,e),-2) AND
MO(C,14) > 100

Hareketli ortalama periyotlarıyla oynayabilirsiniz. 3-13 değil de 5-10 gibi...
Ayrıca filtre olarak burada momentum kullandım. Siz hareketli ortalamalar dışında hiç başka şart kullanmayabileceğiniz gibi, MACD'si sıfırın üstünde ve/veya RSI(14)>50 olanlar vs... gibi ek şartlar da koyabilirsiniz.

FİLTRE:
mov(c,5,e) > ref(mov(c,10,e),-1) AND
ref(mov(c,5,e),-1) < ref(mov(c,10,e),-2) AND
RSI(C,14) > 50

Yalnız bu listelenen hisseler, hemen prim yapacak diye düşünmemek lazım. Explorer formülleri bize, tüm hisseler içinden ön eleme yaparak, derinlemesine inceleyip takibe alabileceğimiz daha kısa bir liste verir. Esas olan detay analiz ve takiptir.

Bir de, bu iki hareketli ortalama iz süren stop olarak da kullanılabilir. Deneyerek (seçtiğiniz periyot, indikatör ve parametreler ile) kendinize uygun, AL ve SAT sinyali üreten bir sisteminiz olabilir.

İyi çalışmalar :)

toros
17-12-2009, 00:43
Metastock 9 da ekranda 2009 yılına ait verileri görebılıyorum daha eskılerı aynı ekranda görebılmem ıcın nasıl bı ayar yapmam lazım yardımcı olabılecek olan varmı acaba :?

2009 öncesi datalar sizde mevcut ise;
"Format -> X-Axis Properties" den "loaded" ve "displayed" başlangıç tarihlerini değiştirerek yapabilirsiniz.
İyi çalışmalar. :)

asiaminor78
20-12-2009, 13:29
Herkese selamlar,
Metatock ta system testerda çok basit olarak kapanış fiyatlarının 21 günlük basit ortalamsını, kapanış fiyatları keserse al yukarıdan kestiğinde sat ve açığa geç tekrar kesitiğinde al formülünü denemek istedim fakat en son olarak grafik üstünde göster dediğimde grafik üstündeki al sat sinyalleri 1 bar sonradan ortaya çıkıyorlar yani kapanış fiyatı ortalamayı kestiği barda değilde bir sonraki barda sinyal üretiyor(yada tam tersi sat sinyalinde de aynısı oluyor)..Kullandığım formüller;
Buy order: When(Cross(C,Mov(C,21,S)))
Sell order: when(cross(mov(c,21,s),c))
Sell short order:when(cross(mov(c,21,s),c))

Acaba formüldemi hata yaptım dedim fakat aynı formülleri kopyalayarak indikatör yarattım ve o sinayali doğru olarak veriyor...Sistem testerdaki hatanın nedeni ne olabilir yada ben nerede hata yapıyorum..:)??
Yardımcı olursanız sevinirim...
Sevgiler saygılar..

toros
20-12-2009, 14:47
Herkese selamlar,
Metatock ta system testerda çok basit olarak kapanış fiyatlarının 21 günlük basit ortalamsını, kapanış fiyatları keserse al yukarıdan kestiğinde sat ve açığa geç tekrar kesitiğinde al formülünü denemek istedim fakat en son olarak grafik üstünde göster dediğimde grafik üstündeki al sat sinyalleri 1 bar sonradan ortaya çıkıyorlar yani kapanış fiyatı ortalamayı kestiği barda değilde bir sonraki barda sinyal üretiyor(yada tam tersi sat sinyalinde de aynısı oluyor)..Kullandığım formüller;
Buy order: When(Cross(C,Mov(C,21,S)))
Sell order: when(cross(mov(c,21,s),c))
Sell short order:when(cross(mov(c,21,s),c))

Acaba formüldemi hata yaptım dedim fakat aynı formülleri kopyalayarak indikatör yarattım ve o sinayali doğru olarak veriyor...Sistem testerdaki hatanın nedeni ne olabilir yada ben nerede hata yapıyorum..:)??
Yardımcı olursanız sevinirim...
Sevgiler saygılar..

http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=3640399&postcount=405

asiaminor78
20-12-2009, 17:18
Çok teşekkürler sayın toros içinden çıkamamıştım.

redsock
24-12-2009, 23:45
iyi akşamlar arkadaşlar

metastock datalarını nerden indirebilirim.yardımcı olursanız çok sevinirim.

teşekkürler

redsock
25-12-2009, 23:32
yokmu cevap verecek kimse ya :(

özgüç55
25-12-2009, 23:43
http://ortaklar.de/AnalizciYukle.php

Analizci yi bir deneyin isterseniz.

redsock
26-12-2009, 01:47
burda program var arkadaşım. o da ücretli.

tcanbaz
26-12-2009, 10:13
iyi akşamlar arkadaşlar

metastock datalarını nerden indirebilirim.yardımcı olursanız çok sevinirim.

teşekkürler

http://veri.tekaredi.com/

redsock
26-12-2009, 19:49
http://veri.tekaredi.com/

teşekkürler arkadaşım.ilgili programı kurdum ve 2009'a kadar tüm verileri update ettim ancak. bu dosyalar da dat olarak C:\Program Files\Tekaredi - Veri klasörü altında data imkb klasöründedir.bu dosyaları metastock'da açamıyorum.acaba izlediğim yol yanlış mı.yardımcı olursanız çok sevinirim.

tşk.ler

tcanbaz
26-12-2009, 21:04
teşekkürler arkadaşım.ilgili programı kurdum ve 2009'a kadar tüm verileri update ettim ancak. bu dosyalar da dat olarak C:\Program Files\Tekaredi - Veri klasörü altında data imkb klasöründedir.bu dosyaları metastock'da açamıyorum.acaba izlediğim yol yanlış mı.yardımcı olursanız çok sevinirim.

tşk.ler

tekaredi-veri menüsünde(data indirdiğiniz dosya) yardım başlığının altındaki forum bölümünde her türlü açıklayıcı bilgiyi bulabilirsiniz.kolay gelsin.

user
28-12-2009, 00:09

tşk.ler

İki çeşit data var. Biri ham veriler. Diğeri de hazır metastock datası.Bu paketi indirir açarsan sorun olmayacaktır.

stajer
28-12-2009, 00:20
Merhaba,

Bilinen fiyat formasyonları ikili dip, üçgen formasyonu v.s. olduğunu gösteren explorer formülleri varmıdır. Varsa paylaşırmısınız.

koala
28-12-2009, 19:36
Merhabalar,

Metastok datalari icin gelistirtigim bir sistem var yalniz sistemin buy sell short sell ve buy to cover durumlarina gore sell ve short sell durumlari ile buy ve buy to cover durumlari farklilik gosteriyor. Kisaca simetrik bir sistem degil. Bu sistemi matriksten aldigim 5 dakikalik vob datalari ile izlemek istiyorum ancak ne indikator haline gelebiliyor sistem nede expert advisorda bu durumlari simule edebiliyorum. Bu konuda bana fikir verebilecek birileri varsa cok sevinirim.
Metastock sistem tester daki sistemin yapisi suna benziyor.
Buy: Condition 1 veya Condition 2
Sell: Condition 1 e gore Buy yaptiysa Condition 3 ile kapat Condition e ye gore al yaptiysa condition 4 e gore kapat

Tesekkurler...

koala
28-12-2009, 19:36
Merhabalar,

Metastok datalari icin gelistirtigim bir sistem var yalniz sistemin buy sell short sell ve buy to cover durumlarina gore sell ve short sell durumlari ile buy ve buy to cover durumlari farklilik gosteriyor. Kisaca simetrik bir sistem degil. Bu sistemi matriksten aldigim 5 dakikalik vob datalari ile izlemek istiyorum ancak ne indikator haline gelebiliyor sistem nede expert advisorda bu durumlari simule edebiliyorum. Bu konuda bana fikir verebilecek birileri varsa cok sevinirim.
Sell: Condition 1 e gore Buy yaptiysa Condition 3 ile kapat Condition e ye gore al yaptiysa condition 4 e gore kapat

Tesekkurler...

kamilkml
03-01-2010, 16:20
Mrb Arkadaşlar
Ben forumda yeniyim. Teknik analizi teorik olarak biliyorum fakat pratikte yeterli degilim. Asıl merak ettigim ben hangi programı tercih etmeliyim. Bir müddet matriks kullandım. Matriks ve metastock arasında ne gibi farklar var. Gördügüm kadarıyla herkes metastock kullanıyor. Matriksten ne gibi üstünlükleri var. Avantajları ve dezavantajları nelerdir. xp de metastock 11 kullanılabilirmi. Sorularıma cevap verirseniz sevinirim.

VOBiX
04-01-2010, 15:52
Mrb Arkadaşlar
Ben forumda yeniyim. Teknik analizi teorik olarak biliyorum fakat pratikte yeterli degilim. Asıl merak ettigim ben hangi programı tercih etmeliyim. Bir müddet matriks kullandım. Matriks ve metastock arasında ne gibi farklar var. Gördügüm kadarıyla herkes metastock kullanıyor. Matriksten ne gibi üstünlükleri var. Avantajları ve dezavantajları nelerdir. xp de metastock 11 kullanılabilirmi. Sorularıma cevap verirseniz sevinirim.

MAtriks Metastocktan devşirmedir. Ayrıca MetaStockta olup MAtrikste olmayan bir sürü indikatör, EA vs vardır. MAtriks için pek destek bulmanız mümkün değil iken ingilizceniz yeterli ise bir sürü internet sitesinde metastock için yazılmış formüller sistemler vs bulabilirsiniz. MAtriksin tek üstün yanı anlık veri alabilmesi. Metastockta bu olay yok. Matriksin MS downloaderı ile elle güncellemeniz gerekiyor. Sistem testlerinde ise MAtriksin felsefesini anlayamadım. Puansal test yaptırıyorum tek kontrat için başalngıçtan sona kadar sonucu veriyor ama MAtrikste piramitleme dediğimiz karlarla pozsiyonu arttırdığını duydum. En kısa saatlik peryotlarla işlem yaparım derseniz MEtaStock iyidir. Yok 5 dklıklarla işlme yapmak isterim diyorsanız matrikse alışmaya çalışın çünkü verielri 5 dkda bir indirip grafiği güncellemek bir süre sonra eziyete dönüşüyor.

VOBiX
04-01-2010, 16:25
Merhabalar,

Tesekkurler...

Sistemin içeriğine göre 4 farklı ya da if operatörü ile tek indiaktör haline geitrilmesi %99 mümkündür.

apranax
07-01-2010, 13:18
merhaba,
bu programı ücretsiz indirebileceğim güvenli bir link verebilirmisiniz?
teşekkür ederim

bükücü
09-01-2010, 12:00
benimde bir sorum olacak;

bir explorer formulu hazırladım ve filter kısmına yazdım. Bunun sonucunda bana diyelim 70 tane hisse seçti.
Benim aynı zamanda birde template'im var. ben bu explorer sonuçlarında çıkan hisseleri kendi template'imde görmek için şöyle yapıyorum; explorer sonuçlarını bir excel sayfasına yapıştıryorum, sonra kendi template'imde tek tek hisse kodlarının ms ye yazıp bakıyorum.

Bunun daha kolay bir yolu yok mu?

selamlar

rusen
10-01-2010, 12:45
Merhaba,

Bilinen fiyat formasyonları ikili dip, üçgen formasyonu v.s. olduğunu gösteren explorer formülleri varmıdır. Varsa paylaşırmısınız.
Mesela üçgen formasyonu olan hisseleri bulan bir explorer yapılabilir mi

deepblue78
10-01-2010, 19:29
Arkadaşlar 9 günlük hareketli ortalama ile kapanış fiyatı arasındaki farkı yüzdesel olarak gösterebilecek bir formül varmıdır.Yardımcı olrsanız sevinirim.

user
10-01-2010, 23:37
Arkadaşlar 9 günlük hareketli ortalama ile kapanış fiyatı arasındaki farkı yüzdesel olarak gösterebilecek bir formül varmıdır.Yardımcı olrsanız sevinirim.

C / Mov(C ,9 ,S ) olması lazım.Yer de değiştirilebilir.

l.gidiciler
15-01-2010, 12:09
tekarediveri ile metastok programı kullanıyorum bu hisse bölünmelerinde ben hissenin yeni fiatını grafikte göremiyorum. örnek olarak dün aksigorta sermaye artırdı dünkü kapanışı 1,90 ama benim grafikte hala bölünmeden önceki olan fiatı 5,50 leri gösteriyo düzelmiyor ne yapmam gerekiyor yardım edebilecek arkadaş varsa sevinirim

user
16-01-2010, 11:40
Manuel yapacaksın.Araçlar-Bölünmelerden.

tcanbaz
16-01-2010, 15:17
metastock 7 kullanıyorum. Herhangi bir tarihdeki dataları bütün senetler için bir seferde nasıl silebilirim.

kamilkml
17-01-2010, 23:42
Metastockta aynı pencereye 2 yada daha fazla grafik nasıl açılır. Yani DGZTE-DYHOL-DOHOL grafiklerini üst üste açmak istiyorum. teşekürler.

cottoncastle
09-02-2010, 21:17
metastock datalarını ücretlide olsa nereden çekebilirim arkadaşlar,teşekkürler.

artanis
18-02-2010, 20:38
Arkadaşlar Metastock hakkında bir formül yazımında yardımınızı rica ediyorum

1 ve -1 değerlerini veren bir indikatörümüz var bu indikatörün en son verdiği sinyalden bu yana kaç tane bar geçtiğini hesaplayacak kodu nasıl yazabilirim.

kadim41
18-02-2010, 21:43
tarama gün değeri verebileceğim dı + dı- yi yukarı kesen sonra bunalardan 5 günlük expo ortalamanın 20 günlüğü kestiği son gün veya son birkaç günü tarayabileceğim ve her iki raporda adx.mom.rsi ve macd değerlerinide görebileceğim explorer formulü konusunda yardım rica ediyorum teşekkür ederim..

xdemir
19-02-2010, 12:02
ben Metastock 8 kulanıyorum iki gün önce bazı hiseler sıra kadem bastı yani yok oldular.
ben silmediğimi çok iyi biliyorum.
acaba davetsiz misafirmi girdi bilgisayara yoksa başka izahı varmı.:ayy:

alıkadam
20-02-2010, 15:34
metastock datalarını ücretlide olsa nereden çekebilirim arkadaşlar,teşekkürler.

www.matriks.web.tr adresinden msdownloader almalısınız.yıllık 100 TL idi değişmediyse ücreti.

sagopa kajmer
21-02-2010, 09:40
bence de kesinlikle ücretli bir veri sağlayıcısından edinin ms verilerini.yani portföyünüz için 100 lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor sağlıklı ve detaylı ms dataları için.tekaredi çalışanlarına da teşekkür etmek gerekir baya fazla yatırımcı sayelerinde ms dataları elde etti bu zamana kadar.ama bölünmelerde,kapanışlarda hata oranı çok yüksek.

vuvu1
26-02-2010, 13:51
arkadaşlar yeni metastock 11.0 kurdum, Offline Mode da çalıştırıyoruz dimi?? diğer türlü DBC database not found uyarısı veriyor çünkü.
data dan imkb100 ü bulamadım, nasdaq, ford, dowjones var, nasıl bağlanacam istanbul imkb ye.. ayrıca dowjones da bugüne kadar verileri gelmiyor :( son tarih 2007 de kalmış? nasıl güncel verileri indirecem? 290 sayfa konu olmuş hepsini zamanla okuyacam ama yardımlarınızı bekliyorum..

kadim41
02-03-2010, 17:58
diğer topiğe sordum ama burasımı uygun burayada sormamda sakınca yoktur inşaallah....
g
oogle çevirisi..
Ben adı sütunları B - E döneminde 1, 2, 3, vb
"Sen periyodik" Hafta make menkul kıymetlerin göreli gücü almak istediğiniz indeksi grafik açın.
Hafta arama editörü değişim seçenekleri alanında. Bu formül dışarı son 5 hafta içinde endeksi yerine sahip menkul seçecektir. Sütun F formülü son zamanlarda performansı açısından kütüğü göre menkul rütbe için bir yol sağlar.

col a.. c

col b.. If( (Ref(Div(CLOSE,P),-4) > Ref(Mov(Div(C,P),30,E),-4)),1,0)

col c.. If( (Ref(Div(CLOSE,P),-3) > Ref(Mov(Div(C,P),30,E),-3)),1,0)

col d.. If( (Ref(Div(CLOSE,P),-2) > Ref(Mov(Div(C,P),30,E),-2)),1,0)

col e.. If( (Ref(Div(CLOSE,P),-1) > Ref(Mov(Div(C,P),30,E),-1)),1,0)

col f .. (( C/P - Mov(C/P,30,E)) / Mov(C/P,30,E)) * 100

col g..

If(MarketFacIndex()>Ref(MarketFacIndex(),-1) AND
V>Ref(V,-1),1{green},If(MarketFacIndex()<Ref(MarketFacIndex (),-1) AND
V>Ref(V,-1),2{squat},If(MarketFacIndex()<Ref(MarketFacIndex (),-1) AND
V<Ref(V,-1),3{fade},If(MarketFacIndex()>Ref(MarketFacIndex( ),-1) AND
V<Ref(V,-1),4{fake},0))))

filtre Div(C,P)> Mov(Div(C,P),30,E) AND colB=1 AND colC =1 AND colD = 1 AND colE =1

yukarıdakileri yaptım tarama yaparken endeks grafiğini açıp barlara tık ile seçiyorum

görece güç için 1 değeri 4 gün içinde oluşursa b.c.d.e colonlarına 1 atıyor ve col f ye değer yazıyor col g ise 1 ile 4 arası hacim e değer veriyor...

bunların 4 ü hangi gün 1 olmuş onu görmek istiyorum yada 3 tanesi 1 olunca görmek istiyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

GaKKoS
02-03-2010, 22:05
arkadaşlar yeni metastock 11.0 kurdum, Offline Mode da çalıştırıyoruz dimi?? diğer türlü DBC database not found uyarısı veriyor çünkü.
data dan imkb100 ü bulamadım, nasdaq, ford, dowjones var, nasıl bağlanacam istanbul imkb ye.. ayrıca dowjones da bugüne kadar verileri gelmiyor :( son tarih 2007 de kalmış? nasıl güncel verileri indirecem? 290 sayfa konu olmuş hepsini zamanla okuyacam ama yardımlarınızı bekliyorum..

Bende kurmustum offline çalıştığı için kaldırdım.. Yani sanıyorum bir çözümü yok var sa da ben bulamadım :)

Scuba_diverS16
04-03-2010, 21:38

güncel verileri veritekaredi adlı siteden üye olarak ücretsiz indirebilirsiniz.

azorlu
08-03-2010, 11:31
Merhaba Arkadaşlar,

Ben sizleri saygıyla takip eden biriyim.
Metastock ile ilgili br soru sormak istiyordum.

macd(24,12,9)>macd trigger(24,12,9),1,0)

Yukarıdaki formulu Metastockta yazamiyorum, system testerde acaba nasıl yazabilirim?

vuvu1
12-03-2010, 09:55
güncel verileri veritekaredi adlı siteden üye olarak ücretsiz indirebilirsiniz.

teşekkürler verileri indirdim, artık explorer da yapıyorum, çok süper oldu.. sırada formülleri öğrenmem kalıyor.. işlem hacmi ortalaması 1.000.000 TL den büyük olan hisseleri nasıl explorer yaparım acaba__??

as1
13-03-2010, 00:07
teşekkürler verileri indirdim, artık explorer da yapıyorum, çok süper oldu.. sırada formülleri öğrenmem kalıyor.. işlem hacmi ortalaması 1.000.000 TL den büyük olan hisseleri nasıl explorer yaparım acaba__??

Ben yeniyim, bunun cevabını açıkcası bende merak ediyorum.

user
13-03-2010, 00:38
teşekkürler verileri indirdim, artık explorer da yapıyorum, çok süper oldu.. sırada formülleri öğrenmem kalıyor.. işlem hacmi ortalaması 1.000.000 TL den büyük olan hisseleri nasıl explorer yaparım acaba__?? Son gün için mi yoksa belli bir gün sayısı için mi olacak. Yine de birincisi için V > 1000000 ve ikincisi için de Mov(V ,10 ,S ) > 1000000 yazılabilir

user
13-03-2010, 21:40
Merhaba Arkadaşlar,

Ben sizleri saygıyla takip eden biriyim.
Metastock ile ilgili br soru sormak istiyordum.

macd(24,12,9)>macd trigger(24,12,9),1,0)

Yukarıdaki formulu Metastockta yazamiyorum, system testerde acaba nasıl yazabilirim?MACD() > Mov(MACD(),9,EXPONENTIAL)

vuvu1
15-03-2010, 22:44
Son gün için mi yoksa belli bir gün sayısı için mi olacak. Yine de birincisi için V > 1000000 ve ikincisi için de Mov(V ,10 ,S ) > 1000000 yazılabilir

Teşekkürler, aşağıdaki gibi yaptım filtreye çalıştı her ikiside, Mov(V ,10 ,S ) > 1000000 bu formüldeki S seans değilmi? gün için D mi yazılıyor, Ay için M mi acaba? 10 ise 10 seans ortalamasınımı hesaplatıyor.
İşlem hacmi birden bire artan hisseleri izlemek daha kolay olacak böylelikle :)
http://i43.tinypic.com/2qbhzqg.jpg

cottoncastle
15-03-2010, 23:47
iy akşamlar arkadaşlar,metastock ta mesela PAR indikatörünü bütün hisselere nasıl uyarlarım? tek tek girmekten başka daha kısa yolu yokmu acaba,teşekkürler.

user
17-03-2010, 01:00
Teşekkürler, aşağıdaki gibi yaptım filtreye çalıştı her ikiside, Mov(V ,10 ,S ) > 1000000 bu formüldeki S seans değilmi? gün için D mi yazılıyor, Ay için M mi acaba? 10 ise 10 seans ortalamasınımı hesaplatıyor.
İşlem hacmi birden bire artan hisseleri izlemek daha kolay olacak böylelikle :)
http://i43.tinypic.com/2qbhzqg.jpg'S' Simple kısaltması.Yani basit ağırlıklı ortalama. 'E' Exponantial.Üssel hareketli ortalamala. 'W' yazarsanız. Weighted yani ağırlıklı hareketli ortalamadır. 10 da gün sayısıdır.
Tam olarak işlem hacminin on günlük basit hareketli ortalaması olarak ifade edebilirsiniz.

user
17-03-2010, 01:09
iy akşamlar arkadaşlar,metastock ta mesela PAR indikatörünü bütün hisselere nasıl uyarlarım? tek tek girmekten başka daha kısa yolu yokmu acaba,teşekkürler.. Tek tek uygulamaktan kastınız, her yeni hisse grafiği açıldığında görünmesi mi ?