View Full Version : BANVT-Banvit
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
senedin fiyati da verilen temettu ya da bedelsiz orani kadar dusuyor,yani elimizdeki toplam tutar sabit kaliyor her halükarda ...%100 bedelsiz verdigini varsayarsak elimizdeki 4000 lot 8000 lot olurken hissenin fiyati da 5,00 liradan 2,50 liraya cekiliyor...
Sayın Nazay o zaman temettü ve bedelsiz beklentisi seneti yükseltir deniyor sizin dediğiniz gibi ise temettü ve bedelsizin cazibesi nedir acaba cevap için tşk
Sayın Nazay o zaman temettü ve bedelsiz beklentisi seneti yükseltir deniyor sizin dediğiniz gibi ise temettü ve bedelsizin cazibesi nedir acaba cevap için tşk
yatirimci acisindan temettu veren kagitlar herzaman icin onemlidir,cunku bakildiginda sirketin temettu isleminden sonra piyasa degeri degismiyor olabilir fakat bu sirket surekli kar ettiginden ve ettigi kari dagittigindan dolayi hisseye ilgi canli olacagindan temettu ile dustugu araligi kisa zamanda kapatabilir...
evett çok inançlı ve istikrarlı bir şekilde piliçlerimiz yollarına devamm ediyorlarr... inşallah herhangi bir engelle falan karşılaşmazlar artıkk bu gidişle 5-6 lı rakamlar çok uzak görünmüyorrr... ama şeker ile aralarındaki marjın açılmasından dolayıı banvit verip şeker alınabilir diye düşündürüyor bana bu günlerde, çünki bu marj mutlaka kapanacaktır... ama her halikardaa piliçlerle yola devamm.. bütün piliç'çi arkadaşlaraa hayırlı ve bol kazançlarr dilerimm...
Merhaba sevgili banvt çiler;sizce hissemiz genel kurula kadar nerelere gelir?bedelsiz-temettü hisseyi ne kadar hareketlendirir?değerli yorumlarınız bizler için önemli kalın sağlıcakla...
Hiç bir hisse hakkında ciddi bir açıklama yapmak hele Banvit hakkında akıl karı degil.Siz siz
olun böyle nereye gelir nereye gider diye sordugunuz sorulara verilecek cevaplara pek
itibar etmeyin hedefinizi uzun,orta,kısa vade belirleyin ve zamanı geldiginde satış verin
gersi hikaye çoook uzuun yatırımcı olmak istemiyorsanız önce hedef sonra satış. Aman dikkat.
Merhaba sevgili banvt çiler;sizce hissemiz genel kurula kadar nerelere gelir?bedelsiz-temettü hisseyi ne kadar hareketlendirir?değerli yorumlarınız bizler için önemli kalın sağlıcakla...
spk tebliğinden bir alıntı: "burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir"
vedatBORSA
19-04-2008, 18:33
özdil arkadaşımızın sorduğuna soracığına pişman etmeyin cevaplar hep doğru ama biraz tahmini ufukta vermek bence sakıncası yok tur
arkadaşım ben 5 e kadar bekliyorum ama burası borsa belii olmaz hiç bakarsın 5 deriz olumsuz luk dünyada.türkiyede ve şirkette olumsuzluklar olur 2 bile düşer hepsi tahmin beklenti tabii birde spek abim bileceği iş
Hiç kimsenin karamsarlıga kapılmasını istemem benimde 22.800 lot sadece banvit olarak
var.Beklentim olmasa zaten hisseye girmezdim daha önce bazı arkadaşların burada
ki yazıları takip edip hisselerine yanlış yön verdigini okudum uyarım o yüzden yoksa burada
hepimizin beklentisi var.Teknik ve temel analiz gönderen arkadaşlarda var onlardan da
yararlanıyoruz uyarım kimsenin etkisi altında kalmadan hedef belirlemek.
Al,sat,tut tavsiyesi degildir...
YERYÜZÜNDE HİÇ BİR ŞEY İNSAN KADAR YÜKSELEMEZ İNSAN KADAR ALÇALAMAZ.
özdil arkadaşımızın sorduğuna soracığına pişman etmeyin cevaplar hep doğru ama biraz tahmini ufukta vermek bence sakıncası yok tur
arkadaşım ben 5 e kadar bekliyorum ama burası borsa belii olmaz hiç bakarsın 5 deriz olumsuz luk dünyada.türkiyede ve şirkette olumsuzluklar olur 2 bile düşer hepsi tahmin beklenti tabii birde spek abim bileceği iş
sn vedatBORSA sevgili özdil arkadaşımızı pişman edecek bir mesaj yazdığımı/yazıldığını düşünmüyorum hem insan sorduğu bir soruyla veya aldığı cevapla niye pişman olurki?
sizin yardımcı olalım niyetli mesajınızda ise fiyat oluşumuna etki edebilecek bir bilgi veya yorum göremedim yazdıklarınız tahminden öteye gitmiyor siz deyin 5 ben diyeyim 10 ankaralı namık'tan arabada beş evde onbes hosuma da giderse bendensin şarkısı dinleriz böyle...
insan olarak meraklıyızdır ve ihtiyaç duyarız yaptığımız işler veya yatırımlar hakkında onay görmeye ve de yönlendirilmeye ancak -benimde mesajımda vurgulamaya çalıştığım- yanıltıcı, yanlış, temelsiz, eksik vb. yönlen(dir)me portföylerde ciddi zararlar yazılmasına neden olabilir!
saygılar...
vedatBORSA
20-04-2008, 10:45
Arkadaşım yazacağıızı biz zamanında yazdık bilançolar açıklandığında şimdi bir veri yok temmetüsünüde bedelsisizini de şimdilerde sadece varsayımlarımızı yazamaya geldi 3 den 4 geldik yeter diyenler çıkar biraz daha diyenler ya biraz dahasını alır yada daha düşüğünü artık normal fiyatlarda 3 aylık bilançoya bağlıyız
ALLAHIN iziniyle 3.86 direncini uzun bir aradan sonra kırdık ohh ya rahatladık yeni dirençler bu kdar güçlü omıyacaktır sanırım inş 5 kadar iniş çıkışlarla yola devam
Arkadaşım sizin hisse hakkında yazdıgınız bu yazı zaten sizin samimiyetinizi net
olarak ortaya koyuyor, sorulan soruya bu yazınızı hala anlayamamış olan
arkadaşa verilen yanıttır sizin iyi niyetinizden zaten şüphe edilerek yazılmadı
Al,sat,tut tavsiyesi degildir
YER YÜZÜNDE HİÇ BİR ŞEY İNSAN KADAR YÜKSELEMEZ İNSAN KADAR ALÇALAMAZ...
beyler teşekkürler relaks musade edinde bu noktadan sonra biraz beklentilerden bahsedelim.kimsenin temel olarak buradaki yorumlara göre karar verdiğini sanmıyorum...fazla olmammak kaydı ile güzel beklentilerin yazılması,paylaşıllması bizi hayelci yapmz diye düşünüyorum..saygılar
cepnili1968
20-04-2008, 13:18
banvitte bölünme var mı?
Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayii A.Ş.'nin 08.04.2008 tarihli
ek açıklaması aşağıya çıkarılmıştır.
"Bugün bildirimleri yapılan sermaye artışı ve nakit kar dağıtımı
ile ilgili bildirimlerimize ilavedir.Şirketimiz 2007 yılı
54.030.714,18 YTL dağıtılabilir net dönem karımızdan, 1.temettü olarak
nakden dağıtılacak toplam 16.910.749,96 YTL tutarındaki temettünün
hisse adedi başına brüt kar tutarı 0,2364 YTL, net kar tutarı ise
0,2009 YTL'dir.Ayrıca, ödenmiş sermayemiz 19.999.598 YTL bedelsiz
olarak arttırılarak, 80.000.402 YTL'sından 100.000.000 YTL'sına
çıkarılacaktır. %24,999 oranındaki bedelsiz yeni pay alma hakları ise
16 nolu yeni pay alma kuponu karşılığında
kullandırılacaktır.Dağıtılabilir net dönem karı üzerinden gidildiğinde
ise %35 temettü ve %37,02 bedelsiz olmak üzere, ortaklarımıza %72,02
oranında kar payı dağıtılacaktır.2007 yılı kar dağıtımı tablomuz ile
temettü tablomuz aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır."Kar Dağıtım
Tablosu ekte ve internet sitemizin "Şirketler" bölümünde
yayınlanmaktadır.
İMKB
Al,sat,tut tavsiyesi degildir.
YERYÜZÜNDE HİÇ BİR ŞEY İNSAN KADAR YÜKSELEMEZ İNSAN KADAR ALÇALAMAZ
Aralık'tan bu yana yapılan zamların zararı kapatmadığını belirten Beyaz Et Sanayicileri Birliği Başkanı Zuhal Daştan, "Şahsi kanaatim, bugünkü fiyatların üzerine en az yüzde 20 daha zam koyulmazsa sistemde iflaslar başlayacak" dedi. Yüzde 20 fiyat artışının yaşandığı sebzede ise hallere ürün girişleri geçen yıla oranla yüzde 40 düştü.
myfborsa
21-04-2008, 14:51
Dinlenerek gitmesinde fayda var..Guzel çıkış yaptı..Biraz dinlenip yola devam...
Dinleniyorum derken aşağıya doğru sert düşüş yapmasın.dikkatli olmakta fayda var. bana banvitten çıkıp şekere giriyorlar gibime geldi.Eğer yarında 4160 direncini geçemezse kağıtta beklemenin doğru olduğunu düşünmüyorum.Tekrar aşağıdan alma fırsatı verecektir.
deli5019
21-04-2008, 20:46
yarında hareket göstermes ise şeker in zamanı gelmiştir arkadaşlar.
şeker bi %10 luk fark attıktan sonra tekrar banvite geline bilir gibi.
al sat tut tavsiyesi değil...
tavukları saldılar biraz...şekerin banvte %10 fark atacağına ihtimal vermiyorum
bir yandanda arayı biraz kapattı sanki...
demirtavuk
22-04-2008, 22:07
Teknikçi arkadaşlar biraz yardımcı olabilirmi acaba?
Nasıl gidişat yorum yapabilirlerse seviniriz
demirtavuk
23-04-2008, 10:25
ABD'de mısır fiyatları son bir yıl içinde gerek biyoyakıt talebindeki artış gerekse mortgage krizi ve dolardaki kan kaybından kaynaklanan zararlarını tarımsal emtiada kapatmaya çalışan spekülatör fonların yüklü yatırımları nedeniyle yüzde 50 artmış durumda. Uzmanlar bu artışın bir süre sonra et ve tavuk fiyatlarına da yansıyacağını, bunun dünya çapında yeni bir gıda fiyatı krizi dalgasına yol açacağını öngörüyor.
Mısırdaki pahalanma şimdiden bazı tavuk üreticilerini vurmaya başladı bile. ABD'nin ünlü tavuk üreticilerinden Pilgrim's Pride Corp. bu ay içinde artan besleme maliyetleri yüzünden ikinci kez üretim kesintisine gideceklerini duyurdu. Bir diğer tavuk üreticisi Tyson Foods ise üretim yılı boyunca kâr edemedi ve yöneticileri artan yem maliyetlerinin tavuk fiyatlarını etkileyeceği yönünde açıklamalar yaptı.
ABD Tarım Bakanlığı'nın verilerine göre bir tavuğun yarım kilo ağırlığa ulaşması için 0,55 kilo mısırla beslenmesi gerekiyor. Yani tavuğun kesilecek besiye gelinceye kadar kendi ağırlığından daha fazla mısır yemesi şart. Mısırın buşel fiyatı 4 dolar olarak kabul edilip yapılacak bir hesaplamada ise tavuğa yarım kilo aldırmak için 8,75 sentlik mısır harcaması yapılması gerekiyor. Bu maliyet mısır 6 dolar olduğu zaman 12,86 sente kadar çıkıyor. Bir domuza yarım kilo aldırmanın maliyeti ise 1 kilo 650 gram mısırdan geçiyor.
Tavuk besleme maliyeti yüzde 45 yükseldi
Mart ayı başında mısırdaki fiyat artışlarına istinaden bir açıklama yapan ABD Tarım Bakanlığı etanol üretimi için artan mısır talebinin tavuk ve et ürünlerinin maliyetlerini artıracağını, kırmızı et, domuz ve tavuk fiyatlarının yükseleceğini belirtmişti. Aylık hasat raporunda kümes üretiminin maliyetlerinin artacağını, geçen sene üretilen mısırın yüzde 20'sinin ise etanol üretimine gittiğini belirten bakanlık bu yılki mısır üretiminin yüzde 25'inin yine etanol üretiminde kullanılmasını öngörüyor.
ABD'deki Ulusal Tavuk Konseyi'ne göre ise mısırdaki pahalanma tavukların beslenme maliyetlerini yüzde 45 oranında artırmış durumda. Tüketicilerin en fazla rağbet ettiği et ürünü olan tavuğun kısa süre içindeki market fiyatlarının da yükseleceğini öngören konsey ayrıca etanol üretimindeki artış nedeniyle mısırda sıkıntı çekileceğini savunuyor.
Dinleniyorum derken aşağıya doğru sert düşüş yapmasın.dikkatli olmakta fayda var. bana banvitten çıkıp şekere giriyorlar gibime geldi.Eğer yarında 4160 direncini geçemezse kağıtta beklemenin doğru olduğunu düşünmüyorum.Tekrar aşağıdan alma fırsatı verecektir.
Bu hafta piliçler için zor bir hafta banvit 3.66 lara gelip tekrardan yukarıya dünüş yapacaktır aynı derecede şekerde de aşağıya doğru bir inişi olacak...satarda altan alırım gibi bir hevesede kapılmayın derim spk ın işi hiç belli olmaz
şu an için şekere falan gittikleri yok... şekere dönüşleri ilk çeyrek bilancoları geldiği zaman şekere bir kayma olabilir... :yes::yes:daha önce belirtiğimiz gibi banvitin kambiyo gideri fazla olacağı için bir kayma olabilir ama herşeye rağmen ben banvitlerimi yarıya böldüm yarısı şeker yarısı banvit..... :wink::wink:
demirtavuk arkadaşıma cevaben mısır fiyatlarının artmasıyla birlikte tavuk üreticilerinin maliyetleri artacaktır.:yes::yes: ama tavuk üreticileri bunu bir şekilde fiyatlarına yansıtacaklardır ..:yes: yani anlayacağın değişen hiçbirşey olmayacak tavuğun fiyatı artmasıyla birlikte tüketiminin azalacağını düşünüyorsan ki bir nebze haklısın lakin yaza doğru ve yazın en çok tüketilen et beyaz et olduğundan fazla bir etkisi olmayacak. sevgi ile kalın
vedatBORSA
24-04-2008, 18:15
ArkadaŞlar Banvİt Hala Dİrİ Duruyor 3.00 3.86 Arasi DİreÇ Durumu 2 Ay SÜrmÜŞ Ve Malİyet OluŞturulmuŞ Şİmdİde 3.94 3.16 Malİyet OluŞturuyor Sanirm Ne Kadar SÜrer Bİlemem Ama Bu DaĞecİlecektİr Ben Bİr Mİktar Çiktim Bİraz Yakin Vadede İstİkbal GÖrdÜĞÜm PinarsÜte Gİrdİm ÇÜn TemettÜ Darİhİ Daha Yakin Bol KazanÇlar ArkadaŞlar
ArkadaŞlar Banvİt Hala Dİrİ Duruyor 3.00 3.86 Arasi DİreÇ Durumu 2 Ay SÜrmÜŞ Ve Malİyet OluŞturulmuŞ Şİmdİde 3.94 3.16 Malİyet OluŞturuyor Sanirm Ne Kadar SÜrer Bİlemem Ama Bu DaĞecİlecektİr Ben Bİr Mİktar Çiktim Bİraz Yakin Vadede İstİkbal GÖrdÜĞÜm PinarsÜte Gİrdİm ÇÜn TemettÜ Darİhİ Daha Yakin Bol KazanÇlar ArkadaŞlar
Arkadaşım herhalde yanlış yazdın 3.94 3.16 maliyetmi yoksa 3.94 4.16
maliyetmi .:notr::cool:
vedatBORSA
25-04-2008, 07:21
evet haklısın rakam yanlışlığı yapmışım arkadaşım tşk.
Yem zamlandı, piliç fiyatı kanatlandı
Tarım ürünlerindeki fiyat artışı tavukçuluk sektörünü de etkiledi. Sektör temsilcileri piliç fiyatlarını artıracaklarını dile getirdi Mısır bulunamazsa buğdaya döneceklerini dile getiren sektör temsilcileri buğday fiyatlarının da artabileceğinden endişeli
Küresel ısınmaya bağlı kuraklık nedeniyle tarım ürünlerinde yaşanan arz eksikliğine, bazı tarım ürünlerinin biyodizel gibi 'amacının dışında' kullanılması da eklenince, fiyatlar bir anda arttı. Yükselme seyri izleyen fiyatlar, bu ürünleri doğrudan kullanan tüketicilerin yanı sıra, bağlı bazı sektörleri de etkiledi. Bunlardan birisi de tavukçuluk sektörü oldu. Fiyatları maliyetlerinin altında kalan sektörün oyuncuları, şimdi zam yapmaya hazırlanıyor. Keskinoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Keskin Keskinoğlu tüketiciye kilosu 3.25 YTL'den ulaşan piliç etinin fiyatının 5 YTL'ye kadar yükseleceğini söyledi. Bu rakamla fiyatlar, yüzde 55 civarında artmış olacak. Tavukçuluk sektöründe yem yapımında kullanılan ve geçen yıl 330 dolardan satılan mısırın tonunun bu yıl 425 dolara çıktığını dile getiren Keskinoğlu, "Soya fasulyesini geçen yıl 430 dolardan alırken, bu sene 650 dolardan almaya başladık. Yine soya yağının fiyatı 900 dolardan bin 600 dolara çıktı" dedi. Piliç etinin kilosunun toptan fiyatının 2.7 YTL olduğunu dile getiren Keskinoğlu, "Oysa ki bizim maliyetimiz, 3.25 YTL. En ucuz piliç eti Türkiye'de satılıyor. Bu fiyatların artması gerek çünkü korkunç zarar ediyoruz" diye konuştu. Piliç etinin tüketici fiyatlarını öncelikle 3 YTL'ye çekeceklerini ifade eden Keskinoğlu, bunun kendileri için hala 'zarar' anlamına geleceğini, önümüzdeki aylarda fiyatların 5 YTL'ye kadar çıkacağını söyledi.
YUMURTA DA ARTACAK
15 gün içinde satışla maliyeti eşitlemeyi hedeflediklerini dile getiren Keskinoğlu, şunları söyledi: "Yıl sonuna kadar toptancı fiyatlarımız 4 YTL'ye çıkacak. Bu da tüketiciye ulaşan fiyatının 5 YTL olacağı anlamına geliyor. Maliyetlerdeki artış hiç şüphesiz yumurtaya da yansıyacak. Şu anda 135 YKr'den satılan yumurtanın fiyatı, 200 YKr'ye yükselecek." Fiyat artışının sadece Türkiye'de yaşanmadığının altını çizen Keskinoğlu, dünyanın en büyük üreticisi Brezilya'nın da piliç etinin tonunu bin 600 dolardan 2 bin 400 dolara çıkardığını belirtti. Keskinoğlu, önümüzdeki dönemde gıda ürünlerinin petrol kadar değerli olacağını da sözlerine ekledi.
EBRU ERDOĞAN
Desperado
26-04-2008, 15:02
Keskinoglu'nu bilmiyorum da Banvit'in zarar etmedigine eminim... 2007 son ceyreginde kurban bayrami+balik sezonu varken, misir fiyatlari artmisken ve tavuk fiyatlari su ankinin %50-60 altindayken dahi topu topu 2.5 milyon zarar yazdi banvit...
Bu tur aciklamalar bence zaten yapilacak olan zammin altini simdiden doldurmak icin ve devletten tesvik, yardim vs almak icin yapiliyor, misirdaki kdv'nin dusurulmesi filan gibi...
vedatBORSA
28-04-2008, 21:04
Slm Arkadalar Banvİt İkİncİ Dİrancİ 4.16 Çok Kisa SÜrede Kirdi Ve 4.26 Ya Kadar Gİttİ Sanirim Yolu Uzun Sİnİdre Sİndİre Malİyet OluŞturularak Gİdİyor Bende Bellİ Bİr Mİktarini Pinar SÜt İÇİn Çiktim Neyse SÜtte BaŞlarsa Rallİye Oda İyİ Gİder ÇÜnkÜ Beklentİlerİ Çok İyİ
vedatBORSA
29-04-2008, 20:51
arkadaşlar endeks düşüşüne rağmen 4.26 direnci çalışması bugünde yapıldı bence güzel gidiş sindire sindire bakalım bu direnç kaç günde geçilecek pınar süt de buğün ALLAHIN İZNİYLE % 13 ALDIK hayırlısı
Desperado
29-04-2008, 20:57
Bundan sonra cok agresif yukselis beklememek lazim, guzel prim yapti son 1-1.5 ayda... Artik yukari egimli ama daha yatay olarak bekliyorum hareketin devamini...
Hala pahali degil elbette kagit, o ayri konu...
demirtavuk
30-04-2008, 09:38
Anadolu Yatırım (www.anadoluyatirim.com.tr) Tarafından
Hazırlanan Teknik Analiz Raporu:
"BANVT: Olumlu gelişen yükseliş seyri içinde güçlü görüntü
oluşturuyor.
Yön, yukarı eğilimin artacağını gösteriyor.
İlk adım hedef 4.28 seviyesinin geçilmesi ile 4.50 olarak
göstermekte.
4.50 üzeri hareket ise büyük adımda 5.10
Stoploss 3.94
Zaman stop aralığı 3 iş günü
nasıl verdiler eline milletin. al sana bir mal bosaltma operasyonu daha.
dun verir gibi yaparlar,bugün alırlar ve boylece spektin belirlediği hedef fiyata ulaşıncaya kadar yavaş yavaş ya da tavan tavan gider.. panik yok..
Bizim için önemli olan belirledigimiz fiyat fiyattır 3.80 maliyetli kagıtlarımın yarısını bugün 4.40 tan boşalttım (5000 lot)
diger yarısını spek izin verirse 5.15 e kadar beklerim gerisi hikaye ben piliç etini severim.
Vaktim nakitim ve sabrım var keşke tüm operasyonlar böyle olsa.
İşlem hacmindeki artış olumlu. 4,20-4,40 aralığındaki işlem artışıyla birlilkte, bu aralıkta maliyetlerin oluşturulduğunu düşünüyorum.
İlk çeyrek bilanço açıklanmadan 5'in üzerine atabilir. Çünkü, geçen yılda böyle olmuştu. 5,35 bu kağıt için süpriz olmaz. Çünkü, geçen yıl bu değere kadar yükselmişti.
Bana göre önemli olan 5'in ne kadar üzerine gideceğini kestirebilmek.
33YKBNK45
06-05-2008, 21:28
Bende bugün 2.seansta vedalaştim artik Banvitlerle
3.71 maliyetli 17.000 Lot hissemİ 4.40'dan verdİm kurtuldum.:wave::wave::wave:
Alana hayırlı olsun:he::he::he:
Arkadaşlar banvit ne iş yükseliş yavaş yavaş gidiyor azda olsa banvit ve şeker piliç var banvitin ne zaman belli olur bedelsiz verecegi ne olacak son durum nedir arkadaşlardan bilgi verirse sevinirim 1000 lota ne kadar işlerimin yogunlugundan takip edemiyorum.
***BANVT*** Banvit Bandirma Vitaminli Yem San. A.S.'nden gelen yazi: Bagli ortakligimiz Yumtas A.S.'nin yapmis oldugu iflas talebi ile ilgili basvurusu sonuclanmis olup, Bandirma 1. Icra ve Iflas Dairesinin 02.05.2008 tarih, 2007/1 Iflas dosya numarasi ile iflasina karar verilmistir. ***BANVT*** (08/05/2008 - 13:45:55)
vedatBORSA
08-05-2008, 21:49
sanırm yarın yukarı yönlü bir tepki gelir bu hissenin huyunu öğrendik artık ama bellide olmaz buırası borsa
dedektif
09-05-2008, 10:29
PİLİÇ ETİ FİYATLARI ARTTI
Piliç eti fiyatları değişik oranlarda arttı. Piknikçilerin tercihi olan
kanadın kilosu 10 YTL'yi aştı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sektörün önde gelen kuruluşlarından
Banvit, Şeker Piliç, Keskinoğlu, Erpiliç ve diğer firmalar bütün piliç
ve işlenmiş ürün olan kanat, pirzola, göğüs, incik fiyatlarını
artırdılar.
Banvit; kilosunu 3,2 YTL'den sattığı bütün pilicin kilosunu 5,15 YTL'ye,
3,5 YTL'den sattığı tabakta pilicin kilosunu 5,45, Şeker Piliç; kilosunu
2,99 YTL'ye sattığı pilicin kilosunu 4,99 YTL'ye çıkarttı. Keskinoğlu
firması ise kilosu 3 YTL'den sattığı pilicin kilosunu 4,29 YTL yaptı.
Diğer firmalar da piliçeti fiyatlarına değişik oranlarda zam yaptı.
-KANAT FİYATLARI KANATLANDI-
Piliç eti fiyatlarının artışıyla birlikte işlenmiş ürünler arasında yer
alan, kanat, pirzola, incik, göğüs fiyatları da arttı. En fazla artış
ise piknikçilerin tercihi olan kanat fiyatlarına yapıldı.
Banvit, 3 ay önce 3,2 YTL olan kanadın kilosunu 10,45 YTL'ye çıkarttı.
Şeker Piliç'te kanadın kilosu 8,69 YTL, Erpiliç'te kanadın kilosu 8,49.
Bu Piliç'te kanadın kilosu 7 YTL, CP Piliç'te kanadın kilosu 9,20 YTL,
Keskinoğlu'nda ise kanadın kilosu 7,60 YTL oldu.
Pirzolanın kilosu 7,5 ila 8,90 YTL, göğüs flatonun kilosu 8,75-9 YTL,
inciği kilosu ise 7-8 YTL olarak arttı. Piliç köfte, piliç sosis, piliç
salam, hamburger köfte, pişmiş döner gibi hazır ürünlerin fiyatları da
yüzde 30 ila yüzde 45 oranında yükseldi.
Firma yetkilileri, yem fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 100'ü aşan
oranda artış gösterdiğini, bu nedenle fiyatların yükseldiğini ifade
ettiler.
***BANVT***SKPLC***
(AA)
(09/05/2008 - 11:09:50)
Enteresan.!Bu fiyatlardan kimse tavuk almaz.Organik olsa tamam yani köy tavuğu.Yahu bunlar insanın hormon dengesini bozar.40-45 günde yetişiyor.Ben hiç güvenmiyorum.ve Mümkün olduğu kadar almamaya çalışıyorum.Hormon dengesi çok önemli.Kanser dahil bir çok hastalık hormon dengesinin bozulması neticesinde oluşuyor.Ama tavukçular fiyat artırmaya mecbur.Kuş gribi nedeniyle ihracat bitti.İç piyasada bu fiyattan zor tavuk alır.Adamlar zorda mısır fiyatları katlandı maliyetler arttı.Çoğu zararda.Ama malesef bu işler böyle oluyor.Bence tavuk eti için köy tavuğu en iyisi.Hiç aklınız alıyormu 40 günde tavuk daracık bir alanda kıpırdamadan büyüyecek ve ne yiyor çok önemli ve bu sağlıklı olacak.Hiç sanmıyorum.....
dedektif
09-05-2008, 10:57
TMO'NUN İTHAL MISIRI TAVUKÇULUK SEKTÖRÜNE ÇARE OLMADI
TMO'nun 300 bin tonluk mısır ithalatı da tavukçuluk ve yumurta
sektörünü memnun etmedi. Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Derya
Pala, üreticilerin en az 1.5 aylık ihtiyacının karşılanması
gerektiğini söyledi.
Referans gazetesinde yer alan habere göre, Toprak Mahsulleri
Ofisi'nin sonbaharda gümrüksüz ithal ettiği 300 bin ton mısırın
tamamına yakın kısmı Türkiye limanlarına getirildi. Nisan ayında 300
bin tonluk ikinci parti gümrüksüz mısır ithal etme yetkisi alan TMO,
yine de tavukçuluk ve yumurta sektörünü memnun edemedi. Sektör
yetkilileri, yerli mısır piyasaya çıkana kadar yem sıkıntısı
yaşanabileceği uyarısında bulunarak TMO'nun elini hızlı tutmasını
istiyor.
Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Derya Pala, pazartesi günü
İzmir Limanı'na indirilen 25 bin ton mısırdan paylarına sadece 5.5
günlük yem düştüğünü söyledi. Pala, "Mısırı parça parça vermek sorunu
çözmüyor, aksine iç piyasa fiyatlarını artırıyor. Tek çare yüzde 20
olan Gümrük Vergisi'nin sıfırlanması ve ithalatın önünün açılması"
dedi.
- PİYASA FİYATLARI YÜKSELDİ -
Tavukçuluk ve yumurtacılık işletmelerine kanatlı hayvan başına 60
gram üzerinden aylık tüketim miktarına kadar mısır satışının
yapıldığını kaydeden Pala, "Ancak mısır tahsisinden yem fabrikaları,
besici ve yetiştiriciler, kanatlı sektörü pay aldı. Dolayısıyla bize
düşen yem kısa sürede tükendi. Üstelik mısırın tonunu 510 YTL'ye
limandan çekmeye başladığımız zaman, iç piyasa fiyatları 530 YTL'ye
yükseldi. Ürünün yeterli olmayacağını görenler, fiyatları artırdı"
diye konuştu.
TMO'nun parça parça getirdiği mısırın çare olmadığını vurgulayan
Pala, ithalatın 10-20 gün arayla değil birden yapılması ve
üreticilerin en az 1.5 aylık ihtiyacını karşılaması gerektiğini
söyledi. Pala, şöyle konuştu: "Ama bunun yapılacağına ihtimal
vermiyoruz. Bu nedenle Gümrük Vergisi'nin yüzde 20'den sıfıra
çekilmesini, ithalatın TMO olmaksızın yapılmasını istiyoruz. İthalat
kapısının açılması, iç piyasa fiyatlarını da baskı altına almaz".
- KAYITDIŞI SIKINTI ÇEKİYOR -
Ege Canlı Hayvan Su Ürünleri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği
Yönetim Kurulu Başkanvekili Bedri Girit ise mısır tedarikinde daha çok
kayıtdışı çalışan firmaların olumsuz etkilendiğini belirterek "Bizim
gibi kayıtlı çalışan firmalar TMO'dan mısır alımında sıkıntı
yaşamıyor. Sektör kayıt altına girerse, herhangi bir sıkıntı yaşanmaz"
dedi.
Toprak Mahsulleri Ofisi nisan ayında yayımlanan bir kararname ile
300 bin tonluk sıfır gümrüklü mısır ithalat yetkisi aldı. TMO
yetkililerinin verdiği bilgiye göre 150 bin tonluk ilk parti için
ihale yapıldı. Mısırın bu ay içinde veya haziran başında ABD'den
Türkiye'ye getirilmesi planlanıyor.
- YERLİ ÜRETİM DESTEKLENMELİ -
Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Nur Özkan, mısırda Gümrük
Vergisi'nin aşağı çekilmesi girişimlerini tehlikeli bulduğunu
belirterek "Artık dünyada mısır fiyatları ucuz değil. Yeterince ürün
de yok. Yapmamız gereken yerli üretimi desteklemek" diye konuştu. Yem
sektörünün her yıl bu dönemlerde Gümrük Vergisi'nin aşağı çekilmesi
için hükümete baskıda bulunduğunu belirten Özkan, "Ama o zamanlar
dünyada ucuza mısır bulunabiliyordu. Bugün ise ucuz mısır yok. Şu an
iç piyasa fiyatları 480 YTL civarında. Tüccarın elinde yeterince mısır
var. Ürün kıtlığı yaşanmıyor. Üstelik TMO, bir ay önce 300 bin ton
mısır ithalatı için yetki aldı. Gümrük Vergisi ile oynanırsa mısır
üretiminde sıkıntı yaşanır" dedi.
*** IBS HABER MERKEZİ ***
(09/05/2008 - 11:49:53)
Bu hormon lafını özellikle piliç etinde hiç sevmiyorum.Adı üzerinde piliç yüksek enerjili ve yüksek proteinli bir yem ile 40-45 günde yaklaşık 1,5-2 kg canlı agırlıga ulaşır.Köy tavugu da yaklaşık 70-80 günde anı agırlıklara ulaşır,ancak aldıgı besin dengeli degildir ne bulursa onu yer meralarda hayvan pisliklerinde eşinerek kursagını doldurmaya çalışır.Çiftlik lerde yetişen piliçlerin yedigi önünde yemedigi ardında kışın sıcak yazın serin hapşırmasına bile fırsat vermezler veteriner hemen tedbirini alır.Bebek büyütülür gibi ilgi görür hormona ihtiyaç duymazlar.Hormonun da bir bedeli vardır 2kg gelen pilice hormon vermek pilicin maliyetini ciddi oranda arttırır 600-700 kg gelen danaya uygulanıyor dersen anlarım o zaman o dana 1000 kg olur ve hormonun bedelini fazlası ile karşılar.Siz yinede bildiginizi yapın ancak en saglıklı hayvansal protein denetim altında beslenmiş ruhsatlı şirketler tarafından kesimi yapılmış uygun sartlarda sogutularak raflarda yerini almış ürünlerdir.
Enteresan.!Bu fiyatlardan kimse tavuk almaz.Organik olsa tamam yani köy tavuğu.Yahu bunlar insanın hormon dengesini bozar.40-45 günde yetişiyor.Ben hiç güvenmiyorum.ve Mümkün olduğu kadar almamaya çalışıyorum.Hormon dengesi çok önemli.Kanser dahil bir çok hastalık hormon dengesinin bozulması neticesinde oluşuyor.Ama tavukçular fiyat artırmaya mecbur.Kuş gribi nedeniyle ihracat bitti.İç piyasada bu fiyattan zor tavuk alır.Adamlar zorda mısır fiyatları katlandı maliyetler arttı.Çoğu zararda.Ama malesef bu işler böyle oluyor.Bence tavuk eti için köy tavuğu en iyisi.Hiç aklınız alıyormu 40 günde tavuk daracık bir alanda kıpırdamadan büyüyecek ve ne yiyor çok önemli ve bu sağlıklı olacak.Hiç sanmıyorum.....
Bir zamanlar bir kaç arkadaş çoçok ve doğum hastanesi açmayı düşündük sağlık bakanlığında gelen memur arkadaş kararsız olduğumuzu görünce dediki arkadaş sizin açacağınız yer çoçok ve doğum bundan ne korkarsınızki...???? ne o işin sonu nede o iş yapıldıktan sonra doğacak olan çoçoğun sonu gelir o çoçok doğacak o kadında hastalanacak onun için kararsız olmayın
sevgili dostum o tavuğun fiyatı yükselsede o boğazın önünü tıkayamasın mecbur yiyecek çare yok..... bir köy tavuğundan kaç tane pirzola kaç tane kanat çıkarki.... hem metropollerde yaşayan köy tavuğunu nerde bulacak...:wink: sevgili dostum sen boşver bu dönemde yapacağın iki iş var biri sağlık diğeri gıda...... tavuğun fiyatlarının yükselmesi tüketimi kısıtlamaz......:yes: o adam çoluk çoçoğu pikniğe götürecek
hani haklılık payında var köy tavuğu gerçekten lezetli olur ....:yes: sevgi ile kalın
dedektif
09-05-2008, 14:51
Kesinlikle tavsiyem doğal gıdalar.Organik tabi besinlerle beslenenler.Balık en güzeli tabiki açık denizde yakalanmış olanlar.Sağlık açısından çiftlik tavuklarını ben uygun görmüyorum.Sonuçta para kazanmak için malesef ne işlerin döndüğünü gazetelerde okuyoruz.İnsan sağlığı çok önemli mümkün olduğu kadar hormonsuz gıdalara yönelin.Vucutta hormon dengesi bozulması bağışıklık sistemini çökertiyor ve hücreler kanser dahil her türlü hastalığa maruz kalıyorlar.Bu nedenle Güvenmiyorum.Ama tabiki çok dikkatli yetiştirebilirler sonuçta 40 günde yetişen de ne kadar sağlıklı olacak.Piknikçiler zaten başlı başına bir felaket.Kömürde ızgara kesinlikle tavsiye etmem.Tıp otoriteleride mangalı kesinlikle tavsiye etmiyorlar.Toplum olarak çok bilinçlenmemiz gerek.Tavuk yaz sıcağında çok çabuk bozulur ve dikkat ederseniz zehirlenmeler meydana gelir.İşte bunu çok iyi araştırmak gerek.Toplu yemeklerde kesinlikle tavuklu yiyecekler sakıncalı olabilir.Bir şey daha dikkatimi çekti.Yemek çıkan fabrika veya işyerlerinde tavuk lu yemekler çok azalmış.Sanırım insanların zehirlenme cekincesi ve doğal olmadığından yemek istememesi.Yemek işi yapanların anlattığı bir olay.Halkımız bilinçlendikçe bu gibi konulara daha da dikkatli yaklaşacaktır.Sağlıcakla kalınız.
atmaca66
09-05-2008, 15:08
Sn. dedektif, siz yazdıkça piliçler hareketleniyor.Yediğimiz hangi besin organik ,bulabilmek oldukça zor.Banvit'in yemeside,kazancıda iyi.Bilgilendirdiğiniz için ayrıca teşekkürler.
Ben piliç sirketinin avukatı degilim ancak bu hisseyede bilinçli bir sekilde yatırım yaptım
daha önceki yazımda bilgi olsun diye birşeyler yazdım pilci yersin yemezsin sizin bileceginiz
iş yatırım yaptınızmı siz ona bakın.Borsaya yatırım yapan insanın zaten stresten bir süre sonra saglıgı bozulacaktır hisse ile ilgili bilgi,duyum varsa onları paylaşalım saglıklı ve bol kazançlar...
vedatBORSA
12-05-2008, 00:35
bütün ekonomi dergileri gıda hisselrinden bahsediyor banvitte var içlerinde sanırm yolu açıldı artık 5 şe kadar
arkadaşlar banvit bedelli veya bedelsiz ne zaman belli olabilir dedigim gibi takip ettigim bir kagıt degil geriye dönük ŞT. haberlerini okudum bir şey bulamadım bedelsizle ilgili şirketi iyi tanıyanlar arkadaşların yorumunu bekliyorum tşk.
2008 ilk çeyrek bilançosu ile ilgili bir haber var mı?
Yoksa haberimiz olmadan zarar açıkladığı için mi aşağı saldılar.
vedatBORSA
14-05-2008, 21:13
yok açıklanmadı sanırm yarın açıklanır
Kesinlikle tavsiyem doğal gıdalar.Organik tabi besinlerle beslenenler.Balık en güzeli tabiki açık denizde yakalanmış olanlar.Sağlık açısından çiftlik tavuklarını ben uygun görmüyorum.Sonuçta para kazanmak için malesef ne işlerin döndüğünü gazetelerde okuyoruz.İnsan sağlığı çok önemli mümkün olduğu kadar hormonsuz gıdalara yönelin.Vucutta hormon dengesi bozulması bağışıklık sistemini çökertiyor ve hücreler kanser dahil her türlü hastalığa maruz kalıyorlar.Bu nedenle Güvenmiyorum.Ama tabiki çok dikkatli yetiştirebilirler sonuçta 40 günde yetişen de ne kadar sağlıklı olacak.Piknikçiler zaten başlı başına bir felaket.Kömürde ızgara kesinlikle tavsiye etmem.Tıp otoriteleride mangalı kesinlikle tavsiye etmiyorlar.Toplum olarak çok bilinçlenmemiz gerek.Tavuk yaz sıcağında çok çabuk bozulur ve dikkat ederseniz zehirlenmeler meydana gelir.İşte bunu çok iyi araştırmak gerek.Toplu yemeklerde kesinlikle tavuklu yiyecekler sakıncalı olabilir.Bir şey daha dikkatimi çekti.Yemek çıkan fabrika veya işyerlerinde tavuk lu yemekler çok azalmış.Sanırım insanların zehirlenme cekincesi ve doğal olmadığından yemek istememesi.Yemek işi yapanların anlattığı bir olay.Halkımız bilinçlendikçe bu gibi konulara daha da dikkatli yaklaşacaktır.Sağlıcakla kalınız.
Maşallah doktor tavsiyesi gibi olmuş ... tavuk özellikle yaz aylarında tüketimi e çok artan gıda maddesi hele hele Banvit...
[QUOTE=dedektif;2363634]Kesinlikle tavsiyem doğal gıdalar.Organik tabi besinlerle beslenenler.Balık en güzeli tabiki açık denizde yakalanmış olanlar.Sağlık açısından çiftlik tavuklarını ben uygun görmüyorum.Sonuçta para kazanmak için malesef ne işlerin döndüğünü gazetelerde okuyoruz.İnsan sağlığı çok önemli mümkün olduğu kadar hormonsuz gıdalara yönelin.Vucutta hormon dengesi bozulması bağışıklık sistemini çökertiyor ve hücreler kanser dahil her türlü hastalığa maruz kalıyorlar.Bu nedenle Güvenmiyorum.Ama tabiki çok dikkatli yetiştirebilirler sonuçta 40 günde yetişen de ne kadar sağlıklı olacak.Piknikçiler zaten başlı başına bir felaket.Kömürde ızgara kesinlikle tavsiye etmem.Tıp otoriteleride mangalı kesinlikle tavsiye etmiyorlar.Toplum olarak çok bilinçlenmemiz gerek.Tavuk yaz sıcağında çok çabuk bozulur ve dikkat ederseniz zehirlenmeler meydana gelir.İşte bunu çok iyi araştırmak gerek.Toplu yemeklerde kesinlikle tavuklu yiyecekler sakıncalı olabilir.Bir şey daha dikkatimi çekti.Yemek çıkan fabrika veya işyerlerinde tavuk lu yemekler çok azalmış.Sanırım insanların zehirlenme cekincesi ve doğal olmadığından yemek istememesi.Yemek işi yapanların anlattığı bir olay.Halkımız bilinçlendikçe bu gibi konulara daha da dikkatli yaklaşacaktır.Sağlıcakla kalınız.[/Q
hakikaten bir arkadaşım da dediği gibi tam bir doktor tavsiyesi olmuşş sanırım bu yazı bir sağlıklı yaşam topiğine daha çok yakışırdı bencedee....
şahsen ben istanbulda yaşıyorum, ve bende isterim köy tavuğu ve açık denizde yakalanmış balık yemeyi:))) ama benim bildiğim istanbulda 17 milyon insan yaşıyorrr.... bu insanların ne kadarıı köy tavuğu ve AÇIK DENİZDE YAKALANMIŞ BALIK yeme şansına sahipp bir fikriniz varmıı?? böyle bir şansımız olmadığı için ve bu gıdaları bir gün değill hayatımız boyunca yemek zorunda olduğumuz için şahsen ben markalı (şeker piliç ve banvit) gibii ürünleri tercih ediyorumm kiiiiiiiiii önümüz yaz sezonuu tatilcilerr,piknikçilerr,akşamcılarrr nereden bulucak açık denizde yakalanmış balıklarıı yadaa köy tavuklarınıı:))) kaldıkii tüm dünyada gıda fiyatları artıyorr... millet yakında tavuklu pilav yerine pilavlı tavuk yemeye başlayacak neredeysee:))) ee bu durumda daa er yada geç borsada işlem gören şeker piliç ve banvit bencee çok yakın zamanda fark edilecekk ve yatırımcılarına tahminlerinin de üzerindee prim getirecektirr... şahsi görüşümdürr saygılarr....
arkadaşlar banvit bedelli veya bedelsiz ne zaman belli olabilir dedigim gibi takip ettigim bir kagıt degil geriye dönük ŞT. haberlerini okudum bir şey bulamadım bedelsizle ilgili şirketi iyi tanıyanlar arkadaşların yorumunu bekliyorum tşk.
Sevgili dostum kent li;
Banvit %45.09 temettü vereceğini açıklamış.
Bunun % 25'ini bedelsiz hisse(yani 1000 hisseye 250 hisse);
%20.09' unu nakit temettü olarak(yani 1000 hisseye yaklaşık 201 ytl) verecek.
Ama henüz tarih belli değil!
Şekerpiliç' in temettü verip vermeyeceğini bilmiyorum. Vereceğine dair bir açıklaması yok henüz! Genel kurulu yapıldıysa belki orada vermeyeceği açıklanmıştır.
Not: özel mesajla sana ulaşamadım.Topiklerde aradım. Burada buldum. Ben her sene olduğu gibi nisan ortalarından bu yana Kent Gıda' dayım.Malum 60 bin hedefi..Ama bu sene sen yoksun.
Bol kazançlar.
Banvit Bandirma Vitaminli Yem San. A.s.`nden Gelen Yazi:
Romanya`da Bulunan Sirketimiz Banvit Foods Srl 1.050.000 Eur Bedelle
Romanya`da Yem Fabrikasi Satin Almistir. Burada Gerceklestirecegi Yem Uretimi
Ile Damizlik Isletmelerimizin Yem Ihtiyaci Karsilanacak Ayrica Ic Piyasaya Da
Yem Satisi Yapilacaktir. ***banvt***|
Banvit Bandirma Vitaminli Yem San. A.s.`nden Gelen Yazi:
Romanya`da Bulunan Sirketimiz Banvit Foods Srl 1.050.000 Eur Bedelle
Romanya`da Yem Fabrikasi Satin Almistir. Burada Gerceklestirecegi Yem Uretimi
Ile Damizlik Isletmelerimizin Yem Ihtiyaci Karsilanacak Ayrica Ic Piyasaya Da
Yem Satisi Yapilacaktir. ***banvt***|
Bizim tavuğu boşuna piliç e dönüştürmemişler...Abilere para lazım:he:
Daha önce 4.40 tan verdiklerimi 4.36 dan yerine koydum önümüzdeki haftalarda romanyada yapılan yem fabrikası yatırımı hisseyi yeniden fiyatlandırabilir görüşündeyim.
vedatBORSA
16-05-2008, 18:01
arkadaşım bugün gelebilecek vegi dairesi bilançosu daha önemli
http://www.imkb.gov.tr/bilanco/gecicivergi200803aylik.htm
banvitin dönem karı zaraı -2.355.805.70 zarar açıkladı
Kardeşim nerelerdesin borsadan bu aralar uzak duruyorum vede işlerde yogun ama kafamda ki kagıtları çok iyi biliyorsun bu aralar bir iki kagıt a geçiş yaptım ne dense aldıgım kagıtlar yerinde sayıyor aslında yüklü almamak lagzım bu aralar kagıt degiştirmek zarar yazarsın. KENTİ ben tabiki alacaktım ama erken öten horozu neyaparlar bin lotla yükseliş oluyor sakat bu aralar ben malumun banvit ve tek tu dayım ellide olsa üç aylar girdiginde alacam kenti olurya güzel bir kagıt yakalarsan haberim olsun şirketlerin karı 2006 -2007 olmayacak merkez bank. faizleri artırmaga devam ederse borsada çıkışlar olur .AKP.HAZİNE yardımı cezasıyla kurtulursa borsada şahlanma olur düşüncesindeyim saygılarımla burada sık görmek dilegiyle iyi tatiller:super:
Kardeşim nerelerdesin borsadan bu aralar uzak duruyorum vede işlerde yogun ama kafamda ki kagıtları çok iyi biliyorsun bu aralar bir iki kagıt a geçiş yaptım ne dense aldıgım kagıtlar yerinde sayıyor aslında yüklü almamak lagzım bu aralar kagıt degiştirmek zarar yazarsın. KENTİ ben tabiki alacaktım ama erken öten horozu neyaparlar bin lotla yükseliş oluyor sakat bu aralar ben malumun banvit ve tek tu dayım ellide olsa üç aylar girdiginde alacam kenti olurya güzel bir kagıt yakalarsan haberim olsun şirketlerin karı 2006 -2007 olmayacak merkez bank. faizleri artırmaga devam ederse borsada çıkışlar olur .AKP.HAZİNE yardımı cezasıyla kurtulursa borsada şahlanma olur düşüncesindeyim saygılarımla burada sık görmek dilegiyle iyi tatiller:super:
sevgili dostum bunları arkadaşına özelde yazsan olurmu o arkadaşının isminin üstüne tıkla özel meşaz diyor ordan gönderebilirsin
saygılar
vedatBORSA
16-05-2008, 18:47
2.355 zarar banvit bilanço evet neden düştüğü belli ben önceden çıktığımı arkadaşlara yazmıştım kalanlara şimdilik sabır 6 ve 9 aylıkta kesin düzelir
vedatBORSA
16-05-2008, 19:13
Slm Arkadalar Banvİt İkİncİ Dİrancİ 4.16 Çok Kisa SÜrede Kirdi Ve 4.26 Ya Kadar Gİttİ Sanirim Yolu Uzun Sİnİdre Sİndİre Malİyet OluŞturularak Gİdİyor Bende Bellİ Bİr Mİktarini Pinar SÜt İÇİn Çiktim Neyse SÜtte BaŞlarsa Rallİye Oda İyİ Gİder ÇÜnkÜ Beklentİlerİ Çok İyİ
yazdığım tarihte süt almak için çıkmıştım ama bialnçodan dolayı çok fazla salmazlar temettüsü ve bedelsizi var biraz sabır diyorum kalan arkadaşalra ama ilgün birden salmazlar satmak isteyenlerde satabilirler bu tamammen tahmin burası borsa belli olmaz belki ters tepki bile verir
arkadaşım bugün gelebilecek vegi dairesi bilançosu daha önemli
Vergi dairesinden gelecek zarar, zarara yakın bir yatırım hissede yaşana bilecek
kötü gelişmeleri poztif e çevirebilir düşüncesi ile hareket ettim.Sizde haklısınız
ama neyapayım ümit fakirin ekmegi zaten bende fazla birşey beklemiyorum %20
+ veya -- zaman gösterecek.
arkadaşlar banvt in sermayesı nekadar ve sermaye artırımı olabılırmı 30 mayısta
Abiler bülüçlere yem fabrikası aldılar parayı oraya yatırdılar sorun yokkkkkk
Desperado
16-05-2008, 22:03
Yem fabrikasi alindi diye zarar yazilmaz; biri bilanco kalemine gider digeri kar/zarar tablosuna...
Konsolide gelsin, esas ona bakmak lazim; ben vergi dairesine verilen tablolara cok itibar etmiyorum... Rakamlar cok degisebiliyor...
arkadaşlar şırketın sermayesi nedir
arkadaşlar banvt in sermayesı nekadar ve sermaye artırımı olabılırmı 30 mayısta
Sermayesi 80.000.000 ytl sermaye arttırımı var tarih belli degil.Ama bedelsiz ve
temettü ufukta gözüküyor S P K ya başvuruldu.
Yem fabrikasi alindi diye zarar yazilmaz; biri bilanco kalemine gider digeri kar/zarar tablosuna...
Konsolide gelsin, esas ona bakmak lazim; ben vergi dairesine verilen tablolara cok itibar etmiyorum... Rakamlar cok degisebiliyor...
Rakamların değişeceğine bende katılıyorum...Ayrıca tavukta fiyatlar bu kadar yükselmişken,zarar yazması için ilk aklıma gelen yatırım yapması oldu...
Desperado
19-05-2008, 22:38
Rakamların değişeceğine bende katılıyorum...Ayrıca tavukta fiyatlar bu kadar yükselmişken,zarar yazması için ilk aklıma gelen yatırım yapması oldu...
Zararin ana sebebi son bir senede gogu delmis olan yem fiyatlari... Artan emtia fiyatlarinin maliyet uzerindeki negatif etkisi yani... Tavuktaki son buyuk fiyat artisi daha yansimadi mali tablolara; 2. ceyrek mali tablolara yansir... Orda gelecektir kar...
hamitoglu2007
20-05-2008, 08:42
Kur farkından yaklaşık 10.625.000 YTL zarar yazılmış bu durum mart sonu oluşan kurlardaki oynaklıktan kaynaklanmış. Kurlar bugün itibari ile geri geldiğine ve şirketin büyük bir borç ödemesi olmadığına göre şirketin 3 aylık gelir tablosu karlıdır diyebiliriz kanaatimce.
atmaca66
20-05-2008, 20:19
akşam haberlerinde kanat fiyatlarının birkaç ay öncesine kadar 3.800. ytl iken bugün 12.00 ytl.olduğunu,haziran ve temmuz aylarında fiyatların dahada yükseleceği haber konusu idi.Piknik yerlerinde tavuk yiyenlere bu durum karşısında ne yapacaksınız diye soruldu,Cevap,zamanıdır yinede yiyeceğiz.Ama pliçler halen kanat çırpıyorlar.Banvit bugün prova aşamasınsa gibiydi.Kimbilir belkide uçmayı denerler.
akşam haberlerinde kanat fiyatlarının birkaç ay öncesine kadar 3.800. ytl iken bugün 12.00 ytl.olduğunu,haziran ve temmuz aylarında fiyatların dahada yükseleceği haber konusu idi.Piknik yerlerinde tavuk yiyenlere bu durum karşısında ne yapacaksınız diye soruldu,Cevap,zamanıdır yinede yiyeceğiz.Ama pliçler halen kanat çırpıyorlar.Banvit bugün prova aşamasınsa gibiydi.Kimbilir belkide uçmayı denerler.
Uçamazsa piliç çevirme olur :)
Morgan Stanley: "hububat Fİyatlarindakİ ArtiŞ Tavuk Tİcaretİnİ Arttiracak"
Uluslararasi Yatirim KuruluŞu Morgan Stanley'İn Japonya
Ünİtesİ Tarafindan Hazirlanan Raporda, Hububat Fİyatlarinda
YaŞanan ArtiŞin, KÜresel DÜzeyde Tavuk Tİcaretİnİ
Arttirimasinin BeklendİĞİ Belİrtİldİ.
Raporda, Fİyatlardakİ ArtiŞin Hububata Dayali ÜrÜnlerde
Arz Ve Talepte Yenİ Dengelemelere Neden OlacaĞi Vurgulandi.
Durumun Besİcİlİkte De Etkİlİ OlacaĞi Belİrtİldİ.
Buna GÖre Tavuk BesİcİlİĞİ, Domuz Ve BÜyÜkbaŞ Hayvan
BesİcİlİĞİne Oranla Daha DÜŞÜk DÜzeyde Hububata Dayaniyor.
Tavuk BesİcİlİĞİnde KİrlİklİĞİn Etkİlerİ De DİĞerlerİne
Oranla Daha Az. Bu DoĞrultuda TÜketİcİlerİn Fİyat GelİŞmelerİ
ÇerÇevesİnde Tavuk ÜrÜnlerİne Daha Fazla Talep GÖstermesİ
Beklenİyor.
BANVIT'TE (BANVT) MART'08'DE BASLAYAN YUKSELIS TRENDI 4.20-4.50 ARALIGINDA
YATAY TRENDE DONUSMUS DURUMDA. YATAY TREND ICERISINDE 4.50 SEVIYESININ
ASILMASI TEKNIK ANLAMDA "BAYRAK FORMASYONU" OLUSUMUNU SAGLAMASI NEDENIYLE
5.70 SEVIYESINE YONELIK YENI BIR YUKSELIS TRENDINE DONUSEBILIR.
4.50 SEVIYESININ ASILAMAMASI HALINDE STOP-LOSS SEVIYEMIZI 4.20 OLARAK
BELIRLIYORUZ. STOP-LOSS SEVIYESININ ALTINA GERILEMELERDE DUSUSLERIN IVMESI
GUCLU OLABILIR.
OZGUR YURTDASSEVEN
MERKEZ MENKUL DEGERLER A.S.
* * *
BURADA YER ALAN YATIRIM BILGI, YORUM VE TAVSIYELERI YATIRIM DANISMANLIGI
KAPSAMINDA DEGILDIR. YATIRIM DANISMANLIGI HIZMETI SERMAYE PIYASASI KURULU
TARAFINDAN YAYIMLANAN SERI:V, NO:52 SAYILI "YATIRIM DANISMANLIGI FAALIYETINE
VE BU FAALIYETTE BULUNACAK KURUMLARA ILISKIN ESASLAR HAKKINDA TEBLIG"
CERCEVESINDE ARACI KURUMLAR, PORTFOY YONETIM SIRKETLERI, MEVDUAT KABUL
ETMEYEN BANKALAR ILE MUSTERI ARASINDA IMZALANACAK YATIRIM DANISMANLIGI
SOZLESMESI CERCEVESINDE SUNULMAKTADIR. BURADA ULASILAN SONUCLAR TERCIH
EDILEN HESAPLAMA YONTEMI VE/VEYA YORUM VE TAVSIYEDE BULUNANLARIN KISISEL
GORUSLERINE DAYANMAKTA OLUP, MALI DURUMUNUZ ILE RISK VE GETIRI
TERCIHLERINIZE UYGUN OLMAYABILECEGINDEN SADECE BURADA YER ALAN BILGILERE
DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERILMESI SAGLIKLI SONUCLAR DOGURMAYABILIR.
takipteyiz bakalım ne olacak......:)
arkadaslar 1000 lot banvitim vaR sermaye artırımı ve temettu verceğini acıklamıştı 1000 lotuma ne alıcam bılgılendırırsenız cok sevınırım
arkadaşlar bu şirketın haberlerını hıc okuyan yokmu yahu ne kadar sahıpsız kağıtmış :)))1000 lotum kqac tane olcak ben hesaplayamıyorumda:cry:
kardeş şu an piknikten geldik her taraf mangal keyfi bu tavuk fiyatlarıyla nasıl zarar yazar anlamadım kardeş sayfa 192 bakarsan adello kardeş yazmış orda bedelsiz ve nakit temettüyü iyi akşamlar:super:
TALATÇOBAN
25-05-2008, 22:07
:hg: cuma günü ben de aranıza katıldım arkadaşlar. bu gün istinye de uğur center deydim, tavuklar hiç de pahalı değildi, biraz aldım ama banvit yoktu cp piliç aldım. üzgünüm banvit :):gulen:
2.90 lardan 4.50 oldu 1.5 ayda bunu dikkate almakta fayda, gene ucuz bence ama temkini elden bırakmayın..
gunlukte al vermek uzere,sira bize mi geliyor ne:he::he::he:
TALATÇOBAN
26-05-2008, 17:16
banvite uğurlu geldim herhalde, teşekkürler eski göz ağrım :ley:
arkadaşlar 1000 lotum var elımde kalmaz demi
neden elinde kalsın ki arkadaşım
düşer diye korkuyorum kac ytl olur sızce
*RSI indikatörü pahalı sinyali veriyor
*Market Wave AL sinyali veriyor
*Son 1 ayın en yüksek fiyatına geldi
dikkatli olmakta fayda vardır
alibaser
26-05-2008, 19:40
Morgan Stanley tavuk alın dedi diye millet alıyor bakalım nereye kadar alacaklar. bende izleyiciyim. zaten tavuğuda fazla yemem makarnayı tercih ederim.
TALATÇOBAN
26-05-2008, 19:43
Morgan Stanley tavuk alın dedi diye millet alıyor bakalım nereye kadar alacaklar. bende izleyiciyim. zaten tavuğuda fazla yemem makarnayı tercih ederim.
tat konserve al öyleyse :mut: piliçlerin daha yolu var bu arada ...
alibaser
26-05-2008, 19:49
tat konserve al öyleyse :mut: piliçlerin daha yolu var bu arada ...
arkadaş sende şişmiş kağıdı tavsiye ediyon bana daha ucuz bişe tavsiye et. hem gıda hissesi almak şart mı.
ben alacağım kağıdı bilirim. 2008 de hiç kazanmadığım kadar çok kazandım.
ne alalım hocam bızde kazanalım mahduruz
alibaser
26-05-2008, 21:30
ne alalım hocam bızde kazanalım mahduruz
işin şakası bir tarafa şu an banvit iyi duruyor. banvittte isen bir süre beklemekte fayda var fiyat kazanç olarakta ucuz beklenti olarakta iyi gibi. banvit te değilsen bu fiyattan gir veya girme diyemem. borsa burası bir anda bilinen herşey tersine dönebiliyor.
hocam kazanmak için ileriyi tahmin edip pusuya yatmak lazım veya para girişi olan kağıtları irdeleyip doğru hisseyi doğru zamanda yakalamak lazım.
ben alıyorum kazanıyorum bazan da kaybediyorum. sevdiğim arkadaşlara şu hisseyi al diyorum onlar o hisseyi alıpta hisse düşerse vicdanen çok rahatsız oluyorum. benim kaybetmem önemli değil kağıt değiştirip zararımı çıkarıyorum ben.
bu yüzden kimseye kağıt ismi vererek al demiyorum.
bende banvit yok beklentisi daha iyi olduğunu düşündüğüm 2 ayrı kağıt var şu anda elimde.
saygılar bol kazançlar.
saol hocam tşkler kagıtları kotlarmısın:)
TALATÇOBAN
26-05-2008, 22:24
banvitteki hedefim en az 5.50-6.00 aralığıdır arkadaşlar. ne dersiniz, olur mu acaba
TALATÇOBAN
27-05-2008, 19:00
eee noldu bu gün bizim banvite. piyasa iyi iken şeker piliç düşmediği halde niye biz düştük ki.
eee müsade edinde arayı biraz kapatalım hergün yükseliş olmaz başınız döner az soluklanın...
eee noldu bu gün bizim banvite. piyasa iyi iken şeker piliç düşmediği halde niye biz düştük ki.
yükselmediği zamanlar yükseldiğiniz için olabilir mi acaba :wink:
4.8 den 4.52 ye iyi marj.
TALATÇOBAN
27-05-2008, 22:33
bu gün bayağı para çıkışı olmuş, sevincimizi kursağımızda bırakmazlar inşallah.
alibaser
28-05-2008, 19:15
ben tavuk sevmem demiştim arkadaşlar alay etmişti. hacimsiz ani çıkışlarda dikkat etmek lazım. kademeler boş kaldığı için düşüş çabuk oluyor. inşallah yüksek fiyattan girmemişsinizdir tahtaya.
10 GÜn Sonra Alinir Mİnİmum İŞlem Hacmİ Şarti İle
TALATÇOBAN
28-05-2008, 22:28
banvitin bu gün yarın genel kurulu vardı bildiğim kadarıyla. hani bedelsiz ve temettü ihtimali vardı niye böyle geri geldi...
atmaca66
30-05-2008, 08:55
Arkadaşlar banvit bugün temettü verdimi.Düşmedide ondan sordum.Bugün temettülerin son günüydü galiba.
diyelim ki
hisse alış:4.36
hisse satış:4.48
1000 çarpı 4.36: 4.360 yttl
%2 komisyon+karın varsa %10 düş işte 1000 lolotununn geliri.....
Arkadaşlar banvit bugün temettü verdimi.Düşmedide ondan sordum.Bugün temettülerin son günüydü galiba.
Genel kurul bu gün yapılıyor daha açıklanmadı taih genel kurul açıklamasından
sonra olması gerekir.Bu gün belli olur.:notr:
atmaca66
30-05-2008, 10:03
Sn. zynsrt bilgileriniz için teşekkür ederim.Ben,bugün temettü ödemeleri için son gün olarak biliyordum.Belki yanılgım ondandır.Bol kazançlar.
toplantı kararları acıklanmadımı
Bu saate kadar beklediklerine göre iyi haberler vardır temettü,bedelsiz haydi hayırlısı.
arkadaşlar banvıt acıklamış ama ben anlamadım imkb gov tr de var sirket haberlerinde bırı yorumlarsa sevınırım bedelsiz ve temettü acıklamış oranları anlamadım
Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayii A.Ş.'nin 30.05.2008 tarihli Olağan Genel
Kurul Toplantısında;
-2007 yılı brüt karı olan 81.866.004 YTL'den ödenecek tüm vergiler, geçmiş yıl
zararları ve 1. tertip yasal yedek akçe düşüldükten sonra kalan 54.030.714,18
YTL dağıtılabilir dönem karından 1. temettü olarak %35 oranında brüt
18.910.749,96 YTL'nin nakit olarak 20.06.2008 tarihinden itibaren dağıtılmasına,
ayrıca 2007 yılı karından %24,999 oranında 19.999.598 YTL'lık kısmının bedelsiz
hisse şeklinde dağıtılarak sermaye arttırımında kullanılmasına ve bedelsiz kar
dağıtımına 20.062008 taririhinden itibaren başlanmasına karar verildiği,
-Şirketin 30.06.2008 tarihli bilançoları esas alınarak bağlı ortaklığı Badiş
A.Ş.'nin devralınarak berleşilmesi ve bu birleşme ile ilgili SPK ve diğer
mercilerden gerekli izinlerin alınarak prosedürün tamamlanması içen Yönetim
Kuruluna tam yetki verilmesine karar verildiği,
-2008 yılı için şirketin SPK denetimini yapmak üzere KPMG (Akis Bağımsız Denetim
ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.) denetim şirketin
görevlendirilmesine, ayrıca 2008 yılında mali tam tasdik denetimini yapmak üzere
Price WaterhouseCoopers (Başaran Nas YMM A.Ş.) denetim şirketinin TTK hükümleri
çerçevesinde görevlendirilmesine karar verildiği,
-2008 yılı hesaplarının denetimi için Osman Coşkun'un seçildiği,
-2007 yılında yapılan toplam 128.676,67 YTL tutarındaki bağış ve yardımlar
hakkında bilgi verildiği,
-Ana sözleşmenin sermaye ve hisse senetlerine ilişkin 6. maddesi tadilinin kabul
edildiği,
bildirilmiştir.
Ana sözleşme maddesinin yeni şeklini de içeren toplantı tutanağı ve kar dağıtım
tablosu ekte, kar dağıtım tablosu ayrıca internet sitemizin "Şirketler"
bölümünde yayınlanmaktadır.
Kar dağıtım tablosunda 1 YTL nominal değerli hisseye nakit olarak 0,2364 YTL
brüt, 0,2009 YTL net temettü dağıtılacağı bilgisi de yer almaktadır.
sekerde olan birisi olarak keske banvt te olsaydım bizim genel kruldan kocaman bir sıfır çıkrı banvt arayı iyice acmıştı bu haberden sonra 100 puana çıkarır herhalde...yolunuz açık olsun kardeşlerim
bende okudumda temettu bı yuzde 35 dıyorr altta yuzde 20 diyor onu anlamadım
alibaser
31-05-2008, 23:52
zamanlamayı güzel yapmışlar. kutlamak lazım banvit yöneticilerini.
demirtavuk
01-06-2008, 09:30
Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayii A.Ş.'nin 30.05.2008 tarihli Olağan Genel
Kurul Toplantısında;
-2007 yılı brüt karı olan 81.866.004 YTL'den ödenecek tüm vergiler, geçmiş yıl
zararları ve 1. tertip yasal yedek akçe düşüldükten sonra kalan 54.030.714,18
YTL dağıtılabilir dönem karından 1. temettü olarak %35 oranında brüt
18.910.749,96 YTL'nin nakit olarak 20.06.2008 tarihinden itibaren dağıtılmasına,
ayrıca 2007 yılı karından %24,999 oranında 19.999.598 YTL'lık kısmının bedelsiz
hisse şeklinde dağıtılarak sermaye arttırımında kullanılmasına ve bedelsiz kar
dağıtımına 20.062008 taririhinden itibaren başlanmasına karar verildiği,
-Şirketin 30.06.2008 tarihli bilançoları esas alınarak bağlı ortaklığı Badiş
A.Ş.'nin devralınarak berleşilmesi ve bu birleşme ile ilgili SPK ve diğer
mercilerden gerekli izinlerin alınarak prosedürün tamamlanması içen Yönetim
Kuruluna tam yetki verilmesine karar verildiği,
-2008 yılı için şirketin SPK denetimini yapmak üzere KPMG (Akis Bağımsız Denetim
ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.) denetim şirketin
görevlendirilmesine, ayrıca 2008 yılında mali tam tasdik denetimini yapmak üzere
Price WaterhouseCoopers (Başaran Nas YMM A.Ş.) denetim şirketinin TTK hükümleri
çerçevesinde görevlendirilmesine karar verildiği,
-2008 yılı hesaplarının denetimi için Osman Coşkun'un seçildiği,
-2007 yılında yapılan toplam 128.676,67 YTL tutarındaki bağış ve yardımlar
hakkında bilgi verildiği,
-Ana sözleşmenin sermaye ve hisse senetlerine ilişkin 6. maddesi tadilinin kabul
edildiği,
bildirilmiştir.
Ana sözleşme maddesinin yeni şeklini de içeren toplantı tutanağı ve kar dağıtım
tablosu ekte, kar dağıtım tablosu ayrıca internet sitemizin "Şirketler"
bölümünde yayınlanmaktadır.
Kar dağıtım tablosunda 1 YTL nominal değerli hisseye nakit olarak 0,2364 YTL
brüt, 0,2009 YTL net temettü dağıtılacağı bilgisi de yer almaktadır.
Temettü ve bedelsiz dağıtalacak hissedarlar 19 haziran kapanış takas verilerine göremi belirleniyor?
alibaser
01-06-2008, 11:44
19 haziran akşamı elinde hissen olursa alırsın temettüyü.
hesabınıda yapalım 20,09/4,38=4,58 % temettü verimi var 4,38 fiyata göre. 20 güne kadar temettünün pirimini yapacağı için 19 haziranda hisse almanın bir anlamı olmayacağı görüşündeyim.
deli5019
02-06-2008, 17:04
bu banvit ve şeker gariib hisseler.. endeksle filan alakaları yok gibi.
biri temettü, bedelli/bedelsiz açıklaması beklerken, birşey gelmiyor hiç tepki vermiyor. digerin de de bedelsiz ve temettü açıklaması geliyor o da tepki vermiyor.
TALATÇOBAN
02-06-2008, 19:30
bu nasıl iştir yahu! temettü açıklaması geldi aşağı harekete başladı. yarın temmettü verdi beklenti bitti muhabbetiyle yine düşüşe geçer.
Az kaldı bence usandırma hareketi olabilir
Bu hisseyi uzun zamandır izlerim günlükçüler için hüsranla biter uzun vade sabır işidir.Hep
umut vadeder hedef fiyatınızı belirledikten sonra satmaya kıyamazsınız pilici azdaha besleyeyim tavuk olsun öyle satayım dersin en iyi haberde bile tepki vermez sabırlı insan
işidir vesselam ne zaman nerede tepki verecegi hiç belli olmaz.Acemi trader in ne yapacagını kestirmek zor.
demirtavuk
02-06-2008, 20:06
Bu hisseyi uzun zamandır izlerim günlükçüler için hüsranla biter uzun vade sabır işidir.Hep
umut vadeder hedef fiyatınızı belirledikten sonra satmaya kıyamazsınız pilici azdaha besleyeyim tavuk olsun öyle satayım dersin en iyi haberde bile tepki vermez sabırlı insan
işidir vesselam ne zaman nerede tepki verecegi hiç belli olmaz.Acemi trader in ne yapacagını kestirmek zor.
Acemi demek bana saçma geliyor,günlükçülerin hepsini kızarmış piliç yapıyo adam, bence gayet iyi yönetiyor tahtayı
Adamın kimi kızarttıgı ortada bunca olumlu haber ve şirkette istikrar varken hacim yükselmişken hisseyi aşagılara çekmek günlük yatırımcıyı degil orta vade yatırımcıyı kızartmak demek bunun neresi iyi banada bu saçma geliyor.Bu hacimle tahtayı bende
götürürüm önemli olan hacmi yükseltmişken taşımak yatırımcıyı korkutmak degil.
golge_976
03-06-2008, 13:49
Arkadaşlar şimdi bende 2700 lot banvt var. yapılan açıklamaya göre ne kadar temettü ve ne kaç lot bedelsiz hisse alıcam ve tarihi ne olucak? Şimdiden tşk.ler.Kusura bakmayın sağlık sorunlarıyla uğraştığım içn tam olarak haberleri okumadım...Bol kazançlar herkese
atmaca66
03-06-2008, 14:03
Sn. golge 976, bildiğim kadarıyla takriben 675 adet bedelsiz, 540 ytl. nakit temettü alabilirsiniz. Bol kazançlar.
Wrangler
03-06-2008, 14:52
Banvit, 2007 Yil Sonu Bilancosunda Gectigimiz Yila Gore Cirosunu Yuzde
49,01 Artirarak 543,5 Milyon Ytl`ye, Net Karini Ise Yuzde 369 Artirarak
56,8 Milyon Ytl`ye Yukseltti.
Banvit Genel Muduru Omer Gorener Konuya Iliskin Degerlendirmesinde,
Romanya Yatirimina Daha Fazla Agirlik Vereceklerini, Romanya`da Damizlik
Isletmesi Ile Ilgili Yatirimlara Da Basladiklarini Bildirdi.
Gorener, ``bu Yatirim Kapsaminda Romanya`da 5 Yarka Kumesi Ile 2
Uniteden Olusan Toplam 10 Adet Kuluckalik Yumurta Uretim Kumesleri
Kuracagiz. 2008 Eylul Ayi Itibariyla Bu Isletmede De Yumurta Uretimine
Gecmeyi Hedefliyoruz. Buna Paralel Olarak Yil Sonunda Kulucka
Tesisimizin 345 Bin Adet/hafta Yumurta Basim Kapasitesini De Iki Katina
Cikartacagiz. Hedefimiz; Ulkemizde Ulastigimiz Basariyi Romanya`dan
Baslayarak Gelecek Yillarda Kademeli Olarak Avrupa`ya Da Tasiyabilmek``
Dedi.
-matriks-
|
2008 3 aylık bilançosu dün yayınlanmış ,kur farkı giderlerinden dolayı bir zarar var.kurdaki her %10luk düşüş 13 tr kar olarak yansıyor terside zarar tabi.
Yalnız detaylarda ilginç birşey dikkatimi çekti ,stoklarda görünen yoldaki mal stoğu 20 tr fazla 2007 aralığına göre, yoldaki mal mantığı ise faturası şirkete gelmiş yani maliyeti etkilemiş hammadde yada yarı mamul mal henüz fiziki olarak stoklara girmediğinden değer olarak bilançoya yansımamış , ben böyle yorumladım yani benim yorumum burda ciddi bir artı değer olduğu yönünde tabii ben bir muhasebeci yada iktisatcı değilim yorumumda doğru olmayabilir,bu meslekten olan arkadaşlarımız varsa bu kalemi daha ciddi yorumlayabilirler.
Sayın mimoza tespit dogru bazı büyük şirketlere ihtiyaçları olan hammadde,yarı mamül,mamül ,anbalaj vs.vs ihtiyaçlarını tedarikçi firmalar konsinye mal adı altında verirler.
Ancak sevk sırasında irsaliye kestikleri için 10 gün içinde fatura kesme mecburiyeti
var.Konsinye mal sizin malınız degil ama deponuzda üstelik fatura edilmiş bu tür malların
tanımı yoldaki mallar sınıfına girer,banvit te bildigim kadarı ile bu tür hammadde ve mamül
kullanıyor.Deposunda olmasına ve fatura kesilmesine ragmen stokta görünmez bilançoyu
etkilemez.Kullanmadıgınız sürece sizin malınız degildir.
ilginiz için teşekkürler sn.zynsrt;yani şöyle yorumlayabailirmiyiz ,hammadde yada yarımamul olarak maliyet olarak muhasebe kayıtlarına girmiş (3 aylıklarda)ama mamul olarak henüz değer kazanmamış.
ilginiz için teşekkürler sn.zynsrt;yani şöyle yorumlayabailirmiyiz ,hammadde yada yarımamul olarak maliyet olarak muhasebe kayıtlarına girmiş (3 aylıklarda)ama mamul olarak henüz değer kazanmamış.
Evet aynen öyle siz kısaca yazmıssınız ben konsinye ye açıklık getirdim biraz.:yes:
alibaser
08-06-2008, 17:16
sayfa 195 te uyarmıştım o dönemde hayli pirimli idi, okuyup değerlendirenler zarar etmemiştir, orada alay edenler olmuştu ne alemdeler merak ediyorum şimdi. hacimsiz çıkan kağıtlara dikkat etmek lazım hocam.
Kene, tavuk sektörünü de ısırdı
Son dönemde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına bağlı ölümlerin yaşanması ve kene ısırma vakalarının artması nedeniyle vatandaşların piknik sefasından vazgeçmesinin tavuk sektörüne önemli ölçüde zarar verdiği belirtildi.
Beyza Piliç Genel Koordinatörü Necmettin Çalışkan, yaptığı açıklamada, dünya genelindeki kuş gribi spekülasyonları, politikaya bağlı ekonomik çalkantılar, pirinç fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle tavuk sektörünün son günlerini sıkıntılı geçirdiğini anımsattı.
Yaz sezonunun başlamasıyla özellikle hafta sonu satışlarından umutlu olduklarını belirten Çalışkan, tam her şey düzeldi diye düşünürken, kene vakalarıyla sektörün bir kez daha darbe yediğini vurguladı.
Çalışkan, kene ısırmalarına bağlı olarak Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığıyla ilgili spekülasyonların halkı fazlasıyla tedirgin ettiğini savundu.
Bu konuda Sağlık Bakanlığının doyurucu açıklamalar yapması gerektiğini ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:
''Alt ve orta gelir grubundakiler yaz döneminde hafta sonlarını piknik alanlarında değerlendiriyorlar. Uygun fiyatı nedeniyle dar gelirli vatandaşlar, piknikte beyaz eti tercih ediyor. Ancak, şu anda piliç eti tüketİmini tetikleyen piknikçiler büyük bir tedirginlik içerisindeler. Hastalıkla ilgili fazlaca bilgi oluşmadığından tüm böcekler kene sanılıyor. Ayrıca, her kenenin de öldürücü etkisi yok. Kene bundan 3 yıl önce de 10 yıl önce de vardı. Aslında burada çıkan sonuçtan, otel, lüks lokanta, tatil köyü, eğlence tesislerinin yararlandığını görüyoruz. Dar gelirli vatandaşa 'Ey halkım artık ucuza piknik mangal keyfi yok. Git falanca tesislerde, beş yıldızlı otellerde tatil yap. Güvenliğini sağlama al' deniyor.
Ama buna herkesin imkanı yok. Bu göz önüne alınmıyor. Şu anda en ucuz eğlence, stres atma, dinlenme ve aile içi mutluluk yolu, hafta sonu yapılan mangallı pikniklerdir. Ancak, turizm baronlarının da katkısıyla yapılan korku politikaları, halkı piknik alanlarından uzaklaştırıyor. Buna bağlı olarak hem perakende hem de toptan tavuk satışlarında yüzde 25 civarında gerileme var.''
Çalışkan, tüketimin daralmasıyla sektörün olumsuz yönde etkilediğini, son iki haftada fiyatlarda da yüzde 15 oranında düşüş yaşandığını söyledi.
Tüm piliç fiyatının 4,00 YTL'den 3,50 YTL, but fiyatının 3,75 YTL'den 3,30, kanat fiyatının 5 YTL'den 4,50 YTL'ye gerilediğini belirten Çalışkan, satışların giderek düştüğünü, bu şekilde gitmesi halinde sektörde daha büyük bir kriz yaşanabileceğini sözlerine ekledi.
aa
Banvit, kırmızı ete 77 milyon dolar yatırıyor
BEYAZ et üreticisi Banvit, kırmızı et üretiminde liderliğe oynuyor. Bu kapsamda 77 milyon dolarlık yatırım öngören şirket, şimdiye kadar bunun 27 milyon dolarlık kısmını tamamladığını açıkladı.
Banvit Genel Müdürü Ömer Görener, önümüzdeki iki yıl içinde bu alana 50 milyon dolarlık yatırım daha yapacaklarını söylüyor. Banvit, yurtdışında ise ağırlığı beyaz et yatırımlarına veriyor. Şirket, Romanya'daki tahıl depolama tesislerinin yanı sıra yeni faaliyete geçirdiği 345 bin adet/hafta yumurta basım kapasiteli kuluçkahaneye ek olarak damızlık işletmesiyle ilgili yatırımlara başladı.
Ömer Görener, bu ülkeye 15 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını hatırlatıyor. Ardından da yurtdışı yatırımlarının hedefini şöyle açıklıyor: "Avrupa Birliği'ni içerden fethetmek için Romanya yatırımına daha fazla ağırlık vereceğiz. Bu ülkenin nüfusu 23 milyon. Büyük bir potansiyele sahip. Aynı zamanda bir tarım ülkesi.
-Para Dergi-
(Bu Haftaki)
alibaser
08-06-2008, 21:00
Kene, tavuk sektörünü de ısırdı
Son dönemde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına bağlı ölümlerin yaşanması ve kene ısırma vakalarının artması nedeniyle vatandaşların piknik sefasından vazgeçmesinin tavuk sektörüne önemli ölçüde zarar verdiği belirtildi.
Beyza Piliç Genel Koordinatörü Necmettin Çalışkan, yaptığı açıklamada, dünya genelindeki kuş gribi spekülasyonları, politikaya bağlı ekonomik çalkantılar, pirinç fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle tavuk sektörünün son günlerini sıkıntılı geçirdiğini anımsattı.
Yaz sezonunun başlamasıyla özellikle hafta sonu satışlarından umutlu olduklarını belirten Çalışkan, tam her şey düzeldi diye düşünürken, kene vakalarıyla sektörün bir kez daha darbe yediğini vurguladı.
Çalışkan, kene ısırmalarına bağlı olarak Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığıyla ilgili spekülasyonların halkı fazlasıyla tedirgin ettiğini savundu.
Bu konuda Sağlık Bakanlığının doyurucu açıklamalar yapması gerektiğini ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:
''Alt ve orta gelir grubundakiler yaz döneminde hafta sonlarını piknik alanlarında değerlendiriyorlar. Uygun fiyatı nedeniyle dar gelirli vatandaşlar, piknikte beyaz eti tercih ediyor. Ancak, şu anda piliç eti tüketİmini tetikleyen piknikçiler büyük bir tedirginlik içerisindeler. Hastalıkla ilgili fazlaca bilgi oluşmadığından tüm böcekler kene sanılıyor. Ayrıca, her kenenin de öldürücü etkisi yok. Kene bundan 3 yıl önce de 10 yıl önce de vardı. Aslında burada çıkan sonuçtan, otel, lüks lokanta, tatil köyü, eğlence tesislerinin yararlandığını görüyoruz. Dar gelirli vatandaşa 'Ey halkım artık ucuza piknik mangal keyfi yok. Git falanca tesislerde, beş yıldızlı otellerde tatil yap. Güvenliğini sağlama al' deniyor.
Ama buna herkesin imkanı yok. Bu göz önüne alınmıyor. Şu anda en ucuz eğlence, stres atma, dinlenme ve aile içi mutluluk yolu, hafta sonu yapılan mangallı pikniklerdir. Ancak, turizm baronlarının da katkısıyla yapılan korku politikaları, halkı piknik alanlarından uzaklaştırıyor. Buna bağlı olarak hem perakende hem de toptan tavuk satışlarında yüzde 25 civarında gerileme var.''
Çalışkan, tüketimin daralmasıyla sektörün olumsuz yönde etkilediğini, son iki haftada fiyatlarda da yüzde 15 oranında düşüş yaşandığını söyledi.
Tüm piliç fiyatının 4,00 YTL'den 3,50 YTL, but fiyatının 3,75 YTL'den 3,30, kanat fiyatının 5 YTL'den 4,50 YTL'ye gerilediğini belirten Çalışkan, satışların giderek düştüğünü, bu şekilde gitmesi halinde sektörde daha büyük bir kriz yaşanabileceğini sözlerine ekledi.
aa
insanlar piknik yapmayınca yemek yemediklerini düşünüyorsun heralde. yanılıyorsun. sebebi başka yerlerde aramak lazım. ekmek 850 bin lira olmuş makarna bulgur yine öyle maddi durumu iyi olmayan tavuk alamıyor dolayısıyla düşüş o yüzden. asgari ücretliler nasıl geçiniyor merak ediyorum bu arada.
gerilla17
08-06-2008, 21:26
Hocam bu banvit nerden döner.
alitan1970
09-06-2008, 12:57
09/06, 13:47:45
banvit bandirma vitaminli yem sanayii a.s.'nden gelen
yazi: yonetim kurulu baskanimiz vural gorener tek tarafli sozlu
beyani ile baskanliktan ayrilmak istedigini ve yerine omer gorener'i
onermistir 2008/14 nolu karar ile yonetim kurulumuz bu oneriyi
kabul ederek, ilk genel kurul toplantisina kadar gorev yapmak
uzere omer gorener yonetim kurulu baskanligina secilmistir.
09/06, 13:47:45
banvit bandirma vitaminli yem sanayii a.s.'nden gelen
yazi: yonetim kurulu baskanimiz vural gorener tek tarafli sozlu
beyani ile baskanliktan ayrilmak istedigini ve yerine omer gorener'i
onermistir 2008/14 nolu karar ile yonetim kurulumuz bu oneriyi
kabul ederek, ilk genel kurul toplantisina kadar gorev yapmak
uzere omer gorener yonetim kurulu baskanligina secilmistir.
bu ne anlama gelir..?? hayırlısı olsun..:notr:
banvit buralardan düzeltme yapar diye düşünüyorum..:super:
yapı kredi ve globalin satışları tahminime göre sadece kişisel tahmin a tipi fon satışları olabilir. ikiside 75 er bin lot almışlardı eğer onlarsa kol kesiyorlar.TEB de bu fırsatı kaçırmadı tabii
buralar da bir destek var 3,56 3,60 gibi altına kayarsa 3,2* lere kadar ineriz ...daha da aşağı inersek altta 3,0* lar var ...yanılma payım yüksek siz bana bakmayın ...
nergis_59
11-06-2008, 12:01
hisse ayın 20' sinde 20+25 = %45 bölünecek nereye kadar düşeceğini veya çıkacağını biraz olsun bir fikir verebilir kanısındayım... Kişisel görüşümdür...:yes::super:
baydanis
11-06-2008, 12:33
bende yok ama takip ettiklerim arasında. banviti kene bu hale getirdi. yazın piknik dolayısıyla tavuk satışları artar buna bağlı olarak tavuk da zamlanırdı. ama bu durum keneler sebebiyle tersine döndü. tavuk satışları düştüğü için fiyatlar da aşağı düştü. dolayısıyla da bu tavuk hisselerini olumsuz etkiledi.
Harbiden 3.50'ye kadar getirdiler, tamam kene kanat satışını falan etkiler de bütün tavuğu mangalda ızgara yapmıyorsun ki,
Bütün tavuğun ikamesi şu an olmadığı için (balık, et) bence bu fiyatlardaki düşüşler geçici yine belli seviyeye ulaşacaktır bence,
al-sat tavisyesi değildir.
Tamamen manipulatif bir düşüş bence; 3.30'lu seviyelere gelirse bende hisseye girmeyi düşünüyorum ama sizler için temennim inşallah düşmez!
deli5019
11-06-2008, 20:20
3 e kadar düşer. altı zor gibi. tabiki siyasi gelişmeler çok önemli.
ağustos başına kadar uzak durmak gerek buralardan.
gerilla17
12-06-2008, 00:44
karı yüksek ve kırmızı et işindede çok yol aldılar.Bence bunlar bi dalga.Geçecek.orta ve uzun vadede yön şu an için yukarı.3.00-3.30 umarım burdan döner.
golge_976
12-06-2008, 09:03
Açıkçası ben temettü öncesi rütüj olarak değerlendiriyorum bunları, elimde var 2,5 yıldır tutuyorum, daha da tutucam.
golge_976
12-06-2008, 09:04
Bu arada sanırım endekste dönücek kağıtlar önemli desteklerine geri çekildi, burdan aşağı da pek gitme niyetleri yok..
Borsaya GÜven Olmaz KardeŞ 3 Ün De Altina İnerse GÖrÜrsÜn.
düşüşünden beri ilk defa alım kademeleri satış kadmelerinden daha sağlam durumda
nergis_59
16-06-2008, 18:38
ne banvit miş ? Elalem % 14 bedelsiz vereceğim diyor hisse % 80 pirim yapıyor.Alem mersine banvit tersine...bugünkü para çıkışı 300.000 ytl. cuma günü hisse %20+25 verecek sanki öldü mü ! yoksa ölü numarasımı yapıyor... takaslar sanki öyle diyor ama dikkatli olmakta fayda var kanımca. Uzun yatırımcı için tehlike değil hatırı sayılabilecek bir rant gözüküyor. Kendimce düşüncelerimdir- Al-sat yatırım tavsiyesi olamaz...:yes::super:
Günlerden birgün yaban kazı yüksek bir çınarın en üst dalına konmuş.Bunu gören tavuk hemen iştahlanmış yaban kazına sormuş arkadaş nasıl bu kadar yükseklere çıkabiliyorsun,kaz çok çalış çabala sende çıkarsındemiş bizim tavuk azimli hemen çalışmalara başlamış birinci gün en alt dala ikinci gün ikinci dala üçüncü gün dördüncü dal derkenen üstte yaban kazının yanına çıkmış işte senin yanına çıkabildim derken yaban kazı aşagıda bir ayagı topal bir kolu çolak bir gözü kör elinde tek kırma eski bir çakar almaz la gelen avcıyı görmüş hemen uçmak için hazırlanmış kalktıgı sırada çıkardıgı sesi duyan avcı rast gele ateş etmiş ancak kaz uçtugu için bizim tavuk daha ne oldugunu anlamadan vurularak avcının ayakları dibine düşmüş.Kıssadan hisse on beş gün kadar önce 4.70 leri gören hisse acemi traderin marifeti ile buralara düştü bu arada uzun zamandır bekleyen yatırımcıya oldu azimle 5.xx li rakamların hayalini kurarken 3.50 li rakamlarıda görmüş olduk böylece iyi bir şirkette yatırımcı olduk belki günün birinde spk oluruz.Meslek meslektir .
cemberlıtas
16-06-2008, 20:23
arkadaslar ,
elimde banvit hissesi var ama bedelsizleri nasıl hesab edecegimi bilmiyorum bana bu konuda yardımcı olurmusunuz ? Mesala 1000 adet hissesi olan kac adet hisse alacak ,temettu de alacak mı ?
tesekkurler&saygılar
arkadaslar ,
elimde banvit hissesi var ama bedelsizleri nasıl hesab edecegimi bilmiyorum bana bu konuda yardımcı olurmusunuz ? Mesala 1000 adet hissesi olan kac adet hisse alacak ,temettu de alacak mı ?
tesekkurler&saygılar
1000 lot %25 bedelsiz 1000+250=1250 lot olur
1000 lot %20 temettü = 200 YTL olur
aşagı yukarı basit bir hesapla alacaklarınız bu şekilde olabilir
cemberlıtas
16-06-2008, 23:22
1000 lot %25 bedelsiz 1000+250=1250 lot olur
1000 lot %20 temettü = 200 YTL olur
aşagı yukarı basit bir hesapla alacaklarınız bu şekilde olabilir
cok tesekkur ederim Sn.ZYNSRT
saygılar
hisse fiyatı da cuma 3.5 le kapattı diyelim.
bedelsizle 3.5/1.25= 2.8 mi olur.
3,5 / 4 = x,x - 200 = pazartesi fiyatı
3,5 / 4 = x,x - 200 = pazartesi fiyatı
bombaladın gibime geldi.
Şu an 3.34
temettü çıkaralım 3.34-0.2:3.14
%25 bedelsiz verecek 3.14/1.25: 2.51 civarı
olsa gerek.
Çok güzel yerlere geldi,Yıllık 25 milyon kar yapar herhalde,
(100 milyon sermaye 25 milyon kar kabaca 2.50 fiyata geliyor)
Birde alan yabancıların Nisan başından beri ciddi satışları yok gibi,
bu hisseyi yatırımlık aldılar herhalde ,gıda sektöründe kırmızı ete giriyor ,
düzenli olmasada temettü veriyor,
zamanla hissen çoğalıyor ve fiyat düşüşü canını yakmıyor.
Arkadaşım gecen yılın net karı 56 milyon sen ne 25 milyondan bahsediyorsun acayip tahminlerini yazma lütfen
Sn Özdil,
yanlış anlaşılmasın ben bu fiyatlara Banvit cazip diyorum ,
yani bölününce 2.50 lere gelecek,
25 milyon kar açıklasa 2.50 fiyat eder
diyerek su anki değerinden bahsettim
ve bencede karı daha fazla gelecektir ,
her kar artışında bu fiyatların uygun olduğunu göreceğiz demek istedim...
Tamam o zaman valla şaşırdık kaldık bu düşüşlerden ....özür
***BANVT*** Banvit Bandirma Vitaminli Yem Sanayii A.S.'nin 19.06.2008 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "Olagan Genel Kurul Toplantimizda alinan karara istinaden 2007 yili karindan 1. temettu sermaye artisindan dolayi bedelsiz pay dagitimlarina 20 Haziran 2008 itibariyle baslanacagi bildirilmisti. Bedelsiz dagitim ile ilgili Sermaye Piyasasi Kurulu'nca kayda alma islemleri devam etmektedir. Kurulun iznine muteakiben bedelsiz dagitim tarihi konusunda tekrar bilgi verilecektir. Nakit temettu dagitimi ise 20 Haziran 2008 Cuma gunu baslayacaktir." ***BANVT*** (19/06/2008 - 14:24:23)
3.32 den daha önceden de portföyümde olan BANVT e ilave alım yaptım ben de...
Wrangler
19-06-2008, 14:10
MUDURNU TAVUKÇULUK/BOZAN: "3 TEMMUZ'DAN İTİBAREN TAVUK FİYATLARI %15 ARTIRILACAK. BU KARAR KESİN OLARAK VERİLDİ"
Mudurnu Entegre Tavukçuluk Kanatlı Grubu Başkanı İhsan Bozan, "3 Temmuz'dan
itibaren tavuk fiyatları yüzde 15 artırılacak. Bu karar kesin olarak verildi"
dedi.
Tavuk sektörünün temsilcileri İstanbul'da bir araya geldi. Pak Piliç
İstanbul Yeni Bosna tesislerinde yapılan toplantıda, 18 büyük entegre
tavuk firmasının temsilcileri sektörün sorunlarını ele aldı.
Mudurnu Entegre Tavukçuluk Kanatlı Grubu Başkanı İhsan Bozan, AA
muhabirine yaptığı açıklamada, sektörün geleceğinin tartışıldığı
toplantıda önemli kararlar alındığını söyledi.
"En kısa vadede yapılacak şey, 3 Temmuz'dan itibaren tavuk fiyatlarının
yüzde 15 daha artırılmasıdır. Bu karar kesin olarak verildi" diyen
Bozan, aynı zamanda üretim miktarının yüzde 15-20 civarında aşağı
çekilmesi, üye entegre firmalara kapasitenin düşürülmesi konusunda
tavsiyede bulunulmasına karar verildiğini bildirdi.
Son 1 aydır 1 milyon 200 bin kadar damızlık hayvanın kesilmesi suretiyle
kapasitenin düşüldüğüne işaret eden Bozan, "3 Temmuz'dan itibaren tavuk
fiyatları minimum yüzde 15 daha artacak. Böylece işletmeler biraz nefes
alabilecek, zararın önüne geçilebilecek. Daha güçlü bir sektör
oluşturmaya başlanılmış olacak" dedi.
Sektörün son derece zor durumda olduğunu vurgulayan Bozan, alınması
gereken bir çok tedbir varken Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın duyarsız
davrandığını ileri sürdü. Bozan, "Tedbir alınması gerekirken, 3-4 aydır
düzenlenmeyen raporlar var. Sektörün ve bu sektörden ekmek yiyen on
binlerce insanın geleceğini bir kaç bürokratın keyfi davranışlarına
bırakmama konusunda kamu oyunun dikkatini çekmek gerektiğini
düşünüyoruz" diye konuştu.
***SKPLC***BANVT***
(AA)
(19/06/2008 - 15:07:06)
Moonwalker
19-06-2008, 15:07
arkadaşlar banvt bölündü mü bölünecek mi ?
MUDURNU TAVUKÇULUK/BOZAN: "3 TEMMUZ'DAN İTİBAREN TAVUK FİYATLARI %15 ARTIRILACAK. BU KARAR KESİN OLARAK VERİLDİ"
Mudurnu Entegre Tavukçuluk Kanatlı Grubu Başkanı İhsan Bozan, "3 Temmuz'dan
itibaren tavuk fiyatları yüzde 15 artırılacak. Bu karar kesin olarak verildi"
dedi.
Tavuk sektörünün temsilcileri İstanbul'da bir araya geldi. Pak Piliç
İstanbul Yeni Bosna tesislerinde yapılan toplantıda, 18 büyük entegre
tavuk firmasının temsilcileri sektörün sorunlarını ele aldı.
Mudurnu Entegre Tavukçuluk Kanatlı Grubu Başkanı İhsan Bozan, AA
muhabirine yaptığı açıklamada, sektörün geleceğinin tartışıldığı
toplantıda önemli kararlar alındığını söyledi.
"En kısa vadede yapılacak şey, 3 Temmuz'dan itibaren tavuk fiyatlarının
yüzde 15 daha artırılmasıdır. Bu karar kesin olarak verildi" diyen
Bozan, aynı zamanda üretim miktarının yüzde 15-20 civarında aşağı
çekilmesi, üye entegre firmalara kapasitenin düşürülmesi konusunda
tavsiyede bulunulmasına karar verildiğini bildirdi.
Son 1 aydır 1 milyon 200 bin kadar damızlık hayvanın kesilmesi suretiyle
kapasitenin düşüldüğüne işaret eden Bozan, "3 Temmuz'dan itibaren tavuk
fiyatları minimum yüzde 15 daha artacak. Böylece işletmeler biraz nefes
alabilecek, zararın önüne geçilebilecek. Daha güçlü bir sektör
oluşturmaya başlanılmış olacak" dedi.
Sektörün son derece zor durumda olduğunu vurgulayan Bozan, alınması
gereken bir çok tedbir varken Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın duyarsız
davrandığını ileri sürdü. Bozan, "Tedbir alınması gerekirken, 3-4 aydır
düzenlenmeyen raporlar var. Sektörün ve bu sektörden ekmek yiyen on
binlerce insanın geleceğini bir kaç bürokratın keyfi davranışlarına
bırakmama konusunda kamu oyunun dikkatini çekmek gerektiğini
düşünüyoruz" diye konuştu.
***SKPLC***BANVT***
(AA)
(19/06/2008 - 15:07:06)
bu habere sevinsemmi üzülsem mi.temettü hareket getirmedi belki bu getirir.
20/06/2008 - 09:10
*** Temettu Odemesi : BANVT.E % 23,64 (A.O.F: 3,09) [ Not: Temettu orani brut orani ifade etmektedir.]***
IMKB
efsanecaylak
20-06-2008, 08:27
3 Ay
http://bigpara.ekolay.net/graph/2008061917503149.gif
1 Yıl (javascript:openWin('/c/popgrafik.asp?id=49&gr=2',500,800,500)) | 3 Yıl (javascript:openWin('/c/popgrafik.asp?id=49&gr=3',500,800,500)) | 5 Yıl (javascript:openWin('/c/popgrafik.asp?id=49&gr=4',500,800,500))
neogtt27
20-06-2008, 09:19
arkadaşlar ben yeniyim bugünmü almak gerekiyor temettü için hisseyi kusura bakmayın cahilliğim için :)
Dün almam lazımdı artık geç.Ama yakın zamanda bedelsizi var.
başrollerinde rj-teb-ykbnk nin ,yardımcı oyunculuklarda bilumum yabancı alım yapan aracı kurumların(credit gibi) oynadığı bunların yanında bayağı bir yerli aracı kurumun figüranlık yaptığı tam bir komedi -kendi çalıyor kendi oynuyor-banvitte sahnede:)
gerçekten çok ilginç bir kağıt, aylardır izliyorum, üç dört defa 3.20 lere indi, 4 küsürlere çıktı, şimdi gene indi, acaba birşey mi var yoksa endekse mi uyuyor havasında. karlılık bu sene düşecek beklentisi var galiba...
kendileri nasıl çıkardılarsa,aynı şekilde de indirdiler 4,5-4,8 aralığında agresif yabancı alımları varmış gibi gösterip 4,8 den mal verdiler aynı şeyi 3,7 ve 3,8 den de yaptılar aslında alan yabancı değil ,yabancı alıyor diye atlayanlara yukarıdan mal verdiler şimdide basabildikleri kadar basıp aşağıdan tekrar alacaklar bunun içinde malum şeyler kullanılıp ky üzerinde baskı oluşturuluyor yok keneymiş falan hepsi hikaye,kar geçen seneki gibi gelmeyebilir ama bunun nedeni kene falan deel artan mısır fiyatları son 2 haftadır hızlı bir şekilde arttı,mısır alternatif yakıt katkısı etanol üretimi için kullanıldığı için petrol fiyatları arttığı sürece yüksek kalacaktır.
thegame344
20-06-2008, 10:58
20/06/2008 - 09:10
*** Temettu Odemesi : BANVT.E % 23,64 (A.O.F: 3,09) [ Not: Temettu orani brut orani ifade etmektedir.]***
IMKB
bi sorum var dostlar.ben yeniyimde bu işlerde baya
ben bir haftadır arada almıştım.ortalamamda 3.30 lu civarlarındaydı.
şimdi bölündüğü için mi 3.09 yoksa harbiden bastılarmı hisseye?
yani aynı zamanda hesbaıma para yatıcakmı:D
Wrangler
20-06-2008, 11:00
***BANVT*** Banvit Bandirma Vitaminli Yem Sanayii A.S.'nin 20.06.2008 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "Gelir Vergisi Kanununun gecici 61. maddesine geregince yatirim indirimi hakkimizi kullandigimiz icin bu indirime isabet eden kar tutarini tevkifatsiz olarak dagitmamiz gerekmektedir. Ancak 17 Nisan 2008 tarihli ozel haller geregi bildirimimiz geregi gonderilen, olagan genel kurul toplanti kararimiz ekindeki kar payi dagitim tablosunda sehven brut ve net hesaplamasi ayri yapilmistir. Aslinda net ve brut orani ayni olup, temettu dagitimi %23,63831 uzerinden yapilacaktir." ***BANVT*** (20/06/2008 - 11:58:26)
sayın thegame344 bugün temettüler hesaplara alacak olarak geçtiği için banvit dünkü ağırlıklı kapanışına göre temettü miktarı kadar düşük açmıştır, bu da 3,09 a denk gelmektedir.eğer dün hesabınızda banvt hissesi vardıysa ,hisseniz oranında hesabınıza önümüzdeki hafta salı-çarşamba gibi para otomatik olarak geçmesi lazım.Saygılar
% 24.999 bedelsiz tarihi de en yakın zamanda açıklanır herhalde SPK dan haber alındıktan sonra...
bu kongo kenelerinin en çok tavukçulara zararı oldu!
herhalde piknik olayı yarı yarıya azaldı!
thegame344
20-06-2008, 12:57
sayın thegame344 bugün temettüler hesaplara alacak olarak geçtiği için banvit dünkü ağırlıklı kapanışına göre temettü miktarı kadar düşük açmıştır, bu da 3,09 a denk gelmektedir.eğer dün hesabınızda banvt hissesi vardıysa ,hisseniz oranında hesabınıza önümüzdeki hafta salı-çarşamba gibi para otomatik olarak geçmesi lazım.Saygılar
çok teşekkür ederim.
hisse fiyatı yeniden 2 kuruş artacakmı.yoksa sadece temettü mü verecekler.öyle olursa ne anladık temettüden.
Valla benim çevremde herkes pikniğe giderken kene hesabı yapmıyor benim gözlemim bu .bence haberler kasıtlı birileri alttan alacak ya hesap o bana göre...
financer
22-06-2008, 09:39
Valla benim çevremde herkes pikniğe giderken kene hesabı yapmıyor benim gözlemim bu .bence haberler kasıtlı birileri alttan alacak ya hesap o bana göre...
1-2 gün sonra bu kene haberleri de biter. yine birileri voleyi vurur.
Ne yani milet sadece pikniğe giderkenmi, piliç eti yiyiyor.:he:
Adamlar piliçe %100 zam yaptılar, sonra kene ayağına %30 geri çektiler.
Olay budur. Maliyetlenmek için uygun seviyeler geliyor.
Hepinize bol kazançlar..
***yatırım tavsiyesi değildir***
Banvit bu gün tüm çalışanlarınla ve ailelerinle Bandırma da şirket kampüsü içinde 40 ıncı
yılını piknik havası içinde kutlayacak.İşallah bizlerde bu kutlamalardan nasibimizi alırız.
3 temmuz da tavuk fiyatlarına % 20 zam yapılacakmış bu zaman bir hareketlilik getirirmi hisselere
buralar destek ,altına kayarsa 2,6* lara kadar yolu var ...yanılma payım yüksek ...ben de şu an yok ama ağustos başı ortası kesin olmasını istiyorum portföyümde...
Bedelsiz Bölünme ne zaman gerçekleşecek?
SPK bir türlü begeleri gönderemedi...
01/07/2008 13:31
***BANVT*** Banvit Bandirma Vitaminli Yem Sanayii A.S.'nin 01.07.2008 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "Daha onceden bildirimini yaptigimiz 2007 yili kar dagitim tablomuzda, olaganustu yedek hesaplamasi yasal kayitlar uzerinden yapilmis idi. SPK'ya gore rakamlar uzerinden hesaplama revize edilmis olup, kar dagitim tablomuzun son sekli asagida bilgilerinize sunulmaktadir." Duzeltilmis kar dagitim tablosu internet sitemizin "Sirketler" bolumunde yayinlanmakta olup, Gunluk Bulten ekinde de yayinlanacaktir. ***BANVT***
IMKB
tam bir hafta önce 2,6* lar demiştim ...dün 2,66 yı gördü bugün ise en yüksek 2,82 yi gördü ...bakalım 2,92 94 lere bir tepki yapabilecek mi...gerçi son günlerin gediklisi teb alımlarını azaltmaya başladı bakalım bundan sonra ne yapacaklar...şu an ağustos ayında olsak sıkı sıkı kavrarım hisselerimi ama daha bir ay var ve bu bir ayda bu köprünün altından çok su akar...
tahtanın speğine selamlarımı yolluyorum adama helal olsun böyle bir piyasa da bile tekniği uyguluyor 2,90 nı gösterdi...bakalım şimdi devam mı yoksa aşağı inip ikili dip mi yapacak yavaş yavaş aşağı inerek...
golge_976
03-07-2008, 23:59
Ne de olsa yahudi.
alıcı amca yani teb'in ufak sayılabilecek satışı var fazla değil ...alımları durdurmuş sanırım ...ya aşağı kayacağız ya da bana bu kadar yeter dedi benim tahminime göre aşağı kayıp ikili dip yapma ihtimali yüksek buna istinaden eldeki hisselerin yarısını verdim...
borabora
04-07-2008, 13:35
Gıda, içecek
Beyaz et sektörü krize sürükleniyor, acil önlem şart
04.07.2008 | Anadolu Ajansı | Haber
ARAÇLAR
yorum yaz
favorilerime ekle
haberi yazdır
arkadaşıma gonder
&
Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, beyaz et sektörünün 2005-2006 yıllarındaki krizlerin üstüne bu yıl da kriz yaşamasının çok ciddi sonuçları olacağını düşündüklerini söyledi. Keskinoğlu sektörün bugün için haftalık zararının yaklaşık 26 milyon YTL olduğunu, bu durumun ülke ekonomisine büyük zararlar verebileceği gibi yüzlerce insanın da işsiz kalmasına sebep olabileceğini savundu.
Keskinoğlu, sektörün son durumuna ilişkin dün yaptığı yazılı açıklamasında, kanatlı sektörünün rahatlaması için devletin ikili görüşmeleri hızlandırıp ihracat kapılarını bir an önce açtırması gerektiğini, sektör olarak acilen bu çözüme ihtiyaçları bulunduğunu ve ilk aşamada sınır komşularına ihracat yapacak duruma gelebilmek için devletin somut adımlar atmasını istediklerini belirtti.
Mangal sezonuna kene darbesi
Türkiye'de doğrudan 500 bin kişiye ve dolaylı olarak 2 milyon kişiye istihdam sağlayan, ülke ekonomisinde 3 milyar dolar payı bulunan beyaz et sektörünün, krizin eşiğine doğru sürüklendiğini kaydeden Keskinoğlu, şunları söyledi: "Uzun süredir maliyetinin altında satış yapan sektörün acil olarak çözüme ihtiyacı var. Sektördeki üretim şu anda tüketimin yüzde 25 üzerinde ancak satışları artırması beklenen mangal sezonu da 'kene paniği'nden olumsuz etkilendi. Beyaz et satışlarında mangal sezonuna rağmen yüzde 20 düşüş yaşanıyor. Gerekli tedbirler acil olarak alınmaz ve ihracatın önündeki engeller kaldırılmaz ise tavukçuluk sektörü kısa bir süre sonra krizin yıkıcı gücü ile karşı karşıya kalacak."
Elektriğe zam çıkmaza sokuyor
Keskinoğlu, sektörün sorunları arasında yem maliyetlerinin de önemli bir payı olduğuna işaret ederek şunları kaydetti: "Kanatlı sektöründe, üretim maliyetlerinin yüzde 70'ini yem oluşturuyor. Bu sene geçen seneye oranla yem hammaddelerinden soya küspesinin fiyatı yüzde 110, ayçiçeği küspesinin fiyatı yüzde 177, mısırın fiyatı yüzde 122 ve soya fasulyesinin fiyatı yüzde 114 artış gösterdi. Maliyet artışları ve talep azalmasına sektördeki yüzde 25'lik üretim arz fazlalığı da eklenince sektör iç pazarda da ciddi darboğaza düştü. Şu anda 3.2 YTL'ye mal edilen ürünleri 2.4 YTL gibi bir fiyatla ciddi zarar ederek satıyoruz. Bunun üstüne bir de elektriğe uygulanacak olan yüzde 22 zam kanatlı sektörünü iyice çıkmaza sokacak."
BEYAT ET SEKTÖRÜNÜN BAŞLICA SORUNLARI
- İhracatın önündeki engeller
- Talep azlığı ve yüzde 25'lik üretim fazlası
- Yem hammaddelerinin yüzde yüzleri geçen oranda zamlanması
- Mangal sezonunun 'kene paniği'nden etkilenmesi
- Elektriğe uygulanacak zam
Keskin Keskinoğlu, sektörün 2005-2006'daki krizlerin üstüne bu yıl da kriz yaşamasının çok ciddi sonuçları olacağı görüşünde...
( KB)
bende bu hisse yok ama takip ettiğim bir hisse bu haberi hisse sahibi arkadaşlar için buraya gönderiyorum
herkese bol kazançlar
selamlar...:)
http://img369.imageshack.us/img369/2708/cft070620450133bo2xi5.jpg
golge_976
07-07-2008, 10:38
YA şimdi ben anlamadım. BU net yüde kaç temettü verdi. Kusura bakmayın hisselerim arkadaşımda. o yüzden net miktarı blmiyorum.
Anıl arkadaşım sizleri burada görmek çok güzel lütfen grafik ve yorumlarınızı eksik etmeyin grafik için teşekkür ederiz.
Anıl arkadaşım sizleri burada görmek çok güzel lütfen grafik ve yorumlarınızı eksik etmeyin grafik için teşekkür ederiz.
zamanında buralardaydım....:)
ee hadı:)
banvt
http://img384.imageshack.us/img384/4373/adszlc1.png
armagedon
07-07-2008, 12:35
ee hadı:)
banvt
http://img384.imageshack.us/img384/4373/adszlc1.png
daha zamani var :) kizarmadilar cig yemeye kalkmamak lazim :beurk:
zamanında buralardaydım....:)
Bende her ne kadar sizi tanımasamda mangal başında sizinle beraberdim.2.50 den4.xx lere kadar piliçleri kızartana kadar bekledim.Onun için sizin marifetli bir piliççi oldugunuza eminim.:yes:
İşlem hacmi çok düştü.
Fırtına öncesi sessiszlik olabilir mi?
Endeksin bu kadar tepki verdiği günlerde bir kademe bile kalkmayan sevgili kağıdımızın düşüşlerdeki tavrı çok yükselmiş gibi yapmak olacaksa, durumlar pek iyi değil, bir şey bekleniyor ve bilmediğimiz olumlu/olumsuz bir şeyler var, hadi hayırlısı
Cızzz sesi de ne demek tutanın elleri yanıyor.
Vay be bana bir piliçin sabrı öğreteceği söyleselerdi döverdim adamı; öğrendik vesselam, çatlamazsak, desperado hocam yorumları ile bizleri biraz yol gösterse çok da memnun olacağız,
Bekleyelim
armagedon
10-07-2008, 13:44
temmuz 2 li hanelere gecene kadar bu kagitta buralarda. bekleyelim gorelim.
bu senenin dibi 2,66 bugünkü kapanış 2,80 %5 prim yaptık ama endek %10 yaptı...çaoğu hisse en az %20 yaptı ...ayrıcana en düşenlerden biriydik ...4,46 lardan geldik buralara çıkmak için %50 dan fazlası lazım ...bana grafik diyor ki bekle az kaldı neredeyse nisan ayında başlayan harekete benzer durum olabilir...yanılabilirim de tabiki beklemeye devam ...
yarın güzel bir gün olabilir ...
yarın güzel bir gün olabilir ...
Evet inşallah güzel olacak bunun altına imzamı koyarım... bu hafta içersinde inşallah bir şeyler olacak. sevgili dostumu bir yerden hatırlar gibiyim kozadın tavan tavana gittiği günlerden hatırlar gibiyim....:he: sevgili şenolun tekniği çok iyidir kolay kolay yanılmaz ama herşeye rağmende burası borsa....:yes:bazende yanıltabilir....saygılar
arkadaşlar... 7 nisan 2008 de ispanyada deli danadan dolayı 2 kişinin ölmesi haberinin ardından banvit 2,9 dan 3,74 lere yükselmişti. dün yayınlanan türkiyede kuş gribi resmen bitmiştir haberi acaba gene yükselişi tetiklermi ...bu konuda ne düşünüyorsunuz..?
efsanecaylak
17-07-2008, 21:57
BANVT son kapanışını 0.08 YTL Artışla 2.9 seviyesinden yaparken, işlem hacmi 90 günlük ortalamanın yüzde % -59 altında oluştu.
Son bir yıldır kuvvetli ayı piyasası etkisi altında olan hisse senedinin, 2.66 seviyesine kadar devam eden uzun vadeli düşüş trendinin ardından burada taban oluşturmaya çalıştığı ve aynı seviyeden gelen alımların etkisiyle başlattığı kısa-orta vadeli yükseliş trendini sürdürdüğü görülüyor. Son kapanışını 300 ve 90 günlük hareketli ortalamalarının altında 30 ve 10 günlük hareketli ortalamalarının ise üstünde gerçekleştirdi.
İşlem hacmindeki düne oranla ortaya çıkan artış kısa vadeli yükseliş trendini destekliyor. İlk direnç noktası 2.97 seviyesinde. İşlem hacmindeki artışın sürmesi şartıyla direncin geçilmesi durumunda pozisyonlar artırılabilir.Kar satışlarının gelmesi durumunda ilk destek noktası 2.83 İkinci direnç noktası 3.28 seviyesinde olan hissede ikinci destek noktası ise 2.49 seviyesinde.
Hissede Bollinger Band normalden yüzde 60.51 daha dar bir pozisyona girerken son kapanış bu bandın üst çizgisinin yüzde 36.56 altında oluştu.
mehmetbaki
19-07-2008, 13:31
Kene, piliç etinin fiyatını düşürdü
Kene ısırması nedeniyle ölümlerin çoğalması, bu yıl piknik ekonomisini de vurdu
19.07.2008 12:30
Enerji fiyatları, gıda fiyatları, ekonomik durgunluk, talep düşüşü derken şimdi de kene, piliç etinin fiyatını düşürdü. Piknikçilerin kene korkusuyla sayfiye yerlerinden uzak durması piliç eti tüketimini hızla azalttı. İhracatı da durma noktasına gelen piliç eti, kuş gribinden sonraki en büyük sıkıntısını yaşıyor. Geçtiğimiz yıl da sektörde benzer sıkıntılar bulunuyordu fakat piknik sezonuyla açılmasıyla birlikte satışlar açılmış ve piliç eti tüketimi hızla artmıştı. Ancak kene ısırması nedeniyle ölümlerin çoğalması bu yıl piknikçilerin sayfiye yerlerinden uzak durmasına neden oldu. Beypiliç Genel Müdürü Dr. Sait Koca, piliç eti fiyatlarının çok düşük seyrettiğini belirterek, “Bu fiyatlarda piliç yiyen kazanır” diyerek tüketicileri uygun fiyat avantajından yararlanarak daha fazla beyaz et tüketmeye çağırdı.
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=86716&cat=130&dt=2008/07/19
Dün ISO 500 litesi açıklandı.
Banvit, 2006 yılında ISO 500 listesinde 108. sıradayken, 2007 yılında 74. sıraya yükselmiş.
Listeye şöyle bir baktığınızda en iyi dereceyi yapmış gıda şirketi durumunda.
Banvit'i takip eden bazı gıdacıların sıralaması ise şöyle;
77. sıra Tat Konserve
99. sıra Pınar Süt
108. sıra Ülker Bisküvi
118. sıra Kent Gıda
168. sıra Pınar Et
264. sıra Şeker Piliç (Şeker'in 2006 derecesi 328'miş)
301. sıra Tukaş
421. sıra Söktaş
433. sıra Kerevitaş.
Bu tabloya bakıldığında, Banvit ışık saçıyor.
Bu yıl karlılık bir miktar düşsede ciro daha da artacaktır.
Hele bir de Eylül ayı Ramazan patlaması olursa deyme keyfine.
armagedon
24-07-2008, 15:07
maliyeti degistirme hareketi bile yapamiycakmiyiz yahu :)
armagedon
24-07-2008, 22:45
cok zor bir kagit ne teknik isliyor nede baska birsey.
spekulatif ama ne zaman nerde hareket yapacagi belli degil.
bu arada durmadan ramazan ile iliskilendiriyorsunuz ama bu kagitin hic bir zaman ramazanla bir baglantisi olmadi.
sabirrrr,sabirrr,ya sabirrr:)
armagedon
28-07-2008, 13:13
yukari duzeltmede tepkisi cok ciliz kaldi ama asagi yonlu duzeltmede bu haklarini son kademesine kadar kullanicaklari asikar.
teknik degerler yeni bir alt kanala isaret ediyor umarim yanilirim.
armagedon
28-07-2008, 13:50
burda bu beklesme nedir arkadsalar :) birseyler duydunuzda bana mi soylemiyorsunuz ?? himmm!!!!!
burda bu beklesme nedir arkadsalar :) birseyler duydunuzda bana mi soylemiyorsunuz ?? himmm!!!!!
Soru 1 Burada bekleşme nedir ? Bu sorunun cevabını tüm yatırımcılar bilmesine ragmen hiç kimse cevap verecek cesareti kendinde bulamaz.Artık bir meslek sahibi olmuştur yani yatırımcı yatırımcı için böyle sorulara cevap yazmak yarımcı karizmasına aykırıdır.
Soru 2 birşeyler duydunuzdamı söylemiyorsunuz.Bu soruya aylardır hiç kimse cevap vermedi herkes joker hakkını kullanıp seyirciye soruyor bende öyle yaptım seyici hakkımı kullanıyorum.Sıradaki tüm yarışmacı pardon yatırımcı arkadaşlara başarılar dilerim.
Burada soru ve cevaplar şeker piliç içinde geçerlidir...
Kağıt iki yıl öncesine geri döndü.
Anlaşılan ikinci çeyrek bilançoda kötü. Yine içeriden okuma var...
Kırmızı et fiyatları yükselirken, beyaz et fiyatları düştü. Buna karşılık yem fiyatlarındaki artışlar nedeniyle maliyetler arttı. Bir de buna talebin üzerindeki tavut eti arzı eklenince, bilanço ve gelir tabloları kötüleşti.
İlk çeyrek için de 5 milyon YTL zarar açıkladığını da hatırlatmak gerekir.
Bugünkü büyük yükselişte bile tepkisiz kalmasının nedeni bunlar olabilir...
armagedon
29-07-2008, 21:10
bu kagittan korkum yok bunun adasi tuzlupilice bulasmakla hata ettigimi biliyorum o kadar. banvitlerrimi askerlik bitene kadar tutacam. seneye nasilsa bu fiyatlarin 2 misli ile yeni sahiplerine veririm. Heryerde banvt satiliyor ben daha sekerpilic yazan tavuk gormedim piyasada yada ben korum.
bu kagittan korkum yok bunun adasi tuzlupilice bulasmakla hata ettigimi biliyorum o kadar. banvitlerrimi askerlik bitene kadar tutacam. seneye nasilsa bu fiyatlarin 2 misli ile yeni sahiplerine veririm. Heryerde banvt satiliyor ben daha sekerpilic yazan tavuk gormedim piyasada yada ben korum.
dostum ozaman en yakın bim marketine gidiver ...:he:
armagedon
30-07-2008, 00:21
dostum ozaman en yakın bim marketine gidiver ...:he:
oraya ugramiyorum demek orada satiliyor , o zaman o fiyatlara zor alici bulur bimde.
oraya ugramiyorum demek orada satiliyor , o zaman o fiyatlara zor alici bulur bimde.
bim de iyi satılıyor ...ayrıcana banvitle aynı mamuller daha ucuz satılıyor...tabiki bim farkı bim pahalı mal satmıyor ya Şeker'in adıda ucuzcuya çıktı...
armagedon
30-07-2008, 07:14
bim de iyi satılıyor ...ayrıcana banvitle aynı mamuller daha ucuz satılıyor...tabiki bim farkı bim pahalı mal satmıyor ya Şeker'in adıda ucuzcuya çıktı...
Banvitin daha fazla zarar yazmasi cok supheci bir durum bence. banvitin tavuklari daha cok mu misir yiyor ?? :)
Büyük kağıt böyle günlerde belli olur.
Endeks gider Mersin'e, Banvit gider tersine....
armagedon
30-07-2008, 16:30
cok kisi mala dalmis demek oluyor baska aciklamasi kalmadi bu isin!
Bu arkadaş bedelsiz vermek için neyi bekler, aynı tarihte kayda alınanlar çoktan dağıttılar bile, patornun keyfi herhalde
engürbaş
30-07-2008, 16:55
arkadaşlar,
bugün beyaz et üreticileri birliği gibi bişeydi galiba... onun başkanıymış heralde... çok karamsar konuştu radyoda. sektörün ayda 60 milyon ytl zarar etmekte olduğunu, ramazan bayramı sonrasını beklediğini söyledi. 6 ay bilançoları çok kötü gelebilir... dikkatli olun valla...
demirtavuk
30-07-2008, 18:50
arkadaşlar,
bugün beyaz et üreticileri birliği gibi bişeydi galiba... onun başkanıymış heralde... çok karamsar konuştu radyoda. sektörün ayda 60 milyon ytl zarar etmekte olduğunu, ramazan bayramı sonrasını beklediğini söyledi. 6 ay bilançoları çok kötü gelebilir... dikkatli olun valla...
Kur çok düşük olduğu için bu dönemde çokta kötü olmayabilir bilanço bence..
armagedon
30-07-2008, 18:56
arkadaşlar,
60 milyonluk ne zararmis bu ? millet tavuk yiyor, balik yiycek hali yokya ! atip tutmayi kessinler. kirmizi etten daha cok tuketilen bir urunde zarar yaziyorum diyenin alnini karislarim:beurk: yaptiklari yuzsuzluktur, spekulasyondur, spk lik olaylar donuyor bu kagitlarda ama neyse.
SubZero5
31-07-2008, 07:52
yuvarlanarak taban yapıyor olabilir...
çanağa giderse...
Spekt bile bu yükselişe dayanamadı...
tavan tavan üzmediler bizi geç oldu ama güç olmadı hacimsiz tavan neredeyse ...ao için uğraşıyorlar şimdide...
eeeee musade edin de hacimsiz düştü hacimsiz çıksın zarar büyük yukarı yukarı ey tavuklar uçun...
eeeee musade edin de hacimsiz düştü hacimsiz çıksın zarar büyük yukarı yukarı ey tavuklar uçun...
tavuk uçamaz sayın ozdil,uçacak diye beklerseniz hayalleriniz suya düşer ...uçmasın arada kanatlarını çırpar (şimdiki durum gibi)gibi yapsın yeter...daha bir ay var önümüzde ...daha çok kanat çırpacak tavuklarımız...
Yabancı ortak söylentileri dolaşmaya başladı.ben duydum siz duymadım demeyin ne derece doğru bilmem?elçiye zaval olmaz
tavanda ne kadar alici var,gorebilen varsa paylasabilir mi??
nasılda birden tavan olmuş...biraz beklettiler ama olsun ...devam yola ...
caglar80
05-08-2008, 09:22
iyi ki girdik yani bi tavuk yiyelim dedik adamlar ortak istemiyo girer girmez düşürmeye başladılar bunlar tek tek lot sayıyo be :)
caglar80
05-08-2008, 09:27
1 2 1 2 tavan yapıcam :D
pazartesi sabah 3,16 dan almayanı dövüyorlardı şimdi ise düşmeye başladı diyorsunuz bir ay önce 2,7 80 lerde idi ozaman nerede idiniz...
vetheksa04
05-08-2008, 10:18
1 2 1 2 tavan yapıcam :D
bende alır almaz düşdü kağıt. ne olur dersin bugün?
caglar80
05-08-2008, 10:20
pazartesi sabah 3,16 dan almayanı dövüyorlardı şimdi ise düşmeye başladı diyorsunuz bir ay önce 2,7 80 lerde idi ozaman nerede idiniz...
evet haklısınız dovuyolardı bede almıştım bir miktar 3.18 den ama erken çıkmıştım param yoktu :) birde ben tahtaya istinaden konuştum :yes: anlık bi yorumdu
caglar80
05-08-2008, 10:27
bende alır almaz düşdü kağıt. ne olur dersin bugün?
benimde anlatmak istediğim buydu :) hangi hisseyi alsam boyle oluyor bugunkü finansbank hariç tam alıyorum heralde bir başkası girince hisseyi kasmaya başlıyolar demin konuştum aracı kurumla tavuk fiyatlarının yukselmesi etkilicek gibi gorunuyor dedi şuan için olumlu tabi ama ne olur bilinmez beklemedeyiz
3.72den simdilik vedalastim tavuklarimla,kisa zamanda iyi prim yapti,alanlar hayrini gorsun,kisa zaman sonra tekrar bulusmak uzere,daha gidecek yolumuz var ne de olsa:cool:
ben şekerleri verdim ama bundan umutluyum biraz...
sekerin bilancosu bildigim kadariyla 15inde,banvitin de 29unda aciklanacak,bu yuzden sekerpilic cikista daha istahli gozukuyor,bizim daha zamanimiz var...
vetheksa04
05-08-2008, 14:04
ne oluyor böyle dip olduk? kötü zamanda alış yaptık galiba. geleceği hakkında yorum yapabilecek var mı??
vetheksa04
06-08-2008, 13:09
bir hareketlilik sonra hüsran. Önümüz açık gibi inşallah düzeliriz.
sindire sindire gitmesi daha iyi degil mi,biraz dinlensin sonra kaldigimiz yerden devam...
rj geçen geldiğin geri çekilmiştik inşallah yarın geri çekilmeyiz...iyi mal almış hiç satmadan ...100 bin adet ..
Alan Net Lot % Maliyet
RAYMOND JAMES 100000 81.5 3.580261
INFO YATIRIM 7697 6.3 3.572501
GARANTI YAT. 6520 5.3 3.595564
TACIRLER MEN. 6390 5.2 3.599812
GEDIK YATIRIM 1340 1.1 3.531492
DIGER 800 0.7 0
Satan Net Lot % Maliyet
PRIM MENKUL 25650 20.9 3.582885
AK YATIRIM 18227 14.8 3.592465
DENIZ YATIRIM 10385 8.5 3.555975
GALATA MENKUL 7800 6.4 3.585385