View Full Version : BANVT-Banvit
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
13
14
15
16
17
18
***BANVT*** Banvit Bandirma Vitaminli Yem Sanayii A.S.'nin 13.08.2008 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "Sermayemizin 80.000.402 YTL'sindan, 100.000.000 YTL'sina cikarilmasi ile ilgili prosedurler tamamlanmistir. %24,99937 oranindaki bedelsiz yeni pay alma hakki 16 nolu yeni pay alma kuponu karsiliginda 14 Agustos Persembe gununden itibaren kullandirmaya baslanacaktir. Bedelsiz pay alma islemi icin sure sinirlamasi yoktur. Paylari Merkezi Kayit Kurulusu tarafindan Sermaye Piyasasi Mevzuatinin kaydi sisteme iliskin duzenlemeleri cercevesinde izlenmeye baslanan pay sahipleri bedelsiz paylarini Sermaye Piyasasi Mevzuati cercevesinde kayden alacaklardir." ***BANVT*** (13/08/2008 - 14:33:47)
bedelsiz haberiyle tahtaya vermeye başladılar...
bedelsiz haberiyle tahtaya vermeye başladılar...
sanki bedelli veriyor,neden bu kadar verdiler ki bu haberi bahane edip:notr:yorumu olan??
nergis_59
14-08-2008, 09:08
Günaydın. Dünkü işlemlerde PİRİM= - 70.001 R.J= -16.492 GARANTİ= -12600 NET LOT:-3.889 aynı zamanda ŞEKER PİLİÇ takasını elinde bulunduran pirim menkulün hacimsiz satışı...ilk 5 kapı gibi...? Hayırlı bol kazançlar...KİŞİSEL GÖRÜŞÜMDÜR,al-sat önerisi taşımaz.:yes::super:
Moonwalker
14-08-2008, 09:25
*** sermaye artirimi :
Banvt.e (% 25 bedelsiz. Bolunme sonrasi a.o.f: 2,83-ytl).***
-imkb-
is bankasindaki hesabima bedelsizler gelmis,ata yatirima ise daha gelmemis...
erhanbabasi
14-08-2008, 10:46
selam arkadaşlar 2.78 satışı olan banvit sizce 2.seans tekrar aşağı düşer mi yoksa
yükselir mi. bilgisi olanlar lütfen bu konu hakkında paylaşımda bulunurlarsa sevinirim. tşk.:notr:
5 dakikalik grafikte fincan-kulp formasyonu olusuyor gibi gibi,cay kahve isteyen var mi:he:
erhanbabasi
14-08-2008, 12:45
fırsatı kaçırdım. 2.78 almak vardı kagıdı. kısmet başka bahara...tşk.:)
2.94 direnc,gecerse hizlanabilir...
fırsatı kaçırdım. 2.78 almak vardı kagıdı. kısmet başka bahara...tşk.:)
olsun arkadasim,borsada firsatlar bitmez:yes:
demirtavuk
15-08-2008, 09:08
Banvİt'İn vergİ daİresİne sunduĞu 6 aylik dÖnem kari 7.303.636 ytl
vetheksa04
15-08-2008, 12:44
is bankasindaki hesabima bedelsizler gelmis,ata yatirima ise daha gelmemis...
sy nazay lot başına ne kadar ediyor? benim akyatırım hala yatmadı? bedelsizin ne olduğunu bile bilmiyorum daha :) ben yeniyim galiba:biggrin:
sy nazay lot başına ne kadar ediyor? benim akyatırım hala yatmadı? bedelsizin ne olduğunu bile bilmiyorum daha :) ben yeniyim galiba:biggrin:
%25 demek her 100 hisseniz için 25 hisse daha her 1000 hisse için 250 tane daha demek yani ...100 hisseniz varsa 125 olacak .1000 hisseniz varsa 1250 olacak ...
vetheksa04
15-08-2008, 16:31
%25 demek her 100 hisseniz için 25 hisse daha her 1000 hisse için 250 tane daha demek yani ...100 hisseniz varsa 125 olacak .1000 hisseniz varsa 1250 olacak ...
teşekkürler senol. Peki hesabıma geçmesi çok uzun sürüyormu?
teşekkürler senol. Peki hesabıma geçmesi çok uzun sürüyormu?
dedigim gibi benim de atayatirimdaki hesabima henuz gecmedi bedelsizler,tahminim pazartesi gunu hesabimizda olur:cool:
Banvit`in 2008/6 aylik donem net konsolide kari 1,685,308 ytl,
ana ortaklik paylari 1,682,847 ytl azinlik paylari 2,462 ytl
Banvit`in 2008/6 aylik donem net konsolide kari 1,685,308 ytl,
ana ortaklik paylari 1,682,847 ytl azinlik paylari 2,462 ytl
7,300 den 1,630 yuh ya nereye gitmiş o kadar para ...basıyorlar habire elimde yok ...ama yazık millete sanırım 2,52 2,56 arası durulur ...
karşılıklı işlem oldu sanırım hacim çok yükseldi...2691 bin lot oldu en son sanırım 120 130 bin civarı idi...
burda durmazsa 2.35 e kadar inmeli...
ne oldu banvite kanadı kırılmış düşüşün sebebini bilen varmı 2.50 den daldık bir slkeleme olabileceğini düşünerek ...
http://img440.imageshack.us/img440/6033/zelemirvi4.jpg
özel emirden sonra koptu....
speciall25
27-08-2008, 11:59
yok olmadı 2006 dibi 1.5 seviyelerine çekilsin .... 5 liradan 2.5 a düşmüş tuvalet kağıdımı bu hisse ...pess doğrusu ...
1.5 olmaz belkı ama teknık calısır, var bı bıldıklerı ozel emır bosuna verılmemıstır.
özel emirler genelde sağdan al sola ver satan tamam satar kardadır ok ona diyecek bişey yokta alan neden alır hemde milyon milyon hem traji komedi bizim ımkb bi alem hemde ramazan a bir kaç gün kala çok ilginç çokkkk işte burası ımkb malesef milleti böle ayak oyunlarıyle soğutuyorlar maaleseef
tinnitus
27-08-2008, 14:58
arkadaşlar banvit genel müdürlüğünü aradım özel bir durum yok dediler
tamamen spekülatif
ramazan öncesi malınızı kaptırmayıın
emrecan24
27-08-2008, 14:59
50-Günlük Hareketli Ort. 2.46...
burada tutunması gerekiyor..
emrecan24
27-08-2008, 15:16
bence bugün 2 46+ üzeri kapanır bu kağıt...
emrecan24
27-08-2008, 15:21
hadi az kaldı tabana yapıştırın kağıdı tabana
adi adamlarr
biz de yedik
200 000 lotla taban yapmayı deniyorlarr
:)
gülelim de boşa gitmesinnn
emrecan24
27-08-2008, 15:28
bari şeker piliç adam gibi tutunsa
onda da iş yok
40 bin lotla %8 ekside
ramazan öncesi butarz şirketler prim yapmazmı neden veriyorlar.gerçi altları doldurdular ama
emrecan24
27-08-2008, 15:35
kağıdın kalkmaya hiç niyeti yok
2 42'yi kaldıramadılar
bugün çivi çakmış gibi bir hali var...
olsun anasını satayım
bugün aldım beklerim 1-2 gün...
emrecan24
27-08-2008, 15:38
abd dayanıklı mal siparişleri beklentilerin üzerinde gelince banviti de düzeltti..
emrecan24
27-08-2008, 15:41
uçuşa hazır olun diyeceğim ama maalesef diyemiyorum
aslında 2 50 üzerine atsa kendini çok güzel olur
2.500.000 lot malı 2 58 ortalama ile aldılar...
böyle bir günde kağıdın düşmesine de izin verdiler...
oyunun içinde oyun var anlaşılan
emrecan24
27-08-2008, 16:07
saatlik grafikde rsi kağıt düşeceği kadar düştü diyor..
daha fazla düşüş teknik olarak mümkün görünmüyor..
emrecan24
27-08-2008, 16:29
seans sonuna doğru bir atak yaptırırlarsa 2 50 üzerine atar...
ancak 2,46+ üzeride işimizi görür..
önemli olan 50 günlüğk hareketli ortalamasında tutunabilmesi....
bi arkadaş banvit genel müdürlüğünü aradım demişti ....zaten bi olay varsa bile size bilgi veremezler zaten iki kişinin bildiği sır değildir sebepsiz yere bu kadar düşmesi çok garip hemde birinci seans yüksek işlem hacmiyle işin kokusu çıkar yarın öbürgün ama ümid ederimki olumsuz biey yoktur kimsenin canıda yanmaz yazık inanıp yatırım yapanlara ya silkeleme demek istiyorum dilim varmıyor ama umarım öyledir
tgrt öğle haberlerinde söylüyordu araplar türk tavuğunu çok sevmişler arap ülkelerine ihracat başlayacakmış diye
speciall25
27-08-2008, 16:50
ben söyleyeyim düşüncemi ozaman bu hisse geçen yılki fiyatının %130 gerisinde 2006 fiyatında reel anlamdada bilançoyu bu kadar kötü değerlendirecek bir veride yok karı azalmış sadece zarar etse tabana gelse gam yemem..hemde ramazan arifesi ...bukadar kalpazanlık görmedim...enkayla yarışıyor enkanın nednleri bambaşka banvitin ne ilgisi var rusyayla....yazıkkk hiçbir açıklama yapmayan şirket yönetimine..
Arada hata yapıp tavuk yerine milleti yoluyorlar sektör krizde diye Ali Osman Bor borazan çalıyor...Sektördeki 7 büyük şirketin 4 tanesi tavuk gribi olmuş...Banvt bunların dışında tabii ama ramazan öncesi aşağı yapmadan yukarı almazlar...
DUVAR USTASI
27-08-2008, 20:32
tgrt öğle haberlerinde söylüyordu araplar türk tavuğunu çok sevmişler arap ülkelerine ihracat başlayacakmış diye
Evet bende dinledim o haberi artık mangal yapamayız ucuz ucuz arap lara afiyet olsun.:he::he::he:
Evet bende dinledim o haberi artık mangal yapamayız ucuz ucuz arap lara afiyet olsun.:he::he::he:
parasızlıktan kırmızı et yiyemiyorduk:he:tavuğa talim ediyorduk onuda arap kardeşlerimiz elimizden alacak gibi, artık bizde közde domdtes ile bibere talim ederiz artık:arf:
şimdi 3 aylık takaslarına baktım değişiklik şaşırtıc hemen senaryoyu kurdum ....bugün alan hcbs adına satan da cıty adına sattı arada raymontuda söğüş ettiler tabiki bana göre yakın zamanda bana göre iii yerlere gelecek....al sat tavsiyesi değildir son 3 aydır takas değişimlerine bakmanızı tavsiye ederim ve ramazan boyunca güzel hareketler görecez bence ....tabikiiiii
burda durmazsa 2.35 e kadar inmeli...
Şimdi ne yapar var mı bilen-teknik söylüyor ama...:clown:
speciall25
29-08-2008, 16:27
ramazan ayının ortalarına kadar sabırlı bir sindirme politikası 2.36 olağandışı bir şey olmadığı sürece kırılmaz yatay 2.39-2.5 arası ramazan ayı içinde tek tavan yapar..o arada sattın sattın satamadın ilelebet yatırımcı uzun vadede bence iyi bir kar potansiyeli var bilançoyla beraber 12 aylık ta bir süpriz yapabilir..
nereye el atsak kuruyor arkadaş ya
Malesef borsa işte hele bu zamanda....piliç falan anlamıyor alayımızı kızartıyor...
Marketlerde, 1,5 ay önce 3 YTL/kg'a düşmüş piliç fiyatları, 4,5 YTL/kg'a kadar çıktı. Diğer taraftan yem fiyatları da düştü.
Ramazan nedeniyle, satışlarda patladı. Buna rağmen hacimsiz kağıdı düşürüyorlar.
Ne yaparsanız yapın...
Üçüncü çeyrek bilançodaki patlamayı görmeden satış yapmayacağım.
hamitoglu2007
05-09-2008, 12:52
Geçen seneyi yakalaması mümkün değil
Piyasaları yine bir belirsizlik sarmaya başladı allahım ne olacak bunun sonu elimizdeki herşey eriyip gitti 2 yılda bu borsa tam insan söğüşlemek için kurulmuş bir sistem tabi benim gibi kyler için
geçen yılı yakalayamaz bölündü çünkü...ama bence yakın...
hamitoglu2007
05-09-2008, 14:12
ben karlılıkta demek istemiştim
onda da zor ama inşallah dediğin gibi olur...ha bide şu afrika olayı var ihracatı arttırılarsa neden olmasın...
Abalioglu grubu yonetim kurulu uyesi ender
abalioglu, ramazan ayiyla birlikte tuketicinin pilic etine olan talebinin hizla
arttigini belirterek, ``kapasitemizin iki katini uretsek ancak karsilayabiliriz``
dedi.
Aa muhabirine aciklamalarda bulunan abalioglu, kanatli eti sektorunde
piyasanin istikrarsiz bir yapida oldugunu, talebin ne zaman dusup, ne zaman
yukselecegiyle ilgili tahminleri yapmakta zorlandiklarini belirtti.
Turizmin de etkisiyle normalde en fazla pilic eti satilan haziran ayi
icin tum firmalarin uretimlerini artirdigini, ancak bu donemde satislarin
beklendigi kadar olmadigini kaydeden abalioglu, bunun sonucu firmalarin cesitli
sorunlarla karsi karsiya kaldigini soyledi.
Pilic eti tuketiminde her yil yuzde 10-15 araliginda artan tuketimin, bu
yil yuzde 23-24 civarinda gerceklesecegini kaydeden abalioglu, toplam uretimin
ise 1 milyon 200 bin tonu bulacagini tahmin ettiklerini ifade etti.
Yillardir turkiye`deki kisi basina tuketimin avrupa ortalamasi olan 25
kilogramin cok gerisinde oldugunu belirten abalioglu, bu yil bu rakamin yil
sonunda 15 kilograma ulasmasini beklediklerini, orta vadede avrupa ortalamasini
yakalamanin mumkun oldugunu soyledi.
Tuketimde ozellikle ramazan ayinin baslamasiyla birlikte hizli bir artis
yasandigina dikkat ceken abalioglu, sunlari kaydetti:
``sektor gecen seneyi karli gecirmisti. Bu yil ise girdilerin onemli
oranda artmasi nedeniyle ramazan ayina kadar olan bolumde fiyatlar maliyetin
altinda kaldi. Ancak ramazan cok iyi geciyor, talep cok yuksek. Su anda
kapasitemizin iki katini uretsek talebi ancak karsilayabiliriz. Sadece biz degil
tum sektor ayni durumda. Tum fabrikalar tam kapasite calisiyor. Talebin
yukselmesi fiyatlara da yansiyor.``
ozellikle islenmis urunlerin pazar payinin hizla arttigina dikkat ceken
abalioglu, buyuk sehirlerde yemek pisirme vakti daralan kadinlarin klasik pilic
urunleri yerine kisa surede hazirlanabilen urunlere yoneldigini bildirdi.
Abalioglu islenmis urunlerde kapasiteyi artirmak icin 3 milyon avroluk
yatirimla uretim tesisi icinde yeni bir bolum olusturma karari aldiklarini
kaydetti.
-rekabet ortami-
abalioglu, kanatli eti sektorunde pazar paylarinin ilk 10 firmada
yogunlastigini, ilk 5`te yar alan firmalarin da birbirine yakin pazar paylarinda
oldugunu soyledi.
Sektorun zorluk derecesinin cok yuksek oldugunu, bu nedenle surekli
yatirim yapmak gerektigini kaydeden abalioglu, bundan sonra sektore sifirdan
girecek bir oyuncunun belli bir yere gelmesinin cok zor oldugunu, pazarin ust
tarafindaki yapinin artik sekillendigini, bunun degisiminin kolay gozukmedigini
belirtti.
Firma olarak 2007 yilinda saatte 10 bin piliclik kapasiteye sahip entegre
tesisi devreye aldiklarini, ancak kisa surede yeni kapasite yatirimi yapmak
durumunda kaldiklarini kaydeden abalioglu, 2009`dan itibaren yeni islenmis urun
tesisini devreye sokarak kapasiteyi gunde 12 bin adede cikaracaklarini ifade
etti.
Gecen yil ciro bazinda yuzde 70 artis yakalayarak 305 milyon ytl ile en
buyuk 500 siralamasinda 71 sira atlayarak 148. Siraya oturduklarini kaydeden
abalioglu, bu yil da 307 milyon ytl olan ciroyu 500 milyon ytl seviyesine
cikararak ilk 100`e girmeyi planladiklarini soyledi.
Abalioglu, pilic etinde kapasite artiriminin yaninda bu yil mevcut 3 yem
fabrikasina ilave olarak izmir ve mersin`de birer yem fabrikasi kuracaklarini,
gelecek donemde karadeniz ve trakya bolgelerinde de yem fabrikasi kurma
planlarinin bulundugunu dile getirdi.
Abalioglu, yem sektorundeki yatirimlariyla entegre olabilecek yeni
yatirim alanlarini arastirdiklarini kaydederek, mevcut yatirimlarin oturmasi
sonrasi sut sektorune adim atmayi planladiklarini sozlerine ekledi.
-aa-
|
driver34
09-09-2008, 11:10
En önemli girdilerden mısır ın uluslararası piyasalarda fiyatı aralık 2007 de ortalama 440 dolar martta 550 dolar haziran da 770 dolar hazirandaki zirvesi 800 dolar temmuz da 650 dolar ağustos ta 570 dolar şu anda 537 dolar. Haziran daki zirveden beri mısır fiyatı %30dan fazla geriledi.
Kanatlı sektörü için olumlu gelişmeler: ???
Kanatlı sektörü için olumsuz gelişmeler:
1. Karma yem fiyatlarındaki artış,
2. Elektriğe yapılan zamlar,
Kanatlı sektörü için tehditler:
1. Birçok yem katkı maddesinin biyoyakıt üretinide kullanılmaya başlaması,
2. Yem hammadde maliyetlerinin hızla artmaya başlayacak olması,
3. AB mevzuatının kanatlı sektörüne uygulanmaya başlamasıyla ek maliyetlere neden olması,
4. Kuş gribi (Bu aralar belki en önemsizi)
Yokmu kardeşim bu kağıt için yazacağın olumlu hiçbişey diyebilirsiniz. Var, kağıdın fiyatının son 3 ayda % 50 son bir ayda yaklaşık % 30 düşmesi.
Dünkü 2.35'lik kapanış fiyatıyla dün hamile boğa formasyonu oluştu. Bugün açılış fiyatının dünkü kapanış fiyatının üzerinde olmasıda bu formasyonun güçlendiğini gösteriyor. Ayrıca kağıtta kademe değişmelerine baktığımızda kağıdın spekülatörünün 2000 YTL, 3000 YTL civarında bir meblağ ile kademeleri düşürüp düşen kademelerden var olan malları toplamasıda cabası.
Şimdi geldik zurnanın zırt dediği yere. Bu kağıt ne zaman çıkar?
Bu kağıt spekülatörler KY'lerin elindeki malı topladığı zaman çıkar.
E bunu bizde biliyoruz kardeşim diyebilirsiniz, bu kağıt bugünkü açılışı olan 2.37'nin üzerinde kapanırsa muhakkak takibe alınması gereken bir kağıt. Bugün kağıt 2.37'nin altında kalırsa formasyon bozulmaz ancak takibe almanıza gerek yoktur.
Önemli Not: Eğer maldaysanız sizinde dikkatinizi muhakkak çekmiştir kağıt 500 lot ile 2 kademe inip çıkabilen bir kağıt. Panik yapıp elinizdeki malı spekülatöre kaptırmayın. Eğer malda değilseniz, yukarıda yazdığım kapanış fiyatını dikkate alın.
HERKESE BOL KAZANÇLI GÜNLER.
driver34
09-09-2008, 13:59
Söylediğim gibi hazirana kadar arttı hazirandan beri %30 dan fazla düştü mısır fiyatı. Tekrar artacak mı diyosunuz?
yazıda açık açık belirttim, yem girdisi olarak kullanılan ürünler biyoyakıtta da kullanılıyor, ilk başta fiyatların artması fiyatları yukarı çekti artan talebi karşılamak için arzı arttırdılar ama talep duracak gibi durmuyor biyoyakıt ile ilgili bir tedbir alınmadığı sürece hammadde girdilerinde bu fiyatları daha çok ararız.
Kanatlı sektörü için olumsuz gelişmeler:
1. Karma yem fiyatlarındaki artış,
2. Elektriğe yapılan zamlar,
Kanatlı sektörü için tehditler:
1. Birçok yem katkı maddesinin biyoyakıt üretinide kullanılmaya başlaması,
3. AB mevzuatının kanatlı sektörüne uygulanmaya başlamasıyla ek maliyetlere neden olması,
4. Kuş gribi (Bu aralar belki en önemsizi)
Yokmu kardeşim bu kağıt için yazacağın olumlu hiçbişey diyebilirsiniz. Var, kağıdın fiyatının son 3 ayda % 50 son bir ayda yaklaşık % 30 düşmesi.
Dünkü 2.35'lik kapanış fiyatıyla dün hamile boğa formasyonu oluştu. Bugün açılış fiyatının dünkü kapanış fiyatının üzerinde olmasıda bu formasyonun güçlendiğini gösteriyor. Ayrıca kağıtta kademe değişmelerine baktığımızda kağıdın spekülatörünün 2000 YTL, 3000 YTL civarında bir meblağ ile kademeleri düşürüp düşen kademelerden var olan malları toplamasıda cabası.
Şimdi geldik zurnanın zırt dediği yere. Bu kağıt ne zaman çıkar?
Bu kağıt spekülatörler KY'lerin elindeki malı topladığı zaman çıkar.
E bunu bizde biliyoruz kardeşim diyebilirsiniz, bu kağıt bugünkü açılışı olan 2.37'nin üzerinde kapanırsa muhakkak takibe alınması gereken bir kağıt. Bugün kağıt 2.37'nin altında kalırsa formasyon bozulmaz ancak takibe almanıza gerek yoktur.
Önemli Not: Eğer maldaysanız sizinde dikkatinizi muhakkak çekmiştir kağıt 500 lot ile 2 kademe inip çıkabilen bir kağıt. Panik yapıp elinizdeki malı spekülatöre kaptırmayın. Eğer malda değilseniz, yukarıda yazdığım kapanış fiyatını dikkate alın.
HERKESE BOL KAZANÇLI GÜNLER.
driver34
09-09-2008, 14:34
yazdığınız yanlış artacak demişsiniz ben de diyorum ki arttı ve düştü.
bi bakın isterseniz mısr buğday vs fiyatlarına mesela buğday da sene başında 1300 leri gördü şu anda 750 nin altında.
tamam bundan sonrada artar o zaman
STBP VE BESD-BİR BAŞKANI DAŞTAN: "SORUŞTURMANIN SEKTÖRÜ AKLAMASINI BEKLİYORUZ"
Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu (STBP) ve Beyaz Et Sanayicileri ve
Damızlıkçılar Birliği (BESD-BİR) Başkanı Zuhal Daştan, Rekabet
Kurulu'nun Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği ile 25 beyaz et
üreticisi hakkında açtığı soruşturmaya ilişkin bir açıklama yaptı.
Daştan açıklamasında, kanatlı hayvan sektöründe adil rekabet koşullarının
hakim olduğunu ve yoğun bir rekabet yaşandığını öne sürerek, sektörde fiyat
anlaşması olduğu iddialarını yalanladı. Rekabete aykırı hareket edilmediğinin,
sektörün halihazırda haftada 26 milyon YTL zarar ediyor oluşundan ve pek çok
üreticinin iflas noktasına gelmiş olmasından da rahatlıkla anlaşılabileceğini
belirten Daştan, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Sektördeki kuruluşlar, kendi fiyat düzenlemelerini gerek duydukları zaman
tamamen kendi şirketlerinin ticari koşulları gereği, kendi arz-talep dengelerine
ve rekabet kurallarına uygun biçimde yapmaktadır. BESD-BİR ve STBP çatısı
altındaki firmaların üretim tesisleri 24 saat denetime açık olduğu gibi, yönetim
birimleri de aynı şeffaflıkla çalışmakta ve denetime açık bulunmaktadır. Gerekli
tüm belge ve dokümanlar, şirketlerin kayıtlarında mevcuttur. Soruşturmanın
sektörü aklamasını bekliyoruz."
***SKPLC***BANVT***
:notr:hee artar inşallah kardeş:notr:
***BANVT*** Banvit Bandirma Vitaminli Yem Sanayii A.S.'nden gelen yazi: Rekabet Kurulu, Beyaz Et Sanayicileri ve Damizlikcilar Birligi (BESDBIR) ile Banvit'in de aralarinda bulundugu 25 beyaz et ureticisine sorusturma acarak savunma istemistir. Monopol veya oligapol bir yapida olmayan kanatli sektorunde fiyat anlasmasi kesinlikle olmadigi gibi cok ciddi kiran kirana rekabet yasanmaktadir. Her sene en az bir sirketin batarak sektorden ciktigi bu ortamda kanatli endustrisinde rekabeti engelleyici bir kasit veya sonuc bulunmamaktadir. Sirketimiz her zaman fiyatlamasini arz ve talep dengesine gore yapmistir, gerekli tum belge ve dokumanlar sirket kayitlarimizda mevcuttur. ***BANVT*** (09/09/2008 - 13:39:47)
:cry::cry::grrr::grrr:nalet olsun bu içimdeki piliç sevgisine ya bitirdi beni:cry::cry::grrr::grrr:
Merak etme banvİt bu hafta gİder
vetheksa04
14-09-2008, 21:07
neye dayanarak söylüyorsunuz gideceğini? teşekkürler
PİLİÇ ETİNİN KİLOSU 5 YTL SINIRINI AŞTI
Piliç eti fiyatlarına ortalama yüzde 30 oranında zam yapıldı.
Yapılan zamdan sonra piliç etinin kilosu 5 YTL sınırını aştı.
piliç eti üreticilerinden Banvit, kilosu 3,9 YTL olan poşette
pilicin kilosunu 5,88 YTL'ye, 7,4 YTL'de sattığı göğüs etini 10,45
YTL'ye, 7,2 YTL'den sattığı piliç şiş'in kilosunu 9,05 YTL'ye, 7,5
YTL olan kanadın kilosunu 8,55 YTL'ye, 6,8 YTL olan pirzolanın
kilosunu ise 8,05 YTL'ye çıkarttı.
Şeker Piliç de 3,8 YTL olan poşet pilicin kilosunu 5,4 YTL'ye, 6,6
YTL olan göğüs flato'yu 8,17 YTL'ye, 6,10 YTL olan pirzolayı 8,64
YTL'ye, 6,8 YTL'den sattığı Drumstıck'in kilosunu 8,10 YTL'ye
yükseltti.
Aytaç Piliç'in 3,7 YTL'ye sattığı poşet pilicin kilosu 5,19, YTL, Bu
Piliç'in 3,8 YTL'den sattığı poşet pilicin kilosu da 5,7 YTL oldu.
Aytaç ve Bu Piliç'ın pirzola, göğüs, kanat ve diğer işlenmiş
ürünlerin fiyatları da değişik oranlarda arttı.
Piliç etinden yapılan sucuk, salam, pişmiş döner, İnegöl Köfte,
baharatlı şiş, hamburger köfte gibi işlenmiş ürünlerin fiyatları da
yüzde 20 ila 30 oranında yükseldi.
Firma yetkilileri, elektrik, yem, ulaşım ve giğer girdi fiyatlarının
artması sonucu fiyatların yükseldiğini ifade ettiler.
Marketlerde ve şarküterilerde zamlı piliç eti satışlarına bugün
başlandı.
***BANVT***SKPLC***
(11/09/2008 - 10:46:4
habere bak kaadın fiyatına bak
2.20 ye kadar geriledi. ne yapayım ya zararım %20 ler seviyesinde
ya arkadaş bu kadar küçük lotlarla bu hisse nasılda diplere gitti anlamadım sanki endeks kaatı çıkarken milim milim inerken asansörle bu işler bizim gibi küçük yatırımcının işi deyil elimde ne varsa bitti allah belasını versin ya kim bulaştırdı ise beni bu borsa illetine
keloğlan
22-09-2008, 17:03
noldu yine % 8,87 düştü, haber falan mı var?
banvt te hisse senetlerinden sayılıyor ya yazık diğer senetlere...
Herhangi bir sıkıntı yok.
Sadece spekt amca, kapanışa doğru bir göz dağı verdi.
Spekt amca, ne kadar tutmaya çalışırsan çalış Banvit'in 30.09 bilançosunu balçıkla sıvayamazsın.
Bana göre 30.09 bilançosunda güzel bir kar açıklayacak..
Çünkü, üçüncü çeyrekte Ramazan'ın da bahanesiyle fiyatlar yukarı çıktı. Diğer taraftan yem fiyatlarında da kayda değer düşüşler var.
biotin06
22-09-2008, 17:29
efg istanbul 2.58 den aldığını 2.05den satıyor ama elinde çok hisse var daha
sattığı % de 1'i daha
2,58'den al, 2'den malı boşalt. Ne kadar ilginç. Bu işte de bir dümen olmasın.
2,58'den al, 2'den ver. 2'den al, 4'den ver gibi...
:bad::bad:Ya arkadaŞ bu hİsse nİye dÜŞÜyor bİlen varmi ya hastami bunlar arkadaŞ ya
tavuk etİne %30 zam yaptilar hİsse fİyati dÜŞÜyor anlaŞilacak gİbİ deyİl ya:bad::bad::bad:
demirtavuk
25-09-2008, 23:01
uyuzsun banvit..başkada bişey demiyorum
uyuz deyil keneli demek lazım çünkü sonunakadar kullandı bu kozu
katılıyorum tavukzede arkadaşım
ya bu ne kadar adi bi hisse ya işlem hacmi yok kaatta ama banka kaadı gibi paraşütsüz iniyor
şekerpiliç topiğinde ben banvit topiğinde sen böyle dövünürüz böyle.Allah sonumuzu hayr etsin...yılbaşına kadar süre belirledim kendime..yoksa yıllarca bekleriz bu hisseleri...
ben 10 yıldır bekliyorum ve şu an o fiyatın altında...istersen hesapla..borsa 50 dayandığında yakalıyordu..
demirtavuk
05-10-2008, 23:44
Amerikadaki seçim bahanesiyle piysalarar düzelirse biraz düzelir belki..tek olumlu beklentim bu kaldı..birde hissesimizin gıda sektörü olması
driver34
07-10-2008, 09:10
yazdığınız yanlış artacak demişsiniz ben de diyorum ki arttı ve düştü.
bi bakın isterseniz mısr buğday vs fiyatlarına mesela buğday da sene başında 1300 leri gördü şu anda 750 nin altında.
tamam bundan sonrada artar o zaman
Bir ay geçti Sayın MMTC o zaman 540 dolar idi Mısır'ın tonu şu anda 425 dolar.
Neyse arkadaşlar, yem fiyatlarında ciddi düşüş var, arada olumlu bişey söyleyeyim dedim.
Diğer taraftan şirketin borcu var ve çoğunlukla döviz üzerinden, sonucunda 160 trilyon civarı bir açık pozisyonu var. 2. çeyrek bu pozisyondan kar yazdı, 3. çeyrek az bişey zarar yazar ama onun haricinde yılda 30 trilyon civarı faiz ödemesi olacak, bu yıl için çoğunlukla 2. yarıda olacak bu ödeme. Buna dikkat etmek gerekiyor.
karar verdim 1 in altına gelince alım yapacam....maliyet anca böyle olursa adam akıllı düşer...
demirtavuk
09-10-2008, 20:50
3.Çeyrekte karmi gelİr zararmi sİzce?
deli3538
09-10-2008, 20:56
elbette kar gelir. koskoca ramazan ayı var...
gelmez ise kar etmeyi unutur 3-4 çeyrek boyunca.
banvitleri %35 zararına kademeli olarak sattım. bu kağıttan bir nane olmaz.
Kış kış cinler kış kış,yallah cinler yallah...batış bu iş batış...bu hisseyi bu noktalara getirenlerin Allah bin belasını versin...bi hisse yüzde %200 düşmek zorunda mı?
:grrr::grrr:kardeşim hemde bu nasıl düşüş anlamadım ya bu kadar büyük bi şirket günlük ortalama 100bin lotla bu hale geldi ALLAH boğazlarında koyar çoluğundan çoçuğundan çıkarır inşallah zararım dünyalar kadar bir ev param gitti neredeyse ulan bunu ALLAH yedirirmi size be kaç sene bekleyecez arkadaşlar kaç sene 20 günde indiyi yere çıkması için bence en az 2 sene siz ne diyorsunuz:grrr::grrr:
meta2008
11-10-2008, 23:10
Bu büyük krize banvtte yakalananlara allah sabır versin.
Herkesin büyük miktarlarda zararı olduğu kesin. Şu anda canımız sağolsun demekten başka yapacak birseyimiz yok sanırım. 2 sene bence pek iyimser gözüküyor, ben en az 3 sene bekleriz diye düşünüyorum.
Banvit, son iki hafta krizden olumsuz etkilendi.
Kağıt küçük lotlarla büyük kan kaybetti. İMKB 100'de olan pekçok kağıt gibi.
Bana göre, Kurban Byaramı'na kadar ciddi bir atak yapabilir. Çünkü, daha önceki yıllarda Ramazan ve Kurban bayramı arasındaki performansı oldukça iyi.
Tüm piliç sektörünün, üç vardiya çalıştığı, balık ve kırmızı et fiyatlarının yüksek olduğu bir dönemde, üçüncü çeyrek bilançosunun da güzelliği düşünüldüğünde, Banvit oldukça kelepir duruyor.
Bir de, Rusya kapıları açılırsa, hızla toparlayacağını düşünüyorum. Bu arada, tavuk fiyatlarında büyük artış olmasa da yem fiyatlarındaki ciddi düşüşü de göz ardı etmemek gerekir.
3-5 bin lotla buralara gelen kağıt, başta olmasa da bilanço dönemine doğru toparlanacaktır.
Ne de olsa kağıda 2,58 maliyetle büyük yatırım yapanlar var...
meta2008
16-10-2008, 09:58
benimde maliyet 3 lerde
ne zaman 2 leri gorur sizce ?
2 den satip opup basima koyacagim. birdaha da tavuk yemiyecegim :)
arkadaşlar. 30.09 bilançosunun ne zaman açıklanacagı hakkında bilgisi olan var mı?
arkadaslar nooldu ya kimse kalmadı mı bu banvitte.nereye gitti herkes.gunlerdir kimseden ses seda cıkmıyor.
4.80 den 1 lere inen senedin topiğine enayi uğrar ki...battık zaten yakında bidew kuş gribi ver elini .50 ler..bence daha iyi günlerimiz bunlar....
yinede bugun iyi direniyoruz.skplc ve tatks e bakarsak ii durumdayız
Haydi piliç kitlen tavana.
Üçüncü çeyrek bilançonda iyi gelecek. Nazlanmayı bırak.
Zarar büyük. Arka arkaya üç tavan yapsan moraller düzelir.
meta2008
30-10-2008, 14:41
Haydi piliç kitlen tavana.
Üçüncü çeyrek bilançonda iyi gelecek. Nazlanmayı bırak.
Zarar büyük. Arka arkaya üç tavan yapsan moraller düzelir.
hangi tavandan bahsediyorsunuz ? isctr ile karistirdiniz sanırım :)
skplc 1.25 e gelir yarın , yine kardes kardes takilirlar.
ArkadaŞlar benİ bu banvİt bİtİrdİ zarar bÜyÜk dİpten banka kaatlarina geÇtİmde zarari Çikarmaya ÇaliŞiyom bu kaatlara gİrenİn belİ kolay kolay doĞrulmuyor Çok kÜÇÜk lotlarla dİb yapiyor tavan yapiyor bu stresİ Çekmeye deymez bence
deli3538
06-11-2008, 16:52
ArkadaŞlar benİ bu banvİt bİtİrdİ zarar bÜyÜk dİpten banka kaatlarina geÇtİmde zarari Çikarmaya ÇaliŞiyom bu kaatlara gİrenİn belİ kolay kolay doĞrulmuyor Çok kÜÇÜk lotlarla dİb yapiyor tavan yapiyor bu stresİ Çekmeye deymez bence
9 aylık ne zaman gelir ve nasıl gelir bilgisi ve ya tahmini olan varmı arkadaşlar.?
gecen gun banvitten bana gelen mail:
Öncelikle ara dönem bilanço onayları için Genel Kurul Toplantısı yapılmadığını ve yıllık mali tabloların da onaylandığı
Olağan Genel Kurul Toplantısının yılda bir yapıldığını belirtmek isteriz.
Halka açık şirketler için, bilançoların bildirim tarihlerini İMKB belirler ve o tarihe kadar firmalar mali tablolarını bildirmekle
yükümlüdürler.
3. çeyrek mali tablo bildirimimiz için verilen son sürenin, 14.11.2008 olduğunu bilgilerinize sunar, ilginiz için çok teşekkür
ederiz.
Saygılarımızla,
Şerefnur Baykal
***BANVT*** Banvit Bandirmna Vitaminli Yem Sanayi A.S. ile ilgili olarak Vural Gorener'den gelen yazi: 05 Kasim 2008 tarihinde Banvit Bandirma Vitaminli Yem Sanayi A.S. hisse senetleriyle ilgili olarak 1,3075 YTL ortalama fiyatla 80.000 adet alim islemi tarafimdan gerceklestirilmistir. ***BANVT***
patron yuksek fiyat demeden 105bin lirayı yatrdı kagdına. 9aylıklar ii mi gelio ne? :D:D:D:D
1.30 banvt için yüksekse ayvayı yedik.sen ne diyon kardeş ne yüksek fiyatı...
1.30 banvt için yüksekse ayvayı yedik.sen ne diyon kardeş ne yüksek fiyatı...
1.30 tabiki yuksek deil.hele maliyetimize gore devede kulak sayılır ama patron 5nde alım yaptıgında avrupa da eksiye geciyodu yavas yavas .dow un da eksiyle acılacagı tahmin ediliyordu.tabi bize de yansıdı 1,23 lere indik 6sında. 1,23 lere gore yuksek fiyattan demek sitedim:wink:
deli3538
11-11-2008, 18:36
1-2 haftadır 1,20-1,30 bandında salınıp duruyor.
bu aralıktanda GÖRENER'ler de epey bi mallandılar. 9 aylığa güvenerek alım yapıyor olabilirmikine?
perşembe yada cuma günü açıklayacaklar 3. çeyreği.
1-2 haftadır 1,20-1,30 bandında salınıp duruyor.
bu aralıktanda GÖRENER'ler de epey bi mallandılar. 9 aylığa güvenerek alım yapıyor olabilirmikine?
perşembe yada cuma günü açıklayacaklar 3. çeyreği.
bence 9 aylıga guveniyorlar.ii para yatrdı 3 keredr.sekerde yok mesela kac gundur yuklu bi alım yapan olmadı
deli3538
11-11-2008, 19:22
bence 9 aylıga guveniyorlar.ii para yatrdı 3 keredr.sekerde yok mesela kac gundur yuklu bi alım yapan olmadı
yanlız şeker sağlam zarar yazmış. bu da böyle yazarsa nerede soluklanırlar belli olmaz. bide piyasa kötüleşmeye başladı.
bilancoda kotu gelirse ztn 5 yıl kendimze gelemeyz.ha bgn ha yarın duzeldi duzelecek die elde avucta ne varsa yatrdık.hacim fln da yok surekli 200bin 300bin lira hacimle zarar kolay kapanmaz.ama iste ramazan sonrası dedik ortaklar alım yapıo dedik.gıda sektoru az etkilendi yem fiatları dustu dedik,dedik.dedik...ama seker morali cidden bozdu.neyse 2 gun bekleyp gorcez bakalm.
Patronlar toplamda kaç lot aldı. Bilen var mı?
Patronlar toplamda kaç lot aldı. Bilen var mı?
patron son 4 gundur 270bin lira yatrdı.toplam 244000lot.
5nde 80000,7snde 34000,10nda 55000,11nde 75000 lot.
ii para yatdı.bile bile lades demez die dusunuorm.ii bi kar gelio olablr:):)
osiborsa
13-11-2008, 08:33
iyi kar gelsinde pilici de taşısın ya.
270 bin YTL, Görener'ler için para değil.
Adamlar milyonların içinde sörf yapıyorlar. Bu para çerez parası..
***BANVT*** Banvit Bandirma Vitaminli Yem Sanayi A.S.'nden gelen yazi: Sirket ortaklarimizdan Vural Gorener, 12 Kasim 2008 tarihinde, Banvit hisse senetleriyle ilgili olarak 1,2342 YTL ortalama fiyatla 69.000 adet alim islemi gerceklestirilmistir. ***BANVT*** (13/11/2008 - 16:50:58)
deli3538
13-11-2008, 20:09
patron son 4 gundur 270bin lira yatrdı.toplam 244000lot.
5nde 80000,7snde 34000,10nda 55000,11nde 75000 lot.
ii para yatdı.bile bile lades demez die dusunuorm.ii bi kar gelio olablr:):)
bide 69.000 ib üstüne ekledinmi 244 +69= 313 bin lot.
400 bin ytl ye yakın. adamlar ne kadarda güveniyorlar hisseye.
şaşırdım. ama yürü be sayın görener kim tutar seni. banviti de şekeride sen kurtarırsın.
vedatBORSA
14-11-2008, 22:34
9 aylık kar 1.338 zarar değil ama 9 aylıkta daha güzel bekliyorduk
hakkını verelm ilk seansta kendi capında ii dayandı.şker yne saldı kendini..
9 aylık kar 1.338 zarar değil ama 9 aylıkta daha güzel bekliyorduk
bu topikte yazmaya hakkın olmadığını sanıyorum..sayende kağıdı 4 lerden aldık elimizde kaldı...pehhhhh
TraderTR
18-11-2008, 11:33
Emtia fiyatlarındaki sert hareketler yatırım alışkanlıklarını değiştiriyor. Uluslar arası yatırım bankası Morgan Stanley son raporunda yatırımcılara tavuğa yatırım yapmalarını önerdi. Yüksek tohum fiyatları, yem için arz-talebinin yeniden dengelenmesi gereken yem yoğun ürünler için yüksek fiyat anlamına geliyor.
Raporda, düşük-besin yoğun etlere kıyasla besin-yoğun etler fiyatlar üzerinde daha büyük etki görebileceği belirtildi. Buna ek olarak kirliliğin maliyeti de ürün fiyatlarına eklendiğinden, yüksek kirlilik etkili etler daha yüksek fiyat artışlarının yaşanacağı vurgulandı.
Yatırım bankası şu önerilerde bulundu: “Tavuk, sığır ve domuza göre hem daha az yem-yoğun hem daha az kirlilik-yoğun. Bu yüzden sığır, domuzdan tavuğa doğru global eğilim hız kazanacak.
Tavukta kapasite azlığı buna karşılık sığr ve domuzda kapasite fazlası süreci başlayacak.
Tüketiciler en iyi fiyatları gözetlediğinden tavukta küresel ticaret hız kazanacak. Daha iyi alt yapı, hastalık kontrolü ve teknolojiye güvenli tavuk temini için ihtiyaç duyuluyor.
Pazar Etkileri: Strateji ne?
a) Özellikle yeme ulaşımı garanti altına alınmış olan tavuk işlemeye odaklı şirketlerin ağırlığını artırın.
b) Kümes hayvanları işleyenlere hizmette uzmanlaşmış araç üreticileri, üreticiler ve aşı tedarikçileri gibi şirketlerin ağırlığını artırın.
c) Özellikle sanayi organizasyonunun bölünmüş olduğu bölgelerdeki tavuk şirketlerinin ağırlığını artırın.
d) Gelişmekte olan ülkelerdeki tavuk işleyicilerinin ağırlığını artırın.
Riskler: Teknolojik yenilik yem ve tavuk üretimini artırabilir veya sığır, domuz kirliliğini azaltabilir. Ticaret engelleri ya da hastalık korkuları tavukta uluslararası ticareti azaltabilir.”
Habertürk - 24 Mayıs 2008 - 11:04-
Güler misin ağlar mısın :he:
SVG...
arkdslar 3.ceyrek raporunu inceledm.belki vakt bulamamıssnzdr.karda onemli bi dusu var dogru.
ama bikac nokta srkettin saglam oldugunu ispatlıyo
yılbasından itibaren;
sirket sermayesi 20mlyn ytl artms
net satslar gecen yıl aynı doneme gore 20 mlyn artms
yabancı payları 100mlyn ytl artms
toplm ihracat 2 mlyn artms
calısan sayısı %40 artms
kur farkından dolayıda 18mlynlk bi kayıp var.karlılıktaki azalma bundan dolayı sanırım.
uzun vade icin umudum arttı...
demirtavuk
20-11-2008, 20:37
Vural babada dİrenemedİ..galİba bugÜn onuda yiktilar
deli3538
20-11-2008, 21:01
Vural babada dİrenemedİ..galİba bugÜn onuda yiktilar
prim geçen sene aldıklarını eritti gitti...
evet vural beyde dayanamadı. ama 600 binden fazla lotu oldu son 1 ayda..
ve bu halde düştü.. piyasa sadece durgun olsa bile tavan tavan giderdi...
ama bu endeks 15 bini görür en sonunda. 10 bin i görürse şaşa kalamayalım..
ortalık çok kötü. her kağıtta giden gidene. üstelik büyük kağıtların bile kar açıklamalarına rahmen durumları ortada. tamamen dış piyasa etkileri bu durumlar tabi.
bu iş şubat 2009 dan evvel durulmayacak gibi.
tabi önümüzdeki hafta bi % 10 belki 15 düzelme görrüz. daha sonraki olay belli zaten..
dün tabandan aldıklarımı bugün tavandan verdim vallahi...şaka gibi ya.:super:
09:12 : ***BANVT*** Banvit Bandirma Vitaminli Yem. San. A.S. nden gelen yazi: Sirket ortaklarimizdan Vural Gorener 24 Kasim 2008 tarihinde Banvit hisse senetleriyle
***BANVT*** Banvit Bandirma Vitaminli Yem. San. A.S. nden gelen yazi: Sirket ortaklarimizdan Vural Gorener 24 Kasim 2008 tarihinde Banvit hisse senetleriyle ilgili olarak 1,2071 YTL ortala ma fiyatla 15.241 adet alim islemi gerceklestirmi
Kapat
11:20 : ***BANVT*** Banvit Bandirma Vitaminli Yem. San. A.S. nden gelen yazi: Biyogaz uretim projemiz ile ilgili Enerji Piyasasi Duzenleme Kurumu na yapmis
***BANVT*** Banvit Bandirma Vitaminli Yem. San. A.S. nden gelen yazi: Biyogaz uretim projemiz ile ilgili Enerji Piyasasi Duzenleme Kurumu na yapmis oldugumuz basvurumuz uygun bulunmustur. Enerji Piyasasi Duzenleme Kurumunun verecegi Uretim Lisansi onayina istinaden yetistiriciligini yaptigimiz buyukbas hayvalarin diskilarindan elde edilecek gaz elektrige donusturulecektir. ***BANVT
Selamlar...:)
banvt
yorumsuz....:d
http://img523.imageshack.us/img523/4897/cft1126211203247fl3.jpg (http://imageshack.us)
http://img523.imageshack.us/img523/cft1126211203247fl3.jpg/1/w590.png (http://g.imageshack.us/img523/cft1126211203247fl3.jpg/1/)
grafik dönemi en az 6 ay kapandı kardeş...çalışmıyor...Vural baba ve endekse bağlıyız
speciall25
27-11-2008, 10:36
vural baba kesildi artık ektiği tohumları biçiyodur ..yeter onun için bedavaya topladı ..1 liradan yığdı malı depoya ....endeks şaha kalktı fakat banvt anılın gösterdiği seviyeyi bir türlü aşamadı bencede 1.3-.1.37 arasını geçmeden yükseliş zor yine salınmaya devam edecektir. endekse göre ....
Yine almis mal, 1.20 den..
demirtavuk
03-12-2008, 22:55
Hala inanıyorum şirketin gücüne ve potansiyeline...bu arada DOW 8500 ü kırdı..yarın İMKB de şov var
son 3 gundur hacim inanılmaz dusuk.1,20 yi bi kıramadı.abd de ki dusuk issizlk basvurularından sonra borsa hareketlenio.1,24 bugun icin iyi
deli3538
04-12-2008, 16:37
***banvt*** banvit bandirma vitaminli yem sanayii a.s.'nin 04.12.2008 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir.
'sirketimizin ortaklar olaganustu genel kurul toplantisi, 31 aralik 2008
carsamba gunu saat 10.00'da bandirma/balikesir karayolu, omerkoy kavsagi, 8.
Km. Bandirma adresindeki banvit tesislerinde asagida yazili gundemi gorusmek ve
karara baglamak uzere toplanacaktir. Gundem: Acilis ve cogunluk tesbiti 1.
Baskanlik divani secimi ile ilgili toplanti tutanaginin divanca imzalanmasi
konusunda karar alinmasi. 2. Badis a.s.'nin 30.06.2008 tarihi itibariyle mevcut
aktif ve pasiflerinin kul halinde banvit a.s.'ne devredilmesi suretiyle adi
gecen sirketlerin turk ticaret kanunu'nun 451 ve diger ilgili maddeleri
hukumleri dairesinde birlesilmesi, birlesme hesabinda esas alinan 30.06.2008
tarihli mali tablolarin ve birlesme sozlesmesinin onaylanmasi hakkinda karar
alinmasi. 3. Birlesme nedeniyle, sirketin odenmis sermayesinin 100.000.000
ytl'den 100.023.579 ytl'ye arttirilmasi ve yonetim kurulunun ana sozlesmenin
sermaye ile ilgili 6. Maddesinin degistirilmesi onerisi hakkinda karar
alinmasi. Soz konusu ana sozlesme maddesinin eski ve yeni sekli gunluk bulten
ekinde yayinlanacaktir. ***banvt***
deli3538
04-12-2008, 16:40
son 3 gundur hacim inanılmaz dusuk.1,20 yi bi kıramadı.abd de ki dusuk issizlk basvurularından sonra borsa hareketlenio.1,24 bugun icin iyi
kardeş bu borsa, 3-5 bankayla 3-4 holdingten oluşan bi borsa..
hareketlilik onlarda.
ama düşüşlerde hep beraberler...
BANVT
yorumsuz....:D
http://img523.imageshack.us/img523/4897/cft1126211203247fl3.jpg (http://imageshack.us)
http://img523.imageshack.us/img523/cft1126211203247fl3.jpg/1/w590.png (http://g.imageshack.us/img523/cft1126211203247fl3.jpg/1/)
http://img384.imageshack.us/img384/3793/cft120610235010bix5.jpg (http://imageshack.us)
http://img384.imageshack.us/img384/cft120610235010bix5.jpg/1/w590.png (http://g.imageshack.us/img384/cft120610235010bix5.jpg/1/)
deli3538
13-12-2008, 17:19
arkadaşlar cuma günü ilk seastaki hacimin yüksekliği neden olmuş olabilir?
bayram tatilinden onceki cuma son 5 dakikada alım yapıp hisseyi birden 1,29a tasıyıp %4,92 prim yaptranlar ellerindekileri geri verdiler...ztn endekse zıt gidip kırmızı kapatmasıda bu yuzden...vural amca yine son dakkalara dogru mal topladı.o da sadece 24ten asagı dusmeyp 26yla kapatmasına yardımcı oldu...
son 4 gundur derin uykuda...uyandıgı zaman endeks hala yukarı yonlu olur umarım...
kasım başından beri vural görener'in aldığı 1.5 ml.oldu.Neler olduğunu çözen varmı.
THUNDERBOLT
18-12-2008, 14:35
Banvitte 10 günlük ve 50 günlük hareketli ortalamalar bugün çakıştı.Bakalım bu sefer gidecekmi?
BANVIT 50 gunluk HO ustune attı macd 0 a dokunurken..
bu haftanın kagıdı BENCE...
http://img374.imageshack.us/img374/8792/cft122015184690ra6.jpg (http://imageshack.us)
kasım başından beri vural görener'in aldığı 1.5 ml.oldu.Neler olduğunu çözen varmı.
ALMAYA DEVAM EDiYOR HALA
volcano78
22-12-2008, 11:11
bir habermi var kagıtla ilgili?
avhakman
22-12-2008, 11:37
sn anıl tahmininiz için bravo tebrikler..harnekadar ben alamasamda..yeni tahminler ve hisseler varmı..
meta2008
22-12-2008, 12:11
http://img384.imageshack.us/img384/3793/cft120610235010bix5.jpg (http://imageshack.us)
http://img384.imageshack.us/img384/cft120610235010bix5.jpg/1/w590.png (http://g.imageshack.us/img384/cft120610235010bix5.jpg/1/)
anil bey "cikmis sanirim" demişsiniz.
GERİ GİRMEZ İNŞALLAH :cool:
20dakikada tavanı gordu...sekerdede aynı hareket var.2.seans da kuvvetli baslayablr demek bana gore.ama iki sirketin aynı anda tavanı gormesi birilerinin gecici bi sureligine piliclere ugradıgnı gosteriyo tahminim....
cuma 2.seansın ortalarından itibaren basladı bu hareket...1,37 yle yaklasık yuzde 7 pirimi gordu bi ara.hacim de kısa surede 1mlyonun ustune attı cuma gunu...sekerde yne paralel gtti banvite.
tavanın 20 dakikada gerceklestigini goz onune alırsak bu sure icin 1,3 mlyn hacim fena degil
horus_sirius
22-12-2008, 21:52
anlaşılan burda ky kalmamış:D..kağıdın neden gittiği belli oldu ???
anlaşılan burda ky kalmamış:D..kağıdın neden gittiği belli oldu ???
ky belkide para saymakla mesguldur hala:D
demirtavuk
23-12-2008, 00:09
Sn.Anıl beklentiniz hangi seviyeler?bu arada analiz için tebrikler...
dunku ve bugunku hacime bakarsak ptesi gunku hareketlenme bitti diyebiliriz...cuma ogleden sonra ve ptesi yuklu miktarda alım geldi.tavana hareketlendi.yine ptesi 2. seansta ve salı gunu biraz kar satısı yedi..ama bu ckısın sert dususunu dun ve bgn gormedk...demekki alıcılar ellerinde tuttuyolar malı.onumuzdeki 3 aylık surecte borsalarda yukarı yonlu bi hareketlenme olacak seklinde genel gorus var...bu 3 ayı banvtte gecrmeye karar vermis olablrler...bi sure daha endekse paralel gdecgini dusunuyorum
golge_976
24-12-2008, 20:41
bence genel kurulla ilgili bir beklenti var, banvtte.
1,8 ler....
neden mı?
eskı kanalın alt destegı...
http://img385.imageshack.us/img385/9330/64774271ql3.png (http://imageshack.us)
BANVİT YILBAŞI İÇİN 90 BİN HİNDİ ÜRETTİ
Banvit'in kendi tesislerinde ürettiği toplam 90 bin hindiyi yılbaşı için piyasaya sunduğu bildirildi. Banvit A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılbaşı için üretilen 90 bin hindinin piyasaya verilmeye başlandığını belirterek şunları söyledi: ''Banvit tesislerinde 4 ay süreyle karma yem ve vitamin desteğiyle ürettiğimiz hindileri yılbaşı nedeniyle piyasaya sunmaya başladık. Tüketicilerimize bütün ve yarım hindi olmak üzere iki alternatif sunuyoruz. Yaklaşık 5-6 kilogram olan bütün hindiyi, kalabalık aileler için üretiyoruz. Daha küçük aileler için de yarım hindi seçeneğimiz mevcut. Her iki ürünümüz de vakumlu, özel ambalajlar içerisinde. Ayrıca hindinin piştiğini gösteren özel termometre, pişirme torbası ve farklı 7 tariften oluşan bir de kitapçık hediye ediyoruz.'' Ömer Görener, özel olarak beslenen yılbaşı hindilerinin lezzetli ve kolay pişirilme özelliğinin olduğunu da belirterek ''Hindiye alternatif olan üçüncü seçeneğimiz ise piliç etini tercih eden tüketicilerimiz için yılbaşına özel olarak ürettiğimiz, daha bol etli olan 'roaster' cinsi büyük boy piliçlerimiz. Bu ürünümüz de hindilerimiz gibi özel ambalajlarda, pişirme torbası, termometre ve kitapçık hediyeli olarak satışa sunuluyor'' dedi. Görener, hindi fiyatlarının geçen yılla aynı düzeyde tutulduğunu ve kilogram fiyatının ortalama 6 YTL olduğunu ifade etti. Yılbaşında sofralarını nar gibi kızarmış bir hindiyle donatmak isteyen aileler, orta büyüklükteki bir hindi için 35-40 YTL'yi gözden çıkarması gerekiyor. AA
nergis_59
25-12-2008, 14:51
ilk gep 1.49 idi doldu, ikinci yukarıya olan 1.81' deki gep dolması için biraz hindi etlerinin pişmesi gerekiyor sanki...:notr:
workdream
25-12-2008, 15:36
banvitin bir haberi daha varmış
horus_sirius
30-12-2008, 20:59
Hindiler yılbaşından önce pişti..noldu bu kaarta yaw
demirtavuk
02-01-2009, 23:30
Herşey süper giderken birileri yüklü 2 kere satış yapıp 3-4 kademe indirdi..Bugünkü hareketi yorumlayabilen bir arkadaş varmı?
ptesi endeksten bagımısz yapacagı dususu seans sonunda gerceklestrdi.bu iyi aslında...hem ptesi alım yapacaklara fırsat verdi .hem de ptesi gelecek satısların miktarını azalttı...son 20 gunluk surede skplc ile brlikte 3 kezdir benzer hareketleri yaptı.ilk seans sonu tavan 1mlyn ustu hacim.2.seans basında yine yukarı yonlu ,sonra seans sonuna dogru gelen satıslar...cuma gunku hareketi tahmin etmesi zor degildi.daha onceki benzer hareketlerden yorum yaparsak:
ptesi sınırlı bi miktar daha satıs baskısı geleblr.endekste abd ve asya merkezli iyimserlige paralel yukselis muhtemel.bu gelecek satısları dengeleyebilir.tahminim yine artıda kapatmasıdr.onceki 2 benzer durumda guzel olan girenin cıkandan daha fazla olması...daha once bikac yerde belirtmistm..onumuzdeki orta vadeli yukselis trendinde banvitte konaklamak isteyen birileri oldugnu dusunuorm...bu hareketler beni dogruluyo...
demirtavuk
06-01-2009, 19:35
hepsi giderken seyrediyor..galiba herzaman olduğu gibi hepsi duruncada bu gidecek yukarı..
son 10 dakikada yine 1 2 kisi arasında hızlı hareketlenme yaptı.42 43 42 gezindi.lot bakımından 1,42de 360,407 den 361,907 ye 1500 lot sattılar.sonra 363,907 den 365,907e muhtemelen aynı kisi 2000 2000 mal bosalttı.sonra 375,907 e 10000 net alıs.sonra yne 42den satıs .377,107e geldi lot hacmi.derken bi hayrsever 10 lot aldı.saat 16:59:58 di ..ve 1,43le kapandı:)
Patron gene almaya baŞladi sanirim... Hareket baŞlar,,, yakindir ama nereye kadar gİder acaba
kaankaya
10-01-2009, 17:35
fırtına öncesi sessizlik.....
kaankaya
13-01-2009, 10:19
fırtına öncesi sessizlik.....
1.46 tavan...
yine aynı hareketler...2.seans basında yne bi miktar yukarı sonra saat 3 den sonra gelen satıslar ve yuzde 3 artıda kapanıs...sonra kademeli olarak 1,35lere inis...ezberledk artık..hicbi haber yokken boyle suni hareketler kalıcı olmuyo.keske olsa ama.ztn bu harektler hep sekerle beraber gdio..ordan belli yapay oldugu
demirtavuk
13-01-2009, 20:29
yine aynı hareketler...2.seans basında yne bi miktar yukarı sonra saat 3 den sonra gelen satıslar ve yuzde 3 artıda kapanıs...sonra kademeli olarak 1,35lere inis...ezberledk artık..hicbi haber yokken boyle suni hareketler kalıcı olmuyo.keske olsa ama.ztn bu harektler hep sekerle beraber gdio..ordan belli yapay oldugu
Bu hareketler bana kuşgribinden sonra 1.30 dan 5 lere doğru yaptığı hareket öncesini hatırlatıyor... inş düşündüğüm gibidir...
Bu arada bizim danalr daha büyümedimi? hadi keselim artık sucuk yapalım :)) bahar yaklaşıyor :)
Bu hareketler bana kuşgribinden sonra 1.30 dan 5 lere doğru yaptığı hareket öncesini hatırlatıyor... inş düşündüğüm gibidir...
Bu arada bizim danalr daha büyümedimi? hadi keselim artık sucuk yapalım :)) bahar yaklaşıyor :)
Bu hisseye de bu nick cuk uyuyor.:)
ExisTeeN
14-01-2009, 15:28
Dünkü tavandan sonra nedir beklentileriniz arkadaşlar? Düşüş eğiliminde olan imkb'de banvt'i uçururlar mı kanat takıp? =)
speciall25
14-01-2009, 15:51
ıf possible..
Wrangler
15-01-2009, 14:41
***BANVT***BANVİT A.Ş. ÜRÜNLERİNİN ARTIK YEŞİL RENKLİ TABAKLARDA SATILDIĞINI DUYURDU
Beyat et üreticilerinden Banvit A.Ş. ürünlerinin artık yeşil renkli
tabaklarda satıldığını duyurdu.
Banvit'ten yapılan yazılı açıklamada, piliç eti ürünlerinin sarı
renkli tabaklar yerine, yeşil renkli tabaklarda piyasaya sunulacağı
belirtilerek şu görüşlere yer verildi:
"Yıllar önce ambalaj rengimizi sarı yapmıştık. Amacımız marketlerde
ısrarla Banvit arayan tüketicilerin işlerini kolaylaştırmaktı. Ancak
kısa süre neredeyse tüm markalar bizi takip etti. Tüm piliç
sektöründe sarı tabak adeta gizli bir kural haline geldi. Bu durumda
biz de rengimizi değiştirme kararı aldık. Bundan böyle piliç
ürünlerimizin rengi yeşil."
(15/01/2009 - 14:34:35)
DUVAR USTASI
15-01-2009, 15:00
İnşaallah bu yeşilleri ekranlardada görürüz.
ExisTeeN
15-01-2009, 16:36
mesajı vermişler yeşil diyerek :P
banvit bandirma vitaminli yem san. a.s.'nden gelen
yazi: yonetim kurulumuzun 23 ocak 2009 tarihli toplantisinda,
coban et hayvancilik gida uretim entegre et tesisleri san. tic.
ltd. sti.' ne ait bandirma'da kurulu buyukbas kesimhanesinin
2.350.000 us$ bedelle satin alinmasina, bu kesimhane icin firmanin
almis oldugu 18.08.2005 tarih, 80790 sayili tesvik belge kapsaminda
temin edilen makine ve techizatlarin coban et hayvancilik gida
uretim entegre tes. san. tic. ltd. sti.den devir alinarak, yine
sirketimize ait 09.10.2006 tarih, 85228 nolu tesvik belgemize
devredilmesine, devir islemleri icin hazine mustesarligi tesvik
uygulama genel mudurlugu'nden gerekli izinlerin alinmasina oybirligiyle
ile karar verilmistir.
tractact
23-01-2009, 11:01
Pilic eti perakende satis
fiyatlari artti.
Fiyat artisinin ardin piyasada satilan pilic etinin kilosu 5 liraya
satilmaya basladi.
Aa muhabirinin yaptigi arastirmaya gore, uc ay once pilic eti
fiyatlarinda indirim yapan firmalar, fiyatlarini yeniden artirdilar.
Pilic eti ureticilerinden banvit, 3,80 tl`den sattigi posette pilicin
kilosunu 4,85 tl`ye, 4 tl`den sattigi tabakta butun pilicin kilosunu 5,60 tl`ye
cikartti.
Seker pilic kilosu 3,80 tl olan posette pilici 5 tl`ye, lezita pilic`te
3,20 tl olan pilicin kilosunu 5,02 tl`ye yukseltti.
Islenmis urunlerden olan pirzolanin kilosu 5 tl`den 7,20 tl`ye gogus
etinin kilosu 6 tl`den 8 tl`ye, kanadin kilosu 4,80 tl`den 6,6 tl`ye, sis ve
pilic tavanin kilosu da 7 tl`den 9 tl`ye yukseldi.
Pilic etinden uretilen sucuk, salam, pismis doner, inegol kofte,
baharatli sis, hamburger kofte gibi diger islenmis urunlerin fiyatlari da degisik
oranlarda artirildi.
Pilic eti fiyatlarina 4 ay once zam yapilmis, satislarin dusmesi uzerine
de zamdan 1 ay sonra indirime gidilmisti.
-aa-
demirtavuk
25-01-2009, 17:42
Bizim danalar büyümüş mangal sezonuna yetişecek anlaşılan..kesimhanede aldıklarına göre artık son hazırlıklarda tamam...
Yaza banvit sucuk yeriz herhalde pikniklerde :))
Hadi hayırlısı...
ExisTeeN
26-01-2009, 13:49
***banvt*** banvit bandirma vitaminli yem sanayi a.s.`nden gelen yazi:
Yonetim kurulumuz celikler turizm ve gida san. Tic. Ltd. Sti.`ne ait organize
sanayi bolgesi 9. Cad. No: 10 adresinde bulunan yem fabrikasinin, karma yem
uretimi ve satisi yapmak uzere, 1.000.000 us$ arti kdv bedelle satin alinmasina
oybirligiyle karar vermistir. ***banvt***|
banvit bandirma vitaminli yem sanayi a.s.'nden gelen
yazi: ilgi:26.01.2009 tarihli celikler gida san. tic. ltd. sti.'nin
satin alinmasi ile ilgili bildirimimiz icin istenen ilave bilgi.
alimin gerekcesi: buyukbas yem satis konumuzda ic anadolu bolgesine
acilmak icin odeme esaslari:3 taksit olarak dolayli/dolaysiz
iliski:celikler turizm ve gida san.tic.ltd.sti. ile aramizda
yonetim, denetim ve sermaye bakimindan dolayli yada dolaysiz
bir iliski bulunmamaktadir. alim degeri:detay rapor hazirlanmamistir.
alim degeri, arazinin, binanin ve ekipmanin yerine koyma degerine
gore belirlenmistir. alim degerinin orani: maddi duran varliklar
toplamina gore %1,18 aktif toplamina gore %06 brut satislara
gore %035
banvit bandirma vitaminli yem sanayi a.s.'nden gelen
yazi: ilgi:23.01.2009 tarihli coban et ltd.sti.'nin satin alinmasi
ile ilgili bildirimimiz icin istenen ilave bilgi. alimin gerekcesi:
sirketimiz, 2006 yilinda buyukbas yetistiriciligi ve kirmizi
et uretimine baslamistir. daha onceden fason olarak kesim yapilan
bu kesimhanede buyukbas kesimine devam edilecektir. odeme esaslari:8
taksit olarak dolayli/dolaysiz iliski:coban et firmasi ile aramizda
yonetim, denetim ve sermaye bakimindan dolayli yada dolaysiz
bir iliski bulunmamaktadir. alim degeri:detay rapor hazirlanmamistir.
alim degeri, arazinin, binanin ve ekipmanin yerine koyma degerine
gore belirlenmistir. alim degerinin orani: maddi duran varliklar
toplamina gore %3,7 aktif toplamina gore %1,2 brut satislara
gore %07
demirtavuk
03-02-2009, 16:11
20,000 tane danamız olmuş...hedef 50,000 miş...vaybe iyi rakam..
favori hissem :)
:super:mutlaka izlenmeli diyorum.:super:
Wrangler
06-02-2009, 17:12
Yaklasik 14 aydir devam eden dusus yuzde 73 olmus durumda.hissede
uzun vadeli gerilemenin ardindan dip ve taban calismasi hacimsiz
bir sekilde devamediyor.
Son uc ayda dip ve taban calismasinin 1.54-1.03 bant araliginda
yuzde 50 lik bir bantta dalgalanmakta. Sonra son gunlerde gittikce
daralan bir seyir icinde gelismekte.
Hissenin cok kisa surede son haftalarda olusan dar bant araliginin olumlu
yonde tamamlanabilecegi ve bu nedenle onumuzdeki 1-2 seans icinde
ilk adimda 1.46 hareket hedefi olmak uzere ikinci adimda 1.54 seviyesine
dogru surec isleyebilecegini tahminetmekteyiz.
Buyuk adim hedef icin erken olsada orta ve uzun vadeli dusunen yatirimcilar
icin hedef olarak izlenebilir buyuk adimda 1.74 hedef
hissede zararkes seviyesi ise 1.27 olarak izlenebilir
(analize iliskin grafik ekte bulunmaktadir)
halil recber
anadolu yatirim
* * *
burada yer alan yatirim bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatirim danismanligi
kapsaminda degildir.
...
...
Sadece burada yer alan bilgilere
dayanilarak yatirim karari verilmesi saglikli sonuclar dogurmayabilir`
-matriks-
|
halil recber teknik analizi yaptığından beri kağıtta tık yok,sprktin hoşuna gitmedi,herhalde..
ne aşağı gelmesine müsade ediliyor ne yukarı gitmesine.bence kağıt çok sıkıştırılıyor.mutlaka izlenmeli.
iyi olacağına inandığım kağıtlardan bir tane.aslında carfa yı iteliyip nakti banvite çevirmek istedim.ama maliyet çok yüksek.beyaz etle uğraşan küçük kuruluşların hemen hemen yarısı tamamen battı.bu sektörde kazanclı çıkacak şirketlerin başında banvit geliyor.bir tarafa bunu not etmek lazım.bol kazanç.
çok sağlam..2 yıldır yakın markaj takipteym..geci pek kar edemedm ama duygusal bağ kurdum sanırım az miktarda da olsa hep tutuyorum elimde..ama 12 aylıklarda zarar yazması muhtemel..o ne şekilde etkileyecek bakacaz..kısaca inceleyelim:
ocak ayının sonunca kırmızı et sektorune yatırım kapsamında 2 şirketi satın aldı.ki bu şirketlerden birine ait 1mlyn usd degerindeki yem fabrikasınıda bunyesine kattı..şirketin satın alma acıklamasında iç anadolu bolgesine acılmak icin alındı gibi bi ifade var.bu benm özellkle dikkatimi çekti..malum kriz ortamı..eldekini tutalım şimdilik gerisini sonra dusunuruz anlayısı yok..bu işlerlerden önceki 1 ay içerisinden vural görenerin oldukca yuklu alımı oldu..herşeyden önce ky için güven tazeleme oldu..patronlar sahip çkmadığından dolayı şikayet edilen nice kağıt oldugunu bliorz..en azından hissenet te de sık sık okuyoruz..
ama her ne olursa olsun endeksin fiyatlandıracağı da bi gercek.. o yuzden gelecegi acısından endeksin önümüzdeki dönem izleyeceği yolu takip ediyoruz..2 ihtimal var..yukarı yönlü hareketlerde önü açık..krizi fırsata dönüstürdügünü söyleyebiliriz.olası aşağı yönlü hareketlerde(bu hareketler gunluk ya da haftalık değil uzun vadeden bahsediyorum) PD/DD 0,82 rakamı biraz skıntı yaratabilir..
bol kazanclar
rahatdur
16-02-2009, 15:27
vanet ucuo biz sayıoz
vanet ucuo biz sayıoz
vanetle karşılaştırmana bir anlam veremedim.
nergis_59
17-02-2009, 08:56
van-et= Galip Öztürk
Banvit= Ömer-Vural Görener...:yes::super:
17/02/2009 18:00
*banvİt'İn vergİ daİresİne sunulan 12 aylik dÖnem zarari 53.491.987 tl
17/02/2009 18:00
*banvİt'İn vergİ daİresİne sunulan 12 aylik dÖnem zarari 53.491.987 tl
rakam dogruysa tam bi felaket...
van-et= Galip Öztürk
Banvit= Ömer-Vural Görener...:yes::super:
galip şu an para kazandırıyor olsada bence ikisinede güvenme.şirket sahipleri krizi fırsat bilip ceplerini doldurma mücadelesine girmişler.ama aşağı ama yukarı.
gelelim banvite.krizlerde fakir kitleye hitap eden şirketler harika karlar elde ederler.18tl kırmızı eti alacağına 4-5tl lik beyaz eti tercih ederler.onu alamayanlar için ayrı bir konu.neyse nerye baksam banvit mamülünü veya amblemini karşımda görüyorum.böyle bir firmanın böyle bir zarar açıklaması ne olursa olsun mümkün olmamalı.patronlar şirketlerini istedikleri şekle sokuyorlar.nasıl olsa hesap soranda yok.bu karın böyle oluşturulacağı üç dört ay öncesinden belliydi.kağıt üçlerde birlere kadar getirildi.bahane kriz.halbuki krizin etkileceği son şirket bu olmalı.
herkese bol kazanç diliyorum.umarım bu patron düzmecesi bilançolar kimsenin canını yakmaz.denetleyici kurumlar iş yapmadığı için olayı ALLAH a havale ediyorum.
unutmadan.bu yılki ordu kırmızı et ihtiyacı yüksek olasılıkla et-balık kurumundan sağlacanacak.sadece bir duyum.
son zamanların en yüksek işlem haçmi bi şeyler oluyor ama hayırlısı...teknik olarak yorumlayan olursa iyi olur...
meta2008
04-03-2009, 21:29
bugünkü hareketi ile ilgili yorum yapan yok.
Yoksa küçük yatırımcının elinde hiç kalmadı mı ?
13 Ocak'taki yazım...
4. kez şekerle yaptığı ortak hareket...bugun yine aynı şey oldu..şirketten tavan yaptıracak bir haber gelemdi..zaten şekerle beraber yaptığı bir yükseliş olduğundan banvit adına umutlanılacak bir durum olmadığını gösterdi...1,35-1,45 aralıgında seyri devam edecek gibi...1,50 yi yaptığı bu 4 harekette kırdı ama orada tutunamadı...kriz bitene kadar da tutunamayacağını ispatladı bana göre...
şahsi fikrim tabiki...
Bugünkü Dünya gazetesinde bir haber var. Hem de haberi manşetten vermişler.
İki yıldır artmayan tavuk fiyatları toptan olarak son iki ayda % 45, kuzu eti fiyatları ise % 50 zamlanmış.
2008 yılı sonunda perakende 3 TL/kg olan tavuk fiyatlarında, Mart ayı itibariyle 4,5 TL/kg'ın altında tavuk yok.
Banvit'in poşetlileri ise perakende de 5,5-6 TL/kg seviyesinde.
Diğer taraftan, yem fiyatları düşüyor. İşçiliklerde büyük değişiklik yok. Banvit yatırıma devam ediyor.
Kırmızı etle, beyaz et arasındaki makasta açılıyor.
Ne kadar tutarlarsa tutsunlar, 31.03 bilançodan sonra görüşeceğiz.
DUVAR USTASI
06-03-2009, 23:23
http://sunucu12.kucukresim.com/uploads/167ce27.jpg (http://www.kucukresim.com)
*BANVİT GM GÖRENER,"2008'DE 650 MİLYON TL CİRO HEDEFİ TUTTU, 2009'DA 750 MİLYON CİRO HEDEFLİYORUZ"-CNBCE
bu kadar ciro yapıyor ama sonuç zarar. %10 bile kazansan 65.000 tl kazanırsın.Pes doğrusu.
meta2008
09-03-2009, 11:37
13 Ocak'taki yazım...
4. kez şekerle yaptığı ortak hareket...bugun yine aynı şey oldu..şirketten tavan yaptıracak bir haber gelemdi..zaten şekerle beraber yaptığı bir yükseliş olduğundan banvit adına umutlanılacak bir durum olmadığını gösterdi...1,35-1,45 aralıgında seyri devam edecek gibi...1,50 yi yaptığı bu 4 harekette kırdı ama orada tutunamadı...kriz bitene kadar da tutunamayacağını ispatladı bana göre...
şahsi fikrim tabiki...
gerçekten illalah getirtecek bir sirket. 1.50 yi gectigi gün kurban kesecegim (banvit tavuk kabul olur mu ? )
DUVAR USTASI
09-03-2009, 18:24
http://sunucu12.kucukresim.com/uploads/167ce27.jpg (http://www.kucukresim.com)
:super::super::super:
umutbaykut
11-03-2009, 23:03
MKB'nin bu hareketinde endeksten daha iyi performans sergileyen dokuz hisse var. Bu hisselerin içinde Banvit te bulunuyor
MKB'nin bu hareketinde endeksten daha iyi performans sergileyen dokuz hisse var. Bu hisselerin içinde Banvit te bulunuyor
ne alakası var ne performansı 3.30 dan aldım elimizde duruyor...
sanıyorum son 2 3 günlük perfonmansa göre yapılan bir analiz...
Alıcılar yakışıklı,grafik manzaralı gerisini bilmem :wink:
Bgc nin hiç bu hisseyi aldığını görmemiştim,yine herkesten önce içerden haber aldıysalar spkyı öpmek lazım..
http://img11.imageshack.us/img11/2476/sil1.jpg
[b]İŞte bÜyÜk haber..
Haftaya gÖrÜn banvİt'İmİ...
ab`ye kanatli eti ihracati resmen basliyor..
Konuya iliskin olarak kurulustan asagidaki basin aciklamasi yapildi:
`turkiye`nin kanatli eti ihracati yapmak icin yillardir bekledigi avrupa birligi
kapisi sonunda acildi. Tarim ve koyisleri bakanligi`nin onerdigi kanatli eti
ureticisi 7 entegre firma, ab komisyonu saglik ve tuketici genel mudurlugu
dg-sanco`dan islenmis kanatli eti ihracati icin gerekli izinleri aldi.
Bakanligin garanti verdigi uretici firmalarin ab`ye islenmis kanatli eti
urunleri ihracati 29 mart itibariyle basliyor.
Turkiye`nin ab ulkelerine
ihracat icin 2003 yilindan bu yana yogun calismalar yuruttugunu bildiren beyaz
et sanayicileri ve damizlikcilar birligi (besd-bir) ve saglikli tavuk bilgi
platformu (stbp) baskani zuhal dastan, `uzun zamandir beklenen bu karardan
dolayi son derece mutluyuz. Karar, kanatli eti urunleri ihracatinda ab
kapisinin acildiginin habercisi` dedi.
Turkiye`nin tavuk eti uretiminde
dunyada 17. Sirada bulundugunu ve ileri teknoloji ile donatilmis modern
tesislerde kalite ve hijyen acisindan dunya standartlarinin uzerinde uretim
yapildigini kaydeden dastan, soyle devam etti:
`ab komisyonu, eylul
2003`te yaptigi denetimlere istinaden, turkiye`yi kanatli hayvan urunleri
ithalati yapilabilecek ucuncu grup ulkeler listesine almisti. Ab kalinti izleme
komitesi heyeti ise 24 ocak 2005`te ulkemize gelerek tarim ve koyisleri
bakanligi`nin laboratuarlarinda ve ozel sektore ait gida uretim isletmelerinde
incelemelerde bulunmus ve bunun arkasindan alinan kararla turkiye, kalinti
izleme programi onaylanmis ucuncu ulkeler listesine dahil edilmisti. Bundan
sonra ihracatin hukuki olarak baslayabilmesi icin, denetimi yapan ab gida ve
veterinerlik ofisi (fvo) heyetinin hazirladigi raporun ab komisyonu saglik ve
tuketici genel mudurlugu dg-sanco tarafindan onaylanmasi ve izin kararinin ab
resmi gazetesi`nde yayinlanmasi gerekiyordu. Turkiye olarak tum bu surecleri
basariyla astik. 29 mart itibariyle islenmis kanatli eti ihracatina
basliyoruz.`
turkiye beyaz et sektorunun ihracati, 2008`de onceki yila
gore yuzde 100`e yakin artis kaydederek 87 milyon dolarlik rekor seviyeye
ulasti. En fazla ihracat, 25 milyon dolarlik tavukayagiyla vietnam`a
yapilirken, irak`a yapilan tavuk eti ihracati, 14 kat artisla 16 milyon 657 bin
dolari buldu.
tatar_ramazan
20-03-2009, 16:01
1.75 tavan hadi gayret ...
yatırım tavsiyesi değildir...
meta2008
20-03-2009, 17:10
ne alakası var ne performansı 3.30 dan aldım elimizde duruyor...
önümüzdeki hafta 3 leri görürmü ????
beymen55
20-03-2009, 17:16
Şu işe bak.
Sinyali algıladığım gün almıştım.
Elimde tutarken dün satış verdim.
Ben bunu hak ettim
186,000 lotla asildi kaldi harİka bİr fİnal oldu bu akŞam haftaya gÜzel yerlere gelecegİnİn sİnyalİnİ werdİ
elİnde olan tÜm arkadaŞlar
hayirli olsun..
RevolveR35
20-03-2009, 17:43
Alıcılar yakışıklı,grafik manzaralı gerisini bilmem :wink:
Bgc nin hiç bu hisseyi aldığını görmemiştim,yine herkesten önce içerden haber aldıysalar spkyı öpmek lazım..
http://img11.imageshack.us/img11/2476/sil1.jpg
:arf: işte klasik bir spk, insider, imkb manzarası daha...
çok yazık...
kağıt %15 primli iken 16:57 de ab ye ihracat izni açıklaması geliyor.
dün 2. seanstan itibaren agresif hareketler başlamıştı bile...
çok şukur.. yıllardır bekledğimz haber geldi. artık banvit bir yatırım kağıdı olmustur.kardan baska hiç bir şei yokken 450 milyon dolar degeri goren bu şirketin önü cok açılmıştır.
hayırlı olsun..
hisse çalışmama göre göstere göstere al diyor ama alıcıların maliyelerinin düşük olması (kapanışa göre) insanı düşündürüyor ya MERKO ya BANVT ikisisinden birine yada ikisine p.tesi dalış yapacağım.
Haydin bakalım piliç sezonunu açtık, sabah alım imkanı verenlerden Allah razı olsun, ya Avrupa'ya ihraç izni çıkmış hala full tavan açmıyor, hayret ki hayret ya, bu sene piliç yiyeceğiz anlaşıldı
taşkentli
23-03-2009, 11:25
Tavanda ne kadar lot var bİlgİsİ olan yazabİlİr mİ tŞk.
Turkiye'de ilk etapta 7 firma ab'ye islenmis tavuk urunleri ihrac edebilmek icin sertifika aldi
ab halk ve gida sagligi kurumu'nun (sanco) turkiye'yi ileri islenmis tavuk
urunleri ithal edilebilecek ulkeler arasina aldigi, kararin 29 mart'ta ab'nin
resmi gazetesinde yayimlanmasinin ardindan turkiye'de uretilen tavuk
urunlerinin ''ab yolculugunun'' baslayacagi bildirildi.
Turkiye su
urunleri ve hayvansal mamuller ihracatci birlikleri ortak yonetim kurulu
baskani bedri girit, yaptigi yazili aciklamada, turkiye ile ab arasinda 6
yildir yurutulen ve turkiye'de kus gribi vakalari cikmasi nedeniyle iki kez
kesintiye ugrayan gorusmelerin sonucunda ''mutlu sona'' ulastiklarini
belirtti.
Turkiye'de ilk etapta 7 firmanin ab'ye islenmis tavuk urunleri
ihrac edebilmek icin sertifika aldigini aktaran girit, ''ikinci asamada 10
firmamiz daha sertifika almak icin basvurdu, gerekli prosedur tamamlandiktan
sonra o firmalarimiz da ab'ye tavuk urunleri ihrac edebilecek. Su anda
sertifika alan 7 firmamizin turkiye'nin toplam uretiminde yuzde 70 civarinda
pazar paylari var'' ifadelerini kullandi.
Bedri girit, ab veteriner
hekimler birligi'nin (fvo) 2003 yilindan bu yana turkiye'ye surekli denetim
elemanlarini gonderdigini, en son 2007 yilinda geldiklerinde olumlu raporlarini
sanco'ya ilettiklerini, kurumun aldigi kararlarin tum ab ulkelerinde gecerli
oldugunu kaydederek su bilgileri verdi:
''sanco bu ayin 16'sinda kendi
resmi internet sitesinde turkiye;yi ileri islenmis tavuk urunleri ithal
edilebilecek ulkeler listesine koydu. Bu karar 29 mart'ta ab resmi gazetesinde
yayimlanacak ve ihracat baslayacak.''
-''ab pazarinda buyuk oyuncu
olacagiz''-
tarim ve koyisleri bakanligi ve beyaz et sanayicileri
dernegi basta olmak uzere sektorun tum unsurlarinin cok disiplinli bir calisma
donemi sonrasinda ab'ye ihracat yapilabilmesinin yolunun acildigini anlatan
girit, soyle devam etti:
''ab bizim icin prestij bir pazar oldugu icin ilk
asamada karli olsa da olmasa da bu pazara girmeyi hedefliyoruz. Sonraki asamada
bu pazarin buyuk oyuncularindan birisi olmak istiyoruz. Sektorun nihai hedefi
ab pazarinda lider oyuncu olmak.'
bedri girit, ilk asamada pinar hindi,
keskinoglu tavukculuk, banvit, seker pilic, beypi pilic, er pilic ve sen
pilic'in ab'ye ihracat yapabilmek icin gerekli sertifikalari aldigini, 10
firmanin da gerekli basvurulari yaptigini ve incelemelerin tamamlanmasini
bekledigini sozlerine ekledi.
-aa-
RESADİYELİ
23-03-2009, 12:32
maliyetim 1.42, bakalım nereler kadar götürür bizi.
BRUBAKER
23-03-2009, 13:07
Alıcılar NetHacim Maliyet Yüzde Satıcılar NetHacim Maliyet Yüzde Para G.Ç. Yüzde
647945 1,837 61,60 -679153 1,850 -64,60 -31.208 -03,00
DENIZ YATIRIM 237519,3 1,833 22,59 EURO YATIRIM -204479,3 1,842 -19,45 0
GARANTI YAT. 187561,1 1,849 17,84 MARBAS MENKUL -182322 1,865 -17,34 0
GEDIK YATIRIM 87869,66 1,835 08,36 TACIRLER MEN. -132789 1,836 -12,63 0
OYAK YATIRIM 70506,67 1,831 06,71 IS YATIRIM -79835,84 1,867 -07,59 0
HSBC YATIRIM 64488,09 1,832 06,13 EKINCILER YAT. -79726,88 1,844 -07,58 0
DiGER 403421,6 38,37 DiGER -372213,6 -35,40 00,00
tatar_ramazan
23-03-2009, 13:44
tavan yine tavan bu yıl piliçlerden yüzümüz güldü ...
1,84 157,000 lot alım girilmiş...
Skplc Tavanda...
Ak ve Soymenin kendi Alış Satısları MarBas ın Açıga Satısları Biraz durdurdu Ancak A.O yu yükseltiyolar gibime geldi.564,000 lot kaldı geri kalan kademelerde...
-290000 ytl para cıkısı var
yanlış yapmış olabilirim ama bir seansta %10 görünce piliçlerle vedalaştım, aldığını söyleyip sattığını söylememek olması diye yazıyorum, Marbas'taki arkadaş 500.000 lot satınca tırstım, belki benim gibileri tırstırmak içindir,
kimseye-al-sat tavisyesi değildir
vay be oyuna bak be marbas sattıklarını tavandan çizdi, vay anasını be, biz bu durumda keklenmiş olduk, neyse kısmet hayırlısı,
vay be oyuna bak be marbas sattıklarını tavandan çizdi, vay anasını be, biz bu durumda keklenmiş olduk, neyse kısmet hayırlısı,
Bende onun yüzünden sattım 370bin lot mal sattı ama baktı tavana gidişi durduramıcak gitti tavanı çizdi..Her hisseyi karıştıran,bozan,hepsinden kar edeyim millete zarar ettireyim diyen marbaşın böyle zarar etmesi çok hoşuma gitti...Hisseyi sattım ama yinede bunun zarar etmesi beni sevindirdi.
RESADİYELİ
23-03-2009, 14:56
1,42 maliyetli hisselerimi tavandan 2,02 den gönderdim 1.200 Tl kar iyidir
RESADİYELİ
23-03-2009, 14:57
teşekkürrrrrrlerrrrrrrrrr BANVİT
tavanda ne kadar bekliyor yazabilen warmı ??
erhanbabasi
23-03-2009, 17:28
ARKADAŞLAR BANVİT İN BU KADAR YÜKSELİŞİNE TEDİRGİN OLAN ARKADAŞLAR UMARIM Kİ ERSU YU TAKİP ETMİŞLERDİR. BİR HAFTADA KAĞIDI 0.28 TL DEN 0.70 TL GETİRDİLER VE KAĞIT ŞU ANDA 0.68 TL.
BENCE
BANVİT İN BU HAFTAKİ YERİ 2.30 TL CİVARI OLUR.
SONRASI MALUM KAĞIT YÜKSEK LOT SATIŞLARINDAN YA DÜŞER YADA İNİŞLİ ÇIKIŞLI SEYİR HALİNDE 3 TL YA DOĞRU YOL ALIR.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
:super:
volcano78
23-03-2009, 18:24
ARKADAŞLAR BANVİT İN BU KADAR YÜKSELİŞİNE TEDİRGİN OLAN ARKADAŞLAR UMARIM Kİ ERSU YU TAKİP ETMİŞLERDİR. BİR HAFTADA KAĞIDI 0.28 TL DEN 0.70 TL GETİRDİLER VE KAĞIT ŞU ANDA 0.68 TL.
BENCE
BANVİT İN BU HAFTAKİ YERİ 2.30 TL CİVARI OLUR.
SONRASI MALUM KAĞIT YÜKSEK LOT SATIŞLARINDAN YA DÜŞER YADA İNİŞLİ ÇIKIŞLI SEYİR HALİNDE 3 TL YA DOĞRU YOL ALIR.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
valla benim 2.80 malıyet var elımızde kalmıstı.su an zarardayız ama bu kagıt 4 e kadar yolu var dıye dusunuyorum.
Ne hemen ihracat şampiyonumu oldular!...
Ne hemen ihracat şampiyonumu oldular!...
Tabi beklentiyi alıyorlar ama türkiye'de 2 liraya satılan tavuk avrupada 1 lira.
meta2008
24-03-2009, 10:21
vallahi helal olsun. böyle bir hareket kimse beklemiyordu sanırım.
(haberi bilenler dışında)
Daha geçenlerde 1.50 nin üzerine geçerse tavuk kurban kesecegim demiştim.
Dün akşam afiyetle yedik. Herhalde bundan sonra piliç fiyatları da artar, etten sonra tavukta yiyemeyiz :)
maliyeti 3 lerde olan birisi olarak, zararin neresinden dönersek kardır diyerek cıksam mı ? , sert bir düşüş yapmaz inşallah diyerek beklesem mi ? .
Bu yükseliş nereye kadar gider , fikri olan var mı acaba ?
kumpas01
24-03-2009, 10:27
yapmış olduğu hareketlerle çok sıkışması gereken bantları çok sert geçti vanetle aynı yolu izler gibime geliyor şuana kadar sert geri dönüş sinyali vermedi tabi endeksin artısınıda büyük payı olduğunu unutmamak gerek
Ab'ye ihracat tavukculukta yeni yatirimlarin onunu acacak - referans
referans gazetesinin haberine gore; ab'ye ihracat tavukculukta yeni
yatirimlarin onunu acacak..
Gazetenin internet sitesinde konuyla ilgili olarak bugun yayinlanan
haber asagida bulunuyor:
"turkiye'nin kanatli eti ihracati yapmak icin yaklasik 6 yildir bekledigi
avrupa birligi (ab) kapisinin acilmasi kus gribi, yem maliyetlerinin artmasi
gibi sorunlarla bogusan tavukculuk sektorune doping etkisi yapti. Firmalar
simdiden ihracat baglantisi yapmak icin harekete gecerken 2008'de yaklasik 300
ton civarinda olan islenmis urun ihracatinin 2009'da 5 bin tona, 2010'da ise 15
bin tona kadar cikmasi bekleniyor.
Ab'ye ileri islenmis urun ihracati
konusunda cikan iznin sektorde morali artirdigini soyleyen beyaz et
sanayicileri ve damizlikcilar birligi'nin danismani erol sengor, 300 ton
civarinda olan islenmis urun ihracatinin 2009'da 5 bin tona kadar cikmasini
beklediklerini vurguladi. Bu iznin arap ulkeleri uzerinde pozitif bir etki
olusturacagini dile getiren sengor, "turkiye'nin musluman bir ulke olmasi ve
artik ab'ye ihracat yapiyor olmasi arap ulkelerinde olumlu bir etki yaratacak.
Bu surecte arap ulkelerine ihracatin en az ikiye katlanacagini dusunuyoruz. Bu
ulkeler de hesaba katildiginda 2010'da islenmis urunlerde ihracatin 15 bin,
2011'de 30 bin ve 2012'de 50 bin tonlar duzeyine ulasmasini bekliyoruz" diye
konustu. Onumuzdeki yillarda mevcut dis pazarlara ilave olarak irak, korfez
ulkeleri, suudi arabistan ve rusya federasyonu'nun one cikacagini dile getiren
sengor, ortalama kilogram basina ihracat bedelinin ise yaklasik olarak 3-3.5
euro duzeyinde olmasini beklediklerini belirtti.
Ilk asamada ab'ye
ihracat yapabilmek icin gerekli sertifikayi alan; pinar hindi, keskinoglu,
banvit, seker pilic, beypi pilic, er pilic ve sen pilic olmak uzere yedi firma
var. Firmalarin bircogu ihracat baglantilarini kurmak icin simdiden gorusmelere
basladi. Ab'ye ihracat kapisinin acilmis olmasinin sektor icin buyuk bir firsat
olduguna dikkat ceken banvit yonetim kurulu baskani omer gorener, ihracat icin
simdiden temaslara basladiklarini, birkac ay icinde ilk sevkiyati yapacaklarini
soyledi.
Yeni pazarlarin yeni yatirimlarin onunu acacagini aktaran beypi
genel muduru sait koca da gorusmelere basladiklarini vurgulayarak "ihracat
amacli kurulan cok fazla tesis yok, genelde ic piyasaya yonelik uretimler
vardi. Yeni pazarlar kapasitemizi zorlayacagi icin yeni yatirimlarin da onunu
acacak. 29 mart'ta tam olarak yururluge girmesinin ardindan ithalat yapan
firmalar bizimle baglantiya gececek" diye konustu. Son 5 yildir ab uyesi
ulkelerden talepler geldigini ve agirlikli olarak almanya'ya ihracat yapmayi
planladiklarini aktaran seker pilic genel mudur yardimci emre bor, avrupa'nin
prestijli bir pazar oldugunu, gelecekte bu pazarda onemli bir noktaya gelmeyi
hedeflediklerini vurguladi.
Ote yandan yillik uretim kapasitesinin 1.2
milyon ton olan tavukculuk sektorunun genel ihracati 2008'de 80 bin tona ulasti
ve yaklasik 87 milyon dolar getiri sagladi. Beyaz et sanayicileri ve
damizlikcilar birligi genel sekreteri yuce canoler, 2009'da genel ihracat
rakaminin 100 bin tona cikmasini beklediklerini belirtti.
Son aylarda
hizla gerileyen tavuk eti fiyatlari gecen ay tirmanisa gecti. Toptan piyasada
tavuk eti fiyati yuzde 45 zamlanirken perakende de bu rakam yuzde 28'lerde
kaldi. Ocak ayi sonunda toptan piyasada kilosu 2.4 tl olan tavuk etinin fiyati
3.5 tl'ye perakende piyasalarda ise 3.2 tl olan fiyat 4.5 tl'ye kadar yukseldi.
Ab'ye ihracatin acilmasinin fiyatlari yaz aylarina kadar etkilemeyecegi ancak
yaz aylarindan itibaren yukselmeler soz konusu olabilecegi ifade ediliyor."
-matriks-
RESADİYELİ
24-03-2009, 11:47
2.seans frene basarlar
Dirkpitt
24-03-2009, 11:56
2.seans frene basarlar
Merhaba,
Neden diye soralım ozaman??
Tşk.
Tavanda 432 kişi alıcı durumda ve 800,000 lot var yalnılıyorsunuz gibime geliyor..
İkinci seans durmaz.. yarın da durmayacak bende, teknik olarak 2,28 belirleyici olacak sanıyorum.. hayırlısı...
speciall25
24-03-2009, 12:24
2.52 belirleyici olur..krizden önceki seviyesi budur....
dedigim gibi 2,28 zor bant kıramadı orayı ve satıslar başladı marbaş amcam da geldi açıga sattı ancak bugun düşürmeyecekler skplc %13 halen dikkatinizi çekerim...
Mira ve marbas aciga satiyor, yapi kredİ aÇiktan aliyor Şİmdİ..
Mİr marbasin alt kademelerden malini yerİne koymasi lazim yapi kredİnİnde yiukarilardan satmasi vs... 2,16 ya 133,000 lot koydular kademe İnmesİn dİye olabİlİr 23 kİŞİlİk bİr alim var, buralardan gÜÇ toplayip kalkacaktir... Skplc nİn İnmemesİnİ olumlu yorumluyorum..
Borsada Herkesin Ögrenmesi Gereken En Büyük Kural...
Hisselerin Tahtalarındaki fiyatları İnsan psikolojisi belirler,..
tatar_ramazan
24-03-2009, 15:20
kalanlara ALLAH kolaylık versin benden bukadar 2.24...
pet-conte
24-03-2009, 22:17
arkadaşlar , bu hisselerdeki hareketlilik sürer mi?
erhanbabasi
24-03-2009, 22:47
merhaba arkadaşlar,
daha öncede belirttiğim gibi 2.30 u görür dedim fakat 2.28 gördü.
dolayısıyla büyük babalar satışa geçti ve kağıt 3 lere yol alamadı.
tabii burda endeksin çok büyük faktörü oldu. abd borsa düştü, zati bir hisse
en fazla bu kadar tavan yapabilirdi. hissede kısa vadede düşüş bekliyorum.
bu kısa vadedeki düşüşte endeksin düşüşü ve hissedeki satış baskısı önemli rol
oynayacağa benziyor. ama uzun vadede bu hissenin 5 tl lara kadar yolu var.
eğer ki 1,90 - 2 bandına gelirse hisse almayanlar için tekrar alınabilir.
önümüz seçim her ne kadar akp gibi görünsede seçimden sonra ne olucak onu
gören yok sanırım.
birde seçimden sonra 2.derin kriz bekleniyor. adıda koyulmuş bu arada kredi
kartı krizi. arkadaşlar dediğim gibi uzun vadede ab katkılarıyla birlikte hisse 5 tl
görecektir. kısa vadede ise bence bu haftayı beklemek daha doğru olucaktır.
araştırmaya devam doğru kararı vereceğinizi umarım.
ben bugün 2.19 tl den çıktım. fırsatım olmadığı için 2.28 tl den çıkmak fırsat
olmadı.
hayırlısıyla görüşmek üzere.
yatırım tavsiyesi değildir.
dedektif
25-03-2009, 08:48
SPK UYUYORMU.?
AB ye ihracat onayı çıkması tabiki çok güzel ancak bu kadar anormal bir işlem akılsır alacak gibi değil.Daha önceki hareketlerdede yazdım belki kızanlar oldu.ama haklı çıktım.Dün 800.000 lot ekside olan öncü menkuldeki vatandaş hangi cesaretle satmıştır bu kadar malı.? 2 triyona yakın kim müsade etti.Tabiki karşılığı İş menkulden alım yabandan veya bir yerden gelecek.Yazık değilmi küçük yatırımcıya?Bunlar yasal oyunlarmı?Şeker piliç 24 triyon zarar açıkladı sanki AB kapısı açılında full AB ye satış yapacak ve kara gececek.Daha onay çıkmış satış hiç olmamış.Ama birileri bunu kullanıp malesef küçük yatırımcıyı soymaya başlamış.Yöneticimiz uyuyormu? Şimdilik uyuyor görünüyor malesef?Aynı öncü Şeker piliç tede 315.000 lot açığa satmış ayrıca hak menkul 305.000 lot ekip aynı sanırım Karşılayan İş ve Ykb İş te bu işlem yapanlar hesaba çekilmeli Yazık bunların yüzünden İMKB de yatırımcı kalmayacak.Şimdi Sorma sırası yöneticilerde? Bekliyoruz efendim...