View Full Version : BANVT-Banvit
Pages :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
...;) :)
hayırdır...pek bir sevinçli gördüm sizi ;)
hayırdır...pek bir sevinçli gördüm sizi ;)
Kedi olalı bi tavuk tuttum ondandır:D :D
Kedi olalı bi tavuk tuttum ondandır:D :D
ben an itibari ile kaçırdım sanırım... şu 2 gün ne olacak acaba :rolleyes:
Al Gülüm, Ver Gülüm.
Aldım verdim ben seni yendim.
hafta sonu acıklanan olumlu haberlerin ve 9 aylık bilanconun hisseyi kıpırdatacağını düşünüyorum.
Kuş gribi yüzünden duran tavuk ve yumurta ihracatı 5 Aralık'ta yeniden başlayacak
27/11/2005 14:38:45
BALIKESİR - Kuş gribi hastalığı nedeniyle ekim ayı başlarından itibaren Avrupa ve diğer yabancı ülkelere yaptığı tavuk ve yumurta ihracatı durdurulan Türkiye, 5 Aralık 2005'den itibaren yabancı ülkelere ihracata yeniden başlamaya hazırlanıyor.
Ekim ayı başlarında Balıkesir'in Manyas İlçesi'ne bağlı Kızıksa Beldesi'nde bir hindi sürüsünde görülen kuş gribi hastalığından sonra Türkiye'den tavuk ve yumurta alımını durduran yabancı ülkelerin, yapılan görüşmeler ve AB Komisyonu'nun Türkiye'deki incelemeleri sonucunda, 5 Aralık 2005'den itibaren Türkiye'den tekrar tavuk ve yumurta alımına başlayacağı açıklandı. Türkiye'den Bulgaristan, Arnavutluk, Makedonya, Romanya, Macaristan, Gürcistan, Azerbaycan ve Rusya gibi ülkelere canlı tavuk ve yumurta ihracatı yapan Bozlar Tavukçuluk'un Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Boz, kuş gribinden sonra kesilen ihracatın 5 Aralık'tan sonra tekrar başlayacağını ve üreticilerin ihracat için tüm hazırlıklarını yaptığını söyledi.
İç pazar da durdu, üreticiler zararda
Türkiye'nin tavuk ve yumurta ambarı olarak kabul edilen Balıkesir'in Bandırma İlçesi'ne bağlı Edincik Beldesi'nden kuş gribinden önce haftada 60 bin canlı tavukla bir milyondan fazla yumurtanın yurtdışına ihraç edildiğini belirten Bekir Boz, 5 Aralık 2005'den itibaren bu sayıya tekrar ulaşmayı planladıklarını söyledi.
Yaklaşık olarak 2 aydır tavuk ve yumurta ihracatı olmadığı için tavukların üreticinin elinde kaldığını ifade eden Bekir Boz, "Yurtdışı ihracatı kesildiği gibi, iç pazarda da tavuk ve yumurta satışları durunca üreticiler büyük zarar ettiler. Tavuk ve yumurta üreticileri tavuklarını satamadıkları için ellerinde kalan tavukları bakım maliyetinden kurtulmak için bedavaya elinden çıkarıyor. Üreticiler şu anda maalesef tavuklarının bakım masraflarını bile karşılayamaz durumdalar" dedi.
Haftada 60 bin canlı tavukla 1 milyondan fazla yumurtayı 5 Aralık 2005'den sonra yabancı ülkelere ihraç etmeye hazırlandıklarını kaydeden Bekir Boz, "İhracatın yeniden başlaması, tavuk ve yumurta sektörü için çok önemli bir yere sahip. Eğer piyasa yeniden canlanmaz, yumurta üreticisi elindeki tavukları satamazsa Türkiye'de çok ciddi bir yumurta sıkıntısı baş gösterir" diye konuştu.
Üretici bakım masrafından kurtulmak için tavuğu bedava veriyor
Bölgedeki diğer yumurta ve tavuk üreticileri de iç piyasada tavuk ve yumurta satışlarının kuş gribinden önceki haline dönmeye başladığını, ancak ihracatın yapılmaması nedeniyle özellikle yurtdışına satılan yumurtadan kesilmiş tavukların üreticinin elinde kaldığını, kümeslerini boşaltamayan üreticilerin bakım masraflarından kurtulmak için canlı tavukları bedavaya piyasaya sürdüğünü ifade etti. 5 Aralık'ta ihracatın yeniden başlamaması durumunda kendilerini çok daha zor günlerin beklediğine işaret eden üreticiler, yumurta üretimin durabileceğini ve işin sonunun yumurta fiyatlarındaki büyük artış ve yurtdışından yumurta ithalatına kadar gidebileceğini belirtti.
5 aralıkta ıhracat kesın baslıyacakmı acaba ? simdi saldırmayalım kagıda zart dıye :D
Bölgedeki diğer yumurta ve tavuk üreticileri de iç piyasada tavuk ve yumurta satışlarının kuş gribinden önceki haline dönmeye başladığını, ancak ihracatın yapılmaması nedeniyle özellikle yurtdışına satılan yumurtadan kesilmiş tavukların üreticinin elinde kaldığını, kümeslerini boşaltamayan üreticilerin bakım masraflarından kurtulmak için canlı tavukları bedavaya piyasaya sürdüğünü ifade etti. 5 Aralık'ta ihracatın yeniden başlamaması durumunda kendilerini çok daha zor günlerin beklediğine işaret eden üreticiler, yumurta üretimin durabileceğini ve işin sonunun yumurta fiyatlarındaki büyük artış ve yurtdışından yumurta ithalatına kadar gidebileceğini belirtti.[/QUOTE]
bölgede yaşayan biri olarak konuşuyorum gerçekten doğru...
PİLİÇLERE KUŞ GRİBİ PİYANGOSU
Kuş gribi nedeniyle geçtiğimiz haftalarda gündemde geniş yer tutan ve Avrupa Birliği’nce ithalat yapılması yasak ülkeler arasına katılan Türkiye’de yer alan piliç üreticileri , hükümetten krize karşı önemli tavizler kaptı . Kriz nedeniyle vergi ödemeleri ertelenen piliç üreticileri , 9 aylık bilançolarında kar açıkladı . Avrupa Birliği’nin geçen hafta açıklanan Türkiye’den yapılan ithalatın yasağı uygulamasının kalkmasıyla iyiden iyiye keyiflenen üreticiler , mali durumlarında yaşanmış olan düzelmenin keyfini yaşıyor . Krizin kısa sürede sona ermesiyle , endeksin hızla yükseldiği dönemde sert düşüşler yaşayan tavukçuluk hisselerinde hareketlenme bekleniyor . Geçen sene 9 aylık bilançosunda – 8 566 000 YTL zarar açıklamış olan BANVİT , yeni açıklanan 2005 9 aylık bilançosunda 7 238 895 YTL kara döndü . Aynı şekilde geçen sene 9 aylıkta -9 123 149 YTL zarar açıklamış olan ŞEKER PİLİÇ , bu sene 9 aylıkta 2 011 098 YTL kar açıkladı . Uzmanlar , krizden hiç etkilenmemiş olmasına rağmen sert düşüşlere maruz kalan ve son bilançolarıyla uzun zaman sonra kara geçen firmaların hisselerinde hızlı hareketlenmeler bekliyor .
28.11.2005-00:08:35
Arkadaşlar yukardaki haber malum tuyo***** sitesindendir.Bende bu kağıdın yükselmesini beklediğim için aranıza katıldım.Umarım beklentilerimiz boşa çıkmaz.
Gonzales
29-11-2005, 01:45
PİLİÇLERE KUŞ GRİBİ PİYANGOSU
Kuş gribi nedeniyle geçtiğimiz haftalarda gündemde geniş yer tutan ve Avrupa Birliği’nce ithalat yapılması yasak ülkeler arasına katılan Türkiye’de yer alan piliç üreticileri , hükümetten krize karşı önemli tavizler kaptı . Kriz nedeniyle vergi ödemeleri ertelenen piliç üreticileri , 9 aylık bilançolarında kar açıkladı . Avrupa Birliği’nin geçen hafta açıklanan Türkiye’den yapılan ithalatın yasağı uygulamasının kalkmasıyla iyiden iyiye keyiflenen üreticiler , mali durumlarında yaşanmış olan düzelmenin keyfini yaşıyor . Krizin kısa sürede sona ermesiyle , endeksin hızla yükseldiği dönemde sert düşüşler yaşayan tavukçuluk hisselerinde hareketlenme bekleniyor . Geçen sene 9 aylık bilançosunda – 8 566 000 YTL zarar açıklamış olan BANVİT , yeni açıklanan 2005 9 aylık bilançosunda 7 238 895 YTL kara döndü . Aynı şekilde geçen sene 9 aylıkta -9 123 149 YTL zarar açıklamış olan ŞEKER PİLİÇ , bu sene 9 aylıkta 2 011 098 YTL kar açıkladı . Uzmanlar , krizden hiç etkilenmemiş olmasına rağmen sert düşüşlere maruz kalan ve son bilançolarıyla uzun zaman sonra kara geçen firmaların hisselerinde hızlı hareketlenmeler bekliyor .
28.11.2005-00:08:35
Arkadaşlar yukardaki haber malum tuyo***** sitesindendir.Bende bu kağıdın yükselmesini beklediğim için aranıza katıldım.Umarım beklentilerimiz boşa çıkmaz.
bu sitenin yazması pek hayra alamet degildir...
yazmasalardı daha iyiydi...
elimdekileri cıksammı ney..
herhalde mal pazarlıyolar...
bu sitenin yazması pek hayra alamet degildir...
yazmasalardı daha iyiydi...
elimdekileri cıksammı ney..
herhalde mal pazarlıyolar...
Günaydın,
aman gonzales deme böyle allana girdik kağıda sattıracan bana :gulen:
Neyse bekliyelim birazda görelim neler oluyor bu kağıtta;:a-o:
BORSACAMBAZI
29-11-2005, 10:23
tavuk firmaları her tarafta dolap kiralamaışlar.üretim hiç durmadı tavuk sektöründe.ama devamlı stok yapıldı.bir senede ancak biter o stoklar.acaba nereye satacaklar stoklardaki malları.
kırmızı et kilo 20 ytl tavuk kilo 2 ytl yılbaşından sonra stok kalmadığı gibi eski düzeyde aşılır diye düşünüyorum.
BORSACAMBAZI
29-11-2005, 14:49
aralık ve ocak ayı güzel olabilir banvit için.
aralık ve ocak ayı güzel olabilir banvit için.:tamam:
turkiyede tuketilen tavuğun yuzde 12 si bu sirkete ait. türkiyedeki tavuk pazarının yüzde 12 side öyle parayla satın alınabilecek bir şey değil.
kararlı ve emin adımlarla kaybettiklerini çıkarmasını sonra da artıya geçmesini bekliyorum.
kuş gribi de gerçekleşti kötü beklentiler aslında yüzde 80 90 gerçekleşti gibi. gelecek sene çok daha iyi bir yıl olacak.
ilk once kus grıbınden oncekı sevıyeye gelmesını sonrada yapması gereken prımı yapmasını beklıyorum :D
yarın 5 aralık bakılım ıhracat yasagının kalktıgı ılk gun kagıtta hareketlılık olucakmı :D
garanti perşembe ve cuma 250.000 + da kapadı yanlış hatırlamıyorsam takaslara bakıldığındada birinci gidiyor... bir kalkış olacak pazartesi günü bence... 5 aralıkta bunu tetikleyecek gibi görünüyor...
şu anda senette değilim ama bu rakamlar düşük kaldı... bakalım görelim..
hala ihracat yasagının kalktıgına dair bir haber verilmedi
İhracat yassağı nisanda kalkmıyormu?
5 aralık da kalkıcagı acıklandı gecen hafta
simdi kalktımı ihracat yasagı ?
Bufün 1. seansda 1.795 ortalama ile 40.000 alan Meksa 2.seansda 40.000 lotu 1.78 ortalama ile satmış....Alla allaaaa...Seviyolar demek ki endeks düşerken mal alıp çıkarken de zararına satmayı....Kastırın bakalım nereye kadar...Siz doldur boşalta ,biz de ara topuna ayak sokmaya devam..
Bıktırma operasyonları şu sıralar şeker piliç ve banvit ikisinde de var. Buna karşı en güzel önlem de yavaş yavaş almak.
Ben esasen bu hisselerde Ocak sonrası bir hareket bekliyorum. Kuş gribinin bilançolara olan etkisi anlaşıldıktan sonra yavaş yavaş firmalar hak ettikleri yerlere doğru ilerleyeceklerdir.
gokhan1966
10-12-2005, 01:47
Bıktırma operasyonları şu sıralar şeker piliç ve banvit ikisinde de var. ...
Haklısınız, son 2-3 gunden beri aynı duzeyde dusmeler. Banvitin islem hacmi digerine gore daha yuksek
mozdogan41
13-12-2005, 08:14
guzel gunler yakin gibi
2.50 lere kadar yolu var gibi
alessiocerci
14-12-2005, 13:51
Gıt gıt gıdaaaaaaaakkkkkkk
Unutulmaya terkedilmiş bir topic,ohhh ne güzell ne güzelll:D
Banvite dalıyorum:)
alessiocerci
14-12-2005, 13:58
Kızım seni Ediye vereyim Mİ?
Kızım seni Büdüye vereyim Mİ?
İstemiyoruuuuummmm babaaaaa
İstemiyorummmmmmm babaaaaa
Ne alaka?Kel alaka;)
alessiocerci
14-12-2005, 15:44
Haydi Banvit,göreyim seni:gulen:
Kesin hedef 2.20:roll:
gokhan1966
14-12-2005, 17:41
yakında dolu olur buralar, biraz daha sabırr
Al-sat için güzel bir seçim...
alessiocerci
15-12-2005, 14:54
Mengenede sikisan tavuk tavan tavan patlar bu gidisle,dipler kale kapisi basan asker gibi bastiriyor tepelere dogru
Kaç aracı kurum kullanılıyor bu tahtada anlamak zor ..
Kaç aracı kurum kullanılıyor bu tahtada anlamak zor ..
Bu tahtayı anlamak gerçekten zordur...Bu tahtayı yapanların zaten tahtaları eksik biraz.
Kuş gribinin etkisi azaldı piliç zamlandı
A.A.
Kuş gribi hastalığının görülmesinden sonra kilosu 4 YTL'den 2 YTL'ye kadar düşen piliç eti fiyatları, hastalığın sektör üzerindeki olumsuz etkilerinin azalmasından sonra, ikinci kez artırıldı. Bir kilo piliç eti 3 YTL'yi aştı.
Banvit, kilosunu 2.4 YTL'den sattığı poşette piliç etini 3.1 YTL'ye, Keskinoğlu Piliç, 3.7 YTL'ye, Şeker Piliç ise 3.18 YTL'ye çıkarttı. Piliç pirzolanın kilosu 3.8 YTL'den 4.5 YTL'ye, piliç bonfilenin kilosu 4 YTL'den 4.8 YTL'ye, kanadın kilosu da 3 YTL'den 3.5 YTL'ye yükseldi. Piliç etinden üretilen sucuk, salam, füme, küfte, pişmiş döner gibi diğer yan ürünlerin fiyatları da değişik oranlarda arttı.
Üretici firma yetkilileri, talebin canlanması nedeniyle fiyatların biraz daha artırıldığını, kuş gribi hastalığının sektör üzerindeki olumsuz etkisinin kalmadığını ifade ettiler.
hadi BAKALIM ŞEKER BANVİT EL ELE.HEP BİRLİKTE YUKARILARA. HAK ETTIGINIZ YERİ ALIN
2340 a kadar gitmesi lazım % 30
alessiocerci
16-12-2005, 13:42
Yumurta kapiya dayandi,keci inadiyla sikistirmaya devam ediyorlar ama biz de fellah sayiliriz,fellah sabriyla beklerizzzzz
alessiocerci
16-12-2005, 13:52
Ne 1.87mis be kardesim,herif nesi var nesi yoksa 1.87ye satis koydu heralde:D
alessiocerci
16-12-2005, 13:53
Hayret kalkti kademe hazretleri:p
alessiocerci
16-12-2005, 13:55
Kop da gel saban:D
Bulgaristan, kuş gribi vakalarının tespit edilmesinin ardından Türkiye'ye uyguladığı kanatlı hayvan ve kanatlı hayvan ürünleri ithalatı yasağını kaldırdı.
Bulgaristan Tarım ve Ormancılık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bulgaristan'ın 10 Ekim'de tedbir olarak Türkiye ve Romanya'ya getirdiği yasağın, Türkiye için kaldırıldığı belirtildi. Açıklamada, Bulgaristan'ın Makedonya ve Romanya'ya uyguladığı ithalat yasağının ise kaldırılmadığı kaydedildi. Bulgaristan, Romanya ve Türkiye'nin ardından kuş gribi vakalarının tespit edildiği Yunanistan'dan da kanatlı hayvan ve kanatlı hayvan ürünlerinin ithalatını yasaklamış, Yunanistan'dan ithalat yasağı geçen ay kaldırılmıştı.
radyolog
17-12-2005, 16:42
185 stop loss olarak izlenebilir kanısındayım ne dersiniz arkadaşlar
Bulgaristan a ilk ürünler keskinoğlu TAVUKÇULUK tarafından gönderılmiş.4 tır ıle yollanan ürünlerin ardından balkan ulkelerınden gelecek teklifler ile ithalat yasagının kallkması beklenıyormuş..
piliççilere haber vereyım istedimmmmm.
Tavukçuluk sektöründe uzun süredir beklenen ilk ihracatı Keskinoğlu Şirketler Grubu gerçekleşti. Şirket, piliç eti ihracatına kaldığı yerden başlayarak tavukçuluk sektörünün de önünü açtı.
İlk ihracat Keskinoğlu'ndan!
Kuş gribi biter bitmez şirket ilk piliç eti ürün siparişini Bulgaristan'dan aldı.
Tavukçuluk sektöründe uzun süredir beklenen ilk ihracatı Keskinoğlu Şirketler Grubu gerçekleşti. Şirket, piliç eti ihracatına kaldığı yerden başlayarak tavukçuluk sektörünün de önünü açtı.
Zorlu dönem
Sektörün her gün 0.7 1 YTL zarar ettiği zorlu dönemin ardından Keskinoğlu Şirket Grubu ilk piliç eti ürün siparişini Bulgaristan'dan aldı.Ülke ekonomisine zor anlar yaşatan ve kanatlı sektöründeki birçok firmanın zarar etmesine yol açan Kuş Gribi hastalığının ülkemizde tamamen söndürüldüğü geçtiğimiz günlerde Tarım Bakanlığınca açıklanmıştı. Açıklamanın, Dünya Hayvan Sağlık Teşkilatı tarafından (OIE) bülten ve internet sitesinde (www.oie.int) tüm dünyaya duyurmasının ardından, Keskinoğlu Şirketler Grubu ilk ihracat atağını gerçekleştirdi.
4 TIR yolladı
Bulgaristan'a 4 tır piliç eti ürünü yollayan şirket, önümüzdeki günlerde ithalatın durdurulduğu diğer ülkelere ihracat yapmaya hazırlanıyor.
Keskinoğlu Şirketler Grubu Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, sektörde her zaman ilklere imza attıklarına dikkat çekerek, "Şirket olarak, piliç eti ihracatında sektörde % 23'lük bir payla ilk sıradayız. Kuş Gribi'nin ülkemizden tamamen silinmesinin ardından ilk siftahımızı Bulgaristan ile gerçekleştirdik. Böylece, sektörün önünü açmış olduk. Bulgaristan'a giden 4 TIR'ın ardından diğer Balkan ve Türk Cumhuriyeti ülkelerine de yeniden piliç eti ihraç etmeye yeniden başlayacağız" diye konuştu.
İhracatın başlamasıyla birlikte iç piyasada yaşanan sıkıntılı günlerin biteceğinin sinyalini veren Keskinoğlu, "Amacımız AB ülkelerine de ihraç yaparak Türk piliç etini global pazarda tanıtmaktır diye konuştu.
sartar2000
18-12-2005, 12:26
Sayin arkadasima aynen katiliyorum.Su an en iyi senetlerden biri olmaya aday.direcleri kiriyor.2.30 hedefi.su an balik bitti.Yine en ucuz yiyecek tavauk yaz kis bu boyle.Turkiyede en kotu zamanda bile insanlar 1 hafta haric tavuk yediler yine.Yurt disina yine gpnderiliyor.Sektor gelismis.Umut dolu gunlere
Baydisiplin
18-12-2005, 20:05
Benim kadar titiz adam yoktur, ben bile dayanamadım başladım hem tavuk hemde yumurta yemeye, 1 milyar çinliden 1 i kuş gribinden ölüyor, milyarda bir ihtimal, trafik kazasının bile olma ihtimali bile daha yüksek:) hem tavuksuz yumurtasız hayat mı olur, eminim banvit kayıplarını kısa zamanda telafi edecektir...
fnaa1972
18-12-2005, 21:36
Benim kadar titiz adam yoktur, ben bile dayanamadım başladım hem tavuk hemde yumurta yemeye, 1 milyar çinliden 1 i kuş gribinden ölüyor, milyarda bir ihtimal, trafik kazasının bile olma ihtimali bile daha yüksek:) hem tavuksuz yumurtasız hayat mı olur, eminim banvit kayıplarını kısa zamanda telafi edecektir...
Yani sn.Baydisiplin diyorsun ki milyarda 1 ihtimalse ihmal edilebilir.Evet trafik kazasına kurban gitmek çok daha yüksek ihtimal.Doğru.
Üniversitede mathematical statistic diye bir ders almıştım.Orada öğretilen ilk şey ihtimaller hesabında hiç bir şeyin 1 veya 0 olamıyacağı idi. O yüzden sen yine de dikkatli ol dostum ve banvit gibi markalardan vazgeçme...
yavv hikaye diyorum tavuk mavuk bırakın :D
isviçre de tavuk ithalat yasağını kaldırdı ilgilenenlerin bilgisine
yaww ilerleyin yaww bırakın ilkel gagalı yaratıkların pesinden kosmayı is yok uzaklasın burdan :D
not : al sat tavsiyesi degildir
Gönderen haguan
banvitin sonu nolcek sn edvin :)
banvitin sonu nolcek sn Gönderen haguan
banvitin sonu nolcek sn edvin :)
banvitin sonu nolcek sn edvin :) edvin :)
:) ;) banvitin sonu nolcek sn cumhur
para kazanılacak nadir senetlerden birisi. neden mi. grafıklerıne bakacak olursanız .. her ıkısıde tam dırençlerınde... fıyatlarının geldiği yer belli.. vede fiyatını gerı alamadıgıda çok belırgın... tavuk sektörünü de yakınen takip edıyorum... parekende satışındaki fıyatlar %75 eskı halını aldı... vede bu arada azıcıkta ıhracat kımıldamışkennn.. neden tutulmasın ... neden beklenmesınnn. ... bence sonları ıyı olacak ..kuş grıbı tehtıdı azda olsa azaldı.. eminimki sizde tavuk yemeye başlamıssınızdırr.. saygılarımla
ben de banvit'e girdim gecen hafta iyi fiyatlardan , bana da grafik cok guzel gozuktu , kar da var ayrica yilbasindan bu yana sadece 10 % gostergesi var , buyuk ihtimal ile yilnasi oncesi cok az zaman da kalmasina ragmen iyi bir atak yapabilir diye dusunuyorum . benim hedefim su an icin 2.1 gibi gozukuyor .
Bu bir yatirim onerisi degildir....
12 aylık bilancolar belli olunca tavuk sirketlerinin aslında kus gribinden pek etkilenmedikleri ortaya cıkacak. Şu an marketlere giderseniz tavuk fiyatları oldukça yükselmiş bunu farkedebilirsiniz. 2005 de kus gribi yuzunden ertelenmis olan onlenemez yukselis bu sene kendini gosterecek.
2 seviyesi psikolojik direnc bu seviye gecildikten sonra 2.30 lar gozukecektir.
hermes dostum cok ic acici bilgiler verdin umarim 2.3 lara kadar ucariz , burdayiz kalmaya devam ediyoruz ...
tavuktan mavuktan bi cacık olmaz gidin deve kusu eti yiyin :)
asl sat tavsiyesi degildir
balık fiyatları tavan tavan gidiyor tek alternatif tavuk, fiyatlarıda %40 arttı birde yılbaşı satışları var son 3 aylıkta en az 120 trilyon satış yapar hiç karsız zam farkı 40 trilyon kar garanti... banvit derim banvit yerim..yiyin yiyin afiyet sağlık
Biz kuş gribi sendromuyla satıyoruz yabancılar mal alıyorlar son 1 ayda yabancı takası % 3 net artmış:düsün:
hiç banvit satılır mı?? 2005 te flaş olacak bir kağıt..ne kıytırık batık kağıtlar %300 pirim yaptı böyle sağlam karlı bir şirket bence şu fiyatlar dibin dibi
Iğdır'ın Aralık ilçesinde kuş gribi hastalığına rastlanmasının ardından polis bölgeyi sıkı denetim altına aldı. Araçlar bölgeye kanatlı hayvan taramasından sonra sokuluyor.
İlçede kuş gribi iki hafta önce binin üzerinde tavuğun aniden telef olması üzerine ortaya çıktı. Laboratuvar örneklerinin incelenmesinin ardından dün kuş gribi hastalığının tespit edildiği kamuoyuna açıklandı.
CNNTURK
Iğdır'ın Aralık ilçesinde sıkı denetim
Iğdır'ın Aralık ilçesinde kuş gribi hastalığına rastlanmasının ardından polis bölgeyi sıkı denetim altına aldı. Araçlar bölgeye kanatlı hayvan taramasından sonra sokuluyor.
İlçede kuş gribi iki hafta önce binin üzerinde tavuğun aniden telef olması üzerine ortaya çıktı. Laboratuvar örneklerinin incelenmesinin ardından dün kuş gribi hastalığının tespit edildiği kamuoyuna açıklandı.
Sağlık Bakanlığı, hastalık bölgesinde şu anda herhangi bir insan vakasının bulunmadığını ve toplum sağlığı açısından bütün önlemlerin alındığını duyurdu.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bölgede sağlık çalışanları ve halka, hastalık hakkında gerekli bilgilerin verildiği vurgulandı. Bölgeye iki kişilik bir ekibin gönderildiği belirtildi.
http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber_detay.asp?PID=318&HID=1&haberID=148937
Bölgede büyük entegre tesisler bulunmamakta, kanatlı hayvanlar sadece vatandaşın kişisel tüketimi amacıyla yetiştirilmektedir. Gerekli karantina tedbirlerinin kesin teşhisten önce başlatılmış olması nedeniyle, ülkemizdeki etçi ve yumurtacı ticari işletmeler ve halk sağlığı açısından endişe edilecek bir durum sözkonusu değildir
alessiocerci
28-12-2005, 19:43
satmayııııız boşuna gıdıklamayııın
Rüzgara karşı işemenin anlamı yok derim,ben 21 Aralıkta Ömür Piliç'in piyasayı ele geçirmeye başladığını duyunca sattım ve Iğdırdaki olaydan sonra bir süreliğine takip listemden de çıkardım.Bu tedirginlik havasında hiç bir spekülatörün elini taşın altına sokacağını sanmıyorum:hayır:
Bölgede büyük entegre tesisler bulunmamakta, kanatlı hayvanlar sadece vatandaşın kişisel tüketimi amacıyla yetiştirilmektedir. Gerekli karantina tedbirlerinin kesin teşhisten önce başlatılmış olması nedeniyle, ülkemizdeki etçi ve yumurtacı ticari işletmeler ve halk sağlığı açısından endişe edilecek bir durum sözkonusu değildir
Sn. Haguan,
Tavuklar ve piyasa havadan nem kapıyor, zorlamanın anlamı var mı?
bir örnek:
adam kazak almaya mağazaya giriyor, aaaaa o da ne kazağın üstünde uffacık bir leke, sizce % kaç müşteri o kazağı alır?
Rüzgara karşı işemenin anlamı yok derim,ben 21 Aralıkta Ömür Piliç'in piyasayı ele geçirmeye başladığını duyunca sattım ve Iğdırdaki olaydan sonra bir süreliğine takip listemden de çıkardım.Bu tedirginlik havasında hiç bir spekülatörün elini taşın altına sokacağını sanmıyorum:hayır:
Ne yani Ömür Piliçmi var bu banvit ile şeker piliçin yerlerde sürünmesinin arkasında...::
Günlerdir doldur boşalta devam.Aynı lotlar HSBC, Garanti, deniz,ak,finans arasında döndürülüp dolaştırılıyor,düşenler toplanıyor.1.seans alanlar 2.seans satıcı ya da tam tersi veya birgün satanlar ertesi gün aynı fiyatlardan ya da daha yukarıdan alıcı.Böyle satış olmaz.Bıktırma taktiği tam gaz.
stockbroker
28-12-2005, 22:43
Sayın haguan,kuş gribi Iğdır'da görülmüş ama haberlerde durmadan vurguluyorlar hasta tavukların Balikesir'den getirildiği iddia ediliyor diye.Banvit merkezi Balıkesir'de,haberlerde bu iddiayı tekrarlandıkça ben çok rahatsız oldum.Modern ve kontrollü tesislerde tavukların hastalık taşımayacağını biz kabul etsek bile,kuş gribini spekülasyon nedeni yapıp hemen aşağı veriyorlar tavuk hisselerini.Umarım bu spekülasyon kısa sürer.Zira ,Ocak ayı ortalarına kadar(hatta bayram öncesi) banvit hareketini yaptı yaptı.Sezonluk çıkışları olan bir kağıt olduğu için sonrası ne olur bilinmez.
Yukarıda yazılanlar kişisel görüşlerimdir.Alım-satım tavsiyesi değildir.
ben pozisyonumu kapadım hikayenın sonuna dogru hareket edicem zaten sn stock evet malum kurban bayramı bu olayda zaten bıktırma operasyonlarına tereyagı surdu fazla ugrasa gerek kalmadı bu gunku dusus de destek islemis gibi ama yarın nolur bılınmez
kardeşlerim, madem tu kaka neden burdasınız ki varsa elinizde satın kurtulun bu azabı çekmeyin.. sonra yok kıl tüy muhabbeti..
yoksa 70 milyon dolarlık yatırım bitmiş mısırı kemal abinin oğlundan değil romanyadaki kendi tesislerinden temin ediyor markalı ürün satışları artıyor kırmızı et işlemeye başlıyor 2006 da rusya pazarı açılıyor ab pazarına romanyada ve almanyadaki yatırımlarla girdi girecek pazarın %10.50'si elinde tutan talebin tavan yaptığı bir dönemde yabancılar paylarını sürekli artırırken (bakınız takas) gel bu kağıdı sat...
bütün banvitçilerin yeni yılını kutlar esenlikler dilerim
Hindi dolmalarınız afiyet olsun..
sartar2000
31-12-2005, 04:31
Su hastalik olayi kapansa bu hisse bu fiatlarinin kat kat ustu olur...
banvite guvenmis inanmıs ve yatırım yapmıs insanların yeni yılını kutlarım.
2006 artık banvit icin yukselislerin rallilestigi bir yıl olacaktır.
ellerinde banvit hissesi olan arkadaslar sadece biraz sabretsinler odulunu fazlasıyla gorecekler...
Borsa aynı zamanda psikolojik bir savaştır insanın kendiyle ve diğer yatırımcılarla yaptığı. Savaşlar da akıl ve inançla kazanılır. Bu hisseye yatırım yapmak işin akıl kısmı. Ancak kısa vadeli olumsuz gibi gozüken ama temelsiz şeylere kulakları kapamak da inanç kısmını gösterir.
Herkese iyi kazançlar.
sartar2000
01-01-2006, 14:11
bakin banvit bir cok alanda atak yapacak.Ozellikle bu sosis ve butur seylerde atakta.Iyi bir arge kurmus izlemek gerek..
yine olan oldu agrıda kus gribi goruldu 6 cocuk hastanede kus grıbı oldukları sanılıyor !!!!!! :mad:
neyse bir arkadas şom ağızlı olduğumu itaf eden bir mail atmış. ne zaman yazsam tavuklarla ilgili kötü bir haber geliyormus.
batıl inançlarım yok ama insanlar böyle düşünüyorlarsa yapacak bir şey de yok. kimsenin psikolojisini kötü etkilemek istemem.
o yüzdendir ki bir daha bu şirketlerle ilgili herhangi bir yorumda bulunmayacağım. ancak yazdıklarımın temeli olduğunu ve insanları yarın sen zengin olacaksın banvit alırsan tarzı bir beklentiye sokmadığımı biliyorum. Benim tek yapmaya çalıştığım gerçekten geleceğini parlak gördüğüm bu sektör hakkında insanlarla fikrimi paylaşmak istemem. Bir yatırımcıyı yatırımcı yapan şey krizleri yönetebilmesidir.
O arkadasa da tavsiyem bu kadar kendini harap edecekse borsayla ilgilenmesin.
Herkese iyi yıllar.
banvite tekrar dibin yolu göründü...
Birde ölüm vakası tam tuz biber...
Seyfullah
01-01-2006, 23:02
ben bu filmi daha oncede gormustum...
niyeyse daha oncede haftasonuna denk gelmisti,kaderi bu galiba hissenin.
arkadaşlar daha kesin bir şey yok
alınan örnekler ankara ya önderilmiş
sadece bu kişilerin hasta tavuk yemelerinden dolayı böyle bir beklenti var
ama sonucta agrıda gorundu sn medogru yarın satıs yıyebılır tahta ıyıce kucuklerden temızlenecek bu gıdısle cunku buyuklerın satmak gıbı bır nıyetı yok :)
Seyfullah
02-01-2006, 00:39
Yine heryerde grip haberi pompaliyorlar. Milliyet bu sefer korku filmi gibi mansetten baslik atmamış hayret onlar da alıştılar galiba artık gribe, yoksa grip gazetelere de mi bulaştı :a-o:
Sağlık Bakanlığı ve Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü Van YYÜ de tedavi gören hastaların hastalığının ve vefat eden 14 yaşındaki çocuğun ölüm sebebinin kuş gribinden veya herhangi bir grip virusundan kaynaklanmadığını duyurdu.
CNBC-E
stockbroker
02-01-2006, 15:44
Arkadaş, bitsin şu kuş gribi olayları.Bezdirdiler yahu...Nedir bu çektiğimiz çile:mad:
ya bı oyun dönüyo ama hadi neyse
written by hermes
neyse bir arkadas şom ağızlı olduğumu itaf eden bir mail atmış. ne zaman yazsam tavuklarla ilgili kötü bir haber geliyormus.
batıl inançlarım yok ama insanlar böyle düşünüyorlarsa yapacak bir şey de yok. kimsenin psikolojisini kötü etkilemek istemem.
o yüzdendir ki bir daha bu şirketlerle ilgili herhangi bir yorumda bulunmayacağım. ancak yazdıklarımın temeli olduğunu ve insanları yarın sen zengin olacaksın banvit alırsan tarzı bir beklentiye sokmadığımı biliyorum. Benim tek yapmaya çalıştığım gerçekten geleceğini parlak gördüğüm bu sektör hakkında insanlarla fikrimi paylaşmak istemem. Bir yatırımcıyı yatırımcı yapan şey krizleri yönetebilmesidir.
O arkadasa da tavsiyem bu kadar kendini harap edecekse borsayla ilgilenmesin.
Herkese iyi yıllar.
sn hermes bu haberlerde sizimi bekliyo yav hakket ne zaman bisi deseniz size inat kus gribi cıkarıyorlar tesadüfe bak :)
Sağlık Bakanlığı ve Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü Van YYÜ de tedavi gören hastaların hastalığının ve vefat eden 14 yaşındaki çocuğun ölüm sebebinin kuş gribinden veya herhangi bir grip virusundan kaynaklanmadığını duyurdu.
CNBC-E
Zatürreyi bile kuş gribi diye yaygara yaptılar ya helal olsun adamlara.Bir de medyanın önemli bir kısmında aynı anda.Bereket Saglık Bakanlığı kuş gribi değil zatürre diye açıklamayı çabuk yaptı da fazla uzatamadılar yaygarayı.
Luckystar
02-01-2006, 18:27
Bu sayfaya bunu yazmam abes olacak belki ama...şu satılmış medyaya ,yaptığı bu asılsız haberlerden dolayı yaptırım uygulatacak bir yol yokmu? dünyanın gözü üzerimizde, ekonomimiz iyiye gidiyor, bu haber dünyaya ulaştı bile ve adamlar (kendi medyalarından dolayı) haber için medyaya inanacak, sağlık bakanlığını suçlayacak , örtbas ediliyor diye. Dünyanın medeniyet abidesi Fransada 18 yaşında liseli öğrenciler kan revan içinde dövülüyor, dünyanın haberi olmuyor, birde milliyetçiyiz diye geçiniyoruz.
Uzatmayayım, banvit ,şeker vb... bizim değerli şirketlerimiz,milli sermayelerimiz,bu tür haberlerle yıpratılmaları üzücü, hemde çok.Sayfayı meşgul ettiğim için afola
:mad: :mad: bizim medya kadar ....................................... tanımıyorum milli takım aleyhine yapılan haberlerı unutmayın medya 1 numaralı dusmanımız :mad: :mad:
Arkadaşlar , bu konuya öncelikle ölen çocuklara Allah rahmet eylesin diyerek başlıyorum.Kuş gribi veya normal gripten ölüm vakaları mevsim itibarı ile görülebilecek vakalar.Hoş normal gribal ölümler bile kuş gribi damgası yiyecektir ya...Demekki yatırım için bu kağıtlara yaz aylarını beklemeli diye düşünüyorum çünkü haberlerin baskısı kağıt üzerinde yıkım etkisi yaratıyor.
Arkadaşlar , bu konuya öncelikle ölen çocuklara Allah rahmet eylesin diyerek başlıyorum.Kuş gribi veya normal gripten ölüm vakaları mevsim itibarı ile görülebilecek vakalar.Hoş normal gribal ölümler bile kuş gribi damgası yiyecektir ya...Demekki yatırım için bu kağıtlara yaz aylarını beklemeli diye düşünüyorum çünkü haberlerin baskısı kağıt üzerinde yıkım etkisi yaratıyor.
Bence bu haberler tahta yapıcısı tarafından sadece kullanılıyor, işine geliyor bu haberler.Üstten satıp alttan yerine koyuyor ya da bir yerden satıyor diğer taraftan alıyor..''Körün istediği bir göz Allah verdi iki göz ''yani..Gerçi bu tahtanın takasını çözmek hiç de öyle kolay iş değil . Ben evirip çevirip bakıyorum ancak satış göremiyorum.
hic beklemidigin anda firlarsa hic sasma :)
merak etme hiçbi yere gitmez daha çokkk bekler
erzurumda da tavukları topluyorlarmış (CNN TÜRK 13 haberleri)
ohoo beklerki ne bekler zamani gelince tekrar doneriz buraya ozaman
Bu kağıdı alıp yazın mangallar çozurdamaya başlayınca satmak lazım minimum% 100 pirimi var, fazlasını bilmem, o zamana kadar millet kuş gribini, nezlesini unutur:tamam:
gocmen kuslar baharda da geri gelecek. belki de yaza hic mangal yakamayacaksınız. o zaman bukagıt hala buralarda surunuyor olacak..
tanyelbaysal
04-01-2006, 21:57
kötü haber
ÇELEBİOĞLU
04-01-2006, 22:02
Allah acil şifalar versin diyelim...Ben de bugün şekerden kol kesip çıkımıştım.Şu piyasada 5.70 alış bugün 5.30 kaçış.Bütün üst kısmı kesmekten yırtmışız...
Van'da ki 2 hasta maalesef kuş gribi, inşaallan insanlar arasında bulaşıcı olmaz
--------------------------------------------------------------------------------
Van'da ki 2 hasta maalesef kuş gribi, inşaallah insanlar arasında bulaşıcı olmaz
piliç hissem yok olanlara da geçmiş olsun ama bu türlü H5N1 virüsü haberlerini medyamız biraz otokontrolden geçirerek vermeli, turizmi bile kötü etkiler sonra :hmm: :eek:
stockbroker
04-01-2006, 22:48
piliç hissem yok olanlara da geçmiş olsun ama bu türlü H5N1 virüsü haberlerini medyamız biraz otokontrolden geçirerek vermeli, turizmi bile kötü etkiler sonra :hmm: :eek:
Ben de var maalesef:(Yarın ....erefsizler bas bas bağırır ,Türkiye'de kuş gribi vakaları görülmeye başlandı.Tavuk,yumurta yemeyin.İnsandan insana geçebilir mi?Turistler siz de gelmeyin demeye getirirler sonunda.Bir ülkenin medyası ,ancak kendine bu kadar zarar verir herhalde.
TATOMETO
04-01-2006, 22:50
bu olay tavuk hisselerini değil 3-5 ay tüm piyasayı etkiler düşüncesindeyim...
Ben de var maalesef:(Yarın ....erefsizler bas bas bağırır ,Türkiye'de kuş gribi vakaları görülmeye başlandı.Tavuk,yumurta yemeyin.İnsandan insana geçebilir mi?Turistler siz de gelmeyin demeye getirirler sonunda.Bir ülkenin medyası ,ancak kendine bu kadar zarar verir herhalde.
haklısın bu kadar iletişim fakültesi mezunu olup bu kadar iletişim kurulmasına engel olunan medya patronu kuklası zavallı gençlik ve biz yazıklar olsun utanıyorum
stockbroker
04-01-2006, 22:53
Cnn turk'ü izliyorum şu an ,kaçınız duydunuz 21 ekim'de İngiltere'de kuş gribi vakası olduğunu?:mad:
alessiocerci
04-01-2006, 22:56
Semerkandi dostumuzun da dediği gibi sermaye ürkektir,hissede olanlara bol sabır diliyoorum ama unutmayalım ki insanların hayatı daha önemli.Doğan Medya Grubunun bu olayın üzerine sadece kendi çıkarları yüzünden iyice gitmesini doğal karşılıyorum,para için babasını satacak bir adamdan bahsediyoruz.
stockbroker
04-01-2006, 23:20
Tavuk üretimi yapan şirket hisseleri kuş gribinden reel olarak nasıl etkilenir sorusunun cevabını aranmıyor ki?Sadece yaygara başka birşey yok.
1-Şirketin sahibi olduğu tavuklar hastalanır.Hepsi itlaf edilmek zorunda kalınır.Bu durumda devlet tazminatını öder.
2-İnsanlar tavuk ürünlerini tüketmeyi azaltır.Şirket karı azalır ya da zarar eder.Zarar eden şirket işler yoluna girene kadar temettü veremez.Çok zorda kalırsa batar.
Banvit'in 12/2004 bilançosu kar/zarar -18,233,979
09/2005 bilanço kar/zarar -8,566,583
12/2005 bilanço kar zarar 7,238,895
Şirket kuş gribi döneminde bile diğer faaliyetlerinden de gelen karla yönünü pozitife çevirmiş.
İştirakler Pay(%)
Nutrinvestments B.V. : 100.00
Tadpi Gıda Sanayii Ticaret A.Ş. ('Tadpi") : 99.90
Badiş Bandırma Damızlık İşletmeleri Ticaret A.Ş. ("Badiş") : 90.71
Yumtaş Yumurta Sanayii A.Ş. ("Yumtaş" ) : 83.75
3.Bizim ülkemizde ise kuş gribi rating aracı yapılır.Hemen uzman doktorlar bulunur,ana haber bültenleri kuş gribi uzmanları ile dolar,televizyon tartışma programları düzenlenir.Keşke bunlar bilinçlendirme amaçlı yapılsa ben de memnun olurdum.Sonuçta ne olur,bütün bu hastalıkla ilgili olabilecek sektörlere elden geldiğince balta vurulur,olmadık ihtimaller çıkarılır ortaya.
Aradan biraz süre geçince hepsi unutulur.Bilgilendirmeymiş,gripmiş,tavukmuş yumurtaymış....Olan kime olur.Kuş gribinden vefat eden vatandaşlarımızın dışında milyonlarca kişi etkilenir bundan.
Arada televizyonları izleyin,acar muhabirlerimizden biri muhakkak sorar,kuş gribi turizmi nasıl etkiler diye?Acaba kuş gribi büyük hayvanlara da bulaşır mı?Kurban kesilmemesi iyi mi olur acaba.Bize de bulaşır mı keserken?Zekeriya Beyaz hoca'ya bir soralım.Bu oyunun sonu hiç gelmez.
Hepimize sabır ve sağlık diliyorum.
Seyfullah
04-01-2006, 23:25
Kaynak:Tabiki milliyet
Van'da ölen ve tedavi altında tutulan hastalarda Kuş Gribi tesbit edildi!
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden kuş gribi şüphesiyle Van Yüzüncüyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne getirilen hastalardan ikisinin kuş gribi yönünden pozitif bulunduğunu, diğer hastanın durumunun da şüpheli pozitif olduğunu açıkladı.
Bakan Akdağ, Sağlık Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, aynı aileden iki hastaya ait örneklerin Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüsü Başkanlığı'nda ve Çapa Tıp Fakültesi üroloji laboratuarında incelendiğini belirterek, incelemede sonuçların ''pozitif'' olarak belirlendiğini kaydetti.
Akdağ, şöyle konuştu:
''Bunlardan birisi hayatını kaybetmiş olan Mehmet Ali Koçyiğit. Zaten pozitif sonuçlar da Mehmet Ali Koçyiğit'in akciğerinden doğrudan alınan örneklerde tespit edilmiştir. Diğeri de Fatma Koçyiğit'tir. Onun da şu anda hastalığı ciddi bir durumdadır ve hastanede yatmaktadır.
Üçüncü vakanın bulguları şüpheli pozitif olarak bulunmuştur. Dolayısıyla her iki laboratuarın da pozitif olarak şu anda belirlediği vaka sayısı ikidir. Diğer bir vaka da şüpheli pozitiftir.''
PROF. DR. ÖNER: "TAHLİL SONUÇLARININ POZİTİF ÇIKMASI BİZİ ÜRKÜTMEDİ"
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Faik Öner, tedavi gören hastaların tahlil sonuçlarının pozitif çıkmasının kendilerini ürkütmediğini söyledi.
Prof. Dr. Öner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nden kuş gribi şüphesiyle Van'a getirilen ve YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan hasta sayısının bugün itibariyle 8 olduğunu belirtti.
Kuş gribi tedavisinde uygulanan Tamiflu isimli ilacın pazartesi günü ellerine ulaştığını ve pazartesi gününden itibaren hastalara bu ilacın verildiğini vurgulayan Öner, vakanın kuş gribi çıkmasından sonra Doğubayazıt'tan yeni gelebilecek hastalar için daha özel bir tedavi uygulanacağını kaydetti.
Öner, "tahlil sonuçlarının pozitif çıkmasının kendilerini ürkütmediğini" ifade ederek, "Hastalığın kuş gribi olma ihtimali yüksekti. Bu bizi ürkütmedi. Başka viral bir hastalığın ortaya çıkması durumunda hastaların tedavisi değişebilirdi. Biz bundan sonra da tedaviye devam edeceğiz" dedi.
Öner, hastanelerinde tedavi gören 8 hastadan Fatma Koçyiğit'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu, diğer hastaların ise ayrı odalarda ve ayrı hemşireler gözetiminde tedavilerinin sürdüğünü sözlerine ekledi.
alessiocerci
04-01-2006, 23:32
İrana atılan bombaları dünyaya duyuran tek haber ajansı (!) olan Doğan Haber Ajansı,tavuk şirketlerini ucuza kapana kadar ümüğünüze inatla basmaya devam edecek.Medyanın,magazinin,gücün başında bu şerefsizler oldukça biz önümüze koyulanı yemekle yetineceğiz.
Elinde olanlara Allah sabır versin..
ÇELEBİOĞLU
04-01-2006, 23:45
Bu konuda asıl öenmli konu insandan insana geçmesiymiş.İnsanda oluşan grip mikrobu ile bu mikrop birleşirse karşı konulması çok zor bir hastalığı ortaya çıkarabilirmiş.
barkurto
04-01-2006, 23:45
Şu ızdırap verici ayrıntıya da dikkat:Uzak doğu ülkeleri dışında dünyada kuş gribinden ölümle sonuçlanan vaka sadece Türkiye..:mad: :mad: Ah benim trajedilerle dolu ülkem..:aglayan:
ÇELEBİOĞLU
04-01-2006, 23:51
Şu ızdırap verici ayrıntıya da dikkat:Uzak doğu ülkeleri dışında dünyada kuş gribinden ölümle sonuçlanan vaka sadece Türkiye..:mad: :mad: Ah benim trajedilerle dolu ülkem..:aglayan:
Gözden kaçan bir nokta var arkadaşlar.Bu ailenin hastalığa yakalanma sebebi;kışın tavuklar üşümesin diye evin içinde bir odaya almışlar tavukları.Sonra hastalık olunca kesmişler,çocuklar direkt maruz kaldığından,özellikle solunum yoluyla,bu hastalık ortaya çıkmış,yani önlemlerden öte tamamen ailenin bu konuda bilinçsiz oluşu.Hatta bir doktor,hastalık bulaşan çocukların tavukların kesilmiş başlarını elleriyle tutarak evin içinde oyun oynadıklarını belirrti canlı yayında.EE buna devlet ne yapabilir..
stockbroker
04-01-2006, 23:55
Sağlık bakanı korkunç gerçeği açıkladı.
Show tv'nin haber manşetine bak.
Haber 1 dk sürmedi.
yinemi kotu haber hissesi olanlara gecmis olsun diyorum arkadaslar
Bu konuda asıl öenmli konu insandan insana geçmesiymiş.İnsanda oluşan grip mikrobu ile bu mikrop birleşirse karşı konulması çok zor bir hastalığı ortaya çıkarabilirmiş.
O insanlarda, insan gribini oluşturan virüsle enfekte oldukarı bir dönemde, yani bildiğimiz anlamda grip geçirmekte oldukları esnada, hava soğuk diye tavukları da aynı mekana alarak gecelemeleri sırasında eğer tavuklarda da kuş gribi virüsü varsa ve insan gribi virüsü ile enfekte aynı odayı paylaşan insana tavuktaki kuş gribi virüsü de bulaşırsa o insanda aynı anda hem insan grip virüsü hemde kuş gribi virüsü bir araya gelmiş oluyor ve mutasyonla ortaya çıkan yeni ve öldürücü kuş gribi virüsü artık insandan insana normal insan grib virüsü gibi kolaylıkla bulaşmaya başlıyor..Bu dünya sağlık teşkilatının yüz milyonlarca insanın ölümüne neden olabileceğinden korktuğu felaket senaryosu..Biraz karışık oldu galiba ama.. Umarım böyle bir durum yoktur..
Seyfullah
05-01-2006, 00:16
geçmiş olsun arkadaşlar, aşısı /ilacı bulununcaya kadar bu böyle gider..
zaten grip virusu cok cabuk mutasyona ugruyor. senede 2 kez ayni virusun mutasyona ugrayarak genetik kodlarini degistirdigi oluyor bu yzuden grip asisi bile olsak mutasyona ugrayan viruse karsi yine birsey yapamiyoruz. ama bundan ileri gitmez diye tahmin ediyorum :düsün:
Edinilen bilgiye göre, kuş gribi şüphesiyle tedavi altında tutulan ve yapılan son tahlillerde kuş gribi açısından pozitif sonuçlar alınan Fatma Koçyiğit bugün öldü. Fatma Koçyiğit'in 1 Ocak'ta hayatını kaybeden kardeşi Mehmet Ali Koçyiğit'in de kuş gribinden öldüğü açıklanmıştı.
Koçyiğit ailesinin diğer fertlerinin tedavileri sürdürülüyor.
Şimdi gelebilecek en kötü haber, tedaviyi yapan hastane personeli arasından hastalanan olması olur..Bu kesin mutasyon anlamına gelir ve de sonrasını kimse kestiremez..Özetle..,
Sağlık personeli, veya ölenlerin köyde temasta olduğu akrabaları arasından hastalanan olmaz ise, ancak geçenlerdeki kuş gribi vakaları kadar etkisi olur.
Aksi taktirde...!!
Düşünmek bile kötü...
spiderman
05-01-2006, 08:05
bugün tabandan alınabilir belki..
bugün tabandan alınabilir belki..
tabandan satılırsa, gidermi
tavuk sektöründeki çalışanlar için üzgünüm ama bugun 2 kişi daha kuş giribinden hayatını kaybettiği düşünülürse tavuk sektörü bence 1, 2 yıla bu kadar kötü duruma dayanamayıp bu sektör bitebilir
bitmemesi tememnnimizdir sektördeki aradaşlar için; zaman gösterecek
bol kazançlar
stockbroker
05-01-2006, 11:57
tavuk sektöründeki çalışanlar için üzgünüm ama bugun 2 kişi daha kuş giribinden hayatını kaybettiği düşünülürse tavuk sektörü bence 1, 2 yıla bu kadar kötü duruma dayanamayıp bu sektör bitebilir
bitmemesi tememnnimizdir sektördeki aradaşlar için; zaman gösterecek
bol kazançlar
Kırmızı et bu kadar pahalı olduğu sürece,beyaz etin daha sağlıklı olduğu gerçeği değişmediği sürece sektör kolay kolay bitmez.Sektörün bitişi ancak kuş gribi nedeniyle tavuk ürünlerinin tüketilmesinin yasaklanması ile olabilir.Bunun da kimseye fayda getirmeyeceği aşikardır.Böyle bir açıklama da ne tarım ve köyişleri'nen,ne sağlık bakanlığından, ne de başka bir yetkili merciiden gelmez.
Şu an itibari ile banvt pgç 40,187
bende kuş gribinden dolayı batarsa dedim bu sektor yoksa batar mı hiç saygılarımla
ÇELEBİOĞLU
05-01-2006, 12:11
Arkadaşlar bu kadar kötü haber üst üste gelmesine rağmen hisseler hala direniyor.Bu da enteresan değil mi.Ya sektörle ilgili çok kötü şeyler olacak buralarda tutunuyo görüntüsü verip yavaş yavaş pazarlıyorlar ya da iyi bir beklenti var.Bişeyler olduğu kesin ama ne....
insanlara bişey yok havası satıyorlar sonra bir hava indirecekler görün tantanıyı
hadi hayırlısı saygılarımla
bol kazançlar
merkezmen
05-01-2006, 12:43
Edinilen bilgiye göre, kuş gribi şüphesiyle tedavi altında tutulan ve yapılan son tahlillerde kuş gribi açısından pozitif sonuçlar alınan Fatma Koçyiğit bugün öldü. Fatma Koçyiğit'in 1 Ocak'ta hayatını kaybeden kardeşi Mehmet Ali Koçyiğit'in de kuş gribinden öldüğü açıklanmıştı.
Koçyiğit ailesinin diğer fertlerinin tedavileri sürdürülüyor.
Şimdi gelebilecek en kötü haber, tedaviyi yapan hastane personeli arasından hastalanan olması olur..Bu kesin mutasyon anlamına gelir ve de sonrasını kimse kestiremez..Özetle..,
Sağlık personeli, veya ölenlerin köyde temasta olduğu akrabaları arasından hastalanan olmaz ise, ancak geçenlerdeki kuş gribi vakaları kadar etkisi olur.
Aksi taktirde...!!
Düşünmek bile kötü...
bu en çok tamiflu yu üreten sanofi yi kar üstüne kar ettirecek
iki kutu stok mu yapsak:eek: :tamam:
stockbroker
05-01-2006, 16:42
Tavuk üretimi yapan şirket hisseleri kuş gribinden reel olarak nasıl etkilenir sorusunun cevabını aranmıyor ki?Sadece yaygara başka birşey yok.
1-Şirketin sahibi olduğu tavuklar hastalanır.Hepsi itlaf edilmek zorunda kalınır.Bu durumda devlet tazminatını öder.
2-İnsanlar tavuk ürünlerini tüketmeyi azaltır.Şirket karı azalır ya da zarar eder.Zarar eden şirket işler yoluna girene kadar temettü veremez.Çok zorda kalırsa batar.
Banvit'in 12/2004 bilançosu kar/zarar -18,233,979
09/2005 bilanço kar/zarar -8,566,583
12/2005 bilanço kar zarar 7,238,895
Şirket kuş gribi döneminde bile diğer faaliyetlerinden de gelen karla yönünü pozitife çevirmiş.
İştirakler Pay(%)
Nutrinvestments B.V. : 100.00
Tadpi Gıda Sanayii Ticaret A.Ş. ('Tadpi") : 99.90
Badiş Bandırma Damızlık İşletmeleri Ticaret A.Ş. ("Badiş") : 90.71
Yumtaş Yumurta Sanayii A.Ş. ("Yumtaş" ) : 83.75
3.Bizim ülkemizde ise kuş gribi rating aracı yapılır.Hemen uzman doktorlar bulunur,ana haber bültenleri kuş gribi uzmanları ile dolar,televizyon tartışma programları düzenlenir.Keşke bunlar bilinçlendirme amaçlı yapılsa ben de memnun olurdum.Sonuçta ne olur,bütün bu hastalıkla ilgili olabilecek sektörlere elden geldiğince balta vurulur,olmadık ihtimaller çıkarılır ortaya.
Aradan biraz süre geçince hepsi unutulur.Bilgilendirmeymiş,gripmiş,tavukmuş yumurtaymış....Olan kime olur.Kuş gribinden vefat eden vatandaşlarımızın dışında milyonlarca kişi etkilenir bundan.
Arada televizyonları izleyin,acar muhabirlerimizden biri muhakkak sorar,kuş gribi turizmi nasıl etkiler diye?Acaba kuş gribi büyük hayvanlara da bulaşır mı?Kurban kesilmemesi iyi mi olur acaba.Bize de bulaşır mı keserken?Zekeriya Beyaz hoca'ya bir soralım.Bu oyunun sonu hiç gelmez.
Hepimize sabır ve sağlık diliyorum.
CNN turk acar muhabirimiz sordu tam tahmin ettiğim gibi.Kuş gribi kurbanlık hayvanlara bulaşır mı diye?Yakında heryere bulaştırırlar.
türkiye gibi bir ülke nasıl dışa bağımlı yapılır derseniz böyle:gulen: bu kadar benden artık bunu herkes kendi anladığı gibi açsın bunu açmaya kalksam bu platform dayanmaz buna
saygılarımla
himm durum gariplesiyor arkadaslar bugun bile alim gorudum tahtada baya ne cesur insanlar var
Satin KardeŞİm Satin! Borsa 18.ooo De İken Banvİt 2.15 İdİ.Şİmdİ Borsa 41.000 Banvİt 1.77.yakinda AÇikta KÖy UsÜlÜ Tavuk YetİŞtİrİcİlİĞİ Yasaklanirsa Ozaman Alirsiniz Banvİt'İ.
Seyfullah
05-01-2006, 20:59
tavukçuluğun bitmesi komik geldi doğrusu.. bu işten sağlıklı üretim yapan şirketler karlı çıkacak ama bu uzun zaman alacak tabiki..
Baydisiplin
05-01-2006, 21:07
Uzun zamandır tavuk yemiyordum, geçen haftalarda etkisi kayboldu ölümde yok diye tekrar yemeye başlamıştım, bu son olaylara çok üzüldüm ve tekrardan bir süre yemeyi düşünmüyorum, sektördeki firmalara ve senette kalanlara Allah sabır versin, inşallah bu kötü hastalık kendiliğinden geldiği gibi gider....
BORSAHİSSE
05-01-2006, 21:12
daha çok üzecege benzerrr bu senetler yatirımcını..
bence kısa yoldan herkes başını caresine baksınn...
stockbroker
05-01-2006, 21:17
Satin KardeŞİm Satin! Borsa 18.ooo De İken Banvİt 2.15 İdİ.Şİmdİ Borsa 41.000 Banvİt 1.77.yakinda AÇikta KÖy UsÜlÜ Tavuk YetİŞtİrİcİlİĞİ Yasaklanirsa Ozaman Alirsiniz Banvİt'İ.
Çok güzel bir yaklaşım Açıkta köy usulü tavuk yetiştiriciliğinin yasaklanması:tamam: Medyanın kulağına gitmesi için sağda solda söylemek lazım:roll: Gerçekleşirse ,tavuğu yanlız hijyen koşullarına uyan ciddi şirketler yetiştirip satabilir.Bunu söylentisi bile yeter tavuklu hisseleri kanatlandırmaya........
eminmisiniz stockbroker sizce bu kisa surede gerceklesebilicek birseymi benim kiz arkadasimin babasi banvit bayii ve gecen kus gribi vakalarinin oldugu zaman eve 22.30 da gelen adam 17 de gelmeye basladi ve ``en az`` 1.500 ytl lik gunluk satisi 50 ytl ye dustu ve bazen hic satis yapamadi o zaman adam bunalima girmisti bu sefer olum vakalari var yuce rabbim ulke olarak bu vakkadan en az zararla kurtulmamizi nasip eder insallah
işte beni ve herkesi üzende bu ya ben bu sektörde değilim hissemde yok ama; bu işe yıllarını vermiş insanları ve bu sektörden evini geçindiren insanları düşünmeden edemiyorum onlara sabırlar dilerim saygılarımla
himm durum gariplesiyor arkadaslar bugun bile alim gorudum tahtada baya ne cesur insanlar var
%10 luk kar marjı döndü tahta da bugün... cesurlukla pek alakası yok ne yazıkki ;)
gokhan1966
05-01-2006, 21:57
% -3,80 düsüsle 1,77 den kapattı.
2. ölüm haberi, bu aksam tüm tvlerde yasatılan panik havası ve kuş gribinin yaygınlasması (batıya dogru ilerlemesi) düşüşü arttırır. Bu panik ortamında daha fazla zarar görmemek icin gecici olarak tahtayı işleme kapattırırlarmı dersiniz ??
simdi sole bir senaryo yaziliyor kus gribi bulunan dogu illerimizden gelen kurbanliklarin diger sehirlere kus gribini tasimasi soz konusu imis. Bunun hayvanlar otlarken hastalikli kusun diskisina basmasi ve kesilmek icin gidecegi sehire tasimasi ile olucagindan bahsediyorlar birde dip not verim kus gribi virusu diskida 3 en az 3 ay yasayabiliyormus. su an 5 sehirde goruldugu soyleniyor ve bir diger ihtimal ise tekrar gocmen kuslarla bulasmasi.
Gocmen kuslarin goc ederken izledikleri guzergah ise rusya uzeri ve marmara bolgesi.
medyamiz yine yapicagini yapti ve abartili bir sekilde kamuya duyurdu bu olayi medyamizi cani gonulden kutlar bol REYTING li gunler dilerim
ben bu haberler cikmadan 4-5 gun once satmistim hisselerimi tahtada kalanlara sabir diliyorum arkadaslar medyamiz istedigini aldiktan sonra bu olayin pesini birakir merak etmeyelim
stockbroker
05-01-2006, 22:40
eminmisiniz stockbroker sizce bu kisa surede gerceklesebilicek birseymi benim kiz arkadasimin babasi banvit bayii ve gecen kus gribi vakalarinin oldugu zaman eve 22.30 da gelen adam 17 de gelmeye basladi ve ``en az`` 1.500 ytl lik gunluk satisi 50 ytl ye dustu ve bazen hic satis yapamadi o zaman adam bunalima girmisti bu sefer olum vakalari var yuce rabbim ulke olarak bu vakkadan en az zararla kurtulmamizi nasip eder insallah
Sağlık Bakanı ,açıklamasında halkın endüstriyel olarak üretilen ürünlerin dışındaki tavuk ürünlerinin kesinlikle tüketilmemesini söylemiş.Biraz önce röpörtajını dinledim.
Bu spekülasyon sizin söylediğiniz gerçeği kesinlikle değiştirmez,haklısınız.Sonuçta şirketin bu durumda satışlarında zarar edeceği açıktır.Ancak bu spekülasyon hisselerin biraz toparlanması ve satış fırsatı olarak değerlendirilebilir.Kuş gribinin etkisi, vakalarının devam etmesi ihtimali ile yine hissedilecek buna şüphe yok.
gokhan1966
06-01-2006, 23:17
kuş gribi büyük şirketler için fırsat olabilirmi
--------------------------------------------------------------------------------
1.kuş giribi küçük ölcekli işletmeleri ortadan kalkmasına yada rekaber güçlerini kaybetmesine nedel olabilir
2.kırsal kesimde kümeslerde yapılan üretimin terkedilmesi ve tüketimin hişyenik ortamlarda üretilen kendini isbatlamış devlet kontrolünde üretim yapan büyük firmalara kaymasına sebeb olabilir.
3.orta ve küçük işetmelerin piyasa zayıflaması büyük firmaların rekabet gücünü artırmasını sağlaya bilir.
4.şu an üretim hızı maliyetleri ve düşük gelir seviyesindeki kişilere hitap etmesi her yıl yaklaşık 1milyon artan türkiye nüfüsunda tavuk üretimini ve tüketimini rakipsiz olmasını sağlamaktadır.
5.tüketicilerin bilinclenmesi neticesinde kaliteli ve en önemlisi hişyenik ortamda tam kontrol altında üretilen sağlıklı tavuk ürünlerine kayma sağlanması daralan pazarın şeker piliç gibi büyük firmaların ürünlerine yönenilmesi netiçesinde firmalar için dağa olumlu bir sonuç cıkara bileceğini değerlendirmekteyim.
ayrıca uzun vadede küçük firmaların cekilmesiylede büyük firmaların dahada güçlenmesinide bekliyoru.
6.bu kötü günlerde borsada satışa gecen ky mal toplamak isteyen by için cok güzel bir fırsat yaratığını düşünmekteyim.ayrıca devletin mutlaka bu konuda cok güzel tedbirler alıp durumu düzelteceğine inanıyorum.benim görüşlerim böyle karşı fikirlere acığım
Tesbitleriniz doğru. :tamam:
İlk defa ölümün gercekleştiği bu krizde daha fazla satış baskısının olacağı düsüncesindeydim. Gecen krizde yaşanan düşüş ve kısa vadede yükselişin bu sefer yaşanmıyacagı orta vadede ( her ne kadar bilinçlendirilsede insanlar uzun bir süre tavuktan uzak duracagı varsayılarak) gerekli primi yapacagı düsüncesindeyim. Kısacası sabır gerekiyor.
greenleaf
07-01-2006, 09:07
o bolgemizde yasayan insanların hayat standardı kotu. bu tur yetistiricileri baska bir gelir kaynakları olusturmadan yok ederseniz o insanlarımızı isyana tesvik etmis olursunuz. zaten su an bile o bolgedeki olayları goruyoruz. bu tur bir hareket için koklu ekonomik gelisim sart . su an oyle bir durum olmadıgına gore boyle bir hareket ucuk bir hareket olur
bu saatten sonra banvitten bir cacık olmaz
Türkiye'nin zor seçimi: Salma yetiştiricilik mi, Kuş Gribi mi?
06.01.2006 / Pınar Arat / Haber
Türkiye Manyas'tan sonra bir kez daha, ama bu kez ölüm acısıyla sarsılarak yaşamına giren kuş gribinin şokunu yaşıyor. Halkın 'salgın' tedirginliğini, "insandan insana geçmediği sürece salgın olmaz" açıklamasıyla yatıştıran yetkililer Türkiye'nin, ekonomik kaygılarla hastalık arasında bir yol ayrımında olduğunun da altını çiziyor.
Türkiye, kuş gribine ilk kurbanlarını verdi. Geçtiğimiz pazar günü yaşamını yitiren 14 yaşındaki Muhammed Ali Koçyiğit'in ardından dün sabah da ablası Fatma Koçyiğit son nefesini verdi. Tedavi altındakilerin sayısı ise dokuzu komada olmak üzere 16'ya yükseldi. Uzmanlar, salma yetiştiriciliğin yasaklanmaması durumunda Türkiye'nin bu tür olaylara alışması gerektiğinin altını çiziyorlar. Her an ülkenin herhangi bir yerinde kuş gribi vakalarının yaşanabileceğini ifade ediyorlar. Geleneksel yetiştiricilik yapan hayvan sahiplerinin bilinçsizliğine ve hastalığı ihbar etmekten kaçınarak yol açabilecekleri sorunlara dikkat çeken uzmanlar, vatandaşları da entegre tesislerde, hijyenik kurallara uygun olarak yetiştirilen tavukları tüketmeleri konusunda uyarıyorlar.
Özellikle Rusya'dan gelip Türkiye üzerinden sıcak ülkelere geçiş yapan göçmen kuşlarla geldiği sanılan hastalıkla ilgili en riskli bölge olarak da Hatay'ın adı geçiyor. Bununla birlikte göçmen kuşların konakladığı sulak alanların tümü de tehlike yaratıyor.
Sipariş iptalleri başladı
Son olaylar, Manyas krizinin etkilerinden kurtulup ihracat kapılarının açılmasını bekleyen beyaz et sanayicilerini yeni bir kriz ortamına taşıdı. 3.5 YTL'ye satılan piliçlerin fiyatlarını Manyas vakası döneminde yarı yarıya düşürmek zorunda kalmasına rağmen 2006'da yüzde 15 büyüme hesapları yapan sektör bir kez daha hedeflerini askıya alıyor. 2005'te yaklaşık 900 bin ton üretim yapan sektörün 2006'ya ilişkin projeksiyonları, üretimin 1 milyon tonun üstüne çıkacağını gösteriyordu. Ancak yeniden sahneye çıkan kuş gribi nedeniyle üretimin 900 bin ton ile yerinde sayması bekleniyor.
Beypiliç, Şekerpiliç, Banvit gibi büyük entegre üreticiler şimdiden kapasite indirimine gitmeye başladıklarını, dün itibariyle de sipariş iptallerinin gelmeye başladığını bildirdiler. Gelecek dönem hedeflerini ertelediklerini ve yeni yatırıma yönelmeyeceklerini belirten Beypiliç Genel Müdürü Sait Koca, sektörün en fazla 300 milyon dolarlık zarara direnebileceğini belirterek, "Bunun 100 milyon dolarını Manyas vakasının ardından harcadık. Doğuda beliren hastalık bir bu kadar daha zarar ettirir. Bu sırada bazı üreticiler sektörden çekilebilir. Ancak olay kısa sürede kontrol altına alınamazsa kimse dayanamaz. Türkiye'de beyaz et üretimi kalmaz" diye konuştu. Canlı hayvanların başı boş beslenmesine karşı bir kampanya başlatılması gerektiğini ifade eden Koca, "Sektörü de, Türk insanını da bu kurtaracak. Kontrolsüz ve aşısız hayvan devri kapanmalı. Aksi halde kuş gribi vakaları tekrarlanıp duracak" uyarısında bulundu. Türkiye'de beyaz et sektörünün entegre üretim ağırlıklı olduğunu belirten Koca, "Türkiye'de haftada 13-14 milyon kanatlı kesiliyor. Doğu köylerinin kanatlı mevcudu yaklaşık 10 binle sınırlı" bilgisini verdi.
İlaç sorunu yok
NAZLI TOPÇUOĞLU-İstanbul
Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırılan dört kardeşten ikisinin ölümüyle bölgede karantina uygulaması sıkılaştırıldı. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan olası yeni kuş gribi vakalarında kullanılmak üzere bölgede yeteri kadar solunum cihazı bulunduğu açıklamasını yaptı. Buzgan bölgeye uzman hekimlerin gönderildiğini ve halen sağlık kuruluşlarının elinde 3 bin kutu antiviral ilaç bulunduğunu söyledi. Buzgan'ın verdiği bilgiye göre, Van ve Erzurum hastanelerinde artırılan önlemlerin yanı sıra Ağrı, Kars, Iğdır ile Doğubeyazıt ilçesine de konuyla ilgili uzman takviyesi yapıldı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ Türkiye’nin elinde kuş gribine karşı yeterli ilaç stoğunun bulunduğu açıklamasını yaptı. Roche ise Türkiye’nin Manyas olayından sonra sipariş ettiği 1 milyon kutu Tamiflu’yu peyderpey teslim etmeye devam ediyor. Roche yetkilileri, ayrıca Sağlık Bakanlığı'na 100 bin kutu Tamiflu daha teslim edeceklerini bildirdiler.
antalyali
09-01-2006, 16:46
BAKANLIK, BAHÇE VE EVLERDE TAVUK BESİCİLİĞİNİ YASAKLAYACAK
Serbest tavuk besiciliği yasaklanıyor
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, kuş gribiyle mücadele kapsamında vatandaşların açıkta, bahçede ve evlerde tavuk besiciliğini yasaklamaya hazırlanıyor
SAFURE CANTÜRK
ANKARA (İHA) - Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, TBMM'de görüşülmekte olan Tarım Çerçeve Kanunu kapsamında yer alan "Bakanlık, gerekli hastalık gördüğü durumlarda hayvan besiciliğini yasaklayabilir" maddesine dayanarak, önümüzdeki ilk Bakanlar Kurulu'na açıkta kanatlı hayvan beslenmesinin yasaklanması için teklif sunmayı öngörüyor. Bakanlık yetkilileri, açıkta kanatlı besiciliğin yasaklanmadan kuş gribinin önüne geçilemeyeceğini ifade etti.
Öte yandan, kuş gribiyle mücadele kapsamında, Maliye Bakanlığı Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na bugün 25 milyon YTL ek ödenek aktardı. Bakanlık, Manyas'ta ortaya çıkan ilk kuş gribi vakasının ardından hastalıkla mücadele için toplam 8 milyon YLT harcama yaptı. Bunun haricinde il özel idareler, yerel yönetimler ve silahlı kuvvetlerinin yaptıkları ek harcamaların miktarının ne kadar olduğu henüz bilinmiyor.
Iğdır da ilk kuş gribi vakasının ortaya çıkmasının ardından, hastalıkla mücadele için Iğdır, Erzurum, Ağrı, Bursa, İstanbul, Şanlıurfa, Erzincan, Bitlis, Yozgat ve Van illerinde itlaf çalışmaları yapıldı. Toplam 102 bin 373 itlaftan 43 bini Van ilinde gerçekleştirildi. Bakanlık yetkilileri, dün ortaya çıkan Ankara'nın bazı ilçelerinde itlaf çalışmalarına devam ediyor.
cemalokan
09-01-2006, 21:20
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, kuş gribiyle mücadele kapsamında vatandaşların açıkta, bahçede ve evlerde tavuk besiciliğini yasaklamaya hazırlanıyor
SAFURE CANTÜRK
ANKARA (İHA) - Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, TBMM'de görüşülmekte olan Tarım Çerçeve Kanunu kapsamında yer alan "Bakanlık, gerekli hastalık gördüğü durumlarda hayvan besiciliğini yasaklayabilir" maddesine dayanarak, önümüzdeki ilk Bakanlar Kurulu'na açıkta kanatlı hayvan beslenmesinin yasaklanması için teklif sunmayı öngörüyor. Bakanlık yetkilileri, açıkta kanatlı besiciliğin yasaklanmadan kuş gribinin önüne geçilemeyeceğini ifade etti.
Öte yandan, kuş gribiyle mücadele kapsamında, Maliye Bakanlığı Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na bugün 25 milyon YTL ek ödenek aktardı. Bakanlık, Manyas'ta ortaya çıkan ilk kuş gribi vakasının ardından hastalıkla mücadele için toplam 8 milyon YLT harcama yaptı. Bunun haricinde il özel idareler, yerel yönetimler ve silahlı kuvvetlerinin yaptıkları ek harcamaların miktarının ne kadar olduğu henüz bilinmiyor.
Iğdır da ilk kuş gribi vakasının ortaya çıkmasının ardından, hastalıkla mücadele için Iğdır, Erzurum, Ağrı, Bursa, İstanbul, Şanlıurfa, Erzincan, Bitlis, Yozgat ve Van illerinde itlaf çalışmaları yapıldı. Toplam 102 bin 373 itlaftan 43 bini Van ilinde gerçekleştirildi. Bakanlık yetkilileri, dün ortaya çıkan Ankara'nın bazı ilçelerinde itlaf çalışmalarına devam ediyor.
E[er bu yasaklama ile ilgili yasal nduzenleme bayram ertesi yapilirsa banvit az zararla kurtarabilir. Kagitta olanlara sabirlar...
boyle bırsey olursa şirket ıcın cok ıyı olur ama alınması zor bir karar:confused:
tanyelbaysal
09-01-2006, 22:50
ya bu kadar da olmaz orada insanlar ölüyor.o bölgeyi de sevmem yine de içim acıyor o kadar insan perişan oluyor,devletten bir yardım alabilmek için sen hala elindeki 3-5 lot banvitin derdindesin.bu kadar da kapitalist olmayın ya
Baydisiplin
09-01-2006, 23:05
valla kimseye sen tavuk yetiştirme diyemessin, yasaklayamassın da, hadi diyelimki yasakladın, güvercini, martıyı, yaban kazını,ördeğini ne yapacaksın? hayvan kapacak virüsü düşecek terkos gölüne, benim evimde tavukmu var, musluktan gelecek bu seferde virüs, canımızı kurtarırsak ne ala, 1918 te 40 milyon kişi ölmüş, salgın olursa banvit bedava tavuk verse hatta üstünede para verse yemem, dua edelim de bu kötü günler bu kadarı ile geride kalsın,
ya bu kadar da olmaz orada insanlar ölüyor.o bölgeyi de sevmem yine de içim acıyor o kadar insan perişan oluyor,devletten bir yardım alabilmek için sen hala elindeki 3-5 lot banvitin derdindesin.bu kadar da kapitalist olmayın ya
O bölgeyi niye sevmezsiniz sn.tanyelbaysal.Orası vatan toprağı değil mi?Bu kadar da ayrımcı olmayın....
stockbroker
10-01-2006, 00:08
Komplo teorisi filmini seyretmekten mi kaynaklanıyor acaba?
Son olayda Iğdır'da ilk defa görüldükten sonra,Türkiye'nin her yanında bir anda bu kadar kuş gribi vakasının görülmesi size hiç garip gelmedi mi?Ülkemizde,belirli bir ekonomik istikrar yakalanmış ,herşey iyiye gidiyor görüntüsü içerisindeyken,ortaya çıkan bu kuş gribi vakaları hiç de normal gelmiyor bana.Masum insanlarımız,tedavisi dahi yapılamayan bu hastalık nedeniyle hayatlarını kaybediyor.Kuş gribi hastalığı adı duyulur duyulmaz,akla gelen gelmeyen tüm sektörlerde hemen kriz ortamı yaratılıyor.Erken seçim ihtimali,cari açık ile kriz çıkaramayanlar bu şekilde mi saldırıyorlar acaba?Fazla hayalci miyim bilmiyorum ama.Bütün bu olaylar sanki bilinçli bir şekilde yönlendiriliyor.
BORSAHİSSE
10-01-2006, 00:29
bahara kadar piliçler belini doğrultamaz gibiii...
ne kadar iii açıklamada gelse....
herkes temkinli yaklaşıyorrr ...
tedbiri elden bırakmamak adına....
Komplo teorisi filmini seyretmekten mi kaynaklanıyor acaba?
Son olayda Iğdır'da ilk defa görüldükten sonra,Türkiye'nin her yanında bir anda bu kadar kuş gribi vakasının görülmesi size hiç garip gelmedi mi?Ülkemizde,belirli bir ekonomik istikrar yakalanmış ,herşey iyiye gidiyor görüntüsü içerisindeyken,ortaya çıkan bu kuş gribi vakaları hiç de normal gelmiyor bana.Masum insanlarımız,tedavisi dahi yapılamayan bu hastalık nedeniyle hayatlarını kaybediyor.Kuş gribi hastalığı adı duyulur duyulmaz,akla gelen gelmeyen tüm sektörlerde hemen kriz ortamı yaratılıyor.Erken seçim ihtimali,cari açık ile kriz çıkaramayanlar bu şekilde mi saldırıyorlar acaba?Fazla hayalci miyim bilmiyorum ama.Bütün bu olaylar sanki bilinçli bir şekilde yönlendiriliyor.
yanlış hatırlamıyorsam Çin'de de sars virüsü tam kotaların kalkacağı döneme yakın bir zamanda ortaya çıkmıştı :düsün:
patates22
10-01-2006, 02:01
benim hatırladığım kadarıyla bir zamanlar madensularında nitrit miydi,nitrat mıydı organik bir atık var diye yaygara yaptı malum yayın grubu.maden suyu üreticileri mecbur kaldı reklam vermeye.sonra atık falan kalmadı.sonra bir dönemde de star grubu sütaş'a iftira attı.sütaş'ın müdürü kalp krizi mi ne geçirdi,öldü.şimdi de medya arpasını istiyor gene.banvit ve şeker piliç bassın reklamı,görün bakalım kuş gribi kalıyor mu?osmanlı'nın son dönemindeki gibi,onlar dışardan,medya içerden,hala yıkılmadı ya bu ülke,ona şaşıyorum...
altincan
10-01-2006, 08:41
TAVUK ŞİRKETLERİNDE ÜRETİM DURDU, STOKLAR GÖMÜLECEK
Tavuk üretimi durdu, stoklar gömülecek
Kuş gribi vakaları beyaz et tüketimini durdurdu. Stoklarını eritemeyen üreticiler, üretim fazlasını gömmeye hazırlanıyor. 2005 Ekim ayına kadar 44 bin 500 ton ihracat yapan sektörde krizle beraber ihracat kapıları da kapandı
Kuş gribi vakaları ve Kurban Bayramı'nın aynı döneme denk gelmesi beyaz et sektörüne darbe vurdu. Her yıl, bu dönemde kırmızı et bolluğu nedeniyle üretimini azaltan beyaz et üreticileri, bu yıl kuş gribinin tekrar ortaya çıkmasıyla üretimi tamamen durdurdu. İlk olarak Manyas'ta 2005 Ekim ayında ortaya çıkan kuş gribi nedeniyle stok yapan üreticiler, henüz bu stokları bile eritemedi. Beyaz et üreticilerinin stok fazlasını gömmesi bekleniyor.
Ekim 2005'te ortaya çıkan kuş gribi ile zor duruma düşen sektör, yılbaşına doğru toparlandı. Ancak üreticiler, Iğdır'da ölümle sonuçlanan kuş gribi vakalarıyla yeniden krizle karşı kırşıya kaldı.
'Tüketici tedirgin'
İlk kuş gribi krizinden sonra insanların yüzde 80'inin yeniden beyaz et tüketmeye başladığını belirten Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu Başkanı Zuhal Daştan, son krizle satışların durduğunu kaydetti. Tüketicilerin tedirgin olduğunu ifade eden Daştan, "Kurban Bayramı nedeniyle bir hafta süreyle kesim yapılmayacak. Üreticiler, Kurban Bayramı'nı takip eden günlerde kırmızı et nedeniyle yüzde 65 kapasiteyle çalışır. Bayramdan sonra kötü gelişmeler olmazsa, üretim normal kapasitesine çıkar" dedi.
Sektör yüzde 70 küçülecek
Yaşanan olumsuzlar nedeniyle sektörün yüzde 70 oranında küçülmesini beklediklerini söyleyen Daştan, bu durumun geçici olacağını belirtti. Benzer vakaların daha önce Hollanda, İtalya ve Uzakdoğu'da da yaşandığını hatırlatan Daştan, bu ülkelerin bir ayda toparlandığını söyledi.
'Stok koyacak yer kalmayacak'
Satışların tamamen durduğunu belirten Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği (BESD-BİR) Genel Sekreteri Yüce Canoler de satışların Manyas olayından sonra yüzde 10 -15 seviyelerine kadar düştüğünü söyledi.
İlk kuş gribi vakalarından sonra üreticilerin depolarında bulunan stokların hâlâ tüketilmediğni anlatan Canolar, "Kısa bir süre sonra stoklarını koyacak yer de kalmayacak. Üreticiler, daha fazla stok yapacak imkânları kalmadığında elindeki malı gömecek" dedi. Canoler, üretimi düşürmek için kuluçkalık yumurtaların imha edileceğini, damızlıkların da kesileceğini söyledi.
Satışların düşmesinde bayramın da etkisi olduğunu belirten Canoler, şunları ekledi: "2005'in piliç eti üretimi 941 bin ton, geçen yılki rakamla aynı. Geçen yıl ihracatımız 29 bin tondu bu yıl ilk dokuz ayda 44 bin 500 tonda kaldık. İhracatta çok iyi gidiyorduk. Yüzde 100'ü katlayacaktık ama ekim ayında hastalık çıkınca bütün kapılar kapandı."
2 milyon kişinin ekmek kapısı
Yıllık cirosu 2.5- 3 milyar dolar olan sektörün kuş gribi vakaları nedeniyle yüzde 70 oranında küçülmesi bekleniyor. Geçimini tavukçuluk ve hindicilik sektöründen temin eden üretici sayısı yaklaşık 2 milyon kişi. 2002 yılında kişi başına tavuk tüketimi 9.5- 19 kg'dan 2004'te 14 kg'a yükseldi.
Sektörden görüşler
Banvit Genel Müdürü Ömer Görener:
'Bandırma'da toplandık'
"Sektör temsilcileriyle Bandırma'da biraraya geldik. Üreticiler olarak, bu durumdan en az zararla çıkmaya gayret ediyoruz. Satışlarımız yüzde 20'lere kadar düştü. Köy tavukçuluğuna son verilmeli. Bu yapılmazsa, bu işten ekmek yiyen 30 bin kişi risk altında kalacak. Şirket olarak önümüzdeki günlerde bilgi içerikli reklam çalışması yapacağız."
Şeker Piliç Genel Müdür Yardımcısı Emre Bor:
'Tüketim baharda durur'
"Halktaki tedirginliğin ilkbahara kadar süreceğini düşünüyoruz. Ancak bu sonuç entegre tesislerde yetiştirilen hayvanlardan kaynaklanmıyor. Hastalık, denetlenemeyen, dış ortamda ve evlerde yetişen kümes hayvanlarından bulaştı. Sektöre duyulan güvensizliğin kısa sürmesini umuyoruz. Markalı ve ambalajlı ürünler tüketilmeli."
150 milyon kanatlı hayvan var
Türkiye'de yaklaşık 10 milyon büyükbaş, 32 milyon küçükbaş ve 150 milyon kanatlı hayvan bulunuyor.
Türkiye'de 60 tane kanatlı hayvan kombinası faaliyette.
Sektörde 19 entegre tavuk üretim tesisi bulunuyor. 10 civarında da küçük tesis var.
Sektörde 5 bin yumurta işletmesi bulunuyor.
Sağlıksız gıdaya ceza yüzde 9.8 arttı
Gaziantep Tarım İl Müdürü İbrahim Yılmaz, Tarım Bakanlığı'nın, 5179 Sayılı Gıda Kanunu gereği her yıl para cezalarını artırdığına dikkati çekerek, "2006 yılında, sağlıksız gıda üretimi yapan veya satanlara verilen para cezaları yüzde 9.8 artırıldı.
Buna göre, yeni yılda sağlıksız gıda satanlara verilen en düşük para cezası 220 YTL olurken, en yükseği ise 24 bin 419 YTL oldu" dedi. En yüksek peşin para cezasının gıda üretimi yapan firmalara verildiğine dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:
"İnsan sağlığını tehlikeye düşüren firmalara 24 bin 419 YTL'ye kadar peşin para cezası verilebiliyor, ayrıca bu firmalar hakkında, halkın genel sağlığını tehlikeye düşürdükleri gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuyoruz. 224 YTL ile 6 bin 104 YTL arasındaki peşin para cezasını biz veriyoruz. Bu rakamların üstündeki para cezalarını ise ilgili mahkemeler veriyor."
Tavuk dönere ilgi de azaldı
Kayseri'de, kuş gribi tehlikesi nedeniyle lokantalarda tavuk eti tüketiminin yüzde 90 oranında azaldığı bildirildi. Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Mehmet Dinçer, kuş gribi nedeniyle hem lokantalarda hem de yemek hizmeti sunulan resmi kurumlarda tavuk tüketiminin büyük oranda düştüğünü söyledi.
Bütün resmi kurumların, mönülerinden tavuk etini çıkardığını belirten Dinçer, "Sahibi olduğum lokantalarda günlük 100 kilogram tavuk eti tüketilirken bugün ki tüketim 7-8 kiloyu zor buluyor. İhaleyle tabldot yemek hizmeti verdiğimiz resmi kurumlar, mönülerinden tavuk etini çıkardı.
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı çocuk yuvalarındaki yemek mönülerine tavuk eti yerine balık ve pizza gibi alternatif yemekler konuldu" dedi. n AA
Bakanlık kuş gribi için film çekti
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, kuş gribi adıyla bilinen tavuk vebası hastalığıyla ilgili vatandaşları bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve hastalıkla ilgili nasıl mücadele edileceğini anlatmak amacıyla bir tanıtım filmi hazırlattı. Film perşembe gününden itibaren tüm radyo ve televizyonlarda gösterilmeye başlanacak. Filmin yanı sıra hastalıkla ilgili hazırlanan afiş, broşür, bilboard, el ilanları da 81 ilde dağıtılacak, afişler gazete ve dergilerde gösterilecek.
Yaklaşık 2 dakika sürecek filmde "kuş gribinin bir gerçek olduğu, Türkiye'nin depremle yaşamasını öğrenmesi gibi kuş gribi gerçeğini de öğrenmesi gerektiği, entegre tesislerde üretilen kanatlı hayvanların ve yumurtalarının rahatlıkla yenilebileceği" vurgulanıyor, kümes hayvanlarının nasıl pişirilmesi gerektiği anlatılıyor. n ANKARA AA
Yumurta fiyatı 1.5 YTL'ye düştü
Konya Yumurta Üreticileri Tarımsal Birliği Başkanı Hasan Konya, daha önce marketlerde ve alışveriş merkezlerinde 2.5 YTL'ye satışa sunulan yumurtanın viyolunu, şimdi kuş gribi nedeniyle 1.5 YTL'ye satmakta zorlandıklarını söyledi.
Konya, daha önce Balıkesir'in Manyas İlçesi'nde ortaya çıkan kuş gribi nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan başlayan yumurtacılık sektörünün, tekrar ortaya çıkan yeni kuş gribi vakalarıyla artık iflas noktasına geldiğini öne sürdü.
Konya, sektörde Türkiye genelinde faaliyet gösteren bin 500'e yakın tesiste günde yaklaşık 30 milyon adet yumurtaya üretildiğini belirterek, yumurta talebinin, Balıkesir'den sonra Ağrı'da ortaya çıkan kuş gribi nedeniyle artık durma noktasına geldiğini vurguladı.
Kişi başına tavuk eti tüketimi 14.33 kg
Yıl Piliç eti üretimi (ton) Toplam kanatlı eti eretimi (ton) Kişi başına tüketim (kg/yıl)
1999 557.666 656.078 9.83
2000 662.096 752.382 11.09
2001 592.567 673.371 9.59
2002 620.581 705.206 9.98
2003 768.012 853.345 11.88
2004 941.000 1.045.555 14.33
Kaynak: BESD-BÜR
MİLLİYET
Haber Girişi: 10.01.2006 - 09:16 Arkadaşına Gönder Haberi Yazdır
stockbroker
10-01-2006, 16:34
benim hatırladığım kadarıyla bir zamanlar madensularında nitrit miydi,nitrat mıydı organik bir atık var diye yaygara yaptı malum yayın grubu.maden suyu üreticileri mecbur kaldı reklam vermeye.sonra atık falan kalmadı.sonra bir dönemde de star grubu sütaş'a iftira attı.sütaş'ın müdürü kalp krizi mi ne geçirdi,öldü.şimdi de medya arpasını istiyor gene.banvit ve şeker piliç bassın reklamı,görün bakalım kuş gribi kalıyor mu?osmanlı'nın son dönemindeki gibi,onlar dışardan,medya içerden,hala yıkılmadı ya bu ülke,ona şaşıyorum...
Sektörden görüşler
'Bandırma'da toplandık'
"Sektör temsilcileriyle Bandırma'da biraraya geldik. Üreticiler olarak, bu durumdan en az zararla çıkmaya gayret ediyoruz. Satışlarımız yüzde 20'lere kadar düştü. Köy tavukçuluğuna son verilmeli. Bu yapılmazsa, bu işten ekmek yiyen 30 bin kişi risk altında kalacak. Şirket olarak önümüzdeki günlerde bilgi içerikli reklam çalışması yapacağız."
Medya istediğini alacak galiba.Banvit,Şeker piliç ve diğer üreticiler reklam için parayı basarlarsa,medya da magazini basar 1 haftada unuttururlar herşeyi.Bir Hülya Avşar-Kaya Çilingiroğlu benzeri haber bulurlar.:düsün:
greenleaf
10-01-2006, 17:57
benim anlamadıgım bazı seyler var. koy tavukculugu denen olayla milyonlar gecimini saglıyor. orada 100 bin kisi den az bir toplumun işi tehlikeye girecek demisler. ona bir cozum sart. oyle tak diye kesip atılmaz bu olay. diger bir olay medya. medya ölen vatandaslarımızın olum nedenini haber yapmalı. yapmaz hulya avsarı yaparsa iste haberturk haberciligi o oluyor. islerine gelenini haber yapmaları yanlıs olan. yoksa bu haber yapılması gereken bir konudur.:confused:
Arkadaşlar 02/01 tarihinde yazmış olduğum yorumda da belirttiğim üzere artık her gribal enfeksiyona ve soğuk algınlığına bağlı zatüre vb. vakalardan kaynaklanan ölümler medya tarafından peşinen kuş gribi damgası yiyecektir.Böyle bir ortamda piliç kağıtları sürekli darbe yiyecektir.Bununla birlikte kuş gribine bağlı ölüm olaylarının artması da an meselesidir.KY olarak yapmamız gereken şimdilik bu kağıtlardan uzak durmak.Ne zaman grip mevsimi biter o zaman kağıda girilir.Benim düşüncem bu.
patates22
11-01-2006, 01:12
Sektörden görüşler
'Bandırma'da toplandık'
Medya istediğini alacak galiba.Banvit,Şeker piliç ve diğer üreticiler reklam için parayı basarlarsa,medya da magazini basar 1 haftada unuttururlar herşeyi.Bir Hülya Avşar-Kaya Çilingiroğlu benzeri haber bulurlar.:düsün:
şöyle bir kaç tahminde bulunayım:
1-Piliç firmaları,halkı AYDINlatan medyamıza bol miktarda reklam verecekler.Tabii bu reklamlarda,köy tavukçuluğunun yasaklanması isteği sık sık dile getirilecek.
2-Reklam geliri artan AYDIN medyamız,günah keçisi köy tavukçuluğunun üzerine gidecek.
3-Hükümet iki seçenek arasında kalacak,YÜCE sermaye sahipleri veya SEFİL köylüler.Ve tabii ki tercihini birinciden yana kullanacak,köy tavukçuluğunu yasaklayacak.AYDIN medyamız bu durumu :bravo:
4-En çok kazanan AYDIN medyamız,ikinci kazanan başta kaybeder gözükse de uzun vadede kazanacak olan piliççiler,kaybeden ise her zamanki gibi SEFİL köylüler.
Bunlar sadece tahmin tabii,ya da komplo teorisi bile denebilir...
eger bu kus gribi ortadan kalkacaksa eyvallah.
ama ben zaten tavuk etini fazla sevmeyen biri olarak,bu ihtiyacimi da menseini cok iyi bildigim koy tavugu satan yerlerden temin ediyor ve topragi bile eselemeyen marka piliclerden hic tuketmiyordum.
Eger boyle bir olay gerceklesir ve bu marka urunler ozel imalat ile acik havada beslenen urun sunmazlarsa bundan boyle tavuk eti hic tuketmeyecegim...
stockbroker
11-01-2006, 10:17
Aramızda tavuk ve tavuk ürünlerini tüketmeyerek kuş gribinden korunacağını düşünen arkadaşlara soruyorum?!
Bu hastalığın taşıyıcısı yabani kuşlar olduğuna göre;
Gökyüzünde uçan binlerce kuştan kendinizi nasıl koruyorsunuz.
Yolda yürürken hastalıklı bir kuşun üzerinizi pisletmesi halinde farkında olmadan bu pisliğe dokunmanız halinde ne yapacaksınız?
Herhangi bir parkta oturduğunuz bankta daha önce bir kuşun birşeyler yediğini ve mide salgısının buraya bulaşmış olabileceği ihtimali ne olacak?
Ya da tavuk yetiştiricisi bir insanın bindiği otobüste üzerinde bulunabilecek virüsten kendinizi nasıl koruyacaksınız?
Bu paranoyaların sonu gelmez ki!Bu hastalık virüsü ile karşılaşabileceğiniz sayısız durum ortaya çıkabilir.
Anlayacağınız tavuk ürünlerini tüketmeyerek bu hastalıktan korunulmuyor.
Morientes
11-01-2006, 17:46
bayramdan sonra ülkedeki tüm açıktaki kanatlı hayvanlar itlaf edilecekmiş.
bu grip furyası atlatılınca entegre tesislere gün doğocak..
bir de bu açıdan bakmak lazım herhalde...
kus gribine yakalanan insanlarımız oldukça olay gundemden dusmez, biraz unutulur, yeni bir vaka da tekrar su yuzune cıkar. acıkta beslenen tum kanatlıların yok edilmesi de tamamiyle bir cozum olmayacaktır, sonucta yabani hayvanlar var ve bunlardan bulasma riski de soz konusu, bizim millet de artık oldukca tırsık davranıyor, malum bizim memlekette uzman gorusleri de pek guvenilir gelmiyor halka, gecmis tecrubeler ortada. zaten kanatlı hayvan sektoru sahiplerinin tahminleri de %70'e yakın bir kuculme olacagı yonunde. yani ortam sektor icin pek ic acıcı degil.
neyse yonlendirme olmasın...
Salma tavukculuk virus mutasyona ugramaz ve kişiden kişye geçmez ise kanımca zor yasaklanır. Bir ay sonra gundem değişince eski tas eski hamam olur burası Türkiye nufusun 45% i kırsalda yasıyor. 1.Nasıl yasaklayacak AKP secım oncesı koyde tavuk yetıstırmeyı, secım paradoxu varken. 2. Kım denetleyecek, bu iş biraz gundemden dusunce, hangi hanenin ne yetıstırdıgını, jandarma mı? veya hangi hane ötekini nasıl ve hangi merciye jurnalliyecek 3. Yasaklasa Çin yasaklardı kısıtlı demokratik yapısı içinde ki yapamadı 4. AB içinde kırsal yerlerde de haneler tavuk yetiştiriyor ve yetiştiricilik yasak değilken Turkıye nin bu hususta parlemento kararı alması pek kolay değil.Lakin yetiştiricilik hususlarında bazı kurallar getirmesi beklenebilir, tecrit edılecek kapalı bir yerde yetıstırıcılık yapılmalı gibi...
salma tavukçuluk yasağı, aynı sokakta kurban kesme yasağı gibi olur. yani teori de kalır, zaten anadolu da ki köylü tavuk yetiştirmezse kümeste, açlıktan ölür. tüm yemeklerin içine katar anadolu insanı kestiği tavuğunu, nohut a bulgur a, yanına da ayran.
istanbul zibidisi gibi, mcdomalds a gidip, 1 büyük bigmek menü ısmarlayacak hali yok ya garibanların, gündüz tarla mesaisi, akşam da televizyon da istanbul dizileri.
kus gribinden olen uc kisinin ailesi ölmüş tavugu yemis. olmus tavugu yiyecek kulturde olan koylu kusura bakmasin ama ac kalmayi ya da kuru bulgur yeyip proteinsiz kalmayi hak ediyor. les yiyicilige baska ne denebilir ki hem de haberler bu kadar ayyuka cikmisken. bir zahmet istanbul dizilerini izlerken uyarilari da izleselerdi.
OZBEK1 senin anlayacagin anlamsiz koy kirsal savunmalarini birak da dogru olana bak. Koylu bilincsizse yetistirmesi de yasaklanir. BU KADAR BASİT....
hexedemical
11-01-2006, 22:34
TAVUK ÜRETİCİLERİNİN BORÇLARINA ERTELEME GELİYOR
http://www.haberturk.com/news/212067.html
Beyaz et sektörüne destek yolda
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, ekonomik kriz içindeki beyaz et sektörüne destek hazırlığında.
Tavuk üreticilerinin borcunun ertelenmesinin yanı sıra üreticilere yem temini ve uzun vadeli kredi verilmesi gündemde. Bakanlığın bu kararı önümüzdeki günlerde duyurması bekleniyor.
Kuş gribiyle birlikte beyaz et ve yumurta tüketimi de büyük ölçüde düştü.
Ekonomik krize giren beyaz et - tavuk üreticileri entegre tesislere kilit vurma durumuyla karşı karşıya.
Kanatlı hayvan kesimindeki düşüş oranı yüzde 50'ye ulaşırken, yumurta fiyatları da yarı yarıya düştü.
"Tavuk başına 350 bin lira"
Soğuk hava depolarında yer kalmaması nedeniyle bayram sonrası kanatlı hayvan kesiminin tamamen durması bekleniyor. İşte bu tablo Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi.
Bakanlık, beyaz et üreticilerine yardım eli uzatmaya hazırlanıyor.
AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, "Tarım Bakanlığı bir toplantı yaptı ve Bakan Mehdi Eker'le görüşme yaptım... Yem bulunamadığı için veya ekonomik koşullar nedeniyle hayvanlarını itlaf etmek zorunda kalan yetiştiricilere tavuk başına 350 - 400 bin lira civarında ödeme yapılacağını ifade ettiler" dedi.
Bakanlığın alacağı diğer önlemlerden biri de entegre tesisi olanların borcunun ertelenmesi ve üreticilere uygun koşullarda yem temini. Sektöre uzun vadeli kredi verilmesi de gündemde.
Çömez, "hem Maliye Bakanı, hem de Devlet Bakanı Ali Babacan ile yapılan görüşme sonucu sektöre uzun vadeli düşük faizli kredi temini yoluna gidileceği ifade edildi" diye konuştu.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın beyaz et üreticisine yönelik bu kararları önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.
tanyelbaysal
11-01-2006, 22:58
kus gribinden olen uc kisinin ailesi ölmüş tavugu yemis. olmus tavugu yiyecek kulturde olan koylu kusura bakmasin ama ac kalmayi ya da kuru bulgur yeyip proteinsiz kalmayi hak ediyor. les yiyicilige baska ne denebilir ki hem de haberler bu kadar ayyuka cikmisken. bir zahmet istanbul dizilerini izlerken uyarilari da izleselerdi.
OZBEK1 senin anlayacagin anlamsiz koy kirsal savunmalarini birak da dogru olana bak. Koylu bilincsizse yetistirmesi de yasaklanir. BU KADAR BASİT....
arkadaşım insandan bahsediyorsun hayvandandeğil.benim akrabalarım da köyde yaşıyor ben şehirde ne olmuş
tanyelbaysal
11-01-2006, 23:01
:confused: :confused:
unutmaki sen 26 ilde kuş gribi yaşanan yurduninsanısın.ben ce senin fikirlerin basit.her önünegelene bir klavye verirlerse böyle olur:mad:
tanyelbaysal
11-01-2006, 23:07
arkadaşım lucescu demişti köpekler istedi diye atlar ölmez.sen banvitten 2 kuruş kazanacaksın diye bu ülkenin 20 milyonunun kötülüğünü isteyemezsin paran insanların ölümünü isteyecek kadar kıymetliyse git onlarla leblebişekeri al
tok açın halinden ne anlar, iste tipik memleketim insanı manzarası.
her turlu pisligi yapan, yiyen, içen, eglenen, somuren vahşi kapitalist duzen insanları kaymak tabaka ve onların onde gelen yaltakçıları ve bilimum sözde devlet erkanı ne yap(ma)sa haklı. diğer yanda ana-babası düzen garibanı, cahil, fukara diye uc cocuk ölmüş, n'olucak gebersiler.
tanrı necip türk milletini yüceltsin, ulu türk devletini korusun(!?)...
meddoc67
11-01-2006, 23:17
sayın katılımcılar özellikle ülkemizin doğu bölgeleri başta olmak üzere tüm kırsal kesimimizde gerek tavukçuluk gerekse her türlü hayvancılık vaz geçilemez bir gerçekliktir. şimdi kalkıpta nüfusunun neredeyse %40 ı kırsal şartlarda ( bu sayıya gettoları dahil etmiyorum bile ) yaşadığı düşünülürse açıkta kanatlı hayvan beslemiyeceksiniz demek bird brain lilik oluyormu diye sorgulasak acaba forum kurallarını zorlarmıyız?? dün deli dana, bugün kuş gribi yarın belki yarın akciğer şarbonu salgını; tüm bu zoonotik hastalıklar var olmaya devam edecektir, aslolan ülkenin " sorumsuz " yetkililerinin ülke ihtiyaçlarını görerek bu tip olabileceklere önceden hazırlık yapabilmesi. peki bu salgın banvit ve skplc e ne yapar; mutlaka olmusuz etkisi olacaktır, kaçınılmaz bence. iç ve dış tüketim sekteye uğrar ve bu kanatlılarada durun üremeyin yada biraz oruç tutun denemez malum... aslında mevsimselliği olan bu hastalığın dönemi geçince iç piyasada ister istemez alım eski seviyelerine erişecek ama halihazırdaki firmalar dayanabilecekler mi sorun burada... hangi firma kendi yemini kendisi üretiyor, halihazırda ödenmeyi bekleyen borçları bulunmuyorsa daha rahat atlatacak bu dönemi.. birde ürünlerini bir ön pişirmeden sonra dondurarak piyasaya süren marka yakında tüketiciye daha güvenli gelecektir derim :düsün:
Serbantin
12-01-2006, 00:16
bu kuş gribinde bir i...lik var ama arkasından ömür piliç mi çıkacak acaba bu memleket kurtlar vadisine dönmüş gözünü daha fazla para bürümüş tröstler her iş dalına atlayıp herşeyi parsellemeyi hedef almış..benim zavallı vatandaşım oyunlara gelmeyin..medyamız acaba ne kadar aldı kuş gribini velvele yapmak için...saygılar
istanbul
12-01-2006, 00:40
bu kuş gribinde bir i...lik var ama arkasından ömür piliç mi çıkacak acaba bu memleket kurtlar vadisine dönmüş gözünü daha fazla para bürümüş tröstler her iş dalına atlayıp herşeyi parsellemeyi hedef almış..benim zavallı vatandaşım oyunlara gelmeyin..medyamız acaba ne kadar aldı kuş gribini velvele yapmak için...saygılar
Bunu yabancı biri okusa,içinden bu millet iyice paranoya olmuş der...Sayın Serbantin,o kadar bitmişiz ki,sıfırı çoktan tüketmişiz ki bu dediklerinizde ben hiçbir gariplik bulamıyorum ve kalben onaylamasamda dedikleriniz ve hatta bunun çok daha ötesinde ki gerçekler bile bu ülkede yaşanıyor...Yazık ya,şu güzelim vatanda bizi utançla yaşamaya mahkum edenlere yazıklar olsun...
bu kuş gribinde bir i...lik var
cehalet var,fakirlik var...
hepsinden onemlisi saglik sisteminin beceriksizligi var,halkin vurdumduymazligi var....
olum vakasi gerceklesen ender ulkelerdeniz,trajikomik...
Luckystar
12-01-2006, 01:08
benim de söylediğim buydu,KISAve ÖZ 3-4 cümleyle anlattınız:tamam:
:confused: :confused:
unutmaki sen 26 ilde kuş gribi yaşanan yurduninsanısın.ben ce senin fikirlerin basit.her önünegelene bir klavye verirlerse böyle olur:mad:
sayin tanyelbaysal,
size cevabim su olacaktir. o van'daki koylu insanlarin olmus tavugu getirip eve kesip yemeleri , hem de oralik ekimden beri haberlerle bu denli sallanirken siddetle kiniyorum... iste garip olan bu . bu sadece benim gibi sehirlilerin degil bircok koylunun de gorusu. benim de koylu tanidiklarim var ve hepsinin van'daki koylulere tepkisi "iyi halt etmisler , gebermisler " oldu. aciklamalari da su , onlarin da koyunde bunda 35 yil once kus giribinin adi bile yokken, tavuklar agzindan salyalarla pat pat dusup olmeye baslamis ve tum tavuklari nasil imha edeceklerini sasirmislar. buyuk cabalar sarfetmisler imha icin. kuyular , kirecler vesaire.
yanii bunlari yapanlar da koylu. insanin kendinde biraz mantik olacak canim. olmus hayvan yemegi insanligina yakistiran varsa bilemem.
bunun koylulukle , cehaletle alakasi yok insan olmamayla alakasi var.
kimse kusura bakmasin!
ha bu arada elimde TEK lot banvit yok, alttan mal toplama derdim de yok , yalniz iki kendini bilmez koylu yuzunden bir sektorun darmadagin olmasina , satislarin sifirlara inmesine gonlum razi degil.
markette tavuk reyonlarini kosar adim gecip yillarca bize hizmet eden tavukcularimizi yari yolda birakan insanlarin parkta alinlarinin ortasina bir kus pislediginde ne hale dusecekelrini inanin cok merak ediyorum.
hepinize tavuk dolu gunler....
Banvitçiler öyle banvit 1600 ytl gelmez şeker piliçte 4500 altına çünkü bu haberler çıkınca fiyata yansıtıldı zaten .piyasa göçmez ise hayal kurmanıza gerek yok bence tabi .piyasa düşerse düşme potansiyeli diğerlerine göre fazla sadece kısa vadede ama .onlarda primlencek.
Banvitçiler öyle banvit 1600 ytl gelmez şeker piliçte 4500 altına çünkü bu haberler çıkınca fiyata yansıtıldı zaten .piyasa göçmez ise hayal kurmanıza gerek yok bence tabi .piyasa düşerse düşme potansiyeli diğerlerine göre fazla sadece kısa vadede ama .onlarda primlencek.
Hergün sektörün büyüklerinden birisinin gazetelerde beyanatları var..Bugünde Beypiliç genel müd. Hürriyet e konuşmuş..Bence söyledikleri öyle ilk 2-3 günün haberleri ile öngörülüp de fiyata yansıtılacak gibi değil.Şu tatilde iyice bir alevlendi zira ortalık,öyle kolay yatışacağa da benzemiyor.
Kesinlikle heryönüyle en ince ayrıntısına kadar araştırılması gereken bir konu şu kuş gribi olayı.Son bir yılda beyaz et sektöründeki gelişmeler de dahil olmak üzere.Borsada işlem gören sektör şirketlerinin hisse işlemleri ve borsa seyirleri de tabii.Beş firma Avrupa ülkelerine ihracat izni almuştı.Rusyafirmaların tesisilerini gezmiş ve ihracat izni vermişti.Sonra...Manyas'da ki kuş gribi olayı... Manyas'da hindilerin ölüm nedenleri...Hindilerin sigortası varmıydı??Sonra Doğubeyazıt'tan başlamak üzere hızla yayılan kuş gribi olayı.Olayın medya da yer alış şekli ve yapılan yayınlar.Hele hele bir tv kanalının 24 saat kuş gribi yayını yapması.Belki de yapılacak araştırmadan anormal bişey çıkmayacaktır ama en azından konuya açıklık getirilmiş olcaktır.
krizin önemli bir bölümü psikolojik, kapalı alan da üretim yapan banvit ürünlerinde virüs bulunacağı kanısında değilim ve ben artık markalı ürün olmak şartıyla korkusuzca tavuk ürünlerini tüketmeye devam ediyorum ama sonuçta insanlarımız bir süre boyunca tavuk yemek istemeyecektir, tavuk satışları %85 düşmüş, bu salgın tamamen ortadan kalktığına insanlarımız ikna olana kadar pazarın tekrar eski haline gelmesi mümkün değil buna ek olarak bilançosunun önmeli kısmını ihracat gelirlerinden sağlayan tavukculuk işletmeleri ihracat yapamayacaklar, satılmayan ürünü üreten bir şirket kar yapamaz bilancosunun nasıl geleceğini tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok. ilk ceyrek bilancosu ise büyük bir ihtimalle çok daha kötü gelecektir, tüm arkadaşların minimum zararla bu krizi atlatmaları dileğiyle...
krizin önemli bir bölümü psikolojik, kapalı alan da üretim yapan banvit ürünlerinde virüs bulunacağı kanısında değilim ve ben artık markalı ürün olmak şartıyla korkusuzca tavuk ürünlerini tüketmeye devam ediyorum ama sonuçta insanlarımız bir süre boyunca tavuk yemek istemeyecektir, tavuk satışları %85 düşmüş, bu salgın tamamen ortadan kalktığına insanlarımız ikna olana kadar pazarın tekrar eski haline gelmesi mümkün değil buna ek olarak bilançosunun önmeli kısmını ihracat gelirlerinden sağlayan tavukculuk işletmeleri ihracat yapamayacaklar, satılmayan ürünü üreten bir şirket kar yapamaz bilancosunun nasıl geleceğini tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok. ilk ceyrek bilancosu ise büyük bir ihtimalle çok daha kötü gelecektir, tüm arkadaşların minimum zararla bu krizi atlatmaları dileğiyle...
hiç bir şey olmaz.son 3aylık biraz kötü gelebilir ama asıl 6 aylıklarda güzeller gelmeye başlar.Bu arada souğuk hava depocularda biraz kazanacak.boşalan
tavukların yerine yenileri dolacak.
Hiç bişiye değilde en ufak bi kuş gribi haberinde çıkartılan işçilere üzülüyorum!yukarıdakilere birşey olmaz.
Hiç bişiye değilde en ufak bi kuş gribi haberinde çıkartılan işçilere üzülüyorum!yukarıdakilere birşey olmaz.
buyuk fırmalar adına piliç besleyen çiftliklerin bazılarında gecıcı olarak uretim durdurulmus ama stoklardakıler erıtılene kadar, dedıgınız gibi olan cıkarılacak işçilere olacak....
stockbroker
15-01-2006, 23:07
İki lafı bir araya getiremeyen Reha Muhtar kuş gribini anlatıyor.Adamı kanser eder bunlar......
Piyasa gocmez ise...Sorun da bu.
Avrupali, simdiden Turk Turizmini baltalamaya baslamis bile, oyle okuyorum..
Adamlar firsat kolluyorlar, ve hicbir firsati kacirmiyorlar...
Dua edelim, Tavukculuk sanayii degil, tum ulke ekonomisi gocmesin...
eldeki stoklar cope atilmayip, fakir halka dagitilacakmis.
hayirlisi.....
kerim kerimov
16-01-2006, 07:08
Piyasa gocmez ise...Sorun da bu.
Avrupali, simdiden Turk Turizmini baltalamaya baslamis bile, oyle okuyorum..
Adamlar firsat kolluyorlar, ve hicbir firsati kacirmiyorlar...
Dua edelim, Tavukculuk sanayii degil, tum ulke ekonomisi gocmesin...
bu ne saçmalık böyle ya????????**:mad: hangi ülkenin ekonomisi batmış tavuk gribinden örnek gösterebilirmisiniz bana? çin, japonya, vietnam, fransa, abd, vs..... sanki koca ülkenin tek geçim kaynağı turizim? kaldiki oda %100 etkilenmez merak etmeyin... bölyle şeyler yazarak ne yapmaya çalışıyorsunuz anlamak zor. kime hizmet ediyorsunuz kardeşim????
Mehmetkirsoy
16-01-2006, 07:30
Dün akşam migrosa gittim tavuk almak içün.. Raflara yöneldim. 1 tane banvit veya başka bi ürün bulamadım.
kerim kerimov
16-01-2006, 15:32
felaket tellalları arkadaşlar sözüm size!!!!!!!! bu günkü piyasa size gerekli cevabı vermiştir.........
saygılar.......
tolgattt
16-01-2006, 23:54
abi işçiler de dahil bayileri de satış yapamıyor
babamın müşterilerinden biri tavukçu, bi ureticinin bayisi, adam 1 haftadır tek bir tavuk satamamış..
durum çok vahim.. üzülüyorum duruma
Tavuk zorunlu sigorta kapsamına alınacak
Bugün Devlet Bakanı Abdüllatif Şener'e sunulacak plana göre tavukçuluk yapanlara zorunlu sigorta şartı getirilecek. Hastalık durumunda zararı sigorta şirketleri karşılayacağından devletin ve sektörün kaybı azalacak
Bayram süresince ilgili bürokratların her gün mesai yaptığını hatırlatan Haşim Öğüt, acil önlemler için 34 milyon dolarlık bir finansman paketi hazırlandığını, bir yandan da uluslararası kuruluşlar ile hem teknik hem finansman açısından bu mücadelede ortak hareket edildiğini söyledi. 34 milyon dolarlık kaynak için Dünya Bankası, ABD, AB ve Japonya’nın destek vaadi olduğunu kaydeden Öğüt, “bu kaynağın, yarısı hibe olmak üzere, sağlanacağını” söyledi. Öğüt, konuyla ilgili olarak bu hafta sonunda bir Dünya Bankası heyetinin Ankara’da olacağını söyledi.
Köy tavukçuluğu lağvedilmez
Kuş gribiyle ilgili mücadelede mümkün olduğunca etkin olunduğunu kaydeden Öğüt, “İlk günden kuş gribi vakasını açıklayarak, hem içeriye hem uluslar arası camiaya güven verdiklerini” kaydederek, şeffaflığın önemli olduğunu ve her aşamada bu ilkenin korunduğunu ifade etti. Başından beri FAO yetkililerinin bu çabalara tanık olduklarını ve takdir ettiklerini açıkça söylediklerini kaydeden Öğüt, “sektörün çok kötü etkilendiğini, şimdi bunun aşılması gerektiğini” söyledi.
“Köy tavukçuluğunun tümüyle kaldırılması söz konusu mu?” sorusuna Tarım Müsteşarı Haşim Öğüt, “bunun ancak en son çare olarak düşünülebileceğini” söyledi. Bu aşamaya gelmeden sorunun çözüleceğini tahmin ettiğini kaydeden Öğüt, “köy tavukçuluğunu yasaklamanın, yerine bir şey koyamayacağınız için, bence fazla anlamı yok, bu benim şahsi düşüncem” diye yanıt verdi.
Yaban hayvanı-kümes- insan zinciri kırılacak
Kuş gribiyle gerekli tedbirler alınarak yaşanabileceğini , zaten böyle olması gerektiğini kaydeden Haşim Öğüt, yaban hayvanından kümese oradan da insana geçiş zincirinin kırılmasına çalışıldığını söyledi. Av yasağı konmasının bu zinciri kırmak için önemli çözüm yollarından biri olduğunu kaydeden Öğüt, yani yaban hayvanının taşıdığı virüsün önce kümes hayvanlarına geçişini önlemek, daha sonra da kümeslerden insana geçişini önlemek için tedbir üretildiğini söyledi. Bunun için eğitimin çok önemli olduğunu zaten bütün dünyada etkilenen insanların virüslü hayvanlarla doğrudan ilişki kuranlar olduğunu kaydeden Öğüt, sağlanan kaynağın da eğitim, itlaf çalışmaları, laboratuvar ve araştırma çalışmalarında kullanılacağını söyledi. Bir yandan sahadaki çalışmaları yakın takip ederken öte yandan bilim adamlarıyla, yabancı kuruluşlarla sürekli temas içinde olduklarını kaydeden Öğüt, özellikle alınacak kısa vadeli önlemler için araştırma enstitüleri ile yakın çalıştıklarını kaydetti.
Aşılama konusu üzerinde de yoğun olarak çalışıldığını, bunun karmaşık bir konu olduğunu kaydeden Öğüt, İtalya, Çin, İran gibi aşılama yapan ülkelerle temas içinde olduklarını ancak kesin çözüm olan aşı üretilmediği için, aşılama halinde verilen virüsün etkilerinin ne olacağı konusunda çalışma yapıldığını, aşılamaya buna göre karar verileceğini belirtti.
Sigorta da gelecek
Oluşturulan stratejik planda tavuk ve yumurta sektörüne ilişkin tedbirlerin de bulunacağını buna siyasi otoritenin karar vereceğini kaydeden Haşim Öğüt, yanısıra bu tür sorunların devlete ileride yük olmasını engellemek veya azaltmak için hazırlanan tedbirlerin de hazırlandığını söyledi. Bunun için daha önce hazırlanan tarım sigortası taslağı kapsamında bu tür önlemlerin yeraldığını şimdi bunların geliştirileceğini kaydeden Öğüt, siyasi otoritenin karar vereceği bu tedbirlerin yine siyasi otorite tarafından açıklanacağını belirterek, detaylı bilgi vermekten kaçındı.
Kuş gribinin küresel bir sorun olduğunu, bu nedenle uluslar arası kuruluşlar ve çeşitli ülkelerle yakın temas içinde bulunduklarını ve ortak çözüm arayışlarına katıldıklarını kaydeden Öğüt, “Kuş gribiyle yaşamak zorundayız ama bunun verdiği zararı önlemek, en aza indirmek de zorundayız. Hazırladığımız stratejik plan da buna dönük olacak” dedi.
17.01.2006 / Erdal Sağlam / Analiz
freetiger
18-01-2006, 13:10
Kuş gribiyle ilgli 2005 Eylül ayında ortaya atılan senaryolar ve sektöre etkileri
senaryalor:
Senaryo 1: Türkiye'de kanatlılarda Avian Influenza (AI) gorulurse
Senaryo 2: Türkiye'de kanatlılarda görülen AI H5N1 olarak tespit edilirse ne olur?
Senoryo 3: Eger H5N1 virusu nedeniyle bir insan yaşamını yitirirse ne olur?
Senaryo 4: Buraya kadar yetkililerce hep ambalajlı üretimde bir problem olmadığı ifade edildi. Ya Ulusal bir marketten (carrefour, gima, migros, tansaş..) piliç ve piliç ürünleri tükettiğinden dolayı bir insan tedavi altına alınır yada yaşamını yitirirse ne olur?
Senaryo 5: Hastaneye kuş gribi şüphesiyle başvuranlardan biri büyük bir entegre firmada çalışan bir kümes bakıcısı yada çalışan olduğu kamu oyunca duyulursa tüketicilerin tepkisi ne olur ?
Senaryo 6: Eğer öldürücü virus H5N1 herhangi bir entegre firma kümesinde görülürse ne olur?
Senaryo 1 den 6 ya doğru gittikçe firmalar açısından risk önemli ölçüde artmaktadır ? Siz ne dersiniz ? kısa sürede İlk 3 senaryo yaşandı bile...
BORSAHİSSE
19-01-2006, 11:24
Bolu’nun Mudurnu İlçesi’nin simgesi konumundaki tavuk heykeli, kuş gribine önlem amacıyla başlatılan temizlik çalışmaları kapsamında, hortumla yıkandı.
BORSAHİSSE
19-01-2006, 11:25
Bolu’nun Mudurnu İlçesi’nin simgesi konumundaki tavuk heykeli, kuş gribine önlem amacıyla başlatılan temizlik çalışmaları kapsamında, hortumla yıkandı.
:düsün: :düsün: :roll: :roll:
abi halk pazarına gidiyorum tavukçular kan ağlıyor günde 500 ytl ile kapatanlar 50 ytl ile kapatıp saat akşam 5 te çıkıyorlar
Bu tartışmalar yakında elimizdeki hisseleri itlaf etmemizle sona erecek korkarım...
Galiba öyle olacak sayın fragile
:düsün: :düsün: :roll: :roll:
Gercekten yikandimi yoksa esprimi. :)
Gercekten yikandimi yoksa esprimi. :)
http://www.zaman.com.tr/?hn=248408&bl=haberler&trh=20060120
tamamen gerçek
hükümetin aldığı tedbirler yumurta üreticilerini bayram ettirmiş.Hep yumurtacılara yaramış verilen teşvikler.Et üreticilerinin yani besicilerin eline geçen bişey yokmuş.Burdn çıkan sonuç,ya bu işi bilmiyorlar yani verilen paraların nereye gittiğini yada yumurtacılar ağır bastı bi yerlerde.Bieileri beyaz eti bitirip sonra ele geçirmekmi istiyor diye insanın aklına kötü şeyler geliyor.Vurun abalıya!Bu kadarına da pes yani.Kaptsınlar bütün işletmeleri de bu iş btsin diyorlar heralde.
sahte borsacı
22-01-2006, 15:56
kuş gribi ilgili rehabilitasyon sonrası..
özellikle beyaz ette markalı ürünlerde tüketim ön planda olacak..
banvitte iyi bi marka olduğuna göre..
bu durum orta vadede kağıdı beklenenden daha iyi bi konuma getirebilir..
tabi öncelikle grip olayının atlatılması gerekiyo ..
Tv lerde tanıtan/bilgilendiren uzun reklam bantları dönmeye başladı...Medya istediğini aldı..Kuş gribi yavaş yavaş gündemden düşecek..Tabii Aydın Doğan Medyasına şapur şupur diğerlerine yarabbi şükür olmaz, her akbabaya , her sırtlana azıcık ucundan koklatmak gerekecek.
gokhan1966
23-01-2006, 00:37
Tv lerde tanıtan/bilgilendiren uzun reklam bantları dönmeye başladı...Medya istediğini aldı..Kuş gribi yavaş yavaş gündemden düşecek..Tabii Aydın Doğan Medyasına şapur şupur diğerlerine yarabbi şükür olmaz, her akbabaya , her sırtlana azıcık ucundan koklatmak gerekecek.
Halkın saglıgı konusunda cok duyarlı !!! olan Aydın Dogan istegine ulastı.
Biraz daha reklam maması artarsa ekranda cig tavuk bile yer duyarlı medyamız.:mad:
denge2006
23-01-2006, 01:27
günde 50 kişi trafik kazasından gittiği bir memlekette insan hayatına önem verildiği içinmi bütün bunlar.....
tavuklara elle dokunma
dokunursan çok çok iyi şekilde yıka
tavuğunu çok iyi pisir
bukadar daha ne istiyorsunuz zavallı hayvanlardan
deli dana etlerini bu millete yedirilirken bu basın nerdeydi?.....
düşüş trendini kırmazsa iş zor....bir haber lazım....;)
buda çok uzun vadeli bir bakış.....
2. kus grıbı zarzavası olmasaydı sımdı kagıt coktan kus olup ucmustu bu kagıdın basına ne geldı ıse medya yuzunden geldı tabıkı kısa vadelı bunlar uzun vadede ısıne yaradı
HASANERIS
28-01-2006, 22:12
http://www.nethaber.com/?h=44013
Bu haber belki kağıdı harekete geçirir.
2000 yılından bu yana Türkiye'den 'standartlara uymuyor' diye tavuk eti almayan AB, kuş gribine rağmen Türkiye'den ithalatı SERBEST bırakıyor
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'den de artık AB'ye beyaz et ve süt ürünlerinin ihraç edilebileceğini söyledi. Eker, 2000 yılında AB tarafından yapılan denetimler sonucu Türkiye'den AB ülkelerine beyaz et ve süt ürünlerinin ihracatı konusunda olumsuz rapor verildiğini anımsattı.
EKER:''AB'YE BEYAZ ET VE SÜT ÜRÜNLERİ İHRAÇ EDİLEBİLECEK''
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'den de artık AB'ye beyaz et ve süt ürünlerinin ihraç edilebileceğini söyledi.
Bulgaristan Tarım ve Ormancılık Bakanı Nihat Kabil ile görüşmesinden sonra konuk bakanla birlikte basın toplantısı düzenleyen Eker, 2000 yılında AB tarafından yapılan denetimler sonucu Türkiye'den AB ülkelerine beyaz et ve süt ürünlerinin ihracatı konusunda olumsuz rapor verildiğini anımsattı.
Yapılan çalışmaların ardından son olarak geçen yılın Ocak ayında yeni bir heyetin Türkiye'ye gelerek incelemeler yaptığını ve alınan tedbirleri değerlendirdiğini ifade eden Eker, heyetin bu konuda olumlu bir rapor verdiğini söyledi.
Eker, 24 Ocak 2006 tarihinde Avrupa'nın bu işle ilgili yetkili organı olan Gıda Zinciri ve Hayvan Sağlığı Daimi Komitesi'nin, Türkiye'nin tesislerinin yeterli olduğu ve Türkiye'nin üçüncü ülkeler listesine dahil edilmesi gerektiği yönünde karar aldığını dile getirerek, ''Bunun anlamı şudur; Türkiye'den de artık AB'ye beyaz et ve süt ürünleri ihraç edilebilecek. Bu karar birkaç hafta içinde AB resmi gazetesinde yayınlanıp yürürlüğe girecek'' dedi.
Alınan kararın öneminin altını çizen Eker, kararın, Türkiye'deki kanatlı sektörünün standartlarının AB tarafından kabul görmesi bakımından önemli olduğunu vurguladı.
Eker, kuş gribinin global bir sorun olduğunu belirterek, ülkelerin kendisindeki bilgiyi bütün dünyayla paylaşmak ve diğer ülkeleri de korumak zorunda olduğunu söyledi.
Bugün itibariyle laboratuvar teyidi almış kanatlı hayvanlarda ve yabani kanatlılarda 57 adet odak olduğunu ifade eden Eker, 73 adet de şüpheli odak bulunduğunu kaydetti.
Eker, yapılan çalışmalarda 1 milyon 500 bin civarında kanatlının itlaf edildiğini söyledi.
Türkiye'nin hiçbir profesyonel ticari entegre işletmesinde herhangi bir hastalık vakası görülmediğini vurgulayan Eker, hastalığın stabil durumda olduğunu ve mücadelelerinin devam ettiğini kaydetti.
AB İthalatta bağlantının ön şartı olarak kuş gribi riskini görüyor.Bu olumsuzluk ortadan kalktığında sektör rahatlayacak.Pazartesi(Bugün )sınırlı bir tepki olacağını düşünüyorum.
BAKAN EKER: TURKIYE DEN DE ARTIK AB YE BEYAZ ET VE SUT URUNLERI IHRAC EDILEBILECEK
TARIM VE KOYISLERI BAKANIMEHDI EKER, TURKIYE DEN DE ARTIK
AB YE BEYAZ ET VE SUT URUNLERININ IHRAC EDILEBILECEGINI SOYLEDI.
EKER, BULGARISTAN TARIM VE ORMANCILIK BAKANI NIHAT KABIL ILE
FLORYA DENIZ KOSKU NDE BIR ARAYA GELEREK, TURKIYE NIN CESITLI
BOLGELERINDE ORTAYA CIKAN KUS GRIBI HASTALIGI VE TURKIYE NIN AB YE
GIRIS SURECINE ILISKIN KONULARI GORUSTU.
GORUSMENIN ARDINDAN KONUK BAKANLA BIRLIKTE BASIN TOPLANTISI
DUZENLEYEN EKER, 2000 YILINDA AB TARAFINDAN YAPILAN DENETIMLER SONUCU
TURKIYE DEN AB ULKELERINE BEYAZ ET VE SUT URUNLERININ IHRACATI
KONUSUNDA OLUMSUZ RAPOR VERILDIGINI ANIMSATTI.
YAPILAN CALISMALARIN ARDINDANSON OLARAK GECEN YILIN OCAK AYINDA
YENI BIR HEYETIN TURKIYE YE GELEREK INCELEMELER YAPTIGINI VE ALINAN
TEDBIRLERI DEGERLENDIRDIGINI IFADE EDEN EKER, HEYETIN BU KONUDA OLUMLU
BIR RAPOR VERDIGINI SOYLEDI.
EKER, 24 OCAK 2006 TARIHINDE AVRUPA NIN BU ISLE ILGILI YETKILI
ORGANI OLAN GIDA ZINCIRI VE HAYVAN SAGLIGI DAIMI KOMITESI NIN,
TURKIYE NIN TESISLERININ YETERLI OLDUGU VE TURKIYE NIN UCUNCU ULKELER
LISTESINE DAHIL EDILMESI GEREKTIGIYONUNDE KARAR ALDIGINI DILE
GETIREREK, SOYLE DEVAM ETTI:
BUNUN ANLAMI SUDUR, TURKIYE DEN DE ARTIK AB YE BEYAZ ET VE SUT
URUNLERI IHRAC EDILEBILECEK. BU KARAR BIRKAC HAFTA ICINDE AB RESMI
GAZETESINDE YAYINLANIP YURURLUGE GIRECEK. DOLAYISIYLA BU SEKILDE 2000
YILINDAN BU YANA DEVAM EDENYASAK ORTADAN KALKMIS OLUYOR.BUNDAN
SONRAKI ASAMA TURKIYE DEN HANGI TESISLERIN ONAYLANACAGIDIR.
ALINAN KARARIN ONEMININ ALTINI CIZEN EKER, KARARIN, TURKIYE DEKI
KANATLI SEKTORUNUN STANDARTLARININ AB TARAFINDAN KABUL GORMESI
BAKIMINDAN ONEMLI OLDUGUNU VURGULADI.
EKER, BASKA SORUNLAR CIKMADIGI TAKDIRDE TURKIYE NIN AB YE
IHRACATININ SERBEST HALE GELECEGINI SOYLEDI.
bu haber geri yukarı dönüşün habercisi mi olacak :düsün:
BANVİT/ÇINAR,"KONYA'DAKİ SATIŞLAR KUŞ GRİBİ ÖNCESİ DÖNEMİN ÜZERİNE ÇIKTI"
30 Ocak 2006
Banvit Tavukçuluk Konya Bölge Bayi Yusuf Çınar, Banvit'in
Konya'daki satışlarının kuş gribi öncesi dönemin üzerine çıktığını
belirtti.
Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de genel olarak
gıda üretimi, dağıtımı ve satışı aşamalarında bazı sıkıntılar
yaşandığını, ancak Banvit'in başından beri ürün kalitesi ve hijyenik
şartlardan, pazarda güç kaybetme pahasına da olsa hiç bir şekilde ödün
vermediğini belirtti.
Markalı beyaz et ürünlerinin satışının önümüzdeki döneme göre daha
da artmasını beklediklerini belirten Çınar, ''Son derece ucuz ve
protein yönünden zengin bir gıdadan vazgeçilmesi söz konusu değildir.
Entegre tesislerin, tüketicilerin üzerinden kuş gribi endişesinin
kalkmasında itici güç olacağına inanıyoruz'' diye konuştu.
Bu arada Elazığ'da faaliyet gösteren Özuğur Tavukçuluk Şirketi
Genel Müdürü Nurettin Öcalan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuş
gribi hastalığı sonrasında Elazığ'da, satışları sıfıra entegre
tavukçuluk tesislerinin satışlarında son bir haftadır artış
yaşandığını söyledi.
Kuş gribi hastalığının dünya gerçeği olduğunu, bu hastalığın daha
önce yaşandığı ülkelerde hastalıkla birlikte yaşama bilincinin
oluştuğunu belirten Öcalan, şöyle dedi:
''Hastalıktan hem korunacağız hem de çocuklarımızı, bu önemli
besin kaynağından mahrum etmeyeceğiz. Hastalığın görüldüğü ülkeler,
hastalıkla birlikte açıkta tavuk yetiştirmemişler, entegre tesislerde
yetişen tavukları tüketerek, yaşamışlardır. Türkiye'de halen kişi başı
piliç eti tüketimi 13.5 kilogram iken bu hastalığın yaşandığı
ülkelerde bu oran 35-40 kilogram arasındadır.''
AA
85 den kaptırdık kagıt tavana gidiyor
:mad:
85 den kaptırdık kagıt tavana gidiyor
:mad: ah yakkır ah:)
Merhaba
Bu GÜnlerde Gececek Bİzle Dalga Gecenlerİ Bİz Kanatlarimizin Altina Alacagiz
ARKADAŞLAR!!! Yabancı şirketlerin bu sektörle satın alma veya ortaklık gibi ilgilenmeleri yakında başlayabilir,fazla uzun sürmez.BU SADECE TAHMİNDİRRRRRR.Alış veya satış önerisi değildir.Çomak sokmadık değilmi???????
arkadaşlar düşüşler iki dalgadan oluşur. banvit için ikisi de gerçekleşti. ;) bundan sonra gelecek olumlu haberlerle bu kağıt endeks düşşe bile yukarı gider. moralinizi bozmayın:aglayan:
webcam2000
02-02-2006, 17:05
yakarsa hemde cıra gıbı yakar butun sermayeyı kusların kanadınıa yukledık
Sayın ceremen boşa konuşmaz?Endex düşüşe başladı,şimdide gitmezse ne zaman gidecek,çıkarken geri,düşerken geri bune yaw::düsün:
Galiba beni utandırmak için harekete başladı.Arkadaşlar Amerikalı Dr.lar Kuş Gribine Bush-Ramsfelt gribi diyorlar.Sebebide ramsfeldin başkanı olduğu ilaç firmasının tamifliyu ürettiğini ve bilerek Amerikan ve dünya halkında panık yara-tarak büyük kazançlar elde edeceklerini söylüyor.Bu hastalığında insandaki grip gibi olduğunu bir üçüncü dünya ülkesinde bakımsız bir insanda ve bu insanında full zamanını tavuk bakıcısı olarak geçirmesi halinde hastalanabileceğini söyleyerek kısaca hasta olmaktan çok piyango kazanma şansınız var demektedir.ARKADAŞLAR GLOBAL BİR OYUNA GELDİK GALİBA. Bubilginin linkini yazayım.http://mercola.com/blog/2005/oct/18/avian_flu_epidemic_scare_is_a_hoax Selamlar
bence uğur dündar a çok teşekkür etmelisiniz...
tavuk satışları bugün 5 e katlamış ...atv haber....
cautionary
06-02-2006, 19:09
bence uğur dündar a çok teşekkür etmelisiniz...
tavuk satışları bugün 5 e katlamış ...atv haber....
Günlük 20 bin ton olan satışlar, krşzde 1000 tona düştü..şimdi de 5000 tona çıktı..üstelik geçen marketten kilosunu 2,250 den aldım, markalı filan..yaw adamlar paso zarar yazıyolardır.
aslında almayı düşündüm...ama bu şişirme haberler canımı sıkıyor..adamlar açık açık yalan söylemiyor, ama öyle bir anlatıyoki meramını, resmen salak yerine konuyoruz.
naylon vicdan
07-02-2006, 09:55
araştırmacı gasteci bey'in katkısıdır... başka da bi şey değil! fazla sürmez!
acaba, o gasteci bey eline g-3 alsa ya da havaalanı yer hizmetleri üzerine iki laf etse...
ya da ne bileyim, möö mööö'lerin memeciklerinden nazikane bir detay alıp ekranlardan yansıtsa...
tavan olur mu onlar da?!
2000 yılından bu yana Türkiye'den 'standartlara uymuyor' diye tavuk eti almayan AB, kuş gribine rağmen Türkiye'den ithalatı SERBEST bırakıyor
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'den de artık AB'ye beyaz et ve süt ürünlerinin ihraç edilebileceğini söyledi. Eker, 2000 yılında AB tarafından yapılan denetimler sonucu Türkiye'den AB ülkelerine beyaz et ve süt ürünlerinin ihracatı konusunda olumsuz rapor verildiğini anımsattı.
EKER:''AB'YE BEYAZ ET VE SÜT ÜRÜNLERİ İHRAÇ EDİLEBİLECEK''
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'den de artık AB'ye beyaz et ve süt ürünlerinin ihraç edilebileceğini söyledi.
Bulgaristan Tarım ve Ormancılık Bakanı Nihat Kabil ile görüşmesinden sonra konuk bakanla birlikte basın toplantısı düzenleyen Eker, 2000 yılında AB tarafından yapılan denetimler sonucu Türkiye'den AB ülkelerine beyaz et ve süt ürünlerinin ihracatı konusunda olumsuz rapor verildiğini anımsattı.
Yapılan çalışmaların ardından son olarak geçen yılın Ocak ayında yeni bir heyetin Türkiye'ye gelerek incelemeler yaptığını ve alınan tedbirleri değerlendirdiğini ifade eden Eker, heyetin bu konuda olumlu bir rapor verdiğini söyledi.
Eker, 24 Ocak 2006 tarihinde Avrupa'nın bu işle ilgili yetkili organı olan Gıda Zinciri ve Hayvan Sağlığı Daimi Komitesi'nin, Türkiye'nin tesislerinin yeterli olduğu ve Türkiye'nin üçüncü ülkeler listesine dahil edilmesi gerektiği yönünde karar aldığını dile getirerek, ''Bunun anlamı şudur; Türkiye'den de artık AB'ye beyaz et ve süt ürünleri ihraç edilebilecek. Bu karar birkaç hafta içinde AB resmi gazetesinde yayınlanıp yürürlüğe girecek'' dedi.
teknik analist
07-02-2006, 12:10
arkadaşlar artık kısa vadede değilde orta ve uzun vadede düşünen daha fazla kazanacaktır.kısa vadede hedef 2.45 orta vadede 3.20 uzun vadede 4.50
:düsün: :tamam:
avangard
07-02-2006, 12:20
07.02.06 11:36
Beyaz et satışında yüzde 40'lık artış
Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu (STBP) Başkanı Zuhal Daştan, beyaz et sektöründe satışlarda son 1 hafta içinde yüzde 40 artış görüldüğünü kaydetti.
Pak Tavuk Gıda Sanayi Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı da olan Zuhal Daştan, Türkiye'deki kuş gribi olaylarının ardından sektörün sıkıntılı bir dönem geçirdiğini
hatırlattı. Entegre tesislerindeki üretimin şu an yüzde 50 seviyelerinde olduğunu ifade eden Daştan, ''Son bir haftada satışlarda yüzde 40 artış görüldü. Olumlu bir hava
oluştu. Bu artış normal üretimin ancak yüzde 20'sine denk geliyor'' dedi.
Yurtdışına ise üretimin yüzde 3'lük bölümünün ihraç edilebildiğini ifade eden Daştan, ''Sektör olarak geçmişte çeşitli ekonomik krizler de yaşadık. Fakat kuş gribi bizi çok etkiledi. Satışların sıfır olması gibi bir durum sektör için ölümdü. Satışın olmaması kadar kötü bir şey olamaz. Fakat son bir haftadır tüketimde önemli bir artış oldu. Fakat üretimde böyle bir artışı beklemek mümkün değil. Zaten birçok firma bakım maliyetlerini de dikkate alarak damızlıklarını kesti.
Sektörde yeniden büyümenin olabilmesi için damızlık yetiştirmek gerekiyor. Damızlığın yetişmesi yaklaşık 8 ayı buluyor. Bu yıl sektörde en az yüzde 25'lik bir daralmanın olacağını düşünüyoruz''şeklinde konuştu.
naylon vicdan
07-02-2006, 13:28
gıt gıt gıt gıdaaaaakkk!
2,17 Den Verdİm Ama 2,34 İlk Hedef Pİyasa Bozuldu Gİbİ
Serkopagus
08-02-2006, 13:07
Kimse yok mu buralarda?
Galiba herkes çıkmış bu kağıttan?
BU kağıt daha ne kadar gider yorumu olan var mı acaba?
benm var 300 ytl lik banvitim:)
Serkopagus
08-02-2006, 13:25
Neyse yalnız değilmişim :D
Kendimi denemek için almıştım.ama böle olcanı bilemezdim tabi:)
Çok hızlı çıktı nerede durur,ama gerilen artık
taraftar
08-02-2006, 13:41
senet zirvesi 2.64 ü test edebilir ...
2.64 üzerinde 3.22 bulunuyor ...
Akşama grafiği atarım ....
Serkopagus
08-02-2006, 14:01
bence hisse tıkandı buralarda...
2.54 ü geçmeye çalıştı ama başaramdı.Acaba seans sonuna kadar bi değişiklik olur mu? :düsün:
Dikkatli olmak lazım derim mevcut haberler beyaz et sektörünün bu kadar pirimlenmesini onaylamıyor kuş gribi çıkmadan önceki fiyatları bile geçti.Uzun vadede markalı ürünlerin iyi olucağı doğrudur ama şimdi değil bb üst bandını da çok geçti macd açısı çok açıldı sert harket olabilir bol kaznçlar...
bu seviyelerden gaza gelmemek ve elinde olanların ne yapacagını dusunmesi lazım elinde olmayanlar izleyecek yada naparlarsa yapsınlar nebilim :)
yarınki hareketi görün arkadaşlar.gaza gelmeyin 1.80 den buralara geldi.sizler büyük yatımcı değilsiniz unutmayın.
yazdıklarım kişisel görüşlerimdir.
Krizden sonra bu krizin de elbet biteceğini düşündüğüm için 1,70'lerden, 1,80'lerden, hatta durum düzeliyor diye 1,90'lardan maliyetlenmiştim. Dün ve bugün hepsini sattım. Bu noktadan sonrası spekülasyon diye düşünüyorum. 1,80'deyken griple ilgili kötü bir haber gelse bile %3-5 düşüyordu. Şimdi aşağısı pek dolu olmayabilir. Tabii USD bazındaki tarihi zirvelerini düşünürseniz bu rakamlar inanılmaz değil. Ama temkinli olmakta fayda var.
Dikkatli olmak lazım derim mevcut haberler beyaz et sektörünün bu kadar pirimlenmesini onaylamıyor kuş gribi çıkmadan önceki fiyatları bile geçti.Uzun vadede markalı ürünlerin iyi olucağı doğrudur ama şimdi değil bb üst bandını da çok geçti macd açısı çok açıldı sert harket olabilir bol kaznçlar....
endex yükselişinde banvit neyapmış bir bakalım.
bu bir al / sat tavsiyesi değildir.