View Full Version : BANVT-Banvit
Pages :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
profiteer
08-02-2006, 17:54
gıt gıt gıt gıdaaaaakkk!Sn R_ED_Q: Bunun üstüne now su icelimm :cheers: :cheers: :cheers: :ley:
Arkadaşlar dur dedikce gidiyor,nerede durur varmı görüşü olan
Banvitçiler öyle banvit 1600 ytl gelmez şeker piliçte 4500 altına çünkü bu haberler çıkınca fiyata yansıtıldı zaten .piyasa göçmez ise hayal kurmanıza gerek yok bence tabi .piyasa düşerse düşme potansiyeli diğerlerine göre fazla sadece kısa vadede ama .onlarda primlencek.
tarih hep tekerrür eder siz sadece sabırlı olun arkadaşlar .Bir aydır yumurta topluyordum 10.000 eski tl den 40.000 verecek toptancı varmı tanıdığınız .Pehh
Yarın bugünkü kapanış seviyesinin üzerindeki her kademe satış için uygundur
bence
Arkadaşlar dur dedikce gidiyor,nerede durur varmı görüşü olan
tavuklara ne oluyor böyle. hani bunlar uçamazdı!!??
Sn.Kentuf topladığınız yumurtalara toptancı nezamana lazım.Selamlar
Kuş gribi söylentisi hiç başlamadan önce kağıt 2.10 larda falandı, şimdi neolduda buralara geldi ilginç, tamamen spekülasyon olduğunu düşünüyorum, bence fiyat çok şişmiş durumda düzeltme yakındır.2.20 - 2.30 aralığı normal fiyat, üstelik kuş gribi sebebiyle oluşan zararlar hariç tabi.
Bencede spekülatif 300 ytl banvitim vardı deneme amaçlı almıştım 500 ytl oldu.heyooooo:)
hexedemical
09-02-2006, 12:45
kuş gribinden önce hissede toplama operasyonu vardı
kuş giribi sonrası millet kaçtı zaten
toplu senet ardık dur durak bilmez..
mipaz gibi siz almadıkça gider.
freetiger
09-02-2006, 12:49
Süper Spekülasyonn..
Deniz&Ekspress devam edin bakalım...
Uğur Dündar yardımcınız olsun...
naylon vicdan
09-02-2006, 13:49
uğur dündaş olmasın sakın?! kın... kın... kın...
:)
MertCNTY
09-02-2006, 15:53
PİLİÇCİLER DİKKAT
KIRIKKALE'NİN KESKİN İLÇESİ'NDE BİR ÇİFTLİKTE KUŞ GRİBİ VİRÜSÜ TESPİT EDİLMESİNİN ARDINDAN, 1 KİŞİ HASTANEDE TEDAVİ ALTINA ALINDI
Kırıkkale'nin Keskin İlçesi'nde bir çiftlikte kuş gribi virüsü
tespit edilmesinin ardından, 1 kişi hastalık şüphesiyle tedavi
altına alındı.
Alınan bilgiye göre, ilçedeki bir çiftlikte tavuk ölümleri
görülmesi üzerine yapılan incelemede, tavuklarda kuş gribi virüsü
tespit edildi. Çiftlikte bulunan yaklaşık 100 tavuk ve hindi,
görevliler tarafından itlaf edildi.
İlçede bu olayın ardından, bugün ismi açıklanmayan bir kişi, kuş
gribi şüphesiyle Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırıldı.
Hastane Başhekimi Dr. Osman Acar, hastanın İntaniye Servisi'nde
gözetim altında tutulduğunu bildirdi.
(09/02/2006 - 15:28:36)
Yarında tavan çekerse ben keserim bu kafayı:)
Baydisiplin
09-02-2006, 21:02
memleketteki tüm tavuklar kırılsa banvit devam eder artık , zincirlerinden kurtuldu gidiyor hızlı tren gibi mübarek,sonu hayır ola artık....:)
da gazı bitti artık 3.20-3.30 bence sonu olur,sonrada paraşütsüz iner diyorum.Selamlar.Benim fikrimdir,yatırım tavsiyesi olamaz
bir daha canlıya para yatırırsam namerdim. ya kardeşim nasıl para yatırıyorsunuz anlamıyorum ben o hatayı yaptım yemin ettim . çiftliklerin birinde kuş gribi çıktı diye bir haber yayılsa bakın ne oluyor adamı toz duman ederler. aman dikkat benden banvit darbesi yemiş bir kişi olarak uyarı
Seker piliçte yazmıştım
beklenmedik saçma bir çıkış olabilir diye
çıktıda
Çıkışı güzelde inişide şelale gibi olur
Tamamiyle balon
bakalım ne zaman patlayacak
hastalıktan önceki fiyatını bile katladı
ne oldu ne değişti??
Kağıtta ky kalmadı zaten
kendi kağıtlarını satıp yukardan kendileri alıyor gene
anlık takası takip ederler
çıkışa katılanları yeterli buldukları an da
gerisi malum
bir daha canlıya para yatırırsam namerdim. ya kardeşim nasıl para yatırıyorsunuz anlamıyorum ben o hatayı yaptım yemin ettim . çiftliklerin birinde kuş gribi çıktı diye bir haber yayılsa bakın ne oluyor adamı toz duman ederler. aman dikkat benden banvit darbesi yemiş bir kişi olarak uyarı
bende tovbe ettim bu kagıttan agustosun sonunda 2.32 den aldım ..iki tane hindi öldü kagıt elimde 1.54 ü gördü...şimdi insanlar ölüyor..millet tavuk yemiyor tavanda tavan...sayın dündar bu reklamdan para almamış..öyle yazıyor..ama 1.70 LERDEN BANVİT ALMADIGINI KİM SÖYLER..varsın 5 lira olsun
naylon vicdan
10-02-2006, 09:21
Türkiye burası... U. D. reklamdan para almamış... F.T. aylık 110.000 YTL maaş alıyor...
İyi uykular memleketim...
Bu kadarıda beklemiyordum, erken sattım. Kuş gribinin etkisi hala sürerken bu kadar kısa zamanda bu tavanlar akıllara birtakım kuşkuları getiriyor ama hadi hayırlısı ....
Kesinlikle spek etkisi.Bakalım nereye götürecek kağıdı
Ama bugün çözülmesi lazım yoksa hoş değil...
arkadaşlar... üzerime vazife değil... bir lot banvitim yok.... ama dikkat edin derim zira... kağıt teknik olarak boşluklar bıraktı.....buraları doldurmak isteyecektir....
kristalii yorumlayacak varmı
yorumunuz ilgili topicte...
naylon vicdan
10-02-2006, 11:41
gıt gıt gıt gimdaaaaaaaakkk!
profiteer
10-02-2006, 13:37
arkadaşlar... üzerime vazife değil... bir lot banvitim yok.... ama dikkat edin derim zira... kağıt teknik olarak boşluklar bıraktı.....buraları doldurmak isteyecektir....SN petal: gercekler göz ardı edilemez 2.seans de gevşeme olabilir ...100-200 lotlarla tavan..bosluklar cok bol
Karamanoğlu
10-02-2006, 14:08
Merhabalar. Banvit sayfasında Kristal sormuşunuz. Ben de cevap vereyim. Hatta, daha ileri giderek, Kristal'in geçmişimde yaptığı tahribatla Banvit'in şimdiki durumu arasındaki benzerliği de aktarayım.
Kristal'in yükselmesinin bence bir nedeni yok. Coca Cola halka arz için tekrar müracaatta bulundu. Bu arada, dün yapılan açıklamalarda Coca Cola'nın 2005 son çeyreğinde kârının %28 düştüğü haberi yer aldı ajanslarda. Halka arz edilecek durumu haberi ve kâr düşüklüğü haberi de Kristal'in meşhur spekülatörlerine yaradı. Yoksa, her zaman olduğu gibi Kristal'in gene kârlılığı filan yoktur bence.
Gelelim benim mevzuuma; 2004 yılının Temmuz ve Haziran aylarında ben de yüklüce Kristal aldım. Değişik kademelerde 4-5 sefer aldım sattım ve en sonunda şimdinin 2,40 ları seviyesinden full Kristale girdim. Amacım, bir kaç yüz milyon daha kazanmaktı. Ama öyle olmadı. Son alışımdan sonra bir düeşmeye başladı meret ve ben 1,70'lerden filan ancak sattım. Ve 4-5 kere yaptığım taklalar neticesinde elde ettiğim kârlar gittiği gibi, fazlasını da aldı götürdü benden. Belimi 6 ayda ancak doğrulttum. Yükseliş sebebi de neydi biliyor musunuz? : Yabancı bir kuruluş Zem Zem Kola adında bir kolayı Türkiye'de fason yaptıracakmışmış. O da balon çıktı. Biz de sandık ki, Kristal'e yaptırır ve Kristal'in zararı kâra geçer. Çıka çıka şu çıktı; Zem Zem adında kola'dan Kriatsl Kola yolda 600.000 şişe mi ne yaptıracakmış. Ve küüüüüt, beklenen oldu. Tahta alıcısız kapanmaya başladı. Benim de mallar elimde kaldı.
Şimdi de sıra Banvit'e ve SKPLC'ye geldi. Abartıp abartıp bugün öğleden sonra veya p.tesi muhtemelen kakalayacaklar. Çünkü, grip krizinden önce tavukçular zararda idi de şimdi mi kâra geçip birden aranan kağıt oldular. Hiç sanmıyorum. Ben karamsar bir tablo çizeyim: Piliçler 2006 yılında muhteşem bir düşüş yaşayabilir. Alanın elinde kalabilir. Benim Kristal olayının tıpatıp aynısına benziyor Piliç manevraları.
Amman haaaa dikkat. Piliç şirketlerinin mali tablolarını iyi incelyin ve iyi tahmin yapın derim.
Kristale gelince en son diyeceğim, 2004'deki başıma gelen olayın aynısı oynanıyor. Eğer elinizde varsa şimdilik kârlısınız. Yoksa eğer, almadan önce iyice düşünün derim.
Saygılarımla.
profiteer
10-02-2006, 14:13
evet ky malları dagılıyo
Kimse darılmasın ama bu kağıt taban olur, tekrar bu fiyatları görmeside hayalden başka bişey değil.
Yine olan ky ye oldu galiba, bu kağıdın fiyatı belli, kapasitesi belli, nedir bu yaw, yazık yazık. Kuş gribi krizinden önce bile bu seviyeleri görmedi bu kağıt.
Gevşeyerek 2.00 a kadar gitmesi muhtemeldir.
naylon vicdan
10-02-2006, 14:30
Gıdak! Dak dak daaaaaaaakkk!
Serkopagus
10-02-2006, 14:33
Gıdak! Dak dak daaaaaaaakkk!
Tavuğunuz can verdi herhalde :D
yok yükselişi kaçırdıda ondandır
arkadaşlar tavuk hisselerine destek vermek için hisse alacağınıza tavuk alın kalıcı yükseliş olsun. sektöre destek verelim böylece binlerce insanın işsiz kalmasını ve ky lere zarar vermesini önlemiş oluruz. ben 1 haftadır gidip banvit satış noktalarıdan banvit alıyorum. hisseden para kaanmak için tavuk yemek lazım.
bazilarini anlamak mumkun degil.. felaket tellalligi basladi gene..
2 haftada 1.70'ten buraya geldi; kademede bosluklar vardi, saglam yukselis icin tabii ki dolmalari gerekiyordu. sen simdi banvit sirketini, karliligini, yatirimlarini, beklentilerini, kagidinin borsadaki fiyatini incelemeden nasil kalkip da "kapasitesi belli zaten" diyerek kucumsersin? sirket saglam ve dogrusu kus gribinden once de fiyati (2.20ler) cok ucuz kalmisti.
gripten sonra en dusuk 1.55'i gordu. zaten benim gibi kucuk yatirimcilar 1.70-1.90 araligindan alim yaptilar merak etmeyin. treni kacirmis olmanin acisini ilk dususunde kahkahalar atarak cikarmaya calismanin anlami nedir? hic islem gormeden fezaya mi cikacakti?
neyse..
banvitin tarihsel grafigini incelerseniz dedigimi anlarsiniz, banvit klasik hareketini yapti. beklenti satin alindi, sonrasinda hizli bir yukselis yasandi. simdi de bir sure dinlenecek.. burada ne akla, ne borsa kurallarina, ne de ekonominin tanimina aykiri hicbir sey yok.
ozg666ur
10-02-2006, 15:57
sanırım trene binemeyenler kuş ishali oldu :D
Arkadaşlar bu hareket burada bitmez,ashes anlatımında haklı,bu çıkışın düzeltmesini takip etmek lazım,trene ikialtmışlardan inşallah tekrar bineriz.İlk çıkışı kaçıranlar iyi takip etsin derim.Selamlar.Yatırım önerisi değildir.
hexedemical
10-02-2006, 17:02
pazartesi + bir fiyattan taban olacak
aof 3.32
registan
10-02-2006, 17:13
adamlar yükselirken kazanıyorlar onu anladık.
düşerkende kazanan çok
liste açığa satışlar
naylon vicdan
10-02-2006, 17:14
Tavuğunuz can verdi herhalde :D
manipülasyon mu spekülasyon mu, adına ne dersek diyelim "bul karayı, al parayı" oynadım ve o son "gıdaklamayla" da altın yumurtalarımı sepete koydum.
3 günde %45 para nerede var ki?.. o bir rehavet bir rahatlama "gıdaklamasıydı"
arkadaşım... :)
şimdi memnun mesut yeni avlar peşindeyiz "bul karayı" kabilinden...
sağ olasın, uğur, pardon, sağ olasın banvit! :D :D
;)
freetiger
10-02-2006, 17:50
10.000 +10.000 vardı zor kaçtık...alttan alım için beklemede kalmakta fayda var...bi taban daha yemesi muhtemel görünüyor...
pardon 2.98................allahmı söyletti ne
profiteer
11-02-2006, 12:16
arklar hislerime güvenirim ve düsüsler devam eder gibi... ky ler oldu
öyle görünüyo da bu sefer kısa sürecek galiba
yine kus gribi haberleri pompalanırsa hic sasmayın doktururler cok rahat cok
aykuterdogan
12-02-2006, 00:48
bu hisse pazartesi nereye kadar düşer, ya da düşer ardından yükselir mi? pazartesi satış şansı olur mu? Düşerse nereye kadar düşer ardından yaptığı 3,60 tavan seviyelerine gelir mi? Yorum yaparsanız sevinirim. Borsaya yeni girdim. Tahminde bulunamıyorum ve biraz hissem var şuanda ve zarardayım.. Pazartesi ne olur acaba?
CornGlutenFeed
12-02-2006, 11:49
Arkadaşlar - selam
uzun süredir burada Banvit'i takip ediyorum ve tam bir kaos havası hakim anladığım kadarı ile. Ben Tavukçuluk sektörünün ilk 5'inde yer alan bir grubun dış ticaret müdürlüğünü yapıyorum ve sektörü oldukça iyi tanıyorum.
En baştan piyasa değerlerine bir göz atalım. Bizim şirket sektörde 5 veya 6ıncı sırada ve şu hali ile 400 milyon dolar eder durumda. Banvit ise sahip olduğu kesimhaneler-yem fabrikaları- kuluçkahaneler - fason üretimleri - Romanya yatırımları ile kapısına kilit dahi vursanız su içinde 500-550 milyon dolar eder. Bu bir genelleme değil gerçektir. Oysa ki borsaya baktığımız zaman 80 milyon dolar piyasa değeri 180 milyon dolar yeni olmuştur - daha gidecek çok yolu vardır .
İkinci olarak kuş gribi olayına değinelim. Şimdi içinizden kiminiz diyecekki kuş gribi sektör şöyle bitik böyle bitik. Arkadaşlar kuş gribi kanımca bir komplodur.
Şöyle ki biz iki senedir komşularımız olan Azerbeycan - Rusya - Irak - Gürcistan gibi ülkelere ihracat yapmak için didiniyoruz . Sadece bilginiz olmak babında Amerika Rusya'ya 1 milyar dolarlık but satıyor. Şöyle bir senaryo söz konusu , tavuğun maliyetinin yarısı mısırdır. Biz şu anda 200 dolarlık fiyatı ile dünyanın en pahalı mısırını kullanıyoruz. Bu fiyatı TMO belirliyor. Bütün dünya mısırı 90 USD ortalama bir fiyat ile almakta iken biz 200 - 250 dolara alıyoruz . Ben 1500 USD fabrika teslim fiyat verirken adam 900 USD kapı teslim fiyat veriyor . Ayrıca onlarda 500 USD ihracat teşviği var iken bizde sadece 196 USD o da alabilirsen .
Herneyse - önümüzdeki günlerde AB Türkiye demezmi - kardeşim siz üyelik için başvurdunuz - ne bu mısırın fiyatı ? düşürün şunu 90 dolara . O zaman ne olur benim maliyetim dünya standartlarına iner ve Amerika tüm bu pazarları kaybetmez mi ? Arkadaşlar Türkiye'de tavukçuluk hem insan gücü olarak hem makine ekipmanı olarak dünya standartlarının çok üzerinde dir - böyle bir şey olursa beyazet ihracatı patlar - milyar mliyar dolar mal satarız .
Ha Amerika böyle bir tablo karşısında ne yapması lazım , medyayı da arkasına alarak kuş giribi ile sektörü batırır ve sırada güzide şirketleri ya satın alır yada ortak olur - böylece gelecek için şimdiden pozisyon alır . Büyük şirketlerin görüşmeleri var Amerikalılar ile , Tyson gelecek diye söylenti zaten yayıldı.
Bilginize, Kuş Gribinin ikinci haftası Mersin Serbest bölgeye 4250 ton beyaz et geldi Amerikadan , hepsini Irak'a sevk ettiler. Kuş Gribi olmasaydı bunun bir kısmını biz satacaktık - bağlantılarımız var idi .
Amerika ayrıca elinde kalan Tamiflu'ları bize kaktırıp 2 milyar dolar oradan cebe indirdi .
Kuş gribi senelerdir var. Eskiden söylerlerdi kümese kıran girdi diye, eskiden yoktu da şimdi mi oldu , tüm dünyada senelerdir var !
Bence kanmayın Tavukçuluk sektörünün önü çok açıktır. Pazartesi günü yumurta 50 kuruştan 85kuruşa çıktı , son zamlar ile beraber kilo fiyatı 1100'den 1900'e çıktı. Mangal sezonu açılınca tavuketi 4 - 5 milyon olacaktır. O zaman tüm sektör fevkalade kar yazacak ve kuşgribini tamamen unutucaktır.
Banvit hissesinin değeri burası kesinlikle değildir. Tavukçuluk sektörünün Sabancısı - Koçu olan bu firmanın değeri en az 7 - 8 binli rakamlardır.
Açığa satanlara kanmayın çünkü hedef bu rakamlar
DonKisot
12-02-2006, 13:50
Arkadaşlar - selam
Banvit hissesinin değeri burası kesinlikle değildir. Tavukçuluk sektörünün Sabancısı - Koçu olan bu firmanın değeri en az 7 - 8 binli rakamlardır.
Uyarınız için teşekkürler ama bu yazıyı acaba neden 3 ay önce veya üç hafta önce yazmadınız?
üstadlar p.tesi düşüş devam ederse.ne zamana kadar beklemek lazım.yada p.tesi ettiğin zararla sat kurtulmu dersiniz.bende yeni ve ufak bir yatırımcıyım.yardımlarınız için teşekkürler.
Hükümetle tavuk üreticileri görüştü ve tavuğa olan aşırı talep yüzünden fiyatlara %40 zam yapılması kararlaştırıldı. Herkes gözden kaçırmış gibi bu haberi..
aykuterdogan
12-02-2006, 19:38
Bu zam ve talep haberi, pazartesi düşermez hatta yükseliş yaratırsa süper olur, ama pek sanmıyorum çünkü bu kağıt haberlere vs. hareket etmiyor :roll: , zararsız çıkarsam ii olacak...
Donkişot haklı ekim ayında neredeydiniz kardeş,o zaman dökülmeye başladık biz.Selamlar
CornGlutenFeed
12-02-2006, 23:35
özy@r@s@ yazıyor ...
banvit ile ilgili yazılanlara bakıp yanlış düşünüyorsunuz şu an turizm nedeni ile mart ayından itibaren sektörde fiyatlar acayip yükselecek gidecek çok yolumuz var 7 ytl den sonra herkes başının caresine baksın geçen hafta topçu kardeşimiz pozisyon aldı ay başına varmaz yarın açıkçılara ölümden beter bir gün yaşatacaklar haydi uğurlar olsun
bir arkadaşın şom ağızlı lafı üzerine burada yazmaya ara vermistim. ancak ben ara verdikten sonra da bir kuş gribi olayı daha patladı ve insanlar ne yazık ki hayatlarını kaybettiler. olayın benden bağımsız olduğunu şom ağızlı olmadığımı da ayrıca belirteyim.
neyse söyleyeceğim şudur. tavukçuluk sektörü benim sevdiğim sektörlerden birisi ve sebebine gelince aslında şirketlerin sadece kesimle uğraşması ama kümes işini bireylere yaptırmaları oldukça güzel bir organizasyon şekli. bu tür şirketler gerçekten aslında eleman sayılarının ötesinde bir organizasyon yapısıyla işi götürüyorlar. Banvitin PD/DD oranında gözüken sayı aslında bana göre gerçeği yansıtmıyor çünki banvit için üretim yapan kümesler de aslında banvitin defter değerine yansıması gereken şeyler( sağlıklı şirket değerlemelesi açısından).
warren buffet şirketlerin bilançolarda görülen değerlerinin ötesinde değerler bulmaya çalışır ve bu değer de aslında banvitin yada şekerpiliçin bahsettiğim organizasyon yapısı. (Buna örnek olarak yüzlerce binlerce zinciri bulunan franchise şirketleri verebiliriz.).Genel olarak franchise şirketlerin FK oranları çok yüksektir. İşte sebep de aslında budur bilançoda tabi ki gorünmeyen third party insanlar tarafından yapılan yatırım. Şu an çalıştığım yatırım kurumu ile 1.70 lerden kredili banvit hissesi aldırmadıkları için kavga ettim. Ancak sermayeme göre limitli olarak hisse alabildim ama şimdi en azından küçük bir yatırımcıdan ders aldıklarını umuyorum. Neyse bu sektör 2000 senesinde de yaşandığı gibi krizlerle yaşamaya alışmış ve geleceği parlak bir sektör. Ben tavukçuluk sektörüne sonuna kadar güvenen ve yatırımları bulunan bir insanım. Banvit ile ilgili arkadaşın dediği 7 8 ytl lik değerin bile banvit için az olduğunu düşünüyorum. Ancak bu değere ulaşılması da çok kolay olacak bir şey değil. Sabırlı bir yatırımcı olarak hisselerimi en az 5 sene satmayı düşünmüyorum. Ancak bu 5 senedeki beklentim de 7 8 değil en az 20 30. Banvitin gelecekte 3 katrilyon gibi bir değere geleceğini düşünüyorum.
Bu da taban olur, sanırım! Takas ile ilgili bilgi verebilecek arkadaş var mı?
bazilarini anlamak mumkun degil.. felaket tellalligi basladi gene..
2 haftada 1.70'ten buraya geldi; kademede bosluklar vardi, saglam yukselis icin tabii ki dolmalari gerekiyordu. sen simdi banvit sirketini, karliligini, yatirimlarini, beklentilerini, kagidinin borsadaki fiyatini incelemeden nasil kalkip da "kapasitesi belli zaten" diyerek kucumsersin? sirket saglam ve dogrusu kus gribinden once de fiyati (2.20ler) cok ucuz kalmisti.
gripten sonra en dusuk 1.55'i gordu. zaten benim gibi kucuk yatirimcilar 1.70-1.90 araligindan alim yaptilar merak etmeyin. treni kacirmis olmanin acisini ilk dususunde kahkahalar atarak cikarmaya calismanin anlami nedir? hic islem gormeden fezaya mi cikacakti?
neyse..
banvitin tarihsel grafigini incelerseniz dedigimi anlarsiniz, banvit klasik hareketini yapti. beklenti satin alindi, sonrasinda hizli bir yukselis yasandi. simdi de bir sure dinlenecek.. burada ne akla, ne borsa kurallarina, ne de ekonominin tanimina aykiri hicbir sey yok.
Sanırım 1.70 lerden alıp 3.60 lara satamyınca insanda baya bi kuyruk acısı oluyor, ben bu kağısın olması gerekn yeri 2.20 - 2.30 yazdığımda çok akıllı arkadaşlarımızdan biri bunu yazmıştı, umarım kendisi önce benim yazımı sonra kendi yazısını sonrada banvitin son durumunu görüp ona göre değerlendirme yapıyordur.
hisse değişimlerini görmek mümkün. primsiz, tekniği ve bilançosu iyi hisseler geçişler başladı.
borsanın yükselişinden itibaren prim yapmamış onlarca hisse var ve bunlar karşısında aşırı şişmiş hisseler. endeks takıldı zaten. birileri hala para kazanmak zorunda ve birileri de kaybetmek...
Hermes seni burada tekrar görmek güzel.Saygılar
Sayın CornGlutenFeed iki gönderini okuyorum,sanki alım yönünde teşvik yani pazarlama huylandım doğrusu
Bu ... ekmek yedirmez adama.
dedektif
13-02-2006, 18:48
Hissenin değeri nasıl hesaplandı bilmiyorum ama hayal aleminde dolanıyorsunuz.Firmalar batma noktasına gelmiş her an sektörde iflas haberleri gelebilir.Sizler 7-8.00 ytl den bahsediyorsunuz.Sakın bu laflara inanmayın,eğer kardaysanız hemen satın.çok fazla zararınızda yoksa yine satın.İnanın firmalar kısa bir süre sonra bankalarla karşı karşıya kalacak borçlarını ödeyemez durumdalar.Ellerindeki damızlıkları kestiler zira üretim sıfıra düşmüştü.Ellerindeki piliçleri beslemek için gerekli mısır ve gıdalara harcama yapmamak için kesmek zorunda kaldılar.Bu sektör yıl sonundan önce oda başka kuş gribi vakası çıkmazsa toparlayamaz kendini.Sektörü çok yakından tanıyan biri olarak aman dikkatli olun.Kesinliklede su an piyasadaki paketlenmiş yani şoklanmış piliçler tam anlamıyla sağlıklı değil ellerindeki stokları tüketmeye çalışıyorlar.Bir arkadaşta tavuk etine %40 zam yapılaçakmış diyor çok gülünç bir olay bu fiyata almıyor kimse zam yapınca kim alacak merak ediyorum doğrusu.Dost acı söyler sakın kendinizi hisseye aşık yapmayın siz patron değilsiniz.Alın karı bulunca satın her hisse için bu böyle.Hayırlı olsun.....:a-o:
CornGlutenFeed
13-02-2006, 20:06
Yeni damızlıklar ithal edilip temmuzda tekrar üretime geçilebilir . Hem herkes damızlıklarını tamamen kesmedi sadece kapasite düşürüldü. CP bile kriz zamanında günde 15.000 kesiyordu , şu aralar tekrar 90.000 bine ulaştılar . Elbetteki damızlıklar kesilecek - zararın daha artmasını önlemek için yapılacak en mantıklı davranış .Devlet vergileri erteledi , bankalarla ile de mutabakat yapıldı . Durum öyle vahim değil - tam tersi, şöyle ki :
Sektörde zaten kuş gribinden önce konsodilasyon bekleniyordu - yani küçüklerin batması yada satınalınmasıyla piyasa 6 veya 7 oyuncuya kalacaktı 2010 yılına kadar.Buda Banvit'in piyasa değerini daha da arttırmaz mı - sektör ikincisi olarak ?
Geçen hafta CP liste fiyatını 1600'den 1900'e zam yaptı. Bu hafta gene zam bekleniyor
Tüm bunları neye istinaden yazıyorsunuz - sektörden misiniz ?
dedektif
13-02-2006, 22:42
TUYOFESORDEN
"GRİP DEGİL ŞEKER ÖLDÜRÜR
DİKKAT!KUŞ gribi öldürmedi ama şeker piliç manipülasyonu öldürebilir.13.02.2006
Piliç satışlarının dibe vurmasına rağmen piliç hisselerindeki hareket oldukça tehlikeli olarak yorumlanıyor. Şirketlerin faaliyetlerini yüzde 80 durdurmalarına karşılık, vergi ve sigorta prim ertelenmesini kullanan spekülatör, piliç hisselerinde akıl almaz bir operasyon gerçekleştirdi. Şirketin 3 ve 6 aylık bilançosunda ciddi bir zarar beklentisine karşılık, tahtada yüzde 50'nin üzerinde primli iş yaptılar. Bu tahtada Garanti, Ak ve Oyak"ın yanı sıra Global, Ata ve Raymond satıştan çıkıyor.Tahtanın adeta kumar tahtası haline gelmesi SPK ve İMKB'nin dikkatlerini bu hissede toplamasına neden oldu.
13.02.2006
"
Beyler duyduğuma göre tahtaları uğur dündar yapıyormuş .Bu tahtalarda işi bitmiş bu tahtalar gibi kuş gribinden etkilenen nthol başta olmak üzere truzim gulen: hisseleri başta olmak üzere sonra turistlere uğur dündar abim tahta yapacakmış ve beş kuruş para almıyacakmış pehh uğur abi,sende tahta yaptin ya pehhmış :hmm: :ley: :evil: :mod: :kucak: :ley:
CornGlutenFeed
13-02-2006, 23:04
Neden bu tip yazılar yazıp duruyorsunuz ? Anlamak mümkün değil ???
Ben sektör içerisinde bil fiil çalışıyorum, takip etmediğinize kesin eminim - bugün yumurta 10 kuruş daha koyup 90 kuruş oldu başmakçı fiyatlarına göre, madem deli kriz var neden o zaman fiyatlar yükseliyor.
Ben söyleyeyim o zaman - arz az talep fazla olduğu için fiyatlar sürekli yükseliyor. Lütfen bilgisayar karşısında oturup, oradan buradan bulduklarınızı kopyala yapıştır yapıp boşuna zaman harcamayın, o yazdıklarınızı tuyofesorde hepimiz okuyoruz. Asıl size ait fikriniz varsa paylaşın, yoksa felaket tellallığına hiç gerek yok. Ben sektörde üst düzey yöneticiyim - ve her geçen gün insanların yüzleri daha çok gülüyor.
Neden bu kadar yükleniyorsunuz anlamak mümkün değil - hem orada yazmışsınız hem burada - hem elinizde hiç bilgi de yok
Yumurta fiyatını Başmakçının websayfasından kontrol edebilirsiniz
Lütfen artık sektörü karalayan şeyler yazmayalım - yazıktır - emek yoğun bu sektörden binlerce kişi ekmek yemekte
CornGlutenFeed
13-02-2006, 23:07
Fiyatları www.basmakcitavukculuk.com sitesinden kontrol edebilirsiniz - madem yangın var - madem firmaların hepsi iflas etti - neden yumurta iki haftadır yükseliyor ???
MAKİNİST
13-02-2006, 23:10
Neden bu tip yazılar yazıp duruyorsunuz ? Anlamak mümkün değil ???
Ben sektör içerisinde bil fiil çalışıyorum, takip etmediğinize kesin eminim - bugün yumurta 10 kuruş daha koyup 90 kuruş oldu başmakçı fiyatlarına göre, madem deli kriz var neden o zaman fiyatlar yükseliyor.
Ben söyleyeyim o zaman - arz az talep fazla olduğu için fiyatlar sürekli yükseliyor. Lütfen bilgisayar karşısında oturup, oradan buradan bulduklarınızı kopyala yapıştır yapıp boşuna zaman harcamayın, o yazdıklarınızı tuyofesorde hepimiz okuyoruz. Asıl size ait fikriniz varsa paylaşın, yoksa felaket tellallığına hiç gerek yok. Ben sektörde üst düzey yöneticiyim - ve her geçen gün insanların yüzleri daha çok gülüyor.
Neden bu kadar yükleniyorsunuz anlamak mümkün değil - hem orada yazmışsınız hem burada - hem elinizde hiç bilgi de yok
Yumurta fiyatını Başmakçının websayfasından kontrol edebilirsiniz
Lütfen artık sektörü karalayan şeyler yazmayalım - yazıktır - emek yoğun bu sektörden binlerce kişi ekmek yemekte
yoksa siz banvitin sahibi ömer görener misiniz?
corn çok haklı hiçbir şey olduğu yok .Ben nişantaşında iki subeden birinde tavuk döner satıyordum .Günde yaklaşık 35 kilo .Birden sıfıra inen satışlar nihayetinde ete dönmüştük .Bu hafta itibari ile tavuğu da denedikki hiç bir şey olmamış gibi yarı yarıya kadar bir müşteri kitlesi halen mevcut ve zaman la bu artacaktır.Nizam pide de hani yemek düzenlediğimiz yerle konuştum günde 300 tavuktan =0=,inen yerde bu gün 150 in üstünde satış olmuş demekki işler normale dönmüş bile tellah gitsin hamamda tellak lık yapsın artık terlemiştir :p :D .
Bizim millet zaten tavuk korkuyorum onlar grip olcak.Deli dana kafalı kuş gripli lahana çorbası pehh.
yoksa siz banvitin sahibi ömer görener misiniz?
yok makinist nickname bakacak olursan olsa olsa bu bizim kentuck friend chıcken amcam dır pehh.:evil: :ley:
taraftar
13-02-2006, 23:17
corn çok haklı hiçbir şey olduğu yok .Ben nişantaşında iki subeden birinde tavuk döner satıyordum .Günde yaklaşık 35 kilo .Birden sıfıra inen satışlar nihayetinde ete dönmüştük .Bu hafta itibari ile tavuğu da denedikki hiç bir şey olmamış gibi yarı yarıya kadar bir müşteri kitlesi halen mevcut ve zaman la bu artacaktır.Nizam pide de hani yemek düzenlediğimiz yerle konuştum günde 300 tavuktan =0=,inen yerde bu gün 150 in üstünde satış olmuş demekki işler normale dönmüş bile tellah gitsin hamamda tellak lık yapsın artık terlemiştir :p :D .
Bizim millet zaten tavuk korkuyorum onlar grip olcak.Deli dana kafalı kuş gripli lahana çorbası pehh.
Esnaftan al yorumu ...
Vatandaşın nabzı sn.kentuf ...
hehe ... :D :D :D
CornGlutenFeed
13-02-2006, 23:22
işte bu kadar - sektörde tedarikçi kalmayıp fiyatlar yükselince ne olur ? Tabi ki firmalara acayip kar yazar
Saf olmayın - trene bir an önce binin - unutmayın borsada beklentiler alınır gerçekler satılır !
işte bu kadar - sektörde tedarikçi kalmayıp fiyatlar yükselince ne olur ? Tabi ki firmalara acayip kar yazar
Saf olmayın - trene bir an önce binin - unutmayın borsada beklentiler alınır gerçekler satılır !
tren gelir hoş gelir .ley ley lim lim ley:bravo: :kucak: odaları boş taban gelir ley ley limi ley .:gulen: :bravo:
o işin başka tarafı kentucky boş ver şimdilik reel piyasada tavuklar satılsın burda kaz bol zaten pehh.
Karamanoğlu
14-02-2006, 14:57
Hissenin değeri nasıl hesaplandı bilmiyorum ama hayal aleminde dolanıyorsunuz.Firmalar batma noktasına gelmiş her an sektörde iflas haberleri gelebilir.Sizler 7-8.00 ytl den bahsediyorsunuz.Sakın bu laflara inanmayın,eğer kardaysanız hemen satın.çok fazla zararınızda yoksa yine satın.İnanın firmalar kısa bir süre sonra bankalarla karşı karşıya kalacak borçlarını ödeyemez durumdalar.Ellerindeki damızlıkları kestiler zira üretim sıfıra düşmüştü.Ellerindeki piliçleri beslemek için gerekli mısır ve gıdalara harcama yapmamak için kesmek zorunda kaldılar.Bu sektör yıl sonundan önce oda başka kuş gribi vakası çıkmazsa toparlayamaz kendini.Sektörü çok yakından tanıyan biri olarak aman dikkatli olun.Kesinliklede su an piyasadaki paketlenmiş yani şoklanmış piliçler tam anlamıyla sağlıklı değil ellerindeki stokları tüketmeye çalışıyorlar.Bir arkadaşta tavuk etine %40 zam yapılaçakmış diyor çok gülünç bir olay bu fiyata almıyor kimse zam yapınca kim alacak merak ediyorum doğrusu.Dost acı söyler sakın kendinizi hisseye aşık yapmayın siz patron değilsiniz.Alın karı bulunca satın her hisse için bu böyle.Hayırlı olsun.....:a-o:
Evet, haklısınız. Tavuğun kg.'mı büyük marketlerde 1,50 YTL'ye kadar geriledi. Yumurta da öyle, kolisi 1,80-2,00 YTL arasında satılamaya çalışıldı ama, maalesef alan olmadı. Şimdi fiyatlar biraz kıpırdadı. Halkımız tavuk ve yumurtayı özledi de ondan. Fakat, büyük marketlere baktığımda hâla bir kaç tavuk ve 30-40 koli yumurtadan başka yok ve yaklaşan da yok. Yumurtanın kolisi nedense pek alan olmasa da 4 YTL'ye geri çıktı. Ben bu olayı ve BANVT-SKPLC'i yakından takip ediyorum. Özellikle benim favorim BANVT. Bakalım 1 ay içerisinde neler olacak. Mart ortalarından itibaren göçmenler gene uçup gelecek. Bakalım yeni grip hikayeleri çıkacak mı=?
Kaçan balık büyük olurmuş.Ama bunların kanatları var.
Sayın ceremen bu saate bunu neden söyledin anlamadım .Selamlar
sayin seyfu,
banvitin degeri kesinlikle 2.20-2.30 degil, cok daha yukarilaridir.
hesabinizi gozden gecirin.
sirkete guvenim eksilmeden devam etmektedir.
sayin seyfu,
banvitin degeri kesinlikle 2.20-2.30 degil, cok daha yukarilaridir.
hesabinizi gozden gecirin.
sirkete guvenim eksilmeden devam etmektedir.
Peki kardeş inşallah ben yanılıyorumdur, ben senin yerinde olsam bu sefer fırsatı kaçırmazdım. Ama tabi karar senin yinede.
2 nci seans çok kanlı geçecek
Peki kardeş inşallah ben yanılıyorumdur, ben senin yerinde olsam bu sefer fırsatı kaçırmazdım. Ama tabi karar senin yinede.
tesekkurler.
kisa vade degil orta hatta uzun vade yatirimci oldugum icin sabretmek benim isimdir. banviti tuttugum gibi pinarlarimi (petun agirlikli olmak uzere) da tutuyorum. belirledigim hedef fiyatlar var. gecen sene tskb ve finansbank'ta israr etmistim.
naylon vicdan
15-02-2006, 11:53
gıdak... dak... dak... dak...
yeni yumurtalar geleecek gibi... sepetim elimde... aman kırılmadan market raflarına... :)
maldan cikmak icin arttiriyorlar olabilirmi ,bence olur.
hareketin sebibini buldum, desenize o sebeple fazla sikelemediler...
Bandırma'da 800 bin tavuk itlaf edildi
BANDIRMA (A.A)
Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde ”kuş gribi” hastalığının ortaya çıkmasından sonra 800 bin tavuğun itlaf edildiği bildirildi.
Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, yaptığı açıklamada, hastalığın ortaya çıkmasından sonra ilçede faaliyet gösteren 270 üreticinin toplam 800 bin tavuğunun itlaf edildiğini bildirdi.
Satışların düşmesi nedeniyle ekonomik sıkıntıya giren üreticilerin başvurusu üzerine itlaf işlemlerinin yapıldığını kaydeden Dönmez, Bandırma Tarım İlçe ve Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin gözetiminde itlaf edilen tavuk sayısının, önümüzdeki günlerde 1 milyonu bulmasının beklendiğini dile getirdi.
aykuterdogan
15-02-2006, 13:17
seyfu arkadaşım senin bu skplc ve banvt e olan kinin ne anlamadım. Ya erken sattın, ya hiç almadın milletin %60 lar karını gördün ona kızıyorsun kendi kendine. Hani geri 2.10lara gidecekti hatta piyasa %40 küçüldü 1.50 -1.60 lara idi? Ben bu kağıdı önce 1.75 ten aldım, sonra 2.70lerde sattım daha sonra yanlışlıklada olsa 3.38den aldım. 3.04 ken satabilirdim ama satmadım. Bu kağıda güveniyorum, belki 2. seansta senin gibilerin sözüne kanıp satarlar gene düşüş olur, ama bu kağıt hertürlü 4 ü 5 i bulacak. uzun vade de olsa. Banvit basit bir şirket değil ve üretimini sadece parekendeye yapmıyor. Kentucky chicken bile türkiye de banvitten alıyor. Mutlaka karda azalmalar olmuştur, ama banvitin zarar edeceğine, sektördeki yerini kaybedeceğine inanmıyorum.
kayakaynar
15-02-2006, 14:12
Enez'de kuş gribi virüsüne rastlandı
Edirne'nin Enez İlçesi'nde bir kümeste ölen tavuk numuneleri üzerinde yapılan incelemede, ölümlere kuş gribinin neden olduğu belirlendi. Bunun üzerine ilçe karantinaya alındı.
15 Şubat 2006 13:16
bu kadar stres yeter ya... hadi bana eyvallah! hayırlı kazançlar dilerim.
kenanerc
15-02-2006, 18:21
günü 2.82 den kapadık
teknik analiz bilen üstadlar bir yorum alabilir miyiz yarın için
tşk
teknik falan yokki bunlarda,keyfe bağlı gidişleri,koza+ipek yerini banvit+skplc aldı,daha çok oynarlar ama bunlarla,hemen çıkmazlar
bana yarın düşer gibi geliyo.sanırım 2, seans düşer.
Düşecek gibide değil,ne olduğunu biri anlatsa,sektörden corn de ortada yok.Ne oluyo anlamadık.Alanın elinde kalıyo,satan alamıyor.Selamlar
dostlar herşey teknik analiz veya şirketin sağlamlığı değil ki. eğer yüksek kar isterseniz yüksek risk almayı öğrenin. ticarette kar ve zarar ortaktır. demek ki banvitin dayısı varmış.
dostlar herşey teknik analiz veya şirketin sağlamlığı değil ki. eğer yüksek kar isterseniz yüksek risk almayı öğrenin. ticarette kar ve zarar ortaktır. demek ki banvitin dayısı varmış.
arkadaşım çok doğru söylemiş. para giren hisse çıkar para çıkan hisse düşer grafik şirket detayı falan hikaye..
CornGlutenFeed
16-02-2006, 20:19
Arkadaşlar panik yok - kusura bakmayın şehir dışında olduğum için yazamadım . Hedef 7 -8 , 2,30 düşerse tekrar alın 3 ü kırmak için uğraşacak . Sektör iyi - merak etmeyin
Dün Şeker Piliç serbest fiyatın uygulandığı seansta %93 prim yapmış.Bir günde ikiye katlamış patronlar senetlerini.Banvit ise dün %2 primlenmiş.Banvite fena çalım atmış.Zaten bir süredir deveyi eşşek çekiyordu.Ellerinden öpmek lazım yok yok ayaklarının altndan.
2,30 lara düşse ben alıcam ama bu endex de aşırı yükseldi.bana yakınlarda bi kriz icad edilip sert düşüşler yaşanacak gibi geliyo.ve senedin ne kadar sağlam olursa olsun bu düşüşte tutunamaz.dikkatli olmakta fayda var.selamlar...
ekselans
18-02-2006, 13:01
http://www.storemypic.com/uploads/392ec3ce16.jpg (http://www.storemypic.com)
profiteer
18-02-2006, 13:13
2.60 seviyesinin gevserse:td: :mod: :vurkafa:
BORSACAMBAZI
18-02-2006, 13:50
ocakta bekliyorduk şubata nasipmiş yükseliş:gulen:
BORSACAMBAZI
18-02-2006, 14:02
ne oldu banvit tepetaklak geri.ocaktan önce hiç bişey olmaz.
3.10 .2005den alıntıdır:tamam:
dostlar daha bu hissenin çok yolu var. çünkü bölünmelere bakarsanız sırası geldi gibi, ayrıca dolar bazında tarihi zirve önemli, önemli olan güneşi doğmadan görmek doğduktan sonra herkes görür(ördekler). bilançonun olumlu veya olumsuz gelmesi çoooook önemli değil...
banvitin yakında bölünme ihtimali var mı??en son bölünme ne zaman olmuş??
tayfun7000
19-02-2006, 22:52
Sektorde markalaşma one cıkacagından dolayı kuş grıbının kısa vadede şirkete olumsuz yansımasından sonra orta vadede çok pozitif yansıyacağını düşünüyorum.Bugünlerde şirket hisseleri primli gözüksede piyasa yataya girdiğinde gene ilk hareketlilik bu senette olacaktır.
profiteer
20-02-2006, 09:57
2.60 seviyesinin gevserse:td: :mod: :vurkafa: ky mal dagılıyo
Karamanoğlu
21-02-2006, 18:48
Ben pek sizler gibi olumlu düşünemiyorum maalesef. Ve muhtemelen Banvit sermayeyi kediye yükledi gibi geliyor. Bu krizlerden sonra kolay kolay belini doğrultacağa benzemiyor ya hayırlısı.
On paralık Şeker Piliç in maskarası oyuncağı yaptılar 100 endeksine dahil kağıdı.Bu kadar da zayıf bırakılmaz ki.
profiteer
22-02-2006, 16:01
tarım ve köyişleri bakanlığı, kuş gribi hastalığı ile mücadelede 2006 yılı sonuna kadar
alınacak önlemleri içiren bir "orta vadeli strateji" belgesi hazırladı.
türkiye'de ocak ayı içinde dört insanın ölmesine ve birçok ilde 1.8 milyondan fazla hayvanın itlaf edilmesine neden olan
kuş gribi virüsünün ilkbahardaki yabani kuş göçleriyle birlikte yeniden enfeksiyona yol açabileceği ancak türkiye daha
hazırlıklı olduğu için yeni ve büyük bir salgına yol açmayacağı tahmin ediliyor.
bakanlığın "tavuk vebası hastalığı ile orta vadeli mücadele stratejisi" başlıklı belgesi, acil eylem planı, hastalığın
tanımlanması ve patojenite tespiti, komisyon çalışmaları, laboratuar, saha taramaları, eğitim/yayım, aşılama ve
İşletme yapısı ve ekonomik tedbirler başlıklar altında yapılacak toplantı, hazırlık ve önlemleri kapsıyor.
stratejide yer alan hedeflere göre 30 nisan'a kadar acil eylem planı güncelleştirilecek, ilgili ab direktifi türkçe'ye
tercüme edilecek ve bu konuda bir yönetmelik taslağı hazırlanacak.
virüsün tiplendirilmesi ve patojenitesinin belirlenmesi için şubat ayı hedefi belirlendi.
bİlİmsel komİte rapor hazirliyor
bakanlık yetkililerinin reuters'a verdiği bilgiye göre, üniversitelerin veteriner fakültelerinden viroloji ve besin hijyeni
alanındaki öğretim üyeleri, bakanlık yetkilileri ve uzmanlarından bir tavuk vebası bilimsel komitesi oluşturuldu.
kanatlı hayvanlarda aşılama staretjisinin kullanılıp kullanılmamasına bir alt komisyonunun 25 şubat'taki komite
toplantısına kadar hazırlayacağı rapora göre karar verilecek.
tarım ve köyişleri bakanı mehdi eker, karar verildiği takdirde üç hafta içerisinde aşının hazırlanabileceğini söylemişti.
aşı kullanılmasına karar verilmesi halinde bunun hangi yöntemle ve hangi hayvan hedef kitlesine yapılması gerektiği de
hazırlanacak raporda yer alacak.
strateji belgesinde kötü durum senaryosuna karşılık alternatif aşılama stratejisi ve programlarının belirlenmesi için
tarihi olarak mart sonu hedefi konuldu. strateji kapsamında ayrıca yine veteriner fakültelerinin öğretim üyeleri,
bakanlık yetkilileri, uzmanlar ve diğer üyelerden oluşan bir hayvan sağlığı danışma kurulu oluşturuldu.
çikma tavuk prİmlerİ
entegre tesislerin ekonomik olmaktan çıkan 60 haftalık ve üstü yumurtacı çıkma tavukların mezbaha ve rendering
tesislerinde değerlendirilmesi karşılığında verilecek primlerin ödemeleri mart, nisan ve mayıs aylarında yapılacak.
bu tavukların toplu nakil ve açık pazarlarda satışı, virüsün yayılmasına neden olabileceği için yasaklanmıştı.
orta vadeli stratejiye göre ayrıca, virüslerin yayılmasına karşı önlemleri zorlaştırdığı belirtilen köylerde ve açıkta
tavuk yetiştiriciliğine yönelik olarak bir rehabilitasyon çalışması yapılacak.
tarımsal üretimi geliştirme genel müdürlüğü ve strateji geliştirme başkanlığı tarafından yapılacak çalışma için hedef
olarak 2006 sonu belirlendi.
Arkadaşlar ne olacak bukağıt hergün ufak ufak çıkış var
Tarsuslu
23-02-2006, 17:42
Ne varmış halinde 1 ay önce 1.75'di şimdi 2.75 daha ne olsun.
Kuş gribi kriziyle kıvranan bir şirket için büyük bir performans. 1 sene yeter bu hareket ona.
ben 3,34 den banvit aldım
daha yüksekten alan varmı acaba?
hem de maliyetim 3.34... yani tek bi alım yaptım o da 3.34
satan burdaysa paramı istiyorum :D
ben 3,34 den banvit aldım
daha yüksekten alan varmı acaba?
hem de maliyetim 3.34... yani tek bi alım yaptım o da 3.34
satan burdaysa paramı istiyorum :D
valla kardeş ben 3 ten sattım:gulen:
deeper_blue
27-02-2006, 15:12
valla arkadaşlar ben bu kağıdın 3 ün üstüne çıkacağını umuyorum çünkü beyaz et tüketimi azda olsa başladı ve bununla birlikte zaten kanatlı hayvanları vuran kuş gribide tamamen yok edildi gibi ve buda üretimlerin başlaması ve bizim bu kağıdın yükselmesi demktir bekliyelim derim.Fakat bunu haricinde herhangi bir gelişme varsa bilemem... hepinize bol kazançlar...
Endeks yükselişte Banvit düşüşte.Endeks yatay veya düşüşe geçene kadar yani düzeltme yapıncaya kadar banvitten yükseliş hareketi beklememek lazım.Endekse ters hareket ediyor çünkü.
3600 ü tekrar gösterecekler...
Amerika'dan birileri gelse! şöyle BANVİTE bir omuz verse nerelere gider bu kağıt hemde piknik sezonu açılmak üzereyken süper olur süper...
Önce 3600 sonra 7-8000 ler ,Dünya Sağlık Örgütü dün yaptığı açıklamada iyi pişmiş tavuk eti ve yumurtada virüsün yaşayamadığını ve en önemli protein kaynağı olan bu besinlerin tüketilmesinde hiç bir sakınca olmadığına açıkladı ayrıca artık markasız tavukların ve yumurtaların bu piyasada esamesi okunmayacağı için yürrü be banvit kim tutar seni....
Ayrıca bu grip davasına ne zamandır tavuk yiyemiyordum son 10 gündür başta banvit olmak üzere büyük ve güvenli markaların ürünlerini tüketmeye başladım Allaha Tavuk ürünlerini soframızdan eksik etmesin.Amin.
Burada ses soluk kalmamış,gripten mi nedir?Sektör temsilcisi corn da ortada yok,kağıt yukarı çıkıncamı gelecek acaba.
2240'lara DÖnÜŞ KaÇinilmaz.dÜnya KuŞ Grİbİnden Kirilirken Bİzden Ses Çikmamasi Medyanin YÜklÜ Reklam Parasi Almasi Ama Bİr Yere Kadar. Ayrica Bedellİ Arttirim Herkes Tarafindan ÖĞrenİlmİŞtİr Herhalde Unutmayin 1700 Lerden Soluksuz Geldİ....dİkkat Derİm.
Karamanoğlu
06-03-2006, 22:59
06.03.2006 saat:21.10 itibariyle haberx.com'da Kocaeli'de bi köyün kuş gribi karantinasına alındığını yazmışlar. Banvit'in bulunduğu yer belki biraz uzak olabilir buraya ama, bu hastalık çok çabuk yayılıyor. O nedenle 3ncü bir baskı dalgası gelebilir. Tabii, paniğe kapılmayıp bir müddet bekleyip bakmak en iyisi olacaktır. Kağıdın teknikleri iyi. Belki kısa vadede umulan bulunmayabilir ama, orta üstü ve uzun vadede bi çok kağıda göre iyi olacaktır. En azından orta vadede yüksek değerlerden mal alanların zarardan kurtulabileceğine inanıyorum.
Sayın Keremc bedelli nereden çıktı,aradım böyle bir haber bulamadım.Selamlar
artık tavuklardan nefret ediyorum
tavuklardanmı borsadanmı?
arkadaşlar bırakın bu boş lafları ömer beyin bir tarafları tutuştu 2-3 yıl önceki konuları pişirip pişirip sunmaya çalışıyor bedellilere müşteri çekmeye çalışıyor ne ihracatı dünya kuş gribinden kurtulmaya uğraşıyor kırmızı et ve banka borçlarını nasıl ödeyecekler onları anlatsın ky nin sırtından yıllarca para kazandı kağıdı aşağı gitmemesi için uğraşıyor fakat bu ortamda 2000 ler görünüyor.medyanın reklam paraları bitip tekrar bitmeyen kuş gribi vakalarını işlerlerse ne olur acaba.....bedelliye katılıma varmısınız....
Sayın keremc şu bedelli nereden çıktı bu haberi göremedik açıklarsan sevinirim.selamlar
Kocaeli’nde 4 köy, kuş gribi şüphesi ile karantinaya alındı. Köylerden 18 kişi hastaneye kaldırıldı.
Kandıra ilçesine bağlı Goncaydın köyü Ömerler mahallesinde üç gündür üst üste 150 tavuğun ölmesi nedeniyle yetkililere haber verildi. Bölgede inceleme yapan Kocaeli Tarım Müdürlüğü ekipleri, köyü karantinaya aldı. Yetkililer daha sonra çevre köylerde Akçandere, Kocaekaymaz ve Sepetçi köylerini de karantinaya dahil etti. Köylerin girişinde ağızları maskeli jandarma ekipleri giriş çıkışları kontrol ediyor.
haber : reklam parası almayan zaman gazetesi diğerleri nekadar saklayacaklar bakalım.
2240'lara DÖnÜŞ KaÇinilmaz.dÜnya KuŞ Grİbİnden Kirilirken Bİzden Ses Çikmamasi Medyanin YÜklÜ Reklam Parasi Almasi Ama Bİr Yere Kadar. Ayrica Bedellİ Arttirim Herkes Tarafindan ÖĞrenİlmİŞtİr Herhalde Unutmayin 1700 Lerden Soluksuz Geldİ....dİkkat Derİm.
Bedelli konusunda nereden duyum aldınız? biz birşey göremedik.
banvit hakkında yapılan ve sirketin kotu bir sirket oldugu zarar edecegi tarzındaki yorumlarını açıkcası gulerek okuyorum. Daha once BİM hakkında da bunlar ucuz seyler satıyorlar bu sirketten bir halt olmaz tarzı yorumlar gibi. Oldukca basit ve isin ozune inen yorumlar degil.
bugun markete gidin bakın işlenmemiş banvitin tavuk etinin kilosu 4.10. peki sizce bu kus gribi haberleri artık hisseyi kotu etkiliyor mu? bence etkilemiyor ben gazetedeki tv deki habere bakmam marketteki tavugun fiyatına bakarım.
bu tarz yorum yazan arkadasları daha objektif dusunmeye ve olayları biraz piyasadan takip etmeye davet ediyorum.
bu arada sirket sahiplerinin ismini vererek sirketi tecrit etmek moda oldu. ama bence bu sirketin sahibi cidden şirketin çıkarlarını düşünen vizyon sahibi bir insan. bu şirkete yatırım yaptığımdan dolayı çok para kaybettim kuş gribi esnasında ama o bile onemli degil benim icin. bu sirkette gelecek var ve hisse fiyat hareketleriyle kendini gosterdi. kusura bakmayın ama banvitin genel müdürünü bu tarz suçlamak bence doğru değil. Bedelli verse de girerim geçmişte dağıttığı temettulerden haberin yok sanırım. Bu şirkete gerektiğinde destek olmak bence yatırımcı olmanın bir gereği. Bu şirket ciddi anlamda üretim yapan sektoru ileri goturen öncü bir sirkettir.
yorumları yaparken objektif olmaya çalışıyorum ama elbette benim de subjektif olduğum noktalar vardır ama olabildiğince objektif olmaya ve geleceği ön görmeye çalışıyorum. burada not okuyan arkadaşların kafalarına yatan değil de objektif olanı anlamaya çalışmalarını isterim.
profiteer
17-03-2006, 15:03
Burada ses soluk kalmamış,gripten mi nedir?Sektör temsilcisi corn da ortada yok,kağıt yukarı çıkıncamı gelecek acaba.seslik bitiyo.......:gulen: kanatlarımızı cırpmalıyzzzzzzz:D
17-03-2006, 15:07
seslik bitiyo.......:gulen: kanatlarımızı cırpmalıyzzzzzzz:D
profiteer
17-03-2006, 15:29
Sn the arch: siz burda görmek cok hos:gulen: :D :gulen: 2.46 birazdaha malladık.. bencede artık sessizlik bitsin.........:D
arkadaşlar bırakın bu boş lafları ömer beyin bir tarafları tutuştu 2-3 yıl önceki konuları pişirip pişirip sunmaya çalışıyor bedellilere müşteri çekmeye çalışıyor ne ihracatı dünya kuş gribinden kurtulmaya uğraşıyor kırmızı et ve banka borçlarını nasıl ödeyecekler onları anlatsın ky nin sırtından yıllarca para kazandı kağıdı aşağı gitmemesi için uğraşıyor fakat bu ortamda 2000 ler görünüyor.medyanın reklam paraları bitip tekrar bitmeyen kuş gribi vakalarını işlerlerse ne olur acaba.....bedelliye katılıma varmısınız....
Şu bedelliye cevap alamadık
Bu haberlerle beklicek herhalde ama buralar alım fırsatıda olabilirmi acaba?
sayın erin borsada geleceğe yatırım yapılır. bir yatırımcı olarak ben bu şirketi terketmeyi hiç düşünmedim. çünki tecrübelerim ve ön görülerim bu şirketin şu an en yüksek seviyede değil daha yolun başında olduğunu gösteriyor.
şekerpiliçin bilançosunu incelersen de 12 aylık bilançolarda 2 trilyon zarar ettiğini görürsün. Yani toplam 3 aylık dönemde sadece 4.5 trilyon zarar edilmiş. Bu çok ciddi bir zarar değil bence kuş gribinin ilk o şok edici etkisini düşünürsen. banvitin de buna paralel bir zararı olacaktır.
şu an ise geleceğe bakma zamanıdır. şirketin gelecekte edeceği karlar bize işlerin nasıl yürüdüğü hakkında fikir verecektir. bu konuda benim görüşüm olumlu. Ancak zaman haklı olup olmadığımı gösterecektir.
cabbaraga
20-03-2006, 09:43
now the Banvit is time...:gulen: bence alım güzel seviye...:)
21-03-2006, 11:07
now the Banvit is time...:gulen: bence alım güzel seviye...:)
22-03-2006, 13:13
Sn the arch: siz burda görmek cok hos:gulen: :D :gulen: 2.46 birazdaha malladık.. bencede artık sessizlik bitsin.........:D
Sn.Keremc bir bedelli lafı ediyorsunuz kaç kişi soruyor bir cevap yok.Bir bildiğiniz varsa buraya yansıtın yoksa lütfen yatırımcıyı yanıltıcı mesaj yazmayın.:düsün:
Boşverin siz bedelli hikayelerini...İkinci herekete çok az kaldı.Piyasa öyle diyoooo...........
Bu günlerde bu kadar aşağıya gelmesi hayra alemet değil diye düşünüyorum arkadaşlar neler oluyor acaba?
Fİyatları krizden sonra arttırdılar, arttırsa ne olur.
Satıs varmı ona bakın.
Kayıplar büyük , yara kolay kapanmaz. Devlet bir sektöre özel vergi
avanatajı sağlıyorsa bilinki durum kötü.
Tercih sizlerin.
Koskoca borsada fırsatı olan bir dolu kagıt varken, sacma sapan maceraya neden giriceksiniz.
Gidin Usas alın, TSKB alın, Aselsan alın, fısrsatlar dunyası var borsada, ne işiniz var burada.
lionking
29-03-2006, 23:23
AB, grip mağduru tavukçulara destek için harekete geçti
29/03/2006 17:45:57
BRÜKSEL - Avrupa Birliği, kuş gribi hastalığından olumsuz etkilenen ve satışları önemli oranda azalan yumurta ve beyaz et üreticilerine destek verilmesini sağlamak için harekete geçti.
AB Komisyonu tarafından hazırlanan teklifte, 'kuş gribi krizinin başlangıcından itibaren bazı üye ülkelerde satışların azalması ve fiyatların dramatik şekilde gerilemesi' gerekçe gösterilerek sektörü desteklemek için ulusal hükümetlerin hazırlayacakları finansman paketlerinin yarısının AB bütçesinden desteklenmesi öngörülüyor.
Mali yardım önerisinin yürürlüğe girebilmesi için üye devletlerce ve Avrupa Parlamentosu'nda onaylanması gerekiyor.
AB Komisyonu'nun tarım ve kırsal kalkınmadan sorumlu üyesi Mariann Fischer Boel, kuş gribi hastalığının ortaya çıkardığı sorunların, mevcut uygulamalarla üstesinden gelinemeyeceğini vurgulayarak, "Bu nedenle destekler konusunda yeni yasal düzenleme ihtiyacı hissettik" dedi.
ekselans
31-03-2006, 17:17
Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi A.Ş.(Şirket)’nin bağlı ortaklığı Yumtaş Yumurta Ticaret ve Sanayi A.Ş.(Yumtaş)’ye kullandırdığı fonların Şirket’e iadesine ilişkin olarak 18.06.2002 tarih ve 2002/41 sayılı mahkeme kararı ile tanınan 3 yıllık sürenin ve 24.10.2002 tarih ve 48/1457 sayılı Kurulumuz kararı ile eksik ödeme halinde kalan borcun Şirket yönetim kurulu üyeleri tarafından ödenmesi için tanınan 1 aylık sürenin dolmasına rağmen Yumtaş tarafından yapılan 177.800 ABD Doları tutarındaki ödeme düşüldükten sonra kalan 11.642.800 ABD Dolarının Şirket yönetim kurulu üyeleri tarafından Şirket’e ödenmemiş olması nedeniyle anılan Kurul kararı çerçevesinde; - Şirket yönetim kurulu üyeleri Vural GÖRENER, Faruk EBUBEKİR, Ömer GÖRENER, Esra Cristoffel GÖRENER ve Alan PERESE hakkında ayrı ayrı olmak üzere, Kurulumuz kararının gereğinin yerine getirilmemesi nedeniyle SPKn md 47/A maddesi uyarınca 50.000 YTL tutarında idari para cezası uygulanmasına, - Şirket ortaklarının, yönetim kurulu üyelerinin hukuki sorumluluğu için yasal yollara başvurma haklarının olduğu konusunda bilgilendirilmelerine ilişkin açıklamanın Kurulumuz Haftalık Bülteninde ilan edilmesine, b. Yumtaş’ın Bandırma 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin vermiş olduğu süre dolmadan önce konkordato süresinin uzatılması konusunda aynı mahkemeye başvuruda bulunması ve sözkonusu talebin 08.07.2005 tarihli duruşmada reddedilmesi ve taraflara tefhimen bildirilmesi, Hukuk Usulü Muhakeme Kanunu gereği Yumtaş tarafından 15.07.2005 tarihinde sözkonusu kararın temyizine yönelik olarak süre tutum dilekçesi verilmesi işlemleri hakkında anılan olayların gerçekleştiği tarihlerde gelişmelerle ilgili olarak herhangi bir özel durum açıklaması yapılmaması nedeniyle Şirket hakkında Sermaye Piyasası Kanunu’nun 47/A maddesi uyarınca 10.000 YTL tutarında idari para cezası uygulanmasına, karar verilmiştir.
Tavukçuların soya isyanı
ANKA
Banvit Genel Müdürü Ömer Görener, tamamı yurt dışından ithal edilen soya küspesinin ithalatından alınan fonun "yerli üreticiyi koruma" amacıyla artırılmasının kanatlı sektörünün belili bükmeye devam ettiğini savundu.
Ömer Görener, yaptığı açıklamada, soya küspesine getirilen fon artışını, "yerli üreticiyi korumak" olarak açıklayan yetkilileri "adil olmaya" çağırdı. Türkiye'de üretilen yaklaşık, 2.2 milyon ton broiler yemi ile 1.5 milyon ton yumurta yeminin ana girdilerinden biri olan soya küspesinin ithalatından alınan fonun artırılmasının gerekçesi olarak "soya üreticisini korumak" olarak gösterilmesini ise "büyük bir hata" olarak değerlendirdi.
"TÜRKİYE'DE SOYA ÜRETİLMİYOR"
Ömer Görener, "Türkiye'de soya üretilmemektedir, hangi soya üreticisi korunacaktır" diye sordu. Türkiye'de soya yağı konusunda ikame olarak ayçiçeğinin bulunduğunu belirten Görener, ayçiçek yağının Türk tüketicisinin tercih sebebi ile soya yağına göre tonda 160 dolardan daha fazlaya satıldığını, ikame açısından bakıldığında, Türkiye'de üretilen ayçiçek küspesinin, soya küspesinin yerine geçemediğini vurguladı.
FON ARTIŞI YENİ VERGİ YÜKÜ GETİRDİ
Ömer Görener, tüm hayvansal yemlere, enerjisi için mısır, proteini içinde soya küspesi konulduğunu, soya fasulyesinden elde edilen soya küspesinin tamamının yurt dışından ithal edildiğini kaydetti. Bugünkü değerlerle ilave fon artışının ton başına getirisinin 16.5 dolara yükseldiğini ifade eden Görener, "Bu artış, yılda 800 bin ton soya küspesi kullanan kanatlı sektörünün sırtına yaklaşık 18 milyon YTL'lik bir vergi yükü binmesine sebep oldu" dedi. Oysa devlet tarafından kuş gribi dolayısıyla sektöre verilmesi taahhüt edilen desteğin bile bunun yarısı kadar olduğuna dikkat çeken Görener, "Kanatlı sektörü önemli ölçüde katma değer yaratan bir sektördür ve 2004 ile 2005 arasında piliç üretimini 820 bin tondan 900 bin tona artırmıştır. Dolayısıyla soya kompleksinde en önemli kullanıcı kanatlı sektörünün üretimi yaklaşık yüzde 10 artarken, soya fasulyesi ithalatının yüzde 70 oranında artmasının günahkarı da kanatlı sektörü olmuştur. Bu hiç adil değildir" dedi.
Bu sektörün başınada gelmedim kalmadı yahu,hayret hala ayakta,hayretki böyüklerde küçükleri yutmak için pusuda:a-o:
profiteer
05-04-2006, 15:41
banvit bandirma vitaminli yem sanayii a.s.nin olagan
gundem maddelerinin yanisira ana sozlesmenin amac ve faaliyet
konularina iliskin 5. maddesinin degistirilmesi, sirketin bagli
ortakligi yumtas a.s.nin konkordato gelismeleri hakkinda bilgi
verilmesi konularinin da gorusulecegi 2005 yili olagan genel
kurul toplantisinin 24.04.2006 pazartesi gunu saat 11:00de bandirma
balikesir karayolu, omerkoy sapagi, 8. km bandirma adresindeki
sirket tesislerinde yapilacagi bildirilmistir. genel kurul toplanti
gundemi gunluk bulten ekinde yayinlanacaktir.
Sayın The Arch sonucundan bilgi varmı,bir aydır yoksunuz ,nerede bu millet malmı topluyor yahu
Maalesef milleti bıktıramadılar bıktırmalarıda zor olacak gibi
Sn Erin,
Aynı şeyi (mısırcı arkadaşı) bende düşündüm. Bir çıktı sektörü bildiği Banvit'i bildiği kesindi. Tam çıkış anında ortalardaydı Banvit için çok olumlu şeyler söyledi ve sonra birden kayboldu. Nerelerde acaba ? Yoksa misyon farklımıydı?
ışığı gördüm geldim kısa vadeciyim bugün 2.51 maliyetlendim.
seyrusefer
04-05-2006, 14:25
Deniz sat hareketi ekspres alıyor deniz aynen sallıyor dikkat etmekte fayda var...Gider mi dersiniz orasını SPK yı yöneten efendilere sormak gerek!!!
makrombor
04-05-2006, 16:29
2.seans başında 2.60 lara kadar çizilen senet disket bitiminden sonra 2.52 2.54 arasında nadiren 2.50 olarak genelde 2.52 çalıştırılarak milleti uyuttu.muhteşem 4 lü deniz ekpsres taco ve finans kardeşler arada garnitür bi kaç arkadaş daha var tabi;al ver oyunu oynamaktalar..son dakkalarda 2.52 ye sağlam alışlar girip ekspres in katkıları ile 2.62 ye kadar bi yükseliş yaşandıysa da endeksin silkelenmesi ve tavan olucak galiba biz de alalım diyenlerin seri alımları karşısında 2.52 2.54 arasına yeniden geldi.burdaki baş aktör deniz kendisi 54 52 ve 50 kademelerini yaklaşık 250 bin lotla yıktı üstteki 2 kademenin katili de finans tı sanıyorum rüzgar gibi geçti iyi seçemedim.gün son itibari lei kağıt yne dolaştı geldi 2.54 noktasina.kapanış biindiği üzere 2.50 noktasından olmuş olup kanımca yarın da bu filmin devamı daha yüksek gişe hasılatıyla devam edecektir..
orkuncan99
04-05-2006, 19:52
Arkadaşlar banvitte ekspres ve deniz karşılıklı işlemlerle , finansyatirim ise al-sat yaparak işlem hacmini uçurdular , ama dikkat edin derim çünkü iki gündür iniş çıkışlara rağmen alıcı tarafında bulunanlar günü sürekli artı kapatıyorlar.. bu iyiye işaret olabilir, ama acaba sebebi nedir.........
Bugünkü işlem hacmini veriyorum,
yorumlaması ve beklentiler size ait......:tamam:
EKSPRES Y. 1,853,173 2.566 83.3 DENIZ Y. -1,750,107 2.554 -78.7 0
FINANS YAT. 178,941 2.561 8.0 DELTA MENKUL -46,490 2.571 -2.1 0
AK YATIRIM 22,980 2.534 1.0 HSBC YATIRIM -46,110 2.599 -2.1 0
EVGIN YATIR 22,960 2.587 1.0 IS YATIRIM -45,771 2.522 -2.1 0
KOC YATIRIM 15,000 2.542 0.7 TEB YATIRIM -43,025 2.555 -1.9 0
DIGER 130,626 5.9 DIGER -292,177 -13.1 0.
ekselans
04-05-2006, 20:07
http://img283.imageshack.us/my.php?image=ban4xm.jpg
http://img168.imageshack.us/img168/5315/ban8wv.jpg (http://imageshack.us)
usd grafik
dealer(sezgin)
05-05-2006, 11:38
2.46 (petal: keskin ifadeleriniz yönlendirme olarak algılanıyor o yüzden silindi...... sormak istediğiniz olursa özelinizi boşaltıp özelden sorabilirsiniz...) malıyetlendım.
takası vereebilecek olan varmı??? seanslık pastayı
makrombor
05-05-2006, 12:39
klasik ekip yine iş başında..şu anda bu yazdıklaırmı okuyolarsa burdan onlara sevgi ve saygılarımı gondermıyorum.
Net Lot: 467.593 T. Lot: 1.043.591 Net/Toplam: %44,81 Net(5): -68.158 %-14,58
Alıcılar
İlk 5
Net Lot: 361548
Yüzde: 77,32
Maliyet: 2,507
Satıcılar
İlk 5
Net Lot: -429706
Yüzde: 91,90
Maliyet: 2,499
Alan Net Lot % Maliyet
EKSPRES YATIRIM 280000 59,9 2,515714
AK YATIRIM 41943 9 2,482442
YATIRIM FINANSM 14888 3,2 2,513988
MARBAS MENKUL 14002 3 2,438575
OYAK YATIRIM 10715 2,3 2,455647
DIGER 106045 22,7 0
Satan Net Lot % Maliyet
DENIZ YATIRIM 279479 59,8 2,492248
FINANS YAT. 46420 9,9 2,66236
IS YATIRIM 43202 9,2 2,426784
DELTA MENKUL 38510 8,2 2,439231
EKINCILER YAT. 22095 4,7 2,479728
DIGER 37887 8,1 0
Hissenin biyere gitiiği falan yok.Biraz daha havalar ısınsın o zaman....
makrombor
06-05-2006, 10:38
biraz nabız yoklandı ve kolay lokma olduğunu düşünenler için göz korkutuldu..bundansonrası keyfe kalmıştır..
Kağıttan kaç gündür çıkış var gel gelmi oluyor nedir arkadaşlar
profiteer
09-05-2006, 10:39
Sayın The Arch sonucundan bilgi varmı,bir aydır yoksunuz ,nerede bu millet malmı topluyor yahu
Maalesef milleti bıktıramadılar bıktırmalarıda zor olacak gibisayı erin: bi süre baska kağıtlarla ilgileniyorum ....yakında ilk seviyesine hareket edeceğini hisediyorum....
profiteer
09-05-2006, 17:23
geçen günkü 2.28,2.29 seviyesine getirecekler.Dikkat edin
barisdragon
12-05-2006, 23:02
Yaz geliyor mangallar cozurduyor.Hareketin bu aralar başlaması lazım.
[
bir söz vardır vakti seladır benim için al yeri 2500 şu an yeter gibi
orkuncan99
20-05-2006, 22:57
üç aylık ne zaman açıklanacak bilen varmı?
cuma son gun olmali dostum
Basında yine başaladılar kuş gribinden bahsetmeye bir süre aradan sonra...Reklamlarını da duyyoruz piliç şirketlerinin ama...Kış aylarında biraz yükseltip geri eski kriz zamanındaki fiyatlarına çektiler hisse fiyatlarını.Yine aynı senaryoyu oynayacaklar galiba.Eh artık Uğur Dündar'a bir reklam filmi daha yaptırırlar da iki günde %50 prim yaptırırlar hisselere...
AB ye ihracat moral olacaktı yıl sonuna kalmış kötü oldu
Tam toparlanacak oluyor illa başına kötü bir şey geliyor.Ne biçim hisse bu ya...Başı beladan bir türlü kurtulamadı...
golge_976
02-08-2006, 11:37
BAkıyorum da topik hala boş, önümüzde sadece 1760 var
Sanırım bu günlerde o da aşılacak..
kalemcibaşınız PETİS şimdide tavukçuluğa el attı.
izleme ekranımıza şerefle girdi tavuklar.
bakalım ne zaman yumurtlayacaklar.:):) 1,68 ytl ile tezgahtalar.:)
golge_976
05-08-2006, 20:05
Sayın petis 1760 aşıldığında 2100 lü seviyeler satış noktası olarak karşımıza çıkıyor. Ancak kağıt çok fazla baskı altında.. Bu sıralarda kırmızı et tesislerini de faaliyete sokması lazım ama bakalım. hayırlısı...
Sayın petis 1760 aşıldığında 2100 lü seviyeler satış noktası olarak karşımıza çıkıyor. Ancak kağıt çok fazla baskı altında.. Bu sıralarda kırmızı et tesislerini de faaliyete sokması lazım ama bakalım. hayırlısı...
Marketlerde Banvit'in %100 Dana etinde vakumlu sucuğu satlıyor.:D
ismetyasar
08-08-2006, 13:31
***BANVT***BANVİT'İN KÜMESLERİNDE KUŞ GRİBİNE KARŞI "ERKEN UYARI SİSTEMİ" DEVREDE...
Banvit, kesim öncesinde kapalı kümeslerde yetiştirilen kanatlı
hayvanlar üzerinde kullanılan "Avian Influenza Hızlı Test
Prosedürü" ile kalite güvence zincirine yeni bir güvenlik halkası
daha ekledi. Nisan ayından bu yana Banvit kümeslerini koruyan bu
uygulama, olası kuş gribi salgınına karşı ek bir güvence sağlıyor.
Banvit'ten yapılan açıklamaya göre, erken uyarı sistemi olarak
tanımlanan ve kesim öncesinde kapalı kümeslerde yetiştirilen
kanatlı hayvanlar üzerinde uygulanan "Avian Influenza Hızlı Test
Prosedürü" şirketin tüm kümeslerini kuş gribi virüsüne karşı
koruyor.
HACCP ve ISO 9001 Kalite Güvence ve Gıda Güvenliği belgelerine
tüm canlı üretim sistemini de dahil eden Banvit, kapalı sistem
yetiştiricilik yapılan ve sıkı bio güvenlik önlemleri uygulanan
kümeslerinde doğabilecek her türlü riski ortadan kaldırmak üzere
Nisan ayından beri Avian Influenza Hızlı Test Prosedürü’nü
uyguluyor.
Bu prosedürün amacı broiler kümeslerinde yetiştirilen piliçlerde
kesimhaneye sevkedilmeden önce, Avian İnfluenza virüsünün bulunup
bulunmadığını saptamak. Avian İnfluenza virüsü serbest dolaşan
kanatlılarda görülse de entegre firmaların kümeslerine sıçrama
riski bulunuyor. Bu olasılığı ortadan kaldırmak için uygulanan
Avian Influenza testi virüsü derhal saptıyor, kontrol altına
alıyor ve erken teşhisle kesim tesislerine ulaşma riskini
sıfırlıyor.
Kuş gribi dünyada birçok bölgede açık olarak yetiştirilen
kanatlı hayvanlarda görülüyor. Göçmen kuşlarla temasa ve
dolayısıyla bulaşmaya açık alanlarda serbest olarak yetiştirilen
kanatlılarda ortaya çıkan kuş gribi hastalığı insan sağlığını da
tehdit ediyor. 2005 yılında göçmen kuşların ziyaret ettiği
Manyas Gölü ve yine göç yolları üzerinde bulunan Iğdır’da ortaya
çıkan bu kanatlı hastalığının önümüzdeki aylarda salma
yetiştiricilik yapılan yörelerimizde yeniden gündeme gelmesinden
endişe ediliyor. Bu konuda entegre üreticilerin koruyucu
çalışmaları da hızla sürüyor.
*** IBS HABER MERKEZİ ***
(08/08/2006 - 13:14:07)
Tahta ilginç bir görüntü sergiliyor.
ismetyasar
09-08-2006, 11:13
KUŞ GRİBİ HASTALIĞI NEDENİYLE, KANATLI İŞLETMELERİ VE DİĞER HAYVANCILIK İŞLETMELERİNE YÖNELİK USUL VE ESASLAR BELİRLENDİ
Kuş gribi hastalığı nedeniyle gündeme gelen, kanatlı işletmeleri
ve diğer hayvancılık işletmelerinin kontrol altında tutulmasına
yönelik usul ve esaslar belirlendi.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın ''Hayvancılık İşletmelerinin
Kuruluş, Çalışma, Denetleme Usul ve Esaslarına Dair Yönetmeliği''
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yönetmelikle hayvancılık işletmelerinin asgari teknik, sağlık ve
hijyenik şartlara uygun olarak kurulması, orta ve büyük ölçekli
ekonomik hayvancılık işletmelerinin yaygınlaştırılması ve bu
işletmelerin verimli çalışması, hayvan sağlığı, hayvan refahı ve halk
sağlığının korunarak hayvansal gıda güvenliğini sağlanması
amaçlanıyor.
Gerçek ve tüzel kişilere ait ticari ve zati ihtiyaç amaçlı
hayvancılık işletmelerinin, çalışma ve denetleme esaslarını kapsayan
yönetmelik, özel mevzuatla düzenleme getirilen gerçek ve tüzel
kişilere ait kuluçhane ve damızlık kanatlı hayvan işletmeleriyle,
deney hayvanları ve balık işletmelerini kapsamıyor.
-YER SEÇİMİ-
Yönetmelik uyarınca, yeni kurulacak ticari amaçlı hayvancılık
işletmeleri için öncelikle ''yer seçim raporu'' alınması zorunlu
olacak. Bu amaçla ilgili evraklarla birlikte mülki idare amirliğine
müracaat edilecek.
Tarım Bakanlığı tarafından daha önce çalışma izni verilmiş
kuluçhane ve kanatlı damızlık işletmelerinin 1 kilometre yakınında
kurulacak ticari hayvancılık işletmeleri için, yürürlükte bulunan
kuluçhane ve damızlık işletmelerine çalışma izni verilmesi ile ilgili
mevzuat gereği oluşturulan komisyondan da uygun olduğuna dair görüş
alınacak.
Mevzuat hükümleri doğrultusunda kurulacak ticari hayvancılık
işletmesinin yeri, özelliği ve kapasitesi dikkate alınarak, komisyon
tarafından ''sağlık koruma bandı'' mesafesi tespit edilecek.
Sağlık koruma bandı için uygun mesafe tespitinde, hayvancılık
işletmesinin çevre ve halk sağlığına yapacağı zararlı etkiler,
kirletici unsurlar ve hayvan hastalıklarının yayılışını en aza
indirecek hususlar dikkate alınacak.
Hayvancılık işletmesinin kendi arazisi içerisinde diğer komşu
arazilere ve karayoluna uygun uzaklıkta olması, komşu arazide başka
bir hayvancılık işletmesinin bulunması durumunda ise arazide kurulacak
hayvan barınağının önceden kurulu hayvan barınağından en uzak noktada
olacak şekilde kurulması veya işletmelerin özelliğine ve kapasitesine
göre işletme dışında uygun mesafe tespitinin yapılmasına dikkat
edilecek.
-KURULUŞ İZNİ-
Ticari amaçlı hayvancılık işletmesi kuracak olanlar uygun yer
seçim raporunun düzenleme tarihinden itibaren 1 yıl içinde kuruluş
izni almak için mülki idare amirliğine müracaat edecekler.
Yeni kurulacak hayvan barınakları mesken altında veya üstünde
kurulamayacak. Bu tip işletmeler için kuruluş izni verilmeyecek.
Hastalık nedeniyle Tarım Bakanlığı'nca belirlenerek illere
bildirilen riskli sulak alanlar çevresindeki en az 1 kilometre
mesafeli alanda kaz, ördek gibi suda yaşamaya ihtiyaç duyulan kümes
hayvanları için kümes kurulmasına izin verilmeyecek.
Ticari amaçlı kanatlı işletmelerinde, suda yaşamaya ihtiyaç duymayan
tavuk, horoz, hindi gibi kümes hayvanlarını barındıracak olan ve bu
kanatlı hayvanları gezdirmek isteyen işletmeler, gezinti yerlerinin
etrafını ve devekuşu gezinti yerleri hariç diğer kümes hayvanlarının
gezinti yerlerinin üstünü, yabani kuşlarla irtibatı kesilecek şekilde
uygun malzemelerle örtecekler.
-ÇALIŞMA İZNİ-
Kuruluş izni alarak onaylı projelerine göre inşa edilmiş ticari
amaçlı hayvancılık işletmesi için mülki idare amirliğinden çalışma
izni alınacak.
İşletmelerde birikecek hayvan dışkıları ve benzeri atık maddeleri,
uygun büyüklükte, çevresi beton duvarlar ile çevrili bir atık deposu
tesis edilecek ve katı atıklar burada muhafaza edilecek.
Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce kuruluş olan ticari
amaçlı hayvancılık işletmelerinden kuruluş izni aranmayacak. Ancak bu
işletmelerinin sahipleri gerekli evraklarla mülki idare amirliğine
müracaat ederek çalışma izni alacaklar.
Çalışma izni alan tüm işletmeler ilgili mevzuat çerçevesinde
asgari teknik ve hijyenik şartları sağlayacaklar ve hastalıklara karşı
gerekli önlemi alacaklar.
-DENETİM-
Hayvancılık işletmeleri gerekli durumlarda asgari teknik, hijyen
ve sağlık şartları, işletmelerde tutulması zorunlu kayıtlar, belgeler
ve çalışma esnasında uyacakları hususlar yönünden denetlenecekler.
Eksikliklerin giderilmesi için en fazla 6 ay süre verilecek.
Yönetmelik hükümlerini yerine getirmeyen işletmeler önce
uyarılacaklar. Hastalık, ölüm gibi mücbir sebep dışında verilen süre
içinde yönetmelik hükümlerini yerine getirmeyen hayvancılık
işletmeleri mülki idare amirliğinde faaliyetten men edilecek.
Bu yönetmelikle 2004 tarihli Hayvancılık İşletmelerinin Kuruluş,
Çalışma, Denetleme Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik yürürlükten
kaldırıldı.
(09/08/2006 - 11:00:01)
BORSAHİSSE
09-08-2006, 18:52
Banvit, kırmızı et sektöründe büyümede kararlı / Görener: 105 milyon YTL'lik yatırım yapıyoruz
09/08/2006 17:14:13
BALIKESİR- Türkiye'de beyaz et sektöründe faaliyet gösteren en büyük firmalardan biri olan Banvit, yeni girdiği kırmızı et sektörüyle büyümeyi planlıyor.
Banvit, Balıkesir'in Bandırma İlçesi'ne kırmızı et üretimi için üç ayrı tesis kurdu. Bandırma'ya bağlı Akçapınar ve Ömerköy'de iki buzağı çiftliği kuran Banvit, Külefli Köyü'nde de bin dönümlük arazi üzerine tamamlandığında 48 bin adet büyükbaş hayvanın bulunacağı bir çiftlik daha kuruyor. Banvit'in kırmızı et alanında yaptığı yatırımları düzenlediği basın toplantısı ve tesis gezisiyle basın mensuplarına tanıtan Banvit Genel Müdürü Ömer Görener, gıda sektörü için de 40 yıldır faaliyet gösteren şirketlerinin, ilk olarak 2005 yılında başlattığı kırmızı et yatırımı ile büyümeyi hedeflediğini söyledi. Kırmızı et alanında yaptıkları ve yapacakları yatırım miktarının toplam 105 milyon YTL olduğunu belirten Görener, yapılan yatırımların bölge hayvancılığına da büyük katkıları olacağını kaydetti.
Genel Müdür Görener, Banvit'in önümüzdeki 5 yıl içinde toplam cirosunun yüzde 20'sini kırmızı etten karşılamayı hedeflediğini belirterek, "Son 2 yıldır sucuk, sosis, salam, döner ve hamburger ürünlerinin üretimi için güvenilir tedarikçilerden haftada yaklaşık 100 adet dana alımı ve işlenmesiyle kırmızı et yatırımının ilk ayağı başlatıldı. Parça et ve kıyma üretimine ise 2006 yılı başında geçtik. Haftada 250-300 büyükbaş girişine ulaşınca, bizim tüketimimizden daha fazla üretebileceğiz. Bu da yaklaşık bir senelik bir zamanı alır. Şu anda ürettiğimiz kırmızı et miktarı kendi ürünlerimizdeki ihtiyacı karşılıyor. Kırmızı et üretiminde standart rakamları yakalayarak, piliçteki gibi devamlı çalışan, üretilen ve satışı yapılan büyükbaş hayvan çiftliği kurmak istiyoruz. İlk aşamada büyükbaş hayvan kesimhanesi kurmayacağız. Ancak bu üretim miktarımız belli bir aşamaya geldikten sonra kendi kesimhanemizi kuracağız. Serbest yetiştiricilik yapan çiftçilerden 15 günlükken alınan buzağılar, Akçapınar ve Ömerköy mevkiinde bulunan iki buzağı çiftliğinde 3 aylarını doldurana kadar otomatik besleme makinaları ile besleniyorlar. Daha sonra Külefli köyündeki çiftliğe aktarılan buzağılar, Banvit Büyükbaş Yem Tesisleri'nde üretilen, başlangıç, büyüme ve bitirme yemleri ile özel olarak besleniyorlar. Şu anda Banvit çiftliklerine haftada 100 buzağı giriş yaparken, önümüzdeki aydan itibaren bu rakam haftada 200 adede yükseltilmesi hedefleniyor. Bandırma'ya bağlı Külefli Köyü'nde bin dönüm arazi üzerine kurulmakta olan çiftlikte ise yatırım tamamlandığında 48000 adet büyükbaş hayvan bulunacak" şeklinde konuştu.
Banvit olarak büyük marketlere çiğ kırmızı et ve et ürünleri vereceklerini ifade eden Görener, "Kırmızı et üretimini bizden büyük marketler istedi. Onların teklifi ve talepleriyle bu konuda yatırımlarımızı arttırma kararı aldık. Halen BİM marketlerinde çiğ kuşbaşı et satışımız başladı. Kısa zamanda diğer büyük marketlere de girerek çiğ et ve et ürünleri satışı yapacağız" dedi.
" Avrupa süt üretimi konusunda çok ileri, hayvanlar çok verimli"
Türkiye'ye süt verimi yüksek büyükbaş hayvanları girmesi gerektiğinin de altını çizen Görener, şunları söyledi: "Tarım Bakanlığı'nın daha açık görüşlü olmasını isterim. Herhangi bir ülkede hayvanlarda bir hastalık çıkıyor, o ülkeden hayvan alışı hemen durduruluyor. Aslında bu hastalık bütün hayvanlarda görülmüyor. Türkiye'ye iyi süt veren büyükbaş hayvanları girmesi lazım. Avrupa süt üretimi konusunda çok ileri, hayvanlar çok verimli. Bundan yararlanmalıyız. Bir ülkede bir hastalık çıkmışsa sen alacağın hayvanları inceler, bakarsın. Sağlamsa alırsın. Hollanda'da bir hastalık çıktı diye hiçbir hayvan almıyoruz. Türkiye'deki kırmızı et ihtiyacının yüzde 95'i, süt ırkının kesime gelmiş danalarından karşılanıyor. Bu rakam Avrupa'da yüzde 70, ABD'de ise yüzde 60'larda. Kırmızı et üretiminin et ırkı hayvanlardan yapılabileceği bir sistemi ilerleyen yıllarda kurabilmek için çalışıyoruz".
Banvit'in çiftliklerinde halen haftada 100 buzağı girişi yapıldığı belirtilirken, üretimin artması için bu rakamın gelecek aydan itibaren haftada 200 adete çıkartılacağı da kaydedildi.
ismetyasar
10-08-2006, 05:20
***BANVT***GÖRENER:"BANVİT OLARAK ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL İÇİNDE TOPLAM CİROMUZUN %20'SİNİ KIRMIZI ET SATIŞINDAN ELDE ETMEYİ HEDEFLİYORUZ"
Banvit A.Ş Genel Müdürü Ömer Görener, 5 yıl içinde toplam cironun
yüzde 20'sini kırmızı et satışından elde etmeyi hedeflediklerini
bildirdi.
Görener, gazetecilere yaptığı açıklamada, son 2 yıldır sucuk,
sosis, salam, döner ve hamburger ürünlerinin üretimi için güvenilir
tedarikçilerden haftada yaklaşık 100 adet dana alımı yaptıklarını,
böylece kırmızı et yatırımının ilk ayağını başlattıklarını anımsattı.
Parça et ve kıyma üretimine ise 2006 yılı başında geçtiklerini
belirten Görener, Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Külefli köyünde
bin dönüm arazi üzerine kurdukları çiftlik yatırımının tamamlanması
durumunda 48 bin adet büyükbaş hayvan kapasitesine ulaşacaklarını
kaydetti.
Görener, şunları kaydetti:
''Şu anda serbest yetiştiricilik yapan çiftliklerden 15 günlükken
alınan buzağılar, Akçapınar ve Ömer mevkiinde bulunan 2 buzağı
çiftliğinde 3 aylarını doldurana kadar otomatik beslenme makineleriyle
besleniyorlar. Oradan Külefli köyündeki çiftliğe aktarılan buzağılar
Banvit Büyükbaş Tesisleri'nde üretilen başlangıç, büyüme ve bitirme
yemleriyle özel olarak besleniyorlar. Şu anda Banvit çiftliklerine
haftada 100 buzağı giriş yaparken önümüzdeki aydan itibaren bu rakam
haftada 200 adete yükselecektir.''
Piliç, hindi ve ileri işlenmiş ürünlerin üretimindeki başarı ve
lezzet çeşitliliğini kırmızı et ürünlerine de taşıyacaklarını ifade
eden Görener, ''Banvit olarak önümüzdeki 5 yıl içinde toplam ciromuzun
yüzde 20'sini kırmızı et satışından elde etmeyi hedefliyoruz'' dedi.
(09/08/2006 - 16:07:36)
ismetyasar
10-08-2006, 05:25
***BANVT*** Banvit Bandirma Vitaminli Yem Sanayii A.S.’nin 09.08.2006 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. “Ortakligimiz Yonetim Kurulunun almis oldugu karar ile, bagli ortakligimiz TADPI A.S.’ni devralarak birlesmesine ve bu birlesme icin SPK ve diger mercilerden gerekli izinlerin alinarak prosedurlerin tamamlanmasi icin Yonetim Kurulu’na tam yetki verilmesine oybirligiyle karar verilmistir.” ***BANVT*** (09/08/2006 - 15:07:44)
mübarek ramazan geliyor..izlenmeli..
bilançoyada alıştırılıyor ufaktan..
kimsede niye zarar ettin diye soramaz..
1.75 üzeri çıkabilirse iyi olur..
BANVİT GM GÖRENER,"TÜRKİYE'NİN PİŞMİŞ TAVUK ÜRÜNLERİ İTHAL ETMESİNİN ÖNÜNDE HİÇBİR ENGEL YOK"
Banvit Genel Müdürü Ömer Görener, Avrupa Birliği'nin (AB) elinde
kanatlı eti ithalatına ilişkin iki ayrı liste olduğunu belirterek,
Türkiye'nin pişmiş tavuk ürünleri ithal etmesinin önünde hiçbir engel
olmadığını söyledi.
Sabah Gazetesi'nin haberine göre Görener, "Çiğ et listesinde değiliz
ama pişmiş et listesinde adımız var. Kanatlı hastalığının halen sürdüğü
Tayland bile AB'ye pişmiş tavuk ürünü ihraç ediyor. Bizim ihracat
yapabilmemiz için Tarım Bakanlığı'nın Türkiye'deki üretici şirketlerin
listesini Brüksel'e göndermesi yeterli. Ama bu konuda yavaş
davranılıyor" dedi.
Kuş gribi konusunda yaptıkları bilgilendirme toplantılarını anlatmak
için basın mensuplarıyla buluşan Görener, Ocak 2006'da Doğu Beyazıt'ta
kuş gribine bağlı ölüm olayının yaşanmasına kadarki döneme kadar
haftalık 20 bin ton olan üretimin bin tona düştüğünü belirterek,
"Şimdi üretim normalleşti, tüketim eski seviyeye geldi ama fiyatlar
toparlanamadı. Toptanda kilogram fiyatı 3 YTL iken 2.2 YTL'ye düştü.
Fiyatlar geçen yaza göre yüzde 20 aşağıda" dedi. Bu yıl bütün tavuk
üreticilerinin bilançolarında zarar çıkacağını anlatan Görener,
şunları söyledi:
"Bizim ilk 6 aylık bilançomuzda da zarar çıkacak. Sektördeki ilk
810 firmanın ölçeği aynı kalırken geri kalan 20-30 firma küçüldü.
Tavukçulukta konsolidasyon olması lazım, olacaktır da." Türkiye'de
tavuk etini pişirip yenmeye hazır hale getiren şirketler olduğunun
altını çizen Görener, AB'nin 2006 kanatlı ithalatının 500 bin ton
olduğunu, bunun 200 bin tonunun pişmiş olacağını söyledi. Görener,
"Sadece Ankara'nın Brüksel'e bir liste göndermesi yeter"
18-08-06
kalemcibaşınız PETİS şimdide tavukçuluğa el attı.
izleme ekranımıza şerefle girdi tavuklar.
bakalım ne zaman yumurtlayacaklar.:):) 1,68 ytl ile tezgahtalar.:)
izlemekle kalmadık. 1,69 la bizdeydi.
başlamış hareket.
hadi görelim seni bereket.
:D :D tavancıbaşınızla 2 ytl hedefimle geliyorum.:D
kusum ucsana artik yaw :)
muhabbet
04-09-2006, 21:05
ulen hagu aklıma soktun. hep zarar ediyorum.
aa aldınmı muhabbet abım :) ben sana sadece aldıgımı dedim insallah hayrını goruruz hayırlısı olsun :)
1,76 güzel bir direnç işlem haçminle geçilirse ramazan güzel olurhttp://img215.imageshack.us/img215/18/bnv1uu4.png
:p :eek: :roll: :gulen: :tamam:
crocodile_tasci
06-09-2006, 21:27
...bencede yavaş yavaş zamanı geldi gibi özellikle haftalık grafikte macd çok iyi yerde...tabiki sadece tekniğe göre....
crocodile_tasci
06-09-2006, 21:46
Banvit`in 2006 Yili Ilk 6 Aylik Donem Net Konsolide Zarari 1,819,329 Ytl
06.09.2006 17:38:39 - Hisse
..bakalım ne yönde etkileyecek..
evet şimdi sıra 2 . direnç te ramazan bereketi
http://img215.imageshack.us/img215/677/bnv2wg1.png
Kışt Kışt derseniz uçacak....Hadi bakalım.
usul usul,
yavaş yavaş,
önce kandil'i görelim. ramazan nasılsa gelecek.
http://img157.imageshack.us/img157/9058/banvtre8.jpg
Kışt Kışt derseniz uçacak....Hadi bakalım.
kışt kışt larsın ha :oley: :oley: :oley: :oley:
birazdaha birazdaha birazdaha kışt yapsana :D :D :D :oley: :oley: :oley:
hedef fiyati nedir arkadaslar. kus gribi senelerce surecek giib gorunuyor. bu durumda avrupaya ihracat da hayal . fazla iyimser olmaya gerek yok sanirim. malesef :(
izlemekle kalmadık. 1,69 la bizdeydi.
başlamış hareket.
hadi görelim seni bereket.
:D :D tavancıbaşınızla 2 ytl hedefimle geliyorum.:D
ve tavancıbaşınız gıdaklayan tavuğu da:D :D uçurdu.
1,88 görüldü semalarda.
yumurtalar havadan uçuşuyor:D .
güzel RAMAZANLAR , piliçli günler dilerim.:tamam:
crocodile_tasci
07-09-2006, 21:00
...bencede yavaş yavaş zamanı geldi gibi özellikle haftalık grafikte macd çok iyi yerde...tabiki sadece tekniğe göre....
...dediğim gibi tekniğe göre gelmişti zamanı artık bundan sonra bakalım 2 nin üstüne atması lazım..işin ilginç tarafı bir önceki senetim emniş di onuda güzel fiyattan satmıştım aynı gün ikiside güldürdü..teknik analizin gözünü seveyim...:gulen:
sn crocodile tasci yemlenmeden atlatalimda gerisi onemli degil :)
bugün 2.00 a değermi ne dersiniz? dünkü güzel işlem hacmi devam ediyor.
valla 2 ye degerse benimkileri alir :D kendi bilir
speciall25
08-09-2006, 10:30
gerilla olduk bu moral bozucu piyasada vuruyoz< kaçıyoz çare yok :))))
crocodile_tasci
08-09-2006, 20:32
..aynen bu faizlerin artması falan benimde veda etmemi sağladı kendi adıma sattıktan sonrada düşmesi sevindirici oldu ama ne yapalım bu aralar vur-kaç....malum önümüzü net göremiyoruz cumhurbaşkanlığı seçiminden dolayı...
kışt kışt larsın ha :oley: :oley: :oley: :oley:
birazdaha birazdaha birazdaha kışt yapsana :D :D :D :oley: :oley: :oley:
Ne yapsanız nafile hiçbiryere gitmez,vurkaç yapan burada her zaman kazanır.
1,95 dikkat çekiyor direnç konumunda gecerse gayet memnun olurum
mucuk canım benım ıyı trade yaptırıyor seans sonu azcık korkuttu ama olsun :)
ilk seans prim deli gibi alım yapmış bu adama dikkat etmek lazım hisseyi tavan da yaptırır dibe de indirir acımasız biri ...
ilk seans prim deli gibi alım yapmış bu adama dikkat etmek lazım hisseyi tavan da yaptırır dibe de indirir acımasız biri ...
Bence hic bir halt yiyemez...Aldığıyla kalır...
1,95'i yokluyor. geçebilmesi için iman gücü gerekiyor sanırım.:confused:
speciall25
19-09-2006, 11:48
1,95'i yokluyor. geçebilmesi için iman gücü gerekiyor sanırım.:confused:
okuyp üflemek gerekıyo hemde :p :p
dünkü para girişi fena değildi ben dayanamadım dün reailize ettim
pusuda beklıyorum 1,85-1,88 aralığı iyi ama vermedi :D :D
golge_976
19-09-2006, 12:15
Çok beklersiniz bu hisse de artık 1920 altı zor.3 yıldan beri takip ettiğim hisselerden birisi
speciall25
19-09-2006, 14:18
az önce gördü 1,90 burası borsa herkes düşüncesine söylemekte özgür ve bunlarda bnım düşüncem yüzümüz kara çıkmasında beklentilerimiz gerçekleşsin:))ama şunuda söyleyeyim düşüşe direniyo :)))
golge_976
19-09-2006, 15:41
İnşallah düşer de sen de alırsın sevgili arkadaşım dediğin gibi ben de sadece düşüncemi söyledim. Ama bana göre ekstrem bir gelişme olmazsa kağıt daha yeni yükseliş trendine girdi.. Saygılarımlaaa
speciall25
19-09-2006, 15:55
O Beklentİyle AlmiŞtim 1,77 Den Baktimkİ 1,93-1,95 Yemİyo Verdİm Ama GÖzÜm Hala Burada OyÜzden De Beklİyorum OlaĞandiŞi Bİ GelİŞme SavaŞ Felaket KuŞ Grİbİ Olmazsa SÖylemlerİnİzle Ayni Paraleldeyİm:)
Gisad Menkul Değerler Tarafından Hazırlanan Banvit Şirket Araştırma Raporu: "Tarihinde 3.60 zirve seviyesini gördükten sonra başlayan orta vadeli düşüş trendi hali hazırda devam etmekte. Ancak hissenin Haziran ayının son haftasında 1.41 en düşük noktasını gördükten sonra 1.95 seviyesine kadar devam eden tepki yükselişinin ardından bugüne kadar devam eden önemli bir taban çalışması içinde olduğunu görmekteyiz. Son iki hafta içinde yaşadığı yükselişle birlikte taban seviyesini belirlemeye çalışan hissenin 5 ve 22 günlük önemli hareketli ortalamalarını yukarı yönde geçmesi ve günlük üst bantı test etmesi taban çalışasının sonuna geldiğini gösterdiği gibi, aynı zamanda güçlü bir trend değişim işareti olan yarı yol formasyonunun oluşmasını desteklemekte. Hissede 1.95 taban çalışmasının bitimini gösterecek ve onaylayacak seviye olarak ön plana çıkarken bu seviyenin önümüzdeki 3-4 seans içinde test edilerek geçileceğini beklemekteyiz . 1.95 seviyesinin geçilmesiyle kısa vadede ilk adım hedef seviye 2.10 olarak gözükmekte. Orta vadeli hedef seviye ise taban çalışmasının işartet ettiği 2.45 noktası olacaktır. Destekler 1.91 -1.90 -1.88 Dirençler 1.95 -2.00 -2.10"
Gisad Menkul Değerler Tarafından Hazırlanan Banvit Şirket Araştırma Raporu: "Tarihinde 3.60 zirve seviyesini gördükten sonra başlayan orta vadeli düşüş trendi hali hazırda devam etmekte. Ancak hissenin Haziran ayının son haftasında 1.41 en düşük noktasını gördükten sonra 1.95 seviyesine kadar devam eden tepki yükselişinin ardından bugüne kadar devam eden önemli bir taban çalışması içinde olduğunu görmekteyiz. Son iki hafta içinde yaşadığı yükselişle birlikte taban seviyesini belirlemeye çalışan hissenin 5 ve 22 günlük önemli hareketli ortalamalarını yukarı yönde geçmesi ve günlük üst bantı test etmesi taban çalışasının sonuna geldiğini gösterdiği gibi, aynı zamanda güçlü bir trend değişim işareti olan yarı yol formasyonunun oluşmasını desteklemekte. Hissede 1.95 taban çalışmasının bitimini gösterecek ve onaylayacak seviye olarak ön plana çıkarken bu seviyenin önümüzdeki 3-4 seans içinde test edilerek geçileceğini beklemekteyiz . 1.95 seviyesinin geçilmesiyle kısa vadede ilk adım hedef seviye 2.10 olarak gözükmekte. Orta vadeli hedef seviye ise taban çalışmasının işartet ettiği 2.45 noktası olacaktır. Destekler 1.91 -1.90 -1.88 Dirençler 1.95 -2.00 -2.10"
Bundan sonra bencede 1.90 ların altı çok zor.Fazla bile test etti.
Bundan sonra bencede 1.90 ların altı çok zor.Fazla bile test etti.
Yine de dikkatli olmak lazım.İkinci seansta görüntü biraz bozuldu.Zaten bu tip hiselerde teknik falan hakgetire.Adamların keyfine kalmış....
Son birkaç gündür anormal ve dengesiz hareketler var.Bakalım nereye götürecekler.
Kış geliyor, kuş gribi ve balık ciddi anlamda risk her zaman.
Balık sezaonu zaten pili etini her sezon vurmuştur.
Buna birde kuş gribi geliyor. Hemde ciddi boyutta geliyor, bakanlık uyardı biliyorsunuz. Halk hemen etkilenecek, kasım-ocak dönemelri zaten genelde grip ayları, buna birde kuş gribi gelince halk hemen reaksiyon gösterir.
1,90 altı yok diyenler, 1,50 lileri belki daha aşasını göze alsınlar .
Mantıklı şekilde düşünecek olursak Kuş gribinin etkilemesi lazım fakat olumlu yönde ,çünkü kırsal kesimde köylerde tavuk bırakmadılar kuş gribi yüzünden buda banvit gibi büyük üreticilere yaramakta. yumurtanın kolisinin kaç ytl olduğundan haberiniz var mı?5,5-6,5 ytl arasında geçen sene kuş gribi hikayelerinin çıktığı sıralarda 1,5 ytl ye kadar düşmüştü.Türkiyede kuş gribinden ölenlerin sayısı trafikte ölenlerle kıyaslanırsa devede kulak bile olmaz fakat yine herkez trafiğe çıkıyor.Borsada bir hissenin düşmesi yada çıkması ekonomi ile alakalı değil kanımca,psikolojik bir durum.1 ay önce neredeyse hiç işlem yapmayan altınyıldız firması zararda da olmasına rağmen 1 ay içerisinde % 50 arttı bunu bana biri ekonomik verilerle açıklayabilirmi?Bana kalırsa bir hisse herkez alıyor diye alınıyor veya satılıyor psikolojik bir durum.
Bunun dışında BANVT artık sadece piliç üretmiyor. Gidin migros'a carrefour'a bakın. Banvitin et döneri, hamburgeri, köfteleri süper kaliteli. Ve şirket zaten iyice ölü değerinde. Ben bu 9 aylıkta bir kar ve ardından iyi bir artış beklentisiyle dün bu hisseye giriş yaptım.
Gözlemlerime göre BANVT gitmeli.
skplc ve banvit haliyle paralel hareket ediyorlar...
eğri oturup doğru konuşursak, senetlerin şu anki değerleri geçen seneki kuş giribi paniği ile düşülen yerin biraz daha üstünde... yani o seviyeye kadar çok marj yok... ve kuş gribi haberlerinin başlamasına tahminimce 2 ay kadar var. o zamana kadar spekler/patronlar bir hareket yapıp, satılacak malları satmalılar diye düşünüyorum. çünkü bu haberler gelmeye başladığı zaman malı devredecek kimseyi bulamazlar...
bu yüzden dikkatle takip edilmeliler.
skplc banvite kıyasla teknik olarak daha düzgün işlemler sergiliyor ve biraz daha iyi görünüyor. o yüzden skplc'in 1.95 ana direncinin geçilip geçilememesi durumu her ikisinin de kısa vadede geleceği için karar noktası olacaktır.
peki bu durumda daha bekleyelimmi veya az bir zararla çıkalım mı *Ne dersiniz...
saygılar.
peki bu durumda daha bekleyelimmi veya az bir zararla çıkalım mı *Ne dersiniz...
saygılar.
kimse size bunu soyleyemez.
ben her ne kadar parayi baska sekilde degerlendirecek oldugumdan oturu bu seans uzunca bir sure icin borsaya final noktasini koyacaksam da, eger borsada ve dahasi piliccilerde olsaydim, stratejim ustte yazdigim gibi olurdu...
hoscakalin.
Banvit, kırmızı et üretimi için 61 milyon YTL teşvik aldı
--------------------------------------------------------------------------------
Banvit, büyükbaş yetiştiriciliği kesimhane, soğuk hava ve döner fabrikası yatırımları için 61 milyon YTL teşvik aldı. Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş. tarafından Borsa'ya gönderilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;" 24 Temmuz 2006 tarihinde yapmış olduğumuz bildirim ile, kırmızı et üretimi için buyukbas yetistiriciligi, kesimhane, soguk hava ve doner fabrikasi yatirimlarimizla ilgili tesvik belge muracaati yaptigimizi aciklamistik. Toplam yatirim tutarimiz 60.962.480 YTL olarak tesvik belgemizi bugun almis bulunuyoruz."
SATIŞLARI DÜŞEN PİLİÇ FİRMALARI, İNDİRİM YAPTI
Geçen hafta zamlanan piliç eti fiyatları, satışların gerilemesi üzerine bu hafta ucuzladı. AA muhuabirinin aldığı bilgiye göre, önde gelen piliç eti üreticilerinden Banvit, 4,10 YTL'den sattığı piliç etinin kilosunu 3,85 YTL'ye, Keskinoğlu Piliç, 4,05 YTL'den sattığı piliç etini 3,80 YTL'ye, Şeker Piliç 3,98 YTL'den sattığı piliç etinin kilosunu 3,45 YTL'ye, Fat Piliç ise 3,95'ye sattığı piliç etini 3,40 YTL'ye indirdi. Piliç etinin işlenmiş ürünlerinden olan pirzola ve göğüs bonfilenin kilosu 5,5 ila 6 YTL'ye, kanat fiyatları da 4 YTL'ye kadar geriledi. Piliç etinden üretilen, pişmiş döner, sucuk, salam, sosis, köfte gibi diğer işlenmiş ürünlerin fiylatları da ortalama yüzde 10 oranında ucuzladı. Fat Piliç Genel Müdürü Sebahattin Özdemir, fiyatları bu hafta düşürüldüğünü belirterek, ''Geçen hafta yapılan zamdan sonra satışlar önemli oranda azaldı. Üretici firmalar bunun üzerine fiyatlarda indirim yaptı'' dedi. Piliç eti fiyatlarına 4 Eylül'de ve 3 Ekim'de değişik oranlarda zam yapılmıştı. AA
Banvit nedense yükselişe hemen katılmıyor geçen seferde öyle olmuştu.Kaç gündür borsa yükselişte banvit ise yerinde sayıyor.Sanki hisseleri yükseliş sırasına koyuyorlar.Banviti de son sıralara almışlardı geçen sefer.Grip falan bunlar hikaye ,işin bahanesi.Grip söylentilerini en yoğun oluğu zmanda bile 3 gün tavan yaptırdılar banvite.Zamanını tutturan kazanacak yine bu hisse de.Neye göre mi?Orasını patronlar biliyor tabii.
traderslm
27-10-2006, 16:57
bu kagıttakı bugunku hacım ve grafık hosuma gıttı alım satım onerısı degıldır 1.60 malıyetlı malım var ama ılgılenler varsa bılgı amacıyla ben 1.90 da gordum ılk dırencı ya siz ?
arkadaslar
avrupa birliği gıda komisyonu ilgili kumes hayvanları ithalat yasagı kararı (orjinal olarak) linktedir.
http://europa.eu.int/eur-lex/lex/Lex...en01020104.pdf
Burada romanya dahil ithalat yasagı konulmuştur. Diğer ülkeler (taiwan cin vs.) haricinde bu ithalat yasagının 31.12.2006 ya kadar devam edilecegi ve tekrar ilerleyen tarihte bu kararın "review" yani tekrar gözden geçirileceği belirtilmiştir.Türkiye kuş gribi konusunda üzerine düşeni yapmış mıdır? Evet belirli kurumsal firmalar her yönü ile çalışmış üzerine düşeni yapmıştır.Ama malesef ülkemiz acısından alınan önlemlerin avrupa birliğini ikna edecek düzeyde olmadıgını düşünüyorum.Öncelikle şunda hem fikir olmamız gerekiyor.İthalat yasagı belirli şirketlere değil “regional” olarak yani ulkeye özgu konulmuştur, ve ülkeye özgu kaldırılacaktır.Bu baglamda gecen kıs basında patlak veren kuş gribinin yasak degerlendirmesi aynı döneme gelecektir.Avrupa birliğindeki bakış acısı bana göre bekle gör seklinde olacaktır.Yani ithalat yasagını 30.06 tarihine kadar uzatabilir yada taiwan ve cine yaptıgı gibi 2007 sonuna kadar uzatabilir.2006 sene sonunda romanya ve turkiye için bu yasagın kalması AB gıda komisyonun anlamsız bir şekilde alacagı bir risk gibi goruyorum.Zira gecen sure içinde emin olun avrupa birliği tavuksuz kalmadı
İşin dedikodu yani ise sudur AB gıda komisyonu basında Markos KYPRIANOU adlı bir arkadas görev alıyor.Bu arkadasın memleketi ve malesef buna baglı olarak turkiye hakkındaki dusuncelerini internetten ogrenebilirsiniz.
Diğer bir nokta ise tavuk firmaların ciddi bir sekilde kırmızı ete yatırım yaparak cirolarını ve kırmızı etin toplam cirodaki payını arttırmaya calışmalarıdır. Bana göre bu firmaların “B” planı değil “A” planıdır.
Umarım bu dusunceler gercek olmaz.Bu sektor ve sektorde calışan binlerce kişinin istihdamı devam eder.
Kesinlikle al sat tavisiye degildir.Benim yaptıgım haberin kaynagını (AB) tekrar değerlendirmektir.
ilgili link calışmıyor cop paste ederseniz calışabilir.
http://europa.eu.int/eur-lex/lex/Lex...en01020104.pdf
Ayrıca bakınız
http://ec.europa.eu/food/animal/diseases/controlmeasures/avian/ai_import_bans_08082006.pdf
Sanki çok önemli ithalatları var da,boşver be vivaldi biz güveniyormuyuz o yeter :düsün: :)
cihan1952
03-11-2006, 14:05
Düşüşe katılmadı ilginç...
5 günlüklerinde altına gelmemeye özen gösteriyorlar...
sanki 1.96-2.00 arasına cekecekler gibi
***BANVT*** Banvit Bandirma Vitaminli Yem Sanayii A.S. 06.11.2006 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. “Sirketimizin 06 Kasim 2006 tarihinde yapilan Yonetim Kurulu Toplantisinda bagli ortakligimiz Tadpi A.S.’nin Turk Ticaret Kanunun 451. Maddesi hukumleri cercevesinde Banvit A.S.’ne devrolarak birlesmesine, birlesmenin 30.06.2006 tarihli solo bilancolar esas alinmak suretiyle ve Tadpi A.S.’nin 30.06.2006 tarihli bilancosunun tum aktif ve pasiflerinin bir kul halinde sirketimize devrolmasi suretiyle gerceklesmesine, 11 Aralik 2006 tarihinde Olaganustu Genel Kurul’un toplantiya cagrilmasina oybirligiyle karar verilmistir. Sirketimizin Olaganustu Genel Kurul Toplantisi asagidaki gundemi gorusmek uzere 11 Aralik 2006 Pazartesi gunu saat 10:00’da Balikesir Asfalti, 8. Km, Bandirma adresinde yapilacaktir. Gundem 1. Baskanlik Divani secimi ile ilgili toplanti tutanaginin Divanca imzalanmasi konusunda karar alinmasi, 2. Tadpi A.S.’nin 30.06.2006 tarihi itibariyle mevcut aktif ve pasiflerinin kul halinde Banvit A.S.’ne devredilmesi suretiyle, adi gecen sirketlerin Turk Ticaret Kanununun 451 ve diger ilgili maddeleri hukumleri dairesinde birlesilmesi, birlesme hesabinda esas alinan 30.06.2006 tarihli ozel amacli solo mali tablolarin ve birlesme sozlesmesinin onaylanmasi hakkinda karar alinmasi, 3. Birlesme nedeniyle, sirketin odenmis sermayesinin 80.000.000 YTL’den 80.000.402 YTL’ye arttirilmasi ve Yonetim Kurulunun ana sozlesmenin sermaye ile ilgili 6. Maddesinin degistirilmesi onerisi hakkinda karar alinmasi.” ***BANVT*
Geçen hafta Sabancının Ömür Piliçi sektörden çıkacağını açıklamıştı.Sebepde sektörde varolabilmek için yüzmilyon dolarlık yatırım gereksinimi olduğunu yazmıştı.Böyle olunca sektörde varolanların şuanki piyasa değerleri komik değilmi hele hele sektörün büyüğü için enazından şuanki marka değeri piyasa değerinin çok üstünde diye düşünmek yanlış değil fakat herzaman fiyatı piyasa belirliyor bunlardada olduğu gibi inşallah gerçek değerlerinede ulaştıklarını görürüz.
cihan1952
14-11-2006, 21:02
iyice sessizzzlik çöktü kagıtlara...
bollinger bandının diplerine indi piliçler...eğer banvt kalkmazsa buralarda daha da kalkacağını sanmıyorum...
Sessizliğin nedeni AB den gelecek yanıt.Indigo nun belirttiği gibi önemli ithalatları yok fakat bu AB den gelecek ithalat onayı piliç işinin psikolojik olarak rahatlamasını saglayacaktır.Bu rahatlamanında hisseyi yukselteceği kanaatindeyim.
Bnce hisseyte girmek için daha erken fiyat dusuk olabilir ama en azında 1 Ocak ı beklememiz gerekiyor.İthalat yasagı devam ederse zaten bundan haberimiz olur yok eger yasak kalkarsa (ki sanmıyorum nedenlerini onceki yazılarımda belirttim) hisseye trenin ortasındanda olsa binilmeye calışılır.
Kesinlikle al sat tut vs.. tavsiyesi değildir.Bana inanmayınız bana iş yapmayınız..
Haydarpaşa
15-11-2006, 12:42
banvit a.s. yonetim kurulu baskani vural
gorener, maliyetlerin yuksekligi ve desteklerin yetersizligi nedeniyle
ihracatinin zorlastigini ifade ederek, pilic eti ihracati icin ugrasmanin,
cabalamanin bir anlami kalmadi artik dedi.
gorener, yaptigiyazili aciklamada, beyaz et sektorunde modern uretim
olanaklarina sahip turkiye nin, icpazarda sikisinca ihracat hayallerine dalip
gittigini belirtti.
beyaz et ihracatinin 2005 yilinda tavan yaptigi yonundeki goruslere
katilmadigina da deginen gorener, sunlari kaydetti:
2005 yilinda 45 bin ton ihracat yapildi. bunun yarisini, tonu 3-5 yuz
dolarlik pilic ayagi, diger yarisini da azerbaycan, bosna gibi konu komsuya bin
dolara verilen mallar olusturmaktadir. bu yilin ilk yarisindaysa fransa,
dindasimizsuudi arabistan a 41 bin ton birinci sinif pilic eti sevk ediyor. bu
sevkiyatin ikinci yarida da devam edecegini dusunuyorum. hem de hepsi helal
kesim , afiyet olsun kardeslerimize.
gorener, abd nin de bu yil turk serbest bolgeleri uzerinden irak a 58 bin
193 ton pilic eti sevkiyati yaptigini belirterek, guneyden giden 10 bin 366 ton
beyaz eti de sayarsak, 9 ayda abd nin irak a yaptigi pilic eti sevkiyati 68 bin
559 tondur. dunya pilic eti ticareti yildayaklasik 5 milyon ton. tavan
yaptigimiz 2005 yilinda bizim ulke olarak dunya ticaretindeki yerimiz yuzde
1 dir dedi.
dunyada pilic eti ithal eden 100 civarinda ulke olduguna dikkat ceken
gorener,su goruslere yer verdi:
pilic eti ihracati icin ugrasmanin, cabalamanin bir anlami kalmadi artik.
bunun iki nedeni var, birincisi turkiye de pilic eti maliyeti dunya ihracatci
ulkelerinin maliyetlerinin en az bir kati. ikincisi, pilic eti ihrac etmek
isteyen firmalarla alay ediliyor. destek tonda 26 dolar, bozdur bozdur harca.
hazine, ihracati sadece ticaret olarak goruyor. ama dunyanin en zengin ulkeleri
bile ihracatin istihdam ile es anlamli oldugunu biliyorlar. bizim burokratlarimiz
ile siyasetcilerimizin bu bilince ulasmalari icin daha uzun bir surenin gecmesi
gerekiyor gibi.
-aa-
cihan1952
15-11-2006, 20:57
Banada çok garip gelmişti bugun kagıtlar...
Kademeler inanılmaz şekilde satıcı doluydu ve altlar bomboştu.bu haberden sonra tabana değebilir diye bekledim ama hiç tepki vermedi sadece üstler daha da doldu...ama düşen kademe kalkıyordu hep...bırakmıyorlardı asagı...
Bir ara elimden cıkarmaya nıyetlendım yeter artık diyipte...Sonra akşamı bekleyeyim dedim...
Lakin iyi etmişmiyim yarın göreceğiz çünkü süper ötesi bir bilanço geldi...
Bence surpriz bi bilanço olduğundan olumlu tepki gelecektir.
Patronun bu acıklaması da son dökmeleri amaçlıyordu sanrım...
Böyle güzel bilançodan önce sonkez bi kaç kişiyi dökmek...
cihan1952
15-11-2006, 20:59
9 aylık net kar: 6.532.274 YTL
Son 1 yıldır zarardan kurtulamayan şirket ki 6 aylıkda bile 1.8 trlyn zarar açıklamıştı çok sürpriz bir bilanço getirdi...
Kısmet yinede belli olmaz bunların hali bakarsınız yarın kaldırıp geri basarlar tahtalar çok fena...
arkadaslar yanlıs bilgi vermeyelim net kar degil yolladıgınız rakam... vergi dairesine yolladıgı kar bu daha bilancıosu gelmedi
Duyulan trenin düdüğü mü, ne ki?
kus gribi geliyo...dagilin...:oley: