View Full Version : BANVT-Banvit
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
BRUBAKER
09-01-2008, 13:40
mjraa, rica etsem petunu da verirmisiniz lütfen
tabiki petun bölümünde
Değerli yatırımcı kardeşlerim,benim yorumlarımı yanlış yorumluyorsunuz ben hisseyi kötülemiyorum tekrar ediyorum.banvit ve şeker piliç kardeşler çıkış tirendine henüz girmediler daha çok erken buralardan al,sat yapabilirsiniz dedim.anlık seanslara kapılıpta fantazi kurmayınız sonunuz hüsran olur.bu hisseler orta ve uzun vadede iyi kazanç getirir.
mehmetfesli
09-01-2008, 14:04
Rich doğru söylüyorsun bence al sat bile yapmamak lazım şu anda terse yatırabilirler
sayın mjraa..
dünkü yorumlarınızda kağıdın tavana gideceğini söyleyip bunu tutturdunuz..
bugün için tahmininiz nedir?
Değerli yatırımcı kardeşlerim,benim yorumlarımı yanlış yorumluyorsunuz ben hisseyi kötülemiyorum tekrar ediyorum.banvit ve şeker piliç kardeşler çıkış tirendine henüz girmediler daha çok erken buralardan al,sat yapabilirsiniz dedim.anlık seanslara kapılıpta fantazi kurmayınız sonunuz hüsran olur.bu hisseler orta ve uzun vadede iyi kazanç getirir.
bu düşüncene kısmen katılıyorum bunlar aynı sekterün markalı ayrılmaz ekürüsü siz belki ekran karşısında olabilirsiniz kaptırsanızda geri bir iki kademe yukardan geri alabilirsiniz ya ekran karşında olmayanlar ne yapsın mesele dün satanlar bugün düşsede alsak diyorlar ama göründüğü kadarıyla seans sonu düne benzeyeceğini sanıyorum hayırlısı olsun bence fazla kıpraşmamak lazım tutan kazanır düşüncesindeyim saygılarımla
al sat önerisi değildir sadece kendi düşüncelerimdir
tavuklara yaklaşalım bakalım ürkütmeden.
sayın ALLIGATOR ürküttünüz tavukları gidemediler tavana:):)
Değerli yatırımcı kardeşlerim üzülmeyin sabırlı olun çıkış beklemek için zaman erken.
yatırımcı arkadaşlar buğün 4 ytl ve üzerinde alım yapan arkadaşlar için üzülüyorun ve onlara bol şanslar diliyorum zaman herşeyin ilacıdır.tektu zedeler iyibilir.
Şu anda sorun gözükmüyor,
hem zaten 3.28 de satmayan şimdi niye satsın...
http://img135.imageshack.us/img135/4727/bn9ml6.png
yatırımcı arkadaşlar buğün 4 ytl ve üzerinde alım yapan arkadaşlar için üzülüyorun ve onlara bol şanslar diliyorum zaman herşeyin ilacıdır.tektu zedeler iyibilir.
Hiç kimse için üzülmenize gerekyok.Her yatırımcı kendi bacagından asılır.
Başka bir hisseyi örnek alıp yorum yaparsanız bu bazı arkadaşları yanılta bilir.
Şirketle ilgili haber,grafik vs vs billgiler ile yorum yaparsanız sevinirim
AL..SAT.TUT.TAVSİYESİ DEGİLDİR...
Ben oyun dışı kaldım,
yazık oldu...
Kağıt teknik olarak hala sağlam görünüyor...
Takipteyim...
mehmetfesli
10-01-2008, 12:16
4,64 e gidip 4.20de ban yapacak galiba
2007 DE 11 AY BOYUNCA İSTİSNASIZ NET ALIMDAYDI YABANCILAR, EY-EK-KAS. 3 AYLIK DÖNEMDE İSE ALIMLARINI BARİZ BİR ŞEKİLDE ARTTIRDILAR..
toplam da eylül-ekim-kasım aylarında ortalama 4.46 maliyetle 3.5 mln dolarlık net alım yapmışlar... değişen bişey yok aslında , daha uygun bulmuşlar neden almasınlar ki?
en azında 3 ve altı seviyeleri bekleyip mallanma hayalini kuranlar şimdilik hayal kırıklığına uğradılar gibi gözüküyor...
hiç bir zaman senet uygunsa daha düşük olsunda alıyım demem ben.. neticede düşse bile tepkisi verir...
önemli olan cirıosunun % 50 kârını ise tahminen % 500 arttırmış olmasıdır...günlük harejetlerden kaçınıp büyük resme bakarsak bence daha mesut oluruz...
neyse çok başınızı ağırttım cuma ya kadar susuyorum:)
hayırlı kazançlar.. başını ağırttıysam da özür...
alım t. değildir..
cuma günü oldu artık yazabilirim:)
salı günkü işlemlerin takasına baktığımda beklenen gelişme oldu ve kurumlar yabancıya virman yaptı, cıtı 200, ilkkez yeni yabancı osmanlı bankasına 315 bin lot, muhtemelen alternatifin alımlarıydı, çarşamba günüde 160 bin net aldı alt. toplamda 2 günde yabancı net olarak 675 bin lot alım yaptı...
bir yerde ucuzlunu farkedip topladırlar, hayrını görsünler...
son iki gün endekse rağmen artı kapası, yarın muhtemel güzel piyasada neler yapabileceği hakkında bize bir fikir veriyor...
imkb de herşey olur bununda bilincinde olmak lazım fakat şirket uygunsa % 20 primla pahalı olmaz...
sadece biraz sabretmek lazım, piliçler kanatlı kayvanlardır , bunlarda hareketlerini sert yapıyorlar...
2007 yılı ciro ve kârını bide busene yapması muhtemel ciroyu ve kârı bi kefeye, piyasa değerinide diğer kefeye koyup değerlendirin ve günlük işlemden kaçının...
kıymetli bi abime 5 lirdan senet aldırdım dayanamadı 5.50den verdi senet şimdi 6.30, tuttu başka senet aldı % 5 ekside şimdi...
sabrın sonu selamettir...
alım tavsiyesi değildir...incele-araştır-kıyasla tavsiyesidir:)
YANKIBERKE
11-01-2008, 00:37
ödenmiş sermayeye göre (% 100 üstü)-prim potansiyeli olup, 9 aylıktada seçtiklerim...sonuçlar ortada...12 aylık teyit li olacaklar.........erbosan-söktaş-gübref-banvit-şeker piliç-alkim-adel.....dardanel(-özsermaye+borç ? ).....
defter değeri önemli değil bence, ürettiği değer ve kârlılık önemli... kâr yoksa fabrikayı-araziyi napalım,
önemli gösterge bence hep f-k olmalıdır...global dünyada da böyle yoksa tcell 25 mlr dolar olmazdı...
pd/dd birşeydir ama f/k herşeydir kanımca...
incedemir
11-01-2008, 07:12
ödenmiş sermayeye göre (% 100 üstü)-prim potansiyeli olup, 9 aylıktada seçtiklerim...sonuçlar ortada...12 aylık teyit li olacaklar.........erbosan-söktaş-gübref-banvit-şeker piliç-alkim-adel.....dardanel(-özsermaye+borç ? ).....
3,80 iken iyi dedik geri geldi ama kendini affettirmeye başladı inşallah...
YANKIBERKE
11-01-2008, 08:33
3,80 iken iyi dedik geri geldi ama kendini affettirmeye başladı inşallah...
bende 2 iken demiştim:)....syg...
Değerli yatırımcı kardeşlerim,her hissenin zamanı olduğunu daha önceleride söylemiştim.bu günlerde bu hisselere fazla güvenmek sizleri hayal kırıklığına uğrata bilir ve hatta sizin bu hisselerden çıkma nedeniniz bile ola bilir bu nedenle hissenin pirim yapacağını düşünmeyin daha erkenmiş gibi düşünmeniz sizin ve hisse için olumlu olacağından enim olabilirsiniz.
YANKIBERKE
11-01-2008, 10:25
ne dediysek-yazdıysam.........o.....bol kazançlar...
syg...
Desperado
11-01-2008, 10:38
Değerli yatırımcı kardeşlerim,her hissenin zamanı olduğunu daha önceleride söylemiştim.bu günlerde bu hisselere fazla güvenmek sizleri hayal kırıklığına uğrata bilir ve hatta sizin bu hisselerden çıkma nedeniniz bile ola bilir bu nedenle hissenin pirim yapacağını düşünmeyin daha erkenmiş gibi düşünmeniz sizin ve hisse için olumlu olacağından enim olabilirsiniz.
Kardesim, hasta misin nesin; sen yazdikca kagit gidiyo her gun... Hala erkenmis falanmis filanmis; kagit %6 artida, daha ne prim yapacak bi gunde... Yabanci takasi deli gibi artmis 1 haftada...
Arkadaslar, bakmayin boyle bos konusmalara... Sabah sabah, asabimi bozdu adam yahu... Temel analiz koyulmus defalarca gecmis sayfalarda, F/K degerleri ortada... Gerisi hikaye... 1 kere yazarsin, neyse deriz, ama hisse prim yaptikca bu tur karsisinda yazilan yazilar manipulatiftir; uyanik olsun herkes bu tur adamlara karsi...
hayırlı cumalar,
böyle mübarek günde bile hâlâ maksatı yazılar yazmak hiç hoş değil,
hareketletine devam ediyor,çünkü herşeyin değeri var, yeteki piyasa kötü olmasın...
benim yazılarımı bekliyor sanki, 2 gün yazmadım diye gitmedi senet, şaka biyana
basit mantık düşünün; yılık 80 bin getirisi olan bi varlığınızı mülkiyetini kaça satarsınız?
.................................
birde satsanız bile kasıtlı yazılar yazmayın.. ah almaktan ALLAH a sığınırım...
alım tavsiyesi değildir, incele-araştır - kıyasla tavsiyesidir...
hayırlı cumalar,
böyle mübarek günde bile hâlâ maksatı yazılar yazmak hiç hoş değil,
hareketletine devam ediyor,çünkü herşeyin değeri var, yeteki piyasa kötü olmasın...
benim yazılarımı bekliyor sanki, 2 gün yazmadım diye gitmedi senet, şaka biyana
basit mantık düşünün; yılık 80 bin getirisi olan bi varlığınızı mülkiyetini kaça satarsınız?
..................................
birde satsanız bile kasıtlı yazılar yazmayın.. ah almaktan ALLAH a sığınırım...
alım tavsiyesi değildir, incele-araştır - kıyasla tavsiyesidir...
çok güzel bir tespit yıllık 80 milyon getirisi olan bir şirket bizim ülkemiz şartlarında
1 milyar dolardan aşagı etmemesi lazım...................
Arkabaşlar 80 bin değil, 80 milyon. Selamlar.
Böyle bir yazı yazmak yatırımcıyı yönlendirmek için önc BİLGİ sahibi olmak gereklidir.Yoksa burada yön vermeden araştırmasını yaparak yazan arkadaşlara
haksızlık edersiniz.Varsa,haber,grafik,teknik analiz belirterek yazınız.
ya bende kı saattır ne 80 bını dıyorum:)
benide aranıza kabul edermısınız ?
erken vedalaştım herhalde. akşam ola hayrola bakalım
Desperado
12-01-2008, 11:32
Gecen hafta ay basindan itibaren takaslari koyarak yabanci satisinin durdugunu belirtmistim... Simdi tekrar veriyorum ay basindan itibaren guncel takaslari... Tablo o kadar net ki baska soze hacet yok...
haklısınız tablo çok net, 4 günde benim hesaplarıma göre net 850 bin lot alım yaptı yabancılar, son iki gündeki tahmini 200 bin lot net alımıda hesaba katıyorum...devamıda gelecek gibi çünki yaptığım incelemede 3 ayda yani eylül-ekim-kasımda da 4.46 maliyetli 5 mln ytl lik mal almışlardı yabancılar, daha uygun bulunca seviye gözetmeden saldırdılar resmen piyasaya bakmadan...
piyasaların belirsiz olduğu koşullarda, ederini bulmamış beklentili senetler öne çıkıyor banvt -söktaş vs vs gibi, ortada kârlılığına göre çok uygun seviyelerde bulıunan bir şirket mevcut, bilinçli olduğunu varsaydığımız yabancılarda bu seviyelerden devamlı alım yapmaktalar, 3.60 dan balşladılar 4.24 ten almaya devam ettiler, 1 ayda değişen bişey yoktu sadace malum bahanelerle gevşedi bizim içinde iyi oldu..
bu hafta tl zirvesini deneyebilir, dolar zirvesine daha var çünki 2000 de 450 mln dolar olmuş 6.50 ye tekabül etmekte...
pd/dd oranının yüksek olması bazılarını korkutuyormuş, asıl olan oran fiyat/kazanç oranlarıdır, 2000 yılında pd/dd si 16 olmuş, yıl boyuncada hep 10 olmuştu...şimdi ise sadece 2.2, fakat dediğim gibi asıl kâra bakmalıyız, 10 fabrika kâr etmezse bi işe yaramaz , 1 fabrika kâr ederse çok işe yarar...
dün ceza yemişim bir günlük , burada muhabbet ediyoruz kimseye alım tavsiyesinde bulunmuyoruz sonuçta, sebep olunmaz kimseye al-sat diye , herkesin fikri-zikri var,aklen mahdut olmayacağına göre hiçbir yatırımcı, kimseye akıl vermek haddimize değil...
yönetime saygılar, cezayı nazarlık olarak alıyorum, zaten 1 günlük cezada yaptığımın suç değil bi kabahat olduğunu gösteriyor... bir hukukçu ve avukat olarak daha fazla özen göstermek zorundayım kurallara...
iyi tatiller...
vedatBORSA
12-01-2008, 13:04
mrj arkadaşım sana katılıyor yazılarını bekliyoruz yönetimede eğer kanuni bir durum yoksa biraz daha hoşgörü bekliyoruz
Piliç mi çekti canınız?Dikkat edin dıştan çekici gözükebilirler ama içi bayat çıkabilir bunların.Grafiklerine şöyle bi göz atınız.Bozulmaları için yeteri kadar zaman geçmiş gibi.Gerçi iyi ambalajlamalarla 6 ve üstünüde görebilir bunlar.Olur mu olur.
ne dedigin belli de degil senin kardes ne is:)
vedatBORSA
13-01-2008, 11:40
ben arkadaşı yorumlayım grafiğne bakmış hızlı bir yükselişten sonra düzeltme gelebilir diyor arkasından bir ambalajlama yani daha iyi hissenin durmunu iyi göstermeyle hisse değeri 6 ya kar gidebilir diyor hadi biz 5.5 olsun diyoruz
ben arkadaşı yorumlayım grafiğne bakmış hızlı bir yükselişten sonra düzeltme gelebilir diyor arkasından bir ambalajlama yani daha iyi hissenin durmunu iyi göstermeyle hisse değeri 6 ya kar gidebilir diyor hadi biz 5.5 olsun diyoruz
Sağol kardeş, iyi açıklamışsın.Yorum biraz devrik olmuş heralde.Düzelteyim.Diyordum ki sofraya zamanında oturma fırsatı bulamamışlar için piliçlerden geriye yenecek fazla birşey kalmamış gibime geldi.birşeyler yemeyi umarken yem olmasın millet.:he:Saygılar.:)
Desperado
13-01-2008, 11:58
Temel analiz fakiri olmak, takastan anlamamak kotu sey tabi... Metastock bu kadar ayaga dusunce olan bu, adam bakiyo grafige, "uff, bu cok cikmis, kesin duser" tadinda yorum yapiyo... Ne F/K denen kavramdan haberi var ne karliliktan anlar; yapacak bi sey yok...
Ara sira yaziyoruz, daha once ayrintili yazildi; tekrar kisaca yazayim... Bu hisse 1 yillik projeksiyon ile bakildiginda bu fiyatla dahi cok ucuzdur, F/K'si su fiyatlarla 4.1-4.2 civarinda olup 2008 sene sonu karini goz onune alarak hesaplarsaniz daha da dusuk cikar. 6-7 civarindaki hisse fiyatlari ilk ulasilmasi gereken rakamlardir sene icinde; bu seviyelerde dahi F/K 6-7 civarinda olacak ve pahali bir hisseden degil, normal olmasi gereken degerlere yaklasmis bir hisse fiyatindan soz edecegiz. 3 kusurlerdeki fiyat bu kar ile kepazelikti, duzeltmesi de sert oldu haliyle.
Daha once dedigim gibi, 2008 sonunda Banvit'in sene bazinda endeksin oldukca uzerinde getiri saglayacagina inaniyorum.
Sessizlik iyidir... Olu taklidine devam edelim biz... Ama topikte de kimsenin yanlis bilgilendirilmesine izin vermem, kimse o kadar da sahipsiz sanmasin...
:super:
Temel analiz fakiri olmak, takastan anlamamak kotu sey tabi... Metastock bu kadar ayaga dusunce olan bu, adam bakiyo grafige, "uff, bu cok cikmis, kesin duser" tadinda yorum yapiyo... Ne F/K denen kavramdan haberi var ne karliliktan anlar; yapacak bi sey yok...
Ara sira yaziyoruz, daha once ayrintili yazildi; tekrar kisaca yazayim... Bu hisse 1 yillik projeksiyon ile bakildiginda bu fiyatla dahi cok ucuzdur, F/K'si su fiyatlarla 4.1-4.2 civarinda olup 2008 sene sonu karini goz onune alarak hesaplarsaniz daha da dusuk cikar. 6-7 civarindaki hisse fiyatlari ilk ulasilmasi gereken rakamlardir sene icinde; bu seviyelerde dahi F/K 6-7 civarinda olacak ve pahali bir hisseden degil, normal olmasi gereken degerlere yaklasmis bir hisse fiyatindan soz edecegiz. 3 kusurlerdeki fiyat bu kar ile kepazelikti, duzeltmesi de sert oldu haliyle.
Daha once dedigim gibi, 2008 sonunda Banvit'in sene bazinda endeksin oldukca uzerinde getiri saglayacagina inaniyorum.
Sessizlik iyidir... Olu taklidine devam edelim biz... Ama topikte de kimsenin yanlis bilgilendirilmesine izin vermem, kimse o kadar da sahipsiz sanmasin...
sizden önceki yazılanları okudukca insanların ne kadar bilgiden yoksun kulakdan duyma yazılar yazacak kadar cüretkar olduklarını gördüm hemde hiç bilmedikleri konuda neymiş çok çıkmış geri düşecekmiş peki kim almış,takasda nereye gitmiş,temeli ve tekniği nasıl diyen hiç yok.
ben bu konuda sizinle hem fikir olduğumu belirtmek isdedim.tşk ederim saygılarımla
al önerisi değildir kendi fikrmdir
Teşekkürler Desperado sizinle aynı düşünüyorum.Bu tür yazıların bilgi bile olmadıgını belirtmekte yarar var,çünki şeker piliç topiginde bir arkadaşın butür yazılarla nasıl magdur
edildigini okudum.
Ölü taklidine devam.
:super::super::cool::yes:
BİLEN ADAM kendını bellı edıyor. teknık te benden bundan sonra:)
vedatBORSA
13-01-2008, 18:20
despora arkadaşım yazıları güzel de (birazda işimize geliyor aynı hisse bizde de var ise)
rumuzundaki resim arkadaşlar adamı korkutuyor bence daha güzel bir resim bulunabilir
bu yazıları yazana yakışmıyor bence morale de ihtiyacımız var güzel bir resim hem moral verir hemde yazıları daha da güzelleştirir
geçmiş geleceğin aynasıdır... birkaç derleme;
Banvit Kırmızı Ete Yükleniyor...
Banvit Genel Müdürü Ömer Görener, 5 yıl içinde toplam cironun yüzde 20'sini kırmızı et satışından elde etmeyi hedeflediklerini bildirdi. Görener, gazetecilere yaptığı açıklamada, son 2 yıldır sucuk, sosis, salam, döner ve hamburger ürünlerinin üretimi için güvenilir tedarikçilerden haftada yaklaşık 100 adet dana alımı yaptıklarını, böylece kırmızı et yatırımının ilk ayağını başlattıklarını anımsattı. Parça et ve kıyma üretimine ise 2006 yılı başında geçtiklerini belirten Görener, Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Külefli köyünde bin dönüm arazi üzerine kurdukları çiftlik yatırmının tamamlanması durumunda 48 bin adet büyükbaş hayvan kapasitesine ulaşacaklarını kaydetti.
10/08/2006 HÜRRİYET
Banvit'i markası kurtardı
Kanatlı sektör 2005'in sonunda yakalandığı kuş gribi krizinden çıkmayı başardı. Beyaz et üretimi yeniden Türkiye'nin genel ortalaması olan 900 bin tonlara ulaştı. Ama pek çok markanın cirosu yerinde saydı. Sektörün en büyük oyuncularından biri olan Şekerpiliç'in bu yılki cirosu da geçen yıl olduğu gibi 140 milyon YTL oldu. Banvit, marka bilinirliği sayesinde krizin etkisinden en hızlı çıkan ve az da olsa ciro büyüten firma oldu. Banvit'in 2005'de yüzde 11 olan pazar payı bu yıl yüzde 12'ye çıktı. Banvit Genel Müdürü Ömer Görener, "2006 ciromuzu artıyla kapatıyoruz" diyor. Pazar liderliğini 2005'e kadar elinde tutan CP Piliç ise markasız ve ambalajsız satış stratejisi nedeniyle zarar edenler arasında. 2005'de 338 milyon YTL ciro yapan Tayvan merkezli firma, krizin ardından ürünlerini pakete soksa da 2006'yı 325 milyon YTL ciro ile kapatıyor. 22.12.2006 REFERANS
Banvit, 35 milyon doları büyümede kullanacak
AB kapılarını açamayan kanatlı sektörü, üst üste gelen krizlerden sıyrılmayı başardı. Büyüme trendi devam eden sektöre uluslararası şirketler de kaynak aktarmaya başladı. Banvit, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile 35 milyon dolarlık tutarında 9 yıl vadeli bir kredi sözleşmesi imzaladı.
Banvit, ilk aşamada kredinin 25 milyon dolarlık kısmını kullanacak. Gerek duyurulsa kalan 10 milyon dolarlık kredi de Banvit hesaplarına aktarılacak. Banvit Genel Müdürü Ömer Görener, 2000 yılından bu yana IFC'yle çalışmaların sürdüğünü hatırlatarak, "Bu krediyle beyaz ette olduğu gibi kırmızı et sektörü ve Romanya'daki operasyonlarımızda da önemli sinerjiler yaratmayı hedefliyoruz" diyor. Banvit, geçen yıldan itibaren kırmızı et yatırımlarına ağırlık vermeye başladı. Şirket, 3 yıl içinde 48 bin baş besi hayvanına ulaşarak, bu alanda da iddialı bir konuma gelmeyi amaçlıyor. IFC Güney Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Shahbaz Mavaddat ise Banvit'e sağladıkları finansmanla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bu uzun vadeli kredinin Banvit'e kısa vadede büyük katkı sağlamasını umuyoruz.PARA DERGİSİ
Banvit, 2007’nin ilk 9 ayında net karını 8 kat büyüttü… Şirket, ilk 9 ayda 44.4 milyon
dolar net kar elde etti. Yüksek tavuk fiyatları, sektörun karlılığını oldukça olumlu etkiledi.
Yılın geri kalan bölümünde mevsimselliğin de etkisiyle, karlılığın 3. çeyreğe göre
düşmesini beklesek de 2007 sektörün altın yılı olarak tarihe geçecek. Genel olarak bakıldığında Banvit’in rakamları pozitif ve beklentilerimizin paralelinde. RAYMOND JAMES
Banvit A.S., 2009 yılında ilçeye 15-20 milyon dolar yatırımla kesimhane kurmak için çalısmalara basladı. Banvit A.S. Genel Müdürü Ömer Görener, 2010 sonuna kadar sirketlerine ait tesislerde 48 bin adet büyükbas hayvan yetistireceklerini açıkladı. Görener,
2009 yılında ilçeye kırmızı etle ilgili yeni bir kesimhane kazandıracaklarını, bunun yatırım maliyetinin ise 15-20 milyon dolar civarında olduğunu söyledi.TEKSTİLMENKUL
Banvit, AB’ye girme noktasında farklı bir strateji içinde. Bu amaçla Romanya’da şirket kurmuş durumda. Ayrıca, Almanya’da da Romanya’daki şirketin üretim planına göre çalışacak ayrı bir şirket daha kurdu. Muhtemelen Romanya’daki şirket önümüzdeki yıl, üretim için ciddi ataklar yapacak. Bunun amacı da, veterinerlerin raporunun kotaya bağlı olması. Ancak, diğer tarafta ciddi bir pazar var. Bu pazarın ise, sadece Türkiye’den yapılacak ihracatla doyması mümkün değil. Romanya’daki Banvit yatırımının en az 10 milyon dolar olması bekleniyor. Arsası, fizibilitesi yapılmış olan yatırımın büyüklüğü, 50 milyon dolara da çıkabilecek. Veterinerlerden geçerli ruhsat alacak diğer üreticilerin de benzeri atraksiyonlar yapması bekleniyor.FİKRİ TÜRKEL 25.09.2003
Anlaşıldı burda misafir pek hoş karşılanmıyor.8-9-10 lu fiyatlardan bahsedilirken benim yorumlar sizi bozar.Ben şöyle düşünürüm.İlk ve yakın duraklarında binemediğim tren benim trenim değildir.Bu gider başka bi tren gelir.Binsem bile içeri girip oturmam basamakta beklerim.nolur nolmaz.Hemen atlamak gerekebilir.HIZLI OLAN KAZANIR.
Ayrıca takastan, analizden falan pek anlamadığım doğru.Metastock ta kullanmıyorum.Yüzeysel bir matrixim var o kadar.Ama inanın böyleyken bile iyi karlarım oldu.Kaçırdıklarım, kazandıklarımı 5 e katlar.Neyse verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.
sadece hisse almakla kalmıyorum , doğal olarak piliçeti tüketiyoruz, dikkatimi çeken bi durum oldu kg su 4.30 olan banvit pirzola son 2-3 gündür 6.20 olmuş, diğer ürünlerinede değişik oranlarda zam yapmış,yaptığı bu zamları bildirmek zorunda değilmidir? anladığım kadarıyla daha öncede böyle bir zorunluluğu yokmuş yoksa yılda en az 10 kerre haber olcak yok fiyatlar arttı yok indirildi diye...
zamla bu primin alakası yok tabikide belkide vardır kimbilebilirki, benim portföye almamdaki asıl sebep yıllık kazancına göre düşük fiyatlardan işlem görmesiydi, bi de olumsuz son çeyrek performansına rağmen kârlılığını sürdürdüğünü açıkladı , buda işin kaymağı oldu, son söz olarak geçen senenin son çeyrek rakamlarına bakmak lazım, o zamanda kurban ve balık durumu vardı ama kârı çok güzeldi...başlıbaşına hiç kâr yazamasa bile kabulümdür 60 mln azmı? ama 3-5 mln kur farkı kârı azacağından emin olabiliriz...
alım tavsiyesi değildir...
teknik olarak yukarı hareketlerde onumuzdekı ılk dıremc 4.68 4.70 ler. oralarda olası kar realızasyonları olabılır. suanda gostergelerde herhangı bır yorulma belırtısı yok. ıyı seanslar...
FK orani olarak cok dusuk degerde islem goruyor. Ben de 2.20 ortalama ile aldigim mali 4.50 ile bosaltmistim. Simdi 3.50 den geri aldim. 4.50 ler 5 ler teknik olarak cok pahali idi ama bu duzeltme hareketinden sonra tekrar denenecegini dusunuyorum.
Temel olarak iyi bir sirket. Donemsel tavuk fiyat etkisinden cok bu etkinin yil icindeki dagilimina bakmak gerek.
Yatirimci arkadaslara iyi kazanclar...
mehmetfesli
14-01-2008, 18:05
migrosta fiyatlar : kangurum.com.tr den
banvit bütün pilic 3.45
banvit kuşbaşı gögüs : 9.85
cp marka pilic 2.99
Yukarıdaki fiyatlar 02.01.2008 tarihli
Yeni fiyatlar aşağıda
banvit bütün piliç : 4.00
banvit kuşbaşı gögüs : fiyatı bulamadım
cp marka pilic : 2.99
Banvit fiyatı yükseliyor ama cp'nin fiyatında bir değişim yok.
vedatBORSA
14-01-2008, 19:12
biraz düzeltdiler galiba:he:
Raymond James Tarafindan Londra`da Duzenlenen Konferansta Dunyanin Onde
Gelen 60 Kurumsal Yatirimcisi, Aralarinda Alarko Holding, Bank Asya, Karsan,
Dogus Otomotiv`in De Bulundugu 14 Turk Sirketiyle Biraraya Geldi.
Referans Gazetesinin Haberine Gore; Ingiltere Ve Avrupa`nin Diger
Ulkelerinden Yonettikleri Fon Buyuklugu 5 Trilyon Dolari Asan 60 Kurumsal
Yatirimci, Aralarinda Alarko Holding, Bank Asya, Karsan, Dogus Otomotiv`in De
Bulundugu 14 Turk Sirketiyle Biraraya Geldi. Raymond James Menkul Kiymetler
10-11 Ocak Tarihlerinde Londra`da Turkiye`den 14 Sirketin Ust Duzey
Temsilcilerinin Katildigi Bir Konferans Duzenledi. Raymond James`ten Yapilan
Aciklamaya Gore, Konferansa Katilan Alarko Holding, Bank Asya, Banvit, Borusan
Mannesmann Boru, Boyner Magazacilik, Dogus Otomotiv, Global Yatirim Holding,
Is Finansal Kiralama, Karsan, Reysas Lojistik, Sekerbank, Sinpas Gayrimenkul
Yatirim Ortakligi, Tat Konserve Ve Turk Ekonomi Bankasi`na Buyuklugu 5 Trilyon
Dolari Bulan Fonlardan Yogun Ilgi Geldi.
Raymond James Genel Muduru Emir Sarpyener, Iki Gun Suren Konferanstaki
Yogun Katilimin Yabanci Yatirimcilarin Istanbul Menkul Kiymetler Borsasi`ndaki
(imkb) Buyuk Olcekli Sirketlerin Yanisira Orta Ve Kucuk Olcekli Sirketleri De
Yakindan Takip Etmeye Devam Ettiklerinin Bir Gostergesi Oldugunu Soyledi.
Sarpyener, Benzer Organizasyonlari Gelecek Donemde De Yine Londra Ve Diger
Sehirlerde De Yapacagini Belirtti.
Yatirimcilarin Turk Sirketleriyle Yaptiklari Gorusmelerin Olumlu Gecmesine
Karsin Yabanci Yatirimcilarin Tamaminda Amerikan Ekonomisine Yonelik
Endiselerin Hakim Oldugunu Vurgulayan Sarpyener, `yabanci Yatirimcilar Genel
Olarak Bizim Piyasa Beklentimize Uyumlu Beklentiler Icerisinde` Dedi. Bu Yilin
Ilk Iki Ceyreginin Yurtdisi Kaynakli Gelismeler Nedeniyle Nispeten Dalgali Ve
Zor Gecebilecegini Kaydeden Sarpyener, `ama Yilin Ikinci Yarisinda Imkb`de
Dunya Piyasalarindaki Harekete Paralel Bir Toparlanma Olabilecegini
Dusunuyoruz` Diye Konustu. Sarpyener Ayrica 2008 Yilinda Cari Acigin Yuksek
Petrol Ve Altin Fiyatlari Nedeniyle Daha Da Artacagini Ama Finansman Acisindan
Herhangi Bir Problem Gormediklerini Belirtti.
2008 Yilinda Hem Turkiye`de, Hem De Yurtdisinda, Turkiye`ye Yatirim Yapan
Musteri Sayisini Artirmayi Hedeflediklerini Bildiren Sarpyener, Ayrica
Kazakistan`da Da Faaliyete Gecerek Asya`daki Operasyonlarini Artirmayi
Hedeflediklerini Soyledi. Turkiye`de Verdiklerini Hizmetin Aynisini Kazakistan
Icin De Vermeye Basladiklarini Ifade Eden Sarpyener, Yaptiklari Konferansin Son
Derece Verimli Gectigini, Yatirimcilarin Turkiye Hakkindaki Olumlu Goruslerinin
Devam Ettigini Gorduklerini Soyledi. Imkb`de Gerceklesen Yabanci Portfoy
Yatirimlarina Aracilikta Lider Kurumlardan Biri Olan Raymond James, Halihazirda
200`e Yakin Yabanci Kurumsal Yatirimcinin Turkiye`deki Portfoy Ve Dogrudan
Yabanci Sermaye Yatirimlarina Aracilik Ediyor. Raymond James`in 2008 Yili Icin
Yayinladigi Dogrudan Yabanci Sermaye Raporunda Turkiye`nin 23 Milyar Dolarlik
Dogrudan Yabanci Sermaye Girisi Beklendigi Vurgulanmisti.
bu nedemek biliyonuz mu çok güzel çok:)
baydanis
15-01-2008, 10:51
bu nedemek biliyonuz mu çok güzel çok:)
evet çok güzel olacak... az sonra tavan olacak...:cry::cry::cry: :frown::frown::frown: :grrr::grrr::grrr:
banvıt derkı ben duzeltmemı yaptım buna endeks bahane oldu ne para cıktı benden nede gıren oldu yarından ıtıbaren yoluma devam ederıııımmm:)
1 2 gün gecıkmelı olacak ama temız:)
baydanis
17-01-2008, 14:12
düş bakalım nereye kadar düşeceksin....
mehmetfesli
17-01-2008, 14:41
yuh derim başka bişi demem
baydanis
17-01-2008, 21:37
Bu takas verilerini ve bugünkü alıcıları yorumlayabilecek var mı acaba?
osmancig
17-01-2008, 22:19
Adamlar fabrikada haldır haldır çalışıyorlar.
osmancig
17-01-2008, 22:22
düş bakalım nereye kadar düşeceksin....
bimi düşürdün şimdi bunda mı ? :)
baydanis
17-01-2008, 22:33
bimi düşürdün şimdi bunda mı ? :)
:yes::yes: bimi geçtim artık. nereye girsem düşer, nerden çıksam çıkar. benim kaderimdir bu. yukardaki tabloları banvit imkb 100'de olduğu için sordum. malum endeksin düşmesi demek imkb 100'ün düşmesi demek. yabancılar banvitten karlarını realize ederek çıkıp daha ucuz ve iyi blançolu kağıtlara giderlermi acaba?
Desperado
17-01-2008, 22:39
Daha ucuz IMKB 100 kagidi ne var bi soyleyin de bakalim... Belki Aygaz... Baska da yok...
baydanis
17-01-2008, 22:52
Daha ucuz IMKB 100 kagidi ne var bi soyleyin de bakalim... Belki Aygaz... Baska da yok...
onu anladım da endeks dolayısıyla imkb 100 düşerken banvit ucuz diye çıkmasını beklemek mantıklı mı onu merak ediyorum. gerçi bagfaş da imkb 100'de ama bugün maaşallah % 17 çıktı ve tavandan kapattı.
Desperado
17-01-2008, 23:07
onu anladım da endeks dolayısıyla imkb 100 düşerken banvit ucuz diye çıkmasını beklemek mantıklı mı onu merak ediyorum. gerçi bagfaş da imkb 100'de ama bugün maaşallah % 17 çıktı ve tavandan kapattı.
O ayri bi konu... Banvitin grafigini imkb 100 ile yan yana koyun bi bakin bakalim son 5 sene icin, bi benzerlik var mi...
Kaldi ki bunu onun icin yazmadim, yabanci Banvitten cikip daha ucuz IMKB 100 hisselerine girer mi demissiniz onun icin yazdim... Bulursa girsin, bize soylesin biz de girelim hatta...
Endex nereye duser nerden cikar bilemem, bildigim sudur ki Banvit bu fiyatla cok ucuz; 1 sene sonra bu fiyattan alanlar yuksek kar edecek... Ama bu 1 sene icinde su anki fiyattan daha da asagilara duser mi... Millet histerik bi sekilde fiyat, kar, mali tablo , bilanco, F/K filan bakmadan sattigi surece dusebilir. Ama cikisi da sert olur boyle dususlerin... Ben her gun ekran basinda takip ederim, isim gucum yok diyen varsa ne ala, tavan yapti mi tam yapiyo cunku, cok degil 9 gun once 2 seansta yapti 3.32-3.92 hareketini... Yakalayabilirim derseniz iyi, ben tum gun elim AL'da ekran takip edecek halim yok, isim gucum var; almisim atmisim kenara ihtiyacim olmayan parayla... Eninde sonunda degerini bulur...
baydanis
17-01-2008, 23:21
O ayri bi konu... Banvitin grafigini imkb 100 ile yan yana koyun bi bakin bakalim son 5 sene icin, bi benzerlik var mi...
Kaldi ki bunu onun icin yazmadim, yabanci Banvitten cikip daha ucuz IMKB 100 hisselerine girer mi demissiniz onun icin yazdim... Bulursa girsin, bize soylesin biz de girelim hatta...
Endex nereye duser nerden cikar bilemem, bildigim sudur ki Banvit bu fiyatla cok ucuz; 1 sene sonra bu fiyattan alanlar yuksek kar edecek... Ama bu 1 sene icinde su anki fiyattan daha da asagilara duser mi... Millet histerik bi sekilde fiyat, kar, mali tablo , bilanco, F/K filan bakmadan sattigi surece dusebilir. Ama cikisi da sert olur boyle dususlerin... Ben her gun ekran basinda takip ederim, isim gucum yok diyen varsa ne ala, tavan yapti mi tam yapiyo cunku, cok degil 9 gun once 2 seansta yapti 3.32-3.92 hareketini... Yakalayabilirim derseniz iyi, ben tum gun elim AL'da ekran takip edecek halim yok, isim gucum var; almisim atmisim kenara ihtiyacim olmayan parayla... Eninde sonunda degerini bulur...
yok dostum "yabanci Banvitten cikip daha ucuz IMKB 100 hisselerine girer mi" demedim. malum piyasa bozuk ve ne olacağı da belli değil. yabancı imkb 100'den dolayısıyla banvitten çıkıp orta veya küçük hisselere ya da başka yatırım araçlarına kayar mı demek istedim. bir de banvitin en mütevazi olması gereken fiyatı nedir sizce?
Desperado
17-01-2008, 23:37
yok dostum "yabanci Banvitten cikip daha ucuz IMKB 100 hisselerine girer mi" demedim. malum piyasa bozuk ve ne olacağı da belli değil. yabancı imkb 100'den dolayısıyla banvitten çıkıp orta veya küçük hisselere ya da başka yatırım araçlarına kayar mı demek istedim. bir de banvitin en mütevazi olması gereken fiyatı nedir sizce?
En mutevazi fiyat nedir bilemiyorum; oyle bi kavram yok zaten benim bildigim... Sirketin karina bakarsin, piyasa degerine bakarsin, oranlarsin, F/K degeri olur adi da... Su anda 3.5... 3.5 "son derece ucuz demek"... 4 de son derece ucuzdur... 5 ucuzdur... 6-7 olmasi gereken minimum degerlerdir... 9-10 ise pahalidir...
Bilmem anlatabildim mi...
baydanis
17-01-2008, 23:43
En mutevazi fiyat nedir bilemiyorum; oyle bi kavram yok zaten benim bildigim... Sirketin karina bakarsin, piyasa degerine bakarsin, oranlarsin, F/K degeri olur adi da... Su anda 3.5... 3.5 "son derece ucuz demek"... 4 de son derece ucuzdur... 5 ucuzdur... 6-7 olmasi gereken minimum degerlerdir... 9-10 ise pahalidir...
Bilmem anlatabildim mi...
çok teşekkürler...
Desperado
17-01-2008, 23:45
Bu kagit icin yazdim bu F/K yorumlarini, hisseye ve sektore gore degisir elbette...
tepkileri hep güzel oluyor zaten, gün içinde bile % 5.5 tepki vermiş, 52*72, sabırlı yatırımcı kağıdır, söktaşta olduğu gibi buda ederini bulacaktır...
baydanis
17-01-2008, 23:54
tepkileri hep güzel oluyor zaten, gün içinde bile % 5.5 tepki vermiş, 52*72, sabırlı yatırımcı kağıdır, söktaşta olduğu gibi buda ederini bulacaktır...
ooo mjraa arkadaş buraya gelmiş. ederi nedir sizce mjraa kardeş. söktaşı kaçırdım bunu bari kaçırmayayım.
kimse malvarlığını yıllık getirisinin 4-5 katına satmaz, eğer hakkında icra takibi vs. yoksa, buradan yola çıkarak varın siz hesaplayın...gıda sektörü ve imkb 100 senedi olması dolayısıyla en az 9-10 f/k olmalı ama hakettiği f/k 13 ten aşağı değil bence...
eğer 80 mln kâr gelirse bu ucuzluğunu kısa sürede telafi edecektir, daha makul seviyelere gelecektir...
piyasa az-biraz düzeldi gibi dayanamadılar hemen hucüma geçtiler, neyse artık haftaya daha güzel olacağız, fırsatı değerlendirenlere ne mutlu:)
mehmetfesli
18-01-2008, 16:18
Yukarıdaki fiyatlar 02.01.2008 tarihli
Yeni fiyatlar aşağıda
banvit bütün piliç : 4.00
banvit kuşbaşı gögüs : fiyatı bulamadım
cp marka pilic : 2.99
Banvit fiyatı yükseliyor ama cp'nin fiyatında bir değişim yok.
bugün itibarıyla fiyatlar
banvit bütün piliç : 4.00 carrefour
banvit kuşbaşı gögüs : 10.15 carrefour
cp marka pilic kg: 4.99 migros
senpilic bütün piliç: 4.30 migros
keskinoğlu bütün :4.35 carrefour
seker bütün : 4.20 carrefour
gördüğüm kadarıyla fiyatlar çok hızlı recover ediyor, 3 şubatta(enflasyon açıklandığında) piliç eti zam şampiyonu olacak.
piliç fiyatı %66 artmışmı 2 haftada:)ne iş kıtlık falan yok demi...
mehmetfesli
18-01-2008, 16:33
daha öncekiler migrostandı şimdide biraz migros biraz carrefour var, genel olarak fiyatlar yılbaşında 3,2 idi şimdi ortalama 4.20
Desperado
18-01-2008, 17:24
Neyse...Bu badireyi de atlattik su halde.. Vergi indiriminin de etkisi olacak maliyetlerde... Guzel kar gelecek ilk ceyrekte; su son ceyrek rakamlari da bi gecsin de hele...
tempestspor
21-01-2008, 22:09
KABUS GERİ DÖNDÜ
21 Ocak 2008 Pazartesi 21:35
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Saz köyünde kuş gribi virüsü tespit edildiğini açıkladı.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Saz köyünde kuş gribi virüsü tespit edildiğini açıkladı.
Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Saz köyünde 19 Ocak 2008 Cumartesi günü Bakanlık ekiplerince yapılan rutin taramada, bir ihbar üzerine şüpheli köy tavuklarından alınan örneklerde, Bakanlık laboratuvarlarında yapılan analizlerde kuş gribi virüsünün tespit edildiği belirtildi.
Açıklamada, Saz köyü ve çevresinde gerekli tüm önlemlerin alındığı kaydedildi.
Kaynak:
anadolu ajansı
süper haber ya, sektörün lideri ab yeterliliği almış şirketimiz bakalım nasıl tepki verecek, önceki hafta ingilteredeki habere çok olumlu tepki vermişti...
grip haberleri artık kaliteli büyük firmalara zaradan çok yarar sağlar, keskinoğlu, banvit oldumu gözü kapalı alır benim vatandaşım..
delta deli gibi almış bugün, isteseydi belki 3.50 den toplardı ama 3.61 den maliyet ypmayı uygun görmüş ve 130 bin lot almış, hayrını görsün, yabancıdan satış gelmedi...
kâr -piyasa değeri kıyaslandığında ne kadar potansiyelli olduğunu haftalardır izah ediyoruz zaten...ön güzelide bi günde fazlasıyla geri verebilme potansiyeli var tam 2 hafta önce % 18 lik hareketiyle bunu yaşadık... nakti olan için düşüşler güsel fırsattır...
not:grip haberleri artık flaş değil son sıralarda veriliyor bu bile ne aşamada olduğumuzu gösteriyor...
mjraa kardeşim cok guzel söylemiş. tebrikler.
korhanykal57
22-01-2008, 09:09
banvitin kuş gribinden etkilenecek hayvanı yok çünkü tesisler kapalı..
ayrıca etkilendi diyelim, hayvanları sigorta altında
firmanın genel yapısına hiç bişi olmaz
dedektif
22-01-2008, 14:32
ZONGULDAK'IN SAZKÖY'ÜNDE KUŞ GRİBİ ŞÜPHESİYLE KÜMES HAYVANLARI TOPLANARAK İTLAF EDİLDİ
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Saltukova beldesine bağlı Sazköy'ünde
kuş gribi şüphesiyle yapılan çalışma köyde paniğe neden oldu.
Sazköyüne bağlı Sarıalan mahallesinde oturan Sefarettin Yılmaz'a ait
kümesteki 20 tavuktan 17'si telef oldu. Sefarettin Yılmaz,
geçtiğimiz cumartesi günü 5 tavuğunun ölmesi üzerine köy muhtarı
Cemal Yılmaz'a haber verdi. Sazköyü muhtarı Yılmaz da veterinere
haber vermesi üzerine Zonguldak İl Tarım Müdürlüğü ekiplerince
numuneler alınarak Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın Ankara'daki
laboratuvarında incelemeye alındı. Yapılan ilk bulgulara göre ölen
tavuklardan alınan numunelerin pozitif çıkması üzerine Sazköy, Aşağı
İhsaniye köyü ve Filyos beldesine bağlı Sefercik mahallesindeki
bütün kümes hayvanları ve kanatlı hayvanlar itlaf edilmek üzere
toplandı.
Filyos çayı üzerine akın eden göçmen kuşların getirdiği tahmin
edilen kuş gribine karşı Sazköyü cami minaresinden kümes
hayvanlarının dışarıya salınmaması konusunda köylü vatandaşlara
uyarı anonsu yapıldı. Sağlık ve Tarım ekipleri, karantinaya alınan
köylerde çalışmasını sürdürürken, jandarma bölgeye giriş çıkışları
kontrol altına aldı. Karantinaya alınan köylere giriş veya çıkış
yapan araçlar Tarım müdürlüğü ekiplerince dezenfekte ediliyor.
Öte yandan kümesindeki tavukları birer birer telef olan Sefarettin
Yılmaz, tavuklarında kuş gribi olmadığını, tavukların buğday
yeminden zehirlenebileceğini söylüyor. Kuş gribi denilerek panik
ortamı oluşturulmasına tepki gösteren vatandaşlar, sapasağlam
dedikleri tavuklarını itlaf ekiplerine vereceklerine kesip
kendilerinin yediklerini anlattı.
Tarım müdürlüğüne bağlı itlaf ekibinin kanatlı hayvanları toplaması
sırasında ilginç görüntüler oluşuyor. Evlerin yanındaki kümeslerden
toplanmak istenen tavuk, kaz ve ördek gibi kanatlı hayvanlar,
ekiplerin elinden kurtularak kaçışmaları ve görevlilerin tavukların
peşinden koşması ilginç manzaralara sahne oluyor. Yakalanan
hayvanlar poşet çuvallara konuluyor. Daha sonra özel bidonlara
doldurulan kanatlı hayvanlar itlaf ediliyor. Sazköyü ve çevresindeki
bütün köyleri tarayan ekipler, kuş gribi şüphesi üzerine bütün
kanatlı hayvanları itlaf ediyor.
Köydeki bir vatandaşın kümesindeki tavuk ölümleri üzerine bütün köy
ve çevresindeki kanaatlı hayvanların toplandığını kaydeden Sazköyü
Muhtarı Cemal Yılmaz, "Bu olay ilk cumartesi günü ortaya çıktı.
Sefarettin isimli köylümüz kümesindeki tavukların öldüğünü söyledi.
Bunun üzerine Tarım ekipleri ve veteriner gelip inceleme yaptı. Kuş
gribi şüphesi üzerine köyümüz karantina altına alındı." dedi.
(22/01/2008 - 14:31:08)
dedektif
22-01-2008, 14:38
AZERBAYCAN, ZONGULDAK'TA KUŞ GRİBİNE RASTLANMASI NEDENİYLE TÜRKİYE'DEN BEYAZ ET İTHAL EDİLMESİNİ YASAKLADI
Zonguldak'ta kuş gribine rastlanması nedeniyle Azerbaycan Türkiye'den tavuk eti
ve tavuk ürünlerinin getirilmesini geçici olarak yasakladı.
Azerbaycan Devlet Baytarlık Komisyonu, Zonguldak'daki tavukçuluk tesislerinin
birinde kuş gribine rastlanmasını yasağa gerekçe olarak gösterdi.
Yapılan açıklamada, Türkiye'den en son 15 gün önce Akdeniz Bölgesi'ndeki
tesislerden tavuk eti ve tavuk ürünleri ithal edildiği, bu ürünlerde de herhangi
bir hastalık bulunmadığı vurgulandı.
Azerbaycan'a sadece Türkiye, Brezilya ve ABD'den beyaz et ithalatı yapılıyor.
(IHA)
(22/01/2008 - 13:56:42)
Unutmayın BANVİTTE ŞEKER PİLİÇTE FASON Üretim yaptırıyor,yani hepsini kendi üretmiyor.Şimdi Azerbeycan yarın diğer ülkeler alımları durdurur.Balık sezonu devam ediyor.Yine unutmamak gerek panik başlarsa bilanço önemini yitirir.Bunlar dikkatle izlensin.Ben bu iş burda bitmez başka ülkelerdende alımı durdurma kararı çıkar sanıyorum.
ihracatın cira içindeki payı zaten çok düşük, önemli olan yurt içi tüketim talebidir... kırmızı et malum, balıkta son demlerini yaşıyor zaten...artık grip haberleri fırsat büyük firmalar için kimse markasız ürün almaz bundan sonra zaten cirodaki muazzam artışlar ondan kaynaklanıyor...
bilanço 80 mln kâr gelsin bakalım, öem yitiyormu yitirmiyor mu görürüz artık, endeks 53 bin iken ayın başlarında 3.24 dü gören hissemiz şuan piyasa % 18 düşmüşken o zaman göre artıda , acaba neden??
dedektif
22-01-2008, 15:09
ihracatın cira içindeki payı zaten çok düşük, önemli olan yurt içi tüketim talebidir... kırmızı et malum, balıkta son demlerini yaşıyor zaten...artık grip haberleri fırsat büyük firmalar için kimse markasız ürün almaz bundan sonra zaten cirodaki muazzam artışlar ondan kaynaklanıyor...
bilanço 80 mln kâr gelsin bakalım, öem yitiyormu yitirmiyor mu görürüz artık, endeks 53 bin iken ayın başlarında 3.24 dü gören hissemiz şuan piyasa % 18 düşmüşken o zaman göre artıda , acaba neden??
Arkadaşım ben 4,50 lerden verdim.Geriye doğru baktım insanları o kadar etkilemişsinizki.Zaten 3,20 ler kırılırsa 2.80 rahat görür ama kuş gribi vakasının boyutu artarsa bir kaç ülke daha alımı durdurdum derse ne olur?İç piyasa zaten pamuk ipliğinde ben şahsen hormonlu besinlerle 40 günde yetişen bu tavukları yemem yemiyorum.Tabi hiç bir hormon beslenmesi olmayan Balık veya organik köyde yetişeni yiyorum.Bunlar 40 günde yetişiyor nasıl oluyor acaba?Vatandaş bilse evine sokmaz.Ama bizim tavukçular zeki.Uğur dündarı çıkarır yine bu milleti uyuturlar.
Şöyle bir düşünün.eskiden 40 günde tavuk meydana geliyormuydu.?Adamlar uyanık daha fazla beslemek işlerine gelmez maliyet artar.Neyse bunlar onların sorunu.Ben yemem ama 2.80 gelir se bi düşünürüm.Sahiplenmem alır satarım.Ama tavukta organik olanı tercih ederim 40 günde yetişeni değil.
Arkadaşlar afedersiniz ama tavuklar ne manyak hisseler böyle ya,
Ağustos düşüşündeki hareketlere benzedi bugün,İnşaallah devamı tüm borsalar ve hisseler için gelir.
Bugün İnşaallah fazla dökülen olmamıştır...:cool::he::clown::wink:
Arkadaşım bazı konular üzerinde yazı yazarken dikkat etmek gerekir.Sizin tavuk yemeniz yememeniz hiç kimseyi ilgilendirmez o sizi bağlar.Tavuk beslenmesi konusunda yok 40 günde nasıl yetişir,bunlar hormonlu vatandaş bilse evine sokmaz ,Ugur Dündarı çıkarır bu
milleti uyutur vs vs vs.Bu konularda yazı yazmadan önce biraz araştıma yaparak bilgi sahibi olmanız gerekir.Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olursanız yazdıklarınız sizi baglar.Evet
kuş gıribi var evdeki kümes hayvanlarında ÇİFTLİK HAYVANLARINDA DEGİL.
dibinden alan bugün bile % 12 kazandı, daha ne olsunki, sanayii endeksi -3.8 düştü ama banvit artı kapadı, elinde hisse olmayanın şirketi kötülemesi kadar ... bir durum olamaz herhalde, neyani yarın ben banviti satınca hemen olumsuz yazı mı yazcağım ....
güneş balçıkla sıvanmaz, birazcık karakterli olalım,herşeyin değeri vardır, şuan ciro ve kârlılık olarak muazzam bi potansiyeli var...eğer göstergeleri olumsuz dönerse değerlendiririz.. yarın genel müdür % 20 büyüme bekliyoruz derse ki hedefleri en az o oranlardadır , o zaman busene cirosu 700 mln u rahatlıkla bulur varın kârını siz düşünün...
bir aydır elimde 4.34 tende satmadım 3.24 ten de çünki iki fiyatta makul değildi....geçen sene patron 5.35 ten ıfc den hisseleri aldı busenede alcak faiz farkını koyup kabaca belkide 5.70 ten.. o zaman bizimden minumum hedef seviyemiz beli oluyor azçok...
öngörülerim tutarlı olduğu için hep gerçekleşti çok şükür...1 aydır okuyan hak verir.. satsam da banvit uygur ama satmayı düşünmüyorum..
alım tavsiyesi değildir....
Banvit para girişi:
dün +171,613
bugün + 49,652
BANVT
Banvit
Günlük Yorum
Sistemimiz bugün bir ALTEYİTLİ sinyali verdi. Daha önce onaylanan SAT önerisi 15.01.2008 tarihinde ( 7 ) gün önce, hisse senedi fiyatı 4.04 iken yapılmıştı. O zamandan bu yana BANVT -9.41% düştü .
AL EĞER önceki kapanışın altında açılıp, üstünde kapanan bir beyaz mumla teyit oldu. Teyit Koşulları na göre alış fiyatı önceki kapanış olan ( 3.64 ) alınmıştır.
Sabrın sonu selamettir derler. Piyasa biraz nazlandı ama sonunda boğa formasyonunu teyit etti. Bir gün önceki hava teyit için uygun değildi ama bugün teyit koşulu oluştu. Bugün açılış fiyatı bir gün önceki kapanışın altında idi ama kapanış fiyatının alıcı ağırlıklı bir piyasada bir gün önceki kapanış fiyatının üstünde gerçekleştiğini ve beyaz bir mumun oluştuğunu gördük. Bu da geçerli teyit koşullarımızdan biri. Senedin fiyatı artabilir.
Çabuk hareket ettiğinizi ve senedi almış olduğunuzu umuyoruz. Gün içinde takip etmeniz gereken temel fiyat bir gün önceki kapanış fiyatıydı. Yapmanız gereken şey ise düşük bir açılışa rağmen piyasanın yukarı yöne gittiğini izlemek ve gün içindeki fiyatların bir gün önceki kapanış fiyatının üstünde kaldığına kanaat getirdikten sonra bu senedi almakdı.
Eğer bu senedi aldıysanız; bir sonraki SAT-EĞER sinyali teyit edilinceye kadar senedi elde tutmaya devam edin. Fiyatlar gelecek günlerde temel fiyatın yani bir gün önceki kapanış fiyatının üstünde kaldıkça tehlike yok demektir.
Senedi hala alamadıysanız ne yapmalı? Belki bugünkü seansları izleyecek zamanınız olamadı veya teyit işini bize bırakmak istediniz. İşin doğrusu alım için biraz geç kaldınız ama hala da çok geç değil. Önümüzdeki seanslarda bu senedi nispeten uygun fiyatlardan almak mümkün olabilir.
Piyasa şu an açığa satış için cazip değil. Önerimiz bu senette açığa satışlardan kaçınmanız ve eğer varsa açığa satış pozisyonlarınızı hemen kapatmanızdan yana.
AL
TEYİTLİ
3.66
+0.02 +0.55%
Mum Çubuk Analizi
Bugünün Mum Formasyonları:
Beyaz Mum
Bugün bir Beyaz Mum oluştu. Bu normal bir alış baskısına işaret eder.
'Kuş gribine ilişkin yeni ihbar yok'
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Kuş Gribi mihrakı bölgede çalışmaların devam ettiğini belirtirken, tedbirlerin alındığı, hastalığa yönelik herhangi bir ihbarın olmadığını kaydetti.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Kuş Gribi'nin başlangıcı ve alınan önlemleri duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Sazköy Köyü Muhtarı tarafından 19 Ocak günü yapılan ihbar neticesinde alınan numuneden Kuş Gribi'ni içeren H5R1 virüsü belirlendi.
İhbar doğrultusunda alınan ilk bilgilerden tavuk sahibi şahsın oğlunun avladığı ördeklerin iç organ ve atıklarının evdeki tavuklara temas etmesiyle hastalığın yayıldığı öğrenildi. Hastalık mihrakı, Filyos Çayı'nın Karadeniz'e döküldüğü sazlık ve sulak alanların yoğun olarak bulunduğu yere yakın olup, bölgede göçmen kuşların varlığı hakkında gereken bilgilere ulaşıldı.
Söz konusu yerde yapılan araştırmada, sırasıyla tavuk sahibi şahsa ait 17 tavuktan 6'sı ölürken, 2'sinin agoni halinde olduğu tespit edildi. Saptamaların ardından ölen kanatlılar, çevre için tehlike oluşturmayacak şekilde gömülerek bertaraf edildi. Merkez Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne gönderilen 4 adet ölü tavuk, 21 Ocak günü incelendikten sonra Kuş Gribi hastalığının etkeni olan H5N1 virüsü tespit edildi. Aynı gün içerisinde hastalık teşhisi il ve ilçe müdürlüğüne bildirilip gereken tedbirler alındı.
Tarım ve Köyişleri İl ve İlçe Müdürlüğü tarafından 6 adet itlaf ve 6 adet dezenfeksiyon ekibi kuruldu. Bakanlık tarafından görevlendirilen gruplar Sazköy, Aşağı İhsaniye, Gökçeler ve Filyos Beldesi Sefercik Mahallesi'ndeki çalışmalarını sürdürüyor.
Bununla birlikte, hastalıklar ile ilgili bilgiler Sağlık Bakanlığı'na iletilerek, İl Sağlık Müdürlüğü ve Çaycuma Sağlık Grup Başkanlığı ekipleri hastalık yerinde kendi kuruluşları yönünden gereken tedbirleri aldı.
Yapılan çalışmalar ve alınan önlemler etkisini sürdürürken, hastalık bölgesinden ve ülkenin diğer yerlerinden yeni bir ihbarın gelmediği öğrenildi.
cihan
bu haberlere verdiği tepki bile önemle izlenmeye değer, eskiye göre ne kadar sağlam olduğunu bariz olarak gördük, böyle bir günde 2 sene önce olsaydı 2 taban rahat yerdi ama %-4 endekste(sanayii) bile artı kapıyor, artık mesaj alınmıştır...
çok teknikten anlamam ama herhalde al filan verebilmek için artı kapadı belkide, zaten yarın en fazla 4.24 olabiliriz:(
eğer teknik boyutunu irdeleyebilcek arkadaş varsa değerlendirmeleri bekliyorum...
Akdağ, sorunun kaynağının arkabahçe tavukçuluk olduğunu, bu nedenle bu tür kümes sahiplerinin çocuklarını havyanlara yaklaştırmaması uyarısında bulundu.
Akdağ, "Arkabahçe tavuk yetiştiriciliğinden vazgeçilmesi gerekiyor. Kuş gribi riski her yıl var. Aralık'ta başlayan, Ocak-Şubat'ta devam eden göçmen kuşların göçü sırasında bu virüs yayılıyor. Bunun böyle bilinmesi gerekir. Ancak gerekli tedbirler alındı. Vatandaşlarımızın endişelenmesini gerektirecek bir durum yok. Olası bir durumda ise, ilaç stoğumuz var. En önemlisi, sağlık personelimiz bunu eğitimini almış durumda. Tüm bölgelerde gerekli tedbirler alınmış durumda" şeklinde konuştu
Arkabahçe tavuk yetiştiriciliğini devlet yasaklamalı o zaman yeni bir tüketci kesim daha oluşur, kamu sağlığı için bu yasağın dayanağı anayasadır...yenibir kanun teklifi bekliyoruz, yoksa oy uğruna buna cesaret edemezlermi?
Desperado
22-01-2008, 20:59
Zaten yasaklanmadi mi bu tur tavukculuk ilk kus gribi hikayesinden sonra?
Zaten yasaklanmadi mi bu tur tavukculuk?
bi bakıyım mevzuata, nasıl hukukçuyum ya daldım borsa işlerine unuttuk:)
Güngör URAS
Tavuk kümeslerine veda
Bu yaşıma kadar, küçük bir bahçe içinde, tek katlı bir ev hayaliyle yaşadım. Bahçemde küçük bir kümesim olacak, kümeste üç beş tavuk yetiştirecektim. Bahçeli evi olan ve bahçesindeki kümesinde tavuk yetiştiren arkadaşlarını kıskançlıkla değil ama, imrenerek izledim. Haberler doğru ise, kuş gribi nedeniyle bundan böyle kümeste tavuk beslemek yasaklanacakmış. Eğer kümesim olmayacak, üç beş tavuk beslemeyeceksem, bu yaştan sonra bahçeli evi ben ne yapayım? Kuş gribi sadece benim hayallerimi yıkmadı, kümesi olan, tavuk besleyen ve de imrenerek izlediğim arkadaşlarımı da üzdü. Benim tavuk sevgimi bilen arkadaşlarım arıyor. `Ne yapalım? Tavukları keselim mi?` diye soruyor. Bizim Anadolu insanı için `kümes` sahibi olmak, `tavuk beslemek` ayrı bir yaşam biçimidir. Hayatın renkli bir yanıdır. Tavuk yaşamın bir parçası
Ev ekonomisine katkısı olan bir uğraşıdır. Çocuklar hayvan sevgisini, `civciv` ile öğrenir. Civcivin tavuk olmasını, yumurtlamasını ilgiyle izler . Aileler kümesteki tavukların yumurtalarıyla, etleriyle beslenir... Gerçekçi olalım... Kırsal alanda yaşayan alt gelir grubundaki aileler kümes yapacak imkana bile sahip olmadıklarından onların kanatlı hayvanları, `ihmalden değil, mecburiyetten` sokakta, arsada, tarlada serbest dolaşır. Kanatlı hayvan denilince çok kişinin aklına sadece tavuk ve horoz gelir ama, Anadolu `nun birçok yöresinde aileler tavuktan çok ördek ve kaz besler... Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu `da kaz önemli bir besin kaynağıdır. Ördek ve kaz kümeste beslenmeyen, serbest dolaşan kanatlılardandır. Türk insanının bir başka kanatlı hayvan merakı da `güvercin beslemektir`. Güvercin Anadolu `da her yaşta insanın ilgi duyduğu, yetiştirdiği, baktığı bir kanatlı hayvandır. Yasağın sınırı bilinmiyor
Kuş gribi korkusuyla şimdilerde ileri ölçüde bir kanatlı hayvan katliamı gündeme geldi. Serbest dolaşan kanatlıların tamamının öldürülmesinin, kümeslerin tamamının kapatılmasının, kümeslerdeki hayvanların tamamının kesilmesinin gerektiği söyleniyor. Çok kişi ne yapacağını bilememenin çaresizliği içinde. `Kümesteki tavukları kestireceğiz de ne yapacağız? Güvercinleri, kafesteki kuşları da mı öldüreceğiz? Martılar ve güvercinler üzerimizde dolaşıyor. Pisliklerinden kuş gribi bulaşır mı?` Ben saf ve bakir bir Anadolu çocuğu olarak bir türlü anlayamadım... Bundan sonra, çocuklarımız civcivleri sevemeyecek mi? Bundan sonra bu ülkede kimse kümeste tavuk besleyemeyecek mi? Gençler güvercinlere takla attıramayacak mı? Doğu ve Güneydoğu `da yaşayanların evlerinin önünde kazlar dolaşamayacak mı? Birileri anlatsa da öğrensek. guras@milliyet .com.tr
2006-01-13 05:05:05 Milliyet
Tarım Bakanlığı yetkilileri açıkta kanatlı hayvan besiciliği durdurulmadan hastalığın önüne geçilemeyeceği görüşünde. FOTOĞRAF: HALİL TEKİN / DHA
Hükümet ülke genelinde 'açıkta kanatlı hayvan besiciliğini' yasaklamaya hazırlanıyor. Toplam 106 bin hayvan itlaf edildi. Maliye Bakanlığı, kuş gribi mücadelesine 25 milyon YTL daha ayırdı
10/01/2006 (345 kişi okudu)
RADİKAL - ANKARA - Türkiye'de yaygınlaşma eğilimi gösteren kuş gribine karşı alınan önlemler katılaştırılıyor.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, geçen yılın sonunda Manyas'ta görülen ilk vakanın ardından tüm valiliklere 'uyarı' niteliğinde genelgeler gönderirken, son gelişmeler karşısında ülke genelinde 'açıkta kanatlı hayvan beslemeyi' yasaklamaya hazırlanıyor. Bakanlık, konuyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı çıkarılması önerisi getirecek
Arkadaşlar malumunuz kış gelince kuş gribi vakası vardır ve bu senede görülmege başlandı benim görüşüm kış yeni geldi bu tip haberler bu hisseleri etkiler 2 ay daha devam eder mart sonu gözü kapalı bu kagıt alınır banvit benimde tuttugum bir kagıt . dikkatli olmakta yarar var
piyasalar düzeldi bi aksilik olmazsa tavan açılabiliri diğer pek çok senet gibi, zaten tavanı sadece % 5 :(
tam herşey güzel iken piyasalar bozuldu neyse nerede kalmıştık? 2 hafta önce gördüğü seviyerin üstüne atmasını bekliyorum şahsen, belki karsan yerine imkb 50 ye bile girebilir o zaman, neden olmasınki ?
kuş gribi bu hisseye yarar benden demesi:)
alım için başkalarına fırsat yaratacak. sonra isterse gidecek
mjraa, kağıt hakkında olumlu düşüncelerim olmasına rağmen tavan açma beklentisi tarzında yazıları yazmamalısın,
sürekli alım yönünde ima ve açıklamaların var, bence bunlardan vazgeçmelisin,
bazen yanlış yönlendirici olabiliyor
dedektif
23-01-2008, 12:03
mjraa, kağıt hakkında olumlu düşüncelerim olmasına rağmen tavan açma beklentisi tarzında yazıları yazmamalısın,
sürekli alım yönünde ima ve açıklamaların var, bence bunlardan vazgeçmelisin,
bazen yanlış yönlendirici olabiliyor
Aynı şekilde mjraa nın yazılarına baktım malesef bir üstteki al öneriside kendinin değil.kopyala yapıştır.(adres http://www.turkishbulls.com/)Sanırım tekniği t si yok
Hissede sat devam ediyor al verdiği filan yok.3,30-320 destek önemli.Al vermesi için 3.82 geçilmeli
http://img250.imageshack.us/img250/540/banvtxj0.th.png (http://img250.imageshack.us/my.php?image=banvtxj0.png)
dedektif
23-01-2008, 12:04
KUŞ GRİBİ VAKASI TESPİT EDİLEN ÇAYCUMA İLÇESİNE BAĞLI SAZ KÖYÜNDE DEZENFEKTE İŞLEMLERİ YAPILIYOR
Kuş gribi vakası tespit edilen Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saz
köyünde dezenfekte işlemleri yapıldığı bildirildi.
Zonguldak Tarım Müdürü Yusuf Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saz
köyündeki itlaf işlemlerinin dün tamamlanmasının ardından ekiplerinin
dezenfekte işlemlerine başladıklarını söyledi.
Köyde olumsuzluk yaşanmadığını, vatandaşların endişelenecekleri bir
durum olmadığını ifade eden Akın, şöyle konuştu:
"Ekiplerimiz, sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmalarını
yapıyorlar. Köye hayvan giriş ve çıkışı yasak olduğundan kontrollerimiz
sürüyor. Özel solüsyonla dezenfekte işlemi sürdürülüyor.
Vatandaşlarımızın kanatlı hayvanlarının bulunduğu kümesler, köy alanları
ve evlerde gerekli işlemler iş makineleri ve özel aletlerle
gerçekleştiriliyor. Herhangi bir aksilik de söz konusu değil. Tarım ve
Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil ile Koruma ve
Kontrol Genel Müdürü Muzaffer Aydemir, köyde incelemelerde bulunarak
bizlere moral verdi."
Akın, köydeki bataklık alanda telef olmuş bir kuğu bulunduğunu, hayvanın
tahlil için bakanlık laboratuvarına gönderildiğini kaydetti.
-SAĞLIK KONTROLLERİ-
İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan da kuş gribi vakası sonucu tavuk ölümünün
yaşandığı yerdeki ev halkından 7 kişinin gerekli sağlık kontrollerinin
günlük yapıldığını belirtti.
İlikhan, şunları söyledi:
"Herhangi bir sorun yok. Ailenin günlük takipleri yapılıyor. Olumsuz
belirti söz konusu değil. Ailedeki 4 yaşındaki kız çocuğunu, yaşı küçük
olduğundan kontrol amaçlı hastanede tutuyoruz. Ateşini düzenli takip
ediyoruz. Çocukta herhangi olumsuz belirti yok ama hassas davranıyoruz.
Ekiplerimiz, Saz köyünün yanı sıra Gökçeler ve Aşağıihsaniye köyleri ile
Filyos beldesindeki Sefercik Mahallesi'ni kapsayacak şekilde evleri kapı
kapı dolaşarak gerekli bilgilendirmeleri yapıyorlar. Vatandaşlara, yaban
hayvanlarıyla temasları olup olmadığını soruyorlar."
Saz köyünde 19 Ocak Cumartesi günü Zonguldak Tarım Müdürlüğü ekiplerince
gerçekleştirilen çalışma sırasında şüphe üzerine tavuklardan alınan
numunelerin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı laboratuvarlarında yapılan
analizlerinde kuş gribi virüsünün tespit edilmesi üzerine köy
karantinaya alınmış, dün 591 hayvan itlaf edilmişti.
(AA)
(23/01/2008 - 12:02:53)
kagıdı topladılar kım ne derse desın:)
3.34 un altına gelmedıkçe korkulacak birşey yok.
Desperado
23-01-2008, 12:34
3.34 un altına gelmedıkçe korkulacak birşey yok.
3.34'un altina gelirse degil korkmak, biraz daha alim yaparim... 3.34 demek 267 milyon ytl piyasa degeri demek... 2007 senelik kar 80 milyon ytl civarinda... 2008 daha da artacak... 3 senelik karina sirketi satiyo yani o fiyattan satanlar.. Saka gibi... :D
HAKLISIN SEVGİLİ desperado, o dediğin cuk oturmuş, ben ise teknik olarak anlattım da oralar geliceğini de hiç sanmam ya bi analiz yapalım dedik arkadaslar aydınlansın:)
4 ocak 2008
imkb 100; 52529.88
banvit ; 3,28
23 ocak 2008
imkb; 42539 % -19
banvit: 3.36 % + 2
şimdi ne kadar akıllı yatırımcı olduğumuzu anlamışsınızdır, yoksa banvit şuan 2.50 lerde bile olabilirdi... ama herşeyin bi ederi vardır..dünkü öngörüm kötü piyasadan dolayı gerçekleşmedi ama bugünden daha ümitliyim endeks en az % 5-6 yapmalı o zaman bakacaz ne oluyor diye...
gelişmiş piyasalarda şirketlerin beklentileri ve kârlılığına bakılır yoksa defter değerine oranlarına değil, sektörde en az % 20 büyüme potansiyeli mevcut geçen sene ciro bzaında banvit tahninimce % 50 büyüdü...
çok çeşitli etkenlerle 2001 den buyana şirket olarak gösterdiği performansı hisse fiyatlarına tam olarak yansıtamamış durumda, bu sebeple yukarıdaki rakamlarada bakınca anlaşılacağı gibi endenk düşsede kaybı minimize edebilecek, yatay kaldığı durumlarda ise çok daha iyi performans gösterebilecek bi potansiyeli olduğu kanısındayım...
kimseyi yönlendirme saikiyle yazmıyorum ben, sadece görüşlerimi ifade ediyorum, bir şirketin potansiyeli ve hikayesi 1 günde-hafta-ayda bitmez, şirket potansiyelli ise güncel dalgalanmalar sadece fırsat verir,bir aydır portföyümde ve sınıfı geçti şuanki performansı ile, bundan sonraki süreçte notunu dahada yükseltmesini bekliyorum,ablamızın dediği gibi belkide fevkâledenin fevkinde olacağız, ama suhulet ve sabırla....
hayırlı geceler....
bak ben yıne soyluorum dun dıp yaptırdıkları haber yanı kus grıbı TAVUKLARA yararrrr...sadece kerız avlamak ıcın kulanıyorlar bu haberlerı
dedektif
24-01-2008, 10:51
TEKNİK OLARAK BAKTIĞIMIZ DA GÜNLÜK HAFTALIK AYLIK GRAFİKLERDE HİSSENİN SAT VERDİĞİ GÖRÜLMEKTEDİR.
http://img207.imageshack.us/img207/5669/banvtgunxs0.th.png (http://img207.imageshack.us/my.php?image=banvtgunxs0.png)
http://img207.imageshack.us/img207/8078/banvhafti3.th.png (http://img207.imageshack.us/my.php?image=banvhafti3.png)
http://img525.imageshack.us/img525/791/banvtaywk5.th.png (http://img525.imageshack.us/my.php?image=banvtaywk5.png)
DESTEK DİRENÇ YAZMAYACAĞIM GRAFİKLERDE VAR AMA AYLIKTA 3,49 ALTIDA KAPANIRSA İYİ OLMAYACAK ŞİMDİLİK BURAYI İZLEMEKTE YARAR VAR.
Beyaz et sektörü 'kuş gribinden' korkmuyor
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Sazköy köyünde rastlanan kuş gribi vakasının, tavuk sektörünün satışlarını etkilemediği bildirildi.
Adana'da üretim yapan Beyza Piliç Genel Müdürü Necmettin Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005'de yaşanan vakaların ardından sektörde faaliyet gösteren firmaların gerekli bütün önlemleri aldığını, üretimde herhangi bir hastalığın ise söz konusu olmadığını söyledi.
Tesislerin kapalı sistem üretim yaptıklarını anımsatan Çalışkan, ''Dar bir bölgede rastlanan vakanın tesislerde görülmesi imkansız. Tüketici de artık, bir kaç haber nedeniyle tavuk etini terk etmiyor'' dedi.
Kuş gribi iddialarıyla sektörün önceki yıllarda çok zor günler geçirdiğini, yüzlerce firmanın ve çalışanın bu durumdan etkilendiğini belirten Çalışkan, şöyle konuştu:
''Yetkili ağızların bilgilendirmesi ve halkın markalı tavuğun temizliğine inanması nedeniyle bu sorunu aştık. Tesisler yeniden canlandı ve çok sayıda istihdam yaratıldı. Bazı ülkeler, küçük bir köyde görülen vaka nedeniyle tavuk ithalatını yasaklama yoluna gidiyor. Bu yasaklamaların genişlemeden son bulacağına inanıyoruz. Yetkililerin de bu konuda önemli çabaları var.''
Günlük satışlarının 40 bin adete ulaştığını anlatan Çalışkan, son bir kaç ayda tavuk eti fiyatında yaşanan düşüşlerin de önümüzdeki haftalarda son bulmasını beklediklerini söyledi.
Çalışkan, şu an için 3 YTL olan perakende fiyatlara bir kaç hafta içinde 25-30 YKr zam beklediklerini, bunun vatandaşlara yansımasının ise 40-50 YKr civarında olacağını kaydetti.
-''SATIŞLAR İSTEDİĞİMİZ SEVİYEDE''-
Garip Tavukçuluk Genel Müdürü Uğur Uzun ise sektörün yapılan yatırımlarla kuş gribi vakalarına hazırlıklı olduğunu, Zonguldak'ta görülen vakanın satışları etkilemediğini söyledi.
Göçmen kuşların göç yolu üzerinde her yıl bu tür vakalara rastlanabileceğini anlatan Uzun, ''Satışlarımız şu an için beklediğimiz seviyede. Günlük 50 ton civarında satış yapıyoruz, zaten tavuk fiyatları ucuz, tüketici bu ucuzluğu en iyi şekilde değerlendiriyor'' dedi.
24 Ocak 2008, Perşembe
Desperado
24-01-2008, 13:53
2006 haziran-2007 kasim hareketinin %50'sini geri almis.. Ikili dip de yapmis.. Temel zaten ucuz otesi.. Daha ne yapsin bilemiyorum yani..
Beyaz ette büyüme hedefi yüzde 10
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Sazköy'de tespit edilen kuş gribi vakasının, beyaz ette üretim ve satışlar üzerinde herhangi bir etkisi olmadı.
Geçen yıl beyaz et üretimi 2006'ya göre yüzde 8 oranında arttı. Sektörün 2008'de de yüzde 8-10 arasında bir büyüme rakamını yakalaması bekleniyor. Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği Başkanı Zuhal Daştan, kuş gribinin en fazla tehdit ettiği köy tavukçuluğunun büyük oranda terk edildiğini kaydederek, "Artık kasapta, markette köy tavuğu diye bir şey bulamazsınız. Çünkü entegre tesislerde üretilen bütün pilicin azami fiyatı 3-3,5 YTL'dir. Köylüden 3,5 YTL'ye piliç isteseniz, adam güler size. Tüketici artık hijyene daha fazla önem veriyor. Beyaz et alırken markalı ürün olmasına dikkat ediyor. Bu da sektörün daha da büyüyeceğini gösteriyor." dedi.
Ekonomi Servisi
bence banvit daha fazla büyüyecek çünki geçen senede öyle oldu, çünki çok cazip fiyatlar, kırmızı et 15-20 lira, piliç -hindi ise 4-8 lira...
Genel Durum
Halen Orta ve Güney Ege’de devam eden fırtına, bu akşam saatlerinden sonra etkisini kaybederken, denizlerimiz yarın (Pazar) sabah saatlerinde Batı Karadeniz’den başlayarak yeni bir fırtınanın etkisi altına girecek.
Batı ve Orta Karadeniz: Rüzgar, yarın (Pazar) sabah saatlerinde batı ve güneybatı (Lodos), öğle saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı (Karayel), Pazartesi öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğudan (Poyraz) fırtına ve kuvvetli fırtına (7 ila 9 kuvvetinde, 60-90 km/saat) şeklinde esecek.
Marmara: Rüzgar, Pazartesi öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğudan (Poyraz) fırtına (6 ila 8 kuvvetinde, 50-75 km/saat) şeklinde esecek.
Ege: Rüzgar, Pazartesi sabah erken saatlerden itibaren önce kuzeybatı (Karayel) zamanla kuzeydoğudan (Poyraz) fırtına ve kuvvetli fırtına (7 ila 9 kuvvetinde, 60-90 km/saat) şeklinde esecek.
Akdeniz: Pazartesi sabah saatlerinden itibaren batı ve güneybatı (Lodos) zamanla batısında kuzeybatıdan (Karayel) fırtına, batısında yer yer kuvvetli fırtına (7 ila 9 kuvvetinde, 60-90 km/saat ) şeklinde esecek.
Kuvvetli fırtına nedeniyle denizcilerin ve ilgililerin, tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.
vedatBORSA
26-01-2008, 15:24
:he:banvitin hava tahminleriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
abd de resesyon olabilir mi, bize ne? çünki banvitin abd ye veya ab ye ihracatı yokki zaten, 2008 de türkiye % 5.5 büyüme hedefi koymuş ,bu büyüme % 4 te kalsa bile gıdada özellikle beyaz et sektöründe bu oran rahatlıkla % 10 u bulabilecektir, banvitte geçen sene olduğu gibi en bütük payı alacaktır çünkü sektörünün lideridir...
geçen sene beyaz et sektörü ne kadar büyüme sağladı bimiyorum ama banvit cirosunu takriben % 50 arttırdı, buna sebep marka bilinirliği ve daha fazla güven duyulmasıdır...bu senede cirosunu en az % 20 arttıracağını ve 650-700 mln a ulaşacağını tahmin ediyorum...
meteorolojik raporu vermemin sebebi balık fiyatlarına direkt etki etmesi sebebiyledir..hamsi ort.3-5 lira arası bugünlerde , ayıklanmış haliyle (%60 ıdır) fiyatı 5-8 liraya çıkıyor ve bu son ayı artık sezon bitmektedir...
abd de resesyon varmış banvite ne, resesyon olsada şeyimize olmasa da....
çünki biz kârımıza vereceği temettü veya bedelsizlere , senedimizi potansiyeline bakalım...bu düşüşleri fırsat bilip banvite ortak olanlar parmak kaldırsın...
hatırlatma; 2007 de patron ıfc den hisseleri kaçtan geri almıştı acaba, bakınız lütfen...
iyi tatiller...
Kaçtan geri aldı acaba ( gerçekten bilmediğim için soruyorum ) ? Sizce bu havada gidebileceği zirveler nelerdir ?
Önceki sayfalarda yazıyordu, 5.35 ytl idi galiba.
fiyatlar 5.30-5.50-6.0-6.50 ye zaman icinde gidebilir. yukardaki haberin bu cıkısla bir
ilgisi yoktur.IFCden dahaonce alınan krediye karsılık teminat olarak verilen hisselerin daha once belirlenmis fiyattan geri alımıdır. bilgilerinize..
sayın mjraa,
lutfen kafa karıstırmayın..yukarda goruldugu gibi daha once niye bu fiyattan alım yapıldıgını yazmıstık. zamanı gelınce yonetim kurulu uyeleri 2000000lot ci
varında geri alım yapmaya devam edeceklerdir. bu lotlarda citibank yabancı takasında beklemektedir.tekraraen ilgililerin bilgisine sunulur.
sayın mjraa,
lutfen kafa karıstırmayın..yukarda goruldugu gibi daha once niye bu fiyattan alım yapıldıgını yazmıstık. zamanı gelınce yonetim kurulu uyeleri 2000000lot ci
varında geri alım yapmaya devam edeceklerdir. bu lotlarda citibank yabancı takasında beklemektedir.tekraraen ilgililerin bilgisine sunulur.
kimse burada çocuk değil, ayrıca kafaların karışmasını gerektirecek bi durumda yok, herşey aşikâr ortada zaten, neyse söktaşta olduğu gibi burada da susmanın zamanı gelmiş anlaşılan...
mutlu haftalar....
DEĞERLİ ARKADAŞLAR.....
bu hafta itibariyle tavuk ürünlerine %10 ila %15 arasında zam bekleniyor.bilgilerinize
saygılarımla
redpardus
28-01-2008, 12:58
DEĞERLİ ARKADAŞLAR.....
bu hafta itibariyle tavuk ürünlerine %10 ila %15 arasında zam bekleniyor.bilgilerinize
saygılarımla
kaynak ne onuda belirtirseniz..bi yerde haber falanmı çıktı...?
saygılar
:super:
kaynak ne onuda belirtirseniz..bi yerde haber falanmı çıktı...?
saygılar
sektörü yakından tanıdığım için size çok kısa sürede oranlarıda bildireceğim.Bu yalnız markalı ürün olan banvit ve şeker için değil genelinde uygulanacak.Bütün tavukta %10 civarı,işlenmiş üründe ise oran daha yüksek.Bunun sebebi balık sezonunun sonuna gelinmiş olması kurban bayramı etkisinin bitmesi,perakende kırmızı et fiatıyla beyaz et arasında oluşan marjın çok açılması tüketicilerin beyaz ete yönelmesi ve ham madde fiatlarının yükselmesi.sektör ocak ayını beklentinin üstünde geçirdi,arz talep dengesi sağlanamazsa şubat ayında ara bir zam daha gelebilir.
saygılarımla:beurk:
kimse burada çocuk değil, ayrıca kafaların karışmasını gerektirecek bi durumda yok, herşey aşikâr ortada zaten, neyse söktaşta olduğu gibi burada da susmanın zamanı gelmiş anlaşılan...
mutlu haftalar....
yook, siz susmsyın. yazılarınıza devam edin. zevkle okuyorduk. ben sadece bir yanlışınızı duzeltmek istemiştim.çünkü patronlar 2008 yılında 667700lot ve 2009
yılında da 667204 lot o anda fiyat ne olursa olsun 5.30ytl den geri alıma devam edecekler. konu anlaşılmıştır,umarım..
vedatBORSA
29-01-2008, 21:19
5.30 dan patron neden geri olacak onu anlamadım
yukarda yazıyor ama yine soyleyelim. IFCden dahaonce alınan birkrediye karşılık patronlar borsaya kote olmayan hisselerini bu finansman kuruluşuna teminat olarak vermişler ve 5.30 ytlden zamanı gelince krediyikapatmak üzere gerialmayı taahhüt etmişler. durum budur..
borsa fiyatları ile bir ilgisi yoktur.
mehmetfesli
31-01-2008, 22:06
Farkındamısınız bilmem, imkb 100'e göre banvit 5 ytl iken imkb100'e oranı 0,90 idi, sonra 0,62'ye kadar düştü, şimdi 0,83.
vedatBORSA
31-01-2008, 22:27
bugün büyük düşüşe ragmen güzel toparladı sanırım bilanço çok iyi gelecek galiba her fırsatta topluyorlar yarın abd etkiisyle güzel yükselebiliriz sanırım
endekse göe uçup yumurtlamıyorlar. zoru görünce yumurtluyorlar. :he:
Keskinoğlu, yüzde 40 büyüdü
EKONOMİ SERVİSİ
1963 yılından beri tavukçuluk sektöründe hizmet veren, Avrupa Birliği' ne ihracat yapabilir ön izin numarasını alan 5 piliç eti firmasından da biri olan Keskinoğlu, yem sıkıntısı, yüksek KDV, ihracat primi yetersizliği ve kuş gribi sorunlarının yaşandığı sektörde 21,7 milyon YTL yatırım yaptı ve 293 milyon YTL ciro yaptı. Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, "2007 yılı için kendimize iddialı hedefler koyduk. Hem hedeflerimizi tutturduk, hem de çok önemli yatırımlar yaptık. 2008 yılında yine yenilikçi ve öncü bir çizgide faaliyetlerimizi sürdürürken yeni yatırımlar yapmaya devam edeceğiz." 2010 yılında 600 milyon YTL ciroya ulaşmayı hedeflediklerini belirten Keskinoğlu, "Bugüne kadar ülkemize ve sektöre güven duymanın karşılığını aldık, bundan sonra da böyle olacağına inanıyoruz" dedi.
03.02.2008
gnisanci
03-02-2008, 15:13
KABUS geri döndü
03 Şubat 2008 Pazar 14:38
Sağlık Bakanlığı'ndan kuş gribi açıklaması. Kuş gribi geri döndü. Samsun'da karantina.
Sağlık Bakanlığı, Samsun'un 19 Mayıs İlçesi Yörükler Beldesi'nden alınan numunelerde kuş gribi virüsünün tespit edildiğini belirterek, 37 köyün kanatlısının itlaf edildiğini, gerekli tüm tedbirlerin alındığını bildirdi.
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 28 Ocak 2008 tarihinde Samsun'un 19 Mayıs ilçesi Yörükler Beldesi Meşelik mevkiinde Ali Baykal isimli vatandaşa ait köy tavuklarında ölüm olduğu ihbarının alındığı hatırlatılarak, aynı gün köy yerine ulaşıldığı, geçici kordon ve karantina tedbirlerinin alındığı ve şüpheli görünen köy tavuklarından numune alındığı ifade edildi.
Alınan numunelerin laboratuvarlardaki incelemelerinde, kuş gibi hastalığı virüsünün tespit edildiği dile getirilen açıklamada, söz konusu yer sulak ve sazlık bir yer olduğundan hastalığın kaynağının yabani kuşlar olduğunun belirlendiği kaydedildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Bölgede 8 ailenin kümeslerini kapsayan sınırlı bir alanda, 37 köy kanatlısı tedbir amacıyla itlaf edilmiştir ve itlaf çalışmaları da sona ermiştir. Çok küçük bir çapta ve çok dar bir alanda etkisini gösteren bu hastalıkla ilgili her türlü tedbir alınmış olup endişe edilecek bir durum söz konusu değildir. Hastalık mahallinde kordon ve karantine tedbirleri devam etmektedir."
bilgilendirme;
tansaş,migros ve şok marketlerden takip ettiğim kadarıyla;
iki hafta önce perakende satış fiyatı 3.45 ten 4 liraya yükselen banvit bütün piliçin kg su 2 gün önce 4.75 olmuştur, keza pirzolası 4.30 dan 6.20 ye şimdi ise kg 6.50 olmuştur....
yorum: talep yönünden çok güzel gelişmeler yaşandığı için piliç fiyatları 20 gündür sürekli artmaktadır, eğer herhangi sebepten talep düşseydi sektör hemen indirim uygulayarak talebi canlı tutma yoluna gitmektedir, kuş grip haberlerine rağmen bu ivme sektörün bu yılı da verimli geçireceğinin işaretlerini veriyor, en hızlı büyümeyi sektörün büyük ve pazarlama ağı geniş şirketleri sergilemektedir, bu marka bilinirliği ve değeri ile güvenin doğal bir sonucudur, önümüzdeki aydan itibaren mevsimsel etkilerden dolayı fiyatların daha da artacağını ve kar marjlarının en üst seviyelere çıkacağını öngörebiliriz...
bu yazı herhangi bir tavsiye içermez....
bilgilendirme;
tansaş,migros ve şok marketlerden takip ettiğim kadarıyla;
iki hafta önce perakende satış fiyatı 3.45 ten 4 liraya yükselen banvit bütün piliçin kg su 2 gün önce 4.75 olmuştur, keza pirzolası 4.30 dan 6.20 ye şimdi ise kg 6.50 olmuştur....
yorum: talep yönünden çok güzel gelişmeler yaşandığı için piliç fiyatları 20 gündür sürekli artmaktadır, eğer herhangi sebepten talep düşseydi sektör hemen indirim uygulayarak talebi canlı tutma yoluna gitmektedir, kuş grip haberlerine rağmen bu ivme sektörün bu yılı da verimli geçireceğinin işaretlerini veriyor, en hızlı büyümeyi sektörün büyük ve pazarlama ağı geniş şirketleri sergilemektedir, bu marka bilinirliği ve değeri ile güvenin doğal bir sonucudur, önümüzdeki aydan itibaren mevsimsel etkilerden dolayı fiyatların daha da artacağını ve kar marjlarının en üst seviyelere çıkacağını öngörebiliriz...
bu yazı herhangi bir tavsiye içermez....
:cool::super:
mehmetfesli
04-02-2008, 10:10
gördüğüm kadarıyla fiyatlar çok hızlı recover ediyor, 3 şubatta(enflasyon açıklandığında) piliç eti zam şampiyonu olacak.
04.02.2008 fiyatlar
banvit bütün piliç: 4.75 carrefour
keskinoğlu bütün piliç : 5.10 carrefour
şeker bütün piliç : 3.80 carrefour
mehmetfesli
04-02-2008, 18:00
Piliç fiyatları
Kasım Aralık Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs
3,5 3,3 3,2 3,6 3,8 4,3 4,8
Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım
4,9 4,9 4,9 5,1 5,1 4,1
Aralıkta 3.30
Ocakta 3.80 olmuş
enflasyon verileri (tüketici)
Arkadaşlar sadece piliç fiyatlarına bakmayın ürülerinin bir bölümü işlenmiş ürünler ve katma
degerleri yüksek ürünler.Ayrıca banvit 2006 2007 yıllarında büyük baş hayvan yemi satışı
konusunda bayagı iddalı 2005 yılı ve öncesi yem satışlarını durdurmuştu.Şu an 3 adet yem
fabrikasının 1 tanesi kanatlı 1tanesi büyük baş 1 tanesi büyük baş ve hindi yemi üretiyor.
Al,sat,tut,tavsiyesi degildir.
SAKARYA`NIN KAYNARCA ILCESINE BAGLI
YENICAM KOYUNDEKI KUMES HAYVANI OLUMLERININ, ILK LABORATUVAR TEST
SONUCLARINA GORE KUS GRIBINDEN KAYNAKLANDIGI BELIRTILDI.
Ama tavuk fiyatlarının yeniden yükselmeye başladığına ben de şahitim...Eğer kuş gribi olayı çok fazla büyümezse sektör pek etkilenmez kanımca...
Bu fiyatları (BANVT 3.5x li fiyatları) ilkbahar-yaz aylarında çok arayabiliriz diye düşünüyorum...
dedektif
05-02-2008, 14:23
KOCAELİ'NİN KANDIRA İLÇESİNE BAĞLI SARIGAZİ KÖYÜNDE 300'E YAKIN KÜMES HAYVANI İTLAF EDİLDİ
Kocaeli'nin Kandıra ilçesine bağlı Sarıgazi köyünde kuş gribi şüphesi üzerine
300'e yakın kümes hayvanı itlaf edildi.
Sakarya'nın Kaynarca ilçesine bağlı Yeniçam köyünde önceki gün görülen
kümes hayvanı ölümlerinin ilk laboratuvar test sonuçlarına göre kuş
gribinden kaynaklandığının belirlenmesi üzerine, Kocaeli Tarım İl
Müdürlüğü yetkilileri, bu köye sınır olan Sarıgazi köyünde tedbir aldı.
Ekipler, karantina uygulaması başlatılan köyde dün akşam 140, bugün 150
olmak üzere 290 kümes hayvanını itlaf etti.
Bazı vatandaşlar, geçimlerini yumurta satarak sağladıklarını belirterek,
kümes hayvanlarını vermemek için ekiplere direndi.
Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin bunun yasal zorunluluk olduğunu
söylemesine rağmen, vatandaşların kümes hayvanlarını vermemekte ısrar
etmesi üzerine köye jandarma ekipleri çağrıldı. Jandarmanın gelmesiyle
kümeslere giren ekipler, hayvanları toplayıp itlafa devam etti.
Bu arada, köye giriş çıkış yapan araçlar dezenfekte edildi, köyün
girişine "Burada tavuk vebası hastalığı var" yazılı tabela
yerleştirildi.
(AA)
(05/02/2008 - 14:03:44)
Siz hala evinize tavuk alıyormusunuz.?Ben en az 6 ay tavuk almam,zaten aldığımda kümeste yetişen doğal tavuktur.Bunlar 40 günde nasıl yetiştiği malum tavuklar.En iyisi balık zamanı tadını çıkarın.Her gün aynı şeyleri söyliyip duruyorsunuz.Hisseye o kadar bağlanmışsınızki.Bunlar riskli hisseler.Kuş gribi olur yarın bakarsınız tavuklarda bir başka hastalıklar hormon muhabbeti falan olur.En iyisi fazla bağlanmayın.Tekniğe bakın alın satın bırakın sahipleri düşünsünler.Ben sattım 4,50 den biraz daha gevşesin kuş gribi muhabbeti falan bitsin ortalık sakinleşirse alırım yoksa yaklaşmam.Burada birbirinizi çok etkiliyorsunuz.Ama yanlış yönde tabiki.
dedektif
05-02-2008, 14:26
SAKARYA`NIN KAYNARCA ILCESINE BAGLI
YENICAM KOYUNDEKI KUMES HAYVANI OLUMLERININ, ILK LABORATUVAR TEST
SONUCLARINA GORE KUS GRIBINDEN KAYNAKLANDIGI BELIRTILDI.
Ama tavuk fiyatlarının yeniden yükselmeye başladığına ben de şahitim...Eğer kuş gribi olayı çok fazla büyümezse sektör pek etkilenmez kanımca...
Bu fiyatları (BANVT 3.5x li fiyatları) ilkbahar-yaz aylarında çok arayabiliriz diye düşünüyorum...
Peki alan varmı.? Fiyatlar tepetaklak iner hiç merak etme.Kilerde sordum satışlar yarı yarıya azalmış.Yumurtada alan yok biraz izledim tavuk reyonunu bakıp geçiyor millet.Bu kadar kuş gribi vakasından sonra ben cesaret edemem doğrusu.
Desperado
05-02-2008, 14:45
Kus gribi vakalari artti diye gidip kumes tavugu alan adamin aklindan zoru olmali. Bu hastalik olacaksa esas bu tur acikta yetisen tavuklarda olur, Banvit olsun Seker Pilic olsun tamamen kapali tesislerde yetisiyorlar; bunlarda kus gribi bulasma ihtimali yok; tesislere insan girisleri dahi cok siki kontrol altinda ve ozel hijyen kosullari icin de yapilir. Velhasil, insanlar eskiye gore daha bilincli, bu tur haberler cikmasi olsa olsa markali piliclere talebi arttirir.
Zaten "Ben sattım 4,50 den biraz daha gevşesin kuş gribi muhabbeti falan bitsin ortalık sakinleşirse alırım yoksa yaklaşmam." diyen adamin buraya neden her gun icerigi benzer hikayeler yapistirdigi, maksati ortada. Manipulasyon dahi sayilabilir bu; satmis ya bilmemkactan, simdi tabi haliyle dussun istiyor, daha alttan yerine koyacakmis, tek derdi o... "Burdan hisseyi kotuleyerek 1 kisiye sattirsam kardir" mantigi ne cirkin bir yaklasimdir, anlatmak dahi zor...
"Ben tavuk reyonuna baktim, pek giden gelen yok" da ayni sekilde komik bir yaklasim, hisseyi kotuleme adina ve fakat son derece zayif yazilmis maksatli yazilar bunlar...
Butun bunlar hikayedir. Tavuklara talep baligin bollasmasi ve kurban bayrami ile birlikte kasimda dusmus, aralikta dip yapmistir. Aralik sonu-ocak basi itibariyle talepte duzelme gorulmeye baslanmis, ocak sonunda fiyatlar tekrar arttirilmistir. Bunu da bir onceki sayfadaki resmi istatistik kurumundan verilen ortalama tavuk fiyatlarindan cok net gormek mumkun. "Benim gittigim markette baktigim 5 dakika icinde tavuk reyonuna cok giden olmadi"dan daha guvenilir olsa gerek bu resmi veriler...
KOCAELİ'NİN KANDIRA İLÇESİNE BAĞLI SARIGAZİ KÖYÜNDE 300'E YAKIN KÜMES HAYVANI İTLAF EDİLDİ
Kocaeli'nin Kandıra ilçesine bağlı Sarıgazi köyünde kuş gribi şüphesi üzerine
300'e yakın kümes hayvanı itlaf edildi.
Sakarya'nın Kaynarca ilçesine bağlı Yeniçam köyünde önceki gün görülen
kümes hayvanı ölümlerinin ilk laboratuvar test sonuçlarına göre kuş
gribinden kaynaklandığının belirlenmesi üzerine, Kocaeli Tarım İl
Müdürlüğü yetkilileri, bu köye sınır olan Sarıgazi köyünde tedbir aldı.
Ekipler, karantina uygulaması başlatılan köyde dün akşam 140, bugün 150
olmak üzere 290 kümes hayvanını itlaf etti.
Bazı vatandaşlar, geçimlerini yumurta satarak sağladıklarını belirterek,
kümes hayvanlarını vermemek için ekiplere direndi.
Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin bunun yasal zorunluluk olduğunu
söylemesine rağmen, vatandaşların kümes hayvanlarını vermemekte ısrar
etmesi üzerine köye jandarma ekipleri çağrıldı. Jandarmanın gelmesiyle
kümeslere giren ekipler, hayvanları toplayıp itlafa devam etti.
Bu arada, köye giriş çıkış yapan araçlar dezenfekte edildi, köyün
girişine "Burada tavuk vebası hastalığı var" yazılı tabela
yerleştirildi.
(AA)
(05/02/2008 - 14:03:44)
Siz hala evinize tavuk alıyormusunuz.?Ben en az 6 ay tavuk almam,zaten aldığımda kümeste yetişen doğal tavuktur.Bunlar 40 günde nasıl yetiştiği malum tavuklar.En iyisi balık zamanı tadını çıkarın.Her gün aynı şeyleri söyliyip duruyorsunuz.Hisseye o kadar bağlanmışsınızki.Bunlar riskli hisseler.Kuş gribi olur yarın bakarsınız tavuklarda bir başka hastalıklar hormon muhabbeti falan olur.En iyisi fazla bağlanmayın.Tekniğe bakın alın satın bırakın sahipleri düşünsünler.Ben sattım 4,50 den biraz daha gevşesin kuş gribi muhabbeti falan bitsin ortalık sakinleşirse alırım yoksa yaklaşmam.Burada birbirinizi çok etkiliyorsunuz.Ama yanlış yönde tabiki.
Dikkat et kümesten aldığın tavuklar virüslü olmasın:yes:
Markali ÜrÜnlerİn İŞİne Gelİyor SatiŞlar Daha Fazla Oluyor
Beyaz Et Sanayicileri Dernegi Ve
Damizlikcilar Birligi Uyesi Hasim Gurdamar, Sakarya'da Kus Gribi
Vakasinin Koy Tavugunda Ortaya Ciktigini, Entegre Tesisler Icin
Tehlikenin Soz Konusu Olmadigini Belirtti.
Gurdamar, Aa Muhabirine, Tavuk Yetistiriciliginin Yogun Oldugu Yerlerde
Ozellikle Bu Aylarda Avlanmanin Yasaklanmasi Gerektigini Soyledi.
Kus Gribinin Her Zaman Gorulebilecegini Ifade Eden Gurdamar, Soyle
Konustu:
''kus Gribi, Dedelerimizin Zamaninda Da Vardi. Ama O Zamanki Sartlarda
Bunu Tespit Edemiyorlardi. Sakarya'nin Kaynarca Ilcesinde Kus Gribi, Koy
Tavugunda Gorulmus. Entegre Tesislerde Gorulmedi. Bizim Icin Bir Tehlike
Soz Konusu Degil. Ama Koylerde Alinmasi Gereken Onlemler Var. Ozellikle,
Goc Yollari Uzerindeki Tavuklarin Kumeslerde Beslenmesi Gerekiyor. Boyle
Bir Yonetmelik Var, Ama Tam Anlamiyla Uygulanmiyor. Bunun Uygulanmasinin
Saglanmasi Sart.''
Gurdamar, Ayrica 2005 Ve 2006'da Yasanan Kus Gribi Olaylarindan Sonra
Artik Insanlarin Kus Gribi Konusunda Bilinclendiklerini, Entegre
Tesislerin Tehlike Olusturmadiginin Farkinda Olduklarini Sozlerine
Ekledi.
-aa-
BANVİT YALNIZCA BEYAZ ET DEĞİL KIRMIZI ET ÜRETEN 400 ÇEŞİT ÜRÜN SUNAN 11 .300 ADET BÜYÜK BAŞ HAYVANI OLAN BİR ENTEGRE TESİSTİR.
dedektif
05-02-2008, 16:14
Kus gribi vakalari artti diye gidip kumes tavugu alan adamin aklindan zoru olmali. Bu hastalik olacaksa esas bu tur acikta yetisen tavuklarda olur, Banvit olsun Seker Pilic olsun tamamen kapali tesislerde yetisiyorlar; bunlarda kus gribi bulasma ihtimali yok; tesislere insan girisleri dahi cok siki kontrol altinda ve ozel hijyen kosullari icin de yapilir. Velhasil, insanlar eskiye gore daha bilincli, bu tur haberler cikmasi olsa olsa markali piliclere talebi arttirir.
Zaten "Ben sattım 4,50 den biraz daha gevşesin kuş gribi muhabbeti falan bitsin ortalık sakinleşirse alırım yoksa yaklaşmam." diyen adamin buraya neden her gun icerigi benzer hikayeler yapistirdigi, maksati ortada. Manipulasyon dahi sayilabilir bu; satmis ya bilmemkactan, simdi tabi haliyle dussun istiyor, daha alttan yerine koyacakmis, tek derdi o... "Burdan hisseyi kotuleyerek 1 kisiye sattirsam kardir" mantigi ne cirkin bir yaklasimdir, anlatmak dahi zor...
"Ben tavuk reyonuna baktim, pek giden gelen yok" da ayni sekilde komik bir yaklasim, hisseyi kotuleme adina ve fakat son derece zayif yazilmis maksatli yazilar bunlar...
Butun bunlar hikayedir. Tavuklara talep baligin bollasmasi ve kurban bayrami ile birlikte kasimda dusmus, aralikta dip yapmistir. Aralik sonu-ocak basi itibariyle talepte duzelme gorulmeye baslanmis, ocak sonunda fiyatlar tekrar arttirilmistir. Bunu da bir onceki sayfadaki resmi istatistik kurumundan verilen ortalama tavuk fiyatlarindan cok net gormek mumkun. "Benim gittigim markette baktigim 5 dakika icinde tavuk reyonuna cok giden olmadi"dan daha guvenilir olsa gerek bu resmi veriler...
Arkadaşım ben köy tavuğu yiyorum derken tabiki şimdi değil o kadarda ahmak değilim.4,50 sattım derken olaya teknik bakan biriyim sat dedi benim sistemim sattım.Banvit şeker piliç ve diğerleri tabiki kapalı tesislerde üretim yapıyorlar ama fason olarakta üretim yaptırıyorlar başka yetiştiricilere.Benim maniplasyon yapacak kadar gücüm olsa burda işim ne.?Küçük bir yatırımcıyım.Ama amacım benim gibi küçük yatırımcıya yardımcı olabilmek.Tabiki Sizler burda o kadar işi ballandırıyor o kadar olaylara kendi cephenizden bakıyorsunuzki okuyan insanlar etkilenip ya alıyor yada aldılarsa beklemek zorunda kalıyorlar.Mesela biri burda sizin yazılarınızdan etkilense 1000 lot 5.00 rakamdan almış olsa su an 1.500 ytl zararda olacak yazık değilmi.Firmalar bizim için çok önemli hepsi en büyük değerlerimiz.Ama İMKB tabiki çok farklı bir ortam.Yinede gerçekleri konuşmak gerek.Benim tavsiyelerim kesinlikle al sat tavsiyesi değildir.Herkes kendi iradesi ile karar vermeli.Yinede Yanlış anlaşılmaktan dolayı üzüldüm.
TEKNİK SİSTEMİMDEN BİRİ
http://img444.imageshack.us/img444/2187/banvtuf7.png (http://imageshack.us)
Banvit,şeker,keskinoglu,vs,vs,firmalar FASON üretim yapmıyorlar.Bu ve bunun gibi firmalar
sözleşmeli yetiştricilik yaptırıyorlar.Kendi civcivlerini işletme şartlarını yerine getirençiftlikler
de kendi denetimlerinde yapıyorlar,yaptırıyorlar.FASON üretimde olay farklı kimin malını kim
üretti bilemezsiniz.
Al,sat,tut,tavsiyesi degildir.
Herşeye rağmen günsonlarında, daha önceden seans içinde salınan rakamlardan son dakikada üst kademelere doğru bişeyler oluyor...Birileri çiziyor son dakikada...
Ben güniçinde pasiflerden, günsonunda da aktiften mal toplandığını düşünüyorum bilanço öncesi...
Son Gunlerde Yasanan Kus Gribi Vakalarina
Ragmen, Tavukculuk Sektorunun Satislarinda Azalma Yasanmadigi Ve
Perakende Satis Fiyatinin Ise Yukselerek 3,50 Ytl'ye Ulastigi Bildirildi.
Beyza Pilic Genel Koordinatoru Necmettin Caliskan, Aa Muhabirine Yaptigi
Aciklamada, Son Gunlerde Yasanan Kus Gribi Vakalari Ve Bu Yondeki
Haberlerin Sektor Uzerinde Olumsuz Etki Yaratmadigini, Hatta
Satislarinda Artis Oldugunu Soyledi.
Kus Gribinin Entegre Tesislerde Yasanmasinin Mumkun Olmadigini Belirten
Caliskan, Soyle Konustu:
''bu Hassas Bir Konu Ve Binlerce Calisani Ilgilendirdigi Icin Son Derece
Dikkatli Olunmasi Gerek. En Kucuk Olayda Bile Adeta Bir Bardak Suda
Firtina Kopartilmasi Yanlistir. Kus Gribinin Sadece Acik Alanlarda
Beslenen Hayvanlarda, Sazlik Ve Dere Yataklarinin Bulundugu Kesimlerde
Gorulme Ihtimali Var. Hastalik Bulunan Yerdeki Hayvanlarin Yuzde 80'i De
Zaten 48 Saat Icinde Telef Oluyor. Ayrica Uzman Ekipler Tarafindan
Bolgede Karantinaya Uygulanarak, Gerekli Onlemler Aliniyor.
Halkimiz Artik Kus Gribi Haberlerine Itibar Etmiyor. Kus Gribi
Haberlerinin Faydasi, Halkin Ambalajli, Markali, Bildik Ve Guvenilir
Firmalara Yonelmesi Oluyor.''
Caliskan, Tavuk Etinin Toptan Kilo Fiyatinin Ocak Ayina Gore 2,50'den
3,00 Ytl'ye, Perakende Fiyatinin Ise 3,00'ten 3,50 Ytl'ye Yukseldigini
Bildirdi.
2. ve 3. çeyrekte toplam 57 mln kâr üretmiş, cirosu ise sırasıyla 144 mln ve 160 mln olmuş...
son çeyrekte 138 mln ciro ile kapasa dahi 550 mln ciro hedefimi tutturacak gibi...
böylece ciro bazında % 50 büyüme sağlayan bi şirket olmuş oluyor 2007 yılında, kâr bazında artışı zaten fevkâladenin de fevkinde...
ocak başında endenks 53 iken 3.24 ü gören senedin neden endeks 42 lere doğru sürüklenirken hâlâ bu seviyelerde olduğunun tek sebebi parlak bilançosudur, iddia ediyorum çünki mütevazi olmyacağım bir sene içinde böyle parlak bilançoya sahip senet çok azdır...kârını en az 6 ya benim tahminimce 6.5 veya 7 katlayan bir şirketle karşı karşıyayız...
eğer endeks düşmeseydi ekim-kasında gördüğü zirvelerini destek yapmaya çalışacaktı hareketine de başlamıştı ama büyük krizi 4.30 lardan buralara getirdi tekrar...banvit eski banvit değil söktörde öyle, kanıtı krize ve grip haberlerine rağmen bu seviyelerde demir attı, öyle olmasaydı bu kadar emin konuşup yazamazdım, piyasa be belli olmaz ama düşmesini mantıkla izah edemeyiz, zaten imkb 50 arasına girmeye aday bi potansiyele sahip bunu kısa vadede gösterecektir...
lütfen bim in kârını ve piyasa değerini banvitle kıyaslayın, şirketlerin temel göstergesi kâr ise, global kriterler hep kazancı esas alıyorsa başka şeylere bakmak abestir...
piyasa yatay olsa yeterli , zaten vergi dairesine bildirilen bilançoda herşey belli olacak, sanıldığından iyi açıklayacak çünki en az 50 gün satışta ve kârlılıkta sorun olmadı...sıfır açıklasa bile 60 mln süper yani:) ama çok daha iyi geleceğinden burada tutundu ve tabiri caizze yakıt ikmali yapıyor, kurdan 5 mkn kâr yazacağını varsayıyorum ve 15-25 mln arası bi rakam bekliyorumçeyrek bazında...neyse az kaldı vergi dairesi rakamlarının gelmesine...
amma uzun yazdım he, uyku tutmayınca bişeyler karalamak istedim,umarım ki okuduğunuza değdi...şimdi yazdıklarıma muhalif yazılar çıkacak muhtemelen, olsun barış abim ne demişti;
Meyve veren ağaç dallarını eğer mi
Yere düşen meyvayı hiç toplamaya değer mi
Altın çöpe düşse değerin kaybeder mi
Tenekeyi parlatsan hiç çeyrek altın eder mi
hım aslında atasözü ama orhan abim şarkısını yapmıştı;
anlayana sivrisenek saz, anlamayana davul zurna az...
mehmetfesli
08-02-2008, 14:24
Benim görüşüm şimdiye kadar oluşan beklentilerimizin aksine bayaa iyi bir kar rakamı göreceğimizdir. Bence vergi dairesine sunulanda 85-90 arası net kar göreceğiz. 9 ayda 70 idi.
31.12 bilançosu ne zaman açıklanacak?
win-win*
11-02-2008, 20:50
Insanlarin kafalarini karistirarak 5.0 dan 3.16 kadar tuturdunuz.
Bim ile Banvit in ne alakasi var? birisi market digeri tavukcu, maliyetleri ayni mi bunlarin, kar marjlari ayni mi hic?
Birde su F/K alip IMKB ortalamasi ile karsilastirma var, birak F/K kullanilmasini niye IMKB ortalamasi ile karsilastirirsin...
Elma ile portaki karsilastirip durulmus...
Birde utanmadan deyislerle hisseleri bagdistirmis...
Amac ayni, ky elinde fiyatlar dusene kadar tuturmak, tebrik ederim basarmissiniz...
Sen gercekten avukatsan senin baro dan atilman lazim
vedatBORSA
11-02-2008, 21:01
wın wın arkadaşım sabırda selamet vardır mirja arkadaş yaş yere yatmaz az kaldı bialnçoya 14 şubat sevgililer gününde tavuklarımızı severiz
win-win*
11-02-2008, 21:05
wın wın arkadaşım sabırda selamet vardır mirja arkadaş yaş yere yatmaz az kaldı bialnçoya 14 şubat sevgililer gününde tavuklarımızı severiz
Bilanco aciklanmadan ogrenenler olmus olabilir mi ? Olabilirse bunlar senden once alir yada satar mi ?
Neden satiyorlar sence?
Dikkat edinizde tavuklar sizi sevmeye kalkmasin, malum gagali yaratiklar
Isteyen tabiiki istedigi kadar sabredebilir 5 ti 4 sonra 3 ... kolay gelsin para kaybederken sabir etmek...
iyi aksamlar.
Yatirim tavsiyesi degildir
vedatBORSA
11-02-2008, 21:10
kaç lotla düşüyorki önemli lotlar değil bunlar birgünde geri alır bunları isterseniz siz çıkın belki 1 re düşer:he:
Aynen çok hacimsiz düştü ve düşüyor...2 seansta hacimli % 17-18 lik bir yükseliş yeter belli bir seviyeye toparlaması için...
win-win*
11-02-2008, 21:36
Benim hissem malesef yok. Skplc te vardi 4.3 ortalama ile sattim.
Insanlar yazarken pozisyonlarini yazmali...
Hacimsiz dusuyor demek? Ne zaman hacimli dustu yada ciktilar?
Neyse ben avukat degilim, bekleyelim gorelim. Bir suru arkadas zaten 5.0 dan beri hacimli hacimsiz,F/K, market ler tavuk kalmadi, 50% fiyatlari artti, hamsi, palamut diyerek varliklarinin 40% kaybetti.
80% ulasinca tekrar konusalim, nasilsa dususe neden bulunur, hisseler elde tutulur...
golge_976
11-02-2008, 21:53
Bana göre(henüz bişey demek için erken) ; banvt burdan çanak formasyonuna gider düşüncesindeyim.Ancak bu çanakta dip neresi olucak onu da zaman gösterecek...Ayrıca bu defa çanağa giderse 5000 üzeri kopma olacağı düşüncesindeyim..Ama bu söylediğimin vadesi ne olur onu ben de bilmiyorum..
Benim hissem malesef yok. Skplc te vardi 4.3 ortalama ile sattim.
Insanlar yazarken pozisyonlarini yazmali...
Hacimsiz dusuyor demek? Ne zaman hacimli dustu yada ciktilar?
Neyse ben avukat degilim, bekleyelim gorelim. Bir suru arkadas zaten 5.0 dan beri hacimli hacimsiz,F/K, market ler tavuk kalmadi, 50% fiyatlari artti, hamsi, palamut diyerek varliklarinin 40% kaybetti.
80% ulasinca tekrar konusalim, nasilsa dususe neden bulunur, hisseler elde tutulur...
sen simdi bu kagit %80 kaybedecek mi diyorsun. ne diyelim cok iddialisin:he:
yani simdi sunu soylemek lazim, bir firma 70 milyon ytl kar ediyor ve bu denli(bu aralar hizlandi) dusuyorsa tek sebeb kus gribidir.
Ote yandan banvitin sekerpilicin tavugunu zaten kirsal kesim yemez, kim yer istanbul, Ankara, Bursa, Izmir, vs vs. Nufusun cok teknolojinin ust seviyelerde oldugu yerlerde tuketilir. Ilk kus gribi vakasi ciktiginda tavuklar diye atfettiginiz bu hisseler cok buyuk dususler yasamisti ama yasamalari gerekiyodu cunku 9 aylik karlarini son uc ayda yemislerdi. Ama bu ikinci vakia oluyor ve carsiya pazara cikin adam bakiyor acikta kayit disi olan tavugu(onceden 3 kurus daha ucuz oldugu icin rahatlikla aldigi) almaktan vazgeciyor neme lazim diyerek:) bakiyor kim var BANVT kim var SKPLC vs vs.
simdi sonuca ulastik sanirim. evet simdi peki bu dususler neyin nesi. Az da olsa tavuk satislarinda dususler olabilecegini (ki bu dusus markalilari etkilemeyecektir) bahane ederek kus gribi ayagina(amiyane oldu biraz) bu kagitlara temiz bir duzeltme yaptiriyolar amma sanmam ki bunlar takaslarini dusursun.
selamlar...
mehmetfesli
12-02-2008, 12:03
Alıntı:
Originally Posted by mehmetfesli
04.02.2008 fiyatlar
12.02
şeker bütün piliç 4.95 olmuş
Desperado
12-02-2008, 12:10
04.02.2008 fiyatlar
12.02
şeker bütün piliç 4.95 olmuş
Pehh... Ilk ceyrek kari 2007 3. ceyrek karini yakalayacak bu gidisle...
Kus gribinin nasil yalan bi hikaye oldugu bu fiyatlardan belli zaten... Hissedeki bu "sanal fiyatlar" anlayana buyuk firsat ama histerik milletiz, ne desek bos...
mehmetfesli
12-02-2008, 12:30
yok desperadocum, biraz abarttın :)
ama beklediğimiz kadar kötü gelmeyecek, 2 gün sonra göreceğiz.
Desperado
12-02-2008, 13:22
sn mehmetfesli, su maliyetlerdeki dususu bi gorelim de... Hala goremedik etkisini vergi dususunun.. Verdiginiz fiyatlar da 3. ceyrek fiyatlarini yakaladi nerdeyse...
2 gun sonra 4. ceyregi gorucez, o yakalamaz tabi 3. ceyregi, dedigim o degil; 2008 ilk ceyrekten bahsetmistim... 2007 ilk ceyrekten cok daha iyi gelecek gibi gozukuyor...
mehmetfesli
12-02-2008, 15:30
anladım 1 çeyrek = 3. ceyrek diyorsun, pardon
yetişen alıcak az kaldı...
Geçen sene şubat ayında parakende fiyat 2.95'miş piliç kilo fiyatı,
(Kaynak miliyet http://www.milliyet.com.tr/2007/02/17/ekonomi/eko02.html)
Geçen sene vergi indirimi olmaksızın gerçekleşen fiyat,
2008 ilk üç aylık daha güzel gelebilir,
Maliyetleri bilmediğimiz için sadece parakende fiyata bakmak doğru olmayabilir
arkadaşlar bu banvt 7-8 sene önceki fiyatını şu ana çevirebilirmiyiz(sermaye artırımları ile.)
tahmin ediyorum 7-8 sene önce endeks neredeydi. banvt fiyatı neydi birde şimdi fiyata bakın..hala o rakamları yakalayamadı..dünya yatırım yaptı 1 fabrika 3 oldu.yıllık kar 70-80 trilyonlarda banvt 3.30 larda..ve benim gibi keklerde kağıtla evlenip bekliyor çıkarsa diye..
deli5019
12-02-2008, 22:04
gribe çare bulunduğu zaman bu kağıt 30 lira olur kardeş.
450 mln dolar değere ulaşmıştı 2000 yılında, aslında yorum yapmaya gerek yok , yorumların bilgilerin bir anlamı ve etkisi de yok, herşey olacağına varır, sağlıcakla kalın...
arkadaşlar bu banvt 7-8 sene önceki fiyatını şu ana çevirebilirmiyiz(sermaye artırımları ile.)
tahmin ediyorum 7-8 sene önce endeks neredeydi. banvt fiyatı neydi birde şimdi fiyata bakın..hala o rakamları yakalayamadı..dünya yatırım yaptı 1 fabrika 3 oldu.yıllık kar 70-80 trilyonlarda banvt 3.30 larda..ve benim gibi keklerde kağıtla evlenip bekliyor çıkarsa diye..
XU100 ve banvitin 23.02.1998 den günümüze değer artışları:
XU100 artışı = % 1216
Banvit artışı = % 1657
gribe çare bulunduğu zaman bu kağıt 30 lira olur kardeş.
Aslında kuş gribi yıllardan beri varolan bir durumdu. Sadece isim olarak tavuk vebası olarak bilinirdi. Birkaç yıldan beri dillendirilmesi enteresan.
nerde kalmıştık...
devammı tamammı...
nerde kalmıştık...
devammı tamammı...
Devam gibi gözüküyor:yes:
bugün tavan olur diyenler parmak kaldırsın...
birilerini kızdırdık galiba...
Herkez çok sakin görünüyor kimsenin kızdıgı yok.Kızsalardı tavan olurdu.kızacakları günler
bayagı yaklaştı gibi.
Al,sat,tut,tavsiyesi degildir
bakalım yeni sevgilim banvit bana bugün ne hediye vericek...
Kar belli oldumu arkadaşlar?
Bence susulmalı ve bilanço beklenmeli artık (muhtemelen bu akşam açıklanır)...Adamlar ne zaman ne yapacağını bilirler...
Banvit genel müdürü Ömer Görener şu anda NTV de sektör programında Beyaz eti konuşuyor...
Pek yeni bir şey söylemedi gibi geldi bana, Romanya'daki yatırım, şu an 10 bin olan büyükbaş hayvan sayısının 50'e çıkması dışında
Desperado
14-02-2008, 12:54
Pek yeni bir şey söylemedi gibi geldi bana, Romanya'daki yatırım, şu an 10 bin olan büyükbaş hayvan sayısının 50'e çıkması dışında
PR hikayesi bunlar, yeni bi sey soylemekten ziyade... Bedava reklam, fena mi...
mehmetfesli
14-02-2008, 13:34
ne demiş genel müdür
armagedon
14-02-2008, 14:24
dokmeden cikmaz
Bence susulmalı ve bilanço beklenmeli artık (muhtemelen bu akşam açıklanır)...Adamlar ne zaman ne yapacağını bilirler...
Fazla zamanları kalmadı...Ya bu seans ya da bilanço açıklanırsa yarınki 2 seans...
Sonra herşey kabak gibi meydan da olacak...
Aşağıya mal gelmiyorsa yaparsın bir % 10 yukardan mal istersin...Nasolsa devam edeceksin...
varken 3,14 döktüler bu saaten sonra piyasalar toparlanırken dökme işlemi yapamazlar. ::he:
Çok Çok ÖzÜr Dİlerİm Kusura Bakmayin
YanliŞlik OlmuŞ Aceleden YanliŞ Yere BakmiŞim
bugün bilançolar geliyoooooooooor herkes mal topluyor banvit ve şekerpiliçte beklenti 70ila 72 milyon ytl.süüüüüüüüüüüüüüper
Dönem karı 87.385.225 ytl
Vergi karşılığı 20.357.122 YTL
Net dönem karı 67.028.103 ytl
myfborsa
14-02-2008, 21:32
Nedir yarına bunun açıklaması arkadaşlar tabanmı tavanmı yada ortasımı...
Desperado
14-02-2008, 23:23
Kar beklentilere uygun, hatta ben daha dusuge de hazirlamistim kendimi... Kurban bayrami, balik sezonu, fiyatlarda dusus, ne ararsan vardi son ceyrekte. En kotusu geride kaldi, bu senenin kalaninda rahatiz; bundan sonraki ceyreklerde gelecek her kar rakami bundan yuksek olacak kesinlikle...
Ama yarın birşey beklememek gerekiyor bu karla...Endeks ile birlikte hafif aşağı süzülebilir 3.4x lara doğru...
Ama orta ve uzun vadede daha iyi olacağına ben de inanıyorum...
En kötüsü bence satılmış oldu ve beklenti gerçekleşti, bundan sonra diğer beklenti satın alınmaya başlayabilir yavaş yavaş, ama bugün için endesk ne yaparsa onu yapacağını düşünüyorum, bu kötü son çeyrek zaten fiyatlandı
Yaprak kıpırdamıyor,nedi durum dostlar?
mehmetfesli
15-02-2008, 10:32
daha sonra daha açık olarak yazacam, dün gelir tablolarına baktım, gördüğüm, ciro çok iyi, fiyatlar düştü ama ciro çok artmış yani satışlar anormal artmış, üretim maliyetleri %21 artmış, brüt kar artmış. Dün gece yazmıştım çıkmamış forumda.
Desperado
15-02-2008, 10:41
Denetlenmis mali tablolar gelsin, daha rahat yazariz zaten... Bence de genel olarak rakamlar guzel...
Sermayesine yakın kar yapan üstelik karı sürdürülebilir olan Banvitin endeksin %10 yaptığı haftada sıkıntılı olması çok ilginç,
demekki bu kağıt artık yatırım kağıdı günlük haftalık bakmayacaksın...
Ama yarın birşey beklememek gerekiyor bu karla...Endeks ile birlikte hafif aşağı süzülebilir 3.4x lara doğru...
Ama orta ve uzun vadede daha iyi olacağına ben de inanıyorum...
daha sonra daha açık olarak yazacam, dün gelir tablolarına baktım, gördüğüm, ciro çok iyi, fiyatlar düştü ama ciro çok artmış yani satışlar anormal artmış, üretim maliyetleri %21 artmış, brüt kar artmış. Dün gece yazmıştım çıkmamış forumda.
Bu davıklar çok yem yiyorlar...:clown: Mısır fiyatları da artıyor...:)
Maalesef beklediğim gibi aşağı kaydı...Ama bu hareketin feyk olduğunu düşünüyorum...İlerleyen günlerde göreceğiz...:clown:
Başka firmalar da bu kadar vergi karşılığı ayırıyorlar mı ? Bana fazla geldi bu 20 trilyonluk vergi karşılığı...87 trilyon için...
Dönem karı 87.385.225 ytl
Vergi karşılığı 20.357.122 YTL
Net dönem karı 67.028.103 ytl
mehmetfesli
15-02-2008, 12:15
yatırım teşviği olduğu için %30 kurumlar ödeniyor, geçmişte bu konuyu konuşmuştuk. 2008 de %20'ye düşecek
armagedon
15-02-2008, 13:27
dokmeden cikmaz
aynen devam
birçok şirkete parmak ısırtacak bir kar açıkladı.87 trl.kar.vergilerden sonra 67 trl.net.bence gerçekden müthiş bir kar.şirketin aktifler toplamı yani bilanço büyüklüğü dokuz aylık bilançoya göre 310 trl.şu anki kar 67 trl net.bu karla yaklaşık 4,3 yılda şirket bedavaya geliyor.bu muhteşem bir şey.birşerketin o seneki karının yaklaşık 10-12 katı şirketin gerçekdeğeri olarak hesaplanır.biz 10 diyelim.10*67:670 yani şirketin piyasa değerinin şu an 670 trl.olması gerekir.peki şuan itibarıyla banvitin piyasa değeri ney:265 trl.
bence banvit artık süper bir kağıd.ucuz.sağlam.
vedatBORSA
15-02-2008, 21:11
sahh in arkadaşım biraz moral oldu ama spekler pek öyle demiyorlar saldılar buğün bialnçoyu beyenmediler mi
oyunmu var işin içinde
bence bu bilançoyu beğenmemezlik yapamazlar.mal almadıla ama malda çıkmadılar.kağıdı kendi haline bırakdırlar.
şimdi şöyle düşünüyorum.akbankın piyasa değeri yaklaşık 20 katrilyon.2007 karı 2 katrilyon.akbank yaklaşık 80 tane banvit ediyor.ama 80 tane banvitin karını yapamıyor.
düzbir mantık yapsak akbankın 5,5 katrilyon kar yapması gerekirdi.şimdi akbank hissesinin fiyatı 2,5 liraya gelse herkes bedava diye kağıda atlar.öyleyse banvitte bedava.
80 tane banvit akbankın 3 katı kar yaptığı halde , 80tane banvit 1 tane akbank edmiyorsa bu işte bir tuhaflık vardır.bu tuhaflıkda banvitin nekadar ucuz olduğunu gösterir.
myfborsa
15-02-2008, 23:43
Katılıyorum arkadaşım düşüncelerıne...Bende çokkk şaşırıyorum bu karla hisse neden yerlerde sürünüyor diye...Herkese bol kazanclar...
belki birsüre bu kar insanlara unutturulmaya çalışılır.herkes derki bu kadar karla bu kağıd gidmiyorsa bu kağıddan birşey olmaz.işte bu laflar çoğaldığında bakmışsın kağıd uçmuş....
ama yabancılar girer kağıdı patır patır götürür..buda olabilir...ama bence bu kağıdın yönü genel olarak yukarı..
yurdışı satışlarıda artmaya başlayınca siz ozaman seyredin banviti....
YANKIBERKE
16-02-2008, 00:00
67.028 / 80.000 = 0.837...
izlemedesin kardeşinle beraber:)...
mehmetfesli
16-02-2008, 11:43
Banka ile tavukcuyu aynı kefeye koymak mantıksız. Bankanın kurumsallığı yeter. Diğer taraftan sektörlere göre farklı f/k lar doğaldır, kimi sektörde pd/dd'ne bakmak gerekir vs.vs.
Mesela gübre fabrikası 1-2 yılda kurulamaz dolayısıyla gübre fiyatları yükselince yeni aktörlerin piyasaya girmesi zor olduğu için gübre fabrikaları hisseleri uçar gider. Demirçelik fabrikası 3 yıldan erken kurulamaz, sonuç aynı şekilde. Tavukculuk belkide 8-12 ayda kurulabilir, mudurnuyu alan adamlar kaç ayda kurdu bilmiyorum. Dolayısıyla giriş bariyeri düşük bir sektör, hiç bir zaman uzun süreli anormal karlar beklememek lazım. Diğer taraftan sektörün karlı karsız zamanlarının ve hatta kuş gribi gibi büyük depresyonlarının olması aslında sektöre girişi bir nebzede olsa engelleyen bir durum. Ayrıca her ne kadar bizim gibi salaklar devamlı ellerinde tutsada, dönemsel olarak(yukarıda belirttiğim nedenlerle) al sat yapılabilecek bir hisse. Ha biz salağız o başka.
İlk dönem karı güzel gelecek, geçen yıl 1 trilyondu, bu yıl 10-15 arası gelir, yıl sonunda 100 ü görürüz, seneye yıl başında 12-15 arası bir yerlerde olur, beklersek kazanacağız. Biraz sabır. Mademki zamanında satmadık, en azından tam bekleyelim.
evet farklı iki sektör.bu doğru .ama elde ettikleri ortak birşey var.oda kar.para.işte ortak yanları bu.birisi farklı bir iş yapıyor para kazanmak için diğeri farklı.ama sonuçta ikiside para kazanmak için uğraşıyor.ulaştıkları neticeleri değerlendirdiğimizde banvit bütün bankalardan daha iyi bir performans göstermiş demekdir.
ve dünyada gıda fiyatlarında müthiş artışlar var.bütün ülkelerde enflasyonu tetikleyen şeylerin başında gıda fiyatlarındaki artışlar geliyor.bu fiyat artışları gıda şirketlerinin işine geliyor.daha fazla karmarjlarıyla çalışabiliyorlar.GELECEĞİN SEKTÖRÜ GIDA VE ENERJİ MADEN.....başka tanımam....
hadi bakalım unuttunuz hisseyi...
87.385.225 YTL 2007 kar bile yerinden oynatamıyorsa üzerindeki agırlık sanılanından çok
fazla.Sanki birileri kagıdın yükselmesini bilerek engelliyor gibi.3 üncü çeyrek karını açıkladıgından beri bu kadar zorlanmasının bir nedeni muhakkak vardır.Tahta yapıcının muhakkak bir bildigi vardır ama ne?????????????
Al,sat,tut tavsiyesi degildir
deli5019
18-02-2008, 13:43
tahta yapıcının bir bildiği değil bir korkusu var oda:kuş gribi korkusu
Belkide kuş gribi korkusu' nu kullanıyordur.:wink:
Artık yavaş yavaş bahara girmeye başlayacağız, şöyle havalar biraz düzelsin kuş gribi falan kalmayacak zaten bu virüs soğukta yaşayabilen bir şeydir, belki havaların düzelmesini bekliyordur kimbilir :)
Görener NTV'de Romanya işinden falan bahsetti bu konuda daha detaylı bilgisi olan var mı? Ne zaman üretime başlanacak, kapasitesi ne olması bekleniyor vs,
Belki kulağı delik birisi vardır paylaşmak isteyebilir,
Romanyada şuan kuluçka çalışır durumda civcic çıkımları ihtiyaçları kadar yumurta girişi
ile yapılıyor.Yem fabrikası yapımı içim çalışmalar var ama daha hazırlık aşamasında oldugu
duyumunu aldım.Kısa vadede olacak birşey degil biraz zaman gerektirir ama ne kadar.Kapasite konusu hakkında bunu zaman ve pazar belirler,ondan önce buyük baş
yatırımı var ki asıl büyüme burada olabilir.Çok ciddi yatırımlar var 2010 yılında 40.000 adet
besi dana olacagı söylentisi var.
Al,sat,tut,tavsiyesi degildir
Kar, sebze-meyveye yüzde 40 balığa yüzde 100 zam yağdırdı
Ebru ERDOĞAN EKONOMİ
Yoğun kar yağışı nedeniyle yollar kapanınca, özellikle İstanbul'a mal taşıyan pek çok kamyon da yollarda mahsur kaldı. Sebze-meyve halleriyle balık hallerinde fiyat artışları gözlendi..
Haberi Dinle
İLİŞKİLİ HABERLER
Kar, sebze-meyveye yüzde 40 balığa yüzde 100 zam yağdırdı
Antalya'ya da kar yağdı hale giren mal azaldı
40 balık kamyonunun 10'u hale ulaşabildi Türkiye'nin beyazlara büründüğü, İstanbul'u da etkisi altına alan kar yağışı, meyve ve sebze halleriyle balık hallerinde de hareketlenmeye neden oldu. Mal taşıyan kamyonlar kapanan yollar nedeniyle yolda kalınca fiyatlar da zamlandı. Balık fiyatlarında yüzde 100'e varan artışlar görülürken sebze ve meyve fiyatlarında ise ortalama yüzde 7 ila 40 arasında artış oldu. Antalya Tüccarlarla Dayanışma Derneği Başkanı Adalet Yandık, Kapıkule'den giriş yapan tırların bir kısmının, olumsuz yol şartları nedeniyle durdurulduğunu söyledi.
HALE GELEN MAL AZALDI
Kar nedeniyle yolların kapanması, meyve ve sebze arzını da olumsuz etkiledi. Türkiye'nin dört bir yanına malın gittiği Antalya Toptancı Hali Daire Başkanı Uğurcan Ecemiş, havaların bir anda soğuması ve etkisini gösteren kar nedeniyle Antalya'daki hale gelen mal sayısında da düşüş olduğunu söyledi. Bunun, başka illere giden sebze ve meyveyi de etkilediğini anlatan Ecemiş, "Bize az mal gelince, gönderdiğimiz sebze meyvede de azalma oldu. Bir de kamyonların yolda kaldığını düşünürsek arz eksiği nedeniyle fiyatların yükselmesi çok normal" dedi.
TIR'LARIN YOLA ÇIKIŞI DURDU
Antalya Tüccarlarla Dayanışma Derneği Başkanı Adalet Yandık da pek çok kamyonun yolda kaldığını, İstanbul'a ulaşabilenlerin ise geri dönemediğini belirterek, "Yurtdışından gelen tırların bazılarının durdurulduğunu öğrendik. Yolda kalan kamyonları da düşündüğümüzde fiyatların arttığını görüyoruz. Eğer yolda kalan kamyonlardaki sebze ve meyvede donma tehlikesi olşursa, fiyatların birkaç gün içinde eskiye döneceğini düşünmüyorum" diye konuştu. İstanbul Balık Müstahsilleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Menekşe de balık taşıyan kamyonların yolda kaldığını ifade ederek, hale giren balık sayısında dün düşüş yaşandığını anlattı. Menekşe, normal havalarda hale balık taşıyan 40 kamyon olduğunu, olumsuz hava şartları nedeniyle bu sayının 10'a indiğini kaydetti.
UBS 14.02.2008 tarihinde aldığı 29.000 lot hisseyi dün CİTYBANK YABANCI' ya virmanlamış.
mehmetfesli
19-02-2008, 15:00
kardeşim kağıt düşüyor herkes konuşuyori kağıt çıkınca hepimiz susuyoruz hayırdır diyen yok
YANKIBERKE
19-02-2008, 15:01
Alıntı:
Originally Posted by YANKIBERKE
Alıntı:
Originally Posted by YANKIBERKE
özür...k ları unutmuşum...kerevitaş(1.sırada-ama dava vs? )-konfrut...
syg.svg....
alıntı-hatırlama...
----------------------------------
...aynen devam:):)...gel 3 aylıklar gel...
mehmetfesli
19-02-2008, 15:09
%100 yapmazsa yakana yapışırız YANKIBERKE kardeş :)
Desperado
19-02-2008, 15:14
kardeşim kağıt düşüyor herkes konuşuyori kağıt çıkınca hepimiz susuyoruz hayırdır diyen yok
sn mehmetfesli, bu isler boyledir.. Kagit duserken "Ben bilmemkactan sattim, sonra bilmemnekadar dustu, zaten bu kagit adam olmaz" vs gibi abuk subuk yazilar gonderen ne idugu belirsiz ego tatmini pesinde olan cok adam musallat olur her kagida, sirf Banvit degil... Genel gecer kural...
Ne kadar az yazan olursa kagit icin, ne kadar sessiz sakin olursa topic kagit da o kadar keyifli cikar... O yuzden olu taklidine devam...
3,64 seviyeleri bu kağıt için konusulacak yer degil sanırım.
armagedon
19-02-2008, 15:31
3,64 seviyeleri bu kağıt için konusulacak yer degil sanırım.
evet biraz daha asagilari lazim :)
kadar olamadın. hep bi rüzgar ondan sonra yelkenler suya:grrr:
:) yok yok daha yukarıları.
Saat 15.45 itibariyle
Banvit para çıkışı 323.000 ytl
Şekerpiliç para girişi 122.000 ytl
bu ne anlma geliyor
acaba prim yine hisse mi değiştiriyor,
banvitten şekere geçiş yani...
gerçi satan kadar alanda var demekki hisse el değiştiriyor
mehmetfesli
19-02-2008, 17:08
alış satışları gösterebilirmi birimiz
Desperado
19-02-2008, 17:17
Gun sonu...
İlginç...Burda satan PRİM menkul, SKPLC almış bugün...
myfborsa
19-02-2008, 18:23
İstikrarlı bi yukselişti devamını bekleriz..
Desperado
19-02-2008, 18:42
İlginç...Burda satan PRİM menkul, SKPLC almış bugün...
Prim trader, bugun burayi satip orayi alir ertesi gun orayi satar burayi cizer... Gunluk hareketlere cok takilmamak lazim, yol belli...
bandelerooo
20-02-2008, 09:44
kadar olamadın. hep bi rüzgar ondan sonra yelkenler suya:grrr:
Aynen Katılıyorum. Arkamızda toz yutan Şeker Piliç bile önümüze geçti. Ama onun önde olması güzel. Şeker Piliç Banvit'in önünde olduğu sürece Banvit hissemi satmam, çünkü "Daha yolumuz var!" demektir. :)
dalgası daha geliyor. pupa yelken mi ? yoksa ,yoksa işte:clown:
mehmetfesli
20-02-2008, 11:37
yani şimdi mal çıkıyorlar ama yükseliyormu, ben bu işi anlamıyorum
mehmetfesli
20-02-2008, 11:46
Hadi şeker yürü be
Yeni maliyetler yeni yüzler...Hayırlı olsun...
mehmetfesli
20-02-2008, 13:38
Bu arada piliç üretim maliyetleride uçup gitmiş, mısır soya anormal yükselmiş
mısır ve soya fiyatları neydi ne oldu?
Maliyetleri de fiyata yansıtırlar baksana şimddine 5 YTL olmuş kilosu,
mehmetfesli
20-02-2008, 16:12
mısır 10. ay 340 bugün 521 usd
soybean 4. ay 750 bugun 1420 usd
tonumudur, 2 tonumudur onu bilmiyorum
sn fesli, söz konusu bilginin kaynağı nedir?
teşekkürler
mehmetfesli
20-02-2008, 16:25
reuters .
haberi copy paste yapmanız mümkün müdür?
Tkrar tşk
mehmetfesli
20-02-2008, 16:33
Yav furkancım bu bir haber değilki, corn ve soybean fiyatları, internette ara bulursun, bende javatrader var oradaki fiyatları gösteriyor ama ben bunu nasıl kopyalarım bilmiyorum.
mehmetfesli
20-02-2008, 16:36
http://futures.tradingcharts.com/chart/CN/M
ahanda buldum
mehmetfesli
20-02-2008, 16:37
Desperado susmakta azimlimisin :)
mehmetfesli
20-02-2008, 16:57
Desperado en azından alan satanları gösterebilirmisin
Para Giriş Çıkışları - Hisse Bazında [BANVIT]
Alıcılar NetHacim Maliyet Yüzde Satıcılar NetHacim Maliyet Yüzde Para G.Ç. Yüzde
894445 3.726 90.90 -680267 3.726 -69.10 214,178 21.80
HSBC YATIRIM 493811.1 3.717 50.18 YAPI KREDI YAT. -259064.6 3.730 -26.32 0
ANADOLU YATIRIM 154596.5 3.681 15.71 UNICORN CAPITAL -130956 3.763 -13.31 0
YATIRIM FINANSMAN 113450.8 3.729 11.53 PRIM MENKUL -122331.7 3.828 -12.43 0
DENIZ YATIRIM 70748.7 3.784 07.19 IS YATIRIM -103927.7 3.600 -10.56 0
MEKSA YATIRIM 61837.97 3.844 06.28 OYAK YATIRIM -63986.82 3.661 -06.50 0
DIGER 89708.63 09.12 DIGER -303886.7 -30.88 00.00
Geçen günkü UBS alışlarından (29.000 lot CITY yabancıya virmanlandı) sonra dünkü ECZACI ve bugünkü HSBC alışları da yabancı alımları olmasın sakın...
Son 3 gündür YATIRIM FİNANSMAN ın da tırtıklamaları gözden kaçmıyor...
Buldular kelepir malı...Ooooohhhh...
myfborsa
20-02-2008, 18:51
Gayet istikrarlı gidiyor banvit..Borsa iyi oldugu sürece korkum yok..Tek korkum global piyasalar..Super kagıt..3 aylıkta super kar gelecek bence...herkese bol kazanclar..
Desperado
20-02-2008, 19:17
Gun sonu...
sezaiozener
20-02-2008, 19:19
son üç gündür işlem hacmi gayet güzel.umarım iyi de bir kar acıklar her şey daha güzel olur.
Desperado
20-02-2008, 19:26
Sene basindan itibaren takaslar...
vedatBORSA
20-02-2008, 20:31
20.02.2008 20:30:11 - Bu haber 1718 kişi, Mynet Finans bugün 43.211 kişi tarafından görüntülendi.
RAYMOND JAMES:"YABANCI, ORTA VE KÜÇÜK ŞİRKETLERİ DE TAKİP EDİYOR"
RAYMOND JAMES:"YABANCI, ORTA VE KÜÇÜK ŞİRKETLERİ DE TAKİP EDİYOR"
Raymond James'in 10-11 Ocak tarihlerinde Londra'da düzenlediği ve
Türkiye'den 14 şirketin üst düzey temsilcilerinin katıldığı yatırımcı
konferansına ilginin büyük olduğu bildirildi.
Raymond James'ten yapılan açıklamada, Konferansta yönettikleri
fon büyüklüğü 5 trilyon doları aşan 60 civarında kurumsal yatırımcı
Alarko Holding, Bank Asya, Banvit, Borusan Mannesmann Boru, Boyner
Mağazacılık, Doğuş Otomotiv, Global Yatırım Holding, İş Finansal
Kiralama, Karsan, Reysaş Lojistik, Şekerbank, Sinpaş Gayrimenkul
Yatırım Ortaklığı, Tat Konserve ve Türk Ekonomi Bankası'nın
yetkilileri ile birebir görüşme yapma imkanı buldu.
Raymond James Genel Müdürü Emir Sarpyener iki gün süren
konferanstaki yoğun katılımın yabancı yatırımcıların Türkiye'deki
büyük ölçekli şirketlerin yanısıra orta ve küçük ölçekli şirketleri
de yakından takip etmeye devam ettiklerinin bir göstergesi olduğuna
değinirken bu tür toplantıları devam ettireceklerini ifade etti.
Yatırımcıların Türk şirketleriyle yaptıkları görüşmelerin olumlu
geçmesine karşın yabancı yatırımcıların tamamında özellikle Amerikan
ekonomisine yönelik endişelerin hakim olduğuna değinen Sarpyener:
"Genel olarak bizim piyasa beklentimize uyumlu beklentiler
içerisinde yabancı yatırımcılar. Biz de bu yılın ilk iki çeyreğinin
yurtdışı kaynaklı gelişmeler nedeniyle nispeten dalgalı ve zor
geçebileceğini ama yılın ikinci yarısında İMKB'de dünya
piyasalarındaki harekete paralel bir toparlanma olabileceğini
düşünüyoruz. Bu nedenle de piyasalarda meydana gelen düşüşlerin alım
fırsatı olarak değerlendirilebileceğini öngörüyoruz." dedi.
İMKB'de gerçekleşen yabancı portföy yatırımlarına aracılıkta lider
kurumlardan biri olan Raymond James, 200'e yakın yabancı kurumsal
yatırımcının Türkiye'deki yatırımlarına aracılık ediyor. Sarpyener
ayrıca Kazakistan'da da faaliyete geçerek Asya'daki operasyonlarını
artırmayı hedeflediklerini açıkladı.
***ALARK***ASYAB***BANVT***BOYNR***BRSAN***DOAS*** GLYHO***
***ISFIN***KARSN***RYSAS***SKBNK***SNGYO***TATKS** *TEBNK***
*** IBS HABER MERKEZİ ***
bu yeni bi şey değil.. ocak ayında yapılan bu toplantı zaten o zaman haber olmuştu.. ama yabancıların ilgisi güzel. takaslarda bunu dogruluyor zaten..