View Full Version : BANVT-Banvit
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
myfborsa
20-02-2008, 21:42
Arkadaş yeni haber demedi zaten haberdede ocak ayından bahsediliyor..Sadece amaç para girişinde yabancılarında alımlarının olduğunun altını çizmek..Herkese bol kazanclar(reklamın iyisi kötüsü olmaz)
YANKIBERKE
20-02-2008, 21:53
%100 yapmazsa yakana yapışırız YANKIBERKE kardeş :)
ÖDENMİŞİN BİLANÇOYA ORANI KARDEŞ:):):) YANLIŞ ANLAMA PLEASE...
BOL KAZANÇLAR...% 200 YAPTI BU ARADA BE KARDEŞ 3 AYLIKTAN SONRA SEÇTİĞİMDE, İNSAF:notr::cool:
Bakanlık devreye girmezse et üretiminde kriz derinleşir
Geçen yılki kuraklık sebebiyle artan maliyetler et üreticisini zor durumda bıraktı. Üreticiler, bankaların kendilerine kolaylık sağlamasını istedi.
Altı milyar dolarlık büyüklüğe sahip et ve et ürünleri sektörü mali sıkıntıya girdi. Hem küresel ısınmadan dolayı yem fiyatlarının fahiş oranda artması hem de üreticilerin ödeme yapmak için kullandıkları 'hatır çekleri'nin bankalar tarafından kabul edilmemesi sebebiyle kriz kapıya dayandı.
300 üretici firmanın faaliyet gösterdiği sektörde yaklaşık 20 firmanın mali problemler yaşaması üzerine bankalar verdikleri kredileri geri çağırırken, vadesi gelmeyen çeklerin de ödenmesi istendi. Şirketlere haciz memuru gönderildi. 40 bin kişiyi istihdam eden sektör temsilcileri, kuş gribinde olduğu gibi Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın devreye girerek sektöre destek vermesini istiyor. Süt ve Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Bahçıvan, bankalara "Sağduyulu olun, bu kadar katı davranmayın." çağrısı yaptı.
Türkiye'de et üretimi için son yıllarda önemli yatırımlar gerçekleşti. Birlik Başkanı Bahçıvan, bu yatırımlarla sektörde kayıt dışının azalmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Bahçıvan'ın verdiği bilgilere göre, geçen seneki kuraklık sebebiyle artan maliyetler et sektörünü zor durumda bıraktı. Maliyetlerin artışı yeni dönemde büyük yatırımlar yapan firmaların aleyhine oldu. Bankaların sağduyulu davranmalarını isteyen Bahçıvan, "Bu sektör yaklaşık 6 milyar dolarlık büyüklüğe sahip. Üreticisinden çiftçisine kadar herkes etkileniyor. Bu durum dikkate alınmalı." dedi. Bankaların kara listeye aldığı üreticilerin aynı zamanda kayıt dışını önlediğini kaydeden Bahçıvan, "Tarım Bakanlığı'nın da destek vermesi gerekiyor. Kendileri ile görüştüğümüzde konuyu takip ettiklerini söylediler. Bildiğimiz kadarıyla şu anda piyasa biraz yumuşamış durumda." diye konuştu. Et Üreticileri Birliği yetkilileri ise, "Sektör krize doğru gidiyor. Önü alınmazsa sıkıntının büyüyeceğini tahmin ediyoruz." uyarısını yaptı. Bankaların kâr marjlarını çok düşük gördükleri sektörü riskli bulduğunu dile getiren yetkililer, "Bankacılar ile sektör temsilcileri bir araya gelerek güven tazelemeli. Çünkü sadece problem yaşayan değil, banka ile ilişkileri iyi olanlar da sıkıntı yaşıyor. Böyle olunca bir anda panik havası oluştu." dedi.
Anadolu'dan et alan firmaların ödeme için kullandıkları hatır çekleri bankalar tarafından muteber kabul edilmeyince kriz başladı. Ancak, bankaların çeklerini kabul etmediği ve kredilerini geri çağırdığı üreticiler aynı zamanda Türkiye'nin önde gelen perakendecilerine mal veriyor. Üreticiler, bankaların çok insafsızca hareket ettiği görüşünde. Çünkü birkaç firmanın yaşadığı mali soruna karşılık işleri iyi durumda olan firmalardan da kredilerin geri istenmesi hem onları hem de onların iş yaptıkları tedarikçisinden besicisine kadar herkesi etkiliyor. Bankalar kredileri çağırmanın dışında mart-nisan aylarında vadesi bulunan çeklerin de ödenmesini istiyor. Bu durumda mevzuat bakımından problem olmasa da piyasanın işleyişi açısından firmaları zor durumda bırakıyor.
Rakamlarla kırmızı et sektörü
Üretici sayısı 300
Kasap sayısı 25 bin
Sektör büyüklüğü 6 milyar dolar
İstihdam 40 bin
Yıllık et üretimi 750 bin ton
Kişi başı yıllık tüketim 11 kg
Abdulhamit Yıldız
Eczacı 19.02.2008 günü aldığı 104.100 lot'un 100.000 lot'unu CİTİBANK YABANCI 'ya virmanlamış.
altınoluk
21-02-2008, 18:40
Adel
Anelt
Afmas
Akbnk
Akcns
Akgrt
Aslan
Avrsy
Ayen
Banvit (5)
Cemts
Clebi (5)
Derim
Desa (2)
Deva
Dohol
Dybyo
Egcyo
Egser
Ffkrl
Fvori (3)
Gsray (2)
Halkb (5)
İsamb (2)
İsgyo (2)
Kaplm
Karsn (7)
Kervt (3)
Knfrt (2)
Kozad
Memsa (2)
Olmks
Ozfin (2)
Parsn
Pegyo
Petun
Pinsu
Pnsut
Sarky
Sktas (3)
Tebnk (2)
Tkfen
Varyo (3)
Vking
Ykryo (2)
Yksgr (3)
Zoren (6)
Arkadaşlar yukarıdaki liste gün içerisinde bana sorulan 47 adet hissenin aracı kurum dağılımını, kademe analizini ve kapanıştaki tahtalarını alfebetik sıra ile vereceğim herkes kontrol etsinler...
Yukarıdaki listede sizinde takip ettiğiniz hisseni var, eğer kapanış bilgilerinize bakmak isterseniz aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz....
hisse.net : Ekonomi ve Borsa Forumu > Piyasalar > Seans Salonu "Gün içi derinlik seans sonu veriler" topiğinde
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?p=2207171&posted=1#post2207171
Geçen günkü UBS alışlarından (29.000 lot CITY yabancıya virmanlandı) sonra dünkü ECZACI ve bugünkü HSBC alışları da yabancı alımları olmasın sakın...
Son 3 gündür YATIRIM FİNANSMAN ın da tırtıklamaları gözden kaçmıyor...
Buldular kelepir malı...Ooooohhhh...
Eczacı 19.02.2008 günü aldığı 104.100 lot'un 100.000 lot'unu CİTİBANK YABANCI 'ya virmanlamış.
:clown::wink::cool::super:
Bu arada SKPLC den ucuz BANVT mi olurmuş yahu...
Bugün marketteyken bütün piliç fiyatları arasındaki fark dikkatimi çekti, Banvt 4.84 iken kesinoğlu 5,15 Köy-tür'ün kilosu ise tam 5,35 yani banvitten %10 daha pahallı,
bu iki markayı banvitten daha pahallı kılan nedir arkadaşlar bir fikri olan var mı?
Desperado
22-02-2008, 14:17
Bugün marketteyken bütün piliç fiyatları arasındaki fark dikkatimi çekti, Banvt 4.84 iken kesinoğlu 5,15 Köy-tür'ün kilosu ise tam 5,35 yani banvitten %10 daha pahallı,
bu iki markayı banvitten daha pahallı kılan nedir arkadaşlar bir fikri olan var mı?
Belki stok eritiyodur Banvit... Malum, aralikta ve ocak basinda kotuydu satislar...
Desperado gayat mantıklı bir yorum, merak ettiğim aceba tüketici bu fiyat farklılıklarına duyarlılığı nedir? Genel tüketicinin fiyat duyarlı olmadığını düşünüyorum, ancak market standlarında kampanya tavuk kilo .... şeklinde afişe edilmediği müddetçe,
Köytür'ün hiç stoku yokmuş demek ki, %10 ciddi bir oran birim kilo başına,
Desperado en düşük kaça düştü ocak ayında hatırlıyor musun fiyat? 2.95 diye hatırlıyorum
Bir de resmin çok korkunç, daha soft bir metaryal kullanmanın bir sakıncası olabilir mi?
stok eritme gibi bir durum söz konusu değil öyle olsaydı daha cazip fiyata satılması gerekirdi...
başka bi firmanın göğüs fletosunu bugün tansaşta % 40 indirimle kg su 4.60 tan aldım yani bence bütün piliç fiyatı olarak 4.75 ve ya 5.25 çok iyi bir fiyattır...
stok fazlası olsaydı banvitte tansaşlarda veya diğer büyük market zincirlerinde % 40 indirime gider 3-4 günde stoğu varsa eritebilirdi...
sebze fiyatlarına baktığımızda doyurucu özelliği olan piliç çok daha cazip oluyor , balık sezonunun sonlarına doğru gelmesi ve baharla başlayacak piknik-mangal vs sezonu ile yeni zam dalgası gelmesi kuvvetle muhtemeldir mart ayında..
mehmetfesli
22-02-2008, 16:49
Banvit birim bazında anormal satış yaptı, büyük ihtimalle kütle üretimi sayesinde maliyetleri biraz daha düşüktür, sürüm yapıyor doğal olarak, adamların elbette bir bildikleri vardır.
Birde reklamların birinde ürünlerimizde banvit kullanılmaktadır diye bişi gördüm. Belki kentuck fried chicken olabilir yalan söylemeyim. Bu durum bence en harikası. Kadıköyde bağdat caddesinde old english pub var, orada da gördüm, ürünlerimiz banvittir filan gibi bişi.
Şimdi ben markete gitsem, hem fiyatı ucuz hem bilinen marka olarak banviti secmezmiyim.
Şeker pilicci arkadaşlar alınmasın ama banvitin markasının bir değeri var. Gıda ürünleri daha önce pazardan kiloyla alınırdı, sonra poşetlere girmeye başladı, artık kuruyemiş bile markayla satılıyor, peyman, papagan, malatya pazarı vs. Markalaşmanın katma değeri açık. Tavuk deyince de akla Banvit geliyor.
3 aylıkta anyayı konyayı görecez, 6-9 a gerek yok, 3 aylıktaki kar geleceği gösterecek.
mehmetfesli
22-02-2008, 17:03
Bu arada hala gelir tablosunu analizini yapamadım ama şu çok açıktır.
Faaliyet karı ile net satışları karşılaştırdığınızda veya olağan kar veya dönem kar zararına baktığınızda hepsi şeker piliç inkinden iyidir. Tek fark banvit eşşek yüküyle vergi öderken şeker piliç ödememiş. Banvit'in karlılığı daha iyidir. Doğal olarak satınalma söz konusu olduğunda bakılacak olan FVAÖK ise marka ise banvit şekerin 1.5 katı olmalıdır.(şahsi görüşüm, hop diye atlayıp banvit almayın :)
myfborsa
23-02-2008, 10:48
Yeni haber
İthal hububatın gümrük vergisi sıfırlandı
Hububat ithalatında gümrük vergisi oranı 15 Mayıs’a kadar uygulanmak üzere sıfıra indirildi. Vergi oranı, bu tarihten itibaren ise yüzde 50 olarak uygulanacak.
Hububat ithalatında gümrük vergisi oranlarını düzenleyen İthalat Rejimine Ek Kararın yürürlüğe konulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre ekmeklik buğday, mahlut, kaplıca (kızıl) buğday, çavdar ve kara buğday ile buğday ve çavdar melezinde gümrük vergisi oranı tüm ülkeler için sıfıra indirildi.
Ancak bunun için, Tohumluk İthalatı Uygulama Genelgesi kapsamında Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca düzenlenen 'ithal ön izin yazısı'nın ilgili gümrük idaresine sunulması gerekiyor.
Bu ürünlerde gümrük vergisi oranının, 15 Mayıs 2008’den itibaren yüzde 50 olarak uygulanması hükme bağlandı.
ANKA
Acaba bu düzenlemenin içinde tavuk yemi mısır v.s. varmıdır arkadaşlar??
Geçen hafta hisse üzerinde büyük bir baskı oldugu ve bu baskının tahta yapıcı tarafından
uygulandıgı ancak zaman zaman baskı kalktıgında hareketlenme görüldü.Tahta yapıcının
bir bildigi vardır elbet dedik,çeşitli yorumlar yaptık ancak tahta yapıcı biraz aç gözlü oldugu
kendinden başka kimsenin kazanmasına tahammülü olmadıgı kanısındayım.Kısa vade yatırım
cıya kazandırma,ama uzun vade yatırımcısını usandırma taktigi eninde sonunda kendisini de
usandıracak.Ky nin sabrı spk ten daha fazla bu burada yazan arkadaşlardan belli.Sabır,sabır,sabır sabırtaşı taşı çatlayana kadar.
Al,sat,tut tavsiyesi degildir.
arkadaşlar bende ky banvit almayı düşünüyorum şeker piliç arasında karar veremiyorum borsa tek derginin haberine göre seker piliç %25 büyüme potansiyeli var yazın malum piliç sektörü hareketli hangisinin daha hareketli olur bilen arkadaşların yazısını bekliyorum
Kentli arkadaşım öncelikle kimseden tavsiye alma bu bir, kararını kendin ver
Tekborsa dergisini fazla referans almanı tavsiye etmem, bazı haberler ve yazılar güdümlü olarak yazılabileceğini aklından çıkartma
Bunları söyledikten sonra şirketlerin mali tabloları, marka değerleri, büyümeleri, yatırımlarını da dikkate alarak karşılaştırma yap ve kararını kendin ver,
Ne kadar alacağına bağlı olarak banvit daha derindir, şeker daha sığ, onu da dikkate al,
Eğer çok kararsızsan paranı ikiye böl ikisinden de al, ama kararını kendin ver
tşk kardeş tavsiyeni dikkate alacam
myfborsa
25-02-2008, 19:55
Hiisse 12 aylıkta 67 milyom ytl zararmı acıklamıstı arkadaşlar acabada böyle düşüyor dersinizz..??
bandelerooo
26-02-2008, 09:56
Hiisse 12 aylıkta 67 milyom ytl zararmı acıklamıstı arkadaşlar acabada böyle düşüyor dersinizz..??
Al benden de o kadar!!! Aklım almıyor... Seker Piliç arkadan gelip önümüze kuruldu. Biz bir yukarı baktık sonra aynen aşağıya... Prim Menkul dün en iyi fiyattan Banvit'ten çıkıp Şeker'e girmiş. Kİm ne yapıyor bir anlasak! Eninde sonunda herkes yerine gelecektir. Bu kağıdın yeri kesinlikle burası değil...
Şeker ile banvit arasında moda tabirle decoupling oluşmaya başladı gibi,
Banvittte tahtanın sahibi primin satışlarının bitmesini bekliyor olabilir, yüksekten almaktansa bu da bir düşünce olabilir,
Kağıt öyle veya böyle ederini bulcaktır diye düşünüyorum
bandelerooo
26-02-2008, 11:15
Endeksle düşen ama endeksle çıkmayan bir hisse biliyor musunuz ...
banviti okadar çok güvenerek almışdımki.....bu kağıdı 3,70 maliyetle aldım.ve inanarak güvenerek aldım.hala inancımı ve güvenimi kaybedmedim.bir şirket 67 trl.kar açıklıyorsa.brüt karı sermayesinden fazla ise ben o şirkete yatırım yaparım.birde son bir sene boyunca karında düzenli bir artış var....
tek üzüldüğüm şey kağıdı biraz erken aldım....turcas ve dgate lerimi bırakdım banvit için.turcasım %18 degatem %10 gitti.yani banvitin altarnatif maliyeti bana bayağı arttı.
Endeksle düşen ama endeksle çıkmayan bir hisse biliyor musunuz ...
Tam yerindesiniz saga,sola,aşagıya,yukarıya bakmanıza gerek yok:notr:
bandelerooo
26-02-2008, 13:29
banviti okadar çok güvenerek almışdımki.....bu kağıdı 3,70 maliyetle aldım.ve inanarak güvenerek aldım.hala inancımı ve güvenimi kaybedmedim.bir şirket 67 trl.kar açıklıyorsa.brüt karı sermayesinden fazla ise ben o şirkete yatırım yaparım.birde son bir sene boyunca karında düzenli bir artış var....
tek üzüldüğüm şey kağıdı biraz erken aldım....turcas ve dgate lerimi bırakdım banvit için.turcasım %18 degatem %10 gitti.yani banvitin altarnatif maliyeti bana bayağı arttı.
Dostum sana hak vermemek elde mi? Aynısını bende yaşadım. Ama Banvit trenini de kaçırmak istemiyorum o yüzden de inmiyorum. Hele ki şu durumda... Yükselecez inşallah ...
şu borsada banvit gözüm kapalı alacağım kağıddır.şuan için kağıddaki tek sorun işe yaramaz birkaç insanın mal satma sevdasıdır.prim menkul ağzına kadar şekerpilice girdi.adamda zamanında sadecene 4 lot şekerpiliç vardı.şimdi 1,558.000 lot şekerpiliç var.vebu adam hep gıda kağıdı alıyor.buadamda 1,100,000 lot petun vardı.satasata birşeyi kalmadı.400,000 lottan fazla pınarsütü varı..satsata 146,000 lota düşürdü.şimid banvitlerini satıyor.satması iyidir.tahta o adamdan kurtulur.adam döndü dolaştı sonunda götürebileceği bir tahta buldu.şekerpiliç.petundan,pinsütten ve banvitten çıkarıdığı paralrı şekerpiliçe sokdu.ama ben o adamın şekerpiliç tahtasında ezileceğine inanıyorum.petunda ezildi.pinsütte ezildi....banvittende birşey kazandığını sanmıyorum.böyle adamların banvit gibi kağıddan çıkması iyidir.o adam çıkıyor diye ben banvit aldım....birde şu anadolu yatırımdan işlem yapan cayaip çıksa tam süper olacak...adam ikigündür yukarıdan satıp aşağıdan yerine koyuyordu.bugün yapamadı.yaklaşık elinde 40,000 lotu kaldı satsada kurtulsak.prim birazdaha mal satabilir.şekere yüklenmek için.şkerele banvit arasında 400 lira fark oluştu.banvit almakla 400 lira fazladan kazandım...
myfborsa
26-02-2008, 20:09
Sabır arkadaşlar Abd bugunde iyi kapanırsa ben yarından umutluyum..Bol kazanclar herkese...
vedatBORSA
26-02-2008, 20:17
ABD İYİ OLAMKALA banvit iyi olmuyoır güzel haberler lazım
3,600 kağıdda eski zirveydi.ve bugün kağıdda 3,600 dan satış yaptılar.3,500 de önemli desteğiydi.kağıd teknik olarakl çalışdı.ne olursa olsun böyle kağıda yerli yabancı kimse ilgisiz kalamaz......birde şöyle düşün:prim şekerpilici götürecek haliyle banvitte gidecek.ben sırf primdeki adamdan gıcık kaptığım için banvit aldım.ama hakikaten prim,iş ve galata menkul iyi şekerpiliç topladı...ben oyüzden bu kağıdların gideceğine inanıyorum...
golge_976
26-02-2008, 22:30
Arkadaşlar eleştirimi yanlış algılamayın lütfen; Ancak şunu da belirtmeden edemiycem banvt ve skpc aynı sektör olabilir velakin bu kağıtların tahta kurucuları ayrı...Skplc in şu anda açıklanan 2008 yılı içerireinde % 50 bedelsizi ve % 50 de bedellisi var bu bu fiyatlardaki bir kağıt için iyi bir beklenti.Ancak banvt de şu anda açıkladığı kar dışında beklenti yaratacak açıklanmış bir durum yok...BU durumda olur bu tür farklılıklar ortak konu olur..Mesela bundan önce olduğu gibi kuş gribi vakası o zaman elbette ancak aynı kulvarda farklı jokeyler tarafından at koşturuluyor.Saygılarımla iyi geceler..
prim menkul tahtaya kağıd 3,400 liralardayken girdi.ve yaklaşık 650 lot mal aldı.ama bu adam malı 3,400 den yukarda aldı.çünki kağıd ondansonra 5,000 liraları gördü.sonra geri geldi.işte bu adamda bütün malı bu hareket sırasında aldı.haliyle ortalaması 3,400 ün çok üzerinde.çünki kağıd bu adam aldıkdam sonra 3,400 den yaptığı işlem parmakla sayılacak kadar az.prim menkul oturmuş zararına satış yapıyor...aldığı malalrın yarısını verdi.sabır ......
evet şkerpilicin bölünmesi var.ama içinde bedellside var.kağıd bölüneceğine temettü varsin.bence bu daha mantıklı.böylecene kağıdın lotu fazlalaşmamış olur.bakalım prim menkul eline bedellileri alınca okadar malı ne yapacak?ama banvitte o sorun yok.her yönüyle daha sağlıklı hisse.banvit ürün çeşitliliği açısındanda iyi.kırmızı et üzerinede üretimi var.herangi bir kuşgribi vakasından kendini daha iyi koruyabiliyor...
golge_976
27-02-2008, 13:44
Ben şahsen kağıt da takasa pek bakmam, sen spek olucak ve nasıl hareket ettiğini ky takas bilgilerinden öğrenebilecek bu işler bu akdar basit olsaydı spekler profeyonel olarak bu işten para kazanıyor...O yüzden ben bir kağıt aldığımda takaslara bakmam sadece tekniğe bakarım...Şİmdi ben kuş gribi vakasını sadece örnek verdim.Skplc in gayri sıhh müessese ruhsat komisyonundaydım bundan önce de kuş gribinde bu firmalara bulaşma olması mümkün değildi..Ancak bunlar kullanılabilecek haberler bu anlamda örnek verdim ben...Neyse saygılar sevgiler
Desperado,
Acaba son 3 aydakitakas bilgilerini koyman mümkün olabilir mi? Böyle bi kaynağımolmadığı için talep ediyorum
teşekkürler
Desperado
27-02-2008, 18:07
Son 3 ay takas degisimleri...
İşlem hacmi etkileyici.
Daha önceki tecrübeler, işlem hacmindeki artışlardan sonra seyrin olumlu olacağını söylüyor.
yeterki banvit gibi kağıdın olsun.bir şirket 67 trl kar açıklayacak.ve bu şirkete ilgi olmayacak......
bakın şu prim menkule satasata bir oldu.işte böyle adamlar yüzünden borsadaki yabancı payı %71 lere çıkdı.böyle adamlar ellerindekinin değerini bilemedi....bakın kardemird ye son 1,5 yıllık takasını inceleyin...yabancılar nasıl toplamış.ve hala topluyor.bizim yerlilerde satmayı marifet bilmiş...yani borsanın kaymağını yine yabancılar yemiş..yabancılar banvite ilgisiz kalamaz demişdim.ve kalmayacaklar inşaallah.ve banvit hakeddiği değeri bulacak.prim deki adamgibler yapıkredi yatırımdaki adam gibiler var satsın....banvit onlara rağmen hakeddiği değeri bulacak inşaallah
vedatBORSA
28-02-2008, 20:54
slm arkadaşlar sanırım yarın olacağız ky pek kalmadı ama yazanlar azaldı
bugun raymond james 144000 lot mal aldı. pazartesi yabancı takasına virmanlanıp virmanlan madıgına baka cağız..
mehmetfesli
29-02-2008, 08:56
nebiçim işlem hacmi bu
mehmetfesli
29-02-2008, 09:34
bi arkadaş alım satımı yapanları verebilirmi
Kim alıp sattığından çok bu kadar işlem hacmiyle eksi kapatırsa pek iyi olmayacak onu söyeleyebilirim, Nedir bu tahtanın derdi bir anlasam, kuş gribi, kurban balık vs hepsi geçti bir anlasam,
Bir yorum sabah tahtaya atlayan günlükçüleri avlıyor olabilirler
al-sat tavsiyesi değildir
okanerdo
29-02-2008, 10:30
Güzel mal sattılar .yukarı çek 3.84 ten şu ana kadar 3.62 kadar bastılar
mantık çok açık, ky bıkıp satsın, bu kadar işlem hacmine rağmen düşüyosa işe yaramaz bu hisse diye düşündürtmeye çalışıyorlar ...
saat 10.20 itibariyle en iyi alıcı efg idi 3.80, yaklaşık 125 bin lot net alımdaydı, işyatırım fena satıyor bakalım seans sonu nolcak...
eğer ky olmamıza rağmen by gibi düşünürsek kazanırız... tam buffet lık şirket aslında...
yabancı ısrarla alımlarına devam ediyorsa sorun yok, bide patronlar bu sene alacakları hisseleri kaçtan aldıklarını açıklasalar çok iyi olcak , malum ıfc den geri alıyorlar ya senetleri...
ne kadar dinlense o kadar iyidir bence, başladımı durdurmak zor bilen bilir, geçen sene mart-ekim döneminde 1.50 den 5 e giden banvitti...
şimdi de inş.. 3.50 den ..... tabi sabredene...
golge_976
29-02-2008, 10:47
Şunu gözden kaçırmamak lazım, göstergelerim şişmememsi için cuma günleri düşük kapanan kağıt makbuldür kısa süre içerisinde 4000 li fiyatlar görülecektir.
Bence sıkıntılar 2 tane ,
1.Yem fiyatlarının artışı,buğday ,mısır vs.Kar marjı düşecek gibi.
2.Endeks yeni bir dip yapabilir yakın zamanda,tabiki şahsi görüşüm...
Fakat 3.80 lerin üzerinde kalabilirse orta vade sorun kalmaz gibi...
Valla görünen çok sıkı çaktılar gibi, tabiki görünen, kaç aracı kurumdan çalışırlar bilmem ama, harbiden hoş durmuyor,
İlk seans 1.5 milyon lot ve eksi %3,
sonumuz hayırlı olsun
BANVT - BANVIT
Aracı Kurum Dağılımı - [29.02.2008]
Net Lot: 516,995 T. Lot: 1,582,483 Net/Toplam: %32.67 Net(5): -171,323 %-33.14
Alıcılar
İlk 5
Net Lot: 322417
Yüzde: 62.36
Maliyet: 3.737
Satıcılar
İlk 5
Net Lot: -493740
Yüzde: 95.50
Maliyet: 3.727
Alan Net Lot % Maliyet
EFG ISTANBUL 190000 36.8 3.772632
DENIZ YATIRIM 40845 7.9 3.700742
TACIRLER MEN. 38515 7.4 3.710637
ONCU MENKUL 34929 6.8 3.684814
HALK YATIRIM 18128 3.5 3.602276
DIGER 194578 37.6 0
Satan Net Lot % Maliyet
IS YATIRIM 253798 49.1 3.749895
RAYMOND JAMES 91366 17.7 3.669203
YAPI KREDI YAT. 71726 13.9 3.711894
GLOBAL MENKUL 53792 10.4 3.78533
AK YATIRIM 23058 4.5 3.620029
DIGER 23255 4.5 0
No Aracı Kurumlar Alım Ortalama Satım Ortalama Toplam Yüzde Net Maliyet
1 GLOBAL MENKUL 334551 3.709495 388343 3.719999 722894 22.84 -53792 3.78533
2 IS YATIRIM 58898 3.721637 312696 3.744572 371594 11.74 -253798 3.749895
3 RAYMOND JAMES 94066 3.70481 185432 3.687266 279498 8.83 -91366 3.669203
4 DENIZ YATIRIM 116875 3.714788 76030 3.722333 192905 6.1 40845 3.700742
5 EFG ISTANBUL 190000 3.772632 0 0 190000 6 190000 3.772632
6 YAPI KREDI YAT. 44969 3.716852 116695 3.713804 161664 5.11 -71726 3.711894
7 SOYMEN MENKUL 53000 3.717359 52000 3.759385 105000 3.32 1000 1.532002
8 PRIM MENKUL 49200 3.780203 52353 3.72533 101553 3.21 -3153 2.869084
9 MERKEZ MENKUL 43311 3.703606 46311 3.760451 89622 2.83 -3000 4.581126
10 TACIRLER MEN. 63148 3.731035 24633 3.762927 87781 2.77 38515 3.710637
11 AK YATIRIM 30782 3.706756 53840 3.669614 84622 2.67 -23058 3.620029
12 HALK YATIRIM 42757 3.697267 24629 3.767184 67386 2.13 18128 3.602276
13 GARANTI YAT. 36902 3.743533 25491 3.784338 62393 1.97 11411 3.652378
14 YATIRIM FINANSM 31655 3.701753 20755 3.724216 52410 1.66 10900 3.658982
15 ONCU MENKUL 41022 3.685652 6093 3.690458 47115 1.49 34929 3.684814
:cry:
Bence sıkıntılar 2 tane ,
1.Yem fiyatlarının artışı,buğday ,mısır vs.Kar marjı düşecek gibi.
2.Endeks yeni bir dip yapabilir yakın zamanda,tabiki şahsi görüşüm...
Fakat 3.80 lerin üzerinde kalabilirse orta vade sorun kalmaz gibi...
ay içinde 3. zam geldi ve banvit bütün piliç 3.45 ten 4.95 oldu, bu talebin canlandığını göstermektedir ...
kanaatimce kâr marjı mevsiminden önce yükselmeye başmıştır..2 bin dolar civarındaki ihracaat rakamlarına bakarsak yurt içi fiyatlarının olağanüstü kâr marjlarıyla fiyatlandığını görebiliriz... diğer büyük firmaların fiyatından hâla daha ucuz olduğunuda ifade etmeden geçemeyeceğim ( keskinoğlu ve beypiliç..)
bahar havasının erken gelmesi talebi daha da canlandıracaktır.. türkiyenin batısında havalar oldukça müsait piknik için...tüketici mecburen daha ekonomik olduğu için beyaz eti tercih edecektir...
ilk çeyrekte 15-20 mln arası gelcek bi kâr rakamı olağanüstü bir performans olacaktır ama ben 10 mln a razıyım çünkü geçen sene 1.5 mln idi...
yazacak çok şey ama sonra adımız çıkıyor neyse susmak en iyisi bi abimizin dediği gibi ölü taklidi yapmaya devam...
Sadece sesli düşünüyorum hani şu iştirakinden intikal eden senelerin satışı olayı var ya acaba adamlar satış yapacak da birileri önceden öğrendi de mi satıyor,
neyse paranoyakça bir düşünce,
Maalesef Ekim sonundan beri Banvit alçalan tepeler yapıyor,
Haftalıkları düzelmeden yukarı bir süre zor gibi...
--------------------------------------------------------------------------------
İzmir Limanı ve İhlas veto yedi Fikret kalbine yenildi EKONOMİ
Borsada ‘Ayı Fikret’ lakabıyla tanınan ünlü spekülatör Fikret Canayakın pozisyon aldığı Global ve İhlas Holding hisselerinde üst üste gelen iki olumsuz haberin ardından tahtalar taban yapınca kalp krizi geçirip yaşamını yitirdi
Bu haberin özeti. İhlas topiginde uzun uzun yazıyor.İşallah sayın acemi traderde bu haberi okumuştur.Ne diyelim belli olmaz bu hisseyi ne hale getirdiler kendi kazdıkları çukura kendileri düşerler o zaman ky nin halini anlarlar.Önce 3,86 yap sonra 3,50 elinden geleni ardına koyma istedigini yap.1.899.647 toplam lot cuma günü kapanış sonrası.Ayıp,ayıp.
vedatBORSA
02-03-2008, 08:56
ArkadaŞim Speksİz De Tahtanin Tadi Ve Tuzu Olmaz Ayrica İŞlem De Olmaz Önemlİ Olan Spek Bu Aralar Bu ÇikiŞ Ve DÜŞÜŞlerİ Hİsse Toplamak Amaciyla Yapiyor Olsun Hİsse Yedİrmek İÇİnse Eger Daha Çok Beklememİz Gerkİr Önemlİ Olan Bunu ÇÖzebİlmek
Banvit ve borsa hakkında karışık bir yazı;
Aslında günlükte macd çok iyi yere gelmişti,
tam hızlanabilir mi diye bakarken,anlamadım niye bu kadar satış yedi.
Haftalık macd çok sakat yerde ,sıfır noktasını aşağı kırmak üzere,
endeks göçse bile bu hafta da 3.2x leri aşağı kırmazsa sorun olmayabilir.
Şeker pilici Prim menkul silip süpürdüğüne göre ciddi beklentisi olmalı,ordaki hareket buraya yansıyabilir mi?(ya da Prim sıkışmış olabilir ,satamayınca toplayıp bekleyebilir maliyeti buralar çünkü,satıp çıkamaz çok sığ tahta)
Aslında sat-al yapılabilseydi Banvitte şimdiye kadar iyi kazanç olacakmış.
Eylülden beri burdayım,
borsada ilk defa ciddi yatırım yapayım karlı şirket alayım dedim hala maliyetimi kurtaramadım.Borsanın düşüş trendine girmesi sıkıntı oluşturdu tabi ama mesela gübreler çıktı karlı oldukları için.
Serzenişim var bu hisseye ,umudum da var karamsarlığımda çelişkili yani...
Neyse teknik olarak saatlikleri bozuldu,günlüğüde bozulursa o zaman ilk çeyrek karlarını yani nisanı bekleyeceğiz.
Tabi iyi bir bedelsiz haberide gelebilir,o zaman hareket erken başlayabilir.
İnşallah endeks yeni bir dip yapmadan toparlar,zor görünüyor ama.
Tüm dünya göçerken borsada olunmamalı aslında.
Borsada gerçekten her koyun kendi bacağından asılıyor.
Banvit'ten 750 bin çocuğa eğitim
02/03/2008 (54 kişi okudu)
RADİKAL - İSTANBUL - Banvit, 40. yıl kutlamaları çerçevesinde, ilköğretim okullarında eğitim gören çocuklara, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığını kazandırmayı hedefleyen 'Akıllı Çocuk Sofrası' beslenme eğitimi kampanyası başlattı. Akıllı Çocuk Sofrası Kampanyası boyunca 1000 ilköğretim okulunda 750 bin çocuğa, yeterli ve dengeli beslenmenin yanısıra fiziksel aktivite ve temel hijyen eğitimi verilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü katkılarıyla düzenlenen kampanyada 6- 13 yaş arasındaki çocukların yanısıra, anneleri de eğitilecek. Kampanya mayıs sonuna kadar sürecek. Eğitimler sırasında Terakki Vakfı Okulları Çizgi Film Atölyesi öğrencilerinin kampanya için hazırladıkları 'Cem ile Cemile'nin maceralarını anlatan çizgi filmler gösterilecek, www.cemilecemile.com internet sitesi aracılığıyla da eğitimden bütün çocukların ve annelerinin yararlanması sağlanacak. Bu kapsamda çocukların jüri olacağı, annelerin yarışacağı bir yemek yarışması düzenlenecek.
dedektif
02-03-2008, 23:44
http://img444.imageshack.us/img444/2187/banvtuf7.png (http://imageshack.us)[/QUOTE]
Sanırım 1 ay kadar önceydi yazdım 3.82 geçsin alayım diye malesef su an gecemedi.
http://img179.imageshack.us/img179/7042/banvtmw6.png (http://imageshack.us)
By erguly (http://profile.imageshack.us/user/erguly)
Haftalık grafikte direnç 3.90 gibi burası duvar.Dua edelimde 3.23 altına gerilemesin.Birde 3 aylıkta pek iç açıcı kar beklemeyin hatta zarar bile gelebilir.Hala ısrar ediyorsunuz millet tavuktan çok balık yiyor.Ocak ve Şubat aylarındaki kuş gribi vakaları insanları tavuktan uzaklaştırdı satışlar çok düştü.Zarar gelme ihtimalini göz ardı etmeyiniz.Çok uzaktan şimdilik izliyorum.
armagedon
02-03-2008, 23:52
bu hissenin sahibini allah tas yapsin.
geçenlerde bi arkadaş yazmıştı: alçalan tepeler mevcut diye. kendisine hak vermek lazım. eğer bu trendten kurtulamazsak 3,90'lar bile artık hayal gibi...
***BANVT*** BANVIT BANDIRMA VITAMINLI YEM SANAYII A.S.'NDEN GELEN YAZI:
MILLI SAVUNMA BAKANLIGINCA ACILAN PILIC ETI IHALESI ASAGIDAKI BEDELLE
SIRKETIMIZDE KALMISTIR. MILLI SAVUNMA BAKANLIGI IZMIR IC TEDARIK BOLGE
BASKANLIGI 1.BOLGE 153.500 KG PILIC ETI IHALE BEDELI:574.090 YTL ***BANVT***
arkadaşın biri 3 aylıkta zarar bile gelebilir ,kuş gribinden dolayı kimse tavuk yemiyor diyor. neye dayanarak söylüyor , eğer gözlemlerine dayanarak söylüyorsa benim de söyleceklerim var. esenler de oturuyorum 20 metre arayla 2 adet tavuk satan mağaza 1 tanesi CP markalı ürün diğeri de erpiliç markası satmakta mağaza büyüklüğü kiler market büyüklüğünün yarısı kadar var bunlar yeni açılanlar eskilerini söylemiyorum bile. ve de tavuk döner dükkanları abartmayayım ama nerede ise adım başı (tavuk etleri banvitten alınmıyor ama) 1 ytl adamlar samimi söylüyorum günlük 200 porsiyondan az olmamak kaydı ile dükkanına bağlı olarak 1000 porsiyonluk mal satanlar bile var. ha bunlar banviti etkilermi sanmam ama tavuk yenmiyor diyenlere belki cevap olabilir.
Desperado
03-03-2008, 15:57
2 ayda fiyatlar kac defa arttirildi; tavuk yenmiyor demenin abesle istigal oldugu besbelli... Gereksiz bir tartisma, uzerinde yorum yapmaya dahi gerek yok...
Ayrica; 2007 4. ceyrek en kotu zamaniydi piliclerin; kurban bayrami, balik bollugu, dusen fiyatlar, ne ararsan vardi... Orda zarar gelmedikten sonra ilk ceyrekte zarar olmasina zaten imkan yok... Bu da diger bir kisa not olsun, isimize bakalim...
bandelerooo
03-03-2008, 16:45
Merhaba arkadaşlar, kendimce hiç hazzetmediğim Prim Menkul arkadaşımız yine kağıda dönüş yaptı.
Aynı şekilde Şeker'e de girmiş. Tatlı paradan vazgeçemiyor arkadaş.
Bandelaro bence prim ve diğer ıvır zıvıra fazla takılma bunlar bugün alır yarın verir, yarın alır bugün verir ve tek bir aracı kurumdan çalışmazlar emin ol, senin görmek istediğini sana gösterirler bir çeşit ilüzyon ne olduğunu anlamazsın ya bu adam niye zararına satıyor dersin,
Temel analizine bak, ondan sonra ister prim almış ister raymond, 3 aylıkta kar gelsin alıcı çok olur
AL-SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
mehmetfesli
03-03-2008, 16:56
Aralıkta 3.30
Ocakta 3.80 olmuş
enflasyon verileri (tüketici)
Originally Posted by mehmetfesli
Piliç fiyatları
Kasım Aralık Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs
3,5 3,3 3,2 3,6 3,8 4,3 4,8
Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım
4,9 4,9 4,9 5,1 5,1 4,1
Aralıkta 3.30
Ocakta 3.80
şubat 4.50
mehmetfesli
03-03-2008, 17:04
gecen yıl mısır 0,40 mertebesindeymiş simdi 0.48
gecen yıl piliç şubatta 3,50 imiş şimdi 4.50
toptan ile perakende arasındaki kar marjı %41 eylülde %32 imiş ortalama %37'de geziniyor.
Kısacası ay sonu kur 1.20 olursa, 10 trio kar kesindir.
tavukların 3 aylıkları ne zaman açıklanıyor.Bilen var mı?
***BANVT*** BANVIT BANDIRMA VITAMINLI YEM SANAYII A.S.'NDEN GELEN YAZI:
MILLI SAVUNMA BAKANLIGINCA ACILAN PILIC ETI IHALESI ASAGIDAKI BEDELLE
SIRKETIMIZDE KALMISTIR. MILLI SAVUNMA BAKANLIGI IZMIR IC TEDARIK BOLGE
BASKANLIGI 1.BOLGE 153.500 KG PILIC ETI IHALE BEDELI:574.090 YTL ***BANVT***
***BANVT*** Banvit Bandirma Vitaminli Yem Sanayii A.S.'nden gelen yazi: Milli Savunma Bakanligi'nca acilan pilic eti ihalesi asagidaki bedelle sirketimizde kalmistir. Milli Savunma Bakanligi Ankara Ic Tedarik Bolge Baskanligi 1. Bolge-328.000 Kg-Pilic Eti Ihale Bedeli: 1.282.320 YTL Milli Savunma Bakanligi Ankara Ic Tedarik Bolge Baskanligi 3. Bolge-221.620 Kg-Pilic Eti Ihale Bedeli: 851.781 YTL Milli Savunma Bakanligi Ankara Ic Tedarik Bolge Baskanligi 5. Bolge-133.900 Kg- Pilic Eti Ihale Bedeli: 517.216 YTL Milli Savunma Bakanligi Ankara Ic Tedarik Bolge Baskanligi 6. Bolge-307.000 Kg-Pilic Eti Ihale Bedeli: 1.118.200 YTL Toplam: 990.520 Kg 3.769.517 YTL ***BANVT*** (04/03/2008 - 10:15:30)
Bir tane daha...Kalite işte...
***BANVT*** Banvit Bandirma Vitaminli Yem Sanayii A.S.'nden gelen yazi: Milli Savunma Bakanligi'nca acilan pilic eti ihalesi asagidaki bedelle sirketimizde kalmistir. Milli Savunma Bakanligi Ankara Ic Tedarik Bolge Baskanligi 1. Bolge-328.000 Kg-Pilic Eti Ihale Bedeli: 1.282.320 YTL Milli Savunma Bakanligi Ankara Ic Tedarik Bolge Baskanligi 3. Bolge-221.620 Kg-Pilic Eti Ihale Bedeli: 851.781 YTL Milli Savunma Bakanligi Ankara Ic Tedarik Bolge Baskanligi 5. Bolge-133.900 Kg- Pilic Eti Ihale Bedeli: 517.216 YTL Milli Savunma Bakanligi Ankara Ic Tedarik Bolge Baskanligi 6. Bolge-307.000 Kg-Pilic Eti Ihale Bedeli: 1.118.200 YTL Toplam: 990.520 Kg 3.769.517 YTL ***BANVT*** (04/03/2008 - 10:15:30)
İMKB'DE İŞLEM GÖREN BAZI ŞİRKETLERİN VERGİ DAİRESİNE SUNDUĞU 12 AYLIK KARLARI/ZARARLARI
Geçici Vergi uygulaması nedeniyle, beyanname ekinde vergi dairelerine
sunulan mali tabloları İMKB Günlük Bülten ekinde yayınlanan şirketlerin
sermaye piyasası mevzuatına göre düzenlenmemiş 31 Aralık 2007 tarihinde
sona eren hesap dönemine ilişkin 12 aylık dönem net kar/Zarar rakamları
aşağıda belirtilmiştir.
(YTL)
ŞİRKET 31.12.2007
_______________________ ___________
BANVİT 67.028.103
ŞEKER PİLİÇ 22.174.001
bandelerooo
04-03-2008, 13:51
2 gündür ihale haberleri geldi ama hisseyi bir adım ileri taşıyamadı. Sonuçta direkt kâr haberleri ... İlginç yani. Ne bekliyorlar? Banvit'in Microsoft'u satın almasını mı?
Yüksek maliyette kaldık, şu an aynen zarar yazıyoruz. İnşallah bu seviyeleri hızlı geçip 3.6x, 3.7x'lere taşınırız. Tabi önce endeksin düzelmesi lazım. Banvit'in endeksi kırdığını daha görmedim... İnşallah o günleri de görürüz.
bırazdan duello başlar ...
Bu arada ihalede toptan fiyat 3.80 olmuş ki bu oldukça güzel bir rakam, marketlere %kaç kar mrjıyla veriyorlar biliyor musunuz? (4,94 parakende fiyatı %25 kar marjı olsa 3,95 olur %30 olsa 3.80 olur)
***BANVT*** BANVIT BANDIRMA VITAMINLI YEM SANAYII A.S.'NIN 06.03.2008 TARIHLI YAZISI ASAGIYA CIKARILMISTIR. MILLI
SAVUNMA BAKANLIGI'NCA ACILAN PILIC ETI IHALESI ASAGIDAKI BEDELLE SIRKETIMIZDE
KALMISTIR. MILLI SAVUNMA BAKANLIGI ERZURUM IC TEDARIK BOLGE BASKANLIGI 1.
BOLGE-256.000 KG-PILIC ETI MILLI SAVUNMA BAKANLIGI ERZURUM IC TEDARIK BOLGE
BASKANLIGI 2. BOLGE-166.500 KG-PILIC ETI MILLI SAVUNMA BAKANLIGI ERZURUM IC
TEDARIK BOLGE BASKANLIGI 3. BOLGE-220.200 KG-PILIC ETI MILLI SAVUNMA BAKANLIGI
ERZURUM IC TEDARIK BOLGE BASKANLIGI 4. BOLGE-160.000 KG- PILIC ETI MILLI
SAVUNMA BAKANLIGI ERZURUM IC TEDARIK BOLGE BASKANLIGI 5. BOLGE-256.200 KG-PILIC
ETI TOPLAM: 1.058.900 KG 4.238.480 YTL ***BANVT***
Bir tane daha...
***BANVT*** BANVIT BANDIRMA VITAMINLI YEM SANAYII A.S.'NIN 06.03.2008 TARIHLI YAZISI ASAGIYA CIKARILMISTIR. MILLI
SAVUNMA BAKANLIGI'NCA ACILAN PILIC ETI IHALESI ASAGIDAKI BEDELLE SIRKETIMIZDE
KALMISTIR. MILLI SAVUNMA BAKANLIGI ERZURUM IC TEDARIK BOLGE BASKANLIGI 1.
BOLGE-256.000 KG-PILIC ETI MILLI SAVUNMA BAKANLIGI ERZURUM IC TEDARIK BOLGE
BASKANLIGI 2. BOLGE-166.500 KG-PILIC ETI MILLI SAVUNMA BAKANLIGI ERZURUM IC
TEDARIK BOLGE BASKANLIGI 3. BOLGE-220.200 KG-PILIC ETI MILLI SAVUNMA BAKANLIGI
ERZURUM IC TEDARIK BOLGE BASKANLIGI 4. BOLGE-160.000 KG- PILIC ETI MILLI
SAVUNMA BAKANLIGI ERZURUM IC TEDARIK BOLGE BASKANLIGI 5. BOLGE-256.200 KG-PILIC
ETI TOPLAM: 1.058.900 KG 4.238.480 YTL ***BANVT***
Bir tane daha...
sonuc????
demirtavuk
06-03-2008, 10:16
İhalelere neden tepki verilmediğini yorumlarmısınız lütfen.
saygılar
Yanlış hatırlamıyorsam 67 milyon dolar kar etti. Bu bilancoya tepki vermedi bir kac milyon dolarlık ihalelere tepki vermemesi çokta şaşırtıcı değil. Fırtına öncesi sessizlik mi diye düşünmeden edemiyorum. Bekleyip göreceğiz...
sabırrrrrrrrr diyorummmm varsa tabıkı ....
banvit te çok erken pozisyon aldık. kanımca ilk çeyrek bilanço açıklandıktan sonra hareket başlar. mayıs-kasım arası gidececeği en yüksek yere kadar da gider. :mut:
banvitçi arkadaşlar hisseye ne oluyr böyle sağlam sağlam dedik naze değdirdik galiba..banka hisseleri gibi oldu banvit, borsayla paralel hareket etmeye başladı, eğer böyle giderse sanırım 3 leri göreceğiz gibime geliyor, yanlışım varsa düzeltin......
son günlerdeki hareketler biraz midemi bulandırdı (her haber sonrası yaklaşık 5 kademe yukarı ve sonra aşağı) her açıklama sanki maldan çıkmak için kullanıldı izlenimi uyandırdı bende... o yüzden perşembe günü neredeyse kafa kafaya sayılabilecek yerden sattım. 3,80'leri bile görmüştü yav... bilanço dönemi yaklaşınca yine bulaşırım belki... kalanlara bol şanslar...
herhangi bir tavsiye içermez, sadece şahsi görüşümdür...
vedatBORSA
08-03-2008, 18:41
Gecen Ay 2 Sefer 3.86 Dan DÖndÜ İlgİnÇ Olani O Ama Bu Pİyada Ne Yapar Bİlİnmez Ama 3.86 Denemelerİ BoŞa DeĞİldİ
alitan1970
11-03-2008, 13:07
11/03, 14:05:32
banvit bandirma vitaminli yem. san. a.s.'nden gelen
yazi: milli savunma bakanliginca acilan pilic eti ihalesi asagidaki
bedelle sirketimizde kalmistir. milli savunma bakanligi diyarbakir
ic tedarik bolge baskanligi 2. bolge, 364.000 kg pilic eti milli
savunma bakanligi diyarbakir ic tedarik bolge baskanligi 3. bolge,
460.000 kg pilic eti toplam 824.000 kg, 3.250.200 ytl
son bir haftada toplamda 12 milyon luk piliç eti satışı gerçekleştirmiştir ihalelerle...
kg fiyatı kanaatimce çok iyi seviyede ort. 3.85-3.95 arasında...kârlılığa ve ciroya olumlu etkisi olacaktır...
sektörünün lideri olması bu ihalelerde fiyat ve güven açısından avantaj sağlamakta, diğer bölgeler içinde yani haberlerin gelmesi kuvvetle muhtemel...
dunyayı aldın be banvt dahe beklersın kımılda artık
her haberde mal çıkılıyor. :cry::cry:
Mal cıkılırmı bu fıyattan 2008 de umutluyuz banvıtten
gunlerdir 3.24den aşağı bırakmıyorlar.ama yukarıda yapmıyorlar. bu durumda sabırla beklemek gerek.. sanki fırtınadan önceki sessizlik gibi..
vedatBORSA
11-03-2008, 19:44
ARKADAŞLAR ben ce bu yıl gıdaların yılı olacak bunlardan en şanslısı banvit siz günlük hareketlere bakmayın ihaller bence devam edecek bu itibarla pazarlama daha da artar bu da bilançolara güzel yansırr bence hisseyi baskı altında tutuyorlar
bencede bu yıl gıdaların yılı olacak....birde demir çelik...gıdalar içinde banvit ve pınar gurubu...favorilerim...
11.03.2008 10:09:49 TABLO-İMKB'DE ŞUBATTA YABANCI YATIRIMCILARIN ALIM/SATIM İŞLEMLERİ
ŞİRKET ALIM($) SATIM($)
BANVİT 1.197.382 262.405
Kaynak;
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=19241&page=199
Gedik Yatırım (www.gedik.com) Tarafından Hazırlanan Şirket
Haberlerinin Değerlendirilmesi Raporu:
"BANVİT, Milli Savunma Bakanlığınca açılan 824 bin kg'lık piliç
eti ihalesinin 3,250,200 YTL bedelle kazanıldığını açıklamıştır.
(BANVT: Kapanış: 3,38 YTL, Hedef Fiyat: 6,35 YTL, Öneri: AL)
inşallah ama benim hedefim daha yüksek.....tavuğum benim inşallah hedef fiyat xxx.ytl hisse baskı var aynen daha önce gübretaşta olduğu gibi
su anda hemen hemen tum hısseler %100 ucuz bılgınız olsun arkadaslar...bu raporlar krıter olamaz sadece bılgı amaclı okunup gecılmelıdır.
nergis_59
12-03-2008, 08:17
banvit destek 3.16 yukarı direçler 3.40- 3.50- bolinger üst bant 3.84 dirençler ağırlıklı ortalama olarak geçilmelidir. 3.50 22 günlük ortalama hacimle geçilmeli... yatırım tavsiyesi-al-sat önerisi olamaz...:yes::super:
Hele bilançosu açıklansın cumaya kadar,
o zaman Şeker in üzerine çıkar...
Satacaksam eğer haftaya 4 ten satarım,
tabi bekleyebilirsem.
Arkadaşlar hayırlı olsun ,
sanırım tavukların yukarı trendi başladı,
yarın teyit olacak gibi...
benim tahminlerime göre 3,70 74 arası geçilince hızlanır gibime geliyor ama heralde mart sonuna dğru başlayabilir hareket ...20 sinden sonrası gibi ...yanılma payım her zama yüksek ...
myfborsa
12-03-2008, 22:01
Yarın bence 3.66 görür...Şeker çok sert çıktı..Assolist sonradan sahne alacak
bu kağıttan adamlar mal çıkıyor. dün bile o yükselişte para giriş çıkış oranı -%20 .40 ve son bir aydır hep takip ediyorum hep oranlar -(eksi) yönde anlamadım neden böyle açıklayacak olan varmı içinizden. aynısı kristal de başıma gelmişti yükselecek yükselecek derken kağıt 2 lerde .95 geldi.
umarım burada olmaz.:cry:
bu tavuklar ne zaman pişecek gelip yesek artık. dun bıraz sundular gıbı ama sonra tekrar cektıler hayırlısı dıyorum ac kalma ıhtımalı yok ama gorecegızz..
arkadaşlar nerden çıkartıyorsunuz 4 lere doğru gideceğini hem de 4 leri geçeceğini, borsa bu kadar riskliyken bir hissenin sırf bilançosu iyi gelecek diye yüzde 20 leri aşan bir atışla yükselebileceğini...o zaman tüm bilançoları iyi gelebilecek olan hisseler de artardı, doğal olarak da bosamız dünyanın en çok kaybettiren borsaları arasına girmezdi. bakın bugün banvit çok değer kaybetti, siz bu değer kaybetmesinin nedenini yazın bence....
arkadaşlar nerden çıkartıyorsunuz 4 lere doğru gideceğini hem de 4 leri geçeceğini, borsa bu kadar riskliyken bir hissenin sırf bilançosu iyi gelecek diye yüzde 20 leri aşan bir atışla yükselebileceğini...o zaman tüm bilançoları iyi gelebilecek olan hisseler de artardı, doğal olarak da bosamız dünyanın en çok kaybettiren borsaları arasına girmezdi. bakın bugün banvit çok değer kaybetti, siz bu değer kaybetmesinin nedenini yazın bence....
teklif var ısrar yok ıster yersın ıster yemezsın sunulanı ... ben bunu dıyorum he endekse gore dusunuyorsan derım yanılıyorsun bu borsa hangı kagıt ne zaman ne yapacagını bılen varsa cıksın karsıma ... o yuzden herkesın yorumları kendıne plomik yaratmamak lazım ıyı kazanclar...
hersey sahşi ......
arkadaşım banvitin gitmeyeceğini söyleseydim burda olmazdım, gitmesini bende ümit ediyorum ama en kısa yükselişinde hemen heyecanlanmamak lazım,dünkü yükselişinden daha azla şuan geride bulunuyor hisse. ben sadece hissenin yükseleceği haberlerinin dışında niçin sürekli bir düşüşün olduğunu öğrenmelk istiyorum, bilen varsa yazsın da insanları bilgilendirsin...
bir de bilançosu ne zaman açıklanıyor bu hissenin, ayrıca temettü falan dağıtıyormu banvit
bu borsa da kımse bırsey bılemez tekrarlıyorum ....
ky kı hıc bılmez
ky nın gorevı susup beklemek ...
Buraya yazıyorsak hepimizin beklentileri var diye düşünüyorum.Zaten satınaldıgımız şey
aslında beklenti.M.S.Bakanlıgı ihaleleride bir beklenti idi ancak prim yapmadı 2007/9 ve
2007/12 aylık karlılıkta prim yapmadı,acaba deger kaybetmesinden çok gerektigi degere
ulaşamamasının nedenini sorgulamak gerekmezmi.Borsada hangi kagıdın ne olacagına sadece trader karar verir oda acemi ise vay halimize.Bize bu durumda beklemek kaldı.
Al,Sat,Tut,tavsiyesi degildir...
Buraya yazıyorsak hepimizin beklentileri var diye düşünüyorum.Zaten satınaldıgımız şey
aslında beklenti.M.S.Bakanlıgı ihaleleride bir beklenti idi ancak prim yapmadı 2007/9 ve
2007/12 aylık karlılıkta prim yapmadı,acaba deger kaybetmesinden çok gerektigi degere
ulaşamamasının nedenini sorgulamak gerekmezmi.Borsada hangi kagıdın ne olacagına sadece trader karar verir oda acemi ise vay halimize.Bize bu durumda beklemek kaldı.
Al,Sat,Tut,tavsiyesi degildir...
arkadaşlar 12 aylıkl bilançoları açıklandı mı ki......
demirtavuk
13-03-2008, 21:05
Beklenti falan herşey boş bence.Spek ne derse o olur...Sayın desperado nun sözü vardı ''Ölü taklidi yapıcaz bi süre'' galiba bu yapılabilinecek en iyi şey bu dönemde
Vergi dairesine sundugu 2007 yılı net dönem karı 67.028.103 ytl başka açıklanan birşey
yok.
Al,sat,tut,tavsiyesi degildir...
vedatBORSA
13-03-2008, 21:49
ArkadaŞlar 2007 BİlanÇosu Yarin AÇiklaniyor Saniirm Bİr SÜprİz Çikmayacak Esas SÜprİz 2008 3 Aylikta Olacak Gİbİ
Bol KazanÇlar Yarin Artiyiz Benİm BİlİdĞİm Şİmdİlİk Bukadar
mehmetfesli
14-03-2008, 08:43
Yav bu araplar bizim şirketi neden almıyorlar, helal gıda
Haber 02.08.2007 14:15
***BANVT*** Banvit Bandirma Vitaminli Yem San. A.S.'nden gelen yazi: Sirketimiz ile ana ortaklarimizdan Vural Gorener, Emine Oksan Kocman, Valid Faruk Ebubekir, Esra Gorener Christoffel ve Makbule Gorener'in 30 Mart 2007 tarihli ozel durum aciklamalarina binaen, IFC'nin sahip oldugu hisselerin ilk kademesinin satisi $ 2.795.872,07 karsiligi tamamlanmis olup, toplam 667.700 adet hissenin alimi ortaklarimizca gerceklestirilmis bulunmaktadir. ***BANVT***IMKB
Ağustosa 5.40 seviyesine işaret ediyordu(dolar kurundan dolayı), yakşık 9 ay geçti bu seneki alım zamanı yaklaşıyor, bu rakama bono yıllık faizide ilave edelecek sanırım, bekleyeceğiz acelemiz yoktur, ky adına saygıyla duyrulur,Banvit Bandirma Vitaminli Yem San. A.S. küçük hissedarları...
Haber 02.08.2007 14:15
***BANVT*** Banvit Bandirma Vitaminli Yem San. A.S.'nden gelen yazi: Sirketimiz ile ana ortaklarimizdan Vural Gorener, Emine Oksan Kocman, Valid Faruk Ebubekir, Esra Gorener Christoffel ve Makbule Gorener'in 30 Mart 2007 tarihli ozel durum aciklamalarina binaen, IFC'nin sahip oldugu hisselerin ilk kademesinin satisi $ 2.795.872,07 karsiligi tamamlanmis olup, toplam 667.700 adet hissenin alimi ortaklarimizca gerceklestirilmis bulunmaktadir. ***BANVT***IMKB
Ağustosa 5.40 seviyesine işaret ediyordu(dolar kurundan dolayı), yakşık 9 ay geçti bu seneki alım zamanı yaklaşıyor, bu rakama bono yıllık faizide ilave edelecek sanırım, bekleyeceğiz acelemiz yoktur, ky adına saygıyla duyrulur,Banvit Bandirma Vitaminli Yem San. A.S. küçük hissedarları...
Haber 30.03.2007 09:33
***BANVT*** Banvit Bandirma Vitaminli Yem Sanayi Ticaret A.S.'nden gelen yazi: Sirketimizde %2,5 oraninda ortakligi bulunan IFC International Finance Corperation'in yukaridaki orana tekabul eden 2.003.104 adet hissesini toplam 7.238.357,97 Dolar bedel karsiligi, ortaklarimizdan Vural Gorener, Esra Gorener Christoffel, Valid Faruk Ebubekir, Makbule Gorener ve Emine Oksan Kocman'a borsa disinda araci kurum kullanmaksizin 3 kademede satacagini ogrenmis bulunuyoruz. Bu satisin ilk kademesi, 2007'de 667.700 adet toplam hissenin el degistirmesiyle gerceklesecektir. 2. Kademesinin 667.700 lot olarak 2008'de, 3. Kademesinin ise 667.704 adet olarak 2009'da gerceklesmesi beklenmektedir. ***BANVT***IMKB
dolar kuru bu kadar düşük kalmışken bu yıl ki alımı daha erken yapmanız menfaaitinize olabilir, paranız kalmadıysa vereceğiniz temettüden karşılarsınız,biz her halükârda beklemeye devam edicez, saygıyla duyrulur...Banvit Bandirma Vitaminli Yem Sanayi Ticaret A.S. küçük hissedarları adına mjoraa...
Saatliğine göre bugün veya pt günü yükseliş dalgası gelebilir,
merak ettiğim, bu yükseliş yukarı trendi başlatacak mı,
hayırlısı bakalım 2 gün daha bekleyelim...
bugün yine 3.34 desteğinde kaldı, sanırım bu iyi bir desteğe benziyor, burdan aşağı salmayacaklar gibi, haftaya gele hayır ola...bol kazançlar
Haber 30.03.2007 09:33
***BANVT*** Banvit Bandirma Vitaminli Yem Sanayi Ticaret A.S.'nden gelen yazi: Sirketimizde %2,5 oraninda ortakligi bulunan IFC International Finance Corperation'in yukaridaki orana tekabul eden 2.003.104 adet hissesini toplam 7.238.357,97 Dolar bedel karsiligi, ortaklarimizdan Vural Gorener, Esra Gorener Christoffel, Valid Faruk Ebubekir, Makbule Gorener ve Emine Oksan Kocman'a borsa disinda araci kurum kullanmaksizin 3 kademede satacagini ogrenmis bulunuyoruz. Bu satisin ilk kademesi, 2007'de 667.700 adet toplam hissenin el degistirmesiyle gerceklesecektir. 2. Kademesinin 667.700 lot olarak 2008'de, 3. Kademesinin ise 667.704 adet olarak 2009'da gerceklesmesi beklenmektedir. ***BANVT***IMKB
dolar kuru bu kadar düşük kalmışken bu yıl ki alımı daha erken yapmanız menfaaitinize olabilir, paranız kalmadıysa vereceğiniz temettüden karşılarsınız,biz her halükârda beklemeye devam edicez, saygıyla duyrulur...Banvit Bandirma Vitaminli Yem Sanayi Ticaret A.S. küçük hissedarları adına mjoraa...
Sayın mjraa desteğimiz tamdır. başarılar diliyorum...
vedatBORSA
14-03-2008, 18:38
arkadaşlar buğün bilanço açıklanmasının son günü nedense bu saate kadar verilmedi
Sn.Vedatborsa;
Bugün konsolide olmayan bilançolar için son gün.Bildiğim kadarıyla Banvitin konsolide olmayan bilanço açıklama zorunluluğu bulunmamakta .Konsolide bilançolar ın son günü Nisan ayı içinde
sanırım pazartesi çöküş günü olacak, banvit bu aralar borsayla paralele hareket etmeye başladı, dolar 1250 oldu, bu kötüye işaret, pazartesi borsayla birlikte banvitte de büyük düşül olabilir, umarım çok çabuk geri toparlarda zararımız büyük olmaz....
banvitin tek-borsa dergisinde yayımlanan teknik analizini paylaşmak istedim.
Yeterli talep oluşmaması nedeniyle orta vadeli düşüş trendini sürdüren hisse senedi devam eden satış baskısına tepki niteliğinde alımların gelmemesine bağlı olarak destek noktalarında tutunmakta zorlanıyor. pozisyon almak için hem işlem hacmindfe hem de desteklerdeki talebe dikkat edilmeli. işlem miktarının düşmeye başlaması satış baskısının zayıflamaya başladığını, talebin destek noktalarında artmasıyla birlikte kısa vadeli yukarı yönlü bir düzeltme olabileceğini işaret ediyor.
DESTEK: 3.26 3.24 3.12 DİRENÇ: 3.50 3.90 4.36
şirketlerin konsolide olan bilançolarını en geç 12 nisana kadar bildirmeleri gerekiyor, bakalım banvitin nasıl olacak...
Bu arada niçin kimse hiçbir şey yazmıyor, fırtına öncesi sessizlik mi yoksa
18.03.2008 14:21:03 ***BANVT*** Banvit Bandirma Vitaminli Yem Sanayi A.S.'nden gelen yazi: Romanya'da bulunan sirketimiz Banvit Foods Srl., damizlik isletmesi ile ilgili
***BANVT*** Banvit Bandirma Vitaminli Yem Sanayi A.S.'nden gelen yazi: Romanya'da bulunan sirketimiz Banvit Foods Srl., damizlik isletmesi ile ilgili yatirimlara baslamistir. Bu yatirim kapsaminda, 5 yarka kumesi ile 2 uniteden olusan toplam 10 adet kuluckalik yumurta uretim kumesleri insaatina baslanmistir. Bu isletmede, 2008 Eylul itibariyle yumurta uretimine gecilmesi planlanmaktadir. Ayrica yine Romanya'da bulunan sirketimiz Agrafood Srl.'ye ait kuluckahane de devreye girmis olup, 350.000 adet/hafta kapasiteli olarak civciv uretimine baslamistir. 2008 Temmuz ayinda bu kapasite nin 700.000 adet/haftaya cikarilmasi planlanmaktadir. ***BANVT***
IMKB
18.03.2008 14:21:05 ***BANVT*** Banvit Bandirma Vitaminli Yem. San. A.S.'nden gelen yazi: Milli Savunma Bakanligi'nca acilan hindi eti ihaleleri asagidaki bedelle sirketimizde
***BANVT*** Banvit Bandirma Vitaminli Yem. San. A.S.'nden gelen yazi: Milli Savunma Bakanligi'nca acilan hindi eti ihaleleri asagidaki bedelle sirketimizde kalmistir. Milli Savunma Bakanligi Istanbul Ic Tedarik Bolge Baskanligi 12.Bolge / 70.000 Kg / Hindi Eti / 425.880 YTL Milli Savunma Bakanligi Erzurum Ic Tedarik Bolge Baskanligi 2/3/4 ve 5.Bolgeler 339.800 Kg /Hindi Eti/ 2.381.148 YTL Toplam 409.800 Kg 2.807.028 YTL ***BANVT***
IMKB
alitan1970
18-03-2008, 13:34
18/03, 14:21:46
banvit bandirma vitaminli yem sanayi a.s.'nden gelen
yazi: romanya'da bulunan sirketimiz banvit foods srl., damizlik
isletmesi ile ilgili yatirimlara baslamistir. bu yatirim kapsaminda,
5 yarka kumesi ile 2 uniteden olusan toplam 10 adet kuluckalik
yumurta uretim kumesleri insaatina baslanmistir. bu isletmede,
2008 eylul itibariyle yumurta uretimine gecilmesi planlanmaktadir.
ayrica yine romanya'da bulunan sirketimiz agrafood srl.'ye ait
kuluckahane de devreye girmis olup, 350.000 adet/hafta kapasiteli
olarak civciv uretimine baslamistir. 2008 temmuz ayinda bu kapasite
nin 700.000 adet/haftaya cikarilmasi planlanmaktadir.
geçen yıl hiç ihaleler yoluyla bildirimde bulunmamıştı, sadece mart ayında 15 milyonluk bi ihale alındı ve hindi işinde de bayağı iletletmişler, ciroya etkisi b iyana kârlılığa da en az 1-2 milyon artı olarak yansıyacaktır çeyrek bazında,çünkü kg fiyatları hiç fena değil...
ihalalere verdiği ağırlıktan dolayı bu yılki şahsi ciro öngörüm olan 700 mln hedefini rahatlıkla geçebilecek gibi gözüküyor, fiyatların daha erken bir zamanda dengelenip kâr marjlarına olumlu etkisi yapması doğal olarak ciro ve kâr beklentilerimizi daha da yükseltebilcektir...
hayırlısı olsun nasılsa acelemiz yok uzun vadeli yatırımcıyız banvitte, bugün dava açılır yarın beraat kararı gelir, su akar yatağını bulur nasıl olsa...
vedatBORSA
18-03-2008, 19:41
ARKADAŞLAR bu iyi haber bombardumanına yeterli tepkiler gelmiyorr ama öyle bir hale geliyorki iyice sıkıştırılan bomba haline geliyor bir hareket yaparda kimse durduramaz bu kadar olumlu habare bilançolara kayıtsız kalamaz
vedatBORSA
18-03-2008, 19:45
ARKADAŞLAR bu iyi haber bombardumanına yeterli tepkiler gelmiyorr ama öyle bir hale geliyorki iyice sıkıştırılan bomba haline geliyor bir hareket yaparda kimse durduramaz bu kadar olumlu habare bilançolara kayıtsız kalamaz
demirtavuk
18-03-2008, 21:14
Gerçektende müthiş bir şirket görünümünde.Önü çok açık gibi duruyor.Ama yinede spekin canı isteyince gider bunuda unutmamk gerek..
İşi bozan yabancılar takastan görüleceği gibi Mart başında 3.000.000 lot olan Citi
şu an 2.800.000 de ,İş yatırım onu karşılamış gözüküyor.
Genel kurulu ne zaman bilen var mı?
Biran önce yapsada bedelsiz veya temettü açıklasa iyi olur.
Benim kanaatim şirket sahiplerinin borsadaki hisseleri pek düşündüğü yok.
İşi bozan yabancılar takastan görüleceği gibi Mart başında 3.000.000 lot olan Citi
şirket sahipleri hisse işlemleriyle uğraşıp zaman kaybedeceklerine şirketi nasıl büyütürüzün derdinde bence, çünki gerek yurt dışı yatırımlarında gelinen son aşamalar gerekse yurt içinde ihalelere verilen önem şirketin büyüme potansiyeline işaret ediyor...
benimde tercihim bu istikamette olurdu, yani hisse işlemleriyle 3-5 kuruşun hesabını yapmadan şirketin geleceğiyle ilgili önemli adımlar atması ana hedefi olmalıdır şirket yönetici ve sahiplerinin, kanaatimce böylede oluyor...
zaten şirketlerine güven duyduklarının ve belkide en az etmesi gereken değeri göstermesi bakımından, borsa dışından dahi olsa , dünya bankasından % 2.5 hisseyi geri alıyorlar , hemde geçen sene ağustosta 5.40 fiyattan alım yaptılar, faiz farkını da koyarsak bu sene en az 5.90-6.30 fiyat aralığından alım yapmaları kuvvetle muhtemel görülüyor...
romanya yatırımı beklenenden önce devereye gircek gibi gözüküyor o sebeple ciro ve kârlılığa etkisi daha da olumlu olacak gibi gözüküyor...
eğer orta-uzun dönem yatırımcı iseniz (9-24 ay) çok güzel seviyelerdeyiz , endişe etmeden bekleyebilirsiniz, hisse baskı altında bu gerçek bi durum, ama baskıdan kurtulduğunu düşünün bi de? ...
geçen sene hareketine mart sonunda başlamıştı,1.60-1.80 aralığından, hisse alımı haberi bunda çok etkili oldu kanaatimce, çünki 5 li seviyelerden % 2.5 alacaklarını açıklamışlardı, birde sezonun gelmesi 2. önemli faktör olmuştur, 3. faktör de kuş giribi riskinin en alt düzeye indiği dönemlere girmiş olmamız, artık göçmen kuşlarda göçtü gitti...
not: alım tavsiyesi içermez, şahsi kanaatlerden ibarettir....
Hisse ne kadar güçsüz görünüyor ,
sanki hala usul usul satanlar var,
endekse ayak uydurdu,
bir aşağı bir yukarı ...
Evet hisse sahibi bu hisse ile Yumtaş olayından sonra biraz zor oynar zaten
yeterince oynadılar.Ama büyük bir ihtimal ufukta bedelsiz görünüyor gibi.
Bundan sonra işimiz tradere kaldı işallah acamisine denk gelmez.
Al,Sat,Tut tavsiyesi degildir
vedatBORSA
19-03-2008, 21:32
Arkadaşlar bence sabreden yatırımcı bu hisseden bence baya kazanır gecen yılkı ciro çok iyi bence bu yıl çok daha iddalı girdiler ve yatırmlarının semeresini görmeye başladılar
bazı arkadaşlar yumtaş olayından bahsediyor olumsuzluk olarak biraz açarlarsa menun oluruz bu günde abd kötü kapadı yarın borsamıza bakmamak lazım:frown:
demirtavuk
19-03-2008, 22:42
1)Banvit;Geçen sene Savunma Bakanlığı ihalelerinden pay almışmıydı?Aldıysa miktarları bu sneeye kıyasla nasıldı?
2)Kapasite olarak Romanya daki tesislerde olacak üretim şu an yurtiçi üretimin kaçta kaçı olacak? yani üretim %kaç artmış olacak.
Konularla ilgili detaylı bilgisi olan arkadaşlar ,bilgileini paylaşırsa sevinirim.
Saygılar
Arkadaşlar bence sabreden yatırımcı bu hisseden bence baya kazanır gecen yılkı ciro çok iyi bence bu yıl çok daha iddalı girdiler ve yatırmlarının semeresini görmeye başladılar
bazı arkadaşlar yumtaş olayından bahsediyor olumsuzluk olarak biraz açarlarsa menun oluruz bu günde abd kötü kapadı yarın borsamıza bakmamak lazım:frown:
Yuntaş banvit sahiplerinin kurmuş oldugu bir şirket uzunyıllarda ticari faaliyette
bulunmamış.Yani kasası boş bir şirket nasıl olduysa patronların haberi olmadan
üst düzey bir finans direktörü banvite ait yüklüce miktar parayı yumtaşa aktarıp banvit hissesi almış spk da bu olaya el atıp bir kaç kişinin başını yemiş
ama olan o arada elinde benim gibi hissesi olnlara oldu bu vesile ile yıllar önce
yatırımcı olduk o gün bugündür de ky yız.Kısacaolay bu onun için patronlar
agzı sütten yandıgı için pek hisseile ugraşmaz ama iyide yaparlar.
Al,Sat,Tut tavsiyesi degildir...
***BANVT*** Banvit Bandirma Vitaminli Yem. San. A.S.'nden gelen yazi: Milli Savunma Bakanliginca acilan hindi eti ihalesi asagidaki bedelle sirketimizde kalmistir. Milli Savunma Bakanligi Adana Ic Tedarik Bolge Baskanligi 1. Bolge; 316.000 Kg Hindi Eti; 1.617.000 YTL 3. Bolge; 85.000 Kg Hindi Eti; 525.070 YTL 5. Bolge; 40.000 Kg Hindi Eti; 265.655 YTL 6. Bolge; 84.500 Kg Hindi Eti; 553.010 YTL Toplam; 525.500 Kg; 2.960.735 YTL ***BANVT*** (20/03/2008 - 14:15:36)
vedatBORSA
20-03-2008, 17:23
ArkadaŞlar 1 İncİ Seanstan İtİbaren AliÇiliydi Ya Bu Haberİn Önceden Alimi Veya Bİr Tredir İlgİlİydİ İnŞ HergÜn BÖyle Devam Eder Ama Bu Haberİn Etkİsİyle Bu Sevİyelerde Olmamamasi Gerekİr
Önceki yıllarda ortaya çıkan kuş gribi vakaları nedeniyle Türkiye'den kanatlı eti ihracatını durduran Azerbaycan, yasağı kaldırdı.
Tavuk üreticileri artık soydaş ülkeye beyaz et satabilecek. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Keskinoğlu Şirketler Grubu Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, "Kaldırılan ihracat yasağı ile birlikte Türk piliç eti firmaları Azeri pazarında başarılı işler yapacak." dedi. Keskinoğlu, Azerbaycan'a lojistik yakınlığın Türk firmalarının işini kolaylaştıracağını bildirdi. Türkiye'nin beyaz et alanında son yıllarda önemli ilerlemeler kaydettiğini, iki ülke arasındaki işbirliğini daha da geliştirmek istediklerini dile getiren Keskinoğlu, tarım ve hayvancılık yatırımları için ciddi anlamda işbirliği yapmanın iki ülkenin de yararına olacağını aktardı. Keskinoğlu, yıllık 3 milyar dolarlık cirosu ile Türkiye'de 2 milyon kişiye istihdam sağlayan sektörün Türkiye ekonomisine katkılarına değinirken, Türk markalarının global pazarda hızlı bir büyüme sürecine girdiğini ve Türkiye'deki tesislerin AB standartlarında üretim yaptığını sözlerine ekledi.
İstanbul, Zaman
alitan1970
24-03-2008, 12:43
24/03, 13:28:43
banvit bandirma vitaminli yem san. a.s.'nden gelen
yazi: milli savunma bakanliginca acilan hindi eti ihaleleri asagidaki
bedelle sirketimizde kalmistir. milli savunma bakanligi diyarbakir
ic tedarik bolge baskanligi 1., 2., 3., 4. bolgeler;
913.300 kg. hindi eti;
6.211.562 ytl milli savunma bakanligi ankara ic tedarik bolge
baskanligi 3. ve 6. bolgeler;
240.963 kg. hindi eti;
1.506.330 ytl bunlarla birlikte bugune kadar sirketimizde kalan
toplam ihale rakamlari ise;
pilic eti;
4.376.820 kg., 16.522.109 ytl hindi eti;
2.089.363 kg., 13.884.480 ytl toplam: 6.466.183 kg., 30.406.589
ytl olmustur.
mehmetfesli
24-03-2008, 13:47
hindi 30.406.589 ve pilic 16.522.109ytl şimdiye kadar alınan tüm ihalelerin tutarı dimi
hindi 30.406.589 ve pilic 16.522.109ytl şimdiye kadar alınan tüm ihalelerin tutarı dimi
Piliç eti 4.376.820 kg. 16.522.109 YTL.
Hindi 2.089.363 kg 13.884.480 YTL
Genel toplam 6.466.183 kg 30.406.589 YTL
Hayırlı olur işallah.
Al,Sat,Tut,Tavsiyesidegildir:cool::yes:
Greenspan
24-03-2008, 14:13
Mangal sezonu ile Ramazan arasındaki süreçte en çok ne kazandırıyor bi bakın bakalım :)
Bence bi patlama yapacak ama ne zaman?ha bide genel dünya konjoktürü ve içteki sıkıntıda ne yapar bilinmez...hayırlısı hepimiz için
alitan1970
25-03-2008, 09:22
25/03, 10:16:44
banvit bandirma vitaminli yem san. a.s.'nden gelen
yazi;
ifc ile yapmis oldugumuz 35 milyon usd tutarinda uzun donemli
kredi anlasmasina istinaden, kalan 10.000.000 usd hesaplarimiza
gecmis bulunmaktadir.
vedatBORSA
25-03-2008, 20:18
BU HABER bombardumanına karşın genel yükselişle dipten % 10 armışız ama bukadar olumlu habare düşük artış neyse bundan sonra gereken yerlere gelmeye gayret edilecektir bence
takip edilmesi gereken bomba kağıtlardan biri.
takip edilmesi gereken bomba kağıtlardan biri.
hemde oyle boyle bır kagıt degıl
arkadaşlar demin ceylandan çıktım bavit düşünüyorum .
ama buda en son 2004 temettü ve bölünme olmuş bu sene temettü ve bölünme olrum sizce
temmettü veririmi bilmem ama...
BANVİT (Piyasa Değeri: 209 milyon $): BANVİT yılın ilk üç ayından Savunma Bakanlığı tarafından açılan ihalelerlden sağlayacağı gelirle son dört çeyrek satışlarının yaklaşık %7’sini gerçekleştirmiş oldu. Geçtiğimiz yıllarda yaşanılan kuş gribi vakalarının baskısyla piyasada stress altında kalan hisse senedi için olumlu gerçekleşen satışlar, hisse fiyatında da etkili olabilir. bununla yola cıkılabilir .... şahsi fikrim
demirtavuk
26-03-2008, 16:09
bu kadarınada pes doğrusu.. piyasanın nezle olduğu ortamda zatürüye olduk..bu şirketin kağıdı bu performansı haketmiyor...%5 e yakın eksi ne demek... ayıp walla
bandelerooo
26-03-2008, 16:12
bu kadarınada pes doğrusu.. piyasanın nezle olduğu ortamda zatürüye olduk..bu şirketin kağıdı bu performansı haketmiyor...%5 e yakın eksi ne demek... ayıp walla
Aynen öyle. Ne oluyor anlamıyorum. İhaleler, kreriler .. Her şey güzelken -% 5 nedir yaaaa! Bu kağıdın çoktan 4'leri görmesi gerekirdi. O kadar ihale ve kredi alımı hiç bir şey ifade etmiyor mu!!?? Yazık bu kağıda ve bize. 3.5'un üstünde maliyet yaptık şu seviyelere bak!
myfborsa
26-03-2008, 19:58
Haberler olumlu..Kağıt olumsuz..Normal olarakta yorumlar olumsuz..Ümidi kaydetmeyelim arkadaşlar..Borsa sert bi çıkış yapsa bi anda sert yukarı bi hareket yapabilir diye düşünüyorum..Bol sabır ve kazanclar..
vedatBORSA
26-03-2008, 20:36
fakirin ekmeği umuttur ye babam yeeee:he:
vedatBORSA
26-03-2008, 21:42
3.10 dan 3.38 bir ihale birde krediden dolayı geldi ben ce bu haberi kullanan günlükcüleri dökmek için düşüşe oynuyorlar günlükçüleri bıktırmak için istedikleri zaman kendileri yükseltecekler
böyle olur ağaların düğünü
3.10 dan 3.38 bir ihale birde krediden dolayı geldi ben ce bu haberi kullanan günlükcüleri dökmek için düşüşe oynuyorlar günlükçüleri bıktırmak için istedikleri zaman kendileri yükseltecekler
böyle olur ağaların düğünü
günlükçüler bıktığı an borsada olmaz üstad
Kim arkadaş bu tahtann spk i sinir harbi yaşıyoruz yav herşey iyi bilanço,ihale vs.gel gör kağıt yerlerde bu borsayla birlikte harekete devam ederse işimiz var bekle babam bekle...hayırlısı
vedatBORSA
27-03-2008, 16:54
günlükçüler bıktığı an borsada olmaz üstad
arkadaşım günlükçüden iş çıkmaz spek gerekli esasında speksiz borsa olmaz spekğide var sanırım hissenin ama ne zaman artırmaya karar verir onu bilmek zor
valla şekerpiliçciler havalarda ucuyor bırı yıl sonunda 10 lardan bahsedıyor.... :)) kım bir demiş sessizlik.. ya burda bızler KY ler yanlızca beklemekten başka sansımız yok yada elveda demekten ... o yuzden sayın spk saygılar :)))
arkadaşlar yakın zamanda genel kurul var mı acaba banvt te...yada önemli duyumları olan var mı içimize su serpecek...
vedatBORSA
27-03-2008, 20:54
ağlayanlar çoğaldı hissede birazdaha sabırdan sonra dökülmler başlar andan sonra çıkışlar
1 ay daha vakti var ......... daha pişiremedi spek ......
temmettü veririmi bilmem ama...
BANVİT (Piyasa Değeri: 209 milyon $): BANVİT yılın ilk üç ayından Savunma Bakanlığı tarafından açılan ihalelerlden sağlayacağı gelirle son dört çeyrek satışlarının yaklaşık %7’sini gerçekleştirmiş oldu. Geçtiğimiz yıllarda yaşanılan kuş gribi vakalarının baskısyla piyasada stress altında kalan hisse senedi için olumlu gerçekleşen satışlar, hisse fiyatında da etkili olabilir. bununla yola cıkılabilir .... şahsi fikrim
sayın ceşmeli sanırım bir yanlışınız var aldığı ihaleler son çeyreğin satışlarının %7 denk gelmiyor hesaplamayı nasıl yaptınız paylaşırsanız sevirim bence %20 denk gelmesi lazım sevgi ile kalın
malesef 3.00 altına yolculuk başlayacak gibi inşallah geri gelmesi uzun sürmez...
vedatBORSA
31-03-2008, 17:21
Buğünkü hareketleri kötü değildi hisseyle ilgilenenler var ve ayrıca hisseyi 3 altında çok fazla tutmadılar bu durum ileriye dönük ümit veriyor
vedatBORSA
31-03-2008, 21:02
BANVİT
Izgara ve piknik zamanı geliyor. Orta ve uzun vadede...
izleyin.
2006/12 NET KÂRI 12.102.492
2007/09 NET KÂRI 59.383.953
açıklık oranı %27,00
yıllık en yüksek fiyat olarak 4,36 yı gören senet
17.03.2008 tarihinde seans içinde en düşük fiyatı
olan 2,90'ı görmüş aynı tarihte kapanış fiyatı 3.00 olmuştur.
31.03.2008 kapanış fiyatı 3,08'dir.
yabancı payı (yüzde olarak)
yılbaşında 14,1
18.03.2008 tarihinde 14,9
25.03.2008 tarihinde 15
31.03.2008 tarihinde kurum saklama dağılımı
HSBC/// %28,45
CİTİ /// %13,10
İŞBANK//// %12,77
GARN.YAT /// %6,46
AKYAT //// %5,24
vedatBORSA
31-03-2008, 21:03
BANVİT
Izgara ve piknik zamanı geliyor. Orta ve uzun vadede...
izleyin.
2006/12 NET KÂRI 12.102.492
2007/09 NET KÂRI 59.383.953
açıklık oranı %27,00
yıllık en yüksek fiyat olarak 4,36 yı gören senet
17.03.2008 tarihinde seans içinde en düşük fiyatı
olan 2,90'ı görmüş aynı tarihte kapanış fiyatı 3.00 olmuştur.
31.03.2008 kapanış fiyatı 3,08'dir.
yabancı payı (yüzde olarak)
yılbaşında 14,1
18.03.2008 tarihinde 14,9
25.03.2008 tarihinde 15
31.03.2008 tarihinde kurum saklama dağılımı
HSBC/// %28,45
CİTİ /// %13,10
İŞBANK//// %12,77
GARN.YAT /// %6,46
AKYAT //// %5,24
bence bu sureçte rakamlar o kadarda önemli değil malesef yükşeliş için dışarısının biraz toparlaması lazım içeriside malum...ha bide spek bilir...3 ay önce elimde 1000 lot 10.5 maliyette gübre vardı erkenden çıktık senet uctu 31.00 kadar yükseldi o yüzden harekete birilerinin karar vermesi lazım...keşke gübrenin yarısı bir ralli yapsa saygılar...
atmaca66
01-04-2008, 14:19
Piliçler halen kapatma şokunu atlatamadılar galiba.Ne bekliyorlarki.
daha vakıt varrrrrrrrrr......
Birileri ısrarla sürekli satıyor.adam ilk seansta alıyor 2.seansta satıyor anamadım gitti ben bu işi. Primin menkulun elini cekmesi lazım tavuktan...
Birileri satacak birileri alacak bu kagıt için önemlidir.Yoksa ky kalırsa çok bekleriz şimdiki gibi bizler ky seyirci olalım hedef fiyatımıza ulaşıncaya kadar ölü taklidi yapmak en iyisi.
Özellikle banvit gibi kagıdın spegi bazen bizlerin sabrını ölçmek için yazılarımızı bile takip edip hisse ile ilgili psikolajimizi çözmege çalışır PANİK YOK .
AL,SAT,TUT,TAVSİYESİ DEGİLDİR...
prim menkule takılmayın arkadaşlar, oradaki arkadaşta tek aracı kurumdan işlem yapacak kadar acemi değildir, beraber çalıştığı aracı kurumlar vardır mesela iş'ten de işlem yaptığını düşünüyorum, tahtaya şöyle baba alıcı geldi mi prim mirim hikaye,
tavukların zamanı geliyor, senin benim elimdeki 2-3 bin lotlar engellemez merak etmeyin tahta derin, öyle 30-40 bin lotları çok sayıda kişi yoksa aramızda, bilanço gelsin, temettü açıklansın hareketleniriz ondan sonra şeker piliçe arkadan plakayı okuturuz, :) ehehe
furkan kardeş bilonço ne zaman açıklanabilir?temettü demişsin ah keşke bu şirket temettü fakiri gibime geliyor inşallah dediklerin olur
vedatBORSA
01-04-2008, 18:02
arkadaşlar bu yıl 2007 bilanço karı enaz 60 tirilyon civarında olacaktır spk mevzuatına göre bunun en az % 20 sini dağıtmak zorunda yani bu yıl temettü verecektir.
Ya arkadaşlar gerçekten bilmiyorum vedatborsa kardeşimin söylediği gibi %20 temettü verse 3750 lotta ne kazanç demek bu açıklayan olusa tşk ederim
Ya arkadaşlar gerçekten bilmiyorum vedatborsa kardeşimin söylediği gibi %20 temettü verse 3750 lotta ne kazanç demek bu açıklayan olusa tşk ederim
eğer söylendiği gibi 60 milyon kar ederse ve bunun %20sini temettü olarak dağıtırsa hisse başına 15 milyon(dağıtılacak temettü) /80 milyon (sermaye) =0,1875(brüt) yapar....bu da hisse başına net 16 kuruş temettü demektir...yani 3750 adet hisse için 3750*0,16= 600 ytl yapar...tabii bu temettü , yukarıdaki oranda dağıtım yaparsa olacaktır...saygılar...
vedatBORSA
02-04-2008, 23:20
banvit bu hareketler sana yakışmıyor yakında sende anlayacaksın bu durmu bu zaman geç değil bence
Sevgili Banvt;
Son günlerde beni iyide iyi korkutmaya başladın nisan geldi biz senden azıcık hareket beklerken sen endekse bile cevap veremez oldun dileğim odur ki inşallah 3.00 altına inmezsin
Sevgili Banvt;
Son günlerde beni iyide iyi korkutmaya başladın nisan geldi biz senden azıcık hareket beklerken sen endekse bile cevap veremez oldun dileğim odur ki inşallah 3.00 altına inmezsin
Yigidi öldür hakkını yeme endex düşerken iyi düşüyor:notr::cry:
temelı guclu hıssemızın, yukarı hareketlerde ılk zorlu engelı 3.50, geri viteslerde en güçlü desteği 2.94 ler. buraların aşağı kesilmesi ile 2.25 lere yolculuk başlar. kağıt ucuz ama gemi de batıyor, gemi batarken ucuz mal almak ne kadar mantıklıki? alırken satarken bir kez daha düşünme zamanları. Selamlar...
Arkadaşlar bugünlerde banvt ile ilgili gelmesi muhtemel veya gelecek güzel haberler varmı..yoksa bir dalgada 3 ün altına demir atacaz gibi görünüyor...saygılar..
demirtavuk
05-04-2008, 11:12
Güzel haberlerde boş..o kadar ihale haberleri geldi..hiç tepki vermedi..
alitan1970
07-04-2008, 08:46
07/04, 9:22:32
banvit bandirma vitaminli yem san.a.s.'nden gelen
yazi: yonetim kurulumuz 4 nisan 2008 tarihli toplantisinda, sermaye
piyasasi kanununa tabi anonim ortakliklarin uyacaklari esaslar
hakkindaki teblig kapsaminda olusturulan pay sahipleri ile iliskiler
biriminde omer gorener ve serif nur baykal'in yetkili kilinmasina
oybirligiyle karar verilmistir.
07/04, 9:22:35
banvit bandirma vitaminli yem sanayii a.s.'nden gelen
yazi: yonetim kurulumuz 4 nisan 2008 tarihli toplantisinda, %
99,04 'une sahip oldugumuz bagli ortakligimiz badis a.s.'nin
devralinarak birlesilmesini ve bununla ilgili prosedurlere baslanmasini
oybirligi ile kararlastirmistir.
7.04.2008 18:24:46
*banvİt'İn 12 Aylik Urfs Konsolİde Net DÖnem Kari 56.839.739 Ytl
Arkadaş ben bu hisse yi anlamıyorum her şeyiyle süper ama gel gör ki son günlerde endeks kadar bile yükselemiyor endeks düştüğünde ise ondan fazla aşagıya gidiyor anlayan varsa beri gelsin ...saygılar...
vedatBORSA
07-04-2008, 19:50
arkadaşlar bilanço karı 9 aylıkta 59 12 aylık da 56 evet hissenin neden buralarda beklediği bu rakamlarda saklı ama gecen seneye çok iyi durumda hisseyede mütiş baskı var özellikle tahtada bu hissediliyor bunlarında bir bildiği var ama ben sabırda selamet var diye düşünüyorum
saldıray
07-04-2008, 19:52
Arkadaş ben bu hisse yi anlamıyorum her şeyiyle süper ama gel gör ki son günlerde endeks kadar bile yükselemiyor endeks düştüğünde ise ondan fazla aşagıya gidiyor anlayan varsa beri gelsin ...saygılar...
şirket 4. çeyrekte zarar etmiş...
ilk çeyrek ne zaman açıklanır acaba?
vedatBORSA
07-04-2008, 20:49
bazı arkadaşlar başka sitelerde deli dana hastalığından bahsediyor olumlu etkiler diye yazanlar var evet etkileyeblir ama banvit kırmızı ete de girdi sanırm oranı düşük bakalım bir umutsuzluktan bir umut çıkarmı
preatoria
07-04-2008, 23:47
Netkar(Milyon Ytl)-----Satışlar(Milyon Ytl)-----Net Faliyet Karı(Milyon Ytl)
2004 (-18.233)********333.188********(-15.336)
2005 (-4.537)********327.358********(-3.578)
2006 12.102********364.776********13.760
2007 56.839********543.557********69.300
2008 (?)
alitan1970
08-04-2008, 09:05
08/04, 9:55:58
banvit bandirma vitaminli yem sanayii a.s.'nin 08.04.2008
tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "sirketimiz 2007 yili olagan
genel kurul toplantisi;
asagidaki gundemi gorusmek uzere, 30 mayis 2008 cuma gunu saat
11:00'de balikesir asfalti 8.km.omerkoy sapagi bandirma adresindeki
sirket merkezinde ilanli olarak yapilacaktir." gunluk bulten
ekinde yayinlanacak olan gundemde olagan gundem maddelerinin
yanisira asagidaki hususlar da yeralmaktadir. * bagli ortaklik
badis a.s.'nin devralinarak birlesilmesi. * ana sozlesmenin sermaye
ve hisse senetleri ile ilgili 6. maddesinin degistirilmesi. tadil
metni gunluk bulten ekinde yayinlanacaktir.
08/04, 9:58:28
tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "yonetim kurulumuz 4 nisan
2008 tarihli toplantisinda;
2007 yili kar'i dagitiminin asagidaki sekilde yapilmasini ve
genel kurul onayina sunulmasini oybirligiyle kararlastirmistir.
2007 yili brut karimiz olan 81.866.004 ytl'den odenecek tum vergiler,
gecmis yil zararlari ve 1. tertip yasal yedek akce dusuldukten
sonra kalan 54.030.714,18 ytl dagitilabilir donem karimizdan
1. temettu olarak %35 oraninda brut 18.910.749,96 ytl'nin (sermayeye
orani %23,6383), 2007 yili kar payi kuponu karsiliginda nakit
olarak dagitilmasini kabul etmistir."
08/04, 9:59:55
tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "yonetim kurulumuz 4 nisan
2008 tarihli toplantisinda;
odenmis sermayemizin 19.999.598 ytl arttirilarak, 80.000.402
ytl'sindan 100.000.000 ytl'sina cikarilmasini ve genel kurul
onayina sunulmasini oybirligiyle kabul etmistir. bu artis, 2007
yili kar'indan bedelsiz hisse senedi olarak karsilanacak olup,
ortaklarimiz %24,999 oranindaki bedelsiz yeni pay alma haklarini
16 nolu yeni pay alma kuponu karsiliginda kullanacaktir."
Ee Şİmdİ 1000 Lota 230 Mİlyon Mu Verecek? Bİr De Bedelsİz Olacak, İzleyelİm...
ne zaman verecek temettü ve bedelsizi
Bu haberler hisseyi nerelere getirir acaba...
vedatBORSA
08-04-2008, 17:13
bence hisse başına 0.49 ykr. yapar ikisinin toplamı baya güzel bir rakam ama süresi uzun olduğundan buğün bu beklenti satın alınmamıştır sanırm. cünkü 30 mayıs
birde dağıtılma tarihi neden baksanız 2 aydan fazla yani hayırlısı bugün kü değeri
3.14 artı 0.49 =3.63 yani buğünkü değeriyle ben böyle hesapladım başka arkadaşlar da bir hesap ve yorum yapsınlar bakalım
''Kuş gribi krizini atlatan beyaz et üreticilerinden Banvit, önümüzdeki yıllarda
yapacağı yeni yatırımlarla toplam cirosunun yüzde 20'sini kırmızı et
satışlarından elde etmeyi hedefliyor. Banvit Genel Müdürü Ömer Görener,
bu yıl kırmızı et yatırımına odaklandıklarını belirterek, yeni yatırımların
tamamlanmasıyla Türkiye'nin en büyük kırmızı et entegrasyonuna ulaşacaklarını
vurguluyor.
Banvit'in besi çiftliklerindeki dana sayısı bu yıl 10 bini aştı. Yıl sonu
hedefinin 26 bin baş danaya ulaşmak olduğunu kaydeden Görener, "Tesisler tamamen
faaliyete geçtiğinde yılda 12 bin ton karkas et üretebileceğiz" diyor. Böylece
Türkiye'nin kırmızı et ihtiyacının yaklaşık yüzde 2'si Banvit tarafından
karşılanacak. Şirketin, kırmızı et ürün portföyünde bulunan dana hamburger,
sucuk, döner, İnegöl ve Tekirdağ köftesi gibi ürünleri daha da
çeşitlendirilmesi bekleniyor. Bu arada Banvit, kırmızı et ve diğer kapasite
yatırımlarını finanse edebilmek için Dünya Bankası'nın finans kuruluşu IFC'den
35 milyon dolar kredi sağladı. Bu kredinin 10 milyon dolarlık bölümünü kasasına
koyan şirketin planladığı yatırımlar arasında, Romanya'da bir kuluçka işletmesi
kurmak da var. Bu ülkede 5 yarka kümesi ile 2 üniteden oluşan toplam 10 adet
kuluçkalık yumurta üretim kümesleri kurulacak. Eylül 2008 itibariyle bu
işletmede de yumurta üretimine geçilecek. Ömer Görener'e göre 2007, kuş gribi
yüzünden 2005 ve 2006'da zor günler geçiren sektörün tamamı için bir toparlanma
yılı oldu. Görener, 2007 yılı bilançolarında sektör geneli için son 6-7 yılın en
iyi rakamlarının açıklanacağına inanıyor. Görener, Banvit'in 2008 yılı ciro
hedefini 650 milyon, vergi öncesi kar beklentisini ise 42 milyon YTL olarak
açıklıyor.''
Finnetden alıntıdır(Finnetde para dergisinden almış.).
Son paragrafı beni şaşırttı.
Desperado
08-04-2008, 23:31
Sacmalamis kim yazmissa... 2007'nin sadece ucuncu ceyreginde 42 milyon vergi oncesi kar vardi... Simdi o kadar kari tum senede mi yapacak hem de ciro artarken... Saka heralde...
Sn desperado okuyunca bende bir anlam veremedim .Ama şirket yetkilisinin verdiği beyanatı aktarmışlar herhalde.Karlılıkta bu kadar bir düşüş olabilirmi?
Desperado
08-04-2008, 23:44
Ben gormedim boyle bir beyanat... Dergilerdeki bu tur yazilara cok guvenmem... Basindan kaynak verebilirseniz (ki zaten varsa boyle bir beyanat en az birkac yerde cikmasi lazim) bakalim...
Karin dusmesini beklemiyorum ben sahsen. Misir fiyatlarinda gecen seneye gore artis oldu ama KDV de dusuruldu. Fiyatlar da subatta balik sezonunun bitmesiyle tekrar makul seviyelere cikarildi...
Ilk ceyrek mali tablolari bekleyecegiz... Anca o zaman biraz fikrimiz olacak...
Ben finnetde okudum sadece başka yerde görmedim.Bende şahsen dünya mısır fiyatlarındaki yükselişin tedirginliğini taşımakla beraber ithal mısıra uygulanan vergilerdeki ciddi indirimlerin bu yükselişi tolore edeceğini düşünmekteyim.İnş .süpriz bir bilanço görmeyiz.Mayıs'ın 2. haftası vergi dairesine bildirilenler gelir herhalde.
alitan1970
09-04-2008, 08:22
09/04, 9:14:36
tarihli gunluk bulten'de yayinlanmis olan ve sirketin sermaye
artisi ve nakit kar dagitimi ile ilgili bildirimlerine ilave
olarak gonderdigi ek aciklamasinda, nakden dagitilacak 1. temettu
tutari sehven 16.910.749,96 ytl olarak yer almis olup, dogrusu
18.910.749,96 ytl'dir.
mehmetfesli
09-04-2008, 09:12
Ben gormedim boyle bir beyanat... Dergilerdeki bu tur yazilara cok guvenmem... Basindan kaynak verebilirseniz (ki zaten varsa boyle bir beyanat en az birkac yerde cikmasi lazim) bakalim...
Karin dusmesini beklemiyorum ben sahsen. Misir fiyatlarinda gecen seneye gore artis oldu ama KDV de dusuruldu. Fiyatlar da subatta balik sezonunun bitmesiyle tekrar makul seviyelere cikarildi...
Ilk ceyrek mali tablolari bekleyecegiz... Anca o zaman biraz fikrimiz olacak...
tavuk maliyetinin %70 i yem, yemin fiyatı geçen yıl mısır 350 usd bugün 600 usd, soya 800 usd şimdi 1280 usd.
09.04.2008 10:57:22 BANVİT GM GÖRENER,"ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA TOPLAM CİROMUZUN YÜZDE 20'SİNİ KIRMIZI ET SATIŞLARINDAN ELDE ETMEYİ HEDEFLİYORUZ"
Banvit Genel Müdürü Ömer Görener, önümüzdeki yıllarda toplam
cirolarının yüzde 20'sini kırmızı et satışlarından elde etmeyi
hedeflediklerini söyledi.
Kanatlı et sektöründe faaliyet gösteren Banvit, 2007 yılında net
karını, bir önceki yıla göre yüzde 369 arttırarak 56 milyon 839 bin
YTL olarak açıkladı.
Banvit, sektör genelinde zorlu geçen iki yılın ardından 2007 yılını
bir toparlanma yılı olarak değerlendirdi. Konsolide mali tablolara
yansıyan sonuçlara gore Banvit, geçen yıla göre cirosunu yüzde 49,01
artışla 543,5 milyon YTL'ye, vergi öncesi karını yüzde 796 artışla
81,8 milyon YTL'ye yükseltti. Bu gelişmelerle Banvit'in 2006 yılında
12,1 milyon YTL olan net karı, 2007 yılı sonunda 56,8 milyon YTL
olarak gerçekleşti. Banvit, dağıtılabilir net dönem karının yüzde
35'ini temettü, yüzde 37,02 bedelsiz hisse senedi olmak üzere,
ortaklarına yüzde 72,02 oranında toplam 38 milyon 910 bin 347 YTL kar
payı dağıtacak.
Kriz döneminde de yatırımlara ara vermeden devam ettiklerini
belirten Banvit Genel Müdürü Ömer Görener, 2008 yılı yatırım hedefleri
konusunda şu bilgileri verdi:
"Romanya'da mevcut tahıl depolama tesislerimiz ve yeni faaliyete
geçirdiğimiz 345 bin adet/hafta yumurta basım kapasiteli kuluçkanemize
ek olarak damızlık işletmesi ile ilgili yatırımlara da başladık. Bu
yatırım kapsamında Romanya'da 5 yarka kümesi ile 2 üniteden oluşan
toplam 10 adet kuluçkalık yumurta üretim kümesleri kuracağız. 2008
Eylül itibariyle bu işletmede de yumurta üretimine geçmeyi
hedefliyoruz.
Romanya'daki yatırımlarımızın yanı sıra yurtiçinde de, halen devam
eden kırmızı et yatırımımıza odaklanacağız. Kırmızı et yatırımımız
tamamlandığında Türkiye'nin en büyük kırmızı et entegrasyonunu hayata
geçirmiş olacağız. 2008 hedefimiz 26 bin baş rakamına ulaşabilmek.
Tesisler tamamen faaliyete geçtiğinde yılda 12 bin ton karkas et
üretebileceğiz. Böylece Türkiye pazarının yaklaşık yüzde 2'si Banvit
tarafından karşılanacak. Bu yatırımla birlikte önümüzdeki yıllarda
toplam ciromuzun yüzde 20'sini de kırmızı et satışlarından elde etmeyi
hedefliyoruz".
Foreks Haber Merkezi
Arkadaşlar bir sitede bugün ilk seansta banvt e para girişi 238.00 olarak gözüküyor son haftalara göre rekor denilebilir ama skrpiliç -57.000 ile banvt ile aynı oranda yükseliyor.benim anlamadığım bir hisse neye göre yükselir?
vay be hissenin iki gunluk performansına bak forumun performansına bak... tam takır kuru bakır olmuş...ilginç.....
atmaca66
10-04-2008, 14:59
Az gitsin ama emin adımlarla gitsin.
Az gitsin ama emin adımlarla gitsin.
şhht çaktırma.. (vodafon reklamı gibn oldu yaw) kimsecikler yok zaten...
Arkadaşlar merhaba ralli başlayacak gibi emin adımlarla önce 4.00 lere inşallah...Son açıklamalar hissenin 31 mayıs sonrası bölünecegini mi gösteriyor arkadaşlar sevgiler
vedatBORSA
10-04-2008, 18:15
bence hisse başına 0.49 ykr. yapar ikisinin toplamı baya güzel bir rakam ama süresi uzun olduğundan buğün bu beklenti satın alınmamıştır sanırm. cünkü 30 mayıs
birde dağıtılma tarihi neden baksanız 2 aydan fazla yani hayırlısı bugün kü değeri
3.14 artı 0.49 =3.63 yani buğünkü değeriyle ben böyle hesapladım başka arkadaşlar da bir hesap ve yorum yapsınlar bakalım
bu haberler yeni alınmaya başladı birde hisseyi baya hırpaladılar baya da döktüler artık inş. yükseliş bir haberle desteklenir sürekli olur
vedatBORSA
10-04-2008, 19:11
arkadaşlar bilanço karı 9 aylıkta 59 12 aylık da 56 evet hissenin neden buralarda beklediği bu rakamlarda saklı ama gecen seneye çok iyi durumda hisseyede mütiş baskı var özellikle tahtada bu hissediliyor bunlarında bir bildiği var ama ben sabırda selamet var diye düşünüyorum
inş. sabırda selamet olur
vedatBORSA
11-04-2008, 11:37
ARKADAŞLAR nerede hepsi döküldülermi kimsecikler yokk tek ben mi kaldım burda bizler burada azaldıysak demekki hisse gidecek demektir hiç bir formda yazan göremedim bu hissede sanırm ky yatırmcı kalmadı
Desperado
11-04-2008, 12:17
Sessizlik iyidir... Olu taklidi yapmaya devam...
Aman dikkatli olun taktikler bazen gerçeğe dönüşebilir.
Sessiz ve derinden yola devam...
Desperado
11-04-2008, 19:27
Dusus trendi yukari kirildi...
vedatBORSA
11-04-2008, 19:40
şu 3.86 kırmamız lazım
arkadaşlar selamlar ben bir arkadaşım tavsiyesi ile bu hisse senedine 3,40 dan girdim küçük yatırımcıyım satış fiatı olarak öneriniz nedir ? Şimdiden çok teşekkür ederim.
arkadaşlar selamlar ben bir arkadaşım tavsiyesi ile bu hisse senedine 3,40 dan girdim küçük yatırımcıyım satış fiatı olarak öneriniz nedir ? Şimdiden çok teşekkür ederim.
bankanın paranıza aylık verdiği net faizin 20 katını aynı sürede yakalarsanız o sürede satın.
yani banka aylık net %1 verir 20 katı %20 yapar bu parayı 1 ayda bulurda satıp boşta 1 hafta beklemezseniz. daldan dala atlayarak onuda verirsiniz.
14 yıllık tecrübe bu.yılın 12 ayında en fazla 3 ay kağıt taşıyacaksın.geri kalanda boşta durup düşüşleri beklerken listene aldığın kağıtları incelemekle meşgul olacaksın.
telefon geldi haber geldi ile başlarsan oynamaya hayırlı işler o zaman.
bu yazdıklarımı ben bile uygulamıyorum ama doğru olan bu.
BORSA ÖYLE BİR YERKİ İNSANLAR ŞU PRENSİPLER DOĞRU ŞUNLAR YANLIŞ DER VE ONLARI BİLMESİNE RAĞMEN YANLIŞ OLANI ADRENALİNLE YAPAR.
ben yıne geldım..:)
selamlar...
banvt...
http://img86.imageshack.us/img86/5021/97224712kw3.png
bu haftakı favorım pılıcler:)
hanı 2,1 de alıp 4,5 lerde el salladıgımız :)
Anıl arkadaş hoş geldin senin fikirlerine,grafiklerine,analizlerine her zaman ihtiyacımız var.
Hayırlısı olsun grafik için teşekkürler.
YER YÜZÜNDE HİÇ BİRŞEY İNSAN KADAR YÜKSELEMEZ,İNSAN KADAR DA ALÇALAMAZ.
hosbulduk...
pazartesı 3,52 46 aralıgının altında kapanıs gelmez ıse + lar beklıyorum bu hafta....
Arkadaşlar merhaba.Banvtin 3 aylığı nasıl gelir acaba bayada ihale almıştı nasıl olur dersiniz...saygılar
cuma kapanış itibari ile
01.04 de macd al vermiş
Piknik sezonu açıldı.Artık şekilli bir yükseliş yapar, kanımca
Şu 3.80'lerde bir cenabetlik var, orayı bir geçse tadından yenmeyecek ama, işte bugün yine devirdiler oradan, hayırlısı bakalım
arkadaşlarr bu günküü hareketin bir sebebi falan varmı? haber falanmı geldii ben göremedimde.. bilgisi olan varsa ve bizimle paylaşırsa sevinirim...
ayagım ugurludur...
dık acı:)
ayagım ugurludur...
dık acı:)
İnanıyorum çünki daha önce ben bu piliçlerin bu kadar lezzetli oldugunu sizin
sayenizde ögrendim:yes::wink::super:
İnanıyorum çünki daha önce ben bu piliçlerin bu kadar lezzetli oldugunu sizin
sayenizde ögrendim:yes::wink::super:
neydı o gunler :D
sankı 1 yıl gectı gıbı:)
2,5 den :D
***banvt*** T.c. Basbakanlik Sermaye Piyasasi Kurulu'nun 14.04.2008 Tarih Ve B.02.1.spk.1.60 436/6489 Sayili Yazisi
Asagiya Cikarilmistir. Konu: Banvit Bandirma Vitaminli Yem Sanayi A.s. M. Ali
Yener Adli Yatirimci Tarafindan Banvit Bandirma Vitaminli Yem Sanayi A.s.'nin
(banvit) Bagli Ortakliklarindan Bandirma Damizlik Isletmeleri Ticaret A.s.
(badis) Aleyhine Ortaklik Senetlerinin Iadesi Veya Bedelinin Ve Kar Paylarinin
Odenmesi Talebiyle Acilan Dava Sonucunda Verilen Hisse Senetlerinin Davaci
Yatirimciya Aynen Iadesi Ve Kar Paylarinin Odenmesi Yonundeki 29.12.2003
Tarihli Mahkeme Kararinin Yerine Getirilmesi Amaciyla Adi Gecen Sirkette
Mahkeme Kararinin Verildigi Tarih Itibariyle % 99 Oraninda Pay Sahibi Olan
Banvit Bandirma Vitaminli Yem Sanayi A.s.'nin Portfoyunde Bulunan Badis
Hisselerinin %8.33'nun Davaci Yatirimciya Teslimi Ile Ilgili Olarak Sermaye
Piyasasi Kanunu Ve Ilgili Mevzuat Cercevesinde Yapilan Inceleme Sonuclarini
04.04.2008 Tarihli Toplantisinda Degerlendiren Kurulumuz Karar Organi; Banvit
Yonetim Kurulu Uyelerinin , Sirket'in Bedel Karsiliginda Almis Oldugu Badis
Hisse Senetlerini Mahkeme Karari Sonrasi Bedelsiz Olarak Yatirimciya Devretme
Karari Almasinin Sonrasinda Sirket'in Ugramis Oldugu Zarari Gidermek Icin
Sirket'in Hisse Senedini Iktisap Ettigi Kisilere Karsi Herhangi Bir Yasal Yola
Basvurmamasinin Ttkn'nda Yer Alan Yonetim Kurulu Uyelerinin Ortaklik Islerini
Gorurken Gostermek Zorunda Olduklari Ozen Ve Sadakat Borcuna Aykirilik
Kapsaminda Degerlendirilebilecegi, Bu Cercevede Hisse Senetlerinin Teslimi
Nedeniyle Ugranilan Zarar Ve Sirket Tarafindan Hukuk Yollarina Basvurulmamasi
Ile Ilgili Olarak Ortaklar Tarafindan Sirket Yonetim Kurulu Uyelerinin Hukuki
Sorumlulugu Yoluna Gidilebilecegi Konusunda Imkb Gunluk Bulteninde Yayimlanmasi
Ve Ayrica Ilk Yapilacak Genel Kurul Toplantisi Gundemine Alinmasi Konusunda
Sirket'e Bildirimde Bulunulmasi Suretiyle Ortaklarin Bilgilendirilmesine Karar
Vermistir. Bilgi Edinilmesini Ve Kurulumuz Kararinin Gunluk Bultende Ilan
Edilmesini Rica Ederim. Nahit Akarkarasu Denetleme Dairesi Baskan Yardimcisi ***banvt***
CAB imizi aldık. düzeltmemizi yaptık. artık kemerleri bağlayın derim.
Ama önce şu 3.80-90 kırmamız lazım
vedatBORSA
14-04-2008, 20:06
Durmak Yok Yola Devam Ama Agir Agir Çikacaksin Merdİvenlerİ
Borsa DÜŞÜŞÜne RaĞmen % 3 Yakin ArtiŞ
GÜnlÜkÇÜye Ekmek Çikmaz Burada Sabah % 8 ArtiŞ KapaniŞ % 3 ArtiŞ Yatirimci Olmak Lazim Bİz ÜÇ Aydir Burdayiz En Az ÜÇ Ay Daha Durcagiz
A white body occurred (because prices closed higher than they opened).
During the past 10 bars, there have been 7 white candles and 3 black candles for a net of 4 white candles. During the past 50 bars, there have been 26 white candles and 22 black candles for a net of 4 white candles.
A long upper shadow occurred. This is typically a bearish signal (particularly when it occurs near a high price level, at resistance level, or when the security is overbought).
Three white candles occurred in the last three days. Although these candles were not big enough to create three white soldiers, the steady upward pattern is bullish.
dün kapanış itibari ile grafiği.
vedatBORSA
15-04-2008, 21:36
arkadaşlar bu hisseyi hiç anlamıyorum 3.86 gördürüp serbest düşüşe bırakıyorlar bu üçüncü defa oluyor ama burada bir bildikleri var resmen hisseyle oynuyorlar ama ben bunun bir oyun olduğunu zaman içinde iyi yerlere gideceğini düşünüyorum bu genelde dökme ve toplama hareketleri gibime geliyor
slayer_06
15-04-2008, 21:53
arkadaşlar bu hisseyi hiç anlamıyorum 3.86 gördürüp serbest düşüşe bırakıyorlar bu üçüncü defa oluyor ama burada bir bildikleri var resmen hisseyle oynuyorlar ama ben bunun bir oyun olduğunu zaman içinde iyi yerlere gideceğini düşünüyorum bu genelde dökme ve toplama hareketleri gibime geliyor
bu senette herkesin beklentisi var. geçen seneki hareketi bekliyo herkes, bunları dökmek kolay olmayacak ama emin olduğum bişe var dökme işine başlatrlarsa acımadan verirler.
vedatBORSA
16-04-2008, 17:25
evet arkadaşlar sanırım düşüncelerimiz gercekleşiyor 3.86 bugünde fren özellikle yapılıyor orada döküyorlar milleti sanırm birgün orası sert geçilecektir ozaman nezaman olacaktır onu bilmek zor ama bence uzakta değil
Yazın, özellikle hafta sonları, mangalcılar, tavukçularda kanat, pirzola bırakmazlar. Tavuk fiyatları yazın artar, kışın düşer, yumurta fiyatları yazın düşer, kışın artar. Yumurta ile tavuk fiyatları arasında, tavuk yumurta ilişkisinin başka bir etkileşimi var. ;)
demirtavuk
16-04-2008, 22:29
evet arkadaşlar sanırım düşüncelerimiz gercekleşiyor 3.86 bugünde fren özellikle yapılıyor orada döküyorlar milleti sanırm birgün orası sert geçilecektir ozaman nezaman olacaktır onu bilmek zor ama bence uzakta değil
Amerika yukarı yaptı..yarın piyasada bahar havası esecek gibi ve 3.86 yı rahat geçeriz diye düşünüyorum....bugün dikkat ettiyseniz geçen seferki gibi salmadılar aşağı,sürekli alımlar geldi
http://xs226.xs.to/xs226/08163/banvit734.png
***banvt*** Banvit Bandirma Vitaminli Yem Sanayi A.s.'nden Gelen Yazi:
Ilgi: Sermaye Piyasasi Kurulunun 14.04.2008 Tarih, B.02.1.spk. 1.60 436/6489
Sayili Karari. 19.06.1996 Tarihinde Baslanip, 29.12.2003 Tarihinde Sonuclanan
Mahkeme Kararina Binaen, Bagli Ortakligimiz Badis A.s.'nin %8,33 'une Tekabul
Eden 26.600.000 Tl Nominal Degerdeki Hisse M.ali Yenere Verilmis Idi.
30.07.2007 Tarihinde, Ozeller Haller Geregi Yaptigimiz Bildirim Ile, Sozkonusu
Hisseler 100.000 Ytl Karsiliginda M.ali Yener'den Alinmis Ve Badis A.s.'nin Tum
Hisseleri Banvit'e Ait Olmustur. Olagan Genel Kurul Toplantimiz Ile Ilgili
Gundem Belirlenip Ilan Edildiginden, Bu Konu Daha Sonra Yapilacak Ilk Genel
Kurul Toplantimizda Gundeme Alinacaktir. ***banvt***
Desperado
17-04-2008, 15:55
Sessizlik iyidir... Olu taklidi yapmaya devam...
:wink: :wink:
vedatBORSA
17-04-2008, 17:42
ALLAHIN iziniyle 3.86 direncini uzun bir aradan sonra kırdık ohh ya rahatladık yeni dirençler bu kdar güçlü omıyacaktır sanırım inş 5 kadar iniş çıkışlarla yola devam
Ustalarım bi sorum olacak;
temettü ve bedelsiz konusu tam olarak nedir diyelim 4000 lot senette inşallah o sıralar 5.00 çıkmış bedelsiz ve temettü verildiğinde senet düşer mi ?
saygılar
hala uyumaya devam sanırım...:)
Ustalarım bi sorum olacak;
temettü ve bedelsiz konusu tam olarak nedir diyelim 4000 lot senette inşallah o sıralar 5.00 çıkmış bedelsiz ve temettü verildiğinde senet düşer mi ?
saygılar
senedin fiyati da verilen temettu ya da bedelsiz orani kadar dusuyor,yani elimizdeki toplam tutar sabit kaliyor her halükarda ...%100 bedelsiz verdigini varsayarsak elimizdeki 4000 lot 8000 lot olurken hissenin fiyati da 5,00 liradan 2,50 liraya cekiliyor...