View Full Version : Atasözleri
Damlaya damlaya göl olur demiş atalarımız.Ya damlalar azsa o zaman su birikintisinden öteye gitmez.Anlayana
M.Işılak
22-08-2004, 17:57
Durum o kadar mı vahim sn. Batık? :(
Durum o kadar mı vahim sn. Batık? :(
Yukardaki yazıdan sonra su birikintisine yağmur çiselemeye başladı.Konumuz atasözleri olduğu için forum kuralları dışına çıkmıyalım.Komşun aç yatarken sen tok yatma demiş atalarımız.
:) Söylediklerinize dikkat edin düşüncelerinize dönüşür.Düşüncelerinize dikkat edin duygularınıza dönüşür.Duygularınıza dikkat edin davranışlarınıza dönüşür.Davranışlarınıza dikkat edin alışkanlıklarınıza dönüşür.Alışkanlıklarınıza dikkat edin değerlerinize dönüşür.Değerlerinize dikkat edin karakterinize dönüşür.Karekterinize dikkat edin KADERİNİZE dönüşür.MAHATMA GHANDİ :)
:) Söylediklerinize dikkat edin düşüncelerinize dönüşür.Düşüncelerinize dikkat edin duygularınıza dönüşür.Duygularınıza dikkat edin davranışlarınıza dönüşür.Davranışlarınıza dikkat edin alışkanlıklarınıza dönüşür.Alışkanlıklarınıza dikkat edin değerlerinize dönüşür.Değerlerinize dikkat edin karakterinize dönüşür.Karekterinize dikkat edin KADERİNİZE dönüşür.MAHATMA GHANDİ :)
vay be...
Bana bir laf ogretenin kirk yil kolesi olurum ... Atasozu gibi olmadi ama hakikaten okkali bir cumle olarak durumu ozetledi.. tsk. sn. yunus..
Baba bir cumleyi ikinci soyleyen kisi kadar elbet pratige geciren kiside cok onemlidir..
Lafla peynir gemisi yürümez. :D :D
alvardar
11-09-2004, 23:21
"Kendi başarılarını başkalarının başarısızlığı üzerine kuranlar hayatta başarılı olamazlar." Bu sözü başkası söylemediyse ben uydurdum. :D :D
alvardar
11-09-2004, 23:23
Bir de "Haydan gelen huya gider" sözü var tam bizim borsa için.
Aynası iştir kişinin ,lafa bakılmaz :D :D
KALENDER
11-09-2004, 23:50
halk dilinde muteber bir nesne yok devlet gibi
olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi
ne güzel sölemiş Kanuni sultan süleyman anadınmı
_corleone_
11-09-2004, 23:56
ne mutlu türküm diyene!
:) Kalp ne ile doluysa dudaklardan o dökülür...GOETHE :)
İyilik etmesini bilmeyene bildiği başka şeylerden hayır gelmez...Montaigne
geçme namert köprüsünden ko aparsın su seni......................
Mantıksız kişileri hiç sevmem ama mantığın fazlasıda beni çileden çıkarır... :)
Eğri geminin doğru seferi olurmuş.... :)
Bin bahar görsede taşlar yeşermez. HZ. MEVLANA
sakla doholu, gelir zamani. (3 ay mi desem, 3 yil mi desem...)
İnandığınız gibi yaşayamazsanız yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız.Hz.Ömer(r.a)
yağdı yağmur çaktı şimşek endeks neden bugün gevşek.......................
şöförün hatasını toprak kapatır(mış)..........Bu da (münibüs arkası ) sözü :eek:
:hmm: :hayır: :hayır:
Balık ağa geldikten sonra aklı başına gelir. :roll:
KALENDER
15-09-2004, 23:54
sanma kendini şair nida
köşe başındaki kebabçı alirıza :D
kalender
o kadarrrrr
Ey Adem oğlu,ya alim olarak,ya öğrenci olarak,ya da ilmli seven bir kimse olarak sabahla !Aman bunların dördüncüsü olma,helak olursun! LOKMAN HEKİM
Yitirdiğimiz şeylere yeniden kavuşmak ya da yenilerini bulmak her zaman olasıdır.Bu yüzden çekingenlikte,yeniden incinme korkusu da sevgiyi (borsa sevgisi de dahil) engellememelidir.......İSİMSİZ :)
Bir gün mutlu olmak istiyorsan
Içki iç...
Bir hafta mutlu olmak istiyorsan
Tatile çık...
Bir ay mutlu olmak istiyorsan
Evlen...
Bir ömür boyu mutlu olmak istiyorsan
Toprakla ugras..
Bir ömür boyu mutsuz olmak istiyorsan
Insanlarla ugras...
sanma kendini şair nida
köşe başındaki kebabçı alirıza :D
kalender
o kadarrrrr
onu öyle demezler her kebabçıdan kebap yemezler...........
bu kaddar..................gemici
Sille-i darüşşifadır, sanmayın gök gürlüyor
Bu yağan yağmur değil, asuman ağlar bana...
Şifa evinin (tımarhanenin) darbesidir; gök gürültüsü sanmayın...
Yağmur yağmıyor; gökler benim için ağlıyor...
Psikolojik rahatsızlıkları olan ünlü bir divan şairi deli diye tımarhaneye kapatıldığında yağışlı ve fırtınalı bir havada döktürmüştür. (Yanlış hatırlamıyorsam Osman Nevres)
onu öyle demezler her kebabçıdan kebap yemezler...........
bu kaddar..................gemici
kebab atik kebab ta yenir derler pehh.
Unutma ki unutulanlar unutanları asla unutmazlar. (Laf salatası)
Buldum bilemedim; bildim bulamadım.
http://www.MyOnlineImages.com/Members/kentuf/images/kebab.jpg
her kuşun eti yenmez.pehh
Ne istediğini bilmeyen bulduğunu anlayamaz.
Selamet der kenarest.
Denizde birçok balık, inci, mercan vb. mücevherat bulunabilir. Fakat selamet istersen kıyıda (karada) dır. İnsan denizde boğulur, karada değil.
(Borsa biraz da denize benziyor.)
"Kendi başarılarını başkalarının başarısızlığı üzerine kuranlar hayatta başarılı olamazlar." Bu sözü başkası söylemediyse ben uydurdum. :D :D
Satranç için doğrudur. Rakibin hatasını değerlendiren oyunu kazanır. (Kendisi daha büyüğünü yapmazsa.)
Bir de "Haydan gelen huya gider" sözü var tam bizim borsa için.
Aynen doğrudur. Kar realizasyonunu bilmeyen, ne zaman kağıda girip ne zaman çıkacağını kestiremeyen, kademe kavramından habersiz kişiler için geçerlidir.
İkinci bir husus: Bu sözün ilk çıkış noktası tasavvufidir. O kelimeler de Hayy ve Hu'dur. Derviş ıstılahıdır; zamanla değişime uğramıştır.
:) Kalp ne ile doluysa dudaklardan o dökülür...GOETHE :)
Küp ne ile doluysa dışarıya onu sızdırır.
sakla doholu, gelir zamani. (3 ay mi desem, 3 yil mi desem...)
Sakla samanı..
Buradaki "saman"; bildiğimiz hayvan yemi olan, sap ile samandaki saman değildir. Zenginlik manasına olan, servet-saman sahibi terimindeki samandır. (a'lar şapkalıdır, çektirerek okunması gerekir; zamanla değişime uğramıştır.)
geçme namert köprüsünden ko aparsın su seni......................
Gemicim; o beyitin ikinci mısraını da bekliyoruz...
hızlı giden atı pisliği seyrek düşermiş.
isteyenin bir yüzü kara vermeyen şabanın çoçuğu
imkb de akinolular demiş.
hızlı giden atı pisliği seyrek düşermiş.
isteyenin bir yüzü kara vermeyen şabanın çoçuğu
imkb de akinolular demiş.
At pisliğinin seyrek düşmesi grafiklerdeki boşluklara istinaden yapılmış bir benzetmedir.
Daima "bilirim" mi diyor, gençtir; her şeye "olabilir" mi diyor, ihtiyardır. (Cenap Şehabettin; Tiryaki Sözleri)
Zavallı koyun sürüsü! Çobanı da o besler, çoban köpeğini de, kurdu da! (Cenap Şehabettin)
At pisliğinin seyrek düşmesi grafiklerdeki boşluklara istinaden yapılmış bir benzetmedir.
isteyen de malı kaptırıp aşağılara alış yazıp bekleyen kişiler oluyor pehh.çözmüşsün olayı kemal abi.
Zavallı koyun sürüsü! Çobanı da o besler, çoban köpeğini de, kurdu da! (Cenap Şehabettin)
Buradaki koyun sürüsü kimlere benziyor dersiniz..
Dualarımız müstecap (kabul) olmaz; çünkü birimiz güneş isterken, bir diğerimiz yağmur duasına çıkarız. (Cenap Şehabettin)
Kemal de diyor ki:
Borsacıların duası elbette kabul olmaz. Çünkü parada olanlar endeksin düşmesini, kağıtta olanlar da yükselmesini isterler.
ehü ehü üstümüze alınmak istemesekte valla benim halen göçek te bir yatım yok .pehh
Pek tabii (doğal) olmaya gelmez; terbiyesiz derler
Pek samimi olmaya gelmez; saygısız derler.
(Cenap Şehabettin)
Cenap Şehabettin bakıyorum olur olmaz yerlere ne ettin..............
Şurada, burada güçlü adımlarla dolaşmaktansa, doğru yolda sekerek yürümek iyidir.
Augustinus
mal ve şöhret hırsının insana zararı,
koyun sürüsüne giren aç kurdun
zararından daha çoktur.
Hadis-i şerif
tekniker
18-01-2007, 12:00
Yüreğine iyi bak,yaşamın pınarı oradan fışkırır.
tekniker
28-01-2007, 13:17
Düşünmeden konuşmanın cezası,sonradan düşünme zorunda kalmaktır.
tekniker
30-01-2007, 12:15
Suyunu içtikten sonra insan,kuyuya arkasını döner.
tekniker
18-02-2007, 14:20
Zamanı öldüren,yaşamı öldürür.
tekniker
01-03-2007, 22:28
Sağlık gibi dost,hastalık gibi düşman,çocuk sevgisi gibi sevgi,açlık gibi acı yoktur.
Acıkan yanağından, susayan dudağından belli olur.