hisse.net : Ekonomi ve Borsa Forumu >
Piyasalar >
Teknik Analiz > Ellİot,,,,,fİbonaccİ,,,,,,İnsan:
View Full Version : Ellİot,,,,,fİbonaccİ,,,,,,İnsan:
burası borsa formu,para kazanmaya giden yollardan ,alın teri kavramının,içyağı erimesi kavramı ile karıştığı bir yer.borsada para kazanma veya kaybetme olayı dolaysız.direkt aktif.deftere yazma veresiye verme olmaz burada.ama buna rağmen borsada para kazanırken alet edevat kullanılması gerekiyormuşçasına, diğer işlerde alet edevat kullanılıyor diye, aslında buraya alet edevat sokması yasak olmasına rağmen, herkesin bir alet kullandığı,birşeylerin arkasından sanki o alet olmazssa buradan para kazanılmaz zannı ile çeşitli görüntüler sergileniyor.bu görüntüler çok çeşitli.bilimsel olan bir sürü araç çok bağnaz davranışlar sonucu amacının dışına kayabiliyor.teknik analiz buna en yatkın ve elverişli,...örneğin,elliot dalga teorisi. bununla sıkısıkıya ilgili olan FİBONACCİ sayıları. fibon sayıları hayatımızla çok yakından ilgili sayılardır.aslında herşeyimizde vardır."estetik" kelimesinin ruhu bu kelimedir.fibon sayılarında estetiğin ruhu vardır.bir insanın yapısı fibon sayılarına göre norm insan yapısı ile ne kadar farklıdır ne kadar normlara yakındır şeklinde insana fikir verir. ELLİOT bu estetiği farkederek borsaya uyarlamış."DALGALARIN BOYU DEĞİŞEBİLİR AMA FİBON SAYILARI DEĞİŞMEZ"demiş.ne demiş ELLİOT burada.dediği kısaca şu.bir insan fibon sayılarına göre norma sahiptir ama insan zayıf olur şişman olur.bu normu değiştirmez.
Elliot yaşasaydı,imkb ile tanışsaydı.bizlere daha yararlımı olurdu? onunda kafası karışırmıydı? bilmiyorum.küçücük beynimle onun mirasından faydalanmaya çalışıyorum ama galiba olmuyor.olurmuki diye uğraşıyorum.elliot,reel sektör ve finanas sektörlerinin işlevlerini,birbirlri ile olan ilişkilerini olagelen konumda varsayarak (12345-abc)sistemiile uygunluğunu yerinde ve optimal olarak görmüştür.bu kabul görmr yıllar boyu her borsada belli bir şekilde işlevini bulmuştur.fibonacci sayıları estetik görünümünü her zaman olduğu gibi sergileyebilmektedir.imkb ye gelince .tanıdığımız,gördüğümüz işlevini bitirmiş bütün elliotlarda estetik sıkıntımız hep olmuştur.bizim elliotlar ,şişman kısa boylu,uzun sıska her seferinde estetik fakiri olarak karşımıza çıkmaktalar.her çocuk aldığı gıdaya,kaloriye göre gelişiyor.buna itirazımız yok tabiki.neden biz im çocuklarımız yabancıların çocuklarına göre standart norm lar dan uzak gelişiyorlar.?demekki bir beslenme problemimiz var.yada yabancıların normları ile bizim normlarımız farklı.uzun boylu bazı insanlarda normal insanlara göre omur sayısında fazlalık olduğunu duymuştum.bizim elliot umuz acaba (12345678-abcde) mi?bu güne kadar finans sektörü reel sektöre hükmediyorduda .beslenme alışkanlıklarımız ondanmı bozulmuştu.yoksa şimdi ,reel sektör tekrar gerçek yerini aldıda bu geçişimi yaşıyoruz.belki bundan sonraki elliotlarımız sağlıklı olacaklarmı.ne dersiniz?saygılar.
selamlar olsun tüm dostlara
sayın ozerab ;
düşüncelerinizi netleştirebilirseniz sevinirim. mesela bizim borsamızda estetik yok demişsiniz örenkler ? yada diğer borsalardaki estetik nedir ki bizde yok ? yazılarınızı okuyunca aklıma "ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR " sözü geldi. acaba mülk ü sağlam kazığa bağlamak için yatırımcıların aradığı ADALET midir ?
ELLİOT bu estetiği farkederek borsaya uyarlamış."DALGALARIN BOYU DEĞİŞEBİLİR AMA FİBON SAYILARI DEĞİŞMEZ"demiş.YANLIŞ!..
Sevgili AnnE'nin deyimiyle Muhterem Elliott Efendi, teorisini oluştururken; Fibonacci sayılarından bihaberdi. Onu bir arkadaşı uyarmış ve Fibonacci sayılarının, teoriyi tamamlayıcı etkisini farketmesini sağlamıştır..
Yine Muhterem Elliott Efendi, teorisini estetik kaygılarla oluşturmamıştır.. :D
Not:
Konuya cevap yazdık; Ama bir de bu konunun neden açıldığını çözebilsek iyi olacaktı. Belki uzun tatilin ardına gelen ilk çalışma haftasının çarpıcı etkisiyle annayamadım. :D :D
sayın kahin,""elliot ,fibonacci sayılarının önemini kendi çalışmaları içinde farketmiş olup dalga sayımları içinde de en fazla elde edilecek toplam sayının 144 olduğuna karar vermiştir. bildiğiniz gibi 144 sayısıda fibonacci sayısalserisinin içinde yer almaktadır.elliote göre:dalgaların boyu değişebilir fakat sayıları değişmez.""kaynak:ahmet mergen ( fibonacci sayfa 33)sayın AnnE nin bilgileri ile ahmet mergenin bilgileri bunlar.gayet tabiki sözlerinizde haklı olabilirsiniz, elliot bu sayıların estetiğini görmüş veye görmemiş olabilir.estetik konusu elliot dışında bir konu.evrenin estetiğinde var olan fibonacci sayılarını görebileceğimizi söyledim.bu konuyu açmış olmamın sebebi fibonacci sayılarının cok geniş bir alana hitap ettiğini söylemek.elliot çalışması yapan arkadaşlarla bu konularda öğrenebileceğim bir şeyler varsa ona zemin hazırlamak.saygılar sayın kahin,
sayın chem,espirili insansınız vesselam,saygılar,mülk olmayan yerde adalete gerek yoktur.her mülk ün adaleti kendi içindedir.insanların aradığı,aradığını bilmeyenin bulduğunu alamayışı ile aynıdır.estetik dediğim, fibon sayılarının mutlak bir yapılrının olduğunu söylemek.ama onun içini değil üzerini dolduran yapının ona göre olduğunu anlatmak.diğer borsalardaki estetikten bahsetmedim diğer borsalardaki elliot örneklerinedki estetikten bahsettım .saygılar sunuyorum.
sayın kahin,""elliot ,fibonacci sayılarının önemini kendi çalışmaları içinde farketmiş olup dalga sayımları içinde de en fazla elde edilecek toplam sayının 144 olduğuna karar vermiştir. bildiğiniz gibi 144 sayısıda fibonacci sayısalserisinin içinde yer almaktadır.elliote göre:dalgaların boyu değişebilir fakat sayıları değişmez.""kaynak:ahmet mergen ( fibonacci sayfa 33)sayın AnnE nin bilgileri ile ahmet mergenin bilgileri bunlar.gayet tabiki sözlerinizde haklı olabilirsiniz, elliot bu sayıların estetiğini görmüş veye görmemiş olabilir.estetik konusu elliot dışında bir konu.evrenin estetiğinde var olan fibonacci sayılarını görebileceğimizi söyledim.bu konuyu açmış olmamın sebebi fibonacci sayılarının cok geniş bir alana hitap ettiğini söylemek.elliot çalışması yapan arkadaşlarla bu konularda öğrenebileceğim bir şeyler varsa ona zemin hazırlamak.saygılar sayın kahin,
Elliott ve Fibonacci konusunda kaynağınız Ahmet Mergen (!) ise, sizinle bu tartışmayı devam ettirmeyi gereksiz bulacağım. Bahsettiğiniz kişinin Fibonacci adlı dökümanına da fazla bel bağlamayın derim.. ;)
Ayrıca Sayın AnnE, bu konuda bir bilgi vermedi. Onun "Muhterem ..." şeklindeki hitaplarına göndermede bulunmak istemiştim. Sanırım bir yanlış anlaşılma durumu var.. :)
Sevgi ve Saygılarımla...
bikmisbroker
11-09-2004, 00:07
Bu link'e bir bakmanizi tavsiye etsem??
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=1139
Rakamlar hakkinda biraz bilgi veriliyor bu linkde..
alvardar
11-09-2004, 00:14
sayın ozerab ;
düşüncelerinizi netleştirebilirseniz sevinirim. mesela bizim borsamızda estetik yok demişsiniz örenkler ? yada diğer borsalardaki estetik nedir ki bizde yok ? yazılarınızı okuyunca aklıma "ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR " sözü geldi. acaba mülk ü sağlam kazığa bağlamak için yatırımcıların aradığı ADALET midir ?
Sayın chem73 "Adalet mülkün temelidir" sözündeki mülk "devlet" anlamındadır.Yani "Adalet devletin temelidir" demek.Bu yazı yanlış anlaşıldığından bir ara mahkemelerde yazının "Adalet devletin temelidir" olarak değiştirilmesi gündeme geldi ama galiba para yetersizliğinden yapılamadı.
sayın kahin,sizi anlamaya çalışıyorum.diyorsunuz ki elliot fibonacci den habersizdi arkadaşı uyardı.buraya kadar iyide elliot 12345-abc de fibon sayılarına göre.bakın öğrenmek için bir yazarın kitabını okumuşuz.bunu söylüyoruz .sizde bir büyükluk yapsanızda o arkadaşın bilgisine şunlarıda ilave edin falan deseniz.size bu yaşkışır diye düşünürüm.bilginin olduğu yerde hep mütevaziliği gören bir kişi olarak sizin mütevazi tavrınızı algılamakta geciktimözür dilerim.sayın bıkmışbroker yönlendirdiğiniz site için teşekkür ederim saygılarımla,sayın kahin unutmadan,ben tartışmalardan pek anlamam bir sohbet havasında bir konuşma olursa bu bu daha samimi olur diye düşünüyorum.
sayın alvardar,mülk kelimesi kavram olarak gücü kuvveti de içine alan bir kelimedir.açıklamalarınız için teşekkür ederim.
No problem..
Tartışma demek, birbirini yemek değildir.. Fikirleri çarpıştırabilmektir.
Elliott'un bulduğu şey şuydu:
bir trend (+ veya -) devam ederken 5 günü geçerse 8 güne, 13 günü geçerse 21 güne tamamlanır gibisinden bir tabir bulmuştu. Sonra bir arkadaşı kullandığı sayıların Fibonacci sayıları olduğunu söyledi.
Fibonacci sayıları Dalga teorisinin direkt parçası değildir. Doğrulama amaçlı kullanılan bir ölçektir.
bende ona vurgu yapmak istedim. acaba adaletin olmadığı yerde yatırım mükünmüdür ? dış yatırım çekemeyen ülkelerin sorunu bu olabilir mi? sayın ozerab nin estetik kavramı ile özdeşleştirdim kendimce ama yanıldığımı kendileri vurguladılar. sadece bir düşünce
sayın kahin,fibonacci sayılarının olmadığı bir elliot danmi bahsediyorsunuz.233 e kadar sayılan 144de kadar sayılan elliotlardan örnekler var bunlar hakkında bir şey söylerseniz sevinirim.
Hayır öyle demedim. Elliott, teorisini inşaa ederken, başlarda kullandığı sayıların aslında nasıl bir gizeme sahip olduklarını bilmiyordu..
Artık ayrılmak durumundayım. İyi geceler...
sayın chem 73,evet başka kulvardan dış yatırım konusunda da gidebilirsiniz,benim burada yazdıklarım, yabancı borsalardaki elliotlarda , imkb deki elliotların fiziksel karşılaştırmaları üzerine ... dar anlamda sadece bu konu için yazmıştım.imkb de fiziksel elliotlara baktığınızda ,zorla sayımlar yapılıyor,bu sayımlar yapılırken cizgiler nerede ise birbirleri ile parabolik konsensüs yapıyorlar.çoğu zaman 90.60.90 idealini üst 90ın tam ortasından bir kemerle 45-45 yapıyoruz.abc ye döndüğümüzde, kendimi iki ağaca kurulmuş tek oturaklı salıncak ta sallanıyor gibi hissedince.ben bu işi yapamıyorum dedim.sene 2002 de elliotla vedalaştım.1997-2002 arasında bu miras banabirşeyler verir demiştim.olmadı.herkesin bir kapasitesi var benimkide bu kadarmış..ama şuna inanıyorum içinde bulunduğumuz son elliot dalgasında 12345den sonra a yaşanacak. b yaşanacak. nihai ""c""ile nerede buluşacağımı merak ediyorum.onu yakalarsam.ana tren 3 olmadan önce işte yeni piyasa şartları ile para kazanılır diyorum.
sayın chem,espirili insansınız vesselam,saygılar,mülk olmayan yerde adalete gerek yoktur.her mülk ün adaleti kendi içindedir.insanların aradığı,aradığını bilmeyenin bulduğunu alamayışı ile aynıdır.estetik dediğim, fibon sayılarının mutlak bir yapılrının olduğunu söylemek.ama onun içini değil üzerini dolduran yapının ona göre olduğunu anlatmak.diğer borsalardaki estetikten bahsetmedim diğer borsalardaki elliot örneklerinedki estetikten bahsettım .saygılar sunuyorum.
Fibonacci Sayıları -1
1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,144,.......
Fibonacci Sayıları -2
2,2,4,6,10,16,26,42,68,110,178.....
Fibonacci Sayıları -3
3,3,6,9,15,24,39,63,102,165....
.....
Fibonacci Sayıları -n
n,n,2n, 3n, 5n, 8n, 13n,......
Estetik
Bizim borsamızdada estetik var sn ozerab. Hemde R. Prechter'ın Beatiful Pictures kitabına girecek kadar güzel ve çekici. Geçen seneki yükselişde hisselerden birinde çok net olarak var.
Tabii oranların biraz daha yakınsaması daha bir güzel olur....
Doğada Fibonacci Sayıları ve Altın Oran?
Fibonacci sayıları ve Altın Oran doğada ve yaşadığımız dünya da pek çok durumda karşımıza çıkıyor...
Tarihsel olarak 6 ve üstündeki depremlerin tarih ve şiddet bilgilerini kullanarak bir sonraki deprem tarihini tahmin etmek mümkündür...
Ama bunlar için de geçmişe ait sağlıklı veriler gereklidir.
saygılarımla
:D sn janus,ben x100den bahsediyorum.hisse bazında alırsanız.bu konudahisse elliotlarından yarışma bile yapabiliriz. eeee artık o elliotu çizenkişiye de bir ödül vermemeiz lazımdi mi...
:D sn janus,ben x100den bahsediyorum.hisse bazında alırsanız.bu konudahisse elliotlarından yarışma bile yapabiliriz. eeee artık o elliotu çizenkişiye de bir ödül vermemeiz lazımdi mi...
Bence XU100 üzerinde de EW ilerliyor...Güzel resimlerde bulunabilir...
Not: (Sayma konusunda halen bazı sorunlarım olduğunu düşündüğümden estetiğe henüz ulaşamadığımı düşünüyorum..)
sayın kahinin form sayfasında yazılarınızı okudum.güzel sayıyorsunuz.
sayın kahinin form sayfasında yazılarınızı okudum.güzel sayıyorsunuz.
İltifatınız için teşekkür ederim. hala kusurlarım olduğunu düşünüyorum... Sayım konusunda ciddi ciddi çalışmam gerekiyor...
sn janus,seninle bir uygulamamı paylaşmak istiyorum.her ne kadar elliot teorisinde fazla bir ayrıntı olarak görünen 233 sayımı benim borsada uyguladığım bir sistem.2002 yılından beri bir tek kuruş kaybım olmadı.çok para kazanamadım ama her zaman reel gelirim çok iyi oldu.tabiki bu uyguladığım sistemin ciddi açmazları var.örneğin bir banka hissesinde elliota göre öngörümü yaptım. 12345 dedim son noktayı koydum ve orası içinde hisseye bir fiat biçtim.adı geçen banka hisseside bu koyduğum fiatı aşarak beni borsanın dışına attı.şunuda hemen söylemelıyım.elliot dan faydalanmam klasik sayım yönteminin dışındaydı.şöyle.12345678-abcde bu sayımı her birim için yaptım.her birim%8lik bir getirive %5lik bir götürü baz alınaRak .sayımlarda doğru olursam.%8 i tam olarakaldım%lik kaybıda bekledim vermedim..sayımdakı başarı orasnıma göre .başarısızlığımın tamolduğunu düşünürsek herdurumda %3(ortalama)kazandım .saygılar.
janus cevabımı aldınmı bilemiyorum.(özel mesajdan)bana gitmedi gibi geldi.buraları daha kullanmasını bilemiyorrum.
janus cevabımı aldınmı bilemiyorum.(özel mesajdan)bana gitmedi gibi geldi.buraları daha kullanmasını bilemiyorrum.
hayır alamadım...
sayın janus,mesaj gönderme işini beceremedim.bahsettiğin konuda yeterli bir bilgim yok.öğrendiklerimi dilden ,bilen bir kişinin bilgisinden öğrendim .saygılarımla
sayın janus,mesaj gönderme işini beceremedim.bahsettiğin konuda yeterli bir bilgim yok.öğrendiklerimi dilden ,bilen bir kişinin bilgisinden öğrendim .saygılarımla
teşekkürler. kolay gelsin..
Zülfü Aşkın
11-09-2004, 17:52
sn janus,seninle bir uygulamamı paylaşmak istiyorum.her ne kadar elliot teorisinde fazla bir ayrıntı olarak görünen 233 sayımı benim borsada uyguladığım bir sistem.2002 yılından beri bir tek kuruş kaybım olmadı.çok para kazanamadım ama her zaman reel gelirim çok iyi oldu.tabiki bu uyguladığım sistemin ciddi açmazları var.örneğin bir banka hissesinde elliota göre öngörümü yaptım. 12345 dedim son noktayı koydum ve orası içinde hisseye bir fiat biçtim.adı geçen banka hisseside bu koyduğum fiatı aşarak beni borsanın dışına attı.şunuda hemen söylemelıyım.elliot dan faydalanmam klasik sayım yönteminin dışındaydı.şöyle.12345678-abcde bu sayımı her birim için yaptım.her birim%8lik bir getirive %5lik bir götürü baz alınaRak .sayımlarda doğru olursam.%8 i tam olarakaldım%lik kaybıda bekledim vermedim..sayımdakı başarı orasnıma göre .başarısızlığımın tamolduğunu düşünürsek herdurumda %3(ortalama)kazandım .saygılar.
BU sistemi tum hisselere uygulayabiliyormusunuz yoksa sadece belli hisseleremi
belli hisse derken derinligi olan hisseleri kastediyorum 30 veye 50 hisseleri
votalitesi olan hisseler her zaman tercih sebebi olmalı tabiki.her hisseye uygulanabilir.
elliot dan ,fibonacci den faydalanmak isteyenlerden ,onun anlatmak istediklerini okumaya çalışanlardan biriyim.ne derece doğru yapıyorum bimiyorum ama,anlamamış olsamda, buradan yola çıkarak uyguladığım bir düşünce ile zarar etmemiş olmak,çok para kazanamasamda, reel gelirimin ıyı olması beni keyiflendirıyor.şu anda bu uygulamayı yaptığım bir hisse senedi üzerinden bunu sizlerle paylaşmaya çalışacağım.becerebildiğim kadarı ile.fibon sayılar 1.1.(2.3)5.8.13.21.34.(55)89....adı gecen hisseyı 610710 aralığından gecen yıl aldım.(2.3) aralığını yüzde olarak kullanarak.610.630.650.670.690.710.730.750.770.790 .810.830.850.870.890.910.930.950.970.1000.1030.106 0.1090.1120.1150.1180.1210.1240.1270.1300.1350.140 0.1450.1500.1550.1600.1650.1700.1750.1800.1850.190 0.1950.2000.2050.2100.2150.2200.2250.2300.2350.240 0.2450.2550 toplam (55)birim olarak belirledim.her birim 250 lot.mart 2003 den bugüne elliot biri ,geçmedi deyim yerinde ise o noktaya varmadı.1240 için bir olduğunu ikiye doğru yuruduğunu düşünüyorum.970 2 için uygun,bu güne kadar elliot adına bir şey yapmadı diyebiliriz belki ama bu şekilde elliotla birlikte olmak hem kazanç getiriyor.hem sress yapmıyor sonuç olarakta %100 bir getiri kesinlikle oluyor.saygılar.bu sistemi her hisse için yapabiliriz.saygılar.(1230 kadar olan birimleri satmış durumdayım)
mehmet solak
14-09-2004, 02:31
1230a kadar olanları sattım diyorsunuz.yukarıda böyle bir rakamyok.en yakın 1240 görünüyor.birazkarışık galiba
1240a vermem gerekiyordu.öngörüm o şekildeydi ama baktım gitmeyecek,1240 niyetine 1230 dan verdim.en son 970 te vermiştim.850 li lere cok hızlı geldi.bir yıllık periyodda devamlı 910 ve 930 arasından geri çekilmeler yapıyor ve 630 vve 690 arasına kadar bu çekilmeleri yaşıyan bir özellik taşıyordu.850 lere hacimli gelmesi 930 u geçmesini beklemem gerektiğini belli etti ,trend aynı şekilde devam etmesine rağmensayımları yanlış yapmam neticesinde 970 te satmama sebep oldu.trend 1230-1240 dedi .sayımlarımı yeni baştan yapmam gerektiğini hissettım ve bu arada 1230 dan bi vereyim sonra düşünürüz dedim.olay bu arkadaşım.saygılar.
evet arkadaşlar.borsadaki bir hissede ,elliotdan anladığım kadar ile bir yol tutturdum gidiyorum.sizin karşınıza uyguladığım ve halen uygulamakta olduğum bir sistemle çıkıyorum.zaman zaman disiplinimi kaybediyorum ve sonuçlarını da gerçek para ile sınıyorum.sanal değil.şimdi çoğu kişinin kabul etmediği 12345678-abcde elliot a benzediği söylenen, elliot olmadığı söylenen düzeni nasıl kullandığıma. elimdeki hissenin durumuna göre 8 basamaktaki fiatlareın şöyle olacağını öngördüm.tabiki bu öngörümü bu güne kadar çok uyarlamadan geçirdim.halende geçebilir.şartlar ne gerektiriyorsa yaparım.para kaybetmek hiç bir zaman işime gelmez.az kazanırım olsun.evet.1...910, 3...1220. 5...1640, 7...2200, 8...2950, 2...810, 4...1080, 6...1450, 8...1940,bu sistemin en zor yeride (8)bazen kare bazen yamuk bazen dörtgen olarak karşımıza çıkıyor.saygılar.
mehmet solak
15-09-2004, 20:37
bir form sayfasında yazdığınız rakamlara benziyor.eğer ilgili ise o hisse 1000 tl ye düştü.bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.teşekkürler.
mehmet solak
18-09-2004, 05:36
sayın ozerab,mesajlarıma da cvp vermediniz.))sağlığınız yerindedir umarım.
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.