View Full Version : kalp ve kalp krızı hakkında.....
XTRADERX
19-08-2008, 14:12
Bilimadamları, kalp krizinin aniden gelmediğini, sigara kullanımı, yüksek kolesterol ve yüksek kan basıncı gibi nedenlerle yıllar süren bir yaşam tarzının sonucu olduğunu belirtti.
Kilo aldıkça kalp krizi riskinin büyüdüğünü kaydeden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Kurt, kalp krizinin aslında yıllar süren bir hayat tarzından kaynaklandığını söyledi. Dr. Kurt; "Bizler göbeği hep estetik bir sorun olarak gördük. Göbek için 'insanın nefesini tıkayan, görüntüsünü çirkinleştiren şey' dedik. Ama göbekte bulunan yağ dokusunun farklı özellikleri olduğu anlaşıldı. Göbek orada sessiz sessiz durup, sadece estetik kaygı yaratmıyor, orada salgılanan bazı maddeler hem pankreasta bozukluk yapıp şeker hastalığının gelişmesine neden oluyor hem de koroner kalp hastalığının ve kalp krizinin ortaya çıkmasına aracılık ediyor. Göbeğiniz büyüdüğü zaman bir yandan da bilmelisiniz ki kalp hastalığı riskiniz de büyüyor" dedi.
"Bir gün kalp krizi geçiriyorsunuz ve dönüp baktığınızda, 'aniden oldu' demeye hakkınız yok. Aslında yıllar süren bir yaşam tarzının sonucunda bu gerçekleşiyor" şeklinde konuşan Kurt, şöyle devam etti: "Kalp hastalığı çok nankördür. Kalp damarınızın içinde bulunan yağ tabakasına eklenen bir pıhtı, 5 ile 10 dakika arasında kalp krizi geçirmenize neden oluyor. Önce maraton koşacak kadar iyi olmanız da hiçbir şey ifade etmiyor. Sigara kullanımı, yüksek kolesterol ve yüksek kan basıncının, metabolik sendromun nedenleri arasında. Bazı vatandaşlar, kalp krizi geçiren yakınları için 'bugüne kadar aspirin bile almamıştı' diyor. Bunun sebebi hiçbir şekilde açıklanamaz. 'Birden bire oldu, nasıl oldu' diyecek birşey değil, zemininde yıllar süren metabolik sendrom var."
XTRADERX
19-08-2008, 14:19
Kalbin yeteri kadar oksijen alamayarak ölmesine kalp krizi (miyokard enfarktüsü) denir. Kalbimiz günlük yaptığımız işe göre bazen daha fazla bazen daha az oksijene ihtiyaç duyar. Oksijeni kalbin kendi damarları yani koroner damarları getirirler. Eğer koroner damarlarda bir tıkanıklık veya daralma söz konusu ise kalp yeteri kadar oksijen alamaz, beslenemez. Beslenemeyen kalp dokusu ölür, işlevini yitirir ve kanı pompalayamaz hale gelir. Sonuç olarak ölümcül bir tablo olan kalp krizi ortaya çıkar.
Kalp krizi geçirmiş kimselerde ölen dokunun yerine yenisi gelmez. İşlevsiz bir yara tabakası oluşur. Yani kalp krizinin verdiği hasar geridönüşü olmayan bir hasardır.
Kalp krizine neden olan koroner damar tıkanıklığının en önemli sebebi "atheroskleroz"dur. Atheroskleroz, damarlarının içine yağ birikintilerinin oturması demektir. Sigara içenlerde ve kolesterolü yüksek kimselerde bu birikintiler sinsice büyürler ve zamanla koroner damarı tamamen tıkarlar. Sonuçta kalbin beslenmesi bozulur ve kalp krizi meydana gelir.
Gençlerde kalp krizi çok nadirdir. Olası nedenler şöyledir:
Vücudun herhangi bir yerinde oluşan bir pıhtının koroner damarlara ulaşıp aniden tıkaması
Kalp kapakları hasarlanmış kimselerde kapalçıktan kopan parçaların koroner arterleri tıkaması
Vaskülitler, kronik hastalıklar
Kokain kullanımı gibi nedenler olabilir.
Kalp Krizinin Belirtileri Nelerdir?
Göğüste tam yeri belli olmayan sıkışma hissi veren bir ağrı olur.
Bu ağrı sol kola ve çeneye doğru yayılır
Ağrı hareket etmekle artar, dinlenirken azalır, fakat geçmez. Ağrı yarım saatten uzun sürer.
Ağrıyla birlikte soğuk soğuk terleme ve mide bulantısı vardır.
Nefes darlığı olur.
Bazı insanlarda belirtiler çok gizli olabilir. Örneğin diyabet hastaları hemen hemen hiç ağrı duymazlar ve sadece nefes darlığı ve soğuk terleme şikayetleri olur. Bazı hastalarda mide ülseri veya pankreatit ağrısıyla kalp krizi ağrısı karıştırılabilir, ülser lehine yanlış yorumlanabilir.
Ne yapmak gerekir?
Bu belirtilerle karşı karşıya kaldığınızda derhal bir yere oturup dinleniniz ve hemen bir sağlık kuruluşuna ulaşmaya çalışınız. Dışarıdaysanız cep telefonuyla yardım isteyiniz. Kesinlikle yürümeye veya merdiven çıkmaya devam etmeyiniz. Çünkü aktiviteye devam etmek zaten oksijen alamayan kalbinizin oksijen talebini daha da artıracaktır.
Son zamanlarda kalp krizi geçirildiğinin anlaşılması halinde bir-iki defa kuvvetlice öksürerek krizde oluşan ritm bozukluğunun düzeltilebileceğini ileri süren yayımlar çıkmıştır, ancak böyle bir yaklaşımın etkinliği henüz tam olarak kanıtlanamamıştır.
XTRADERX arkadaşım bu güzel bilgiler için teşekür ederim
XTRADERX
19-08-2008, 14:36
XTRADERX arkadaşım bu güzel bilgiler için teşekür ederim
tesekkur ederım....bızlerı bekleyen en buyuk tehlıkelerden bırı oldugu ıcın bu topıgı acma geregı gordum arkadasım....karsılıklı bılgı paylasımı yaparsak hep beraber daha bılınclı beslenır ve dıkkatlı oluruz dıye dusunuyorum...saygılar sevgıler
sevgili dost XTRADERX çok teşekkürler böyle bir topiği açtığın için, ben biraz konu hakkında yaşamış olduğum bir olaydan bahsedeyim.
1 sene kadar önce ayaküstü bir kalp spazmı geçirdim
sigarayı 3 sene önce bıraktım içkiyi de spazmın akabinde bıraktım ve 20 kilo verdim şu an hala 10 kilo vermem gerek ama azimliyim.
yani kalbin alacağı oksijende bazı faktörler çok önemli kilo sigara alkol stres uzuntu gibi.
bunun yanında spor gibi bir aktivite ile bunye hareketlendirilirse faydalı oluyor
ennihayetinde hepimiz öleceğiz de mühim olan yaşam kalitesini artırmak
kısa bir özetle kendimden paylaşımda bulunayım dedim
ayrıca şarabın faydalı olduğu da tartışılır bana hiçbir fayda sağlamadı siyah üzüm ve siyah kuru üzüm çok daha faydalı bir de elma ve tum meyveler yağlı yemek + et + tatlı da son derece zararlı yetişkinlere
burası kalp topiği
ama borsacıları kalpten çok akıl rahatsızlıkları bekliyor
inanmayanda gitsin USA ve Kanada da görsün delirmiş borsazedeleri metro istasyonlarında olur olmadık çığlık atan akıl hastalarını çoğu vob ta hisse de herşeyini ve ailesini kaybedip yaptığı seçime pişman olup aklını yitirenler
fazla heyecanda kalbi zayıflatır tabi :)
XTRADERX
19-08-2008, 22:10
syn ozbek1 gecmıs olsun umarım yıne aynı sıkıntıyı yasamamanı dılerım.....saglık onemlı stresden uzak durmak gerek ama dıger yazınızda da yazdıgınız gıbı borsacıların en buyuk derdıdır stres ve bundan uzak durarak kazanıldıgı pek olmuyor.....
sn XTRADERX teşekkür ederim aklı kaybedeek kadar risk almamak lazım şu anda kalp olayını çözümledim de kafa olayını henuz çözümleyemedim
kalp olayında yeme içme sigara alkol spor yapmak gibi nefsi şeylere hükmetmek var buna hükmetmek kolay gibi görece diyeyim ama borsada parayı sevmemek ama kazanmayı arzulamak gibi bir psikolojiye sahip olacak 2 tezatı bünyede bulundurmak lazım gibi bir fenomen işte tam tanımlayamadım da
XTRADERX
20-08-2008, 00:25
BUNLARA DİKKAT ETMELİYİZ :
Göğüs ağrısı: Göğüs kafesinin ön kısmında duyulan baskı ve sıkışma hissi, özellikle bu ağrının efor sarf edildiği veya hareket edildiği sırada başlaması ancak dinlenme sırasında tamamen geçmesi, hastaya ve doktoruna kalp hastalığının ipucunu verir.
Nefes darlığı: Genellikle yürüme ve koşma sırasında hızlı hızlı soluma ve buna bağlı rahat nefes alamama duygusudur. Göğüs ağrısı şikâyetlerinde olduğu gibi nefes darlığı da dinlenme halinde geçebilir. Ve bu durum ciddi bir kalp hastalığının habercisi olabilir. Ayrıca bazı akciğer hastalıkları da benzer belirtilerle ortaya çıkabilir. Bu durumda bir kalp uzmanına gidip tetkik yaptırmakta fayda vardır.
Çarpıntı: Kalp hızının aniden çok yükselmesi (dakikada 100-300 arası atım) veya çok düşmesi (dakikada 30-40 atım) sonucunda oluşur. Düzensiz kalp atışlarına bağlı olarak göğüs kafesi içerisinde kalbin olduğu yerde hissedilen çarpıntı duygusudur.
Sigara, kalp hastalıklarının en önemli tetikleyicilerinden biridir.
Bayılma: Genellikle kişi ayakta dururken birdenbire bilincini kaybeder. Aniden yere yığılır fakat çok kısa bir süre sonra yeniden kendine gelir. Bu tür bayılmalar son derece ciddi bir kalp hastalığının belirtisi olabileceği gibi sağlık açısından ‘daha az ciddi’ sayısız nedenden kaynaklanabilir. Ayaklarda şişme (Ödem): Her iki ayak bileği, ayak üstü alt bacağın ön kısımlarında su birikmesine bağlı olarak şişme olmasıdır.
İleri derecede bir kalp yetmezliğine bağlı olabileceği gibi karaciğer, böbrek bozukluklarına bağlı olabilir. Sebep ne olursa olsun kesinlikle araştırılması gerekir.
Bilimadamları, kalp krizinin aniden gelmediğini, sigara kullanımı, yüksek kolesterol ve yüksek kan basıncı gibi nedenlerle yıllar süren bir yaşam tarzının sonucu olduğunu belirtti.
...Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Kurt, kalp krizinin aslında ...
Alıntı yaptığınız yeri merak ettim.
Genel Cerrahi uzmanı ile Kalp krizi arasındaki bağlantıyı hangi yayın organı kurabilmiş...
İlgili yerde Kardiyologlar yada kalp cerrahları da meme kanseri ile ilgili yorum yapmış mı merak ettim.
Kalp krizinde sayılan faktörlerden daha önemlisi genetiktir. Bu sayılmamış.
Hemen yapılacak bir anjio ve anjioplastinin hayat ve ilgili dokunun kurtarılabileceği belirtilmemiş.
Yardım istenmesi gerekir derken 112 aranmalıdır diye yazmamış.
Birde bu bilim adamları derken bunların kim olduğunu hep merak ederdim. Demek ki birisi Genel Cerrah Op. Dr. Ömer Kurt'muş
Bu yazıyı ben biraz ciddiyetten uzak buldum sanki magazin ekinde yazılan yazılara benziyor
CERİTKALE
20-08-2008, 00:55
Alıntı yaptığınız yeri merak ettim.
Genel Cerrahi uzmanı ile Kalp krizi arasındaki bağlantıyı hangi yayın organı kurabilmiş...
İlgili yerde Kardiyologlar yada kalp cerrahları da meme kanseri ile ilgili yorum yapmış mı merak ettim.
Kalp krizinde sayılan faktörlerden daha önemlisi genetiktir. Bu sayılmamış.
Hemen yapılacak bir anjio ve anjioplastinin hayat ve ilgili dokunun kurtarılabileceği belirtilmemiş.
Yardım istenmesi gerekir derken 112 aranmalıdır diye yazmamış.
Birde bu bilim adamları derken bunların kim olduğunu hep merak ederdim. Demek ki birisi Genel Cerrah Op. Dr. Ömer Kurt'muş
Bu yazıyı ben biraz ciddiyetten uzak buldum sanki magazin ekinde yazılan yazılara benziyor
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=92135&cat=110&dt=2008/08/19
Haberturk bugün haber yapmış.
XTRADERX
20-08-2008, 01:00
syn karınca cıddıyetden uzak bır yazı bulmanız cok onemlı deıl benım bakıs acım farklı onemlı olan bızlerı beklıyen bu tehlıkeye karsı daha bılınclı yasam kosullarını saglamaya calısmak en azından tedbirli olmak....bazı detayları yazıda atlamıs olabılırler ayrıca bu tehlıkeyı yasamıs bırı olarak sunu belırtebılırım sıze anjıyo olmaya fırsat vermeden bu krızle basbasa kalan yuzbınlerce ınsan var.....magazınsel yaklasım demenızde bence ılgınc sonuc ıtıbarı ıle bır uyarı var
XTRADERX
20-08-2008, 01:37
Kalp krizi ölümcüldür. Dünya'daki en büyük ölüm ve işten güçten geri kalma -dolayısıyla ekonomik kayıp nedenlerinden biridir. Onun için en iyisi hiç olmamasıdır. Risk faktörlerimizi ortaya çıkarıp bunlarla mücadele edelim.
XTRADERX
20-08-2008, 01:40
Kalp krizi acil bir durumdur. Hastaneye yatmayı ve yoğun bakımı gerektirir. Sürekli EKG takibi hemen başlatılmalıdır, çünkü ölümcül ritim bozuklukları (aritmiler) kalp krizinin ilk bir kaç saatinde ölümün başlıca sebebidir.
Tedavinin amaçları kalp krizinin ilerlemesini durdurmak, kalp hasarını en az düzeyde tutmak, iyileşebilmesi için kalbin taleplerini azaltmak ve komplikasyonları önlemektir.
Eğer hasta ilk 12 saat içinde gelmiş ise tıkalı damarın açılması ile kalp kasının ölmesi önlenebilir. Bunun 2 yöntemi var:
Damardaki tıkanmadan sorumlu pıhtıyı eritmek (trombolitik tedavi),
Tıkalı bölgeyi balon+stent ile açmak.
Aspirin çiğnetilmesi önemlidir. Kanın sulanmasını sağlayan aspirin mutlaka verilir. Hatta şiddetli göğüs ağrısı olanların hastaneye giderken, zaman geçirmemek için mutlaka aspirin (300-500 mg tablet) çiğnemelerinde yarar vardır. Damardan verilebilen kan sulandırıcı ilaç olan heparin tedavisi de başlatılır.
Hastanede ilaçların ve sıvıların kontrollü bir şekilde verilebilmesi için intravenöz (damar içi) yol açılacaktır. Bazı görüntüleme cihazları gerekli olabilir. Sıvı durumunu yakından takip etmek için bir idrar sondası yerleştirilmesi gerekebilir.
Kandaki oksijen seviyesi normal olsa bile genelde oksijen verilir. Bu, dokular için hazır oksijen sağlar ve kalbin yükünü azaltır.
XTRADERX
20-08-2008, 19:58
Avrupa Kalp Sağlığı Araştırması’nın sonuçları açıklandı. Türkiye’nin de içinde olduğu araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye 50 yaş altında kalp krizi geçirme sıklığında Avrupa birincisi oldu. Türkiye’de kalp krizi geçirenler içinde 50 yaş altındakilerin oranı yüzde 20’yi buluyor. Bu oran Avrupa ülkelerinde yüzde 12 civarında. Türkiye 50 yaş altında kalp krizi geçirme oranında Avrupa birincisi oldu. 22 ülkede yapılan 3. Euro Aspire” (Kalp Krizini Azaltmak İçin Avrupa Çapında Önlem Girişimi) araştırmasının ön sonuçları açıklandı. Araştırmaya Türkiye’de katıldı.
Araştırmaya göre, kalp krizi geçirenler içinde 50 yaş altındakilerin oranı Türkiye’de yüzde 20. Türkiye’yi yüzde 17.2 ile Romanya, yüzde 16.9 ile İngiltere ve Fransa, yüzde 16.7 ile Belçika takip etti. Avrupa ortalaması ise yüzde 12.7 olarak belirlendi. Türklerin genç yaşta kalp krizi geçirmesinin en önemli nedeni olarak sigara, gösterildi.
XTRADERX
21-08-2008, 13:51
77540
Enerji içeceklerinin sağlığa zararları halen tartışılıyor AA - "Kanatlandırması" için üniversite öğrencileri ve adrenalin sporları tutkunları arasında popüler olan kafein içerikli içeceğin kanı yapışkan hale getirdiği ve bunun kriz gibi kalp ve kan damarlarında soruna neden olduğu belirtildi.
Royal Adelaide Hastanesinin Kalp ve Kan Damarları Araştırma Merkezindeki araştırmacısı Scott Willoughby, bir Avustralya gazetesine verdiği demeçte, "Red Bull'un içilmesinden bir saat sonra kan sistemi artık normal olmuyor. Kalp ve damar hastalığı olan hastalarda gördüğümüz gibi anormal oluyor" dedi.
Willoughby, stres ve tansiyonla birleştiğinde Red Bull'un öldürücü olabileceğini kaydetti.
Scott Willoughby ve ekibinin, 30 kişinin, 250 mililitrelik şekersiz Red Bull'u içmeden 1 saat önceki ve içtikten 1 saat sonraki kalp damar sistemini test ettikleri belirtildi.
Red Bull'un Avustralya şubesinin sözcüsü Linda Rychter ise Reuters ajansına verdiği demeçte, araştırmanın, şirketin merkez bürosu tarafından değerlendirileceğini kaydetti. Rychter, "araştırma, bir fincan kahve içilmesinin etkilerini göstermiyor. Bu nedenle bildirilen sonuçlar beklenen sonuçlardır ve normal fizyolojik değişiklik içinde yer almaktadır" dedi.
Red Bull, sağlık sorunlarına neden olduğu için Norveç, Uruguay ve Danimarka'da yasaklanmıştı ancak şirket geçen yıl 143 ülkede 3,5 milyar kutu içecek satmıştı.
Formula 1 yarışlarına ve dünyada uç noktadaki spor olaylarına sponsorluk yapan Avusturyalı şirket, müşterilerini günde iki kutudan fazla içmemeleri yönünde uyarıyor.
red bull dan tüm dünyada acaip çok ölüm var geçen ülkemizde 50 li 60 lı yaşlarda biri öldü. 5 - 10 sene önce isveçte 3 geç öldü red bull dan.
red bull u kızdıracak bu yazdıklarım ama bunlar acı gerçekler.
XTRADERX
21-08-2008, 22:32
red bull dan tüm dünyada acaip çok ölüm var geçen ülkemizde 50 li 60 lı yaşlarda biri öldü. 5 - 10 sene önce isveçte 3 geç öldü red bull dan.
red bull u kızdıracak bu yazdıklarım ama bunlar acı gerçekler.
svg ozbek1 kım ne derse desın kım kızarsa kızsın ama gercekler bunlar redbulldan uzak durmak lazım...syg svg
baklava da red bull'un bir nevi katı versiyonu ( yani ezberci de olmamak lazım, red bull tu kaka, baklava süperde diyemeyiz )
millet olarak acaip yanlış besleniyoruz doymuş yağlı kebaplar börekler kokoreç sakatatlar vs. vs.
çiğ sebze meyve herşeyin yağsızı ana çözüm olacaktır.
bir yazı okumuştum beyin yağ yediğimizde doyma sinyallerini alırmış, ben beynimi alıştırdım zor oldu ama herşeyi yağsız yiyorum ya da gram yağ yemiyorum, zaten sağdan soldan yağ alıyor vucut dışarıda yemek yiyince mesela.
yediğimiz yağı çok azaltmak lazım. özellikle hayvansal yağları. şahsen artık sucuğun kokusunu bile unuttum.
doktor mileti de var ya onlarda halkı yanlış bilgilendiriyorlar kanımca.
olmazsa olmaz tek besin bence ekmektir yavan yense bile ki ben çoğu zaman öyle yapıyorum. eti çok azaltmalı çünki ette çok yağ var ama doktorların çoğu ekmek yeme ama et ye der. ben tam tersini düşünmekteyim.
XTRADERX
21-08-2008, 23:00
Dünyanın en ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz’e göre kalp krizinin başlıca nedeni aşırı kilolar. Yaptığı buluşlarla Amerika’da ‘milenyum doktoru’ seçilen ünlü kalp cerrahımız Prof. Dr. Mehmet Öz, uzun ve sağlıklı yaşamanın reçetesini verdi.
Günde sekiz bardak su içmek kalp krizi riskini yarı yarıya azaltıyor
Dünyaca ünlü Prof. Dr. Mehmet Öz, kalp krizinden korunmanız için önerilerde bulundu: Aşırı şişmanlıktan kaçının. Kolesterol seviyenize dikkat edin. Son yapılan bir araştırmaya göre, günde beş bardağın üzerinde su içenlerde kalp krizi geçirme oranı yarı yarıya azalıyor; sekiz bardak su için. Son tavsiyem ise, hayatta bir amacınız olsun
ya arkadaşlar bana deli diyeceksiniz ama ben beslenme konusunda bir teorem geliştirdim
diyelim insanoğlu 1milyon yıldır var son 2000 yıldır şehirleşmiş ama bunyesi yaklaşık hiç değişmemiş biraz tüylenmiş biraz derisi kararmış göz rengi farklılaşmış gibi detaylar yani.
ilkel insan gunumuzde yaşasa nasıl beslenirdi asmadan uzum koparırdı incir ağacından inir fasulyeyi de koparır yerdi herhalde, mızrağı bile olamayacak kadar ilkel yaşantısı olsa dana'nın sırtına atlayıp gırtlağını dişleyip onu öldürüp etini yiyesiye kadar dana insanı 10 defa boynuzlarıyla alt ederdi.
yani et yeme insanoğlu soğuk bölgelere göç edince başladı yoksa ofiste çalışıp klavye tuşuna basan bir modern insan homo sapiens ete ihtiyaç filan duymuyor.
tereyağı süt müt bunlarada fazla değil sadece mide- bağırsak sistemindeki faydalı organizmaları canlı tutup onları beslemek adına yoğurt - beyaz peynir - kefir gibi maddeleri yemek yeterli.
ayrıca ne yersek yiyelim karıştırmamalıyız asla sos - amerikan salatası gibi bulamaçlar yememeli.
tabi tum bunları kalp dolaşım sisteminde sorun yaşayanlara yazıyorum isteyen uygulasın istemeyen uygulamasın.
yani nasıl faiz artırınca borsa düşer gibi bir mantık varsa ben bunu yeme mantığı olarak oluşturdum.
şimdi tabiatta kola varmı, zaten gerekli olsa ağaçta biterdi kola ve red bull.
bakın tabiatta yazın karpuz var kışın kış meyveleri.
yani gereken gerektiği zaman var aslında.
tabiatta sentetik dondurma yok, ama bal var.
tabi bu dediklerimi ben dahil kimse yuzde yuz uygulayamaz hayat çok sıkıcı olur ama % 50 bile uygulasak neticeyi gerçekten çok değiştirebiliriz.
bir de mide ve barsaklardaki asitler enzimler var bunlar çok basit çalışıyorlar yani şöyle karpuz peynir ekmek yeme, karpuza başka enzim peynire başka enzim ekmeğe başka enzim saldırıyor. önce birini ye az sindir sonra ötekini ye sonra diğerini, bence besinlerdeki maximum fayda farklı gruplardaki neşriyatı ayrı ayrı yeyince alınmakta.
yani karbonhidratları ayrı yemeli, protein verenleri ayrı yemeli gibi.
tabiatta ilkel insan ya meyve yiyor ya buğday tanesi ya da yaban ördeğinin yumurtasını. hiçbirini birbirine katık yapmıyor.
yani bunlar bana da saçma geliyor ama borsa forumunda insnlar borsaya kafa yoruyor sonra kazanılarını yiyemeden kalpten mide kanserinden vs. ölüp gidiyor.
yani borsadan sağdan soldan kazanmak lazım ama ne için tatlı tatlı yiyemedikten sonra faydası var mı?
XTRADERX
25-08-2008, 01:49
Depresyondaki hastaların kalp krizi geçirme riskinin çok daha yüksek olduğunu söyleyen Doç. Dr. Özgen Doğan, uyarıyor: Kalp krizleri genellikle pazartesi sabahları saat 7 ila 10 arasında gerçekleşir. İlkel toplumda av modernde trafik Kalp sağlığıyla ilgili olarak ‘Kalbim Doktoruma Bir Sorum Var’ adlı kitabı önümüzdeki hafta yayımlanacak olan ABD New York Cornell Üniversitesi Kardiyoloğu Doç. Dr. Özgen Doğan; stresin kalbe etkileriyle ilgili soruları yanıtladı:
- Stresin kalp krizi yaratma mekanizması nedir?
‘Sempatik ton’ denen vücudun hazır duruma geldiği an, hormonların salgılanması ile gerçekleşir. Pıhtılaşma mekanizmaları tetiklenir ve damarlarda yırtılan plaka sayısı artar. Damarlar daralır. Rahatlama teknikleri kullanıldığı zaman da nitrik oksit denilen ve damarlarınızı genişleten hormonlar salgılanır.
- Aşırı üzülmek kadar aşırı sevinmek de kalp krizine yol açar mı?
Uçlarda yaşamak, genellikle aşırı salgılanmayan katekolamin hormonlarının yüksek düzeyde salgılanmasına neden olur. Bu maddeler ritim bozukluğuna yol açar. Kalbin şiddetli kasılmasına neden olur ve ani kalp ölümü gerçekleşir. Aşırı duygulanmanıza neden olan olaydan sonraki 4-8 gün kendinize çok dikkat etmelisiniz. İlkel kültürlerdeki ‘voodoo’ ölümlerini hatırlayalım. Kabile reisi, bir kişiyi parmağıyla gösterip onu kurban seçerek veya lanetleyerek ani kalp ölümlerine neden oluyordu. Özellikle beklenmedik bir zamanda yaşadığınız duygusal stres, kanınızdaki adrenalin seviyelerini normalden 30 kat daha fazla artırır.
Ah şu pazartesi sendromu!
- Depresyon ve kalp sağlığının ilişkisi nedir?
Depresyonda olmanız kalp sağlığı açısından hiç iyi değil. Örneğin; kalp krizi sonrasında depresyon şikayetiniz varsa, depresyonda olmayan bir kalp krizi hastasına göre ölüm riskiniz dört kat artar. Depresyondaki hastaların kalp krizi geçirme riski çok daha yüksek. Örneğin, kalp krizi geçiren hastaların yüzde 50’sinde kriz öncesi depresyon görülür. Belirtilere gelince; uykusuzluk, hassasiyet, hiçbir şeyden zevk alamama, sürekli yorgunluk ve özgüven eksikliği…
- Haftanın hangi günü ve günün hangi saati kriz riski yüksek?
Kalp krizleri genellikle pazartesi sabahları saat 7 ila 10 arasında gerçekleşir. Buna herhalde hiç şaşırmadınız; çünkü hafta başı stresin en yoğun olduğu dönem. En düşük yoğunluk ise cumartesi günleri yaşanır.
- Ne tip kişiliklerde kalp krizi görülme riski daha yüksek?
A grubundakiler; başarıdan başarıya koşan, rekabetçi insanlardır. Devamlı zamana karşı yarışırlar. Bu tip insanlar liderlik ve kahramanlık ruhuna sahiptirler. Genellikle eve iş getirirler. Zihinleri hep işle meşguldür. Çabuk sıkılırlar. Aynı görüşleri paylaşmadıkları insanlarla kavga ederler. Çabuk sonuca varmak için başkalarının sözünü keserler. Kendileri kadar çalışmayan insanlardan nefret ederler. Nadir tatile çıkarlar ve kalp sağlıkları iyi değildir. Fakat burada çizdiğim kişiliğin değişimi zor olsa da olumlu yönleri de var. Bireysel olarak bazı küçük değişiklikler yapılabilir. Yavaşlamak, kendine ve aileye zaman ayırmak kalp sağlığı açısından çok önemlidir. B grubundakiler ise olaylara kötümser yaklaşan, üzgün ve depresyondaki kişilerdir. Onlar için bardağın yarısı hep boştur.
- A grubundakilerin kalp krizi açısından ne gibi avantajları var?
Daha sıklıkla kalp krizi geçirseler de krizden sonra yaşama şansları daha yüksektir. Çünkü hayata çok bağlıdırlar.
Öfke 2 saatte kriz geçirtir
- Hangi duygu kalp krizi açısından en kötüsüdür?
Kızgınlık duygusu; kalp sağlığı açısından en zararlı olanı. Aşırı kızgınlık, iki saat içinde kalp krizi geçirme olasılığını körükler. Saldırganlık veya kızgınlık; kolesterolden ve sigaradan daha tehlikeli bir risk faktörüdür. Kızgınlığın kaynağını belirleyip, bunu karşı tarafla konuşup halletmek veya bu durumu ortadan kaldırmak en doğrusu. Kızgınlığı etraftakilere yansıtmak, yangının sıçrayıp büyümesi gibi kötü bir duygu yayar ve daha da yoğunlaştırır. Kızgınlık sonucu; tansiyon yükselir, nefes daralır, kalp atış hızı artar, damarlarımız salgılanan hormonlar ile kasılır ve kalbe daha az kan gider. Özellikle çevrenizde sevdiğiniz insanlar yoksa ve size destek verecek kimseyi bulamazsanız durum daha da ciddileşir. Kızgınlığın günlük hayattaki belirtileri; trafikte diğer sürücülerle kavga etmek, lokantada garsonla tartışmak, bir şeyleri kırmak, fiziksel kavga çıkarmak ve yüksek sesle başkalarına küfretmek… Bunlar azaltılmalı veya giderilmeye çalışılmalı.
Gençlerin kalbi duruyor
Türkiye’de son günlerde kalp krizinden ölen gençlerin sayısında bir artış yaşanıyor. Bu durumun nedenleri nelerdir?
Kişilerin damarsal problemler açısından risk değerlendirilmelerinin yapılmaması ve bu gerekli tedbirlerin alınmaması doğrultusunda bu üzücü olaylarla karşılaşılmıştır.
Genelde 35-65 yaş arasında görülen kalp krizinin, son zamanlarda gençlerde daha sık bir oranda görülmesini neye bağlıyorsunuz? Gençlerdeki ve yaşlılardaki kalp krizinin farklılıkları var mı?
Düzensiz stresli yaşam ve beslenme tarzı, stres, sigara-alkol ve uyarıcıların kullanımındaki artış, egzersiz yapmama veya birden aşırı fiziksel yüklenme kalp krizinin erken yaşlarda ortaya çıkmasını tetikliyor.
Gençlerde kalp krizi daha ciddi sorunlara neden oluyor. Yaşla birlikte gelişen damar tıkanıklıklarında kalp ihtiyacını diğer damarlardan kolleteral damar dediğimiz ek damar oluşturarak kısmen karşılayabilmektedir. Ana damar tıkandığı zaman bu damarlar görevi devralıp kalp kası ölümünü sınırlayıp geciktirmektedir. Gençlerde kalp, ani tıkanıklığa hazırlıklı olmadığı için daha büyük hasara sebep olmakta, ani ritim bozukluğu, kalp durmasına yol açmaktadır. Kalp kasındaki hasarın derecesine göre gerekli müdahale edilmediği takdirde yaşayanlarda da yıllar içinde kalp yetersizliği oluşmaktadır.
Anne-babalar çocuklarının böyle bir risk taşıyıp taşımadığını nasıl anlayabilirler ve bunu engellemek için neler yapabilirler?
Öncelikle her bireyin kolesterol profili, açlık kan şekeri ve tansiyonuna göre kardiyak riskinin hesaplanması, risk doğrultusunda gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir. Ayrıca ağır sporlarla ilgilenen kişilerin ekokardiyografi ile değerlendirilmesi önerilir.
Dedem kalpten öldü. Babamda da 5 yıldır tedavi görüyor ve iki damarı tıkalıydı. Şu an iyi ve kontrollerini aksatmıyor.
Gelelim bana...
Genetik olarak risk taşıyorum.
Kolestrolüm yüksek ve düşürmek için hiç çabam yok.
Alkol ve sigara var. (Sigarayı ve alkolü azalttım)
Günde yüz metre bile yürümüyorum.
Göbeğim de var (ama birazcık)
Boy 1.75 kilo 87
.....
Kısacası kendime dikkat etmezsem HAŞAT olacağım.
XTRADERX
25-08-2008, 02:49
Dedem kalpten öldü. Babamda da 5 yıldır tedavi görüyor ve iki damarı tıkalıydı. Şu an iyi ve kontrollerini aksatmıyor.
Gelelim bana...
Boy 1.75 kilo 87
.....
syn haşat kendınıze dıkkat etmelısınız genetık rıskde var madem o yuzden ozellıkle onemseyın kendınızı saglık cok onemlı yuruyus yapın en azından spor yapın
spor yapmak lazım ve stresden uzak durmak gerekır dıye dusunuyorum.....faydalı bılgıler tesekkurler
Türk doktorlar sıklıkla rastlanan kalp hastalarını sevindirecek bir gelişmeye imza attı
ULUDAĞ Üniversitesi’ndeki çalışmayla doku reddi problemini çözmek için laboratuvarda geliştirilen hücrelerle domuzlarda kapakçık ameliyatı yapılacak Uludağ Üniversitesi’nde 3 fakültenin ortaklaşa yürüttüğü araştırmanın, kalp hastalarına umut olacağı belirtildi. Söz konusu araştırmada kalp ameliyatlarında kullanılan suni kalp kapakçıklarının hastaların laboratuar ortamında üretilecek hücreleri ile kaplanarak, doku reddi problemlerini büyük ölçüde ortadan kaldırması hedeflendi. Projenin ilk adımı, domuzlar üzerinde denenecek.
Hücre esaslı tedaviyi amaçlayan proje kapsamında Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne 5 domuz getirtildi. Kapakçık operasyonu geçirecek domuzların sayısının 25’e çıkacağı belirtildi. Proje ile laboratuarda insan hücresi üretilmesini amaçlandı. Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Ayşe Topal, “Kapakçık operasyonu geçirecek olan domuzlar şu anda Veteriner Fakültesi Kliniklerinde bakılıyor” dedi.
Gelelim bana...
Boy 1.75 kilo 87
.....
Hergün 1 tane 100 mg lık bebek aspirininden alın
(Barsaklarda çözünen 300 mg'lık çeşidi değil)
En azından bu olsun
En azından bu olsun
Cora..in 100mg mı onun marka ismi ?
sn haşat içki - sigarayı komple ırakın. eğer borsa yureğini sıkıştırıyorsa onu da bırakın. spor yapın en azından yürüyüş, bir de hayata olumlu bakın :)
akıl verir tarzda olduysada yazım kusuruma bakmayın :)
XTRADERX
25-08-2008, 22:52
sn haşat içki - sigarayı komple ırakın. eğer borsa yureğini sıkıştırıyorsa onu da bırakın. spor yapın en azından yürüyüş, bir de hayata olumlu bakın :)
:he::super::yes:
baylar bayanlar
tabi kimse üstüne alınmasın
kendi tespitlerim (dinen teyitli)
kalbin en büyük düşmanı fine fesat fücür vesvese kıskançlık histeri gibi duyguları kalbin içine yuva yaptırıp bunları besleyip büyütmek, bunlardan uzak duracağız bu biiiirrrr
birinci maddeden sonra sigar içme yaylada koş turp ye sakız çiğne gibi ikincil önlemler geliyor
dediğim gibi ben işi basite indirgedim
umarım okuyan arkadaşlara faydası olur
Cora..in 100mg mı onun marka ismi ?
cor ile başlayan, yani coraspin barsakta çözünür.
"Aspirin 100 mg"
sorması ayıp ama nerede çözündüğünün ne önemi var hatta barsakta çözünmesi daha iyi değilmi.
benim bilgim barsakta çözünen mide asidini bozmuyor mideyi delmiyor. tıbben bilgisiz biriyim onu da belirteyim sadece mantık yürüttüm de.
yanlışmı bilgilerim?
XTRADERX
25-08-2008, 23:45
Kalp Hastalıkları Uzmanı Dr. Genco Yücel "Midenizin etkilenmesinden korkmayın, mide işi çözülür ama kalbiniz çok önemli, aspirin şart" diyor.
Kalp sağlığı dizimize Amerikan Hastanesi Kardiyoloji-Koroner Yoğun Bakım Şefi Genco Yücel söyleşisiyle devam ediyoruz. Dr. Genco Yücel ile kalp krizi ile doğrudan bağlantılı olan kolesterol, şeker hastalığı ve obeziteyi konuştuk. Yücel, Prof. Dr. Gülbaran'ın "Kalp sağlığı için neler gerekli?" listesine birkaç eklemede daha bulundu.
Eskimo Araştırması
Aspirin kalbe iyi gelir mi? Öyle yaygın bir inanış vardır.
Kesinlikle doğru bir inanış. Kalp krizi riskini azaltan ilaçtır aspirin. Diyelim sizin hiç bir rahatsızlığınız yok ve bana diyorsunuz ki "Ben kalp krizi geçirmek istemiyorum." Size hiçbir tetkik yapmadan "Al şu aspirini her gün kullan" diyecek kadar güvendiğim bir ilaçtır aspirin, herkese öneririm.
Ne kadar aspirin alacağız peki? Bir tane, iki tane?
Her gün bir tane bebe aspirini sabahları tok karnına çok faydalıdır.
Ya yan etkileri, mide kanaması falan?
Tekrarlıyorum aspirin herkese faydalıdır. Uygun dozlarda kullanıldığı zaman zararı yoktur ama bazen mideyi bozmak ya da kanama yapmak gibi uç noktalara gidebilir. Şimdi bu söyleyeceğim şeyle mide ile ilgilenen arkadaşlara haksızlık ediyor olabilirim ama mide işi bir şekilde halledilir ama kalp halledilemez. Dolayısıyla biz kalpçiler "Mide bile kanayabilir ama kalbiniz önemlidir o yüzden aspirin alın" diyoruz.
Kalbimiz için hayatımızdan eksik etmememiz gereken başka neler var?
Balık yağı. Eskimolarda üzerinde araştırmalar yapılmış ve kalp hastalığı oranının çok düşük olduğu saptanmış. Onlar hep balık ve balık yağıyla beslenen bir grup olduğu için, balık yağının çok önemli olduğuna karar verilmiş. Balık yağının içindeki Omega 3 isimli asit kalp için çok yararlı.
Balık Yağı Tabletleri
Balık yağını nereden bulacağız, yani hapı falan var mı?
Tabletleri var, günde 1000-1500 miligram gibi bir doz kullandırıyoruz. Yani günde iki tablet yeterli. Tabii aslında balık yemek de aynı sonucu verebilir. Örneğin haftada dört öğün, beş öğün balık yemek o tabletlere eşdeğerdir. Ama nedense çoğunluk tabletleri tercih ediyor. İnsan psikolojisi, eğer hap alırsa çok daha yararlı olduğunu düşünüyor ama bence balık yemek daha iyi.
Kalp sağlığı için yararlı bir vitamin var mı peki?
Tabii. Kesinlikle B vitamini. Folik asit içeren B vitamini kompleksleri kalp için son derece yararlı. A, E, C gibi vitaminlerin faydası kanıtlanmış değil ama B vitamini faydalı. Biz öncelikle reçetemize B vitamini ve Omega 3 yazarız. Bunları almanın hiçbir yan etkisi yoktur.
Kalp sağlığı tansiyonla yakından bağlantılı dedik. Tansiyon ilaçlarının bir yan etkisi yok mu?
Bakın yüksek tansiyon çok tehlikelidir. Ülkemizde tansiyon beyin felcinin ve kalp krizinin önemli bir faktörüdür. Yüksek tansiyonu olan insanların kilo vermesi, düzenli spor yapması, sigaradan alkolden uzak durması ve tuz kullanmaması tavsiye edilir. "Tansiyon ilacına başladığım zaman buna bağımlı oluyormuşum gibi geliyor" diyen hastalarımız çoğunluktadır. Ama onlara soruyorum, her gün bir ilaç almak mı yoksa kalp krizi ya da beyin felci mi?
Tansiyon ilaçları ne tür bir bağımlılık yapıyor?
Bağımlılık yapmıyor aslında. Sadece ilacı almadığınız zaman tansiyonunuz yükseliyor. Bu ilaçların yan etkisi inanın, yüksek tansiyonun yaratacağı hasarlara oranla yok gibi bir şey. Yani tansiyonumuza baktıracağız. Ayrıca kolesterol de çok önemlidir. Kolesterolümüzün düşük olması lazımdır.
Kaç yaşından itibaren kolesterole baktırmak gerekir?
Bana kalırsa, eğer ailede kalp krizi riski varsa, genç yaşlardan yani 10'lu 20'li yaşlardan itibaren baktırmakta fayda var. Eğer ailede kalp sorunu yoksa 30'lu yaşlarda yapılacak bir muayene ve 40'lı yaşlarda devam eden senelik kontroller yeterlidir. Biliyorsunuz artık kolesterolün toplamına bakmıyoruz, alt gruplarına bakıyoruz. İyi kolesterole göre değil kötü kolesterole kendimizi endeksliyoruz.
syn haşat kendınıze dıkkat etmelısınız genetık rıskde var madem o yuzden ozellıkle onemseyın kendınızı saglık cok onemlı yuruyus yapın en azından spor yapın
Teşekkür ederim Sn. XTRADERX
En azından bu olsun
Sn. Karınca aspirin kanın sulanması açısından değil mi?
Estağfirullah, rica ederim Sn. ozbek1
Değerli arkadaşlar aslında arabalarımıza verdiğimizin değerin yarısını kendimize vermiyoruz. Yıllık 600 - 1000 YTL kasko ödüyoruz, arabadan en ufak bir ses geldiğinde soluğu serviste alıyoruz. Velhasıl kusursuz bir makine gibi çalışan vücudumuza hiç değer verimyoruz hasta olmadan kesinlikle doktora gitmiyoruz.
XTRADERX
25-08-2008, 23:51
syn hasat bu kadar guzel tespıtlerınızın ustune artık bıraz dıkkat edın saglıgınıza ;)
UNYELI CONAN
26-08-2008, 00:09
aspirin sadece kani sulandirmiyor aslinda kanin pihtilasmasini zorlastiriyor.. ynai eger damarlarda bir catlama olursa kanin pihitlasip damari tikamasi engelleniyor aspirin sayesinde.. mesela kanamali hastalar aspriin verilmez yada ameliyatlardan önce 1 hafta kullanilmasi yasaklanir.. sebebi kan pihitlasmazsa hasta kanamdan gidebilir ..
kesinlikle kana ve pihitlasma sorunu olmayan her kesin 30, 40'tan sonra almasinda fayda var bence !!
XTRADERX
26-08-2008, 00:12
aspirin sadece kani sulandirmiyor aslinda kanin pihtilasmasini zorlastiriyor.. ynai eger damarlarda bir catlama olursa kanin pihitlasip damari tikamasi engelleniyor aspirin sayesinde.. mesela kanamali hastalar aspriin verilmez yada ameliyatlardan önce 1 hafta kullanilmasi yasaklanir.. sebebi kan pihitlasmazsa hasta kanamdan gidebilir ..
kesinlikle kana ve pihitlasma sorunu olmayan her kesin 30, 40'tan sonra almasinda fayda var bence !!
:yes::cool:
Aspirin Hakkında Kanıtlanmış Gerçekler
Aspirin tedavisi, kalp krizi geçiren hastalarda oluşabilecek zararları ve başka bir muhtemel kalp krizi riskini azaltmaktadır.
Özellikle kalp krizi gibi acil durumlarda yutmaktan çok çiğnemek ilacın kana daha hızlı karışmasını sağlamaktadır.
Erkekler kadınlara göre daha fazla aspirin almaktalar veya kendilerine daha fazla aspirin verilmekte.
80 yaşın üzerindeki hastalara koruyucu olarak daha az aspirin verilmekte.
Aspirinin inme ve beyin damarlarındaki tıkanıklık sonucu oluşan geçici iskemik atak (TIA) gibi rahatsızlıklara karşı koruyucudur
Aspirin ilk kalp krizi riskini %32 oranında, kalp krizi, inme ve vasküler ölüm riskini de %15 oranında azaltmaktadır. bu konuda ABD'de 22.000 doktor üzerinde bir çalışma yapılmış ve aspirin kullananlarda kalp krizi %50 daha az görülmüştür.
XTRADERX
26-08-2008, 00:20
para ıcın saglıgımızdan olmayalım....sıgaradan uzak duralım...
77672
Bizimkide teklemeye basladi... 30'unda bi ayagimiz cukura girdi :oley:
Stres, dengesiz beslenme, hareketsiz bir yasam....
XTRADERX
26-08-2008, 21:09
Bizimkide teklemeye basladi... 30'unda bi ayagimiz cukura girdi :oley:
Stres, dengesiz beslenme, hareketsiz bir yasam....
cıkar ayagını cukurdan syn deep beslenmene dıkkat et spor yap stresden uzak durmaya bak.....can degerlı:wink:
kalp için
1. lavuk tipli insanlara (amiyane oldu ama ne yapayım) sinirlenmeyeceksin
2. kalleşlere üzülmeyeceksin
3. satıcı ları düşünmeyeceksin
4. vurdumduymaz - tembel - pintileri kafaya takmayacaksın
kısaca insanlarla ve felsefe bilimi ile iyi geçineceksin
akıllı ye yağ yeme içki - sigara alma bara meyhaneye az git
strese az gir
dertlerle yüzleş erteleme sorunu çöz rahat yat
kalbini de koru aklını da
XTRADERX
26-08-2008, 21:45
Beslenme hataları
Kalbe zarar veren şeylerin devamlı ve fazla miktarlarda kullanılmasıdır. Başlıcaları şunlardır :
Alkol : Kan damarlarının iç tabakasını eriterek, kanın damarlardan dokular arasına sızmasına yol açar.
Alkoloidler : Başlıcaları çay, kahve, kakao ve sigaradır. Bunlar, kalp ve damarlar üzerinde çok fena etki yaparak, onları vakitsiz yıpratırlar. Sinir sistemini etkileyerek, kalbin ritmini bozarlar. Ayrıca, kandaki kolesterolün, damarların iç yüzeyine yapışmasına ve damarların daralmasına, dolayısıyla yüksek tansiyona ve damar sertliğine neden olurlar. Sigara, kanı zehirleyerek, kalbin daha fazla çalışmasına ve dolayısıyla yorulmasına yol açar.
Et ve mamülleri : Özellikle yağlı etler, kolesterol ihtiva ettikleri için zararlıdır. Kandaki üre miktarını artırarak, kalbin yorulmasına neden olurlar.
Beyaz ekmek ve şeker : Bunlar, kanın katılaşmasına ve dolaşımın yavaşlamasına neden olurlar. Dolayısıyla kalbin daha çok zorlanmasına yol açarlar.
SN Xtrader
beslenme bilgileri süper
sağ olun
artık daha az çay kahve içeceğiz desenize :)
ama olsun
bütünü korumak için değer
XTRADERX
26-08-2008, 21:50
SN Xtrader
beslenme bilgileri süper
sağ olun
artık daha az çay kahve içeceğiz desenize :)
ama olsun
bütünü korumak için değer
herseyı tadında bırakmak lazım sonra uzulucegımıze tadını unuturuz daha mantıklı dostum :wink:
XTRADERX
26-08-2008, 21:54
syn ozbek1 sıyah caydan zıyade yesıl cay ıcmek cok daha saglıklı :
Yeşil Çay:
Anti enflamatuar, hücre yenileyicidir.
Arterioskleroz riskini azaltır.
Damar sertliğinden koruyor. Kılcal damarları büzerek ödem oluşmasını önlüyor.
Deriyi besler
Kalp ve dolaşım sistemini olumlu etkiler ve, hastalıklarını azaltır.
Kemik erimesini engelliyor.
Kilo verdirir.
Mide ve barsak problemlerini hafifletir.
Migreni geçiriyor.
Sürekli kullanımı, romatizmal hastalıkların tedavisinde fayda sağlar. Vücuttaki yağların yakılma sürecini hızlandırarak diyetleri destekler
İstenmeyen yeğların %30'unu absorbe eder
evet doğru tadı biraz alışmadığımız türden tek fark olarak
zaten envai çeşit meyve çayı da var içebileceğimiz
onun dışında sabah erken veya yatmadan öne kefir içmeli ben 1 aydır uyguluyorum
süper bir olay
tabi kefiri kendim yapıyorum market kefirinin faydalı olacağını sanmam
mide - barsaklardaki faydalı bakterileri artırıp faydasızları azaltan tek madde
evde mayalı yoğurtta iyidir
zaten kafkas halklarının uzun yaşaması dağlar taşlar veya genetik değil içtikleri bu kefirin vucudun tum sistemlerine iyi gelmesi
XTRADERX
26-08-2008, 22:01
evet doğru tadı biraz alışmadığımız türden tek fark olarak
zaten envai çeşit meyve çayı da var içebileceğimiz
onun dışında sabah erken veya yatmadan öne kefir içmeli ben 1 aydır uyguluyorum
süper bir olay
tabi kefiri kendim yapıyorum market kefirinin faydalı olacağını sanmam
mide - barsaklardaki faydalı bakterileri artırıp faydasızları azaltan tek madde
evde mayalı yoğurtta iyidir
zaten kafkas halklarının uzun yaşaması dağlar taşlar veya genetik değil içtikleri bu kefirin vucudun tum sistemlerine iyi gelmesi
tebrık ederım dogal besınler cok saglıklı kefır kesfedılmemıs bır mucıze afıyet seker olsun dostum:wink:
tebrık ederım dogal besınler cok saglıklı kefır kesfedılmemıs bır mucıze afıyet seker olsun dostum:wink:
teşekkürler konu hakkında bilgi vereyim yapmak isteyen olursa diye
ben tesadüf eseri kefir yapan bir arkadaşımdan aldım kefiri
il tarım müdürlüklerinde de satılıyormuş söylediği kadarıyla
kefire bir kere asla metal değmeyecek
cam kavanoz plastik kapak ideal (kapak bile metal olmayacak)
süzgeç dahi etal olmayacak metal değmeyecek yani
kefir mayasına süt döküp cam kavanozun ağzı plastik kapakla kapatılıp 20 derece gibi bir karanlık ortamda 1 gun mayalandırılacak
sut yağlı olmalı yağsız sut mayalanmıyor
zaten ben kefir içeli beri peynir yoğurt yemiyorum yani yağlı sut sorun değil
1 gun sonra mayalanınca plastik suzgeçten suzulecek
suzulen kısım içiliyor buzdolabında soğutulursa daha lezzetli oluyor
süzgeçte kalan maya ise kavanoza tekrar konup ustune sut dokup 1 sonraki gun için kefir hazırlanmaya devam ediliyor
proses aslen basit
tum olay ilk kefir parçasını ele geçirmekte
kıvamı ise ayran ile yogurt arasında oluyor
soğuk içince kefir kokusu buruna gelmiyor gerçi beni rahatsız etmiyor ama kimi hassas burunlu arkadaşlara hitap etmeyebilir
1 gun değilde 2 gun mayalanırsa daha koyu oluyor ama o kadar beklemeye gerekte yok
...Yeşil Çay:
Anti enflamatuar, hücre yenileyicidir....
Yeşil çay hakkında yazdıklarınıza hiç katılmıyorum.
Hurafe olduğu kanıtlandı;
Amerika'da sanırım çinli bir işadamı yeşil çayın üzerine, saydıklarınızı yazabilmek için FDA'e (food and drug administration) başvurmuş.
FDA'in yaptığı klinik inceleme sonrası hiç bir yararlı etkisi saptanamamış.
Plasebo ile aynı oranda sonuç çıkmış.
İstiyorsanız o berbat tadı, sıvı niyetine almaya devam edin, o sizin bileceğiniz olay.
XTRADERX
27-08-2008, 02:10
Amerika'da sanırım çinli bir işadamı yeşil çayın üzerine, saydıklarınızı yazabilmek için FDA'e (food and drug administration) başvurmuş.
İstiyorsanız o berbat tadı, sıvı niyetine almaya devam edin, o sizin bileceğiniz olay.
sıze gore berbat olabılır fda raporlarını gosterın o halde buyrun ben sıze etkısını kanıtlayan baska bır kurumunun raporunu yapıstırıyorum ınceleyın ayrıca herseye muhalefet tavrınız burda faydalı bılgılerı maalesef hafıfletemıyor...
New Scientist dergisindeki şu yazı çok sayıda çalışmanın yeşil çayın akciğer, prostat, meme kanseri gibi bir dizi kanseri önlediğini destekler yönde olduğundan bahsediyor.
Kyushu Üniversitesinden Hirofumi Tachibana’nın ekibine göre yeşil çayın bu etkisi içeriğindeki antioksidan epigallocatechin gallate (EGCG) maddesi ile ilintili.
Ekibin yaptığı çalışma, EGCG içeren yeşil çaydan sadece iki veya üç fincan içilmesinin bile 67 LR adlı reseptöre sahip akciğer kanseri hücrelerindeki büyümeyi anlamlı bir düzeyde yavaşlattığını gösterdi.
Hatta Santana Rios tarafından yapılan bir ön çalışma, beyaz çayın anti kanser etkisinin yeşil çaya göre daha fazla olduğunu öne sürüyor.
Bir başka çalışma da bir Oxford dergisi olan Carcinogenesis’de yayımlandı. Çalışma, meme kanseri tedavisinde önemli bir yeri olan tamoksifen ile yeşil çay kombinasyonunun meme kanseri gelişimi üzerindeki baskılayıcı etkisinin yalnız tamoksifen kullanımına göre daha fazla olduğunu ortaya koyuyor.
Çalışma, insan meme kanseri hücreleri üzerinde yapılan in vitro deneylerin yanında fareler üzerinde yapılan in vivo deneylere de dayanıyor.
Çalışmada kullanılan tüm farelere MCF-7 meme kanseri hücreleri enjekte edilmiş. Sonrasında farelerin bir kısmına tamoksifen, bir kısmına yeşil çay, bir kısmına hem yeşil çay hem de tamoksifen verilirken bir kısmına bir şey verilmeyerek kontrol grubu olmaları sağlanmış ve oluşan tümör hacmi 64 gün boyunca izlenmiş.
Sonuçta tümör gelişiminin en az olduğu grubun yeşil çay-tamoksifen kombinasyonu kullandırılan grup olduğu ortaya çıkmış
Amerika kanser araştırmaları derneği ise geçen mart ayında düşük doz COX-2 inhibitörleri ile birlikte alınan yeşil çayın prostat kanserinin yayılımını yavaşlattığını duyurmuştu.
XTRADERX
27-08-2008, 02:15
buda farklı bır kanıtlanmıs etkı ;
Antioksidan özellikleri vardır. Bu özelliği ile kansere ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu olabilmektedir. İspanya’daki Murcia Üniversitesi ve İngiltere’deki Norwich Üniversitesi’nin ortaklaşa yürüttüğü araştırmalar, yeşil çayda bulunan ‘polipenol EGCG’ maddesinden üretilecek olan ilaçlarla, çeşitli kanser hastalıklarının tedavisinin gerçekleştirilebileceğini ortaya koymuştur.
XTRADERX
27-08-2008, 02:51
yesıl cay hakkında Prof Dr. Mehmet Öz ;
''Yeşil çayın içeriğinde bulunan polifenol, vücuttaki özgür radikalleri çalıştırarak damarlardaki trafiği arttırır ve hastalıklarla mücadeleye yardımcı olur. Günlük 500 ml içilecek yeşil çayın kalp ve damar hastalıklarını yüzde 26 oranında azaltıldığı yeni bir çalışmada belirlendi. Tabii ki yeşil çayın dozajı arttırıldıkça korunma oranı da artar. Hem erkekler hem de kadınlara koruma oluştursa da, son çalışmanın ışığında bu korumanın kadınlar üzerindeki oranının çok daha fazla olduğu belirtiliyor.''
77703
77704
1- Uzun ve sağlıklı yaşamanın sırrı az yemektir!
2- Ana besin maddelerini doğru oranlarda tüketin!
3- Yavaş yiyin, çok çiğneyin!
4- Mutlaka kahvaltı yapın!
5- Üç öğün yemek yiyin ve bol miktarda su için!
6- Yemekleri doğru ve az pişirin!
7- Çiğ yenen yiyecekleri çok tüketin!
8- Taze ve doğal yiyecekleri tüketin!
9- Şeker ve şekere dönüşen maddelerden kaçının!
10- Değişime uğramamış tahıl ürünlerini tüketin!
11- Bitkisel sıvı yağlardan şaşmayın!
12- Balığı sofradan eksik etmeyin!
13- Bitkisel protein kaynaklarını unutmayın!
14- Sofranızdan tuzluğu kaldırın!
15- Alkollü içecekleri fazla tüketmeyin!
Adaçayı sıkça içildiğinde tüm bedeni güçlendirir, kalp krizi tehlikesini azaltır ve kötürümlüklerde çok yaralıdır. Gece terlemelerinde ve aşırı terlemelerde, lavanta çiçeğinin yanı sıra, yardımcı olabilecek tek bitkidir. Gece terlemesine neden olan hastalığı iyileştirir ve bu hastalıkla el ele giden aşırı güçsüzlüğe, canlandırıcı etkisi sayesinde son verir. Hastalık sonrası güçsüzlük hallerinde başarıyla kullanılabilir.
Kanı temizler, karaciğere dosttur omurilik rahatsızlıklarında, beze hastalıklarında ve organ titrekliklerinde büyük bir başarıyla kullanıyorlar. Yukarda belirtilen hastalıklarda, günde 2 su bardağı çay yudumlanarak içilmelidir. Adaçayı, hasta karaciğeri de çok olumlu etkiler, onunla ilgili tüm rahatsızlıkları giderir ve gazları yok eder. Kan temizleyici etkisi vardır. Solunum organlarını ve mideyi balgamsı salgılardan temizler, iştah açıcıdır. Mideyi ve bağırsakları rahatlatır, gazların dışkılanmasını sağlar. Kramp çözücü etkisi sayesinde, ishalde çok rahatlatıcıdır. Böcek sokmalarında, sokulan bölgeye adaçayı yaprağının tozu uygulanır. Adaçayı, dıştan uygulandığında, yaprağın tozu uygulanır.
Bademcik iltihaplarına ve ülsere yardımcı karşı koruyucudurda
ayrıca ayva yemek ve ayva çiçeğini kaynatıp içmek kalp için çok faydalıdır
kollestrolü olanlara bi tavsiye verebilirim babam kolestrolünü bu şekilde düşürüyor yıllardır
ceviz yaprağı toplanıp kurutulup depolanıyor
kuru cevizyaprağını suda kaynatıp şişeleyip dolaba atıp gece yatarken 1 su bardağı içiyorsun sürekli kolestrolü düşürüyor
XTRADERX
28-08-2008, 02:27
dogal tavsıyeler ıcın tesekkurler syn saıt arkadasım ;)
XTRADERX
29-08-2008, 14:59
Kolesterol ilacı kullananların yaklaşık yüzde 30'u, kalp krizi geçirdikten sonra, ilacın faydasını görmediğini düşünerek ya da günlük alınması gereken ilaç sayısını azaltmak amacıyla kolesterol tedavisini kesme kararı alıyor.
Ancak McGill Üniversitesi ve üniversitenin sağlık merkezinden bilim adamları tarafından İngiltere'de yapılan araştırmaya göre, kalp krizinin ardından kolesterol ilacını kesenlerin, krizi izleyen birkaç ay içinde ölme riski yüzde 88 artıyor.
Bilim adamları, kolesterol ilacının kalp krizinden sonra kesilmesinin ardından ölüm riskindeki bu ani artışın nedenini henüz tam olarak açıklayamasa da zararlı etkilerin hastanın kişisel değişimi de dahil olmak üzere farklı mekanizmalardan kaynaklandığı sanılıyor.
Avrupa Kalp Dergisi'nde yayımlanan araştırmada bilim adamları, özellikle kalp krizini izleyen hassas dönemde, önerilen ilaçların bırakılmaması gerektiğini vurguluyor.
Kolesterolün düşürülmesinde elma, havuç, mısır, badem, sarımsak, süt, portakal ve çayın etkili olduğu bildirildi.
Dengesiz beslenme ve spordan yoksun bir hayatın, kandaki yağ oranının yükselmesine ve yüksek kolesterole yol açtığını belirten uzmanlar, kolesterolün de insanların kalp hastalığına ve felce yakalanma oranını büyük ölçüde artırdığını vurguladı.
Kolesterol düşürücü diyet ve sağlıklı yaşam biçiminin benimsenmesinin, kalp ve damar hastalıklarının görülme oranını azalttığını kaydeden uzmanlar, kolesterolün düşürülmesinde etkisi kanıtlanan bazı besinlerin tüketilmesini önerdi. Uzmanlar, kolesterole karşı etkisi kanıtlanan 8 besini şöyle sıraladı:
Elma: Zengin pektin, lifli protein ve C vitamini içeren elma, kolesterolü çok etkili bir şekilde düşürür. Bir ay boyunca günde iki elma tüketilmesi durumunda, kanda kalp ve damarlara zarar veren yoğunluğu düşük lipoprotein kolesterolünün oranı büyük ölçüde düşürülürken, kalp ve damarlar için yararlı olan yoğunluğu yüksek lipoprotein kolesterolünün seviyesi ise yükseltilir.
Havuç: Kalsiyum pektat içeren havuç, öd asidiyle gerçekleşen kimyasal tepkimeden sonra dışkıyla vücuttan atılır. Vücutta öd asidinin oluşturulması da kandaki kolesterolü tüketerek kolesterol seviyesini düşürür.
Mısır: Mısırda bulunan zengin kalsiyum, fosfor, selenyum, lesitin ve E vitamini, kolesterolü düşürme işlevine sahip.
Badem: Kolesterol seviyesi normal veya biraz yüksek olan insanlar badem yiyerek, kandaki kolesterolü düşürebilir ve kalp sağlığını koruyabilirler.
Sarımsak: Günde üç diş sarımsak yenmesi durumunda vücuttaki zararlı kolesterol seviyesi etkili bir şekilde düşürülürken, yararlı kolesterol seviyesi de yükseltilir; böylece kalp hastalığının meydana gelme oranı düşürülür.
Süt: Bol kalsiyum içeren süt, vücuttaki kolesterol oranını azaltır.
Portakal ve mandalina: Zengin C vitamini içeren portakal ve mandalina, karaciğerin zehirli maddeleri atma gücünü artırır ve kolesterolü de düşürür.
Çay: İnsanı uyanık tutma, kalbi güçlendirme, idrarı kolaylaştırma, kandaki yağı eritme gibi işlevlere sahip olan çay sık sık içildiğinde insan vücudundaki kolesterolün yükselmesini engeller
omega-3 ’ün bulunduğu başlıca besinler ise :
Soğuk sularda yaşayan yağlı balıklar (somon balığı), Orkinos tipi ton balığı, uskumru, sardalya, hamsi, Ada Çayı (%64), Kivi (%62), Perilla(%58), Semizotu(%35) daha az oranlarda ceviz, badem, fındık, soya filizi, kuru fasulye, soya fasulyesi, nohut, mısır, mısır unu, keten tohumu yağı, kanola yağı, soya yağı, tatlı patates, marul, lahana, brokoli ve diğer yeşil yapraklı sebzelerdir.
hocam kısaca kalp için
out olanlar yağ her turlusu - içki - sigara - stres - uzuntu - cingoz fikir ve uygulamalar, spor
in olanlar sebze - meyve her turlusu, iç huzuru, dostluklar - delikanlı tutum
az olanlar az çay - kahve, az tv ,az bilgisayar kullanımı, az dedikodu, az ve sık yemek yeme alışkanlığı
bunları dr. m. öz sündürüp sündürüp yazıdğı kitapta anlatıp satıyor
kitabı mitabı bence boşverin ( yada alın okuyun)mühim olan nefsimiz üzerindeki hakimiyetimiz
istediğin kadar bil uygulayamadıktan sonra ne fayda
pardon spor in olanlarda olacaktı
sn XTRADERX
açtığı n topiğe teşekkür
şu alkoloid leri biraz açarmısın
çay - kahve - sigara hariç başka ne var alkoloid listesinde?
XTRADERX
31-08-2008, 00:49
sn XTRADERX
açtığı n topiğe teşekkür
şu alkoloid leri biraz açarmısın
çay - kahve - sigara hariç başka ne var alkoloid listesinde?
bende tesekkur ederım topıge ılgı gosteren tum dostlara ve sıze unutmayalımkı bızlerı bekleyen EN buyuk tehlıke kalp krızı o yuzden cesıtlı bılgılerı paylasmak ve daha bılınclı beslenmek ıcın dıkkat cekmeye calısıyorum......en tehlıkelı alkoloıdler bıldıgım kadarı ıle yazdıklarım kakao-kahve-sıgara-sıyah cay bunların dısında arastırmam gerekır....sevgıler saygılar
XTRADERX
31-08-2008, 01:04
Gürsürer, yaptığı yazılı açıklamada, Almanya Birinci Ligi Bundesliga'da dün gece oynanan Karlsruhe SC-FC Köln maçında Ümit Özat'ın rahatsızlandığını hatırlattı.
Metin Gürserer futbolcularda kalp krizi riskine işaret ederek, "Futbolcularda kalp sağlığı kontrolleri çok ciddi ele alınmalı. Futbolcuların olası kalp hastalıklarıyla ilgili sahada birtakım üzücü olaylarla karşı karşıya kalmaması için, kalp sağlığının tespitine yönelik testler yaptırmaları gerekir" görüşünü dile getirdi.
Sıcak havada oynanan futbol gibi ağır sporlarda, aşırı su ve elektrolit kaybının futbolcularda ritm bozuklukları, ani kalp krizi ve ölümlere yol açabildiğini kaydeden Doç. Dr. Gürsürer, "Futbolcularda damar sertliğine bağlı kalp krizi olabileceği gibi, damar çıkış anomalileri yani kalp damarlarının olması gereken yerlerden değil, farklı yerlerden çıkmış olması, doğumsal kalp hastalıkları olan hipertrofik kardiyomiyopati ve aritmojenik sağ ventrikül hiperplazise de ani kalp ölümlerine neden olabilir" dedi.
futbol gibi güç sporları da kalbe iyi gelmez fena gelir
futbolcuların çogunun kalbi normalden buyuk olur
yani zorlaya zorlaya kabi aşırı kaslı bir yapı oluşur kalpte
hafif sporlar daha iyi
kakao yani çikolata = alkoloid :)
Bundesliga'da Karlsruhe ile Köln arasında oynanan maçta Ümit Özat kalp krizi geçirdi. Ümit'in sağlığının iyi olduğu açıklandı.
Özat: Kararı ailemle alacağım
Köln forması giyen Ümit Özat, karşılaşmanın 31. dakikasında topun olmadığı alanda bir anda yerde kalarak herkesin yüreğini ağzına getirdi.
Kalp krizi geçiren Ümit Özat'a, doktorlar hemen müdahale etti. Nefes almakta zorlanan Ümit'e kalp masajı yapan sağlık görevlileri, yaptıkları başarılı hamlelerle tecrübeli oyuncuyu yeniden hayata bağladı.
Ümit Özat'ın yaşadığı bu olayı gören takım arkadaşları büyük bir şok yaşarken, kaleci Mondragon ve teknik direktör Christoph Daum gözyaşlarına hakim olamadı.
Ölümden dönen Ümit Özat, bu pozisyonun ardından karşılaşmanın 31. dakikasında yerini McKenna'ye bıraktı.
Olaydan kısa bir süre sonra, Ümit'in sağlığının iyi olduğunu öğrenen Köln taraftaları tribünlerde alkış tutarak deneyimli oyuncuya destek oldu.
Karlsruhe kentinde bir hastaneye kaldırılan Ümit Özat'ın sağlık durumuyla ilgili bir açıklama yapan Köln menajeri Michael Meier, Ümit'in hastanedeki kardiyoloji bölümünde tedavi altına alındığını söyledi.
arkadaşlar
tum dunyada 2 tip sorun var
1.kardiyovasküler sorunlar(damar sorunları buna kalpte dahil)
2.karaciğer yağlanması (alkol almayanlarda dahil, çünki konserve ve suni gıdalar da kullanılan maddeler buna sebep olmakta)
yapılacaklar
yaş sebze meyve, yaş sebze olmuyorsa az haşlanmış sebze, kefir, ve doğadaki gibi tüketim yani badem fındık ceviz fıstık tabiatta olduğu gibi kabuklu alınıp kırılarak yenecek. kabuğun içinde taze kalmakta çunki asla kavrulmuş olmayacak
balık eti az zaytinyağı sirke mümkünse elma sirkesi
et eser miktarda tavuk mumkunse hiç (koy tavuğu varsa full) fabrika tavuk no
gibi gibi gibi
bir de uyku muhim, ben yatıyorum şimdi bu sebeple :)
XTRADERX
31-08-2008, 02:44
Milli futbolcumuz ümit özat'a gecmıs olsun dıleklerımızı yolluyoruz kalp cıddı iş o yuzden dıkkat etmelıyız futbolcumuzun basına gelenler bızlerınde basına gelebılır rısk hepımız ıcın var :(
ıyı geceler arkadaslar
ben bi kolestrol hastası olarak herkese tavsiyem tahlil ölçüm lerini mutlaka herkesin yaptırması alkol cigaradan stresten borsada ise zor ama bırakması
XTRADERX
31-08-2008, 03:50
ben bi kolestrol hastası olarak herkese tavsiyem tahlil ölçüm lerini mutlaka herkesin yaptırması alkol cigaradan stresten borsada ise zor ama bırakması
dostum kolestrolun oldugunu bılmıyordum ramazanda geldı yemeklere yumulupda zıplatma kolesterolunu aman dıkkat et....:cool:
XTRADERX
31-08-2008, 13:30
tum dostların ramazanları bereketlı ve huzurlu gecer ınsallah
uzmanlar davul zurnayla hergun 30 gr bitter çıkolata kalp damar saglıgı ıçın gerklı dıye bagırıyor:wink::yes: acaba reklammı gerçekmı memet öz abım öle dıyooo:notr:
XTRADERX
31-08-2008, 21:10
yukarıda bır yazımda kakaoyuda alkoloıd olarak yazmısım ancak hatalı yazmısım duzeltmesını asagıdakı sekılde yapıyorum ;
kakao içindeki ‘Stearic asit', vücuda girince ‘Oleic asite' dönüşüyor. Aynen zeytinyağı içindeki Oleic asit gibi. Bu yağ türü de kalbe çok faydalı.
XTRADERX
31-08-2008, 21:13
uzmanlar davul zurnayla hergun 30 gr bitter çıkolata kalp damar saglıgı ıçın gerklı dıye bagırıyor:wink::yes: acaba reklammı gerçekmı memet öz abım öle dıyooo:notr:
İtalyan, İngiliz ve Alman bilim adamları, sütsüz çikolatanın tansiyonu düşürücü etkisi bulunduğunu, kalp hastalıklarına karşı da koruduğunu tespit etti
İtalyan ve İngiliz bilim adamlarının, sonuçları Nature dergisinde yayımlanan araştırmasında, sütsüz çikolatanın kalp hastalıklarına karşı koruma sağlayan kandaki antioksidan seviyesini artırdığı belirlendi. Sütlü çikolataya nazaran 100 gram siyah çikolata tüketiminden sonra kandaki antioksidan seviyesi yüzde 20 oranında arttı. Bilim adamları, "Bu sonucun, sütün çikolatadaki antioksidanların emilimini engelleyebildiğini gösterdiğini" kaydetti.
Polifenol sayesinde
Almanya daki Köln Üniversitesi nde yapılan küçük çaplı bir araştırmanın sonucunda da sütsüz çikolatanın tansiyonu düşürücü etki yaptığı saptandı. Hafif hipertansiyon şikâyetleri bulunan 13 kişiden 7 sine 2 hafta boyunca her gün 28 gram sütsüz, 6 sına da sütlü çikolata yedirildi. Bilim adamları, "Sütsüz çikolata yedirilen deneklerin tansiyonundaki düşüş muhtemelen bu çikolatanın içindeki polifenol maddesi sayesinde gerçekleşti" dediler.
Sütlü çikolata sevenlere teselli
Siyah çikolatanın kalp ve tansiyon üzerindeki etkisini tespit eden bilim adamları, sütlü çikolata sevenleri de, "Sütsüz çikolatadaki aynı miktarda antioksidan emilimini sağlamak için sütlü çikolatadan iki kat daha fazla yemek gerekiyor" diye teselli ediyor. Ancak bu da daha fazla kalori, dolayısıyla kilo demek.
XTRADERX
31-08-2008, 21:16
Amerika’nın en önemli kalp cerrahları arasında gösterilen ve sağlıklı yaşam tavsiyeleri verdiği kitaplar peynir ekmek gibi satan Mehmet Öz, bu kez de
“Garanti sürenizi uzatın” sloganıyla yeni kitabını piyasaya çıkardı.
İşte Öz'ün yenı kıtabından gençlik tavsiyeleri: :)
* Domatesi mutlaka pişmiş yiyin. Haftada 10 ya da daha fazla yemek kaşığı domates sosunun kansere karşı etkili olduğu biliniyor. Kanserle mücadele eden “Lycopene” maddesinin içerdiği antioksidanların harekete geçmesi için domatesin pişirilmiş olması gerekiyor.
* Günde bir diş sarmısak, kanın incelmesine yardımcı oluyor böylece tansiyonu düşüyor.
Yaban mersini ve soğan yiyin
* Kalbinizi korumak için siyah üzüm, yaban mersini, domates ve soğandan vazgeçmeyin. Renkli meyve ve sebzeler kalbe zarar verebilecek serbest radikallerin sistemden atılmasına yardımcı olur.
* Haftada 3 öğün balık yiyin. Balıkta bulunan Omega 3 asitleri damarlar için çok yararlıdır. Omega 3 kanda pıhtılaşmayı önler, kalp krizi sonrası ritim bozukluğu riskini azaltır, tansiyonu düşürür, damar tıkanıklığını azaltır. Özellikle somon, dil balığı, alabalık tercih edilmeli.
* Ekmeğinizi mutlaka yüzde yüz buğdaydan yapılanlardan tercih edin. Soya fasulyesi, pancar, kuru üzüm ve ıspanak gibi magnezyum içeren besinler kan basıncını düşürür ve damarların genişlemesini sağlayarak kalpte ritim düzensizliği riskini azaltır.
Bitter çikolata tansiyon düşürür
* Kadınları için günde bir erkekler için günde en fazla iki bardak alkollü içecek tüketmek iyi kolesterolü yükseltiyor ve kalbe yarar sağlar. Sakinleştirdiği için tansiyon da düşürür. Kırmızı şarap en iyi tercih çünkü antioksidan da içerir.
* Yılda 100 kez seks yapın. İktidarsızlık ve kısırlık riski azalsın.
* Katkı maddesi kullanılmadan üretilen zeytinyağı iyi kolesterolü yükseltmeye yardımcı olur. Günlük beslenmede alınan yağın yüzde 25’inin zeytinyağında bulunan sağlıklı yağların oluşturması gerekir. Doymamış yağ oranı bakımından zengin olan zeytinyağı hem kalp hastalıklarına hem de kansere karşı savaşıyor.
* Bitter çikolata tansiyonu düşürür, iyi kolesterolü yükseltir, kötü kolesterolü düşürür.
* Kansere karşı en etkili silahlardan biri D vitamini takviyesidir. Yeterli D vitamini almak için günde 20 dakika güneşe çıkın.
* B vitamini eksikliği bağırsak kanserini tetikliyor. Ispanak, domates ve portakal suyu gibi besinlerde B vitamini bulunuyor.
Çek bir çay yeşil olsun
* Yeşil çaya acı tadını veren antioksidan etkili polyphenol maddesi kansere karşı korur. Bu madde taze çay yapraklarından yapılan yeşil çayda yüzde 40, siyah çayda ise yüzde 10 oranında bulunuyor.
* Beyninizi geliştirmek için mutlaka bulmaca çözün, yeni bir beceri geliştirin daha çok okuyun.
* Günde 30 dakika yürüyüş kaslarınızın genç kalmasını sağlar.
umıt ozat sahada yere yıgıldıgında daum ve mondragon resmen aglamıslar cok duygusaldı ızlerken duygulanmamak elde deıldı...yuce mevlam bu hayırlı ramazan ayında tum hastalara acıl sıfalar versın ınsallah
kakao da en rafine urunlerden biri, yani brezilyada dalından koparıp yemedikçe kakaoyu, raftaki bitter çikolatadan bir cacık olacağını sanmam
şarabında kalbe iyi geldiğine inanan inansın
ama siyah uzum iyi gelir yani demir yapar kalpta demirce zengin kanı basınca, kan bir tur atınca vucutta aynı demir diğer hucreler gibi kalpteki hucrelere de fayda sağlar
orucun da kalbe faydası vardır
senede 1 ay daha yavaş çarpar kalp o da dinlenmiş olur böylelikle
elma ve elma sirkesi de kalbe faydalıdır
Kalbin yeteri kadar oksijen alamayarak ölmesine kalp krizi (miyokard enfarktüsü) denir. Kalbimiz günlük yaptığımız işe göre bazen daha fazla bazen daha az oksijene ihtiyaç duyar. Oksijeni kalbin kendi damarları yani koroner damarları getirirler. Eğer koroner damarlarda bir tıkanıklık veya daralma söz konusu ise kalp yeteri kadar oksijen alamaz, beslenemez. Beslenemeyen kalp dokusu ölür, işlevini yitirir ve kanı pompalayamaz hale gelir. Sonuç olarak ölümcül bir tablo olan kalp krizi ortaya çıkar.
Kalp krizi geçirmiş kimselerde ölen dokunun yerine yenisi gelmez. İşlevsiz bir yara tabakası oluşur. Yani kalp krizinin verdiği hasar geridönüşü olmayan bir hasardır.
Kalp krizine neden olan koroner damar tıkanıklığının en önemli sebebi "atheroskleroz"dur. Atheroskleroz, damarlarının içine yağ birikintilerinin oturması demektir. Sigara içenlerde ve kolesterolü yüksek kimselerde bu birikintiler sinsice büyürler ve zamanla koroner damarı tamamen tıkarlar. Sonuçta kalbin beslenmesi bozulur ve kalp krizi meydana gelir.
Gençlerde kalp krizi çok nadirdir. Olası nedenler şöyledir:
Vücudun herhangi bir yerinde oluşan bir pıhtının koroner damarlara ulaşıp aniden tıkaması
Kalp kapakları hasarlanmış kimselerde kapalçıktan kopan parçaların koroner arterleri tıkaması
Vaskülitler, kronik hastalıklar
Kokain kullanımı gibi nedenler olabilir.
Kalp Krizinin Belirtileri Nelerdir?
Göğüste tam yeri belli olmayan sıkışma hissi veren bir ağrı olur.
Bu ağrı sol kola ve çeneye doğru yayılır
Ağrı hareket etmekle artar, dinlenirken azalır, fakat geçmez. Ağrı yarım saatten uzun sürer.
Ağrıyla birlikte soğuk soğuk terleme ve mide bulantısı vardır.
Nefes darlığı olur.
Bazı insanlarda belirtiler çok gizli olabilir. Örneğin diyabet hastaları hemen hemen hiç ağrı duymazlar ve sadece nefes darlığı ve soğuk terleme şikayetleri olur. Bazı hastalarda mide ülseri veya pankreatit ağrısıyla kalp krizi ağrısı karıştırılabilir, ülser lehine yanlış yorumlanabilir.
Ne yapmak gerekir?
Bu belirtilerle karşı karşıya kaldığınızda derhal bir yere oturup dinleniniz ve hemen bir sağlık kuruluşuna ulaşmaya çalışınız. Dışarıdaysanız cep telefonuyla yardım isteyiniz. Kesinlikle yürümeye veya merdiven çıkmaya devam etmeyiniz. Çünkü aktiviteye devam etmek zaten oksijen alamayan kalbinizin oksijen talebini daha da artıracaktır.
Son zamanlarda kalp krizi geçirildiğinin anlaşılması halinde bir-iki defa kuvvetlice öksürerek krizde oluşan ritm bozukluğunun düzeltilebileceğini ileri süren yayımlar çıkmıştır, ancak böyle bir yaklaşımın etkinliği henüz tam olarak kanıtlanamamıştır.
hekim forumdaşlar daha iyisini bilir ama;
son parağraftaki öksürme olayı geyik olabilir.gerçekse,nedeni damardaki pıhtıyı refleksle yerinden ouynatmak olabilir.düz mantık yani.
XTRADERX
31-08-2008, 23:15
hekim forumdaşlar daha iyisini bilir ama;
son parağraftaki öksürme olayı geyik olabilir.gerçekse,nedeni damardaki pıhtıyı refleksle yerinden ouynatmak olabilir.düz mantık yani.
henuz tam olarak kanıtlanamamıstır dıyor zaten yazının sonunda sv dent :wink: ılgınıze tesekkur ederım
henuz tam olarak kanıtlanamamıstır dıyor zaten yazının sonunda sv dent :wink: ılgınıze tesekkur ederım
ne demk amaç yardımcı olmak forumdaşlara.
aynı mail i bende almıştım.biraz kafa yormuştum ordan hatırladım.
XTRADERX
31-08-2008, 23:18
ne demk amaç yardımcı olmak forumdaşlara.
aynı mail i bende almıştım.biraz kafa yormuştum ordan hatırladım.
saygılar sevgıler :super:
refleksle yerinden oynatacaksak eğer pıhtıyı aksırık oksuruk yerine sağ yumrukla sol göğse vurmak daha etkin olur :)
XTRADERX
31-08-2008, 23:25
refleksle yerinden oynatacaksak eğer pıhtıyı aksırık oksuruk yerine sağ yumrukla sol göğse vurmak daha etkin olur :)
tehlıkelı sulardasınız ozbek1:he: şiddet yok ;)
kalbe en iyi gelen yiyeceklerin ismini ezbere bilmek yetmez.
mesela soğan acaip faydalı gerekli ama akşam yenmeyecek, sabah yada oğlen yani metabolizma çalışırken akşam yenirse yatakta bir o yana bir bu yana doner insan.
mesela meyve tok karnına yenmeyecek yemekten once yenecekki vitamin kana geçsin yoksa çamaşır makinesindeki çorap gibi doner durur kalın barsaktan posayla gider kanalizasyona.
mesela yoğurt kefir enfaydalı yatmadan once aç karnına yenirse faydalı barsaklarda faydalı bakterileri çoğaltırlar
aklıma gelenler yani o kadar ezberciyizki şu faydalı bu faydalı diye papağanlık yapıyoruz başta ben olmak uzere ama azıcık saksıyı çalıştırsak daha neler var neler
XTRADERX
31-08-2008, 23:36
kalbe en iyi gelen yiyeceklerin ismini ezbere bilmek yetmez.
mesela soğan acaip faydalı gerekli ama akşam yenmeyecek, sabah yada oğlen yani metabolizma çalışırken akşam yenirse yatakta bir o yana bir bu yana doner insan.
mesela meyve tok karnına yenmeyecek yemekten once yenecekki vitamin kana geçsin yoksa çamaşır makinesindeki çorap gibi doner durur kalın barsaktan posayla gider kanalizasyona.
mesela yoğurt kefir enfaydalı yatmadan once aç karnına yenirse faydalı barsaklarda faydalı bakterileri çoğaltırlar
aklıma gelenler yani o kadar ezberciyizki şu faydalı bu faydalı diye papağanlık yapıyoruz başta ben olmak uzere ama azıcık saksıyı çalıştırsak daha neler var neler
eyvallah:he::super:
açlıktan çatlayacam ama bu saatte yemek olmaz kalp topiğimize aykırı :)
meyve çayıyla mideyi doldurup
11 de uyku moduna geçmeye devam
tabiatta herşey buyuk bir akıl zilsilesiyle yaratılmışki
pankreasın yeri, karaciğerin yeri ile birbirine olan bağını konumunu, vucuda giren şok şekere (alkol dahil) ilk burası tepki verip (insulin salgılayarak) sonra karaciğere bunu pas etmesi vs. vs.
yani bu emanete hıyanet etmek o kadar anlamsız ki. mantıklı olsa idi pankreas bacakta karaciğer yanakta yaratılırdı ama bağlantı gösterilmiş. yani yapma denmiş esasta. içkiden ve baklavadan uzak dur. hıyar domat vs ye denmiş bize, tum açıklığıyla kopyişte verilmiş, pankreas ve karaciğerin yeri göstere göstere orada denmiş.
esasen hiç şeker almasak en faydalısı ama alışmışız bir kere.
yani ekmeğin verdiği şekerle çikolata baklava nın verdiği şeker şimdi bir mi?
zaten tum tatsız maddeler sağlıklı tum leziz şeyler sağlıksız değilmi? evet oyle
TÜRKOĞLU
01-09-2008, 23:05
güzel bir topicmiş gerçekten.çok güzel ve faydalı bilgiler var.bize bu faydalı bilgileri ulaştıran arkadaşlara teşekkürler...
XTRADERX
01-09-2008, 23:10
açlıktan çatlayacam ama bu saatte yemek olmaz kalp topiğimize aykırı :)
meyve çayıyla mideyi doldurup
11 de uyku moduna geçmeye devam
dostum ozbek bu saate ne aclıgı bu yahu :arf:
güzel bir topicmiş gerçekten.çok güzel ve faydalı bilgiler var.bize bu faydalı bilgileri ulaştıran arkadaşlara teşekkürler...
bende tesekkur ederım syn turkoglu hepımız ıcın rısk teskıl eden bu konuyu topıge tasımak ıstedım sevgıler saygılar
Genetik Faktörler (Ailede kalp rahatsızlığının olması)
Cinsiyet (Erkek olmak)
Stres (Yoğun stres altında kalmak)
Sigara (Sigara kullanmak)
Alkol (Alkol almak)
Kötü Beslenme Alışkanlığı (Margarin,tereyağı,hayvansal yağlar tüketmek)
Obezite (Aşırı kilo)
Yüksek Tansiyon (Kontrol altına alınmamış tansiyon)
Durağan Yaşam (Düzenli aktivite eksikliği)
Yüksek kollestrol
01-09-2008, 23:19
Genetik Faktörler (Ailede kalp rahatsızlığının olması)
Cinsiyet (Erkek olmak)
Stres (Yoğun stres altında kalmak)
Sigara (Sigara kullanmak)
Alkol (Alkol almak)
Kötü Beslenme Alışkanlığı (Margarin,tereyağı,hayvansal yağlar tüketmek)
Obezite (Aşırı kilo)
Yüksek Tansiyon (Kontrol altına alınmamış tansiyon)
Durağan Yaşam (Düzenli aktivite eksikliği)
Yüksek kollestrol
devadam dostum guzel bir noktaya değinmiş
erkek olmak, gerçek bir sorun modern dunyada, kadın olsa ydık eğer, kadın dırdırından rahatsız olmazdık en azından :)
kadınlar alınmasın, tabi şaka yapıldığını da sanmasınlar, ama malesef gerçekten bu ispatlanmış bir fenomen.
XTRADERX
01-09-2008, 23:21
umıt ozat'ın basına gelen hepımızın basına gelebılır arkadaslar saglıklı beslenme stresden olabıldıgınce uzak durmak en baslıca yapmamız gerekenler ardında spor yaparak kalpımızı korumaya baslıyabılırız ayrıca baslarda yapıstırdıgım gıbı redbull ve sıyah cay gıbı bazı zararlı seylerden mumkun oldugunca uzak durmalıyız
red bul harbi felaket yani 1 kutudan sonrası, 1 kutu birşey yapmaz
çayda öyle canım şimdi kimi insanlar sabahtan akşama değin abartısız 20 veya 25 bardak çay içiyorlar, 2 bardak bana yetiyor 1 sabah 1 oğleden sonra artık o da zarar verirse versin :)
ama 20 bardak bu ne yaw, insanın ağzının içi acır
XTRADERX
01-09-2008, 23:27
Prof. Dr. Mehmet Öz, kalp sağlığını korumak için reçete gibi etkili önerilerini sıraladı:
Yaşamı paylaşın. Yalnız insanlarda ölüm riski daha yüksek.
Yılda 200 kere seks yapılmalı. Seks yapanlar fizyolojik olarak daha genç kalıyor. Yaşlanmayı geciktiriyor. Seksi spor olarak düşünebilirsiniz.;)
Her gün şekerli içecekler yerine 8 bardak su içiniz. Bu sizi şişmanlatan ve doğal hormon sistemlerinizi bozan gereksiz şekerlerin vücudunuza girmesini önlediği gibi kabızlığı da engeller.
Meyve yemenin ölçüsünü günde bir avuç olarak hesaplayın, kavun karpuzu da ince birer dilim. Üzüm ve muzda çok yüksek dozda şeker var, uzak duralım. Kayısı ve incir ise çok yararlı.
Yatağınızın başucunda 5-10 kg ağırlığında halter olsun. Hem kemik hem de kalp sağlığı için etkili. Yatmadan önce bunları kaldırın.
yalnızlık en kotusu
sevgi olayı olmadığı için
bir de
turk toplumu gibi ata erkil toplumlarda (eskiden tabi) sevgi gostermek ayıptı
o sebepten eski adamlar katı asabi vb gözükürlerdi halbuki salla gitsin mahallenin ağır abisi olup erken oleceğime eccük light desinler uzun yaşayayım :)
muhahahaaahaaa
XTRADERX
01-09-2008, 23:36
yalnızlık en kotusu
sevgi olayı olmadığı için
bir de
turk toplumu gibi ata erkil toplumlarda (eskiden tabi) sevgi gostermek ayıptı
o sebepten eski adamlar katı asabi vb gözükürlerdi halbuki salla gitsin mahallenin ağır abisi olup erken oleceğime eccük light desinler uzun yaşayayım :)
muhahahaaahaaa
aynen dostum erken nalları dıkıcegıme azcuk lıght takılırım
mizah duygusu da muhim
bakıyorum forumda bile kavga edenler var
kimisi de guzel bir mizah ile para kaybetse dahi keyfi yerinde (hastayım bu tiplere)
salla gitsin dert etmeyin
ne demişler
"anamdan çıkarken mıçımda don yoktu"
ha para mı kaybettin
akılsız gibi hep kaybetme kendini geliştir baktınki yine de olmuyor boşver borsayı başka para kazanılacak forumlara takıl
çözümler sonsuz kendimizi kandırmayalım yeterli
XTRADERX
01-09-2008, 23:41
mizah duygusu da muhim
bakıyorum forumda bile kavga edenler var
kimisi de guzel bir mizah ile para kaybetse dahi keyfi yerinde (hastayım bu tiplere)
salla gitsin dert etmeyin
ne demişler
"anamdan çıkarken mıçımda don yoktu"
ha para mı kaybettin
akılsız gibi hep kaybetme kendini geliştir baktınki yine de olmuyor boşver borsayı başka para kazanılacak forumlara takıl
çözümler sonsuz kendimizi kandırmayalım yeterli
:cool:
PARA İYİ BİR HİZMETÇİ KÖTÜ BİR EFENDİDİR.
bir de bahtı karalar var
hep dertli pir dertli
bir de dedikodudan rahatlayanlar var (kısa rahatlık verir uzun vade vakit kaybı)
kindarlar
intikamcılar
hayalciler
vb. vb.
kalp esasen tum duyguların toplandığı yer duygularımızı yönetemezsek
siyah çay yeşil çay mavi çay turuncu çay fasa fiso kalır
tabi memleket o kadar arıza bir yer ki
evde baba baskısı okulda hoca askerde çavuş işyerinde amir evlenince kaynata baskı baskı baskı
toplumsal olarak azıcık değil epey epey çok değişmeliyiz (kalben değil) önce kafa olarak
ya düşünüyorumda amma yazmışım bu topiğe beaa
demekki çenem düşük
bir de yüzün çok yumuşak olmayacak
o zaman herkes gelir kafasına estiği gibi davranır sana sende sonunda dersinki ben yaramaz adamın tekiyim
al sana bir kalp hastalığı sendromu daha
ya arkadaşlar mutevazı olmayacağım ama şu meşhur dr. lara öğretirim gibi geliyor bana kafamdaki teoremler ile bu işi
herşeyden öte onlar ezbere, ben bizzat yaşadım yawwwwww
XTRADERX
01-09-2008, 23:55
topıge destek veren tum sevgılı arkadaslar gıbı sanada mınnetarım dostum ozbek sevgıler
kalp en muazzam yer
ornek
mikail tomafeviç kalaşnikof
2.dunya savaşında yaralanır
hastanede boş boş yatarken yandaki yataklarda 2 tane daha asker yatar halde muhabbet ederkene (tabi rus askerleri bunlarda)
biri diğerine yaw vladimir almanlar takır takır makineli ile bize saydırırlarkene neden biz tek tek atış yapan gebeş tufeklere mahkumuz lanet ossun der
mikail de yureğinde sızı gozunde 1 damla timsah gozyaşı şunu hisseder
ulkem için bunu nasıl yapabilirim, der iyileşir ve de yapar.
yani turkiyenin her yerini gezdim bakıyorum sokaklara mağazalara ne gurur duyabileceğim bir otomobilim ne cep telefonum ne de sair bir dunya markam var benim
demekki vatan sevgisi de kalbe malbe iyi gelen bir şey.
yani kendimi reklam etmiyorum tabiki de, keleş efendiyi bedava dan reklam ediyorum, ürün ortada zaten.
topıge destek veren tum sevgılı arkadaslar gıbı sanada mınnetarım dostum ozbek sevgıler
sevgili dostum teşekküre hiç gerek yok bizler aslen size müteşekkir olmalıyız, çok yönlü olarak olaylara yaklaşabilmeniz sebebiyle.
benimkisi biraz laf kalabalıklığı, birazda muhabbet olsun işte :)
XTRADERX
02-09-2008, 00:01
sevgili dostum teşekküre hiç gerek yok bizler aslen size müteşekkir olmalıyız, çok yönlü olarak olaylara yaklaşabilmeniz sebebiyle.
benimkisi biraz laf kalabalıklığı, birazda muhabbet olsun işte :)
o zaman bu şiiri sız ve sız gıbı dusunen cok sevgılı dostlara hıtap edıyorum ;
Öyle olmaliki taşıdığım kalp
Bir tüy gibi,pamuk kadar yumuşak
Sevgiyle taşmalı kalp sağnak,sağnak
Neye yarar sevgisiz kalp,at gitsin :)
dostum ben toplumları ve bireyleri inceledim taşıdıkları hisler ve buna binaen oluşturdukları tepkiler yönünde, sırf iş olsun diye.
bizim toplumu tabi en çok inceledim.
bizde fazla sulandırılmış bir ana ve aile sevgisi var malesef, o yuzden mucadeleci yanımız güdük kalmış, dünyaya belirgin eserler veremiyoruz, onun yerine dünyanın eğlencesi maskarası oluyoruz, tabi bu beni kahretmiyor, çünki her olayı tum doğallığıyla kabul edip gelişip mucadele edip galip gelmek gerekir.
umarım bir gun tum devletlere karşı galip gelecek duyguları taşıyacak bireyler oluruz.
Prof. Dr. Özlü, ramazanda gündüz sigarasız kalan kişilerin iftarda aniden yoğun olarak sigara içmelerinin ciddi riskler taşıdığına dikkat çekerek, "Özellikle iftar sofralarında yenilen ağır, yağlı yemekler ve içilen sigara, yaşlılar, kalp ve yüksek tansiyon hastası kişiler için büyük tehlike arz etmektedir. İçilen bir tek sigara bile damarları daraltarak, kalp ve beyin kan akımlarını azaltmakta, kolesterolü yükseltmekte ve pıhtı oluşumunu kolaylaştırmaktadır. Kalp krizleri, felçler, beyin kanamaları, ritm bozuklukları gibi öldürücü ve sakatlayıcı birçok hastalığa davetiye çıkarılmaktadır. En iyisi gündüz olduğu gibi, geceleri de sigarasız kalmaktır" dedi.
sn slck
super bir konuya değinmişsiniz
şahsen ben alışılmış kalıpların dışına çıkarak bir anda sigarayı bırakmanın sağlıksız olduğunu dahi düşünürüm
yani 2 paket sigara bir anda bırakılırsa vucut sekte olabilir.
indir hocam once 1 pakete 2 hafta oyle git. sonraki 2 hafta yarım paket, bir sonraki 2 haftada 3 dal. sonrada helalleş gitsin.
yani kademeli nikotin düşürme ismini taktım ben buna KND diyelim. nasıl amerikan zibidileri tv dizilerinde boyle saçma sapalak bol kısaltmalı laflar kullanıyorlar ya. bu KND Kademeli Nikotin Düşürme de işte o tarz bişi olsun :)
yaylakemal
02-09-2008, 13:50
Arkadaşlar,kalp damarlarını anjıyosuz görüntüleyen, bilgisayarlı görüntü sağlayan merkezler varmış.
Bu konuda bilgisi olan ? Ayrıca devlet memuru nekadar fark öder ?
ÖZDOĞAN77
02-09-2008, 19:10
http://img246.imageshack.us/img246/9048/mail2oi9.jpg
http://img355.imageshack.us/img355/7988/mail1ez9.jpg
Bu yazı çok güzel bir yazıdır. Sadece ögünlerden sonra sıcak su içme konusuna degil kalp krizi risklerine de deginmektedir. Çinliler ve Japonlar yemeklerinden sonra soguk su degil sıcak çay içerler. Belki biz de yemekten sonra sıcak bir seyler içme alıskanlıgımızı onlardan edindik.Eger yemeklerden sonra soguk seyler içiyorsanız bu yazı size hitap ediyor. Yemekten sonra soguk birseyler içmek sizi rahatlatabilir. Ancak tükettiginiz soguk su katılasarak yaglı bir madde haline döner ve yavas bir sekilde sindirilir. Bu asitli tepkime bozularak bagırsakta katı maddelerden daha hızlı bir sekilde emilir. Bir kısmı bagırsaga yapısır.
Kısa bir süre sonra tamamen yag haline döner ve kansere yol açar. Yemekten sonra sıcak su veya çorba içmek en iyisidir.Kalp krizi hakkında önemli birkaç bilgi - Kalp krizi belirtisi her zaman
sol kolun uyusması degildir. Çenedeki şiddetli agrıların da farkında olun. ilk gögüs agrınız kalp krizi sırasında gerçeklesmez. (Daha önce mutlaka gögüs agrınız olmustur) Mide bulantısı ve siddetli terleme de önemli kalp krizi belirtilerindendir. Kalp krizi geçiren insanların %60 ı uyurken ölür. Gögüsteki agrılar sizi uykudan uyandırabilir. Lütfen dikkatli olun ve olanların farkına varın.
XTRADERX
02-09-2008, 20:09
Arkadaşlar,kalp damarlarını anjıyosuz görüntüleyen, bilgisayarlı görüntü sağlayan merkezler varmış.
Bu konuda bilgisi olan ? Ayrıca devlet memuru nekadar fark öder ?
asagıda yenı yontemle ılgılı bılgıleı sızın ıcın arastırdım svg yaylakemal ancak fıatlandırma ıle ılgılı bılgılerı ssk yada acıbadem hastanesınden alabılırsınız....saglıklı ve mutlu bır ramazan gecırmenızı dılerım.
Yıllardan beri kullanılan eforlu EKG, talyum testi, stres ekokardiyografi gibi tekniklere, son yıllarda "Bilgisayarlı Tomografik Anjiyografi" (sanal anjiyo)yöntemi de katıldı. Tomografik anjiyografi tekniği, çok kesitli görüntüleme yeteneği sayesinde yeni bir boyut kazandı. Bu yeni teknoloji sayesinde, artık hiçbir semptom vermeyen kalp damar hastalıklarına bile kolaylıkla tanı konulabiliyor. Üstelik 10 saniyeden kısa bir süre içerisinde herhangi bir ağrı veya kanamaya neden olmaksızın, işlem sonrasında kişiyi günlük yaşantısından alıkoymadan!
sanal anjıyo nedır?
Kalp görüntüleme" yöntemlerini geliştiren, günümüzün en gelişmiş bilgisayarlı tomografi cihazıdır.
Görüntüleme üstünlüğüyle saniyeler içinde tanı olanağı sağlar.
Anjiyografide, kansız ve ağrısız gerçekleştirilebildiğinden, devrim niteliğinde bir yöntemdir.
Yüksek hasta konforuyla kalp için en kolay tarama yöntemidir.
Yalnızca koldan yapılan bir iğne ile 10 saniyede kalp anjiyosu gerçekleştirilebilir.
Her türlü kalp ritminde net görüntüleme olanağı sağlar.
Ayrıca, onkolojik hastalıkların tedavi sürecinde ve acil servislerde en önemli gereksinim olan hızlı tanı koyma işlemlerinde de etkili bir cihazdır.
nasıl uygulanıyor?
İşlem sırasında kol toplardamarına opak bir madde veriliyor ve bu ilaç kalbe ulaştığında birkaç saniyelik görüntü alınıyor. Birkaç saniye içerisinde, koroner damarların detaylı görüntülenmesi, damar tıkanıklığı veya aterosklerotik plakların ve derecelerinin belirlenmesi, koroner fonksiyonel anatominin belirlenmesi, hastada şikayet oluşturmayan koroner damar patolojilerinin belirlenmesi, koroner kalsiyum skorlanması, by-pass damarlarının görüntülenmesi, doğumsal kalp damar anormalliklerinin belirlenmesi, kalp kasının fonksiyonları ve kalp kapak fonksiyonlarının incelenmesi gerçekleşiyor.
sagladıgı yararlar
Koroner damarlar detaylı görüntülenebiliyor.
Damarın tıkanıklığı veya aterosklerotik plaklar ve dereceler belirleniyor..
Kalbin fonksiyonel anatomisi belirleniyor.
Hastada şikayet oluşturmayan koroner damar patalojileri belirleniyor.
Koroner kalsiyum skorlaması yapılıyor.
By-pass damarlarının görüntülenmesi sağlanıyor.
Doğumsal kalp damar anormalliklerine tanı konuyor.
Diğer sistemlere göre çok daha hızlı görüntüleme
Kalp atım süresinden daha da kısa olan görüntüleme süresi sayesinde hastanın kalp hızının azaltılmasına gerek olmadan kalbi hızlı atan hastalarda bile güvenli görüntüleme yapılabilmektedir.
Yüksek hızda çekim
Bu sayede, hareketli bir organ olan kalbin görüntülenmesinde oluşabilecek harekete bağlı görüntü bozuklukları azalmaktadır.
bugun 49300 seviyelerinden vadeli ekim kontratından full kaldıraç short yapan ve akşama kadar stop yapmamış olan biri muhtemelen kalbini epey yormuştur.
varsa boyle biri yada ona yakın yatırım yapmış biri takmasın kafasına sallasın gitsin. paran gitsin kalbini koru.
para=boyalı kağıt parçasıi ha birde ustunde rakam yazılı, bir de alım ve yaptırım gucu var, fazlası yok, deh desen gitmez yani :)
XTRADERX
02-09-2008, 23:17
bugun 49300 seviyelerinden vadeli ekim kontratından full kaldıraç short yapan ve akşama kadar stop yapmamış olan biri muhtemelen kalbini epey yormuştur.
varsa boyle biri yada ona yakın yatırım yapmış biri takmasın kafasına sallasın gitsin. paran gitsin kalbini koru.
para=boyalı kağıt parçasıi ha birde ustunde rakam yazılı, bir de alım ve yaptırım gucu var, fazlası yok, deh desen gitmez yani :)
oyle pozısyon tasıyanı bızım topık bıle kurtarmaz:he: para elımızın kiri dıyorsun yanı
oyle pozısyon tasıyanı bızım topık bıle kurtarmaz:he: para elımızın kiri dıyorsun yanı
aslen şoyle diyorum
oyle bir portfoy yapıp pozisyonun o stratejiylen alacaksınki
1 gunde %20 zarar seni uzmeyecek %20 karda sevindirmeyecek çıkan parayı ya zarara vereceksin ya da kar ile yiyeceksin
yani doğruyu seni üzmeyeni havalara zıplatmayanı vicdanına dokunmayanı pişmanlığa sevk etmeyeni yap ve uygula
sonra da ne olursa olsun
para + para - fark etmez diyebil
bunu yapan borsacı kalbini zorlamaz diyebilirim
dua da kalbi rahatlatır beddua kalbi sıkar, adı ustunde bed - dua ingilizce bed= kotu kotu dua yani :)
XTRADERX
03-09-2008, 00:43
taşikardi
Kalbin dakikadaki vuru sayısının artması.
taşikardi
Kalp atım hızının dakikada 100 ' ün üzerine çıkması durumu.
kalbin hızlı atması
Kalbin; dakikada 90'dan fazla atmasına, tıp dilinde taşikardi denir. Ancak bu sayı, yaş gruplarına göre değişir.
normal kalp atışları
0 - 1 yaşları arasında; dakikada 120-140 1 - 3 yaşları arasında; dakikada 90-120 3 - 7 yaşları arasında; dakikada 90- 100 7 - 20 yaşları arasında; dakikada 80 - 90 20 yaşından sonra; dakikada 60-80 arasında değişir. Her yaş grubunda; normal atışın 1 fazlası kalbin hızlı attığını gösterir. Kalbin atışları, göğüsten, köprücük kemiği üzerindeki nabızdan veya el bileğinin dış kısmında, kemikle kiriş arasındaki yerden sayılabilir. taşikardi; her zaman kalp hastalığının belirtisi değildir. Çünkü koşmak, sindirilmesi güç şeyler yemek, heyecanlanmak, sigara, içki, çay, kahve içmek, zehirlenmek, bazı ilaçlar ve kadınların aybaşı halleri taşikardiye neden olabilir. Bu çeşit taşikardi, nedenin ortadan kalkmasıyla geçer. Ancak kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları, ateşli hastalıklar ve zehirlenmeler de taşikardi yapar. Bu nedenle, doktora başvurmak gerekir.
XTRADERX
03-09-2008, 00:45
çarpıntı
Tıp dilinde palpitasyon denilen çarpıntının nedenleri çeşitlidir. Bir kalp hastalığı söz konusu değilse; fazla sigara içmek, alkol, yorgunluk, sinirlenmek, kansızlık, hazımsızlık, çay, kahve veya zehirlenmelerden kaynaklanabilir.
yaylakemal
03-09-2008, 12:35
asagıda yenı yontemle ılgılı bılgıleı sızın ıcın arastırdım svg yaylakemal ancak fıatlandırma ıle ılgılı bılgılerı ssk yada
Çok teşekkür ederim.
XTRADERX
05-09-2008, 01:07
2020 yılına kadar kalp hastalıkları ve inme (felç) Dünya çapındaki ölümlerin ve iş gücü kayıplarının en büyük nedeni olacak. (Atlas of Heart Disease and Stroke, WHO, Sept. 2004)
dolayısıyla lütfen dıkkat arkadaslar
XTRADERX
05-09-2008, 01:10
KAN DOLAŞIMI
Vücutta 2 çeşit dolaşımdan söz etmek mümkündür:
Küçük dolaşım:
Kanın akciğerler yolu ile oksijenlenmesini sağlar. Kalbin sağ tarafı bu işe adanmıştır. Organlar tarafından kullanılıp oksijenden fakirleşen kan (kirli kan! Aslında kirli değildir, nedense böyle bir yanlış ifade kullanılmıştır!) vena cava inferior ve vena cava superior denilen büyük toplardamarlar yolu ile sağ atriuma gelir. Buradan triküspit kapak ile sağ ventriküle geçer. Sağ ventrikül kasılarak gelen bu kanı pulmoner artere (akciğer atardamarı) atar ve bu damar ile kanın akciğerde oksijenlenmesi sağlanır.
Büyük dolaşım
Büyük dolaşım ise akciğerde oksijenden zengin hale gelen kanı organların kullanması için vücuda gönderen sistemdir. Kalbin sol tarafı bu işten sorumludur. Oksijenden zenginleşen kan (temiz kan! Bu da nedense yanlış adlandırılmıştır!) akciğerden dönen pulmoner venler (akciğer toplardamarları) yolu ile sol atriuma ve buradan da mitral kapaktan geçerek sol ventriküle gelir. Sol ventrikül ise kendisine gelen bu kanı aort damarı ile vücuda gönderir. Aort, kalpten çıkan en büyük atardamardır. Aort kalpten çıktıktan sonra kalp dahil çeşitli organlarımıza ve dokularımıza beslenmeleri ve oksijenlenmeleri için dallar vererek karnın alt taraflarına kadar devam eder.
Kanın bu şekilde kalbin içinde dolaşması kalbin belli bir düzende kasılması ile mümkün olur. Önce atriumlar kasılarak içindeki kanı ventriküllere boşaltır, sonra ventriküller kasılarak içindeki kanı aort ve pulmoner artere gönderir. Kalbin bu şekilde mükemmel bir zamanlama ile belli bir düzen içinde kasılması kalbin iletim sistemi ile mümkündür. Kanın kalp içinde devamlı ileriye doğru akışı, geriye kaçmaması ise atrium ve ventriküllerin arasındaki kapaklarla, aort ve pulmoner arter başlangıçlarındaki kapaklar aracılığı ile olur
XTRADERX
05-09-2008, 01:17
Altın tavsiyeler
Orta derecede karbonhidrat, protein ve az miktarda ancak sağlıklı yağlardan oluşan dengeli öğünlerle beslenin.
Tam yağlı süt ve ürünlerinden ziyade yağı azaltılmış olanları tercih edin.
Haftada dört yumurtadan fazlasını yemeyin. LDL-kolesterolü yüksek olanlar yumurta sarısı bakımından daha da dikkatli olmalıdırlar.
Kırmızı et yerine balık, derisi hariç kümes hayvanları ve az yağlı etler tüketin.
Günde en az 5 kez - sebze ve meyve tüketin. Bunlarda önemli vitamin ve mineraller mevcuttur.
Günde en az 8-10 bardak su için.
Liften zengin tahıl, kepek, fasulye, meyve ve sebzelerin düzenli olarak tüketilmesi çok yararlıdır.
Çözünebilir lifler kan kolesterolünü %15 kadar düşürebilmektedir.
Günlük alkol tüketimi kadınlar için bir, erkekler için iki kadehle sınırlı olmalı.
Günde 6 gramdan fazla tuz tüketmeyin.
XTRADERX
05-09-2008, 01:30
MEHMET ÖZ'ÜN BIR SORUYA CEVABI ;
* Kalp krizi için en riskli grup iş dünyasının tepe kademeleri mi?
Aslında kalp hastalıklarına yakalanma riskini en çok alt gelir gruplarındakiler ve işsizler yaşıyor. Çünkü hayatlarından memnun değiller. Yaşamlarını kontrol edip yönlendiremiyorlar ve doktor tarafından düzenli bir şekilde kontrol edilmiyorlar. İş dünyasındaki insanlarda da risk çok yüksek. Kendilerini kuvvetsiz hissediyorlar, hayatta bir vazifeleri olmadığına inanıyorlar. Dünyada gerçekleşen büyük olaylar ekonomileri de büyük ölçüde etkiliyor. İkiz Kuleler yıkıldıktan sonra New York’ta bir araştırma yaptık. Kalp krizi oranının arttığını gördük. Bu artış özellikle finans çevrelerinde görüldü. Türkiye’de de depremden sonra arttı. Finans işinde stres çok yüksek. Bazen olaylar insanın kontrolünden çıkıyor. Borsada düşmeler, çıkmalar, işlerin bozulması, işsiz kalmak stresin ortaya çıkmasına neden oluyor. Stresin de kalp krizinde büyük rolü var. İş dünyasındakiler yaşadıkları stres nedeniyle işsizler grubuna giriyor.
MEHMET ÖZ'ÜN BIR SORUYA CEVABI ;
* Kalp krizi için en riskli grup iş dünyasının tepe kademeleri mi?
Aslında kalp hastalıklarına yakalanma riskini en çok alt gelir gruplarındakiler ve işsizler yaşıyor. Çünkü hayatlarından memnun değiller. Yaşamlarını kontrol edip yönlendiremiyorlar ve doktor tarafından düzenli bir şekilde kontrol edilmiyorlar. İş dünyasındaki insanlarda da risk çok yüksek. Kendilerini kuvvetsiz hissediyorlar, hayatta bir vazifeleri olmadığına inanıyorlar. Dünyada gerçekleşen büyük olaylar ekonomileri de büyük ölçüde etkiliyor. İkiz Kuleler yıkıldıktan sonra New York’ta bir araştırma yaptık. Kalp krizi oranının arttığını gördük. Bu artış özellikle finans çevrelerinde görüldü. Türkiye’de de depremden sonra arttı. Finans işinde stres çok yüksek. Bazen olaylar insanın kontrolünden çıkıyor. Borsada düşmeler, çıkmalar, işlerin bozulması, işsiz kalmak stresin ortaya çıkmasına neden oluyor. Stresin de kalp krizinde büyük rolü var. İş dünyasındakiler yaşadıkları stres nedeniyle işsizler grubuna giriyor.
insan kendini şanslı görmedikten sonra herşey kötüdür..
yani kalbin sekteye uğrar.
UNYELI CONAN
05-09-2008, 14:41
KAN DOLAŞIMI
Vücutta 2 çeşit dolaşımdan söz etmek mümkündür:
Küçük dolaşım:
Kanın akciğerler yolu ile oksijenlenmesini sağlar. Kalbin sağ tarafı bu işe adanmıştır. Organlar tarafından kullanılıp oksijenden fakirleşen kan (kirli kan! Aslında kirli değildir, nedense böyle bir yanlış ifade kullanılmıştır!) vena cava inferior ve vena cava superior denilen büyük toplardamarlar yolu ile sağ atriuma gelir. Buradan triküspit kapak ile sağ ventriküle geçer. Sağ ventrikül kasılarak gelen bu kanı pulmoner artere (akciğer atardamarı) atar ve bu damar ile kanın akciğerde oksijenlenmesi sağlanır.
Büyük dolaşım
Büyük dolaşım ise akciğerde oksijenden zengin hale gelen kanı organların kullanması için vücuda gönderen sistemdir. Kalbin sol tarafı bu işten sorumludur. Oksijenden zenginleşen kan (temiz kan! Bu da nedense yanlış adlandırılmıştır!) akciğerden dönen pulmoner venler (akciğer toplardamarları) yolu ile sol atriuma ve buradan da mitral kapaktan geçerek sol ventriküle gelir. Sol ventrikül ise kendisine gelen bu kanı aort damarı ile vücuda gönderir. Aort, kalpten çıkan en büyük atardamardır. Aort kalpten çıktıktan sonra kalp dahil çeşitli organlarımıza ve dokularımıza beslenmeleri ve oksijenlenmeleri için dallar vererek karnın alt taraflarına kadar devam eder.
Kanın bu şekilde kalbin içinde dolaşması kalbin belli bir düzende kasılması ile mümkün olur. Önce atriumlar kasılarak içindeki kanı ventriküllere boşaltır, sonra ventriküller kasılarak içindeki kanı aort ve pulmoner artere gönderir. Kalbin bu şekilde mükemmel bir zamanlama ile belli bir düzen içinde kasılması kalbin iletim sistemi ile mümkündür. Kanın kalp içinde devamlı ileriye doğru akışı, geriye kaçmaması ise atrium ve ventriküllerin arasındaki kapaklarla, aort ve pulmoner arter başlangıçlarındaki kapaklar aracılığı ile olur
bu degerli bilgiler icin yesil borcum olsun.. en güzel hizmet budur kardesim !
tesekkürler :super:
XTRADERX
05-09-2008, 15:38
bu degerli bilgiler icin yesil borcum olsun.. en güzel hizmet budur kardesim !
tesekkürler :super:
bende tesekkur ederım dostum saygı sevgı bızden :)
XTRADERX
06-09-2008, 01:49
'Razaman'da Beslenme' konulu raporda, müslümanların '11 ayın sultanı' olarak kabul ettikleri Ramazan'da oruç tutan insanların belirli bir şekilde beslendikleri için organizmanın bir ay dinlendiği ancak iftar ve sahurda yenilen yemeklere dikkat edilmesi gerektiği belirtildi. İftarda ve sahurda birdenbire ve çok fazla yemekle midenin doldurulmaması gerektiğinin vurgulandığı raporda, bu durumun ani mide gerginliğine yol açabileceğine, tansiyon yükselmesine ve nörolojik hormonların hızlı salgılanmasına neden olabileceği kaydedildi. Oruç tutacaklara iftar ve sahurda, 'Azar azar, iyi çiğneyerek ve sık aralıklarla yemek yiyin' uyarısı yapılan raporda, 'Yemeklerin seçiminde çok yağlı, çok tuzlu ve aşırı tatlı besinlerden kaçınmak gereklidir. Bunların yerine hazmı kolay, mide-barsak sisteminde uzun süre kalabilen lifli ve sellüloz içeren sebze, meyve ve kepekli ekmek tercih edilmelidir' denildi. Yetişkin bir insanın günde en az 1.5-2 litre su içmesi gerektiğinden hareketle sıvı alımına çok dikkat edilmesini ifade eden raporda, 'Ağır işlerde çalışan işçilerin oruç tutmaları halinde su kaybına bağlı olarak şok geçirdikleri belirlenmiştir. Bu nedenle yeterli miktarda su içilmelidir. Kızartmalardan kaçınılmalıdır' ifadesi yer aldı. İşte raporda söz edilen uyarı ve öneriler:
'Yemeğe ne çok sıcak ne de çok soğuk olmayan hafif bir çorbayla başlanmalıdır. Bağırsak problemi olanlar çorbalarına kepek ilavesi yapabilecekleri gibi kepekli ekmek de tercih edebilirler. Etli veya etsiz, fazla yağlı olmayan bir sebze yemeği Yoğurt ve meyve veya tatlı olarak sütlü tatlılar olabilir.
Protein içeriği fazla olan gıdalar (midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktirirler) yumurta, süt, yoğurt, peynir gibi gıdalar, Kahvaltı şeklinde bir öğün olabilir. Bol sıvı alınmalıdır. Su içilmelidir. Meyve yenilebilir. Fazla tuzlu besinler tüketilmemelidir. Sadece su içerek oruç tutmak sakıncalıdır. Bu durumda yorgunluk, dikkatte azalmalar olur. Sahura kalkılmadan oruç tutulursa aç kalma süresi artacağından metabolik hız düşer ve halsizlik, baş ağrısı görülür.
Şeker hastaları oruç tutmak sağlıklı insanların metabolik dengesini değiştirmez, ancak şeker hastaları için oruç tutmak son derece sakıncalı olabilir. Şeker hastaları azar azar ve sık sık yeme şekline dayanan bir beslenme rejimi uygularlar. Ramazanda ise uzun süre aç kaldıklarından şeker düşmesi sonucu hayati tehlikeler söz konusu olabilir. Vücudunda insülin yetersizliği ve şeker kullanımında dengesizlik olduğu için iftardan sonra hiperglisemi koması olabilir, felç veya ölüme neden olabilir. Oruç, hamileler ve bebek sağlığı açısından riskli emziklileri sıvı alımı azalacağından süt salınımı etkiler, bebek yeterince anne sütü alamaz. Bununla birlikte aç kalmak, 9 yaşın altındaki çocuklar seyahatte olanlar, akli dengesi ve psikolojik durumu bozuk olanlar, çok yaşlı ve hasta olan insanlar, ağır kalp ve böbrek hastası olanlar, mide ülseri, safra kesesi iltihabı veya taşı olanlar, karaciğer yetmezliği olanlar ve ağır enfeksiyon geçirenler için risklidir.
Oruç tutmak sağlıklı insanlar içindir, kilo verme yöntemi değildir. Kilo vermek için oruç tutanların kilo veremedikleri bilinmektedir. Hareket azlığı, metabolizma hızının yavaşlaması kilo vermeyi zorlaştırmaktadır. Ramazanda kilo almamak için nelere dikkat edilmelidir: Mutlaka sahura kalkın. Sahur yemeklerini azar azar, iyice çiğneyerek yiyin. Çiğ sebze, domates, salatalık gibi yiyeceklere mutlaka sahurda yer veriniz. İftarda orucunuzu hafif bir yemekle açın. Sebze yemekleri tüketin, ağır tatlılardan kaçının. Bol su için, azar azar, sık sık yiyin'.
kalp ve dolaşım sorunu olanlar oruç tutmamalı, kan pıhtılaşabilir gibi sebeplerden ötürü, oruç tutmama kişiyi rahatsız ediyorsa eğer, kefaret bedelini para olarak fukaraya verebilir.
XTRADERX
06-09-2008, 02:23
kalp ve dolaşım sorunu olanlar oruç tutmamalı, kan pıhtılaşabilir gibi sebeplerden ötürü, oruç tutmama kişiyi rahatsız ediyorsa eğer, kefaret bedelini para olarak fukaraya verebilir.
haklısın dostum ama saglıklı ısek tutmak gerekır :yes: malum islamın sartıdır ;)
haklısın dostum ama saglıklı ısek tutmak gerekır :yes: malum islamın sartıdır ;)
:wink::yes::cool::arf::super:
XTRADERX
08-09-2008, 02:38
panik atak hastarının kalbi tehlikede
Panik atak kalp hastalığına yol açıyor
Panik atak bulunan hastalarda özellikle depresyon da varsa kalp hastalıkları daha çabuk gelişiyor.
Amerika’da sağlık sigortası kayıtlarında yapılan araştırmada panik atak hastalarında kalp hastalığına yakalanma riski 2 kat daha fazla bulundu. Panik atak ve depresyonun birlikte olduğu hastalarda ise bu oran daha da artıyor.
Panik atak hastaları sıklıkla doktora kalp hastalığı var korkusuyla gelmekte ve kalp krizini taklit eden göğüs ağrısı nefes darlığı baş dönmesi gibi şikayetler sıklıkla görülmekte. İlginç olarak son çalışmalar bu grup hastalarda gerçekten de kalp hastalıklarının daha sık olduğunu ortaya koydu.
Psychosomatic Medicine dergisinde 40.000 panik bozukluk ve bir o kadar da normal insan üzerinde yapılan araştırmada panik bozukluk bulunan hastalarda %87 oranında daha fazla kalp krizi veya kalp damar hastalığına bağlı göğüs ağrısı olduğu görüldü.
Depresyonun ise kalp damar hastalığını artırdığı ve kalp damar hastalığı için bir risk faktörü olduğu zaten biliniyordu. Panik bozukluk ve depresyonun birlikte olması kalp damar hastalığı görülme sıklığını 3 kat artırmakta.
Araştırmacılar bundan dolayı panik bozuklukların erken tanı ve tedavisinin kalp hastalığını önlemesi yönünden önemli olduğunun altını çiziyorlar.
Panik bozukluğun nasıl olup da kalp damar hastalığını artırdığı tam bilinmiyor. Ama panik bozukluğun sinir sistemi üzerinde yaptığı uyarıcı etkilerin ve böylece bazı stres hormonlarının ve pıhtılaşmadan sorumlu bazı maddelerin kandaki düzeylerinin yükselmesinin bu olumsuz olaylarda rolü olabileceği düşünülüyor.
Panik bozukluklarını tedavisinde antidepresan ilaçlar ve panik atakları doğuran düşünce ve davranışları değiştirmeyi amaçlayan davranışsal tedavi yöntemleri kullanılıyor.
77976
Mamedov, Ümit Özat gibi yere yığıldı
Azerbaycan'ın Galler'e deplasmanda 1-0 yenildiği karşılaşmada Azeri futbolcu Nodar Mamedov'un dili bir pozisyonda boğazına kaçtı ve yere yığıldı.
Zaman Gazetesi'nin haberine göre; Hüseyinov, ilk müdahaleyi yapıp takım arkadaşını hayata döndürdü. Geçtiğimiz hafta da Köln'de forma giyen Ümit Özat'ın dili boğazına kaçmış ve görevlilerin müdahalesiyle kurtarılmıştı.
XTRADERX
08-09-2008, 13:12
Galatasaray'ın eski Asbaşkanı Ali Dürüst'ün 19 yaşındaki yeğeni kilo vermek için gittiği Muzaffer Kuşan'ın zayıflama kampında kalp krizi geçirerek öldü.
KUŞHAN: ADLİ TIP RAPORU OLAYIN ASLINI ÇIKARACAK
Doktor Muzaffer Kuşhan'ın Polenezköy'deki lüks zayıflama kliniği 19 yaşındaki Dila'nın ölümüyle sarsıldı. Türkiye'nin tanınmış işadamlarından Ali Dürüst'ün yeğeni Dila Kurt 1,5 ayda 15 kilo birden verince kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Bu olay üzerine tüm gözler daha önce de bir Amerikalı işadamının ölümüyle gündeme gelen Kuşhan'ın ünlü kliniğine çevrildi.
kızcağıza yazık olmuş ne diyeyim
ama akıl ve de mantık var
1.5 ayda 15 kilo çok abartı bir rakam
bence en maximum rakam 1 haftada 1 kilo vermek olabilir (gerçi bu bile fazlada yine de makul rakam olabilir)
Galatasaray'ın eski Asbaşkanı Ali Dürüst'ün 19 yaşındaki yeğeni kilo vermek için gittiği Muzaffer Kuşan'ın zayıflama kampında kalp krizi geçirerek öldü.
KUŞHAN: ADLİ TIP RAPORU OLAYIN ASLINI ÇIKARACAK
Doktor Muzaffer Kuşhan'ın Polenezköy'deki lüks zayıflama kliniği 19 yaşındaki Dila'nın ölümüyle sarsıldı. Türkiye'nin tanınmış işadamlarından Ali Dürüst'ün yeğeni Dila Kurt 1,5 ayda 15 kilo birden verince kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Bu olay üzerine tüm gözler daha önce de bir Amerikalı işadamının ölümüyle gündeme gelen Kuşhan'ın ünlü kliniğine çevrildi.
45 günde 15 kilo verdikten sonra önceki gün kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Dila’nın akrabaları ve arkadaşları, son gününü anlattı: “Dila o gün ailesiyle yaşadığı evin önünden babasına telefon açarak evde kalan bir paketi istedi. Babası ’Gel sen al’deyince ’Ben eve girersem dayanamam evimden çıkmam, bir daha da o kampa gitmem’diyerek eve hiç girmedi. Sonra ailesiyle birlikte zayıflama merkezinin havuzun