PDA

View Full Version : Tüp Bebek ve Mikroenjeksiyon

ginseng
04-09-2008, 09:16
Değerli hissenet üyeleri aranızda mutlaka ( bizim gibi ) çocuk sahibi olma problemi yaşayanlar vardır.Bu problemi yaşayan kişilerin toplum baskısı,aile baskısı,iç dünyalarında yaşadıkları,tedavi sürecinde yaşadıkları hüsranlar veya mutluluklar yani tüp bebeğe ait her ne varsa paylaşmak istedim.

Biz 8 yıllık evliyiz problemimizin adı azospermi ( canlı sprem hücresi olmaması yani sperm yok:notr:) defalarca doktorlara gittik hem de alanında en çok tanınan isimlere ve çoğunda da karşılaştığımız şey basit bir el muayenesinin arkasından bize üreme sistemi üzerine verilen bir kaç cümlelik ders ve arkasından sekreter hanıma ödediğimiz banknotlar....:yes:

Bu süreç bizi çok yordu ve maddi açıdan çok yıprattı.gerçek bir tedaviyi 2 sene önce mikrotese yöntemi ile yaptık.mikrotesede yine olgun hücre bulunamadı ama spermatid adı verilen boyunlu fakat kuyruksuz bir süre hücre bulundu bir sürü embriyo oluşturuldu ve embriyolar 2.günde ve 2 ye bölünmüş halde iken eşime transfer edildi sonradan öğrendik ki 2. gününde 2 bölmeli olan embriyo ölü embriyo demekmiş.yani en güvenilir hastanede bu işin en ustası olarak tanınan doktorda bile tahminimce acımasızca yine "banknot olarak"görüldük.çünkü transfer yapılmasaydı 1000 $ geri iade edilecekti.belki de sırf o 1000$ ı iade etmemek için ölü embriyoları eşime transfer ettiler.1-2 günlük anne baba adayı olmanın verdiği mutluluğun sonu büyük bir hüsran oldu tabii ki...Böyle mübarek günlerde bizim yıpratılmamızda kasıtlı olarak emeği geçen herkesin geçmişine rahmet okuyorum hiçç merak etmesinler.Dünya hayatı çooook kısa ve hesabın verileceği zamana çok az kaldı...

Neyse dostlar sizleri de dinlemek isterim eğer paylaşırsanız.bir de tabii forum üyeleri arasında androloji uzmanı veya ürolog var ise yazışmak isterim.tabii ki benim bu güne kadar tanıdığım doktorlar olmaması şartıyla yoksa ne yapar eder onun bütün parasına yakında tahtası kapanacak bir hisse aldırırım:grrr:

gemici
04-09-2008, 21:30
bence tanrının sana verdikleri ile yetin...........şansını fazla zorlama derim.........

Yükselen GüNeŞ
04-09-2008, 23:24
Benim kuzenimde de sorun vardı. olmaz olmaz diyorlardı. en sonunda oldu. alman hastanesi bu konu da başarılı ama ne yazık ki kaçak ilaç kullanıyorlar. estorojen iğnelei veriyorla ve bunlar kaçak ama 3. seferde mutla sona ulaştılar. ve 3leri oldu. 2 erkek ve 1 kız. artık bir daha da denemelerine gerek kalmadı.

benim tavsiyem denemeye devam edin ama insanlar bilmesin. sadece eşiniz ve siz bilin yoksa stress ve sıkıntı yaşarsınız. sperm ve yumurtaları da etkileyen en yegane olay buymuş doktorlar öle diyorlar...

Allah yardımcınız olsun...