PDA

View Full Version : Matriks Formülleri



Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

kani
21-07-2013, 18:37
SAYIN Bear-Bull senden bi yardım daha bekliyorum.saygılar.

abi az formulden anladığım kadarıyla o sinyalleri sabitleyemezsin buna matriksin sınırlı yazım dili izin vermez ama bende deneyeyim olursa buraya yazarım

Bear_Bull
21-07-2013, 21:32
sistemin repaint yapmaması için bu şekil kullanılabilir.
{(AL)}Cross(RSI(C,14),30)

{(SAT)}Cross(70,RSI(14))


test etmeden gerçek işlemde kullanmayın iyi zarar yazabilir.

repaint yapmayan şekli ile cevaplamışım daha önce.
altına uyarısınıda yazmışım zarar ettirir diye.


abi az formulden anladığım kadarıyla o sinyalleri sabitleyemezsin buna matriksin sınırlı yazım dili izin vermez ama bende deneyeyim olursa buraya yazarım

toros
22-07-2013, 00:40
bende elimden gelen bi formulu buraya kopyalıyorum faydası olur umarım geliştirebilen olursa formulü ekleyelim buraya

A:=macd(mov ,14,e)-macd(mov, 7,e);
-a-ref(-a,-1 );0
bu formul repaint yapmaz sabittir değerleri


toros abi ben uyumsuzluklarını genelde baz alıyorum çıkış veya düşüşün hızını veya ivmesini bunla ölçüyorum zaten 0 değer üstü al altı sattır amma velakin göz aşinalığı oldukça fiyatların yönünü tahminde yardımcı oluyor

Sn kani,

Formül sağlıklı görünmüyor. Bence kullanırken dikkatli olun.
Formülde MACD ve Ref komutlarının formatına aykırı kullanım var.

ordi
22-07-2013, 01:52
bende elimden gelen bi formulu buraya kopyalıyorum faydası olur umarım geliştirebilen olursa formulü ekleyelim buraya

A:=macd(mov ,14,e)-macd(mov, 7,e);
-a-ref(-a,-1 );0
bu formul repaint yapmaz sabittir değerleri

nasıl kullandığınıza dair yoruma bakınca

(Mov(C,3,S)-Mov(C,7,S)) + (Mov(C,7,S)-Mov(C,17,S)):0

bu tezatlıkları daha iyi veriyor sanki

ordi
22-07-2013, 02:01
...
ben daha kendime yazmak istediğim formülü yazamadım.


Sn.Bear_Bull, bilgi derinliğinize bakınca MT4 üzerinde iyi çalıştığını düşündüğüm bu indiği MTX diline çevirebilirseniz iyi çalıştığını göreceksiniz.

Belki çeviriden bizde nasiplenebiliriz:o

Başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim.

//+------------------------------------------------------------------+

#property indicator_chart_window
#property indicator_buffers 2
#property indicator_color1 Blue
#property indicator_width1 2
#property indicator_color2 Red
#property indicator_width2 2

//+------------------------------------------------------------------+

extern int CCI = 50;
extern int ATR = 5;

//+------------------------------------------------------------------+

double bufferUp[];
double bufferDn[];

//+------------------------------------------------------------------+

int init()
{
SetIndexStyle(0, DRAW_LINE, STYLE_SOLID, 2);
SetIndexBuffer(0, bufferUp);
SetIndexStyle(1, DRAW_LINE, STYLE_SOLID, 2);
SetIndexBuffer(1, bufferDn);
return (0);
}

//+------------------------------------------------------------------+

int deinit()
{
return (0);
}

//+------------------------------------------------------------------+

int start()
{
double thisCCI;
double lastCCI;

int counted_bars = IndicatorCounted();
if (counted_bars < 0) return (-1);
if (counted_bars > 0) counted_bars--;
int limit = Bars - counted_bars;

for (int shift = limit; shift >= 0; shift--)
{
thisCCI = iCCI(NULL, 0, CCI, PRICE_TYPICAL, shift);
lastCCI = iCCI(NULL, 0, CCI, PRICE_TYPICAL, shift + 1);

if (thisCCI >= 0 && lastCCI < 0) bufferUp[shift + 1] = bufferDn[shift + 1];
if (thisCCI <= 0 && lastCCI > 0) bufferDn[shift + 1] = bufferUp[shift + 1];

if (thisCCI >= 0)
{
bufferUp[shift] = Low[shift] - iATR(NULL, 0, ATR, shift);
if (bufferUp[shift] < bufferUp[shift + 1])
bufferUp[shift] = bufferUp[shift + 1];
}
else
{
if (thisCCI <= 0)
{
bufferDn[shift] = High[shift] + iATR(NULL, 0, ATR, shift);
if (bufferDn[shift] > bufferDn[shift + 1])
bufferDn[shift] = bufferDn[shift + 1];
}
}
}

return (0);
}

//+------------------------------------------------------------------+

Bear_Bull
22-07-2013, 02:33
Sn.Bear_Bull, bilgi derinliğinize bakınca MT4 üzerinde iyi çalıştığını düşündüğüm bu indiği MTX diline çevirebilirseniz iyi çalıştığını göreceksiniz.

Belki çeviriden bizde nasiplenebiliriz:o

Başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim.


MT4 ile ilgili maalesef bilgim yok yazılımları ise çok farklı,
görünüşüne bakılırsa çok zor birşey değil gibi

cci(50)>0 ve Atr(5) kullanmış ama belirli seviyelerde + - ilaveler yapmış
orjinal grafiğini görüp matrikste deneme yanılma ile birşeyler denenebilir ancak
bu gibi denemeler için ayıracak zamanım yok
{bir indikatöre başlayıpta yapamadığımda uyku haram oluyor sabaha kadar tavana bakıp birşeylerle uğraşıyorum sonra} :(

dün gece sabaha kadar yatak odası tavanında uğraştığım
gündüz ise matrikste istediğim gibi uygulayamadığım bir formül vardı zaten belki bu gecede uyutmayacak :he:

tepeyi almayı başardım ama dip seviyesi işi bozdu + birde o değerlerin hesaplanmasının grafikte ötelenmiş olarak gösterimi var
bunlar becerildikten sonra ise sürüyle hesaplama ilave edilecek

ölmüşüm ben ağlayanım yok.

arkamdan fatiha okuyun bari :yes:



http://badgs.webege.com/png/Temmuz54.png

ordi
22-07-2013, 08:21
[QUOTE=Bear_Bull;9134592]
{bir indikatöre başlayıpta yapamadığımda uyku haram oluyor sabaha kadar tavana bakıp birşeylerle uğraşıyorum sonra} :(

ölmüşüm ben ağlayanım yok.

arkamdan fatiha okuyun bari :yes:

malesef ben de sizin gibi ekran bağımlısıyım(sizin için bu tanımlama doğru olmayabilir) ve ve daha önemlisi takıntılıyım,
yani iyi bişi değil bunlar ama bunun üstesinden de gelemedim henüz:(

diğer kısma gelince, tüm forumdaşlar için allah geçinden versin,
herkese sağlık, sıhhat ve mutlu günler dilerim.

burada yazdıklarınız değerli bilgiler ve sizde benim gözümde değer üretip yoku var eden bir kişisiniz, üstelik varı yok edenlere karşı...

Sevgiler, Saygılar...

Not: MT4 den MTX diline çevireydik iyiydi...:kural: heh heh:halayci:
http://snag.gy/Zgc11.jpg

kontek
22-07-2013, 13:36
(mov(STOSK(5,3,3)*3+RSI(20)*50+CCI(14)*2+MFI(14)*2 +DI()*3+mo(12)*2+TRIX(17)*6+Willr(18)*7+(PDI(15)-MDI(15))*1,15,E))

yazım hatası alıyorum yardım edermisniz

toros
22-07-2013, 13:40
Sanırım Yaşar hocanın formülü bu. Geçmiş sayfalarda düzeltilmiş halini koymuşlardı diye hatırlıyorum.

kontek
22-07-2013, 14:30
Sanırım Yaşar hocanın formülü bu. Geçmiş sayfalarda düzeltilmiş halini koymuşlardı diye hatırlıyorum.

yok onun değil başka yerden aldım tke değil yani

chamfer
22-07-2013, 22:03
bu matriks formullerini yazmayi öğrenebileceğimiz bir yardim dokümani varmi dir. öylemi olur böylemi olur diye soru sorup kimseyi meşgul etmek istemiyorum.

Bear_Bull
22-07-2013, 22:20
(mov(STOSK(5,3,3)*3+RSI(20)*50+CCI(14)*2+MFI(14)*2 +DI()*3+mo(12)*2+TRIX(17)*6+Willr(18)*7+(PDI(15)-MDI(15))*1,15,E))

yazım hatası alıyorum yardım edermisniz

yeni pencere açıp tek tek yazın kabul ettikçe bir sonrakini ilave edin öyle deneyin.
mesela ilk gözüme çarpan >>
TRIX(17) denmiş yok öyle bir kullanım
TRIX(Data,Period1,Period2,Yöntem S E W TRI VAR ) şeklinde olmalı ekrana getirip içini doldurmalısınız.

TKE indikatörleri değişik sayılarla çarpılımış ve 15 lik ortalaması alınmış gibi görünüyor sn torosunda dediği gibi.


bu matriks formullerini yazmayi öğrenebileceğimiz bir yardim dokümani varmi dir. öylemi olur böylemi olur diye soru sorup kimseyi meşgul etmek istemiyorum.

formül penceresi altında yardım ikonunu ve matriks sitesindeki ileridüzey yazılım diye bir pdf dosya vardı bu başlıkta da linkinin olması lazım.

Bear_Bull
22-07-2013, 22:28
Not: MT4 den MTX diline çevireydik iyiydi...:kural: heh heh:halayci:
http://snag.gy/Zgc11.jpg

grafikte son close değeri ve indikatörün değeri birbirine yakınmıdır

ek olarak değeri değişik olan
xauusd ve eurusd dede
close ve indikatör değerleri birbirine yakınmıdır?

hepsinde fiyat ve indikatör değeri yakınsa
ccı > 50 olduğunda fiyat-atr(5) ötelenmiş
ccı<0 olduğunda fiyat +atr(5) ötelenmiş kullanılmış diye bir tahmin yürütebilirim.

birbirlerine yakın değilse fiyat grafik penceresi üzerine atılan macd indikatörü gibi göz yanılması yapıyordur.
kolay gelsin.

chamfer
22-07-2013, 22:41
teşekkür ederim

ordi
23-07-2013, 00:24
grafikte son close değeri ve indikatörün değeri birbirine yakınmıdır

ek olarak değeri değişik olan
xauusd ve eurusd dede
close ve indikatör değerleri birbirine yakınmıdır?

hepsinde fiyat ve indikatör değeri yakınsa
ccı > 50 olduğunda fiyat-atr(5) ötelenmiş
ccı<0 olduğunda fiyat +atr(5) ötelenmiş kullanılmış diye bir tahmin yürütebilirim.

birbirlerine yakın değilse fiyat grafik penceresi üzerine atılan macd indikatörü gibi göz yanılması yapıyordur.
kolay gelsin.

Sn.Bear_Bull, sorularınızın cevabı olur mu bilmiyorum ama vob30, gld ve €/$ günlük yakın plan graflarını gönderiyorum. Eğer daha yakın plan vb. isteğiniz olursa sorun olmaz gönderebilirim.

vob30 günlük http://snag.gy/Rq0rk.jpg
gld günlük http://snag.gy/jGFE0.jpg
gld 60dk. günlük hep sat komutunda çalışmış o yüzden bir de 60dk. göndereyim dedim.http://snag.gy/bLHkI.jpg
€/$ günlük http://snag.gy/5uBZm.jpg



İlgilendiğiniz içinde ayrıca TEŞEKKÜR EDERİM.

Bear_Bull
23-07-2013, 00:35
Sn.Bear_Bull, sorularınızın cevabı olur mu bilmiyorum ama vob30, gld ve €/$ günlük yakın plan graflarını gönderiyorum. Eğer daha yakın plan vb. isteğiniz olursa sorun olmaz gönderebilirim.

vob30 günlük http://snag.gy/Rq0rk.jpg
gld günlük http://snag.gy/jGFE0.jpg
€/$ günlük http://snag.gy/5uBZm.jpg

İlgilendiğiniz içinde ayrıca TEŞEKKÜR EDERİM.

resimlerin hiç birinde kullanılan indikatörün asıl aldığı değeri gösteren kısım yok

indikatör fiyat penceresi yerine alta ayrıca atılabiliyormu?

birbirlerine yakın değilse fiyat grafik penceresi üzerine atılan macd indikatörü gibi göz yanılması
yapıyormu
aldığı değeri yeni pencereden görebilmek için soruyorum.
yarın akşam yokum sonraki gün incelerim.

ordi
23-07-2013, 02:25
resimlerin hiç birinde kullanılan indikatörün asıl aldığı değeri gösteren kısım yok(bu indik değer göstermiyor sadece bir line çiziyor ve alım satım için renk değiştiriyor. kişisel yorum getirirsemde al-sat renk değişimi dışında kişi risk algısına göre indiğin altında sat, üstünde al da yapabilir.)

indikatör fiyat penceresi yerine alta ayrıca atılabiliyor mu?(denedim atılmıyor sadece fiyat penceresinde çalışıyor.)

yarın akşam yokum sonraki gün incelerim.(zamanı önemli değil siz ne zaman uygun olursanız o zaman bakarsınız)

olaydı iyiydi:halay:

bu indiğe en yakın indik super trend olarak bilinen indik ancak gözlemlerim bu indiğin hemen hemen tüm forex işlemlerinde ve en küçük periyotta bile(1dk) daha tutarlı hareket etmesi. Zaten yukarıdaki graflarda bu durum net belli oluyor.

Sevgiler, Saygılar.

venseremos
23-07-2013, 16:55
Merhaba,

Sistem kullanan arkadaşlardan bir ricam var. Ocak 2012-Ocak2013, Şubat 2013 ten bu güne ve temmuz 2012 den bu güne U30 sistem performanslarını puan olarak paylaşabilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler...

ysrzcn20
23-07-2013, 21:47
Factor:=Input("Factor",1.00,10.00,3.00);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,10);
Up:=MP()+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=MP()-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV(Dn,13),C ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
ST:=If(Td=1,Dnx,If(Td=-1,Upx,PREV));
ST
METASTOCK SUPER TREND FORMÜLÜ

ysrzcn20
23-07-2013, 21:49
Factor:=Input("Factor",1.00,100.00,3.00);
Pd:=Input("ATR Periods",1,1000,10);
Up:=(H+L+C)/3+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=(H+L+C)/3-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV(Dn,13),C ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
Upx;(Upx+Dnx)/2;Dnx
TREND FORMULÜ

ysrzcn20
23-07-2013, 21:53
Factor:=Input("Factor",1.00,10.00,3.00);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,10);
Up:=(H+L+C)/3+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=(H+L+C)/3-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV(Dn,13),C ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
ST:=If(Td=1,Dnx,If(Td=-1,Upx,PREV));
ST
MATRİKS SUPER TREND FORMÜLÜ

temese
24-07-2013, 00:29
Merhabalar bu formul matrikse uyarlanabilir mi acaba?
teşekkürler..

ZigPerc:= Input("Zig-Zag Percentage", .1, 99, 1);
{basic peak and trough level calculation} P1:=ValueWhen(1,Peak(1,Zig(C,ZigPerc,%),ZigPerc),
Peak(1,Zig(H,ZigPerc,%),ZigPerc));
P2:=ValueWhen(1,Trough(1,Zig(C,ZigPerc,%),ZigPerc) ,
Trough(1,Zig(L,ZigPerc,%),ZigPerc));

{Fibonacci retracement levels calculation}
P3 := P2 + (P1-P2)*0.236;
P4 := P2 + (P1-P2)*0.382;
P5 := P2 + (P1-P2)*0.5;
P6 := P2 + (P1-P2)*0.618;
P7 := P2 + (P1-P2)*0.786;

{Plotting the levels}
P2; {through}
P3; {23.6% (78.6%) retracement}
P4; {38.2% (61.8%) retracement}
P5; {50.0% retracement}
P6; {61.8% (38.2%) retracement}
P7; {78.6% (23.6%) retracement}
P1; {peak}

Bear_Bull
24-07-2013, 00:36
Merhabalar bu formul matrikse uyarlanabilir mi acaba?
teşekkürler..

sn temese
peak and trough Matrikste kullanılamıyor

ama fibo kısmı geride kalan sayfalarda yazılmıştı.

temese
24-07-2013, 00:43
teşekkürler..

ordi
24-07-2013, 03:00
Sn.ysrzcn20, paylaşımlar için TEŞEKKÜR EDERİM.

5dk. super trend-trend karşılaştırması http://snag.gy/frwr8.jpg

yukarıda verdiğim mt4 indiğini de mtx diline cevireydik iyiydi:o

ordi
27-07-2013, 01:45
Factor:=Input("Factor",1.00,10.00,3.00);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,10);
Up:=(H+L+C)/3+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=(H+L+C)/3-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV(Dn,13),C ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
ST:=If(Td=1,Dnx,If(Td=-1,Upx,PREV));
ST
MATRİKS SUPER TREND FORMÜLÜ

mtx bu formülü aktif kullanan var mı?

akşam yükledim baktım her periyotta çok iyi puanlar vermiş gözüküyordu.

seansta canlı canlı baktığımda ise durum çok farklı gerçekleşti. tüm periyotlarda yani 5dk. tutunda günlüğe kadar her periyotta her dakika indik aşağı düştü ve sürekli refresh yapılsa dahi her yeni dk. geçişlerinde bu süreç devam etti.

sizlerde durum nedir? yoksa bana özgü mü?

ysrzcn20
27-07-2013, 12:04
aynı son kısım aşağı düşüyor.
Factor:=3;
Pd:=10;
Up:=(H+L+C)/3+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=(H+L+C)/3-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV(Dn,13),C ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
Upx
bunu dene birde

murti
27-07-2013, 18:52
Arkadaşlar mov averajda değişken ortalamanın simgesi nedir acaba?

Dilbert
27-07-2013, 19:27
"Var"...

murti
27-07-2013, 19:33
"Var"...

teşekkürler Sn. Dilbert

KOSA
29-07-2013, 02:44
arkadaşlar system testerda kullanmak üzere söyle bir formul yazim dedim ama çok zorlandım yardımcı olursanız sevinirim

macd, trigerini sıfırın altında yukarı kesince al
macd, trigerini sıfırın üzerinde aşağı kesince sat

tşk...

toros
29-07-2013, 08:11
arkadaşlar system testerda kullanmak üzere söyle bir formul yazim dedim ama çok zorlandım yardımcı olursanız sevinirim

macd, trigerini sıfırın altında yukarı kesince al
macd, trigerini sıfırın üzerinde aşağı kesince sat

tşk...

AL:

MACD(26,12,9)<0 AND Cross(MACD(26,12,9),MACDTrigger(26,12,9))

SAT:

MACD(26,12,9)>0 AND Cross(MACDTrigger(26,12,9),MACD(26,12,9))

KOSA
29-07-2013, 08:32
tşk. ederim toros iyi haftalar

toros
29-07-2013, 08:39
Rica ederim. İyi haftalar.

vatek
30-07-2013, 06:44
slmlar
arkadaşlar şöyle bir sorum var http://fxbazooka.com/upload/tiny/About%20forex/Trend%20indicators/bollinger.png
matrikste bollinger alt bandı ve/veya üst bandı dışında kapanış yapmış hisseleri listelemek istiyorum nasıl bir formül kullanabilirim (resmi istediğim şeyi daha iyi anlatabilmek için koydum) şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

ysrzcn20
30-07-2013, 12:24
slmlar
arkadaşlar şöyle bir sorum var http://fxbazooka.com/upload/tiny/About%20forex/Trend%20indicators/bollinger.png
matrikste bollinger alt bandı ve/veya üst bandı dışında kapanış yapmış hisseleri listelemek istiyorum nasıl bir formül kullanabilirim (resmi istediğim şeyi daha iyi anlatabilmek için koydum) şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

c>BBandBot() kapanış Bbantdan büyuk olanlar

c<BBandTop() kapanış Bbantdan küçük olanlar
BU FORMÜLE FAZLA GÜVENİLMEZ..KAPANIŞ DAHADA DERİNE DİBE GİDEBİLİR

sailor13
01-08-2013, 15:42
AL:

Cross(MACD(26,12,9),MACDTrigger(26,12,9))

SAT:

Cross(MACDTrigger(26,12,9),MACD(26,12,9))

Sayın Kosa ;
Böyle kullanınca daha uzun süre sonra iflas ediyor. ;-)

KOSA
01-08-2013, 16:07
AL:

Cross(MACD(26,12,9),MACDTrigger(26,12,9))

SAT:

Cross(MACDTrigger(26,12,9),MACD(26,12,9))

Sayın Kosa ;
Böyle kullanınca daha uzun süre sonra iflas ediyor. ;-)

bunu denedim ama sinyal alamadim. sagolasin.

selam33
02-08-2013, 10:07
pds:= Input("average trend length periods",2,252,21);
pr:=Input("Open=1 High=2 Low=3 Close=4 Vol=5 MP=6, P=7",1,7,4);
display:=Input("plot Trend line = 1, Trend points = 2",1,2,1);

{define events}
pr:=If(pr=1,O,If(pr=2,H,If(pr=3,L,If(pr=5,V,
If(pr=6,MP(),If(pr=7,P,C))))));
price1:=pr;
price2:=pr;
time1:=price1>Ref(HHV(price1,pds),-1);
time2:=price2<Ref(LLV(price2,pds),-1);

{restrict to last events}
time1:=time1
AND Cum(time1)=LastValue(Cum(time1));
time2:=time2
AND Cum(time2)=LastValue(Cum(time2));

{sort events}
t1pds:=LastValue(BarsSince(time1));
t2pds:=LastValue(BarsSince(time2));
x1:=If(t1pds>=t2pds,time1,time2);
x2:=If(t1pds>=t2pds,time2,time1);
y1:=If(t1pds>=t2pds,price1,price2);
y2:=If(t1pds>=t2pds,price2,price1);

{fix coordinates}
y1:=ValueWhen(1,x1,y1);
y2:=LastValue(ValueWhen(1,x2,y2));
b1:=LastValue(BarsSince(x1));
b2:=LastValue(BarsSince(x2));
plot:=y1+BarsSince(x1)*(y2-y1)/(b1-b2);

If(display=1,plot,time1+time2)


metastock da bir trend formülü matrikse çevrilebilirmi

murti
02-08-2013, 10:58
aynı son kısım aşağı düşüyor.
Factor:=3;
Pd:=10;
Up:=(H+L+C)/3+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=(H+L+C)/3-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV(Dn,13),C ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
Upx
bunu dene birde


bunu khan de nasıl kullanabilirim acaba? tşk.

ysrzcn20
02-08-2013, 11:06
bunu khan de nasıl kullanabilirim acaba? tşk.

Factor:=3;
Pd:=10;
Up:=(H+L+C)/3+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=(H+L+C)/3-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV(Dn,13),C ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
Upx;Dnx

KHN+ind builder+data üzerine kaydedip indikatör yapacan ve iki tene çizği olarak graf üzerine açılacak.kırılmalar yönun değiştiğini ğösterir .aşağıdaki kırılma al...yukarıdaki çizği kırılma sat olarak kullanılır.10,,3 ayarlarını kurcalayabilirsin

murti
02-08-2013, 11:15
Factor:=3;
Pd:=10;
Up:=(H+L+C)/3+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=(H+L+C)/3-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV(Dn,13),C ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
Upx;Dnx

KHN+ind builder+data üzerine kaydedip indikatör yapacan ve iki tene çizği olarak graf üzerine açılacak.kırılmalar yönun değiştiğini ğösterir .aşağıdaki kırılma al...yukarıdaki çizği kırılma sat olarak kullanılır.10,,3 ayarlarını kurcalayabilirsin

çok teşekkürler.

KOSA
03-08-2013, 15:38
Değerli arkadaşlar, sistem tester da yazılan bir formülün repaintli olup olmadığını nasıl anlarım...

KOSA
07-08-2013, 16:11
matriks te bir indicatorun üretmiş olduğu bilgilere göre system testerda formül yazmak istiyorum.
Örnek, dip tepe adlı indicator yukarıda 50 olursa sat, aşağıda -50 olursa al gibi.
İndicator builder da yazmış olduğumuz indicatorü bir şekilde MACD veya MOV gibi sisteme tanımlayabiliyorvmuyuz..

Asmiltak
07-08-2013, 16:21
matriks te bir indicatorun üretmiş olduğu bilgilere göre system testerda formül yazmak istiyorum.
Örnek, dip tepe adlı indicator yukarıda 50 olursa sat, aşağıda -50 olursa al gibi.
İndicator builder da yazmış olduğumuz indicatorü bir şekilde MACD veya MOV gibi sisteme tanımlayabiliyorvmuyuz..

Tanımlanabilir. İndikatörünüzün adı abcd diyelim. fml("abcd") şeklinde yazmanız gerekir formüle. System tester'da al bölümüne fml("abcd")=-50 sata fml("abcd")=50 gibi yazarsanız olur..

Asmiltak
07-08-2013, 16:26
Değerli arkadaşlar, sistem tester da yazılan bir formülün repaintli olup olmadığını nasıl anlarım...

İçinde zigzag indikatörü varsa her zaman repainttir. Formül belli bir kesişimi baz alıyorsa, ya da fiyat/indikatörün belli bir rakamda vereceği tepkiyi ölçüyorsa repaint yapma ihtimali yoktur. Zigzag gibi her daim repaintli olan başka bir gösterge var mıdır bilmiyorum açıkçası..

KOSA
07-08-2013, 16:30
Hay Allah razı olsun Asmiltak. Anlayabileceğim şekilde anlattın ya kardeşim cevapların için çok teşekkür ederim. Vesile ile iyi bayramlar olsun.
Saygılarımla...

50promil
07-08-2013, 18:48
c>BBandBot() kapanış Bbantdan büyuk olanlar

c<BBandTop() kapanış Bbantdan küçük olanlar
BU FORMÜLE FAZLA GÜVENİLMEZ..KAPANIŞ DAHADA DERİNE DİBE GİDEBİLİR

konu ile alakalı bir parantez de ben açayım.bollinger bantları daha çok piyasanın oynaklığının tespiti için kullanılıyor.yüksek oynaklık düşük oynaklığı düşük oynaklıkda yüksek oynaklığı getirir.önce oynalık hakkında fikir sahibi olup daha sonra diğer teknik argümanlarla al sat yapmak gerek.klasik görüş olan orta band kırıldı al yada sat trade deçok verimli değil.bazı senaryolarda orta band kırılana kadar karın yarısı gidiyor.bollinger üzerine araştırma yapıp değişik örüntüler bulan pek çok kişi var.bunları araştırmak bandları kullanacak yatırımcının yararına olabilir.

KOSA
08-08-2013, 00:37
Matriks te verilerin hızlı silinmesi için;
Grafik penceresi açık iken ctrl+s yapınca üzerinde bulunduğunuz veriler sıra ile siliniyor.

Asmiltak
08-08-2013, 00:43
Hay Allah razı olsun Asmiltak. Anlayabileceğim şekilde anlattın ya kardeşim cevapların için çok teşekkür ederim. Vesile ile iyi bayramlar olsun.
Saygılarımla...

Ben teşekkür ederim.

Bayramda vaktiniz varsa aşağıdaki dokümanı inceleyin. Temel seviyeden en ileri düzeye kadar bir çok kullanım detayını açıklıyor..


http://217.118.24.4/documents/ILERI_TEKNIK_ANALIZ.pdf

KOSA
08-08-2013, 01:01
MACD İÇİN bi osilatör örnek.

a1 := MACD(uzun,kısa,triger);
a2 := MACDTrigger(uzun,kısa,triger);
Fractal :=
If ((a1 > a2), +1,-1);
Fractal

KOSA
10-08-2013, 13:41
3 gündür indik yaz formüle et, olmadı değerleri düzenle, system tester da test yap.
sonuç. Trend skor 10 ile aynı... pehhh

selam33
11-08-2013, 20:03
Dy:=Input("Day of Trend",1,31,19);
Mn:=Input("Month of Trend",1,12,12);
Yr:=Input("Year of Trend",2000,2500,2003);

Value1:=Input("Bearish Periods",3,55,21);
Value2:=Input("Multiplication Factor",1,10,3.2);
Value3:=Input("Initial Stop",0,100000,10);

Value4:= 34;{Channel Periods}
Value5:= 75;{OverBought Region}

HoldingDays:= BarsSince(Dy=DayOfMonth()
AND Mn=Month() AND Yr=Year());

Index:=RSI(CLOSE,Value4);
OB:=Index -Value5;
Bullish:= CLOSE-(CLOSE*(OB/100));

Bearish:=(Sum(Abs(LOW-Ref(LOW,-1)),Value1))/Value1;
RangeA:=(Sum(CLOSE-LOW,Value1))/Value1;
Stop:=CLOSE-((Bearish+RangeA)*Value2);

If(Stop>PREV AND Stop>Value3,Stop,If(Stop>PREV
AND Stop < Value3,Value3,If(Stop<=PREV,PREV,Stop
*Holdingdays)));

Bullish


yazım hatası veriyor yardımcı olabilirmisiniz

Bear_Bull
12-08-2013, 21:46
yazım hatası veriyor yardımcı olabilirmisiniz

hatasız hali
ne işe yarar bilemem ama çalışacak şekilde şu an
1-2 yerle oynayınca düzeldi
kopyala yapıştır yaparken boşlukları silmişsiniz.

birde iflerde değişken tanımlaması yoktu, hoş gerçi değerinide görüntülemiyor/sorgulamıyor boşa hesaplıyor

Dy:=Input("Day of Trend",1,31,19);
Mn:=Input("Month of Trend",1,12,12);
Yr:=Input("Year of Trend",2000,2500,2003);

Value1:=Input("Bearish Periods",3,55,21);
Value2:=Input("Multiplication Factor",1,10,3.2);
Value3:=Input("Initial Stop",0,100000,10);

Value4:= 34;
{Channel Periods}
Value5:= 75;
{OverBought Region}

HoldingDays:= BarsSince(Dy=DayOfMonth() AND Mn=Month() AND Yr=Year());

Index:=RSI(CLOSE,Value4);
OB:=Index -Value5;
Bullish:= CLOSE-(CLOSE*(OB/100));

Bearish:=(Sum(Abs(LOW-Ref(LOW,-1)),Value1))/Value1;
RangeA:=(Sum(CLOSE-LOW,Value1))/Value1;
Stop:=CLOSE-((Bearish+RangeA)*Value2);

sor:=If(Stop>PREV AND Stop>Value3,Stop,
If(Stop>PREV AND Stop < Value3,Value3,
If(Stop<=PREV,PREV,Stop*Holdingdays)));

Bullish

Bear_Bull
12-08-2013, 21:50
en alt bölüm
Bearish;RangeA;Stop;sor;Bullish olarak değiştirilip 5 data takip edilebilir.

TraderTR
17-08-2013, 12:17
MATRİKS'de özel indikatör kullanamıyorum, formulde hata falan yok (diğer PC'de çalışıyor), en basitinden sadece C (kapanış) dahi yazılamıyor, matriksi aradım daha önceden bu sorunla karşılaşanlar varmış tek çözüm formatlayıp yeniden win7 kurun diyorlar,

Uzatmadan, formatsız bu sorun hakkında bilgisi olan mı? Nasıl çözülür?

Teşekkürler...

SYG..

KOSA
17-08-2013, 12:27
hatasız hali
ne işe yarar bilemem ama çalışacak şekilde şu an
1-2 yerle oynayınca düzeldi
kopyala yapıştır yaparken boşlukları silmişsiniz.

birde iflerde değişken tanımlaması yoktu, hoş gerçi değerinide görüntülemiyor/sorgulamıyor boşa hesaplıyor

Dy:=Input("Day of Trend",1,31,19);
Mn:=Input("Month of Trend",1,12,12);
Yr:=Input("Year of Trend",2000,2500,2003);

Value1:=Input("Bearish Periods",3,55,21);
Value2:=Input("Multiplication Factor",1,10,3.2);
Value3:=Input("Initial Stop",0,100000,10);

Value4:= 34;
{Channel Periods}
Value5:= 75;
{OverBought Region}

HoldingDays:= BarsSince(Dy=DayOfMonth() AND Mn=Month() AND Yr=Year());

Index:=RSI(CLOSE,Value4);
OB:=Index -Value5;
Bullish:= CLOSE-(CLOSE*(OB/100));

Bearish:=(Sum(Abs(LOW-Ref(LOW,-1)),Value1))/Value1;
RangeA:=(Sum(CLOSE-LOW,Value1))/Value1;
Stop:=CLOSE-((Bearish+RangeA)*Value2);

sor:=If(Stop>PREV AND Stop>Value3,Stop,
If(Stop>PREV AND Stop < Value3,Value3,
If(Stop<=PREV,PREV,Stop*Holdingdays)));

Bullish

yukselerek giden en ustte bi cizgi var. birde onun etrafinda dolasan. bu dolasan yukarida ise sat, altinda ise al gibi anladim.

Bear_Bull
17-08-2013, 14:20
sihirli ellerimle belki halledebilirim :kahkah:

1 makinada çalışıyor diğerinde çalışmıyorsa
aklıma 1 çare geliyor ama 2 makinayada uzaktan bağlanabilmem lazım.

Matriks niye çare bulamadı ki? :notr:


MATRİKS'de özel indikatör kullanamıyorum, formulde hata falan yok (diğer PC'de çalışıyor), en basitinden sadece C (kapanış) dahi yazılamıyor, matriksi aradım daha önceden bu sorunla karşılaşanlar varmış tek çözüm formatlayıp yeniden win7 kurun diyorlar,

Uzatmadan, formatsız bu sorun hakkında bilgisi olan mı? Nasıl çözülür?

Teşekkürler...

SYG..

KOSA
18-08-2013, 00:22
Tanımladığım bir indikatörün içerisinde iki değer var. Bu değerlerin birbirini kestiğinde al sat demem lazım. Nasıl formüle ederiz.
indik ismi ref.
İçerisinde L1 ve L2 değerleri çıkıyor ve bu endeksi belli bir mesafeden takip ediyor. Yani 0 çevresinde dalgalanma yapmıyor. Bunları birbirine kesitiğinde al sat demem lazım. düşün düşün bulamadım

Bear_Bull
18-08-2013, 01:29
Tanımladığım bir indikatörün içerisinde iki değer var. Bu değerlerin birbirini kestiğinde al sat demem lazım. Nasıl formüle ederiz.
indik ismi ref.
İçerisinde L1 ve L2 değerleri çıkıyor ve bu endeksi belli bir mesafeden takip ediyor. Yani 0 çevresinde dalgalanma yapmıyor. Bunları birbirine kesitiğinde al sat demem lazım. düşün düşün bulamadım

normalde FML ile okutulup var fonksiyonu ile istenilen datanın okutulabilmesi lazım ancak sağlıklı çalışmıyor
o yüzden
indikatörün aynısını systester veya expert advisor içinde yazıp
cross (değişken ismi1 ,değişken ismi2) veya cross (değişken ismi2 ,değişken ismi1) olarak al/sat için kullanılabilir.

kolay gelsin.

KOSA
18-08-2013, 01:34
internetten satır satır yazılmış bi indikatör formül buldum. arkadaş baya bir uğraşmış çarpmış bölmüş bölünce çıkanı bir yere koymuş onun katını filan almış. Bende akşamdan beri bu nedir diye uğraşıyorum. Çöze çöze ortaya çıkan aşağıdaki formül oldu. BU ikisi birbirinin etrafında dalgalanıyormuş. :düsün:
Mov(C,3,w)
Mov(C,233,w)

KOSA
18-08-2013, 01:38
normalde FML ile okutulup var fonksiyonu ile istenilen datanın okutulabilmesi lazım ancak sağlıklı çalışmıyor
o yüzden
indikatörün aynısını systester veya expert advisor içinde yazıp
cross (değişken ismi1 ,değişken ismi2) veya cross (değişken ismi2 ,değişken ismi1) olarak al/sat için kullanılabilir.

kolay gelsin.

tşk. Zor da olsa ikiye bölebildim. System testera sokabildim. Aslında bölmeden de olması lazım.
Çünkü MACD ve TRIGGER de buna benzer bir durumda. Birbirlerinin kesişimine formül atabiliyoruz...

KOSA
18-08-2013, 01:56
şimdilik int. bulduğum bir çok formül üzerindeki deneme çalışmalarımın genellikle "HO" lara gittiğini görüyorum...
Herkesin bildiği sır değildir.:düsün:
Aramaya devam...

Bear_Bull
18-08-2013, 03:16
tşk. Zor da olsa ikiye bölebildim. System testera sokabildim. Aslında bölmeden de olması lazım.
Çünkü MACD ve TRIGGER de buna benzer bir durumda. Birbirlerinin kesişimine formül atabiliyoruz...

formülü baştan 2 ye bölüp

L1 için 1
L2 için 1
formül tanımlamış olsaydınız

o zaman FML ler ile
2 değişkeni birbirine kesişim yaptırabilirdiniz

seçenek çok yani
neyi nasıl ve niçin yapmak istediğinizi bilirseniz yazmanız da ona göre olur. :wink:

KOSA
18-08-2013, 13:41
Hazır indikatörler ile yapmış olduğum testlerde gördüm ki her periyod için farklı bir indikatör değerin daha iyi sonuç verdiği görülüyor.
Bu sebeple bir sinyal programını yapar iken her periyod için optimize edilmiş değerler ile yürümek daha sağlıklı görünüyor...
Veya öyle bir değer olmalı ki her periyodu kapsamalı... Nasıl??:düsün:
Aramaya devam...

Bear_Bull
18-08-2013, 14:42
Hazır indikatörler ile yapmış olduğum testlerde gördüm ki her periyod için farklı bir indikatör değerin daha iyi sonuç verdiği görülüyor.
Bu sebeple bir sinyal programını yapar iken her periyod için optimize edilmiş değerler ile yürümek daha sağlıklı görünüyor...
Veya öyle bir değer olmalı ki her periyodu kapsamalı... Nasıl??:düsün:
Aramaya devam...

Öyle bir indikatör yazacaksınızki

grafikte 5-10-15-30-60-120-gün hangi periyotta iseniz onu bulacak
ve ona göre hangi periyot grafik kullanıldığını bilerek ona ait olan değer tanımlanmış indikatör ile çalışacak.

yapılamayacak birşey değil.

sistemlerle yıllarca uğraştıktan sonra yazılabiliyor.

Bear_Bull
18-08-2013, 14:58
tivittrerde denk geldi alıntıladım.

"Başarılı olmak için sadece iki kural vardır.
1- Tam olarak ne yapacağınızı iyice düşünün.
2- Onu yapın."

Her Gün İngilizce ‏@kelimeogren 1 sa

"There are only two rules for being successful. One, figure out exactly what you want to do, and two, do it."

Bear_Bull
18-08-2013, 15:37
Öyle bir indikatör yazacaksınızki

grafikte 5-10-15-30-60-120-gün hangi periyotta iseniz onu bulacak
ve ona göre hangi periyot grafik kullanıldığını bilerek ona ait olan değer tanımlanmış indikatör ile çalışacak.

yapılamayacak birşey değil.

sistemlerle yıllarca uğraştıktan sonra yazılabiliyor.


değişik periyotta grafikte olabilirliğini göstereyim.

bu yapıldıktan sonrada her periyoda göre indikatör değeri tanımlaması yapılması gerekli :yes:

http://666kb.com/i/cgrnzivvmsgtoxx4k.png

TraderTR
18-08-2013, 18:12
sihirli ellerimle belki halledebilirim :kahkah:

1 makinada çalışıyor diğerinde çalışmıyorsa
aklıma 1 çare geliyor ama 2 makinayada uzaktan bağlanabilmem lazım.

Matriks niye çare bulamadı ki? :notr:

windowstan kaynaklanıyormuş, çözemediler, yazılımsal sorunun neden kaynaklandığını hala araştırıyorlar :) benden önce bu şekilde sorun yaşayan kullanıcılar da olmuş. Önerileri: Formatlayın ilk önce matriks kurun düzelir diyorlar. Tek çare bu diyorlar...

Zaten aylardır vds server'da çalışıyor matriks sıkıntı yok bağlanıyorum, laptopta çalışmıyor melet.

SVG...

Bear_Bull
18-08-2013, 20:09
windowstan kaynaklanıyormuş, çözemediler, yazılımsal sorunun neden kaynaklandığını hala araştırıyorlar :) benden önce bu şekilde sorun yaşayan kullanıcılar da olmuş. Önerileri: Formatlayın ilk önce matriks kurun düzelir diyorlar. Tek çare bu diyorlar...

Zaten aylardır vds server'da çalışıyor matriks sıkıntı yok bağlanıyorum, laptopta çalışmıyor melet.

SVG...
"Hayatınızdaki hiçbir tecrübeyi geri çevirmeyin. Çünkü iyi tecrübeler bize mutluluk verir. Kötü tecrübeler ise ders."

Matriks kapalı iken
Çalışan bilgisayardaki c:/matriks/USER klasörünü komple kopyalayın diğer bilgisayarda c:/matriks/ içine yapıştırın

gelen sorulara evet deyin

c:/matriks/help/onar.bat ı çalıştırın.

Matriksi açın diğer makinadaki tüm indikatörleriniz yeni makinaya aktarılmış olacaktır.

Çalıştımı ?
hadi geçmiş olsun.
Çalışmadımı ?
sağlık olsun o zaman formatlarsınız. :yes:

kolay gelsin.

KOSA
18-08-2013, 22:20
bu RSI önemli bi gösterge fakat çok hızlı hareketli ve tez canlı biraz hiperaktif

Bear_Bull
19-08-2013, 21:54
DI+- nin sonuçlarının

MDI(Period)PDI(Period) ile aynı çıkması çok mormal
çünkü DI+- nin förmülde kullanılacak yazımıdır.

TraderTR
19-08-2013, 22:18
Gecen gun user klasorunu copy-paste yapmistim fakat .bat yapmadim. Bunu deneyecegim umarim ise yarar,

Tesekkurler Bear...

Sent from my GT-S5830i using hisse.net mobile app

KOSA
19-08-2013, 23:06
DI+- nin sonuçlarının

MDI(Period)PDI(Period) ile aynı çıkması çok mormal
çünkü DI+- nin förmülde kullanılacak yazımıdır.

Son anda system testerda farkettim yazıyı kaldırdım ama yakalanmışım...:)
Tşk...

thebaboli
20-08-2013, 21:38
Son anda system testerda farkettim yazıyı kaldırdım ama yakalanmışım...:)
Tşk...

Paladan bile kaçabilirsin ama Bearbull abimden asla :he:

TraderTR
22-08-2013, 01:45
Ise yaramadi, matriks halledemedi. Cozum: format

Syg.

KOSA
24-08-2013, 11:27
system testerda bi analiz yapim diyorum 6 milyon filan çıkıyor.
Benim bilgisayar dakikada 2000 çözüyor.
6.000.000 / 2.000 /60 = 50 h yapıyor. pehhhh

tkaragoz
24-08-2013, 14:03
system testerda bi analiz yapim diyorum 6 milyon filan çıkıyor.
Benim bilgisayar dakikada 2000 çözüyor.
6.000.000 / 2.000 /60 = 50 h yapıyor. pehhhh

iDeal veri terminali ile ilgili topic açıldı. Kendilerine söylerseniz 1 aylık demo açıyorlar.
O program matriks'e göre daha hızlı. Belki onda daha hızlı sonuç alabilirsiniz.

KOSA
24-08-2013, 15:09
büyük bir veri terminali kullanmam lazım. bilgisayarım i3

Bear_Bull
24-08-2013, 15:17
system testerda bi analiz yapim diyorum 6 milyon filan çıkıyor.
Benim bilgisayar dakikada 2000 çözüyor.
6.000.000 / 2.000 /60 = 50 h yapıyor. pehhhh

opt 1-2-3 eğer varsa 4 teki adım değerlerini biraz büyüt
1 se 5-10 gibi :yes: sayma süresi kısalacaktır.

[umarım 0,01 gibi çok minik artan değerler kullanmamışsındır.]

KOSA
24-08-2013, 15:36
AL Cross(Mov(C,opt1,S),Mov(C,opt2,S))
SAT Cross(Mov(C,opt3,S),Mov(opt4,S))

Bear_Bull
24-08-2013, 15:45
AL Cross(Mov(C,opt1,S),Mov(C,opt2,S))
SAT Cross(Mov(C,opt2,S),Mov(opt1,S))
olarak kullandığınızda da sayı düşecektir.

ama sistem simetrik olacaktır alım satımda aynı mov değerleri.

sizin yazdığınız hali ile alımda başka satımda başka değerler bulacaktır.

sistemi yazmışsınız ama opt kısmı nedir?
http://badgs.webege.com/png/Agustos151.png


muhtemelen 4 tane 1 den başlayıp 1 er 1 er çok büyük rakamlarda biten değer yazılı.

KOSA
24-08-2013, 15:53
Evet dediğiniz gibi hepsi 1 den başlayıp yukarıya kadar gidiyor.
Asimetrik olunca farklı ama olumlu bir sonuç bulabilir miyim diye bakmak istemiştim.
Buradan çıkan değerlerin al sat dışındaki bir çalışmaya da kaynak olabileceğini düşünmüştüm.

KOSA
24-08-2013, 15:59
önce 10 luk adımlar ile yürüdüm. sonra en iyi rakamların alıp ve üzerine ± tolerans koyup tekrar test ettim

http://666kb.com/i/cgxricpqc1raixu6f.png

KOSA
24-08-2013, 16:08
Geçmişe bakıp bir şablon çıkarıyorum. Geleceğin bu şablona uygun olup olmasını bekliyorum.
Bu şablonu çıkarırken yapmış olduğumuz testleri sanırım hergün veya periyodik olarak tekrarlamak gerekecek.
Formülü yazdım bitti demek gelecekte formüllümüz için bir zayıflık potansiyeli yaratabilir gibi...:düsün:

Bear_Bull
24-08-2013, 16:10
önce 10 luk adımlar ile yürüdüm. sonra en iyi rakamların alıp ve üzerine ± tolerans koyup tekrar test ettim



tek bir şey söyliyeyim

değişik ensturumanlarda yapacağınız hiç bir testte
bir önceki ensturumanda aldığınız sonuçları tekrar alamayacağınızdan
OPT lerle çok fazlauğraşmak zaman kaybından başka bir işe yaramayacaktır.

zamanım bol ben uğraşırım derseniz sizin bileceğiniz iş
ben kaç sene hafta sonlarımı harcadım pek bir işe yaramadı :yes:


endex 30 hisseleri üzerinde hepsine birden tek seferde bir test yapın

çıkan ortalamaları excelle atıp en altta toplayın / 30 yapın ve ona göre tek 1 sistem yazıp tekrar test edin

bir önceki excellde aldığınız toplamlara yakın getiri sağlıyorsa bulduğunuz değeri kullanın.

1-2 yılınız cebinize kâr kalsın :ley:

KOSA
24-08-2013, 16:21
İnternetten bulduğum formüllerin çoğu var yok mantığı ile çalışıyor. Bu sanırım sistemin test edildiği programdan kaynaklanan bir zorunluluk gibi anlıyorum. Değerlendirmem hatalı olabilir.
Bana sanki, mantıksal çalışan bir (formülasyon diyemiyorum) sistem olması daha bir gereklilik gibi anlıyorum. RSI şunu kesti al, bunu kesti sat gibi değil.
Örnek vermek gerekir ise;
Sistem yağmur yağınca bunu "Yağmur yağdı" olarak anlayabiliyor. Fakat yağmur öncesi hava bulutlu ise bunun yağmur yağma yüzdesinin yükselmesi ve önlemini ona göre alması gerekir. Bizim sabahları dışarı çıkar iken havaya bakıp bulutlu ise şemsiyemizi almamız gibi.

KOSA
24-08-2013, 16:27
Mantıksal bir sistem nasıl olabilir bilmiyorum ama , sesli düşünüyorum sadece.
RSİ belli bir değere yaklaştıkça;
Yaklaşım hızı, yaklaşım açısı, bulunduğu değerlerin orjine göre risk durumu, 14, 20, 50 v.s. periyodların durumları v.s. gibi bir veri yumağını sürekli denetliyor/kontrol edebiliyor olmalı. Bu denetim ve değerlendirme sonucuna göre alım satım büyüklüklerini ayarlayabilmeli. Nötr bekleyebilmeli. Riskin düşük olduğu zamanlarda %100, yüksek olduğu zamanlarda %0 da beklemeli. Formülasyonlara belli hedefler verip hedefler gösterip gerçekleşmesini beklemek bugünkü değerler ile doğru sonuçlar verebilir fakat yarın beklemediğimiz sonuçları da doğurabilir... :düsün:

tkaragoz
24-08-2013, 16:33
Mantıksal bir sistem nasıl olabilir bilmiyorum ama , sesli düşünüyorum sadece.
RSİ belli bir değere yaklaştıkça;
Yaklaşım hızı, yaklaşım açısı, bulunduğu değerlerin orjine göre risk durumu, 14, 20, 50 v.s. periyodların durumları v.s. gibi bir veri yumağını sürekli denetliyor/kontrol edebiliyor olmalı. Bu denetim ve değerlendirme sonucuna göre alım satım büyüklüklerini ayarlayabilmeli. Nötr bekleyebilmeli. Riskin düşük olduğu zamanlarda %100, yüksek olduğu zamanlarda %0 da beklemeli. Formülasyonlara belli hedefler verip hedefler gösterip gerçekleşmesini beklemek bugünkü değerler ile doğru sonuçlar verebilir fakat yarın aynı sonuçlar beklemediğimiz sonuçları da doğurabilir... :düsün:

Matriks'te emir gönderilen kısım ile sistem kısmı bağımsız.
O yüzden o tarz bir sistem yapmak zor.
iDeal'de bunlar birlikte kodlanabiliyor o yüzden böyle şeyler daha yapılabilir durumda.

Mesela şöyle bir örnek kod var:
var Sembol = "IMKBH'EREGL";
var SembolDeger = Sistem.SonFiyat(Sembol);

// pozisyon tablosundan pozisyon miktarını al
var Pozisyon = Sistem.PozisyonKontrolOku(Sembol);

// alış
if (SembolDeger <= 2.10)
{
if (Pozisyon == 0)
{
var Miktar = 1;
Sistem.PozisyonKontrolGuncelle(Sembol, Miktar);
Sistem.EmirSembol = Sembol;
Sistem.EmirIslem = "Alış";
Sistem.EmirMiktari = Miktar;
Sistem.EmirFiyati = "Aktif"; // aktif fiyat
Sistem.EmirSuresi = "SEANS"; // SEANS, GUN
Sistem.EmirTipi = "NORMAL"; // NORMAL, KIE, KPY, AFE/KAFE
Sistem.EmirGonder();
}
}

// satış
if (SembolDeger >= 2.50)
{
if (Pozisyon > 0)
{
var Miktar = Pozisyon;
Sistem.PozisyonKontrolGuncelle(Sembol, 0);
Sistem.EmirSembol = Sembol;
Sistem.EmirIslem = "Satış";
Sistem.EmirMiktari = Miktar;
Sistem.EmirFiyati = "Aktif"; // aktif fiyat
Sistem.EmirSuresi = "SEANS"; // SEANS, GUN
Sistem.EmirTipi = "NORMAL"; // NORMAL, KIE, KPY, AFE/KAFE
Sistem.EmirGonder();
}
}


Sistemin içinden değişkene miktar atamak mümkün.
Miktar için ayrı bir fonksiyon yazarsınız ve buna göre emir yollatırsınız.
Matriks'te böyle bir olay yok. Kaç emir yollanacağı fix şekilde oluyor.

KOSA
24-08-2013, 18:24
al koşulunda overall toplayıp gidiyo, sat koşulunda toplamıyo bi problem midir acaba
http://666kb.com/i/cgxv74g7eg1iep46v.png

tkaragoz
24-08-2013, 18:27
al koşulunda overall toplayıp gidiyo, sat koşulunda toplamıyo bi problem midir acaba
http://666kb.com/i/cgxv74g7eg1iep46v.png

Ağbey al koşulundaki formülü poz kapata
sat koşulundaki formülü de açığa sat 'a yapıştırıp.
Tüm işlemleri yap dersen açığa satış yani short işlemini de yapacaktır. Yoksa yapmaz.
Syg.

KOSA
24-08-2013, 18:40
Yesss. Teşekkür ederim
http://666kb.com/i/cgxvmm3umwsy83tdj.png

KOSA
24-08-2013, 20:17
Test için bir indikatörden veri alıyorum.
Osilatörün hassas olması için ±200 dalgalanmasına izin veriyorum.
Osilatörün dalga açılarını ayarlamak 1 ile 100 arasında değer alan bir parametre ile kontrol ediyorum.
Osilatörün bir orjin etrafında dalgalanmasını sağlıyorum...
Test yapar iken indikatörün en iyi al sat kesişim noktalarını bul diyorum ama bir de indikatörün içerisindeki değişkeni kullanmak istiyorum. :düsün:

KOSA
25-08-2013, 20:15
Kara görünüdü mü ne. Biraz ara 14 saat oldu...:düsün:

http://666kb.com/i/cgyyi41lxux2mevzr.png

thebaboli
25-08-2013, 21:47
Sn. Kosa üstüme vazife değil ama içimden geldiği için söylemek istedim ; azminiz için tebrik ederim. Yardımcı olanlarada destekleri için teşekkür ederim.

KOSA
25-08-2013, 22:30
Çok teşekkür ederim Sn. thebaboli.
Vesile ile bu başlığı açan, kendi kendime konuştuğum zamanlarda bile bana yardımcı olan tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.
Saygılarımla...

klozon
26-08-2013, 13:52
sitlerde dolaşırken böyle bir şey buldum. 60DK mı deniyeceğiz.
http://666kb.com/i/cgzp7bdlxkdq0mwqa.png


Dosyada verilmiş.
http://s3.dosya.tc/server9/5bvSHq/Freemantekni_i.zip.html

yatirimci
26-08-2013, 15:02
merhaba degerli dostlar,

benim formul yazarken karsılastıgım bir sorunu paylasmak istiyorum. Caresini matriks formul dilinde nasıl yazabilirim.

Sorum su: ornek cross (a,b) diye al formulumuz var.

Bu formule veriler uyum sagladıgı surece sorun yok ama ornek 30 dakıka sonra 5 dklık verilerde bu sart gecerliligini bir an kaybediyor sonra tekrar cros(a,b) formulu saglanıyor.

Bu sonradan gelen AL sinyalini nasıl gormezden geliriz. Bir sonraki sat sinyalinde islem yap nası deriz.

Örnek: 12:05 te al verdi 12:10 al 12:15 al bu arada kar al ile karı aldık. Ardından tekrar 12:40 ta al derse almayacagız, SAT sinyalini bekleyecegiz.

yardımlarınız icin tesekkurler

KOSA
26-08-2013, 16:58
matriks teknik analiz notlarini okuyorum okuyorumda hangisine baksam pencerenin altindaki aciklamaya bak diyo. bu pencerenin altindaki bilgilere yazili ulasamazmiyiz...

KOSA
27-08-2013, 23:58
84.000 den 80.000 e düşen endexte sistem sat vermedi

http://666kb.com/i/ch155qyjkeczswayf.png

Bear_Bull
28-08-2013, 00:11
84.000 den 80.000 e düşen endexte sistem sat vermedi

http://666kb.com/i/ch155qyjkeczswayf.png

hafta sonu uğraşıp bulduğun 1 OPT değerini kullandı isen normaldir.

geçmişte en iyi değer ileriki zamanda en iyi performansı göstermez.

onun içindirki OPT li sistemler sistemciler tarafından önerilmez.

OPT kullanmadıysanız bu yazıyı pas geçin.

Bear_Bull
28-08-2013, 00:12
grafik üzerinde gösterebilirmisiniz.

cross kullanıldı ise 2 kez arka arkaya ne al nede sat verir.


merhaba degerli dostlar,

benim formul yazarken karsılastıgım bir sorunu paylasmak istiyorum. Caresini matriks formul dilinde nasıl yazabilirim.

Sorum su: ornek cross (a,b) diye al formulumuz var.

Bu formule veriler uyum sagladıgı surece sorun yok ama ornek 30 dakıka sonra 5 dklık verilerde bu sart gecerliligini bir an kaybediyor sonra tekrar cros(a,b) formulu saglanıyor.

Bu sonradan gelen AL sinyalini nasıl gormezden geliriz. Bir sonraki sat sinyalinde islem yap nası deriz.

Örnek: 12:05 te al verdi 12:10 al 12:15 al bu arada kar al ile karı aldık. Ardından tekrar 12:40 ta al derse almayacagız, SAT sinyalini bekleyecegiz.

yardımlarınız icin tesekkurler

KOSA
28-08-2013, 00:19
biraz optimize ettim bakalım :düsün:
http://666kb.com/i/ch15oiitlfrcklvnb.png

KOSA
28-08-2013, 00:25
hafta sonu uğraşıp bulduğun 1 OPT değerini kullandı isen normaldir.

geçmişte en iyi değer ileriki zamanda en iyi performansı göstermez.

onun içindirki OPT li sistemler sistemciler tarafından önerilmez.

OPT kullanmadıysanız bu yazıyı pas geçin.

Hafta sonu yaptığımda iki tane osilatör birbirini keserse al sat şeklinde idi. Bu gün tepki vermedi, vermediği gibi de daha bi 4000 puan da vermiyecek gibi görünüyor. Şimdi ise iki osilatör birbirini kesince değil kestikten sonra şu değere gelince al sat gibi yaptım... Ama ewt. bu çizgiler birbirini keserken geçmişten gelen veriler ile optimize edilerek ortaya çıkarılmış değerleri kullanıyor.:düsün:

Bear_Bull
28-08-2013, 00:51
sitlerde dolaşırken böyle bir şey buldum. 60DK mı deniyeceğiz.
http://666kb.com/i/cgzp7bdlxkdq0mwqa.png


Dosyada verilmiş.
http://s3.dosya.tc/server9/5bvSHq/Freemantekni_i.zip.html

yukarıdaki grafikle bizdeki niye tutmuyor

sizdeki
YAĞMUR diyor
bize verdiğini link
FREEMAN TEKNİĞİ
çokta para kaybettirmiş üstelik

60 dk.lıkta Paso zararlı stop olup durmuş sistem

http://badgs.webege.com/png/Agustos194.png

KOSA
28-08-2013, 09:16
bu bilgisayar sadece rakamlarla çalisiyor. duz bir mantigi var. ilerleyen indikatorler belli hedefe geldiginde al sat yapsin istemek dogru bir cozum sekli degil gibi.Winchen diye bi satranc programi var gunde 3 4 defa oynarim. duz bir mantigi yok ayni hamleye karsilik farkli cikislar yapabiliyor. yapay mantik calisiyor sanirim. acaba boyle bir tarafa mi yonelmek lazim. indikleri optimize etmek bear bull hocamin dedigi gibi gelecegi gormekte zorlanabiliyor. cunku piyasa degiskenler ile kurulu bir duzende hareket ederken, degismeyen degerler ile kurguladigim indikten basarili olmasini beklememeliyim. :confused::confused::confused:

KOSA
28-08-2013, 22:55
öhhh geldi be

KOSA
29-08-2013, 21:55
sn. bear bull twitterde paylastiginiz 5 10 15 sistemler size mi ait.

Zuhtuozcelik
29-08-2013, 22:12
Çok uğraştım ama olmadı galiba yoruldum. 1 ay boyunca geçtiğimiz ayın en yüksek seviyesini çizen bir indikatör lazım. Yardım edermisiniz?

Bear_Bull
29-08-2013, 22:31
sn. bear bull twitterde paylastiginiz 5 10 15 sistemler size mi ait.

evet benim sistemim.


Çok uğraştım ama olmadı galiba yoruldum. 1 ay boyunca geçtiğimiz ayın en yüksek seviyesini çizen bir indikatör lazım. Yardım edermisiniz?

kaç dk.lık veya kaçlık grafikte buldurmaya çalışıyorsunuz ?

Zuhtuozcelik
29-08-2013, 22:32
evet benim sistemim.



kaç dk.lık veya kaçlık grafikte buldurmaya çalışıyorsunuz ?
Aslında grafik ne olursa olsun hep bir önceki ayınki verilerini kullansın istiyorum

Bear_Bull
29-08-2013, 22:46
Aslında grafik ne olursa olsun hep bir önceki ayınki verilerini kullansın istiyorum


hangi periyot kullanılırsa kullanılsın aynı sonucu verecek bir indikatör yani

resimdeki gibi :wink:

http://badgs.webege.com/png/Agustos224.png

mantığını kurarsanız
5 satırda yazılabiliyor.

ben https://twitter.com/BearBull26/status/362672401030451200 gönderdiğim excell tabloda ve alttaki grafiklerde çok daha detaylı yazılmışını kullanıyorum.

KOSA
29-08-2013, 23:11
akşam böyle bir indikatörü kullanmadığım için temizlemiştim. Hay allah

tkaragoz
29-08-2013, 23:27
bu bilgisayar sadece rakamlarla çalisiyor. duz bir mantigi var. ilerleyen indikatorler belli hedefe geldiginde al sat yapsin istemek dogru bir cozum sekli degil gibi.Winchen diye bi satranc programi var gunde 3 4 defa oynarim. duz bir mantigi yok ayni hamleye karsilik farkli cikislar yapabiliyor. yapay mantik calisiyor sanirim. acaba boyle bir tarafa mi yonelmek lazim. indikleri optimize etmek bear bull hocamin dedigi gibi gelecegi gormekte zorlanabiliyor. cunku piyasa degiskenler ile kurulu bir duzende hareket ederken, degismeyen degerler ile kurguladigim indikten basarili olmasini beklememeliyim. :confused::confused::confused:
hocam sen ideal'e geç ve bir c sharp kitabı al ve programlamanın temellerini öğrenmeye çalış.
matriksle yapılabilecekler gerçekten kısıtlı.
matrikste optimizasyon curve fittingten başka şey değil bence.

KOSA
29-08-2013, 23:41
MATRİKSİ daha yeni uygulamaya ve kullanmaya başladım. karar verebilmem için biraz daha kurcalamam lazım. aslında benim aklıma gelen dışarıda bir pro yazıp sadece verileri alması daha sağlıklı olacak gibi. matrikste hep hazır komutlar var bunun dışına sanırım çıkılamıyor. Ama böyle bir durumda bile başarılı olan arkadaşlarımız var. Bu sebeple kendilerini bir kez daha tebrik ederim.

Bear_Bull
29-08-2013, 23:44
hocam sen ideal'e geç ve bir c sharp kitabı al ve programlamanın temellerini öğrenmeye çalış.
matriksle yapılabilecekler gerçekten kısıtlı.
matrikste optimizasyon curve fittingten başka şey değil bence.

kitap önerisi için teşekkürler

hazır tatilde iken alayım
güneşlenirken okur dönüşte uygulamaya çalışırım.


akşam böyle bir indikatörü kullanmadığım için temizlemiştim. Hay allah

aynı değildir her grafik periyotta tepe değeri değişmiyor,
sizinkinde HHV(??) kullanılmıştır periyot değiştikçe değer yana kayar değişir.
benim grafiktekinin aynısı ise silmeseydiniz iyiymiş. :(

KOSA
29-08-2013, 23:50
Şöyleki bir yeşil bir sarı indik var idi. piyasa yükselir iken yeşil sarıyı yukarıya taşıyor. yeşil indik piyasa ile beraber düşerken sarı en tepede kalıyor. sonra yine aynı.... Bir ay baktım bunu nerde kullanırım diye bir şeye bağlayamadım sonra silmiştim... belki bulabilirim yine:düsün:

tkaragoz
29-08-2013, 23:51
kitap önerisi için teşekkürler

hazır tatilde iken alayım
güneşlenirken okur dönüşte uygulamaya çalışırım.



aynı değildir her grafik periyotta tepe değeri değişmiyor,
sizinkinde HHV(??) kullanılmıştır periyot değiştikçe değer yana kayar değişir.
benim grafiktekinin aynısı ise silmeseydiniz iyiymiş. :(

Çok faydalı olur hocam.
Mesela burada xxx[0] xxx[1] derken bir dizinin elemanları kastediliyor

for (int i = 0; i < BarSayisi; i++)
{
Orta[i] = (Tepe[i] + Dip[i]) / 2;
FiboAlt[i] = Dip[i] - (Tepe[i] - Dip[i]) * 0.618f; // c# sentaksında ondalık sayıların sonuna f harfi yazmak gerekiyor
FiboUst[i] = Tepe[i] + (Tepe[i] - Dip[i]) * 0.618f;
}

i < BarSayisi; i++ i++ demek i=i+1 in program dilllerindeki kısaltmasıdır.
programlamayı hiç bilmeyen biri bu ne acaba diye düşünür ama temel programlama bilen biri yine az çok anlar çabuk adapte olur.
bunun dışında birsürü şey var.
mesela biz var(variable) ile değişken tanımladık ama int = integer diye değişken tipi de var vs. vs.
Bu tarz şeylerin ne olduğunu az çok anlamak lazım. Sürekli programı yapan kişiye soru sormaktansa kendi işini kendi görebilir hale gelmek lazım.
Ben zamanında az çok visual basic asp php ile birşeyler kodladığım için anlamam biraz daha kolay olabiliyor ama yine de destek almam gerektiğini hissediyorum.

kentuf
29-08-2013, 23:53
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=8400&p=9285591&posted=1#post9285591

bear bull imkb nin düşükten yükseğe fk larını gösterir listeyi akıllı para topiğine atabilirmisin.
zahmet olacak .
borçlarıma bir pide bir sütlaç ilave edersin.:wink:

KOSA
30-08-2013, 00:23
Çok uğraştım ama olmadı galiba yoruldum. 1 ay boyunca geçtiğimiz ayın en yüksek seviyesini çizen bir indikatör lazım. Yardım edermisiniz?
buydu sanırım. dosyaarı bir yere kopyalamıştım. işinizi görür mü bilemem. Bear bull hocam bi bakarsa

Dy:=Input("Day of Trend",1,31,19);
Mn:=Input("Month of Trend",1,12,12);
Yr:=Input("Year of Trend",2000,2500,2003);

Value1:=Input("Bearish Periods",3,55,21);
Value2:=Input("Multiplication Factor",1,10,3.2);
Value3:=Input("Initial Stop",0,100000,10);

Value4:= 34;
{Channel Periods}
Value5:= 75;
{OverBought Region}

HoldingDays:= BarsSince(Dy=DayOfMonth() AND Mn=Month() AND Yr=Year());

Index:=RSI(CLOSE,Value4);
OB:=Index -Value5;
Bullish:= CLOSE-(CLOSE*(OB/100));

Bearish:=(Sum(Abs(LOW-Ref(LOW,-1)),Value1))/Value1;
RangeA:=(Sum(CLOSE-LOW,Value1))/Value1;
Stop:=CLOSE-((Bearish+RangeA)*Value2);

sor:=If(Stop>PREV AND Stop>Value3,Stop,
If(Stop>PREV AND Stop < Value3,Value3,
If(Stop<=PREV,PREV,Stop*Holdingdays)));

Bearish;RangeA;Stop;sor;Bullish

Bear_Bull
30-08-2013, 00:31
bir önceki ay tepesi ile alakalı bir formul değil. :hayır:

KOSA
30-08-2013, 00:35
yardımcı olamadım:frown:

Bear_Bull
30-08-2013, 00:45
data:=MONTH();
dstart:=if(data-ref(data,-1)>0 or ref(data,-1)>data,1,0);
dhightemp:=if(dstart=1,ref(highestsince(1,dstart=1 ,h),-1),0);
ayyuksek:=highestsince(1,dstart=1,dhightemp);
ayyuksek

normalde yazmam ama bu gecelik yazdık bakalım.
her periyotta / grafikte bir önceki ay yükseğini çizer.

bunu idealde yazmaya kalksam yazamam :he:

Bear_Bull
30-08-2013, 00:52
Çok faydalı olur hocam.
Mesela burada xxx[0] xxx[1] derken bir dizinin elemanları kastediliyor

Ben zamanında az çok visual basic asp php ile birşeyler kodladığım için anlamam biraz daha kolay olabiliyor ama yine de destek almam gerektiğini hissediyorum.

1988-89 senesinden kalma Basic, Fortran, Cobol
1992 de kendi kendime örnek programlardan türetebildiğim Clipper yazılımlarım vardı
borsa datalarını DBASE içine atar birşeyler hesaplattırırdım

excell çıktı hepsini unuttuk bıraktık.
yinede kopyala yapıştır içini değiştir ile İDEAL de yapıyorum bişeyler,
ama tam yazılımı ve ince mantığınıda öğrenirsem yazılamayacak bişey yok o prg.de.

hayırlısı bakalım.

iyi geceler.

tkaragoz
30-08-2013, 01:01
1988-89 senesinden kalma Basic, Fortran, Cobol
1992 de kendi kendime örnek programlardan türetebildiğim Clipper yazılımlarım vardı
borsa datalarını DBASE içine atar birşeyler hesaplattırırdım

excell çıktı hepsini unuttuk bıraktık.
yinede kopyala yapıştır içini değiştir ile İDEAL de yapıyorum bişeyler,
ama tam yazılımı ve ince mantığınıda öğrenirsem yazılamayacak bişey yok o prg.de.

hayırlısı bakalım.

iyi geceler.

Hocam sizin epey tecrübeniz varmış.
1 ay oturup çalışsanız PALA'yı dize getirecek robotlar hazırlarsınız. :he:

Bence bu saatten sonra sistemciler için Matriks ile uğraşma devri bitmiştir.
Matriks bist için hala güzel ve kullanımı pratik ama algo yönünden çok eksik.
iDeal'ciler kat kat iyisini yapmışlar. Açıp bakınca inanamadım.

Hayırlı geceler.

KOSA
30-08-2013, 01:08
bu ideal daha yeni diye biliyorum ve bear bull' un bazı mesajları var ki eksikleri olduğunu düşündürmüştü bana...

tkaragoz
30-08-2013, 01:15
bu ideal daha yeni diye biliyorum ve bear bull' un bazı mesajları var ki eksikleri olduğunu düşündürmüştü bana...

Artıları eksilerinden çok daha fazla.
Buradaki sınırlamaların çoğu orada yok.

KOSA
30-08-2013, 01:17
denemek lazım o zaman. biraz matrikste pratik yapim.

Bear_Bull
30-08-2013, 02:21
bu ideal daha yeni diye biliyorum ve bear bull' un bazı mesajları var ki eksikleri olduğunu düşündürmüştü bana...

ne kadar eksik bulup bildirilirsek ilave ediyor yazılımcıları daha ne yapsınlar,
aslında eksiklik değil alıştığımız şeyleri istiyoruz.

İDEAL prg olarak yeni ama firma Matriksten eski EUROLİNE / PLATO olarak zaten hizmet veriyorlar, halada veriyorlar kullanıyorum.

İDEAL prg yeni yazılmış bir prg. matrikste sistemler kasıyor mesela makinayı,
bende her 5 dk da bir data kaydederken 20-30 saniye kendine dokundurtmuyor 1 dk.lığa geçemiyorum bile donuyor atıyor dışarı, sebebi bilgisayarın 4 işlemcide olsa prg.ın tek işlemciye yüklenmesiymiş, IDEAL de 4 çekirdek makinanız varsa hepsini kullanabiliyormuş.
Telefonda aldığım bilgilerden aklımda kalanlar.

KOSA
30-08-2013, 10:15
Eksiklik derken yanlış bi kelime kullandım galiba. Kullanıcı programı alıştığı şekilde görmek istiyor demek daha doğru olmuş. İndik için de tşk. bear bull....
Programın donduğu da doğru, benim küçük çalışmaları yapar iken bile bazen küçük donmalar meydana geliyor..

Zuhtuozcelik
30-08-2013, 13:24
hangi periyot kullanılırsa kullanılsın aynı sonucu verecek bir indikatör yani

resimdeki gibi :wink:

http://badgs.webege.com/png/Agustos224.png

mantığını kurarsanız
5 satırda yazılabiliyor.

ben https://twitter.com/BearBull26/status/362672401030451200 gönderdiğim excell tabloda ve alttaki grafiklerde çok daha detaylı yazılmışını kullanıyorum.

Sevgili BearBull yazamadım formülü yardım edersen sevinirim.

Zuhtuozcelik
30-08-2013, 13:31
data:=month();
dstart:=if(data-ref(data,-1)>0 or ref(data,-1)>data,1,0);
dhightemp:=if(dstart=1,ref(highestsince(1,dstart=1 ,h),-1),0);
ayyuksek:=highestsince(1,dstart=1,dhightemp);
ayyuksek

normalde yazmam ama bu gecelik yazdık bakalım.
Her periyotta / grafikte bir önceki ay yükseğini çizer.

Bunu idealde yazmaya kalksam yazamam :he:

yazdığınızı görmedim . çok teşekkür ederim

KOSA
30-08-2013, 23:44
ilginç geldi paylaşayım dedim. ortalama gibi bişi

N:=50;
TN:=Mov(C,N,S);
sOneA:=((n-1)/2)*C+
((n-3)/2)*Ref(C,-1)+
((n-5)/2)*Ref(C,-2)+
((n-7)/2)*Ref(C,-3)+
((n-9)/2)*Ref(C,-4)+
((n-11)/2)*Ref(C,-5)+
((n-13)/2)*Ref(C,-6)+
((n-15)/2)*Ref(C,-7)+
((n-17)/2)*Ref(C,-8)+
((n-19)/2)*Ref(C,-9);
sOneB:=((n-21)/2)*Ref(C,-10)+
((n-23)/2)*Ref(C,-11)+
((n-25)/2)*Ref(C,-12)+
((n-27)/2)*Ref(C,-13)+
((n-29)/2)*Ref(C,-14)+
((n-31)/2)*Ref(C,-15)+
((n-33)/2)*Ref(C,-16)+
((n-35)/2)*Ref(C,-17)+
((n-37)/2)*Ref(C,-18)+
((n-39)/2)*Ref(C,-19);
sOneC:=((n-41)/2)*Ref(C,-20)+
((n-43)/2)*Ref(C,-21)+
((n-45)/2)*Ref(C,-22)+
((n-47)/2)*Ref(C,-23)+
((n-49)/2)*Ref(C,-24)+
((n-51)/2)*Ref(C,-25)+
((n-53)/2)*Ref(C,-26)+
((n-55)/2)*Ref(C,-27)+
((n-57)/2)*Ref(C,-28)+
((n-59)/2)*Ref(C,-29);
sOneD:=((n-61)/2)*Ref(C,-30)+
((n-63)/2)*Ref(C,-31)+
((n-65)/2)*Ref(C,-32)+
((n-67)/2)*Ref(C,-33)+
((n-69)/2)*Ref(C,-34)+
((n-71)/2)*Ref(C,-35)+
((n-73)/2)*Ref(C,-36)+
((n-75)/2)*Ref(C,-37)+
((n-77)/2)*Ref(C,-38)+
((n-79)/2)*Ref(C,-39);
sOneE:=((n-81)/2)*Ref(C,-40)+
((n-83)/2)*Ref(C,-41)+
((n-85)/2)*Ref(C,-42)+
((n-87)/2)*Ref(C,-43)+
((n-89)/2)*Ref(C,-44)+
((n-91)/2)*Ref(C,-45)+
((n-93)/2)*Ref(C,-46)+
((n-95)/2)*Ref(C,-47)+
((n-97)/2)*Ref(C,-48)+
((n-99)/2)*Ref(C,-49);
sOne:=sOneA+sOneB+sOneC+sOneD+sOneE;
yTwo:=TN+(6*sOne)/((N+1)*N);
yTwo

KOSA
31-08-2013, 01:03
1.309.770/60/2000=~ 11 h sürecek yeni bir test

KOSA
31-08-2013, 13:22
sağlıklı sistem yazan arkadaşları canı gönülden tebrik ederim, çelik gibi sinir olması lazım....
sırt üstü yere yatıp boş gözlerle tavan seyrettiklerinden eminim... acaba formüller orada olabilir mi diye...:he:

thebaboli
31-08-2013, 21:10
hocam sen ideal'e geç ve bir c sharp kitabı al ve programlamanın temellerini öğrenmeye çalış.
matriksle yapılabilecekler gerçekten kısıtlı.
matrikste optimizasyon curve fittingten başka şey değil bence.

Düşüncelerinize tamamen katılıyorum. Bence ideal (eksikleri olmasına rağmen) şuan için en iyi platformdur sistemciler için.

Tam deneme fırsatım olmadı ama gördüğüm kadarıyla (yanılıyor olabilirim) matriksle metatraderı birleştirmişler. Benim hayalimdeki proje idi gerçekleştirmişler ellerine sağlık. Umarım müşterileri ile kurdukları iletişimi hep bu şekilde devam ettirirler.

Bear_Bull
31-08-2013, 22:08
sağlıklı sistem yazan arkadaşları canı gönülden tebrik ederim, çelik gibi sinir olması lazım....
sırt üstü yere yatıp boş gözlerle tavan seyrettiklerinden eminim... acaba formüller orada olabilir mi diye...:he:

:kahkah:

yere değil ama yatağa yatıp tavanda çok formül yazdım şunu şöyle yapsam bunu böyle denesem diye,
hemen kağıda not almadıklarımı unuttum gitti, bazılarını not aldım, bazılarını hemen bilgisayar başına geçerek denedim.
hala arada tavanda formül yazmaya devam :kahkah:

ama boşuna aramayın ALTIN FORMÜL diye bişey yok :yes:

KOSA
31-08-2013, 23:01
Daire içerisindeki yeri çözersen sanırım bir adımda ben atmış olacam:düsün:

http://666kb.com/i/ch55phskyuw8x42nr.jpg

Bear_Bull
31-08-2013, 23:11
Daire içerisindeki yeri çözersen sanırım bir adımda ben atmış olacam:düsün:



:he: Matriksin görselliği


sanki aldırmış ve sonra tepeden de sattırmış gibi görünüyor dimi
zararlı işlem orası
tam al-sat noktalarını OK başlangıç yerleri gösterecek şekilde işaretledim.

ama sistemin klavuzundaki kullanım şeklinde daha yukarıdan karlı stop oldu ayrı konu.
sadece 10 lukta işlem yapıldı ise o poz zararla kapandı.

http://badgs.webege.com/png/Agustos229.png

KOSA
31-08-2013, 23:34
rsi göstergesi tam da oralarda al sat yapıyordu. Ama karlı yapamıyor görünüyordu. Bende karlı olduğunu düşünerek bu kadar hızlı işlemi çok kısa zamanda al sata çeviren veri nedir ve nasıl işlenmiştir diye dün ve bugün bütün indikleri al aşşa ettiydim.
Şimdi farkettim kimi overall aşağıya düşmüş dediğiniz gibi.:)

KOSA
01-09-2013, 00:02
çizgileri çekemedim
http://666kb.com/i/ch579ylzz5019ja7r.png

KOSA
01-09-2013, 00:05
böyle bişi. tarihler önemli

http://666kb.com/i/ch57bsmq9u7kiijxz.gif

KOSA
01-09-2013, 00:07
sanırım oldu
http://666kb.com/i/ch57f9yzqblsytcon.png

stock95
01-09-2013, 10:08
Sayın Bear_Bull,borsa index yorumları ve makro ekonomik gelişmeler topiğinde sayın KOÇ un mt4 de kullandığı bir indikatör var bunu matriks de kullanabilmek için uğraştım ama bir sonuca varamadım. formülünü aşağıda yazdığım bu indikatörü matriksde kullanılabilir hale getirebilir miyiz şimdiden teşekkür ederim.

a1=(cci[i]-rsi[i])

a2=(cci[i-1]-rsi[i+1])-(cci[i]-rsi[i])

a3=(cci[i-2]-rsi[i+2])-(cci[i-1]-rsi[i+1])

....

an=(cci[i-n]-rsi[i+n])-(cci[i-(n-1)]-rsi[i+(n-1)])

tt1=max(a1+...+an)

tt2=min(a1+...+an)

res=tt1+tt1

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=81297&page=1243

KOSA
01-09-2013, 13:10
i ile n ye değer vermek gerekir gibi düşünüyorum

Zuhtuozcelik
01-09-2013, 13:40
data:=MONTH();
dstart:=if(data-ref(data,-1)>0 or ref(data,-1)>data,1,0);
dhightemp:=if(dstart=1,ref(highestsince(1,dstart=1 ,h),-1),0);
ayyuksek:=highestsince(1,dstart=1,dhightemp);
ayyuksek

normalde yazmam ama bu gecelik yazdık bakalım.
her periyotta / grafikte bir önceki ay yükseğini çizer.

bunu idealde yazmaya kalksam yazamam :he:

Çok teşekkür ederim ama aynı mantıkla en düşük fiyat çalışmıyor.

data:=MONTH();
dstart:=if(data-ref(data,-1)>0 or ref(data,-1)>data,1,0);
dlowtemp:=if(dstart=1,ref(lowestsince(1,dstart=1,L ),-1),0);
aydusuk:=lowestsince(1,dstart=1,dlowtemp);
aydusuk

şeklinde sadece ayın ilk günü gösteriyor sonra değer sıfır kalıyor. Çözemedim. Yardım edermisiniz?

KOSA
01-09-2013, 13:41
örnek formül kurcalama sitelerinden bir kaç tanesi
www.set50.com/cgi-bin/formula.asp
www.forexmt4.com/_MT4_Indicators/
http://forum.mql4.com/
www.metastocktools.com
http://forex-strategies-revealed.com/
http://devridaimmakinasi.blogspot.com/
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162
www.forex-tsd.com
http://www.meta-formula.com/

KOSA
01-09-2013, 13:44
Matematiği iyi olan ülkelerin forumları kurcalanır ise bence daha ii olur... fransa, rusya v.s.

50promil
01-09-2013, 15:07
bu matriks formullerini yazmayi öğrenebileceğimiz bir yardim dokümani varmi dir. öylemi olur böylemi olur diye soru sorup kimseyi meşgul etmek istemiyorum.

işe yarayan bir döküman yada kurs yok.ben öğrenmeyi çok istiyorum.işi abartıp borfin den sistem trade .... dersini satın aldım.şu fonksiyon şu işe yarar bu fonksiyon bu işe yarardan başka bir şey anlatılmıyor."highest high" ın ne işe yaradığı türkçe çevirisinde gayet açık zaten.yanlış anlamayın para basan bir formül versinler derdinde değilim.Ama en azından fonksiyonların birleşimi konusunda kafa açıcı örnekler verilmeli ve örnekler stos 2 kere dip yapınca al 2 kere tepe yapınca sat dan daha derinlikli olmalı.kendi adıma kurs bittikten sonra kafamda tamam fonksiyonları öğrendik ama gerisi... şeklinde kocaman bir balon oldu.
O kursdan birşey kapıp sistem yazan insanlar ya çok akıllı ya benim zeka seviyem çok düşük :) uzun lafın kısası adam gibi birşekilde formül yazmayı öğreten yok,öğrettiğini iddia edenler bile öğretmiyor.bu alanda herkes karnından konuşuyor.

KOSA
01-09-2013, 15:39
Altın formülü bulduğunuz an T-800 ve T-1000' lerin arasında kalabilirsiniz...

Bear_Bull
01-09-2013, 23:36
Vob24 e attığı grafiklerden repaint yaptığını biliyorum
uğraşmama değmez.

Sayın Bear_Bull,borsa index yorumları ve makro ekonomik gelişmeler topiğinde sayın KOÇ un mt4 de kullandığı bir indikatör var bunu matriks de kullanabilmek için uğraştım ama bir sonuca varamadım. formülünü aşağıda yazdığım bu indikatörü matriksde kullanılabilir hale getirebilir miyiz şimdiden teşekkür ederim.

a1=(cci[i]-rsi[i])

a2=(cci[i-1]-rsi[i+1])-(cci[i]-rsi[i])

a3=(cci[i-2]-rsi[i+2])-(cci[i-1]-rsi[i+1])

....

an=(cci[i-n]-rsi[i+n])-(cci[i-(n-1)]-rsi[i+(n-1)])

tt1=max(a1+...+an)

tt2=min(a1+...+an)

res=tt1+tt1

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=81297&page=1243


aynı mantıkla o da çalışır, :yes:
üstü yazdık
altıda yazarsak
millet ortasını bulur
farkını bulur
geri kalan hepsini hesaplatır
eeeeee gitti bizim PİVOT hesaplama (http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=45689&p=9289717#post9289717) formülü elden :he:


Çok teşekkür ederim ama aynı mantıkla en düşük fiyat çalışmıyor.


aydusuk

şeklinde sadece ayın ilk günü gösteriyor sonra değer sıfır kalıyor. Çözemedim. Yardım edermisiniz?

stock95
02-09-2013, 13:48
Vob24 e attığı grafiklerden repaint yaptığını biliyorum
uğraşmama değmez.


tamam abi teşekkür ederim.bol kazançlar.

ufkafora
03-09-2013, 23:03
Adx göstergesi 25 in üzerine çıktığında rsı ve stochastik göstergeye göre al-sat işlemi yapacak.adx göstergesi 25 in altına indiğinde volatility ve stochastik göstergeye göre al-sat yapacak bir sistem nasıl kurabiliriz.yardımlarınız için şimdiden teşekür ederim.

venseremos
04-09-2013, 10:44
Merhaba,

Foreks Plusta bulunan TEMA ve SEB intikatörlerini matrikste oluşturmak mümkün müdür?
Açıklamaları şöyle:

TEMA : Triple Exponential Moving Average, üssel hareketli ortalamanın yumuşatarak kullanılan bir versiyonudur. &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;#10;&amp;amp;amp;amp; amp;amp;amp;amp;amp;#10; Yorum: Hareketli ortalamaların en sıkça görülen kullanımı, fiyatların herhangi bir ortalamaya göre pozisyonu veya iki ortalamanın birbirine göre pozisyonunun yorumlanması şeklindedir. Fiyat, anlamlı herhangi bir hareketli ortalamanın üstünde gerçekleşirse, bu ortalaması hesaplanan enstrüman için olumlu, anlamlı herhangi bir hareketli ortalamanın, altında gerçekleşirse bu ortalaması hesaplanan enstrüman için olumsuz, bir durum olarak yorumlanabilir. Bununla birlikte, hareketli ortalamaların birbirine göre konumu değerlendirilirken, kısa vadeli ortalama, uzun vadeli ortalamanın üstünde ise bu ortalamaları hesaplanan enstrüman için olumlu, uzun vadeli ortalama, kısa vadeli ortalamanın üstünde ise bu ortalamaları hesaplanan enstrüman için olumsuz olarak yorumlanabilir. &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;#10;Hareketli ortalamaların, önem arz ettiği, başka kritik bir nokta ise geçtikleri noktalarda destek ve direnç olarak çalışmalarıdır. Bu da oldukça önemli ve etkili bir kullanım tarzıdır.&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;#10;Hare ketli ortalamalar, sadece fiyat serisinin değil, diğer indikatörlerin de yorumlanmasına ışık tutar. Sözü edilen fiyat serisi için kullanım şekilleri, indikatörler için de geçerlidir. Örneğin, RSI göstergesi ile RSI göstergesinin ortalaması aynı pencerede kullanılıp yorumlanabilir.&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;#1 0;5, 21, 100, 200 barlık ortalamaların kullanımı oldukça yaygındır.

SEB: Standart Error Bands Lineer regresyon eğrisine, standart hata veya standart hata değeri ve çarpıldığı katsayı eklenerek üst bant, lineer regresyon eğrisinden, standart hata veya standart hata değeri ve çarpıldığı katsayı çıkarılarak alt bant elde edilir. Böylece görsel olarak Bollinger Bantlarına benzeseler de, ciddi farklılıklar içerirler. &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;#10;&amp;amp;amp;amp; amp;amp;amp;amp;amp;#10; Yorum: Normal koşullarda, barların, alt ve üst bant aralığında hareket etmesi beklenir. Barların daralması olası bir dönüş noktasında olabileceğimizin göstergesi olabilir. Burada bantların yönü de belirleyici bir unsurdur ve bu özelliğiyle de Bollinger Bantlarından ayrılırlar. Güçlü trend ayrımı için r-kare değerinden de faydalanılmalıdır. R-kare değeri yüksek ve bantlar daralmış durumda ise bu durum güçlü bir trendin habercisi olabilir.

toros
04-09-2013, 12:24
Sn venseremos,

- TEMA için Matriks'teki TRIX,
- SEB için de Matriks'teki Trend\Regresyon kanalları\standard hata kanalı

işinize yarayabilir. İnceleyin isterseniz.

Kolay gelsin.

venseremos
04-09-2013, 12:32
Sn venseremos,

- TEMA için Matriks'teki TRIX,
- SEB için de Matriks'teki Trend\Regresyon kanalları\standard hata kanalı

işinize yarayabilir. İnceleyin isterseniz.

Kolay gelsin.

Çok teşekkür ederim sayın Toros, selamlar...

KOSA
08-09-2013, 20:52
5 lik sistemin iflas etmesi uzerine 5 gun dusunup tasinip daha saglikli bir sistemi olusturma adina bir ayak boyu yol alabildim. testler devam ediyo sanirim performansi orta dereceli bisi cikacak.

Asmiltak
08-09-2013, 21:16
Adx göstergesi 25 in üzerine çıktığında rsı ve stochastik göstergeye göre al-sat işlemi yapacak.adx göstergesi 25 in altına indiğinde volatility ve stochastik göstergeye göre al-sat yapacak bir sistem nasıl kurabiliriz.yardımlarınız için şimdiden teşekür ederim.

Expert Advisorda if-and koşullaması kullanabilirsiniz.. if (adx(14)>25 and rsi ve stos değerlerinde vermek istediğiniz değerlere ya da fonksiyonlara göre al ve sat tanımları ve if (adx(14)<25 and volatility ve stochastik değerlerinde vermek istediğiniz değerlere ya da fonksiyonlara göre al ve sat tanımları şeklinde..

KOSA
08-09-2013, 23:45
system tester da puan testi yapar iken ve puan testi olmadan hesaplama yapar iken boş kutucukları nasıl dolduruyoruz. Nakit hesap yapıp ayrıntılara baktığımda 80 lot ile alıma başlıyor. Doğrusu nasıl olabilir.

KOSA
08-09-2013, 23:56
Testler bitti. Optimizasyondan uzaklaşmaya başlayınca sanırım daha iyi sonuçlar çıkmaya başladı. Hadi bakalım...
http://666kb.com/i/chdb16l5toztbnbh0.png

Bear_Bull
09-09-2013, 01:21
system tester da puan testi yapar iken ve puan testi olmadan hesaplama yapar iken boş kutucukları nasıl dolduruyoruz. Nakit hesap yapıp ayrıntılara baktığımda 80 lot ile alıma başlıyor. Doğrusu nasıl olabilir.

testlerde kullandığım ekran ayarları.

http://666kb.com/i/chdd2be8io72al133.png


test sonuçlarını
işlemler
excele aktar ile dışarı alır ayrıca hesaplarım
programın kaç lot aldığını dikkate almam
1 poz olarak hesaplarım >>excell hesaplama görüntüsü<< (http://badgs.webege.com/png/Eylul40.png)
kullanıcı kaç kaldıraç kullanıyorsa onunla çarpabilir sonucu.




Testler bitti. Optimizasyondan uzaklaşmaya başlayınca sanırım daha iyi sonuçlar çıkmaya başladı. Hadi bakalım...
http://666kb.com/i/chdb16l5toztbnbh0.png


maşallah sistem getirisine bakılırsa 10 kaldıraç kullanmışsın.

KOSA
09-09-2013, 07:54
ewt sistem 10 kaldiracli, bakiye 1000, kom. 2 idi. şimdiye kadar olan butun calismalari ayni sekilde hesaplatmis idim.önerdiğiniz gibi yapinca kazanç 116 dan 174 e değişti. sanirim excel de hes. en doğrusu olacak. Tşk. bear bull.

KOSA
09-09-2013, 08:51
bear bull' un opt. uyarisindan sonra tatilde tam bir hafta acaba nasil olur diye dusundukten sonra kucuk bir cikis yolu bulabildim. eski calismalarimin bu kadar riskli olabilecegini daha once gorememistim. yeni denedigim iki tane 5 lik sistemde bunu daha iyi anlayabiliyorum. bu bir hafta deniz ve havuz sefasindan da bi mok anlamadim gerci ama degdi dogrusu. daha iyisini bulasiya kadar en iyisi simdilik bu.:)

KOSA
09-09-2013, 18:40
Bear bull, aşağıdaki gibi olunca bir bir poz ile puan hesaplıyor. Ayrıca bakiye ve kaldıraç sıfır olmalı... Sıfır yazılmazsa puan testinde yine oralardan değer alıyor...

http://666kb.com/i/che3kjs0kt5kthsr8.png

Bear_Bull
09-09-2013, 19:12
puan testi yaptırılırsa tüm değerleri "0" sıfır girip sonra puan testi ticki işaretlenir

kazanılan puan dan yapılan işlem adedine göre komisyon manuel olarak düşülür.



Bear bull, aşağıdaki gibi olunca bir bir poz ile puan hesaplıyor. Ayrıca bakiye ve kaldıraç sıfır olmalı... Sıfır yazılmazsa puan testinde yine oralardan değer alıyor...

http://666kb.com/i/che3kjs0kt5kthsr8.png

50promil
10-09-2013, 10:08
merhaba

vob sistemlerinde neden çoğunluk 5 dakika ,10 dakika,30 dakika gibi zaman periyotları seçiyor?neden günlük grafikler seçilmiyor?

thebaboli
10-09-2013, 10:27
merhaba

vob sistemlerinde neden çoğunluk 5 dakika ,10 dakika,30 dakika gibi zaman periyotları seçiyor?neden günlük grafikler seçilmiyor?

Merhaba

Bence kaldıraç kullanmamız buna neden oluyor. Çünkü günlük bir sistem oluşturursak bir pozisyonun zararı 5000 bin puan olabilir ki ardarda 3-5 pozisyon zararı 10000 bile bulabilir. Bu durumda kaldıraç kullanan batar. Kaldıraç kullanmazsak bu zararlar bizi çok da olumsuz etkilemez. Ama o zaman bu piyasanın da pek anlamı kalmaz. Günlük sistem genelde uzun vadeli yön belirlemede kullanılır işlemler ise kaldıraç kullananlar için daha kısa periyotlardaki sistemlere göre belirlenir.

Vagator
11-09-2013, 00:33
Matriks veya Metastockta bir kurala göre alım yapıyoruz diyelim, aldığımız yerden ATR indikatörü değeri kadar kar edince satmak, misal 3*ATR(14) değeri kadar aldığımız yere eklenince satmak ve x*ATR kadar düşünce de stop loss yapabilmek için yazmamız gereken formül nedir? Bilenler yardımcı olursa çok sevinirim, matrikste hazır girilmiş kar al veya stoploss yap kurallarının haricinde bu mümkün müdür?

KOSA
11-09-2013, 07:35
olmadi. son yaptigim calismalar hizli da hareket etse, formulleri parcalayinca opt. çikti iclerinde. iki aya yakin oldu. basa donduk yine. :confused:

50promil
11-09-2013, 16:12
olmadi. son yaptigim calismalar hizli da hareket etse, formulleri parcalayinca opt. çikti iclerinde. iki aya yakin oldu. basa donduk yine. :confused:

şöyle bir şey olabilir mi?önce günlüklerde verimli bir sistem kurup onu yavaş yavaş parçalamak...zaman dilimi düştükçe zemin daha kaygan oluyor.

KOSA
11-09-2013, 17:00
şöyle bir şey olabilir mi?önce günlüklerde verimli bir sistem kurup onu yavaş yavaş parçalamak...zaman dilimi düştükçe zemin daha kaygan oluyor.

ne kadar ugrasirsam ugrasayim en sonunda alim satim noktalarini optimize etmem gerekiyor. 50 yi gorunce al -20 de sat gibi

50promil
11-09-2013, 20:07
ne kadar ugrasirsam ugrasayim en sonunda alim satim noktalarini optimize etmem gerekiyor. 50 yi gorunce al -20 de sat gibi

:( bu işin bir gider yolu var ama .

Bear_Bull
11-09-2013, 21:13
olmadi. son yaptigim calismalar hizli da hareket etse, formulleri parcalayinca opt. çikti iclerinde. iki aya yakin oldu.

basa donduk yine. :confused:

Vaktin çok bolsa OPT ile uğraş demiş miydim ?

KOSA
11-09-2013, 22:23
"nush ile uslanmayani etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanin hakki kotektir" benim durum buna benziyor... Tam sopalığım tam

KOSA
12-09-2013, 01:06
:( bu işin bir gider yolu var ama .
????? Anlaşılmadı

50promil
12-09-2013, 14:48
????? Anlaşılmadı

bir örnek ile açıklayayım.üniversite okuyoruz,mühendis,avukat yada sanatçı oluyoruz.okulda iş nasıl yapılır temel ilkeleri falan filan hesaplar kitaplar öğretiliyor ya.trading de bir meslek.bileninden/öğretmeninden öğrenmek lazım.yoksa yap boz,yap boz ya çok zaman harcanılıyor.1 haftalık şey 1 yılda öğreniliyor yada bulunan şey birazda şansa oluyor.

şimdi bu işi bizim ekmeğimiz gider diye kimse öğretmek istemiyor ama,öğretilse hem derinlik artar hem yeni bir iş sahası olur.nasıl ki hukuk okuyup herkes aynı seviyede/beceride avukat olamıyorsa.mühendislik okuyup herkes aynı seviyede mühendis olamıyorsa.trading i öğrenen hiç kimse aynı ayarda olamayacak.

bu sorunlar ile bende karşılaşıyorum ama işte bilimsel bir bakış açısı ile işe başlamadığımız için bir yan hep topal kalıyor.

KOSA
12-09-2013, 15:21
bu piyasalar bilmedigim ama kontrollu oldugunu dusundugum bir yapida hareket ediyor. amacim bu karmasik iliskilere sahip yapiyi bir nebze olsun sayisal anlamda veriye dokebilmek veya bu sayisal boyutu ortaya cikarabilmek. elbette daha once bu örtüyü kaldirabilen arkadaslar var ama bilmek ve/veya bilebilmek ayri. yardima ihtiyacim oldugunda tabiki yardim almak isterim fakat yardim aldigim konuyu da ölcebilmem lazim, ölçemiyorsam kontrol edemem.

KOSA
12-09-2013, 15:29
matriks yardim dokumani var ileri teknik analiz diye. indikatorlere bakim diyorum bisi yazmiyo. git pencereye ayrintili bilgi orada diyo. oraya bakacaksam dokuman ne ise yariyor. hani pencerede de fazla bir bilgi ve ornek yok o da ayri. denicen gorcen bakcen hah buymus dicen

erkam76
12-09-2013, 23:48
Matriks KHN Expert advisörde formülleme işini nasıl öğrenebilirim...Teşekkürler..

thebaboli
13-09-2013, 01:09
Matriks KHN Expert advisörde formülleme işini nasıl öğrenebilirim...Teşekkürler..

Matriks için görmedim ama Metastock için 2 kitap biliyorum. Birbirine benzer bir dil olduğu için faydası olabilir belki ;

http://www.netkitap.com/kitap-ileri-teknik-analiz-uygulamalari-nadir-gunak-literatur-yayincilik.htm

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=78015

Ayrıca matriksin eğitim videoları ve yukarıda Sv. KOSA nın bahsettiği dökümana da bakabilirsiniz.

50promil
13-09-2013, 10:26
Matriks için görmedim ama Metastock için 2 kitap biliyorum. Birbirine benzer bir dil olduğu için faydası olabilir belki ;

http://www.netkitap.com/kitap-ileri-teknik-analiz-uygulamalari-nadir-gunak-literatur-yayincilik.htm

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=78015

Ayrıca matriksin eğitim videoları ve yukarıda Sv. KOSA nın bahsettiği dökümana da bakabilirsiniz.

yaşar erdinç in yazdığı kitabı bilmiyorum ama diğeri bende var.zaman kaybından öte bir şey değil.

KOSA
13-09-2013, 10:33
yaşar erdinç in yazdığı kitabı bilmiyorum ama diğeri bende var.zaman kaybından öte bir şey değil.

50 promil, indikatorleri ve ne anlama geldiklerini iyi yorumla. bir cogu ho lardan ref. alir gorunuyor. bunlari alip isleyebilirsin. ama illaki bir yerlere rakam girmek istediginde o zaman optimizasyon tuzagina dusuyorsun. en basit mov ve most kullanmayi deneyerek basla bence

KOSA
14-09-2013, 17:34
BEar bull her olmaz dediğinde yeni bir araştırma içerisine girdim. Buda olmaz ise artık magmaya inmem lazım. Yeni bir 15 dakikalık sistem deniyorum.
http://u1309.hizliresim.com/1f/g/spygn.png (http://bit.ly/c25MCx)

Bear_Bull
14-09-2013, 18:33
yinemi optimize var onda hiç zararlı işlem yok :he:
bir süre sonra patlar o sistemde :yes:


BEar bull her olmaz dediğinde yeni bir araştırma içerisine girdim. Buda olmaz ise artık magmaya inmem lazım. Yeni bir 15 dakikalık sistem deniyorum.



oooo dur bakalım :kahkah: dün 1 bugün 2 oldu daha :he:

daha başlarım sistemlerine diyeceksin bırakacaksın sistemleri.
sonra dayanamayacaksın aklına başka şeyler gelecek :yes:
hadi şunuda deniyeyim diyeceksin :he:
ondan sonra 1 bakmışsın yıllar geçmiş :kahkah:
hala sistemlerle uğraşıyor olacaksın.
ama ne yaparan yap ALTIN FORMÜL'ü bulamayacaksın hay :seyt: diyeceksin.

sakın nerden biliyorsun diye sorma :kahkah: biliyorum işte :kural: bu. kalanı imzamda.

50promil
14-09-2013, 18:54
Bear_Bull

altın formül denilen şey hiç zarar ettirmeyen formül mü?

KOSA
14-09-2013, 19:16
yinemi optimize var onda hiç zararlı işlem yok :he:
bir süre sonra patlar o sistemde :yes:




oooo dur bakalım :kahkah: dün 1 bugün 2 oldu daha :he:

daha başlarım sistemlerine diyeceksin bırakacaksın sistemleri.
sonra dayanamayacaksın aklına başka şeyler gelecek :yes:
hadi şunuda deniyeyim diyeceksin :he:
ondan sonra 1 bakmışsın yıllar geçmiş :kahkah:
hala sistemlerle uğraşıyor olacaksın.
ama ne yaparan yap ALTIN FORMÜL'ü bulamayacaksın hay :seyt: diyeceksin.

sakın nerden biliyorsun diye sorma :kahkah: biliyorum işte :kural: bu. kalanı imzamda.

Daha önce yaptığım çalışmalarda bir iki formül uydurup bunu bir osilatör haline getiriyor idim. Yani bir orjin etrafında dalgalandıryor ve en iyi al sat noktaları için opt. yapıyor idim. Heh. bu yöntem ile yaptığım 50 küsür sistem bir işe yaramadı. Kabul bunlar optimizasyonlu bir sistem idi.
Yeni çalışmamda osilatör veya bir orjin etrafında dalgalanma yok. Fakat illaki bir yere rakam girmem gerektiğinden bu rakamları biraz sterilize etmek te opt. sayılır mı???
Yoksa ben magmaya ineyim mi?:düsün:
Ayrıca acaba bu çalışmayı geçmiş bir veri seti ile kontrol etsem şu anki değerler ile daha garanti olur mu?

Bear_Bull
14-09-2013, 20:56
altın formül denilen şey hiç zarar ettirmeyen formül mü?

Herkesin arayıpta bir türlü bulamadığı çok ama çok kazandıran formül.



Ayrıca acaba bu çalışmayı geçmiş bir veri seti ile kontrol etsem şu anki değerler ile daha garanti olur mu?

endex 30 hisselerinde
60
120
seans
ve
gün olararak çalıştırmayı dene eğer çoğunda Karlı işlemle sonuç alınıyorsa :cool:

ama çok heveslenme yinede :yes:
hevesini kırmak için de 2-3 hisse bakayım test sonuçlarının berbat çıkacağı :kahkah:
az sonra yazarım.


edit:

ADNAC
AEFES
ALGYO
ALKA

Yeter herhalde :düsün:

KOSA
14-09-2013, 23:37
çöktü.....................:düsün:

Bear_Bull
14-09-2013, 23:40
çöktü.....................:düsün:

1= Formül [sistem]
2= Bilgisayar
3= Moral

tahminim 1 ve 3 birlikte :yes:

KOSA
14-09-2013, 23:45
:)
1 and 3=2
Sistemi göndersem bi teste sen yaparmısın

KOSA
14-09-2013, 23:58
özelden sistemi gönderdim.

Bear_Bull
15-09-2013, 00:06
özelden sistemi gönderdim.

ref yanında kullandığın -1 ve +1 ler mantıksız bence

grafiğin

http://badgs.webege.com/png/Eylul191.png

işlemler
http://badgs.webege.com/png/Eylul192.png


sonuç bu sistem çok ufak fiyatlı hatta 5 tl altı hisselerde [yine bence hayatta] çalışamaz.

Bear_Bull
15-09-2013, 00:16
tahminim doğru çıktı
sonuç bu sistem çok ufak fiyatlı hatta 5 tl altı hisselerde [yine bence hayatta] çalışamaz.


endex 30 hisselerine uyguladım sadece 5 tanesinde işlem yapabilmiş
başlangıç datalarından itibaren ve günlük data üzerinden

http://badgs.webege.com/png/Eylul193.png

KOSA
15-09-2013, 00:24
Evet bende fiyat korelasyonu yapmam gerektiğini hissettim ama emin olmamıştım. + ve - ler aşağıdaki gibi bir oluşum için gerekli. Başka türlü <> olmuyor. H ve L yerine C de kullanılabilir.
http://s1309.hizliresim.com/1f/h/sqg64.png (http://bit.ly/c25MCx)

Bear_Bull
15-09-2013, 00:29
Evet bende fiyat korelasyonu yapmam gerektiğini hissettim ama emin olmamıştım. + ve - ler aşağıdaki gibi bir oluşum için gerekli. Başka türlü <> olmuyor. H ve L yerine C de kullanılabilir.
http://s1309.hizliresim.com/1f/h/sqg64.png (http://bit.ly/c25MCx)

Matrikse kopyalamadan ne yapmak istediğini ilk baktığım anda anladım

o formül ile ani bir düşüş/yükseliş olmadığı takdirde
yavaş yavaş inen/çıkan fiyat skalasında yine hiç sinyal oluşmaz. :hayır:
daha test yapmadan Ufak senetlerde çalışmayacağını nereden söyledim dersin. :düsün:

KOSA
15-09-2013, 00:40
Aslında işaretli yerde bir sat var. Yukarıdaki bunu gizliyo. Yavaş hareket eden bir piyasa var ise kanal işe yaramıyo.
http://k1309.hizliresim.com/1f/h/sqh2t.png (http://bit.ly/c25MCx)

KOSA
15-09-2013, 00:45
Neden söyledin fiyat çok düşük olduğundan + ve - lere verdiğin görevi yerine getiremiyorlar. yada + ve - ler beklenen kesişimi sağlayamıyor. Bolinger band gibi davranıyo

Bear_Bull
15-09-2013, 02:56
Neden söyledin fiyat çok düşük olduğundan + ve - lere verdiğin görevi yerine getiremiyorlar. yada + ve - ler beklenen kesişimi sağlayamıyor. Bolinger band gibi davranıyo

fiyat çok keskin hareket etmezse veya % hareketi dediğin kadar olamazsa hiçbir zaman sinyal veremez de ondan dedim
bakınca hemen anlaşılıyordu.

+1
-1
kısmını
-(c/101.3)
+(c/98.7)

olarak değiştirirsen hem istediğin hesaplamayı yapmış olur hemde ufak büyük hisse fiyatı demeden her hissede çalışır :yes:

kolay gelsin.

İdeal prg de excell aktarımları ile uğraşırken benden bu gecelik bu kadar.

Bear_Bull
15-09-2013, 03:11
Hisselerde çalışıp çalışmadığınıda kontrol ettim

http://badgs.webege.com/png/Eylul197.png

sen şimdi bu formülüde çöpe atarsın :he:

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/p320x320/1234266_563946720309600_1131738078_n.jpg

KOSA
15-09-2013, 10:42
fiyat çok keskin hareket etmezse veya % hareketi dediğin kadar olamazsa hiçbir zaman sinyal veremez de ondan dedim
bakınca hemen anlaşılıyordu.

+1
-1
kısmını
-(c/101.3)
+(c/98.7)

olarak değiştirirsen hem istediğin hesaplamayı yapmış olur hemde ufak büyük hisse fiyatı demeden her hissede çalışır :yes:

kolay gelsin.

İdeal prg de excell aktarımları ile uğraşırken benden bu gecelik bu kadar.
C/opt overalı değiştirmediğinden ±1 de bıraktım. Hisselerde performans denemesini ise sadece Halk Bankasında yapabilmiştim.ama 50 işlemden 30 u zararlı 20 si karlı ve oran %5 gibi çıkıyor idi.
Geliştirilme potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Yardımların içinTeşekkürler Bear Bull.

kemal4533
15-09-2013, 14:10
daha fazla formül paylaşımı olsa daha ii olur ve ayrıntılı ben tam anlamıyorum yeni kullanıcıyım çünkü

Bear_Bull
15-09-2013, 15:23
daha fazla formül paylaşımı olsa daha ii olur ve ayrıntılı ben tam anlamıyorum yeni kullanıcıyım çünkü

sadece son sayfayımı okudunuz?
yoksa 205 sayfanın hepsini mi?

önceki sayfalarda indikatörlerin çoğuyla ilgili formül örneği var.
veya sorununuz olan indikatörü sistemi sorun bilgisi olan arkadaşlar cevaplayabilir.

Bear_Bull
15-09-2013, 15:55
gece yattığım yerde tavana bakıp formül yazıyorum dediğimde kim gülmüştü ? yine yaptım :kahkah:


gece 4 gibi yattım sabah ezanlarına kadar tavana bakıp hayali yazdım, :a-o: not aldım.
öğlen kalkıp kahvaltıtan sonra sisteme/görsele döktüm.


heytttttt be programa bak :halay::tamam::cool::bravo: İDEAL Trade

istediğin grafikte gezinirken
VOB fiyatlarını ve vadelerin birbirine olan farklarını izle :super:

https://pbs.twimg.com/media/BUNFzN8CMAEa9sQ.png

KOSA
15-09-2013, 16:43
Gülmek değilde ben acaba yazılırken böyle tavana bakılarak mı yazılıyo demiştim. genelde ben halıya yatıyorum elimlen tavana yazıveriyom... Bakarak değil de yazarak yapıyorum.:he:

ykoc
15-09-2013, 17:11
Sevgili Bear_Bull yazılarını hem tweeter hemde burdan takip etmeye çalışıyorum, benim sorum şu, expert advisorda formül al sinyali verdikten sonra sat verene kadar grafiği bir renge, sat verdikten sonra tekrar al verene kadar farklı bir renge boyasın istiyorum, nasıl yapabilirim acaba bir yolu varmı? teşekkür ederim şimdiden.

Bear_Bull
15-09-2013, 17:25
Sevgili Bear_Bull yazılarını hem tweeter hemde burdan takip etmeye çalışıyorum, benim sorum şu, expert advisorda formül al sinyali verdikten sonra sat verene kadar grafiği bir renge, sat verdikten sonra tekrar al verene kadar farklı bir renge boyasın istiyorum, nasıl yapabilirim acaba bir yolu varmı? teşekkür ederim şimdiden.

renkler bölümüne
Cross kullandıysanız sistemin aynısını cross yerine al için > sat için < kullanarak yazın renkleri ayarlayın
isim verip kaydedin.
Renklenecektir

http://badgs.webege.com/png/Eylul199.png

ykoc
15-09-2013, 17:50
renkler bölümüne
Cross kullandıysanız sistemin aynısını cross yerine al için > sat için < kullanarak yazın renkleri ayarlayın
isim verip kaydedin.
Renklenecektir

http://badgs.webege.com/png/Eylul199.png


teşekkür ederim:)

50promil
15-09-2013, 19:01
Gülmek değilde ben acaba yazılırken böyle tavana bakılarak mı yazılıyo demiştim. genelde ben halıya yatıyorum elimlen tavana yazıveriyom... Bakarak değil de yazarak yapıyorum.:he:

işe yaramaz diye ıskartaya çıkardığın formülleri paylaşmanın sakıncası olur mu?

KOSA
15-09-2013, 19:06
AL Cross(-3,DIS(50))
SAT Cross(DIS(50),-3)
Günlükte iyi sonuç vermişti.

KOSA
15-09-2013, 19:08
(Mov(((RSI(50)-45)),opt1,s)) < (Mov(((RSI(50)-45)),opt2,s)) test sonuçları "121" / "62" 5 likte iyi sonuç vermedi. 20 lik iyi

KOSA
15-09-2013, 19:08
Mov(CLOSE,19,E) -Mov(CLOSE,39,E) güzel 180 ve 240 dakikalıkta büyük küçük güzel sonuç veriyor

thebaboli
15-09-2013, 19:15
Eskiler ve alışmışlar neysede yeniler için bu platformun şuanki halini öğrenmeleri ve/veya kullanmaya çalışmaları bence boşa zaman kaybı. İstediklerinizi tam anlamıyla yazmanız zor, ayrıca dilin yetersizliği yada matriksin sınırlandırması nedeniyle her istediğinizi yazamıyorsunuz. Takıldığınız konulardan nerdeyse destek alamıyor yada önerileriniz pek kaale alınmıyor. Bu nedenlerle sıfırdan başlayan biri için bu platformu ve platformun dilini öğrenmesi yerine daha fazla özgürlüğe sahip olacağı ve destek alabileceği bir platformu tercih etmelerini şiddetle :) ve dostane olarak öneririm.

Sv. Kosa bende bu son formülü merak ettim çöpe atmadan önce buraya yazarsan sevinirim :cool:

KOSA
15-09-2013, 19:15
a1:=Sin(30)*C;
a2:=Sin(30)*Ref(C,-1);
a3:=Sin(30)*Ref(C,-2);
a4:=Sin(30)*Ref(C,-3);
a5:=Sin(30)*Ref(C,-4);
a6:=-Sin(30)*Ref(C,-5);
a7:=-Sin(30)*Ref(C,-6);
a8:=-Sin(30)*Ref(C,-7);
a9:=-Sin(30)*Ref(C,-8);
a10:=-Sin(30)*Ref(C,-9);
(a1+a2+a3+a4+a5+a6+a7+a8+a9+a10)

KOSA
15-09-2013, 19:18
Eskiler ve alışmışlar neysede yeniler için bu platformun şuanki halini öğrenmeleri ve/veya kullanmaya çalışmaları bence boşa zaman kaybı. İstediklerinizi tam anlamıyla yazmanız zor, ayrıca dilin yetersizliği yada matriksin sınırlandırması nedeniyle her istediğinizi yazamıyorsunuz. Takıldığınız konulardan nerdeyse destek alamıyor yada önerileriniz pek kaale alınmıyor. Bu nedenlerle sıfırdan başlayan biri için bu platformu ve platformun dilini öğrenmesi yerine daha fazla özgürlüğe sahip olacağı ve destek alabileceği bir platformu tercih etmelerini şiddetle :) ve dostane olarak öneririm.

Sv. Kosa bende bu son formülü merak ettim çöpe atmadan önce buraya yazarsan sevinirim :cool:

Hımm. Altın formülü diyosun. Hiç zarar ettirmeyen. :he:

KOSA
15-09-2013, 19:19
al ((Mov(C,27,E)) + ((Mov(C,27,E)) - (Mov((Mov(C,27,E)),27,E)))) - ((Mov(CLOSE,43,E)) + ((Mov(CLOSE,43,E)) - (Mov((Mov(CLOSE,43,E)),43,E)))) > ((Mov((((Mov(C,17,E)) + ((Mov(C,17,E)) - (Mov((Mov(C,17,E)),17,E)))) - ((Mov(CLOSE,28,E)) + ((Mov(CLOSE,28,E)) - (Mov((Mov(CLOSE,28,E)),28,E))))),20,E)) + ((Mov((((Mov(C,17,E)) + ((Mov(C,17,E)) - (Mov((Mov(C,17,E)),17,E)))) - ((Mov(CLOSE,28,E)) + ((Mov(CLOSE,28,E)) - (Mov((Mov(CLOSE,28,E)),28,E))))),20,E)) - (Mov((Mov((((Mov(C,17,E)) + ((Mov(C,17,E)) - (Mov((Mov(C,17,E)),17,E)))) - ((Mov(CLOSE,28,E)) + ((Mov(CLOSE,28,E)) - (Mov((Mov(CLOSE,28,E)),28,E))))),20,E)),20,E))))

sat ((Mov(C,27,E)) + ((Mov(C,27,E)) - (Mov((Mov(C,27,E)),27,E)))) - ((Mov(CLOSE,43,E)) + ((Mov(CLOSE,43,E)) - (Mov((Mov(CLOSE,43,E)),43,E)))) < ((Mov((((Mov(C,17,E)) + ((Mov(C,17,E)) - (Mov((Mov(C,17,E)),17,E)))) - ((Mov(CLOSE,28,E)) + ((Mov(CLOSE,28,E)) - (Mov((Mov(CLOSE,28,E)),28,E))))),20,E)) + ((Mov((((Mov(C,17,E)) + ((Mov(C,17,E)) - (Mov((Mov(C,17,E)),17,E)))) - ((Mov(CLOSE,28,E)) + ((Mov(CLOSE,28,E)) - (Mov((Mov(CLOSE,28,E)),28,E))))),20,E)) - (Mov((Mov((((Mov(C,17,E)) + ((Mov(C,17,E)) - (Mov((Mov(C,17,E)),17,E)))) - ((Mov(CLOSE,28,E)) + ((Mov(CLOSE,28,E)) - (Mov((Mov(CLOSE,28,E)),28,E))))),20,E)),20,E))))

KOSA
15-09-2013, 19:28
al cross(MOV(O,3,E),MOST(O,3,2))
sat cross(MOST(O,3,2),MOV(O,3,E))
A.P.K. (MOV(C,3,E) > MOST(C,3,2))
Açıga Sat (MOV(C,3,E) < MOST(C,3,2))
(Alıntıdır)

thebaboli
15-09-2013, 19:30
Hımm. Altın formülü diyosun. Hiç zarar ettirmeyen. :he:

Hehehe :he: Kutsal kaseyi dağıtıyorlar dediler ondan geldik :kahkah:

Şaka bir yana yukarıda platform ile ilgili tavsiyemi dikkate almanı öneririm. :wink:

Bear_Bull
15-09-2013, 19:32
Bu formül ne yawww :kahkah:

https://pbs.twimg.com/media/BUN1zCiCMAATQjC.jpg

yeminle 1 işim çıktı kusura bakmayın. :kahkah:



al ((Mov(C,27,E)) + ((Mov(C,27,E)) - (Mov((Mov(C,27,E)),27,E)))) - ((Mov(CLOSE,43,E)) + ((Mov(CLOSE,43,E)) - (Mov((Mov(CLOSE,43,E)),43,E)))) > ((Mov((((Mov(C,17,E)) + ((Mov(C,17,E)) - (Mov((Mov(C,17,E)),17,E)))) - ((Mov(CLOSE,28,E)) + ((Mov(CLOSE,28,E)) - (Mov((Mov(CLOSE,28,E)),28,E))))),20,E)) + ((Mov((((Mov(C,17,E)) + ((Mov(C,17,E)) - (Mov((Mov(C,17,E)),17,E)))) - ((Mov(CLOSE,28,E)) + ((Mov(CLOSE,28,E)) - (Mov((Mov(CLOSE,28,E)),28,E))))),20,E)) - (Mov((Mov((((Mov(C,17,E)) + ((Mov(C,17,E)) - (Mov((Mov(C,17,E)),17,E)))) - ((Mov(CLOSE,28,E)) + ((Mov(CLOSE,28,E)) - (Mov((Mov(CLOSE,28,E)),28,E))))),20,E)),20,E))))

sat ((Mov(C,27,E)) + ((Mov(C,27,E)) - (Mov((Mov(C,27,E)),27,E)))) - ((Mov(CLOSE,43,E)) + ((Mov(CLOSE,43,E)) - (Mov((Mov(CLOSE,43,E)),43,E)))) < ((Mov((((Mov(C,17,E)) + ((Mov(C,17,E)) - (Mov((Mov(C,17,E)),17,E)))) - ((Mov(CLOSE,28,E)) + ((Mov(CLOSE,28,E)) - (Mov((Mov(CLOSE,28,E)),28,E))))),20,E)) + ((Mov((((Mov(C,17,E)) + ((Mov(C,17,E)) - (Mov((Mov(C,17,E)),17,E)))) - ((Mov(CLOSE,28,E)) + ((Mov(CLOSE,28,E)) - (Mov((Mov(CLOSE,28,E)),28,E))))),20,E)) - (Mov((Mov((((Mov(C,17,E)) + ((Mov(C,17,E)) - (Mov((Mov(C,17,E)),17,E)))) - ((Mov(CLOSE,28,E)) + ((Mov(CLOSE,28,E)) - (Mov((Mov(CLOSE,28,E)),28,E))))),20,E)),20,E))))

KOSA
15-09-2013, 19:37
Nası bi ilham geldi nası bi ilham anlatamam:kahkah:
Hata yok. çalışıyor

KOSA
15-09-2013, 19:39
Hehehe :he: Kutsal kaseyi dağıtıyorlar dediler ondan geldik :kahkah:

Şaka bir yana yukarıda platform ile ilgili tavsiyemi dikkate almanı öneririm. :wink:
C++ yerine visual basic öğren der arkadaşlar. Doğrumudur?

50promil
15-09-2013, 20:13
Eskiler ve alışmışlar neysede yeniler için bu platformun şuanki halini öğrenmeleri ve/veya kullanmaya çalışmaları bence boşa zaman kaybı. İstediklerinizi tam anlamıyla yazmanız zor, ayrıca dilin yetersizliği yada matriksin sınırlandırması nedeniyle her istediğinizi yazamıyorsunuz. Takıldığınız konulardan nerdeyse destek alamıyor yada önerileriniz pek kaale alınmıyor. Bu nedenlerle sıfırdan başlayan biri için bu platformu ve platformun dilini öğrenmesi yerine daha fazla özgürlüğe sahip olacağı ve destek alabileceği bir platformu tercih etmelerini şiddetle :) ve dostane olarak öneririm.

Sv. Kosa bende bu son formülü merak ettim çöpe atmadan önce buraya yazarsan sevinirim :cool:

hemen yakalamışken soralım :) bu yazım dillerinin bir adı var mı?mesela matriksin yazım dilinin adı ne,ideal in kinin adı ne?ben yeni öğreneceğim.deneyimi fazla olan kişiler olarak ciddiye alırım.matriksde iyi kötü fonksiyonları anlatan bir şeyler bulabiliyoruz,diğer dil de Türkçe olarak bulma şansımız var mı?gerçi tepem atarsa İngilizce kursuna da giderim ama adam gibi kaynak olması lazım :)

Bear_Bull
15-09-2013, 20:41
hemen yakalamışken soralım :) bu yazım dillerinin bir adı var mı?mesela matriksin ayzım dilinin adı ne,ideal in kinin adı ne?ben yeni öğreneceğim.deneyimi fazla olan kişiler olarak ciddiye alırım.matriksde iyi kötü fonksiyonları anlatan birşeyler bulabiliyoruz,d,ğer dil de türkçe olarak bulma şansımız var mı?gerçi tepem atarsa ingilizce kursuna da giderim ama adam gibi kaynak olması lazım :)

valla Türkçe hariç hiç bir dil mil bilmem eğer bilgisayar bir hata verirse az buçuk ne demek istediğini anlarım

Metastock için 1990 larda ufak formüller yazmayı öğrenmiştim

aynısını Matrikste uyguladık şimdiye kadar.

2 ortalamanın birbirini kesmesi ile işlem yaptıran örnek her 2 si için

Matriks için örnek

değişken:=Input("değişken?",1,20,1);
değişken1:=Input("değişken?",1,50,1);

{Al} Cross(MOV(c,değişken,s),MOV(c,değişken2,s))
{sat} Cross(MOV(c,değişken2,s),MOV(c,değişken,s))

İdeal için örnek yazılım

// parametreleri al

var Yontem = Sistem.Parametreler[0]; // basit / üssel / ağırlıklı
var Periyot1 = Sistem.Parametreler[1]; // değer ver
var Periyot2 = Sistem.Parametreler[2]; // değer ver

// kapanış fiyatlarını oku
var Veriler = Sistem.GrafikFiyatSec("Kapanis");

// hareketli ortalamaları hesapla
var MA1 = Sistem.MA(Veriler, Yontem, Periyot1);
var MA2 = Sistem.MA(Veriler, Yontem, Periyot2);

// hesaplanan verileri çizgilere aktar ve açıklama ekle
Sistem.Cizgiler[0].Deger = MA1;
Sistem.Cizgiler[0].Aciklama = "MA " + Periyot1;
Sistem.Cizgiler[1].Deger = MA2;
Sistem.Cizgiler[1].Aciklama = "MA " + Periyot2;

// strateji
Sistem.KesismeTara(MA1, MA2);


herhangi bir bilgisayar programlama bilene o kadar da çok zor değil

50promil
15-09-2013, 21:17
Bear_Bull


1990 mı:D:D ben ilkokula başlamışken yani. o zamandır yazıyorsun yani :)

KOSA
15-09-2013, 21:17
ikon sistemi olsaymis daha iyi olacak mis gibime geliyor.

thebaboli
15-09-2013, 21:18
C++ yerine visual basic öğren der arkadaşlar. Doğrumudur?


hemen yakalamışken soralım :) bu yazım dillerinin bir adı var mı?mesela matriksin ayzım dilinin adı ne,ideal in kinin adı ne?ben yeni öğreneceğim.deneyimi fazla olan kişiler olarak ciddiye alırım.matriksde iyi kötü fonksiyonları anlatan birşeyler bulabiliyoruz,d,ğer dil de türkçe olarak bulma şansımız var mı?gerçi tepem atarsa ingilizce kursuna da giderim ama adam gibi kaynak olması lazım :)

C# dili bilmen yeterli kod yazabilmek için. Ve platform sana sınırsız özgürlük sunuyor. Yakında bununla ilgili eğitim de yaparlar. Ayrıca c# için bir sürü kaynak bulunabilir.

KOSA
15-09-2013, 21:25
1990 mı:D:D ben ilkokula başlamışken yani. o zamandır yazıyorsun yani :)

jeday olmak icin cok calismak lazim. ben iki ay öndeyim:)

Bear_Bull
15-09-2013, 21:37
1990 mı:D:D ben ilkokula başlamışken yani. o zamandır yazıyorsun yani :)

88-89 senesinde Bilgisayar Programcılık kursuna arkasından askerlik sonrası Metastock + IDB vs.vs.

Metastock 3 ve 4 versiyonlarımı verebilirim
Ms4 olan hala duruyor olması lazım :he: ama Bilgisayarlar Windows a geçtiği için çalışmıyordur.

eskiden Ms-DOS versiyonlarını kandırırdık Doskey diye bir programla prg.ımızı tanıtırdık yeni MS-DOS a
yeni windowslarda da aynı olay yapılabiliyorsa çalışır.

50promil
15-09-2013, 22:40
88-89 senesinde Bilgisayar Programcılık kursuna arkasından askerlik sonrası Metastock + IDB vs.vs.

Metastock 3 ve 4 versiyonlarımı verebilirim
Ms4 olan hala duruyor olması lazım :he: ama Bilgisayarlar Windows a geçtiği için çalışmıyordur.

eskiden Ms-DOS versiyonlarını kandırırdık Doskey diye bir programla prg.ımızı tanıtırdık yeni MS-DOS a
yeni windowslarda da aynı olay yapılabiliyorsa çalışır.

ilk alıp sattığınız şeyi hatırlıyor musunuz?tabi hatırlıyorsunuzdur :) neydi.88 de internet varmıydı yav.ahmet mergenin çakma hesabı değil değil mi bu :kahkah: ahmet abi kekliyon mu abi bizi 88 de borsa falan biz varlığını öğreneli 1 sene oldu:P

KOSA
15-09-2013, 23:09
ahanda.......

Bear_Bull
15-09-2013, 23:11
1986 öncesi Cağaloğlunda Kapalı zarf üsulü işlemler oluyordu
IV. Vakıf han içindeki Bankerlerde alım satım olurdu.
1986 sonrası Rıhtım Cd. de İşbankası üzerinde yatırımcılar Brokerlerine bağırıp duyurabilirce işlem yapabiliyorlardı.
37 adet hisse vardı yanlış hatırlamıyorsam.
Korbey masasının üzerinde Boş duran "AYMAR" hisse tahtası hep gözüme batardı.
aynı sokakta Ayaklı Borsa vardı kahve masalarında, araba üstlerinde hisse alınıp satılırdı. Az Pınar çeşitlerini taşımamıştım evden kahveye :he:

kendime ilk aldığım hisseyi hatırlamıyorum
Sarkuysan, Rabak, Santral Holding veya Pınarlardan biri olabilir.





ilk alıp sattığınız şeyi hatırlıyor musunuz?tabi hatırlıyorsunuzdur :) neydi.88 de internet varmıydı yav.ahmet mergenin çakma hesabı değil değil mi bu :kahkah: ahmet abi kekliyon mu abi bizi 88 de borsa falan biz varlığını öğreneli 1 sene oldu:P


http://bearbull26.comlu.com/resim/Yesilcuha.png

Bear_Bull
15-09-2013, 23:15
tarihlere bakarsın.

1989-1990

http://badgs.webege.com/png/Eylul207.png

Bear_Bull
15-09-2013, 23:17
http://badgs.webege.com/png/Eylul208.png

KOSA
15-09-2013, 23:18
benim bildigim abdulhamid zamaninda basliyor bu senet sebet işleri yani 1870 80 yillar olabilir

Bear_Bull
15-09-2013, 23:35
İMKB nin Rıhtım Cd. açılış gününün kapanış fiyatları


http://badgs.webege.com/png/Eylul216.png

Bear_Bull
15-09-2013, 23:37
bunlarda listeden 2 adet örnek Hissenin gerçekten o zamanlar için elde tutulabilenlerinden

Şu an 2 side batık :he:

http://badgs.webege.com/png/Eylul217.png

50promil
15-09-2013, 23:58
Bear_Bull

hisseler de kocaman bir şeylere benziyor.o zaman hisseler matbu muydu?1 lot-31 lot -62 lot alınamıyor muydu :) vay be imkb nin evrimine tanıklık etmişsiniz.hatıraları kaybetmeden yazın bence.günü gelince çok kıymetli olacaklar.çok az sayıdaki insan böyle birşeye tanıklık edip onu kayıt altına alır.düşünsenize 100-200 sene sonra imkb nin açılışı hakkında notlarınız hatıralarınız yayımlanır.büyük büyük büyük torunlarınız dedemiz yazmış falan der.tarihin arka odası gibi bir program olur ona çıkarlar :)

KOSA
16-09-2013, 11:28
hic zarar etmiyen handl sistemin ilk test sonuclari. berbat :D

KOSA
16-09-2013, 16:17
optimizasyonlu sistem sağlığa zararlidir. oldurebilir:D

venseremos
18-09-2013, 16:59
Merhaba,

Şartları

AL: Cross(C,Ref(LLV(C,7),-1)+(Ref(ATR(7),-1)*3))
SAT: Cross(Ref(HHV(C,7),-1)-(Ref(ATR(7),-1)*3),C) şeklinde olan formile illave yapmak istiyorum.

Bu formüle MAV 7 basit kapanış DEMA 57 kapanışının üstündeyse (Yani MAV 7 basit, DEMA 57 yi yukarı kesmişse) AL, aşağı kesmişse sat
yaptırmak için formülü nasıl değiştirmek gerekir.

KOSA
18-09-2013, 18:53
cross(MOV(C,7,E),DEMA(57)) and Cross(C,Ref(LLV(C,7),-1)+(Ref(ATR(7),-1)*3))
cross(dema(57),MOV(C,7,E)) and Cross(Ref(HHV(C,7),-1)-(Ref(ATR(7),-1)*3),C)

KOSA
18-09-2013, 22:44
matriksin system tester kısmına;
Al/sat koşulu yazıyorum ok.
Al/sat kapat yazıyorum, ok
Flat yazamıyorum veya öncü bir sinyal gelirse onu da değerlendirip testini yapamıyorum...:düsün:

SistemTrader
18-09-2013, 23:05
Son 3 periottur kapanış 5 peryotluk basit hareketli ortalama üzerinde olanları explorer'da nasıl listelerim yardım edermisiniz??

uzundere
18-09-2013, 23:10
cross(MOV(C,7,E),DEMA(57)) and Cross(C,Ref(LLV(C,7),-1)+(Ref(ATR(7),-1)*3))
cross(dema(57),MOV(C,7,E)) and Cross(Ref(HHV(C,7),-1)-(Ref(ATR(7),-1)*3),C)

üstad bu formülün üzerinde biraz daha oynansa olumlu bi netice verebilirmi vobda.
anlamadığım için soruyorum.mesela nasıl bi oynama olabilir.

bu haliyle uygulandığında bir şey bırakmıyor.teşekkürler.

KOSA
18-09-2013, 23:59
optimizasyon ile geçmişe dönük harika bir getiri elde edebilirsin. Ama ben dahil hiç kimse optimizasyonu tavsiye etmez. Çokbüyük zararlara yol açabilir.
Ne yapmak istediğin sana kalmış. Karar senin. Araştırma yapmak istiyorsan her şey aşağıda gizli...

http://p1309.hizliresim.com/1f/l/su7cp.png (http://bit.ly/c25MCx)

uzundere
19-09-2013, 09:51
optimizasyon ile geçmişe dönük harika bir getiri elde edebilirsin. Ama ben dahil hiç kimse optimizasyonu tavsiye etmez. Çokbüyük zararlara yol açabilir.
Ne yapmak istediğin sana kalmış. Karar senin. Araştırma yapmak istiyorsan her şey aşağıda gizli...

http://p1309.hizliresim.com/1f/l/su7cp.png (http://bit.ly/c25MCx)

üstad bu resimden ben hiç bir şey anlamadım
veya bana bi mesaj mı vermek istedin.
gerçekten bunu samimi soruyorum.bundan nasıl bi araştırma olabilir.

uzundere
19-09-2013, 09:57
kendime göre bi formül bulmaya alışıyorum
sitedeki bütün formülleri denedim tester da olmuyor.
kendim yazmayıda becerem iyorum.
kosa kardeş özelden tüzelden bi yardımın dokunursa sana minnattar olurum.

KOSA
19-09-2013, 10:24
2 gundur yeni bir sistem deniyorum. optimizasyonsuz. su an 42.000 puanda bakalim ilk sinyal nerede gelecek

KOSA
19-09-2013, 10:36
kendime göre bi formül bulmaya alışıyorum
sitedeki bütün formülleri denedim tester da olmuyor.
kendim yazmayıda becerem iyorum.
kosa kardeş özelden tüzelden bi yardımın dokunursa sana minnattar olurum.

en basitinden mov macd rsi most gibi terimleri kullanarak baslayabilirsin. matematiği sevmiyorsan hic baslama. arastirmayi seviyorsan bir yerden baslamak lazim. ben direk size sunu kullanin diyemem.. sorumluluk boyutu var. ama siz bana şöyle bisi lazim bunu formule edemiyorum derseniz yardimci olabilirim. gecmis tum sayfalari basindan itibaren okumanizi tavsiye ederim. matrix te beyaz tavsani takip et diye bir replik var. bende ilk sayfayi takip et derim. sorularinin cevaplari sayfalar arasinda gizlidir diye dusunuyorum.. Sanirim size en fazla bu anlattigim cercevede yardimci olabilirim.

venseremos
19-09-2013, 12:20
cross(MOV(C,7,E),DEMA(57)) and Cross(C,Ref(LLV(C,7),-1)+(Ref(ATR(7),-1)*3))
cross(dema(57),MOV(C,7,E)) and Cross(Ref(HHV(C,7),-1)-(Ref(ATR(7),-1)*3),C)

Sayın KOSA,

Çok teşekkür ederim, elinize sağlık...

kaanburkay
20-09-2013, 12:11
Değerli Arkadaşlarım,

Bıst 30, Bıst 100 için System Tester en iyi sinyali üretebilecek al - sat formülü konusunda yardımcı olabilir misiniz ?
Eğer mümkünse stop bölümü içinde yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Teşekkürler,

Kaan