PDA

View Full Version : Matriks Formülleri



Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

KOSA
20-09-2013, 14:28
bende cok sevinirim. sadece al sat olsa da olur:D

KOSA
20-09-2013, 23:46
yoruldum galiba.....:süzgün:

Bear_Bull
20-09-2013, 23:52
yoruldum galiba.....:süzgün:

oooo dur bakalım :kahkah: dün 1 bugün 2 oldu daha :he:
bu tamamdı.

daha başlarım sistemlerine diyeceksin bırakacaksın sistemleri.
eh bu da olmuş

sıradan devam edersin artık :he:





oooo dur bakalım :kahkah: dün 1 bugün 2 oldu daha :he:

daha başlarım sistemlerine diyeceksin bırakacaksın sistemleri.
sonra dayanamayacaksın aklına başka şeyler gelecek :yes:
hadi şunuda deniyeyim diyeceksin :he:
ondan sonra 1 bakmışsın yıllar geçmiş :kahkah:
hala sistemlerle uğraşıyor olacaksın.
ama ne yaparan yap ALTIN FORMÜL'ü bulamayacaksın hay :seyt: diyeceksin.

sakın nerden biliyorsun diye sorma :kahkah: biliyorum işte :kural: bu. kalanı imzamda.

Bear_Bull
20-09-2013, 23:59
Değerli Arkadaşlarım,

Bıst 30, Bıst 100 için System Tester en iyi sinyali üretebilecek al - sat formülü konusunda yardımcı olabilir misiniz ?
Eğer mümkünse stop bölümü içinde yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Teşekkürler,

Kaan

profosyönel sistem yazmak veya yazmasının mantığını öğrenmek için bu başlıkta 58. sayfa da bilgi var.

KOSA
21-09-2013, 00:42
herkes uykudayken şafak vakti güneşin doğuşunu bekliyoruz.:)

KOSA
21-09-2013, 00:59
işaretli yeri çözersem güneşi görebilirim belki
http://s1309.hizliresim.com/1f/p/sw26d.png (http://bit.ly/c25MCx)

KOSA
21-09-2013, 01:03
Bu hali ile performansı aşağıdaki şekilde
http://r1309.hizliresim.com/1f/p/sw2bc.png (http://bit.ly/c25MCx)

KOSA
21-09-2013, 01:06
Yani bir long bir short formülü lazım. onları bulunca puzzle tamam gibi olacak. :düsün:

hiakkaya
21-09-2013, 09:15
http://i.imgur.com/zEGyHIp.jpg

Dilbert
21-09-2013, 09:57
Ayarlardan ilk once dongu sembollerini sectiniz mi?




http://i.imgur.com/zEGyHIp.jpg

hiakkaya
21-09-2013, 10:21
seçmemişim oldu şimdi ..teşekkürler...:) bazı hisse grafikleri güncellememiş, tam çıkmıyor hepsini toplu güncelleyebilirmiyim acaba..

Ayarlardan ilk once dongu sembollerini sectiniz mi?

toros
21-09-2013, 10:38
seçmemişim oldu şimdi ..teşekkürler...:) bazı hisse grafikleri güncellememiş, tam çıkmıyor hepsini toplu güncelleyebilirmiyim acaba..

Ayarlar \ Grafik verilerini tamamla

hiakkaya
21-09-2013, 10:53
orada bir pencere daha çıkıyor onu nasıl yapmam lazım.?


Ayarlar \ Grafik verilerini tamamla

Bear_Bull
21-09-2013, 15:06
orada bir pencere daha çıkıyor onu nasıl yapmam lazım.?

bir isim verip
tamamlatılmasını istediğiniz hisseleri seçip kaydedin.
tamamlaya basmanız yeterli olacaktır.

uzundere
22-09-2013, 00:45
Şöyle bir şey sormak istiyorum.bilen arkadaşlara.

formüllerde (-) veya (+) ile başlanıldığında veya bitirildiğinde grafik canlı iken seans içinde, grafiği yenilediğimiz zaman sinyallerin yeri değişirmi.

bilmiyorum anlatabildimmi. mesala örnek olarak göstermek istersek.

)),-1) formülün bitiş hali

Cross(1,( formülün başlangıç hali.vs.

Bear_Bull
22-09-2013, 01:48
ref(c,-1) kullanılırsa yeni gelen datada 1 önceki dataya bakar işlemi gerçekleştirir sinyal yer değiştirmez
hile yapılarak
ref(c,1) kullanılırsa sistemde repaint yaptırılmış olur sinyaller yer değiştirir

sizin yazdığınız şekilde formülün başında ve sonunda kullanılırsa formül değerinden 1 çıkarma yapar.

Cross(1,( böyle bir kullanım yok.
sinyali 1 değeri ile kesiştirmek istemiyorsanız tabi
parantez içinde ne olduğunu bilmeden bu kadar.



Şöyle bir şey sormak istiyorum.bilen arkadaşlara.

formüllerde (-) veya (+) ile başlanıldığında veya bitirildiğinde grafik canlı iken seans içinde, grafiği yenilediğimiz zaman sinyallerin yeri değişirmi.

bilmiyorum anlatabildimmi. mesala örnek olarak göstermek istersek.

)),-1) formülün bitiş hali

Cross(1,( formülün başlangıç hali.vs.

KOSA
22-09-2013, 03:19
işaretli yeri çözersem güneşi görebilirim belki
http://s1309.hizliresim.com/1f/p/sw26d.png (http://bit.ly/c25MCx)

:)
http://t1309.hizliresim.com/1f/q/sx7rm.png (http://bit.ly/c25MCx)

KOSA
22-09-2013, 03:41
işlem sayısı fazla oldu :düsün:

http://r1309.hizliresim.com/1f/q/sx7yy.png (http://bit.ly/c25MCx)

recoba
22-09-2013, 14:20
2 gundur yeni bir sistem deniyorum. optimizasyonsuz. su an 42.000 puanda bakalim ilk sinyal nerede gelecek

Hangi periyotta ve tarih aralığı neresi sn KOSA??

KOSA
22-09-2013, 16:35
Hangi periyotta ve tarih aralığı neresi sn KOSA??

recoba, o sistemin canli piyasa kosullarindaki refleksi zayif kaldi. biraz daha geliştirmeye çalisiyorum. En son gecmise donuk performansi bir onceki mesajimda oldugu gibi. çok umutlu oldugum sistemler canli piyasa kosullarinda aninda çöpe gidebiliyor. yeni durumu 5 dakikalik canli viop bist30 seansinda izlemek lazim. inaniyorum ki mayis ayindan gunumuze kadar gecen zamana bakarak saglikli sistem kurabilenler bir daha problem yasamiyacaklar. herhalde finans tarihimizin en dalgali aylarini yasiyoruz.

uzundere
22-09-2013, 16:43
optimizasyon tavsiye etmiyoruz diyor bazı arkadaşlar.
formülde bunu tavsiye etmiyoruz çok zarar olabilir deniyor.

bunun ne demek olduğunu bi arkadaş anlatabilirmi acaba bi cümle ile.

KOSA
22-09-2013, 16:49
en son calismami yapar iken kurguladigim formule virgul koymayi unutmusum. virgul koyarsam performans 30 koymazsam 60 cikiyor. :o

KOSA
22-09-2013, 16:54
optimizasyon su. siz dinamikleri belli bir doneme gore test yapinca ortaya cikan degerler gelecegi gostermiyor. gelecegin dinamikleri gecmisten cok farkli olabiliyor. ornek trend bir piyasa kosullarinda yaptiginiz calismalarda mov 3 5 kesince al dediginizde size muhtesem bir getiri elde edebilir. ama ayni formul ile zig zak bir piyasa kosullari ile karsilastigizda kendisinden beklediginiz basariyi gostermekte zorlanabilecektir.

Bear_Bull
22-09-2013, 16:55
inaniyorum ki mayis ayindan gunumuze kadar gecen zamana bakarak saglikli sistem kurabilenler bir daha problem yasamiyacaklar. herhalde finans tarihimizin en dalgali aylarini yasiyoruz.

Kosa yeme bizi :)

http://badgs.webege.com/png/Eylul283.png

KOSA
22-09-2013, 17:05
bir gundeki yukselis ve dususlerin boyutunu, dalga sikligini sureyi birde faize bakarak degerlendirmistim.

uzundere
22-09-2013, 17:08
optimizasyon su. siz dinamikleri belli bir doneme gore test yapinca ortaya cikan degerler gelecegi gostermiyor. gelecegin dinamikleri gecmisten cok farkli olabiliyor. ornek trend bir piyasa kosullarinda yaptiginiz calismalarda mov 3 5 kesince al dediginizde size muhtesem bir getiri elde edebilir. ama ayni formul ile zig zak bir piyasa kosullari ile karsilastigizda kendisinden beklediginiz basariyi gostermekte zorlanabilecektir.

bende öyle düşünüyordum.teyitlemek istedim tşk.

fraktür
22-09-2013, 19:16
arkadaşlar sert yükselişleri 1-2 gün önceden bulabilen bir tekniğiniz formülünüz vs varsa iletişime geçebilirsiniz ben belirlibir noktaya kadar geldim ama tıkandım 1 adım daha ileri gidebilirsek çok daha verimli olacaktır...formülü yada tekniği kimse kimseye vermesin paylaşmasın herkese saygım sonsuz...önemli olan ortka noktada buluşabilmek...

Bear_Bull
22-09-2013, 20:30
arkadaşlar sert yükselişleri 1-2 gün önceden bulabilen bir tekniğiniz formülünüz vs varsa iletişime geçebilirsiniz ben belirlibir noktaya kadar geldim ama tıkandım 1 adım daha ileri gidebilirsek çok daha verimli olacaktır...formülü yada tekniği kimse kimseye vermesin paylaşmasın herkese saygım sonsuz...önemli olan ortka noktada buluşabilmek...


1-2 gün sonrası içinde denedik ama olmadı.

http://n1309.hizliresim.com/1f/q/sxxkz.jpg

fraktür
22-09-2013, 22:27
1-2 gün sonrası içinde denedik ama olmadı.


3 yıldır bunun üzerine çalışıyorum ... Ek verilere yöntemlere ihtiyaç var,
daha da sadeleştirmek için.... Hala çalışıyorum :d

KOSA
23-09-2013, 18:18
sistemlerimizi, dinamikleri belli piyasa kosullarindan aldigimiz verilere gore dizayn etmeye calisiyoruz. bir nevi gecmis donemin sabit olan verilerine, birden fazla değisgene sahip istemler ile çikti almaya calisiyoruz. Aslinda simulasyon motoru gibi zorluk derecelerini secebileceğim bir yontem olsa ve ben farkli dönemlerin verilerini sistemin üzerinde koştursam, daha sağlikli çalismalar elde edebiliriz diye düsunuyorum.

KOSA
23-09-2013, 19:35
eski tarihli olduğunu düşündüğüm veriler buldum. Matrikste nasıl açabilirim. exe dosyayı matriks kapalı iken çalıştırdım ama verileri ekrana nasıl getirebilirim.

thebaboli
23-09-2013, 19:48
sistemlerimizi, dinamikleri belli piyasa kosullarindan aldigimiz verilere gore dizayn etmeye calisiyoruz. bir nevi gecmis donemin sabit olan verilerine, birden fazla değisgene sahip istemler ile çikti almaya calisiyoruz. Aslinda simulasyon motoru gibi zorluk derecelerini secebileceğim bir yontem olsa ve ben farkli dönemlerin verilerini sistemin üzerinde koştursam, daha sağlikli çalismalar elde edebiliriz diye düsunuyorum.

Amibrokerda "walk forward optimization" diye bir özellik var. Bu biraz senin istediğin tarzda birşeye benziyor. İdealden istedik umarım yaparlar.


eski tarihli olduğunu düşündüğüm veriler buldum. Matrikste nasıl açabilirim. exe dosyayı matriks kapalı iken çalıştırdım ama verileri ekrana nasıl getirebilirim.

Matriksde açabileceğini sanmıyorum. 8000 di galiba bar sınırı var. Laf aramızda hayatımda duyduğum en saçma şey. Bar sınırı mı olur? Matriksde neyde sınır yok ki doğrusu. Benim için matriks=sınır=sinir :he:

Formatını bilmiyorum ama yüksek ihtimalle Metastockda açabilirsin o verileri.

KOSA
24-09-2013, 00:33
Sağ tarafta çok terste kaldı. 5 bin puan orayı halledebilecekmiyim bakalım...
Yeni çalışma aşağıdaki gibi sonuç üretti...
http://p1309.hizliresim.com/1f/s/sz0rk.png (http://bit.ly/c25MCx)

KOSA
24-09-2013, 18:17
matrikste viop al sat formulu yazar iken programin içine örnegin biraz garan, biraz isctr, biraz dolar, biraz da faiz verisi koyabiliyormuyuz.:confused:

thebaboli
24-09-2013, 18:52
matrikste viop al sat formulu yazar iken programin içine örnegin biraz garan, biraz isctr, biraz dolar, biraz da faiz verisi koyabiliyormuyuz.:confused:

Sv. Kosa bir dost olarak sana önerim acilen bırak matriksi gel ideale. Bir dil öğreneceksen sınırlı olan buranın değil onun dilini öğrenmeni öneririm. İnşallah yakında eğitim dökümanları oluştururlarda rahat rahat öğreniriz birlikte. :yes:

Zülfü Aşkın
24-09-2013, 19:06
PSAR İNDİKATORUNU
matriks exspert e nasıl uyarlarım...simdiden tesekkürler

KOSA
24-09-2013, 19:13
En kısa zamanda ideale gelicem. Önerin için teşekkürler...

KOSA
24-09-2013, 20:26
Sağ tarafta çok terste kaldı. 5 bin puan orayı halledebilecekmiyim bakalım...
Yeni çalışma aşağıdaki gibi sonuç üretti...
http://p1309.hizliresim.com/1f/s/sz0rk.png (http://bit.ly/c25MCx)
Bu formül repaint yaptı. işe yaramadı.çöpe gitti.:düsün:

Bear_Bull
24-09-2013, 20:55
matrikste viop al sat formulu yazar iken programin içine örnegin biraz garan, biraz isctr, biraz dolar, biraz da faiz verisi koyabiliyormuyuz.:confused:

:he: bir aralar foruma gönderdiğim endexi çok etkileyen hisselerden yapılmış "pala" grafiği gibimi
yazabilen yapabilir.



PSAR İNDİKATORUNU
matriks exspert e nasıl uyarlarım...simdiden tesekkürler

PAR(Adim,Max.Adim)
PSAR(Adim,Max.Adim)

kullanılarak istediğiniz yapılabilir.

eski sayfalarda formül olarak daha önce yazmışımdır.



Bu formül repaint yaptı. işe yaramadı.çöpe gitti.:düsün:

basit olan iyidir :yes:

Zülfü Aşkın
24-09-2013, 20:58
PSAR AL (0,02,0,2)
PSAR SAT(0,2,0,02)

yazıyorum olmuyor

Zülfü Aşkın
24-09-2013, 21:06
Psar için formül aşağıda
daha önce kullanmamışım umarım olmuştur.

Cross (sar(1,0,2),par(1,0,2))

Cross (par(1,0,2),sar(1,0,2))

Tesekkür ederim..

KOSA
24-09-2013, 21:16
Bilinen tüm indiklerden formüller kurduk en son baya umutlanmıştık ki repaint yaptı. Ta en başa döndüm. Şimdilik olmadı.
Repaint nedir. Siz sistemi çalıştırdınız saat 14:00 da baktınız ki sistem nötr. Sonra akşam gelip bir daha bakıyorsunuzki siztem saat 14:00 da sat vermiş. Nasıl olur. Yarın öğlen baktığınızda ise aslında dün akşam üzeri al vermiş.

50promil
24-09-2013, 23:12
Bilinen tüm indiklerden formüller kurduk en son baya umutlanmıştık ki repaint yaptı. Ta en başa döndüm. Şimdilik olmadı.
Repaint nedir. Siz sistemi çalıştırdınız saat 14:00 da baktınız ki sistem nötr. Sonra akşam gelip bir daha bakıyorsunuzki siztem saat 14:00 da sat vermiş. Nasıl olur. Yarın öğlen baktığınızda ise aslında dün akşam üzeri al vermiş. Bunu hangi formülasyonda karşılaştım.

o formülü paylaşmanın sakıncası var mı?

Bear_Bull
25-09-2013, 00:32
Ref kullanmışsın ama refin gereğini yaptırmamışsın ?
Parantez hataları da var :(

2 değerdende eksiltme yapıyorsun biri + biri - olmalı .

HHV kullanımı = HHV(Data,Period)
LLV kullanımı = LLV(Data,Period)

ref Kullanımı = REF(Data,Adım)

http://badgs.webege.com/png/Eylul301.png

KOSA
25-09-2013, 00:57
geçen sormuştum bu virgül olayı nedir diye. hata yaptığımı biliyorum. diğerindeki virgülü de kaldırınca sonuç abartılı çıktığı için anlamaya çalıştım.

Bear_Bull
25-09-2013, 00:59
geçen sormuştum bu virgül olayı nedir diye. hata yaptığımı biliyorum. diğerindeki virgülü de kaldırınca sonuç abartılı çıktığı için anlamaya çalıştım.

bir şey daha

yazdığın formüllerin 2 side sat olmuş aslında
ama sistem tester bölümünde al-sat değişik yerlere yazdığından şart gerçekleşince 1 tanesi al yapıyordu.

KOSA
25-09-2013, 01:04
............:düsün:............
Bendeki görüntü gönderdiğim formüle göre aşağıdaki gibi.
Evet saçma olmuş...
http://r1309.hizliresim.com/1f/t/szx12.png (http://bit.ly/c25MCx)

KOSA
25-09-2013, 09:10
halbuki bu formulu on defa indikte kontrol etmistim. fakatt. data uzerine atmamis sadece asagidaki pencerede kontrol etmistim. birde 100 degerini degistirip 1 yapincada sonuc degismiyor idi. sanirim backtest esnasinda overalda cikan 100.000 puani gorunce heyecan yaptim. foruma bir hafta ara. elimde 30.000 lik kucuk bir sistem var ona yogunlasayim. biraz daha dikkat.
saygilarimla.

50promil
25-09-2013, 22:26
Risk yönetimini düzgün bir şekilde nereden öğrenebilirim?Tavsiye edebileceğiniz bir kitap,yazar yada yol var mı? İdefix den bazı kitaplar baktım.basım yılı 98.basım yılı önemli mi?günümüzde yeni yöntemler teoriler geliştirildi mi?

selam33
26-09-2013, 12:35
Risk yönetimini düzgün bir şekilde nereden öğrenebilirim?Tavsiye edebileceğiniz bir kitap,yazar yada yol var mı? İdefix den bazı kitaplar baktım.basım yılı 98.basım yılı önemli mi?günümüzde yeni yöntemler teoriler geliştirildi mi?

Kenan Özgülcan

@kozgulcan


BORSADA NASIL %2300 KAR YAPTIM? Kitabının Yazarı, İstanbul,Atina,Moskova + Pamuk,Mısır,Buğday,Soya Fasülyesi,Şeker,Petrol Türev Borsalarında TRADER

idefix.com/kitap/borsada-…


bi araştırın belki işinize yarar

50promil
26-09-2013, 13:05
Kenan Özgülcan

@kozgulcan


BORSADA NASIL %2300 KAR YAPTIM? Kitabının Yazarı, İstanbul,Atina,Moskova + Pamuk,Mısır,Buğday,Soya Fasülyesi,Şeker,Petrol Türev Borsalarında TRADER

idefix.com/kitap/borsada-…


bi araştırın belki işinize yarar


180 tl ye kitap satarak yapmıştır herhalde:a-o:

öneri için teşekkürler.okuyup yararlandığınız insani fiyatları olan kitap tavsiyelerine açığım.

thebaboli
26-09-2013, 14:46
Grafikte uzlaşma fiyatını çizgi olarak nasıl gösterebilirim? (Bir dostumun sorusu)

KOSA
26-09-2013, 22:05
http://www.addownload.eu/

KOSA
26-09-2013, 22:28
DaysM:=Input("Period",2,100,14);
BA:=Mov( (C-Ref(C,-1) ) / Ref(C,-1), DaysM ,E);
If( Mov( ((BA - Ref( BA ,-1) ) ) ,20 ,E) > 0.0001 ,1,If( Mov( ((BA - Ref( BA ,-1) ) ) ,20 ,E) < -0.0001 ,-1 ,0))

Bear_Bull
26-09-2013, 22:41
Grafikte uzlaşma fiyatını çizgi olarak nasıl gösterebilirim? (Bir dostumun sorusu)

baboli
grafik üstünde veya altında 2 türlü :yes:

Böyle gösterilir :he:

http://badgs.webege.com/png/Eylul316.png

KOSA
26-09-2013, 22:51
uzlaşma fiyatının kodu yok:düsün:

selam33
26-09-2013, 22:56
baboli
grafik üstünde veya altında 2 türlü :yes:

Böyle gösterilir :he:

http://badgs.webege.com/png/Eylul316.png

sn Bear_Bull formülü mümkünmüdür :)

KOSA
26-09-2013, 22:56
.....w...........

KOSA
26-09-2013, 23:27
Ben bulabilcekmiyim bakalım. W değil demek

KOSA
27-09-2013, 00:00
geçmiş sayfalarda bi formül var selam33. Bear bull yazmış. :)

KOSA
27-09-2013, 00:08
geçen kendi kendime konuşuyodum. Formüllerimiz içerisine biraz garan biraz işc nasıl koyarız diye.
Security("GARAN",C)

thebaboli
27-09-2013, 00:38
baboli
grafik üstünde veya altında 2 türlü :yes:

Böyle gösterilir :he:

http://badgs.webege.com/png/Eylul316.png

Teşekkürler Bearbull abi iyiki varsın :wink:


Yapılırda ne işe yarar bilemem.



o şekil değil Berked kardeşim.
indikatör olarak tanımlaman grafiğin içine veya üstüne atman gerekir.
kodu ise = X30UZLASMA


- - - - - - - - - - - - - - - -
bu arada bugünü sadece fiyatlar gösterir, indikatörler değil.
Fiyatların aldığı şekle göre indikatörler belirli hesaplamalar sonucu oluşur.
Fiyat yoksa (çok uzun süre fiyatta değişim yoksa) indikatörler hiçbir şeydir.
Sonuç olarak Fiyat esastır (herşeydir)..........

Kodu bu mu?

aerius
28-09-2013, 13:05
http://666kb.com/i/chx4ilhrfno6n87ro.gif
bu sistem göründüğü kadarıyle nasıldır..verimlimidir..verim değerini nasıl ölçebilirim bunun?

KOSA
28-09-2013, 14:00
system testerda sonuçlarına bakabilirsin

selam33
01-10-2013, 00:34
Per1:=Input("Length RSI",10,100,14);
Per2:=Input("Length Fast MA",10,100,12);
Per3:=Input("Length Slow MA",10,100,26);
Per4:=Input("Length Signal",1,100,9);
A:=Security("C:\MData\IBM",C);
B:=Security("C:\MData\SPX",C);
D:=RSI(A-B,Per1);
F:=Mov(D,per2,S)-Mov(D,Per3,S);
FS:=Mov(F,Per4,S);
F;FS;

gösterge matriksde çalışdırılabilirmi

KOSA
01-10-2013, 00:53
Bende sıfır görünüyor. garan ve ısctr yaptığımda bi şeyler çıktı ama biraz anlamsız oldu. Bilgisayar arızalandığı için resim yükleme yapamadım...

KOSA
01-10-2013, 00:53
Per1:=Input("Length RSI",10,100,14);
Per2:=Input("Length Fast MA",10,100,12);
Per3:=Input("Length Slow MA",10,100,26);
Per4:=Input("Length Signal",1,100,9);
A:=Security("garan",C);
B:=Security("isctr",C);
D:=RSI(A-B,Per1);
F:=Mov(D,per2,S)-Mov(D,Per3,S);
FS:=Mov(F,Per4,S);
F;FS

KOSA
01-10-2013, 09:06
heh. tunelin ucundaki isik tren ciktigindan beri bi ilerleme yok. ayni yerde sayiyoruz. tikanmis durumdayim. aradigim seyi tasarlamakta gucluk cekmeye basladim. yada tasarimi yeni ogreniyorum ki taslari yerine koymakta zorlaniyorum. ama su h, hhv, l, llv, macd ve most ve rsi lardan bisi bulabilirim gibime geliyor. gordugum 10 formulun 9 unda bu indikler kullanilmis. kendimi baymam insallah ama gunesi hala goremedik.:confused:

50promil
01-10-2013, 09:17
http://666kb.com/i/chx4ilhrfno6n87ro.gif
bu sistem göründüğü kadarıyle nasıldır..verimlimidir..verim değerini nasıl ölçebilirim bunun?

kaldıraçlı işlemde sıkıntı yapar sanırım.gözle kontrol edince öyle gibi duruyor.yatayda çarpılmış gibi

uzundere
01-10-2013, 10:25
şöyle bi şey sormak istiyorum.
Bu vob un birleşmesinden sonra yani 1 ağustos dan itibaren bu formüller in kafası krıştı mı sizlerde.

Aynı formülü 1 ağustosdan önce kayıtlarıma bakıyorum.al ve sat lar birbirine uymuyor.hep yerleri değişmiş.

Yoksa burda bilinçli bi şey olabilir mi. Ağustosdan sonra baktığımda temmuzdaki al sat lar değişmiş.

KOSA
01-10-2013, 10:33
şöyle bi şey sormak istiyorum.
Bu vob un birleşmesinden sonra yani 1 ağustos dan itibaren bu formüller in kafası krıştı mı sizlerde.

Aynı formülü 1 ağustosdan önce kayıtlarıma bakıyorum.al ve sat lar birbirine uymuyor.hep yerleri değişmiş.

Yoksa burda bilinçli bi şey olabilir mi. Ağustosdan sonra baktığımda temmuzdaki al sat lar değişmiş.

su anki veriler gecmistekinden farkli ise olabilir.

selam33
01-10-2013, 21:02
Per1:=Input("Length RSI",10,100,14);
Per2:=Input("Length Fast MA",10,100,12);
Per3:=Input("Length Slow MA",10,100,26);
Per4:=Input("Length Signal",1,100,9);
A:=Security("garan",C);
B:=Security("isctr",C);
D:=RSI(A-B,Per1);
F:=Mov(D,per2,S)-Mov(D,Per3,S);
FS:=Mov(F,Per4,S);
F;FS

sn kosa tşk. ler

e.karamanoglu
01-10-2013, 22:48
Derinlik Hizmeti Hakkında bilgi almak istiyorum yeni başladım hizmeti almaya fakat anlamadim yeni başlık açamayacagim için de buraya yazmak zorunda kaldım matriks i-phone uygulamasında resimde görünenleri cevaplayacak arkadaslarima simdiden teşekkür ederim

http://s17.postimg.org/n9tjtnyjz/IMG_1727.jpg

fusel_
01-10-2013, 22:59
Derinlik Hizmeti Hakkında bilgi almak istiyorum yeni başladım hizmeti almaya fakat anlamadim yeni başlık açamayacagim için de buraya yazmak zorunda kaldım matriks i-phone uygulamasında resimde görünenleri cevaplayacak arkadaslarima simdiden teşekkür ederim

http://s17.postimg.org/n9tjtnyjz/IMG_1727.jpg
sarı renk 1295430 o yukardan asagıya beş kademe toplam lot sayısı 7.71 alış ortalamasını gösteriyor.

e.karamanoglu
01-10-2013, 23:08
sarı renk 1295430 o yukardan asagıya beş kademe toplam lot sayısı 7.71 alış ortalamasını gösteriyor.

Teşekkür ederim ilginiz için derinlik te yeniyim biraz kusura bakmayin bunlarin hepsi kapaniş itibari ile gerçekleşmemiş emirler mi peki şu an bu şekilde görünüyor

fusel_
01-10-2013, 23:35
Teşekkür ederim ilginiz için derinlik te yeniyim biraz kusura bakmayin bunlarin hepsi kapaniş itibari ile gerçekleşmemiş emirler mi peki şu an bu şekilde görünüyor

evet doğrudur.

fusel_
01-10-2013, 23:36
başka yardımcı olabileceğim varsa kafanı kurcalıyan şeyleri cevaplayabiliriz bildiğimiz kadarıyla....

e.karamanoglu
01-10-2013, 23:48
başka yardımcı olabileceğim varsa kafanı kurcalıyan şeyleri cevaplayabiliriz bildiğimiz kadarıyla....

Cok sağolun sorum olursa özel den sorarim size uyarsa. burayi fazla meşgul etmeyeyim konu ileri seviye çünkü :)

cicikus75
02-10-2013, 18:48
Ya kusura bakmayin, nereye yazacagimi bilemedim buraya yazdim, ne olur kusura bakmayin.

Rica etsem matriks kullanan birisi Halkgyo'nun gunluk takas'ini Halkgyo forumuna post edebilir mi?

Cok tesekkur ederim.

cebi
02-10-2013, 22:14
abiler formüllerin içine o gün içinde en çok işlem gören ilk 3 veya 4 senedi yazmak al sat sinyalinde önemlifarklar yaratırmı? ben mesela garanti ve halk hisselerindeki hareketlere göre işlem yapıyorum tabii alım satım da bekleyen lot miktarlarıda önemli genelde %70 yanılmıyorum. bunu formüle edebilsek yani alım satım lotlarındaki değişimleride grafiğe etki edebilecek şekilde ama mümkünmü bilemiyorum.

selam33
03-10-2013, 22:33
Period:=Input("periods",1,100,14);
ATRPd:= Input("ATR periods",1,100,1);
VMP:=Abs(H-Ref(L,-1));
VMM:=Abs(L-Ref(H,-1));
STR:=ATR(ATRPd);
VIP:=Wilders(VMP/STR);
VIM:=Wilders(VMM/STR);
VIP;
VIM

matrksde çalıştıramadım yardımcı olabilecek varmıdır

Bear_Bull
03-10-2013, 23:20
ya Wilders indikatörünün açık tanımını sistemin üzerinde tanımlayın veya Wilders kullanmadan bölme işleminizi yaptırın.


Period:=Input("periods",1,100,14);
ATRPd:= Input("ATR periods",1,100,1);
VMP:=Abs(H-Ref(L,-1));
VMM:=Abs(L-Ref(H,-1));
STR:=ATR(ATRPd);
VIP:=Wilders(VMP/STR);
VIM:=Wilders(VMM/STR);
VIP;
VIM

matrksde çalıştıramadım yardımcı olabilecek varmıdır

selam33
03-10-2013, 23:27
ya Wilders indikatörünün açık tanımını sistemin üzerinde tanımlayın veya Wilders kullanmadan bölme işleminizi yaptırın.

tşk ler çalıştı ama bi işe yarar görünmüyor

KOSA
03-10-2013, 23:32
period nerde kullanılıyor...

selam33
04-10-2013, 11:36
ValueWhen leri kullanma zaten değer olarak 1 . de al-sat verdiriyorsun anlamı yok. 2-3- vb değerlerde de şart sağlandığında çalıştığını bende buradaki arkadaşlardan öğrendim.

Cross((DIS(14),-20),C)

Cross((AROOSC(14),-100),C)


matriks te denemedim çalışmazsa yazarsın boş bir zamanda bakarız.


sayın bear_bull bu iki şartın tek çizgide oluşmasını istersek formülü nasıl bağlayabiliriz

b1:=ValueWhen(1,Cross(RSI(14),50),C);
b2:=ValueWhen(1,Cross(CCI(14),),C);
b1;
b2

selam33
04-10-2013, 11:37
period nerde kullanılıyor...

formüldeki period umu soruyorsunuz

selam33
04-10-2013, 11:40
sayın bear_bull bu iki şartın tek çizgide oluşmasını istersek formülü nasıl bağlayabiliriz

b1:=ValueWhen(1,Cross(RSI(14),50),C);
b2:=ValueWhen(1,Cross(CCI(14),0),C);
b1;
b2

formülde hata vardı düzelttim

KOSA
04-10-2013, 11:42
formüldeki period umu soruyorsunuz

evet iki tane period input var. periyod ile baslayanin bir yerde kullanimi gorunmuyor

selam33
04-10-2013, 15:24
evet iki tane period input var. periyod ile baslayanin bir yerde kullanimi gorunmuyor

http://n1310.hizliresim.com/1g/4/t89n3.png (http://bit.ly/c25MCx)

formülde atr yi görünce farklı bir indik sanmıştım ama atr yi kullanamıyor heralde görüntüsü işe yaramaz o yüzden kullanamadım

aerius
04-10-2013, 18:36
Pds:=21;
Mult:=3;
TruRan:=Mov(ATR(1),Pds,W)*Mult;
HiLimit:=HHV(H,Pds)-TruRan;
LoLimit:=LLV(L,Pds)+TruRan;
If(C>HiLimit,HiLimit,LoLimit)
fiyat bunun üstündeyse..AL..fiyat bunun altında ise SAT...şeklinde bir formülü nasıl olu şturabilirim..VOB da fiyat bunun üstündeyse AL..altındayss SAT...
artı bunu formüle edebilirsek..
Cross (sar(1,0,2),par(1,0,2))

Cross (par(1,0,2),sar(1,0,2))
daha önce vermiş olduğunuz PSAR ile nası birleştirebiliriz...

KOSA
05-10-2013, 01:18
Bunu çalışmayı bir indikatör adı vererek matrise' e kaydedelim. Örnek ismi hilo olsun.
Daha sonra system testera giderek aşağıdaki çalışmayı yazabilirsiniz.
al: c> fml(hilo) sat: c< fml(hilo)
veya c yerine istediğiniz bir çalışmayı yazabilirsiniz.

KOSA
05-10-2013, 10:32
Aklıma gelmişti. İlginç geldi akşam uğraştım ama bişi çıkmadı...
al MOV(rsi(30),opt1,e) > MOST((MOV(rsi(30),opt1,e)),opt2,opt3)
sat MOV(rsi(30),opt1,e) < MOST((MOV(rsi(30),opt1,e)),opt2,opt3)

aerius
05-10-2013, 13:09
teşekkürler sn KOSA....GÖRÜNTÜ BÖYLE OLDU...ALLAH RAZI OLSUN kardeş...
http://666kb.com/i/ci483rmb1r9g9pwp8.gif

aerius
05-10-2013, 13:28
AL sinyallerini güzel yakalaıyor formülde..tepelerde SAT sinyali yakması gerken yerde formüldeki göstergenin altına sarkmadığından barlar SAT sinyali vermemiş..bunu nasıl telafi edebiliriz..bu formüle ne gibi ek yapılarak eksiklik gidebilir acaba?

KOSA
05-10-2013, 15:02
sürekli ok işareti çıkmaması için
cross(c,fml(hilo)
cross(fml(hilo),c)
deneyebilirsin.
Sat kısmını simüle ederken bu sefer al kısımları farklı davranacaktır. Belki al kısmını fml(hilo) ile sat kısmını ise fml(hilo1) ile deneme yapabilirsin... fml(hilo1) değerlerini fml(hilo) dan farklı tasarlamak faydalı olacaktır.

KOSA
05-10-2013, 15:06
İlginç bir çalışma. Uğraşmak isteyen olursa.
Alım Koşulu (Buy Order):
RWH:=(H-Ref(L,-30))/(ATR(30)*Sqr(30));
RWL:=(Ref(H,-30)-L)/(ATR(30)*Sqr(30));
Pk:=Mov((RWH-RWL),3,W);
AVTR:=Mov(HHV(H,2) - LLV(L,2),20, S);
SD:=Stdev(HHV(H,2) - LLV(L,2),20);
Val4:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-3*SD,20),LLV(L+AVTR+3*SD,20));
Val3:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-2*SD,20),LLV(L+AVTR+2*SD,20));
Val2:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-SD,20),LLV(L+AVTR+SD,20));
Val1:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR,20),LLV(L+AVTR,20));
EL:= (Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND (Val3<C);
CL:= (Val3>C) OR ((Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND Val3>C);
ES:= (Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND (Val3>C);
CS:= ((Val3<C)) OR ((Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND Val3<C);
State:=If(Cum(1)=1,0,If(EL,1,If(ES,-1,If((CL AND PREV=1) OR (CS AND PREV=-1),0,PREV))));
State=1 AND Ref(State,-1)<1 {EL}

Satım Koşulu (Enter Short/Sell Short Order):
RWH:=(H-Ref(L,-30))/(ATR(30)*Sqr(30));
RWL:=(Ref(H,-30)-L)/(ATR(30)*Sqr(30));
Pk:=Mov((RWH-RWL),3,W);
AVTR:=Mov(HHV(H,2) - LLV(L,2),20, S);
SD:=Stdev(HHV(H,2) - LLV(L,2),20);
Val4:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-3*SD,20),LLV(L+AVTR+3*SD,20));
Val3:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-2*SD,20),LLV(L+AVTR+2*SD,20));
Val2:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-SD,20),LLV(L+AVTR+SD,20));
Val1:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR,20),LLV(L+AVTR,20));
EL:= (Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND (Val3<C);
CL:= (Val3>C) OR ((Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND Val3>C);
ES:= (Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND (Val3>C);
CS:= ((Val3<C)) OR ((Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND Val3<C);
State:=If(Cum(1)=1,0,If(EL,1,If(ES,-1,If((CL AND PREV=1) OR (CS AND PREV=-1),0,PREV))));
State=-1 AND Ref(State,-1)>-1 {ES}

Kısa Kapatmak İçin Alım Koşulu (Close Short Order):
RWH:=(H-Ref(L,-30))/(ATR(30)*Sqr(30));
RWL:=(Ref(H,-30)-L)/(ATR(30)*Sqr(30));
Pk:=Mov((RWH-RWL),3,W);
AVTR:=Mov(HHV(H,2) - LLV(L,2),20, S);
SD:=Stdev(HHV(H,2) - LLV(L,2),20);
Val4:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-3*SD,20),LLV(L+AVTR+3*SD,20));
Val3:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-2*SD,20),LLV(L+AVTR+2*SD,20));
Val2:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-SD,20),LLV(L+AVTR+SD,20));
Val1:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR,20),LLV(L+AVTR,20));
EL:= (Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND (Val3<C);
CL:= (Val3>C) OR ((Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND Val3>C);
ES:= (Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND (Val3>C);
CS:= ((Val3<C)) OR ((Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND Val3<C);
State:=If(Cum(1)=1,0,If(EL,1,If(ES,-1,If((CL AND PREV=1) OR (CS AND PREV=-1),0,PREV))));
State=0 AND Ref(State,-1)=-1 {CS}

Uzun Kapatmak İçin Satım Koşulu (Close Long Order):
RWH:=(H-Ref(L,-30))/(ATR(30)*Sqr(30));
RWL:=(Ref(H,-30)-L)/(ATR(30)*Sqr(30));
Pk:=Mov((RWH-RWL),3,W);
AVTR:=Mov(HHV(H,2) - LLV(L,2),20, S);
SD:=Stdev(HHV(H,2) - LLV(L,2),20);
Val4:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-3*SD,20),LLV(L+AVTR+3*SD,20));
Val3:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-2*SD,20),LLV(L+AVTR+2*SD,20));
Val2:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-SD,20),LLV(L+AVTR+SD,20));
Val1:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR,20),LLV(L+AVTR,20));
EL:= (Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND (Val3<C);
CL:= (Val3>C) OR ((Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND Val3>C);
ES:= (Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND (Val3>C);
CS:= ((Val3<C)) OR ((Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND Val3<C);
State:=If(Cum(1)=1,0,If(EL,1,If(ES,-1,If((CL AND PREV=1) OR (CS AND PREV=-1),0,PREV))));
State=0 AND Ref(State,-1)=1 {CL}

yazın renkleri ve okları ayarlayın.

Expert Advisor'da Highlights kısmına :

Alım Koşulu (Buy Order):
RWH:=(H-Ref(L,-30))/(ATR(30)*Sqr(30));
RWL:=(Ref(H,-30)-L)/(ATR(30)*Sqr(30));
Pk:=Mov((RWH-RWL),3,W);
AVTR:=Mov(HHV(H,2) - LLV(L,2),20, S);
SD:=Stdev(HHV(H,2) - LLV(L,2),20);
Val4:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-3*SD,20),LLV(L+AVTR+3*SD,20));
Val3:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-2*SD,20),LLV(L+AVTR+2*SD,20));
Val2:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-SD,20),LLV(L+AVTR+SD,20));
Val1:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR,20),LLV(L+AVTR,20));
EL:= (Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND (Val3<C);
CL:= (Val3>C) OR ((Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND Val3>C);
ES:= (Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND (Val3>C);
CS:= ((Val3<C)) OR ((Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND Val3<C);
State:=If(Cum(1)=1,0,If(EL,1,If(ES,-1,If((CL AND PREV=1) OR (CS AND PREV=-1),0,PREV))));
State=1

Satım Koşulu (Enter Short/Sell Short Order):
RWH:=(H-Ref(L,-30))/(ATR(30)*Sqr(30));
RWL:=(Ref(H,-30)-L)/(ATR(30)*Sqr(30));
Pk:=Mov((RWH-RWL),3,W);
AVTR:=Mov(HHV(H,2) - LLV(L,2),20, S);
SD:=Stdev(HHV(H,2) - LLV(L,2),20);
Val4:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-3*SD,20),LLV(L+AVTR+3*SD,20));
Val3:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-2*SD,20),LLV(L+AVTR+2*SD,20));
Val2:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-SD,20),LLV(L+AVTR+SD,20));
Val1:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR,20),LLV(L+AVTR,20));
EL:= (Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND (Val3<C);
CL:= (Val3>C) OR ((Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND Val3>C);
ES:= (Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND (Val3>C);
CS:= ((Val3<C)) OR ((Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND Val3<C);
State:=If(Cum(1)=1,0,If(EL,1,If(ES,-1,If((CL AND PREV=1) OR (CS AND PREV=-1),0,PREV))));
State=-1

discovery
05-10-2013, 16:22
Per1:=Input("Length RSI",10,100,14);
Per2:=Input("Length Fast MA",10,100,12);
Per3:=Input("Length Slow MA",10,100,26);
Per4:=Input("Length Signal",1,100,9);
A:=Security("garan",C);
B:=Security("isctr",C);
D:=RSI(A-B,Per1);
F:=Mov(D,per2,S)-Mov(D,Per3,S);
FS:=Mov(F,Per4,S);
F;FS


BURADA MANTIK NEDIR
garan ve isctr nın neyını referans alıyoruz

KOSA
05-10-2013, 19:00
Security("garan",C) = Garanti Bankasının bar kapanış değeri.

KOSA
06-10-2013, 02:20
Expert advisore yazılacak bi örnek çalışma
al
A:=RSI(C,3);
B:=RSI(C,8);
D:=RSI(C,13);
K:=If(A>50 and B>50 and D>50,1,0);
T:=If(A<50 and B<50 and D<50,1,0);
i:=Cum(K>-1 and T>-1)=1;
x:=BarsSince(i or K)<=BarsSince(i or T)=0;
X=0

sat
A:=RSI(C,3);
B:=RSI(C,8);
D:=RSI(C,13);
K:=If(A>50 and B>50 and D>50,1,0);
T:=If(A<50 and B<50 and D<50,1,0);
i:=Cum(K>-1 and T>-1)=1;
x:=BarsSince(i or K)>=BarsSince(i or T)=0;
X=0

aerius
06-10-2013, 12:13
expert advisore yazılacak bi örnek çalışma
al
a:=rsı(c,3);
b:=rsı(c,8);
d:=rsı(c,13);
k:=ıf(a>50 and b>50 and d>50,1,0);
t:=ıf(a<50 and b<50 and d<50,1,0);
i:=cum(k>-1 and t>-1)=1;
x:=barssince(i or k)<=barssince(i or t)=0;
x=0

sat
a:=rsı(c,3);
b:=rsı(c,8);
d:=rsı(c,13);
k:=ıf(a>50 and b>50 and d>50,1,0);
t:=ıf(a<50 and b<50 and d<50,1,0);
i:=cum(k>-1 and t>-1)=1;
x:=barssince(i or k)>=barssince(i or t)=0;
x=0

formüller aynı olduğundan aynı aynda al-sat yapıyor formül..:)

KOSA
06-10-2013, 12:55
ucu ayni sarti sagladiginda al sat yapmasi lazim

KOSA
06-10-2013, 13:23
tesekkurler

50promil
06-10-2013, 17:25
tesekkurler

verdiğin uzun formülde karesini almasının mantığı nedir?

KOSA
06-10-2013, 17:33
öncelikle şunu belirtmek isterimki ilgili formüllerin tasarımı bana ait değildir. İnternet ortamında bulduğum ve geliştirilme potansiyeli olabilecek çalışmalardır. Bu formülleri alıp üzerinde oynayarak bir şeyler derlemeye çalışıyorum. Bir iki hafta uzun olan formül ile uğraştım. Anladığım forex piyasasına daha uygun bir dizaynı var. Çokhızlı al sat yapıyor. Karesini alma mantığını iyi kavramanız için o formülü parça pincik yapıp değerleri üreten kısımlarını indikatörde görebilirsiniz. O zaman sqr kısmını kaldırıp bir bakın. Bir de sqr lı olarak bakın. Ben çok az bi fark gördüm. Ama sizin denemeniz daha faydalı olacaktır. Printer çıktısını alıp 3 güm elimde gezdirdim o formülü sonra parçalara ayırdım. farklı şekilde topladım iyi bir egzersiz oldu...

KOSA
06-10-2013, 17:35
Val kısımlarının birleştirilmiş hali fakat sonuç kısmına bu üçü etki etmiyor. sadece biri kullanılıyor. ben en sağlıklı çalışmayı val3 de yakaladım. onun üzerinden yürüdüm. hatta kombinasyon yapıp 12 defa tekrar kurdum formülü. Val kısımlarının birleştirilmiş hali
Val4:=If((Mov((((H-REF(L,-30))/(ATR(30)*SQR(30)))-((REF(H,-30)-L)/(ATR(30)*SQR(30)))),3,W))>0,HHV(H-(MOV(HHV(H,2) - LLV(L,2),20,S))-3*(STDEV(HHV(H,2) - LLV(L,2),20)),20),LLV(L+(MOV(HHV(H,2) - LLV(L,2),20,S))+3*(STDEV(HHV(H,2) - LLV(L,2),20)),20));
Val3:=If((Mov((((H-REF(L,-30))/(ATR(30)*SQR(30)))-((REF(H,-30)-L)/(ATR(30)*SQR(30)))),3,W))>0,HHV(H-(MOV(HHV(H,2) - LLV(L,2),20,S))-2*(STDEV(HHV(H,2) - LLV(L,2),20)),20),LLV(L+(MOV(HHV(H,2) - LLV(L,2),20,S))+2*(STDEV(HHV(H,2) - LLV(L,2),20)),20));
Val2:=If((Mov((((H-REF(L,-30))/(ATR(30)*SQR(30)))-((REF(H,-30)-L)/(ATR(30)*SQR(30)))),3,W))>0,HHV(H-(MOV(HHV(H,2) - LLV(L,2),20,S))-(STDEV(HHV(H,2) - LLV(L,2),20)),20),LLV(L+(MOV(HHV(H,2) - LLV(L,2),20,S))+(STDEV(HHV(H,2) - LLV(L,2),20)),20));
Val1:=If((Mov((((H-REF(L,-30))/(ATR(30)*SQR(30)))-((REF(H,-30)-L)/(ATR(30)*SQR(30)))),3,W))>0,HHV(H-(MOV(HHV(H,2) - LLV(L,2),20,S)),20),LLV(L+(MOV(HHV(H,2) - LLV(L,2),20,S)),20));

KOSA
06-10-2013, 17:36
val kısımları değer üretiyor. üretilen bu değerlerin işlendikleri kısım ise aşağıdaki şekilde

EL:= (Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND (Val1<C);
CL:= (Val1>C) OR ((Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND Val1>C);
ES:= (Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND (Val1>C);
CS:= ( (Val1<C)) OR ((Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND Val1<1);

Yatırım_Ruhu
07-10-2013, 00:21
Merhaba,

Hisse fiyat kapanisinin 5 gunluk basit ho nun uzerinde olmasini taratmak istiyorum fakat..
3. gunu CROSS oldugunda bilgi vermesi gerekiyor..

Eger son 3 gundur Kapanis, 5 gunluk Basit ho uzerindeyse AL dersek, cok fazla hisse bulur..

Bu yuzden;

Hisse fiyati 2 gun ard arda 5 gunluk ho uzerinde kapandiysa ve 3. gun de 5 gunluk ho uzerinde kapatirsa AL vermesini istiyorum.. (Buyuk ya da esit de olabilir)
Tersi durumda ise SAT versin..

Ornegin;

Pazartesi hisse fiyati 1.00 TL olsun.. 5 Gunluk Basit HO ise 1.01 olsun..

Sali Kapanis fiyati 1.02, >= 5 gunluk bho 1.01 olmus olsun (1.gun) (henuz AL sinyali yok)
Carsamba fiyat 1.04, >= 5 gunluk bho 1.02 olmus olsun (2.gun) (henuz al sinyali yok)
Persembe fiyat 1.05, >= 5 gunluk bho 1.03 olmus olsun (3.gun) Burada CROSS oldugunda AL uretsin..

Tersi durumda ise SAT uretsin..

Bilmiyorum anlatabildim mi?

Simdiden tesekkurler

KOSA
07-10-2013, 09:11
hisselerde ise yarar mi bilemem. cross degil buyuk olmali.
IF((Ref(c,-3)>MOV(C,5,S) and Ref(c,-2)>MOV(C,5,S) and Ref(c,-1)>MOV(C,5,S) and c>MOV(C,5,S) and MOV(C,3,S)>MOV(C,5,S)),1,0)

KOSA
07-10-2013, 09:18
zaten c kisimlari sarti sagliyor ise mov(c,3,s) otomatikman mov(c,5,s) ten buyuk oluyor.

KOSA
07-10-2013, 09:19
IF((Ref(c,-3)>MOV(C,5,S) and Ref(c,-2)>MOV(C,5,S) and Ref(c,-1)>MOV(C,5,S) and c>MOV(C,5,S)),1,0)

Yatırım_Ruhu
07-10-2013, 10:11
IF((Ref(c,-3)>MOV(C,5,S) and Ref(c,-2)>MOV(C,5,S) and Ref(c,-1)>MOV(C,5,S) and c>MOV(C,5,S)),1,0)

Sayin KOSA,

Dediginiz gibi yukaridaki formul 5 gunluk HO nun en az 3 gundur uzerinde olmali formulu :)

Benim yapmak istedigim 2 gun uzerinde olsun, 3. gun de uzerinde kapanirsa AL vermesi.. Yani 3. gunu Cross yaptiginda haber versin :)

Sizi cok yoruyorum dun geceden bu yana ama takildim iste :)

KOSA
07-10-2013, 10:48
bu istemde cross olmaz. buyuk kucuk olmasi yeterli. 3. gun sarti icin refleri -2 den baslatip manuel kontrol yapalim. cross olursa sonuc hep sifir olur. sadece cross aninda 1 olur. sonra hep sifira doner

Yatırım_Ruhu
07-10-2013, 11:00
bu istemde cross olmaz. buyuk kucuk olmasi yeterli. 3. gun sarti icin refleri -2 den baslatip manuel kontrol yapalim. cross olursa sonuc hep sifir olur. sadece cross aninda 1 olur. sonra hep sifira doner

Peki bu sistemin tam tersi kosulu (Sat) nasil formulize edilir sayin KOSA

Yatırım_Ruhu
07-10-2013, 11:03
bu istemde cross olmaz. buyuk kucuk olmasi yeterli. 3. gun sarti icin refleri -2 den baslatip manuel kontrol yapalim. cross olursa sonuc hep sifir olur. sadece cross aninda 1 olur. sonra hep sifira doner

Sadece Cross aninda 1 olsun istiyorum bende :) Sonra 0 a donebilir, sorun degil.. Amacim cross oldugu ani yakalamak

Sat kosulunda da yine sadece Cross oldugunda 1 olsun :)

KOSA
07-10-2013, 11:48
ben bilemedim. al sata gelince, formulu indikatore atin. c,-2 baslayacak sekilde ve buna bir isim verin. indik ismi abc olsun.
sonra system testerda bi test edin. fml(abc)=1 al. fml(abc)=0 sat seklinde. expert advisore da alim icin fml(abc)=1 satim icin digerini yazalim. color kisimlari uygun yerlerine al yesil sat kirmizi renk olacak sekilde yazabiliriz.

Yatırım_Ruhu
07-10-2013, 20:24
SN Yatırım_Ruhu,
gerçekten formülle profosyonel olarak ilgileniyorsanız, Özel sipariş olarak yazmaya uğraşayım
1-2 akşamda yazar testlerini yapabilirim.

baştan peşin olarak söyliyeyim hisse ve ortalaması 3 gün içinde hızlı hareket ederse
bu sistem ile alım/satım fiyatına geç iştirak edilmiş olur performansı düşer,
hisse yavaş hereket ediyorsa istediğiniz şartlar başarılı şekilde gerçekleşir.

sizde telefonum hatırladığım kadarı ile olması lazım.

Merhaba,

Aslinda amacim Al-Sat sistemi yapmak degil.. Sadece yapacagim analizler icin hisse seleksiyonunu daha kisa surede yapmayi amacliyorum. Yani sadece Explorer olarak kullanacagim..

Bildiginiz gibi sistemlerim var :)

Cevabiniz icin cok tessekkur ederim.

selamlar

KOSA
07-10-2013, 22:19
bende merak ettim doğrusu.

Yatırım_Ruhu
07-10-2013, 22:49
bende merak ettim doğrusu.

:) Bayagi ugrastirdim sizi :)

kani
08-10-2013, 01:03
DaysM:=Input("Period",2,100,14);
BA:=Mov( (C-Ref(C,-1) ) / Ref(C,-1), DaysM ,E);
If( Mov( ((BA - Ref( BA ,-1) ) ) ,20 ,E) > 0.0001 ,1,If( Mov( ((BA - Ref( BA ,-1) ) ) ,20 ,E) < -0.0001 ,-1 ,0))

bu formul repaint yapıyor sanırım
sebebi BA:=Mov( (C-Ref(C,-1) ) / Ref(C,-1), DaysM ,E);
bu kısım tarif edilip sonra tarifin tekrardan period değerine bölünmesinden kaynaklanıyor sanırım
yada
aşağıda eğer olursa şartını getiren if bloğunda olabilir
If( Mov( ((BA - Ref( BA ,-1) ) ) ,20 ,E) > 0.0001 ,-1,If( Mov( ((BA - Ref( BA ,-1) ) ) ,20 ,E) < -0.0001 ,-1 ,0))[/
eğer bu şekildede yazılırsa zaten bi cacığa benzemiyo neyse kolay gele esnaf kardeşlerim :cool::cool::cool:

KOSA
08-10-2013, 08:05
yapabilir. incelemedim cunku. fakat llv ve hhv olmadindan olasiligi dusuk goruyorum. yinede canli izlemek lazim.

köroğlu
08-10-2013, 20:43
Arkadaşlar merhaba. Bu siteye ilk kez yazıyorum,daha henüz bir hafta oldu matriks gold alalı. basitçe mov(hareketli ortalama) formüllerini de yazmayı öğrendim. system tester da denemek istiyorum ancak bir arkadaşımın verdiği al sat formülü de system tester da ekli, ona zarar vermeden kendi formulümü yeni bir sayfada ekleyebilir miyim? yardımcı olur musunuz?

KOSA
08-10-2013, 21:16
system testerda kopyala var. olmadı bir dokümana kopyala orada dursun...

köroğlu
08-10-2013, 21:37
ilginiz için çok teşekkür ediyorum sayın kosa

kani
09-10-2013, 00:31
Expert advisore yazılacak bi örnek çalışma
al
A:=RSI(C,3);
B:=RSI(C,8);
D:=RSI(C,13);
K:=If(A>50 and B>50 and D>50,1,0);
T:=If(A<50 and B<50 and D<50,1,0);
i:=Cum(K>-1 and T>-1)=1;
x:=BarsSince(i or K)<=BarsSince(i or T)=0;
X=0

sat
A:=RSI(C,3);
B:=RSI(C,8);
D:=RSI(C,13);
K:=If(A>50 and B>50 and D>50,1,0);
T:=If(A<50 and B<50 and D<50,1,0);
i:=Cum(K>-1 and T>-1)=1;
x:=BarsSince(i or K)>=BarsSince(i or T)=0;
X=0

bu formul çok hoş bunun bide macdlısı yapılabilinirmi aceba rica etsem ben bu rsi li olanda bi oynama yaptım daha verimli olacak sanırım denemelerini yapıyorum eğer sıkıntı çıkmazsa yayınlayacağım

KOSA
09-10-2013, 07:51
rsi gordugun yerlere istedigin indikatoru yazabilirsin. orjin noktasi olmasina, bu orjinin degerine ve buyuk kucuk istemlerine dikkat etmelisin.

Dilbert
09-10-2013, 08:00
Test etmedim ama asagidaki deneyin isterseniz. Bu explorer formuludur.

Ref(C,-3)<Mov(C,5,S) AND Cross(Ref(C,-2),Mov(C,5,S)) AND Ref(C,-1)>Mov(C,5,S) AND C>Mov(C,5,S)


Merhaba,

Hisse fiyat kapanisinin 5 gunluk basit ho nun uzerinde olmasini taratmak istiyorum fakat..
3. gunu CROSS oldugunda bilgi vermesi gerekiyor..

Eger son 3 gundur Kapanis, 5 gunluk Basit ho uzerindeyse AL dersek, cok fazla hisse bulur..

Bu yuzden;

Hisse fiyati 2 gun ard arda 5 gunluk ho uzerinde kapandiysa ve 3. gun de 5 gunluk ho uzerinde kapatirsa AL vermesini istiyorum.. (Buyuk ya da esit de olabilir)
Tersi durumda ise SAT versin..

Ornegin;

Pazartesi hisse fiyati 1.00 TL olsun.. 5 Gunluk Basit HO ise 1.01 olsun..

Sali Kapanis fiyati 1.02, >= 5 gunluk bho 1.01 olmus olsun (1.gun) (henuz AL sinyali yok)
Carsamba fiyat 1.04, >= 5 gunluk bho 1.02 olmus olsun (2.gun) (henuz al sinyali yok)
Persembe fiyat 1.05, >= 5 gunluk bho 1.03 olmus olsun (3.gun) Burada CROSS oldugunda AL uretsin..

Tersi durumda ise SAT uretsin..

Bilmiyorum anlatabildim mi?

Simdiden tesekkurler

kani
09-10-2013, 23:05
rsi gordugun yerlere istedigin indikatoru yazabilirsin. orjin noktasi olmasina, bu orjinin degerine ve buyuk kucuk istemlerine dikkat etmelisin.

biliyorum hazırcısın diyeceksin belki ama yazarsan çok memnun olacağım duacın olurum yawww:halay::halay::halay:10 numara exper yaptım senin formulü bakıyom repaint yapıyomu yapmazsa yayınlayacam

Yatırım_Ruhu
09-10-2013, 23:34
Test etmedim ama asagidaki deneyin isterseniz. Bu explorer formuludur.

Ref(C,-3)<Mov(C,5,S) AND Cross(Ref(C,-2),Mov(C,5,S)) AND Ref(C,-1)>Mov(C,5,S) AND C>Mov(C,5,S)

Tesekkur ederim. Testler cok basarisiz cikti. Bu da gol degil :)

recoba
10-10-2013, 21:39
Arkadaslar bir konuda yardımınızı rica edeceğim. Örneğin 20 birimlik h.ort. 100 birimliğin altında iken 5 birimlik h.ort 15 birimliği yukarı keserse...ya da tam tersi 20lik 100lüğün üstünde iken 5lik 15liği aşağı keserse şeklinde bir hareketli ortalamalar ilişkisi formüle dökülebilir mi??

Dilbert
10-10-2013, 22:01
test ettim, bu explorer sizin orneklediginiz sekilde hisseleri buluyor. basarisiz olan kismi neresi?


Tesekkur ederim. Testler cok basarisiz cikti. Bu da gol degil :)

thebaboli
10-10-2013, 22:40
test ettim, bu explorer sizin orneklediginiz sekilde hisseleri buluyor. basarisiz olan kismi neresi?

Anladığım kadarıyla explorer istediği gibi ama explorerdan beklentisi istediği gibi değil :)

KOSA
10-10-2013, 23:07
Arkadaslar bir konuda yardımınızı rica edeceğim. Örneğin 20 birimlik h.ort. 100 birimliğin altında iken 5 birimlik h.ort 15 birimliği yukarı keserse...ya da tam tersi 20lik 100lüğün üstünde iken 5lik 15liği aşağı keserse şeklinde bir hareketli ortalamalar ilişkisi formüle dökülebilir mi??

MOV(C,20,E)<MOV(C,100,E) and CROSS(MOV(C,5,E),MOV(C,15,E))

MOV(C,20,E)>MOV(C,100,E) and CROSS(MOV(C,15,E),MOV(C,5,E))

KOSA
12-10-2013, 00:50
Tilkinin kürkçü dükkanı hesabı dön dolaş ho lara geri gel... Kullanmıycammm

KOSA
12-10-2013, 01:02
MAtriksten bir kesit. MOST nedirin açıklaması. Ama pencere altında da bir açıklama yok o ayrı.
Anlayan beri gelsin.
MOST Moving Stop Loss ( Data, Periyot, Yüzde ) Yazılım : MOST(Data,Periyot,Yüzde) MOST göstergesinin değerini hesaplamak için kullanılır. Formülasyonda çalışabilmesi için “ Data “ “Periyot“ ve “ Yüzde “ değerlerinin girilmesi gerekir. Matriks indikatörlerinde bu gösterge için varsayılan değerler Kapanış, 3 ve 2’dir. Örnek : MOST(C,3,2) Özel bir çalışmadır. Hareketli stop loss uygulamasını kullanırken, tekrar alım zamanını da görebilmeyi hedefler. İndikatör penceresini açtığınızda yorum altında ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Bear_Bull
12-10-2013, 01:08
MOST için

"Trading Oscilator of Moving Average" desek TOMA oluyor :yes:

KOSA
12-10-2013, 01:14
Aslında metastock yazılı doküman açısından çok çok zengin. Aradığın ne varsa fazlası ile bulabiliyorsun...

KOSA
12-10-2013, 01:37
Hacme hiç bakmadım . bi araştırayım bakalım

50promil
12-10-2013, 12:28
Tilkinin kürkçü dükkanı hesabı dön dolaş ho lara geri gel... Kullanmıycammm

highesh high ve türevleri neden repaint yapıyor anlamadım.sonuçta o bar tamamlanınca.hesap yapılıp grafik çizilmiyor mu?

kutuphann
12-10-2013, 15:30
metastock offline mode kurulum konusunda yardımcı olabilecek arkadaş var mı??...

kutuphann
12-10-2013, 16:41
metastock offline mode kurulum konusunda yardımcı olabilecek arkadaş var mı??...
Sorunu Thebaboli arkadasımız cözdü...tesekkür...

ykoc
13-10-2013, 10:09
Arkadaşlar explorer da formül içerisine örneğin haftalık grafik rsi degerini yazdirmak istiyorum, bu mümkünmü acaba? Yani hatfalik rsi günlük rsi den büyük olacak yazmak istesem nasil yazarim? Teşekkür ederim


Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free (http://tapatalk.com/m?id=1)

KOSA
13-10-2013, 10:41
Hisse senetlerine haftalık bakacak isen yazdığın formül istediğini gösterebilir. Explorer sembol seçiminde periodu haftalık seçmen yeterli.
Ama günlük tarama yapacaksan haftalık tasarladığın bu formülünün sonucunu nerede ve nasıl görmeyi düşünüyoruz?

ahmet10
13-10-2013, 10:49
Yanlış anlamadıysam explorerde ifade bu şekilde olmalı.

ColA: If(Mov(RSI(14),5,S)>RSI(14),1,0)
Filtre: ColA=1

ahmet10
13-10-2013, 10:52
Yada bunu Bir deneyin bakalım.Kolay gelsin.

ColA: Mov(RSI(14),5,S)
ColB: RSI(14)
Filtre: ColA>= ColB

ahmet10
13-10-2013, 10:57
Sayın KOSA metastock ileri düzey teknik analizleri yazılımlarınızı takip ediyordum.Sizin cevabınız yoktu bende cevaplandırayım istedim.Kolay gelsin.

KOSA
13-10-2013, 11:42
Soruyu yanlış anlamışım. Soru 5 günlük RSI değeri, günlük RSI değerinden yüksek olmalıymış.
Ama bu istem 5 günlük RSI değerinin günlük RSI değerinden, 5 gündür yüksek olduğunu söylemez. Buna dikkat edilmeli...
Ahmet10 arkadaşımızı çalışmasından dolayı tebrik ederim. Bende bu konularda çok tecrübeli değilim.

kani
13-10-2013, 12:26
ben formül yazımında çok tecrübeli değilim ama haftalık rsi değerinin günlük rsi ile aynı ekranda çizdirilmek istendiğini anlıyorum formül yazılmış ama formüle mov getirilmiş anladığım formülde dayofveek diyerek haftalık rsi değeri tayin edilmeliydi diye aklıma geldi mov getirilerek yazılırsa rsi yumuşatılarak movlar gibi esneyen çizgi olur yani orijinal rsi ye müdahale olur mov

kani
13-10-2013, 12:32
ben bi soru sormak istiyorum şu formül bu şekil yazılırsa bu formül repaint yaparmı
expert advisor için
al formülü PDI() >25 AND MDI()<25 AND aroon up()=100 and c>Ref(c,-1-aroon up)
sat formülü PDI() < 25 AND MDI()>25 AND Aroon down()=100 and c<Ref(c,-1-aroon down)

KOSA
13-10-2013, 12:39
A1:=Sum((O+H+L+C),6)/24;
A2:=Sum((O+H+L+C),30)/120;
A3:=Sum((O+H+L+C),127)/508;
B1:=If(Ref(A1,-1)<A1,1,-1);
B2:=If(Ref(A2,-1)<A2,1.25,-1.25);
B3:=If(Ref(A3,-1)<A3,1.5,-1.5);
D:=B1+B2+B3;
D

KOSA
13-10-2013, 12:53
Bu sayfayı biraz canlı tutabilmek adına bulduğum ilginç tasarıma sahip formülleri burada paylaşıyorum. İşe yarar yaramaz bilemiyorum. İlk anda göremiyorum ama hatalı da olabilir. Kullanacak arkadaşların kontrol etmesinde fayda vardır.

kani
13-10-2013, 14:31
120 dakikalık x30yvade grafiğinde sistem testerde olumlu sonuç üreten bi expert bu vobta sadece 120m de kullanılabilir özellikle belirtiyorum hisselerde daha farklı sonuçlar üretebiliyor stabil repaint yapmaz
al formülü
A:=rsi(rsi,rsi);
B:=rsi(rsi,rsi);
D:=rsi (rsi,rsi);
K:=If(A>50 and B>50 and D>50,1,0);
T:=If(A<50 and B<50 and D<50,1,0);
i:=Cum(K>1 and T>1)=1;
x:=BarsSince(i or k)<=BarsSince(i or t)=0;
X=0
sat formülü
A:=RSI(rsi,rsi);
B:=RSI(rsi,rsi);
D:=RSI(rsi,rsi);
K:=If(A>50 and B>50 and D>50,1,0);
T:=If(A<50 and B<50 and D<50,1,0);
i:=Cum(K>-14 and T>-14)=1;
x:=BarsSince(i or K)>=BarsSince(i or T)=0;
X=0
dahada geliştirilebilir diye düşünüyorum
sayın kosta formülün aslını yazmıştır ben sadece oynama yaptım

kani
13-10-2013, 14:42
yukardaki formülün hisselerde görünüşü misal ipeke ve dandik hisselerden memsa resimler haftalıktır
http://n1310.hizliresim.com/1g/f/tjrnb.png (http://bit.ly/c25MCx)
http://n1310.hizliresim.com/1g/f/tjrrc.png (http://bit.ly/c25MCx)

kani
13-10-2013, 14:43
teşekkürler sayın kostaya

ykoc
13-10-2013, 14:53
Cevaplar icin teşekkür ediyorum, bende kendi çapımda bişeyler karalamaya çalışıyorum, yazmaya çalıştığım şu; explorer da günlük grafikteki RSI değerini haftalik grafikteki RSI degeriyle kıyaslamak, haftalık grafikteki RSI değerini günlük grafikteki RSI nin 5 günlük basit ortalamasından mı hesap ediyor Matriks bilmiyorum.


Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free (http://tapatalk.com/m?id=1)

KOSA
13-10-2013, 15:19
Sn. Kani,
İlgili formülü okumaya çalıştım ama maalesef başarılı olamadım.
i satırı ve sonrası hatalı olabilir. fakat bir şekilde grafik çizebiliyor.
Bu şekilde tekrar bir değerlendirebilirmisiniz...

KOSA
13-10-2013, 16:28
E=1 yazacağım yere E:=1 yazmışım. 4 saatimi aldı. Heh

kani
13-10-2013, 17:36
valla sayın kosta ben bunu baya bi denedim repaint yapmadan veya bi bozulma olmadan çalıştı

KOSA
13-10-2013, 17:52
Repaint yapmaz kani. Demek istediğim formülü okuyamadım. Hani kurallara uygun mu diye bir de sen okumaya çalışır mısın. Her satır ne diyo

kani
13-10-2013, 17:57
verdiğim formülü ekrana birde rsi atarak bakın ne tepki verdiğini bi görün

KOSA
13-10-2013, 18:38
peki......

Bear_Bull
13-10-2013, 21:21
Arkadaşlar explorer da formül içerisine örneğin haftalık grafik rsi degerini yazdirmak istiyorum, bu mümkünmü acaba? Yani hatfalik rsi günlük rsi den büyük olacak yazmak istesem nasil yazarim? Teşekkür ederim


Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free (http://tapatalk.com/m?id=1)

matrikse aynı anda haftalı ve günlük değer okutulup karşılaştırma yapılamaz.

tam nokta değer vermesede yakın değer verecek
RSI(14*5) ve RSI(14) karşılaştırması yapılabilir.


bir alt gönderide rsı ların ortalaması alınmış istenen sonucu veremez.

başka bir formülde

a:=rsi(rsi,rsi) kullanılmış hatalı yazım

yazılımı RSI(Data,Period) dir

KOSA
13-10-2013, 21:40
araliksiz 12 saat tasarim ve yazimdan sonra yuzde getiri sonuclari. 5 lik -360, 15 lik -150, 30 luk -70, 60 lik -20, gunluk +4 getiri cikti. :D

thebaboli
13-10-2013, 21:53
araliksiz 12 saat tasarim ve yazimdan sonra yuzde getiri sonuclari. 5 lik -360, 15 lik -150, 30 luk -70, 60 lik -20, gunluk +4 getiri cikti. :D




x:=Input("number of periods", 5,50,20);
am:= Abs(C-Ref(C,-(x-1)));
td:= Sum(C-Ref(C,-(x-1)),x);
tdi:= (Abs(td)+Sum(am,x))-Sum(am,(2*x));
status:= If(tdi>0, If(td>0,1,-1), PREV);
tdi;
td;
status*LastValue(Highest(Max(Abs(tdi),Abs(td))))



Bu formülden birşey çıkar mı? Vaktin olduğunda denersen sevinirim.

KOSA
13-10-2013, 23:42
x:=Input("number of periods", 5,50,20);
am:= Abs(C-Ref(C,-(x-1)));
td:= Sum(C-Ref(C,-(x-1)),x);
tdi:= (Abs(td)+Sum(am,x))-Sum(am,(2*x));
status:= If(tdi>0, If(td>0,1,-1), PREV);
tdi;
td;
status*LastValue(Highest(Max(Abs(tdi),Abs(td))))



Bu formülden birşey çıkar mı? Vaktin olduğunda denersen sevinirim.

Formülü aşağıdaki gibi değiştirerek kullanma yoluna gittim. Testler için inputu kaldırmazsam sonuçlar pek güvenilir olmuyor. Periyod değişimlerini sanırım tester kabul etmiyor. Formülün ham haline bakıyor.
İlgili formülün Vadeli piyasamız da göstermiş olduğu sonuçlar aşağıda gibi oluşuyor..
Benim anladığım Vadeli piyasalar için Trend başlangıç ve bitişlerini göstermekte başarılı, fakat al sat işlemleri için çok başarılı olmadığı yönünde,
Hisse senetlerinde, ise Bist 30 tarafında bir iki periyod' a ve sadece 15 dakikalıklarına toplu olarak bakabildim.
Vadeliye göre daha başarılı gördüm. Az da olsa kar gösterebildiği senetler oluyor.
Formülün değiştirilmiş hali ile farklı piyasalardaki davranışını kontrol etmeniz faydalı olacaktır.
Saygılarımla...

am:= Abs(C-Ref(C,-(30-1)));
td:= Sum(C-Ref(C,-(30-1)),30);
tdi:= (Abs(td)+Sum(am,30))-Sum(am,(2*30));
status:= If(tdi>0, If(td>0,1,-1), PREV);
status

http://p1310.hizliresim.com/1g/g/tkfy2.png (http://bit.ly/c25MCx)

kani
14-10-2013, 08:55
yukardaki formülün daha hızlı sinyal üretmesi mümkün bu şekil formülüze ettim
am:= Abs(14-Ref(14,-(14-1)));
td:= Sum(c-Ref(c,-(14-1)),14);
tdi:= (Abs(td)+Sum(am,30))-Sum(am,(2*30));
status:= If(tdi>0, If(td>0,1,-1), PREV);
status

KOSA
14-10-2013, 21:36
iyi bayramlar

kani
14-10-2013, 23:11
bu matriksin çizdiği rsi değeri ile finnetin çizdiği arasında dağlar kadar fark var sebebi arızısıyesi nedir acep bileniniz varmı

kani
14-10-2013, 23:11
cümleten geceniz ve bayramınız mübarek ola

kutuphann
14-10-2013, 23:18
bu matriksin çizdiği rsi değeri ile finnetin çizdiği arasında dağlar kadar fark var sebebi arızısıyesi nedir acep bileniniz varmı
Matriksin grafiğini güncellemeniz gerekiyor...

kani
15-10-2013, 22:34
Matriksin grafiğini güncellemeniz gerekiyor...

siz matriks kullanıyormusunuz karşılaştırma yaptınızmı aynımı adamlar bu şekil hesaplıyorlar benim aracı kurunlardan biriside garanti paragaranti sayfasında teknik analiz sayfası var orada rsi nin gün sonundaki kapanışıyla matriksin arasında çok fark var üstadım neye bakarsam bakayım öyle mesela garantinin en son gördüğü 9.26 kapanışında matriks rsi değerini 78,56 vermiş paragarantideki finnet sağlayıcısı 91 değeri vermiş adreside verdim isteyen karşılıklı bakabilir
Relatif güç endeksi-RGE “Relative Strength Index – RSI” hissenin belli bir periyotta yükseldiği günlerle, düştüğü günlerin karşılaştırılmasıdır. Relatif güç endeksinin hesaplanabilmesi için ilk olarak Relatif güç’ün-RG hesaplanması gerekmektedir.
RG= X gündeki yükseliş değerlerinin toplamı/ X gündeki düşüş değerlerinin toplamı
RGE=100 – (100/(RG+1)

aerius
18-10-2013, 10:38
yukardaki formülün daha hızlı sinyal üretmesi mümkün bu şekil formülüze ettim
am:= abs(14-ref(14,-(14-1)));
td:= sum(c-ref(c,-(14-1)),14);
tdi:= (abs(td)+sum(am,30))-sum(am,(2*30));
status:= ıf(tdi>0, ıf(td>0,1,-1), prev);
status

bu formülü expert advisördemi yaptınız..eğer öyle ise sat formülünü nasıl düzenlediniz...?

kani
18-10-2013, 11:28
bu formülü expert advisördemi yaptınız..eğer öyle ise sat formülünü nasıl düzenlediniz...?

o formülü expert advisör yapmaya gerek yok indicator bulding ten bi isim vererek ayrı pencereye koyulacak şekilde ayarlarsanız zaten ne yaptığını göreceğinizden al satını gözle görebilirsiniz

kani
18-10-2013, 16:09
bu formülü herkezin bildiği bir metastock sitesinden aldım işime yarar diyenler ki yarayan bi yapısı var kullanmalarını tavsiye ederim
bu formülün ortaya çıkardığı yapı nasıl okunur diye sorulursa
referans seviyesi aynı macd gibi 0 dır altı üstü pozisyon ayarlamaktır
x:=Input("number of time periods in average",5,200,5);
x2:=x*2;
pd:=C-Mov(C,x,E);
hpd:=HHV(pd,x2);
lpd:=LLV(pd,x2);
nf:=200/(hpd-lpd);
((pd-lpd)*nf)-100

kani
18-10-2013, 16:11
isteyen periyotunu değiştirebilir formülün en baş kısmındaki paragraftaki son kısmı ben 5 yaptım isteyen istediği değerle değiştirebilir

kani
20-10-2013, 11:23
matriks trend formülü ve elliot sayımı yapabilenlere etiketlemede muazzam bi kolaylık ew cilerin ana dalgaların altındaki diğer sayımlarına çok büyük kolaylık
(if(c< ref(c,-1),-1,1) * c) +PREV

KOSA
20-10-2013, 12:03
matriks trend formülü ve elliot sayımı yapabilenlere etiketlemede muazzam bi kolaylık ew cilerin ana dalgaların altındaki diğer sayımlarına çok büyük kolaylık
(if(c< ref(c,-1),-1,1) * c) +PREV

kani su formulun bi indikator goruntusunu yapistirsana.

kani
20-10-2013, 13:16
budur resim kosa birazdan bi indi daha atacam senden ricam expert yapılabilirse yapman
http://k1310.hizliresim.com/1g/n/trrqh.png (http://bit.ly/c25MCx)

kani
20-10-2013, 13:19
şimdi formülünü vereceğimin resmi data ekranında
http://k1310.hizliresim.com/1g/n/trruj.png (http://bit.ly/c25MCx)

kani
20-10-2013, 13:22
1 ci resimde verdiğim formülün üzerine trend çizgilerini çekmek daha kolay kosa ve ew cilerin etiketlemelerine daha bi yardımcı
buda 2 ci resimdeki formül
Periods:=Input("KANI periods: ",1,3000,3);
HLd:=If(c>Ref(Mov(H,Periods,e),-1),
{then}1,
{else}If(c<Ref(Mov(L,Periods,e),-1),
{then}-1,
{else}0));
HLv:=ValueWhen(1,HLd<>0,HLd);
HiLo:=If(HLv=-1,
{then}Mov(H,Periods,e),
{else}Mov(L,Periods,e));
HiLo

selam33
20-10-2013, 13:54
formül matriksde çalışmıyor nedeni nedir acaba

pds1:=Input("fast ma",3,100,5);
pds2:=Input("slow ma",5,200,21);
pds3:=Input("signal len",2,100,5);
TF:=Input("Time frame 1",1,100,1);
Off:=Input("Offset",0,100,0);
HD:= ExtFml("PowerPivots.TDataCreate",1,TF);
LD:= ExtFml("PowerPivots.TDataCreate",2,TF) ;
A:=Mov((HD+LD)/2,pds1,E)-Mov((HD+LD)/2,pds2,E);
Sig:=Mov(A,pds3,E);
BullRise:=If(A>0 AND A>Ref(A,-1),A,0);
BullFall:=If(A>0 AND A<Ref(A,-1),A,0);
BearRise:=If(A<0 AND A>Ref(A,-1),A,0);
BearFall:=If(A<0 AND A<Ref(A,-1),A,0);
BullRise:=ExtFml( "PowerPivots.TDataLocalize",BullRise, TF, Off);
BullFall:=ExtFml( "PowerPivots.TDataLocalize",BullFall, TF, Off);
BearRise:=ExtFml( "PowerPivots.TDataLocalize",BearRise, TF, Off);
BearFall:=ExtFml( "PowerPivots.TDataLocalize",BearFall, TF, Off);
UZ:=Ref(HHV(Sig,52),-1)*.90;
LZ:=Ref(LLV(Sig,52),-1)*.90;
Sig:=ExtFml( "PowerPivots.TDataLocalize", Sig, TF, Off);
UZ:=ExtFml( "PowerPivots.TDataLocalize", UZ, TF, Off);
LZ:=ExtFml( "PowerPivots.TDataLocalize", LZ, TF, Off);

UZ;LZ;Sig;BullRise;Bullfall;BearFall;BearRise

kani
20-10-2013, 14:14
yukardaki formül bu haliyle mümkün değil matrikste çalışmaz okunup açıklamasına müteakip yeniden yazılmalı

KOSA
20-10-2013, 20:29
Bu çalışmayı matrikse uyarlayan var mı. Yada bu osilatörü gören , bilen!!

May 2000: At Last! A Trend-Friendly Oscillator
Here is the MetaStock 6.52 or higher formula code for the Instantaneous Trendline and Sinewave Indicator as described by John Ehlers in his article "At Last! A Trend-Friendly Oscillator".


To implement them the following formulas must be created in MetaStock's Indicator Builder. Each formula must be created separately and must be named exactly as it appears below. Only the last two formulas are plotted, so you may wish to prevent the others from being displayed in the Indicator QuickList by unchecking the "Display In QuickList" option when creating the formula.


Name: H cycle count 1a
value:= Fml("Hilbert cycle period - 1a");
If(Sum(value,6)>=360 AND Sum(value,5)<360 ,6,0) +
If(Sum(value,7)>=360 AND Sum(value,6)<360 ,7,0) +
If(Sum(value,8)>=360 AND Sum(value,7)<360 ,8,0) +
If(Sum(value,9)>=360 AND Sum(value,8)<360 ,9,0) +
If(Sum(value,10)>=360 AND Sum(value,9)<360 ,10,0) +
If(Sum(value,11)>=360 AND Sum(value,10)<360 ,11,0) +
If(Sum(value,12)>=360 AND Sum(value,11)<360 ,12,0) +
If(Sum(value,13)>=360 AND Sum(value,12)<360 ,13,0) +
If(Sum(value,14)>=360 AND Sum(value,13)<360 ,14,0) +
If(Sum(value,15)>=360 AND Sum(value,14)<360 ,15,0)


Name: H cycle count 2a
value:= Fml("Hilbert cycle period - 1a");
If(Sum(value,16)>=360 AND Sum(value,15)<360 ,16,0) +
If(Sum(value,17)>=360 AND Sum(value,16)<360 ,17,0) +
If(Sum(value,18)>=360 AND Sum(value,17)<360 ,18,0) +
If(Sum(value,19)>=360 AND Sum(value,18)<360 ,19,0) +
If(Sum(value,20)>=360 AND Sum(value,19)<360 ,20,0) +
If(Sum(value,21)>=360 AND Sum(value,20)<360 ,21,0) +
If(Sum(value,22)>=360 AND Sum(value,21)<360 ,22,0) +
If(Sum(value,23)>=360 AND Sum(value,22)<360 ,23,0) +
If(Sum(value,24)>=360 AND Sum(value,23)<360 ,24,0) +
If(Sum(value,25)>=360 AND Sum(value,24)<360 ,25,0)


Name: H cycle count 3a
value:= Fml("Hilbert cycle period - 1a");
If(Sum(value,26)>=360 AND Sum(value,25)<360 ,26,0) +
If(Sum(value,27)>=360 AND Sum(value,26)<360 ,27,0) +
If(Sum(value,28)>=360 AND Sum(value,27)<360 ,28,0) +
If(Sum(value,29)>=360 AND Sum(value,28)<360 ,29,0) +
If(Sum(value,30)>=360 AND Sum(value,29)<360 ,30,0) +
If(Sum(value,31)>=360 AND Sum(value,30)<360 ,31,0) +
If(Sum(value,32)>=360 AND Sum(value,31)<360 ,32,0) +
If(Sum(value,33)>=360 AND Sum(value,32)<360 ,33,0) +
If(Sum(value,34)>=360 AND Sum(value,33)<360 ,34,0) +
If(Sum(value,35)>=360 AND Sum(value,34)<360 ,35,0)


Name: H ip sum 1
pd:=Int(Fml("Hilbert cycle period - final-a"));
pr:=(H+L)/2;
(Cos(0)*pr)+
(Cos(360*(1/pd))*Ref(pr,-1))+
(Cos(360*(2/pd))*Ref(pr,-2))+
(Cos(360*(3/pd))*Ref(pr,-3))+
(Cos(360*(4/pd))*Ref(pr,-4))+
(Cos(360*(5/pd))*Ref(pr,-5))+
If(pd>6, Cos(360*(6/pd))*Ref(pr,-6), 0)+
If(pd>7, Cos(360*(7/pd))*Ref(pr,-7), 0)+
If(pd>8, Cos(360*(8/pd))*Ref(pr,-8), 0)+
If(pd>9, Cos(360*(9/pd))*Ref(pr,-9), 0)+
If(pd>10, Cos(360*(10/pd))*Ref(pr,-10), 0)+
If(pd>11, Cos(360*(11/pd))*Ref(pr,-11), 0)+
If(pd>12, Cos(360*(12/pd))*Ref(pr,-12), 0)+
If(pd>13, Cos(360*(13/pd))*Ref(pr,-13), 0)+
If(pd>14, Cos(360*(14/pd))*Ref(pr,-14), 0)


Name: H ip sum 2
pd:=Int(Fml("Hilbert cycle period - final-a"));
pr:=(H+L)/2;
If(pd>15, Cos(360*(15/pd))*Ref(pr,-15), 0)+
If(pd>16, Cos(360*(16/pd))*Ref(pr,-16), 0)+
If(pd>17, Cos(360*(17/pd))*Ref(pr,-17), 0)+
If(pd>18, Cos(360*(18/pd))*Ref(pr,-18), 0)+
If(pd>19, Cos(360*(19/pd))*Ref(pr,-19), 0)+
If(pd>20, Cos(360*(20/pd))*Ref(pr,-20), 0)+
If(pd>21, Cos(360*(21/pd))*Ref(pr,-21), 0)+
If(pd>22, Cos(360*(22/pd))*Ref(pr,-22), 0)+
If(pd>23, Cos(360*(23/pd))*Ref(pr,-23), 0)+
If(pd>24, Cos(360*(24/pd))*Ref(pr,-24), 0)


Name: H ip sum 3
pd:=Int(Fml("Hilbert cycle period - final-a"));
pr:=(H+L)/2;
If(pd>25, Cos(360*(25/pd))*Ref(pr,-25), 0)+
If(pd>26, Cos(360*(26/pd))*Ref(pr,-26), 0)+
If(pd>27, Cos(360*(27/pd))*Ref(pr,-27), 0)+
If(pd>28, Cos(360*(28/pd))*Ref(pr,-28), 0)+
If(pd>29, Cos(360*(29/pd))*Ref(pr,-29), 0)+
If(pd>30, Cos(360*(30/pd))*Ref(pr,-30), 0)+
If(pd>31, Cos(360*(31/pd))*Ref(pr,-31), 0)+
If(pd>32, Cos(360*(32/pd))*Ref(pr,-32), 0)+
If(pd>33, Cos(360*(33/pd))*Ref(pr,-33), 0)+
If(pd>34, Cos(360*(34/pd))*Ref(pr,-34), 0)


Name: H rp sum 1
pd:=Int(Fml("Hilbert cycle period - final-a"));
pr:=(H+L)/2;
(Sin(0)*pr)+
(Sin(360*(1/pd))*Ref(pr,-1))+
(Sin(360*(2/pd))*Ref(pr,-2))+
(Sin(360*(3/pd))*Ref(pr,-3))+
(Sin(360*(4/pd))*Ref(pr,-4))+
(Sin(360*(5/pd))*Ref(pr,-5))+
If(pd>6, Sin(360*(6/pd))*Ref(pr,-6), 0)+
If(pd>7, Sin(360*(7/pd))*Ref(pr,-7), 0)+
If(pd>8, Sin(360*(8/pd))*Ref(pr,-8), 0)+
If(pd>9, Sin(360*(9/pd))*Ref(pr,-9), 0)+
If(pd>10, Sin(360*(10/pd))*Ref(pr,-10), 0)+
If(pd>11, Sin(360*(11/pd))*Ref(pr,-11), 0)+
If(pd>12, Sin(360*(12/pd))*Ref(pr,-12), 0)+
If(pd>13, Sin(360*(13/pd))*Ref(pr,-13), 0)+
If(pd>14, Sin(360*(14/pd))*Ref(pr,-14), 0)


Name: H rp sum 2
pd:=Int(Fml("Hilbert cycle period - final-a"));
pr:=(H+L)/2;
If(pd>15, Sin(360*(15/pd))*Ref(pr,-15), 0)+
If(pd>16, Sin(360*(16/pd))*Ref(pr,-16), 0)+
If(pd>17, Sin(360*(17/pd))*Ref(pr,-17), 0)+
If(pd>18, Sin(360*(18/pd))*Ref(pr,-18), 0)+
If(pd>19, Sin(360*(19/pd))*Ref(pr,-19), 0)+
If(pd>20, Sin(360*(20/pd))*Ref(pr,-20), 0)+
If(pd>21, Sin(360*(21/pd))*Ref(pr,-21), 0)+
If(pd>22, Sin(360*(22/pd))*Ref(pr,-22), 0)+
If(pd>23, Sin(360*(23/pd))*Ref(pr,-23), 0)+
If(pd>24, Sin(360*(24/pd))*Ref(pr,-24), 0)


Name: H rp sum 3
pd:=Int(Fml("Hilbert cycle period - final-a"));
pr:=(H+L)/2;
If(pd>25, Sin(360*(25/pd))*Ref(pr,-25), 0)+
If(pd>26, Sin(360*(26/pd))*Ref(pr,-26), 0)+
If(pd>27, Sin(360*(27/pd))*Ref(pr,-27), 0)+
If(pd>28, Sin(360*(28/pd))*Ref(pr,-28), 0)+
If(pd>29, Sin(360*(29/pd))*Ref(pr,-29), 0)+
If(pd>30, Sin(360*(30/pd))*Ref(pr,-30), 0)+
If(pd>31, Sin(360*(31/pd))*Ref(pr,-31), 0)+
If(pd>32, Sin(360*(32/pd))*Ref(pr,-32), 0)+
If(pd>33, Sin(360*(33/pd))*Ref(pr,-33), 0)+
If(pd>34, Sin(360*(34/pd))*Ref(pr,-34), 0)


Name: H TL sum 1
value:=Int(Fml("Hilbert cycle period - final-a"));
If(value=6, Mov((H+L)/2,8,S),0) +
If(value=7, Mov((H+L)/2,9,S),0) +
If(value=8, Mov((H+L)/2,10,S),0) +
If(value=9, Mov((H+L)/2,11,S),0) +
If(value=10, Mov((H+L)/2,12,S),0) +
If(value=11, Mov((H+L)/2,13,S),0) +
If(value=12, Mov((H+L)/2,14,S),0) +
If(value=13, Mov((H+L)/2,15,S),0) +
If(value=14, Mov((H+L)/2,16,S),0) +
If(value=15, Mov((H+L)/2,17,S),0)


Name: H TL sum 2
value:=Int(Fml("Hilbert cycle period - final-a"));
If(value=16, Mov((H+L)/2,18,S),0) +
If(value=17, Mov((H+L)/2,19,S),0) +
If(value=18, Mov((H+L)/2,20,S),0) +
If(value=19, Mov((H+L)/2,21,S),0) +
If(value=20, Mov((H+L)/2,22,S),0) +
If(value=21, Mov((H+L)/2,23,S),0) +
If(value=22, Mov((H+L)/2,24,S),0) +
If(value=23, Mov((H+L)/2,25,S),0) +
If(value=24, Mov((H+L)/2,26,S),0) +
If(value=25, Mov((H+L)/2,27,S),0)


Name: H TL sum 3
value:=Int(Fml("Hilbert cycle period - final-a"));
If(value=26, Mov((H+L)/2,28,S),0) +
If(value=27, Mov((H+L)/2,29,S),0) +
If(value=28, Mov((H+L)/2,30,S),0) +
If(value=29, Mov((H+L)/2,31,S),0) +
If(value=30, Mov((H+L)/2,32,S),0) +
If(value=31, Mov((H+L)/2,33,S),0) +
If(value=32, Mov((H+L)/2,34,S),0) +
If(value=33, Mov((H+L)/2,35,S),0) +
If(value=34, Mov((H+L)/2,36,S),0) +
If(value=35, Mov((H+L)/2,37,S),0)


Name: Hilbert cycle period - 1a
value1:=((H+L)/2) - Ref(((H+L)/2),-6);
value2:= Ref(value1,-3);
value3:=0.75*(value1-Ref(value1,-6)) + 0.25*(Ref(value1,-2)-Ref(value1,-4));


inphase:= 0.33 * value2 + (0.67 * PREV);
quad:= 0.2 * value3 + ( 0.8 * PREV);


p1:=Atan(Abs(quad+Ref(quad,-1)),Abs(inphase+Ref(inphase,-1)));


phase:=If(inphase<0 AND quad>0, 180-p1,
If(inphase<0 AND quad<0, 180+p1,
If(inphase>0 AND quad<0, 360-p1,p1)));


dp:=If(Ref(phase,-1)<90 AND phase>270, 360+Ref(phase,-1)-phase,Ref(phase,-1)-phase);
dp2:=If(dp < 1, 1,
If(dp > 60, 60, dp));


dp2


Name: Hilbert cycle period - final-a
c1:= Fml( "H cycle count 1a") + Fml( "H cycle count 2a") + Fml( "H cycle count 3a") ;
c2:=If(c1=0,PREV,c1);


(0.25*c2) + (0.75*PREV)


Name: Instantaneous Trend Line
pr:=(H+L)/2;
(Fml("H TL sum 1") + Fml("H TL sum 2") + Fml("H TL sum 3"));
0.33*(pr + (0.5*(pr-Ref(pr,-3)))) + (0.67*PREV)


Name: Sinewave Indicator<
pd:=Int(Fml("Hilbert cycle period - final-a"));
cp:=Fml("Hilbert cycle period - final-a");
ip:=Fml( "H ip sum 1") + Fml( "H ip sum 2") +
Fml( "H ip sum 3");
rp:=Fml( "H rp sum 1") + Fml( "H rp sum 2") +
Fml( "H rp sum 3");


dc1:=If(Abs(ip)>0.001, Atan(rp/ip,1), 90*If(rp>=0,1,-1));
dc2:=If(ip<0, dc1+270, dc1+90);
dcp:=If(dc2>315, dc2-360, dc2);


Sin(dcp);
Sin(dcp+45)

selam33
20-10-2013, 21:06
Metastock formülü diyor ama ordada çalıştıramadım




http://www.traders.com/Documentation/FEEDbk_docs/2000/05/TradersTips/TradersTips.html



Bu çalışmayı matrikse uyarlayan var mı. Yada bu osilatörü gören , bilen!!

May 2000: At Last! A Trend-Friendly Oscillator
Here is the MetaStock 6.52 or higher formula code for the Instantaneous Trendline and Sinewave Indicator as described by John Ehlers in his article "At Last! A Trend-Friendly Oscillator".


To implement them the following formulas must be created in MetaStock's Indicator Builder. Each formula must be created separately and must be named exactly as it appears below. Only the last two formulas are plotted, so you may wish to prevent the others from being displayed in the Indicator QuickList by unchecking the "Display In QuickList" option when creating the formula.


Name: H cycle count 1a
value:= Fml("Hilbert cycle period - 1a");
If(Sum(value,6)>=360 AND Sum(value,5)<360 ,6,0) +
If(Sum(value,7)>=360 AND Sum(value,6)<360 ,7,0) +
If(Sum(value,8)>=360 AND Sum(value,7)<360 ,8,0) +
If(Sum(value,9)>=360 AND Sum(value,8)<360 ,9,0) +
If(Sum(value,10)>=360 AND Sum(value,9)<360 ,10,0) +
If(Sum(value,11)>=360 AND Sum(value,10)<360 ,11,0) +
If(Sum(value,12)>=360 AND Sum(value,11)<360 ,12,0) +
If(Sum(value,13)>=360 AND Sum(value,12)<360 ,13,0) +
If(Sum(value,14)>=360 AND Sum(value,13)<360 ,14,0) +
If(Sum(value,15)>=360 AND Sum(value,14)<360 ,15,0)


Name: H cycle count 2a
value:= Fml("Hilbert cycle period - 1a");
If(Sum(value,16)>=360 AND Sum(value,15)<360 ,16,0) +
If(Sum(value,17)>=360 AND Sum(value,16)<360 ,17,0) +
If(Sum(value,18)>=360 AND Sum(value,17)<360 ,18,0) +
If(Sum(value,19)>=360 AND Sum(value,18)<360 ,19,0) +
If(Sum(value,20)>=360 AND Sum(value,19)<360 ,20,0) +
If(Sum(value,21)>=360 AND Sum(value,20)<360 ,21,0) +
If(Sum(value,22)>=360 AND Sum(value,21)<360 ,22,0) +
If(Sum(value,23)>=360 AND Sum(value,22)<360 ,23,0) +
If(Sum(value,24)>=360 AND Sum(value,23)<360 ,24,0) +
If(Sum(value,25)>=360 AND Sum(value,24)<360 ,25,0)


Name: H cycle count 3a
value:= Fml("Hilbert cycle period - 1a");
If(Sum(value,26)>=360 AND Sum(value,25)<360 ,26,0) +
If(Sum(value,27)>=360 AND Sum(value,26)<360 ,27,0) +
If(Sum(value,28)>=360 AND Sum(value,27)<360 ,28,0) +
If(Sum(value,29)>=360 AND Sum(value,28)<360 ,29,0) +
If(Sum(value,30)>=360 AND Sum(value,29)<360 ,30,0) +
If(Sum(value,31)>=360 AND Sum(value,30)<360 ,31,0) +
If(Sum(value,32)>=360 AND Sum(value,31)<360 ,32,0) +
If(Sum(value,33)>=360 AND Sum(value,32)<360 ,33,0) +
If(Sum(value,34)>=360 AND Sum(value,33)<360 ,34,0) +
If(Sum(value,35)>=360 AND Sum(value,34)<360 ,35,0)


Name: H ip sum 1
pd:=Int(Fml("Hilbert cycle period - final-a"));
pr:=(H+L)/2;
(Cos(0)*pr)+
(Cos(360*(1/pd))*Ref(pr,-1))+
(Cos(360*(2/pd))*Ref(pr,-2))+
(Cos(360*(3/pd))*Ref(pr,-3))+
(Cos(360*(4/pd))*Ref(pr,-4))+
(Cos(360*(5/pd))*Ref(pr,-5))+
If(pd>6, Cos(360*(6/pd))*Ref(pr,-6), 0)+
If(pd>7, Cos(360*(7/pd))*Ref(pr,-7), 0)+
If(pd>8, Cos(360*(8/pd))*Ref(pr,-8), 0)+
If(pd>9, Cos(360*(9/pd))*Ref(pr,-9), 0)+
If(pd>10, Cos(360*(10/pd))*Ref(pr,-10), 0)+
If(pd>11, Cos(360*(11/pd))*Ref(pr,-11), 0)+
If(pd>12, Cos(360*(12/pd))*Ref(pr,-12), 0)+
If(pd>13, Cos(360*(13/pd))*Ref(pr,-13), 0)+
If(pd>14, Cos(360*(14/pd))*Ref(pr,-14), 0)


Name: H ip sum 2
pd:=Int(Fml("Hilbert cycle period - final-a"));
pr:=(H+L)/2;
If(pd>15, Cos(360*(15/pd))*Ref(pr,-15), 0)+
If(pd>16, Cos(360*(16/pd))*Ref(pr,-16), 0)+
If(pd>17, Cos(360*(17/pd))*Ref(pr,-17), 0)+
If(pd>18, Cos(360*(18/pd))*Ref(pr,-18), 0)+
If(pd>19, Cos(360*(19/pd))*Ref(pr,-19), 0)+
If(pd>20, Cos(360*(20/pd))*Ref(pr,-20), 0)+
If(pd>21, Cos(360*(21/pd))*Ref(pr,-21), 0)+
If(pd>22, Cos(360*(22/pd))*Ref(pr,-22), 0)+
If(pd>23, Cos(360*(23/pd))*Ref(pr,-23), 0)+
If(pd>24, Cos(360*(24/pd))*Ref(pr,-24), 0)


Name: H ip sum 3
pd:=Int(Fml("Hilbert cycle period - final-a"));
pr:=(H+L)/2;
If(pd>25, Cos(360*(25/pd))*Ref(pr,-25), 0)+
If(pd>26, Cos(360*(26/pd))*Ref(pr,-26), 0)+
If(pd>27, Cos(360*(27/pd))*Ref(pr,-27), 0)+
If(pd>28, Cos(360*(28/pd))*Ref(pr,-28), 0)+
If(pd>29, Cos(360*(29/pd))*Ref(pr,-29), 0)+
If(pd>30, Cos(360*(30/pd))*Ref(pr,-30), 0)+
If(pd>31, Cos(360*(31/pd))*Ref(pr,-31), 0)+
If(pd>32, Cos(360*(32/pd))*Ref(pr,-32), 0)+
If(pd>33, Cos(360*(33/pd))*Ref(pr,-33), 0)+
If(pd>34, Cos(360*(34/pd))*Ref(pr,-34), 0)


Name: H rp sum 1
pd:=Int(Fml("Hilbert cycle period - final-a"));
pr:=(H+L)/2;
(Sin(0)*pr)+
(Sin(360*(1/pd))*Ref(pr,-1))+
(Sin(360*(2/pd))*Ref(pr,-2))+
(Sin(360*(3/pd))*Ref(pr,-3))+
(Sin(360*(4/pd))*Ref(pr,-4))+
(Sin(360*(5/pd))*Ref(pr,-5))+
If(pd>6, Sin(360*(6/pd))*Ref(pr,-6), 0)+
If(pd>7, Sin(360*(7/pd))*Ref(pr,-7), 0)+
If(pd>8, Sin(360*(8/pd))*Ref(pr,-8), 0)+
If(pd>9, Sin(360*(9/pd))*Ref(pr,-9), 0)+
If(pd>10, Sin(360*(10/pd))*Ref(pr,-10), 0)+
If(pd>11, Sin(360*(11/pd))*Ref(pr,-11), 0)+
If(pd>12, Sin(360*(12/pd))*Ref(pr,-12), 0)+
If(pd>13, Sin(360*(13/pd))*Ref(pr,-13), 0)+
If(pd>14, Sin(360*(14/pd))*Ref(pr,-14), 0)


Name: H rp sum 2
pd:=Int(Fml("Hilbert cycle period - final-a"));
pr:=(H+L)/2;
If(pd>15, Sin(360*(15/pd))*Ref(pr,-15), 0)+
If(pd>16, Sin(360*(16/pd))*Ref(pr,-16), 0)+
If(pd>17, Sin(360*(17/pd))*Ref(pr,-17), 0)+
If(pd>18, Sin(360*(18/pd))*Ref(pr,-18), 0)+
If(pd>19, Sin(360*(19/pd))*Ref(pr,-19), 0)+
If(pd>20, Sin(360*(20/pd))*Ref(pr,-20), 0)+
If(pd>21, Sin(360*(21/pd))*Ref(pr,-21), 0)+
If(pd>22, Sin(360*(22/pd))*Ref(pr,-22), 0)+
If(pd>23, Sin(360*(23/pd))*Ref(pr,-23), 0)+
If(pd>24, Sin(360*(24/pd))*Ref(pr,-24), 0)


Name: H rp sum 3
pd:=Int(Fml("Hilbert cycle period - final-a"));
pr:=(H+L)/2;
If(pd>25, Sin(360*(25/pd))*Ref(pr,-25), 0)+
If(pd>26, Sin(360*(26/pd))*Ref(pr,-26), 0)+
If(pd>27, Sin(360*(27/pd))*Ref(pr,-27), 0)+
If(pd>28, Sin(360*(28/pd))*Ref(pr,-28), 0)+
If(pd>29, Sin(360*(29/pd))*Ref(pr,-29), 0)+
If(pd>30, Sin(360*(30/pd))*Ref(pr,-30), 0)+
If(pd>31, Sin(360*(31/pd))*Ref(pr,-31), 0)+
If(pd>32, Sin(360*(32/pd))*Ref(pr,-32), 0)+
If(pd>33, Sin(360*(33/pd))*Ref(pr,-33), 0)+
If(pd>34, Sin(360*(34/pd))*Ref(pr,-34), 0)


Name: H TL sum 1
value:=Int(Fml("Hilbert cycle period - final-a"));
If(value=6, Mov((H+L)/2,8,S),0) +
If(value=7, Mov((H+L)/2,9,S),0) +
If(value=8, Mov((H+L)/2,10,S),0) +
If(value=9, Mov((H+L)/2,11,S),0) +
If(value=10, Mov((H+L)/2,12,S),0) +
If(value=11, Mov((H+L)/2,13,S),0) +
If(value=12, Mov((H+L)/2,14,S),0) +
If(value=13, Mov((H+L)/2,15,S),0) +
If(value=14, Mov((H+L)/2,16,S),0) +
If(value=15, Mov((H+L)/2,17,S),0)


Name: H TL sum 2
value:=Int(Fml("Hilbert cycle period - final-a"));
If(value=16, Mov((H+L)/2,18,S),0) +
If(value=17, Mov((H+L)/2,19,S),0) +
If(value=18, Mov((H+L)/2,20,S),0) +
If(value=19, Mov((H+L)/2,21,S),0) +
If(value=20, Mov((H+L)/2,22,S),0) +
If(value=21, Mov((H+L)/2,23,S),0) +
If(value=22, Mov((H+L)/2,24,S),0) +
If(value=23, Mov((H+L)/2,25,S),0) +
If(value=24, Mov((H+L)/2,26,S),0) +
If(value=25, Mov((H+L)/2,27,S),0)


Name: H TL sum 3
value:=Int(Fml("Hilbert cycle period - final-a"));
If(value=26, Mov((H+L)/2,28,S),0) +
If(value=27, Mov((H+L)/2,29,S),0) +
If(value=28, Mov((H+L)/2,30,S),0) +
If(value=29, Mov((H+L)/2,31,S),0) +
If(value=30, Mov((H+L)/2,32,S),0) +
If(value=31, Mov((H+L)/2,33,S),0) +
If(value=32, Mov((H+L)/2,34,S),0) +
If(value=33, Mov((H+L)/2,35,S),0) +
If(value=34, Mov((H+L)/2,36,S),0) +
If(value=35, Mov((H+L)/2,37,S),0)


Name: Hilbert cycle period - 1a
value1:=((H+L)/2) - Ref(((H+L)/2),-6);
value2:= Ref(value1,-3);
value3:=0.75*(value1-Ref(value1,-6)) + 0.25*(Ref(value1,-2)-Ref(value1,-4));


inphase:= 0.33 * value2 + (0.67 * PREV);
quad:= 0.2 * value3 + ( 0.8 * PREV);


p1:=Atan(Abs(quad+Ref(quad,-1)),Abs(inphase+Ref(inphase,-1)));


phase:=If(inphase<0 AND quad>0, 180-p1,
If(inphase<0 AND quad<0, 180+p1,
If(inphase>0 AND quad<0, 360-p1,p1)));


dp:=If(Ref(phase,-1)<90 AND phase>270, 360+Ref(phase,-1)-phase,Ref(phase,-1)-phase);
dp2:=If(dp < 1, 1,
If(dp > 60, 60, dp));


dp2


Name: Hilbert cycle period - final-a
c1:= Fml( "H cycle count 1a") + Fml( "H cycle count 2a") + Fml( "H cycle count 3a") ;
c2:=If(c1=0,PREV,c1);


(0.25*c2) + (0.75*PREV)


Name: Instantaneous Trend Line
pr:=(H+L)/2;
(Fml("H TL sum 1") + Fml("H TL sum 2") + Fml("H TL sum 3"));
0.33*(pr + (0.5*(pr-Ref(pr,-3)))) + (0.67*PREV)


Name: Sinewave Indicator<
pd:=Int(Fml("Hilbert cycle period - final-a"));
cp:=Fml("Hilbert cycle period - final-a");
ip:=Fml( "H ip sum 1") + Fml( "H ip sum 2") +
Fml( "H ip sum 3");
rp:=Fml( "H rp sum 1") + Fml( "H rp sum 2") +
Fml( "H rp sum 3");


dc1:=If(Abs(ip)>0.001, Atan(rp/ip,1), 90*If(rp>=0,1,-1));
dc2:=If(ip<0, dc1+270, dc1+90);
dcp:=If(dc2>315, dc2-360, dc2);


Sin(dcp);
Sin(dcp+45)

KOSA
20-10-2013, 21:26
tüm formüller sanırım satır problemi yüzünden parçalı bir şekilde yazılmış.Eksik yok. toplamda 16 formül var. tek tek yazılması lazım... İsimlerine uygun bir şekilde.

KOSA
20-10-2013, 21:44
anlam veremedim.

http://u1310.hizliresim.com/1g/n/tsd4r.png (http://bit.ly/c25MCx)

KOSA
20-10-2013, 21:50
heh. bu arada 300 den fazla indikatör denemişim.... Bozmuşum kurmuşum v.s. Bunları system testera atmışım

selam33
21-10-2013, 11:17
anlam veremedim.

http://u1310.hizliresim.com/1g/n/tsd4r.png (http://bit.ly/c25MCx)

normal görüntüsü böle bişey

http://r1310.hizliresim.com/1g/p/tsrlp.gif (http://bit.ly/c25MCx)

selam33
21-10-2013, 11:22
heh. bu arada 300 den fazla indikatör denemişim.... Bozmuşum kurmuşum v.s. Bunları system testera atmışım

sn kosa;

metastock,amibroker, metatrader ve matriksde 15000 indikatör denemişimdir.

bunlardan 300 ünü matriksde aktif kullanıyorum

hala mükemmel ind. bulamadım :)

http://j1310.hizliresim.com/1g/p/tsrp5.png (http://bit.ly/c25MCx)

selam33
21-10-2013, 11:26
Gerçi okadarda kötü sayılmaz 5 lik sistemimin halk bankası görüntüsü

5.5 ayda %185 getiri var

http://r1310.hizliresim.com/1g/p/tsrpy.png (http://bit.ly/c25MCx)

selam33
21-10-2013, 11:28
Garan 5 dk % 101

http://j1310.hizliresim.com/1g/p/tsrqz.png (http://bit.ly/c25MCx)

KOSA
21-10-2013, 11:30
osilatorler sadece yön hakkinda bilgi veriyor. al sat icin uygun degil diye dusunuyorum. al sata destek . amibroker dilini de biraz ideale benzettim.c++ galiba

selam33
21-10-2013, 11:33
vobda 3.5 ayda 1 kaldıraçla %65 getiri ve 45 bin puan

http://k1310.hizliresim.com/1g/p/tsrsy.png (http://bit.ly/c25MCx)

selam33
21-10-2013, 11:38
osilatorler sadece yön hakkinda bilgi veriyor. al sat icin uygun degil diye dusunuyorum. al sata destek . amibroker dilini de biraz ideale benzettim.c++ galiba

ideali incelemedim ama thebaboli sayesinde kullanmaya başlayacağız heralde.

gösterlerde normal referanslara takılmamamak lazım farklı düşünerek bu getirileri oluşturabildim

ve sistem kurarken tek göstergeye bakmamak lazım enaz 3 göstergeyi biryerde birleştirmek lazım

selam33
21-10-2013, 11:42
Multi stoc göstergesi ana yön için fena değil değerleri ile oynanırsa daha iyi hale gelebilir

friday:=DayOfWeek()=5;
newweek:=ROC(DayOfWeek(),1,$)<0 AND
Ref(DayOfWeek(),-1)<>5;
p1:=0.15;
p2:=0.075;
p3:=0.2;
px1:=If(friday,(p1*C)+((1-p1)*PREV),
If(newweek,(p1*Ref(C,-1))+((1-p1)*PREV),PREV));
px2:=If(friday,(p2*C)+((1-p2)*PREV),
If(newweek,(p2*Ref(C,-1))+((1-p2)*PREV),PREV));
px3:=If(friday,(p3*(px1-px2))+((1-p3)*PREV),
If(newweek,(p3*(px1-px2))+((1-p3)*PREV),PREV));
px1-px2;0

KOSA
21-10-2013, 11:43
Tebrikler. Bende 10 günlük tatilde yoğun uğraşlar sonucu iki farklı sistem oluşturabildim. Şimdilik test aşamasındalar...

http://k1310.hizliresim.com/1g/p/tsrwq.png (http://bit.ly/c25MCx)

KOSA
21-10-2013, 11:47
Bir kaç gün dinleneceğim. Osilatör filan görmek istemiyorum.:)

selam33
21-10-2013, 11:51
evet sizi takip ediyorum azimlisiniz başarılı olacağınızdan eminim

sistemler gerektiğinde çarpılmalı

kusursuz sistemler yaptım 3.5 ayda 10 işlem %100 getiri :) ve hiç zararsız. ama sonra 7 -8 bin puan tersde kaldılar

o yüzden işaretlediğim bölgede 5 dk lıkda işlem yapmayan sistem ilk fırsatta batırır

alttaki sistem uzun vdede daha başarılı olabilir

http://r1310.hizliresim.com/1g/p/tss0z.png (http://bit.ly/c25MCx)

selam33
21-10-2013, 13:16
Örnek olsun diye veriyorum

bu sistemimin adı şeytan

5 -10 ve 15 dk da %100 getirisi oluyor testlerde

fakat sonrası gelmiyor

ve batıyor.

onun için buna bakacağıma %65 getirisi olana bakıyorum

http://u1310.hizliresim.com/1g/p/tstkh.png (http://bit.ly/c25MCx)

KOSA
21-10-2013, 13:30
birazdan bi yüzbinlik sistem görüntüsü atim...
80.000 miş:halayci:

http://u1310.hizliresim.com/1g/p/tsty5.png (http://bit.ly/c25MCx)

selam33
21-10-2013, 13:59
Benim gönderdiklerimde repaint yok bunu siz paylaşmıştınız bende izledim bi süre sinyaller sonradan geliyor

o engellenebilse güzel sistem

KOSA
21-10-2013, 14:31
Ewt repaintli. çok kısa bir süre paylaşmıştım....

KOSA
22-10-2013, 02:26
Kosa bunu beğendi.......... test edilmiştir. Sorun yok.

m:=Input("% Scalar trend period",1,25,4);
n:=Input("% Scalar noise period",1,500,250);
cf:=Input("% Scalar correction factor",0.1,20,1);
p1:=Input("First moving average periods",1,200,7);
p2:=Input("Second moving average periods",1,200,15);
kosa:=Mov(C,p1,E)-Mov(C,p2,E);
pds:=If(kosa>0,1,-1);
dc:=ROC(C,1,$);
cpc:=If(pds<>Ref(pds,-1),0,dc+Prev);
trend:=If(pds<>Ref(pds,-1),0,(cpc*(1/m))+(PREV*(1-(1/m))));
dt:=cpc-trend;
noise:=Sqr(Mov(dt*dt,n,E));
(trend/noise)*cf

KOSA
22-10-2013, 14:14
Kosa bunuda beğendi...
K:=Input("Length of CMO",5,100,13);
A:=If(C>Ref(C,-1),C-Ref(C,-1),0);
B:=If(C<Ref(C,-1),Ref(C,-1)-C,0);
A1:=Stdev(A,100);
A2:=Stdev(B,100);
D:=If(C-Ref(C,-1)>A1,C-Ref(C,-1),A1);
E:=If(Ref(C,-1)-C>A2,Ref(C,-1)-C,A2);
kosa:=100*((Sum(D,K)-Sum(E,K)) /(Sum(D,K)+Sum(E,K)));
kosa

KOSA
23-10-2013, 02:28
İki sistem ilen piyasayı takip edicem bakalım. Biri yeni. Bakalım bunlar ne zaman pert olacak...

http://r1310.hizliresim.com/1g/r/tuhl6.png (http://bit.ly/c25MCx)

http://r1310.hizliresim.com/1g/r/tuhls.png (http://bit.ly/c25MCx)

erhad
23-10-2013, 09:22
Merhaba Arkadaşlar

bana bollinger bandı daralan hisseleri bulmak için bir matriks formülü gerekli yardımcı olabilecek arkadaşlarımız varsa sevinirim....

yatirimci
23-10-2013, 16:42
İki sistem ilen piyasayı takip edicem bakalım. Biri yeni. Bakalım bunlar ne zaman pert olacak...

http://r1310.hizliresim.com/1g/r/tuhl6.png (http://bit.ly/c25MCx)

http://r1310.hizliresim.com/1g/r/tuhls.png (http://bit.ly/c25MCx)


Sn Kosa,

Verdiginiz grafiklerdeki durumu nasıl yapabilecegimizi belirtirseniz sanırım biz ky ler icin cok degerli bir bilgi olacak.
Sorum:
Grafiginizdeki gibi kendim formul yazıyorum mesela hareketli ort. 35, ho 67 yi yukarı keserse AL. bunu Cross komutu ile yapıyoruz.

Ancak bu arada Sat KOMUTU İSE BUNUNTERSİ DEGİL BASKA BİR FORMUL.

Dolayısıyla AL kuralı gecersiz olup, 3-4 bar sonra tekrar Al sinyali gelince ben bu sinyalin uretilmemesini istiyorum.(Arada SAT sinayli gelmedigi icin) Bunu nasıl saglarım.

Tesekkurler

KOSA
23-10-2013, 16:59
al kismina satin tersini and ile yazin.

KOSA
23-10-2013, 22:49
A:=Input("length",2,100,15);
Long:=ValueWhen(1,Cross(PDI(A),MDI(A)),H);
Short:=ValueWhen(1,Cross(MDI(A),PDI(A)),L);
B:=If(PDI(A)>MDI(A),Long,If(PDI(A)<MDI(A),Short,PREV));
B

geoist
23-10-2013, 23:10
üstad förmül yazmanın bir kitabı internet sayfası bilgi alabileceğimiz bir yer varmı. teşekkürler emekleriniz. için

Bear_Bull
23-10-2013, 23:10
Grafiginizdeki gibi kendim formul yazıyorum mesela hareketli ort. 35, ho 67 yi yukarı keserse AL. bunu Cross komutu ile yapıyoruz.

Ancak bu arada Sat KOMUTU İSE BUNUNTERSİ DEGİL BASKA BİR FORMUL.

Dolayısıyla AL kuralı gecersiz olup, 3-4 bar sonra tekrar Al sinyali gelince ben bu sinyalin uretilmemesini istiyorum.(Arada SAT sinayli gelmedigi icin) Bunu nasıl saglarım.
Tesekkurler


formülünüzü expert advisör yerine systester bölümünden yazın grafiğe uygulayın,
arka arkaya aynı yönde sinyal görmezsiniz.

LDOGAN
23-10-2013, 23:22
http://www.traderivar.com/2010/03/sqn-trading-system-quality-number.html

buradakileri anlayabilen var mı?

KOSA
23-10-2013, 23:22
sat komutunda cross isteminin tersi yok ise aldaki birinci cross oluşumu sonrası, cross şartı bozulur ve tekrar gerçekleşir ise yine al sinyali üretimi olur diye düşünüyorum.

KOSA
23-10-2013, 23:30
http://www.traderivar.com/2010/03/sqn-trading-system-quality-number.html

buradakileri anlayabilen var mı?

http://systemtradersuccess.com/robustness-of-algorithmic-trading-systems-2/

Bear_Bull
23-10-2013, 23:48
sat komutunda cross isteminin tersi yok ise aldaki birinci cross oluşumu sonrası, cross şartı bozulur ve tekrar gerçekleşir ise yine al sinyali üretimi olur diye düşünüyorum.

expert advisörde o şekil olur

systesterde

ilk işlemi yaptıktan sonra aynı yönde [diğer şart gerçekleşene kadar] tekrar işlem yapmaz,

LDOGAN
23-10-2013, 23:52
http://systemtradersuccess.com/robustness-of-algorithmic-trading-systems-2/

dostum o sayfayı biliyorum...

ben sadece oradaki formülün içeriğini merak ettim.bunu yapabilirmiyiz diye...

KOSA
24-10-2013, 00:03
expert advisörde o şekil olur

systesterde

ilk işlemi yaptıktan sonra aynı yönde [diğer şart gerçekleşene kadar] tekrar işlem yapmaz,

System testerı bozdum galiba. :düsün:

http://t1310.hizliresim.com/1g/s/tv8vh.png (http://bit.ly/c25MCx)

thebaboli
24-10-2013, 00:06
Sanki önce flat sonra al veriyor.

KOSA
24-10-2013, 00:13
Aslında Sn. BB nin dediği gibi olmaması gerekir idi. Bi denemek istedim inceleyince birden fazla çıktı...

KOSA
24-10-2013, 00:18
dostum o sayfayı biliyorum...

ben sadece oradaki formülün içeriğini merak ettim.bunu yapabilirmiyiz diye...

Orada sanırım (google transtan) anladığım para ve/veya risk yönetiminden bahsetmiş. Aynı konuyu az önce görmüş olduğum sn. @sidabumi da değinmiş. Açıklamalarına bakabilirseniz ......

Bear_Bull
24-10-2013, 00:22
normal o kadar çok kurcalamışsınki dayanamamış bozulmuş, yada PES etmiş arka arkaya sinyal göstereyimde kurtulayım demiştir.

Aynı anda Hem expert hem Systster yüklü değil, değil mi grafiğe ;)

grafikte bar kırmızı iken yeşil, yeşilken kırmızı sinyaller var. :notr:


System testerı bozdum galiba. :düsün:

http://t1310.hizliresim.com/1g/s/tv8vh.png (http://bit.ly/c25MCx)


Aslında Sn. BB nin dediği gibi olmaması gerekir idi. Bi denemek istedim inceleyince birden fazla çıktı...

KOSA
24-10-2013, 00:27
08.07.2013 14:50 barına 5 dakikalık ta bakabilirmisin.
al cross(mov(c,3,s),mov(c,50,s))
sat mov(c,500,s)>mov(c,30,s)

KOSA
24-10-2013, 00:29
Gerilerde de var. Hatta üst üste bile koymuş bazı yerlerde. :he:

KOSA
24-10-2013, 00:32
:he:

http://t1310.hizliresim.com/1g/s/tv9rc.png (http://bit.ly/c25MCx)

Bear_Bull
24-10-2013, 00:35
08.07.2013 14:50 barına 5 dakikalık ta bakabilirmisin.
al cross(mov(c,3,s),mov(c,50,s))
sat mov(c,500,s)>mov(c,30,s)


Gerilerde de var. Hatta üst üste bile koymuş bazı yerlerde. :he:

bende yok :notr:

al verdimi tersede kalsa sat verene kadar yeni sinyal yok.
http://badgs.webege.com/png/Ekim151.png


bu arada 5 dk da batmış bu sistem :(
http://badgs.webege.com/png/Ekim152.png




sorunu buldum diyecem ama o da çözüm değil bende sürekli flat kalıyor

ben işlemleri

al sat açığa sat açık poz kapat yaptırıyorum

sizin ki

al ve sat

o zamanda çoğu yerde flat kalır

sarı barlar flat bölgelerdir.

http://badgs.webege.com/png/Ekim153.png

KOSA
24-10-2013, 00:44
Şu an gülmekten karnıma ağrılar girdi.

Bear_Bull
24-10-2013, 00:48
Şu an gülmekten karnıma ağrılar girdi.

bana gülüyorsan hiç gülme

twetterede koydum az önce resmi

Benim FISTIK yazıyor cevapları :kahkah:

https://pbs.twimg.com/media/BXSnTE2IAAARgz5.jpg

KOSA
24-10-2013, 00:55
Problem bende sanırım...

Bear_Bull
24-10-2013, 00:57
Şu an gülmekten karnıma ağrılar girdi.

ne olmuş

neyi nasıl yazmışsında

o şekil arka arkaya sinyal vermiş ?

BİRAZ DA BİZ GÜLELİM

Ramazan'ın yaz aylarına rastladığı birgün, Nasreddin Hoca'yı iftara çağırmışlar. Sofra kurulup Hoca buyur edilmiş.



Ortaya da buz gibi bir tas hoşaf konmuş. Şakacı bir insan olan ev sahibi eline büyük bir kepçe alıp, Hoca'ya da küçük bir kaşık uzatmış. Başlamış kepçeyi hoşafa daldırıp daldırıp içmeye. Bir yandan içiyor, bir yandan da:



- Ohhh, öldüm, diyormuş.



Elindeki küçücük kaşıkla, ne içtiği şerbetin tadını alabilen, ne de susuzluğunu giderebilen Hoca, dayanamayıp atılmış:



-Ver şu kepçeyi efendi, demiş. "Biraz da biz ölelim"!

KOSA
24-10-2013, 01:13
Gülmem şu ki;
Kafadan bir formül salladım, sizin ekran da anında 90.000 göstermiş.
Yok artık deyip ben kendi ekranıma baktım, aldaki formül ilen poz kapattakini farklı yazmışım.
Hadi canım diyip tekrar test ettim,
Hani altın kaseyi arıyoruz ya bulmuşuzda haberimiz yok muş gibi oldu. Sazan gibi atladık yani.:he:

Bear_Bull
24-10-2013, 01:21
Gülmem şu ki;
Kafadan bir formül salladım, sizin ekran da anında 90.000 göstermiş.
Yok artık deyip ben kendi ekranıma baktım, aldaki formül ilen poz kapattakini farklı yazmışım.
Hadi canım diyip tekrar test ettim,
Hani altın kaseyi arıyoruz ya bulmuşuzda haberimiz yok muş gibi oldu. Sazan gibi atladık yani.:he:


bende ana para 100,000 tl olarak başlıyor ama :(



http://badgs.webege.com/png/Ekim154.png

iyi geceler.

KOSA
24-10-2013, 07:46
bende anapara sifir. gunaydin

KOSA
24-10-2013, 10:24
............

KOSA
24-10-2013, 22:12
Cross(Mov(C,5,S),Min(Mov(C,50,S),Mov(C,200,S)))

KOSA
24-10-2013, 22:38
M1:= input("H01",1,200,30);
M2:= input("HO2",1,200,50);
LT:=Cross(Mov(C,M1,S),Mov(C,M2,S));
ST:=Cross(Mov(C,M2,S),Mov(C,M1,S));
S:=If(BarsSince(LT)<BarsSince(ST),1,-1);
S

ekrenmert
24-10-2013, 22:41
Matrikste indicator builderde ve expert advisor ekranında kopyala yapıştır çalışmıyor. Neden olabilir? Veri kütüphanesinden BAK dosyasını da indiriyorum ama olmuyor. Matriksi temelli kaldırırsam kayıtlı indikatörlerimi kaybetmemek için nasıl yedeklemem lazım?

kani
24-10-2013, 22:46
Matrikste indicator builderde ve expert advisor ekranında kopyala yapıştır çalışmıyor. Neden olabilir? Veri kütüphanesinden BAK dosyasını da indiriyorum ama olmuyor. Matriksi temelli kaldırırsam kayıtlı indikatörlerimi kaybetmemek için nasıl yedeklemem lazım?

pc den c klosörüne git matriksin içine gir user,i tıkla oradan graph tıkla oradanda DEFINDS KLOSÖRÜNÜ kopyala al yada içine gir kopyala

kani
24-10-2013, 22:52
bir zig formülü sağlam repaint yapmıyor beğenilir umarım
Period:=Input("amnt: ",0.001,100,1);
amnt:=Period;
zz0:= zig(c,amnt,%);
zz1:=Ref(zz0,-1);
zz2:=Ref(zz0,-2);
tr:=ValueWhen(1,(zz0>zz1 AND zz1<zz2), zz1);
pk:=ValueWhen(1,(zz0<zz1 AND zz1>zz2), zz1);
PU:=tr+Abs(tr)*amnt/100;
PD:=pk-Abs(pk)*amnt/100;
res:=if(C>=PU AND zz0>zz1,1, if(C<=PD AND zz0<zz1,-1,0));
res:=If(res<>0,res,ValueWhen(1,res<>0,res));
res

Bear_Bull
24-10-2013, 23:08
kim kiminle kesişecek ?? :notr:

5 lik ortalama kesişim 50 lik ortalamanın Minimum değeri kesişim 200 lük ortalama ??
1 tanesi fazla


Cross(Mov(C,5,S),Min(Mov(C,50,S),Mov(C,200,S)))


zig zag indikatörü kullanılıp repaint yapmayacağı hiç bir ensturuman bulamazsınız
her zaman Repaint yapar

zz1 da 1 önceki data
zz2 da 2 önceki data alınmış

zz0 da da 1 periyotun % değişimi var

her değişimde res kendini sürekli güncelliyor [repaint]

herhangi bir ensturumanın 1 dk grafiğini açın canlı seyredin nasıl repaint yaptığını izleyin.

şu an dow da izleyebilirsiniz mesela


bir zig formülü sağlam repaint yapmıyor beğenilir umarım
Period:=Input("amnt: ",0.001,100,1);
amnt:=Period;
zz0:= zig(c,amnt,%);
zz1:=Ref(zz0,-1);
zz2:=Ref(zz0,-2);
tr:=ValueWhen(1,(zz0>zz1 AND zz1<zz2), zz1);
pk:=ValueWhen(1,(zz0<zz1 AND zz1>zz2), zz1);
PU:=tr+Abs(tr)*amnt/100;
PD:=pk-Abs(pk)*amnt/100;
res:=if(C>=PU AND zz0>zz1,1, if(C<=PD AND zz0<zz1,-1,0));
res:=If(res<>0,res,ValueWhen(1,res<>0,res));
res

KOSA
24-10-2013, 23:20
Cross(Mov(C,5,S),Min(Mov(C,50,S),Mov(C,200,S)))

İstem açıklaması aşağıdaki şekilde yapılmış. Doğru gibi görüyorum :düsün:

Maximum : Yazım: MAX(Data1,Data2) Data1 ve Data2 den büyük olanı seçer.
Miniumum : Yazım: MIN(Data1,Data2) Data1 ve Data2 den küçük olanı seçer

Bear_Bull
24-10-2013, 23:36
Cross(Mov(C,5,S),Min(Mov(C,50,S),Mov(C,200,S)))

İstem açıklaması aşağıdaki şekilde yapılmış. Doğru gibi görüyorum :düsün:

Maximum : Yazım: MAX(Data1,Data2) Data1 ve Data2 den büyük olanı seçer.
Miniumum : Yazım: MIN(Data1,Data2) Data1 ve Data2 den küçük olanı seçer


Cross(Mov(C,5,S),(Min(Mov(C,50,S),Mov(C,200,S))))

KOSA
24-10-2013, 23:43
işaretli yerler ve renklere dikkat edersek farklı renkleri ama önce hangisi küçük ise onun sinyali geliyor. Parantez ilavesinde sinyal yerleri farketmedi.

http://p1310.hizliresim.com/1g/s/tw4jn.png (http://bit.ly/c25MCx)

aerius
25-10-2013, 02:32
Expert Advisor'da Symbols kısmına :

Alım Koşulu (Buy Order):
RWH:=(H-Ref(L,-30))/(ATR(30)*Sqrt(30));
RWL:=(Ref(H,-30)-L)/(ATR(30)*Sqrt(30));
Pk:=Mov((RWH-RWL),3,W);
AVTR:=Mov(HHV(H,2) - LLV(L,2),20, S);
SD:=Stdev(HHV(H,2) - LLV(L,2),20);
Val4:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-3*SD,20),LLV(L+AVTR+3*SD,20));
Val3:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-2*SD,20),LLV(L+AVTR+2*SD,20));
Val2:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-SD,20),LLV(L+AVTR+SD,20));
Val1:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR,20),LLV(L+AVTR,20));
EL:= (Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND (Val3<C);
CL:= (Val3>C) OR ((Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND Val3>C);
ES:= (Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND (Val3>C);
CS:= ( (Val3<C)) OR ((Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND Val3<C);
State:=If(Cum(1)=1,0,If(EL,1,If(ES,-1,If((CL AND PREV=1) OR (CS AND
PREV=-1),0,PREV))));
State=1 AND Ref(State,-1)<1 {EL}

Satım Koşulu (Enter Short/Sell Short Order):
RWH:=(H-Ref(L,-30))/(ATR(30)*Sqrt(30));
RWL:=(Ref(H,-30)-L)/(ATR(30)*Sqrt(30));
Pk:=Mov((RWH-RWL),3,W);
AVTR:=Mov(HHV(H,2) - LLV(L,2),20, S);
SD:=Stdev(HHV(H,2) - LLV(L,2),20);
Val4:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-3*SD,20),LLV(L+AVTR+3*SD,20));
Val3:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-2*SD,20),LLV(L+AVTR+2*SD,20));
Val2:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-SD,20),LLV(L+AVTR+SD,20));
Val1:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR,20),LLV(L+AVTR,20));
EL:= (Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND (Val3<C);
CL:= (Val3>C) OR ((Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND Val3>C);
ES:= (Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND (Val3>C);
CS:= ( (Val3<C)) OR ((Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND Val3<C);
State:=If(Cum(1)=1,0,If(EL,1,If(ES,-1,If((CL AND PREV=1) OR (CS AND
PREV=-1),0,PREV))));
State=-1 AND Ref(State,-1)>-1 {ES}

Kısa Kapatmak İçin Alım Koşulu (Close Short Order):
RWH:=(H-Ref(L,-30))/(ATR(30)*Sqrt(30));
RWL:=(Ref(H,-30)-L)/(ATR(30)*Sqrt(30));
Pk:=Mov((RWH-RWL),3,W);
AVTR:=Mov(HHV(H,2) - LLV(L,2),20, S);
SD:=Stdev(HHV(H,2) - LLV(L,2),20);
Val4:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-3*SD,20),LLV(L+AVTR+3*SD,20));
Val3:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-2*SD,20),LLV(L+AVTR+2*SD,20));
Val2:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-SD,20),LLV(L+AVTR+SD,20));
Val1:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR,20),LLV(L+AVTR,20));
EL:= (Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND (Val3<C);
CL:= (Val3>C) OR ((Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND Val3>C);
ES:= (Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND (Val3>C);
CS:= ( (Val3<C)) OR ((Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND Val3<C);
State:=If(Cum(1)=1,0,If(EL,1,If(ES,-1,If((CL AND PREV=1) OR (CS AND
PREV=-1),0,PREV))));
State=0 AND Ref(State,-1)=-1 {CS}

Uzun Kapatmak İçin Satım Koşulu (Close Long Order):
RWH:=(H-Ref(L,-30))/(ATR(30)*Sqrt(30));
RWL:=(Ref(H,-30)-L)/(ATR(30)*Sqrt(30));
Pk:=Mov((RWH-RWL),3,W);
AVTR:=Mov(HHV(H,2) - LLV(L,2),20, S);
SD:=Stdev(HHV(H,2) - LLV(L,2),20);
Val4:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-3*SD,20),LLV(L+AVTR+3*SD,20));
Val3:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-2*SD,20),LLV(L+AVTR+2*SD,20));
Val2:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-SD,20),LLV(L+AVTR+SD,20));
Val1:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR,20),LLV(L+AVTR,20));
EL:= (Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND (Val3<C);
CL:= (Val3>C) OR ((Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND Val3>C);
ES:= (Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND (Val3>C);
CS:= ( (Val3<C)) OR ((Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND Val3<C);
State:=If(Cum(1)=1,0,If(EL,1,If(ES,-1,If((CL AND PREV=1) OR (CS AND
PREV=-1),0,PREV))));
State=0 AND Ref(State,-1)=1 {CL}

yazın renkleri ve okları ayarlayın.

Expert Advisor'da Highlights kısmına :

Alım Koşulu (Buy Order):
RWH:=(H-Ref(L,-30))/(ATR(30)*Sqrt(30));
RWL:=(Ref(H,-30)-L)/(ATR(30)*Sqrt(30));
Pk:=Mov((RWH-RWL),3,W);
AVTR:=Mov(HHV(H,2) - LLV(L,2),20, S);
SD:=Stdev(HHV(H,2) - LLV(L,2),20);
Val4:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-3*SD,20),LLV(L+AVTR+3*SD,20));
Val3:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-2*SD,20),LLV(L+AVTR+2*SD,20));
Val2:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-SD,20),LLV(L+AVTR+SD,20));
Val1:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR,20),LLV(L+AVTR,20));
EL:= (Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND (Val3<C);
CL:= (Val3>C) OR ((Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND Val3>C);
ES:= (Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND (Val3>C);
CS:= ( (Val3<C)) OR ((Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND Val3<C);
State:=If(Cum(1)=1,0,If(EL,1,If(ES,-1,If((CL AND PREV=1) OR (CS AND
PREV=-1),0,PREV))));
State=1

Satım Koşulu (Enter Short/Sell Short Order):
RWH:=(H-Ref(L,-30))/(ATR(30)*Sqrt(30));
RWL:=(Ref(H,-30)-L)/(ATR(30)*Sqrt(30));
Pk:=Mov((RWH-RWL),3,W);
AVTR:=Mov(HHV(H,2) - LLV(L,2),20, S);
SD:=Stdev(HHV(H,2) - LLV(L,2),20);
Val4:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-3*SD,20),LLV(L+AVTR+3*SD,20));
Val3:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-2*SD,20),LLV(L+AVTR+2*SD,20));
Val2:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-SD,20),LLV(L+AVTR+SD,20));
Val1:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR,20),LLV(L+AVTR,20));
EL:= (Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND (Val3<C);
CL:= (Val3>C) OR ((Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND Val3>C);
ES:= (Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND (Val3>C);
CS:= ( (Val3<C)) OR ((Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND Val3<C);
State:=If(Cum(1)=1,0,If(EL,1,If(ES,-1,If((CL AND PREV=1) OR (CS AND
PREV=-1),0,PREV))));
State=-1
BUNLARI NASIL AYARLIYACAĞIZ MATRIXDE..NEREYE NE YAZACAĞIZ KAFAM KARIŞTI..

aerius
25-10-2013, 02:38
expert advisördeki highlights bölümü neresi acaba?

KOSA
25-10-2013, 07:58
sn. aerius o formulu nedense ben cok begeniyorum. onu cozebilmek icin once anlamaya calis.

aerius
25-10-2013, 12:51
http://666kb.com/i/ciohls4j9cf9ovq0n.png
görüntü böyle oluştu formülize edince...bir yanlışlık varmıdır sn KOSA ..?

KOSA
25-10-2013, 13:32
ben sadece al sat verecek sekilde modifiye ettim. birde cok hizli ve toplamda zarar yazdiran bi calismadir. el ve es kalsin yada state satirinin degerlerini sirasiyla 2 -2 1 ve -1 yap.
experte de sadece renkler kismina al sat isaretle. digerleri onemli degil.
al kismindaki state=>0
sat kismindaki state=<0

KOSA
25-10-2013, 13:39
email attim. kontrol edebilirsin

aerius
25-10-2013, 13:40
email attim. kontrol edebilirsin

baktım teşekkür ederim sn KOSA...bakacağım formüle..ilgin için teşekkürler tekrardan...

KOSA
25-10-2013, 13:51
nasil calistigini anlayabilirsen tekrardan tasarlayabilirsin. belki baska calismalarin icin fikri gelismene yardimci olur...

aerius
25-10-2013, 14:00
çok teşekkürler sn KOSA...uyguladım yazdıklarınızı....ama sinyal yoğunluğu oluştu..formül olarak baya güzel..bu sinyal yoğunluğunu nasıl azaltabilirim?
http://666kb.com/i/ciojcm9812fw0g2nr.gif