PDA

View Full Version : Matriks Formülleri



Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

KOSA
25-10-2013, 14:03
expert advisor icinde sadece renkler kismindaki formul kalsin. digerlerini kaldir veya sil. boylece barlar boyanmis olacak. oklarda kaybolmus olacak...

aerius
25-10-2013, 14:06
10 DK LIKLARDAKİ SONUÇ DAHA GÜZEL GİBİ...
http://666kb.com/i/ciojin0p5iyabohh3.gif

aerius
25-10-2013, 14:08
expert advisor icinde sadece renkler kismindaki formul kalsin. digerlerini kaldir veya sil. boylece barlar boyanmis olacak. oklarda kaybolmus olacak...

tamamdır anladım teşekkürler tekrardan...

KOSA
25-10-2013, 14:09
tum periyodlar kotudur.

aerius
25-10-2013, 14:26
tum periyodlar kotudur.

HLB bantlarla biraz daha iyi sonuçlar verebiliyor..mesela alt banda değdiğinde sat da olsa..sistem dışına çıkarak alım yaparak.. mesela burada alt kırmızı banda değdiğinde sistem satta olmasına rağmen oralardan tepki alımları gelmiş..
http://666kb.com/i/ciok0uasau0dwg1vb.png

KOSA
25-10-2013, 14:59
formulde kontrol tamamen pk hhv ve llv de... macd veya yerine ne koyarsan farketmiyo

venseremos
25-10-2013, 17:52
expert advisor icinde sadece renkler kismindaki formul kalsin. digerlerini kaldir veya sil. boylece barlar boyanmis olacak. oklarda kaybolmus olacak...

Sayın KOSA,

Bende de barlar sarı kalıyor sinyalin geldiği bar renk değiştiriyor sadece, diğerleri sarı kalarak sinyal rengine boyanmıyor dediğiniz gibi yaptığım halde. Başka yolu var mıdır barları sinyal rengine boyamanın?

venseremos
26-10-2013, 15:54
Merhaba,

Yaptığım sistem testinde pozisyon karlı olsa dahi overall yatay gitmiş görünüyor aşağıda işaretlediğim alanlarda. Test yaparken puan testi ve kaldıraç seçiyorum. Neden olabilir, değerlere baktığımda sinyal karlı kapanmış ancak overall yatay gitmiş...

http://l1310.hizliresim.com/1g/u/txnxu.png (http://bit.ly/c25MCx)

KOSA
26-10-2013, 16:16
sn. vense sisteminiz sadece alda calismis. sat sinyali yok. belirttiginiz yerlerde aslinda sistem flat kalmis.

thebaboli
26-10-2013, 17:13
Kosanın dediği gibi açığa sat ve pozisyon kapa emirlerini boş bırakmışsınız. Sistem optimize mi?

KOSA
26-10-2013, 17:19
............

venseremos
26-10-2013, 18:26
sn. vense sisteminiz sadece alda calismis. sat sinyali yok. belirttiginiz yerlerde aslinda sistem flat kalmis.


Kosanın dediği gibi açığa sat ve pozisyon kapa emirlerini boş bırakmışsınız. Sistem optimize mi?

Evet öyle görünüyor sayın Kosa sistem tester da al koşulu ve sat koşulunu giriyorum, sat yazdığı halde grafikte işlemi neden yapmamış anlamadım.
Sistem optimize değil sayın Baboli...

Edit: Tüm işlemleri yapı işaretlememişim:)

venseremos
26-10-2013, 18:28
Buna bir kaç ilave daha yaptım, formülün ilk hali bu fakat system tester da sorun yaşadım belirttiğim gibi...

thebaboli
26-10-2013, 19:13
Buna bir kaç ilave daha yaptım, formülün ilk hali bu fakat system tester da sorun yaşadım belirttiğim gibi...

Tüm işlemleri yap dediğin ve barları boya dediğiniz halde boyamıyor mu barlar?

Bu arada optimize olmayan bir sisteme göre gayet güzel görünüyor tebrik ederim.

Asmiltak
26-10-2013, 19:46
Vob, (Viop oldu sanırım artık) sistem anlamında en çok zorlayan piyasalardan biri, dikiş tutmuyor bir türlü.. Temmuz sonundan bu yana aşağıdaki sistem fena gitmemiş yine de.. 1000 TL 3089'a ulaşmış, ancak algoritmanın yarın bozulmayacağının garantisi yok elbette..

http://img546.imageshack.us/img546/3162/ksdc.png (http://img546.imageshack.us/i/ksdc.png/)

venseremos
26-10-2013, 19:47
Tüm işlemleri yap dediğin ve barları boya dediğiniz halde boyamıyor mu barlar?

Bu arada optimize olmayan bir sisteme göre gayet güzel görünüyor tebrik ederim.

Öyle deyince düzeldi sayın Baboli, teşekkür ederim. Son hali aşağıdaki gibi. Tek kaldıraç puan testi seçilerek test yaptım...

http://u1310.hizliresim.com/1g/u/txxq9.png (http://bit.ly/c25MCx)

KOSA
26-10-2013, 19:51
tebrik ederim sn. vense grafik cok guzel gorunuyor.

KOSA
26-10-2013, 20:00
sn. vense bizim ekranda 5 dakikalik grafik mayis ayinda basliyor. sizinki mart ayina uzanmis.

venseremos
26-10-2013, 20:13
sn. vense bizim ekranda 5 dakikalik grafik mayis ayinda basliyor. sizinki mart ayina uzanmis.

Grafik saatlik sayın Kosa...

KOSA
27-10-2013, 02:17
if kullanımına ilginç bir örnek

Per1:=Input("periyod",1,144,40);
A:=C/Per1;
K:=If(A>144,144,If(A>89,89,If(A>55,55,If(A>34,34,If(A>21,21,If(A>13,13,If(A>8,8,If(A>5,5,If(A>3,3,If(A>2,2,If(A<>1,1,0)))))))))));
B:= If( Ref(C,-1)>=PREV AND C>(PREV+K) , C-K, If( Ref(C,-1)>=PREV AND C>=PREV,PREV, If(Ref(C,-1)>=PREV AND C<PREV,C+K, If(Ref(C,-1) <PREV AND C<(PREV-K), C+K, If(Ref(C,-1) <PREV AND C<=PREV, PREV,If(Ref(C,-1)<PREV AND C>PREV, C-K,0))))));
KOSA:=Mov(B,50,S);
KOSA

KOSA
27-10-2013, 14:35
guzel bilgilerin oldugu sn. saraylinin devirdaim makinasi topigini okumanizi tavsiye ederim. daha once okumamistim faydali olacagini dusunuyorum.

KOSA
27-10-2013, 14:56
optimizasyonlu sistemler calismis galiba:confused:

thebaboli
27-10-2013, 16:14
guzel bilgilerin oldugu sn. saraylinin devirdaim makinasi topigini okumanizi tavsiye ederim. daha once okumamistim faydali olacagini dusunuyorum.

Sv. Kosa SARAYLI büyük üstaddır. Topiğinde çok çok çok değerli bilgiler bulabilirsin. Kesinlikle her sistemcinin baştan sona okuması gereken bir topik olduğunu düşünüyorum.

Zülfü Aşkın
27-10-2013, 18:17
http://o1310.hizliresim.com/1g/v/tyzj8.png (http://bit.ly/c25MCx)


Bundaki arıza nedeni ne olabilir..

Bear_Bull
27-10-2013, 18:32
Bundaki arıza nedeni ne olabilir..

al formülünü sat yerine
sat formülünü al yerine yazarsanız düzelir gibi görünüyor.

KOSA
27-10-2013, 21:01
Sn. Bear_Bull,
Çok değerli sistemlerinizi bizimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim.
El ve emeğinize sağlık...
Saygılarımla...
KOSA

LDOGAN
27-10-2013, 21:35
Sn. Bear_Bull,
Çok değerli sistemlerinizi bizimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim.
El ve emeğinize sağlık...
Saygılarımla...
KOSA

:)

Hadi canım o paylaştıda nerde peki...

atladımmı yoksa ben...

adres var mı?

:he:

thebaboli
27-10-2013, 21:57
:)

Hadi canım o paylaştıda nerde peki...

atladımmı yoksa ben...

adres var mı?

:he:

Adres varsa bilelim demi :he:

KOSA
27-10-2013, 22:50
vade sonuna kadar kullanmak uzere sn. bear bull email adresini gonderen arkadaslara sistemlerini paylasmis idi. yarin vade sonu oldugu icin simdiden tesekkur ettim.

LDOGAN
27-10-2013, 22:53
Adres varsa bilelim demi :he:


vade sonuna kadar kullanmak uzere sn. bear bull email adresini gonderen arkadaslara sistemlerini paylasmis idi. yarin vade sonu oldugu icin simdiden tesekkur ettim.

bende bir an endişe ettim...

Yazıp verdiğim sistemleri paylaşmış diye...

Neyse ki öyle bişey yokmuş...

Ne günler,ne aylar uykusuz kaldım onları yazabilmek için :he:

KOSA
27-10-2013, 22:56
heh. yazilimi vermedi :(iciniz rahat olsun:)

KOSA
28-10-2013, 00:41
güzel bir RSI çalışması.

RP:=Input("RSI için periyot gir",1,100,9);
AP:=Input("ALIM için periyot gir ",1,100,70);
SP:=Input("SATIM için periyot gir",1,100,70);
UpZone:=Mov(RSI(C,RP),SP,S)+(1.3185 *Stdev(RSI(C,RP),SP));
LwZone:=Mov(RSI(C,RP),AP,S)-(1.3185 *Stdev(RSI(C,RP),AP));
UpZone;
LwZone;
RSI(C,RP)

KOSA
28-10-2013, 22:47
Picus dinamik RSİ formülüymüş

KOSA
28-10-2013, 22:56
Bir kaç fırça darbesi ile biraz değiştirdim...

A:=Input("Periyot gir ",1,100,70);
UpZone:=Mov(C,A,S)+(1.3185 *Stdev(C,A));
LwZone:=Mov(C,A,S)-(1.3185 *Stdev(C,A));
UpZone;LwZone;mov(c,3,s)

kani
29-10-2013, 11:03
if kullanımına ilginç bir örnek

Per1:=Input("periyod",1,144,40);
A:=C/Per1;
K:=If(A>144,144,If(A>89,89,If(A>55,55,If(A>34,34,If(A>21,21,If(A>13,13,If(A>8,8,If(A>5,5,If(A>3,3,If(A>2,2,If(A<>1,1,0)))))))))));
B:= If( Ref(C,-1)>=PREV AND C>(PREV+K) , C-K, If( Ref(C,-1)>=PREV AND C>=PREV,PREV, If(Ref(C,-1)>=PREV AND C<PREV,C+K, If(Ref(C,-1) <PREV AND C<(PREV-K), C+K, If(Ref(C,-1) <PREV AND C<=PREV, PREV,If(Ref(C,-1)<PREV AND C>PREV, C-K,0))))));
KOSA:=Mov(B,50,S);
KOSA

yukardaki formülü daha hızlandıraraktan kullanmak isteyen olursa formül şu şekil az rötuşladım
Per1:=Input("periyod",1,144,5);
A:=C/Per1;
K:=If(A>144,144,If(A>89,89,If(A>55,55,If(A>34,34,I f(A>21,21,If(A>13,13,If(A>8,8,If(A>5,5,If(A>3,3,If (A>2,2,If(A<>1,1,0)))))))))));
B:= If( Ref(C,-1)>=PREV AND C>(PREV+K) , C-K, If( Ref(C,-1)>=PREV AND C>=PREV,PREV, If(Ref(C,-1)>=PREV AND C<PREV,C+K, If(Ref(C,-1) <PREV AND C<(PREV-K), C+K, If(Ref(C,-1) <PREV AND C<=PREV, PREV,If(Ref(C,-1)<PREV AND C>PREV, C-K,0))))));
KOSA:=Mov(B,5,S);
KOSA

parsque
31-10-2013, 08:36
http://k1310.hizliresim.com/1g/z/u3186.png

http://k1310.hizliresim.com/1g/z/u3186.png (http://bit.ly/c25MCx)
EMA1:= Mov(CLOSE,13,E);
EMA2:= Mov(EMA1,13,E);
Difference:= EMA1 - EMA2;
ZeroLagEMA13:= EMA1 + Difference;
EMA1:= Mov(CLOSE,21,E);
EMA2:= Mov(EMA1,21,E);
Difference:= EMA1 - EMA2;
ZeroLagEMA21:= EMA1 + Difference;
ZeroLagMACD:=ZeroLagEMA13 - ZeroLagEMA21;
ZeroLagMACD




değerleri değiştirerek oynama yapılabilir.

100 * ( Mov( Mov(C - (.5 * ( HHV(H,21) + LLV(L,21))),25,E),1,E)
/ (.5*Mov( Mov( HHV(H,21) - LLV(L,21),20,E),1,E))):-60

iki formulde indikatör builderden kaydedilecek..

venseremos
31-10-2013, 21:56
Merhaba,

Grafikte overall üzerinde işaretlediğim bölge neden yatay kalmış olabilir acaba? Tüm işlemleri yap işaretli durumda ve 1 kaldıraçlı puan hesapla işaretli. Barları boya dediğim halde barları da boyamıyor artık...

http://k1310.hizliresim.com/1g/z/u3mzx.png (http://bit.ly/c25MCx)

Asmiltak
31-10-2013, 22:02
Merhaba,

Grafikte overall üzerinde işaretlediğim bölge neden yatay kalmış olabilir acaba? Tüm işlemleri yap işaretli durumda ve 1 kaldıraçlı puan hesapla işaretli. Barları boya dediğim halde barları da boyamıyor artık...

http://k1310.hizliresim.com/1g/z/u3mzx.png (http://bit.ly/c25MCx)

Ters sinyal gelmediği için işlemi açık olarak algılıyor. Yeşil ok geldiği anda kırmızı sinyalden oluşan karı son kapanış değeri üzerinden overall'a ekler.

Al ve sat sinyallerinin geldiği barları boyamış, bir çeşit kesişim formülü ise sadece kesişimin olduğu yani sinyalin geldiği barı boyamış.

thebaboli
31-10-2013, 22:07
Ters sinyal gelmediği için işlemi açık olarak algılıyor. Yeşil ok geldiği anda kırmızı sinyalden oluşan karı son kapanış değeri üzerinden overall'a ekler.

Al ve sat sinyallerinin geldiği barları boyamış, bir çeşit kesişim formülü ise sadece kesişimin olduğu yani sinyalin geldiği barı boyamış.

Daha önce neden öyle yapmamış da şimdi öyle yapmış? :notr:

Bear_Bull
31-10-2013, 22:07
sistem tester ve expert advisor
2 si birden aynı anda grafiğe uygulanmış

altta sistemtester sonucuna bakarken üst bölümde expert advisör sonuçlarını "ok" ları takip ediyorsunuz.


grafiğe expert advisör uygulandığını da nereden çıkardınız derseniz
o da bende gizli kalsın.


Merhaba,

Grafikte overall üzerinde işaretlediğim bölge neden yatay kalmış olabilir acaba? Tüm işlemleri yap işaretli durumda ve 1 kaldıraçlı puan hesapla işaretli. Barları boya dediğim halde barları da boyamıyor artık...

http://k1310.hizliresim.com/1g/z/u3mzx.png (http://bit.ly/c25MCx)

Asmiltak
31-10-2013, 22:11
Daha önce neden öyle yapmamış da şimdi öyle yapmış? :notr:

Ard arda yeşil oklar var, ikinci yeşil oktan önce birinci yeşil okta overall yatay değil gibi görünse de muhtemelen ikinci yeşil ok sinyali kırmızıyla kapanmadan önce o da yatay çizmiştir, yani daha önce de öyle olmuştur. Sistem tester ikinci okları dikkate almıyor, Sn.Bear Bull'un da dediği gibi, oklar ea oku, al ve sat etiketleri var, sistem tester sinyalleri ise kare içindeki al ve sat ifadeleri..

thebaboli
31-10-2013, 22:35
Ustalara teşekkürler.

Bearbull abi ilk sinyaldeki gibi çift ok çift al yazısından mı anladın?

Bear_Bull
31-10-2013, 22:41
Bearbull abi ilk sinyaldeki gibi çift ok çift al yazısından mı anladın?

oda bana kalsın demiştim

EA da yapılabilen bir şey ok işareti al barının üstüne kondurulmuş :he:

diğer hepsi systesterde normal olarak çıkar

al-sat kutu içinde
al kutu içinde poz kapat ok olarak
yada ayarlanıp çift ok olarak gösterilebilir.



Bu arada MATRİKS imin son günü bugün

bundan sonra takip etsemde OFFLİNE Matriks

http://badgs.webege.com/png/Ekim194.png

KOSA
31-10-2013, 22:54
Overalın neden değişmediği havada kalmışşş?:düsün:

Bear_Bull
31-10-2013, 23:06
Overalın neden değişmediği havada kalmışşş?:düsün:

havada kalmadı

son satış EA nın satışı

sistemi uygulanan
Systester FLAT kalmış :yes:
açığa satış işlemi yapmamış

bu nedenlede overall düz çizgi olarak gidiyor.

thebaboli
31-10-2013, 23:53
oda bana kalsın demiştim

EA da yapılabilen bir şey ok işareti al barının üstüne kondurulmuş :he:

diğer hepsi systesterde normal olarak çıkar

al-sat kutu içinde
al kutu içinde poz kapat ok olarak
yada ayarlanıp çift ok olarak gösterilebilir.



Bu arada MATRİKS imin son günü bugün

bundan sonra takip etsemde OFFLİNE Matriks



Abi cevap için teşekkür ederim.

Jübilen hayırlı olsun abi. Matriksdeki tüm formüllerini taşıyabildin mi İdeale?

Bear_Bull
01-11-2013, 00:02
Jübilen hayırlı olsun abi. Matriksdeki tüm formüllerini taşıyabildin mi İdeale?

eksikleri lazım oldukça yazarım

sürekli baktıklarımı yazdım

Explorer förmüllerimin hepsi iptal oldu :(

explorerden excelle atıp oradan tablo haline getirdiğim ve bir aralar blog da paylaştığım her şey iptal.
zaten bir süredir paylaşmıyordum.

çok çok lazım olursa matrikste çalıştırırım.

Bear_Bull
01-11-2013, 00:51
Sn. Bear_Bull,
Çok değerli sistemlerinizi bizimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim.
El ve emeğinize sağlık...
Saygılarımla...
KOSA

Rica ederim.

umarım kısa süre içinde işinize yaramıştır.

sistemin 10 aylık
5 likten 60 lığa
K/Z oranları aşağıda

sistemin grafik üzerinde verdiği uyarılar getiri/götürüye dahil değil.

5 dk
http://badgs.webege.com/png/BB_SCALP1.png

10 dk

http://badgs.webege.com/png/BB_SCALP2.png

15 dk

http://badgs.webege.com/png/BB_SCALP3.png

20 dk

http://badgs.webege.com/png/BB_SCALP4.png

30 dk

http://badgs.webege.com/png/BB_SCALP5.png

60 dk

http://badgs.webege.com/png/BB_SCALP6.png

KOSA
01-11-2013, 11:22
vade gecisi ilen 3 sistemden ikisi patladi. digeri kisa sureli alda kalip yine sata dondu...

aerius
02-11-2013, 01:56
diffHi:=H-Ref(H,-1); diffLo:=Ref(L,-1)-L; a:=If(diffLo>diffHi,L,H);
z:=ZIG(a,0.9,$);z
bu formülü bir arkadaş vermişti zigzag formülü diye...bunu expert advisöre nasıl uygulayıp bir al-sat formülü oluşturabiliriz..ya da oluşturulabilirmi..güzele benziyor...tam alım satım noktalarını veriyor gibi..bunu AL-SAT şeklinde expert advisörde formüllendirebilirmiyiz.??

Asmiltak
02-11-2013, 02:04
diffHi:=H-Ref(H,-1); diffLo:=Ref(L,-1)-L; a:=If(diffLo>diffHi,L,H);
z:=ZIG(a,0.9,$);z
bu formülü bir arkadaş vermişti zigzag formülü diye...bunu expert advisöre nasıl uygulayıp bir al-sat formülü oluşturabiliriz..ya da oluşturulabilirmi..güzele benziyor...tam alım satım noktalarını veriyor gibi..bunu AL-SAT şeklinde expert advisörde formüllendirebilirmiyiz.??

Formülün mantığını anlamadım, muhakkak expert advisor'a çevirmenin bir yolu vardır ama çevrilse de çok bel bağlamamak lazım. Zigzag repaint demektir, her zaman tam alım satım noktalarını verir, ama sadece bir illüzyondur.

Aşağıda mesela, zigzag tam alım satım noktalarını vermiş ama her şey olup bittikten sonra bu şekli almış, oluşum esnasında noktalar defalarca yer değiştirmiştir.

http://img841.imageshack.us/img841/2465/t5ak.png (http://img841.imageshack.us/i/t5ak.png/)

aerius
02-11-2013, 02:16
http://666kb.com/i/ciw5gmfxihze7cca5.gif
15 dk lık görüntüsü böyle endikatörün sn Asmiltak..kırmızı ve yeşil yaktığı noktalar önemli gibi..mesela en son bu gün yeşilde kalmış..bakalım p.tesi salı ne olacak..buna göre yükseliş gelmesi lazım...

Asmiltak
02-11-2013, 02:25
http://666kb.com/i/ciw5gmfxihze7cca5.gif
15 dk lık görüntüsü böyle endikatörün sn Asmiltak..kırmızı ve yeşil yaktığı noktalar önemli gibi..mesela en son bu gün yeşilde kalmış..bakalım p.tesi salı ne olacak..buna göre yükseliş gelmesi lazım...

Sarı daire ile işaretlediğim yeşil zig dönüşünün garantisi yoktur, zigzagın baz aldığı değerin belli bir seviye aşağı oynaması halinde,o yeşil birden kırmızıya döner ve daha önce yeşil yanmamış gibi zigzag indikatörü aşağıya doğru devam eder. Yani ona güvenerek işlem yapıldığında o işlem yanar.. Belli bir süre manuel izlemenizde fayda var Sn. Aerius. İnşallah olmaz ama bir yerde muhakkak buna şahit olmanız yüksek olasılık..

http://img199.imageshack.us/img199/5076/sih.gif (http://img199.imageshack.us/i/sih.gif/)

aerius
02-11-2013, 02:28
30 dk lık...
http://666kb.com/i/ciw5svdyg9vk2tyy5.png

aerius
02-11-2013, 02:30
zaten bir müddet test edeceğim...bakalım ne olacak...teşekkürler sn Asmiltak..bakalım p.tesi salı o sarı daire içindeki yatayda olsa yeşilin bir anlamı varmıymış...

Bear_Bull
02-11-2013, 02:31
her 15 dk.da bir verdiği sinyale
gerçek İŞLEM YAPACAK kadar hesapta para var mı
ondan haber ver :he:

sisteme çevirmek kolay

ama kimse batmasın diye sisteme çevirmem.


diffHi:=H-Ref(H,-1); diffLo:=Ref(L,-1)-L; a:=If(diffLo>diffHi,L,H);
z:=ZIG(a,0.9,$);z
bu formülü bir arkadaş vermişti zigzag formülü diye...bunu expert advisöre nasıl uygulayıp bir al-sat formülü oluşturabiliriz..ya da oluşturulabilirmi..güzele benziyor...tam alım satım noktalarını veriyor gibi..bunu AL-SAT şeklinde expert advisörde formüllendirebilirmiyiz.??



15 dk lık görüntüsü böyle endikatörün sn Asmiltak..kırmızı ve yeşil yaktığı noktalar önemli gibi..mesela en son bu gün yeşilde kalmış..bakalım p.tesi salı ne olacak..buna göre yükseliş gelmesi lazım...

aerius
02-11-2013, 02:34
her 15 dk.da bir verdiği sinyale
gerçek İŞLEM YAPACAK kadar hesapta para var mı
ondan haber ver :he:

sisteme çevirmek kolay

ama kimse batmasın diye sisteme çevirmem.
batıracak kadar kötümü abi...:)15 dk da AL-SAT yaparız..ya batarız ya çıkarız..:)

Asmiltak
02-11-2013, 02:38
batıracak kadar kötümü abi...:)15 dk da AL-SAT yaparız..ya batarız ya çıkarız..:)

Zigzag risklidir hocam, siz Sn. Bearbull'a inanın:) ama yine de manuel takibe devam edin, muhakkak kendini gösterir zigzag.

Bear_Bull
02-11-2013, 02:38
batıracak kadar kötümü abi...:)15 dk da AL-SAT yaparız..ya batarız ya çıkarız..:)

geçmişe doğru baktığında SÜPER ve SÜPER ÖTESİ

geleceğe dönük uyguladığın anda NALLARI HAVAYA DİKTİĞİN ANDIR.

aerius
02-11-2013, 02:41
geçmişe doğru baktığında SÜPER ve SÜPER ÖTESİ

geleceğe dönük uyguladığın anda NALLARI HAVAYA DİKTİĞİN ANDIR.

aynen öyle abi..geçmişte tam alım satım noktalarında işlem yapmış renk deiştirmiş..o yüzden güzel gibi gelmişti..tam yerinde alıp...tam yerinde satmış..ama tabe geleceğe dönük bakmadım daha...bakıyım p.tesiden itibaren...

Bear_Bull
02-11-2013, 02:43
şu aşağıda gözüken 7 gün süreli 5 dk.lık grafikte

en az 500 kez repaint yapmıştır

ama grafiğe geçmişe dönük baktığında en iyi yerlerden alıp en iyi yerlerden sattırmış gibi görünür

http://badgs.webege.com/png/Kasim11.png

aerius
02-11-2013, 02:55
Tüü yaa...süper güzel bi şey diye sevinmiştim..:(

Bear_Bull
02-11-2013, 02:59
Tüü yaa...süper güzel bi şey diye sevinmiştim..:(

karşındakini üzmek yerine

aslında en temiz cevap aşağıdaki gibi olurdu

boş boğazlığımızdan klavyemiz uslu durmuyor :(



http://badgs.webege.com/png/Kasim12.png

aerius
02-11-2013, 03:01
karşındakini üzmek yerine

aslında en temiz cevap aşağıdaki gibi olurdu

boş boğazlığımızdan klavyemiz uslu durmuyor :(



[ımg]http://badgs.webege.com/png/kasim12.png[/ımg]

yok abi ne demek...uyarı için teşekkür ederim..ne boşboğazlığı olurmu...

uufuk
02-11-2013, 11:52
Vob24 topiginde bir arkadaşımız zararlı pozisyonu olmayan sistemden bahsetmişti.
Repeint yapan zizzaglı sistem örnegi verip bunun bile zararlı pozisyonlar alabildigini gösterdim.
Trade sistemi olmadıgını Grafigin hanği timeframe de % kaçlık hareketi baz alarak toplam olarak kaç puanlık hareketler oldugunu,ideal bir sistem olsa dahi ne
kadarını kaç işlemde yakalayacagını göstermek istedim.Hem sistem olarak hemde intikadör olarak...
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=115135&page=382&p=9516337&highlight=#post9516337
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=115135&page=383&p=9516434&highlight=#post9516434
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=115135&page=386&p=9516585&highlight=#post9516585
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=115135&page=393&p=9517111&highlight=#post9517111

:yes::yes::yes:

uufuk
02-11-2013, 12:10
Tüü yaa...süper güzel bi şey diye sevinmiştim..:(

Trade amaçlı olmadıgını anında, aynı gönderide yazdım .....!!!
:yes: :)

aerius
02-11-2013, 14:07
Trade amaçlı olmadıgını anında, aynı gönderide yazdım .....!!!
:yes: :)

ULTRA REPINT sistemi nasıl yazacağız peki..geçmişe bakıldığında tam nokta atışı tespitler yapmış ZİGZAG sistem...

thebaboli
02-11-2013, 16:40
ULTRA REPINT sistemi nasıl yazacağız peki..geçmişe bakıldığında tam nokta atışı tespitler yapmış ZİGZAG sistem...

Zigzag sistemi optimize edersek ultra repaint olur herhalde. :)

uufuk
02-11-2013, 17:03
Zigzag sistemi optimize edersek ultra repaint olur herhalde. :)


:super: :super: :super::super:

aerius
02-11-2013, 17:42
Zigzag sistemi optimize edersek ultra repaint olur herhalde. :)

nasıl yapacağız onu....nasıl optimize edeceğiz...valla süper ötesi bişey olurdu herhalde..:)bear abiye havale etsek yaparmı acaba..?:)

thebaboli
02-11-2013, 18:17
nasıl yapacağız onu....nasıl optimize edeceğiz...valla süper ötesi bişey olurdu herhalde..:)bear abiye havale etsek yaparmı acaba..?:)

Repaint demek hayal kırıklığı ultra Repaint ise ultra hayal kırıklığıdır. Göreceğiniz şey sadece seraptır illüzyondur gerçek değildir.

İlla yapmak istiyorsan yanılmıyorsam formülde 0.9 yazan yere opt1 yaz. Ona da 0.1 den başlat 10 da bitir adım da 0.1 olsun. O sana en iyi sonucu verecektir. Ama bu bir rüyadır.

selam33
02-11-2013, 21:53
Sistemin son hali


http://k1311.hizliresim.com/1h/2/u5s0w.png (http://bit.ly/c25MCx)



vobda 3.5 ayda 1 kaldıraçla %65 getiri ve 45 bin puan

http://k1310.hizliresim.com/1g/p/tsrsy.png (http://bit.ly/c25MCx)

selam33
02-11-2013, 21:56
Garanda durum



http://u1311.hizliresim.com/1h/2/u5s4u.png (http://bit.ly/c25MCx)
Garan 5 dk % 101

http://j1310.hizliresim.com/1g/p/tsrqz.png (http://bit.ly/c25MCx)

selam33
02-11-2013, 21:58
halk

http://o1311.hizliresim.com/1h/2/u5s71.png (http://bit.ly/c25MCx)


Gerçi okadarda kötü sayılmaz 5 lik sistemimin halk bankası görüntüsü

5.5 ayda %185 getiri var

http://r1310.hizliresim.com/1g/p/tsrpy.png (http://bit.ly/c25MCx)

btd
02-11-2013, 22:53
şu aşağıda gözüken 7 gün süreli 5 dk.lık grafikte

en az 500 kez repaint yapmıştır

ama grafiğe geçmişe dönük baktığında en iyi yerlerden alıp en iyi yerlerden sattırmış gibi görünür

http://badgs.webege.com/png/Kasim11.png

katılıyorum ZİGZAGLAR FULL REPAİNT yapmıştır. kullanmak çok tehlikeli ve sakıncalıdır bence

btd
02-11-2013, 23:04
slm herkese Bu yazılımda bizden
http://vobmatik.files.wordpress.com/2013/02/vob12.png

kani
03-11-2013, 00:40
slm herkese Bu yazılımda bizden
http://vobmatik.files.wordpress.com/2013/02/vob12.png

tü tü tü tü maşaallah herkez para basıyo bu sistemlerle hehhehe kaç ayda bu rakamları kazandırmıştır muhterem

thebaboli
03-11-2013, 01:55
tü tü tü tü maşaallah herkez para basıyo bu sistemlerle hehhehe kaç ayda bu rakamları kazandırmıştır muhterem

Reklam kokan hareketler Kani. Google vobmatik yaz istersen. :)

KOSA
03-11-2013, 02:15
http://k1311.hizliresim.com/1h/3/u62cn.bmp (http://bit.ly/c25MCx)

kani
03-11-2013, 10:21
Reklam kokan hareketler Kani. Google vobmatik yaz istersen. :)

yahu baboli gülüyorum bunları gördükçe madem kazandırıyor bunlar ne işin var bu diyarlarda git paranın keyfini sür yok başkalarıda kazansın diyorsan ver kodları millette istifade etsin bu arkadaşı itham manasında demiyorum

kani
03-11-2013, 12:09
nasıl yapacağız onu....nasıl optimize edeceğiz...valla süper ötesi bişey olurdu herhalde..:)bear abiye havale etsek yaparmı acaba..?:)

BUYUR güzel kardeşim ultra repaint sistem system testerde milyon dolarlar senin pala olmak isteyen bu formülü kullansın sonra gelsin 3 gün sonra elimi öpsün ahde vefa makablinden hehheheheheh
al formülü ;
ref(LLV(ZIG,14)=c, -1)
sat formülü ;
ref(HHV(ZIG,5)=c, -1)
unutma bunu kullanan sihirli değneğe sahip olur hehehhehehehheehh

kani
03-11-2013, 12:11
bu formülü değiştirmek isteyen olursa zig yerine c koysun en düşük barla en yüksek barı ara kelimelerinide yer değişikliği yaptınızmı ozaman daha farklı bi expert olur

kani
03-11-2013, 12:47
repaint yapan diğer bi yapı aynı formülden türetme
ref(HHV(c,14)=c, v)
ref(LLV(c,5)=c, v)
bu şekildede yazılabilir
diğerine nazaran oklar daha makul dimi şimdi sondaki -v yapın veya -1 bakın ne olacak

selam33
03-11-2013, 14:43
Arkadaşlar ben bu topik den çok faydalandım ve değerli arkadaşların paylaşımları çok işime yarıyor.

paylaşımlarım reklam amaçlı değil ufuk açmak içindir

ayrıca şuana kadar hiçkimseye para karşılığı bir hizmet vermiş değilim

thebaboli
03-11-2013, 15:18
Arkadaşlar ben bu topik den çok faydalandım ve değerli arkadaşların paylaşımları çok işime yarıyor.

paylaşımlarım reklam amaçlı değil ufuk açmak içindir

ayrıca şuana kadar hiçkimseye para karşılığı bir hizmet vermiş değilim

Selam abi lafım/ız sana değil. Vobmatikçiye söyledim ben. Yoksa senin çok güzel paylaşımların oluyor. Onlar için teşekkür ederim.

Dilbert
03-11-2013, 18:47
Asil reklami yapilacak sistem asagida...Dipten aldiran, tepeden sattiran sistem :-) guya...:-)
Nam-i diger BLACKBOX...VIOP 10dk lik grafige uygulanmis hali, Cuma en son barda al vermis :beurk:

Bu mukemmellikteki sistemleri gorunce, saniyesinde "hadi ordan'' denmesini gerektiginin ornegi olan REPAINT li sistem...

http://snag.gy/72agZ.jpg

selam33
03-11-2013, 20:05
Repaintlerden gerçek hayata dönersek :)

ATR STOP

Prd1:=Input("ATR Period",1,20,5);
Prd2:=Input("Period for Highest High Value",1,20,10);
SELAM:=(HHV(LLV(L,Prd1)+ATR(Prd1),Prd2));
SELAM1:=(LLV(HHV(H,Prd1)-ATR(Prd1),Prd2));
SELAM;SELAM1

değerleri 20-20 yapınca saatlikde fena değil

kosanın paylaştığı osilatörlerle kullanılabilir

kırmızı altında sat yeşil üzerinde al

http://www.resimagaci.com/img/9r83ld.png (http://bit.ly/zN9r1Y)

KOSA
03-11-2013, 22:46
ahanda
al cross(Ref(HHV(H,100))-3,H)
sat cross(Ref(LLV(L,100)-1.5),L)

uzundere
03-11-2013, 23:30
repaint yapan diğer bi yapı aynı formülden türetme
ref(hhv(c,14)=c, v)
ref(llv(c,5)=c, v)
bu şekildede yazılabilir
diğerine nazaran oklar daha makul dimi şimdi sondaki -v yapın veya -1 bakın ne olacak

bu formül uygulansa sinyal yerleri değişirmi acaba ..

aerius
04-11-2013, 00:31
Asil reklami yapilacak sistem asagida...Dipten aldiran, tepeden sattiran sistem :-) guya...:-)
Nam-i diger BLACKBOX...VIOP 10dk lik grafige uygulanmis hali, Cuma en son barda al vermis :beurk:

Bu mukemmellikteki sistemleri gorunce, saniyesinde "hadi ordan'' denmesini gerektiginin ornegi olan REPAINT li sistem...

http://snag.gy/72agZ.jpg

böyle bir sistem hayalmi diyorsunuz yani sn Dilbert ..bende bendeki sistemi en dipten aldırıp en tepeden aldırmadığı için çok tutmamıştım..gerçi vob geçmişim daha yeni 1 aylık belkide 1.5 ay felandır....o zaman iyi sitemler en alttan aldırıp en tepeden sattırmazlarmı..repaıntli sistemlermidir en dipten aldırıp en tepeden sattıranlar..bendeki sistemin 120 dk lığı böyle mesela...
http://666kb.com/i/ciy3sgdts74h3qq0z.png
sizce uyulabilir bir sistemmidir görünüşe göre..??mesela 5-15 dk lıkları 120 dk lıklara göre daha erken AL-SAT sinyali oluşturuyorlar..

KOSA
04-11-2013, 00:35
Sistemler ile ilgili söyle bir yöntem düşünüyorum ama uygulamayadık ayrı.
Zarardan başlasa bile 1 likten günlüğe kadar birbirini kümülatif takip eden bir getiri eğrisi olması lazım.
Diğer türlü 5 likte yüzde 400 kar oh oh filan oluyoruz ama periyod değişince anında eksiler görülüyor ise sağlıklı bir sistem olmadığını mı düşünmeli miyiz?

aerius
04-11-2013, 00:43
AL:cross(RSI(21),55) AND PDI(60) > MDI(60) OR cross(PDI(60),MDI(60)) AND RSI(21) > 55
SAT:cross(45,RSI(21)) AND MDI(60) > PDI(60) OR cross(MDI(60),PDI(60)) AND RSI(21) < 45
BU FORMÜLDE İYİLEŞTİRMELER..AL-SAT SİNYALLERİNİN DAHA DİPLERE VE TEPELERE UYGUN HALE GETİRİLMESİ MÜMKÜNMÜDÜR..NE GİBİ İYİLEŞTİRMELER YAPILABİLİR?

aerius
04-11-2013, 00:46
buyur güzel kardeşim ultra repaint sistem system testerde milyon dolarlar senin pala olmak isteyen bu formülü kullansın sonra gelsin 3 gün sonra elimi öpsün ahde vefa makablinden hehheheheheh
al formülü ;
ref(llv(zıg,14)=c, -1)
sat formülü ;
ref(hhv(zıg,5)=c, -1)
unutma bunu kullanan sihirli değneğe sahip olur hehehhehehehheehh

bu ileti ve formülü okuyanlar çok şanslı o zaman...başta bunu yapan siz...ehehehe..:)

btd
04-11-2013, 00:55
Bir grafik attım çok yorum yapılmış herkesin bir yoğurt yiğişi vardır... repaint grafikleri buralara atıp sistem diye lütfen yazmayın aman kazara biri kullanırda batar yazık olur , Benim paylaşımımdan rahatsız olmayınız her işin mantıklı bir karsılığı vardır elbet .. bende sistem satısından ziyade sistemi göstermek için grafik atmıştım ilgilenen olursa diye yoksa illaki aman aman sistem satıyorum diye de bişey kullanmadım dikkat ederseniz birazda duyarlı olup konuları daha akıl balik bir şekilde karsılarsanız daha mantıklı olur.

VİZYON67
04-11-2013, 01:43
al
C>Ref( HHV(L,30 ),-1)
sat
C<Ref(LLV(H,85),-1)

bu formulü denermisiniz 15 dk larda lütfen...ve ekran görüntüsünü atarak yorumda bulunursanız sevinirim...

aerius
04-11-2013, 02:42
zerolag
EMA1:= Mov(CLOSE,13,E);
EMA2:= Mov(EMA1,13,E);
Difference:= EMA1 - EMA2;
ZeroLagEMA13:= EMA1 + Difference;
EMA1:= Mov(CLOSE,21,E);
EMA2:= Mov(EMA1,21,E);
Difference:= EMA1 - EMA2;
ZeroLagEMA21:= EMA1 + Difference;
ZeroLagMACD:=ZeroLagEMA13 - ZeroLagEMA21;
ZeroLagMACD
bu endikatörün repaınt yapma ihtimali varmıdır?

Asmiltak
04-11-2013, 02:47
zerolag
EMA1:= Mov(CLOSE,13,E);
EMA2:= Mov(EMA1,13,E);
Difference:= EMA1 - EMA2;
ZeroLagEMA13:= EMA1 + Difference;
EMA1:= Mov(CLOSE,21,E);
EMA2:= Mov(EMA1,21,E);
Difference:= EMA1 - EMA2;
ZeroLagEMA21:= EMA1 + Difference;
ZeroLagMACD:=ZeroLagEMA13 - ZeroLagEMA21;
ZeroLagMACD
bu endikatörün repaınt yapma ihtimali varmıdır?

Ortalamalar ve MACD üzerine kurulu. Repaint yapmaz diye düşünüyorum.

thebaboli
04-11-2013, 02:49
zerolag
EMA1:= Mov(CLOSE,13,E);
EMA2:= Mov(EMA1,13,E);
Difference:= EMA1 - EMA2;
ZeroLagEMA13:= EMA1 + Difference;
EMA1:= Mov(CLOSE,21,E);
EMA2:= Mov(EMA1,21,E);
Difference:= EMA1 - EMA2;
ZeroLagEMA21:= EMA1 + Difference;
ZeroLagMACD:=ZeroLagEMA13 - ZeroLagEMA21;
ZeroLagMACD
bu endikatörün repaınt yapma ihtimali varmıdır?

Ben pek anlamam ama yok gibi geldi bana. Yanlış bilmiyorsam bu hızlı bir ma türü.

Lisansınız nelere izin veriyor bilmiyorum ama şuan açık olan e/d yada fdow da en düşük periyotta sisteme bakabilirsiniz repaint mi değil mi diye.

aerius
04-11-2013, 02:50
Ortalamalar ve MACD üzerine kurulu. Repaint yapmaz diye düşünüyorum.

teşekkürler..hatalı işlemleri var ama..yeşil yandığı yerlerde satışların devam etmesi gibi...

aerius
04-11-2013, 02:52
Ben pek anlamam ama yok gibi geldi bana. Yanlış bilmiyorsam bu hızlı bir ma türü.

Lisansınız nelere izin veriyor bilmiyorum ama şuan açık olan e/d yada fdow da en düşük periyotta sisteme bakabilirsiniz repaint mi değil mi diye.

evet teşekkürler sn baboli orada test edebilirim...

Asmiltak
04-11-2013, 03:04
al
C>Ref( HHV(L,30 ),-1)
sat
C<Ref(LLV(H,85),-1)

bu formulü denermisiniz 15 dk larda lütfen...ve ekran görüntüsünü atarak yorumda bulunursanız sevinirim...

Expert advisor'da şöyle bir görüntüye ulaşılıyor. İlki genel görünüm, ikincisi yakın plan..

http://img21.imageshack.us/img21/2160/ypd0.png (http://img21.imageshack.us/i/ypd0.png/)

http://img811.imageshack.us/img811/2597/5k7e.png (http://img811.imageshack.us/i/5k7e.png/)

Asmiltak
04-11-2013, 03:06
teşekkürler..hatalı işlemleri var ama..yeşil yandığı yerlerde satışların devam etmesi gibi...

İşte o zaman kesin repaint yok demektir, olsaydı yeşili siler, satışlar bittikten sonra yeniden yeşil yakardı:)

VİZYON67
04-11-2013, 04:43
Expert advisor'da şöyle bir görüntüye ulaşılıyor. İlki genel görünüm, ikincisi yakın plan..

http://img21.imageshack.us/img21/2160/ypd0.png (http://img21.imageshack.us/i/ypd0.png/)

http://img811.imageshack.us/img811/2597/5k7e.png (http://img811.imageshack.us/i/5k7e.png/)


al
C>Ref( HHV(L,30 ),-1)
sat
C<Ref(LLV(H,85),-1)

bu formulü denermisiniz 15 dk larda lütfen...ve ekran görüntüsünü atarak yorumda bulunursanız sevinirim...

teşekkür ediyorum ilginiz için......ancak 30 yüksekte al 85 en düşükte sat formülü bu görüntüde ise al ve sat yerleri çok farklı gibi geldi bana...sistem tester de açığa al ve açığa sat kısımlarını da uyarlayıp deneyebilirmisiniz ..boyanan barlardan çok daha net anlaşılabilir hareketleri....tekrar teşekkürler

KOSA
04-11-2013, 08:29
zerolag
EMA1:= Mov(CLOSE,13,E);
EMA2:= Mov(EMA1,13,E);
Difference:= EMA1 - EMA2;
ZeroLagEMA13:= EMA1 + Difference;
EMA1:= Mov(CLOSE,21,E);
EMA2:= Mov(EMA1,21,E);
Difference:= EMA1 - EMA2;
ZeroLagEMA21:= EMA1 + Difference;
ZeroLagMACD:=ZeroLagEMA13 - ZeroLagEMA21;
ZeroLagMACD
bu endikatörün repaınt yapma ihtimali varmıdır?

Sn. Arus yukaridaki formul repaint yapmaz.

acemi3434
04-11-2013, 09:50
Selamlar,

Emeklerinizi gorunce uye olup sizlere tesekkur etmek ve bir soru da ben sorayim istedim..

Finnet in FTA 4.0 programi ve bu programin icerisinde de Matrikste oldugu gibi Explorer sistemi vardir.

FTA da Explorer sisteminde formul yazamazsini! Ama orada hangi indikatoru kullanacaksaniz o indikatorlerle ne yapabileceklerinizi 4 secenek halinde sunar ve siz de bunlari secerek tarama yaparsiniz..

Yukarida bir ozet yapmak istedim ki sorum daha iyi anlasilabilsin..

Sorum Bollinger Bands ile ilgili olacak..

FTA 4.0 da BB lerin;

"NORMALDEN DAHA DAR"

ya da

"NORMALDEN DAHA GENIS"

olanlari bul secenegi vardir.

Bunun gibi..

http://t1311.hizliresim.com/1h/4/u6n01.png (http://bit.ly/c25MCx)


"Normalden daha dar ve Normalden daha genis" leri Matriks Explorer da nasil buldurabilirim?

Bandin uzerinde ya da bandin altinda sonuclarini istemiyorum.!

Uzun oldu sanirim :)

Cevaplariniz icin tesekkur ederim.

aerius
04-11-2013, 10:37
Sn. Arus yukaridaki formul repaint yapmaz.

bunu sistem haline getirebilirmiyiz sn KOSA ve sn Asmiltak...5 dk lıkda uyulabilirse..baya güzel sonuçlar veriyor giibi..izlemeye değer...mesela 93.125 den yeşile dönmüş durumda şu anda 5 dk lıklarda...heıken ashı endikatörü ile beraber izlemekte fayda olur diye düşünüyorum...

aerius
04-11-2013, 11:00
bunu endikatör buldingde tanımlayıp..düşen yükselen renkleri göster dedğimizde..düşüş ve çıkışlar 5 dk lıklarda güzel sonuçlar veriyor gibi...

acemi3434
04-11-2013, 11:09
Selamlar,

Emeklerinizi gorunce uye olup sizlere tesekkur etmek ve bir soru da ben sorayim istedim..

Finnet in FTA 4.0 programi ve bu programin icerisinde de Matrikste oldugu gibi Explorer sistemi vardir.

FTA da Explorer sisteminde formul yazamazsini! Ama orada hangi indikatoru kullanacaksaniz o indikatorlerle ne yapabileceklerinizi 4 secenek halinde sunar ve siz de bunlari secerek tarama yaparsiniz..

Yukarida bir ozet yapmak istedim ki sorum daha iyi anlasilabilsin..

Sorum Bollinger Bands ile ilgili olacak..

FTA 4.0 da BB lerin;

"NORMALDEN DAHA DAR"

ya da

"NORMALDEN DAHA GENIS"

olanlari bul secenegi vardir.

Bunun gibi..

http://t1311.hizliresim.com/1h/4/u6n01.png (http://bit.ly/c25MCx)


"Normalden daha dar ve Normalden daha genis" leri Matriks Explorer da nasil buldurabilirim?

Bandin uzerinde ya da bandin altinda sonuclarini istemiyorum.!

Uzun oldu sanirim :)

Cevaplariniz icin tesekkur ederim.

Yapabilen yok mu arkadaslar?

aerius
04-11-2013, 14:25
pr:=Input( "Periyod Gir: ",1,500,5);

y7:=If(ValueWhen(1,If(CLOSE>Ref(Mov(H,pr,E),-1),1,If(CLOSE<Ref(Mov(L,pr,E),-1),-1,0))
<>0,If(CLOSE>Ref(Mov(H,pr,E),-1),1,If(CLOSE<Ref(Mov(L,pr,E),-1),-1,0)))
=-1,Mov(H,pr,E),Mov(L,pr,E));
y7
FİYAT BUNUN ÜSTÜNDEYKEN AL...FİYAT BUNUN ALTINDAYKEN SAT ŞEKLİNDE BİR SİSTEM DÜZENLENEBİLİRMİ ACABA?

Asmiltak
04-11-2013, 20:56
teşekkür ediyorum ilginiz için......ancak 30 yüksekte al 85 en düşükte sat formülü bu görüntüde ise al ve sat yerleri çok farklı gibi geldi bana...sistem tester de açığa al ve açığa sat kısımlarını da uyarlayıp deneyebilirmisiniz ..boyanan barlardan çok daha net anlaşılabilir hareketleri....tekrar teşekkürler

Hocam 10 kaldıraçta sadece bu sisteme göre al sat tanımlarsak eylül başı gibi hesap batıyor. bazı sinyalleri çok yerinde de olsa totalde sonuç bu bende. Yanlış bir şeyler yapmış olabilirim, farklı teyitler almanızda fayda var.
http://img844.imageshack.us/img844/2006/i2rc.png (http://img844.imageshack.us/i/i2rc.png/)

Asmiltak
04-11-2013, 21:15
Selamlar,

Emeklerinizi gorunce uye olup sizlere tesekkur etmek ve bir soru da ben sorayim istedim..

Finnet in FTA 4.0 programi ve bu programin icerisinde de Matrikste oldugu gibi Explorer sistemi vardir.

FTA da Explorer sisteminde formul yazamazsini! Ama orada hangi indikatoru kullanacaksaniz o indikatorlerle ne yapabileceklerinizi 4 secenek halinde sunar ve siz de bunlari secerek tarama yaparsiniz..

Yukarida bir ozet yapmak istedim ki sorum daha iyi anlasilabilsin..

Sorum Bollinger Bands ile ilgili olacak..

FTA 4.0 da BB lerin;

"NORMALDEN DAHA DAR"

ya da

"NORMALDEN DAHA GENIS"

olanlari bul secenegi vardir.

Bunun gibi..

http://t1311.hizliresim.com/1h/4/u6n01.png (http://bit.ly/c25MCx)


"Normalden daha dar ve Normalden daha genis" leri Matriks Explorer da nasil buldurabilirim?

Bandin uzerinde ya da bandin altinda sonuclarini istemiyorum.!

Uzun oldu sanirim :)

Cevaplariniz icin tesekkur ederim.


Böyle hazır standart bir şey var mıdır bilmiyorum, ama kendiniz manuel ulaşabilirsiniz gibi.. BB üst bant/ bb alt bant oranı bandın darlık ve genişliği hakkında fikir verir. Grafikte alttaki kırmızı görsterge, 20,2 basit bolinger bantta üst bant/alt bant oranını gösteren bir indikatör. 1,02 gibi bir değerin üstüne çıktığında bb geniş gibi bir yorum yaparsak, explorerda cola=BBandTop(c,20,S,2) colb=BBandBot(c,20,S,2) deyip filtreye cola/colb dersek bir listeye ulaşabilirsiniz gibi geliyor bana..

bbüst/bbalt yerine bbüst-bbalt da düşünülebilir.. kırmızı indikatöre ulaşmak için indikatör buildera BBandTop(c,20,S,2)/BBandBot(c,20,S,2) ya da BBandTop(c,20,S,2)-BBandBot(c,20,S,2)formülü tanımlamanız yeterlidir.

Explorerı kullanan biri değilim, o yüzden kullanımı cidden böyle midir emin değilim bu arada..

http://img818.imageshack.us/img818/2783/k9ua.png (http://img818.imageshack.us/i/k9ua.png/)

Asmiltak
04-11-2013, 21:46
zerolag
EMA1:= Mov(CLOSE,13,E);
EMA2:= Mov(EMA1,13,E);
Difference:= EMA1 - EMA2;
ZeroLagEMA13:= EMA1 + Difference;
EMA1:= Mov(CLOSE,21,E);
EMA2:= Mov(EMA1,21,E);
Difference:= EMA1 - EMA2;
ZeroLagEMA21:= EMA1 + Difference;
ZeroLagMACD:=ZeroLagEMA13 - ZeroLagEMA21;
ZeroLagMACD
bu endikatörün repaınt yapma ihtimali varmıdır?


pr:=Input( "Periyod Gir: ",1,500,5);

y7:=If(ValueWhen(1,If(CLOSE>Ref(Mov(H,pr,E),-1),1,If(CLOSE<Ref(Mov(L,pr,E),-1),-1,0))
<>0,If(CLOSE>Ref(Mov(H,pr,E),-1),1,If(CLOSE<Ref(Mov(L,pr,E),-1),-1,0)))
=-1,Mov(H,pr,E),Mov(L,pr,E));
y7
FİYAT BUNUN ÜSTÜNDEYKEN AL...FİYAT BUNUN ALTINDAYKEN SAT ŞEKLİNDE BİR SİSTEM DÜZENLENEBİLİRMİ ACABA?

Bunları anlamadım:notr:

aerius
04-11-2013, 23:34
Bunları anlamadım:notr:

zerolag repaınt yapmıyor..denedim bu gün..diğeride hareketli stop endikatörü formülü..sisteme dökülebilirmi demiştim..fiyat üstündeyken al..altındayken sat gibi...

Asmiltak
05-11-2013, 00:07
zerolag repaınt yapmıyor..denedim bu gün..diğeride hareketli stop endikatörü formülü..sisteme dökülebilirmi demiştim..fiyat üstündeyken al..altındayken sat gibi...

Yok, onu anladım ama formülasyon beni aştı, yani nasıl formüle edilebileceğini çözemedim:)

KOSA
05-11-2013, 00:26
Aşağıdaki formülü ind. build. A1 ismi ile kaydedelim.
pr:=Input( "Periyod Gir: ",1,500,5);
y7:=If(ValueWhen(1,If(CLOSE>Ref(Mov(H,pr,E),-1),1,If(CLOSE<Ref(Mov(L,pr,E),-1),-1,0)) <>0,If(CLOSE>Ref(Mov(H,pr,E),-1),1,If(CLOSE<Ref(Mov(L,pr,E),-1),-1,0)))=-1,Mov(H,pr,E),Mov(L,pr,E));
y7

Daha sonra system testera gidip;
al C>fml(A1)
sat C<fml(A1)
şeklinde bir al sat yazılabilir. Ama bu A1 formülünün stoplos amaçlı kullanımına daha uygun olduğu düşünüyorum.

aerius
05-11-2013, 00:52
Aşağıdaki formülü ind. build. A1 ismi ile kaydedelim.
pr:=Input( "Periyod Gir: ",1,500,5);
y7:=If(ValueWhen(1,If(CLOSE>Ref(Mov(H,pr,E),-1),1,If(CLOSE<Ref(Mov(L,pr,E),-1),-1,0)) <>0,If(CLOSE>Ref(Mov(H,pr,E),-1),1,If(CLOSE<Ref(Mov(L,pr,E),-1),-1,0)))=-1,Mov(H,pr,E),Mov(L,pr,E));
y7

Daha sonra system testera gidip;
al C>fml(A1)
sat C<fml(A1)
şeklinde bir al sat yazılabilir. Ama bu A1 formülünün stoplos amaçlı kullanımına daha uygun olduğu düşünüyorum.

teşekkürler sn KOSA..yazıp bi bakıyım nasıl sonuçlar vermiş..hareketli stop formülü dediğiniz gibi...

acemi3434
05-11-2013, 13:53
Böyle hazır standart bir şey var mıdır bilmiyorum, ama kendiniz manuel ulaşabilirsiniz gibi.. BB üst bant/ bb alt bant oranı bandın darlık ve genişliği hakkında fikir verir. Grafikte alttaki kırmızı görsterge, 20,2 basit bolinger bantta üst bant/alt bant oranını gösteren bir indikatör. 1,02 gibi bir değerin üstüne çıktığında bb geniş gibi bir yorum yaparsak, explorerda cola=BBandTop(c,20,S,2) colb=BBandBot(c,20,S,2) deyip filtreye cola/colb dersek bir listeye ulaşabilirsiniz gibi geliyor bana..

bbüst/bbalt yerine bbüst-bbalt da düşünülebilir.. kırmızı indikatöre ulaşmak için indikatör buildera BBandTop(c,20,S,2)/BBandBot(c,20,S,2) ya da BBandTop(c,20,S,2)-BBandBot(c,20,S,2)formülü tanımlamanız yeterlidir.

Explorerı kullanan biri değilim, o yüzden kullanımı cidden böyle midir emin değilim bu arada..

http://img818.imageshack.us/img818/2783/k9ua.png (http://img818.imageshack.us/i/k9ua.png/)

Ilginize cok tesekkur ederim.

Yanliz istedigim sonuca bu formul ile ulasamadim :(

ALKATRAZ
05-11-2013, 15:04
Ilginize cok tesekkur ederim.

Yanliz istedigim sonuca bu formul ile ulasamadim :(

finnet gibi anlık data vermeyen bir programda bile bir sürü extra özellik varken , matriks de malesef çoğu özellik yok , geliştirmiyor kendisini ,

bu sebeble gelişime açık, kullanıcı taleplerine göre versiyon güncellemesi yapan ideal programı daha güzel sanırım .


matriksin son altı ay içersinde 2-3 kere versiyon güncellenmesi çıktı , amaa hiç birinde farklı bir şey yok !!

eski doğan şahin arabaları gibi mübarek , 4 teker yetiyo

kani
05-11-2013, 23:14
Bir grafik attım çok yorum yapılmış herkesin bir yoğurt yiğişi vardır... repaint grafikleri buralara atıp sistem diye lütfen yazmayın aman kazara biri kullanırda batar yazık olur , Benim paylaşımımdan rahatsız olmayınız her işin mantıklı bir karsılığı vardır elbet .. bende sistem satısından ziyade sistemi göstermek için grafik atmıştım ilgilenen olursa diye yoksa illaki aman aman sistem satıyorum diye de bişey kullanmadım dikkat ederseniz birazda duyarlı olup konuları daha akıl balik bir şekilde karsılarsanız daha mantıklı olur.
hiç öyle şey olurmu rahatsızlık ne kelime ama bir formülde zig kelimesi bulunursa programınızda matriks ise yazdığınız yapıdaki en dip ve tepelere koyar okları zig kelimesinden sebep moving averaj kullanıyorsanız moving averajın en tepe ve dibini bulur zig kelimesi sebebiyle yok hhv veya llv sistemi kullanıyorsanız gene en tepedeki hhv ye satış llv ye alış koyar zira zig kelimesini kullanmakla formülü bu hale taşımış oluyoruz idealde durum nasıldır bilemiyorum

kani
05-11-2013, 23:21
bu formül uygulansa sinyal yerleri değişirmi acaba ..

sayın uzun dere şu şekil yazılırsa repaint kesinlikle yapmaz orjinali yazıyorum
ref(hhv(c,14)=c, -1)
ref(llv(c,5)=c, -1)
bu orijinal yazımdır kesinlikle repaint yapmaz oklar sabittir
kodla oynaya bilirsiniz sondaki -1 yerine -c veya -h veya -L NE BİLEYİM GERİSİYLEDE OYNAYABİLİRSİNİZ ama sonda mutlaka - değerli kullanmak zorundasınız

btd
06-11-2013, 03:00
hiç öyle şey olurmu rahatsızlık ne kelime ama bir formülde zig kelimesi bulunursa programınızda matriks ise yazdığınız yapıdaki en dip ve tepelere koyar okları zig kelimesinden sebep moving averaj kullanıyorsanız moving averajın en tepe ve dibini bulur zig kelimesi sebebiyle yok hhv veya llv sistemi kullanıyorsanız gene en tepedeki hhv ye satış llv ye alış koyar zira zig kelimesini kullanmakla formülü bu hale taşımış oluyoruz idealde durum nasıldır bilemiyorum

benim FORMULERİMDE zig HELİMESİ ASLA BULUNMAMAKTA VE attığım grafigede sanırım bakmadınız bilip bilmeden konuşuyorsunuz birader ,,,,,boş boş ,,,,konuşmayın benim gönderilerimi iyi bakınız

btd
06-11-2013, 03:04
Vobmatik 90000 sistemimiz birde buna bakınız http://p1311.hizliresim.com/1h/6/u8cll.png

Asmiltak
06-11-2013, 05:00
Vobmatik 90000 sistemimiz birde buna bakınız http://p1311.hizliresim.com/1h/6/u8cll.png

Hep merak ettiğim bir soruya muhatap buldum sanırım. Google'dan bakınca anladığım kadarıyla Vobmatik, bir çeşit ticari meta. Üstteki mesajda özeti gösterildiği üzere 5 ayda 1'e 9 veren bir sisteme sahip olan bir kişi ya da kurum, bunun satışından neden gelir elde etme amacında olur. Yani sistem zaten başlı başına garanti ve uğraşsız bir kazanç kaynağı iken, neden uğraşır site aç, müşteri bul vs.

Sadece sizin için değil internette satılan tüm sistemler için geçerli bir merak bu ama sizi buldum size soruyorum kusura bakmayın:)

acemi3434
06-11-2013, 09:20
Selamlar,

Emeklerinizi gorunce uye olup sizlere tesekkur etmek ve bir soru da ben sorayim istedim..

Finnet in FTA 4.0 programi ve bu programin icerisinde de Matrikste oldugu gibi Explorer sistemi vardir.

FTA da Explorer sisteminde formul yazamazsini! Ama orada hangi indikatoru kullanacaksaniz o indikatorlerle ne yapabileceklerinizi 4 secenek halinde sunar ve siz de bunlari secerek tarama yaparsiniz..

Yukarida bir ozet yapmak istedim ki sorum daha iyi anlasilabilsin..

Sorum Bollinger Bands ile ilgili olacak..

FTA 4.0 da BB lerin;

"NORMALDEN DAHA DAR"

ya da

"NORMALDEN DAHA GENIS"

olanlari bul secenegi vardir.

Bunun gibi..

http://t1311.hizliresim.com/1h/4/u6n01.png (http://bit.ly/c25MCx)


"Normalden daha dar ve Normalden daha genis" leri Matriks Explorer da nasil buldurabilirim?

Bandin uzerinde ya da bandin altinda sonuclarini istemiyorum.!

Uzun oldu sanirim :)

Cevaplariniz icin tesekkur ederim.

Sayin KOSA ve Bear_Bull

Sizler de mi yazamayacaksiniz bunun formulunu? ;)

KOSA
06-11-2013, 11:39
sn. acemi, bolinger ust bandinin formulunu alt bandin formulunden cikarip en kucukten buyuge dogru siralama tuşuna basin size listelesin. olmaz mi? pc basinda degilim maalesef

acemi3434
06-11-2013, 14:40
sn. acemi, bolinger ust bandinin formulunu alt bandin formulunden cikarip en kucukten buyuge dogru siralama tuşuna basin size listelesin. olmaz mi? pc basinda degilim maalesef

Nasil yazabilirim bilemiyorum :(
Musait oldugunuzda formulize edebilirseniz sevinirim.
Ilginiz icin tesekkur ederim.

OoTToO
06-11-2013, 19:38
Sn aerius indikatöre verdiğiniz ismi FML("İSİM") şeklinde yazarsanız

AL CROSS(c,FML("İSİM "))
SAT CROSS(FML("İSİM"),c) şeklinde yazabilirsiniz. Grafikteki görünümü şudur;http://i.imgur.com/XxfeS1T.png[/IMG]

KOSA
06-11-2013, 22:46
Nasil yazabilirim bilemiyorum :(
Musait oldugunuzda formulize edebilirseniz sevinirim.
Ilginiz icin tesekkur ederim.
Sn. Acemi işinizi belki görür. Hisse senetlerine nasıl uygulanır bilemiyorum.

BL:= Input("BOLL BAND Period",10,50,20);
SS:= Input("STANDART SAPMA",1,3,2);
BT:= BBandtop(c,BL,S,SS);
BB:= BBandBOT(c,BL,S,SS);
if((BT-BB<0.5),1,0)

acemi3434
07-11-2013, 09:40
Sn. Acemi işinizi belki görür. Hisse senetlerine nasıl uygulanır bilemiyorum.

BL:= Input("BOLL BAND Period",10,50,20);
SS:= Input("STANDART SAPMA",1,3,2);
BT:= BBandtop(c,BL,S,SS);
BB:= BBandBOT(c,BL,S,SS);
if((BT-BB<0.5),1,0)

Maalesef olmadi :(

KOSA
07-11-2013, 10:36
hisseleri taradiginizda bol. band araligi 0.5 ten kucuk olanlari listelemesi lazim... siz 0.5 i degistirebilirsiniz.

parsque
07-11-2013, 15:02
agalar bir bakın ekmek varmı bu formulde.

KOSA
07-11-2013, 16:11
sabah saat 12 de 92750 den al veren sisteme guluyordum birazdan patlarsin diye.
-------------------------
saat 17:45 sistem hala alda. pat yapti ama ses gelmedi...

KOSA
07-11-2013, 17:49
İndikatörler ile ilgili yardim dokumaninin guncellenmesi talebim uzerine Matriks yardim dokumaninin guncel haline asagidaki linkten ulasabilirsiniz.
http://217.118.24.4/documents/INDIKATORLER_GOSTERGELER.pdf

KOSA
08-11-2013, 02:41
Maalesef olmadi :(
Sn. acemi filtre kısmına (BBandTop(C,20,S,2) - BBandBot(C,20,S,2)) < 0.5 yazarak ta bi deneyelim.

mesuteryilmaz
10-11-2013, 18:56
Selam herkese,
Matriks'te 5dk veri grafiğinde 60dk dataya ait 20 periyod hareketli ortalamayı nasıl çizdirebiliriz?
Matriks'e sordum; aldığım cevap "olmaz" oldu. Ama ben yapılabildiğini duydum. Yardım eden Matriks uzmanı arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

INVENTOR
10-11-2013, 19:01
Selam herkese,
Matriks'te 5dk veri grafiğinde 60dk dataya ait 20 periyod hareketli ortalamayı nasıl çizdirebiliriz?
Matriks'e sordum; aldığım cevap "olmaz" oldu. Ama ben yapılabildiğini duydum. Yardım eden Matriks uzmanı arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Selam dostum. :)
Matriksi bilmiyorum ama teorik olarak (60 dak / 5 dak)*20 periyot = 240 periyotu 5 dakikalıklarda çizdirip (60dak - 20 periyot) ile karşılaştırın, belki birbirine uyar. :)

thebaboli
10-11-2013, 19:13
Selam dostum. :)
Matriksi bilmiyorum ama teorik olarak (60 dak / 5 dak)*20 periyot = 240 periyotu 5 dakikalıklarda çizdirip (60dak - 20 periyot) ile karşılaştırın, belki birbirine uyar. :)

Abi bunu bende denedim ama olmamıştı. Şuan matriks kullanmadığım için deneyemedim.

Lakin matriks herşeye olmaz derken İDEAL de bu çok basit bir şekilde oluyor.

Bende insanların sordukları sorulara duyarsızca hayır diyen bu burnu büyüklerden neden hizmet aldıklarını anlamıyorum. :)

mesuteryilmaz
10-11-2013, 19:20
Sn. Inventör
Rakamlar birbiri ile uyuşmuyor. Yine de sağolasın.

mesuteryilmaz
10-11-2013, 19:24
Sn. Baboli,
Aynı soruyu İdeal'e sordum. "Hazır bir indikatör yok, ama yapan arkadaşlar var olduğunu ben de biliyorum. Teknik destek bölümünden öğrenip size geri dönüş yapalım" dediler.
iDeal'e geçmem an meselesi gibi...

INVENTOR
10-11-2013, 19:25
Abi bunu bende denedim ama olmamıştı. Şuan matriks kullanmadığım için deneyemedim.

Lakin matriks herşeye olmaz derken İDEAL de bu çok basit bir şekilde oluyor.

Bende insanların sordukları sorulara duyarsızca hayır diyen bu burnu büyüklerden neden hizmet aldıklarını anlamıyorum. :)

Elimin altında C# kaynak kodlarıyla oluşturabileceğim sonsuz alternatif var diyorsun.. :cool: Kolaylıklar dilerim. :)



Sn. Inventör
Rakamlar birbiri ile uyuşmuyor. Yine de sağolasın.

Kolay gelsin sayın dostum. :)

thebaboli
10-11-2013, 19:33
Sn. Baboli,
Aynı soruyu İdeal'e sordum. "Hazır bir indikatör yok, ama yapan arkadaşlar var olduğunu ben de biliyorum. Teknik destek bölümünden öğrenip size geri dönüş yapalım" dediler.
iDeal'e geçmem an meselesi gibi...

Kiminle ne zaman konuştunuz bilmiyorum ama idealde o özellik var.

http://i.imgur.com/H1MjlXo.png

Buradan statik dönemi değiştirerek istediğin periyotta iken istediğin periyodun bilgisine ulaşabilirsin.

Ama Matrikse sorsan yok zaten ne gerek var ki gibi ukala ve sinir bozucu dönüşler alabilirsiniz.


Elimin altında C# kaynak kodlarıyla oluşturabileceğim sonsuz alternatif var diyorsun.. :cool: Kolaylıklar dilerim. :)


Aynen abi her ne kadar daha dili bilmiyorsam da öğreneceğim :) İyi dileklerin için teşekkür ederim.

mesuteryilmaz
10-11-2013, 20:20
Sn. Baboli teşekkürler,

yakınvade grafiğinde iDeal 5dk. grafikte (senin dediğin gibi yapınca) 60Dk-MA:20 olarak gösteriyor. Acaba doğru mu diye matriks'te 60dk MA(20)'ye baktım. Rakamlar yine tutmuyor. Ama başka bir şey dikkatimi çekti:
8.11.2013 tarihine ait 5dk grafiğinde 16:30, 16:35 ve 17:15'de Matriks'te zaman satış tablosunda (yani tick datada) sırasıyla 16:30'da 92.250'den, 16:35'te 92.425'ten ve 17:15'te 92.325'ten işlemler gerçekleşmesine rağmen grafikte gözükmüyor.
Oysa ki aynı zamanlarda iDeal 5k grafiğinde yukarı spike'lar var.
Bunlar hatalı işlemler mi bilmem ama, sadece birinin doğru olduğu kesin.
Sanırım MA'ların uyumsuzluğu bundan kaynaklanıyor.

thebaboli
10-11-2013, 20:52
Sn. Baboli teşekkürler,

yakınvade grafiğinde iDeal 5dk. grafikte (senin dediğin gibi yapınca) 60Dk-MA:20 olarak gösteriyor. Acaba doğru mu diye matriks'te 60dk MA(20)'ye baktım. Rakamlar yine tutmuyor. Ama başka bir şey dikkatimi çekti:
8.11.2013 tarihine ait 5dk grafiğinde 16:30, 16:35 ve 17:15'de Matriks'te zaman satış tablosunda (yani tick datada) sırasıyla 16:30'da 92.250'den, 16:35'te 92.425'ten ve 17:15'te 92.325'ten işlemler gerçekleşmesine rağmen grafikte gözükmüyor.
Oysa ki aynı zamanlarda iDeal 5k grafiğinde yukarı spike'lar var.
Bunlar hatalı işlemler mi bilmem ama, sadece birinin doğru olduğu kesin.
Sanırım MA'ların uyumsuzluğu bundan kaynaklanıyor.

Çok doğru tespit etmişsiniz. O barlar yüzünden rakamlar uyuşmuyor. Matriks grafiği last a bakıp çizdirirken ideal derinliğe bakıp çizdiriyor. Bu konuda Borsa İstanbulda bir değişiklik olacak ve bu durum kesin çözüme ulaşacak.

selam33
11-11-2013, 11:42
Sistemin son hali


http://k1311.hizliresim.com/1h/2/u5s0w.png (http://bit.ly/c25MCx)

Hiç bir şey kusursuz olmuyor. son durum

http://www.resimagaci.com/img/6h285v5.png (http://bit.ly/zN9r1Y)

uufuk
11-11-2013, 13:00
Selam herkese,
Matriks'te 5dk veri grafiğinde 60dk dataya ait 20 periyod hareketli ortalamayı nasıl çizdirebiliriz?
Matriks'e sordum; aldığım cevap "olmaz" oldu. Ama ben yapılabildiğini duydum. Yardım eden Matriks uzmanı arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
http://imageshack.us/a/img545/1057/gnoy.png
http://imageshack.us/a/img842/2668/0s66.png
Dostum daha önceleri oluşturmuştum buyrun hayrını gör...Sizin için 20 saatlık yaptım...

SaatlikBasitOrt
Dw:=If(MINUTE()<=Ref(MINUTE(),-1),1,0);
Wt:=valuewhen(1,dw=1,ref(c,-1));
(valuewhen(2,dw=1,wt)+valuewhen(3,dw=1,wt)+valuewh en(4,dw=1,wt)+valuewhen(5,dw=1,wt)+
valuewhen(6,dw=1,wt)+valuewhen(7,dw=1,wt)+valuewhe n(8,dw=1,wt)+valuewhen(9,dw=1,wt)+
valuewhen(10,dw=1,wt)+valuewhen(11,dw=1,wt)+valuew hen(12,dw=1,wt)+valuewhen(13,dw=1,wt)+
valuewhen(14,dw=1,wt)+valuewhen(15,dw=1,wt)+valuew hen(16,dw=1,wt)+valuewhen(17,dw=1,wt)+
valuewhen(18,dw=1,wt)+valuewhen(19,dw=1,wt)+valuew hen(20,dw=1,wt)+wt)/20


SaatlikAgirlikliOrt

Dw:=If(MINUTE()<=Ref(MINUTE(),-1),1,0);
Wt:=valuewhen(1,dw=1,ref(c,-1));
(wt*20+valuewhen(2,dw=1,wt)*19+valuewhen(3,dw=1,wt )*18+valuewhen(4,dw=1,wt)*17+valuewhen(5,dw=1,wt)* 16+
valuewhen(6,dw=1,wt)*15+valuewhen(7,dw=1,wt)*14+va luewhen(8,dw=1,wt)*13+valuewhen(9,dw=1,wt)*12+
valuewhen(10,dw=1,wt)*11+valuewhen(11,dw=1,wt)*10+ valuewhen(12,dw=1,wt)*9+valuewhen(13,dw=1,wt)*8+
valuewhen(14,dw=1,wt)*7+valuewhen(15,dw=1,wt)*6+va luewhen(16,dw=1,wt)*5+valuewhen(17,dw=1,wt)*4+
valuewhen(18,dw=1,wt)*3+valuewhen(19,dw=1,wt)*2+va luewhen(20,dw=1,wt))/210

thebaboli
11-11-2013, 13:14
Sv. Uufuk dostum yazmış formülü eline sağlık tebrik ederim. :cool: Ama bu matriksin yaptığı iş mi şimdi? Sen kullanıcına yapılamaz diceksin başka bir kullanıcın ise yapılabilir olduğunu gösterecek. Programın ne yapıp ne yapamayacağından haberleri yok. Bu nasıl bir iş ahlakı anlamak mümkün değil :grrr:

uufuk
11-11-2013, 16:00
yardımlarınızı bekliyorum,yardımlarınız için şimdiden çok tşk ediyorum..

http://www.dosya.tc/server19/1Uq3cx/TZ00052_TZ00171.rar.html

Dostum takıldıgın ifade veya formulasyonu belirt yardımcı olalım...

spekülatör
11-11-2013, 16:22
Dostum takıldıgın ifade veya formulasyonu belirt yardımcı olalım...
kardeşim formül dilinden hiç anlamıyorum işte.dediğim gibi bu formülleri matriks yada metastock dilinde çevirip bir test etmek istedim.

spekülatör
11-11-2013, 16:57
kardeşim formül dilinden hiç anlamıyorum işte.dediğim gibi bu formülleri matriks yada metastock dilinde çevirip bir test etmek istedim.
formüller sade formüllermiş onlara ayrıca yapay zeka uygulamak gerekiyormuş...

uufuk
11-11-2013, 17:15
Bir dostumuz formüllere zaman kısıtlamasıyla ilgili sordu.
sdate:=Input("ddmmyy",1,311220,2012);{günayyıl-örnegin bugün için 111113}
stime:=Input("hhmm ",0,2460,1200); {saatdakika-örnegin 1205}
start1:=sdate=DAYOFMONTH()*10000+MONTH()*100+(YEAR ()-2000) AND stime=HOUR()*100+MINUTE();
BarsSince(start1)>0

Bu zaman tesbitini "and" veya "*" (çarpı) şeklinde formule baglamak gerekir.
ilgilenen arkadaşlara hayırlı olsun....

venseremos
11-11-2013, 19:47
Sistemle oynadıktan sonra biraz daha kararlı oldu. 1 ağustostan bu yana 3 kaldıraçla sonuç...

http://m1311.hizliresim.com/1h/c/ufx05.png (http://bit.ly/c25MCx)

mesuteryilmaz
11-11-2013, 20:56
Eline sağlık.
Sana çok teşekkür ediyorum.
Matriks'i bizzat arayıp, bana "yapılamaz!.. olmaz!.." diyen kıza ne demeliyim? Matriks çalışan insanların sanırım çoğu baştan sağmacı ve yardım masasında çalışmalarına rağmen programın neleri yapıp yapamayacağından bihaber. Sn. Baboli de bu gerçeğin farkına çok önceleri varmış ki platform değişikliğine gitmiş bile.. Bunlar sadece parayı cebe indirmeyi biliyor galiba.
Geçen gün yine "Matriks insanlarına" MT4, Tradestation, Ninja, MarketDelta gibi yabancı menşeli programlarda olan, ama nedense Türkiye hemen hemen hiç kimsenin ilgilenmediği "Market Profile" yöntemini (özellikle futures piyasalarında piyasanın yönünü tahmin etmede kullanılan bizdeki kademe analizi gibi) grafiklerde gösterebilecek bir yöntem olup olamayacağını sordum. Bana sanki uzaydan gelmişim gibi muamele yaptılar. Onlarla bir yere gidilemeyeceğini anladığım için konuyu derhal kapattım. Daha önce kimseden böyle bir şey duymamışlar. Büyük bir ihtimalle yukarıdaki problemi kendi zeka, bilgi ve tecrübesi ile çözebilmiş sn. uufuk gibi niceleri yardım masasından elleri boş dönüp kendi kendilerine harikalar yaratıyorlar.
Sn. Baboli'nin de bu insanlardan biri olduğu aşikar. Hepinize yine çok teşekkür ediyorum.

ekrenmert
11-11-2013, 22:15
Eline sağlık.
Sana çok teşekkür ediyorum.
Matriks'i bizzat arayıp, bana "yapılamaz!.. olmaz!.." diyen kıza ne demeliyim? Matriks çalışan insanların sanırım çoğu baştan sağmacı ve yardım masasında çalışmalarına rağmen programın neleri yapıp yapamayacağından bihaber. Sn. Baboli de bu gerçeğin farkına çok önceleri varmış ki platform değişikliğine gitmiş bile.. Bunlar sadece parayı cebe indirmeyi biliyor galiba.
Geçen gün yine "Matriks insanlarına" MT4, Tradestation, Ninja, MarketDelta gibi yabancı menşeli programlarda olan, ama nedense Türkiye hemen hemen hiç kimsenin ilgilenmediği "Market Profile" yöntemini (özellikle futures piyasalarında piyasanın yönünü tahmin etmede kullanılan bizdeki kademe analizi gibi) grafiklerde gösterebilecek bir yöntem olup olamayacağını sordum. Bana sanki uzaydan gelmişim gibi muamele yaptılar. Onlarla bir yere gidilemeyeceğini anladığım için konuyu derhal kapattım. Daha önce kimseden böyle bir şey duymamışlar. Büyük bir ihtimalle yukarıdaki problemi kendi zeka, bilgi ve tecrübesi ile çözebilmiş sn. uufuk gibi niceleri yardım masasından elleri boş dönüp kendi kendilerine harikalar yaratıyorlar.
Sn. Baboli'nin de bu insanlardan biri olduğu aşikar. Hepinize yine çok teşekkür ediyorum.

İdeal'in platformu tutarsa, o zaman anlarlar Matriks yöneticileri müşteri memnuniyetini.

Asmiltak
12-11-2013, 01:05
Çok yüklenmeyin Matriks'e yahu, o bize lazım, bugün kapatıyorum dese kaç yıllık çalışmalar çöp olur:)

thebaboli
12-11-2013, 01:06
Çok yüklenmeyin Matriks'e yahu, o bize lazım, bugün kapatıyorum dese kaç yıllık çalışmalar çöp olur:)

Yılların Matrikçisi Bearbull abim bile bırakıp geçmişse bence Matriks devri kapanmıştır :) İflas etmeden pılı pırtıyı toplayıp kaçmaya başlamak lazım sanki :he:


İdeal'in platformu tutarsa, o zaman anlarlar Matriks yöneticileri müşteri memnuniyetini.

İnşallah tutacak ki yaptıklarıyla çok ses getirdi ve getirmeye devam edecek. Atı alan Üsküdarı geçmeden anlarlar umarım ama hiç sanmam :)

Asmiltak
12-11-2013, 01:12
Yılların Matrikçisi Bearbull abim bile bırakıp geçmişse bence Matriks devri kapanmıştır :) İflas etmeden pılı pırtıyı toplayıp kaçmaya başlamak lazım sanki :he:


Eyvah eyvah:) İdeal başlığına çaycı olarak başvurumu hazırda tutayım en iyisi:)

Zülfü Aşkın
12-11-2013, 21:27
QQE Quantitative Qualitative Estimation ( Periyot, SF )
RSI indikatörü üzerinde, çok çeşitli hareketli ortalamalar uygulayarak elde edilen bir indikatördür. Fast
ve Slow olmak üzere 2 çizgi getirir. Ayrıca indikatör seviyesi vardır ve değeri ‘50’ dir. Al sat sinyali için
önerilen şudur :
Her 2 indikatörün de seviyesi 50’nin altında iken, kırmızı çizgi, maviyi yukarı keserse AL sinyalidir.
Her 2 indikatörün de seviyesi 50’nin üstünde iken, mavi çizgi, kırmızıyı yukarı keserse SAT sinyalidir.



AL QQEF(C,RSI_14,5)
SAT QQES(C,RSI_14,5) bunu yazdım olmadı..


Expert advisore nasıl uygulayacagım..Şimdiden teşekkürler

uufuk
12-11-2013, 22:22
QQE Quantitative Qualitative Estimation ( Periyot, SF )

AL QQEF(C,RSI_14,5)
SAT QQES(C,RSI_14,5) bunu yazdım olmadı..

İndikatörü bu şekilde tanımlayın ,başarılar...
QQEF(c,14,5);
QQES(c,14,5)

LDOGAN
12-11-2013, 23:01
QQE Quantitative Qualitative Estimation ( Periyot, SF )
RSI indikatörü üzerinde, çok çeşitli hareketli ortalamalar uygulayarak elde edilen bir indikatördür. Fast
ve Slow olmak üzere 2 çizgi getirir. Ayrıca indikatör seviyesi vardır ve değeri ‘50’ dir. Al sat sinyali için
önerilen şudur :
Her 2 indikatörün de seviyesi 50’nin altında iken, kırmızı çizgi, maviyi yukarı keserse AL sinyalidir.
Her 2 indikatörün de seviyesi 50’nin üstünde iken, mavi çizgi, kırmızıyı yukarı keserse SAT sinyalidir.



AL QQEF(C,RSI_14,5)
SAT QQES(C,RSI_14,5) bunu yazdım olmadı..


Expert advisore nasıl uygulayacagım..Şimdiden teşekkürler

yıllardır Kutero abi kullanır onu...Namı diğer Kaptan...

halada görüyorum grafiklerinde...

incelikleri onda gizli...

ben anlamasamda :)

Zülfü Aşkın
12-11-2013, 23:11
yıllardır Kutero abi kullanır onu...Namı diğer Kaptan...

halada görüyorum grafiklerinde...

incelikleri onda gizli...

ben anlamasamda :)

Bende kullanıyorum indiaktor olarak yaklasık 1 yıl oldu... Expert advisore uygulmak istedim yapamadım...

uufuk
12-11-2013, 23:31
Sistem olarak denedim
Al
Cross(QQEF(c,opt1,opt2),QQES(c,opt1,opt2))
Sat
Cross(QQES(c,opt1,opt2),QQEF(c,opt1,opt2))
opt1=5-30 1adım
opt2=5-30 1adım olarak kullandım...
Ekpert de AL yeşil Sat kırmızı olarak çalıştırın .(opt1 opt2 sabit deger atayın)

KOSA
13-11-2013, 00:19
http://k1311.hizliresim.com/1h/d/uh6fu.png (http://bit.ly/c25MCx)

Bear_Bull
13-11-2013, 00:24
QQE ile yapılacak 1 sistem

ekranda güzel gibi gözüksede TEST sonuçlarına baktığınızda SONUÇ
HAYAL KIRIKLIĞI olacaktır.:(:(




Sistem olarak denedim
Al
Cross(QQEF(c,opt1,opt2),QQES(c,opt1,opt2))
Sat
Cross(QQES(c,opt1,opt2),QQEF(c,opt1,opt2))
opt1=5-30 1adım
opt2=5-30 1adım olarak kullandım...
Ekpert de AL yeşil Sat kırmızı olarak çalıştırın .(opt1 opt2 sabit deger atayın)

uufuk
13-11-2013, 01:00
http://imageshack.us/a/img35/8527/mu7z.png

Arkadaşların sorusu üzere yardımcı olundu.Kolaylıklar dilerim.
Geliştirmek lazım.
:yes: :yes: :yes:

heroturk
13-11-2013, 11:40
arkadaşlar
ben hiç formül girmedim
nereden nasıl gireceğim yardımlarınız irca ediyorum lütfen
tşk

uzundere
13-11-2013, 16:17
ahanda
al cross(Ref(HHV(H,100))-3,H)
sat cross(Ref(LLV(L,100)-1.5),L)

kosa arkadaşın yazdığı bu formül repaint yaparmı arkadaşlar.bu işden anlayanlar.ne der acaba.

KOSA
13-11-2013, 16:48
sn. uzundere konu repaintten açildiginda bu formulu paylasmistim. o formul geriden gelerek hesaplama yapiyor. yani repaintli. system testerda bakarsan getirisi iyidir.

kani
15-11-2013, 23:01
bu ideal veri terminalinde matriksteki kodları kopyala yapıştır yapsak çalışırmı kullananlar bi bilgi verebilirmi

thebaboli
15-11-2013, 23:07
bu ideal veri terminalinde matriksteki kodları kopyala yapıştır yapsak çalışırmı kullananlar bi bilgi verebilirmi

Hayır çalışmaz. Yazılım dilleri farklı. İdeal de kodlama dili c#

selam33
20-11-2013, 20:03
Hiç bir şey kusursuz olmuyor. son durum

http://www.resimagaci.com/img/6h285v5.png (http://bit.ly/zN9r1Y)


5 likde durum


http://www.resimagaci.com/img/jlhfjp4.png (http://bit.ly/zN9r1Y)

aerius
01-12-2013, 12:45
100 * ( Mov( Mov(C - (.5 * ( HHV(H,21) + LLV(L,21))),25,E),1,E)
/ (.5*Mov( Mov( HHV(H,21) - LLV(L,21),20,E),1,E))):-60
bu endikatörü AL-SAT şekline nasıl sokabilirim..bu endikatörden EXPERT ADVİSÖRDE bir AL-SAT formülü üretmek mümkünmüdür acaba?

aerius
01-12-2013, 12:56
Sn aerius indikatöre verdiğiniz ismi FML("İSİM") şeklinde yazarsanız

AL CROSS(c,FML("İSİM "))
SAT CROSS(FML("İSİM"),c) şeklinde yazabilirsiniz. Grafikteki görünümü şudur;http://i.imgur.com/XxfeS1T.png[/IMG]

burada yazılana göre yaptım...böyle bir şey oluştu...renk yok..ok yok...
http://666kb.com/i/cjq04pkqs4r8a95fu.gif

KOSA
01-12-2013, 13:13
expert icin buyuk kucuk formulu kurgulayabilirsiniz. direk cross yazimi expert te olmaz.

OoTToO
01-12-2013, 15:23
burada yazılana göre yaptım...böyle bir şey oluştu...renk yok..ok yok...
http://666kb.com/i/cjq04pkqs4r8a95fu.gif

Sn.aerius;
Yazmış olduğunuz indikatörün adını ben aer koydum..
Sonra expert advisor da semboller kısmında al olarak cross(fml("aer"),mov(fml("aer"),5,e)) yazdım ve kaydettim.Yani indikatörünüzün 5 günlük ortalamasını kesmesini sinyal olarak algılamasını sağladım..
Yine semboller kısmında sat kuralını oluşturmak içinse cross(mov(fml("aer"),5,e),fml("aer")) yazdım ve kaydettim.
Sıra geldi renk olarak bunu göstermeye; expert advisor da renk kısmına gelerek yeşil rengi seçerek fml("aer")>mov(fml("aer"),5,e) şartnı ve ardından kırmızı rengi seçerek fml("aer")<mov(fml("aer"),5,e) şartlarını kaydettim.Örnek grafiği burada paylaşıyorum.http://i.imgur.com/G46wJID.png

dogan3535
01-12-2013, 17:30
sayın ootto .kaç dakkalıkta alsat bakmalı.saygılarımla

aerius
01-12-2013, 19:55
aynen dediğiniz gibi yaptım sn otto..bende neden böyle oluştu...ben nerede yanlış yaptım acaba..
http://666kb.com/i/cjqarjuft2d97qxvg.gif

hiakkaya
01-12-2013, 21:29
aynen dediğiniz gibi yaptım sn otto..bende neden böyle oluştu...ben nerede yanlış yaptım acaba..
http://666kb.com/i/cjqarjuft2d97qxvg.gif

grafik üzerindeki AL -SAT yazısını hangi ayardan yapıyorsunuz acaba ?

aerius
01-12-2013, 22:48
grafik üzerindeki al -sat yazısını hangi ayardan yapıyorsunuz acaba ?

semboller..sembol seç..al için yukarı ok...renk yeşil..barın altına..kaydet....
Semboller...sat için aşağı ok...renk kırmızı..barın üstüne kaydet diyoruz sn hiakkaya..barın altına ve üstüne olan iki buton ikisinide altı veya üstü olarak işaretliyoruz..

aerius
01-12-2013, 23:53
yanlışımı gördüm düzeldi sorun arkadaşlar..teşekkürler herkese...

VİZYON67
02-12-2013, 01:09
yanlışımı gördüm düzeldi sorun arkadaşlar..teşekkürler herkese...

sonuçlar nasıl tatmin edicimi acaba tüm taratmalarda....en iyi sonucu kaç periyotta veriyor ve işlem sayısı kaç.....siz veya bir başka arkadaş grafikle paylaşırsa memnun olurum....

aerius
02-12-2013, 03:01
sonuçlar nasıl tatmin edicimi acaba tüm taratmalarda....en iyi sonucu kaç periyotta veriyor ve işlem sayısı kaç.....siz veya bir başka arkadaş grafikle paylaşırsa memnun olurum....

http://666kb.com/i/cjqlk71mszzddpla4.gif

aerius
02-12-2013, 03:03
http://666kb.com/i/cjqlm7n4gqenk6zgc.gif

aerius
02-12-2013, 03:04
http://666kb.com/i/cjqlmvd40nccohdz0.gif

aerius
02-12-2013, 03:05
http://666kb.com/i/cjqlnlkzli1i7h33w.png

aerius
02-12-2013, 03:07
AL
RWH:=(H-Ref(L,-30))/(ATR(30)*Sqr(30));

RWL:=(Ref(H,-30)-L)/(ATR(30)*Sqr(30));

Pk:=Mov((RWH-RWL),3,W);

AVTR:=Mov(HHV(H,2) - LLV(L,2),20, S);

SD:=Sdev(HHV(H,2) - LLV(L,2),20);

Val2:=If(PK>0,HHV(H-AVTR-SD,20),LLV(L+AVTR+SD,20));

EL:= (Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND (Val2<C);

CL:= (Val2>C) OR ((Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND Val2>C);

ES:= (Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND (Val2>C);

CS:= ((Val2<C)) OR ((Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND Val2<C);

State:=If(EL,2,If(ES,-2,If(CL,1,If(CS,-1,PREV))));

State=>0
SAT
RWH:=(H-Ref(L,-30))/(ATR(30)*Sqr(30));

RWL:=(Ref(H,-30)-L)/(ATR(30)*Sqr(30));

Pk:=Mov((RWH-RWL),3,W);

AVTR:=Mov(HHV(H,2) - LLV(L,2),20, S);

SD:=Sdev(HHV(H,2) - LLV(L,2),20);

Val2:=If(PK>0,HHV(H-AVTR-SD,20),LLV(L+AVTR+SD,20));

EL:= (Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND (Val2<C);

CL:= (Val2>C) OR ((Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND Val2>C);

ES:= (Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND (Val2>C);

CS:= ((Val2<C)) OR ((Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND Val2<C);

State:=If(EL,2,If(ES,-2,If(CL,1,If(CS,-1,PREV))));

State=<0
bu sistemi renkler kısmında yeşil-kırmızı barlar oluşacak şekilde tanımladım..semboller kısmında nasıl aşağı veya yukarı ok oluşturabilirim burada..??onu beceremedim işte...

OoTToO
02-12-2013, 12:12
AL
RWH:=(H-Ref(L,-30))/(ATR(30)*Sqr(30));

RWL:=(Ref(H,-30)-L)/(ATR(30)*Sqr(30));

Pk:=Mov((RWH-RWL),3,W);

AVTR:=Mov(HHV(H,2) - LLV(L,2),20, S);

SD:=Sdev(HHV(H,2) - LLV(L,2),20);

Val2:=If(PK>0,HHV(H-AVTR-SD,20),LLV(L+AVTR+SD,20));

EL:= (Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND (Val2<C);

CL:= (Val2>C) OR ((Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND Val2>C);

ES:= (Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND (Val2>C);

CS:= ((Val2<C)) OR ((Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND Val2<C);

State:=If(EL,2,If(ES,-2,If(CL,1,If(CS,-1,PREV))));

State=>0
SAT
RWH:=(H-Ref(L,-30))/(ATR(30)*Sqr(30));

RWL:=(Ref(H,-30)-L)/(ATR(30)*Sqr(30));

Pk:=Mov((RWH-RWL),3,W);

AVTR:=Mov(HHV(H,2) - LLV(L,2),20, S);

SD:=Sdev(HHV(H,2) - LLV(L,2),20);

Val2:=If(PK>0,HHV(H-AVTR-SD,20),LLV(L+AVTR+SD,20));

EL:= (Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND (Val2<C);

CL:= (Val2>C) OR ((Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND Val2>C);

ES:= (Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND (Val2>C);

CS:= ((Val2<C)) OR ((Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND Val2<C);

State:=If(EL,2,If(ES,-2,If(CL,1,If(CS,-1,PREV))));

State=<0
bu sistemi renkler kısmında yeşil-kırmızı barlar oluşacak şekilde tanımladım..semboller kısmında nasıl aşağı veya yukarı ok oluşturabilirim burada..??onu beceremedim işte...

Öncelikle yazdığınızı bir indikatör haline getirin .... Bunun için indikatör tanımlama bölümde
RWH:=(H-Ref(L,-30))/(ATR(30)*Sqr(30));
RWL:=(Ref(H,-30)-L)/(ATR(30)*Sqr(30));
Pk:=Mov((RWH-RWL),3,W);
AVTR:=Mov(HHV(H,2) - LLV(L,2),20, S);
SD:=Sdev(HHV(H,2) - LLV(L,2),20);
Val2:=If(PK>0,HHV(H-AVTR-SD,20),LLV(L+AVTR+SD,20));
EL:= (Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND (Val2<C);
CL:= (Val2>C) OR ((Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND Val2>C);
ES:= (Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND (Val2>C);
CS:= ((Val2<C)) OR ((Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND Val2<C);
State:=If(EL,2,If(ES,-2,If(CL,1,If(CS,-1,PREV))));
State
şeklinde kopyalayıp yapıştırın...

Bundan sonra örneğin bu indikatöre STA adını verdiniz...

AL kuralı için
cross(fml("STA"),0)

SAT kuralı için
cross(0,fml("sta")) yazın..

aerius
02-12-2013, 12:44
Öncelikle yazdığınızı bir indikatör haline getirin .... Bunun için indikatör tanımlama bölümde
RWH:=(H-Ref(L,-30))/(ATR(30)*Sqr(30));
RWL:=(Ref(H,-30)-L)/(ATR(30)*Sqr(30));
Pk:=Mov((RWH-RWL),3,W);
AVTR:=Mov(HHV(H,2) - LLV(L,2),20, S);
SD:=Sdev(HHV(H,2) - LLV(L,2),20);
Val2:=If(PK>0,HHV(H-AVTR-SD,20),LLV(L+AVTR+SD,20));
EL:= (Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND (Val2<C);
CL:= (Val2>C) OR ((Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND Val2>C);
ES:= (Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND (Val2>C);
CS:= ((Val2<C)) OR ((Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND Val2<C);
State:=If(EL,2,If(ES,-2,If(CL,1,If(CS,-1,PREV))));
State
şeklinde kopyalayıp yapıştırın...

Bundan sonra örneğin bu indikatöre STA adını verdiniz...

AL kuralı için
cross(fml("STA"),0)

SAT kuralı için
cross(0,fml("sta")) yazın..

çok teşekkürler sn otto...yardımlarınız için minnetdarım...bol kazançlar....

OoTToO
02-12-2013, 13:20
Önemli değil..Bende sizin nesdinizde tüm arkadaşlara bol kazançlar dilerim...

Yigitt
02-12-2013, 22:00
arkadaşlar birşey sormak istiyorum diyelimki sistem a fiyatından herhangi bir sözleşmeye yada hisse senedine al sinyali verdi.Bu a fiyatını matriks te nasıl formüle edebiliriz ? Yani kısacası en son işlem yapılan fiyatı nasıl kod kısmına tanıtabiliriz ?

Şimdiden cevaplar için teşekkürler

selam33
03-12-2013, 21:53
Metastock formülü matrikse çevirebilecek arkadaşımız varmı?

pdsNoEntry:=Input("No entry x periods from last exit",0,21,5);
pdsW:=Input("Weekly EMA periods",1,520,13)*5;
pdsD:=Input("Daily EMA periods",1,252,13);
pdsShort:=Input("Shorter MACD periods", 1,252,12);
pdsLong:=Input("Longer MACD periods",2,2520,26);
pdsSignal:=Input("MACD trigger signal periods", 2,252,9);
tradeDelay:=0;

EmaW:=Mov(C,pdsW,E);
EmaD:=Mov(C,pdsD,E);
Mac:=Mov(C,pdsShort,E)-Mov(C,pdsLong,E);
MacTrig:=Mov(Mac,pdsSignal,E);
Hist:=Mac-MacTrig;

Out:={EmaW<Ref(EmaW,-1) AND }EmaD<Ref(EmaD,-1) AND Hist<Ref(Hist,-1);
In1:=EmaW>Ref(EmaW,-1) AND EmaD>Ref(EmaD,-1) AND Hist>Ref(Hist,-1);
In:=In1 AND BarsSince(Out)>pdsNoEntry;

Init:=Cum(In+Out>-1)=1;
InInit:=Cum(In)=1;
flag:=Ref(BarsSince(Init OR In) <BarsSince(Init OR Out)+InInit,-tradeDelay);
signals:=(InInit AND Alert(InInit=0,2) OR flag AND Alert(flag=0,2)) -(flag=0 AND Alert(flag,2));
signals

uufuk
04-12-2013, 01:37
Metastock formülü matrikse çevirebilecek arkadaşımız varmı?

pdsNoEntry:=Input("No entry x periods from last exit",0,21,5);
pdsW:=Input("Weekly EMA periods",1,520,13)*5;
pdsD:=Input("Daily EMA periods",1,252,13);
pdsShort:=Input("Shorter MACD periods", 1,252,12);
pdsLong:=Input("Longer MACD periods",2,2520,26);
pdsSignal:=Input("MACD trigger signal periods", 2,252,9);
tradeDelay:=0;

EmaW:=Mov(C,pdsW,E);
EmaD:=Mov(C,pdsD,E);
Mac:=Mov(C,pdsShort,E)-Mov(C,pdsLong,E);
MacTrig:=Mov(Mac,pdsSignal,E);
Hist:=Mac-MacTrig;

Out:={EmaW<Ref(EmaW,-1) AND }EmaD<Ref(EmaD,-1) AND Hist<Ref(Hist,-1);
In1:=EmaW>Ref(EmaW,-1) AND EmaD>Ref(EmaD,-1) AND Hist>Ref(Hist,-1);
In:=In1 AND BarsSince(Out)>pdsNoEntry;

Init:=Cum(In+Out>-1)=1;
InInit:=Cum(In)=1;
flag:=Ref(BarsSince(Init OR In) <BarsSince(Init OR Out)+InInit,-tradeDelay);
signals:=(InInit AND Alert(InInit=0,2) OR flag AND Alert(flag=0,2)) -(flag=0 AND Alert(flag,2));
signals

http://imageshack.us/a/img545/1975/7wn0.jpg
http://imageshack.us/a/img21/2854/iy93.jpg

pdsNoEntry:=Input("No entry x periods from last exit",0,21,5);
pdsW:=Input("Weekly EMA periods",1,520,13)*5;
pdsD:=Input("Daily EMA periods",1,252,13);
pdsShort:=Input("Shorter MACD periods", 1,252,12);
pdsLong:=Input("Longer MACD periods",2,2520,26);
pdsSignal:=Input("MACD trigger signal periods", 2,252,9);
tradeDelay:=0;

EmaW:=Mov(C,pdsW,E);
EmaD:=Mov(C,pdsD,E);
Mac:=Mov(C,pdsShort,E)-Mov(C,pdsLong,E);
MacTrig:=Mov(Mac,pdsSignal,E);
Hist:=Mac-MacTrig;

Out:={EmaW<Ref(EmaW,-1) AND }EmaD<Ref(EmaD,-1) AND Hist<Ref(Hist,-1);
In1:=EmaW>Ref(EmaW,-1) AND EmaD>Ref(EmaD,-1) AND Hist>Ref(Hist,-1);
In:=In1 AND BarsSince(Out)>pdsNoEntry;

Init:=Cum(In+Out>-1)=1;
InInit:=Cum(In)=1;
flag:=Ref(BarsSince(Init OR In) <BarsSince(Init OR Out)+InInit,-tradeDelay)*-1;
signals:=(InInit AND llv(InInit=0,2) OR flag AND llv(flag=0,2)) -(flag=0 AND hhv(flag,2));
signals

Hayırını gör......:cool: :halay:

selam33
04-12-2013, 23:39
sn uufuk tşk ler

mümkünse bunuda çalıştırabilirmiyiz

entry:=C<Ref(LLV(C,21),-1);
exit:=C>Ref(HHV(C,10),-1);
cost:=Input("Total Transaction costs Brokerage + Slippage) %:",0,100,.2)/200;
plot:=Input("plot: [1]%Profit, [2]Signals",1,2,1);
init:=Cum(IsDefined(entry+exit))=1;
flag:=ValueWhen(1,entry-exit<>0 OR init,entry);
entry:=flag*(Alert(flag=0,2) OR entry*Cum(entry)=1);
exit:=(flag=0)*(Alert(flag,2) OR exit*Cum(exit)=1);

EntryVal:=ValueWhen(1,entry,C*(1+cost));
Profit:=C*(1-cost)/EntryVal-1;
ProfitPer:=(flag*Profit+Cum(exit*Profit))*100;
If(plot=1,ProfitPer,entry-exit)

uufuk
05-12-2013, 15:22
http://imageshack.us/a/img707/4134/h1l6.png
http://imageshack.us/a/img24/2609/rl9w.png
entry:=C<Ref(LLV(C,21),-1);
exit:=C>Ref(HHV(C,10),-1);
cost:=Input("Total Transaction costs Brokerage + Slippage %:",0,100,.2)/200;
plot:=Input("plot: [1]%Profit, [2]Signals",1,2,1);
init:=Cum((entry+exit))=1;
flag:=ValueWhen(1,entry-exit<>0 OR init,entry)*-1;
entry:=flag*(llv(flag=0,2) OR entry*Cum(entry)=1);
exit:=(flag=0)*-1*(hhv(flag,2) OR exit*Cum(exit)=1);
EntryVal:=ValueWhen(1,entry,C*(1+cost));
Profit:=C*(1-cost)/EntryVal-1;
ProfitPer:=(flag*Profit+Cum(exit*Profit))*100;
If(plot=1,ProfitPer,entry-exit)

Hayrını gör..... :cool:

KOSA
05-12-2013, 15:29
:thumbup:

aerius
05-12-2013, 16:03
http://imageshack.us/a/img707/4134/h1l6.png
http://imageshack.us/a/img24/2609/rl9w.png
entry:=C<Ref(LLV(C,21),-1);
exit:=C>Ref(HHV(C,10),-1);
cost:=Input("Total Transaction costs Brokerage + Slippage %:",0,100,.2)/200;
plot:=Input("plot: [1]%Profit, [2]Signals",1,2,1);
init:=Cum((entry+exit))=1;
flag:=ValueWhen(1,entry-exit<>0 OR init,entry)*-1;
entry:=flag*(llv(flag=0,2) OR entry*Cum(entry)=1);
exit:=(flag=0)*-1*(hhv(flag,2) OR exit*Cum(exit)=1);
EntryVal:=ValueWhen(1,entry,C*(1+cost));
Profit:=C*(1-cost)/EntryVal-1;
ProfitPer:=(flag*Profit+Cum(exit*Profit))*100;
If(plot=1,ProfitPer,entry-exit)

Hayrını gör..... :cool:

bunları endikatör buldirdemi tanımlamamız lazım..yoksa expert advisördemi..expert advisörde nasıl tanımlayabilir??

akaan
05-12-2013, 20:38
arkadaşlar hayırlı akşamlar yazılarınızdan çok şey öğrendim allah hepinizden razı olsun daha önce forekste kullandığım daha sonrada metastockta bulduğum iki indikatörü sizinle paylaşacağım bu indikatörler matrikste de çalışıyorlar denedim. sizden ricam bu iki indikatörü ayrı ayrı matrikste nasıl al sat yapabiliriz.anlayanlar ve yardım etmek isteyenlere şimdiden teşekkür ederim. trading stop olarak kullanabilirsiniz...CBLhi:

HighDays := Input("Enter # days to cover last HIGH for CBL calc'n:", 3, 55, 13);

If(HIGH < HHV(HIGH, HighDays), {then ...} PREV, {previous CBLhi, else...} If(Ref(L,-2) < Ref(L,-1) AND Ref(L,-2) < L AND Ref(L,-1) < L, {then ...} Ref(L,-2), {2nd day back low, else...} If((Ref(L,-3)< Ref(L,-2) AND Ref(L,-3) < Ref(L,-1) AND Ref(L,-3) < L) AND (Ref(L,-2)< L OR Ref(L,-1) < L), {then ... } Ref(L,-3), {3rd day back low, else...} If((Ref(L,-4)< Ref(L,-3) AND Ref(L,-4) < Ref(L,-2) AND Ref(L,-4) < Ref(L,-1) AND Ref(L,-4) < L) AND (Ref(L,-3)< L OR Ref(L,-2) < L OR Ref(L,-1) < L), {then... } Ref(L,-4), {4th day back low, else...} If((Ref(L,-5)< Ref(L,-4) AND Ref(L,-5) < Ref(L,-3) AND Ref(L,-5) < Ref(L,-2) AND Ref(L,-5) < Ref(L,-1) AND Ref(L,-5) < L) AND (Ref(L,-4)< L OR Ref(L,-3) < L OR Ref(L,-2) < L OR Ref(L,-1) < L), {then ...} Ref(L,-5), {5th day back low, else...} PREV )))))

akaan
05-12-2013, 20:39
LowDays := Input("Enter 13 days to cover last LOW for CBL calc'n:", 3, 55, 13);

If(LOW > LLV(LOW, LowDays), {then ...} PREV, {previous CBLlo, else...} If(Ref(H,-2) > Ref(H,-1) AND Ref(H,-2) > H AND Ref(H,-1) > H, {then ...} Ref(H,-2), {2nd day back high,else...} If((Ref(H,-3)> Ref(H,-2) AND Ref(H,-3) > Ref(H,-1) AND Ref(H,-3) > H) AND (Ref(H,-2)> H OR Ref(H,-1) > H), {then ... } Ref(H,-3), {3rd day back high,else...} If((Ref(H,-4)> Ref(H,-3) AND Ref(H,-4) > Ref(H,-2) AND Ref(H,-4) > Ref(H,-1) AND Ref(H,-4) > H) AND (Ref(H,-3)> H OR Ref(H,-2) > H OR Ref(H,-1) > H), {then... } Ref(H,-4), {4th day back high,else...} If((Ref(H,-5)> Ref(H,-4) AND Ref(H,-5) > Ref(H,-3) AND Ref(H,-5) > Ref(H,-2) AND Ref(H,-5) > Ref(H,-1) AND Ref(H,-5) > H) AND (Ref(H,-4)> H OR Ref(H,-3) > H OR Ref(H,-2) > H OR Ref(H,-1) > H), {then ...} Ref(H,-5), {5th day back high,else...} PREV )))))

akaan
05-12-2013, 20:40
not benim kullandığım periyot 13 tür saygılarımla.

abacaba
06-12-2013, 16:56
matriksin 15günlük demo sürümünden metastock a veri aktarabilirmiyiz metastock u deneme amaçlı 3-5 günlük güncel veriler gerekiyor banada

venseremos
06-12-2013, 21:18
Selam,

Dema yı nasıl formüle ederiz iki farklı periyoddaki demanın kesişmesini bir fırmülde kullanmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim...


iPhone 'den Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1) aracılığı ile gönderildi

ysrzcn20
07-12-2013, 17:31
Cross (DEMA(c,5) , DEMA(c,20)) al
Cross (DEMA(c,20) , DEMA(c,5)) sat

Kerem_Bay
09-12-2013, 14:47
Merhaba Arkadaşlar

Matriks expert advisor kısmında sinyal gecikmesi vermek istiyorum,
Örnek olması açısından

Al formülüm
Cross(mov(c,60,s),mov(c,56,s))
Sat Formülüm
Cross(mov(c,56,s),mov(c,60,s))

şeklinde, system tester'da test ettiğim sistem

Al formülünde 4 gün gecikme
Sat formülünde 1 gün gecikme

ekleme şeklinde

Expert Advisor 'a bu gecikmeleri nasıl ekleyebilirim ?

teşekkürler

yardımcı olabilir misiniz ?

ysrzcn20
10-12-2013, 00:06
Al formülü
ref(Cross(mov(c,60,s),mov(c,56,s)),-4)

Sat Formülü
ref(Cross(mov(c,56,s),mov(c,60,s)),-1)

sonlarındaki sayılar kadar sinyalleri geçiktirir

Kerem_Bay
10-12-2013, 10:06
çok teşekkür ederim

knockermaster
10-12-2013, 22:00
merhaba
Şimdiye kadar denediğiniz en başarılı expert advisor formülünüz nedir ?
Tşk

aerius
11-12-2013, 12:22
a1:=(Ref(C,-1)+Ref(H,-1)+Ref(L,-1))/3;
r1:=(2*a1)-Ref(L,-1);
s1:=(2*a1)-Ref(H,-1);
r2:=a1+(R1-S1);
s2:=a1-(R1-S1);
r3:=Ref(H,-1)+(2*(a1-Ref(L,-1)) );
s3:=Ref(L,-1)-(2*(Ref(H,-1)-a1));
r3;r2;r1;s1;s2;s3
pivot formülü..endikatör buldırde tanımlanacak....

geoist
11-12-2013, 21:11
üstadlardan yardım..
kalsik bir sistem yazmak istiyorum beceremiyorum. sayfaları okudum fakat bulamadım..

rsı 14 pencersi içinde ma indikatörünü kullanarak rsı inin ortalamasını alıyorum ve bu kesişimler 50 nin altında üstünde ise sinyal ver diyorum.

yani rsi c,14 - mav(rsi(c,14),21 günlük) > 50 ise ve tam tersi küçütür elli ise..

aynı şeyi dı indikatöründede yapmak istiyorum yardım edebilrimisiniz.
resim altındaki indikatrler gibi teşekkürler.

http://666kb.com/i/ck0hk2th8vgf5opqi.gif

KOSA
11-12-2013, 21:24
Mov(rsi(14),21,s)>50
mov(rsi(14),21,s)<50

uzundere
11-12-2013, 21:37
Indikatör builder ne işe yarar.nasıl kullanılır.niçin kullanılır.
Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirmi acaba.

geoist
11-12-2013, 22:48
Mov(rsi(14),21,s)>50
mov(rsi(14),21,s)<50

üstad teşekkür edrim. öğrenciliğe yeni başladımda.

Mov(rsi(14),21,s) - rsi(14) < 10
mov(rsi(14),21,s) - rsi(14) > 10

test yaptığımda sanki iyi çalıştı gibi :) bide sen bakabilirmisisn sanki düzgün yerlerde al sat verdi

geoist
11-12-2013, 22:49
Indikatör builder ne işe yarar.nasıl kullanılır.niçin kullanılır.
Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirmi acaba.

evet. eğer matrik kullanıyorsan. matriksin içindeki yardım menüsünü kullan orada hepsi aynen yazıyor..

geoist
11-12-2013, 22:52
üstad teşekkür edrim. öğrenciliğe yeni başladımda.

Mov(rsi(14),21,s) - rsi(14) < 10
mov(rsi(14),21,s) - rsi(14) > 10

test yaptığımda sanki iyi çalıştı gibi :) bide sen bakabilirmisisn sanki düzgün yerlerde al sat verdi

saçmalamışım :)

KOSA
11-12-2013, 23:03
Olsun sen yinede saçmalamaktan vazgeçme. Bir süre normal, benim de zamanında saçmaladığım gibi.

geoist
11-12-2013, 23:08
al
rsi(14) - mov(rsi(14),21,e) > 5 and dis(14) - mov(dis(14),21,e) > 5
sat
rsi(14) - mov(rsi(14),21,e) < 5 and dis(14) - mov(dis(14),21,e) < 5

usta sanki bu oldu gibi

geoist
11-12-2013, 23:09
al
rsi(14) - mov(rsi(14),21,e) > 5 and dis(14) - mov(dis(14),21,e) > 5
sat
rsi(14) - mov(rsi(14),21,e) < 5 and dis(14) - mov(dis(14),21,e) < 5

usta sanki bu oldu gibi

test sonuçlarından bişey anlamıyorum. grafik üzerinde al satlara bakınca . alınan ve satılan yerleri sanki dogru gösterdi gibi.

KOSA
11-12-2013, 23:12
Devam edelim.

http://u1312.hizliresim.com/1j/c/vf8r8.png (http://bit.ly/c25MCx)

KOSA
11-12-2013, 23:16
test sonuçlarından bişey anlamıyorum. grafik üzerinde al satlara bakınca . alınan ve satılan yerleri sanki dogru gösterdi gibi.

Gelir pardon gider tablosu yukarıda. Çalışmaya devam. Vazgeçmek yok...

geoist
11-12-2013, 23:24
sat
if 15 > (rsi(14) - mov(rsi(14),21,e)) < 5 and 15 > (dis(14) - mov(dis(14),21,e)) < 5
al
if 15 > (rsi(14) - mov(rsi(14),21,e)) > 5 and 15 > (dis(14) - mov(dis(14),21,e)) > 5

başındaki if olmasada olur farkları 5 ile 15 arasında dedim.. çalışmadı nerde hata yaptım..

geoist
11-12-2013, 23:25
Gelir pardon gider tablosu yukarıda. Çalışmaya devam. Vazgeçmek yok...

bizim kitapta kar zarar kardeştir.. ozaman fomülü ters yazdım :)) tersini yazayım bakayım kar yazacakmı :)

KOSA
11-12-2013, 23:28
bizim kitapta kar zarar kardeştir.. ozaman fomülü ters yazdım :)) tersini yazayım bakayım kar yazacakmı :)

.................:fiyu:......................

geoist
11-12-2013, 23:29
grAFİĞE BKSAN ON NUMARA.. TAM YERİNDE AL SATLAR VERMİŞ..

http://666kb.com/i/ck0l4z0gir9iq5ebk.gif

DEĞİŞTİRDİM..
BÖYLE SONUÇ VERDİ..

PARİTEDE ANLIK DENİYİM BAKAYIM NE OLACAK..

thebaboli
11-12-2013, 23:40
grAFİĞE BKSAN ON NUMARA.. TAM YERİNDE AL SATLAR VERMİŞ..



Göz yanılgısı sadece. :) Grafikte alı dibe satı tepeye koyuyor. Öyle bakınca çok kar varmış gibi duruyor.

Bear_Bull
11-12-2013, 23:44
Göz yanılgısı sadece. :) Grafikte alı dibe satı tepeye koyuyor. Öyle bakınca çok kar varmış gibi duruyor.

offff offf offf

birde ayarlarla oynayıp
alımları LOW değerden
satımları HIGH değerden yaptırıp {göz boyayıp}
systester sonuçlarını paylaşacaksınki millet sistem görsün :he:

KOSA
11-12-2013, 23:51
geoist daha yeni başladı. Hemen soğutmayalım...

geoist
12-12-2013, 00:05
offff offf offf

birde ayarlarla oynayıp
alımları LOW değerden
satımları HIGH değerden yaptırıp {göz boyayıp}
systester sonuçlarını paylaşacaksınki millet sistem görsün :he:

bu işte usta olduğunu biliyorum fakat benim suçum yok... ayıp olur.. işim millete hava atmak değil sistem öğenmek. ve ilk formülüm... sadece

geoist
12-12-2013, 00:06
semboller kısmında sembol ekle dedim ya barın üstüne barın altına koy dedim. nerde göz yanılgısı var onuda anladım... :) hata yaptığımı anladım

KOSA
12-12-2013, 00:08
Sisteminizi system testerda bakmanız daha faydalı olur. Gelir gideri orada görebilirsiniz.

geoist
12-12-2013, 00:08
aslında matematikte fraktal diye bir konu var ordan bişeyler çalsak nasılsa fibonacci de bir matematikçiydi.. kafamda değişik şekillenmeler var ama.. ben biraz balıklama daldım..

Bear_Bull
12-12-2013, 00:18
bu işte usta olduğunu biliyorum fakat benim suçum yok... ayıp olur.. işim millete hava atmak değil sistem öğenmek. ve ilk formülüm... sadece

kimseyi suçlamak için demedim

dediklerim yapılırsa en berbat sistem bile karlı görünür sadece onu belirtmeye çalıştım.

denemelerinizde kolaylıklar dilerim.

geoist
12-12-2013, 00:24
sağol üstad.. kolaylıklar dileyerek kaçamazsınız :D hocalığınızı konuşturmalısınız.. öğrenciniz soru sordumu yardımlaınızı bekliyorum. teşekkürler

KOSA
12-12-2013, 00:24
aslında matematikte fraktal diye bir konu var ordan bişeyler çalsak nasılsa fibonacci de bir matematikçiydi.. kafamda değişik şekillenmeler var ama.. ben biraz balıklama daldım..
Bravo vazgeçmeden aramaya devam. Söyle arada eee pardon haftanın 7 günü sabah 3 lere kadar biraz yor kendini. İki ayda biraz bişiler öğrenme şansını yakalayabiliriz.

geoist
12-12-2013, 00:44
al
cross(rsi(13),mov(rsi(13),21,e)) and cross(dis(14),mov(dis(13),21,e))
sat
Cross(mov(rsi(14),21,e),rsi(14)) and cross(dis(14),mov(dis(14),21,e))

usta system tester yaptım ortalık yemyeşil.. :)

yalnız tüm peryotları 60 yaptım..

KOSA
12-12-2013, 00:55
Evet bi almış bi daha satmamış.

Mr.Piston
12-12-2013, 01:08
sistem bişeye benzemezse gelir göremez sadece gider görür.iflasa giden yolu görür.



Sisteminizi system testerda bakmanız daha faydalı olur. Gelir gideri orada görebilirsiniz.

geoist
12-12-2013, 01:11
Evet bi almış bi daha satmamış.

hocam sana da rahatsızlık verdim. lakin son sorumu da sorabilrimiyim. daha rahatsız etmem.

KOSA
12-12-2013, 01:13
Bekliyorum

geoist
12-12-2013, 01:15
eğer şartını kullnarak sadece ben düşünüyorum yazamıyorum..

eğer bolinger üst bandının sayısal değeri bir önceki barın bolinger değerinden büyükse al işlemi devam etsin. taki iki bar da bolinger değeri eşit olana kadar.. ne zmanki bir öncekinden küçük olmaya başlamıdıysada satsın.

hatta bunlara alt bandı da ekleride önce bu denklemi bi çözelim. nasıl yazarım

geoist
12-12-2013, 01:18
BBandTop(c,13,e,0.002) or BBandBot(c,13,e,0.002) gibi

veya en son bar BBandTop(c,13,e,0.002) sayısal değeri > önceki bar BBandTop(c,13,e,0.002) sayısal değeri gibi

VİZYON67
12-12-2013, 01:20
selamlar......
kolay gelsin

VİZYON67
12-12-2013, 01:24
130 üstsel ortalama 220 üstsel ortalamayı aşağı kesmiş olsun stocastikrsı 54 periyotta (0)değerini aldığında AL
130 Üstsel 220 üstsel ortalamayı yukarı kesmiş olsun STOCASTİK 160 Periytta 85 değerinin altına düştüğünde SAT

yapabilirmiyiz bunu zahmet olmazsa

geoist
12-12-2013, 01:24
aleyküm selam. çalışıyoruz.. zor işler.
sözelciye geometri anlatmak gibi bişey bu.. konuşma dilini bilmiyorum ki..

KOSA
12-12-2013, 01:24
if(BBandTop(C,20,S,2)> ref(BBandTop(C,20,S,2),-1),1,if(BBandTop(C,20,S,2)=<ref(BBandTop(C,20,S,2),-1),0,prev))

VİZYON67
12-12-2013, 01:28
130 üstsel ortalama 220 üstsel ortalamayı aşağı kesmiş olsun stocastikrsı 54 periyotta (0)değerini aldığında AL
130 Üstsel 220 üstsel ortalamayı yukarı kesmiş olsun STOCASTİK 160 Periytta 85 değerinin altına düştüğünde SAT

yapabilirmiyiz bunu zahmet olmazsa

yada sat kısmında stocastik 85 üzerinde 10 yavaşlatma periyodunu aşağı kırdığında sat olsada olabilir

KOSA
12-12-2013, 01:32
130 üstsel ortalama 220 üstsel ortalamayı aşağı kesmiş olsun stocastikrsı 54 periyotta (0)değerini aldığında al
130 üstsel 220 üstsel ortalamayı yukarı kesmiş olsun stocastik 160 periytta 85 değerinin altına düştüğünde sat

yapabilirmiyiz bunu zahmet olmazsa
cross(mov(c,220,e),mov(c,130,e)) and stochmomentum(54,3,3)=0
cross(mov(c,130,e),mov(c,220,e)) and cross(85,stochmomentum(160,3,3))

VİZYON67
12-12-2013, 01:36
cross(mov(c,220,e),mov(c,130,e)) and stochmomentum(54,3,3)=0
cross(mov(c,130,e),mov(c,220,e)) and cross(85,stochmomentum(160,3,3))

teşekkürler elinize sağlık..ancak al kısmı STOKASTİK RSI idi stock momentum yazıyor bunda ve sat kısmı sadece stock du bundada stock momentum yazıyor..yanlışlık olabilirmi bunda

KOSA
12-12-2013, 01:39
siz değiştiriverin nasıl olacaksa

VİZYON67
12-12-2013, 01:41
siz değiştiriverin nasıl olacaksa

yok hocam ben bilmiyorum formul işini...finnetten bakıyorum ve stockrsı var orda onun değerlerine göre yazdım ben...matrıkste stokastikRSI diye varmı onuda bilmiyorum yanlış anlamayın

VİZYON67
12-12-2013, 01:43
yok hocam ben bilmiyorum formul işini...finnetten bakıyorum ve stockrsı var orda onun değerlerine göre yazdım ben...matrıkste stokastikRSI diye varmı onuda bilmiyorum yanlış anlamayın

hımmm...... nasıl olacaksa derken .....stockmomentum yazan yere stocastikrsı diye yazsam sorun çözülürmü yani

geoist
12-12-2013, 01:47
STOCHRSI yazsan olur herhalde

VİZYON67
12-12-2013, 01:49
STOCHRSI yazsan olur herhalde

teşekkürler....