PDA

View Full Version : Matriks Formülleri



Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

KOSA
12-12-2013, 01:49
cross(mov(c,220,e),mov(c,130,e)) and STOCHRSI(C,54,3)=0
cross(mov(c,130,e),mov(c,220,e)) and cross(85,STOSK(160,3,3))

geoist
12-12-2013, 01:50
kosa usta..
al
if(BBandTop(C,20,S,2)> ref(BBandTop(C,20,S,2),-1),1,if(BBandTop(C,20,S,2)=<ref(BBandTop(C,20,S,2) ,-1),0,prev))

sat
if(BBandTop(C,20,S,2) <ref(BBandTop(C,20,S,2),-1),1,if(BBandTop(C,20,S,2)=>ref(BBandTop(C,20,S,2) ,-1),0,prev))

sitem üzerinde çalışırsak güzel briş çıkacak sayenizde.. sanki bi ara zengin oluyordum :) sonrada sıfrıladı gene parayı.

VİZYON67
12-12-2013, 01:52
cross(mov(c,220,e),mov(c,130,e)) and STOCHRSI(C,54,3)=0
cross(mov(c,130,e),mov(c,220,e)) and cross(85,STOSK(160,3,3))

çok teşekkür ediyorum hocam ellerine sağlık...Son bişey daha rica ediyorum AL kısmını explorer da nasıl taratır ve uygun hisse bulabilirim bu şekliyle kopyala yapıştır yaparsam olurmu...matrıksım kapalı ..siz uygulayıp taratarak bakabilirmisiniz

KOSA
12-12-2013, 01:55
senet kısmını bilmiyorum denemek lazım.

VİZYON67
12-12-2013, 02:00
cross(mov(c,220,e),mov(c,130,e)) and STOCHRSI(C,54,3)=0
cross(mov(c,130,e),mov(c,220,e)) and cross(85,STOSK(160,3,3))

bişey daha aklıma geldi....cross kesişme ise stockrsı 0 değerini aynı anda mı gördüğünde al demek bu yoksa cross kesişiminden sonraki barlardan herhangi birinde stockrsı nin o değerini gördğünde yine alırmı.....yoksa diğer türlü aynı anda kesişim ve sıfır değerinin çakışması durumu nadir olacaktır sanırım

VİZYON67
12-12-2013, 02:09
iyi geceler...sağolun hocam elinize sağlık

KOSA
12-12-2013, 02:09
sn. vizyon bu şekilde gördüğünü sorgularsan başarılı olabilirsin.
iki formül arasında and var ise; her ikiside aynı anda gerçekleştiğinde bir değer/sonuç üretir. Yani zor . Araya OR (veya) konulabilir. O zaman ayrı ayrı çalışırlar.

geoist
12-12-2013, 02:11
if(BBandTop(C,20,S,2)> ref(BBandTop(C,20,S,2),-1),1,if(BBandTop(C,20,S,2)=<ref(BBandTop(C,20,S,2) ,-1),0,prev)) and if(rsi(14) > ref(rsi(14),-1),0,prev)

hocam nerde yanlış yaptım..

bolingere yaptığımın aynısını rsi ye de uyguladım. önceki değerinden büyü olması şartını ekledim.. eklemeye çalıştım diyim

geoist
12-12-2013, 02:20
if(BBandTop(C,20,S,2) <ref(BBandTop(C,20,S,2),-1),1,if(BBandTop(C,20,S,2)=>ref(BBandTop(C,20,S,2) ,-1),0,prev)) and rsi(14) < ref(rsi(14),-1)

bunu denedim en azından yzde 10 kar yakaladım :d
kar etmeye basladım

recoba
12-12-2013, 15:45
Arkadaslar matrikste FML içeren bir indikatörün referans değeri (örneğin -20'yi yukarı yada 20'yi aşağı) kesmesini nasıl formülüze edebiliriz acaba?
Ama bunun if[B] koşulu ile olanı lazım.
Yani [B]FML("xyz") -20'yi yukarı kesmişse şeklinde ...

KOSA
12-12-2013, 18:09
if(cross(fml(recoba),-20),1.0) yukari,
if(cross(20,fml(recoba)),-1,0) asagi.

recoba
12-12-2013, 18:57
if(cross(fml(recoba),-20),1.0) yukari,
if(cross(20,fml(recoba)),-1,0) asagi.

"if blokunda hata" diye msj veriyor.
(yinede ilginize tşk.ler)

KOSA
12-12-2013, 19:05
ikisini ayni anda degil ayri indikator olarak yazalim ve fml icindeki recoba indikatorunude ayrica olusturalim.
ilk ifteki sonda bulunan sifirin onundeki noktayi virgul yapip duzeltirmisin.

KOSA
12-12-2013, 19:09
veya
if(cross(fml(recoba),-20),1,if(cross(20,fml(recoba)),-1,0))

recoba
12-12-2013, 22:01
Şimdi oldu. teşekkürler KOSA

knockermaster
12-12-2013, 23:32
Arkadaşlar ne güzel yazmışsınız ama hangi formul ile al ve sat sinyaleri alınır ? ve bu formulleri nereye yazıcaz ? Hadi bir yardım

knockermaster
12-12-2013, 23:34
Daha açıklayıcı olursak bize yararlı olursunuz

KOSA
12-12-2013, 23:57
http://217.118.24.4/documents/INDIKATORLER_GOSTERGELER.pdf

geoist
13-12-2013, 00:37
Arkadaşlar ne güzel yazmışsınız ama hangi formul ile al ve sat sinyaleri alınır ? ve bu formulleri nereye yazıcaz ? Hadi bir yardım

bende bu işe iki gün önce başladım. ilk sayfalardan başladım. on sayfa okuyabildim.. okumaya devam.. ustalar yardım ederse bişeyler olur.. insanınn kendi kendine okuma yazmayı yeniden öğrenmesi gibi. ayrı bir dil..biraz programlaam mantığı lazım tabi..

geoist
13-12-2013, 00:40
http://matrikstrader.blogspot.com/#

knockermaster
13-12-2013, 11:30
Teşekkürler KOSA,
Şimdi bir arkadaş formülünü yazıp BIST 30 da bir hissede son 12 ay için uygulayıp buraya resmini koyabilir mi ?
Böylece formülü en iyi çalışanı buluruz.Umarım yük olmuyoruzdur

KOSA
13-12-2013, 13:09
formule gore hisse bulunmaz. hisselere uygun formul yazilir ve bakilir.

Bear_Bull
13-12-2013, 23:43
formule gore hisse bulunmaz. hisselere uygun formul yazilir ve bakilir.

Hisseye göre formül yazılmaz. {her hisse için ayrı formül yazarsanız Optimize edilmiş binlerce formülünüz olur} :yes:
güvendiğiniz Formüle göre hisseler taratılır istenen şartlara uyanlar bulunur,

detaylı incelenir kafaya yatarsa işlem yapılır..

İşlem sonucu olumlu ise :halay::halayci::halayci::halayci::halayci::halayc i::halayci::halay:

İşlem sonucu olumsuz ise :frown::cry::grrr::mad::sarhos::seyt:

KOSA
14-12-2013, 00:44
Çalışmalarımda böyle bir aksaklık gördüm. Benim hatam da olabilir.
Endeks üzerinde iyi çalışan formüllerin aynı kurgu ile hisselerin bir kısmında başarılı olabildiğini gördüm. Buna sebep veren etkenlerin ne olduğunu bilmiyorum aslında düşünmek lazım. Sonuçta endeks değerini yada endeksin beslendiği verileri, hisseler oluşturuyor. Fakat her hisse endeksi aynı oranda taşımıyor. Fiyat, Hacim, derinlik v.s. etkenleri iyi olan hisseler ile endeks daha korele çalışabiliyor. Bir hissenin % 2 hareket değişimi ile, endeks/endekslerin % 2 değişimi indikatörleri aynı etki ile beslemiyor.
Teknik olarak bakıldığında evet çok benzer bir tablo karşımıza çıkabiliyor.

selam33
15-12-2013, 20:55
matrikse uyarlanabilirmi

a:=Input("ZigZag minimum percentage",.01,100,5);
b:=Input("Fib levels based on: [1]Troughs, [2]Peaks",1,2,1);
d:=Input("HHV/LLV periods",1,500,50);

formulal:=Trough(1,C,a);
formulSat:=Peak(1,C,a);
al:=LLV(formulal,d);
sat:=HHV(formulsat,d);

feb:=sat-al;
feb0:=LastValue(al) ;
feb1:=LastValue(al+feb*.236);
feb2:=LastValue(al+feb*.382);
feb3:=LastValue(al+feb*.500);
feb4:=LastValue(al+feb*.618);
feb5:=LastValue(sat) ;
feb6:=LastValue(sat-feb*.236);
feb7:=LastValue(sat-feb*.382);
feb8:=LastValue(sat-feb*.618);

{ Plot on price chart }
If(b=1,feb0,feb8);
If(b=1,feb3,feb3);
If(b=1,feb1,feb7);
If(b=1,feb2,feb6);
If(b=1,feb4,feb0);
feb5;

KOSA
15-12-2013, 22:33
Çalışmalarımda böyle bir aksaklık gördüm. Benim hatam da olabilir.
Endeks üzerinde iyi çalışan formüllerin aynı kurgu ile hisselerin bir kısmında başarılı olabildiğini gördüm. Buna sebep veren etkenlerin ne olduğunu bilmiyorum aslında düşünmek lazım. Sonuçta endeks değerini yada endeksin beslendiği verileri, hisseler oluşturuyor. Fakat her hisse endeksi aynı oranda taşımıyor. Fiyat, Hacim, derinlik v.s. etkenleri iyi olan hisseler ile endeks daha korele çalışabiliyor. Bir hissenin % 2 hareket değişimi ile, endeks/endekslerin % 2 değişimi indikatörleri aynı etki ile beslemiyor.
Teknik olarak bakıldığında evet çok benzer bir tablo karşımıza çıkabiliyor.

Sn. Bear Bull,
İndikatörleri izler iken 5,15,30,60,G periyodlarda izliyoruz. System testerda test sonrası istiyoruzki çıkan sonuçlarda kar yada zarar periyodlar ile uyumlu bir sırada olsun. Fakat uyumlu olmuyor. En kar/zarar lı olandan periyodları sırala dediğimizde önce 5, sonra 60 sonra 240 sonra günlük sonra 15 ve 30 luk sıralanabiliyor. Kar/zararın periyodlarda da sıralı/uyumlu olması için periyodların birbirinin katları şeklinde mi olması gerekir. 5,15,75, 375 gibi.
Syg...

kerdi
15-12-2013, 23:07
matrikse uyarlanabilirmi

a:=Input("ZigZag minimum percentage",.01,100,5);
b:=Input("Fib levels based on: [1]Troughs, [2]Peaks",1,2,1);
d:=Input("HHV/LLV periods",1,500,50);

formulal:=Trough(1,C,a);
formulSat:=Peak(1,C,a);
al:=LLV(formulal,d);
sat:=HHV(formulsat,d);

feb:=sat-al;
feb0:=LastValue(al) ;
feb1:=LastValue(al+feb*.236);
feb2:=LastValue(al+feb*.382);
feb3:=LastValue(al+feb*.500);
feb4:=LastValue(al+feb*.618);
feb5:=LastValue(sat) ;
feb6:=LastValue(sat-feb*.236);
feb7:=LastValue(sat-feb*.382);
feb8:=LastValue(sat-feb*.618);

{ Plot on price chart }
If(b=1,feb0,feb8);
If(b=1,feb3,feb3);
If(b=1,feb1,feb7);
If(b=1,feb2,feb6);
If(b=1,feb4,feb0);
feb5;



Yanlış hatırlamıyorsam içinde peak,zigzag,trough gecen formüller repaint yapar diye hatırlıyorum
matrikse uyarlanabilirmi o konuyuda en iyi Sn Bearbull,Sn Toros,Sn Akçay bilir sanırım.
Kolay gelsin bol kazançlar

Bear_Bull
15-12-2013, 23:46
Sn. Bear Bull,
İndikatörleri izler iken 5,15,30,60,G periyodlarda izliyoruz. System testerda test sonrası istiyoruzki çıkan sonuçlarda kar yada zarar periyodlar ile uyumlu bir sırada olsun. Fakat uyumlu olmuyor. En kar/zarar lı olandan periyodları sırala dediğimizde önce 5, sonra 60 sonra 240 sonra günlük sonra 15 ve 30 luk sıralanabiliyor. Kar/zararın periyodlarda da sıralı/uyumlu olması için periyodların birbirinin katları şeklinde mi olması gerekir. 5,15,75, 375 gibi.
Syg...

her periyotta her yazdığınız sisteme + getiri istemek yanlış olur.

periyotlar katlamalı kullanılsa nasıl olur ?
denemek lazım :yes:



Yanlış hatırlamıyorsam içinde peak,zigzag,trough gecen formüller repaint yapar diye hatırlıyorum
matrikse uyarlanabilirmi o konuyuda en iyi Sn Bearbull,Sn Toros,Sn Akçay bilir sanırım.
Kolay gelsin bol kazançlar

Trough
Peak
komutları Matriks içinde olmadığından
kullanımı mümkün değil.

TomBombadillo
16-12-2013, 16:20
Selamlar,

System tester kullanarak slow stokastik için optimal değerler bulmak istiyorum. MACD için falan yaptım ama Stok'ta beceremiyorum.Yardımcı olabilecek olan var mı ?

uufuk
16-12-2013, 17:36
http://www.youtube.com/watch?v=raUNM8qz3Tw
Youtube'deki videoyu lütfen izleyiniz.
İmkanlar dahilinde bir benzerini MATRİKS için sizlerle paylaşacağım,videoyu dikkatlı inceleyin ki anlatım işim
kolaylaşsın,klavyeyi iyi kullanamıyorum....sorularınız otomatikman kendiliğinden cevaplanmış olsun...


matrikse uyarlanabilirmi

a:=Input("ZigZag minimum percentage",.01,100,5);
b:=Input("Fib levels based on: [1]Troughs, [2]Peaks",1,2,1);
d:=Input("HHV/LLV periods",1,500,50);

formulal:=Trough(1,C,a);
formulSat:=Peak(1,C,a);
al:=LLV(formulal,d);
sat:=HHV(formulsat,d);

feb:=sat-al;
feb0:=LastValue(al) ;
feb1:=LastValue(al+feb*.236);
feb2:=LastValue(al+feb*.382);
feb3:=LastValue(al+feb*.500);
feb4:=LastValue(al+feb*.618);
feb5:=LastValue(sat) ;
feb6:=LastValue(sat-feb*.236);
feb7:=LastValue(sat-feb*.382);
feb8:=LastValue(sat-feb*.618);

{ Plot on price chart }
If(b=1,feb0,feb8);
If(b=1,feb3,feb3);
If(b=1,feb1,feb7);
If(b=1,feb2,feb6);
If(b=1,feb4,feb0);
feb5;

uufuk
16-12-2013, 17:45
http://imageshack.com/a/img268/3180/9yl1.png

uufuk
16-12-2013, 18:06
TrendSec:= Input("Trend",2,4,3); {Trendi seçer ikinci.ücüncü veya dördüncü olarak}
Trend:= Input("Trend%",2,5,3); {Trend büyüklüğünü seçer %2,3,4,5 olarak}
diffHi:=H-Ref(H,-1); diffLo:=Ref(L,-1)-L; a:=If(diffLo>diffHi,L,H); {sadece hıgh ve lowları işleme alır,dip ve zırve için}
z:=if(Trend=2, ZIG(a,2,%),if(Trend=3, ZIG(a,3,%),if(Trend=4, ZIG(a,4,%), ZIG(a,5,%)))) ; {Trend% sine göre zigzag oluşturur}
zp:=if(z>ref(z,-1),1,-1); Cuz:=Cum(Cross(zp,0)+Cross(0,zp)); st:=(LastValue(Cuz)-TrendSec=Cuz); {Seçtigimiz trendi gösterir diğerleriyle uğraşmaz,ugraştırmaz}
q1:= valuewhen(1,Cross(-0.5,st),ref(z,-1)); q2:= valuewhen(1,Cross(st,-0.5),ref(z,-1));
t1:=BarsSince(Cum(1)=<valuewhen(1,Cross(st,-0.5),cum(1)))>0;
Trend:=st*-z; Zirve:=q2*-t1; Dip:= q1*-t1; x:=Zirve-Dip;
Trend;Zirve; Dip; Zirve-0.236*x;Zirve-0.382*x;Zirve-0.5*x;Zirve-0.618*x;Zirve-1.618*x

:halayci::halayci::yes:
ZİGZAG her zaman kötü değildir.FIBO severlere hedıyem olsun.........Son iki satırla istediniz gibi oynayıp diğer fibo'cuklarıda yerleştirebilirsiz....

ysrzcn20
16-12-2013, 19:06
Value1:=21;
Value3:=10;

Value4:= 34;
{Channel Periods}
Value5:= 74;
{OverBought Region}

HoldingDays:= BarsSince(Dy=DayOfMonth() AND Mn=Month() AND Yr=Year());

Index:=RSI(CLOSE,Value4);
OB:=Index -Value5;
Bullish:= C-(C*(OB/98));

Bearish:=(Sum(Abs(LOW-Ref(LOW,-1)),Value1))/Value1;
RangeA:=(Sum(CLOSE-LOW,Value1))/Value1;
Stop:=CLOSE-((Bearish+RangeA)*Value2);

sor:=If(Stop>PREV AND Stop>Value3,Stop,
If(Stop>PREV AND Stop < Value3,Value3,
If(Stop<=PREV,PREV,Stop*Holdingdays)));

sor;Bullish

bu indikatörü isteyen arkadaşlar matriksde kullanabilir. yatay çizginin altı ve üstü olarak çalışır .

selam33
17-12-2013, 15:44
sn uufuk gösterge bende böle görünüyor. nerde hata yapıyorum


http://www.resimagaci.com/img/174v1bf.png (http://bit.ly/zN9r1Y)


http://imageshack.com/a/img268/3180/9yl1.png

uufuk
17-12-2013, 17:24
[QUOTE=selam33;9736438]sn uufuk gösterge bende böle görünüyor. nerde hata yapıyorum

TrendSec:= Input("Trend",2,4,3); Trend:= Input("Trend%",2,5,3);
diffHi:=H-Ref(H,-1); diffLo:=Ref(L,-1)-L; a:=If(diffLo>diffHi,L,H);
z:=if(Trend=2, ZIG(a,2,%),if(Trend=3, ZIG(a,3,%),if(Trend=4, ZIG(a,4,%), ZIG(a,5,%)))) ;
zp:=if(z>ref(z,-1),1,-1); Cuz:=Cum(Cross(zp,0)+Cross(0,zp)); st:=(LastValue(Cuz)-TrendSec=Cuz);
q1:= valuewhen(1,Cross(-0.5,st),ref(z,-1)); q2:= valuewhen(1,Cross(st,-0.5),ref(z,-1));
t1:=BarsSince(Cum(1)=<valuewhen(1,Cross(st,-0.5),cum(1)))>0;
Trend:=st*-z; Zirve:=q2*-t1; Dip:= q1*-t1; x:=Zirve-Dip;
Trend;Zirve; Dip; Zirve-0.236*x;Zirve-0.382*x;Zirve-0.5*x;Zirve-0.618*x;Zirve-1.618*x

Açıklamalar olmadan bu şekil bir dene....

selam33
18-12-2013, 01:09
teşekkürler

http://www.resimagaci.com/img/j6bh87d.png (http://bit.ly/zN9r1Y)


[QUOTE=selam33;9736438]sn uufuk gösterge bende böle görünüyor. nerde hata yapıyorum

TrendSec:= Input("Trend",2,4,3); Trend:= Input("Trend%",2,5,3);
diffHi:=H-Ref(H,-1); diffLo:=Ref(L,-1)-L; a:=If(diffLo>diffHi,L,H);
z:=if(Trend=2, ZIG(a,2,%),if(Trend=3, ZIG(a,3,%),if(Trend=4, ZIG(a,4,%), ZIG(a,5,%)))) ;
zp:=if(z>ref(z,-1),1,-1); Cuz:=Cum(Cross(zp,0)+Cross(0,zp)); st:=(LastValue(Cuz)-TrendSec=Cuz);
q1:= valuewhen(1,Cross(-0.5,st),ref(z,-1)); q2:= valuewhen(1,Cross(st,-0.5),ref(z,-1));
t1:=BarsSince(Cum(1)=<valuewhen(1,Cross(st,-0.5),cum(1)))>0;
Trend:=st*-z; Zirve:=q2*-t1; Dip:= q1*-t1; x:=Zirve-Dip;
Trend;Zirve; Dip; Zirve-0.236*x;Zirve-0.382*x;Zirve-0.5*x;Zirve-0.618*x;Zirve-1.618*x

Açıklamalar olmadan bu şekil bir dene....

kani
21-12-2013, 22:55
http://www.youtube.com/watch?v=raUNM8qz3Tw
Youtube'deki videoyu lütfen izleyiniz.
İmkanlar dahilinde bir benzerini MATRİKS için sizlerle paylaşacağım,videoyu dikkatlı inceleyin ki anlatım işim
kolaylaşsın,klavyeyi iyi kullanamıyorum....sorularınız otomatikman kendiliğinden cevaplanmış olsun...

imkansız diye bişey yoktur ama çalışacağını pek düşünmüyom matrikste

50promil
22-12-2013, 12:37
Merhaba

barssince formülünü kullanarak rsi 14,6 bar boyunca 40 dan küçük olsun koşulu nasıl yazılır?

uufuk
22-12-2013, 13:23
Merhaba

barssince formülünü kullanarak rsi 14,6 bar boyunca 40 dan küçük olsun koşulu nasıl yazılır?

BarsSince(RSI(c,14)<40)>6
bunu dene işini görür....

uufuk
22-12-2013, 13:25
imkansız diye bişey yoktur ama çalışacağını pek düşünmüyom matrikste

Youtube'deki videoyu lütfen izleyiniz.
İmkanlar dahilinde bir benzerini MATRİKS için sizlerle paylaşacağım,videoyu dikkatlı inceleyin ki anlatım işim
kolaylaşsın,klavyeyi iyi kullanamıyorum....sorularınız otomatikman kendiliğinden cevaplanmış olsun...

kani
22-12-2013, 18:35
Youtube'deki videoyu lütfen izleyiniz.
İmkanlar dahilinde bir benzerini MATRİKS için sizlerle paylaşacağım,videoyu dikkatlı inceleyin ki anlatım işim
kolaylaşsın,klavyeyi iyi kullanamıyorum....sorularınız otomatikman kendiliğinden cevaplanmış olsun...

BENDE kafa yoruyorum ben aynı zig gibi fiyatların bir kısmını filitreleyecek bi yapı kurmak istiyorum ama bakalım allah kolaylık versin sayın uufuk

50promil
22-12-2013, 20:40
BarsSince(RSI(c,14)<40)>6
bunu dene işini görür....

yazımın illa böyle mi olması lazım.6 başa alınarak yazılabilir mi?

uufuk
22-12-2013, 22:42
yazımın illa böyle mi olması lazım.6 başa alınarak yazılabilir mi?

Dostum istersen böyle yaz....
BarsSince(RSI(c,14)<40)>6 aynıdır 6<BarsSince(RSI(c,14)<40)
Bu kadar kolaycılık sizi köreldir.......Yanlış anlama,tavsiyedir...:super::wave:

nasa64
23-12-2013, 21:26
Arkadaşlar Matriks ekranında Türkiye CDS lerini nasıl görebilirim? Teşekkürler

uzundere
24-12-2013, 19:18
zig indikatörün yazılışı nasıldır,acaba seystem tester için al ve sat nasıl olabilir.tşk.

yatirimci
25-12-2013, 10:50
Merhaba,

Matriks system testerda, cross formulu ile yada baska bir formul ile bir peryotta AL yada SAT dediginde bunu diger peryotlarda formule gore kaybetmis olsada baska bir formul ile AND lemek istiyorum. Nasıl yapablirim yardımcı olabilirmisiniz.

Kısaca ornek 30 dakıkalıkta saat 15:00 te al verdi, ama 15:30 ve 16:00 da bu sinyal kayboldu. 16:30 da baska bir formulde AL verdi.
Budurumda 15:00teki AL sinyali ile yeni Sinyal AL dediginde AL yapacak bir formul de neyi kullanmam lazım MAtrikste.

tesekkurler saygılar

uufuk
25-12-2013, 12:12
Merhaba,

Matriks system testerda, cross formulu ile yada baska bir formul ile bir peryotta AL yada SAT dediginde bunu diger peryotlarda formule gore kaybetmis olsada baska bir formul ile AND lemek istiyorum. Nasıl yapablirim yardımcı olabilirmisiniz.

Kısaca ornek 30 dakıkalıkta saat 15:00 te al verdi, ama 15:30 ve 16:00 da bu sinyal kayboldu. 16:30 da baska bir formulde AL verdi.
Budurumda 15:00teki AL sinyali ile yeni Sinyal AL dediginde AL yapacak bir formul de neyi kullanmam lazım MAtrikste.

tesekkurler saygılar

Dostum,kullandıgınız formulleri degilde benzeri örnek iki formul yaz.Yardımcı olmaya çalışayım...

KOSA
25-12-2013, 12:19
Merhaba,

Matriks system testerda, cross formulu ile yada baska bir formul ile bir peryotta AL yada SAT dediginde bunu diger peryotlarda formule gore kaybetmis olsada baska bir formul ile AND lemek istiyorum. Nasıl yapablirim yardımcı olabilirmisiniz.

Kısaca ornek 30 dakıkalıkta saat 15:00 te al verdi, ama 15:30 ve 16:00 da bu sinyal kayboldu. 16:30 da baska bir formulde AL verdi.
Budurumda 15:00teki AL sinyali ile yeni Sinyal AL dediginde AL yapacak bir formul de neyi kullanmam lazım MAtrikste.

tesekkurler saygılar

sistem al verdi ise kaybolmamasi lazim. neden kayip var.

yatirimci
25-12-2013, 12:30
Dostum,kullandıgınız formulleri degilde benzeri örnek iki formul yaz.Yardımcı olmaya çalışayım...

AL : cross (c, mov(c,5,s)) AND CCI(14)> 50

Burada Close, 5 gunluk HAREKETLİ ortalamayı bir an kesiyor sonra sinyal yok. Bunu kesmis olarak tutacak ve CCI da 50den buyuk olunca AL olacak.

Yardımlarınız icin tesekkurler

uufuk
25-12-2013, 13:01
AL : cross (c, mov(c,5,s)) AND CCI(14)> 50
a:=cross (c, mov(c,5,s)) ; {1.al şartımız}
b:=CCI(14)> 50; {2.al şartımız}
a1:=hhv(a,3); {1.şartımız gerçekleşmişse ,3bar boyunca sabit tutar}
a1 and b {sizin istediginizdir}

Kolay gelsin,"hhv" metastock daki "Alert" fonsiyonunu simule ediyor burada....:super::yes:

yatirimci
25-12-2013, 13:04
AL : cross (c, mov(c,5,s)) AND CCI(14)> 50
a:=cross (c, mov(c,5,s)) ; {1.al şartımız}
b:=CCI(14)> 50; {2.al şartımız}
a1:=hhv(a,3); {1.şartımız gerçekleşmişse ,3bar boyunca sabit tutar}
a1 and b {sizin istediginizdir}

Kolay gelsin,"hhv" metastock daki "Alert" fonsiyonunu simule ediyor burada....:super::yes:

Tesekkurler Bu durumda 3 bar sayısını istedigim kadar arttırabilirim degilmi

Birde bunu SYSTEM TESTER da nasıl yazarım. Bu yazım formatı EXPLORER a uygun degilmi.

uufuk
25-12-2013, 13:07
Tesekkurler Bu durumda 3 bar sayısını istedigim kadar arttırabilirim degilmi

Tabiki arttırabilirsin,Dostum yaz boz dene geliştir ve kullan....

yatirimci
25-12-2013, 14:24
Tabiki arttırabilirsin,Dostum yaz boz dene geliştir ve kullan....

Sn uufuk,

Bunu Matriks Sytsem testerda nasıl yazabilirim, her bir satır arasında ne kullanmalıyım, satır ayracı olarak.

Tesekkurler

yatirimci
25-12-2013, 14:33
Sn uufuk,

Bunu Matriks Sytsem testerda nasıl yazabilirim, her bir satır arasında ne kullanmalıyım, satır ayracı olarak.

Tesekkurler


Matrks ileri teknik analiz kitabında asagıdaki sekilde yazıyor;
Highest High :
Yazım : HHV(Data,Periyot)
Belirtilen periyotta data serisinin en yüksek değerini hesaplar.
Örnek : HHV(RSI(),100) Fonksiyon yukarıdaki şekliyle, geçmiş 100 barlık periyotta en yüksek RSI
değerini hesaplar.

Bu nasıl olacak pek anlamadım ama deneyecegim uygun zamanda

uzundere
25-12-2013, 15:31
ufuk hocam şu zig indikatörün al ve sat nı seystem tester da nasıl yazılıyor.tşk.

uufuk
25-12-2013, 15:33
Matrks ileri teknik analiz kitabında asagıdaki sekilde yazıyor;
Highest High :
Yazım : HHV(Data,Periyot)
Belirtilen periyotta data serisinin en yüksek değerini hesaplar.
Örnek : HHV(RSI(),100) Fonksiyon yukarıdaki şekliyle, geçmiş 100 barlık periyotta en yüksek RSI
değerini hesaplar.

Bu nasıl olacak pek anlamadım ama deneyecegim uygun zamanda

Dostum,ilk sorunun "Alert" fonksiyonuyla cözülür ancak "Matriks" de "Alert" fonksiyonunu simule ettim ve izah ettim..
Bolca okuyarak,fonksiyonların işlevini ögrenerek problemleri aşabilirsin kolay gelsin...

uufuk
25-12-2013, 15:38
ufuk hocam şu zig indikatörün al ve sat nı seystem tester da nasıl yazılıyor.tşk.

Zizzag'ı kullanarak oluşturulacak sistemler hüsranla sonuclanır...Vazgeç dostum....

uzundere
25-12-2013, 15:42
Zizzag'ı kullanarak oluşturulacak sistemler hüsranla sonuclanır...Vazgeç dostum....

dostum biliyorum öyle olduğunu ama bi şey denemek istiyorum.lütfen

uufuk
25-12-2013, 16:03
dostum biliyorum öyle olduğunu ama bi şey denemek istiyorum.lütfen
Al
z:=ZIG(c,1,%); zp:=if(z>ref(z,-1),1,-1);
zp=1
Sat
z:=ZIG(c,1,%); zp:=if(z>ref(z,-1),1,-1);
zp=-1

uzundere
25-12-2013, 18:58
al
z:=zıg(c,1,%); zp:=if(z>ref(z,-1),1,-1);
zp=1
sat
z:=zıg(c,1,%); zp:=if(z>ref(z,-1),1,-1);
zp=-1

dostum bu sadece zıg indikatörünü yazabilirmisin, veya bundan anlayan arkadaşlar.

ysrzcn20
25-12-2013, 19:50
al
cross(Zig(C,5,%),Ref(Zig(C,5,%),-1))
sat
cross(Ref(Zig(C,5,%),-1),Zig(C,5,%))

zigzak indikatörü ZIG(C,5,%) geçmişi güzeldir hiç güvenilmez

yatirimci
27-12-2013, 10:30
al
cross(Zig(C,5,%),Ref(Zig(C,5,%),-1))
sat
cross(Ref(Zig(C,5,%),-1),Zig(C,5,%))

zigzak indikatörü ZIG(C,5,%) geçmişi güzeldir hiç güvenilmez


ZİGZAG indikatoru uyguladıgında gecmis verilere gore super sonuc verir.

Ancak datalar akarken onceden al yada sat dedigi noktalar degisir surekli.

Tehlikelibir indikatordur. Aman dikkat

AL-SAT Tavsiyesi degildir

yatirimci
27-12-2013, 10:31
sn uufuk;

Getiri olarak kurdugunuz sistemde ne kadar getiri veriyor. Ve ne kadarı karlılık icin yeterlidir.

Ornek viop endeks 30 icin kac puan ?

Saygılar

uufuk
27-12-2013, 11:02
sn uufuk;
Getiri olarak kurdugunuz sistemde ne kadar getiri veriyor. Ve ne kadarı karlılık icin yeterlidir.
Ornek viop endeks 30 icin kac puan ?
Saygılar

Dostum,bu soruların cevabı herkese göre farklıdır.
Ben işlem yapmıyorum....kumsalda oynuyorum şimdilik....:fiyu::halayci:

50promil
27-12-2013, 12:48
sn uufuk;

Getiri olarak kurdugunuz sistemde ne kadar getiri veriyor. Ve ne kadarı karlılık icin yeterlidir.

Ornek viop endeks 30 icin kac puan ?

Saygılar

devirdaim makinası adında bir konu vardı.o konuda bu ve daha fazlasına değinilmişti.sayfa sayısı biraz çoktur ama işini görür.bir kaç tane de hazır sistem verildi.başarılı sayılabilecek,kullananı trend de tutacak dalgada çok kayıp vermeyecek özellikte tasarlanmışlardı.

kani
28-12-2013, 08:52
yukarda yazılan zig formüllerinin açılımı nedir daha doğrusu öğrenmek istediğim zig formülünün açık yazılımı nasıl macdın bi yazılımı veya cci nin bi içeriği varsa bu zigin içeriği nedir formül olarak yazılmış ama içerik olarak nasıl bişeydir bu zig bilenlerden ricam yazması

SCALPIN
29-12-2013, 01:04
burada ücretsiz bir sistem var indirip matrikse yükleyebilirsiniz.

http://matrixyazilim.com/ucretsiz-vob-forex-hisse-sistemi/

kani
29-12-2013, 01:52
burada ücretsiz bir sistem var indirip matrikse yükleyebilirsiniz.

http://matrixyazilim.com/ucretsiz-vob-forex-hisse-sistemi/

işe yarar bir şeymiki bu ücretsiz dağıtılıyor daha nette işe yarar bişey görmedimki bir kaç istisna hariç

Bear_Bull
29-12-2013, 02:11
not olarak bulunsun.

Elinize {Şifrelenmiş/Formülü yazarı tarafından silinmiş} bir MATRIKS sistemi geçtiğinde [ücretli veya ücretsiz]

doğru olarak çalışıp çalışmadığını

[Sistem Sinyallerini]
[Her Periyotta]
en az 5 endex ve Endexi etkileyen Hisse grafiklerinde Teyit edip doğruluğunu gördükten sonra kullanınız.
Orjinal sistem ile elinizdeki {Şifrelenmiş/Formülü yazarı tarafından silinmiş} olan [AYNI SİSTEM] aynı sinyalleri veremeyebilir.
{Şifrelenmiş/Formülü yazarı tarafından silinmiş} sistem sinyal sayısını daha fazla işleyebilir.
2012 sonu 2013 yılı başında bu sorunu çözebilmek için uzun süre uğraşmıştım.

KOSA
29-12-2013, 02:17
Sn. BB,
Yani bir sistem yaptım ve bunu size şifreleyip gönderdim. Sizinkinde şifre olduğu için sinyal yerleri bendekinden farklı mı oluyor? Doğru mu anladım...

Bear_Bull
29-12-2013, 02:48
Sn. BB,
Yani bir sistem yaptım ve bunu size şifreleyip gönderdim. Sizinkinde şifre olduğu için sinyal yerleri bendekinden farklı mı oluyor? Doğru mu anladım...
21593044&

Denemesi beleş :party:
olması gerekenden çok daha fazla sinyal üreten 1 sistemin linki aşağıda.



2013 için kalan son 2 günde ekranınızda sinyal göremezsiniz uğraşmayın.

http://s3.dosya.tc/server15/KQXQLy/SifreliSistemTesterTesti.zip.html

Sistem yılbaşında 1 ay çalışır
[1 şubat itibari ile sinyal vermeyi keser ve durur ]


{{_SistemTesterTesti_ }
hatalı sinyalleri tespit eden demo testi içindir. Gerçek işlemde KULLANILMAMALIDIR.}

sizde oluşacak grafiklerle,
bende çıkacak orjinal sistem sinyallerini
5 dk.da testere olan günlerde 1-2 kez karşılaştırırız. :wink:

sys
vob için 5-60 dk arası
x30 hisseleri için 20-120 dk arası takip edilebilir.

Vagator
29-12-2013, 02:54
burada ücretsiz bir sistem var indirip matrikse yükleyebilirsiniz.

http://matrixyazilim.com/ucretsiz-vob-forex-hisse-sistemi/

Teşekkürler paylaşım için, bu siteyi nette birkaç yerde görmüştüm, paylaştığı ücretsiz yazılımla şahsi fikrim, ne kadar "işe yaramaz" sistemler yapabildiklerini gördüm bir de parayla satıyorlardı bunları:hayır:

Örneğin x30yvade 60 dk grafiğinde sistemi çalıştırın, son barın içi boş yeşil olduğunu göreceksiniz, yani pazartesi sabah açılışta al sinyali verecek ve sanki cuma günü son barın açılış fiyatı yani 76.600 den alım yapmış gibi hesap yapacak. peki kim alabildi o fiyattan?

highlow
29-12-2013, 04:19
Arkadaşlar,
Altın ve SP de kullandığınız veya önereceğiniz bir formül varmıdır.

yatirimci
01-01-2014, 14:47
Denemesi beleş :party:
olması gerekenden çok daha fazla sinyal üreten 1 sistemin linki aşağıda.



2013 için kalan son 2 günde ekranınızda sinyal göremezsiniz uğraşmayın.

http://s3.dosya.tc/server15/KQXQLy/SifreliSistemTesterTesti.zip.html

Sistem yılbaşında 1 ay çalışır
[1 şubat itibari ile sinyal vermeyi keser ve durur ]


{{_SistemTesterTesti_ }
hatalı sinyalleri tespit eden demo testi içindir. Gerçek işlemde KULLANILMAMALIDIR.}

sizde oluşacak grafiklerle,
bende çıkacak orjinal sistem sinyallerini
5 dk.da testere olan günlerde 1-2 kez karşılaştırırız. :wink:

sys
vob için 5-60 dk arası
x30 hisseleri için 20-120 dk arası takip edilebilir.


Sn Bear Bull,

Yazdıgımız bir systemi sureli olarak nasıl kullanabiliriz. Yani bunu nasıl yapıyoruz, System Tester menusunde goremedim. Yardımcı olabilirmisiniz. Basit bir anlatımı varmı.

Tesekkurler

Bear_Bull
01-01-2014, 18:20
sn. yatırımcı

formul yazılımı ile süre kısıtlanabiliyor.
anlatımını ve yazılımının nasıl yapıldığını maalesef yazmam.


Sn Bear Bull,

Yazdıgımız bir systemi sureli olarak nasıl kullanabiliriz. Yani bunu nasıl yapıyoruz, System Tester menusunde goremedim. Yardımcı olabilirmisiniz. Basit bir anlatımı varmı.

Tesekkurler



başlık okuyucularına
sağlıklı ve mutlu yıllar dilerim.

hsoydam
01-01-2014, 20:26
Merhabalar, herkese iyi yıllar...
KHN altında, expert advisor ile yarattığımız formülleri görünmez hale nasıl getiriyoruz?
Yani, içine tarih kilidi gibi koruma faktörleri nasıl ekliyoruz?
Teşekkürler...

thebaboli
01-01-2014, 21:52
Merhabalar, herkese iyi yıllar...
KHN altında, expert advisor ile yarattığımız formülleri görünmez hale nasıl getiriyoruz?
Yani, içine tarih kilidi gibi koruma faktörleri nasıl ekliyoruz?
Teşekkürler...

Tarih kilidi kodla oluyor ama şifrelemek için o menüde şifrele bölümü var.

hsoydam
01-01-2014, 22:08
Tarih kilidi ok, mantikli.
Ancak sifreleme hangi menude onuda bulamadim. Yardimci olur musunuz?


Sent from my GT-I9103 using hisse.net mobile app

thebaboli
01-01-2014, 22:19
Tarih kilidi ok, mantikli.
Ancak sifreleme hangi menude onuda bulamadim. Yardimci olur musunuz?


Sent from my GT-I9103 using hisse.net mobile app

Bilgisayarım göçük durumda. Telefondan anca linki paylaşabiliyorum.

http://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&cd=2&ved=0CCwQFjAB&url=http%3A%2F%2F217.118.24.4%2Fdocuments%2FILERI_ TEKNIK_ANALIZ.pdf&ei=4mjEUrfqIKjB7Aazm4DgDQ&usg=AFQjCNGgWLA7NOBO9_dTZ_aglR8B9OpEww&sig2=A9Pe6UqHVoPRGxLT7xqKgg

53. Sayfada yazıyor.

hsoydam
01-01-2014, 22:45
Galiba yanlış şeylerden bahsediyoruz.
Ben Expert advisor altında oluşturduğum formüller için şifrelemeyi soruyorum.
Ben bu sayede ekranda, anlık veri akışında Al ve Sat lar oluşturabiliyorum.
Ben bu formüllerimi şifrelemeye çalışıyorum.
Yani, şifreli oluşturduğum dosyanın uzantısını *.mst olarak oluşturmaya çalışıyorum.
Belki de yanlış yoldayım, kafam karıştı.

thebaboli
01-01-2014, 23:23
Galiba yanlış şeylerden bahsediyoruz.
Ben Expert advisor altında oluşturduğum formüller için şifrelemeyi soruyorum.
Ben bu sayede ekranda, anlık veri akışında Al ve Sat lar oluşturabiliyorum.
Ben bu formüllerimi şifrelemeye çalışıyorum.
Yani, şifreli oluşturduğum dosyanın uzantısını *.mst olarak oluşturmaya çalışıyorum.
Belki de yanlış yoldayım, kafam karıştı.

Yukarı da bahsettiğim işlemi yaptınız mı?

Bear_Bull
01-01-2014, 23:34
Galiba yanlış şeylerden bahsediyoruz.
Ben Expert advisor altında oluşturduğum formüller için şifrelemeyi soruyorum.
Ben bu sayede ekranda, anlık veri akışında Al ve Sat lar oluşturabiliyorum.
Ben bu formüllerimi şifrelemeye çalışıyorum.
Yani, şifreli oluşturduğum dosyanın uzantısını *.mst olarak oluşturmaya çalışıyorum.
Belki de yanlış yoldayım, kafam karıştı.

Explorer Dosyalar Matrikste şifrelenemez dolayısı ile tarih kısıtlamasıda yapmanıza gerek yok
başka birisine gönderecekseniz şifrelenemediği için içinden değişiklik yapılıp süre uzatılır veya komple kaldırılabilir.

şifrelenebilen kısım SYSTEM TESTER bölümüdür.

KOSA
02-01-2014, 01:21
Küçük bir çalışma
al rsı(14)>30
sat rsı(14)<70
a.sat rsı(14)<30
poz kapat rsı(14)>70

SCALPIN
02-01-2014, 02:03
vob sinyalleri sistemi vop için

http://s3.dosya.tc/server15/bJb2yX/matrixyaz_l_mfree.rar.html

yatirimci
02-01-2014, 12:49
vob sinyalleri sistemi vop için

http://s3.dosya.tc/server15/bJb2yX/matrixyaz_l_mfree.rar.html

Nedir bu ?

yatirimci
02-01-2014, 12:49
Nedir bu ?

Sureli yapma komutu nedir, matrikste

selam33
03-01-2014, 00:22
matriksde çalışırmı

Per1:=Input("1st swing",1,50,5);
Per2:=Input("2nd swing",2,50,9);
Per3:=Input("3rd swing",3,50,15);
D:=Input("Decimal point",.001,100.0,1.0);
PD:= Input("1= % 2= $",1,2,1);
A:= If( Rally(), HIGH,
If( Reaction(), LOW,
If( Outside(), If( Ref(Rally(),-1), HIGH, LOW ),
If( Inside(),
If( Ref(Rally(),-1), Ref(HIGH,-1)-0.001, Ref(LOW,-1)+0.001 ), P
))));
S1:=If(PD=1,Zig(A,(Per1*D),%), Zig(A,(Per1*D),$));
S2:= If(PD=1,Zig(A,(Per2*D),%), Zig(A,(Per2*D),$));
S3:= If(PD=1,Zig(A,(Per3*D),%), Zig(A,(Per3*D),$));
S1;
S2;
S3

uufuk
03-01-2014, 22:35
matriksde çalışırmı

Per1:=Input("1st swing",1,50,5);
Per2:=Input("2nd swing",2,50,9);
Per3:=Input("3rd swing",3,50,15);
D:=Input("Decimal point",.001,100.0,1.0);
PD:= Input("1= % 2= $",1,2,1);
A:= If( Rally(), HIGH,
If( Reaction(), LOW,
If( Outside(), If( Ref(Rally(),-1), HIGH, LOW ),
If( Inside(),
If( Ref(Rally(),-1), Ref(HIGH,-1)-0.001, Ref(LOW,-1)+0.001 ), P
))));
S1:=If(PD=1,Zig(A,(Per1*D),%), Zig(A,(Per1*D),$));
S2:= If(PD=1,Zig(A,(Per2*D),%), Zig(A,(Per2*D),$));
S3:= If(PD=1,Zig(A,(Per3*D),%), Zig(A,(Per3*D),$));
S1;
S2;
S3

Formulu inceleyelim.......

................................


Per1:=Input("1st swing",1,50,5); 1- Swing boyutunu ayarlarlar
Per2:=Input("2nd swing",2,50,9); tamsayı olarak
Per3:=Input("3rd swing",3,50,15);
.................................................. ....
D:=Input("Decimal point",.001,100.0,1.0); 2- Swing boyutunu ayarlarlar ondalık olarak
Per1 Per2 Per3 le seçilir yaptım
..................................................
PD:= Input("1= % 2= $",1,2,1); 3- % veya $ Swing seçer
.................................................. ................
A:= If( Rally(), HIGH, 4- Burada data olarak
If( Reaction(), LOW, sadece hıgh low sevıyeleri
If( Outside(), If( Ref(Rally(),-1), HIGH, LOW ), seçiliyor.
If( Inside(),
If( Ref(Rally(),-1), Ref(HIGH,-1)-0.001, Ref(LOW,-1)+0.001 ), P
))));
.................................................. ..................
S1:=If(PD=1,Zig(A,(Per1*D),%), Zig(A,(Per1*D),$));
S2:= If(PD=1,Zig(A,(Per2*D),%), Zig(A,(Per2*D),$));
S3:= If(PD=1,Zig(A,(Per3*D),%), Zig(A,(Per3*D),$));
S1;
S2;
S3
.................................................. ..
Jose Silva'dan alınan daha kolay bir metotla 4nolu kısmı degişiyoruz.
diffHi:=H-Ref(H,-1);
diffLo:=Ref(L,-1)-L;
x:=If(diffLo>diffHi,L,H);
http://www.metastocktools.com/index.html#metastock
ZigZag - Hi/Lo
http://www.metastocktools.com/MetaStock/ZigZag.txt

VE "MATRİKS"e adapte oluyor.....

Per1:=Input("1st swing",0.1,50,5);
Per2:=Input("2nd swing",0.2,50,9);
Per3:=Input("3rd swing",0.3,50,15);
PD:= Input("1= % 2= $",1,2,1);
diffHi:=H-Ref(H,-1);
diffLo:=Ref(L,-1)-L;
A:=If(diffLo>diffHi,L,H);
S1:=If(PD=1,Zig(A,Per1,%), Zig(A,Per1,$));
S2:= If(PD=1,Zig(A,Per2,%), Zig(A,Per2,$));
S3:= If(PD=1,Zig(A,Per3,%), Zig(A,Per3,$));
S1; S2;S3
:cool::halay:

KOSA
03-01-2014, 22:40
......:bravo:...........

recoba
04-01-2014, 00:58
Bu hoşuma gitti. Mazisi bu şekilde; seans içerisinde de bir müddet izleyelim bakalım.

http://666kb.com/i/ckntku5pph5jmoc5o.gif

BEDJOSTA
04-01-2014, 16:22
Arkadaşlar bir şey soracam bende fxplus var endeks indikatörlerini yaptım ama hisse taratmak için formülleri nereye yazacağım bulamadım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

uufuk
05-01-2014, 23:22
http://imageshack.com/a/img203/5892/leyq.png
http://imageshack.com/a/img11/5207/onyj.png
http://imageshack.com/a/img841/4044/mbil.png
http://imageshack.com/a/img198/4209/31w7.png

Dostlardan fikir soran olmuştu...
Intrday grafiğe Saat'lik veya Günlük RSI çizebilirmiyiz diye....
http://srsc.com.vn/metastock-codes/e-w-RSI_Canonical.html
Linkdeki formül ilham verdi,Ugraşıp,bunu becerebildim...
Sizler geliştirebilirsiniz diye paylaşıyorum....

n:=Input("RSI periods",1,252,14);
m:=Input("RSIHOUR* RSIDAY",1,2,1);
nw:=if(m=1,ROC(MINUTE(),1,$)<0,ROC(HOUR(),1,$)<0);
t1:=valuewhen(1,nw,cum(1)); t2:=valuewhen(n,nw,cum(1)); t:=2*(t1-t2)-1;
c1:=valuewhen(1,nw,ref(c,-1)); c2:=valuewhen(2,nw,ref(c,-1)); p:=c1-c2;
100 - 100/ (1.+ If(Mov(If(p < 0,-p,0),t,E)=0,1000000,Mov(If(p > 0, p, 0),t,E) / Mov(If(p < 0,-p,0),t,E)))
:30:70
:halayci::halay:

KOSA
06-01-2014, 00:50
Twitterdan pasa paylaşmış.

http://xuix.com/
http://www.metatraderlibrary.com/forex-indicators/
http://www.tradingsystemforex.com/top-free-expert-advisors.htm
http://www.2bgoogle.com/forex4
http://www.forextradingplus.com/indicators/index.php?path=&sort=name&order=asc&start=250
http://mqlsoft.com/download/indicators
http://www.forexmt4.com/_MT4_Experts/
http://sureshgundappa.blogspot.com/p/normal-0-false-false-false-en-in-x-none.html
http://www.tradingstrategies.net.au/list_indicators.php#
http://www.set50.com/cgi-bin/formula.asp
http://www.metastocktools.com/
http://www.meta-formula.com/Metastock-Formulas-A1.html

nasa64
07-01-2014, 03:06
Swing ile başlayan indikatörün sonuçları mı.seans içi izleniminiz nedir.teşekkürler

nasa64
07-01-2014, 03:16
Hocam ben de zigzaga taktım.sistem repaint yapıyor yani ürettiği sinyalleri iptal ediyor.fikir olsun diye söylüyorum,test edilmesi gerekli, ama 15,30,60 dakikalıkta hepsi birden AL konumunda ve SAT konumunda iken işe yarayabilir.test edebilecek arkadaşlardan yorum rica ediyorum.bu yöntem sinyallerin daha güvenilir olmasını sağlayabilir. Sadece fikir

KOSA
08-01-2014, 00:20
sistem testerdaki çalışmalar hangi klasörde durur. bilen varmı?

uufuk
08-01-2014, 11:08
sistem testerdaki çalışmalar hangi klasörde durur. Bilen varmı?
c:\matrıks\user\graph\defsys\reports2
c:\matrıks\user\graph\defsys

kros
09-01-2014, 21:49
bildiğiniz ücretsiz bir veri sunucusu varmı vob ve endeksi izlemek için arkadaşlar? tşklr.

KOSA
09-01-2014, 22:47
bildiğiniz ücretsiz bir veri sunucusu varmı vob ve endeksi izlemek için arkadaşlar? tşklr.

bildigim yok. verileri nerede kullanacaksiniz.

thebaboli
10-01-2014, 00:41
bildigim yok. verileri nerede kullanacaksiniz.

Metastockta kullanacaktır herhalde. Eskiden varmı gün sonu verilerini ücretsiz paylaşan ama şuan yok.

kani
11-01-2014, 00:22
Hocam ben de zigzaga taktım.sistem repaint yapıyor yani ürettiği sinyalleri iptal ediyor.fikir olsun diye söylüyorum,test edilmesi gerekli, ama 15,30,60 dakikalıkta hepsi birden AL konumunda ve SAT konumunda iken işe yarayabilir.test edebilecek arkadaşlardan yorum rica ediyorum.bu yöntem sinyallerin daha güvenilir olmasını sağlayabilir. Sadece fikir

buyrun bi zigzag indisi daha fiyatların olumlu veya olumsuz alanda olmasını göstermesi hoş çalışabilen bişeymi daha deneyemedim
{percent since last swing point}
perc:=Input("Percent",0.2,100,10);
Z:=Zig(C,perc,%);

last:=ValueWhen(1,
( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) )
OR
( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ),
Ref(Z,-1));
pc:=(C-last) * 100 / last;
pc

nasa64
11-01-2014, 17:02
Repaint yapıyor. Yukarıda yazdığım yöntem daha istikrarlı

BEDJOSTA
11-01-2014, 21:29
Arkadaşlar matriks gold kurdum ama format çektikten sonra taramalar hep sıfır sonuç veriyor. Dosya krulum eksikliğimi var yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler..

thebaboli
11-01-2014, 21:32
Arkadaşlar matriks gold kurdum ama format çektikten sonra taramalar hep sıfır sonuç veriyor. Dosya krulum eksikliğimi var yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler..

Ekran görüntüsü atabilirmisiniz?

Bear_Bull
11-01-2014, 21:35
Arkadaşlar matriks gold kurdum ama format çektikten sonra taramalar hep sıfır sonuç veriyor. Dosya krulum eksikliğimi var yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler..

grafik datalarınızı tamamlatmayı deneyin.
yine explorer sonuçları boş mu gelecek kontrol edin.

BEDJOSTA
11-01-2014, 23:02
grafik datalarınızı tamamlatmayı deneyin.
yine explorer sonuçları boş mu gelecek kontrol edin.

Teşekkürederim grafik datalarını tamam layınca deneyim.

BEDJOSTA
11-01-2014, 23:26
Ekran görüntüsü atabilirmisiniz?

Üstteki matriks

http://i.hizliresim.com/KdWM6n.png (http://bit.ly/c25MCx)

http://i.hizliresim.com/wMPRqM.png (http://bit.ly/c25MCx)

BEDJOSTA
12-01-2014, 19:57
Twitterdan pasa paylaşmış.

http://xuix.com/
http://www.metatraderlibrary.com/forex-indicators/
http://www.tradingsystemforex.com/top-free-expert-advisors.htm
http://www.2bgoogle.com/forex4
http://www.forextradingplus.com/indicators/index.php?path=&sort=name&order=asc&start=250
http://mqlsoft.com/download/indicators
http://www.forexmt4.com/_MT4_Experts/
http://sureshgundappa.blogspot.com/p/normal-0-false-false-false-en-in-x-none.html
http://www.tradingstrategies.net.au/list_indicators.php#
http://www.set50.com/cgi-bin/formula.asp
http://www.metastocktools.com/
http://www.meta-formula.com/Metastock-Formulas-A1.html

Sayın kosa fxplus için olanda bunu düşündüm denemek için ama yapıştıracağım kısımı çözemedim yazım hatası diyor.
http://www.forextradingplus.com/indicators/EMA_5_10_34_Signal.mq4

thebaboli
12-01-2014, 20:47
Sayın kosa fxplus için olanda bunu düşündüm denemek için ama yapıştıracağım kısımı çözemedim yazım hatası diyor.
http://www.forextradingplus.com/indicators/EMA_5_10_34_Signal.mq4

Sv. BEDJOSTA

Yukarıda linkini verdiğiniz indikatör Fxplus için değil Metatrader4 için.

Fxplus bu konularda ziyadesiyle geride diye biliyorum.

değirmen
12-01-2014, 22:31
selam. arkadaşlar birkaç sorum olacak. metastok programı nasıl bulabilirim. ücretli olduğunu duydum. ücretsiz olanı varmı. yani gün sonu verilerini yükleyerek yada güncelleyerek de kullanılabiliyormu . anadolu da yaşadığım için burda ve çevremde bilen ve ilgilenen yok. programı nereden ve nasıl elde edebilirim. fiyatı nedir. aboneliği kaçtır. bununla ilgili internet adresi adres firma ismi tel. filan verebilirmisiniz. yanıtlarınız için şimdiden teşekür ederim. iyi günler.

thebaboli
12-01-2014, 22:40
selam. arkadaşlar birkaç sorum olacak. metastok programı nasıl bulabilirim. ücretli olduğunu duydum. ücretsiz olanı varmı. yani gün sonu verilerini yükleyerek yada güncelleyerek de kullanılabiliyormu . anadolu da yaşadığım için burda ve çevremde bilen ve ilgilenen yok. programı nereden ve nasıl elde edebilirim. fiyatı nedir. aboneliği kaçtır. bununla ilgili internet adresi adres firma ismi tel. filan verebilirmisiniz. yanıtlarınız için şimdiden teşekür ederim. iyi günler.

Özel mesaj gönderdim. Hayırlı kandiller cümleten.

LDOGAN
13-01-2014, 21:40
if li ifadeler için yardım edebilir misiniz ?

biliyorum ama unutmuşum maalesef...

taze bilgi rica edicem:

ema21 ÜSTÜNDE wma3 wma16'u yukarı kestiğinde AL, wma3 wma16'u aşağı kestiğinde FLAT...

ema21 ALTINDA wma3 wma16'u aşağı kestiğinde SAT, wma3 wma16'u yukarı kestiğinde FLAT...

gibi...

şimdiden teşekkürler

thebaboli
13-01-2014, 22:41
Ben matriks kullanmıyorum ama şöyle olur mu ;

AL

Cross((MOV(c,3,w),MOV(c,16,w)) AND C>MOV(c,21,e)

SAT

Cross((MOV(c,16w),MOV(c,3,w)) AND C>MOV(c,21,e)

AÇIĞA SAT

Cross((MOV(c,16,w),MOV(c,3,w)) AND C<MOV(c,21,e)

Pozisyon Kapat

Cross((MOV(c,3,w),MOV(c,16,w)) AND C<MOV(c,21,e)

Denermisin olmuş mu? :)

LDOGAN
13-01-2014, 23:39
Denermisin olmuş mu? :)

Maalesef dostum olmadı...

2 saatim gitti bu işe...

çok saol ilgilendiğin için

thebaboli
14-01-2014, 00:23
Maalesef dostum olmadı...

2 saatim gitti bu işe...

çok saol ilgilendiğin için

Allah Allah olması lazımdı yaw :)

Bearbull abim de mesajımı görmüştü yanlış olsa kulağımı çeker diye düşünerek doğru yazmış olmanın sevincini yaşamıştım :he:

LUCKY INVESTOR
14-01-2014, 12:34
Merhaba Matrikse MACD ASPRAY nasıl ekleyebiliriz bilen var mı ?

uufuk
14-01-2014, 13:10
if li ifadeler için yardım edebilir misiniz ?
biliyorum ama unutmuşum maalesef...
taze bilgi rica edicem:
ema21 ÜSTÜNDE wma3 wma16'u yukarı kestiğinde AL, wma3 wma16'u aşağı kestiğinde FLAT...
ema21 ALTINDA wma3 wma16'u aşağı kestiğinde SAT, wma3 wma16'u yukarı kestiğinde FLAT...
gibi...
şimdiden teşekkürler
Dostum "Cross" sadece gerçekleştiği barda sinyal verir ve diğer şarta bağlayarak kullanmak uğraştırır.."<" ">" ifadeleriyle daha kolay olur.
Örnegin...
al:=MOV(c,3,w)>MOV(c,16,w) AND C>MOV(c,21,e) ;
sat:=MOV(c,3,w)<MOV(c,16,w) AND C>MOV(c,21,e) ;
asat:=MOV(c,3,w)<MOV(c,16,w) AND C<MOV(c,21,e);
akapat:=MOV(c,3,w)>MOV(c,16,w) AND C<MOV(c,21,e);

Veya....
.................................................. .................................................. .
LDOGAN
al:=if(MOV(c,3,w)>MOV(c,16,w) AND C>MOV(c,21,e),2,0) ;
sat:=if(MOV(c,3,w)<MOV(c,16,w) AND C>MOV(c,21,e),1,0) ;
asat:=if(MOV(c,3,w)<MOV(c,16,w) AND C<MOV(c,21,e),-2,0);
akapat:=if(MOV(c,3,w)>MOV(c,16,w) AND C<MOV(c,21,e),-1,0);
al+sat+asat+akapat
.................................................. ................................................
indiktörünü tanımlayıp...Sistemde FML("LDOGAN") çağırarak..
al FML("LDOGAN")=2
sat FML("LDOGAN")=1
asat FML("LDOGAN")=-2
akapat FML("LDOGAN")=-1
şeklinde oluşturabilirsin...Kolay gelsin.

uufuk
14-01-2014, 13:22
Merhaba Matrikse MACD ASPRAY nasıl ekleyebiliriz bilen var mı ?
Dostum..
"MACD ASPRAY" dediğin "MACD-TRIGGER" olması lazım...
.................................................. ........................................
MACD(26,12,9);
MACDTrigger(26,12,9);
MACD(26,12,9)-MACDTrigger(26,12,9)
.................................................. ..................

yatirimci
16-01-2014, 16:05
Merhaba,

Matrikse sordugumda Tarih ve zaman komutları oldugunu soyluyor ancak ornek vermiyor. Ideal deki gibi yazdıgımız formulleri sureli nasıl yapabiliriz. Bilen arkadaslar en azından komutların ne oldugunu paylasabilirmi.
Tesekkurler

uufuk
16-01-2014, 17:11
Merhaba,

Matrikse sordugumda Tarih ve zaman komutları oldugunu soyluyor ancak ornek vermiyor. Ideal deki gibi yazdıgımız formulleri sureli nasıl yapabiliriz. Bilen arkadaslar en azından komutların ne oldugunu paylasabilirmi.
Tesekkurler
Dostum MATRİKS'de zamanla ilgili komut degil FONKSİYON var...

DAYOFMONTH()
DAYOFWEEK()
HOUR()
MINUTE()
MONTH()
YEAR() gibi.....

yatirimci
17-01-2014, 10:49
Dostum MATRİKS'de zamanla ilgili komut degil FONKSİYON var...

DAYOFMONTH()
DAYOFWEEK()
HOUR()
MINUTE()
MONTH()
YEAR() gibi.....

Sn uufuk;

Bunları nasıl kullanabiliriz. Ornek 2 ay calıs sonra dur diyebilmek nasıl olur.

Saygılar

selam33
17-01-2014, 12:37
sn uufuk formülü aslm olarak kaydettim. sonuç bu şekilde çıktı biyerde hata var



http://www.resimagaci.com/img/r4l82v8.png (http://bit.ly/zN9r1Y)



Dostum "Cross" sadece gerçekleştiği barda sinyal verir ve diğer şarta bağlayarak kullanmak uğraştırır.."<" ">" ifadeleriyle daha kolay olur.
Örnegin...
al:=MOV(c,3,w)>MOV(c,16,w) AND C>MOV(c,21,e) ;
sat:=MOV(c,3,w)<MOV(c,16,w) AND C>MOV(c,21,e) ;
asat:=MOV(c,3,w)<MOV(c,16,w) AND C<MOV(c,21,e);
akapat:=MOV(c,3,w)>MOV(c,16,w) AND C<MOV(c,21,e);

Veya....
.................................................. .................................................. .
LDOGAN
al:=if(MOV(c,3,w)>MOV(c,16,w) AND C>MOV(c,21,e),2,0) ;
sat:=if(MOV(c,3,w)<MOV(c,16,w) AND C>MOV(c,21,e),1,0) ;
asat:=if(MOV(c,3,w)<MOV(c,16,w) AND C<MOV(c,21,e),-2,0);
akapat:=if(MOV(c,3,w)>MOV(c,16,w) AND C<MOV(c,21,e),-1,0);
al+sat+asat+akapat
.................................................. ................................................
indiktörünü tanımlayıp...Sistemde FML("LDOGAN") çağırarak..
al FML("LDOGAN")=2
sat FML("LDOGAN")=1
asat FML("LDOGAN")=-2
akapat FML("LDOGAN")=-1
şeklinde oluşturabilirsin...Kolay gelsin.

uufuk
17-01-2014, 15:10
Sn uufuk;

Bunları nasıl kullanabiliriz. Ornek 2 ay calıs sonra dur diyebilmek nasıl olur.

Saygılar
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=242&p=9568519&highlight=#post9568519
Önceleri benzeri soruyu cevaplamıştım,inceleyip geliştiriniz...

uufuk
17-01-2014, 15:30
sn uufuk formülü aslm olarak kaydettim. sonuç bu şekilde çıktı biyerde hata var

http://www.resimagaci.com/img/r4l82v8.png (http://bit.ly/zN9r1Y)
Mantıkta hata bulamadım.Peryotlar 16agırlıklı 21 üssel olunca flat pozları bazen yutuyor, 55 üssel dene anlayacaksın..

F430
17-01-2014, 16:05
arkadaşlar matriks linkim çalışmıyor.

ücretsiz grafiklere bakacağım (anlık) bir link vardı fakat artık açamıyorum (dünden beri)

ücretsiz grafik çizebileceğim bir link varmı? yine matriks java gibi anlık olan. websitesi üzerinden tabi..

çok teşekkürler

yatirimci
17-01-2014, 16:54
mynet finans sayfasında teknik analiz toolu var bazı indikatorler yok ama belki isnizi gorur.
Saygılar

F430
17-01-2014, 17:00
mynet finans sayfasında teknik analiz toolu var bazı indikatorler yok ama belki isnizi gorur.
Saygılar

malesef açamıyorum error veriyor yüklemiyor :( teşekkür ederim mesajınız için

saygı benden

kani
19-01-2014, 10:06
arkadaşlar matriks linkim çalışmıyor.

ücretsiz grafiklere bakacağım (anlık) bir link vardı fakat artık açamıyorum (dünden beri)

ücretsiz grafik çizebileceğim bir link varmı? yine matriks java gibi anlık olan. websitesi üzerinden tabi..

çok teşekkürler

şuna bir bakın işinizi görecektir
http://tr.investing.com/indices/ise-100-advanced-chart

F430
19-01-2014, 12:44
şuna bir bakın işinizi görecektir
http://tr.investing.com/indices/ise-100-advanced-chart

çok teşekkür ederim pcyi baya kasıyor uygulama ama hiç yoktan iyidir eğer yeni bir şey olursa paylaşır mısınız rica etsem?

sağolun tekrar

Bear_Bull
19-01-2014, 15:47
Denemesi beleş :party:
olması gerekenden çok daha fazla sinyal üreten 1 sistemin linki aşağıda.



2013 için kalan son 2 günde ekranınızda sinyal göremezsiniz uğraşmayın.

http://s3.dosya.tc/server15/KQXQLy/SifreliSistemTesterTesti.zip.html

Sistem yılbaşında 1 ay çalışır
[1 şubat itibari ile sinyal vermeyi keser ve durur ]


{{_SistemTesterTesti_ }
hatalı sinyalleri tespit eden demo testi içindir. Gerçek işlemde KULLANILMAMALIDIR.}

sizde oluşacak grafiklerle,
bende çıkacak orjinal sistem sinyallerini
5 dk.da testere olan günlerde 1-2 kez karşılaştırırız. :wink:

sys
vob için 5-60 dk arası
x30 hisseleri için 20-120 dk arası takip edilebilir.


şifrelenmiş sistemi indiren varsa
sistemin şifrelenmemiş hali ile farklarını karşılaştırmak için
sinyal sayısını ve fiyat seviyelerini kontrol edebilir.





Tarih İŞLEM TİPİ Fiyat
02.01.2014 09:40:00 Açığa Sat 81.250
02.01.2014 10:05:00 POZ KAPAT 82.050
02.01.2014 10:05:00 AL 82.050
02.01.2014 12:10:00 SAT 81.550
02.01.2014 12:10:00 Açığa Sat 81.550
02.01.2014 17:05:00 POZ KAPAT 81.775
02.01.2014 17:05:00 AL 81.775
03.01.2014 12:20:00 SAT 81.800
03.01.2014 12:20:00 Açığa Sat 81.800
06.01.2014 13:55:00 POZ KAPAT 81.475
06.01.2014 13:55:00 AL 81.475
06.01.2014 14:25:00 SAT 80.925
06.01.2014 14:25:00 Açığa Sat 80.925
06.01.2014 15:20:00 POZ KAPAT 81.300
06.01.2014 15:20:00 AL 81.300
08.01.2014 11:10:00 SAT 83.725
08.01.2014 11:10:00 Açığa Sat 83.725
10.01.2014 09:10:00 POZ KAPAT 82.250
10.01.2014 09:10:00 AL 82.250
10.01.2014 10:45:00 SAT 81.900
10.01.2014 10:45:00 Açığa Sat 81.900
10.01.2014 12:05:00 POZ KAPAT 82.175
10.01.2014 12:05:00 AL 82.175
10.01.2014 14:25:00 SAT 81.925
10.01.2014 14:25:00 Açığa Sat 81.925
10.01.2014 15:30:00 POZ KAPAT 82.975
10.01.2014 15:30:00 AL 82.975
13.01.2014 17:40:00 SAT 83.525
13.01.2014 17:40:00 Açığa Sat 83.525
14.01.2014 15:30:00 POZ KAPAT 83.200
14.01.2014 15:30:00 AL 83.200
15.01.2014 11:40:00 SAT 83.525
15.01.2014 11:40:00 Açığa Sat 83.525
15.01.2014 13:55:00 POZ KAPAT 83.725
15.01.2014 13:55:00 AL 83.725
15.01.2014 14:45:00 SAT 83.525
15.01.2014 14:45:00 Açığa Sat 83.525
15.01.2014 15:05:00 POZ KAPAT 83.725
15.01.2014 15:05:00 AL 83.725
16.01.2014 09:10:00 SAT 82.500
16.01.2014 09:10:00 Açığa Sat 82.500
16.01.2014 15:50:00 POZ KAPAT 83.200
16.01.2014 15:50:00 AL 83.200
16.01.2014 16:05:00 SAT 82.875
16.01.2014 16:05:00 Açığa Sat 82.875
16.01.2014 16:45:00 POZ KAPAT 83.250
16.01.2014 16:45:00 AL 83.250
16.01.2014 16:55:00 SAT 82.925
16.01.2014 16:55:00 Açığa Sat 82.925


]http://i.hizliresim.com/xEYZM8.png

KOSA
19-01-2014, 16:10
Sn. Bear bull,
Uzun yıllar akif olmanızdan mütevellit, metod kudretinin daha al' a olmasını intizar eyledigimi ifade etmek isterim.
İhtiram ederim hürmetler..

mesuteryilmaz
20-01-2014, 22:13
Matriks'te 5-15-60dk.lık grafikler üzerinde günlük pivotları (ilgili günboyu geçerli pivot değerlerini çizgi olarak) nasıl gösterebiliriz? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Bear_Bull
20-01-2014, 22:19
Matriks'te 5-15-60dk.lık grafikler üzerinde günlük pivotları (ilgili günboyu geçerli pivot değerlerini çizgi olarak) nasıl gösterebiliriz? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.



PHL1
PHL2

indikatörlerini değerleri değiştirerek deneyin işinize yarayabilir.

KOSA
20-01-2014, 22:28
Algoritmik yazım konusuna hakim olduğunuzu bildiğimden, sistem başarısının daha iyi olmasını beklediğimi söylemek isterim.
Saygı ve sevgilerimle... :-)

Bear_Bull
20-01-2014, 22:40
Algoritmik yazım konusuna hakim olduğunuzu bildiğimden, sistem başarısının daha iyi olmasını beklediğimi söylemek isterim.
Saygı ve sevgilerimle... :-)

sisteme koşulsuz şartsız uyabilen kişi sayısı kaç ki :notr:
geçen sene gördük. sistem yarışma başlığında da görüyoruz.


Piyasa yatay ve testere varsa

trend bir türlü sisteme denk gelmiyorsa

Bahattin ne yapsın (http://i.hizliresim.com/eoZdpo.png) :kahkah:

selam33
20-01-2014, 23:18
bendeki daha fazla işlem yapmış gibi


http://www.resimagaci.com/img/hb2l92v.png (http://bit.ly/zN9r1Y)



şifrelenmiş sistemi indiren varsa
sistemin şifrelenmemiş hali ile farklarını karşılaştırmak için
sinyal sayısını ve fiyat seviyelerini kontrol edebilir.





Tarih İŞLEM TİPİ Fiyat
02.01.2014 09:40:00 Açığa Sat 81.250
02.01.2014 10:05:00 POZ KAPAT 82.050
02.01.2014 10:05:00 AL 82.050
02.01.2014 12:10:00 SAT 81.550
02.01.2014 12:10:00 Açığa Sat 81.550
02.01.2014 17:05:00 POZ KAPAT 81.775
02.01.2014 17:05:00 AL 81.775
03.01.2014 12:20:00 SAT 81.800
03.01.2014 12:20:00 Açığa Sat 81.800
06.01.2014 13:55:00 POZ KAPAT 81.475
06.01.2014 13:55:00 AL 81.475
06.01.2014 14:25:00 SAT 80.925
06.01.2014 14:25:00 Açığa Sat 80.925
06.01.2014 15:20:00 POZ KAPAT 81.300
06.01.2014 15:20:00 AL 81.300
08.01.2014 11:10:00 SAT 83.725
08.01.2014 11:10:00 Açığa Sat 83.725
10.01.2014 09:10:00 POZ KAPAT 82.250
10.01.2014 09:10:00 AL 82.250
10.01.2014 10:45:00 SAT 81.900
10.01.2014 10:45:00 Açığa Sat 81.900
10.01.2014 12:05:00 POZ KAPAT 82.175
10.01.2014 12:05:00 AL 82.175
10.01.2014 14:25:00 SAT 81.925
10.01.2014 14:25:00 Açığa Sat 81.925
10.01.2014 15:30:00 POZ KAPAT 82.975
10.01.2014 15:30:00 AL 82.975
13.01.2014 17:40:00 SAT 83.525
13.01.2014 17:40:00 Açığa Sat 83.525
14.01.2014 15:30:00 POZ KAPAT 83.200
14.01.2014 15:30:00 AL 83.200
15.01.2014 11:40:00 SAT 83.525
15.01.2014 11:40:00 Açığa Sat 83.525
15.01.2014 13:55:00 POZ KAPAT 83.725
15.01.2014 13:55:00 AL 83.725
15.01.2014 14:45:00 SAT 83.525
15.01.2014 14:45:00 Açığa Sat 83.525
15.01.2014 15:05:00 POZ KAPAT 83.725
15.01.2014 15:05:00 AL 83.725
16.01.2014 09:10:00 SAT 82.500
16.01.2014 09:10:00 Açığa Sat 82.500
16.01.2014 15:50:00 POZ KAPAT 83.200
16.01.2014 15:50:00 AL 83.200
16.01.2014 16:05:00 SAT 82.875
16.01.2014 16:05:00 Açığa Sat 82.875
16.01.2014 16:45:00 POZ KAPAT 83.250
16.01.2014 16:45:00 AL 83.250
16.01.2014 16:55:00 SAT 82.925
16.01.2014 16:55:00 Açığa Sat 82.925


]http://i.hizliresim.com/xEYZM8.png

Bear_Bull
20-01-2014, 23:26
bendeki daha fazla işlem yapmış gibi


amacım bunu ispatlamaktı zaten sn selam33

diğer sistemlerde de kesin oluyormu bilmem ama yazıp şifrelediğim/sistemi içinden sildiğim
bir sistem başka bilgisayara gittiğinde bu sorunu yarattı.

bilgi olması amaçlı yazmıştım.


not olarak bulunsun.

Elinize {Şifrelenmiş/Formülü yazarı tarafından silinmiş} bir MATRIKS sistemi geçtiğinde [ücretli veya ücretsiz]

doğru olarak çalışıp çalışmadığını

[Sistem Sinyallerini]
[Her Periyotta]
en az 5 endex ve Endexi etkileyen Hisse grafiklerinde Teyit edip doğruluğunu gördükten sonra kullanınız.
Orjinal sistem ile elinizdeki {Şifrelenmiş/Formülü yazarı tarafından silinmiş} olan [AYNI SİSTEM] aynı sinyalleri veremeyebilir.
{Şifrelenmiş/Formülü yazarı tarafından silinmiş} sistem sinyal sayısını daha fazla işleyebilir.
2012 sonu 2013 yılı başında bu sorunu çözebilmek için uzun süre uğraşmıştım.



Sn. BB,
Yani bir sistem yaptım ve bunu size şifreleyip gönderdim. Sizinkinde şifre olduğu için sinyal yerleri bendekinden farklı mı oluyor? Doğru mu anladım...


Denemesi beleş :party:
olması gerekenden çok daha fazla sinyal üreten 1 sistemin linki aşağıda.



2013 için kalan son 2 günde ekranınızda sinyal göremezsiniz uğraşmayın.

http://s3.dosya.tc/server15/KQXQLy/SifreliSistemTesterTesti.zip.html

Sistem yılbaşında 1 ay çalışır
[1 şubat itibari ile sinyal vermeyi keser ve durur ]


{{_SistemTesterTesti_ }
hatalı sinyalleri tespit eden demo testi içindir. Gerçek işlemde KULLANILMAMALIDIR.}

sizde oluşacak grafiklerle,
bende çıkacak orjinal sistem sinyallerini
5 dk.da testere olan günlerde 1-2 kez karşılaştırırız. :wink:

sys
vob için 5-60 dk arası
x30 hisseleri için 20-120 dk arası takip edilebilir.

selam33
21-01-2014, 00:02
Evet bende defalarca yaşadım bunu aynı sistem farklı bilgisayarlarda farklı sonuçlar veriyor.


amacım bunu ispatlamaktı zaten sn selam33

diğer sistemlerde de kesin oluyormu bilmem ama yazıp şifrelediğim/sistemi içinden sildiğim
bir sistem başka bilgisayara gittiğinde bu sorunu yarattı.

bilgi olması amaçlı yazmıştım.

thebaboli
21-01-2014, 00:11
Evet bende defalarca yaşadım bunu aynı sistem farklı bilgisayarlarda farklı sonuçlar veriyor.

Demekki neymiş abilerim matriksden adam olmazmış :) :)

Bearbull abi aynı sorunu idealde gördün mü rezil olmayayım şimdi :he:

Bear_Bull
21-01-2014, 01:16
Bearbull abi aynı sorunu idealde gördün mü rezil olmayayım şimdi :he:

1 kaç deneme sistem yapıp verdik sizlere ama ne görüntülerini nede sinyal sayılarını kontrol etmedim açıkçası

ev ve iş yeri arasında kendimden kendime gönderdiğim
şifreli/şifresiz
sistemlerde şimdiye kadar herhangi bir yamuk görmedim.

KOSA
26-01-2014, 21:17
PERIOD:= Input("PERIOD FOR FVE",5,80,22);
COEF:=Input("COEF FOR CUTOFF",0,2,.1);
INTRA:=Log(H)-Log(L);
VINTRA:=Stdev(INTRA,PERIOD);
INTER:=Log(c)-Log(Ref(c,-1));
VINTER:=Stdev(INTER,PERIOD);
CUTOFF:=COEF*(VINTER+VINTRA)*C;
MF:=C-(H+L)/2+c-Ref(c,-1);
FVE:=Sum(If(MF>CUTOFF, +V, If(MF <-CUTOFF, -V,0)),PERIOD)/Mov(V,PERIOD,S)/PERIOD*100;
FVE

KOSA
26-01-2014, 21:34
D1:= Input ("Days for Stochastic", 2, 400, 150);
(Mov (L - LLV (L, D1), 3, S) * 100)/((Mov (HHV (H, D1) - LLV (L, D1), 3, S)))

Sinusoidal
28-01-2014, 17:49
Merhaba

Amerikan 10 yıllıkları Matriks kodu nedir yardımcı olacak arkadaşa teşekürler

PERFECTWAVE
28-01-2014, 21:17
merhaba

amerikan 10 yıllıkları matriks kodu nedir yardımcı olacak arkadaşa teşekürler

ustbond10y

kros
28-01-2014, 23:27
bu yararmı işinize ark.lar




http://i61.tinypic.com/ayac8l.png

kani
29-01-2014, 00:20
bu yararmı işinize ark.lar




http://i61.tinypic.com/ayac8l.png
bu kendi indikatörümü sitenin abi yoksa senmi yazdın formülü yoksa bu indikatörü biliyorum

kros
29-01-2014, 00:38
vakit geçirmek için zaman zaman çalışıyorum.

bu da bi çalışma işte kullanın bence
envelop 250 ve sapmalar (64-30) (42-42) (28-28) (10.5-10.5) (51-21) (18-14)


altına da bi indikatör verimki kolay geçilsin bu destek ve dirençler
cross(macd(6,7,9),Macdtrigger(6,7,9))

veya cci 3 ile kolay geçilir..

kullanın işte
çok var bende

kros
29-01-2014, 00:40
http://i61.tinypic.com/dwsv2f.png


cci biraz repaint yapıyor ama çokta sorun çıkarmaz

kros
29-01-2014, 00:59
http://i61.tinypic.com/2ele5he.png

uzundere
30-01-2014, 00:23
şöyle bi şey söylemek istiyorum.(opt) li formül ile hise veya vob da tarama yapıyorum.tabiki güzel netice veriyor.o neticedeki opt değerleri ile formülü sabitliyorum,ogünden sonraki günlerde o güzellik olmuyor.hatta zarar yapıyor.bununla alakalı ne yapabilirim.o güzelliği nasıl devam ettirebilirim.

Bu işden anlayan arkadaşlar yardımcı olurlarsa allah razı olsun.saygılar.

Bear_Bull
30-01-2014, 00:32
şöyle bi şey söylemek istiyorum.(opt) li formül ile hise veya vob da tarama yapıyorum.tabiki güzel netice veriyor.o neticedeki opt değerleri ile formülü sabitliyorum,ogünden sonraki günlerde o güzellik olmuyor.hatta zarar yapıyor.bununla alakalı ne yapabilirim.o güzelliği nasıl devam ettirebilirim.

Bu işden anlayan arkadaşlar yardımcı olurlarsa allah razı olsun.saygılar.

OPT ile formül yazmaktan vazgeçerek ilk adımı atabilirsiniz.

maalesef o güzellik devam etmez
eğer devam etseydi şimdiye kadar opt li formüllerle uğraşanların altında Ferrari
ikametleri Hawai adaları olurdu.

uzundere
30-01-2014, 01:46
OPT ile formül yazmaktan vazgeçerek ilk adımı atabilirsiniz.

maalesef o güzellik devam etmez
eğer devam etseydi şimdiye kadar opt li formüllerle uğraşanların altında Ferrari
ikametleri Hawai adaları olurdu.

DOSTUM DOĞRU SÖYLÜYORSUN.YA VALLAHİ BİR SENEDİR ŞU FORMÜL BU FORMÜL UĞRAŞIYORUM.AMA Bİ TÜRLÜ Bİ YOL BULAMADIK.YANİ ŞURADA Bİ ÇORBA PARASI KAZANMAK İÇİN ŞÖYLE UFAKTAN DA OLSA Bİ FORMÜL PAYLAŞMA OLMAZMI ACABA.VEYA ÖZELDEN.OLURSADA OLMAZSADA ALLAH RAZI OLSUN.TABİKİ HERKESİN Bİ EMEĞİ VAR,KİMSE EMEĞİNİ PAYLAŞMAK İSTEMEZ. LANET OLASI BU FORMÜL YAZMAYIDA Bİ TURLÜ BECEREMEDİM.SİTTİN SENE UĞRAŞSAM YAPAMAM.İNTERNETTE DENEMEDİĞİM FORMÜL KALMAMIŞTIR.HERHALDE.

[email protected] saygılar sevgiler hayırlı akşamlar

KOSA
30-01-2014, 16:36
sv. uzundere yazmasini bilmediginiz formule nasil guveneceksiniz? ayrica opt. formullerin hep makyajli kalmasini istiyorsaniz surekli opt. yapmaniz lazim. opt. ise kimse tavsiye etmez. ben ki opt. formulleri test ve tecrube eden biriyim inan hic degeri yoktur.

Baroma
01-02-2014, 01:47
Merhabalar :) Sayın BearBull ve değerli forum üyeleri :) sakıncası yoksa birşey soracaktım, malum açığa satışları gün sonunda kapatmamız gerekiyor bunun için herhangi bir formül varmı teşekkür ediyorum

Bear_Bull
01-02-2014, 01:55
Merhabalar :) Sayın BearBull ve değerli forum üyeleri :) sakıncası yoksa birşey soracaktım, malum açığa satışları gün sonunda kapatmamız gerekiyor bunun için herhangi bir formül varmı teşekkür ediyorum

formül derken?

açığa satış için matrikste yazılacak bir formül mü?

yoksa
açığa satılmış bir hissenin bir süre açık olarak hesapta bekletebilmesi ile ilgili bilgi mi?


matriks formül olarak yazıldıysa ve hissede uygulanıyorsa açık satış kısmının [bence kullanılmaması gerekir

al-sat sadece uygulanabilir. orta uzun vade kullanılıyorsa.

2.seçenekse
açığa sattınız ve hisseyi açık olarak taşımak istiyorsunuz

yolu var

Ödünç piyasa

hisseyi istediğiniz süre kadar kiralar
% faizini ödersiniz o süre kadar hisseyi piyasadan geri almadan bekleme imkanınız olur.

Baroma
01-02-2014, 02:08
Ben hisse piyasasında işlem yapıyorum, şu kadarını söyleyeyim, sistemim hisseye sat sinyali verdiği zaman açığa satış da yapmasını istiyorum ama açığa satışın gün sonuna bitmesi lazım ne gibi bir şey yapılabilir acaba

uufuk
01-02-2014, 13:10
Ben hisse piyasasında işlem yapıyorum, şu kadarını söyleyeyim, sistemim hisseye sat sinyali verdiği zaman açığa satış da yapmasını istiyorum ama açığa satışın gün sonuna bitmesi lazım ne gibi bir şey yapılabilir acaba

Dostum.
Gün bitmeden açığa satışı kapatmak istiyorsan,17,25 veya 17,30 barında alış emrini söyle tanımla.
.........................................
Hour()*100+Minute()=1725
........................................
veya
........................................
Hour()*100+Minute()=1730
........................................
kolay gelsin...............

Baroma
01-02-2014, 15:06
Cevabınız için teşekkür ederim ,O zaman küçük bir şey daha sorayım :)

Bende bir sürü küçük yazılmış formüller var da tanımlayacağım yerlerde biraz sorunum var. Örneğin; zig zag ile rsi yi kesiştiriyorum, al ve sata birbirlerinin tersini yazıyorum oluyor fakat bu dediğiniz formülleri nereye yazacağım acaba?

Birde şöyle bir sorun var benim aracı kurumumda açığa satışı kapatmak için html adresinden giriyoruz ve açığa kapat sekmesini işaretleyip alış giriyoruz

Ama matriks sanırım direk alış yapacak bu da durumu nasıl yapar sizce?
Teşekkürler

Baroma
01-02-2014, 15:10
17:30'a açığa satış kapa girersem ayrıca birdaha alma ihtimali de olur sanırım

uufuk
01-02-2014, 17:08
17:30'a açığa satış kapa girersem ayrıca birdaha alma ihtimali de olur sanırım
Tabii olarak dediğin gibi olur.
Formul matriks için,web platformu için değil .

mmuhendiss
02-02-2014, 12:29
http://i61.tinypic.com/2ele5he.png

kros kardeş bu grafiği oluşturduğun link kaç gündür açılmıyordu bende, matriks farklı bi linkten mi paylaşıyor bu grafiği ya da sen nasıl açmayı başardın.. yardımcı olursan sevinirim

Baroma
02-02-2014, 19:10
Sn. uufuk cevabınız için çok teşekkür ederim..

Baroma
05-02-2014, 18:32
Arkadaşlar system testerı çalıştırdığımda çoğu formülde herşey 0000 şeklinde gözüküyor raporda çözümü nedir bilen varmı teşekkürler :)

thebaboli
05-02-2014, 18:52
Arkadaşlar system testerı çalıştırdığımda çoğu formülde herşey 0000 şeklinde gözüküyor raporda çözümü nedir bilen varmı teşekkürler :)

Bazen platform kafayı yiyebiliyor. Klasik çözüm olarak aç kapa deneyince düzelebiliyor :) Malum eski bir teknoloji :he:

Baroma
05-02-2014, 19:13
Valla formüllerin yarısı çalışıyor yarısı 0.00 lı gösteriyor herşeyi kapattım açtım yine olmadı :) çözümü bilen yokmu arkadaşlar bir el atın :)

KOSA
05-02-2014, 19:15
formul mu calismiyor system tester mi?

Baroma
05-02-2014, 19:20
Formüllerin hepsi seçili şekilde varsayılan değerlerle çalıştır diyorum, performans verileri geliyor, yarısı %0.00 geliyor.

KOSA
05-02-2014, 19:23
Formüllerin hepsi seçili şekilde varsayılan değerlerle çalıştır diyorum, performans verileri geliyor, yarısı %0.00 geliyor.

bazi periyodlarin degerini goruyor, bazilarini goremiyorsan, formullerde kullandigin rakamlar/sınır degerler gorevini yapamamis. yani osilator yada indikler degersiz periyodlarda yazili degerleri goremeden geri donmus.

Baroma
05-02-2014, 19:26
sürekli çalışan asıl formülümde değişiklik yapıyordum son testte 0.00 göstermeye başladı, sonra eski haline döndürdüm hala 0.00 gözüküyor.

Baroma
05-02-2014, 20:22
Problemi buldum istediğim tarihte beklediğim kesişme olmadığı için 0.00 gösteriyormuş teşekkürler.

KOSA
05-02-2014, 20:27
iyi cok sevindim.:)

Baroma
09-02-2014, 21:54
Arkadaşlar bir şey söylemek istiyorum da , yaklaşık 20 gündür bir formül bulmaya çalışıyorum gece gündüz testler yapıyorum vs vs.

Bulduğum sistemde karlılık aşırı fazla gözüküyor da, siz kullanmışsınızdır bir sürü sistem daha önce, acaba gerçeği % olarak ne kadar yansıtıyorlar sizin tecrübelerinize göre ?

Teşekkür ederim.

KOSA
09-02-2014, 22:48
Getirisi çok mu yüksek ise 3 5 gün test et anlarsın.

Baroma
09-02-2014, 22:55
2013 ocak'ın 1.ci gününde şuana kadarki zaman dilimine test yapıyorum ? buna rağmen yüksek

KOSA
09-02-2014, 23:06
Optimizasyon var ise sıkıntılı olur...

Baroma
09-02-2014, 23:09
Rapor koymayı bilmiyorum ama rapordakileri yazabilirim.

Kozaa 31.13.2013 - 09.02.2014 12 karlı 7 zararlı işlem

Ort .getiri %47 çıkıyor

Fazla gelmedimi size de ?

Baroma
09-02-2014, 23:14
Opt varsa sıkıntılı olur lafını biraz daha açarmısınız acaba?

thebaboli
09-02-2014, 23:22
Rapor koymayı bilmiyorum ama rapordakileri yazabilirim.

Kozaa 31.13.2013 - 09.02.2014 12 karlı 7 zararlı işlem

Ort .getiri %47 çıkıyor

Fazla gelmedimi size de ?

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=8138&page=29

Buradan resim eklemeye bakabilirsiniz.

Optimizasyonlu ise sisteminiz kazanç yüksek çıkar. Ama bu yanıltıcı olabilir. Resim ekleyerek yada detaylı bilgi vererek anlatabilirseniz durumu daha sağlıklı yorumlar yapabiliriz.

Baroma
09-02-2014, 23:26
Siz de daha önce denemişsinizdir, opt li sistem rapordan ne kadar sapma yapıyor mesela?

Ayrıca optimize yaptığımızda sistem en uygun değerleri buluyor ve bunu grafiğe uyarlamıyor mu neden kazançı az olsun ki ?

Teşekkürler.

thebaboli
09-02-2014, 23:37
Siz de daha önce denemişsinizdir, opt li sistem rapordan ne kadar sapma yapıyor mesela?

Ayrıca optimize yaptığımızda sistem en uygun değerleri buluyor ve bunu grafiğe uyarlamıyor mu neden kazançı az olsun ki ?

Teşekkürler.

Optimize sistem demek yaklaşık 7-8 bin barlık grafik için olabilecek en uygun parametreleri belirlemekse başınıza sonrasında iş açma ihtimali kuvvetle muhtemeldir.

Geçmiş 7-8 bin barda en iyi değerlerin gelecek 7-8 bin barda başarılı olacağı sonucu genel anlamda yanlış bir sonuçtur. Dilerseniz bunu test ederek de görebilirsiniz.

Şöyle ki başarılı olan sisteminizi toplam maksimum test süresinin ilk 1/3 ünde yada yarısına kadar olan kısımda optimize edin. Sonra o belirlenen parametrelerle kalan kısmı test edin. Sonuçların nasıl çıktığını burada da paylaşırsanız memnun olurum.

Baroma
09-02-2014, 23:42
Deneyip yazıyorum hemen..

Baroma
09-02-2014, 23:48
Ayrıca şöyle bir şey yapsam mantıklı olabilir sanırım, barları sürekli geçmişten geleceğe doğru güncellesem ?

Baroma
10-02-2014, 00:07
Deniyorum fakat sürekli 0.00 veriyor sonuçlarda yine de teşekkür ediyorum size iyi geceler.

thebaboli
10-02-2014, 01:21
Deniyorum fakat sürekli 0.00 veriyor sonuçlarda yine de teşekkür ediyorum size iyi geceler.

İşlem raporlarını burada paylaşabilseniz çok daha fazla yardımcı olabilirim. 0,00 sonucu vermesinin nedeni test ettiğiniz kısımda o şartın gerçekleşmemesi olabilir. Tahminim tüm data ile çok fazla işlem yapmadığından ötürü kalan datada işlem yapamasıdır.

kros
10-02-2014, 15:34
kros kardeş bu grafiği oluşturduğun link kaç gündür açılmıyordu bende, matriks farklı bi linkten mi paylaşıyor bu grafiği ya da sen nasıl açmayı başardın.. yardımcı olursan sevinirim





bazı kişilere de gönderdim çalışıyor, pek sıkıntı olmamış ama kaydet butonu çalışmıyor galiba yeniden gönderiyorum.

http://www.matriksdata.com/forjavamatriks/JavaTA/JavaTA.asp?GUID=926675027

Baroma
10-02-2014, 19:08
Arkadaşlar yatay piyasadaki gereksiz al-sat lar sorununu nasıl çözebiliriz?

thebaboli
10-02-2014, 19:28
Arkadaşlar yatay piyasadaki gereksiz al-sat lar sorununu nasıl çözebiliriz?

Piyasanın yatay olacağını/olduğunu çözebilirsek sorunu çözebiliriz :)

Baroma
10-02-2014, 19:32
:D yani demek istediğim yatay piyasada en verimli indikatörler hangileri?

silvanxx
10-02-2014, 21:34
MOST indikatörünü nasıl ekporlerde tarata biliriz

Periyot 3
Yüzde 2

ikisinin kesişim noktasını

KOSA
10-02-2014, 21:47
Yatay piyasayı nasıl tanımlıyorsunuz?

kros
14-02-2014, 01:00
http://i57.tinypic.com/9toj0o.png


Tual üzerine yağlı boya serbest çalışma :)

biraz repaint yapar ama çokta sorun yaratmadı şimdiye kadar.

kani
14-02-2014, 01:14
http://i57.tinypic.com/9toj0o.png


Tual üzerine yağlı boya serbest çalışma :)

biraz repaint yapar ama çokta sorun yaratmadı şimdiye kadar.
abi tam olarak nedir bu

kros
14-02-2014, 12:34
bir indikatör çalışması,
kırmızı çizgiler open'a göre sinyal yerleri olarak varsayılan.

Baroma
15-02-2014, 05:12
Yatay piyasa derken, piyasanın örneğin +30 ile -30 arasında sürekli oynadığı zamanlarda sistemin gereksiz yere işlem yapmasından bahsediyorum.

mmuhendiss
15-02-2014, 17:02
Cevabını şimdi gördüm verdiğin link açtı. daha önceki linkle "...GUID=926675027" kısmını eklemişler sorun buymuş. alakan için çok teşekkürler kardeş sağol.


bazı kişilere de gönderdim çalışıyor, pek sıkıntı olmamış ama kaydet butonu çalışmıyor galiba yeniden gönderiyorum.

http://www.matriksdata.com/forjavamatriks/JavaTA/JavaTA.asp?GUID=926675027

KOSA
16-02-2014, 14:31
Frequently we get requests for a formula that would take only one day of the week and average them for several weeks. For example construct a moving average of only the Fridays. This can be done in MetaStockTM for Windows by using the following formula.

The following MetaStock formula is for a moving average of the Friday of every week, if you want it calculated on any other day you would substitute a 1 for Monday, 2 for Tuesday, 3 for Wednesday, and 4 for Thursday. The number of day you wanted would replace the two 5's already in the formula. This moving average is currently a 6 week or 6 Friday moving average. If you wanted to change it to another periodicity you would change the 30 to the number of weeks or specific days multiplied by 5. In other words if you wanted a 4 day moving average of Friday you would change the 30 to 4*5 or 20.

Mov(If(DayOfWeek( )=5,C,Peak(1,If(DayOfWeek( )=5,C,0),1)),30,S)

KOSA
16-02-2014, 20:23
A1:=Sum((H+L+C),8)/24;
A2:=Sum((H+L+C),21)/63;
A3:=Sum((H+L+C),55)/165;
B1:=If(Ref(A1,-1)<A1,1,-1);
B2:=If(Ref(A2,-1)<A2,1.25,-1.25);
B3:=If(Ref(A3,-1)<A3,1.5,-1.5);
D:=B1+B2+B3;
LE:=(Cross(D,0) AND Ref(D,-1)<0) OR (Ref(D,-1)>0 AND D>Ref(D,-1));
SE:=(Cross(0,D) AND Ref(D,-1)>0) OR (Ref(D,-1)<0 AND D<Ref(D,-1));
State:=If(LE,1,If(SE,-1,PREV));
State

KOSA
16-02-2014, 23:35
Per1:= 100;
Range:=ATR(10);
A:=((10000/C)*(Mov(Range,Per1,S))/100);
A

Baroma
17-02-2014, 22:28
Bir sorum olacak, örneğin rsi indikatörünü grafik sekmesinden yeni pencereye ekle'yi seçiyorum fakat 30 70 aralığını çizgilerle belirtmiyor. Sadece hisse grafiği gibi gözüküyor, kesişim noktalarını göremiyorum bunu nasıl halledebilirim acaba? Teşekkürler..

KOSA
17-02-2014, 22:59
MOV(Max((Ref(H,-1)-L)/((Ref(Sum(Atr(1),2),-1)/2)*Sqr(2)),Max((Ref(H,-2)-L)/((Ref(Sum(Atr(1),3),-1)/3)*Sqr(3)),Max((Ref(H,-3)-L)/((Ref(Sum(Atr(1),4),-1)/4)*Sqr(4)),Max((Ref(H,-4)-L)/((Ref(Sum(Atr(1),5),-1)/5)*Sqr(5)),Max((Ref(H,-5)-L)/((Ref(Sum(Atr(1),6),-1)/6)*Sqr(6)),Max((Ref(H,-6)-L)/((Ref(Sum(Atr(1),7),-1)/7)*Sqr(7)),Max((Ref(H,-7)-L)/((Ref(Sum(Atr(1),8),-1)/8)*Sqr(8)),(Ref(H,-8)-L)/((Ref(Sum (Atr(1),9),-1)/9)*Sqr(9))))))))),20,S)

KOSA
17-02-2014, 23:00
Bir sorum olacak, örneğin rsi indikatörünü grafik sekmesinden yeni pencereye ekle'yi seçiyorum fakat 30 70 aralığını çizgilerle belirtmiyor. Sadece hisse grafiği gibi gözüküyor, kesişim noktalarını göremiyorum bunu nasıl halledebilirim acaba? Teşekkürler..

alarm seviyeleri kısmından olabilir.

thebaboli
17-02-2014, 23:03
Bir sorum olacak, örneğin rsi indikatörünü grafik sekmesinden yeni pencereye ekle'yi seçiyorum fakat 30 70 aralığını çizgilerle belirtmiyor. Sadece hisse grafiği gibi gözüküyor, kesişim noktalarını göremiyorum bunu nasıl halledebilirim acaba? Teşekkürler..

Alarm seviyelerini tıkla ve oradan ayarla.

http://i.imgur.com/jlP1ZOz.png

uufuk
17-02-2014, 23:03
Bir sorum olacak, örneğin rsi indikatörünü grafik sekmesinden yeni pencereye ekle'yi seçiyorum fakat 30 70 aralığını çizgilerle belirtmiyor. Sadece hisse grafiği gibi gözüküyor, kesişim noktalarını göremiyorum bunu nasıl halledebilirim acaba? Teşekkürler..
Alarm seviyeleri--Üst seviye,Alt seviye---Grafik üzerinde göster leri okeyle

Baroma
17-02-2014, 23:18
Çok teşekkür ediyorum arkadaşlar.. Mümkünse bir sorum daha var, rsi grafiğinin üzerine örnek veriyorum 5 günlük basit ortalama atmak istiyorum nasıl yazılabilir acaba?

thebaboli
17-02-2014, 23:29
Çok teşekkür ediyorum arkadaşlar.. Mümkünse bir sorum daha var, rsi grafiğinin üzerine örnek veriyorum 5 günlük basit ortalama atmak istiyorum nasıl yazılabilir acaba?

http://i.imgur.com/xN2kL4Q.png

KOSA
17-02-2014, 23:30
İndikatör kısmına RSI adı ile bir bölüm aç. Sonra aşağıdakileri yazalım.
RSI(14);
MOV(RSI(14),5,S)

Baroma
17-02-2014, 23:42
Allah sizden razı olsun arkadaşlar ilgilendiğiniz için çok teşekkür ediyorum..

KOSA
17-02-2014, 23:42
Baroma hazır hepimiz burdayken sor sorabildiğin kadar...

grandslem
17-02-2014, 23:45
bir yardım rica ediyorum.var mı bir müslüman yardım edebilcek....bir sorum olacak...

uufuk
17-02-2014, 23:56
bir yardım rica ediyorum.var mı bir müslüman yardım edebilcek....bir sorum olacak...
Şartmı...
Degilse sor....
:hg:

Baroma
17-02-2014, 23:58
Tamam sorayım siz istediniz :))

Bu demin sorduğum rsi 'nin üzerine hareketli ortalamayı koydum da alarm seviyesi sekmesi gelmiyor 30 70 çizgilerini çizmek için ?

thebaboli
18-02-2014, 00:05
Tamam sorayım siz istediniz :))

Bu demin sorduğum rsi 'nin üzerine hareketli ortalamayı koydum da alarm seviyesi sekmesi gelmiyor 30 70 çizgilerini çizmek için ?

Az önceki yöntemle olur. Renki siyahsa değiştir onu düzelir.

uufuk
18-02-2014, 00:06
Tamam sorayım siz istediniz :))

Bu demin sorduğum rsi 'nin üzerine hareketli ortalamayı koydum da alarm seviyesi sekmesi gelmiyor 30 70 çizgilerini çizmek için ?

C:\MATRIKS\HELP dosyasındaki "onar.bat" ı matriksi kapattıkdan sonra çalıştır.
matriksi başlat düzelmesi gerekir...

Baroma
18-02-2014, 00:16
CCI'da Alt ve üst sınırı belirliyorum 100 ve -100 olarak, 2 renk de görülebilir şekilde,

100 sınırı gözüküyor fakat -100 sınırı gözükmüyor?

100 sınırı tam grafiğin ortasından geçiyor ayrıca,

Not:Onar da işe yaramadı..

thebaboli
18-02-2014, 00:19
CCI'da Alt ve üst sınırı belirliyorum 100 ve -100 olarak, 2 renk de görülebilir şekilde,

100 sınırı gözüküyor fakat -100 sınırı gözükmüyor?

Hep biz mi ekran görüntüsü atıcaz bir de sen at bakalım :)

Grafiği yakınlaştırıp uzaklaştırsan da görülmüyor mu?

Baroma
18-02-2014, 00:23
Gözükmüyor hiç bir şekilde :) resim atmayı bilsem atardım:)

Rica ediyorum bu problemi çözelim hemen çünkü 4-5 saat boyunca testlerini yapıcam.

Baroma
18-02-2014, 00:26
MO(C,9);
MOV(MO(C,9),8,e):-100:100

burdan deneyebilirsiniz

KOSA
18-02-2014, 00:38
MO(C,9);
MOV(MO(C,9),8,e):-100:100

burdan deneyebilirsiniz

Böyle deneyelim
MO(C,9);
MOV(MO(C,9),8,e);95;105

Baroma
18-02-2014, 00:43
Ama -100 den +100 aralığı olması lazım sayın hocam

uufuk
18-02-2014, 00:46
MO(C,9);
MOV(MO(C,9),8,e):-100:100

burdan deneyebilirsiniz
momentumda -100 seviyesini ,ancak pencereyi aşırı daraltarak görebilirsin.
-100 seviyesi bu indikatör için anormal bir deger,gerçeklaşmez.

KOSA
18-02-2014, 00:47
MO(C,9);
MOV(MO(C,9),8,e)

Bu istem o kadar alan yaratamıyor.

Baroma
18-02-2014, 00:53
Momentumun sınırları -100 ve 100 değil mi ?

Eğer öyleyse sınırları siz nasıl belirlediniz?

CCI'da -100 +100 oluyor farkı nedir ki ?

thebaboli
18-02-2014, 00:58
CCI'da Alt ve üst sınırı belirliyorum 100 ve -100 olarak, 2 renk de görülebilir şekilde,

100 sınırı gözüküyor fakat -100 sınırı gözükmüyor?

100 sınırı tam grafiğin ortasından geçiyor ayrıca,

Not:Onar da işe yaramadı..

http://img542.imageshack.us/img542/2034/bnvh.png

KOSA
18-02-2014, 01:01
Momentumun sınırları -100 ve 100 değil mi ?

Eğer öyleyse sınırları siz nasıl belirlediniz?

CCI'da -100 +100 oluyor farkı nedir ki ?

Ne yapmak istediğinizi tam yazabilirmisiniz?

Baroma
18-02-2014, 01:04
Momentumun sınırlarını -100 ve +100 olarak belirlemek istiyorum tam olarak.

Ayrıca thebaboli bey CCI'da sınırlar çıkıyor -100 ve +100 olarak fakat momentum olmuyor momentumda bi sıkıntı mı var acaba ?

KOSA
18-02-2014, 01:05
MO 100 etrafında döner. Açıklama aşağıda.

Momentum, belli bir zaman dilimi içerinde fiyatların ne yönde, ne miktarda ve ne şiddette hareket ettiğini anlatan bir göstergedir. Momentumun asıl hedefi, periyod kadar önceki kapanışa göre şu anki kapanışın nerede olduğunun bulunmasıdır.
Kısa vadeli bir gösterge olarak kullanacağımız momentumda 12 - 14 günlük periyodlar daha olumlu sonuçlar vermesine karşın kullanacağınız vade, ilgilenilen senede ve uygulanan stratejilere göre değişebilmektedir.
Hareketliliğin yüksek olduğu senetlerde vade uzatılabilirken hareketlilik azaldıkça vade de kısaltılabilir.
Son günün kapanışının, x gün önceki kapanışı bölünmesinin 100 ile çarpımı olarak hesaplanan Momentum’da bu iki günün eşit olduğu durumlarda bulunacak olan 100 değeri referans değeri olarak kabul edilir.
Kullanım açısından diğer referans değerleri kullanan indikatörlerde olduğu gibi bu seviyenin üzerinin "aşırı alım" altının ise "aşırı satım" olarak kabul edilmesi mümkündür. Ayrıca Momentum’la bu çizginin kesişme noktalarında Momentum’un referans değerini yukarı kesmesi "al" aşağı kesmesi ise "sat" sinyali olarak kabul edilebilir.
Momentumun yorumlanmasında bir diğer unsur da aykırılıklardır. Uyum, gevşeyen fiyatlar ve alçalan trendle beraber oluşmakta olan yeni diplerin ve tepelerin bir öncekinden daha düşük seviyelerde oluşması, yükselen fiyatlar ve yükselen trendle beraber de yeni oluşan tepelerinin ve diplerin bir öncekinden yukarda olması demektir. Oluşumun bu şekilde gelişmediği durumlar uyumsuzluk olarak adlandırılır ve yakın bir zamanda trendin gücünü kaybederek ters yönde bir hareket yapacağı kabul edilir.

Baroma
18-02-2014, 01:10
Evet sanırım dediğiniz doğru, küçük bir soru daha ,

Grafiği histogram şeklinde nasıl gösterebilirim?

Çok soru sordum özür diliyorum bunun için ayrıca

thebaboli
18-02-2014, 01:14
Evet sanırım dediğiniz doğru, küçük bir soru daha ,

Grafiği histogram şeklinde nasıl gösterebilirim?

Çok soru sordum özür diliyorum bunun için ayrıca

http://img580.imageshack.us/img580/420/s58r.png

Baroma
18-02-2014, 01:17
İstediğim şu, momentumda 100 ün altında ve üstünde dalgalanan çizginin , 100 e alttan ve üstten çizgiler çizmesi

Sizin gösterdiğinizi denedim de 0 dan yukarı doğru yukarı çiziyor cizgileri

KOSA
18-02-2014, 01:19
İstediğim şu, momentumda 100 ün altında ve üstünde dalgalanan çizginin , 100 e alttan ve üstten çizgiler çizmesi

Sizin gösterdiğinizi denedim de 0 dan yukarı doğru yukarı çiziyor cizgileri

Resim mi çizmeye çalışıyorsunuz...

Baroma
18-02-2014, 01:22
Yok yahu ne resimi

şu linkteki macd nin olduğu kısmı yapmaya çalışıyorum

https://www.google.com.tr/search?q=histogram+grafik&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=eIsCU4nhMM2w7Aa7goEI&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1920&bih=979#q=hisse+ortalama+histogram+grafik&tbm=isch&facrc=_&imgdii=_&imgrc=M87Ptk_rlDEmoM%253A%3BI-D7M2kH_iFO9M%3Bhttp%253A%252F%252F666kb.com%252Fi% 252Fcfd4tkjh7eqve5s67.gif%3Bhttp%253A%252F%252Fwww .hisse.net%252Fforum%252Farchive%252Findex.php%252 Ft-63058-p-15.html%3B1257%3B719

KOSA
18-02-2014, 01:26
Bilemedim.
Syg...

Baroma
18-02-2014, 01:28
Teşekkürler cevaplarınız için

Baroma
19-02-2014, 18:15
Merhaba yeniden;

Şöyle bir sistemi nasıl yapabilirim, 5 günlük ortalama 20 günlüğü kestikten sonra, macd'den de alış sinyali gelecek, macd den sinyal geldiği zaman stock tan da gelecek vs vs.. yani 3-4 indikatörün ortalamaların kesişmesini teyit ettirmesini istiyorum yazılabilir mi ?

Teşekkür ederim tekrar..

KOSA
19-02-2014, 19:03
Merhaba yeniden;

Şöyle bir sistemi nasıl yapabilirim, 5 günlük ortalama 20 günlüğü kestikten sonra, macd'den de alış sinyali gelecek, macd den sinyal geldiği zaman stock tan da gelecek vs vs.. yani 3-4 indikatörün ortalamaların kesişmesini teyit ettirmesini istiyorum yazılabilir mi ?

Teşekkür ederim tekrar..

hoca sen hic calismiyon. bu basit calismayi yapabilmen lazim. bilmedigin formullerin dogrulugunu nasil kontrol edicen.

KOSA
19-02-2014, 22:02
hoca sen hic calismiyon. bu basit calismayi yapabilmen lazim. bilmedigin formullerin dogrulugunu nasil kontrol edicen.

özelden sordu yinede yardim ettim... :D:D:D

Baroma
20-02-2014, 03:50
O zaman bir soru daha :D

İndikatörde 1 yılda 50 kere kesişme varken, al-sat sistemine döküp simulasyon çalıştırdığımda 1.000.000 dan fazla alıp satmış hangi durumlarda böyle oluyor ?

Yine teşekkür ederim :)

Al için;

RSI(14);
MOV(RSI(14),8,s);
Cross(rsi(14),MOV(RSI(14),8,s))

Sat için;

RSI(14);
MOV(RSI(14),8,s)
Cross(MOV(RSI(14),8,s),rsi(14)) Kulanıyorum saniye başı sinyal veriyor durmuyor..

Baroma
20-02-2014, 17:26
Birdaha soru sormayacağım kararlıyım :) Buna bi cevap verseniz yeter :)

KOSA
20-02-2014, 19:09
grafik atarmisin. birde indikator ve system tester formullerini gorelim...

uufuk
20-02-2014, 23:04
Birdaha soru sormayacağım kararlıyım :) Buna bi cevap verseniz yeter :)

Dostum,soru sor ama derli toplu ve anlaşılır olsun.
Son sorunda da eksiklik var.Hangi grafik ,kaç dakikalık .Verdigin formul zaten çokça sinyal üretir.
İndikatör olarakda gözlemiş olman lazım, 1 yılda 50 kere kesişmeden çokçok fazla olmalı.

Baroma
21-02-2014, 03:25
Fark etmiyor, her hissede her periyotta aynı şey, her barda sinyal üretiyor. Sıkıntısını anlamadım;

Rsi ile rsi nin 8 günlük basit ortalaması kesiştiğinde alış ve satış yapması gerekmiyor mu? Eğer öyleyse çok sık kesişmiyorlar zaten, Eğer değilse doğrusunu yazar mısınız?

İndikatörü de bu;

RSI(14);
MOV(RSI(14),8,s)

thebaboli
21-02-2014, 11:24
Fark etmiyor, her hissede her periyotta aynı şey, her barda sinyal üretiyor. Sıkıntısını anlamadım;

Rsi ile rsi nin 8 günlük basit ortalaması kesiştiğinde alış ve satış yapması gerekmiyor mu? Eğer öyleyse çok sık kesişmiyorlar zaten, Eğer değilse doğrusunu yazar mısınız?

İndikatörü de bu;

RSI(14);
MOV(RSI(14),8,s)

Kaç dakikalık da bakıyorsun bilmiyorum ama kesişimleri sık oluyor. Galiba istediğin şey şöyle birşey? ;

http://i.imgur.com/IKxy10H.png

Baroma
21-02-2014, 15:24
Evet öyle olması gerekiyor , periyot bar fark etmiyor yıllık da baksam her periyotta her hissede 1.000.000 tane sinyal var benimkinde, Sizinkinde al-sat formülüne ne girdiniz ki siz ?

AL

RSI(14);
MOV(RSI(14),8,s);
Cross(rsi(14),MOV(RSI(14),8,s))

SAT

RSI(14);
MOV(RSI(14),8,s)
Cross(MOV(RSI(14),8,s),rsi(14))

Bunları bi yerleştirin deneyin göreceksiniz ne demek istediğimi.

Baroma
21-02-2014, 22:39
Al-Sat ın doğrusunu yazabilir misiniz acaba?

Bear_Bull
21-02-2014, 23:12
Al-Sat ın doğrusunu yazabilir misiniz acaba?

explorer/expert advisor/systester


{al}
Cross(RSI(14),MOV(RSI(14),8,s))

{sat}
Cross(MOV(RSI(14),8,s),RSI(14))

iyi geceler.

MAZ-ŞAH
22-02-2014, 02:11
metastock da Explorer da cola+colb+colc+cold toplamını başka bir cole de nasılyazarım

yani çıkan +1 sonuçlarının toplamını başka bir col da nasılyazılır(kaç tanesi +1 sonucunu vermiş yani (col'dakiler))

diğer bir deyişle çıkan +1 lerin kaçtane +1 çıkmış onu başka bir col'da görebilirmiyim

teşekkürler.........

Baroma
22-02-2014, 02:22
Herhangi bir indikatör içermeyen bir indikatör yazdım (c-ref(c,-1)) (Küçük bir kısmını, ama bu şekilde);

Rsi yardımınızda işe yaradı fakat indikatör içermeyen bir formül yazınca sıkıntı oldu. Al-Sat'a indikatörü yazıp, altında Cross(A,B) şeklinde yazıyorum sıkıntı nedir?

İndikatöre:

A=(c-ref(c,-1))
B=(mov(c-ref(c,-1))) yazıyorum ve normal bir indikatör şeklinde gözüküyor.


System Tester'da

Al için;

A=(c-ref(c,-1))
B=(mov(c-ref(c,-1)))
Cross(A,B);

Sat için;

A=(c-ref(c,-1))
B=(mov(c-ref(c,-1)))
Cross(B,A);

Cross yerine >,< işaretlerini de kullanıyorum fark yok. İndikatörde 15 dakikalık periyotta bi zaman aralığında 5-6 kere kesişmesine rağmen yukarıdaki formülü yazdığımda her barda alış satış yapıyor.

MAZ-ŞAH
22-02-2014, 02:39
metastock da Explorer da cola+colb+colc+cold toplamını başka bir cole de nasılyazarım

yani çıkan +1 sonuçlarının toplamını başka bir col da nasılyazılır(kaç tanesi +1 sonucunu vermiş yani (col'dakiler))

diğer bir deyişle çıkan +1 lerin kaçtane +1 çıkmış onu başka bir col'da görebilirmiyim

teşekkürler.........

Bear_Bull
22-02-2014, 02:44
cola ve diğerlerinde sonuçlar 1 ve 0 diye çıkıyorsa
cola+colb+colc+cold+cole yazılabilir
değerler 1 ve -1 ise o zaman sadece + olanlar bulunmak isteniyorsa


ca=:if(cola>=1,1,0);
cb=:if(colb>=1,1,0);
cc=:if(colc>=1,1,0);
cd=:if(cold>=1,1,0);
ce=:if(cole>=1,1,0);

ca+cb+cc+cd+ce

yazılabilir.


metastock da Explorer da cola+colb+colc+cold toplamını başka bir cole de nasılyazarım

yani çıkan +1 sonuçlarının toplamını başka bir col da nasılyazılır(kaç tanesi +1 sonucunu vermiş yani (col'dakiler))

diğer bir deyişle çıkan +1 lerin kaçtane +1 çıkmış onu başka bir col'da görebilirmiyim

teşekkürler.........

Bear_Bull
22-02-2014, 02:48
B=(mov(c-ref(c,-1)))

böyle 1 mov kullanımı yok

iyi yinede her barda da olsa sinyal vermeyi becerebilmiş bilgisayar.

mov(data,periyot,yöntem)
MOV(c,3,s) gibi yazılabilir.

B=:mov(A,10,s) olarak dene 10 sayısını kendine göre değiştir yöntemi e veya w de yapabilirsin.

benden bu kadar

ist. yolculuk zamanı.
:(
gitti gene hafta sonu.



Herhangi bir indikatör içermeyen bir indikatör yazdım (c-ref(c,-1)) (Küçük bir kısmını, ama bu şekilde);

Rsi yardımınızda işe yaradı fakat indikatör içermeyen bir formül yazınca sıkıntı oldu. Al-Sat'a indikatörü yazıp, altında Cross(A,B) şeklinde yazıyorum sıkıntı nedir?

İndikatöre:

A=(c-ref(c,-1))
B=(mov(c-ref(c,-1))) yazıyorum ve normal bir indikatör şeklinde gözüküyor.


System Tester'da

Al için;

A=(c-ref(c,-1))
B=(mov(c-ref(c,-1)))
Cross(A,B);

Sat için;

A=(c-ref(c,-1))
B=(mov(c-ref(c,-1)))
Cross(B,A);

Cross yerine >,< işaretlerini de kullanıyorum fark yok. İndikatörde 15 dakikalık periyotta bi zaman aralığında 5-6 kere kesişmesine rağmen yukarıdaki formülü yazdığımda her barda alış satış yapıyor.