PDA

View Full Version : Matriks Formülleri



Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

thebaboli
27-03-2014, 01:50
if(ewo()<0,ewo()*-1,ewo())

al sana mutlak değer de

her barda ewo değeri değişecek :he: gene işe yaramayacak.

Abim benim ya helal olsun bir kere daha :)

forman83
27-03-2014, 21:29
Syn bear abi bu kdar formül içinden senın yazabıleceğin fena değil diyebileceğin (en azından bizdekiler gibi getiri cetveli-500 -600 ve daha fazlası vermeyen bi sistem) formül var mı abi? Forum da paylaşılan ama bize denk gelmeyen veya bulamadığımız? tşk

KOSA
27-03-2014, 21:50
Syn bear abi bu kdar formül içinden senın yazabıleceğin fena değil diyebileceğin (en azından bizdekiler gibi getiri cetveli-500 -600 ve daha fazlası vermeyen bi sistem) formül var mı abi? Forum da paylaşılan ama bize denk gelmeyen veya bulamadığımız? tşk

gunluk mu haftalikmi 5 15 30 veya 60 lik mi pozisyon miktar ve kaldiraciniz kac olacak.

Bear_Bull
27-03-2014, 22:44
Hayali olarak seyretmek isterseniz buyrun size
systester de getiri keyfine doyum olmayan ama gerçek işlemde denerseniz canınızı yakacak bir sistem
Nisan sonuna kadar izleyebilirsiniz. (http://bearbull26.comlu.com/demo/BatirirSistemRepaint.mst)
önemli not : sistemin içinde yazan açıklamaları okuyunuz. :yes:

http://badgs.webege.com/2014/3/Mart2014-216.png

Baroma
28-03-2014, 00:26
rsi(9) 'u değer olarak kullan 'ı açarsak ?

birkaç da örnek alabilirmiyim?

forman83
28-03-2014, 22:00
gunluk mu haftalikmi 5 15 30 veya 60 lik mi pozisyon miktar ve kaldiraciniz kac olacak.

Abi genelde sen ne kullanıyor isen o olur;
vob 15 veya 20 kullanılıyor...
Endeks için ben 10 dk ve 20 dk kullanıyorum sizce doğru olan ne ise o uygundur aslen... Teşekkurler

Baroma
30-03-2014, 20:32
Arkadaşlar bir şey daha soracağım, iki hareketli ortalama arasındaki değer farkını ve ya birbirlerine uzaklığını sisteme katabileceğimiz bir formül var mı ?

uufuk
31-03-2014, 01:16
Arkadaşlar bir şey daha soracağım, iki hareketli ortalama arasındaki değer farkını ve ya birbirlerine uzaklığını sisteme katabileceğimiz bir formül var mı ?
Dostum...
MACD

uufuk
31-03-2014, 01:16
Arkadaşlar bir şey daha soracağım, iki hareketli ortalama arasındaki değer farkını ve ya birbirlerine uzaklığını sisteme katabileceğimiz bir formül var mı ?
Dostum...
MACD

anti panik
01-04-2014, 16:39
Selam Dostlar,

Ekteki matriks java trader‘ı almayı düşünüyorum.

Geçen yıl teknik analiz yazılım için başka firmaya 140 TL ödemiştim.
Bu sadece yıllık 115 TL.. Ayrıca basit bilanco analizi de var.

http://www.matriks.web.tr/karsilastirma.aspx

Ancak hacim grafik verileri yok sanırım,, kullanan arkadaş varsa görüş rica ederim..

Bir KY olarak işimi görür diye düşünüyorum..

Ne dersiniz?

teşekkürler..:):)

kani
02-04-2014, 00:20
selam dostlar,

ekteki matriks java trader‘ı almayı düşünüyorum.

Geçen yıl teknik analiz yazılım için başka firmaya 140 tl ödemiştim.
Bu sadece yıllık 115 tl.. Ayrıca basit bilanco analizi de var.

http://www.matriks.web.tr/karsilastirma.aspx

ancak hacim grafik verileri yok sanırım,, kullanan arkadaş varsa görüş rica ederim..

Bir ky olarak işimi görür diye düşünüyorum..

Ne dersiniz?

Teşekkürler..:):)
ver 900 tl 1 yıllık veri terminali al matriks alacaksan jawa almak mantıksız gibi

thebaboli
02-04-2014, 00:44
Selam Dostlar,

Ekteki matriks java trader‘ı almayı düşünüyorum.

Geçen yıl teknik analiz yazılım için başka firmaya 140 TL ödemiştim.
Bu sadece yıllık 115 TL.. Ayrıca basit bilanco analizi de var.

http://www.matriks.web.tr/karsilastirma.aspx

Ancak hacim grafik verileri yok sanırım,, kullanan arkadaş varsa görüş rica ederim..

Bir KY olarak işimi görür diye düşünüyorum..

Ne dersiniz?

teşekkürler..:):)

Aylık kaç tl komisyon ödüyorsunuz? Bence ödediğiniz komisyon yüksekse kurumdan talep edin vermezlerse piyasadaki kurumları arayıp sorun veren olursa oraya geçin :)

blackmagic
04-04-2014, 13:52
uzun süredir ancak zaman aralıklarıyla sistemsel emir iletimi algo işiyle ilgilendim, hatta sanırım hatırlamaz sn Bear Bull un 2007 2008 de baya desteği ve yardımlarıyla bu işlere merak sardım...çeşitli oranlarda getiriler yakaladım

ancak merak ettiğim bir konu var, bu işten rahat rahat para kazanan varmı ekranı açarım sistemi gömerim kalkıp giderim piyasa bana az çok şukadar getirir, bu başarıya ulaşmış arkadaşlar yada sistemler varmı yada birebir şahit olduğunuz?

son olarak sizce başarılı bir sistemin aylık getirisi ve işlemleri arasında nekadarı başarı kazanmış olmalıdır...

görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim...

thebaboli
04-04-2014, 14:14
uzun süredir ancak zaman aralıklarıyla sistemsel emir iletimi algo işiyle ilgilendim, hatta sanırım hatırlamaz sn Bear Bull un 2007 2008 de baya desteği ve yardımlarıyla bu işlere merak sardım...çeşitli oranlarda getiriler yakaladım

ancak merak ettiğim bir konu var, bu işten rahat rahat para kazanan varmı ekranı açarım sistemi gömerim kalkıp giderim piyasa bana az çok şukadar getirir, bu başarıya ulaşmış arkadaşlar yada sistemler varmı yada birebir şahit olduğunuz?

son olarak sizce başarılı bir sistemin aylık getirisi ve işlemleri arasında nekadarı başarı kazanmış olmalıdır...

görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim...

İmzamdaki başlıkta bir kaç sorunuzun cevabını bulabilirsiniz.

Şuan kullandığım sistemi arazideyken de gönül rahatlı ile kullanıyorum.

Başarı kişiden kişiye (beklentiden beklentiye) değişir. Benim için başarılı sistem şartları ;

Ardarda 10000 puandan fazla zarar yazmayan (maksimum 12000)
Aylık işlem sayısı 10-20 arasında olan (maksimum 35)
Yıllık düşük kazancı 25000-30000 puan civarında olan (minumum 20000)

Yaptığım analizlerde bu sonucu yakalayacağını düşündüğüm sistemi gözüm kapalı bağlarım otomatik pilota.

Asmiltak
04-04-2014, 14:21
uzun süredir ancak zaman aralıklarıyla sistemsel emir iletimi algo işiyle ilgilendim, hatta sanırım hatırlamaz sn Bear Bull un 2007 2008 de baya desteği ve yardımlarıyla bu işlere merak sardım...çeşitli oranlarda getiriler yakaladım

ancak merak ettiğim bir konu var, bu işten rahat rahat para kazanan varmı ekranı açarım sistemi gömerim kalkıp giderim piyasa bana az çok şukadar getirir, bu başarıya ulaşmış arkadaşlar yada sistemler varmı yada birebir şahit olduğunuz?

son olarak sizce başarılı bir sistemin aylık getirisi ve işlemleri arasında nekadarı başarı kazanmış olmalıdır...

görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim...

"Kutsal kase"'yi aramıyorsanız ve beklentinizi yüksek tutmuyorsanız sistemler iyidir, kazandırır da. Ama bana göre büyük bir oran size göre küçük olabilir ya da tam tersi. Sermayesi 1000 TL olanla 100.000 TL olan kişiler arasında da oranlar farklı anlam ifade eder. Baboli'nin dediği gibi konu tamamen kişiden kişiye değişir bence de.

anti panik
04-04-2014, 15:52
Aylık kaç tl komisyon ödüyorsunuz? Bence ödediğiniz komisyon yüksekse kurumdan talep edin vermezlerse piyasadaki kurumları arayıp sorun veren olursa oraya geçin :)

Uzun vadeli hisselere (Koç,temettü vb) ve B. Emeklilik fonlarına yatırım yaptığım için pek komisyon ödemiyorum.

Mevcut Finnet Teknik Analiz kullanıyorum, fena da değil aslında.

Ancak forumdan gördüğüm Matriks in grafikleri daha görsel ve anlaşılır geldi bana... bir de bilanço analizi olması tabi ki artı...
Syg..:)

Baroma
06-04-2014, 00:20
Sayın uufuk öncelikle teşekkürler cevabınız için fakat aradığım cevap o değildi:) Bende biraz anlatma problemi var:)

Sistemi 1.5-2 haftadır test ediyorum. Repaint yapmıyor,çalışmadan 15 işlem yaptığı aralıkta , gerçek işlemlerle 17 işlem yapmış sanırım pek önemli değil. Normalde 6.87 'den alması gereken yerde 6.88 ve ya max 6.89'dan almış gözüküyor. Karlı gidiyor, şuanlık zarar ettirmedi ve saçma işlem yapmadı.

uzundere
08-04-2014, 00:06
BU FORMÜLÜ SEYSTEM TESTER DA NASIL ADAM EDEBİLİRİZ.BU HALİYLE AL SAT LAR AYNI BARDA OLUYOR. NASIL Bİ DÜZELTME YAPMAK GEREKİYOR.ANLAYAN ARKADAŞLAR YARDIM EDEBİLİRMİ ACABA.


column B : If(Abs(13-BarsSince(Ref(C<BBandBot(C,20,S,2),-1) AND
L>=Ref(L,-1) AND Ref(L,-1)<=Ref(L,-2) AND
Ref(RSI(14)<35,-1)))<=7 AND
Ref(C<BBandBot(C,20,S,1.25),-1) AND Ref(C>BBandBot(C,20,S,2),-1) AND
L>=Ref(L,-1) AND Ref(L,-1)<=Ref(L,-2) AND
Ref(RSI(14),-1)>ValueWhen(1,Ref(C<BBandBot(C,20,S,2),-1) AND
L>=Ref(L,-1) AND Ref(L,-1)<=Ref(L,-2) AND
Ref(RSI(14)<35,-1),Ref(RSI(14),-1)) AND
BarsSince(C>BBandBot(C,20,S,1.25))<BarsSince(Ref(C <BBandBot(C,20,S,2),-1) AND
L>=Ref(L,-1) AND Ref(L,-1)<=Ref(L,-2) AND
Ref(RSI(14)<35,-1) ) AND
BarsSince(C<BBandBot(C,20,S,2))>BarsSince(C>BBandB ot(C,20,S,1.25)),1,If(Abs(13-BarsSince(Ref(C>BBandTop(C,20,S,2),-1) AND
H<=Ref(H,-1) AND Ref(H,-1)>=Ref(H,-2) AND
Ref(RSI(14)>65,-1)))<=7 AND
Ref(C>BBandTop(C,20,S,1.25),-1) AND Ref(C<BBandTop(C,20,S,2),-1) AND
H<=Ref(H,-1) AND Ref(H,-1)>=Ref(H,-2) AND
Ref(RSI(14),-1)<ValueWhen(1,Ref(C>BBandTop(C,20,S,2),-1) AND
H<=Ref(H,-1) AND Ref(H,-1)>=Ref(H,-2) AND
Ref(RSI(14)>65,-1),Ref(RSI(14),-1)) AND
BarsSince(C<BBandTop(C,20,S,1.25))<BarsSince(Ref(C >BBandTop(C,20,S,2),-1) AND
H<=Ref(H,-1) AND Ref(H,-1)>=Ref(H,-2) AND
Ref(RSI(14)>65,-1)) AND
BarsSince(C>BBandTop(C,20,S,2))>BarsSince(C<BBandT op(C,20,S,1.25)),-1,0))



Filter :Abs(13-BarsSince(Ref(C<BBandBot(C,20,S,2),-1) AND
L>=Ref(L,-1) AND Ref(L,-1)<=Ref(L,-2) AND
Ref(RSI(14)<35,-1)))<=7 AND
Ref(C<BBandBot(C,20,S,1.25),-1) AND Ref(C>BBandBot(C,20,S,2),-1) AND
L>=Ref(L,-1) AND Ref(L,-1)<=Ref(L,-2) AND
Ref(RSI(14),-1)>ValueWhen(1,Ref(C<BBandBot(C,20,S,2),-1) AND
L>=Ref(L,-1) AND Ref(L,-1)<=Ref(L,-2) AND
Ref(RSI(14)<35,-1),Ref(RSI(14),-1)) AND
BarsSince(C>BBandBot(C,20,S,1.25))<BarsSince(Ref(C <BBandBot(C,20,S,2),-1) AND
L>=Ref(L,-1) AND Ref(L,-1)<=Ref(L,-2) AND
Ref(RSI(14)<35,-1) ) AND
BarsSince(C<BBandBot(C,20,S,2))>BarsSince(C>BBandB ot(C,20,S,1.25))
OR
Abs(13-BarsSince(Ref(C>BBandTop(C,20,S,2),-1) AND
H<=Ref(H,-1) AND Ref(H,-1)>=Ref(H,-2) AND
Ref(RSI(14)>65,-1)))<=7 AND
Ref(C>BBandTop(C,20,S,1.25),-1) AND Ref(C<BBandTop(C,20,S,2),-1) AND
H<=Ref(H,-1) AND Ref(H,-1)>=Ref(H,-2) AND
Ref(RSI(14),-1)<ValueWhen(1,Ref(C>BBandTop(C,20,S,2),-1) AND
H<=Ref(H,-1) AND Ref(H,-1)>=Ref(H,-2) AND
Ref(RSI(14)>65,-1),Ref(RSI(14),-1)) AND
BarsSince(C<BBandTop(C,20,S,1.25))<BarsSince(Ref(C >BBandTop(C,20,S,2),-1) AND
H<=Ref(H,-1) AND Ref(H,-1)>=Ref(H,-2) AND
Ref(RSI(14)>65,-1)) AND
BarsSince(C>BBandTop(C,20,S,2))>BarsSince(C<BBandT op(C,20,S,1.25))

+1 sonucu alım, -1 ise satış sinyalidir.

mızmız
10-04-2014, 21:33
s.a

İki farklı sistemim var. İkisi de al verdiğinde alım sat verdiğinde satım yapmak istiyorum. Ama ikisi birbirine ters düştüğünde pozisyon flat kalmayacak.

Bu iki sistemi nasıl tek bir sistem olarak yazacağımı bir türlü beceremedim bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

thebaboli
10-04-2014, 22:04
s.a

İki farklı sistemim var. İkisi de al verdiğinde alım sat verdiğinde satım yapmak istiyorum. Ama ikisi birbirine ters düştüğünde pozisyon flat kalmayacak.

Bu iki sistemi nasıl tek bir sistem olarak yazacağımı bir türlü beceremedim bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

AL ve Açık Pozisyonu kapat koşullarına iki sisteminizi AND komutu ile bağlayıp yazın, SAT ve Açığa Sat koşullarına iki sisteminizi AND komutu ile bağlayıp yazın büyük ihtimalle isteğiniz olacaktır.

goktas50
10-04-2014, 22:11
5 günlük ort üstün de ard arda son 3 gun kapanis arti 5 gunluk 20 günlüğü yukari kesmesi ikisinin oldugu formul

hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.

KOSA
10-04-2014, 22:29
5 günlük ort üstün de ard arda son 3 gun kapanis arti 5 gunluk 20 günlüğü yukari kesmesi ikisinin oldugu formul

hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.

c>mov(c,5,s) and mov(c,5,s)>mov(c,20,s) and c>ref(c,-1) and ref(c,-1)>ref(c,-2)

mızmız
11-04-2014, 11:31
AL ve Açık Pozisyonu kapat koşullarına iki sisteminizi AND komutu ile bağlayıp yazın, SAT ve Açığa Sat koşullarına iki sisteminizi AND komutu ile bağlayıp yazın büyük ihtimalle isteğiniz olacaktır.

abi and komutu ile bağlayınca iki sisteminde aynı anda verdiği sinyalleri alıyor sadece.
benim istediğim a sistemi al verdi mesela b sisteminin al vermesini bekleyecek b sistemi de al verdiğinde alacak. İki sinyal arasında 3-4 bar falan olsa yapacam da kimisinde 3-4 bar kimisinde 20-30 bar fark olabiliyor kimisinde 50 den fazla :( düşünüyom düşünüyom işin içinden çıkamıyom malesef

thebaboli
11-04-2014, 11:51
abi and komutu ile bağlayınca iki sisteminde aynı anda verdiği sinyalleri alıyor sadece.
benim istediğim a sistemi al verdi mesela b sisteminin al vermesini bekleyecek b sistemi de al verdiğinde alacak. İki sinyal arasında 3-4 bar falan olsa yapacam da kimisinde 3-4 bar kimisinde 20-30 bar fark olabiliyor kimisinde 50 den fazla :( düşünüyom düşünüyom işin içinden çıkamıyom malesef

İdeal olsa yazarım her türlü de (çok çok karışık değilse) matriksden çok anlamam.

Kosa biliyordur belki. Cross kullanınca mı böyle oluyordu. Onun yerine büyük küçük kullanılırsa sorun çözülür mü?

mızmız
11-04-2014, 12:03
İdeal olsa yazarım her türlü de (çok çok karışık değilse) matriksden çok anlamam.

Kosa biliyordur belki. Cross kullanınca mı böyle oluyordu. Onun yerine büyük küçük kullanılırsa sorun çözülür mü?

Abi sistemin birisinde sadece cross var diğerinde büyüktür-küçüktür var. Bir örnek vereyim mesela macd trigerının üstünde olduğu sürece al koyuyor. diğeride rsı 30 u yukarı kesince al veriyor. Şimdi bu ikisini and ile bağlayınca olmaz. ikiside aynı anda vermez ama birbirini nasıl takip ettircem bilemedim :(

mızmız
11-04-2014, 12:19
İdeal olsa yazarım her türlü de (çok çok karışık değilse) matriksden çok anlamam.

Kosa biliyordur belki. Cross kullanınca mı böyle oluyordu. Onun yerine büyük küçük kullanılırsa sorun çözülür mü?

Abi birde resimli anlatayım dedim derdimi buyurun bir çözümü var mı acaba ?

http://i.hizliresim.com/0V2R9o.png (http://hizliresim.com/0V2R9o)

KOSA
11-04-2014, 13:02
Abi birde resimli anlatayım dedim derdimi buyurun bir çözümü var mı acaba ?

http://i.hizliresim.com/0V2R9o.png (http://hizliresim.com/0V2R9o)

sv. mizmiz, getiri hesaplamasi yapmayacaksan expert advisor kisminda bunu yazabilirsin. veya zaten tum istemlerin sarti yerine getirdiginde zaten al verecek ise aralarina and koyman lazim...

uufuk
11-04-2014, 13:11
abi and komutu ile bağlayınca iki sisteminde aynı anda verdiği sinyalleri alıyor sadece.
benim istediğim a sistemi al verdi mesela b sisteminin al vermesini bekleyecek b sistemi de al verdiğinde alacak. İki sinyal arasında 3-4 bar falan olsa yapacam da kimisinde 3-4 bar kimisinde 20-30 bar fark olabiliyor kimisinde 50 den fazla :( düşünüyom düşünüyom işin içinden çıkamıyom malesef
Dostum...
Birinci sistem
......................................
a1:=mov(c,5,e);
a2:=mov(c,15,e);
a3:=Cross(a1,a2);
a4:=Cross(a2,a1);
a5:=if(a4,-1,if(a3,1,0));a5
.................................................. .
a5=1 al
a5=-1 sat olsun...
......................
İkinci sistem..
......................
b1:=c>mov(c,50,e);
b2:=c<mov(c,50,e);
b3:=if(b2,-1,if(b1,1,0));b3
..........................
b3=1 al
b3=-1 sat olsun..
.................................
a1:=mov(c,5,e); a2:=mov(c,15,e); a3:=Cross(a1,a2); a4:=Cross(a2,a1); a5:=if(a4,-1,if(a3,1,0));
b1:=c>mov(c,50,e); b2:=c<mov(c,50,e); b3:=if(b2,-1,if(b1,1,0));
x1:=valuewhen(1,a5,a5);
x2:=valuewhen(1,b3,b3);
if((x1+x2=-2),-1,if((x1+x2=2),1,prev))
.................................................. ......
İki sistemin istediğin gibi birleştirilmiş halı.......
if((x1+x2=-2),-1,if((x1+x2=2),1,prev)) 1=al -1=sat olarak çalışır..
if((x1+x2=-2),-1,if((x1+x2=2),1,0)) 1=al 0=flat -1=sat olarak çalışır..

http://i.hizliresim.com/MYl1v2.png

thebaboli
11-04-2014, 13:17
Ufuk abim son noktayı koymuş. Eline emeğine sağlık abi çok teşekkürler bu güzel paylaşımın için.

KOSA
11-04-2014, 13:31
valuewhen yazimi hatali olabilirmi veya fazla.

mızmız
11-04-2014, 14:09
Dostum...
Birinci sistem
......................................
a1:=mov(c,5,e);
a2:=mov(c,15,e);
a3:=Cross(a1,a2);
a4:=Cross(a2,a1);
a5:=if(a4,-1,if(a3,1,0));a5
.................................................. .
a5=1 al
a5=-1 sat olsun...
......................
İkinci sistem..
......................
b1:=c>mov(c,50,e);
b2:=c<mov(c,50,e);
b3:=if(b2,-1,if(b1,1,0));b3
..........................
b3=1 al
b3=-1 sat olsun..
.................................
a1:=mov(c,5,e); a2:=mov(c,15,e); a3:=Cross(a1,a2); a4:=Cross(a2,a1); a5:=if(a4,-1,if(a3,1,0));
b1:=c>mov(c,50,e); b2:=c<mov(c,50,e); b3:=if(b2,-1,if(b1,1,0));
x1:=valuewhen(1,a5,a5);
x2:=valuewhen(1,b3,b3);
if((x1+x2=-2),-1,if((x1+x2=2),1,prev))
.................................................. ......
İki sistemin istediğin gibi birleştirilmiş halı.......
if((x1+x2=-2),-1,if((x1+x2=2),1,prev)) 1=al -1=sat olarak çalışır..
if((x1+x2=-2),-1,if((x1+x2=2),1,0)) 1=al 0=flat -1=sat olarak çalışır..

http://i.hizliresim.com/MYl1v2.png

Ufuk abi eline bilgine sağlık tam çözüm oldu Allah razı olsun
Bunlar da sistemin görüntüleri;
http://i.hizliresim.com/4mR9DQ.png (http://hizliresim.com/4mR9DQ)
http://i.hizliresim.com/O2dak5.png (http://hizliresim.com/O2dak5)
http://i.hizliresim.com/38RgN4.png (http://hizliresim.com/38RgN4)

uufuk
11-04-2014, 14:21
[QUOTE=mızmız;10271879]Ufuk abi eline bilgine sağlık tam çözüm oldu Allah razı olsun
Bunlar da sistemin görüntüleri;
Hayırlı olsun.Bol kazançlar..:super:

VİZYON67
12-04-2014, 00:14
[QUOTE=mızmız;10271879]Ufuk abi eline bilgine sağlık tam çözüm oldu Allah razı olsun
Bunlar da sistemin görüntüleri;
Hayırlı olsun.Bol kazançlar..:super:


kolay gelsin...

aynı barda ve aynı zamanda RSI 65 PERİYOTTA sıfır gösterdiğinde ve aynı zamanda rsı 120 periyotta 0 gösterecek,bu her ikisnin son 10 barda bu koşul oluşmuş olsun ve yukarı çıkarken bolınger 28 periyotta 1.60 sapma ile alt bolınger çizgisi üzerinde kapanışında AL sinyali olabilirmi...çok mu şey istedim...yada imkansız...sanki rsı yi 100 den sonra olmuyo demişlerdi yanlış hatırlamıyorsam...ama sizin gibi ustaların elinden bişeyler gelir elbet....her ayrı periyot rsı de koşul aynı anda sıfır ı göstermeli ama o anda almamalı ,son 10 bar içinde görebilir bu koşulu ve alım işini bu koşul oluştuktan sonra bolınger in alt çizgisi üzerindeki kapanışına bıraksın...kolay gelsin sizlere...

VİZYON67
12-04-2014, 00:24
[QUOTE=uufuk;10271965]


kolay gelsin...

aynı barda ve aynı zamanda RSI 65 PERİYOTTA sıfır gösterdiğinde ve aynı zamanda rsı 120 periyotta 0 gösterecek,bu her ikisnin son 10 barda bu koşul oluşmuş olsun ve yukarı çıkarken bolınger 28 periyotta 1.60 sapma ile alt bolınger çizgisi üzerinde kapanışında AL sinyali olabilirmi...çok mu şey istedim...yada imkansız...sanki rsı yi 100 den sonra olmuyo demişlerdi yanlış hatırlamıyorsam...ama sizin gibi ustaların elinden bişeyler gelir elbet....her ayrı periyot rsı de koşul aynı anda sıfır ı göstermeli ama o anda almamalı ,son 10 bar içinde görebilir bu koşulu ve alım işini bu koşul oluştuktan sonra bolınger in alt çizgisi üzerindeki kapanışına bıraksın...kolay gelsin sizlere...

matrıks içindir............

uufuk
12-04-2014, 11:52
matrıks içindir............
Dostum,istedigin şartların gerçekleştiği bir grafik at yardımcı olalım....

forman83
12-04-2014, 18:05
ufuk abi sistemi yazdım sistem tester a düz çıkıyor al sat yazımında mı hata yapıyorum acaba _ ?? al ve sat altında yenileyebilecek var mı yazabıecek? ( en son yapılan mızmızın sistem )
Teşekkurler.

mesuteryilmaz
12-04-2014, 18:53
selamlar,

Metastock'taki isDefined() fonksiyonunun matriksteki karşılığı nasıl oluyor?
Yardımlarınız highly appreciated!:)

uufuk
12-04-2014, 19:50
ufuk abi sistemi yazdım sistem tester a düz çıkıyor al sat yazımında mı hata yapıyorum acaba _ ?? al ve sat altında yenileyebilecek var mı yazabıecek? ( en son yapılan mızmızın sistem ) Teşekkurler.
Dostum,sistem mızmız'ın değildi örnek olsun diye yazdım.Amaç 'sistem' değil iki ayrı sistemi mızmız ın istediği gibi
birleştirmesine yönelik fikir ve örnek vermekdi.

uufuk
12-04-2014, 20:07
selamlar,

Metastock'taki isDefined() fonksiyonunun matriksteki karşılığı nasıl oluyor?
Yardımlarınız highly appreciated!:)

Function: Is Defined [isdefined()]
--------------------------------------------------------------------------------

SYNTAX isdefined(DATA ARRAY)

FUNCTION Returns 1 if all data necessary to calculate the formula is available, 0 if not.

EXAMPLE The formula "isdefined(mov(c,20,s))"
will return a 0 if there are less than 20 periods of data loaded in the chart.
.................................................. ........................
Metastock'taki yardımda üstdeki açıklama var...
Çok formülde "isdefined(mov(c,20,s))" yerine "mov(c,20,s)" kullandım ama doğrusu "if(mov(c,20,s)>0,mov(c,20,s),0)" şeklinde matriks'de
kullanmak diye düşünüyorum..Grafikdeki bar sayısı 250 veye 500 gibi düşük seçili olursa "mov(c,20,s)" ifadesi formülde değer hatası yapabilir..

forman83
12-04-2014, 20:57
aslında yazıp resmını attığınız sistem fena değil onun gibi kullanıp bize yardım edebilecek bi sistem formül var mı acaba_?

uufuk
12-04-2014, 21:19
aslında yazıp resmını attığınız sistem fena değil onun gibi kullanıp bize yardım edebilecek bi sistem formül var mı acaba_?
Malasef dostum ,onuda kafadan sallamıştım,örnek niyetine....

VİZYON67
13-04-2014, 00:01
Dostum,istedigin şartların gerçekleştiği bir grafik at yardımcı olalım....

http://img203.imageshack.us/img203/1153/4vk1.png (http://img203.imageshack.us/i/4vk1.png/)

uufuk
13-04-2014, 14:46
Dostum,istedigin şartların gerçekleştiği bir grafik at yardımcı olalım....

VİZYON67dostum rsı 'nın '0' veya '100' olduğu sınır değerlerde grafik yok,senin resimde 'S_RSI' ifadesi var platformun nedir,matriks için
istemiştın,grafiği matriks olarak çizdir.Veya iki ayrı şart gerçekleşmesini 10 barlık süre içerisinde oluşmasını içeren başka bir problem sor.
Bolinger de sorun yok.
http://i.hizliresim.com/W26Gl2.png

mesuteryilmaz
14-04-2014, 13:23
Function: Is Defined [isdefined()]
--------------------------------------------------------------------------------

SYNTAX isdefined(DATA ARRAY)

FUNCTION Returns 1 if all data necessary to calculate the formula is available, 0 if not.

EXAMPLE The formula "isdefined(mov(c,20,s))"
will return a 0 if there are less than 20 periods of data loaded in the chart.
.................................................. ........................
Metastock'taki yardımda üstdeki açıklama var...
Çok formülde "isdefined(mov(c,20,s))" yerine "mov(c,20,s)" kullandım ama doğrusu "if(mov(c,20,s)>0,mov(c,20,s),0)" şeklinde matriks'de
kullanmak diye düşünüyorum..Grafikdeki bar sayısı 250 veye 500 gibi düşük seçili olursa "mov(c,20,s)" ifadesi formülde değer hatası yapabilir..

Teşekkürler dostum

uufuk
14-04-2014, 19:52
http://img203.imageshack.us/img203/1153/4vk1.png (http://img203.imageshack.us/i/4vk1.png/)

Dostum,VIZYON67 yukarıdaki 'rsı' nın 'Stockrsı' olduğunu özelimden bildirdi.
3 şartın 10bar içerisinde oluşması halinde AL veren formül aşağıdaki yazılabilinir.
.................................................. .......
a:=BarsSince(STOCHRSI(c,65,65)=0)<10 ;
b:= BarsSince(STOCHRSI(c,120,120)=0)<10;
d:=BarsSince(Cross(c,BBandBot(c,28,E,1.6)))<10;
a and b and d
.................................................. ..............
http://i.hizliresim.com/mld6vy.png

murattasdelen
14-04-2014, 19:54
arkadaşlar adx ile explorer'da araştırma yapmak istiyorum. Formülümü düzenliyorum ama sürekli parantez hatası alıyorum.Parantez hatası mesajımdan kurtuluyorum bu seferde yazım hatası alıyorum. Allah rızası için nerede hata yaptığımı söylebilirmisiniz.
Şartlar şunlar.
1. Bugünün +dı değeri yani-"PDI(14)" kesecek -dı değerini yani "MDI(14)" keşmiş olacak.
2. Yukardaki kesişimden önce ise 2 gün önceki pdı( +dı ) değeri 1 bar önceki pdı değerinden büyük olacak.
2. Yukardaki kesişimden önce 2 gün önce mdı (-dı ) değeri 1 bar önceki mdı değerinden küçük olacak.

yazmaya çalıştığım kod
cross(ref(PDI(14),-1),ref(MDI(14),-1)) --->parantez hatası alıyorum. ( mesela bu 1. kolon )

ref(PDI(14),-2)>ref(PDI(14),-1)andref(MDI(14),-2)<ref(MDI(14),-1) ( buda 2. kolon olacak )

Filtre bölümünde bu iki şartı aynı anda taşıyanları görmek istiyorum. Kitapçığı çok okuma ragmen "ve" "şayet" ve açılan kapanan parantezlerde sorunlar yaşıyorum. Bayağı pratik yapmam gerekiyor anlaşılan.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

uufuk
14-04-2014, 20:31
arkadaşlar adx ile explorer'da araştırma yapmak istiyorum. Formülümü düzenliyorum ama sürekli parantez hatası alıyorum.Parantez hatası mesajımdan kurtuluyorum bu seferde yazım hatası alıyorum. Allah rızası için nerede hata yaptığımı söylebilirmisiniz.
Şartlar şunlar.
1. Bugünün +dı değeri yani-"PDI(14)" kesecek -dı değerini yani "MDI(14)" keşmiş olacak.
2. Yukardaki kesişimden önce ise 2 gün önceki pdı( +dı ) değeri 1 bar önceki pdı değerinden büyük olacak.
2. Yukardaki kesişimden önce 2 gün önce mdı (-dı ) değeri 1 bar önceki mdı değerinden küçük olacak.

yazmaya çalıştığım kod
cross(ref(PDI(14),-1),ref(MDI(14),-1)) --->parantez hatası alıyorum. ( mesela bu 1. kolon )

ref(PDI(14),-2)>ref(PDI(14),-1)andref(MDI(14),-2)<ref(MDI(14),-1) ( buda 2. kolon olacak )

Filtre bölümünde bu iki şartı aynı anda taşıyanları görmek istiyorum. Kitapçığı çok okuma ragmen "ve" "şayet" ve açılan kapanan parantezlerde sorunlar yaşıyorum. Bayağı pratik yapmam gerekiyor anlaşılan.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
And'ın '<' '>' sağında solunda boşluk bırak....1.de parantez hatası yok...
ref(PDI(14),-2)>ref(PDI(14),-1) and ref(MDI(14),-2)<ref(MDI(14),-1)

murattasdelen
14-04-2014, 21:25
jurikma ile lineer regrasyona göre bir sistem denemek istiyorum. Son sıralarda jurik ortalamasına kafayı taktım.

alttaki resimde 60 dakikalık periyot var, thyao,
kullandığım jurikmanın formülü şu

pds:=Input("periods",1,2600,21);
factor:=Input("Lag reduction scaling factor [-1 = Auto]",-1,1000,-1);
ma:=Mov(C,pds,E);
f:=If(factor>=0,factor,pds/4);
JMA:=ma+(LinRegSlope(C,pds)*f);
JMA


fotogrataki sarı çizgi JMA yı gösteriyor.

Mavi çizgi 3 günlük ortalama ile 5 günlük ortalamanın ortalamasının alınmış hali. şöyle bir şey. 3 gün ile 5 günün ortalamasını yumuşatmaya çalıştım.
(MOV(c,3,S)+MOV(c,5,S))/2

http://i58.tinypic.com/e5mgdk.jpg

derdim şu. Yukarıdaki jurikma formülü her seferinde parametleri soruyor. period 21 cidden güzel, lagreductionscal değeri -1, onu sıfıra getirdiğinizde çok kısa sürelerde de düşüş trendinde alım yapmayı engelliyor. cidden yükseliş trendini yakalıyor. yukarıdaki resimdeki bir başka ortalama ile birleştirince bir emniyet yastığı, destekleyici bir unsur yerleştirilebiliyor. şu ana kadar ben bir çok varyasyon denedim en son 3 ile 5 günlük ortalamanın ortalamasında karar kıldım. Yukarıdaki resim -1 lagreductionscal değeri ile. resim örnek olsun diye verdim. yoksa 30 dakika gibi periyotlarda LRs (lagreductionscal) sıfır değeri bayağı işimi görüyor. ( mavi çizginin sarı çizgiyi kesmesi gibi. Yada aynı barda birleştikleri yer gibi )

şu resimde sıfır LRs (lagreductionscal) ile bir örnek var. düşüş trendlerinden gerçekten güzel kurtuluyor.

http://i60.tinypic.com/161c74l.jpg

bu işlerde yeniyim. gerçekten çok okuyorum. şu ana kadar yazılı olan 300 sayfa forumu baştan beri okuyorum. teknik analiz çalışıyorum. matriksin dökümanlarınıda okuyorum. alış emrini kapanış fiyatı jurikma'nın üstüne ( jma ) çıktığında yapmak istiyorum. ( tabii bu arada 3 ve 5 günlük ortalamanın ortalamasıda jurikma'yı kessin istiyorum. Zaten 3 ve 5 günlük ortalamanın ortalamasını fiyatları jmanın üstüne çıktığı anı destekleyecek varyasyonu araştırken buldum. Tam o ana yakın destekliyici bir unsur bulabilmek için yaptım. Satışta hiç bir fikrim yok. jma ile bakarsanız. fiyatların geri çekildiği anlar tam olarak SRSI'da fiyatların yukarıdan 30 ve 20 yi kestiği anlar. Ama jma ya göre hale trend devam ediyor çoğu anda.

matriksde MOST ( HAREKETLİ STOP -LOSS ) indikatörüyle satış yapmaya karar versem. Yüzde 2'lik zararla o ana kadar elde edilmiş karı korumaya çalışsam. Bu seferde most indikatörünün yeşil çizgisi değil. kırmızı çizgisine göre nasıl satış emri verecem. Onun kırmızı çizgisini formüller bölümünde gösteren bir ayar bulamıyorum.

Bu işin en zor tarafı alış yapma anının bulmak değil, satış yapma anını bulmak. Ve ben tam burada zorlanıyorum. özetle matriks de olmayan JMA ( jurikma ) indikatörüyle alım yapmak istiyorum. matrikse bunu nasıl gösterebilirim. referans olarak gösterdiğimde, input ayarları yüzünden sorun yaşarmıyım. o inputları yok edecek şekilde formülü düzenleyebilirmiyim. Most tarzı güzel bir kar koruyucu sistemle nasıl sat yapabilirim .

uufuk
14-04-2014, 22:18
matriksde MOST ( HAREKETLİ STOP -LOSS ) indikatörüyle satış yapmaya karar versem. Yüzde 2'lik zararla o ana kadar elde edilmiş karı korumaya çalışsam. Bu seferde most indikatörünün yeşil çizgisi değil. kırmızı çizgisine göre nasıl satış emri verecem. Onun kırmızı çizgisini formüller bölümünde gösteren bir ayar bulamıyorum.

Dostum,şimdilik bu kısmına cevap vereyim.
............................................
Cross(mov(c,3,e),MOST(c,3,2)); {al}
Cross(MOST(c,3,2),mov(c,3,e)) {sat)
........................................
matriksteki standart değerlerle.
http://i.hizliresim.com/9XRQb5.png
Not:Jurik formulun çakma, iş görmez....

VİZYON67
14-04-2014, 23:33
Dostum,VIZYON67 yukarıdaki 'rsı' nın 'Stockrsı' olduğunu özelimden bildirdi.
3 şartın 10bar içerisinde oluşması halinde AL veren formül aşağıdaki yazılabilinir.
.................................................. .......
a:=BarsSince(STOCHRSI(c,65,65)=0)<10 ;
b:= BarsSince(STOCHRSI(c,120,120)=0)<10;
d:=BarsSince(Cross(c,BBandBot(c,28,E,1.6)))<10;
a and b and d
.................................................. ..............
http://i.hizliresim.com/mld6vy.png

teşekkür ederim..ellerinize sağlık

murattasdelen
15-04-2014, 08:24
uufuk çok teşekkür ederim yardımların için.

Birkaç çeşit jma denemesi yapmak istiyorum. Acaba arşivinde jma kullananlar varmı? Paylaşabileceğiniz her türlü jma ya açığım.
jma+dema'lı bir sistem nasıl olur?

murattasdelen
15-04-2014, 16:15
Meta traderde bir çok JMA Kombinasyonu var. jma+dema, jma forecast, jma+rsx, fast jma+slow jma , jma+lineer regresyon vs.
matrix'de jma kullanan varmı?
matrixde rsx ( rsı'ın x hali , gürültülerin azaldığı ) tarzı kullanan varmı? Varsa matriks formülünü paylaşabilirmiyim. Yada RSI'da gürültüleri azaltabileceğim bir yöntem varmı? Özellikle jma+rsx tarzı bir formül. fast jma+slow jma'ya bile razıyım o kadar yani.

3 aylığına matrix aldım ama hiç memnum değilim. Meta trader'da ki gibi binlerce indikatör istiyoooruuuuummmmm.

kani
15-04-2014, 21:37
Meta traderde bir çok JMA Kombinasyonu var. jma+dema, jma forecast, jma+rsx, fast jma+slow jma , jma+lineer regresyon vs.
matrix'de jma kullanan varmı?
matrixde rsx ( rsı'ın x hali , gürültülerin azaldığı ) tarzı kullanan varmı? Varsa matriks formülünü paylaşabilirmiyim. Yada RSI'da gürültüleri azaltabileceğim bir yöntem varmı? Özellikle jma+rsx tarzı bir formül. fast jma+slow jma'ya bile razıyım o kadar yani.

3 aylığına matrix aldım ama hiç memnum değilim. Meta trader'da ki gibi binlerce indikatör istiyoooruuuuummmmm.

hehehheheh bi poha yaramayınca ne edecen binlerce formülü çok formül kafa karışıklığı ve sinir harbine neden olur salla gitsin

KOSA
16-04-2014, 01:21
sv. murat, sadece osilatorler ile kurulan sistem tepkide gec kalabilir... osilator ile refleks ivmesi yeterli gelmeyebilir... trend yakalayabilir ama hizli piyasa kosullarinda terste birakabilir...

thebaboli
18-04-2014, 18:21
Arkadaşlar
Burası yeri mi bilmiyorum ama bu soruyu soracak yer bulamadım, bi şansımı deneyeyim dedim.
Grup indikatör yaparak üzerinde Sistem oluşturmak istiyorum.
Kullanacağım indikatörlerin bazısı + eksende çalışıyor ( RSI gibi ) Bazısı - /+ çalışıyor ( DIS ) gibi
1-Bunları tek bir indikatör yaparken İndikatör builderde yazarken +/- değerler verip TEK bir yapıya kavuşturmamız gerekiyor mu ?
2- Bu her bir indikatörün SALINIM mesafesi bir diğerine göre farklı olduğundan Salınım eşitlemesi yapılmalımı ?
( Her bir indikatörün salınım mesafelerine bakıp değişimi bulup EKOK " En küçük ortak kat " yapmak gerekiyor mu ?
Bir bilen bir şeyler yazarsa sevinirim..

Bir abimizin şöyle bir sorusu var. Yardımcı olurmusunuz?

uufuk
18-04-2014, 20:07
Bir abimizin şöyle bir sorusu var. Yardımcı olurmusunuz?
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=126013&p=10296199&highlight=#post10296199
Dostumuz,aynı soruyu başka bir topikde de eş zamanlı sormuştu,orda cevap yazmışdım....

thebaboli
18-04-2014, 23:00
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=126013&p=10296199&highlight=#post10296199
Dostumuz,aynı soruyu başka bir topikde de eş zamanlı sormuştu,orda cevap yazmışdım....

Teşekkürler Ufuk abi. Bende senin yardımcı olabileceğini söylemiştim yanılmamışım. Herşey için teşekkürler.

ANTARESMAJOR
18-04-2014, 23:06
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=126013&p=10296199&highlight=#post10296199
Dostumuz,aynı soruyu başka bir topikde de eş zamanlı sormuştu,orda cevap yazmışdım....

Sn uufuk Bey, nihayet size ulaşabildim- siz tavsiye edildiniz ama tüm gün size bu satırları yazmaya çabalıyorum - Nihayet oldu galiba
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=278
Linke nihayet ulaşabildim, forum işlerinde epey acemiyim, yaşım itibariyle maalesef bu tip şeylere adapte olmakta zorlanıyorum, , Bir sorduğum yeri unuttuğumdan başka yerlerde de yazmışım
Kusura bakmayın lütfen. Yordum sizleri

Bu linkteki topikte şöyle demektesiniz ;
Dostum,istediğin mümkün .Önce indikatör değerlerini aynı değerler arasında salınır seviyeye transfer edip sonra "cross" fonksiyonunu uygulayacaksın

Buradan anladığım, yani bu tür bir uygulamada işin doğrusu yapılmak isteniyorsa , mutlaka
1-İndikatörlerin Salınır Seviyeleri eşitlenecek ;
2- Vede eksen ayarlanacak yani hepsi ya -/+ salınır seviyeye yada mesela hepsi " 0 " ekseni üstünde salınır seviyeye getirilecek ki üzerinde sistem kurulabilsin değil mi ?
Doğru anlamışmıyım ?

Yanlış anlaşılmasın lütfen ama teknik analizde söz sahibi olduğuna inandığım ( isim vermek istemiyorum ) Hocalardan biri bir gösterge yapmış ve indikatörü şöyle oluşturmuş;
(STOFK(14,6)+RSI(C,14)+CCI(14)+MFI(14)+WillR(14)+M O(C,14)+ULT(7,14,28))/7;

Bu tür grup indikatör yapmak yanlış olmuyormu ??
Ne salınım seviyeleri çarpanlarla eşitlenmiş !!!
Ne de salındığı eksenin ( pozitif veya negatif eksende salınması dikkate alınmış )
Örneğin , Pozitif eksende salınanlar RSI,MFI,MOM
Hem pozitif hem negatif salınan CCI
Sadece negatif salınan WLR vs..vs..

Yani yukarıdaki gibi , indikatörleri yan yana yaz, topla , böl adede böyle olmaz değil mi ?
Benim de garibime gitti, ama hiç anlamadığım bir husus olduğundan yetkili ağızdan sizin gibi işi bilenlerden bu konunun doğrusunu öğrenmek istedim..

Açıklayıcı cevap verirseniz içimdeki kuşkular düzelecek ve telafisi mümkün olmayan hayati hatalar yapmaktan kurtulacağım inşaallah

ANTARESMAJOR
18-04-2014, 23:08
Teşekkürler Ufuk abi. Bende senin yardımcı olabileceğini söylemiştim yanılmamışım. Herşey için teşekkürler.
Sn thebaboli
Ufuk beye nihayet ulaştım sanırım, biraz geç ve zor oldu ama başardım sonunda , tekrar sağolun

murattasdelen
19-04-2014, 12:55
hehehheheh bi poha yaramayınca ne edecen binlerce formülü çok formül kafa karışıklığı ve sinir harbine neden olur salla gitsin



Her indikatör her hisseye gelmiyor maalesef buda bilinen bir gerçek. Bist30 un ilk 10lusuyla bist 100 veya bist 50 hisselerini aynı kefeye koyamıyoruz maalesef.ben hep ADNAC Hissesini ve gubrf hissesini örnek veriyorum. sadece aroon standart değerlerle bile adnac hissesi al sat yapılabilir. O kadar yavaş hareket ediyorki ve sürekli yukarı hareket ediyorki aroon cuk diye oturuyor. gubrf için konuşacak olursak hareketli stoploss tarzı indikatörlerde cuk diye oturuyor. Tabii zaman barları ve standatr değerlerle oynamak gerekiyor.

MS 'DEKİ binlerce indikatör olayı ilgli sunu söyliyebilirim. Maalesef bir .... yaramıyor diye birsey yok. O binlerce indikatör/indikatörcükle hazırlanmış binlerce şablon, ve uzman danışman var. sırayla o şablonları bakılmak istenen şeyin üzerine giydirince hangisinin cuk diye oturduğunu görebiliyorsun.

JMA Kombinasyları gibisi yok bence. demalardan bile refleks olarak daha güçlü. forex takibi yaparken jma+rsx, hızlı jma+yavaş jma ve jma+dema kombinasyonları en sevdiğim şablonların içindeydi. Benim robotsal alım satım yapmak gibi bir hedefim yok. O tarz hiçbir sistemde zararı engelleyecek bir insan beyni yok maalesef. Maksimum Günlük olarak alım satım yapacağım , bir sistem kurmaya çalışıyorum matriksde, akşamları eve gelince explorerda biraz araştırma yapıp, incelediğim hisselerde günlük olarak yükselişe çıkabilecek bir iki hisse bulup sabah al emrini verirken, %1 artış ile sat emrini veriyorum.

indikatör bilgilerim forex takibiyle oluştu ve ms programı ile. imkb ve matriks benim için yeni. ve matriks gerçekten çok ilkel geliyor bana.( Hele zoom yaparkenki görüntü bozulmaları yokmu fitil ediyor beni )

mızmız
22-04-2014, 19:28
s.a abiler
matriks de zaman kısıtlı formül nasıl yazabiliyoruz ? mesela şuan sistemimi nisan vadeli kısıtlamak istiyorum bunu nasıl yapabilirim ?

kani
22-04-2014, 21:04
s.a abiler
matriks de zaman kısıtlı formül nasıl yazabiliyoruz ? mesela şuan sistemimi nisan vadeli kısıtlamak istiyorum bunu nasıl yapabilirim ?

kolay grafiğin üzerine getir mausu sağ tıkla düzen ikonunda 2 tarih arasını göster tıkla ve tarih gir sana sadece nisan vadeyi anca öyle gösterir

uufuk
22-04-2014, 21:42
s.a abiler
matriks de zaman kısıtlı formül nasıl yazabiliyoruz ? mesela şuan sistemimi nisan vadeli kısıtlamak istiyorum bunu nasıl yapabilirim ?
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=242
Arkadaş,benzeri problemin çözümü........

mızmız
23-04-2014, 01:04
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=242
Arkadaş,benzeri problemin çözümü........

abi ben bu şekilde yapıyorum test sonucu çıkmıyor sorun nerede acaba ?
al;

sdate:=Input("ddmmyy",1,170414,2012);{günayyıl-örnegin bugün için 111113}
stime:=Input("hhmm ",0,1430,1200); {saatdakika-örnegin 1205}
start1:=sdate=DAYOFMONTH()*10000+MONTH()*100+(YEAR ()-2000) AND stime=HOUR()*100+MINUTE();
BarsSince(start1)>0 and Cross(MOV(c,8,s),MOV(c,21,s))

sat;

sdate:=Input("ddmmyy",1,170414,2012);{günayyıl-örnegin bugün için 111113}
stime:=Input("hhmm ",0,1430,1200); {saatdakika-örnegin 1205}
start1:=sdate=DAYOFMONTH()*10000+MONTH()*100+(YEAR ()-2000) AND stime=HOUR()*100+MINUTE();
BarsSince(start1)>0 and Cross(MOV(c,21,s),MOV(c,8,s))

şeklinde yapmak istedim ama sonuç alamadım. Amacım 17 nisan 2014 14:30 da sistemin sonlanıp sonlanmayacağını kontrol etmekti ama değerlendirme olmadı sorun nerede acaba ?

mega.6342
23-04-2014, 12:31
slm bir ortalamayı test edip geçememiş ve hemen altında veya aynı kapanış yapmış senetleri bulmak için formül teşekkür ederim

uufuk
23-04-2014, 12:59
abi ben bu şekilde yapıyorum test sonucu çıkmıyor sorun nerede acaba ?
al;

sdate:=Input("ddmmyy",1,170414,2012);{günayyıl-örnegin bugün için 111113}
stime:=Input("hhmm ",0,1430,1200); {saatdakika-örnegin 1205}
start1:=sdate=DAYOFMONTH()*10000+MONTH()*100+(YEAR ()-2000) AND stime=HOUR()*100+MINUTE();
BarsSince(start1)>0 and Cross(MOV(c,8,s),MOV(c,21,s))

sat;

sdate:=Input("ddmmyy",1,170414,2012);{günayyıl-örnegin bugün için 111113}
stime:=Input("hhmm ",0,1430,1200); {saatdakika-örnegin 1205}
start1:=sdate=DAYOFMONTH()*10000+MONTH()*100+(YEAR ()-2000) AND stime=HOUR()*100+MINUTE();
BarsSince(start1)>0 and Cross(MOV(c,21,s),MOV(c,8,s))

şeklinde yapmak istedim ama sonuç alamadım. Amacım 17 nisan 2014 14:30 da sistemin sonlanıp sonlanmayacağını kontrol etmekti ama değerlendirme olmadı sorun nerede acaba ?
Arkadaş,kalınlaştırtıgım hatalı...
...........................
sdate:=Input("ddmmyy",1,311215,170414);
stime:=Input("hhmm ",0,2300,1430);
start1:=sdate=DAYOFMONTH()*10000+MONTH()*100+(YEAR ()-2000) AND stime<=HOUR()*100+MINUTE();
BarsSince(start1)=0 and Cross(MOV(c,8,s),MOV(c,21,s))
............................................
http://i.hizliresim.com/6R85yW.png

mızmız
23-04-2014, 19:04
Arkadaş,kalınlaştırtıgım hatalı...
...........................
sdate:=Input("ddmmyy",1,311215,170414);
stime:=Input("hhmm ",0,2300,1430);
start1:=sdate=DAYOFMONTH()*10000+MONTH()*100+(YEAR ()-2000) AND stime<=HOUR()*100+MINUTE();
BarsSince(start1)=0 and Cross(MOV(c,8,s),MOV(c,21,s))
............................................
http://i.hizliresim.com/6R85yW.png

eyw abi teşekkür ettim

kenten
24-04-2014, 23:24
matrikste bir sistem emir modunda çalışırken son pozisyonun kar/zarar miktarını kullanmanın yolu varmı, valuewhen ile alım şartına giderek değilde sistemde oluşan alım yada satım fiyatını alıp algoritmada kullanabiliyomuyuz.
karışık oldu farkındayım , şöyle örnek vereyim
diyelim ki trailing stop koymak istiyorum ama belli bir kardan sonra aktive olsun istiyorum. mesela 500 puan kar ettiysem , bunun en fazla 100 puanını geri veriyim ama daha kar verirse de kaçırmıyım diyorum. 500 puandan öncede dar stoploss koymayayım pozisyona şans vereyim diyorum
matriksin kendi stopunu belli bir kardan sonra aktive etme imkanı yok. algoritmada yapılabilir ama matriksin kendi tuttuğu pozisyon karına ulaşmak lazım.

trailing stop kısmına formul gireyim dedim yemedi :)
bunu yapmanın yolu varmıdır.

kani
27-04-2014, 19:10
basit bi formül ama bişeyden emin olamıyorum bu formülde açılışla beraber sinyali sabitle demek istiyorum bu şekil yazmam doğrumu
ewo < REF(EWO,-O)
bunu bi yapının içine koyacağım emin olamadığım şey osilatör olması sebebiyle -1 veya -o veya -c kabul edermi etmeyip repainte sebebiyet veririmi

uufuk
27-04-2014, 22:17
matrikste bir sistem emir modunda çalışırken son pozisyonun kar/zarar miktarını kullanmanın yolu varmı, valuewhen ile alım şartına giderek değilde sistemde oluşan alım yada satım fiyatını alıp algoritmada kullanabiliyomuyuz.
karışık oldu farkındayım , şöyle örnek vereyim
diyelim ki trailing stop koymak istiyorum ama belli bir kardan sonra aktive olsun istiyorum. mesela 500 puan kar ettiysem , bunun en fazla 100 puanını geri veriyim ama daha kar verirse de kaçırmıyım diyorum. 500 puandan öncede dar stoploss koymayayım pozisyona şans vereyim diyorum
matriksin kendi stopunu belli bir kardan sonra aktive etme imkanı yok. algoritmada yapılabilir ama matriksin kendi tuttuğu pozisyon karına ulaşmak lazım.

trailing stop kısmına formul gireyim dedim yemedi :)
bunu yapmanın yolu varmıdır.

Dostum,matriksin içinden tuttuğu pozisyon karına "Overall" ulaşamazsın,ayrı bir indikatör olarak tanımlaman gerekir.

http://i.hizliresim.com/qqPQyQ.png

kenten
27-04-2014, 22:23
O "over" fonksiyonunu nasıl yazdınız ufuk bey.

uufuk
27-04-2014, 22:31
O "over" fonksiyonunu nasıl yazdınız ufuk bey.
Fonksiyon değil "İNDİKATOR" olarak .sistemin al sat larının aynısını indikatörde tanımlayarak.
..............................................
al :=cross(mov(c,3,e),ref(FML("atr3"),-1));
sat :=cross(ref(FML("atr3"),-1),mov(c,3,e)) ;
al:=if(al,1,0) ; sat:=if(sat,1,0) ;
start:=if(BarsSince(cross(cum(al xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Over:=xxxxxxxxxxxxx;
Over
.................................................. ......

kenten
27-04-2014, 22:40
Xxx yazdığınız yer alım satım şartlarını mı temsil ediyo
Tesekkürler

uufuk
27-04-2014, 22:51
basit bi formül ama bişeyden emin olamıyorum bu formülde açılışla beraber sinyali sabitle demek istiyorum bu şekil yazmam doğrumu
ewo < REF(EWO,-O)
bunu bi yapının içine koyacağım emin olamadığım şey osilatör olması sebebiyle -1 veya -o veya -c kabul edermi etmeyip repainte sebebiyet veririmi
Dostum,"REF(Herşey, -12345) kabul eder ve manası olur ,repaint yapmaz. "O" veya "C" değeri kadar geriden bilgi istemenin ne manası olur.her işlemde (TİCK) ileri geri oynar durur.Senet fiyatlarını göz önüne getir düşün.0.1.......100000 ,matriks yedi diye sende yeme.....:he: :yes: :cool: :cry:

uufuk
27-04-2014, 22:55
Xxx yazdığınız yer alım satım şartlarını mı temsil ediyo
Tesekkürler
Dostum,al sat tarifi açık üç satırda bitiyor,xxxxxxxx ler indikatorumuzun devamı....
ilk iki satıra sistemini yaz devamı sabit...

kani
27-04-2014, 23:22
ufuk abi sağolasın ilgilendiğin için

mega.6342
29-04-2014, 21:55
slm bir ortalamayı test edip geçememiş ve hemen altında veya aynı kapanış yapmış senetleri bulmak için formül teşekkür ederim

cevap yokmu

kenten
30-04-2014, 19:26
çok yardımcı insanlar var ama daha detay vermen lazım
hangi ortalamayı test etmeli, test ederken ne kadar yaklaşmış yada delmiş olması gerek
test etmeden önce ne kadar uzaklaşmış olmalı gibi

KOSA
30-04-2014, 21:31
cevap yokmu

MOV(C,5,E)-MOV(C,30,E)<-0,09 and MOV(C,5,E)-MOV(C,30,E)>-0,01
bi deneyelim

mega.6342
30-04-2014, 21:33
çok yardımcı insanlar var ama daha detay vermen lazım
hangi ortalamayı test etmeli, test ederken ne kadar yaklaşmış yada delmiş olması gerek
test etmeden önce ne kadar uzaklaşmış olmalı gibi



teşekkürler en azından cevap yazdınız, evet yardımcı olacak tüm arkadaşlara da şimdiden teşekkürler genelde kullanılan ortalamalar 20-50-100 gibi herhangi birisi olabilir.

SCALPIN
01-05-2014, 07:06
üstadlar şöyle birşey mümkün mü ?

mesela garanti bank grafiğinde iyi çalışan bir sistemimiz var. aynı grafikte al sat sinyali geldiğinde bunu garanda değilde x30yvade Grafiğinde aldırıp sattırmak ve böyle bir test sonucu elde edebilirmiyiz ? yani garan al sinyali geldiğinde bunu garanda değil vobda alcak ?

saygılarımla

uufuk
01-05-2014, 10:15
üstadlar şöyle birşey mümkün mü ?

mesela garanti bank grafiğinde iyi çalışan bir sistemimiz var. aynı grafikte al sat sinyali geldiğinde bunu garanda değilde x30yvade Grafiğinde aldırıp sattırmak ve böyle bir test sonucu elde edebilirmiyiz ? yani garan al sinyali geldiğinde bunu garanda değil vobda alcak ?

saygılarımla
Dostum,"Security("Sembol",DataSerisi O H L C W V TLVOL)" fonksiyonu ile sistemini oluştur.Sistemini "x30yvade " grafiğinde
çalıştır.
.....................
C1:=Security("GARAN",C);
L1:=Security("GARAN",L);
H1:=Security("GARAN",H);
C yerinne C1....L yerine L1.....H yerine H1... sisteminde kullan tamamdır.

KOSA
01-05-2014, 12:25
MOV(C,5,E)-MOV(C,30,E)<-0,09 and MOV(C,5,E)-MOV(C,30,E)>-0,01
bi deneyelim
Düzelttim. Hatalı olmuş galiba
MOV(C,5,E)-MOV(C,30,E)>-0,09 and MOV(C,5,E)-MOV(C,30,E)<-0,01

SCALPIN
01-05-2014, 13:06
Dostum,"Security("Sembol",DataSerisi O H L C W V TLVOL)" fonksiyonu ile sistemini oluştur.Sistemini "x30yvade " grafiğinde
çalıştır.
.....................
C1:=Security("GARAN",C);
L1:=Security("GARAN",L);
H1:=Security("GARAN",H);
C yerinne C1....L yerine L1.....H yerine H1... sisteminde kullan tamamdır.

Ufuk bey çok teşekkürler özel mej yolladım sanırım basit birşeyi yapamadım. saygılarımla.

uufuk
01-05-2014, 13:51
Ufuk bey çok teşekkürler özel mej yolladım sanırım basit birşeyi yapamadım. saygılarımla.
Örnek:1
.........................................
al : mov(c,5,s) > mov(c,21,s)
sat : mov(c,5,s) < mov(c,21,s)
..........................
formulu için
C1:=Security("GARAN",C);
al : mov(c1,5,s) > mov(c1,21,s)
sat : mov(c1,5,s) < mov(c1,21,s)
...............................
Örnek:2 istediğiniz
alım için MO(14)>100
SATIM İÇİN MO(14)<100 olmak üzere.
.........
Matriksde "MO(14)" şeklinde değil "MO(Data,Period)" ifade edilir.
............
C1:=Security("GARAN",C);
al:=MO(C1,14)>100;
sat:=MO(C1,14)<100;
................................
Kolay gelsin..

SCALPIN
01-05-2014, 15:28
Örnek:1
.........................................
al : mov(c,5,s) > mov(c,21,s)
sat : mov(c,5,s) < mov(c,21,s)
..........................
formulu için
C1:=Security("GARAN",C);
al : mov(c1,5,s) > mov(c1,21,s)
sat : mov(c1,5,s) < mov(c1,21,s)
...............................
Örnek:2 istediğiniz
alım için MO(14)>100
SATIM İÇİN MO(14)<100 olmak üzere.
.........
Matriksde "MO(14)" şeklinde değil "MO(Data,Period)" ifade edilir.
............
C1:=Security("GARAN",C);
al:=MO(C1,14)>100;
sat:=MO(C1,14)<100;
................................
Kolay gelsin..


Teşekkürler peki garandaki grafiğin zaman dilimini nasıl yapabiliriz garandaki sistemin 5 dakikalık grafiklerde çalışması gerekiyor . yine x30yvade de 5 dakikalık çalışacak.

garandaki çalışan sistem için zaman dilimi belirtmeye gerek varmı ? 5 dakikalık olarak açılırsa grafik sanırım diğerinde de 5 dakika çalışır

uufuk
01-05-2014, 15:36
Teşekkürler peki garandaki grafiğin zaman dilimini nasıl yapabiliriz garandaki sistemin 5 dakikalık grafiklerde çalışması gerekiyor . yine x30yvade de 5 dakikalık çalışacak.

garandaki çalışan sistem için zaman dilimi belirtmeye gerek varmı ? 5 dakikalık olarak açılırsa grafik sanırım diğerinde de 5 dakika çalışır

Sadece "x30yvade" grafiğini aç,çalıştır yeterlidir.5_10_15.......dakika fark etmez.

mega.6342
01-05-2014, 21:13
Düzelttim. Hatalı olmuş galiba
MOV(C,5,E)-MOV(C,30,E)>-0,09 and MOV(C,5,E)-MOV(C,30,E)<-0,01


teşekkürler ama bunda da yazım hatası veriyor.

KOSA
02-05-2014, 00:39
teşekkürler ama bunda da yazım hatası veriyor.

MOV(C,5,E)-MOV(C,30,E)>-0.09 and MOV(C,5,E)-MOV(C,30,E)<-0.01

sadettinunal
03-05-2014, 00:13
Sevgili dostlar bir cok sistem formüllerini 5 dk.lik peryotlarda x30 yakin vade ve hisse senetlerinde denedim ama hicbiri verimli degil (al-tut) endexine göre. Asagida yazdigim formül hisselerde günlük ve 60 dk.lik ta calisiyor galiba. Sizden ricam bende Matriks yada ideal yok Metastock tan cok eski veriler var orda denedim. Siz bir zahmet benim icin son 3000 bar, 60 dk.lik benim icin x30 yakin vade de aciga islem yapilmayacak ,kom orani (%0.02) AL=C>(Mov(H,21,S)+HHV(H,21))/2 SAT=C< (Mov(L,21,S)+LLV(L,21))/2 deneyebilirmisiniz. Sonuc raporlarini paylasirsaniz beni ziyadesi ile menmun etmis olursunuz, tesekkur edrim.

temese
03-05-2014, 06:30
Sevgili dostlar bir cok sistem formüllerini 5 dk.lik peryotlarda x30 yakin vade ve hisse senetlerinde denedim ama hicbiri verimli degil (al-tut) endexine göre. Asagida yazdigim formül hisselerde günlük ve 60 dk.lik ta calisiyor galiba. Sizden ricam bende Matriks yada ideal yok Metastock tan cok eski veriler var orda denedim. Siz bir zahmet benim icin son 3000 bar, 60 dk.lik benim icin x30 yakin vade de aciga islem yapilmayacak ,kom orani (%0.02) AL=C>(Mov(H,21,S)+HHV(H,21))/2 SAT=C< (Mov(L,21,S)+LLV(L,21))/2 deneyebilirmisiniz. Sonuc raporlarini paylasirsaniz beni ziyadesi ile menmun etmis olursunuz, tesekkur edrim.

selam

2113 bar da 7850 puan brüt 36 işlem 60 dk

KOSA
03-05-2014, 12:59
selam

2113 bar da 7850 puan brüt 36 işlem 60 dk

baslangic icin iyi fakat biraz daha gayret. matriks deneme surumunu kur. orada isleme basla. bunu hobi olarak ele al. umarim iyi seyler cikarabilirsin. kolay gelsin

obblomovv
05-05-2014, 10:38
Merhabalar;
Geriye doğru baktım ama tam ihtiyacımı karşılayan bir cevap bulamadım. Formül yazma meselesini de henüz yeterince öğrenemediğim için hazırcı gibi gözükmeyi de göze alarak bir ricada bulunacağım. Şimdiden teşekkürler.

Explorer da günlük kapanış değerleri ile;
1-RSI(14) 40 üstü
2-KAIRI(14) 4 üstü
3-MACD(26,12)' nin TRIGGER(9) "0" üstü bir değerde yukarı kestiği
4-Stohastic Slow
K%(5,3) ün D%(5) yukarı kestiği

bu 4 kriteri karşılayan hisseleri tespit edebileceğim bir formül mümkün mü? Ne şekilde?

sadettinunal
08-05-2014, 10:36
Sevgili dostlar benim mekanik analize dair bir sorum olacakti bu isin ustalari yardim ederse ziyadesi ile menmun olurum. Simdi alim sartlari söyle olsun. Diyelimki formülü yazdik AL= (C>mov(C,12,S) and mo(12)>100 and rsi(14)>50)) Bu üc sartli fonksiyon 5 dk.lik priotta olusmussa, ikinci asama 15 dk.lik periotta olusmussa, ücüncü asama, 30 dk.lik periotta olusmussa isleme gir. Tam tersi üc sart üc periotta da gerseklesmis ise islemi kapat. Bunu nasil mekanik sistem haline dönüstürebiliriz. Yardimlarinizi heyecanla bekliyorum. Sagliktan yana bol kazanclar.

uufuk
08-05-2014, 13:59
Sevgili dostlar benim mekanik analize dair bir sorum olacakti bu isin ustalari yardim ederse ziyadesi ile menmun olurum. Simdi alim sartlari söyle olsun. Diyelimki formülü yazdik AL= (C>mov(C,12,S) and mo(12)>100 and rsi(14)>50)) Bu üc sartli fonksiyon 5 dk.lik priotta olusmussa, ikinci asama 15 dk.lik periotta olusmussa, ücüncü asama, 30 dk.lik periotta olusmussa isleme gir. Tam tersi üc sart üc periotta da gerseklesmis ise islemi kapat. Bunu nasil mekanik sistem haline dönüstürebiliriz. Yardimlarinizi heyecanla bekliyorum. Sagliktan yana bol kazanclar.
Dustum,5'lik grafda 15 ve 30 dakikalık "C" lerle formul yazmak için hazır fonksiyon matriks'de yok.
Aşagıdaki formülle 15 ve 30 dakika barlarnı tespit edip,"C" değerlerini belirleyip işe başlayabilirsin.
30 için
..........................
dak:=if(MINUTE()=0,60,MINUTE());
int(dak/30)=(dak/30)
................................
15 için
........................
dak:=if(MINUTE()=0,60,MINUTE());
int(dak/15)=(dak/15)
...................................
Daha önce arkadaşların isteği üzere aşağıdaki paylaşımları yapmıştım,incele örnek olarak...
Kolay gelsin...
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=242
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=258

johnycash12
08-05-2014, 23:50
hocam merhabalar,
ben matriks formul yazmada cok yeniyim. en basitinden mesela 9 gunluk agirlikli ortalamanin altinda iki kapanis yaparsa sat, ustunde iki kapanis yaparsa al formulunu nasil yazabiliriz?

uufuk
09-05-2014, 00:58
hocam merhabalar,
ben matriks formul yazmada cok yeniyim. en basitinden mesela 9 gunluk agirlikli ortalamanin altinda iki kapanis yaparsa sat, ustunde iki kapanis yaparsa al formulunu nasil yazabiliriz?
al
.............
al:=c>mov(c,9,w);
BarsSince(al=0) >=2
................
sat
......................
sat:=c<mov(c,9,w);
BarsSince(sat=0) >=2
..........................
http://i.hizliresim.com/jJ83AJ.png

johnycash12
09-05-2014, 11:21
al
.............
al:=c>mov(c,9,w);
BarsSince(al=0) >=2
................
sat
......................
sat:=c<mov(c,9,w);
BarsSince(sat=0) >=2
..........................
http://i.hizliresim.com/jJ83AJ.png

Cok tesekkurler hocam.


Not: Yatirim tavsiyesi degildir.

kafkaf
10-05-2014, 17:07
AL: Mov(C,5,W)>Mov(O,8,W)
SAT: Mov(O,8,W)>Mov(C,5,W)

kullandığımda bir çok al/sat oku gürünüyor. Sinyal değişene kadar (örneğin al sinyali sat'a dönene kadar) sadece tek bir ok görmeyi nasıl sağlayabilirim.

Tşk.

http://i.hizliresim.com/A2kQEz.png (http://hizliresim.com/A2kQEz)

uufuk
10-05-2014, 18:42
AL: Mov(C,5,W)>Mov(O,8,W)
SAT: Mov(O,8,W)>Mov(C,5,W)

kullandığımda bir çok al/sat oku gürünüyor. Sinyal değişene kadar (örneğin al sinyali sat'a dönene kadar) sadece tek bir ok görmeyi nasıl sağlayabilirim.

Tşk.
http://i.hizliresim.com/lYWBqp.png
Dostum,en basit yolu bu
al
........
Cross(-0.5, Mov(C,5,W)>Mov(O,8,W) )
....................
sat
..............
Cross(-0.5, Mov(C,5,W)<Mov(O,8,W) )
...........................................

heroturk
12-05-2014, 12:27
arkadaşlar burdan aldığım bir formül vardı

al : Cross(MACD(26,12,9),MACDTrigger(26,12,9))
sat : Cross(MACDTrigger(26,12,9),MACD(26,12,9))

şöyle bir sorum olacak
BEN VIOP da kullanmak istiyorum
al ve sat için grafikte ok atıyor ancak
test sonuçlarında görüyorum ki sadece al işlemlerini değerlendiriyor
ben bunu otomatiğe bağlamak istiyorum, bu sebepten al sinyalide alış yapacak, sat sinyali geldiğinde flatlayıp sata geçecek şekilde olabilir mi ?

uufuk
12-05-2014, 13:18
arkadaşlar burdan aldığım bir formül vardı

al : Cross(MACD(26,12,9),MACDTrigger(26,12,9))
sat : Cross(MACDTrigger(26,12,9),MACD(26,12,9))

şöyle bir sorum olacak
al ve sat için grafikte ok atıyor ancak
test sonuçlarında görüyorum ki sadece al işlemlerini değerlendiriyor
ben bunu otomatiğe bağlamak istiyorum, bu sebepten al sinyalide alış yapacak, sat sinyali geldiğinde flatlayıp sata geçecek şekilde olabilir mi ?
Dostum,aşagıdaki gibi açığa sat ve açık pozisyon kapat tablarınıda yazarsan istediğin olur.
AL
..............
Cross(MACD(26,12,9),MACDTrigger(26,12,9))
...............
SAT
.......................
Cross(MACDTrigger(26,12,9),MACD(26,12,9))
........................
Açıga sat
....................
Cross(MACDTrigger(26,12,9),MACD(26,12,9))
..................................
Açık poz kapat
..............................
Cross(MACD(26,12,9),MACDTrigger(26,12,9))
....................
bu kadar,kolay gelsin,"MACD" tek başına bazen (uyumsuzluklarda) fena terse getirir dikkat.....

heroturk
12-05-2014, 13:43
Dostum,aşagıdaki gibi açığa sat ve açık pozisyon kapat tablarınıda yazarsan istediğin olur.
AL
..............
Cross(MACD(26,12,9),MACDTrigger(26,12,9))
...............
SAT
.......................
Cross(MACDTrigger(26,12,9),MACD(26,12,9))
........................
Açıga sat
....................
Cross(MACDTrigger(26,12,9),MACD(26,12,9))
..................................
Açık poz kapat
..............................
Cross(MACD(26,12,9),MACDTrigger(26,12,9))
....................
bu kadar,kolay gelsin,"MACD" tek başına bazen (uyumsuzluklarda) fena terse getirir dikkat.....


çok teşekkür ederim
:)

kafkaf
12-05-2014, 14:54
http://i.hizliresim.com/lYWBqp.png
Dostum,en basit yolu bu
al
........
Cross(-0.5, Mov(C,5,W)>Mov(O,8,W) )
....................
sat
..............
Cross(-0.5, Mov(C,5,W)<Mov(O,8,W) )
...........................................

Elinize sağlık, çok teşekkürler...

feridunabi
12-05-2014, 16:33
Arkadaşlar 5 dk'lık grafiklerde X gün öncesinin 15.55 barının kapanış değerine formül ile nasıl ulaşabilirim. (benim amacım bir gün öncekine ulaşmak)

uufuk
12-05-2014, 17:37
Arkadaşlar 5 dk'lık grafiklerde X gün öncesinin 15.55 barının kapanış değerine formül ile nasıl ulaşabilirim. (benim amacım bir gün öncekine ulaşmak)
Diger tarafda cevapladım......
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=2307&page=401&p=10405193#post10405193

uufuk
13-05-2014, 01:24
Dostumuz,TroughBars ve Trough fonksiyonlarının matriks karşılığını sormuştu,örnek formulunu matrikse uyarlayıp
diğer dostlarımızda fikir edinmesi için paylaşıyorum.
Metastoch formulu
...............................
zz:=CLOSE;
se:=2;
If(TroughBars(1,ZZ,SE)>BarsSince(Cross(zz,Trough(1 ,ZZ,SE)*(1+SE/100))),Trough(1,ZZ,SE),Trough(2,ZZ,SE))
.................................................. ..............
Matrikse uyarlanmış hali
..........................................
zz:=CLOSE;
se:=2;
a:=ZIG(c,se,%);
If(BarsSince(Cross(a,ref(a,-1)))>BarsSince(Cross(zz,valuewhen(1,Cross(a,ref(a,-1)) ,ref(a,-1))*(1+SE/100))),valuewhen(1,Cross(a,ref(a,-1)) ,ref(a,-1)),valuewhen(2,Cross(a,ref(a,-1)) ,ref(a,-1)))
.................................................. .
http://i.hizliresim.com/LPOEn0.png
http://i.hizliresim.com/RyOBOY.png

nasa64
14-05-2014, 11:45
Arkadaşlar,
System Tester de X gün sanra SAT formülü nasıl yazılır? Teşekkürler

uufuk
14-05-2014, 19:31
Arkadaşlar,System Tester de X gün sanra SAT formülü nasıl yazılır? Teşekkürler
Dostum,sorunu şöyle anladım,sistemin al verdi başka şart aramadan "X" gün sonra sat.
örnek sistem uyduralım.
al
...................
cross(mov(c,13,e),mov(c,130,e))
...................
sat ("x" gün sonra sat)
......................
x :=3;
days:=ROC(HOUR(),1, $)<0;
al:=cross(mov(c,13,e),mov(c,130,e));
valuewhen(1,al,cum(-days))+x=cum(-days)
.................................................. .....
http://i.hizliresim.com/0VGdzL.png

nasa64
15-05-2014, 09:41
Sayın uufuk cevap için çok teşekkür ederim.

kani
17-05-2014, 19:07
ufuuk abi fiyatların indikatörü kestiği expert advisörde nasıl yazılıyordu indikatör buldingteki indikatörü çağırarak yazımı vaktin olursa yazabilirmisin

feridunabi
17-05-2014, 19:19
Dostum,sorunu şöyle anladım,sistemin al verdi başka şart aramadan "X" gün sonra sat.
örnek sistem uyduralım.
al
...................
cross(mov(c,13,e),mov(c,130,e))
...................
sat ("x" gün sonra sat)
......................
x :=3;
days:=ROC(HOUR(),1, $)<0;
al:=cross(mov(c,13,e),mov(c,130,e));
valuewhen(1,al,cum(-days))+x=cum(-days)
.................................................. .....


Formül için teşekkür ederim, inceleyip öğrenmeye çalışıyorum.
Formülde valuewhen(1,al,cum(-days))+x=cum(-days) satırında
+x yerine -x olması gerekmiyor mu.
Metastock 'da denedim -x olunca çalıştı.Sat yerine barrsince(cross(mov(c,13,e),mov(c,130,e))) = 3 yazınca da çalışmaz mı.(günlük grafiklerde)

goktas50
17-05-2014, 22:31
Usta dan benim de ricam olacak Explorer ile hisse taramak icin seans lik grafikde 5 günlük basit ort uzerinde 3 kapanis yani son uc bar bolinger ort bant ile ust bant arasinda kapanis 5 gunluk basit ort bolinger orta bandi yani 20 gunlugu yukari yonlu kesmis olacak.yardimci olursaniz cok sevinirim

hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.

uufuk
18-05-2014, 08:12
Formül için teşekkür ederim, inceleyip öğrenmeye çalışıyorum.
Formülde valuewhen(1,al,cum(-days))+x=cum(-days) satırında
+x yerine -x olması gerekmiyor mu.
Metastock 'da denedim -x olunca çalıştı.Sat yerine barrsince(cross(mov(c,13,e),mov(c,130,e))) = 3 yazınca da çalışmaz mı.(günlük grafiklerde)
Dostum,metastock da tüm ifadeler (fonksiyonlar da > < cross v.s ) true değeri 1 false değeri 0 dır.Matriksde true değeri bazılarında (> < )-1,
cross da 1 dır.
Verdigim formül matriks içindi
days:=ROC(HOUR(),1, $)<0; ifadesi matriksde -1 üretir
metastock da 1 üretir.
valuewhen(1,al,cum(-days))+x=cum(-days) yerine cum(-days) ler cum(days) halinde yazılmalı yani

valuewhen(1,al,cum(days))+x=cum(days) olmalı.....
Kolay gelsin :yes: :yes:

feridunabi
18-05-2014, 09:08
Arkadaşlar System Tester'de. Satım için satım şartını yazıyorum, şartın gerçekleştiği kapanış fiyatından satıyor. Ben şartın gerçekleştiği kapanış fiyatından değil de, alım yaptığım fiyatın 2 basamak üstünden satmasını ve system testerde ona göre değerler çıkarmasını istiyorum(1.01 almışsa 1.03 satsın). Satım şartında, o anki bar alım fiyatımın 3 basamak üstünden mi diye kontrol ettiriyorum ve ona göre satım yaptırıyorum. Ama kapanış fiyatından gerçekleşiyor işlemler.

Bunu yapmak mümkün mü?


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

uufuk
18-05-2014, 10:30
ufuuk abi fiyatların indikatörü kestiği expert advisörde nasıl yazılıyordu indikatör buldingteki indikatörü çağırarak yazımı vaktin olursa yazabilirmisin
Yazabilirsin....Biraz emek....

Usta dan benim de ricam olacak Explorer ile hisse taramak icin seans lik grafikde 5 günlük basit ort uzerinde 3 kapanis yani son uc bar bolinger ort bant ile ust bant arasinda kapanis 5 gunluk basit ort bolinger orta bandi yani 20 gunlugu yukari yonlu kesmis olacak.yardimci olursaniz cok sevinirim .
Dostlar," Explorer " ile işim olmadı spotda senet taraması hiç yapmadım.
Explorer ile ilgili yazıları paylaşımlar geçmiş sayfalarda bulabilirsiniz. :hissenet:

goktas50 dostumuzun sorununa bakalım,anladıgıma göre kapanış 5 barlık basit ortalamadan 3bar boyunca büyük ve 5barlık ort.20barlık ortalamayı kesmiş olacak
indikatör olarak
................................
e1:=if(BarsSince(c>mov(c,5,s)=0)=>3,1,0) ;
e2:=if(mov(c,5,s)>mov(c,20,s),1,0);
al: Cross( e1+e2,1.5) ;
sat:=Cross( .5,e1+e2) ;
al;sat
..................................................
Hem indikatör hemde sistem olarak aşağıdaki grafikde uygulanmıştır...
http://i.hizliresim.com/4mzP20.png

uufuk
18-05-2014, 10:55
Arkadaşlar System Tester'de. Satım için satım şartını yazıyorum, şartın gerçekleştiği kapanış fiyatından satıyor. Ben şartın gerçekleştiği kapanış fiyatından değil de, alım yaptığım fiyatın 2 basamak üstünden satmasını ve system testerde ona göre değerler çıkarmasını istiyorum(1.01 almışsa 1.03 satsın). Satım şartında, o anki bar alım fiyatımın 3 basamak üstünden mi diye kontrol ettiriyorum ve ona göre satım yaptırıyorum. Ama kapanış fiyatından gerçekleşiyor işlemler.Bunu yapmak mümkün mü?
Dostum,matriksdeki "fiyat seçenekleri" ni dene....
http://i.hizliresim.com/0VGdzL.png
http://i.hizliresim.com/1PELDN.png

johnycash12
18-05-2014, 15:35
Merhaba hocam size bir sorum var cevaplarsaniz sevinirim. Simdi bu matrikste olusan al-sat sinyallarini direk olarak araci kurumdaki hesabimiza yansitip o emirlerin girilmesini saglayacak bir program yazilabilir mi? Yani c sharp bilen iyi bir yazilimci bunu yapabilir mi?


Not: Yatirim tasiyesi degildir.

uufuk
18-05-2014, 16:02
Merhaba hocam size bir sorum var cevaplarsaniz sevinirim. Simdi bu matrikste olusan al-sat sinyallarini direk olarak araci kurumdaki hesabimiza yansitip o emirlerin girilmesini saglayacak bir program yazilabilir mi? Yani c sharp bilen iyi bir yazilimci bunu yapabilir mi?
Not: Yatirim tasiyesi degildir.
Dostum,matriksde zaten otomatik işlem imkanı var.....:halayci:

johnycash12
18-05-2014, 16:49
Dostum,matriksde zaten otomatik işlem imkanı var.....:halayci:

Hocam biliyorum var ama her araci kurumda yok. Biz sistemi kurup birakicaz. Herseyi bilgisayar kendi yapicak. Osmanli menkulde falan varmis. Benim demek istedigim de o. Mesela olusan sinyali yazacagimiz program kopru gorevi gorerek sizin hesabinizin oldugu kurumda emri kendi giricek. Yani osmanlinin yaptigini biz kendimiz yapicaz, bu yapilabilir yani ?


Not: Yatirim tasiyesi degildir.

thebaboli
18-05-2014, 18:24
Hocam biliyorum var ama her araci kurumda yok. Biz sistemi kurup birakicaz. Herseyi bilgisayar kendi yapicak. Osmanli menkulde falan varmis. Benim demek istedigim de o. Mesela olusan sinyali yazacagimiz program kopru gorevi gorerek sizin hesabinizin oldugu kurumda emri kendi giricek. Yani osmanlinin yaptigini biz kendimiz yapicaz, bu yapilabilir yani ?


Not: Yatirim tasiyesi degildir.

C# dilini iyi derecede biliyor musun?

Biliyorsan matriks ile işin ne, idealde yaz kodunu kurumun özel anlaşması olmadan da kullan.

Bilmiyorsan matriksin anlaşma sağladığı kurumlardan hesap açmanı öneririm.

johnycash12
18-05-2014, 19:18
Hocam ben degilde biraderim cok iyi derecede biliyor. Simdi ideali arastiriyordum. Sizin de paylasimlarinizin oldugu hisseanalizi okudum. Bakalim biraderle iyi seyler yapariz umarim. Simdi idealin demosunu indirip bakmamiz lazim.


Not: Yatirim tasiyesi degildir.

tsubasaa
18-05-2014, 23:10
Çok güzel paylaşımlar olmuş son dönemde emeği geçenlerin ellerine sağlık.

MAZ-ŞAH
19-05-2014, 15:22
böyle bir al sat formülü nasıl oluşturabiliriz....
mavi ve kırmızı çizgileri nasıl oluşturabiliriz..
teşekkürler...

forman83
20-05-2014, 13:47
zz:=CLOSE;
se:=2;
a:=ZIG(c,se,%);
If(BarsSince(Cross(a,ref(a,-1)))>BarsSince(Cross(zz,valuewhen(1,Cross(a,ref(a,-1)) ,ref(a,-1))*(1+SE/100))),valuewhen(1,Cross(a,ref(a,-1)) ,ref(a,-1)),valuewhen(2,Cross(a,ref(a,-1)) ,ref(a,-1)))

forman83
20-05-2014, 13:48
Bu system tester değil sanırım ???
eğer öyleyse sat kısmına ne yazılmalı veya sytem tester a uygun hale nasıl alınır__??????
Teşekkürler

uufuk
20-05-2014, 15:22
Bu system tester değil sanırım ???
eğer öyleyse sat kısmına ne yazılmalı veya sytem tester a uygun hale nasıl alınır__??????
Teşekkürler
Dostum,o gönderinin amacı orda yazıyordu.Daha açıklamayı okumadan ,sistem sistem diyorsun,içinde zigzag,Trough,Peak,TroughBars ve PeakBars olan
sistemden hayır gelmez. :he:
Dostumuz,TroughBars ve Trough fonksiyonlarının matriks karşılığını sormuştu,örnek formulunu matrikse uyarlayıp
diğer dostlarımızda fikir edinmesi için paylaşıyorum.demişim

forman83
20-05-2014, 19:25
Haklısın abi şimdi baktım öyle olmuş ; aslında okuyorum da demekki saf gunumuze gelmiş :D Selam tüm dostlara...

forman83
20-05-2014, 22:07
Bu kadar formül içinde sizin paylaşıma sunacağınız ve aktif kullandığınız bi formül var mı? system tester

batuhan19
21-05-2014, 20:13
Period:= Input("Periot Girin",1,250,100);
EMA1:= Mov(C,Period,E);
EMA2:= Mov(EMA1,Period,E);
Difference:= EMA1 - EMA2;
ZeroLagEMA:= EMA1 + Difference;
ZeroLagEMA

formülü çalıştıramadım sizin için basit ama acemi olunca ben anlamadım filtre kısmına aynen kopyaladım çalışmıyor.yardımcı olursanız sevinirim

KOSA
21-05-2014, 21:20
bu bir indikatör. orada calistiralim.

uufuk
21-05-2014, 21:52
Period:= Input("Periot Girin",1,250,100);
EMA1:= Mov(C,Period,E);
EMA2:= Mov(EMA1,Period,E);
Difference:= EMA1 - EMA2;
ZeroLagEMA:= EMA1 + Difference;
ZeroLagEMA

formülü çalıştıramadım sizin için basit ama acemi olunca ben anlamadım filtre kısmına aynen kopyaladım çalışmıyor.yardımcı olursanız sevinirim
Dostum,deneme imkanım yok bu ikisini dene .
1..
......................................
Period:=25;
Mov(C,Period,E)+ (Mov(C,Period,E) - Mov(Mov(C,Period,E),Period,E))
.......................
2.
.......
Mov(C,25,E)+ (Mov(C,25,E) - Mov(Mov(C,25,E),25,E))
.................................................. .
Bazen sistem testerde de karşılaştım formulu "çarşaf" gibi açmak gerekiyor.
Çalısırsa, 1.de bir 25 2.de dört 25 'i iştedigin peryotla değiş.

feridunabi
22-05-2014, 10:11
Dostum,matriksdeki "fiyat seçenekleri" ni dene....
http://i.hizliresim.com/0VGdzL.png
http://i.hizliresim.com/1PELDN.png

Burayı inceledim, bu kısımdan fiyat kaymaları ayarlanıyor.

Benim amacım;
Matriks ve meta stock şartın gerçekleştiği kapanış fiyatından satıyor. Ben şartın gerçekleştiği kapanış fiyatından değil de, alım yaptığım fiyatın 2 basamak üstünden satmasını ve system testerde ona göre değerler çıkarmasını istiyorum(1.01 almışsa 1.03 satsın). Satım şartında, o anki bar alım fiyatımın 3 basamak üstünden mi diye kontrol ettiriyorum ve ona göre satım yaptırıyorum. Ama kapanış fiyatından gerçekleşiyor işlemler.

PERFECTWAVE
22-05-2014, 10:19
http://666kb.com/i/cok9oxct109ybk57b.png

stop seçeneğinden olmaz mı?

feridunabi
22-05-2014, 11:26
http://666kb.com/i/cok9oxct109ybk57b.png

stop seçeneğinden olmaz mı?

Bunu metastockda denedim matriksde henüz denemedim. Normalde burdan olması lazım fakat metastockda denediğime göre. Pozisyonun açıldığı barda şart sağlanırsa, pozisyonun açıldığı bardada pozisyonu kapatıyor. Mantıklı olan, en az bir bar beklemesi lazım. Ama yapamadım ben. Muhtemelen matriksde de aynıdır.

batuhan19
22-05-2014, 23:45
bu bir indikatör. orada calistiralim.

Teşekkür

batuhan19
22-05-2014, 23:46
Dostum,deneme imkanım yok bu ikisini dene .
1..
......................................
Period:=25;
Mov(C,Period,E)+ (Mov(C,Period,E) - Mov(Mov(C,Period,E),Period,E))
.......................
2.
.......
Mov(C,25,E)+ (Mov(C,25,E) - Mov(Mov(C,25,E),25,E))
.................................................. .
Bazen sistem testerde de karşılaştım formulu "çarşaf" gibi açmak gerekiyor.
Çalısırsa, 1.de bir 25 2.de dört 25 'i iştedigin peryotla değiş.

Tesekkurler

paladyum
23-05-2014, 04:46
Selamun aleyküm arkadaşlar benim bir sorunum var,

matrikse formülleri kopyala yapıştır yapamıyorum,, bu neden böyle oldu bilen varmı ?

Daha önceden yapılıyordu, şimdi bir yerden kopyaladığım formülü matrikse yapıştıramıyorum.?

forman83
23-05-2014, 12:11
Period:= Input("Periot Girin",1,250,100);
EMA1:= Mov(C,Period,E);
EMA2:= Mov(EMA1,Period,E);
Difference:= EMA1 - EMA2;
ZeroLagEMA:= EMA1 + Difference;
ZeroLagEMA

formülü çalıştıramadım sizin için basit ama acemi olunca ben anlamadım filtre kısmına aynen kopyaladım çalışmıyor.yardımcı olursanız sevinirim




indikatör bulınder kur ama endeks ustune atmalı ayarla ben kullnıyorum fena değil bunda ektradan tahvil ve kapanış baı çizgisi ekliydı sildim çünkü kapanış barına tahvıl komutu verip hedef vermesini istedim formül uymadı bi turlu..
benim kullanım şöyle :


Period:= Input("Periot Girin",1,500,50);
EMA1:= Mov(C,50,E);
EMA2:= Mov(EMA1,34,E);
Difference:= EMA1 - EMA2;
ZeroLagEMA:= EMA1 + Difference;
HHV(H,200);LLV(L,200);Mov((HHV(H,24) + LLV(L,14))/2,14,S);ZeroLagEMA

uufuk
23-05-2014, 12:13
Selamun aleyküm arkadaşlar benim bir sorunum var,

matrikse formülleri kopyala yapıştır yapamıyorum,, bu neden böyle oldu bilen varmı ?

Daha önceden yapılıyordu, şimdi bir yerden kopyaladığım formülü matrikse yapıştıramıyorum.?

Dostum,matriks kapalı iken_C:\MATRIKS\HELP_ dosyasındaki "onar.bat"ı çalıştır düzelmezse,"indikatör buılder" penceresinin solunda adı uzun veya boş indikatör
varsa sil, karşılaştığım hatalar bunlar. Net sayfalarından direk copy_past yapma,önce not defterine oradanda matrikse yapıştır.Yoksa sayfalardan boşluklar
transfer edilmiş oluyor bazen,kolay gelsin.

paladyum
23-05-2014, 13:21
Dostum,matriks kapalı iken_C:\MATRIKS\HELP_ dosyasındaki "onar.bat"ı çalıştır düzelmezse,"indikatör buılder" penceresinin solunda adı uzun veya boş indikatör
varsa sil, karşılaştığım hatalar bunlar. Net sayfalarından direk copy_past yapma,önce not defterine oradanda matrikse yapıştır.Yoksa sayfalardan boşluklar
transfer edilmiş oluyor bazen,kolay gelsin.

uufuk hocam teşekkür ederim, hepsini denedim ama yine olmadı,,

Bir ara iptal ettirmiştim,5-6 ay sonra yine aldım, bu şekilde oldu,, daha önce kullandığımda sorun yoktu,,

Acaba versiyondan dolayımı oldu?

Çok kötü bir durum,, herşeyi tek tek yazmak durumunda kalıyorum,,,

gözlerim mahfoldu

uufuk
23-05-2014, 14:03
uufuk hocam teşekkür ederim, hepsini denedim ama yine olmadı,,
Bir ara iptal ettirmiştim,5-6 ay sonra yine aldım, bu şekilde oldu,, daha önce kullandığımda sorun yoktu,,
Acaba versiyondan dolayımı oldu?
Çok kötü bir durum,, herşeyi tek tek yazmak durumunda kalıyorum,,,
gözlerim mahfoldu
Dostum,birde bunu dene._
C:\MATRIKS_"USER" dosyasının ismini "1USER" diye değiş,
"onar.bat" ı çalıştır,
matriksi çalıştır,yeni "USER" dosyasını kendi oluşturacaktır.Bu şekliyle dene,yeni kurulmuş matriks gibi görünecektir,
test için yeni bir indikatör copy_past ile oluştur,
normala dönmüşse "yeni USER" dosyasını sil "1USER" in ismini "USER" yap matriksi çalıştır.
Dikkat eski çalışmaların "USER" içerisindedir önce bir tarafa kopyasını al.

mızmız
23-05-2014, 20:21
http://www.stocata.org/metastock/stop_trail_atr.html

Abiler bu indikatörün matriksde kasmadan çalışanını yapamaz mıyız?

uufuk
23-05-2014, 20:51
http://www.stocata.org/metastock/stop_trail_atr.html
Abiler bu indikatörün matriksde kasmadan çalışanını yapamaz mıyız?
Dostum,size özelden cevap vermiştim.Sorunun çözümü kırmızı da biraz emekle çözüm var.Sonucu paylaş kolay gelsin.
,"prev" fonksiyonu birnevi belek gibi bir önceki bardaki formül değerini saklayıp kullanıyor.
if(...,...,...) _ + _- _< _> işlemlerinde sorun çıkarmıyor,diger işlemlerde sorunlu.Senın formülde max(..,...) ve min işlemlerini
prevle yapıyor matriks'de bu haliyle çok kasar kilitlenir donar.Most'u dene.

mızmız
23-05-2014, 21:18
Dostum,size özelden cevap vermiştim.Sorunun çözümü kırmızı da biraz emekle çözüm var.Sonucu paylaş kolay gelsin.
,"prev" fonksiyonu birnevi belek gibi bir önceki bardaki formül değerini saklayıp kullanıyor.
if(...,...,...) _ + _- _< _> işlemlerinde sorun çıkarmıyor,diger işlemlerde sorunlu.Senın formülde max(..,...) ve min işlemlerini
prevle yapıyor matriks'de bu haliyle çok kasar kilitlenir donar.Most'u dene.

Abi inan o günden beri uğraşıyorum tekrar size yazmaya utandım :( Hala uğraşıyorum kafa basmıyor heralde anlamadım gitti.Kafa patlatmaya devam o zaman

paladyum
23-05-2014, 22:51
Dostum,birde bunu dene._
C:\MATRIKS_"USER" dosyasının ismini "1USER" diye değiş,
"onar.bat" ı çalıştır,
matriksi çalıştır,yeni "USER" dosyasını kendi oluşturacaktır.Bu şekliyle dene,yeni kurulmuş matriks gibi görünecektir,
test için yeni bir indikatör copy_past ile oluştur,
normala dönmüşse "yeni USER" dosyasını sil "1USER" in ismini "USER" yap matriksi çalıştır.
Dikkat eski çalışmaların "USER" içerisindedir önce bir tarafa kopyasını al.

abi yine olmadı,,

komple matriksi sildim yeniden yükledim yineolmadı yineolmadı,

özür dilerim sizinde başınızı ağrıttım.

uufuk
23-05-2014, 23:06
abi yine olmadı,,
komple matriksi sildim yeniden yükledim yineolmadı yineolmadı,
özür dilerim sizinde başınızı ağrıttım.
Dostum,bildiğim ve karşılaştığım çözümler bunlar,register temizleyici programlarla matriks artıklarını matriksi sildikten sonra temizlik yap,tekrar kur.
Sistemsel bir hata da olabilir son yükledigin bir şeyler varsa gözden geçir. Bilgisayarda herşey normal mı .

mızmız
23-05-2014, 23:54
http://www.stocata.org/metastock/stop_trail_atr.html
Abiler bu indikatörün matriksde kasmadan çalışanını yapamaz mıyız?

Dostum,size özelden cevap vermiştim.Sorunun çözümü kırmızı da biraz emekle çözüm var.Sonucu paylaş kolay gelsin.
,"prev" fonksiyonu birnevi belek gibi bir önceki bardaki formül değerini saklayıp kullanıyor.
if(...,...,...) _ + _- _< _> işlemlerinde sorun çıkarmıyor,diger işlemlerde sorunlu.Senın formülde max(..,...) ve min işlemlerini
prevle yapıyor matriks'de bu haliyle çok kasar kilitlenir donar.Most'u dene.

Yukarıda bahsedilen indikatörün kasmayan hali;
atrper:=Input("ATR period :",1,100,5);
atrfact:=Input("ATR multiplication :",1,10,3.5);
loss:=atrfact*ATR(atrper);
trail:=
If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV,
if(c-loss<PREV,PREV,c-loss),
If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV,
if(c+loss>PREV,PREV,c+loss),
If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
Trail

Ufuk abi teşekkürler sen itelemesen bugün pes etmiştim artık. Sorun PREV fonksiyonunu tam anlayamamış olmammış aslında yoksa çözüm çok basitmiş. Tekrar teşekkürler

uufuk
24-05-2014, 00:13
http://www.stocata.org/metastock/stop_trail_atr.html
Abiler bu indikatörün matriksde kasmadan çalışanını yapamaz mıyız?


Yukarıda bahsedilen indikatörün kasmayan hali;
atrper:=Input("ATR period :",1,100,5);
atrfact:=Input("ATR multiplication :",1,10,3.5);
loss:=atrfact*ATR(atrper);
trail:=
If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV,
if(c-loss<PREV,PREV,c-loss),
If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV,
if(c+loss>PREV,PREV,c+loss),
If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
Trail

Ufuk abi teşekkürler sen itelemesen bugün pes etmiştim artık. Sorun PREV fonksiyonunu tam anlayamamış olmammış aslında yoksa çözüm çok basitmiş. Tekrar teşekkürler

Tebrik ederim...

ordi
24-05-2014, 21:46
matriks ekranında Sn. mızmız'ın tanımladığı gibi bir indikte fiyatlar line altına geldiğinde veya fiyat line'ın üstüne çıktığında (kestiğinde) oklu sistemlerdeki gibi al-sat oku çıkartmak mümkün müdür?
emeği geçenlere şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM.

uufuk
25-05-2014, 17:44
matriks ekranında Sn. mızmız'ın tanımladığı gibi bir indikte fiyatlar line altına geldiğinde veya fiyat line'ın üstüne çıktığında (kestiğinde) oklu sistemlerdeki gibi al-sat oku çıkartmak mümkün müdür?
emeği geçenlere şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM.
Dostum,"expert" ile mümkün.
al
.................
atrper:=5; atrfact:=3.5;
loss:=atrfact*ATR(atrper);
trail:= If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV, if(c-loss<PREV,PREV,c-loss),
If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV, if(c+loss>PREV,PREV,c+loss), If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
Cross(c,Trail)
................
sat
.............
atrper:=5; atrfact:=3.5;
loss:=atrfact*ATR(atrper);
trail:= If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV, if(c-loss<PREV,PREV,c-loss),
If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV, if(c+loss>PREV,PREV,c+loss), If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
Cross(Trail,c)
...........................
yeşil bar
............
atrper:=5;
atrfact:=3.5;
loss:=atrfact*ATR(atrper);
trail:= If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV, if(c-loss<PREV,PREV,c-loss),
If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV, if(c+loss>PREV,PREV,c+loss), If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
c>Trail
.....................
kırmızı bar
................
atrper:=5;
atrfact:=3.5;
loss:=atrfact*ATR(atrper);
trail:= If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV, if(c-loss<PREV,PREV,c-loss),
If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV, if(c+loss>PREV,PREV,c+loss), If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
Trail>c
....................
http://i.hizliresim.com/YPVmqD.png

ordi
26-05-2014, 00:17
Sn. uufuk, emeğinize ve ilginize TEŞEKKÜR EDERİM.

uufuk
31-05-2014, 10:39
Dostlar,aşagıdaki bold ifadeleri "özel"den özel olmaması gereken bir formül için yardım isteyen dosta verilen cevapdır."ÖZEL" olmayanı özelden sormayalım,bu hususa dikkat edelim.
Form'lar açık paylaşım ortamıdır.
Dostum,soruyu "matriks formülleri" topiğine yaz.cevapından herkes istifade etsin,benzer sorulara cevap olsun ve tekrar tekrar özel soru haline gelmesin.
Formulu açık paylaşmak istemiyorsan benzerinini sor cevabı adapte et.Başka dostlar açık soruyu daha iyi belki cevaplar, bende fikir edinirim.

Systematic
04-06-2014, 11:59
Selam Arkadaslar, öncelikle burada emek veren Arkadaslara tesekkürler. Ben de Matriksde asagidaki gibi bir Formul yazmak istedim ama basaramadim, yardimci olursaniz sevinirim.

Formülün kosul aciklamasi söyle olacak;

Eger Usd/TL 20 lik AO (MOV) 5 lik AO Kapanis Fiyatini asagi gecerse, Sistem Vob icin Sat emri üretecek vede tam tersi kosulda da Al emri üretecek!
Not: Degerler ve Semboller sadece Örnek olarak verilmistir!

uufuk
04-06-2014, 16:00
Selam Arkadaslar, öncelikle burada emek veren Arkadaslara tesekkürler. Ben de Matriksde asagidaki gibi bir Formul yazmak istedim ama basaramadim, yardimci olursaniz sevinirim.

Formülün kosul aciklamasi söyle olacak;

Eger Usd/TL 20 lik AO (MOV) 5 lik AO Kapanis Fiyatini asagi gecerse, Sistem Vob icin Sat emri üretecek vede tam tersi kosulda da Al emri üretecek!
Not: Degerler ve Semboller sadece Örnek olarak verilmistir!


üstadlar şöyle birşey mümkün mü ?

mesela garanti bank grafiğinde iyi çalışan bir sistemimiz var. aynı grafikte al sat sinyali geldiğinde bunu garanda değilde x30yvade Grafiğinde aldırıp sattırmak ve böyle bir test sonucu elde edebilirmiyiz ? yani garan al sinyali geldiğinde bunu garanda değil vobda alcak ?

saygılarımla


Dostum,"Security("Sembol",DataSerisi O H L C W V TLVOL)" fonksiyonu ile sistemini oluştur.Sistemini "x30yvade " grafiğinde
çalıştır.
.....................
C1:=Security("GARAN",C);
L1:=Security("GARAN",L);
H1:=Security("GARAN",H);
C yerinne C1....L yerine L1.....H yerine H1... sisteminde kullan tamamdır.
Dostum,daha önce benzeri soruyu "Systematic" dostumuz için cevaplamıştım.Birkaç gönderi de ilavesi var. :yes:

Systematic
04-06-2014, 16:48
Dostum,daha önce benzeri soruyu "Systematic" dostumuz için cevaplamıştım.Birkaç gönderi de ilavesi var. :yes:

Abi öyle yaptim ama iki Enstürümanin birden Al ve Sat sinyali cikiyor. Yani Vob da hm Usd/TL hem de Vob icin sinyaller cikiyor. Sadece Vob Grafigi üzerinde Usd/Tl´nin Sinyallerini verbilirmi? Cevap icin tesekkürler...

uufuk
04-06-2014, 17:06
Abi öyle yaptim ama iki Enstürümanin birden Al ve Sat sinyali cikiyor. Yani Vob da hm Usd/TL hem de Vob icin sinyaller cikiyor. Sadece Vob Grafigi üzerinde Usd/Tl´nin Sinyallerini verbilirmi? Cevap icin tesekkürler...
Dostum,indikator veya sistemin vob grafda ise vob için "ADANA" grafda ise "ADANA" için sinyal verir.Ama kararı "Usd/Tl" değerleri belirler.

ysrzcn20
04-06-2014, 21:37
merhaba arkadaşlar (matriksde 25 gün onceki kapanış barını gösteren formül nedir? yardım için şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM.

uufuk
04-06-2014, 21:52
merhaba arkadaşlar (matriksde 25 gün onceki kapanış barını gösteren formül nedir? yardım için şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM.
ref(c,-25) ....25 bar önceki kapanış fiyatı

ALTAN1
05-06-2014, 23:26
ufuk bey saolsun güzel yardımları oluyor...bir ricada ben edeyim mümkünatı varsa ufuk bey,aşağıdaki formülü metastockta kullanabiliyorum fakat matrikste maalesef,mümkünmüdür matrikse uyarlamak acaba?teşekkürler ederim.

AVd:=If(CLOSE>Ref(Peak(1,H,1) ,-1),
{then}1,
{else}If(CLOSE<Ref(Trough(1,L,1),-1),
{then}-1,
{else}0));
ANv:=ValueWhen(1,AVd<>0,AVd);
SuRe:=If(ANv=-1,
{then}Peak(1,H,1),
{else}Trough(1,L,1));
SuRe

uufuk
06-06-2014, 01:17
ufuk bey saolsun güzel yardımları oluyor...bir ricada ben edeyim mümkünatı varsa ufuk bey,aşağıdaki formülü metastockta kullanabiliyorum fakat matrikste maalesef,mümkünmüdür matrikse uyarlamak acaba?teşekkürler ederim.

AVd:=If(CLOSE>Ref(Peak(1,H,1) ,-1),
{then}1,
{else}If(CLOSE<Ref(Trough(1,L,1),-1),
{then}-1,
{else}0));
ANv:=ValueWhen(1,AVd<>0,AVd);
SuRe:=If(ANv=-1,
{then}Peak(1,H,1),
{else}Trough(1,L,1));
SuRe
Dostum,istedigin formüle "n:=1" ilave ettim adım degişmen kolay olsun diye..


n:=1;
AVd:=If(C>Ref(valuewhen(1,Cross(ref(ZIG(H,n,%),-1),ZIG(H,n,%)) ,ref(ZIG(H,n,%),-1)),-1),1,
If(C<Ref(valuewhen(1,Cross(ZIG(L,n,%),ref(ZIG(L,n,%),-1)) ,ref(ZIG(L,n,%),-1)),-1),-1,0));
ANv:=ValueWhen(1,AVd<>0,AVd);
SuRe:=If(ANv=-1, valuewhen(1,Cross(ref(ZIG(H,n,%),-1),ZIG(H,n,%)) ,ref(ZIG(H,n,%),-1)),
valuewhen(1,Cross(ZIG(L,n,%),ref(ZIG(L,n,%),-1)) ,ref(ZIG(L,n,%),-1)));
SuRe
http://i.hizliresim.com/rLDZ31.png

http://i.hizliresim.com/6R1593.png

ALTAN1
06-06-2014, 09:54
Üstadım teşekkürler ederim,ellerine sağlık.

couchsurfer
07-06-2014, 17:48
merhabalar...

matrikste oluşturmak istediğim sistemde farklı time frameler için indikatörlerin farklı periyodlarını beraberce değerlendirmek istiyorum...ama timeframeleri standart olan günlük, haftalık, aylık gibi değil de 34 günlük, 8 günlük ve 2 günlük olarak kullanmayı planlıyorum.

mesela;

ilk koşul 2 günlük grafikte adx(14) değerinin >= 25 olması VE cci (21)'in > mov(cci(21), 34, w) olması
ikinci koşul ise 8 günlük grafikte cci (13) değerinin > mov(cci(13),21,w) olması;

vs...

bu şekilde aynı formülde farklı time frameleri kullanmak mümkün mü? ve bu time frameler 2 gün, 8 gün gibi standart dışı timeframeler olabilir mi?

teşekkürler...

yasinipek
07-06-2014, 22:50
2 adet sinyalim var ve 2'side aynı anda al sinyali verince alış işlemine giriyoruz. Bu alış işlemi büyüktür küçüktür ile oluyor ama sinyalin biri eşittir ise ne olacak. yani ilk sinyal eşittir benim belirlediğim bir değerde al sinyali verdi. ikinci sinyal belki 3 bar sonra belki 5 bar sonra al sinyali verecek bunun için kolay bir yol var mı?

ben şimdilik böyle çözdüm ama daha uzun bir bar farkı olursa işe yaramıyor

(ref(A indicatoru(14),-3)=5 OR ref(A indicatoru(14),-2)=5 OR ref(A indicatoru(14),-1)=5 OR A indicatoru(14)=5) AND
(B indicatoru(14)<-20)

yasinipek
07-06-2014, 23:30
Dustum,5'lik grafda 15 ve 30 dakikalık "C" lerle formul yazmak için hazır fonksiyon matriks'de yok.
Aşagıdaki formülle 15 ve 30 dakika barlarnı tespit edip,"C" değerlerini belirleyip işe başlayabilirsin.
30 için
..........................
dak:=if(MINUTE()=0,60,MINUTE());
int(dak/30)=(dak/30)
................................
15 için
........................
dak:=if(MINUTE()=0,60,MINUTE());
int(dak/15)=(dak/15)
...................................
Daha önce arkadaşların isteği üzere aşağıdaki paylaşımları yapmıştım,incele örnek olarak...
Kolay gelsin...
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=242
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=258

rsi(14) değerini 5 dk.lık grafikte 15 dk olarak göstermek istiyorum yardımcı olur musunuz?

KOSA
08-06-2014, 00:31
Geçmişten bi çalışma.

Dostlardan fikir soran olmuştu...
Intrday grafiğe Saat'lik veya Günlük RSI çizebilirmiyiz diye....
http://srsc.com.vn/metastock-codes/e...Canonical.html
Linkdeki formül ilham verdi,Ugraşıp,bunu becerebildim...
Sizler geliştirebilirsiniz diye paylaşıyorum....

n:=Input("RSI periods",1,252,14);
m:=Input("RSIHOUR* RSIDAY",1,2,1);
nw:=if(m=1,ROC(MINUTE(),1,$)<0,ROC(HOUR(),1,$)<0);
t1:=valuewhen(1,nw,cum(1)); t2:=valuewhen(n,nw,cum(1)); t:=2*(t1-t2)-1;
c1:=valuewhen(1,nw,ref(c,-1)); c2:=valuewhen(2,nw,ref(c,-1)); p:=c1-c2;
100 - 100/ (1.+ If(Mov(If(p < 0,-p,0),t,E)=0,1000000,Mov(If(p > 0, p, 0),t,E) / Mov(If(p < 0,-p,0),t,E)))
:30:70

yasinipek
08-06-2014, 01:46
AL KOŞULU
FML("bb")=-1
SAT KOŞULU
FML("bb2")=-1

çok güzel çalışıyor fakat ikisi aynı anda bazen -1 görünce devamlı alıp sattığı için zarar yazıyor. bunu nasıl engelleyebilirim.

yasinipek
08-06-2014, 01:47
Geçmişten bi çalışma.

Dostlardan fikir soran olmuştu...
Intrday grafiğe Saat'lik veya Günlük RSI çizebilirmiyiz diye....
http://srsc.com.vn/metastock-codes/e...Canonical.html
Linkdeki formül ilham verdi,Ugraşıp,bunu becerebildim...
Sizler geliştirebilirsiniz diye paylaşıyorum....

n:=Input("RSI periods",1,252,14);
m:=Input("RSIHOUR* RSIDAY",1,2,1);
nw:=if(m=1,ROC(MINUTE(),1,$)<0,ROC(HOUR(),1,$)<0);
t1:=valuewhen(1,nw,cum(1)); t2:=valuewhen(n,nw,cum(1)); t:=2*(t1-t2)-1;
c1:=valuewhen(1,nw,ref(c,-1)); c2:=valuewhen(2,nw,ref(c,-1)); p:=c1-c2;
100 - 100/ (1.+ If(Mov(If(p < 0,-p,0),t,E)=0,1000000,Mov(If(p > 0, p, 0),t,E) / Mov(If(p < 0,-p,0),t,E)))
:30:70
evet bunu da okudum ama anlamakta zorlandım. özellikle int ve input ne işe yaradığını öğrenebilsek

kani
08-06-2014, 03:39
AL KOŞULU
FML("bb")=-1
SAT KOŞULU
FML("bb2")=-1

çok güzel çalışıyor fakat ikisi aynı anda bazen -1 görünce devamlı alıp sattığı için zarar yazıyor. bunu nasıl engelleyebilirim.

al koşulunda sorun bence oranın sonu -1 olmamalı 1 olmalı oyle olmadığı için fiyatlar trende girdimi zarar yazmaya başlar system anladığım bu

uufuk
08-06-2014, 11:35
Geçmişten bi çalışma.

Dostlardan fikir soran olmuştu...
Intrday grafiğe Saat'lik veya Günlük RSI çizebilirmiyiz diye....
http://srsc.com.vn/metastock-codes/e...Canonical.html
Linkdeki formül ilham verdi,Ugraşıp,bunu becerebildim...
Sizler geliştirebilirsiniz diye paylaşıyorum....

n:=Input("RSI periods",1,252,14);
m:=Input("RSIHOUR* RSIDAY",1,2,1);
nw:=if(m=1,ROC(MINUTE(),1,$)<0,ROC(HOUR(),1,$)<0);
t1:=valuewhen(1,nw,cum(1)); t2:=valuewhen(n,nw,cum(1)); t:=2*(t1-t2)-1;
c1:=valuewhen(1,nw,ref(c,-1)); c2:=valuewhen(2,nw,ref(c,-1)); p:=c1-c2;
100 - 100/ (1.+ If(Mov(If(p < 0,-p,0),t,E)=0,1000000,Mov(If(p > 0, p, 0),t,E) / Mov(If(p < 0,-p,0),t,E)))
:30:70
.....Dostlardan fikir soran olmuştu..............
http://i.hizliresim.com/9XzDD8.png
Dostum,gönderimi yukardaki gibi değil aşağıdaki gibi alıntılaman gerekirdi.
??????????????? :kural: :grrr: :kural:
.....Dostlardan fikir soran olmuştu...



Dostlardan fikir soran olmuştu...
Intrday grafiğe Saat'lik veya Günlük RSI çizebilirmiyiz diye....
http://srsc.com.vn/metastock-codes/e-w-RSI_Canonical.html
Linkdeki formül ilham verdi,Ugraşıp,bunu becerebildim...
Sizler geliştirebilirsiniz diye paylaşıyorum....

n:=Input("RSI periods",1,252,14);
m:=Input("RSIHOUR* RSIDAY",1,2,1);
nw:=if(m=1,ROC(MINUTE(),1,$)<0,ROC(HOUR(),1,$)<0);
t1:=valuewhen(1,nw,cum(1)); t2:=valuewhen(n,nw,cum(1)); t:=2*(t1-t2)-1;
c1:=valuewhen(1,nw,ref(c,-1)); c2:=valuewhen(2,nw,ref(c,-1)); p:=c1-c2;
100 - 100/ (1.+ If(Mov(If(p < 0,-p,0),t,E)=0,1000000,Mov(If(p > 0, p, 0),t,E) / Mov(If(p < 0,-p,0),t,E)))
:30:70
:halayci::halay:

uufuk
08-06-2014, 11:57
rsi(14) değerini 5 dk.lık grafikte 15 dk olarak göstermek istiyorum yardımcı olur musunuz?


evet bunu da okudum ama anlamakta zorlandım. özellikle int ve input ne işe yaradığını öğrenebilsek

Dostum..
"input" "int" gibi ifadelerde zorlanıyorsan işin zor :yes: Metastock ve Matriks yazım diline çalış...:notr:
Soruna gelince

15 için
........................
dak:=if(MINUTE()=0,60,MINUTE());
int(dak/15)=(dak/15)
...................................
formuluyle
................
n:=Input("RSI periods",1,252,14);
m:=Input("RSIHOUR* RSIDAY",1,2,1);
nw:=if(m=1,ROC(MINUTE(),1,$)<0,ROC(HOUR(),1,$)<0);
t1:=valuewhen(1,nw,cum(1)); t2:=valuewhen(n,nw,cum(1)); t:=2*(t1-t2)-1;
c1:=valuewhen(1,nw,ref(c,-1)); c2:=valuewhen(2,nw,ref(c,-1)); p:=c1-c2;
100 - 100/ (1.+ If(Mov(If(p < 0,-p,0),t,E)=0,1000000,Mov(If(p > 0, p, 0),t,E) / Mov(If(p < 0,-p,0),t,E)))
:30:70
............................
usuluyle birleştirmen gerekirdi
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

n:=14;
dak:=if(MINUTE()=0,60,MINUTE());
nw:= int(dak/15)=(dak/15);
t1:=valuewhen(1,nw,cum(1)); t2:=valuewhen(n,nw,cum(1)); t:=2*(t1-t2)-1;
c1:=valuewhen(1,nw,ref(c,-1)); c2:=valuewhen(2,nw,ref(c,-1)); p:=c1-c2;
100 - 100/ (1.+ If(Mov(If(p < 0,-p,0),t,E)=0,1000000,Mov(If(p > 0, p, 0),t,E) / Mov(If(p < 0,-p,0),t,E)))
:30:70
http://i.hizliresim.com/lYXb6X.png

KOSA
08-06-2014, 11:57
.....Dostlardan fikir soran olmuştu..............
http://i.hizliresim.com/9XzDD8.png
Dostum,gönderimi yukardaki gibi değil aşağıdaki gibi alıntılaman gerekirdi.
??????????????? :kural: :grrr: :kural:
.....Dostlardan fikir soran olmuştu...

uzerinde calisirim diye arsivime almistim. maalesef calisma sansim zamanim olmadi. soran oluncada yardimci olacagini dusundugum icin arsivimden kopyala yapistir yaptim. yoksa calismanin bana ait olmadigi asikar dayicim. fakat gorseli anlamadim. ozelden sordugum bir soru galiba?

uufuk
08-06-2014, 12:04
2 adet sinyalim var ve 2'side aynı anda al sinyali verince alış işlemine giriyoruz. Bu alış işlemi büyüktür küçüktür ile oluyor ama sinyalin biri eşittir ise ne olacak. yani ilk sinyal eşittir benim belirlediğim bir değerde al sinyali verdi. ikinci sinyal belki 3 bar sonra belki 5 bar sonra al sinyali verecek bunun için kolay bir yol var mı?

ben şimdilik böyle çözdüm ama daha uzun bir bar farkı olursa işe yaramıyor

(ref(A indicatoru(14),-3)=5 OR ref(A indicatoru(14),-2)=5 OR ref(A indicatoru(14),-1)=5 OR A indicatoru(14)=5) AND
(B indicatoru(14)<-20)
Dostum,gönderilerimin içinde ara iki arkadaşa benzer sorular için cevap vermiştim.....

leventmartı
08-06-2014, 12:08
güzel bir pazar günü,
mekanda,
Ufuk Abi"min değerli paylaşımları ile buluşmak,ne güzel...
teşekkür ederim,hayırlı pazarlar.:yes::cool:

uufuk
08-06-2014, 12:23
merhabalar...

matrikste oluşturmak istediğim sistemde farklı time frameler için indikatörlerin farklı periyodlarını beraberce değerlendirmek istiyorum...ama timeframeleri standart olan günlük, haftalık, aylık gibi değil de 34 günlük, 8 günlük ve 2 günlük olarak kullanmayı planlıyorum.

mesela;

ilk koşul 2 günlük grafikte adx(14) değerinin >= 25 olması VE cci (21)'in > mov(cci(21), 34, w) olması
ikinci koşul ise 8 günlük grafikte cci (13) değerinin > mov(cci(13),21,w) olması;

vs...

bu şekilde aynı formülde farklı time frameleri kullanmak mümkün mü? ve bu time frameler 2 gün, 8 gün gibi standart dışı timeframeler olabilir mi?

teşekkürler...
couchsurfer dostumuzun özellikle "senet"çiler için orijinal fikirler paylaştığı ama terk edilmiş topiğini okuyunuz.Fikir edinirsiniz...
Multiple time-frame analizleri ile ana ve tali trendlerin değerlendirilmesi
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=81029

yasinipek
08-06-2014, 12:50
al koşulunda sorun bence oranın sonu -1 olmamalı 1 olmalı oyle olmadığı için fiyatlar trende girdimi zarar yazmaya başlar system anladığım bu

ikisi aynı indicator değil biri bb diğeri bb2. ikiside -1 olunca işlem açıyor. benim sorum bazen ikiside -1 olduğunda işlem açmasını nasıl engellerim

KOSA
08-06-2014, 14:05
kicimi kirip yapmaya calisacagim. farkli zaman periyodlarindaki indikatorlerin yaziminda basarili olursa paylasirim.

couchsurfer
08-06-2014, 23:00
couchsurfer dostumuzun özellikle "senet"çiler için orijinal fikirler paylaştığı ama terk edilmiş topiğini okuyunuz.Fikir edinirsiniz...
Multiple time-frame analizleri ile ana ve tali trendlerin değerlendirilmesi
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=81029

referans için teşekkürler. o dönemlerde birden bir mesai yoğunluğu bastırdı ve başımı kaşıyacak vaktim olmadığı için topic'ten de borsadan da elimi eteğimi çekmek durumunda kaldım. belki önümüzdeki dönemlerde topic'te yazmaya devam edebilirim.

50ot
09-06-2014, 11:08
selamlar,

matrikste alt pencereye viop endeks 30 makas'ı koymak istiyorum. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

uufuk
09-06-2014, 12:15
selamlar,
matrikste alt pencereye viop endeks 30 makas'ı koymak istiyorum. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Dostum,buyrun hayrını gör...
Vadeli grafda çalışır
...........................
Security("X30TEORIK",C)-C
...........................
Tüm graflarda çalışır
......................
Security("X30TEORIK",C)-Security("X30YVADE",C)
...................................... :yes:

PRAG07
09-06-2014, 12:59
Dostum,buyrun hayrını gör...
Vadeli grafda çalışır
...........................
Security("X30TEORIK",C)-C
...........................
Tüm graflarda çalışır
......................
Security("X30TEORIK",C)-Security("X30YVADE",C)
...................................... :yes:

syn uufuk x30yvade yi biliyorum ama x30teroik nedir ?

tşkler

thebaboli
09-06-2014, 13:05
syn uufuk x30yvade yi biliyorum ama x30teroik nedir ?

tşkler


***MATRIKS`TE VOB`A ILISKIN OLUSTURULAN YENI SEMBOLLER ***
09.11.2007 09:53:54 / EKONOMI / MATRIKS /



MATRIKS PROGRAMI UZERINDE, VOB’DA ENDEKS30 VE DOLAR SOZLESMELERINDE EN
YAKIN VADELI SOZLESMEYI IZLEMEK UZERE IKI SEMBOL OLUSTURULDU.

VOB’DA ENDEKS30 VE DOLAR SOZLESMELERINDE EN YAKIN VADELI SOZLESMEYI IZLEMEK
UZERE IKI SEMBOL OLUSTURULMUSTUR. HER IKI SEMBOL DE, ILK KAPANACAK OLAN
SOZLESMELERIN FIYATLARINI ICERMEKTEDIR VE ILGILI SOZLESME KAPANDIGINDA,
BIR SONRAKI KAPANACAK OLAN SOZLESMENIN FIYATI ILE DEVAM ETMEKTEDIR. BU
SOZLESMELER; ENDEKS30 ICIN X30YVADE VE DOLAR ICIN USDYVADE’DIR. AYRICA,
ENDEKS30 VE DOLAR SOZLESMELERINDE EN YAKIN VADENIN TEORIK FIYATLARININ
IZLENEBILMESI ICIN, X30TEORIK VE USDTEORIK SEMBOLLERI OLUSTURULMUSTUR.

MATRIKS BILGI DAGITIM HIZMETLERI A.S.

KUSTEPE LEYLAK SK.
NURSANLAR IS MERKEZI A BLOK
KAT 12
SISLI / ISTANBUL
TEL : +90.212.356 64 00
FAX : +90.212.356 47 88

-MATRIKS-

Kaynak : http://matriks.web.tr/Haber.aspx?HaberID=357111

PRAG07
09-06-2014, 13:11
***MATRIKS`TE VOB`A ILISKIN OLUSTURULAN YENI SEMBOLLER ***
09.11.2007 09:53:54 / EKONOMI / MATRIKS /



MATRIKS PROGRAMI UZERINDE, VOB’DA ENDEKS30 VE DOLAR SOZLESMELERINDE EN
YAKIN VADELI SOZLESMEYI IZLEMEK UZERE IKI SEMBOL OLUSTURULDU.

VOB’DA ENDEKS30 VE DOLAR SOZLESMELERINDE EN YAKIN VADELI SOZLESMEYI IZLEMEK
UZERE IKI SEMBOL OLUSTURULMUSTUR. HER IKI SEMBOL DE, ILK KAPANACAK OLAN
SOZLESMELERIN FIYATLARINI ICERMEKTEDIR VE ILGILI SOZLESME KAPANDIGINDA,
BIR SONRAKI KAPANACAK OLAN SOZLESMENIN FIYATI ILE DEVAM ETMEKTEDIR. BU
SOZLESMELER; ENDEKS30 ICIN X30YVADE VE DOLAR ICIN USDYVADE’DIR. AYRICA,
ENDEKS30 VE DOLAR SOZLESMELERINDE EN YAKIN VADENIN TEORIK FIYATLARININ
IZLENEBILMESI ICIN, X30TEORIK VE USDTEORIK SEMBOLLERI OLUSTURULMUSTUR.

MATRIKS BILGI DAGITIM HIZMETLERI A.S.

KUSTEPE LEYLAK SK.
NURSANLAR IS MERKEZI A BLOK
KAT 12
SISLI / ISTANBUL
TEL : +90.212.356 64 00
FAX : +90.212.356 47 88

-MATRIKS-

Kaynak : http://matriks.web.tr/Haber.aspx?HaberID=357111




teşekkürler syn thebaboli

uufuk
09-06-2014, 13:45
syn uufuk x30yvade yi biliyorum ama x30teroik nedir ?
tşkler
Dostum,teorik fiyat spot fiyatının üstüne vade bitimine kalan gün baz alınarak faiz getirisi ilave edilmiş değeridir.

50ot
09-06-2014, 13:54
Dostum,buyrun hayrını gör...
Vadeli grafda çalışır
...........................
Security("X30TEORIK",C)-C
...........................
Tüm graflarda çalışır
......................
Security("X30TEORIK",C)-Security("X30YVADE",C)
...................................... :yes:


teşekkürler hocam elinize sağlık

PRAG07
09-06-2014, 14:03
Dostum,teorik fiyat spot fiyatının üstüne vade bitimine kalan gün baz alınarak faiz getirisi ilave edilmiş değeridir.

syn uufuk teşekkür ederim saygılarımla

nasa64
11-06-2014, 13:49
Arkadaşlar aşağıdaki formülü Matrikse nasıl adapte edebiliriz. Teşekkürler.
SVAPO:
haOpen:=(Ref((O+H+L+C)/4,-1) + PREV)/2;
haCl:=((O+H+L+C)/4+haOpen+Max(H,haOpen)+Min(L,haOpen))/4;
period:= Input("SVAPO period :", 2, 20, 8);
cutoff:= Input("Minimum %o price change :",0.0,10,1);
devH:= Input("Standard Deviation High :", 0.1, 5, 1.5);
devL:= Input("Standard Deviation Low :", 0.1, 5, 1.3);
stdevper:= Input("Standard Deviation Period :", 1, 200, 100);
haC:=Tema(haCl,period/1.6);
vave:=Ref(Mov(V,period*5,S),-1);
vmax:=vave*2;
vc:=If(V<vmax,V,vmax);
vtr:=Tema(LinRegSlope(V,period),period);
SVAPO:=Tema(Sum(If(haC>(Ref(haC,-1)*(1+cutoff/1000)) AND Alert(vtr>=Ref(vtr,-1),2), vc, If(haC<(Ref(haC,-1)*(1-cutoff/1000)) AND Alert(vtr>Ref(vtr,-1),2),-vc,0)),period)/(vave+1),period);
devH*Stdev(SVAPO,stdevper);
-devL*Stdev(SVAPO,stdevper);
zeroref:=0;
zeroref;
SVAPO

uufuk
11-06-2014, 15:04
Arkadaşlar aşağıdaki formülü Matrikse nasıl adapte edebiliriz. Teşekkürler.
SVAPO:
haOpen:=(Ref((O+H+L+C)/4,-1) + PREV)/2;
haCl:=((O+H+L+C)/4+haOpen+Max(H,haOpen)+Min(L,haOpen))/4;
period:= Input("SVAPO period :", 2, 20, 8);
cutoff:= Input("Minimum %o price change :",0.0,10,1);
devH:= Input("Standard Deviation High :", 0.1, 5, 1.5);
devL:= Input("Standard Deviation Low :", 0.1, 5, 1.3);
stdevper:= Input("Standard Deviation Period :", 1, 200, 100);
haC:=Tema(haCl,period/1.6);
vave:=Ref(Mov(V,period*5,S),-1);
vmax:=vave*2;
vc:=If(V<vmax,V,vmax);
vtr:=Tema(LinRegSlope(V,period),period);
SVAPO:=Tema(Sum(If(haC>(Ref(haC,-1)*(1+cutoff/1000)) AND Alert(vtr>=Ref(vtr,-1),2), vc, If(haC<(Ref(haC,-1)*(1-cutoff/1000)) AND Alert(vtr>Ref(vtr,-1),2),-vc,0)),period)/(vave+1),period);
devH*Stdev(SVAPO,stdevper);
-devL*Stdev(SVAPO,stdevper);
zeroref:=0;
zeroref;
SVAPO

Dostum,formulde matriks de olmayan "Alert" fonksiyonunu daha önceki gönderilerimde simule ederek kullanmıştım,
"Tema" içinde aşağıdaki örneği kullan.Örnekde "kapanış" kullanılarak oluşturmuştur.Biraz gayret...
TEMA = 3*EMA -3*EMA(EMA) + EMA(EMA(EMA))
........................................
pe:=Input("Main periods",9,1500,25);
1ema:=mov(c,pe,e); 2ema:=mov(1ema,pe,e); 3ema:=mov(2ema,pe,e);
tema:=3*1ema-3*2ema+3ema;
tema
.......................................

nasa64
11-06-2014, 22:44
Sayın uufuk, Cevabınız için çok teşekkürler.

nasa64
11-06-2014, 23:32
Sayın uufuk,

Griye dönük tüm gönderilerinizi inceledim sizi yormamak adına ama ne yazıkki alert ile ilgili detay bulamadım. Sadece hhv karşılığı yazmışsınız ve o şekilde formüle koydum ama nafile. Rica etsem formülü çevirebilir misiniz? Çok teşekkürler

uufuk
12-06-2014, 11:03
Sayın uufuk,
Griye dönük tüm gönderilerinizi inceledim sizi yormamak adına ama ne yazıkki alert ile ilgili detay bulamadım. Sadece hhv karşılığı yazmışsınız ve o şekilde formüle koydum ama nafile. Rica etsem formülü çevirebilir misiniz? Çok teşekkürler


period:= Input("SVAPO period :", 2, 20, 8);
cutoff:= Input("Minimum %o price change :",0.0,10,1);
devH:= Input("Standard Deviation High :", 0.1, 5, 1.5);
devL:= Input("Standard Deviation Low :", 0.1, 5, 1.3);
stdevper:= Input("Standard Deviation Period :", 1, 200, 100);
zeroref:=0;
haOpen:=(Ref((O+H+L+C)/4,-1) + PREV)/2;
haCl:=((O+H+L+C)/4+haOpen+Max(H,haOpen)+Min(L,haOpen))/4;
haC:=3*mov(haCl,period/1.6,e)-3*mov(mov(haCl,period/1.6,e),period/1.6,e)+mov(mov(mov(haCl,period/1.6,e),period/1.6,e),period/1.6,e);
vave:=Ref(Mov(V,period*5,S),-1);
vmax:=vave*2;
vc:=If(V<vmax,V,vmax);
vtr:=3*mov(LinRegSlope(V,period),period,e)-3*mov(mov(LinRegSlope(V,period),period,e),period,e )+mov(mov(mov(LinRegSlope(V,period),period,e),peri od,e),period,e);
SVAP:=Sum(If(haC>(Ref(haC,-1)*(1+cutoff/1000)) AND llv(vtr>=Ref(vtr,-1),2), vc,
If(haC<(Ref(haC,-1)*(1-cutoff/1000)) AND llv(vtr>Ref(vtr,-1),2),-vc,0)),period)/(vave+1);
SVAPO:=3*mov(SVAP,period,e)-3*mov(mov(SVAP,period,e),period,e)+mov(mov(mov(SVA P,period,e),period,e),period,e);
devH*Stdev(SVAPO,stdevper);
-devL*Stdev(SVAPO,stdevper);
zeroref; SVAPO
http://i.hizliresim.com/lY5PME.png

http://i.hizliresim.com/O248YP.png
Not:SVAP böylede olabilirdi:
SVAP:=Sum(If(haC>(Ref(haC,-1)*(1+cutoff/1000)) AND hhv(-(vtr>Ref(vtr,-1)),2), vc,
If(haC<(Ref(haC,-1)*(1-cutoff/1000)) AND hhv(-(vtr>Ref(vtr,-1)),2),-vc,0)),period)/(vave+1);

leventmartı
12-06-2014, 12:41
https://twitter.com/matrikstrader

https://www.facebook.com/MatriksBilgiDagitimHizmetleriAS?ref=hl

http://matrikstrader.blogspot.com.tr/

nasa64
12-06-2014, 14:08
Çok teşekkür ederim. Benim bunu becermem neredeyse imkansızdı. Çok sağolun.

uufuk
12-06-2014, 14:36
Çok teşekkür ederim. Benim bunu becermem neredeyse imkansızdı. Çok sağolun.
Dostum,bu püf noktalarını sizlerle paylaşmamın nedeni sınırların zorlanabilinecegini göstermek ve fikir sahibi olmanızı sağlamaktır.

couchsurfer
13-06-2014, 00:54
couchsurfer dostumuzun özellikle "senet"çiler için orijinal fikirler paylaştığı ama terk edilmiş topiğini okuyunuz.Fikir edinirsiniz...
Multiple time-frame analizleri ile ana ve tali trendlerin değerlendirilmesi
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=81029

terkettiğimiz yerden tekrar ele aldık mevzuları...katkılarınız ve eleştirilerinizi bekleriz

uufuk
13-06-2014, 01:45
terkettiğimiz yerden tekrar ele aldık mevzuları...katkılarınız ve eleştirilerinizi bekleriz
Dostum,izlemekdeyim.

leventmartı
19-06-2014, 14:01
{Note I added ability to apply moving average - concept not in original formula}
prdp:=input("MA of Path", 1, 1, 200);

{Note this was also added to fine tune Bullcharts indicator for cut off level}
bs:=input("Buy Sell Cutoff", 0.5, .0001, 2);

Value1a := If(H>=Hist(C,1),- (H-L), H-Hist(c,1)-(H-L)); {Price movement representing Selling Vol}
Value2 := If(H>=Hist(C,1),(H-Hist(c,1) + (C-L)), (C-L)) ; {Price movement representing Buying Vol}
Path:=Value2-Value1a; { Note this effectively is used to standardise each bars relative movement due to buyers or sellers}
Value1aa:=Value1a/Path; {Relative Selling price movement}
Value22:=Value2/Path; {Relative Buying price movement}

Value3 := Value2 - Value1a; {Net of buying and Selling Vol - Used in other indicators not this one}

[linestyle=Bar; width=6]
Spress:=ma((-Value1aa+Value22),prdp,s);

[name= Standardised Total price movement; color=GOLD;]
Spress;

Bpress:=ma(Value22,prdp,s);

http://i58.tinypic.com/4fx4hs.png

meraklısına,
yardım etmek isteyene,
şimdiden teşekkür ederim...

uaydin
19-06-2014, 15:52
son 10-15 gündür matriks java CPU mu emiyor bilgisayarımı acayip kasıyor bu problemle karşılaşan veya çözümü hakkında bilgi verebilecek biri varsa lütfen yazabilir mi? Teşekkürler.

Zkalish
20-06-2014, 02:26
son 10-15 gündür matriks java CPU mu emiyor bilgisayarımı acayip kasıyor bu problemle karşılaşan veya çözümü hakkında bilgi verebilecek biri varsa lütfen yazabilir mi? Teşekkürler.

Görev yöneticisinden CPU kemiren programlara bakın aralarında LogonUI.exe var ise windows'un son güncellemelerindeki bir sorun 15 Mayıs sonrası yapılan güncellemeleri temizleyerek sorunu çözebilirsiniz kanısındayım. Kolay gelsin.

uaydin
20-06-2014, 09:03
Görev yöneticisinden CPU kemiren programlara bakın aralarında LogonUI.exe var ise windows'un son güncellemelerindeki bir sorun 15 Mayıs sonrası yapılan güncellemeleri temizleyerek sorunu çözebilirsiniz kanısındayım. Kolay gelsin.

Bakıyorum ama CPU yu kasan java.exe görünüyor dediğiniz .exe yok. Bilgisayarın işletim sistemi XP acaba ondan olabilir mi? İlginize teşekkürler.

uufuk
20-06-2014, 09:11
{Note I added ability to apply moving average - concept not in original formula}
prdp:=input("MA of Path", 1, 1, 200);

{Note this was also added to fine tune Bullcharts indicator for cut off level}
bs:=input("Buy Sell Cutoff", 0.5, .0001, 2);

Value1a := If(H>=Hist(C,1),- (H-L), H-Hist(c,1)-(H-L)); {Price movement representing Selling Vol}
Value2 := If(H>=Hist(C,1),(H-Hist(c,1) + (C-L)), (C-L)) ; {Price movement representing Buying Vol}
Path:=Value2-Value1a; { Note this effectively is used to standardise each bars relative movement due to buyers or sellers}
Value1aa:=Value1a/Path; {Relative Selling price movement}
Value22:=Value2/Path; {Relative Buying price movement}

Value3 := Value2 - Value1a; {Net of buying and Selling Vol - Used in other indicators not this one}

[linestyle=Bar; width=6]
Spress:=ma((-Value1aa+Value22),prdp,s);

[name= Standardised Total price movement; color=GOLD;]
Spress;

Bpress:=ma(Value22,prdp,s);

http://i58.tinypic.com/4fx4hs.png

meraklısına,
yardım etmek isteyene,
şimdiden teşekkür ederim...
Dostum,bu formül ne yapıyor neyi tesbit ediyor? :düsün:

Nasıl bir yardım istiyorsun? :düsün:

İyi birşeymi? :düsün:

Grafik altında 4 pencere hangisi bu formül? :düsün:

???????? :düsün:

leventmartı
20-06-2014, 10:04
abi,
bir sebepten dolaşırken,:notr:
şurada:

http://www.bullcharts.com.au/Forum/forum_posts.asp?TID=958&title=torque-analysis

gördüm...

göz aşinalığı ile grafikte böylemi oluyor-nasıl oluyor diye düşündüm::a-o:

http://i61.tinypic.com/a1qv60.png;
burada paylaştım...
daha fazlasını bende bilmiyorum,:fiyu:
teşekkürlerimle...:yes:

uufuk
20-06-2014, 11:59
abi,
bir sebepten dolaşırken,:notr:
şurada:

http://www.bullcharts.com.au/Forum/forum_posts.asp?TID=958&title=torque-analysis

gördüm...

göz aşinalığı ile grafikte böylemi oluyor-nasıl oluyor diye düşündüm::a-o:

burada paylaştım...
daha fazlasını bende bilmiyorum,:fiyu:
teşekkürlerimle...:yes:
Dostum,sordugum soruların cevabını alamadım.Alamayacagımıda biliyordum. " :fiyu: "içeren,"bir taş attım kuyuya"
akılsız biri çıkara tarzı cevabınız hiç yakışmamış.
Uydurma cevap vermez,inceler araştırır test eder sonra yazarım.

http://i.hizliresim.com/ZN0qgz.png

Arşivden BULLCHART.....

http://i.hizliresim.com/4m5nY0.png

İlgili Doküman.....

http://i.hizliresim.com/4m5nY0.png

SONUÇ

http://i.hizliresim.com/W2dPrL.png

Ciddiye alınıyorsanız,ciddiye alınız lütfen....

leventmartı
20-06-2014, 12:33
abi,
formül dili,bilgisi,becerisi konusunda eksiğimiz çok olsa da,
samimi düşüncelerimdi,
neden böyle bir uslüpla algıladın,
üzüldüm,,,
vakit ayırıp değerlendirdiğin için teşekkür ederim.

uufuk
20-06-2014, 13:25
abi,
formül dili,bilgisi,becerisi konusunda eksiğimiz çok olsa da,
samimi düşüncelerimdi,
neden böyle bir uslüpla algıladın,
üzüldüm,,,
vakit ayırıp değerlendirdiğin için teşekkür ederim.
Dost sitemi olarak düşün, takılma unut gitsin.........


prdp:=input("MA of Path", 1, 200, 1); bs:=input("Buy Sell Cutoff", 0.001,2,0.5);
Value1 := If(H>=ref(C,-1),- (H-L), H-ref(c,-1)-(H-L)); Value2 := If(H>=ref(C,-1),(H-ref(c,-1) + (C-L)), (C-L)) ;
Path:=Value2-Value1; Value11:=Value1/Path;unut gitsin. Value22:=Value2/Path;
Value3 := Value2 - Value1; Sp:=mov((-Value11+Value22),prdp,s);
Bp:=mov(Value22, prdp,s);
Bp ; Sp; if(Bp>Cutoff,Bp,0); if(Bp>ref(Bp,-1),Bp,0) ; bs

kani
20-06-2014, 22:00
uufuk abi formülün içinede unut gitsin yazmışsın gülmekten kırıldım inan espirili formül heheheh şaka bi yana yaw ne diyeyim şahanesin abi

uufuk
20-06-2014, 22:50
uufuk abi formülün içinede unut gitsin yazmışsın gülmekten kırıldım inan espirili formül heheheh şaka bi yana yaw ne diyeyim şahanesin abi
Dostum,bir önceki gönderidede resmi çift tab etmişim...Yaşlılık kapıyı çalıyor.Hata isabetli olmuş, boş bir formül zaten.
:kahkah: :kahkah: :kahkah:

kani
21-06-2014, 21:34
abi sen yaşlanmazsın azmü gayretin benide gayretlendiriyor hehehheheh
şu formüldeki hatayı bulamadım
2 parça halinde ama sanırım biri sat biri al demek için ama hata veriyor
EKA:=3;
I1:=Zig(RSI(14),EKA,%)>Ref(Zig(RSI(14),EKA,%),-1) AND
Ref(Zig(RSI(14),EKA,%),-1)<Ref(Zig(RSI(14),EKA,%),-2);
V1:=ValueWhen(1,I1,Ref(Zig(RSI(14),EKA,%),-1));
V2:=ValueWhen(1,I1,Ref(C,-1));
V3:=ValueWhen(2,I1, Ref(Zig(RSI(14),EKA,%),-1));
V4:=ValueWhen(2,I1,Ref(C,-1));
C1:=V1>V3 AND V2<V4 ;
C1 AND Ref(C1,-1)=0 AND RSI(14)>Ref(RSI(14),-1)

2 ci parçası
I1:=Zig(RSI(14),3,%)>Ref(Zig(RSI(14),3,%),-1) AND
Ref(Zig(RSI(14),3,%),-1)<Ref(Zig(RSI(14),3,%),-2);
V1:=ValueWhen(1,I1,Ref(Zig(RSI(14),3,%),-1));
V2:=ValueWhen(1,I1,Ref(C,-1));
V3:=ValueWhen(2,I1, Ref(Zig(RSI(14),3,%),-1));
V4:=ValueWhen(2,I1,Ref(C,-1));
V5:=ValueWhen(3,I1, Ref(Zig(RSI(14),3,%),-1));
V6:=ValueWhen(3,I1,Ref(C,-1));
C1:=V1<V3 AND V2>V4 AND V3<V5 AND V4>V6 ;
C1 AND Ref(C1,-1)=0 AND RSI(14)>Ref(RSI(14),-1)

thebaboli
21-06-2014, 21:41
Peak fonksiyonu ne işe yarar, çalışma mantığı nasıldır?

http://www.meta-formula.com/metastock-peak-function.html

Şöyle bir yerde anlatmış ama ingilizce yetmezliği çektiğim için net anlayamadım.

http://www.traderji.com/amibroker/14045-peak-trough-zig.html

Amibrokerda kullanılmış ama karşlığı aynıdır diye düşünüyorum.

uufuk
21-06-2014, 22:17
Peak fonksiyonu ne işe yarar, çalışma mantığı nasıldır?

http://www.meta-formula.com/metastock-peak-function.html

Şöyle bir yerde anlatmış ama ingilizce yetmezliği çektiğim için net anlayamadım.

http://www.traderji.com/amibroker/14045-peak-trough-zig.html

Amibrokerda kullanılmış ama karşlığı aynıdır diye düşünüyorum.


Bir resim herşeyi anlatır.....

http://i.hizliresim.com/8nAz9A.png

uufuk
21-06-2014, 22:29
abi sen yaşlanmazsın azmü gayretin benide gayretlendiriyor hehehheheh
şu formüldeki hatayı bulamadım
2 parça halinde ama sanırım biri sat biri al demek için ama hata veriyor
EKA:=3;
I1:=Zig(RSI(14),EKA,%)>Ref(Zig(RSI(14),EKA,%),-1) AND
Ref(Zig(RSI(14),EKA,%),-1)<Ref(Zig(RSI(14),EKA,%),-2);
V1:=ValueWhen(1,I1,Ref(Zig(RSI(14),EKA,%),-1));
V2:=ValueWhen(1,I1,Ref(C,-1));
V3:=ValueWhen(2,I1, Ref(Zig(RSI(14),EKA,%),-1));
V4:=ValueWhen(2,I1,Ref(C,-1));
C1:=V1>V3 AND V2<V4 ;
C1 AND Ref(C1,-1)=0 AND RSI(14)>Ref(RSI(14),-1)

2 ci parçası
I1:=Zig(RSI(14),3,%)>Ref(Zig(RSI(14),3,%),-1) AND
Ref(Zig(RSI(14),3,%),-1)<Ref(Zig(RSI(14),3,%),-2);
V1:=ValueWhen(1,I1,Ref(Zig(RSI(14),3,%),-1));
V2:=ValueWhen(1,I1,Ref(C,-1));
V3:=ValueWhen(2,I1, Ref(Zig(RSI(14),3,%),-1));
V4:=ValueWhen(2,I1,Ref(C,-1));
V5:=ValueWhen(3,I1, Ref(Zig(RSI(14),3,%),-1));
V6:=ValueWhen(3,I1,Ref(C,-1));
C1:=V1<V3 AND V2>V4 AND V3<V5 AND V4>V6 ;
C1 AND Ref(C1,-1)=0 AND RSI(14)>Ref(RSI(14),-1)

Dostum,ilk değişmen gereken "RSI(14)" matriks de "RSI(Data,Period)" dene.İlk bakışta bu gözüme çarpdı olmazsa yaz deneyeyim.

thebaboli
21-06-2014, 22:36
Abi resimli anlatımın için çok teşekkür ederim.

Resimden gördüğüm kadarıyla oluşan tepelere peak diplere thourg diyoruz.

Cross (C,Peak(C,5,1))

Mantığını kavramaya çalıştığım ifade bu. Anladığım kadarıyla %5 lik değişimle peak yapıyor. Kapanış son pikden büyükse al düşükse sat.

Anladıklarım doğru mu? Bu % lik değişimi nasıl değerlendiriyor? Yani o ana kadar çıktığımız tepeden %5 lik düşüş olursa orayı tepe yani peak kabul et mi diyor? Son olarak da repaint yapar mı?

uufuk
21-06-2014, 22:56
Abi resimli anlatımın için çok teşekkür ederim.

Resimden gördüğüm kadarıyla oluşan tepelere peak diplere thourg diyoruz.

Cross (C,Peak(C,5,1))

Mantığını kavramaya çalıştığım ifade bu. Anladığım kadarıyla %5 lik değişimle peak yapıyor. Kapanış son pikden büyükse al düşükse sat.

Anladıklarım doğru mu? Bu % lik değişimi nasıl değerlendiriyor? Yani o ana kadar çıktığımız tepeden %5 lik düşüş olursa orayı tepe yani peak kabul et mi diyor? Son olarak da repaint yapar mı?

Kapanış son pikden büyükse al sat yok.Repaint yapar.Zizzag içeren ifadeler ormana bakmak içindir.

http://i.hizliresim.com/Ry2DMj.png

kani
22-06-2014, 07:59
abi rsi data periyot olarak düzelttim gene olmadı pikniğe gidiyorum leptopuda yanıma alıp bi oaradada denemeler yapayım bakalım cözebilecekmiyim çalışmasını görebilirsem zigleri kaldırıp yerine başka şey ikame edeceğim

uufuk
22-06-2014, 11:08
abi rsi data periyot olarak düzelttim gene olmadı pikniğe gidiyorum leptopuda yanıma alıp bi oaradada denemeler yapayım bakalım cözebilecekmiyim çalışmasını görebilirsem zigleri kaldırıp yerine başka şey ikame edeceğim
Dostum,metastock kur orada incele karar ver,sonra adaptasyon yap.Dogru sıralama budur, adaptasyonda da karşılaştırma için refarans olur hatalarınıda
satır satır karşılaştırarak görürsün.

KOSA
22-06-2014, 13:22
abi rsi data periyot olarak düzelttim gene olmadı pikniğe gidiyorum leptopuda yanıma alıp bi oaradada denemeler yapayım bakalım cözebilecekmiyim çalışmasını görebilirsem zigleri kaldırıp yerine başka şey ikame edeceğim

zigi birakin. baska bir yerde calisiyo gorseniz bile iluzyondan baska bisi degildir. zig yerine hhv llv kullanilabilir. o da yerine ve formulune gore rip yapabilir...

edward20
23-06-2014, 00:35
merhaba arkadaşlar benim sormak istediğim mesela macd trigger momentum ve rsi bu 3 şartıda sağlayacak şekilde yazmak için and ikaç kere yazabiliriz bir sınır varmı mesela macd ile ilgili yazdık kuralımızı sonra and dedik momentum için yazdık yine and dedik rsi için koşuulumuzu yazabilirmiyiz şimdiden sağolun iyi çalışmalar

edward20
23-06-2014, 00:43
Abi resimli anlatımın için çok teşekkür ederim.

Resimden gördüğüm kadarıyla oluşan tepelere peak diplere thourg diyoruz.

Cross (C,Peak(C,5,1))

Mantığını kavramaya çalıştığım ifade bu. Anladığım kadarıyla %5 lik değişimle peak yapıyor. Kapanış son pikden büyükse al düşükse sat.

Anladıklarım doğru mu? Bu % lik değişimi nasıl değerlendiriyor? Yani o ana kadar çıktığımız tepeden %5 lik düşüş olursa orayı tepe yani peak kabul et mi diyor? Son olarak da repaint yapar mı?

Cross (C,Peak(C,5,1))

bu formulu al sat eşklinde mi yazıcaz yoksa bir indicatör olarak mı yazacağız teşekkürler

thebaboli
23-06-2014, 01:10
Cross (C,Peak(C,5,1))

bu formulu al sat eşklinde mi yazıcaz yoksa bir indicatör olarak mı yazacağız teşekkürler

Baktığım formülde al-sat olarak kullanılıyordu.

kani
23-06-2014, 20:59
benim bildiğim peak bildiğimiz zig ten farksız

caylakmatriks
26-06-2014, 15:05
Merhaba Uufuk Hocam,
Sizin verdiğiniz bir formül var. Yaklaşık 6. ayın başından beri matrikse uygulamaya çalışıyorum ama çok çaylak olduğumdan dolayı uygulayamadım. Bu nedenle sizden yardım almak amacıyla bu yazımı yazıyorum. Bana yardımcı olursanız minnettar kalırım.
Sizin verdiğiniz formül:
Dostum...
Birinci sistem
......................................
a1:=mov(c,5,e);
a2:=mov(c,15,e);
a3:=Cross(a1,a2);
a4:=Cross(a2,a1);
a5:=if(a4,-1,if(a3,1,0));a5
.................................................. .
a5=1 al
a5=-1 sat olsun...
......................
İkinci sistem..
......................
b1:=c>mov(c,50,e);
b2:=c<mov(c,50,e);
b3:=if(b2,-1,if(b1,1,0));b3
..........................
b3=1 al
b3=-1 sat olsun..
.................................
a1:=mov(c,5,e); a2:=mov(c,15,e); a3:=Cross(a1,a2); a4:=Cross(a2,a1); a5:=if(a4,-1,if(a3,1,0));
b1:=c>mov(c,50,e); b2:=c<mov(c,50,e); b3:=if(b2,-1,if(b1,1,0));
x1:=valuewhen(1,a5,a5);
x2:=valuewhen(1,b3,b3);
if((x1+x2=-2),-1,if((x1+x2=2),1,prev))
.................................................. ......
İki sistemin istediğin gibi birleştirilmiş halı.......
if((x1+x2=-2),-1,if((x1+x2=2),1,prev)) 1=al -1=sat olarak çalışır..
if((x1+x2=-2),-1,if((x1+x2=2),1,0)) 1=al 0=flat -1=sat olarak çalışır..

Ama bu formülü mantrikste al sat işleminde kullanmak için nasıl uygulayacağımı çözemedim. Bu formülü nereye yazmam gerekiyor ve bağlamam gerekiyor hocam. Eğer acemi birisi olarak çok basit bir soru soruyorsam tüm arkadaşlardan şimdiden özür dilerim. Ayırca cevaplarınız için Uufuk Bey size teşekkür ederim.

caylakmatriks
26-06-2014, 16:48
Biz de artık resimli konuşalım demi?:D

http://i.imgur.com/3RP3Fcf.png

http://i.imgur.com/9yDLdGO.png

http://i.imgur.com/HDx3KNN.png

http://i.imgur.com/b5XCO07.png

http://i.imgur.com/SxZbOg4.png

Siz beğendiniz mi bu sistemi? Koç'ta az kar verdi diye benim moralimi bozdu :)

Bu sistemin kodlarını nasıl uygulandığını öğretebilirmisiniz Baroma.

caylakmatriks
26-06-2014, 16:52
VOB30 DA NE YAPARDI DİYE MERAK ETMEDİM DEĞİL
BATIRIR SİSTEM

puan hesaplaması ile 227 Gösterdi

yanlışlamaya herkesin aradığı GOLDEN FORMÜL ümü buldum acaba :notr:

http://badgs.webege.com/2014/3/Mart2014-145.png

Acaba bu sistemin nasıl yazıldığını, uygulandığını bize öğretebilirmisiniz bearbull

uufuk
26-06-2014, 17:40
Merhaba Uufuk Hocam,
Ama bu formülü mantrikste al sat işleminde kullanmak için nasıl uygulayacağımı çözemedim. Bu formülü nereye yazmam gerekiyor ve bağlamam gerekiyor hocam. Eğer acemi birisi olarak çok basit bir soru soruyorsam tüm arkadaşlardan şimdiden özür dilerim. Ayırca cevaplarınız için Uufuk Bey size teşekkür ederim.
Dostum,tüm sorularının cevabı aşağıdaki linkde....

:yes:

http://www.matriksdata.com/egitimler.html

Bear_Bull
26-06-2014, 21:08
Acaba bu sistemin nasıl yazıldığını, uygulandığını bize öğretebilirmisiniz bearbull

o sistem repaintlidir

örnek olarak yazılıp bir süre canlı seyredilsin diye paylaşmıştım.

gerçekte kullanılırsa, kullanana "ismindekini yaşatır".

kani
26-06-2014, 21:24
hehehe ewet bulmuşsun fulll altın formulll

kani
26-06-2014, 21:32
yanlış anlamayın sakına olmaz demiyorum olabilir

Bear_Bull
26-06-2014, 21:41
hehehe ewet bulmuşsun fulll altın formulll

buralarda yazmayı neden bıraktım sanıyorsunuz. :he: :kahkah:



yanlış anlamayın sakına olmaz demiyorum olabilir

not : olamaz [alıntıda kırmızı hariç bölüm için]

Drift
27-06-2014, 01:11
matrikste yapmak çok zor sanırım iyi bir sistem yazmak bar kapanışından işleme giriyor zaten robota bağlasanız. mt4 de en azından teyit geldiğinde anında bar kapanışı beklemeden al sat yapıyor.

5 dakikalık sistemde matriks bar kapanana kadar bakmışşın 1000 puan vermişler. matrikse muhtaç olmasak kullanıcak prg değil.

aynı şeye benziyor benim bulunduğum yerde superonline yok. ttnet e aylık 70 tl ödüyoruz el mahkum.

thebaboli
27-06-2014, 09:40
matrikste yapmak çok zor sanırım iyi bir sistem yazmak bar kapanışından işleme giriyor zaten robota bağlasanız. mt4 de en azından teyit geldiğinde anında bar kapanışı beklemeden al sat yapıyor.

5 dakikalık sistemde matriks bar kapanana kadar bakmışşın 1000 puan vermişler. matrikse muhtaç olmasak kullanıcak prg değil.

aynı şeye benziyor benim bulunduğum yerde superonline yok. ttnet e aylık 70 tl ödüyoruz el mahkum.

Matrikste robot kullanmadım bilmiyorum ama Ideal de oluyor. Matriksde de olabilir diye düşünüyorum. Sadece kalıcı sinyallerde yerine geçici sinyallerde de işlem yap diyerek olabilir mi ki?

sezer32
27-06-2014, 10:17
matrikste yapmak çok zor sanırım iyi bir sistem yazmak bar kapanışından işleme giriyor zaten robota bağlasanız. mt4 de en azından teyit geldiğinde anında bar kapanışı beklemeden al sat yapıyor.

5 dakikalık sistemde matriks bar kapanana kadar bakmışşın 1000 puan vermişler. matrikse muhtaç olmasak kullanıcak prg değil.

aynı şeye benziyor benim bulunduğum yerde superonline yok. ttnet e aylık 70 tl ödüyoruz el mahkum.

Bar kapanışını beklemesini istemiyorsanız bunu geçici sinyaller de emir ver özelliğini kullandığınız zaman yapabilirsiniz.

[ YATIRIMCI ]
27-06-2014, 10:42
matrikste yapmak çok zor sanırım iyi bir sistem yazmak bar kapanışından işleme giriyor zaten robota bağlasanız. mt4 de en azından teyit geldiğinde anında bar kapanışı beklemeden al sat yapıyor.

5 dakikalık sistemde matriks bar kapanana kadar bakmışşın 1000 puan vermişler. matrikse muhtaç olmasak kullanıcak prg değil.

aynı şeye benziyor benim bulunduğum yerde superonline yok. ttnet e aylık 70 tl ödüyoruz el mahkum.

sn.Drift UYDUNET varsa bölgenizde en düşük 34 TL'den aylık sınırsız bağlanıyorum...

caylakmatriks
27-06-2014, 11:50
Dostum,tüm sorularının cevabı aşağıdaki linkde....

:yes:

http://www.matriksdata.com/egitimler.html
Yaklaşık bir aydır o videoları iziliyorum. Bir ay daha çalışayım çözemezsem yine yazarım. Ama emin olun 1 aydır çözmeye çalışıyorum çözemedim. Yinede teşekkürler.

Drift
27-06-2014, 14:57
;10588702']sn.Drift UYDUNET varsa bölgenizde en düşük 34 TL'den aylık sınırsız bağlanıyorum...

teşekkürler araştıracağım.

Drift
27-06-2014, 15:02
Matrikste robot kullanmadım bilmiyorum ama Ideal de oluyor. Matriksde de olabilir diye düşünüyorum. Sadece kalıcı sinyallerde yerine geçici sinyallerde de işlem yap diyerek olabilir mi ki?


Bar kapanışını beklemesini istemiyorsanız bunu geçici sinyaller de emir ver özelliğini kullandığınız zaman yapabilirsiniz.

robotta yapabilirsiniz doğrudur denemedim. ancak matriksin çalışma prensibi bar kapanışını baz alıyor zaten sinyal bar kapanışından sonra teyit alıyor. sistem testerda da hesaplama yöntemi bar kapanışı kaçtan yapmışşsa ordan hesaplıyor.

mt4 deki gibi bir EA yazamasınız.

açılış derseniz bukez yine olmuyor o barın açılışından hesaplama yapıyor:) özetle sinyalin tam olarak geldiği fiyat baz alınmıyor .

matriks kısaca traderlar için üretilmiş bir prg değil. biz ky ler sadece canlı izlemek için para ödüyoruz işte bunun için yapılmış birşey

50ot
27-06-2014, 21:58
selamlar, tradestation'da soyle bir formul var ehler's ma ismi. biraz kama'ya benziyor ama daha gelistirilmis versiyonu. bunu matriks diline donusturebillir miyiz? simdiden cok tesekkurler.

Inputs: Vars: Array:
Price((H+L)/2), Length(20); Smooth(0), count(0), LookBack(0), SumCoef(0), Num(0), Filt(0); Coef[50](0), Distance2[50](0);
Smooth = (Price + 2*Price[1] + 2*Price[2] + Price[3]) / 6; For count = 0 to Length -1 begin
Distance2[count] = 0; For Lookback = 1 to Length-1 begin
Distance2[count] = Distance2[count] + (Smooth[count] - Smooth[count + Lookback])*(Smooth[count] - Smooth[count + Lookback]);
End;
Coef[count] = Distance2[count]; End;
Num = 0; SumCoef = 0; For count = 0 to Length -1 begin
Num = Num + Coef[count]*Smooth[count];
SumCoef = Sumcoef + Coef[count]; End;
If SumCoef <> 0 then Filt = Num / SumCoef; Plot1(Filt, "Ehlers");

50ot
28-06-2014, 01:25
selamlar, tradestation'da soyle bir formul var ehler's ma ismi. biraz kama'ya benziyor ama daha gelistirilmis versiyonu. bunu matriks diline donusturebillir miyiz? simdiden cok tesekkurler.

Inputs: Vars: Array:
Price((H+L)/2), Length(20); Smooth(0), count(0), LookBack(0), SumCoef(0), Num(0), Filt(0); Coef[50](0), Distance2[50](0);
Smooth = (Price + 2*Price[1] + 2*Price[2] + Price[3]) / 6; For count = 0 to Length -1 begin
Distance2[count] = 0; For Lookback = 1 to Length-1 begin
Distance2[count] = Distance2[count] + (Smooth[count] - Smooth[count + Lookback])*(Smooth[count] - Smooth[count + Lookback]);
End;
Coef[count] = Distance2[count]; End;
Num = 0; SumCoef = 0; For count = 0 to Length -1 begin
Num = Num + Coef[count]*Smooth[count];
SumCoef = Sumcoef + Coef[count]; End;
If SumCoef <> 0 then Filt = Num / SumCoef; Plot1(Filt, "Ehlers");

beni bunu istememis sayin, biraz daha arastirdim da o kadar ugrasmaya degmeyecegine karar verdim :)

recoba
28-06-2014, 14:45
Selamlar dostlar.
Son bar kapanışi önceki 3 barın en yükseğinden büyükse ve son bar kapanisi önceki 7 barin kapanışından büyükse ifadelerini ayri formüle dokebilecek var mi?
Teşekkürler şimdiden

uufuk
28-06-2014, 16:09
Selamlar dostlar.
Son bar kapanışi önceki 3 barın en yükseğinden büyükse ve son bar kapanisi önceki 7 barin kapanışından büyükse ifadelerini ayri formüle dokebilecek var mi?
Teşekkürler şimdiden
..........................Son bar kapanışi önceki 3 barın en yükseğinden büyükse
ref(hhv(h,3),-1)<c

....................son bar kapanisi önceki 7 barin kapanışından büyükse
ref(llv(c,7),-1)<c

Baroma
02-07-2014, 22:41
Sakıncası yoksa bir şey sormak istiyorum,en son 30 barda, ilk 10 barı atlayarak geriye doğru 20 bar içinde en yüksek değeri nasıl bulabilirim teşekkürler .

uufuk
02-07-2014, 23:33
Sakıncası yoksa bir şey sormak istiyorum,en son 30 barda, ilk 10 barı atlayarak geriye doğru 20 bar içinde en yüksek değeri nasıl bulabilirim teşekkürler .
Dostum,barların dizilişimi
1,2,3,4,5,.......29,30 gibi düşünüyorsan: hhv(h,20)
30,29,28.........3,2,1 gibi düşünüyorsan: ref(hhv(h,20),-10) :notr: :yes: :cool:

Baroma
03-07-2014, 00:18
Bunu yazamadığıma inanamıyorum teşekkür ederim sn.uufuk

DOĞUKANN
03-07-2014, 02:18
sevgili dostlar 3 adet indikatör yaptım ve bunların birbirlerine göre büyük ve küçük olma durumuna görede aşağıdaki gibi al ve sat sinyalleri gerçekleşiyor.

al:

FML(''xxxx'')> FML(''yyyy'') and (FML(''xxxx'')+ FML(''zzzz''))>FML(''yyyy'')

yalnız ben bu koşulun gerçekleştiği anda meydana gelecek al sinyalinin son bar kapanışındaki değeri ele alarak sisteme bazı şeyler daha eklemek istiyorum ve bunu valuewhen komutuyla yaptığımda beceremedim çünkü al sinyali geldikten sonra her ilerleyen 5 dakkalık bar yukarıdaki koşulu sağlanmaya devam ettiğinden dolayı valuewhen değeri kapanış değeriyle aynı olarak değişiyor.

yani yukarıdaki koşul gerçekleştiği anda 96000 den longa giriyorsa sistem ben long maliyetim 96000 ise atr vs gibi indikatörlerle örneğin 95400 de stop belirlemek istiyorum ama 96000 de gelen long sinyalini valuewhen ile alamadım.98000 lere bile gitse al sinyali gelen 96000 deki maliyet değerimi ele alarak işlem yapmak isteyip bir türlü beceremedim.

yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim gerçekten tıkandım bu konuda. umarım derdimi anlatabilmişimdir

uufuk
03-07-2014, 09:50
http://i.hizliresim.com/lYWBqp.png
Dostum,en basit yolu bu
al
........
Cross(-0.5, Mov(C,5,W)>Mov(O,8,W) )
....................
sat
..............
Cross(-0.5, Mov(C,5,W)<Mov(O,8,W) )
...........................................


sevgili dostlar 3 adet indikatör yaptım ve bunların birbirlerine göre büyük ve küçük olma durumuna görede aşağıdaki gibi al ve sat sinyalleri gerçekleşiyor.

al:

FML(''xxxx'')> FML(''yyyy'') and (FML(''xxxx'')+ FML(''zzzz''))>FML(''yyyy'')

yalnız ben bu koşulun gerçekleştiği anda meydana gelecek al sinyalinin son bar kapanışındaki değeri ele alarak sisteme bazı şeyler daha eklemek istiyorum ve bunu valuewhen komutuyla yaptığımda beceremedim çünkü al sinyali geldikten sonra her ilerleyen 5 dakkalık bar yukarıdaki koşulu sağlanmaya devam ettiğinden dolayı valuewhen değeri kapanış değeriyle aynı olarak değişiyor.

yani yukarıdaki koşul gerçekleştiği anda 96000 den longa giriyorsa sistem ben long maliyetim 96000 ise atr vs gibi indikatörlerle örneğin 95400 de stop belirlemek istiyorum ama 96000 de gelen İLK long sinyalini valuewhen ile alamadım.98000 lere bile gitse al sinyali gelen 96000 deki maliyet değerimi ele alarak işlem yapmak isteyip bir türlü beceremedim.

yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim gerçekten tıkandım bu konuda. umarım derdimi anlatabilmişimdir
Dostum,sorunun cevab yukardaki gönderide var.Uyarla kullan......:düsün:

Baroma
03-07-2014, 17:12
Şöyle bir sistem yapabildim hala da geliştiriyorum. Açığa satış dahil değil, opt yok, repaint yok. Bana başarılı gibi göründü grafiklerden, bir tek kardemir hissesi ederinden az kar ettirmiş. 60 dk lık periyotta çalışıyor. Uzun vadeli hisseler için ayrı bir algoritma yazmam lazım, yatay'da parayı koruyor, her %10 düşüşe de %2.5 düşüyor(ortalama). Düşüşlere uygun bir açığa satış algoritması da lazım. Sürekli hareket eden bir destek direnç çizgisi de çizmeye çalışıyorum bakalım hayırlısı artık..

http://i.imgur.com/GBBMVjY.png

DOĞUKANN
03-07-2014, 17:22
Dostum,sorunun cevab yukardaki gönderide var.Uyarla kullan......:düsün:

gerçekten anlayamadım :(( derdimi de tam anlatamamış olabilirim. indikatörler FML(''xxxx'')> FML(''yyyy'') and (FML(''xxxx'')+ FML(''zzzz''))>FML(''yyyy'') şartını sağladığında örneğin 96000 den al geliyorsa, ben FML(''maliyet'') = 96000 yapmak istiyorum ama beceremedim.

VİZYON67
04-07-2014, 01:16
Şöyle bir sistem yapabildim hala da geliştiriyorum. Açığa satış dahil değil, opt yok, repaint yok. Bana başarılı gibi göründü grafiklerden, bir tek kardemir hissesi ederinden az kar ettirmiş. 60 dk lık periyotta çalışıyor. Uzun vadeli hisseler için ayrı bir algoritma yazmam lazım, yatay'da parayı koruyor, her %10 düşüşe de %2.5 düşüyor(ortalama). Düşüşlere uygun bir açığa satış algoritması da lazım. Sürekli hareket eden bir destek direnç çizgisi de çizmeye çalışıyorum bakalım hayırlısı artık..

http://i.imgur.com/GBBMVjY.png

2010 yılından buyana olan verileri veriyormu matrıks......taratmalarda aldatmaca olabilir....son 500 barda kontrol etmek daha iyi bence...yoksa dört yıl lık sonuçlar göz boyamadan ibaret gibi

lampirty
04-07-2014, 02:27
Selamlar
Sizlerin tartıştığı yapmaya çalıştığı şeylerin yanında belki sığ ötesi bir soru olucak ama ben matrix'te trend kanalı çizemiyorum.
Ototrend seçeneğinde bar sayısı 100 olarak geliyor karşıma ( bu kaç olmalı mesela)
Otofibo ve otoimpulse diye iki ayrı seçenek daha mevcut. Paralel çizim yaptığımda ise çoğunlukla komik şeyler oluşuyor. Basitçe trend kanalı oluuşturmak istiyorum sadece?
Teşekkür ederim.

Baroma
04-07-2014, 02:30
Bende çıkıyor veriler,sizde çıkmıyorsa bilemiyorum. 500-1500-3000 bar şeklinde atıyorum resimleri.
http://i.imgur.com/QDT8iSo.png

http://i.imgur.com/rJDynE5.png

http://i.imgur.com/vyY1oup.png

uufuk
04-07-2014, 08:26
gerçekten anlayamadım :(( derdimi de tam anlatamamış olabilirim. indikatörler FML(''xxxx'')> FML(''yyyy'') and (FML(''xxxx'')+ FML(''zzzz''))>FML(''yyyy'') şartını sağladığında örneğin 96000 den al geliyorsa, ben FML(''maliyet'') = 96000 yapmak istiyorum ama beceremedim.

al:=Cross(-0.5,(FML(''xxxx'')> FML(''yyyy'') and (FML(''xxxx'')+ FML(''zzzz''))>FML(''yyyy'')) );
maliyet:=valuewhen(1,al,c);