PDA

View Full Version : Matriks Formülleri



Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

DOĞUKANN
04-07-2014, 14:54
al:=Cross(-0.5,(FML(''xxxx'')> FML(''yyyy'') and (FML(''xxxx'')+ FML(''zzzz''))>FML(''yyyy'')) );
maliyet:=valuewhen(1,al,c);

çok teşekkür ederim

MUALLİM
04-07-2014, 21:14
HİSSENİN FİYATI son 3 içinde 8 GÜNLÜK ORTALAMAYI YUKARI GEÇİNCE AL, AŞAĞI GEÇİNCE SAT
şimdiden teşekkürler...

selam33
05-07-2014, 02:34
sn uufuk formülü matriksde çalıştırmak mümkünmüdür

Bsetup:=Sum(C<Ref(C,-4),9)=9;
BCD:=HighestSince(1,Peak(1,Bsetup,.001),(C<Ref(L,-2)) + PREV);
BUY:=BCD-ValueWhen(1,Bsetup,BCD)=13 AND Ref(BCD-ValueWhen(1,Bsetup,BCD)=13,-1)<>1;
BUY

uufuk
05-07-2014, 11:13
sn uufuk formülü matriksde çalıştırmak mümkünmüdür

Bsetup:=Sum(C<Ref(C,-4),9)=9;
BCD:=HighestSince(1,Peak(1,Bsetup,.001),(C<Ref(L,-2)) + PREV);
BUY:=BCD-ValueWhen(1,Bsetup,BCD)=13 AND Ref(BCD-ValueWhen(1,Bsetup,BCD)=13,-1)<>1;
BUY
Dostum,mümkündür."Peak" ile ilgili paylaşımım önceki gönderilerde var.

selam33
05-07-2014, 11:39
evt peak ne olduğunu açıklamışsınız.

peki yukarıdaki formülde yerine ne kullanılabilir


Kapanış son pikden büyükse al sat yok.Repaint yapar.Zizzag içeren ifadeler ormana bakmak içindir.

http://i.hizliresim.com/Ry2DMj.png

uufuk
05-07-2014, 12:07
evt peak ne olduğunu açıklamışsınız.
peki yukarıdaki formülde yerine ne kullanılabilir
Onuda yazdığımı sanıyorum.

selam33
05-07-2014, 12:57
Onuda yazdığımı sanıyorum.

sayfalarda baya geriye gittim ama göremedim

neyse ilginize tşk. ederim.

uufuk
05-07-2014, 13:30
sayfalarda baya geriye gittim ama göremedim
neyse ilginize tşk. ederim.
a:=ZIG(C,1,%) ;
Tro:=valuewhen(1,Cross(a,ref(a,-1)) ,ref(a,-1));
peak:=valuewhen(1,Cross(ref(a,-1),a) ,ref(a,-1));
Peak veThorg mantığı bu,zizzagla tepe ve dip değerini bulur.Repaint yapar...

selam33
06-07-2014, 01:15
a:=ZIG(C,1,%) ;
Tro:=valuewhen(1,Cross(a,ref(a,-1)) ,ref(a,-1));
peak:=valuewhen(1,Cross(ref(a,-1),a) ,ref(a,-1));
Peak veThorg mantığı bu,zizzagla tepe ve dip değerini bulur.Repaint yapar...

dostum repaint yaptığını biliyorum. repaintde yapsa derdim bu formülü çaşıştırmaktı

peak yazan yere bunu yazdım fakat formül yine hata veriyor

Bsetup:=Sum(C<Ref(C,-4),9)=9;
BCD:=HighestSince(1,(valuewhen(1,Cross(ref(a,-1),a) ,ref(a,-1)))(1,Bsetup,.001),(C<Ref(L,-2)) + PREV);
BUY:=BCD-ValueWhen(1,Bsetup,BCD)=13 AND Ref(BCD-ValueWhen(1,Bsetup,BCD)=13,-1)<>1;
BUY

Drift
06-07-2014, 01:49
sn ufuk mt4 dilinden anlıyormusunuz orda da sistem yazabilirmisiniz. yada çevirebilirmisiniz. matrikste yazdığımız sistemler acaba gerçekten doğru sonuçlar üretiyormu karşılaştırmak lazım.

matriksin açıkcası o andaki işlem fiyatından değilde bar kapanışından işlem yapması gerçekten çok saçma.

yasinipek
06-07-2014, 05:27
Sistem yazma çalışmalarım hızla sürüyor.(Aslında forexte var olan sistemimizin uyarlaması sürüyor)
İznimin son günlerinde sabahın bu saatinde sistemi nasıl yerleştireceğime karar vermeyi başardım. Artık içim rahat. Nasıl halletiğim konusuna gelirsek.
Biliyorsunuz hep matrkiste 5 dk grafik üzerine 15 dk lık indicatorun verisini atmak için uğraşıp durdum ama beceremedim.(Hisse.net'ten Ufuk bey de yardımcı olduysa da başaramadım)
Bunun amacı 15 dk.lık ve 5 dk.lık aynı anda AL sinyali verirse alsın. Aynı anda SAT sinyali verirse satsın. Diğer koşullarda FLAT beklemesiydi.
Sonra düşündüm neden 5 dk.lık grafik üstüne 15 dk.lık veri ile uğraşıyorum. Aç 2 ayrı grafik biri 5 dk. diğeri 15 dk olsun ve ikisinede aynı sistemi kur ikiside aynı tahtaya emir göndersin.Ve bunu şöyle yaptım.
Matriks bağlı emirler modülünde;
AL
SAT
AÇIĞA SAT
POZ KAPAT
şartları mevcuttur. Burada aslında örneğin POZ KAPAT aslında bir al koşulu yani poz kapat olarak kullanıp kullanmamak size kalmış.
Yani:
AL şartıyla ALIŞ yapılıyor
SAT şartıyla SATIŞ yapılıyor
AÇIĞA SAT şartıyla SATIŞ yapılıyor
POZ KAPAT şartıyla ALIŞ yapılıyor
Buradan yola çıkarak grafik simgelerinin de düzgün gözükmesi için 5 dk.lık grafiğime;
AL şartıyla ALIŞ yapacak şekilde,
AÇIĞA SAT şartıyla SATIŞ yapacak şekilde giriş yapıyorum ve diğer iki emir şartımı boş bırakıyorum(Yani SAT ve POZ KAPAT koşulumda formül olmuyor)
15 dk.lık grafiğime ise;
POZ KAPAT şartıyla ALIŞ yapacak şekilde,
SAT şartıyla SATIŞ yapacak şekilde ayarlıyor ve yine diğer iki emir şartımı boş bırakıyorum(Yani AL ve AÇIĞA SAT koşulumda formül olmuyor)
Gelelim stratejimize:
Örneğin 15dk.lık ve 5 dk.lık aynı anda AL sinyali vermiş 10 poz. manuel alış yaparak işlemleri sisteme bırakıyoruz.
5 dk.lık sat sinyali verirse satış işlemi yapılacağından FLAT olunuyor 5 dk.lık tekrar al sinyali verirse 10 poz. tekrar sistem otomatik alarak toplamda 10 uzun pozisyonum oluyor.
15dk.lık sistemde trend değişti ve sata geçti. Bu haliyle 5 dk.lık sistem de sata geçeceğinden 15dk.lık 10 poz., ve 5 dk.lık ta 10 poz satacağından toplamda 10 kısa pozisyonumuz oluyor. Bu sefer 5 dk.lık sistem AL sinyalinde FLAT olunuyor sat sinyalinde tekrar 10 kısa pozisyonumuz oluyor.
2 farklı grafik üzerinden aynı yere emir gönderdiği için istediğim oluyor.
Mutlu son......

uufuk
06-07-2014, 13:38
sn ufuk mt4 dilinden anlıyormusunuz orda da sistem yazabilirmisiniz. yada çevirebilirmisiniz. matrikste yazdığımız sistemler acaba gerçekten doğru sonuçlar üretiyormu karşılaştırmak lazım.

matriksin açıkcası o andaki işlem fiyatından değilde bar kapanışından işlem yapması gerçekten çok saçma.
Dostum,"mql4" dilini bilmiyorum.

uufuk
06-07-2014, 13:49
dostum repaint yaptığını biliyorum. repaintde yapsa derdim bu formülü çaşıştırmaktı

peak yazan yere bunu yazdım fakat formül yine hata veriyor

Bsetup:=Sum(C<Ref(C,-4),9)=9;
BCD:=HighestSince(1,(valuewhen(1,Cross(ref(a,-1),a) ,ref(a,-1)))(1,Bsetup,.001),(C<Ref(L,-2)) + PREV);
BUY:=BCD-ValueWhen(1,Bsetup,BCD)=13 AND Ref(BCD-ValueWhen(1,Bsetup,BCD)=13,-1)<>1;
BUY
Dostum,bold yaptıgım yerdeki "a" lar senin formulde neyi temsil ediyor?Copy paste ile olmaz,ben "c" üzerinden formulu yazarak mantıgını verdim.Uyarlamak size kalmış.Ayrıca "valuewhen" li formullerde "prev" sıkıntı yaratır.

kani
06-07-2014, 14:19
[QUOTE=Drift;10614113]sn ufuk mt4 dilinden anlıyormusunuz orda da sistem yazabilirmisiniz. yada çevirebilirmisiniz. matrikste yazdığımız sistemler acaba gerçekten doğru sonuçlar üretiyormu karşılaştırmak lazım.

matriksin açıkcası o andaki işlem fiyatından değilde bar kapanışından işlem yapması gerçekten çok saçma.[/
systemlerin sıhhati açısından aslen saçma değil misallemek gerekirse 1.2120 fiyattan systeminiz bar açıkken al üretiyor ve bar açıkken 1.2139 görülüyor ama bar kapanışı 1.2067 den oluyor burda system çarpılmak zorunda matriks bunu önlemiş oluyor ama şunu derseniz anların system referans değerin altına kayma olduğunda stopluyorsa ozaman başka bunada siz yetişemezsinizki zararda baya fazla ollur yanlış anlamadıysam

Drift
08-07-2014, 00:38
sn kani saçma değil.

stoploss diyelimki % 2 koydunuz. fiyat kapanışı beklemeden anında stop oluyor matrikste. çünkü geçerli şart % 2 sağlanmış oluyor.

durum alım satım içinde aynı olmalı. sonuçta sistem mantığı bu. fiyat eğer o anda sat şartını oluşturuyorsa sistem sat vermeli. 60 dakikalık bir sistemde bar kapanışlarını baz alırsak iş işten çoktan geçmiş oluyor o bar kim bilir % kaç ile kapanacak alım şartı gerçekleştikten sonra.

stoploss bar kapanışını gerektirmiyorsa şart yeterli ise sağlanıyor . alım yada satım için neden bar kapanışından işlem yapıyor ?

saçmalıkda burada zaten. alım şartı 95,00 olsun bar kapanışı 96,500 olsun ne anladık bu işten :)

MUALLİM
08-07-2014, 18:39
sn uufuk

* RSI al versin
* hissenin fiyatı 20 günlük üssel ortalamasının üstünde olsun

formülünü yazabilir misiniz? Teşekkürler...

kani
08-07-2014, 19:53
sn uufuk

* RSI al versin
* hissenin fiyatı 20 günlük üssel ortalamasının üstünde olsun

formülünü yazabilir misiniz? Teşekkürler...
rsi için al değerini tayin etmemişsiniz 30 mu 50 mi kaçı keserse al diyecek

MUALLİM
08-07-2014, 22:01
rsi için al değerini tayin etmemişsiniz 30 mu 50 mi kaçı keserse al diyecek

Doğru diyorsunuz... Baştan STOCH diyecektim... RSI ya çevirince kalmış... 30 yukarı kesince yada RSI 30 seviyesinin altında olsun diyelim... Tşk

Baroma
09-07-2014, 07:42
Merhaba arkadaşlar, öncelikle sn. uufuk, yeni sistemimdeki şu uzun vade sorununu çözebilirmiyiz lütfen? Sistem kısa+orta vadeli. Bana şöyle güzel bi uzun vade algoritması lazım, if ile bağlarım ben onu.Yardımlarınızı bekliyorum.Son resim herşeyi anlatıyor:)
http://i.imgur.com/7jBvn32.png
http://i.imgur.com/utDtg0J.png
http://i.imgur.com/jLTLghd.png
http://i.imgur.com/erBR5lQ.png
http://i.imgur.com/h5MCTQY.png

Drift
09-07-2014, 07:50
baroma 10 dk değil 120 dakikalık periyotlar kullanırsanız sistem uzun vadeli olur :)

sistemi 10 dakikalık optimizasyon yaptı isen zaten 2 gün sonra bu performansı alamazssın. sanırım optimizasyon kullandın.

Tcell hissesi için bir grafik atabilirmisin. yine 10 dakikalık.

kenten
09-07-2014, 15:03
Çözemediğim bir konu var
mesela sistemde high kullanıyoruz , ama 9:10 daki 13:55 deki barların high larını değil kapanışını kullanmak istiyoruz. Malum açılışlarda çılgın aşırı 1-2 lotluk hareketlerden sakınmak istiyoruz. sistem diğer tüm barların high rakamlarını kullanmaya devam edecek sadece bu 2 bar için high yerine kapanış kullanacak bunu yapmanın bir yolu varmı
yani şu ifade edilecek
geçmiş 20 barın high ında al ama bu barlar içinde bu iki bar varsa hesaplamaya bu barın kapanışını dahil et
teşekkürler

Baroma
09-07-2014, 19:36
Optimize kullanmadım sistemde, Tek eksisi belirgin yükseliş ve düşüşlerde gereksiz al-sat yapması.Buna açığa satış da eklenince zaten kar aşırı şekilde azalıyor. 10 dakikaya uygun bir uzun vade tavsiyesi lazım bana.Tcell de kardemirin durumunda.
http://i.imgur.com/85zeO8T.png

köroğlu
09-07-2014, 21:16
sayın uufuk bey,
sizin topiğinizi ilgiyle izliyorum ve inanın çok faydalanıyorum.şu an matrixde basitte olsa ufak tefek formüller yazabiliyorum.geçen gün gani yeşilköy isimli bir beyin yazdığı formülü gördüm.viob da saatlikte çok yüksek değerler gösteriyor ancak gani beyin yazdıgına göre sinyaller en son mevcuttaki açık olan bardan etkileniyor ve sinyal değişebiliyor.basit bir formül olmasına rağmen bu kusur nasıl düzeltilir bulamadım.lütfen yardımcı olurmusunuz.formül aşagıdaki gibi .saygılarımla.

al formülü Cross(Ref(macd trigger(),1-e), macd trigger)
sat Cross(macd trigger , Ref(macd trigger(),1-e))

Baroma
09-07-2014, 21:50
Yardım ? Matrikste eğim hesaplama var mı acaba? Yukarı ve aşağı doğru belirgin yükseliş ve düşüşlerde daha uzun vadeli satış formülünü kullanacağım da, o eğimi hesaplamayı biri söyleyebilir mi ve ya alternatif bir yolunu ?

kenten
09-07-2014, 22:42
lineer regression veya linear regression slope o işe yarar
aşağı yukarı trendin eğimini verir

Yardım ? Matrikste eğim hesaplama var mı acaba? Yukarı ve aşağı doğru belirgin yükseliş ve düşüşlerde daha uzun vadeli satış formülünü kullanacağım da, o eğimi hesaplamayı biri söyleyebilir mi ve ya alternatif bir yolunu ?

yasinipek
10-07-2014, 00:53
Ben 10 günlük hareketli ortalamanın altında kalan 5'nci High değerinin yine 10 günlük hareketli ortalamanın altında kalması koşulunu yazmaya çalışıyorum ama devam al sat yapıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

valuewhen(5,(MOV(C,10,WW)>H),H)<MOV(C,10,WW)

bu formülü al koşulumu kapatmak için kullanmak istiyorum

Baroma
11-07-2014, 00:31
Cevabınız için teşekkürler.. de pek bi işime yaramadı:) Elinde hazır olan varsa ve ya yardım edecek olan, parabolic sar'ın matrikste açılımını yazabilir mi ? Hesaplanış şeklini.

sadettinunal
12-07-2014, 07:02
Sevgili Dostlar. Söyle iki Indikator olsa ismide A ve B olsun.A =(Mav(H,21,S)+HHV(H,21))/2 ve ikinci ind. B=(Mav(H,42,S)+HHV(H,42))/2 Simdi bunu alim, satim (hem Long/hem short) olarak AL= Fml("A")>Fml("B") SAT= Fml("A")<Fml("B") bu formülleri X30 Y vade 5Dk.lik grafikte (3.000)periotluk tabiki bu Kadar veri mevcutsa puan olarak bir zahmet test Edip rapor ve grafik olarak yazabilirmisiniz? Sagliktan yana bol kazanclar.

KAREKÖK
12-07-2014, 13:45
Cevabınız için teşekkürler.. de pek bi işime yaramadı:) Elinde hazır olan varsa ve ya yardım edecek olan, parabolic sar'ın matrikste açılımını yazabilir mi ? Hesaplanış şeklini.

:he: PSAR :he:

MUALLİM
12-07-2014, 17:52
sayın uufuk
50 ortalama fiyatı ile kapanış fiyatı arasındaki % lik farkını explorer da bulabilir miyiz?
örnek : 50 günlük ortalama fiyatı 1,10 olsun. Kapanış fiyatı da 1,00 olsun. Kapanışın 50 günlük ortalamaya uzaklığı nasıl bulunur. TŞK.

uufuk
13-07-2014, 07:57
sayın uufuk
50 ortalama fiyatı ile kapanış fiyatı arasındaki % lik farkını explorer da bulabilir miyiz?
örnek : 50 günlük ortalama fiyatı 1,10 olsun. Kapanış fiyatı da 1,00 olsun. Kapanışın 50 günlük ortalamaya uzaklığı nasıl bulunur. TŞK.
http://i.hizliresim.com/V2gX8P.png

uufuk
13-07-2014, 08:13
Çözemediğim bir konu var
mesela sistemde high kullanıyoruz , ama 9:10 daki 13:55 deki barların high larını değil kapanışını kullanmak istiyoruz. Malum açılışlarda çılgın aşırı 1-2 lotluk hareketlerden sakınmak istiyoruz. sistem diğer tüm barların high rakamlarını kullanmaya devam edecek sadece bu 2 bar için high yerine kapanış kullanacak bunu yapmanın bir yolu varmı
yani şu ifade edilecek
geçmiş 20 barın high ında al ama bu barlar içinde bu iki bar varsa hesaplamaya bu barın kapanışını dahil et
teşekkürler
"H" yerine aşağıdaki ifadeyi kullan....
.....................
hc:=if((HOUR()=9 and MINUTE()=10) or (HOUR()=13 and MINUTE()=55) ,c,h);
hc
.............................
http://i.hizliresim.com/Gbp2NV.png

uufuk
13-07-2014, 08:20
Merhaba arkadaşlar, öncelikle sn. uufuk, yeni sistemimdeki şu uzun vade sorununu çözebilirmiyiz lütfen? Sistem kısa+orta vadeli. Bana şöyle güzel bi uzun vade algoritması lazım, if ile bağlarım ben onu.Yardımlarınızı bekliyorum.Son resim herşeyi anlatıyor:)


baroma 10 dk değil 120 dakikalık periyotlar kullanırsanız sistem uzun vadeli olur :)




Dostum,algoritma ne gezerrrrr... :he: :he:

"Drift" doğru cevapı vermiş......

uufuk
13-07-2014, 08:35
sayın uufuk bey,
sizin topiğinizi ilgiyle izliyorum ve inanın çok faydalanıyorum.şu an matrixde basitte olsa ufak tefek formüller yazabiliyorum.geçen gün gani yeşilköy isimli bir beyin yazdığı formülü gördüm.viob da saatlikte çok yüksek değerler gösteriyor ancak gani beyin yazdıgına göre sinyaller en son mevcuttaki açık olan bardan etkileniyor ve sinyal değişebiliyor.basit bir formül olmasına rağmen bu kusur nasıl düzeltilir bulamadım.lütfen yardımcı olurmusunuz.formül aşagıdaki gibi .saygılarımla.

al formülü Cross(Ref(macd trigger(),1-e), macd trigger)
sat Cross(macd trigger , Ref(macd trigger(),1-e))
Dostum, "Ref(macd trigger(),1-e)" ifadesinin matriksde mantıklı bir anlamı yoktur.Ref(macd trigger(),-1) ifadesi doğru anlamlıdır.
Matriks'in yazarken kabullenmesi seni aldatmasın.Verdigi tüm sonuçlar "bug" dur hatadır.

uufuk
13-07-2014, 08:41
Ben 10 günlük hareketli ortalamanın altında kalan 5'nci High değerinin yine 10 günlük hareketli ortalamanın altında kalması koşulunu yazmaya çalışıyorum ama devam al sat yapıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

valuewhen(5,(MOV(C,10,WW)>H),H)<MOV(C,10,WW)

bu formülü al koşulumu kapatmak için kullanmak istiyorum
??????????????????????????.
Tekrar tane tane ifade ederek sor,ben soruyu anlamadım.

MUALLİM
13-07-2014, 14:19
sayın uufuk
explorer da aşağıdaki maddeleri ayrı ayrı nasıl bulabiliriz...

1- Bir önceki güne göre hacim artışı olanları bulmak için ne yapılmalı.

2- Bir önceki güne göre %25 hacim artışı olanları bulmak için ne yapılmalı.

3- 3 gündür sürekli artarak hacim artışı olanları bulmak için ne yapılmalı.

4- şöyle bir formüle RSI(c,14)<=40 and RSI(c,14)>ref(RSI(c,14),-1) bir önceki güne göre hacmi de artmış olsun nasıl eklenir...

Cevapların için tşk ederim...

yasinipek
13-07-2014, 14:36
??????????????????????????.
Tekrar tane tane ifade ederek sor,ben soruyu anlamadım.

10 günlük hareketli ortalamanın altında kalan 5 barın(altında kalan değerler high değeri olacak) oluşması koşulu demek istedim.

Yapmak istediğim 10 günlük hareketli ortalamanın altında kalan 5 barın oluşması durumunda çalışacak bir formül yazmak istedim.

uufuk
13-07-2014, 14:53
sayın uufuk
explorer da aşağıdaki maddeleri ayrı ayrı nasıl bulabiliriz...

1- Bir önceki güne göre hacim artışı olanları bulmak için ne yapılmalı.

2- Bir önceki güne göre %25 hacim artışı olanları bulmak için ne yapılmalı.

3- 3 gündür sürekli artarak hacim artışı olanları bulmak için ne yapılmalı.

4- şöyle bir formüle RSI(c,14)<=40 and RSI(c,14)>ref(RSI(c,14),-1) bir önceki güne göre hacmi de artmış olsun nasıl eklenir...

Cevapların için tşk ederim...
1- Bir önceki güne göre hacim artışı olanları bulmak için ne yapılmalı.
v>ref(v,-1)
2- Bir önceki güne göre %25 hacim artışı olanları bulmak için ne yapılmalı.
v/ref(v,-1)>=1.25
3- 3 gündür sürekli artarak hacim artışı olanları bulmak için ne yapılmalı.
sum(v>ref(v,-1),3)=-3
4- şöyle bir formüle RSI(c,14)<=40 and RSI(c,14)>ref(RSI(c,14),-1) bir önceki güne göre hacmi de artmış olsun nasıl eklenir...
RSI(c,14)<=40 and RSI(c,14)>ref(RSI(c,14),-1) and v>ref(v,-1)

uufuk
13-07-2014, 15:15
10 günlük hareketli ortalamanın altında kalan 5 barın(altında kalan değerler high değeri olacak) oluşması koşulu demek istedim.Yapmak istediğim 10 günlük hareketli ortalamanın altında kalan 5 barın oluşması durumunda çalışacak bir formül yazmak istedim.
10 günlük hareketli ortalamanın altında kalan 5 barın oluşması (altında kalan değerler high değeri olacak) durumu tesbit eden formül...
sum(MOV(C,10,WW)>H,5)=-5
Şartın ilk gerçekleştiği barı tesbit eden formül
cross(-0.5,sum(MOV(C,10,WW)>H,5)=-5)

MUALLİM
13-07-2014, 21:19
sayın uufuk

explorer da

1- 20 günlük HACİM ortalamasını nasıl bulabiliriz?

2- Son hacmi 20 günlük HACİM ortalamasından büyük olan senetleri nasıl bulabiliriz?

3- explorer da var olan 6 kolona kolon eklenebiliyor mu?

Cevapların için tşk.

yasinipek
13-07-2014, 22:53
Dostum, "Ref(macd trigger(),1-e)" ifadesinin matriksde mantıklı bir anlamı yoktur.Ref(macd trigger(),-1) ifadesi doğru anlamlıdır.
Matriks'in yazarken kabullenmesi seni aldatmasın.Verdigi tüm sonuçlar "bug" dur hatadır.

bu hataları bir yerde görebiliyor muyuz?

yasinipek
13-07-2014, 22:53
mt4 dilinde bir şeyler yapabiliyorum fakat matrikste tamamen yeniyim. programı alalı daha 1 ay olmadan forumdaki yazılarınızı okuyarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum. geçenlerde matriks eğitimlerinin içinde yazmayana input ve int in anlamadığımı belirtmiştim.

input bir fonksiyon değil bir parametre giriş ekranı olduğunu anladım

ama int konusunda anlamadığım hususlar var. mesela int(dak/15) denildiğinde dakika 15 e bölünüyor ve küsurat atılıyor 14,43 ise 14 alınıyor. Umarım yanlış anlamadım.

Buradaki formülde ise ne anlatılmak isteniyor anlamadım yardımcı olursanız sevinirim.

nw:= int(dak/15)=(dak/15);

yasinipek
13-07-2014, 23:12
sayın uufuk

explorer da

1- 20 günlük HACİM ortalamasını nasıl bulabiliriz?

2- Son hacmi 20 günlük HACİM ortalamasından büyük olan senetleri nasıl bulabiliriz?

3- explorer da var olan 6 kolona kolon eklenebiliyor mu?

Cevapların için tşk.

acemice cevap vermek istedim :)

1. sum(v,20)/20
2. v>sum(v,20)/20 bir kolona şartı olarak eklenirse
3. bildiğim kadarıyla yok

uufuk
13-07-2014, 23:26
bu hataları bir yerde görebiliyor muyuz?

Yanlış giriş yapmayı kabullendiği için "bug" diye ifade ettim,cıktısı da kel alaka oluyor.


Buradaki formülde ise ne anlatılmak isteniyor anlamadım yardımcı olursanız sevinirim.
nw:= int(dak/15)=(dak/15);
15'in tam katlarını tesbit ediyor.

sadettinunal
14-07-2014, 06:49
Sevgili Dostlar. Söyle iki Indikator olsa ismide A ve B olsun.A =(Mav(H,21,S)+HHV(H,21))/2 ve ikinci ind. B=(Mav(H,42,S)+HHV(H,42))/2 Simdi bunu alim, satim (hem Long/hem short) olarak AL= Fml("A")>Fml("B") SAT= Fml("A")<Fml("B") bu formülleri X30 Y vade 5Dk.lik grafikte (3.000)periotluk tabiki bu Kadar veri mevcutsa puan olarak bir zahmet test Edip rapor ve grafik olarak yazabilirmisiniz? Sagliktan yana bol kazanclar.

golge_976
14-07-2014, 08:30
Arkadaşlar şöyle bir formül mümkün müdür? Önce aylık grafiklerde daha sonra da haftalık ve günlük grafiklerde fiyatı düşerken işlem hacmi düşen hisseleri nasıl bulabiliriz ?

MUALLİM
14-07-2014, 21:04
sum(v>ref(v,-1),3)=-3 bu formülde son bardaki HACİM önceki 2 bardaki hacmin toplamından fazla yada eşit olsun nasıl ilave edilir... TŞK.

ÖRNEK:
1. gün 3 lot
2. gün 5 lot
3. gün 8 lot yada daha fazla olanları bulsun... :)

uufuk
14-07-2014, 21:30
sum(v>ref(v,-1),3)=-3 bu formülde son bardaki HACİM önceki 2 bardaki hacmin toplamından fazla yada eşit olsun nasıl ilave edilir... TŞK.

ÖRNEK:
1. gün 3 lot
2. gün 5 lot
3. gün 8 lot yada daha fazla olanları bulsun... :)
Dostum,en azından bu topiği baştan sona bir okuyun,biraz yaz boz yapın ,bu tip soruları kendiniz cevaplayacak hale gelirsiniz.
"Taşıma suyla değirmen dönmez" Atasözümüz var.Sıra dışı extrem soruları cevaplamak ne kadar zevkli ise bu tip soruları insanın cevaplaması
gelmiyor.
Bu sadece size mahsus tavsiye değildir,kolaycılıga hazır balığa alıştırılmış insanlarımıza yönelik eleştiridir.
.........................
(ref(v,-1)+ref(v,-2))=< v
.....................
(sum(v>ref(v,-1),3)=-3) and ((ref(v,-1)+ref(v,-2))=< v)
................................
Matriksin eğitim linkinde bir çok doküman var faydalanabilirsin.
http://www.matriksdata.com/egitimler.html

yasinipek
15-07-2014, 01:32
Sevgili Dostlar. Söyle iki Indikator olsa ismide A ve B olsun.A =(Mav(H,21,S)+HHV(H,21))/2 ve ikinci ind. B=(Mav(H,42,S)+HHV(H,42))/2 Simdi bunu alim, satim (hem Long/hem short) olarak AL= Fml("A")>Fml("B") SAT= Fml("A")<Fml("B") bu formülleri X30 Y vade 5Dk.lik grafikte (3.000)periotluk tabiki bu Kadar veri mevcutsa puan olarak bir zahmet test Edip rapor ve grafik olarak yazabilirmisiniz? Sagliktan yana bol kazanclar.

Öncelikle formülünüzü düzelttim
AL: (MOV(H,21,S)+HHV(H,21))/2>(MOV(H,42,S)+HHV(H,42))/2
SAT: (MOV(H,21,S)+HHV(H,21))/2<(MOV(H,42,S)+HHV(H,42))/2

sonuçta böyle çıktı
http://i.hizliresim.com/4YDr0L.png (http://hizliresim.com/4YDr0L)

MUALLİM
15-07-2014, 04:12
Dostum,en azından bu topiği baştan sona bir okuyun,biraz yaz boz yapın ,bu tip soruları kendiniz cevaplayacak hale gelirsiniz.
"Taşıma suyla değirmen dönmez" Atasözümüz var.Sıra dışı extrem soruları cevaplamak ne kadar zevkli ise bu tip soruları insanın cevaplaması
gelmiyor.
Bu sadece size mahsus tavsiye değildir,kolaycılıga hazır balığa alıştırılmış insanlarımıza yönelik eleştiridir.
.........................
(ref(v,-1)+ref(v,-2))=< v
.....................
(sum(v>ref(v,-1),3)=-3) and ((ref(v,-1)+ref(v,-2))=< v)
................................
Matriksin eğitim linkinde bir çok doküman var faydalanabilirsin.
http://www.matriksdata.com/egitimler.html

http://i.hizliresim.com/nYkjrN.png (http://hizliresim.com/nYkjrN)
Sayın uufuk 2012 yılında biraz uğraşmıştım. O zaman 150 sayfasını okumuştum. Matriksin eğitim videolarını izlemiştim. Hatırladığım kadarıyla Berked ve Bear_Bull dan çok faydalanmıştım… Kendilerine her zaman teşekkür ederim. Yine okumaya araştırmaya başladım. İlkokula yeni başlayan bir öğrenci lise ayarında soru soramaz elbet… Sorduğum sorunun “sıra dışı yada extrem” veya basit bir soru olduğunu nerden bilebilirim. “İnsan bilmediğinin cahilidir.” Bilseydim zaten sormazdım. Cevabını bildiğiniz soruları basit görüp “kolaycılığa hazır balığa alıştırılmış” diye eleştirmişsiniz. Sorduğum soruları cevaplamak zorunda değilsiniz? Ama incelik yapıp cevaplamışsınız. Teşekkür ederim. Bundan sonra cevaplamazsınız olur biter. Amacım polemik oluşturmak değil.


“Bir mum diğerini tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez” (Hz Mevlana)

uufuk
15-07-2014, 08:00
http://i.hizliresim.com/nYkjrN.png (http://hizliresim.com/nYkjrN)
Sayın uufuk 2012 yılında biraz uğraşmıştım. O zaman 150 sayfasını okumuştum. Matriksin eğitim videolarını izlemiştim. Hatırladığım kadarıyla Berked ve Bear_Bull dan çok faydalanmıştım… Kendilerine her zaman teşekkür ederim. Yine okumaya araştırmaya başladım. İlkokula yeni başlayan bir öğrenci lise ayarında soru soramaz elbet… Sorduğum sorunun “sıra dışı yada extrem” veya basit bir soru olduğunu nerden bilebilirim. “İnsan bilmediğinin cahilidir.” Bilseydim zaten sormazdım. Cevabını bildiğiniz soruları basit görüp “kolaycılığa hazır balığa alıştırılmış” diye eleştirmişsiniz. Sorduğum soruları cevaplamak zorunda değilsiniz? Ama incelik yapıp cevaplamışsınız. Teşekkür ederim. Bundan sonra cevaplamazsınız olur biter. Amacım polemik oluşturmak değil.


“Bir mum diğerini tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez” (Hz Mevlana)
Dostum,alınmanıza gerek yok.Tane tane yardımcı olayım.
Matriksin eğitim videolarını izlemiştim. Birçok doküman pdf formatında,okuyup izleyip geçmek yeterli değildir.Alıştırma
yapmak,basit formülleri parçalayıp incelemek,fonksiyonları iyice kavramak gerek.Emeksiz ve alt yapısız netice alınmaz.
Yine okumaya araştırmaya başladım. Buna sevindim.
Bundan sonra cevaplamazsınız olur biter. Nick'ime hitaben sorulan soruları cevapsız bırakamam.
Dostum diye cevaplarıma başlarım.Bu sadece size mahsus tavsiye değildir,kolaycılıga hazır balığa alıştırılmış insanlarımıza yönelik eleştiridir. Cümlemdeki tavsiye ve sadece size mahsus olmadığını belirtten ifadeyi dikkate almamışsınız.
"Dost doğru ama acı söyler" tüm forumdaşlar dostumdur,ben öyle kabullenmişim...
Zaten yaptığımız mum yakmaya çalışmak, ışığın bilginin kaynağına yönlendirmek.

Kamatnu
15-07-2014, 14:07
Sn. Ufuk,

Explorer da ihtiyacımın formule dökülmesi konusunda yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

(Son Rsi14 kapanışı / son rsi kapanışı öncesi 5 kapanışın ortalaması ) / fiyat kapanışı / 5 günlük fiyatın ağırlıklı ortalaması)

Saygılarımla

uufuk
15-07-2014, 15:49
Sn. Ufuk,
Explorer da ihtiyacımın formule dökülmesi konusunda yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
(Son Rsi14 kapanışı / son rsi kapanışı öncesi 5 kapanışın ortalaması ) / fiyat kapanışı / 5 günlük fiyatın ağırlıklı ortalaması)
Saygılarımla
Rsi14 kapanışı......RSI(14)
son rsi kapanışı öncesi 5 kapanışın ortalaması ......ref(mov(RSI(14),5,s),-1)
fiyat kapanışı .......C
5 günlük fiyatın ağırlıklı ortalaması........mov(c,5,w)

kenten
15-07-2014, 23:32
çok teşekkürler ufuk bey
cevabı görünce neden düşünemedim dedirten problemlerdemiş

birde resme bakınca her soru için uğraştığınızı görüyorum ,ayrıca tebrik ederim
nadir rastlanan bir durum


"H" yerine aşağıdaki ifadeyi kullan....
.....................
hc:=if((HOUR()=9 and MINUTE()=10) or (HOUR()=13 and MINUTE()=55) ,c,h);
hc
.............................
http://i.hizliresim.com/Gbp2NV.png

Kamatnu
16-07-2014, 13:17
Sn. Ufuk,

Yardımınız için teşekkürler,

Slm



Rsi14 kapanışı......RSI(14)
son rsi kapanışı öncesi 5 kapanışın ortalaması ......ref(mov(RSI(14),5,s),-1)
fiyat kapanışı .......C
5 günlük fiyatın ağırlıklı ortalaması........mov(c,5,w)

köroğlu
16-07-2014, 18:08
sayın uufuk bey yanıtınız için çok çok teşekkür ederim.bu durumda bu formülle ilgilenmekten vazgeçeyim.

köroğlu
16-07-2014, 18:29
yeni formülünüzle test ettim.öncekinde süper olan sonuçlar şimdi felaket derecede kötü çıktı.sayenizde durum netleşti teşekkür ederim.

ykoc
16-07-2014, 18:59
Arkadaşlar ben önceki günün kapaniş ve açiliş degerlerini iceren bir indikator yazmak istiyorum, ama 5 dk lik grafikte de yine gunluk degerleri kullanarak hesaplasin istiyorum, bunun bir yolu varmi? Yani 5 dk lik grafigi acinca 5 dklik son bar degerini alarak hesapliyor yardim edermisiniz.


hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.

Baroma
17-07-2014, 02:11
Arkadaşlar bir şey soracağım, fiyat adımı 0.01 olan hisseyle tcell gibi 0.05 artan hissede sistem neden farklı çalışıyor ve nasıl uyarlanır ? Teşekkürler..

Not:İlhan bey sizi arayamadım :)

kenten
17-07-2014, 11:40
ccl:=valuewhen(1,hour()=17 and minute()=40,c);ool:=valuewhen(2,hour()=9 and minute()=10,o);ccl;ool

ykoc un sorusuna

ykoc
17-07-2014, 13:45
Tşk ederim..


hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.

uufuk
17-07-2014, 21:34
Arkadaşlar bir şey soracağım, fiyat adımı 0.01 olan hisseyle tcell gibi 0.05 artan hissede sistem neden farklı çalışıyor ve nasıl uyarlanır ? Teşekkürler..
Dostum,fiyat adımlarının genel olarak etkilememesi gerekir.fiyat değişimlerini temel alan ve sabit bir değerle karşılaştıran formül yapısı varsa
"$" değil "%" olarak hesaplayacak şekilde adapte et.Farklı bir şekildeyse örnekle yardımcı olalım.

köroğlu
17-07-2014, 22:04
sayın uufuk bey
aynı formüle iki farklı zaman dilimini nasıl yazabiliriz.niyetim viob ta saatlik macd trigeri ve 15 dakikalık macd trigeri her ikiside kestiğinde al ve biri bozulduğunda sat yeni sinyal oluşuncaya yani her ikiside aynı yönde olunca yeniden al vermesini bekliyorum. bu çalışmayı matrixte her iki zamanı aynı sayfada izleyerek gözle takip ile yapıyorum.formüle dökmeme yardımcı olursanız çok memnun olacağım.hem bu sayede farklı zamanları kombinasyonları ile en uygun çifti de bulabileceğim.saygılarımla.

uufuk
17-07-2014, 22:12
sayın uufuk bey
aynı formüle iki farklı zaman dilimini nasıl yazabiliriz.niyetim viob ta saatlik macd trigeri ve 15 dakikalık macd trigeri her ikiside kestiğinde al ve biri bozulduğunda sat yeni sinyal oluşuncaya yani her ikiside aynı yönde olunca yeniden al vermesini bekliyorum. bu çalışmayı matrixte her iki zamanı aynı sayfada izleyerek gözle takip ile yapıyorum.formüle dökmeme yardımcı olursanız çok memnun olacağım.hem bu sayede farklı zamanları kombinasyonları ile en uygun çifti de bulabileceğim.saygılarımla.
Dostum,eski gönderilerimde hareketli ortalama hesaplama örneği vermiştim,oradan yola çıkarak hesaplayabilirsin.

köroğlu
17-07-2014, 22:57
tamam bulmaya çalışacağım zaten geriden gelerek beğendiklerimi test ederek yavaş yavaş geliyorum.220.sayfadayım.aslında huyum değildir ama bu kez topiği bitiremeden sabredemedim sormuş oldum.şimdi döneyim 221 e:)

Baroma
18-07-2014, 00:18
sayın uufuk yardımlarınız için teşekkür ederim.

köroğlu
18-07-2014, 10:36
sayın uufuk bey
dün akşaki yanıtınızdan sonra az bir uyku ile sabaha ulaştık.sorumun yanıtı ile olan sayfaları malesef bulamadım yada buldum ama anlamadım.sayfa 300 de bir arkadaşımız benzer bir soru sormuş,ona referans sayfa 242 ve 258 gösterilmiş sonra sayfa 306 da bir arkadaşımızın benzer bir sorusu var ancak inanın yanıtını anlayamadım.
bunları hazıra konmayalım biraz da biz gayret edelim diye yazdığınızı biliyorum . sizi sabrınızdan ve iyi niyetli gayretlerınızden dolayı da çok takdir ediyorum.ancak ne yazıkki o sayfalardaki yanıtları anlayacak seviyede bilgiye sahip değilim.eğer yardımcı olursanız biraz daha bilgilenmi olacağım.
belki sorum anlaşılmamış olabilir diye şöyle yazmak istiyorum. aynı grafik üzerinde(viob için)
60 dakikada cross(macd(26,12,9),macdtrigger(26,12,9)) kestiğinde ve
10 dakikada cross(macd(26,12,9),macdtrigger(26,12,9)) al
tersi durumunda sat eğer ikiside uyumlu değilse flat(bekle).
sizin yanıtlarınızdaki eğer yanlış anlamadıysam input gibi emirler onları bilmiyorum.
eğer daha açıklayıcı bir yanıtınız daha eski sayfalara var ise daha eski sayfalara bakmamı söylemeniz yeterli tekrar en başa dönebilirim.saygılarımla.

uufuk
18-07-2014, 22:21
sayın uufuk bey
dün akşaki yanıtınızdan sonra az bir uyku ile sabaha ulaştık.sorumun yanıtı ile olan sayfaları malesef bulamadım yada buldum ama anlamadım.sayfa 300 de bir arkadaşımız benzer bir soru sormuş,ona referans sayfa 242 ve 258 gösterilmiş sonra sayfa 306 da bir arkadaşımızın benzer bir sorusu var ancak inanın yanıtını anlayamadım.
bunları hazıra konmayalım biraz da biz gayret edelim diye yazdığınızı biliyorum . sizi sabrınızdan ve iyi niyetli gayretlerınızden dolayı da çok takdir ediyorum.ancak ne yazıkki o sayfalardaki yanıtları anlayacak seviyede bilgiye sahip değilim.eğer yardımcı olursanız biraz daha bilgilenmi olacağım.
belki sorum anlaşılmamış olabilir diye şöyle yazmak istiyorum. aynı grafik üzerinde(viob için)
60 dakikada cross(macd(26,12,9),macdtrigger(26,12,9)) kestiğinde ve
10 dakikada cross(macd(26,12,9),macdtrigger(26,12,9)) al
tersi durumunda sat eğer ikiside uyumlu değilse flat(bekle).
sizin yanıtlarınızdaki eğer yanlış anlamadıysam input gibi emirler onları bilmiyorum.
eğer daha açıklayıcı bir yanıtınız daha eski sayfalara var ise daha eski sayfalara bakmamı söylemeniz yeterli tekrar en başa dönebilirim.saygılarımla.

http://i.hizliresim.com/d4nGGn.png


q:=ROC(MINUTE(),1,$)<0;
hc:=valuewhen(1,q,ref(c,-1));
c1:=valuewhen(1,q,cum(1));
hc1:=if(cum(1)>c1,c,hc);
n:=if(cum(1)=c1,0,1);
t1:=cum(1)-valuewhen(12-n,q,cum(1));
t2:=cum(1)-valuewhen(26-n,q,cum(1));
t3:=cum(1)-valuewhen(9,q,cum(1));
hmacd:=mov(hc1,t1,e)-mov(hc1,t2,e);
htrg:=mov(hmacd,t3,e);
hmacd;htrg::0

1,5,10,15,20,30 dakikalık grafda simule edilmiş saatlık "MACD".
Geliştirebilirsiniz....

köroğlu
19-07-2014, 00:20
sayın uufuk bey yardımınız çok teşekkür ediyorum.ancak anladım ki benim sizden istediğim basit bir şey değilmiş.bu formül benim boyumu fersah fersah aşarmış.basıt bir şey olacağını düşünüyordum.sadece rakamları değiştirerek hemen test edebileceğimi düşünüyordum.şimdi başımı önüme alıp düşünmeye başladım.önce bu formülü çözebilmeliyim sonrada üzerinde çalışabilmeliyim.gerçekten daha çok yolum varmış.
şu an bulunduğum yerde matrixim yanımda yok.umarım yarın akşam denemeye başlayabilirim.
size çok zahmet verdim.emekleriniz için çok sağolun.iyi akşamlar saygılar.

uufuk
19-07-2014, 22:15
Dostlardan intraday peryotlarda pivot ,direnç ve destekle ilgili bilgi formül yardımı isteyen oldu.
Forumdaşlarında faydalanması için burada cevaplıyorum.
Pivot seviyesi bir önceki günün "c" "h" "l" değerlerinden türetilmiş ,bugünün oluşması beklenen orta seviye degeridir.
Pivot = ( Yüksek + Kapanış + Düşük ) / 3
.......................Önçeki günün "H_L_C" değerleri bu formülle tespit edilir.
Nw:=ROC(Hour(),1,$)<0;
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));
WCL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(C,-1));
.....................................değişik hesaplama metotlarına göre formüller oluşturulur.
Aşagıda bir örnek ve pivot çeşitleri ve hesap yöntemi var


Nw:=ROC(Hour(),1,$)<0;
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));
WCL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(C,-1));
BP:=(WH+WL+WCL)/3;
D:=((WH-WL)/2)+BP;
B:=BP-((WH-WL)/2);
D1:=(WH-WL)+BP;
B1:=BP-(WH-WL);
SB1:=BP-((WH-WL)*.618);
SB2:=BP-((WH-WL)*1.382);
RB1:=((WH-WL)*.618)+BP;
RB2:=((WH-WL)*1.382)+BP;

RB2;
D1;
RB1;
D;
BP;
B;
SB1;
B1;
SB2
Pivot'un değişik hesaplanış metotları vardır.Aşagıda örnekleri verilmiştir.
.............................................
Klasik Formüller
•Pivot = ( Yüksek + Kapanış + Düşük ) / 3

•R1 = 2 * Pivot - Düşük - Normal Trading Range
•S1 = 2 * Pivot - Yüksek - For The Next Period

•R2 = Pivot + (Resistance1 - Support1) - Extreme Trading Range
•S2 = Pivot - (Resistance1 - Support1)

•R3 = Yüksek + 2*(Pivot - Düşük)
•S3 = Düşük - 2*(Yüksek - Pivot)

•M5 = (R2+R3)/2;
•M4 = (R1+R2)/2;
•M3 = (P+R1)/2;
•M2 = (P+S1)/2;
•M1 = (S1+S2)/2;
•M0 = (S2+S3)/2;

.................................................. ......

Camarilla Formülleri
•Pivot = ( Yüksek + Kapanış + Düşük ) / 3

•R1 = ((Yüksek - Düşük) * (1.1 / 12)) + Kapanış
•S1 = Kapanış - ((Yüksek - Düşük) * (1.1 / 12))

•R2 = ((Yüksek - Düşük) * (1.1 / 6)) + Kapanış
•S2 = Kapanış - ((Yüksek - Düşük) * (1.1 / 6))

•R3 = ((Yüksek - Düşük) * (1.1 / 4)) + Kapanış
•S3 = Kapanış - ((Yüksek - Düşük) * (1.1 / 4)))

•M5 = (R2+R3)/2;
•M4 = (R1+R2)/2;
•M3 = (P+R1)/2;
•M2 = (P+S1)/2;
•M1 = (S1+S2)/2;
•M0 = (S2+S3)/2;

.................................................. ...........

Fibonacci Formülleri
•Pivot = ( Yüksek + Kapanış + Düşük ) / 3

•R1 = Pivot + 0.382 * (Yüksek - Düşük)
•S1 = Pivot - 0.382 * (Yüksek - Düşük)

•R2 = Pivot + 0.618 * (Yüksek - Düşük)
•S2 = Pivot - 0.618 * (Yüksek - Düşük)

•R3 = Pivot + (Yüksek - Düşük)
•S3 = Pivot - (Yüksek - Düşük)

•M5 = (R2+R3)/2;
•M4 = (R1+R2)/2;
•M3 = (P+R1)/2;
•M2 = (P+S1)/2;
•M1 = (S1+S2)/2;
•M0 = (S2+S3)/2;
.................................................. ..................

Woodie Formülleri
•Pivot = ( Yüksek + 2 * Kapanış + Düşük ) / 4

•R1 = ( 2 * Pivot ) - Düşük
•S1 = ( 2 * Pivot ) - Yüksek

•R2 = Pivot + (Yüksek - Düşük)
•S2 = Pivot - (Yüksek - Düşük)

•M4 = (R1+R2)/2;
•M3 = (P+R1)/2;
•M2 = (P+S1)/2;
•M1 = (S1+S2)/2;
.................................................. ...

ykoc
19-07-2014, 22:29
Dostlardan intraday peryotlarda pivot ,direnç ve destekle ilgili bilgi formül yardımı isteyen oldu.
Forumdaşlarında faydalanması için burada cevaplıyorum.
Pivot seviyesi bir önceki günün "c" "h" "l" değerlerinden türetilmiş ,bugünün oluşması beklenen orta seviye degeridir.
Pivot = ( Yüksek + Kapanış + Düşük ) / 3
.......................Önçeki günün "H_L_C" değerleri bu formülle tespit edilir.
Nw:=ROC(Hour(),1,$)<0;
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));
WCL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(C,-1));
.....................................değişik hesaplama metotlarına göre formüller oluşturulur.
Aşagıda bir örnek ve pivot çeşitleri ve hesap yöntemi var


Nw:=ROC(Hour(),1,$)<0;
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));
WCL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(C,-1));
BP:=(WH+WL+WCL)/3;
D:=((WH-WL)/2)+BP;
B:=BP-((WH-WL)/2);
D1:=(WH-WL)+BP;
B1:=BP-(WH-WL);
SB1:=BP-((WH-WL)*.618);
SB2:=BP-((WH-WL)*1.382);
RB1:=((WH-WL)*.618)+BP;
RB2:=((WH-WL)*1.382)+BP;

RB2;
D1;
RB1;
D;
BP;
B;
SB1;
B1;
SB2
Pivot'un değişik hesaplanış metotları vardır.Aşagıda örnekleri verilmiştir.
.............................................
Klasik Formüller
•Pivot = ( Yüksek + Kapanış + Düşük ) / 3

•R1 = 2 * Pivot - Düşük - Normal Trading Range
•S1 = 2 * Pivot - Yüksek - For The Next Period

•R2 = Pivot + (Resistance1 - Support1) - Extreme Trading Range
•S2 = Pivot - (Resistance1 - Support1)

•R3 = Yüksek + 2*(Pivot - Düşük)
•S3 = Düşük - 2*(Yüksek - Pivot)

•M5 = (R2+R3)/2;
•M4 = (R1+R2)/2;
•M3 = (P+R1)/2;
•M2 = (P+S1)/2;
•M1 = (S1+S2)/2;
•M0 = (S2+S3)/2;

.................................................. ......

Camarilla Formülleri
•Pivot = ( Yüksek + Kapanış + Düşük ) / 3

•R1 = ((Yüksek - Düşük) * (1.1 / 12)) + Kapanış
•S1 = Kapanış - ((Yüksek - Düşük) * (1.1 / 12))

•R2 = ((Yüksek - Düşük) * (1.1 / 6)) + Kapanış
•S2 = Kapanış - ((Yüksek - Düşük) * (1.1 / 6))

•R3 = ((Yüksek - Düşük) * (1.1 / 4)) + Kapanış
•S3 = Kapanış - ((Yüksek - Düşük) * (1.1 / 4)))

•M5 = (R2+R3)/2;
•M4 = (R1+R2)/2;
•M3 = (P+R1)/2;
•M2 = (P+S1)/2;
•M1 = (S1+S2)/2;
•M0 = (S2+S3)/2;

.................................................. ...........

Fibonacci Formülleri
•Pivot = ( Yüksek + Kapanış + Düşük ) / 3

•R1 = Pivot + 0.382 * (Yüksek - Düşük)
•S1 = Pivot - 0.382 * (Yüksek - Düşük)

•R2 = Pivot + 0.618 * (Yüksek - Düşük)
•S2 = Pivot - 0.618 * (Yüksek - Düşük)

•R3 = Pivot + (Yüksek - Düşük)
•S3 = Pivot - (Yüksek - Düşük)

•M5 = (R2+R3)/2;
•M4 = (R1+R2)/2;
•M3 = (P+R1)/2;
•M2 = (P+S1)/2;
•M1 = (S1+S2)/2;
•M0 = (S2+S3)/2;
.................................................. ..................

Woodie Formülleri
•Pivot = ( Yüksek + 2 * Kapanış + Düşük ) / 4

•R1 = ( 2 * Pivot ) - Düşük
•S1 = ( 2 * Pivot ) - Yüksek

•R2 = Pivot + (Yüksek - Düşük)
•S2 = Pivot - (Yüksek - Düşük)

•M4 = (R1+R2)/2;
•M3 = (P+R1)/2;
•M2 = (P+S1)/2;
•M1 = (S1+S2)/2;
.................................................. ...

teşekkürler uufuk , gerçekten matriksin önüne geçmişsiniz.

yasinipek
19-07-2014, 22:43
Destek direnç konusunda çok yardımcı oldunuz. Çoook teşekkürler

hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.

geoist
21-07-2014, 19:41
ÜSTAD

H5:= lastvalue(((HHV(c,1440)-llv(c,1440))*(0.825))+C);
H4: =lastvalue(((HHV(c,1440)-llv(c,1440))*(0.55))+C);
H3: =lastvalue(((HHV(c,1440)-llv(c,1440))*(0.2750))+C);
H2: =LastValue(((HHV(c,1440)-llv(c,1440))*(0.183333))+C);
H1: =LastValue(((HHV(c,1440)-llv(c,1440))*(0.091667))+C);
PP: =lastvalue((C+LLV(c,1440)+HHV(c,1440))/3);
s1: =lastvalue(C-((HHV(c,1440)-LLV(c,1440))*(0.091667)));
s2: =lastvalue(C-((HHV(c,1440)-LLV(c,1440))*(0.183333)));
s3: =lastvalue(C-((HHV(c,1440)-LLV(c,1440))*(0.2750)));
s4: =lastvalue(C-((HHV(c,1440)-LLV(c,1440))*(0.55)));
s5:=LastValue(c-((HHV(c,1440)-llv(c,1440))*(0.825)));
H5;H4;H3;H2;H1;PP;S1;S2;S3;S4;S5

ÜSTAD YUKARIDA Kİ FORMÜLÜ YAZANA KADAR CANIM ÇKTI.. SONUNDA YİNE HÜSRAN. 1 DAKİKALIK GRAFİKTE DESTEK DİRENÇ BÖLGELERİNİ İYİ VERMİŞTİ... YALIZ GÖRÜDMKİ DAKİKALAR GEÇTİKÇE GRAFİK AŞAĞIDAKİ GİBİ OLUYOR.

http://666kb.com/i/cq9hqhr1bwxzyrie6.gif

geoist
21-07-2014, 19:43
Yukarıdaki sıkıntıyı nasıl giderebilirim..
Yeni veriyi eklemesini istemiyorum.. Sıkıntım bu.
Teşekkür ederim.
VE
AYI ZMANADA system testera uygulamaya çalışıyorum... yapamıyorum ..
yani anlık fiyat l1-l2 gibi rakamların üstünde bir kaç bar kapanış yaptıktan sonra bir üstteki çizgi hedef (pozisyon kapasın) ve yine
yani

çizgilerin üzerinde kapanışlar long altında short olmasına ugrasıyorum.. yardım edebilirmisniz.

Bear_Bull
21-07-2014, 22:28
Sanırım yapılmak istenen şu

hangi periyotta olursanız olun
grafikte periyot değiştirsenizde
pivotları günlük çiz dediyseniz

1-5-10-15-20-30-60-120-240 ve gün periyodunda hesaplanan değerlerin değişmeden grafikte gösterimini sağlamak



1 dk
http://badgs.webege.com/2014/7/Temmuz2014-96.png

5 dk
http://badgs.webege.com/2014/7/Temmuz2014-97.png
10
15
20
30 dk da hep aynı değerler

60 dk
http://badgs.webege.com/2014/7/Temmuz2014-98.png

120
240 dk aynı

gün periyodunda
http://badgs.webege.com/2014/7/Temmuz2014-99.png


aynı çizimler

HAFTALIK istenirse hafta için istenen tüm periyotlarda

http://badgs.webege.com/2014/7/Temmuz2014-100.png

AYLIK istenirse aylık için istenen tüm periyotlarda

http://badgs.webege.com/2014/7/Temmuz2014-101.png

UCAY
http://badgs.webege.com/2014/7/Temmuz2014-102.png

veya YILLIK

http://badgs.webege.com/2014/7/Temmuz2014-103.png

Çizdirilibilmesi mümkün

tüm hepsinin tek grafikte tablo görünümü
şu şekilde
http://badgs.webege.com/2014/7/Temmuz2014-104.png

MATRIKSTE ise

yapabildiğim

Gün / Hafta / Ay / Yıl olarak
http://badgs.webege.com/2014/7/Temmuz2014-105.png
,

gün=1 seçildiği için
hangi periyot olursa olsun değerler aynı çıkacaktır.

http://badgs.webege.com/2014/7/Temmuz2014-106.png

değişik periyotlar ile

http://badgs.webege.com/2014/7/Temmuz2014-107.png


Matrikste indi builderden yazılması ve şifrelenememesi yüzünden açık kodunu paylaşamıyorum

İdeal kullananlara geçen yıl bir süre grafik üzerinde kullanabilmeleri ve deneyebilmeleri için
İdeal Kullanıcı kodlarını mail atanlara vermiştim

onada çok istek olmamıştı.
bende artık (yıılarca uğraşıp düşünüp deneyip) yazdığım indikatörleri kimse ile paylaşmaya pek istekli değilim.


ek olarak
İdealden
tablo olarak hazırlanıp
excele atılıp işlem yaptırılarak haftalık aylık tablo haline getirilmiş son halleri aşağıdaki gibidir.

Haftalık Pivotlar Fibonaci abiden
https://twitter.com/BearBull26/status/490845660724199424



Temmuz AY Pivotlar. Fibonaci abiden
https://twitter.com/BearBull26/status/490845536992243712

https://pbs.twimg.com/media/Bs_Vad2CUAANR1t.png:large

uufuk
22-07-2014, 08:43
Yukarıdaki sıkıntıyı nasıl giderebilirim..
Yeni veriyi eklemesini istemiyorum.. Sıkıntım bu.
Teşekkür ederim.
VE
AYI ZMANADA system testera uygulamaya çalışıyorum... yapamıyorum ..
yani anlık fiyat l1-l2 gibi rakamların üstünde bir kaç bar kapanış yaptıktan sonra bir üstteki çizgi hedef (pozisyon kapasın) ve yine
yani

çizgilerin üzerinde kapanışlar long altında short olmasına ugrasıyorum.. yardım edebilirmisniz.

Sorunuzda pek anlaşılmıyor 9 çizginin hangisi temel alınacak ?
Önçeki günün "H_L_C" değerleri bu formülle tespit edilir.
.......................
Nw:=ROC(Hour(),1,$)<0;
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));
WCL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(C,-1));
..........................
Pivot seviyesi bir önceki günün "c" "h" "l" değerlerinden türetilmiş ,bugünün oluşması beklenen orta seviye degeridir.
Pivot = ( Yüksek + Kapanış + Düşük ) / 3 yani BP:=(WH+WL+WCL)/3; dir.Gönderimi iyice irdele soruna cevap bulursun.
Takıldıgın yer varsa tane tane sor yardımcı olayım.

uufuk
22-07-2014, 09:10
Sadece son güne ait pivot destek dirençleri çizen 0.025 vob adımına yuvarlanmış çalışmam.

NW:=ROC(Hour(),1,$)<0;
x1t:=LastValue(ValueWhen(1,NW=-1,Cum(1)));
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));
WCL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(C,-1));
Pivot:=if(cum(1)=>x1t, ( WH + WCL + WL )/3,0);
R3:=if(cum(1)=>x1t,WH + 2*(Pivot - WL),0); R1:=if(cum(1)=>x1t, 2 * Pivot -WL,0);
S1:=if(cum(1)=>x1t, 2 * Pivot - WH,0);
R2:= if(cum(1)=>x1t,Pivot + (R1 - S1),0);
S2:= if(cum(1)=>x1t,Pivot - (R1 - S1),0);
S3:= if(cum(1)=>x1t,WL - 2*(WH - Pivot),0);
int(R3/0.025)*0.025; int(R2/0.025)*0.025;int(R1/0.025)*0.025 ;int(Pivot/0.025)*0.025;
int(S1/0.025)*0.025; int(S2/0.025)*0.025;int(S3/0.025)*0.025

http://i.hizliresim.com/REVV7Y.png

leventmartı
22-07-2014, 09:55
Ufuk abi,
diyecek bir sey bırakmadın ki,,,
tüm bu yaptıkların,
kuru bir teşekkürü buraya yazayım kayıtlara geçsin,
diğer kısmı bizde saklı kalsın.
teşekkür ederim...
saygı ve sevgilerimle...

geoist
22-07-2014, 15:00
Sorunuzda pek anlaşılmıyor 9 çizginin hangisi temel alınacak ?
Önçeki günün "H_L_C" değerleri bu formülle tespit edilir.
.......................
Nw:=ROC(Hour(),1,$)<0;
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));
WCL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(C,-1));
..........................
Pivot seviyesi bir önceki günün "c" "h" "l" değerlerinden türetilmiş ,bugünün oluşması beklenen orta seviye degeridir.
Pivot = ( Yüksek + Kapanış + Düşük ) / 3 yani BP:=(WH+WL+WCL)/3; dir.Gönderimi iyice irdele soruna cevap bulursun.
Takıldıgın yer varsa tane tane sor yardımcı olayım.

öncelikle dünkü mesaj için teşekkürler.
soru1-
şu görüntüyü elde etmek. bear bull unda dediği gibi... hangi peiyot olursa olsun. rakamların ve çizgilerin sabit kalmasını sağlamak

http://666kb.com/i/cqab5654xwaiu2x37.gif
ilk bunu halletmek istiyorum..

uufuk
22-07-2014, 16:06
öncelikle dünkü mesaj için teşekkürler.
soru1-
şu görüntüyü elde etmek. bear bull unda dediği gibi... hangi peiyot olursa olsun. rakamların ve çizgilerin sabit kalmasını sağlamak
ilk bunu halletmek istiyorum..
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=319
gönderi 3821 ve 3827 den yararlanın.Lastvalue =sürekli son değeri gösterir,her data da değişir.sen önce pivotu oluştur.Sonra belirlediğin
katsayılarla carp amacına ulaşırsın.Neyse onu da ben yazayım
...............................

Nw:=ROC(Hour(),1,$)<0;
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));
WCL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(C,-1));
Pi:=(WH+WL+WCL)/3;
Range;WH-WL;
Pi+Range*0.825;
Pi+Range*0.55;
Pi+Range*0.275;
Pi+Range*0.183333;
Pi+Range*0.183333;
Pi+Range*0.091667;
Pi;
Pi-Range*0.825;
Pi-Range*0.55;
Pi-Range*0.275;
Pi-Range*0.183333;
Pi-Range*0.183333;
Pi-Range*0.091667

kani
23-07-2014, 04:11
Yukarıdaki sıkıntıyı nasıl giderebilirim..
Yeni veriyi eklemesini istemiyorum.. Sıkıntım bu.
Teşekkür ederim.
VE
AYI ZMANADA system testera uygulamaya çalışıyorum... yapamıyorum ..
yani anlık fiyat l1-l2 gibi rakamların üstünde bir kaç bar kapanış yaptıktan sonra bir üstteki çizgi hedef (pozisyon kapasın) ve yine
yani

çizgilerin üzerinde kapanışlar long altında short olmasına ugrasıyorum.. yardım edebilirmisniz.

sizin aradığınız sayın bear bul abimizin grafiklerindeki ise buyrun aynısı işinize yarayacaksa güle güle kullanın

TF:=Input("1=hour 2=day 3=week 4=month 5=year ",1,5,4);
NW:=If(TF=1,ROC(Minute(),1,$)<0,
If(TF=2,ROC(Hour(),1,$)<0,
If(TF=3,ROC(DayOfWeek(),1,$)<0,
If(TF=4,ROC(DayOfMonth(),1,$)<0,ROC(Month(),1,$)<0))));
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,L),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,H),-1));
WCL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(c,-1));
BP:=(WH+WL+WCL)/3;
D:=((WH-WL)/2)+BP;
B:=BP-((WH-WL)/2);
D1:=(WH-WL)+BP;
B1:=BP-(WH-WL);

SB1:=BP-((WH-WL)*2.14);
SB2:=BP-((WH-WL)*1.620);
SB3:=BP-((WH-WL)*1.382);
SB4:=BP-((WH-WL)*.780);
SB5:=BP-((WH-WL)*.620);
SB6:=BP-((WH-WL)*.225);
SB7:=BP-((WH-WL)*.072);

RB1:=((WH-WL)*1.382)+BP;
RB2:=((WH-WL)*1.23)+BP;
RB3:=((WH-WL)*.780)+BP;
RB4:=((WH-WL)*.620)+BP;
RB5:=((WH-WL)*.382)+BP;
RB7:=((WH-WL)*.140)+BP;
RB8:=((WH-WL)*.300)+BP;

RB1;
RB2;
D1;
RB3;
RB4;
D;
RB5;
RB8;
RB7;
BP;
SB7;
SB6;
B;
SB5;
SB4;
B1;
SB3;SB2;SB1

uufuk
23-07-2014, 23:59
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=319
gönderi 3821 ve 3827 den yararlanın.Lastvalue =sürekli son değeri gösterir,her data da değişir.sen önce pivotu oluştur.Sonra belirlediğin
katsayılarla carp amacına ulaşırsın.Neyse onu da ben yazayım
...............................

Nw:=ROC(Hour(),1,$)<0;
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));
WCL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(C,-1));
Pi:=(WH+WL+WCL)/3;
Range;WH-WL;
Pi+Range*0.825;
Pi+Range*0.55;
Pi+Range*0.275;
Pi+Range*0.183333;
Pi+Range*0.183333;
Pi+Range*0.091667;
Pi;
Pi-Range*0.825;
Pi-Range*0.55;
Pi-Range*0.275;
Pi-Range*0.183333;
Pi-Range*0.183333;
Pi-Range*0.091667
Aceleyle yazdığımdan formülde hata olmuş,dogrusu aşağıdadır.

Nw:=ROC(Hour(),1,$)<0;
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));
WCL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(C,-1));
Pi:=(WH+WL+WCL)/3;
Range:=WH-WL;
Pi+Range*0.825;
Pi+Range*0.55;
Pi+Range*0.275;
Pi+Range*0.183333;
Pi+Range*0.091667;
Pi;
Pi-Range*0.825;
Pi-Range*0.55;
Pi-Range*0.275;
Pi-Range*0.183333;
Pi-Range*0.091667

Baroma
28-07-2014, 19:33
Tekrar merhaba kolay gelsin.. crosslu bir koşulum var, koşul gerçekleşirse zaten alacak ama koşul gerçekleşmezse, koşul cross içerdiğinden crosstan sonraki bara dikkat eden bir koşul yazmak istiyorum yardım ederseniz sevinirim.

yasinipek
29-07-2014, 01:43
Tekrar merhaba kolay gelsin.. crosslu bir koşulum var, koşul gerçekleşirse zaten alacak ama koşul gerçekleşmezse, koşul cross içerdiğinden crosstan sonraki bara dikkat eden bir koşul yazmak istiyorum yardım ederseniz sevinirim.

If(koşul, doğru sonuç,yanlış sonuç) ile yapabilirsin. Koşul yerine konuşulunuzu yazarsın doğru ise ne yapması gerektiğini, yanlış ise ne yapması gerektiğini belirtmelisin. Sonraki bar diye birşey olmaz önceki bar diye bir şey olur oda kapanış için Ref(c,-1) dir


hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.

Baroma
29-07-2014, 15:49
Aradığım cevap değildi fakat yine de teşekkürler.

kani
30-07-2014, 01:07
Aradığım cevap değildi fakat yine de teşekkürler.

crostan sonra açılan barda bi şart arıyorsunuz anladığım mesela cross gerçekleşti saat 12 barıyla saat 13 barı açıldı bu saat 13 barına bi koşul şart getirmek istediğinizi anlıyorum ama sorun şuki matriks bar kapanmadan bişey yapmaz saat 13 barına ne türlü koşul getirirseniz getirin barın kapanmasını beklemek zorunda teyt edebilmek için o getirdiğiniz koşul oluşmuşmu oluşmamışmı bakabilmesi için oluşmuşsa zaten saat 14 barı açılmış demektir

mesuteryilmaz
01-08-2014, 10:22
herkese selamlar,
herhangi bir indikatörü histogram formatında iki ayrı renkte göstermek mümkün mü?
Örneğin sıfır çizgisi altındaki çubuklar kırmızı, üstündekiler ise yeşil olsun.
Bilen arkadaşların yardımları için şimdiden teşekkür ediyorum.

uufuk
01-08-2014, 11:18
herkese selamlar,
herhangi bir indikatörü histogram formatında iki ayrı renkte göstermek mümkün mü?
Örneğin sıfır çizgisi altındaki çubuklar kırmızı, üstündekiler ise yeşil olsun.
Bilen arkadaşların yardımları için şimdiden teşekkür ediyorum.

a:=MACD();
if(a>0,a,0);
if(a<0,a,0)

mesuteryilmaz
01-08-2014, 13:24
Cevap için tekrar teşekkürler

kani
01-08-2014, 20:44
HIZLI ve yavaş bir macd türü


A:=macd ()- macd trigger ( );
a-ref(a, -1);a

Baroma
02-08-2014, 22:53
Yazmaya fırsatım olmadı, ben de teşekkür ediyorum.

yasinipek
04-08-2014, 22:19
Trend(5,-1,D) fonksiyonu tam olarak ne işe yaradığını detaylı yazabilirmisiniz acaba

Afgan
05-08-2014, 05:46
arkadaşlar günaydın.
eğer yardımcı olabilirseniz benim size sorum şu : matriks üzerinde iki varlığın yüzdesel değişimlerini birbirine bölecek ( oranlayacak ) şekilde nasıl formüle dökebilirim ? Örneğin ; xu030 daki yüzdesel değişim/ozdhmv varantındaki yüzdesel değişim olacak şekilde matriks üzerinde nasıl formüle dökülür ?
Yardımcı olabilirseniz minnettar olurum.

uufuk
05-08-2014, 06:24
Trend(5,-1,D) fonksiyonu tam olarak ne işe yaradığını detaylı yazabilirmisiniz acaba
Dostum,matriks açıklaması böyle Trend(Bar sayısı,Bitiş Noktası (bugün için 0, dün için -1),Y=yükselen D=düşen) .
Ben zamanında bir işe yarar şekilde kullanamadım.Aşagıdaki formülde n ve m değerleriyle istediğin gibi oyna değerlendir,birşeyler
elde edersen bizleride bilgilendir.
................................
n:=14; m:=-10;
Trend(n,0,Y);Trend(n,m,Y);
Trend(n,0,D);Trend(n,m,D)
.....................................

uufuk
05-08-2014, 06:46
arkadaşlar günaydın.
eğer yardımcı olabilirseniz benim size sorum şu : matriks üzerinde iki varlığın yüzdesel değişimlerini birbirine bölecek ( oranlayacak ) şekilde nasıl formüle dökebilirim ? Örneğin ; xu030 daki yüzdesel değişim/ozdhmv varantındaki yüzdesel değişim olacak şekilde matriks üzerinde nasıl formüle dökülür ?
Yardımcı olabilirseniz minnettar olurum.
Dostum,herhangi bir grafikde başka bir varlık datasına Security("Sembol",DataSerisi O H L C W V TLVOL)
fonksiyonuyla ulaşırız.Security("xu030", C) 30endeksin kapanışını verir.
.............................................
a:=Security("xu030", C);
a1:=ROC(a,1,%);
b:=Security("ozdhmv", C);
b1:=ROC(b,1,%);
a1/b1
.........................

Afgan
05-08-2014, 07:06
Dostum,herhangi bir grafikde başka bir varlık datasına Security("Sembol",DataSerisi O H L C W V TLVOL)
fonksiyonuyla ulaşırız.Security("xu030", C) 30endeksin kapanışını verir.
.............................................
a:=Security("xu030", C);
a1:=ROC(a,1,%);
b:=Security("ozdhmv", C);
b1:=ROC(b,1,%);
a1/b1
.........................
cevabınız için tekrardan teşekkür ederim.

hocamurat2001
05-08-2014, 12:06
YARDIMCI OLABİLECEK ARKADAŞ VARMI LÜTFEN
MATRİKSTE ÇALIŞIYORDU BU FORMÜL ALIM INDİSİ AMA FXPLASA İNDİKATÖR OLARAK EKLEYEMEDİM
HATAYI pr:=Input BURADAN VERİYORDU. FORMÜLÜ İNDİKATÖR OLARAK FXPLASA YÜKLEYEBİLMEM İÇİN YARDIMCI OLABİLECEK YAZILIMCI ARKADAŞ VARMI SAYGILARIM LA

ALIM INDISI

{ User inputs }
pr:=Input("Top/Bottom range percent [0~50%]",
0,800,20)/100;
pds:=Input("Range lookback periods",1,2600,200);
plot:=Input("plot:[1]Range and Percentage Levels,[2]Signals",1,2,
1);

{ Data array }
x:=C;

{ Percentage levels within Hi/Lo range }
hi:=HHV(x,pds);
lo:=LLV(x,pds);
RangeTopPercent:=(hi-lo)*(1-pr)+lo;
RangeBotPercent:=(hi-lo)*pr+lo;

{ Crossover of range percentage signals }
upper:=Cross(rangeTopPercent,x);
lower:=Cross(x,rangeBotPercent);
signals:=lower-upper;

{ Overbought/sold signals }
oBought:=x>rangeTopPercent;
oSold:=x<rangeBotPercent;
odd:=Frac(Cum(1)/2)<>0;
oBoughtFill:=If(odd,oBought,0);
oSoldFill:=If(odd,oSold,0);

{ Plot on price chart, signals in own window }
If(plot=1,hi,0);
If(plot=1,rangeTopPercent,(oSold-oBought)*.5);
If(plot=1,rangeBotPercent,signals);
If(plot=1,lo,(oSoldFill-oBoughtFill)*.5)

köroğlu
07-08-2014, 18:09
http://i.hizliresim.com/d4nGGn.png


q:=ROC(MINUTE(),1,$)<0;
hc:=valuewhen(1,q,ref(c,-1));
c1:=valuewhen(1,q,cum(1));
hc1:=if(cum(1)>c1,c,hc);
n:=if(cum(1)=c1,0,1);
t1:=cum(1)-valuewhen(12-n,q,cum(1));
t2:=cum(1)-valuewhen(26-n,q,cum(1));
t3:=cum(1)-valuewhen(9,q,cum(1));
hmacd:=mov(hc1,t1,e)-mov(hc1,t2,e);
htrg:=mov(hmacd,t3,e);
hmacd;htrg::0

1,5,10,15,20,30 dakikalık grafda simule edilmiş saatlık "MACD".
Geliştirebilirsiniz....

sayın uufuk bey
yine yardımınızı isteyeceğim mecburen .siz bana bu konuda yardımcı olduktan sonra çok araştırdım ama bu formülü matrixte nereye yazacağımı bulamadım.dolayısıyla bir türlü ekranıma getiremedim.öyle kaldım.birşey yapamadım.eğer mümkünse birde farklı zaman periyotları için hangi kelimeleri değiştireceğim.artık bunda da yardımcı olursanız sizi yormayacağım.şimdiden çok teşekkür ediyorum.

thebaboli
07-08-2014, 20:06
sayın uufuk bey
yine yardımınızı isteyeceğim mecburen .siz bana bu konuda yardımcı olduktan sonra çok araştırdım ama bu formülü matrixte nereye yazacağımı bulamadım.dolayısıyla bir türlü ekranıma getiremedim.öyle kaldım.birşey yapamadım.eğer mümkünse birde farklı zaman periyotları için hangi kelimeleri değiştireceğim.artık bunda da yardımcı olursanız sizi yormayacağım.şimdiden çok teşekkür ediyorum.

http://snag.gy/FfVfV.jpg

Önce KHN yi tıklayın sonra Indicator Builder ı tıklayın. Aşağıdaki pencere açılacak.

http://snag.gy/Yke3W.jpg

Orada da 1 nolu yere o kodu yapıştır. 2 ve 3 nolu yere kendince isim ver 4 nolu yere tıklayarak kaydet ve 5 numaralı yere tıklayarak grafiğin üzerinde görebilirsin.

sefen
08-08-2014, 18:27
"A1" isimli indikatörümü endeksin kapanışı için ;
al:C>fml("A1") sat: C<fml("A1") şeklinde kullanıyorum.
dolar-BİST korelasyonundan da faydalanmak istediğimden bu formülüme aynı indikatörü dolar içinde kullanmak şartıyla Bist grafiğinde Al sat gösteren formül yazmak istiyorum.
AL:Doların kapanışı <doların A1'i AND (bist kapanışi)>Bistin A1'i
SAT:Doların kapanışı >doların A1'i AND (bist kapanışi)<Bistin A1'i
(security ile sadece doların kapanışını indikatör olarak yazıyorum fakat doların kapanışı ve doların A1 değerini endeks üzerinde al sat olarak kullanabileceğim formülü yazamadım)
Yardımlarınızı bekliyorum....

uufuk
09-08-2014, 10:26
"A1" isimli indikatörümü endeksin kapanışı için ;
al:C>fml("A1") sat: C<fml("A1") şeklinde kullanıyorum.
dolar-BİST korelasyonundan da faydalanmak istediğimden bu formülüme aynı indikatörü dolar içinde kullanmak şartıyla Bist grafiğinde Al sat gösteren formül yazmak istiyorum.
AL:Doların kapanışı <doların A1'i AND (bist kapanışi)>Bistin A1'i
SAT:Doların kapanışı >doların A1'i AND (bist kapanışi)<Bistin A1'i
(security ile sadece doların kapanışını indikatör olarak yazıyorum fakat doların kapanışı ve doların A1 değerini endeks üzerinde al sat olarak kullanabileceğim formülü yazamadım)
Yardımlarınızı bekliyorum....
Dostumuza örnek çalışmayla yardımımız olsun.
Ab:=Security("XU030",C);............ Bist kapanışı
Ab1:=mov(Ab,21,e); ...................Sizin deyimle örnek "A1" Bist için
Ad:=Security("USDTRY",C); ........Dolar kapanışı
Ad1:=mov(Ad,21,e); ................Sizin deyimle örnek "A1" Dolar için
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,

Ab:=Security("XU030",C);
Ab1:=mov(Ab,21,e);
Ad:=Security("USDTRY",C);
Ad1:=mov(Ad,21,e);
al:=Ad<Ad1 and Ab>Ab1;
sat:=Ad>Ad1 and Ab<Ab1;
al;sat

Kendi "A1" formulunuza uyarlayın,Kolay gelsin.

sefen
09-08-2014, 13:20
cevap için teşekkürler.
yazdığınız formülde Ab1 ve Ad1 deki ortalama Ab ve Ad ye ait.Bu tamamdır.
Fakat çözemediğim problem şu;
Bendeki A1 indikatörü, indikatör bulderde kayıtlı bir indikatör ve karışık bir yapıya sahip.
Ben A1 indikatörünü şu ana kadar FML fonksiyonuyla kullandım.ve Bist grafiğinde kullanıyorum.ne zaman doların düşüşünü yada çıkışını sistemime dahil edersem daha iyi sonuçlar elede edebilirim varsayımıyla yola çıktım.(son olaylardan sonra:) )
Ad:=Security("USDTRY",C);
Ad1:=Security("USDTRY",fml("A1")); (burası böyle yazılır(tanımlanır) mantığı olmadı)
................................................
Al:= Ad<Ad1 and ....
gibi yazdım olmadı hata verdi.
2.olarakta A1 indikatörünün hepsini kopyalayıp Ab1 ve Ad1 e yazdım ve A1 formülündeki C lere de Ab ve Ad yazdım yine hata verdi.
ben usdtry grafiğinin kapanışını formülde sizin yazdığınız gibi tanımlayabiliyorum.USDTRY nin hareketli ortalamasınıda tanımlamasını öğrendim teşekkür ederim.Fakat indikatör bulderda bulunan A1 isimli indikatörün usdtry deki değerlerini tanımlayamadım.
otururken ,yürürken ,yemekte aklımda formül düşünüyorum...kafama takıldıya :)
Tekrar ilginiz için teşekkür ederim.

Dostumuza örnek çalışmayla yardımımız olsun.
Ab:=Security("XU030",C);............ Bist kapanışı
Ab1:=mov(Ab,21,e); ...................Sizin deyimle örnek "A1" Bist için
Ad:=Security("USDTRY",C); ........Dolar kapanışı
Ad1:=mov(Ad,21,e); ................Sizin deyimle örnek "A1" Dolar için
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,

Ab:=Security("XU030",C);
Ab1:=mov(Ab,21,e);
Ad:=Security("USDTRY",C);
Ad1:=mov(Ad,21,e);
al:=Ad<Ad1 and Ab>Ab1;
sat:=Ad>Ad1 and Ab<Ab1;
al;sat

Kendi "A1" formulunuza uyarlayın,Kolay gelsin.

sefen
09-08-2014, 17:21
sanırım hallettim.
A1 indikatörünün içerisine usdtry nin kapanışını u1 şeklinde tanımladım ve A1 formülündeki C leri u1 şeklinde değiştirdim.Böylece usdtry nin A1 ini yeni bir indikatör(USA1) haline getirmiş oldum.Sıra sizin formülde Ad1 yerine bu FML("USA1") yazınca istediğim indikatörün mantığını elde etmiş oldum.Şimdi sıra değişik indikatörleri de bu mantıkta sınamak ve sistem testerda denemek.bakalım sonuç ne olacak.
Tekrar tekrar teşekkür ederim...

cevap için teşekkürler.
yazdığınız formülde Ab1 ve Ad1 deki ortalama Ab ve Ad ye ait.Bu tamamdır.
Fakat çözemediğim problem şu;
Bendeki A1 indikatörü, indikatör bulderde kayıtlı bir indikatör ve karışık bir yapıya sahip.
Ben A1 indikatörünü şu ana kadar FML fonksiyonuyla kullandım.ve Bist grafiğinde kullanıyorum.ne zaman doların düşüşünü yada çıkışını sistemime dahil edersem daha iyi sonuçlar elede edebilirim varsayımıyla yola çıktım.(son olaylardan sonra:) )
Ad:=Security("USDTRY",C);
Ad1:=Security("USDTRY",fml("A1")); (burası böyle yazılır(tanımlanır) mantığı olmadı)
................................................
Al:= Ad<Ad1 and ....
gibi yazdım olmadı hata verdi.
2.olarakta A1 indikatörünün hepsini kopyalayıp Ab1 ve Ad1 e yazdım ve A1 formülündeki C lere de Ab ve Ad yazdım yine hata verdi.
ben usdtry grafiğinin kapanışını formülde sizin yazdığınız gibi tanımlayabiliyorum.USDTRY nin hareketli ortalamasınıda tanımlamasını öğrendim teşekkür ederim.Fakat indikatör bulderda bulunan A1 isimli indikatörün usdtry deki değerlerini tanımlayamadım.
otururken ,yürürken ,yemekte aklımda formül düşünüyorum...kafama takıldıya :)
Tekrar ilginiz için teşekkür ederim.

köroğlu
11-08-2014, 10:01
sayın baboli yardımınız için çok teşekkür ediyorum.iyi haftalar dilerim.

Afgan
13-08-2014, 21:38
İyi akşamlar.
Arkadaşlar sizden bir sorunum hakkında biraz vaktinizi rica edicem. Eğer yardımcı olabilirseniz sevinirim. Sorum şu;
Herhangi bir menkul kıymet için;
( Şuanki fiyatı - Aldığım fiyat ) parantezine x1;
( Şuanki toplam hacim ( tl olarak) - Aldığım lot ( tl olarak )) / Şuanki toplam hacim ( tl olarak ) ) parantezine x2 dersek bu formülleri x1*x2 olarak veri terminali üzerine nasıl formülize edebilirim ?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

köroğlu
14-08-2014, 22:00
sayın baboli sizin bana verdiğiniz bilgiden sonra hemen matrixe dediğiniz gibi yazıp yükledim ama ekran görüntüsü sizinkinden farklı oldu.ekteki gibi oldu.acaba nerede hata yaptım.sizin yaptıgınız gibi görüntü gibi olsaydı çok güzel olacaktı.bunda trigger leri yok galiba.
eğer başarabilirsem en uygun zaman dilimlerini bulabilmek için test edebilmek istiyorum.size de zahmet verdim.şimdiden teşekkür ediyorum.

köroğlu
14-08-2014, 22:01
http://i.hizliresim.com/REnXAa.jpg

zeiss
17-08-2014, 13:14
Matirks icin asagidakini nasil formule ederiz tesekkur ederim simdiden ..
Satis yap kosulu : son iki barin ussel ortalamasi son 4 barin ussel ortalamasini asagi keserse satis

Alim kosulu : son iki barin dip fiyat ortalamasi son 4 barinkini asagidan yukari keserse alim yap
Stoploss : %4

hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.

zeiss
17-08-2014, 13:15
Ayrica matriksteki yazilan fonksiyonlar metatrader da kullanilirmi ?

hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.

uufuk
17-08-2014, 14:50
Matirks icin asagidakini nasil formule ederiz tesekkur ederim simdiden ..
Satis yap kosulu : son iki barin ussel ortalamasi son 4 barin ussel ortalamasini asagi keserse satis
Alim kosulu : son iki barin dip fiyat ortalamasi son 4 barinkini asagidan yukari keserse alim yap
Stoploss : %4
hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.
al
..............
Cross(mov(l,2,e),mov(l,4,e))
...................................
sat
...................................
Cross(mov(c,4,e),mov(c,2,e))
...............................................

Ayrica matriksteki yazilan fonksiyonlar metatrader da kullanilirmi ?
hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.
Ortak fonksiyonlar vardır,ama dilleri farklıdır.Bazen çevirip kullanabilirsin,metatraderden matrikse bazen çeviri mümkün olmaz.

zeiss
17-08-2014, 15:18
Cok tesekkur ederim uufuk hocam..Allah razi olsun..

hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.

50promil
17-08-2014, 15:21
sistem yazacağımız hisse senedini nasıl inceliyoruz?fiyat hareketlerini nasıl değerlendiriyoruz.ustalara rica etsem bir örnek verir mi

thebaboli
17-08-2014, 19:46
sayın baboli sizin bana verdiğiniz bilgiden sonra hemen matrixe dediğiniz gibi yazıp yükledim ama ekran görüntüsü sizinkinden farklı oldu.ekteki gibi oldu.acaba nerede hata yaptım.sizin yaptıgınız gibi görüntü gibi olsaydı çok güzel olacaktı.bunda trigger leri yok galiba.
eğer başarabilirsem en uygun zaman dilimlerini bulabilmek için test edebilmek istiyorum.size de zahmet verdim.şimdiden teşekkür ediyorum.

Estağfurullah sizde ki hali ile bendeki hali aynı. Sadece renkler aynı kalmış. Onları tıklayarak değiştirebilirsiniz.

nasa64
22-08-2014, 18:25
Arkadaşlar aşağıdaki linkteki kodu(Kolier_SuperTrend) Matrikse çevirebilecek var mı? Teşekkürler
http://www.mql5.com/en/code/10005#

KOSA
22-08-2014, 18:32
Arkadaşlar aşağıdaki linkteki kodu(Kolier_SuperTrend) Matrikse çevirebilecek var mı? Teşekkürler
http://www.mql5.com/en/code/10005#

Yazilimi goremedim.

nasa64
22-08-2014, 18:38
view bölümüne tıklarsanız çıkıyor Sayın KOSA. Teşekkürler

uufuk
22-08-2014, 19:12
http://www.stocata.org/metastock/stop_trail_atr.html
Abiler bu indikatörün matriksde kasmadan çalışanını yapamaz mıyız?


Yukarıda bahsedilen indikatörün kasmayan hali;
atrper:=Input("ATR period :",1,100,5);
atrfact:=Input("ATR multiplication :",1,10,3.5);
loss:=atrfact*ATR(atrper);
trail:=
If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV,
if(c-loss<PREV,PREV,c-loss),
If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV,
if(c+loss>PREV,PREV,c+loss),
If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
Trail

Ufuk abi teşekkürler sen itelemesen bugün pes etmiştim artık. Sorun PREV fonksiyonunu tam anlayamamış olmammış aslında yoksa çözüm çok basitmiş. Tekrar teşekkürler


Arkadaşlar aşağıdaki linkteki kodu(Kolier_SuperTrend) Matrikse çevirebilecek var mı? Teşekkürler
http://www.mql5.com/en/code/10005#
Dostum,benzer problemi "mızmız" arkadaşımıza yardımcı olarak kendisine çözdürmüş idik....

KOSA
22-08-2014, 19:32
Saçmalamış olabilirim. Ufuk dayım gelirse kontrol ediversin.

//+------------------------------------------------------------------+
//| Kolier_SuperTrend_Indi.mq4 |
//| Copyright 2010, KoliEr Li. |
//| http://kolier.li |
//+------------------------------------------------------------------+
/*
* I here get paid to program for you. Just $15 for all scripts.
*
* I am a bachelor major in Financial-Mathematics.
* I am good at programming in MQL for Meta Trader 4 platform. Senior Level. Have done hundreds of scripts.
* No matter what it is, create or modify any indicators, expert advisors and scripts.
* I will ask these jobs which are not too large, price from $15, surely refundable if you are not appreciate mine.
* All products will deliver in 3 days.
* Also, I am providing EA, Indicator and Trade System Improvement Consultant services, contact me for the detail.
* If you need to have it done, don't hesitate to contact me at: [email protected]
*/

//+------------------------------------------------------------------+
//| Indicator Properties |
//+------------------------------------------------------------------+
#property copyright "Copyright 2010, KoliEr Li."
#property link "http://kolier.li"
// Client:
// Tags: SuperTrend, ATR
// Revision: 1

/* Change Logs */
/*
*/

#property indicator_chart_window
#property indicator_buffers 2
#property indicator_color1 Lime
#property indicator_color2 Red
#property indicator_width1 2
#property indicator_width2 2

//+------------------------------------------------------------------+
//| Universal Constants |
//+------------------------------------------------------------------+
#define PHASE_NONE 0
#define PHASE_BUY 1
#define PHASE_SELL -1

//+------------------------------------------------------------------+
//| User input variables |
//+------------------------------------------------------------------+
extern string AdvisorName ="Kolier_SuperTrend_Indi";
extern string AdvisorVersion="1.0.1"; // The version number of this script
extern string ProjectPage="http://kolier.li/project/kolier-supertrend-indi"; // The project landing page
extern int BarsToCount = 0; // Set to 0 to count all bars, if >0, set more to calculate more bars
extern int TrendMode = 0; // 0=Show line same as SuperTrend.mq4, 1=New way to show trend line
// iATR
extern string ATR_Indicator = "http://kolier.li/example/mt4-iatr-system-average-true-range";
extern int ATR_Period = 10;
extern double ATR_Multiplier= 3.0;

//+------------------------------------------------------------------+
//| Universal variables |
//+------------------------------------------------------------------+
double buffer_line_up[],buffer_line_down[];
double atr,band_upper,band_lower;
int phase=PHASE_NONE;
//+------------------------------------------------------------------+
//| Custom indicator initialization function |
//+------------------------------------------------------------------+
int init()
{
IndicatorShortName(AdvisorName);
IndicatorDigits(MarketInfo(Symbol(),MODE_DIGITS));

SetIndexBuffer(0,buffer_line_up);
SetIndexLabel(0,"Up Trend");
SetIndexBuffer(1,buffer_line_down);
SetIndexLabel(1,"Down Trend");

return(0);
}
//+------------------------------------------------------------------+
//| Custom indicator deinitialization function |
//+------------------------------------------------------------------+
int deinit()
{
return(0);
}
//+------------------------------------------------------------------+
//| Custom indicator iteration function |
//+------------------------------------------------------------------+
int start()
{
int counted_bars=IndicatorCounted();
if(counted_bars<0) return(-1);
if(counted_bars>0) counted_bars--;
int limit=Bars-counted_bars;
if(counted_bars==0) limit-=1+2;

for(int i=limit; i>=0; i--)
{
atr=iATR(Symbol(),0,ATR_Period,i);
band_upper = (High[i]+Low[i])/2 + ATR_Multiplier * atr;
band_lower = (High[i]+Low[i])/2 - ATR_Multiplier * atr;

if(phase==PHASE_NONE)
{
buffer_line_up[i]=(High[i+1]+Low[i+1])/2;
buffer_line_down[i]=(High[i+1]+Low[i+1])/2;
}

if(phase!=PHASE_BUY && Close[i]>buffer_line_down[i+1] && buffer_line_down[i+1]!=EMPTY_VALUE)
{
phase = PHASE_BUY;
buffer_line_up[i]=band_lower;
buffer_line_up[i+1]=buffer_line_down[i+1];
}

if(phase!=PHASE_SELL && Close[i]<buffer_line_up[i+1] && buffer_line_up[i+1]!=EMPTY_VALUE)
{
phase = PHASE_SELL;
buffer_line_down[i]=band_upper;
buffer_line_down[i+1]=buffer_line_up[i+1];
}

if(phase==PHASE_BUY
&& ((TrendMode==0 && buffer_line_up[i+2]!=EMPTY_VALUE) || TrendMode==1))
{
if(band_lower>buffer_line_up[i+1])
{
buffer_line_up[i]=band_lower;
}
else
{
buffer_line_up[i]=buffer_line_up[i+1];
}
}
if(phase==PHASE_SELL
&& ((TrendMode==0 && buffer_line_down[i+2]!=EMPTY_VALUE) || TrendMode==1))
{
if(band_upper<buffer_line_down[i+1])
{
buffer_line_down[i]=band_upper;
}
else
{
buffer_line_down[i]=buffer_line_down[i+1];
}
}

}

return(0);
}
//+------------------------------------------------------------------+

A:= 10;
B:= 3;
B1:= (H+L)/2 + ATR(B) * ATR(A);
A1:= (H+L)/2 - ATR(B) * ATR(A);
Avd:=if(C>B1,1,if(C<A1,-1,PREV));
avn:=ValueWhen(1,Avd<>0,avd);
KOSA:=if(avn=1,A1,B1);
KOSA

uufuk
23-08-2014, 08:50
Saçmalamış olabilirim. Ufuk dayım gelirse kontrol ediversin.
Dostum, nasa64 arkadaşımızın ulaşmak istediği çizimle,önerdiğin çizimi karşılaştır kendin karar ver.
Önerdigim mızmız dostumuzun çözümüdür.(h+l)/2 için geliştirilebilinir .

nasa64
24-08-2014, 14:08
Sn. KOSA, Sn.uufuk
Yardımlarınız için teşekkürler.

Darvas Trader
01-09-2014, 16:34
Merhabalar, benim yapmak istediğim şey endeks oluşturmak. Bilemiyorum mümkün mü? BIST'teki endeksler çok yetersiz. Örneğin TUPRS da XKMYA endeksinde BRISA da. Ya da TRKCM da XTAST endeksinde, CIMSA, AKCNS ve EGSER de. Bu firmalarla ilgili alt endeksler olmadığı için hangi sektörlerin endekse göre nasıl performans gösterdiklerini tepit etmek güç oluyor.

Ama mesela XCIMENTO diye bir endeks olsa ve onun içinde AKCNS, BOLUC, CIMSA, ADANA, BTCIM vs. olsa.

XLASTIK olsa ve içinde BRISA, GOODY, KORDS olsa.

Bu konu yapılabilir mi ya da nasıl yapılır, üstadlardan fikir alabilirsem çok sevinirim.

Şimdiden çok teşekkürler yardımlarınız için

Darvas Trader
01-09-2014, 16:42
Yine bu konuyla ilgili olarak, mesela FROTO, TOASO gibi otomotiv firmaları XMESY'de yer alıyor. Ancak DOAS XTCRT'de. Aslında otomotiv sektörünü ilgilendiren bir gelişme olduğunda, mesela faizlerin düşmesi vs., bu firmalar aynı şekilde etkileniyor ve beraber hareket ediyorlar. XOTOMOTIV diye bir endeks olmalı.

XMESY endeksi o kadar karışık ki, içinde beyaz eşya üreticileri, otomobil üreticileri, traktör üreticileri, yedek parça üreticileri v.s. herşey var. XMESY endeksinin yükselip düşmesi hiçbir şey ifade etmiyor başlı başına. Ancak mesela XYEDEKPARCA olsa ve içinde EGEEN, DITAS, PARSN, CEMTS, v.s. olsa.

Ya da TKNSA ve BMEKS için ayrı bir endeks olsa.

Neyse, sonuçta bu şekilde bir endeksleme yapılabilse süper olurdu.

uufuk
01-09-2014, 16:55
Yine bu konuyla ilgili olarak, mesela FROTO, TOASO gibi otomotiv firmaları XMESY'de yer alıyor. Ancak DOAS XTCRT'de. Aslında otomotiv sektörünü ilgilendiren bir gelişme olduğunda, mesela faizlerin düşmesi vs., bu firmalar aynı şekilde etkileniyor ve beraber hareket ediyorlar. XOTOMOTIV diye bir endeks olmalı.

XMESY endeksi o kadar karışık ki, içinde beyaz eşya üreticileri, otomobil üreticileri, traktör üreticileri, yedek parça üreticileri v.s. herşey var. XMESY endeksinin yükselip düşmesi hiçbir şey ifade etmiyor başlı başına. Ancak mesela XYEDEKPARCA olsa ve içinde EGEEN, DITAS, PARSN, CEMTS, v.s. olsa.

Ya da TKNSA ve BMEKS için ayrı bir endeks olsa.

Neyse, sonuçta bu şekilde bir endeksleme yapılabilse süper olurdu.
http://www.matriksdata.com/egitimler.html
Dostum,"sembol buldier" den istediğini oluşturabilirsin....

Darvas Trader
01-09-2014, 16:58
http://www.matriksdata.com/egitimler.html
Dostum,"sembol buldier" den istediğini oluşturabilirsin....

Çok teşekkür ederim ilginiz için. Gönderdiğiniz eğitim dokumanlarına bir bakayım, bulamazsam yine yardımınızı rica ederim:)

Darvas Trader
01-09-2014, 18:13
http://www.matriksdata.com/egitimler.html
Dostum,"sembol buldier" den istediğini oluşturabilirsin....

Tekrardan teşekkürler, ilgili kısmı buldum.

kebaltaci
03-09-2014, 14:44
arkadaşlar birisi bana 360 günlük üssel ağırlıklı ortalamasını aşşağı yada yukarı kesen hisseleri bulma formulu yazabilirmi, yada 360 günlük AO sunun altındaki hisseler diyede olabilir teşekkür ederim

kani
03-09-2014, 20:49
arkadaşlar birisi bana 360 günlük üssel ağırlıklı ortalamasını aşşağı yada yukarı kesen hisseleri bulma formulu yazabilirmi, yada 360 günlük AO sunun altındaki hisseler diyede olabilir teşekkür ederim

Cross(Ref(mov(c,360,w),-1), c)

leventmartı
04-09-2014, 18:19
711 Versiyonu ile ilgili değişiklikler dökümanına linkten ulaşabilirsiniz.
http://217.118.24.4/documents/VERSIYON_711_YENILIKLER.pdf

uufuk
05-09-2014, 10:23
Dostumuz, "megena"ın reversal macd ve rsı ile ilgili sorusuna Metastock topiğinde ceveb verdim.Konuyu buraya taşıyamadım.
Fikir edinmek ısteyen dostlar için link aşağıdadır.
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=2307&page=405&p=10801428#post10801428

leventmartı
05-09-2014, 11:47
Dostumuz, "megena"ın reversal macd ve rsı ile ilgili sorusuna Metastock topiğinde ceveb verdim.Konuyu buraya taşıyamadım.
Fikir edinmek ısteyen dostlar için link aşağıdadır.
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=2307&page=405&p=10801428#post10801428

Ellerine sağlık abi,
ustalığını konuşturmşsun yine,,,:yes:

uranacus
05-09-2014, 20:36
uufuk hocam slm lar işlemhacmi ve fiyat ilişkili bir ortalama yı nasıl oluştururuz.

uranacus
05-09-2014, 21:10
ufuk hocam msj mı okuyabildinizmi

uufuk
05-09-2014, 21:14
uufuk hocam slm lar işlemhacmi ve fiyat ilişkili bir ortalama yı nasıl oluştururuz.
Matriksdeki "W" ifade edilenden daha gerçekçi bar içi ortalama fiyat çözümü,
Security("X30YVADE",TLVOL)/V
ifadesidir,örnek kullanımı.......


P:=13; P1:=21; P2:=55;
A:=Security("X30YVADE",TLVOL)/V;
(Mov(A,P,E));
(Mov(A,P1,E));
(Mov(A,P2,E))

mesuteryilmaz
08-09-2014, 23:34
Selamlar,
Aşağıdaki Metastock'ta yazılmış "Basit Donchian metodu"nu matriks'e nasıl uyarlayabiliriz?


Buy Order:

Len1:= OPT1;
Len2:= OPT2;
el:= h > ref(hhv(H,len1),-1);
es:= L < ref(llv(L,len1),-1);
xl:= L < ref(llv(L,len2),-1);
xs:= h > ref(hhv(H,len2),-1);
trade:= if(el, 1, if(es, -1,
if((prev=1 and xl) or (prev=-1 and xs), 0, prev)));
trade=1 and ref(trade<>1, -1)

Sell Order:

Len1:= OPT1;
Len2:= OPT2;
el:= h > ref(hhv(H,len1),-1);
es:= L < ref(llv(L,len1),-1);
xl:= L < ref(llv(L,len2),-1);
xs:= h > ref(hhv(H,len2),-1);
trade:= if(el, 1, if(es, -1,
if((prev=1 and xl) or (prev=-1 and xs), 0, prev)));
trade=0 and ref(trade=1, -1)

Sell Short Order:

Len1:= OPT1;
Len2:= OPT2;
el:= h > ref(hhv(H,len1),-1);
es:= L < ref(llv(L,len1),-1);
xl:= L < ref(llv(L,len2),-1);
xs:= h > ref(hhv(H,len2),-1);
trade:= if(el, 1, if(es, -1,
if((prev=1 and xl) or (prev=-1 and xs), 0, prev)));
trade=-1 and ref(trade<>-1, -1)

Buy to Cover Order:

Len1:= OPT1;
Len2:= OPT2;
el:= h > ref(hhv(H,len1),-1);
es:= L < ref(llv(L,len1),-1);
xl:= L < ref(llv(L,len2),-1);
xs:= h > ref(hhv(H,len2),-1);
trade:= if(el, 1, if(es, -1,
if((prev=1 and xl) or (prev=-1 and xs), 0, prev)));
trade=0 and ref(trade=-1, -1)

Optimizations:

OPT1:
Description: long term
Minimum: 20
Maximum: 40
Step : 5

OPT2:
Description: short term
Minimum: 5
Maximum: 20
Step : 5

mesuteryilmaz
09-09-2014, 01:33
Matriks'te Volume (toplam lot) = Bid(Alış) + Ask(Satış) olarak grafikte görebiliyoruz.
Acaba Bid(Alış) - Ask(Satış) grafikte görme imkanı var mıdır?

uranacus
10-09-2014, 19:48
ufuk hocam 9 günlük basit ortalamanın sadeleştirilmesi yani tekrar basit ortalamasını nasıl alırız. matrikste

Bear_Bull
10-09-2014, 20:03
ufuk hocam 9 günlük basit ortalamanın sadeleştirilmesi yani tekrar basit ortalamasını nasıl alırız. matrikste

2 türlü
1,şekil

x:=mov(c,9,s);
y:=mov(x,9,s);
y

içi içe şekli
mov(mov(c,9,s),9,s)

uufuk
11-09-2014, 11:39
Selamlar,
Aşağıdaki Metastock'ta yazılmış "Basit Donchian metodu"nu matriks'e nasıl uyarlayabiliriz?


Buy Order:

Len1:= OPT1;
Len2:= OPT2;
el:= h > ref(hhv(H,len1),-1);
es:= L < ref(llv(L,len1),-1);
xl:= L < ref(llv(L,len2),-1);
xs:= h > ref(hhv(H,len2),-1);
trade:= if(el, 1, if(es, -1,
if((prev=1 and xl) or (prev=-1 and xs), 0, prev)));
trade=1 and ref(trade<>1, -1)

Sell Order:

Len1:= OPT1;
Len2:= OPT2;
el:= h > ref(hhv(H,len1),-1);
es:= L < ref(llv(L,len1),-1);
xl:= L < ref(llv(L,len2),-1);
xs:= h > ref(hhv(H,len2),-1);
trade:= if(el, 1, if(es, -1,
if((prev=1 and xl) or (prev=-1 and xs), 0, prev)));
trade=0 and ref(trade=1, -1)

Sell Short Order:

Len1:= OPT1;
Len2:= OPT2;
el:= h > ref(hhv(H,len1),-1);
es:= L < ref(llv(L,len1),-1);
xl:= L < ref(llv(L,len2),-1);
xs:= h > ref(hhv(H,len2),-1);
trade:= if(el, 1, if(es, -1,
if((prev=1 and xl) or (prev=-1 and xs), 0, prev)));
trade=-1 and ref(trade<>-1, -1)

Buy to Cover Order:

Len1:= OPT1;
Len2:= OPT2;
el:= h > ref(hhv(H,len1),-1);
es:= L < ref(llv(L,len1),-1);
xl:= L < ref(llv(L,len2),-1);
xs:= h > ref(hhv(H,len2),-1);
trade:= if(el, 1, if(es, -1,
if((prev=1 and xl) or (prev=-1 and xs), 0, prev)));
trade=0 and ref(trade=-1, -1)

Optimizations:

OPT1:
Description: long term
Minimum: 20
Maximum: 40
Step : 5

OPT2:
Description: short term
Minimum: 5
Maximum: 20
Step : 5
Dostum,prev halen Matriks sistem testerde sihhatlı çalışmıyor.Gelelim sizin probleme,sistem tester mantığıyla çözüm düşünülenden basit
çözüm aşağıdadır.

al
........
h > ref(hhv(H,opt1),-1)
...................
sat
....
L < ref(llv(L,opt2),-1)
.................
açığa sat
.......
L < ref(llv(L,opt1),-1)
.............
acık poz kapat
..........
h > ref(hhv(H,opt2),-1)
.................................
opt1 20 40 5
opt2 5 20 5


http://i.hizliresim.com/rdLRqV.png

Data pencersindeki indikatör formulu aşagdadır.sistem testerde elde edilen opt1 opt2 değerlerini Len1 Len2 ye yazarak gözlememleyip
formüllerin doğruluğunu anlayabilirsiniz.


Len1:= 40; Len2:= 20;
ref(hhv(H,len1),-1); ref(llv(L,len1),-1);
ref(llv(L,len2),-1); ref(hhv(H,len2),-1)

sorulara cevap veren olmaması düşündürücü.......

mesuteryilmaz
11-09-2014, 12:33
Teşekkür ederim
Zaten benim sorduğum sorulara genelde sadece sizden cevap geliyor.

uufuk
11-09-2014, 12:36
Teşekkür ederim
Zaten benim sorduğum sorulara genelde sadece sizden cevap geliyor.
Sizde kazık soru sormayın dostum..... :kahkah: :kahkah: :kahkah:

mesuteryilmaz
11-09-2014, 14:12
Matriks'te Volume (toplam lot) = Bid(Alış) + Ask(Satış) olarak grafikte görebiliyoruz.
Acaba Bid(Alış) - Ask(Satış) grafikte görme imkanı var mıdır?

Sizden buna cevap gelmedi. Gerçi Matriks'in kendi insanlarında da cevap gelmedi. Esas kazık soru bu galiba:))

uufuk
11-09-2014, 14:50
Sizden buna cevap gelmedi. Gerçi Matriks'in kendi insanlarında da cevap gelmedi. Esas kazık soru bu galiba:))
Dostum,soru platformlar acısından biraz saçma gibi, alanı satanı anlık fiyatı göstermiyorlar hacim bilgisini ücretli veriyorlar.Aracı kurumuna
ek ödeme yapmassan aldığın sattığın malın fiyatını 15 dakika gecikmeli görüyorsun.Sen kalkmış bardaki alan satan volumunu
bana göster diyorsun,el insaf.....
Teorik olarak mümkün....Şöyleki tick data üzerinden işlemleri excel atıp saydırır hesaplatırsın....
Diger bir yol açılış yüksek farkı alıcıların , açılış düşük farkı satıcıların gücünü gösterir varsayımıyla hesaplar kesin değil ama fikir verecek değer elde edersin.
Bu barda bu alıcıların bu da satıcıların hacmi diye iki volüm yayınlayan data satıcısı bilmiyorum,bildigin varsa link ver inceleyelim....

madeinturkey
11-09-2014, 16:12
3 ortalama kullanarak al-sat sinyali nasıl yazabilirim?

Mesela (a>b)>c olduğunda al.

(a<b)<c olduğunda sat.

Teşekkürler. :)

yasinipek
11-09-2014, 20:17
Merhaba benim otomatik al-sat sistemim günlük 1,000 puan alınca dursun aynı gün bir daha işleme girmesin(yani geceye flat girsin). Yeni işleme ertesi gün yeni sinyal yönünde girsin. 1,000 puan alamazsa sistem normal çalışsın geceye sinyal hangi yöndeyse o şekilde pozda kalsın istiyorum.

Bu mümkün mü? yardımcı olursanız sevinirim

yasinipek
11-09-2014, 20:26
3 ortalama kullanarak al-sat sinyali nasıl yazabilirim?

Mesela (a>b)>c olduğunda al.

(a<b)<c olduğunda sat.

Teşekkürler. :)

a>b AND b>c olduğunda al.

a<b AND b<c olduğunda sat.

mesuteryilmaz
11-09-2014, 21:30
Dostum,soru platformlar acısından biraz saçma gibi, alanı satanı anlık fiyatı göstermiyorlar hacim bilgisini ücretli veriyorlar.Aracı kurumuna
ek ödeme yapmassan aldığın sattığın malın fiyatını 15 dakika gecikmeli görüyorsun.Sen kalkmış bardaki alan satan volumunu
bana göster diyorsun,el insaf.....
Teorik olarak mümkün....Şöyleki tick data üzerinden işlemleri excel atıp saydırır hesaplatırsın....
Diger bir yol açılış yüksek farkı alıcıların , açılış düşük farkı satıcıların gücünü gösterir varsayımıyla hesaplar kesin değil ama fikir verecek değer elde edersin.
Bu barda bu alıcıların bu da satıcıların hacmi diye iki volüm yayınlayan data satıcısı bilmiyorum,bildigin varsa link ver inceleyelim....

Sayın uufuk,
Aslında soru hiç saçma değil. Hatta kanımca bizdeki yerli data yayın platformlarında belirtilmek istenmeyen bir gösterge olabilir. Daha da ileri gideyim; daytrade yapanlara ekstra bir avantaj getirdiği için herkese sağlanmadığını bile düşünebiliriz.
Piyasa(aktif) Alış Emirleri - Piyasa(aktif) Satış Emirleri = Toplam Delta Hesabı adı veriliyor. "Delta analizi" denen bu hesaplama zaman/satış tablosu ve derinlikli veriler esas alınarak yapılan alım satım işlemlerinde daha doğru kararlar vermede yardımcı olduğuna inanılıyor. Buna inceleme yaptığım yabancı kaynaklı yayınlarda rastladım ve bana ilginç geldi. Ne de olsa piyasa herkesin yaptığını yaparak para kazanılamadığı, piyasa yapıcının yaptığını taklit ederek para kazanıldığı gerçeği göz ardı edemeyiz.
Aşağıdaki linkte biraz anlatmış (ingilizce bilenler için)
http://www.trade2win.com/articles/1670-trading-cumulative-delta-indicator/p/1?group=methodologies&topic=technical-analysis

Matriks'te "dde link ve excel aktarımları" menü'den aktarım yapılabiliyor. Örneğin "MTX|DATA!X30YVADE.ADET.MTX" ve "MTX|DATA!X30YVADE.HACIM" verileri excele aktarabiliyor. Ancak problem bunları excel'de alıştan olanları ayrı satıştan olanları ayrı ayrı nasıl hesaplatacağımız. Tarihsel data olarak analiz yapmak isteyince iş kolay. Problem anlık datayı excelde hesaplatabilmek. Alıştan ve satıştan gerçekleşen lotları ayırdedebilmek, dolaysı ile farkını anlık hesaplatabilmek. İşte buna delta deniyor. Toplamlarına da cumulative delta deniyor. Aslında bunu kademe analizinde en altta toplamda alış lotları ve satış lotları toplamlarını görebiliyoruz. Malesef excel'e dde link olartak aktarılamıyor. Dolayısı ile anlık değil tarihsel olarak incelenebiliyor.
Kafanızı şişirmedim umarım.:))

yasinipek
11-09-2014, 22:29
Anlık datayı excel hücresinde devamlı gösterebilir miyiz. Mesela eurusd paritesi değerini bir excel hücresinde görmek gibi

hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.

mesuteryilmaz
11-09-2014, 23:00
Anlık datayı excel hücresinde devamlı gösterebilir miyiz. Mesela eurusd paritesi değerini bir excel hücresinde görmek gibi

hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.
Matriks'te aktarmak istediğin sembolün bulunduğu fiyat penceresinde sembole ait hangi veriyi excel'e aktarmak istiyorsan o hücrede sağ tık yapıp açılan menüde dde link ve excel aktarımlarından istediğini seçiyorsun (tüm pencereyi veya hücreyi aktar gibi..). Excel sayfası kendiliğinden açılıyor. Excel hücresinde anlık veri sürekli değişiyor. Da daa...:))

uufuk
12-09-2014, 04:41
Dostum,soru platformlar acısından biraz saçma gibi, alanı satanı anlık fiyatı göstermiyorlar hacim bilgisini ücretli veriyorlar.Aracı kurumuna
ek ödeme yapmassan aldığın sattığın malın fiyatını 15 dakika gecikmeli görüyorsun.Sen kalkmış bardaki alan satan volumunu
bana göster diyorsun,el insaf.....
Teorik olarak mümkün....Şöyleki tick data üzerinden işlemleri excel atıp saydırır hesaplatırsın....
Diger bir yol açılış yüksek farkı alıcıların , açılış düşük farkı satıcıların gücünü gösterir varsayımıyla hesaplar kesin değil ama fikir verecek değer elde edersin.
Bu barda bu alıcıların bu da satıcıların hacmi diye iki volüm yayınlayan data satıcısı bilmiyorum,bildigin varsa link ver inceleyelim....


Sayın uufuk,
Aslında soru hiç saçma değil. Hatta kanımca bizdeki yerli data yayın platformlarında belirtilmek istenmeyen bir gösterge olabilir. Daha da ileri gideyim; daytrade yapanlara ekstra bir avantaj getirdiği için herkese sağlanmadığını bile düşünebiliriz.
Matriks'te "dde link ve excel aktarımları" menü'den aktarım yapılabiliyor. Örneğin "MTX|DATA!X30YVADE.ADET.MTX" ve "MTX|DATA!X30YVADE.HACIM" verileri excele aktarabiliyor. Ancak problem bunları excel'de alıştan olanları ayrı satıştan olanları ayrı ayrı nasıl hesaplatacağımız. Tarihsel data olarak analiz yapmak isteyince iş kolay. Problem anlık datayı excelde hesaplatabilmek. Alıştan ve satıştan gerçekleşen lotları ayırdedebilmek, dolaysı ile farkını anlık hesaplatabilmek. İşte buna delta deniyor. Toplamlarına da cumulative delta deniyor. Aslında bunu kademe analizinde en altta toplamda alış lotları ve satış lotları toplamlarını görebiliyoruz. Malesef excel'e dde link olartak aktarılamıyor. Dolayısı ile anlık değil tarihsel olarak incelenebiliyor.
Kafanızı şişirmedim umarım.:))

Dostum,birinci paragrafı dikkatlı oku,platformlar acısından saçma,bize sunulan imkanlar (imkansızlıklar) karşısında isteğine
el insaf dermişim.İkinci paragrafda çözüm yollarını sunmuşum.Excele hükmeden iyi bilen biri yapsın diye fikir sunmuşuz.
İndikator mantığı açıklamışız. :yes: Biz yaşlandık sıra siz araştıran gençlerde.

mesuteryilmaz
12-09-2014, 08:55
Eyvallah
Yardım ve fikirleriniz için çok teşekkürler. Demek ki şimdi excel'e yönelmeliyim biraz da...


Dostum,birinci paragrafı dikkatlı oku,platformlar acısından saçma,bize sunulan imkanlar (imkansızlıklar) karşısında isteğine
el insaf dermişim.İkinci paragrafda çözüm yollarını sunmuşum.Excele hükmeden iyi bilen biri yapsın diye fikir sunmuşuz.
İndikator mantığı açıklamışız. :yes: Biz yaşlandık sıra siz araştıran gençlerde.

spekulaterist
13-09-2014, 17:11
merhaba arkadaşlar kolay gelsin işime yaramamakla birlikte son zamanlarda sadece öğrenme amaçlı (meraktan :)) şu formül olayına gireyim dedim buradan bir kaç tane kod denedim ama bir türlü başarılı olamadım bu formül ekleme olayını detaylı bir şekilde anlatan sayfa ve basit şekilde deneme formülleri varmıdır acaba yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı ?

sezer32
13-09-2014, 23:57
merhaba arkadaşlar kolay gelsin işime yaramamakla birlikte son zamanlarda sadece öğrenme amaçlı (meraktan :)) şu formül olayına gireyim dedim buradan bir kaç tane kod denedim ama bir türlü başarılı olamadım bu formül ekleme olayını detaylı bir şekilde anlatan sayfa ve basit şekilde deneme formülleri varmıdır acaba yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı ?
http://www.matriksdata.com/egitimler.html

sezer32
17-09-2014, 01:51
Ufuk hocam bu formül amibroker'e ait matriks için işe yarar bişey çıkar mı?

d=IIf(C>Ref(Max(Max(H,Ref(H,-20)),Max(Ref(H,-10),Ref(H,-15))),-1),Min(Min(L,Ref(L,-20)),Min(Ref(L,-10),Ref(L,-15))),

IIf(C<Ref(Min(Min(L,Ref(L,-20)),Min(Ref(L,-10),Ref(L,-15))),-1),Max(Max(H,Ref(H,-20)),Max(Ref(H,-10),Ref(H,-15))),PREV));

a=Cross(Close,d);

b=Cross(d,Close);

uufuk
17-09-2014, 05:05
Ufuk hocam bu formül amibroker'e ait matriks için işe yarar bişey çıkar mı?

d=IIf(C>Ref(Max(Max(H,Ref(H,-20)),Max(Ref(H,-10),Ref(H,-15))),-1),Min(Min(L,Ref(L,-20)),Min(Ref(L,-10),Ref(L,-15))),

IIf(C<Ref(Min(Min(L,Ref(L,-20)),Min(Ref(L,-10),Ref(L,-15))),-1),Max(Max(H,Ref(H,-20)),Max(Ref(H,-10),Ref(H,-15))),PREV));

a=Cross(Close,d);

b=Cross(d,Close);
Dostum,indikator içermediğinden fiyat bazlı olduğundan olumlu.Test ettim...
al

d:=If(C>Ref(Max(Max(H,Ref(H,-20)),Max(Ref(H,-10),Ref(H,-15))),-1),Min(Min(L,Ref(L,-20)),Min(Ref(L,-10),Ref(L,-15))),
If(C<Ref(Min(Min(L,Ref(L,-20)),Min(Ref(L,-10),Ref(L,-15))),-1),Max(Max(H,Ref(H,-20)),Max(Ref(H,-10),Ref(H,-15))),PREV));
Cross(Close,d)

sat


d:=If(C>Ref(Max(Max(H,Ref(H,-20)),Max(Ref(H,-10),Ref(H,-15))),-1),Min(Min(L,Ref(L,-20)),Min(Ref(L,-10),Ref(L,-15))),
If(C<Ref(Min(Min(L,Ref(L,-20)),Min(Ref(L,-10),Ref(L,-15))),-1),Max(Max(H,Ref(H,-20)),Max(Ref(H,-10),Ref(H,-15))),PREV));
Cross(d,Close)

indikatör olarak


d:=If(C>Ref(Max(Max(H,Ref(H,-20)),Max(Ref(H,-10),Ref(H,-15))),-1),Min(Min(L,Ref(L,-20)),Min(Ref(L,-10),Ref(L,-15))),
If(C<Ref(Min(Min(L,Ref(L,-20)),Min(Ref(L,-10),Ref(L,-15))),-1),Max(Max(H,Ref(H,-20)),Max(Ref(H,-10),Ref(H,-15))),PREV));
d

http://i.hizliresim.com/EEVpjB.png

sezer32
17-09-2014, 07:10
Teşekkürler üstadım elinize sağlık,akşam optimize etmeye çalışayım..Şu makineyle konuşmayı ne zaman öğreneceğiz bilmiyorum :)

mesuteryilmaz
18-09-2014, 08:44
Selamlar herkese,
x30aktif sembolünün son değeri ile önceki gün kapanış değeri farkını herhangi bir periyotta grafikte görmek için formül ne olmalı acaba?
Günlük grafik için aşağıdaki formül çalışıyor, ama diğer periyotlar yanlış değer gösteriyor:
Security("X30AKTIF",C)-Ref(Security("X30AKTIF",C),-1)
Bunu denedim yine yanlış değer veriyor:
Security("X30AKTIF",C)-valuewhen(1.,HOUR()=9 and MINUTE()=10,Security("X30AKTIF",O))

Not:Ufuk bey'in yardımı gerecek yine galiba:))

uufuk
18-09-2014, 09:48
Selamlar herkese,
x30aktif sembolünün son değeri ile önceki gün kapanış değeri farkını herhangi bir periyotta grafikte görmek için formül ne olmalı acaba?
Günlük grafik için aşağıdaki formül çalışıyor, ama diğer periyotlar yanlış değer gösteriyor:
Security("X30AKTIF",C)-Ref(Security("X30AKTIF",C),-1)
Bunu denedim yine yanlış değer veriyor:
Security("X30AKTIF",C)-valuewhen(1.,HOUR()=9 and MINUTE()=10,Security("X30AKTIF",O))

Not:Ufuk bey'in yardımı gerecek yine galiba:))
Dostum,formulasyonda hata yok, :tamam: gecikmeli veri ve lisans probleminden hatalı değer olabilir....
Security("X30AKTIF",C)-valuewhen(1,HOUR()=9 and MINUTE()=10,Security("X30AKTIF",O))
Kırmızı noktan fazla sil..... :kahkah: :kahkah:

http://i.hizliresim.com/lzk8WJ.png

mesuteryilmaz
18-09-2014, 11:51
ufuk bey selamlar,
al sat sinyalleri "stop and reverse" mi oluyor? al sinyali verince 1 aldık, sat verince 2 mi satmak lazım?

Dostum,indikator içermediğinden fiyat bazlı olduğundan olumlu.Test ettim...
al

d:=If(C>Ref(Max(Max(H,Ref(H,-20)),Max(Ref(H,-10),Ref(H,-15))),-1),Min(Min(L,Ref(L,-20)),Min(Ref(L,-10),Ref(L,-15))),
If(C<Ref(Min(Min(L,Ref(L,-20)),Min(Ref(L,-10),Ref(L,-15))),-1),Max(Max(H,Ref(H,-20)),Max(Ref(H,-10),Ref(H,-15))),PREV));
Cross(Close,d)

sat


d:=If(C>Ref(Max(Max(H,Ref(H,-20)),Max(Ref(H,-10),Ref(H,-15))),-1),Min(Min(L,Ref(L,-20)),Min(Ref(L,-10),Ref(L,-15))),
If(C<Ref(Min(Min(L,Ref(L,-20)),Min(Ref(L,-10),Ref(L,-15))),-1),Max(Max(H,Ref(H,-20)),Max(Ref(H,-10),Ref(H,-15))),PREV));
Cross(d,Close)

indikatör olarak


d:=If(C>Ref(Max(Max(H,Ref(H,-20)),Max(Ref(H,-10),Ref(H,-15))),-1),Min(Min(L,Ref(L,-20)),Min(Ref(L,-10),Ref(L,-15))),
If(C<Ref(Min(Min(L,Ref(L,-20)),Min(Ref(L,-10),Ref(L,-15))),-1),Max(Max(H,Ref(H,-20)),Max(Ref(H,-10),Ref(H,-15))),PREV));
d

http://i.hizliresim.com/EEVpjB.png

mesuteryilmaz
18-09-2014, 11:59
teşekkür ederim.

Dostum,formulasyonda hata yok, :tamam: gecikmeli veri ve lisans probleminden hatalı değer olabilir....
Security("X30AKTIF",C)-valuewhen(1,HOUR()=9 and MINUTE()=10,Security("X30AKTIF",O))
Kırmızı noktan fazla sil..... :kahkah: :kahkah:

http://i.hizliresim.com/lzk8WJ.png

uufuk
18-09-2014, 12:00
ufuk bey selamlar,
al sat sinyalleri "stop and reverse" mi oluyor? al sinyali verince 1 aldık, sat verince 2 mi satmak lazım?
Açıga satış yapacaksan dediğin gibi,açığa satış yoksa 1 al 1sat....

mesuteryilmaz
18-09-2014, 12:19
Bu "al" "sat" koşullarını expert advisor'a yazınca ürettiği bazı sinyal daha sonra kayboldu. 09:10 barı sat verdi(hala sat), 11:05 barı al verdi şimdi kayboldu. Bu arada grafiğe 1x23 bar periyotta bakıyorum.


Açıga satış yapacaksan dediğin gibi,açığa satış yoksa 1 al 1sat....

uufuk
18-09-2014, 12:41
Bu "al" "sat" koşullarını expert advisor'a yazınca ürettiği bazı sinyal daha sonra kayboldu. 09:10 barı sat verdi(hala sat), 11:05 barı al verdi şimdi kayboldu. Bu arada grafiğe 1x23 bar periyotta bakıyorum.

Dostum,formulun repaint durumu yok.Sinyal değişimlerinde resim çek,kaybolduğunda da resim cek grafik datalarını karşılaştır.

mesuteryilmaz
18-09-2014, 12:45
Eyvallah Ufuk bey
Datalar değişebilirmi?
Matriks'te data güvenilirlik problemi olabilirimi? Yani data daha sonra güncellenerek değişirmi?

tecrübee
21-09-2014, 01:51
merhaba arkadaşlar,

rsi50üstü+macd14-5 al+5 barlık basit h.o üstü 3 arka arkaya kapanış = al

matrikste formül yazmayı bilmediğim için(çok uğraştım nette ama açıklayıcı bir bilgi bulamadım) denemeyi düşündüğüm yukarıdaki formülü nasıl yazabilirim?yardım eden arkadaş(a)lara şimdiden teşekkürler...

uufuk
21-09-2014, 10:20
merhaba arkadaşlar,
rsi50üstü+macd14-5 al+5 barlık basit h.o üstü 3 arka arkaya kapanış = al
matrikste formül yazmayı bilmediğim için(çok uğraştım nette ama açıklayıcı bir bilgi bulamadım) denemeyi düşündüğüm yukarıdaki formülü nasıl yazabilirim?yardım eden arkadaş(a)lara şimdiden teşekkürler...
Dostum,kalınlaştırdıgım yerler izaha muhtaç.

rsi50üstü......RSI(14)>50
macd14-5 al .......MACD(14,5,1)>0 macd çizgisi sıfırdan büyük olacak diye tahmin ettim.

Bu şartlarda al tersi gerçekleşirse sat formulu aşağıdadır.Formulun adınıda "tercubesiz" koydum... :he:


al:=Cross(-0.5,RSI(14)>50 and MACD(14,5,1)>0 and BarsSince(c<mov(c,5,s))>=3);
sat:=Cross(-0.5,RSI(14)<50 and MACD(14,5,1)<0 and BarsSince(c>mov(c,5,s))>=3);
al; sat

http://i.hizliresim.com/JE47WY.png

tecrübee
21-09-2014, 12:45
Dostum,kalınlaştırdıgım yerler izaha muhtaç.

rsi50üstü......RSI(14)>50
macd14-5 al .......MACD(14,5,1)>0 macd çizgisi sıfırdan büyük olacak diye tahmin ettim.

Bu şartlarda al tersi gerçekleşirse sat formulu aşağıdadır.Formulun adınıda "tercubesiz" koydum... :he:


al:=Cross(-0.5,RSI(14)>50 and MACD(14,5,1)>0 and BarsSince(c<mov(c,5,s))>=3);
sat:=Cross(-0.5,RSI(14)<50 and MACD(14,5,1)<0 and BarsSince(c>mov(c,5,s))>=3);
al; sat

http://i.hizliresim.com/JE47WY.png

merhaba hocam teşekkürler açıklama için.ilk sistem denememin adını okuyunca da güldüm epeyce:))

hocam,3 koşul gerçekleştiğinde al veren veya sat veren sistem düşündüm ama kodlamayı bilmiyorum.yard ettiğiniz içn tekrar teşekkürler.



1.koşul:rsi(14) indikatörü 50 seviyesinin üstüne çıktığında
2. koşul macd(14-5-9) yukarı kestiğinde
3. 5 barlık hareketli basit ortalamanın üstünde arka arkaya 3. kapanış yaptığında

yani bu 3 ü aynı anda gerçekleştiğinde al veya aksi durumda sat sinyali veren bir sistem.

saygılar :)

uufuk
21-09-2014, 14:27
merhaba hocam teşekkürler açıklama için.ilk sistem denememin adını okuyunca da güldüm epeyce:))
hocam,3 koşul gerçekleştiğinde al veren veya sat veren sistem düşündüm ama kodlamayı bilmiyorum.yard ettiğiniz içn tekrar teşekkürler.
1.koşul:rsi(14) indikatörü 50 seviyesinin üstüne çıktığında
2. koşul macd(14-5-9) yukarı kestiğinde
3. 5 barlık hareketli basit ortalamanın üstünde arka arkaya 3. kapanış yaptığında

yani bu 3 ü aynı anda gerçekleştiğinde al veya aksi durumda sat sinyali veren bir sistem.

saygılar :)
Dostum,1. ve 3. zaten istediğin gibi.
2. koşul macd(14-5-9) yukarı kestiğinde ifaden de sıfır çizgisini kesmesinden bahsediyorsan macd(14-5-9) ile macd(14-5-1) ın farkı
yoktur,formulden de macd(14-5-9) şeklinde değişebilirsin.Yazıp bozmaktan çekınme uğraş dene,kolay gelsin...

tecrübee
21-09-2014, 15:53
Dostum,1. ve 3. zaten istediğin gibi.
2. koşul macd(14-5-9) yukarı kestiğinde ifaden de sıfır çizgisini kesmesinden bahsediyorsan macd(14-5-9) ile macd(14-5-1) ın farkı
yoktur,formulden de macd(14-5-9) şeklinde değişebilirsin.Yazıp bozmaktan çekınme uğraş dene,kolay gelsin...

teşekkürler hocam.bu arada ''formül nasıl yazılır?'' interneti epeyce kurcaladım basitçe açıklayıcı kaynak bulamadım.sizin tavsiyeniz var mı acaba?

thebaboli
21-09-2014, 16:02
teşekkürler hocam.bu arada ''formül nasıl yazılır?'' interneti epeyce kurcaladım basitçe açıklayıcı kaynak bulamadım.sizin tavsiyeniz var mı acaba?

http://www.matriksdata.com/egitimler.html

sezer32
22-09-2014, 22:57
Ufuk hocam bunun dilinden siz anlarsınız :)

http://i.hizliresim.com/78br9m.jpg




-=Rahul Mohindar Osc (RMO)=-
Mov(Fml("Swingtrd 1"),81,E)

-=SwingTrd 1=-
100 *
(CLOSE - ((Mov(C,2,S) +
Mov(Mov(C,2,S),2,S) +
Mov(Mov(Mov(C,2,S),2,S),2,S) +
Mov(Mov(Mov(Mov(C,2,S),2,S),2,S),2,S) +
Mov(Mov(Mov(Mov(Mov(C,2,S),2,S),2,S),2,S),2,S) +
Mov(Mov(Mov(Mov(Mov(Mov(C,2,S),2,S),2,S),2,S),2,S) ,2,S) +
Mov(Mov(Mov(Mov(Mov(Mov(Mov(C,2,S),2,S),2,S),2,S), 2,S),2,S),2,S) +
Mov(Mov(Mov(Mov(Mov(Mov(Mov(Mov(C,2,S),2,S),2,S),2 ,S),2,S),2,S),2,S),2,S) +
Mov(Mov(Mov(Mov(Mov(Mov(Mov(Mov(Mov(C,2,S),2,S),2, S),2,S),2,S),2,S),2,S),2,S),2,S) +
Mov(Mov(Mov(Mov(Mov(Mov(Mov(Mov(Mov(Mov(C,2,S),2,S ),2,S),2,S),2,S),2,S),2,S),2,S),2,S),2,S)) / 10)) /
(HHV(C,10) - LLV(C,10))

-=SwingTrd 2=-
Mov(Fml("SwingTrd 1"),30,E)

-=SwingTrd 3=-
Mov(Fml("SwingTrd 2"),30,E)

Expert:

-=RMO + SwingTrd + Market Trend=-
Bullish Trend:
Mov(Fml("SwingTrd 1"),81,E)>0

BearishTrend:
Mov(Fml("SwingTrd 1"),81,E)<0

Highlights Sell:
Mov(Fml("SwingTrd 1"),81,E)<0

Highlights Buy:
(Mov(Fml("SwingTrd 1"),30,E)) > 0

Buy Arrow:
Cross( Fml( "swingTrd 2"),Fml( "swingTrd 3") )

Sell Arrow:
Cross( Fml( "swingTrd 3") , Fml( "swingTrd 2"))

sadettinunal
23-09-2014, 16:52
sevgili Dostlar elimde bir-iki formul var, metastock ta test ediyorum xyvade de olumlu sonuclar veriyor. Ama ayni formulleri Matriks te deniyorum sonuclar hep (-) cikiyor. sizden ricam Formulu birde siz test edebilirmisiniz Matrikste. hem Long hem sort xyvade tum veri 5dk.lik ve 10dk.lik peryotlarda rapor ve graf. olarak buraya yazabilirmisiniz. Fomul: Al=Cross((If((C>Ref(HHV(H,21),-1)),1,0)+If((C<Ref(LLV(L,21),-1)),-1,0)),0) Sat=Cross(0,(If((C>Ref(HHV(H,21),-1)),1,0)+If((C<Ref(LLV(L,21),-1)),-1,0)))

thebaboli
23-09-2014, 17:04
sevgili Dostlar elimde bir-iki formul var, metastock ta test ediyorum xyvade de olumlu sonuclar veriyor. Ama ayni formulleri Matriks te deniyorum sonuclar hep (-) cikiyor. sizden ricam Formulu birde siz test edebilirmisiniz Matrikste. hem Long hem sort xyvade tum veri 5dk.lik ve 10dk.lik peryotlarda rapor ve graf. olarak buraya yazabilirmisiniz. Fomul: Al=Cross((If((C>Ref(HHV(H,21),-1)),1,0)+If((C<Ref(LLV(L,21),-1)),-1,0)),0) Sat=Cross(0,(If((C>Ref(HHV(H,21),-1)),1,0)+If((C<Ref(LLV(L,21),-1)),-1,0)))

http://i.imgur.com/tpl4pCl.png

yasinipek
23-09-2014, 22:23
Matrikste bulunan trend fonksiyonunun kullanımı için sorduğum soruya matriksten şöyle bir cevap geldi. Paylaşmak istedim.

Matrikse trend fonksiyonunu sormuştum
Günaydın Yasin bey,
Çok yeni bir fonksiyon olduğu için forumlarda henüz bilgi bulamamanız doğal.
Burada 2 seçeneğiniz vardır.
Bir tanesi fonksiyonlar içindeki Trend fonksiyonu.
Şablon şu şekilde:
Trend(Bar sayısı,Bitiş Noktası (bugün için 0, dün için -1),Y=yükselen D=düşen)
Basitçe Bar sayısı belirliyorsunuz.
Bitiş noktası için son bardan geriye doğru bitiş noktası belirlemek için 0,-1,-2 vb değer kullanıyorsunuz.
Ve trendin yükselen mi düşen mi olacağına karar veriyorsunuz.
Bunu bir indkatör olarak yazarsanız sonucu rahatça görebilirsiniz.
Örnek olarak :
Trend(500,-1,d)
Yazdığınızda ekran görüntüsü aşağıdaki gibi olacaktır.
Bu otomatik olarak sunulan bir seçenektir.
Dilerseniz, bu formülü kullanarak fiyatın bu trend çizgisine göre durumuna göre sistem oluşturabilirsiniz.
Mesela :
C> Trend(500,-1,d)
İfadesi fiyatın bu trend üstüne çıktığı zamanı size gösterecektir.
Diğer seçenek kullanıcı insiyatifine olanak verir:
Grafik üzerinde kendiniz bir trend çiziniz.
Bununüzerinde sağ klik yaparsanız KHN için kopyala seçeneği göreceksiniz.
İndikatör builder’da yapıştır yaparsanız, şağıda gördüğünüz şekilde bir formül göreceksiniz.
MYTREND("13.08.14 11:00",7.93,"11.09.14 16:00",9.15)
Bu formülü de aynı şekilde kullanabilirsiniz.
Olası sorularınızı bekler, iyi çalışmalar dileriz.

emirserhat
25-09-2014, 11:43
Merhabalar,
İndikatör formülüm al sinyali verdiğinde indikatör değerimin 1 , sat sinyali verdiğinde -1 olması ve sinyal süresince böyle kalması için nasıl yazmam gerekir? Çünkü örneğin al sinyali verip 1 olduktan sonra tekrar sıfıra dönüyor , halbuki sat sinyaline kadar 1 olarak kalmasını istiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.

uufuk
25-09-2014, 12:11
Merhabalar,
İndikatör formülüm al sinyali verdiğinde indikatör değerimin 1 , sat sinyali verdiğinde -1 olması ve sinyal süresince böyle kalması için nasıl yazmam gerekir? Çünkü örneğin al sinyali verip 1 olduktan sonra tekrar sıfıra dönüyor , halbuki sat sinyaline kadar 1 olarak kalmasını istiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.

http://i.hizliresim.com/9pqYWO.png


al:=Cross(mov(c,5,s),mov(c,22,s));
sat:=Cross(mov(c,22,s),mov(c,5,s));
alb:=BarsSince(al);
satb:=BarsSince(sat); (alb>satb)-(alb<satb)

emirserhat
25-09-2014, 12:39
http://i.hizliresim.com/9pqYWO.png


al:=Cross(mov(c,5,s),mov(c,22,s));
sat:=Cross(mov(c,22,s),mov(c,5,s));
alb:=BarsSince(al);
satb:=BarsSince(sat); (alb>satb)-(alb<satb)

Ufuk Bey,
O kadar işime yarayacakki bu.
Çok teşekkür ederim , çok sağolun , varolun..

emirserhat
25-09-2014, 19:44
Merhabalar,
Arşivinde X30YVADE 5 dakikalık verileri excell olarak bulunan arkadaşlar varsa paylaşması mümkün müdür?

KOSA
27-09-2014, 09:38
Merhabalar,
Arşivinde X30YVADE 5 dakikalık verileri excell olarak bulunan arkadaşlar varsa paylaşması mümkün müdür?

https://twitter.com/__KOSA__/status/505038836905545728

eloy
27-09-2014, 13:20
5 lık ortalama 20 lık ortalamayı gectıgınde alacak, tersinde satacak cok basit bir sistem dusunelim. bu sistem al noktasından sonra yuzde 3 kar yaptıgında artık 5 in 20 yi değil de 5 in 30 kestiği durumda satış yapacak bir sistem tasarlamak mumkun mu acaba? yani belirli miktar kara geçtiğini anlamasını ve şartları değiştirmesini sağlamak mümkün müdür acaba? amaç karlı poziyonlarda daha uzun süre kalmasını sağlamak. ya da herhangi farklı bir formulasyon var mı bunu sağlamak için?

uufuk
27-09-2014, 17:19
5 lık ortalama 20 lık ortalamayı gectıgınde alacak, tersinde satacak cok basit bir sistem dusunelim. bu sistem al noktasından sonra yuzde 3 kar yaptıgında artık 5 in 20 yi değil de 5 in 30 kestiği durumda satış yapacak bir sistem tasarlamak mumkun mu acaba? yani belirli miktar kara geçtiğini anlamasını ve şartları değiştirmesini sağlamak mümkün müdür acaba? amaç karlı poziyonlarda daha uzun süre kalmasını sağlamak. ya da herhangi farklı bir formulasyon var mı bunu sağlamak için?
Dostlar,extrem sorularınızı cevaplarken "yutulmaya hazır pişmis balık kıvamında" cevaplar yazdım hep.Geri dönüşlerin cogu hayal kırıklığı oldu benim açımdan.Bundan sonra yol gösterici "can alıcı" noktayı açıklayıp devamını sizlerin katkısıyla tamamlayacağım. Sizlerden katkı yoksa
devamı yok.....
http://i.hizliresim.com/Wr1yn2.png


al:=Cross(mov(c,5,s),mov(c,20,s));
sat:=Cross(mov(c,20,s),mov(c,5,s));
z:=valuewhen(1,al-sat,al-sat);
alky:=if(z=1,(c/valuewhen(1,al,c)-1)*100,0);
satky:=if(z=-1,((valuewhen(1,sat,c)/c)-1)*100,0);
alky; satky

emirserhat
27-09-2014, 20:00
https://twitter.com/__KOSA__/status/505038836905545728

Sayın Kosa,
Çok teşekkür ederim , sağolun..

uufuk
28-09-2014, 16:25
Dostlar,extrem sorularınızı cevaplarken "yutulmaya hazır pişmis balık kıvamında" cevaplar yazdım hep.Geri dönüşlerin cogu hayal kırıklığı oldu benim açımdan.Bundan sonra yol gösterici "can alıcı" noktayı açıklayıp devamını sizlerin katkısıyla tamamlayacağım. Sizlerden katkı yoksa
devamı yok.....
http://i.hizliresim.com/Wr1yn2.png


al:=Cross(mov(c,5,s),mov(c,20,s));
sat:=Cross(mov(c,20,s),mov(c,5,s));
z:=valuewhen(1,al-sat,al-sat);
alky:=if(z=1,(c/valuewhen(1,al,c)-1)*100,0);
satky:=if(z=-1,((valuewhen(1,sat,c)/c)-1)*100,0);
alky; satky
Eloy dostumuzun isteği üzere devamını getireceğim....
"matriks başlıgındaki sorumun cevabını gercekten cok guzel noktaya getirmişsiniz. eksik kalan kısmı da tamamlayabilirseniz ben kendi sitemime entegre etmeye çalışacağım fakat olur mu olmaz mı bilmiyorum."

Grafik üzerindeki indikatörler adım adım problem çözümünü açıklıyor.

eloy indikatörü 5_20 sisteminim karlarını % olarak hesaplıyor


al:=Cross(mov(c,5,s),mov(c,20,s));
sat:=Cross(mov(c,20,s),mov(c,5,s));
z:=valuewhen(1,al-sat,al-sat);
alky:=if(z=1,(c/valuewhen(1,al,c)-1)*100,0);
satky:=if(z=-1,((valuewhen(1,sat,c)/c)-1)*100,0);
alky; satky

elo1 indikatörü %karların yüksek seviyesini tesbit ediyor.


al:=Cross(mov(c,5,s),mov(c,20,s)); sat:=Cross(mov(c,20,s),mov(c,5,s)); z:=valuewhen(1,al-sat,al-sat);
alky:=if(z=1,(c/valuewhen(1,al,c)-1)*100,0); satky:=if(z=-1,((valuewhen(1,sat,c)/c)-1)*100,0);
alk:=highestsince(1,al,alky); satk:=highestsince(1,sat,satky);
alk; satk

elo2 indikatorude "5-20" ve "5-(20 , 30)" z z1 şeklinde iki sisteminde sinyalinı veriyor.


al:=Cross(mov(c,5,s),mov(c,20,s)); sat:=Cross(mov(c,20,s),mov(c,5,s)); z:=valuewhen(1,al-sat,al-sat);
alky:=if(z=1,(c/valuewhen(1,al,c)-1)*100,0); satky:=if(z=-1,((valuewhen(1,sat,c)/c)-1)*100,0);
alk:=highestsince(1,al,alky); satk:=highestsince(1,sat,satky);
al1:=if(satk>=3,Cross(mov(c,5,s),mov(c,30,s)),Cross(mov(c,5,s), mov(c,20,s)));
sat1:=if(alk>=3,Cross(mov(c,30,s),mov(c,5,s)),Cross(mov(c,20,s) ,mov(c,5,s)));
z1:=valuewhen(1,al1-sat1,al1-sat1); z;z1

Bizim kullanacağımız z1 sinyalıdır.

http://i.hizliresim.com/gL84QO.png



Güle güle kullanın,kullanmazdan önce iyice gözlemleyip inceyin "böcek"li olabilir :he: :he: :he:

eloy
28-09-2014, 16:49
bu nasıl bir bilgi birikimidir. aynı zamanda nasıl bir iyi niyettir.bir teşekkür kifayetsiz kalır..

KOSA
29-09-2014, 19:22
Dayı eline sağlık teşekkürler

maneger
01-10-2014, 23:16
selam ufuk bey resimdeki indikatörün formulu
MOST(MOV(c,34,e),3,2)
aşağıda grafikte okla gösterdiğim yerlerde yukarı geçtiğinde al aşağı geçtiğinde sat formülü nasıl olmalıdır. teşekkürler
http://image-turko.com/di-7Z19.png

uufuk
02-10-2014, 00:14
selam ufuk bey resimdeki indikatörün formulu
MOST(MOV(c,34,e),3,2)
aşağıda grafikte okla gösterdiğim yerlerde yukarı geçtiğinde al aşağı geçtiğinde sat formülü nasıl olmalıdır. teşekkürler

Dostum, kapanış için....yazdığından öyle anlaşılıyor

al:=Cross(c,MOST(MOV(c,34,e),3,2));
sat:=Cross(MOST(MOV(c,34,e),3,2),c) ; al;sat

most mantığı ortalamayı kullanır....

al:=Cross(MOV(MOV(c,34,e),3,e),MOST(MOV(c,34,e),3, 2));
sat:=Cross(MOST(MOV(c,34,e),3,2), MOV(MOV(c,34,e),3,e)); al;sat

emirserhat
03-10-2014, 11:01
http://i.hizliresim.com/9pqYWO.png


al:=Cross(mov(c,5,s),mov(c,22,s));
sat:=Cross(mov(c,22,s),mov(c,5,s));
alb:=BarsSince(al);
satb:=BarsSince(sat); (alb>satb)-(alb<satb)

Ufuk Bey,bunun al,sat,açığa sat ve açık poz kapat şeklindeki versiyonunu bir türlü üretemedim. O yüzden yardımınızı istemek zorundayım. (Al ve açık poz kapatın farklı / sat ve açığa satın farklı formüllerle olduğu durumlar için.)

uufuk
03-10-2014, 12:32
Ufuk Bey,bunun al,sat,açığa sat ve açık poz kapat şeklindeki versiyonunu bir türlü üretemedim. O yüzden yardımınızı istemek zorundayım. (Al ve açık poz kapatın farklı / sat ve açığa satın farklı formüllerle olduğu durumlar için.)

Dostum,örnek bir sistem üzerinden sorunuzu cevaplayalım.örnek sistemimiz daha önce "mesuteryılmaz" dostumuzun sorusunda olan
sistemdir.
İndikator olarak


Len1:= 40; Len2:= 20;
ref(hhv(H,len1),-1); ref(llv(L,len1),-1);
ref(llv(L,len2),-1); ref(hhv(H,len2),-1)

Bu sistem al_sat_acıgasat_acıkkapat için uygundur.


al:=h > ref(hhv(H,40),-1);
sat:=L < ref(llv(L,20),-1);
asat:=L < ref(llv(L,40),-1);
akap:=h > ref(hhv(H,20),-1); q:= -al+sat+2*asat+-2*akap; valuewhen(1,q,q);q

al=1 sat=-1 flat=0 şeklinde formül...


al:=h > ref(hhv(H,40),-1);
sat:=L < ref(llv(L,20),-1);
asat:=L < ref(llv(L,40),-1);
akap:=h > ref(hhv(H,20),-1); q:= -al+sat+2*asat+-2*akap; q1:=valuewhen(1,q,q);
if(q1=3,1,if(q1=-3,-1,0))


http://i.hizliresim.com/nGRG15.png

Kendi sistemlerinize uyarlayınız,kolay gelsin....

emirserhat
03-10-2014, 12:54
Yardımınızla hallettim Ufuk Bey , çok teşekkürler

nasa64
03-10-2014, 21:00
Sayın uufuk,

Şimdiden Kurban Bayramınızı kutluyorum.

Bir ricam-sorum olacak. Günlük olarak hazırladığım bir sistem var ve bu sistem AL konumunda iken küçük peryotlar için yazdığım sistemde AL-SAT yaptırmak istiyorum.
Günlük sistemimi Indikatör olarak atarak yapmayı düşündüm.

Asıl AL-SAT yaptığım sistem ise 10 dk lık.

Sabrınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

uufuk
03-10-2014, 21:31
Sayın uufuk,
Şimdiden Kurban Bayramınızı kutluyorum.
Bir ricam-sorum olacak. Günlük olarak hazırladığım bir sistem var ve bu sistem AL konumunda iken küçük peryotlar için yazdığım sistemde AL-SAT yaptırmak istiyorum.
Günlük sistemimi Indikatör olarak atarak yapmayı düşündüm.
Asıl AL-SAT yaptığım sistem ise 10 dk lık.
Sabrınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Dostum,günlük sistemini "10" dakikalık grafiğe aktarabilirsen bu iş olur.
Günlük sistemindeki tüm indikatorları "10" dakikalık grafiğe çizdirmekle başlayabilirsin......

nasa64
03-10-2014, 22:03
Cevap için teşekkür ederim Sn.uufuk ama benim o kadar bilgim yok ne yazıkki.

Aşağıdaki şekilde birşey yapmaya çalıştım ama nafile

if(FML("GDAL")>=5,1,0) GDAL formülünde 5 parametre var ve bunların hepsi gerçekleştiği anda demek içi >=5 yazdım. Ama Security("GARAN",C) kısmını formüle ekleyemiyorum.
yani if(Security("GARAN",FML("GDAL")>=5),1,0) gibi birşey yazmam lazım ama olmuyor. Burada formülün GARAN günlüğe ait olduğunu tanıtamıyorum.

Umarım anlatabilmişimdir.

Çok teşekkürler

maneger
03-10-2014, 22:28
Dostum, kapanış için....yazdığından öyle anlaşılıyor

al:=Cross(c,MOST(MOV(c,34,e),3,2));
sat:=Cross(MOST(MOV(c,34,e),3,2),c) ; al;sat

most mantığı ortalamayı kullanır....

al:=Cross(MOV(MOV(c,34,e),3,e),MOST(MOV(c,34,e),3, 2));
sat:=Cross(MOST(MOV(c,34,e),3,2), MOV(MOV(c,34,e),3,e)); al;sat

Çok teşekkür ederim elinize emeğinize sağlık.

sezer32
03-10-2014, 22:49
Dostum,örnek bir sistem üzerinden sorunuzu cevaplayalım.örnek sistemimiz daha önce "mesuteryılmaz" dostumuzun sorusunda olan
sistemdir.
İndikator olarak


Len1:= 40; Len2:= 20;
ref(hhv(H,len1),-1); ref(llv(L,len1),-1);
ref(llv(L,len2),-1); ref(hhv(H,len2),-1)

Bu sistem al_sat_acıgasat_acıkkapat için uygundur.


al:=h > ref(hhv(H,40),-1);
sat:=L < ref(llv(L,20),-1);
asat:=L < ref(llv(L,40),-1);
akap:=h > ref(hhv(H,20),-1); q:= -al+sat+2*asat+-2*akap; valuewhen(1,q,q);q

al=1 sat=-1 flat=0 şeklinde formül...


al:=h > ref(hhv(H,40),-1);
sat:=L < ref(llv(L,20),-1);
asat:=L < ref(llv(L,40),-1);
akap:=h > ref(hhv(H,20),-1); q:= -al+sat+2*asat+-2*akap; q1:=valuewhen(1,q,q);
if(q1=3,1,if(q1=-3,-1,0))




Kendi sistemlerinize uyarlayınız,kolay gelsin....

Teşekkürler üstad elinize sağlık..İyi bayramlar..

looserr
11-10-2014, 22:13
merhaba arkadaşlar ve değerli hocalarım. teknik analizde yeniyim bir kaç gündür öğreniyorum. merak ettiğim şey oldukça başarılı bir formül 500 barda günlük periyotta mesela xu100 de endeks artışına ek olarak ne kadar % getiri sağlar. yani bu işin tepe noktasını merak ediyorum. ona göre yolun neresindeyim onu anlamamı sağlayacak. tabi bu değer çok değişken olacaktır ama ortalama bir rakam verebilirseniz sevinirim.

nasa64
11-10-2014, 23:06
Ben de sistem geliştirmek için yıllardır uğraşıyorum. En az 6-7 bin barla sistem oluşturmanız çok daha sağlıklı sonuçlar verir. En tepe kar için zigzag kullanmanızı öneririm (günlük GARAN da %6-7 genel olarak en iyi getiriyi sağlayan değerdir)

sezer32
11-10-2014, 23:26
Merhaba Ufuk hocam

Resimdeki kutucukları biliyorsunuzdur gerçi yinede açıklayım.. seans başlayınca 1 saat içinde oluşan dip tepeyi işaretliyor..Buna göre tepeyi geçince stop alt çizgi olmak şartıyla AL veren bi sistem yapılabilir mi ? saygılar..


http://i.hizliresim.com/PEDAYv.gif

sezer32
11-10-2014, 23:56
Eski Dosyaları karıştırırken buldum..Sn Saraylı'nın sistemlerinden bi parça..Kalıp olarak faydası olur belki..

H1st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=945,HHV(H,7) );
L1st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=945,LLV(L,7) );
1A1:=(H1st+ 2*ATR(13)*0.8)/0.025+0.50;
1A2:=(H1st+ ATR(13)*0.8)/0.025+0.50;
1A3:=(H1st- 2*ATR(13)*0.8)/0.025+0.50;
1F1:=(L1st+2*ATR(13)*0.8)/0.025+0.50;
1F2:=(L1st-ATR(13)*0.8)/0.025+0.50;
1F3:=(L1st-2*ATR(13)*0.8)/0.025+0.50;
A1:=Int(1A1)*0.025;
A2:=Int(1A2)*0.025;
A3:=Int(1A3)*0.025;
F1:=Int(1F1)*0.025;
F2:=Int(1F2)*0.025;
F3:=Int(1F3)*0.025;
A1;A2;A3;F1;F2;F3

kani
12-10-2014, 00:12
merhaba arkadaşlar ve değerli hocalarım. teknik analizde yeniyim bir kaç gündür öğreniyorum. merak ettiğim şey oldukça başarılı bir formül 500 barda günlük periyotta mesela xu100 de endeks artışına ek olarak ne kadar % getiri sağlar. yani bu işin tepe noktasını merak ediyorum. ona göre yolun neresindeyim onu anlamamı sağlayacak. tabi bu değer çok değişken olacaktır ama ortalama bir rakam verebilirseniz sevinirim.

bu dediğiniz çok göreceli bir şey 1 tl nominal hisselerde kar maxsimize olurken endeks ağırlıklı hisselerde olmayabilir sebebi aslen basit mesela garanti bank hissesi sermayenize tekabül edecek lot sayısı düşük olacağından karda düşük olacaktır 1tl nıminal değerli hisselerden sermayeniz daha fazla lot alacağından kar daha çok olmalı zira garanti bankasıda nominal değerli diğer hisselerde kademe 1 puan yani garan 8.67veya 8.68 dir kademe nominal hisselerdede kademe 1.01 veya 1.02 dir ama kazançları farlı olmak zorundadır anlatmak istediğim budur görecelidir tepe veya kar

uufuk
12-10-2014, 10:44
Merhaba Ufuk hocam

Resimdeki kutucukları biliyorsunuzdur gerçi yinede açıklayım.. seans başlayınca 1 saat içinde oluşan dip tepeyi işaretliyor..Buna göre tepeyi geçince stop alt çizgi olmak şartıyla AL veren bi sistem yapılabilir mi ? saygılar..
Dostum,günun ilk yarım veya bir saatındeki seviyeleri baz alan birçok fikir var. Temel düşünce fiyatın günlük şekillenmesini görüp karar vermek olsa gerek....
Saraylı da sadece vob için ilk yarım saatı (o zamanki açılış saatını) baz alan çalışmasını geçmişte paylaşmısdı,o çalışmayı arşive almişsın.
Size forumumuzdan bir başka örnek ,buradada ilk değerler ve "hull moving" karışımı...
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=95442&page=8 gönderi #96
Her senet grafiğinde çalışabilen ,ilk bir saatın en düşük ve en yükseğini tesbit eden bir formülle katkı yapayım.1_5_10_15_20_30 dakikalıkda sorunsuz çalışır.

NW:=ROC(Hour(),1,$)<0; ....gün başını tesbit......
nh:=valuewhen(1,nw,Hour()*100+Minute()+100) =Hour()*100+Minute(); ....ilk saat bitimini tesbit.....
hh:=ValueWhen(1,Nh,HighestSince(1,Nw,H)); ....ilk saatın en yükseği tesbit.....
hl:=ValueWhen(1,Nh,LowestSince(1,Nw,L)); ......ilk saatın en düşüğünü tesbit...
hh;hl


NW:=ROC(Hour(),1,$)<0;
nh:=valuewhen(1,nw,Hour()*100+Minute()+100)=Hour() *100+Minute();
hh:=ValueWhen(1,Nh,HighestSince(1,Nw,H));
hl:=ValueWhen(1,Nh,LowestSince(1,Nw,L)); hh;hl

sezer32
12-10-2014, 15:18
Dostum,günun ilk yarım veya bir saatındeki seviyeleri baz alan birçok fikir var. Temel düşünce fiyatın günlük şekillenmesini görüp karar vermek olsa gerek....
Saraylı da sadece vob için ilk yarım saatı (o zamanki açılış saatını) baz alan çalışmasını geçmişte paylaşmısdı,o çalışmayı arşive almişsın.
Size forumumuzdan bir başka örnek ,buradada ilk değerler ve "hull moving" karışımı...
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=95442&page=8 gönderi #96
Her senet grafiğinde çalışabilen ,ilk bir saatın en düşük ve en yükseğini tesbit eden bir formülle katkı yapayım.1_5_10_15_20_30 dakikalıkda sorunsuz çalışır.

NW:=ROC(Hour(),1,$)<0; ....gün başını tesbit......
nh:=valuewhen(1,nw,Hour()*100+Minute()+100) =Hour()*100+Minute(); ....ilk saat bitimini tesbit.....
hh:=ValueWhen(1,Nh,HighestSince(1,Nw,H)); ....ilk saatın en yükseği tesbit.....
hl:=ValueWhen(1,Nh,LowestSince(1,Nw,L)); ......ilk saatın en düşüğünü tesbit...
hh;hl


NW:=ROC(Hour(),1,$)<0;
nh:=valuewhen(1,nw,Hour()*100+Minute()+100)=Hour() *100+Minute();
hh:=ValueWhen(1,Nh,HighestSince(1,Nw,H));
hl:=ValueWhen(1,Nh,LowestSince(1,Nw,L)); hh;hl

Sağol ustam bendeki de hull movluyla aynı..Çok oluyorum ama cahillik işte :) Sizden ricam bunu sistem olarak yazabilirmisiniz.. ekran başında duramıyorum hedef kar koyup sistem olarak kullanayım diyorum..Daha önce metatraderda kullanmıştım..Piyasanın kararsız kaldığı, gaplı günlerde çok işime yaramıştı..

looserr
12-10-2014, 20:35
bu dediğiniz çok göreceli bir şey 1 tl nominal hisselerde kar maxsimize olurken endeks ağırlıklı hisselerde olmayabilir sebebi aslen basit mesela garanti bank hissesi sermayenize tekabül edecek lot sayısı düşük olacağından karda düşük olacaktır 1tl nıminal değerli hisselerden sermayeniz daha fazla lot alacağından kar daha çok olmalı zira garanti bankasıda nominal değerli diğer hisselerde kademe 1 puan yani garan 8.67veya 8.68 dir kademe nominal hisselerdede kademe 1.01 veya 1.02 dir ama kazançları farlı olmak zorundadır anlatmak istediğim budur görecelidir tepe veya kar

sayın kani yorumun için teşekkür ederim. ben olayı yüzdesel olarak incelediğim için kademe farkını çok önemsemiyorum. tabi söylediğin şey de karı-zararı etkiliyebiliyor...

looserr
12-10-2014, 20:38
Ben de sistem geliştirmek için yıllardır uğraşıyorum. En az 6-7 bin barla sistem oluşturmanız çok daha sağlıklı sonuçlar verir. En tepe kar için zigzag kullanmanızı öneririm (günlük GARAN da %6-7 genel olarak en iyi getiriyi sağlayan değerdir)

sayın nasa, söylediğiniz %6-7 kar kaç barda elde edilen kardır anlamadım. endekse getirisine artı olarak %6-7 kar kastediyorsunuz değil mi?

uufuk
12-10-2014, 22:18
merhaba arkadaşlar ve değerli hocalarım. teknik analizde yeniyim bir kaç gündür öğreniyorum. merak ettiğim şey oldukça başarılı bir formül 500 barda günlük periyotta mesela xu100 de endeks artışına ek olarak ne kadar % getiri sağlar. yani bu işin tepe noktasını merak ediyorum. ona göre yolun neresindeyim onu anlamamı sağlayacak. tabi bu değer çok değişken olacaktır ama ortalama bir rakam verebilirseniz sevinirim.


:cool: Ben de sistem geliştirmek için yıllardır uğraşıyorum. En az 6-7 bin barla sistem oluşturmanız çok daha sağlıklı sonuçlar verir. En tepe kar için zigzag kullanmanızı öneririm (günlük GARAN da %6-7 genel olarak en iyi getiriyi sağlayan değerdir)


sayın nasa, söylediğiniz %6-7 kar kaç barda elde edilen kardır anlamadım. endekse getirisine artı olarak %6-7 kar kastediyorsunuz değil mi?
Puan testi olarak son 500 günlük sonuç.......%1 zigzag ile grafik testi için oluşturulmuş sistemdir tradede kullanılmaz...

http://i.hizliresim.com/R6rb2Y.png

nasa64
13-10-2014, 02:43
Potansiyel getiriyi gözlemleyebilmeniz açısından Zigzag DEĞERİNİ %6 veya 7 yapıp yaklaşık karşılaştırma yapabilirsiniz.(Bu değer Günlükte geçerli) Ama hiçbir sistem Zigzag değerine çok yaklaşamaz zira repaint bir indikatördür.

looserr
13-10-2014, 16:31
Sistem al konumundayken şunu yap sat konumundayken bunu yap şeklinde bir formülasyon yapmaya uğraşıyorum.
Yani "sistem al konumundayken" nasıl belirtilir?
Bunu al koşulunun formülünü yazmadan yapmam gerekli.
Biraz karışık oldu ama al veya sat durumlarının formüllerini değil kendilerini formülde belirtmem gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.

kani
17-10-2014, 00:05
içinde ref ifadesi olan indikatörlerde açılan barın değerini hiç değiştirmeksizin sabit bir atama yöntemi ile sabit tutacak bi formül yazmak mümkünmü
misal Ref(oscp(),-1) açılan barda değerin hiç değişmeksizin açılışla beraber sabit bir atama yöntemine tabi tutabilirmiyim gene misal açılan barda fiyat 1.10 açılıp 1.16 görüp 1.13 kapamış veya 1.02 kapamış olsun normal systemde bar hareket ettikçe indikatörün son kısmıda hareket ediyor bunu sabitlemek için açılışı temsil eden OPEN kullandım olmadı gene değişkenlik gösterdi ben değişkenlik istemiyorum ne gibi denecek olursa pivot sytemlerinde nasıl günlük haftalık aylık pivotları hesaplatırken yeni bar açıldığında pivot sabit bir değer veriyorsa bende sabit bir indikatör değeri istiyorum ama sonuca pek gidemedim

Bear_Bull
17-10-2014, 00:18
içinde ref ifadesi olan indikatörlerde açılan barın değerini hiç değiştirmeksizin sabit bir atama yöntemi ile sabit tutacak bi formül yazmak mümkünmü
misal Ref(oscp(),-1) açılan barda değerin hiç değişmeksizin açılışla beraber sabit bir atama yöntemine tabi tutabilirmiyim gene misal açılan barda fiyat 1.10 açılıp 1.16 görüp 1.13 kapamış veya 1.02 kapamış olsun normal systemde bar hareket ettikçe indikatörün son kısmıda hareket ediyor bunu sabitlemek için açılışı temsil eden OPEN kullandım olmadı gene değişkenlik gösterdi ben değişkenlik istemiyorum ne gibi denecek olursa pivot sytemlerinde nasıl günlük haftalık aylık pivotları hesaplatırken yeni bar açıldığında pivot sabit bir değer veriyorsa bende sabit bir indikatör değeri istiyorum ama sonuca pek gidemedim


sabitle:=valuewhen(N.,koşul,Data);
sabitle

n=kaçıncı oluşunda 1 - 2 - 3 vs vs
koşul = istediğiniz koşul ne ise
Data = Koşul sağlandığında Hangi data sabitlenecek


valuewhen(1,C>O,O) { ilk gördüğün Kapanış büyüktür açılış fiyatında açılış fiyatını sabitle} gibi

blackmagic
19-10-2014, 12:08
misal 10 dakikalık grafiklerde önceki GÜNÜN kapanışını kullanarak birşeyler yazmak istiyorum ancak ref(c-1) önceki bar kapanısını cağırıyor sadece önceki günün kapanısını nasıl çağırabilirim..

teşekkürler...

uufuk
19-10-2014, 14:20
misal 10 dakikalık grafiklerde önceki GÜNÜN kapanışını kullanarak birşeyler yazmak istiyorum ancak ref(c-1) önceki bar kapanısını cağırıyor sadece önceki günün kapanısını nasıl çağırabilirim..

teşekkürler...


ValueWhen(1,ROC(Hour(),1,$)<0,Ref(C,-1))

recoba
19-10-2014, 16:42
selamlar, iyi pazarlar.
onceki barin kapanisi baz alinarak son bar kapanisi misal +50 puan ve daha buyukse "1" degerini alacak, aksi durumda "0" degerini alacak bir indikator olusturmak mumkunmu? surekli barlara bakilip hesap yapmaktan kurtulalim :)
tesekkurler

uufuk
19-10-2014, 18:08
selamlar, iyi pazarlar.
onceki barin kapanisi baz alinarak son bar kapanisi misal +50 puan ve daha buyukse "1" degerini alacak, aksi durumda "0" degerini alacak bir indikator olusturmak mumkunmu? surekli barlara bakilip hesap yapmaktan kurtulalim :)
tesekkurler
if( c>=ref(c,-1)+0.050,1,0)

recoba
19-10-2014, 18:18
if( c>=ref(c,-1)+0.050,1,0)

Teşekkür ederim.
Sn uufuk İndikatörü grafik üstüne atınca eksik sorduğumu fark ettim
Şöyle ki: Mesela 15 dklık grafikte (17 ekim günü) 17:00 barında ind. 1 değerini almış. 17:00 barı ile 17:15 barı arasında 25 puan fark var. indikatör 1 değerini alınca peşinden gelen barlarda 0 puan, +25 ve -25 puan fark gelen barlarda 1 değerini korumalı. Eğer ki -50 puan farkla kapanan bir bar gelirse 0 değerini almalı ve yine 0 puan, -25 puan ve +25 puan fark gelen barlarda 0 değerini muhafaza etmeli.
Umarım çok karışık olmamıştır. İlginize tekrar teşekkürler.

uufuk
19-10-2014, 19:31
Teşekkür ederim.
Sn uufuk İndikatörü grafik üstüne atınca eksik sorduğumu fark ettim
Şöyle ki: Mesela 15 dklık grafikte (17 ekim günü) 17:00 barında ind. 1 değerini almış. 17:00 barı ile 17:15 barı arasında 25 puan fark var. indikatör 1 değerini alınca peşinden gelen barlarda 0 puan, +25 ve -25 puan fark gelen barlarda 1 değerini korumalı. Eğer ki -50 puan farkla kapanan bir bar gelirse 0 değerini almalı ve yine 0 puan, -25 puan ve +25 puan fark gelen barlarda 0 değerini muhafaza etmeli.
Umarım çok karışık olmamıştır. İlginize tekrar teşekkürler.

if( c>=ref(c,-1)+0.050,1,if(c<=ref(c,-1)-0.050,0,prev))

recoba
19-10-2014, 19:41
if( c>=ref(c,-1)+0.050,1,if(c<=ref(c,-1)-0.050,0,prev))

İşte bu hocam.
Maşallah bu nasıl bir bilgi birikimidir böyle. Matriks'ten istesem eminim yapamazlardı :) Tebrikler.

uufuk
19-10-2014, 21:17
http://www.traders.com/Documentation/FEEDbk_docs/2001/06/TradersTips/TradersTips.html#meta1
Yukarıdaki linkde hacim kontrollü ortalama formulasyonu dikkatimi çekti inceledim.
"MetaStock For Windows
In his article "Elastic Moving Average" in this issue, Christian Fries introduces the eVWMA indicator. To recreate this indicator in MetaStock, select the Indicator Builder from the Tools menu. Then click New and enter the following formula:
eVWMA
n := Input("Enter the number of shares: ",1,1000000,1);
eVWMA := ((n-V)*PREV+(V*C))/n;
eVWMA "

Mantıgı belirlenmiş sayı ile hacmı işleme tabi tutarak ortalamayı modelleme üzerine kurulu.Hacim verisi olan her grafikde aynı etkileme
oranıyla çalışabilmesi için sabit sayıyı tercübe edip değişmek gerekir.Formulun bu zayıf kullanışsız özelliğini ufak bir modifikasyonla giderdim,deneyin alet çantanızda bulunsun.
n := int(cum(v)/Cum(1)/1000)*1000 ; ...Burada tüm barların hacım ortalaması alınlip "1000" lik olarak yuvarlanmıştır....
n :=n*100; .......Her grafa göre otomatik olarak tesbit edilen sayı "5 ile 100" katı alınarak volumun ortalamaya etki seviyesi
ayarlanır bu şekilde her grafda etki aynı olur.

x := Input("çarpan ",1,100,10);
n := int(cum(v)/Cum(1)/1000)*1000 ; n :=n*x;
eVWMA := ((n-V)*PREV+(V*C))/n;
eVWMA

highlow
19-10-2014, 21:19
Dostum.
Gün bitmeden açığa satışı kapatmak istiyorsan,17,25 veya 17,30 barında alış emrini söyle tanımla.
.........................................
Hour()*100+Minute()=1725
........................................
veya
........................................
Hour()*100+Minute()=1730
........................................
kolay gelsin...............

Forumda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim.
Forumda son sayfadan başa doğru gidiyorum.
Vobta işlem yapıyorum ve sistemlerimi
gün sonu kapanışla test etmek istiyorum.
Tabii sabah ta belli bir zaman diliminde pozisyona girmek istiyorum.
Ufuk arkasdaşımızın verdiği bilgiyi sisteme ekledim ancak çalıştıramadım.
,,: gibi bir basit bir hatada yapmış olabilirim.
şimdi den teşekkürler

uufuk
19-10-2014, 21:39
Forumda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim.
Forumda son sayfadan başa doğru gidiyorum.Vobta işlem yapıyorum ve sistemlerimi
gün sonu kapanışla test etmek istiyorum.
Tabii sabah ta belli bir zaman diliminde pozisyona girmek istiyorum.
Ufuk arkasdaşımızın verdiği bilgiyi sisteme ekledim ancak çalıştıramadım.
,,: gibi bir basit bir hatada yapmış olabilirim.
şimdi den teşekkürler

Dostum,niçin sondan başa baştan sona değil. :he: :yes:
Satış formulune "or" la ilave etsen çalışır.

(c<mov(c,21,e)) or (Hour()*100+Minute()=1730)

gibi

highlow
19-10-2014, 22:22
Dostum,niçin sondan başa baştan sona değil. :he: :yes:
Satış formulune "or" la ilave etsen çalışır.

(c<mov(c,21,e)) or (Hour()*100+Minute()=1730)

gibi:yes:

:cool: başlamış sonu gelmemiş bir çok konu oluyor.
Onun için sondan başladım ilgimi çektikçe geriye gittim ve sizin katkılarınızı görünce
ilgimi çekti ve öyle de gitti.
Formüle gelince.
17,30 da poz kapatıyor ama tersede poz açıyor..
longdan flat e değil shorta, shorttan da longa dönüyor.
haliyle olmadı gibi:(

uufuk
20-10-2014, 06:36
:yes:

:cool: başlamış sonu gelmemiş bir çok konu oluyor.
Onun için sondan başladım ilgimi çektikçe geriye gittim ve sizin katkılarınızı görünce
ilgimi çekti ve öyle de gitti.
Formüle gelince.
17,30 da poz kapatıyor ama tersede poz açıyor..
longdan flat e değil shorta, shorttan da longa dönüyor.
haliyle olmadı gibi:(
Dostum,gibi diyerek örneklemiştim.Hazır pişmiş balık değil,balık tutma ve pişirme ip uçları fikirleri paylaşıyorumki sizlerın bu konuda gelişiminize
bir nebze katkı olsun.Sarı barlar flat diyor....

http://i.hizliresim.com/kY7jor.png

al
c>mov(c,21,e) and (Hour()*100+Minute()<1730)

sat
(c<mov(c,21,e)) or (Hour()*100+Minute()=1730)

a.sat

(c<mov(c,21,e)) and (Hour()*100+Minute()<1730)

a.poz kapat

(c>mov(c,21,e)) or (Hour()*100+Minute()=1730)

highlow
20-10-2014, 22:39
Syn ufuk çok teşekkür ederim.
Sistem çalışmalarına bir aralar bakmıştım.
Benim izlenimim her sistemin bir stratejisi olması gerekliliğidir.
sadece makinaya hesaplatmak yetersiz diye düşünüyorum.
Sizin bu konuda düşünceleriniz nelerdir.

uufuk
21-10-2014, 08:14
Syn ufuk çok teşekkür ederim.
Sistem çalışmalarına bir aralar bakmıştım.
Benim izlenimim her sistemin bir stratejisi olması gerekliliğidir.
sadece makinaya hesaplatmak yetersiz diye düşünüyorum.
Sizin bu konuda düşünceleriniz nelerdir.
Dostum,kavram terim karmaşası çok aynı kelimeden herkes başka bir şey anlıyor.
Trade olayında sistem olayı en önemsiz öğedir,para yönetimi ve psikoloji en önemlisidir.
Sistemler,al sat matamatik mantığının platformlar üzerinden hesaplanmasından başka bır sey değildir.

KOSA
21-10-2014, 13:02
Dostum,kavram terim karmaşası çok aynı kelimeden herkes başka bir şey anlıyor.
Trade olayında sistem olayı en önemsiz öğedir,para yönetimi ve psikoloji en önemlisidir.
Sistemler,al sat matamatik mantığının platformlar üzerinden hesaplanmasından başka bır sey değildir.

Ufuk beyin sistem ile ilgili aciklamalarina katiliyorum. Sistem hersey demek degildir. Sistemleri bir ağ olarak dusunun eger piyasa bu ağa yakalanmak istemez ise adimlarini degistirip algoritmalari yerle bir edebilir ki ediyor. Buda sizde buyuk zarara yol acacaktir.

highlow
21-10-2014, 13:49
Teşekkürler,
En iyi bir Sistem sahibi olunsa yeterli değil bence de.
Strateji dediğimiz de psikolojiyi önceden fiyatlar ve para yönetimiyle şekillendirmek olmalı
Poz giriş,stoploss ve kar realize hedeflerini ilk baştan hesaplaması yapılmadan alınan her pozisyon
psikolojiye yenik düşüyor.Sistemlere yardımcı unsur olarak bakmak daha gerçekçi olmaz mı.

highlow
21-10-2014, 14:02
Bu indikatör içinde
ortaya çıkan L1 ve L4 linelarını
kullanarak
al=L1>L4
SAT=L1<L4
Şeklinde bir sistem kurmak istedim.
;A>ML
ve
;A<ML
olarak ilave ettim.ancak indikaötrü referans olarak mı yazmak lazım
tam anlayamadım.yardımcı olursanız sevinirim.

Periods:=Input("PeriodRSI",1,540,14);
Period1:=Input("PeriodRSI",1,540,27);
A:=RSI(Periods);
UL:=Ref(HHV(A,25),-1);
ML:=(UL-LL)/1.25;
LL:=Ref(LLV(A,25),-1);
A;
UL;
LL;Mov(A,Period1,S)

uufuk
21-10-2014, 15:45
Periods:=Input("PeriodRSI",1,540,14);
Period1:=Input("PeriodRSI",1,540,27);
A:=RSI(Periods);
UL:=Ref(HHV(A,25),-1);
ML:=(UL-LL)/1.25;
LL:=Ref(LLV(A,25),-1);
A;
UL;
LL;Mov(A,Period1,S)

Dostum,bu formülde iki mantık hatası var
1....
Periods:=Input("PeriodRSI",1,540,14);
Period1:=Input("PeriodRSI",1,540,27);
A:=RSI(Periods);
UL:=Ref(HHV(A,25),-1);
ML:=(UL-LL)/1.25;-------satırdan önce LL:=Ref(LLV(A,25),-1); satırı yazılmalıydı---------
LL:=Ref(LLV(A,25),-1);
A; UL;LL;Mov(A,Period1,S)

Periods:=Input("PeriodRSI",1,540,14);
Period1:=Input("PeriodRSI",1,540,27);
A:=RSI(Periods);
UL:=Ref(HHV(A,25),-1);
LL:=Ref(LLV(A,25),-1);
ML:=(UL-LL)/1.25;
A;UL;LL;Mov(A,Period1,S)

2....
ML:=(UL-LL)/1.25; ----------kullanılmıyor fazladan yazılmış---------

RSI gibi uyumsuzluk barındıran indikatörden tek başına sistem oluşturma çok feci terse getirir..

highlow
21-10-2014, 16:31
Dostum,bu formülde iki mantık hatası var
1....
Periods:=Input("PeriodRSI",1,540,14);
Period1:=Input("PeriodRSI",1,540,27);
A:=RSI(Periods);
UL:=Ref(HHV(A,25),-1);
ML:=(UL-LL)/1.25;-------satırdan önce LL:=Ref(LLV(A,25),-1); satırı yazılmalıydı---------
LL:=Ref(LLV(A,25),-1);
A; UL;LL;Mov(A,Period1,S)

Periods:=Input("PeriodRSI",1,540,14);
Period1:=Input("PeriodRSI",1,540,27);
A:=RSI(Periods);
UL:=Ref(HHV(A,25),-1);
LL:=Ref(LLV(A,25),-1);
ML:=(UL-LL)/1.25;
A;UL;LL;Mov(A,Period1,S)

2....
ML:=(UL-LL)/1.25; ----------kullanılmıyor fazladan yazılmış---------

RSI gibi uyumsuzluk barındıran indikatörden tek başına sistem oluşturma çok feci terse getirir..

Teşekkürler
Rsi tek başına kullanmayı düşünmüyorum.
Bir sistemin içinde stoploss olarak yada poz giriş için ilave kullanmayı düşünüyorum.

Formülü düzelttiğiniz için sağolun
benin bahsettiğim buydu graiği paylaşmak istedim.
http://i.hizliresim.com/VyRl7Z.png (http://hizliresim.com/VyRl7Z)

sezer32
21-10-2014, 22:26
Dostum,gibi diyerek örneklemiştim.Hazır pişmiş balık değil,balık tutma ve pişirme ip uçları fikirleri paylaşıyorumki sizlerın bu konuda gelişiminize
bir nebze katkı olsun.Sarı barlar flat diyor....



al
c>mov(c,21,e) and (Hour()*100+Minute()<1730)

sat
(c<mov(c,21,e)) or (Hour()*100+Minute()=1730)

a.sat

(c<mov(c,21,e)) and (Hour()*100+Minute()<1730)

a.poz kapat

(c>mov(c,21,e)) or (Hour()*100+Minute()=1730)
Teşekkürler hocam elinize sağlık..

AliVeli4950
22-10-2014, 15:45
Sayın @uufuk bey (sanırım isminiz) merhabalar,
Yeni bir borsa, forum üyesi ve matriks kullanıcısı olarak bir süredir yazdıklarınızı takip ediyorum. Tecrübe, öneri ve beyanatlarınızdan konuya ciddi hakim olduğunuz aşikar.

Sizden nacizhane, Bist'te kullanabileceğim nitelikli bir "PSAR Expert Advisor" Al-Sat koşulu ricam olacak.

Keza, halihazırdaki formülüm hantal, geç görüyor ve randımansız (dilerseniz paylaşabilirim) Bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Saygılarımla...

uufuk
22-10-2014, 18:12
Sayın @uufuk bey (sanırım isminiz) merhabalar,
Yeni bir borsa, forum üyesi ve matriks kullanıcısı olarak bir süredir yazdıklarınızı takip ediyorum. Tecrübe, öneri ve beyanatlarınızdan konuya ciddi hakim olduğunuz aşikar.
Sizden nacizhane, Bist'te kullanabileceğim nitelikli bir "PSAR Expert Advisor" Al-Sat koşulu ricam olacak.
Keza, halihazırdaki formülüm hantal, geç görüyor ve randımansız (dilerseniz paylaşabilirim) Bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum. Saygılarımla...

Dostum,randımanlı formül ne demek? Ben o dediğinden daha bulamadım,"psar" zaman ve fiyat bazlı bir indikatördür yatayda yatırır......sonra da :kahkah: :kahkah:

AliVeli4950
22-10-2014, 20:12
Sayın @uufuk bey (sanırım isminiz) merhabalar,
Yeni bir borsa, forum üyesi ve matriks kullanıcısı olarak bir süredir yazdıklarınızı takip ediyorum. Tecrübe, öneri ve beyanatlarınızdan konuya ciddi hakim olduğunuz aşikar.

Sizden nacizhane, Bist'te kullanabileceğim nitelikli bir "PSAR Expert Advisor" Al-Sat koşulu ricam olacak.

Keza, halihazırdaki formülüm hantal, geç görüyor ve randımansız (dilerseniz paylaşabilirim) Bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Saygılarımla...

Hımm, tam bir çaylak sorusu olmuş desenize :)
Öyleyse şöyle ifade edeyim. Halihazırda kullandığım ve pek memnun olmadığım formül şu şekilde:

AL:

a := FML("str");
Upt := BarsSince(Cross(a,1));
Downt := BarsSince(Cross(-1,a));
Upt<DownT



SAT:

a := FML("str");
Upt := BarsSince(Cross(a,1));
Downt := BarsSince(Cross(-1,a));
Upt>DownT

Matriks'te bir de "str" isminde han duvarları gibi ayrı birtakım kodlar mevcut. Bu formül hakkındaki yorumlarınızı alabilirmiyim? Önereceğiniz alternatif formül (veya indikatör) olabilirmi hocam?

thebaboli
22-10-2014, 23:44
STR benim bildiğim Saraylı Trend Sistem. Saraylı abim ve Sn. Sazan oluşturmuştu diye hatırlıyorum. Kendilerine emekleri için teşekkürler.


Indikatör Adı : SaraylıTrend

Indikatör Kısa Adı : sTR

sTR adı ile indicator builder'da aşağıdaki formülü girin:

yMcd := Mov(C,8,E)-Mov(C,21,E);
yMcdT := Mov(yMcd,8,S);
yRSI := RSI(C,8);
yADX := ADX(13);
McdTr := If(yMcd>yMcdT AND yMcd > 0,1,If(yMcd<yMcdT AND yMcd < 0,-1,0));
RsiTr := If(yRSI>70,1, If(yRSI<30,-1,0));
AdxTr := If(yADX>Ref(yADX,-1),1,0);
BTop := BBandTop(C,13,S,2);
BBot := BBandBot(C, 13, S,2);
Upt := BarsSince(Cross(H , BTop) );
DownT := BarsSince(Cross(BBot,L));
Upb := BarsSince(Btop<Ref(bTop,-1));
Downb := BarsSince(BBot>Ref(bBot,-1));
BTr := If(Upt<DownT AND Upb >= upt,1,If(Downt < Upt AND Downb >= downT,-1,0));
TopTr := BTr+McdTr+RSITr;
TopTr

Sonra expert advisor'a girip :

Alım Koşulu:

a := FML("STr");
Upt := BarsSince(Cross(a,1));
Downt := BarsSince(Cross(-1,a));
Upt<DownT

Satım Koşulu:

a := FML("STr");
Upt := BarsSince(Cross(a,1));
Downt := BarsSince(Cross(-1,a));
Upt>DownT

sezer32
23-10-2014, 21:39
Dostum,gibi diyerek örneklemiştim.Hazır pişmiş balık değil,balık tutma ve pişirme ip uçları fikirleri paylaşıyorumki sizlerın bu konuda gelişiminize
bir nebze katkı olsun.Sarı barlar flat diyor....

al
c>mov(c,21,e) and (Hour()*100+Minute()<1730)

sat
(c<mov(c,21,e)) or (Hour()*100+Minute()=1730)

a.sat

(c<mov(c,21,e)) and (Hour()*100+Minute()<1730)

a.poz kapat

(c>mov(c,21,e)) or (Hour()*100+Minute()=1730)
http://i.hizliresim.com/78pWdW.gif

17:30 dan sonra keyfine bak sistemi :)

Veriler için sn Kosa'ya teşekkürler..

ADALET80
24-10-2014, 13:38
http://i.hizliresim.com/78pWdW.gif

17:30 dan sonra keyfine bak sistemi :)

Veriler için sn Kosa'ya teşekkürler..

Üstad, hangi grafik periyodunda acaba bu sonuç?

sezer32
24-10-2014, 23:28
Üstad, hangi grafik periyodunda acaba bu sonuç?
5dk üstad

Drift
25-10-2014, 00:06
5dk üstad

hoca ne yaptın yaw kaldıraç oranı kaç bunun :oley:

sezer32
25-10-2014, 01:08
hoca ne yaptın yaw kaldıraç oranı kaç bunun :oley:

Arabanın yerini unutmayacak kadar :he:

Drift
25-10-2014, 01:12
Arabanın yerini unutmayacak kadar :he:

iki senelik grafiği matrikse nasıl aldın onuda merak ettim :)

sezer32
25-10-2014, 08:26
iki senelik grafiği matrikse nasıl aldın onuda merak ettim :)
Sn Kosa Birkaç sayfa içinde linkini verdi ordan indirebilirsiniz..

AliVeli4950
25-10-2014, 08:56
Selam arkadaşlar,
Akbank, garanti gibi kağıtlarda günlük system tester'da ortalama %10 - 15 civarı getirecek bir system varmı?

emirserhat
25-10-2014, 20:12
Merhabalar,
Örneğin yarım saatlik bir sistem yazarken bir indikatörün 10 dakikalık periyottaki değeri nasıl çağırılabilir? Yani misal a indikatörü 10luk periyotta o anda 1 değerinde ise gibi..
Yardımcı olursanız sevinirim.

uufuk
25-10-2014, 21:02
Merhabalar,
Örneğin yarım saatlik bir sistem yazarken bir indikatörün 10 dakikalık periyottaki değeri nasıl çağırılabilir? Yani misal a indikatörü 10luk periyotta o anda 1 değerinde ise gibi..
Yardımcı olursanız sevinirim.
Dostum,grafik tekniği ve üç boyutlu dünyanızda ağaç içinde orman büyütülüp resmedilmez, orman içinde ağaç büyütülerek orman içinde resmedilir.
30 dakikalık da 10 dakikalık değil 10 dakıkalıkda 30 dakikalık çağırılabilir.Matriksde çok demir kömür ister,eski gönderilerimde bazı denemelerim vardı
bakınız belki fikir verebilir.

emirserhat
25-10-2014, 21:13
Dostum,grafik tekniği ve üç boyutlu dünyanızda ağaç içinde orman büyütülüp resmedilmez, orman içinde ağaç büyütülerek orman içinde resmedilir.
30 dakikalık da 10 dakikalık değil 10 dakıkalıkda 30 dakikalık çağırılabilir.Matriksde çok demir kömür ister,eski gönderilerimde bazı denemelerim vardı
bakınız belki fikir verebilir.

Burada "çağrı" ibaresini yanlış kullanmış olmalıyım. Kastım bir indikatörün 30lukta örneğin al sinyali vermesi halinde aynı anda 10 dk.lık periyotta da al sinyalinde olmasıydı. Biraz uğraş ile hallettim sayılır. Kömürde bir yere kadar tabi , kapasite ve birikim herkeste aynı değil , mazur görünüz..

AliVeli4950
26-10-2014, 01:16
Sayın Uufuk bey,
Özelden de gerçi ulaştım ama burada da sorumu yazarak herkesin muhteşem bilginizden faydalanmasını istedim.

Forumda bir arkadaşın "macd" ile ilgili sorusuna şöyle cvp'ı vermişsiniz;

- Merhaba sayın @uufuk.
Matriksde şöyle birşey mümkünmüdür; 15 dakikalık periyodda son üç ayda macd indikatörünün (yada farklı indikatörler) al-sat yaptırarak en iyi prim üreten parametresini bulmak istiyorum... Yani 26-12-9 yerine daha verimli rakamlar bulabilirmiyim? Yardımcı olabilirmisiniz?

- Dostum, optimizasyon her zaman iyi sonuç vermez."MACD" gibi uyumsuzluk gösteren indikatörler ters köşe yapabilir. Tek başına "MACD" ile işleme girme ,



Şimdi matriks'i MACD ile kullanmayı istiyorum. Ancak tek başına kullanmayı önermemeniz dikkatimi çektiğinden macd ile birlikte kullanmak üzere hangi indikatör ve/veya sistemi tavsiye edersiniz?

İlginize şimdiden teşekkür ederim...

highlow
26-10-2014, 01:21
Arkadaşlar
Belki konuyu defalarca cevaplamış olabilirsiniz
Yine de sormak isterim
Matrikste 1-5-10-15-20-30 dakikalık datalar en fazla son 4 aylık tutuluyor.
Daha eski zamanlarda da test edebilmek için ne gibi bir yol izleyebilirim.
Kosa arkadaşımız 5 dak. excell dosyası olarak veriyi paylaşmış ve 2012 den itibaren
test ettiği görülmekte.
Bende 2012 yılından itibaren yukarıda belirttiğim periyotlarda test etmek isterim.
Hem veri ye hemde mevcut matrikse nasıl adapte edebileceğime dair yardımcı olursanız
çok makbule geçecektir.

uufuk
26-10-2014, 10:11
Sayın Uufuk bey,
Özelden de gerçi ulaştım ama burada da sorumu yazarak herkesin muhteşem bilginizden faydalanmasını istedim.

Forumda bir arkadaşın "macd" ile ilgili sorusuna şöyle cvp'ı vermişsiniz;

- Merhaba sayın @uufuk.
Matriksde şöyle birşey mümkünmüdür; 15 dakikalık periyodda son üç ayda macd indikatörünün (yada farklı indikatörler) al-sat yaptırarak en iyi prim üreten parametresini bulmak istiyorum... Yani 26-12-9 yerine daha verimli rakamlar bulabilirmiyim? Yardımcı olabilirmisiniz?

- Dostum, optimizasyon her zaman iyi sonuç vermez."MACD" gibi uyumsuzluk gösteren indikatörler ters köşe yapabilir. Tek başına "MACD" ile işleme girme ,



Şimdi matriks'i MACD ile kullanmayı istiyorum. Ancak tek başına kullanmayı önermemeniz dikkatimi çektiğinden macd ile birlikte kullanmak üzere hangi indikatör ve/veya sistemi tavsiye edersiniz?

İlginize şimdiden teşekkür ederim...

Dostum,sizlere sadece formulasyon konusunda bilgim kadar yardımcı oluyorum ,ötesi beni aşar.Sisteminiz ,trade şekliniz
sizin bilgi ve psikolojik yapınıza uygun olmalı yani sizin testinizden geçmeli.Sistem veya indikatör önermemi beklemeyiniz.
Optimizasyonlu ve uyumsuzluk barındıran tek bir gösterenin yanlış pozlarına dikkat çekmiştim o kadar....İnternetde sayısız
örnekler var,inceleyiniz kararınızı veriniz..

uufuk
26-10-2014, 19:20
Arkadaşlar
Belki konuyu defalarca cevaplamış olabilirsiniz
Yine de sormak isterim
Matrikste 1-5-10-15-20-30 dakikalık datalar en fazla son 4 aylık tutuluyor.
Daha eski zamanlarda da test edebilmek için ne gibi bir yol izleyebilirim.
Kosa arkadaşımız 5 dak. excell dosyası olarak veriyi paylaşmış ve 2012 den itibaren
test ettiği görülmekte.
Bende 2012 yılından itibaren yukarıda belirttiğim periyotlarda test etmek isterim.
Hem veri ye hemde mevcut matrikse nasıl adapte edebileceğime dair yardımcı olursanız
çok makbule geçecektir.


iki senelik grafiği matrikse nasıl aldın onuda merak ettim :)

http://i.hizliresim.com/m8Dn5R.png

http://i.hizliresim.com/Z1q0Qa.png

http://i.hizliresim.com/G1JloZ.png

highlow
27-10-2014, 01:04
Ufuk arkadaşım çok teşekkürler,
Çok makbule geçti.
Gördüğüm kadarıyla bir çok arkadaşımız da sizlerin sayesinde
kendilerini geliştirmeye çalışıyorlar.
Emeği geçenlere bir kez daha teşekkürler

hpy
28-10-2014, 07:28
sistem nasıl yapılacak konusuna gelirsek
aşağıda resimlerle anlatmaya çalıştım.
Umarım bir çok arkadaşımıza faydalı olur.


http://www.resimbank.org/image-5C53_494CF090.jpg (http://www.resimbank.org/share-5C53_494CF090.html)


http://www.resimbank.org/image-E6E2_494CF11A.jpg (http://www.resimbank.org/share-E6E2_494CF11A.html)

http://www.resimbank.org/image-7ECD_494CF13D.jpg (http://www.resimbank.org/share-7ECD_494CF13D.html)

http://www.resimbank.org/image-5AA1_494CF1B1.jpg (http://www.resimbank.org/share-5AA1_494CF1B1.html)


http://www.resimbank.org/image-CA59_494CF23F.jpg (http://www.resimbank.org/share-CA59_494CF23F.html)



http://www.resimbank.org/image-122B_494CF327.jpg (http://www.resimbank.org/share-122B_494CF327.html)


kolay gelsin.

Bear abi resim linkleri ölmüş yeniden yüklesen cok sevinirim

uzundere
29-10-2014, 02:35
şu msl indicatörü ne işe yarar bilen biri izah edebilirmi.
Daha öncede sormuştum eğer cevap geldiyse kaçırmış olabilirim.teşkrler.