PDA

View Full Version : Matriks Formülleri



Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

recoba
29-10-2014, 15:39
şu msl indicatörü ne işe yarar bilen biri izah edebilirmi.
Daha öncede sormuştum eğer cevap geldiyse kaçırmış olabilirim.teşkrler.

http://www.hisseanaliz.net/indikatorler-gostergeler/16304-moving-stop-loss.html burada izah edilmiş.

AliVeli4950
30-10-2014, 23:56
Merhabalar...
Macd aşağı trend + stochastics aşırı alınmış + yükselişte zayıf hacim.

Bu koşulları sağlayan (macd + stochastics) sistemi bu işin üstadı arkadaşlar rica etsem tasarlayabilirmi acaba?

looserr
31-10-2014, 22:09
sayın ufuk benim farklı bir konuda sorum olacak size... oluşturduğumuz sistem ile explorerda arama yaptığımızda bir çok hisse de al sinyali oluştuğunu görüyoruz...hangi kağıdı seçmem gerektiği noktasında sıkıntı yaşıyorum...bu konuda izlediğiniz bir starteji var mı? günlük periyotta al sinyali üreten kağıtlarda nasıl bir eleme yapmalıyız...

uufuk
01-11-2014, 07:47
sayın ufuk benim farklı bir konuda sorum olacak size... oluşturduğumuz sistem ile explorerda arama yaptığımızda bir çok hisse de al sinyali oluştuğunu görüyoruz...hangi kağıdı seçmem gerektiği noktasında sıkıntı yaşıyorum...bu konuda izlediğiniz bir starteji var mı? günlük periyotta al sinyali üreten kağıtlarda nasıl bir eleme yapmalıyız...


Dostum,sizlere sadece formulasyon konusunda bilgim kadar yardımcı oluyorum ,ötesi beni aşar.Sisteminiz ,trade şekliniz
sizin bilgi ve psikolojik yapınıza uygun olmalı yani sizin testinizden geçmeli.Sistem veya indikatör önermemi beklemeyiniz.
Optimizasyonlu ve uyumsuzluk barındıran tek bir gösterenin yanlış pozlarına dikkat çekmiştim o kadar....İnternetde sayısız
örnekler var,inceleyiniz kararınızı veriniz..
Dostum,iyi bir gözlemci ve trader değilim.Bu konuda kendime hayrım yok.....

AliVeli4950
02-11-2014, 23:08
Selam,

Al Koşulu: 9 günlük hareketli ortalama (Hızlı H.O.) 22 günlük hareketli ortalamayı ( Yavaş H.O.) yukarı kesince.

Sat Koşulu: 9 günlük hareketli ortalama (Hızlı H.O.) 22 günlük hareketli ortalamayı ( Yavaş H.O.) aşağı kesince.


Bu sistemi expert advisor ve system tester için formüle edecek bir coder aranıyor :)

AliVeli4950
02-11-2014, 23:12
Kısa Vadeli Kırılan Kanal (Channel Breakout) Sistemi

Al Koşulu : 20 günün en yüksek seviyesi
Sat Koşulu: 10 günün en düşük seviyesi

bunu da system tester için düzenleyecek bir coder? :wink:

AliVeli4950
03-11-2014, 03:04
@Ufuk bey merhaba,
Daha önceki sayfalarda bir arkadaş sormuş ancak soru yanıtsız kalmış.

Mümkünse ve rica etsem aşağıda sizin kodladığınız indikatörü system olarak yazabilir misiniz?

NW:=ROC(Hour(),1,$)<0;
nh:=valuewhen(1,nw,Hour()*100+Minute()+100)=Hour() *100+Minute();
hh:=ValueWhen(1,Nh,HighestSince(1,Nw,H));
hl:=ValueWhen(1,Nh,LowestSince(1,Nw,L)); hh;hl

AliVeli4950
05-11-2014, 18:50
8 barlık RSI değeri 50'yi geçtiğinde al, 50 altına geldiğinde sat ile
3 barlık rsi 45 değerini yukarı kesince al, 50 yi aşağı kırınca sat systemlerini bir arkadaş formüle edebilir mi mümkünse?

nasa64
08-11-2014, 00:13
uufuk bey selamlar,

Kurduğum sistemde AL veya SAT verdiği barı stop olara kullanabilir miyiz. O barın altına indiğinde STOP yaptırmak istiyorum ama bunu sisteme nasıl tanıtabilirim acaba?

Çok teşekkürler

uufuk
08-11-2014, 08:58
uufuk bey selamlar,
Kurduğum sistemde AL veya SAT verdiği barı stop olara kullanabilir miyiz. O barın altına indiğinde STOP yaptırmak istiyorum ama bunu sisteme nasıl tanıtabilirim acaba?Çok teşekkürler
Dostum,kullanabilirsin.Terse yatırıp dönmeyen bir sistemin varsa faydalı olur.
ÖRNEK........
al:=c>mov(c,21,e) ;
sat:=c<mov(c,21,e);
alst:=valuewhen(1,Cross(-0.5,al),l) ; -----Al barının düşüğü------
satst:=valuewhen(1,Cross(-0.5,sat),h); -----Sat barının yüksegı-----

Sistemde aşağıdaki gibi olur
al
......................................
c>mov(c,21,e)
....................................

sat
.......................
al:=c>mov(c,21,e) ;
(c<mov(c,21,e)) or (c<valuewhen(1,Cross(-0.5,al),l))
.........................

a.sat
..............................
c<mov(c,21,e)
................................

a.poz kapat
...............
sat:=c<mov(c,21,e);
(c>mov(c,21,e)) or (c>valuewhen(1,Cross(-0.5,sat),h))
..........................................

nasa64
08-11-2014, 16:29
Cevap için çok teşekkürler

looserr
08-11-2014, 22:13
üstad bu sistemde -0.5 veya Cross(-0.5,al) ne anlama geliyor?

looserr
08-11-2014, 22:54
al koşulunda -1 sinyali üretiliyor....jeton şimdi düştü...

uufuk
09-11-2014, 14:52
Dostlara pazar hediyesi.Lineer Regresyon Line matriksde çizim olarak var.İndikator olarak tanımladım 200 100 50 25 barlık olarak
fiyatların yörüngesi hakkında fikir edinebilirsiniz.Alet çantanızda bulunsun.Lineer Regresyon Line den sapmaları iki türlü hesapladım,ikisinide
ayrı ayrı formül olarak istifadenize sunuyorum.

http://i.hizliresim.com/rdGX6V.png

LRegLine

Pe:=Input("Periods",3,10000,100);
Y1:=LastValue(Cum(1))-Pe+1<= Cum(1);
Z:=LastValue(LinearReg(C,Pe));
Y:=LastValue(Cum(1))-Cum(1);
U:=Z-(LastValue(LinRegSlope(C,Pe))*Y);
(-y1*u) +LastValue(highestsince(1,y1=0,abs(-y1*(c-u)))) ;
(-y1*u) ;
(-y1*u)- LastValue(highestsince(1,y1=0,abs(-y1*(c-u))))

LRegLine2


Pe:=Input("Periods",3,10000,100);
Y1:=LastValue(Cum(1))-Pe+1<= Cum(1);
Z:=LastValue(LinearReg(C,Pe));
Y:=LastValue(Cum(1))-Cum(1);
U:=Z-(LastValue(LinRegSlope(C,Pe))*Y);
us:= (LastValue(highestsince(1,y1=0,-y1*(c-u)))+abs(LastValue(lowestsince(1,y1=0,-y1*(c-u)))))/2;
-y1*(u+us) ; -y1*u ; -y1*(u-us)

http://i.hizliresim.com/aB78gO.png

OoTToO
09-11-2014, 16:50
Güzel çalışma teşekkür ederim.

Bear_Bull
09-11-2014, 17:35
sn uufuk

süper bir formülasyon yazmışsın ellerine, aklına sağlık. tek kelime ile :bravo:




Dostlara pazar hediyesi.Lineer Regresyon Line matriksde çizim olarak var.İndikator olarak tanımladım 200 100 50 25 barlık olarak
fiyatların yörüngesi hakkında fikir edinebilirsiniz.Alet çantanızda bulunsun.Lineer Regresyon Line den sapmaları iki türlü hesapladım,ikisinide
ayrı ayrı formül olarak istifadenize sunuyorum.

http://i.hizliresim.com/rdGX6V.png

LRegLine

Pe:=Input("Periods",3,10000,100);
Y1:=LastValue(Cum(1))-Pe+1<= Cum(1);
Z:=LastValue(LinearReg(C,Pe));
Y:=LastValue(Cum(1))-Cum(1);
U:=Z-(LastValue(LinRegSlope(C,Pe))*Y);
(-y1*u) +LastValue(highestsince(1,y1=0,abs(-y1*(c-u)))) ;
(-y1*u) ;
(-y1*u)- LastValue(highestsince(1,y1=0,abs(-y1*(c-u))))

LRegLine2


Pe:=Input("Periods",3,10000,100);
Y1:=LastValue(Cum(1))-Pe+1<= Cum(1);
Z:=LastValue(LinearReg(C,Pe));
Y:=LastValue(Cum(1))-Cum(1);
U:=Z-(LastValue(LinRegSlope(C,Pe))*Y);
us:= (LastValue(highestsince(1,y1=0,-y1*(c-u)))+abs(LastValue(lowestsince(1,y1=0,-y1*(c-u)))))/2;
-y1*(u+us) ; -y1*u ; -y1*(u-us)

http://i.hizliresim.com/aB78gO.png

leventmartı
09-11-2014, 17:38
teşekkürler sn uufuk,,,
ellerinize sağlık...

INVENTOR
09-11-2014, 20:15
Dostlara pazar hediyesi.Lineer Regresyon Line matriksde çizim olarak var.İndikator olarak tanımladım 200 100 50 25 barlık olarak
fiyatların yörüngesi hakkında fikir edinebilirsiniz.Alet çantanızda bulunsun.Lineer Regresyon Line den sapmaları iki türlü hesapladım,ikisinide
ayrı ayrı formül olarak istifadenize sunuyorum.

Bu günleri de gördüm ya.. :aglayan: elinize sağlık. :)

Benden de basit bir yaklaşım.. Bu kanallar dün nasıldı, önceki gün nasıldı, N gün önce nasıldı.. görüntüsü..
http://i.hizliresim.com/pYOJEL.png (http://hizliresim.com/pYOJEL)

http://i.hizliresim.com/aB7rN4.png (http://hizliresim.com/aB7rN4)

uufuk
09-11-2014, 20:24
Bu günleri de gördüm ya.. :aglayan: elinize sağlık. :)
Dostum,ilham kaynağı sizsiniz.Sizin imrenerek baktığım grafikleriniz...

goktas50
10-11-2014, 23:44
Arkadaslar benim hisse senetleri icin bir sisteme ihtiyacim var formul için yardimci olurmusunuz

looserr
11-11-2014, 22:55
arkadaşlar sat sinyali oluşturmak için sistemin al verdiği günkü değerleri kullanmak istiyorum. bunu bir türlü beceremedim. al sinyali üretmek için bir çok farklı indikatör kullanıyorum. dolayısıyla sistem al durumundayken bir çok ara al sinyali veriyor. dolayısıyla sat bölümüne sistemin ilk al verdiği günü belirtmem gerekli. yardımcı olursanız sevinirim.

uufuk
11-11-2014, 23:11
arkadaşlar sat sinyali oluşturmak için sistemin al verdiği günkü değerleri kullanmak istiyorum. bunu bir türlü beceremedim. al sinyali üretmek için bir çok farklı indikatör kullanıyorum. dolayısıyla sistem al durumundayken bir çok ara al sinyali veriyor. dolayısıyla sat bölümüne sistemin ilk al verdiği günü belirtmem gerekli. yardımcı olursanız sevinirim.
Dostum,eski gönderilerimde başka bir arkadaşın sorusu üzerine örnek vermiştim,lütfen kendinizin gelişimi için okuyunuz.

nit
12-11-2014, 14:41
üç farklı indikatörün cross etmesiyle sinyal olsun istiyorum ama tam olarak beceremedim. bu 3ü için sıra önemli değil üçü de cross ladığında sinyal olmalı. 3 ayrı cross fonksiyonunu and ile bağlayınca tam olarak olmuyor sanki istediğim. cross yerine < ya da > mü kullanmak gerekir yoksa parantezler filan mı? and ile bağlayınca sanki aynı anda hepsinin cross etmesi gerekiyor gibi oluyor yanlış anlamadıysam. tşkler..

50promil
12-11-2014, 14:47
nit
valuewhen kullanabilirsin.koşulları ve bağlacı işle bağla yani and. yada (or)koyarsa 3 ünden biri kesince bile al verir.senin olmuyor dediğin şu dur; 3 kesişim tam zamanında gelmez biri önce biri sonra gelir. 2 koşul erken kesişmiştir 3. koşul ilk 2 den 3 bar sonra al dediyse o zaman alırsın daha açıkçası;kesişimlerin hepsi tamamlandığında sistem al sinyali üretir.

uufuk
12-11-2014, 16:45
üç farklı indikatörün cross etmesiyle sinyal olsun istiyorum ama tam olarak beceremedim. bu 3ü için sıra önemli değil üçü de cross ladığında sinyal olmalı. 3 ayrı cross fonksiyonunu and ile bağlayınca tam olarak olmuyor sanki istediğim. cross yerine < ya da > mü kullanmak gerekir yoksa parantezler filan mı? and ile bağlayınca sanki aynı anda hepsinin cross etmesi gerekiyor gibi oluyor yanlış anlamadıysam. tşkler..



Dostum,eski gönderilerimde başka bir arkadaşın sorusu üzerine örnek vermiştim,lütfen kendinizin gelişimi için okuyunuz.

Bu cevap sizin içinde geçerli, geçmiş gönderilerimde sorunuzun yanıtı var.

looserr
12-11-2014, 23:23
Dostum,eski gönderilerimde başka bir arkadaşın sorusu üzerine örnek vermiştim,lütfen kendinizin gelişimi için okuyunuz.

sağolasın hocam baya bir okudum geçmişi ama insan belirli bir hususa odaklanmadan okuyunca hikaye gibi geliyor... tekrar o gözle bakayım...

uufuk
13-11-2014, 08:53
sağolasın hocam baya bir okudum geçmişi ama insan belirli bir hususa odaklanmadan okuyunca hikaye gibi geliyor... tekrar o gözle bakayım...

Dostum,okuyup geçmeyiniz formül sizi ilgilendirmesede "O formulun oluşturulma mantığı ve tekniğine" dikkat edin oradakini ilerde kendi çalışmalarınızda kullanırsınız.Bu günün tekniği bir kişinin eseri değildir,sürekli katkı sunanların ortak ürünüdür.....Kolay gelsin

nit
13-11-2014, 15:49
valuewhen ile ilgili yazılara bakıyorum sn Uufuk, kullanmam gereken fonksiyon bu heralde? değilse geçmişte 335 sayfa var okuyabileceğimi sanmıyorum :) valuewhen'i akşam evde deneyeceğim. teşekkürler. Size de 50promil.

Drift
13-11-2014, 23:08
içinde zigzag olduğu için pek umursamadım ama bende çalışmadı hataverdi

//BUY

ZZ:=Zig(C,17,%);
X:=BarsSince(ZZ<Ref(ZZ,-1)AND Ref(ZZ,-1)>Ref(ZZ,-2));
X1:=LASTVALUE(X)+1; {flag duration}
X2:=X1+1;
SD:=Stdev(C,X2);
PERIOD:=22;
COEF:=.1;
INTRA:=Log(H)-Log(L);
VINTRA:=Stdev(INTRA,PERIOD);
INTER:=Log(Typical())-Log(Ref(Typical(),-1));
VINTER:=Stdev(INTER,PERIOD);
CUTOFF:=COEF*(VINTER+VINTRA)*C;
MF:=C-(H+L)/2+Typical()-Ref(Typical(),-1);
FVE:=Sum(If(MF>CUTOFF, +V, If(MF <-CUTOFF, -V,0)),PERIOD)/
Mov(V,PERIOD,S)/PERIOD*100;
X1<21 and X1>2 AND {Condition 1}
Ref(LinRegSlope(C,13)/Ref(C,-13)*100,-X1)>2.2{Condition 2}
AND Ref(LinRegSlope(C,X2)/Ref(C,-X2),-1)*100<.2
AND LinRegSlope(C,X1)/Ref(C,-X1)>-1.2 {Condition 3}
AND Ref(LinRegSlope(V,X2)/Ref(V,-X2),-1)*100<-2 {Condition 4}
AND Ref(LinRegSlope(SD,X1),-1)<0 {Condition 5}
AND Stoch(20,3)>55 AND ADX(10)>30{Condition 6}
AND FVE>10 AND Fml("VFI")>-3 {Condition 7}
AND C>Ref(C,-1) AND C>O {Condition 8}

uufuk
14-11-2014, 00:48
içinde zigzag olduğu için pek umursamadım ama bende çalışmadı hataverdi

//BUY

ZZ:=Zig(C,17,%);
X:=BarsSince(ZZ<Ref(ZZ,-1)AND Ref(ZZ,-1)>Ref(ZZ,-2));
X1:=LASTVALUE(X)+1; {flag duration}
X2:=X1+1;
SD:=Stdev(C,X2);
PERIOD:=22;
COEF:=.1;
INTRA:=Log(H)-Log(L);
VINTRA:=Stdev(INTRA,PERIOD);
INTER:=Log(Typical())-Log(Ref(Typical(),-1));
VINTER:=Stdev(INTER,PERIOD);
CUTOFF:=COEF*(VINTER+VINTRA)*C;
MF:=C-(H+L)/2+Typical()-Ref(Typical(),-1);
FVE:=Sum(If(MF>CUTOFF, +V, If(MF <-CUTOFF, -V,0)),PERIOD)/
Mov(V,PERIOD,S)/PERIOD*100;
X1<21 and X1>2 AND {Condition 1}
Ref(LinRegSlope(C,13)/Ref(C,-13)*100,-X1)>2.2{Condition 2}
AND Ref(LinRegSlope(C,X2)/Ref(C,-X2),-1)*100<.2
AND LinRegSlope(C,X1)/Ref(C,-X1)>-1.2 {Condition 3}
AND Ref(LinRegSlope(V,X2)/Ref(V,-X2),-1)*100<-2 {Condition 4}
AND Ref(LinRegSlope(SD,X1),-1)<0 {Condition 5}
AND Stoch(20,3)>55 AND ADX(10)>30{Condition 6}
AND FVE>10 AND Fml("VFI")>-3 {Condition 7}
AND C>Ref(C,-1) AND C>O {Condition 8}

Typical() yerlne (H+L+C)/3 yaz
AND Fml("VFI")>-3 Fml("VFI") VFI ismiyle önceden tanımlanmış formulu sende tanımla yada
kırmızıyı sil dene

mızmız
14-11-2014, 20:11
Dostlara pazar hediyesi.Lineer Regresyon Line matriksde çizim olarak var.İndikator olarak tanımladım 200 100 50 25 barlık olarak
fiyatların yörüngesi hakkında fikir edinebilirsiniz.Alet çantanızda bulunsun.Lineer Regresyon Line den sapmaları iki türlü hesapladım,ikisinide
ayrı ayrı formül olarak istifadenize sunuyorum.

http://i.hizliresim.com/rdGX6V.png

LRegLine

Pe:=Input("Periods",3,10000,100);
Y1:=LastValue(Cum(1))-Pe+1<= Cum(1);
Z:=LastValue(LinearReg(C,Pe));
Y:=LastValue(Cum(1))-Cum(1);
U:=Z-(LastValue(LinRegSlope(C,Pe))*Y);
(-y1*u) +LastValue(highestsince(1,y1=0,abs(-y1*(c-u)))) ;
(-y1*u) ;
(-y1*u)- LastValue(highestsince(1,y1=0,abs(-y1*(c-u))))

LRegLine2


Pe:=Input("Periods",3,10000,100);
Y1:=LastValue(Cum(1))-Pe+1<= Cum(1);
Z:=LastValue(LinearReg(C,Pe));
Y:=LastValue(Cum(1))-Cum(1);
U:=Z-(LastValue(LinRegSlope(C,Pe))*Y);
us:= (LastValue(highestsince(1,y1=0,-y1*(c-u)))+abs(LastValue(lowestsince(1,y1=0,-y1*(c-u)))))/2;
-y1*(u+us) ; -y1*u ; -y1*(u-us)

http://i.hizliresim.com/aB78gO.png

Abi burda Y1 deki komutu tam olarak anlayamadım ne diyor orda ? Hatta Y komutu lastvaluecum ile cum aynı değer olmaz mı ben neyi yanlış düşünüyorum acaba ?

uufuk
14-11-2014, 20:20
Abi burda Y1 deki komutu tam olarak anlayamadım ne diyor orda ? Hatta Y komutu lastvaluecum ile cum aynı değer olmaz mı ben neyi yanlış düşünüyorum acaba ?
.................................................. ............
Pe:=Input("Periods",3,10000,100);
Y:=LastValue(Cum(1))-Cum(1);
y
.................................................. ..............
Pe:=Input("Periods",3,10000,100);
Y1:=LastValue(Cum(1))-Pe+1<= Cum(1);
y1
.................................................
şeklinde bak ne imiş çöz.

mızmız
16-11-2014, 00:08
.................................................. ............
Pe:=Input("Periods",3,10000,100);
Y:=LastValue(Cum(1))-Cum(1);
y
.................................................. ..............
Pe:=Input("Periods",3,10000,100);
Y1:=LastValue(Cum(1))-Pe+1<= Cum(1);
y1
.................................................
şeklinde bak ne imiş çöz.

Abi burda son 100 günü mü bu şekilde belirliyoruz o zaman ? Bir de abi orda "+1" var o niye öyle acaba niçin koydunuz onu ?
Kusura bakmayın anlamaya çalışıyorum biraz sorular değişik olabilir.

Drift
16-11-2014, 02:08
zor bir soruda ben sorayım :))

sistem sinyalimi al sinyali verdi yada sat, sinyal teyidi geldikten sonra yanan ok sinyali devamında işlemegiren bar kapanışından sonra.

sistemde belirttiğimiz kar al noktasını örnek % 2 kar al noktasını grafik üzerinde yada indikatör şekilinde veya çizgi şekilinde farketmez belirtme / gösterme imkanı var mı ?

tşk

erhanacikgoz1
16-11-2014, 02:11
zor bir soruda ben sorayım :))

sistem sinyalimi al sinyali verdi yada sat, sinyal teyidi geldikten sonra yanan ok sinyali devamında işlemegiren bar kapanışından sonra.

sistemde belirttiğimiz kar al noktasını örnek % 2 kar al noktasını grafik üzerinde yada indikatör şekilinde veya çizgi şekilinde farketmez belirtme / gösterme imkanı var mı ?

tşk

matrixi bilmem idealde var.

Drift
16-11-2014, 02:13
matrixi bilmem idealde var.

matrikste yok ideali ben bilmiyorum. mt4 de var

mızmız
16-11-2014, 03:26
zor bir soruda ben sorayım :))

sistem sinyalimi al sinyali verdi yada sat, sinyal teyidi geldikten sonra yanan ok sinyali devamında işlemegiren bar kapanışından sonra.

sistemde belirttiğimiz kar al noktasını örnek % 2 kar al noktasını grafik üzerinde yada indikatör şekilinde veya çizgi şekilinde farketmez belirtme / gösterme imkanı var mı ?

tşk

valuewhen(N.,koşul,Data) komutu kullanarak yapılabilir bence:
N.=1
koşul=sistemin al komutu
data=c
sonra valuewhen(N.,koşul,Data)+valuewhen(N.,koşul,Data)* 2/100 çizdirilir sanki
ilk aklıma bu geldi

uufuk
16-11-2014, 12:11
zor bir soruda ben sorayım :))

sistem sinyalimi al sinyali verdi yada sat, sinyal teyidi geldikten sonra yanan ok sinyali devamında işlemegiren bar kapanışından sonra.
sistemde belirttiğimiz kar al noktasını örnek % 2 kar al noktasını grafik üzerinde yada indikatör şekilinde veya çizgi şekilinde farketmez belirtme / gösterme imkanı var mı ? tşk

Dostum,biraz daha zor benzeri soruyu sayın "eloy" için cevaplamıştım.
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=492 gönderi 425 ve devamı.....
Sizin sorunun cevabı da yine 5_20 sisteminden yola çıkarsak...


al:=Cross(mov(c,5,s),mov(c,20,s)); sat:=Cross(mov(c,20,s),mov(c,5,s));
z:=valuewhen(1,al-sat,al-sat);
alk:=if(z=1,valuewhen(1,al,c)*1.02,0); satk:=if(z=-1,valuewhen(1,sat,c)*0.98,0);
alk; satk

http://i.hizliresim.com/XYA4Lj.png

larix
17-11-2014, 00:47
iyi gecelr arkadaşlar baştan beri 60 sayfasını inceleyebildim sadece 500 sayfa yı incelemek için çok zamana ihtiyaca olacak,baktıgım sayfalarda göremedim acaba expolerer da RSİ pozitif uyumsuzlugunu verecek formül var mı ? yani fiyat düştükçe rsi dönüş yapmış olacak,bu formül nasıl acaba şimdiden teşekkür ederim..

Drift
17-11-2014, 15:53
Dostum,biraz daha zor benzeri soruyu sayın "eloy" için cevaplamıştım.
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=492 gönderi 425 ve devamı.....
Sizin sorunun cevabı da yine 5_20 sisteminden yola çıkarsak...


al:=Cross(mov(c,5,s),mov(c,20,s)); sat:=Cross(mov(c,20,s),mov(c,5,s));
z:=valuewhen(1,al-sat,al-sat);
alk:=if(z=1,valuewhen(1,al,c)*1.02,0); satk:=if(z=-1,valuewhen(1,sat,c)*0.98,0);
alk; satk

http://i.hizliresim.com/XYA4Lj.png

üstad harikasın ya teşekkürler valla. bu işte teksin

uufuk
17-11-2014, 17:33
Dostlara hediye ve değişik isimler altında satılan formulasyonları farklı sistemler için iyi örnek.Üç platform için yazılmış sıstemler.
Birincisi "METATRADER" için yazılmış.


#property copyright "Copyright © 2013, ForexMT4Systems."
#property link "http://www.forexmt4systems.com"

//---- indicator settings
#property indicator_chart_window
#property indicator_buffers 6
#property indicator_color1 DodgerBlue
#property indicator_color2 Red
#property indicator_color3 DarkSlateGray
#property indicator_color4 DarkSlateGray
#property indicator_color5 DodgerBlue
#property indicator_color6 Red
#property indicator_width1 3
#property indicator_width2 3
#property indicator_width3 1
#property indicator_width4 1
#property indicator_width5 1
#property indicator_width6 1
#property indicator_style3 STYLE_DOT
#property indicator_style4 STYLE_DOT
#property indicator_style5 STYLE_DOT
#property indicator_style6 STYLE_DOT

//---- indicator parameters
extern int TradePeriod = 20;
extern int StopPeriod = 10;
extern bool Strict = false;
extern bool DisplayAlerts = false;
extern bool MailAlerts = false;

//---- indicator buffers
double ExtMapBuffer1[];
double ExtMapBuffer2[];
double ExtMapBuffer3[];
double ExtMapBuffer4[];
double ExtMapBuffer5[];
double ExtMapBuffer6[];
double TrendDirection[];

//---- internal
static datetime TimeStamp;
static int AlertCount = 1;

//+------------------------------------------------------------------+
//| Custom indicator initialization function |
//+------------------------------------------------------------------+
int init()
{
// One more invisible buffer to store trend direction
IndicatorBuffers(7);

// Drawing settings
SetIndexStyle(0,DRAW_LINE);
SetIndexStyle(1,DRAW_LINE);
SetIndexStyle(2,DRAW_LINE);
SetIndexStyle(3,DRAW_LINE);
SetIndexStyle(4,DRAW_ARROW); SetIndexArrow(4,159);
SetIndexStyle(5,DRAW_ARROW); SetIndexArrow(5,159);
IndicatorDigits(MarketInfo(Symbol(),MODE_DIGITS));

// Name and labels
IndicatorShortName("Turtle Channel ("+ TradePeriod +"-"+ StopPeriod +")");
SetIndexLabel(0,"Upper line");
SetIndexLabel(1,"Lower line");
SetIndexLabel(2,"Longs Stop line");
SetIndexLabel(3,"Shorts Stop line");
SetIndexLabel(4, "Bullish trend change");
SetIndexLabel(5, "Bearish trend change");

// Buffers
SetIndexBuffer(0,ExtMapBuffer1);
SetIndexBuffer(1,ExtMapBuffer2);
SetIndexBuffer(2,ExtMapBuffer3);
SetIndexBuffer(3,ExtMapBuffer4);
SetIndexBuffer(4,ExtMapBuffer5);
SetIndexBuffer(5,ExtMapBuffer6);
SetIndexBuffer(6,TrendDirection);

Comment("Copyright © http://www.forexmt4systems.com");
return(0);
}
//+------------------------------------------------------------------+
//| Custom indicator iteration function |
//+------------------------------------------------------------------+
int start()
{

int start = 1;
int limit;
int counted_bars = IndicatorCounted();


if(counted_bars < 0)
return(-1);


limit = Bars - 1 - counted_bars;


for(int i = limit; i >= start; i--)
{

double rhigh = iHigh(Symbol(),Period(),iHighest(Symbol(), Period(), MODE_HIGH, TradePeriod,i+1));
double rlow = iLow(Symbol(),Period(),iLowest(Symbol(), Period(), MODE_LOW, TradePeriod, i+1));
double shigh = iHigh(Symbol(),Period(),iHighest(Symbol(), Period(), MODE_HIGH, StopPeriod,i+1));
double slow = iLow(Symbol(),Period(),iLowest(Symbol(), Period(), MODE_LOW, StopPeriod, i+1));

// Candle value
double CLOSE = iClose(Symbol(),0, i);
double HIGH = iHigh(Symbol(),0, i);
double LOW = iLow(Symbol(),0, i);


TrendDirection[i] = TrendDirection[i+1];


ExtMapBuffer1[i] = EMPTY_VALUE;
ExtMapBuffer2[i] = EMPTY_VALUE;
ExtMapBuffer3[i] = EMPTY_VALUE;
ExtMapBuffer4[i] = EMPTY_VALUE;
ExtMapBuffer5[i] = EMPTY_VALUE;
ExtMapBuffer6[i] = EMPTY_VALUE;


if((CLOSE > rhigh || (HIGH > rhigh && Strict == true)) && TrendDirection[i+1] != OP_BUY)
{
TrendDirection[i] = OP_BUY;
ExtMapBuffer5[i] = rlow;


} else if((CLOSE < rlow || (LOW < rlow && Strict == true)) && TrendDirection[i+1] != OP_SELL) {

TrendDirection[i] = OP_SELL;
ExtMapBuffer6[i] = rhigh;
}


if(TrendDirection[i] == OP_BUY)
{
ExtMapBuffer1[i] = rlow;
ExtMapBuffer3[i] = slow;


} else if(TrendDirection[i] == OP_SELL) {

ExtMapBuffer2[i] = rhigh;
ExtMapBuffer4[i] = shigh;
}
}


if(TimeStamp != Time[0])
{
if(TrendDirection[1] == OP_SELL && TrendDirection[2] == OP_BUY && AlertCount == 0)
{
if(DisplayAlerts) Alert("[SSG_Bline "+ TradePeriod +"-"+ StopPeriod +"]["+ Symbol() +"] SELL");
if(MailAlerts) SendMail("[SSG_Bline "+ TradePeriod +"-"+ StopPeriod +"]", "["+ Symbol() +"] SELL");
} else if (TrendDirection[1] == OP_BUY && TrendDirection[2] == OP_SELL && AlertCount == 0) {
if(DisplayAlerts) Alert("[SSG_Bline "+ TradePeriod +"-"+ StopPeriod +"]["+ Symbol() +"] BUY");
if(MailAlerts) SendMail("[SSG_Bline "+ TradePeriod +"-"+ StopPeriod +"]", "["+ Symbol() +"] BUY");
}
TimeStamp = Time[0];
AlertCount = 0;
}


return(0);
}


http://forexmt4systems.com/extremedirectionscanner/index.html (http://forexmt4systems.com/extremedirectionscanner/index.html)

Hediyesi 30$ mış. :halayci:
http://i.hizliresim.com/jYZonm.png

Sizlere bedavaaaaaa
http://i.hizliresim.com/PE9gO8.png

Buda matriks formulu


TradePeriod:=25; StopPeriod:=10; Strict:=1 ;
rhigh:=hhv(ref(h,-1),TradePeriod); rlow:=llv(ref(l,-1),TradePeriod);
shigh:=hhv(ref(h,-1),StopPeriod); slow:= llv(ref(l,-1),StopPeriod);
al:=if( Strict=1,c> rhigh ,h > rhigh ) ; sat:=if(Strict=1,c< rlow,l< rlow) ;
z:=-valuewhen(1,al-sat,al-sat);
a:=if(z=1,rlow,rhigh); s:= if(z=-1,shigh,slow);
a; s; Cross(0,z)*rhigh;Cross(z,0)*rlow

Strict 1veya 0 yapın farkı görün, devamı var.....:he:

Drift
17-11-2014, 17:35
bekliyoruz :oley:

uufuk
17-11-2014, 17:57
İkincisi "METASTOCK" için yazılmış.....

http://trader-online.tk/MSZ/e-w-Uptrend_Downtrend_Signals.html
.................................................. ......

Uptrend / Downtrend Signals

rev. 01/06/97 We will define the beginning of the uptrend as: H>Ref(HHV(H,4),-1)
and the beginning of the downtrend as: L<Ref(LLV(L,4),-1)

Now you want to plot the lowest low if you are in an uptrend and thehighesthigh when in a downtrend,enter the following formulas and plotthe last one.

Uptrend Signal

Peak(1,If(H>Ref(HHV(H,4),-1),Ref(LLV(L,4),-1),0),1) <>
Ref(Peak(1,If(H>Ref(HHV(H,4),-1),Ref(LLV(L,4),-1),0),1),-1)

Downtrend Signal

Peak(1,If(L<Ref(LLV(L,4),-1),Ref(HHV(H,4),-1),0),1) <>
Ref(Peak(1,If(L<Ref(LLV(L,4),-1),Ref(HHV(H,4),-1),0),1),-1)

Uptrend / Downtrend Signals - Final Plot

If(BarsSince(Fml("Downtrend Signal")) <BarsSince(Fml("Uptrend Signal")),
{then} Ref(HHV(H,4),-1), {else} Ref(LLV(L,4),-1))
.................................................. ..................................
Formul üç parçalı verilmiş toparlaylım


n:=25;
UptrendSignal:= Peak(1,If(H>Ref(HHV(H,n),-1),Ref(LLV(L,n),-1),0),1) <>
Ref(Peak(1,If(H>Ref(HHV(H,n),-1),Ref(LLV(L,n),-1),0),1),-1);
DowntrendSignal:=Peak(1,If(L<Ref(LLV(L,n),-1),Ref(HHV(H,n),-1),0),1) <>
Ref(Peak(1,If(L<Ref(LLV(L,n),-1),Ref(HHV(H,n),-1),0),1),-1);

UptrDowntrSignals:=If(BarsSince(DowntrendSignal) <BarsSince(UptrendSignal),
Ref(HHV(H,n),-1),Ref(LLV(L,n),-1)) ;
UptrDowntrSignals

http://i.hizliresim.com/LorLWG.png

Bu formulda "Peak" var ...Korkmayın ısırmaz

Matriks uyarlaması


n:=25;
a:=If(H>Ref(HHV(H,n),-1),Ref(LLV(L,n),-1),0);
b:=If(L<Ref(LLV(L,n),-1),Ref(HHV(H,n),-1),0); a1:=ZIG(a,1,%) ;b1:=ZIG(b,1,%);
a2:=ROC(valuewhen(1,Cross(a1,ref(a1,-1)),a1),1,$) <>0; b2:=ROC(valuewhen(1,Cross(b1,ref(b1,-1)),b1),1,$)<>0;
if(BarsSince(a2) > BarsSince(b2),Ref(HHV(H,n),-1), Ref(LLV(L,n),-1))

PEAK uyarlası içim ZİZZAG kullanılmıştır bu hiç ısırmaz :kahkah: :kahkah: repaint yapmaz...

http://i.hizliresim.com/9pyOy5.png

uufuk
17-11-2014, 18:25
Üüncüsü dostumuz "Exitus" un özelden sorduğu "AMİBROKER" kodu bu formülde aynı şey beee...

""""Bu formülü matrikse çevirmeme yardımcı olursanız çok sevinirim.iyi geceler...

_SECTION_BEGIN("Swing5");
//Copyright Kamalesh Langote. Email:[email protected] More details at http://www.vfmdirect.com/kplswing
//Save indicator as "kplswing.afl" in C: program files > Amibroker > Formulas > Custom folder and then drap and drop on price chart
no=Param( "Swing", 5, 1, 75 );
tsl_col=ParamColor( "Color", colorBrightGreen );

res=HHV(H,no);
sup=LLV(L,no);
avd=IIf(C>Ref(res,-1),1,IIf(C<Ref(sup,-1),-1,0));
avn=ValueWhen(avd!=0,avd,1);
tsl=IIf(avn==1,sup,res);

Plot(tsl, _DEFAULT_NAME(), tsl_col, styleStaircase); // or styleaArea

Buy=Cross(C,tsl);
Sell=Cross(tsl,C);
shape=Buy*shapeUpArrow + Sell*shapeDownArrow;
PlotShapes(shape,IIf(Buy,tsl_col,tsl_col),0,IIf(Bu y,Low,High));
_SECTION_END();
""""""""""""""""
Sitenin linki formulun içinde......ve resim linkde var.

http://i.hizliresim.com/gLaE82.png

Bu formulede "C" veya "H_L" seçeneği ilave ettim..


no:= Input("Swing",1,75,25); chl:= Input("0C-1HL",0,1,0);
hc:=if(chl=1,h,c); lc:=if(chl=1,l,c);
res:=HHV(H,no); sup:=LLV(L,no);
avd:=If(hc>Ref(res,-1),1,If(lc<Ref(sup,-1),-1,0));
avn:=ValueWhen(1,avd<>0,avd);
tsl:=If(avn=1,sup,res); Buy:=Cross(C,tsl); Sell:=Cross(tsl,C); tsl;tsl*buy;tsl*sell

Bu üç gönderinin amacı boyayıp boyayıp satıyorlar buna ıyı bır örnek.
Zizzag kullandığı yere göre cok iyi fonksiyon.
Sınırlarınızı zorlayın ..........

leventmartı
17-11-2014, 20:57
sn uufuk,
ellerinize sağlık, çok teşekkürler.:yes::cool:

sezer32
17-11-2014, 21:27
Elinize sağlık..ufuk hocam limon sıkıyorum ama Matriksde ve metastock da böyle göründü nasıl düzeltebilirim..

http://i.hizliresim.com/m8BQzy.gif

uufuk
17-11-2014, 21:59
Elinize sağlık..ufuk hocam limon sıkıyorum ama Matriksde ve metastock da böyle göründü nasıl düzeltebilirim..


Dikey çizgi olanları nokta olarak göster,renklendir, kalılıgı 10 yap.

semoz
18-11-2014, 00:48
Matriks'e formül kopyala,yapıştır olmuyor. Tek tek yazmak zorunda kalıyorum. Ne yapmalıyım, bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

sezer32
18-11-2014, 09:43
Dikey çizgi olanları nokta olarak göster,renklendir, kalılıgı 10 yap.

sağol ustam..:)

thebaboli
18-11-2014, 09:57
Matriks'e formül kopyala,yapıştır olmuyor. Tek tek yazmak zorunda kalıyorum. Ne yapmalıyım, bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Kopyala yapıştır oluyor. Mouse ile seçip deneyin olmazsa tuş kombinasyonlarını(ctrl+c ctrl+v gibi) kullanın.

AliVeli4950
18-11-2014, 10:28
Ufuk hocam öncelikle teşekkür ederiz :)
Bu formülleri Matriks için system Tester için al sat sinyali verecek sekile dönüştürebilirmisiniz mumkunse?

uufuk
18-11-2014, 11:21
Ufuk hocam öncelikle teşekkür ederiz :)
Bu formülleri Matriks için system Tester için al sat sinyali verecek sekile dönüştürebilirmisiniz mumkunse?


no:= Input("Swing",1,75,25); chl:= Input("0C-1HL",0,1,0);
hc:=if(chl=1,h,c); lc:=if(chl=1,l,c);
res:=HHV(H,no); sup:=LLV(L,no);
avd:=If(hc>Ref(res,-1),1,If(lc<Ref(sup,-1),-1,0));
avn:=ValueWhen(1,avd<>0,avd);
tsl:=If(avn=1,sup,res); Buy:=Cross(C,tsl); Sell:=Cross(tsl,C); tsl;tsl*buy;tsl*sell

Dostum,formulu bu hale getirmek......
çok çok kolaycılık...
yazın, bozun, test edin gözlemleyin..
korkmayın kağıt kalem masrafı bile yok.
Sizlerin kişisel menfaatınız için ...


no:= Input("Swing",1,75,25); chl:= Input("0C-1HL",0,1,0);
hc:=if(chl=1,h,c); lc:=if(chl=1,l,c);
res:=HHV(H,no); sup:=LLV(L,no);
avd:=If(hc>Ref(res,-1),1,If(lc<Ref(sup,-1),-1,0));
avn:=ValueWhen(1,avd<>0,avd);
tsl:=If(avn=1,sup,res); Buy:=Cross(C,tsl); Sell:=Cross(tsl,C);
buy;sell

al
........................
no:=25; chl:=0;
hc:=if(chl=1,h,c); lc:=if(chl=1,l,c);
res:=HHV(H,no); sup:=LLV(L,no);
avd:=If(hc>Ref(res,-1),1,If(lc<Ref(sup,-1),-1,0));
avn:=ValueWhen(1,avd<>0,avd);
tsl:=If(avn=1,sup,res); Cross(C,tsl)
.................................................. .............
sat
...............................
no:=25; chl:=0;
hc:=if(chl=1,h,c); lc:=if(chl=1,l,c);
res:=HHV(H,no); sup:=LLV(L,no);
avd:=If(hc>Ref(res,-1),1,If(lc<Ref(sup,-1),-1,0));
avn:=ValueWhen(1,avd<>0,avd);
tsl:=If(avn=1,sup,res); Cross(tsl,C)
................................................l

AliVeli4950
18-11-2014, 13:41
Eline, koluna, yüreğine sağlık ufuk hocam ...

AliVeli4950
18-11-2014, 14:52
İki göstergeden tek gösterge oluşturma amaçlı tasarlamaya çalıştığım gösterge matriks'te "parantez hatası" veriyor.
Sorun ne olabilir?

((RSI(C,14)+((MACD(26,12,9)+0,05)*500))/2


NOT:
Oysa, fikir kaynağım olan ve Anıl Özekşi tarafından yapılmış aynı mantıktaki 3'lü göstergeden tek gösterge damıtan aşağıdaki formül parantez hatası vs vermiyor.

((CCI(14)+210)+((MO(C,9)-90)*19)+((RSI(C,14)-30)*8))/3

NOT 2:
Formüllerdeki *x (çarpı) değerleri her göstergenin sembolde eşit ağırlıkta tarama bandına sahip olması için kullanılmıştır.

thebaboli
18-11-2014, 16:16
6 parantez açmışsınız 5 tane kapamışsınız.

(RSI(C,14)+((MACD(26,12,9)+0,05)*500))/2

Bu şekilde hata vermemesi lazım ama istediğiniz bu mu bilmiyorum.

AliVeli4950
18-11-2014, 17:16
6 parantez açmışsınız 5 tane kapamışsınız.

(RSI(C,14)+((MACD(26,12,9)+0,05)*500))/2

Bu şekilde hata vermemesi lazım ama istediğiniz bu mu bilmiyorum.

Bu defa da "Yazım Hatası" verdi.
En baştaki parantezin çift olması lazım sanırım ama o şekilde yapınca yine parantez hatası veriyor.

Formülün yapılışını anlatan video aşağıda linkte. 12:30 ile 20:10 dk. arasında nasıl yapıldığı anlatılıyor. Hayır, anlatımda bir problem var diyeceğim ama öyle olsa videoda gözümüzün önünde sorunsuz, parantez hatasız eklenmez :)

http://vimeo.com/17408956

emirserhat
18-11-2014, 19:22
Arkadaşlar bu Matriksteki Renkoda "brick size" ile ilgili ayarlamayı nasıl yapabiliriz? Fikri,bilgisi olan var mıdır?
Ayarlama derken yani en iyi veya ideal değeri nasıl bulabiliriz anlamında söylüyorum..

semoz
18-11-2014, 19:34
Kopyala yapıştır oluyor. Mouse ile seçip deneyin olmazsa tuş kombinasyonlarını(ctrl+c ctrl+v gibi) kullanın.

Her ikisini de denedim olmuyor birtürlü; çok ilginç. Matrikste ayrı bir ayarmı yapılması lazım?

emirserhat
18-11-2014, 19:50
Her ikisini de denedim olmuyor birtürlü; çok ilginç. Matrikste ayrı bir ayarmı yapılması lazım?

Matriks programına sağ tıklayıp özellikler - güvenlik - düzenle bölümünden kullanıcı izniniz var mı bakın yoksa izin seçeneklerini işaretleyin ve deneyin. Olmazsa başka çözüm aramak lazım.

uufuk
18-11-2014, 20:25
Her ikisini de denedim olmuyor birtürlü; çok ilginç. Matrikste ayrı bir ayarmı yapılması lazım?

matriksden çık, C:\MATRIKS\HELP içindeki " Onar.bat " ı çift tıkla ."DOS " pencere açılıp kapanacak.Matriksi yeniden çalıştır..

thebaboli
18-11-2014, 22:09
Bu defa da "Yazım Hatası" verdi.
En baştaki parantezin çift olması lazım sanırım ama o şekilde yapınca yine parantez hatası veriyor.

Formülün yapılışını anlatan video aşağıda linkte. 12:30 ile 20:10 dk. arasında nasıl yapıldığı anlatılıyor. Hayır, anlatımda bir problem var diyeceğim ama öyle olsa videoda gözümüzün önünde sorunsuz, parantez hatasız eklenmez :)



Ben matriks kullanmadığım için çat pat yardımcı olabiliyorum.

(RSI(C,14)+((MACD(26,12,9)+0.05)*500))/2

0,05 yerine 0.05 yazınca kabul etti.

AliVeli4950
18-11-2014, 22:27
Ben matriks kullanmadığım için çat pat yardımcı olabiliyorum.

(RSI(C,14)+((MACD(26,12,9)+0.05)*500))/2

0,05 yerine 0.05 yazınca kabul etti.

Hay eline sağlık Allah senden razı olsun!! Çat pat bilgin öyle işe yaradıki iki gündür beni deli eden meğerse basit bir hatayı çözmeme yardımcı oldun! Bravo! :bravo:

akcay
18-11-2014, 23:34
Hey gidi matriks formülleri topiği 2008 yılında açmışım topiği üstünden 6 yıl geçmiş...

Zamanında formüllere çok dalmıştım...Uğraşırdım bir süre sonra ne gördüm biliyor musunuz?

O formülleri uygulayabileceğin senet o kadar azki...5-10 hisse dışında millet elini takip ediyor...

Gerçi o dönemde hisseler çok sığdı...Thyao 3,90 bölünmeden önceki fiyatı diyorum 5 kademe kaldırdığımı bilirim...

3500 lot borusan aldığımda %7 çıkmıştı 500 er lot alarak yukarı doğru gittim...Ne kademe koyan var nede yazan...

İşte o dönemde formülleri uygulayalım dedim olmadı...Piyasamız yeni yeni derinlik kazanmaya başladı...

semoz
18-11-2014, 23:39
Matriks programına sağ tıklayıp özellikler - güvenlik - düzenle bölümünden kullanıcı izniniz var mı bakın yoksa izin seçeneklerini işaretleyin ve deneyin. Olmazsa başka çözüm aramak lazım.

Malesef sizin ve Uufuk hocanın dediklerini uyguladım ama olmadı.Formülleri tet tek girmek işkence, deneyeceğim başka bir yol varmı?

thebaboli
19-11-2014, 00:03
Malesef sizin ve Uufuk hocanın dediklerini uyguladım ama olmadı.Formülleri tet tek girmek işkence, deneyeceğim başka bir yol varmı?

http://i.imgur.com/iDmJEqe.png

Böyle birşey çıkmıyor olması çok enteresan. :notr:

nasa64
19-11-2014, 00:36
Sayın uufuk,

İyi ki varsınız. Allah ne muradınız varsa versin.

semoz
19-11-2014, 00:42
Sayın thebaboli, resimdeki görüntü aynen var. Formülü kopyalayıp resimde görüldüğü gibi "yapıştır" satırına tıkladığımda "Tanım" kısmına yapışmıyor. Klavye ile tek tek yazmak zorunda kalıyorum.

uufuk
19-11-2014, 11:44
Sayın thebaboli, resimdeki görüntü aynen var. Formülü kopyalayıp resimde görüldüğü gibi "yapıştır" satırına tıkladığımda "Tanım" kısmına yapışmıyor. Klavye ile tek tek yazmak zorunda kalıyorum.
Dostum, web sayfasından direk kopyalıyorsan şunu dene, not defterine oradanda matrikse kopyal yapıştır.

highlow
19-11-2014, 12:11
Ufuk bey
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=492
sayfasındaki eloy-1-2 ler için yapmış olduğunuz çalışmayı sisteme eklemek ve matriks sistem
tester da hem getirisini görebilmek hemde mevcut durumda kullanmak için siteme ekleme yapmak istedim.
karşıma her seferinde değişken tanımlama hatası çıkıyor. ufak bir hata yapıyorum herhalde

highlow
19-11-2014, 12:15
Ufuk bey
Bilmenizi isterim ki
ben dahil sizi tanıyan herkes yardımlarınız ve emekleriniz için duacıdır.
Bizimde size yardımcı olabileceğimiz bir konu olursa hazırız.

uufuk
19-11-2014, 13:55
Ufuk bey
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=492
sayfasındaki eloy-1-2 ler için yapmış olduğunuz çalışmayı sisteme eklemek ve matriks sistem
tester da hem getirisini görebilmek hemde mevcut durumda kullanmak için siteme ekleme yapmak istedim.
karşıma her seferinde değişken tanımlama hatası çıkıyor. ufak bir hata yapıyorum herhalde

Resim yazıdan daha açıklayıcı olur.......

http://i.hizliresim.com/780B6N.png

semoz
19-11-2014, 14:33
Dostum, web sayfasından direk kopyalıyorsan şunu dene, not defterine oradanda matrikse kopyal yapıştır.

Onuda denedim Uufuk bey, olmadı. Artık matriks teknik desteği aramam gerekiyor. İlginiz için teşekkürler..

highlow
19-11-2014, 16:55
Ufuk bey Teşekkürler
kendi sistemime adapte etmeye çalışacağım.
anladığım kadarıyla Cross (xx dan başlayan kısıma benim formülü koyacağım.

highlow
20-11-2014, 01:32
Resim yazıdan daha açıklayıcı olur.......




Ufuk bey Teşekkürler
kendi sistemime adapte etmeye çalışacağım.
anladığım kadarıyla Cross (xx dan başlayan kısıma benim formülü koyacağım.

Ufuk dostum
değişken hatası,parantez hatası, IF hatası derken bir türlü olmadı.
word e aktardım oradan alternatiflere göre değişiklikler yaptım.
Sizin dediğiniz gibi satlarda z=-1 olarak aldım.
Burada and işi bozuyor gibime geliyor.

al:=C>MOST( 10,0.05) AND C>MOST(30,0.05) ;
sat:= C<MOST( 10,0.05) AND C<MOST(30,0.05)
z:=valuewhen(1,al-sat,al-sat);
alky:=if(z=1,(c/valuewhen(1,al,c)-1)*100,0); satky:=if(z=-1,((valuewhen(1,sat,c)/c)-1)*100,0);
alk:=highestsince(1,al,alky); satk:=highestsince(1,sat,satky);
al1:=if(satk>=( C<MOST( 10,0.05) AND C<MOST(30,0.05)));
sat1:=if(alk>=( C>MOST( 10,0.05) AND C>MOST(30,0.05)));
z1:=valuewhen(1,al1-sat1,al1-sat1);z1=1

uufuk
20-11-2014, 09:54
Ufuk dostum
değişken hatası,parantez hatası, IF hatası derken bir türlü olmadı.
word e aktardım oradan alternatiflere göre değişiklikler yaptım.
Sizin dediğiniz gibi satlarda z=-1 olarak aldım.
Burada and işi bozuyor gibime geliyor.

al:=C>MOST( 10,0.05) AND C>MOST(30,0.05) ;


Dostum,önce "most"u doğru tanımla basit mostlu bir iki formül oluştur.
Kullandıgınız fonksiyon ve indikatorları iyice tanıyınız tüm zorluklar biter...
MOST(Data,Period,Yüzde) üç değişkenli sizin yazdığımız iki elemanlı .........

nit
20-11-2014, 15:38
sn Ufuk
valuewhen ile bir kullanım deniyorum geçenlerde sormuştum ama bir türlü istediğim gibi olmadı. Her barda sat/al veriyor. Şöyle yaptım;

a1 : = cross(RSI(C,xx),MOV(RSI(C,xx),xx,W));
b1 : = cross(MO(C,xx),MOV(MO(C,xx),xx,W));
c1 : = cross(MACDTrigger(xx,xx,xx),MACD(xx,xx,xx));

valuewhen(1,a1,C) AND valuewhen(1,b1,C) AND valuewhen(1,c1,C)

benim istediğim bu üç cross'un da gerçekleştiği an sinyal vermesi. tam tersini de sat için yapacağım. 3 kesişmenin hangi sıra ile olduğu çok önemli değil benim için ama en önemli gösterge olarak macd'yi düşünüyorum. Nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz? AND yerine OR denedim gene aynı şekilde her barda sinyal üretti... teşekkürler.

uufuk
20-11-2014, 19:47
valuewhen ile ilgili yazılara bakıyorum sn Uufuk, kullanmam gereken fonksiyon bu heralde? değilse geçmişte 335 sayfa var okuyabileceğimi sanmıyorum :) valuewhen'i akşam evde deneyeceğim. teşekkürler.

Dostum,okumazsan ilerleyemezsin..........




sn Ufuk
valuewhen ile bir kullanım deniyorum geçenlerde sormuştum ama bir türlü istediğim gibi olmadı. Her barda sat/al veriyor. Şöyle yaptım;

a1 : = cross(RSI(C,xx),MOV(RSI(C,xx),xx,W));
b1 : = cross(MO(C,xx),MOV(MO(C,xx),xx,W));
c1 : = cross(MACDTrigger(xx,xx,xx),MACD(xx,xx,xx));

valuewhen(1,a1,C) AND valuewhen(1,b1,C) AND valuewhen(1,c1,C)

benim istediğim bu üç cross'un da gerçekleştiği an sinyal vermesi. tam tersini de sat için yapacağım. 3 kesişmenin hangi sıra ile olduğu çok önemli değil benim için ama en önemli gösterge olarak macd'yi düşünüyorum. Nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz? AND yerine OR denedim gene aynı şekilde her barda sinyal üretti... teşekkürler.

Önem verdiğin "MACD" nin de alış yerine satışını yazmışsın....
Cevabı forumdaşlar için yazıyrum....

a1:=if(cross(RSI(C,140),MOV(RSI(C,140),40,W)),1,if (cross(MOV(RSI(C,140),40,W),RSI(C,140)),-1,0)) ; --al=1 sat=-1----
b1:=if(cross(MO(C,90),MOV(MO(C,90),40,W)),1,if(cro ss(MOV(MO(C,90),40,W),MO(C,90)) ,-1,0)); --al=1 sat=-1----
c1:=if(cross(MACDTrigger(26,12,9),MACD(26,12,9)),-1,if(cross(MACD(26,12,9),MACDTrigger(26,12,9)),1,0 )); --al=1 sat=-1----
st:=valuewhen(1,a1,a1)+valuewhen(1,b1,b1)+valuewhe n(1,c1,c1); ----alsat değerlerinin sabitlemesi ve toplamı---------
al:=Cross(st,2); -------üçü gerçekleşince al=1---------
sat:=Cross(-2,st); -------üçü gerçekleşince satl=1---------
valuewhen(1,al-sat,al-sat) --- sonuç al=1 sat=-1..........

http://i.hizliresim.com/QgbEYG.png



a1:=if(cross(RSI(C,140),MOV(RSI(C,140),40,W)),1,if (cross(MOV(RSI(C,140),40,W),RSI(C,140)),-1,0)) ;
b1:=if(cross(MO(C,90),MOV(MO(C,90),40,W)),1,if(cro ss(MOV(MO(C,90),40,W),MO(C,90)) ,-1,0));
c1:=if(cross(MACDTrigger(26,12,9),MACD(26,12,9)),-1,if(cross(MACD(26,12,9),MACDTrigger(26,12,9)),1,0 ));
st:=valuewhen(1,a1,a1)+valuewhen(1,b1,b1)+valuewhe n(1,c1,c1);
al:=Cross(st,2); sat:=Cross(-2,st);
valuewhen(1,al-sat,al-sat)

nit
20-11-2014, 20:23
normalde okuyan birisiyim ama neyin nerede ve nasıl bakılması gerektiğini bilmeden okumanın da bir faydası olacağını sanmıyorum. zaten en son mesajımdan beri 1 haftadır bununla uğraştım ama sonunda pes ettim. standart cross ve diğer denklemleri de forumda okuyarak çözdüm ancak bu tür bir denklemi zaman içinde çözmek bir örnek olmaksızın çok zor. dil öğrenmek gibi bişii sanırım.

verdiğiniz örnek üstünden hem ilk sorduğumu hem de ileride farklı şekillerde kullanmak istediğim uygulamaları/komboları yapabilirim. bu şekilde görünce puzzle parçaları daha rahat oturuyor kafada. sizin amacınızı ve istediğinizi de çok iyi anlıyorum zira normal iş hayatımda ofis içinde en çok soru sorulan kişilerden birisiyim :) ama dediğim gibi karanlık bir odaya girmeden önce ufak bir mum lazım oluyor. bu tür bir denklem/işlem benim önceden bilmediğim ve nasıl araştırmam gerektiğini de bilmediğim bi şeydi.

desteğiniz için teşekkürler.

ekrenmert
20-11-2014, 22:54
http://i.imgur.com/iDmJEqe.png

Böyle birşey çıkmıyor olması çok enteresan. :notr:

Bu sorunla ben de karşılaşmıştım. Destek personeli de çözememişti. Daha sonra tesadüfen düzeldi. Yanlış hatırlamıyorsam, yazı rengini değiştirince olmuştu. Hala problem yaratıyorsa başka pcde deneyin ya da format.

50promil
21-11-2014, 01:23
Bu sorunla ben de karşılaşmıştım. Destek personeli de çözememişti. Daha sonra tesadüfen düzeldi. Yanlış hatırlamıyorsam, yazı rengini değiştirince olmuştu. Hala problem yaratıyorsa başka pcde deneyin ya da format.

matriksi silip yeniden kurmak da işe yarayabilir.uninstall programları bu konuda çok yardımcı oluyor.bir diğer çözüm de belirli zamanlarda matriks sistem ve ayar dosyalarını bulut ile depolamak.ben haftada bir box a senkron ediyorum

ayhanayaz
21-11-2014, 14:36
Merhaba arkadaşlar
ben borsa ilk açıldıgında 1 dakikalık grafik ve ortalamaya göre bir adım yukardan alsın ama haretli stop loss a göre sattıktan sonra yeniden alım yapmasını istemiyorum ama ne yaptıysam beceremedim. sattıktan sonra yeniden alıyor. al kısmını boş bıraktım ama bu sefer sistem kabul etmiyor. ustalar bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. yani istedigim otamatik bir defa alsın ve gün sonuna kadar satmasın sadece hareketli stoploss veya normal stoploss ile satsın istiyorum. gelişmiş alarmlardan istedigim olmuyor çünkü orada hareketli stop loss yok. yardım ederseniz çok mutlu olurum arkadaşlar.

(neden bir adım yukardan almaya çalışıyorusnuz derseniz hisseler nasıl başlarsa güne öyle devam ediyor. yani yükselişle başlayan kagıtlar yükselerek gidiyor veya tam tersi tabi istisnalar olabiliyor. onun için yükseliş egilimini görünce alsın istiyorum. ) yanılıyor olabilirim

rosense
21-11-2014, 15:32
uufuk bey bir arkadaşımın tavsiyesiyle sizin burada olduğunuzu bilgi deposu olduğunu öğrendim inşaallah bizlerde sebebleniriz Teşekkürler ..

samiay
21-11-2014, 15:37
s.a

bir arkadaşımın tavsiyesiyle sizin burada olduğunuzu bilgi deposu olduğunu öğrendim inşaallah bizlere de bir şeyler öğretirsiniz..
materaderde repaint yapan indikleri düzeltenin yolu var mı acaba?

rosense
21-11-2014, 15:40
s.a

bir arkadaşımın tavsiyesiyle sizin burada olduğunuzu bilgi deposu olduğunu öğrendim inşaallah bizlere de bir şeyler öğretirsiniz..
materaderde repaint yapan indikleri düzeltenin yolu var mı acaba?

bedava olunca yardım eden çıkar mı? bilmiyorum inşaallah bizlerinde elinden tutan çıkar ...

uufuk
21-11-2014, 16:07
Merhaba arkadaşlar
ben borsa ilk açıldıgında 1 dakikalık grafik ve ortalamaya göre bir adım yukardan alsın ama haretli stop loss a göre sattıktan sonra yeniden alım yapmasını istemiyorum ama ne yaptıysam beceremedim. sattıktan sonra yeniden alıyor. al kısmını boş bıraktım ama bu sefer sistem kabul etmiyor. ustalar bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. yani istedigim otamatik bir defa alsın ve gün sonuna kadar satmasın sadece hareketli stoploss veya normal stoploss ile satsın istiyorum. gelişmiş alarmlardan istedigim olmuyor çünkü orada hareketli stop loss yok. yardım ederseniz çok mutlu olurum arkadaşlar.

(neden bir adım yukardan almaya çalışıyorusnuz derseniz hisseler nasıl başlarsa güne öyle devam ediyor. yani yükselişle başlayan kagıtlar yükselerek gidiyor veya tam tersi tabi istisnalar olabiliyor. onun için yükseliş egilimini görünce alsın istiyorum. ) yanılıyor olabilirim

Dostum,izahından sadece al sat olacak."MSL" gibi pek kullanılmayan indikatör blzlm bu işimizi fazlasıyla görür.
al ve sat tabları dışında tüm tablara hiçbir şey yazmayacağız.

al
........
Cross(c,mov(c,100,s))
.......................

sat
..............
Cross(ref(MSL(c,0.5),-1),c)
...................

http://i.hizliresim.com/02ODyo.png

Beyaz oklar sistemin değil "MSL" indikatorunundur.Sisteminize uyarlayınız bol kazançlar.....

rosense
21-11-2014, 16:08
s.a
bir arkadaşımın tavsiyesiyle sizin burada olduğunuzu bilgi deposu olduğunu öğrendim inşaallah bizlere de bir şeyler öğretirsiniz..
materaderde repaint yapan indikleri düzeltenin yolu var mı acaba?

geçmiş sayfaları okumakla işe başlayacam ben


http://www.forexfactory.com/forumdisplay.php?f=71
Dostum,kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş."test edilmiş " kısmı sizi bekler.....

uufuk
21-11-2014, 16:16
geçmiş sayfaları okumakla işe başlayacam ben

Dostum,çok doğru karar, :cool: irdeleyerek oku başarılar...:yes:

ayhanayaz
21-11-2014, 19:58
Cok cok Tesekkur ederim yarin deneyelim bakalim nasil olacak.

ayhanayaz
21-11-2014, 21:58
Dostum,izahından sadece al sat olacak."MSL" gibi pek kullanılmayan indikatör blzlm bu işimizi fazlasıyla görür.
al ve sat tabları dışında tüm tablara hiçbir şey yazmayacağız.

al
........
Cross(c,mov(c,100,s))
.......................

sat
..............
Cross(ref(MSL(c,0.5),-1),c)
...................

http://i.hizliresim.com/02ODyo.png

Beyaz oklar sistemin değil "MSL" indikatorunundur.Sisteminize uyarlayınız bol kazançlar.....

Ufuk bey cok tesekkur ederim pazartesi hemen deneyecegim umarim Istedigim gibi olur. Zaman ayirdiginiz icin tsk

ayhanayaz
22-11-2014, 04:01
Dostum,izahından sadece al sat olacak."MSL" gibi pek kullanılmayan indikatör blzlm bu işimizi fazlasıyla görür.
al ve sat tabları dışında tüm tablara hiçbir şey yazmayacağız.

al
........
Cross(c,mov(c,100,s))
.......................

sat
..............
Cross(ref(MSL(c,0.5),-1),c)
...................

http://i.hizliresim.com/02ODyo.png

Beyaz oklar sistemin değil "MSL" indikatorunundur.Sisteminize uyarlayınız bol kazançlar.....


ufuk bey bana gönderdiginiz formülü denedim ama al ve hereketli stoploss sonrası yeniden alım gerçekleştiriyor. 2. kez alım yapmasını istemiyorum sanırım ilk mesajımda beni yanlış anladınız. yardımlarınız için teşekkürler.
(İlk alışta bir adım yukardan almasını saglarsanız beni mutlu edersiniz)

https://www.ayhanca.com/wp-content/uploads/2014/11/resim-1.jpg

uufuk
22-11-2014, 06:30
ufuk bey bana gönderdiginiz formülü denedim ama al ve hereketli stoploss sonrası yeniden alım gerçekleştiriyor. 2. kez alım yapmasını istemiyorum sanırım ilk mesajımda beni yanlış anladınız. yardımlarınız için teşekkürler.
(İlk alışta bir adım yukardan almasını saglarsanız beni mutlu edersiniz)
Dostum,ikinci kez işlem yapmayacaksanız sistem kullanmanın ne özelliği kalır.
Stop dan sonra işleme girme kriteriniz ne,yeni gün ve aynı formül gibi mi açıklık getiriniz?
Al formulunde "(c+0.1)" veya adımı ilave ederseniz [örneğin "Cross(c+0.025,mov(c,100,s))" vob için] ilk alış bir kademe yukarı çekilir.

ayhanayaz
22-11-2014, 13:28
Dostum,ikinci kez işlem yapmayacaksanız sistem kullanmanın ne özelliği kalır.
Stop dan sonra işleme girme kriteriniz ne,yeni gün ve aynı formül gibi mi açıklık getiriniz?
Al formulunde "(c+0.1)" veya adımı ilave ederseniz [örneğin "Cross(c+0.025,mov(c,100,s))" vob için] ilk alış bir kademe yukarı çekilir.

Ufuk bey zaten haretli stoploss mantıgı karı takip etmesi degilmi, zaten hereketli stoploss bana gerekli olan % cinsinden esneme payını saglayacak , ben günlük hisseler belirleyip onlar üzerinden 1 dakikalık grafikte işlem yapıyorum. eger hareketli stoploss satacak pozisyon yakalayamassa ki bu kar ediyorum demek ! gelişmiş alarmlardan zamana bağlı senans sonu için satış emri gönderiyorum. çok al sat oldugu zaman komisyon oranları yüzünden kar edecek kagıt zarar etmeye başlıyor. belirledigim % cinsinden karıma veya zararıma razı olmak istiyorum. grafikte dikkat ettiyseniz düşüşlerde yeni alım yapmaya devem ettigi için hem ana paramdan hemde komisyon oranlarından zararım devem ediyor. bu nedenle sistem üzerinden 1 kez alım yapıp yeniden alım yapmamasını istiyorum. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

https://www.ayhanca.com/wp-content/uploads/2014/11/resim-2.jpg

örnegin yukardaki komutlardan birisi gerçekleştiginde satsın ama yeni alım yapmamasını istiyorum.

https://www.ayhanca.com/wp-content/uploads/2014/11/resim-1.jpg

Buna göne bir al sat kombinasyonu belirleyebirseniz çok sevinirim

OoTToO
22-11-2014, 14:52
Tekrar alım yapılmayacaksa bence teknik takip yapılmasınında bir anlamı kalmıyor..Kapatın grafiği ve alım uyarısı almayın ..

ayhanayaz
22-11-2014, 15:06
Işte teknik takibi hareketli stop loss ile yapacak yani benim karım yükseldikçe hareketli stoploss belirli bir yüzde altından beni takip edecek . Belirlediğim yüzde kadar düştüğü zaman otomatik satacak. Yani benim burada kullanmak istedim hareketli stoploss kari izleyen satış politikası. Dikkat ettiyseniz bir fiyatda satsın demiyorum karım devam etsin ama karımdan zarar etmeye başladığımda belirli bir yüzdenin altına düştüğünde otomatik satsın sizce bunda bir sistem yok mu. Normal stoploss dan bahsetmiyorum. Eğer grafik kapatırsam hareketli stoploss da iptal olmuş olur

uufuk
22-11-2014, 16:48
Işte teknik takibi hareketli stop loss ile yapacak yani benim karım yükseldikçe hareketli stoploss belirli bir yüzde altından beni takip edecek . Belirlediğim yüzde kadar düştüğü zaman otomatik satacak. Yani benim burada kullanmak istedim hareketli stoploss kari izleyen satış politikası. Dikkat ettiyseniz bir fiyatda satsın demiyorum karım devam etsin ama karımdan zarar etmeye başladığımda belirli bir yüzdenin altına düştüğünde otomatik satsın sizce bunda bir sistem yok mu. Normal stoploss dan bahsetmiyorum. Eğer grafik kapatırsam hareketli stoploss da iptal olmuş olur

Dostum,tüm sistemler belirli bir işlem sırası takip eder.
1-pozumuz yok, başlangıç aşaması: formül yapısına uygunsa alım yapar,
2-aldıgı malı stoploss-trialstop-formul yapısına göre satar.
3-Birinci işlemi tekrarlar.

Kurgu bu şekilde 1.bardan sonuncu bara kadar tekrarlanır.
Biz bu kurguya bir yere kadar şekil verebiliriz...
1-İşlem saatlerini sınırlaya biliriz. saat 10 dan önce 17 den sonra işlem yapma veya flata geç.
2-Son işlem den sonra aynı gün işlem yapma.
3-İlerde filan tarihden sonra çalışma gibi...

Ama Sat veya stoplardan sonra işlem yapmamayı grafiğin geleceğini bilmediğimizden ,ne zaman sat veya stop olacağını tarif edemeyiz zaman olarak grafik zamana göre fiyatı verir.O an bir fiyat vardır ama bir fiyat çok değişik zamanlarda mevcuttur.

Çok yazdım klavyem çok kötüdür zorlanıyorum...
Önceki mesajda ufak -+ karışması olmuş doğrusu :
Al formulunde "(c-0.1)" veya adımı ilave ederseniz [örneğin "Cross(c-0.025,mov(c,100,s))" vob için] ilk alış bir kademe yukarı çekilir.

Son işlem den sonra aynı gün işlem yapma için örnek
al ................
Cross(c-0.025,mov(c,100,s)) and
valuewhen(1,Cross(ref(MSL(c,1),-1),c),DAYOFMONTH()) <> DAYOFMONTH()
......
sat
Cross(ref(MSL(c,1),-1),c)
.................................................. .....................

http://i.hizliresim.com/OdQpQ5.png

semoz
22-11-2014, 17:05
Matriks'e formül kopyala,yapıştır olmuyor. Tek tek yazmak zorunda kalıyorum. Ne yapmalıyım, bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Arkadaşlar problem çözüldü. Webroot antivirus programını devreden çıkarınca oluyor. Benim gibi uğraşanlar olursa haber vereyim dedim. Ne kadar basitmiş, onbeş gündür deli etti beni. Herkese kolay gelsin

larix
22-11-2014, 17:50
Arkadaşlar yardım lütfen 7 gün öceki fiyat bir günn önceki fiyattan büyük olacak, rsi degeri ise 7 gün öncki rsı degeri 1 gün önceki rsi degerinden küçük olacak ikisini aynı formülde nasıl gösterebiliirm acaba bu şekilde olmuyor .
ref (c,-7)> ref (c,-1) and RSI((14),-1) > RSI((14),-7)

uufuk
22-11-2014, 18:31
Arkadaşlar yardım lütfen 7 gün öceki fiyat bir günn önceki fiyattan büyük olacak, rsi degeri ise 7 gün öncki rsı degeri 1 gün önceki rsi degerinden küçük olacak ikisini aynı formülde nasıl gösterebiliirm acaba bu şekilde olmuyor .
ref (c,-7)> ref (c,-1) and RSI((14),-1) > RSI((14),-7)

ref(c,-7)> ref(c,-1) and ref(RSI(14),-1) > ref(RSI(14),-7)

larix
22-11-2014, 19:45
ref(c,-7)> ref(c,-1) and ref(RSI(14),-1) > ref(RSI(14),-7)


Allah razı olsun,üstat teşekkür ederim, çok sagolasın :)

larix
23-11-2014, 00:21
Ufuk hocam gecmiş sayflarda şöyle bişey yazılmış RSI uyumsuzluğu ile ilgili,toros rumuzlu arkadaş yazmış, acaba bunu nereye yazacagız expolerar a mı yoksa cola colb mi yazılacak yoksa hepsi fitreye mi yazılacak upt yi fitlreye yazıyorum hata veriyor.

toros
17-07-2011, 00:23
RSI=100-{100/[1+(U/D)]}

U=Pozitif fiyat değişimin oranı
D=Neğatif fiyat değişimin oranı

Bu u ve d nasıl formulize ediliyor?

Bana göre olması gereken;


Up14:= if(ref(C,-12)>ref(C,-13),ref(C,-12)-ref(C,-13),0)+
if(ref(C,-11)>ref(C,-12),ref(C,-11)-ref(C,-12),0)+
if(ref(C,-10)>ref(C,-11),ref(C,-10)-ref(C,-11),0)+
if(ref(C,-9)>ref(C,-10),ref(C,-9)-ref(C,-10),0)+
if(ref(C,-8)>ref(C,-9),ref(C,-8)-ref(C,-9),0)+
if(ref(C,-7)>ref(C,-8),ref(C,-7)-ref(C,-8),0)+
if(ref(C,-6)>ref(C,-7),ref(C,-6)-ref(C,-7),0)+
if(ref(C,-5)>ref(C,-6),ref(C,-5)-ref(C,-6),0)+
if(ref(C,-4)>ref(C,-5),ref(C,-4)-ref(C,-5),0)+
if(ref(C,-3)>ref(C,-4),ref(C,-3)-ref(C,-4),0)+
if(ref(C,-2)>ref(C,-3),ref(C,-2)-ref(C,-3),0)+
if(ref(C,-1)>ref(C,-2),ref(C,-1)-ref(C,-2),0)+
if(C>ref(C,-1),C-ref(C,-1),0) ;
UpOrt:=Up14/14;

Dw14:= if(ref(C,-12)<ref(C,-13),ref(C,-13)-ref(C,-12),0)+
if(ref(C,-11)<ref(C,-12),ref(C,-12)-ref(C,-11),0)+
if(ref(C,-10)<ref(C,-11),ref(C,-11)-ref(C,-10),0)+
if(ref(C,-9)<ref(C,-10),ref(C,-10)-ref(C,-9),0)+
if(ref(C,-8)<ref(C,-9),ref(C,-9)-ref(C,-8),0)+
if(ref(C,-7)<ref(C,-8),ref(C,-8)-ref(C,-7),0)+
if(ref(C,-6)<ref(C,-7),ref(C,-7)-ref(C,-6),0)+
if(ref(C,-5)<ref(C,-6),ref(C,-6)-ref(C,-5),0)+
if(ref(C,-4)<ref(C,-5),ref(C,-5)-ref(C,-4),0)+
if(ref(C,-3)<ref(C,-4),ref(C,-4)-ref(C,-3),0)+
if(ref(C,-2)<ref(C,-3),ref(C,-3)-ref(C,-2),0)+
if(ref(C,-1)<ref(C,-2),ref(C,-2)-ref(C,-1),0)+
if(C<ref(C,-1),ref(C,-1)-C,0) ;
DwOrt:=Dw14/14;

RSIx:=100-(100/(1+UpOrt/DwOrt)) ;

RSIx;30;70



piyasada kullanılan ; (http://stockcharts.com/school/doku.php?id=chart_school:technical_indicators:rela tive_strength_in)



UpOrt:=(if(C>ref(C,-1),C-ref(C,-1),0)+13*Prev)/14 ;
DwOrt:=(if(C<ref(C,-1),ref(C,-1)-C,0)+13*Prev)/14 ;

RSIx:=100-(100/(1+UpOrt/DwOrt)) ;

RSIx;30;70



Kolay gelsin.
LDOGAN

ayhanayaz
23-11-2014, 00:24
Dostum,tüm sistemler belirli bir işlem sırası takip eder.
1-pozumuz yok, başlangıç aşaması: formül yapısına uygunsa alım yapar,
2-aldıgı malı stoploss-trialstop-formul yapısına göre satar.
3-Birinci işlemi tekrarlar.

Kurgu bu şekilde 1.bardan sonuncu bara kadar tekrarlanır.
Biz bu kurguya bir yere kadar şekil verebiliriz...
1-İşlem saatlerini sınırlaya biliriz. saat 10 dan önce 17 den sonra işlem yapma veya flata geç.
2-Son işlem den sonra aynı gün işlem yapma.
3-İlerde filan tarihden sonra çalışma gibi...

Ama Sat veya stoplardan sonra işlem yapmamayı grafiğin geleceğini bilmediğimizden ,ne zaman sat veya stop olacağını tarif edemeyiz zaman olarak grafik zamana göre fiyatı verir.O an bir fiyat vardır ama bir fiyat çok değişik zamanlarda mevcuttur.

Çok yazdım klavyem çok kötüdür zorlanıyorum...
Önceki mesajda ufak -+ karışması olmuş doğrusu :
Al formulunde "(c-0.1)" veya adımı ilave ederseniz [örneğin "Cross(c-0.025,mov(c,100,s))" vob için] ilk alış bir kademe yukarı çekilir.

Son işlem den sonra aynı gün işlem yapma için örnek
al ................
Cross(c-0.025,mov(c,100,s)) and
valuewhen(1,Cross(ref(MSL(c,1),-1),c),DAYOFMONTH()) <> DAYOFMONTH()
......
sat
Cross(ref(MSL(c,1),-1),c)
.................................................. .....................

http://i.hizliresim.com/OdQpQ5.png


Tesekkurler ufuk kardes. Allah razi olsun. Zaman harcadin bizim icin emegine saglik

MESUTK
23-11-2014, 00:29
sn uufuk; matrix sistem tester ile ilgili bir sıkıntı var yardımcı olursanız sevinirim.

Cross(MACD(opt1,opt2,opt3),MACDTrigger(opt1,opt2,o pt3)) {al}

Cross(MACDTrigger(opt1,opt2,opt3),MACD(opt1,opt2,o pt3)) {sat}

Cross(MACDTrigger(opt1,opt2,opt3),MACD(opt1,opt2,o pt3)) {açığa sat}

Cross(MACD(opt1,opt2,opt3),MACDTrigger(opt1,opt2,o pt3)) {açık poz kapat}

bunları al - sat - açığa sat - açık poz kapat kısmına yazıyorum.

değişkenler kısmına gelir opt1/2/3 değerlerini yazıyorum.

sistemi seçip simülasyonu açıyorum. oradan kod - vade - birim değerlerini tespit ediyorum. ekle - ileri - tüm işlemleri yap - çalıştırı işaretliyorum.

test sonucunda 5 değerde ' 0 ' çıkıyor.

hata nerede olabilir?

thebaboli
23-11-2014, 03:07
Opt3 de neden boşluk var? Onları silerek düzenledim aşağıda. Birde böyle denermisin?


Cross(MACD(opt1,opt2,opt3),MACDTrigger(opt1,opt2,o pt3)) {al}

Cross(MACDTrigger(opt1,opt2,opt3),MACD(opt1,opt2,o pt3)) {sat}

Cross(MACDTrigger(opt1,opt2,opt3),MACD(opt1,opt2,o pt3)) {açığa sat}

Cross(MACD(opt1,opt2,opt3),MACDTrigger(opt1,opt2,o pt3)) {açık poz kapat}

adyyyghe
23-11-2014, 07:16
herkese merhaba.yıllardır amibroker kullanıyorum artık matriks gibi daha rahat platformuda öğrenmek istediğimden dolayı bir formülü çevirmem gerekiyor.acaba yardım eden olurmu ?olursa şimdiden teşekkürler.

A1=EMA(C,4)-EMA(C,34);
BBtop=BBandTop(A1,10,1); temel kısmı bu matriks videolarını ,zledim.mantığını anlamak için bir kısmını ekledim.


ema matrikste yok.macd ın üssel özelliğini kullanıyoruz sanırım.

BBandTop(MOV(C,4,S)-MOV(C,34,S),10,S,1);

gibi yazıyorum.sadece yataya benzer bir çizgi çıkıyor.sorun nerde olabilir.teşekkürler.

uufuk
23-11-2014, 08:47
herkese merhaba.yıllardır amibroker kullanıyorum artık matriks gibi daha rahat platformuda öğrenmek istediğimden dolayı bir formülü çevirmem gerekiyor.acaba yardım eden olurmu ?olursa şimdiden teşekkürler.

A1=EMA(C,4)-EMA(C,34);
BBtop=BBandTop(A1,10,1); temel kısmı bu matriks videolarını ,zledim.mantığını anlamak için bir kısmını ekledim.


ema matrikste yok.macd ın üssel özelliğini kullanıyoruz sanırım.

BBandTop(MOV(C,4,S)-MOV(C,34,S),10,S,1);

gibi yazıyorum.sadece yataya benzer bir çizgi çıkıyor.sorun nerde olabilir.teşekkürler.

Dostum,sorunuza adım çeavap verelim...
"A1= " ----------"A1:=" şeklinde
"EMA(C,4)"-------mov(c,4,e) şeklinde.
Ortalamalar mov(data,peryod,ortalamanın cinsi) MOV(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW)
bold kısmından hangisini yazarsan cinsi yöntemi o olur.....
"macd ın üssel özelliğini kullanıyoruz sanırım" deafault olarak öyle, istersen değişik cins ortalamalarla açık formül şeklinde yazabilirsin.

BBandTop(MOV(C,4,S)-MOV(C,34,S),10,S,1)---------hata yok

uufuk
23-11-2014, 09:28
Ufuk hocam gecmiş sayflarda şöyle bişey yazılmış RSI uyumsuzluğu ile ilgili,toros rumuzlu arkadaş yazmış, acaba bunu nereye yazacagız expolerar a mı yoksa cola colb mi yazılacak yoksa hepsi fitreye mi yazılacak upt yi fitlreye yazıyorum hata veriyor.

İndikator formulu olarak tanımlanmış,Indikator buildere.

adyyyghe
23-11-2014, 12:44
Dostum,sorunuza adım çeavap verelim...
"A1= " ----------"A1:=" şeklinde
"EMA(C,4)"-------mov(c,4,e) şeklinde.
Ortalamalar mov(data,peryod,ortalamanın cinsi) MOV(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW)
bold kısmından hangisini yazarsan cinsi yöntemi o olur.....
"macd ın üssel özelliğini kullanıyoruz sanırım" deafault olarak öyle, istersen değişik cins ortalamalarla açık formül şeklinde yazabilirsin.

BBandTop(MOV(C,4,S)-MOV(C,34,S),10,S,1)---------hata yok

sayın ufuk öncelikle teşekkürler cevabınız için.

peki ema hakkında dediklerimdoğrumu.yani matrikste ema başlı başına yok moving average ın üssel hali şeklindemi yazılıyor?

MESUTK
23-11-2014, 13:57
Modum teşekkürler akşam deneyip sonucunu yazarım


hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.

uufuk
23-11-2014, 14:51
.yani matrikste ema başlı başına yok moving average ın üssel hali şeklindemi yazılıyor?

Evet doğru ,tüm "MA" lar "mov" kalıbı içinde yazılıyor.MOV(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW)
s simple
e üssel
w ağırlıklı
tri üçgensel
var varible
zl zero lag
ww wilders anlamında....

AliVeli4950
23-11-2014, 18:26
haOpen:=(Ref((O+H+L+C)/4,-1) + PREV)/2;
haClose:=((O+H+L+C)/4+haOpen+Max(H,haOpen)+Min(L,haOpen))/4;
haClose

Ufuk hocam, yukaridaki formule rsi 5 günlük (kisa vade) atarak iki hareketli ortalamanin kesişmesinden al/sat sistem formulu yazabilirmisiniz?

AliVeli4950
23-11-2014, 18:31
X1:=(((((Sum((Max((C - L) , (C - Ref(L,-1)))),7)) /
(Sum((Max(Max((H - L) ,H - Ref(L ,-1)) ,Max(( Ref(H ,-1) - L) , (Ref(H ,-1) - Ref(L,-1))))) ,7)))*4)+
(((Sum((Max((C - L) , (C - Ref(L ,-1) ))),14)) /
(Sum((Max(Max((H - L) ,H - Ref(L ,-1)) ,Max(( Ref(H ,-1) - L) , (Ref(H ,-1) - Ref(L,-1))))) ,14)))*2)+
((Sum((Max(( C - L) , (C - Ref( L ,-1) ))),28)) /
(Sum((Max( Max(( H - L) ,H - Ref( L ,-1)) ,Max(( Ref(H ,-1) - L) , (Ref(H ,-1) - Ref(L,-1))))) ,28))))/ 7) * 100;
x1;20;80

Bir de yine yukardaki gosterge ile birlikte "Demand Index" kullanarak al/sat sistemi formule edebilirmisiniz mumkunse?

MESUTK
24-11-2014, 00:19
Opt3 de neden boşluk var? Onları silerek düzenledim aşağıda. Birde böyle denermisin?

modum yine olmadı.

tekliflere açığım.

larix
24-11-2014, 00:41
Ufuk üstat aşagıdaki formülü indikatör buildere yazarken yazım hatası diyor,nerede bir yanlışlık var acaba ?

Up14:= if(ref(C,-12)>ref(C,-13),ref(C,-12)-ref(C,-13),0)+
if(ref(C,-11)>ref(C,-12),ref(C,-11)-ref(C,-12),0)+
if(ref(C,-10)>ref(C,-11),ref(C,-10)-ref(C,-11),0)+
if(ref(C,-9)>ref(C,-10),ref(C,-9)-ref(C,-10),0)+
if(ref(C,-8)>ref(C,-9),ref(C,-8)-ref(C,-9),0)+
if(ref(C,-7)>ref(C,-8),ref(C,-7)-ref(C,-8),0)+
if(ref(C,-6)>ref(C,-7),ref(C,-6)-ref(C,-7),0)+
if(ref(C,-5)>ref(C,-6),ref(C,-5)-ref(C,-6),0)+
if(ref(C,-4)>ref(C,-5),ref(C,-4)-ref(C,-5),0)+
if(ref(C,-3)>ref(C,-4),ref(C,-3)-ref(C,-4),0)+
if(ref(C,-2)>ref(C,-3),ref(C,-2)-ref(C,-3),0)+
if(ref(C,-1)>ref(C,-2),ref(C,-1)-ref(C,-2),0)+
if(C>ref(C,-1),C-ref(C,-1),0) ;
UpOrt:=Up14/14;




Ufuk hocam gecmiş sayflarda şöyle bişey yazılmış RSI uyumsuzluğu ile ilgili,toros rumuzlu arkadaş yazmış, acaba bunu nereye yazacagız expolerar a mı yoksa cola colb mi yazılacak yoksa hepsi fitreye mi yazılacak upt yi fitlreye yazıyorum hata veriyor.

toros
17-07-2011, 00:23
RSI=100-{100/[1+(U/D)]}

U=Pozitif fiyat değişimin oranı
D=Neğatif fiyat değişimin oranı

Bu u ve d nasıl formulize ediliyor?

Bana göre olması gereken;


Up14:= if(ref(C,-12)>ref(C,-13),ref(C,-12)-ref(C,-13),0)+
if(ref(C,-11)>ref(C,-12),ref(C,-11)-ref(C,-12),0)+
if(ref(C,-10)>ref(C,-11),ref(C,-10)-ref(C,-11),0)+
if(ref(C,-9)>ref(C,-10),ref(C,-9)-ref(C,-10),0)+
if(ref(C,-8)>ref(C,-9),ref(C,-8)-ref(C,-9),0)+
if(ref(C,-7)>ref(C,-8),ref(C,-7)-ref(C,-8),0)+
if(ref(C,-6)>ref(C,-7),ref(C,-6)-ref(C,-7),0)+
if(ref(C,-5)>ref(C,-6),ref(C,-5)-ref(C,-6),0)+
if(ref(C,-4)>ref(C,-5),ref(C,-4)-ref(C,-5),0)+
if(ref(C,-3)>ref(C,-4),ref(C,-3)-ref(C,-4),0)+
if(ref(C,-2)>ref(C,-3),ref(C,-2)-ref(C,-3),0)+
if(ref(C,-1)>ref(C,-2),ref(C,-1)-ref(C,-2),0)+
if(C>ref(C,-1),C-ref(C,-1),0) ;
UpOrt:=Up14/14;

Dw14:= if(ref(C,-12)<ref(C,-13),ref(C,-13)-ref(C,-12),0)+
if(ref(C,-11)<ref(C,-12),ref(C,-12)-ref(C,-11),0)+
if(ref(C,-10)<ref(C,-11),ref(C,-11)-ref(C,-10),0)+
if(ref(C,-9)<ref(C,-10),ref(C,-10)-ref(C,-9),0)+
if(ref(C,-8)<ref(C,-9),ref(C,-9)-ref(C,-8),0)+
if(ref(C,-7)<ref(C,-8),ref(C,-8)-ref(C,-7),0)+
if(ref(C,-6)<ref(C,-7),ref(C,-7)-ref(C,-6),0)+
if(ref(C,-5)<ref(C,-6),ref(C,-6)-ref(C,-5),0)+
if(ref(C,-4)<ref(C,-5),ref(C,-5)-ref(C,-4),0)+
if(ref(C,-3)<ref(C,-4),ref(C,-4)-ref(C,-3),0)+
if(ref(C,-2)<ref(C,-3),ref(C,-3)-ref(C,-2),0)+
if(ref(C,-1)<ref(C,-2),ref(C,-2)-ref(C,-1),0)+
if(C<ref(C,-1),ref(C,-1)-C,0) ;
DwOrt:=Dw14/14;

RSIx:=100-(100/(1+UpOrt/DwOrt)) ;

RSIx;30;70



piyasada kullanılan ; (http://stockcharts.com/school/doku.php?id=chart_school:technical_indicators:rela tive_strength_in)



UpOrt:=(if(C>ref(C,-1),C-ref(C,-1),0)+13*Prev)/14 ;
DwOrt:=(if(C<ref(C,-1),ref(C,-1)-C,0)+13*Prev)/14 ;

RSIx:=100-(100/(1+UpOrt/DwOrt)) ;

RSIx;30;70



Kolay gelsin.
LDOGAN

highlow
24-11-2014, 01:20
Ufuk bey
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=492
sayfasındaki eloy-1-2 ler için yapmış olduğunuz çalışmayı sisteme eklemek ve matriks sistem
tester da hem getirisini görebilmek hemde mevcut durumda kullanmak için siteme ekleme yapmak istedim.
karşıma her seferinde değişken tanımlama hatası çıkıyor. ufak bir hata yapıyorum herhalde


Resim yazıdan daha açıklayıcı olur.......

http://i.hizliresim.com/780B6N.png


Ufuk dostum
değişken hatası,parantez hatası, IF hatası derken bir türlü olmadı.
word e aktardım oradan alternatiflere göre değişiklikler yaptım.
Sizin dediğiniz gibi satlarda z=-1 olarak aldım.
Burada and işi bozuyor gibime geliyor.

al:=C>MOST(C,10,0.05) AND C>MOST(C,30,0.05) ;
sat:= C<MOST(C,10,0.05) AND C<MOST(C,30,0.05)
z:=valuewhen(1,al-sat,al-sat);
alky:=if(z=1,(c/valuewhen(1,al,c)-1)*100,0); satky:=if(z=-1,((valuewhen(1,sat,c)/c)-1)*100,0);
alk:=highestsince(1,al,alky); satk:=highestsince(1,sat,satky);
al1:=if(satk>=( C<MOST(C,10,0.05) AND C<MOST(C,30,0.05)));
sat1:=if(alk>=( C>MOST(C,10,0.05) AND C>MOST(C,30,0.05)));
z1:=valuewhen(1,al1-sat1,al1-sat1);z1=1


Dostum,önce "most"u doğru tanımla basit mostlu bir iki formül oluştur.
Kullandıgınız fonksiyon ve indikatorları iyice tanıyınız tüm zorluklar biter...
MOST(Data,Period,Yüzde) üç değişkenli sizin yazdığımız iki elemanlı .........

Ufuk bey C yerine H,L gibi değişiklikler yapıp denemeler yapıyorum.
O yüzden eksik yazılı olanı koymuşum.
Bu duruma değerlendiriseniz sevinirim.

http://image-turko.com/di-VK4BTBTV.png

sadettinunal
24-11-2014, 04:38
Sevgili Dostlar benim soyle bir sorum olacakti .cevaplayanlar icin simdiden cok tesekkur ederim. Matriks sistem testera Y.vade 5 dak. tüm period LONG= C> ref(mov(H,21,S),-1) poz. kapatatmak icin hareketli stoplos % 1 degisime ugradigi Zaman poz. kapatiliyor. kom.oranida dusuldukten sonra (+7.85) gibi sonuc cikiyor. SOHRT= C<ref(mov(L,21,S) poz. kapatmak icin gene hareketli stoplos % 1 degisigradiginda poz. kapatatiliyor. (-10.75) puan. (7.85-10.75)= -2.90 Long ve short ayri ayri yapildiginda böyle sonuc cikiyor, buraya Kadar hersey normal. Garip olan sisteme hem Long hem short islemi yaptirdigimizda (+22.12) gibi sonuc cikiyor, yine her ikisindede hareketli stoplos % 1 kullanilmistir. Islemler bir sonraki barin acilis fiatindan yapilmistir. Acaba bu islemlerin hangisi mantikli. Sagliktan yana bol kazanclar.

recoba
24-11-2014, 12:43
Sn uufuk matrikse sonradan dahil edilmiş ABC indikatörü grafik üzerinde ABC L1 ve L2 şeklinde görünüyor. L1 ve L2 için HHV, LLV değerleri yazılabilir mi? Örneğin L1'in 5 barlık en yükseği veya L2'nin 10 barlık en düşüğü şeklinde...Teşekkürler

thebaboli
24-11-2014, 14:04
modum yine olmadı.

tekliflere açığım.

İş yerinde Matriks yok eve geçince test edeyim.

MESUTK
24-11-2014, 14:39
İş yerinde Matriks yok eve geçince test edeyim.

modum sen yorma kendini.

gece bear abi el attı olaya. :D

ama madem çok yardımcı olmak istiyorsun akşama senden bir başka konuda yardım isterim. :)

thebaboli
24-11-2014, 15:04
modum sen yorma kendini.

gece bear abi el attı olaya. :D

ama madem çok yardımcı olmak istiyorsun akşama senden bir başka konuda yardım isterim. :)

Aradığınız kişiye şuanda ulaşılmıyor lütfen daha sonra tekrar deneyiniz :he:

Ben matriksin cahiliyim ama bildiğim bir şeyse tabi yardımcı olurum. :cool:

uufuk
24-11-2014, 16:28
Ufuk üstat aşagıdaki formülü indikatör buildere yazarken yazım hatası diyor,nerede bir yanlışlık var acaba ?

Up14:= if(ref(C,-12)>ref(C,-13),ref(C,-12)-ref(C,-13),0)+
if(ref(C,-11)>ref(C,-12),ref(C,-11)-ref(C,-12),0)+
if(ref(C,-10)>ref(C,-11),ref(C,-10)-ref(C,-11),0)+
if(ref(C,-9)>ref(C,-10),ref(C,-9)-ref(C,-10),0)+
if(ref(C,-8)>ref(C,-9),ref(C,-8)-ref(C,-9),0)+
if(ref(C,-7)>ref(C,-8),ref(C,-7)-ref(C,-8),0)+
if(ref(C,-6)>ref(C,-7),ref(C,-6)-ref(C,-7),0)+
if(ref(C,-5)>ref(C,-6),ref(C,-5)-ref(C,-6),0)+
if(ref(C,-4)>ref(C,-5),ref(C,-4)-ref(C,-5),0)+
if(ref(C,-3)>ref(C,-4),ref(C,-3)-ref(C,-4),0)+
if(ref(C,-2)>ref(C,-3),ref(C,-2)-ref(C,-3),0)+
if(ref(C,-1)>ref(C,-2),ref(C,-1)-ref(C,-2),0)+
if(C>ref(C,-1),C-ref(C,-1),0) ;
UpOrt:=Up14/14;

"İF" sayısı fazla olduğu için matriks kabul etmiyor.Çözümü uygunsa formulu bölmek lazım.

Up14a:= if(ref(C,-12)>ref(C,-13),ref(C,-12)-ref(C,-13),0)+ if(ref(C,-11)>ref(C,-12),ref(C,-11)-ref(C,-12),0)+
if(ref(C,-10)>ref(C,-11),ref(C,-10)-ref(C,-11),0)+ if(ref(C,-9)>ref(C,-10),ref(C,-9)-ref(C,-10),0)+
if(ref(C,-8)>ref(C,-9),ref(C,-8)-ref(C,-9),0)+ if(ref(C,-7)>ref(C,-8),ref(C,-7)-ref(C,-8),0);
Up14b:=if(ref(C,-6)>ref(C,-7),ref(C,-6)-ref(C,-7),0)+ if(ref(C,-5)>ref(C,-6),ref(C,-5)-ref(C,-6),0)+
if(ref(C,-4)>ref(C,-5),ref(C,-4)-ref(C,-5),0)+ if(ref(C,-3)>ref(C,-4),ref(C,-3)-ref(C,-4),0)+
if(ref(C,-2)>ref(C,-3),ref(C,-2)-ref(C,-3),0)+ if(ref(C,-1)>ref(C,-2),ref(C,-1)-ref(C,-2),0)+
if(C>ref(C,-1),C-ref(C,-1),0) ;
UpOrt:=(Up14a+Up14b)/14;

ayhanayaz
24-11-2014, 17:59
Dostum,tüm sistemler belirli bir işlem sırası takip eder.
1-pozumuz yok, başlangıç aşaması: formül yapısına uygunsa alım yapar,
2-aldıgı malı stoploss-trialstop-formul yapısına göre satar.
3-Birinci işlemi tekrarlar.

Kurgu bu şekilde 1.bardan sonuncu bara kadar tekrarlanır.
Biz bu kurguya bir yere kadar şekil verebiliriz...
1-İşlem saatlerini sınırlaya biliriz. saat 10 dan önce 17 den sonra işlem yapma veya flata geç.
2-Son işlem den sonra aynı gün işlem yapma.
3-İlerde filan tarihden sonra çalışma gibi...

Ama Sat veya stoplardan sonra işlem yapmamayı grafiğin geleceğini bilmediğimizden ,ne zaman sat veya stop olacağını tarif edemeyiz zaman olarak grafik zamana göre fiyatı verir.O an bir fiyat vardır ama bir fiyat çok değişik zamanlarda mevcuttur.

Çok yazdım klavyem çok kötüdür zorlanıyorum...
Önceki mesajda ufak -+ karışması olmuş doğrusu :
Al formulunde "(c-0.1)" veya adımı ilave ederseniz [örneğin "Cross(c-0.025,mov(c,100,s))" vob için] ilk alış bir kademe yukarı çekilir.

Son işlem den sonra aynı gün işlem yapma için örnek
al ................
Cross(c-0.025,mov(c,100,s)) and
valuewhen(1,Cross(ref(MSL(c,1),-1),c),DAYOFMONTH()) <> DAYOFMONTH()
......
sat
Cross(ref(MSL(c,1),-1),c)
.................................................. .....................

http://i.hizliresim.com/OdQpQ5.png


ufuk abi bu formül ilk alımı yapamıyor acaba benim mi bir yanlışım var, başka formüller çalışıyor ama bunu çalıştıramadım, Cross(c-0.025,mov(c,100,s)) and kısmını silince alım yapmaya başladı testerde ama hemen arkasından sat sinyalinden sonra yeniden alım yapıyor. gün içinde yeniden al vermemesi gerekiyordu yanılmıyorsam biyerde bi terslik var ama anlayamadım. (bu gün gerçek seansta denedim 7 tane hissede hiç almadı) nerde hata yapıyorum bi yardımcı olurmusun, sat sinyalinide biraz geçiktirebilsek iyi olacak aslında

uufuk
24-11-2014, 19:16
Ufuk bey C yerine H,L gibi değişiklikler yapıp denemeler yapıyorum.
O yüzden eksik yazılı olanı koymuşum.
Bu duruma değerlendiriseniz sevinirim.
""""
al:=C>MOST(C,10,0.05) AND C>MOST(C,30,0.05) ;
sat:= C<MOST(C,10,0.05) AND C<MOST(C,30,0.05) ; ---eksik---
z:=valuewhen(1,al-sat,al-sat);
alky:=if(z=1,(c/valuewhen(1,al,c)-1)*100,0);
satky:=if(z=-1,((valuewhen(1,sat,c)/c)-1)*100,0);
alk:=highestsince(1,al,alky); satk:=highestsince(1,sat,satky);
al1:=if(satk>=( C<MOST(C,10,0.05) AND C<MOST(C,30,0.05)));
sat1:=if(alk>=( C>MOST(C,10,0.05) AND C>MOST(C,30,0.05)));
z1:=valuewhen(1,al1-sat1,al1-sat1);z1=1 """"

al:=-( C>MOST(C,10,0.05) AND C>MOST(C,30,0.05) ); [formül "-1" üretir "1" olması için tersi alınırki "valuewhen(1,al-sat,al-sat)"
sat:=-(C<MOST(C,10,0.05) AND C<MOST(C,30,0.05)); doğru değer versin al=1 sat=-1 ]
z:=valuewhen(1,al-sat,al-sat);

al:=-(C>MOST(C,10,0.05) AND C>MOST(C,30,0.05) );
al:=Cross(al,0.5); [şartlar oluştuğunda her bar al üretmesln]
sat:=-(C<MOST(C,10,0.05) AND C<MOST(C,30,0.05));
sat:=Cross(sat,0.5); [şartlar oluştuğunda her bar al üretmesln]

alt satırları çorbaya cevirmişsin,şablon halinde tadilat yapılacak şekilde formulu revize ettim.
"n" kar seviyesini ayarla
"aly" kara ulaşılmşsa yeni al formulu
"saty" kara ulaşılmşsa yeni sat formulu.......


al:=-(C>MOST(C,10,0.05) AND C>MOST(C,30,0.05) ); al:=Cross(al,0.5);
sat:=-(C<MOST(C,10,0.05) AND C<MOST(C,30,0.05)); sat:=Cross(sat,0.5);
aly:=-(C>MOST(C,10,0.5) AND C>MOST(C,30,0.5) ); aly:=Cross(aly,0.5);
saty:=-(C<MOST(C,10,0.5) AND C<MOST(C,30,0.5)); saty:=Cross(saty,0.5);
z:=valuewhen(1,al-sat,al-sat); n:=1;
alky:=if(z=1,(c/valuewhen(1,al,c)-1)*100,0); satky:=if(z=-1,((valuewhen(1,sat,c)/c)-1)*100,0);
alk:=highestsince(1,al,alky); satk:=highestsince(1,sat,satky);
sat1:=if(alk>=n,saty,sat); al1:=if(satk>=n,aly,al);
z1:=valuewhen(1,al1-sat1,al1-sat1); z1 ;z

uufuk
24-11-2014, 19:25
ufuk abi bu formül ilk alımı yapamıyor acaba benim mi bir yanlışım var, başka formüller çalışıyor ama bunu çalıştıramadım, Cross(c-0.025,mov(c,100,s)) and kısmını silince alım yapmaya başladı testerde ama hemen arkasından sat sinyalinden sonra yeniden alım yapıyor. gün içinde yeniden al vermemesi gerekiyordu yanılmıyorsam biyerde bi terslik var ama anlayamadım. (bu gün gerçek seansta denedim 7 tane hissede hiç almadı) nerde hata yapıyorum bi yardımcı olurmusun, sat sinyalinide biraz geçiktirebilsek iyi olacak aslında
valuewhen(1,Cross(ref(MSL(c,1),-1),c),DAYOFMONTH()) <> DAYOFMONTH()
stop oıdugun ğün almam diyor,yarın şartlar uygunsa alırım diyor.....Örnek diye yazmıştım...

ayhanayaz
24-11-2014, 19:51
valuewhen(1,Cross(ref(MSL(c,1),-1),c),DAYOFMONTH()) <> DAYOFMONTH()
stop oıdugun ğün almam diyor,yarın şartlar uygunsa alırım diyor.....Örnek diye yazmıştım...

Tamam ufuk bey yarin yeniden deneyecegim sabah seansinda. Tesekkurler.

uufuk
24-11-2014, 19:53
Sn uufuk matrikse sonradan dahil edilmiş ABC indikatörü grafik üzerinde ABC L1 ve L2 şeklinde görünüyor. L1 ve L2 için HHV, LLV değerleri yazılabilir mi? Örneğin L1'in 5 barlık en yükseği veya L2'nin 10 barlık en düşüğü şeklinde...Teşekkürler

Dostum,"ABC" nın bir elemanını " FML("Indicator")" ile çagırabirsin.
Metastock birden fazlasını çağırabiliyorsun.

http://i.hizliresim.com/B9qBoV.png

uufuk
24-11-2014, 21:00
Sevgili Dostlar benim soyle bir sorum olacakti .cevaplayanlar icin simdiden cok tesekkur ederim. Matriks sistem testera Y.vade 5 dak. tüm period LONG= C> ref(mov(H,21,S),-1) poz. kapatatmak icin hareketli stoplos % 1 degisime ugradigi Zaman poz. kapatiliyor. kom.oranida dusuldukten sonra (+7.85) gibi sonuc cikiyor. SOHRT= C<ref(mov(L,21,S) poz. kapatmak icin gene hareketli stoplos % 1 degisigradiginda poz. kapatatiliyor. (-10.75) puan. (7.85-10.75)= -2.90 Long ve short ayri ayri yapildiginda böyle sonuc cikiyor, buraya Kadar hersey normal. Garip olan sisteme hem Long hem short islemi yaptirdigimizda (+22.12) gibi sonuc cikiyor, yine her ikisindede hareketli stoplos % 1 kullanilmistir. Islemler bir sonraki barin acilis fiatindan yapilmistir. Acaba bu islemlerin hangisi mantikli. Sagliktan yana bol kazanclar.

Dostum,sistem aşağıdaki şekilde düzenlenmiş..

al---------C > ref(mov(H,21,S),-1) ----
sat-------boş bırakılmış hareketli stoplos iş görür diye------
acıgasat-------C < ref(mov(L,21,S))-----------
aclk poz kapat--------boş bırakılmış hareketli stoplos iş görür diye------

al ve acıgasat 1 bar geciktirilmiş.Fiyat seçeneğinden "Acılış" seçimiştir sonuç

http://i.hizliresim.com/b4nPv8.png

sat-------boş bırakılmış hareketli stoplos iş görür diye------
aclk poz kapat--------boş bırakılmış hareketli stoplos iş görür diye------düşünüldüğü gibi olmamış kafasına göre takılmış...

recoba
24-11-2014, 21:08
Dostum,"ABC" nın bir elemanını " FML("Indicator")" ile çagırabirsin.
Metastock birden fazlasını çağırabiliyorsun.


Örnekten yola cıkarak denedim ama olmadı,beceremedim. İlginize teşekkür ederim dostum.

uufuk
24-11-2014, 21:17
haOpen:=(Ref((O+H+L+C)/4,-1) + PREV)/2;
haClose:=((O+H+L+C)/4+haOpen+Max(H,haOpen)+Min(L,haOpen))/4;
Ufuk hocam, yukaridaki formule rsi 5 günlük (kisa vade) atarak iki hareketli ortalamanin kesişmesinden al/sat sistem formulu yazabilirmisiniz?


haOpen:=(Ref((O+H+L+C)/4,-1) + PREV)/2;
haClose:=((O+H+L+C)/4+haOpen+Max(H,haOpen)+Min(L,haOpen))/4;
a:= RSI(haClose,5); b:=mov(RSI(haClose,5),5,s);
Cross(a,b); Cross(b,a)

uufuk
24-11-2014, 21:24
Örnekten yola cıkarak denedim ama olmadı,beceremedim. İlginize teşekkür ederim dostum.

http://i.hizliresim.com/WrNdrY.png

AliVeli4950
24-11-2014, 21:24
Sevgili dostlar,
Birbirleriyle en iyi uyuşan farklı disiplinlerde (trend+momentum) genelde tercih edilen indikatörleri bir dostumuz yazabilirmi rica etsem?
Bu konuda açıklayıcı ve net bir bilgiye ulaşamadım nette.

Ör; "RSI" ile "MACD" birlikte kullanımı önerilmiyor. Zira RSI oldukça hızlı bir gosterge iken MACD bir o kadar yavaş imiş.

Ör2; Oysa, trend göstergesi "Psar" ile "Stoch Osc." ise birlikte kullanılması şiddetle tavsiye ediliyor ve verimli neticeler alınabileceği belirtiliyor.

Kısaca, birbiriyle çakışma/kesişme olasılığı yüksek, birbirini teyit eden/tamamlayan ve birlikte kullanıldıklarında verimli neticeler doğurabilecek farklı kulvarlarda (trend+momentum) ind.'leri bir arkadaş yazarsa çok makbule geçecek :mut:

recoba
24-11-2014, 21:36
http://i.hizliresim.com/WrNdrY.png

dostum size cok zahmet verdim farkındayım, buraya kadar sorun yok ama MacD L1'in HHV ve LLV değerlerini alacak satırı oluşturamıyorum. Belki çok kolay bişey ama...İşte; naaparsın :)

uufuk
24-11-2014, 21:52
dostum size cok zahmet verdim farkındayım, buraya kadar sorun yok ama MacD L1'in HHV ve LLV değerlerini alacak satırı oluşturamıyorum. Belki çok kolay bişey ama...İşte; naaparsın :)


a:=FML("macd");
hhv(a,10);
llv(a,10)

ayhanayaz
24-11-2014, 21:52
valuewhen(1,Cross(ref(MSL(c,1),-1),c),DAYOFMONTH()) <> DAYOFMONTH()
stop oıdugun ğün almam diyor,yarın şartlar uygunsa alırım diyor.....Örnek diye yazmıştım...


Al:
mov (c,3,e) > most(c,3,2)

sat:

mov (c,3,e) < most(c,3,2)

formülünü sizin gönderdiginize uyarlayamadım yardımcı olurmusunuz bu güzel çalışıyor bende, yani al dan sonra o gün içinde işlem yapma, çok ugraştım ama yazım ve parantez hatası alıyorum yardımcı olurmusunuz

al:
Cross(c-0.025,mov(c,100,s)) and
valuewhen(1,Cross(ref(MSL(c,1),-1),c),DAYOFMONTH()) <> DAYOFMONTH()

sat;
Cross(ref(MSL(c,0.5),-1),c)

açıkçası ilk alımı erken yapmasını istiyorum ama neredeyse gün sonuna kadar hiç al yapmadı 1 hisse hariç,. sonuçta 1 dakikalık işlem yapıyorum ve fırsatları kaçırmak pek hoş olmuyor. ufuk bey becerebilsem yormayacağım sizi inanın, iilk fomül çabuk alıyor ama sık al sat yapıyor bir defa alsa ve o gün işlem yapmasa yetecek bana

recoba
24-11-2014, 22:08
a:=FML("macd");
hhv(a,10);
llv(a,10)

:cool:
Allah razı olsun sizden. elinize sağlık

uufuk
24-11-2014, 22:22
Al:
mov (c,3,e) > most(c,3,2)

sat:

mov (c,3,e) < most(c,3,2)

formülünü sizin gönderdiginize uyarlayamadım yardımcı olurmusunuz bu güzel çalışıyor bende, yani al dan sonra o gün içinde işlem yapma, çok ugraştım ama yazım ve parantez hatası alıyorum yardımcı olurmusunuz

al:
Cross(c-0.025,mov(c,100,s)) and
valuewhen(1,Cross(ref(MSL(c,1),-1),c),DAYOFMONTH()) <> DAYOFMONTH()

sat;
Cross(ref(MSL(c,0.5),-1),c)

açıkçası ilk alımı erken yapmasını istiyorum ama neredeyse gün sonuna kadar hiç al yapmadı 1 hisse hariç,. sonuçta 1 dakikalık işlem yapıyorum ve fırsatları kaçırmak pek hoş olmuyor. ufuk bey becerebilsem yormayacağım sizi inanın, iilk fomül çabuk alıyor ama sık al sat yapıyor bir defa alsa ve o gün işlem yapmasa yetecek bana
..........................
(mov(c,3,e) > most(c,3,2)) and
valuewhen(1,(most(c,30,2) > mov(c,30,e)),DAYOFMONTH()) <> DAYOFMONTH()
.................
(most(c,30,2) > mov(c,30,e))
.........................
Zaten değerler cok farklı olduğu için aynı gün tekrar al vermesı zor biraz....

ayhanayaz
24-11-2014, 22:46
..........................
(mov(c,3,e) > most(c,3,2)) and
valuewhen(1,(most(c,30,2) > mov(c,30,e)),DAYOFMONTH()) <> DAYOFMONTH()
.................
(most(c,30,2) > mov(c,30,e))
.........................
Zaten değerler cok farklı olduğu için aynı gün tekrar al vermesı zor biraz....

https://www.ayhanca.com/wp-content/uploads/2014/11/yeni-sema.jpg

ufuk bey stoptan sonra yeniden al veriyor neden dir acaba nerede yanlış yapıyoruz, mantık olarak o gün stoptan sonra al yapmaması gerekmiyormu

uufuk
24-11-2014, 23:32
ufuk bey stoptan sonra yeniden al veriyor neden dir acaba nerede yanlış yapıyoruz, mantık olarak o gün stoptan sonra al yapmaması gerekmiyormu
Bu şekil dene
...............
Cross(mov(c,3,e), most(c,3,2) ) and valuewhen(1,Cross(most(c,30,2),mov(c,30,e) ),DAYOFMONTH()) <> DAYOFMONTH()
........................
Cross(most(c,30,2),mov(c,30,e) )
................................

http://i.hizliresim.com/3Rm0mM.png

ayhanayaz
25-11-2014, 00:07
Bu şekil dene
...............
Cross(mov(c,3,e), most(c,3,2) ) and valuewhen(1,Cross(most(c,30,2),mov(c,30,e) ),DAYOFMONTH()) DAYOFMONTH()
........................
Cross(most(c,30,2),mov(c,30,e) )
................................

http://i.hizliresim.com/3Rm0mM.png

Bu sefer hiç almadı senden nasıl aldı onu anlayamadım. Bugünün grafiği üzerinde aynı değerlerde deniyorum az önce al ve stop veren formül şimdi hiçbir tepki vermiyor

küçük_e
25-11-2014, 00:42
selamlar Ufuk Bey;

matriks formül yazımı konusunda yardımcı olabilir misin?
sorun şu:

3 adet robot yazdım çalışıyorlar.. bu 3 robotun sinyallerini birleştirip tek robot kullanmak için öneriniz nedir.
konuyu biraz daha detaylandırırsam;
3 robottan 2si veya 3 al olunca sistem al versin tersi durumda sat versin istiyorum.
robotları R1, R2 ve R3 olarak isimlendirirsek; R1 al sinyali=1, R1 sat sinyali= -1 olarak tanımlayarak;
R1+R2+R3 >= 2 AL
R1+R2+R3 >= -2 SAT şeklinde yazılabilir mi?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

yardımcı olabilirseniz teşekkürler..

uufuk
25-11-2014, 02:09
selamlar Ufuk Bey;

matriks formül yazımı konusunda yardımcı olabilir misin?
sorun şu:

3 adet robot yazdım çalışıyorlar.. bu 3 robotun sinyallerini birleştirip tek robot kullanmak için öneriniz nedir.
konuyu biraz daha detaylandırırsam;
3 robottan 2si veya 3 al olunca sistem al versin tersi durumda sat versin istiyorum.
robotları R1, R2 ve R3 olarak isimlendirirsek; R1 al sinyali=1, R1 sat sinyali= -1 olarak tanımlayarak;
R1+R2+R3 >= 2 AL
R1+R2+R3 >= -2 SAT şeklinde yazılabilir mi?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

yardımcı olabilirseniz teşekkürler..

Dostum,yazılabilir örneginide vermiştim.
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=510 #4078

glferay
25-11-2014, 11:21
teşekkürler.

ayhanayaz
25-11-2014, 18:16
Bu şekil dene
...............
Cross(mov(c,3,e), most(c,3,2) ) and valuewhen(1,Cross(most(c,30,2),mov(c,30,e) ),DAYOFMONTH()) <> DAYOFMONTH()
........................
Cross(most(c,30,2),mov(c,30,e) )
................................

http://i.hizliresim.com/3Rm0mM.png


ufuk abi hiç tepki vermiyor, en az 30 tane hissede denedim hiç al yapmıyor. bi yazım hatası veya mantık hatası olabilirmi.

(mov(c,3,e) > most(c,3,2)) and
valuewhen(1,(most(c,30,2) > mov(c,30,e)),DAYOFMONTH()) <> DAYOFMONTH()
.................
(most(c,30,2) > mov(c,30,e))


https://www.ayhanca.com/wp-content/uploads/2014/11/ufuk-3.jpg

bu formül çalışıyor; alımda yapıyor ama stoptan sonra yeniden alıyor. ugraşıyorum beceremedim yeniden son gönderdigin formülü incelermisin abi ya rica ediyorum,

bu en son gönderdigin

Cross(mov(c,3,e), most(c,3,2) ) and valuewhen(1,Cross(most(c,30,2),mov(c,30,e) ),DAYOFMONTH()) <> DAYOFMONTH()
........................
Cross(most(c,30,2),mov(c,30,e) )

yukardaki formül gibi alım yapmıyor ne oluyorsa cross falan ekleyince aynı yerden al mıyor , alsa stop tan sonra işlem yapacakmı bakacagım ama önce alması gerekiyor. .( hiç alım yapmıyor)

AliVeli4950
25-11-2014, 18:48
Arkadaşlar ciddi bir sorunla karşı karşıyayım ltf yardım! :cry:

System tester da seans kapalıyken yapılan testlerde olumlu ve kar gösteren bir systemi bugün ilk defa hareketli stop ile otomatik iletim modülüne bağladım. Tabi gereken tüm şartları yerine getirerek.

Seans kapanışından önce en son gerçekleşen satış işleminden sonra sistemi devredışı bırakıp overall'ı kontrol ettiğimde, system tester işlem raporunda al/satlar kar gösterirken, portföy yönetimi gerçekleşen işlemlerde her al/sat tam tersini gösteriyordu ve yüksekten alıp düşüğe satarak zarar yazmış olduğunu gördüm!! (10:25 al, 10:20 sat gibi)

Formül;
AL:
Cross(mov(c,5,E)-mov(c,3,E),(mov(mov(c,5,E)-mov(c,3,E),3,E)))

SAT:
Cross(mov(mov(c,5,E)-mov(c,3,E),3,E),(mov(c,5,E)-mov(c,3,E)))

%1 hareketli stop ile SAHOL 10dk periyod.

Sorunun ne olduğu hakkında fikri olan varmı?
NOT: system tester da son 1000 bar işaretliydi ve üstteki tarih seçimi 2005 de idi. Ancak son 1000 bar işaretli olduğunda kaila almadım.

50promil
25-11-2014, 19:41
Tamamen senin iyiliğin için yazıyorum.böyle tırı vırı şeyler ile uğraşma.daha spesifik formüller geliştir.bu formüller hiç bir zaman gerçek para kazandırmaz.işin başındaysan da yanlış rotada ilerlediğin için bir süre sonra canın sıkılır bırakırsın.

AliVeli4950

uufuk
25-11-2014, 20:48
ufuk abi hiç tepki vermiyor, en az 30 tane hissede denedim hiç al yapmıyor. bi yazım hatası veya mantık hatası olabilirmi.

(mov(c,3,e) > most(c,3,2)) and
valuewhen(1,(most(c,30,2) > mov(c,30,e)),DAYOFMONTH()) <> DAYOFMONTH()
.................
(most(c,30,2) > mov(c,30,e))


https://www.ayhanca.com/wp-content/uploads/2014/11/ufuk-3.jpg

bu formül çalışıyor; alımda yapıyor ama stoptan sonra yeniden alıyor. ugraşıyorum beceremedim yeniden son gönderdigin formülü incelermisin abi ya rica ediyorum,

bu en son gönderdigin

Cross(mov(c,3,e), most(c,3,2) ) and valuewhen(1,Cross(most(c,30,2),mov(c,30,e) ),DAYOFMONTH()) <> DAYOFMONTH()
........................
Cross(most(c,30,2),mov(c,30,e) )

yukardaki formül gibi alım yapmıyor ne oluyorsa cross falan ekleyince aynı yerden al mıyor , alsa stop tan sonra işlem yapacakmı bakacagım ama önce alması gerekiyor. .( hiç alım yapmıyor)
al
(mov(c,3,e) > most(c,3,2)) and
valuewhen(1,Cross(most(c,30,2),mov(c,30,e) ),DAYOFMONTH()) <> DAYOFMONTH()

sat
Cross(most(c,30,2),mov(c,30,e) )

AliVeli4950
25-11-2014, 21:50
Tamamen senin iyiliğin için yazıyorum.böyle tırı vırı şeyler ile uğraşma.daha spesifik formüller geliştir.bu formüller hiç bir zaman gerçek para kazandırmaz.işin başındaysan da yanlış rotada ilerlediğin için bir süre sonra canın sıkılır bırakırsın.

Aynen oyle gelisiyor zaten hissiyat. Ama iste degil spesifik basit bir formul dahi yazacak kapasite olmayinca mecburen forumlari arsinlamaktan baska care kalmiyor hocam.

küçük_e
25-11-2014, 23:18
Dostum,yazılabilir örneginide vermiştim.
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=510 #4078

Ufuk Bey çok çok teşekkürler. Tam istediğim gibi oldu. Ancak bu kadar yardımcı oluna bilinirdi. Sağ olun var olun.
2-3 saatlik bir uğrası sonucu parantez ve yazım hatalarını giderdim. Normal çalışıyor.
Yaptığım işlemi teyit açısından sormak istiyorum;
örnekteki gibi 3 sistemi indikatör bulding e yazdım. +1 ve -1 sinyal indikatörü çalıştı/çizildi.
system tester e AL için FML("ort")>=1 ve sat içinde FML("ort")<=-1 yazdım doğru mudur?
Başka yöntem var mıdır?
selamlar

ayhanayaz
25-11-2014, 23:27
al
(mov(c,3,e) > most(c,3,2)) and
valuewhen(1,Cross(most(c,30,2),mov(c,30,e) ),DAYOFMONTH()) <> DAYOFMONTH()

sat
Cross(most(c,30,2),mov(c,30,e) )



yine alım yapıyor stoptan sonra acaba mostun karekteri almaya programlı oldugu içinmi alıyor, stoptan sonra hemen al geliyor. başka bir yöntemmi denesek acaba varmı bildigin bi yöntem, o gün al olmasın 2. defa tamam benim iş

ayhanayaz
26-11-2014, 00:11
yine alım yapıyor stoptan sonra acaba mostun karekteri almaya programlı oldugu içinmi alıyor, stoptan sonra hemen al geliyor. başka bir yöntemmi denesek acaba varmı bildigin bi yöntem, o gün al olmasın 2. defa tamam benim iş

Mostun karekteri al a musait oldugundan olabilii acaba

uufuk
26-11-2014, 08:58
Mostun karekteri al a musait oldugundan olabilii acaba

al
(mov(c,3,e) > most(c,3,2)) and
valuewhen(1,Cross(most(c,30,2),mov(c,30,e) ),DAYOFMONTH()) <> DAYOFMONTH()

sat
Cross(most(c,30,2),mov(c,30,e) )

Mostları grafikde çizdir,incele sattığı gün bu formülle almamalı.stop tabları boş olacak sat stop ettirecek...

ayhanayaz
26-11-2014, 22:03
al
(mov(c,3,e) > most(c,3,2)) and
valuewhen(1,Cross(most(c,30,2),mov(c,30,e) ),DAYOFMONTH()) DAYOFMONTH()

sat
Cross(most(c,30,2),mov(c,30,e) )

Mostları grafikde çizdir,incele sattığı gün bu formülle almamalı.stop tabları boş olacak sat stop ettirecek...

https://www.ayhanca.com/wp-content/uploads/2014/11/ufuk-4.jpg

ufuk abi sattıgı gün 2 defa almış, sen daha iyi bilirsin de abi bu formüle + olarak stopdan sonra işlem yapma gibi bir komut eklenebirmi. veya ne yapılabilir ? senide yoruyorum kusura bakma abi

al;
(mov(c,2,e) > most(c,1,5)) and
valuewhen(1,Cross(most(c,1,5),mov(c,2,e) ),DAYOFMONTH()) DAYOFMONTH()

sat;
Cross(most(c,1,5),mov(c,2,e) )

uufuk
26-11-2014, 22:53
ufuk abi sattıgı gün 2 defa almış, sen daha iyi bilirsin de abi bu formüle + olarak stopdan sonra işlem yapma gibi bir komut eklenebirmi. veya ne yapılabilir ? senide yoruyorum kusura bakma abi

al;
(mov(c,2,e) > most(c,1,5)) and
valuewhen(1,Cross(most(c,1,5),mov(c,2,e) ),DAYOFMONTH()) DAYOFMONTH()

sat;
Cross(most(c,1,5),mov(c,2,e) )


al
(mov(c,3,e) > most(c,3,2)) and
valuewhen(1,Cross(most(c,30,2),mov(c,30,e) ),DAYOFMONTH()) <> DAYOFMONTH()

sat
Cross(most(c,30,2),mov(c,30,e) )

Mostları grafikde çizdir,incele sattığı gün bu formülle almamalı.stop tabları boş olacak sat stop ettirecek...

Dostum,matriksin stopu formüllerden bağımsız.Stop tabları boş olacak sat stop ettirecek.
Başka bir yolunu daha bulamadım,sat ile pozdan çıkar o gün işlem yapmaz.

küçük_e
26-11-2014, 23:04
Ufuk Bey çok çok teşekkürler. Tam istediğim gibi oldu. Ancak bu kadar yardımcı oluna bilinirdi. Sağ olun var olun.
2-3 saatlik bir uğrası sonucu parantez ve yazım hatalarını giderdim. Normal çalışıyor.
Yaptığım işlemi teyit açısından sormak istiyorum;
örnekteki gibi 3 sistemi indikatör bulding e yazdım. +1 ve -1 sinyal indikatörü çalıştı/çizildi.
system tester e AL için FML("ort")>=1 ve sat içinde FML("ort")<=-1 yazdım doğru mudur?
Başka yöntem var mıdır?
selamlar
iyi akşamlar Ufuk Bey..

nasa64
26-11-2014, 23:36
Sayın uufuk,

Correlation komutunun kullamı ile ilgili eğitim videolarında birşey bulamadım. Rica etsem kullanımı ile ilgili bir örnek verebilir misiniz veya kaynak gösterebilir misiniz? Çok teşekkürler

Drift
27-11-2014, 00:04
matrikste otomatikte kademeli stop kademeli kar al yada stoplosslar çalışmıyor bilginize. kısaca matriks artık kullanılmaz.

denedim ve matriksle görüştüm onlarda doğruladı.

programa okadar para veriyoruz daha stoploss çalışmıyor. bu programla nasıl güvenip sistemi robota bağlayabiliriz ki !!

hallederiz
27-11-2014, 00:29
formül değil de basit bişi sorucam ;
yeni yeni matriks trader kullanıyorum.
siyah ekranda; bazı hisse isimleri-fiyatları falan çıkmıyo. orası boş görülüyo. üzerine gidince hisse ismi görülüyo ama gitmeden boş duruyo. sebebi ne olabilir acaba?siyah ekranda sadece

Bear_Bull
27-11-2014, 00:33
formül değil de basit bişi sorucam ;
yeni yeni matriks trader kullanıyorum.
siyah ekranda; bazı hisse isimleri-fiyatları falan çıkmıyo. orası boş görülüyo. üzerine gidince hisse ismi görülüyo ama gitmeden boş duruyo. sebebi ne olabilir acaba?siyah ekranda sadece

HABER RENGİ ile ZEMİN RENGİ aynıdır

ya zemin rengini ya da haber rengini değiştirin.


tabloda sağ clik

düzen
renkler ve yazı tipi

içini biraz kurcalarsanız düzeltirsiniz.

Drift
27-11-2014, 00:35
bu kar al ve stopları modül olarak değilse sistemin içine yazssak yine aynı yamuğu yaparmıki matriks :D

hallederiz
27-11-2014, 00:40
HABER RENGİ ile ZEMİN RENGİ aynıdır

ya zemin rengini ya da haber rengini değiştirin.


tabloda sağ clik

düzen
renkler ve yazı tipi

içini biraz kurcalarsanız düzeltirsiniz.

teşekkür ediyorum dediğiniz gibi çözüldü. matriksde yeni olduğum için arada böyle basit cevapları olan sorularım oluyo. burdan sorabilirim dimi artık :) iyi geceler

50promil
27-11-2014, 00:58
ayhanayaz

stopdan sonra al verirse alır.bunu çözmek için stop u iptal etmek lazım.çünkü stop matriks tarafından yapılıyor.ayrı bir değişken ile stop ayarlansa dediğiniz olabilirdi ama o da uzun iş.

aşağıda örnek vereyim;mavi al kırmızı sat.stop kullanınca sat vermez ama satar ilk alımda da alır.her stop verildiğinde de bu senaryo uygulanır.eğer stop sonrası bir sat sinyali alırsan da bu ekrana yansımaz
https://app.box.com/s/wczllanx6u48mnyochuf

50promil
27-11-2014, 01:16
matrikste otomatikte kademeli stop kademeli kar al yada stoplosslar çalışmıyor bilginize. kısaca matriks artık kullanılmaz.

denedim ve matriksle görüştüm onlarda doğruladı.

programa okadar para veriyoruz daha stoploss çalışmıyor. bu programla nasıl güvenip sistemi robota bağlayabiliriz ki !!

katılıyorum.türkiye de öyle bir yazılım firması olduğundan da şüpheliyim.illa ki başında duracaksın elle tutup gözle göreceksin.zaten algo trade in ülkemizde gelişmemesinin en büyük sebebi yazılım ve eğitim desteği verecek firmaların olmamasıdır.

thebaboli
27-11-2014, 01:18
katılıyorum.türkiye de öyle bir yazılım firması olduğundan da şüpheliyim.illa ki başında duracaksın elle tutup gözle göreceksin.zaten algo trade in ülkemizde gelişmemesinin en büyük sebebi yazılım ve eğitim desteği verecek firmaların olmamasıdır.

Ideal şuan için bu manada en başarılı olanıdır. Ama bence kötünün iyisi konumundadır.

Drift
27-11-2014, 01:19
şöyle örnek vereyim 50 lik mav üzerinde ise al versin bar kapanışından alım yaptı. % 1 kademeli kar al dediniz. kar al yaptı ama bunu sadece grafikte yapıyor otomatikte yapmıyor !! yapmayacaksa onu oraya neden koydunuzki :))

normal stoplarda çalışmıyor robota bağlayan varsa bilir

Drift
27-11-2014, 01:21
Ideal şuan için bu manada en başarılı olanıdır. Ama bence kötünün iyisi konumundadır.

aynı sorunlar metatrader yada ideal içinde geçerlimi onu merak ettim . baboli dostum.

mt4 de hiç sanmıyorum hata yapacağını. hemde ücretsiz prg. ama dili çok zor. mecbur ücretle birine yazdırcaksın. yazdırdın diyelim forex firmasından işlem yapacaksın o ise başlı başına bir sorun.

ideali denemedim ama sanırım orda işlemlerde stoplarda yada kademeli kar al da sorun yok.

thebaboli
27-11-2014, 01:24
aynı sorunlar metatrader yada ideal içinde geçerlimi onu merak ettim . baboli dostum.

mt4 de hiç sanmıyorum hata yapacağını. hemde ücretsiz prg. ama dili çok zor. mecbur 100 dolar verip birine yazdırcaksın. yazdırdın diyelim forex firmasından işlem yapacaksın o ise başlı başına bir sorun.

ideali denemedim ama sanırım orda işlemlerde stoplarda yada kademeli kar al da sorun yok.

Sl lu otomatik sistem uygulayan bir arkadaş var. Dediğim gibi idealde koda yazabildiğiniz sürece nerdeyse herşeyi yaparsınız.

Drift
27-11-2014, 01:29
Sl lu otomatik sistem uygulayan bir arkadaş var. Dediğim gibi idealde koda yazabildiğiniz sürece nerdeyse herşeyi yaparsınız.

şu saatten sonra matriksi bırakıyorum bende , nasdaq gelecek dediler hala gelecek :he:

rant büyük sanırım ondan gelmiyor matriks tek el bu konuda. neyse bakalım çağın gerisindeyiz resmen

uufuk
27-11-2014, 14:15
Sayın uufuk,
Correlation komutunun kullamı ile ilgili eğitim videolarında birşey bulamadım. Rica etsem kullanımı ile ilgili bir örnek verebilir misiniz veya kaynak gösterebilir misiniz? Çok teşekkürler

Dostum,"Google" amcaya sorsana ......:he:
Correl(Data1, Data2, Period, Shift)
Data1 birinci senet fiyatı
Data2 ikinci senet fiyatı
Period iki fiyat arasında bağımlılık hareket yönü ilişkisini "Correlation" tespit edeceğin zaman dilimi 100-200-10 bar gibi...
Shift zaman bazında iki fiyatı biri birine göre kaydırma zamanı bar olarak.Yani faz farkı.

Örnek:"XU030" grafiğinde bu formül endeks ile "SAHOL" un "Correlation" ı verir Correl(c, Security("SAHOL", C), 100, 0)
shift=0 dır +1 bire bir aynı yönlü -1 tam zıt yönlü hareket ettiklerini gösterir.
Correl(c, Security("SAHOL", C), 100, 50) shift=50 50 bar birincisi geciktirildiğindeki değeri verir.
YANİ Correl(c, Security("SAHOL", C), 100, 50) eşittir Correl(ref(c,-50), Security("SAHOL", C), 100, 0)
daha fazlası için buyurun "net"deki amucaya ....:yes::he:

uufuk
27-11-2014, 14:39
matrikste otomatikte kademeli stop kademeli kar al yada stoplosslar çalışmıyor bilginize. kısaca matriks artık kullanılmaz.
denedim ve matriksle görüştüm onlarda doğruladı.programa okadar para veriyoruz daha stoploss çalışmıyor. bu programla nasıl güvenip sistemi robota bağlayabiliriz ki !!

Dostum,stoploss veya Traling stopu formulsuz çalışan platform örneği verebilirmisin.
Formul yazmayacaksın sana para kazandıracak hangisi var.Metastock ve Matriks de stop tabı var,ikisindede stoplar
sisteme geri dönüş "FEEDBACK" yapmaz.Digerlerinde görmedim stop mtop :kahkah: tabı,varsa göster öğrenelim.

Drift
27-11-2014, 15:05
Dostum,stoploss veya Traling stopu formulsuz çalışan platform örneği verebilirmisin.
Formul yazmayacaksın sana para kazandıracak hangisi var.Metastock ve Matriks de stop tabı var,ikisindede stoplar
sisteme geri dönüş "FEEDBACK" yapmaz.Digerlerinde görmedim stop mtop :kahkah: tabı,varsa göster öğrenelim.

valla üstadım demek istediğimi birtek matrikste robota bağlanlar anlar :))

çalışmasına çalışıyor ama sadece grafikte çalışıyor :he: matrikste modül olarak giriyoruz stopu mtopu diğerlerinde formül içine yazılıyor kademeli kar al yapıp modülde ekleyin sonra robota bağlayın demek istediğimi anlayacaksınız.

uufuk
27-11-2014, 15:17
Sl lu otomatik sistem uygulayan bir arkadaş var. Dediğim gibi idealde koda yazabildiğiniz sürece nerdeyse herşeyi yaparsınız.

Formul yazmak şartmış.......


aynı sorunlar metatrader yada ideal içinde geçerlimi onu merak ettim . baboli dostum.
mt4 de hiç sanmıyorum hata yapacağını. hemde ücretsiz prg. ama dili çok zor. mecbur ücretle birine yazdırcaksın. yazdırdın diyelim forex firmasından işlem yapacaksın o ise başlı başına bir sorun.
ideali denemedim ama sanırım orda işlemlerde stoplarda yada kademeli kar al da sorun yok.

Dostlar,vurun abalıya demekle olmuyor....
Metatrader formulu sizlerle paylaşıp matrikse çevirmiştik,aynı mantık farklı formulasyonlu Amibroker ve Metastock için yazılmışlarıda
matriksleştirmiştik.
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=506
Metatrader orijinal parayla satılan aşağıdaki hataları zaman zaman yapıyor.

http://i.hizliresim.com/XYVQG6.png

http://i.hizliresim.com/jY0kOJ.png

Hatanın indikatörden değil metatraderden kaynaklandığını düşünüyorum."Ariston" dostumuzda hatalar fark etmişti.
"mt4" dilini iyi bilen varsa bu örneği incelesin.
Diyecegim özetle hatasız "bug" suz yazılım yok.Dev firmalar her gün yama yapıyorlar.
Ufacık yumuşak BİLLY bilem iğne iplikle uğraşıyor :kahkah: :kahkah:

uufuk
27-11-2014, 15:24
valla üstadım demek istediğimi birtek matrikste robota bağlanlar anlar :))

çalışmasına çalışıyor ama sadece grafikte çalışıyor :he: matrikste modül olarak giriyoruz stopu mtopu diğerlerinde formül içine yazılıyor kademeli kar al yapıp modülde ekleyin sonra robota bağlayın demek istediğimi anlayacaksınız.

Dostum,"sisteme geri dönüş "FEEDBACK" yapmaz." demişiz.Stop tabı boş kalacak demişiz.Anlatamamişız.

uufuk
27-11-2014, 15:32
http://i.hizliresim.com/WrBJWP.png

Bu malzameleri usulünce pişirip çorbayı içeceksin.....Tekke beklemekle adama çorba vermezler....
Üstüne üstlük dövüp parasını da alırlar....:kahkah: :kahkah: :kahkah:

Drift
27-11-2014, 15:53
http://i.hizliresim.com/WrBJWP.png

Bu malzameleri usulünce pişirip çorbayı içeceksin.....Tekke beklemekle adama çorba vermezler....
Üstüne üstlük dövüp parasını da alırlar....:kahkah: :kahkah: :kahkah:

soğumaya başladım bu işten :he:

thebaboli
27-11-2014, 15:57
http://i.hizliresim.com/WrBJWP.png

Bu malzameleri usulünce pişirip çorbayı içeceksin.....Tekke beklemekle adama çorba vermezler....
Üstüne üstlük dövüp parasını da alırlar....:kahkah: :kahkah: :kahkah:

Abi muhteşemsin bence :bravo:

Drift
27-11-2014, 16:01
Abi muhteşemsin bence :bravo:

valla ufuk usta yabancı forumlarda falan olsa birde mt4 dilini bilse sadece sistem yazssa yeter :he:

vob mob hikaye :D

emirserhat
27-11-2014, 17:00
Arkadaşlar bu matriksteki hangi dosyaları vb silsek de programı rahatlatsak , ayrıca mb download olayını azaltsak , bilginiz var mıdır? bana sadece yüzeysel fiyatlar yetiyor.

nasa64
27-11-2014, 20:28
Çok teşekkür ederim. Peki bu fonksiyonla GARAN ve XU100 arasındaki ilişkiyi bulabilir miyiz?

Bear_Bull
27-11-2014, 20:46
Çok teşekkür ederim. Peki bu fonksiyonla GARAN ve XU100 arasındaki ilişkiyi bulabilir miyiz?


GARAN ın betası XU100 e olan ilişikisini gösterir



ayrıca şöyle bişey işinize yararsa grafiğini atayım.

http://badgs.webege.com/2014/11/20141127194442.png
http://badgs.webege.com/2014/11/20141127194442.png


http://badgs.webege.com/2014/11/20141127194558.png
http://badgs.webege.com/2014/11/20141127194558.png

uufuk
27-11-2014, 21:03
Çok teşekkür ederim. Peki bu fonksiyonla GARAN ve XU100 arasındaki ilişkiyi bulabilir miyiz?

Açık seçik örnekden sonra siz çıkarmalısınız.Lütfen deneyin....

sezer32
27-11-2014, 23:48
Arkadaşlar bu matriksteki hangi dosyaları vb silsek de programı rahatlatsak , ayrıca mb download olayını azaltsak , bilginiz var mıdır? bana sadece yüzeysel fiyatlar yetiyor.

data/news/ att içinde pdf ler var onları silin..
data/haber/ dosyalar içinde de pdfler (datanın içinde hem news hem haber klasörü :) )
user/sistem order ve tradealarm dosyalarının içinde log dosyaları var onları silin..
bildiğim bu kadar başka varsa öğrenmek isterim..

hallederiz
27-11-2014, 23:53
ben de yine basit bişi sorayım .
derinlik izliyorum. orada işte sırayla fiyat-lot-alan satan çıkıyo ( tabii bu xx-xx şeklinde çıkıyo seans içinde )
her neyse; ben sonra seçiyorum oraya hacim ve saat diye; istediğim gibi düzenliyorum.
ama sıkıntı şurda; her hisse açışımda bunları tekrar seçmek zorunda kalıyorum.
bu şablonu nasıl kaydetmem lazım. hacim ve saat de görülsün her açışımda ??

sezer32
28-11-2014, 00:00
matrikste otomatikte kademeli stop kademeli kar al yada stoplosslar çalışmıyor bilginize. kısaca matriks artık kullanılmaz.

denedim ve matriksle görüştüm onlarda doğruladı.

programa okadar para veriyoruz daha stoploss çalışmıyor. bu programla nasıl güvenip sistemi robota bağlayabiliriz ki !!
http://i.hizliresim.com/dq6n6Z.gif

Bende çalışıyor..Keşke çalışmasaymış :he:

Bear_Bull
28-11-2014, 00:03
ben de yine basit bişi sorayım .
derinlik izliyorum. orada işte sırayla fiyat-lot-alan satan çıkıyo ( tabii bu xx-xx şeklinde çıkıyo seans içinde )
her neyse; ben sonra seçiyorum oraya hacim ve saat diye; istediğim gibi düzenliyorum.
ama sıkıntı şurda; her hisse açışımda bunları tekrar seçmek zorunda kalıyorum.
bu şablonu nasıl kaydetmem lazım. hacim ve saat de görülsün her açışımda ??

20 tanenin içinde işinize yarayan vardır

yoksa

kendi değiştirdiğinizi varsayılan diye kaydedersiniz olur biter.

http://badgs.webege.com/2014/11/20141127230226.png

nasa64
28-11-2014, 00:17
Çok teşekkür ederim.

50promil
28-11-2014, 00:32
forumda göz ününde tutmak istediğiniz gönderiler için ne yapıyorsunuz? #4184 şekilndeki bağlantıyı not defterine almak hariç daha modern bir yöntem var mı :)

sezer32
28-11-2014, 01:14
forumda göz ününde tutmak istediğiniz gönderiler için ne yapıyorsunuz? #4184 şekilndeki bağlantıyı not defterine almak hariç daha modern bir yöntem var mı :)
excele sürükleyince linki alıyor yanına ekran görüntüsünü eklersek gözümüzün önünde olur :)

emirserhat
28-11-2014, 01:27
data/news/ att içinde pdf ler var onları silin..
data/haber/ dosyalar içinde de pdfler (datanın içinde hem news hem haber klasörü :) )
user/sistem order ve tradealarm dosyalarının içinde log dosyaları var onları silin..
bildiğim bu kadar başka varsa öğrenmek isterim..

Biraz inceledim. Programın nerdeyse yüzde 80'ini data-historic oluşturuyor. Onu silersek de program çalışmaz veya datayı hemen otomatik tamamlayacaktır. Yine de belirttiğiniz dosyaları arada temizlemekte fayda var tabi.

ekrenmert
28-11-2014, 20:19
http://i.hizliresim.com/WrBJWP.png

Bu malzameleri usulünce pişirip çorbayı içeceksin.....Tekke beklemekle adama çorba vermezler....
Üstüne üstlük dövüp parasını da alırlar....:kahkah: :kahkah: :kahkah:

Gözucuyla uzaktan takip ediyorum sizi.Çok süper bir sistem olmuş. Tebrikler.

Drift
28-11-2014, 22:10
http://i.hizliresim.com/dq6n6Z.gif

Bende çalışıyor..Keşke çalışmasaymış :he:

grafikte çalışıyor :)) ama robotta ne yazıkki çok kayma oluyor matrikse baksak o anda işlem yapmış görünüyor grafikte ama robotta iş öyle değil büyük farklar var

sezer32
28-11-2014, 23:09
grafikte çalışıyor :)) ama robotta ne yazıkki çok kayma oluyor matrikse baksak o anda işlem yapmış görünüyor grafikte ama robotta iş öyle değil büyük farklar var
20 gündür işlem açıyor kapatıyor daha ne deyim bilmiyorum ki :)

uufuk
28-11-2014, 23:25
Gözucuyla uzaktan takip ediyorum sizi.Çok süper bir sistem olmuş. Tebrikler.

Dostum,ortada sistem yok.Lezzetli ve içilebilir çorba için olmazsa olmaz malzame listesi var.Pişirme ustalığı ve tarifi ayrı fasıl.....


grafikte çalışıyor :)) ama robotta ne yazıkki çok kayma oluyor matrikse baksak o anda işlem yapmış görünüyor grafikte ama robotta iş öyle değil büyük farklar var

Robot,algo sistem ne derseniz deyin.İletilen emrin gerçekleşip gerçekleşmedigini market emri ise gerçekleşme fiyatından
robotunun haberi oluyormu? Sadece Metatrader aracı kurum serverinden işlediği ve platform alt yapısı uygun olduğu için
otomatik işlemden bahsedebiliriz.Onun için robotum çalışıyor demek aldanmaktır.Yanlışım varsa lütfen bilgilendiriniz.

Drift
28-11-2014, 23:57
20 gündür işlem açıyor kapatıyor daha ne deyim bilmiyorum ki :)


Dostum,ortada sistem yok.Lezzetli ve içilebilir çorba için olmazsa olmaz malzame listesi var.Pişirme ustalığı ve tarifi ayrı fasıl.....



Robot,algo sistem ne derseniz deyin.İletilen emrin gerçekleşip gerçekleşmedigini market emri ise gerçekleşme fiyatından
robotunun haberi oluyormu? Sadece Metatrader aracı kurum serverinden işlediği ve platform alt yapısı uygun olduğu için
otomatik işlemden bahsedebiliriz.Onun için robotum çalışıyor demek aldanmaktır.Yanlışım varsa lütfen bilgilendiriniz.

sıkıntımı şöyle söyleyim.

kademeli kar al dediğimde örnek % 1

bar kapanışından yapıyor işlemi sonuçta % lik kısımdan değil. örnek sistem aldı 99,100 den % 1 şartı diyelim ki 100,000 den geldi şart oluştu. bar kapanışıda 100,250 den geldi . sistem kar olarak 100,000 den hesaplama yapacağına 100,250 den hesap ediyor.

sistem işlemi burdan yani en yüksekten kapanmış gösteriyor hali ile 250 puan fake puan oluyor. hali ile sistem overallde 100 lerce işlemi düşünürsek overall hiçte öyle olduğu gibi görünmüyor.

kar al yapıyor robotta yapmasına sıkıntı yok ama çok ciddi kayma oluyor. her işlem için nerden bakasanız 075 puan zaten al sat komisyonda en az 0,50 puan desek 125 + kayma + bar kapanışından hesap etmesi fake olan kısım.

bimiyorum bunun bir çaresi varmı. bunu araştıyorum

Drift
29-11-2014, 00:00
20 gündür işlem açıyor kapatıyor daha ne deyim bilmiyorum ki :)

sezer bey sisteminizdeki kademeli kar al yada hareketli stoploss rakamlarını incelediniz mi ? gerçekten bire bir mi tutuyor ?
bence birkere daha bakın ve işlemler listesinden bar kapanışı ve gerçekleşmesi gereken % ye iyi bakın. demek istediğimi anlayacaksınız

Bear_Bull
29-11-2014, 00:12
@Drift bu isteğinizi İdeal de dile getirip sistem yazabilirsiniz

alım yaptığı anda örnek 5 lot diyelim

1 lot %1 üstüne
1 lot %2 üstüne
1 lot %3 üstüne
1 lot %4 üstüne
1 lot %5 üstüne otomatik IKG emrinizi yazdırırsınız milim kayma olmaz

eğer sistem satış yaptıysa tam tersi aynı oranlarda alış işlemlerinizi otomatik IKG emrinizi yazdırırsınız milim kayma olmaz.

eğer herhangi bir sebepten yazılı işlemlerden vazgeçmek istersende IKG emirleri istediğin zaman manuel silebilirsin.



sıkıntımı şöyle söyleyim.

kademeli kar al dediğimde örnek % 1

bar kapanışından yapıyor işlemi sonuçta % lik kısımdan değil. örnek sistem aldı 99,100 den % 1 şartı diyelim ki 100,000 den geldi şart oluştu. bar kapanışıda 100,250 den geldi . sistem kar olarak 100,000 den hesaplama yapacağına 100,250 den hesap ediyor.

sistem işlemi burdan yani en yüksekten kapanmış gösteriyor hali ile 250 puan fake puan oluyor. hali ile sistem overallde 100 lerce işlemi düşünürsek overall hiçte öyle olduğu gibi görünmüyor.

kar al yapıyor robotta yapmasına sıkıntı yok ama çok ciddi kayma oluyor. her işlem için nerden bakasanız 075 puan zaten al sat komisyonda en az 0,50 puan desek 125 + kayma + bar kapanışından hesap etmesi fake olan kısım.

bimiyorum bunun bir çaresi varmı. bunu araştıyorum

Drift
29-11-2014, 00:18
@Drift bu isteğinizi İdeal de dile getirip sistem yazabilirsiniz

alım yaptığı anda örnek 5 lot diyelim

1 lot %1 üstüne
1 lot %2 üstüne
1 lot %3 üstüne
1 lot %4 üstüne
1 lot %5 üstüne otomatik IKG emrinizi yazdırırsınız milim kayma olmaz

eğer sistem satış yaptıysa tam tersi aynı oranlarda alış işlemlerinizi otomatik IKG emrinizi yazdırırsınız milim kayma olmaz.

eğer herhangi bir sebepten yazılı işlemlerden vazgeçmek istersende IKG emirleri istediğin zaman manuel silebilirsin.

sağol üstad ama idealde nasıl yazacam daha matrikste beceremedik :) sanırım ideal formül desteği veriyor.

bakalım zaten matriksi bırakcam artık :(

sezer32
29-11-2014, 01:13
sezer bey sisteminizdeki kademeli kar al yada hareketli stoploss rakamlarını incelediniz mi ? gerçekten bire bir mi tutuyor ?
bence birkere daha bakın ve işlemler listesinden bar kapanışı ve gerçekleşmesi gereken % ye iyi bakın. demek istediğimi anlayacaksınız
Raporada ,ekstreme de bakıyorum nadir 25 puan kayıyor oda kademe boşluğundan..25 puanda aç-kapaya veriyorum..Bi sıkıntı olsa neden çalışıyor diyeyim ki..Ben puan kısmını kullanıyorum yüzde de sıkıntı vardır belki..

Drift
29-11-2014, 01:48
Raporada ,ekstreme de bakıyorum nadir 25 puan kayıyor oda kademe boşluğundan..25 puanda aç-kapaya veriyorum..Bi sıkıntı olsa neden çalışıyor diyeyim ki..Ben puan kısmını kullanıyorum yüzde de sıkıntı vardır belki..

haraketli soptloss varmı ? sistemizde.

varsa bunu %0,2- 0,3 olarak deneyip roobotta işlem deneyebilirmisiniz.

sezer32
29-11-2014, 10:31
haraketli soptloss varmı ? sistemizde.

varsa bunu %0,2- 0,3 olarak deneyip roobotta işlem deneyebilirmisiniz.
yok matriksin karalını kullanıyorum..

highlow
29-11-2014, 16:39
Arkadaşlar stoploss için bazı araştırmalar yaparken
kase dev stops a rastladım. Bunun matrikse uyarlayan varmı,
yada uyarlamak mümkün mü

Kase DevStop II
{Cynthia Kase}
Per1:=Input("Max Length",2,100,30);

RWH:=(H-Ref(L,-Per1))/(ATR(Per1)*Sqrt(Per1));
RWL:=(Ref(H,-Per1)-L)/(ATR(Per1)*Sqrt(Per1));

Pk:=Mov((RWH-RWL),3,W);
AVTR:=Mov(HHV(H,2) - LLV(L,2),20, S);
SD:=Stdev(HHV(H,2) - LLV(L,2),20);
Val4:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-3*SD,20),LLV(L+AVTR+3*SD,20));
Val3:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-2*SD,20),LLV(L+AVTR+2*SD,20));
Val2:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-SD,20),LLV(L+AVTR+SD,20));
Val1:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR,20),LLV(L+AVTR,20));

Val4;
Val3;
Val2;
Val1;


Konu ile ilgili sayfalar burada

http://www.aspenres.com/Documents/AspenGraphics4.0/Kase_Dev_Stops.htm
http://www.forex-tsd.com/ideas-suggestions/121308-dev-stops.html
http://www.daytrading.be/finetuning-strategie/24-kase-dev-stop

uufuk
29-11-2014, 17:07
Arkadaşlar stoploss için bazı araştırmalar yaparken
kase dev stops a rastladım. Bunun matrikse uyarlayan varmı,
yada uyarlamak mümkün mü

Kase DevStop II
{Cynthia Kase}
Per1:=Input("Max Length",2,100,30);

RWH:=(H-Ref(L,-Per1))/(ATR(Per1)*Sqr t (Per1));
RWL:=(Ref(H,-Per1)-L)/(ATR(Per1)*Sqr t (Per1));

Pk:=Mov((RWH-RWL),3,W);
AVTR:=Mov(HHV(H,2) - LLV(L,2),20, S);
SD:=Stdev(HHV(H,2) - LLV(L,2),20);
Val4:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-3*SD,20),LLV(L+AVTR+3*SD,20));
Val3:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-2*SD,20),LLV(L+AVTR+2*SD,20));
Val2:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-SD,20),LLV(L+AVTR+SD,20));
Val1:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR,20),LLV(L+AVTR,20));

Val4;
Val3;
Val2;
Val1;

Konu ile ilgili sayfalar burada

http://www.aspenres.com/Documents/AspenGraphics4.0/Kase_Dev_Stops.htm
http://www.forex-tsd.com/ideas-suggestions/121308-dev-stops.html
http://www.daytrading.be/finetuning-strategie/24-kase-dev-stop

Kımızıları (3) sil çalışır

highlow
29-11-2014, 17:53
Kımızıları (3) sil çalışır

Dostum çok teşekkürler:super:
Max length ler sizce uygun mudur.
değişik periyotlarda bir inceleme yapacağım.

Ufuk bey bir şey daha sormak istiyorum.
Fiyat ile ters orantılı çalışan sistemler var.
http://i.hizliresim.com/JE5m2Q.jpg (http://hizliresim.com/JE5m2Q)

Buna benzer bir şey nasıl yapabiliriz.

uufuk
29-11-2014, 18:00
Dostum çok teşekkürler:super:
Max length ler sizce uygun mudur.
değişik periyotlarda bir inceleme yapacağım.

Denemenin masrafı yok,artı tercube kazancı var......:yes:

highlow
29-11-2014, 18:41
Denemenin masrafı yok,artı tercube kazancı var......:yes:
Tecrübe kazanmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz . öğrenmenin sonu yok.

Yukarıda verdiğim grafik içinde yardımcı olursanız , onu üzrende de çalışmak isterim

uufuk
29-11-2014, 19:29
Tecrübe kazanmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz . öğrenmenin sonu yok.
Yukarıda verdiğim grafik içinde yardımcı olursanız , onu üzrende de çalışmak isterim

Örnek........
1
mov(c,100,s)- OSCP(10,100, s,%)
2
mov(c,100,s)- (mov(c,10,s)- mov(c,100,s))

sezer32
30-11-2014, 00:12
Örnek........
1
mov(c,100,s)- OSCP(10,100, s,%)
2
mov(c,100,s)- (mov(c,10,s)- mov(c,100,s))

http://i.hizliresim.com/pmqq3a.gif

sağol varol usta ne zamandır istediğim indikatördü..

highlow
30-11-2014, 15:11
Örnek........
1
mov(c,100,s)- OSCP(10,100, s,%)
2
mov(c,100,s)- (mov(c,10,s)- mov(c,100,s))

Çok teşekkürler
Bu şablon üzerinde parametrelerle değiş alternatiflerle çalışmak için
yeni bir ufuk açtınız

blackmagic
01-12-2014, 14:29
merhabalar,

seans öncesinde belirttiğim bir rakam misal 108.000 üstüne çıkınca alsın altında satsın tarzı nasıl formuluze edebilirim, şimdiden teşekkürler...

uufuk
01-12-2014, 14:39
merhabalar,

seans öncesinde belirttiğim bir rakam misal 108.000 üstüne çıkınca alsın altında satsın tarzı nasıl formuluze edebilirim, şimdiden teşekkürler...

al-----------c>108
sat---------c<108......
Bu gün kaç defa 108 ı turladı ????????? :he::yes:

blackmagic
01-12-2014, 15:57
al-----------c>108
sat---------c<108......
Bu gün kaç defa 108 ı turladı ????????? :he::yes:


ok direk rakamı yazıyormusuz :) bende ref falan denedim bir türlü çalışmadı, teşekkürler...

50promil
01-12-2014, 17:43
ok direk rakamı yazıyormusuz :) bende ref falan denedim bir türlü çalışmadı, teşekkürler...

senin sorunun tam cevabını ufuk yazmış.tam olarak öyle yazman gerekiyor :) ama bu seviye gün içinde 3 defa aşağı 3 defa da yukarı yönlü kırılırsa (ki kırılacak) nasıl olacak? :) sistem işi öyle yürümüyor.alım satım yapabileceğin makul ve mantıklı seviyeleri matematiksel olarak formule etmen lazım.bunlar sayesinde sinyaller oluşacak.derdin 108 üstü almaksa yatay çizgiyi çek olsun bitsin :)

nit
01-12-2014, 18:17
selamlar bir koşul gerçekleştiği anda (indikatör ya da sistem olabilir) koşulun gerçekleştiği temel hissenin o andaki değerini nasıl bulabiliriz?

if, lastvalue ve securitydata ile denedim ama beceremedim. FML ile çağırıyorum sistemde koşulu. temelde koşul tetiklendikten sonra o andaki fiyata göre sonraki durumları incelemek derdim yani tetiklenme anından sonra yükseldi mi düştü mü fiyat gibi.

hangi fonksiyon ya da fonksiyonlar kullanılmalı onu tam toparlayamadım kafamda ilk aşamada fonksiyon isimleri yeterli olur deneme yapmam için.

uufuk
01-12-2014, 19:50
selamlar bir koşul gerçekleştiği anda (indikatör ya da sistem olabilir) koşulun gerçekleştiği temel hissenin o andaki değerini nasıl bulabiliriz?

if, lastvalue ve securitydata ile denedim ama beceremedim. FML ile çağırıyorum sistemde koşulu. temelde koşul tetiklendikten sonra o andaki fiyata göre sonraki durumları incelemek derdim yani tetiklenme anından sonra yükseldi mi düştü mü fiyat gibi.

hangi fonksiyon ya da fonksiyonlar kullanılmalı onu tam toparlayamadım kafamda ilk aşamada fonksiyon isimleri yeterli olur deneme yapmam için.

Dostum,"temel hisse "den kastın çalışılan grafik ise


valuewhen(1,Cross(mov(c,13,s),mov(c,50,s)),c)

yok başka bir senetse

valuewhen(1,Cross(mov(c,13,s),mov(c,50,s)),Securit y("SAHOL",C)) burda sahol örnektir.....

Buyrun mumu yaktık :he:

sezer32
01-12-2014, 21:17
Ufuk üstad bunu çevirme şansımız var mı? saygılar..
http://i.hizliresim.com/6l70VE.gif


#property indicator_chart_window
#property indicator_buffers 3
#property indicator_color1 DarkOrchid
#property indicator_width1 2
#property indicator_color2 Yellow
#property indicator_width2 2
#property indicator_color3 Yellow
#property indicator_width3 2




extern string TimeFrame = "H4";
extern int Lb = 10;
extern int MaType = MODE_LWMA;

extern bool MultiColor = true;
extern string note = "turn on Alert = true; turn off = false";
extern bool alertsOn = true;
extern bool alertsOnCurrent = true;
extern bool alertsMessage = true;
extern bool alertsSound = true;
extern bool alertsEmail = false;
extern string soundfile = "alert.wav";




double ssl[];
double sslUa[];
double sslUb[];
double Hlv[];




string indicatorFileName;
int timeFrame;
bool returnBars;
bool calculateValue;




int init()
{
IndicatorBuffers(4);
SetIndexBuffer(0,ssl); SetIndexDrawBegin(0,Lb+1);
SetIndexBuffer(1,sslUa);
SetIndexBuffer(2,sslUb);
SetIndexBuffer(3,Hlv);




indicatorFileName = WindowExpertName();
calculateValue = (TimeFrame=="calculateValue"); if (calculateValue) return(0);
returnBars = (TimeFrame=="returnBars"); if (returnBars) return(0);
timeFrame = stringToTimeFrame(TimeFrame);





IndicatorShortName(timeFrameToString(timeFrame)+ " SSL fast");

return(0);
}




int deinit() { return(0); }




int start()
{
int counted_bars=IndicatorCounted();
int i,limit;

if(counted_bars<0) return(-1);
if(counted_bars>0) counted_bars--;
limit = MathMin(Bars-counted_bars,Bars-1);
if (returnBars) { ssl[0] = limit+1; return(0); }




if (calculateValue || timeFrame == Period())
{




if (MultiColor && !calculateValue && Hlv[limit]==-1) CleanPoint(limit,sslUa,sslUb);




for(i=limit; i>=0; i--)
{
Hlv[i] = Hlv[i+1];
if(Close[i] > iMA(Symbol(),0,Lb,0,MaType,PRICE_HIGH,i+1)) Hlv[i] = 1;
if(Close[i] < iMA(Symbol(),0,Lb,0,MaType,PRICE_LOW, i+1)) Hlv[i] = -1;

if(Hlv[i] == -1)
ssl[i] = iMA(Symbol(),0,Lb,0,MaType,PRICE_HIGH,i+1);
else ssl[i] = iMA(Symbol(),0,Lb,0,MaType,PRICE_LOW, i+1);

if (MultiColor && !calculateValue && Hlv[i] == -1) PlotPoint(i,sslUa,sslUb,ssl);



}

manageAlerts();
return(0);
}



limit = MathMax(limit,MathMin(Bars,iCustom(NULL,timeFrame, indicatorFileName,"returnBars",0,0)*timeFrame/Period()));
if (MultiColor && Hlv[limit]==-1) CleanPoint(limit,sslUa,sslUb);

for(i=limit; i>=0; i--)
{

int y = iBarShift(NULL,timeFrame,Time[i]);
ssl[i] = iCustom(NULL,timeFrame,indicatorFileName,"calculateValue",Lb,MaType,0,y);
sslUa[i] = EMPTY_VALUE;
sslUb[i] = EMPTY_VALUE;
Hlv[i] = iCustom(NULL,timeFrame,indicatorFileName,"calculateValue",Lb,MaType,3,y);



}

if (MultiColor) for (i=limit;i>=0;i--) if (Hlv[i]==-1) PlotPoint(i,sslUa,sslUb,ssl);

manageAlerts();
return(0);
}




void manageAlerts()
{
if (!calculateValue && alertsOn)
{
if (alertsOnCurrent)
int whichBar = 0;
else whichBar = 1; whichBar = iBarShift(NULL,0,iTime(NULL,timeFrame,whichBar));
if (Hlv[whichBar] != Hlv[whichBar+1])
{
if (Hlv[whichBar] == 1) doAlert(whichBar,"up");
if (Hlv[whichBar] == -1) doAlert(whichBar,"down");
}
}
}




void doAlert(int forBar, string doWhat)
{
static string previousAlert="nothing";
static datetime previousTime;
string message;

if (previousAlert != doWhat || previousTime != Time[forBar]) {
previousAlert = doWhat;
previousTime = Time[forBar];




message = StringConcatenate(Symbol()," ",timeFrameToString(timeFrame)," at ",TimeToStr(TimeLocal(),TIME_SECONDS)," GANN SSL 4HR line has changed direction to ",doWhat);
if (alertsMessage) Alert(message);
if (alertsEmail) SendMail(StringConcatenate(Symbol()," Gannline "),message);
if (alertsSound) PlaySound("alert.wav");
}
}




void CleanPoint(int i,double& first[],double& second[])
{
if ((second[i] != EMPTY_VALUE) && (second[i+1] != EMPTY_VALUE))
second[i+1] = EMPTY_VALUE;
else
if ((first[i] != EMPTY_VALUE) && (first[i+1] != EMPTY_VALUE) && (first[i+2] == EMPTY_VALUE))
first[i+1] = EMPTY_VALUE;
}




void PlotPoint(int i,double& first[],double& second[],double& from[])
{
if (first[i+1] == EMPTY_VALUE)
{
if (first[i+2] == EMPTY_VALUE) {
first[i] = from[i];
first[i+1] = from[i+1];
second[i] = EMPTY_VALUE;
}
else {
second[i] = from[i];
second[i+1] = from[i+1];
first[i] = EMPTY_VALUE;
}
}
else
{
first[i] = from[i];
second[i] = EMPTY_VALUE;
}
}




string sTfTable[] = {"M1","M5","M15","M30","H1","H4","D1","W1","MN"};
int iTfTable[] = {1,5,15,30,60,240,1440,10080,43200};



int stringToTimeFrame(string tfs)
{
tfs = stringUpperCase(tfs);
for (int i=ArraySize(iTfTable)-1; i>=0; i--)
if (tfs==sTfTable[i] || tfs==""+iTfTable[i]) return(MathMax(iTfTable[i],Period()));
return(Period());
}
string timeFrameToString(int tf)
{
for (int i=ArraySize(iTfTable)-1; i>=0; i--)
if (tf==iTfTable[i]) return(sTfTable[i]);
return("");
}



string stringUpperCase(string str)
{
string s = str;

for (int length=StringLen(str)-1; length>=0; length--)
{
int char = StringGetChar(s, length);
if((char > 96 && char < 123) || (char > 223 && char < 256))
s = StringSetChar(s, length, char - 32);
else if(char > -33 && char < 0)
s = StringSetChar(s, length, char + 224);
}
return(s);
}

ekrenmert
01-12-2014, 22:48
Ufuk üstad bunu çevirme şansımız var mı? saygılar..
http://i.hizliresim.com/6l70VE.gif


#property indicator_chart_window
#property indicator_buffers 3
#property indicator_color1 DarkOrchid
#property indicator_width1 2
#property indicator_color2 Yellow
#property indicator_width2 2
#property indicator_color3 Yellow
#property indicator_width3 2




extern string TimeFrame = "H4";
extern int Lb = 10;
extern int MaType = MODE_LWMA;

extern bool MultiColor = true;
extern string note = "turn on Alert = true; turn off = false";
extern bool alertsOn = true;
extern bool alertsOnCurrent = true;
extern bool alertsMessage = true;
extern bool alertsSound = true;
extern bool alertsEmail = false;
extern string soundfile = "alert.wav";




double ssl[];
double sslUa[];
double sslUb[];
double Hlv[];




string indicatorFileName;
int timeFrame;
bool returnBars;
bool calculateValue;




int init()
{
IndicatorBuffers(4);
SetIndexBuffer(0,ssl); SetIndexDrawBegin(0,Lb+1);
SetIndexBuffer(1,sslUa);
SetIndexBuffer(2,sslUb);
SetIndexBuffer(3,Hlv);




indicatorFileName = WindowExpertName();
calculateValue = (TimeFrame=="calculateValue"); if (calculateValue) return(0);
returnBars = (TimeFrame=="returnBars"); if (returnBars) return(0);
timeFrame = stringToTimeFrame(TimeFrame);





IndicatorShortName(timeFrameToString(timeFrame)+ " SSL fast");

return(0);
}




int deinit() { return(0); }




int start()
{
int counted_bars=IndicatorCounted();
int i,limit;

if(counted_bars<0) return(-1);
if(counted_bars>0) counted_bars--;
limit = MathMin(Bars-counted_bars,Bars-1);
if (returnBars) { ssl[0] = limit+1; return(0); }




if (calculateValue || timeFrame == Period())
{




if (MultiColor && !calculateValue && Hlv[limit]==-1) CleanPoint(limit,sslUa,sslUb);




for(i=limit; i>=0; i--)
{
Hlv[i] = Hlv[i+1];
if(Close[i] > iMA(Symbol(),0,Lb,0,MaType,PRICE_HIGH,i+1)) Hlv[i] = 1;
if(Close[i] < iMA(Symbol(),0,Lb,0,MaType,PRICE_LOW, i+1)) Hlv[i] = -1;

if(Hlv[i] == -1)
ssl[i] = iMA(Symbol(),0,Lb,0,MaType,PRICE_HIGH,i+1);
else ssl[i] = iMA(Symbol(),0,Lb,0,MaType,PRICE_LOW, i+1);

if (MultiColor && !calculateValue && Hlv[i] == -1) PlotPoint(i,sslUa,sslUb,ssl);



}

manageAlerts();
return(0);
}



limit = MathMax(limit,MathMin(Bars,iCustom(NULL,timeFrame, indicatorFileName,"returnBars",0,0)*timeFrame/Period()));
if (MultiColor && Hlv[limit]==-1) CleanPoint(limit,sslUa,sslUb);

for(i=limit; i>=0; i--)
{

int y = iBarShift(NULL,timeFrame,Time[i]);
ssl[i] = iCustom(NULL,timeFrame,indicatorFileName,"calculateValue",Lb,MaType,0,y);
sslUa[i] = EMPTY_VALUE;
sslUb[i] = EMPTY_VALUE;
Hlv[i] = iCustom(NULL,timeFrame,indicatorFileName,"calculateValue",Lb,MaType,3,y);



}

if (MultiColor) for (i=limit;i>=0;i--) if (Hlv[i]==-1) PlotPoint(i,sslUa,sslUb,ssl);

manageAlerts();
return(0);
}




void manageAlerts()
{
if (!calculateValue && alertsOn)
{
if (alertsOnCurrent)
int whichBar = 0;
else whichBar = 1; whichBar = iBarShift(NULL,0,iTime(NULL,timeFrame,whichBar));
if (Hlv[whichBar] != Hlv[whichBar+1])
{
if (Hlv[whichBar] == 1) doAlert(whichBar,"up");
if (Hlv[whichBar] == -1) doAlert(whichBar,"down");
}
}
}




void doAlert(int forBar, string doWhat)
{
static string previousAlert="nothing";
static datetime previousTime;
string message;

if (previousAlert != doWhat || previousTime != Time[forBar]) {
previousAlert = doWhat;
previousTime = Time[forBar];




message = StringConcatenate(Symbol()," ",timeFrameToString(timeFrame)," at ",TimeToStr(TimeLocal(),TIME_SECONDS)," GANN SSL 4HR line has changed direction to ",doWhat);
if (alertsMessage) Alert(message);
if (alertsEmail) SendMail(StringConcatenate(Symbol()," Gannline "),message);
if (alertsSound) PlaySound("alert.wav");
}
}




void CleanPoint(int i,double& first[],double& second[])
{
if ((second[i] != EMPTY_VALUE) && (second[i+1] != EMPTY_VALUE))
second[i+1] = EMPTY_VALUE;
else
if ((first[i] != EMPTY_VALUE) && (first[i+1] != EMPTY_VALUE) && (first[i+2] == EMPTY_VALUE))
first[i+1] = EMPTY_VALUE;
}




void PlotPoint(int i,double& first[],double& second[],double& from[])
{
if (first[i+1] == EMPTY_VALUE)
{
if (first[i+2] == EMPTY_VALUE) {
first[i] = from[i];
first[i+1] = from[i+1];
second[i] = EMPTY_VALUE;
}
else {
second[i] = from[i];
second[i+1] = from[i+1];
first[i] = EMPTY_VALUE;
}
}
else
{
first[i] = from[i];
second[i] = EMPTY_VALUE;
}
}




string sTfTable[] = {"M1","M5","M15","M30","H1","H4","D1","W1","MN"};
int iTfTable[] = {1,5,15,30,60,240,1440,10080,43200};



int stringToTimeFrame(string tfs)
{
tfs = stringUpperCase(tfs);
for (int i=ArraySize(iTfTable)-1; i>=0; i--)
if (tfs==sTfTable[i] || tfs==""+iTfTable[i]) return(MathMax(iTfTable[i],Period()));
return(Period());
}
string timeFrameToString(int tf)
{
for (int i=ArraySize(iTfTable)-1; i>=0; i--)
if (tf==iTfTable[i]) return(sTfTable[i]);
return("");
}



string stringUpperCase(string str)
{
string s = str;

for (int length=StringLen(str)-1; length>=0; length--)
{
int char = StringGetChar(s, length);
if((char > 96 && char < 123) || (char > 223 && char < 256))
s = StringSetChar(s, length, char - 32);
else if(char > -33 && char < 0)
s = StringSetChar(s, length, char + 224);
}
return(s);
}

Matriksin dilini eleştiriyoruz ama bu Metatrader'da kendi dilini karmaşık yapmak için baya uğraşmış. Formüle bakınca kabaca 240Lıkta 10 birimlik lineer ağırlıklı ortalama çizdiriyor. C>Mov(H,10,w) hlv=1 C<Mov(L,10,w) ise hlv=-1 oluyor. Sonra hlv=-1 olursa ssl tanımlamış onu da 0 ve 3 için hesaplattırıyor. Bu değerlere göre Gann çizgisi çizdiriyor. Gann HiLo diye Metastock'ta bir indikatör vardı.Ona benziyor biraz

uufuk
01-12-2014, 23:15
Ufuk üstad bunu çevirme şansımız var mı? saygılar..

Benzer bir çalışmam var yarım kaldı."SUM" fonksiyonunun değişken değerle çalışamamasından.

Örnek 3 günlük ort.

http://i.hizliresim.com/N96vok.png

sezer32
01-12-2014, 23:18
Matriksin dilini eleştiriyoruz ama bu Metatrader'da kendi dilini karmaşık yapmak için baya uğraşmış. Formüle bakınca kabaca 240Lıkta 10 birimlik lineer ağırlıklı ortalama çizdiriyor. C>Mov(H,10,w) hlv=1 C<Mov(L,10,w) ise hlv=-1 oluyor. Sonra hlv=-1 olursa ssl tanımlamış onu da 0 ve 3 için hesaplattırıyor. Bu değerlere göre Gann çizgisi çizdiriyor. Gann HiLo diye Metastock'ta bir indikatör vardı.Ona benziyor biraz
Metatrader'da da gann hilo geçiyor :) Herhalde renk,ses,derken formül uzayıp gidiyor..Metatrader başka yinede kasma donma yok süper bi program..

Gann hilo ile Yapmak istediğim aslında şöyle bişey ..

http://i.hizliresim.com/GpQ8Ay.gif

sezer32
01-12-2014, 23:27
[QUOTE=uufuk;11115060]Benzer bir çalışmam var yarım kaldı."SUM" fonksiyonunun değişken değerle çalışamamasından.

Örnek 3 günlük ort.

Güzelmiş hocam aynısı..Gann hilo olarak arama yapayım metastock için aramak aklıma gelmedi..Belki matriksde de çalışan bişey bulurum..

50promil
02-12-2014, 00:50
[QUOTE=uufuk;11115060]Benzer bir çalışmam var yarım kaldı."SUM" fonksiyonunun değişken değerle çalışamamasından.

Örnek 3 günlük ort.

Güzelmiş hocam aynısı..Gann hilo olarak arama yapayım metastock için aramak aklıma gelmedi..Belki matriksde de çalışan bişey bulurum..

basitçe şöyle birşey var;


HLd:=If(CLOSE>Ref(Mov(H,3,S),-1),
{then}1,
{else}If(CLOSE<Ref(Mov(L,3,S),-1),
{then}-1,
{else}0));
HLv:=ValueWhen(1,HLd<>0,HLd);
HiLo:=If(HLv=-1,
{then}Mov(H,3,S),
{else}Mov(L,3,S));

ADRES: http://forum.metastock.com/Discussions/g/posts/t/147618#post147618

50promil
02-12-2014, 01:36
matriksde PREVIOUS fonksiyonunu kullanabiliyor muyuz? kullanamıyorsak buna alternatif fonksiyonumuz nedir?

yaptığım deneylerde aynı destek ve direnç mantığı ile çizgiler çekmeye çalışıyorum fakat çizgiler düz ve temiz olmuyor yer yer çok basamaklı hale geliyor.göz ile analizde kolaylık sağlıyor ama otomatik sistem için yetersiz.aşağıda formülün verdiği temiz bir nokta var;
http://i.hizliresim.com/PY48zN.jpg (http://hizliresim.com/PY48zN)

bu temiz çizgilerin sürekli olmaması durumu kullandığım yanlış veya eksik bir fonksiyondan mı kaynaklı? nasıl bir yol izlemem lazım?

nit
02-12-2014, 01:38
Dostum,"temel hisse "den kastın çalışılan grafik ise


valuewhen(1,Cross(mov(c,13,s),mov(c,50,s)),c)

yok başka bir senetse

valuewhen(1,Cross(mov(c,13,s),mov(c,50,s)),Securit y("SAHOL",C)) burda sahol örnektir.....

Buyrun mumu yaktık :he:

teşekkürler, bunu şu şekilde kullansam çalışır mı? Echo(); tarzı bir şey olmadığı için - varsa da bilmiyorum - böyle denemeler esnasında yazdığım formül vs nin içinde ne olduğunu anlayamıyorum ;)

a: = valuewhen(1,(FML("deneme") = 1),c);
ya da
a: = valuewhen(1,(FML("deneme") = 1),Security("SAHOL",C));

bunları yapınca a değeri olarak fonksiyonun içinde çalışan indikatörün (siz yardım etmiştiniz gene) tetiklendiği andaki barın Close değerini verir mi? Yoksa bunu da custom indikatörün içine 4. bir parametre olarak mı entegre etmek lazım? 3 parametrem vardı hepsine 1 puan vermiştiniz ve 2'yi geçince yani 3 olduğunda hepsi tetiklenip çalışıyordu genel toplama göre.

Mesela buna 3 puan değer verip tetiklenme sınırını 5 yaparsam böylece ilk 3 indikatör tetiklense bile bu koşulun puanı gelmediği için formülde genel tetiklenme olmaz ve bunu mecburi kılmış olurum bir çeşit onay olarak?

biraz karıştırdım sanırım dilimin ucunda ama çıkmıyor :wink:

uufuk
02-12-2014, 11:06
teşekkürler, bunu şu şekilde kullansam çalışır mı? Echo(); tarzı bir şey olmadığı için - varsa da bilmiyorum - böyle denemeler esnasında yazdığım formül vs nin içinde ne olduğunu anlayamıyorum ;)

a: = valuewhen(1,(FML("deneme") = 1),c);
ya da
a: = valuewhen(1,(FML("deneme") = 1),Security("SAHOL",C));
bunları yapınca a değeri olarak fonksiyonun içinde çalışan indikatörün (siz yardım etmiştiniz gene) tetiklendiği andaki barın Close değerini verir mi? Yoksa bunu da custom indikatörün içine 4. bir parametre olarak mı entegre etmek lazım? 3 parametrem vardı hepsine 1 puan vermiştiniz ve 2'yi geçince yani 3 olduğunda hepsi tetiklenip çalışıyordu genel toplama göre.

Mesela buna 3 puan değer verip tetiklenme sınırını 5 yaparsam böylece ilk 3 indikatör tetiklense bile bu koşulun puanı gelmediği için formülde genel tetiklenme olmaz ve bunu mecburi kılmış olurum bir çeşit onay olarak?

biraz karıştırdım sanırım dilimin ucunda ama çıkmıyor :wink:

Çalışması lazım....

uufuk
02-12-2014, 11:12
matriksde PREVIOUS fonksiyonunu kullanabiliyor muyuz? kullanamıyorsak buna alternatif fonksiyonumuz nedir?
yaptığım deneylerde aynı destek ve direnç mantığı ile çizgiler çekmeye çalışıyorum fakat çizgiler düz ve temiz olmuyor yer yer çok basamaklı hale geliyor.göz ile analizde kolaylık sağlıyor ama otomatik sistem için yetersiz.aşağıda formülün verdiği temiz bir nokta var;
bu temiz çizgilerin sürekli olmaması durumu kullandığım yanlış veya eksik bir fonksiyondan mı kaynaklı? nasıl bir yol izlemem lazım?

PREVIOUS matriksde PREV dır. "if(koşul,Then DA,Else DA)" fonksiyonu haricinde sıhhatlı çalışmaz...

uufuk
02-12-2014, 11:24
http://imageshack.us/a/img545/1057/gnoy.png
http://imageshack.us/a/img842/2668/0s66.png
Dostum daha önceleri oluşturmuştum buyrun hayrını gör...Sizin için 20 saatlık yaptım...

SaatlikBasitOrt
Dw:=If(MINUTE()<=Ref(MINUTE(),-1),1,0);
Wt:=valuewhen(1,dw=1,ref(c,-1));
(valuewhen(2,dw=1,wt)+valuewhen(3,dw=1,wt)+valuewh en(4,dw=1,wt)+valuewhen(5,dw=1,wt)+
valuewhen(6,dw=1,wt)+valuewhen(7,dw=1,wt)+valuewhe n(8,dw=1,wt)+valuewhen(9,dw=1,wt)+
valuewhen(10,dw=1,wt)+valuewhen(11,dw=1,wt)+valuew hen(12,dw=1,wt)+valuewhen(13,dw=1,wt)+
valuewhen(14,dw=1,wt)+valuewhen(15,dw=1,wt)+valuew hen(16,dw=1,wt)+valuewhen(17,dw=1,wt)+
valuewhen(18,dw=1,wt)+valuewhen(19,dw=1,wt)+valuew hen(20,dw=1,wt)+wt)/20


SaatlikAgirlikliOrt

Dw:=If(MINUTE()<=Ref(MINUTE(),-1),1,0);
Wt:=valuewhen(1,dw=1,ref(c,-1));
(wt*20+valuewhen(2,dw=1,wt)*19+valuewhen(3,dw=1,wt )*18+valuewhen(4,dw=1,wt)*17+valuewhen(5,dw=1,wt)* 16+
valuewhen(6,dw=1,wt)*15+valuewhen(7,dw=1,wt)*14+va luewhen(8,dw=1,wt)*13+valuewhen(9,dw=1,wt)*12+
valuewhen(10,dw=1,wt)*11+valuewhen(11,dw=1,wt)*10+ valuewhen(12,dw=1,wt)*9+valuewhen(13,dw=1,wt)*8+
valuewhen(14,dw=1,wt)*7+valuewhen(15,dw=1,wt)*6+va luewhen(16,dw=1,wt)*5+valuewhen(17,dw=1,wt)*4+
valuewhen(18,dw=1,wt)*3+valuewhen(19,dw=1,wt)*2+va luewhen(20,dw=1,wt))/210

Dostum, burda paylaşılmış eski bir çalışmam var Buradan da uyarlama yapabilirsin.....



Metatrader'da da gann hilo geçiyor :) Herhalde renk,ses,derken formül uzayıp gidiyor..Metatrader başka yinede kasma donma yok süper bi program..

Gann hilo ile Yapmak istediğim aslında şöyle bişey ..

http://i.hizliresim.com/GpQ8Ay.gif

sezer32
02-12-2014, 12:42
Dostum, burda paylaşılmış eski bir çalışmam var Buradan da uyarlama yapabilirsin.....
Üstad eline koluna sağlık..Sağol varol hakkını nasıl öderiz bilmiyorum :)

uufuk
02-12-2014, 13:02
Üstad eline koluna sağlık..Sağol varol hakkını nasıl öderiz bilmiyorum :)

Bildiklerinizi bilmeyenle paylaşarak

sezer32
02-12-2014, 13:31
Bildiklerinizi bilmeyenle paylaşarak

Anladım üstad sözünüzü kulağıma taktım..Bu konuda çok iyi bi örneksiniz..

uufuk
02-12-2014, 15:08
Stochastic ın değişik uygulaması....Dip_Zirve pozisyonu...Görselligide hoş

http://i.hizliresim.com/pm4m4n.png


per:=Input("period",1,200,55);
up:=((c-LLV(L,per))/LLV(L,per))*100;
dw:=((HHV(H,per)- c)/HHV(H,per))*100;
up;dw; mov((up+dw)/2,per,s)

tungar
03-12-2014, 00:35
Merhabalar...Acaba renko kullanan arkadaşım varmı aranızda? Saygılar,sevgiler...

AliVeli4950
03-12-2014, 01:48
"Dostum,örnek bir sistem üzerinden sorunuzu cevaplayalım.örnek sistemimiz daha önce "mesuteryılmaz" dostumuzun sorusunda olan
sistemdir.

İndikator olarak:

Len1:= 40; Len2:= 20;
ref(hhv(H,len1),-1); ref(llv(L,len1),-1);
ref(llv(L,len2),-1); ref(hhv(H,len2),-1)


Bu sistem al_sat_acıgasat_acıkkapat için uygundur.

al:=h > ref(hhv(H,40),-1);
sat:=L < ref(llv(L,20),-1);
asat:=L < ref(llv(L,40),-1);
akap:=h > ref(hhv(H,20),-1); q:= -al+sat+2*asat+-2*akap; valuewhen(1,q,q);q


al=1 sat=-1 flat=0 şeklinde formül...

al:=h > ref(hhv(H,40),-1);
sat:=L < ref(llv(L,20),-1);
asat:=L < ref(llv(L,40),-1);
akap:=h > ref(hhv(H,20),-1); q:= -al+sat+2*asat+-2*akap; q1:=valuewhen(1,q,q);
if(q1=3,1,if(q1=-3,-1,0))

Kendi sistemlerinize uyarlayınız,kolay gelsin....


Herkese merhabalar,
@Ufuk bey'in daha önce cvpladığı yukardaki açığa sat, açığa pozisyon kapat sistemlerini yazmış olduğu gibi kullanmak ve kendi sistemime uyarlamak istiyorum.

Lakin çözemediğim bazı noktalar var.
Bunlar:

A- En başta verilen indikatör'ü ind. build'e hangi isimle kaydedilecek? Yoksa, halihazırda kullanılan indikatörümüzün sonuna ekleme mi yapılacak?

B- @Ufuk bey'in, "Bu sistem al_sat_acıgasat_acıkkapat için uygundur." dediği ortadaki formül ile sonuncu arasındaki fark nedir? (Sonuncu formül pozisyonu sıfırlıyor evet ama diğeri bunun için uygun neden değil anlayamadım)

C- Verilen en sonuncu formül her sinyalden sonra otomatik olarak pozisyonu sıfırlıyor sanırım? Öyle ise, halihazırda sadece al/sat olarak kullanılan formülümü bu formülle nasıl ilişkilendirmem gerekir?

YArdımsever arkadaşlara minnet eder, şimdiden teşekkür ederim...

nit
03-12-2014, 02:27
Alıntı Originally Posted by nit Yazıyı Oku
teşekkürler, bunu şu şekilde kullansam çalışır mı? Echo(); tarzı bir şey olmadığı için - varsa da bilmiyorum - böyle denemeler esnasında yazdığım formül vs nin içinde ne olduğunu anlayamıyorum

a: = valuewhen(1,(FML("deneme") = 1),c);
ya da
a: = valuewhen(1,(FML("deneme") = 1),Security("SAHOL",C));
bunları yapınca a değeri olarak fonksiyonun içinde çalışan indikatörün (siz yardım etmiştiniz gene) tetiklendiği andaki barın Close değerini verir mi? Yoksa bunu da custom indikatörün içine 4. bir parametre olarak mı entegre etmek lazım? 3 parametrem vardı hepsine 1 puan vermiştiniz ve 2'yi geçince yani 3 olduğunda hepsi tetiklenip çalışıyordu genel toplama göre.

Mesela buna 3 puan değer verip tetiklenme sınırını 5 yaparsam böylece ilk 3 indikatör tetiklense bile bu koşulun puanı gelmediği için formülde genel tetiklenme olmaz ve bunu mecburi kılmış olurum bir çeşit onay olarak?

biraz karıştırdım sanırım dilimin ucunda ama çıkmıyor


Çalışması lazım....

bu çalışıyor sanırım ama sonra oradan gelen değeri tam kullanmayı beceremedim. şöyle bir şey denedim ama olmadı pek.

a: = valuewhen(1,(FML("deneme") = 1),L); // 3 indikatör herhangi sırayla kesince al veriyor fonksiyon ve bu durumda değeri 1'e denk oluyor. a'ya bu andaki barın en düşüğünü saklıyorum. mesela 10 TL.

b: = valuewhen(1,(a < L), L); // burada istediğimse herhangi sonraki bir barda a düşük değerini taban yapan (Low) bir bar bulmak. yani a'nın en düşük bar değerinden küçük olduğu bir bar, mesela 11 TL

a < b // burada 10 < 11 diyorum ki öyle ve onaylanmış olmalı ama olmuyor :frown: bi yerde bağlamada hata yapıyorum sanırım ??

uufuk
03-12-2014, 12:00
Merhabalar...Acaba renko kullanan arkadaşım varmı aranızda? Saygılar,sevgiler...

http://i.hizliresim.com/N9VZNP.png

50promil
03-12-2014, 13:31
"Dostum,örnek bir sistem üzerinden sorunuzu cevaplayalım.örnek sistemimiz daha önce "mesuteryılmaz" dostumuzun sorusunda olan
sistemdir.

İndikator olarak:

Len1:= 40; Len2:= 20;
ref(hhv(H,len1),-1); ref(llv(L,len1),-1);
ref(llv(L,len2),-1); ref(hhv(H,len2),-1)


Bu sistem al_sat_acıgasat_acıkkapat için uygundur.

al:=h > ref(hhv(H,40),-1);
sat:=L < ref(llv(L,20),-1);
asat:=L < ref(llv(L,40),-1);
akap:=h > ref(hhv(H,20),-1); q:= -al+sat+2*asat+-2*akap; valuewhen(1,q,q);q


al=1 sat=-1 flat=0 şeklinde formül...

al:=h > ref(hhv(H,40),-1);
sat:=L < ref(llv(L,20),-1);
asat:=L < ref(llv(L,40),-1);
akap:=h > ref(hhv(H,20),-1); q:= -al+sat+2*asat+-2*akap; q1:=valuewhen(1,q,q);
if(q1=3,1,if(q1=-3,-1,0))

Kendi sistemlerinize uyarlayınız,kolay gelsin....


Herkese merhabalar,
@Ufuk bey'in daha önce cvpladığı yukardaki açığa sat, açığa pozisyon kapat sistemlerini yazmış olduğu gibi kullanmak ve kendi sistemime uyarlamak istiyorum.

Lakin çözemediğim bazı noktalar var.
Bunlar:

A- En başta verilen indikatör'ü ind. build'e hangi isimle kaydedilecek? Yoksa, halihazırda kullanılan indikatörümüzün sonuna ekleme mi yapılacak?

B- @Ufuk bey'in, "Bu sistem al_sat_acıgasat_acıkkapat için uygundur." dediği ortadaki formül ile sonuncu arasındaki fark nedir? (Sonuncu formül pozisyonu sıfırlıyor evet ama diğeri bunun için uygun neden değil anlayamadım)

C- Verilen en sonuncu formül her sinyalden sonra otomatik olarak pozisyonu sıfırlıyor sanırım? Öyle ise, halihazırda sadece al/sat olarak kullanılan formülümü bu formülle nasıl ilişkilendirmem gerekir?

YArdımsever arkadaşlara minnet eder, şimdiden teşekkür ederim...

a-farketmez ister bağımsız kullanın(para kazandırırmı bilmem) ister yapabiliyorsanız sisteme entegre edin.
b-iki ve üçüncü formüller in farkı 3.formül ün bazı pozisyonlara göre pozitif ve negatif sayılar ile kodlanması.bunun başka bir özelliği varsa ben bilmiyorum.
c. bende bilmiyorum :) ayrıca q:= -al+sat+2*asat+-2*akap; valuewhen(1,q,q);q nın hesaplanma mantığı nı anlatırsanız bende sevinirim.

uufuk
03-12-2014, 13:36
bu çalışıyor sanırım ama sonra oradan gelen değeri tam kullanmayı beceremedim. şöyle bir şey denedim ama olmadı pek.

a: = valuewhen(1,(FML("deneme") = 1),L); // 3 indikatör herhangi sırayla kesince al veriyor fonksiyon ve bu durumda değeri 1'e denk oluyor. a'ya bu andaki barın en düşüğünü saklıyorum. mesela 10 TL.

b: = valuewhen(1,(a < L), L); // burada istediğimse herhangi sonraki bir barda a düşük değerini taban yapan (Low) bir bar bulmak. yani a'nın en düşük bar değerinden küçük olduğu bir bar, mesela 11 TL
a < b // burada 10 < 11 diyorum ki öyle ve onaylanmış olmalı ama olmuyor :frown: bi yerde bağlamada hata yapıyorum sanırım ??

Sorunda mantık hatası var.Ya da benim kafa durmuş. "a" 10 ise ve bold yaptığım sonucu arıyorsan " b" 10 dan küçük olmalı.

Matriksde "Dogru""TRUE" değeri (>,<,<>,=,<=,>=) işlemleri için "-1"
"Yanlış""FALSE" değeri "0" dır.
Cross(Data1,Data2) için "1" "0" dır.

(>,<,<>,=,<=,>=) işlemleri şartlar süresi boyunca değer üretir ama Cross sadece kesişim barında sinyal verir.
Genellikle bu farkedilmez hataya düşülür. Aşagıdaki formülleri çizdirip inceleyiniz.
Grafikde mov(c,100,s) devamında ayrı ayrı pencerelerde
ornek1
.............
a:=mov(c,100,s);
Cross(c,a)
.........
ornek2
..............
a:=mov(c,100,s);
ref(c,-1) < ref(a,-1) and c>a
....................
ornek3
............
a:=mov(c,100,s);
c>a
.....................

Bu giriş açıklamasını okuyan herkes için yaptım....
Sizin asıl sorunuza cevap
highestsince(N.,koşul,Data)
lowestsince(N.,koşul,Data) fonksiyonlarındadır
.....................
q1:=mov(c,50,s); q:=Cross(c,q1);
a: = valuewhen(1,q,L); b:= lowestsince(1,Cross(l,a),l); b

......................................veya

q1:=mov(c,50,s); q:=Cross(c,q1);
a: = valuewhen(1,q,L); b:= highestsince(1,Cross(a,l),l); b
..............................
Bunlarda "q" sizin,(FML("deneme") yı temsil eder, Cross(l,a) Cross(a,l) yerlerini değişerek istediğin sonuca
uıaşabilirsin.

uufuk
03-12-2014, 14:03
Ufuk Bey,bunun al,sat,açığa sat ve açık poz kapat şeklindeki versiyonunu bir türlü üretemedim. O yüzden yardımınızı istemek zorundayım. (Al ve açık poz kapatın farklı / sat ve açığa satın farklı formüllerle olduğu durumlar için.)


Dostum,örnek bir sistem üzerinden sorunuzu cevaplayalım.örnek sistemimiz daha önce "mesuteryılmaz" dostumuzun sorusunda olan
sistemdir.
İndikator olarak


Len1:= 40; Len2:= 20;
ref(hhv(H,len1),-1); ref(llv(L,len1),-1);
ref(llv(L,len2),-1); ref(hhv(H,len2),-1)

Bu sistem al_sat_acıgasat_acıkkapat için uygundur.


al:=h > ref(hhv(H,40),-1);
sat:=L < ref(llv(L,20),-1);
asat:=L < ref(llv(L,40),-1);
akap:=h > ref(hhv(H,20),-1); q:= -al+sat+2*asat+-2*akap; valuewhen(1,q,q);q

al=1 sat=-1 flat=0 şeklinde formül...


al:=h > ref(hhv(H,40),-1);
sat:=L < ref(llv(L,20),-1);
asat:=L < ref(llv(L,40),-1);
akap:=h > ref(hhv(H,20),-1); q:= -al+sat+2*asat+-2*akap; q1:=valuewhen(1,q,q);
if(q1=3,1,if(q1=-3,-1,0))


http://i.hizliresim.com/nGRG15.png

Kendi sistemlerinize uyarlayınız,kolay gelsin....

Dostlar,lütfen alıntıyı bu şekilde yapınızki ilgili yazıyı bulnak kolay olsun.Roman bile tekrar okumayı gerektirir...Dikkatli okuyun irdeleyin.

Bu sistem al_sat_acıgasat_acıkkapat için uygundur.
Her formül her şeye uygun olmaz

AliVeli4950
03-12-2014, 15:06
@50Promil
Kibirden uzak, acemi dostu ve gercek yardimsever tarziniz icin tesekkur ederim.
Elinize, yureginize saglik...

uufuk
03-12-2014, 15:37
@50Promil
Kibirden uzak, acemi dostu ve gercek yardimsever tarziniz icin tesekkur ederim.
Elinize, yureginize saglik...

What????????????

50promil
04-12-2014, 01:02
uufuk

alıntılar yüzünden yanlış oldu herhalde

tungar
04-12-2014, 14:13
Arkadaşlar selam.Ben Renko ile ilgili bir sistem oluşturmak istiyorum.Basit olarak beyaz barda alıp siyah barda satmak istiyorum.Bu konuyla ilgili yardım rica ediyorum.Sevgiler...

özgün
04-12-2014, 15:08
arkadaşlar merhaba,

sizden iki konuda yardım rica ediyorum. birincisi işlem hacmi bir önceki güne %100 ve daha fazla artanlar. bunun için filter kısmına "Roc(V,1,%)>=100" gibi bişey mi olması lazım?

ikincisi ise kapanış fiyatı 100 günlük hareketli ortalamasına en yakın olanlar. ( marj olarak %5 +- diyebiliriz )

asymrt
05-12-2014, 02:05
arkadaşlar hareketli ortalama yapmam gerek mevcut bulunanlar degilde kendim yapıcam yardımcı olabilecek olan varmı

uufuk
07-12-2014, 16:32
Dostum çok teşekkürler:super:
Max length ler sizce uygun mudur.
değişik periyotlarda bir inceleme yapacağım.

Ufuk bey bir şey daha sormak istiyorum.
Fiyat ile ters orantılı çalışan sistemler var.
http://i.hizliresim.com/JE5m2Q.jpg (http://hizliresim.com/JE5m2Q)

Buna benzer bir şey nasıl yapabiliriz.


Örnek........
1
mov(c,100,s)- OSCP(10,100, s,%)
2
mov(c,100,s)- (mov(c,10,s)- mov(c,100,s))


http://i.hizliresim.com/pmqq3a.gif

sağol varol usta ne zamandır istediğim indikatördü..

Dostumuz,Sezerle mesajlaşmamız oldu....

http://i.hizliresim.com/89ED2Q.png


O linkde satılan görsel sistemler makyajlı birer şey gibiler sakın aldanmayın....
Sizlere örnek hediye.....

http://i.hizliresim.com/31RYv0.png

Çookkk güzel degilmi, hemen sahip olmak gerekir gibi.....ASLI ÖYLE DEGİL buyrun bakın bizim "Most" muş yaaa....


n:=1; m:=mov(c,10,e); ms:=MOST(m,1,n);
mov(c,2,s)-(m-ms)

thebaboli
07-12-2014, 21:11
Bu arada mesajı ben sildim. Sonuçta karşı taraf için reklamın iyisi kötüsü olmayabilir. Silmeseydim o mesajın başını sonunu okumadan gidip satın alanlar olacaktır diye düşünüyorum ne yazık ki.

emirserhat
07-12-2014, 21:14
http://i.hizliresim.com/dq6n6Z.gif

Bende çalışıyor..Keşke çalışmasaymış :he:

Sayın sezer32,
Hangi periyotla ve miktarla çalıştırıyorsunuz stopları? Matrikste stop hesaplamada da hata var bilginiz olsun , isterseniz bir kontrol edin.

Drift
07-12-2014, 21:19
Sayın sezer32,
Hangi periyotla ve miktarla çalıştırıyorsunuz stopları? Matrikste stop hesaplamada da hata var bilginiz olsun , isterseniz bir kontrol edin.

aynen hesaplamada hata yapıyor yoksaçalışmasına çalışıyor :)

ama çalışmasın daha iyi. overall karda görünüyor yapılan işlemde ama gerçek öyle değil .

denendi !

ufuk hoca yine diyecek vurun abalıya diye :)

sezer32
07-12-2014, 21:31
Sayın sezer32,
Hangi periyotla ve miktarla çalıştırıyorsunuz stopları? Matrikste stop hesaplamada da hata var bilginiz olsun , isterseniz bir kontrol edin.
5 dklık 200 puan..Akşam dükkanı kapatırken matriksle hesabı görüyoruz sıkıntı yok :)

sezer32
07-12-2014, 21:33
aynen hesaplamada hata yapıyor yoksaçalışmasına çalışıyor :)

ama çalışmasın daha iyi. overall karda görünüyor yapılan işlemde ama gerçek öyle değil .

denendi !

ufuk hoca yine diyecek vurun abalıya diye :)
http://i.hizliresim.com/042BJL.gif

Denendi tıkır tıkır çalışıyor :he:

Takılmayın buna swing trade en iyisi kaç usta takip ettiysem hepsi aynısını diyor..

Drift
07-12-2014, 21:36
5 dklık 200 puan..Akşam dükkanı kapatırken matriksle hesabı görüyoruz sıkıntı yok :)

sezer hocam şöyle özetleyim kısaca.

kar al örnek 200 puan koydunuzda sürekli kar al yapacak bir sistem düşünün sonra bar kapanışından yine açacak ama önce karı alacak sistem longda olduğu için bir sonraki bar açılışında yine alacak. marjı kısa tuttuğunuz için overall sürekli kar yazacak ama işlemlerden dolayı kaymalar ve her işlemde bir kademe aşşağıdan yukarıdan gerçek işlemde alacağınız için hali ile overalldaki kar ile gerçek işlem tutmayacak. bu arada en kötü kayma 0,25 puan olduğunu düşünürsek ayda atyıorum 100 işlem yapan sistem ne yazıkki kar değil zarar yazacak. o yüzden gerçek işlemler ile sistemdeki işlemler tutumuyor matriks bu konuda başarısız.

Drift
07-12-2014, 21:37
http://i.hizliresim.com/042BJL.gif

Denendi tıkır tıkır çalışıyor :he:

Takılmayın buna swing trade en iyisi kaç usta takip ettiysem hepsi aynısını diyor..

benim dediğimi en azından birkere deneyin :he:

emirserhat
07-12-2014, 21:40
5 dklık 200 puan..Akşam dükkanı kapatırken matriksle hesabı görüyoruz sıkıntı yok :)

Tamamdır,5 dakikalık ise sıkıntı pek olmaz. Ama mesela ben 60 lıkta 120likte falan denedim de bildiğiniz fiyasko. Overallar dehşet çıkıyor 500 bin falan gibi :) Kontrol ettim ki barlardan kaynaklanan hesap hatası var. 5likte o olmaz pek.

Drift
07-12-2014, 21:40
karmaşık sistemede gerekyok demek istediğim 70 mav. büyükse cross değilde büyükse > işareti kullanın ve 200 puan kar al koyun yada % 0,2 , overall iyi kar yazarken birde gerçek işlemlere bakın.

aynı sistemi mt4 de yazın matrikste olduğu gibi kar değil zarar yazar.

işte matriks farkı :)))