PDA

View Full Version : Matriks Formülleri



Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

AliVeli4950
08-12-2014, 13:46
Arkadaşlar aşağıdaki sistemlerin "repaint" yapma olasılıkları varmıdır? "Ref" kullanılan her sistem illa repaint yapar diye bir kaide var mıdır?

SYSTEM A

AL:
h>ref(hhv(H,27),-1)

SAT:
L<ref(llv(L,17),-1)

-----------------

SİSTEM B

AL:
Cross(C,Ref(LLV(C,7),-1)+(Ref(ATR(7),-1)*3))

SAT
Cross(Ref(HHV(C,7),-1)-(Ref(ATR(7),-1)*3),C)

------------------

SİSTEM C

AL:
no:=25;
chl:=0;
hc:=if(chl=1,h,c);
lc:=if(chl=1,l,c);
res:=HHV(H,no);
sup:=LLV(L,no);
avd:=If(hc>Ref(res,-1),1,If(lc<Ref(sup,-1),-1,0));
avn:=ValueWhen(1,avd<>0,avd);
tsl:=If(avn=1,sup,res);
Cross(C,tsl)

SAT:
no:=25;
chl:=0;
hc:=if(chl=1,h,c);
lc:=if(chl=1,l,c);
res:=HHV(H,no);
sup:=LLV(L,no);
avd:=If(hc>Ref(res,-1),1,If(lc<Ref(sup,-1),-1,0));
avn:=ValueWhen(1,avd<>0,avd);
tsl:=If(avn=1,sup,res);
Cross(tsl,C)

küçük_e
10-12-2014, 15:35
arkadaşlar excel formatındaki geçmiş dataları nasıl kullanabiliriz... yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler şimdiden...

uufuk
10-12-2014, 16:39
arkadaşlar excel formatındaki geçmiş dataları nasıl kullanabiliriz... yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler şimdiden...

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=500&p=10968288&highlight=#post10968288
gönderi----->>>> #3998

küçük_e
10-12-2014, 17:32
Ufuk Bey çok teşekkürler,
Çok makbule geçti.
Emeği geçenlere bir kez daha teşekkürler

küçük_e
11-12-2014, 00:34
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=500&p=10968288&highlight=#post10968288
gönderi----->>>> #3998
arkadaşlar excel formatındaki geçmiş dataları nasıl kullanabiliriz... yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler şimdiden...
Sn ufuk Bey selamlar..
gösterilen şekilde yükledim grafik çiziliyor. Ancak, sistem tester çalışmıyor. yani formül işlem -test yapmıyor. grafik üzerine tıkladığımda barlardaki tüm bilgiler aynı değer çıkıyor. örneğin tüm barlarda 63 yazıyor. tarih ve saat bilgisi var... o,h,l,c bilgileri yok. dolayısı ile test yapamadım. Yardımlarınız için teşekkürler

uufuk
11-12-2014, 10:21
arkadaşlar excel formatındaki geçmiş dataları nasıl kullanabiliriz... yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler şimdiden...
Sn ufuk Bey selamlar..
gösterilen şekilde yükledim grafik çiziliyor. Ancak, sistem tester çalışmıyor. yani formül işlem -test yapmıyor. grafik üzerine tıkladığımda barlardaki tüm bilgiler aynı değer çıkıyor. örneğin tüm barlarda 63 yazıyor. tarih ve saat bilgisi var... o,h,l,c bilgileri yok. dolayısı ile test yapamadım. Yardımlarınız için teşekkürler

Dostum,bir yerlerde hata yapıyorsun kullanım şekli budur.Versiyon 7..1 de bu özellik var."o,h,l,c "bilgileri olur...
Sistem tester de oluşturduğun grafiği seçeceksin biraz uğraş hemen pes etme.....kolay gelsin

küçük_e
13-12-2014, 01:03
Dostum,bir yerlerde hata yapıyorsun kullanım şekli budur.Versiyon 7..1 de bu özellik var."o,h,l,c "bilgileri olur...
Sistem tester de oluşturduğun grafiği seçeceksin biraz uğraş hemen pes etme.....kolay gelsin
evet epey uğraştım ama çözdüm... sorun formüldeki w den kaynaklanıyormuş. data içerisinde w yok çünkü. w yerine c yazınca işler düzeldi... evet uğraşmadan olmuyor haklısınız.. yardımlarınız ve ilginiz için teşekkürler..

küçük_e
13-12-2014, 01:22
Alıntı Originally Posted by blackmagic Yazıyı Oku

misal 10 dakikalık grafiklerde önceki GÜNÜN kapanışını kullanarak birşeyler yazmak istiyorum ancak ref(c-1) önceki bar kapanısını cağırıyor sadece önceki günün kapanısını nasıl çağırabilirim..

teşekkürler...

ValueWhen(1,ROC(Hour(),1,$)<0,Ref(C,-1))

Ufuk bey;
çalıştığımız periyot dışındaki değerleri çağıran formüllerinizi okudum nispeten konuyu kavradım. Vaktiniz olduğunda bu ve benzeri formülleri açıklar mısınız. mesela 10 dak grafik içine önceki haftanın ağırlıklı ortalamasını nasıl yazabiliriz
teşekkürler

yasinipek
13-12-2014, 23:39
Ufuk hocam bu aralar renko grafiklere kafayı taktım ve renko grafik üzerine sistem yazmak istiyorum. Fakat renko grafik üzerinde oluşan 1 barın değerlerini nasıl data olarak aldıracağız.(yani HHV(Data,Period) fonksiyonunda data yerine ne yazmam gerek)

İlk başka bu renko datayı oluşturan ayrı bir formül yazmak gerek diye düşündüm. O yüzden sizden yardım istiyorum.

uufuk
14-12-2014, 10:45
Ufuk hocam bu aralar renko grafiklere kafayı taktım ve renko grafik üzerine sistem yazmak istiyorum. Fakat renko grafik üzerinde oluşan 1 barın değerlerini nasıl data olarak aldıracağız.(yani HHV(Data,Period) fonksiyonunda data yerine ne yazmam gerek)

İlk başka bu renko datayı oluşturan ayrı bir formül yazmak gerek diye düşündüm. O yüzden sizden yardım istiyorum.

Matriks ve Metastock da grafik gösterimi var,renko datayı sistem testerde kullanım yolu yok veya ben bulamadım.
Digerlerinde ise grafik de yok du şimdi, varmı bilmiyorum.Metatrader "ofline" cambazlıgıyla işlem yapıyor data üretebiliyor.
Bazı çalışmalarım var ama matriks imkanlarıyla gelişmiyor,en basitinden değişken peryotlu(peryotu bir başka formulun vermesi durumu) indikatör oluşturulamıyor.prematüre kadük kalmış bir örnek;

http://i.hizliresim.com/YjvMra.png

http://i.hizliresim.com/YjvMWa.png

yasinipek
14-12-2014, 15:05
ilginize teşekkür ederim Ufuk bey. Acaba resimde gösterdiğiniz renk ve ren2 indicator formüllerini paylaşabilir misiniz?

yasinipek
14-12-2014, 15:10
http://i.hizliresim.com/YjvMra.png


aslında üstteki grafik isteğimizi karşılıyor gibi.

larix
14-12-2014, 18:27
Ufuk üstat metastockda ki aşagıdaki formülü matriske yazınca hata veriyor,düzeltebilirimisiniz acaba şimdiden teşekkür ederim.

colA

If ( (Ref ( LLV ( RSI ( 14 ) ,30 ) ,-3 ) < 33 AND
Mov ( RSI ( 14 ) ,5,S ) < 40 AND
Mov ( RSI ( 14 ) ,5,S ) > 35 AND
( Mov ( C,5,S ) -ValueWhen ( 1,Cross ( 40,RSI ( 14 ))
,C )) / ValueWhen ( 1,Cross ( 40,RSI ( 14 )) ,CLOSE ) *100 < 0 )
,1,0 )
+
If ((
Ref ( LLV ( RSI ( 14 ) ,30 ) ,-3 ) < 33 AND
Mov ( RSI ( 14 ) ,5,S ) < 45 AND
Mov ( RSI ( 14 ) ,5,S ) > 35 AND
( Mov ( C,5,S ) -ValueWhen ( 1,Cross ( 40,RSI ( 14 )), C )) / ValueWhen ( 1,Cross ( 40,RSI ( 14 ) ) ,C ) *100 < -5 ),1,0 )

Filter
When(colA>0)

uufuk
14-12-2014, 18:46
Ufuk üstat metastockda ki aşagıdaki formülü matriske yazınca hata veriyor,düzeltebilirimisiniz acaba şimdiden teşekkür ederim.
Dostum,Formulde hata yok....olduğu gibi kullanabilirsin.

Bear_Bull
14-12-2014, 19:00
formül içindeki RSI ların hepsi hatalı

Rsı Kullanımı RSI(Data,Period)

RSI (c,14 )
şeklinde değiştirip kullanılabilir.



Ufuk üstat metastockda ki aşagıdaki formülü matriske yazınca hata veriyor,düzeltebilirimisiniz acaba şimdiden teşekkür ederim.

colA

If ( (Ref ( LLV ( RSI ( 14 ) ,30 ) ,-3 ) < 33 AND
Mov ( RSI ( 14 ) ,5,S ) < 40 AND
Mov ( RSI ( 14 ) ,5,S ) > 35 AND
( Mov ( C,5,S ) -ValueWhen ( 1,Cross ( 40,RSI ( 14 ))
,C )) / ValueWhen ( 1,Cross ( 40,RSI ( 14 )) ,CLOSE ) *100 < 0 )
,1,0 )
+
If ((
Ref ( LLV ( RSI ( 14 ) ,30 ) ,-3 ) < 33 AND
Mov ( RSI ( 14 ) ,5,S ) < 45 AND
Mov ( RSI ( 14 ) ,5,S ) > 35 AND
( Mov ( C,5,S ) -ValueWhen ( 1,Cross ( 40,RSI ( 14 )), C )) / ValueWhen ( 1,Cross ( 40,RSI ( 14 ) ) ,C ) *100 < -5 ),1,0 )

Filter
When(colA>0)

uufuk
14-12-2014, 19:25
formül içindeki RSI ların hepsi hatalı

Rsı Kullanımı RSI(Data,Period)

RSI (c,14 )
şeklinde değiştirip kullanılabilir.
Teşekkürler dostum benim gözümden kaçmış,ama siz şahin gibi yakalamışsınız.

BEYAZIT
14-12-2014, 20:13
Arkadaslar matriks nasil kaldirilir, acil yardim lutfen

Bear_Bull
14-12-2014, 20:19
Arkadaslar matriks nasil kaldirilir, acil yardim lutfen

Matriks Klasörünü işaretleyip shift+del ve evet

içinde özel formülleriniz varsa her ihtimale karşı "USER" klasörünü bir yerlere yedek alınız.


Teşekkürler dostum benim gözümden kaçmış,ama siz şahin gibi yakalamışsınız.

Uufuk arkadaşım, senin yazdıklarının arasında benim förmül içinde "c," eksikliğini görmüş olmamın lafı bile olmaz. :wink:

BEYAZIT
14-12-2014, 20:26
Matriks Klasörünü işaretleyip shift+del ve evet

içinde özel formülleriniz varsa her ihtimale karşı "USER" klasörünü bir yerlere yedek alınız.



Uufuk arkadaşım, senin yazdıklarının arasında benim förmül içinde "c," eksikliğini görmüş olmamın lafı bile olmaz. :wink:

tesekurler, 8080 portunu kullandigi icin siliyorum, sizce silmem bu sekilde silmem yetertli olur mu? yada bunu nasil degistiririm bilirmisiniz, tesekurler

Bear_Bull
14-12-2014, 20:41
tesekurler, 8080 portunu kullandigi icin siliyorum, sizce silmem bu sekilde silmem yetertli olur mu? yada bunu nasil degistiririm bilirmisiniz, tesekurler

klasörü silip masaüstü kısayoluda sildinizmi tamamdır.

matriks ayarlarda 8080 i nerede kullandığını göremedim,
ayrıca
8080 portu nedir ne işe yarar bilgim yok

İdeal kullanıyorum onda
443 gibi bir yer bulunuyor.
http://badgs.webege.com/2014/12/20141214194024.png

BEYAZIT
14-12-2014, 20:44
klasörü silip masaüstü kısayoluda sildinizmi tamamdır.

matriks ayarlarda 8080 i nerede kullandığını göremedim,
ayrıca
8080 portu nedir ne işe yarar bilgim yok

İdeal kullanıyorum onda
443 gibi bir yer bulunuyor.
http://badgs.webege.com/2014/12/20141214194024.png

o data portu ,MAtriks te 443 yada 11907 yi kullaniyor,

8080 baglantilar da kullaniliyor, gecen matriks teyit etti ama su an ulasamadim, ornek

http://192.168.192.129:8080/wtms/login.jsp

[DATAPORT]
1=11907
2=443
3=11907
4=443

bilgisayarimdaki bi VM e baglanirken, asagidaki hatayi aldim, buda 8080 in baska uygulamanin kullanilmasindan mis

There was an error processing your request:

java.sql.SQLException: Cannot get Connection from Datasource With errorcode : 45257


Cannot get Connection from Datasource With errorcode : 45257
java.sql.SQLException: Cannot get Connection from Datasource With errorcode : 45257
at outsystems.runtimeservices.db.ojdbcpool.OJDBCPoolA ux.(Unknown Source)
at outsystems.runtimeservices.db.ojdbcpool.OJDBCPool. getConnection(Unknown Source)
at outsystems.runtimeservices.db.ojdbcpool.OJDBCPool. connect(Unknown Source)
at outsystems.hubedition.runtimeplatform.db.RtDbHelpe r.getConnection(Unknown Source)
at outsystems.hubedition.runtimeplatform.DBConnection Manager.getConnection(Unknown Source)
at outsystems.hubedition.runtimeplatform.OracleConnec tionManager.getConnection(Unknown Source)
at outsystems.hubedition.runtimeplatform.DBConnection Manager.getConnection(Unknown Source)
at outsystems.hubedition.runtimeplatform.DBConnection Manager.buildTransactionInfo(Unknown Source)
at outsystems.hubedition.runtimeplatform.OracleConnec tionManager.getMainTransaction(Unknown Source)
at outsystems.hubedition.runtimeplatform.OracleConnec tionManager.getReadOnlyTransaction(Unknown Source)
at outsystems.hubedition.runtimeplatform.AppInfo.(Unk nown Source)
at osom_apm_loan.ApplicationListener.startApplication (Unknown Source)
at osom_apm_loan.RequestStartupFilter.startApplicatio n(Unknown Source)
at outsystems.hubedition.webwidgets.BaseRequestStartu pFilter.doFilter(Unknown Source)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.in ternalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.do Filter(ApplicationFilterChain.java:206)
at outsystems.hubedition.webwidgets.filters.HttpConte xtFilter.doFilter(Unknown Source)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.in ternalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.do Filter(ApplicationFilterChain.java:206)
at org.jboss.web.tomcat.filters.ReplyHeaderFilter.doF ilter(ReplyHeaderFilter.java:96)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.in ternalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.do Filter(ApplicationFilterChain.java:206)
at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invo ke(StandardWrapperValve.java:235)
at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invo ke(StandardContextValve.java:191)
at org.jboss.web.tomcat.security.SecurityAssociationV alve.invoke(SecurityAssociationValve.java:183)
at org.jboss.web.tomcat.security.JaccContextValve.inv oke(JaccContextValve.java:95)
at org.jboss.web.tomcat.security.SecurityContextEstab lishmentValve.process(SecurityContextEstablishment Valve.java:126)
at org.jboss.web.tomcat.security.SecurityContextEstab lishmentValve.invoke(SecurityContextEstablishmentV alve.java:70)
at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke( StandardHostValve.java:127)
at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke (ErrorReportValve.java:102)
at org.jboss.web.tomcat.service.jca.CachedConnectionV alve.invoke(CachedConnectionValve.java:158)
at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invok e(StandardEngineValve.java:109)
at org.jboss.web.tomcat.service.request.ActiveRequest ResponseCacheValve.internalProcess(ActiveRequestRe sponseCacheValve.java:74)
at org.jboss.web.tomcat.service.request.ActiveRequest ResponseCacheValve.invoke(ActiveRequestResponseCac heValve.java:47)
at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.servic e(CoyoteAdapter.java:330)
at org.apache.coyote.http11.Http11Processor.process(H ttp11Processor.java:829)
at org.apache.coyote.http11.Http11Protocol$Http11Conn ectionHandler.process(Http11Protocol.java:599)
at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run( JIoEndpoint.java:451)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:662)



Please rewrite the application URL.

Bear_Bull
14-12-2014, 20:52
linki
mozilla
crome
internet explorer 3 de açmadı.

8080 portunun matriksi apar topar sildirecek kadar neden sizi paniklettirdiğini yazarsanız bizde bilgilenelim :yes:


o data portu ,MAtriks te 443 yada 11907 yi kullaniyor,

8080 baglantilar da kullaniliyor, gecen matriks teyit etti ama su an ulasamadim, ornek

http://192.168.192.129:8080/wtms/login.jsp

[DATAPORT]
1=11907
2=443
3=11907
4=443

BEYAZIT
14-12-2014, 20:55
linki
mozilla
crome
internet explorer 3 de açmadı.

8080 portunun matriksi apar topar sildirecek kadar neden sizi paniklettirdiğini yazarsanız bizde bilgilenelim :yes:

Linki acamamaniz normal. Jboss kullanmam lazim isim icin oda 8080 portu kullanimda diyor, yarin kendi isimde sikinti olacak yoksa zarari yok, tskler, matriksi aradim acan yok ;( goya 7/24 destek


hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.

emirserhat
14-12-2014, 21:10
Linki acamamaniz normal. Jboss kullanmam lazim isim icin oda 8080 portu kullanimda diyor, yarin kendi isimde sikinti olacak yoksa zarari yok, tskler, matriksi aradim acan yok ;( goya 7/24 destek


hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.

8080 portunu internet bağlantınız kullanıyordur. İnternet seçenekleri-bağlantılar-ayarlar-port bölümünden değiştirebilirsiniz.

BEYAZIT
14-12-2014, 22:03
8080 portunu internet bağlantınız kullanıyordur. İnternet seçenekleri-bağlantılar-ayarlar-port bölümünden değiştirebilirsiniz.

lan settings de ozel bir port tanimli degil, baska bir yeri mi kastediyorsunuz acaba?

emirserhat
14-12-2014, 22:27
lan settings de ozel bir port tanimli degil, baska bir yeri mi kastediyorsunuz acaba?

Lan bölümü değil , onun üstünde ayarlar bölümüne bir bakın orada port tanımlanmış olabilir.

http://i.hizliresim.com/EzVyNz.jpg (http://hizliresim.com/EzVyNz)

BEYAZIT
14-12-2014, 23:18
Lan bölümü değil , onun üstünde ayarlar bölümüne bir bakın orada port tanımlanmış olabilir.

http://i.hizliresim.com/EzVyNz.jpg (http://hizliresim.com/EzVyNz)

ben orasi pasif :(
http://i.hizliresim.com/yAP0b7.png (http://hizliresim.com/yAP0b7)

larix
15-12-2014, 00:04
Sayın Bear Bull ve sayın ufuk üstat kusura bakmayın biraz fazla oluyorum ama bu formülü RSI(c,14) şeklinde yaptım boşlukları kapattım ama gene yazım hatası diyor acaba nerde hata yapıyorum,çözemedim yardım lütfen..

Bu şekilde yaptım en son olmadı yazım hatası verdi gene..

COLA


if((Ref ( LLV( RSI (c,14),30),-3)<33 AND
MOV( RSI (c,14),5,S)<40 AND
MOV(RSI(c,14),5,S)>35 AND
( MOV(c,5,S ) - valuewhen (1,Cross (40,RSI(c,14)),C )) / valuewhen (1,Cross(40,RSI(c,14)),C) * 100 <0 ),1,0 )
+ if((Ref ( LLV(RSI(c,14),30),-3)<33 AND
MOV(RSI(c,14),5,S)<45 AND
MOV(RSI(c,14),5,S)>35 AND
(MOV(C,5,S ) - valuewhen(1,Cross(40,RSI(c,14)),C)) / valuewhen(1,Cross(40,RSI(c,14)),C) * 100 < -5 ),1,0 )

FİLTER

when(COLA>0)

Bear_Bull
15-12-2014, 00:19
col a ve filtre kullanıldığına göre bu explorer formülüdür


COLA


if((Ref ( LLV( RSI (c,14),30),-3)<33 AND
MOV( RSI (c,14),5,S)<40 AND
MOV(RSI(c,14),5,S)>35 AND
( MOV(c,5,S ) - valuewhen (1,Cross (40,RSI(c,14)),C )) / valuewhen (1,Cross(40,RSI(c,14)),C) * 100 <0 ),1,0 )
+ if((Ref ( LLV(RSI(c,14),30),-3)<33 AND
MOV(RSI(c,14),5,S)<45 AND
MOV(RSI(c,14),5,S)>35 AND
(MOV(C,5,S ) - valuewhen(1,Cross(40,RSI(c,14)),C)) / valuewhen(1,Cross(40,RSI(c,14)),C) * 100 < -5 ),1,0 )

FİLTER

when(COLA>0)


indikatör olarak kullnmak için

deneme:=if((Ref ( LLV( RSI (c,14),30),-3)<33 AND MOV( RSI (c,14),5,S)<40 AND MOV(RSI(c,14),5,S)>35 AND
( MOV(c,5,S ) - valuewhen (1,Cross (40,RSI(c,14)),C )) / valuewhen (1,Cross(40,RSI(c,14)),C) * 100 <0 ),1,0 )
+ if((Ref ( LLV(RSI(c,14),30),-3)<33 AND MOV(RSI(c,14),5,S)<45 AND MOV(RSI(c,14),5,S)>35 AND
(MOV(C,5,S ) - valuewhen(1,Cross(40,RSI(c,14)),C)) / valuewhen(1,Cross(40,RSI(c,14)),C) * 100 < -5 ),1,0 )

sonuc:=if(deneme>0;1;-1);
sonuc

larix
15-12-2014, 01:43
[QUOTE=Bear_Bull;11175592]col a ve filtre kullanıldığına göre bu explorer formülüdür


Bear Bull üstat evet expolerar formülü ama gene hata verdi,acaba fazla yazılmış bişey mi var bilmiyorum ama Yaşar ERDİNÇ hocanın kitapından alıntı yaptı RSI aykırılık formülü kendi kullanıyormuş, başarılı oldugunu söylemiş kitabında,kopyalamada hatada yapmadım ama tekrar kopyalayım buraya,

Aşağıda geliştirdiğim formül, RSI için, dip seviyelerde oluşan
aykırılıkları bulmaya çalışmaktadır. Burada kesin olarak bütün
Yatırımcı ve Teknik Analiz Sorgulanıyor 377
aykırılıkları yakalayacağını söyleyemem. Sizler daha iyi formüller
geliştirebilirsiniz, ama bu formül bana faydalı sonuçlar vermiştir.
Bugün hangi hisselerde aykırılık oluştuğunu bulmak istiyorsak
Metastok programının "Explorer" özelliğini kullanmamız gerekiyor.
Explorer'ı çalıştırdıktan sonra aşağıdaki formülleri ilgili column ve
FILTER bölümüne harfi harfine yazınız. Aksi halde Explorer hata
verecektir.
COLUMN A
If ( (
Ref ( LLV ( RSI ( 14 ) ,30 ) ,-3 ) <33 AND
Mov ( RSI ( 14 ) ,5,S ) <40 AND
Mov ( RSI ( 14 ) ,5,S ) >35 AND
( Mov ( CLOSE,5,S ) -ValueWhen ( 1,Cross ( 40,RSI ( 14 ) )
,CLOSE ) ) /ValueWhen ( 1,Cross ( 40,RSI ( 14 ) ) ,CLOSE ) *100<0 )
,1,0 )
+
If ( (
Ref ( LLV ( RSI ( 14 ) ,30 ) ,-3 ) <33 AND
Mov ( RSI ( 14 ) ,5,S ) <45 AND
Mov ( RSI ( 14 ) ,5,S ) >35 AND
( Mov ( CLOSE,5,S ) -ValueWhen ( 1,Cross ( 40,RSI ( 14 ) )
,CLOSE ) ) /ValueWhen ( 1,Cross ( 40,RSI ( 14 ) ) ,CLOSE ) *100<-5 )
,1,0 )
Bu arada ilk önce RSI’ının son 30 gün içinde en azından üç gün
önceye kadar 33’ün altına düşüp düşmediğine bakılmaktadır. Eğer
düşmüşse, ikinci ve üçüncü bir şart verilerek, RSI’ın son beş günlük
basit hareketli ortalamasının 45’den küçük ama 35’den büyük olması
şartı aranmaktadır. En son şart olarak ise, RSI’ın 33’ü aşağı kestiği
sıradaki kapanış fiyatı ile fiyatların son beş günlük basit hareketli
ortalaması karşılaştırılarak, fiyatların o günkü kapanıştan daha yukarıda olmaması istenmiştir. Bu tür hisseler bulunduğunda Column
A bölümüne “1” yazacak, aksi halde “0” yazacaktır. Yani “1” değerini
alan hissede aykırılık olduğunu anlayacağız ve "AL" sinyali üretmiş
olacak.
Formüle “+” if şeklinde başlayan ikinci bölümde ise her şey
aynıdır, fakat bu formülde tek değişiklik RSI’ın 33’ü aşağı kestiği
sıradaki kapanış fiyatı ile fiyatların son beş günlük basit hareketli
ortalamasının karşılaştırması sırasında fiyatların daha düşük
seviyede olması istenmiştir. Bu yüzden bu formülde “0” yerine “-5”
değeri baz alınmıştır.
Eğer bu formülde belirtilen şart da gerçekleşmişse, ilk “if” ile
başlayan komut satırı da “1” değeri alan hisse, bu sefer “2” değerini
alarak daha güçlü AL sinyali oluşturacaktır.
FİLTER
When(colA>0)
Bu aşamadan sonra diğer kolonlara bir şey yazmanıza gerek yok.
Yani sadece Column A ve FILTER bölümüne formül yazıyorsunuz. Bu
explorer’ı çalıştırdığınızda, karşınıza gelecek senetler listesinde
ColumnA’da 1 ve 2 değerleri yer alacaktır. 2 Değeri alan hisseler daha
güçlü Al sinyali veren hisselerdir.
5 Şubat 2003 tarihi için bu Explorer çalıştırılmış ve aşağıdaki
sonuçlar elde edilmiştir.

Bear Buul üstat hata nerde anlamadım, col a yerine column a da yazdım ama gene hata verdi..

KOSA
15-12-2014, 02:02
RENKO bar nedir diye sorup ardından ölü taklidi yapıyorum.

larix
15-12-2014, 02:19
Bear Buul üstat system testere yazarken başına When gelmiş bunu da denedim bu kez de parantez hatası verdi acaba expolerer a yazarkende mi başına WHEN gelmesi gerekir acaba ???

Bunu system tester'de nasıl
yazarız?
ENTER LONG:
WHEN (
If ( (
Ref ( LLV ( RSI ( 14 ) ,30 ) ,-3 ) <33 AND
Mov ( RSI ( 14 ) ,5,S ) <40 AND
Mov ( RSI ( 14 ) ,5,S ) >35 AND
( Mov ( CLOSE,5,S ) -ValueWhen ( 1,Cross ( 40,RSI ( 14 ) )
,CLOSE ) ) /ValueWhen ( 1,Cross ( 40,RSI ( 14 ) ) ,CLOSE ) *100<0 )
,1,0 )
+
If ( (
Ref ( LLV ( RSI ( 14 ) ,30 ) ,-3 ) <33 AND
Mov ( RSI ( 14 ) ,5,S ) <45 AND
Mov ( RSI ( 14 ) ,5,S ) >35 AND
( Mov ( CLOSE,5,S ) -ValueWhen ( 1,Cross ( 40,RSI ( 14 ) )
,CLOSE ) ) /ValueWhen ( 1,Cross ( 40,RSI ( 14 ) ) ,CLOSE ) *100<-5 )
,1,0 ) ) = 1
CLOSE LONG: Bir şey yazmayınız.

thebaboli
15-12-2014, 03:36
RENKO bar nedir diye sorup ardından ölü taklidi yapıyorum.

Renko grafik tipi ;

http://666kb.com/i/cb1yzqysab80upayx.jpg

PERFECTWAVE
15-12-2014, 09:19
Bear Buul üstat hata nerde anlamadım, col a yerine column a da yazdım ama gene hata verdi..

http://666kb.com/i/cue32ycgjcawsnhkr.png


If((Ref(LLV( RSI( 14 ) ,30 ) ,-3 ) <33 AND
Mov( RSI( 14 ) ,5,S ) <40 AND
Mov( RSI( 14 ) ,5,S ) >35 AND
( Mov( CLOSE,5,S ) -ValueWhen( 1,Cross( 40,RSI( 14 ) )
,CLOSE ) ) /ValueWhen( 1,Cross( 40,RSI( 14 ) ) ,CLOSE ) *100<0 )
,1,0 )
+
If( (
Ref( LLV( RSI( 14 ) ,30 ) ,-3 ) <33 AND
Mov( RSI( 14 ) ,5,S ) <45 AND
Mov( RSI( 14 ) ,5,S ) >35 AND
( Mov( CLOSE,5,S ) -ValueWhen( 1,Cross( 40,RSI( 14 ) )
,CLOSE ) ) /ValueWhen( 1,Cross( 40,RSI( 14 ) ) ,CLOSE ) *100<-5 )
,1,0 )

When(colA>0)

larix
15-12-2014, 21:25
PERFECTWAVE dostum metastock ta mı yaptın bunu yoksa mtrisk de mi ? matriskde hata veriyor bende ??


http://666kb.com/i/cue32ycgjcawsnhkr.png


If((Ref(LLV( RSI( 14 ) ,30 ) ,-3 ) <33 AND
Mov( RSI( 14 ) ,5,S ) <40 AND
Mov( RSI( 14 ) ,5,S ) >35 AND
( Mov( CLOSE,5,S ) -ValueWhen( 1,Cross( 40,RSI( 14 ) )
,CLOSE ) ) /ValueWhen( 1,Cross( 40,RSI( 14 ) ) ,CLOSE ) *100<0 )
,1,0 )
+
If( (
Ref( LLV( RSI( 14 ) ,30 ) ,-3 ) <33 AND
Mov( RSI( 14 ) ,5,S ) <45 AND
Mov( RSI( 14 ) ,5,S ) >35 AND
( Mov( CLOSE,5,S ) -ValueWhen( 1,Cross( 40,RSI( 14 ) )
,CLOSE ) ) /ValueWhen( 1,Cross( 40,RSI( 14 ) ) ,CLOSE ) *100<-5 )
,1,0 )

When(colA>0)

küçük_e
15-12-2014, 22:03
Alıntı Originally Posted by blackmagic Yazıyı Oku

misal 10 dakikalık grafiklerde önceki GÜNÜN kapanışını kullanarak birşeyler yazmak istiyorum ancak ref(c-1) önceki bar kapanısını cağırıyor sadece önceki günün kapanısını nasıl çağırabilirim..

teşekkürler...


Ufuk bey;
çalıştığımız periyot dışındaki değerleri çağıran formüllerinizi okudum nispeten konuyu kavradım. Vaktiniz olduğunda bu ve benzeri formülleri açıklar mısınız. mesela 10 dak grafik içine önceki haftanın ağırlıklı ortalamasını nasıl yazabiliriz
teşekkürler
Alıntı Originally Posted by uufuk Yazıyı Oku
ValueWhen(1,ROC(Hour(),1,$)<0,Ref(C,-1))

Arkadaşlar ValuWhen formülü kullanımı hakkında detay verebilir misiniz...

uufuk
15-12-2014, 22:06
Sayın Bear Bull ve sayın ufuk üstat kusura bakmayın biraz fazla oluyorum ama bu formülü RSI(c,14) şeklinde yaptım boşlukları kapattım ama gene yazım hatası diyor acaba nerde hata yapıyorum,çözemedim yardım lütfen..

Dostum,basit formüllerle başlangıç yap,ilerle... "when " fonksiyonu matriksde yoktur gereklide değildir..
Formulunu parçaladım parçaları tek tek incele ,son satırda birleştirdim incele ..Bu şekliyle dene..
Mantıgını çöz....

a1:=Ref ( LLV( RSI (c,14),30),-3)<33 ;
a2:=MOV( RSI (c,14),5,S)<40 ;
b:=MOV(RSI(c,14),5,S)<45;
a3:=MOV(RSI(c,14),5,S)>35 ;
a4:=MOV(c,5,S ) ;
a5:=valuewhen (1,Cross(40,RSI(c,14)),C) ;
if(a1 and a2 and a3 and 100*((a4-a5)/a5)< 0,1,0)+
if(a1 and b and a3 and 100*((a4-a5)/a5)< -5,1,0)


http://i.hizliresim.com/PY5g3N.png

larix
15-12-2014, 23:16
Teşekkür ederim üstat,Allah razı olsun emeklerine saglık, when in matrisk de olmadıgını bilmiyordum, bunların hepsini expolerar da filtre bölümüne yazacgız değil mi yoksa col a, b... diye yazmak gerek üstat.


[QUOTE=uufuk;11180843]Dostum,basit formüllerle başlangıç yap,ilerle... "when " fonksiyonu matriksde yoktur gereklide değildir..
Formulunu parçaladım parçaları tek tek incele ,son satırda birleştirdim incele ..Bu şekliyle dene..
Mantıgını çöz....

a1:=Ref ( LLV( RSI (c,14),30),-3)<33 ;
a2:=MOV( RSI (c,14),5,S)<40 ;
b:=MOV(RSI(c,14),5,S)<45;
a3:=MOV(RSI(c,14),5,S)>35 ;
a4:=MOV(c,5,S ) ;
a5:=valuewhen (1,Cross(40,RSI(c,14)),C) ;
if(a1 and a2 and a3 and 100*((a4-a5)/a5)< 0,1,0)+
if(a1 and b and a3 and 100*((a4-a5)/a5)< -5,1,0)

uufuk
16-12-2014, 00:06
Teşekkür ederim üstat,Allah razı olsun emeklerine saglık, when in matrisk de olmadıgını bilmiyordum, bunların hepsini expolerar da filtre bölümüne yazacgız değil mi yoksa col a, b... diye yazmak gerek üstat.
Dostum,bu formülden bir şey çıkmaz.Mantıgı kavraman için yazdım.Matriks veya diğerlerini öğrenmek için basit formüller kullan,
kendini geliştir.Expoler,Advisor ,İndikator ve Sistem kavram ve mantığını kavra...Nereye nasıl yazacağım diye sorma..
http://www.matriksdata.com/website/destek/egitim-videolari
bu link de cevapları var.Tüm yollar ilk adımla katedilir.

larix
16-12-2014, 00:18
Dostum,bu formülden bir şey çıkmaz.Mantıgı kavraman için yazdım.Matriks veya diğerlerini öğrenmek için basit formüller kullan,
kendini geliştir.Expoler,Advisor ,İndikator ve Sistem kavram ve mantığını kavra...Nereye nasıl yazacağım diye sorma..
http://www.matriksdata.com/website/destek/egitim-videolari
bu link de cevapları var.Tüm yollar ilk adımla katedilir.


Tamam üstat çok sagolasın, teşekkür ederim ilginiz için

AliVeli4950
16-12-2014, 20:57
nuMax:=Input("Norm Up",-1000,1000,100);
nuMin:=Input("Norm Low",-1000,1000,-100);
x:=c;
a:=nuMin+(nuMax-nuMin)*(x-Lowest(x)) /Max(Highest(x)-Lowest(x),.000001);
a

"c" değerini 100 -100 arasında salındıran ve farkli indk'lerden bir gösterge olusturan formul. Yalniz formulde indk. leri nereye yazilacagini cozemedim. Yardimci olabilecek bir arkadas?

uufuk
16-12-2014, 21:19
nuMax:=Input("Norm Up",-1000,1000,100);
nuMin:=Input("Norm Low",-1000,1000,-100);
x:=c;
a:=nuMin+(nuMax-nuMin)*(x-Lowest(x)) /Max(Highest(x)-Lowest(x),.000001);
a

"c" değerini 100 -100 arasında salındıran ve farkli indk'lerden bir gösterge olusturan formul. Yalniz formulde indk. leri nereye yazilacagini cozemedim. Yardimci olabilecek bir arkadas?
Aşagıda linkde konu işlenmişti. Üç sayfa topiğin tamamı
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=126013&page=2

gönderi====> #11

AliVeli4950
16-12-2014, 23:23
Sayin ufuk,
Tam nokta atisi yaptiniz :) Cok tesekkur ederim hizir gibi yetistiniz :)

AliVeli4950
17-12-2014, 21:27
60 dk'lik grafikte bir önceki 60 dk'lik bar gecildiğinde al, dibi kırıldığında sat;

al
cross ref(h,-1),c

sat
cross (c,ref(l,-1))

ise,

saatlik yerine ayni sablonun 5, 10, 15 vs dk'lik sekli nasil olmalidir?

uufuk
18-12-2014, 00:25
60 dk'lik grafikte bir önceki 60 dk'lik bar gecildiğinde al, dibi kırıldığında sat;
al
cross ref(h,-1),c
sat
cross (c,ref(l,-1))
ise,
saatlik yerine ayni sablonun 5, 10, 15 vs dk'lik sekli nasil olmalidir?


http://i.hizliresim.com/XDvG9D.png


NW:=ROC(HOUR(),1,$)<>0;
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));
WH;WL



NW:=ROC(HOUR(),1,$)<>0;
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));
Cross(c,WH) ; Cross(WL,c)

AliVeli4950
18-12-2014, 01:06
@Ufuk bey,
Matriks konusunda kitap yazacak kalitedeki, tecrube, bilgi ve konuya hakim yeteneginiz goz kamastirici seviyede.

Bir kuru tesekkurle hakkiniz odenmez ama yinede binlerce kez tesekkur ediyorum!

Not; kitap demisken, sahiden bi dusunseniz hocam bu meseleyi? Piyasada matriks konusunda turkce hicbir kaynak yok. Binlerce kullanicisi var yok satacaktir :)

Neden olmasin ilk ben alirim :)

AliVeli4950
18-12-2014, 01:27
Ufuk hocam,
Limon oluyorum kusura bakmayin. Gostergeleri 5 dk periyod icin tasarlamissiniz elinize saglik.

Peki, misal 10dk, 30 dk lik vs periyodlar icin nasil editlenmeli formuller?

uufuk
18-12-2014, 11:04
Ufuk hocam,
Limon oluyorum kusura bakmayin. Gostergeleri 5 dk periyod icin tasarlamissiniz elinize saglik.
Peki, misal 10dk, 30 dk lik vs periyodlar icin nasil editlenmeli formuller?

1-5-10-15-20-30 dakikalıklarda da olduğu gibi kullanabilirsin

latino
18-12-2014, 19:32
Arkadaşlar; Matriks'i açtığım zaman ekran kasılıyor ve işlem hacminin yoğunlaştığı anlarda donma yapıyor, matriks kapalıyken laptop hiç donmuyor.

Böyle bir sorunla karşılaşan var mı? ve çözüm önerisi olan? format attırmayı son çare olarak düşünüyorum.

Şimdiden teşekkürler:)

kani
18-12-2014, 19:58
Arkadaşlar; Matriks'i açtığım zaman ekran kasılıyor ve işlem hacminin yoğunlaştığı anlarda donma yapıyor, matriks kapalıyken laptop hiç donmuyor.

Böyle bir sorunla karşılaşan var mı? ve çözüm önerisi olan? format attırmayı son çare olarak düşünüyorum.

Şimdiden teşekkürler:)

bendede oluyor ne kadar sağlam işlemcili ram 10 gb olsa pc nin bile kasıyor bu programın bi zatihi kendisi ile alakalı care bulamadım ben 2 veya 3 sayfa geride bazı matriks dosyalarının gereksiz olduğunu beyan eden arkadaşlar bazı kısımlarını matrikse zarar vermeden silmişler nasıl yapıldığını beyan etmişler isterseniz bi bakıp deneyin

latino
18-12-2014, 20:09
bendede oluyor ne kadar sağlam işlemcili ram 10 gb olsa pc nin bile kasıyor bu programın bi zatihi kendisi ile alakalı care bulamadım ben 2 veya 3 sayfa geride bazı matriks dosyalarının gereksiz olduğunu beyan eden arkadaşlar bazı kısımlarını matrikse zarar vermeden silmişler nasıl yapıldığını beyan etmişler isterseniz bi bakıp deneyin

10 sayfa gerisinden taradım konuyla alakalı bir şey bulamadım?

AliVeli4950
18-12-2014, 21:50
Kullanmiyorsaniz eger kesinlikle iyi bir Ssd kullanin.
Antivirus devredeyken matriks 1 kusur sn de aciliyor ve ayni anda dort sembolu expert advisorle takip etmeme ragmen zerre kasma olmuyor.

Ssd alirken ortalamanin uzerinde iops degerlerine sahip olmasina ozen gosterin (min. 50000) ve tek partition olarak formatlayip, paragon alligment tool gibi araclarla disk hizalamayi mutlaka yapin. Aksi halde el freni cekili bir ferrari kullanirsiniz :)

küçük_e
18-12-2014, 23:26
Ufuk Bey selamlar...
fiyat bilgisini virgülden sonra kaç basamak olacağını nasıl yazabiliriz? mesela 90450 olan fiyatı indikatör de 90 olarak yada 90,4 olarak nasıl yazdırabiliriz. yardımlarınız için teşekkür ederim

uufuk
19-12-2014, 00:05
Ufuk Bey selamlar...
fiyat bilgisini virgülden sonra kaç basamak olacağını nasıl yazabiliriz? mesela 90450 olan fiyatı indikatör de 90 olarak yada 90,4 olarak nasıl yazdırabiliriz. yardımlarınız için teşekkür ederim
c; <====fiyat orijinal gösterim parite grafiğinden takip et , 4 hane
int(c*10)/10; <====1hane
int(c*100)/100; <====2hane
int(c*1000)/1000; <====3hane
int(c*10000)/10000 <====4hane

http://i.hizliresim.com/89bmO7.png

AliVeli4950
19-12-2014, 11:56
Ufuk bey,
Verdiğiniz linki inceledim ve sayenizde değerli bilgilere sahip oldum.

DI+ DI- , BolingerBands gibi göstergeler biliyorsunuz çoklu ifadelere sahipler.

Ör, MACD ve çift ifadeden oluşan di- di+ yi aşağıdaki şekilde formulüze ettim. Sizce doğrumu?
Öte yandan DI+ ve DI- , BolingerBands gibi birden fazla ifadeli göstergelerin formüldeki öncelik sırası önemlimidir?

nuMax:=Input("Norm Up",-1000,1000,100); nuMin:=Input("Norm Low",-1000,1000,-100);
x:=MACD(26,12,9); x1:=MDI(14); x2:=PDI(14);
a:=nuMin+(nuMax-nuMin)*(x-Lowest(x)) /Max(Highest(x)-Lowest(x),.000001);
b:=nuMin+(nuMax-nuMin)*(x1-Lowest(x1)) /Max(Highest(x1)-Lowest(x1),.000001);
d:=nuMin+(nuMax-nuMin)*(x2-Lowest(x2)) /Max(Highest(x2)-Lowest(x2),.000001);
(a+b+d)/3


DI +/- gibi ayni şekilde, MACD + BolingerBands'ı bu kez formulüze etmeye çalıştım. Ancak BolingerBands'ın üç ifadeli yapısından dolayı oluşturamadım.

Macd + Bollinger Bands'ın ön tanımlı periyodlariyla üssel hareketli ortalama kullanarak doğru şablon nasıl olmalıdir?

AliVeli4950
19-12-2014, 19:23
Ufuk bey, birde yukardaki formülde Zerolagmacd, Erdinç hocanın tke göstergesi, stochrsi gibi modlu göstergeler kullanilabilirmi?

uufuk
19-12-2014, 20:35
Ufuk bey, birde yukardaki formülde Zerolagmacd, Erdinç hocanın tke göstergesi, stochrsi gibi modlu göstergeler kullanilabilirmi?


Ufuk bey,
Verdiğiniz linki inceledim ve sayenizde değerli bilgilere sahip oldum.

DI+ DI- , BolingerBands gibi göstergeler biliyorsunuz çoklu ifadelere sahipler.

Ör, MACD ve çift ifadeden oluşan di- di+ yi aşağıdaki şekilde formulüze ettim. Sizce doğrumu?
Öte yandan DI+ ve DI- , BolingerBands gibi birden fazla ifadeli göstergelerin formüldeki öncelik sırası önemlimidir?

nuMax:=Input("Norm Up",-1000,1000,100); nuMin:=Input("Norm Low",-1000,1000,-100);
x:=MACD(26,12,9); x1:=MDI(14); x2:=PDI(14);
a:=nuMin+(nuMax-nuMin)*(x-Lowest(x)) /Max(Highest(x)-Lowest(x),.000001);
b:=nuMin+(nuMax-nuMin)*(x1-Lowest(x1)) /Max(Highest(x1)-Lowest(x1),.000001);
d:=nuMin+(nuMax-nuMin)*(x2-Lowest(x2)) /Max(Highest(x2)-Lowest(x2),.000001);
(a+b+d)/3


DI +/- gibi ayni şekilde, MACD + BolingerBands'ı bu kez formulüze etmeye çalıştım. Ancak BolingerBands'ın üç ifadeli yapısından dolayı oluşturamadım.

Macd + Bollinger Bands'ın ön tanımlı periyodlariyla üssel hareketli ortalama kullanarak doğru şablon nasıl olmalıdir?

Tüm formüller,datalar ve göstergelerle kullanabilirsin.x_x1-----x10 bile yapabilirsin....

AliVeli4950
19-12-2014, 21:52
Tesekkur ederim.
Peki bolinger bands için formülde hangileri (top, bot, sifir noktasi) seçilmeli?

uufuk
19-12-2014, 22:06
Tesekkur ederim.
Peki bolinger bands için formülde hangileri (top, bot, sifir noktasi) seçilmeli?
bolinger bands,
MOV(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW)+-STDEV(Data,Period) dır.İstedigini seç...

AliVeli4950
19-12-2014, 22:48
bolinger bands,
MOV(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW)+-STDEV(Data,Period) dır.İstedigini seç...


MACD + BollingerBands (stdev ile oluşturulmuş) ;

nuMax:=Input("Norm Up",-1000,1000,100); nuMin:=Input("Norm Low",-1000,1000,-100);
x:=MACD(26,12,9); x1:=STDEV(C,14);
a:=nuMin+(nuMax-nuMin)*(x-Lowest(x)) /Max(Highest(x)-Lowest(x),.000001);
b:=nuMin+(nuMax-nuMin)*(x1-Lowest(x1)) /Max(Highest(x1)-Lowest(x1),.000001);
(a+b)/2

veya alternatif,

MACD + BollingerBands (MOV ile oluşturulmuş) ;

nuMax:=Input("Norm Up",-1000,1000,100); nuMin:=Input("Norm Low",-1000,1000,-100);
x:=MACD(26,12,9); x1:=MOV(C,14,E);
a:=nuMin+(nuMax-nuMin)*(x-Lowest(x)) /Max(Highest(x)-Lowest(x),.000001);
b:=nuMin+(nuMax-nuMin)*(x1-Lowest(x1)) /Max(Highest(x1)-Lowest(x1),.000001);
(a+b)/2

Formüller doğrumudur hocam?

Drift
19-12-2014, 23:20
fiyatlardaki ağırlıklı ortalama neye göre hesaplanıyor hesaplama şeklini bilen var mı ?

Bear_Bull
19-12-2014, 23:25
fiyatlardaki ağırlıklı ortalama neye göre hesaplanıyor hesaplama şeklini bilen var mı ?

fiyat * lot = hacim
1*100 lot
1,01* 500 lot
1,02*300 lot
.......
.....
......
.......
......
+
------------------------------
hacim 15300 / 15000 lot = 1,02 AOF gibi

çarpım tutarlarının toplam Hacminin, toplam lot sayısına bölünmesi AOF yi verir.

Drift
19-12-2014, 23:34
fiyat * lot = hacim
1*100 lot
1,01* 500 lot
1,02*300 lot
.......
.....
......
.......
......
+
------------------------------
hacim 15300 / 15000 lot = 1,02 AOF gibi

çarpım tutarlarının toplam Hacminin, toplam lot sayısına bölünmesi AOF yi verir.

lotla alakası olduğunu düşünmemiştim üstad. lot olmayan grafiktede AOF var sanırım diyelimki brent yada pariteler.

onlarda AOF yokmu. ?

Bear_Bull
19-12-2014, 23:38
lotla alakası olduğunu düşünmemiştim üstad. lot olmayan grafiktede AOF var sanırım diyelimki brent yada pariteler.

onlarda AOF yokmu. ?

lot ve hacim bilgisi olmayan datanın AOF sini nasıl hesaplasın garibim :yes:

http://badgs.webege.com/2014/12/20141219223737.png

Drift
19-12-2014, 23:49
bu kullandığımız c yerine w midir kısaca.

aof ile w aynımı?

uufuk
19-12-2014, 23:56
lotla alakası olduğunu düşünmemiştim üstad. lot olmayan grafiktede AOF var sanırım diyelimki brent yada pariteler.

onlarda AOF yokmu. ?

Sen yenisin galiba....:he: Şaka şaka


http://i.hizliresim.com/vQLjqA.png

Drift
20-12-2014, 00:03
Sen yenisin galiba....:he: Şaka şaka


http://i.hizliresim.com/vQLjqA.png

yeni değilimde acemi diyelim hocam :))

lotla alakası olduğunu düşünmemiştim sistemde Aof diye nasıl yazacaz onu düşünyorum :oley:

formül belli ama lot diye bişey yazssam çıkarmı :D

Drift
20-12-2014, 00:05
ha birde not olarak: eğitim şart :)

uufuk
20-12-2014, 00:05
yeni değilimde acemi diyelim hocam :))

lotla alakası olduğunu düşünmemiştim sistemde Aof diye nasıl yazacaz onu düşünyorum :oley:

formül belli ama lot diye bişey yazssam çıkarmı :D
W bu kadar

Drift
20-12-2014, 00:08
W bu kadar

bear bullda suç kısaca W demiyorda karıştırdı lot falan :P

bütün hevesim kaçtı şimdi sistem falan denemiyorum bu gece kapadım ekranı :D

uufuk
20-12-2014, 00:12
bear bullda suç kısaca W demiyorda karıştırdı lot falan :P

bütün hevesim kaçtı şimdi sistem falan denemiyorum bu gece kapadım ekranı :D

:kahkah: :kahkah: :kahkah: :kahkah: ALLAH da seni güldürsün....bu milletin fıııtraaatıı böyle....

Bear_Bull
20-12-2014, 00:20
bear bullda suç kısaca W demiyorda karıştırdı lot falan :P

bütün hevesim kaçtı şimdi sistem falan denemiyorum bu gece kapadım ekranı :D


fiyatlardaki ağırlıklı ortalama neye göre hesaplanıyor hesaplama şeklini bilen var mı ?

sistemin içinde nasıl kullanılacağı mı = w
yoksa nasıl hesaplandığı mı sorulmuş ?
halla halla yawwww cevap verende zaten kabahat :he: :kahkah:

Drift
20-12-2014, 00:21
sistemin içinde nasıl kullanılacağı mı = w
yoksa nasıl hesaplandığı mı sorulmuş ?
halla halla yawwww cevap verende zaten kabahat :he: :kahkah:

W diyebilirdin :D:D

ben ne bileyim AOF = W

AliVeli4950
20-12-2014, 10:04
Aşağıdaki gösterge BollingerBand olarak kullanmak için uygunmudur?

((C+2*SDEV(C,20) - Mov(C,20,S)) / (4*SDEV(C,20)))*4 - 2:-2:2

uufuk
20-12-2014, 10:43
Aşağıdaki gösterge BollingerBand olarak kullanmak için uygunmudur?
((C+2*SDEV(C,20) - Mov(C,20,S)) / (4*SDEV(C,20)))*4 - 2:-2:2

O formül metastock için BolBand genişliğini verir....
Matriks için ===> ((mov(C,20,S) + (2*(stdev(C,20))) - (mov(C,20,S) - (2*(stdev(C,20)))) / mov(C,20,S))) hali olur...

Tekerlegi yeniden icat ediyoruz.....
...........................
Üst_alt_orta acık formulleride bunlar
mov( C,20,S ) + ( 2 * ( stdev( C ,20 ) ) );
mov( C,20,S ) - ( 2 * ( stdev( C ,20 ) ) );
mov( C,20,S )
......................
Matriks şablonu bunlar......
BBandTop(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW,Std.Sapma)
BBandBot(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW,Std.Sapma)
BBand(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW,Std.Sapma)
.........................

Yaz boz masrafsız niçin denemiyorsun

AliVeli4950
20-12-2014, 12:03
Yaz-boz elbette masrafsız ancak belli bir birikim, tecrübe ve deneyim olmazsa o yap-bozlarla sabahlara kadar günlerce uğraşsanız beyhude bir çabadan öteye geçmiyor maalesef! (Son üç ayımın özeti)

Sizin için tekerleği yeniden keşfetmek olabilir ama herkesi sizin gibi "belli bir konuda tekerleği asırlar öncesinden çoktan keşfetmiş olmasını beklemekte biraz bencillik olacaktır.

Kimbilir, benimde çoktan keşfettiğim bir tekerlek mevzusu sizin için daha önce hiç duymadığınız, yabancı olduğunuz veya hakkında minimal düzeyde bilgi sahibi olduğunuz bir alan vardır?

Basit veya aynı tarz sorulara cvp vermekten sıkılmış hatta sinir oluyorsunuz belkide. Anlarım. Ancak bilgi paylaşıldıkça güzeldir ki forumlar bunun için varlar sanırım.

Herşey bi kenara, benim için zifiri karanlıkta ışık olduğunuz için teşekkür ederim @ufuk bey...

AliVeli4950
20-12-2014, 12:11
Aşağıdaki tarz formüllerde ("Moving Average Period:" , ("Periot Girin",) vs şeklinde geçen parantez içindeki yerlere istenen datayı girmek mi gerekir?

Yoksa formülü olduğu gibi kullanmakmı doğru olanı?

Misal,
"Moving Average Period" yazan yere "14"
"Periot Girin" yazan yere "9" datası yazmak gibi...


Balance of Market Power ;

MAP:=Input("Moving Average Period:",2,100,14);
THL:=If(H-L=0,.00001,H-L);
BuRBoO:=(H-O)/(THL);
BeRBoO:=(O-L)/(THL);
BuRBoC:=(C-L)/(THL);
BeRBoC:=(H-C)/(THL);
BuRBoOC:=If(C>O,(C-O)/(THL),0);
BeRBoOC:=If(C>O,0,(O-C)/(THL));
BMP:=(BuRBoO+BuRBoC+BuRBoOC)/3 - (BeRBoO+BeRBoC+BeRBoOC)/3;
Bmov:=Mov(BMP,MAP,S);
Bmov;
0


Gecikmesiz Hareketli ortalama ;

Period:= Input("Periot Girin",1,250,100);
EMA1:= Mov(C,Period,E);
EMA2:= Mov(EMA1,Period,E);
Difference:= EMA1 - EMA2;
ZeroLagEMA:= EMA1 + Difference;
ZeroLagEMA

uufuk
20-12-2014, 12:43
Aşağıdaki tarz formüllerde ("Moving Average Period:" , ("Periot Girin",) vs şeklinde geçen parantez içindeki yerlere istenen datayı girmek mi gerekir?

Yoksa formülü olduğu gibi kullanmakmı doğru olanı?

Misal,
"Moving Average Period" yazan yere "14"
"Periot Girin" yazan yere "9" datası yazmak gibi...

Gecikmesiz Hareketli ortalama ;

Period:= Input("Periot Girin",1,250,100);
EMA1:= Mov(C,Period,E);
EMA2:= Mov(EMA1,Period,E);
Difference:= EMA1 - EMA2;
ZeroLagEMA:= EMA1 + Difference;
ZeroLagEMA

Period:= Input("Periot Girin",1,250,100);
Burada 1 en düşük değer 250 en yüksek değer 100 ise bizim 1_250 arası girmiş olduguz degerdır.
100 değeri üzerinden formül hesaplanır.

http://i.hizliresim.com/J74NlB.png

Input fonksiyonun amacı formulun içini ellemeden değer değiştirmektir.

AliVeli4950
20-12-2014, 13:15
Elinize saglik, yine ışık oldunuz ben ve benim gibi bilmeyenlere...

esword
20-12-2014, 17:40
iyi akşamlar size 2 sorum olacak
explorer formüllerinden anlıyorsunuz sanırım

1.si
moving average değeri , time series forecast değerini aşağı kesen !! hisseleri bulmam için gereken formülü ve filtresini birtürlü oluşturamadım. bu konuda yardımınızı istiyorum

2.si
Period:= Input("Periot Girin",1,250,100);
EMA1:= Mov(C,Period,E);
EMA2:= Mov(EMA1,Period,E);
Difference:= EMA1 - EMA2;
ZeroLagEMA:= EMA1 + Difference;
ZeroLagEMA

"son 3 barı veya son 3 bardan 1i" bu ortalama indikatörünün üzerinde olan hisselerin bulunması için gereken explorer filtresini oluşturamadım. aynı şekilde bu konuda da yardımınızı istiyorum

zahmet vermiyorumdur umarım şimdiden teşekkürler

NOT : sistem FXPLUS

Bear_Bull
20-12-2014, 19:21
kullanacağınız ortalamaya karar verdikten sonra

Period:= ??;

alttaki formüldeki w leri ZeroLagEMA gibi sonuç veren değişken ile değiştirin TSF içindeki xx leri kullanacağınız değer ile değiştirin

cross (w,TSF(c,xx)) {al}
cross (TSF(c,xx),w) {sat}


"son 3 barı veya son 3 bardan 1i" formül üstünde olanlar değilde altında olanları bulursa ">" leri "<" olarak değiştirin.

if(ZeroLagEMA>C,1,0) or (if(ZeroLagEMA>ref(c,-1),1,0) or if(ZeroLagEMA>ref(c,-2),1,0) or if(ZeroLagEMA>ref(c,-3),1,0),1,0))


iyi akşamlar size 2 sorum olacak
explorer formüllerinden anlıyorsunuz sanırım

1.si
moving average değeri , time series forecast değerini aşağı kesen !! hisseleri bulmam için gereken formülü ve filtresini birtürlü oluşturamadım. bu konuda yardımınızı istiyorum

2.si
Period:= Input("Periot Girin",1,250,100);
EMA1:= Mov(C,Period,E);
EMA2:= Mov(EMA1,Period,E);
Difference:= EMA1 - EMA2;
ZeroLagEMA:= EMA1 + Difference;
ZeroLagEMA

"son 3 barı veya son 3 bardan 1i" bu ortalama indikatörünün üzerinde olan hisselerin bulunması için gereken explorer filtresini oluşturamadım. aynı şekilde bu konuda da yardımınızı istiyorum

zahmet vermiyorumdur umarım şimdiden teşekkürler

NOT : sistem FXPLUS

AliVeli4950
21-12-2014, 00:25
@Ufuk bey, Jose Silva üstadın bu incilerinin dilinden buralarda en iyi siz anlarsınız :mut:
İşe yarar görünüyorlar zira...

Exponential Moving Average v2.3
EMA periodicity shortens on low bar count

{ User inputs }
pds:=Input("EMA periods",1,2600,21);
x:=Input("use Open=1 High=2 Low=3 Close=4 WClose=5 P=6",1,6,4);
shift:=Input("EMA vertical shift %",
-100,100,0)/100+1;
plot:=Input("[1]EMA, [2]Crossover signals",
1,2,1);

{ EMA }
x:=If(x=1,O,If(x=2,H,If(x=3,L,If(x=5,WC(),If(x=6,P ,C)))));
pds:=If(pds>Cum(IsDefined(x)),
Cum(IsDefined(x)),pds);
Ema:=x*2/(pds+1)+PREV*(1-2/(pds+1));
Ema:=Ema*shift;
signals:=Cross(x,Ema)-Cross(Ema,x);

{ Plot on price chart }
If(plot=2,signals,Ema)



Bollinger Band volatility-adjusted, dynamic-period EMA v1.1

{ Positive sensitivity:
EMA periodicity shortens on high BB volatility
- increases on low BB volatility }

{ Negative sensitivity:
EMA periodicity shortens on low BB volatility
- increases on high BB volatility }

{ [1]EMA: BB volatility-adjusted EMA }
{ [2]Dyn periods: EMA periodicity used }
{ [3]BB vlty: BB volatility 0~100% }
{ [4]Signals: EMA/price crossover signals }


pds:=Input("EMA avg periods",1,2520,21);
sens:=Input("BB volatility sensitivity (+100 to -100)%",-100,100,75)/100;
pdsVlty:=Input("BB volatility sampling periods",
2,2520,126);
pdsBB:=Input("Bollinger Band periods",
2,2520,10);
x:=Input("[1]Open [2]High [3]Low [4]Close [5]Vol [6]P",1,6,4);
plot:=Input("[1]EMA, [2]Dyn periods, [3]BB vlty, [4]Signals",1,4,1);

x:=If(x=1,O,If(x=2,H,If(x=3,L,If(x=5,V,If(x=6,P,C) ))));
y:=(BBandTop(x,pdsBB,S,2)-BBandBot(x,pdsBB,S,2))
/Mov(x,pdsBB,S);
BBvlty:=(y-LLV(y,pdsVlty))/(HHV(y,pdsVlty)
-LLV(y,pdsVlty)+.000001);
multi:=If(BBvlty<=.5,
10*Power(BBvlty,3.4739)+.1,
10*Power(BBvlty,3.32)+.000001);
multi:=If(sens>0,1/multi,multi);
multi:=If(multi<1,1-(1-multi)*Abs(sens),
(multi-1)*Abs(sens)+1);
pds:=pds*multi;
pds:=If(pds>Cum(IsDefined(x))-(pdsVlty+pdsBB),
Cum(IsDefined(x))-(pdsVlty+pdsBB),pds);
pds:=If(pds<1,1,pds);
BBema:=x*2/(pds+1)+PREV*(1-2/(pds+1));
signals:=Cross(x,BBema)-Cross(BBema,x);

If(plot=2,pds,If(plot=3,BBvlty*100,
If(plot=4,signals,BBema)))

uufuk
22-12-2014, 22:02
Dostumuz,Sezer için....

Metastock dan İdeal'e transfer olan "TRİAL" indikatürün Matriks'cesi......


Metastock

period:=Input("ATR period :",1,100,5);
atrfact:=Input("ATR multiplication :",1,10,3.5);
HiLo:=If(H-L<1.5*Mov(H-L,period,S),H-L, 1.5*Mov(H-L,period,S));
Href:=If(L<=Ref(H,-1),H-Ref(C,-1),(H-Ref(C,-1))-(L-Ref(H,-1))/2);
Lref:=If(H>=Ref(L,-1),Ref(C,-1)-L,(Ref(C,-1)-L)-(Ref(L,-1)-H)/2);
diff1:=Max(HiLo,Href);
diff2:=Max(diff1,Lref);
atrmod:=Wilders(diff2,period);
loss:=atrfact*atrmod;

trail:=
If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV,
Max(PREV,C-loss),
If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV,
Min(PREV,C+loss),
If(C>PREV,C-loss,C+loss))); Trail

İdeal sistem

var V = Sistem.GrafikVerileri ;
var period = 5 ;
var atrfact = 3.5f ;

var H = Sistem.GrafikFiyatOku(V, "Yuksek" ) ;
var L = Sistem.GrafikFiyatOku(V, "Dusuk" ) ;
var C = Sistem.GrafikFiyatOku(V, "Kapanis" ) ;

var HLF = Sistem.Liste(V.Count, 0) ;

for (int i = 1; i < V.Count; i++)
{
HLF[i] = H[i] - L[i] ;
}

var MA1 = Sistem.MA(HLF, "Simple", period ) ;

var a = Sistem.Liste(V.Count, 0) ;
var HiLo = Sistem.Liste(V.Count, 0) ;
var Href = Sistem.Liste(V.Count, 0) ;
var Lref = Sistem.Liste(V.Count, 0) ;
var diff1 = Sistem.Liste(V.Count, 0) ;
var diff2 = Sistem.Liste(V.Count, 0) ;
var atrmod = Sistem.Liste(V.Count, 0) ;

for (int i = 1; i < V.Count; i++)
{
a[i] = 1.5f * MA1[i] ;

if ( HLF[i] < a[i] )
HiLo[i] = HLF[i] ;
else
HiLo[i] = a[i] ;


if ( L[i] <= H[i-1] )
Href[i] = H[i] - C[i-1] ;
else
Href[i] = ( H[i]-C[i-1] )-( L[i]-H[i-1] )/2 ;


if ( H[i] <= L[i-1] )
Lref[i] = C[i-1] - L[i] ;
else
Lref[i] = ( C[i-1] - L[i] )-( L[i-1]-H[i] )/2 ;


if ( H[i] <= L[i-1] )
Lref[i] = C[i-1] - L[i] ;
else
Lref[i] = ( C[i-1] - L[i] )-( L[i-1]-H[i] )/2 ;

if ( HiLo[i] > Href[i] )
diff1[i] = HiLo[i] ;
else
diff1[i] = Href[i] ;


if ( diff1[i] > Lref[i] )
diff2[i] = diff1[i] ;
else
diff1[i] = Lref[i] ;

}

atrmod = Sistem.MA(diff2, "Wilder", period ) ;

var loss= Sistem.Liste(V.Count, 0) ;
var trail= Sistem.Liste(V.Count, 0) ;


for (int i = 1; i < V.Count; i++)
{
loss[i] = atrfact * atrmod[i];

if ( C[i] > trail[i-1] && C[i-1] > trail[i-1] )
{
if ( trail[i-1] > (C[i] - loss[i]) )
trail[i] = trail[i-1] ;
else
trail[i] = (C[i] - loss[i]) ;

}

if ( C[i] < trail[i-1] && C[i-1] < trail[i-1] )
{
if ( trail[i-1] < (C[i] + loss[i]) )
trail[i] = trail[i-1] ;
else
trail[i] = (C[i] + loss[i]) ;

}

{
if ( C[i] > trail[i-1] )
trail[i] = C[i] - loss[i] ;

else
trail[i] = (C[i] + loss[i]) ;
}

}

var SonYon = "";
for (int i = 1; i < Sistem.BarSayisi; i++)
{
if ( C[i] > trail[i] &&
SonYon != "A" )
{
Sistem.Yon[i] = "A";
SonYon = Sistem.Yon[i] ;
}

if ( C[i] < trail[i] &&
SonYon != "S" )


{
Sistem.Yon[i] = "S";
SonYon = Sistem.Yon[i] ;
}

}

Sistem.Cizgiler[0].Deger = trail ;

Matriks' ce


period:=Input("ATR period :",1,100,10);
atrfact:=Input("ATR multiplication :",1,10,3.5);
HiLo:=If(H-L<1.5*Mov(H-L,period,S),H-L, 1.5*Mov(H-L,period,S));
Href:=If(L<=Ref(H,-1),H-Ref(C,-1),(H-Ref(C,-1))-(L-Ref(H,-1))/2);
Lref:=If(H>=Ref(L,-1),Ref(C,-1)-L,(Ref(C,-1)-L)-(Ref(L,-1)-H)/2);
diff1:=Max(HiLo,Href);
diff2:=Max(diff1,Lref);
atrmod:=mov(diff2,period,e);
loss:=atrfact*atrmod;

trail:= If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV,
if(prev>c-loss,prev,c-loss),
If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV,
if(prev<c+loss,prev,c+loss),
If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
Trail


http://i.hizliresim.com/dW0VLr.png

sezer32
22-12-2014, 22:18
Dostumuz,Sezer için....

Metastock dan İdeal'e transfer olan "TRİAL" indikatürün Matriks'cesi......




Sağol varol üstad..ellerin, gözlerin dert görmesin.. :)

asymrt
23-12-2014, 03:15
konunn yeri buarası degil ama arkadaşlar matriks tradring açtıgımda portföy sayfamda elimdeki kagıtların maliyet ve kar zarar durumu 0 gözukuyor nasıl duzltebilirz

AliVeli4950
23-12-2014, 09:23
nuMax:=Input("Norm Up",-1000,1000,100); nuMin:=Input("Norm Low",-1000,1000,-100);
x:=DIS(14); x1:=RSI(c,14); x2:=MO(c,14);
a:=nuMin+(nuMax-nuMin)*(x-Lowest(x)) /Max(Highest(x)-Lowest(x),.000001);
b:=nuMin+(nuMax-nuMin)*(x1-Lowest(x1)) /Max(Highest(x1)-Lowest(x1),.000001);
d:=nuMin+(nuMax-nuMin)*(x2-Lowest(x2)) /Max(Highest(x2)-Lowest(x2),.000001);
(a+b+d)/3


Yukardaki göstergeye "xxx" dersek, sistem tester da al/sat sinyalleri üretmek için,

Al:
CROSS(FML("xxx"),-100)

SAT:
CROSS(100,FML("xxx"))

şeklinde fml call fonksiyonu kullandım ama sonuçlar pek iç açıcı değil.

Kullandığım al/sat formülasyonum doğrumudur? Daha etkin bir al/sat formul öneriniz olabilirmi?

uufuk
23-12-2014, 12:11
nuMax:=Input("Norm Up",-1000,1000,100); nuMin:=Input("Norm Low",-1000,1000,-100);

Yukardaki göstergeye "xxx" dersek, sistem tester da al/sat sinyalleri üretmek için,

Al:
CROSS(FML("xxx"),-100)

SAT:
CROSS(100,FML("xxx"))

şeklinde fml call fonksiyonu kullandım ama sonuçlar pek iç açıcı değil.

Kullandığım al/sat formülasyonum doğrumudur? Daha etkin bir al/sat formul öneriniz olabilirmi?

"XXX" göstergesinin tavanını 100 tabanını -100 belirlemişsin, xxx 100 veya -100 ü nasıl kesebilir.

Al:
CROSS(FML("xxx"),-50)

SAT:
CROSS(50,FML("xxx")) gibi ara değerler veya "0" kullanabilirsin..Mantık hatası yapıyorsun..
İyi bir talebe değilsin....:düsün:


http://i.hizliresim.com/MPWNr1.png

AliVeli4950
23-12-2014, 14:33
Haklısınız ..
Matematikle aram okul yıllarından beri iyi olmadı. Sosyalciyim ben :biggrin:

Göstergedeki 100, -100 değerlerini Jose Silva belirlemiş hocam. Yani gösterge 100, -100 arasında salınacak şekilde tasarlandığından bende al/sat'larda 100, -100 değerlerini tercih ettim mantıken.

Yapılacak;

A- Dediğiniz gibi ara değerler ve/veya "0" kullanmak
B- Olabiliyor ve doğru ise formüldeki 100, -100 'ü editleyip 50 vs gibi bir ara değere sabitlemek?

Bu arada al/satlardaki her iki değerin eşit olması zorunlumu hocam?
Öyle olsa, "0" değerini kullandığımızda formülümüz;

Al:
CROSS(FML("xxx"),0)

SAT:
CROSS(0,FML("xxx"))

olmazdı sanırım? :notr:

uufuk
23-12-2014, 15:04
Haklısınız ..
Matematikle aram okul yıllarından beri iyi olmadı. Sosyalciyim ben :biggrin:

Göstergedeki 100, -100 değerlerini Jose Silva belirlemiş hocam. Yani gösterge 100, -100 arasında salınacak şekilde tasarlandığından bende al/sat'larda 100, -100 değerlerini tercih ettim mantıken.

Yapılacak;

A- Dediğiniz gibi ara değerler ve/veya "0" kullanmak
B- Olabiliyor ve doğru ise formüldeki 100, -100 'ü editleyip 50 vs gibi bir ara değere sabitlemek?

Bu arada al/satlardaki her iki değerin eşit olması zorunlumu hocam?
Öyle olsa, "0" değerini kullandığımızda formülümüz;

Al:
CROSS(FML("xxx"),0)

SAT:
CROSS(0,FML("xxx"))

olmazdı sanırım? :notr:

Hemen cevap yazma,soru sorma.Yaz boz,incele mantık yürüt .O zaman soruların cevabını kendiniz vereceksiniz,inanın..

AliVeli4950
23-12-2014, 18:24
Sayın hocam,
Yaptım-bozdum-çizdim-sildim tekrar yaptım. Netice enteresan oldu!

Durumu açıklamak beni aştığından sizi kürsüye davet ediyoruz :biggrin:

Sistemi normalde,

AL: "-"
SAT: "+"

şeklinde kurguladigimda berbat sonuçlar üretiyor. Sonra tersini deneyeyim dedim,

AL: "+"
SAT: "-"

yapınca olumlu sonuçlar üretmeye başladı!!

Yani görünene göre tepeden alıp, dipte satıyor ve zarar yerine kar gösteriyor. İlginç!

Bu işte bi bit yeniği var ama çözemedim :düsün:

n_g_luca
23-12-2014, 18:34
Merhaba.
Son bir yıldaki en yüksek fiyatın üstüne çıkmış olan hisseleri nasıl tarayabilirim?

heroturk
23-12-2014, 19:24
merhaba

bende bir indikatör var
yapmak istediğim grafikte indikatörün altına gelirse sat
üstüne gelirse al yapacak system tester formülünü naıl yazarım

x:=1; y:=200;
aa1:=Mov(C,x,w);
bb:=C-Mov(C,x,w);
cc:=aa1+Mov(bb,x,w);
dd:=Mov(C,y,w);
ee:=C-Mov(C,y,w);
ff:=dd+Mov(ee,y,w);
Leader:=cc-ee;
ak:=Mov(C,x,w);
Leader;
ak



http://image-turko.com/di-Z0NXJT39.jpg

uufuk
23-12-2014, 20:42
merhaba
bende bir indikatör var
yapmak istediğim grafikte indikatörün altına gelirse sat
üstüne gelirse al yapacak system tester formülünü naıl yazarım
x:=1; y:=200;
aa1:=Mov(C,x,w);
bb:=C-Mov(C,x,w);
cc:=aa1+Mov(bb,x,w);
dd:=Mov(C,y,w);
ee:=C-Mov(C,y,w);
ff:=dd+Mov(ee,y,w);
Leader:=cc-ee;
ak:=Mov(C,x,w);
Leader;
ak

Dostum,bazıları laf kalabalığı yapar bu formulu yazanda boş kalabalık yapmış.
Mov(C,200,w);C dese yeterdi.
al=====>Mov(C,200,w)<C
sat====>Mov(C,200,w)>C

http://i.hizliresim.com/PY6q47.png

heroturk
23-12-2014, 21:00
Dostum,bazıları laf kalabalığı yapar bu formulu yazanda boş kalabalık yapmış.
Mov(C,200,w);C dese yeterdi.
al=====>Mov(C,200,w)<C
sat====>Mov(C,200,w)>C

http://i.hizliresim.com/PY6q47.png

çok teşekkür ederim
:cool:

larix
24-12-2014, 00:37
Değerli üstatlar aşagıdaki formülü nasıl yaparız yardımcı olabilirmisiniz acaba

Eğer 60 günlük ortalama 21 günlüğü keserken ve son 5 günlük işlem hacmi ortalaması 90 günlüğe fark atarsa ve de 40/5 stokastik de 40, 5 e alttan yukarı kesecek.

AliVeli4950
24-12-2014, 13:52
C>(H+L+2*C)/4
C<(H+L+2*C)/4

Kar'ı törpülesede bir tad, bir dokunuş tadında sistemlerimde işlem adedi düşürme, yatayda çarpılmayı azaltma anlamında yukardaki filitreyi kullanıyorum.

Benzer tadda alternatif önerileri olan?

heroturk
25-12-2014, 17:44
Bollinger bands indikatöründe ortadaki çizgiyi kestiğinde. Formül nasıl yazılabilir
aşağıdaki işlem system testerde nasıl yazılabilir

http://image-turko.com/di-D2AU.jpg

uufuk
25-12-2014, 20:50
Bollinger bands indikatöründe ortadaki çizgiyi kestiğinde. Formül nasıl yazılabilir
aşağıdaki işlem system testerde nasıl yazılabilir

Bollinger bands indikatöründe ortadaki çizgi normal ortalamadır,yani

BBand(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW,Std.Sapma)==>eşittir ==>MOV(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW)

al:=Cross(c,BBand(c,20,E,2)) ;
sat:= Cross(BBand(c,20,E,2),c) ;
al;sat

AliVeli4950
25-12-2014, 21:10
Bollinger bands indikatöründe ortadaki çizgi normal ortalamadır,yani

BBand(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW,Std.Sapma)==>eşittir ==>MOV(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW)

al:=Cross(c,BBand(c,20,E,2)) ;
sat:= Cross(BBand(c,20,E,2),c) ;
al;sat

Hocam klasik matriks formül yazım dilinden biraz farklı yazım tarzınız var. Tüm formüllerde "al:=" , "sat:=" ve "al;sat" ifadelerini kullanıyorsunuz.

System tester veya expert'te bu yapı nasıl kullanılmalı? :notr:

A:

AL:
al:=Cross(c,BBand(c,20,E,2));

SAT:
sat:= Cross(BBand(c,20,E,2),c);

--------

B:

AL:
al:=Cross(c,BBand(c,20,E,2)) ;
sat:= Cross(BBand(c,20,E,2),c) ;
al;sat

SAT:
al:=Cross(c,BBand(c,20,E,2)) ;
sat:= Cross(BBand(c,20,E,2),c) ;
al;sat

---------

C:

AL:
Cross(c,BBand(c,20,E,2))

SAT:
Cross(BBand(c,20,E,2),c)


D:
Yada doğrusu? :he:

uufuk
25-12-2014, 21:53
Hocam klasik matriks formül yazım dilinden biraz farklı yazım tarzınız var. Tüm formüllerde "al:=" , "sat:=" ve "al;sat" ifadelerini kullanıyorsunuz.

System tester veya expert'te bu yapı nasıl kullanılmalı? :notr:

A:

AL:
al:=Cross(c,BBand(c,20,E,2));

SAT:
sat:= Cross(BBand(c,20,E,2),c);

--------

B:

AL:
al:=Cross(c,BBand(c,20,E,2)) ;
sat:= Cross(BBand(c,20,E,2),c) ;
al;sat

SAT:
al:=Cross(c,BBand(c,20,E,2)) ;
sat:= Cross(BBand(c,20,E,2),c) ;
al;sat

---------

C:

AL:
Cross(c,BBand(c,20,E,2))

SAT:
Cross(BBand(c,20,E,2),c)


D:
Yada doğrusu? :he:

c şıkkı, cevap yazmazdan indikatör olarak denediğim için oldugu gibi gönderiyorum....

AliVeli4950
25-12-2014, 22:24
Eyvallah hocam anlaşılmıştır mesele :yes:

AliVeli4950
25-12-2014, 23:47
Matriks'te "when" operatörünün olmadığını biliyorum.
Bu durumda nasıl bir düzenleme yapılabilir?

Enter Long:
When(CCI(opt1) ,< ,Mov( CCI( opt1 ) ,opt2 ,E ) ) AND When( Ref( CCI(opt1),-1) ,>= ,Ref( Mov( CCI( opt1 ) ,opt2 ,E ) ,-1 ) )


Enter Short:
When( CCI( opt1 ) ,> ,Mov( CCI( opt1 ) ,opt2 ,E ) ) AND When( Ref( CCI(opt1),-1) ,<= ,Ref( Mov( CCI( opt1 ) ,opt2 ,E ) ,-1 ) )

50promil
26-12-2014, 00:57
waluewhen var. cici büyük macid den

bozden2
26-12-2014, 01:14
Ufuk Bey
Sakıncası yoksa buradaki indicator leri paylaşımısınız?

AliVeli4950
26-12-2014, 02:47
waluewhen var. cici büyük macid den

When'leri kaldırıp hiç kullanmasakta olurmuş. Doğrumu?

uufuk
26-12-2014, 10:18
Ufuk Bey
Sakıncası yoksa buradaki indicator leri paylaşımısınız?

Neredeki ???

bozden2
26-12-2014, 12:43
Ufuk Bey
kusura bakmayın geç cevap veriyorum 853 sayfada 4261 nolu form yazınızdakileri kastetmiştim.
Saygılar.
Bülent.

uufuk
26-12-2014, 13:58
Ufuk Bey
kusura bakmayın geç cevap veriyorum 853 sayfada 4261 nolu form yazınızdakileri kastetmiştim.
Saygılar.Bülent.

Bazı,grafiklerimdeki indlkatorler, yapılabilinecegini göstermek ve fikir vermek içindir.......

bozden2
26-12-2014, 14:14
Teşekkürler.

hsaglamdemir
27-12-2014, 01:32
selamlar..
matriks programında belli bir tarihteki hissenin en alt, en üst veya kapanış fiyatını nasıl alabiliriz?

Örneğin 30/11/2014 tarihindeki X hissesinin en alt değeri nasıl formüle edilebilir?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

TRENDER
27-12-2014, 09:32
Tüm hisselerin günlük olarak kısa-orta-uzun ağırlıklı HO değerlerini tablo halinde veren bir site varmı ? Bilen varsa yazarsa sevinirim.

uufuk
27-12-2014, 13:03
selamlar..
matriks programında belli bir tarihteki hissenin en alt, en üst veya kapanış fiyatını nasıl alabiliriz?
Örneğin 30/11/2014 tarihindeki X hissesinin en alt değeri nasıl formüle edilebilir?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Dostum o tarih tatil h=0 l=0 ==> :kahkah: :yes: :kural:
Şaka bitti soru tarihi yanlış 28/11/2014 tarihli uğraşalım.
Günlük grafikdemı hesaplanmasını istersin yoksa gün içi grafikdemı ?
Neyse biz ikisinde de formulize edelim.
Günlük...

sdate:=Input("ddmmyy ",1,311220,281114);
st:=(10000*DayOfMonth()+100*Month()+(Year()-2000))=sdate;
dh:=valuewhen(1,st,h); dl:= valuewhen(1,st,l); dh ;dl
http://i.hizliresim.com/Ez5N7z.png

http://i.hizliresim.com/Q4ZNky.png

Güniçi,İntraday(1_5_15_20_30_60_120_180_240 dakikalık)


sdate:=Input("ddmmyy ",1,311220,281114);
st:=(10000*DayOfMonth()+100*Month()+(Year()-2000))=sdate;
idh:=valuewhen(1,Cross(st,-0.5),highestsince(1,Cross(-0.5,st),h));
idl:=valuewhen(1,Cross(st,-0.5),lowestsince(1,Cross(-0.5,st),l)); idh; idl

http://i.hizliresim.com/oYrlnR.png

Yok dostum ,ben gün içi intraday day günlük için uğraşamam diyorsan ;Buyrun otomatik olarak sizin yerinize
grafiği tesbit edip cizen formül...


sdate:=Input("ddmmyy ",1,311220,281114); id:=if(cum(HOUR())>0,1,0);
st:=(10000*DayOfMonth()+100*Month()+(Year()-2000))=sdate;
dh:=valuewhen(1,st,h); dl:= valuewhen(1,st,l);
idh:=valuewhen(1,Cross(st,-0.5),highestsince(1,Cross(-0.5,st),h));
idl:=valuewhen(1,Cross(st,-0.5),lowestsince(1,Cross(-0.5,st),l));
if(id=1,idh,dh ); if(id=1,idl,dl)

http://i.hizliresim.com/dWkE5r.png

Soru hazırlarken ne istediğini iyice belirt ,ihtiyarı yorma...:kahkah: :kahkah: yoksa :grrr:
Güle güle kullan....

küçük_e
27-12-2014, 15:11
Ufuk bey online görünüyor...
Ufuk Bey selamalar;
5 dakikalık grafiklerde saatlik ağ. ortalamayı nasıl görebiliriz... mesela 5 saatlik ortalamayı

uufuk
27-12-2014, 15:37
Ufuk bey online görünüyor...
Ufuk Bey selamalar;
5 dakikalık grafiklerde saatlik ağ. ortalamayı nasıl görebiliriz... mesela 5 saatlik ortalamayı

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=362
gönderi===>2895

hsaglamdemir
27-12-2014, 17:55
Dostum o tarih tatil h=0 l=0 ==> :kahkah: :yes: :kural:
Şaka bitti soru tarihi yanlış 28/11/2014 tarihli uğraşalım.
Günlük grafikdemı hesaplanmasını istersin yoksa gün içi grafikdemı ?
Neyse biz ikisinde de formulize edelim.
Günlük...

sdate:=Input("ddmmyy ",1,311220,281114);
st:=(10000*DayOfMonth()+100*Month()+(Year()-2000))=sdate;
dh:=valuewhen(1,st,h); dl:= valuewhen(1,st,l); dh ;dl
http://i.hizliresim.com/Ez5N7z.png

http://i.hizliresim.com/Q4ZNky.png

Güniçi,İntraday(1_5_15_20_30_60_120_180_240 dakikalık)


sdate:=Input("ddmmyy ",1,311220,281114);
st:=(10000*DayOfMonth()+100*Month()+(Year()-2000))=sdate;
idh:=valuewhen(1,Cross(st,-0.5),highestsince(1,Cross(-0.5,st),h));
idl:=valuewhen(1,Cross(st,-0.5),lowestsince(1,Cross(-0.5,st),l)); idh; idl

http://i.hizliresim.com/oYrlnR.png

Yok dostum ,ben gün içi intraday day günlük için uğraşamam diyorsan ;Buyrun otomatik olarak sizin yerinize
grafiği tesbit edip cizen formül...


sdate:=Input("ddmmyy ",1,311220,281114); id:=if(cum(HOUR())>0,1,0);
st:=(10000*DayOfMonth()+100*Month()+(Year()-2000))=sdate;
dh:=valuewhen(1,st,h); dl:= valuewhen(1,st,l);
idh:=valuewhen(1,Cross(st,-0.5),highestsince(1,Cross(-0.5,st),h));
idl:=valuewhen(1,Cross(st,-0.5),lowestsince(1,Cross(-0.5,st),l));
if(id=1,idh,dh ); if(id=1,idl,dl)

http://i.hizliresim.com/dWkE5r.png

Soru hazırlarken ne istediğini iyice belirt ,ihtiyarı yorma...:kahkah: :kahkah: yoksa :grrr:
Güle güle kullan....

Çok teşekkür ederim. Akşam biraz çalışayım :)

hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.

ctitiz
27-12-2014, 18:02
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=362
gönderi===>2895

Formül uygulandığında 5 dk lık grafikte oluşturulan 60 dk lık ortalama değer ile 60 lık üzerindeki 20 saatlik ortalama değer arasında fark görünüyor.

selamlar

uufuk
27-12-2014, 20:07
Formül uygulandığında 5 dk lık grafikte oluşturulan 60 dk lık ortalama değer ile 60 lık üzerindeki 20 saatlik ortalama değer arasında fark görünüyor.selamlar
Bir saat geriden,yani bitmiş saatlık barlardan hesap eder.

CharlesDow
28-12-2014, 23:30
Herkese merhaba,

Matriks'te explorer da RSI değeri 30'dan küçük olan hisseleri bulmaya çalışıyorum ama hep hatalı sonuç alıyorum. Filtre kısmına RSI(c,14)<30 yazıyorum. Şimdiden teşekkürler...

Drift
29-12-2014, 00:42
bırakalım artık matriksi http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=112740&page=185&p=11237956#post11237956

ekrenmert
01-01-2015, 23:11
Aşağıdaki Metastock'taki kodu Matrikste uygulayınca son barların olduğu aralıkta eğri sıfıra yaklaşıyor. Tüm periyotlarda aynı durum var. Parametreleri de değiştirdiğimde sonuç aynı. Formülde hata da yok. Neden olabilir?

CY1:= Input("Short Cycle length" ,1 ,1000 ,10 )/2;
CY2:= Input("Medium Cycle length" ,1 ,1000 ,80 )/2;M1:= Input("Short
Cycle Multiplyer" ,.01 ,10 ,1 );
M2:= Input("Medium Cycle Multiplyer" ,.01 ,10 ,3 );
T1:= Ref(Mov(CLOSE ,CY1 ,S ),CY1/2)+ M1*ATR(CY1 );
B1:= Ref(Mov( CLOSE ,CY1 ,S ),CY1/2)- M1*ATR(CY1 );
T2:= Ref(Mov(CLOSE ,CY2 ,S ),CY2/2)+ M2*ATR(CY2 );
B2:= Ref(Mov( CLOSE ,CY2 ,S ),CY2/2)- M2*ATR(CY2 );
T1;B1;T2;B2

http://666kb.com/i/cuvwo1npvri3t6kxg.gif

kayıket
01-01-2015, 23:36
selamlar arkadşlar ,forumu cok eyendim baştan sona ufuk kardeşimede emekleri için teşekkürlerimi sunarım,ufuk bey bendeniz 60 dakıkalıkdan alt kademelerı ok de olduğunu macdden görme formulunuzu cok begendım ,aynısından stokastık göstergesı ıcınde yazmaya 1 haftadır gayret ediyorum yazamadım,formul yazmakla aram fena degıl, ama bunu yapamadım,yardımcı olursanız memnun olurum ,esenkalın.

uufuk
02-01-2015, 00:17
Aşağıdaki Metastock'taki kodu Matrikste uygulayınca son barların olduğu aralıkta eğri sıfıra yaklaşıyor. Tüm periyotlarda aynı durum var. Parametreleri de değiştirdiğimde sonuç aynı. Formülde hata da yok. Neden olabilir?

CY1:= Input("Short Cycle length" ,1 ,1000 ,10 )/2;
CY2:= Input("Medium Cycle length" ,1 ,1000 ,80 )/2;M1:= Input("Short
Cycle Multiplyer" ,.01 ,10 ,1 );
M2:= Input("Medium Cycle Multiplyer" ,.01 ,10 ,3 );
T1:= Ref(Mov(CLOSE ,CY1 ,S ),CY1/2)+ M1*ATR(CY1 );
B1:= Ref(Mov( CLOSE ,CY1 ,S ),CY1/2)- M1*ATR(CY1 );
T2:= Ref(Mov(CLOSE ,CY2 ,S ),CY2/2)+ M2*ATR(CY2 );
B2:= Ref(Mov( CLOSE ,CY2 ,S ),CY2/2)- M2*ATR(CY2 );
T1;B1;T2;B2

CY1 CY2 artı değerli olduğu için....
REF(Data,Adım) adım artı olursa geleceği oku demektir..
Matriks bu hatayı son versiyonlarında engelledi,iyi yaptı ama sistem satıcılar REF(Data,Adım-e) gibi hile ile bildiklerini okuyor....

uufuk
02-01-2015, 00:24
selamlar arkadşlar ,forumu cok eyendim baştan sona ufuk kardeşimede emekleri için teşekkürlerimi sunarım,ufuk bey bendeniz 60 dakıkalıkdan alt kademelerı ok de olduğunu macdden görme formulunuzu cok begendım ,aynısından stokastık göstergesı ıcınde yazmaya 1 haftadır gayret ediyorum yazamadım,formul yazmakla aram fena degıl, ama bunu yapamadım,yardımcı olursanız memnun olurum ,esenkalın.
stokastık göstergesı....High Low Close barındırdığına göre..
Saatlık , High Low Close degerlerını formulize et.Sonra bunlarla stokastik oluştur...Burda paylaş...

ekrenmert
02-01-2015, 00:34
CY1 CY2 artı değerli olduğu için....
REF(Data,Adım) adım artı olursa geleceği oku demektir..
Matriks bu hatayı son versiyonlarında engelledi,iyi yaptı ama sistem satıcılar REF(Data,Adım-e) gibi hile ile bildiklerini okuyor....

Teşekkürler.

Drift
02-01-2015, 00:40
ufuk hocam 5 dklık grafiklerde kullanmak üzere 120 -60 ve 30 dklık periyotlardaki en düşük seviyeleri referans alan birşey yapabilirmiyiz.

yani diyelimki 120 dklık grafiklerde son 4 barın 5 dklıklarda da ve 120 60 30 dklık larda geçtiğinde şartı. referans alınabilir mi ?

5 dklık grafiklerde diğer periyotlarında geçilmesi en yüksek yada en düşük seviyelerini kırmış olsun.

KOSA
02-01-2015, 00:42
CY1:= Input("Short Cycle length" ,1 ,1000 ,10 )/2;
CY2:= Input("Medium Cycle length" ,1 ,1000 ,80 )/2;
M1:= Input("Short
Cycle Multiplyer" ,.01 ,10 ,1 );
M2:= Input("Medium Cycle Multiplyer" ,.01 ,10 ,3 );
T1:= Ref(Mov(CLOSE ,CY1 ,S ),-CY1/2)+ M1*ATR(CY1 );
B1:= Ref(Mov( CLOSE ,CY1 ,S ),-CY1/2)- M1*ATR(CY1 );
T2:= Ref(Mov(CLOSE ,CY2 ,S ),-CY2/2)+ M2*ATR(CY2 );
B2:= Ref(Mov( CLOSE ,CY2 ,S ),-CY2/2)- M2*ATR(CY2 );
T1;B1;T2;B2

uufuk
02-01-2015, 00:46
STOCHASTİK den bahsedilince,eski bir çalışmam..2015 armağanı...

Zaman bazlı peryotsuz stochastic n ayı belirler. İp ucu "kayıket" dostumuza ...

http://i.hizliresim.com/J736PW.png


k:=c; n:=2;
NW:=ROC(DAYOFMONTH(),1,$)<0;
d:= cum(1)-valuewhen(n,NW,cum(1))+1;
y:=Cum(1);
f:=LastValue(y);
d:=LastValue(If(d>=f,f-1,d));
a:=(f-d<y)*-1;
q:=LastValue(HighestSince(1,a=0,k))*a;
r:=LastValue(LowestSince(1,a=0,k))*a; 100* ( k-r)/(q-r)

uufuk
02-01-2015, 00:51
CY1:= Input("Short Cycle length" ,1 ,1000 ,10 )/2;
CY2:= Input("Medium Cycle length" ,1 ,1000 ,80 )/2;
M1:= Input("Short
Cycle Multiplyer" ,.01 ,10 ,1 );
M2:= Input("Medium Cycle Multiplyer" ,.01 ,10 ,3 );
T1:= Ref(Mov(CLOSE ,CY1 ,S ),-CY1/2)+ M1*ATR(CY1 );
B1:= Ref(Mov( CLOSE ,CY1 ,S ),-CY1/2)- M1*ATR(CY1 );
T2:= Ref(Mov(CLOSE ,CY2 ,S ),-CY2/2)+ M2*ATR(CY2 );
B2:= Ref(Mov( CLOSE ,CY2 ,S ),-CY2/2)- M2*ATR(CY2 );
T1;B1;T2;B2

Bu,şekilde de aldatmacalı çizgiyi vermez....

KOSA
02-01-2015, 01:03
Bolinger band gibi bir sonuca varmak istediklerini düşündüm. ref lerde eksi işareti yoktu. İlave edip çalışıyormu kontrol ettim.
Ne yapmak ister tabi bilemiyorum...

http://i.hizliresim.com/ayXMzg.png (http://hizliresim.com/ayXMzg)

poyraz2008
02-01-2015, 01:04
Merhaba,
ccı için seviye ve periyot için opt değerlerini system testerdan bulmak istiyorum

AL KOŞUL
Cross(CCI(OPT1),OPT2)

SAT KOŞUL
Cross(OPT3,CCI(OPT1) hata nerededir yaardımcı olursanız sevinirim

uufuk
02-01-2015, 01:06
ufuk hocam 5 dklık grafiklerde kullanmak üzere 120 -60 ve 30 dklık periyotlardaki en düşük seviyeleri referans alan birşey yapabilirmiyiz.

yani diyelimki 120 dklık grafiklerde son 4 barın 5 dklıklarda da ve 120 60 30 dklık larda geçtiğinde şartı. referans alınabilir mi ?

5 dklık grafiklerde diğer periyotlarında geçilmesi en yüksek yada en düşük seviyelerini kırmış olsun.

http://i.hizliresim.com/vQZ8jr.png

Mümkün artık....Ya siz idealist olmadınız mı.:kahkah:

KOSA
02-01-2015, 01:08
AL KOŞUL
Cross(CCI(OPT1),OPT2)

SAT KOŞUL
Cross(OPT3,CCI(OPT1))

poyraz2008
02-01-2015, 01:15
AL KOŞUL
Cross(CCI(OPT1),OPT2)

SAT KOŞUL
Cross(OPT3,CCI(OPT1) böylede parantez hatası veriyor

KOSA
02-01-2015, 01:26
resimde ne görüyorsan aynısı yaz...

http://i.hizliresim.com/Ez36Gg.png (http://hizliresim.com/Ez36Gg)

uufuk
02-01-2015, 01:29
Önceki basit ort idi bu da üssel olanı

http://i.hizliresim.com/g4XVdN.png

Drift
02-01-2015, 01:29
http://i.hizliresim.com/vQZ8jr.png

Mümkün artık....Ya siz idealist olmadınız mı.:kahkah:

:):):):)

az kaldı ama orda hiç birşey bilmiyorumki gerçi burdada çok acemiyim en azından burda test yapabileyim sonra geçecem kesin şimdi aracı kurumda matriks vermişken tutup birde ideal isteyemem :frown:

üye olsam aylık baya para 150 tlden fazla sanırım ideal. bunun gibi sıkıntılar işte hocam sağol grafikler için. senide bekliyoruz ideal yada mt4 e. ;)

asıl bize orda lazımsın :he:

poyraz2008
02-01-2015, 01:36
Cross(CCI(OPT1),OPT2)

Cross(OPT3,CCI(OPT1))


aynen yazdığım bu
ve değişkenlere
opt1 e 1-25
opt2 ye 1-250
opt3 e -1--250 yazıyorum ama opt değerleri çıkmıyor

Drift
02-01-2015, 01:40
http://i.hizliresim.com/vQZ8jr.png

Mümkün artık....Ya siz idealist olmadınız mı.:kahkah:

ufuk bey sistem formüllerini yazssaydınız iyi olurdu resime bakıp sistem yazacak kapasiteye daha ulaşamadım :)

uufuk
02-01-2015, 01:45
Cross(CCI(OPT1),OPT2)

Cross(OPT3,CCI(OPT1))


aynen yazdığım bu
ve değişkenlere
opt1 e 1-25
opt2 ye 1-250
opt3 e -1--250 yazıyorum ama opt değerleri çıkmıyor

http://i.hizliresim.com/898DN7.png

poyraz2008
02-01-2015, 01:53
http://i.hizliresim.com/898DN7.png

tşk ederim şimdi oldu,fakat sonuçlara göre en iyi sonuç opt1=10 opt2=-160 opt3=-120
değerleri çıkıyor opt2 ve opt3 ün 100 ve -100 civarlarında olması gerekmezmiydi ikiside eksi verince sürekli al vermezmi, saygılar

kayıket
02-01-2015, 03:44
var1:=(close-llv(low,9))/(hhv(high,9)-llv(low,9))*100;stofk(9,1)
var2:=sma(var1,3,1);mov(var1,3,e)
var3:=sma(var2,3,1);mov(var2,3,e)
var4:=3*var2-2*var3;
a :c/ma(c, 3) >= 1.05 and ma(v, 3)/ma(v, 20) > 1.5 and count(d < 20, 20) >= 1;

burada stofk(9,1) kullanılmış (c-llv(l, 9))/(hhv(h,15) - llv(l, 9))*100 ilede ince ayar sözkonusu sma anlamını cok inceledim sum ile bir döngümü basit ortalamamı anlayamadım j degerı cok güzel bir sey ,cok hızlı ,bir nevi radar gibi calısmakta, d<20 den 20 mi kezmı acaba bunu movla yazdık ufuk bey, j değeri denilen (var4) mükemmel,çok beğenirim burada sma hep merek attim matrıkslede konuştum ,bu konuda bana hala dönmediler, sma denılen sey mov ise bu sayfalarda mov ...komutlarınıda bizdeki gibi kullanmışlar yeri gelince.http://209.141.172.107:8080/formulahelp_3.html sayfadaki förmülleri cok beğeniyorum özellikle filter kısmındaki grafık ızerındeki al satlara dikkatinizi çekmek isterim bunları matrikse koduna çevirmek mümkün mü.anlamadıgım backset gibi dögüler var ben yapamadım.


ben stosk(14,4,4) günlük grafikde kullanıyorum, teşekkürler, esenkalın

Drift
02-01-2015, 04:25
hocam burdaki formüller matriks için değil sanırım

kayıket
02-01-2015, 05:42
evet değil aslında rsı gibi olanları matriksde ind olarak var , rsi buradan cevirdim ama ,matriskteki ile tutmadı ,arada bariz farklar mevcuttu,bunu matrikse sordum ,rsi da fark gördüm prev komutu felanda yoktu,movlarda metestokslada karşılaştırdım 1-2 sene once ,tke göstergesi en acık örneğidir,metastok olan bir arkadasınız vara karşılaştırın ,baya fark var,metastok uluslar arası yanlış olsun sanmıyorum, buradan bazı ınd yazıp karşılaştırma fırsatımızda olabılır.
ufuk bey bu saat oldu çalışıyorum gecmıs peryotları bulunduğum perıoda getıremedım yada yaptım emın olamadım kendımden ,
d:=Cum(1)-valuewhen(14-n,NW,cum(1)); yada k:=ref(c,-14) yada q ve r değişkenindeki k değişkeninden mı ref(c,-14 çıkaracağım) ,ah gençlik diyorum kendime:D

kayıket
02-01-2015, 06:17
d:=Cum(1)-valuewhen(14-n,NW,cum(1)); dogrumudur? ufuk bey

uufuk
02-01-2015, 11:28
evet değil aslında rsı gibi olanları matriksde ind olarak var , rsi buradan cevirdim ama ,matriskteki ile tutmadı ,arada bariz farklar mevcuttu,bunu matrikse sordum ,rsi da fark gördüm prev komutu felanda yoktu,movlarda metestokslada karşılaştırdım 1-2 sene once ,tke göstergesi en acık örneğidir,metastok olan bir arkadasınız vara karşılaştırın ,baya fark var,metastok uluslar arası yanlış olsun sanmıyorum, buradan bazı ınd yazıp karşılaştırma fırsatımızda olabılır.
ufuk bey bu saat oldu çalışıyorum gecmıs peryotları bulunduğum perıoda getıremedım yada yaptım emın olamadım kendımden ,
d:=Cum(1)-valuewhen(14-n,NW,cum(1)); yada k:=ref(c,-14) yada q ve r değişkenindeki k değişkeninden mı ref(c,-14 çıkaracağım) ,ah gençlik diyorum kendime:D


d:=Cum(1)-valuewhen(14-n,NW,cum(1)); dogrumudur? ufuk bey

Dostum, o formülde peryot yok zaman bazlı 1ay 2ay n aylık şekilde ,q ve r seçilen zamandaki tepe(h)
ve dip (l) değerini verir.işine yarayacak olan bunlardır.

ekrenmert
02-01-2015, 12:38
var1:=(close-llv(low,9))/(hhv(high,9)-llv(low,9))*100;stofk(9,1)
var2:=sma(var1,3,1);mov(var1,3,e)
var3:=sma(var2,3,1);mov(var2,3,e)
var4:=3*var2-2*var3;
a :c/ma(c, 3) >= 1.05 and ma(v, 3)/ma(v, 20) > 1.5 and count(d < 20, 20) >= 1;

burada stofk(9,1) kullanılmış (c-llv(l, 9))/(hhv(h,15) - llv(l, 9))*100 ilede ince ayar sözkonusu sma anlamını cok inceledim sum ile bir döngümü basit ortalamamı anlayamadım j degerı cok güzel bir sey ,cok hızlı ,bir nevi radar gibi calısmakta, d<20 den 20 mi kezmı acaba bunu movla yazdık ufuk bey, j değeri denilen (var4) mükemmel,çok beğenirim burada sma hep merek attim matrıkslede konuştum ,bu konuda bana hala dönmediler, sma denılen sey mov ise bu sayfalarda mov ...komutlarınıda bizdeki gibi kullanmışlar yeri gelince.http://209.141.172.107:8080/formulahelp_3.html sayfadaki förmülleri cok beğeniyorum özellikle filter kısmındaki grafık ızerındeki al satlara dikkatinizi çekmek isterim bunları matrikse koduna çevirmek mümkün mü.anlamadıgım backset gibi dögüler var ben yapamadım.


ben stosk(14,4,4) günlük grafikde kullanıyorum, teşekkürler, esenkalın

Buradaki backtest güzel bir sub fonksiyon. Açıklama return an array y and if the current period is t and x(t) != 0, then y(t) = 1, y(t-1) = 1, y(t-2) = 1,.., y(t-n+1) = 1.

anladığım kadarıyla koşul gerçekleşirse belirtilen periyot kadar aynı değeri veriyor.


cond1:=cross(ma(c,5),ma(c,10));
cond2:=backset(cond1,6);
cond3:=(cond2>ref(cond2,1));
drawicon(cond3,l*0.95,1);

altınsoy
02-01-2015, 23:30
Arkadaşlarım kolay gelsin, özür dileyerek soruyorum..
yaklaşık 5 yıldır borsayı takip ediyorum , şimdiye kadar hiç sistem kurmadım.

forumda biraz araştırma yaptım ama işi bilen arkadaşlardan acizane bi sorum olacak

bu işi az çok öğrenene kadar ücretsiz olarak kod yazabileceğim program varmı ? güncel verileri almak için ayrı program mı kurmam gerekiyor ? bilen varsa anlatabilirmi

kayıket
03-01-2015, 18:57
d:=Cum(1)-valuewhen(14-n,NW,cum(1)); 30 gun en yüksel le en dusuk 1 altı 14 bu da yalıkda pivottur zaten

kayıket
03-01-2015, 18:59
d:=Cum(1)-valuewhen(14-n,NW,cum(1)); 30 gun en yükseği, 30 gün en dusüğü 1 altı 14 ,bu da aylığa göre güklükde pivotun 1 altı zaman günüdür

uufuk
03-01-2015, 20:55
Dostum, o formülde peryot yok zaman bazlı 1ay 2ay n aylık şekilde ,q ve r seçilen zamandaki tepe(h)
ve dip (l) değerini verir.işine yarayacak olan bunlardır.

Bu ipucunu görmeyip,yumagı tam karıştırmışsın önce saat başlarını,sonra bu noktayı baz alıp
"C,H,L" yı bul. Sto daha sonra...


d:=Cum(1)-valuewhen(14-n,NW,cum(1)); 30 gun en yüksel le en dusuk 1 altı 14 bu da yalıkda pivottur zaten


d:=Cum(1)-valuewhen(14-n,NW,cum(1)); 30 gun en yükseği, 30 gün en dusüğü 1 altı 14 ,bu da aylığa göre güklükde pivotun 1 altı zaman günüdür

altınsoy
03-01-2015, 21:36
Arkadaşlarım kolay gelsin, özür dileyerek soruyorum..
yaklaşık 5 yıldır borsayı takip ediyorum , şimdiye kadar hiç sistem kurmadım.

forumda biraz araştırma yaptım ama işi bilen arkadaşlardan acizane bi sorum olacak

bu işi az çok öğrenene kadar ücretsiz olarak kod yazabileceğim program varmı ? güncel verileri almak için ayrı program mı kurmam gerekiyor ? bilen varsa anlatabilirmi

yardımcı olabilecek yok mu?

uufuk
03-01-2015, 22:46
yardımcı olabilecek yok mu?

Matriks ve İdeal de kod yazıp uğraşabilirsin güncel veriler otomatikman oluşur.İdeal demosunu artık veremiyor yok.
Matrriks deneme sürümü bu linkde....
http://store.matriksdata.com/Product/Default.aspx?do=ProductDetails&ProductId=7

uufuk
03-01-2015, 23:16
evet değil aslında rsı gibi olanları matriksde ind olarak var , rsi buradan cevirdim ama ,matriskteki ile tutmadı ,arada bariz farklar mevcuttu,bunu matrikse sordum ,rsi da fark gördüm prev komutu felanda yoktu,movlarda metestokslada karşılaştırdım 1-2 sene once ,tke göstergesi en acık örneğidir,metastok olan bir arkadasınız vara karşılaştırın ,baya fark var,metastok uluslar arası yanlış olsun sanmıyorum, buradan bazı ınd yazıp karşılaştırma fırsatımızda olabılır.
ufuk bey bu saat oldu çalışıyorum gecmıs peryotları bulunduğum perıoda getıremedım yada yaptım emın olamadım kendımden ,
d:=Cum(1)-valuewhen(14-n,NW,cum(1)); yada k:=ref(c,-14) yada q ve r değişkenindeki k değişkeninden mı ref(c,-14 çıkaracağım) ,ah gençlik diyorum kendime:D

http://i.hizliresim.com/GpPRpy.png

"ah gençlik diyorum kendime" tevellutunuz kaç benimki köşede yazılı....

:he: :he: :he:

kayıket
03-01-2015, 23:24
nw:=ROC(DAYOFMONTH(),1,$)<0;
h1:=valuewhen(1,nw,ref(h,-1))+1;
l1:=valuewhen(1,nw,ref(l ,-1))+1;
h1;l1

farfara
04-01-2015, 00:28
Ufuk bey matriks kullanuyorum 5 dklikta sat ve al grafigini veren ve kactan geri donecegini veren formul u verebilirmisiniz

Bear_Bull
04-01-2015, 00:59
mümkünse ayda 5-10,000 puan kazandıran 1 formül olsun ufuk bey bende isterim :yes:

kolay gelsin.

Drift
04-01-2015, 01:05
:)))))))))))))))))))))))))

KOSA
04-01-2015, 02:01
Buyrunnnn.... :fiyu:

sma(x, n, m):
x: an array of numbers,
n: period number, it has to be an integer,
m: integer number, m < n.

a type of weighted moving averages, calculated using the following recursive expression:

sma(t) = (m*x(t) + (n-m)*sma(t-1))/n.

kayıket
04-01-2015, 04:59
{ 1,5,10,15,20,30 dakikalık "stokastik" grafik için 60dk altı için 1, 60dk üzeri için 2, seanslık için 3 ,günlük için 4 seciniz}
TF:=Input("1=Minute 2=Hour 3=Week 4=Month ",1,5,2);
nw:=If(TF=1,ROC(Minute(),1,$)<0, If(TF=2,ROC(Hour(),1,$)<0, If(TF=3,ROC(DayOfWeek(),1,$)<0, If(TF=4,ROC(DayOfMonth(),1,$)<0,ROC(Month(),1,$)<0))));
h1:=valuewhen(1,nw,ref(h,-1));
c1:=valuewhen(1,nw,ref(c,-1));
l1:= valuewhen(1,nw,ref(l, -1));
s1:=valuewhen(1,nw,cum(1));

hc1:=if(cum(1)>s1,h,h1);
cc1:=if(cum(1)>s1,c,c1);
lc1:=if(cum(1)>s1,l,l1);
n:=if(cum(1)=s1,0,1);
rsv :=(cc1-lowestsince(1,n=0,lc1))/(highestsince(1,n=0,hc1) - lowestsince(1,n=0,lc1))*100;
rsv

yıne olmadı sanırım

kayıket
04-01-2015, 05:01
1,5,10,15,20,30 dakikalık "stokastik" grafik için 60dk altı için 1, 60dk üzeri için 2, seanslık için 3 ,günlük için 4 seciniz}
TF:=Input("1=Minute 2=Hour 3=Week 4=Month ",1,5,2);
nw:=If(TF=1,ROC(Minute(),1,$)<0, If(TF=2,ROC(Hour(),1,$)<0, If(TF=3,ROC(DayOfWeek(),1,$)<0, If(TF=4,ROC(DayOfMonth(),1,$)<0,ROC(Month(),1,$)<0))));
h1:=valuewhen(1,nw,ref(h,-1));
c1:=valuewhen(1,nw,ref(c,-1));
l1:= valuewhen(1,nw,ref(l, -1));
s1:=valuewhen(1,nw,cum(1));

hc1:=if(cum(1)>s1,h,h1);
cc1:=if(cum(1)>s1,c,c1);
lc1:=if(cum(1)>s1,l,l1);
n:=if(cum(1)=s1,0,1);
rsv :=(cc1-lowestsince(1,n=0,lc1))/(highestsince(1,n=0,hc1) - lowestsince(1,n=0,lc1))*100;
rsv

uufuk
04-01-2015, 10:45
Ufuk bey matriks kullanuyorum 5 dklikta sat ve al grafigini veren ve kactan geri donecegini veren formul u verebilirmisiniz

kactan geri donecegini veren formul ,müneccimier 0 f0rmulu yazar,yazdıklarıda okunmaz....:düsün:


mümkünse ayda 5-10,000 puan kazandıran 1 formül olsun ufuk bey bende isterim :yes:kolay gelsin.

Valla billa yok..olsaa dükkan senin.......


:)))))))))))))))))))))))))
:tamam:

Buyrunnnn.... :fiyu:

sma(x, n, m):
x: an array of numbers,
n: period number, it has to be an integer,
m: integer number, m < n.

a type of weighted moving averages, calculated using the following recursive expression:

sma(t) = (m*x(t) + (n-m)*sma(t-1))/n.
Hemi okur, hemide yazar olsun. Bu yazılıp okunmayan cins bişeee....Tercumesi niredee.... :kahkah: :kahkah: :kahkah:

kani
04-01-2015, 15:41
Ufuk bey matriks kullanuyorum 5 dklikta sat ve al grafigini veren ve kactan geri donecegini veren formul u verebilirmisiniz

sayın farfara tebessüm ettirdiniz beni al sat veren ve hedef verip şurdan döner burası diyecek bi formül :halay::halay::halay::halay:

matrikste neredeyse imkansız ama ufuk bey yazarsa bişey diyemem

bu dediğiniz system matrikste yok ama advancet get programı var onu kurdurmanız gerek o program her türlü enstrümana şuraya gidecek buradan dönecek şurdan al gibi şeyleri yapabilen program odur sizin aradığınız o

poyraz2008
04-01-2015, 16:49
RSI VE CCI Birleştirip tek formül yapmaya çalıştım,rsı ve ccı ın data değerlerinin farklı olması sorun teşkil edermi saygılar

AL KOŞULU
CROSS(MOV(((CCI(8)+171)+((RSI(C,19)-32)*7.5))/2,1,E),MOV(((CCI(8)+171)+((RSI(C,19)-32)*7.5))/2,6,E))

SAT KOŞULU
CROSS(MOV(((CCI(8)+171)+((RSI(C,19)-32)*7.5))/2,6,E),MOV(((CCI(8)+171)+((RSI(C,19)-32)*7.5))/2,1,E))

kani
04-01-2015, 19:17
RSI VE CCI Birleştirip tek formül yapmaya çalıştım,rsı ve ccı ın data değerlerinin farklı olması sorun teşkil edermi saygılar

AL KOŞULU
CROSS(MOV(((CCI(8)+171)+((RSI(C,19)-32)*7.5))/2,1,E),MOV(((CCI(8)+171)+((RSI(C,19)-32)*7.5))/2,6,E))

SAT KOŞULU
CROSS(MOV(((CCI(8)+171)+((RSI(C,19)-32)*7.5))/2,6,E),MOV(((CCI(8)+171)+((RSI(C,19)-32)*7.5))/2,1,E))

birleştirmekten ziyade cross diyerek kesiştirme yoluna gitmişsiniz

poyraz2008
04-01-2015, 22:45
birleştirmekten ziyade cross diyerek kesiştirme yoluna gitmişsiniz

cross u al vesat noktalarını tesbit için kullandım aslında

kayıket
04-01-2015, 23:59
selamlar herkese, ufuk bey bakabildinizmi stokastik formulune dun bıtırmıstım,ben pek beğenmedim yada beceremedim

uufuk
05-01-2015, 00:48
selamlar herkese, ufuk bey bakabildinizmi stokastik formulune dun bıtırmıstım,ben pek beğenmedim yada beceremedim

Önceki gönderideki StockhastikFast idi buda StockhastikSlow .Biraz daha gayret.
nw:=HOUR()<>ref(HOUR(),-1); Kullan daha doğru...

http://i.hizliresim.com/D8BZll.png

Drift
05-01-2015, 00:57
zabahlayacaz anlaşılan :D

uufuk
05-01-2015, 01:02
zabahlayacaz anlaşılan :D
Çok çook sabahladık belli olmuyormu,yatarak büyüyen beyin değil, şey di galiba....:tamam:

Drift
05-01-2015, 01:06
sabbahlamsına sabahlarızda daha önce sabahlayanlar sonuca ulaşamamış demekki boşuna sabahlıyoruz :)

kayıket
05-01-2015, 11:37
ufuk bey formül dilini bilmeyebilirim,ama iyi bir strateji bilirim.her şey birden olmuyor tabii

uufuk
05-01-2015, 12:53
ufuk bey formül dilini bilmeyebilirim,ama iyi bir strateji bilirim.her şey birden olmuyor tabii

Dostum,bu azim ile başaracağına inanıyorum. :bravo:
Bayagı yol almıştınız durmak yok devam.
"Tüm yollar ilk adımla biter."

kayıket
05-01-2015, 13:52
ne yapmaya çalışıyorsun,tavırlarınız hoş değil,insanı aşağılamak olmuyormu bu ufuk bey

uufuk
05-01-2015, 14:51
ne yapmaya çalışıyorsun,tavırlarınız hoş değil,insanı aşağılamak olmuyormu bu ufuk bey

Dostum,yanlış anladınız galiba.Ben sizi azim ve uğraşınızdan dolayı kutlamak istemişdim.


C:\Users\murat\Desktop\usak.png

yapabılıyorsan macd ekrana çiz


Sadece kendinizle yarışın,son yaptığınız öncekinden iyi olsun...
Ekrana değil,grafikde çizim lazım...
http://i.hizliresim.com/6l97W0.png

uufuk
05-01-2015, 14:58
The Multiple TimeFrame Tick Advantage

Elin oglu yapıyor bizlerde uğraşıp yapalım dedik....
http://www.ticktradingtools.com/

Drift
05-01-2015, 15:16
The Multiple TimeFrame Tick Advantage

Elin oglu yapıyor bizlerde uğraşıp yapalım dedik....
http://www.ticktradingtools.com/

biz sabahlıyoruz adam iki tuşla koydu yaw :cry::cry: :oley:

uufuk
05-01-2015, 15:46
http://i.hizliresim.com/D8PXGl.png

kani
05-01-2015, 18:10
uufuk bey c-swing/2 diyerek swing indikatörünü fiyata çevirdim yalnız diğerlerine denemek istedim ıhh cevabı aldım :biggrin: diğerlerine uygulayabileceğim basit bir mantık varmı kıyıda köşede rica etsem

uufuk
05-01-2015, 18:23
uufuk bey c-swing/2 diyerek swing indikatörünü fiyata çevirdim yalnız diğerlerine denemek istedim ıhh cevabı aldım :biggrin: diğerlerine uygulayabileceğim basit bir mantık varmı kıyıda köşede rica etsem

swing indikatörünü nu biraz açarmısınız,malum yaşlandık.... fiyata çevirdim derken örneklermisiniz.
Özel bişeyse özelime yaz.

kani
05-01-2015, 18:23
sayın kayıket ufuk beye haksızlık oluyor birde marifetmiş gibi resim felan atmışsınız buyrun daha kralı sizin systemden bunu yapmanızı edep dışı görüyorum lütfen huzurumuzu bozmayın usulüne uygun yazalım çizelim
http://666kb.com/i/cuzrbc7lsg50hc4df.gif

kani
05-01-2015, 18:29
swing indikatörünü nu biraz açarmısınız,malum yaşlandık.... fiyata çevirdim derken örneklermisiniz.
Özel bişeyse özelime yaz.

abi yok özel değil zaten formulüde yazdım
formül c-swing/2 diyip dataya koydunuzmu
altına harici olarak matriksin kendi indikatörlerinden swing koyun zaten benzerlik görülüyor hemen bu benzerlik bire bir olmuyor ama misal haftalık grafikte matriksin swingi sorun yok derken fiyata çevirdiğimiz dikkat et burda dercesine pozitif veya negatif ayrışabiliyor resimlediğim yerdeki ayrışma buna örnek

http://666kb.com/i/cuzrigk8n5u7gtfz7.gif

uufuk
05-01-2015, 20:51
zabahlayacaz anlaşılan :D


Çok çook sabahladık belli olmuyormu,yatarak büyüyen beyin değil, şey di galiba....
bu sözüne kızdım

O söz size değildi ki "zabahlayacaz anlaşılan" diyen Drift de gerekirse sabahlanır, bizde çok sabahladık anlamında yazılmışdı.
Emeksiz öğrenilmez anlamında hatırlatmaydı.
Aradaki mesajı kaçırmışsınız.Yeniden son sayfaları gözden geçirin fark edeceksiniz.
Başarmanız için ip ucu (r q) ve "nw"için yeni formül önerdim.....

uufuk
05-01-2015, 21:01
abi yok özel değil zaten formulüde yazdım
formül c-swing/2 diyip dataya koydunuzmu
altına harici olarak matriksin kendi indikatörlerinden swing koyun zaten benzerlik görülüyor hemen bu benzerlik bire bir olmuyor ama misal haftalık grafikte matriksin swingi sorun yok derken fiyata çevirdiğimiz dikkat et burda dercesine pozitif veya negatif ayrışabiliyor resimlediğim yerdeki ayrışma buna örnek
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=531&p=11141806&highlight=#post11141806
gönderi==>#4242
Burda bir iki örnek var.

kayıket
05-01-2015, 21:08
nw:=If(TF=1,ROC(Minute(),1,$)<0, If(TF=2,ROC(Hour(),1,$)<0, If(TF=3,ROC(DayOfWeek(),1,$)<0, If(TF=4,ROC(DayOfMonth(),1,$)<0,ROC(Month(),1,$)<0 ))));

tarih bslangıc ve sonunu bunun bulabiliyorum,tutamadım ipin ucunu

uufuk
05-01-2015, 22:44
Chande’s Momentum Oscillator de hal edildi


http://i.hizliresim.com/XD0q9k.png

kayıket
05-01-2015, 23:07
x:=14;
nw:=HOUR()<>ref(HOUR(),-1);
h1:=valuewhen(1,nw,ref(h,-1));
c1:=valuewhen(1,nw,ref(c,-1));
l1:= valuewhen(1,nw,ref(l, -1));
s1:=valuewhen(1,nw,cum(1));
hc1:=if(cum(1)>s1,h,h1);
cc1:=if(cum(1)>s1,c,c1);
lc1:=if(cum(1)>s1,l,l1);
n:=if(cum(1)=s1,0,1);
k :=(valuewhen(1,n=0,cc1)-llv(valuewhen(1,n=0,lc1), x))/(hhv(valuewhen(1,n=0,cc1), x) - llv(valuewhen(1,n=0,lc1), x))*100;
d:=mov(k,5,e);
k;d

uufuk
06-01-2015, 01:06
RSI de kolleksiyonda

http://i.hizliresim.com/z234z7.png

uufuk
06-01-2015, 10:57
MOST da arşivlendi

http://i.hizliresim.com/mr3JdV.png

blackmagic
06-01-2015, 18:24
bir önceki haftalık kapanışı nasıl kodlayabilirim, teşekkürler...

uufuk
06-01-2015, 19:32
bir önceki haftalık kapanışı nasıl kodlayabilirim, teşekkürler...

ValueWhen(1,ROC(DAYOFWEEK(),1,$)<0,Ref(C,-1))

blackmagic
06-01-2015, 22:22
ValueWhen(1,ROC(DAYOFWEEK(),1,$)<0,Ref(C,-1))

teşekkürler olaya bir hakim olamadım,

ValueWhen(1,ROC(son işlem (),1,$) - close > 2000 (2000 puanda kar al demek istiyorum) içindeki kar al stoploss ve izleyen kar al modülü çalışmıyor nedense...

uufuk
06-01-2015, 22:43
teşekkürler olaya bir hakim olamadım,
ValueWhen(1,ROC(son işlem (),1,$) - close > 2000 (2000 puanda kar al demek istiyorum) içindeki kar al stoploss ve izleyen kar al modülü çalışmıyor nedense...
Dostum,daha önce Drift için yazmışdım önceki sayfalarda var.
Daha cok kar al noktalı buyrun inceleyip sisteminize uyarlayın.


al:=Cross(mov(c,13,s),mov(c,50,s)); sat:=Cross(mov(c,50,s),mov(c,13,s));
z:=valuewhen(1,al-sat,al-sat); n1:=1; n:=(1+n1/100);
alk:=if(z=1,valuewhen(1,al,c)*n,0); satk:=if(z=-1,valuewhen(1,sat,c)/n,0);
alk*n; alk*n*n; alk ; satk/n/n; satk/n ; satk


http://i.hizliresim.com/n5R0Wl.png

kayıket
07-01-2015, 22:35
ufuk bey macd formülde niçin t3 den z çıkarmadınız, t1 t2 den cıkmıs oysa ki cıkmıs ,nedenini öğrenebilirmiyim
t1:=cum(1)-valuewhen(x-n,nw,cum(1));
t2:=cum(1)-valuewhen(y-n,nw,cum(1));
t3:=cum(1)-valuewhen(z-n,nw,cum(1));

uufuk
08-01-2015, 00:05
ufuk bey macd formülde niçin t3 den z çıkarmadınız, t1 t2 den cıkmıs oysa ki cıkmıs ,nedenini öğrenebilirmiyim


Sizin gibi işi bilene,söylecek lafımda ,önerimde cevabımda yok.

viobdelisi
08-01-2015, 01:00
ufuk bey öncelikle çalışmalarınız uzun zamandır beğeniyle izliyorum...formül yazma konusunda maalesef yeteneksiz ve bilgisiz biriyim ama sizin formüllerinizden ziyadesi ile faydalanan biriyim.Öncelikle teşekkür etmek isterim.Bir önceki sayfada grafiklerini yayınlamış olduğunuz arşive eklendi dediğiniz indikatör formüllerinden istifade edebilirmiyim....teşekkürler..

uufuk
08-01-2015, 01:15
ufuk bey öncelikle çalışmalarınız uzun zamandır beğeniyle izliyorum...formül yazma konusunda maalesef yeteneksiz ve bilgisiz biriyim ama sizin formüllerinizden ziyadesi ile faydalanan biriyim.Öncelikle teşekkür etmek isterim.Bir önceki sayfada grafiklerini yayınlamış olduğunuz arşive eklendi dediğiniz indikatör formüllerinden istifade edebilirmiyim....teşekkürler..
Dostum,zamanı gelince paylaşırım.

viobdelisi
08-01-2015, 01:22
Tamam Teşekkür ederim.Birde şu metatrederde oluşturulmuş olan formülün matrikse çevrilmesi mümkünmüdrü acaba?
// + ----------------------------------------------- ------------------- +
// | Süper signals.mq4 |
// | Copyright © 2006, Nick Bilak, beluck [AT] gmail.com |
// + ----------------------------------------------- ------------------- +
#property telif hakkı "Copyright © 2006, Nick Bilak"
#property bağlantısı "http://www.forex-tsd.com/"

#property indicator_chart_window
#property indicator_buffers 2
Kırmızı indicator_color1 #property
#property indicator_width1 2
#property indicator_color2 Kireç
#property indicator_width2 2

Harici int SignalGap = 4;

int dist = 24;
Çift b1 [];
Çift b2 [];

int init () {
SetIndexStyle (0, DRAW_ARROW, STYLE_SOLID, 1);
SetIndexStyle (1, DRAW_ARROW, STYLE_SOLID, 1);
SetIndexArrow (1233);
SetIndexArrow (0234);
SetIndexBuffer (0, b1);
SetIndexBuffer (1 b2);
Dönüş (0);
}
int start () {
int counted_bars = IndicatorCounted ();
int k, i, j, sınır, HHB, IIb;

if (counted_bars <0) return (-1);
if (counted_bars> 0) counted_bars--;
sınır = Barlar-1;
if (counted_bars> = 1) sınır = Barlar-counted_bars-1;
if (sınır <0) limiti = 0;

{(; i> = 0 ben-- i = sınırı) için
HHB = En yüksek (NULL, 0, MODE_HIGH, dist i-dist / 2);
IIb = Düşük (NULL, 0, MODE_LOW, dist i-dist / 2);

(i == HHB)
b1 [i] = Yüksek [HHB] + SignalGap * Nokta;
(i == lb)
b2 [i] = Düşük [IIb] -SignalGap * Nokta;
}
Dönüş (0);
}

uufuk
08-01-2015, 01:43
Tamam Teşekkür ederim.Birde şu metatrederde oluşturulmuş olan formülün matrikse çevrilmesi mümkünmüdrü acaba?
// + ----------------------------------------------- ------------------- +
// | Süper signals.mq4 |
// | Copyright © 2006, Nick Bilak, beluck [AT] gmail.com |
// + ----------------------------------------------- ------------------- +
#property telif hakkı "Copyright © 2006, Nick Bilak"
#property bağlantısı "http://www.forex-tsd.com/"

#property indicator_chart_window
#property indicator_buffers 2
Kırmızı indicator_color1 #property
#property indicator_width1 2
#property indicator_color2 Kireç
#property indicator_width2 2

Harici int SignalGap = 4;

int dist = 24;
Çift b1 [];
Çift b2 [];

int init () {
SetIndexStyle (0, DRAW_ARROW, STYLE_SOLID, 1);
SetIndexStyle (1, DRAW_ARROW, STYLE_SOLID, 1);
SetIndexArrow (1233);
SetIndexArrow (0234);
SetIndexBuffer (0, b1);
SetIndexBuffer (1 b2);
Dönüş (0);
}
int start () {
int counted_bars = IndicatorCounted ();
int k, i, j, sınır, HHB, IIb;

if (counted_bars <0) return (-1);
if (counted_bars> 0) counted_bars--;
sınır = Barlar-1;
if (counted_bars> = 1) sınır = Barlar-counted_bars-1;
if (sınır <0) limiti = 0;

{(; i> = 0 ben-- i = sınırı) için
HHB = En yüksek (NULL, 0, MODE_HIGH, dist i-dist / 2);
IIb = Düşük (NULL, 0, MODE_LOW, dist i-dist / 2);

(i == HHB)
b1 [i] = Yüksek [HHB] + SignalGap * Nokta;
(i == lb)
b2 [i] = Düşük [IIb] -SignalGap * Nokta;
}
Dönüş (0);
}

İçinde çşüö karekterleri var bu nasıl çalışıyor?Ekran resmi(vesikalık) lütfen...

viobdelisi
08-01-2015, 09:25
Masa üstü

viobdelisi
08-01-2015, 09:30
Ufuk bey resim elimde var göndermeye çalıştım oldu mu bilmiyorum.Resmi nasıl gönderebileceğim konusuna yardımcı olmanızmümkün mü..?Teşekkürler.

PERFECTWAVE
08-01-2015, 09:39
Masa üstükırmızı yazılı yere verilen link eklenecek

Ufuk bey resim elimde var göndermeye çalıştım oldu mu bilmiyorum.Resmi nasıl gönderebileceğim konusuna yardımcı olmanızmümkün mü..?Teşekkürler.



666kb.com veya başka bir siteden yaptığınız,yükleme sonucu verilen linki yapıştırınız.

viobdelisi
08-01-2015, 10:07
666kb.com veya başka bir siteden yaptığınız,yükleme sonucu verilen linki yapıştırınız.

Grafik var elimde onu buraya nasıl ekleyebiliirim?Teşekkürler.

PERFECTWAVE
08-01-2015, 10:21
Grafik var elimde onu buraya nasıl ekleyebiliirim?Teşekkürler.

grafiği 666kb.com sitesine yükleyin,oradan bir link verilecek onu buraya yapıştırın.

yapamazsanız şu topiği okuyun:

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=8138&p=10209033#post10209033

viobdelisi
08-01-2015, 12:58
http://666kb.com/i/cv2kj4yirgx4okxoc.gif

viobdelisi
08-01-2015, 12:59
Ufukbey sonunda becerebildim çok şükür sze gönderdiğim formülün grafiği bu....Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

uufuk
08-01-2015, 13:15
Tamam Teşekkür ederim.Birde şu metatrederde oluşturulmuş olan formülün matrikse çevrilmesi mümkünmüdrü acaba?
// + ----------------------------------------------- ------------------- +
// | Süper signals.mq4 |
// | Copyright © 2006, Nick Bilak, beluck [AT] gmail.com |
// + ----------------------------------------------- ------------------- +
#property telif hakkı "Copyright © 2006, Nick Bilak"
#property bağlantısı "http://www.forex-tsd.com/"

#property indicator_chart_window
#property indicator_buffers 2
Kırmızı indicator_color1 #property
#property indicator_width1 2
#property indicator_color2 Kireç#property indicator_width2 2

Harici int SignalGap = 4;

int dist = 24;
Çift b1 [];
Çift b2 [];

int init () {
SetIndexStyle (0, DRAW_ARROW, STYLE_SOLID, 1);
SetIndexStyle (1, DRAW_ARROW, STYLE_SOLID, 1);
SetIndexArrow (1233);
SetIndexArrow (0234);
SetIndexBuffer (0, b1);
SetIndexBuffer (1 b2);
Dönüş (0);
}
int start () {
int counted_bars = IndicatorCounted ();
int k, i, j, sınır, HHB, IIb;

if (counted_bars <0) return (-1);
if (counted_bars> 0) counted_bars--;
sınır = Barlar-1;
if (counted_bars> = 1) sınır = Barlar-counted_bars-1;
if (sınır <0) limiti = 0;

{(; i> = 0 ben-- i = sınırı) için
HHB = En yüksek (NULL, 0, MODE_HIGH, dist i-dist / 2);
IIb = Düşük (NULL, 0, MODE_LOW, dist i-dist / 2);

(i == HHB)
b1 [i] = Yüksek [HHB] + SignalGap * Nokta;
(i == lb)
b2 [i] = Düşük [IIb] -SignalGap * Nokta;
}
Dönüş (0);
}

Bold yaptığım yerler mq4 dilinde olmaz.
Ya gerçekden acemisin türkçeleştirip göndermişsin ya da formun ahengini bozmak istiyorsun.
Aşagıdaki vesikalık bu Türkçe formülden cıkmaz..
Acemilik yapıp Türkçe göndermiş isen bile vesikalığın orijinal formulu repaintlı gibi......
Lütfen samimi olun,ahengi bozmayın...



http://666kb.com/i/cv2kj4yirgx4okxoc.gif

viobdelisi
08-01-2015, 14:12
Bold yaptığım yerler mq4 dilinde olmaz.
Ya gerçekden acemisin türkçeleştirip göndermişsin ya da formun ahengini bozmak istiyorsun.
Aşagıdaki vesikalık bu Türkçe formülden cıkmaz..
Acemilik yapıp Türkçe göndermiş isen bile vesikalığın orijinal formulu repaintlı gibi......
Lütfen samimi olun,ahengi bozmayın...

ufuk bey bir yanlış anlama oldu galiba sizinle veya siteyle ilgili asla hiçbirşekilde huzur bozma veya aheng kaçırma gibi bir niyetim olamaz.Yanlış anlşıldıysam özür dilerim.Acemi olduğum konusunda kessinlikle haklısınız.Google chromdan çevrilmiş haliyle yolladım ama inanın kötü hiçbir niyetim yok.....

Drift
08-01-2015, 14:50
http://666kb.com/i/cv2kj4yirgx4okxoc.gif

repainte benziyor %99.9 bence bu tür şeylerle uğraşma hocam. az ama öz kazandıracak formüllerle uğraşmak daha mantıklı hep daha iyisi derken seneler geçiyor elde yine birşey yok :)

viobdelisi
08-01-2015, 15:34
repainte benziyor %99.9 bence bu tür şeylerle uğraşma hocam. az ama öz kazandıracak formüllerle uğraşmak daha mantıklı hep daha iyisi derken seneler geçiyor elde yine birşey yok :)

İnanırmısınız bilmem ama formül yazımından hiç anlamam ama buradan hep ufuk bey ve sizleri büyük bir hayranlıkla izledim ve buradaki arkadaşların çalışmalarından faydalandım.Yabancı sitenin birinde gördüm ufuk beye sormak istedim ama acemilikten türkçesini yollamışım bu şekilde ufuk hocamıda incittim galiba .Hakkını helal etsin bana , akşam direk sitenin adresini kopyalayacam ordan gördünüz mü bana hak vereceksinizdir...Benim ki sadece merak,sizler bilgi olarak benden çok öndesiniz.Burada emeği geçen tüm arakadaşlara emeklerinden dolayı teşekkür ederim...

viobdelisi
08-01-2015, 19:08
Ufuk bey bu indikatörün formülünün ve resminin olduğu sitenin adresi
http://www.forex-ex.com/indicators/indicator_image_2.html yardımcı olursanız sevinirim.Yanlış anlaşılmadan dolayıda tekrar kusura bakmayın...Teşekkürler.

Drift
08-01-2015, 19:24
Ufuk bey bu indikatörün formülünün ve resminin olduğu sitenin adresi
http://www.forex-ex.com/indicators/indicator_image_2.html yardımcı olursanız sevinirim.Yanlış anlaşılmadan dolayıda tekrar kusura bakmayın...Teşekkürler.
dostum repaint bir sistem o neden uğraşıyorsunki onla ?

thebaboli
08-01-2015, 20:56
dostum repaint bir sistem o neden uğraşıyorsunki onla ?

Belki repaint olduğunu bilmiyordur yada repainti bilmiyordur.

ordi
09-01-2015, 00:17
http://666kb.com/i/cv310hqpvdtdsle5q.gif

İyi günler Sn. Uufuk, Matriks forumunda yayınlamış olduğunuz ;
Factor:=3;
Pd:=10;
Up:=(H+L+C)/3+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=(H+L+C)/3-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV(Dn,13),C ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
Upx
adlı çalışmayı yine forumda yayınlamış olduğunuz bilgilerden faydalanarak Expert için Al: C>fml(ufo) Sat: C<fml(ufo) uyguladım.
Resimde de görüldüğü üzere indiğin altına veya üstüne çıktığında yatay piyasada sıkça 100-200 puana al-sat veriyor. Bu durumu engelmek adına örneğin al veya sat verdikten sonra 200-300 puan yukarı aşağı yapsa dahi al-sat sinyalini tutmasını nasıl sağlayabilirim. http://666kb.com/i/cv310hqpvdtdsle5q.gif
Örneğin; 5dk.08.01.15 tarihinde 16:00 barında AL(109700) gelmiş, 16:35 te ise SAT(109475) BURADA 200-300 PUAN ZİG ZAG YAPSA DAHİ NASIL FİLTRELEYEBİLİRİM 16:40 tekrar AL(109700).

FORUMDAKİ BİLGİ DOLU PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN AYRICA TEŞEKKÜR EDERİM. EMEĞİNİZE SAĞLIK.:super:

viobdelisi
09-01-2015, 01:26
Repaint denilen şey ayar çekilmiş grafikler galiba...Donukta harika gösterip canlıda berbat işe yaramayan grafikler.Buda onlardan bir tanesi anladığım kadarıyla....Yabancı sitede görünce sormak istedim rahatsızlık verdiysem kusurumu bağışlayın...Herşey için Teşekkürler.

KOSA
09-01-2015, 01:46
http://stocata.org/metastock/

thebaboli
09-01-2015, 01:49
Repaint denilen şey ayar çekilmiş grafikler galiba...Donukta harika gösterip canlıda berbat işe yaramayan grafikler.Buda onlardan bir tanesi anladığım kadarıyla....Yabancı sitede görünce sormak istedim rahatsızlık verdiysem kusurumu bağışlayın...Herşey için Teşekkürler.

Grafikte en iyi yerde alıp en iyi yerde satıyorsa ya optimizasyon (maximizasyon) yapılmış yada repaint vardır ki büyük ihtimal repaint vardır. Bunu Metatrader da anlayabilirsiniz. Strateji deneme bölümünde bar replay özelliği ile geçmişi test ederken verdiği sinyali silip silmediğini görebilirsiniz. Estağfurullah tabi ki rahatsızlık vermediniz ama yanlış anlaşılabilecek bir durum oluşur gibi oldu. Sorun yok yani :yes:

viobdelisi
09-01-2015, 12:53
Grafikte en iyi yerde alıp en iyi yerde satıyorsa ya optimizasyon (maximizasyon) yapılmış yada repaint vardır ki büyük ihtimal repaint vardır. Bunu Metatrader da anlayabilirsiniz. Strateji deneme bölümünde bar replay özelliği ile geçmişi test ederken verdiği sinyali silip silmediğini görebilirsiniz. Estağfurullah tabi ki rahatsızlık vermediniz ama yanlış anlaşılabilecek bir durum oluşur gibi oldu. Sorun yok yani :yes:

Öncelikle herkese hayırlı Cumalar.....Allah razı olsun .İnsan acemi olunca ve girişide yanlış yapınca böyle oluyor.Ama repaintide öğrenmiş oldum...Müsadelerinizde olursa arada kafama takılanları sormak isterim.Emeği geçen herkese teşekkürler...

Drift
09-01-2015, 18:33
matrikste hiç bir veri almak istemiyorum vob dışında makine dnuyor bunu yapma şansı varmı.

haber akışı bile olmasın :)

nasa64
09-01-2015, 19:20
PREV fonksiyonunun Matriksteki karşılığını bilen var mı acaba arkadaşlar? C veya Ref(C,-1) olabilir mi?

Teşekkürler

uufuk
09-01-2015, 20:10
prev fonksiyonunun matriksteki karşılığını bilen var mı acaba arkadaşlar? C veya ref(c,-1) olabilir mi?

Teşekkürler

prev
prev

nasa64
09-01-2015, 20:15
Teşekkür ederim Sn.uufuk. Fonksiyonlar arasında göremediğim için sormuştum.

uufuk
09-01-2015, 21:03
İyi günler Sn. Uufuk, Matriks forumunda yayınlamış olduğunuz ;
Factor:=3;
Pd:=10;
Up:=(H+L+C)/3+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=(H+L+C)/3-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV(Dn,13),C ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
Upx
adlı çalışmayı yine forumda yayınlamış olduğunuz bilgilerden faydalanarak Expert için Al: C>fml(ufo) Sat: C<fml(ufo) uyguladım.
Resimde de görüldüğü üzere indiğin altına veya üstüne çıktığında yatay piyasada sıkça 100-200 puana al-sat veriyor. Bu durumu engelmek adına örneğin al veya sat verdikten sonra 200-300 puan yukarı aşağı yapsa dahi al-sat sinyalini tutmasını nasıl sağlayabilirim.
Örneğin; 5dk.08.01.15 tarihinde 16:00 barında AL(109700) gelmiş, 16:35 te ise SAT(109475) BURADA 200-300 PUAN ZİG ZAG YAPSA DAHİ NASIL FİLTRELEYEBİLİRİM 16:40 tekrar AL(109700).
FORUMDAKİ BİLGİ DOLU PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN AYRICA TEŞEKKÜR EDERİM. EMEĞİNİZE SAĞLIK.:super:


Factor:=Input("Factor",1,10,1);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,10);
Pd1:=Input("Td Periods",1,100,13);
C1:=mov(c,3,e);
Up:=c1+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=c1-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C1,LLV(Up,pd1)),1,If(Cross(HHV(Dn,pd1 ),C1 ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
If(Td=1,Dnx,Upx) ;Upx
Dostum,aynı formül ama kullanım farklı bir dene beğenirsen kullan.C1:=mov(c,3,e); peryotla oynayabilirsin.
If(Td=1,Dnx,Upx)<>Upx ====>>>AL
If(Td=1,Dnx,Upx)=Upx ====>>>SAT

http://i.hizliresim.com/oY6ZQk.png

nasa64
09-01-2015, 21:33
Sayın uufık, AL için c>Upx ve SAT için c<upx yazsak olur mu. Bunları çalıştıramadım:
If(Td=1,Dnx,Upx)<>Upx ====>>>AL
If(Td=1,Dnx,Upx)=Upx ====>>>SAT

uufuk
09-01-2015, 21:54
Sayın uufık, AL için c>Upx ve SAT için c<upx yazsak olur mu. Bunları çalıştıramadım:
If(Td=1,Dnx,Upx)<>Upx ====>>>AL
If(Td=1,Dnx,Upx)=Upx ====>>>SAT

Aynı sonucu vermez...

nasa64
09-01-2015, 22:06
Sizin yazdığınız AL ve SAT kısmını nereye ve nasıl yazacağım konusunda başarısız oldum. Rica etsem bu kısmı nasıl yazacağımızı gösterebilir misiniz? Çok teşekkürler

uufuk
09-01-2015, 22:15
Sizin yazdığınız AL ve SAT kısmını nereye ve nasıl yazacağım konusunda başarısız oldum. Rica etsem bu kısmı nasıl yazacağımızı gösterebilir misiniz? Çok teşekkürler

İndikatorleri,sisteme çevirme alıştırmaları yapınız.. :he: :he:


AL

Up:=mov(c,3,e)+(2*ATR(10));
Dn:=mov(c,3,e)-(2*ATR(10));
Td:=If(Cross(mov(c,3,e),LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV (Dn,13),mov(c,3,e) ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
If(Td=1,Dnx,Upx)<>Upx

SAT


Up:=mov(c,3,e)+(2*ATR(10));
Dn:=mov(c,3,e)-(2*ATR(10));
Td:=If(Cross(mov(c,3,e),LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV (Dn,13),mov(c,3,e) ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
If(Td=1,Dnx,Upx)=Upx

http://i.hizliresim.com/rmJRWP.png

nasa64
09-01-2015, 22:19
Çok çok teşekkür ederim. Her daim duacınızım. Muhteşem bir insansınız.

nasa64
10-01-2015, 17:22
Sayın uufuk, sistemi optimize etmeye çalıştım ama olmuyor. Herhangi bir opt değeri girdiğimde sisyem çalışmıyor. Nedeni nedir acaba?Teşekkürler

uufuk
10-01-2015, 20:16
Sayın uufuk, sistemi optimize etmeye çalıştım ama olmuyor. Herhangi bir opt değeri girdiğimde sisyem çalışmıyor. Nedeni nedir acaba?Teşekkürler

Al


Td:=If(Cross(mov(c,opt1,e),LLV(mov(c,opt1,e)+(opt2 *ATR(opt3)) ,13)),1,If(Cross(HHV(mov(c,opt1,e)-(opt2*ATR(opt3)),13),mov(c,opt1,e) ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),mov(c,opt1,e )-(opt2*ATR(opt3))),mov(c,opt1,e)-(opt2*ATR(opt3)),PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),mov(c,opt1,e) +(opt2*ATR(opt3)) ),mov(c,opt1,e)+(opt2*ATR(opt3)) ,PREV);
If(Td=1,Dnx,Upx)<>Upx

sat


Td:=If(Cross(mov(c,opt1,e),LLV(mov(c,opt1,e)+(opt2 *ATR(opt3)) ,13)),1,If(Cross(HHV(mov(c,opt1,e)-(opt2*ATR(opt3)),13),mov(c,opt1,e) ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),mov(c,opt1,e )-(opt2*ATR(opt3))),mov(c,opt1,e)-(opt2*ATR(opt3)),PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),mov(c,opt1,e) +(opt2*ATR(opt3)) ),mov(c,opt1,e)+(opt2*ATR(opt3)) ,PREV);
If(Td=1,Dnx,Upx)=Upx


http://i.hizliresim.com/dW7rnL.png

nasa64
10-01-2015, 23:06
Bu şekilde çalışıyor. Çok teşekkürler.Sabrınız ve anlayışınız için ayrıca teşekkür ederim.

nasa64
10-01-2015, 23:14
SAT bölümündeki ATR(10) olarak kalmış. Onu da ATR(opt3) yapınca daha iyi oldu.

uufuk
10-01-2015, 23:29
SAT bölümündeki ATR(10) olarak kalmış. Onu da ATR(opt3) yapınca daha iyi oldu.

Düzelttim,yaşlılık işte......:tamam:

nasa64
10-01-2015, 23:32
Estağfurullah. Siz yaşlı iseniz biz neyiz acaba :)

matira
11-01-2015, 00:08
Sayın Ufuk bey aşağıdaki METEASTOCK İLK SAR FORMÜLÜNÜ matrikse uyarlarmısınız lütfen.


COLUMN A:VOLUME/1000 , COLUMN B:Ref(C,-1) , COLUMN C :H , COLUMN D :C , COLUMN E:ROC(C,1,%) , FILTER :Cross(L,(SAR(.02,.2)))

uufuk
11-01-2015, 00:20
Sayın Ufuk bey aşağıdaki METEASTOCK İLK SAR FORMÜLÜNÜ matrikse uyarlarmısınız lütfen.


COLUMN A:VOLUME/1000 , COLUMN B:Ref(C,-1) , COLUMN C :H , COLUMN D :C , COLUMN E:ROC(C,1,%) , FILTER :Cross(L,(SAR(.02,.2)))
SAR yerine PSAR yazın

matira
11-01-2015, 00:41
SAR yerine PSAR yazın

PSAR yaptımş çalışıyor ama sonuç vermiyor.Ufuk bey

cemurat
11-01-2015, 02:36
sorum formuller uzerinde olmayacak ama en uygun yer burasi gibi geldi.
matriks gold kullaniyorum. bu hizli takaslari inceliyorum ama forumlarda paylasilan degerlerle benim sistemin gosterdigi hic ayni olmuyor.

birde islem gunu sonunda o gunun tarihlerini (ilk ve son tarihler ayni olacak sekilde yaziyorum) girdigimde sonuclar mantikli gelmiyor.

neyi yanlis yada eksik yapiyorum?

BAYBARS
11-01-2015, 08:07
Matriks kullanıyorum. Matriksde Expert Advisor kısmında sistem yaparken kullanılan fonksiyonlar ( indikatörler) ile Matriksin grafik ekranında çıkan indikatorler arasında farklılıklar var.

Örnek olarak grafik bölümündeki indikatörlerin arasında sadece Stochastic slow ve Stochastic fast var.

Explorer ve Expert advisor kısımlarında ise, Stochastic slow D, Stochastic slow K, Stochastic fast K , Stochastic fast D şeklinde 4 tane indikatör çıkıyor. Bu farklılık nereden geliyor. Bilen var mı ?

STOSD(%K,Yavaş %K,%D,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW)
STOSK(%K,Yavaş %K,%D,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW)

uufuk
11-01-2015, 11:23
Matriks kullanıyorum. Matriksde Expert Advisor kısmında sistem yaparken kullanılan fonksiyonlar ( indikatörler) ile Matriksin grafik ekranında çıkan indikatorler arasında farklılıklar var.

Örnek olarak grafik bölümündeki indikatörlerin arasında sadece Stochastic slow ve Stochastic fast var.

Explorer ve Expert advisor kısımlarında ise, Stochastic slow D, Stochastic slow K, Stochastic fast K , Stochastic fast D şeklinde 4 tane indikatör çıkıyor. Bu farklılık nereden geliyor. Bilen var mı ?

STOSD(%K,Yavaş %K,%D,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW)
STOSK(%K,Yavaş %K,%D,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW)

http://i.hizliresim.com/YjO12A.png

BBandBot(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW,Std.Sapma)
BBand(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW,Std.Sapma)
BBandTop(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW,Std.Sapma)

AroonDown(Period)
AroonUp(Period)

MDI(Period)
PDI(Period)

EnvBot(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW,Kaydırma Or.)
EnvTop(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW,Kaydırma Or.)

HLBBot(Period)
HLBTop(Period)

QQEF(Data,RSI_Period,SF)
QQES(Data,RSI_Period,SF)

Kijunsen(Tenkan-sen,Kijun-sen,Chikou Span,Senkou Span,Horz.Shift)
SenkouSpanA(Tenkan-sen,Kijun-sen,Chikou Span,Senkou Span,Horz.Shift)
SenkouSpanB(Tenkan-sen,Kijun-sen,Chikou Span,Senkou Span,Horz.Shift)
Tenkansen(Tenkan-sen,Kijun-sen,Chikou Span,Senkou Span,Horz.Shift)

TRIX(Data,Period1,Period2,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW)
TRIXMAV(Data,Period1,Period2,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW)

Bu indikatör de de durum aynıdır

uufuk
11-01-2015, 11:25
sorum formuller uzerinde olmayacak ama en uygun yer burasi gibi geldi.
matriks gold kullaniyorum. bu hizli takaslari inceliyorum ama forumlarda paylasilan degerlerle benim sistemin gosterdigi hic ayni olmuyor.

birde islem gunu sonunda o gunun tarihlerini (ilk ve son tarihler ayni olacak sekilde yaziyorum) girdigimde sonuclar mantikli gelmiyor.

neyi yanlis yada eksik yapiyorum?

Birinizin datası eksikdir...

blackmagic
11-01-2015, 13:24
sorum formuller uzerinde olmayacak ama en uygun yer burasi gibi geldi.
matriks gold kullaniyorum. bu hizli takaslari inceliyorum ama forumlarda paylasilan degerlerle benim sistemin gosterdigi hic ayni olmuyor.

birde islem gunu sonunda o gunun tarihlerini (ilk ve son tarihler ayni olacak sekilde yaziyorum) girdigimde sonuclar mantikli gelmiyor.

neyi yanlis yada eksik yapiyorum?

ya ufuk abinin dediği gibi data eksiktir yada sizin gün sonu veri alısınız yoktur 1 gün gecikmeli görüyorsunuzdur, onunda ücret ayrı sanırım 5 tl aylık; takasları aynı gün görmeniz için...

blackmagic
11-01-2015, 13:31
al koşulu REF(FML("jjj"),-3)<REF(FML("jjj"),-2)<REF(FML("jjj"),-1)


sat koşulu REF(FML("jjj"),-3)>REF(FML("jjj"),-2)>REF(FML("jjj"),-1)

yazdığım indikatörün 3 önceki bar ı 2 den 2 de 1 den büyükse alsın demek istiyorum ancak belirttiğim noktalarda alıs göstermiyor hatam nerededir acaba,

birde son açılan pozisyonun değeri ni waluewhenle uğraştım ama getiremedim nasıl yazabilirim?

yardımlarınız için çok teşekkürler...

Drift
11-01-2015, 13:39
al koşulu REF(FML("jjj"),-3)<REF(FML("jjj"),-2)<REF(FML("jjj"),-1)


sat koşulu REF(FML("jjj"),-3)>REF(FML("jjj"),-2)>REF(FML("jjj"),-1)

yazdığım indikatörün 3 önceki bar ı 2 den 2 de 1 den büyükse alsın demek istiyorum ancak belirttiğim noktalarda alıs göstermiyor hatam nerededir acaba,

birde son açılan pozisyonun değeri ni waluewhenle uğraştım ama getiremedim nasıl yazabilirim?

yardımlarınız için çok teşekkürler...

al koşulu REF(FML("jjj"),-1)>REF(FML("jjj"),-2) AND REF(FML("jjj"),-2)>REF(FML("jjj"),-3)

denermisin hocam

blackmagic
11-01-2015, 13:45
al koşulu REF(FML("jjj"),-1)>REF(FML("jjj"),-2) AND REF(FML("jjj"),-2)>REF(FML("jjj"),-3)

denermisin hocam

sanırım ekran basından biraz kalkmam gerek, denizi geçmisiz derede boğulmuşuz bu sefer :) teşekkürler

Drift
11-01-2015, 13:48
sanırım ekran basından biraz kalkmam gerek, denizi geçmisiz derede boğulmuşuz bu sefer :) teşekkürler

bildiğim tek fonksiyon AND le OR zaten :he:

yes ve no gibi :kahkah:

BAYBARS
11-01-2015, 18:45
Sn Uufuk cevapladığınız için teşekkür ederim. Yalnız ben hala anlamadım.

Stoslow u indikatör penceresinde actığımızda 3 parametre var. %K , Yavaş %K ve %D . Birde yöntem olarak Üssel geliyor.

Explorerdaki STOSD(%K,Yavaş %K,%D,Yöntem ) ve STOSK(%K,Yavaş %K,%D,Yöntem ) formüllerindeki her ikisine de aynı '' %K , Yavaş %K ve %D'' değerlerini yazmak gerekiyor.

Birde Stoslowdaki %K ile % D nin kesişimini kullanmak için Cross fonksiyonunu mu kullanmak gerekiyor. %K %D yi yukarıya kestiğinde al, asagı kestıgınde sat tanımlamak ıstıyorum. expert advisor da sistem oluştururken. Bu parametreler yüzünden beceremedim.

blackmagic
11-01-2015, 19:34
uufuk abi, mesaj kutun dolmuş haber vereyim dedim :))

yasinipek
11-01-2015, 21:41
Renko için bu formül oldu gibi. Kontrol edebilirmisin Ufuk hocam

Y:=Input("RENKO BAR BOYU",0,1000,0.125);
Y1:=If(Cum(1)=1,C,If(PREV>=0,If(C<PREV-2*Y,-(PREV-2*Y),int(Max(C-PREV,0)/Y)*Y+PREV),If(C>Abs(PREV)+2*Y,-PREV+2*Y,int(Max(Abs(PREV)-C,0)/Y)*Y+PREV)));
Y2:=Abs(Y1);
Y3:=Int(Y2/0.025+0.50)*0.025;
Y4:=If(Cum(1)=1,0,If(Y3>Ref(Y3,-1),+1,If(Y2<Ref(Y3,-1),-1,PREV)));
Y4

uufuk
11-01-2015, 21:48
Sn Uufuk cevapladığınız için teşekkür ederim. Yalnız ben hala anlamadım.

Stoslow u indikatör penceresinde actığımızda 3 parametre var. %K , Yavaş %K ve %D . Birde yöntem olarak Üssel geliyor.

Explorerdaki STOSD(%K,Yavaş %K,%D,Yöntem ) ve STOSK(%K,Yavaş %K,%D,Yöntem ) formüllerindeki her ikisine de aynı '' %K , Yavaş %K ve %D'' değerlerini yazmak gerekiyor.

Birde Stoslowdaki %K ile % D nin kesişimini kullanmak için Cross fonksiyonunu mu kullanmak gerekiyor. %K %D yi yukarıya kestiğinde al, asagı kestıgınde sat tanımlamak ıstıyorum. expert advisor da sistem oluştururken. Bu parametreler yüzünden beceremedim.

http://i.hizliresim.com/99m2y5.png
Evet dostum cross kullanmak gerek...

BAYBARS
11-01-2015, 21:56
Sn Uufuk teşekkürler. Bu şekilde bir deneyeceğim.