PDA

View Full Version : Matriks Formülleri



Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

uufuk
11-01-2015, 22:02
Renko için bu formül oldu gibi. Kontrol edebilirmisin Ufuk hocam

Y:=Input("RENKO BAR BOYU",0,1000,0.125);
Y1:=If(Cum(1)=1,C,If(PREV>=0,If(C<PREV-2*Y,-(PREV-2*Y),int(Max(C-PREV,0)/Y)*Y+PREV),If(C>Abs(PREV)+2*Y,-PREV+2*Y,int(Max(Abs(PREV)-C,0)/Y)*Y+PREV)));
Y2:=Abs(Y1);
Y3:=Int(Y2/0.025+0.50)*0.025;
Y4:=If(Cum(1)=1,0,If(Y3>Ref(Y3,-1),+1,If(Y2<Ref(Y3,-1),-1,PREV)));
Y4

Lütfen bekleyinizden 30 saniye sonra ....

http://i.hizliresim.com/2YJ1kO.png

Bu mantık içeren formül data akışı içinde doğru olsa bile programı kilitler...
Her tick de yarım dakika izin ister...

yasinipek
12-01-2015, 21:08
Lütfen bekleyinizden 30 saniye sonra ....

http://i.hizliresim.com/2YJ1kO.png

Bu mantık içeren formül data akışı içinde doğru olsa bile programı kilitler...
Her tick de yarım dakika izin ister...

tşk.ler Ama renkoya ait alternatif bir gösterge halen oluşturamadım.

uufuk
12-01-2015, 21:56
tşk.ler Ama renkoya ait alternatif bir gösterge halen oluşturamadım.

Refarans aldıgınız "Metastock"formulu sihhatlı değil.
Kullandıgım formulasyon sahsıma aitdir,ilham vardır kopya yoktur.

http://i.hizliresim.com/W67vaL.png

http://konkop.narod.ru/renko.htm

uufuk
13-01-2015, 20:25
Directional Movement

http://i.hizliresim.com/J7D74Y.png

uufuk
13-01-2015, 20:59
Average Directional Movement Index ( ADX )

http://i.hizliresim.com/RbDbmn.png

uufuk
13-01-2015, 21:18
Average Directional Movement Index ( ADX ) ++ Directional Movement

http://i.hizliresim.com/LYD2bZ.png

uufuk
13-01-2015, 21:35
DI Spread ( DIS )

http://i.hizliresim.com/RbDXZG.png
.................................................. .......................................
J.W.Wilder tarafından geliştirilen Directional Movement fiyatların hangi yönde hareket etme eğiliminde
olduğunu araştırır. Trend belirleme ve yanlış sinyallerin filtre edilebilmesi açısından oldukça önemli
bilgiler sunan Directional Movement, ADX, ADXR, DIS, DX ve DI+DI- gibi bir çok göstergenin de çıkış
noktasıdır.

Hesaplanması kolay ama oldukça oldukça uzun olan Directional Movement için öncelikle DM değerinin
hesaplanması gerekmektedir. Bu değer, hareketin yönü yukarı ise pozitif aşağı ise negatif olacaktır.
+DM ve -DM değerlerinin bulunarak bunlardan DI+ ve DI- değerlerine ulaşılmasının ardından bu iki değerin
farkı bize DIS değerini verecektir.

DI Spread ( DIS ) iki pozitif sayının farkı olması nedeniyle DI+ > DI- olduğu sürece pozitif,
DI+ < DI- olduğu sürece de negatif bir değer alacaktır. İkisinin eşitliği durumunda ise değer sıfıra
eşitlenecektir.

Diğer Directional Movement göstergelerinden farklı olarak DIS alım satım sinyalleri üretebilmektedir.
Fiyat hareketinin pozitif yönünü temsil eden DI+ dan fiyat hareketinin negatif yönünü temsil eden
DI- çıkarılarak bulunan bir değer olduğundan DIS’ın yükseldiği ve alçaldığı bölgeler fiyatların da aynı
şekilde yükseldiği ve alçaldığı dönemlerle örtüşmektedir.

Sıfır referans değerinin etrafında dönen DIS eğrisinin kullanımında bu referans değerinin üzerine
çıkışları "al", altına inişleri ise "sat" sinyali olarak kullanmak mümkündür. Bununla beraber referans
değerinin üzerini aşırı alım, altını ise aşırı satım olarak kabul edecek olursak referans değerinden
hızla uzaklaşan DIS değerlerinin dönüşüyle verilen uyarılarda dikkate alınmalıdır
.................................................. .................................................. .........

Directional Movement gurubu da tamamlandı

kenten
14-01-2015, 16:02
ufuk hocam birşey sormak istiyorum
ben tick data biriktirmeye çalışıyorum , akşam 12 de sıfırlanıyo tick data biliyosunuz
hergun save edip biriktirip birleştirmeye alternatif bir yol arıyorum
datanın excele otomatik aktarılmasını sağlayan bir yol vardı ,bir türlü bulamadım
7/24 açık olacak bi bilgisayarda matrikste açık grafiğin datasını excele aktaracak bir yol biliyormusunuz , tick data için soruyorum

uufuk
14-01-2015, 16:41
ufuk hocam birşey sormak istiyorum
ben tick data biriktirmeye çalışıyorum , akşam 12 de sıfırlanıyo tick data biliyosunuz
hergun save edip biriktirip birleştirmeye alternatif bir yol arıyorum
datanın excele otomatik aktarılmasını sağlayan bir yol vardı ,bir türlü bulamadım
7/24 açık olacak bi bilgisayarda matrikste açık grafiğin datasını excele aktaracak bir yol biliyormusunuz , tick data için soruyorum

Bir zamanlar ugraşdım sihhatlı bir yol bulamadım.DDE link ile excele,ordanda data oluşturmaya çalışmışdım.

http://www.trading-tools.com/ddechartupdater.htm

https://www.google.com.tr/search?sourceid=navclient&aq=&oq=DDEChartUpdater&hl=tr&ie=UTF-8&rlz=1T4PRFD_trTR566TR566&q=ddechartupdater&gs_l=hp..0.0i19j0i30i19l4.0.0.1.351719...........0 .3z4gavzaxYI

esword
16-01-2015, 19:23
iyi akşamlar kolaygelsin arkadaşlar

bu formülü explorer taramasına eklemek istiyorum
fakat gereken FİLTREYİ oluşturamadım

""son 3 gün veya 3 gün içinde fiyat ,,
bu formüldeki değeri üste kesmiş ise""

hisseyi bulmasını istiyorum

FORMÜL

Pds:=21;
Mult:=3;
TruRan:=Mov(ATR(1),Pds,W)*Mult;
HiLimit:=HHV(H,Pds)-TruRan;
LoLimit:=LLV(L,Pds)+TruRan;
If(C>HiLimit,HiLimit,LoLimit)

PROGRAM FXPLUS maalesef
pds,, w gibi değerler neyi ifade ediyor explorer tanıyamadı öyle bir sorunumda var
normal grafik üzerinde kullanabiliyorum, explorer da tanımıyor
yardımcı olursanız sevinirim iyi haftasonları

ekrenmert
17-01-2015, 11:46
iyi akşamlar kolaygelsin arkadaşlar

bu formülü explorer taramasına eklemek istiyorum
fakat gereken FİLTREYİ oluşturamadım

""son 3 gün veya 3 gün içinde fiyat ,,
bu formüldeki değeri üste kesmiş ise""

hisseyi bulmasını istiyorum

FORMÜL

Pds:=21;
Mult:=3;
TruRan:=Mov(ATR(1),Pds,W)*Mult;
HiLimit:=HHV(H,Pds)-TruRan;
LoLimit:=LLV(L,Pds)+TruRan;
If(C>HiLimit,HiLimit,LoLimit)

PROGRAM FXPLUS maalesef
pds,, w gibi değerler neyi ifade ediyor explorer tanıyamadı öyle bir sorunumda var
normal grafik üzerinde kullanabiliyorum, explorer da tanımıyor
yardımcı olursanız sevinirim iyi haftasonları

pds periods'un kısaltması w ile MOV içinde olduğundan ağırlıklı ortalama.

free_man_1914
17-01-2015, 17:28
arkadaşlar merhaba... matriks kullanıyorum ancak indikatörlerin içinde keltner kanalını bulamadım parametreleri matrikse uygun şekilde elinde olan var mıdır acaba? Saygılar

uufuk
17-01-2015, 17:42
arkadaşlar merhaba... matriks kullanıyorum ancak indikatörlerin içinde keltner kanalını bulamadım parametreleri matrikse uygun şekilde elinde olan var mıdır acaba? Saygılar


x:=Input("periods", 2,500,20);
Mov((H+L)/2,x,S);
Mov((H+L)/2,x,S) + Mov((H-L),x,S);
Mov((H+L)/2,x,S) - Mov((H-L),x,S)

free_man_1914
18-01-2015, 14:28
Keltner için teşekkürler Ufuk bey

mesuteryilmaz
18-01-2015, 16:11
Selamlar,
Acaba aşağıdaki Metastock bir işe yarar mı? Matriks'e nasıl uyarlanabilir mi?
Herhalde cevap büyük olasılıkla Ufuk bey'den gelecek:))

Volume By Price 25

d:=Input("Bars to Include",1,9999,100);
n:=Input("Scaling Factor",1,99,5);
k:=Input("Plot Frame?",0,1,1);
y:=Cum(1);f:=LastValue(y);z:=f-1=y;
d:=LastValue(If(d>=f,f-1,d));a:=(f-d<y)*(y>1);
g:=a*V;b:=LastValue(Cum(g));
q:=LastValue(HighestSince(1,a=0,C));
r:=LastValue(LowestSince(1,a=0,C));
i:=(q-r)/25;u:=r+i*.5;m:=n*d/b;
x:=LastValue(Cum((C<(r+i))*g));ValueWhen(1,f-x*m<y,u);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i))*(C<(r+i*2))*g));ValueWhen(1,f- x*m<y,u+i);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*2))*(C<(r+i*3))*g));ValueWhen(1,f- x*m<y,u+i*2);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*3))*(C<(r+i*4))*g));ValueWhen(1,f- x*m<y,u+i*3);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*4))*(C<(r+i*5))*g));ValueWhen(1,f- x*m<y,u+i*4);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*5))*(C<(r+i*6))*g));ValueWhen(1,f- x*m<y,u+i*5);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*6))*(C<(r+i*7))*g));ValueWhen(1,f- x*m<y,u+i*6);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*7))*(C<(r+i*8))*g));ValueWhen(1,f- x*m<y,u+i*7);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*8))*(C<(r+i*9))*g));ValueWhen(1,f- x*m<y,u+i*8);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*9))*(C<(r+i*10))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*9);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*10))*(C<(r+i*11))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*10);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*11))*(C<(r+i*12))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*11);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*12))*(C<(r+i*13))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*12);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*13))*(C<(r+i*14))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*13);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*14))*(C<(r+i*15))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*14);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*15))*(C<(r+i*16))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*15);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*16))*(C<(r+i*17))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*16);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*17))*(C<(r+i*18))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*17);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*18))*(C<(r+i*19))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*18);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*19))*(C<(r+i*20))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*19);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*20))*(C<(r+i*21))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*20);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*21))*(C<(r+i*22))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*21);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*22))*(C<(r+i*23))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*22);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*23))*(C<(r+i*24))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*23);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*24))*(C<(r+i*25))*g));
ValueWhen(1,f-Int(x*m)=y,u+i*24);
x:=(f-d=y)*k;ValueWhen(1,x,q);ValueWhen(1,Alert(x,2),If( x,q,r))

Drift
18-01-2015, 18:41
yukardaki formülü matriksin kadlırabileceğini sanmıyorum :he:

uufuk
18-01-2015, 20:34
Selamlar,
Acaba aşağıdaki Metastock bir işe yarar mı? Matriks'e nasıl uyarlanabilir mi?
Herhalde cevap büyük olasılıkla Ufuk bey'den gelecek:))
Metastock,sizde yokmu dostum.Cizdir incele.Karar ver. :he: :he:
Formul ne anlatıyor düşün .

yukardaki formülü matriksin kadlırabileceğini sanmıyorum :he:

Bu kadarcık LastValue-ValueWhen ile Matriks den önce lütfen yükün altına siz giriniz.. :he: :düsün: :he: :düsün: :kahkah:

Bu formül metastock da da sorun yaratır."DLL" oluşturulmadan akıcı çalışmaz.
Market profilin sükse yaptığı zamanlar yazılmış,bazı işler beyin jimlastigi için yapılır bu iyi bir örnekdir.
Kardeşi matriksde var...O da süs..
Yıllar önce bu formulu kuşa çevirip incelemiştim,buyrun 25 kademe değil 13 kademeli Market profil.
Yanındada matriks den kardeşi cabası...:kahkah: :kahkah: :kahkah:

http://i.hizliresim.com/bgvBrn.png


d:=FML("GBar")*1; n:=4{Scaling Factor};
y:=Cum(1); f:=LastValue(y); z:=f-1=y; d:=LastValue(If(d>=f,f-1,d));
a:=(f-d<y)*(y>1); g:=a*V; b:=LastValue(Cum(g)); q:=LastValue(HighestSince(1,a=0,H));
r:=LastValue(LowestSince(1,a=0,L)); i:=(q-r)/14; u:=r+i*.5; m:=n*d/b;
x:=LastValue(Cum((C<(r+i))*g));
ya:=ValueWhen(1,f-x*m<y,u);
x1:=LastValue(Cum((C>=(r+i))*(C<(r+i*2))*g));
ya1:=ValueWhen(1,f- x1*m<y,u+i);
x2:=LastValue(Cum((C>=(r+i*2))*(C<(r+i*3))*g));
ya2:=ValueWhen(1,f- x2*m<y,u+i*2);
x3:=LastValue(Cum((C>=(r+i*3))*(C<(r+i*4))*g));
ya3:=ValueWhen(1,f- x3*m<y,u+i*3);
x4:=LastValue(Cum((C>=(r+i*4))*(C<(r+i*5))*g));
ya4:=ValueWhen(1,f- x4*m<y,u+i*4);
x5:=LastValue(Cum((C>=(r+i*5))*(C<(r+i*6))*g));
ya5:=ValueWhen(1,f- x5*m<y,u+i*5);
x6:=LastValue(Cum((C>=(r+i*6))*(C<(r+i*7))*g));
ya6:=ValueWhen(1,f- x6*m<y,u+i*6);
x7:=LastValue(Cum((C>=(r+i*7))*(C<(r+i*8))*g));
ya7:=ValueWhen(1,f- x7*m<y,u+i*7);
x8:=LastValue(Cum((C>=(r+i*8))*(C<(r+i*9))*g));
ya8:=ValueWhen(1,f- x8*m<y,u+i*8);
x9:=LastValue(Cum((C>=(r+i*9))*(C<(r+i*10))*g));
ya9:=ValueWhen(1,f-x9*m<y,u+i*9);ya;ya1;
x10:=LastValue(Cum((C>=(r+i*10))*(C<(r+i*11))*g));
ya10:=ValueWhen(1,f-x10*m<y,u+i*10);
x11:=LastValue(Cum((C>=(r+i*11))*(C<(r+i*12))*g));
ya11:=ValueWhen(1,f-x11*m<y,u+i*11);
x12:=LastValue(Cum((C>=(r+i*12))*(C<(r+i*13))*g));
ya12:=ValueWhen(1,f-x12*m<y,u+i*12);
x13:=LastValue(Cum((C>=(r+i*13))*(C<(r+i*14))*g));
ya13:=ValueWhen(1,f-x13*m<y,u+i*13);

ya;ya1;ya2;ya3;ya4;ya5;ya6;ya7;ya8;ya9;ya10;ya11;y a12;ya13

Drift
18-01-2015, 21:10
yukardaki formülden ben 110 bini direnç yapmış görüyorum tek anladığım bu :)

uufuk
18-01-2015, 21:21
yukardaki formülden ben 110 bini direnç yapmış görüyorum tek anladığım bu :)

Dostum,biraz daha konsantre olsan,"Kral Midas" gibi herşeyi altın göreceksin...Güldürdün ALLAH da seni güldürsün..
:kahkah: :kahkah: :kahkah: :kahkah:

nasa64
18-01-2015, 22:11
Sayın uufuk,

Formül bende çalışmadı. Problem bende mi acaba? Data serisi üzerine attım birşey çıkmıyor.

KOSA
18-01-2015, 23:27
Philip Nel'e ait 4H MACD Stratejisi. Serkan DAL'ın çalışması.
http://www.dosya.tc/server38/TkxHEE/4H_MACD_STRATEJI.rar.html

nasa64
19-01-2015, 00:18
Sayın uufuk,
Aşağıdaki yazılımın Matriks karşılığı nedir acaba

madP:=Mov(MP(),17,TIMESERIES)

Teşekkürler

uufuk
19-01-2015, 11:09
Sayın uufuk,

Formül bende çalışmadı. Problem bende mi acaba? Data serisi üzerine attım birşey çıkmıyor.

Sayfadan kopyaladım çalışdı...


Sayın uufuk,
Aşağıdaki yazılımın Matriks karşılığı nedir acaba

madP:=Mov(MP(),17,TIMESERIES)

Teşekkürler

TSF((H+L)/2,17)

50promil
19-01-2015, 12:01
TSF((H+L)/2,17)

merhaba

bilgileriniz malum.bize prof it işlemleri hakkında bilgi vermeniz mümkün mü?

viobdelisi
19-01-2015, 12:51
Metastock,sizde yokmu dostum.Cizdir incele.Karar ver. :he: :he:
Formul ne anlatıyor düşün .


Bu kadarcık LastValue-ValueWhen ile Matriks den önce lütfen yükün altına siz giriniz.. :he: :düsün: :he: :düsün: :kahkah:

Bu formül metastock da da sorun yaratır."DLL" oluşturulmadan akıcı çalışmaz.
Market profilin sükse yaptığı zamanlar yazılmış,bazı işler beyin jimlastigi için yapılır bu iyi bir örnekdir.
Kardeşi matriksde var...O da süs..
Yıllar önce bu formulu kuşa çevirip incelemiştim,buyrun 25 kademe değil 13 kademeli Market profil.
Yanındada matriks den kardeşi cabası...:kahkah: :kahkah: :kahkah:

http://i.hizliresim.com/bgvBrn.png


d:=FML("GBar")*1; n:=4{Scaling Factor};
y:=Cum(1); f:=LastValue(y); z:=f-1=y; d:=LastValue(If(d>=f,f-1,d));
a:=(f-d<y)*(y>1); g:=a*V; b:=LastValue(Cum(g)); q:=LastValue(HighestSince(1,a=0,H));
r:=LastValue(LowestSince(1,a=0,L)); i:=(q-r)/14; u:=r+i*.5; m:=n*d/b;
x:=LastValue(Cum((C<(r+i))*g));
ya:=ValueWhen(1,f-x*m<y,u);
x1:=LastValue(Cum((C>=(r+i))*(C<(r+i*2))*g));
ya1:=ValueWhen(1,f- x1*m<y,u+i);
x2:=LastValue(Cum((C>=(r+i*2))*(C<(r+i*3))*g));
ya2:=ValueWhen(1,f- x2*m<y,u+i*2);
x3:=LastValue(Cum((C>=(r+i*3))*(C<(r+i*4))*g));
ya3:=ValueWhen(1,f- x3*m<y,u+i*3);
x4:=LastValue(Cum((C>=(r+i*4))*(C<(r+i*5))*g));
ya4:=ValueWhen(1,f- x4*m<y,u+i*4);
x5:=LastValue(Cum((C>=(r+i*5))*(C<(r+i*6))*g));
ya5:=ValueWhen(1,f- x5*m<y,u+i*5);
x6:=LastValue(Cum((C>=(r+i*6))*(C<(r+i*7))*g));
ya6:=ValueWhen(1,f- x6*m<y,u+i*6);
x7:=LastValue(Cum((C>=(r+i*7))*(C<(r+i*8))*g));
ya7:=ValueWhen(1,f- x7*m<y,u+i*7);
x8:=LastValue(Cum((C>=(r+i*8))*(C<(r+i*9))*g));
ya8:=ValueWhen(1,f- x8*m<y,u+i*8);
x9:=LastValue(Cum((C>=(r+i*9))*(C<(r+i*10))*g));
ya9:=ValueWhen(1,f-x9*m<y,u+i*9);ya;ya1;
x10:=LastValue(Cum((C>=(r+i*10))*(C<(r+i*11))*g));
ya10:=ValueWhen(1,f-x10*m<y,u+i*10);
x11:=LastValue(Cum((C>=(r+i*11))*(C<(r+i*12))*g));
ya11:=ValueWhen(1,f-x11*m<y,u+i*11);
x12:=LastValue(Cum((C>=(r+i*12))*(C<(r+i*13))*g));
ya12:=ValueWhen(1,f-x12*m<y,u+i*12);
x13:=LastValue(Cum((C>=(r+i*13))*(C<(r+i*14))*g));
ya13:=ValueWhen(1,f-x13*m<y,u+i*13);

ya;ya1;ya2;ya3;ya4;ya5;ya6;ya7;ya8;ya9;ya10;ya11;y a12;ya13
ufukbey matrikste çalıştıramadım ...Formülün başındaki FML 'GBar' dan mı kaynaklanıyor acaba..Yardımcı olursanız çok sevinirim.Teşekkürler.

uufuk
19-01-2015, 12:53
merhaba
bilgileriniz malum.bize prof it işlemleri hakkında bilgi vermeniz mümkün mü?

Kar (profit) gördünmü cebe at.Cebelleşme palayla malayla...:he: :he:
Flat da güzel bir pozisyondur.
Formulasyon diyorsan açık tarlf et yazmaya çalışayım...

uufuk
19-01-2015, 13:04
ufukbey matrikste çalıştıramadım ...Formülün başındaki FML 'GBar' dan mı kaynaklanıyor acaba..Yardımcı olursanız çok sevinirim.Teşekkürler.

Dostum,dogru tesbit...Yaşlılık, yıllar önce karalamışdım unutmuşum.
{Bu indikator silinmeyecek} diye not bile düşmüşüm....:kahkah:
GBar günlük bar sayısınını verir.
Aşagıda, aynı isimle ayrı indikatör olarak kaydetın sorun çözülür.


{Bu indikator silinmeyecek}
q:=ROC(Hour(),1,$)<0;q1:=valuewhen(1,q,cum(1));
q2:=valuewhen(2,q,cum(1));
(q2-q1)*-1

50promil
19-01-2015, 13:46
Kar (profit) gördünmü cebe at.Cebelleşme palayla malayla...:he: :he:
Flat da güzel bir pozisyondur.
Formulasyon diyorsan açık tarlf et yazmaya çalışayım...

proof it strateji örnekleri olarak sordum daha doğrusu.mesela bir pozisyona girdik hangi seviyede kar alacağımızı nasıl belirliyoruz? %20 lik bir hedef belirledim bu hedef içinde kar alma işlemini nasıl yapıyorum?stratejileri hangi mantık ile kuruyorum? en çok kullanan bir iki kar al tekniğini örnekleyebilir misiniz? (sınav sorusu gibi oldu :mut: )

viobdelisi
19-01-2015, 14:27
Ufuk hocam Allah razı olsun.

uufuk
19-01-2015, 15:38
proof it strateji örnekleri olarak sordum daha doğrusu.mesela bir pozisyona girdik hangi seviyede kar alacağımızı nasıl belirliyoruz? %20 lik bir hedef belirledim bu hedef içinde kar alma işlemini nasıl yapıyorum?stratejileri hangi mantık ile kuruyorum? en çok kullanan bir iki kar al tekniğini örnekleyebilir misiniz? (sınav sorusu gibi oldu :mut: )
Dostum,stradeji savaşçıya ve şartlara görecelidir.
%20 kar istiyorsun bende % 5 zararı göze al dedim böyle bir grafik oluştu.

http://i.hizliresim.com/l0Qg7p.png



al:=Cross(mov(c,13,s),mov(c,50,s)); sat:=Cross(mov(c,50,s),mov(c,13,s));
z:=valuewhen(1,al-sat,al-sat); kar1:=20; kar:=(1+kar1/100); zar1:=5; zar:=(1+zar1/100);
alk:=if(z=1,valuewhen(1,al,c),0); satk:=if(z=-1,valuewhen(1,sat,c),0);
alk*kar ; satk/kar;alk/zar ; satk*zar

viobdelisi
19-01-2015, 16:27
ST:=(HHV(H,26)+LLV(L,26))/2;
TL:=(HHV(H,9)+LLV(L,9))/2;
A1:=Ref((ST+TL)/2,-25);
A2:=Ref((HHV(H,52)+LLV(L,52))/2,-25);
LE:= If(A1>=A2,Cross(C,A1),Cross(C,A2));
LX:= If(A1>=A2,Cross(A1,C),Cross(A2,C));
SE:= If(A1>=A2,Cross(A2,C),Cross(A1,C));
SX:= If(A1>=A2,Cross(C,A2),Cross(C,A1));
B:= ExtFml("ForumDll.Latch",LE,LX,SE,SX);
B = 1
Ufuk hocam böyle bir formül var elimde ama B:ExtFml(.....) yerde kod var...Acaba buraya birşey yapılabilinir mi?Teşekkürler.

nasa64
19-01-2015, 16:27
Çok teşekkür ederim Sn.uufuk

50promil
19-01-2015, 17:22
Dostum,stradeji savaşçıya ve şartlara görecelidir.
%20 kar istiyorsun bende % 5 zararı göze al dedim böyle bir grafik oluştu.

http://i.hizliresim.com/l0Qg7p.png



al:=Cross(mov(c,13,s),mov(c,50,s)); sat:=Cross(mov(c,50,s),mov(c,13,s));
z:=valuewhen(1,al-sat,al-sat); kar1:=20; kar:=(1+kar1/100); zar1:=5; zar:=(1+zar1/100);
alk:=if(z=1,valuewhen(1,al,c),0); satk:=if(z=-1,valuewhen(1,sat,c),0);
alk*kar ; satk/kar;alk/zar ; satk*zar

teşekkürler. inceleyeceğim

uufuk
19-01-2015, 17:24
ST:=(HHV(H,26)+LLV(L,26))/2;
TL:=(HHV(H,9)+LLV(L,9))/2;
A1:=Ref((ST+TL)/2,-25);
A2:=Ref((HHV(H,52)+LLV(L,52))/2,-25);
LE:= If(A1>=A2,Cross(C,A1),Cross(C,A2));
LX:= If(A1>=A2,Cross(A1,C),Cross(A2,C));
SE:= If(A1>=A2,Cross(A2,C),Cross(A1,C));
SX:= If(A1>=A2,Cross(C,A2),Cross(C,A1));
B:= ExtFml("ForumDll.Latch",LE,LX,SE,SX);
B = 1
Ufuk hocam böyle bir formül var elimde ama B:ExtFml(.....) yerde kod var...Acaba buraya birşey yapılabilinir mi?Teşekkürler.

Dostum,Ichı Moku adıyla matriksde var.
ExtFml("ForumDll.Latch",LE,LX,SE,SX) Metastock ForumDll eklentisi.Vazifesi burda "Latch" yani pozu mandallayıp
şartlar değişinceye kadar sabitlemek.Matriks sistem mantığında gerekli değil.
Aşagıdaki formülden pozları inceye bilirsin.

ST:=(HHV(H,26)+LLV(L,26))/2;
TL:=(HHV(H,9)+LLV(L,9))/2;
A1:=Ref((ST+TL)/2,-25);
A2:=Ref((HHV(H,52)+LLV(L,52))/2,-25);
LE:= If(A1>=A2,Cross(C,A1),Cross(C,A2));
LX:= If(A1>=A2,Cross(A1,C),Cross(A2,C));
SE:= If(A1>=A2,Cross(A2,C),Cross(A1,C));
SX:= If(A1>=A2,Cross(C,A2),Cross(C,A1)); LE; - LX; -SE ;SX

http://i.hizliresim.com/MP1rXg.png

50promil
19-01-2015, 17:36
uufuk

matriks de sizin yaptığınız gibi sadece yatay çizgileri nasıl çıkarabilirim?

http://i.hizliresim.com/ZA50Zk.png (http://hizliresim.com/ZA50Zk)

uufuk
19-01-2015, 17:40
matriks de sizin yaptığınız gibi sadece yatay çizgileri nasıl çıkarabilirim?

http://i.hizliresim.com/6lD0Jk.png

viobdelisi
19-01-2015, 18:37
Ufuk hocam Formülün tamamı evdeki bilgisayardaydı .Rica etsem tamamına bakabilirmisiniz?Tabi çok zahmet olmazsa..Teşekkür
ederim.











LONG :

ST:=(HHV(H,26)+LLV(L,26))/2;
TL:=(HHV(H,9)+LLV(L,9))/2;
A1:=Ref((ST+TL)/2,-25);
A2:=Ref((HHV(H,52)+LLV(L,52))/2,-25);
LE:= If(A1>=A2,Cross(C,A1),Cross(C,A2));
LX:= If(A1>=A2,Cross(A1,C),Cross(A2,C));
SE:= If(A1>=A2,Cross(A2,C),Cross(A1,C));
SX:= If(A1>=A2,Cross(C,A2),Cross(C,A1));
B:= ExtFml("ForumDll.Latch",LE,LX,SE,SX);
B = 1

SHORT :

ST:=(HHV(H,26)+LLV(L,26))/2;
TL:=(HHV(H,9)+LLV(L,9))/2;
A1:=Ref((ST+TL)/2,-25);
A2:=Ref((HHV(H,52)+LLV(L,52))/2,-25);
LE:= If(A1>=A2,Cross(C,A1),Cross(C,A2));
LX:= If(A1>=A2,Cross(A1,C),Cross(A2,C));
SE:= If(A1>=A2,Cross(A2,C),Cross(A1,C));
SX:= If(A1>=A2,Cross(C,A2),Cross(C,A1));
B:= ExtFml("ForumDll.Latch",LE,LX,SE,SX);
B = -1

out :

ST:=(HHV(H,26)+LLV(L,26))/2;
TL:=(HHV(H,9)+LLV(L,9))/2;
A1:=Ref((ST+TL)/2,-25);
A2:=Ref((HHV(H,52)+LLV(L,52))/2,-25);
LE:= If(A1>=A2,Cross(C,A1),Cross(C,A2));
LX:= If(A1>=A2,Cross(A1,C),Cross(A2,C));
SE:= If(A1>=A2,Cross(A2,C),Cross(A1,C));
SX:= If(A1>=A2,Cross(C,A2),Cross(C,A1));
B:= ExtFml("ForumDll.Latch",LE,LX,SE,SX);
B = 0

Symbols tab

ENTER LONG :

ST:=(HHV(H,26)+LLV(L,26))/2;
TL:=(HHV(H,9)+LLV(L,9))/2;
A1:=Ref((ST+TL)/2,-25);
A2:=Ref((HHV(H,52)+LLV(L,52))/2,-25);
LE:= If(A1>=A2,Cross(C,A1),Cross(C,A2));
LX:= If(A1>=A2,Cross(A1,C),Cross(A2,C));
SE:= If(A1>=A2,Cross(A2,C),Cross(A1,C));
SX:= If(A1>=A2,Cross(C,A2),Cross(C,A1));
B:= ExtFml("ForumDll.Latch",LE,LX,SE,SX);
B = 1 AND Ref(B,-1) <> 1

ENTER SHORT :

ST:=(HHV(H,26)+LLV(L,26))/2;
TL:=(HHV(H,9)+LLV(L,9))/2;
A1:=Ref((ST+TL)/2,-25);
A2:=Ref((HHV(H,52)+LLV(L,52))/2,-25);
LE:= If(A1>=A2,Cross(C,A1),Cross(C,A2));
LX:= If(A1>=A2,Cross(A1,C),Cross(A2,C));
SE:= If(A1>=A2,Cross(A2,C),Cross(A1,C));
SX:= If(A1>=A2,Cross(C,A2),Cross(C,A1));
B:= ExtFml("ForumDll.Latch",LE,LX,SE,SX);
B = -1 AND Ref(B,-1) <> -1

EXIT LONG :

ST:=(HHV(H,26)+LLV(L,26))/2;
TL:=(HHV(H,9)+LLV(L,9))/2;
A1:=Ref((ST+TL)/2,-25);
A2:=Ref((HHV(H,52)+LLV(L,52))/2,-25);
LE:= If(A1>=A2,Cross(C,A1),Cross(C,A2));
LX:= If(A1>=A2,Cross(A1,C),Cross(A2,C));
SE:= If(A1>=A2,Cross(A2,C),Cross(A1,C));
SX:= If(A1>=A2,Cross(C,A2),Cross(C,A1));
B:= ExtFml("ForumDll.Latch",LE,LX,SE,SX);
B = 0 AND Ref(B,-1) = 1

EXIT SHORT :

ST:=(HHV(H,26)+LLV(L,26))/2;
TL:=(HHV(H,9)+LLV(L,9))/2;
A1:=Ref((ST+TL)/2,-25);
A2:=Ref((HHV(H,52)+LLV(L,52))/2,-25);
LE:= If(A1>=A2,Cross(C,A1),Cross(C,A2));
LX:= If(A1>=A2,Cross(A1,C),Cross(A2,C));
SE:= If(A1>=A2,Cross(A2,C),Cross(A1,C));
SX:= If(A1>=A2,Cross(C,A2),Cross(C,A1));
B:= ExtFml("ForumDll.Latch",LE,LX,SE,SX);
B = 0 AND Ref(B,-1) = -1

uufuk
19-01-2015, 21:26
Ufuk hocam Formülün tamamı evdeki bilgisayardaydı .Rica etsem tamamına bakabilirmisiniz?Tabi çok zahmet olmazsa..Teşekkür ederim.

Dostum,harcı alem formül,başlangıcını görünce gerisinı tahmim etmişdim.
Yanılmamışım cevap vermiş grafik üzerinde açıklama yaptım.

leventmartı
20-01-2015, 11:14
Ufuk Abi,
emeklerin için çok teşekkürler...:yes:

uufuk
20-01-2015, 11:15
"AYİNESİ İŞDİR KİŞİNİN,LAFA BAKILMAZ" Ziya Paşa


http://i.hizliresim.com/PYGoMb.png


http://i.hizliresim.com/MP1rXg.png

viobdelisi
20-01-2015, 12:43
İlginizden dolayı çok teşekkür ederim...Allah razı olsun Ufuk Bey.

Finance
20-01-2015, 13:15
Merhaba

matriksde aylık verilerde 0 çizgisi altında macd formülünün al verdiklerini nasıl bir formül ile arayabilirim ?

viobdelisi
20-01-2015, 17:45
"AYİNESİ İŞDİR KİŞİNİN,LAFA BAKILMAZ" Ziya Paşa


http://i.hizliresim.com/PYGoMb.png


http://i.hizliresim.com/MP1rXg.png
Ufuk hocam inanın denedim beceremedim zahmet olmazsa al sat şeklinde yazılışını yazarmısınız?Herşey için çok teşekkürler...

blackmagic
20-01-2015, 18:35
son yaptığı son girdiği işlem i nasıl ifade edebilirim?teşekkürler..

LDOGAN
20-01-2015, 19:17
Merhaba. kolay gelsin buradakilere...

Heiken Ashi kodlarına ihtiyacım var matriks için.

şimdiden teşekkürler.

uufuk
20-01-2015, 19:53
Ufuk hocam inanın denedim beceremedim zahmet olmazsa al sat şeklinde yazılışını yazarmısınız?Herşey için çok teşekkürler...

Al
ST:=(HHV(H,26)+LLV(L,26))/2;
TL:=(HHV(H,9)+LLV(L,9))/2;
A1:=Ref((ST+TL)/2,-25);
A2:=Ref((HHV(H,52)+LLV(L,52))/2,-25);
If(A1>=A2,Cross(C,A1),Cross(C,A2))

Sat
ST:=(HHV(H,26)+LLV(L,26))/2;
TL:=(HHV(H,9)+LLV(L,9))/2;
A1:=Ref((ST+TL)/2,-25);
A2:=Ref((HHV(H,52)+LLV(L,52))/2,-25);
If(A1>=A2,Cross(A1,C),Cross(A2,C))

A.Sat
ST:=(HHV(H,26)+LLV(L,26))/2;
TL:=(HHV(H,9)+LLV(L,9))/2;
A1:=Ref((ST+TL)/2,-25);
A2:=Ref((HHV(H,52)+LLV(L,52))/2,-25);
If(A1>=A2,Cross(A2,C),Cross(A1,C))

A.Kapat
ST:=(HHV(H,26)+LLV(L,26))/2;
TL:=(HHV(H,9)+LLV(L,9))/2;
A1:=Ref((ST+TL)/2,-25);
A2:=Ref((HHV(H,52)+LLV(L,52))/2,-25);
If(A1>=A2,Cross(C,A2),Cross(C,A1))

uufuk
20-01-2015, 19:59
Merhaba. kolay gelsin buradakilere...
Heiken Ashi kodlarına ihtiyacım var matriks için.şimdiden teşekkürler.

http://www.stocata.org/metastock/heikin_ashi.html

uufuk
20-01-2015, 20:23
Merhaba
matriksde aylık verilerde 0 çizgisi altında macd formülünün al verdiklerini nasıl bir formül ile arayabilirim ?

http://i.hizliresim.com/BRGybG.png

Finance1


a:=MACD(26,12,9);
b:=MACDTrigger(26,12,9);
Cross(-0.5,a<0 and a>b)

Finance2


a:=MACD(26,12,9);
b:=MACDTrigger(26,12,9);
Cross(a,0)

Nereye ne yazacağım dersen Link de tarif var
http://www.matriksdata.com/website/kurumsal-urunler/matriks-veri-terminali/dokumanlar/matriks-veri-terminali-ileri-teknik-analiz-modulleri-egitim-dokumani

LDOGAN
20-01-2015, 20:32
http://www.stocata.org/metastock/heikin_ashi.html

Saol ufuk bey. ama ben çizdirmek istiyorum. o kodları bende buldum...çizgiden öteye gitmiyor.

şöyleki;

bir grafik açtığımda Heiken Ashi görmek istiyorum.

normal mumları değil...

bu mümkünmü?

uufuk
20-01-2015, 20:36
son yaptığı son girdiği işlem i nasıl ifade edebilirim?teşekkürler..

Dostum,sistemin son işlemini anladım..yanlışım varsa açıklama yap...


b:=Cross(mov(c,13,s),mov(c,50,s));
s:=Cross(mov(c,50,s),mov(c,13,s));
z:=valuewhen(1,b-s,b-s); z

http://i.hizliresim.com/XDlP2j.png

uufuk
20-01-2015, 20:42
Saol ufuk bey. ama ben çizdirmek istiyorum. o kodları bende buldum...çizgiden öteye gitmiyor.

şöyleki;

bir grafik açtığımda Heiken Ashi görmek istiyorum.

normal mumları değil...

bu mümkünmü?

Matriks de hazır var,böyle işnizi görür.Matriksde mum çizdiremiyoruz.Ami ve Metatrader de var.

http://i.hizliresim.com/BRGLPv.png

LDOGAN
20-01-2015, 20:51
Matriks de hazır var,böyle işnizi görür.Matriksde mum çizdiremiyoruz.Ami ve Metatrader de var.

http://i.hizliresim.com/BRGLPv.png

anladım. teşekkür ederim.

kolay gelsin.

ysrzcn20
20-01-2015, 21:27
Merhaba. kolay gelsin buradakilere...

Heiken Ashi kodlarına ihtiyacım var matriks için.

şimdiden teşekkürler.

C:=(O+H+L+C)/4;
O:=(PREV + (Ref(O,-1)+Ref(H,-1)+Ref(L,-1)+Ref(C,-1))/4)/2;
H:=Max(Max(H,O),C);
L:=Min(Min(L,O),C);
C;O;H;L

çizgi şeklinde var .begenirseniz kullanın

nasa64
20-01-2015, 21:59
Sayın uufuk,
Sistem yaparken (Al-SAT aynı formül-parametre >< farkı) ve (A.Sat-A.Kapat farklı formül veya farklı parametre) bölümleri farlı formüller veya aynı formülün farklı opt. değerleri olabilir mi?

Biz genelde Al-A.Kapat aynı ve Sat-A.Sat aynı olacak şekilde sistem yapmaya çalışıyoruz.

Umarım anlatabilmişimdir.Biraz karıştırdım sani.

Çok teşekkürler


Al
ST:=(HHV(H,26)+LLV(L,26))/2;
TL:=(HHV(H,9)+LLV(L,9))/2;
A1:=Ref((ST+TL)/2,-25);
A2:=Ref((HHV(H,52)+LLV(L,52))/2,-25);
If(A1>=A2,Cross(C,A1),Cross(C,A2))

Sat
ST:=(HHV(H,26)+LLV(L,26))/2;
TL:=(HHV(H,9)+LLV(L,9))/2;
A1:=Ref((ST+TL)/2,-25);
A2:=Ref((HHV(H,52)+LLV(L,52))/2,-25);
If(A1>=A2,Cross(A1,C),Cross(A2,C))

A.Sat
ST:=(HHV(H,26)+LLV(L,26))/2;
TL:=(HHV(H,9)+LLV(L,9))/2;
A1:=Ref((ST+TL)/2,-25);
A2:=Ref((HHV(H,52)+LLV(L,52))/2,-25);
If(A1>=A2,Cross(A2,C),Cross(A1,C))

A.Kapat
ST:=(HHV(H,26)+LLV(L,26))/2;
TL:=(HHV(H,9)+LLV(L,9))/2;
A1:=Ref((ST+TL)/2,-25);
A2:=Ref((HHV(H,52)+LLV(L,52))/2,-25);
If(A1>=A2,Cross(C,A2),Cross(C,A1))

uufuk
20-01-2015, 22:09
Sayın uufuk,
Sistem yaparken (Al-SAT aynı formül-parametre >< farkı) ve (A.Sat-A.Kapat farklı formül veya farklı parametre) bölümleri farlı formüller veya aynı formülün farklı opt. değerleri olabilir mi?

Biz genelde Al-A.Kapat aynı ve Sat-A.Sat aynı olacak şekilde sistem yapmaya çalışıyoruz.

Umarım anlatabilmişimdir.Biraz karıştırdım sani.

Çok teşekkürler

Dostum,dört farklı işlem yapıyorsun.
Dört ayrı alakasız formül bile kullanabilirsin.
Yeterki kuyrukları birbirine dolanmasın.
1)alıyorsun 2)satıyorsun 3)acıga satıyorsun 4)açıgı kapatıyorsun

nasa64
20-01-2015, 22:19
İşte sistem hayatımda devrim yapacak cümle :)
Ben de aynı şekilde düşünüyordum ama cesaret edemiyordum (sistem bozulur vs. korkuları ile).Zaten hiç FLAT kalmadan devemlı işlem yapmak bana pek mantıklı gelmiyordu.

Sayın uufuk tekrar çok çok teşekkür ederim.


Dostum,dört farklı işlem yapıyorsun.
Dört ayrı alakasız formül bile kullanabilirsin.
Yeterki kuyrukları birbirine dolanmasın.
1)alıyorsun 2)satıyorsun 3)acıga satıyorsun 4)açıgı kapatıyorsun

Finance
20-01-2015, 23:46
http://i.hizliresim.com/BRGybG.png

Finance1


a:=MACD(26,12,9);
b:=MACDTrigger(26,12,9);
Cross(-0.5,a<0 and a>b)

Finance2


a:=MACD(26,12,9);
b:=MACDTrigger(26,12,9);
Cross(a,0)

Nereye ne yazacağım dersen Link de tarif var
http://www.matriksdata.com/website/kurumsal-urunler/matriks-veri-terminali/dokumanlar/matriks-veri-terminali-ileri-teknik-analiz-modulleri-egitim-dokumani

teşekkürler sn uufuk.

Kapani
22-01-2015, 03:47
Arkadaşlar eskiden biliyordum fakat unuttum da, sorum şu; bir hissenin grafiğini açtık, bu hisseyi aynı grafik ekranında başka bi hisseyle karşılaştırmak yani her iki hisseyide aynı ekranda görmek istiyorum, onu nasıl yapıyorduk? Bilen arkadaş özel mesaj atarsa sevinirim.. Tşkkürler...

50promil
22-01-2015, 10:05
Arkadaşlar eskiden biliyordum fakat unuttum da, sorum şu; bir hissenin grafiğini açtık, bu hisseyi aynı grafik ekranında başka bi hisseyle karşılaştırmak yani her iki hisseyide aynı ekranda görmek istiyorum, onu nasıl yapıyorduk? Bilen arkadaş özel mesaj atarsa sevinirim.. Tşkkürler...

virgül sonra diğer hisse adı

uzundere
22-01-2015, 14:52
şu matriks proğramında formülümüzü seystem testerda yazıp uyguluyoruz.
fakat aynı olayı bi akıllı telefonlarda veya tabletlerde yapamıyoruz.firma onlarda olmuyor diyor.kendi hazırladıkları grafiklerde takip yapılıyor.
şunu sormak istiyorum bu al sat formüllerimizi akıllı telefonlarda da uygulayabileceğimiz başka bi proğram varmıdır acaba.
her zaman yanımızda bilgisayar gezdiremeyizki.telefondan zaman zaman kontrol edebilmemiz lazım.bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.teş.

mızmız
22-01-2015, 17:38
şu matriks proğramında formülümüzü seystem testerda yazıp uyguluyoruz.
fakat aynı olayı bi akıllı telefonlarda veya tabletlerde yapamıyoruz.firma onlarda olmuyor diyor.kendi hazırladıkları grafiklerde takip yapılıyor.
şunu sormak istiyorum bu al sat formüllerimizi akıllı telefonlarda da uygulayabileceğimiz başka bi proğram varmıdır acaba.
her zaman yanımızda bilgisayar gezdiremeyizki.telefondan zaman zaman kontrol edebilmemiz lazım.bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.teş.

teamveawer programını telefonuna kurup evdeki bilgisayarına bağlanıp kontrol edebilirsin.

Kapani
23-01-2015, 02:14
virgül sonra diğer hisse adı

Teşekkürler :)

heroturk
23-01-2015, 15:03
arkadaşlar matriks formül ve sayfalarımızı yedek almak için ne yapıyorduk
bir arkadaş söylemişti bulamadım
matriks klasörğnden 2 tane klasör vardı

uufuk
23-01-2015, 15:09
arkadaşlar matriks formül ve sayfalarımızı yedek almak için ne yapıyorduk
bir arkadaş söylemişti bulamadım
matriks klasörğnden 2 tane klasör vardı

USER
klasöründe oluşturduğun herşey var onu yedekle yeter...

heroturk
23-01-2015, 15:16
USER
klasöründe oluşturduğun herşey var onu yedekle yeter...

çok teşekkürler
:cool:

uzundere
24-01-2015, 00:46
kurdukdan sonra nasıl bağlantı olabilir.evde kimse olmadan yapabilirmiyiz.
teamveawer programını telefonuna kurup evdeki bilgisayarına bağlanıp kontrol edebilirsin.

mızmız
24-01-2015, 03:25
kurdukdan sonra nasıl bağlantı olabilir.evde kimse olmadan yapabilirmiyiz.

evet evdeki bilgisayarın açık ve teamveawer programının açık olması yeterli. Teamveawerdan ayarları yapıyorsunuz size bir ID veriyor o ID ile telefondan size özel şifre ile girebiliyorsunuz. webde tam ayrıntılı anlatımı vardır. Çok kolay ufak bir kurcalamanız yeterli.

TİQARO
24-01-2015, 17:09
Elimdeki trend indikatörü nun aşağı geçince sat yukarı geçince al demesi için sistem tester de nasıl yazdirabilirim

KOSA
24-01-2015, 18:54
c>Elindeki trend indikatörü
c<Elindeki trend indikatörü

viobdelisi
25-01-2015, 12:23
Flat Market Indicator (FMI)

{FLAT MARKET INDICATOR (FMI) by Piotr Wojdyło}
{wskaźnik "płaskiego rynku"}
per1:=Input("Period",1,200,17);
MMA:=Mov(C,per1,E);
SMMA:=Mov(MMA,per1,E);
IMPETMMA:=MMA - Ref(MMA,-1);
IMPETSMMA:=SMMA - Ref(SMMA,-1);
DIVMA:= Abs(MMA - SMMA);
AVERIMPET:= (IMPETMMA+IMPETSMMA)/2;
TDF:= Power(DIVMA,1)*Power(AVERIMPET,3);
NTDF:=TDF/HHV(Abs(TDF),per1*3);
0.05;Abs(ntdf);
Trend Direction & Force Index (TDF Index)

{TDF Index by Piotr Wojdyło}
{Wskaźnik kierunku i siły trendu}
per1:=Input("Major MA",1,200,17);
MMA:=Mov(C,per1,E);
SMMA:=Mov(MMA,per1,E);
IMPETMMA:=MMA - Ref(MMA,-1);
IMPETSMMA:=SMMA - Ref(SMMA,-1);
DIVMA:= Abs(MMA - SMMA);
AVERIMPET:= (IMPETMMA+IMPETSMMA)/2;
TDF:= Power(DIVMA,1)*Power(AVERIMPET,3);
NTDF:=TDF/HHV(Abs(TDF),per1*3);
-0.05;0.05;ntdf
Bu iki metastok formülünü matrikse çevirebilecek arkadaşların yardımını rica ediyorum.Teşekkürler.

uufuk
25-01-2015, 17:20
Flat Market Indicator (FMI)

{FLAT MARKET INDICATOR (FMI) by Piotr Wojdyło}
{wskaźnik "płaskiego rynku"}
per1:=Input("Period",1,200,17);
MMA:=Mov(C,per1,E);
SMMA:=Mov(MMA,per1,E);
IMPETMMA:=MMA - Ref(MMA,-1);
IMPETSMMA:=SMMA - Ref(SMMA,-1);
DIVMA:= Abs(MMA - SMMA);
AVERIMPET:= (IMPETMMA+IMPETSMMA)/2;
TDF:= Power(DIVMA,1)*Power(AVERIMPET,3);
NTDF:=TDF/HHV(Abs(TDF),per1*3);
0.05;Abs(ntdf);
Trend Direction & Force Index (TDF Index)

{TDF Index by Piotr Wojdyło}
{Wskaźnik kierunku i siły trendu}
per1:=Input("Major MA",1,200,17);
MMA:=Mov(C,per1,E);
SMMA:=Mov(MMA,per1,E);
IMPETMMA:=MMA - Ref(MMA,-1);
IMPETSMMA:=SMMA - Ref(SMMA,-1);
DIVMA:= Abs(MMA - SMMA);
AVERIMPET:= (IMPETMMA+IMPETSMMA)/2;
TDF:= Power(DIVMA,1)*Power(AVERIMPET,3);
NTDF:=TDF/HHV(Abs(TDF),per1*3);
-0.05;0.05;ntdf
Bu iki metastok formülünü matrikse çevirebilecek arkadaşların yardımını rica ediyorum.Teşekkürler.
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=140369&page=11

Gönderi===>#85

Trend yön ve güç göstergesi..Sihhatlı çalışır...

per1:=21;
MMA:=Mov(C,per1,E); SMMA:=Mov(MMA,per1,E);
IMPETMMA:=MMA - Ref(MMA,-2); IMPETSMMA:=SMMA - Ref(SMMA,-2);
DIVMA:= Abs(MMA - SMMA); AVERIMPET:= (IMPETMMA+IMPETSMMA)/2;
TDF:=DIVMA*Power(AVERIMPET,3); TDF/HHV(Abs(TDF),per1*3):-0.05:0.05

http://trader-online.tk/MSZ/e-w-Trend_Direction_Force_Index.html

Aşagıdaki grafikde saatlık gösterge 5 dakikalık grafa uygulanmış hali 21 peryotlukdur.Bunu idela uyarlayın .
Saatlık gösterge sağlıklı bilgi verir.

http://i.hizliresim.com/Q4LmMA.png

TİQARO
25-01-2015, 20:22
c>Elindeki trend indikatörü
c<Elindeki trend indikatörü

c<trnd şeklınde olmadı hep al gosterdı :(

Bear_Bull
25-01-2015, 21:29
c<trnd şeklınde olmadı hep al gosterdı :(

CROSS(C,FML("trnd"))

ve

CROSS(FML("trnd"),C)

Deneyin.

TİQARO
25-01-2015, 21:37
Teşekkür ederim ☺

viobdelisi
26-01-2015, 00:16
Sayın ufuk hocam ne kadar teşekkür etsem azdır.Yine yetiştiniz hızır gibi....Allah razı olsun...

free_man_1914
26-01-2015, 16:21
bunca formül var ve ben yazıp uygulamayı henüz başaramadım hisselere.Emeklerine sağlık Ufuk hocam

heroturk
26-01-2015, 16:22
arkadaşlar system testerde formül için doğru getiri için aşağıdaki alana onbinde 1,4 komisyo oranı için nasıl yazmam gerekir

http://i.hizliresim.com/BRNazp.jpg (http://hizliresim.com/BRNazp)

mızmız
26-01-2015, 18:47
arkadaşlar system testerde formül için doğru getiri için aşağıdaki alana onbinde 1,4 komisyo oranı için nasıl yazmam gerekir

http://i.hizliresim.com/BRNazp.jpg (http://hizliresim.com/BRNazp)

0,14 yazarsınız

Drift
26-01-2015, 18:49
arkadaşlar system testerde formül için doğru getiri için aşağıdaki alana onbinde 1,4 komisyo oranı için nasıl yazmam gerekir

http://i.hizliresim.com/BRNazp.jpg (http://hizliresim.com/BRNazp)

hocam bence 0 gir. ve işlemleri kendin hesapla.

matriks vob da yanlış hesaplıyor komisyon oranlarını. benim komisyonla tutmuyor mesela

siz 0 girin sonra işlemlerden kendiniz düşersiniz komisyonu manuel olarak en sağlıklısı bu. eğer çok işlem yoksa .

heroturk
26-01-2015, 19:07
mızmız
ve
dirft
teşekkürler
:cool:

Erkutcan
27-01-2015, 18:07
Degerli ustalarım,

Asagidaki formulu matrikse uyarlamam konusunda yardımcı olabilirmisiniz ?

Simdiden tesekkurler

period:=Input("ATR period :",1,100,10);
atrfact:=Input("ATR multiplication :",1,10,3.5);
HiLo:=If(H-L<1.5*Mov(H-L,period,S),H-L, 1.5*Mov(H-L,period,S));
Href:=If(L<=Ref(H,-1),H-Ref(C,-1),(H-Ref(C,-1))-(L-Ref(H,-1))/2);
Lref:=If(H>=Ref(L,-1),Ref(C,-1)-L,(Ref(C,-1)-L)-(Ref(L,-1)-H)/2);
diff1:=Max(HiLo,Href);
diff2:=Max(diff1,Lref);
atrmod:=Wilders(diff2,period);
loss:=atrfact*atrmod;
trail:=
If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV,
Max(PREV,C-loss),
If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV,
Min(PREV,C+loss),
If(C>PREV,C-loss,C+loss)));

PERFECTWAVE
27-01-2015, 18:18
Dostumuz,Sezer için....

Metastock dan İdeal'e transfer olan "TRİAL" indikatürün Matriks'cesi......


Metastock

period:=Input("ATR period :",1,100,5);
atrfact:=Input("ATR multiplication :",1,10,3.5);
HiLo:=If(H-L<1.5*Mov(H-L,period,S),H-L, 1.5*Mov(H-L,period,S));
Href:=If(L<=Ref(H,-1),H-Ref(C,-1),(H-Ref(C,-1))-(L-Ref(H,-1))/2);
Lref:=If(H>=Ref(L,-1),Ref(C,-1)-L,(Ref(C,-1)-L)-(Ref(L,-1)-H)/2);
diff1:=Max(HiLo,Href);
diff2:=Max(diff1,Lref);
atrmod:=Wilders(diff2,period);
loss:=atrfact*atrmod;

trail:=
If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV,
Max(PREV,C-loss),
If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV,
Min(PREV,C+loss),
If(C>PREV,C-loss,C+loss))); Trail

İdeal sistem

var V = Sistem.GrafikVerileri ;
var period = 5 ;
var atrfact = 3.5f ;

var H = Sistem.GrafikFiyatOku(V, "Yuksek" ) ;
var L = Sistem.GrafikFiyatOku(V, "Dusuk" ) ;
var C = Sistem.GrafikFiyatOku(V, "Kapanis" ) ;

var HLF = Sistem.Liste(V.Count, 0) ;

for (int i = 1; i < V.Count; i++)
{
HLF[i] = H[i] - L[i] ;
}

var MA1 = Sistem.MA(HLF, "Simple", period ) ;

var a = Sistem.Liste(V.Count, 0) ;
var HiLo = Sistem.Liste(V.Count, 0) ;
var Href = Sistem.Liste(V.Count, 0) ;
var Lref = Sistem.Liste(V.Count, 0) ;
var diff1 = Sistem.Liste(V.Count, 0) ;
var diff2 = Sistem.Liste(V.Count, 0) ;
var atrmod = Sistem.Liste(V.Count, 0) ;

for (int i = 1; i < V.Count; i++)
{
a[i] = 1.5f * MA1[i] ;

if ( HLF[i] < a[i] )
HiLo[i] = HLF[i] ;
else
HiLo[i] = a[i] ;


if ( L[i] <= H[i-1] )
Href[i] = H[i] - C[i-1] ;
else
Href[i] = ( H[i]-C[i-1] )-( L[i]-H[i-1] )/2 ;


if ( H[i] <= L[i-1] )
Lref[i] = C[i-1] - L[i] ;
else
Lref[i] = ( C[i-1] - L[i] )-( L[i-1]-H[i] )/2 ;


if ( H[i] <= L[i-1] )
Lref[i] = C[i-1] - L[i] ;
else
Lref[i] = ( C[i-1] - L[i] )-( L[i-1]-H[i] )/2 ;

if ( HiLo[i] > Href[i] )
diff1[i] = HiLo[i] ;
else
diff1[i] = Href[i] ;


if ( diff1[i] > Lref[i] )
diff2[i] = diff1[i] ;
else
diff1[i] = Lref[i] ;

}

atrmod = Sistem.MA(diff2, "Wilder", period ) ;

var loss= Sistem.Liste(V.Count, 0) ;
var trail= Sistem.Liste(V.Count, 0) ;


for (int i = 1; i < V.Count; i++)
{
loss[i] = atrfact * atrmod[i];

if ( C[i] > trail[i-1] && C[i-1] > trail[i-1] )
{
if ( trail[i-1] > (C[i] - loss[i]) )
trail[i] = trail[i-1] ;
else
trail[i] = (C[i] - loss[i]) ;

}

if ( C[i] < trail[i-1] && C[i-1] < trail[i-1] )
{
if ( trail[i-1] < (C[i] + loss[i]) )
trail[i] = trail[i-1] ;
else
trail[i] = (C[i] + loss[i]) ;

}

{
if ( C[i] > trail[i-1] )
trail[i] = C[i] - loss[i] ;

else
trail[i] = (C[i] + loss[i]) ;
}

}

var SonYon = "";
for (int i = 1; i < Sistem.BarSayisi; i++)
{
if ( C[i] > trail[i] &&
SonYon != "A" )
{
Sistem.Yon[i] = "A";
SonYon = Sistem.Yon[i] ;
}

if ( C[i] < trail[i] &&
SonYon != "S" )


{
Sistem.Yon[i] = "S";
SonYon = Sistem.Yon[i] ;
}

}

Sistem.Cizgiler[0].Deger = trail ;

Matriks' ce


period:=Input("ATR period :",1,100,10);
atrfact:=Input("ATR multiplication :",1,10,3.5);
HiLo:=If(H-L<1.5*Mov(H-L,period,S),H-L, 1.5*Mov(H-L,period,S));
Href:=If(L<=Ref(H,-1),H-Ref(C,-1),(H-Ref(C,-1))-(L-Ref(H,-1))/2);
Lref:=If(H>=Ref(L,-1),Ref(C,-1)-L,(Ref(C,-1)-L)-(Ref(L,-1)-H)/2);
diff1:=Max(HiLo,Href);
diff2:=Max(diff1,Lref);
atrmod:=mov(diff2,period,e);
loss:=atrfact*atrmod;

trail:= If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV,
if(prev>c-loss,prev,c-loss),
If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV,
if(prev<c+loss,prev,c+loss),
If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
Trail


http://i.hizliresim.com/dW0VLr.png

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&p=11214352#post11214352

Erkutcan
27-01-2015, 19:11
Sn PERFECTWAVE,

ilginiz için tesekkur ederim. Kodu yazdıgımda yazım hatası uyarısı vermekte.Tecrube acısından bu hatayı verdiği zaman neleri kontrol etmeliyim? Harfler arasında bazı boslukları buldum ve duzeltmeme ragmen hala aynı uyarıyı alıyorum. Yardım edebilirseniz cok sevinirim

PERFECTWAVE
27-01-2015, 19:38
Sn PERFECTWAVE,

ilginiz için tesekkur ederim. Kodu yazdıgımda yazım hatası uyarısı vermekte.Tecrube acısından bu hatayı verdiği zaman neleri kontrol etmeliyim? Harfler arasında bazı boslukları buldum ve duzeltmeme ragmen hala aynı uyarıyı alıyorum. Yardım edebilirseniz cok sevinirim

period:=Input("ATR period :",1,100,10);
atrfact:=Input("ATR multiplication :",1,10,3.5);
HiLo:=If(H-L<1.5*Mov(H-L,period,S),H-L, 1.5*Mov(H-L,period,S));
Href:=If(L<=Ref(H,-1),H-Ref(C,-1),(H-Ref(C,-1))-(L-Ref(H,-1))/2);
Lref:=If(H>=Ref(L,-1),Ref(C,-1)-L,(Ref(C,-1)-L)-(Ref(L,-1)-H)/2);
diff1:=Max(HiLo,Href);
diff2:=Max(diff1,Lref);
atrmod:=mov(diff2,period,e);
loss:=atrfact*atrmod;

trail:= If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV,
if(prev>c-loss,prev,c-loss),
If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV,
if(prev<c+loss,prev,c+loss),
If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
Trail

kopyala,yapıştır yapın.Denedim bir problem yok:cool:

Erkutcan
27-01-2015, 22:45
tesekkurler

mega.6342
28-01-2015, 01:00
PK:=Zig(C,10,%)<Ref(Zig(C,10,%),-1) AND Ref(Zig(C,10,%),-1)>Ref(Zig(C,10,%),-2);

TR:=Zig(C,10,%)>Ref(Zig(C,10,%),-1) AND Ref(Zig(C,10,%),-1)<Ref(Zig(C,10,%),-2);

TR1:=TroughBars(1,C,10);

TR2:=TroughBars(2,C,10);

(ValueWhen(1,TR,Ref(C,-1))/ValueWhen(2,TR,Ref(C,-1))>.96 AND ValueWhen(1,TR,Ref(C,-1)) / ValueWhen(2,TR,Ref(C,-1))<1.04) AND TR2-TR1>=10 AND Cross(C,ValueWhen(1,PK,Ref(C,-1)))




bu formül matrikste çalışmıyor

KOSA
28-01-2015, 13:56
O = open
C = close
h = yüksek
l = düşük
? = canlı fiyatın kodu varmı acaba???

blackmagic
28-01-2015, 14:06
renko yu indicator olarak yazmak istiyorum, ancak dile gelebilmiş değilim:))
daha önce yazan varmıdır yada yardımcı olabilecek?en azından şu fonksiyonları kullanmalısın diyebilecek? teşekkürler...

viobdelisi
28-01-2015, 21:55
a1:=Cross(RSI(14),30);
b1:=ValueWhen(1 ,a1 ,CLOSE );
c1:=LastValue(b1 );
d1:=b1=c1;
d1=1 AND Ref(d1,-1)=0
Bu formmüldeki LastValue yerine ne yazılabilinir?Birde LastValue sinyalin kayasına sebep olur mu?Sayın ufuk hocm cevaplarsanız çok memnun olurum.Teşekkürler...

mesuteryilmaz
28-01-2015, 22:23
O = open
C = close
h = yüksek
l = düşük
? = canlı fiyatın kodu varmı acaba???

Last= son


Sent from my iPad using Tapatalk HD

uufuk
28-01-2015, 22:44
a1:=Cross(RSI(14),30);
b1:=ValueWhen(1 ,a1 ,CLOSE );
c1:=LastValue(b1 );
d1:=b1=c1;
d1=1 AND Ref(d1,-1)=0
Bu formmüldeki LastValue yerine ne yazılabilinir?Birde LastValue sinyalin kayasına sebep olur mu?Sayın ufuk hocm cevaplarsanız çok memnun olurum.Teşekkürler...
Dostum formulun devamı yoksa ;Metastockda Cross(RSI(14),30) ifadesinden başka bir şey değildir.
Bu haliyle de Matriksde hep sıfır gösterir,Çünkü > , <,<=,=>,<>,= ifadelerinin gerçekleşme(TRUE) değeri -1 dır.
Yani hiçbir zaman d=1 olamaz. d 0 veya -1 olabilir.
Matrikse çevir dersen saçma formul aşagıdadır fikir vermesi içindir.

a1:=Cross(RSI(14),30);
b1:=ValueWhen(1 ,a1 ,CLOSE );
c1:=LastValue(b1 );
d1:=b1=c1;
d1=true AND Ref(d1,-1)=false

....................veya
a1:=Cross(RSI(14),30);
b1:=ValueWhen(1 ,a1 ,CLOSE );
c1:=LastValue(b1 );
d1:=b1=c1;
d1=-1 AND Ref(d1,-1)=0

Acemi veya kendini kurnaz sananların eseri, laf kalabalığı yapanlar gibi formül kalabalıgı olan
ürünler paylaşımlar web de çok...Dikkat edin.... Formul hep a1 değerini verir.

Drift
28-01-2015, 22:46
renko yu indicator olarak yazmak istiyorum, ancak dile gelebilmiş değilim:))
daha önce yazan varmıdır yada yardımcı olabilecek?en azından şu fonksiyonları kullanmalısın diyebilecek? teşekkürler...

uufuk hoca yazmıştı ama paylaşmıyor sanırım.

bende bekliyorum paylaşır diye D:

viobdelisi
28-01-2015, 23:09
Ufuk Hocam Teşekkürler

viobdelisi
28-01-2015, 23:19
Ufuk Hocam şöyle bir sorum olacak;Bir indikatörüm var adı A olsun.Bu indikatörüm -0,5 ile +0,5 aralığında çalışıyor.Bu indikatörle şöyle bir al sat formülü yazılabilinir mi?Alt bant olan -0,5 e değdiğinde al sinyali versin,+0,5 e değdiğinde de sat sinyali oluşsun.....
Teşekkürler.

uufuk
29-01-2015, 01:18
Ufuk Hocam şöyle bir sorum olacak;Bir indikatörüm var adı A olsun.Bu indikatörüm -0,5 ile +0,5 aralığında çalışıyor.Bu indikatörle şöyle bir al sat formülü yazılabilinir mi?Alt bant olan -0,5 e değdiğinde al sinyali versin,+0,5 e değdiğinde de sat sinyali oluşsun.....
Teşekkürler.

A indikatörü ve al sat
.....................
a:=(STOFD(50,1,E)/100)-0.5;
a;
-0.5*(a=0.5);
0.5*(a=-0.5)
...................

http://i.hizliresim.com/l0848k.png

viobdelisi
29-01-2015, 11:56
Allah razı olsun Ufuk hocam sana da çok zahmetler veriyorum.Teşekkürler

blackmagic
29-01-2015, 15:07
uufuk hoca yazmıştı ama paylaşmıyor sanırım.

bende bekliyorum paylaşır diye D:

biraz çalışalım hoca da yardımcı olur belki biz bişeyler koyalım ortaya:)):yes:

uufuk
29-01-2015, 16:54
biraz çalışalım hoca da yardımcı olur belki biz bişeyler koyalım ortaya:)):yes:

Sayfadaki diğer gönderilere de bakınız.

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=563&p=11301432&highlight=#post11301432

gönderi===>>#4504

http://konkop.narod.ru/renko.htm

blackmagic
30-01-2015, 16:35
Sayfadaki diğer gönderilere de bakınız.

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=563&p=11301432&highlight=#post11301432

gönderi===>>#4504

http://konkop.narod.ru/renko.htm

çok teşekkürler...

viobdelisi
30-01-2015, 17:44
Inverse Fisher Transform Stochastic Oscillator

{SVE_Stoch_IFT}
stochper := Input("Stochastic Period?",2,100,30);
slowing:= Input("Stochastic Slowing?",1,10,5);
MA:=Mov(C,2,W); RBW:=5*MA;
MA:=Mov(MA,2,W); RBW:=RBW+4*MA;
MA:=Mov(MA,2,W); RBW:=RBW+3*MA;
MA:=Mov(MA,2,W); RBW:=RBW+2*MA;
MA:=Mov(MA,2,W); RBW:=RBW+MA;
MA:=Mov(MA,2,W); RBW:=RBW+MA;
MA:=Mov(MA,2,W); RBW:=RBW+MA;
MA:=Mov(MA,2,W); RBW:=RBW+MA;
MA:=Mov(MA,2,W); RBW:=RBW+MA;
MA:=Mov(MA,2,W); RBW:=(RBW+MA)/20;
RBWStoch:=(Sum(RBW-LLV(RBW,stochper),slowing)/(Sum(HHV(RBW,stochper)- LLV(RbW,stochper),slowing)+0.0001)*100);
x:= .1*(RBWStoch-50);
IFTStoch:=((Exp(2*x)-1)/(Exp(2*x)+1)+1)*50;
IFTStoch

Ufuk hocam Metastock formülünü matriks diline çevirmeniz mümkün mü acaba.Teşekkürler.

viobdelisi
30-01-2015, 17:49
Ufuk Hocam Resmi becerebildiğim kadarıyla bu...
http://666kb.com/i/cvp2yk2qj5f7puppk.gif

uufuk
30-01-2015, 18:02
Inverse Fisher Transform Stochastic Oscillator

{SVE_Stoch_IFT}
stochper := Input("Stochastic Period?",2,100,30);
slowing:= Input("Stochastic Slowing?",1,10,5);
MA:=Mov(C,2,W); RBW:=5*MA;
MA:=Mov(MA,2,W); RBW:=RBW+4*MA;
MA:=Mov(MA,2,W); RBW:=RBW+3*MA;
MA:=Mov(MA,2,W); RBW:=RBW+2*MA;
MA:=Mov(MA,2,W); RBW:=RBW+MA;
MA:=Mov(MA,2,W); RBW:=RBW+MA;
MA:=Mov(MA,2,W); RBW:=RBW+MA;
MA:=Mov(MA,2,W); RBW:=RBW+MA;
MA:=Mov(MA,2,W); RBW:=RBW+MA;
MA:=Mov(MA,2,W); RBW:=(RBW+MA)/20;
RBWStoch:=(Sum(RBW-LLV(RBW,stochper),slowing)/(Sum(HHV(RBW,stochper)- LLV(RbW,stochper),slowing)+0.0001)*100);
x:= .1*(RBWStoch-50);
IFTStoch:=((Exp(2*x)-1)/(Exp(2*x)+1)+1)*50;
IFTStoch

Ufuk hocam Metastock formülünü matriks diline çevirmeniz mümkün mü acaba.Teşekkürler.


Ufuk Hocam Resmi becerebildiğim kadarıyla bu...

Dostum,bu haliyle Matrşks de çalışır.....

KOSA
30-01-2015, 20:22
Ufuk hocam, sistemin 01.01.2015 den itibaren bugüne olan getirisini hesaplatabilmek için;
- Overal' ı algoritmanın içine nasıl alabiliriz?
Syg...

uufuk
30-01-2015, 21:38
Ufuk hocam, sistemin 01.01.2015 den itibaren bugüne olan getirisini hesaplatabilmek için;
- Overal' ı algoritmanın içine nasıl alabiliriz?
Syg...

01.01.2015 deki overalını baz alarak oluşturabilirsin....

Drift
30-01-2015, 21:43
biraz çalışalım hoca da yardımcı olur belki biz bişeyler koyalım ortaya:)):yes:

ben denedim yapamadım sen yapabilirsen paylaş hocam tşk :))

nasa64
31-01-2015, 02:43
Sayın uufuk,

Heiken Ashi de kırmızı ve yeşil bar nasıl tanımlanabilir Matrikste. C>O falan cinsinden. Teşekkürler

uufuk
31-01-2015, 07:35
Sayın uufuk,
Heiken Ashi de kırmızı ve yeşil bar nasıl tanımlanabilir Matrikste. C>O falan cinsinden. Teşekkürler

Dostum,önce anlaşalım sonra formül;
Yeşil ====> c>ref(c,-1)
Kırmızı===> c<ref(c,-1)
Sarı====> c=ref(c,-1)
......................
haO:=(Ref((O+H+L+C)/4,-1) + PREV)/2;
haCl:= ((O+H+L+C)/4+haO+Max((O+H+L+C)/4,Max(H,haO))+Min((O+H+L+C)/4,Min(L,haO)))/4;
haCl
......................................
Yeşil ====> hacl>ref(hacl,-1)
Kırmızı===> hacl<ref(hacl,-1)
Sarı====> hacl=ref(hacl,-1)

sadettinunal
31-01-2015, 09:52
Sevgili dostlar matriks te cep telefonu üzerinden (android) otamatik islem yapiliyormu. Yapiliyorsa nasil ve nereden indirebiliyoruz.

radyolog
31-01-2015, 12:18
merhaba arkadaşlar

TKE kunsunda yardıma ihtiyacım var
ana formül bumudur DOĞRUMUDUR

http://image-turko.com/dm-H2TA.jpg (http://image-turko.com/pm-H2TA.html)

DOĞRU İSE FİLTRE KISMINDA ŞUNU KULLANDIM HİÇ BİR VERİ ALMIYORUM NEDENİ NE OLABİLİR ( tke NİN 10 DAN BÜYÜK OLANLARI FİLTRELEMEK İSTEMİŞTİM

Cross((STOSD(14,6,6)+rsi(c,14)+MO(c,14)+CCI(14)+Wi llR(14))/6,0) and LLV((STOSD(14,6,6)+RSI(c,14)+MO(c,14)+CCI(14)+Will R(14))/6,10)>10

kazanmakiçin
31-01-2015, 12:33
bende küçük birşey rica edeceğim,

örnek olarak 21 günlük üssel hareketli ortalamayı x30yvade kullanıp, ortalama fiyatı yukarı kestiğinde al, aşağı kestiğinde sat verecek bir sistem kodu yazmanız mümkünmüdür, şimdiden teşekkür ederim...

toros
31-01-2015, 13:09
bende küçük birşey rica edeceğim,

örnek olarak 21 günlük üssel hareketli ortalamayı x30yvade kullanıp, ortalama fiyatı yukarı kestiğinde al, aşağı kestiğinde sat verecek bir sistem kodu yazmanız mümkünmüdür, şimdiden teşekkür ederim...

AL:
C>Mov(C,21,E)

SAT:
C<Mov(C,21,E)

toros
31-01-2015, 13:19
merhaba arkadaşlar

TKE kunsunda yardıma ihtiyacım var
ana formül bumudur DOĞRUMUDUR

http://image-turko.com/dm-H2TA.jpg (http://image-turko.com/pm-H2TA.html)

DOĞRU İSE FİLTRE KISMINDA ŞUNU KULLANDIM HİÇ BİR VERİ ALMIYORUM NEDENİ NE OLABİLİR ( tke NİN 10 DAN BÜYÜK OLANLARI FİLTRELEMEK İSTEMİŞTİM

Cross((STOSD(14,6,6)+rsi(c,14)+MO(c,14)+CCI(14)+Wi llR(14))/6,0) and LLV((STOSD(14,6,6)+RSI(c,14)+MO(c,14)+CCI(14)+Will R(14))/6,10)>10

Yazım hatası göremedim. Belki de şu an bu kriterleri sağlayan hisse yoktur.

Ama faydalı bir formül gibi durmuyor.
Yaşar hocadan, indikatör çorbası tarifi olmuş.
Bir tutam şundan, bir kibrit kutusu bundan :)

radyolog
31-01-2015, 13:26
Yazım hatası göremedim. Belki de şu an bu kriterleri sağlayan hisse yoktur.

Ama faydalı bir formül gibi durmuyor.
Yaşar hocadan, indikatör çorbası tarifi olmuş.
Bir tutam şundan, bir kibrit kutusu bundan :)

ASLINDA VAR ÖR akbnk 30/01 KAPANIŞI İLE tke si 16.67

siz ne kullanlıyorsunuz TKE için sn toros

kazanmakiçin
31-01-2015, 14:21
AL:
C>Mov(C,21,E)

SAT:
C<Mov(C,21,E)

teşekkürler dostum, allah razı olsun... :)

kazanmakiçin
31-01-2015, 15:03
bende küçük birşey rica edeceğim,

örnek olarak 21 günlük üssel hareketli ortalamayı x30yvade kullanıp, ortalama fiyatı yukarı kestiğinde al, aşağı kestiğinde sat verecek bir sistem kodu yazmanız mümkünmüdür, şimdiden teşekkür ederim...



AL:
C>Mov(C,21,E)

SAT:
C<Mov(C,21,E)

http://i.hizliresim.com/do5ndX.png (http://hizliresim.com/do5ndX)

dostum şöyle bir görüntü oluştu, ben ortalamayı yukarı yada aşağı kırdıktan sonra bir kere (her barda değil) al yada sat yazmasını istiyorum, bunu nasıl yapabilirim.. sizin yaptığnızı uyguladım, 1 dakikalık periyodda hepsine al yada sat çıkıyor... nerede yanlış yapıyorum, teşekkürler.

nasa64
31-01-2015, 18:51
Çok teşekkürler sayın uufuk.


Dostum,önce anlaşalım sonra formül;
Yeşil ====> c>ref(c,-1)
Kırmızı===> c<ref(c,-1)
Sarı====> c=ref(c,-1)
......................
haO:=(Ref((O+H+L+C)/4,-1) + PREV)/2;
haCl:= ((O+H+L+C)/4+haO+Max((O+H+L+C)/4,Max(H,haO))+Min((O+H+L+C)/4,Min(L,haO)))/4;
haCl
......................................
Yeşil ====> hacl>ref(hacl,-1)
Kırmızı===> hacl<ref(hacl,-1)
Sarı====> hacl=ref(hacl,-1)

toros
31-01-2015, 20:31
ASLINDA VAR ÖR akbnk 30/01 KAPANIŞI İLE tke si 16.67

siz ne kullanlıyorsunuz TKE için sn toros

Formülle ilgili yazım hatasına bakmıştım. Fakat sanırım mantık hatası var.

"AND" ile bağlanan iki koşul var.

Birincisi : TKE, sıfırı geçince
İkincisi : TKE, son 10 değerinin en düşüğü 10'dan büyük olanlar

şeklinde. TKE değeri sıfırı geçer geçmez, son 10 bar değerinin en düşüğü 10'dan büyük olamaz.

Ben, sadelikten yanayım. Çok indikatör hem faydasız hem akıl karıştırır bence.

Ne kullanırsak kullanalım;
- nasıl çalıştığını (mantığını)
- nerede, ne zaman ve nasıl kullanılacağını
bilerek kullanmak lazım. Ki, ürettiği sonucun, hangi sade ve anlaşılır mantığa göre çıktığını bilelim.
Bunu bilmek sonuca olan güvenimizi artırır.

Nasıl çalıştığını bilmediğimiz bir indikatörün "AL" dediğini almak,
sokakta tanımadığımız birinin ayak üstü verdiği öneriyle almak gibidir.

Ne kadar güvenebiliriz?
Hangi koşullar altında AL dediğini bilemeyiz?
Belki de belli koşullar altında doğru bir öneri de vermiş olabilir. Emin olamayız.

toros
31-01-2015, 20:33
http://i.hizliresim.com/do5ndX.png (http://hizliresim.com/do5ndX)

dostum şöyle bir görüntü oluştu, ben ortalamayı yukarı yada aşağı kırdıktan sonra bir kere (her barda değil) al yada sat yazmasını istiyorum, bunu nasıl yapabilirim.. sizin yaptığnızı uyguladım, 1 dakikalık periyodda hepsine al yada sat çıkıyor... nerede yanlış yapıyorum, teşekkürler.

Formülü şöyle değiştirelim:

AL:
Cross(C,Mov(C,21,E))

SAT:
Cross(Mov(C,21,E),C)

radyolog
01-02-2015, 00:49
Formülle ilgili yazım hatasına bakmıştım. Fakat sanırım mantık hatası var.

"AND" ile bağlanan iki koşul var.

Birincisi : TKE, sıfırı geçince
İkincisi : TKE, son 10 değerinin en düşüğü 10'dan büyük olanlar

şeklinde. TKE değeri sıfırı geçer geçmez, son 10 bar değerinin en düşüğü 10'dan büyük olamaz.

Ben, sadelikten yanayım. Çok indikatör hem faydasız hem akıl karıştırır bence.

Ne kullanırsak kullanalım;
- nasıl çalıştığını (mantığını)
- nerede, ne zaman ve nasıl kullanılacağını
bilerek kullanmak lazım. Ki, ürettiği sonucun, hangi sade ve anlaşılır mantığa göre çıktığını bilelim.
Bunu bilmek sonuca olan güvenimizi artırır.

Nasıl çalıştığını bilmediğimiz bir indikatörün "AL" dediğini almak,
sokakta tanımadığımız birinin ayak üstü verdiği öneriyle almak gibidir.

Ne kadar güvenebiliriz?
Hangi koşullar altında AL dediğini bilemeyiz?
Belki de belli koşullar altında doğru bir öneri de vermiş olabilir. Emin olamayız.

bu bağlamda TKE için sizin kullnadığınız formülü ( tabii kullanıyorsanız) paylaşmanızıı rica edebilirmiyim mümkünse tabii

teşekkürler şimdiden

toros
01-02-2015, 01:16
bu bağlamda TKE için sizin kullnadığınız formülü ( tabii kullanıyorsanız) paylaşmanızıı rica edebilirmiyim mümkünse tabii

teşekkürler şimdiden

Ben kullanmıyorum. MACD ve hareketli ortalamalar benim için yeterli.

sadettinunal
02-02-2015, 04:41
Sevgili dostlar matriks te cep telefonu üzerinden (android) otamatik islem yapiliyormu. Yapiliyorsa nasil ve nereden indirebiliyoruz.

AYDEMİR
02-02-2015, 11:52
sn ufuk idealde kullanılan bu formülü matrise çevirme konusunda yardımcı olabilirmisiniz?
// SİSTEM
var Sembol = Sistem.Sembol;

var Veriler = Sistem.GrafikVerileri;

// verileri oku
var Bars1 = Sistem.GrafikVerileriniOku(Sembol, "5");
var Kapanislar1 = Sistem.GrafikFiyatOku(Bars1, "Kapanis");
var MA1 = Sistem.MA(Kapanislar1, "Exp", 4);

var Bars2 = Sistem.GrafikVerileriniOku(Sembol, "60");
var Kapanislar2 = Sistem.GrafikFiyatOku(Bars2, "Kapanis");
var MA2 = Sistem.MA(Kapanislar2, "Exp", 40);

var Bars4 = Sistem.GrafikVerileriniOku(Sembol, "60");
var Kapanislar4 = Sistem.GrafikFiyatOku(Bars4, "Kapanis");
var MA4 = Sistem.MA(Kapanislar4, "Exp", 42);

var Bars5 = Sistem.GrafikVerileriniOku(Sembol, "60");
var Kapanislar5 = Sistem.GrafikFiyatOku(Bars5, "Kapanis");
var MA7 = Sistem.MA(Kapanislar5, "Exp", 38);

var Bars6 = Sistem.GrafikVerileriniOku(Sembol, "15");
var Kapanislar6 = Sistem.GrafikFiyatOku(Bars6, "Kapanis");
var MA5 = Sistem.MA(Kapanislar6, "Exp", 160);

var Bars7 = Sistem.GrafikVerileriniOku(Sembol, "15");
var Kapanislar7 = Sistem.GrafikFiyatOku(Bars7, "Kapanis");
var MA6 = Sistem.MA(Kapanislar7, "Exp", 200);

// 60 dakikalık verileri 5 dakikalık verilere hizala
MA2 = Sistem.DonemCevir(Bars1, Bars2, MA2);
MA4 = Sistem.DonemCevir(Bars1, Bars4, MA4);
MA7 = Sistem.DonemCevir(Bars1, Bars5, MA7);

// 15 dakikalık verileri 5 dakikalık verilere hizala
MA5 = Sistem.DonemCevir(Bars1, Bars6, MA5);
MA6 = Sistem.DonemCevir(Bars1, Bars7, MA6);

var IslemMiktari = Sistem.Liste(0);
var Pozisyon = Sistem.Liste(0);
var KarZarar = Sistem.Liste(0);

float SonPozisyon = 0;
float SonFiyat = 0;
float ToplamKarZarar = 0;


// strateji
var SonYon = "";
for (int i = 1; i < Sistem.BarSayisi; i++)
{
// AL
if (MA1[i] > MA2[i] && MA1[i] > MA4[i] && MA1[i] > MA7[i] && MA1[i] > MA5[i] && MA1[i] > MA6[i] && SonPozisyon <= 0)
{
if (SonPozisyon == 0)
{
IslemMiktari[i] = 1;
SonFiyat = Veriler[i].Close;
SonPozisyon = SonPozisyon + IslemMiktari[i];
ToplamKarZarar = ToplamKarZarar - SonFiyat * IslemMiktari[i];
}
else if (SonPozisyon < 0)
{
IslemMiktari[i] = 2;
SonFiyat = Veriler[i].Close;
SonPozisyon = SonPozisyon + IslemMiktari[i];
ToplamKarZarar = ToplamKarZarar - SonFiyat * IslemMiktari[i];
}
Sistem.Yon[i] = "A";
}

// SAT
else if (MA1[i] < MA2[i] && MA1[i] < MA4[i] && MA1[i] < MA7[i] && MA1[i] < MA5[i] && MA1[i] < MA6[i] && SonPozisyon >= 0)
{
if (SonPozisyon == 0)
{
IslemMiktari[i] = -1;
SonFiyat = Veriler[i].Close;
SonPozisyon = SonPozisyon + IslemMiktari[i];
ToplamKarZarar = ToplamKarZarar - SonFiyat * IslemMiktari[i];
}
else if (SonPozisyon > 0)
{
IslemMiktari[i] = -2;
SonFiyat = Veriler[i].Close;
SonPozisyon = SonPozisyon + IslemMiktari[i];
ToplamKarZarar = ToplamKarZarar - SonFiyat * IslemMiktari[i];
}
Sistem.Yon[i] = "S";
}
Pozisyon[i] = SonPozisyon;
KarZarar[i] = ToplamKarZarar + Veriler[i].Close * Pozisyon[i];
}

var KarZararAy = Sistem.Liste(0);
float KarZarar1 = 0;
int BarNo1 = 1;
float Fark = 0;
for (int i = 1; i < Sistem.BarSayisi; i++)
{
if (Veriler[i].Date.Month != Veriler[i-1].Date.Month)
{
Fark = KarZarar[i-1] - KarZarar1;
for (int j = BarNo1; j < i; j++)
KarZararAy[j] = Fark;
KarZarar1 = KarZarar[i-1];
BarNo1 = i;
}
if (i == Sistem.BarSayisi-1)
{
Fark = KarZarar[i] - KarZarar1;
for (int j = BarNo1; j < Sistem.BarSayisi; j++)
KarZararAy[j] = Fark;
}
}
var KarList = Sistem.Liste(0);
var ZararList = Sistem.Liste(0);
for (int i = 1; i < Sistem.BarSayisi; i++)
{
if (KarZararAy[i] > 0)
KarList[i] = KarZararAy[i];
else if (KarZararAy[i] < 0)
ZararList[i] = KarZararAy[i];
}


Sistem.Cizgiler[0].Deger = KarZarar;
Sistem.Cizgiler[1].Deger = KarList; Sistem.Cizgiler[1].Renk = Sistem.Renk(150, 0, 255, 0);
Sistem.Cizgiler[2].Deger = ZararList; Sistem.Cizgiler[2].Renk = Sistem.Renk(150, 255, 0, 0);
Sistem.Cizgiler[3].Deger = KarZararAy;
Sistem.Cizgiler[4].Deger = Sistem.Liste(0);

// hesaplanan verileri çizgilere aktar ve açıklama ekle
Sistem.Cizgiler[5].Deger = MA1;
Sistem.Cizgiler[5].Aciklama = "MA1";

Sistem.Cizgiler[6].Deger = MA2;
Sistem.Cizgiler[6].Aciklama = "MA2";

Sistem.Cizgiler[7].Deger = MA4;
Sistem.Cizgiler[7].Aciklama = "MA4";

Sistem.Cizgiler[8].Deger = MA7;
Sistem.Cizgiler[8].Aciklama = "MA7";

Sistem.Cizgiler[9].Deger = MA5;
Sistem.Cizgiler[9].Aciklama = "MA5";

Sistem.Cizgiler[10].Deger = MA6;
Sistem.Cizgiler[10].Aciklama = "MA6";http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=140369&page=17

uufuk
02-02-2015, 13:07
sn ufuk idealde kullanılan bu formülü matrise çevirme konusunda yardımcı olabilirmisiniz?

Dostum,farklı zamanlarda grafiğini verdiğim,formulununu paylaşmadığım MTF ortalamalar ve Overal içeriyor....:he:
İdeal i bende öğrenmeye çalışıyorum... :yes:

viobdelisi
03-02-2015, 01:34
A indikatörü ve al sat
.....................
a:=(STOFD(50,1,E)/100)-0.5;
a;
-0.5*(a=0.5);
0.5*(a=-0.5)
...................

http://i.hizliresim.com/l0848k.png

Ufuk Hocam zahmet olmazsa şu formülü -0,5 e değince al sıfır çizgisine gelince stopla,+0,5 noktasına değince sat sıfır noktasına gelince stopla şeklinde düzenlermisiniz.Teşekkürler.

nasa64
03-02-2015, 02:08
Sistem optimizasyonu sonuçlarını değerlendirirken en önemli kriter ne olmalı? Birçok sistemin en yüksek getirili olanı seçiyoruz ama belli bir süre sonra patlıyor. En yüksek getiri yerine en güvenilir getiriyi sağlayacak kriterler ne olmalı? Tecrübeli arkadaşlar fikirlerini-tecrübesini paylaşabilir mi? Yabancılar sistem kalitesi testi yapıyorlar, bunu nasıl yapabileceğimize dair fikri olan var mı acaba?
Teşekkürler

nasa64
03-02-2015, 03:38
Fikir vermesi açısından aşağıdaki linke bakılabilir

http://systemtradersuccess.com/robustness-of-algorithmic-trading-systems-2/

nasa64
03-02-2015, 03:40
Başka bir örnek

http://www.vbosystems.info/blog

şef
03-02-2015, 13:22
matrix de 15 dakikalık grafiği açıyorum, 500 barı gösteriyor. düzenden bar sayısı değiştir den örneğin 1500 giriyorum, herhangi bir şey değişmiyor. sorun ne olabilir?

larix
03-02-2015, 22:40
Üstatlar 60 HO nun 360 Ho yu kestiğinde al veren formül var, bu keşişme olmadan 2 yada 3 gün önce haber verebilir mi acaba

Cross(Mov(C,60,E),Mov(C,360,E)) bu formüle ne ekleyebiliriz keşişme olmadan 2-3 gün önceden haber vermesi için ,yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

uufuk
04-02-2015, 01:43
Üstatlar 60 HO nun 360 Ho yu kestiğinde al veren formül var, bu keşişme olmadan 2 yada 3 gün önce haber verebilir mi acaba

Cross(Mov(C,60,E),Mov(C,360,E)) bu formüle ne ekleyebiliriz keşişme olmadan 2-3 gün önceden haber vermesi için ,yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Daha fazla kehanet isteyen soru yokmuydu.....:he:
Bu formül 2 gün önceden haber veriyor....:yes: :cool: İnanmazsan dene...
Cross(Mov(C,55,E),Mov(C,360,E))

uufuk
04-02-2015, 01:58
Ufuk Hocam zahmet olmazsa şu formülü -0,5 e değince al sıfır çizgisine gelince stopla,+0,5 noktasına değince sat sıfır noktasına gelince stopla şeklinde düzenlermisiniz.Teşekkürler.
Sizin A yı merak etdim.....:he:
...........
a:=(STOFD(50,1,E)/100)-0.5;
a=-0.5
......................
a:=(STOFD(50,1,E)/100)-0.5;
Cross(a,0)
...................
a:=(STOFD(50,1,E)/100)-0.5;
a=0.5
........................
a:=(STOFD(50,1,E)/100)-0.5;
Cross(0,a)

viobdelisi
04-02-2015, 02:36
Formül1:
{Renko-Adaptive indicator (based on ATR)
Written by konkop 07.03.2002.
*********************
Attention: set MaxBarsBack (f.e. =30) in this study according with
MaxBarsBack value in the Renko_Adaptive strategy
for correct step-by-step calculations of the buy/sell levels
*********************}

Inputs: K(1),
Smooth(10);

vars:Brick(0) ,DN(0), UP(0), BricksUp(0), BricksDn(0);

Value1 = AvgTrueRange(Smooth);

If BarNumber = 1 Then Begin
Up = H;
Dn = L;
Brick = K*(H - L);
End;
If BarNumber > 1 then begin
If C > UP + Brick Then begin
BricksUp = IFF(Brick = 0, 0, Floor((C - Up)/Brick)*Brick);
UP = Up + BricksUp;
Brick = K*Value1;
DN = Up - Brick;
BricksDn = 0;
End;
If C < Dn - Brick Then begin
BricksDn = IFF(Brick = 0, 0, Floor((Dn - C)/Brick)*Brick);
Dn = Dn - BricksDn;
Brick = K*Value1;
Up = Dn + Brick;
BricksUp = 0;
End;
End;

Plot1(UP, "Up");
Plot2(DN, "Dn");

Formül2:
diffHi:=H-Ref(H,-1); diffLo:=Ref(L,-1)-L; a:=If(diffLo>diffHi,L,H);
z:=ZIG(a,1,$); zp:=if(z>ref(z,-1),1,-1);
Res:= valuewhen(1,Cross(zp,0),ref(z,-1));
Sup:= valuewhen(1,Cross(0,zp),ref(z,-1));Sup;Res




Yanlış değilsem bu formüller sizin metstockla ilgili bir çalışmalarınız.Ufuk hocam bu formülleri matrikste kullabilmemde yardımcı olurmusunuz?Allah razı olsun.

viobdelisi
04-02-2015, 03:38
Ufuk Hocam 2. çalışma sizinde vallah 1. cisinden emin değilim.Yanlış telaffuz ettiysem affola..

LUCKY INVESTOR
04-02-2015, 12:47
mum grafikler biraz ufalıp sıkıştı mı matriks grafiklerde ? eskiden sanki daha geniş gibiydi. ?

larix
04-02-2015, 14:35
Daha fazla kehanet isteyen soru yokmuydu.....:he:
Bu formül 2 gün önceden haber veriyor....:yes: :cool: İnanmazsan dene...
Cross(Mov(C,55,E),Mov(C,360,E))

Teşekkür ederim üstat,Akşam deneyecegim çok sagolasın :)

viobdelisi
04-02-2015, 17:11
[QUOTE=viobdelisi;11427202]Formül1:
{Renko-Adaptive indicator (based on ATR)
Written by konkop 07.03.2002.
*********************
Attention: set MaxBarsBack (f.e. =30) in this study according with
MaxBarsBack value in the Renko_Adaptive strategy


Ufuk hocam 2. formül matrikste çalıştı.Ama 1. formülü matriks diline çevirseniz çok müteşekkir olacam. Her şey için Teşekkürler.
for correct step-by-step calculations of the buy/sell levels
*********************}

Inputs: K(1),
Smooth(10);

vars:Brick(0) ,DN(0), UP(0), BricksUp(0), BricksDn(0);

Value1 = AvgTrueRange(Smooth);

If BarNumber = 1 Then Begin
Up = H;
Dn = L;
Brick = K*(H - L);
End;
If BarNumber > 1 then begin
If C > UP + Brick Then begin
BricksUp = IFF(Brick = 0, 0, Floor((C - Up)/Brick)*Brick);
UP = Up + BricksUp;
Brick = K*Value1;
DN = Up - Brick;
BricksDn = 0;
End;
If C < Dn - Brick Then begin
BricksDn = IFF(Brick = 0, 0, Floor((Dn - C)/Brick)*Brick);
Dn = Dn - BricksDn;
Brick = K*Value1;
Up = Dn + Brick;
BricksUp = 0;
End;
End;

Plot1(UP, "Up");
Plot2(DN, "Dn");

Formül2:
diffHi:=H-Ref(H,-1); diffLo:=Ref(L,-1)-L; a:=If(diffLo>diffHi,L,H);
z:=ZIG(a,1,$); zp:=if(z>ref(z,-1),1,-1);
Res:= valuewhen(1,Cross(zp,0),ref(z,-1));
Sup:= valuewhen(1,Cross(0,zp),ref(z,-1));Sup;Res

Ufuk hocam formül2 çalıştı,formül 1 i matris diline çevirseniz çok mulu olurum.Heşey için Teşekkürler.

uufuk
04-02-2015, 17:22
Ufuk hocam formül2 çalıştı,formül 1 i matris diline çevirseniz çok mulu olurum.Heşey için Teşekkürler.

http://i.hizliresim.com/N3OZ6Y.png

viobdelisi
04-02-2015, 21:22
Ufuk Hocam http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=126013 bu adreste sizin paylaşmış olduğunuz formüldü sorduğum 2. formül ama grafiği bir türlü sizin ki gibi olmadı beceremedim...Anlayacağınız sıkı takipçinizim.....Paylaşımlarınız sayesinde çok ama çok amatörce formül çalışmaları yapmaya başladım....Yardımlarınızdan ve hoşgörünüz den dolayı Teşekkür ederim...

uufuk
04-02-2015, 22:02
Ufuk Hocam http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=126013 bu adreste sizin paylaşmış olduğunuz formüldü sorduğum 2. formül ama grafiği bir türlü sizin ki gibi olmadı beceremedim...Anlayacağınız sıkı takipçinizim.....Paylaşımlarınız sayesinde çok ama çok amatörce formül çalışmaları yapmaya başladım....Yardımlarınızdan ve hoşgörünüz den dolayı Teşekkür ederim...

Nasıl oldu,grafik resim göster.Basit tepe dip formulu.

viobdelisi
04-02-2015, 22:26
http://666kb.com/i/cvucdk3cs8r091g5v.png ve http://666kb.com/i/cvucf3m2knmegjz83.gif
Ufuk hocam iki grafik böyle sizin yayınladığınız ve bende çıkan....

uufuk
04-02-2015, 22:39
Ufuk hocam iki grafik böyle sizin yayınladığınız ve bende çıkan....

http://i.hizliresim.com/AE13Yq.png

viobdelisi
04-02-2015, 23:30
İnce bir dokunuş gerekiyormuş ...Teşekkür ederim...

recoba
08-02-2015, 21:29
hhv(h,7) işlemini 5 bar geriden takip edecek halde nasıl yazabiliriz? yani son barda gösterdiği hhv(h,7) değeri 5 bar öncesinin hhv(h,7) değeri olsun.

KOSA
08-02-2015, 21:41
ref(hhv(h,7),-5)

CharlesDow
08-02-2015, 22:50
Herkese merhaba, aşağıdaki konularda üstadlar yardımcı olursa çok sevinirim. Matrikste bunlar mümkün mü??

- TICK
The number of stocks trading on an uptick minus the number of stocks trading on a downtick.
En son satış fiyatından işlem görmüş hisse senedi sayısından en son alım fiyatından işlem görmüş hisse senetlerinin çıkarılması ile bulunan değerin grafik üzerinde gösterilmesi matrikste mümkün mü?
Endeksler bazında ayrıştırma yapılabiliyor mu? Yani tüm senetler için tick, 100 endeks veya 30 endeks için gösterim yapılabiliyor mu?

- Put/Call Ratio
A ratio of the trading volume of put options to call options.
Burada varantları da dahil edebilir miyiz. Varantlı, varantsız, sadece varantlar gibi ayrı oranlar çıkarılabilir mi?

- TRIN
(advances / declines) / (up volume / down volume)

• Advances: number of stocks in the index that closed up on the day
• Declines: number of stocks in the index that closed down on the day
• Up Volume: total volume of advancing stocks
• Down Volume: total volume of declining stocks


- İki ayrı hisse ve/veya endeksin % değişimlerinin farkı
Örneğin X hisse senedi % 1 artarken 100 endeks % 0.6 artsın. Bu ikisi arasındaki fark grafik üzerinde osilatör gibi gösterilebilir mi?

recoba
09-02-2015, 14:06
excel formatındaki 5 dk.lık geçmiş verileri system tester'da kullandığım zaman 10-15-20-30 dklık olarak grafikler geliyor ancak 5 ve 60 dk'lık olarak grafiğe dökülmüyor. Sebebi ne olabilir?

thebaboli
09-02-2015, 14:10
excel formatındaki 5 dk.lık geçmiş verileri system tester'da kullandığım zaman 10-15-20-30 dklık olarak grafikler geliyor ancak 5 ve 60 dk'lık olarak grafiğe dökülmüyor. Sebebi ne olabilir?

Sebebini bilmiyorum ama nerdeyse tüm platformlarda asıl veriler 1-5-60-Günlük tür, diğerleri bunlardan türetilir.

Drift
10-02-2015, 00:43
selam matrikste robota bağlamak için her defasında matriks teknik servisi arıyorum bunun mantığını çözemedim hala + 2 diye bir kural mı var ?

diyelimki sistem longda bende poz yok 5 kontrat alıp satsın istiyorum ayarlamada lot miktarına hepsine 5 yazıp beklesem yeterli değilmi ?

yoksa illa ilk pozu manuel olarakmı almak gerekiyor.

tşk

emirserhat
10-02-2015, 14:42
excel formatındaki 5 dk.lık geçmiş verileri system tester'da kullandığım zaman 10-15-20-30 dklık olarak grafikler geliyor ancak 5 ve 60 dk'lık olarak grafiğe dökülmüyor. Sebebi ne olabilir?

Matriks grafiklerinde 5-10-15-20 ve 30 dakikalık grafikler 5 dakikalık verilerle,
60-120-240 dakikalık grafikler 60 dakikalık verilerle,
Günlük,Haftalık ve Aylık grafikler ise günlük verilerle çalışır.

Yani 3 grup halindedir.

Ama 5 dakikalık grafiklerle periyot kısmını örneğin 5x12 veya 10x6 veya 15x4 veya 20x3 veya 30x2 yaparak 60lık hale getirebilirsin.

emirserhat
10-02-2015, 14:47
selam matrikste robota bağlamak için her defasında matriks teknik servisi arıyorum bunun mantığını çözemedim hala + 2 diye bir kural mı var ?

diyelimki sistem longda bende poz yok 5 kontrat alıp satsın istiyorum ayarlamada lot miktarına hepsine 5 yazıp beklesem yeterli değilmi ?

yoksa illa ilk pozu manuel olarakmı almak gerekiyor.

tşk

İlk pozu manuel olarak alarak başlarsan daha kontrollü olur. Eğer sisteminde flat kalma seçeneğin varsa al-sat-açığa sat-açık poz. kapat seçeneklerinin hepsine 5 yazman lazım. Flat yok sadece long-short dönüşümün varsa al ve sat kısmına 10 yazman yeterli.

heroturk
11-02-2015, 10:59
uufuk bey, senide çok yoruyoruz ama :)
şöyle bir mt4 indikatör var

bunu matrikse al sat formülü haline getirebilme şansımız varmı acaba

//+------------------------------------------------------------------+
//| Buzzer.mq4 |
//| samimaps |
//| |
//+------------------------------------------------------------------+
#property copyright "modify by samimaps"
#property link "https://login.mql5.com/en/users/samimaps"

#property indicator_chart_window
#property indicator_buffers 3
#property indicator_color1 Yellow
#property indicator_width1 2
#property indicator_color2 Lime
#property indicator_width2 2
#property indicator_color3 Red
#property indicator_width3 2


//---- input parameters
extern int Price = 0;
extern int Length = 20;

input ENUM_TIMEFRAMES TIME_FRAMES=0;


extern bool AlertON=true;
extern bool EmailON=true;
//---- indicator buffers
double MABuffer[];
double UpBuffer[];
double DnBuffer[];
double trend[];
double Del[];
double AvgDel[];
int Displace = 0;
double PctFilter = 1.36;
string note1 ="turn on Color = 1; turn off = 0";
int Color = 1;
int ColorBarBack = 1;
double Deviation = 0;

double alfa[];
int i, Phase, Len,Cycle=4;
double Coeff, beta, t, Sum, Weight, g;
double pi = 3.1415926535;
bool UpTrendAlert=false, DownTrendAlert=false;

int init()
{
IndicatorBuffers(6);
SetIndexStyle(0,DRAW_LINE);
SetIndexBuffer(0,MABuffer);
SetIndexStyle(1,DRAW_LINE);
SetIndexBuffer(1,UpBuffer);
SetIndexStyle(2,DRAW_LINE);
SetIndexBuffer(2,DnBuffer);
SetIndexBuffer(3,trend);
SetIndexBuffer(4,Del);
SetIndexBuffer(5,AvgDel);
string short_name;
//---- indicator line

IndicatorDigits(MarketInfo(Symbol(),MODE_DIGITS));
//---- name for DataWindow and indicator subwindow label
short_name="Buzzer("+Length+")";
IndicatorShortName(short_name);
SetIndexLabel(0,"Buzzer");
SetIndexLabel(1,"Buzzer_UP");
SetIndexLabel(2,"Buzzer_DN");
//----
SetIndexShift(0,Displace);
SetIndexShift(1,Displace);
SetIndexShift(2,Displace);

SetIndexEmptyValue(0,EMPTY_VALUE);
SetIndexEmptyValue(1,EMPTY_VALUE);
SetIndexEmptyValue(2,EMPTY_VALUE);

SetIndexDrawBegin(0,Length*Cycle+Length+1);
SetIndexDrawBegin(1,Length*Cycle+Length+1);
SetIndexDrawBegin(2,Length*Cycle+Length+1);
//----

Coeff = 3*pi;
Phase = Length-1;
Len = Length*4 + Phase;
ArrayResize(alfa,Len);
Weight=0;

for (i=0;i<Len-1;i++)
{
if (i<=Phase-1) t = 1.0*i/(Phase-1);
else t = 1.0 + (i-Phase+1)*(2.0*Cycle-1.0)/(Cycle*Length-1.0);
beta = MathCos(pi*t);
g = 1.0/(Coeff*t+1);
if (t <= 0.5 ) g = 1;
alfa[i] = g * beta;
Weight += alfa[i];
}

return(0);
}


int start()
{
int shift, counted_bars=IndicatorCounted(),limit;
double price;

if ( counted_bars > 0 ) limit=Bars-counted_bars;
if ( counted_bars < 0 ) return(0);
if ( counted_bars ==0 ) limit=Bars-Len-1;
if ( counted_bars < 1 )

for(i=1;i<Length*Cycle+Length;i++)
{
MABuffer[Bars-i]=0;
UpBuffer[Bars-i]=0;
DnBuffer[Bars-i]=0;
}

for(shift=limit;shift>=0;shift--)
{
Sum = 0;
for (i=0;i<=Len-1;i++)
{
price = iMA(Symbol(),TIME_FRAMES,1,0,3,Price,i+shift);
Sum += alfa[i]*price;

}

if (Weight > 0) MABuffer[shift] = (1.0+Deviation/100)*Sum/Weight;


if (PctFilter>0)
{
Del[shift] = MathAbs(MABuffer[shift] - MABuffer[shift+1]);

double sumdel=0;
for (i=0;i<=Length-1;i++) sumdel = sumdel+Del[shift+i];
AvgDel[shift] = sumdel/Length;

double sumpow = 0;
for (i=0;i<=Length-1;i++) sumpow+=MathPow(Del[shift+i]-AvgDel[shift+i],2);
double StdDev = MathSqrt(sumpow/Length);

double Filter = PctFilter * StdDev;

if( MathAbs(MABuffer[shift]-MABuffer[shift+1]) < Filter ) MABuffer[shift]=MABuffer[shift+1];
}
else
Filter=0;

if (Color>0)
{
trend[shift]=trend[shift+1];
if (MABuffer[shift]-MABuffer[shift+1] > Filter) trend[shift]= 1;
if (MABuffer[shift+1]-MABuffer[shift] > Filter) trend[shift]=-1;
if (trend[shift]>0)
{
UpBuffer[shift] = MABuffer[shift];
if (trend[shift+ColorBarBack]<0) UpBuffer[shift+ColorBarBack]=MABuffer[shift+ColorBarBack];
DnBuffer[shift] = EMPTY_VALUE;
if (EmailON && trend[shift+1]<0 && shift==0) SendMail("Buzzer", "DownTrendAlert");
}
if (trend[shift]<0)
{
DnBuffer[shift] = MABuffer[shift];
if (trend[shift+ColorBarBack]>0) DnBuffer[shift+ColorBarBack]=MABuffer[shift+ColorBarBack];
UpBuffer[shift] = EMPTY_VALUE;
if (EmailON && trend[shift+1]>0 && shift==0) SendMail("Buzzer", "UpTrendAlert");
}
}
}
//----------
string Message;

if ( trend[2]<0 && trend[1]>0 && Volume[0]>1 && !UpTrendAlert)
{
Message = " "+Symbol()+" M"+Period()+": Signal for BUY";
if ( AlertON ) Alert (Message);
UpTrendAlert=true; DownTrendAlert=false;
if(EmailON) SendMail("Buzzer", "UpTrendAlert");
}

if ( trend[2]>0 && trend[1]<0 && Volume[0]>1 && !DownTrendAlert)
{
Message = " "+Symbol()+" M"+Period()+": Signal for SELL";
if ( AlertON ) Alert (Message);
DownTrendAlert=true; UpTrendAlert=false;
if(EmailON) SendMail("Buzzer", "DownTrendAlert");
}
//----
return(0);
}

mesuteryilmaz
11-02-2015, 21:03
Herkese selamlar,
Matrikste aşağıdaki gibi bir görüntü elde edebilme mümkün müdür?
- Mum barların herbiri seçilen bir periyodu temsil ediyor. (örnek resimde 1x2dk.)
- Her barın sağ ve solundaki kolonlardaki sayılar ilgili barın periyodundaki fiyat kademelerinde gerçekleşen alış ve satış emir adetleri
- Barda koyu mavi renkli kademe satırı ise en yüksek alış ve satış toplamının gerçekleştiği fiyatı gösteriyor.
Gün içi alım satım yapan ky'nın py'yı takip ederek terste kalmaması için oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum.
Matrikste kademe analizi bölümünden (realtime olmasa da) bu bilgileri excel'e aktararak böyle bir şey yapılabilir ve takip edilebilir. Ancak günlükçü için alım satım kararlarında realtime ve matrikste görsel olarak çok daha sağlıklı olacağı aşikar.
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/537/r3Alni.png

uufuk
12-02-2015, 21:50
uufuk bey, senide çok yoruyoruz ama :)
şöyle bir mt4 indikatör var

bunu matrikse al sat formülü haline getirebilme şansımız varmı acaba

//+------------------------------------------------------------------+
//| Buzzer.mq4 |
//| samimaps |
//| |
//+------------------------------------------------------------------+
#property copyright "modify by samimaps"
#property link "https://login.mql5.com/en/users/samimaps"

#property indicator_chart_window
#property indicator_buffers 3
#property indicator_color1 Yellow
#property indicator_width1 2
#property indicator_color2 Lime
#property indicator_width2 2
#property indicator_color3 Red
#property indicator_width3 2


//---- input parameters
extern int Price = 0;
extern int Length = 20;

input ENUM_TIMEFRAMES TIME_FRAMES=0;


extern bool AlertON=true;
extern bool EmailON=true;
//---- indicator buffers
double MABuffer[];
double UpBuffer[];
double DnBuffer[];
double trend[];
double Del[];
double AvgDel[];
int Displace = 0;
double PctFilter = 1.36;
string note1 ="turn on Color = 1; turn off = 0";
int Color = 1;
int ColorBarBack = 1;
double Deviation = 0;

double alfa[];
int i, Phase, Len,Cycle=4;
double Coeff, beta, t, Sum, Weight, g;
double pi = 3.1415926535;
bool UpTrendAlert=false, DownTrendAlert=false;

int init()
{
IndicatorBuffers(6);
SetIndexStyle(0,DRAW_LINE);
SetIndexBuffer(0,MABuffer);
SetIndexStyle(1,DRAW_LINE);
SetIndexBuffer(1,UpBuffer);
SetIndexStyle(2,DRAW_LINE);
SetIndexBuffer(2,DnBuffer);
SetIndexBuffer(3,trend);
SetIndexBuffer(4,Del);
SetIndexBuffer(5,AvgDel);
string short_name;
//---- indicator line

IndicatorDigits(MarketInfo(Symbol(),MODE_DIGITS));
//---- name for DataWindow and indicator subwindow label
short_name="Buzzer("+Length+")";
IndicatorShortName(short_name);
SetIndexLabel(0,"Buzzer");
SetIndexLabel(1,"Buzzer_UP");
SetIndexLabel(2,"Buzzer_DN");
//----
SetIndexShift(0,Displace);
SetIndexShift(1,Displace);
SetIndexShift(2,Displace);

SetIndexEmptyValue(0,EMPTY_VALUE);
SetIndexEmptyValue(1,EMPTY_VALUE);
SetIndexEmptyValue(2,EMPTY_VALUE);

SetIndexDrawBegin(0,Length*Cycle+Length+1);
SetIndexDrawBegin(1,Length*Cycle+Length+1);
SetIndexDrawBegin(2,Length*Cycle+Length+1);
//----

Coeff = 3*pi;
Phase = Length-1;
Len = Length*4 + Phase;
ArrayResize(alfa,Len);
Weight=0;

for (i=0;i<Len-1;i++)
{
if (i<=Phase-1) t = 1.0*i/(Phase-1);
else t = 1.0 + (i-Phase+1)*(2.0*Cycle-1.0)/(Cycle*Length-1.0);
beta = MathCos(pi*t);
g = 1.0/(Coeff*t+1);
if (t <= 0.5 ) g = 1;
alfa[i] = g * beta;
Weight += alfa[i];
}

return(0);
}


int start()
{
int shift, counted_bars=IndicatorCounted(),limit;
double price;

if ( counted_bars > 0 ) limit=Bars-counted_bars;
if ( counted_bars < 0 ) return(0);
if ( counted_bars ==0 ) limit=Bars-Len-1;
if ( counted_bars < 1 )

for(i=1;i<Length*Cycle+Length;i++)
{
MABuffer[Bars-i]=0;
UpBuffer[Bars-i]=0;
DnBuffer[Bars-i]=0;
}

for(shift=limit;shift>=0;shift--)
{
Sum = 0;
for (i=0;i<=Len-1;i++)
{
price = iMA(Symbol(),TIME_FRAMES,1,0,3,Price,i+shift);
Sum += alfa[i]*price;

}

if (Weight > 0) MABuffer[shift] = (1.0+Deviation/100)*Sum/Weight;


if (PctFilter>0)
{
Del[shift] = MathAbs(MABuffer[shift] - MABuffer[shift+1]);

double sumdel=0;
for (i=0;i<=Length-1;i++) sumdel = sumdel+Del[shift+i];
AvgDel[shift] = sumdel/Length;

double sumpow = 0;
for (i=0;i<=Length-1;i++) sumpow+=MathPow(Del[shift+i]-AvgDel[shift+i],2);
double StdDev = MathSqrt(sumpow/Length);

double Filter = PctFilter * StdDev;

if( MathAbs(MABuffer[shift]-MABuffer[shift+1]) < Filter ) MABuffer[shift]=MABuffer[shift+1];
}
else
Filter=0;

if (Color>0)
{
trend[shift]=trend[shift+1];
if (MABuffer[shift]-MABuffer[shift+1] > Filter) trend[shift]= 1;
if (MABuffer[shift+1]-MABuffer[shift] > Filter) trend[shift]=-1;
if (trend[shift]>0)
{
UpBuffer[shift] = MABuffer[shift];
if (trend[shift+ColorBarBack]<0) UpBuffer[shift+ColorBarBack]=MABuffer[shift+ColorBarBack];
DnBuffer[shift] = EMPTY_VALUE;
if (EmailON && trend[shift+1]<0 && shift==0) SendMail("Buzzer", "DownTrendAlert");
}
if (trend[shift]<0)
{
DnBuffer[shift] = MABuffer[shift];
if (trend[shift+ColorBarBack]>0) DnBuffer[shift+ColorBarBack]=MABuffer[shift+ColorBarBack];
UpBuffer[shift] = EMPTY_VALUE;
if (EmailON && trend[shift+1]>0 && shift==0) SendMail("Buzzer", "UpTrendAlert");
}
}
}
//----------
string Message;

if ( trend[2]<0 && trend[1]>0 && Volume[0]>1 && !UpTrendAlert)
{
Message = " "+Symbol()+" M"+Period()+": Signal for BUY";
if ( AlertON ) Alert (Message);
UpTrendAlert=true; DownTrendAlert=false;
if(EmailON) SendMail("Buzzer", "UpTrendAlert");
}

if ( trend[2]>0 && trend[1]<0 && Volume[0]>1 && !DownTrendAlert)
{
Message = " "+Symbol()+" M"+Period()+": Signal for SELL";
if ( AlertON ) Alert (Message);
DownTrendAlert=true; UpTrendAlert=false;
if(EmailON) SendMail("Buzzer", "DownTrendAlert");
}
//----
return(0);
}

Dostum,MQ4 dilini bilmiyorum.İstegini grafik ve formülden edindiğim ip uçlarıyla yerine getirmeye çalışacağım...
Formulun bel diregini "NonLagMA" oluşturuyor.Matriksde benzeri "ZeroLag" mov var.

"NonLagMA"

http://i.hizliresim.com/aoEGbB.png

"ZeroLag"
http://i.hizliresim.com/yP43r7.png

Formulun Grafigi
http://i.hizliresim.com/39oqX2.png

Matriks formulu ve grafiği


n:=1.18; m:=20; x:= mov(C,m,zl); s:=SQR(mov((x-c)*(x-c),m/4,s));
q1:=x-n*s; q2:=x+n*s;
a:=If(x>PREV,If(q1>PREV, q1,PREV),x);
b:=If(x<PREV,If(q2<PREV,q2,PREV),x);
y:=If(x=a,a,If(x=b,b,PREV)); y

http://i.hizliresim.com/zm4JEj.png

Sistem AL


n:=1.18; m:=20; x:= mov(C,m,zl); s:=SQR(mov((x-c)*(x-c),m/4,s));
q1:=x-n*s; q2:=x+n*s;
a:=If(x>PREV,If(q1>PREV, q1,PREV),x);
b:=If(x<PREV,If(q2<PREV,q2,PREV),x);
y:=If(x=a,a,If(x=b,b,PREV));
Cross(y,ref(y,-1))

Sistem SAT


n:=1.18; m:=20; x:= mov(C,m,zl); s:=SQR(mov((x-c)*(x-c),m/4,s));
q1:=x-n*s; q2:=x+n*s;
a:=If(x>PREV,If(q1>PREV, q1,PREV),x);
b:=If(x<PREV,If(q2<PREV,q2,PREV),x);
y:=If(x=a,a,If(x=b,b,PREV));
Cross(ref(y,-1),y)

http://i.hizliresim.com/EVJymn.png

Bu kadar benzetebildim......
Devamını siz gençler getirin....

viobdelisi
13-02-2015, 00:36
Ufuk Hocam sizi bulmuşken bende bir soru sormak isterim.CCI -100 yukarı kestiği ve stokastickte 20 yi yukarı kestiğinde yani ikiside aynı anda olduğunda al veren,CCI +100 den aşağı stokastickte 80 i aşağı aynı anda kestiği zaman sat veren sistem formülü nasıl yazılır?.Birde bu al sat formülünde trendin gücünü gösteren başka bir değişken veya hacim ilave edilebilinir mi?Teşekkürler.

heroturk
13-02-2015, 09:57
emekleriniz için ÇOK tşk ufuk bey
:)

Drift
14-02-2015, 15:09
selam

kullanmakta olduğumuz herhangi bir indikatörün bir önceki en yüksek değerini nasıl referans alabiliriz ?

uufuk
14-02-2015, 16:46
selam
kullanmakta olduğumuz herhangi bir indikatörün bir önceki en yüksek değerini nasıl referans alabiliriz ?

Soru daki eksiklik, en yüksek belirli bir peryot içinmi yoksa tüm grafik için mi?
İkisine de cevap verelim.Siz seçin kullanın....

ind:=mov(c,100,s);
Highest( ind);
valuewhen(1,Highest( ind)=ind,ind);
hhv(ind,100);
valuewhen(1,hhv(ind,100)=ind,ind)

http://i.hizliresim.com/Gv3DzN.png

Drift
15-02-2015, 16:58
tşk sn ufuk.

murattasdelen
16-02-2015, 17:56
matriksde 2 ayrı hissenin belirlenen ortalamasını ( 3 gün olur , 5 gün olur, 1 gün , ağırlıklı, basit vs. vs. ) tek bir pencerede nasıl birleştiririm.

Amaç: xu030,xu100 belirlediğim ortalamasıyla, portföy olarak oluşturacağım/oluşturduğum hisselerin ortalamalarını , aynı indikatör içinde görmek. a hissesi örn:bist 30 günlük ortalamasının üstüne çıktığında bunu görebilmek istiyorum.

Buna benzer günlük hacim farklarını çizdirmek istiyorum. Yukarıdaki örnekle yanlış anlaşılma olmasın. İndikötürün tamamı olmasa bile yapabileceğim, yada şu taraftan şuna benzer şu bilgileri kullanırsan buna benzer bir şeyler yazılabilir gibi yönlendirme bile yapmanız yeterli olur nevi şahsıma:) Mantığını kavrarsam zaten kendimde birşeyler yaparım.

Şu anki derdim matriksde en az 2 farklı hisse senediyle alakalı istediğim bilgileri ( ortalama, indikatör vs ) bist 30/100 ekranın içinde görebilmem mümkünmü?

matriks bize sadece bist 30 100 endekslerini vermiyor biliyorsunuz. Sınai, gıda, iletişim, ulaşım vs endeksleride veriyor. Tüm bu endeksleride ekranda birleştirmek mümkünmü. 1 günlük ortalama dersek, endekslerin o günkü değerlerini aynen geçirmek zorunda kalacaktır.Yüzdelik bir grafikde hangi sektörler bist 30 a göre prim yapmaya baslıyor, hangi sektörler bist 30-100 e göre ne oranda düsüs yapıyor bunu yada buna benzer bir seyleri hızlıca görmek istiyorum.

matriksden excele aktarmak ve excelde bunları incelemk çok can sıkıcı. Bide niye bende diğer endeksler en son geçen sene 10.ayın sonunda sabitlenmiş olarak duruyor acaba. Tüm verileri güncelle dememe ragmen 10. aydan sonraki verileri güncellemiyor. Fiyat pencerelerinde görüyorum. Ama grafik penceresinde göremiyorum.

uufuk
16-02-2015, 19:09
matriksde 2 ayrı hissenin belirlenen ortalamasını ( 3 gün olur , 5 gün olur, 1 gün , ağırlıklı, basit vs. vs. ) tek bir pencerede nasıl birleştiririm.

Amaç: xu030,xu100 belirlediğim ortalamasıyla, portföy olarak oluşturacağım/oluşturduğum hisselerin ortalamalarını , aynı indikatör içinde görmek. a hissesi örn:bist 30 günlük ortalamasının üstüne çıktığında bunu görebilmek istiyorum.
.

Dostum,istedigin sened bilgisini Security("Sembol",DataSerisi O H L C W V TLVOL) fonksiyonuyla
istediğin grafik de çağırabilirsin.

http://i.hizliresim.com/1YVpmp.png


a:=Security("GARAN",C);
a;
mov(a,100,s)

Birden fazla sened çağırıp kullanabilirsiniz.
Sened fiyet farkları çok büyükse linkdeki topiği baştan sona oku çözümü orda.. :he:
Birkaç sayfa...
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=126013

Drift
16-02-2015, 19:13
iyi bari benden başka artık kimse matriksi kullanmıyor sanmıştım :D:D

murattasdelen
16-02-2015, 22:11
uufuk gerçekten çok teşekkür ederim. Geçen sene 1 ay boyunca cidden ama cidden o zamana kadarki herseyi okumuştum. yazılanları kopyala , yapıştırlar da yaptım. kendi defterimide oluşturdum. Matriksde formül yazmanın mantığını anladığımda, derdim bitti zannetmiştim. Malum temüttü mevsimi geliyor. Mart-haziran ayını iyi değerlendirmek lazım. Bu sene geçen sene aklıma gelmeyen bir sürü yeni şeye bakma ihtiyacı hissettim. Geçen sene momentum ağırlıklı bir teknikciymisim. Bu sene fiyat ağırlıklı takılacam. Momentummu fiyatmı kazancak merak ediyorum. İnan bana şu an gösteridğin yolda bayağı bayağı yepyeni fikirler deneyecem. Onları zamanla paylaşırım.

Gerçekten çok teşekkür.

thebaboli
16-02-2015, 23:28
iyi bari benden başka artık kimse matriksi kullanmıyor sanmıştım :D:D

Zaten Ufuk abiyi Ideale transfer ettiğimizde ne yapacaksınız merak ediyorum :kahkah:

kanege
19-02-2015, 22:36
Matriks te yuvarlamayı nasıl yapıyorduk.
viob için bulduğum değeri 0.025 lik kademelere aşağı ve yukarı yuvarlamak istiyorum.
106.061 =>106.050 gibi
Geçmişte örneğini görmüştüm ama hızlı bir bakışta bulamadım.

uufuk
19-02-2015, 22:48
Matriks te yuvarlamayı nasıl yapıyorduk.
viob için bulduğum değeri 0.025 lik kademelere aşağı ve yukarı yuvarlamak istiyorum.
106.061 =>106.050 gibi
Geçmişte örneğini görmüştüm ama hızlı bir bakışta bulamadım.
Aşagı
int(106.061/0.025)*0.025
Yukarı
int(106.061/0.025+0.5)*0.025

kanege
19-02-2015, 23:35
Aşagı
int(106.061/0.025)*0.025
Yukarı
int(106.061/0.025+0.5)*0.025

Çok Teşekkür ederim.
iki ilave sorum olacak.
- Soruyu sormadan önce dökümanları kontrol etmiş indicator builder içinde fonksiyonlara bakmıştım ama INT 'i göremedim. INT ve benzerlerini görebileceim bir doküman var mı?

- aşağı yuvarlamayı denedim ama, virgülden sonra 2 hane hesapladığı için, kontrolde tam sonucu alanmadığımı gördüm. bunun bir çözümü varmıdır.
106.54(0) ü 106.53(0) olarak gösteriyor, oysa ben 106.525 görmek istiyorum

uufuk
20-02-2015, 00:31
Çok Teşekkür ederim.
iki ilave sorum olacak.
- Soruyu sormadan önce dökümanları kontrol etmiş indicator builder içinde fonksiyonlara bakmıştım ama INT 'i göremedim. INT ve benzerlerini görebileceim bir doküman var mı?

- aşağı yuvarlamayı denedim ama, virgülden sonra 2 hane hesapladığı için, kontrolde tam sonucu alanmadığımı gördüm. bunun bir çözümü varmıdır.
106.54(0) ü 106.53(0) olarak gösteriyor, oysa ben 106.525 görmek istiyorum

Grafik ana pencerede 106.525 görürsün,birde round(106.54/0.025)*0.025; vardır
http://i.hizliresim.com/lkWLdB.png

kanege
20-02-2015, 00:53
teşekkürler.
görüntüde 2 haneye yuvarlasa da hesaplamada orginal değeri kullanıyormuş.
1000 ile çarparak test ettim.
INT, ROUND ve fonksiyon bölümünde görünmeyen diğerlerini topluca görebileceğimiz bir kaynak var mı?

uufuk
20-02-2015, 00:57
teşekkürler.
görüntüde 2 haneye yuvarlasa da hesaplamada orginal değeri kullanıyormuş.
1000 ile çarparak test ettim.
INT, ROUND ve fonksiyon bölümünde görünmeyen diğerlerini topluca görebileceğimiz bir kaynak var mı?
Malesef yok dostum....

küçük_e
21-02-2015, 11:49
Zaten Ufuk abiyi Ideale transfer ettiğimizde ne yapacaksınız merak ediyorum :kahkah:
bir matriksci nereye giderse gitsin matriksden asla vazgeçmez....bence

mehmetefe_98
21-02-2015, 23:16
*Bi formül de yardimci olursaniz cok sevinirim
5 gunluk Agirlikli ortalamanin most u kesmis oldukdan sonra 3 gun boyunca agirlikli ortalamanin ustunde kapatmis olsun ve 3 gunun sonunda rsi 40 ile 50 veya 55 arasinda olan hisse senetleri bulmasini istiyorum
Simdiden cok tesekkur ederim

uufuk
22-02-2015, 00:48
*Bi formül de yardimci olursaniz cok sevinirim
5 gunluk Agirlikli ortalamanin most u kesmis oldukdan sonra 3 gun boyunca agirlikli ortalamanin ustunde kapatmis olsun ve 3 gunun sonunda rsi 40 ile 50 veya 55 arasinda olan hisse senetleri bulmasini istiyorum
Simdiden cok tesekkur ederim

Standart most ve RSI değerleriyle....

Cross(-0.5,(Sum(c>MOV(c,5,W),3)=-3)) and RSI(c,14)>40 and MOST(c,3,2)<MOV(c,5,W)

http://i.hizliresim.com/lkby1J.png

mehmetefe_98
22-02-2015, 10:57
Ufuk bey bunun al ve sat formulunu yazabilirmisiniz

mehmetefe_98
22-02-2015, 10:58
Yazdiginiz al veren sat formülü yapabilirmisiniz

uufuk
22-02-2015, 13:10
Yazdiginiz al veren sat formülü yapabilirmisiniz
Al
Cross(-0.5,(Sum(c>MOV(c,5,W),3)=-3)) and RSI(c,14)>40 and MOST(c,3,2)<MOV(c,5,W)
sat
Cross(-0.5,(Sum(c<MOV(c,5,W),3)=-3)) and RSI(c,14)<60 and MOST(c,3,2)>MOV(c,5,W)


Cross(-0.5,(Sum(c>MOV(c,5,W),3)=-3)) and RSI(c,14)>40 and MOST(c,3,2)<MOV(c,5,W);
Cross(-0.5,(Sum(c<MOV(c,5,W),3)=-3)) and RSI(c,14)<60 and MOST(c,3,2)>MOV(c,5,W)

http://i.hizliresim.com/lkb3pX.png

hiakkaya
22-02-2015, 13:46
Arkadaşlar bazı grafikleri otomatik güncellememiş matriks..tek tek güncelleme yapmak gerekiyor..bütün hisseleri tek bir seferde güncellemek nasıl yapılır bilen varmı ..:??

uufuk
22-02-2015, 14:13
Arkadaşlar bazı grafikleri otomatik güncellememiş matriks..tek tek güncelleme yapmak gerekiyor..bütün hisseleri tek bir seferde güncellemek nasıl yapılır bilen varmı ..:??

http://i.hizliresim.com/JpOa9o.png

hiakkaya
22-02-2015, 14:34
http://i.hizliresim.com/JpOa9o.png

eyvallah Ufuk bey....ama periyotlarda haftalık yok ..

uufuk
22-02-2015, 14:39
eyvallah Ufuk bey....ama periyotlarda haftalık yok ..
Haftalık,aylık yıllık günlükden üretilir....

mehmetefe_98
22-02-2015, 15:21
Ufuk bey cok tesekkur ederim.Eksik olmayin

Drift
23-02-2015, 18:04
selam arkadaşlar bugün matrikste robotta işlemi gerçekleşmeyen varmı ? benim sistem longa dönmüş ama poz flat kalmış.

ouz77
24-02-2015, 18:23
Arkadaşlar merhaba, Matriksi yeni öğrenmeye çalışıyorum. Bir indikatör gördüm AL/SAt veren ama bulamadım henüz. İndikatör aynı çizgi üzerinde AL'a döndüğünde yeşil SAT'a döndüğünde kırmızı olmaya başlıyor. Bilen varsa yazabilirse çok sevinirim. Saygılarımla

KOSA
25-02-2015, 08:36
Arkadaşlar merhaba, Matriksi yeni öğrenmeye çalışıyorum. Bir indikatör gördüm AL/SAt veren ama bulamadım henüz. İndikatör aynı çizgi üzerinde AL'a döndüğünde yeşil SAT'a döndüğünde kırmızı olmaya başlıyor. Bilen varsa yazabilirse çok sevinirim. Saygılarımla

indikatör penceresinde düşen yükselen renk seçeneği var. ama öncesinde matriks teknik bilgi dokümanını veya bu başlığı birinci sayfadan buraya kadar okumanın faydalı olacağını düşünüyorum.

CharlesDow
04-03-2015, 00:23
Herkese merhaba,
Matriks'te tüm varantların ve opsiyonların fiyat bilgilerinin sayfalarını excel e aktarmak istiyorum ama sağ tuş yaptığımda böyle bir şey çıkmıyor. Yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer.

sdgs
05-03-2015, 14:24
arkadaşlar şu grafiklere tl bazında euro bazında üfe, tefe, bazında bakıyoruz yaa, ben orada yen bazında euro/usd bazında bakmak istiyorum nasıl yapacağız?

uufuk
05-03-2015, 16:42
arkadaşlar şu grafiklere tl bazında euro bazında üfe, tefe, bazında bakıyoruz yaa, ben orada yen bazında euro/usd bazında bakmak istiyorum nasıl yapacağız?
Senet >istrdigin sembol
http://i.hizliresim.com/VlBQQB.png

sdgs
06-03-2015, 14:01
arkadaşlar şu apsd değişimini gösteren matrikste grafik formülü var mı? yani 0 başlangıç noktası olacak artı yönde ve eksi yönde ilerleyecek valla veren olursa makbule geçer.

goceno
06-03-2015, 14:05
merhaba arkadaşlar break point sistem nedir yardımcı olabilecek varsa sevinirim ayrıca algo trade sistemleri üzerine
yerli yada yabancı blok yada site varsa yazarsanız çok sevinirim.

syg.

uufuk
06-03-2015, 19:58
arkadaşlar şu apsd değişimini gösteren matrikste grafik formülü var mı? yani 0 başlangıç noktası olacak artı yönde ve eksi yönde ilerleyecek valla veren olursa makbule geçer.

t:=ROC(DAYOFMONTH(),1,$)<0 and MONTH()/2<>int(MONTH()/2); ---> Vade başı tesbiti
p:= Security("X30APOZ",C);------>Vadeli açık pozisyon sayısı
ps:=valuewhen(1,t,p); ----->Vade başındaki poz sayısa
p-ps ----->Poz değişimi


t:=ROC(DAYOFMONTH(),1,$)<0 and MONTH()/2<>int(MONTH()/2);
p:= Security("X30APOZ",C);
ps:=valuewhen(1,t,p); p-ps

http://i.hizliresim.com/VlzpGn.png

sdgs
06-03-2015, 23:04
t:=ROC(DAYOFMONTH(),1,$)<0 and MONTH()/2<>int(MONTH()/2); ---> Vade başı tesbiti
p:= Security("X30APOZ",C);------>Vadeli açık pozisyon sayısı
ps:=valuewhen(1,t,p); ----->Vade başındaki poz sayısa
p-ps ----->Poz değişimi


t:=ROC(DAYOFMONTH(),1,$)<0 and MONTH()/2<>int(MONTH()/2);
p:= Security("X30APOZ",C);
ps:=valuewhen(1,t,p); p-ps

http://i.hizliresim.com/VlzpGn.png

Kardeşim çok teşekkür ederim valla senden kurs almak isterim veya alabileceğim bir yer var mı?

goceno
06-03-2015, 23:07
aynen bende katılıyorum. kurs olayı çok iyi olur valla...

kanege
06-03-2015, 23:36
içinde PREV fonksiyonu olan bir formülü,
örneğin kapanış büyükse ai , küçükse sat diye test ettiğimde doğru çalışmadığını görüyorum.
Bunu aşmanın bir yolu varmı.

yoksa içinde PREV olan bir formül sadece grafiküzerinde görüntü amaçlı mı kullanılıyor.

uufuk
07-03-2015, 09:30
Dostların dikkatine....

Dostlar,aşagıdaki bold ifadeleri "özel"den özel olmaması gereken bir formül için yardım isteyen dosta verilen cevapdır."ÖZEL" olmayanı özelden sormayalım,bu hususa dikkat edelim.
Form'lar açık paylaşım ortamıdır.
Dostum,soruyu "matriks formülleri" topiğine yaz.cevapından herkes istifade etsin,benzer sorulara cevap olsun ve tekrar tekrar özel soru haline gelmesin.
Formulu açık paylaşmak istemiyorsan benzerinini sor cevabı adapte et.Başka dostlar açık soruyu daha iyi belki cevaplar, bende fikir edinirim.

goceno
07-03-2015, 10:45
break point sistem hakkında bilgisi olan yok mu ??

uufuk
07-03-2015, 12:07
break point sistem hakkında bilgisi olan yok mu ??

Dostum,kimseden ders notu şeklinde yazı bekleme araştır.Takıldıgın bir şey olursa sor.
Web Google amca ve digerleri emrinde.


https://www.youtube.com/watch?v=FOc8Apt70Ds

goceno
07-03-2015, 12:15
çok teşekkür ederim. ilgin için google baktım ama bulamadım demek eksik araştımışım açıkçası youtube aklıma gelmedi.
sağolasın tekrar teşekkür ederim

syg.

kanege
07-03-2015, 13:18
içinde PREV fonksiyonu olan bir formülü,
örneğin kapanış büyükse ai , küçükse sat diye test ettiğimde doğru çalışmadığını görüyorum.
Bunu aşmanın bir yolu varmı.

yoksa içinde PREV olan bir formül sadece grafiküzerinde görüntü amaçlı mı kullanılıyor.

sn uufuk
örnekleyerek şu şekilde sorunu aktarabilirim.
en basit haliyle içinde PREV barındıran günlük için aşağıdaki formülü yazdığımızı kabul edelim.
IF((H+L)/2>REF((H+L)/2,-1),( (H+L)/2*0.995),prev)

Bu formülü indikatör olrak grafik üzerinde çiziyorum.
sonra al için
C>IF((H+L)/2>REF((H+L)/2,-1),( (H+L)/2*0.995),prev)
sat için
C<IF((H+L)/2>REF((H+L)/2,-1),( (H+L)/2*0.995),prev)
koşullarını system tester da çalıştırıyorum.

Grafik üzerinde al ve sat sinyalerin doğru şekilde çalışmadığını/doğru yerlerde olmadığını görüyorum.

Grafik üzerinde koşulun çalıştığı yerde al yada sat yaptığını görmek istiyorum.
Bu sorun aşılabilir mi yoksa PREV fonksiyonu sistem tester da doğru çalışmıyor mu?

uufuk
07-03-2015, 14:25
sn uufuk
örnekleyerek şu şekilde sorunu aktarabilirim.
en basit haliyle içinde PREV barındıran günlük için aşağıdaki formülü yazdığımızı kabul edelim.
IF((H+L)/2>REF((H+L)/2,-1),( (H+L)/2*0.995),prev)

Bu formülü indikatör olrak grafik üzerinde çiziyorum.
sonra al için
C>IF((H+L)/2>REF((H+L)/2,-1),( (H+L)/2*0.995),prev)
sat için
C<IF((H+L)/2>REF((H+L)/2,-1),( (H+L)/2*0.995),prev)
koşullarını system tester da çalıştırıyorum.

Grafik üzerinde al ve sat sinyalerin doğru şekilde çalışmadığını/doğru yerlerde olmadığını görüyorum.

Grafik üzerinde koşulun çalıştığı yerde al yada sat yaptığını görmek istiyorum.
Bu sorun aşılabilir mi yoksa PREV fonksiyonu sistem tester da doğru çalışmıyor mu?

http://i.hizliresim.com/P5a0GO.png

kanege2


a:=IF((H+L)/2>REF((H+L)/2,-1),( (H+L)/2*0.995),prev);
C>a;
C<a

kanege


IF((H+L)/2>REF((H+L)/2,-1),( (H+L)/2*0.995),prev)

kanege
07-03-2015, 14:43
Çok teşekkür ederim.
Laf olsun diye değil, "iyi ki varsın".

viobdelisi
07-03-2015, 15:19
Ufuk Hocam;VIOB ta açık pozisyon sayısını grafik üzerinde gösterebilir miyiz?Örneğin 200.000 üstü veya altı olarak....Birde yabancı Takasları grafik üzerinde gösterilebilinir mi?Teşekkürler..

uufuk
07-03-2015, 16:13
Ufuk Hocam;VIOB ta açık pozisyon sayısını grafik üzerinde gösterebilir miyiz?Örneğin 200.000 üstü veya altı olarak....Birde yabancı Takasları grafik üzerinde gösterilebilinir mi?Teşekkürler..

Dostum,bir sayfa önce örnek vermişdim.İstedigine uyarla ....

sdgs
07-03-2015, 20:01
t:=ROC(DAYOFMONTH(),1,$)<0 and MONTH()/2<>int(MONTH()/2); ---> Vade başı tesbiti
p:= Security("X30APOZ",C);------>Vadeli açık pozisyon sayısı
ps:=valuewhen(1,t,p); ----->Vade başındaki poz sayısa
p-ps ----->Poz değişimi


t:=ROC(DAYOFMONTH(),1,$)<0 and MONTH()/2<>int(MONTH()/2);
p:= Security("X30APOZ",C);
ps:=valuewhen(1,t,p); p-ps

http://i.hizliresim.com/VlzpGn.png

kardeşim ufuk bunu uyarlayamadım ben yani düz çizgi çıktı o parantez içine sayı mı yazılacaktı? bize şu andaki duruma göre olan değerleri ile kodu yazabilir misin?

KOSA
07-03-2015, 22:22
http://i.hizliresim.com/LpRXaJ.png (http://hizliresim.com/LpRXaJ)

goceno
07-03-2015, 22:32
çok sağol üstad buraya da koyman çok iyi oldu gerçi twitter den fotoğraf olarak da sakladım arşiv de bulunsun..

goceno
07-03-2015, 22:33
iki dönem tarih aralığı için nasıl kullanabiliriz..

stetner
08-03-2015, 21:48
Merhabalar;

Bir sistem üzerinde çalışıyorum ve bu işte henüz acemiyim. Yardımlarınızı bekliyorum. Sistemin sinyallerinden memnunum ancak kar erimesini ve fazla terste kalmasını engellemek için AND fonksiyonu ile bir şart daha eklemek istiyorum. Fakat aklıma takılan bir mantık durum var. Sistemin al veya sat sinyali üretebilmesi için iki şartında gerçekleşmesi gerek. İşlem gerçekleştikten sonra şartlardan biri bozulursa flat kalmasını ve şartlar oluşunca tekrar işlem yapmasını istiyorum. Böyle birşey mümkünmüdür ?

uufuk
08-03-2015, 21:59
Merhabalar;

Bir sistem üzerinde çalışıyorum ve bu işte henüz acemiyim. Yardımlarınızı bekliyorum. Sistemin sinyallerinden memnunum ancak kar erimesini ve fazla terste kalmasını engellemek için AND fonksiyonu ile bir şart daha eklemek istiyorum. Fakat aklıma takılan bir mantık durum var. Sistemin al veya sat sinyali üretebilmesi için iki şartında gerçekleşmesi gerek. İşlem gerçekleştikten sonra şartlardan biri bozulursa flat kalmasını ve şartlar oluşunca tekrar işlem yapmasını istiyorum. Böyle birşey mümkünmüdür ?
Mümkün,topigi oku gönderilerimde çözümü örneklenmişdi.Diger konularda da fikir edinirsin dostum.

kanege
09-03-2015, 00:07
Bir indikotörün örneğin "ortalama" hesapladığı son değeri, grafiğin sağındaki değere kadar düz bir çizgi olarak çizmesini nasıl sağlayabiliz.

stetner
09-03-2015, 11:13
Sayın uufuk;

İlginiz için teşekkür ederim. Denedim ama başarılı olamadım. Yardımınızı rica ediyorum. Aşağıda görünen grafiğin al formülü Cross(Tenkansen(2,7,7,13,7),Kijunsen(2,27,7,13,7)) and c>SenkouSpanA(2,7,7,13,7) ve sat formülü Cross(Kijunsen(2,7,7,13,27),Tenkansen(2,7,7,13,7)) and c<SenkouSpanB(2,7,7,13,7)

http://i.hizliresim.com/Jp8qQq.png (http://hizliresim.com/Jp8qQq)

Bu formüle ekranda gözüken mavi indikatörü ekleyip iki şart oluştuğunda sinyalin gelmesini ve şartlardan biri bozulduğunda flat kalmasını istiyorum.

al için
Cross(Tenkansen(2,7,7,13,7),Kijunsen(2,27,7,13,7)) and c>SenkouSpanA(2,7,7,13,7) AND c> FML("sry1")
sat için
Cross(Kijunsen(2,7,7,13,27),Tenkansen(2,7,7,13,7)) and c<SenkouSpanB(2,7,7,13,7) AND c< FML("sry1")

Matriks teknik destekten yardım istedim. Bunun mümkün olmadığını söylediler. Sizde mümkün olduğunu söylemektesiniz. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Saygılarımla;

viobdelisi
09-03-2015, 13:44
Sayın Stetner: Grafiğin son bölümüne bakarsanız bu kısmı bile adamı batırmaya yeter ...

stetner
09-03-2015, 14:01
Sayın Stetner: Grafiğin son bölümüne bakarsanız bu kısmı bile adamı batırmaya yeter ...

Uyarınız için teşekkür ederim. Kullandığım formül bu değil. Mantığı anlamak için örnek olarak yapıştırdım.

mahcup
09-03-2015, 14:45
Arkadaşlar; konunuz sadece formüller biliyorum ama cevaplamak isterseniz bir sorum olacak...

Matriks gold satın almak istiyorum aynı zamanda cepten takip etmekte istiyorum...

sitesinde 3 aylık kullanım 225 yazıyor matriks gold için...

aradığımda lisans da almanız gerekiyor dediler ve cep telefonu izleme haricinde 395 dediler 3 aylık için...

sizin ödemeleriniz de bu miktar mıdır?

goceno
09-03-2015, 15:01
Arkadaşlar; konunuz sadece formüller biliyorum ama cevaplamak isterseniz bir sorum olacak...

Matriks gold satın almak istiyorum aynı zamanda cepten takip etmekte istiyorum...

sitesinde 3 aylık kullanım 225 yazıyor matriks gold için...

aradığımda lisans da almanız gerekiyor dediler ve cep telefonu izleme haricinde 395 dediler 3 aylık için...

sizin ödemeleriniz de bu miktar mıdır?



sizin fiyat aldığınız paket 5 kademe derinlik içeriyor. derinlik analizi yapmayacaksanız örneğin tek kademe derinlik yeterli derseniz.
o zaman fiyat 285 tl ye düşer yada derinlik istemiyorum derseniz anlık veriler için 246 tl ye düşer. bütçe ve ihtiyacınıza göre karar verebilirsiniz ayrıca tüm bunlar ve daha fazlası internet sitelerinde mevcut kolay gelsin...

uufuk
09-03-2015, 15:31
Sayın uufuk;

İlginiz için teşekkür ederim. Denedim ama başarılı olamadım. Yardımınızı rica ediyorum. Aşağıda görünen grafiğin al formülü Cross(Tenkansen(2,7,7,13,7),Kijunsen(2,27,7,13,7)) and c>SenkouSpanA(2,7,7,13,7) ve sat formülü Cross(Kijunsen(2,7,7,13,27),Tenkansen(2,7,7,13,7)) and c<SenkouSpanB(2,7,7,13,7)

Bu formüle ekranda gözüken mavi indikatörü ekleyip iki şart oluştuğunda sinyalin gelmesini ve şartlardan biri bozulduğunda flat kalmasını istiyorum.

al için
Cross(Tenkansen(2,7,7,13,7),Kijunsen(2,27,7,13,7)) and c>SenkouSpanA(2,7,7,13,7) AND c> FML("sry1")
sat için
Cross(Kijunsen(2,7,7,13,27),Tenkansen(2,7,7,13,7)) and c<SenkouSpanB(2,7,7,13,7) AND c< FML("sry1")

Matriks teknik destekten yardım istedim. Bunun mümkün olmadığını söylediler. Sizde mümkün olduğunu söylemektesiniz. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Saygılarımla;

http://i.hizliresim.com/pRMGEL.png

stetner FML("sry1") benzeri FML("mr21")


Tenkansen(2,7,7,13,7);
Kijunsen(2,27,7,13,7);
SenkouSpanA(2,7,7,13,7) ;
SenkouSpanB(2,7,7,13,7);
FML("mr21")
stetner2
al==>1
Sat==>0
Asat===>-1
Akapat===>0


a1:=Cross(Tenkansen(2,7,7,13,7),Kijunsen(2,27,7,13 ,7)) ; a2:=Cross(Kijunsen(2,7,7,13,27),Tenkansen(2,7,7,13 ,7)) ;
a1:=BarsSince(a1)<BarsSince(a2); a2:= BarsSince(a1)>BarsSince(a2);
b1:=c>SenkouSpanA(2,7,7,13,7) ; b2:=c<SenkouSpanB(2,7,7,13,7) ;
c1:= c> FML("mr21") ; c2:=c< FML("mr21");
if((a1+b1+c1)=-3,1,if((a2+b2+c2)=-3,-1,0))

thebaboli
09-03-2015, 16:28
Arkadaşlar; konunuz sadece formüller biliyorum ama cevaplamak isterseniz bir sorum olacak...

Matriks gold satın almak istiyorum aynı zamanda cepten takip etmekte istiyorum...

sitesinde 3 aylık kullanım 225 yazıyor matriks gold için...

aradığımda lisans da almanız gerekiyor dediler ve cep telefonu izleme haricinde 395 dediler 3 aylık için...

sizin ödemeleriniz de bu miktar mıdır?

Bir çok kullanıcı genelde direkt matriksden almak yerine aracı kurumlarından temin ediyorlar. Aracı kurumdan ücretini vererek (matriksden daha uygun fiyat sunuyorlar genelde) veya komisyon karşılığı anlaşarak 2 şekilde temin edilebiliyor. Ben genelde komisyon karşılığı anlaşırım. Zaten o kadar komisyon ödediğim için bedavaya gelir bana. Ne kadar komisyona ücretsiz verecekleri kurumlara özgü bir durumdur.

stetner
09-03-2015, 17:38
Sayın uufuk;

Cahilliğimin kusuruna bakmayın. Sistem haline nasıl dönüştüreceğimi anlayamadım.

uufuk
09-03-2015, 17:50
Sayın uufuk;

Cahilliğimin kusuruna bakmayın. Sistem haline nasıl dönüştüreceğimi anlayamadım.

AL
a1:=Cross(Tenkansen(2,7,7,13,7),Kijunsen(2,27,7,13 ,7)) ; a2:=Cross(Kijunsen(2,7,7,13,27),Tenkansen(2,7,7,13 ,7)) ;
a1:=BarsSince(a1)<BarsSince(a2); a2:= BarsSince(a1)>BarsSince(a2);
b1:=c>SenkouSpanA(2,7,7,13,7) ; b2:=c<SenkouSpanB(2,7,7,13,7) ;
c1:= c> FML("mr21") ; c2:=c< FML("mr21");
if((a1+b1+c1)=-3,1,if((a2+b2+c2)=-3,-1,0))=1

Sat
a1:=Cross(Tenkansen(2,7,7,13,7),Kijunsen(2,27,7,13 ,7)) ; a2:=Cross(Kijunsen(2,7,7,13,27),Tenkansen(2,7,7,13 ,7)) ;
a1:=BarsSince(a1)<BarsSince(a2); a2:= BarsSince(a1)>BarsSince(a2);
b1:=c>SenkouSpanA(2,7,7,13,7) ; b2:=c<SenkouSpanB(2,7,7,13,7) ;
c1:= c> FML("mr21") ; c2:=c< FML("mr21");
if((a1+b1+c1)=-3,1,if((a2+b2+c2)=-3,-1,0))=0

Asat

a1:=Cross(Tenkansen(2,7,7,13,7),Kijunsen(2,27,7,13 ,7)) ; a2:=Cross(Kijunsen(2,7,7,13,27),Tenkansen(2,7,7,13 ,7)) ;
a1:=BarsSince(a1)<BarsSince(a2); a2:= BarsSince(a1)>BarsSince(a2);
b1:=c>SenkouSpanA(2,7,7,13,7) ; b2:=c<SenkouSpanB(2,7,7,13,7) ;
c1:= c> FML("mr21") ; c2:=c< FML("mr21");
if((a1+b1+c1)=-3,1,if((a2+b2+c2)=-3,-1,0))=-1

APozKapat

a1:=Cross(Tenkansen(2,7,7,13,7),Kijunsen(2,27,7,13 ,7)) ; a2:=Cross(Kijunsen(2,7,7,13,27),Tenkansen(2,7,7,13 ,7)) ;
a1:=BarsSince(a1)<BarsSince(a2); a2:= BarsSince(a1)>BarsSince(a2);
b1:=c>SenkouSpanA(2,7,7,13,7) ; b2:=c<SenkouSpanB(2,7,7,13,7) ;
c1:= c> FML("mr21") ; c2:=c< FML("mr21");
if((a1+b1+c1)=-3,1,if((a2+b2+c2)=-3,-1,0))=0

http://i.hizliresim.com/zmOjv9.png

stetner
09-03-2015, 17:56
ALLAH razı olsun...

mahcup
09-03-2015, 20:25
sizin fiyat aldığınız paket 5 kademe derinlik içeriyor. derinlik analizi yapmayacaksanız örneğin tek kademe derinlik yeterli derseniz.
o zaman fiyat 285 tl ye düşer yada derinlik istemiyorum derseniz anlık veriler için 246 tl ye düşer. bütçe ve ihtiyacınıza göre karar verebilirsiniz ayrıca tüm bunlar ve daha fazlası internet sitelerinde mevcut kolay gelsin...


Bir çok kullanıcı genelde direkt matriksden almak yerine aracı kurumlarından temin ediyorlar. Aracı kurumdan ücretini vererek (matriksden daha uygun fiyat sunuyorlar genelde) veya komisyon karşılığı anlaşarak 2 şekilde temin edilebiliyor. Ben genelde komisyon karşılığı anlaşırım. Zaten o kadar komisyon ödediğim için bedavaya gelir bana. Ne kadar komisyona ücretsiz verecekleri kurumlara özgü bir durumdur.

çok teşekkürler...

kanege
09-03-2015, 21:43
sn. uufuk

5,10,15 vb dk. grafikte 3 gün önceki günlük barda görünen c,h veya l yi kullanmak istersem bunu nasıl yazarım.
Peşinen teşekkürler.

uufuk
09-03-2015, 22:18
sn. uufuk

5,10,15 vb dk. grafikte 3 gün önceki günlük barda görünen c,h veya l yi kullanmak istersem bunu nasıl yazarım.
Peşinen teşekkürler.

http://i.hizliresim.com/nA9oE1.png



Nw:=ROC(Hour(),1,$)<0;
H3:=ValueWhen(3,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
L3:=ValueWhen(3,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));
C3:=ValueWhen(3,Nw,Ref(C,-1));
H3; L3; C3

looserr
09-03-2015, 23:27
sn. uufuk
kendimce bir al sat sinyali ürettim.
hissenin al vermesi için endeksinde al vermesini istiyorum.
bu bağlantıyı nasıl kuracağımı bilemedim.
yardımcı olabilirsen seviniirm.

uufuk
09-03-2015, 23:52
sn. uufuk
kendimce bir al sat sinyali ürettim.
hissenin al vermesi için endeksinde al vermesini istiyorum.
bu bağlantıyı nasıl kuracağımı bilemedim.
yardımcı olabilirsen seviniirm.

Basit sistem örneği,siz kendinizinkine uyarlayın.

http://i.hizliresim.com/zmOD8R.png

s1:=Security("AKBNK",C); e1:=Security("XU100",C);
als1:=mov(s1,21,s)<s1; ale1:=mov(e1,21,s)<e1;
als1 and ale1

goceno
10-03-2015, 00:00
excel formatındaki 5 dakikalık verileri matriks e nasıl tanıtıyoruz. sistem testinde eski datalar lazımda

kanege
10-03-2015, 00:19
Nw:=ROC(Hour(),1,$)<0;
H3:=ValueWhen(3,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
L3:=ValueWhen(3,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));
C3:=ValueWhen(3,Nw,Ref(C,-1));
H3; L3; C3[/CODE]

teşekkürler.
bu formülü, son 3 günlük barın HHV veya LLV değerini hesaplamada kullnmak stedim.
başaramadım.yardımcı olursanız sevinirim.

uufuk
10-03-2015, 00:23
excel formatındaki 5 dakikalık verileri matriks e nasıl tanıtıyoruz. sistem testinde eski datalar lazımda
Daha önceleri resimli tarif etmişdim,lütfen topiği kendi gelişiminiz için baştan sona okuyup irdeleyiniz.



http://i.hizliresim.com/m8Dn5R.png

http://i.hizliresim.com/Z1q0Qa.png

http://i.hizliresim.com/G1JloZ.png

goceno
10-03-2015, 00:27
çok teşekkür ederim dostum arama yaptırdım ama bulamadım topiği okumaya başladım ama malum işten vakit kaldıkça bakabiliyorum.

uufuk
10-03-2015, 00:38
teşekkürler.
bu formülü, son 3 günlük barın HHV veya LLV değerini hesaplamada kullnmak stedim.
başaramadım.yardımcı olursanız sevinirim.

Başarırsın ama çok çalışman lazım........

http://i.hizliresim.com/gkv04N.png

kanege
10-03-2015, 20:38
[QUOTE=uufuk;11617553]Başarırsın ama çok çalışman lazım........

daha yolum var,
zamandan çağırmayı yeni öğrenmeye başlıyorum.
çok denedim olmadı, belki de çok basit.
nasıl yazdığınızı paylaşabilirmisiz.

uufuk
10-03-2015, 21:08
daha yolum var,
zamandan çağırmayı yeni öğrenmeye başlıyorum.
çok denedim olmadı, belki de çok basit.
nasıl yazdığınızı paylaşabilirmisiz.

İp uçları gönderilerimde saklı, akılcı,azimli ve ezberci olmayan çözer.

kanege
11-03-2015, 00:09
sn. uufuk
yaptim onii

Nw:=ROC(Hour(),1,$)<0;
BAR:=ValueWhen(3,Nw,CUM(1))-ValueWhen(6,Nw,CUM(1));
H3:=HHV(HighestSince(1,Nw,H),BAR);
H3

daha farklı/iyi yazılışı varsa görmek isterim.

looserr
11-03-2015, 12:48
Basit sistem örneği,siz kendinizinkine uyarlayın.

http://i.hizliresim.com/zmOD8R.png

s1:=Security("AKBNK",C); e1:=Security("XU100",C);
als1:=mov(s1,21,s)<s1; ale1:=mov(e1,21,s)<e1;
als1 and ale1


üstad teşekkür ederim. kendi formülüme uyarlamaya uğraşayım bakalım becerebilecekmiyim.

nit
11-03-2015, 21:27
acaba tek seferde gelen emirlerin miktarına göre gruplayarak bir grafik çizdirmek mümkün mü? mesela tek seferde 50bin ve altı alış ve satışlar, 50 ile 500bin arası alış ve satışlar ve 500bin ve üstü alış ve satışlar gibi ya da bunların arasındaki hacim farkı gibi. böylece emirlerin hacmi büyüyor mu küçülüyor mu görülür? bu tür bir veriye erişim var mı bilmiyorum açıkcası ama çok iyi ipuçları verebilr diye düşünüyorum kendi açımdan.

sdgs
12-03-2015, 22:10
t:=ROC(DAYOFMONTH(),1,$)<0 and MONTH()/2<>int(MONTH()/2); ---> Vade başı tesbiti
p:= Security("X30APOZ",C);------>Vadeli açık pozisyon sayısı
ps:=valuewhen(1,t,p); ----->Vade başındaki poz sayısa
p-ps ----->Poz değişimi


t:=ROC(DAYOFMONTH(),1,$)<0 and MONTH()/2<>int(MONTH()/2);
p:= Security("X30APOZ",C);
ps:=valuewhen(1,t,p); p-ps

http://i.hizliresim.com/VlzpGn.png
Ufuk kardeşim bunu ben yapamadım benim ekrand düz çizgi çıkıyor buna birşey eklenip çıkarılacak mı yardım edersen sevinirim.

kani
13-03-2015, 00:29
Ufuk kardeşim bunu ben yapamadım benim ekrand düz çizgi çıkıyor buna birşey eklenip çıkarılacak mı yardım edersen sevinirim.

t:=ROC(DAYOFMONTH(),1,$)<0 and MONTH()/2<>int(MONTH()/2);
p:= Security("X30APOZ",C);
ps:=valuewhen(1,t,c); p-ps

böyle dene bide abi

kani
13-03-2015, 00:31
cci formülünün açık kodu nasıldır tam olarak
cci(c,x,x) bu arası nasıl yazılıyor tam olarak

uufuk
13-03-2015, 11:16
cci formülünün açık kodu nasıldır tam olarak
cci(c,x,x) bu arası nasıl yazılıyor tam olarak

Matriksde CCI 3 tane var.Altdaki CCIE formulu

CCI-Equis custom

MidPri:=((H+L+C)/3);
Diff:=MidPri-Mov(MidPri,14,S);
AveDiff:=Mov(Abs(Diff),14,S);
EquationComp:=Diff/AveDiff;
AdjCon:=66.66667{equivelant=2/3tds};
PercResult:=EquationComp*AdjCon;
PercResult

http://trader-online.tk/MSZ/e-w-CCI-Donald_Lambert.html

uufuk
13-03-2015, 11:24
Ufuk kardeşim bunu ben yapamadım benim ekrand düz çizgi çıkıyor buna birşey eklenip çıkarılacak mı yardım edersen sevinirim.

X30APOZ sembolunu grafikde tek başına görebiliyorsan bir hatan, göremiyorsan lisansın yüzeysel olabilir....

http://i.hizliresim.com/zmqgk9.png

50ot
13-03-2015, 12:25
matrikste alt tarafa makası indikatör olarak yazmak istiyorum yardımcı olabilecek olan var mı acaba?

uufuk
13-03-2015, 16:57
matrikste alt tarafa makası indikatör olarak yazmak istiyorum yardımcı olabilecek olan var mı acaba?

Dostum,buyrun...


Dostum,buyrun hayrını gör...
Vadeli grafda çalışır
...........................
Security("X30TEORIK",C)-C
...........................
Tüm graflarda çalışır
......................
Security("X30TEORIK",C)-Security("X30YVADE",C)
...................................... :yes:

viobdelisi
13-03-2015, 17:58
Ufuk hocam şu makası nasıl kullanmamız gerekiyor..Azıcık ta teorik bilgi rica etsem..Teşekkürler.

uufuk
13-03-2015, 18:27
Ufuk hocam şu makası nasıl kullanmamız gerekiyor..Azıcık ta teorik bilgi rica etsem..Teşekkürler.
100 satır formül yazabilirim ama yazı karalayamam.
Makas ın sivri ucundan değil halkalarından tut...

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQZjkuq6dvWfRmLPf5dgt-AsIhtFrhOMjgW0bbvS9N_OhczDh8yb59Rn9Kr

Makas kullanımı cinnsiyete göre değişir...
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRc_t6mlIEP0hWKYO07L5S27ZkMqic2u RTVyf81g62HmgI4LqV73A

goceno
13-03-2015, 18:40
Bir makas ancak bu kaddar güssel anlatılırdı...:halayci::party:

viobdelisi
13-03-2015, 18:44
İlginç bir yaklaşım....Benim sormak istediğim Matrikste makasın ne anlama geldiğiydi.Kaşı cinslerdeki karşılığınıda öğrenmiş olduk.

goceno
13-03-2015, 18:46
eee naapalım kod sistem kodu yazacaksak ufkumuzu geniş tutmalıyız.... :)

looserr
13-03-2015, 18:55
sn. uufuk
kendimce bir al sat sinyali ürettim.
hissenin al vermesi için endeksinde al vermesini istiyorum.
bu bağlantıyı nasıl kuracağımı bilemedim.
yardımcı olabilirsen seviniirm.


Basit sistem örneği,siz kendinizinkine uyarlayın.

http://i.hizliresim.com/zmOD8R.png

s1:=Security("AKBNK",C); e1:=Security("XU100",C);
als1:=mov(s1,21,s)<s1; ale1:=mov(e1,21,s)<e1;
als1 and ale1

Üstad,

gösterdiğiniz security fonksiyonu ile endeksin datalarını ve dolayısıyla data içeren indikatörleri oluşturabiliyorum. fakat benim sistemimde mesela will(R) gibi data içermeyen sadece period bir indikatör var. Bu noktada takıldım. Endeksin will(R) değerlerini indikatör olarak nasıl tanımlayabilirim?

uufuk
13-03-2015, 19:47
Üstad,

gösterdiğiniz security fonksiyonu ile endeksin datalarını ve dolayısıyla data içeren indikatörleri oluşturabiliyorum. fakat benim sistemimde mesela will(R) gibi data içermeyen sadece period bir indikatör var. Bu noktada takıldım. Endeksin will(R) değerlerini indikatör olarak nasıl tanımlayabilirim?

WillR data kullanır hemde H L C üçünü birden.
Kimyasını bilmeden indikatörü nasıl kullanıyorsunuz.

WillR(14) eşittir ((HHV(H,14)-C)/(HHV(H,14)-LLV(L,14)))*-100

Endeks için WillR(14)

Ce1:=Security("XU100",C);
He1:=Security("XU100",H);
Le1:=Security("XU100",L);
((HHV(He1,14)-Ce1)/(HHV(He1,14)-LLV(Le1,14)))*-100

kani
13-03-2015, 23:11
abi ne cesaretmiş be o pozu vermek vaşşş resmen ben bunu yerim demiş hatun kişi hahahhahahahah

pazar
13-03-2015, 23:22
aşağıdaki kurala uygun nasıl bir formül yazılabilir ?
1. EMA 7-28 i kesmeli.
2. MAC 12-26 yı kesmeli.
3. Negatif islem miktarı yataya sarmalı.
4. Bir işlem gününde tam tabana değmeli.

looserr
14-03-2015, 01:09
WillR data kullanır hemde H L C üçünü birden.
Kimyasını bilmeden indikatörü nasıl kullanıyorsunuz.

WillR(14) eşittir ((HHV(H,14)-C)/(HHV(H,14)-LLV(L,14)))*-100

Endeks için WillR(14)

Ce1:=Security("XU100",C);
He1:=Security("XU100",H);
Le1:=Security("XU100",L);
((HHV(He1,14)-Ce1)/(HHV(He1,14)-LLV(Le1,14)))*-100

Valla hocam bu işin kimyasını tam olarak öğrenmemiz yıllarımızı alacak heralde. Sayenizde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Eliniz dert görmesin.