PDA

View Full Version : Matriks Formülleri



Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29

nasa64
13-05-2015, 02:56
Heçmiş olsun Ufuk hocam. Acil şifalar diliyorum.

hsaglamdemir
14-05-2015, 19:50
Geçmişte ufuk bey'in paylaştığı benzer çalışmalar var. Biraz incelemen lazım. Yerini şu an bilmiyorum...

Valla 100 küsur sayfayı inceledim bulamadım.
Pes ettim.
Teşekkürler.

KOSA
15-05-2015, 00:00
Valla 100 küsur sayfayı inceledim bulamadım.
Pes ettim.
Teşekkürler.

benimde incelemem lazım :-)
bence ilk mesaja kadar gitseniz iyi olurdu...

kral1973
15-05-2015, 21:07
slm.. arkadaşlar sistem yalan söyler mi... (acemiyimde)... saat 1 de sat diyo... saat 3 gibi fikrini değiştiriyor.. hem de 30 ve 60 dk lıkta... hayret ettim.. sistem böyle midir.. birde 1 de sat diyo ama 2:30 kırmızı yanıyo... onu da anlamadım..geç sinyal veriyo..
acaba sistemler en az 60 dk lık mı olmalı... tşk..

KOSA
15-05-2015, 21:12
sisteminiz ripaint yapıyor. sistemler en az şu periyod olmalı diye bişi yoktur...

kral1973
15-05-2015, 21:18
kosa hocam tşk.. hepsi mi yapar ya da bazı sistemler mi acaba...

fraktür
15-05-2015, 21:19
http://i.hizliresim.com/XvdzaO.png (http://hizliresim.com/XvdzaO)

Öncelikle tüm forumdaşların kandilini kutlarım...
Resimdeki overal eğrisi maksimum gördüğü yerin 5 bin altındayken sistem kendisini kapatsın poz kapatıp işlem yapmasın üstüne çıkınca poza girsin işlem yapsın istiyorum ama bir türlü beceremedim...
sorun basit gibi gözükse de çok komplke bir sorun düz mantıkla çözülebilcek birşey değil gibi :(((
kendi sisteminizde de örneğin mav 40 in altına geldiğinde poz kapa altındayken işlem yapma deyin anlayacaksınız demek istediğimi...
yardımcı olabilecek arkadaş varsa çok sevinirim...
teşekkür ederim şimdiden...

KOSA
15-05-2015, 21:21
kosa hocam tşk.. hepsi mi yapar ya da bazı sistemler mi acaba...

bazı hatalı kurgulanmış sistemler yapabilir. ref(data,1) yapar, ref(data,-1) yapmaz...

kral1973
15-05-2015, 21:30
tşk..hocam ref(data ,1) idi.. -1 yapınca anlamsız oluyor.... :) çok tşk..

sdgs
15-05-2015, 21:57
merhaba hocam matriks trader kullanıyorum, ben alıp satan bir robot değil, 108000 kısa aldım otomatik matriks trader kapatma için 108200 emir girsin, endeks 107500 geldi stoploss otomatik 107700 olsun. endeks 107400 oldu stoploss 107600 düştü sonra endeks yükseldi 107600 en son stop yeri olduğu için kapatsın. yani fiyat ile stoploss 200lük adım koymak istiyorum.malı ben alacağım sadece stoploss takip edecek. eğer varsa böyle birşey yardımcı olur musunuz aptala anlatır gibi anlatın ama:))

uufuk
16-05-2015, 10:16
Tüm dostlara geçmiş olsun ve şifa temennilerinden dolayı teşekkür ederim.
Özel durumumum (tek gözüm var,diğeri tembel ve çaresiz) nedeniyle aşırı seçici,çekingen davranıyorum.
Yani,havaların serinlemesini,katarakın dahada ilerlemesinini bekliyorum şimdilik...

mystic
16-05-2015, 13:13
Tüm dostlara geçmiş olsun ve şifa temennilerinden dolayı teşekkür ederim.
Özel durumumum (tek gözüm var,diğeri tembel ve çaresiz) nedeniyle aşırı seçici,çekingen davranıyorum.
Yani,havaların serinlemesini,katarakın dahada ilerlemesinini bekliyorum şimdilik...

Çok geçmiş olsun sn. uufuk..

En kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanızı dilerim..

objektivist
16-05-2015, 18:17
Acil şifalar uufuk dostum;

Aşağıda ki garafiğin matrix formulünü çözebilirmiyiz acaba?

http://i.hizliresim.com/7k7byl.jpg

kral1973
16-05-2015, 18:22
allah hayırlı şifalar versin.. en önemlisi sağlık...

kral1973
16-05-2015, 21:16
slm.. arkadaşlar 1 şey sormak istiyorum.. yaklaşık 2000 sayfa okudum .ve birçok yerde sistem kazandırıyor mu..sorusu var.. ama net cevap yok .. hep yuvarlak cevaplar verilmiş..örnek : kime göre kazandırmış, neye göre kazandırmış..gibi cevaplar var.. vede madem kazandırıyor netten birçok satıcı var ve sistemleri çok iyi görünüyor.. neden satsınlar.. reklam yapsınlar.. ustalar veya bilen herkes cevaplarsa boş yere aylarımızı, yıllarımızı vermeyelim.. kenan özgülcan sistemle ilgili kitap yazmış..şuan beni cezbeden tek neden o..

NOT: kısaca yıllık 30 bin puan kazandırır mı(en azından zarar erttirmez değil mi).. bunun cevaplarsanız.. sevinirim. tşk..

thebaboli
16-05-2015, 22:08
slm.. arkadaşlar 1 şey sormak istiyorum.. yaklaşık 2000 sayfa okudum .ve birçok yerde sistem kazandırıyor mu..sorusu var.. ama net cevap yok .. hep yuvarlak cevaplar verilmiş..örnek : kime göre kazandırmış, neye göre kazandırmış..gibi cevaplar var.. vede madem kazandırıyor netten birçok satıcı var ve sistemleri çok iyi görünüyor.. neden satsınlar.. reklam yapsınlar.. ustalar veya bilen herkes cevaplarsa boş yere aylarımızı, yıllarımızı vermeyelim.. kenan özgülcan sistemle ilgili kitap yazmış..şuan beni cezbeden tek neden o..

NOT: kısaca yıllık 30 bin puan kazandırır mı(en azından zarar erttirmez değil mi).. bunun cevaplarsanız.. sevinirim. tşk..

Kazandırabilen bir sistem bence satılmaz. İçini görmediğiniz ne zaman al sat vereceği belli olmayan bir sistemin zayıf ve iyi yönlerini görmezsiniz. Bu nedenlerle ben sistem satın almam.

Sistem kazandırıyor mu sorusuna cevap için ;

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=116412

başlığını okuyabilirsiniz.

Başlıkta da görebileceğiniz gibi kazanan da var kaybeden de.

Doğru sistem doğru strateji ile uygulanılırsa kazanılır bence.

kral1973
17-05-2015, 00:27
Kazandırabilen bir sistem bence satılmaz. İçini görmediğiniz ne zaman al sat vereceği belli olmayan bir sistemin zayıf ve iyi yönlerini görmezsiniz. Bu nedenlerle ben sistem satın almam.

Sistem kazandırıyor mu sorusuna cevap için ;

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=116412

başlığını okuyabilirsiniz.

Başlıkta da görebileceğiniz gibi kazanan da var kaybeden de.

Doğru sistem doğru strateji ile uygulanılırsa kazanılır bence.

çok tşk..sizden duymak çok iyi oldu...aynen kenan özgülcan ın dediğini (kitabında yazdıklarını) dediniz.. bu iyi oldu araştırmaya devam ...

KOSA
17-05-2015, 00:44
Acil şifalar uufuk dostum;

Aşağıda ki garafiğin matrix formulünü çözebilirmiyiz acaba?

http://i.hizliresim.com/7k7byl.jpg

http://i.hizliresim.com/l73Wvb.png (http://hizliresim.com/l73Wvb)

objektivist
17-05-2015, 10:44
http://i.hizliresim.com/l73Wvb.png (http://hizliresim.com/l73Wvb)

Çok teşekkürler dostum..Özel mesajıma bakarmısınız lütfen..Sevgiler..

sdgs
17-05-2015, 11:47
merhaba kosa bey;

yardıma ihtiyacım var matriks trader kullanıyorum, ben alıp satan bir robot değil, 108000 kısa aldım otomatik matriks trader kapatma için 108200 emir girsin, endeks 107500 geldi stoploss otomatik 107700 olsun. endeks 107400 oldu stoploss 107600 düştü sonra endeks yükseldi 107600 en son stop yeri olduğu için kapatsın. yani fiyat ile stoploss 200lük adım koymak istiyorum.malı ben alacağım sadece stoploss takip edecek. eğer varsa böyle birşey yardımcı olur musunuz aptala anlatır gibi anlatın ama:)

bu ara ufuk hocam acil şifalar...

kani
17-05-2015, 12:30
slm.. Arkadaşlar 1 şey sormak istiyorum.. Yaklaşık 2000 sayfa okudum .ve birçok yerde sistem kazandırıyor mu..sorusu var.. Ama net cevap yok .. Hep yuvarlak cevaplar verilmiş..örnek : Kime göre kazandırmış, neye göre kazandırmış..gibi cevaplar var.. Vede madem kazandırıyor netten birçok satıcı var ve sistemleri çok iyi görünüyor.. Neden satsınlar.. Reklam yapsınlar.. Ustalar veya bilen herkes cevaplarsa boş yere aylarımızı, yıllarımızı vermeyelim.. Kenan özgülcan sistemle ilgili kitap yazmış..şuan beni cezbeden tek neden o..

Not: Kısaca yıllık 30 bin puan kazandırır mı(en azından zarar erttirmez değil mi).. Bunun cevaplarsanız.. Sevinirim. Tşk..
systemlerin satılması benide rahatsız ediyor şöyle düşünüyorum aynı sytemden 35 kişide olsa 35 kişinin toplam kontrat sayısı 500 olsa düşünsenize aynı anda 500 veya 2500 kontratın aynı yere yazıldığını bu viopta sıkıntıya neden olur kim ne derse desin bizim viopta kademelerde doluluk sınırlı bu sebeple satın alınan systemler gerçekten çok başarılı olsa bile bir zaman sonra işe yaramadığı görülecektir mantıksal olarak aldığınız system 10 ekmek alıyor bu ekmeği 20 kişi ile paylaşsanız sorun olmaz ama bu 10 ekmek 100 kişiye dağıtılmaya kalkılırsa bunun kimseye yetmediğini görmüş olacağız ve bu systemin başarısız bi system olduğu kanaatine varmış olacağız halbuki ilk başlangıçta yaklaşım doğru iken sonrasında yaşananlar sizi olumsuz fikre süreklemektedir 5 ayda 98 bin puan kazandıran bi system yazdığım halde kullanamıyorum desem bana gülersiniz belki ama yapılan işlemlerin çokluğu ve hesapladığım emir yollama sırasındaki kademe kayıpları ve komisyonlarıda ekleyince systemi kullanmakta çekinceye neden oldu 5 ayda 2300 emir çıktı buna birde komisyonları ekledikmi rakam çokta cazip gelmedi şimdi aynı systemde sinyal azaltımı üzerine çabalamaktayım tavsiyem kendiniz bir şeyler yapıma yoluna gidin

KOSA
17-05-2015, 12:35
Çok teşekkürler dostum..Özel mesajıma bakarmısınız lütfen..Sevgiler..

traling stop tarzı bişiler bakın. ama buradan ama başka yerden...

objektivist
17-05-2015, 12:38
traling stop tarzı bişiler bakın. ama buradan ama başka yerden...

Posta kutunuz dolu sanırım..Yeni bir özel mesaj daha yolladım..Lütfen: S.O.S

KOSA
17-05-2015, 13:00
Posta kutunuz dolu sanırım..Yeni bir özel mesaj daha yolladım..Lütfen: S.O.S

cevapladım. iz süren stoplos tarzı bir çalışmadır. biraz araştırırsanız bulma şansınız çok yüksek...

ohannesburg
17-05-2015, 16:39
selamlar, hayırlı pazarlar.
trailing görevi görebileceğini düşündüğüm bir indikatörüm ile sistem kurmayı deniyorum ancak close> ve tersi hem çok işlem yaptırıyor hem de yanlış alım/satıma sebep olabiliyor.

bunu kapanış yapmak yerine;
indikatör üzerinde en az iki kapanış yapması veya
kapanış yerine oluşan çubuğunun en düşük seviyesinin indikatör üzerinde olmasını nasıl yazabiliriz?

denemeler yapıyorum ancak başarılı olduğum söylenemez.

MAZ-ŞAH
17-05-2015, 19:14
Tüm dostlara geçmiş olsun ve şifa temennilerinden dolayı teşekkür ederim.
Özel durumumum (tek gözüm var,diğeri tembel ve çaresiz) nedeniyle aşırı seçici,çekingen davranıyorum.
Yani,havaların serinlemesini,katarakın dahada ilerlemesinini bekliyorum şimdilik...
Çok geçmiş olsun sn. uufuk..

Allah en kısa sürede acil şifalar versin.......

objektivist
17-05-2015, 19:33
Acil şifalar uufuk dostum;

Aşağıda ki garafiğin matrix formulünü çözebilirmiyiz acaba?

http://i.hizliresim.com/7k7byl.jpg

Selam değerli dost;
Acil şifalar dilerim, geçmiş olsun..

Matriks de MOST ind. için 5 ve 60 dklık ideal parametreleri paylaşabirmisiniz rica etsem..

Sevgiler

sdgs
17-05-2015, 20:20
kosa bey posta kutunuza videoyu gönderdim. eğer cevap verirseniz sevinirim.

KOSA
17-05-2015, 22:19
Arkadaşlara tavsiyem hayal satan kişi ve kurumlardan uzak durmalarıdır.
Matriks eğitim dokümanlarını göz atıp pratik yapma şansınızı arttırırsanız sizler için iyi olacağını düşünüyorum.
Amacım ufuk hoca gibi mümkün olduğunca bilgim ölçüsünde paylaşım yapmaktır. Başka bir beklentim yoktur.(sdsg)
Bazı basit uygulama ve çalışmalar için illaki vakit ayırmanız gerekecektir sizde lütfen bu vakti ayırıverin...
Unutmayın, bu ancak ve ancak sizlerin de cabası ile mümkün olabilir.
Geride bakılması gereken 500' e yakın sayfa var. Size zor gelebilir ama ben hala arada bi baştan sona hızlı şekilde göz atıyorum...
Syg...

sdgs
17-05-2015, 22:22
kosa hocam yardımcı olduğun için sağolasın...

KOSA
17-05-2015, 22:40
kosa hocam yardımcı olduğun için sağolasın...

Anlayışınız için sizde sağolun.

hankrearden
18-05-2015, 08:05
http://i.hizliresim.com/l73Wvb.png (http://hizliresim.com/l73Wvb)

KOSA üstadım ,bu indikatörü bulamadım..Buraya ya da özelime atmanız mümkün mü?Şimdiden teşekkürler.

KOSA
18-05-2015, 21:04
Herkese merhaba,

Aşağıdaki trial intikatörünü sistem haline nasıl getirebiliriz? Fiyat intikatör üzerindeyken al, altındayken sat? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

period:=Input("ATR period :",1,100,3);
atrfact:=Input("ATR multiplication :",1,10,4);
HiLo:=If(H-L<1.5*Mov(H-L,period,S),H-L, 1.5*Mov(H-L,period,S));
Href:=If(L<=Ref(H,-1),H-Ref(C,-1),(H-Ref(C,-1))-(L-Ref(H,-1))/2);
Lref:=If(H>=Ref(L,-1),Ref(C,-1)-L,(Ref(C,-1)-L)-(Ref(L,-1)-H)/2);
diff1:=Max(HiLo,Href);
diff2:=Max(diff1,Lref);
atrmod:=mov(diff2,period,e);
loss:=atrfact*atrmod;

trail:= If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV,
if(prev>c-loss,prev,c-loss),
If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV,
if(prev<c+loss,prev,c+loss),
If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
Trail

X OLAN YERLERİ OYNAYABİLİRSİNİZ...

period:=X;
atrfact:=X;
HiLo:=If(H-L<X*Mov(H-L,period,S),H-L, X*Mov(H-L,period,S));
Href:=If(L<=Ref(H,-1),H-Ref(C,-1),(H-Ref(C,-1))-(L-Ref(H,-1))/2);
Lref:=If(H>=Ref(L,-1),Ref(C,-1)-L,(Ref(C,-1)-L)-(Ref(L,-1)-H)/2);
diff1:=Max(HiLo,Href);
diff2:=Max(diff1,Lref);
atrmod:=mov(diff2,period,e);
loss:=atrfact*atrmod;
trail:= If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV,if(prev>c-loss,prev,c-loss),If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV,if(prev<c+loss,prev,c+loss),If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
MOV(Trail,X,E)

objektivist
18-05-2015, 22:28
Değerli KOSA;

Aşağıdaki formülü Matrikse nasıl yazdırırım? Acemiye anlatmak zordur, ama rica ediyorum sizden..
Sevgiler..


Gösterge olarak;

Y1:=(H+L)/2+(3*ATR(10));
Y2:=(H+L)/2-(3*ATR(10));
Y3:=If(Cross(C,LLV(Y1,13)),1,If(Cross(HHV(Y2,13),C ),-1,PREV));
Y4:=If(Y2=HighestSince(1,Cross(Y3,0),Y2),Y2,PREV);
Y5:=If(Y1=LowestSince(1,Cross(0,Y3),Y1),Y1,PREV);
Y4;
Y5

Sistem Olarak;

AL

Y1:=(H+L)/2+(3*ATR(10));
Y2:=(H+L)/2-(3*ATR(10));
Y3:=If(Cross(C,LLV(Y1,13)),1,If(Cross(HHV(Y2,13),C ),-1,PREV));
Y4:=If(Y2=HighestSince(1,Cross(Y3,0),Y2),Y2,PREV);
Y5:=If(Y1=LowestSince(1,Cross(0,Y3),Y1),Y1,PREV);
C>Y4 AND C>Y5

SAT

Y1:=(H+L)/2+(3*ATR(10));
Y2:=(H+L)/2-(3*ATR(10));
Y3:=If(Cross(C,LLV(Y1,13)),1,If(Cross(HHV(Y2,13),C ),-1,PREV));
Y4:=If(Y2=HighestSince(1,Cross(Y3,0),Y2),Y2,PREV);
Y5:=If(Y1=LowestSince(1,Cross(0,Y3),Y1),Y1,PREV);
C<Y4 AND C<Y5

KOSA
18-05-2015, 23:42
Değerli KOSA;

Aşağıdaki formülü Matrikse nasıl yazdırırım? Acemiye anlatmak zordur, ama rica ediyorum sizden..
Sevgiler..


Gösterge olarak;

Y1:=(H+L)/2+(3*ATR(10));


Burayı biraz izliyelim.
https://www.matriksdata.com/website/destek/egitim-videolari/kahin-teknik-analiz-videolari/system-tester-2---yeni-sistem-olusturma-1

kral1973
21-05-2015, 12:00
slm. arkadaşlar sistem tester de komisyon oranı hesaplarken binde 2 mi 0,2 mi veya 0,02 mi yazmam gerek onu anlamadım. yardımlarınız için şimdiden tşk..

kral1973
22-05-2015, 01:34
filtre nasıl konur nereye bakmam gerek.. göremedim.. tşk..

KOSA
22-05-2015, 06:54
slm. arkadaşlar sistem tester de komisyon oranı hesaplarken binde 2 mi 0,2 mi veya 0,02 mi yazmam gerek onu anlamadım. yardımlarınız için şimdiden tşk..

0,2 yazmanız kafi. ama işlem sayısına bakıp dışarıda kendinizde hesaplayabilirsiniz...

kral1973
22-05-2015, 09:41
slm ref(H-C)-1)+ref(H-C)-2) (devamı var tabii)hocam bu sistem repaint yapar mı... sanki yaptı gibi... alış satış yeri değişiyo gibi..

bu neden repaint yapar ki - kullanılmış ama repaint yapıyor... :(

KOSA
22-05-2015, 10:01
slm ref(H-C)-1)+ref(H-C)-2) (devamı var tabii)hocam bu sistem repaint yapar mı... sanki yaptı gibi... alış satış yeri değişiyo gibi..

bu neden repaint yapar ki - kullanılmış ama repaint yapıyor... :(

evet yapar.
ref((h-c),-1)+ref((h-c),-2) şeklinde deneyin...

kani
23-05-2015, 12:28
slm ref(H-C)-1)+ref(H-C)-2) (devamı var tabii)hocam bu sistem repaint yapar mı... sanki yaptı gibi... alış satış yeri değişiyo gibi..

bu neden repaint yapar ki - kullanılmış ama repaint yapıyor... :(

sebebi açık aslında herşey usulüne uygun gibi görünsede sonuç itibari ile matematiksel bir yazılım yapıyoruz tabanı bu işin matematik eksiğinize gelince eksilerin önüne , virgül koymadığınızdan repaint yapıyor virgül koyun formüle 2 yerdede virgül eksik

cogito
23-05-2015, 16:57
ya arkadaşlar şimdi rsi 65 i aşağı kesti sat 35 i yukarı kesti al diye bi formul yazdık bu rsi 65 aşağı kestikten sonra 35 altına düşmeden yukarı dönüp tekrar 65i yukarı keserse al yapması lazım veya 35i yukarı kestikten sonra 65 i geçemeden geri dönüp 35 i aşağı keserse tekrar sat ama bunu nasıl yazdırabilirim beceremedim yardımlarınız için teşekkürler yeni başladım yazmaya öğrenmeye çalışıyorum

Drift
23-05-2015, 17:38
aynı şeyi 65 için yazdı isen 35 içinde yaz yan yana .

cogito
23-05-2015, 17:58
yok dönüş şartını yazamadım

yasinipek
23-05-2015, 20:09
Değerli KOSA;

Aşağıdaki formülü Matrikse nasıl yazdırırım? Acemiye anlatmak zordur, ama rica ediyorum sizden..
Sevgiler..


Gösterge olarak;

Y1:=(H+L)/2+(3*ATR(10));
Y2:=(H+L)/2-(3*ATR(10));
Y3:=If(Cross(C,LLV(Y1,13)),1,If(Cross(HHV(Y2,13),C ),-1,PREV));
Y4:=If(Y2=HighestSince(1,Cross(Y3,0),Y2),Y2,PREV);
Y5:=If(Y1=LowestSince(1,Cross(0,Y3),Y1),Y1,PREV);
Y4;
Y5

Sistem Olarak;

AL

Y1:=(H+L)/2+(3*ATR(10));
Y2:=(H+L)/2-(3*ATR(10));
Y3:=If(Cross(C,LLV(Y1,13)),1,If(Cross(HHV(Y2,13),C ),-1,PREV));
Y4:=If(Y2=HighestSince(1,Cross(Y3,0),Y2),Y2,PREV);
Y5:=If(Y1=LowestSince(1,Cross(0,Y3),Y1),Y1,PREV);
C>Y4 AND C>Y5

SAT

Y1:=(H+L)/2+(3*ATR(10));
Y2:=(H+L)/2-(3*ATR(10));
Y3:=If(Cross(C,LLV(Y1,13)),1,If(Cross(HHV(Y2,13),C ),-1,PREV));
Y4:=If(Y2=HighestSince(1,Cross(Y3,0),Y2),Y2,PREV);
Y5:=If(Y1=LowestSince(1,Cross(0,Y3),Y1),Y1,PREV);
C<Y4 AND C<Y5

Bu zaten matriks halidir

hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.

yasinipek
23-05-2015, 20:16
Değerli KOSA;

Aşağıdaki formülü Matrikse nasıl yazdırırım? Acemiye anlatmak zordur, ama rica ediyorum sizden..
Sevgiler..


Gösterge olarak;

Y1:=(H+L)/2+(3*ATR(10));
Y2:=(H+L)/2-(3*ATR(10));
Y3:=If(Cross(C,LLV(Y1,13)),1,If(Cross(HHV(Y2,13),C ),-1,PREV));
Y4:=If(Y2=HighestSince(1,Cross(Y3,0),Y2),Y2,PREV);
Y5:=If(Y1=LowestSince(1,Cross(0,Y3),Y1),Y1,PREV);
Y4;
Y5

Sistem Olarak;

AL

Y1:=(H+L)/2+(3*ATR(10));
Y2:=(H+L)/2-(3*ATR(10));
Y3:=If(Cross(C,LLV(Y1,13)),1,If(Cross(HHV(Y2,13),C ),-1,PREV));
Y4:=If(Y2=HighestSince(1,Cross(Y3,0),Y2),Y2,PREV);
Y5:=If(Y1=LowestSince(1,Cross(0,Y3),Y1),Y1,PREV);
C>Y4 AND C>Y5

SAT

Y1:=(H+L)/2+(3*ATR(10));
Y2:=(H+L)/2-(3*ATR(10));
Y3:=If(Cross(C,LLV(Y1,13)),1,If(Cross(HHV(Y2,13),C ),-1,PREV));
Y4:=If(Y2=HighestSince(1,Cross(Y3,0),Y2),Y2,PREV);
Y5:=If(Y1=LowestSince(1,Cross(0,Y3),Y1),Y1,PREV);
C<Y4 AND C<Y5

Bu zaten göstergenin matriks halidir.

hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.

cogito
24-05-2015, 01:12
aşağıdaki formülü matrikse nasıl çevirebiliriz yardımcı olurmusunuz

1)
entry:=C>mov(c,100,s);
sentry:=C<mov(c,100,s);
init:=Cum(IsDefined(entry+sentry))=1;
flag:=ValueWhen(1,entry-sentry<>0 OR init,entry);
entry:=flag*(Alert(flag=0,2) OR entry*Cum(entry)=1);
sentry:=(flag=0)*(Alert(flag,2) OR sentry*Cum(sentry)=1);
EntryVal:=ValueWhen(1,entry,C*(1));
Profit:=C*(1)/EntryVal-1;
ProfitPer:=(flag*Profit+Cum(sentry*Profit))*100;
sflag:=ValueWhen(1,sentry-entry<>0 OR init,sentry);
sEntryVal:=ValueWhen(1,sentry,C*(1));
sProfit:=C*(1)/sEntryVal-1;
sProfitPer:=(sflag*sProfit+Cum(entry*sProfit))*100 ;
k1:=(If(1,ProfitPer,entry-sentry)-If(1,sProfitPer,sentry-entry));
k1

burada "entry" long şartımız..."sentry" short şartımız....buralara sistemlerinizin long ve short şartlarını yazın....k1 ,bu sistemin getiri eğrisidir...

KOSA
24-05-2015, 02:57
Metnin tamamı burada.

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=27732&page=244&p=2954236#post2954236

cogito
24-05-2015, 06:09
sevgili kosa formülü orayı okurken gördüm ama matrikse nasıl dönüştürebiliriz onu bulamadım yardımcı olursanız sevinirim

kral1973
24-05-2015, 15:26
kani ve kosa hocama tşk.. verdikleri yanıtlardan dolayı... c>=(mov(c,200,s)*2) c<=mov(c,200,s)-3
c>=hhv(llv(c,15), 15)+.5 bu formüllerdeki + ,- , * ne anlam ifade ediyor acaba .. tşk...

KOSA
24-05-2015, 16:00
kani ve kosa hocama tşk.. verdikleri yanıtlardan dolayı... c>=(mov(c,200,s)*2) c<=mov(c,200,s)-3
c>=hhv(llv(c,15), 15)+.5 bu formüllerdeki + ,- , * ne anlam ifade ediyor acaba .. tşk...
Bana doğru bir kurgu gibi gelmedi. Programa indikatör olarak atıp görmekte fayda var. + artı, - eksi, * ise çaprma özelliğinde dir.

Finance
24-05-2015, 23:27
Merhaba 5 gunluk basit hareketli ort uzerinde 3 kapanis yapan senetleri hangi formul ile bulabiliriz?

kani
25-05-2015, 00:40
kani ve kosa hocama tşk.. verdikleri yanıtlardan dolayı... c>=(mov(c,200,s)*2) c<=mov(c,200,s)-3
c>=hhv(llv(c,15), 15)+.5 bu formüllerdeki + ,- , * ne anlam ifade ediyor acaba .. tşk...

BU FORMULLERDEKİ c<=mov(c,200,s)-3 REPAİNT YAPAR KULLANMAYIN SONDAKİ -3 REPAİNTE NEDEN OLACAKTIR USUL HATASI VAR

Finance
25-05-2015, 20:48
Merhaba 5 gunluk basit hareketli ort uzerinde 3 kapanis yapan senetleri hangi formul ile bulabiliriz?

bu konuda bana kim yardımcı olabilir acaba?

recoba
25-05-2015, 22:04
Merhaba 5 gunluk basit hareketli ort uzerinde 3 kapanis yapan senetleri hangi formul ile bulabiliriz?


bu konuda bana kim yardımcı olabilir acaba?

C>mov(c,5,s) and ref(c,-1)>mov(c,5,s) and ref(c,-2)>mov(c,5,s)
Sat icin ise > yerlerine < deneyiniz.

Finance
25-05-2015, 22:44
C>mov(c,5,s) and ref(c,-1)>mov(c,5,s) and ref(c,-2)>mov(c,5,s)
Sat icin ise > yerlerine < deneyiniz.

Öncelikle desteğiniz için teşekkür ederim...

5 günlük ho üzerinde kapanışı ardışık kapanışlar olarak yazmak istiyorum . Yukarıdaki formül ardışık olarak sonuç vermedi

acaba ardışık koşulunu nasıl yazabiliriz ?

kani
25-05-2015, 22:51
SANIRIM ŞÖYLE OLMALI
mov(c,5,s) AND REF (C,-3)>C

KOSA
25-05-2015, 22:59
bu konuda bana kim yardımcı olabilir acaba?

Deneyip bilgi verebilirmisin.
BarsSince(cross(c,mov(C,5,E)))=3

Finance
25-05-2015, 23:17
görüntü eklersem sanırım daha doğru anlatacağım.

doğru AL sinyalini işaretledim , sonrasında hareketli ort. altında 1 yada 2 kapanış yapınca işler karışıyor :(


http://666kb.com/i/cyxwc3n7otm5xd9wk.gif

KOSA
25-05-2015, 23:53
indikatör hali.

a:=c>MOV(c,5,E);
b:=c<MOV(c,5,E);
d:=valuewhen(1,a-b,a-b);
al:=sum(d,3)=3;
sat:=sum(d,3)=-3;
valuewhen(1,al-sat,al-sat)

Buda sistem hali. Ufuk hocam belki daha pratik bir yolunu biliyordur. Gelince onada sorarız.

AL
a:=c>MOV(c,5,E);
b:=c<MOV(c,5,E);
d:=valuewhen(1,a-b,a-b);
al:=sum(d,3)=3;
sat:=sum(d,3)=-3;
valuewhen(1,al-sat,al-sat)=1

SAT
a:=c>MOV(c,5,E);
b:=c<MOV(c,5,E);
d:=valuewhen(1,a-b,a-b);
al:=sum(d,3)=3;
sat:=sum(d,3)=-3;
valuewhen(1,al-sat,al-sat)=-1

http://i.hizliresim.com/ZD9p9A.png (http://hizliresim.com/ZD9p9A)

kral1973
26-05-2015, 21:31
slm.. arkadaşlar hhv(low,5) son 5 bardaki en yüksek değer mi denmek isteniyo... bir de ref kullanılmadan olur mu..
mov(c,8,e)-mov(c,17,e) burdaki eksi (-) işareti neyi ifade ediyor.. ( kessin mi, küçük müdür) anlamadım.. şimdiden sürekli yardımcı olan arkadaşlara çok tşk.. bu arada araştırmadan okumadan, yazmıyorum, tıkandığımda , kapısını çalacak birini bulamadığımda sormak zorunda kalıyorum..(üzgünüm)..

kani
26-05-2015, 22:23
slm.. Arkadaşlar hhv(low,5) son 5 bardaki en yüksek değer mi denmek isteniyo... Bir de ref kullanılmadan olur mu..
Mov(c,8,e)-mov(c,17,e) burdaki eksi (-) işareti neyi ifade ediyor.. ( kessin mi, küçük müdür) anlamadım.. şimdiden sürekli yardımcı olan arkadaşlara çok tşk.. Bu arada araştırmadan okumadan, yazmıyorum, tıkandığımda , kapısını çalacak birini bulamadığımda sormak zorunda kalıyorum..(üzgünüm)..
eksi şu demek 17 günlük üsselden 8 günlüğü çıkararak bana tek parça halinde indikatör olarak ciz demek eksi kullandığın için sıfır değerinin altı üstü diye cizecektir
diğerine gelecek olursak anladığım kadarını yazıyorum hhv(llv,5) hhv en yüksek demek sonra parantez içine aldığınız llv en düşük demek aslen saçma ama şunu demiş oluyorsunuz en yüksek 5 bar içinde düşüğü bul demiş oluyorsunuz buda biraz mantığa ters gibi

aticik
27-05-2015, 14:33
merhabalar,bir sorum olacak;
bir indikatörün istenilen bar sayısı kadar ötelemeyi nasıl yapabilirim.yani x indikatörünün geciktirilmiş similasyonu olacak.
şimdiden çok teşekkür ederim.

KOSA
27-05-2015, 18:05
merhabalar,bir sorum olacak;
bir indikatörün istenilen bar sayısı kadar ötelemeyi nasıl yapabilirim.yani x indikatörünün geciktirilmiş similasyonu olacak.
şimdiden çok teşekkür ederim.

daha iyi bir örnek verirsen yardımcı olalım..

KOSA
27-05-2015, 18:12
eksi şu demek 17 günlük üsselden 8 günlüğü çıkararak bana tek parça halinde indikatör olarak ciz demek eksi kullandığın için sıfır değerinin altı üstü diye cizecektir
diğerine gelecek olursak anladığım kadarını yazıyorum hhv(llv,5) hhv en yüksek demek sonra parantez içine aldığınız llv en düşük demek aslen saçma ama şunu demiş oluyorsunuz en yüksek 5 bar içinde düşüğü bul demiş oluyorsunuz buda biraz mantığa ters gibi

HHV(L,5) olarak düzelttim. ekrana atıp inceleyebilirsiniz... aslında doğrusu HHV(H,5) şeklinde dir...
diğeri ise HHV(LLV(L,5),5) şeklinde yazılması doğrudur. ekrana atıp bakmak lazım ne yapıyor diye...

thebaboli
27-05-2015, 18:16
merhabalar,bir sorum olacak;
bir indikatörün istenilen bar sayısı kadar ötelemeyi nasıl yapabilirim.yani x indikatörünün geciktirilmiş similasyonu olacak.
şimdiden çok teşekkür ederim.

Anladığım kadarıyla indikatörünüzün şuanki barda x bar kadar öncesindeki değerini göstermesini istiyorsunuz. Eğer doğru anlamışsam aradığınıza bir örnek ;

REF(RSI(14),-1)

1 olan yeri x değeriniz kaçsa o şekilde değiştirebilirsiniz.

KOSA
27-05-2015, 20:16
http://i.hizliresim.com/l73Wvb.png (http://hizliresim.com/l73Wvb)

Tekrar

X OLAN YERLERİ DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ. (3 5 10 20 V.S.)

period:=X;
atrfact:=X;
HiLo:=If(H-L<X*Mov(H-L,period,S),H-L, X*Mov(H-L,period,S));
Href:=If(L<=Ref(H,-1),H-Ref(C,-1),(H-Ref(C,-1))-(L-Ref(H,-1))/2);
Lref:=If(H>=Ref(L,-1),Ref(C,-1)-L,(Ref(C,-1)-L)-(Ref(L,-1)-H)/2);
diff1:=Max(HiLo,Href);
diff2:=Max(diff1,Lref);
atrmod:=mov(diff2,period,e);
loss:=atrfact*atrmod;
trail:= If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV,if(prev>c-loss,prev,c-loss),If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV,if(prev<c+loss,prev,c+loss),If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
MOV(Trail,X,E)

aticik
27-05-2015, 23:24
Anladığım kadarıyla indikatörünüzün şuanki barda x bar kadar öncesindeki değerini göstermesini istiyorsunuz. Eğer doğru anlamışsam aradığınıza bir örnek ;

REF(RSI(14),-1)

1 olan yeri x değeriniz kaçsa o şekilde değiştirebilirsiniz.

teşekkür ederim cevabınız için,bir örnek vereyim ; herhangi bir hareketli ortalamanın istediğim bar kadar ötelenmesi.Normal Mov için matrikste zaten vardır ötele kutucuğu ama kendi oluşturduğum bir movun ötelenmesini nasıl yapacağım?
teşekkürler

recoba
28-05-2015, 21:32
teşekkür ederim cevabınız için,bir örnek vereyim ; herhangi bir hareketli ortalamanın istediğim bar kadar ötelenmesi.Normal Mov için matrikste zaten vardır ötele kutucuğu ama kendi oluşturduğum bir movun ötelenmesini nasıl yapacağım?
teşekkürler

Doğru anladımsa eger ref(fml("xxx"),-1) olması lazım

refi4506
01-06-2015, 23:25
ustalarım öncelikle hayırlı kandiller!

Metastock ta yazılmış olan...

"Cum(IsDefined(ee+ff))=1;"

satırını Matriks te nasıl yazabilirim?
şimdiden teşekkürler!...

refi4506
02-06-2015, 00:01
Tekrar

X OLAN YERLERİ DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ. (3 5 10 20 V.S.)

period:=X;
atrfact:=X;
HiLo:=If(H-L<X*Mov(H-L,period,S),H-L, X*Mov(H-L,period,S));
Href:=If(L<=Ref(H,-1),H-Ref(C,-1),(H-Ref(C,-1))-(L-Ref(H,-1))/2);
Lref:=If(H>=Ref(L,-1),Ref(C,-1)-L,(Ref(C,-1)-L)-(Ref(L,-1)-H)/2);
diff1:=Max(HiLo,Href);
diff2:=Max(diff1,Lref);
atrmod:=mov(diff2,period,e);
loss:=atrfact*atrmod;
trail:= If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV,if(prev>c-loss,prev,c-loss),If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV,if(prev<c+loss,prev,c+loss),If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
MOV(Trail,X,E)

Üstadım dümdüz çizgi çıkıyor bunda! bir yerde hata mı yapıyorum!
Kontrol eder misiniz?

tufanv
02-06-2015, 15:19
merhaba

matriksde pd/dd <=1 olan hisseleri nasil aratabilirim acaba =

highlow
02-06-2015, 17:17
Sayın KOSA
Daha önce sizin sayenizde 5 dk lık verilere ulaşabilmiştim.
ve bunları yüksek periyotlarda kullanarak güzel çalışma yapmıştım.
Tekrardan teşekkürler

Şimdi vob ta 1 dakikalık verilere ihtiyacım var,yardımcı olursanız sevinirim.

1-5-10-15-20-30 dakikalık parite verileri için de tavsiye edeceğiniz bir yer var mı

İyi çalışmalar

kani
02-06-2015, 23:23
GENEL BİR SORU SORMAK İSTİYORUM fiyatsal değeri yüksek olan majörlerde mesela USDJPY gibi yazmış olduğum formül repaint yapmakta fiyatsal değerini düşürdüğümde USDJPY nin aynı formül repaintsiz çalışmakta burada oluşan repaint algoritma sebebiylemidir çok çözemedim genel bir bilgisi olanlardan rica edeceğim mantıksal veya matematiksel ne olabilir

sdgs
03-06-2015, 08:42
merhabalar şimdi ben sistemi kurdum, ortalamalar birbirini yukarı kesip sıralanınca al veriyor, aşağı kesip sıralanınca sat veriyor, size sorum sıralama bozulunca küçük ortalama yakın ortalamasını kesince flat olsun istiyorum tekrar sıralanınca al veya sat versin. flat kalmayı nasıl yapacağız sistem testerde yapamadım yardım ederseniz sevinirim saygılarımla...

yasinipek
03-06-2015, 12:44
merhabalar şimdi ben sistemi kurdum, ortalamalar birbirini yukarı kesip sıralanınca al veriyor, aşağı kesip sıralanınca sat veriyor, size sorum sıralama bozulunca küçük ortalama yakın ortalamasını kesince flat olsun istiyorum tekrar sıralanınca al veya sat versin. flat kalmayı nasıl yapacağız sistem testerde yapamadım yardım ederseniz sevinirim saygılarımla...

AL, SAT, AÇIĞA SAT, POZ KAPAT olmak üzere 4 formül yeri vardır. Al ile alır Açığa sat ile satar. SAT ve Poz kapatta ise poz kapar. Dolayıyla siz sat ve poz kapata flat kalmasını istediğiniz formülü yazacaksınız

hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.

yasinipek
03-06-2015, 12:49
ustalarım öncelikle hayırlı kandiller!

Metastock ta yazılmış olan...

"Cum(IsDefined(ee+ff))=1;"

satırını Matriks te nasıl yazabilirim?
şimdiden teşekkürler!...

Formülün tamamında geçen IsDefined, ee, ff değerlerinin ne olduğunu bilmek matrikste karşılığı varmı bakmak lazım

hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.

refi4506
03-06-2015, 22:19
Formülün tamamında geçen IsDefined, ee, ff değerlerinin ne olduğunu bilmek matrikste karşılığı varmı bakmak lazım

hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.

ee ve ff değerleri input olarak verilmişler! söylemeyi unutmuşum, kusura bakmayın! acemilik!

sdgs
05-06-2015, 00:32
arkadaşlar şimdi indikatörlerden yükselen renk ve düşen renk yani kırmızı veya yeşil olunca nasıl al sat sistemi kuruyoruz, belli bir sayıyı kessin demesini yapıyorum ama renk değiştirince nasıl olacak mesela linear reg kırmızı olunca sat yeşil olunca al nasıl sistem testera göre yaparız. bunu yapın diğer renk değiştirenleri ben yapabilirim artık.

kani
05-06-2015, 09:18
arkadaşlar şimdi indikatörlerden yükselen renk ve düşen renk yani kırmızı veya yeşil olunca nasıl al sat sistemi kuruyoruz, belli bir sayıyı kessin demesini yapıyorum ama renk değiştirince nasıl olacak mesela linear reg kırmızı olunca sat yeşil olunca al nasıl sistem testera göre yaparız. bunu yapın diğer renk değiştirenleri ben yapabilirim artık.

ona ne gerek varki refle bir önceki düşük yüksek hesaplatman yeterli kızarmasını bozarmasını takibe gerek yok

kani
05-06-2015, 09:58
arkadaşlar x30yvade grafiğindeki fiyatı tl bazlı nasıl 3 veya 4 bölebiliriz mesela 20 bine indirebiliriz tl bazlı olacak gene bilgisi olan varmı

sdgs
06-06-2015, 03:12
Merhaba arkadaşlar benim sistemde sıkıntım var yardımcı olursanız sevirim system testerda al, sat açığa sat, pozisyon kapat 4 formülüm var birbirinden bağımsız. Benim sorumun al yandığı zaman long oluyor sat 60dk sat veriyor ve poz flat oluyor, sonra pozisyon kapatan indikatör sat parametresini 60dk yakıyor sonra sat parametresi kalkıyor ama flat olduğumuz için al formülü tekrar sinyal verene kadar flat. Burada 1 bar yanan sinyal kalkınca tekrar alsın istiyorum.

sdgs
06-06-2015, 18:25
Ufuk hocam sorum biraz zor ama çözebilirsen çok sevinirim şimdi aşağıdaki resmi inceleyelim, sistem flat kalma özellikli ama gereksiz flat kalıyor emir tekrarı yapmamasından dolayı. 1. resim sadece sistemi kar al veya stoploss yaparak flata geçiriyor 2. resim ise al ve açığa sat yaparak kontrat alıyor. sorun flat durumu bittikten sonra al veya açığa sat yapmaması oluyor. cevabın için şimdiden teşekkürler saygılarımla...
http://i.imgur.com/XkBIWTJ.jpg?1

sdgs
07-06-2015, 13:59
Ufuk hocam sorum biraz zor ama çözebilirsen çok sevinirim şimdi aşağıdaki resmi inceleyelim, sistem flat kalma özellikli ama gereksiz flat kalıyor emir tekrarı yapmamasından dolayı. 1. resim sadece sistemi kar al veya stoploss yaparak flata geçiriyor 2. resim ise al ve açığa sat yaparak kontrat alıyor. sorun flat durumu bittikten sonra al veya açığa sat yapmaması oluyor. cevabın için şimdiden teşekkürler saygılarımla...
http://i.imgur.com/XkBIWTJ.jpg?1

long olan bu:
Buy:=Cross(C,Mov(Ref(H,0),112,s));
buy

long kapat yani sat bu:
Cross(REF(KAI(c,5),-1),REF(KAI(c,5),0))

short aç yani açığa sat bu:
Sell:=Cross(Mov(Ref(L,0),112,s),C);
sell

short kapa yani poz kapa bu:
Cross(REF(KAI(c,5),0),REF(KAI(c,5),-1))


sizden istediğim bu formülü long kapa ve short kapa devreye girdiğinde çalışıyor, fakat kai tekrar kırmızıdan yeşile döndüğünde başta verdiği long pozu devam ettirmesini istiyorum aynı şekilde kai yeşilden kırmızıya döndüğünde başta verdiği short devam etmesini istiyorum. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

ekrenmert
07-06-2015, 16:08
Kırmızıdan yeşile derken Ref(KAI(c,5),-1)<0 ifadesi bir sonraki barda REf(KAI(c,5),0)>0 olması durumu mu?

öyleyse valuewhen ile yapılabilir.

sdgs
07-06-2015, 16:25
Kırmızıdan yeşile derken Ref(KAI(c,5),-1)<0 ifadesi bir sonraki barda REf(KAI(c,5),0)>0 olması durumu mu?

öyleyse valuewhen ile yapılabilir.

Evet yani kai yeşil oldu mu daha önce long olan al verdiğini hatırlayıp al devam aynı şey açığa sat geçerli. Evet valuewhen ile olabilir yapabilirmisiz. Resim nerde al nerde flat olacağı yazıyor.

djraca
10-06-2015, 15:20
SAYIN Bearbull ve thebaboli

http://hizliresim.com/94Ablk

http://hizliresim.com/ZDpnaa


yukarıda verdiğim grafikte
1. de psar 0.2000/0.2000 değerinde ayın 8inde 51.20 değeri veriyor saat 15.20 de
öncü olarak kullanıyorum.

2.de psar 0.0400/0.2000 değerinde ayın 9 unda 51.20 değeri veriyor saat 9.30 da
teyit için kullanıyorum

matriks geçmek istiyom ve
30 dakikalık grafikte son 30 barın içinde ilk psarın en düşük değerinde mumun üstünde al yazmasını

sonra 2. psarında aynı değeri görünce mumun üzerinde al yazmasını
sağlayacak matriks formulunu yazma da yardımcı olur musunuz

uğraştım yapamadım
yardımcı kaynak ve ya örnek verebilir misiniz

ilginize şimdiden teşekkür ederim

venseremos
12-06-2015, 09:21
Merhaba,

Gelecek al sinyalini aşırı alımdan kurtarmak için SRSI 75 altındayken "AL", yine sat sinyalini aşırı satımdayken yaptırmamak için SRSI 20 ve üzerindeyken "SAT" yapmak için nasıl bir eklenti olmalı örnek: "AND SRSI (C,14,7)<=75" eklentisi ile al sinyalini dediğim şarta uydurmak mümkün mü? Yoksa başka türlü mü eklemeli.

ouz77
16-06-2015, 13:27
X OLAN YERLERİ OYNAYABİLİRSİNİZ...

period:=X;
atrfact:=X;
HiLo:=If(H-L<X*Mov(H-L,period,S),H-L, X*Mov(H-L,period,S));
Href:=If(L<=Ref(H,-1),H-Ref(C,-1),(H-Ref(C,-1))-(L-Ref(H,-1))/2);
Lref:=If(H>=Ref(L,-1),Ref(C,-1)-L,(Ref(C,-1)-L)-(Ref(L,-1)-H)/2);
diff1:=Max(HiLo,Href);
diff2:=Max(diff1,Lref);
atrmod:=mov(diff2,period,e);
loss:=atrfact*atrmod;
trail:= If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV,if(prev>c-loss,prev,c-loss),If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV,if(prev<c+loss,prev,c+loss),If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
MOV(Trail,X,E)

Üstadım bu şekilde 5 adet X yerine 3 yazarak KHN indicator builder'e yapıştırıyorum fakat yazım hatası diyor nerede yanlış yapıyorum?

letsyagmur
23-06-2015, 17:20
Merhaba, ben matriksin demo sürümünü teknik analiz için kullanıyorum, demoda fiyatlar 15 dk gecikmeli ve al-sat yapılamıyor.
Anlık fiyatları takip edebileceğim, derinlikli ve direk matriks üzerinden al-sat yapabileceğim matriks sürümünü en uygun hangi kanaldan temin edebilirim? Bireysel almak mı yoksa aracı kurum ile mi anlaşmak daha avantajlıdır.

Kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi rica etsem..

thebaboli
23-06-2015, 17:25
Merhaba, ben matriksin demo sürümünü teknik analiz için kullanıyorum, demoda fiyatlar 15 dk gecikmeli ve al-sat yapılamıyor.
Anlık fiyatları takip edebileceğim, derinlikli ve direk matriks üzerinden al-sat yapabileceğim matriks sürümünü en uygun hangi kanaldan temin edebilirim? Bireysel almak mı yoksa aracı kurum ile mi anlaşmak daha avantajlıdır.

Kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi rica etsem..

Bireysel çoğu zaman daha pahalıdır. Aracı kurumlar komisyon karşılığında (viopda viop30 kontratlarından aylık kabaca 300 civarı işlem yapılması gibi) ücretsiz sunabiliyor. Sıkı bir pazarlıkla bu şekilde elde edebilirsiniz. Komisyon olarak yeterli olunmuyorsa bile matriks aylık 75 civarı ve en az 3 aylık ödeme ile alınırken kurumlar 60 civarına sağlayabiliyor.

letsyagmur
23-06-2015, 17:39
Bireysel çoğu zaman daha pahalıdır. Aracı kurumlar komisyon karşılığında (viopda viop30 kontratlarından aylık kabaca 300 civarı işlem yapılması gibi) ücretsiz sunabiliyor. Sıkı bir pazarlıkla bu şekilde elde edebilirsiniz. Komisyon olarak yeterli olunmuyorsa bile matriks aylık 75 civarı ve en az 3 aylık ödeme ile alınırken kurumlar 60 civarına sağlayabiliyor.

thebaboli Teşekkür ederim cevap için. Ben sadece hisse senedi alıp satıyorum, ak-yatırım üzerinden. Bildiğim kadarıyla da ak-yatırım matriks vermiyor. Sizin önerebileceğiniz birkaç kurum var mı?

thebaboli
23-06-2015, 17:55
thebaboli Teşekkür ederim cevap için. Ben sadece hisse senedi alıp satıyorum, ak-yatırım üzerinden. Bildiğim kadarıyla da ak-yatırım matriks vermiyor. Sizin önerebileceğiniz birkaç kurum var mı?

http://i.imgur.com/x4vtANm.png

Buradan Matriks ile çalışan kurumları görebilirsiniz. Gördüğüm kadarıyla bunlardan biri de Ak Yatırım. Genelde banka kökenli kurumlarda komisyon fazla olduğu gibi ücretsiz platform sunumu da olmayabiliyor.

Ben A1 Capital ile çalışıyorum ve viopda işlem yapıyorum. Ödediğim komisyon karşılığında sağolsun kurum Ideal platformunu sağlıyor.

Size önerim Matriks ile çalışan ve sizin güven duyabileceğiniz kurumlara tek tek arayıp pazarlık yapmanız olacaktır. Bu sayede istediğinizi uygun maliyetle elde edebilirsiniz.

letsyagmur
24-06-2015, 08:43
http://i.imgur.com/x4vtANm.png

Buradan Matriks ile çalışan kurumları görebilirsiniz. Gördüğüm kadarıyla bunlardan biri de Ak Yatırım. Genelde banka kökenli kurumlarda komisyon fazla olduğu gibi ücretsiz platform sunumu da olmayabiliyor.

Ben A1 Capital ile çalışıyorum ve viopda işlem yapıyorum. Ödediğim komisyon karşılığında sağolsun kurum Ideal platformunu sağlıyor.

Size önerim Matriks ile çalışan ve sizin güven duyabileceğiniz kurumlara tek tek arayıp pazarlık yapmanız olacaktır. Bu sayede istediğinizi uygun maliyetle elde edebilirsiniz.

Teşekkürler.

heroturk
24-06-2015, 11:21
http://image-turko.com/di-B3KV.jpg

yukardaki indikatörü tüm hisselerde taratıp, indikatör değerini raporlayacağım bir imkan varmı arkadaşlar

leventmartı
24-06-2015, 12:35
http://image-turko.com/di-B3KV.jpg

yukardaki indikatörü tüm hisselerde taratıp, indikatör değerini raporlayacağım bir imkan varmı arkadaşlar

daha önce şu sayfada paylaşılmış:http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=610

k:=c; n:=2;

NW:=ROC(DAYOFMONTH(),1,$)<0;

d:= cum(1)-valuewhen(n,NW,cum(1))+1;

y:=Cum(1);

f:=LastValue(y);

d:=LastValue(If(d>=f,f-1,d));

a:=(f-d<y)*-1;

q:=LastValue(HighestSince(1,a=0,k))*a;

r:=LastValue(LowestSince(1,a=0,k))*a; 100* ( k-r)/(q-r)

bunu khn indicator builder den bir isim vererek kaydet.
sonra khn explorerde FML("X") şeklinde taratabilirsiniz.
not:X yazan yere indicatöre verdiğiniz ismi yazınız.hepsi bu kadar.kolay gelsin.

letsyagmur
24-06-2015, 21:00
merhaba, explorer'da RSI(c,10)<30 formülü neden çalışmıyor olabilir, aslında çalışıp sonuç veriyor ama verdiği sonuç filtredeki bu formüle uymuyor. ?

letsyagmur
25-06-2015, 14:44
merhaba, explorer'da RSI(c,10)<30 formülü neden çalışmıyor olabilir, aslında çalışıp sonuç veriyor ama verdiği sonuç filtredeki bu formüle uymuyor. ?

yardımcı olabilecek varmı acaba ?

|NVESTOR
25-06-2015, 17:29
yardımcı olabilecek varmı acaba ?

Sadece RSI(14) olarak bir deneyin o zaman....C yi kullanmayın....

hiakkaya
01-07-2015, 20:21
arkadaşlar
Matirks Veri Terminali kullanıyordum süresi dolmak üzere ..Java matriks paketini almak istiyorum ..Sormak istediğim şu ...Grafiklerde (Java matriks te ) KHN ve EXPLORER varmı acaba formül yazmak istersek yazamıyacakmıyız acaba.Kullanan arkadaşlar varsa bilgi verebilirmi ?

sezer32
01-07-2015, 22:05
arkadaşlar
Matirks Veri Terminali kullanıyordum süresi dolmak üzere ..Java matriks paketini almak istiyorum ..Sormak istediğim şu ...Grafiklerde (Java matriks te ) KHN ve EXPLORER varmı acaba formül yazmak istersek yazamıyacakmıyız acaba.Kullanan arkadaşlar varsa bilgi verebilirmi ?
Sistemler ,Exploler için matriks gold olması lazım.Javamatriks almanıza gerek yok bankalar onu sağlıyor zaten. Garanti,Ziraat vs.

Alia
03-07-2015, 09:11
Ufuk Hocamıza forum olarak acil şifalar dilemiştik. Sağlık durumu ile ilgili forumu bilgilendirirse seviniriz. Bize emeği çoktur. Güzel haberlerini bekliyoruz. Saygılar...

uufuk
03-07-2015, 10:33
Ufuk Hocamıza forum olarak acil şifalar dilemiştik. Sağlık durumu ile ilgili forumu bilgilendirirse seviniriz. Bize emeği çoktur. Güzel haberlerini bekliyoruz. Saygılar...


Tüm dostlara geçmiş olsun ve şifa temennilerinden dolayı teşekkür ederim.
Özel durumumum (tek gözüm var,diğeri tembel ve çaresiz) nedeniyle aşırı seçici,çekingen davranıyorum.
Yani,havaların serinlemesini,katarakın dahada ilerlemesinini bekliyorum şimdilik...

Eylül,Ekim gibi ameliyat düşünüyorum..
Tüm dostlara geçmiş olsun ve şifa temennilerinden dolayı tekrar teşekkür ederim.

nasa64
04-07-2015, 01:50
Sayın uufuk,

Tekrar geçmiş olsun.6 ay kadar önce kayınbiraderim çok ciddi göz operasyonları geçirdi ve çok şükür şu anda çok iyi. DünyaGöz Etiler şubesi son derece gelişmiş ekipman ve çok tecrübeli personele sahip. Gerekirse diye söylüyorum ve kesinlikle tavsiye ederim.Teknoloji inanılmaz ilerledi ve her türlü göz rahatsızlığı çok bait şekilde tedavi edilebiliyor.
Saygılar.

kafkaf
04-07-2015, 17:54
Ufuk hocam, daha önce 15 ya da 60 dk.lık grafikte günlük ortalamaları görmemizin mümkün olup olmadığını size sormuş ve bu konuda indikatör yardımı istemiştim. Sizde bunu mümkün olduğunu yazmış ve alttaki grafiği eklemiştiniz. İşimden fırsat buldukça indikatör formülünü yazmaya çalıştım. Ancak, sizin grafiği bir türlü elde edemedim (( Ben şöyle bir şey yazdım. Sizin yardımınızı rica edebilirmiyim. Tşk. Not: Tekrar geçmiş olsun, acil şifalar dilerim...

valuewhen(1.,DAYOFMONTH()<>REF(DAYOFMONTH(),-1),REF(c,-1))
mov(valuewhen(1.,DAYOFMONTH()<>REF(DAYOFMONTH(),-1),REF(c,-1)),20,s)

http://i.hizliresim.com/7k0D8P.png (http://hizliresim.com/7k0D8P)

brsci
05-07-2015, 11:57
Bireysel çoğu zaman daha pahalıdır. Aracı kurumlar komisyon karşılığında (viopda viop30 kontratlarından aylık kabaca 300 civarı işlem yapılması gibi) ücretsiz sunabiliyor. Sıkı bir pazarlıkla bu şekilde elde edebilirsiniz. Komisyon olarak yeterli olunmuyorsa bile matriks aylık 75 civarı ve en az 3 aylık ödeme ile alınırken kurumlar 60 civarına sağlayabiliyor.

Ziraat trader ile bu matriksdata.com dan sağlanan veri terminali programı arasında bir fark var mı? Ziraatin sağladığı matriks programına da indikatör vb. yazılabiliyor mu? Gördüğüm kadarıyla kahin programı vb. çok eksik var.Ya da şöyle sorayım.Aracı kurumlardan sağlanan matriksler bu matriksdata.com daki program mıdır yoksa kendi veri terminalleri mi?

AERTA
18-07-2015, 21:44
herkese iyi bayramlar

ods61
20-07-2015, 16:40
MOST indikatöründe ki görüntüdeki gibi kesişmeyi nasıl formulize ederim?

http://s18.postimg.org/gz28b5qjd/Ads_z.jpg

thebaboli
20-07-2015, 16:56
Ziraat trader ile bu matriksdata.com dan sağlanan veri terminali programı arasında bir fark var mı? Ziraatin sağladığı matriks programına da indikatör vb. yazılabiliyor mu? Gördüğüm kadarıyla kahin programı vb. çok eksik var.Ya da şöyle sorayım.Aracı kurumlardan sağlanan matriksler bu matriksdata.com daki program mıdır yoksa kendi veri terminalleri mi?

Ziraat ile çalışmadığım için size ne sağlıyorlar bilmiyorum. Eğer https://www.matriksdata.com/website/kurumsal-urunler/java-trader bu ise indikatör yazılmaz olanlar kullanılır diye biliyorum. Bence de çok eksik var.

Lakin kurumlar her zaman bunu vermez. Sizden alınan komisyonun durumuna göre bunun yerine https://www.matriksdata.com/website/bireysel-urunler/matriks-veri-terminali bunu da verebilir ki sizin ihtiyacınızı bu karşılar.


MOST indikatöründe ki görüntüdeki gibi kesişmeyi nasıl formulize ederim?

http://s18.postimg.org/gz28b5qjd/Ads_z.jpg

MOST indikatörü için;

AL formülü:
Cross(MOV(c,3,e),MOST(c,3,2))
SAT Formülü:
Cross(MOST(c,3,2),MOV(c,3,e))

ods61
21-07-2015, 13:34
2 farklı sistem yazdım diyelim günlük grafikte. 2 sinin de ortalama getirisi aynı. Ama biri senetleri elinde çok uzun tutarak bu getiriyi sağlıyor. Bu ikisinin ayrımına varmak için ne yapabilirim. Mesela çalıştır demeden ileri diyerek oradaki faiz kısmına eksi bi değer girince de bu faizi hisse tutarken de tutmazken de uyguluyor. O yüzden değişen birşey olmuyor bu durumda öneriniz var mı? Lütfen yardım edin.

ods61
21-07-2015, 16:14
Foreks'in Fx Plus programında Foreks Trend (Ftrend) diye geçen bir indikatör var bunun formülünü nerden bulabiliriz?

kazanmakiçin
21-07-2015, 21:35
Sevgili baboli ve sistemci diğer arkadaşlardan ricam..
15 dakikalık yada 5 dakikalık grafikte örneğin 50 üssel ortalamanın üzerinde veya altında üç kapanışta, ayrıca rsi indikatörüde ekleyerek rsi mesela 40 üzerine attığında yada tam tersi, aşağı kırdığında al yada sat yaptırabileceğim formülü yazabilirmisiniz, teşekkürler

thebaboli
21-07-2015, 22:21
Sevgili baboli ve sistemci diğer arkadaşlardan ricam..
15 dakikalık yada 5 dakikalık grafikte örneğin 50 üssel ortalamanın üzerinde veya altında üç kapanışta, ayrıca rsi indikatörüde ekleyerek rsi mesela 40 üzerine attığında yada tam tersi, aşağı kırdığında al yada sat yaptırabileceğim formülü yazabilirmisiniz, teşekkürler

Ben pek Matriks koddan anlamam. Çalışır mı bilmiyorum :)

Al için ;

C>MOV(C,50,E) AND REF(C,-1)>REF(MOV(C,50,E),-1) AND REF(C,-2)>REF(MOV(C,50,E),-2) AND RSI(14)>40

Sat için ;

C<MOV(C,50,E) AND REF(C,-1)<REF(MOV(C,50,E),-1) AND REF(C,-2)<REF(MOV(C,50,E),-2) AND RSI(14)<40

Bu RSI büyükse/küçükse için yazıldı.

Al için ;

C>MOV(C,50,E) AND REF(C,-1)>REF(MOV(C,50,E),-1) AND REF(C,-2)>REF(MOV(C,50,E),-2) AND CROSS(RSI(14),40)

Sat için ;

C<MOV(C,50,E) AND REF(C,-1)<REF(MOV(C,50,E),-1) AND REF(C,-2)<REF(MOV(C,50,E),-2) AND CROSS(40,RSI(14))

Bu da RSI nin kesişimini bekler.

Matriks kullanmadığım için kod çalışıyor mu denemedim bile.

Eminim ki bu kod daha kısa ve daha düzgün yazılabilir ama ben bu kadarını yazabilirim :)

kazanmakiçin
21-07-2015, 22:33
Ben pek Matriks koddan anlamam. Çalışır mı bilmiyorum :)

Al için ;

C>MOV(C,50,E) AND REF(C,-1)>REF(MOV(C,50,E),-1) AND REF(C,-2)>REF(MOV(C,50,E),-2) AND RSI(14)>40

Sat için ;

C<MOV(C,50,E) AND REF(C,-1)<REF(MOV(C,50,E),-1) AND REF(C,-2)<REF(MOV(C,50,E),-2) AND RSI(14)<40

Bu RSI büyükse/küçükse için yazıldı.

Al için ;

C>MOV(C,50,E) AND REF(C,-1)>REF(MOV(C,50,E),-1) AND REF(C,-2)>REF(MOV(C,50,E),-2) AND CROSS(RSI(14),40)

Sat için ;

C<MOV(C,50,E) AND REF(C,-1)<REF(MOV(C,50,E),-1) AND REF(C,-2)<REF(MOV(C,50,E),-2) AND CROSS(40,RSI(14))

Bu da RSI nin kesişimini bekler.

Matriks kullanmadığım için kod çalışıyor mu denemedim bile.

Eminim ki bu kod daha kısa ve daha düzgün yazılabilir ama ben bu kadarını yazabilirim :)

Sağolasın dostum yarın deneyecem..

erkmen
23-07-2015, 09:10
arkadaşlar merhaba
ZZZ adında bir indikatörüm var ve bunu matrikste yeni pencereye atıyorum.
daha sonra bu indikatörün üzerine Ortalama atıyorum
benim sorum şu bunu system testerda nasıl formüle edebilirim.

Cross(MOV(c,20,E),FML("ZZZ")) bu şekilde yazmaya çalışyıorum ama hata veriyor yardımcı olabilirmisiniz

thebaboli
23-07-2015, 09:39
Cross(MOV(c,20,E),FML("ZZZ"))

Siz indikatörün ortalaması ile kesişimine bakıyorsunuz ama formülde MOV da C kullanmışsınız. Orada da ZZZ yi kullanırsanız sorun çözülebilir.

Cross(MOV(FML("ZZZ"),20,E),FML("ZZZ"))

50promil
23-07-2015, 11:02
Ziraat trader ile bu matriksdata.com dan sağlanan veri terminali programı arasında bir fark var mı? Ziraatin sağladığı matriks programına da indikatör vb. yazılabiliyor mu? Gördüğüm kadarıyla kahin programı vb. çok eksik var.Ya da şöyle sorayım.Aracı kurumlardan sağlanan matriksler bu matriksdata.com daki program mıdır yoksa kendi veri terminalleri mi?

hayır yazılmıyor.sadece bollinger rsi momentum gibi basit 3-5 gösterge kullanılıyor,trend çiziliyor,alım satım yapılıyor.anlık fiyat gözleniyor. hesap açtırdığın banka şubeni ara işlem hacmin yüksekse matriks verirler yoksa kendin almak zorundasın.

ouz77
23-07-2015, 22:30
Cross(MOV(c,20,E),FML("ZZZ"))

Siz indikatörün ortalaması ile kesişimine bakıyorsunuz ama formülde MOV da C kullanmışsınız. Orada da ZZZ yi kullanırsanız sorun çözülebilir.

Cross(MOV(FML("ZZZ"),20,E),FML("ZZZ"))

Hocam ben de birşey sorabilirmiyim? Bir formül kullanıyorum diyelim ve ismi X olsun. Hisse indikatörün altında bulunurken üzerine çıktığı an için explorer'da görünmesini istiyorum bunu nasıl formüle edebilirim?

nasa64
24-07-2015, 00:49
Arkadaşlar selam,

300 puan alıp kaçan bir sistemi nasıl yazabiliriz acaba.Mantığını bir türlü oturtamadım. ALIP veya SATIP 300 puan kapınca FLAT olacak birşey yapmaya çalışıyorum.
Şimdiden çok teşekkürler.

ods61
26-07-2015, 13:23
Matrikste dünya endekslerinden hiçbirini açamıyorum grafik ekranını aç diyince grafik ekranında barlar yok sadece siyah ekran var. Nasıl düzeltebilirim?

thebaboli
26-07-2015, 16:44
Hocam ben de birşey sorabilirmiyim? Bir formül kullanıyorum diyelim ve ismi X olsun. Hisse indikatörün altında bulunurken üzerine çıktığı an için explorer'da görünmesini istiyorum bunu nasıl formüle edebilirim?

Hisse alıp satmadığım için Explorerı hiç kullanmadım. O yüzden nasıl yapılır hiç bir fikrim yok.


Matrikste dünya endekslerinden hiçbirini açamıyorum grafik ekranını aç diyince grafik ekranında barlar yok sadece siyah ekran var. Nasıl düzeltebilirim?

Lisansınız onları kapsamadığı için göremiyor olabilirsiniz.

conti69
27-07-2015, 16:15
kaos fractal indikatörünün matriks de bir yazılımı var mıdır . Meta stock için yazılan indikatör Matriks de çalıştıramadım.

thebaboli
27-07-2015, 16:23
kaos fractal indikatörünün matriks de bir yazılımı var mıdır . Meta stock için yazılan indikatör Matriks de çalıştıramadım.

Metastock için olanı paylaşın da bilenler neden çalışmadığını yada matriksde nasıl çalışacağını söylesin :yes:

conti69
27-07-2015, 16:52
High1 := Ref(HIGH,-2);
High2 := Ref(HIGH,-1);
High3 := Ref(HIGH,0);
High4 := Ref(HIGH,1);
High5 := Ref(HIGH,2);
Low1 := Ref(LOW,-2);
Low2 := Ref(LOW,-1);
Low3 := Ref(LOW,0);
Low4 := Ref(LOW,1);
Low5 := Ref(LOW,2);
Fractal :=
If((High3 > High1) AND (High3 > High2) AND (High3 > High4) AND (High3 >
High5), +1,0);

Fractal :=
If((Low3 < Low1) AND (Low3 < Low2) AND
(Low3 < Low4) AND (Low3 < Low5),
If(Fractal > 0, 0, -1), Fractal);

Fractal;

thebaboli
27-07-2015, 16:59
High1 := Ref(H,-2);
High2 := Ref(H,-1);
High3 := Ref(H,0);
High4 := Ref(H,1);
High5 := Ref(H,2);
Low1 := Ref(L,-2);
Low2 := Ref(L,-1);
Low3 := Ref(L,0);
Low4 := Ref(L,1);
Low5 := Ref(L,2);

Fractal:=If((High3 > High1) AND (High3 > High2) AND (High3 > High4) AND (High3 > High5), +1,0);

Fractal:=If((Low3 < Low1) AND (Low3 < Low2) AND(Low3 < Low4) AND (Low3 < Low5), If(Fractal > 0, 0, -1), Fractal);

Fractal;

Şuan matriks kullanmıyorum o yüzden demedim bu şekilde oluyor mu?

emirserhat
27-07-2015, 17:18
High1 := Ref(H,-2);
High2 := Ref(H,-1);
High3 := Ref(H,0);
High4 := Ref(H,1);
High5 := Ref(H,2);
Low1 := Ref(L,-2);
Low2 := Ref(L,-1);
Low3 := Ref(L,0);
Low4 := Ref(L,1);
Low5 := Ref(L,2);

Fractal:=If((High3 > High1) AND (High3 > High2) AND (High3 > High4) AND (High3 > High5), +1,0);

Fractal:=If((Low3 < Low1) AND (Low3 < Low2) AND(Low3 < Low4) AND (Low3 < Low5), If(Fractal > 0, 0, -1), Fractal);

Fractal;

Şuan matriks kullanmıyorum o yüzden demedim bu şekilde oluyor mu?

En sondaki noktalı virgülü kaldırın , çalışır.

conti69
27-07-2015, 17:25
Yine yazılım hatası veriyor
High1 := Ref(HIGH,-2);
High2 := Ref(HIGH,-1);
High3 := Ref(HIGH,0);
High4 := Ref(HIGH,1);
High5 := Ref(HIGH,2);
Low1 := Ref(LOW,-2);
Low2 := Ref(LOW,-1);
Low3 := Ref(LOW,0);
Low4 := Ref(LOW,1);
Low5 := Ref(LOW,2);
Fractal :=
If((High3 > High1) AND (High3 > High2) AND (High3 > High4) AND (High3 >
High5), +1,0);

Fractal :=
If((Low3 < Low1) AND (Low3 < Low2) AND
(Low3 < Low4) AND (Low3 < Low5),
If(Fractal > 0, 0, -1), Fractal);

Fractal;

emirserhat
27-07-2015, 17:34
Yine yazılım hatası veriyor

High1 := Ref(H,-2);
High2 := Ref(H,-1);
High3 := Ref(H,0);
High4 := Ref(H,1);
High5 := Ref(H,2);
Low1 := Ref(L,-2);
Low2 := Ref(L,-1);
Low3 := Ref(L,0);
Low4 := Ref(L,1);
Low5 := Ref(L,2);

Fractal:=If((High3 > High1) AND (High3 > High2) AND (High3 > High4) AND (High3 > High5), +1,0);

Fractal:=If((Low3 < Low1) AND (Low3 < Low2) AND(Low3 < Low4) AND (Low3 < Low5), If(Fractal > 0, 0, -1), Fractal);

Fractal

Bu şekilde deneyin bir de. Üstte başka arkadaş da belirtmiş. Kopyala yapıştır yapın bu mesajdan , hallolur.

conti69
27-07-2015, 17:52
sağolun ancak indikatör istediğimi net vermiyor. Biraz üzerinde çalışacağım

nasa64
27-07-2015, 17:58
Ref içerisindeki 2,1 gibi pozitif rakamlar repaint yapar diye biliyorum

conti69
27-07-2015, 23:54
sorun metastock da indikatör +1 ile -1 arasında 0 dahil olarak 3 nokta veriyor ve dolayısıla ok işaretli bir sinyal üretirken aynı formül matriksde sadece +1 ile 0 arasında yani ok işreti oluşmuyor ve yanlış sinyal oluşturuyor. Grafiksel bir problem gibi Çözümü ne olabilir diye uğraşdım . Ancak çözüm bulamadım .Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
High1 := Ref(H,-2);
High2 := Ref(H,-1);
High3 := Ref(H,0);
High4 := Ref(H,1);
High5 := Ref(H,2);
Low1 := Ref(L,-2);
Low2 := Ref(L,-1);
Low3 := Ref(L,0);
Low4 := Ref(L,1);
Low5 := Ref(L,2);

Fractal:=If((High3 > High1) AND (High3 > High2) AND (High3 > High4) AND (High3 > High5), +1,0);

Fractal:=If((Low3 < Low1) AND (Low3 < Low2) AND(Low3 < Low4) AND (Low3 < Low5), If(Fractal > 0, 0, -1), Fractal);

Fractal

Bu şekilde deneyin bir de. Üstte başka arkadaş da belirtmiş. Kopyala yapıştır yapın bu mesajdan , hallolur.

AERTA
28-07-2015, 22:25
Matriks otomatik emir göndermede kademeli hareketli stop loss kullanan varmı arkadaşlar

erkmen
29-07-2015, 09:19
arkadaşlar merhaba
matriks system testerda sistem ayarları menüsü fiyat seçenekleri içinde
.... BAR ÖNCEKİ FİYATLARI KULLAN diye bir bölüm var
burda 1 bar dediğim zaman sonuçlar çok ciddi değişiyor.
buranın mantığı nedir yardımcı olabilirmisiniz.

AERTA
29-07-2015, 16:26
Merhaba arkadaşlar.
Most formülünü yüzde olarak değilde puan olarak nasıl yazabilirim vadelide uygulamak için.

gencparaci
01-08-2015, 14:22
Merhaba arkadaslar ben ideal web cep tablet surumü kullaniyorum benim bir sistemim var 100 puana pozisyon kapatiyorum fakat istedigim hızi yakalayamiyorum poaisyon acılmasında robota guvenemiyorum pozisyonu acmaya ben karar vermek istiyorum bunuda ideal tablet uzerinden yqpmak istiyorum fakat bir bilgisayarda matriks trade vs. Acık olmasini ve benim pozisyonumu açtığım anda hemen kar al yapmasıni istiyorum mesela ben 96.000 den pozsyon açtıgımda 96.100 satış girmesini istiyorum bunu nasıl yapabilirim acaba şimdiden teşekkurler

ods61
01-08-2015, 21:59
Foreks'in FxPlus programındaki FTREND (Foreks Trend) adlı indikatörün formülünü veya neyden türetildiğini bilen var mı?

dermasol
03-08-2015, 02:18
Foreks'in FxPlus programındaki FTREND (Foreks Trend) adlı indikatörün formülünü veya neyden türetildiğini bilen var mı?


most değerleri ile oynanarak benzer trend yakalanır

dermasol
03-08-2015, 02:24
Matriks otomatik emir göndermede kademeli hareketli stop loss kullanan varmı arkadaşlar

stopp loss değil de "kar al" mantığı ile çalışıyor değerleri opt ile tespit etmek mümkün

ods61
04-08-2015, 14:06
Benimle sisteminlerini paylaşanlara 2010-2014 arası 5 ve 15 dk grafiğini verebilirim.

LUCKY INVESTOR
04-08-2015, 21:03
şimdi bir hissenin aylık garfiğine bakarken dikkatimi çekti gene. Daha önce de oluyordu ... Barlar , mumlar birbiriyle teğet geçmiyor . Yani örnek bir barın en yüksek fiyatı 1,15 , diğer barın en düşük fiyatı 1,15 .... paralel çizgi çektiğinde birbirine teğet değil... not : sunucudan verileri tamamla kısmını zaten yapıyorum.

sdgs
05-08-2015, 11:06
Arkadaşlar matriks 1 dk barları siliyor nasıl tamamlarım bulurum gerisini fikri olan var mı?

lerol77
05-08-2015, 19:47
Rmi indikatotoru 70 üzeri kesince al veren explorer formülü nu yazarsaniz sevinirim aradaslar..

KOSA
06-08-2015, 23:16
High1 := Ref(H,-2);
High2 := Ref(H,-1);
High3 := Ref(H,0);
High4 := Ref(H,1);
High5 := Ref(H,2);
Low1 := Ref(L,-2);
Low2 := Ref(L,-1);
Low3 := Ref(L,0);
Low4 := Ref(L,1);
Low5 := Ref(L,2);

Fractal:=If((High3 > High1) AND (High3 > High2) AND (High3 > High4) AND (High3 > High5), +1,0);

Fractal:=If((Low3 < Low1) AND (Low3 < Low2) AND(Low3 < Low4) AND (Low3 < Low5), If(Fractal > 0, 0, -1), Fractal);

Fractal;

Şuan matriks kullanmıyorum o yüzden demedim bu şekilde oluyor mu?

Slm,
Bu yazım şekli doğru değil hatalı sonuç üretir.

Drift
16-08-2015, 02:00
selam

geçmiş veri olan varsa paylaşabilir mi ? sn recoba paylaşmıştı sağolsun ama ondaki bende açılmadı.

tşk.

dermasol
16-08-2015, 09:29
geçmiş yılların verileri sadece yanıltır

artık viob geçmiş "dalga formlarında değil"

3-4 aylık veriler sistem kurmak için yeterlidir

termin
16-08-2015, 17:38
Değerli arkadaşlar, ne kadar teknik bilip bu zamana kadar indikatör çok kullanmasam da artık kendi matematiğim ile filtreleme yaparak her hisseye değil de sadece benim için uygun olanlara bakmak istiyorum. Bunun içinde sizlerden yardım almak istedim.

Mariks tarafında ben bir indikatör yazarak sadece bu kriterlere uyan hisseleri görmek istiyorum. Yazılmış olan bir kaç formül denedim ama filtreleme yaptıramadım. Bunu nasıl yapabilirim. İStediğim formül ise: 4 gün önceki en düşüğü / son günün en düşüğü >= 0,9 olmalı. ve bunu system tester da da test etmek istiyorum ama bir türlü formül kısmını çözemedim. ben şöyle bir yazdım REF(l;-3)/l>=0,9 tabiki yanlış. yardımlarınızı bekliyorum.

recoba
16-08-2015, 19:08
L / ref(l,-3)=>0.9 olmasi lazim. Pc kapali suan. Olmazsa yazin buradan; yardimci olmaya calisayim.

termin
16-08-2015, 21:14
çok teşekkür ederim formül sanırım doğru test çalışıyor ama buna uyan son 5 barında bu formülün tamam dediği hisseleri nasıl filtreleme yapabilirim.

termin
16-08-2015, 21:23
L / ref(l,-3)=>0.9 olmasi lazim. Pc kapali suan. Olmazsa yazin buradan; yardimci olmaya calisayim.

çok teşekkür ederim formül sanırım doğru test çalışıyor ama buna uyan son 5 barında bu formülün tamam dediği hisseleri nasıl filtreleme yapabilirim.

recoba
16-08-2015, 21:39
çok teşekkür ederim formül sanırım doğru test çalışıyor ama buna uyan son 5 barında bu formülün tamam dediği hisseleri nasıl filtreleme yapabilirim.

işte onu bilmiyorum. işimiz gücümüz viop olunca system testerla ilgili birşeyler karabiliyoruz anca :)

Drift
18-08-2015, 01:16
bir scalp sistem test ediyorum alım ve satımın piyasa fiyatından değilde.

piyasa fiyatından gönderilen alımın robotta 0.25 0.50 aşşağıdan da alabilirse alsın.

gibi otomatik emir iletecek birşey yapabilirmiyiz.

(c,-0.25) alım için doğrumudur formül ?

Matador38
18-08-2015, 15:53
geçmiş yılların verileri sadece yanıltır

artık viob geçmiş "dalga formlarında değil"

3-4 aylık veriler sistem kurmak için yeterlidir

öyle yaparsanız 2-3 ay içinde sistemin patladığına şahit olursunuz. geçmiş test 2008 den sonra yapılmalı bence. her dalga formu her dönemde gelebiliyor.

dermasol
18-08-2015, 18:25
öyle yaparsanız 2-3 ay içinde sistemin patladığına şahit olursunuz. geçmiş test 2008 den sonra yapılmalı bence. her dalga formu her dönemde gelebiliyor.

tam tersi

2008 başlangıçlı opt ler bugün çalışmıyor

son birkaç aydır belli bir yatay dalga formu içindeyiz

en son yapılan sistemler çalışıyor

"""ne zaman bozulmaya başlar o zaman daha yeni sistemler kurulur"""

ben kendi tatbikatımı yazıyorum

buyrun

derman solakoglu
@dermansolakoglu

geçmiş twitlerime bakınız

VİZYON67
22-08-2015, 16:28
Kaltner kanalı formulünü paylaşabilecek acaba...24 üstsel periyotta çarpan 1.90 olarak....ben altta bulunan kaltner çizgisini fiyat üstünde kapandığı ilk barda alım yapmasını istiyorum...satış için tam tersi olarakta kanalın altında kaldığı ilk barda satış olmasını istiyorum mümkünmüdür

yasinipek
22-08-2015, 19:14
Örneğin alış işlemi için günlük grafikte bir kendi belirlediğim hareketli ortalama tarzı bir çizgi üzerinde kapanış yaptıktan sonraki herhangi bir barda tekrar fiyat gerilip o çizgiye deydiği an alıl yapan işlem formülü yazma konusunda yardımlarınızı bekliyorum

hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.

thebaboli
24-08-2015, 10:49
Sistemleri karşılaştırmak için açtığımız başlığa tüm sistemcileri bekleriz. :cool:

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=153590

VİZYON67
24-08-2015, 11:15
Arkadaşlar ..kartnel kanalını fiyat alttan kestiği ilk gününde alım yapıp..alt çizgiyi aşağı kestiği ilk gününde satış yapan formulü paylaşabilirmisiniz

ods61
24-08-2015, 22:03
Beyler formüle tarih sınırlaması konulabiliyormuş. Atıyorum eylülden sonra çalışmasın gibi. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

VİZYON67
27-08-2015, 15:13
Arkadaşlar ..kartnel kanalını fiyat alttan kestiği ilk gününde alım yapıp..alt çizgiyi aşağı kestiği ilk gününde satış yapan formulü paylaşabilirmisiniz

Eskiden üstadlar yardım ederdi....ama olsun yinede işleri vardır uğraşmıyorlardır deriz biz....emeği geçenlere teşekkürler

KOSA
27-08-2015, 19:22
Keltner Kanalı

AL
Per:=10;
Mid:=MOV( (H+L+C)/3, Per, S );
Up:=MOV((H+L+C)/3,Per,S) + MOV((H-L),Per,S);
Low:=MOV((H+L+C)/3,Per,S) - MOV((H-L),Per,S);
c>Low

Sat
Per:=10;
Mid:=MOV( (H+L+C)/3, Per, S );
Up:=MOV((H+L+C)/3,Per,S) + MOV((H-L),Per,S);
Low:=MOV((H+L+C)/3,Per,S) - MOV((H-L),Per,S);
c<Low

ods61
27-08-2015, 20:02
Nasıl güvenilir ki 3-4 aylık verilere

VİZYON67
29-08-2015, 00:27
Kosa üstadım teşekkür ederim..kartnel kanalı için...

yatirimci
29-08-2015, 16:16
Keltner Kanalı

AL
Per:=10;
Mid:=MOV( (H+L+C)/3, Per, S );
Up:=MOV((H+L+C)/3,Per,S) + MOV((H-L),Per,S);
Low:=MOV((H+L+C)/3,Per,S) - MOV((H-L),Per,S);
c>Low

Sat
Per:=10;
Mid:=MOV( (H+L+C)/3, Per, S );
Up:=MOV((H+L+C)/3,Per,S) + MOV((H-L),Per,S);
Low:=MOV((H+L+C)/3,Per,S) - MOV((H-L),Per,S);
c<Low

Merhaba Sn Kosa, Sn Ufuk bey
Birformul konusunda yardımcı olabilirmisiniz.

Ornek 2 ayrı formul var. Ama bu iki formulde surekli al yada sat sİNYALİ surekli olmuyor. Örnek rsi(14) 47yi yukarı kesince x degiskeni 1 olacak, kapanıs degeri mov(30) u yukarı kesince y degeri 1 e atanacak. x ve y 1 olunca AL verecek. Sonra kapanıs mesela mov(50) yi asagı kesince y=-1 atayacak, rsi(14) 70 i asagı kesince x -1 atayacak. x ve y -1 oluncada SAT verecek.
Arada x = 1 y=1 den sonra sadece bir tanesi eksiye donerse sinyaş uretmeyecek.
bu formulu yapamıyorum cunku aynı anda ikiside 1 yada -1 olmadıgı icin formulu yazamıyorum.
selamlar.

yatirimci
29-08-2015, 16:34
Merhaba Sn Kosa, Sn Ufuk bey
Birformul konusunda yardımcı olabilirmisiniz.

Ornek 2 ayrı formul var. Ama bu iki formulde surekli al yada sat sİNYALİ surekli olmuyor. Örnek rsi(14) 47yi yukarı kesince x degiskeni 1 olacak, kapanıs degeri mov(30) u yukarı kesince y degeri 1 e atanacak. x ve y 1 olunca AL verecek. Sonra kapanıs mesela mov(50) yi asagı kesince y=-1 atayacak, rsi(14) 70 i asagı kesince x -1 atayacak. x ve y -1 oluncada SAT verecek.
Arada x = 1 y=1 den sonra sadece bir tanesi eksiye donerse sinyaş uretmeyecek.
bu formulu yapamıyorum cunku aynı anda ikiside 1 yada -1 olmadıgı icin formulu yazamıyorum.
selamlar.

bu formulde matriks systemtester calısması gerekiyor. otomatik icin.
saygılar

KOSA
30-08-2015, 19:30
Bu aşağıdaki kurgu zaten iki şart da oluşmadan al veya sat sinyali üretmez. Yanlış anlamış olabilirim.
AL
RSI(14)>47 and C>MOV(C,30,E)
SAT
RSI(14)<70 AND C<MOV(C,50,E)

goceno
30-08-2015, 19:55
Bu aşağıdaki kurgu zaten iki şart da oluşmadan al veya sat sinyali üretmez. Yanlış anlamış olabilirim.
AL
RSI(14)>47 and C>MOV(C,30,E)
SAT
RSI(14)<70 AND C<MOV(C,50,E)

bence bu kurgu sağlıklı işlem yapmaz zaten rsi zaten 47 den büyükse al dendiğinde aynı zamanda rsi nin sat komutuda gerçekleşmiş oluyor...

goceno
30-08-2015, 20:07
bence bu kurgu sağlıklı işlem yapmaz zaten rsi zaten 47 den büyükse al dendiğinde aynı zamanda rsi nin sat komutuda gerçekleşmiş oluyor...

büyüktür küçüktürlü olarak yazılacak ise

Al
RSI(14)>55 and C>MOV(C,30,E)

sat
RSI(14)<45 AND C<MOV(C,50,E)

şeklide daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Fakat cross kullanarak tasarlanırsa takılma riski var sinyal sayısı düşer ve gecikmelere sebep olur...

KOSA
30-08-2015, 20:27
büyüktür küçüktürlü olarak yazılacak ise

Al
RSI(14)>55 and C>MOV(C,30,E)

sat
RSI(14)<45 AND C<MOV(C,50,E)

şeklide daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Fakat cross kullanarak tasarlanırsa takılma riski var sinyal sayısı düşer ve gecikmelere sebep olur...

Matrikse atıp denermisiniz. Dediğinizde haklı olup olmadığınızı görmek isterim...

goceno
30-08-2015, 20:36
Bu aşağıdaki kurgu zaten iki şart da oluşmadan al veya sat sinyali üretmez. Yanlış anlamış olabilirim.
AL
RSI(14)>47 and C>MOV(C,30,E)
SAT
RSI(14)<70 AND C<MOV(C,50,E)

bu formülasyon x30yvade 15 dk 291 işlem 3000 puan

goceno
30-08-2015, 20:37
Matrikse atıp denermisiniz. Dediğinizde haklı olup olmadığınızı görmek isterim...

Al
RSI(14)>55 and C>MOV(C,30,E)

sat
RSI(14)<45 AND C<MOV(C,50,E)

bu formülasyon x30yvade 15 dk 81 işlem 24 bin puan

bir de siz incelerseniz benim bir eksiğim var ise düzeltelim.
syg.

KOSA
30-08-2015, 23:38
bu formülasyon x30yvade 15 dk 291 işlem 3000 puan

Arkadaşın beklentisi bu idi. Bu kurgu çalıştı ise kendisi uygun bir şekilde revize edebilir. Sizede hangisi uygun ise ona bakarsınız.. syg

goceno
31-08-2015, 07:49
Arkadaşın beklentisi bu idi. Bu kurgu çalıştı ise kendisi uygun bir şekilde revize edebilir. Sizede hangisi uygun ise ona bakarsınız.. syg

Sn. Kosa
Bu başlığın açılmasının birinci önceliği yardımlaşmak ise bana göre ikinci misyonu bakış açılarımızda eksik olan yerleri tamamlayabilmek yada geliştirmektir. Benim kimseyi yargılamak gibi bir amacım yok ben sadece arkadaşımızın beklentisi olan sizinde paylaştığınız formülasyon da sorunlu gördüğüm noktalara değindim burada amaç arkadaşımızın gözden kaçırdığı mantıksal sorunlar var ise onları düzeltmesi sanırım yazdığımız mesajlar ile bu konulara fazlası ile değindik kendisi test sonuçlarına bakıp en doğru kararı verecektir.

saygılarımla

KOSA
31-08-2015, 11:36
bence bu kurgu sağlıklı işlem yapmaz zaten rsi zaten 47 den büyükse al dendiğinde aynı zamanda rsi nin sat komutuda gerçekleşmiş oluyor...

Arkadaşım sorulan sorulara yorum katmadan yardımcı olmaya çalışıyorum. Siz sağlıklı işlem yapmaz çünkü biri alda iken diğerinde sat gerçekleşmiş oluyor dediniz. Bende sistemi bi kurun bakalım çalışmaz ise düzeltelim dedim. Ha bu kurgu sağlıklıdır değildir bunu tartışacaksak o farklı bir konu. Sağlıklı olmak soyut bir kavramdır. Fikrinize de bişi demedim. Herkesin ayrı bir bakış açısı vardır saygı duyarım..

uufuk
31-08-2015, 18:45
Merhaba Sn Kosa, Sn Ufuk bey
Birformul konusunda yardımcı olabilirmisiniz.

Ornek 2 ayrı formul var. Ama bu iki formulde surekli al yada sat sİNYALİ surekli olmuyor. Örnek rsi(14) 47yi yukarı kesince x degiskeni 1 olacak, kapanıs degeri mov(30) u yukarı kesince y degeri 1 e atanacak. x ve y 1 olunca AL verecek. Sonra kapanıs mesela mov(50) yi asagı kesince y=-1 atayacak, rsi(14) 70 i asagı kesince x -1 atayacak. x ve y -1 oluncada SAT verecek.
Arada x = 1 y=1 den sonra sadece bir tanesi eksiye donerse sinyaş uretmeyecek.
bu formulu yapamıyorum cunku aynı anda ikiside 1 yada -1 olmadıgı icin formulu yazamıyorum.
selamlar.

http://i.hizliresim.com/yljNLn.png


x:=if(BarsSince(Cross(RSI(14),47))<BarsSince(Cross(70,RSI(14))),1,-1);
y:=if(BarsSince(Cross( C,MOV(C,30,E)))<BarsSince(Cross(MOV(C,50,E),c)),1,-1);
if(BarsSince(x+y=2)<BarsSince(x+y=-2),1,-1)

Çok uğraşıldığı için(zorlanarak kör kör) cevapladım....Şablon bu.....Uydurun kullanın..

reyna
31-08-2015, 20:09
http://i.hizliresim.com/yljNLn.png


x:=if(BarsSince(Cross(RSI(14),47))<BarsSince(Cross(70,RSI(14))),1,-1);
y:=if(BarsSince(Cross( C,MOV(C,30,E)))<BarsSince(Cross(MOV(C,50,E),c)),1,-1);
if(BarsSince(x+y=2)<BarsSince(x+y=-2),1,-1)

Çok uğraşıldığı için(zorlanarak kör kör) cevapladım....Şablon bu.....Uydurun kullanın..

Selamlar Bu formulu bende denemek isterim.ancak matrixte nereye nasil yazacagim yardimci olabilirmisiniz?Indikator olarak ne secmeliyim ya da explorerde bir yeremi yazmam gerekli?

uufuk
31-08-2015, 21:07
Selamlar Bu formulu bende denemek isterim.ancak matrixte nereye nasil yazacagim yardimci olabilirmisiniz?Indikator olarak ne secmeliyim ya da explorerde bir yeremi yazmam gerekli?

https://www.matriksdata.com/website/destek/egitim-videolari

https://www.matriksdata.com/website/destek/yardim-dokumanlari

reyna
31-08-2015, 21:30
https://www.matriksdata.com/website/destek/egitim-videolari

https://www.matriksdata.com/website/destek/yardim-dokumanlari

Verdiginiz siteleri okuyorum .matrix yetkililerine sorsam daha iyi olacak galiba:)))Ilginize ve cevaplarinize tesekkurler.

Drift
31-08-2015, 21:50
geçmiş verileri yükleyince boş grafik çıkıyor

dosya ismi ile aynı yazıyorum virgülden sonraki basamak sayısını 3 yapıyorum . dosyalar bölümünde 5 dklık olanı seçip dosyayı çekiyorum.

grafik dediğimde boş ekran çıkıyor.

çözümü varmı ? veya eksik olan neyi yapıyorum.

tşk.

KOSA
01-09-2015, 10:17
geçmiş verileri yükleyince boş grafik çıkıyor

dosya ismi ile aynı yazıyorum virgülden sonraki basamak sayısını 3 yapıyorum . dosyalar bölümünde 5 dklık olanı seçip dosyayı çekiyorum.

grafik dediğimde boş ekran çıkıyor.

çözümü varmı ? veya eksik olan neyi yapıyorum.

tşk.

Ana ekran böyle olacak sonra dosyalar kısmına gel. Periyodu işaretler. Düzenlemiş olduğun veri dosyasını al...
http://i.hizliresim.com/RVG40n.jpg (http://hizliresim.com/RVG40n)

kamuranaliriza
01-09-2015, 18:38
s.a arkadaşlar matriks explorerde Moving Average indikatörüne göre al ve sat veren senetleri nasıl ekleyebilirim yardımcı olurmuusnuz formülleri nasıl

mav al ve sat
macd al ve sat
rsi al ve sat
momentum al ve sat veren hisseleri nasıl ekleyebilirim yardımcı olurmusunuz

goceno
01-09-2015, 20:35
s.a arkadaşlar matriks explorerde Moving Average indikatörüne göre al ve sat veren senetleri nasıl ekleyebilirim yardımcı olurmuusnuz formülleri nasıl

mav al ve sat
macd al ve sat
rsi al ve sat
momentum al ve sat veren hisseleri nasıl ekleyebilirim yardımcı olurmusunuz

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162

matriks formülleri başlağının ilk sayfası 7. cevaptan itibaren ihtiyaçlarınızın hepsi mevcut
kolay gelsin

Drift
01-09-2015, 22:54
Ana ekran böyle olacak sonra dosyalar kısmına gel. Periyodu işaretler. Düzenlemiş olduğun veri dosyasını al...
http://i.hizliresim.com/RVG40n.jpg (http://hizliresim.com/RVG40n)

sn kosa tşk.

illa veri dosyasına son verileri güncellemek mi gerekiyor ?

mesela bende 2007-2009 adlı bir dosya var sn sezer yollamıştı sadece bu sene arası görmek istesek

şimdi dediklerinizi yaptım ekranda grafik var geçmişi göstermiyor bildiğimiz matriks grafiği 4 aylık veri çıktı.

X30YVADE1 grafiği olarak 4,5 aylık yaklaşık veri var.

KOSA
01-09-2015, 22:56
Verilerin nasıl olduğunu bilmiyorum ama tarih kısmındaki saati sanırım tarihten ayırmak gerekiyor

strategy_invest
03-09-2015, 03:41
Seçtiğim hissenin ters kolerasyonlu hisseleri bulmasını isticem kolerasyon formülüni bilen varsa paylaşabilirmi? Diğer sorumda CCI 14 günlük değerinde 20 Günlük hareketli ortalamasını yukarı keserse al aşağı keserse sat formülünü yapabilirmiyz?

kafkaf
06-09-2015, 13:24
Elliot Wave sinyalleri üreten indikatörü Matriks te çalıştıramadım. Yardımcı olabilecek var mı? Tşk.ler

{ Elliot Wave Signals }

{ User input }
pr:=Input("Elliot Wave minimum % move",
.001,100,2);

{ Elliot Wave engine }
EWpk:=PeakBars(1,H,pr)=0;
EWtr:=TroughBars(1,L,pr)=0;

zz:=Zig(C,pr,%);
zzHi:=Zig(H,pr,%);
zzLo:=Zig(L,pr,%);
avg:=(zzHi+zzLo)/2;

RetroSuccessSecret:=If(EWpk,zzHi,
If(EWtr,zzLo,If(avg>Ref(avg,-1),H,L)));
EW:=Zig(RetroSuccessSecret,pr,%);

{ Buy/Sell Elliot Wave stuff }
EWbuy:=TroughBars(1,EW,pr)=0;
EWsell:=PeakBars(1,EW,pr)=0;

{ Plot on own window }
EWbuy-EWsell

recoba
06-09-2015, 22:25
Matriks indikatorlerde zaten var ewo indikatoru sn kafkaf.

kafkaf
06-09-2015, 22:44
Matriks indikatorlerde zaten var ewo indikatoru sn kafkaf.

Evet ama bu farklı bir formül. Dr. Elder Ray yazmış. Tşk.ler.

Drift
06-09-2015, 22:46
Elliot Wave sinyalleri üreten indikatörü Matriks te çalıştıramadım. Yardımcı olabilecek var mı? Tşk.ler

{ Elliot Wave Signals }

{ User input }
pr:=Input("Elliot Wave minimum % move",
.001,100,2);

{ Elliot Wave engine }
EWpk:=PeakBars(1,H,pr)=0;
EWtr:=TroughBars(1,L,pr)=0;

zz:=Zig(C,pr,%);
zzHi:=Zig(H,pr,%);
zzLo:=Zig(L,pr,%);
avg:=(zzHi+zzLo)/2;

RetroSuccessSecret:=If(EWpk,zzHi,
If(EWtr,zzLo,If(avg>Ref(avg,-1),H,L)));
EW:=Zig(RetroSuccessSecret,pr,%);

{ Buy/Sell Elliot Wave stuff }
EWbuy:=TroughBars(1,EW,pr)=0;
EWsell:=PeakBars(1,EW,pr)=0;

{ Plot on own window }
EWbuy-EWsell

bunlar matrikse tanımlı değil. anca metastockta çalıştırabilirsiniz.

ve repaint yapar hocam.

kafkaf
06-09-2015, 23:00
bunlar matrikse tanımlı değil. anca metastockta çalıştırabilirsiniz.

ve repaint yapar hocam.

Teşekkürler...

uufuk
07-09-2015, 09:51
Elliot Wave sinyalleri üreten indikatörü Matriks te çalıştıramadım. Yardımcı olabilecek var mı? Tşk.ler

{ Elliot Wave Signals }

{ User input }
pr:=Input("Elliot Wave minimum % move",
.001,100,2);

{ Elliot Wave engine }
EWpk:=PeakBars(1,H,pr)=0;
EWtr:=TroughBars(1,L,pr)=0;

zz:=Zig(C,pr,%);
zzHi:=Zig(H,pr,%);
zzLo:=Zig(L,pr,%);
avg:=(zzHi+zzLo)/2;

RetroSuccessSecret:=If(EWpk,zzHi,
If(EWtr,zzLo,If(avg>Ref(avg,-1),H,L)));
EW:=Zig(RetroSuccessSecret,pr,%);

{ Buy/Sell Elliot Wave stuff }
EWbuy:=TroughBars(1,EW,pr)=0;
EWsell:=PeakBars(1,EW,pr)=0;

{ Plot on own window }
EWbuy-EWsell

Matriks indikatorlerde zaten var ewo indikatoru sn kafkaf.



Evet ama bu farklı bir formül. Dr. Elder Ray yazmış. Tşk.ler.


bunlar matrikse tanımlı değil. anca metastockta çalıştırabilirsiniz.

ve repaint yapar hocam.
:gulen: :gulen:

pr:=Input("Elliot Wave minimum % move", .001,100,2);
zz:=Zig(C,pr,%); zzHi:=Zig(H,pr,%); zzLo:=Zig(L,pr,%); avg:=(zzHi+zzLo)/2;
EWpk:=BarsSince(Cross(ref(zzHi,-1),zzHi))=0; EWtr:=BarsSince(Cross(zzLo,ref(zzLo,-1)))=0;
EWpk ;EWtr

veya
pr:=Input("Elliot Wave minimum % move", .001,100,2);
zz:=Zig(C,pr,%); zzHi:=Zig(H,pr,%); zzLo:=Zig(L,pr,%); avg:=(zzHi+zzLo)/2;
EWpk:=Cross(ref(zzHi,-1),zzHi); EWtr:=Cross(zzLo,ref(zzLo,-1));
EWpk ;EWtr

Saksıyı çalıştırın,devamını getirin..Kör'ü yormayın....:he:

kafkaf
07-09-2015, 10:15
Ufuk bey, alem buysa kral sizsiniz )) Tşk.ler,

tekrar geçmiş olsun.



:gulen: :gulen:

pr:=Input("Elliot Wave minimum % move", .001,100,2);
zz:=Zig(C,pr,%); zzHi:=Zig(H,pr,%); zzLo:=Zig(L,pr,%); avg:=(zzHi+zzLo)/2;
EWpk:=BarsSince(Cross(ref(zzHi,-1),zzHi))=0; EWtr:=BarsSince(Cross(zzLo,ref(zzLo,-1)))=0;
EWpk ;EWtr

veya
pr:=Input("Elliot Wave minimum % move", .001,100,2);
zz:=Zig(C,pr,%); zzHi:=Zig(H,pr,%); zzLo:=Zig(L,pr,%); avg:=(zzHi+zzLo)/2;
EWpk:=Cross(ref(zzHi,-1),zzHi); EWtr:=Cross(zzLo,ref(zzLo,-1));
EWpk ;EWtr

Saksıyı çalıştırın,devamını getirin..Kör'ü yormayın....:he:

kafkaf
07-09-2015, 20:12
Ufuk hocam bir de şu problemin çözümünü verseydin. Maalesef bu beni aşıyor, çözüm bulamıyorum. Tşk.ler.


Ufuk hocam, daha önce 15 ya da 60 dk.lık grafikte günlük ortalamaları görmemizin mümkün olup olmadığını size sormuş ve bu konuda indikatör yardımı istemiştim. Sizde bunu mümkün olduğunu yazmış ve alttaki grafiği eklemiştiniz. İşimden fırsat buldukça indikatör formülünü yazmaya çalıştım. Ancak, sizin grafiği bir türlü elde edemedim (( Ben şöyle bir şey yazdım. Sizin yardımınızı rica edebilirmiyim. Tşk. Not: Tekrar geçmiş olsun, acil şifalar dilerim...

valuewhen(1.,DAYOFMONTH()<>REF(DAYOFMONTH(),-1),REF(c,-1))
mov(valuewhen(1.,DAYOFMONTH()<>REF(DAYOFMONTH(),-1),REF(c,-1)),20,s)

http://i.hizliresim.com/7k0D8P.png (http://hizliresim.com/7k0D8P)

VİZYON67
08-09-2015, 18:09
Al
RSI(14)>55 and C>MOV(C,30,E)

sat
RSI(14)<45 AND C<MOV(C,50,E)

bu formülasyon x30yvade 15 dk 81 işlem 24 bin puan

bir de siz incelerseniz benim bir eksiğim var ise düzeltelim.
syg.

Kaç bar arasında yada hangi zaman diliminde gerçekleşmiş hocam 24 bin puan...yıllık olarakmı yada.aylık olarakmı..

ekrenmert
09-09-2015, 00:42
Refarans aldıgınız "Metastock"formulu sihhatlı değil.
Kullandıgım formulasyon sahsıma aitdir,ilham vardır kopya yoktur.

http://i.hizliresim.com/W67vaL.png

http://konkop.narod.ru/renko.htm

Geçmiş olsun Uufuk Bey. Önceki sayfalarda renko için verdiğiniz linkte Metastock Floor fonksiyonu var bu fonksiyonla tam sayı kısmını alıyoruz.Burasını Matrikste yapabiliyorum. Anlamadığım kısım Barnumber>1. Yani renko, yukarı kutu attıktan sonra fiyat düşünce kutu silmesi. :a-o::süzgün:



If BarNumber = 1 Then Begin
Up = H;
Dn = L;
Brick = K*(H - L);
End;
If BarNumber > 1 then begin
If C > UP + Brick Then begin
BricksUp = IFF(Brick = 0, 0, Floor((C - Up)/Brick)*Brick);
UP = Up + BricksUp;
Brick = K*Value1;
DN = Up - Brick;
BricksDn = 0;
End;
If C < Dn - Brick Then begin
BricksDn = IFF(Brick = 0, 0, Floor((Dn - C)/Brick)*Brick);
Dn = Dn - BricksDn;
Brick = K*Value1;
Up = Dn + Brick;
BricksUp = 0;
End;
End;

Saygılar,

dow_jones
13-09-2015, 19:27
arkadaşlar uzun zamandır kullandığım ancak mt4 de geriye dönük test yapamadığım için matriksi keşfettim 3 4 haftada epey yol alsamada bu kodları bır araya getiremiyorum

AL = mov(14) fiyatın üstünde kapanış yaparsa ve RSI(14) 55 seviyesinin üstünde ise

SAT= mov(14) fiyatın altında kapanış yaparsa ve RSI (14) 45 seviyesinin altında ise

STOP LOSS= long pozisyonlarda bears power 0 seviyesinin altınde verdiği ilk sinyal
STOP LOSS= short pozisyonlarda bulls power o seviyesinin üstünde verdiği ilk sinyal

take profit= fiyat 250 pip ilerledikten sonya 150 piplik takip eden zarar durdurucu ekle

vakit auırdığınız için şimdiden teşekkür ederim...

50promil
14-09-2015, 15:38
basit bir mantık paylaşıyorum;

AL koşulu

ind1:=STOSK(21,7,7);
ind1deg1:=valuewhen(1,ind1>ref(ind1,-1) and ref(ind1,-1)<ref(ind1,-2),ref(ind1,-1));
ind1deg2:=valuewhen(2,ind1>ref(ind1,-1) and ref(ind1,-1)<ref(ind1,-2),ref(ind1,-1));
ind1z1:=cum(1)-valuewhen(1,ind1>ref(ind1,-1) and ref(ind1,-1)<ref(ind1,-2),cum(1));
ind1z2:=cum(1)-valuewhen(2,ind1>ref(ind1,-1) and ref(ind1,-1)<ref(ind1,-2),cum(1));
(ind1z2-ind1z1<20 and ind1z1=0 and (ind1<20 or (ind1z2-ind1z1>5 and abs(ind1deg1-ind1deg2)<10)))

SAT koşulu

cross(80,STOSK())

aokan1973
15-09-2015, 04:51
Değerli dostlar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.. Sistem testinde metastcok' da aşağıdaki şekilde yer alan sorgulamalar matriks dilinde nasıl yazılabilir?

Enter Long : When(Llv(Fml("TKE14"),15)<0 and Cross(Mov(Fml("TKE14"),3,S),20))
Close Long : When(hhv(Fml("TKE14"),15)>80 and Cross(60,Mov(Fml("TKE14"),3,S)))

dermasol
15-09-2015, 08:44
Değerli dostlar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.. Sistem testinde metastcok' da aşağıdaki şekilde yer alan sorgulamalar matriks dilinde nasıl yazılabilir?

Enter Long : When(Llv(Fml("TKE14"),15)<0 and Cross(Mov(Fml("TKE14"),3,S),20))
Close Long : When(hhv(Fml("TKE14"),15)>80 and Cross(60,Mov(Fml("TKE14"),3,S)))

ilk önce TK14 ü indicatör building de oluşturunuz

Enter Long : (Llv(Fml("TKE14"),15)<0 and Cross(Mov(Fml("TKE14"),3,S),20)
Close Long : (hhv(Fml("TKE14"),15)>80 and Cross(60,Mov(Fml("TKE14"),3,S))

olması lazım

kafkaf
15-09-2015, 12:24
Arkadaşlar,

Metastock'da Stdev(Data,periods); komutu ile standart sapmayı hesaplamak mümkün Matriks'te benzer bir komut var mı?
Tşk.ler.

cancur
15-09-2015, 20:32
merhaba

İbs real trader programı ile bu formülleri yazmak mümkünmüdür yardım rica ederim tşkl

dermasol
16-09-2015, 19:29
merhaba

İbs real trader programı ile bu formülleri yazmak mümkünmüdür yardım rica ederim tşkl

hayır

ibs nin FX Plus ile bazı formülleri

matriks gold ile tamamını

yazmak mümkündür

cancur
17-09-2015, 09:25
Teşekkürler.

borsa_baronu
17-09-2015, 11:14
Merhaba,
Pivot seviyelerini garafik üzerine atmak için ne yapmalıyım?
Teşekkürler...

yasinipek
19-09-2015, 23:28
ATR Trend Göstergesi
http://www.haberbilisim.com/atr-trend-gostergesi

emirserhat
22-09-2015, 16:23
Matriks X30yvade 1 dakikalık tarihi veriler olan arkadaşımız varsa paylaşabilir veya gönderebilir mi?

sezer32
27-09-2015, 14:12
Arkadaşlar matriksde zarar durdurma bölümü var..Fakat bu zarar durdurma kısmını nasıl opt yapabliriz yani sistemimize uyan zarar kesme puan veya yüzdesini tespit edebilmek için bir filtre yazılabilir mi?

Cross(MOV(c,5,e),MOV(c,200,e)) AND ..... gibi

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler :)

mtasdelen
27-09-2015, 18:43
Rmi indikatotoru 70 üzeri kesince al veren explorer formülü nu yazarsaniz sevinirim aradaslar..

Birkaç sayfa geride kalmış, kimse size cevap vermemiş. Genelde böyle bir durum olmaz ama. Yinede ben cevap vereyim dedim.

AL: Cross(RMI(C,20,5),70)

c kapanış
20 periyot sayısı
5 momentum
70 değerini kesince

sat: Cross(90,RMI(C,20,5))

Yalnız size biraz kendi deneyimlerimden bahsedeyim. RMI'da şu değeri aşağıdan yukarı kesinca al ( 50 yi geçince, 30 gecince falan ) , yukardan aşağı kesince ( 90'ın altına düşünce ) sat sistem testlerinde öyle ahım şahım test sonuçları vermiyor. Hatta eksi getirili çok kötü sonuçlarla karşılaşabiliyorsunuz. Size nacizene tavsiyem. RMI'ın en azından bir tane ortalamasını almanız ve bu degerin bir yerleri kesince ( yinede bunuda tavsiye etmiyorum ) veya RMI'ın ortalamasının aşağı veya yukarı döndüğünde ( iste bunu tavsiye ediyorum ) al sat yapmanız.

örn

Al:
MOV((RMI(C,OPT1,OPT2)),OPT3,S)>REF(MOV((RMI(C,OPT1,OPT2)),OPT3,S),-1)

Sat:
MOV((RMI(C,OPT1,OPT2)),OPT3,S)<REF(MOV((RMI(C,OPT1,OPT2)),OPT3,S),-1)

(opt1= rmı ın periyot sayısı, opt2 momentum, opt3 ise rmı ın kaç barlık ortalamasını istiyorsanız o değer.)
yukardaki formül sistem tester için. )Şahsen ben rmı değerleri için 2 den 20 ye ve ortalama için 2 den 60 a kadar opsiyon girerek sistem test yapıyorum.)

mesala 25.09.2006 ile 2015'in 3 ayı arasında haftalık barlardan thyao ( bu yılın 3. ayında yaptırmışım o testi benim 10 saat süren testlerimden birinde ) hepi topu 9 işlem açılıyor. 7 işlem karlı, 2 işlem zararlı ve üstüne üstlük 2010-2012 yılları arasında 2 yıl boyunca hiç işlem yok. %3200 karla kapatıyorsunuz. Normalde o tarihde thyao alıp bekleseydiniz %800 kar edecektiniz 9 yılda. %3800 kadar kara çıkan sistem değerleri ise şu.

RMI 18 HAFTALIK PERİYOT, 18 haftalık periyodun 3 haftalık momentumu, bu değerinde 41 haftalık basit ortalaması.

eloy
27-09-2015, 18:55
Arkadaşlar matriksde zarar durdurma bölümü var..Fakat bu zarar durdurma kısmını nasıl opt yapabliriz yani sistemimize uyan zarar kesme puan veya yüzdesini tespit edebilmek için bir filtre yazılabilir mi?

Cross(MOV(c,5,e),MOV(c,200,e)) AND ..... gibi

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler :)


zarar durdurma kısmına opt1 yazın ve değişkenlerden istediğiniz aralağı ve adımları girin. diğer şekilde formül olarak yazarsanz bar kapanışını bekler.

sezer32
27-09-2015, 19:33
zarar durdurma kısmına opt1 yazın ve değişkenlerden istediğiniz aralağı ve adımları girin. diğer şekilde formül olarak yazarsanz bar kapanışını bekler.
Tamamdır teşekkürler sn eloy deneyim bi :)

nit
29-09-2015, 17:52
matriks te fx gibi grafik üstünden işlem yapmak mümkün mü?

50promil
01-10-2015, 11:58
kitapta bulduğum iki formül.matematiksel ifadeler kullanılmış.matematiğim iyi değil. ne yazdığını anlatabilecek veya matriks diline çevirebilecek arkadaşlar yardım etmek ister mi?

https://app.box.com/s/7gkqxwpm9q1p0u4rhz6o90r0u59wqcfk

https://app.box.com/s/gjknb4qma8xa3jpfmvyarl5ptgxo8ylm

nfk
02-10-2015, 01:43
s.a cumleten.. abi ilk sayfadan beri bakıyorum bulamadım.. moving average 5 moving average 55 i yukarı kesmeye yakın bir formul nasıl yazılır biri yardım edebilir mi acaba .

bu konuları hic bilmiyorum defalarca denedim hic bir sey yapamadım :vurkafa:

drkuzn
02-10-2015, 08:39
...moving average 5 moving average 55 i yukarı kesmeye yakın bir formul nasıl yazılır biri yardım edebilir mi acaba .

benim de bilgim az ama istediğinizi yapabilirim sanırım....

al
Cross(MOV(c,5,e),MOV(c,55,e))
sat
Cross(MOV(c,55,e),MOV(c,5,e))

edward20
03-10-2015, 00:19
merhaba arkadaşlar explorer editör de bir kod yazmak istiyorum 5 günlük basit ortalaması 20 günlük basit ortalamasını geçmiş hisserli bulmak için nasıl bir kod yazmalıyız

lerol77
03-10-2015, 07:08
merhaba arkadaşlar explorer editör de bir kod yazmak istiyorum 5 günlük basit ortalaması 20 günlük basit ortalamasını geçmiş hisserli bulmak için nasıl bir kod yazmalıyız

Süper bir cevap olmus ellerinize sağlık cok ugrasmissiniz



Birkaç sayfa geride kalmış, kimse size cevap vermemiş. Genelde böyle bir durum olmaz ama. Yinede ben cevap vereyim dedim.

AL: Cross(RMI(C,20,5),70)

c kapanış
20 periyot sayısı
5 momentum
70 değerini kesince

sat: Cross(90,RMI(C,20,5))

Yalnız size biraz kendi deneyimlerimden bahsedeyim. RMI'da şu değeri aşağıdan yukarı kesinca al ( 50 yi geçince, 30 gecince falan ) , yukardan aşağı kesince ( 90'ın altına düşünce ) sat sistem testlerinde öyle ahım şahım test sonuçları vermiyor. Hatta eksi getirili çok kötü sonuçlarla karşılaşabiliyorsunuz. Size nacizene tavsiyem. RMI'ın en azından bir tane ortalamasını almanız ve bu degerin bir yerleri kesince ( yinede bunuda tavsiye etmiyorum ) veya RMI'ın ortalamasının aşağı veya yukarı döndüğünde ( iste bunu tavsiye ediyorum ) al sat yapmanız.

örn

Al:
MOV((RMI(C,OPT1,OPT2)),OPT3,S)>REF(MOV((RMI(C,OPT1,OPT2)),OPT3,S),-1)

Sat:
MOV((RMI(C,OPT1,OPT2)),OPT3,S)<REF(MOV((RMI(C,OPT1,OPT2)),OPT3,S),-1)

(opt1= rmı ın periyot sayısı, opt2 momentum, opt3 ise rmı ın kaç barlık ortalamasını istiyorsanız o değer.)
yukardaki formül sistem tester için. )Şahsen ben rmı değerleri için 2 den 20 ye ve ortalama için 2 den 60 a kadar opsiyon girerek sistem test yapıyorum.)

mesala 25.09.2006 ile 2015'in 3 ayı arasında haftalık barlardan thyao ( bu yılın 3. ayında yaptırmışım o testi benim 10 saat süren testlerimden birinde ) hepi topu 9 işlem açılıyor. 7 işlem karlı, 2 işlem zararlı ve üstüne üstlük 2010-2012 yılları arasında 2 yıl boyunca hiç işlem yok. %3200 karla kapatıyorsunuz. Normalde o tarihde thyao alıp bekleseydiniz %800 kar edecektiniz 9 yılda. %3800 kadar kara çıkan sistem değerleri ise şu.

RMI 18 HAFTALIK PERİYOT, 18 haftalık periyodun 3 haftalık momentumu, bu değerinde 41 haftalık basit ortalaması.

Drift
03-10-2015, 10:29
Metaturk MetaTrader 5 Borsa İstanbul VİOP Entegrasyonu Gong Töreni 6 Ekim 2015 Salı günü gerçekleştirilecektir

MetaQuotes Sotfware Corp ve Metaturk Finansal Yazılım A.Ş., organize piyasalar için yeni bir ürün geliştirdi. Dünyadaki 9 borsa ile entegrasyonu tamamlanan yeni ürünün MetaTrader 5’in Borsa İstanbul VİOP entegrasyonu için Borsa İstanbul’da 6 Ekim Salı günü bir gong töreni düzenlenecektir.

Gong Töreni, MetaQuotes Software Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gaeis Chreis, Metatürk Finansal Yazılım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldız, NoorCM Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Jihad Shannak ve Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç’in de katılımlarıyla gerçekleştirilecektir.

matrikse elveda ..................

ücretsiz olacaksa tabiki.

kafkaf
03-10-2015, 12:08
Metaturk MetaTrader 5 Borsa İstanbul VİOP Entegrasyonu Gong Töreni 6 Ekim 2015 Salı günü gerçekleştirilecektir

MetaQuotes Sotfware Corp ve Metaturk Finansal Yazılım A.Ş., organize piyasalar için yeni bir ürün geliştirdi. Dünyadaki 9 borsa ile entegrasyonu tamamlanan yeni ürünün MetaTrader 5’in Borsa İstanbul VİOP entegrasyonu için Borsa İstanbul’da 6 Ekim Salı günü bir gong töreni düzenlenecektir.

Gong Töreni, MetaQuotes Software Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gaeis Chreis, Metatürk Finansal Yazılım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldız, NoorCM Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Jihad Shannak ve Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç’in de katılımlarıyla gerçekleştirilecektir.

matrikse elveda ..................

ücretsiz olacaksa tabiki.

Bu ürün sadece foreks için yanılmıyorsam. Dolayısı ile Matriks zor bırakılır. Ücretsiz olmasını da imkansız olarak görüyorum. Yine de rakiplerinin artması Matriks'i kendini geliştirmeye zorlayacaktır. Bu iyi tabi ki...

Drift
03-10-2015, 12:36
vadeli işlemler için yani viop vob için şimdilik ama zamanla hisselerde eklenecektir.

forex için zaten metatürke ihtiyaç yok şuan uygulanan birşey.

kısaca yavaş yavaş sanırım tüm ürünler hisseler dahil metatrader da yabancılarında platform üzerinden alıp satabileceği bir yer haline getirilecek.

kafkaf
03-10-2015, 12:43
vadeli işlemler için yani viop vob için şimdilik ama zamanla hisselerde eklenecektir.

forex için zaten metatürke ihtiyaç yok şuan uygulanan birşey.

kısaca yavaş yavaş sanırım tüm ürünler hisseler dahil metatrader da yabancılarında platform üzerinden alıp satabileceği bir yer haline getirilecek.

Takipteyiz o zaman ))

sezer32
03-10-2015, 13:00
Metaturk MetaTrader 5 Borsa İstanbul VİOP Entegrasyonu Gong Töreni 6 Ekim 2015 Salı günü gerçekleştirilecektir

MetaQuotes Sotfware Corp ve Metaturk Finansal Yazılım A.Ş., organize piyasalar için yeni bir ürün geliştirdi. Dünyadaki 9 borsa ile entegrasyonu tamamlanan yeni ürünün MetaTrader 5’in Borsa İstanbul VİOP entegrasyonu için Borsa İstanbul’da 6 Ekim Salı günü bir gong töreni düzenlenecektir.

Gong Töreni, MetaQuotes Software Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gaeis Chreis, Metatürk Finansal Yazılım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldız, NoorCM Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Jihad Shannak ve Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç’in de katılımlarıyla gerçekleştirilecektir.

matrikse elveda ..................

ücretsiz olacaksa tabiki.

Formülleri metatrader'e nasıl çevireceğiz :)

Drift
03-10-2015, 13:26
Formülleri metatrader'e nasıl çevireceğiz :)

en büyük problemde o :) prg öyle bir dilki matrikste 10 karakterli bir forumülü orda yazmak için 10 satır sistem yazmak gerekiyor :))

bu gidişle tüm program dillerini öğretecekler bize :he:

mt5 işin içine girince buna dayabilecek bir kurum yok bence tr de.

tabiki hisseler için illa takas vs isteyenler matrikse devam eder ama onun dışında bence gelecek senelerde bu rakibe dünyada karşı kobilen bir platform yok amibroker da fena değil ama yinede metatrader dünya lideri.

bu bakımdan trade ve robot açısından metatrader ön plana geçecektir tr de yalnız sistemleri çevirme işi sıkıntılı daha matrikste zarzor bişeyler karalayabiliyorken :)

zamanla vob 24 saat olacaktır ve kademelerinde 0,25 değil uygun bir seviyeye çekileceğini düşüyorum.

Drift
03-10-2015, 13:35
bu arada 60 dakika kullandığım bir sistem var ancak bar kapanışları seans sonuna denk gelirse sinyal geçici sinyal yerine bar kapanışını beklemesini istemiyorum . nede olsa sabah açılışta sinyal gerçekleşecek.

veya günlük periyotta.

bunun için bir çözüm varmı ? bar kapanışını beklememesi gerekiyor sinyal geçi sinyalden den sonra borsa kapanmadan son 5 dk geçerli olursa veya son 1 dk bar kapanışını beklemesin sinyal teyiti versin.

??

Drift
03-10-2015, 13:36
kısaca geçici sinyal vob kapanmadan 5 dk önce varsa bar kapanışını beklemesin.

kafkaf
03-10-2015, 13:59
1, 5, 10, 30 ve 60 dk. lık grafikler aynı anda önümde açık oluyor. 1 dk.lık grafikte ilk sinyalden sonra 4 periyot geçmesini bekliyorum.Böylece ilk sinyalden 4 dk sonra sinyali teyit etmiş kabul ediyorum. Metastock bunu ALERT fonksiyonu ile yapıyor sanırım.


kısaca geçici sinyal vob kapanmadan 5 dk önce varsa bar kapanışını beklemesin.

Drift
03-10-2015, 14:02
1, 5, 10, 30 ve 60 dk. lık grafikler aynı anda önümde açık oluyor. 1 dk.lık grafikte ilk sinyalden sonra 4 periyot geçmesini bekliyorum.Böylece ilk sinyalden 4 dk sonra sinyali teyit etmiş kabul ediyorum. Metastock bunu ALERT fonksiyonu ile yapıyor sanırım.

tşk dostum ancak manuel işlem yapıp takip edeceksem zaten robota bağlamamın bir amacı olmaz :) ve sistem testini yapamam.

bu bakımdan çözüm bulmam lazım

grafik 60 dk ve üzerinde çalıştığı için son 5 dk yada bir dk . % 99.99 sabah işlem açacak şekilde o nedenle bar kapanışını beklemek istemiyorum robotta.

Drift
03-10-2015, 14:05
uufuk üdtad aşşağıda gördüm bir koddan mahrum etmez umarım bizi :)

kafkaf
03-10-2015, 14:57
Ufuk Hocam saygılar, Allah rızası için bir destek beliyorum... Senden başkasının çözebileceğini sanmıyorum...

Problemim:

Kendi geliştirdiğim sistemde tekrar eden aynı karakterdeki AL/sat sinyallerini temizlemek için kod yazmaya çalışıyorum.

Metastock'ta sinyal temizlemek için yazılmış aşağıdaki kodu buldum. Burada sinyal temizleme { Clean signals } bölümü var ancak, burada "Alert" fonksiyonu kullanılmakta(Metastok'taki açıklamasını aşağıya yazdım). Bu fonsiyon matrikste yok sanırım ( ya da başka bir isimle benzer fonksiyon var mı?) çünkü "Signals: [1]Clean" opsiyonu ile sadece 0 (sıfır) çizgisi çiziyor. "Signals: [1] Clean" opsiyonu ile "alert" komutlarını sistemden silerek sistemi (saçma sonuçlar versede) çalıştırabiliyoruz. Signals: [2]All" opsiyonu ile malum bütün sinyalleri çiziyor yani temizleme yapmıyor.

Özetle; Alert fonksiyonu çalışmadığı için aynı görevi gören bir komut yazmak gerekiyor ya da matriks'te benzer bir komut varmı dır? Matriks'te bu sorunu nasıl aşabilirim?

Saygılarımla...

ALERT (Expression, periods): Extends a "true" result of EXPRESSION for the specified number of periods. This true result is held true over the number of periods specified even if a "false" result is generated. [ Example: alert (cross(rsi(15),70),5) ]


{ Breakin/out signals }

{ User inputs }
pds1:=Input("Entry Long breakout periods", 1,252,21);
pds2:=Input("Exit Long breakout periods", 1,252,10);
x:=Input("use Open=1 High=2 Low=3 Close=4 Volume=5 W=6",1,6,4);
delay:=Input("Entry and Exit delay",0,5,0);
plot:=Input("Signals: [1]Clean, [2]All, [3]Trade binary",1,3,1);

{ Select breakout price field }
x:=If(x=1,O,If(x=2,H,If(x=3,L,If(x=5,V,If(x=6,WC() ,C)))));

{ Entry/Exit Long breakouts }
entry:=x>Ref(HHV(x,pds1),-1);
exit:=x<Ref(LLV(x,pds2),-1);

{ Clean signals }
init:=Cum(IsDefined(entry+exit))=1;
long:=entry*(Alert(entry=0,2) OR init);
short:=exit*(Alert(exit=0,2) OR init);
flag:=ValueWhen(1,long-short<>0 OR init,long);
long:=flag*(Alert(flag=0,2) OR init);
short:=(flag=0)*(Alert(flag,2) OR init);
signals:=long-short;

{ Plot in own window }
Ref(If(plot=2,entry,0),-delay);
Ref(If(plot=1,signals,If(plot=2,-exit,flag)),-delay)

nfk
03-10-2015, 15:00
benim de bilgim az ama istediğinizi yapabilirim sanırım....

al
Cross(MOV(c,5,e),MOV(c,55,e))
sat
Cross(MOV(c,55,e),MOV(c,5,e))

ellerinize sağlık çok teşekkür ederim.

bir sorum daha olacak. hissenin toplandıgını gösteren bir formul varmıdır.

uufuk
03-10-2015, 15:24
Ufuk Hocam saygılar, Allah rızası için bir destek beliyorum... Senden başkasının çözebileceğini sanmıyorum...



Pazartesi göz ameliyatından birsüre sonra tüm sorularınızı cevablayacagım....

Drift
03-10-2015, 15:26
Pazartesi göz ameliyatından birsüre sonra tüm sorularınızı cevablayacagım....

çok teşekkürler üstad. umarım başarılı bir operasyon geçirirsin ;) Allah şimdiden acil şifa versin.

saygılar.

Drift
03-10-2015, 15:27
Ufuk Hocam saygılar, Allah rızası için bir destek beliyorum... Senden başkasının çözebileceğini sanmıyorum...

Problemim:

Kendi geliştirdiğim sistemde tekrar eden aynı karakterdeki AL/sat sinyallerini temizlemek için kod yazmaya çalışıyorum.

Metastock'ta sinyal temizlemek için yazılmış aşağıdaki kodu buldum. Burada sinyal temizleme { Clean signals } bölümü var ancak, burada "Alert" fonksiyonu kullanılmakta(Metastok'taki açıklamasını aşağıya yazdım). Bu fonsiyon matrikste yok sanırım ( ya da başka bir isimle benzer fonksiyon var mı?) çünkü "Signals: [1]Clean" opsiyonu ile sadece 0 (sıfır) çizgisi çiziyor. "Signals: [1] Clean" opsiyonu ile "alert" komutlarını sistemden silerek sistemi (saçma sonuçlar versede) çalıştırabiliyoruz. Signals: [2]All" opsiyonu ile malum bütün sinyalleri çiziyor yani temizleme yapmıyor.

Özetle; Alert fonksiyonu çalışmadığı için aynı görevi gören bir komut yazmak gerekiyor ya da matriks'te benzer bir komut varmı dır? Matriks'te bu sorunu nasıl aşabilirim?

Saygılarımla...

ALERT (Expression, periods): Extends a "true" result of EXPRESSION for the specified number of periods. This true result is held true over the number of periods specified even if a "false" result is generated. [ Example: alert (cross(rsi(15),70),5) ]


{ Breakin/out signals }

{ User inputs }
pds1:=Input("Entry Long breakout periods", 1,252,21);
pds2:=Input("Exit Long breakout periods", 1,252,10);
x:=Input("use Open=1 High=2 Low=3 Close=4 Volume=5 W=6",1,6,4);
delay:=Input("Entry and Exit delay",0,5,0);
plot:=Input("Signals: [1]Clean, [2]All, [3]Trade binary",1,3,1);

{ Select breakout price field }
x:=If(x=1,O,If(x=2,H,If(x=3,L,If(x=5,V,If(x=6,WC() ,C)))));

{ Entry/Exit Long breakouts }
entry:=x>Ref(HHV(x,pds1),-1);
exit:=x<Ref(LLV(x,pds2),-1);

{ Clean signals }
init:=Cum(IsDefined(entry+exit))=1;
long:=entry*(Alert(entry=0,2) OR init);
short:=exit*(Alert(exit=0,2) OR init);
flag:=ValueWhen(1,long-short<>0 OR init,long);
long:=flag*(Alert(flag=0,2) OR init);
short:=(flag=0)*(Alert(flag,2) OR init);
signals:=long-short;

{ Plot in own window }
Ref(If(plot=2,entry,0),-delay);
Ref(If(plot=1,signals,If(plot=2,-exit,flag)),-delay)

dostum sinyal temizleme derken anlamadım ?

tam olarak işlevi nedir?

kanege
03-10-2015, 17:04
son x barda en yüksek, 2. ,3 , 4. vb. close değerini görmek istiyorum.

örneğin son 40 barda en yüksek 5. close değeri nedir ? i bulmak istiyorum.

peşinen teşekkürler.

kafkaf
03-10-2015, 17:08
Pazartesi göz ameliyatından birsüre sonra tüm sorularınızı cevablayacagım....

Geçmiş olsun hocam, acil şifalar dilerim...

kafkaf
03-10-2015, 17:11
dostum sinyal temizleme derken anlamadım ?

tam olarak işlevi nedir?

Örneğin en son "al" sinyali geldi ve siz aldıktan sonra hisse %5 yükseldi ve sonra %1 düştü. Tekrar yükselmeye başladığında tekrar "al" sinyali veriyor. Halbuki öncesinde sat sinyali gelmedi, hala hissedeyim )) son gelen al sinyalini temizleyebilirsiniz çünkü gereksiz bir sinyal.

Bear_Bull
03-10-2015, 17:17
Örneğin en son "al" sinyali geldi ve siz aldıktan sonra hisse %5 yükseldi ve sonra %1 düştü. Tekrar yükselmeye başladığında tekrar "al" sinyali veriyor. Halbuki öncesinde sat sinyali gelmedi, hala hissedeyim )) son gelen al sinyalini temizleyebilirsiniz çünkü gereksiz bir sinyal.

sisteminizi
expert advisorde değil
systesterde kullanın sorununuz çözülecektir.

Drift
03-10-2015, 17:26
Örneğin en son "al" sinyali geldi ve siz aldıktan sonra hisse %5 yükseldi ve sonra %1 düştü. Tekrar yükselmeye başladığında tekrar "al" sinyali veriyor. Halbuki öncesinde sat sinyali gelmedi, hala hissedeyim )) son gelen al sinyalini temizleyebilirsiniz çünkü gereksiz bir sinyal.

anladım ama sistem testerda zaten sat sinyali gelmedikçe yeni bir al sinyali gelmez.

öyle olsaydı peşpeşe 3 5 adet al sinyali olurdu :)

kafkaf
03-10-2015, 17:29
sisteminizi
expert advisorde değil
systesterde kullanın sorununuz çözülecektir.


anladım ama sistem testerda zaten sat sinyali gelmedikçe yeni bir al sinyali gelmez.
öyle olsaydı peşpeşe 3 5 adet al sinyali olurdu :)


Evet onun farkındayım ancak aynı grafik üzerinde tek sistemi 3-4 değişik değerle aynı anda çalıştırıyorum. Gün içi al/sat tan ziyade swing-trade yaptığımdan elle alım/satım emri gönderiyorum ama kararı ekranı izleyip kendim alıyorum ))

http://i.hizliresim.com/257L8L.png (http://hizliresim.com/257L8L)

kanege
03-10-2015, 17:29
Beim soruma da hızlı bir cevap var m?
Tam gaz gidiyorum, sorduğum sorunun cevabında takıldım

Drift
03-10-2015, 17:35
son x barda en yüksek, 2. ,3 , 4. vb. close değerini görmek istiyorum.

örneğin son 40 barda en yüksek 5. close değeri nedir ? i bulmak istiyorum.

peşinen teşekkürler.

ref(HHV(C,40),-5) buldun sanırım D:D

Drift
03-10-2015, 17:36
Evet onun farkındayım ancak aynı grafik üzerinde tek sistemi 3-4 değişik değerle aynı anda çalıştırıyorum. Gün içi al/sat tan ziyade swing-trade yaptığımdan elle alım/satım emri gönderiyorum ama kararı ekranı izleyip kendim alıyorum ))

http://i.hizliresim.com/257L8L.png (http://hizliresim.com/257L8L)

yine aynı anda çalıştırabilirsin testerda.

hem sonuçları görmüş olursun.

kanege
03-10-2015, 17:41
ref(HHV(C,40),-5) buldun sanırım D:D

Teşekkürler ama olmadı.
bu 5 gün öncesinden başlayan 40 bar içinde en yükseği verir.
yani -45 ile -5 arasındaki en yükseği verir.

Drift
03-10-2015, 17:53
Teşekkürler ama olmadı.
bu 5 gün öncesinden başlayan 40 bar içinde en yükseği verir.
yani -45 ile -5 arasındaki en yükseği verir.

Anladım barsince işini görür ozaman ama tam nasıl yazılır bilmiyorum bunun barsincelisini dene :)

kanege
03-10-2015, 17:56
BarsSince sadece bar sayısı hesaplıyor.

Bars Since:
Yazım: BarsSince(Data)
Tanımladığımız koşulun gerçekleşmesinden bu yana geçen bar sayısını hesaplar.
Örnek: Barsince ( macd (26,12,9) < 0 )
Burada vereceği sonuç, yukarıdaki parametrelere göre hesaplanan Macd nin 0 dan küçük
olduğu en son bardan bu yana geçen bar sayısı olacaktır.

Drift
03-10-2015, 17:59
BarsSince sadece bar sayısı hesaplıyor.

Bars Since:
Yazım: BarsSince(Data)
Tanımladığımız koşulun gerçekleşmesinden bu yana geçen bar sayısını hesaplar.
Örnek: Barsince ( macd (26,12,9) < 0 )
Burada vereceği sonuç, yukarıdaki parametrelere göre hesaplanan Macd nin 0 dan küçük
olduğu en son bardan bu yana geçen bar sayısı olacaktır.

dostumson 40 bardaki en yüksek 5. i barı ancak böyle hesaplattırabilirsin başka yolda varsa ben bilmiyorum.

hhv kullanarak barsinceden olması lazım

onun dışında neden 10 değilde 5.ci bar veya 4 değil.

kısaca optimize ile uğraşma derim. ilerde pert olcak çünkü :)

kanege
03-10-2015, 18:06
5. olmasının bir önemi yok.
sadece bir ornek o.
önemli olan bu matriks te mümkün mü?
mümkün ise nasıl yazarız.

kafkaf
03-10-2015, 18:13
yine aynı anda çalıştırabilirsin testerda.

hem sonuçları görmüş olursun.

3 farklı değer için 3 sistem yaptım (short, mid ve longterm). tester ile 3ünü aynı anda çalışırabiliyorum ancak canlı olarak tek bir grafik üzerinde sadece tek bir sisteme (değere) ait sonucu/sinyali gösteriyor.

Yine de bu işin aslını Ufuk hocadan öğrenmek lazım. Çünkü, 3 sistemin sonucu canlı olarak aynı grafikte görmek isterim))

Drift
03-10-2015, 19:13
3 farklı değer için 3 sistem yaptım (short, mid ve longterm). tester ile 3ünü aynı anda çalışırabiliyorum ancak canlı olarak tek bir grafik üzerinde sadece tek bir sisteme (değere) ait sonucu/sinyali gösteriyor.

Yine de bu işin aslını Ufuk hocadan öğrenmek lazım. Çünkü, 3 sistemin sonucu canlı olarak aynı grafikte görmek isterim))


yani manuel işlem yapacağın şartları tanımalamak istiyorsun sonuçta. üç indikatöre aynı anda bakıyorsun tek grafikte . bu üç indikatörü manuelde işlem yapma şartın ne ise bunu sistemde tanımla diyorum :) tek tek üç sistem yazmana illa gerek varmı ?

yada yapmak istediğini ben anlamadım. :/

kafkaf
03-10-2015, 19:38
yani manuel işlem yapacağın şartları tanımalamak istiyorsun sonuçta. üç indikatöre aynı anda bakıyorsun tek grafikte . bu üç indikatörü manuelde işlem yapma şartın ne ise bunu sistemde tanımla diyorum :) tek tek üç sistem yazmana illa gerek varmı ?

yada yapmak istediğini ben anlamadım. :/

Hocam, senin anladığından biraz farklı )) Öyle diyelim ))
3 İndikatör 3 farklı vade için, en üstteki (uzun vade) trendi gösteriyor. Ortadaki, uzun vade (trend) içindeki ana dalgalanmayı gösteriyor (%40 poz taşırım). Alttaki ise KV trade için (%20 ile mesela...) işlem yapmak maksadı ile. Asıl karlı olan ortadaki ile swing trade (%40 ile mesela) yapmak ))).

3 ünü birleştirirsem karım azalıyor...

Bear_Bull
03-10-2015, 19:38
son x barda en yüksek, 2. ,3 , 4. vb. close değerini görmek istiyorum.

örneğin son 40 barda en yüksek 5. close değeri nedir ? i bulmak istiyorum.

peşinen teşekkürler.

waluewhen komutunu dene.

kanege
03-10-2015, 20:39
waluewhen komutunu dene.

Sevgili Bear_Bull
Denedim, ya bir noktayı gözden kaçırıyorum yada bu matrikste yok.

5. derken , 40 bar içinde en yüksek 5. değeri kastediyorum.
yani 40. en yüksek, en düşük değer demek olmalı.