PDA

View Full Version : Matriks Formülleri



Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29

mtasdelen
10-11-2015, 23:25
Varya 1 yaşıma daha girdim. 39 oldum sayenizde :) "Ha şimdi anlaaaadııııımmm" moduna girdim bi anda.

Aşağıdaki resme oturtunca anladım. Cumlu ve sumlu ifadelerle pek işim yoktu. İşim olunca ve biri açıklayınca bile bazen olmuyor. Forumda daha önce kaç kere aynı "çıktı mesajlarını" sürekli yazıyordunuz. Ama çıktı değerleriyle pek ilgilenmediğim için ( işim olmadığı için ) oturtamamışım.

Hamile(harami) ayı-boğa dojilerin oluştuğu zamanlardaki hacimleride yorumlamaya katıp, buna göre stop çizgisini biraz daha aşağıya indirmeyi düşünüyordum. Ana amacım buydu.

Şimdi bayağı taşlar yerine oturdu. Bide istediğim formülde eşitleme yapmazsam. Formülümün tam tersi şartında oluştuğu yeri görebilmekte hoşuma gitti. 1 taşla iki kuş. Heh he he. ( içime şeytan kaçtı )

http://i67.tinypic.com/bevn0w.jpg

sezer32
11-11-2015, 06:32
Şu ikisinide ekleyeyim.

Yutan Ayı
VALUEWHEN(1,REF(C,-1)>REF(O,-1) AND O>C AND O>=REF(C,-1) AND C<=REF(O,-1) AND H>REF(H,-1) AND L<REF(L,-1),C);
VALUEWHEN(1,REF(C,-1)>REF(O,-1) AND O>C AND O>=REF(C,-1) AND C<=REF(O,-1) AND H>REF(H,-1) AND L<REF(L,-1),H)

Yutan Boğa
VALUEWHEN(1,REF(C,-1)>REF(O,-1) AND O>C AND O>=REF(C,-1) AND C<=REF(O,-1) AND H>REF(H,-1) AND L<REF(L,-1),C);
VALUEWHEN(1,REF(C,-1)>REF(O,-1) AND O>C AND O>=REF(C,-1) AND C<=REF(O,-1) AND H>REF(H,-1) AND L<REF(L,-1),H)

Hele bu olmazsa olmaz. 3 koşan asker ( boğa ) 3 bar kuralının, mum formasyonlusu.
valuewhen(1,O<REF(O,-1) AND REF(O,-1)<REF(O,-2) AND REF(O,-2)<REF(O,-3),L);
valuewhen(1,H>REF(H,-1) AND REF(H,-1)>REF(H,-2) AND REF(H,-2)>REF(H,-3),H);
valuewhen(1,C>REF(C,-1) AND REF(C,-1)>REF(C,-2) AND REF(C,-2)>REF(C,-3),H)

Mtasdelen hocam yutan ayıyla,yutan boğa aynı formül sanırım..Ekleyince üst üste geldi..Bu arada paylaşımlarınız için çok teşekkürler, elinize sağlık..

uufuk
11-11-2015, 07:53
Ufuk hocam merhabalar,

Not: period:=15

Peryot değil,%15.


http://i.hizliresim.com/B4dqVL.png

kafkaf
11-11-2015, 10:29
Haklısınız hocam, acele ile yazarken yanlış yazmışım. % olduğunu biliyordum ancak problem burada olmayabilir! Dikkat ederseniz orijinal (sinyal temizlemesiz) hali ile %15 de iken sinyal veriyor. "Sinyal temizle" seçeneğini seçtiğimde "hiç bir sinyal" vermiyor. Birde bu gözle bakarak değerlendirir misiniz? Tşk.ler...


Peryot değil,%15.


http://i.hizliresim.com/B4dqVL.png

uufuk
11-11-2015, 11:39
Haklısınız hocam, acele ile yazarken yanlış yazmışım. % olduğunu biliyordum ancak problem burada olmayabilir! Dikkat ederseniz orijinal (sinyal temizlemesiz) hali ile %15 de iken sinyal veriyor. "Sinyal temizle" seçeneğini seçtiğimde "hiç bir sinyal" vermiyor. Birde bu gözle bakarak değerlendirir misiniz? Tşk.ler...



Elliot Wave sinyalleri üreten indikatörü Matriks te çalıştıramadım. Yardımcı olabilecek var mı? Tşk.ler

{ Elliot Wave Signals }

{ User input }
pr:=Input("Elliot Wave minimum % move",
.001,100,2);

{ Elliot Wave engine }
EWpk:=PeakBars(1,H,pr)=0;
EWtr:=TroughBars(1,L,pr)=0;

zz:=Zig(C,pr,%);
zzHi:=Zig(H,pr,%);
zzLo:=Zig(L,pr,%);
avg:=(zzHi+zzLo)/2;

RetroSuccessSecret:=If(EWpk,zzHi,
If(EWtr,zzLo,If(avg>Ref(avg,-1),H,L)));
EW:=Zig(RetroSuccessSecret,pr,%);

{ Buy/Sell Elliot Wave stuff }
EWbuy:=TroughBars(1,EW,pr)=0;
EWsell:=PeakBars(1,EW,pr)=0;

{ Plot on own window }
EWbuy-EWsell


:gulen: :gulen:

pr:=Input("Elliot Wave minimum % move", .001,100,2);
zz:=Zig(C,pr,%); zzHi:=Zig(H,pr,%); zzLo:=Zig(L,pr,%); avg:=(zzHi+zzLo)/2;
EWpk:=BarsSince(Cross(ref(zzHi,-1),zzHi))=0; EWtr:=BarsSince(Cross(zzLo,ref(zzLo,-1)))=0;
EWpk ;EWtr

veya
pr:=Input("Elliot Wave minimum % move", .001,100,2);
zz:=Zig(C,pr,%); zzHi:=Zig(H,pr,%); zzLo:=Zig(L,pr,%); avg:=(zzHi+zzLo)/2;
EWpk:=Cross(ref(zzHi,-1),zzHi); EWtr:=Cross(zzLo,ref(zzLo,-1));
EWpk ;EWtr

Saksıyı çalıştırın,devamını getirin..Kör'ü yormayın....:he:

EWpk ile EWtr 'yı PeakBars ve TroughBars fonksiyonlarını BarsSince ile simule ettiğimiz için
otomatik olarak "Sinyal temizle" niyor.
zz92

pr:=Input("Elliot Wave minimum % move",.001,100,5);
zz:=Zig(C,pr,%); zzHi:=Zig(H,pr,%); zzLo:=Zig(L,pr,%); avg:=(zzHi+zzLo)/2;
EWpk:=BarsSince(Cross(ref(zzHi,-1),zzHi))=0; EWtr:=BarsSince(Cross(zzLo,ref(zzLo,-1)))=0;
RetroSuccessSecret:=If(EWpk,zzHi, If(EWtr,zzLo,If(avg>Ref(avg,-1),H,L)));
EW:=Zig(RetroSuccessSecret,pr,%); ew

zz93

pr:=Input("Elliot Wave minimum % move",.001,100,5);
zz:=Zig(C,pr,%); zzHi:=Zig(H,pr,%); zzLo:=Zig(L,pr,%); avg:=(zzHi+zzLo)/2;
EWpk:=BarsSince(Cross(ref(zzHi,-1),zzHi))=0; EWtr:=BarsSince(Cross(zzLo,ref(zzLo,-1)))=0;
RetroSuccessSecret:=If(EWpk,zzHi, If(EWtr,zzLo,If(avg>Ref(avg,-1),H,L)));
EW:=Zig(RetroSuccessSecret,pr,%);
EWbuy:=BarsSince(Cross(EW,ref(EW,-1)))=0; EWsell:=BarsSince(Cross(ref(EW,-1),EW))=0;
EWsell-EWbuy

http://i.hizliresim.com/J69r4J.png

http://i.hizliresim.com/jjMPjL.png

http://i.hizliresim.com/7PJEPN.png

kafkaf
11-11-2015, 11:57
EWpk ile EWtr 'yı PeakBars ve TroughBars fonksiyonlarını BarsSince ile simule ettiğimiz için
otomatik olarak "Sinyal temizle" niyor.
zz92

pr:=Input("Elliot Wave minimum % move",.001,100,5);
zz:=Zig(C,pr,%); zzHi:=Zig(H,pr,%); zzLo:=Zig(L,pr,%); avg:=(zzHi+zzLo)/2;
EWpk:=BarsSince(Cross(ref(zzHi,-1),zzHi))=0; EWtr:=BarsSince(Cross(zzLo,ref(zzLo,-1)))=0;
RetroSuccessSecret:=If(EWpk,zzHi, If(EWtr,zzLo,If(avg>Ref(avg,-1),H,L)));
EW:=Zig(RetroSuccessSecret,pr,%); ew

zz93

pr:=Input("Elliot Wave minimum % move",.001,100,5);
zz:=Zig(C,pr,%); zzHi:=Zig(H,pr,%); zzLo:=Zig(L,pr,%); avg:=(zzHi+zzLo)/2;
EWpk:=BarsSince(Cross(ref(zzHi,-1),zzHi))=0; EWtr:=BarsSince(Cross(zzLo,ref(zzLo,-1)))=0;
RetroSuccessSecret:=If(EWpk,zzHi, If(EWtr,zzLo,If(avg>Ref(avg,-1),H,L)));
EW:=Zig(RetroSuccessSecret,pr,%);
EWbuy:=BarsSince(Cross(EW,ref(EW,-1)))=0; EWsell:=BarsSince(Cross(ref(EW,-1),EW))=0;
EWsell-EWbuy



Hocam elinize sağlık, ne yapmışsınız anlamaya çalışayım bakalım )) Saksıyı çalıştırma vakti... Tekrar teşekkürler...

mtasdelen
11-11-2015, 18:23
Mtasdelen hocam yutan ayıyla,yutan boğa aynı formül sanırım..Ekleyince üst üste geldi..Bu arada paylaşımlarınız için çok teşekkürler, elinize sağlık..

Kusura bakma. biraz hata olmuş kopyala yapıştırda.

Yutan Ayı Formülü
VALUEWHEN(1,REF(C,-1)>REF(O,-1) AND O>C AND O>=REF(C,-1) AND C<=REF(O,-1) AND H>REF(H,-1) AND L<REF(L,-1),C);
VALUEWHEN(1,REF(C,-1)>REF(O,-1) AND O>C AND O>=REF(C,-1) AND C<=REF(O,-1) AND H>REF(H,-1) AND L<REF(L,-1),H)

Yutan Boğa Formülü
VALUEWHEN(1,REF(C,-1)<REF(O,-1) AND O<C AND O<=REF(C,-1) AND C>=REF(O,-1) AND H>REF(H,-1) AND L<REF(L,-1),C);
VALUEWHEN(1,REF(C,-1)<REF(O,-1) AND O<C AND O<=REF(C,-1) AND C>=REF(O,-1) AND H>REF(H,-1) AND L<REF(L,-1),L)

L1 kırmızı/yeşil düz çizgi ( teyit çizgisi )
L2 kesik kırmızı/yeşil çizgi (stop/bozulma çizgisi ) yapın.

mtasdelen
11-11-2015, 19:24
Mum güvercin yuvasının saatliklerde bayağı bayağı iş gördüğünün farkına vardım. Bist 100 saatlikde. Normalde güvercin yuvası en büyük yükseliş trendlerinde orta yükseliş trendinin tepesinde oluşur. Ve Boğaların hafif kaybetmeye başladıkları güçü kazanmak istedikleri zaman ortaya çıkıyor.

Ama maalesef yarım saatliklerde sonuç hüsran. Grafigin ilk yarım tarafında hiç sinyal oluşmuyor. Saatlik ve seanslardaki sonuçlar iyi.

Resimde mavi düz çizgi ( L1 teyit çizgisi) mavi kesik çizgi ( Formasyonun bozulma çizgisi /stop)

Saatlikde aşağıdaki resimdeki çizgiler.
Mavi : Güvercin yuvası (3/4 ihtimalle Boğa ağırlıklı-1/4 Nötr formasyon ) ( bu formasyonun zıttı inişe geçen şahin, inen şahin )
kırmızı: Yutan ayı
Yeşil : Yutan boğa

http://i65.tinypic.com/vglan6.jpg

arkadaşlar formasyonları bişeylerde denerseniz ve şu formasyon , şu grafikte bayağı bi ortaya çıkıyor.. Çıktığında genelde şu durum oluşuyor diye geri bildirim yaparsınız inanın sevinirim.

formül
valuewhen(1,REF(O,-1)>REF(C,-1) AND O>C AND REF(O,-1)>=O AND REF(H,-1)>H AND REF(L,-1)<L AND REF(C,-1)<=C,(REF(O,-1)+REF(C,-1))/2);
valuewhen(1,REF(O,-1)>REF(C,-1) AND O>C AND REF(O,-1)>=O AND REF(H,-1)>H AND REF(L,-1)<L AND REF(C,-1)<=C,REF(L,-1))

Not: Güvercin yuvasıda tehlike seviyesi 3 olan formasyonlardan. Ama nedense bist100 saatlikde. Diger formasyonlar jilet kesiği gibi yukarı ve aşağı inmezken. Yani teyit olmalarını beklerken. Güvercin yuvası jilet kesiği gibi diğer barlarda oluşacak barın teyit veya stop/bozulmasını hemen yapıyor. Yani feci hızlı piyasanın nereye döndüğünü hemen görmenizi sağlıyor. Tabii formasyon oluştuğunda.

ertül
11-11-2015, 20:20
smı ı nasıl matrıks te alım satım kosulu yazabılrım zahmet olmassa yazabılırmısınız

mystic
11-11-2015, 21:17
smı ı nasıl matrıks te alım satım kosulu yazabılrım zahmet olmassa yazabılırmısınız

indikator >>>>

sm:=100 * ( Mov( Mov(C - (.5 * ( HHV(H,5) + LLV(L,5))),3,E),3,E)/(.5*Mov(Mov( HHV(H,5) - LLV(L,5),3,E),3,E)));
sig:=mov(sm,3,e);
sm;sig

----

Enter long >>>
cross(sm,sig)

Enter short >>>

cross(sig,sm)

Not : parametreler standart 5,3,3 versiyonuna göredir..

ertül
11-11-2015, 21:29
indikator >>>>

sm:=100 * ( Mov( Mov(C - (.5 * ( HHV(H,5) + LLV(L,5))),3,E),3,E)/(.5*Mov(Mov( HHV(H,5) - LLV(L,5),3,E),3,E)));
sig:=mov(sm,3,e);
sm;sig

----

Enter long >>>
cross(sm,sig)

Enter short >>>

cross(sig,sm)

Not : parametreler standart 5,3,3 versiyonuna göredir..

çok tşk yordum sizi

sezer32
12-11-2015, 09:51
Ufuk hocam bu filtreyi paylaşmıştınız çok teşekkürler..Bi ricam var sabahta sistem aldaysa 9:15 geçe alsın istiyorum mümkünse ,bu haliyle akşam kapatsa da güniçi sinyal gelmesini bekliyor..Hani sistemle birlikte olmaz derseniz akşam satsın ,sabah alsın oda işimi görür..

1730 filtresi
Al
and (Hour()*100+Minute()<1730)
sat
or (Hour()*100+Minute()=1730)
açığa sat
and (Hour()*100+Minute()<1730)
açık poz kapa
or (Hour()*100+Minute()=1730)

uufuk
12-11-2015, 12:18
Ufuk hocam bu filtreyi paylaşmıştınız çok teşekkürler..Bi ricam var sabahta sistem aldaysa 9:15 geçe alsın istiyorum mümkünse ,bu haliyle akşam kapatsa da güniçi sinyal gelmesini bekliyor..Hani sistemle birlikte olmaz derseniz akşam satsın ,sabah alsın oda işimi görür..

1730 filtresi
Al
and (Hour()*100+Minute()<1730)
sat
or (Hour()*100+Minute()=1730)
açığa sat
and (Hour()*100+Minute()<1730)
açık poz kapa
or (Hour()*100+Minute()=1730)

Örnek sistem sadace 1730 stoplu

al:=Cross(mov(c,13,s),mov(c,50,s)) and (Hour()*100+Minute()<1730);
sat:=Cross(mov(c,50,s),mov(c,13,s)) or (Hour()*100+Minute()=1730);
asat:=Cross(mov(c,50,s),mov(c,13,s)) and (Hour()*100+Minute()<1730);
akap:=Cross(mov(c,13,s),mov(c,50,s)) or (Hour()*100+Minute()=1730) ;
al;sat/2;asat;akap/2

http://i.hizliresim.com/V6ORQB.png

Aynı sistem 1730 stop ve yeni günde hemen poza dönüşlüsü..


al:=Cross(-0.5,(mov(c,13,s)>mov(c,50,s) and Hour()*100+Minute()<1730) or
(mov(c,13,s)>mov(c,50,s) and Hour()*100+Minute()>910 and Hour()*100+Minute()<1730)) ;
sat:=Cross(-0.5,(mov(c,50,s)>mov(c,13,s) or Hour()*100+Minute()=1730));
al ;sat
Açıga satışı da siz ekleyin..:yes:

http://i.hizliresim.com/vRG7Nr.png

sezer32
12-11-2015, 21:11
Örnek sistem sadace 1730 stoplu

al:=Cross(mov(c,13,s),mov(c,50,s)) and (Hour()*100+Minute()<1730);
sat:=Cross(mov(c,50,s),mov(c,13,s)) or (Hour()*100+Minute()=1730);
asat:=Cross(mov(c,50,s),mov(c,13,s)) and (Hour()*100+Minute()<1730);
akap:=Cross(mov(c,13,s),mov(c,50,s)) or (Hour()*100+Minute()=1730) ;
al;sat/2;asat;akap/2

http://i.hizliresim.com/V6ORQB.png

Aynı sistem 1730 stop ve yeni günde hemen poza dönüşlüsü..


al:=Cross(-0.5,(mov(c,13,s)>mov(c,50,s) and Hour()*100+Minute()<1730) or
(mov(c,13,s)>mov(c,50,s) and Hour()*100+Minute()>910 and Hour()*100+Minute()<1730)) ;
sat:=Cross(-0.5,(mov(c,50,s)>mov(c,13,s) or Hour()*100+Minute()=1730));
al ;sat
Açıga satışı da siz ekleyin..:yes:

http://i.hizliresim.com/vRG7Nr.png
Eline sağlık abi..Yanlız bende bunu sisteme çevirecek Matriksçe yok :)

Arkadaşlardan yardım isteyim seni tekrar yormayım. :)

sezer32
12-11-2015, 21:35
Arkadaşlarda hakkından gelemedi..Ufuk hocam sen bilirsin artık şu 1730lu formülü mostlu sisteme çevirebilirsen sevinirim..Açığa satmasına gerek yok al-sat yeterli hisse için kullanıcam..

AL
Cross(MOV(C,OPT1,S),MOST(C,OPT1,OPT2))

SAT
Cross(MOST(C,OPT1,OPT2),MOV(C,OPT1,S))

sezer32
13-11-2015, 20:15
Formülü sora sora bulduk nihayet :) Ufuk hocam sende haklısın bi yerden sonra kendiniz çabalayın öğrenin diyorsun haklı olarak ne yapayım yetenek yok maalesef :) Detaylı anlatımın için teşekkürler, izinin olursa bu formülde arşivdeki yerini alsın..

AL koşulu : Cross(MOV(C,3,E),MOST(C,3,1)) OR (MOV(C,3,E)>MOST(C,3,1) AND HOUR()=09 AND MINUTE()=35)
SAT koşulu: Cross(MOST(C,3,1),MOV(C,3,E)) OR (HOUR()=17 AND MINUTE()=25)

teacheradnan
15-11-2015, 01:44
Iyi geceler

teacheradnan
15-11-2015, 01:50
garan 5dk'lık grafikte aşağıdaki kendim yazmaya çalıştığım formullerle sistem tester da al sat üertmeye çalıştım bir türlü beceremedim yardımcı olursanız sevinirim. acaba nerede hata yapıyorum?

al:
Cross(C,(6.81+ATR(14))) OR
Cross((6.81+ATR(14)),C) OR
Cross(C,(7.02+ATR(14))) OR
Cross((7.02+ATR(14)),C) OR
Cross(C,(7.22+ATR(14))) OR
Cross((7.22+ATR(14)),C) OR
Cross(C,(7.42+ATR(14))) OR
Cross((7.42+ATR(14)),C) OR
Cross(C,(7.75+ATR(14))) OR
Cross((7.75+ATR(14)),C) OR
Cross(C,(8.09+ATR(14))) OR
Cross((8.09+ATR(14)),C) OR
Cross(C,(8.19+ATR(14))) OR
Cross((8.19+ATR(14)),C) OR
Cross(C,(8.33+ATR(14))) OR
Cross((8.33+ATR(14)),C) OR
Cross(C,(8.49+ATR(14))) OR
Cross((8.49+ATR(14)),C) OR
Cross(C,(8.62+ATR(14))) OR
Cross((8.62+ATR(14)),C) OR
Cross(C,(8.76+ATR(14)))

sat:

Cross((6.81-ATR(14)),C) OR
Cross(H,(6.81-ATR(14))) OR
Cross((7.02-ATR(14)),C) OR
Cross(H,(7.02-ATR(14))) OR
Cross((7.22-ATR(14)),C) OR
Cross(H,(7.22-ATR(14))) OR
Cross((7.42-ATR(14)),C) OR
Cross(H,(7.42-ATR(14))) OR
Cross((7.75-ATR(14)),C) OR
Cross(H,(7.75-ATR(14))) OR
Cross((8.09-ATR(14)),C) OR
Cross(H,(8.09-ATR(14))) OR
Cross((8.19-ATR(14)),C) OR
Cross(H,(8.19-ATR(14))) OR
Cross((8.33-ATR(14)),C) OR
Cross(H,(8.33-ATR(14))) OR
Cross((8.49-ATR(14)),C) OR
Cross(H,(8.49-ATR(14))) OR
Cross((8.62-ATR(14)),C) OR
Cross(H,(8.62-ATR(14))) OR
Cross((8.76-ATR(14)),C)

mystic
15-11-2015, 02:16
garan 5dk'lık grafikte aşağıdaki kendim yazmaya çalıştığım formullerle sistem tester da al sat üertmeye çalıştım bir türlü beceremedim yardımcı olursanız sevinirim. acaba nerede hata yapıyorum?

al:
Cross(C,(6.81+ATR(14))) OR
Cross((6.81+ATR(14)),C) OR
Cross(C,(7.02+ATR(14))) OR
Cross((7.02+ATR(14)),C) OR
Cross(C,(7.22+ATR(14))) OR
Cross((7.22+ATR(14)),C) OR
Cross(C,(7.42+ATR(14))) OR
Cross((7.42+ATR(14)),C) OR
Cross(C,(7.75+ATR(14))) OR
Cross((7.75+ATR(14)),C) OR
Cross(C,(8.09+ATR(14))) OR
Cross((8.09+ATR(14)),C) OR
Cross(C,(8.19+ATR(14))) OR
Cross((8.19+ATR(14)),C) OR
Cross(C,(8.33+ATR(14))) OR
Cross((8.33+ATR(14)),C) OR
Cross(C,(8.49+ATR(14))) OR
Cross((8.49+ATR(14)),C) OR
Cross(C,(8.62+ATR(14))) OR
Cross((8.62+ATR(14)),C) OR
Cross(C,(8.76+ATR(14)))

sat:

Cross((6.81-ATR(14)),C) OR
Cross(H,(6.81-ATR(14))) OR
Cross((7.02-ATR(14)),C) OR
Cross(H,(7.02-ATR(14))) OR
Cross((7.22-ATR(14)),C) OR
Cross(H,(7.22-ATR(14))) OR
Cross((7.42-ATR(14)),C) OR
Cross(H,(7.42-ATR(14))) OR
Cross((7.75-ATR(14)),C) OR
Cross(H,(7.75-ATR(14))) OR
Cross((8.09-ATR(14)),C) OR
Cross(H,(8.09-ATR(14))) OR
Cross((8.19-ATR(14)),C) OR
Cross(H,(8.19-ATR(14))) OR
Cross((8.33-ATR(14)),C) OR
Cross(H,(8.33-ATR(14))) OR
Cross((8.49-ATR(14)),C) OR
Cross(H,(8.49-ATR(14))) OR
Cross((8.62-ATR(14)),C) OR
Cross(H,(8.62-ATR(14))) OR
Cross((8.76-ATR(14)),C)

5 dakikalık grafikte ATR(14)'ün değeri cuma günü X30YVADE için 1.86xxx..

Sizin ilk satırdaki "cross" fonksiyonu kodunuz kapanış ile ATR(14)+6.84 yaklaşık 8.x hadi 9 diyelim..

9 rakamı ile kapanış değeri olan 102.250 hiçbir zaman kesişmez ki..

mystic
15-11-2015, 02:31
5 dakikalık grafikte ATR(14)'ün değeri cuma günü X30YVADE için 1.86xxx..

Sizin ilk satırdaki "cross" fonksiyonu kodunuz kapanış ile ATR(14)+6.84 yaklaşık 8.x hadi 9 diyelim..

9 rakamı ile kapanış değeri olan 102.250 hiçbir zaman kesişmez ki..

Üstte Garan demişsiniz farketmemiştim..

Ama Garan 5 dakika son bar ATR(14) değeri 0.021 buna 6.81 eklemişsiniz yaklaşık 6.85 hadi 6.90 ediyor diyelim..

Garan kapanış ise 8.05 .. Sanırım kodunuzu kopyalarken küçük bir hata oldu..

teacheradnan
15-11-2015, 02:35
5 dakikalık grafikte ATR(14)'ün değeri cuma günü X30YVADE için 1.86xxx..

Sizin ilk satırdaki "cross" fonksiyonu kodunuz kapanış ile ATR(14)+6.84 yaklaşık 8.x hadi 9 diyelim..

9 rakamı ile kapanış değeri olan 102.250 hiçbir zaman kesişmez ki..

ATR de garanin ATR si diyelimki ATR 0.02 6.81+0.02;6.83 wder. Dolayısı ile kapanış 6.84 u yukarı kesince al vermesi gerekmez mi ? İlginize teşekkürler.

mystic
15-11-2015, 02:40
ATR de garanin ATR si diyelimki ATR 0.02 6.81+0.02;6.83 wder. Dolayısı ile kapanış 6.84 u yukarı kesince al vermesi gerekmez mi ? İlginize teşekkürler.

Aşağılara inince rakamın kesme ihtimali oluştu..

Test ettim kodunuzu ve sinyal veriyor..

Sorun OR ifadesinden sonra Enter tuşuna basmanız ile ilgili..

AL kısmını görmek için düzelttim..

SAT kısmını da siz düzeltiverin :he:

AL >>>

Cross(C,(6.81+ATR(14))) OR Cross((6.81+ATR(14)),C) OR Cross(C,(7.02+ATR(14))) OR Cross((7.02+ATR(14)),C) OR Cross(C,(7.22+ATR(14))) OR Cross((7.22+ATR(14)),C) OR Cross(C,(7.42+ATR(14))) OR Cross((7.42+ATR(14)),C) OR Cross(C,(7.75+ATR(14))) OR Cross((7.75+ATR(14)),C) OR Cross(C,(8.09+ATR(14))) OR Cross((8.09+ATR(14)),C) OR Cross(C,(8.19+ATR(14))) OR Cross((8.19+ATR(14)),C) OR Cross(C,(8.33+ATR(14))) OR Cross((8.33+ATR(14)),C) OR Cross(C,(8.49+ATR(14))) OR Cross((8.49+ATR(14)),C) OR Cross(C,(8.62+ATR(14))) OR Cross((8.62+ATR(14)),C) OR Cross(C,(8.76+ATR(14)))

Aynen AL kısmına kopyalayın yeterli..

teacheradnan
15-11-2015, 02:43
Üstte Garan demişsiniz farketmemiştim..

Ama Garan 5 dakika son bar ATR(14) değeri 0.021 buna 6.81 eklemişsiniz yaklaşık 6.85 hadi 6.90 ediyor diyelim..

Garan kapanış ise 8.05 .. Sanırım kodunuzu kopyalarken küçük bir hata oldu..

8.05 kapanış değeri 12 ve 13.sayıdaki 8.09 8.19 aralığını denk geliyor. Dolayısıyla 8.09+ATR değeri yukarı kesildiğinde alması lazım yüksek 8.19- ATR değerini gördüğünde de satması lazım ama yapmıyor. :)

mystic
15-11-2015, 02:45
8.05 kapanış değeri 12 ve 13.sayıdaki 8.09 8.19 aralığını denk geliyor. Dolayısıyla 8.09+ATR değeri yukarı kesildiğinde alması lazım yüksek 8.19- ATR değerini gördüğünde de satması lazım ama yapmıyor. :)

kod aralarındaki OR ifadesinden sonra enter tuşuna basmayın..

hatta tavsiyem kodları önce "notepad" de yazıp öyle matrikse copy-paste yapın..

hem ayrı bir yerde saklamış olursunuz hem de daha geniş bir ekran da kod yazmış..

teacheradnan
15-11-2015, 02:51
kod aralarındaki OR ifadesinden sonra enter tuşuna basmayın..

hatta tavsiyem kodları önce "notepad" de yazıp öyle matrikse copy-paste yapın..

hem ayrı bir yerde saklamış olursunuz hem de daha geniş bir ekran da kod yazmış..

ilginize ve bilginize çok teşekkür ederim.

uufuk
16-11-2015, 11:29
Counter Punch Chop
http://www.netpicks.com/counter-punch-chop/?inf_contact_key=d44e5f342d712bcfcf509dbf1fb2eb983 ae83155540bfb3b58ff3c996687db00


https://www.youtube.com/watch?v=jpESKu0hFw0

Linkden sayfaya ulaşamazsanız kod bu.

Think or Swim için...


NPCP_HTChop |
#| Copyright © 2015 NetPicks LLC |
#|

http://www.netpicks.com |
#+------------------------------------------------------------------+
declare lower;
input I00_Version080615

= "8/6/15";

def I41_HTChopFast = 25;

def I42_HTChopSlow = 270;

def I43_HTChopHisto = 25;

def I44_HTChopFastSig = 1;

def I45_HTChopSlowSig = 5;

def I46_HTChopLength = 20;

def FastLength = I41_HTChopFast;

def SlowLength = I42_HTChopSlow;

def MACDLength = I43_HTChopHisto;

def MA1Len = I44_HTChopFastSig;

def MA2Len = I45_HTChopSlowSig;

def SqueezeLen = I46_HTChopLength;

def NumATR = 1.5;

def NumSD = 2;

def SqueezeRatio = 1;


def CPATR = NumATR*ATR(SqueezeLen,AverageType.SIMPLE);

def SDev = NumSD*stdev(data = Close, length = SqueezeLen);

def CPSqueeze = if(CPATR != 0,SDev/CPATR,CPSqueeze[1]);


plot MACDDiff = MACD(FastLength, SlowLength, MACDLength, AverageType.EXPONENTIAL).Diff;

plot Sig1 = Average(MACDDiff,MA1Len);

plot Sig2 = Average(MACDDiff,MA2Len);

plot Chop = if(CPSqueeze < SqueezeRatio or Crosses(CPSqueeze,SqueezeRatio,CrossingDirection.A NY),0,double.NAN);


MACDDiff.SetPaintingStrategy(PaintingStrategy.HIST OGRAM);

MACDDiff.SetLineWeight(3);

MACDDiff.SetDefaultColor(Color.CURRENT);

MACDDiff.DefineColor("UpColor", Color.BLUE);

MACDDiff.DefineColor("DownColor", Color.RED);

MACDDiff.AssignValueColor(if MACDDiff >= 0 then MACDDiff.Color("UpColor") else MACDDiff.Color("DownColor"));

Sig1.SetPaintingStrategy(PaintingStrategy.LINE);

Sig1.SetLineWeight(2);
Sig1.SetDefaultColor(Color.CYAN);

Sig2.SetPaintingStrategy(PaintingStrategy.LINE);

Sig2.SetLineWeight(2);
Sig2.SetDefaultColor(Color.YELLOW);

Chop.SetPaintingStrategy(PaintingStrategy.POINTS);
Chop.SetLineWeight(5);

Chop.SetDefaultColor(Color.CURRENT);

Chop.DefineColor("Transition", Color.GREEN);

Chop.DefineColor("InChop", Color.RED);

Chop.AssignValueColor(if Crosses(CPSqueeze,SqueezeRatio,CrossingDirection.A NY) then Chop.Color("Transition") else Chop.Color("InChop"));

http://i.hizliresim.com/PBZ349.png


Matrikse uyarladım,sizlerde İDEAL e uyarlayın iyi bişi...TEST EDİN.


http://i.hizliresim.com/3Pn82A.png

Matriks kodu...


a:=MACD(270,25,25); a1:= MACDTrigger(270,25,25); a2:=a-a1;
p:=if(a2>0,1,if(a2<0,-1,0))*(((2*stdev(C,20))/(1.5 *mov(ATR(1),20,s)))<1)*0.05;
mov(a2,5,s);a2;(a2>0)*-a2;(a2<0)*-a2;p

drkuzn
17-11-2015, 02:12
Sn.uufuk, chop indik için TEŞEKKÜR EDERİM.
Bunu filtre şeklinde sys nasıl uyarlayabilirim. Bakıyorum da dünkü gibi yatay zig zag piyasalarda palaya karşı iyi mücadele etmiş.

uufuk
17-11-2015, 07:46
Sn.uufuk, chop indik için TEŞEKKÜR EDERİM.
Bunu filtre şeklinde sys nasıl uyarlayabilirim. Bakıyorum da dünkü gibi yatay zig zag piyasalarda palaya karşı iyi mücadele etmiş.

(al şartı ) and (((2*stdev(C,20))/(1.5 *mov(ATR(1),20,s)))>1)

(acıga sat şartı ) and (((2*stdev(C,20))/(1.5 *mov(ATR(1),20,s)))>1)

gibi olabilir deneyiniz...

drkuzn
17-11-2015, 10:09
Sn.uufuk, SAĞOLUN, VAROLUN.

drkuzn
17-11-2015, 10:41
sabah eğlenceliği olsun:clown:
bugünlük saçmalama hakkımı sabahtan doldurdum:seyt:

sağ graf hiç değiştirilmemiş hali, sol ise chop hali:cry:

http://666kb.com/i/d3vsomag1blmfi40p.gif

uufuk
17-11-2015, 11:34
sabah eğlenceliği olsun:clown:
bugünlük saçmalama hakkımı sabahtan doldurdum:seyt:

sağ graf hiç değiştirilmemiş hali, sol ise chop hali:cry:

"saçmalama hakkımı sabahtan doldurdum" bunun üstüne söz söylenmez...:yes:
Sagı da solu da yanlış...
al
(mov(c,13,s)>mov(c,50,s)) and (((2*stdev(C,20))/(1.5 *mov(ATR(1),20,s)))>1)
a.sat
(mov(c,13,s)<mov(c,50,s)) and (((2*stdev(C,20))/(1.5 *mov(ATR(1),20,s)))>1)
gibi olmalı idi......:yes: :yes: :yes:

emirserhat
18-11-2015, 11:28
Matriks x30yvade saatlik geçmiş verileri arıyorum. Elinde olan varsa paylaşabilir mi?

kafkaf
18-11-2015, 11:30
"saçmalama hakkımı sabahtan doldurdum" bunun üstüne söz söylenmez...:yes:
Sagı da solu da yanlış...
al
(mov(c,13,s)>mov(c,50,s)) and (((2*stdev(C,20))/(1.5 *mov(ATR(1),20,s)))>1)
a.sat
(mov(c,13,s)<mov(c,50,s)) and (((2*stdev(C,20))/(1.5 *mov(ATR(1),20,s)))>1)
gibi olmalı idi......:yes: :yes: :yes:

Ufuk hocam, sen olma dan bu topic olmaz))

drkuzn
18-11-2015, 13:37
dün Sn.uufuk'un rehberliğinde sys uyarladım ve kontrol ettim grafta görüldüğü üzere benim mevcut filtrem daha iyi çalışmış
benim sys göre olumlu tarafı ise her seferinde daha önce al veya sat sinyali vermiş
diğer arkadaşların benzer çalışması var ve paylaşırlarsa etkileşim ve değerlendirme olabilir
Sn.uufuk zaten topiğin senseisi benim için bir hata yaparsam uyarı amaçlı kulağımı çekebilir herzaman:japon:
http://666kb.com/i/d3wwss2i58edp6ehl.gif
http://666kb.com/i/d3wwss2i58edp6ehl.gif

50promil
20-11-2015, 13:23
kaynaklarda parabolic in filtre olarak tavsiyesini görüyorum fakat sisteme entegre edemiyorum.sanki tek başına al-sat sinyali gibi oluyor. bu konuda bilgi verir misiniz?

viobdelisi
20-11-2015, 16:50
EWpk ile EWtr 'yı PeakBars ve TroughBars fonksiyonlarını BarsSince ile simule ettiğimiz için
otomatik olarak "Sinyal temizle" niyor.
zz92

pr:=Input("Elliot Wave minimum % move",.001,100,5);
zz:=Zig(C,pr,%); zzHi:=Zig(H,pr,%); zzLo:=Zig(L,pr,%); avg:=(zzHi+zzLo)/2;
EWpk:=BarsSince(Cross(ref(zzHi,-1),zzHi))=0; EWtr:=BarsSince(Cross(zzLo,ref(zzLo,-1)))=0;
RetroSuccessSecret:=If(EWpk,zzHi, If(EWtr,zzLo,If(avg>Ref(avg,-1),H,L)));
EW:=Zig(RetroSuccessSecret,pr,%); ew

zz93

pr:=Input("Elliot Wave minimum % move",.001,100,5);
zz:=Zig(C,pr,%); zzHi:=Zig(H,pr,%); zzLo:=Zig(L,pr,%); avg:=(zzHi+zzLo)/2;
EWpk:=BarsSince(Cross(ref(zzHi,-1),zzHi))=0; EWtr:=BarsSince(Cross(zzLo,ref(zzLo,-1)))=0;
RetroSuccessSecret:=If(EWpk,zzHi, If(EWtr,zzLo,If(avg>Ref(avg,-1),H,L)));
EW:=Zig(RetroSuccessSecret,pr,%);
EWbuy:=BarsSince(Cross(EW,ref(EW,-1)))=0; EWsell:=BarsSince(Cross(ref(EW,-1),EW))=0;
EWsell-EWbuy

http://i.hizliresim.com/J69r4J.png

http://i.hizliresim.com/jjMPjL.png

http://i.hizliresim.com/7PJEPN.png

Ufuk Bey zz93 diye adlandırmış olduğunuz indikatörü al sat şeklinde yazmanız mümkün mü?Teşekkürler.

uufuk
20-11-2015, 18:56
Ufuk Bey zz93 diye adlandırmış olduğunuz indikatörü al sat şeklinde yazmanız mümkün mü?Teşekkürler.

REPAİNT yapar.....

hocamurat2001
21-11-2015, 22:23
........

nfk
24-11-2015, 13:40
kolay gelsin abilerim

xagusd 15 dk lık grafik üzerine zigzag atıyorum bunun yüzdelik oranını 1 olarak seçiyorum.
alt kısma bir tane rsi koyuyorum bunun değerini de 1 yapıyor zigzag ile yumuşatıyorum.

yeşil kısım al kırmızı kısım sat olarak çalışıyor. buradaki en buyuk sıkıtı ise okla gösterdiğim yerde
sat vermesine ragmen ilerleyen zaman diliminde sanki hic sat vermemis gibi düzeltme yapıyor.

sahte sinyal mi dersiniz yoksa baska birseymi bilmiyorum önüne nasıl gecebilirm.


http://imageturko.com/?di=KT5P

uufuk
24-11-2015, 13:57
kolay gelsin abilerim

xagusd 15 dk lık grafik üzerine zigzag atıyorum bunun yüzdelik oranını 1 olarak seçiyorum.
alt kısma bir tane rsi koyuyorum bunun değerini de 1 yapıyor zigzag ile yumuşatıyorum.

yeşil kısım al kırmızı kısım sat olarak çalışıyor. buradaki en buyuk sıkıtı ise okla gösterdiğim yerde
sat vermesine ragmen ilerleyen zaman diliminde sanki hic sat vermemis gibi düzeltme yapıyor.

sahte sinyal mi dersiniz yoksa baska birseymi bilmiyorum önüne nasıl gecebilirm.



REPAİNT yapar.....

REPAİNT yapar.....dedik inanmadınızmı???????

nfk
24-11-2015, 14:14
REPAİNT yapar.....dedik inanmadınızmı???????

HAŞA haddimiz değilm abim. ben sizler kadar tecrübeli değilim. konuştugunuz değimlerede yabancıyım. daha önceden denemistim. simdi sorma fırsatı buldum. peki bu repaint denilen seyi cözmenin bir yolur varmıdır acaba.

uufuk
24-11-2015, 15:02
HAŞA haddimiz değilm abim. ben sizler kadar tecrübeli değilim. konuştugunuz değimlerede yabancıyım. daha önceden denemistim. simdi sorma fırsatı buldum. peki bu repaint denilen seyi cözmenin bir yolur varmıdır acaba.
RE tekrar Paint çizmek diye tercüme edersek,duruma göre eski sözünü (yemek_yan çizmek)siyasiler gibi davranmak.
İlacı yoktur,fıtratlarında vardır.Görsel olarak güzel ama bi şeye yaramazlar.Takip edeninin burnu b..ktan kurtulmaz.

nfk
24-11-2015, 19:03
RE tekrar Paint çizmek diye tercüme edersek,duruma göre eski sözünü (yemek_yan çizmek)siyasiler gibi davranmak.
İlacı yoktur,fıtratlarında vardır.Görsel olarak güzel ama bi şeye yaramazlar.Takip edeninin burnu b..ktan kurtulmaz.


teşekkür ederim hocam sagolasın. brnim 10 ons kazanma isini araştırırken bumuştum. bi halta yaramıyormus :vurkafa: nasip insallah bir gün bulacam :biggrin:

drkuzn
24-11-2015, 19:12
http://666kb.com/i/d4394xwzudnqhg2xl.gif

elimdeki bu sys örneğin her 1500 puanda flat olsun eğer sonrasında da yön aşağı devam ediyorsa da tekrar sat versin yani kar al yaptıktan sonrada sys sinyali hangi yöne devam ediyorsa o da devam etsin

bunun sys yazılımını nasıl oluşturabilirim Sevgiler, Saygılar...

uufuk
24-11-2015, 20:48
http://666kb.com/i/d4394xwzudnqhg2xl.gif

elimdeki bu sys örneğin her 1500 puanda flat olsun eğer sonrasında da yön aşağı devam ediyorsa da tekrar sat versin yani kar al yaptıktan sonrada sys sinyali hangi yöne devam ediyorsa o da devam etsin

bunun sys yazılımını nasıl oluşturabilirim Sevgiler, Saygılar...

http://i.hizliresim.com/D6kY2z.png

http://i.hizliresim.com/7X8aqW.png

drkuzn
24-11-2015, 22:00
TEŞEKÜR EDERİM Sn.uufuk, buradaki herkesi bilgilendiriyorsunuz yani eğitiyorsunuz dolayısıyla TÜM ÖĞRETMENLER'in ÖĞRETMENLER GÜNÜ'nü canı gönülden kutlarım.

drkuzn
24-11-2015, 22:46
http://666kb.com/i/d43eee9m5gdnrs15l.gif

öğreten olunca, kolay oluyor...

drkuzn
24-11-2015, 23:22
Sn.uufuk, burada yayınladığınız bir indiği al-sat olarak kullanmak istiyorum
....
....
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
Upx;(Upx+Dnx)/2;Dnx

aşağıdaki gibi son satırı değiştirdim ama çalışmadı, nerede hata yaptığımı da bulamadım, yardımcı olabilir misiniz?

AL Upx;(Upx+Dnx)/2<>Dnx
SAT Upx;(Upx+Dnx)/2=Dnx

drkuzn
26-11-2015, 21:30
buradaki bilgilerden yola çıkarak yapmaya çalıştığım filtre ve kâr al da aynı şekilde iyi çalışmış,
emeği geçenlere Sevgiler, Saygılar...:cool:
http://666kb.com/i/d45dn0op875qbb0t5.gif

drkuzn
29-11-2015, 14:40
Factor:=Input("Factor",1.00,100.00,2.50);
Pd:=Input("ATR Periods",1,1000,5.5);
Up:=(H+L+C)/3+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=(H+L+C)/3-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV(Dn,13),C ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
Upx;(Upx+Dnx)/2;Dnx

aşağıdaki gibi son satırı değiştirdim ama çalışmadı, nerede hata yaptığımı da bulamadım, yardımcı olabilir misiniz?

AL Upx;(Upx+Dnx)/2<>Dnx
SAT Upx;(Upx+Dnx)/2=Dnx

uufuk
01-12-2015, 10:49
Özel mesajla özel yardım isteyen dostlara ortak cevabdır...

Dostum,ben sadece açık paylaşım yapıp sizlerin ufkunu açmak amacındayım.
Öneri,tavsiye eleştiri gibi şeyler beni aşar.
Trade olayında sistemler sizin sandığınız gibi çokda önemli değildir,asıl olan
para yönetimi ve psikolojidir.

uufuk
02-12-2015, 12:49
https://www.youtube.com/watch?v=nWQH75dz4MY

aktasmes
03-12-2015, 22:44
Hocam,
AL= C>MOV(C,93,E)
SAT= C<MOV(C,93,E)
yazdım. al pozisyonunda resimde de göründüğü gibi kazanç artıyor. Ama satta birşey olmuyor. sabit kalıyor. nedeni ne olabilir? Size zahmet, yardımcı olur musunz
http://i.hizliresim.com/6qXW3E.png (http://hizliresim.com/6qXW3E)

mystic
04-12-2015, 00:37
Hocam,
AL= C>MOV(C,93,E)
SAT= C<MOV(C,93,E)
yazdım. al pozisyonunda resimde de göründüğü gibi kazanç artıyor. Ama satta birşey olmuyor. sabit kalıyor. nedeni ne olabilir? Size zahmet, yardımcı olur musunz
http://i.hizliresim.com/6qXW3E.png (http://hizliresim.com/6qXW3E)

Ufuk hocam müsait değildir belki..

Grafikten anlayabildiğim kadarıyla "sistem tester" da "açığa sat" ve "açık pozisyonu kapat" seçeneklerine kod yazmamışsınız..

kafkaf
04-12-2015, 07:45
Hocam,
AL= C>MOV(C,93,E)
SAT= C<MOV(C,93,E)
yazdım. al pozisyonunda resimde de göründüğü gibi kazanç artıyor. Ama satta birşey olmuyor. sabit kalıyor. nedeni ne olabilir? Size zahmet, yardımcı olur musunz
http://i.hizliresim.com/6qXW3E.png (http://hizliresim.com/6qXW3E)

Satıp nakite geçiyorsunuz, o yüzden...

aktasmes
04-12-2015, 08:12
Teşekkür ederim Mystic ve Kafkaf.
Daha ÇOOOK yeniyim bu kod yazma işinde. Bunun farkında idim ama nasıl yapacağımı bilmiyordum. Sağolsun birisi yardım etti. Onları da yazdım.

karaka
04-12-2015, 09:48
merhabalar,

bir konu hakkında yardımınızı isteyeceğim. matrikse iki tane formul koymaya calısıyorum fakat bırınde yazım hatası dıgerınde degısken hatası dıyor.. bunun sebebı nedır yardımcı olur musunuz
formullerden bırı ;

Factor=input(3, minval=1,maxval = 100)
Pd=input(7, minval=1,maxval = 100)


Up=hl2-(Factor*atr(Pd))
Dn=hl2+(Factor*atr(Pd))


TrendUp=close[1]>TrendUp[1]? max(Up,TrendUp[1]) : Up
TrendDown=close[1]<TrendDown[1]? min(Dn,TrendDown[1]) : Dn

Trend = close > TrendDown[1] ? 1: close< TrendUp[1]? -1: nz(Trend[1],1)
Tsl = Trend==1? TrendUp: TrendDown

linecolor = Trend == 1 ? green : red

plot(Tsl, color = linecolor , style = line , linewidth = 2,title = "SuperTrend")

plotshape(cross(close,Tsl) and close>Tsl , "Up Arrow", shape.triangleup,location.belowbar,green,0,0)
plotshape(cross(Tsl,close) and close<Tsl , "Down Arrow", shape.triangledown , location.abovebar, red,0,0)
//plot(Trend==1 and Trend[1]==-1,color = linecolor, style = circles, linewidth = 3,title="Trend")

plotarrow(Trend == 1 and Trend[1] == -1 ? Trend : na, title="Up Entry Arrow", colorup=lime, maxheight=60, minheight=50, transp=0)
plotarrow(Trend == -1 and Trend[1] == 1 ? Trend : na, title="Down Entry Arrow", colordown=red, maxheight=60, minheight=50, transp=0)


diğeri ise ;


Factor:=Input("a",1,100,3);
Pd:=Input("b",1,100,7);
Up:=((h+l)/2)-(Factor*atr(Pd));
Dn:=((h+l)/2)+(Factor*atr(Pd));
TrendUp:=if(close[1]>TrendUp[1],max(Up,TrendUp[1]), Up);
TrendDown:=if(close[1]<TrendDown[1],min(Dn,TrendDown[1]),Dn);
Trend:= if(close > TrendDown[1],1), if(close< TrendUp[1],-1,(Trend[1],1));
Tsl:= if(Trend==1,TrendUp,TrendDown);
linecolor:=if(Trend == 1,green,red)


yardımınız ıcın sımdıden tesekkur ederım

uufuk
04-12-2015, 13:24
Hocam,
AL= C>MOV(C,93,E)
SAT= C<MOV(C,93,E)
yazdım. al pozisyonunda resimde de göründüğü gibi kazanç artıyor. Ama satta birşey olmuyor. sabit kalıyor. nedeni ne olabilir? Size zahmet, yardımcı olur musunz


Ufuk hocam müsait değildir belki..

Grafikten anlayabildiğim kadarıyla "sistem tester" da "açığa sat" ve "açık pozisyonu kapat" seçeneklerine kod yazmamışsınız..
Dogru cevabı dostlar vermiş teşekkürler.

merhabalar,

bir konu hakkında yardımınızı isteyeceğim. matrikse iki tane formul koymaya calısıyorum fakat bırınde yazım hatası dıgerınde degısken hatası dıyor.. bunun sebebı nedır yardımcı olur musunuz

Matriks formulu değiller.

kani
06-12-2015, 23:43
Ufuk Bey zz93 diye adlandırmış olduğunuz indikatörü al sat şeklinde yazmanız mümkün mü?Teşekkürler.
BELKİ HER ENSTRUMANDA OLMASADA BAZILARINDA REPAİNT YAPMAYABİLİR GÖZLE TAKİP ETMEK GEREK ÇOK UFAK DEĞİŞİKLİK YAPTIM

pr:=Input("Elliot Wave minimum % move",.001,100,1);
zz:=Zig(W,pr,%); zzHi:=Zig(H,pr,%); zzLo:=Zig(L,pr,%); avg:=(zzHi+zzLo)/2;
EWpk:=BarsSince(Cross(ref(zzHi,-1),zzHi))=0; EWtr:=BarsSince(Cross(zzLo,ref(zzLo,-1)))=0;
RetroSuccessSecret:=If(EWpk,zzHi, If(EWtr,zzLo,If(avg>Ref(avg,-1),H,L)));
EW:=Zig(RetroSuccessSecret,pr,%); ew

mtasdelen
07-12-2015, 18:57
Arkadaşlar biliyorsunuz matris 7.14 e geçiş yaptı. Gelen yeniliklerde mum grafikleri,formasyon bul'a mum grafikleri, camerilla pivot, demark pivotlar da eklendi. Açıkcası beni hayliyle mutlu eden bi ton yenilik geldi. Özellikle mum grafiklerini formasyonlarda bul kısmı. Ve
pivotların otomatik hesaplanması olayı. Gerçi aylıkdan pivotları çekememek hoşuma gitmedi. Günlük, haftalık ve son değer pivotlarının yanına aylık pivotlarda konulabilirdi.

Repaint yapma konusunda mutlaka sunada dikkat edin. Matriksle yeni gelen pivotlara göre alım satım girmeyin. Çünkü repaint yapıyor. bugün sırf bu işi gözle gözleme yaptım. 30 dakika boyunca 5 dakikalık grafiklerde gözlemledim. demark ve camerilla repaint yapıyor. Camerillaya göre direnç 1 noktasını aşması durumunda hayali olarak alış yaptığınızda Direnç bir ile destek 1 arasında tam orta noktada sıkışıp kalıyorsunuz. direnç-destek 1 bölgesinin içinde kalıyorsunuz sürekli, Orta noktaya göre. Aşağı yukarı bu bölge sürekli hareket ediyor. 23 resim çektim valla. Bunu haftalık pivotlarla ve günlük pivotlarla yaptığımda sonuç aynı oldu. Referans veya valuewhen ile bu değerleri sabitlemek lazım anlaşılan. En azından repaintli'de olsa basitce formülü çağıracağımız bir yer olması EN AZINDAN sevindirici.

Mum grafiklerinde de bir çok hata var. Piercing yapan mum grafikle-tek karga birbirine karışmış. karabulut mum grafik orijinal karabulutdan farklı, eşleşme mum grafikleri (trend teyidinde kullanılır, gövdeye, en yüksege, en düşüğe, açılışla eşleşme, kapanışla eşleşme hepsi farklı şey ifade ederler. Ama sistem hepsini aynı kefeye koymuş. Bir yerler bir şeyle eşleşiyorsa matching candle ifadesini kullanmış, ) ve bunun gibi daha bir çok hata var. Ama en azından yinede sevindirici tekli mum barlarda bir çok formasyonu güzel şekilde bulup grafik penceresinde görmek güzel. Bide o mum formasyonlarını bulduğunda 2-3 barlık bir kesik çizgiyle formasyonun teyit ve stop noktalarını koysalar iyiymiş. zig zaga göreki formasyonlardaki gibi yani.

mtasdelen
07-12-2015, 19:28
https://www.youtube.com/watch?v=nWQH75dz4MY

Bu mesajınızdaki video ya bayıldım. 2 yıl teknik analizle uğraştım. o kadar indikatör, sistem test. Döndüm dolaştım. Tek bir şeyin farkına vardım. "Fiyat her şeyi söyler" i ancak anladım. Halbuki teknik analizin ilk kuralıydı bu madde. Mum grafiklerini okuyarak piyasının psikolojisine bakmak ve ortalamalar ve pivotlar bu iş için fazlasıyla yeterliymiş. Gerisi risk/getiri stratejisini yapmaktan başka bisey değilmiş, Atr, macd, rsı vb. hepsi fasa fiso. Hacim artıyor fiyat artmıyor. Hacim yok fiyatlar çoşuyor, veya tam tersi. Sadece ortalamalar yeterli. :P

Uufuk hocam ve bi ton arkadaşımız. Kaç yıldır bu işle ugraşıyoruz.? Vardığımız NİRVANA bizi neye götürdü? Hareketli ortalamalar bile yeterli, stratejiniz var. Fazlasına gerek yok.

drkuzn
08-12-2015, 01:31
... ]2 yıl teknik analizle uğraştım. o kadar indikatör, sistem test[/B]. Döndüm dolaştım. Tek bir şeyin farkına vardım. "Fiyat her şeyi söyler" i ancak anladım. Halbuki teknik analizin ilk kuralıydı bu madde. Mum grafiklerini okuyarak piyasının psikolojisine bakmak ve ortalamalar ve pivotlar bu iş için fazlasıyla yeterliymiş. Gerisi risk/getiri stratejisini yapmaktan başka bisey değilmiş, Atr, macd, rsı vb. hepsi fasa fiso. Hacim artıyor fiyat artmıyor. Hacim yok fiyatlar çoşuyor, veya tam tersi. Sadece ortalamalar yeterli. :P

Uufuk hocam ve bi ton arkadaşımız. Kaç yıldır bu işle ugraşıyoruz.? Vardığımız NİRVANA bizi neye götürdü? Hareketli ortalamalar bile yeterli, stratejiniz var. Fazlasına gerek yok.

yazdıklarınızla aylardır ve de ekranla içli dışlı olmaktan boyun fıtığı başlangıcı oluştu:süzgün:
demek ki ben de havanda su dövüyorum:aglayan:
irade indiği yapsaydık iyiydi:kural:
:japon:

50promil
08-12-2015, 11:31
yazdıklarınızla aylardır ve de ekranla içli dışlı olmaktan boyun fıtığı başlangıcı oluştu:süzgün:
demek ki ben de havanda su dövüyorum:aglayan:
irade indiği yapsaydık iyiydi:kural:
:japon:

ekran ve senin göz hizan tam karşı karşıya gelmeli. boynun aşağı eğik veya yukarı kalkık vaziyette olmamalı. birde göz egzersizleri yaparsan iyi olur.

50promil
08-12-2015, 11:33
Bu mesajınızdaki video ya bayıldım. 2 yıl teknik analizle uğraştım. o kadar indikatör, sistem test. Döndüm dolaştım. Tek bir şeyin farkına vardım. "Fiyat her şeyi söyler" i ancak anladım. Halbuki teknik analizin ilk kuralıydı bu madde. Mum grafiklerini okuyarak piyasının psikolojisine bakmak ve ortalamalar ve pivotlar bu iş için fazlasıyla yeterliymiş. Gerisi risk/getiri stratejisini yapmaktan başka bisey değilmiş, Atr, macd, rsı vb. hepsi fasa fiso. Hacim artıyor fiyat artmıyor. Hacim yok fiyatlar çoşuyor, veya tam tersi. Sadece ortalamalar yeterli. :P

Uufuk hocam ve bi ton arkadaşımız. Kaç yıldır bu işle ugraşıyoruz.? Vardığımız NİRVANA bizi neye götürdü? Hareketli ortalamalar bile yeterli, stratejiniz var. Fazlasına gerek yok.

fiyat herşeyi söyler e katılıyorum. para yönetimi konusunu bende merak ediyorum. okumak isterim.

nasa64
08-12-2015, 14:04
Arkadaşlar Kapanış fiyatını beklemeden nasıl otomatik işlem yapabilirim? Mesela VIOP ta hareketli ortalamayı 100 puan geçtiğinde alış yapmak istiyorum.
Teşekkürler

mystic
08-12-2015, 17:51
Arkadaşlar Kapanış fiyatını beklemeden nasıl otomatik işlem yapabilirim? Mesela VIOP ta hareketli ortalamayı 100 puan geçtiğinde alış yapmak istiyorum.
Teşekkürler

Sorunuzu tam anlayamadım kapanış fiyatını derken gün sonu kapanışı kastediyorsunuz galiba ?

Eğer böyleyse Günlük grafiği daha küçük periyota ayarlayın mesela 240 dakikalık..

Sistem AL koşuluna :

Viop için :

C > mov(c,(buraya periyodu yazın),s) + 0.1 yazabilirsiniz..

Çok az detayla soru sormazsanız daha çok yardımcı olma şansı var..

Hangi ortalama hangi kapanış hangi grafik periyodu (60 dakika 15 dakika gibi)..

nasa64
08-12-2015, 20:05
Cevabınız için teşekkürler. Sizin yazdığınızda da kapanış fiyatı baz alınıyor.
Benim sorum, simülasyon yaparken fiyat seçenekleri kısmındaki Kapanış fiyatı yerine kullanılabilecek alternatifle ilgili idi.



Sorunuzu tam anlayamadım kapanış fiyatını derken gün sonu kapanışı kastediyorsunuz galiba ?

Eğer böyleyse Günlük grafiği daha küçük periyota ayarlayın mesela 240 dakikalık..

Sistem AL koşuluna :

Viop için :

C > mov(c,(buraya periyodu yazın),s) + 0.1 yazabilirsiniz..

Çok az detayla soru sormazsanız daha çok yardımcı olma şansı var..

Hangi ortalama hangi kapanış hangi grafik periyodu (60 dakika 15 dakika gibi)..

Bear_Bull
08-12-2015, 20:51
Cevabınız için teşekkürler. Sizin yazdığınızda da kapanış fiyatı baz alınıyor.
Benim sorum, simülasyon yaparken fiyat seçenekleri kısmındaki Kapanış fiyatı yerine kullanılabilecek alternatifle ilgili idi.

similasyonda sonuç alamazsınız

gerçekte geçici sinyali çalıştırabilirsiniz.

ao 90,100 + 100 = 90,200

fiyat 90,200 oldu sizi long yaptı ama kapanış 90,000 oldu similasyonda bu işlemi hiç yapmadı göreceksiniz {100 lercesini}

ama gerçek işlemde hesap LONG iken sisteminiz ne yönü gösterecek

yada {100 lerce minik puanlara stop ve bir o kadar da komisyon}

denemesi bedava :yes:

uufuk
08-12-2015, 21:01
Arkadaşlar Kapanış fiyatını beklemeden nasıl otomatik işlem yapabilirim? Mesela VIOP ta hareketli ortalamayı 100 puan geçtiğinde alış yapmak istiyorum.
Teşekkürler


bugün ilk sinyal geldi. 91375 sat şeklinde. geçici sinyal ile işlem yaptığından ve robotu bugün bağladığımdan sadece bugünki sinyal görünüyor. Ayrıca zorunluda olsa sistem değişikliği yaptığım için -1000 ceza puanı işliyorum.


Sayın Matador38 yardım alabilirsin...

KOSA
08-12-2015, 22:46
Cevabınız için teşekkürler. Sizin yazdığınızda da kapanış fiyatı baz alınıyor.
Benim sorum, simülasyon yaparken fiyat seçenekleri kısmındaki Kapanış fiyatı yerine kullanılabilecek alternatifle ilgili idi.

Bear bull güzel açıklamış. Canlı işlemlerde ripaint tarzı hareketler görürsünüz...

nasa64
09-12-2015, 19:18
Çok teşekkür ederim arkadaşlar,değerli vaktinizi aldım. Demek ki Kar al-zarar kes ve hareketli stop tarzında formülle bütünleştirebileceğimiz birşey yok. İnşallah ilerde çıkar bu tarz indikatörler.

nfk
10-12-2015, 11:44
s.a abiler al sat icin böyle bir formul buldum ekseriyetle güzel. lakin böyle hatalar da veriyor bunu nasıl giderebilirm.

al: Cross(RSI(14),30)
sat: Cross(65,RSI(14))

http://imageturko.com/?di=WMOV

TomBombadillo
11-12-2015, 15:32
Arkadaşlar,

Fiyatların o anki hareketli ortalamadan yüzdesel ve puan olarak ne kadar uzakta olduğunu nasıl görebilirim?

Örneğin: bugün 100 endekste 70 binde, 100 günlük üssel H.O 75000 de ise. Aradaki yüzdesel ve puan farkını görmek istiyorum..Daha sonra buna da bir hareketli ortalama koymak istiyorum..gibi

uufuk
11-12-2015, 16:03
Arkadaşlar,

Fiyatların o anki hareketli ortalamadan yüzdesel ve puan olarak ne kadar uzakta olduğunu nasıl görebilirim?

Örneğin: bugün 100 endekste 70 binde, 100 günlük üssel H.O 75000 de ise. Aradaki yüzdesel ve puan farkını görmek istiyorum..Daha sonra buna da bir hareketli ortalama koymak istiyorum..gibi
OSCP(Kısa P.,Uzun P.,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW,% $)
OSCP(1,100,E,%)--->Yüzde
OSCP(1,100,E,$)---->PUAN

TomBombadillo
11-12-2015, 17:11
OSCP(Kısa P.,Uzun P.,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW,% $)
OSCP(1,100,E,%)--->Yüzde
OSCP(1,100,E,$)---->PUAN

Çok teşekkür ederim...Oldukça faydalı bir görünüm ortaya çıkıyor

50promil
12-12-2015, 02:04
s.a abiler al sat icin böyle bir formul buldum ekseriyetle güzel. lakin böyle hatalar da veriyor bunu nasıl giderebilirm.

al: Cross(RSI(14),30)
sat: Cross(65,RSI(14))

[IMG]

bunu bu şekilde aşamazsın. elinde sadece a harfi var.sen kitap okumaya çalışıyorsun.

nfk
12-12-2015, 16:34
bunu bu şekilde aşamazsın. elinde sadece a harfi var.sen kitap okumaya çalışıyorsun.

Anladım abi, doğru söyledin. önce harfleri öğrenip sonra okumaya geçmek gerek. Ben caba sarf edicem İnşallah öğrenebilirim. :) teşekkür ederim, Sağol.


hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.

mtasdelen
12-12-2015, 21:18
http://i67.tinypic.com/i1ekp1.jpg

nfk şu pivotlarla al -sat yapmayı incelemeyi istersen. Uufuk hocamın yazdığı pivotlardan. 2 haftadır incelememde.

Nw:=ROC(DAYOFMONTH(),1,$)<0;
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,c),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,c),-1));
WCL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(C,-1));
BP:=(WH+WL+WCL)/3;
D:=((WH-WL)/2)+BP;
B:=BP-((WH-WL)/2);
D1:=(WH-WL)+BP;
B1:=BP-(WH-WL);
SB1:=BP-((WH-WL)*.618);
SB2:=BP-((WH-WL)*1.382);
RB1:=((WH-WL)*.618)+BP;
RB2:=((WH-WL)*1.382)+BP;

RB2;
D1;
RB1;
D;
BP;
B;
SB1;
B1;
SB2;

(BP+SB1)/2;
(BP+RB1)/2


renklendirmeyi istediğin gibi yap. Dayofmonth, 10 la 11. çizgi sadece (resimdeki yeşil çizgiler) sonradan eklendi. istediğin grafik türünde bak. Pivotlu bir strateji yapacaksan. Zero lag hareketli ortalamayı öneriririm. Bu arada matrikse yeni eklenen Time series forecast ( tsf) ortalama biçimide bayağı iyi. pivotları kesişim açısından.

Herkes "A" harfiyle baslar okumaya, herkes emekleyerek baslar yürümeye,

50promil
12-12-2015, 23:10
Anladım abi, doğru söyledin. önce harfleri öğrenip sonra okumaya geçmek gerek. Ben caba sarf edicem İnşallah öğrenebilirim. :) teşekkür ederim, Sağol.


hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.

estağfurullah. bu işe çok taktıysan , matematik yada finans kökenli değilsen ingilizce öğrenmeni tavsiye ederim. bu işi öğrenecek türkçe kaynak yok. el yardımıyla bir yere kadar. forumda indikatörlerin sınıflandırılması ile alakalı bir konu vardı onu bul. başlangıç için bir momentum bir oynaklık bir trend takibi göstergesini birleştirerek bir şeyler dene. cidden bu bile sistemsiz alıp satmaktan iyidir.

Floris
13-12-2015, 20:21
Arkadaşlar Matriks de "zararı durdur" kısmına puan olarak stop loss koyacağım ancak sistem noktayı kabul etmiyor...nasıl düzeltebileceğimi bilen ve tarif eden olursa çok sevinirim ...

uufuk
13-12-2015, 20:37
Arkadaşlar Matriks de "zararı durdur" kısmına puan olarak stop loss koyacağım ancak sistem noktayı kabul etmiyor...nasıl düzeltebileceğimi bilen ve tarif eden olursa çok sevinirim ...
"," kullan 0.5 değil 0,5

Floris
13-12-2015, 20:43
Sn. uufuk çok teşekkür ederim ama sistem virgül kullanınca işlem yapmıyor diye biliyorum ama önce deneyeyim en iyisi....tekrar teşekkürler ilginize...

nfk
14-12-2015, 12:02
http://i67.tinypic.com/i1ekp1.jpg

nfk şu pivotlarla al -sat yapmayı incelemeyi istersen. Uufuk hocamın yazdığı pivotlardan. 2 haftadır incelememde.

Nw:=ROC(DAYOFMONTH(),1,$)<0;
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,c),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,c),-1));
WCL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(C,-1));
BP:=(WH+WL+WCL)/3;
D:=((WH-WL)/2)+BP;
B:=BP-((WH-WL)/2);
D1:=(WH-WL)+BP;
B1:=BP-(WH-WL);
SB1:=BP-((WH-WL)*.618);
SB2:=BP-((WH-WL)*1.382);
RB1:=((WH-WL)*.618)+BP;
RB2:=((WH-WL)*1.382)+BP;

RB2;
D1;
RB1;
D;
BP;
B;
SB1;
B1;
SB2;

(BP+SB1)/2;
(BP+RB1)/2


renklendirmeyi istediğin gibi yap. Dayofmonth, 10 la 11. çizgi sadece (resimdeki yeşil çizgiler) sonradan eklendi. istediğin grafik türünde bak. Pivotlu bir strateji yapacaksan. Zero lag hareketli ortalamayı öneriririm. Bu arada matrikse yeni eklenen Time series forecast ( tsf) ortalama biçimide bayağı iyi. pivotları kesişim açısından.

Herkes "A" harfiyle baslar okumaya, herkes emekleyerek baslar yürümeye,


Varol abim, çok teşekkür ederim. incelemeye başladım. sizler seyesinde inşallah birseyler çıkacak ortaya :)

nfk
14-12-2015, 12:05
estağfurullah. bu işe çok taktıysan , matematik yada finans kökenli değilsen ingilizce öğrenmeni tavsiye ederim. bu işi öğrenecek türkçe kaynak yok. el yardımıyla bir yere kadar. forumda indikatörlerin sınıflandırılması ile alakalı bir konu vardı onu bul. başlangıç için bir momentum bir oynaklık bir trend takibi göstergesini birleştirerek bir şeyler dene. cidden bu bile sistemsiz alıp satmaktan iyidir.

abim, bu işe taktığım falan yok. dışardan gözüktüğü kadar da kolay değilmiş :) çok zenginde olmak istemiyorum :) altında günde 5 puan gümüşte 10 puan kazansam yeter. ben elimden geleni yapıyorum :) . verecek olan da O alacak olanda..

nfk
15-12-2015, 09:53
Günaydın, herkese kolay gelsin. Sn.modaretörler ve site yönetimi, dünden beri hesabımı ele geçirmeye çalışan birisi var. sisteminiz mail atıyor mail i aşağıda paylaşıyorum diğer üyelere de dikkatli olmaları konusunda uyarmak adına yazıyorum bu mesajı. Bu mesajı yetkililerin görmesi icin gerekirse şikayet edin ki dikkatlerinden kaçmasın görsünler. İyi günler.

Sayın nfk, forum üyeliğiniz askıya alındı çünkü birisi sizin hesabınıza ulaşmaya çalışırken 5 kere şifreyi yanlış girdi. Foruma tekrar girişi 15 dakika sonra deneyebilirsiniz. Şifrenizi 5 kez yanlış giren kişinin IP adresi şudur : 141.101.104.228 . Lütfen şifrenizi girerken büyük küçük harflere dikkat edin.

Foruma giriş için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz


hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.

mega.6342
18-12-2015, 16:54
slm bir indikatörün en düşük değerde olanlarını bulmak için nasıl bir formül yazabiliriz mesela dıs (DI Spread Parametre) vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

uufuk
18-12-2015, 20:52
slm bir indikatörün en düşük değerde olanlarını bulmak için nasıl bir formül yazabiliriz mesela dıs (DI Spread Parametre) vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim
DI Spread Parametre 10 bar diyelim
LLV(DIS(10),20)------> 20 bar içindeki
Lowest(DIS(10))-----> Tüm grafikdeki en küçük değer.

mehmetesat
19-12-2015, 15:16
Merhaba arkadaşlar bir sorum var içinden çıkamadım sanırım if ile yazılacak ama bi türlü formüle dökemedim;

hesaplatmak istediğim şey şu;most ta aynı mantığı kullanıyor biliyorsunuz,bilmeyenler içinde yazmış olayım most ema 3 ün her yeni dip veya tepesinde standart %2 olan değeri yukarı veya aşağı kaydırıyor mantık bu.benim istediğim farzedelim ki fiyatlar aşağı geliyor ema3 dip yaptığında yüzde olarak değilde benim hesaplatacağım bir matematiksel sınırda yukarıdan takip etmesi bunu nasıl yapabiliriz.

atıyorum ema3 dip yaptı ve ben direnç çizgisinin sma10 değerine konuşlanmasını istiyorum yeni dip gelirse sma10 aşağı kayacak gelmez ise aynı yerinde duracak.umarım anlatbildim :) most taki yüzde takibi istemiyorum değiştirmeye çalıştıım budur tam olarak.
Şimdiden teşekkürler

uufuk
19-12-2015, 16:46
Merhaba arkadaşlar bir sorum var içinden çıkamadım sanırım if ile yazılacak ama bi türlü formüle dökemedim;

hesaplatmak istediğim şey şu;most ta aynı mantığı kullanıyor biliyorsunuz,bilmeyenler içinde yazmış olayım most ema 3 ün her yeni dip veya tepesinde standart %2 olan değeri yukarı veya aşağı kaydırıyor mantık bu.benim istediğim farzedelim ki fiyatlar aşağı geliyor ema3 dip yaptığında yüzde olarak değilde benim hesaplatacağım bir matematiksel sınırda yukarıdan takip etmesi bunu nasıl yapabiliriz.

atıyorum ema3 dip yaptı ve ben direnç çizgisinin sma10 değerine konuşlanmasını istiyorum yeni dip gelirse sma10 aşağı kayacak gelmez ise aynı yerinde duracak.umarım anlatbildim :) most taki yüzde takibi istemiyorum değiştirmeye çalıştıım budur tam olarak.
Şimdiden teşekkürler

http://i.hizliresim.com/1D833Y.jpg

dip:=Cross(mov(c,3,e),ref(mov(c,3,e),-3));
dir1:=valuewhen(1,dip,mov(c,10,s));
dir2:=valuewhen(2,dip,mov(c,10,s));
min(dir1,dir2)

Tarifinizden anladığım kadarıyla böyle bir şey,tam değil ise size fikir verebilir geliştirebilirsiniz....

mehmetesat
19-12-2015, 17:35
http://i.hizliresim.com/1D833Y.jpg

dip:=Cross(mov(c,3,e),ref(mov(c,3,e),-3));
dir1:=valuewhen(1,dip,mov(c,10,s));
dir2:=valuewhen(2,dip,mov(c,10,s));
min(dir1,dir2)

Tarifinizden anladığım kadarıyla böyle bir şey,tam değil ise size fikir verebilir geliştirebilirsiniz....

tşkkürler Abi,üzerinde biraz oynayarak istediğim değerleri elde etmeye çalışacağım

drkuzn
22-12-2015, 22:52
http://666kb.com/i/d4vsq8ccng6e7wk15.gif
aşağıdaki sistemde stoploss olarak aşağıdaki Sn.uufuk forumda vermiş olduğu indiği kullanmaya çalışıyorum
Factor:=Input("Factor",1.00,100.00,2.50);
Pd:=Input("ATR Periods",1,1000,5.5);
Up:=(H+L+C)/3+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=(H+L+C)/3-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV(Dn,13),C ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
Upx;(Upx+Dnx)/2;Dnx

ancak sistemi takip ettiğimde işaretlediğim yerde(sarı kutu) fake yapıyor mevcut stoplosla birlikte graftada yer alan matriks içindeki hazır POSC indiğini birlikte kullanmak istesem bu iki indiği birbiriyle nasıl koordine edebilirim? veya bu mümkün mü?

kendi başına kullanıldığında A.Kapat:>Cross(OSCP(5,55,s),0) oluyor ama her ikisi nasıl birleştirilebilir bunu yapamadım değerli büyüklerim.

Sevgiler, Saygılar...

uufuk
23-12-2015, 12:08
aşağıdaki sistemde stoploss olarak aşağıdaki Sn.uufuk forumda vermiş olduğu indiği kullanmaya çalışıyorum

ancak sistemi takip ettiğimde işaretlediğim yerde(sarı kutu) fake yapıyor mevcut stoplosla birlikte graftada yer alan matriks içindeki hazır POSC indiğini birlikte kullanmak istesem bu iki indiği birbiriyle nasıl koordine edebilirim? veya bu mümkün mü?

kendi başına kullanıldığında A.Kapat:>Cross(OSCP(5,55,s),0) oluyor ama her ikisi nasıl birleştirilebilir bunu yapamadım değerli büyüklerim.

Sevgiler, Saygılar...

http://i.hizliresim.com/D4o15O.png


Factor:=Input("Factor",1,10,2.5); Pd:=Input("ATR Periods",1,100,5.5);
Up:=(H+L)/2+(Factor*ATR(Pd)); Dn:=(H+L)/2-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV(Dn,13),C ),-1,PREV));
(OSCP(5,55,E,%)<0 and Td=-1)-(OSCP(5,55,E,%)>0 and Td=1)
1--->al
-1---> sat
istersen 0--->flat
olarak kullanabilirsin..

tsubasaa
23-12-2015, 12:45
Özel mesajla özel yardım isteyen dostlara ortak cevabdır...

Dostum,ben sadece açık paylaşım yapıp sizlerin ufkunu açmak amacındayım.
Öneri,tavsiye eleştiri gibi şeyler beni aşar.
Trade olayında sistemler sizin sandığınız gibi çokda önemli değildir,asıl olan
para yönetimi ve psikolojidir.

Renkli alanı uygulamazsanız, dünyanın en iyi sistemi de olsa batarsınız.

conti69
23-12-2015, 14:29
14 birim ADX indikatörünün hızını ölçmek için proc (rate of change) 5 günlük değerini matriksde nasıl formüle edebiliriz.

uufuk
23-12-2015, 15:12
14 birim ADX indikatörünün hızını ölçmek için proc (rate of change) 5 günlük değerini matriksde nasıl formüle edebiliriz.
ROC(ADX(14),5,$) ----->Puan
ROC(ADX(14),5,%) --->Yüzde

conti69
23-12-2015, 15:57
Çok teşekkürler
ROC(ADX(14),5,$) ----->Puan
ROC(ADX(14),5,%) --->Yüzde

drkuzn
24-12-2015, 03:30
istersen 0--->flat
olarak kullanabilirsin[/B]..

Paylaşımınız için TEŞEKKÜR EDERİM.
al-sat'ı forumdaki bilgilerden yaptım da flat kısmını sistem içine uyarlayamadım üstadım.

drkuzn
24-12-2015, 03:47
burada da paylaşılan bir stoploss indiğinin değiştirilmiş biçimini internet ortamında buldum da tam olarak ne işe yaradığını anlayamadım...
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=457
SVE_Stop_Trail_ATR
atrper:=Input("ATR period :",1,100,5);
atrfact:=Input("ATR multiplication :",1,10,3.5);
loss:=atrfact*ATR(atrper);
trail:=
If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV,
Max(PREV,C-loss),
If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV,
Min(PREV,C+loss),
If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
Trail

yukarıdakinden farklı eklemelerin meali nedir acaba?

http://stocata.org/metastock/stop_trail_atr.html
SVE_StopLong_Trail_ATR_Date
{SVE_StopLong_Trail_ATR_Date - ATR trailing stop Long from date}
InpMonth:=Input("Month",1,12,1);
InpDay:=Input("Day",1,31,2);
InpYear:=Input("Year",1800,2050,2009);
InitStop:=Input("Initial Stop Price",0.1,10000,10);
atrper:=Input("ATR period :",1,100,5);
atrfact:=Input("ATR multiplication :",1,10,3.5);
loss:=atrfact*ATR(atrper);
EntryLong:= InpYear=Year() AND InpMonth=Month() AND InpDay=DayOfMonth();
EntryLock:=If(Ref(EntryLong,-1)=0 AND EntryLong=1,1,PREV);
support:=C-loss;
TrailStopLong:= If(EntryLock=0 OR EntryLong=1,InitStop,
If(support>Ref(Support,-1),Max(support,PREV),PREV));
TrailStopLong

nfk
24-12-2015, 14:08
S.a bereketli olsun.
Abilerim xagusd 60 dk için, sistem tester da böyle bir çalışma yaptım. 2014 den 2015 e %50 getiri saglamış . Acaba eksiği yanlışı Veya eklenmesi gereken birşey varmıdır. ( birde ben bu sistemi 2005 den bu zamana kadar denemek istiyorum yapamıyorum yardımcı olabilirmisiniz) teşekkürler.

XAGUSD : AL:
Cross(PROC(14),-3) or Cross(RSI(14),16) or Cross(PROC(14),-4.25) OR Cross(MO(C,9),96) >Cross(MO(C,9),98)

SAT:
Cross(3,PROC(14)) < Cross(3.5,PROC(14)) OR Cross(76,RSI(14)) OR Cross(MOV(STOCHMOMENTUM(5,3,3),3,E),STOCHMOMENTUM( 5,3,3)) AND STOCHMOMENTUM(5,3,3)>70 < Cross(102.60,MO(C,9))


hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.

berryforeva
25-12-2015, 17:26
Selamlar.
Bu metatrader'da kullandığım indikatörleri, matriks 'te kullanabilme şansım var mı? aynı kodlama sistemi mi acaba? matriks'in klasörleri mtx uzantılı

ALTAN1
27-12-2015, 00:41
Ufuk bey bir istirhamım olacak mümkünse ,aşağıdaki formülü mt4 dilinde kullanabilirmiyiz?
saygılarımı sunarım.


Factor:=Input("Factor",1,10,2.5); Pd:=Input("ATR Periods",1,100,5.5);
Up:=(H+L)/2+(Factor*ATR(Pd)); Dn:=(H+L)/2-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV(Dn,13),C ),-1,PREV));
(OSCP(5,55,E,%)<0 and Td=-1)-(OSCP(5,55,E,%)>0 and Td=1)

uufuk
27-12-2015, 12:25
[I]Ufuk bey bir istirhamım olacak mümkünse ,aşağıdaki formülü mt4 dilinde kullanabilirmiyiz?
saygılarımı sunarım.
Metastock Matriks dışındaki platform ve bilgisayar dillerini bilmiyorum maalesef...
Çok basit olanları tarzanca ve tercübelerimle anlayıp bazen dönüştürebiliyorum..
Yani okur yazar degilim ,resimli çocuk kitaplarını yalnızca okuyabiliyorum..
:he: :yes:

berryforeva
27-12-2015, 16:28
Metastock Matriks dışındaki platform ve bilgisayar dillerini bilmiyorum maalesef...
Çok basit olanları tarzanca ve tercübelerimle anlayıp bazen dönüştürebiliyorum..
Yani okur yazar degilim ,resimli çocuk kitaplarını yalnızca okuyabiliyorum..
:he: :yes:
Ben konustum matriks musteri hizmetleriyle. Bazilari olur bazilari olmaz dedi. Tam anlayamdim ne demek istedigini de. Egitime kodlari atarsaniz, cevirebilirsek cevirelim dedi. Ama ayni kodlama dilini kullaniyor dediler. Muallakta kaldim. Ufuk bey

uufuk
27-12-2015, 16:32
Ben konustum matriks musteri hizmetleriyle. Bazilari olur bazilari olmaz dedi. Tam anlayamdim ne demek istedigini de. Egitime kodlari atarsaniz, cevirebilirsek cevirelim dedi. Ama ayni kodlama dilini kullaniyor dediler. Muallakta kaldim. Ufuk bey

Yanlış anlamışsındır..Veya cevaplayan yanlış anlamıştır....:düsün:

50promil
28-12-2015, 11:15
aşağıdaki örnekte ki gibi bazen aynı barda hem al hem stop sinyali geliyor(stop olarak belirtilen yer zarar kes değil kar al), buna nasıl çözüm bulabilirim? al formülünü mü değiştirmem gerekiyor? ne yönde bir değişiklik olabilir?

http://i.hizliresim.com/L12rMJ.png (http://hizliresim.com/L12rMJ)

LUCKY INVESTOR
28-12-2015, 13:08
matriksde viop yapan var mı bi şey sorucam grafikle ilgili

uufuk
28-12-2015, 13:34
aşağıdaki örnekte ki gibi bazen aynı barda hem al hem stop sinyali geliyor(stop olarak belirtilen yer zarar kes değil kar al), buna nasıl çözüm bulabilirim? al formülünü mü değiştirmem gerekiyor? ne yönde bir değişiklik olabilir?

Stop şartların oluştuğundan dolayı kaçınılmaz......
Stop şartları formülle olsa idi çözümlenebilirdi.Çok sık olmuyorsa elleme.

nfk
28-12-2015, 17:44
Benim sorum geride kaldı. acaba hiç kale alınmayacak kadar saçmaladım diyemi Cvpla madınız =)


Süleyman'a yol kesen, şol bir karınca imiş...

uufuk
28-12-2015, 17:56
S.a bereketli olsun.
Abilerim xagusd 60 dk için, sistem tester da böyle bir çalışma yaptım. 2014 den 2015 e %50 getiri saglamış . Acaba eksiği yanlışı Veya eklenmesi gereken birşey varmıdır. ( birde ben bu sistemi 2005 den bu zamana kadar denemek istiyorum yapamıyorum yardımcı olabilirmisiniz) teşekkürler.

XAGUSD : AL:
Cross(PROC(14),-3) or Cross(RSI(14),16) or Cross(PROC(14),-4.25) OR Cross(MO(C,9),96) >Cross(MO(C,9),98)

SAT:
Cross(3,PROC(14)) < Cross(3.5,PROC(14)) OR Cross(76,RSI(14)) OR Cross(MOV(STOCHMOMENTUM(5,3,3),3,E),STOCHMOMENTUM( 5,3,3)) AND STOCHMOMENTUM(5,3,3)>70 < Cross(102.60,MO(C,9))


hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.





Benim sorum geride kaldı. acaba hiç kale alınmayacak kadar saçmaladım diyemi Cvpla madınız =)
Süleyman'a yol kesen, şol bir karınca imiş...

Şahsım adına bu şekilde öneri,tavsiye,eleştiri, beğeni istekleri beni aşar demişim....
Fikri olan yazsın. :yes:


Özel mesajla özel yardım isteyen dostlara ortak cevabdır...

Dostum,ben sadece açık paylaşım yapıp sizlerin ufkunu açmak amacındayım.
Öneri,tavsiye eleştiri gibi şeyler beni aşar.
Trade olayında sistemler sizin sandığınız gibi çokda önemli değildir,asıl olan
para yönetimi ve psikolojidir.

nfk
28-12-2015, 18:02
Eyvallah abi sagol :)


Süleyman'a yol kesen, şol bir karınca imiş...

nfk
30-12-2015, 00:14
Matriks teknik destekten XAGUSD için 2006 dan bu zamana kadar olan verileri istedim gönderdiler ama sistem testerda tarih aralığı 2014 - 2015 olarak kabul ediyor daha eskiye gitmiyor. Yani 1 yıllık deneme yaptırıyor. Bunu çözmenin bir yolu varmı bilgisi olan varmı acaba. Ben kendimce söyle bir çözüm buldum 2006-2007... 2007-2008... 2008-2009... Gibi her yılı tek tek denedim. ama saçma sapan sonuçlar çıktı ortaya bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi acaba.


Süleyman'a yol kesen, şol bir karınca imiş...

mystic
30-12-2015, 01:01
Matriks teknik destekten XAGUSD için 2006 dan bu zamana kadar olan verileri istedim gönderdiler ama sistem testerda tarih aralığı 2014 - 2015 olarak kabul ediyor daha eskiye gitmiyor. Yani 1 yıllık deneme yaptırıyor. Bunu çözmenin bir yolu varmı bilgisi olan varmı acaba. Ben kendimce söyle bir çözüm buldum 2006-2007... 2007-2008... 2008-2009... Gibi her yılı tek tek denedim. ama saçma sapan sonuçlar çıktı ortaya bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi acaba.


Süleyman'a yol kesen, şol bir karınca imiş...

System testeri açın..

Simülasyona tıklayın sisteminizi seçtikten sonra..

Karşınıza çıkan mini ekranda istediğiniz sembolün(xagusd galiba) üzerine minikçe tıklayınca mavi renk aldığını göreceksiniz..

Şimdi sağdaki butonlardan TEST BÖLGESİ aktif olacaktır..

Test bölgesine tıklayın..

Eğer yeterli datanız varsa burada dilediğiniz tarihler arası seçim yapabilirsiniz..

sezer32
30-12-2015, 07:03
Matriks teknik destekten XAGUSD için 2006 dan bu zamana kadar olan verileri istedim gönderdiler ama sistem testerda tarih aralığı 2014 - 2015 olarak kabul ediyor daha eskiye gitmiyor. Yani 1 yıllık deneme yaptırıyor. Bunu çözmenin bir yolu varmı bilgisi olan varmı acaba. Ben kendimce söyle bir çözüm buldum 2006-2007... 2007-2008... 2008-2009... Gibi her yılı tek tek denedim. ama saçma sapan sonuçlar çıktı ortaya bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi acaba.


Süleyman'a yol kesen, şol bir karınca imiş...

Sn Mystic'in dediği yere iki kere tıklayın tüm barları kullanı seçin birde.

nfk
30-12-2015, 12:08
System testeri açın..

Simülasyona tıklayın sisteminizi seçtikten sonra..

Karşınıza çıkan mini ekranda istediğiniz sembolün(xagusd galiba) üzerine minikçe tıklayınca mavi renk aldığını göreceksiniz..

Şimdi sağdaki butonlardan TEST BÖLGESİ aktif olacaktır..

Test bölgesine tıklayın..

Eğer yeterli datanız varsa burada dilediğiniz tarihler arası seçim yapabilirsiniz..


Sn Mystic'in dediği yere iki kere tıklayın tüm barları kullanı seçin birde.


http://imageturko.com/?di=DCJ9Y3SQ

http://imageturko.com/?di=VCJA

http://imageturko.com/?di=3MSF

http://imageturko.com/?di=9CRJ

abi ikinizin dediğini de yaptım. yukarıda da gömsterdiğim gibi netice yine aynı

YALIN
31-12-2015, 01:29
Matriks teknik destekten XAGUSD için 2006 dan bu zamana kadar olan verileri istedim gönderdiler ama sistem testerda tarih aralığı 2014 - 2015 olarak kabul ediyor daha eskiye gitmiyor. Yani 1 yıllık deneme yaptırıyor. Bunu çözmenin bir yolu varmı bilgisi olan varmı acaba. Ben kendimce söyle bir çözüm buldum 2006-2007... 2007-2008... 2008-2009... Gibi her yılı tek tek denedim. ama saçma sapan sonuçlar çıktı ortaya bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi acaba.


Süleyman'a yol kesen, şol bir karınca imiş...

Size göderilen dosyayı XAGUSD fiyatına göre excell de basamaklandırmanız gerek, sonra bu excell dosyasını matriks'e kaydetmeniz gerek. Belki de kaydettiniz bilemiyorum ama kaydetmediyseniz, şu şekilde yaparsanız istediğiniz tarih aralığıda grafik açılacaktır. Fakat çok uzun bir zaman dilimini matriks tek seferde test edemeyebilir, tarih aralığı seçerek sırası ile 2-3 yıllık zaman dilimlerini test ederek toplam sonuca ulaşabilirsiniz.

http://666kb.com/i/d540bf7z966cnx3e4.png


http://666kb.com/i/d540bypibiwymvka4.png

yukardaki tabloya 4 numaralı adım olarak sembol adı kısmına excell dosayanızın adını kaydedin

http://666kb.com/i/d540cfw0uw5a816cs.png

nfk
01-01-2016, 20:23
Size göderilen dosyayı XAGUSD fiyatına göre excell de basamaklandırmanız gerek, sonra bu excell dosyasını matriks'e kaydetmeniz gerek. Belki de kaydettiniz bilemiyorum ama kaydetmediyseniz, şu şekilde yaparsanız istediğiniz tarih aralığıda grafik açılacaktır. Fakat çok uzun bir zaman dilimini matriks tek seferde test edemeyebilir, tarih aralığı seçerek sırası ile 2-3 yıllık zaman dilimlerini test ederek toplam sonuca ulaşabilirsiniz.

http://666kb.com/i/d540bf7z966cnx3e4.png


http://666kb.com/i/d540bypibiwymvka4.png

yukardaki tabloya 4 numaralı adım olarak sembol adı kısmına excell dosayanızın adını kaydedin

http://666kb.com/i/d540cfw0uw5a816cs.png

Abi dediğiniz gibi yapmıştım zaten. Ama şöyle bir sıkıntı var. Mesela 2014-2015 arası mevcut sistem de %60 kar gözüküyor. Ama gelen exell dosyasında 2014-2015 i tekrar denediğimde -%18 zarar çıkıyor bir anlam veremedim.

nfk
01-01-2016, 20:24
Bu vesile ile yeni yılın herkes için hayırlara vesile olmasını dilerim.

drkuzn
02-01-2016, 16:01
Tüm forumdaşların yeni yılının sağlık, huzur içinde geçmesini dilerim...

Kendi ölçeğimde sistem oluşturma çalışmalarım devam ediyor ve bu nedenle burada yazılanları satır satır (1. sayfadan itibaren) okumaya ve anlamaya çalışıyorum.

Amacım sistemime iyi bir stoploss oluşturabilmek sistem yazılımı konusunda burada değerli arkadaşlar var ve sorduğum sorulara genellikle cevap yazıyorlar. HEPSİNE GANİ GANİ TEŞEKKÜR EDERİM.

Dün gece şöyle bir yazı ile karşılaştım, aşağıdaki indiğin al-sat-a.sat-p.kapat olarak nasıl kullanılabileceği sorulmuş,
atrper:=Input("ATR period :",1,100,5);
atrfact:=Input("ATR multiplication :",1,10,5);
loss:=atrfact*ATR(atrper);
trail:=
If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV,
if(c-loss<PREV,PREV,c-loss),
If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV,
if(c+loss>PREV,PREV,c+loss),
If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
Trail

Sn. uufuk cevap vermiş Dostum,"expert" ile mümkün.
al
atrper:=5; atrfact:=5;
loss:=atrfact*ATR(atrper);
trail:= If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV, if(c-loss<PREV,PREV,c-loss),
If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV, if(c+loss>PREV,PREV,c+loss), If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
Cross(c,Trail)

Matriks'te sistemler ya "expert" ya da "sistem tester" üzerinde çalıştırılıyor. Denedim gerçekten sadece expert üzerinde çalışıyor peki neden sistem tester üzerinde çalışmıyor bunu anlayamadım. Yaklaşık 550 sayfasına kadar okudum ama bununla ilgili bi yazı fark etmedim.
Bunu sistem tester üzerinde çalıştırmak mümkün mü?
Grafta stoplos için sistemin öncelikle POSC(5,55) bakmasını 0 çizgisinin üstüne çıkıp AL verse bile graftaki pembe(Trail indiği)üzerinde kapanış yapılmadığı sürece POSC(5,55) devreye girmesin'i nasıl sistemsel yazabilirim.

Diğer bir konu da benim sistemin omurgası
al:=fml(xxx);
sat:=fml(xxx);
BarsSince(al)<BarsSince(sat)
Forumda yazılanlarda "al-sat koşulunuzu barsince gibi lüzumsuz formüllerden arındırıp direkt sistem testera tasarlayın." ifadesi okudum ve barssince yerine ne konulabilir veya bunun olumsuzluğu nedir?

Not: Alıntıladığım yerler bilgilenmek içindir yoksa bir taraf olmak, polemik oluşturmak için değildir.
SEVGİLER, SAYGILAR.
http://666kb.com/i/d56n7burmfscf5f4p.gif

Cook
03-01-2016, 00:21
Merhaba;

Tecrübeli ve bilgi sahibi arkadaşlardan bir ricam olacak; orta vadeli olarak hisse senedi almak için işlem hacmi yoğun olan ( Türk hava yolları,garanti,Akbank gibi) hisseler için orta vadeli alım yerlerini görebilmek için tavsiye edebileceğiniz formüller Hakkı'nda yardımcı olursanız sevinirim

Saygılarımla

Cook
03-01-2016, 00:59
Bütün hisseleri Nasıl çalıştıracağımızı yazarsanız sevinirim

Saygılarımla


Macd'ye göre al veren hisseleri bulmak için herhangi bir grafik üzerinde KHN yazısı tıklanır. Açılan pencereden explorer yazısı tıklanarak çıkan pencereye yeni sistem tanımlanır. Sistem adına kendinize göre bişey yazabilirsiniz. Formül bölümüne aşağıdaki satır yazılarak tamam yazısı tıklanır.

cross(macd(26,12,9),macd trigger(26,12,9))


sonra bütün hisseler çalıştırılarak Macd ye göre al veren hisseler belirlenmiş olur.

TİQARO
03-01-2016, 14:42
Periods:=Input("Enter the number of periods: ",1,100,16);
Factor1:=Input("Enter the number of deviations: ",.01,100,1.618);
Factor2:=Input("Enter the number of deviations: ",.01,100,2.618);
Factor3:=Input("Enter the number of deviations: ",.01,100,4.240);
UpperBand3:=Mov( C, Periods, S) + ( factor3 * ATR(periods));
UpperBand2:=Mov( C, Periods, S) + ( factor2 * ATR(periods));
UpperBand1:=Mov( C, Periods, S) + ( factor1 * ATR(periods));

MidPoint:=Mov(C, Periods, S);

LowerBand1:=Mov( C, Periods, S) - ( factor1 * ATR(periods));
LowerBand2:=Mov( C, Periods, S) - ( factor2 * ATR(periods));
LowerBand3:=Mov( C, Periods, S) - ( factor3 * ATR(periods));

UpperBand3;
UpperBand2;
UpperBand1;
MidPoint;
LowerBand1;
LowerBand2;
LowerBand3;

NEDEN YAZIM HATASI VERİYOR YARDIMCI OLURMUSUNUZ ..

mystic
03-01-2016, 14:46
Periods:=Input("Enter the number of periods: ",1,100,16);
Factor1:=Input("Enter the number of deviations: ",.01,100,1.618);
Factor2:=Input("Enter the number of deviations: ",.01,100,2.618);
Factor3:=Input("Enter the number of deviations: ",.01,100,4.240);
UpperBand3:=Mov( C, Periods, S) + ( factor3 * ATR(periods));
UpperBand2:=Mov( C, Periods, S) + ( factor2 * ATR(periods));
UpperBand1:=Mov( C, Periods, S) + ( factor1 * ATR(periods));

MidPoint:=Mov(C, Periods, S);

LowerBand1:=Mov( C, Periods, S) - ( factor1 * ATR(periods));
LowerBand2:=Mov( C, Periods, S) - ( factor2 * ATR(periods));
LowerBand3:=Mov( C, Periods, S) - ( factor3 * ATR(periods));

UpperBand3;
UpperBand2;
UpperBand1;
MidPoint;
LowerBand1;
LowerBand2;
LowerBand3;

NEDEN YAZIM HATASI VERİYOR YARDIMCI OLURMUSUNUZ ..

Son satırın sonundaki noktalı virgulu kaldırın. .

TİQARO
03-01-2016, 15:15
Son satırın sonundaki noktalı virgulu kaldırın. . tesekkur ederım ...

YALIN
03-01-2016, 23:07
Diğer bir konu da benim sistemin omurgası
al:=fml(xxx);
sat:=fml(xxx);

Sorunuzun cevabını bilmiyorum ama System tester da fml kullandığınızda matriksde donma sorunu yaşıyormusunuz? Ben bu konuda çok sıkıntı yaşıyorum, fml kullandığım için seans sırasında matriks sürekli donuyor, varmı bunun çözümü?

leventmartı
03-01-2016, 23:33
Sorunuzun cevabını bilmiyorum ama System tester da fml kullandığınızda matriksde donma sorunu yaşıyormusunuz? Ben bu konuda çok sıkıntı yaşıyorum, fml kullandığım için seans sırasında matriks sürekli donuyor, varmı bunun çözümü?

donma sorunu bende de var,yeniden kurdum,teknik destek aldım...çözemedim...sebep buymuş demek ki!
sıkıntı büyük...

Bear_Bull
03-01-2016, 23:47
Dfn ideal prg. boşunamı geçtim, sistemler için C# yazım dilini bile bilmeden
[3 yıldır yeni prg.da sistem yazmayı öğrenmek için de az tırmalamadım]

drkuzn
03-01-2016, 23:47
Sorunuzun cevabını bilmiyorum ama System tester da fml kullandığınızda matriksde donma sorunu yaşıyormusunuz? Ben bu konuda çok sıkıntı yaşıyorum, fml kullandığım için seans sırasında matriks sürekli donuyor, varmı bunun çözümü?

Sn.Yalın, beni alıntıladığınız için yanıtlıyorum ancak bu konuda çok bilgili değilim özellikle bu bölümü okuduğumda sorulan sorulara çözümleyici cevap verme konusunda özellikle Sn.uufuk ve mystic(2014 öncesi yazılanlarda da Sn.Ldogan ve Bear-Bull) size benden çok daha iyi bilgi verebilirler diye düşünüyorum.

yaklaşık 2 yıldır vop piyasasındayım matriks'in donmaları konusunda çok sıkıntı yaşadım ve ISE adı altında data veren mt4 kullandım. Matriks teknik servis yetkililerine ismimi söyleyince hesap numarımı söylüyorlardı. Ne kadar sık aradığımı siz düşünün. Her seferinde versiyon yenileme işiyle donmaların biteceğini söylediler ama değişen bişey olmadı. 6 ay kadar oldu galiba beleş ISE dataları kesildi. Bende burayı okumaya başladım ve matriks ile uyumlu olmayan birçok indik kullandığımı fark ettim ve hepsini sildim. Şu an için donma olayım yok.
Sevgiler, Saygılar...

uufuk
04-01-2016, 15:11
Sn. uufuk cevap vermiş Dostum,"expert" ile mümkün.
al
atrper:=5; atrfact:=5;
loss:=atrfact*ATR(atrper);
trail:= If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV, if(c-loss<PREV,PREV,c-loss),
If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV, if(c+loss>PREV,PREV,c+loss), If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
Cross(c,Trail)

Matriks'te sistemler ya "expert" ya da "sistem tester" üzerinde çalıştırılıyor. Denedim gerçekten sadece expert üzerinde çalışıyor peki neden sistem tester üzerinde çalışmıyor bunu anlayamadım. Yaklaşık 550 sayfasına kadar okudum ama bununla ilgili bi yazı fark etmedim.


http://i.hizliresim.com/pB8yQa.png

maliyeci2
04-01-2016, 21:57
Merhaba;
Arkadaşlar ben yeni olduğum için bilmediğimden bilgi sahibi arkadaşlardan bir ricam olacak matriks te stokastik slow un al formülü acaba nasıl yazılıyor.

50promil
04-01-2016, 22:52
Sorunuzun cevabını bilmiyorum ama System tester da fml kullandığınızda matriksde donma sorunu yaşıyormusunuz? Ben bu konuda çok sıkıntı yaşıyorum, fml kullandığım için seans sırasında matriks sürekli donuyor, varmı bunun çözümü?

ben uzun zamandır kullanıyorum.donma yok.

drkuzn
05-01-2016, 01:16
Sn.uufuk paylaşımlarınız için TEŞEKKÜR EDERİM.

Forumdaki paylaşımlarınızdan yola çıkarak kendi ölçeğimde ilerleme kaydettiğimi düşünüyorum. SAĞOLUN, VAROLUN.
http://666kb.com/i/d592r5ulb9mrwraop.gif

sezer32
05-01-2016, 01:29
Sn.uufuk paylaşımlarınız için TEŞEKKÜR EDERİM.

Forumdaki paylaşımlarınızdan yola çıkarak kendi ölçeğimde ilerleme kaydettiğimi düşünüyorum. SAĞOLUN, VAROLUN.

Aynen aynen sağolsun varolsun..Burayı Çok güzel bi kütüphaneye dönüştürdü okumasını bilene..

drkuzn
05-01-2016, 02:18
Merhaba;
Arkadaşlar ben yeni olduğum için bilmediğimden bilgi sahibi arkadaşlardan bir ricam olacak matriks te stokastik slow un al formülü acaba nasıl yazılıyor.

İyi günler, bende sizin gibi acemi sayılırım, istediğinizi ilk adım olması için forumun içinden bularak cevaplamaya çalıştım. Bu konuda bilgili arkadaşlar size daha faydalı bilgiler verebilir.

Yazdıklarıma güvenerek trade etmeyin lütfen. Hatam varsada affola. 3 adet STOS içerikli AL-SAT sitemi son yazılanın içinde MOV da var. Değerleri istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

AL
Cross(STOSK(5,5,3),50)
SAT
Cross (50,(STOSk(5,5,3)))
.......
AL
Cross(STOSK(34,3,5),STOSD(34,3,5))
SAT
Cross(STOSD(34,3,5),STOSK(34,3,5))
........
AL
(Ref(C,-2) < Ref(C,-1)) AND
(Ref(C,-1) < C) AND
(Ref(Stoch(9,3),-1) < Stoch(9,3)) AND
(Mov(Stoch(9,3),3,S) < 50)
SAT
(Ref(C,-2) > Ref(C,-1)) AND
(Ref(C,-1) > C) AND
(Ref(Stoch(9,3),-1) > Stoch(9,3)) AND
(Mov(Stoch(9,3),3,S) > 50)

http://666kb.com/i/d593rwuo9u5u2lc61.gif

drkuzn
05-01-2016, 02:38
zamanla yarışan arkadaşların belki işine yarayabilir diye kopyalayalım bulunsun

Sn. Exfake'in İdeal Formüllerindeki paylaşımı

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=116174&page=35&p=12693456#post12693456

maliyeci2
05-01-2016, 14:48
İyi günler, bende sizin gibi acemi sayılırım, istediğinizi ilk adım olması için forumun içinden bularak cevaplamaya çalıştım. Bu konuda bilgili arkadaşlar size daha faydalı bilgiler verebilir.

Yazdıklarıma güvenerek trade etmeyin lütfen. Hatam varsada affola. 3 adet STOS içerikli AL-SAT sitemi son yazılanın içinde MOV da var. Değerleri istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

AL
Cross(STOSK(5,5,3),50)
SAT
Cross (50,(STOSk(5,5,3)))
.......
AL
Cross(STOSK(34,3,5),STOSD(34,3,5))
SAT
Cross(STOSD(34,3,5),STOSK(34,3,5))
........
AL
(Ref(C,-2) < Ref(C,-1)) AND
(Ref(C,-1) < C) AND
(Ref(Stoch(9,3),-1) < Stoch(9,3)) AND
(Mov(Stoch(9,3),3,S) < 50)
SAT
(Ref(C,-2) > Ref(C,-1)) AND
(Ref(C,-1) > C) AND
(Ref(Stoch(9,3),-1) > Stoch(9,3)) AND
(Mov(Stoch(9,3),3,S) > 50)

http://666kb.com/i/d593rwuo9u5u2lc61.gif

sayın drkuzn çok teşekkür ederim emeğine sağlık

50promil
05-01-2016, 15:10
matrikse hisse senelerinin 5dakikalık da geçmiş verilerine nasıl ulaşabileceğimi sordum.cevap şu;


5 dklık grafiklerde ancak 3 ay öncesine gidebildiğimizi biliyorsunuz.

Viop XU100 ve benzeri, fiyatı temettü vb uygulamalar ile bölünme ayarlamasına maruz kalmayan semboller için daha eski verileri excel olarak sağlayabiliyoruz ve program içine alıp analiz yapabiliyorsunuz.

Bununla beraber, hisse senedi fiyatları bölünmeler sonrasında ayarlamaya maruz kalmaktadır. Bu sebeple eski verilerin bu ayaralama olmaksızın tutulması bir anlam ifade etmemektedir.

Sonuç olarak, hisse senetlerinde daha eski verilere ulaşma durumu yoktur.

ben buradan şunu anladım. fiyatlar temettü etkisiyle falan yeniden ayarlandığı için bunları bilmeniz gereksiz,bizde bu yüzden 3 aydan gerisini tutmuyoruz. sistemler için gerçekten 6 ay öncesi gereksiz mi?

sunay
05-01-2016, 18:31
matrikse hisse senelerinin 5dakikalık da geçmiş verilerine nasıl ulaşabileceğimi sordum.cevap şu;



ben buradan şunu anladım. fiyatlar temettü etkisiyle falan yeniden ayarlandığı için bunları bilmeniz gereksiz,bizde bu yüzden 3 aydan gerisini tutmuyoruz. sistemler için gerçekten 6 ay öncesi gereksiz mi?

5000 küsür 5 dakikalık veri yapar. 5 dakikalık veriler kısa vade için kullanıldığından aslında yeterli. Orta uzun vade için günlük, haftalık veriler kullanılmalı. Tabii bence.

nasa64
06-01-2016, 22:44
Arkadaşlar Tenkan Sen in formülü nedir acaba? Herşeyi denedim ama ekranda tek başına gösteremedim.

Teşekkürler

mystic
06-01-2016, 22:52
Arkadaşlar Tenkan Sen in formülü nedir acaba? Herşeyi denedim ama ekranda tek başına gösteremedim.

Teşekkürler

indicator builder > yeni > adını kodunu falan ayarlayın :

Kod bölümüne sadece :

Tenkansen

yazın virgül falan koymadan data serisi üzerinde göster seçeneği ayarlayıp rengini falan ayarlayın yeterli..

nasa64
07-01-2016, 00:26
Çok teşekkürler,içini doldurmakla uğraştım ama kabul etmemişti,sebep anlaşıldı :)


indicator builder > yeni > adını kodunu falan ayarlayın :

Kod bölümüne sadece :

Tenkansen

yazın virgül falan koymadan data serisi üzerinde göster seçeneği ayarlayıp rengini falan ayarlayın yeterli..

erkmen
10-01-2016, 16:57
arkadaşlar aşağıdaki formülü sistem tester a al-sat olarak nasıl uyarlarız...

haOpen:=(Ref((O+H+L+C)/4,-1) + PREV)/2;
haC:=((O+H+L+C)/4+haOpen+Max(H,haOpen)+Min(L,haOpen))/4;
EMA1:=MOV(haC,55,E);
EMA2:=MOV(EMA1,55,E);
EMA3:=MOV(EMA2,55,E);
TMA1:=3*EMA1-3*EMA2+EMA3;
EMA4:=MOV(TMA1,55,E);
EMA5:=MOV(EMA4,55,E);
EMA6:=MOV(EMA5,55,E);
TMA2:=3*EMA4-3*EMA5+EMA6;
XXX:= TMA1 - TMA2;
YYYY:= TMA1 + XXX;
ZZZ:=(H+L+C)/3;
EMA7:=MOV(ZZZ,55,E);
EMA8:=MOV(EMA7,55,E);
EMA9:=MOV(EMA8,55,E);
TMA3:=3*EMA7-3*EMA8+EMA9;
EMA10:=MOV(TMA3,55,E);
EMA11:=MOV(EMA10,55,E);
EMA12:=MOV(EMA11,55,E);
TMA4:=3*EMA10-3*EMA11+EMA12;
XXX1:= TMA3 - TMA4;
YYYY1:= TMA3 + XXX1;
YYYY;
YYYY1

mystic
10-01-2016, 17:15
arkadaşlar aşağıdaki formülü sistem tester a al-sat olarak nasıl uyarlarız...

haOpen:=(Ref((O+H+L+C)/4,-1) + PREV)/2;
haC:=((O+H+L+C)/4+haOpen+Max(H,haOpen)+Min(L,haOpen))/4;
EMA1:=MOV(haC,55,E);
EMA2:=MOV(EMA1,55,E);
EMA3:=MOV(EMA2,55,E);
TMA1:=3*EMA1-3*EMA2+EMA3;
EMA4:=MOV(TMA1,55,E);
EMA5:=MOV(EMA4,55,E);
EMA6:=MOV(EMA5,55,E);
TMA2:=3*EMA4-3*EMA5+EMA6;
XXX:= TMA1 - TMA2;
YYYY:= TMA1 + XXX;
ZZZ:=(H+L+C)/3;
EMA7:=MOV(ZZZ,55,E);
EMA8:=MOV(EMA7,55,E);
EMA9:=MOV(EMA8,55,E);
TMA3:=3*EMA7-3*EMA8+EMA9;
EMA10:=MOV(TMA3,55,E);
EMA11:=MOV(EMA10,55,E);
EMA12:=MOV(EMA11,55,E);
TMA4:=3*EMA10-3*EMA11+EMA12;
XXX1:= TMA3 - TMA4;
YYYY1:= TMA3 + XXX1;
YYYY;
YYYY1

al>>(çift yönlüyse aynı zamanda açık pozisyon kapat)

cross(YYYY,YYYY1)

SAT>>(çift yönlüyse aynı zamanda açığa sat)

cross(YYYY1,YYYY)

erkmen
10-01-2016, 17:27
bende aynısını yapmıştım ama şöyle bir hata verdi grafik olarak açtığım zaman her barda hem al hemde sat veriyor


al>>(çift yönlüyse aynı zamanda açık pozisyon kapat)

cross(YYYY,YYYY1)

SAT>>(çift yönlüyse aynı zamanda açığa sat)

cross(YYYY1,YYYY)

mystic
10-01-2016, 17:37
bende aynısını yapmıştım ama şöyle bir hata verdi grafik olarak açtığım zaman her barda hem al hemde sat veriyor

CROSS yerlerini değiştirip deneyin yani

AL>
cross(YYYY1,YYYY)

sat>

cross(YYYY,YYYY1)

http://i.hizliresim.com/lv3zVl.png (http://hizliresim.com/lv3zVl)

erkmen
10-01-2016, 17:49
yok olmuyor bende hep aynı hatayı veriyor sadece al olarak kod yazarmısınız tam olarak yazarsanız sevinirim

CROSS yerlerini değiştirip deneyin yani

AL>
cross(YYYY1,YYYY)

sat>

cross(YYYY,YYYY1)

http://i.hizliresim.com/lv3zVl.png (http://hizliresim.com/lv3zVl)

ÖzgünUmut
12-01-2016, 21:12
Arkadaşlar mt4 te indikatör olarak uyguladığım sistemi matrikste yazamıyorum. Bilgisi olan yardım edebilir mi lütfen. Aşağıdaki linkte formülün metastockta nasıl yazılacağı ile ilgili bilgi var.

http://quotes.computervoice.com/help/qst/gui/indicators/has.html

mystic
12-01-2016, 21:50
Arkadaşlar mt4 te indikatör olarak uyguladığım sistemi matrikste yazamıyorum. Bilgisi olan yardım edebilir mi lütfen. Aşağıdaki linkte formülün metastockta nasıl yazılacağı ile ilgili bilgi var.

http://quotes.computervoice.com/help/qst/gui/indicators/has.html

{SMMA section begin}

pOmav:=mov(o,6,s);
sOmav:=mov(pOmav,6,s);

pHmav:=mov(h,6,s);
sHmav:=mov(pHmav,6,s);

pLmav:=mov(l,6,s);
sLmav:=mov(pLmav,6,s);

pCmav:=mov(o,6,s);
sCmav:=mov(pCmav,6,s);

{HA section begin}

hac:=(sOmav+sHmav+sLmav+sCmav)/4;
hao:=PREV+ (ref(hac,-1)/2);
hah:=max(sHmav,sOmav);
hal:=min(sLmav,sOmav);



{MA section begin}

mOmav:=mov(hao,2,s);
mHmav:=mov(hah,2,s);
mLmav:=mov(hal,2,s);
mCmav:=mov(hac,2,s);

hac;hao;hah;hal;mOmav;mHmav;mLmav;mCmav

http://i.hizliresim.com/dkPERn.png (http://hizliresim.com/dkPERn)

ÖzgünUmut
12-01-2016, 22:13
MT4'te linkteki gibi heiken barları şeklinde çıkıyordu ama yine de teşekkürler. Biraz da ben uğraşayım!

ÖzgünUmut
12-01-2016, 22:16
Esasında bu heiken barlarının x periyorluk y type hareketli ortalaması ama yazamadım.

mystic
12-01-2016, 22:17
MT4'te linkteki gibi heiken barları şeklinde çıkıyordu ama yine de teşekkürler. Biraz da ben uğraşayım!

Matriks'te Heiken-ashi indikatörünü seçin data serisi üzerine uygula seçeneği ile uygulayın..

Sonra data grafiğinin türünü çizgi grafiğe çevirin aynı şey olur..

ÖzgünUmut
12-01-2016, 22:21
[QUOTE=mystic;12723377]Matriks'te Heiken-ashi indikatörünü seçin data serisi üzerine uygula seçeneği ile uygulayın..

Sonra data grafiğinin türünü çizgi grafiğe çevirin aynı şey olur..[/QUOTE

matrikste heiken ashi barlarını çizgi halinde çıkarttım zaten ama mesala 5 barın ortalmasını alan bir indikatör yapmak istiyorum.

MOV(O,1,E) + MOV(H,1,E) + MOV(L,1,E) + MOV(C,1,E) bunu yazıp çizgi olarak seçince heiken çizhi olarak çıkıyor.

mystic
12-01-2016, 22:29
[QUOTE=mystic;12723377]Matriks'te Heiken-ashi indikatörünü seçin data serisi üzerine uygula seçeneği ile uygulayın..

Sonra data grafiğinin türünü çizgi grafiğe çevirin aynı şey olur..[/QUOTE

matrikste heiken ashi barlarını çizgi halinde çıkarttım zaten ama mesala 5 barın ortalmasını alan bir indikatör yapmak istiyorum.

MOV(O,1,E) + MOV(H,1,E) + MOV(L,1,E) + MOV(C,1,E) bunu yazıp çizgi olarak seçince heiken çizhi olarak çıkıyor.

Verdiğiniz link metastock değil metatrader için..

Heiken-ashi şu demek zaten :

Normal mum grafiklerinden farkı kullandığı dataların hesaplama yönteminden kaynaklanmaktadır.
Uyarlanmış (modifiye edilmiş) barların hesaplanması ise şu şekildedir:
xKapanış = ( Açılış+Yüksek+Düşük+Kapanış ) / 4
xAçılış = ( Önceki barın açılışı + Önceki barın kapanışı ) / 2
xYüksek = Yüksek, xKapanış ve xAçılışâ€™tan hangisi yüksekse
xDüşük = Düşük, xKapanış ve xAçılışâ€™tan hangisi düşükse

İstediğiniz görüntü 2 hareketli ortalama ve heiken-ashi barlar mı ?

Aşağıdaki gibi ?

http://i.hizliresim.com/QZan4r.png (http://hizliresim.com/QZan4r)

ÖzgünUmut
12-01-2016, 22:40
gönderdiğim linkin altında foto çıkıyor. Oradaki gibi. Ben de mt4 te kullandığım dosya var. Onu yükliyeyim dicem ama nasıl

ÖzgünUmut
12-01-2016, 22:49
//+------------------------------------------------------------------+
//| Heiken Ashi Smoothed.mq4 |
//| |
//| mod by Raff |
//+------------------------------------------------------------------+
#property copyright "Copyright © 2006, Forex-TSD.com "
#property link "http://www.forex-tsd.com/"
//----
#property indicator_chart_window
#property indicator_buffers 4
#property indicator_color1 Red
#property indicator_color2 Lime
#property indicator_color3 Red
#property indicator_color4 Lime
//---- parameters
extern int MaMetod =2;
extern int MaPeriod=6;
extern int MaMetod2 =3;
extern int MaPeriod2=2;
//---- buffers
double ExtMapBuffer1[];
double ExtMapBuffer2[];
double ExtMapBuffer3[];
double ExtMapBuffer4[];
double ExtMapBuffer5[];
double ExtMapBuffer6[];
double ExtMapBuffer7[];
double ExtMapBuffer8[];
//----
int ExtCountedBars=0;
//+------------------------------------------------------------------+
//| Custom indicator initialization function |
//|------------------------------------------------------------------|
int init()
{
//---- indicators
IndicatorBuffers(8);
SetIndexStyle(0,DRAW_HISTOGRAM,0,1,Red);
SetIndexBuffer(0,ExtMapBuffer1);
SetIndexStyle(1,DRAW_HISTOGRAM,0,1,Lime);
SetIndexBuffer(1,ExtMapBuffer2);
SetIndexStyle(2,DRAW_HISTOGRAM,0,3,Red);
SetIndexBuffer(2,ExtMapBuffer3);
SetIndexStyle(3,DRAW_HISTOGRAM,0,3,Lime);
SetIndexBuffer(3,ExtMapBuffer4);
//----
SetIndexDrawBegin(0,5);
//---- indicator buffers mapping
SetIndexBuffer(0,ExtMapBuffer1);
SetIndexBuffer(1,ExtMapBuffer2);
SetIndexBuffer(2,ExtMapBuffer3);
SetIndexBuffer(3,ExtMapBuffer4);
SetIndexBuffer(4,ExtMapBuffer5);
SetIndexBuffer(5,ExtMapBuffer6);
SetIndexBuffer(6,ExtMapBuffer7);
SetIndexBuffer(7,ExtMapBuffer8);
//---- initialization done
return(0);
}
//+------------------------------------------------------------------+
//| Custor indicator deinitialization function |
//+------------------------------------------------------------------+
int deinit()
{
//---- TODO: add your code here
//----
return(0);
}
//+------------------------------------------------------------------+
//| Custom indicator iteration function |
//+------------------------------------------------------------------+
int start()
{
double maOpen,maClose,maLow,maHigh;
double haOpen,haHigh,haLow,haClose;
if(Bars<=10) return(0);

int counted_bars=IndicatorCounted();
if(counted_bars<0) return(-1);
if(counted_bars>0) counted_bars--;
int limit=Bars-counted_bars;
if(counted_bars==0) limit-=1+MathMax(1,MathMax(MaPeriod,MaPeriod2));

int pos=limit;
while(pos>=0)
{
maOpen=iMA(NULL,0,MaPeriod,0,MaMetod,MODE_OPEN,pos );
maClose=iMA(NULL,0,MaPeriod,0,MaMetod,MODE_CLOSE,p os);
maLow=iMA(NULL,0,MaPeriod,0,MaMetod,MODE_LOW,pos);
maHigh=iMA(NULL,0,MaPeriod,0,MaMetod,MODE_HIGH,pos );
//----
haOpen=(ExtMapBuffer5[pos+1]+ExtMapBuffer6[pos+1])/2;
haClose=(maOpen+maHigh+maLow+maClose)/4;
haHigh=MathMax(maHigh,MathMax(haOpen,haClose));
haLow=MathMin(maLow,MathMin(haOpen,haClose));
if(haOpen<haClose)
{
ExtMapBuffer7[pos]=haLow;
ExtMapBuffer8[pos]=haHigh;
}
else
{
ExtMapBuffer7[pos]=haHigh;
ExtMapBuffer8[pos]=haLow;
}
ExtMapBuffer5[pos]=haOpen;
ExtMapBuffer6[pos]=haClose;
pos--;
}
int i;
for(i=0; i<limit; i++) ExtMapBuffer1[i]=iMAOnArray(ExtMapBuffer7,0,MaPeriod2,0,MaMetod2,i );
for(i=0; i<limit; i++) ExtMapBuffer2[i]=iMAOnArray(ExtMapBuffer8,0,MaPeriod2,0,MaMetod2,i );
for(i=0; i<limit; i++) ExtMapBuffer3[i]=iMAOnArray(ExtMapBuffer5,0,MaPeriod2,0,MaMetod2,i );
for(i=0; i<limit; i++) ExtMapBuffer4[i]=iMAOnArray(ExtMapBuffer6,0,MaPeriod2,0,MaMetod2,i );
//----
return(0);
}
//+------------------------------------------------------------------+

ÖzgünUmut
12-01-2016, 22:49
mt4 te böyle çıkıyor

mystic
12-01-2016, 22:58
mt4 te böyle çıkıyor

İlk attığınız kod 2 tane hareketli ortalama tasarlıyor..

Tasarladığınız hareketli ortalamalar Heiken-ashi mantığı ile tasarlanmış yani OHLC değerlerini farklı hesaplıyor..

Aşağıdaki grafik sarı çizgi endeks** kırmızı çizgi heiken-ashi barlarının 4 değer ortalamasının OHLC çizgisi **

Metatrader gibi görünmesinden ziyade ne amaçla kullanacaksınız bilemiyorum :

http://i.hizliresim.com/XL0GJO.png (http://hizliresim.com/XL0GJO)

ÖzgünUmut
12-01-2016, 23:04
Mt4 te 13/21/5 macd ve heiken ashi smoothed 1,5 yıldır usdtry de 4 saaatlik grafiklerle kullanıyorum. Ciddi karlar verdi. Bu ikiliyi ea olarak da kullanmak istiyorum ama algoritma yazma yı bilmediğim için şimdilik cesaret edemiyorum. sözün kısası bu heikeni macd ile destekleyerek manuel bir algoritma şeklinde kullanmak için uğraşıyorum.. bunu hisse pazarında denemek istiyorum.

mystic
12-01-2016, 23:10
Mt4 te 13/21/5 macd ve heiken ashi smoothed 1,5 yıldır usdtry de 4 saaatlik grafiklerle kullanıyorum. Ciddi karlar verdi. Bu ikiliyi ea olarak da kullanmak istiyorum ama algoritma yazma yı bilmediğim için şimdilik cesaret edemiyorum. sözün kısası bu heikeni macd ile destekleyerek manuel bir algoritma şeklinde kullanmak için uğraşıyorum.. bunu hisse pazarında denemek istiyorum.

Bir hareketli ortalamayı heiken-ashi ile smooth etmek :

haOpen:=(Ref((O+H+L+C)/4,-1) + PREV)/2;
haClose:=((O+H+L+C)/4+haOpen+Max(H,haOpen)+Min(L,haOpen))/4;

şimdi "haclose" değeri heiken ashi ile smooth oldu..

Bunu kaç periyotluk hareketli ortalama için kullanacaksanız >>>

Hareketli ortalama kodumuz :

Mov(data,periyot,tür)

data: üstteki "haClose" kullanacağız..

periyot ve türü siz seçin..

Örnek 6 periyotluk heiken-ashi smoothed basit ortalama formülü :

mov(haclose,6,s) >>>

yani kod >>>>

haOpen:=(Ref((O+H+L+C)/4,-1) + PREV)/2;
haClose:=((O+H+L+C)/4+haOpen+Max(H,haOpen)+Min(L,haOpen))/4;
mov(haclose,6,s)

>> en alttaki 6 rakamını periyot olarak değiştirebilirsiniz

>>s(basit) e(üssel) w(ağırlıklı) olarak parametrelerinizi ayarlayın ..

ÖzgünUmut
12-01-2016, 23:28
Çok çok teşekkür ederim. Gece vakti zaman ve emek verdiniz.

ÖzgünUmut
12-01-2016, 23:33
Çok çok teşekkür ederim. Gece vakti zaman ve emek verdiniz.

sunay
12-01-2016, 23:35
Sayın Mystic sizin hissenet in çeşitli konu başlıklarında yorumlarınızı görüyorum. Hiç karşılıksız herkese yardımcı oluyorsunuz. Bu gayretleriniz için itibar puanı eklemek istedim ama ekleyemedim, önce başkalarına itibar puanı ver diyor.
Ben kendi adıma çok teşekkür ederim.
Kendi formunuz veya twitter hesabınız varsa takip etmek isterim.
Saygılar.

drkuzn
14-01-2016, 23:17
http://666kb.com/i/d5j4rwgiyw7qi5pll.gif
iyi günler, frsi olarak tanımladığım indiğin 0.5(yeşil çizgi) yukarı geçtiğinde AL, 0.5(yeşil çizgi)aşağı geçtiğinde SAT yapmasını istiyorum.
Bunun için önce -0.5 geçildiğinde(pembe çizgi) AL, yukarıdaki 0.5(yeşil çizgi)aşağı geçtiğinde SAT yapmasını istedim
AL
a := FML("frsi");
Upt := BarsSince(Cross(a,0.5));
Downt := BarsSince(Cross(-0.5,a));
Upt<DownT
SAT
a := FML("frsi");
Upt := BarsSince(Cross(a,0.5));
Downt := BarsSince(Cross(-0.5,a));
Upt>DownT
başarılı olamayacağınca aşağıdakini denedim gene olmadı:hmm: nerede hata yapıyorum acaba.:düsün: yardımlarınız için şimdiden Teşekkür Ederim.
AL
Cross(FML("frsi"),0.5)
SAT
Cross(0.5,FML("frsi"))
http://666kb.com/i/d5j4szc9pi4j4wd7d.gif

mystic
14-01-2016, 23:33
http://666kb.com/i/d5j4rwgiyw7qi5pll.gif
iyi günler, frsi olarak tanımladığım indiğin 0.5(yeşil çizgi) yukarı geçtiğinde AL, 0.5(yeşil çizgi)aşağı geçtiğinde SAT yapmasını istiyorum.
Bunun için önce -0.5 geçildiğinde(pembe çizgi) AL, yukarıdaki 0.5(yeşil çizgi)aşağı geçtiğinde SAT yapmasını istedim
AL
a := FML("frsi");
Upt := BarsSince(Cross(a,0.5));
Downt := BarsSince(Cross(-0.5,a));
Upt<DownT
SAT
a := FML("frsi");
Upt := BarsSince(Cross(a,0.5));
Downt := BarsSince(Cross(-0.5,a));
Upt>DownT
başarılı olamayacağınca aşağıdakini denedim gene olmadı:hmm: nerede hata yapıyorum acaba.:düsün: yardımlarınız için şimdiden Teşekkür Ederim.
AL
Cross(FML("frsi"),0.5)
SAT
Cross(0.5,FML("frsi"))
http://666kb.com/i/d5j4szc9pi4j4wd7d.gif

"FRSI" formülünüzde 3 çizgi ya da değer olduğu görülüyor L1, L2 ve L3 ..

Tek değer üretecek hale getirirseniz sorun çözülür diye düşünüyorum ilk bakışta..

Tabii FRSI formülünüzü bilmiyorum yanılıyor da olabilirim..

mystic
14-01-2016, 23:49
"FRSI" formülünüzde 3 çizgi ya da değer olduğu görülüyor L1, L2 ve L3 ..

Tek değer üretecek hale getirirseniz sorun çözülür diye düşünüyorum ilk bakışta..

Tabii FRSI formülünüzü bilmiyorum yanılıyor da olabilirim..

FRSI formülünüzü kopyalayın..

FRS2 diye yeni bir indikatör oluşturup aynı indikatörden bir kopya oluşturun..

FRS2'de 0.5 ve - 0.5 referans çizgileriniz dursun görsel olarak bunu takip edersiniz..

FRSI formülünden 0.5 ve -0.5 referans çizgilerini kaldırıp cross işlemini deneyin..

drkuzn
15-01-2016, 00:59
FRSI formülünüzü kopyalayın..
FRS2 diye yeni bir indikatör oluşturup aynı indikatörden bir kopya oluşturun..
FRS2'de 0.5 ve - 0.5 referans çizgileriniz dursun görsel olarak bunu takip edersiniz..
FRSI formülünden 0.5 ve -0.5 referans çizgilerini kaldırıp cross işlemini deneyin..

Sn.mystic, TEŞEKKÜR EDERİM.
http://666kb.com/i/d5j7clitii1trr6xl.gif

TİQARO
16-01-2016, 13:21
Işlem sıklılıgını azaltmak icin nasıl bir filitre kullanılabılır ..

mystic
16-01-2016, 16:03
Işlem sıklılıgını azaltmak icin nasıl bir filitre kullanılabılır ..

*Periyot değiştirmek (mesela 5 dakikalıktan 10 dakikalığa geçmek)

*sistemin parametrelerini değiştirmek(mesela 10 periyot mov yerine 20 periyot kullanmak) gibi..

Bunun haricinde ne periyot, ne sistem hakkında bilgi sahibi olmadan yardımcı olması çok zor..

TİQARO
16-01-2016, 16:39
*Periyot değiştirmek (mesela 5 dakikalıktan 10 dakikalığa geçmek)

*sistemin parametrelerini değiştirmek(mesela 10 periyot mov yerine 20 periyot kullanmak) gibi..

Bunun haricinde ne periyot, ne sistem hakkında bilgi sahibi olmadan yardımcı olması çok zor..

SOYLE BİRSEY KARALADIM MANTIKLI VE BASIT GIBI GELDI AMA ISLEM SAYISI COK FAZLA MALUM KONISYON MAHVEDER
AL :C>REF(MOV(C,34,E),-3)AND RSI(C,14)<60
SAT:C<REF(MOV(C,21,E),-3)AND RSI(C,14)>50

yardımcı olursanız cok sevinirim ..

asil9267
16-01-2016, 21:33
Sa arkadaşlar matrikste kullandığım SuperTrend indikatörünün ucu aşağıya düşüyor yardımınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler..

Factor:=Input("Factor",1.00,10.00,3.00);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,10);
Up:=(H+L+C)/3+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=(H+L+C)/3-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV(Dn,13),C ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
ST:=If(Td=1,Dnx,If(Td=-1,Upx,PREV));
ST

uufuk
17-01-2016, 00:16
Sa arkadaşlar matrikste kullandığım SuperTrend indikatörünün ucu aşağıya düşüyor yardımınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler..

Factor:=Input("Factor",1.00,10.00,3.00);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,10);
Up:=(H+L+C)/3+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=(H+L+C)/3-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV(Dn,13),C ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
ST:=If(Td=1,Dnx,If(Td=-1,Upx,PREV));
ST

Factor:=Input("Factor",1.00,10.00,3.00);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,10);
Up:=(H+L+C)/3+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=(H+L+C)/3-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV(Dn,13),C ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
If(Td=1,Dnx,Upx)

Şeklinde dene...

dermasol
17-01-2016, 17:09
PREV matriks işlemciyi çok yorar PREV siz olanları tercih ederim mesela 1dk grafikte PREV çalıştıralım matrikste donma sorunları başlayabilir

uufuk
18-01-2016, 13:12
PREV matriks işlemciyi çok yorar PREV siz olanları tercih ederim mesela 1dk grafikte PREV çalıştıralım matrikste donma sorunları başlayabilir

Prev'sizde mümkün....

http://i.hizliresim.com/NrD7BP.png

kafkaf
18-01-2016, 19:16
Prev'sizde mümkün....

http://i.hizliresim.com/NrD7BP.png

Ufuk hocam, prev siz olanı bizimle paylaşırmısınız? İnternet de aradım ama bulamadım. Olsa olsa ufuk hocam yazmıştır zaten)) Tşk.ler

nasa64
18-01-2016, 19:46
RSI uyumsuzluklarını gösteren bir formül var mı acaba? Teşekkürler

uufuk
18-01-2016, 21:48
Ufuk hocam, prev siz olanı bizimle paylaşırmısınız? İnternet de aradım ama bulamadım. Olsa olsa ufuk hocam yazmıştır zaten)) Tşk.ler
Sizlerin yazmasını arzu ediyorum..
Biraz daha ipucu vereyim.
İki satır kaldı....! Yazan burda paylaşsın.
http://i.hizliresim.com/XLML2k.png

kafkaf
19-01-2016, 13:08
Sizlerin yazmasını arzu ediyorum..
Biraz daha ipucu vereyim.
İki satır kaldı....! Yazan burda paylaşsın.
http://i.hizliresim.com/XLML2k.png

Elinize, emeğinize sağlık hocam...

------------------------------------------

{ Trailing Stop - ATR - PREV'siz}

{ User inputs }
Factor:=Input("Factor",1,10,1);
prd:=Input("Periods",1,100,3);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,6);
Pd1:=Input("Td Periods",1,100,10);

{ Signal Reference }
C1:=MOV(C,prd,E);
Up:=C1+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=C1-(Factor*ATR(Pd));

{ Engine }
Tn:=Cross(C,LLV(Up,Pd1));
Tp:=Cross(HHV(Dn,Pd1),C);
Td:=ValueWhen(1,Tp-Tn,Tn-Tp);
Dxx:=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn);
Dnx:=ValueWhen(1,Dn=Dxx,Dn);
Upp:=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up);
Upx:=ValueWhen(1,Up=Upp,Up);

{ Plot }
If(Td=1,Dnx,Upx)

uufuk
19-01-2016, 13:24
Elinize, emeğinize sağlık hocam...

Araştırınca oluyormuş,teşekkürler.İlham alıp geliştirmek, ilerlemek lazım.

kafkaf
19-01-2016, 13:43
Google hoca cevap vermeyince Ufuk hocaya soruyoruz, sağ olsun kırmıyor bizleri ))



Araştırınca oluyormuş,teşekkürler.İlham alıp geliştirmek, ilerlemek lazım.

50promil
19-01-2016, 18:11
Quantitative Qualitative Estimation nedir ? al-sat çizgileri nasıl oluşur hakkında üstün körü bir kaç laf hariç bilgi bulamadım

asil9267
19-01-2016, 21:10
Factor:=Input("Factor",1.00,10.00,3.00);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,10);
Up:=(H+L+C)/3+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=(H+L+C)/3-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV(Dn,13),C ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
If(Td=1,Dnx,Upx)

Şeklinde dene...

İlginize çok teşekkür ederim sorun giderilmiş oldu

REAL_PEREST
19-01-2016, 23:13
Topikte bulmaya çalıştım ama resimler geçmişte kaldığı için silinmiş.
Aşağıdaki durumu nasıl formülize edebilirim yardımcı olurmusunuz.
Çok uğraştım formül konusunda fazla tecrübem olmadığı için yapamadım.

Lineer regression çizgisi> bollinger orta bant ise AL
Lineer regression çizgisi< bollinger orta bant ise SAT

ilkerx
20-01-2016, 21:13
Merhaba arkadaşlar bir sorum var. Topikte aradım ben bulamadım yardım ederseniz sevinirim.

Sistem tester al-sat için kullanacağım indikatörlerin kendi penceresin de olan basit ortalamayı kesmesi ile al-sat
yapmasını istiyorum.

Bulduğum örnekler var buları tek olarak değilde birden fazla indikatörü aynı anda kullanım için nasıl yazabilirim.

Mesela RSI,MO,CCI indikatörleri kendi penceresin deki basit ortalamalarını aynı anda kesince al-sat nasıl yazılır.

{al}
Cross(RSI(14),MOV(RSI(14),20,s))

{sat}
Cross(MOV(RSI(14),20,s),RSI(14))


Cross(mov(c,5,e),mov(c,22,e))
Cross(mov(c,22,e),mov(c,5,e))


Cross(STOSK(34,3,5),STOSD(34,3,5))
Cross(STOSD(34,3,5),STOSK(34,3,5))

cross(CCI(C,14),MOV(CCI(C,14),20,s))
cross(MOV(CCI(C,14),20,s),CCI(C,14))

AND OBV>MOV(C,20,s)
AND OBV<MOV(C,50,s)


http://i.hizliresim.com/92YD33.png

50promil
21-01-2016, 11:54
Topikte bulmaya çalıştım ama resimler geçmişte kaldığı için silinmiş.
Aşağıdaki durumu nasıl formülize edebilirim yardımcı olurmusunuz.
Çok uğraştım formül konusunda fazla tecrübem olmadığı için yapamadım.

Lineer regression çizgisi> bollinger orta bant ise AL
Lineer regression çizgisi< bollinger orta bant ise SAT

al : cross(LINEARREG(c,21),BBand(c,20,s,2))
sat: Cross(BBand(c,20,s,2),LINEARREG(c,21))

yatayı atlatmak için adx de eklersen iyi olur. tek başına para kazandıracak bir sistem olmaz ama mantığa giriş açısından bakarsın.

50promil
21-01-2016, 11:58
Merhaba arkadaşlar bir sorum var. Topikte aradım ben bulamadım yardım ederseniz sevinirim.



http://i.hizliresim.com/92YD33.png

ben çok anlamam ama yazıdğın formülle rsi ın hareketli ortalamasını almış oluyorsun. matriksde indikatör üzerine başka bir indikatör at,sonra sayfayı yaklaştır uzaklaştır kesişim noktalarının değiştiğini görürsün. ona bakmak çok güven verici olmaz.

nasa64
23-01-2016, 21:33
Uyumsuzlukları yakalayan iyi bir formül bilen var mı arkadaşlar?
Teşekkürler

50promil
24-01-2016, 17:02
Uyumsuzlukları yakalayan iyi bir formül bilen var mı arkadaşlar?
Teşekkürler

örnek verirsen bildiğim kadar yazarım.

nasa64
24-01-2016, 17:19
Örneğin RSI uyumsuzluklarında sinyal verecek bir indikatör. PU olduğunda 1 NU olduğunda -1 şeklinde.

Teşekkürler


örnek verirsen bildiğim kadar yazarım.

50promil
24-01-2016, 19:25
Örneğin RSI uyumsuzluklarında sinyal verecek bir indikatör. PU olduğunda 1 NU olduğunda -1 şeklinde.

Teşekkürler

isteğini rsi ile .... indikatörü uyumsuz olsun şekilde açık açık yazarsan uğraşırım .

TİQARO
25-01-2016, 21:27
https://twitter.com/____PASA____/status/691674921559310336 Paşanın paylaştığı bu indikatoru matriks e çevirebilirsiniz?

LUCKY INVESTOR
26-01-2016, 02:54
MACD osilatöründe triggerı sıfır çizgisi olarak nasıl tanımlayabiliriz ? yani macd triggerı yukarı kestiğinde sıfır çizgisini yukarı , aşağı kestiğinde aşağıya geçecek..

LUCKY INVESTOR
26-01-2016, 02:55
Uyumsuzlukları yakalayan iyi bir formül bilen var mı arkadaşlar?
Teşekkürler

göz .....

mystic
26-01-2016, 03:00
MACD osilatöründe triggerı sıfır çizgisi olarak nasıl tanımlayabiliriz ? yani macd triggerı yukarı kestiğinde sıfır çizgisini yukarı , aşağı kestiğinde aşağıya geçecek..

cross(MACD(),MACDTrigger())

Bunlar 26-12-9 için standarttır..

Parametre değiştirecek iseniz : MACD(26,12,9) şeklinde detaylandırın dostum..

LUCKY INVESTOR
26-01-2016, 03:34
dediğiniz formül olmadı yapamadım matriks khn de..... ///matriksdeki klasik MACD ' de , sıfır çizgisinde 12 günlük 26 günlüğe eşitleniyor ya... sıfırın üstüne çıktığında 12 26 nın üstünde , sıfırın altına indiğinde 12 26 nın aşağısında anlamına geliyor... işte o mantığı iptal edip , macd indikatöründeki macd ile kesişen triggerı yok edip sıfır çizgisi olarak tanmlamanın formülünü diyorum...
matriksden alıntı :
Macd’nin 0 olduğu seviyede 12 günlük üssel hareketli ortalama 26 günlük üssel ortalamaya eşittir.
12 günlüğün 26 günlüğün üzerine çıktığı durumlarda ise Macd pozitif değerler alacaktır. Tersine
12 günlüğün 26 günlüğün altına indiği durumlarda ise Macd negatif olacaktır.

Yorumlamalarda 12 günlük hareketli ortalamanın 26 günlük hareketli ortalamadan uzaklaştığı yani
Macd’nin 0 değerinin altında yada üzerinde olduğu durumlar aşırı alım ve aşırı satımlar olarak
değerlendirilebilir. Ancak bu bölgelerde olmanın ürettikleri sinyaller referans değeri kullanan diğer
göstergelere göre daha zayıftır. Fiyatların trend yönünde aşırı bir hareketi olduğunu söylese de dönüş
zamanı hakkında kesin bilgiler içermez.

işte o yeşille işaretlediğim mantığı silip , macd ın yanında dolanan 9 luk vb. periyotlu trigger eğrisini macdın yanından alıp 0 bölgesi olarak tanımlamak istiyorum... ya niye matriksde bu yok ? yabancılarda var bu ...

nasa64
26-01-2016, 04:01
İmkan varken gözümüzü çok yormayalım değil mi :)

Yine de cevap için teşekkürler.


göz .....

mystic
26-01-2016, 09:43
dediğiniz formül olmadı yapamadım matriks khn de..... ///matriksdeki klasik MACD ' de , sıfır çizgisinde 12 günlük 26 günlüğe eşitleniyor ya... sıfırın üstüne çıktığında 12 26 nın üstünde , sıfırın altına indiğinde 12 26 nın aşağısında anlamına geliyor... işte o mantığı iptal edip , macd indikatöründeki macd ile kesişen triggerı yok edip sıfır çizgisi olarak tanmlamanın formülünü diyorum...
matriksden alıntı :
Macdââ�¬â�¢nin 0 olduğu seviyede 12 günlük üssel hareketli ortalama 26 günlük üssel ortalamaya eşittir.
12 günlüğün 26 günlüğün üzerine çıktığı durumlarda ise Macd pozitif değerler alacaktır. Tersine
12 günlüğün 26 günlüğün altına indiği durumlarda ise Macd negatif olacaktır.

Yorumlamalarda 12 günlük hareketli ortalamanın 26 günlük hareketli ortalamadan uzaklaştığı yani
Macdââ�¬â�¢nin 0 değerinin altında yada üzerinde olduğu durumlar aşırı alım ve aşırı satımlar olarak
değerlendirilebilir. Ancak bu bölgelerde olmanın ürettikleri sinyaller referans değeri kullanan diğer
göstergelere göre daha zayıftır. Fiyatların trend yönünde aşırı bir hareketi olduğunu söylese de dönüş
zamanı hakkında kesin bilgiler içermez.

işte o yeşille işaretlediğim mantığı silip , macd ın yanında dolanan 9 luk vb. periyotlu trigger eğrisini macdın yanından alıp 0 bölgesi olarak tanımlamak istiyorum... ya niye matriksde bu yok ? yabancılarda var bu ...

Yeni indikatör tanımlayın, formül kısmına sadece Macd () yazıp kaydedin. .Yeni pencere olarak grafige ekleyin. .

LUCKY INVESTOR
26-01-2016, 11:14
Yeni indikatör tanımlayın, formül kısmına sadece Macd () yazıp kaydedin. .Yeni pencere olarak grafige ekleyin. .

abicim işte o yeni formülü tanımlayacak insan arıyorum :kahkah: o kapasite yok bende , anca kopyala yapıştır yapabiliyorum

uufuk
26-01-2016, 13:01
işte o yeşille işaretlediğim mantığı silip , macd ın yanında dolanan 9 luk vb. periyotlu trigger eğrisini macdın yanından alıp 0 bölgesi olarak tanımlamak istiyorum... ya niye matriksde bu yok ? yabancılarda var bu ...

http://i.hizliresim.com/VvNbmq.png

LUCKY INVESTOR
26-01-2016, 14:47
http://i.hizliresim.com/VvNbmq.png

ufuk bey siz macd aspraydeki triggerı görünmez hale getirmişsiniz . O mavi renkteki triggeri çizgi yok seçerek görünmez yapmışsınız. Benim dediğimle bunun ne ilgisi var ? Ben triggerı sıfır değerde horizontal bir çizgi olarak çizdirmekten bahsediyorum.

uufuk
26-01-2016, 15:49
ufuk bey siz macd aspraydeki triggerı görünmez hale getirmişsiniz . O mavi renkteki triggeri çizgi yok seçerek görünmez yapmışsınız. Benim dediğimle bunun ne ilgisi var ? Ben triggerı sıfır değerde horizontal bir çizgi olarak çizdirmekten bahsediyorum.
macd aspray sizin tarifinizdir, "0" çizgisi macdtriger dir.İyi düşün..

uufuk
26-01-2016, 16:03
https://twitter.com/____PASA____/status/691674921559310336 Paşanın paylaştığı bu indikatoru matriks e çevirebilirsiniz?

Bu formulun son satırı Metastock da bile kasındı yapar hatalı gösterime bile sebeb olabilir..


a:=(C < Ref(C,-4) AND Ref(C,-1) < Ref(C,-5) AND Ref(C,-2) < Ref(C,-6) AND
Ref(C,-3) < Ref(C,-7) AND Ref(C,-4) < Ref(C,-8) AND Ref(C,-5) < Ref(C,-9) );
aa:=(C < Ref(C,-4) AND Ref(C,-1) < Ref(C,-5) AND Ref(C,-2) < Ref(C,-6) AND
Ref(C,-3) < Ref(C,-7) AND Ref(C,-4) < Ref(C,-8) AND Ref(C,-5) < Ref(C,-9) AND Ref(C,-6) < Ref(C,-10) );
aaa:=(C < Ref(C,-4) AND Ref(C,-1) < Ref(C,-5) AND Ref(C,-2) < Ref(C,-6) AND Ref(C,-3) < Ref(C,-7) AND
Ref(C,-4) < Ref(C,-8) AND Ref(C,-5) < Ref(C,-9) AND Ref(C,-6) < Ref(C,-10) AND Ref(C,-7) < Ref(C,-11) );
aaaa:=(C < Ref(C,-4) AND Ref(C,-1) < Ref(C,-5) AND Ref(C,-2) < Ref(C,-6) AND Ref(C,-3) < Ref(C,-7) AND
Ref(C,-4) < Ref(C,-8) AND Ref(C,-5) < Ref(C,-9) AND Ref(C,-6) < Ref(C,-10) AND Ref(C,-7) < Ref(C,-11) AND Ref(C,-8) < Ref(C,-12) );
b:=If((a=1) AND (aa<>1),1,0);
x:=ValueWhen(1,b,L);
bb:=If((aa=1) AND (aaa<>1),1,0);
xx:=ValueWhen(1,bb,L);
bbb:=If((aaa=1) AND (aaaa<>1),1,0);
xxx:=ValueWhen(1,bbb,L);
bbbb:=If(aaaa,1,0);
xxxx:=ValueWhen(1,bbbb AND (BarsSince(bbbb)<BarsSince(bbb)) AND (BarsSince(bbbb)<BarsSince(b)),L);
y:=(xxxx<x AND xxxx<xx) OR (xxx<xx AND xxx<x);
bcon:=y;
scon:=C>Ref(C,-4);
bset:=BarsSince(bbbb)<BarsSince(bbb);
sset:=y;
setup:=If(bset,1, If(sset,-1,PREV));
Cross(If(setup=1 AND bcon,1,If(setup=-1 AND scon,-1,PREV)),0.5);

Metastock için son satır düzeltilmiş hali


a:=(C < Ref(C,-4) AND Ref(C,-1) < Ref(C,-5) AND Ref(C,-2) < Ref(C,-6) AND Ref(C,-3) < Ref(C,-7) AND
Ref(C,-4) < Ref(C,-8) AND Ref(C,-5) < Ref(C,-9) );
aa:=(C < Ref(C,-4) AND Ref(C,-1) < Ref(C,-5) AND Ref(C,-2) < Ref(C,-6) AND Ref(C,-3) < Ref(C,-7) AND
Ref(C,-4) < Ref(C,-8) AND Ref(C,-5) < Ref(C,-9) AND Ref(C,-6) < Ref(C,-10) );
aaa:=(C < Ref(C,-4) AND Ref(C,-1) < Ref(C,-5) AND Ref(C,-2) < Ref(C,-6) AND Ref(C,-3) < Ref(C,-7) AND
Ref(C,-4) < Ref(C,-8) AND Ref(C,-5) < Ref(C,-9) AND Ref(C,-6) < Ref(C,-10) AND Ref(C,-7) < Ref(C,-11) );
aaaa:=(C < Ref(C,-4) AND Ref(C,-1) < Ref(C,-5) AND Ref(C,-2) < Ref(C,-6) AND Ref(C,-3) < Ref(C,-7) AND
Ref(C,-4) < Ref(C,-8) AND Ref(C,-5) < Ref(C,-9) AND Ref(C,-6) < Ref(C,-10) AND Ref(C,-7) < Ref(C,-11) AND Ref(C,-8) < Ref(C,-12) );
b:=If((a=1) AND (aa<>1),1,0);
x:=ValueWhen(1,b,L);
bb:=If((aa=1) AND (aaa<>1),1,0);
xx:=ValueWhen(1,bb,L);
bbb:=If((aaa=1) AND (aaaa<>1),1,0);
xxx:=ValueWhen(1,bbb,L);
bbbb:=If(aaaa,1,0);
xxxx:=ValueWhen(1,bbbb AND (BarsSince(bbbb)<BarsSince(bbb)) AND (BarsSince(bbbb)<BarsSince(b)),L);
y:=(xxxx<x AND xxxx<xx) OR (xxx<xx AND xxx<x);
bcon:=y;
scon:=C>Ref(C,-4);
bset:=BarsSince(bbbb)<BarsSince(bbb);
sset:=y;
setup:=If(bset,1,If(sset,-1,PREV));
q:=If(setup=1 AND bcon,1,If(setup=-1 AND scon,-1,PREV)) ;
Cross(q,0.5)

http://i.hizliresim.com/orpG2k.png

Matriks için

http://i.hizliresim.com/jVp02m.png


a:=-(sum(C < Ref(C,-4),6)=-6); aa:=-(sum(C < Ref(C,-4),7)=-7);
aaa:=-(sum(C < Ref(C,-4),8)=-8); aaaa:=-(sum(C < Ref(C,-4),9)=-9);
b:=If((a=1) AND (aa<>1),1,0); x:=ValueWhen(1,b,L);
bb:=If((aa=1) AND (aaa<>1),1,0); xx:=ValueWhen(1,bb,L);
bbb:=If((aaa=1) AND (aaaa<>1),1,0); xxx:=ValueWhen(1,bbb,L);
bbbb:=If(aaaa,1,0);
xxxx:=ValueWhen(1,bbbb AND (BarsSince(bbbb)<BarsSince(bbb)) AND (BarsSince(bbbb)<BarsSince(b)),L);
y:=-((xxxx<x AND xxxx<xx) OR (xxx<xx AND xxx<x));
bcon:=y; scon:=-(C>Ref(C,-4)); bset:=-(BarsSince(bbbb)<BarsSince(bbb));
sset:=y; setup:=If(bset,1,If(sset,-1,PREV));
q:=If(setup=1 AND bcon,1,If(setup=-1 AND scon,-1,PREV)) ;
Cross(q ,0.5)

LUCKY INVESTOR
26-01-2016, 16:07
macd aspray sizin tarifiniz "0" çizgisi macdtriger dir.İyi düşün..

hayır ! o zaman macd aspraydeki o yok ettiğiniz mavi çizgi nedir ? trigger değil mi ? O halde mantık olarak macd aspraydeki o mavi renkle gösterilen trigger çizgisini macd (kırmızı renkli ) çizgi , sıfır yatay çizgisinin aşağısındayken yukarı kestiğinde triggerı yukarı kesmiş olacak ama aynı zamanda sizin tabirinizle macd aspraydeki sıfır çizgisi trigger olduğu için!!! sıfır çizgisinin altında olduğu için de triggerı yukarı kesmemiş olacak ? böyle mantık mı olur ? iyi düşünün !

uufuk
26-01-2016, 16:15
hayır ! o zaman macd aspraydeki o yok ettiğiniz mavi çizgi nedir ? trigger değil mi ? O halde mantık olarak macd aspraydeki o mavi renkle gösterilen trigger çizgisini macd kırmızı renkli çizgi yani sıfır çizgisinin aşağısındayken yukarı kestiğinde triggerı yukarı kesmiş olacak ama aynı zamanda sizin tabirinizle macd aspraydeki sıfır çizgisi trigger olduğu için!!! sıfır çizgisinin altında olduğu için de triggerı yukarı kesmemiş olacak ? böyle mantık mı olur ? iyi düşünün !
O mavi çizgi macd asprayın kendi trigeri...macd triger "0" çizgisine denk gelir.
MACD()-MACDTrigger()----->macd aspraydır .

break34
26-01-2016, 22:23
öncelikle özverili katkılarından değerli büyüğümüz Ufuk Bey'e , soruları cevaplayan destek olan değerli üyelere de teşekkürlerimi sunarım..

drkuzn
27-01-2016, 12:59
AL
al:=cross(OSCP(5,22,s),0) and (fml(''frsi''),0.5 )<=c;
sat:=cross(fml(''frsi''),0.5 ) and (OSCP(5,22,s),0)>=c;
BarsSince(al)<BarsSince(sat)

kendi ölçeğimde denedim ama başarılı olamadım yardım ederseniz sevinirim...

özetle matrikste hazır bulunan OSCP indiği 0 çizgisinin üstüne çıktığında AL, altına indiğinde SAT burada sorun yok
kendi tanımladığım frsi indiği ile OSCP indiğini birleştirince sinyal çıkmıyor.
Sevgiler, Saygılar.

http://666kb.com/i/d5vv2xj93bmb64yqh.gif

mystic
27-01-2016, 13:14
AL
al:=cross(OSCP(5,22,s),0) and (fml(''frsi''),0.5 )<=c;
sat:=cross(fml(''frsi''),0.5 ) and (OSCP(5,22,s),0)>=c;
BarsSince(al)<BarsSince(sat)

kendi ölçeğimde denedim ama başarılı olamadım yardım ederseniz sevinirim...

özetle matrikste hazır bulunan OSCP indiği 0 çizgisinin üstüne çıktığında AL, altına indiğinde SAT burada sorun yok
kendi tanımladığım frsi indiği ile OSCP indiğini birleştirince sinyal çıkmıyor.
Sevgiler, Saygılar.

http://666kb.com/i/d5vv2xj93bmb64yqh.gif

al:=OSCP(5,22,s)>0 and fml(''frsi'')>0.5;
sat:=OSCP(5,22,s)<0 and fml(''frsi'')<0.5;
BarsSince(al)<BarsSince(sat)

drkuzn
27-01-2016, 13:41
Sn.mystick ilginiz için Teşekkür Ederim ama olmadı.

http://666kb.com/i/d5vwmwfdnr0cnyiu1.jpg

mystic
27-01-2016, 13:47
Sn.mystick ilginiz için Teşekkür Ederim ama olmadı.

http://666kb.com/i/d5vwmwfdnr0cnyiu1.jpg

System tester'a yazılacak kod :

AL için sadece :

OSCP(5,22,s)>0 and fml(''frsi'')>0.5

SAT için sadece :

OSCP(5,22,s)<0 and fml(''frsi'')<0.5

Bir önceki kodu da "expert advisor'da kullanırsınız..

drkuzn
27-01-2016, 14:10
http://666kb.com/i/d5vx4lta1ledocjq1.jpg

yazım hatası verdi belki de sorun şu olabilir indikler her zaman bir önce yayınladığım grafikteki kadar uyumlu olmayabiliyor genellikle OSCP ağır hareket ediyor frsi ise onu takip ediyor aşağıdaki grafta olduğu gibi bunun için if kullanarak bişeyler yazmaya çalıştım ama ezberim yetmedi

http://666kb.com/i/d5vxfrj8ib8oue121.gif

siz yazınca bir soru daha aklıma geldi System tester ile expert advisor arasındaki temel fark nedir?

TİQARO
27-01-2016, 20:29
Bu formulun son satırı Metastock da bile kasındı yapar hatalı gösterime bile sebeb olabilir..


a:=(C < Ref(C,-4) AND Ref(C,-1) < Ref(C,-5) AND Ref(C,-2) < Ref(C,-6) AND
Ref(C,-3) < Ref(C,-7) AND Ref(C,-4) < Ref(C,-8) AND Ref(C,-5) < Ref(C,-9) );
aa:=(C < Ref(C,-4) AND Ref(C,-1) < Ref(C,-5) AND Ref(C,-2) < Ref(C,-6) AND
Ref(C,-3) < Ref(C,-7) AND Ref(C,-4) < Ref(C,-8) AND Ref(C,-5) < Ref(C,-9) AND Ref(C,-6) < Ref(C,-10) );
aaa:=(C < Ref(C,-4) AND Ref(C,-1) < Ref(C,-5) AND Ref(C,-2) < Ref(C,-6) AND Ref(C,-3) < Ref(C,-7) AND
Ref(C,-4) < Ref(C,-8) AND Ref(C,-5) < Ref(C,-9) AND Ref(C,-6) < Ref(C,-10) AND Ref(C,-7) < Ref(C,-11) );
aaaa:=(C < Ref(C,-4) AND Ref(C,-1) < Ref(C,-5) AND Ref(C,-2) < Ref(C,-6) AND Ref(C,-3) < Ref(C,-7) AND
Ref(C,-4) < Ref(C,-8) AND Ref(C,-5) < Ref(C,-9) AND Ref(C,-6) < Ref(C,-10) AND Ref(C,-7) < Ref(C,-11) AND Ref(C,-8) < Ref(C,-12) );
b:=If((a=1) AND (aa<>1),1,0);
x:=ValueWhen(1,b,L);
bb:=If((aa=1) AND (aaa<>1),1,0);
xx:=ValueWhen(1,bb,L);
bbb:=If((aaa=1) AND (aaaa<>1),1,0);
xxx:=ValueWhen(1,bbb,L);
bbbb:=If(aaaa,1,0);
xxxx:=ValueWhen(1,bbbb AND (BarsSince(bbbb)<BarsSince(bbb)) AND (BarsSince(bbbb)<BarsSince(b)),L);
y:=(xxxx<x AND xxxx<xx) OR (xxx<xx AND xxx<x);
bcon:=y;
scon:=C>Ref(C,-4);
bset:=BarsSince(bbbb)<BarsSince(bbb);
sset:=y;
setup:=If(bset,1, If(sset,-1,PREV));
Cross(If(setup=1 AND bcon,1,If(setup=-1 AND scon,-1,PREV)),0.5);

Metastock için son satır düzeltilmiş hali


a:=(C < Ref(C,-4) AND Ref(C,-1) < Ref(C,-5) AND Ref(C,-2) < Ref(C,-6) AND Ref(C,-3) < Ref(C,-7) AND
Ref(C,-4) < Ref(C,-8) AND Ref(C,-5) < Ref(C,-9) );
aa:=(C < Ref(C,-4) AND Ref(C,-1) < Ref(C,-5) AND Ref(C,-2) < Ref(C,-6) AND Ref(C,-3) < Ref(C,-7) AND
Ref(C,-4) < Ref(C,-8) AND Ref(C,-5) < Ref(C,-9) AND Ref(C,-6) < Ref(C,-10) );
aaa:=(C < Ref(C,-4) AND Ref(C,-1) < Ref(C,-5) AND Ref(C,-2) < Ref(C,-6) AND Ref(C,-3) < Ref(C,-7) AND
Ref(C,-4) < Ref(C,-8) AND Ref(C,-5) < Ref(C,-9) AND Ref(C,-6) < Ref(C,-10) AND Ref(C,-7) < Ref(C,-11) );
aaaa:=(C < Ref(C,-4) AND Ref(C,-1) < Ref(C,-5) AND Ref(C,-2) < Ref(C,-6) AND Ref(C,-3) < Ref(C,-7) AND
Ref(C,-4) < Ref(C,-8) AND Ref(C,-5) < Ref(C,-9) AND Ref(C,-6) < Ref(C,-10) AND Ref(C,-7) < Ref(C,-11) AND Ref(C,-8) < Ref(C,-12) );
b:=If((a=1) AND (aa<>1),1,0);
x:=ValueWhen(1,b,L);
bb:=If((aa=1) AND (aaa<>1),1,0);
xx:=ValueWhen(1,bb,L);
bbb:=If((aaa=1) AND (aaaa<>1),1,0);
xxx:=ValueWhen(1,bbb,L);
bbbb:=If(aaaa,1,0);
xxxx:=ValueWhen(1,bbbb AND (BarsSince(bbbb)<BarsSince(bbb)) AND (BarsSince(bbbb)<BarsSince(b)),L);
y:=(xxxx<x AND xxxx<xx) OR (xxx<xx AND xxx<x);
bcon:=y;
scon:=C>Ref(C,-4);
bset:=BarsSince(bbbb)<BarsSince(bbb);
sset:=y;
setup:=If(bset,1,If(sset,-1,PREV));
q:=If(setup=1 AND bcon,1,If(setup=-1 AND scon,-1,PREV)) ;
Cross(q,0.5)

http://i.hizliresim.com/orpG2k.png

Matriks için

http://i.hizliresim.com/jVp02m.png


a:=-(sum(C < Ref(C,-4),6)=-6); aa:=-(sum(C < Ref(C,-4),7)=-7);
aaa:=-(sum(C < Ref(C,-4),8)=-8); aaaa:=-(sum(C < Ref(C,-4),9)=-9);
b:=If((a=1) AND (aa<>1),1,0); x:=ValueWhen(1,b,L);
bb:=If((aa=1) AND (aaa<>1),1,0); xx:=ValueWhen(1,bb,L);
bbb:=If((aaa=1) AND (aaaa<>1),1,0); xxx:=ValueWhen(1,bbb,L);
bbbb:=If(aaaa,1,0);
xxxx:=ValueWhen(1,bbbb AND (BarsSince(bbbb)<BarsSince(bbb)) AND (BarsSince(bbbb)<BarsSince(b)),L);
y:=-((xxxx<x AND xxxx<xx) OR (xxx<xx AND xxx<x));
bcon:=y; scon:=-(C>Ref(C,-4)); bset:=-(BarsSince(bbbb)<BarsSince(bbb));
sset:=y; setup:=If(bset,1,If(sset,-1,PREV));
q:=If(setup=1 AND bcon,1,If(setup=-1 AND scon,-1,PREV)) ;
Cross(q ,0.5)

Teşekkür ederiz ufuk bey...

mystic
27-01-2016, 20:45
http://666kb.com/i/d5vx4lta1ledocjq1.jpg

yazım hatası verdi belki de sorun şu olabilir indikler her zaman bir önce yayınladığım grafikteki kadar uyumlu olmayabiliyor genellikle OSCP ağır hareket ediyor frsi ise onu takip ediyor aşağıdaki grafta olduğu gibi bunun için if kullanarak bişeyler yazmaya çalıştım ama ezberim yetmedi

http://666kb.com/i/d5vxfrj8ib8oue121.gif

siz yazınca bir soru daha aklıma geldi System tester ile expert advisor arasındaki temel fark nedir?

Dostum, frsi formülünde 3 tane rakam var.. Daha önce düzeltmiştik tek rakama indirmiştik..

frsi indikatörü penceresinin sol üst köşesine bak frsi L1, L2 ve L3 diye 3 değer görüyorsun..

Bunlardan 0.5 ve -0.5 olan kısmı kaldırmıştık ya..

Matriks hangi değere göre AL /SAT koşulunu hesaplasın ?

Expert advisor, grafiği gözle takip edip manuel işlem yapanlar için uygun..

System tester ise otomatik işlem bağlamak ve backtest için uygun..

mystic
27-01-2016, 21:02
Sn.mystick ilginiz için Teşekkür Ederim ama olmadı.

http://666kb.com/i/d5vwmwfdnr0cnyiu1.jpg

http://i.hizliresim.com/PPAvgb.jpg (http://hizliresim.com/PPAvgb)

drkuzn
28-01-2016, 02:13
...
frsi indikatörü ..

Sn. mystic, anlattığınızı anladım...:super:
sadece anlattığınızı değil başka şeyleri de anladım...:yes:
ekranın insanı nasıl androide dönüştüğünü de anladım...:bad:
saatlerdir bakıyorum meğer fml olarak çağırmam gereken yani değiştirdiğim frsi1 olmalıymış:frown:
beyin bedava da işgörmeyenin bedavasını kendim çekemiyorum:clown: yatayım da yarın işyerine geç gitmeyeyim:cry:
Emeği geçenlereTeşekkür Ederim.

kafkaf
28-01-2016, 14:59
Ufuk hocam,

testere piyasasında sistemimizi koruyacak ve paramızı eritmeyecek bir indikatör/yöntem öneriniz var mıdır?

Daha önce "Counter Punch Chop" ı vermiştiniz.

a:=MACD(270,25,25); a1:= MACDTrigger(270,25,25); a2:=a-a1;
p:=if(a2>0,1,if(a2<0,-1,0))*(((2*stdev(C,20))/(1.5 *mov(ATR(1),20,s)))<1)*0.05;
mov(a2,5,s);a2;(a2>0)*-a2;(a2<0)*-a2;p

mesela burada "p" bize "no trade" bölgesini veriyor. Buna benzer, beğendiğiniz bir yaklaşım/sistem/indikatör varsa kendi sistemimize entegre etmek isteriz. Tşk.

http://i.hizliresim.com/Z7apZG.png (http://hizliresim.com/Z7apZG)

http://i.hizliresim.com/orapk9.png (http://hizliresim.com/orapk9)

50promil
28-01-2016, 18:14
kafkaf

her sistem testereyi tadacaktır

kafkaf
28-01-2016, 18:37
her sistem testereyi tadacaktır

Ona şüphem yok :yes: Ancak, acıyı/kaybı nasıl azaltabiliriz derdindeyim :wink:

drkuzn
28-01-2016, 22:48
Forumda paylaşılan indiği bugün takip edince line altında sürekli ok çıkarttığını ve her barda güncelleme gerektirdiğini fark ettim. bu durumu ortadan kaldırmak mümkün mü?

ilginç olan şu ki aynı durum line üstünde yaşanmıyor...

Sevgiler, Saygılar.

atrper:=Input("ATR period :",1,100,5);
atrfact:=Input("ATR multiplication :",1,10,4);
loss:=atrfact*ATR(atrper);
trail:=
If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV,
if(c-loss<PREV,PREV,c-loss),
If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV,
if(c+loss>PREV,PREV,c+loss),
If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
Trail
http://666kb.com/i/d5xb0vcfom7nrp1i1.jpg
http://666kb.com/i/d5xb096hrse8wabx5.jpg

drkuzn
29-01-2016, 04:16
Trail indiğinin içine OSCP indiğini aşağıdaki yöntemden farklı nasıl entegre edebilirim?
Z:=FML("xxx");
Y:=OSCP(5,55,s);
Z;Y;0
bu yöntem pek başarılı olmadı veya ben yapamadım! Sevgiler, Saygılar.
http://666kb.com/i/d5xjcl4bxaszzf5y1.gif

50promil
29-01-2016, 11:08
Ona şüphem yok :yes: Ancak, acıyı/kaybı nasıl azaltabiliriz derdindeyim :wink:

hareketin gücünü ölçen indikatörlere bakmak gerekebilir. ben giriş seviyesi sistem yazarıyım. tecrübeli arkadaşlar ne der dinlemek isterim. formülden ziyade mantık ve fikir okumak isterim ama teşrifleri önemli tabi.

50promil
29-01-2016, 12:38
Trail indiğinin içine OSCP indiğini aşağıdaki yöntemden farklı nasıl entegre edebilirim?
Z:=FML("xxx");
Y:=OSCP(5,55,s);
Z;Y;0
bu yöntem pek başarılı olmadı veya ben yapamadım! Sevgiler, Saygılar.
http://666kb.com/i/d5xjcl4bxaszzf5y1.gif

kapanış büyük formul1 ve oscp büyük sıfır yazsanız olmuyor mu. oscp yi valuewhen veya cross ile de deneyebilir siniz.

drkuzn
29-01-2016, 16:22
indikleribirleştirdim ama her line altına indiğide her barda ok çıkartma devam ediyor PREV siz indiği yazma işi de beni aşar.

topiği gereksiz yere meşgül ettiysem affola

Sevgiler, Saygılar.

http://666kb.com/i/d5y1p1alq06ywfqah.gif

blackmagic
30-01-2016, 11:59
son girdiği pozisyon rakamını nasıl yazabilirim, son açılan pozisyona girdiği endeks?şimdiden teşekkürler

uufuk
30-01-2016, 14:08
Ufuk hocam,
testere piyasasında sistemimizi koruyacak ve paramızı eritmeyecek bir indikatör/yöntem öneriniz var mıdır?

..................


Kel'in merhemi olsa....

.........!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dostum,sizlere sadece formulasyon konusunda bilgim kadar yardımcı oluyorum ,ötesi beni aşar.Sisteminiz ,trade şekliniz
sizin bilgi ve psikolojik yapınıza uygun olmalı yani sizin testinizden geçmeli.Sistem veya indikatör önermemi beklemeyiniz.
Optimizasyonlu ve uyumsuzluk barındıran tek bir gösterenin yanlış pozlarına dikkat çekmiştim o kadar....İnternetde sayısız
örnekler var,inceleyiniz kararınızı veriniz..


Bazı,grafiklerimdeki indlkatorler, yapılabilinecegini göstermek ve fikir vermek içindir.......



Dostlar,aşagıdaki bold ifadeleri "özel"den özel olmaması gereken bir formül için yardım isteyen dosta verilen cevapdır."ÖZEL" olmayanı özelden sormayalım,bu hususa dikkat edelim.
Form'lar açık paylaşım ortamıdır.
Dostum,soruyu "matriks formülleri" topiğine yaz.cevapından herkes istifade etsin,benzer sorulara cevap olsun ve tekrar tekrar özel soru haline gelmesin.
Formulu açık paylaşmak istemiyorsan benzerinini sor cevabı adapte et.Başka dostlar açık soruyu daha iyi belki cevaplar, bende fikir edinirim.

Tekrar oldu özür dilerim..

uufuk
30-01-2016, 14:29
son girdiği pozisyon rakamını nasıl yazabilirim, son açılan pozisyona girdiği endeks?şimdiden teşekkürler

al:=Cross(mov(c,13,s),mov(c,50,s)) ----->al formulu
sat:=Cross(mov(c,50,s),mov(c,13,s)) ----->sat formulu
örnekdir kendi al-sat ınızı kullanacaksınız.


al:=Cross(mov(c,13,s),mov(c,50,s));
sat:=Cross(mov(c,50,s),mov(c,13,s));
z:=valuewhen(1,al-sat,c);
z

http://i.hizliresim.com/Go75Av.png

blackmagic
30-01-2016, 17:56
al:=(TS(10)=10);
z:=valuewhen(1,al,c);
x:=C/z;
x

abi aslında açılan al kondisyonuna göre yeni barların kapanış böldürmesi yapmak istiyorum nerede hata yapıyorum,örneğin bu şekilde yazdığımda grafik bana göre en az -5 +5 arası dalgalanması gerekirken 1 cevresinde dolasıyor bi yerde hatam var ama nerededir?

feridunabi
30-01-2016, 23:39
5 dk' lık grafiklere göre, o günün en yüksek veya en düşük verisine nasıl ulaşabilirim.
Yardımcı olabilir misiniz.

uufuk
31-01-2016, 02:43
5 dk' lık grafiklere göre, o günün en yüksek veya en düşük verisine nasıl ulaşabilirim.
Yardımcı olabilir misiniz.

http://i.hizliresim.com/or5MWq.png


Fnab

NW:=ROC(Hour(),1,$)<0;
WH:=LastValue(HighestSince(1,Nw,H));
WL:=LastValue(LowestSince(1,Nw,L)); WH;WL

Fna1


NW:=ROC(Hour(),1,$)<0;
x1t:=LastValue(ValueWhen(1,NW,Cum(1)))<Cum(1);
WH:=LastValue(HighestSince(1,Nw,H));
WL:=LastValue(LowestSince(1,Nw,L)); WH*-x1t;WL*-x1t

Fna2


NW:=ROC(Hour(),1,$)<0;
WH:=HighestSince(1,Nw,H);
WL:=LowestSince(1,Nw,L); WH;WL

İstedigini kullan...

uufuk
31-01-2016, 02:53
al:=(TS(10)=10);
z:=valuewhen(1,al,c);
x:=C/z;
x

abi aslında açılan al kondisyonuna göre yeni barların kapanış böldürmesi yapmak istiyorum nerede hata yapıyorum,örneğin bu şekilde yazdığımda grafik bana göre en az -5 +5 arası dalgalanması gerekirken 1 cevresinde dolasıyor bi yerde hatam var ama nerededir?

Şöyle bir şey fikir verebilir.....


al:=Cross(TS(10),9); z:=valuewhen(1,al,c); x:=C/z; x


al:=Cross(TS(10),9); z:=valuewhen(1,al,c); x:=C-z; x

brujah
31-01-2016, 11:37
merhaba şöyle bir sorunum var:

son 3 günün kapanışlarının ortalamasını hesaplayan basit bir indikatör yazdım. son barın altında bir nokta olarak görüyorum. ancak yarınki henüz olmayan barın altında da yani daha seans açılmadan son 3 günün ortalamasını görmek istiyorum. bunu nasıl yaparım?

uufuk
31-01-2016, 12:15
merhaba şöyle bir sorunum var:

son 3 günün kapanışlarının ortalamasını hesaplayan basit bir indikatör yazdım. son barın altında bir nokta olarak görüyorum. ancak yarınki henüz olmayan barın altında da yani daha seans açılmadan son 3 günün ortalamasını görmek istiyorum. bunu nasıl yaparım?

http://i.hizliresim.com/E5LX2D.png

brujah
31-01-2016, 12:43
http://i.hizliresim.com/QZ56qj.png (http://hizliresim.com/QZ56qj)

yanıt için teşekkürler ama net anlatamadım heralde.

resimde görülen hareketli ortalamadaki her nokta önceki 3 günün ortalaması, ben de istiyorum ki ok işaretiyle görülen yerde önceki 3 günün ortalamasını görebileyim. yani buradaki hesaplanması gereken noktayı nasıl görürüm veya hesaplatırım?

ortalamayı öteleyince oradaki noktayı hesaplamış olmuyor, sadece önceki verileri 1 yana kaydırıyor.

belki de formulu yazınca daha iyi anlaşılır:

A:= (REF(H,-1)+REF(L,-1)+REF(C,-1))/3;
B:= (REF(H,-2)+REF(L,-2)+REF(C,-2))/3;
C:= (REF(H,-3)+REF(L,-3)+REF(C,-3))/3;
(A+B+C)/3

feridunabi
31-01-2016, 17:34
http://i.hizliresim.com/or5MWq.png


Fnab

NW:=ROC(Hour(),1,$)<0;
WH:=LastValue(HighestSince(1,Nw,H));
WL:=LastValue(LowestSince(1,Nw,L)); WH;WL

Fna1


NW:=ROC(Hour(),1,$)<0;
x1t:=LastValue(ValueWhen(1,NW,Cum(1)))<Cum(1);
WH:=LastValue(HighestSince(1,Nw,H));
WL:=LastValue(LowestSince(1,Nw,L)); WH*-x1t;WL*-x1t

Fna2


NW:=ROC(Hour(),1,$)<0;
WH:=HighestSince(1,Nw,H);
WL:=LowestSince(1,Nw,L); WH;WL

İstedigini kullan...

Çok teşekkür ederim...

kafkaf
31-01-2016, 20:19
..................


.........!!!!!!!!!!!!!!!!!







Tekrar oldu özür dilerim..

Estağfurullah Ufuk hocam,

niyetinizi ve bizlere elinizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştığınızı zaten biliyoruz. Zaten bu yüzden peşinizi bırakmıyoruz ))

Size indikatör ismi/kodu sormamın sebebi, bu işlerde bizlerden daha fazla tecrübe sahibi olmanız. Bizden 2-3 adım hep öndesiniz ))

Tekrar teşekkürler...

mehmetesat
31-01-2016, 20:57
Merhaba,matriks için super trend indikatörünün kodlarını bilen bir arkadaşım paylaşabilir mi acaba?
Bir de onu incelediğimde ATR x3 gibi bir şeyler gördüm hesaplanmasında mantığı nedir?

uufuk
31-01-2016, 21:02
Merhaba,matriks için super trend indikatörünün kodlarını bilen bir arkadaşım paylaşabilir mi acaba?
Bir de onu incelediğimde ATR x3 gibi bir şeyler gördüm hesaplanmasında mantığı nedir?

"Başarıya Giden Yola Dar Kapıdan Girilir" imzanızdan alıntı.
Defalarca paylaşıldı lütfen topiği inceleyiniz....

mehmetesat
31-01-2016, 23:05
"Başarıya Giden Yola Dar Kapıdan Girilir" imzanızdan alıntı.
Defalarca paylaşıldı lütfen topiği inceleyiniz....

O kodu denedim tabi ki..
çizgiler fiyatın üzerinde geziyor biraz düzelttim ama beklediğim gibi değil.üstelik sorduğum soru ATR nin ne şekilde bu indikatörde kullanıldığı idi.



Gösterge olarak;

Y1:=(H+L)/2+(3*ATR(10));
Y2:=(H+L)/2-(3*ATR(10));
Y3:=If(Cross(C,LLV(Y1,13)),1,If(Cross(HHV(Y2,13),C ),-1,PREV));
Y4:=If(Y2=HighestSince(1,Cross(Y3,0),Y2),Y2,PREV);
Y5:=If(Y1=LowestSince(1,Cross(0,Y3),Y1),Y1,PREV);
Y4;
Y5

sezer32
03-02-2016, 09:42
Bu süper trendin ne özelliği var anlamıyorum..Mosttan çok da farkı yok !!

mehmetesat
03-02-2016, 10:02
Bu süper trendin ne özelliği var anlamıyorum..Mosttan çok da farkı yok !!

Most ta takip çizgisi yüzde olarak konumlandırılmışken,super trend de gösterge değerine göre takip oluyor avantajı bu.fiyat bi şekilde olaya dahil olmuş oluyor.

sezer32
03-02-2016, 11:33
Most ta takip çizgisi yüzde olarak konumlandırılmışken,super trend de gösterge değerine göre takip oluyor avantajı bu.fiyat bi şekilde olaya dahil olmuş oluyor.

Hisselerde de viopda da testler yaptım aralarında getiri olarak çok bi fark çıkmadı..Hani bu kadar üzerine düşmeye gerek var mı bilmiyorum..Çok soruluyor onun için dedim..

mehmetesat
03-02-2016, 11:52
Hisselerde de viopda da testler yaptım aralarında getiri olarak çok bi fark çıkmadı..Hani bu kadar üzerine düşmeye gerek var mı bilmiyorum..Çok soruluyor onun için dedim..

Doğrudur,test sonuçları hiç bir zaman gerçeği yansıtmaz.çünkü bazıları repaint yapar,ben manuel olarak o göstergeyi izleyip kendi göstergelerimde aynı yöne poz derse açıyorum bir nevi teyit amaçlı.tüm sistemleri deneyip en makul olana sadeleştirme yapmak için şuan bunu incelemek istiyorum o sebeple sordum,çalışma mantığını.cevap için teşekkürler

Drift
03-02-2016, 20:39
Ufuk hocam ozel mesaj kutunuz dolu sanirim mesaj gonderemedim. Saygilar

50promil
04-02-2016, 15:02
sistem tester de simülasyon sayısı normal hızla ilerlerken aniden tek tek değişmeye başlıyor. normlade gayet akıcıdır. bunun sebebi ne olabilir. aşağıda video ,cpu,ram miktarını paylaşıyorum.

http://i.hizliresim.com/0mo9LL.png (http://hizliresim.com/0mo9LL)
http://i.hizliresim.com/a2bm0g.png (http://hizliresim.com/a2bm0g)

video

https://app.box.com/s/w3k0fqf6ek9zn2bg551bwlw0oxmoq32f

TİQARO
05-02-2016, 00:01
14 ve 7 periyotu luk proc indikatoru 21 lik mav yukarı kesince al aşağı kesince sat şeklinde AND olarak nasıl yazabilirim. .

uufuk
05-02-2016, 09:32
14 ve 7 periyotu luk proc indikatoru 21 lik mav yukarı kesince al aşağı kesince sat şeklinde AND olarak nasıl yazabilirim. .

İstededigin buysa, buyur...

http://i.hizliresim.com/GorBpv.png

al
Cross(PROC(14),mov(PROC(14),21,s)) and Cross(PROC(7),mov(PROC(7),21,s))
sat
Cross(mov(PROC(14),21,s),PROC(14) ) and Cross(mov(PROC(7),21,s),PROC(7))

vassago
05-02-2016, 09:48
Kolay gelsin,

Matriksde,aralarında yüksek korelasyon olan hisse/emtia/pariteleri nasıl buldurabilirim?

uufuk
05-02-2016, 10:57
Kolay gelsin,

Matriksde,aralarında yüksek korelasyon olan hisse/emtia/pariteleri nasıl buldurabilirim?

Data1:=Security("Sembol",DataSerisi O H L C W V TLVOL)
Data2:=Security("Sembol",DataSerisi O H L C W V TLVOL)
Correl(Data1, Data2, Period, Shift)

Fikir verebilir......
Burdan yola cıkarakarak " Explorer" yazarsın...
Senetlerle uğraşmadığım için örneğim yok ama mantık bu şekil olsa gerek...

drkuzn
05-02-2016, 18:10
Forumda paylaşılan indiği bugün takip edince line altında sürekli ok çıkarttığını ve her barda güncelleme gerektirdiğini fark ettim. bu durumu ortadan kaldırmak mümkün mü?

ilginç olan şu ki aynı durum line üstünde yaşanmıyor...
Sevgiler, Saygılar.

atrper:=Input("ATR period :",1,100,5);
atrfact:=Input("ATR multiplication :",1,10,4);
loss:=atrfact*ATR(atrper);
trail:=
If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV,
if(c-loss<PREV,PREV,c-loss),
If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV,
if(c+loss>PREV,PREV,c+loss),
If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
Trail
http://666kb.com/i/d5xb0vcfom7nrp1i1.jpg
http://666kb.com/i/d5xb096hrse8wabx5.jpg

öne alalım, arkada kaldı unutuldu gibi

uufuk
05-02-2016, 21:52
öne alalım, arkada kaldı unutuldu gibi

Tarifiniz gibi hata görmedim.
Test pozunda çalışıyorsan bar sayısını düşür dene..

http://i.hizliresim.com/jV7b9W.png

GOLD 7.1.5 versiyon yayınlandı....

drkuzn
06-02-2016, 02:48
http://666kb.com/i/d65l493ekxip22ngo.gif

Sn.uufuk, Trail indiği seans içinde özellikle çizgi altına geldiğinde SAT dedikten sonraki ilk barda fake Al diyor ve güncelleme yapmazsan, fake Al devam ediyor. Yani, her barda güncelleme yapmak gerekiyor. Nedense, bu Trail indiğinin üstünde yani AL geldiğinde olmuyor. Seans dışında testlerde bu olmuyor, seans içinde oluyor. Buna ilişkin graf örneğini(#5746) yukarıda vermeye çalıştım.

Forumu okuduğumda buna PREV'in neden olduğuna dair bir yazı okudum.
Trail indiği PREV siz nasıl yazılabilir?

Sevgiler, Saygılar...

nasa64
06-02-2016, 16:08
http://666kb.com/i/d65l493ekxip22ngo.gif

Sn.uufuk, Trail indiği seans içinde özellikle çizgi altına geldiğinde SAT dedikten sonraki ilk barda fake Al diyor ve güncelleme yapmazsan, fake Al devam ediyor. Yani, her barda güncelleme yapmak gerekiyor. Nedense, bu Trail indiğinin üstünde yani AL geldiğinde olmuyor. Seans dışında testlerde bu olmuyor, seans içinde oluyor. Buna ilişkin graf örneğini(#5746) yukarıda vermeye çalıştım.

Forumu okuduğumda buna PREV'in neden olduğuna dair bir yazı okudum.
Trail indiği PREV siz nasıl yazılabilir?

Sevgiler, Saygılar...

Traili FML haline getirdiğinizde fake sinyaller olmuyor.Traili indikatör olarak kaydedin ve sistem tester da c>FML.... şeklinde deneyin.

Drift
06-02-2016, 16:15
bu herbarda güncelleme olayı bende de sorun veriyor .

c>REF(C,-1)

veya (h-l)

buna çare bulunmalı. anladığım kadarı ile genel bir sorun.

ya anlık olarak hesaplayamıyor yada gecikmeli hesaplanıyor bir sorun var ama çözemedim. grafiği güncelle dediğinimde sinyal çıkıyor.