PDA

View Full Version : Matriks Formülleri



Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29

MBaybars
23-04-2016, 18:46
merhaba,

sistem tester kullanımında AL koşuluna yazdığım koşul gerçekleşince ilgili barın kapanış fiyatının, SAT koşulu içerisinde bir parametre olarak kullanmayı istiyorum ancak bulamadım, AL koşulunun gerçeklendiği barın kapanışl fiyatını SAT koşulu tabı içerisinde nasıl kullanabilirm?

Teşekkürler

uufuk
23-04-2016, 19:39
merhaba,

sistem tester kullanımında AL koşuluna yazdığım koşul gerçekleşince ilgili barın kapanış fiyatının, SAT koşulu içerisinde bir parametre olarak kullanmayı istiyorum ancak bulamadım, AL koşulunun gerçeklendiği barın kapanışl fiyatını SAT koşulu tabı içerisinde nasıl kullanabilirm?

Teşekkürler

Hazır kullanıma sunulan öyle bir şey yok,formulize edeceksin..
Önceki sayfa da benzer örnek var...

bozden2
24-04-2016, 09:29
Teşekkürler
Metatrader4 te scalpin olarak deniyorum acaba vob ta ( matrikste )çalışırmı diye düşünmüştüm. tekrar teşekkürler.

caralis
25-04-2016, 22:47
iki farklı tarihteki kapanis fiyatlari arasinda çizgi cizen bir formül var mi? sunu yapmak istiyorum aslinda ;
MYTREND("10.07.15",c,"06.02.16",c) fakat bu formül calismiyor. c yerine rakam girmemi istiyor. ama yapmak istediğim 10 temmuz 2015 deki kapanis fiyati ile 6 subat 16 daki kapanis fiyati arasinda bir çizgi çektirmek istiyorum.
yardımcı olabilirseniz sevinirim.

mystic
25-04-2016, 22:54
iki farklı tarihteki kapanis fiyatlari arasinda çizgi cizen bir formül var mi? sunu yapmak istiyorum aslinda ;
MYTREND("10.07.15",c,"06.02.16",c) fakat bu formül calismiyor. c yerine rakam girmemi istiyor. ama yapmak istediğim 10 temmuz 2015 deki kapanis fiyati ile 6 subat 16 daki kapanis fiyati arasinda bir çizgi çektirmek istiyorum.
yardımcı olabilirseniz sevinirim.

MAnuel trend çizgisi olarak çizin sonra sağ tıklayın..

KHN için kopyala seçeneğini seçin..

İndikatör builder'a girip boş bir indikatör ekranına sağ tıklayıp "yapıştır" deyin..

Çıkan formülü inceleyin..

Örneğin :

MYTREND("25.04.16 16:00",104.852,"25.04.16 16:10",104.932)

MBaybars
26-04-2016, 12:21
Hazır kullanıma sunulan öyle bir şey yok,formulize edeceksin..
Önceki sayfa da benzer örnek var...

Yanıt için tekrar teşekkürler, en son alım gerçekleştirilen AL sinyalindeki koşulunun sağlandığı kapanış değeri dediğiniz gibi formül yazılarak bulunabilir, keza ben barsince fonksiyonunu kullanıyorum, dediğiniz gibi valuewhen de olabilir.
Ancak burada şöyle bir sıkıntı çıkıyor özel bir durumda. Şöyle düşünelüm, AL koşulu gerçekleşti yani koşul sağlandı ve sistem ALDI, ancak SAT koşulu gerçekleşmeden zaman içerisinde bir kez daha AL koşulu gerçekleşti, ancak zaten ALDI durumunda olduğu için yeni bir AL komutu ya da sinyali üretilmiyor taki SAT sinyaline kadar. İşte burada, aldığım kapanış değerini bulmak için yazdığım barsince fonksiyonu ile tam olarak gerçekten ALMA yaptığım koşulu kesin olarak bulamıyorum. BarSince fonksiyonunda 1 önceki ni bul desem, AL dığım AL koşulu 2 yada 3 önce gerçekleşmiş olabilir. İşte sıkıntım bu.

Bu konunun çözümü var mıdır? Çözüm varsa ve paylaşırsanız çok makbule geçer, çözümün olup olmadığı bilgisi de bana yeter, uğraşırım, ama gerçekten çözüm yoksa da boşa kürek çekmek istemem:)

Şimdiden teşekkürler

uufuk
26-04-2016, 13:35
Yanıt için tekrar teşekkürler, en son alım gerçekleştirilen AL sinyalindeki koşulunun sağlandığı kapanış değeri dediğiniz gibi formül yazılarak bulunabilir, keza ben barsince fonksiyonunu kullanıyorum, dediğiniz gibi valuewhen de olabilir.
Ancak burada şöyle bir sıkıntı çıkıyor özel bir durumda. Şöyle düşünelüm, AL koşulu gerçekleşti yani koşul sağlandı ve sistem ALDI, ancak SAT koşulu gerçekleşmeden zaman içerisinde bir kez daha AL koşulu gerçekleşti, ancak zaten ALDI durumunda olduğu için yeni bir AL komutu ya da sinyali üretilmiyor taki SAT sinyaline kadar. İşte burada, aldığım kapanış değerini bulmak için yazdığım barsince fonksiyonu ile tam olarak gerçekten ALMA yaptığım koşulu kesin olarak bulamıyorum. BarSince fonksiyonunda 1 önceki ni bul desem, AL dığım AL koşulu 2 yada 3 önce gerçekleşmiş olabilir. İşte sıkıntım bu.

Bu konunun çözümü var mıdır? Çözüm varsa ve paylaşırsanız çok makbule geçer, çözümün olup olmadığı bilgisi de bana yeter, uğraşırım, ama gerçekten çözüm yoksa da boşa kürek çekmek istemem:)

Şimdiden teşekkürler

İlk al veya sat değeri

b:=Cross(mov(c,13,s),mov(c,50,s));
s:=Cross(mov(c,50,s),mov(c,13,s));
z:=valuewhen(1,al-sat,al-sat);
valuewhen(1,b or s,c)
formulu ıle bulunur...
Art arda gelen al veya sat değerlerini bulmak istiyorsan o ayrı bir şey, kullandığın formulu örnekle yardımcı olalım..

ertpln
26-04-2016, 15:05
Dostum,formulunu anladım ama yanlışlarla dolu.....
Son satırda zaman sınırı verilmek istenmiş onu eleyelim...
İndikator olarak doğrusu...


Stop1:=If( PREV < L,If(( H - 4.5*ATR(14) ) >= PREV,( H - 4.5*ATR(14) ),PREV),( H - 4.5*ATR(14) ));
Stop2:=If( PREV < L,If(( C - 3.5*ATR(14) ) >= PREV,( C - 3.5*ATR(14) ),PREV),( C - 3.5*ATR(14) ));
StopLong:=If(Stop1>Stop2,Stop1,Stop2);
Stop1:=If( PREV > H,If(( L + 4*ATR(14) ) <= PREV,( L + 4*ATR(14) ),PREV),( L + 4*ATR(14) ));
Stop2:=If( PREV > H,If(( C + 3.5*ATR(14) ) <= PREV,( C + 3.5*ATR(14) ),PREV),( C + 3.5*ATR(14) ));
StopShort:=If(Stop1<Stop2,Stop1,Stop2);
Tra:=If(BarsSince(L<Ref(StopLong,-1))>BarsSince(H>Ref(StopShort,-1)),StopLong,StopShort);
Tra;Cross(Tra,C)*Tra ; Cross(C,Tra)*Tra

http://i.hizliresim.com/LAMOPz.png

Sistem olarak
AL

Stop1:=If( PREV < L,If(( H - 4.5*ATR(14) ) >= PREV,( H - 4.5*ATR(14) ),PREV),( H - 4.5*ATR(14) ));
Stop2:=If( PREV < L,If(( C - 3.5*ATR(14) ) >= PREV,( C - 3.5*ATR(14) ),PREV),( C - 3.5*ATR(14) ));
StopLong:=If(Stop1>Stop2,Stop1,Stop2);
Stop1:=If( PREV > H,If(( L + 4*ATR(14) ) <= PREV,( L + 4*ATR(14) ),PREV),( L + 4*ATR(14) ));
Stop2:=If( PREV > H,If(( C + 3.5*ATR(14) ) <= PREV,( C + 3.5*ATR(14) ),PREV),( C + 3.5*ATR(14) ));
StopShort:=If(Stop1<Stop2,Stop1,Stop2);
Tra:=If(BarsSince(L<Ref(StopLong,-1))>BarsSince(H>Ref(StopShort,-1)),StopLong,StopShort);
Cross(C,Tra)

SAT

Stop1:=If( PREV < L,If(( H - 4.5*ATR(14) ) >= PREV,( H - 4.5*ATR(14) ),PREV),( H - 4.5*ATR(14) ));
Stop2:=If( PREV < L,If(( C - 3.5*ATR(14) ) >= PREV,( C - 3.5*ATR(14) ),PREV),( C - 3.5*ATR(14) ));
StopLong:=If(Stop1>Stop2,Stop1,Stop2);
Stop1:=If( PREV > H,If(( L + 4*ATR(14) ) <= PREV,( L + 4*ATR(14) ),PREV),( L + 4*ATR(14) ));
Stop2:=If( PREV > H,If(( C + 3.5*ATR(14) ) <= PREV,( C + 3.5*ATR(14) ),PREV),( C + 3.5*ATR(14) ));
StopShort:=If(Stop1<Stop2,Stop1,Stop2);
Tra:=If(BarsSince(L<Ref(StopLong,-1))>BarsSince(H>Ref(StopShort,-1)),StopLong,StopShort);
Cross(Tra,C)

Merhaba Ufuk bey, yardım ve paylaşımlarınız için teşekkürler. yukarıdaki indikatörü kopyala yapıştır ile çalıştırmayı denedim. resimdeki gibi aşağıya doğru çizgiler sarkıyor. çözemedim, yardımcı olur musunuz? teşekkürler
http://i.hizliresim.com/a37r25.png (http://hizliresim.com/a37r25)

uufuk
26-04-2016, 15:45
Merhaba Ufuk bey, yardım ve paylaşımlarınız için teşekkürler. yukarıdaki indikatörü kopyala yapıştır ile çalıştırmayı denedim. resimdeki gibi aşağıya doğru çizgiler sarkıyor. çözemedim, yardımcı olur musunuz? teşekkürler



Stop1:=If( PREV < L,If(( H - 4.5*ATR(14) ) >= PREV,( H - 4.5*ATR(14) ),PREV),( H - 4.5*ATR(14) ));
Stop2:=If( PREV < L,If(( C - 3.5*ATR(14) ) >= PREV,( C - 3.5*ATR(14) ),PREV),( C - 3.5*ATR(14) ));
StopLong:=If(Stop1>Stop2,Stop1,Stop2);
Stop1:=If( PREV > H,If(( L + 4*ATR(14) ) <= PREV,( L + 4*ATR(14) ),PREV),( L + 4*ATR(14) ));
Stop2:=If( PREV > H,If(( C + 3.5*ATR(14) ) <= PREV,( C + 3.5*ATR(14) ),PREV),( C + 3.5*ATR(14) ));
StopShort:=If(Stop1<Stop2,Stop1,Stop2);
Tra:=If(BarsSince(L<Ref(StopLong,-1))>BarsSince(H>Ref(StopShort,-1)),StopLong,StopShort);
Tra; Cross(Tra,C)*Tra ; Cross(C,Tra)*Tra

İndikator üzerinde al-sat okları yerine büyük noktalar oluşturmuşdum...
L3 ve L2 gösterimini nokta ve büyüklügünü 10 yap..Kırmızı :he: Yeşil :yes:
Resimdeki gibi

http://i.hizliresim.com/LAj5j1.png

uufuk
26-04-2016, 17:58
iki farklı tarihteki kapanis fiyatlari arasinda çizgi cizen bir formül var mi? sunu yapmak istiyorum aslinda ;
MYTREND("10.07.15",c,"06.02.16",c) fakat bu formül calismiyor. c yerine rakam girmemi istiyor. ama yapmak istediğim 10 temmuz 2015 deki kapanis fiyati ile 6 subat 16 daki kapanis fiyati arasinda bir çizgi çektirmek istiyorum.
yardımcı olabilirseniz sevinirim.


MAnuel trend çizgisi olarak çizin sonra sağ tıklayın..

KHN için kopyala seçeneğini seçin..

İndikatör builder'a girip boş bir indikatör ekranına sağ tıklayıp "yapıştır" deyin..

Çıkan formülü inceleyin..

Örneğin :

MYTREND("25.04.16 16:00",104.852,"25.04.16 16:10",104.932)

http://i.hizliresim.com/OAjjr3.png

http://i.hizliresim.com/qMzzaD.png


sdate:=Input("ddmmyy",1,311220,070416); enddate:=Input("ddmmyy",1,311220,220416);
start:=sdate=DAYOFMONTH()*10000+MONTH()*100+(YEAR( )-2000);
end:=enddate=DAYOFMONTH()*10000+MONTH()*100+(YEAR( )-2000) ;
sp:=BarsSince(start); ep:=BarsSince(end); p:=LastValue(ValueWhen(1,ep=1,ref(sp,-1)));
y1:=LastValue(ValueWhen(1,sp=1,ref(c,-1))); y2:=LastValue(ValueWhen(1,ep=1,ref(c,-1)));
(y1+sp*(y2-y1)/p)*-(sp>0)

iki farklı tarihteki kapanis fiyatlari arasinda çizgi cizen bir formül varmı
Yok, ama sizin için yazıldı.... :he:

mystic
26-04-2016, 18:14
iki farklı tarihteki kapanis fiyatlari arasinda çizgi cizen bir formül varmı
Yok, ama sizin için yazıldı.... :he:

Ellerine sağlık Ufuk hocam :fl:

ekrenmert
26-04-2016, 22:01
http://i.hizliresim.com/OAjjr3.png

http://i.hizliresim.com/qMzzaD.png


sdate:=Input("ddmmyy",1,311220,070416); enddate:=Input("ddmmyy",1,311220,220416);
start:=sdate=DAYOFMONTH()*10000+MONTH()*100+(YEAR( )-2000);
end:=enddate=DAYOFMONTH()*10000+MONTH()*100+(YEAR( )-2000) ;
sp:=BarsSince(start); ep:=BarsSince(end); p:=LastValue(ValueWhen(1,ep=1,ref(sp,-1)));
y1:=LastValue(ValueWhen(1,sp=1,ref(c,-1))); y2:=LastValue(ValueWhen(1,ep=1,ref(c,-1)));
(y1+sp*(y2-y1)/p)*-(sp>0)

iki farklı tarihteki kapanis fiyatlari arasinda çizgi cizen bir formül varmı
Yok, ama sizin için yazıldı.... :he:
Merhaba Uufuk Bey,

Önceki haftanın en düşüğünden (LLV) en yükseğine (HHV) çizgi çizmek istenseydi; pivot formülünüzdeki bu kısmı mı kullanacaktık?

Nw:=ROC(Hour(),1,$)<0;
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));
WCL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(C,-1));

uufuk
26-04-2016, 22:25
Merhaba Uufuk Bey,

Önceki haftanın en düşüğünden (LLV) en yükseğine (HHV) çizgi çizmek istenseydi; pivot formülünüzdeki bu kısmı mı kullanacaktık?

Nw:=ROC(Hour(),1,$)<0;
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));
WCL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(C,-1));


Nw:=(ROC(DAYOFWEEK(),1,$)<0 AND Ref(DayOfWeek(),-1)<>5) OR ROC(DAYOFWEEK(),1,$)<0 ;
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));

Haftanın tesbiti---->Nw

http://i.hizliresim.com/MpjNda.png

viobdelisi
26-04-2016, 22:52
Nw:=(ROC(DAYOFWEEK(),1,$)<0 AND Ref(DayOfWeek(),-1)<>5) OR ROC(DAYOFWEEK(),1,$)<0 ;
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));

Haftanın tesbiti---->Nw

http://i.hizliresim.com/MpjNda.png

Ufuk Hocam formül yazım hatası diyor....

uufuk
27-04-2016, 09:04
Ufuk Hocam formül yazım hatası diyor....

En basit konuda hemen soru ile çözüm ararsanız ilerleyemezsiniz.
Verilen formül başlagıç idi devamı zaten önce verilmişdi.
Bu şekliyle kullanmak için "Nw" ilave edersin haftaların başlangıcını ğörürsün.
Ama amaç sadece o değildi..
Genellikle soru yu beraber vererek cevap yolunu kullanıyorum ki anlaşılır olsun..


Nw:=(ROC(DAYOFWEEK(),1,$)<0 AND Ref(DayOfWeek(),-1)<>5) OR ROC(DAYOFWEEK(),1,$)<0 ;
Nw

ekrenmert
27-04-2016, 12:37
İkinci kısım ile birleştirince, sıfır dönüyor. Input ile tarih girilen değer olunca sonuç doğru.:notr: Bir yerde mantık hatası yapıyorum.




Nw:=(ROC(DAYOFWEEK(),1,$)<0 AND Ref(DayOfWeek(),-1)<>5) OR ROC(DAYOFWEEK(),1,$)<0 ;
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));

sp:=BarsSince(WH); ep:=BarsSince(WL); p:=LastValue(ValueWhen(1,ep=1,ref(sp,-1)));
y1:=LastValue(ValueWhen(1,sp=1,ref(c,-1))); y2:=LastValue(ValueWhen(1,ep=1,ref(c,-1)));
(y1+sp*(y2-y1)/p)*-(sp>0)

uufuk
27-04-2016, 12:47
İkinci kısım ile birleştirince, sıfır dönüyor. Input ile tarih girilen değer olunca sonuç doğru.:notr: Bir yerde mantık hatası yapıyorum.




Nw:=(ROC(DAYOFWEEK(),1,$)<0 AND Ref(DayOfWeek(),-1)<>5) OR ROC(DAYOFWEEK(),1,$)<0 ;
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));

sp:=BarsSince(WH); ep:=BarsSince(WL); p:=LastValue(ValueWhen(1,ep=1,ref(sp,-1)));
y1:=LastValue(ValueWhen(1,sp=1,ref(c,-1))); y2:=LastValue(ValueWhen(1,ep=1,ref(c,-1)));
(y1+sp*(y2-y1)/p)*-(sp>0)

Tabi,mantık hatası yapıyorsun..
Çalışan formulumu adım adım incele hatanı cöz bu ödevin olsun...:he:

belesci
28-04-2016, 09:06
http://i.hizliresim.com/7g4Wkv.jpg (http://hizliresim.com/7g4Wkv)

ufuk bey resimde paylaşmış olduğum indikatöre ait formülü paylaşabilirmisiniz.
teşekkürler.

Drift
28-04-2016, 09:12
http://i.hizliresim.com/7g4Wkv.jpg (http://hizliresim.com/7g4Wkv)

ufuk bey resimde paylaşmış olduğum indikatöre ait formülü paylaşabilirmisiniz.
teşekkürler.

dostum yanlış anlama ama bu sistemden hayır bekleme bence.

uufuk
28-04-2016, 09:22
http://i.hizliresim.com/7g4Wkv.jpg (http://hizliresim.com/7g4Wkv)

ufuk bey resimde paylaşmış olduğum indikatöre ait formülü paylaşabilirmisiniz.
teşekkürler.


beleşçi dostum iyimisin?
Daha müneccim şeyi yemedim... :kahkah:
Devamını yazamadım soorrryyyy.....
Dipden alıp tepeden sattığına göre repaintdır boş ver gitsin...


http://i.hizliresim.com/0nQWm8.png

Drift
28-04-2016, 10:09
beleşçi dostum iyimisin?
Daha müneccim şeyi yemedim... :kahkah:
Devamını yazamadım soorrryyyy.....
Dipden alıp tepeden sattığına göre repaintdır boş ver gitsin...



üstad böyle fotolar paylaşıyorlar gerçek sanıp hayatımız sizin avatara dönüyor sonra :)

asil9267
28-04-2016, 12:49
Ufuk bey merhaba
Resimde belirttiğim gibi 15 dk DEVA hissesi üzerinde SÜPER-TREND indikatör al sat verdiği yerlerde otomatik al sat formülünü expert Advisor koşullarını nasıl oluşturabilirim, yardımcı olabilir misiniz.

İndikatir förmülü

Factor:=Input("Factor",1.00,10.00,3.00);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,10);
Up:=(H+L+C)/3+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=(H+L+C)/3-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV(Dn,13),C ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
If(Td=1,Dnx,Upx)


http://imageturko.com/?di=QT95

Teşekkürler.

uufuk
28-04-2016, 13:33
Ufuk bey merhaba
Resimde belirttiğim gibi 15 dk DEVA hissesi üzerinde SÜPER-TREND indikatör al sat verdiği yerlerde otomatik al sat formülünü expert Advisor koşullarını nasıl oluşturabilirim, yardımcı olabilir misiniz.



https://www.matriksdata.com/website/destek/egitim-videolari/kahin-teknik-analiz-videolari/expert-advisor-1-genel-bakis

Ve devamı....

asil9267
28-04-2016, 15:24
https://www.matriksdata.com/website/destek/egitim-videolari/kahin-teknik-analiz-videolari/expert-advisor-1-genel-bakis

Ve devamı....

Keşke yazabilseydim işte :)

kolay gelsin.

Drift
28-04-2016, 15:28
Keşke yazabilseydim işte :)

kolay gelsin.

dostum ufuk üstad biraz araştır diye link vermiş. khn den indikatöre bir isim ver.

sonra bu indikatör isimini çağır EA bölümünde. formul call fonksiyonu ile.

asil9267
28-04-2016, 16:37
dostum ufuk üstad biraz araştır diye link vermiş. khn den indikatöre bir isim ver.

sonra bu indikatör isimini çağır EA bölümünde. formul call fonksiyonu ile.

Haklısın hocam Eski yazılardan gördüğüm kadarı ile Ufuk bey biraz araştırın istiyor iyi niyetle.. fakat formül çağırma gibi genel mantığını biliyorum ancak yukarı kesmesi yada aşağı kesmesi durumunda al sat diye koşul oluşturamıyorum malesef...

Drift
28-04-2016, 16:45
Haklısın hocam Eski yazılardan gördüğüm kadarı ile Ufuk bey biraz araştırın istiyor iyi niyetle.. fakat formül çağırma gibi genel mantığını biliyorum ancak yukarı kesmesi yada aşağı kesmesi durumunda al sat diye koşul oluşturamıyorum malesef...

:wink: itibara bak

Burader
28-04-2016, 23:44
Arkadaşlar Merhaba. Güleceksiniz belki ama şu indikatöre al-sat formülünü yazamadım bir türlü. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Pds:=21;
Mult:=3;
TruRan:=Mov(ATR(1),Pds,W)*Mult;
HiLimit:=HHV(H,Pds)-TruRan;
LoLimit:=LLV(L,Pds)+TruRan;
If(C>HiLimit,HiLimit,LoLimit)

Belki paylaşılmıştır ancak aradım bulamadım.

teşekkürler..

uufuk
29-04-2016, 00:05
Arkadaşlar Merhaba. Güleceksiniz belki ama şu indikatöre al-sat formülünü yazamadım bir türlü. Yardımcı olursanız çok sevinirim.teşekkürler..


AL-----------------
Pds:=21; Mult:=3;
TruRan:=Mov(ATR(1),Pds,W)*Mult;
C>(HHV(H,Pds)-TruRan)
SAT---------------------------------
Pds:=21; Mult:=3;
TruRan:=Mov(ATR(1),Pds,W)*Mult;
C<(LLV(L,Pds)+TruRan)

Overall
29-04-2016, 12:09
uufuk bey önce emeğinize sağlık sanırım pivot formulünü paylaşmışsınız ancak eski sayfalarda bulamadım
Matrikse sormama rağmen pvt formulünü bilmiyorlar yeniden paylaşırsanız sevinirim
Bir de günlük pivot değeri aşağı kesti sat yukarı kesti al Res1 kar al sup 1 kar al gibi bir sistem yazılabilir mi teşekkürler
forum içinde
Klasik pivot

P:= (H+L+C)/3;
R1:= (2*P)-L;
R2:= P+H-L;
R3:= H+2*(P-L);
S1:= (2*P)-H;
S2:= P-H+L;
S3:= L-2*(H-P);
P;
R1;
R2;
R3;
S1;
S2;
S3
bu formulü buldum ancak bu pivot birönceki mumu hesap ediyor benim demek istediğim günün pivot değerlerini nasıl çağırabiliriz

uufuk
29-04-2016, 13:57
uufuk bey önce emeğinize sağlık sanırım pivot formulünü paylaşmışsınız ancak eski sayfalarda bulamadım
Matrikse sormama rağmen pvt formulünü bilmiyorlar yeniden paylaşırsanız sevinirim
Bir de günlük pivot değeri aşağı kesti sat yukarı kesti al Res1 kar al sup 1 kar al gibi bir sistem yazılabilir mi teşekkürler
forum içinde
Klasik pivot

bu formulü buldum ancak bu pivot birönceki mumu hesap ediyor benim demek istediğim günün pivot değerlerini nasıl çağırabiliriz
"bu pivot birönceki mumu hesap ediyor"
Alıntıladıgınız formül zaten günlük grafikde anlık seviyeleri verir önceki barlarla ilgilenmez...:he:
Ve değişkendir datalar değiştikçe değerler değişir...
Gün içi grafiklerle(1dk----Seanas) ilgili formül daha önce vermiştim lazımsa bulunuz...:yes:

"günlük pivot değeri aşağı kesti sat yukarı kesti al Res1 kar al sup 1 kar al gibi bir sistem yazılabilir mi"
Yazılabilinir.....

Drift
29-04-2016, 14:28
sevgili ufuk üstadım, emekleriniz için bu zamana kadarki tüm emeğiniz için size çok teşekkür etmek istiyorum forum için bulunmaz bir nimetsiniz gerçekten.

saygılar sevgiler.

esword
30-04-2016, 17:34
iyi günler iyi hafta sonları

bu indkatörün

Periods := Input("Time Periods",1,1000, 10);
Direction := C - Ref(C,-periods);
Volatility := Sum(Abs(ROC(C,1,$)),periods);
ER := Abs(Direction/Volatility);
FastSC := 2/(2 + 1);
SlowSC := 2/(30 + 1);
SSC := ER * (FastSC - SlowSC) + SlowSC;
Constant := Pwr(SSC,2);
AMA := If(Cum(1) = periods +1, Ref(C,-1) + constant * (C - Ref(C,-1)),PREV + constant * (C - PREV));
AMA

matrisk e uygun halini aradım bu başlıkta ama bulamadım zahmet olmazsa uyarlayabilecek varmı
yazım hatası vermiyor
fakat grafik üzerinde de göstermiyor malesef

uufuk
30-04-2016, 17:51
iyi günler iyi hafta sonları

bu indkatörün

Periods := Input("Time Periods",1,1000, 10);
Direction := C - Ref(C,-periods);
Volatility := Sum(Abs(ROC(C,1,$)),periods);
ER := Abs(Direction/Volatility);
FastSC := 2/(2 + 1);
SlowSC := 2/(30 + 1);
SSC := ER * (FastSC - SlowSC) + SlowSC;
Constant := Pwr(SSC,2);
AMA := If(Cum(1) = periods +1, Ref(C,-1) + constant * (C - Ref(C,-1)),PREV + constant * (C - PREV));
AMA

matrisk e uygun halini aradım bu başlıkta ama bulamadım zahmet olmazsa uyarlayabilecek varmı
yazım hatası vermiyor
fakat grafik üzerinde de göstermiyor malesef


Periods := Input("Time Periods",1,1000, 10);
Direction := C - Ref(C,-periods);
Volatility := Sum(Abs(ROC(C,1,$)),periods);
ER := Abs(Direction/Volatility);
FastSC := 2/(2 + 1);
SlowSC := 2/(30 + 1);
SSC := ER * (FastSC - SlowSC) + SlowSC;
Constant := Power(SSC,2);
AMA := If(Cum(1) = periods +1, Ref(C,-1) + constant * (C - Ref(C,-1)),PREV + constant * (C - PREV));
AMA

esword
30-04-2016, 18:13
Periods := Input("Time Periods",1,1000, 10);
Direction := C - Ref(C,-periods);
Volatility := Sum(Abs(ROC(C,1,$)),periods);
ER := Abs(Direction/Volatility);
FastSC := 2/(2 + 1);
SlowSC := 2/(30 + 1);
SSC := ER * (FastSC - SlowSC) + SlowSC;
Constant := Power(SSC,2);
AMA := If(Cum(1) = periods +1, Ref(C,-1) + constant * (C - Ref(C,-1)),PREV + constant * (C - PREV));
AMA

elinize sağlık ufuk hocam teşekkürler

ertpln
04-05-2016, 20:21
Periods := Input("Time Periods",1,1000, 10);
Direction := C - Ref(C,-periods);
Volatility := Sum(Abs(ROC(C,1,$)),periods);
ER := Abs(Direction/Volatility);
FastSC := 2/(2 + 1);
SlowSC := 2/(30 + 1);
SSC := ER * (FastSC - SlowSC) + SlowSC;
Constant := Power(SSC,2);
AMA := If(Cum(1) = periods +1, Ref(C,-1) + constant * (C - Ref(C,-1)),PREV + constant * (C - PREV));
AMA

Merhaba Ufuk bey,
yukarıdaki indikatör formülünde
FastSC := 2/(2 + 1);
SlowSC := 2/(30 + 1);
bir anlam veremedim? 2/3 2/31 yazılabilirdi? ya da bir çok parametre atanabilirdi.
neden bu rakamalar? bir özelliği var mı? siz olsanız burayı nasıl tanımlardınız?
müsaadeniz olursa bir sorum daha var:
Periods := Input("Time Periods",1,1000, 10);
burada tanımlanan aralıkta en iyi değeri otomatik hesaplatmak gibi bir imkan var mı?
teşekkürler, saygılar

uufuk
04-05-2016, 20:49
Merhaba Ufuk bey,
yukarıdaki indikatör formülünde
FastSC := 2/(2 + 1);
SlowSC := 2/(30 + 1);
bir anlam veremedim? 2/3 2/31 yazılabilirdi? ya da bir çok parametre atanabilirdi.
neden bu rakamalar? bir özelliği var mı? siz olsanız burayı nasıl tanımlardınız?
müsaadeniz olursa bir sorum daha var:
Periods := Input("Time Periods",1,1000, 10);
burada tanımlanan aralıkta en iyi değeri otomatik hesaplatmak gibi bir imkan var mı?
teşekkürler, saygılar

Dostum,o rakamlar üssel ortalama hesaplamak için gerekli olan katsayıdan dolayı oluşturulmuş...
Okuyup ğecdiginiz irdelemediğiniz daha önce defalarca benzer EMA hesabı içeren formül paylaşımlarımda dikkatinizi çekmemiş.
Ema--->10 için formul---> c*(2/(10+1))+Prev*(1-2/(10+1)) dır
Yani ema son "C" nın (2/(10+1)) ü + önceki hesaplanan değerinin (1-2/(10+1)) ünün toplamıdır..
FastSC := 2/(2 + 1) ---->ema2 nın
SlowSC := 2/(30 + 1)---->ema30 ün üssel katsayısıdır...

AMA---->Adaptive Moving Avaraj...
Burda adaptasyon "Volatility " şiddetine göre uyarlanmıştır....

Periods := Input("Time Periods",1,1000, 10); AMA nın peryodunu atar,herhangi bir ortalamadan farklı değildir.

ertpln
04-05-2016, 21:11
Dostum,o rakamlar üssel ortalama hesaplamak için gerekli olan katsayıdan dolayı oluşturulmuş...
Okuyup ğecdiginiz irdelemediğiniz daha önce defalarca benzer EMA hesabı içeren formül paylaşımlarımda dikkatinizi çekmemiş.
Ema--->10 için formul---> c*(2/(10+1))+Prev*(1-2/(10+1)) dır
Yani ema son "C" nın (2/(10+1)) ü + önceki hesaplanan değerinin (1-2/(10+1)) ünün toplamıdır..
FastSC := 2/(2 + 1) ---->ema2 nın
SlowSC := 2/(30 + 1)---->ema30 ün üssel katsayısıdır...

AMA---->Adaptive Moving Avaraj...
Burda adaptasyon "Volatility " şiddetine göre uyarlanmıştır....

Periods := Input("Time Periods",1,1000, 10); AMA nın peryodunu atar,herhangi bir ortalamadan farklı değildir.

haklısınız, şimdiye kadar dikkatimi çekmedi. bir yandan sürekli son sayfayı kontrol ediyorum bir yandan da geçmiş sayfaları inceliyorum. nerede neyi yakalarsam anlayamadığım yerleri size danışıyorum ve cevaplarınız için çok minnettarım.
periods ile ilgili sanırım tam soramadım: yukarıdaki örnekte 1 ile 1000 arasında bir periyot girilmesi tanımlanmış. varsayılan ise 10. benim merak ettiğim 1 ile 1000 arasını denesin, en iyi sonuç hangisi ise indikatörü öyle çizsin. bir çeşit optimize işlemi mümkün mü?

uufuk
04-05-2016, 21:25
haklısınız, şimdiye kadar dikkatimi çekmedi. bir yandan sürekli son sayfayı kontrol ediyorum bir yandan da geçmiş sayfaları inceliyorum. nerede neyi yakalarsam anlayamadığım yerleri size danışıyorum ve cevaplarınız için çok minnettarım.
periods ile ilgili sanırım tam soramadım: yukarıdaki örnekte 1 ile 1000 arasında bir periyot girilmesi tanımlanmış. varsayılan ise 10. benim merak ettiğim 1 ile 1000 arasını denesin, en iyi sonuç hangisi ise indikatörü öyle çizsin. bir çeşit optimize işlemi mümkün mü?
Sistem tester

al
---------------
Periods :=OPT1;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
Ama:=xxxxxx;
C>Ama
--------------------------------
sat
Periods :=OPT1;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
Ama:=xxxxxx;
C<Ama
--------------
OPT1 1 1000 1 oldu bitti

ertpln
04-05-2016, 21:34
çok teşekkürler :)

kamuranaliriza
06-05-2016, 14:59
s.a arkadaşlar

matriks explorer de mav 50 gün ort 200 gün ortamayı yukarı kesince tarama yapmak istiyorum formülü nedir nasıl yazacağım

kamuranaliriza
06-05-2016, 15:10
BU ŞEKİLMİ YAZACAĞIM



Cross(MOV(c,50,s),MOV(c,200,s))

Overall
07-05-2016, 14:11
"bu pivot birönceki mumu hesap ediyor"
Alıntıladıgınız formül zaten günlük grafikde anlık seviyeleri verir önceki barlarla ilgilenmez...:he:
Ve değişkendir datalar değiştikçe değerler değişir...
Gün içi grafiklerle(1dk----Seanas) ilgili formül daha önce vermiştim lazımsa bulunuz...:yes:

"günlük pivot değeri aşağı kesti sat yukarı kesti al Res1 kar al sup 1 kar al gibi bir sistem yazılabilir mi"
Yazılabilinir.....

peki soruyu şöyle sorayım günün pivot değerlerini 5 dk.lık grafikte çizgi halinde gösterebilecek bir kod mevcutmudur kısacası periyoda değişse bile bugünün pivot değerlerini göreyim istiyorum

uufuk
07-05-2016, 14:41
peki soruyu şöyle sorayım günün pivot değerlerini 5 dk.lık grafikte çizgi halinde gösterebilecek bir kod mevcutmudur kısacası periyoda değişse bile bugünün pivot değerlerini göreyim istiyorum

Paylaşmışdım...ara bul...

hsaglamdemir
07-05-2016, 16:39
Matriks parabolic sar formülünü geçmiş sayfalarda bulamadım. Acaba arşivinde olan var mı??
Şimdiden teşekkürler

uufuk
07-05-2016, 21:50
Matriks parabolic sar formülünü geçmiş sayfalarda bulamadım. Acaba arşivinde olan var mı??
Şimdiden teşekkürler
Al----->SAR(0.02,0.2)<C
Sat----->SAR(0.02,0.2)>C
------------------
Lütfen bu kadar basit soruları sormadan,kendiniz birşeyler deneyiniz....
PAR(Adim,Max.Adim) _ PSAR(Adim,Max.Adim) gibi alternetifleride var...

TÜRKOĞLU
08-05-2016, 00:16
arkadaşlar metastock formülünü matriks formülüne çevirebilecek birileri var mı aranızda? elimde bir metastock formülü var da karmaşık bir şey değil. yardımcı olabilir misiniz bu konuda bana?

hsaglamdemir
08-05-2016, 03:49
Al----->SAR(0.02,0.2)<C
Sat----->SAR(0.02,0.2)>C
------------------
Lütfen bu kadar basit soruları sormadan,kendiniz birşeyler deneyiniz....
PAR(Adim,Max.Adim) _ PSAR(Adim,Max.Adim) gibi alternetifleride var...

Hocam onu demek istememiştim.
Psar ın içeriğinin matriks kodunu demek istemiştim. :))

uufuk
08-05-2016, 05:26
Hocam onu demek istememiştim.
Psar ın içeriğinin matriks kodunu demek istemiştim. :))
O,o kadar basit değil işinede yaramaz...
Hangi indikatörün içeriğini(birkaç basit hariç)biliyorsun,biliyorlar biliyorum?????
Net' de ara google amcaya sor,görürsün..

http://i.hizliresim.com/4rEPZG.png

Kapanışla tetiklenen Şarlo örnekleri eski de kalmış çalışmalardan örnekler

INVENTOR
08-05-2016, 06:26
İyi sabahlar.
Ben de tesadüf bu gece PSAR denemeleri yapıyordum.
Kodlar kısaltılabilir, şimdilik böyle. Belki işinize yarar.
Sarı - Lacivert olanı.. :)
http://hizliresimyukle.com/images/2016/05/08/00.png



namespace INVENTOR_Analiz_CS
{
public class clsPSAR
{
// CurrentSAR = PriorSAR + Prior AF * ( PriorEP - PriorSAR)

bool isUpTrend;
int upTrendStartBarID;
int downTrendStartBarID;

double maxAF = 0.15;
double increment = 0.005;

double priorAF;//Acceleration Factor
double priorEP;//Extreme Point
double priorSAR;

List<clsBar> Barlar = new List<clsBar>();

int barID;// 0: son gün barı

double maxOfInitialBars;
double minOfInitialBars;
int searchCount;

private double getLOW(int barID, int pastBarsCount)
{
//barID numaralı bar ile birlikte
//geçmişteki pastBarsCount adet bar içindeki
//en düşük değeri döndürür.
double minOfBars;
minOfBars = Barlar[barID].oc_DUSUK;
for (int i = 1; i < pastBarsCount; i++)
minOfBars = Math.Min(minOfBars, Barlar[barID + i].oc_DUSUK );

return minOfBars;
}

private double getHIGH(int barID, int pastBarsCount)
{
//barID numaralı bar ile birlikte
//geçmişteki pastBarsCount adet bar içindeki
//en yüksek değeri döndürür.
double maxOfBars;
maxOfBars = Barlar[barID].oc_YUKSEK;
for (int i = 1; i < pastBarsCount ; i++)
maxOfBars = Math.Max(maxOfBars, Barlar[barID + i].oc_YUKSEK);

return maxOfBars ;
}

public int getFirstBarIDForCalculation(int _barID)
{//Recursive method
_barID--;
while (Barlar[_barID].oc_YUKSEK < maxOfInitialBars & Barlar[_barID].oc_DUSUK > minOfInitialBars )
_barID--;

if (Barlar[_barID].oc_YUKSEK > maxOfInitialBars & Barlar[_barID].oc_DUSUK < minOfInitialBars )
{
// bar.YUKSEK > maxof ve bar.DUSUK < minof olması durumunda değerleri güncelle
searchCount++;
maxOfInitialBars = getHIGH(_barID, searchCount);
minOfInitialBars = getLOW(_barID, searchCount);

_barID = getFirstBarIDForCalculation(_barID);
}

return _barID;
}

public void CalculatePSAR(List<clsBar> BARLAR)
{
this.Barlar = BARLAR;

if (Barlar.Count < 6) return;

searchCount = 4;
barID = Barlar.Count - searchCount;

//İlk searchCount adet bardaki en yüksek değer
maxOfInitialBars = getHIGH(barID, searchCount);

//İlk searchCount adet bardaki en düşük değer
minOfInitialBars = getLOW(barID, searchCount);

//ilk searchCount adet bardaki en yüksek ve en düşük değerlerin oluşturduğu yatay kanalın dışına çıkmış ilk barı tespit et
barID = getFirstBarIDForCalculation(barID);

if (Barlar[barID].oc_YUKSEK >= maxOfInitialBars)
{//UPTREND
for (int i = barID; i < Barlar.Count; i++)
Barlar[i].PSAR = minOfInitialBars;

isUpTrend = true;
upTrendStartBarID = barID;
priorEP = maxOfInitialBars;
}
else if (Barlar[barID].oc_DUSUK <= minOfInitialBars)
{//DOWNTREND
for (int i = barID; i < Barlar.Count; i++)
Barlar[i].PSAR = maxOfInitialBars;

isUpTrend = false;
downTrendStartBarID = barID;
priorEP = minOfInitialBars;
}
else
{
return;
}

priorSAR = Barlar[barID].PSAR;
priorAF = increment;

searchCount = 3;

while (barID >0)
{
barID--;

double currentSAR = priorSAR + priorAF * (priorEP - priorSAR);

if(isUpTrend )
{
if(Barlar [barID ].oc_DUSUK >= currentSAR )
{
maxOfInitialBars = priorEP;
for (int i = barID; i <= upTrendStartBarID; i++)
maxOfInitialBars = Math.Max(maxOfInitialBars, Barlar[i].oc_YUKSEK);

if (maxOfInitialBars > priorEP )
{
priorEP = maxOfInitialBars;
priorAF += increment;
if (priorAF > maxAF) priorAF = maxAF;
}
}
else
{
priorAF = increment;
isUpTrend = false;
currentSAR = getHIGH(barID, searchCount);
priorEP = Barlar[barID].oc_DUSUK;
downTrendStartBarID = barID;
}
Barlar[barID].PSAR = currentSAR;
priorSAR = currentSAR;
}
else
{
if (Barlar[barID].oc_YUKSEK <= currentSAR)
{
minOfInitialBars = priorEP;
for (int i = barID; i <= downTrendStartBarID; i++)
minOfInitialBars = Math.Min(minOfInitialBars, Barlar[i].oc_DUSUK);

if (minOfInitialBars < priorEP)
{
priorEP = minOfInitialBars;
priorAF += increment;
if (priorAF > maxAF) priorAF = maxAF;
}
}
else
{
priorAF = increment;
isUpTrend = true;
currentSAR = getLOW(barID, searchCount);
priorEP = Barlar[barID].oc_YUKSEK;
upTrendStartBarID = barID;

}
Barlar[barID].PSAR = currentSAR;
priorSAR = currentSAR;
}
}
}
}
}





public double oc_YUKSEK
{
get
{
if (ACILIS < KAPANIS)
return KAPANIS;
else
return ACILIS;
}
}

public double oc_DUSUK
{
get
{
if (ACILIS < KAPANIS)
return ACILIS;
else
return KAPANIS;
}
}

kafkaf
08-05-2016, 14:24
O,o kadar basit değil işinede yaramaz...
Hangi indikatörün içeriğini(birkaç basit hariç)biliyorsun,biliyorlar biliyorum?????
Net' de ara google amcaya sor,görürsün..

http://i.hizliresim.com/4rEPZG.png

Kapanışla tetiklenen Şarlo örnekleri eski de kalmış çalışmalardan örnekler
Ufuk hocam yine faydalı bir paylaşım yapmışsınız)) matriks kodunu bizimle paylaşırmısınız ya da bir kısmını paylaşsanız geri kalanını biz tamamlasak olur mu? Tşk.ler

hsaglamdemir
08-05-2016, 23:33
O,o kadar basit değil işinede yaramaz...
Hangi indikatörün içeriğini(birkaç basit hariç)biliyorsun,biliyorlar biliyorum?????
Net' de ara google amcaya sor,görürsün..

http://i.hizliresim.com/4rEPZG.png

Kapanışla tetiklenen Şarlo örnekleri eski de kalmış çalışmalardan örnekler

Hocam selamlar.
son 1 haftadır psar ların matematiksel içeriği ile ilgili gogıl amcayı resmen talan ettim.
Hatta excel de bu işi hallettim.

Kendim VB, C++, C# konusunda üst düzey bilgili biriyim. (4-5 yıl öncesine kadar microsoft'un yeni ürünlerini test edilmesi için gönderdiği developper'lardan biriydim. )

Ancak siz de kabul edersiniz ki matriks te sadece biz programcıların deyimiyle "fonksiyon" yazılabiliyor.
Yani eliniz kolunuz çok bağlı.

Şu ana kadar psar' ı matriks'te nasıl yazabileceğim konusu hakkında kafamda henüz bir "ampul" yanmadı. yada şu ana kadar ben göremedim.
Metatrader daki arayüzde bunu başardım ancak matriks te dediğim gibi elimiz kolumuz çok bağlı.


Psar belki de yazılabilecek en zor indikatörlerden birisi.
Hani bu konuda bir yöntem var mıdır diye size sorma ihtiyacını duydum.
Gösterdiğiniz indikatörü araştırayım. Bu topiğin eski sayfalarını biraz daha talan edeyim.
İlginiz için tekrar teşekkür ederim.

hsaglamdemir
08-05-2016, 23:34
İyi sabahlar.
Ben de tesadüf bu gece PSAR denemeleri yapıyordum.
Kodlar kısaltılabilir, şimdilik böyle. Belki işinize yarar.
Sarı - Lacivert olanı.. :)
http://hizliresimyukle.com/images/2016/05/08/00.png



namespace INVENTOR_Analiz_CS
{
public class clsPSAR
{
// CurrentSAR = PriorSAR + Prior AF * ( PriorEP - PriorSAR)

bool isUpTrend;
int upTrendStartBarID;
int downTrendStartBarID;

double maxAF = 0.15;
double increment = 0.005;

double priorAF;//Acceleration Factor
double priorEP;//Extreme Point
double priorSAR;

List<clsBar> Barlar = new List<clsBar>();

int barID;// 0: son gün barı

double maxOfInitialBars;
double minOfInitialBars;
int searchCount;

private double getLOW(int barID, int pastBarsCount)
{
//barID numaralı bar ile birlikte
//geçmişteki pastBarsCount adet bar içindeki
//en düşük değeri döndürür.
double minOfBars;
minOfBars = Barlar[barID].oc_DUSUK;
for (int i = 1; i < pastBarsCount; i++)
minOfBars = Math.Min(minOfBars, Barlar[barID + i].oc_DUSUK );

return minOfBars;
}

private double getHIGH(int barID, int pastBarsCount)
{
//barID numaralı bar ile birlikte
//geçmişteki pastBarsCount adet bar içindeki
//en yüksek değeri döndürür.
double maxOfBars;
maxOfBars = Barlar[barID].oc_YUKSEK;
for (int i = 1; i < pastBarsCount ; i++)
maxOfBars = Math.Max(maxOfBars, Barlar[barID + i].oc_YUKSEK);

return maxOfBars ;
}

public int getFirstBarIDForCalculation(int _barID)
{//Recursive method
_barID--;
while (Barlar[_barID].oc_YUKSEK < maxOfInitialBars & Barlar[_barID].oc_DUSUK > minOfInitialBars )
_barID--;

if (Barlar[_barID].oc_YUKSEK > maxOfInitialBars & Barlar[_barID].oc_DUSUK < minOfInitialBars )
{
// bar.YUKSEK > maxof ve bar.DUSUK < minof olması durumunda değerleri güncelle
searchCount++;
maxOfInitialBars = getHIGH(_barID, searchCount);
minOfInitialBars = getLOW(_barID, searchCount);

_barID = getFirstBarIDForCalculation(_barID);
}

return _barID;
}

public void CalculatePSAR(List<clsBar> BARLAR)
{
this.Barlar = BARLAR;

if (Barlar.Count < 6) return;

searchCount = 4;
barID = Barlar.Count - searchCount;

//İlk searchCount adet bardaki en yüksek değer
maxOfInitialBars = getHIGH(barID, searchCount);

//İlk searchCount adet bardaki en düşük değer
minOfInitialBars = getLOW(barID, searchCount);

//ilk searchCount adet bardaki en yüksek ve en düşük değerlerin oluşturduğu yatay kanalın dışına çıkmış ilk barı tespit et
barID = getFirstBarIDForCalculation(barID);

if (Barlar[barID].oc_YUKSEK >= maxOfInitialBars)
{//UPTREND
for (int i = barID; i < Barlar.Count; i++)
Barlar[i].PSAR = minOfInitialBars;

isUpTrend = true;
upTrendStartBarID = barID;
priorEP = maxOfInitialBars;
}
else if (Barlar[barID].oc_DUSUK <= minOfInitialBars)
{//DOWNTREND
for (int i = barID; i < Barlar.Count; i++)
Barlar[i].PSAR = maxOfInitialBars;

isUpTrend = false;
downTrendStartBarID = barID;
priorEP = minOfInitialBars;
}
else
{
return;
}

priorSAR = Barlar[barID].PSAR;
priorAF = increment;

searchCount = 3;

while (barID >0)
{
barID--;

double currentSAR = priorSAR + priorAF * (priorEP - priorSAR);

if(isUpTrend )
{
if(Barlar [barID ].oc_DUSUK >= currentSAR )
{
maxOfInitialBars = priorEP;
for (int i = barID; i <= upTrendStartBarID; i++)
maxOfInitialBars = Math.Max(maxOfInitialBars, Barlar[i].oc_YUKSEK);

if (maxOfInitialBars > priorEP )
{
priorEP = maxOfInitialBars;
priorAF += increment;
if (priorAF > maxAF) priorAF = maxAF;
}
}
else
{
priorAF = increment;
isUpTrend = false;
currentSAR = getHIGH(barID, searchCount);
priorEP = Barlar[barID].oc_DUSUK;
downTrendStartBarID = barID;
}
Barlar[barID].PSAR = currentSAR;
priorSAR = currentSAR;
}
else
{
if (Barlar[barID].oc_YUKSEK <= currentSAR)
{
minOfInitialBars = priorEP;
for (int i = barID; i <= downTrendStartBarID; i++)
minOfInitialBars = Math.Min(minOfInitialBars, Barlar[i].oc_DUSUK);

if (minOfInitialBars < priorEP)
{
priorEP = minOfInitialBars;
priorAF += increment;
if (priorAF > maxAF) priorAF = maxAF;
}
}
else
{
priorAF = increment;
isUpTrend = true;
currentSAR = getLOW(barID, searchCount);
priorEP = Barlar[barID].oc_YUKSEK;
upTrendStartBarID = barID;

}
Barlar[barID].PSAR = currentSAR;
priorSAR = currentSAR;
}
}
}
}
}





public double oc_YUKSEK
{
get
{
if (ACILIS < KAPANIS)
return KAPANIS;
else
return ACILIS;
}
}

public double oc_DUSUK
{
get
{
if (ACILIS < KAPANIS)
return ACILIS;
else
return KAPANIS;
}
}


Değerli dostum cevabın ve ilgin için çok teşekkür ederim.

uufuk
08-05-2016, 23:58
Hocam selamlar.
son 1 haftadır psar ların matematiksel içeriği ile ilgili gogıl amcayı resmen talan ettim.
Hatta excel de bu işi hallettim.

Kendim VB, C++, C# konusunda üst düzey bilgili biriyim. (4-5 yıl öncesine kadar microsoft'un yeni ürünlerini test edilmesi için gönderdiği developper'lardan biriydim. )

Dostum,neden "VB, C#" tabanlı platforma transfer olmuyorsun,ordaki dostlara da faydan olur.

http://www.hisse.net/forum/forumdisplay.php?f=177

hsaglamdemir
09-05-2016, 00:12
Dostum,neden "VB, C#" tabanlı platforma transfer olmuyorsun,ordaki dostlara da faydan olur.

http://www.hisse.net/forum/forumdisplay.php?f=177

Hocam çalıştığım aracı kurum sadece matriks tedarik ediyor. O yüzden diğer platformları test etme imkanını şu ana kadar bulamadım. Ancak bildiğim konularda tabiki soru geldikçe yardımcı olmaya çalışırım.

Ancak belirttiğiniz sayfalardaki yatırımcı arkadaşlar robotik işlemlerle uğraşıyorlar. O başka bir yaklaşım tarzı.
Ben teknik analizi öğrenmeye çalışıyorum.
Forumda görüşlerini/analizlerini paylaşan çok değerli teknik analist arkadaşlarımız/abilerimiz var. Onların robotik işlem yaptığını hiç zannetmiyorum.

mystic
09-05-2016, 00:13
Psar indikatörü yoğun bir haftasonu olmuş..

Parabolik stop and reversal kelimelerinin başharfleri alınarak tanımlanmış bir indikatör..

Psar indikatörünün herhangi bir enstrümanda herhangi bir periyotta yararlı sonuç verdiğini gören olduğunu sanmıyorum..

Yeni kurulmuş piyasalarda veya endekslerde veya fikir destekleyici anlamda kullanılabilir..

Optimize etmesi zor, oldukça geç yanıt veren ilginç bir indikatör..

Başarılı sonuçlarını paylaşan olursa sevinirim :he:

INVENTOR
09-05-2016, 00:20
Değerli dostum cevabın ve ilgin için çok teşekkür ederim.

Rica ederim. :)

Sayın uufuk Abimize katılıyorum. :) Borsa işim gücüm olsaydı ya da gün içi anlık takip edebiliyor olsaydım ben de ideal kullanırdım.
Akşamdan akşama bakabildiğim için kendimce bir ara yüz oluşturdum, oradan takip ediyorum.

Selamlar, saygılar.

Dostum,neden "VB, C#" tabanlı platforma transfer olmuyorsun,ordaki dostlara da faydan olur.

INVENTOR
09-05-2016, 00:28
Psar indikatörü yoğun bir haftasonu olmuş..
..
Başarılı sonuçlarını paylaşan olursa sevinirim :he:

Haftalık, aylık gibi uzun periyotta bakıldığında trend göstermesi açısından kullanılabilir galiba. :)

Şu günlük barlarda iyi çalışmış.. ama hangi göstergeyi kullanırsan kullan.. bu barlarla çalışır yani.. :)
http://hizliresimyukle.com/images/2016/05/09/0.png
psar 0,15 ve 0,05

mystic
09-05-2016, 00:35
Haftalık, aylık gibi uzun periyotta bakıldığında trend göstermesi açısından kullanılabilir galiba. :)

Şu günlük barlarda iyi çalışmış.. ama hangi göstergeyi kullanırsan kullan.. bu barlarla çalışır yani.. :)
http://hizliresimyukle.com/images/2016/05/09/0.png

Sizin oluşturduğunuz şablonu ilgi ile izliyorum sn. inventor :)

Bazı noktalar hakikaten müthiş..

Benim az önceki hadsiz eleştirim aslında birazda Ufuk hocamın mesajındaki gizli uyarıya destek amaçlıydı..

Çok indikatör olup dağılınca boşa harcanmış bir sürü arayış söz konusu oluyorsa acizane tecrübe paylaşımı..

Mustafa abi(bıkmışbroker) de severek kullanıyor..

Ancak galiba kendisi euro bazlı trend ve kanal destekli ve günlük datayı metastockta haftalık periyod ile kullanıp,

stop reversal'dan ziyade ilk etapta fiyatın varacağı hedef amaçlı kullanıyor..

Bu anlamda belki faydalı olabilir hedef fiyat için..

Ancak stop sinyalini PSAR'dan alayım deyince oldukça pahalı bir gecikme gözlemledim ben acizane :)

uufuk
09-05-2016, 00:43
:he:

http://i.hizliresim.com/pzdOgz.png

hsaglamdemir
09-05-2016, 00:50
Psar indikatörü yoğun bir haftasonu olmuş..

Parabolik stop and reversal kelimelerinin başharfleri alınarak tanımlanmış bir indikatör..

Psar indikatörünün herhangi bir enstrümanda herhangi bir periyotta yararlı sonuç verdiğini gören olduğunu sanmıyorum..

Yeni kurulmuş piyasalarda veya endekslerde veya fikir destekleyici anlamda kullanılabilir..

Optimize etmesi zor, oldukça geç yanıt veren ilginç bir indikatör..

Başarılı sonuçlarını paylaşan olursa sevinirim :he:

Sv. mystic
Ben matriks'teki arayüzde yazılıp yazılamayacağını merak etmiştim. Matriks arayüzünü kullanmayı geliştirebilmek, yeni yazım teknikleri geliştirebilmek için.
Çünkü 3-4 gün uğraştım ben beceremedim.

İndikatör kullanımına gelince; her indikatördeki sorunlar bunda da mevcut. Tek başına kullanılması yada yardımcı/destekleyici bir gösterge olarak kullanılması teknik analiz kaynakları tarafından da belirtilmektedir. Aşağıdaki linkte kullanımı ile ilgili birkaç not bulunmakta.

http://teknikanalizsanati.com/parabolicsar.aspx

Bear_Bull
09-05-2016, 00:51
bende Psar ile ilgili bir örnek vereyim

ufak periyotlarda kullanırsanız testerede çok can yakar
al/sat dönüşlerde de bir hayli gecikir.
Psar sinyallerini hızlandırmak ve MOST veya Süper Trend indikatör benzeri bir şey yapmak isterseniz

(PSAR() + Mov(c,??,E) )/2

Psar da standart Mov da istediğiniz periyot kullanabilirsiniz.

mystic
09-05-2016, 01:00
Sv. mystic
Ben matriks'teki arayüzde yazılıp yazılamayacağını merak etmiştim. Matriks arayüzünü kullanmayı geliştirebilmek, yeni yazım teknikleri geliştirebilmek için.
Çünkü 3-4 gün uğraştım ben beceremedim.

İndikatör kullanımına gelince; her indikatördeki sorunlar bunda da mevcut. Tek başına kullanılması yada yardımcı/destekleyici bir gösterge olarak kullanılması teknik analiz kaynakları tarafından da belirtilmektedir. Aşağıdaki linkte kullanımı ile ilgili birkaç not bulunmakta.

http://teknikanalizsanati.com/parabolicsar.aspx

Sv. hsaglamdemir, niye ilgilisiniz gibi bir anlam çıktıysa özür dilerim..

Acizane önerim :

psar sinyali gelince mesela sistem sat 'a dönünce psar 'in ne zaman AL sinyali vereceği belli oluyor..

Bu yönde kullanılırsa bence faydalı olabilir..

Paylaştığınız dökümanda aynı şeyi tavsiye ediyor :

http://i.hizliresim.com/Vakjrv.png (http://hizliresim.com/Vakjrv)

ouz77
09-05-2016, 12:01
@uufuk Bey merhaba emekleriniz için öncelikle çok teşekkür ederim. Kullandığım bir indikatör var period:x atrfact:y ile başlıyor siz de yazmıştınız bir zamanlar. Merak ettiğim mesela period kısmına 3-5 yazarsam 60 dakikalık grafikte işe yarıyor 21 vs yazarsam daha uzun vadelerde işe yarıyor ama ben her periyodu değiştirdiğimde bu rakamlarla oynamak yerine optimum değeri kendi bulsun istersem nasıl yazmam gerekiyor? opt1 yazıyorum çok daha farklı çiziyor. Acaba opt1 kısmını formülde tanımlamak mı gerekiyor?

uufuk
09-05-2016, 14:17
@uufuk Bey merhaba emekleriniz için öncelikle çok teşekkür ederim. Kullandığım bir indikatör var period:x atrfact:y ile başlıyor siz de yazmıştınız bir zamanlar. Merak ettiğim mesela period kısmına 3-5 yazarsam 60 dakikalık grafikte işe yarıyor 21 vs yazarsam daha uzun vadelerde işe yarıyor ama ben her periyodu değiştirdiğimde bu rakamlarla oynamak yerine optimum değeri kendi bulsun istersem nasıl yazmam gerekiyor? opt1 yazıyorum çok daha farklı çiziyor. Acaba opt1 kısmını formülde tanımlamak mı gerekiyor?


Gün geçtikçe extrem talepler (hayal sınırsız) geliyor bu iyi bir şey.
İndikatorlerde input ile belirlenen degerler girilir.
Sistem testerde "OPT" ile test bölgesi belirlenir ,adım adım test edilir sonuçları raporlanır..
Her grafik zamanına göre testi tekrarlatmak veya senet seçimine(bir çok zamanlı olarak) eklemek gerekir.
Bu iki çalışma şeklini indikatör veya yeniden yazılarak sistem testere tarif edebilirmiyiz .
Optimasyonu sevmem,sistemlere önem vermem ama ne yapılabilinir diye bakalım...
Önce grafik zamanını indikatör bilmeli,oyun sahasını kendisine tanıtalım..

http://i.hizliresim.com/4rE6op.png


http://i.hizliresim.com/21DG3L.png


Nday:=DAYOFMONTH()<>ref(DAYOFMONTH(),-1) ;
ct:=valuewhen(1,nday,cum(1));
valuewhen(1,ct+1=Cum(1),MINUTE()+HOUR()*100)-valuewhen(1,ct=Cum(1),MINUTE()+HOUR()*100)

Devam edecek....

uufuk
09-05-2016, 14:57
Basit 13_50 sistemimizde
Cross(mov(c,13,s),mov(c,50,s))
Cross(mov(c,50,s),mov(c,13,s))
-------------------------
13 peryot değerini optimize edelim

Cross(mov(c,opt1,s),mov(c,50,s))
Cross(mov(c,50,s),mov(c,opt1,s))

OPT1___5--20_adım__1
-----------------------------------------
Test sonucu resimde

http://i.hizliresim.com/qM55q5.png

En iyi peryotlar
gün=8 _ 180=9_ 120=5_ 60=5_30=9_20=5_15=5_10=6_5=8_1=20 çıkıyor...

Şimdi de bu değerleri otomatik olarak mov(c,13,s)de 13'ün yerine atamak lazım.....

devam edecek....

uufuk
09-05-2016, 15:28
http://i.hizliresim.com/qM55Q5.png


Nday:=DAYOFMONTH()<>ref(DAYOFMONTH(),-1) ; ct:=valuewhen(1,nday,cum(1));
t:=valuewhen(1,ct+1=Cum(1),MINUTE()+HOUR()*100)-valuewhen(1,ct=Cum(1),MINUTE()+HOUR()*100);
opt1:=if(t=0,8,if(t=300,9,if(t=200,5,if(t=100,5,if (t=30,9,if(t=20,5,if(t=15,5,if(t=10,6,if(t=5,8,if( t=1,20,0))))))))));
Cross(mov(c,opt1,s),mov(c,50,s)) ;
Cross(mov(c,50,s),mov(c,opt1,s)) ;opt1

Bitti....

Beyin jimlastigi...ama para mara kazandırmaaazzz...:he:
Trade olayında en önemlisi psikoloji,saglam psikolojinin temeli para yönetimi, sistem en az kiymetdedir.:yes:
Yeniler için bu sıralama tersdir, ama doğrusu budur....:düsün:
Bol kazançlar....:halayci:

ouz77
09-05-2016, 15:42
Çok teşekkür ederim Ufuk Bey akşam kendi ekranımda bolca deneme yapayım :) Bunu kendi indikatörümdeki periyot kısmına opt1 olarak yazdıktan sonra en alta sizin verdiğiniz opt1 tanımlamasını yazsam yeterli olur sanırım. Teşekkür ederim tekrar değerli vaktinizi aldığım için

kocebi
09-05-2016, 16:09
sn uufuk müsadenizle bir sorum olacak,
metastock'ta bir indikatör hazırladım. Bu indikatöre göre bir expert yapmak istedim ancak beceremedim.yardımınızı rica edecem.
ind. (x) son 30 bar içerisinde gördüğü en yüksek değeri yukarı kırar ise al sinyali üretsin.
aşağıdaki şekilde uygulamama rağmen görsel olarak şart gerçekleşse de grafik üzerinde göstertemedim.
Cross(Fml("x()") , HHV(Fml("x()"),30) işin ilginç yanı herhangi bir hata da vermiyor. ilginize şimdiden teşekkür ederim. saygılar.

uufuk
09-05-2016, 16:33
Cross(Fml("x") , ref(HHV(Fml("x"),30),-1))

kocebi
09-05-2016, 16:44
Cross(Fml("x") , ref(HHV(Fml("x"),30),-1))

Teşekkür ederim.

mystic
10-05-2016, 21:38
Ufuk hocam selamlar..

Normalde pi sayısı :3.1415926535 8979323846 2643383279 5028841971 6939937510 5820974944 5923078164 şeklinde hani..

Bunu pi=3.14 olarak hesaplatarak kullanmak için hangi fonksiyonu kullanmalıyız ?

Bir bölme işlemi yaptım pi sayısı gibi çok haneli bir sonuç çıktı..

Sonuçu aşağıya ya da yukarıya yuvarlamak değil sadece virgül sonrası 2 haneyi kullanmaya ihtiyacım var ?

Alta link koydum ama matriks'te precision fonksiyonu çalışmıyor :vurkafa:

C=16.5370
round(C) returns 17
prec (C,2) returns 16.53 instead of 16.54 :grrr:

Tüm syntax'ı buldum.. İhtiyacı olanlar için link burada dursun :

http://www.metastock.ca/download/MetaStock-Formula-Primer.pdf

uufuk
10-05-2016, 22:17
Ufuk hocam selamlar..

Normalde pi sayısı :3.1415926535 8979323846 2643383279 5028841971 6939937510 5820974944 5923078164 şeklinde hani..

Bunu pi=3.14 olarak hesaplatarak kullanmak için hangi fonksiyonu kullanmalıyız ?

Bir bölme işlemi yaptım pi sayısı gibi çok haneli bir sonuç çıktı..

Sonuçu aşağıya ya da yukarıya yuvarlamak değil sadece virgül sonrası 2 haneyi kullanmaya ihtiyacım var ?

Alta link koydum ama matriks'te precision fonksiyonu çalışmıyor :vurkafa:

C=16.5370
round(C) returns 17
prec (C,2) returns 16.53 instead of 16.54 :grrr:



int(16.5370*100)/100;
int(106.5375*100)/100;
int(11106.5375*100)/100

mystic
10-05-2016, 22:25
int(16.5370*100)/100;
int(106.5375*100)/100;
int(11106.5375*100)/100

Can kurtaran Ufuk hocam :super::super:

Burader
11-05-2016, 23:13
Merhaba Ufuk Bey, nazik cevabınız ve ardımınız için teşekkürler.
yazdığınız al veya sat formülünde sanki tek şart var ama benim yazdığım indikatör 3 şartı gerektiriyor gibi geldi bana.

yanılıyorum tahminim ama tekrar bakabilirseniz çok sevinirim..


Pds:=21;
Mult:=3;
TruRan:=Mov(ATR(1),Pds,W)*Mult;
HiLimit:=HHV(H,Pds)-TruRan;
LoLimit:=LLV(L,Pds)+TruRan;
If(C>HiLimit,HiLimit,LoLimit)

Şimdiden teşekkürler.

uufuk
11-05-2016, 23:55
Merhaba Ufuk Bey, nazik cevabınız ve ardımınız için teşekkürler.
yazdığınız al veya sat formülünde sanki tek şart var ama benim yazdığım indikatör 3 şartı gerektiriyor gibi geldi bana.
yanılıyorum tahminim ama tekrar bakabilirseniz çok sevinirim..
Pds:=21;
Mult:=3;
TruRan:=Mov(ATR(1),Pds,W)*Mult;
HiLimit:=HHV(H,Pds)-TruRan;
LoLimit:=LLV(L,Pds)+TruRan;
If(C>HiLimit,HiLimit,LoLimit)
Şimdiden teşekkürler.

Tek şartın var,isteginden haberin yok,beyaz çizgi...:düsün:

http://i.hizliresim.com/ZkrJoA.png

Bu formülle bak,anlarsın


Pds:=21; Mult:=3; TruRan:=Mov(ATR(1),Pds,W)*Mult;
HiLimit:=HHV(H,Pds)-TruRan; LoLimit:=LLV(L,Pds)+TruRan;
HiLimit ; LoLimit ; If(C>HiLimit,HiLimit,LoLimit)

Sistem olarak en kısa formulu vermişdim.:yes:

murat234
12-05-2016, 12:59
Tek şartın var,isteginden haberin yok,beyaz çizgi...:düsün:

http://i.hizliresim.com/ZkrJoA.png

Bu formülle bak,anlarsın


Pds:=21; Mult:=3; TruRan:=Mov(ATR(1),Pds,W)*Mult;
HiLimit:=HHV(H,Pds)-TruRan; LoLimit:=LLV(L,Pds)+TruRan;
HiLimit ; LoLimit ; If(C>HiLimit,HiLimit,LoLimit)

Sistem olarak en kısa formulu vermişdim.:yes:



Selamlar, IfC> den sonra peş peşe 2 kere HiLimit yazılmasının sebebi nedir?

uufuk
12-05-2016, 13:07
Selamlar, IfC> den sonra peş peşe 2 kere HiLimit yazılmasının sebebi nedir?

If(C>HiLimit,HiLimit,LoLimit) in anlamı..
eger C HiLimit den büyükse HiLimit degilse LoLimit

Floris
12-05-2016, 22:30
Arkadaşlar, QQE indicatörünü AL ve SAT olarak nasıl formüle edebiliriz yardımcı olabilir misiniz.....

Tşk....

uufuk
12-05-2016, 23:08
Arkadaşlar, QQE indicatörünü AL ve SAT olarak nasıl formüle edebiliriz yardımcı olabilir misiniz.....

Tşk....

Cross(QQEF(C,14,5), QQES(C,14,5));
Cross(QQES(C,14,5),QQEF(C,14,5))

Floris
12-05-2016, 23:17
Cross(QQEF(C,14,5), QQES(C,14,5));
Cross(QQES(C,14,5),QQEF(C,14,5))

Ufuk Bey çok teşekkür ederim....

kafkaf
13-05-2016, 10:56
Ufuk hocam, PSAR için metastock kodu buldum. Ancak matrikse çevirme işi beni aşıyor, henüz o kadar uzman olduğumu düşünmüyorum. Siz bir göz atsanız, kısa sürede çözersiniz diye tahmin ediyorum. Yardımınızı bizden esirgemezseniz sevinirim.

Tşk.ler

http://stockcharts.com/school/doku.php?id=chart_school:technical_indicators:para bolic_sar

---------------------------------------------------------------

{ PARABOLIC SAR - METASTOCK }

{ Using an Acceleration Factor Step of 0.02 with a max of 0.20 }

{ POS=1 means Long Position; POS=0 means Short }

{ Start with Long }
POS:=If(Cum(1)=1,1,PREV);

{Use Long and Short Booleans to improve code readability }
Long:=If(Cum(1)=1, 1, PREV);
Short:=If(Cum(1)=1, 0, PREV);

{ Start with the maximum Acceleration Factor}
AF := If(Cum(1)=1, 0.20, PREV);

{ Start with SAR equal to the Low }
MySAR:=If(Cum(1)=1, L, PREV);

{ Start with the Extreme Price equal to the High }
ExtPrc:=If(Cum(1)=1, H, PREV);

{ Calculate the Acceleration Factor First }
{ If the position changes, reset AF to 0.02
If the position does not change:
- increment AF if long and higher highs
- increment AF if short and lower lows
- otherwise, AF does not change }

AF:=If(POS<>Ref(POS,-1),0.02,
If((Long AND H>Ref(H,-1) ) OR (Short AND L<Ref(L,-1)),
If(PREV+0.02<0.20, PREV+0.02,0.20), {increment, but don't exceed max AF} PREV));

{If Long, the Extreme Price is the highest high }
{If Short, it is the lowest low. }
ExtPrc:= If(long AND H>PREV, H, If(short AND L<PREV, L, PREV));

{Calculate SAR from yesterday's values}
{ This had to be broken down into NewSAR }
{ to avoid MSFL binary overflow. }
NewSAR := (Ref(ExtPrc,-1) - Ref(MySAR,-1))*Ref(AF,-1) + Ref(MySAR,-1);
MySAR := If(POS <> Ref(POS,-1), Ref(ExtPrc,-1), NewSAR);

{Now we have a new SAR, do we need a new position?}
POS:= If(Long AND MySAR>L,0,{ Switch to Short}
If(Short AND MySAR<H,1,{ Switch to Long}
PREV));{ Otherwise don't change }

{ Change Short and Long as appropriate for new position. }
Short:=If(POS,0,1);
Long:=If(POS,1,0);
MySAR

-------------------------------------------------------

uufuk
13-05-2016, 11:55
Ufuk hocam, PSAR için metastock kodu buldum. Ancak matrikse çevirme işi beni aşıyor, henüz o kadar uzman olduğumu düşünmüyorum. Siz bir göz atsanız, kısa sürede çözersiniz diye tahmin ediyorum. Yardımınızı bizden esirgemezseniz sevinirim.

Tşk.ler

http://stockcharts.com/school/doku.php?id=chart_school:technical_indicators:para bolic_sar

---------------------------------------------------------------

{ PARABOLIC SAR - METASTOCK }


-------------------------------------------------------

"hello ! guys ! just likely to invite those guys interesting in metastock parabolic programing code & try to correct the codes belows :-
(p/s: the code seems correct but not working ... have a look ?)"

Başarısız deneme yazan yardım istiyor...
Altını üstünü okumayıp, hemen taze gibi yapışıyorsunuz...:he:

kafkaf
13-05-2016, 12:22
"hello ! guys ! just likely to invite those guys interesting in metastock parabolic programing code & try to correct the codes belows :-
(p/s: the code seems correct but not working ... have a look ?)"

Başarısız deneme yazan yardım istiyor...
Altını üstünü okumayıp, hemen taze gibi yapışıyorsunuz...:he:
Okudum hocam hatta üzerinde çalıştım bile)) ama bu iş için tecrübe şart. Daha o seviyeye gelememişim ))

Benden cacık olmaz, Bu işi bir ufuk hoca bitirir başka da kimse el atamaz dedim ))

uufuk
13-05-2016, 12:34
Okudum hocam hatta üzerinde çalıştım bile)) ama bu iş için tecrübe şart. Daha o seviyeye gelememişim ))

Benden cacık olmaz, Bu işi bir ufuk hoca bitirir başka da kimse el atamaz dedim ))

Kendi çalışmam olarak graflarını vermişdim....
Bununla alakası yok oriiijiiinaaalll.... :kahkah:

kafkaf
13-05-2016, 13:31
Kendi çalışmam olarak graflarını vermişdim....
Bununla alakası yok oriiijiiinaaalll.... :kahkah:

Ufuk hocam, şu garibana bir iyilik yapsanız da kodu bizimle paylaşsanız :yes:

Tşk.ler...

drkuzn
13-05-2016, 13:51
Selam forumdaşlar,
grafların sahibinden izin alarak yayınladığım aşağıdaki sinyalleri üretebilecek bir indik yazılabilr mi?
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=8416&page=75&p=13227732#post13227732
http://666kb.com/i/d8we3etwv58vlmrx0.jpg

http://666kb.com/i/d8we4lst8vxf1qnro.png

dışarıdan bakınca Holy Grail gibi üstelik takip ettiğim kadarıyla tüm endekslerde çalışıyor...
yanılmıyorsam Sn. Sazan nikli bir kişi şöyle yazmıştı indik ve/veya sisteminizi test etmek için tek bir endeks vardır o da gold'tur. 1 dk - 240 dk. sorunsuz ve fakesiz sinyal üretiyor ise o Holy Grail adayıdır diye...

Burada sistem/indik yazmanın piri sayılan Sn. Uufuk ise “Trade olayında en önemlisi psikoloji,saglam psikolojinin temeli para yönetimi, sistem en az kiymetdedir.
Yeniler için bu sıralama tersdir, ama doğrusu budur.... ” ifade etmiş, benzer şekilde bir başka forumda da Sn. Larossian “bu işi yapıyorsanız sinirleriniz çok sağlam olacak.” diyerek aklın yolu bir demiş/ler.

Benim gibi yeniler ise güvenecekleri bir sistemin sinyaline göre hareket etmeyi yeğliyorum çünkü diğer türlü üstadların da ifade ettiği gibi psikolojime yeniliyorum.

Son söz olarak matriks dilinde bu türden bir indik ve/veya sistem yazıp kullanan varsa ümidimi devam ettirmek adına burada sadece grafiğini bile yayınlasa benim için yeterli olacaktır.

Sevgiler, Saygılar…

pazar
13-05-2016, 19:43
Yukaridaki grafik Ekran amibroker

mystic
13-05-2016, 20:20
Selam forumdaşlar,
grafların sahibinden izin alarak yayınladığım aşağıdaki sinyalleri üretebilecek bir indik yazılabilr mi?
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=8416&page=75&p=13227732#post13227732
http://666kb.com/i/d8we3etwv58vlmrx0.jpg

http://666kb.com/i/d8we4lst8vxf1qnro.png

dışarıdan bakınca Holy Grail gibi üstelik takip ettiğim kadarıyla tüm endekslerde çalışıyor...
yanılmıyorsam Sn. Sazan nikli bir kişi şöyle yazmıştı indik ve/veya sisteminizi test etmek için tek bir endeks vardır o da gold'tur. 1 dk - 240 dk. sorunsuz ve fakesiz sinyal üretiyor ise o Holy Grail adayıdır diye...

Burada sistem/indik yazmanın piri sayılan Sn. Uufuk ise “Trade olayında en önemlisi psikoloji,saglam psikolojinin temeli para yönetimi, sistem en az kiymetdedir.
Yeniler için bu sıralama tersdir, ama doğrusu budur.... ” ifade etmiş, benzer şekilde bir başka forumda da Sn. Larossian “bu işi yapıyorsanız sinirleriniz çok sağlam olacak.” diyerek aklın yolu bir demiş/ler.

Benim gibi yeniler ise güvenecekleri bir sistemin sinyaline göre hareket etmeyi yeğliyorum çünkü diğer türlü üstadların da ifade ettiği gibi psikolojime yeniliyorum.

Son söz olarak matriks dilinde bu türden bir indik ve/veya sistem yazıp kullanan varsa ümidimi devam ettirmek adına burada sadece grafiğini bile yayınlasa benim için yeterli olacaktır.

Sevgiler, Saygılar…

Paylaşım için teşekkürler :)

İndikatörün adını bulun ya da amibroker kodunu bulun üzerinde çalışalım..

Genel görüntü olarak modifiye edilmiş MOST vey TOMA veya Chandelier stoplardan çok fazlası değil..

Biraz ham hale getirebilirsek Ufuk hocam usta dokunuşu ile bitirir bizi kırmaz :he:

hank
14-05-2016, 11:32
Paylaşım için teşekkürler :)

İndikatörün adını bulun ya da amibroker kodunu bulun üzerinde çalışalım..

Genel görüntü olarak modifiye edilmiş MOST vey TOMA veya Chandelier stoplardan çok fazlası değil..

Biraz ham hale getirebilirsek Ufuk hocam usta dokunuşu ile bitirir bizi kırmaz :he:

sinyaller supertrende benziyor, gerisi süs...

ferrdi
14-05-2016, 12:21
Paylaşım için teşekkürler :)

İndikatörün adını bulun ya da amibroker kodunu bulun üzerinde çalışalım..

Genel görüntü olarak modifiye edilmiş MOST vey TOMA veya Chandelier stoplardan çok fazlası değil..

Biraz ham hale getirebilirsek Ufuk hocam usta dokunuşu ile bitirir bizi kırmaz :he:


sinyaller supertrende benziyor, gerisi süs...


Evet alt yapısı superternd diğerleri aynen süs çok önmeli şeyler değil

fonksiyonu palaşayım ben faydalanmak isteyenler için ...




function ALFilter(Stop, length, medianlong) {

result=Stop;
L0 = Stop;
L1 = Stop;
L2 = Stop;
L3 = Stop;
coef=0.5;
Diff=0;
HH=0.1;
LL=0;
alpha=0.5;
for(i = 1+length; i < BarCount; i++)
{
Diff[i] = abs(Stop[i] - result[i-1]);
HH[i] = Diff[i];
LL[i] = Diff[i];
for(j = 0; j < (length-1); j++)
{
if (Diff[i-j] > HH[i]) HH[i] = Diff[i-j];
if (Diff[i-j] < LL[i]) LL[i] = Diff[i-j];
}
if ( (i > length) AND (HH[i] - LL[i] != 0) ) {

coeftemp=(Diff - LL) / (HH - LL);
mlen = medianlong;
for(k = mlen - 1; k >= 0; k--) temparray[k] = coeftemp[i + k - (mlen - 1)];
temp=0;
for(k = mlen - 1; k > 0; k--) {
for (j = mlen - 1; j > 0; j--) {
if (temparray[j-1] > temparray[j]) {
temp = temparray[j-1];
temparray[j-1] = temparray[j];
temparray[j] = temp;
}
}
}
coef[i] = temparray[(mlen/2)-0.5];

}
alpha=coef[i];
L0[i] = alpha*Stop[i] + (1 - alpha)*L0[i-1];
L1[i] = -(1 - alpha)*L0[i] + L0[i-1] + (1 - alpha)*L1[i-1];
L2[i] = -(1 - alpha)*L1[i] + L1[i-1] + (1 - alpha)*L2[i-1];
L3[i] = -(1 - alpha)*L2[i] + L2[i-1] + (1 - alpha)*L3[i-1];
result[i] = (L0[i] + 2*L1[i] + 2*L2[i] + L3[i]) / 6;
}
return result;
}

ferrdi
14-05-2016, 14:43
http://666kb.com/i/d8np9boont1nnzgr6.jpg

bist100 günlük güncel .....


Faydalanmak fikir vermesi açısından algoritma aynı ama alt yapı farklı ....

Fikri olan karikatür paylaşa bilir mi ?

ferrdi
14-05-2016, 14:43
İki defa aynı paylaşım olmuş o yüzden sildim arkadaşlar

INVENTOR
14-05-2016, 15:49
ferrdi hocam, günlüklerde benim 400'lük keyifsiz, 300'lükten de son gün sütunu kızardı.
http://hizliresimyukle.com/images/2016/05/14/111.png
2012 beşinci ayındaki hareket ile bağdaştırıyorum, biraz da 2014 altıncı ay sonrasındaki testere benzeri olacak gibi. Direk düşüşte 95k altında 86k seviyelerinde alt bant ile kesişebilir.. gibi.. :)

mystic
14-05-2016, 18:21
Evet alt yapısı superternd diğerleri aynen süs çok önmeli şeyler değil

fonksiyonu palaşayım ben faydalanmak isteyenler için ...




function ALFilter(Stop, length, medianlong) {

result=Stop;
L0 = Stop;
L1 = Stop;
L2 = Stop;
L3 = Stop;
coef=0.5;
Diff=0;
HH=0.1;
LL=0;
alpha=0.5;
for(i = 1+length; i < BarCount; i++)
{
Diff[i] = abs(Stop[i] - result[i-1]);
HH[i] = Diff[i];
LL[i] = Diff[i];
for(j = 0; j < (length-1); j++)
{
if (Diff[i-j] > HH[i]) HH[i] = Diff[i-j];
if (Diff[i-j] < LL[i]) LL[i] = Diff[i-j];
}
if ( (i > length) AND (HH[i] - LL[i] != 0) ) {

coeftemp=(Diff - LL) / (HH - LL);
mlen = medianlong;
for(k = mlen - 1; k >= 0; k--) temparray[k] = coeftemp[i + k - (mlen - 1)];
temp=0;
for(k = mlen - 1; k > 0; k--) {
for (j = mlen - 1; j > 0; j--) {
if (temparray[j-1] > temparray[j]) {
temp = temparray[j-1];
temparray[j-1] = temparray[j];
temparray[j] = temp;
}
}
}
coef[i] = temparray[(mlen/2)-0.5];

}
alpha=coef[i];
L0[i] = alpha*Stop[i] + (1 - alpha)*L0[i-1];
L1[i] = -(1 - alpha)*L0[i] + L0[i-1] + (1 - alpha)*L1[i-1];
L2[i] = -(1 - alpha)*L1[i] + L1[i-1] + (1 - alpha)*L2[i-1];
L3[i] = -(1 - alpha)*L2[i] + L2[i-1] + (1 - alpha)*L3[i-1];
result[i] = (L0[i] + 2*L1[i] + 2*L2[i] + L3[i]) / 6;
}
return result;
}

Bu sadece kullanacağımız plotu "yumuşatmak" için kullanılan bir özel filtrenin kodu sv. Ferdi..

Laguerre filter sanırım..

Bu filtreyi supertrend üzerine uyguluyor galiba ?

uufuk
14-05-2016, 22:54
_SECTION_BEGIN("Price");
SetChartOptions(0,chartShowArrows|chartShowDates);
_N(Title = StrFormat("{{NAME}} - {{INTERVAL}} {{DATE}} Open %g, Hi %g, Lo %g, Close %g (%.1f%%) {{VALUES}}", O, H, L, C, SelectedValue( ROC( C, 1 ) ) ));
Plot( C, "Close", ParamColor("Color", colorBlack ), styleNoTitle | ParamStyle("Style") | GetPriceStyle() );
_SECTION_END();

_SECTION_BEGIN("Unnamed 71");
//---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
//
//
// Adaptive Laguerre Filter, from John Ehlers
// Link : http://www.mesasoftware.com/Papers/Time%20Warp%20Without%20Space%20Travel.exe
// Another works from Ehlers : http://www.mesasoftware.com/technicalpapers.htm
//
// Description :
// Laguerre Filtering, in its adaptive Version (alpha is automaticaly adapted depending the error of filtering).
// Can be apply to RSI OR any other datas like the another Laguerre Version on that AFL library :
// http://www.amibroker.com/library/detail.php?id=450
// To do :
// - Kautz Filter, they are generic Name for Laguerre Filter AND treats complex signals (use amplitude AND phase)
//
// Coding author: Mich.
//
//---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
//

function ALFilter(price, length, medianlong) {
result=price;
L0 = price;
L1 = price;
L2 = price;
L3 = price;
coef=0.5;
Diff=0;
HH=0.1;
LL=0;
alpha=0.5;

for(i = 1+length; i < BarCount; i++) {
Diff[i] = abs(price[i] - result[i-1]);
HH[i] = Diff[i];
LL[i] = Diff[i];

for(j = 0; j < (length-1); j++) {
if (Diff[i-j] > HH[i]) HH[i] = Diff[i-j];
if (Diff[i-j] < LL[i]) LL[i] = Diff[i-j];
}

if ( (i > length) AND (HH[i] - LL[i] != 0) ) {
coeftemp=(Diff - LL) / (HH - LL);
mlen = medianlong;
for(k = mlen - 1; k >= 0; k--) temparray[k] = coeftemp[i + k - (mlen - 1)];
temp=0;
for(k = mlen - 1; k > 0; k--) {
for (j = mlen - 1; j > 0; j--) {
if (temparray[j-1] > temparray[j]) {
temp = temparray[j-1];
temparray[j-1] = temparray[j];
temparray[j] = temp;
}
}
}
coef[i] = temparray[(mlen/2)-0.5];
//----- End median calculation
} // end main IF

alpha=coef[i];
L0[i] = alpha*price[i] + (1 - alpha)*L0[i-1];
L1[i] = -(1 - alpha)*L0[i] + L0[i-1] + (1 - alpha)*L1[i-1];
L2[i] = -(1 - alpha)*L1[i] + L1[i-1] + (1 - alpha)*L2[i-1];
L3[i] = -(1 - alpha)*L2[i] + L2[i-1] + (1 - alpha)*L3[i-1];
result[i] = (L0[i] + 2*L1[i] + 2*L2[i] + L3[i]) / 6;
}// end main FOR
return result;
}


/* DEMO */

SetBarsRequired(200,200);

P = ParamField("Price field",-1);
periods = Param( "Periods", 20, 1, 40, 1 );
periodsmedian = Param( "Periods Median", 5, 1, 40, 1 );

Plot( ALFilter(P,periods,periodsmedian), "Adaptive Laguerre Filter",
ParamColor( "Adaptive Laguerre Filter", colorCycle ), ParamStyle("Style") );
_SECTION_END();

http://i.hizliresim.com/AJQNaq.png

INVENTOR
14-05-2016, 23:15
..
Fikri olan karikatür paylaşa bilir mi ?
:) Komik olmuş, ben de fiyatlardaki kırılma ile ilgili zannettim konuyu.

ferrdi
15-05-2016, 00:23
ferrdi hocam, günlüklerde benim 400'lük keyifsiz, 300'lükten de son gün sütunu kızardı.
http://hizliresimyukle.com/images/2016/05/14/111.png
2012 beşinci ayındaki hareket ile bağdaştırıyorum, biraz da 2014 altıncı ay sonrasındaki testere benzeri olacak gibi. Direk düşüşte 95k altında 86k seviyelerinde alt bant ile kesişebilir.. gibi.. :)


:) Komik olmuş, ben de fiyatlardaki kırılma ile ilgili zannettim konuyu.



Sv ınventor hocam bu sayede değerli yorumlarınızdan faydalanmış olduk :yes:

ferrdi
15-05-2016, 00:24
Evet sv hocam ...


Bu sadece kullanacağımız plotu "yumuşatmak" için kullanılan bir özel filtrenin kodu sv. Ferdi..

Laguerre filter sanırım..

Bu filtreyi supertrend üzerine uyguluyor galiba ?

ferrdi
15-05-2016, 00:25
Sv hocam karikatürü editöre çizmiş teşekkür ederiz...








_SECTION_BEGIN("Price");
SetChartOptions(0,chartShowArrows|chartShowDates);
_N(Title = StrFormat("{{NAME}} - {{INTERVAL}} {{DATE}} Open %g, Hi %g, Lo %g, Close %g (%.1f%%) {{VALUES}}", O, H, L, C, SelectedValue( ROC( C, 1 ) ) ));
Plot( C, "Close", ParamColor("Color", colorBlack ), styleNoTitle | ParamStyle("Style") | GetPriceStyle() );
_SECTION_END();

_SECTION_BEGIN("Unnamed 71");
//---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
//
//
// Adaptive Laguerre Filter, from John Ehlers
// Link : http://www.mesasoftware.com/Papers/Time%20Warp%20Without%20Space%20Travel.exe
// Another works from Ehlers : http://www.mesasoftware.com/technicalpapers.htm
//
// Description :
// Laguerre Filtering, in its adaptive Version (alpha is automaticaly adapted depending the error of filtering).
// Can be apply to RSI OR any other datas like the another Laguerre Version on that AFL library :
// http://www.amibroker.com/library/detail.php?id=450
// To do :
// - Kautz Filter, they are generic Name for Laguerre Filter AND treats complex signals (use amplitude AND phase)
//
// Coding author: Mich.
//
//---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
//

function ALFilter(price, length, medianlong) {
result=price;
L0 = price;
L1 = price;
L2 = price;
L3 = price;
coef=0.5;
Diff=0;
HH=0.1;
LL=0;
alpha=0.5;

for(i = 1+length; i < BarCount; i++) {
Diff[i] = abs(price[i] - result[i-1]);
HH[i] = Diff[i];
LL[i] = Diff[i];

for(j = 0; j < (length-1); j++) {
if (Diff[i-j] > HH[i]) HH[i] = Diff[i-j];
if (Diff[i-j] < LL[i]) LL[i] = Diff[i-j];
}

if ( (i > length) AND (HH[i] - LL[i] != 0) ) {
coeftemp=(Diff - LL) / (HH - LL);
mlen = medianlong;
for(k = mlen - 1; k >= 0; k--) temparray[k] = coeftemp[i + k - (mlen - 1)];
temp=0;
for(k = mlen - 1; k > 0; k--) {
for (j = mlen - 1; j > 0; j--) {
if (temparray[j-1] > temparray[j]) {
temp = temparray[j-1];
temparray[j-1] = temparray[j];
temparray[j] = temp;
}
}
}
coef[i] = temparray[(mlen/2)-0.5];
//----- End median calculation
} // end main IF

alpha=coef[i];
L0[i] = alpha*price[i] + (1 - alpha)*L0[i-1];
L1[i] = -(1 - alpha)*L0[i] + L0[i-1] + (1 - alpha)*L1[i-1];
L2[i] = -(1 - alpha)*L1[i] + L1[i-1] + (1 - alpha)*L2[i-1];
L3[i] = -(1 - alpha)*L2[i] + L2[i-1] + (1 - alpha)*L3[i-1];
result[i] = (L0[i] + 2*L1[i] + 2*L2[i] + L3[i]) / 6;
}// end main FOR
return result;
}


/* DEMO */

SetBarsRequired(200,200);

P = ParamField("Price field",-1);
periods = Param( "Periods", 20, 1, 40, 1 );
periodsmedian = Param( "Periods Median", 5, 1, 40, 1 );

Plot( ALFilter(P,periods,periodsmedian), "Adaptive Laguerre Filter",
ParamColor( "Adaptive Laguerre Filter", colorCycle ), ParamStyle("Style") );
_SECTION_END();

http://i.hizliresim.com/AJQNaq.png

drkuzn
15-05-2016, 17:18
İl dışında olduğum için bakamadım. Biraz geçte olsa öncelikle Sn. ferrdi'ye paylaşımı için TEŞEKKÜR EDERİM. Bu ortamda fikir ve emek üreten tüm forumdaşlarada ayrıca TEŞEKKÜR EDERİM.

viobdelisi
15-05-2016, 23:57
AL
n1:=If((C>(Mov(C,182,S)) OR (C>(101*(Mov(C,182,S))/100)) OR (C>(102.1*(Mov(C,182,S))/100))) AND
Fml("DIS34")>5.36,1,0);
SAT
n2:=If((C<(Mov(C,182,S))) OR (C<(101*(Mov(C,182,S))/100)) OR (C<(102.1*(Mov(C,182,S))/100)) AND
Fml("DIS34")<-5.36,-1,0);
Dostlar Formülün matrikse çevrilmesinde yardımınıza ihtiyacım var ...Teşekkürler......

uufuk
16-05-2016, 09:48
AL
n1:=If((C>(Mov(C,182,S)) OR (C>(101*(Mov(C,182,S))/100)) OR (C>(102.1*(Mov(C,182,S))/100))) AND
Fml("DIS34")>5.36,1,0);
SAT
n2:=If((C<(Mov(C,182,S))) OR (C<(101*(Mov(C,182,S))/100)) OR (C<(102.1*(Mov(C,182,S))/100)) AND
Fml("DIS34")<-5.36,-1,0);
Dostlar Formülün matrikse çevrilmesinde yardımınıza ihtiyacım var ...Teşekkürler......

al:=If((C>(Mov(C,182,S)) OR (C>(101*(Mov(C,182,S))/100)) OR
(C>(102.1*(Mov(C,182,S))/100))) AND DIS(34)>5.36,1,0);
sat:=If((C<(Mov(C,182,S))) OR (C<(99*(Mov(C,182,S))/100)) OR (C<(97.9*(Mov(C,182,S))/100)) AND
DIS(34)<-5.36,-1,0);
al;sat

uufuk
16-05-2016, 14:30
http://i.hizliresim.com/9LXGD3.png

Eldeki olanaklarla....
Çakma "Adaptive Laguerre Filter"

drkuzn
16-05-2016, 17:10
Eldeki olanaklarla....


Güzelmiş:bravo:

Neymiş bilgi her zaman iş yaparmış:tamam:

Emeğinize bilginize sağlık Sn.uufuk.:cool:

ferrdi
16-05-2016, 18:06
İl dışında olduğum için bakamadım. Biraz geçte olsa öncelikle Sn. ferrdi'ye paylaşımı için TEŞEKKÜR EDERİM. Bu ortamda fikir ve emek üreten tüm forumdaşlarada ayrıca TEŞEKKÜR EDERİM.




Hocam rica ederim ...

ferrdi
16-05-2016, 18:07
http://i.hizliresim.com/9LXGD3.png

Eldeki olanaklarla....
Çakma "Adaptive Laguerre Filter"


Hocam emeğinize sağlık.

66ilhan66
17-05-2016, 15:25
Hocam emeğinize sağlık.

arkadaşlar tam anlamıyla böyle bir indikatör lazım ama birebir olması için kodları yapamıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim http://i.hizliresim.com/gol10Q.png

uufuk
17-05-2016, 16:43
arkadaşlar tam anlamıyla böyle bir indikatör lazım ama birebir olması için kodları yapamıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

http://i.hizliresim.com/2Z7b7j.png

Tek vesikalıkdan anca bu kadar benzettik...

a:=mov(c,13,s);
most(a,1,2)

değerlerle ufakdan oynayabilirsin.

66ilhan66
17-05-2016, 17:13
http://i.hizliresim.com/2Z7b7j.png

Tek vesikalıkdan anca bu kadar benzettik...

a:=mov(c,13,s);
most(a,1,2)

değerlerle ufakdan oynayabilirsin.

kardeşim sana zahmet grafigin tamamını atarmısın ben suan başka pc deyim

uufuk
17-05-2016, 17:17
kardeşim sana zahmet grafigin tamamını atarmısın ben suan başka pc deyim

Silindi....
Müsait zamanında bakarsın pc' den...

66ilhan66
17-05-2016, 18:58
Silindi....
Müsait zamanında bakarsın pc' den...

http://i.hizliresim.com/r9LlB3.png bu abi grafigin tamamı bunada bi el atsan :)

66ilhan66
17-05-2016, 21:06
Silindi....
Müsait zamanında bakarsın pc' den...

ufuk abicim sana zahmet şunada bir baksan bakan ellerin dert görmesin :) http://i.hizliresim.com/PM3y9O.png (http://hizliresim.com/PM3y9O)

uufuk
17-05-2016, 21:59
http://i.hizliresim.com/r9LlB3.png bu abi grafigin tamamı bunada bi el atsan :)



a:=mov(c,13,s); b:=mov(c,960,s);
b*(1+25.36/100); b*(1+22.19/100); b*(1+19.02/100); b*(1+15.85/100);
b*(1+12.68/100); b*(1+9.51/100); b*(1+6.34/100); b*(1+3.17/100); b;
b*(1-3.17/100); b*(1-6.34/100); b*(1-9.51/100); b*(1-12.68/100);
b*(1-15.85/100); b*(1-19.02/100); b*(1-22.19/100); b*(1-25.36/100);
(mov(c,100,s)-mov(c,10,s))+mov(c,100,s);
most(a,1,2)

http://i.hizliresim.com/v4z0gm.png

3.17 ve katlarının değeriyle oynayıp istediğin basamakları oluşturabilirsin....

Komşunun tavuğu, komşuya kaz görünürmüş..

66ilhan66
17-05-2016, 22:45
a:=mov(c,13,s); b:=mov(c,960,s);
b*(1+25.36/100); b*(1+22.19/100); b*(1+19.02/100); b*(1+15.85/100);
b*(1+12.68/100); b*(1+9.51/100); b*(1+6.34/100); b*(1+3.17/100); b;
b*(1-3.17/100); b*(1-6.34/100); b*(1-9.51/100); b*(1-12.68/100);
b*(1-15.85/100); b*(1-19.02/100); b*(1-22.19/100); b*(1-25.36/100);
(mov(c,100,s)-mov(c,10,s))+mov(c,100,s);
most(a,1,2)

http://i.hizliresim.com/v4z0gm.png

3.17 ve katlarının değeriyle oynayıp istediğin basamakları oluşturabilirsin....

Komşunun tavuğu, komşuya kaz görünürmüş..

abi biliyorum bugün seni çok yordum eline koluna saglık şunuda çok merak ediyorum sormadan duramıycam benim için buda çok önemli http://i.hizliresim.com/7v2Eym.png (http://hizliresim.com/7v2Eym)

esword
18-05-2016, 08:04
http://s32.postimg.org/6f089flvp/indir_3.jpg

http://s32.postimg.org/owd0j7vd1/indir_4.jpg

http://s32.postimg.org/u0i2cnamd/indir.jpg

http://s32.postimg.org/lxnkcbhj9/indir_2.jpg

http://s32.postimg.org/p8xz65shx/indir_1.jpg


ufuk hocam yukarıda örneklerini gönderdiğim indikatöre
aşağıda indikatörün X değerleriyle oynayarak yaklaşabiliyorum
fakat vade değiştirince X değerlerini tekrar kurcalamak gerekiyor

sizden ricam örneklerdeki indikatörü oluşturma konusunda yardımcı olmanız ?

period:=X;
atrfact:=X;
HiLo:=If(H-L<X*Mov(H-L,period,S),H-L, X*Mov(H-L,period,S));
Href:=If(L<=Ref(H,-1),H-Ref(C,-1),(H-Ref(C,-1))-(L-Ref(H,-1))/2);
Lref:=If(H>=Ref(L,-1),Ref(C,-1)-L,(Ref(C,-1)-L)-(Ref(L,-1)-H)/2);
diff1:=Max(HiLo,Href);
diff2:=Max(diff1,Lref);
atrmod:=mov(diff2,period,e);
loss:=atrfact*atrmod;
trail:= If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV,if(prev>c-loss,prev,c-loss),If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV,if(prev<c+loss,prev,c+loss),If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
MOV(Trail,X,E)

uufuk
18-05-2016, 10:34
[ufuk hocam yukarıda örneklerini gönderdiğim indikatöre
aşağıda indikatörün X değerleriyle oynayarak yaklaşabiliyorum
fakat vade değiştirince X değerlerini tekrar kurcalamak gerekiyor

sizden ricam örneklerdeki indikatörü oluşturma konusunda yardımcı olmanız ?



n:=34;
HHV(H,n);
(HHV(H,n)*2+LLV(L,n)*8)/10;
(HHV(H,n)*5+LLV(L,n)*5)/10;
(HHV(H,n)*8+LLV(L,n)*2)/10;
LLV(L,n)

http://i.hizliresim.com/QM1RRV.png

değerlerle oynayarak dene...alt yapı mantığı buna benziyor...

66ilhan66
18-05-2016, 12:01
http://s32.postimg.org/6f089flvp/indir_3.jpg.

http://s32.postimg.org/owd0j7vd1/indir_4.jpg

http://s32.postimg.org/u0i2cnamd/indir.jpg

http://s32.postimg.org/lxnkcbhj9/indir_2.jpg

http://s32.postimg.org/p8xz65shx/indir_1.jpg


ufuk hocam yukarıda örneklerini gönderdiğim indikatöre
aşağıda indikatörün X değerleriyle oynayarak yaklaşabiliyorum
fakat vade değiştirince X değerlerini tekrar kurcalamak gerekiyor

sizden ricam örneklerdeki indikatörü oluşturma konusunda yardımcı olmanız ?

period:=X;
atrfact:=X;
HiLo:=If(H-L<X*Mov(H-L,period,S),H-L, X*Mov(H-L,period,S));
Href:=If(L<=Ref(H,-1),H-Ref(C,-1),(H-Ref(C,-1))-(L-Ref(H,-1))/2);
Lref:=If(H>=Ref(L,-1),Ref(C,-1)-L,(Ref(C,-1)-L)-(Ref(L,-1)-H)/2);
diff1:=Max(HiLo,Href);
diff2:=Max(diff1,Lref);
atrmod:=mov(diff2,period,e);
loss:=atrfact*atrmod;
trail:= If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV,if(prev>c-loss,prev,c-loss),If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV,if(prev<c+loss,prev,c+loss),If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
MOV(Trail,X,E)
Umutsarinin indikator bu bende bunu ariyorum kardes bulunca benimlede paylasirmisin ?

uufuk
18-05-2016, 15:04
n:=34;
HHV(H,n);
(HHV(H,n)*2+LLV(L,n)*8)/10;
(HHV(H,n)*5+LLV(L,n)*5)/10;
(HHV(H,n)*8+LLV(L,n)*2)/10;
LLV(L,n)


değerlerle oynayarak dene...alt yapı mantığı buna benziyor...
Bull Fear/Bear Fear ve ortası

n :=31;
(HHV(H,n/1) - LLV(H,n/1))/2 + LLV(H,n);
(HHV(LOW,n) - LLV(LOW,n))/2 + LLV(LOW,n);
((HHV(H,n/1) - LLV(H,n/1))/2 + LLV(H,n)+(HHV(LOW,n) - LLV(LOW,n))/2 + LLV(LOW,n))/2

http://i.hizliresim.com/r9YRVm.png

değerlerle oynayarak deneyiniz..

http://trader-online.tk/MSZ/e-st-Bull_Fear-Bear_Fear_with_DX.html

66ilhan66
18-05-2016, 15:28
Bull Fear/Bear Fear ve ortası

n :=31;
(HHV(H,n/1) - LLV(H,n/1))/2 + LLV(H,n);
(HHV(LOW,n) - LLV(LOW,n))/2 + LLV(LOW,n);
((HHV(H,n/1) - LLV(H,n/1))/2 + LLV(H,n)+(HHV(LOW,n) - LLV(LOW,n))/2 + LLV(LOW,n))/2

http://i.hizliresim.com/r9YRVm.png

değerlerle oynayarak deneyiniz..

http://trader-online.tk/MSZ/e-st-Bull_Fear-Bear_Fear_with_DX.html

http://i.hizliresim.com/4lY8Q4.png (http://hizliresim.com/4lY8Q4) ufuk abi bunu bi türlü çözemedim bi el atsan abi sana zahmet

uufuk
18-05-2016, 15:52
ufuk abi bunu bi türlü çözemedim bi el atsan abi sana zahmet

Bir grafik,bir sistem 4 indikatör..
Topik Reversal Engineering topiğine döndü....
Kimsenin işin aslını merak ettiği yok...
Kopyacı,taklidci bir milletiz halimizden belli...
El gider aya bizler kalırız yaya....

esword
18-05-2016, 18:26
Umutsarinin indikator bu bende bunu ariyorum kardes bulunca benimlede paylasirmisin ?

doğrudur evet o,
benim kendime ait sistemim var ki sistemden ziyade indikatörsüzde işlem yeteneğim var Allah'a şükür
ufuk hocamın bilgisine güvenerek dedim acaba yapılabilir mi
yapılırsa heskese faydalı olacaktır mutlaka diyerek,
özel bir çabam gayretim yok bulmak, edinmek için, fazla mal göz çıkarmaz mantığıyla sordum kısaca
benden ekmek çıkmaz yani sana :D
çok azimli değilim bu konuda ;)

esword
18-05-2016, 18:27
n:=34;
HHV(H,n);
(HHV(H,n)*2+LLV(L,n)*8)/10;
(HHV(H,n)*5+LLV(L,n)*5)/10;
(HHV(H,n)*8+LLV(L,n)*2)/10;
LLV(L,n)

http://i.hizliresim.com/QM1RRV.png

değerlerle oynayarak dene...alt yapı mantığı buna benziyor...

hocam yardım ve yönlendirmeniz için çok teşekkürler
elinize sağlık, iyi günler

ManicMiner
18-05-2016, 19:27
Bir grafik,bir sistem 4 indikatör..
Topik Reversal Engineering topiğine döndü....
Kimsenin işin aslını merak ettiği yok...
Kopyacı,taklidci bir milletiz halimizden belli...
El gider aya bizler kalırız yaya....

bir süredir topiği izliyorum. Bu forumda şu an aktif olan ve gerçekten bir şeyler araştıran ve paylaşan az sayıdaki üyeden birisiniz tebrik ederim sizi.

66ilhan66
19-05-2016, 07:56
Bir grafik,bir sistem 4 indikatör..
Topik Reversal Engineering topiğine döndü....
Kimsenin işin aslını merak ettiği yok...
Kopyacı,taklidci bir milletiz halimizden belli...
El gider aya bizler kalırız yaya....

Ufuk abi inan yapabilsem seni yormam nasil kucukken annemiz babamiz ogretmenlerimiz bizlere yol gösterici oldugu gibi bizde seni oyle goruyoruz ufuk abi o formulleri paylastigin yardimcioldugun zaman inan bizde calisiyoruz neler katabiliriz elimizde ne var diye senden son bir istegim bu indikator lutfen yardimci ol soz onsan sonra ne yapip edip ben anlayip kendim calisacagim sen yol gostericim ol

aliev
19-05-2016, 13:53
Sn uufuk,
(mov(c,100,s)-mov(c,10,s))+mov(c,100,s) bu bölümün açılımını/mantığını tam anlayamadım.
Yani Ort. - Ort. + Ort. mantığını açabilir misiniz.
Teşekkürler

uufuk
19-05-2016, 14:14
Dostum çok teşekkürler:super:
Max length ler sizce uygun mudur.
değişik periyotlarda bir inceleme yapacağım.

Ufuk bey bir şey daha sormak istiyorum.
Fiyat ile ters orantılı çalışan sistemler var.
http://i.hizliresim.com/JE5m2Q.jpg (http://hizliresim.com/JE5m2Q)

Buna benzer bir şey nasıl yapabiliriz.


Örnek........
1
mov(c,100,s)- OSCP(10,100, s,%)
2
mov(c,100,s)- (mov(c,10,s)- mov(c,100,s))


http://i.hizliresim.com/pmqq3a.gif

sağol varol usta ne zamandır istediğim indikatördü..


Çok teşekkürler
Bu şablon üzerinde parametrelerle değiş alternatiflerle çalışmak için
yeni bir ufuk açtınız


Sn uufuk,
(mov(c,100,s)-mov(c,10,s))+mov(c,100,s) bu bölümün açılımını/mantığını tam anlayamadım.
Yani Ort. - Ort. + Ort. mantığını açabilir misiniz.
Teşekkürler

Anlaşılmıştır sanırım...

66ilhan66
19-05-2016, 19:36
Anlaşılmıştır sanırım...

ufuk abi benim attıgım ve senin formül verdigin yerleri kaldırırmısın grafigin sahibinden izin almadım...

uufuk
19-05-2016, 20:17
ufuk abi benim attıgım ve senin formül verdigin yerleri kaldırırmısın grafigin sahibinden izin almadım...

Kimsenin formulu grafiği tescilli değil....
Kendisi paylaşmış grafigini....
Ve hatta resimde ispatı var benim paylaşdıgım formulu kullanmış ,refarans vermeden kullanmış...
Bu forumdanmı yoksa ikinci ,üçüncü bir yerdenmi almış bilemem..
Aksi fikirde isen yönetime başvur...
Paylaşımın tek ahlaki kuralı refarans vermekdir...
Aşagıdaki gibi yapmamalı....
Ben yararlandığım refarans linklerini okuyan daha geliştirebilir düşüncesiyle ve prensib gereği veririm,veya dile getiririm dikkatinizi çekmiştir..


YİGİT gerçekden YİGİT olmalı KAYNAK'ını vermeli...:grrr:

Bir dostumuz resimlemiş özel mesajla bildirmişti...

Sinir eden grafik üstü yazılar ,tüy dikmiş...:grrr:

http://snag.gy/7oJfb.jpg




http://snag.gy/W0Qve.jpg




http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=526 #4204

uufuk
19-05-2016, 21:30
http://www.tradewithme.me/uploads/7/9/9/5/7995199/1192856_orig.png?0

Şimdi bu indikatorsuz trade şablonunu çözüp sizinle paylaşmak için iki kere düşünmelimiyim???????

http://www.tradewithme.me/trading-systems-x---trading-without-indicators.html

kafkaf
19-05-2016, 21:59
http://www.tradewithme.me/uploads/7/9/9/5/7995199/1192856_orig.png?0

Şimdi bu indikatorsuz trade şablonunu çözüp sizinle paylaşmak için iki kere düşünmelimiyim???????

http://www.tradewithme.me/trading-systems-x---trading-without-indicators.html
Valla üstad nereden buluyorsun bunları? Helal olsun, bizde sayende öğreniyoruz.

mystic
19-05-2016, 22:31
http://www.tradewithme.me/uploads/7/9/9/5/7995199/1192856_orig.png?0

Şimdi bu indikatorsuz trade şablonunu çözüp sizinle paylaşmak için iki kere düşünmelimiyim???????

http://www.tradewithme.me/trading-systems-x---trading-without-indicators.html

şöyle birşey denedim Ufuk hocam :

http://i.hizliresim.com/QM1kGA.png (http://hizliresim.com/QM1kGA)

uufuk
19-05-2016, 22:41
şöyle birşey denedim Ufuk hocam :

Eeyi de heç benzemiii,benzeseyydı eyiyydıı.:yes:

mystic
19-05-2016, 22:45
Eeyi de heç benzemiii,benzeseyydı eyiyydıı.:yes:

Haklısınız :he:

MTTF galiba, çok step yapmış plotları..

Günlük > saatlik dönüşümü olabilir mi Ufuk hocam ?

uufuk
19-05-2016, 22:55
Haklısınız :he:

MTTF galiba, çok step yapmış plotları..

Günlük > saatlik dönüşümü olabilir mi Ufuk hocam ?

http://i.hizliresim.com/nrGVA1.png

O da değil, saatlık resimde..
Esas soru bunun üzernden sorulmuştu es geçtiniz..

mystic
19-05-2016, 23:10
http://i.hizliresim.com/nrGVA1.png

O da değil, saatlık resimde..
Esas soru bunun üzernden sorulmuştu es geçtiniz..

MTT denedim ama yine temiz olmadı sanki Ufuk hocam :düsün:

Mesaj kutunuzun bakıma ihtiyacı var diyor sistem :he:

http://i.hizliresim.com/9Lp8Ao.png (http://hizliresim.com/9Lp8Ao)

uufuk
19-05-2016, 23:23
Mesaj kutunuzun bakıma ihtiyacı var diyor sistem :he:

:tamam: boşaldı

mystic
21-05-2016, 16:19
:tamam: boşaldı

Hala "tam dolu" diyor Ufuk hocam :he:

Malum matrikste "loop" fonksiyonu yok..

Şu örneğe göz atar mısınız Ufuk hocam :

http://pawinsa.com/Tidbits/MetaStock.html

uufuk
21-05-2016, 17:55
MTT denedim ama yine temiz olmadı sanki Ufuk hocam :düsün:

Mesaj kutunuzun bakıma ihtiyacı var diyor sistem :he:

http://i.hizliresim.com/9Lp8Ao.png (http://hizliresim.com/9Lp8Ao)

Şimdilik bu,benziiiyor. :he:

http://i.hizliresim.com/l1zVQp.png




:tamam: boşaldı

İyice bunadım....


Hala "tam dolu" diyor Ufuk hocam :he:

Malum matrikste "loop" fonksiyonu yok..

Şu örneğe göz atar mısınız Ufuk hocam :

http://pawinsa.com/Tidbits/MetaStock.html

Budist Matriksi bilmiyor Metastock u eleştirmiş...Meta ek yazılım ve DLL kabulleniyor heç olmazsa..

http://i.hizliresim.com/z4EbZY.png

Bize iş çıkardı...Fark neden?????


UpAvg:= Mov( if(H > ref(H,-1), H-ref(H,-1), 0), 15, S);
DnAvg:= Mov( if(L < ref(L,-1), ref(L,-1) - L, 0), 15, S);
BuyStop:= L -2* DnAvg; SellStop:=H+2*UpAvg;
BuyStop; SellStop


NumOfDn:= -Sum(L < Ref(L, -1), 15); SumofDn:= Sum(if(L < ref(L,-1), ref(L,-1) - L, 0), 15);
DnAvg:= SumOfDn / NumOfDn; MagAvg:= 2 * DnAvg; BuyStop:= L - MagAvg;
NumOfUp:= -Sum(H > Ref(H, -1), 15); SumofUp:= Sum(if(H > ref(H,-1), H-ref(H,-1) , 0), 15);
UpAvg:= SumOfUp / NumOfUp; MagAvgU:= 2 * UpAvg; SellStop:= H + MagAvgU;
BuyStop; SellStop

mystic
21-05-2016, 18:27
Bize iş çıkardı...Fark neden?????



İlki SMA ile yumuşatıp basit ortalama aldığı için sanki Ufuk hocam :he:

Saatlik için şu kodu kullandım(sizin MACD kodu omurgası üzerine) :

q:=ROC(HOUR(),1,$)<0;
hc:=valuewhen(1,q,ref(c,-1));
c1:=valuewhen(1,q,cum(1));
hc1:=if(cum(1)>c1,c,hc);
tuh:=HHV(hc1,20);
tul:=LLV(hc1,20);
tum:=(tuh+tul)/2;
tuh;tul;tum

uufuk
21-05-2016, 18:37
İlki SMA ile yumuşatıp basit ortalama aldığı için sanki Ufuk hocam :he:

Degil....
Mov(c,xx,s) eşitdir sum(c,xx)/xx

UpAvg:= Mov( if(H > ref(H,-1), H-ref(H,-1), 0), 15, S) if deki 0 yüzünden değer olarak null atayamıyor ondan bence

munlu66
22-05-2016, 17:03
Abilerim merhaba, sizden bir şey rica ediyorum.
explorerdan bir önceki günkü en yüksek fiyatı ile en düşük fiyatı arasında en az %2-3 fark olan kağıtları nasıl aratabilirim. formülü nasıl yazılır acaba

mystic
22-05-2016, 17:15
Abilerim merhaba, sizden bir şey rica ediyorum.
explorerdan bir önceki günkü en yüksek fiyatı ile en düşük fiyatı arasında en az %2-3 fark olan kağıtları nasıl aratabilirim. formülü nasıl yazılır acaba

cola: high

colb: low

filtre: ref(h,-1) / ref(l,-1) >= 1.02

uufuk
22-05-2016, 17:36
Abilerim merhaba, sizden bir şey rica ediyorum.
explorerdan bir önceki günkü en yüksek fiyatı ile en düşük fiyatı arasında en az %2-3 fark olan kağıtları nasıl aratabilirim. formülü nasıl yazılır acaba
c=>ref(c,-1)*1.02 ---->+%2
c=>ref(c,-1)*1.03 ---->+%3
c=<ref(c,-1)*0.98 ---->-%2
c=<ref(c,-1)*0.97 ---->-%3
.................................................. ....................
c=>ref(c,-1)*1.02 OR c=>ref(c,-1)*1.03
c=<ref(c,-1)*0.98 OR c=<ref(c,-1)*0.97

Sayın mystic doğru anlamış,ben iyiden bunadım..Bunu yan cebine koy kalsın,
iki gün kapanış farkı %2_3 istersen kullanırsın...Bedava fazlası cabası...:he:

munlu66
22-05-2016, 17:52
TEŞEKKÜR EDERİM. -1 bir önceki gün demek değil mi

mystic
22-05-2016, 18:05
Bedava fazlası cabası...:he:

Elinize sağlık Ufuk hocam :he:

Siz bizden daha 8 nesil yetiştirirsiniz, her yazdığınız referans oluyor, dev gibi kütüphanemiz oldu sayenizde..

Selamlar ..

ertpln
23-05-2016, 16:42
Merhaba Ufuk bey,
müsaitseniz bir sorum var. sayfa 731 de öğlen arası işlem yapmayan sistem için bir örneğiniz var.

t:=HOUR()*100+MINUTE();
t1:=(t>1225 and t<1400)=0; {if ile yazılabilir. farkı var mı? avantajı/dezavantajı... saat arasında değilse otomatikman -1 atanması nasıl oluyor? }
al:=mov(c,13,s)>mov(c,50,s);
sat:=mov(c,13,s)<mov(c,50,s);
al:=al and t1; { yukardaki satırdaki hem al koşulu (al=-1), hem t1 koşulu (t1=-1) sağlanıyorsa al -1 olacak yani alım gerçekleşmiş oluyor. bu satır if ile de yazılabilir, bu şekilde yazmanın ayrıca bir avantajı özelliği var mı? başka örnek uygulama rica etsem? }
sat:=sat and t1;
al;sat

t1:=(t>1225 and t<1400)=0 bunu ilk defa görüyorum. çok ilginç geldi. koşulu parantez içine yaz, olursa eşittir değerini alıyor. olmazsa -1 atıyor.
deneme yaptım, t1:=(t>1225 and t<1400)=5 yazdım. sonuç yok! demek ki sadece 0 ya da -1 için işe yarıyor.

anladığım kadarını anlatmaya çalıştım ki, beleşçi olmadığımı gerçekten öğrenmeye çalıştığımı göstermek istedim.
eksiğimi, sorularımı sizden rica ediyorum.
çok teşekkürler.
teşekkür ederim.

uufuk
23-05-2016, 17:21
Sizleri zorlayan bu hususu daha öncede izah etmişdim..
True False bir karşılaştırma da Doğru Yanlış ifadesinin karşılığıdır.
Metastock ve diğer platformlarda True--(1) False--(0) dır.
Matrikse Cross(Data1,Data2) hariç,tüm karşılaştırmalarda (> >= = < <=) True--(-1) False--(0) dır.

ertpln
23-05-2016, 18:04
Sizleri zorlayan bu hususu daha öncede izah etmişdim..
True False bir karşılaştırma da Doğru Yanlış ifadesinin karşılığıdır.
Metastock ve diğer platformlarda True--(1) False--(0) dır.
Matrikse Cross(Data1,Data2) hariç,tüm karşılaştırmalarda (> >= = < <=) True--(-1) False--(0) dır.

beni zorlayan karşılaştırma sonucunun 0 / -1 dönüşü değil.
daha önce de belirtmiştim: sizin yazdıklarınız matriksin kendi eğitim video/dökümanlarında bile yok.
başka yerde bulamayınca size sormak durumunda kalıyorum. anlayışınız için teşekkür ederim.

t1:=(t>1225 and t<1400)=0
al:=mov(c,13,s)>mov(c,50,s);
al:=al and t1

bu şekilde karşılaştırılma yazıldığını ben hiç görmedim ve bana çok kıymetli geldiği için konuyu buraya taşıdım.
böyle koşul yazmanın ufkunu daha iyi kavramak için sizden başka örnek rica etmiştim.

tekrar t1:=(t>1225 and t<1400)=0 'a geri dönersek:
= karşılaştırma doğru ise -1 dönüyorsa,
t>1225 and t<1400 koşulu sağlandığında -1 dönecekken siz ona 0 atamış oluyorsunuz.
koşulun sağlandığı durumda değil, 0 atanmadığı (koşulun gerçekleşmediği) durumda -1 dönüş oluyor.
demem o ki bana bu çok özel geldi.
if ile yazınca aynısı oluyor ayrı mesele.
o kadar kişi buraya soruyor, hiç kimsenin dikkatini çekmedi mi ya?
t1:=(t>1225 and t<1400)=0
al:=mov(c,13,s)>mov(c,50,s);
al:=al and t1
kaç kişi bunu biliyor ve kullanabiliyor gerçekten merak ettim. yoksa ben çok mu cahilim?
bilen kullanandan rica ediyorum bir örnek paylaşsın.

uufuk
23-05-2016, 18:43
koşulun sağlandığı durumda değil, 0 atanmadığı (koşulun gerçekleşmediği) durumda -1 dönüş oluyor.
demem o ki bana bu çok özel geldi.
if ile yazınca aynısı oluyor ayrı mesele.
o kadar kişi buraya soruyor, hiç kimsenin dikkatini çekmedi mi ya?
t1:=(t>1225 and t<1400)=0
al:=mov(c,13,s)>mov(c,50,s);
al:=al and t1
kaç kişi bunu biliyor ve kullanabiliyor gerçekten merak ettim. yoksa ben çok mu cahilim?
bilen kullanandan rica ediyorum bir örnek paylaşsın.

http://i.hizliresim.com/go4BEL.png

Benim yazım stilim amaca en basit yoldan ulaşmaktır,dikkatli bakarsan if ile yazılacak birçok işi * ile çözerim.
if li çözümünüzü lütfen paylaşın..En basiti,pratigi ne imiş görelim.

ertpln
23-05-2016, 20:02
http://i.hizliresim.com/go4BEL.png

Benim yazım stilim amaca en basit yoldan ulaşmaktır,dikkatli bakarsan if ile yazılacak birçok işi * ile çözerim.
if li çözümünüzü lütfen paylaşın..En basiti,pratigi ne imiş görelim.

evet tam da onu demek istiyorum. sizin yazdığın en kısa, en güzel, en başarılı. bugüne kadar bunun gibi bir kaç çok kıymetli şeyi sizden öğrendim, teşekkür ederim. sizin yazdığınız bilginiz/tarzınız/şekliniz hiç bir yerde yok. o yüzden diğer arkadaşların da daha sorgulayıcı olmasını umarım.
o indikatör tamamen if ile yazılabilir:

t:=HOUR()*100+MINUTE(); t1:=if(t>1225 and t<1400,0,-1);
al:=if(mov(c,13,s)>mov(c,50,s),-1,0); sat:=if(mov(c,13,s)<mov(c,50,s),-1,0);
al1:=if(al=-1 and t1=-1,-1,0);
sat1:=if(sat=-1 and t1=-1,-1,0);
al1;sat1

ve tabii ki farkındayım, sizin yazdığınız daha güzel. o yüzden ısrarla sizden bir şeyler kapmaya çalışıyorum.
mesela hala indikatörü sizin gibi çizdiremiyorum.

http://i.hizliresim.com/AJ0ajv.png (http://hizliresim.com/AJ0ajv)

ertpln
23-05-2016, 20:05
gördüm şimdi, histogram çizgi kalınlığı 0 :)
http://i.hizliresim.com/PMYLvb.png (http://hizliresim.com/PMYLvb)

uufuk
23-05-2016, 22:27
Trade olayında en önemlisi psikoloji,saglam psikolojinin temeli para yönetimi, sistem en az kiymetdedir.

Bu ve benzeri ifadeleri sürekli yazdım...Özelden hazır yardım isteyen dostlara da aynını söyledim.
Lot miktarını hesaplayan basit bir indikatör paylaşayım para yönetim eksersizleri yapsınlar..
Hesaplamada kullanılan kavramlar..
Paranız,bu hesabınızdaki nakiti gösterir...:kural:
% Risk,bir pozda kaybetmeyi göze aldığınız % olarak para mıktarı..
Risk puan, sisteminize,ön görünüze veya tahminize göre tersde kalacağınız puan..
Lot, üst tarafdaki değerlerle alacağınız LOT miktarı..


para:=Input("Paranız",1000,100000,10000);
risk:=Input("% risk",1,25,2);
Rpuan:=Input("Risk puan",0.1,2,0.5);
Rpara:=para*risk/100;
lot:=int(Rpara/(rpuan*100)); lot

http://i.hizliresim.com/mLrORy.png

ertpln
24-05-2016, 09:11
Trade olayında en önemlisi psikoloji,saglam psikolojinin temeli para yönetimi, sistem en az kiymetdedir.

Bu ve benzeri ifadeleri sürekli yazdım...Özelden hazır yardım isteyen dostlara da aynını söyledim.
Lot miktarını hesaplayan basit bir indikatör paylaşayım para yönetim eksersizleri yapsınlar..
Hesaplamada kullanılan kavramlar..
Paranız,bu hesabınızdaki nakiti gösterir...:kural:
% Risk,bir pozda kaybetmeyi göze aldığınız % olarak para mıktarı..
Risk puan, sisteminize,ön görünüze veya tahminize göre tersde kalacağınız puan..
Lot, üst tarafdaki değerlerle alacağınız LOT miktarı..


para:=Input("Paranız",1000,100000,10000);
risk:=Input("% risk",1,25,2);
Rpuan:=Input("Risk puan",0.1,2,0.5);
Rpara:=para*risk/100;
lot:=int(Rpara/(rpuan*100)); lot

http://i.hizliresim.com/mLrORy.png


teşekkürler, aklınıza sağlık.
trade yönetiminde günümüzde ve özellikle bu sayfaları takip edenlerde, sanki teknik analiz yani sistem en öncelikli geliyor, çünkü trade ederken istiyorum ki, önümde bir sinyal olsun. hangi yöne girildiğinde o yönde hareketin olasılığının yüksek olduğuna göre bir işaret versin. sonrasında sabır ile takip, zarar ediyorsa durmasını bilmek, kar ediyorsa karı cebe alabilmek. tekrar döndüm geldim sisteme; bir işaret lazım: buradan şu yöne pozisyon açmanın kazanma ihtimali yüksek diyecek bir sistem/analiz/gösterge lazım.
piyasanın olası yönü hakkında bir görüş olmadan trade etmek yazı tura atmaktan daha başarılı olmaz ki?
piyasa sanki yaşayan bir canlı gibi her günü kendine özel. bir gün aşırı alım/satımdan dönen piyasa ertesi gün destek/direnç aşırı alım/satım dinlemeden deli gibi gidiyor. bazen temel analiz ile güne bakıyorsun, piyasa düşmeli, ama akşama bir bakıyorsun pozitif ayrışarak yükselmiş.....
işte bu yüzden ilk adımı atarken bize (yanılsa bile) bir fikir verecek bir sisteme ihtiyaç var diye düşünüyorum.
bazı insanlar şanslıdır, horozu olsa yumurtlar, o derece.... içinden gelen ses doğruyu söyler, ne yapsa tutar.....
ama benim gibi kısmetiniz darsa, bu işi daha fazla matematik ile yapmaya çalışmak zorunda kalıyorsunuz.
en azından bundan sonra lot sayısını sayenizde kontrol edebiliriz. anlamsız yere paramızı riske atmanın bir anlamı yok. buna bir de geriye dönük işlemlerinizin başarı oranı da entegre edilirse daha da şahane olur.
paylaşımınız için teşekkürler, saygılar.

uufuk
24-05-2016, 09:35
buna bir de geriye dönük işlemlerinizin başarı oranı da entegre edilirse daha da şahane olur.


Sayın,Saraylı'nın Devri Daim Makinesi topiğinde bu konu işlenmişdi .
Sistemiz geçmişine göre % Riskinizi belirleyebilirsiniz..
Oradan bilgilenebilirsiniz.Uzun uzun yazamıyorum...:yes:


http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=27732

mehmetali1
24-05-2016, 19:47
Trade olayında en önemlisi psikoloji,saglam psikolojinin temeli para yönetimi, sistem en az kiymetdedir.



http://i.hizliresim.com/mLrORy.png


neden sistem en az kıymetli dir.oysa ki biz sistemle kazanıyoruz. sistemimiz iyi olduğu ölçüde iyi kazanmaz mıyız ?

uufuk
24-05-2016, 23:19
neden sistem en az kıymetli dir.oysa ki biz sistemle kazanıyoruz. sistemimiz iyi olduğu ölçüde iyi kazanmaz mıyız ?

Bir bar sonrasını sisteminiz bilemez.
Yazı tura atıp da poz alabilirsin ihtimal %50 olur.
Kaç poz alacağını,ne kadar tersde kalacağını, ne kadar karda cıkacagını poza girmeden belirlemez isen batışın kaçınılmazdır..
Çekirge kadar şansın olur,Ve stres yapıp psikolojin bozulur, akıbet hızlanır.. :cry:
Bu günkü piyasa hareketinden sonra aynı düşünüp yazdığına göre sizin için çalınan çanları duymuyorsunuz demektir..
Bir önceki gönderimdeki linkde dostlar uzun boylu yazmışlar..Tamamını okumanızı tavsiye ederim..
ŞANSLI olsaydınız ilk pozlarda zarar ederdiniz. :düsün:

drkuzn
24-05-2016, 23:45
...
Burada sistem/indik yazmanın piri sayılan Sn. Uufuk ise “Trade olayında en önemlisi psikoloji,saglam psikolojinin temeli para yönetimi, sistem en az kiymetdedir.
Yeniler için bu sıralama tersdir, ama doğrusu budur.... ” ifade etmiş, benzer şekilde bir başka forumda da Sn. Larossian “bu işi yapıyorsanız sinirleriniz çok sağlam olacak.” diyerek aklın yolu bir demiş/ler.

Benim gibi yeniler ise güvenecekleri bir sistemin sinyaline göre hareket etmeyi yeğliyorum çünkü diğer türlü üstadların da ifade ettiği gibi psikolojime yeniliyorum.

Son söz olarak matriks dilinde bu türden bir indik ve/veya sistem yazıp kullanan varsa ümidimi devam ettirmek adına burada sadece grafiğini bile yayınlasa benim için yeterli olacaktır.

Sevgiler, Saygılar…


Sn.uufuk'a katılmakla birlikte yukarıda daha önce yazdığım gibi aşıda da yineliyorum...

Benim gibi yeniler ise güvenecekleri bir sistemin sinyaline göre hareket etmeyi yeğliyorum çünkü diğer türlü üstadların da ifade ettiği gibi psikolojime yeniliyorum.

Sevgiler, Saygılar...

mehmetali1
25-05-2016, 09:39
Bir bar sonrasını sisteminiz bilemez.
Yazı tura atıp da poz alabilirsin ihtimal %50 olur.
Kaç poz alacağını,ne kadar tersde kalacağını, ne kadar karda cıkacagını poza girmeden belirlemez isen batışın kaçınılmazdır..
Çekirge kadar şansın olur,Ve stres yapıp psikolojin bozulur, akıbet hızlanır.. :cry:
Bu günkü piyasa hareketinden sonra aynı düşünüp yazdığına göre sizin için çalınan çanları duymuyorsunuz demektir..
Bir önceki gönderimdeki linkde dostlar uzun boylu yazmışlar..Tamamını okumanızı tavsiye ederim..
ŞANSLI olsaydınız ilk pozlarda zarar ederdiniz. :düsün:

yaptığım işlemlerde %2 zararda kapatıyorum, karlı işlemlerde kar alma uygulamıyorum.allah ne verdiyse :) bazen çıkana kadar kar kuş kadar kalıyor. anladığım kadarı ile siz de kendime bir kar noktası belirleyip "mesela %2" .bu kar noktasına gelince işlemi kapatmam daha mantıklı diyorsunuz.
bu konu haricinde iki şey daha danışmak istiyorum. matematik veya finans bilgim yok. normal bir citizen im. trend takipçisi yapmak için matematik veya finans bilgisine sahip olmak gerekiyor mu? bildiğimiz indikatör sayfasından yararlanarak trend takipçisi oluşturabilir miyim?

konuyu okurken bir kaç sayfa sonra başım ağrımaya başlıyor.gözlerim kamaşıyor sanırım.sizde de oluyor mu? sayfa ayarlarından buna bir çözüm bulunabilir mi? sadece bu sitede oluyor.

uufuk
25-05-2016, 10:55
Yumurta ticaretinden farklı bir şey değil.Kademe kademe tacir sınıfı vardır.
Günlük alıp satan ile mevsimlik depolayan üretimine para yatıran niçin aynı temel_teknik bilgiye sahip olsun.
Siz farkında olmadanda bazı doğru kuralları öğrenip uyguluyorsuz..
Matamatik ve finans bilgisi gerekdiği kadar lazım,yoksa yumurtalar kırılır alış veriş hesabını yapamazsınız.
Sırf bilgi ile olsa idi okullar ders verecek hoca bulamazdı. :he:
Karını kuş etme,bir seviyeden sonra örneğin %1 geriden vereceğin şartlı emirle garantile ve piyasaya göre güncelle..
Konumuz yatırım değil,trade;al sat pazarcı gibi..semt pazarı kuralları burdada geçerli..
Borç harç kamyonlarla mal alırsın ,kar edeceğim derken vatandaş malın fiyatı düşürür sen batarsın..
Lot,%risk onun için önemli..Bilmedigi mala pazarcı bile bulaşmaz...

rosense
25-05-2016, 15:11
http://www.hisseyorum.net/resim/do.php?img=27759 (http://www.hisseyorum.net/resim/)

uufuk
25-05-2016, 15:22
http://i.hizliresim.com/ZdWRyV.png

rosense
25-05-2016, 15:36
uufuk

malesef heralde formul le olabilecek bir durum RSi ye DEMA ortalama atabilecek bir formul aklınızda var mı ?

http://www.hisseyorum.net/resim/do.php?img=27766 (http://www.hisseyorum.net/resim/)

uufuk
25-05-2016, 15:51
malesef heralde formul le olabilecek bir durum RSi ye DEMA ortalama atabilecek bir formul aklınızda var mı ?

http://www.hisseyorum.net/resim/do.php?img=27766 (http://www.hisseyorum.net/resim/)

http://i.hizliresim.com/jnLa1r.png

rosense
25-05-2016, 16:06
UUUFUK

hocam teşekür ederim ben sarı çizginin kesişimlerini baz alsam takip etsem şimdilik bakalım ...

http://www.hisseyorum.net/resim/do.php?img=27767 (http://www.hisseyorum.net/resim/)

ertpln
25-05-2016, 17:15
malesef heralde formul le olabilecek bir durum RSi ye DEMA ortalama atabilecek bir formul aklınızda var mı ?

http://www.hisseyorum.net/resim/do.php?img=27766 (http://www.hisseyorum.net/resim/)

merhaba, hiçbir formül yazmadan da rsi'ın dema'sını üzerine çizebilirsiniz.
önce rsi çizdirin. sonra indikatör listesinden demayı seçin. açılan pencerede kapanışı değil, listenin altından rsi seçin.
(çizdirilmiş tüm indikatörler bir sonraki indikatöre dayanak olarak kullanılabilir)
grafiğin çizdirileceği yere dikkat edin ki bu da sizin ilk sorunuzun cevabı olabilir. sol taraftaki listeden seçiliyor.
sanırım siz iki farklı/birbirinden bağımsız indikatörü aynı pencereye çizdiriyorsunuz. iki çizgiyi o penceredeki scalaya uygun yerleştirdiğinden bazen kesişiyor bazen kesişmiyor olarak görünüyor olabilir. bir denersiniz.
http://i.hizliresim.com/DJEAN6.png (http://hizliresim.com/DJEAN6)

drkuzn
26-05-2016, 11:51
Sn.Saraylının sayfalarında gezinirken bişeyler aklıma geldi ama sys uyarlayamadım veya aşağıda ifade ettiğim uygulama mümkün mü? Yardımlarınızı talep ediyorum.

Mevcut sys graftada görüleceği gibi DRK5 olarak adlandırdığım Line altı Sat üstü Al mantığı ile hareket ediyor. Burada sorun yok gibi. Al>:Cross(FML("DRK5"),0.5)
Sat>:Cross(0.5,FML("DRK5"))

Sn.Saraylıdan uyarlama sistem ise >: D1st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=930,HHV(H,5) ); R1st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=1230,LLV(L,5 ) );
K1st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=1730,HHV(H,5 ) );
D1ST;R1ST;K1ST

Graftaki DRK5 değeri 97696 ve SAT devam ediyor ve henüz AL vermemiş iken drk3 olarak adlandırdığım L1(98500), L2(97650), L3(97550) line larından herhangi birinin üstüne çıkıp L1-L2-L3 değerlerinin üzerinde kapanış yaptığında STOP veya FLAT veya AL versin. L1-L2-L3 değerlerinin üzerinde kapanış yaptı ve sys AL verdi ancak Al sinyaline neden olan Line(L1-L2-L3) altına inip kapanış yaparsa da STOP veya FLAT veya SAT versin.

Sonuç olarak iki ayrı sys birbirini kontrol edebilir mi?

Sevgiler, Saygılar…

http://666kb.com/i/d99drl62yvblzd1jv.gif

ertpln
26-05-2016, 16:34
Sn.Saraylının sayfalarında gezinirken bişeyler aklıma geldi ama sys uyarlayamadım veya aşağıda ifade ettiğim uygulama mümkün mü? Yardımlarınızı talep ediyorum.

Mevcut sys graftada görüleceği gibi DRK5 olarak adlandırdığım Line altı Sat üstü Al mantığı ile hareket ediyor. Burada sorun yok gibi. Al>:Cross(FML("DRK5"),0.5)
Sat>:Cross(0.5,FML("DRK5"))

Sn.Saraylıdan uyarlama sistem ise >: D1st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=930,HHV(H,5) ); R1st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=1230,LLV(L,5 ) );
K1st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=1730,HHV(H,5 ) );
D1ST;R1ST;K1ST

Graftaki DRK5 değeri 97696 ve SAT devam ediyor ve henüz AL vermemiş iken drk3 olarak adlandırdığım L1(98500), L2(97650), L3(97550) line larından herhangi birinin üstüne çıkıp L1-L2-L3 değerlerinin üzerinde kapanış yaptığında STOP veya FLAT veya AL versin. L1-L2-L3 değerlerinin üzerinde kapanış yaptı ve sys AL verdi ancak Al sinyaline neden olan Line(L1-L2-L3) altına inip kapanış yaparsa da STOP veya FLAT veya SAT versin.

Sonuç olarak iki ayrı sys birbirini kontrol edebilir mi?

Sevgiler, Saygılar…

http://666kb.com/i/d99drl62yvblzd1jv.gif

merhaba, tanımladığınız indikatörü sys içinde kullanırken ilk tanımlı çizgiyi kullanabilirsiniz. indikatörünüzün L2 L3 gibi diğer çizgileri için aynı indikatörü L2 için ayrı L3 için ayrı yazmalı ve sys içine ayrı ayrı çağırmalısınız.
bir sistem içinde birden çok indikatör çağırıp kullanabilirsiniz. bu durumda kriterlerinizi or ya da and kullanarak birleştirebilirsiniz. iki ayrı sistem birlikte çalışmaz, birbirlerini kontrol edemezler. her sistem kendi içinde yazdığınız al sat koşullarını yerine getirir. bu koşulu yazarken istediğiniz kadar indikatörünüzü fml ile kullanabilirsiniz.

ertpln
27-05-2016, 10:52
Merhabalar,
barssince kullanırken ufak bir sorun var:
mesela mov(c,5,s) > mov(c,13,s) olduğu bar sayısını gösteren indikatör yazmak istediğinizde
normalde şöyle yazılmalı: barssince(mov(c,5,s)>mov(c,13,s))
ama bu > olduğu durumu değil < olduğu durumu gösteriyor.
yanlış sonuç almamak için dikkatli olmalı.
ya da barssince(cross(mov(c,5,s),mov(c,13,s))) yazılabilir.
ama bu 5/13 kesişmesi oluştuktan bir sonraki 5/13 kesişmesine kadar bar sayısını gösterir. arada 13/5 olsa da saymaya devam eder.
daha önce konusu geçtiyse kusura bakmayın, umarım faydası olur.

drkuzn
27-05-2016, 23:01
merhaba, tanımladığınız indikatörü sys içinde kullanırken ilk tanımlı çizgiyi kullanabilirsiniz. indikatörünüzün L2 L3 gibi diğer çizgileri için aynı indikatörü L2 için ayrı L3 için ayrı yazmalı ve sys içine ayrı ayrı çağırmalısınız.
bir sistem içinde birden çok indikatör çağırıp kullanabilirsiniz. bu durumda kriterlerinizi or ya da and kullanarak birleştirebilirsiniz. iki ayrı sistem birlikte çalışmaz, birbirlerini kontrol edemezler. her sistem kendi içinde yazdığınız al sat koşullarını yerine getirir. bu koşulu yazarken istediğiniz kadar indikatörünüzü fml ile kullanabilirsiniz.

Cevap için teşekkür ederim Sn.ertpln, ancak altını çizerek ifade ettiğim kısmı tek sys haline henüz getiremediğim için yardım istemiştim, Sağolun, Varolun...

uufuk
28-05-2016, 00:32
Pivot...Pivot...Pivot...

(H+L+C)/3 diye ifade edilir...

Genel olarak dünkü değerlere göre hesaplanır,bu günkü fiyat hareketleri dünkü değerlere göre yorumlanır..

Yani statiktir, dünün değerlerine göre sabit kalır refarans alınır...Birde dinamik pivot vardır mevzusu pek edilmez,bugünün değerlerine göre
hesaplanır yine (H+L+C)/3 dür ama değerler içinde oldugumuz yaşadıgımız günün canlı pivotudur..

Gün içi grafikde kullanılabilinir...


nD:=DAYOFMONTH()<>ref(DAYOFMONTH(),-1);
Dh:=HighestSince(1,nD,H);
Dl:=LowestSince(1,nD,L);
(Dh+Dl+C)/3

http://i.hizliresim.com/pPRQ80.png

Kullanımına örnek..
Bu most günlük (H+L+C)/3 de çalışır gibi davranır.
Günlükdeki MOST((H+L+C)/3,1,0.5) den kullanışlıdır.
BEELEEEŞŞŞ :he: :he: :he:



http://i.hizliresim.com/5V8OVL.png

uufuk
28-05-2016, 11:16
ancak altını çizerek ifade ettiğim kısmı tek sys haline henüz getiremediğim için yardım istemiştim, Sağolun, Varolun...

Sistem şablonu oluştururken yapılan hatalardan biri...
Bu çizgileri al_flat_sat_flat şekline dönüştürmeden önce aralarında bir mantık bagı olmasına bakmalı.. :yes:
Biri volative bazlı fiyat takip eden traling,digerleri sadece zamana kilitli çizgiler ne alakaları var.. :he:
Grafigin ufacık bir bölümüne bakıp görüntüye aldanıyorsunuz..
Sistem satanlar, indikatör pazarlayanlar da böyle estantane sunarak göz boyarlar...
Bu çizgileri al_flat_sat_flat şeklinde tane tane tanımla grafiğin başından sonuna incele tatmin olduysan, mantıklı bulduysan tanımlamalarını tek tek yaz öyle yardım iste...Özellikle bu hatayı siz yapıyorsunuz.... :düsün:

maliyeci2
28-05-2016, 11:34
merhaba arkadaşlar. DI+ DI yu yukarı kesenler formülü matrikste nasıl yazılıyor. bilen arkadaşlardan lütfen yardım. teşekkür ederim

mystic
28-05-2016, 15:18
merhaba arkadaşlar. DI+ DI yu yukarı kesenler formülü matrikste nasıl yazılıyor. bilen arkadaşlardan lütfen yardım. teşekkür ederim

14 periyot örneğinden gidersek :

DI+ > PDI(14)

DI- > MDI(14)

Pozitfin yukarı kesmesi :

cross(PDI(14),MDI(14))

----------------

DI+ DI- yi daha önceden kesmiş hisseleri bulmak istiyorsanız :

cola: PDI(14)

colb: MDI(14)

filtre >> ref(PDI(14),-1)>ref(MDI(14),-1)

Salman_Abi
29-05-2016, 14:10
uufuk hocam

MYTREND ( " 21.04.16 " , 85670 ,
" 25.06.16 " , 118396 ,
" 04.08.16 " , 98171 ,
" 17.11.16 " , 151122 ,
" 05.02.17 " , 130895 ,
" 11.04.17 " , 163621 ,
" 25.08.17 " , 143396 ,
" 01.03.18 " , 155895 ,
" 15.07.18 " , 123171 ,
" 08.11.18 " , 130896 ,
" 31.01.19 " , 110673 ,
" 11.11.19 " , 135670 )

bu grafiği nasıl çizdirebilirm anlamsız birşey çıkıyor.(elliot teorisi hesaplaması)saygılar hocam

mystic
29-05-2016, 15:43
uufuk hocam

MYTREND ( " 21.04.16 " , 85670 ,
" 25.06.16 " , 118396 ,
" 04.08.16 " , 98171 ,
" 17.11.16 " , 151122 ,
" 05.02.17 " , 130895 ,
" 11.04.17 " , 163621 ,
" 25.08.17 " , 143396 ,
" 01.03.18 " , 155895 ,
" 15.07.18 " , 123171 ,
" 08.11.18 " , 130896 ,
" 31.01.19 " , 110673 ,
" 11.11.19 " , 135670 )

bu grafiği nasıl çizdirebilirm anlamsız birşey çıkıyor.(elliot teorisi hesaplaması)saygılar hocam

Ufuk hocamın bu konu ile ilgili cevabı 20 sayfa arkada :


http://i.hizliresim.com/OAjjr3.png

http://i.hizliresim.com/qMzzaD.png


sdate:=Input("ddmmyy",1,311220,070416); enddate:=Input("ddmmyy",1,311220,220416);
start:=sdate=DAYOFMONTH()*10000+MONTH()*100+(YEAR( )-2000);
end:=enddate=DAYOFMONTH()*10000+MONTH()*100+(YEAR( )-2000) ;
sp:=BarsSince(start); ep:=BarsSince(end); p:=LastValue(ValueWhen(1,ep=1,ref(sp,-1)));
y1:=LastValue(ValueWhen(1,sp=1,ref(c,-1))); y2:=LastValue(ValueWhen(1,ep=1,ref(c,-1)));
(y1+sp*(y2-y1)/p)*-(sp>0)

iki farklı tarihteki kapanis fiyatlari arasinda çizgi cizen bir formül varmı
Yok, ama sizin için yazıldı.... :he:

uufuk
29-05-2016, 16:07
uufuk hocam

MYTREND ( " 21.04.16 " , 85670 ,
" 25.06.16 " , 118396 ,
" 04.08.16 " , 98171 ,
" 17.11.16 " , 151122 ,
" 05.02.17 " , 130895 ,
" 11.04.17 " , 163621 ,
" 25.08.17 " , 143396 ,
" 01.03.18 " , 155895 ,
" 15.07.18 " , 123171 ,
" 08.11.18 " , 130896 ,
" 31.01.19 " , 110673 ,
" 11.11.19 " , 135670 )

bu grafiği nasıl çizdirebilirm anlamsız birşey çıkıyor.(elliot teorisi hesaplaması)saygılar hocam

Trend tek doğru cizgidir....
Düzlemde doğru cizgidir başlangıç ve bitiş diye iki nokta diye tarif edilinen elemanı vardır...
Nokta' nında yatay ve dikey olarak iki koordinat(matrix) değeri vardır..
Grafikde yatay zaman, dikey fiyat olarak belirlenir....
Hesap uzmanı olmanız gerekmez ama ilkokul mtamatigi olmadan da olmaz.. :düsün:
Yani MYTREND("21.04.16",86436.38,"24.05.16",79505.88) birinci nokta MYTREND("21.04.16",86436.38,"24.05.16",79505.88) ikinci nokta değerleridir..
Özetle MYTREND("21.04.16",86436.38,"24.05.16",79505.88) dört elemanlıdır....
Nokta... :yes:

http://i.hizliresim.com/WYnpX4.png

Salman_Abi
29-05-2016, 17:51
cevap yazan arkadaşlara,forumdaşlara teşekkür ederim.sonuçta matriks teknik servisinden daha çok ilgilendikleri için.
var bir yerde bi yanlışlık da çözemedik işte.sağlıcakla.teşekkürler

ertpln
29-05-2016, 20:37
[QUOTE=uufuk;13308649]Pivot...Pivot...Pivot...

(H+L+C)/3 diye ifade edilir...

Genel olarak dünkü değerlere göre hesaplanır,bu günkü fiyat hareketleri dünkü değerlere göre yorumlanır..

Yani statiktir, dünün değerlerine göre sabit kalır refarans alınır...Birde dinamik pivot vardır mevzusu pek edilmez,bugünün değerlerine göre
hesaplanır yine (H+L+C)/3 dür ama değerler içinde oldugumuz yaşadıgımız günün canlı pivotudur..

Gün içi grafikde kullanılabilinir...


nD:=DAYOFMONTH()<>ref(DAYOFMONTH(),-1);
Dh:=HighestSince(1,nD,H);
Dl:=LowestSince(1,nD,L);
(Dh+Dl+C)/3

Kullanımına örnek..
Bu most günlük (H+L+C)/3 de çalışır gibi davranır.
Günlükdeki MOST((H+L+C)/3,1,0.5) den kullanışlıdır.
BEELEEEŞŞŞ :he: :he: :he:

çok teşekkürler
dünkü değerler alınıyorsa C için de bir önceki günün kapanışı almak gerekmez mi?

uufuk
29-05-2016, 21:29
dünkü değerler alınıyorsa C için de bir önceki günün kapanışı almak gerekmez mi?

Dünkü değerler alındığını nereden çıkardınız???? :düsün:
Hepisi taze taze canlı canlı....Gel geel gelll vatandaş....
Sayın Soydan gibi bizide "Kötü Yol.. √ "lu yapacaksınız..:halay:

ertpln
29-05-2016, 21:43
Cevap için teşekkür ederim Sn.ertpln, ancak altını çizerek ifade ettiğim kısmı tek sys haline henüz getiremediğim için yardım istemiştim, Sağolun, Varolun...

merhaba elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.
DRK5 için alım satım koşulunuz tamam. ona ilave olarak saraylının indikatöründen çizgileri kullanmak isterseniz:
"Sn.Saraylıdan uyarlama sistem ise >: D1st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=930,HHV(H,5) ); R1st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=1230,LLV(L,5 ) );
K1st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=1730,HHV(H,5 ) );
D1ST;R1ST;K1ST "
buradaki D1ST çizgisini kullanabilmek için ayrı indikatör yazın. (Kahin altında indikatör builder);
indikatör ismini D1ST yapın, kolay olsun:
D1st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=930,HHV(H,5) ); D1ST

diyelim ki alım koşulunuza (Al>:Cross(FML("DRK5"),0.5)) ilave olarak kapanışın D1ST yi yukarı kesmesini ilave etmek isterseniz alım koşulunuz şöyle olur: (ikisinden birinin gerçekleşmesi durumunda al )
Cross(FML("DRK5"),0.5)) OR Cross(C,FML("D1ST"))

diyelim ki alım koşulunuz hem Cross(FML("DRK5"),0.5)) hem de kapanışın D1ST yi yukarı kestiği anda olmasını yazmak isterseniz:
alım koşulunuz şöyle olur: (iki koşulun da gerçekleşmesi durumunda al)
Cross(FML("DRK5"),0.5)) AND Cross(C,FML("D1ST"))

bunlar umarım size bir fikir verir. daha komplike olarak stop, flat gibi koşulları yazmak biraz daha zor. daha önce sayın Uufuk bunlarla ilgili epey paylaşım yapmıştı. geçmiş sayfaları bir inceleyin.
kolay gelsin.

ertpln
29-05-2016, 22:22
Dünkü değerler alındığını nereden çıkardınız???? :düsün:
Hepisi taze taze canlı canlı....Gel geel gelll vatandaş....
Sayın Soydan gibi bizide "Kötü Yol.. √ "lu yapacaksınız..:halay:

yok öyle bir şey :)

yazdığınız paragrafta öyle okudum:
Pivot...Pivot...Pivot...

(H+L+C)/3 diye ifade edilir...

Genel olarak dünkü değerlere göre hesaplanır,bu günkü fiyat hareketleri dünkü değerlere göre yorumlanır..

Yani statiktir, dünün değerlerine göre sabit kalır refarans alınır...Birde dinamik pivot vardır mevzusu pek edilmez,bugünün değerlerine göre
hesaplanır yine (H+L+C)/3 dür ama değerler içinde oldugumuz yaşadıgımız günün canlı pivotudur..

Gün içi grafikde kullanılabilinir...

altı çizili iki cümleden bu kanıya varmıştım. yanlış anlamışım. kusura bakmayın.

daha önceki tavsiyenizi uyguladım, satırları böldüm, değerlerin ne ifade ettiğine baktım. belki diğer arkadaşlara da faydası olur:
http://i.hizliresim.com/ZdDPva.jpg (http://hizliresim.com/ZdDPva)

drkuzn
30-05-2016, 10:21
Sistem şablonu oluştururken yapılan hatalardan biri...
Bu çizgileri al_flat_sat_flat şeklinde tane tane tanımla grafiğin başından sonuna incele tatmin olduysan, mantıklı bulduysan tanımlamalarını tek tek yaz öyle yardım iste...Özellikle bu hatayı siz yapıyorsunuz.... :düsün:

Analiz edip cevap verdiğiniz için TEŞEKKÜR EDERİM Sn. uufuk:tamam:


merhaba elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.
bunlar umarım size bir fikir verir. daha komplike olarak stop, flat gibi koşulları yazmak biraz daha zor. daha önce sayın Uufuk bunlarla ilgili epey paylaşım yapmıştı. geçmiş sayfaları bir inceleyin.
kolay gelsin.

Emeğinize sağlık GANİ GANİ TEŞEKKÜR EDERİM Sn.ertpln:cool:

MBaybars
30-05-2016, 21:11
Merhaba,

basit bir soru ama bulamadım yanıutını,

Sistem tester da denemeye çalıştığım bazı sistemlerim var fakat bunları canlı ortamda da denemek için volatilitesi vb. yüksek hisseler araştırmak istiyorum. Formülümde explorer da aramak istediğim hisseler için zaman aralığını kendim belirlediğim için explorer formülünde Cum() fonksiyonunu kullanmayı uygun bulşdum. Bloglarda da Cum için içindeki değeri her bir bar da artarak toplar olarak ifade etmişler, buraya kadar sıkıntı yok

Sıkıntı şu; explorer da basit bir Cum(c) formülü yazsam bile çalıştır dedikten sonra ilgili kolonda saçma değerler ortaya koyuyor. Sanki kafasına göre tüm kapanış değerlerini topluyor. çalıştır ekranındaki Sonbarı kullan, tüm barlarıkullan veya tarih seç veya bardan itibaren alanlarını seçsem de sonuç değişmiyor. Nerede hata yapıyorum?

Yani şöyle söyleyeyim, mesela kolonda sadece Cum(c) yazıyor, çalıştır ekranında da son 2 barı kullan seçili ve tarih seçiniz kısmında ise 30 Mayıs saat 12:08 seçili. Periyotlar seanslık

sonuç olarak 29 Mayıs saat 14:00 deki barın kapanışı ile 30 Mayıs taki saat 09:35 teki barın kapanışını toplamasını beklerim ama olmuyor

Sizce problem nedir?

Şimdiden çok teşekkürler

ertpln
30-05-2016, 21:51
Yani şöyle söyleyeyim, mesela kolonda sadece Cum(c) yazıyor, çalıştır ekranında da son 2 barı kullan seçili ve tarih seçiniz kısmında ise 30 Mayıs saat 12:08 seçili. Periyotlar seanslık

merhaba, sanırım çalışma zaman ayarlarında sorun var.
son iki bar demek: çalıştırdığınız andan geriye dönük son iki bar anlamına gelir.
tarih aralığı ise sistemin çalışmasını istediğiniz tarihler/zaman anlamına gelir. (başlangıç ve bitiş tarih olarak tanımlanmalı)
unutmayın bunlardan sadece hangisinin önündeki tık işaretli ise o geçerlidir.
yani bir yanda başlangıç tarihi ayarlayıp, sonra iki bar yazıp, o tarihten itibaren iki bar şeklinde çalışmaz.
eğer 30 mayıstan itibaren iki bar çalışmasını istiyorsanız, önce oradaki dairenin içini tıklayın. sonra hemen altındaki satıra iki barın (ya da ne kadar istiyorsanız) bitiş tarihini yazmalısınız.
umarım faydası olur
kolay gelsin

mystic
30-05-2016, 22:36
sonuç olarak 29 Mayıs saat 14:00 deki barın kapanışı ile 30 Mayıs taki saat 09:35 teki barın kapanışını toplamasını beklerim ama olmuyor



Seanslık grafikte son 2 barın toplamını bulmak istiyorsanız sum(c,2) kullanmanız yeterli..

ertpln
31-05-2016, 13:59
Analiz edip cevap verdiğiniz için TEŞEKKÜR EDERİM Sn. uufuk:tamam:



Emeğinize sağlık GANİ GANİ TEŞEKKÜR EDERİM Sn.ertpln:cool:

rica ederim.
sayfa 492 de al/sat/açığasat..... ile ilgili sn.Uufuk un paylaşımları ders niteliğinde.

baykil
31-05-2016, 16:04
Merhaba ,

Matriks de bir hissedeki yabancı takasının durumunu grafik olarak nasıl yansıtırız. Bir indicatör gibi tanımlayabilirmiyiz.

İlginize şimdiden teşekkür ederim.

uufuk
31-05-2016, 19:43
Merhaba ,

Matriks de bir hissedeki yabancı takasının durumunu grafik olarak nasıl yansıtırız. Bir indicatör gibi tanımlayabilirmiyiz.

İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Security("Sembol",C)
Sembol yerine "sembolunu yaz...
Her grafda çalışır...
Senet bazında data varmı?
Bilmiyorum..

baykil
01-06-2016, 00:08
Security("Sembol",C)
Sembol yerine "sembolunu yaz...
Her grafda çalışır...
Senet bazında data varmı?
Bilmiyorum..

http://i.hizliresim.com/PMoJQ7.png (http://hizliresim.com/PMoJQ7)

Başka bir forumda karşılaştığım görüntü bu şekilde.
Sizin verdiğiniz formülü uygulamaya çalıştım (Örneğin konya da) Doğrumu yaptım bilemedim.Sonuç farklı çıktı
Alttaki resim sizin formüle göre...

http://i.hizliresim.com/DJR0kz.png (http://hizliresim.com/DJR0kz)

Sanki ilk resimdeki görüntüden anladığım bütün hisselerde çalışan ve yabancı hareketini günlük gösteren bir indikatör gibi çalıştığı. Üstadlar burada olunca bir danışayım dedim. İlginize teşekkür üstadım.

uufuk
01-06-2016, 01:17
Başka bir forumda karşılaştığım görüntü bu şekilde.
Sizin verdiğiniz formülü uygulamaya çalıştım (Örneğin konya da) Doğrumu yaptım bilemedim.Sonuç farklı çıktı
Alttaki resim sizin formüle göre...



Sanki ilk resimdeki görüntüden anladığım bütün hisselerde çalışan ve yabancı hareketini günlük gösteren bir indikatör gibi çalıştığı. Üstadlar burada olunca bir danışayım dedim. İlginize teşekkür üstadım.

Security("Sembol",C)

Bold(kalınlaştırılmış yere ne yazdınız..
Ne yazarsanız o sembolün datasını çizer...

baykil
01-06-2016, 09:02
Security("Sembol",C)

Bold(kalınlaştırılmış yere ne yazdınız..
Ne yazarsanız o sembolün datasını çizer...

Security("konya",C) Yazdığım formül bu şekilde

http://i.hizliresim.com/6nkjg7.png (http://hizliresim.com/6nkjg7)

İlk grafik ile bizimki arasında fark olunca emin olamadım doğrumu yaptım diye.
Birazdan şehir dışına çıkacağım yazınızı ancak akşam görme imkanım olacak.
Tekrar teşekkür ederim.

uufuk
01-06-2016, 09:42
Security("konya",C) Yazdığım formül bu şekilde



İlk grafik ile bizimki arasında fark olunca emin olamadım doğrumu yaptım diye.
Birazdan şehir dışına çıkacağım yazınızı ancak akşam görme imkanım olacak.
Tekrar teşekkür ederim.

Yabancı takas oranı,benim bildiğim tüm borsa için geçerli kavram: oda toplam varlık bedeli ve senet sayısı şeklinde iki türlü.
Sizin yazdığınız senetin fiyat sembolü dolayısıyla fiyatı çizmiş oldunuz. Data varsa sembolunu yazarsan o bilgiyi çizer.
Security("Sembol",DataSerisi O H L C W V TLVOL) data serisinde takas seçeneği yoktur..
Dogru sembolü yazarsan istediğin olur,yukardaki iki yabancı datasından başka data yok diye biliyorum..

ertpln
01-06-2016, 12:40
Merhaba ,

Matriks de bir hissedeki yabancı takasının durumunu grafik olarak nasıl yansıtırız. Bir indicatör gibi tanımlayabilirmiyiz.

İlginize şimdiden teşekkür ederim.

merhaba,
matrikste bir hissenin pastasını, gün içi hareketlerini zaten göremezsiniz. ancak akşam kapanıştan sonra ve derinlik lisansınız varsa görebilirsiniz.
bir hissenin pastası sembol olarak matriks veri tabanında olmadığından Security("Sembol",C) yazarak indikatör gibi çizdirmek mümkün değildir. Security("Sembol",C) matriks tabanında tanımlı bir sembolün değerlenin, başka bir sembol grafiğinde/sisteminde kullanmaya yarar.
umarım faydası olur.

baykil
02-06-2016, 17:13
Merhaba arkadaşlar derinlikli matriks kullanıcısıyım. Bu gün matriksi aradım derdimi anlattım çözümü varmış burada da paylaşayım ki ihtiyacı olan kullansın.

Olay şöyle matriks grafik penceresinde indikatörlerin ekranını seçtiğimizde takas diye bir şey koymuşlar alt tarafta onu seçiyoruz açılan pencereden de yabancıları seçiyoruz( Başka seçeneklerde mevcut) grafik ekranında bir indikatör gibi gözükmekte.

Sn uufuk ve ertpln ilginize teşekkür ederim.

eloy
02-06-2016, 20:29
vobda bir önceki gunun kapanış değerini nasıl tanımlayabiliriz acaba? gun içerisinde herhangi bir barın kapanış değerini tanımlayan ornekler var ama bir onceki gunun ornek olarak 15 dk lıkta 17.30 barının kapanış değerini tarif etmekten bashediyorum.

uufuk
02-06-2016, 22:25
vobda bir önceki gunun kapanış değerini nasıl tanımlayabiliriz acaba? gun içerisinde herhangi bir barın kapanış değerini tanımlayan ornekler var ama bir onceki gunun ornek olarak 15 dk lıkta 17.30 barının kapanış değerini tarif etmekten bashediyorum.

ValueWhen(1,ROC(Hour(),1,$)<0,Ref(C,-1))

eloy
03-06-2016, 08:33
cok saolun uufuk hocam nasıl teşşekkür etsek az..

maliyeci2
04-06-2016, 10:04
sayın mystic cok teşekkür ederim emeğine sağlık cevabınızı yeni gördüm.

maliyeci2
04-06-2016, 11:19
merhaba arkadaşlar. son bir haftada düzenli para girişi olanları bulan formül matrikste nasıl yazılıyor. bilen üstadlar yazabilirmi. teşekkür ederim

Floris
04-06-2016, 23:55
al:=mov(c,13,s)>mov(c,50,s); sat:=mov(c,13,s)<mov(c,50,s);

sistemine uyarlaması aşağıda 12:25-14:00 arası işlem açmaz ve de kapamaz....


t:=HOUR()*100+MINUTE(); t1:=(t>1225 and t<1400)=0;
al:=mov(c,13,s)>mov(c,50,s); sat:=mov(c,13,s)<mov(c,50,s);
al:=al and t1; sat:=sat and t1;
al;sat


http://i.hizliresim.com/QBl6py.png

Arkadaşlar, bende kullandığım sistem öğlen arasında çalışmasın(doğal olarak işlem de yapmasın ) istiyorum....bu mümkün mü ?..yani sistemi oluşturan indicatorlerin değerleri saat 14 de, 13 de kaldıkları yerden devam etsin .....

uufuk
05-06-2016, 01:37
Arkadaşlar, bende kullandığım sistem öğlen arasında çalışmasın(doğal olarak işlem de yapmasın ) istiyorum....bu mümkün mü ?..yani sistemi oluşturan indicatorlerin değerleri saat 14 de, 13 de kaldıkları yerden devam etsin .....

YES.... :yes:

NO..... :düsün:

Floris
05-06-2016, 12:47
Teşekkürler Ufuk üstadım......

freedım
06-06-2016, 09:04
Üstadlar çok ama çok acemiyim , most indikatörünün al sat formüllerini system tester da yazdım çalıştı ama ben bunu normal grafik penceresini tıkladığımda her senet için system tester a girmeden çalışmasını istiyorum.....

Şimdiden teşekkür ederim.

uufuk
06-06-2016, 09:21
Üstadlar çok ama çok acemiyim , most indikatörünün al sat formüllerini system tester da yazdım çalıştı ama ben bunu normal grafik penceresini tıkladığımda her senet için system tester a girmeden çalışmasını istiyorum......


http://i.hizliresim.com/l1vv9l.png

freedım
06-06-2016, 15:45
http://i.hizliresim.com/l1vv9l.png

bunu yapınca ekran sapıttı.....:he:

uufuk
06-06-2016, 17:07
bunu yapınca ekran sapıttı.....:he:

Kendine dikkat et !!!!.. :kahkah: :kahkah:

ysnk65
07-06-2016, 00:41
Arkadaslar merhaba, matriks sistem yazma isine yeni baslamis birisi olarak bir konuda tecrubelerinizi ogrenmek istiyorum.
Daha once bu soruyla cok karislasmissinizdir yada cok basit biseydir ama yeni oldugum icin tam anlayamiyorum.

Optimizasyon sistemine bazi ustadlar kesinlikle karsi cikip, o sekilde yapilan bir sistem "çöp" diyorlar.
Ama bizim bircok degeri deneyerek ortaya koydugumuz sistem yine bir tur opt. olmuyor mu?
OPT. li sistem mi? OPT siz sistem mi?

Adamovich
07-06-2016, 08:32
benim su sekilde bir sorum var
matriksde 5 dakikalik grafiklere 20 lik ve 50 lik mav atmak istiyorum
ama 20 lik mav degerlerini 60 dakikalikdan almali 50 lik ise degerlerini 4 saatlik grafiklerden almali
boyle bir sey mumkunmu matriks de ?
mumkunse nasil olacagi konusunda yardimci olurmusunuz

uufuk
07-06-2016, 10:05
benim su sekilde bir sorum var
matriksde 5 dakikalik grafiklere 20 lik ve 50 lik mav atmak istiyorum
ama 20 lik mav degerlerini 60 dakikalikdan almali 50 lik ise degerlerini 4 saatlik grafiklerden almali
boyle bir sey mumkunmu matriks de ?
mumkunse nasil olacagi konusunda yardimci olurmusunuz

Mümkün,daha önceleri birçok indikatör için formulsuz olarak grafik bazında paylaşılmışdı.
Biten üst time barları kullandığından REPAİNT yapmaz.İDEAL deki hazır olanlar repaint yapar...
Ortalamaları bir dostumuz,ittire kaktıra yardımla çözdü...
Sizde başlayın devamı gelir..

http://i.hizliresim.com/qBPODB.png

rosense
07-06-2016, 12:51
Mümkün,
Ortalamaları bir dostumuz, ittire kaktıra yardımla çözdü...
Sizde başlayın devamı gelir..

http://i.hizliresim.com/qBPODB.png

Merdiven olan benimde çok hoşuma getti daha önce hazır meta traderde vardı benzer bir indikatör gün yüzüne çıkarsa en çok ben sevineceğim ;)

ufukercan
08-06-2016, 00:14
benim su sekilde bir sorum var
matriksde 5 dakikalik grafiklere 20 lik ve 50 lik mav atmak istiyorum
ama 20 lik mav degerlerini 60 dakikalikdan almali 50 lik ise degerlerini 4 saatlik grafiklerden almali
boyle bir sey mumkunmu matriks de ?
mumkunse nasil olacagi konusunda yardimci olurmusunuz

iyi akşamlar sayın arkadaşlar.
sayın Ufuk hocamın yanında bana laf düşmez ama
nacizane bir tavsiyede bulunayım.

istediğiniz ortalamayı (EN KABA HALİYLE)şu şekilde çizdirebilirsiniz.
büyük periyod/küçük periyod=a olsun.
(a) * (mav değeri) = küçük periyotlu grafiğe çizdireceğiniz mav rakamı olacaktır.
örneğin
60 dak/5 dak =12
12* 20= 240 mav

240/5=48
48*50=2400 mav

yani siz 5 dak. grafiğinize 240 ve 2400 mav eklediğinizde KABACA istediğinizi elde edebilirsiniz.
çok hassas olmayacaktır ama benim gibi formüle dökme becerisi olmayanlar için fena bir yol sayılmaz.
bol kazançlar dilerim.:cool:

http://i.hizliresim.com/o73gAk.png (http://hizliresim.com/o73gAk)

neden07
08-06-2016, 03:48
selamlar, saygılar:arkadaşlar QQEF in MACD TRİGGER İ kesmesi ile ilgili farmül yazabilecek arkadaş var mı? ben yazdım ''Cross(QQEF(c,14,5),MACDTrigger(26,12,9)) '' fakat hiç bir sonuç vermiyor. yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok tşkrlr.

uufuk
08-06-2016, 09:55
selamlar, saygılar:arkadaşlar QQEF in MACD TRİGGER İ kesmesi ile ilgili farmül yazabilecek arkadaş var mı? ben yazdım ''Cross(QQEF(c,14,5),MACDTrigger(26,12,9)) '' fakat hiç bir sonuç vermiyor. yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok tşkrlr.

http://i.hizliresim.com/r9MMyV.png

uufuk
08-06-2016, 13:38
http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=12&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiKt-LgnZjNAhXBkiwKHc0uBw8QFgheMAs&url=ftp%3A%2F%2F80.240.216.180%2FTransmission%2F%2 5D0%25A4%25D0%25B0%25D0%25B9%25D0%25BB%25D1%258B%2 FS%26C%2520on%2520DVD%252011.26%2FVOLUMES%2FV26%2F C10%2F181VERV.pdf&usg=AFQjCNHctiBN2FzanNaQRFVHXoXM1t3mRQ&sig2=iEFG5duQf7RYzTPVTzpZvg

viobdelisi
08-06-2016, 16:00
http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=12&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiKt-LgnZjNAhXBkiwKHc0uBw8QFgheMAs&url=ftp%3A%2F%2F80.240.216.180%2FTransmission%2F%2 5D0%25A4%25D0%25B0%25D0%25B9%25D0%25BB%25D1%258B%2 FS%26C%2520on%2520DVD%252011.26%2FVOLUMES%2FV26%2F C10%2F181VERV.pdf&usg=AFQjCNHctiBN2FzanNaQRFVHXoXM1t3mRQ&sig2=iEFG5duQf7RYzTPVTzpZvg

Öncelikle Ramazan ayının hepimize huzur ve mutluluk getirmesini dilerim .Ufuk hocam ARSI indikatörünün matrikse dönüştürülmüş halini burdan paylaşırmısınız?Teşekkürler..

freedım
09-06-2016, 08:54
Üstadlar sizlerden ricam şudur; birinin ekranında data üzerinde özel formüllü 2 adet çizgi gördüm ve biri destek diğeri direnç gibi çalışıyordu MOST a benziyor ama özel formüldü....

Arşivinde böyle 2 adet indikatör olan varsa paylaşması durumunda minnettar olurum saygılar.....:dolar:

uufuk
09-06-2016, 10:31
Üstadlar sizlerden ricam şudur; birinin ekranında data üzerinde özel formüllü 2 adet çizgi gördüm ve biri destek diğeri direnç gibi çalışıyordu MOST a benziyor ama özel formüldü....

Arşivinde böyle 2 adet indikatör olan varsa paylaşması durumunda minnettar olurum saygılar.....:dolar:

Dostum,siz olsaydınız,bu soruyu nasıl cevaplardınız..

freedım
09-06-2016, 12:12
Dostum,siz olsaydınız,bu soruyu nasıl cevaplardınız..

Üstadım yada şöyle sarayım sizin kullandığınız bir indikatör varsa bu yönde paylaşabilirmisiniz....

uufuk
09-06-2016, 13:21
Üstadım yada şöyle sarayım sizin kullandığınız bir indikatör varsa bu yönde paylaşabilirmisiniz....

Destek_Direnç_Pivot formülleri paylaşıldı,lütfen bu topikdeki eski gönderilere bakınız.

freedım
09-06-2016, 13:24
Destek_Direnç_Pivot formülleri paylaşıldı,lütfen bu topikdeki eski gönderilere bakınız.

ÜSTADIM KÖR OLDUM OKUMAKTAN....bulamadım

uufuk
09-06-2016, 13:54
ÜSTADIM KÖR OLDUM OKUMAKTAN....bulamadım

http://i.hizliresim.com/go8mRR.png

GUNCAMA

NW:=ROC(Hour(),1,$)<0;
x1t:=LastValue(ValueWhen(1,NW=-1,Cum(1)));
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));
WCL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(C,-1));
H4:=if(cum(1)=>x1t,((WH-WL)*1.1/2+WCL),0);
H3:=if(cum(1)=>x1t,((WH-WL)*1.1/4+WCL),0);
H2:=if(cum(1)=>x1t,((WH-WL)*1.1/6+WCL),0);
H1:=if(cum(1)=>x1t,((WH-WL)*1.1/12+WCL),0);
L1:=if(cum(1)=>x1t, (WCL-(WH-WL)*1.1/12),0);
L2:=if(cum(1)=>x1t, (WCL-(WH-WL)*1.1/6),0);
L3:=if(cum(1)=>x1t, (WCL-(WH-WL)*1.1/4),0);
L4:=if(cum(1)=>x1t,(WCL-(WH-WL)*1.1/2),0);H4;H3;H2;H1;L1;L2;L3;L4

DEDI


NW:=ROC(Hour(),1,$)<0;
x1t:=LastValue(ValueWhen(1,NW=-1,Cum(1)));
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));
WCL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(C,-1));
Pivot:=if(cum(1)=>x1t, ( WH + WCL + WL )/3,0);
R3:=if(cum(1)=>x1t,WH + 2*(Pivot - WL),0);
R1:=if(cum(1)=>x1t, 2 * Pivot -WL,0);
S1:=if(cum(1)=>x1t, 2 * Pivot - WH,0);
R2:= if(cum(1)=>x1t,Pivot + (R1 - S1),0);
S2:= if(cum(1)=>x1t,Pivot - (R1 - S1),0);
S3:= if(cum(1)=>x1t,WL - 2*(WH - Pivot),0);
int(R3/0.025)*0.025; int(R2/0.025)*0.025;int(R1/0.025)*0.025 ;int(Pivot/0.025)*0.025;
int(S1/0.025)*0.025; int(S2/0.025)*0.025;int(S3/0.025)*0.025

PiAY


NW:=ROC(DAYOFMONTH(),1,$)<0;
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));
WCL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(C,-1));WH;WL;WCL;(WH+WL+WCL)/3

PivW


Nw:=(ROC(DAYOFWEEK(),1,$)<0 AND Ref(DayOfWeek(),-1)<>5) OR ROC(DAYOFWEEK(),1,$)<0 ; { FML("sayW");}
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));
WCL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(C,-1));WH;WL;WCL;(WH+WL+WCL)/3

PivD


NW:=ROC(Hour(),1,$)<0;
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));
WCL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(C,-1));WH;WL;(WH+WL+WCL)/3

Camarina, günlük,haftalık,aylık................
Ben doğuştan tek gözlüyüm,digerine yakın zamanda katark operasyonu geçirdi.. :he: :yes: :cry:

freedım
09-06-2016, 14:00
http://i.hizliresim.com/go8mRR.png

GUNCAMA

NW:=ROC(Hour(),1,$)<0;
x1t:=LastValue(ValueWhen(1,NW=-1,Cum(1)));
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));
WCL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(C,-1));
H4:=if(cum(1)=>x1t,((WH-WL)*1.1/2+WCL),0);
H3:=if(cum(1)=>x1t,((WH-WL)*1.1/4+WCL),0);
H2:=if(cum(1)=>x1t,((WH-WL)*1.1/6+WCL),0);
H1:=if(cum(1)=>x1t,((WH-WL)*1.1/12+WCL),0);
L1:=if(cum(1)=>x1t, (WCL-(WH-WL)*1.1/12),0);
L2:=if(cum(1)=>x1t, (WCL-(WH-WL)*1.1/6),0);
L3:=if(cum(1)=>x1t, (WCL-(WH-WL)*1.1/4),0);
L4:=if(cum(1)=>x1t,(WCL-(WH-WL)*1.1/2),0);H4;H3;H2;H1;L1;L2;L3;L4

DEDI


NW:=ROC(Hour(),1,$)<0;
x1t:=LastValue(ValueWhen(1,NW=-1,Cum(1)));
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));
WCL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(C,-1));
Pivot:=if(cum(1)=>x1t, ( WH + WCL + WL )/3,0);
R3:=if(cum(1)=>x1t,WH + 2*(Pivot - WL),0);
R1:=if(cum(1)=>x1t, 2 * Pivot -WL,0);
S1:=if(cum(1)=>x1t, 2 * Pivot - WH,0);
R2:= if(cum(1)=>x1t,Pivot + (R1 - S1),0);
S2:= if(cum(1)=>x1t,Pivot - (R1 - S1),0);
S3:= if(cum(1)=>x1t,WL - 2*(WH - Pivot),0);
int(R3/0.025)*0.025; int(R2/0.025)*0.025;int(R1/0.025)*0.025 ;int(Pivot/0.025)*0.025;
int(S1/0.025)*0.025; int(S2/0.025)*0.025;int(S3/0.025)*0.025

PiAY


NW:=ROC(DAYOFMONTH(),1,$)<0;
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));
WCL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(C,-1));WH;WL;WCL;(WH+WL+WCL)/3

PivW


Nw:=(ROC(DAYOFWEEK(),1,$)<0 AND Ref(DayOfWeek(),-1)<>5) OR ROC(DAYOFWEEK(),1,$)<0 ; { FML("sayW");}
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));
WCL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(C,-1));WH;WL;WCL;(WH+WL+WCL)/3

PivD


NW:=ROC(Hour(),1,$)<0;
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));
WCL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(C,-1));WH;WL;(WH+WL+WCL)/3

Camarina, günlük,haftalık,aylık................
Ben doğuştan tek gözlüyüm,digerine yakın zamanda katark operasyonu geçirdi.. :he: :yes: :cry:

Allah razı olsun hocam.....Yalnız bunların hepsini aynı anda mı kullanalım yoksa ayrı ayrı anlamları nedir....

uufuk
09-06-2016, 14:04
allah razı olsun hocam.....yalnız bunların hepsini aynı anda mı kullanalım yoksa ayrı ayrı anlamları nedir....

tek dene hoşuna gideni kullan.....

freedım
09-06-2016, 14:08
tek dene hoşuna gideni kullan.....

Hocam ind.builder dan hepsini kopyalayıp oluşturdum ama hiç çizgi atmıyor......sadece solda isimleri göründü....

uufuk
09-06-2016, 14:32
Hocam ind.builder dan hepsini kopyalayıp oluşturdum ama hiç çizgi atmıyor......sadece solda isimleri göründü....


http://i.hizliresim.com/5V7Znl.png

EYYÜP SABRI GEREK

DEU2004
10-06-2016, 00:08
YARDIMA İHTİYACIM VAR.
AVCIRSI, OGA, MACD indikatörü ile explorerda hisse senedi aramak istiyorum.
OGA: benim yarattığım bir indikatör. ismi OGA
AVCIRSI daha önce burada paylaşılan ve adı AVCIRSI indikatöü
MACD de bildiğimiz MACD.

explorer da ne kadar denediysem aşağıdaki koşullara göre senet bulduramadım. YArdımınızı rica ederim.

koşul : OGA indikatör değeri C kapanış değerini yukarıya kesecek VE AVCIRSI sıfırın altında olmak şartı ile bir önceki değerden yüksek bir seviyede olacak VE MACD çizgisi yukarı kesecek.

bu koşulları kurgulayıp çalıştırdığım zaman hiçbir hisse bulmuyor. Acaba çalışma mantığı ilk koşulu gerçekleştiren bar üzerinde mi diğer koşullarıda arıyor? eğer öyle ise sonuç vermemesi normal. bunu 10-20 barlık bir aralıkta çalıştırmak veya araya AND yerine OR koymak daha mı mantıklı olacaktır?
birde örneğin OGA indikatör değerini nasıl sisteme formul olarak girebilirim. FRM("OGA") dediğim zaman değeri mi temsil ediyor yoksa A=LastValue(FRM("OGA") mı yazmam lazım...

destekleriniz için şimdiden teşekkürler

uufuk
10-06-2016, 07:57
yardıma ihtiyacım var.
Avcırsı, oga, macd indikatörü ile explorerda hisse senedi aramak istiyorum.
Oga: Benim yarattığım bir indikatör. Ismi oga
avcırsı daha önce burada paylaşılan ve adı avcırsı indikatöü
macd de bildiğimiz macd.

Explorer da ne kadar denediysem aşağıdaki koşullara göre senet bulduramadım. Yardımınızı rica ederim.

Koşul : Oga indikatör değeri c kapanış değerini yukarıya kesecek ve avcırsı sıfırın altında olmak şartı ile bir önceki değerden yüksek bir seviyede olacak ve macd çizgisi yukarı kesecek.

Bu koşulları kurgulayıp çalıştırdığım zaman hiçbir hisse bulmuyor. Acaba çalışma mantığı ilk koşulu gerçekleştiren bar üzerinde mi diğer koşullarıda arıyor? Eğer öyle ise sonuç vermemesi normal. Bunu 10-20 barlık bir aralıkta çalıştırmak veya araya and yerine or koymak daha mı mantıklı olacaktır?
Birde örneğin oga indikatör değerini nasıl sisteme formul olarak girebilirim. Frm("oga") dediğim zaman değeri mi temsil ediyor yoksa a=lastvalue(frm("oga") mı yazmam lazım...
destekleriniz için şimdiden teşekkürler

frm("oga")
Sizin OGA nız birkaç satırlıksa direk açık formulu yazın...
Formula Call zırtpırt kullanılmamalı...Çok çok uzun formülse kullanın...
İstediklerinizi grafik üzerinde tarif edin,çelişkiler var gibi gibi...

ertpln
10-06-2016, 20:09
YARDIMA İHTİYACIM VAR.
AVCIRSI, OGA, MACD indikatörü ile explorerda hisse senedi aramak istiyorum.
OGA: benim yarattığım bir indikatör. ismi OGA
AVCIRSI daha önce burada paylaşılan ve adı AVCIRSI indikatöü
MACD de bildiğimiz MACD.

explorer da ne kadar denediysem aşağıdaki koşullara göre senet bulduramadım. YArdımınızı rica ederim.

koşul : OGA indikatör değeri C kapanış değerini yukarıya kesecek VE AVCIRSI sıfırın altında olmak şartı ile bir önceki değerden yüksek bir seviyede olacak VE MACD çizgisi yukarı kesecek.

bu koşulları kurgulayıp çalıştırdığım zaman hiçbir hisse bulmuyor. Acaba çalışma mantığı ilk koşulu gerçekleştiren bar üzerinde mi diğer koşullarıda arıyor? eğer öyle ise sonuç vermemesi normal. bunu 10-20 barlık bir aralıkta çalıştırmak veya araya AND yerine OR koymak daha mı mantıklı olacaktır?
birde örneğin OGA indikatör değerini nasıl sisteme formul olarak girebilirim. FRM("OGA") dediğim zaman değeri mi temsil ediyor yoksa A=LastValue(FRM("OGA") mı yazmam lazım...

destekleriniz için şimdiden teşekkürler

merhaba,
filtre kısmına şunu yazın: cross(fml("OGA"),c) and fml("AVCIRSI")<0 and fml("AVCIRSI")>ref(fml("AVCIRSI"),-1) and cross(macd(26,12,9),0)
NOT: macd eğer farklı paremetre kullanıyorsanız onları yazın. macd kesişmesi kendi trigger ile mi yazmamışsınız, ben 0 referansa göre yazdım. koşulunuza yazdığınız "kesişme" karşılığı cross olduğundan sizin dediğiniz gibi yazmaya çalıştım. fakat cross anlık çalıştığından bu şekilde yazınca sonuç başarılı olamayabilir. cross yerine >< kullanmayı deneyin. aşağıda sizin için yazdım. indikatörün fml ile çağrılıp bir önceki değeri ile kıyaslanması sorun çıkarabilir. sayın Uufuk 'un dediği gibi o indikatörün formülünü koşulun içine entegre edin.
alternatif: fml("OGA")>c and fml("AVCIRSI")<0 and fml("AVCIRSI")>ref(fml("AVCIRSI"),-1) and MACD(26,12,9)>0
kolay gelsin.

uufuk
11-06-2016, 15:37
http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=12&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiKt-LgnZjNAhXBkiwKHc0uBw8QFgheMAs&url=ftp%3A%2F%2F80.240.216.180%2FTransmission%2F%2 5D0%25A4%25D0%25B0%25D0%25B9%25D0%25BB%25D1%258B%2 FS%26C%2520on%2520DVD%252011.26%2FVOLUMES%2FV26%2F C10%2F181VERV.pdf&usg=AFQjCNHctiBN2FzanNaQRFVHXoXM1t3mRQ&sig2=iEFG5duQf7RYzTPVTzpZvg


Ufuk hocam ARSI indikatörünün matrikse dönüştürülmüş halini burdan paylaşırmısınız?Teşekkürler..

http://i.hizliresim.com/1dN5mN.png

Equis teknik destekden William Golson ve Forum.dll dosyası için MetaStock Forum ekibine için teşekkürler.

Bu formülü kullanmak için dış forum.dll dosya gerekir,dinamik bir hareketli ortalama için bir işlevi vardır.

Bing takviyeli tercüme.. :he:

Bizde saksıyı çalıştıralım,çözelim..dinamik bir hareketli ortalama yok DLL yok..

Elde var MATRİKS (Ayten)... :halayci:


http://i.hizliresim.com/OMEgE0.png


per:=input("aRSI Peryot",1,1000,14);
Uc:=Sum(if(roc(c,1,$)=>0,1,0),per); Uc1:=2/(2*Uc);
Dc:=per-Uc; Dc1:=2/(2*Dc);
Um:=if(roc(c,1,$)=>0,roc(c,1,$),0)*Uc1+prev*(1-Uc1);
Dm:=if(roc(c,1,$)<0,abs(roc(c,1,$)),0)*Dc1+prev*(1-Dc1); 100-(100/(1+Um/Dm))

Ramazan pidesi niyetine sebilll....

ufukercan
12-06-2016, 02:25
Sayın Ufuk Hocam
sayfanızı sessiz ama sürekli takip ederim.
her mesajınızdan sonrada buraya teşekkür yazısı yazıp kirlilik yapmak istemiyorum.
ama okuyup okuyup gitmek, paylaştıklarınızı kullanıp bir teşekkür edememek te hep içime dert oluyor.
yardımcı, paylaşımcı o güzel yüreğiniz için çok ama çok teşekkür ederim.
saolun varolun sayın Hocam.:yes::cool:

Alia
12-06-2016, 22:25
Sayın Ufuk Hocam
sayfanızı sessiz ama sürekli takip ederim.
her mesajınızdan sonrada buraya teşekkür yazısı yazıp kirlilik yapmak istemiyorum.
ama okuyup okuyup gitmek, paylaştıklarınızı kullanıp bir teşekkür edememek te hep içime dert oluyor.
yardımcı, paylaşımcı o güzel yüreğiniz için çok ama çok teşekkür ederim.
saolun varolun sayın Hocam.:yes::cool:

Ufuk Ercan'ın Ufuk Hoca hakkındaki duygu ve düşüncelere ben de katılıyorum. İçin için kendime "taş olacaksın bir teşekkürü esirgedin" diyordum. Binlerce teşekkür Ufuk Hoca ...

emirserhat
13-06-2016, 09:17
Sayın Ufuk Hocam
sayfanızı sessiz ama sürekli takip ederim.
her mesajınızdan sonrada buraya teşekkür yazısı yazıp kirlilik yapmak istemiyorum.
ama okuyup okuyup gitmek, paylaştıklarınızı kullanıp bir teşekkür edememek te hep içime dert oluyor.
yardımcı, paylaşımcı o güzel yüreğiniz için çok ama çok teşekkür ederim.
saolun varolun sayın Hocam.:yes::cool:

Aynı duygularla.. Katılıyorum. :cool:

Drift
13-06-2016, 09:18
Sayın Ufuk Hocam
sayfanızı sessiz ama sürekli takip ederim.
her mesajınızdan sonrada buraya teşekkür yazısı yazıp kirlilik yapmak istemiyorum.
ama okuyup okuyup gitmek, paylaştıklarınızı kullanıp bir teşekkür edememek te hep içime dert oluyor.
yardımcı, paylaşımcı o güzel yüreğiniz için çok ama çok teşekkür ederim.
saolun varolun sayın Hocam.:yes::cool:

++++++++++++++++++++ 1

ertpln
13-06-2016, 12:48
teşekkürler Uufuk bey,
matriks te hazır tanımlı ARSI var. ikisini karşılaştırdım, çizgiler farklı, ama isimleri aynı.
farkı nedir bizi aydınlatır mısınız?

uufuk
13-06-2016, 13:28
teşekkürler Uufuk bey,
matriks te hazır tanımlı ARSI var. ikisini karşılaştırdım, çizgiler farklı, ama isimleri aynı.
farkı nedir bizi aydınlatır mısınız?

Matriksdekinin gizemini daha çözmedim...
Çözdügümde paylaşırım..

pazar
13-06-2016, 19:59
Ufuk hocam bende matrix yok garibanlik işte metastock kullanıyorum .metastock arsi forum dLL olan kullanıyorum matrix için verdiğiniz arsi de 2 operatör değiştirip denedim birebir aynı dahada diyecek bir şeyim yok allah razı olsun hakkını helal et

Floris
13-06-2016, 21:04
Sayın Ufuk Hocam
sayfanızı sessiz ama sürekli takip ederim.
her mesajınızdan sonrada buraya teşekkür yazısı yazıp kirlilik yapmak istemiyorum.
ama okuyup okuyup gitmek, paylaştıklarınızı kullanıp bir teşekkür edememek te hep içime dert oluyor.
yardımcı, paylaşımcı o güzel yüreğiniz için çok ama çok teşekkür ederim.
saolun varolun sayın Hocam.:yes::cool:

Aynen katılıyorum !!!! Ufuk kardeşim duygularımıza tercüman olmuş !!!

kafkaf
13-06-2016, 21:18
Ufuk hocama bende çok teşekkür ederim. Sürekli takipteyim...

BJK Coccinella
13-06-2016, 21:41
Metastock Explorer formüllerini matrikse atmamın bir kısayolu var mı? Yoksa kolonların hepsini teker teker mi aktaracağım?

ufukercan
14-06-2016, 11:11
sayın Ufuk hocam,
bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
bu formülde 1 den fazla al sat sinyali çıkıyor.
bunu nasıl düzeltebilirim. yada bu mümkünmü.

başka formüllerde de karşılaşmıştım ama onlar daha basit formüllerdi
ve cross/ close fonksiyonlarını değiştirerek halletmiştim.
bunu yapamadım.
müsait bir zamanınızda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
selamlar saygılar sayın hocam.

AL için

Al := (
( ref(C, -1) > ref (O, -1) ) and
( C > O ) and
( C > ref(C, -1 ) ) and
( H > ref(H, -1) ) and
( (C - ref(C, -1)) >= 0.2 ) and
( C >= ref(H, -1) )
);


if(Al, true, false)
----------------------
SAT için

Sat := (
( ( ref(C, -1) < ref (O, -1) ) and
( C < O ) and
( C < ref(C, -1 ) ) and
( L < ref(L, -1) ) and
( (ref(C, -1) - C) >= 0.2) ) or
( ( ref(C, -1) > ref (O, -1) ) and
( ref(L, -1) > L ) and
( (ref(L, -1) - L) >= 0.3) )
);

if(Sat, true, false)

----------------------


http://i.hizliresim.com/r9358V.png (http://hizliresim.com/r9358V)

uufuk
14-06-2016, 12:04
bu formülde 1 den fazla al sat sinyali çıkıyor.
bunu nasıl düzeltebilirim. yada bu mümkünmü.



http://i.hizliresim.com/QMaLkV.png




Al := ( ( ref(C, -1) > ref (O, -1) ) and ( C > O ) and ( C > ref(C, -1 ) ) and
( H > ref(H, -1) ) and ( (C - ref(C, -1)) >= 0.2 ) and ( C >= ref(H, -1) ) );
Sat := ( ( ( ref(C, -1) < ref (O, -1) ) and ( C < O ) and ( C < ref(C, -1 ) ) and
( L < ref(L, -1) ) and ( (ref(C, -1) - C) >= 0.2) ) or ( ( ref(C, -1) > ref (O, -1) ) and
( ref(L, -1) > L ) and ( (ref(L, -1) - L) >= 0.3) ) );
q:=valuewhen(1,al-sat,al-sat) ; al/2;sat/2; q; Cross(0.5,q);Cross(q,-0.5)

Tüm çizgileri açıklayıcı olsun diye göstertdim...
L4 ve L5 istediginiz

ufukercan
14-06-2016, 12:27
sayın Ufuk hocam çok teşekkür ederim.:)
ellerinize kollarınıza sağlık.
selamlar saygılar sayın hocam.:cool:

DEU2004
15-06-2016, 00:56
http://i.hizliresim.com/QMaLkV.png




Al := ( ( ref(C, -1) > ref (O, -1) ) and ( C > O ) and ( C > ref(C, -1 ) ) and
( H > ref(H, -1) ) and ( (C - ref(C, -1)) >= 0.2 ) and ( C >= ref(H, -1) ) );
Sat := ( ( ( ref(C, -1) < ref (O, -1) ) and ( C < O ) and ( C < ref(C, -1 ) ) and
( L < ref(L, -1) ) and ( (ref(C, -1) - C) >= 0.2) ) or ( ( ref(C, -1) > ref (O, -1) ) and
( ref(L, -1) > L ) and ( (ref(L, -1) - L) >= 0.3) ) );
q:=valuewhen(1,al-sat,al-sat) ; al/2;sat/2; q; Cross(0.5,q);Cross(q,-0.5)

Tüm çizgileri açıklayıcı olsun diye göstertdim...
L4 ve L5 istediginiz

@uufuk üstat bu formülasyonu expert advisor'a mi giriyoruz? evet ise nasıl? grafikle gösterirseniz sevinirim. formülleri kopyalayıp yapıştırdım AL-SAT sinyali için ancak her zaman hata veriyor. Matrix gold kullanıyorum
teşekkürler

DEU2004
15-06-2016, 01:27
@uufuk üstat birde kendi oluşturduğum OGA indikatörü var aşağıdaki resimdeki gibi.
http://imageturko.com/?di=J2N9

ancak C kapanış fiyatı bir bar geçip fiyat düşse bile AL veriyor ve bu sinyal yanıltabiliyor. Ben istiyorum ki 3 gün ard arda C değeri OGA indikatör değerinden yüksekte kalmış olsun. Yani ilk gün yukarı kesişte içi boş bir yeşil kutu getirip ard arda 3. C değeri üzeri sinyalde, kutu içinde AL yazısı ile teyit etsin.
bunu expert advisor'a 2. bir al koşulu olarak nasıl ekleyebilirim?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

uufuk
15-06-2016, 04:56
YARDIMA İHTİYACIM VAR.
AVCIRSI, OGA, MACD indikatörü ile explorerda hisse senedi aramak istiyorum.
OGA: benim yarattığım bir indikatör. ismi OGA
AVCIRSI daha önce burada paylaşılan ve adı AVCIRSI indikatöü
MACD de bildiğimiz MACD.

explorer da ne kadar denediysem aşağıdaki koşullara göre senet bulduramadım. YArdımınızı rica ederim.

koşul : OGA indikatör değeri C kapanış değerini yukarıya kesecek VE AVCIRSI sıfırın altında olmak şartı ile bir önceki değerden yüksek bir seviyede olacak VE MACD çizgisi yukarı kesecek.



Sizin OGA nız birkaç satırlıksa direk açık formulu yazın...
Formula Call zırtpırt kullanılmamalı...Çok çok uzun formülse kullanın...
İstediklerinizi grafik üzerinde tarif edin,çelişkiler var gibi gibi...


@uufuk üstat birde kendi oluşturduğum OGA indikatörü var aşağıdaki resimdeki gibi.


ancak C kapanış fiyatı bir bar geçip fiyat düşse bile AL veriyor ve bu sinyal yanıltabiliyor. Ben istiyorum ki 3 gün ard arda C değeri OGA indikatör değerinden yüksekte kalmış olsun. Yani ilk gün yukarı kesişte içi boş bir yeşil kutu getirip ard arda 3. C değeri üzeri sinyalde, kutu içinde AL yazısı ile teyit etsin.
bunu expert advisor'a 2. bir al koşulu olarak nasıl ekleyebilirim?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Kırmızı yaptığım yerler tarifinizdeki çelikiyi gösteriyor....

oga:=xzsdfgtrvbnm; -----sizin oga nız temsili
sum(c>oga,3)=-1 ----Sizin boş yeşil
sum(c>oga,3)=-3 ---sizin al yazılı yeşiliniz

Ben sadece formül konusunda takıldığınız yerde yardım edebilirim,istisnayi bir durum olmadıkça,
explorer_expert_sistem formüllerini yerli yerine yazılmış olarak sunamam..
Temel mantık formulunu verdikden sonra bunları en az 4 ve 20 ye varacak kadar explorer_expert_sistem tablarına yerleştirip
paylaşmamı istemeyiniz...
Bu sizin işiniz..
Matriks eskiden genel yardım konusunda yetersizdı,şimdi bir dünya doküman ve video emrinizde bekliyor...

https://www.matriksdata.com/website/destek/egitim-videolari

freedım
15-06-2016, 08:49
Üstadlar hareketli ortalama tercihinizi BASİT mi yoksa ÜSSEL mi yapıyorsunuz sizce hangisi daha sağlıklıdır......Teşekkürler

uufuk
15-06-2016, 10:05
Üstadlar hareketli ortalama tercihinizi BASİT mi yoksa ÜSSEL mi yapıyorsunuz sizce hangisi daha sağlıklıdır......Teşekkürler
Dostum,dohtor deiliz ne bilek...:he:
Paşa gönlün hanggisini isterse onu kullan...
Her şeyin sade ve basiti eyıdır,basit yalın gerçek ortalamadır...
Digerlerinde birazcık,bazılarında çok çok hormon vardır,pazardaki fiyata daha tez yetişsin diye...
Gene de sen biliyin...Sorisan amma gönli kıvrak oynak olandadır.....

DEU2004
15-06-2016, 10:16
Kırmızı yaptığım yerler tarifinizdeki çelikiyi gösteriyor....

oga:=xzsdfgtrvbnm; -----sizin oga nız temsili
sum(c>oga,3)=-1 ----Sizin boş yeşil
sum(c>oga,3)=-3 ---sizin al yazılı yeşiliniz

Ben sadece formül konusunda takıldığınız yerde yardım edebilirim,istisnayi bir durum olmadıkça,
explorer_expert_sistem formüllerini yerli yerine yazılmış olarak sunamam..
Temel mantık formulunu verdikden sonra bunları en az 4 ve 20 ye varacak kadar explorer_expert_sistem tablarına yerleştirip
paylaşmamı istemeyiniz...
Bu sizin işiniz..
Matriks eskiden genel yardım konusunda yetersizdı,şimdi bir dünya doküman ve video emrinizde bekliyor...

https://www.matriksdata.com/website/destek/egitim-videolari

çok teşekkürler @uufuk üstadım, sonuna kadar hak veriyorum düşüncene. ilk mesajımda yanlış belirtmişim al koşulunca fiyat OGA indikatörünü yukarı kıracak tabiki.
birde verdiğiniz formüllerde -1, ve -3 ve sum içindeki 3 neyi ifade ediyor. türkçe mealini de yazabilirmisiniz size zahmet. ben geri kalanını araştırıp formülasyona oturtacağım.
sum(c>oga,3)=-1 ----Sizin boş yeşil
sum(c>oga,3)=-3 ---sizin al yazılı yeşiliniz

teşekkürler

uufuk
15-06-2016, 10:48
çok teşekkürler @uufuk üstadım, sonuna kadar hak veriyorum düşüncene. ilk mesajımda yanlış belirtmişim al koşulunca fiyat OGA indikatörünü yukarı kıracak tabiki.
birde verdiğiniz formüllerde -1, ve -3 ve sum içindeki 3 neyi ifade ediyor. türkçe mealini de yazabilirmisiniz size zahmet. ben geri kalanını araştırıp formülasyona oturtacağım.
sum(c>oga,3)=-1 ----Sizin boş yeşil
sum(c>oga,3)=-3 ---sizin al yazılı yeşiliniz

teşekkürler
-------------------------------------
oga:=xzsdfgtrvbnm; -----sizin oga nız temsili
sum(c>oga,3)=-1

----------------------
oga:=xzsdfgtrvbnm; -----sizin oga nız temsili
sum(c>oga,3)=-3
--------------------

Bunları indik olarak yazıp incelesen görürdün....
c>oga şartını son üç barda ara, bir defa gerçekleşirse ise true yani (-1) cıktı alırsın ...
c>oga şartını son üç barda ara, üç defa gerçekleşirse ise true....