PDA

View Full Version : Matriks Formülleri



Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29

DEU2004
15-06-2016, 11:24
-------------------------------------
oga:=xzsdfgtrvbnm; -----sizin oga nız temsili
sum(c>oga,3)=-1

----------------------
oga:=xzsdfgtrvbnm; -----sizin oga nız temsili
sum(c>oga,3)=-3
--------------------

Bunları indik olarak yazıp incelesen görürdün....
c>oga şartını son üç barda ara, bir defa gerçekleşirse ise true yani (-1) cıktı alırsın ...
c>oga şartını son üç barda ara, üç defa gerçekleşirse ise true....

süper, Allah razı olsun, çalışmalara başlıyorum. :)
saygılar

freedım
15-06-2016, 11:34
Hocam

Matriks İndikatör formülleri-ATR Trailing Stop Loss
HHV(H - 2.5*ATR(5),10);
LLV(L + 2.5*ATR(5),10)

bu indikatör stoploss diye verilmiş ama açıklaması yok burada çıkan 2 adet çizgi var acaba nasıl kullanılır bi el atsan.....:he:

uufuk
15-06-2016, 12:04
Hocam
bu indikatör stoploss diye verilmiş ama açıklaması yok burada çıkan 2 adet çizgi var acaba nasıl kullanılır bi el atsan.....:he:

Dostum,topigi, matriks eğitim dökümanlarını bir okumaya başlasan,kendini geliştirsen kazançlı çıkarsın.. :düsün:
Biri long diğeri short için stop....stop stop

rosense
15-06-2016, 13:35
mov(c,100,s)- OSCP(10,100, s,%)

mov(c,100,s)- (mov(c,10,s)- mov(c,100,s))

Formül yazım hatası veriyor Belki hatanın nereden kaynaklandığını bilen biri olur temennisindeyim

uufuk
15-06-2016, 13:50
mov(c,100,s)- OSCP(10,100, s,%)

mov(c,100,s)- (mov(c,10,s)- mov(c,100,s))

Formül yazım hatası veriyor Belki hatanın nereden kaynaklandığını bilen biri olur temennisindeyim

mov(c,100,s)- OSCP(10,100, s,%);
mov(c,100,s)- (mov(c,10,s)- mov(c,100,s))

Kalorifercinin aklı bu kadar anca..... :kahkah:
Bu formül benim....(reklamdaki replik)

rosense
15-06-2016, 14:03
mov(c,100,s)- OSCP(10,100, s,%);
mov(c,100,s)- (mov(c,10,s)- mov(c,100,s))

Kalorifercinin aklı bu kadar anca..... :kahkah:
Bu formül benim....(reklamdaki replik)

ne yapayım hocam sağda solda görüp alıntılayıp koştur nasıl olsa uufuk yardımcı olur deyip geliyorum ;)

feridunabi
15-06-2016, 18:04
Merhaba arkadaşlar,
Matriks 'de geçmişte xx tarihinde saat 9.40 ile 10.00 arasındaki en yüksek fiyat bilgisine nasıl ulaşabilirim.
Teşekkür ederim...

GURBET66
15-06-2016, 18:43
Ufuk bey merhabalar uzun zamandir sessizce begenerek takip eden bir izleyiciyim.Elleriniz dert görmesin güzel paylasimlar yapiyorsunuz Allah sizden razi olsun.
Bir sorum olacak formülü buradan kopya ettim galiba.Unuttum nereden aldigimi.!? Bu formülün icinde 4 secenek var ama secenegin biri hep o olarak cikiyor.Sorun nerede olabilir Tesekkürler. Ekran yükleyemiyorum maalesef.Ortadaki indikatörden uzaklastikca AL ve tam tersinde SAT olarak düsünüyorum bu indikatörleri.
h1:=HHV(H,14);
L1:=LLV(L,14);
L2:=LLV(L2,20);
m1:=Mov((HHV(H,20) + LLV(L,20))/2,8,S);
h1;L1;L2;m1

uufuk
15-06-2016, 19:31
Merhaba arkadaşlar,
Matriks 'de geçmişte xx tarihinde saat 9.40 ile 10.00 arasındaki en yüksek fiyat bilgisine nasıl ulaşabilirim.
Teşekkür ederim...

http://i.hizliresim.com/2Z9nRA.png

İstedigin tarihi, istediğin başlangıç ve bitiş saat_dakikasını gir çizgiye ulaş....

Başka arzunuz.... :he:


SDay:=Input("Day",1,31,3)/365; SMonth:=Input("Month",1,12,6)/12;
SYear:=Input("Year",2000,2030,2016);
Shour:=Input("SSaat",1,23,9)*100; Smin:=Input("SDakika",0,59,40);
Ehour:=Input("ESaat",1,23,10)*100; Emin:=Input("EDakika",0,59,00);
StartD:=(SYear)+(SMonth)+(SDay)<=Year()+Month()/12+DayOfMonth()/365;
StartT:= Shour + Smin = HOUR()*100+MINUTE(); Endt:= Ehour + Emin = HOUR()*100+MINUTE();
ValueWhen(1,Cross(cum(Cross(-0.5,Endt) and StartD),0.5),ref(highestsince(1,Cross(cum(Cross(-0.5,StartT) and StartD),0.5),H),-1) )

uufuk
15-06-2016, 19:43
Ufuk bey merhabalar uzun zamandir sessizce begenerek takip eden bir izleyiciyim.Elleriniz dert görmesin güzel paylasimlar yapiyorsunuz Allah sizden razi olsun.
Bir sorum olacak formülü buradan kopya ettim galiba.Unuttum nereden aldigimi.!? Bu formülün icinde 4 secenek var ama secenegin biri hep o olarak cikiyor.Sorun nerede olabilir Tesekkürler. Ekran yükleyemiyorum maalesef.Ortadaki indikatörden uzaklastikca AL ve tam tersinde SAT olarak düsünüyorum bu indikatörleri.
h1:=HHV(H,14);
L1:=LLV(L,14);
L2:=LLV(L2,20);
m1:=Mov((HHV(H,20) + LLV(L,20))/2,8,S);
h1;L1;L2;m1


selamlar,

arkadaslar,

metastock 11 kullaniyorum, standart ayarlarinda MS11 - Donchian Channels adli indicator var.

MS11 - Donchian Channels otomatik ayari lookback period 20, moving average periods 20 olarak geliyor..

kod ayarlarina giris yapamiyorum sifre gerekiyor..

moving average periods 8 olacak sekilde kodu internette nerden bulabilirim ?

yada elinizde mevcut var mi ?

paylasabilirseniz cok makbule gececek..

selam saygi sevgi hurmetler,
askitap


Ref(LLV(L,20),-1);Ref(HHV(H,20),-1);
Mov((LLV(L,20)+HHV(H,20))/2,8,S)

L2:=LLV(L2,20);------>formulun kendisinin HHV sini istemişsin yemez....
L2:=LLV(L,20);
Formulun aslı orijinalı yukarda,önüne gelen birşeyler karalıyor...

feridunabi
15-06-2016, 20:15
Başka arzunuz.... :he:


SDay:=Input("Day",1,31,3)/365; SMonth:=Input("Month",1,12,6)/12;
SYear:=Input("Year",2000,2030,2016);
Shour:=Input("SSaat",1,23,9)*100; Smin:=Input("SDakika",0,59,40);
Ehour:=Input("ESaat",1,23,10)*100; Emin:=Input("EDakika",0,59,00);
StartD:=(SYear)+(SMonth)+(SDay)<=Year()+Month()/12+DayOfMonth()/365;
StartT:= Shour + Smin = HOUR()*100+MINUTE(); Endt:= Ehour + Emin = HOUR()*100+MINUTE();
ValueWhen(1,Cross(cum(Cross(-0.5,Endt) and StartD),0.5),ref(highestsince(1,Cross(cum(Cross(-0.5,StartT) and StartD),0.5),H),-1) )

Uufuk hocam çok teşekkür ederim, eve geçince inceleyeceğim. Cepten bakarak anlamayan çalıştım formülü tam anlamadım ama, x gün önceki saat 10.00 barı kapanışına nasıl ulaşırım peki.
Çok teşekkür ederim şimdiden.

GURBET66
15-06-2016, 20:21
Uufuk hocam çok teşekkürler.İftardan sonra inceleyim . Sağolun.

uufuk
15-06-2016, 21:20
Uufuk hocam çok teşekkür ederim, eve geçince inceleyeceğim. Cepten bakarak anlamayan çalıştım formülü tam anlamadım ama, x gün önceki saat 10.00 barı kapanışına nasıl ulaşırım peki. Çok teşekkür ederim şimdiden.


http://i.hizliresim.com/z4BJE4.png



x:=2; {gün sayısı}
h10:=Cross(-0.5,Hour()=10);
valuewhen(x,h10,c)

Drift
16-06-2016, 09:10
dün 1 dk lık veriler hep sorunluydu . :grrr:


hala donmalar oluyor.

devir kaç oldu muz cumhuriyeti borsasında hala bunlarla uğraşıyoruz.

matriks yetkilileri anca nasıl daha fazla komisyon kaparız derdinde.

okusunlar bunları belki yüzleri kızarır.

ertpln
16-06-2016, 10:48
merhaba Uufuk bey, nasılsınız?
paylaşım ve yardımlarınız için çok teşekkürler.
benim de bir sorum var, yardımcı olur musunuz?

rsi(14) ün 50 referans çizgisiyle kesişmesine dayalı al-sat sistem fakat:
şöyle bir istisna olmalı: rsi 50 yi yukarı kesti diyelim.
bu kesişmeden sonra rsi 53 ün üstüne çıkmadıkça sat için 50 değil 47 alınacak.
53 ün üstüne çıkarsa artık 50 yi aşağı kesmesine bakılacak.
tersi olarak: rsi 50 yi aşağı kesince, 47 den düşük görülmedikçe yukarı kesişme için 50 değil 53 alınacak.
47 den düşük görülürse yukarı kesişme için 50 alınacak.

yardımlarınız için şimdiden tekrar teşekkürler.

sinan40
16-06-2016, 13:31
s.a kolay gelsin
Bir sorum olacaktı..başka bir yerde matriks le ilgili bu kadar bilgi bulamiyoruz..buraya emek verenlere cok tesekkürler.
RSI(14)>70 al
RSI(14)<30 sat aldan sata gecinceye kadar barlarin mavi
Sat da tersi kırmızı yapmak istiyorum..bunu formulle nasil yazarim..filtre olarak kullanacagim..

uufuk
16-06-2016, 13:48
merhaba Uufuk bey, nasılsınız?
paylaşım ve yardımlarınız için çok teşekkürler.
benim de bir sorum var, yardımcı olur musunuz?

rsi(14) ün 50 referans çizgisiyle kesişmesine dayalı al-sat sistem fakat:
şöyle bir istisna olmalı: rsi 50 yi yukarı kesti diyelim.
bu kesişmeden sonra rsi 53 ün üstüne çıkmadıkça sat için 50 değil 47 alınacak.
53 ün üstüne çıkarsa artık 50 yi aşağı kesmesine bakılacak.
tersi olarak: rsi 50 yi aşağı kesince, 47 den düşük görülmedikçe yukarı kesişme için 50 değil 53 alınacak.
47 den düşük görülürse yukarı kesişme için 50 alınacak.

yardımlarınız için şimdiden tekrar teşekkürler.

http://i.hizliresim.com/WYQ382.png

Son formül netice....
İlk ikisi mantığını kavramanız açısından eklendi..
Kontrol ediniz,sanmıyorum ama gözümden kaçan bir şeyler olabilir...


r:=RSI(); rust:=highestsince(1,Cross(r,50),r); ralt:=lowestsince(1,Cross(50,r),r);
rust; ralt ; r


r:=RSI(); rust:=highestsince(1,Cross(r,50),r); ralt:=lowestsince(1,Cross(50,r),r);
ust:=if(ref(ralt,-1)<45,50,55) ; alt:=if(ref(rust,-1)>55,50,45); ust; alt


r:=RSI(); rust:=highestsince(1,Cross(r,50),r); ralt:=lowestsince(1,Cross(50,r),r);
ust:=if(ref(ralt,-1)<45,50,55) ; alt:=if(ref(rust,-1)>55,50,45);
Cross( r,ust); Cross(alt,r)

uufuk
16-06-2016, 14:14
s.a kolay gelsin
Bir sorum olacaktı..başka bir yerde matriks le ilgili bu kadar bilgi bulamiyoruz..buraya emek verenlere cok tesekkürler.
RSI(14)>70 al
RSI(14)<30 sat aldan sata gecinceye kadar barlarin mavi
Sat da tersi kırmızı yapmak istiyorum..bunu formulle nasil yazarim..filtre olarak kullanacagim..

http://i.hizliresim.com/4lMvbG.png



https://vimeo.com/85446492

Devamı tavsiye edilir....

https://www.matriksdata.com/website/destek/egitim-videolari

sinan40
16-06-2016, 14:30
Abi zahmet verdim.. bunu bende biliyorum.. benim istedigim rsi ()>70 olduktan sonra rsi ()<30 oluncaya kadar alda kalmasi sadece 70 üzeri degil..rsi 70 uzerine cikip al verince rsi()=30 a kadar gerilese
bile hala barlarin mavi ne zaman 30 alta gecince kirmizi barlarin başlamasi taki 70 üzerine cikincaya kadar..amma aciklama oldu. anlatamadimsa canin sagolsun..

uufuk
16-06-2016, 14:56
Abi zahmet verdim.. bunu bende biliyorum.. benim istedigim rsi ()>70 olduktan sonra rsi ()<30 oluncaya kadar alda kalmasi sadece 70 üzeri degil..rsi 70 uzerine cikip al verince rsi()=30 a kadar gerilese
bile hala barlarin mavi ne zaman 30 alta gecince kirmizi barlarin başlamasi taki 70 üzerine cikincaya kadar..amma aciklama oldu. anlatamadimsa canin sagolsun..

http://i.hizliresim.com/aEGZdz.png

valuewhen(1,(rsi ()<30)-(rsi ()>70) ,(rsi ()<30)-(rsi ()>70))=1 ------->mavi
valuewhen(1,(rsi ()<30)-(rsi ()>70) ,(rsi ()<30)-(rsi ()>70))=-1 ------>Kırmızı

ertpln
16-06-2016, 16:43
Son formül netice....
İlk ikisi mantığını kavramanız açısından eklendi..
Kontrol ediniz,sanmıyorum ama gözümden kaçan bir şeyler olabilir...


gani gani teşekkürler. sayenizde öğreniyoruz, teşekkürler.

uufuk
19-06-2016, 00:29
teşekkürler Uufuk bey,
matriks te hazır tanımlı ARSI var. ikisini karşılaştırdım, çizgiler farklı, ama isimleri aynı.
farkı nedir bizi aydınlatır mısınız?


Matriksdekinin gizemini daha çözmedim...


Çözdügümde paylaşırım..
Matriksdeki arsız ARSI nın izini sürerken, SRSI (Slow Relative Strength Index) ye rastladım...
Kolundan tutup size getirdim,tanışın huyunu suynu beğenirseniz kullanın...
Amibroker kodu refarans alındı...


http://traders.com/Documentation/FEEDbk_docs/2015/07/TradersTips.html#item6 (http://traders.com/Documentation/FEEDbk_docs/2015/07/TradersTips.html#item6)



http://i.hizliresim.com/YbgM3E.png




perema:=Input(" Periods",2,100,6); persmo:=Input("SmoPeriods",2,100,14); m:=Mov(c,perema,e);
up:=-(c>m)*(c-m); upm:=mov(up,persmo,ww); dw:=-(c<m)*(m-c); dwm:=mov(dw,persmo,ww);
100-(100/(1+upm/dwm))

caralis
19-06-2016, 20:52
Dostlara pazar hediyesi.Lineer Regresyon Line matriksde çizim olarak var.İndikator olarak tanımladım 200 100 50 25 barlık olarak
fiyatların yörüngesi hakkında fikir edinebilirsiniz.Alet çantanızda bulunsun.Lineer Regresyon Line den sapmaları iki türlü hesapladım,ikisinide
ayrı ayrı formül olarak istifadenize sunuyorum.

http://i.hizliresim.com/rdGX6V.png

LRegLine

Pe:=Input("Periods",3,10000,100);
Y1:=LastValue(Cum(1))-Pe+1<= Cum(1);
Z:=LastValue(LinearReg(C,Pe));
Y:=LastValue(Cum(1))-Cum(1);
U:=Z-(LastValue(LinRegSlope(C,Pe))*Y);
(-y1*u) +LastValue(highestsince(1,y1=0,abs(-y1*(c-u)))) ;
(-y1*u) ;
(-y1*u)- LastValue(highestsince(1,y1=0,abs(-y1*(c-u))))

LRegLine2


Pe:=Input("Periods",3,10000,100);
Y1:=LastValue(Cum(1))-Pe+1<= Cum(1);
Z:=LastValue(LinearReg(C,Pe));
Y:=LastValue(Cum(1))-Cum(1);
U:=Z-(LastValue(LinRegSlope(C,Pe))*Y);
us:= (LastValue(highestsince(1,y1=0,-y1*(c-u)))+abs(LastValue(lowestsince(1,y1=0,-y1*(c-u)))))/2;
-y1*(u+us) ; -y1*u ; -y1*(u-us)

http://i.hizliresim.com/aB78gO.png

Yukarıdaki LRegLine üzerinde bazı degisiklikler yapmak istiyorum ama kodlama bilgim yeterli degil. Yardımcı olablir misniz? Yapmak istedigim
1) son 100 deger yerine son 103 ile son 3 uncu deger arasında bu cizgileri cektirsin. Boylece son 3 mum da cizgilerin altına veya ustune cıktıgını gorebilelim.

2) yukarıdaki formul ile alt ve ust cizgi sabit bir fark ile ciziliyor. Alt cizgi ile ust cizgiyi ayrı ayrı hesaplayarak cizdirebilir miYiz? Boylece daha dogru bir ust ve alt trend cizgisi cizecektir. Hem ust cizginin hem de alt cizginin mumlara degmesini istiyorum.
Bu sekilde bu formulleri revize edebilecek biri var mı acaba?

INVENTOR
19-06-2016, 21:17
http://i.hizliresim.com/aB78gO.png
Abi;
Diyelim 50 bar periyot kullanarak;
son gün barındaki alt hata - üst hata (kanalın altı ve üstü de olabilr) değerlerine birer nokta koysak
bu işlemi geçmişe yönelik tüm barlarda tekrarlasak
ve noktaları birleştirsek matrikste de
belirli periyottaki doğrusal regresyon kanalını - bandını oluşturabilir herhalde :)
http://i.hizliresim.com/dbOME4.png (http://hizliresim.com/dbOME4)
http://i.hizliresim.com/2ZJPRA.png (http://hizliresim.com/2ZJPRA)
http://i.hizliresim.com/kvO0Qq.png (http://hizliresim.com/kvO0Qq)

Ekleme:
http://i.hizliresim.com/9Lmrq5.png (http://hizliresim.com/9Lmrq5)

uufuk
19-06-2016, 22:06
Yukarıdaki LRegLine üzerinde bazı degisiklikler yapmak istiyorum ama kodlama bilgim yeterli degil. Yardımcı olablir misniz? Yapmak istedigim
1) son 100 deger yerine son 103 ile son 3 uncu deger arasında bu cizgileri cektirsin. Boylece son 3 mum da cizgilerin altına veya ustune cıktıgını gorebilelim.

2) yukarıdaki formul ile alt ve ust cizgi sabit bir fark ile ciziliyor. Alt cizgi ile ust cizgiyi ayrı ayrı hesaplayarak cizdirebilir miYiz? Boylece daha dogru bir ust ve alt trend cizgisi cizecektir. Hem ust cizginin hem de alt cizginin mumlara degmesini istiyorum.
Bu sekilde bu formulleri revize edebilecek biri var mı acaba?

http://i.hizliresim.com/7v6135.png



Var ama bold yazıyı sevmedi...
Formulu yazan paylaşan bu basit istekleride esirgemezdi !!!!!

caralis
19-06-2016, 22:27
http://i.hizliresim.com/7v6135.png



Var ama bold yazıyı sevmedi...
Formulu yazan paylaşan bu basit istekleride esirgemezdi !!!!!

Merhaba Ufuk Bey, cok eski postu alıntı yaptıgım icin sizin takip etmeybilceginizi dusunerek yardımcı olabilecek var mı diye sormak istedim.kotu bir niyet yoktu aslında.

caralis
19-06-2016, 22:32
Merhaba Ufuk Bey, cok eski postu alıntı yaptıgım icin sizin takip etmeybilceginizi dusunerek yardımcı olabilecek var mı diye sormak istedim.kotu bir niyet yoktu aslında.

Sordugum konularda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bir de alt ve ust cizgiyi ayrı ayrı cizdirebilir misiniz? Son 103 ile 3 bar arasında?

uufuk
19-06-2016, 22:35
.........


Son çizim, 103lük kanalın,son üç barlık değerlerinin gösterimi..
Posta kutusunu bendemi kilitlesem :he:

uufuk
19-06-2016, 22:42
Sordugum konularda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bir de alt ve ust cizgiyi ayrı ayrı cizdirebilir misiniz? Son 103 ile 3 bar arasında?

2.Sorunun cevabı formülde,biraz gayret çözersin... :yes: :düsün:


Pe:=Input("Periods",3,10000,100); Y1:=LastValue(Cum(1))-Pe+1<= Cum(1);
Z:=LastValue(LinearReg(C,Pe)); Y:=LastValue(Cum(1))-Cum(1); Y2:=LastValue(Cum(1))-2<= Cum(1);
U:=Z-(LastValue(LinRegSlope(C,Pe))*Y);
((-y1*u) +LastValue(highestsince(1,y1=0,abs(-y1*(c-u)))))*-y2 ; (-y1*u)*-y2 ;
((-y1*u)- LastValue(highestsince(1,y1=0,abs(-y1*(c-u)))))*-y2

caralis
20-06-2016, 18:59
Tesekkur ederim ilginize.

BEDESTENLİ
20-06-2016, 23:11
http://i.hizliresim.com/3oz9oA.jpg (http://hizliresim.com/3oz9oA)

matriks programı kendiliğinden kademe üretiyor.. takipimde olan krstl hissesinde 1. seansta 1.38 den sadece 447 lot işlem görmesine rağmen kademe analizinde 320 683 lot işlem gördüğü, 1.39 u grafiktede görüldüğü üzere görmediği halde, 120 495, 1.40 ta 187 267 lot, 1.41 de 2280 lot hayali işlemler olduğu görülüyor.

diğer hisse senetlerinde de bunun gibi sorunların olmadığını kim garanti edebilir ki?

bu tür hatalar durumunda matriks formülleri ne kadar güvenilir çalışabilir ki ?

grafiğin volume kısmında - 4 521 414 lot gözüküyor ne demek oluyorsa..

matriks yetkilileride sorunu çözememiş durumdadır.

Bear_Bull
20-06-2016, 23:28
krstl kademeler.
http://badgs.webege.com/20160620232552.png

http://badgs.webege.com/20160620232641.png

http://badgs.webege.com/20160620232715.png

BEDESTENLİ
20-06-2016, 23:31
krstl kademeler.
http://badgs.webege.com/20160620232552.png

http://badgs.webege.com/20160620232641.png

http://badgs.webege.com/20160620232715.png

1. seans olması gereken lotu resmin altına eklemiştim, doğrusu burdada teyitli..

malesef 2. seansıda yanlış gözüküyor..

caralis
21-06-2016, 20:19
Ufuk Bey bu kod bekledigim gibi bir grafik cizdirmedi. Ben anlatamadım galiba cunku son 3 mumda cizgi cıkıyor. Ben ise son 103 uncu bardan sondan 3 uncu bara cizmesini bekliyordum acıkcası.


2.Sorunun cevabı formülde,biraz gayret çözersin... :yes: :düsün:


Pe:=Input("Periods",3,10000,100); Y1:=LastValue(Cum(1))-Pe+1<= Cum(1);
Z:=LastValue(LinearReg(C,Pe)); Y:=LastValue(Cum(1))-Cum(1); Y2:=LastValue(Cum(1))-2<= Cum(1);
U:=Z-(LastValue(LinRegSlope(C,Pe))*Y);
((-y1*u) +LastValue(highestsince(1,y1=0,abs(-y1*(c-u)))))*-y2 ; (-y1*u)*-y2 ;
((-y1*u)- LastValue(highestsince(1,y1=0,abs(-y1*(c-u)))))*-y2

uufuk
21-06-2016, 21:28
Ufuk Bey bu kod bekledigim gibi bir grafik cizdirmedi. Ben anlatamadım galiba cunku son 3 mumda cizgi cıkıyor. Ben ise son 103 uncu bardan sondan 3 uncu bara cizmesini bekliyordum acıkcası.


Bir grafik gösterimi ,on tarifden iyidir...
Grafik üstünde göstermem zormu...


http://i.hizliresim.com/X46pak.png

103 luk çizginin ilk 100 barımı görünsün????

Overall
22-06-2016, 13:09
sayın uufuk öncelikle menfaatsiz karşılıksız tüm sorulara verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ederim
mov(c,50,s)-(mov(c,5,s)-mov(c,50,s)) bu indikatörü h1 grafikte kullanıyorum
h1 grafik üzerinde bu indikatörün 30m grafikteki değerini indikatör olarak gösterebilirmiyiz
Kolay gelsin iyi çalışmalar

uufuk
22-06-2016, 13:49
sayın uufuk öncelikle menfaatsiz karşılıksız tüm sorulara verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ederim
mov(c,50,s)-(mov(c,5,s)-mov(c,50,s)) bu indikatörü h1 grafikte kullanıyorum
h1 grafik üzerinde bu indikatörün 30m grafikteki değerini indikatör olarak gösterebilirmiyiz
Kolay gelsin iyi çalışmalar

30 dak cizgiler 1 saatlık da gösterilebilinir,ama 1 saatlık cizgiler 30 dak üzerinde gösterilemez.
Yani küçükler üstene büyükler okey, büyükler üstüne küçükler no no..

Aşagıda formulun saatlık gösterimi ve bu çizgilerin 5-30 dk grafik üzerine yerleştirilmiş gösterimi de var...



http://i.hizliresim.com/nrlzJR.png

GURBET66
22-06-2016, 13:58
Degerli kiymetli arkadaslar bana lütfen yardim edin cok merak ediyorum.
Hani super trend dedikleri bir indikatör var ya grafik üzerine atinca V altina inince Ters V oluyor ya kodlama icindeki bu V hangisi.

yuzde:=Input("% stop",0,41,1.9); per:=Input("period",1,100,21);
a1:=Mov(C,per,E); a2:=a1-(a1*yuzde/200); a3:=a1+(a1*yuzde/200);
b1:=If(a1<PREV,a2,if(a2>PREV,a2,PREV)); b2:=If(a1>PREV,a3,if(a3<PREV,a3,PREV));
k1:=Cross(a1,Ref(b2,-1)); k2:=Cross(Ref(b1,-1),a1);
s1:=BarsSince(k1) < BarsSince(k2);
s2:=If(s1=-1,b1,b2);s2

uufuk
22-06-2016, 14:50
Degerli kiymetli arkadaslar bana lütfen yardim edin cok merak ediyorum.
Hani super trend dedikleri bir indikatör var ya grafik üzerine atinca V altina inince Ters V oluyor ya kodlama icindeki bu V hangisi.

İnşallah açıklayıcı olmştur.. :düsün:

http://i.hizliresim.com/NEDymX.png

Overall
22-06-2016, 16:06
30 dak cizgiler 1 saatlık da gösterilebilinir,ama 1 saatlık cizgiler 30 dak üzerinde gösterilemez.
Yani küçükler üstene büyükler okey, büyükler üstüne küçükler no no..

Aşagıda formulun saatlık gösterimi ve bu çizgilerin 5-30 dk grafik üzerine yerleştirilmiş gösterimi de var...



http://i.hizliresim.com/nrlzJR.png

zahmet olmazsa nasıl yaptığınızı da söyleyebilir misiniz

GURBET66
22-06-2016, 16:08
İnşallah açıklayıcı olmştur.. :düsün:

http://i.hizliresim.com/NEDymX.png

Evet tam bunlar BEYAZ OKLA isaretlendiginiz V ler bunlarin U veya Ters U emzik meme ucu gibi yapabilmek icin kod gerekiyor bana.Böyle birsey yapabilme imkanimiz var mi? Tesekkürler elleriniz dert göremesin Uufuk hocam.

uufuk
22-06-2016, 17:00
Evet tam bunlar BEYAZ OKLA isaretlendiginiz V ler bunlarin U veya Ters U emzik meme ucu gibi yapabilmek icin kod gerekiyor bana.Böyle birsey yapabilme imkanimiz var mi? Tesekkürler elleriniz dert göremesin Uufuk hocam.


Var....



http://i.hizliresim.com/AJDY2Q.png

GURBET66
22-06-2016, 17:20
Tesekkürler Ufuk bey.:cool:

viobdelisi
22-06-2016, 18:49
Ufuk hocam Metatreder 4 e çalışan indikatör MQ5 e çevrilme durumu var mıdır? Teşekkürler.

uufuk
22-06-2016, 19:04
Ufuk hocam Metatreder 4 e çalışan indikatör MQ5 e çevrilme durumu var mıdır? Teşekkürler.

MQ4 ve MQ5 kod dillerini bilmiyorum....
En azından ortak fonksiyonu barındıran formullerin çevrilmesi gerekir diye düşünüyorum..
uufuk diye yazarsanız memnun olurum...

GURBET66
23-06-2016, 00:03
Uufuk Hocam sizi yoruyorum hakkinizi helal edin.En son gönderdigim kodlarin icindeki hangisi bu V leri yaptiriyor onu söyleyebilirmisiniz.!?
Benim icin o önemli.Bende bir formül var ona giydirecegim tabiiki kabul ederse.:wink:
Tesekkürler simdiden.

AYDEMİR
23-06-2016, 02:01
sayın ufuk aşağıdaki sistemi matrikse uyarlama konusunda yardımcı olabılırmısınız acaba? linkinide eklıyorum
Alım Koşulu (Buy Order):
RWH:=(H-Ref(L,-30))/(ATR(30)*Sqrt(30));
RWL:=(Ref(H,-30)-L)/(ATR(30)*Sqrt(30));
Pk:=Mov((RWH-RWL),3,W);
AVTR:=Mov(HHV(H,2) - LLV(L,2),20, S);
SD:=Stdev(HHV(H,2) - LLV(L,2),20);
Val4:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-3*SD,20),LLV(L+AVTR+3*SD,20));
Val3:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-2*SD,20),LLV(L+AVTR+2*SD,20));
Val2:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-SD,20),LLV(L+AVTR+SD,20));
Val1:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR,20),LLV(L+AVTR,20));
EL:= (Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND (Val3<C);
CL:= (Val3>C) OR ((Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND Val3>C);
ES:= (Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND (Val3>C);
CS:= ( (Val3<C)) OR ((Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND Val3<C);
State:=If(Cum(1)=1,0,If(EL,1,If(ES,-1,If((CL AND PREV=1) OR (CS AND
PREV=-1),0,PREV))));
State=1 AND Ref(State,-1)<1 {EL}

Satım Koşulu (Enter Short/Sell Short Order):
RWH:=(H-Ref(L,-30))/(ATR(30)*Sqrt(30));
RWL:=(Ref(H,-30)-L)/(ATR(30)*Sqrt(30));
Pk:=Mov((RWH-RWL),3,W);
AVTR:=Mov(HHV(H,2) - LLV(L,2),20, S);
SD:=Stdev(HHV(H,2) - LLV(L,2),20);
Val4:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-3*SD,20),LLV(L+AVTR+3*SD,20));
Val3:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-2*SD,20),LLV(L+AVTR+2*SD,20));
Val2:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR-SD,20),LLV(L+AVTR+SD,20));
Val1:=If(Pk>0,HHV(H-AVTR,20),LLV(L+AVTR,20));
EL:= (Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND (Val3<C);
CL:= (Val3>C) OR ((Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND Val3>C);
ES:= (Mov(MACD(),9,E)>MACD()) AND (Val3>C);
CS:= ( (Val3<C)) OR ((Mov(MACD(),9,E)<MACD()) AND Val3<C);
State:=If(Cum(1)=1,0,If(EL,1,If(ES,-1,If((CL AND PREV=1) OR (CS AND
PREV=-1),0,PREV))));
State=-1 AND Ref(State,-1)>-1 {ES}

http://finans.ekibi.net/konu-ucretsiz-vob-sinyal-sistemi-16-derman-expert.html

uufuk
23-06-2016, 06:52
sayın ufuk aşağıdaki sistemi matrikse uyarlama konusunda yardımcı olabılırmısınız acaba? linkinide eklıyorum
Alım Koşulu (Buy Order):
RWH:=(H-Ref(L,-30))/(ATR(30)*Sqrt(30));
RWL:=(Ref(H,-30)-L)/(ATR(30)*Sqrt(30));

...........................................
RWH:=(H-Ref(L,-30))/(ATR(30)*Sqr(30));
RWL:=(Ref(H,-30)-L)/(ATR(30)*Sqr(30));
..............................................
Sqrt(30)---->Sqr(30)

başka degişiklik yok............

uufuk yazın lütfen,bir harf farkıyla yanlış kagıt alır zarar edersiniz :he: :yes:

uufuk
23-06-2016, 07:08
Uufuk Hocam sizi yoruyorum hakkinizi helal edin.En son gönderdigim kodlarin icindeki hangisi bu V leri yaptiriyor onu söyleyebilirmisiniz.!?
Benim icin o önemli.Bende bir formül var ona giydirecegim tabiiki kabul ederse.:wink:
Tesekkürler simdiden.

Bu formul şablonuyla olmaz.....

yuzde:=Input("% stop",0,41,1.9); per:=Input("period",1,100,21);
a1:=Mov(C,per,E); a2:=a1-(a1*yuzde/200); a3:=a1+(a1*yuzde/200);
b1:=If(a1<PREV,a2,if(a2>PREV,a2,PREV)); b2:=If(a1>PREV,a3,if(a3<PREV,a3,PREV));
k1:=Cross(a1,Ref(b2,-1)); k2:=Cross(Ref(b1,-1),a1);
s1:=BarsSince(k1) < BarsSince(k2);
s2:=If(s1=-1,b1,b2);s2

Bold yapılanlar.....
tek degişkende birleşmeli (sebebinide söyleyeyim:Çünkü prev kullanıyorsun)...

yuzde:=Input("% stop",0,41,1.9); per:=Input("period",1,100,21);
a1:=Mov(C,per,E); a2:=a1-(a1*yuzde/200); a3:=a1+(a1*yuzde/200);
s2:=xyzxyzxyzx...........xyz.............xyz...... ....................yzxyzxyz;
s2

gibi...

duzgunahmet
23-06-2016, 10:35
ufuk bey ve diğer forum sakinleri arkadaşlar hayırlı ramazanlar hayırlı günler diliyorum.

aşağıdaki grafikte uyguladığım bir sistem var ve bir terslik var
sistem tester de alve açığ poz kapatta

Cross(MO(c,25),mov(MO(c,25),27,s)) AND C>mov(c,24,s) AND ROC(c,1,%)>=0.03
sat ve açığa satta
Cross(mov(MO(c,25),27,s),MO(c,25)) AND C<mov(c,24,s) AND ROC(c,1,%)<=0.03
bunuyazıyom

çıkan sonuç
http://imageshack.com/a/img922/569/AessER.png

mystic
23-06-2016, 10:42
ufuk bey ve diğer forum sakinleri arkadaşlar hayırlı ramazanlar hayırlı günler diliyorum.

aşağıdaki grafikte uyguladığım bir sistem var ve bir terslik var
sistem tester de alve açığ poz kapatta

Cross(MO(c,25),mov(MO(c,25),27,s)) AND C>mov(c,24,s) AND ROC(c,1,%)>=0.03
sat ve açığa satta
Cross(mov(MO(c,25),27,s),MO(c,25)) AND C<mov(c,24,s) AND ROC(c,1,%)<=0.03
bunuyazıyom

çıkan sonuç
http://imageshack.com/a/img922/569/AessER.png

MO(c,25)>mov(MO(c,25),27,s) AND C>mov(c,24,s) AND ROC(c,1,%)>=0.03

şeklinde deneyin :)

duzgunahmet
23-06-2016, 10:47
tşkl mystic bey de tam anlayamadım :-(

mystic
23-06-2016, 10:51
tşkl mystic bey de tam anlayamadım :-(

"cross" fonksiyonu tek barda gerçekleşen bir eylemin fonksiyonudur..

arkasına AND ile bağladığınız koşullar ise koşul korundukça devam edecektir..

sizin cross işlemi gerçekleştiğinde mesela ROC koşulu sağlanmıyorsa sistem almaz..

Oysa cross ile Momentumun ortalamasını kesip üstüne çıkmasında AL istiyorsunuz..

Bu kod da aynı koşulu sağlamıyor mu ? "MO(c,25)>mov(MO(c,25),27,s)"

duzgunahmet
23-06-2016, 10:59
al ve sata crosları kaldırdım parantez hatası veriyor

mystic
23-06-2016, 11:01
al ve sata crosları kaldırdım parantez hatası veriyor

AL ve AÇIK POZU KAPAT KODU :

MO(c,25)>mov(MO(c,25),27,s) AND C>mov(c,24,s) AND ROC(c,1,%)>=0.03

SAT VE AÇIĞA SAT KODU :

MO(c,25)<mov(MO(c,25),27,s) AND C<mov(c,24,s) AND ROC(c,1,%)<=0.03

duzgunahmet
23-06-2016, 11:36
al ve açık pozu kapat kodu :

Mo(c,25)>mov(mo(c,25),27,s) and c>mov(c,24,s) and roc(c,1,%)>=0.03

sat ve açığa sat kodu :

Mo(c,25)<mov(mo(c,25),27,s) and c<mov(c,24,s) and roc(c,1,%)<=0.03

tşk ederim

mystic
23-06-2016, 19:58
Uufuk hocam, Matriks'te aynı anda 5 dk, 15 dk ve 60 dk. lık grafik açıp kontrol edebilir misiniz ?

Mesela saat 11.00 barı kapanışları 3'ün de de farklı..

Saat başlarındaki tüm kapanışlar farklı..

Benim sistemde mi bir sorun var ?

uufuk
23-06-2016, 21:40
Uufuk hocam, Matriks'te aynı anda 5 dk, 15 dk ve 60 dk. lık grafik açıp kontrol edebilir misiniz ?

Mesela saat 11.00 barı kapanışları 3'ün de de farklı..

Saat başlarındaki tüm kapanışlar farklı..

Benim sistemde mi bir sorun var ?


http://i.hizliresim.com/dbvAZL.png

mystic
23-06-2016, 21:48
Eywallah hocam :)

Brexit diye diye brain-exit olacağız 1-2 seans daha böyle roller-caster seanslar olursa.. Selamlar :fl:

caralis
25-06-2016, 13:57
merhaba Uufuk Bey,

Pe:=Input("Periods",3,10000,100); Y1:=LastValue(Cum(1))-Pe+1<= Cum(1);
Z:=LastValue(LinearReg(C,Pe)); Y:=LastValue(Cum(1))-Cum(1); Y2:=LastValue(Cum(1))-2<= Cum(1);
U:=Z-(LastValue(LinRegSlope(C,Pe))*Y);
((-y1*u) +LastValue(highestsince(1,y1=0,abs(-y1*(c-u)))))*-y2 ; (-y1*u)*-y2 ;
((-y1*u)- LastValue(highestsince(1,y1=0,abs(-y1*(c-u)))))*-y2

ekran goruntusu bende Pe 100 iken su sekilde cikiyor ;

https://s31.postimg.org/5em9c756v/25_06_2016_13_45_46.jpg (https://postimg.org/image/5em9c756v/)
https://postimg.org/image/n3e03tgxz/]https://s31.postimg.org/n3e03tgxz/25_06_2016_13_52_41.jpg

fakat benim istediğim 100 barlik bir çizgi çekmesi , son 3 bari hesaba katmamasi ki bu sayede son 3 barda çizgi ihlallerini görelim ve alt ve ust çizgiyi orta bara eşit uzaklıkta değil de o yuz bar boyunca en tepe kapanis ve en dip kapanis noktalarindan çizmesi.
ornek olarak alttaki gibi ;
son 3 bardaki çizgi ihleli görünmekte ; ayrica çizgiler havada değil trend seklinde tepe ve dip noktalari yakalims durumda ;

[img]https://s31.postimg.org/n3e03tgxz/25_06_2016_13_52_41.jpg (https://postimg.org/image/n3e03tgxz/)
https://postimg.org/image/5em9c756v/]https://s31.postimg.org/5em9c756v/25_06_2016_13_45_46.jpg

bu sekilde yapabilir misiniz formulu?



Bir grafik gösterimi ,on tarifden iyidir...
Grafik üstünde göstermem zormu...


[IMG]http://i.hizliresim.com/X46pak.png

103 luk çizginin ilk 100 barımı görünsün????

uufuk
26-06-2016, 10:21
merhaba Uufuk Bey,
fakat benim istediğim 100 barlik bir çizgi çekmesi , son 3 bari hesaba katmamasi ki bu sayede son 3 barda çizgi ihlallerini görelim ve alt ve ust çizgiyi orta bara eşit uzaklıkta değil de o yuz bar boyunca en tepe kapanis ve en dip kapanis noktalarindan çizmesi.
ornek olarak alttaki gibi ;
son 3 bardaki çizgi ihleli görünmekte ; ayrica çizgiler havada değil trend seklinde tepe ve dip noktalari yakalims durumda ;
bu sekilde yapabilir misiniz formulu?


Pe:=Input("Periods",3,10000,100); n:=5;{üç veya istedigin geçikme}
Y1:=LastValue(Cum(1)-n)-Pe+1<= Cum(1);
Z:=LastValue(LinearReg(ref(C,-n),Pe));
Y:=LastValue(Cum(1)-n)-Cum(1);
U:=Z-(LastValue(LinRegSlope(ref(C,-n),Pe))*Y);
ust:= LastValue(highestsince(1,y1=0,-y1*(ref(c,-n)-u)));
alt:=LastValue(highestsince(1,y1=0,-y1*(u-ref(c,-n))));
-y1*(u+ust) ; (-y1*u) ; (-y1*(u-alt))


http://i.hizliresim.com/EJ2zAz.png

GURBET66
26-06-2016, 17:17
iyi günler
ben ricada buluncagim yine.
Q1:=Input("PERIOD",1,1000,26);
Q2:=Input("PERIOD",0.001,100,0.8);
Q3:=Q2/100;
Q4:=Mov( (H+L+C)/3,Q1,E) ;
Q5:=If((Q4*(1-Q3))>PREV,Q4*(1-Q3),If((Q4*(1+Q3))<PREV,Q4*(1+Q3),PREV));
Int(Q5/0.025+0.50)*0.025


Q1:=Input("PERIOD",1,1000,35);
Q2:=Input("PERIOD",0.001,100,0.8);
Q3:=Q2/100;
Q4:=Mov( (H+L+C)/3,Q1,E) ;
Q5:=If((Q4*(1-Q3))>PREV,Q4*(1-Q3),If((Q4*(1+Q3))<PREV,Q4*(1+Q3),PREV));
Int(Q5/0.025+0.50)*0.025


iki hareketli ortalamalar kesismesi gibi tek formül olarak yapabilirmiyiz.Emegi gecenlere simdiden tesekkürler.

uufuk
26-06-2016, 21:40
iyi günler
ben ricada buluncagim yine.
Q1:=Input("PERIOD",1,1000,26);
Q2:=Input("PERIOD",0.001,100,0.8);
Q3:=Q2/100;
Q4:=Mov( (H+L+C)/3,Q1,E) ;
Q5:=If((Q4*(1-Q3))>PREV,Q4*(1-Q3),If((Q4*(1+Q3))<PREV,Q4*(1+Q3),PREV));
Int(Q5/0.025+0.50)*0.025


Q1:=Input("PERIOD",1,1000,35);
Q2:=Input("PERIOD",0.001,100,0.8);
Q3:=Q2/100;
Q4:=Mov( (H+L+C)/3,Q1,E) ;
Q5:=If((Q4*(1-Q3))>PREV,Q4*(1-Q3),If((Q4*(1+Q3))<PREV,Q4*(1+Q3),PREV));
Int(Q5/0.025+0.50)*0.025


iki hareketli ortalamalar kesismesi gibi tek formül olarak yapabilirmiyiz.Emegi gecenlere simdiden tesekkürler.

İndikator


Q1:=Input("PERIOD",1,1000,26); Q3:=Input("YUZDE",0.001,100,0.8)/100;
Q11:=Input("PERIOD",1,1000,35); Q31:=Input("YUZDE",0.001,100,0.8)/100;
Q4:=Mov( (H+L+C)/3,Q1,E) ; Q41:=Mov( (H+L+C)/3,Q11,E) ;
Q5:=If((Q4*(1-Q3))>PREV,Q4*(1-Q3),If((Q4*(1+Q3))<PREV,Q4*(1+Q3),PREV));
Q51:=If((Q41*(1-Q31))>PREV,Q41*(1-Q31),If((Q41*(1+Q31))<PREV,Q41*(1+Q31),PREV));
Int(Q51/0.025+0.50)*0.025; Int(Q5/0.025+0.50)*0.025


sistem al-sat

Q1:=26; Q3:=0.8/100; Q11:=35; Q31:=0.8/100;
Q4:=Mov( (H+L+C)/3,Q1,E) ; Q41:=Mov( (H+L+C)/3,Q11,E) ;
Q5:=If((Q4*(1-Q3))>PREV,Q4*(1-Q3),If((Q4*(1+Q3))<PREV,Q4*(1+Q3),PREV));
Q51:=If((Q41*(1-Q31))>PREV,Q41*(1-Q31),If((Q41*(1+Q31))<PREV,Q41*(1+Q31),PREV));
Cross(Int(Q5/0.025+0.50)*0.025, Int(Q51/0.025+0.50)*0.025);
Cross(Int(Q51/0.025+0.50)*0.025, Int(Q5/0.025+0.50)*0.025)


http://i.hizliresim.com/YbVNqa.png

GURBET66
27-06-2016, 00:41
Uufuk hocam harika olmuş tam istediğim gibi sağolun teşekkürler.

caralis
27-06-2016, 21:21
Tesekkur ederim Uufuk bey , aklımdan gecen de tam buydu.
Elinize saglık




Pe:=Input("Periods",3,10000,100); n:=5;{üç veya istedigin geçikme}
Y1:=LastValue(Cum(1)-n)-Pe+1<= Cum(1);
Z:=LastValue(LinearReg(ref(C,-n),Pe));
Y:=LastValue(Cum(1)-n)-Cum(1);
U:=Z-(LastValue(LinRegSlope(ref(C,-n),Pe))*Y);
ust:= LastValue(highestsince(1,y1=0,-y1*(ref(c,-n)-u)));
alt:=LastValue(highestsince(1,y1=0,-y1*(u-ref(c,-n))));
-y1*(u+ust) ; (-y1*u) ; (-y1*(u-alt))


http://i.hizliresim.com/EJ2zAz.png

Floris
28-06-2016, 13:03
Uufuk hocam harika olmuş tam istediğim gibi sağolun teşekkürler.

Sevgili Gurbet;

uufuk üstada en son yaptırdığın sistemin grafik görüntüsü çok güzel de...test edince her periodda sonuç zarar çıkıyor....rakamlarla mı oynadın yoksa :)

uufuk
28-06-2016, 13:25
Sevgili Gurbet;

uufuk üstada en son yaptırdığın sistemin grafik görüntüsü çok güzel de...test edince her periodda sonuç zarar çıkıyor....rakamlarla mı oynadın yoksa :)

Ben,yazdıgım bu indikatoru sisteme cevirmedim,çevirmeyi düşünmedim,çevrilecek bir şeyde degil... :düsün:
Nasıl becerdin,hangi mantıgı yürüttun....???? :he:
Her satırında LASTVALUE olan indikatoru sisteme nasıl dönüştürmeyi düşünürsün....??? :düsün:
Görsel trading yardımcısı olan cizimden,sisteme uyarlama olurmu...????? :sus:
Canbaz gösteride kılıç yutuyor ama ekmekle besleniyor :kahkah:

drkuzn
28-06-2016, 15:57
Her satırında LASTVALUE olan indikatoru sisteme nasıl dönüştürmeyi düşünürsün....???


İyi günler Sn.uufuk, lastvalue komutu sistemlerde kullanıldığında nasıl bir olumsuzluk ortaya çıkarttığını uygun bir zaman diliminde açıklayabilir misiniz? Doğru kişiden doğru bilgiyi edinebilmek adına soruyorum yanlış anlaşılmak istemem. Şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM. Sevgiler, Saygılar...

uufuk
28-06-2016, 20:52
İyi günler Sn.uufuk, lastvalue komutu sistemlerde kullanıldığında nasıl bir olumsuzluk ortaya çıkarttığını uygun bir zaman diliminde açıklayabilir misiniz? ...




Metastock Yardımdan
.......................................

SYNTAX lastvalue(DATA ARRAY)

FUNCTION This function loads an entire data array with the last calculated value of the specified DATA ARRAY. The result of this function can be used in place of a constant in any function argument.

If DATA ARRAY is undefined (e.g., only 100-days loaded and you request the last value of a 200-day moving average) then the lastvalue function returns zero.

Since this function loads an entire data array with the last value of another array, it allows a formula to look into the future. This is unacceptable for most indicators, but is very beneficial for things like pattern recognition.

EXAMPLE The formula "mov(close,lastvalue(fml("Determine Periods")),s)" calculates a moving average using the number of periods returned by the indicator named "Determine Periods".
.................................................. ...............................
Matriks KHN(KAHİN) MENÜLERİ dökümanından...

Last Value:
Yazım: lastvalue(data serisi)
İstenen datanın son hesaplanan değerini sabitleyerek data düzenine yüklenmesini sağlar. Bu
fonksiyonun sonucu herhangi bir fonksiyonun içinde sabit olarak kullanılabilir.
→Örnek: "lastvalue(rsi(14))" formülü, 14-günlük RSI indikatörünün son değerini getirir. Bu
değeri sabitleyip grafiğe ekler. Böylece son değere göre bulmak istediğiniz farkı bulabilirsiniz.
Eğer data serisi belirtilmezse, (örneğin, yalnızca 100-günlük data yüklendiğinde, 200-günlük
hareketli ortalama değerini isterseniz, LastValue fonksiyonu sıfır döner.
Bu fonksiyon, başka bir data serisinin son değeriyle birlikte tüm data serisini yüklemesi
sebebiyle, bir formülün geleceği dönük olmasına izin vermektedir. Bu, pek çok indikatör için
kabul edilemezdir ancak pattern tanımlama gibi konularda oldukça faydalıdır.
.................................
Aynen kelimesi kelimesine aynı.....:he:
Kırmızı sorunuzun cevabı....Repaint

Floris
28-06-2016, 21:12
Ben,yazdıgım bu indikatoru sisteme cevirmedim,çevirmeyi düşünmedim,çevrilecek bir şeyde degil... :düsün:
Nasıl becerdin,hangi mantıgı yürüttun....???? :he:
Her satırında LASTVALUE olan indikatoru sisteme nasıl dönüştürmeyi düşünürsün....??? :düsün:
Görsel trading yardımcısı olan cizimden,sisteme uyarlama olurmu...????? :sus:
Canbaz gösteride kılıç yutuyor ama ekmekle besleniyor :kahkah:

Sevgili uufuk üstadım, "Gurbet" dedim...."caralis" demedim ki :):)....lastvalue yazıyor heryerde demeseniz bende kendimden şüpheye düşecektim yani :)

uufuk
28-06-2016, 23:11
Sevgili uufuk üstadım, "Gurbet" dedim...."caralis" demedim ki :):)....lastvalue yazıyor heryerde demeseniz bende kendimden şüpheye düşecektim yani :)

Dostum,karıştırmışım kendinden degil benden şüphelen nede olsa bunama çagı yaklaşıyor... :kahkah:

ysnk65
02-07-2016, 16:34
Arkadaslar merhaba, matriksle alakali bir sorum olacakti.
Sistem tester da bir sistem yazarken bircok defa "or" kosulu kullanabiliyoruz ve bende farkli farkli kosullar ekliyorum. Ama cozemedigim bir mesela var, su formulu
v1:= .1*(RSI(14)-50);
v2:= Mov(v1,21,W);
y1:=(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1) ;
cross(y1,-0.4)
OR yazdiktan sonra yazinca calismiyor, parantez icine aliyorum hepsini yine calismiyor. Ama bu formulu indikator yapip fml ile kullaninca calisiyor. Aslinda sikinti parantez. OR dan sonra parantez icine almam gerekiyor ama formulun basina ve sonuna parantez ekleyince apayri bir sonuc cikariyor? Nedendir acaba? Bu degiskenli formullerde hep karsilasiyorum bu sorunla. Mantigini cozemedim bir turlu. Basa ve sona atilmis bir parantez neden bu kadar etkiliyor?

Tesekkurler.

uufuk
02-07-2016, 17:20
Arkadaslar merhaba, matriksle alakali bir sorum olacakti.
Sistem tester da bir sistem yazarken bircok defa "or" kosulu kullanabiliyoruz ve bende farkli farkli kosullar ekliyorum. Ama cozemedigim bir mesela var, su formulu
v1:= .1*(RSI(14)-50);
v2:= Mov(v1,21,W);
y1:=(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1) ;
cross(y1,-0.4)
OR yazdiktan sonra yazinca calismiyor, parantez icine aliyorum hepsini yine calismiyor. Ama bu formulu indikator yapip fml ile kullaninca calisiyor. Aslinda sikinti parantez. OR dan sonra parantez icine almam gerekiyor ama formulun basina ve sonuna parantez ekleyince apayri bir sonuc cikariyor? Nedendir acaba? Bu degiskenli formullerde hep karsilasiyorum bu sorunla. Mantigini cozemedim bir turlu. Basa ve sona atilmis bir parantez neden bu kadar etkiliyor?

Tesekkurler.

Çalışmayan örnek versen daha anlasilır olurdu....
(v1:= .1*(RSI(14)-50);
v2:= Mov(v1,21,W);
y1:=(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1) ;
cross(y1,-0.4) ) or c<mov(c,5,s)

gibimi yazıyorsun?

ysnk65
02-07-2016, 18:18
Hocam o degiskenli formulu basa koydugum zaman calisiyor ama o degiskenliyi ikiye atip soyle yazinca calismiyor
cross(mov(c,5,s),mov(c,21,s))
OR v1:= .1*(RSI(14)-50);
v2:= Mov(v1,21,W);
y1:=(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1) ;
cross(y1,-0.9)

Buna parantez ekleyincede calismiyor

cross(mov(c,5,s),mov(c,21,s))
OR ( v1:= .1*(RSI(14)-50);
v2:= Mov(v1,21,W);
y1:=(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1) ;
cross(y1,-0.9) )

Degiskenliyi basa aldigim zaman calisiyor su sekilde
v1:= .1*(RSI(14)-50);
v2:= Mov(v1,21,W);
y1:=(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1) ;
cross(y1,-0.9)
OR ( cross(mov(c,5,s),mov(c,21,s)) )

Ama sikinti su ki bircok degiskenli formul olunca birisini mecburen ikinci siraya atmak gerekiyor ve olmuyor.

uufuk
02-07-2016, 18:59
Hocam o degiskenli formulu basa koydugum zaman calisiyor ama o degiskenliyi ikiye atip soyle yazinca calismiyor
cross(mov(c,5,s),mov(c,21,s))
OR v1:= .1*(RSI(14)-50);
v2:= Mov(v1,21,W);
y1:=(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1) ;
cross(y1,-0.9)

Buna parantez ekleyincede calismiyor

cross(mov(c,5,s),mov(c,21,s))
OR ( v1:= .1*(RSI(14)-50);
v2:= Mov(v1,21,W);
y1:=(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1) ;
cross(y1,-0.9) )

Degiskenliyi basa aldigim zaman calisiyor su sekilde
v1:= .1*(RSI(14)-50);
v2:= Mov(v1,21,W);
y1:=(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1) ;
cross(y1,-0.9)
OR ( cross(mov(c,5,s),mov(c,21,s)) )

Ama sikinti su ki bircok degiskenli formul olunca birisini mecburen ikinci siraya atmak gerekiyor ve olmuyor.
...............................
v1:= .1*(RSI(14)-50);
v2:= Mov(v1,21,W);
y1:=(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1) ;
cross(y1,-0.9)
Bu normal çalışır....
.....................
cross(y1,-0.9)
v1:= .1*(RSI(14)-50);
v2:= Mov(v1,21,W);
y1:=(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1) ;
Bu çalışmaz or and veya başka ilave olmadanda çalışmaz..
..............
Sebebi;

v1:= .1*(RSI(14)-50); --> 1.satır v1 hesaplanır
v2:= Mov(v1,21,W); -----> 2.satır,1.satırda hesaplanan v1 kullanılarak yeni hesap yapar
y1:=(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1) ;--> 3.satır 2.satırda hesaplanan v2 kullanılarak yeni hesap yapar
cross(y1,-0.9) ---->4.satır 3.satırda hesaplanan y1 kullanılarak yeni hesap yapar

en son hesaplanan degeri en baştan istemendir...
Adım adım hesaplanır,sıralama karıştırılırsa degil Matriks hiç bir program netice veremez....

OLUR
v1:= .1*(RSI(14)-50);
v2:= Mov(v1,21,W);
y1:=(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1) ;
z:=cross(mov(c,5,s),mov(c,21,s));
cross(y1,-0.9) OR z

ysnk65
02-07-2016, 20:00
Hocam bu anlattiklarinizi biliyorum ama ben sordugum bu degil,
O V1 in ilk sirada, v2 nin ikinci sirada vs olmasi gerektigini biliyorum.
Benim sorum su, sizin son verdigniz ornegi alacak olrusak

v1:= .1*(RSI(14)-50);
v2:= Mov(v1,21,W);
y1:=(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1) ;
z:=cross(mov(c,5,s),mov(c,21,s));
cross(y1,-0.9) OR z

Sonda ki Z var ya iste onu sistem tester a
Z
OR v1:= .1*(RSI(14)-50);
v2:= Mov(v1,21,W);
y1:=(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1) ;
z:=cross(mov(c,5,s),mov(c,21,s));
cross(y1,-0.9)

Bu sekilde calismiyor.
Benim yukarida ki verdigim orneklere tekrar bakarsaniz Z yerine basit bir cross formulu ekledim sonra OR yazip su formulu girmistim
v1:= .1*(RSI(14)-50);
v2:= Mov(v1,21,W);
y1:=(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1) ;
z:=cross(mov(c,5,s),mov(c,21,s));
cross(y1,-0.9)

Benim sorum su, bu v1 v2 li formule A diyelim, birde Z icin su formulu alalim cross(mov(c,5,s),mov(c,21,s))
Simdi bu iki formulden bir sistem yapmak istiyorum OR kosulunu kullanarak.
A or Z seklinden yaptigimda calisiyor ama Z OR A yaptigimda calismiyor.

A OR Z ornegi
v1:= .1*(RSI(14)-50);
v2:= Mov(v1,21,W);
y1:=(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1) ;
z:=cross(mov(c,5,s),mov(c,21,s));
cross(y1,-0.9)
OR
cross(mov(c,5,s),mov(c,21,s))

Bu sekilde calisiyor ama yerlerini degistirip Z OR A yapinca calismiyor.
cross(mov(c,5,s),mov(c,21,s))
OR
v1:= .1*(RSI(14)-50);
v2:= Mov(v1,21,W);
y1:=(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1) ;
z:=cross(mov(c,5,s),mov(c,21,s));
cross(y1,-0.9)

ysnk65
02-07-2016, 20:06
Su sekilde matriks uzerinde gostereyim. Tek yaptigim sey su iki formulun yerini degistirmek ve sonuclar tamamen farkli cikiyor. Bunu anlamiyorum.

cross(mov(c,5,s),mov(c,21,s))
OR v1:= .1*(RSI(14)-50);
v2:= Mov(v1,21,W);
y1:=(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1) ;
cross(y1,-0.9)

v1:= .1*(RSI(14)-50);
v2:= Mov(v1,21,W);
y1:=(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1) ;
cross(y1,-0.9)
OR cross(mov(c,5,s),mov(c,21,s))

http://i.hizliresim.com/nrpoq5.png (http://hizliresim.com/nrpoq5)
http://i.hizliresim.com/v4V7Bm.png (http://hizliresim.com/v4V7Bm)

http://i.hizliresim.com/1dB0AY.png (http://hizliresim.com/1dB0AY)
http://i.hizliresim.com/L3N0qa.png (http://hizliresim.com/L3N0qa)

uufuk
02-07-2016, 21:23
Su sekilde matriks uzerinde gostereyim. Tek yaptigim sey su iki formulun yerini degistirmek ve sonuclar tamamen farkli cikiyor. Bunu anlamiyorum.

Bildigin şeyi,uygulama hatası yapıyorsun....

cross(mov(c,5,s),mov(c,21,s)) bir defada hesaplanan ifade....

v1:= .1*(RSI(14)-50);
v2:= Mov(v1,21,W);
y1:=(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1) ;
cross(y1,-0.9) dört adımda hesaplanan ifade....

Dört adım bitmeden hesaplama bitmez,biten hesap neticeleriyle (and or) baglantısı yapabilirsin...
Degişken gurubuna baglantı olmaz ve paranteze alınmaz.

GURBET66
03-07-2016, 00:22
New-Lows-Percent=100*GD(52wL/(Adv+Dec+Unc),x)

Bu formül matrikse yazdigim da yazim hatasi veriyor acaba nerede hata yapiyorum.!?
Tesekkürler.

uufuk
03-07-2016, 01:55
New-Lows-Percent=100*GD(52wL/(Adv+Dec+Unc),x)

Bu formül matrikse yazdigim da yazim hatasi veriyor acaba nerede hata yapiyorum.!?
Tesekkürler.

New-Lows-Percent=100*GD(52wL/(Adv+Dec+Unc),x)
Hata çok,full......
GD
wL
Adv
Dec
Unc
x Bunlar degişken olarak üst satırlarda varmı...

New-Lows-Percent:=................;

GURBET66
03-07-2016, 03:13
New-Lows-Percent=100*GD(52wL/(Adv+Dec+Unc),x)
Hata çok,full......
GD
wL
Adv
Dec
Unc
x Bunlar degişken olarak üst satırlarda varmı...

New-Lows-Percent:=................;

New_Lows_Percent=100*GD(52wL/(Adv+Dec+Unc),x) -Eksi olarak paylasmisim özür alt cizgi olarak düzeltiyorum.Bu formülü calistirirsaniz eger ünlü bir dergide gördüm grafik atmayi buraya bilmiyorum ama calisma mantigi o kadar güzel ki ben hic bir yerde rastlamadim.Buna ragmen olmazsa ben size resimli olarak özelden atarim.Syglar

KOSA
04-07-2016, 21:02
Tüm arkadaşların bayramı mübarek/kutlu olsun. Nice bayramlara.

uufuk
04-07-2016, 21:31
http://i.hizliresim.com/NEJNyQ.png

66ilhan66
07-07-2016, 14:54
http://i.hizliresim.com/NEJNyQ.png
[QUOTE=66ilhan66]http://i.hizliresim.com/5V3N0d.jpg New_Lows_Percent=100*GD(52wL/(Adv+Dec+Unc),x)
C of Data2,C of Data3,C of Data4,... hocam çıkamadım içinden lütfen yardımcı olun teşekkürlerr

mystic
07-07-2016, 16:12
[QUOTE=66ilhan66]http://i.hizliresim.com/5V3N0d.jpg New_Lows_Percent=100*GD(52wL/(Adv+Dec+Unc),x)
C of Data2,C of Data3,C of Data4,... hocam çıkamadım içinden lütfen yardımcı olun teşekkürlerr

Bu formülünü içinde ne olduğu bilinmeyen adv, Dec, unc ve x gibi ne oldugu bilinmeyen bir sürü değişken var. .Formülün ipuçlarıni içeren kod ya da link var mıdır?

ManicMiner
07-07-2016, 19:33
[QUOTE=66ilhan66;13422021]

Bu formülünü içinde ne olduğu bilinmeyen adv, Dec, unc ve x gibi ne oldugu bilinmeyen bir sürü değişken var. .Formülün ipuçlarıni içeren kod ya da link var mıdır?

yükselenler, düşenler, değişmeyenler x de girilmesi gereken periyot galiba. 52w de 52 verinin düşüğünde olanlar (w haftayı tanımlıyor olmalı).

GURBET66
07-07-2016, 23:15
[QUOTE=mystic;13422073]

yükselenler, düşenler, değişmeyenler x de girilmesi gereken periyot galiba. 52w de 52 verinin düşüğünde olanlar (w haftayı tanımlıyor olmalı).

Evet GD Hareketli ortalama W ise 52 Hafta oluyor X periot Grafikte indikatör tam bir dip bulucu olarak gözüküyor.Fakat formül nasıl çözülür.Sıfıra yakın yerde hep yükselmiş uzaklaştıkça düşüşe geçmiş.

saltinel
13-07-2016, 17:40
selam,
uzman arkadaşlara bir soru;

yazdığım AL koşulunu 60 dakikalık bir grafikte uyguladım
SAT koşulunu yazarken 5 dakikalık grafiğindeki bir değere göre koşul sağlansın istiyorsam hangi komutu kullanacağım

mesela
taramam 60 dakikalıkta ve
AL koşulum 5 günlük 20 günlüğü yukarı kestiğinde
sat koşulum 5 dakikalıktaki 5 günlüğün 20 günlüğü aşşağıya kestiği değer
gibi..

yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler

GURBET66
15-07-2016, 00:46
Selam uzman arkadaşlara benimde bir sorum olacak.
Kairi ve rsi içice birbirini kesecek bir indikatör yazma şansımız olabilirmi? Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

uufuk
15-07-2016, 07:28
5 dakikalık grafikte ger gün sonu kapanışını nasıl çizdirebilirim.

Roc formülü ile denedim ama o sürekli gün içi belli saatteki yüksek düşük değerini veriyor. daha önce forumda paylaşmıştınız. saat 09;10 olan.

ancak ben en yüksek düşük değilde. sadece gün sonu kapanışlarını çizdirmek istedim.

saygılarımla

Dostumuz özelden sormuştu..cevabını sizlerlede paylaşmak istedim:

NW:=ROC(Hour(),1,$)<0;
ValueWhen(1,Nw,Ref(C,-1))

sorunun cevabı,ama dikkatinizi cekmek istedigim şu, Versiyon 7.1.6 da yeni bir fonksiyon eklenmiş bununla cevap daha basit..

LoadDaily("Sembol",DataSerisi O H L C W V TLVOL,PrevDayCount)

Bununla istediginiz sembolun----> "Sembol"
Bununla istediginiz datasını-----> DataSerisi O H L C W V TLVOL
Bununla istediginiz gün öncesinin ----> PrevDayCount
bilgisini çizdirebilirsiniz...

Yukardaki sorunu cevabı bu şekile döner..

LoadDaily("x30yvade",C,1)

Ve her grafik üzerinde seçilen sembol bilgileri elde edilir...

uufuk
15-07-2016, 09:02
selam,
uzman arkadaşlara bir soru;

yazdığım AL koşulunu 60 dakikalık bir grafikte uyguladım
SAT koşulunu yazarken 5 dakikalık grafiğindeki bir değere göre koşul sağlansın istiyorsam hangi komutu kullanacağım

mesela
taramam 60 dakikalıkta ve
AL koşulum 5 günlük 20 günlüğü yukarı kestiğinde
sat koşulum 5 dakikalıktaki 5 günlüğün 20 günlüğü aşşağıya kestiği değer
gibi..

yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler

Dostum,bir kodluk bir "komut"luk iş degil...
Saatlık ortalamaları 5dk grafikde oluşturacaksınız...
5 dk üzerinde istediginiz ortalamalar cizilecek şablon budur..
Bu şablonu sistem tester, expert advisor veya explorer e uyarlayacaksınız..

http://i.hizliresim.com/v4W58O.png

uufuk
15-07-2016, 09:28
Selam uzman arkadaşlara benimde bir sorum olacak.
Kairi ve rsi içice birbirini kesecek bir indikatör yazma şansımız olabilirmi? Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Dostum,rsi 0_100 kari -x 0 +x arası salınan iki ayrı scala kullanan indikator...
Bunları direk karşılaştıramazsın bu konuyu epey önce işlemişdik çözümü orda var ararsan bu topikde bulursun fikrin olur...
..

Kari için bak:

http://help.iitech.dk/ClientStation2/simulation/Content.aspx?Lang=en&DefaultLang=en&Client_Id=1159388&Topic=2455

...

Size kari_rsi hediye edeyim... :he:

100*(c-mov(c,14,s))/mov(c,14,s)------>Kari

100*(rsi()-mov(rsi(),14,s))/mov(rsi(),14,s) ----->Kari_rsı


http://i.hizliresim.com/nr0MR0.png

GURBET66
15-07-2016, 12:28
Uufuk hocam sagolun elleriniz dert görmesin.Tam istedigim gibi olmus.:halayci:

feridunabi
20-07-2016, 00:12
Dostum,bir kodluk bir "komut"luk iş degil...
Saatlık ortalamaları 5dk grafikde oluşturacaksınız...
5 dk üzerinde istediginiz ortalamalar cizilecek şablon budur..
Bu şablonu sistem tester, expert advisor veya explorer e uyarlayacaksınız..

http://i.hizliresim.com/v4W58O.png

uufuk hocam saatlik ortlamaları, 5 dk 'lık grafikte nasıl çizdirdiniz.

uufuk
20-07-2016, 08:39
uufuk hocam saatlik ortlamaları, 5 dk 'lık grafikte nasıl çizdirdiniz.

Sadece ortalama degil, birçok indikatoru cizip formulsuz grafik olarak geçmişde paylaşmışdım..
İpucu...
1-İndikatorun açık formulunu bil..
Test et matriks formulleri bazılarında Metastock la ufak fark var..
2-5 dk lık datadan(grafıkden) saatlık istedigin degeri (O-H-L-C-V) elde et....
3-Açık formule uygun şekilde monte et..

Başarılar..

GURBET66
23-07-2016, 22:17
Dostum,rsi 0_100 kari -x 0 +x arası salınan iki ayrı scala kullanan indikator...
Bunları direk karşılaştıramazsın bu konuyu epey önce işlemişdik çözümü orda var ararsan bu topikde bulursun fikrin olur...
..

Kari için bak:

http://help.iitech.dk/ClientStation2/simulation/Content.aspx?Lang=en&DefaultLang=en&Client_Id=1159388&Topic=2455

...

Size kari_rsi hediye edeyim... :he:

100*(c-mov(c,14,s))/mov(c,14,s)------>Kari

100*(rsi()-mov(rsi(),14,s))/mov(rsi(),14,s) ----->Kari_rsı


http://i.hizliresim.com/nr0MR0.png

Uufuk Hocam bu Kairiyi birde MOST formülüyle birbirlerini kesecek sekilde formüle etme imkani olabilir mi!? SAYGILAR

uufuk
24-07-2016, 15:35
Uufuk Hocam bu Kairiyi birde MOST formülüyle birbirlerini kesecek sekilde formüle etme imkani olabilir mi!? SAYGILAR

http://i.hizliresim.com/y4XZjk.png



a:=100*(rsi()-mov(rsi(),14,s))/mov(rsi(),14,s);
a1:=mov(a,10,s);
a; a1; MOST(a1+100,1,5)-100


Heybesi birazcık dolu olan için,yeni çagrışım var formulasyonda.... :wink:

:düsün:

:yes:

GURBET66
24-07-2016, 22:52
Uufuk Hocam teşekkürler,Eliniz dertler görmesin Allah ne muradın varsa versin.

Overall
25-07-2016, 11:47
Sayın Uufuk size özelden yazdığımdan bu yana h1 grafik üzerine 5m grafiğin most değerini indikatör olarak çekmeye çalışıyorum ancak bir türlü yapamadım eminimki bu indikatörü arayan çok fazladır ve inanın sizden başka şuana kadar yapabilen duymadım paylaşırsanız çok mutlu olacağım

rosense
29-07-2016, 12:00
Size kari_rsi hediye edeyim... :he:

100*(c-mov(c,14,s))/mov(c,14,s)------>Kari

100*(rsi()-mov(rsi(),14,s))/mov(rsi(),14,s) ----->Kari_rsı

http://i.hizliresim.com/nr0MR0.png

Kairi ve rsi içice birbirini kesen hazır grafiklerle yapmaya çalıştım yalnız formullü olmayın ca hazır olanları eklemeye çalıştım Grafiği genişletip daraltın ca kayma meydana geliyor bir abim kaymayı önlemenin bir yolu vardı ama şimdi hatırlamıyorum demişti bilen bir dost va mı ?

GURBET66
04-08-2016, 11:44
iyi günler
bu förmülde bir eksiklik var cözemedim.Sitenin 142 ci sayfasinda paylasilmis denedim olmuyor!?
A:=Input("1=50 2=100 3=200 4=300",48,1000,2);
A1:=If(A=1,50,If(A=2,100,If(A=3,200,If(A=4,300,(H+ L+C)/3))));

R3:=A1+1.000*(H-L);
R2:=A1+0.618*(H-L);
R1:=A1+0.382*(H-L);
S1:=A1-0.382*(H-L);
S2:=A1-0.618*(H-L);
S3:=A1-1.000*(H-L);
R1
R2
R3
S1
S2
S3

PERFECTWAVE
04-08-2016, 11:51
iyi günler
bu förmülde bir eksiklik var cözemedim.Sitenin 142 ci sayfasinda paylasilmis denedim olmuyor!?
A:=Input("1=50 2=100 3=200 4=300",48,1000,2); burasıda 48 den başlatılmış,2 ye veya 48 e çekilebilir.
A1:=If(A=1,50,If(A=2,100,If(A=3,200,If(A=4,300,(H+ L+C)/3))));

R3:=A1+1.000*(H-L);
R2:=A1+0.618*(H-L);
R1:=A1+0.382*(H-L);
S1:=A1-0.382*(H-L);
S2:=A1-0.618*(H-L);
S3:=A1-1.000*(H-L);
R1;
R2;
R3;
S1;
S2;
S3

bu şekilde çalışır

uufuk
04-08-2016, 13:00
iyi günler
bu förmülde bir eksiklik var cözemedim.Sitenin 142 ci sayfasinda paylasilmis denedim olmuyor!?


Grafikle desteklenmeyen,neyi temsil ettigi belirsiz ve açıklanmayan-açıklanamayan bir dünya formul var yerli yabancı forumlarda.
İnceleyin,irdeleyin,gözlemleyin alıp hemen kullanmayın,itibar etmeyin...
Sanal dünya,copy_paste dünyası gerçek paylaşımcı çok çok az...

KOSA
04-08-2016, 23:44
Siligardors isimli trend takibi yapan bir çalışma galiba.

Üzerinde çalışmak isteyen olursa diye burada paylaşıyorum.

http://traders.com/Documentation/FEEDbk_docs/2013/05/Siligardos-MetaStock.html

uufuk
05-08-2016, 08:17
Siligardors isimli trend takibi yapan bir çalışma galiba.
Üzerinde çalışmak isteyen olursa diye burada paylaşıyorum.

Degil...

http://i.hizliresim.com/NEaR4O.png

Hazırda var...


http://i.hizliresim.com/6ngLkP.png

ÇOLAKOĞLU
06-08-2016, 02:25
arkadaslar forex plus kulanıyorum formulu yazdıkdan sonra söyle hata verıyor neden acaba ?

http://i.hizliresim.com/goNyaN.png (http://hizliresim.com/goNyaN)

uufuk
06-08-2016, 10:43
arkadaslar forex plus kulanıyorum formulu yazdıkdan sonra söyle hata verıyor neden acaba ?



http://i.hizliresim.com/7vOgQY.png

ÇOLAKOĞLU
06-08-2016, 15:08
http://i.hizliresim.com/7vOgQY.png

ufuk usta <> yerine degılmış de <>,ıf bunları silince yerıne virgül konulunca oldu teşkkuler sen olmasaydın yapamazdım ...ben sistem mistem formul anlamam nasıl yazılır hiç bilmem anlamaya calısıyorum..

hobbo
11-08-2016, 23:34
Arkadaşlar affınıza sığınarak soruyorum bu sistemler otomatik alım satımlarda ne kadar verimli ; ben bireysel olarak otomatik alım satım yapmam için ekstra bedel ödemem gerekiyor mu


hisse.net uygulaması ile gönderilmiştir.

KOSA
14-08-2016, 14:36
İki tarih arası değişimin yüzdesini çizer. Fiyatın altına indikatör olarak atılmalı.

http://www.meta-formula.com/Metastock-Formulas-R.html

Day1 := Input("Day",1,31,22);
Month1 := Input("Month",1,12,7);
Year1 := Input("Year",1900,2400,2016);
100 * (C - ValueWhen(1,DayOfMonth() = Day1 AND Month() = Month1 AND Year() = Year1, C))/ ValueWhen(1,DayOfMonth() = Day1 AND Month() = Month1 AND Year() = Year1,C)

uufuk
15-08-2016, 19:28
Zamanında VOB24 topiginde paylaşmışdım......
Buraya copy_paste edelim lazım olur....



http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=147013&page=356&p=11830002&highlight=#post11830002
---------------------------------------------------------------------------
3 KAĞIT EKONOMİSİ


https://www.youtube.com/watch?v=0E0sQsGfvqs


Bu da indikatörü



StDay:=Input("start Day",1,31,2); StMnth:=Input("start Month",1,12,1);
StYear:=Input("start Year",1800,2200,2015); metod:=Input("metod 1 % 2 $",1,2,1);
st:=Year()>StYear OR (Year()=StYear AND (Month()>StMnth OR Month()=StMnth AND DayOfMonth()>=StDay));
date:=st AND llv(st=0,2);
sd1:=ValueWhen(1,date ,Security("XU030", C));
d1:=If(metod=1,(Security("XU030", C)/sd1-1)*100,Security("XU030", C)-sd1)*-st;
sd2:=ValueWhen(1,date ,Security("tahvil", C));
d2:=If(metod=1,(Security("tahvil", C)/sd2-1)*100,Security("tahvil", C)-sd2)*-st;
sd3:=ValueWhen(1,date ,Security("USDTRY", C));
d3:=If(metod=1,(Security("USDTRY", C)/sd3-1)*100,Security("USDTRY", C)-sd3)*-st;
d1;d2;d3

http://i.hizliresim.com/94pza3.png

----------------------------------------------------------------------------------------------------

drheart
19-08-2016, 23:44
Selamlar,
2 ya da 3 HO yu grafik üzerinde twk bir HO olarak gostermek mumkun mu? Mesela bu ho yeri gelince onemli destek ya da direnc vazifesi gorsun?

drheart
19-08-2016, 23:47
9 ussel ho, 18 ussel ho yu yukari kesmis olsun; rsi>50, macd 0 uzerinde ve triggeei kesmis olsun, stos 20 uzerinde ve kirmizi yesili kesmis olsun...
Bunu builderda tek bir formul olarak göstermek mümkün mü acaba

uufuk
20-08-2016, 10:27
9 ussel ho, 18 ussel ho yu yukari kesmis olsun; rsi>50, macd 0 uzerinde ve triggeei kesmis olsun, stos 20 uzerinde ve kirmizi yesili kesmis olsun...
Bunu builderda tek bir formul olarak göstermek mümkün mü acaba

http://i.hizliresim.com/mEGM42.png


Default degerlerle oluşturuldu....

drd1

k1:=mov(c,9,e)>mov(c,18,e);
k2:=RSI()>50;
k3:=MACDTrigger()<MACD AND MACD>0;
k4:=STOFD()<STOFK() AND STOFK()>20;
k1 AND k2 AND k3 AND k4

http://i.hizliresim.com/5Y8agM.png

Kondisyonlara deger atayarak takip için...
+4-4 arası salınır...

drd2


k1:=if(mov(c,9,e)>mov(c,18,e),1,-1);
k2:=if(RSI()>50,1,-1);
k3:=if(MACDTrigger()<MACD AND MACD>0,1,-1);
k4:=if(STOFD()<STOFK() AND STOFK()>20,1,-1);
k1+k2+k3+k4


+2ve üstü long
-2 ve altı için short....

http://i.hizliresim.com/7Aoayv.png

drd3


k1:=if(mov(c,9,e)>mov(c,18,e),1,-1);
k2:=if(RSI()>50,1,-1);
k3:=if(MACDTrigger()<MACD AND MACD>0,1,-1);
k4:=if(STOFD()<STOFK() AND STOFK()>20,1,-1);
if(k1+k2+k3+k4>=2,1,if(k1+k2+k3+k4<=-2,-1,prev))

drheart
21-08-2016, 14:18
http://i.hizliresim.com/mEGM42.png


Default degerlerle oluşturuldu....

drd1

k1:=mov(c,9,e)>mov(c,18,e);
k2:=RSI()>50;
k3:=MACDTrigger()<MACD AND MACD>0;
k4:=STOFD()<STOFK() AND STOFK()>20;
k1 AND k2 AND k3 AND k4

http://i.hizliresim.com/5Y8agM.png

Kondisyonlara deger atayarak takip için...
+4-4 arası salınır...

drd2


k1:=if(mov(c,9,e)>mov(c,18,e),1,-1);
k2:=if(RSI()>50,1,-1);
k3:=if(MACDTrigger()<MACD AND MACD>0,1,-1);
k4:=if(STOFD()<STOFK() AND STOFK()>20,1,-1);
k1+k2+k3+k4


+2ve üstü long
-2 ve altı için short....

http://i.hizliresim.com/7Aoayv.png

drd3


k1:=if(mov(c,9,e)>mov(c,18,e),1,-1);
k2:=if(RSI()>50,1,-1);
k3:=if(MACDTrigger()<MACD AND MACD>0,1,-1);
k4:=if(STOFD()<STOFK() AND STOFK()>20,1,-1);
if(k1+k2+k3+k4>=2,1,if(k1+k2+k3+k4<=-2,-1,prev))

Üstad emeklerin için tesekkürler. HO olarak grafiksel destek ve direnc vazifesi gorebilecek mix bir HO formülü biliyormusunuz. Şimdeden tskler

uufuk
21-08-2016, 14:52
Üstad emeklerin için tesekkürler. HO olarak grafiksel destek ve direnc vazifesi gorebilecek mix bir HO formülü biliyormusunuz. Şimdeden tskler

mix bir HO

??????

kafkaf
21-08-2016, 15:44
mix bir HO

??????
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?p=13553205

Beyaz çizgi mix ho... formülasyonun belkemiğini most oluşturuyor. Bir parça donchian channels var. Geriye kalan kısım ho ama var ve tri cinsinden ve detaylı bir karışım var.

üstüne bir de bantları ekledik)) kafkaf bands IN bollinger bands OUT ))

drheart
21-08-2016, 16:37
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?p=13553205

Beyaz çizgi mix ho... formülasyonun belkemiğini most oluşturuyor. Bir parça donchian channels var. Geriye kalan kısım ho ama var ve tri cinsinden ve detaylı bir karışım var.

üstüne bir de bantları ekledik)) kafkaf bands IN bollinger bands OUT ))

Most bazen cok güzel destek, direnc vazifesi görüyor. Herhalde most, bollinger band, rsi ve stoslu bir kombinasyon güzel sonuclar verwbilir

drheart
21-08-2016, 16:42
mix bir HO

??????

Mesela uc gunluk EMA, 10 günlük SMA yukarı kesmis ;ayni zamanda 9 günlük EMA, 18 günlük EMAyı yukarı kesmis. Bunu tek ya da ikili bir HO vari fiyat grafiginin üzerinde göstermek mümkünmü acaba

kafkaf
21-08-2016, 18:01
Most bazen cok güzel destek, direnc vazifesi görüyor. Herhalde most, bollinger band, rsi ve stoslu bir kombinasyon güzel sonuclar verwbilir
Most u öyle bir değiştirelim ki etkili bir tfs trend following system çıksın. Ana fikir bu olmalı...

drheart
21-08-2016, 18:09
Most u öyle bir değiştirelim ki etkili bir tfs trend following system çıksın. Ana fikir bu olmalı...

Zaten miks HO ile kastettiğim de tam bu...ama nasıl??

kafkaf
21-08-2016, 18:09
Elimizdeki veri ne? Fiyat ve hacim. Bütün indikatörler bunları kullanıyor ve hemen hemen aynı sonucu veriyor. Mesela rsi, mc clellan oscillator benzer. Qqe ile kaleidoscope benzer. Aslında formülasyonlar farklı ama fiyat verisini kullanınca benzer sonuçları alıyorsunuz.

Bu konuda en bilgili uufuk hocadır. Bizler onun öğrencisiyiz. Şahsım adına çok şey öğrendim uufuk hocadan. Bir de most u prev'siz yazsaydı tam süper olacaktı :-)

kafkaf
21-08-2016, 18:28
Şu an kullandığım TFS. Beyaz çizgi üzerine atınca al (ve tut). Beyaz çizgi altına gelince sat (ve bekle).

http://i.hizliresim.com/E3Yp5n.png (http://hizliresim.com/E3Yp5n)

http://i.hizliresim.com/40g8PL.png (http://hizliresim.com/40g8PL)

DEU2004
21-08-2016, 23:26
Şu an kullandığım TFS. Beyaz çizgi üzerine atınca al (ve tut). Beyaz çizgi altına gelince sat (ve bekle).

http://i.hizliresim.com/E3Yp5n.png (http://hizliresim.com/E3Yp5n)

http://i.hizliresim.com/40g8PL.png (http://hizliresim.com/40g8PL)

güzel bir paylaşım, mantığını da paylaşırsanız seviniriz


Sent from my iPhone using Tapatalk

kafkaf
22-08-2016, 08:20
güzel bir paylaşım, mantığını da paylaşırsanız seviniriz


Sent from my iPhone using Tapatalk
Most u modifiye ettim. Ama Öyle bir trend olmalı ki hep kar ile sattırmalı dedim. Most testere piyasasında zarar ettiriyor. Bunu engellemek yeterli diye düşündüm. Diğer bir hususta trendin her periyodda çalışıyor olması.

emreglmz
22-08-2016, 12:22
UUFUK hocam merhaba,

Matriks standart formülleri içerisinde yer alan PHL1 indikatörüne göre explorer da arama yapmak istiyorum ancak açık kod olarak gelmiyor, bunu arama yapmamızın bir yolu varmıdır ?

viobdelisi
22-08-2016, 23:17
Sayın kafkaf güzel çalışma olmuş.Paylaşırsanız çok sevinirim.Teşekkürler.

kafkaf
22-08-2016, 23:37
Sayın kafkaf güzel çalışma olmuş.Paylaşırsanız çok sevinirim.Teşekkürler.
Şu an değil ama ilerde paylaşmayı düşünebilirim. Uufuk hocada kimbilir ne hazineler var :-)

yakanik
27-08-2016, 22:28
merhaba, 4 değerlerden en az 3 tanesi uyuyorsa al diyen bir indikatör yazmak mümkün mü ?

rsi > 40
cci >-200
mom >100
ho 10>21 gibi

mystic
28-08-2016, 01:08
merhaba, 4 değerlerden en az 3 tanesi uyuyorsa al diyen bir indikatör yazmak mümkün mü ?

rsi > 40
cci >-200
mom >100
ho 10>21 gibi

[/QUOTE [QUOTE=uufuk;13553082]http://i.hizliresim.com/mEGM42.png


Default degerlerle oluşturuldu....

drd1

k1:=mov(c,9,e)>mov(c,18,e);
k2:=RSI()>50;
k3:=MACDTrigger()<MACD AND MACD>0;
k4:=STOFD()<STOFK() AND STOFK()>20;
k1 AND k2 AND k3 AND k4

http://i.hizliresim.com/5Y8agM.png

Kondisyonlara deger atayarak takip için...
+4-4 arası salınır...

drd2


k1:=if(mov(c,9,e)>mov(c,18,e),1,-1);
k2:=if(RSI()>50,1,-1);
k3:=if(MACDTrigger()<MACD AND MACD>0,1,-1);
k4:=if(STOFD()<STOFK() AND STOFK()>20,1,-1);
k1+k2+k3+k4


+2ve üstü long
-2 ve altı için short....

http://i.hizliresim.com/7Aoayv.png

drd3


k1:=if(mov(c,9,e)>mov(c,18,e),1,-1);
k2:=if(RSI()>50,1,-1);
k3:=if(MACDTrigger()<MACD AND MACD>0,1,-1);
k4:=if(STOFD()<STOFK() AND STOFK()>20,1,-1);
if(k1+k2+k3+k4>=2,1,if(k1+k2+k3+k4<=-2,-1,prev))

yakanik
28-08-2016, 15:02
[QUOTE=yakanik;13574731]merhaba, 4 değerlerden en az 3 tanesi uyuyorsa al diyen bir indikatör yazmak mümkün mü ?

rsi > 40
cci >-200
mom >100
ho 10>21 gibi

[/QUOTE

Kondisyonlara deger atayarak takip için...
+4-4 arası salınır...

k1:=if(mov(c,9,e)>mov(c,18,e),1,-1);
k2:=if(RSI()>50,1,-1);
k3:=if(MACDTrigger()<MACD AND MACD>0,1,-1);
k4:=if(STOFD()<STOFK() AND STOFK()>20,1,-1);
if(k1+k2+k3+k4>=2,1,if(k1+k2+k3+k4<=-2,-1,prev))

burada ustanin kotasyon dediği şey verilen indikatörler mi ? 3 indikatör ok diyorsa +3 mü oluyor ?

ben aslinda şöyle birşey kullanıyorum expert idvisor için
MO(c,5)>=100 and RSI(c,14)>=30 and CCI(14)>=-100 and Fml("spss")<=20 and Fml("sse1")<=40 and Fml("sse2")<=50
ama malum bu değerlerin hepsi ayni anda al vermiyor verdiğindede geç kaliyor :) bunlarin en az 4'ünün al vermesi halinde sinyal gelsin istiyordum.
teşekkür ederim.

uufuk
28-08-2016, 19:17
burada ustanin kotasyon dediği şey verilen indikatörler mi ? 3 indikatör ok diyorsa +3 mü oluyor ?



"burada ustanin kotasyon dediği şey verilen indikatörler mi ? 3 indikatör ok diyorsa +3 mü oluyor ?"
Kondisyon

(+1)+(+1)+(+1)+(-1)=+2.....
anlaşılmıştır sanırım.

yakanik
01-09-2016, 02:30
if(k1+k2+k3+k4>=2,1,if(k1+k2+k3+k4<=-2,-1,prev))

üstad bu kısmı anlayamadim biraz daha açabilirmisin, prev felan girmiş işin içine :)

uufuk
01-09-2016, 05:00
if(k1+k2+k3+k4>=2,1,if(k1+k2+k3+k4<=-2,-1,prev))

üstad bu kısmı anlayamadim biraz daha açabilirmisin, prev felan girmiş işin içine :)

Niçin anlamak için kendiniz ugraşmıyorda hazır sunulanında tarifini istiyorsunuz...
Kek tarifi almak için,unu,yagı,şekeri,tuzu,ateşi v.s hakkında birşeyler bilmek lazım..
Otomobil kullanmadan,trafik kurallarını bilmek özümsemek gerek..
Operatör,fonksiyon ve indikatörlerin işlevini bilmeden ugraşı,trafik lambalarını dekor sanan sürücünün haline benzer..
Genel hatamız oldugu için yazdım,sadece size özel degil genel...


k1:=if(mov(c,9,e)>mov(c,18,e),1,-1);
k2:=if(RSI()>50,1,-1);
k3:=if(MACDTrigger()<MACD AND MACD>0,1,-1);
k4:=if(STOFD()<STOFK() AND STOFK()>20,1,-1);
valuewhen(1,if(k1+k2+k3+k4>=2,1,if(k1+k2+k3+k4<=-2,-1,0)),if(k1+k2+k3+k4>=2,1,if(k1+k2+k3+k4<=-2,-1,0)))

prevsiz aynı kapıya çıkar.....

Overall
01-09-2016, 10:09
UUFUK hocam merhaba,

Matriks standart formülleri içerisinde yer alan PHL1 indikatörüne göre explorer da arama yapmak istiyorum ancak açık kod olarak gelmiyor, bunu arama yapmamızın bir yolu varmıdır ?

LastValue(PVTRES3());
LastValue(PVTRES2());
LastValue(PVTRES1());
LastValue(PVT());
LastValue(PVTSUP1());
LastValue(PVTSUP2());
LastValue(PVTSUP3())
buyur kardeşim pivotların açık hali Lastvalue son günkü değeri düz çizgi halinde göstermek içindir.
explorerda arama yapmak için Cross(c,PVT()) kullanılabilir sanırım

Pivotların daha da açık halini istersen sayın uufuk gerilerde paylaşmıştı

NW:=ROC(Hour(),1,$)<0;x1t:=ValueWhen(1,NW=-1,Cum(1));
WH:=ValueWhen(1,Nw,Ref(HighestSince(1,Nw,H),-1));
WL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(LowestSince(1,Nw,L),-1));
WCL:=ValueWhen(1,Nw,Ref(C,-1));
Pivot:=if(cum(1)=>x1t, ( WH + WCL + WL )/3,0);
R3:=if(cum(1)=>x1t,WH + 2*(Pivot - WL),0);
R1:=if(cum(1)=>x1t, 2 * Pivot -WL,0);
S1:=if(cum(1)=>x1t, 2 * Pivot - WH,0);
R2:= if(cum(1)=>x1t,Pivot + (R1 - S1),0);
S2:= if(cum(1)=>x1t,Pivot - (R1 - S1),0);
S3:= if(cum(1)=>x1t,WL - 2*(WH - Pivot),0);
R3:=int(R3/0.025)*0.025;
R2:=int(R2/0.025)*0.025;
R1:=int(R1/0.025)*0.025;
Pivot:=int(Pivot/0.025)*0.025;
S1:=int(S1/0.025)*0.025;
S2:=int(S2/0.025)*0.025;
S3:=int(S3/0.025)*0.025; bu şekilde

edit : siz phl1 sormuşsunuz ben pivotları yazdım phl1 in de bu koddan faydalanarak yazılabilir

DEU2004
01-09-2016, 10:52
Most u modifiye ettim. Ama Öyle bir trend olmalı ki hep kar ile sattırmalı dedim. Most testere piyasasında zarar ettiriyor. Bunu engellemek yeterli diye düşündüm. Diğer bir hususta trendin her periyodda çalışıyor olması.

syn kafkaf, sanırım izmirdesiniz, ben de izmirdeyim. Modifikasyonlu mostu bende kullanıyorum ancak dediğiniz gibi zig zag piyasasında zarar ettiriyor. Bunu nasıl engellediğinizi direk yazmasanızda hangi indikatörle birleştirdiğinizi belirtirseniz sevinirim. kendi sistemimi geliştirmeye çalışıyorum. ben mostun içinde moving average kullanıyorum.

DEU2004
01-09-2016, 11:00
üstatlara bir sorum olacak.

MACD ve triggerı sıfır çizgisinin altına inmeden hemen üzerindeki kesişimleri bulacak bir formul yazmak istiyorum. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Önemli olan MACD düşüş trendindeyken sıfıra gelmeden dönüş yapıp triggerı yukarı kesmesi.
teşekkürler

uufuk
01-09-2016, 13:06
üstatlara bir sorum olacak.

MACD ve triggerı sıfır çizgisinin altına inmeden hemen üzerindeki kesişimleri bulacak bir formul yazmak istiyorum. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Önemli olan MACD düşüş trendindeyken sıfıra gelmeden dönüş yapıp triggerı yukarı kesmesi.
teşekkürler

"hemen" bir deger seviye degildir.....

"MACD düşüş trendindeyken" bunun tarifi nedir...

Muallak ifadeler matamatikle ifade edilmez,formul kesin tarifin sonucudur...

DEU2004
01-09-2016, 16:13
"hemen" bir deger seviye degildir.....

"MACD düşüş trendindeyken" bunun tarifi nedir...

Muallak ifadeler matamatikle ifade edilmez,formul kesin tarifin sonucudur...

hocam daha açık ifade edeyim. haklısınız.

MACD çizgileri 0 dan büyük ve 0,025 den küçük bir değerde olmalı. ve trigger macd yi bu aralıkta yukarı doğru kesmiş olmalı.

uufuk
01-09-2016, 19:25
hocam daha açık ifade edeyim. haklısınız.

MACD çizgileri 0 dan büyük ve 0,025 den küçük bir değerde olmalı. ve trigger macd yi bu aralıkta yukarı doğru kesmiş olmalı.


MACD iki ortalamanın fark degerini gösterir.
Deger grafik framesi (5,15,...60dk,gün,haftalık) ve ensturuman fiyatıyla alakalı olur...
0,025 ifadesi yine muallaktır.
1TL lik grafikle 100000 TL lik grafik düşünün 0,025 bir mana ifade etmez.
Örnekler aşagıda.

http://i.hizliresim.com/ZYdddk.png


http://i.hizliresim.com/Xd444O.png

Çözümü varmı var...

DEU2004
01-09-2016, 19:28
MACD iki ortalamanın fark degerini gösterir.
Deger grafik framesi (5,15,...60dk,gün,haftalık) ve ensturuman fiyatıyla alakalı olur...
0,025 ifadesi yine muallaktır.
1TL lik grafikle 100000 TL lik grafik düşünün 0,025 bir mana ifade etmez.
Örnekler aşagıda.

http://i.hizliresim.com/ZYdddk.png


http://i.hizliresim.com/Xd444O.png

Çözümü varmı var...

o zaman yüzdelik bir değer atanabilir. yani 0 ın üzerinde %2,5 luk bir artı pay içerisinde gibi...

bu şekilde yazılabilinir mi?
gördüğüm kadarı ile bu tarz trend dönüşleri çok hızlı ralliler görünüyor genellikle. seanslık veya günlük te odaklanacak şekilde


Sent from my iPhone using Tapatalk

uufuk
01-09-2016, 19:51
http://i.hizliresim.com/40llyq.png

Grafikde,MACD,DEU2004 ve POSC indikatorler var..

DEU=POSCnin % hesaplanmışı,diger degişle % sel gösterimli MACD dir.

http://i.hizliresim.com/Xd44AO.png

DEU2004 formulu iki türlü olabilir,basit yüzde hesabı o kadar..

((mov(c,12,e)/mov(c,26,e))-1)*100 ---------->1.hesap yolu
100*(mov(c,12,e)-mov(c,26,e))/mov(c,26,e) -------> 2.hesap yolu

Şimdi belirleyecemiz seviye fiyatdan bagımsız olabilir,Fiyatın 0.025 i gibi...
Devamı var....

kafkaf
01-09-2016, 20:03
syn kafkaf, sanırım izmirdesiniz, ben de izmirdeyim. Modifikasyonlu mostu bende kullanıyorum ancak dediğiniz gibi zig zag piyasasında zarar ettiriyor. Bunu nasıl engellediğinizi direk yazmasanızda hangi indikatörle birleştirdiğinizi belirtirseniz sevinirim. kendi sistemimi geliştirmeye çalışıyorum. ben mostun içinde moving average kullanıyorum.
Most çizgisini, fiyatı yakın takip eden hareketli ortalama (dema, tema,...) ile ortalayarak basit bir çözüm elde edebilirsiniz. Ancak daha kesin (karlı) çözümler için daha karışık yol mevcut.

uufuk
01-09-2016, 20:56
http://i.hizliresim.com/7Av7QP.png


DEU2

a:=((mov(c,12,e)/mov(c,26,e))-1)*100;
a; mov(a,9,e)

DEU3

a:=((mov(c,12,e)/mov(c,26,e))-1)*100; b:=mov(a,9,e);
a>0 and a<0.05 and a<b

DEU2004
02-09-2016, 09:32
http://i.hizliresim.com/7Av7QP.png


DEU2

a:=((mov(c,12,e)/mov(c,26,e))-1)*100;
a; mov(a,9,e)

DEU3

a:=((mov(c,12,e)/mov(c,26,e))-1)*100; b:=mov(a,9,e);
a>0 and a<0.05 and a<b

üstat emeklerin için çok teşekkürler. sanki satlarda sinyal veriyor. belirttiğimiz aralıkta MACD nin kırmızı çizgisi maviyi yukarı kesecek şekilde modifiye edebilir miyiz?

uufuk
02-09-2016, 09:51
üstat emeklerin için çok teşekkürler. sanki satlarda sinyal veriyor. belirttiğimiz aralıkta MACD nin kırmızı çizgisi maviyi yukarı kesecek şekilde modifiye edebilir miyiz?

Temel espriyi sebebleriyle birlikde anlatdım,örnekledim.
İstedigin gibi geliştire vede degiştire bilirsiniz.

DEU2004
02-09-2016, 10:43
Temel espriyi sebebleriyle birlikde anlatdım,örnekledim.
İstedigin gibi geliştire vede degiştire bilirsiniz.

aynen üstat pardon, tabiki değiştiririm. emeklerin için çok teşekkürler


Sent from my iPhone using Tapatalk

DEU2004
03-09-2016, 14:30
Temel espriyi sebebleriyle birlikde anlatdım,örnekledim.
İstedigin gibi geliştire vede degiştire bilirsiniz.

üstat peki RSI da pozitif uyumsuzlukları bulabilecek bir explorer formulü yazmak mümkün müdür?


Sent from my iPhone using Tapatalk

mtasdelen
04-09-2016, 13:48
Uufuk ve mystic hocam başta olmak üzere, hocam diye hitap ettiğim ve diğer tüm arkadaşlarada selamlar. 100 sayfa geride kalmışım. ( iş ve özel hayat ) 2 gün boyunca son 100 sayfayı okudum valla. Uufuk hocam ne diyim sizin sinirlendiğinizi gördüğüm 720. civarı sayfalarda biraz memnum oldum. :) Ben sizi melek zannediyordum. Meğersem insanmışsınız :P Bu kadar sabırla ve sebatla hala cevap veren bir insanı bile .......Mysticde biraz uzaklaşmış gibi.

Sağlığınız nasıl oldu uufuk hocam? Pek bir bilgi göremedim. Ben forumdan uzaklaşmadan önceki zamanda kaldım bilgi olarak (zamanda görecililik ). Kusura bakmayın.

Deu2004, uyumsuzluklara göre para kazanmak istiyorsan bunu el-göz yordamıyla yapmak zorundasın. Çünkü uyumsuzluk bittiğinde, "aaa burada uyumsuzluk varmış" diyebilirsin. Buda sana bir olasılık verir ama para kazandıracak, risk/getiri oranı 1/2 üstünde olacak bir olasılık değil maalesef. Yada "aaaa burada uyumsuzluk başladı". ( kafanda bir olasılık başlatır )Buna göre bir işlem kararı vermeye çalışırsan bu seferde diğer tüm indikötörlerini bir kenara atmak zorunda kalırsın. Adı üstünde, macd, stokastikler, rsı, williamR vs. Hangisinde görüyorsan, o indikatörün söylediğine ters birşey yapmak zorundasın. Uyumsuzluk para kazandırır / para kaybettirir. Ama bunun olasılığı bir haraketli ortalamaya göre al/sat/tut kararından hiçbir farkı yoktur. Hatta daha tehlikelidir. Çünkü piyasa sadece matematiksel veriyle hareket etmiyor. örnek : Konsolosluğun basıldığı gün borsa düşerken, ankara patlamasında piyasa tın konumundaydı. O esnada birçok indikatörde uyumsuzluk vardı. O uyumsuzluklara göre işlem yapmaya çalışırsan birinde zarar, birinde kar ederdin.

Sana yol gösteren, sisteminin/stretejinin temel direği olan ölçümle aracında bir fiyat kanalı oluşturmak, o kanalda kar, zarar konumlarını belirlemek, en iyisidir. O kanal içinde uyumsuzluk oluşmuş / oluşmamış önemi kalmaz. Psikolojin rahat olur.

Bir arkadaş için yazmıştım. Rsı bant indikatörü. Sadece fiyat kanalına örnek olsun diye veriyorum. Rsi'da size göre kritik olan bölgeye girdiği zamandaki fiyat hareketin en tepe ve en düşüğünü alır. Bir kanal çizer. Kanal dışına çıkış. Pozizyona uygunsa devam, değilse çıkarsınız. ( basit mantık ). Rsi da zamanı girerseniz. Size göre rsı da kritik olan değeri girersiniz. ( system testerde optimizasyonla yapmanız tavsiye edilir ) Kanalın en ortası en uygun yer. kanal dışına çıkış malum. Kanal içindeki hiçbir hareket sizi korkutmaz. Çünkü oradaki her hareket sizin olasılığınıza uygun. İster uyumsuzluk oluşssunuz, ister HO'nuz 1 barlığına kırılsın önemi kalmaz.
not: Kendinize göre başka şeylerle desteklemek zorundasınız.

http://i68.tinypic.com/yfmz6.jpg
http://i68.tinypic.com/343hq89.jpg
İndikatör Formül
Period:= Input("Rsı degerini gir", 2, 5000, 10);
RsiLow:=Input("Rsı alt bant degeri gir", 2, 5000, 25);
RsiMiddle:= Input("Rsı orta degerini gir", 2, 5000, 50);
RsiHigh:=Input("Rsı ust degerini gir", 2, 5000, 85);
AltbantLow:=valuewhen(1,Cross(RSI(C,Period),RsiLow ),L);
AltbantHigh:=valuewhen(1,Cross(RSI(C,Period),RsiLo w),H);
OrtabantLow:=valuewhen(1,Cross(RSI(C,Period),RsiMi ddle),L);
OrtabantHigh:=valuewhen(1,Cross(RSI(C,Period),RsiM iddle),H);
UstbantLow:=valuewhen(1,Cross(RSI(C,Period),RsiHig h),L);
UstbantHigh:=valuewhen(1,Cross(RSI(C,Period),RsiHi gh),H);
AltbantLow;
altbantHigh;
OrtabantLow;
OrtabantHigh;
(OrtabantLow+OrtabantHigh)/2;
UstbantLow;
UstbantHigh

RENKLENDİRME :
L1,L2 KIRMIZI- L3 L4 MAVİ-L5 BEYAZ- L6,L7 YEŞİL

DEU2004
04-09-2016, 13:58
mtasdelen, yorum ve bilgilendirme için teşekkürler.
foruma başka bir sorum olacak, sizce öncü göstergeler nelerdir?


Sent from my iPhone using Tapatalk

uufuk
04-09-2016, 14:07
mtasdelen, yorum ve bilgilendirme için teşekkürler.
foruma başka bir sorum olacak, sizce öncü göstergeler nelerdir?
Sent from my iPhone using Tapatalk

FİYAT
Digerleri fiyatın kuyrugu.....

mtasdelen
04-09-2016, 16:24
Teknik analiz için fiyattaki değişim. Bunuda en hızlı ölçen momentum indikatörleri.
Sıradan halk için. Bloomberg tv'deki "bugün borsalar haftaya/güne ralli ile başlandı" cümlesi.
Temel analizci için bilanço yayınlanma tarihindeki bilançolar.
Ekonomistler için pmı verileri-işsizlik oranları-üfe-tüfe vs. ( sonu yok )
Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül sohbet ister kahve bahaneciler için, dünya merkez bankası toplantı tutanakları.
Amerika-ingiltere-rusya-almanya-israil için dünyada açtıkları ve devam eden savaş sayılarındaki artış-eksiliş sayısı.

mystic
04-09-2016, 17:09
FİYAT
Digerleri fiyatın kuyrugu.....


Teknik analiz için fiyattaki değişim. Bunuda en hızlı ölçen momentum indikatörleri.


Ufuk hocam tek kelimeyle özetlemiş :he:

Üstüne söylenecek çok şey yok..

Aslında momentum nedir ?

Hız :)

Neyin hızı ? fiyatlar arka arkaya birbirinden yüksek mi düşük mü ?

otomatik robot yazılmayacak ise barlara yani fiyata odaklanmayı öneririz :)

http://i.hizliresim.com/znnNbg.png (http://hizliresim.com/znnNbg)

DEU2004
04-09-2016, 19:59
parayla satın alınamayacak yorumlar için teşekkürler. tapatalk tan teşekkür butonu çıkmıyor maalesef.


Sent from my iPhone using Tapatalk

mystic
04-09-2016, 22:48
mtasdelen, yorum ve bilgilendirme için teşekkürler.
foruma başka bir sorum olacak, sizce öncü göstergeler nelerdir?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Başlangıç olarak ne önerirsiniz diyorsanız ?

OHLC bar yerine mum(candle), düşen/yükselen renkleri işaretleyin..

Ekrana tek bir indikatör Bollinger Band ekleyin..

Daralma ve genişlemelerini geçmiş grafiklerde değil canlı olarak takip edin..

Kolay gelsin :he:

DEU2004
04-09-2016, 23:03
tüm yorumlar için sonsuz teşekkürler.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Overall
04-09-2016, 23:24
Geçenlerde pviot soran bir arkadaş vardı
http://www.kudretayyildir.com/wp-content/uploads/2015/12/2-600x217.png
kolayca yazılabilir

uufuk
05-09-2016, 08:59
selam,
uzman arkadaşlara bir soru;

yazdığım AL koşulunu 60 dakikalık bir grafikte uyguladım
SAT koşulunu yazarken 5 dakikalık grafiğindeki bir değere göre koşul sağlansın istiyorsam hangi komutu kullanacağım

mesela
taramam 60 dakikalıkta ve
AL koşulum 5 günlük 20 günlüğü yukarı kestiğinde
sat koşulum 5 dakikalıktaki 5 günlüğün 20 günlüğü aşşağıya kestiği değer
gibi..

yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler



Dostum,bir kodluk bir "komut"luk iş degil...
Saatlık ortalamaları 5dk grafikde oluşturacaksınız...
5 dk üzerinde istediginiz ortalamalar cizilecek şablon budur..
Bu şablonu sistem tester, expert advisor veya explorer e uyarlayacaksınız..

http://i.hizliresim.com/v4W58O.png



Sadece ortalama degil, birçok indikatoru cizip formulsuz grafik olarak geçmişde paylaşmışdım..
İpucu...
1-İndikatorun açık formulunu bil..
Test et matriks formulleri bazılarında Metastock la ufak fark var..
2-5 dk lık datadan(grafıkden) saatlık istedigin degeri (O-H-L-C-V) elde et....
3-Açık formule uygun şekilde monte et..

Başarılar..



Arkadaşlar Dönemcevir kullanmadan 1 dklik veriden 5 dklik datayi nasil üretebiliriz ? DonemCevir robotta aksamalara neden oluyor.

İdealde hazır dönemcevir var ama Metatrader gibi mevcut grafdan degil üst frame datadan bilgi(deger) çekiyor sonuç repaint...



http://i.hizliresim.com/A30o0L.png



1dak grafdan 5 dakıkalık data çekmek için bar belirleme formulu...

N5mun:=MINUTE()/5=int(MINUTE()/5) or HOUR()<>ref(HOUR(),-1);
N5mun

Repaint yapmadan bir bar(üst frame) geriden çizilen 20 barlık(20*5dak) mov örnegi....

Artık idealcılar gerisini getirsin...

.......................
1dk lık grafikden refarans alınacak, 5 dakıkalık data çekmek için bar belirleme formulu...

N5mun:=MINUTE()/5=int(MINUTE()/5) or HOUR()<>ref(HOUR(),-1);
N5mun

Özelden sorulan 5dk lık grafdan refarans alınacak, (15_20_30_60_Günlük) dakıkalık data çekmek için bar belirleme formulleri
mantık aynı..

Nweek:=(ROC(DAYOFWEEK(),1,$)<0 AND Ref(DayOfWeek(),-1)<>5) OR ROC(DAYOFWEEK(),1,$)<0 ;
Nday:=DAYOFMONTH()<>ref(DAYOFMONTH(),-1) ;
Nhour:=HOUR()<>ref(HOUR(),-1) ;
N30mun:=MINUTE()/30=int(MINUTE()/30) or HOUR()<>ref(HOUR(),-1);
N20mun:=MINUTE()/20=int(MINUTE()/20) or HOUR()<>ref(HOUR(),-1);

Devamını getirin,her bilgi herkese verilmez,hak edecek olanlar alır.
Devamını getirir,geliştirir......

Soydan
05-09-2016, 10:37
.......Mysticde biraz uzaklaşmış gibi.

o arkadaşımız da parayı buldu,,, forumun diğer zenginleriynen beraber Viop-24 topiğinde takılıyor artık... :kahkah: hayat onlara güzel a.k. ... :party:

uufuk
05-09-2016, 13:15
http://i.hizliresim.com/LQZgaj.png


Göstergeler,bizim için degil;sistemlerimiz için belirli peryot dahilinde durum vaziyet tanımlamasıdır..
Yani sihirli bir şey degildir,algınızı tartın ve degiştirin...
İyi indikator durumu matamatiksel olarak en dogru tarif edendir.

Overall
05-09-2016, 13:24
İdealde hazır dönemcevir var ama Metatrader gibi mevcut grafdan degil üst frame datadan bilgi(deger) çekiyor sonuç repaint...




.......................
1dk lık grafikden refarans alınacak, 5 dakıkalık data çekmek için bar belirleme formulu...

N5mun:=MINUTE()/5=int(MINUTE()/5) or HOUR()<>ref(HOUR(),-1);
N5mun

Özelden sorulan 5dk lık grafdan refarans alınacak, (15_20_30_60_Günlük) dakıkalık data çekmek için bar belirleme formulleri
mantık aynı..

Nweek:=(ROC(DAYOFWEEK(),1,$)<0 AND Ref(DayOfWeek(),-1)<>5) OR ROC(DAYOFWEEK(),1,$)<0 ;
Nday:=DAYOFMONTH()<>ref(DAYOFMONTH(),-1) ;
Nhour:=HOUR()<>ref(HOUR(),-1) ;
N30mun:=MINUTE()/30=int(MINUTE()/30) or HOUR()<>ref(HOUR(),-1);
N20mun:=MINUTE()/20=int(MINUTE()/20) or HOUR()<>ref(HOUR(),-1);

Devamını getirin,her bilgi herkese verilmez,hak edecek olanlar alır.
Devamını getirir,geliştirir......

Nweek:=(ROC(DAYOFWEEK(),1,$)<0 AND Ref(DayOfWeek(),-1)<>5) OR ROC(DAYOFWEEK(),1,$)<0 ;
Nday:=DAYOFMONTH()<>ref(DAYOFMONTH(),-1) ;
Nhour:=HOUR()<>ref(HOUR(),-1) ;
N60mun:=MINUTE()/60=int(MINUTE()/60) or HOUR()<>ref(HOUR(),-1);
N30mun:=MINUTE()/30=int(MINUTE()/30) or HOUR()<>ref(HOUR(),-1);
N20mun:=MINUTE()/20=int(MINUTE()/20) or HOUR()<>ref(HOUR(),-1);
N60mun;N30mun;N20MUN;
MOV(N60mun,50,s)
şeklinde düşündüm ama yemedi üstad
şimdi bir mavın açık formulü MOV(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW TSF) olduğuna göre saatlikte 50 mavı 5 dklık grafiğe çekmek için data kısmına N60mun yazmam gerekir diye düşündüm devamı da zaten 50,s şeklinde sıralanıyor ama sonuç vermedi nerede hata yapıyor olabilirim

uufuk
05-09-2016, 14:03
şimdi bir mavın açık formulü MOV(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW TSF) olduğuna göre saatlikte 50 mavı 5 dklık grafiğe çekmek için data kısmına N60mun yazmam gerekir diye düşündüm devamı da zaten 50,s şeklinde sıralanıyor ama sonuç vermedi nerede hata yapıyor olabilirim

Bu sorunun cevabı olmaz..Soru içinde dogru diye alınan dayanak yanlış.
Önce ortalama nedir sorusunu cevapla ,sonra devam et....
Eskilerin "Teb demeden Taberekeye çıkmak" diye sözü vardı. :düsün:

Overall
05-09-2016, 16:08
Bu sorunun cevabı olmaz..Soru içinde dogru diye alınan dayanak yanlış.
Önce ortalama nedir sorusunu cevapla ,sonra devam et....
Eskilerin "Teb demeden Taberekeye çıkmak" diye sözü vardı. :düsün:
ben artık pes ettim bilgimin yeterli olmadığına inanıyorum umarım yapan olur ve paylaşır herşey için teşekkürler

Drift
05-09-2016, 22:49
dostlar cross lardan oluşan bir yapıda , matrikste bir bar geciktir diyince sinyali repaint yapıyor.

nasıl bi çözüm bulabilirim.

Drift
05-09-2016, 23:14
@mystic dostumuz cevapladı sağolsun.

mtasdelen
06-09-2016, 16:39
o arkadaşımız da parayı buldu,,, forumun diğer zenginleriynen beraber Viop-24 topiğinde takılıyor artık... :kahkah: hayat onlara güzel a.k. ... :party:

Çok itici bir mesaj kusura bakmayın. Son 6 ay ve 9 ay içinde bulunduğum özel durumlardan dolayı dahada bir irite edici geliyor. Borsadan kazandıklarım bir akrabaya borç verme gafletinden gitti. Siz böyle bir mesaj yazıyorsanız bendede size karşı irite oluşturan bir durum olmuş. özür dilerim. Ama size karşı. "a.k" li bir mesaj yazıp kahkaha atacak bir mesaj yazmayacam. Mystic 700. sayfalardan sonra pek bir aktif değil. Bu bir gerçek. uufuk hocamı 720. civarlarında sinirlendiren biri olmuş. Buda bir gerçek. 1. sayfadan beri üslubunu bildiğim bir insanın ilk defa üslup dışı bir mesajını gördüm. Yalnız profilinize baktığımda gördüğüm bir gerçek daha var onu söylemeden edemicem. Bana dediklerinizi siz yapıyorsunuz. Viop sayfalarında maşallahınızın var. Kahve sohbetleriniz gırla.

Bende o tarz sohbet etmek istiyorum şimdi.

Sonucu sıfıra dayalı bir oyun oynuyoruz. ( not: google'a "sonucu sıfıra dayalı oyun" yazın. wikipediden ve diğer sitelerden çıkan bir kaç yazıyı okuyun. ekonomi ve psikolojisinin birleşimi yeni bir ekol/kuram / oyun kuramı. Savaş stratejilerinden, karı-koca yaptığımız kavgalara, mağazalarda yaptığınız alışverişe kadar herşeye uyuyor. Çok zevkli bir konudur. Gerçekten boş zamanınızda bir okuyun. Ben mesleğim olan psikolojik danışmanlıktan dolayı konuya bayağı ilgiliyim. )

Sonucu sıfıra dayalı bir oyunda sadece oyun kurucusu kazanır, oyunculardan kimse kazanamaz. Sadece yaşamaya ve savaşmaya/ oyuna devam edebilecek pozisyonlarda duran insanlar vardır. Sonuca sıfıra dayalı oyunlarda kazanmanın( görece- aslında ayakta kalabilmek )tek yolu herkesin yaptığı ve uyguladığı stratejiden aykırı / uzak hamleler yapmaktır. O hamleleri yaparkende en bilimsel tercihi seçen oyunda sürekli devam eder. Termodinamik kanunların özetiyle de örtüşür. Savaşabilirsin-Kazanamazsın, ( enerjinin korunumu ) Savaşabilirsin-kaybedeceksin( entropi), savaşamazsın-kaybedeceksin ( mutlak sıfır).

Ne bu işe kafamı taktığımdan, nede hayatım boyunca asla türev piyasalara girmem ve işlem yapmam. ( viopta para kazanmıyorum) Sadece hisse senedi. ( bir maldır ve o mal bana aittir. Satıncaya kadar benim olmaya devam eder. Dayanak varlık olmadığı ve o dayanağa dayalı bir sayı ( dayanak varlığın riski ) olmadığı için işlem ben satış kararı alıncaya kadar belkide ömür boyu açık bir şekilde bekleyebilir.) Kişisel tercih meselesi. Sonucu sıfıra dayalı bir oyunda kağnı hızıyla hareket eden bir trende de durabilirsiniz, süper hızlı trenede binebilirsiniz. Herkesin ötanazi hakkı kendinedir sonuçta. Bazısı son durağa daha hızlı gitmeyi tercih edebilir.

Soydan
07-09-2016, 01:25
Çok itici bir mesaj kusura bakmayın. ............. ............
............ ......... ......... ..................... .......

............ ....... Bazısı son durağa daha hızlı gitmeyi tercih edebilir.

itibarınızı gönderdim.. :) ayrıca mesleği psikolojik danışmanlık olan birisi ile "ticari matematiğe felsefi yaklaşımlar" tartışmasına girmek pek zekice olmaz diye düşünüyorum.. niyetim hoş bir seda idi, haddimi aşıp zıddıma dönmüşüm, kusura kalmayın. mystic ağbeynen evvelinden sohbetim olduğundan yannış annamayacağını tahmin ediyorum.

caralis
07-09-2016, 21:34
Selam Ufuk Hocam ,

Valuewhen benzeri timewhen gibi bir indikator yok. Yazmanız mumkun mu acaba?

Mesela cizilen trend cizgisine degen fiyat grafiginde iki degme noktası arasında gecen süreyi hesaplamak istiyorum da.
Tesekkurler
İsa

KOSA
07-09-2016, 21:40
Soydan şimdiye 9 defa batmış olmalı ama görüyorumki hala oyunda galiba.

Soydan
07-09-2016, 22:50
hisse.net'te ilk açtığım topik "ÇiziYorum.." geldi aklıma.. :) 3 tane jurik ortalaması ve 5 tane de kendi kıçımdan icat ettiğim "kural" ile hareketi takip ediyordum ve içerde ya da dışarda olmam gereken durumları tespit ederek bununla ilgili paylaşımlar yapıyordum.. şimdi dönüp bakınca o mantık hala çalışıyor... uyabilirsen para da kazandırıyor..

sonra ne hikmetse yeterli gelmedi o sistem ve yeni arayışlar başladı.. daha iyisi var mı acep ? arayışı..

olmaz mı ? var tabi.. zilyon tane farklı hesaplama geçti elimin altından..

öğrendiğim en değerli ve en önemli şey yani Oyunda kalmanın kuralı; Para Yönetimi ve Disiplin.

Para yönetimi kolay görünür ama değildir.. Nefsini terbiye etmen gerekir önce..

Disiplin ise ancak ve ancak forumlara, şuralara, buralara yazmamak ve okumamak ile sağlanabilir.. yani kendini gürültü kirliliğinden uzak tutacaksın..

uufuk
08-09-2016, 08:11
Selam Ufuk Hocam ,

Valuewhen benzeri timewhen gibi bir indikator yok. Yazmanız mumkun mu acaba?

Mesela cizilen trend cizgisine degen fiyat grafiginde iki degme noktası arasında gecen süreyi hesaplamak istiyorum da.
Tesekkurler
İsa

Barsince fonksiyonu var olay sonrası barları sayar...
Valuewhen ile olay tarihini tesbit edebilirsiniz...

KOSA
08-09-2016, 08:24
hisse.net'te ilk açtığım topik "ÇiziYorum.." geldi aklıma.. :) 3 tane jurik ortalaması ve 5 tane de ke
Bir diğer, hiç poza girmezsin!

DEU2004
08-09-2016, 09:46
Barsince fonksiyonu var olay sonrası barları sayar...
Valuewhen ile olay tarihini tesbit edebilirsiniz...

bu fonksiyonları detaylı anlatan bir kaynak var mı?


Sent from my iPhone using Tapatalk

uufuk
08-09-2016, 09:59
bu fonksiyonları detaylı anlatan bir kaynak var mı?


Sent from my iPhone using Tapatalk


Yaşar Erdinç hocanın kitabı türkçe....
http://www.bilgeyatirimci.com/yatvetekanaliz.pdf

Soydan
08-09-2016, 10:44
Bir diğer, hiç poza girmezsin!

ihtimaldir, olabilir.. Akademik çalışma için araştırma yapıyordur mesela ??

ille de oyunun içine girip masaya para koymak zorunda değil düşünüp fikir yürütebilmek için.. gözlem yapıyordur... içerideki adam nakit cash parayı hedeflerken, gözlemci olan adam bilgiyi hedefliyordur.. ihtiyaç meselesi yani.. herkesin ihtiyacı farklı.. uzun vadede, "Bilgi" Para'dan daha faydalı bir araçtır ?? olamaz mı ? :wink:

son olarak içeridekilerden biri isen eğer, ille de "PARA YÖNETİMİ"diyorum,,, başka da hiç bir şey demiyorum..
Para yönetimini yapamayan adama hangi altın göstergeyi verirsen ver, sıfırlaması kaçınılmazdır.. bana inanmayan denesin kendi görsün.. :)

BJK Coccinella
08-09-2016, 17:48
bu fonksiyonları detaylı anlatan bir kaynak var mı?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Belki işinize yarar? "Metastock Formula Primer" (http://s9.dosya.tc/server/d9r1qw/METASTOCK_FORMULA_PRIMER.pdf.html)

BJK Coccinella
08-09-2016, 21:15
Bu da Türkçe kaynak. "Metastock Formül Dili" (http://s9.dosya.tc/server/ncyvyb/METASTOCK_FORMUL_DILI.doc.html)

pazar
11-09-2016, 10:14
Ufuk hocam kurban bayramı hediyemiz var mı ? Allah kesilen kurbanlarımizi kabul etsin. Hayırlısı

DEU2004
11-09-2016, 14:50
bazıları indikatör olarak escape dedikleri birşey kullanıyor. bilen var mı?


Sent from my iPhone using Tapatalk

uufuk
11-09-2016, 22:08
Ufuk hocam kurban bayramı hediyemiz var mı ? Allah kesilen kurbanlarımizi kabul etsin. Hayırlısı

Uufuk


https://www.youtube.com/watch?v=LK6zM80QnJE

Bu egitime (Webinar) 1000 katılımcı olmuş....
Örnek sistem verilmiş,izleyin...
Formulasyonunu bayram hediyesi olarak vereyim....

uufuk
12-09-2016, 15:09
http://i.hizliresim.com/byLzvd.png

Başlangıç stoploss 50 puan ile degişe bilirsiniz...


al:=c>mov(h,20,e) and RSI(10)>55 and RSI(10)>mov(RSI(10),10,s);
sat:=c<mov(l,20,e) and RSI(10)<45 and RSI(10)<mov(RSI(10),10,s);
t:=valuewhen(1,sat-al,sat-al);
q:=if(Cross(t,0.5),mov(l,20,e)-0.050,if(t=1,mov(l,10,e),if(Cross(-0.5,t),mov(h,20,e)+0.050,if(t=-1,mov(h,10,e),0))));
al ;
t=1 and q>c;
sat;
t=-1 and q<c


http://i.hizliresim.com/0yGMAB.png

Drift
12-09-2016, 15:45
ufuk üstad teşekkürler emeğe saygı :) bayramınız kutlu olsun.

:super:

pazar
12-09-2016, 16:58
Eyvallah Allah nasip ederse önümüzdeki ramazan bayramını iple çekiyorum kim öle kim kala

uufuk
12-09-2016, 17:05
Eyvallah Allah nasip ederse önümüzdeki ramazan bayramını iple çekiyorum kim öle kim kala

Makul,mantıklı sorularınızı her zaman sorabilirsiniz....

Overall
12-09-2016, 18:10
MOST da arşivlendi

http://i.hizliresim.com/mr3JdV.png

bir de bunu paylaşsanız çok makbule geçecekti iyi bayramlar

uufuk
13-09-2016, 11:34
bir de bunu paylaşsanız çok makbule geçecekti iyi bayramlar

Geçmişde paylaştıgım bu formülleri irdeleyip kavrasaydınız cevabı kendiniz verirdiniz...
Amacım sizlerin birşeyler yapması..
"Eelden gelen övün olmaz,olsada vaktinde bulunmaz" boşunamı Atalar demiş...

Bu gönderileri ararken paylaşdıklarıma baktım;bana siz ve MATRİKS ikinci birer emekli maaşı baglamanız gerekir diye düşündüm...
:he: :yes: :notr:

Selam herkese,
Matriks'te 5dk veri grafiğinde 60dk dataya ait 20 periyod hareketli ortalamayı nasıl çizdirebiliriz?
Matriks'e sordum; aldığım cevap "olmaz" oldu. Ama ben yapılabildiğini duydum. Yardım eden Matriks uzmanı arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.


http://imageshack.us/a/img545/1057/gnoy.png
http://imageshack.us/a/img842/2668/0s66.png
Dostum daha önceleri oluşturmuştum buyrun hayrını gör...Sizin için 20 saatlık yaptım...

SaatlikBasitOrt
Dw:=If(MINUTE()<=Ref(MINUTE(),-1),1,0);
Wt:=valuewhen(1,dw=1,ref(c,-1));
(valuewhen(2,dw=1,wt)+valuewhen(3,dw=1,wt)+valuewh en(4,dw=1,wt)+valuewhen(5,dw=1,wt)+
valuewhen(6,dw=1,wt)+valuewhen(7,dw=1,wt)+valuewhe n(8,dw=1,wt)+valuewhen(9,dw=1,wt)+
valuewhen(10,dw=1,wt)+valuewhen(11,dw=1,wt)+valuew hen(12,dw=1,wt)+valuewhen(13,dw=1,wt)+
valuewhen(14,dw=1,wt)+valuewhen(15,dw=1,wt)+valuew hen(16,dw=1,wt)+valuewhen(17,dw=1,wt)+
valuewhen(18,dw=1,wt)+valuewhen(19,dw=1,wt)+valuew hen(20,dw=1,wt)+wt)/20


SaatlikAgirlikliOrt

Dw:=If(MINUTE()<=Ref(MINUTE(),-1),1,0);
Wt:=valuewhen(1,dw=1,ref(c,-1));
(wt*20+valuewhen(2,dw=1,wt)*19+valuewhen(3,dw=1,wt )*18+valuewhen(4,dw=1,wt)*17+valuewhen(5,dw=1,wt)* 16+
valuewhen(6,dw=1,wt)*15+valuewhen(7,dw=1,wt)*14+va luewhen(8,dw=1,wt)*13+valuewhen(9,dw=1,wt)*12+
valuewhen(10,dw=1,wt)*11+valuewhen(11,dw=1,wt)*10+ valuewhen(12,dw=1,wt)*9+valuewhen(13,dw=1,wt)*8+
valuewhen(14,dw=1,wt)*7+valuewhen(15,dw=1,wt)*6+va luewhen(16,dw=1,wt)*5+valuewhen(17,dw=1,wt)*4+
valuewhen(18,dw=1,wt)*3+valuewhen(19,dw=1,wt)*2+va luewhen(20,dw=1,wt))/210


Dostlar mostu biliyorsunuz..
Üssel ortalamayla fiyatları takip eder..
S- W- TRI- VAR- ZL- WW- TSF veya özel oluşturduğunuz bir ortalama ile çalışmasını istermisiniz..
Evet dediginizi duyar gibi oldum :yes:
Yolu çok basit ortalamınızı yazın,most'a data olarak atayın ve most peryodunu bir(1) yapın bu kadar basit..
Örnekler:
a:=MOV(c,21,TSF);
MOST(a,1,1);a
--------
a:=MOV(c,21,W);
MOST(a,1,1);a
----------
a:=MOV(c,21,WW);
MOST(a,1,1);a
-------------

Overall
13-09-2016, 20:04
Geçmişde paylaştıgım bu formülleri irdeleyip kavrasaydınız cevabı kendiniz verirdiniz...
Amacım sizlerin birşeyler yapması..
"Eelden gelen övün olmaz,olsada vaktinde bulunmaz" boşunamı Atalar demiş...

Bu gönderileri ararken paylaşdıklarıma baktım;bana siz ve MATRİKS ikinci birer emekli maaşı baglamanız gerekir diye düşündüm...
:he: :yes: :notr:

Hay Allah razı olsun üstad puzzleın parçaları birleşti

caralis
14-09-2016, 11:16
Merhaba Ufuk Bey,
Y=ax+b nin grafiğini nasıl cizdiriyoruz matrikste?
Daha dogrusu biliyorsunuz linreg indikatoru son degerlerin birleşimini gosteriyor. Fakat ben sadece son degeri değil de son değere gore cizilmiş regresyon dogrusunu gormek istiyorum. Ve bu dogrunun her yeni mum olustugunda otomatik olarak yendien cizilmesini. Daha once yaptıgınız calisma regresyon dogrusunu hatta bu dogruya gore üst ve alt trendi ciziyordu fakat malesef statik idi. Yeni mum geldiğinde guncellemiyordu kendini. Bu sebeple lineer regresyon dogrusunu dinamik olarak sürekli cizdirecek bir indikator arayısındayım da.
Simdiden emekleriniz ve yardımlarınız icin tesekkurler

uufuk
14-09-2016, 12:35
Merhaba Ufuk Bey,
Y=ax+b nin grafiğini nasıl cizdiriyoruz matrikste?
Daha dogrusu biliyorsunuz linreg indikatoru son degerlerin birleşimini gosteriyor. Fakat ben sadece son degeri değil de son değere gore cizilmiş regresyon dogrusunu gormek istiyorum. Ve bu dogrunun her yeni mum olustugunda otomatik olarak yendien cizilmesini. Daha once yaptıgınız calisma regresyon dogrusunu hatta bu dogruya gore üst ve alt trendi ciziyordu fakat malesef statik idi. Yeni mum geldiğinde guncellemiyordu kendini. Bu sebeple lineer regresyon dogrusunu dinamik olarak sürekli cizdirecek bir indikator arayısındayım da.
Simdiden emekleriniz ve yardımlarınız icin tesekkurler

İyice gözlemdinizmi?
Statik degil,dinanik olarak cizer,formulun tamamı (LASTVALUE),hiç statik olurmu?
Ya siz ifade edemediniz veya yaşlandım anlayamadım...
Çizgiler egimi sabit kalsın istiyorsanız,normal manuel çizim çözümdür.

caralis
14-09-2016, 14:02
İyice gözlemdinizmi?
Statik degil,dinanik olarak cizer,formulun tamamı (LASTVALUE),hiç statik olurmu?
Ya siz ifade edemediniz veya yaşlandım anlayamadım...
Çizgiler egimi sabit kalsın istiyorsanız,normal manuel çizim çözümdür.

Estafurullah Ufuk Bey , ben ifade edememişimdir . Yeniden anlatmaya calisişiyim. Soyleki alttaki formulu yazmıstınız daha once :

[quote name=&quot;uufuk&quot; post=13396942]Pe:=Input(&quot;Periods&quot;,3,10000,100); n:=5;{üç veya istedigin geçikme}

Y1:=LastValue(Cum(1)-n)-Pe+1&lt;= Cum(1);

Z:=LastValue(LinearReg(ref(C,-n),Pe));

Y:=LastValue(Cum(1)-n)-Cum(1);

U:=Z-(LastValue(LinRegSlope(ref(C,-n),Pe))*Y);

ust:= LastValue(highestsince(1,y1=0,-y1*(ref(c,-n)-u)));

alt:=LastValue(highestsince(1,y1=0,-y1*(u-ref(c,-n))));

-y1*(u+ust) ; (-y1*u) ; (-y1*(u-alt))

Bu indikator ekranda aktifken yeni bir mum geldiğinde cizgiler guncellenmiyor. İlk hesaplanan degerler ve cizgiler ekranı refresh etmedikce duruyor. Dolayısıyla bu formul bir sisteme de donusturulemiyor. Amacım sisteme cevirebilecegim bir sekilde regresyon dogrusunu cizdirmek ve bu dogrunun her barda kendisini update etmesini saglamak.
Baska bir ifade ile mesela linreg(c,100) regresyon dogrularının sadece son noktalarını birleştiren bir cizgi olustuyor ya ben bu cizgiyi gormek yerine son data ile birlikte olusan ( guncellenen) regresyon dogrusunu gormek istiyorum. Ama bunun otomatik olmasını istiyorum. Degilse sizin formullunuz refresh yaptıgında da yeniden hesap yaparak gosteriyor ama refresh yapılmazsa gosterilmiyor.
Tesekkurler

uufuk
14-09-2016, 16:18
Estafurullah Ufuk Bey , ben ifade edememişimdir . Yeniden anlatmaya calisişiyim. Soyleki alttaki formulu yazmıstınız daha once :

[quote name="uufuk" post=13396942]Pe:=Input("Periods",3,10000,100); n:=5;{üç veya istedigin geçikme}

Y1:=LastValue(Cum(1)-n)-Pe+1<= Cum(1);

Z:=LastValue(LinearReg(ref(C,-n),Pe));

Y:=LastValue(Cum(1)-n)-Cum(1);

U:=Z-(LastValue(LinRegSlope(ref(C,-n),Pe))*Y);

ust:= LastValue(highestsince(1,y1=0,-y1*(ref(c,-n)-u)));

alt:=LastValue(highestsince(1,y1=0,-y1*(u-ref(c,-n))));

-y1*(u+ust) ; (-y1*u) ; (-y1*(u-alt))

Bu indikator ekranda aktifken yeni bir mum geldiğinde cizgiler guncellenmiyor. İlk hesaplanan degerler ve cizgiler ekranı refresh etmedikce duruyor. Dolayısıyla bu formul bir sisteme de donusturulemiyor. Amacım sisteme cevirebilecegim bir sekilde regresyon dogrusunu cizdirmek ve bu dogrunun her barda kendisini update etmesini saglamak.
Baska bir ifade ile mesela linreg(c,100) regresyon dogrularının sadece son noktalarını birleştiren bir cizgi olustuyor ya ben bu cizgiyi gormek yerine son data ile birlikte olusan ( guncellenen) regresyon dogrusunu gormek istiyorum. Ama bunun otomatik olmasını istiyorum. Degilse sizin formullunuz refresh yaptıgında da yeniden hesap yaparak gosteriyor ama refresh yapılmazsa gosterilmiyor.
Tesekkurler

Refresh yapmadan data degiştikçe degişmesi gerekir;refresh lhtiyacı oluyorsa formul PC'yi kastıgındandır kanaatindeyim.
Bu formulden sistem olmaz;çünkü her datada repaint yapar.Sebeb Lastvalue dir.Son degere göre çizim yapar ..

caralis
14-09-2016, 18:48
Refresh yapmadan data degiştikçe degişmesi gerekir;refresh lhtiyacı oluyorsa formul PC'yi kastıgındandır kanaatindeyim.
Bu formulden sistem olmaz;çünkü her datada repaint yapar.Sebeb Lastvalue dir.Son degere göre çizim yapar ..

Selam Ufuk Hocam,
Aslında ozellikle repaint yapmasını istiyorum yani degisen degere gore degismesini istiyorum fakat degismiyor. Matriks penceresindeki refresh tusunu tıklarsan veya pencereyi yeniden yuklersen veya matriksi acip kapatirsan grafik degisiyor yeni cizgiler ciziliyor. Fakat bunları yapmadıkca grafik ve cizgiler aynen kalıyor. Hızlıca kontrol icin 1 dk lık eurusd grafiginde deneyin isterseniz.

caralis
14-09-2016, 18:57
Simdi aklıma geldi , ben eurusd de denemiştim , anlık degisen c degerleri bilgisayarı kastıgı icin deger hesaplamıyor olabilir . Aslnda bunu aşmak icin bir onceki c degerinden itibaren regresyon hesaplaması yaparsa sadce c degei kesinkesip bir onceki deger oldugunda tek hesaplama yapar ve repaint yapmadan ve bilgisayarı kasmadan fakat eger degisen degere gore yeni bir grafik ve regresyon cizgisi cizerek ilerler.

caralis
14-09-2016, 19:06
Biraz daha acayım Ufuk Bey soylemek istediğimi, sizin ustteki formulunuzu biraz degistirerek alttaki grafikteki gibi 50, 200 ve 400 luk periyotta regresyona gore alt ve ust bantları cizdirdim. Hisse fiyatının ucuz mu pahalı mı oldugu hakkında fikir sahibi oluyorum, fakat yeni mum geldiğinde otomatik olarak bu trend cizgileri guncellenmiyor. Dediğiniz kasma sebebiyle olabilir, bilemiyorum. Bunu bu lastvalue degilde ref(lastvalue , -1) ile asabilir miyiz?
Ps yukleyemedim grafiği link atacagım az sonra

uufuk
14-09-2016, 19:49
Biraz daha acayım Ufuk Bey soylemek istediğimi, sizin ustteki formulunuzu biraz degistirerek alttaki grafikteki gibi 50, 200 ve 400 luk periyotta regresyona gore alt ve ust bantları cizdirdim. Hisse fiyatının ucuz mu pahalı mı oldugu hakkında fikir sahibi oluyorum, fakat yeni mum geldiğinde otomatik olarak bu trend cizgileri guncellenmiyor. Dediğiniz kasma sebebiyle olabilir, bilemiyorum. Bunu bu lastvalue degilde ref(lastvalue , -1) ile asabilir miyiz?
Ps yukleyemedim grafiği link atacagım az sonra

ref(lastvalue , -1)-->son degerin bir önceki son degeri<----- bana manalı ifade gibi gelmedi..

http://i.hizliresim.com/oEO4Eo.png

BJK Coccinella
14-09-2016, 23:16
Matrikste explorer kutucuğuna yazdığımız formülün sonucunun, excelde online değişimini görebiliyor muyuz?

caralis
15-09-2016, 11:57
Biraz daha acayım Ufuk Bey soylemek istediğimi, sizin ustteki formulunuzu biraz degistirerek alttaki grafikteki gibi 50, 200 ve 400 luk periyotta regresyona gore alt ve ust bantları cizdirdim. Hisse fiyatının ucuz mu pahalı mı oldugu hakkında fikir sahibi oluyorum, fakat yeni mum geldiğinde otomatik olarak bu trend cizgileri guncellenmiyor. Dediğiniz kasma sebebiyle olabilir, bilemiyorum. Bunu bu lastvalue degilde ref(lastvalue , -1) ile asabilir miyiz?
Ps yukleyemedim grafiği link atacagım az sonra

Kusura bakmayın anca yukleyebildim nete

Goruntu su;

https://s14.postimg.org/7ynt63lr5/image.png

uufuk
15-09-2016, 12:02
Matrikste explorer kutucuğuna yazdığımız formülün sonucunun, excelde online değişimini görebiliyor muyuz?

http://i.hizliresim.com/LQbJ1G.png

Bildigim kadarıyla hayır....

caralis
15-09-2016, 12:05
ref(lastvalue , -1)-->son degerin bir önceki son degeri<----- bana manalı ifade gibi gelmedi..

http://i.hizliresim.com/oEO4Eo.png

Siz de guzel cizdirmissiniz.
Benim de amacım yukarıdaki ekran goruntusunden yola cıkarak bir sistem kurmak;
Soyleki regresyon cizgileri kullanılarak cizilen ust ve alt bantları kullanacagımız bir sistem.
Mesela sistem belirleyecegimiz periyottaki alt cizgi trendinin altına dustugunde SATsın , ust cizginin ustundeyken ALsın gibi.

caralis
15-09-2016, 12:12
Veya alt cizgiden yukarı dogru uzaklasırken dipten AL yapsın
Ve en tepeye ulastıgında tepeden kar topla SAT yapsın
Ne kadar mantıklı bir sistem olur bilmiyorum ama testini yapıp gormek istedim.

Not: bu arada alt ve ust cizgiler havada degil benim yuklediğim resimde , tepe ve dip noktalara degiyor. Bir bakıma daha gercekci olarak kanalı ciziyor. Tabletten yazdıgım icin indikatoru kopyalamadım simdi, demek istediğim daha net olurdu.

https://s14.postimg.org/7ynt63lr5/image.png

caralis
15-09-2016, 12:21
Veya alt cizgiden yukarı dogru uzaklasırken dipten AL yapsın
Ve en tepeye ulastıgında tepeden kar topla SAT yapsın
Ne kadar mantıklı bir sistem olur bilmiyorum ama testini yapıp gormek istedim.

Not: bu arada alt ve ust cizgiler havada degil benim yuklediğim resimde , tepe ve dip noktalara degiyor. Bir bakıma daha gercekci olarak kanalı ciziyor. Tabletten yazdıgım icin indikatoru kopyalamadım simdi, demek istediğim daha net olurdu.

https://s14.postimg.org/7ynt63lr5/image.png

Veya baska bir indikator ile (mesela macd) birleştirilecek soyle bir sistem;


Ust bant ustu (AL)
-----------------------(ust bant)
SAT ( regresyon ile ust bantı arası)
-----------------------(regresyon bantı)
AL (regresyon ile alt bant arası)
-----------------------(ust bant)
Alt bantı altında SAT

BJK Coccinella
15-09-2016, 18:48
http://i.hizliresim.com/LQbJ1G.png

Bildigim kadarıyla hayır....

Teşekkür ederim uufuk abi.

uufuk
15-09-2016, 18:58
Dostlardan indikatoru sisteme çeviremeyenler olmuş.
İyi bir örnek oldugu ve aynı durumda olanlar için açık çevap vermeyi seçtim.


merhaba Sayın Uufuk, nasılsınız?
geçen gün forumda paylaştığınız bir sistemi çalıştırmayı beceremedim, yardım rica ediyorum. formül şöyleydi:

al:=c>mov(h,20,e) and RSI(10)>55 and RSI(10)>mov(RSI(10),10,s);
sat:=c<mov(l,20,e) and RSI(10)<45 and RSI(10)<mov(RSI(10),10,s);
t:=valuewhen(1,sat-al,sat-al);
q:=if(Cross(t,0.5),mov(l,20,e)-0.050,if(t=1,mov(l,10,e),if(Cross(-0.5,t),mov(h,20,e)+0.050,if(t=-1,mov(h,10,e),0))));
al ;
t=1 and q>c;
sat;
t=-1 and q<c



sistem çalışma sonucu sizinki gibi olmadı.
nereleri yanlış yapıyorum.
çok teşekkürler.





al

c>mov(h,20,e) and RSI(c,10)>55 and RSI(c,10)>mov(RSI(c,10),10,s)

sat

al:=c>mov(h,20,e) and RSI(c,10)>55 and RSI(c,10)>mov(RSI(c,10),10,s);
sat:=c<mov(l,20,e) and RSI(c,10)<45 and RSI(c,10)<mov(RSI(c,10),10,s);
t:=valuewhen(1,sat-al,sat-al);
q:=if(Cross(t,0.5),mov(l,20,e)-0.050,if(t=1,mov(l,10,e),
if(Cross(-0.5,t),mov(h,20,e)+0.050,if(t=-1,mov(h,10,e),0))));
q>c

A.sat

c<mov(l,20,e) and RSI(c,10)<45 and RSI(c,10)<mov(RSI(c,10),10,s)

A.Poz.Kapat

al:=c>mov(h,20,e) and RSI(c,10)>55 and RSI(c,10)>mov(RSI(c,10),10,s);
sat:=c<mov(l,20,e) and RSI(c,10)<45 and RSI(c,10)<mov(RSI(c,10),10,s);
t:=valuewhen(1,sat-al,sat-al);
q:=if(Cross(t,0.5),mov(l,20,e)-0.050,if(t=1,mov(l,10,e),
if(Cross(-0.5,t),mov(h,20,e)+0.050,if(t=-1,mov(h,10,e),0))));
q<c

ertpln
15-09-2016, 20:53
teşekkürler sayın Uufuk.

caralis
16-09-2016, 21:47
Refresh yapmadan data degiştikçe degişmesi gerekir;refresh lhtiyacı oluyorsa formul PC'yi kastıgındandır kanaatindeyim.
Bu formulden sistem olmaz;çünkü her datada repaint yapar.Sebeb Lastvalue dir.Son degere göre çizim yapar ..

Ufuk bey dediğiniz gibi kendisini guncelliyormus ve yine dediğiniz gibi bilgisayar kastıgından guncellemediğini zannetmişim.

Yardımlarınız icin cok tesekkurler

torwais
18-09-2016, 14:30
Herkese merhabalar,
Site yeniyim ve genelde uzerine calistigim indikatorler MACD,RSI ve OBV.
bilgisi olan arkadaslardan asagidaki durumlari verebilecek formul nasil yazabilirim yardimci olan olursa minnettar kalacagim?

1- MACD si belli bir zaman araliginda zirve yapan(mesele aylikta son 3 yilin tavani)
2- MACD yukariyi saglarken RSI i da yine yeni bir high yapanlar veya belli bir degeri kiranlar(ornegin MACD kosulu ile bilrikte RSI i 61.8 i kiranlar)

Genelde aylik ve haftalik bazda calistigim icin ilgili formuller hep oncelikle aylik sonra haftalik olarak calisacak.

Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler ve bol kazanclar.

wvonk
19-09-2016, 15:47
merhaba,
matriks syntax mantığına ilişkin bir kaç sorum var, yardımcı olabilirseniz sevinirim, baya kurcaladım, olmayınca sormak istedim.
aşağıdaki formülü baz alalım,

Pe:=Input("Periods",3,10000,100); n:=5;{üç veya istedigin geçikme}
Y1:=LastValue(Cum(1)-n)-Pe+1<= Cum(1);
Z:=LastValue(LinearReg(ref(C,-n),Pe));
Y:=LastValue(Cum(1)-n)-Cum(1);
U:=Z-(LastValue(LinRegSlope(ref(C,-n),Pe))*Y);
ust:= LastValue(highestsince(1,y1=0,-y1*(ref(c,-n)-u)));
alt:=LastValue(highestsince(1,y1=0,-y1*(u-ref(c,-n))));
-y1*(u+ust) ; (-y1*u) ; (-y1*(u-alt))


1. sorum;

aşağıdaki satırı tekil çalıştıralım,

Y1:=LastValue(Cum(1)-n)-Pe+1<= Cum(1);

Y1 değer,( (bugüne kadarki barların n eksiğinin son değeri) - PE+1 ) în bugune kadarki bar sayısı ile kıyaslaması değil mi?
bu durumda, bu lojik testtir ve çıktının 1 veya 0 olması gerekmez mi? yani, Y1 ya 0 olabilir ya da 1.. calıstırınca -1 üretiyor. lojik test -1 verebilir mi?

2. sorum;
aynı ifade,
Y1:=LastValue(Cum(1)-n)-Pe+1<= Cum(1);

LV (x-n) -PE+1<= x değeri her zaman 0 üretmesi gerekmez mi;
diyelim ki 4900. gündeyiz.
4900-3= 4887 -100+1 her zaman küçüktür 4900..

sonraki kısımlar nistepeten daha net, ancak bu mantığı anlarsam oraları da az biraz çözerim diye düşünüyorum..

şimdiden teşekkürler,
umarım anlatabilmişimdir.

sunay
19-09-2016, 17:44
İyi günler.
Bunu MetaStock a nasıl uygulaya bilirim?
Saygılar.
al

c>mov(h,20,e) and RSI(c,10)>55 and RSI(c,10)>mov(RSI(c,10),10,s)

sat

al:=c>mov(h,20,e) and RSI(c,10)>55 and RSI(c,10)>mov(RSI(c,10),10,s);
sat:=c<mov(l,20,e) and RSI(c,10)<45 and RSI(c,10)<mov(RSI(c,10),10,s);
t:=valuewhen(1,sat-al,sat-al);
q:=if(Cross(t,0.5),mov(l,20,e)-0.050,if(t=1,mov(l,10,e),
if(Cross(-0.5,t),mov(h,20,e)+0.050,if(t=-1,mov(h,10,e),0))));
q>c

A.sat

c<mov(l,20,e) and RSI(c,10)<45 and RSI(c,10)<mov(RSI(c,10),10,s)

A.Poz.Kapat

al:=c>mov(h,20,e) and RSI(c,10)>55 and RSI(c,10)>mov(RSI(c,10),10,s);
sat:=c<mov(l,20,e) and RSI(c,10)<45 and RSI(c,10)<mov(RSI(c,10),10,s);
t:=valuewhen(1,sat-al,sat-al);
q:=if(Cross(t,0.5),mov(l,20,e)-0.050,if(t=1,mov(l,10,e),
if(Cross(-0.5,t),mov(h,20,e)+0.050,if(t=-1,mov(h,10,e),0))));
q<c

uufuk
19-09-2016, 18:38
merhaba,
matriks syntax mantığına ilişkin bir kaç sorum var,

1. sorum;

1 veya 0 olması gerekmez mi? yani, Y1 ya 0 olabilir ya da 1.. calıstırınca -1 üretiyor. lojik test -1 verebilir mi?


2. sorum;
.
4900-3= 4887 -100+1 her zaman küçüktür 4900..

sonraki kısımlar nistepeten daha net, ancak bu mantığı anlarsam oraları da az biraz çözerim diye düşünüyorum..

şimdiden teşekkürler,
umarım anlatabilmişimdir.


Bu soruyu degişik zamanlarda üç kez cevapladım.....okuyup geçmenizin manası yok...



Lastvalue ile ilgili açıklamam vardı...LastValue(Cum(1)) çiz incele ......

"matriks syntax mantığına" degil fonksiyonların işlevine ait bilgiye ihtiyacın var...

syntax(söz dizimi)

BarsSince(Data)
BBandBot(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW TSF,Std.Sapma)
AROOSC(Period)
ChikouSpan(Tenkan-sen,Kijun-sen,Chikou Span,Senkou Span,Horz.Shift)

platformlarda degişebilir ama işlevler aynıdır....

wvonk
19-09-2016, 19:55
Bu soruyu degişik zamanlarda üç kez cevapladım.....okuyup geçmenizin manası yok...



Lastvalue ile ilgili açıklamam vardı...LastValue(Cum(1)) çiz incele ......

"matriks syntax mantığına" degil fonksiyonların işlevine ait bilgiye ihtiyacın var...

syntax(söz dizimi)

BarsSince(Data)
BBandBot(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ZL WW TSF,Std.Sapma)
AROOSC(Period)
ChikouSpan(Tenkan-sen,Kijun-sen,Chikou Span,Senkou Span,Horz.Shift)

platformlarda degişebilir ama işlevler aynıdır....


geçmişe dönük tekrar bakarım, sanırım gözden kaçırdım.
lastvalue(cum(1)) çizdirdim zaten, hatta o satırdaki bütün parçaları adım adım giderek çalıştırdım, LV ve cum'la ilgili bir problem olduğunu düşünmedim, tekrar bakarım. böyle olunca acaba operatör ve işlem önceliği ile ilgili syntax'Da bir farklılık mı var diye düşündüm. C veya C++ gibi kabul etmiştim ben ilk baştan, o yüzden syntax'a bağladım..

sonra,

"True False bir karşılaştırma da Doğru Yanlış ifadesinin karşılığıdır.
Metastock ve diğer platformlarda True--(1) False--(0) dır.
Matrikse Cross(Data1,Data2) hariç,tüm karşılaştırmalarda (> >= = < <=) True--(-1) False--(0) dır."

tekrar teşekkür ederim yanıtınız için, tekrar çıkamazsam içinden umarım sorabilirim,

selamlar

mtasdelen
19-09-2016, 21:42
Herkese merhabalar,
Site yeniyim ve genelde uzerine calistigim indikatorler MACD,RSI ve OBV.
bilgisi olan arkadaslardan asagidaki durumlari verebilecek formul nasil yazabilirim yardimci olan olursa minnettar kalacagim?

1- MACD si belli bir zaman araliginda zirve yapan(mesele aylikta son 3 yilin tavani)
2- MACD yukariyi saglarken RSI i da yine yeni bir high yapanlar veya belli bir degeri kiranlar(ornegin MACD kosulu ile bilrikte RSI i 61.8 i kiranlar)

Genelde aylik ve haftalik bazda calistigim icin ilgili formuller hep oncelikle aylik sonra haftalik olarak calisacak.

Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler ve bol kazanclar.

Şu linkte RSI BANT ile ilgili yazdığım mesaja bir bakın. Rsı yüksek/düşük/orta değeri olarak belirlediğiniz kritere uyan eylem her neyse o bardaki en yüksek/düşük/açılış/kapanış fiyatlarını bir banda sokar. İşinizi bayağı görür. Şahsen rsi yi artık bir indikatör olarak açıp incelemeye gerek görmüyorum. Fiyat penceresinde rsı nerede bana gösteriyor.
O linkteki RSI BANT formülünü istediğiniz herşeye uygulayabilirsiniz. Rsı yerine ister macd koyun, ister momentum , ister stokastik, ister fiyat ortalamaları, vs. vs. vs. "Crossâ" yerine "highesthigh", "lowestlowâ" koyarsanız macd de belirlenen periyot içinde içinde en yüksek tepe/dip yaptığı yerdeki fiyatlara bir bant oluştarabilirsiniz. Formül çalışma üzerine isterseniz %1-2-3-4-5 vs vs. yüksek-düşük fiyat askı bölgeri ekleyebilirsiniz. Fantezi dünyası sizin, istediğiniz gibi kullanın.

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=800&p=13594547&highlight=#post13594547

“Aylık ve haftalık” ve haftalık bazda grafiklere baktığınız için birkaç öneri/yorum/tavsiye.
OBV büyük zaman grafik dilimlerinde güzel sonuçlar veren bir indikatör değil. ( haftalık, aylık) Şahsen SPSS( istatistikçilerin çok kullandığı bir program ) de bist500 hisselerini fiyat/hacim ilişkisiyle incelediğimde R karesi (= r² regresyon analizinde elde edilen denklemin bagımlı degişkeni ölçme gücü)hiç anlamlı/manidar sonuç vermemişti. OBV’yi fiyat-hacim ilişkisi manidar olan metalarda , küçük zaman dilimlerinde ( örnek: altın, 5-10-15 dakika verileri- 4 saat arası, 50-200 vb. gibi obv nin kendi ortalamasıyla incelediğinizde) güzel regresyon analiz sonuçlarına ulaşabilirsiniz. ( o sonuçlarda incelediğiniz bölgeye/zamana göre yine değişicekler )Türkiye borsası gibi bir piyasada hissesenedi tarzı bir meta, bilmiyorum. ( şahsi görüş,) SPSS’de bayağı kafa yorup tonlarca veriyi excele geçirip incelediğime yandığım ( harcadığım zamana ) indikatörlerden biri.
MACD konusu bayağı çetrefilli bir konu. Şahsen trend indikatörlerini artık hiç tercih etmiyorum. Bana göre trend tabanlı indikatörler eşittir UCU AÇIK ÇEK. Şimdi siz birine borç veriyorsunuz. Karşı tarafda borcu geri ödemeyle alakalı olarak, size birçek sunuyor ve diyorki %60 kazanacaksın yüzde 40 ihtimallede zarar etmeyecek veya zarar edeceksin diyor. Çekin tarih bölümü boş, meblag bölümü boş. Fi tarihinde, yukarıda yazan şartlara uygun olarak bir meblag yazarım diyor. Trend indikatörlerinin tek kötü yanı bu olsa gerek. Tam bir SÜRPRİZ YUMURTA. 9-12-26 ( 1,5 hafta ile 4 hafta arası , günlük grafiklerde gerçekten güzel ) ama bu indikötörle haftalık aylık birşeylere bakmaya kalkarsanız fiyasko. Haftalık/aylık grafiklerden baktığınızı söylediğiniz için. Gerçek hayattan bir örnek. THYAO. 0,70 den alırsınız. 3 sene elinizde tutarsınız. 0,75 e satarsınız. Macd de dip tepe yaptımı yaptı. Ama getiri ne? Yatırdığınız paranın 14 de biri. Enflasyona göre hesaplarsınız full zarar. He fi tarihinde macd haftalık /aylık a göre alırsanız 5 kat ve 2,5 kat kazandırdığı yerler varmı var. Yalnız bu da 1. Yardım istediğiniz konuyla çok tezat bir konu, En büyük tepe yaptığı yer macd’de 2,5 kat gelir sağlıyor. Gerçi o oranda enflasyondan arındırılmış değil. Öncelikle macd TREND gücü hesaplayan bir indikatör. Onun tepe dip yaptığı yerlere göre bir set oluşturup bu bölgeyi aşarsa diye alım satım yapmaya çalışırsanız gerçekten büyük risk alırsınız.( uzun vadeci için,ne gelceği belli değil, ne zaman geleceği belli değil ) Ölçüm yaptığı skalada tek sabit duran bir yer var. Oda sıfır çizgisi, aşağısı ve yukarısı ................MACD 6 patlar silahsa, TRİX makineli tüfek. (Haftalık/aylık grafik için. Şahsi görüş. Trix 5-3 aylık grafik, yemede yanında yat :)
Kabuk değiştiren biri olarak söylüyorum ( eskiden bir hisseyi en fazla 3,5 gün tutan biri olarak ve bunlada övünüyordum. Salak kafa), bende artık uzun vadeciyim. ( Pivot bölgeleri-momentum tabanlı indikatörler ) Haftalık/aylık grafiklerle işlem yapıyorsunuz gerçekten pivot tabanlı ( bear/bull ) yaklaşım en iyi yöntemlerden biri. Pivotlara yönelik bir çalışmaya girmek isterseniz. UUFUK hocanın fibonacci tabanlı pivot bölgeleri formülü ( şahsen yaptığım tüm momentum tabanlı indiköterlere –fiyat ortalamaları, momentum, stokastik, rsi, rmi ) uyum sağlıyor. ( hızlı bir optimizasyon testi ile ) Otomatik askı bölgeleri oluşturma, oluşturduğu bölgeler için kullandığım izleyicinin de (momentum tabanlı indikatör ) o bölgelerde sinyal vermesi .
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=698&p=12615324&highlight=#post12615324
UUFUK hocam bu kısım size ; Fibonnacci pivot bölgeleri formülünü matrikse uyarladığınız için gerçekten teşekkürler. Matriks ekranımda neye bakarsam bakayım ana ekranımda o var. Hele 15 temmuz sonrası kazandırdıkları apayrı. Neler neler yazmak istiyorumda kendimi zor tutuyorum. Yok böyle bir şey desem bilmem yeterli olurmu? Uyarlamayı yaptığınız gün gelen ilhamınıza sağlık.

uufuk
22-09-2016, 15:31
İyi günler.
Bunu MetaStock a nasıl uygulaya bilirim?
Saygılar.
al

c>mov(h,20,e) and RSI(c,10)>55 and RSI(c,10)>mov(RSI(c,10),10,s)

sat

al:=c>mov(h,20,e) and RSI(c,10)>55 and RSI(c,10)>mov(RSI(c,10),10,s);
sat:=c<mov(l,20,e) and RSI(c,10)<45 and RSI(c,10)<mov(RSI(c,10),10,s);
t:=valuewhen(1,sat-al,sat-al);
q:=if(Cross(t,0.5),mov(l,20,e)-0.050,if(t=1,mov(l,10,e),
if(Cross(-0.5,t),mov(h,20,e)+0.050,if(t=-1,mov(h,10,e),0))));
q>c

A.sat

c<mov(l,20,e) and RSI(c,10)<45 and RSI(c,10)<mov(RSI(c,10),10,s)

A.Poz.Kapat

al:=c>mov(h,20,e) and RSI(c,10)>55 and RSI(c,10)>mov(RSI(c,10),10,s);
sat:=c<mov(l,20,e) and RSI(c,10)<45 and RSI(c,10)<mov(RSI(c,10),10,s);
t:=valuewhen(1,sat-al,sat-al);
q:=if(Cross(t,0.5),mov(l,20,e)-0.050,if(t=1,mov(l,10,e),
if(Cross(-0.5,t),mov(h,20,e)+0.050,if(t=-1,mov(h,10,e),0))));
q<c

Sadece

t:=valuewhen(1,sat-al,sat-al);
q:=if(Cross(t,0.5),mov(l,20,e)-0.050,if(t=1,mov(l,10,e),
if(Cross(-0.5,t),mov(h,20,e)+0.050,if(t=-1,mov(h,10,e),0))));

kısmını

at:=ValueWhen(1,sat-al,al-sat);
If(Cross(at,0.5),Mov(L,20,E)-0.050,If(at=1,Mov(L,10,E),
If(Cross(-0.5,at),Mov(H,20,E)+0.050,If(at=-1,Mov(H,10,E),0))))

şeklinde degiştir..

http://i.hizliresim.com/gXbzjQ.png

http://i.hizliresim.com/J3WrEq.png

sunay
22-09-2016, 17:24
Çok teşekkürler uufuk bey.
İyi günler.

uufuk
26-09-2016, 11:29
http://i.hizliresim.com/Nk2Nb5.png

RSI Inertia



https://www.tradingview.com/script/ZUHUoUvz-RSI-Inertia/
http://i.hizliresim.com/oENpzk.png


Matriks'çesi......test edin....
Begenirseniz kullanın veya çöpe atın...
Bazı incelikler var...


sm:=14; prd:=10;
vv:=mov(rsi(c,sm),prd,e); wwa:=ROC(vv,1, $)*8+50;
ww1:=mov(mov(wwa,2,ww),2,ww); ww2:=ROC(ww1,1,$)*2+50;
ww3:=mov(mov(ww2,2,e),2,ww); vv-50; ww1-50; ww3-50 ; ww1-50; ww3-50

uufuk
28-09-2016, 10:59
http://i.hizliresim.com/VE8Y4n.png

yasinipek
28-09-2016, 20:03
BALON SISTEM (MATRIKS) VIOP SISTEM
http://www.yasinipek.com/2016/09/balon-sistem-matriks-viop-sistem.html

SARAYLI TREND TESPIT GÖSTERGESI STR
http://www.yasinipek.com/2016/09/sarayl-trend-tespit-gostergesi-dtf.html

BORSA İSTANBUL VERISINI METATRADER 4 İLE AÇMAK
http://www.yasinipek.com/2016/09/borsa-istanbul-verisini-metatrader-4.html

ATR TREND GÖSTERGESI
http://www.yasinipek.com/2016/09/atr-trend-gostergesi.html

ÇIFT STOCHASTIC OSCILLATOR STRATEJISI
http://www.yasinipek.com/2016/09/cift-stochastic-oscillator-stratejisi.html

FRACTALS SISTEM
http://www.yasinipek.com/2016/09/fractals-sistem.html

MATRIKS CAMARILLA DESTEK DIRENÇ GÖSTERGESI
http://www.yasinipek.com/2015/05/matriks-camarilla-destek-direnc.html

VIOP RENKO SISTEM
http://www.yasinipek.com/2015/02/viop-renko-sistem.html

SUPER TREND GÖSTERGESI
http://www.yasinipek.com/2015/02/super-trend-gostergesi.html

HEIKEN ASHI SMOOTHED
http://www.yasinipek.com/2014/12/heiken-ashi-smoothed.html

devran42
29-09-2016, 18:41
ufuk hocam sistem formülüne tarih kullanımı eklemek için DAYOFMONTH()=16 AND MONTH()=9 şeklindemi eklemek gerekiyor bu şekilde ekliyorum olmuyor malesef yardımcı olursanız sevinirim saygılar...

devran42
29-09-2016, 18:50
ufuk hocam birde ATR ink formül olarak nasıl ekleyebilirim yazılışını biliyorsanız verebilirmisiniz.

uufuk
30-09-2016, 03:02
ufuk hocam sistem formülüne tarih kullanımı eklemek için DAYOFMONTH()=16 AND MONTH()=9 şeklindemi eklemek gerekiyor bu şekilde ekliyorum olmuyor malesef yardımcı olursanız sevinirim saygılar...


ufuk hocam birde ATR ink formül olarak nasıl ekleyebilirim yazılışını biliyorsanız verebilirmisiniz.

Dostlar...
Bazen sorunuzu kavramakda inanın zorluk çekiyorum,sebebi basit.
Takıldıgınız yere kadar söz konusu çalışmayı beraber yapmışız gibi soruyorsunuz.
Aklınızdaki kurgugu muhatapınız biliyormuş gibi detay vermeden,tek cümle ile anlamak zor.
Örnegin tarih kullanılımdaki amaç ne. Sistem çalışmasını belirli bir zamanda durdurmakmı, başlatmakmı veya başka şeymi.?

Atr nereye ne için eklenecek..Yoksa Atr nın açık formulunumu istiyorsun bir çok yöne gidecek yetersiz ifade.

Size özel formulunuzu açık yazmayın,gerekirse aynı karekteristik özelligi taşıyacak şekilde degişigini yazın .

Genelde yaptıgımız hata oldugu için yazdım.
Meramımızı tam ifade etmemekden günlük hayatda da sıkıntılar yaşıyoruz..
Biraz detay verebilirsen sorularınızı memnuniyetle cevaplarım.

devran42
30-09-2016, 09:26
Dostlar...
Bazen sorunuzu kavramakda inanın zorluk çekiyorum,sebebi basit.
Takıldıgınız yere kadar söz konusu çalışmayı beraber yapmışız gibi soruyorsunuz.
Aklınızdaki kurgugu muhatapınız biliyormuş gibi detay vermeden,tek cümle ile anlamak zor.
Örnegin tarih kullanılımdaki amaç ne. Sistem çalışmasını belirli bir zamanda durdurmakmı, başlatmakmı veya başka şeymi.?

Atr nereye ne için eklenecek..Yoksa Atr nın açık formulunumu istiyorsun bir çok yöne gidecek yetersiz ifade.

Size özel formulunuzu açık yazmayın,gerekirse aynı karekteristik özelligi taşıyacak şekilde degişigini yazın .

Genelde yaptıgımız hata oldugu için yazdım.
Meramımızı tam ifade etmemekden günlük hayatda da sıkıntılar yaşıyoruz..
Biraz detay verebilirsen sorularınızı memnuniyetle cevaplarım.

ufuk hocam sistemin çalışmasını belirledigim bir tarihte durdurmak istiyorum ikinci sordugum ATR ink formüle yazılış şekli hocam formüle eklerken AND ile nası yazmalıyım...ilginiz alakanız için teşekkürler saygılar

uufuk
30-09-2016, 11:09
ufuk hocam sistemin çalışmasını belirledigim bir tarihte durdurmak istiyorum ikinci sordugum ATR ink formüle yazılış şekli hocam formüle eklerken AND ile nası yazmalıyım...ilginiz alakanız için teşekkürler saygılar

http://i.hizliresim.com/LQNdD0.png

16/09/2016 dan sonra sinyal üretmez örnek ...

Atr sorusu "Dometes nasıl tüketilir" gibi olmuş!!!!!!!.

devran42
30-09-2016, 11:38
http://i.hizliresim.com/LQNdD0.png

16/09/2016 dan sonra sinyal üretmez örnek ...

Atr sorusu "Dometes nasıl tüketilir" gibi olmuş!!!!!!!.

ilk soru cevabı için teşekkürler
ikinci sorum
c>mov(h,20,e) and RSI(c,10)>55 and RSI(c,10)>mov(RSI(c,10),10,s) and ATR????????

uufuk
30-09-2016, 11:56
ilk soru cevabı için teşekkürler
ikinci sorum
c>mov(h,20,e) and RSI(c,10)>55 and RSI(c,10)>mov(RSI(c,10),10,s) and ATR????????

http://i.hizliresim.com/OENJ1Z.png

MBaybars
01-10-2016, 20:21
Merhaba,

Matrikste ağırlıklı ortalama kullandığımız MOV formülündeki W parametresinin anlamı nedir?

Şu mudur?
W – Weighted : (Ağırlıklı) Ağırlık son günlere kaydırılır. Mesela 1. gün 1 ile, 2. gün 2 ile, ……5. gün 5 ile çarpılır. Toplam 15 e ( 1+2+3+4+5) bölünür.

Gerçek anlamdaki ağırlıklı ortalamayı (kademelerdeki fiyat ve hacim çarpımının toplam hacme bölünmesi) matrikste nasıl hesaplattırabiliriz mesela Explorer da

Explorer ın hazır şablonlarında 7 gün 30 ve 52 hafta gibi değerler var ben mesela 15 gün lük AO yu da görmek istiyorum ne yapmalıyım?

Teşekküğrler

mystic
01-10-2016, 20:31
Merhaba,

Matrikste ağırlıklı ortalama kullandığımız MOV formülündeki W parametresinin anlamı nedir?

Şu mudur?
W – Weighted : (Ağırlıklı) Ağırlık son günlere kaydırılır. Mesela 1. gün 1 ile, 2. gün 2 ile, ……5. gün 5 ile çarpılır. Toplam 15 e ( 1+2+3+4+5) bölünür.

Gerçek anlamdaki ağırlıklı ortalamayı (kademelerdeki fiyat ve hacim çarpımının toplam hacme bölünmesi) matrikste nasıl hesaplattırabiliriz mesela Explorer da

Explorer ın hazır şablonlarında 7 gün 30 ve 52 hafta gibi değerler var ben mesela 15 gün lük AO yu da görmek istiyorum ne yapmalıyım?

Teşekküğrler

En yakın kapanış değerinin ağırlığı daha fazla olmalı ortalamada..

5 weiğhted için :

1 2 3 4 5

5 4 3 2 1

1. 5 ile çarpalım en son kapanış daha etkili olsun 2. 4 ile çarpalım gibi..

Toplam 15 e bölelim..

uufuk
01-10-2016, 21:21
Merhaba,

Matrikste ağırlıklı ortalama kullandığımız MOV formülündeki W parametresinin anlamı nedir?

Şu mudur?
W – Weighted : (Ağırlıklı) Ağırlık son günlere kaydırılır. Mesela 1. gün 1 ile, 2. gün 2 ile, ……5. gün 5 ile çarpılır. Toplam 15 e ( 1+2+3+4+5) bölünür.

Gerçek anlamdaki ağırlıklı ortalamayı (kademelerdeki fiyat ve hacim çarpımının toplam hacme bölünmesi) matrikste nasıl hesaplattırabiliriz mesela Explorer da

Explorer ın hazır şablonlarında 7 gün 30 ve 52 hafta gibi değerler var ben mesela 15 gün lük AO yu da görmek istiyorum ne yapmalıyım?

Teşekküğrler

http://i.hizliresim.com/rEpkO3.png

elexil
02-10-2016, 11:46
Merhaba,

Matriskte bollinger bantları kullanarak şöyle bir sistem tanımlamak istiyorum.

Alt bollinger bandıyla, kapanış arasında 3 puan fark olduğunda al. (Kapanış alt bollingerin 3 puan üzerinde)
Üst bollinger bandıyla kapanış arasında 3 puan fark olduğunda sat. (Kapanış üst bollingerin 3 puan altında)

Matriks bilgim kısıtlı olduğu için bu sistemi test edemedim.

C-BBandBot(C,20,S,2) = 3 Al koşulu yazdım ama çalışmadı.

Formül yazımı hakkında yardımcı olabilir misiniz ?

Teşekkürler.

uufuk
02-10-2016, 12:15
Merhaba,

Matriskte bollinger bantları kullanarak şöyle bir sistem tanımlamak istiyorum.

Alt bollinger bandıyla, kapanış arasında 3 puan fark olduğunda al. (Kapanış alt bollingerin 3 puan üzerinde)
Üst bollinger bandıyla kapanış arasında 3 puan fark olduğunda sat. (Kapanış üst bollingerin 3 puan altında)

Matriks bilgim kısıtlı olduğu için bu sistemi test edemedim.

C-BBandBot(C,20,S,2) = 3 Al koşulu yazdım ama çalışmadı.

Formül yazımı hakkında yardımcı olabilir misiniz ?

Teşekkürler.

Dostum,tanımlama hatan var "3 puan" ne demek.?
Puandan kastın ne?
1 tl lik veye 100,000 tl lik grafda bu tanım aynı şeymidir?

elexil
02-10-2016, 12:41
Dostum,tanımlama hatan var "3 puan" ne demek.?
Puandan kastın ne?
1 tl lik veye 100,000 tl lik grafda bu tanım aynı şeymidir?

Haklısınız tanımlamam çok genel olmuş.Tanım hatası için özür.100 TL'lik bir grafikte 3 TL olarak düşünebilirsiniz.




Saygılar

uufuk
02-10-2016, 14:47
Haklısınız tanımlamam çok genel olmuş.Tanım hatası için özür.100 TL'lik bir grafikte 3 TL olarak düşünebilirsiniz.
Saygılar

Düşünemiyorum....
Dün bol altı olacak,%3 artı yapacak,bol yerinde duracak ve fiyatla bol arası %3 kalacak...
Bir grafik örnegi rica etsem mi acaba..
%8-10 luk gapla mümkün olabilir ancak...


http://i.hizliresim.com/dXEzOX.png

Yinede ben birşeyler formule edeyim...

(C-BBandBot(C,20,S,2))/C >=0.xx

Bear_Bull
02-10-2016, 15:03
C*0,97 <= BBandBot(C,20,S,2) {al}
C*1,03 >= BBandTop(C,20,S,2) {SAT}

Overall
02-10-2016, 15:12
RSIlength = input(6,title="RSI Period Length")
RSIoverSold = 50
RSIoverBought = 50
price = close
vrsi = rsi(price, RSIlength)


///////////// Bollinger Bands
BBlength = input(200, minval=1,title="Bollinger Period Length")
BBmult = 2 // input(2.0, minval=0.001, maxval=50,title="Bollinger Bands Standard Deviation")
BBbasis = sma(price, BBlength)
BBdev = BBmult * stdev(price, BBlength)
BBupper = BBbasis + BBdev
BBlower = BBbasis - BBdev
source = close
buyEntry = crossover(source, BBlower)
sellEntry = crossunder(source, BBupper)
plot(BBbasis, color=aqua,title="Bollinger Bands SMA Basis Line")
p1 = plot(BBupper, color=silver,title="Bollinger Bands Upper Line")
p2 = plot(BBlower, color=silver,title="Bollinger Bands Lower Line")
fill(p1, p2)


///////////// Colors
switch1=input(true, title="Enable Bar Color?")
switch2=input(true, title="Enable Background Color?")
TrendColor = RSIoverBought and (price[1] > BBupper and price < BBupper) and BBbasis < BBbasis[1] ? red : RSIoverSold and (price[1] < BBlower and price > BBlower) and BBbasis > BBbasis[1] ? green : na
barcolor(switch1?TrendColor:na)
bgcolor(switch2?TrendColor:na,transp=50)


///////////// RSI + Bollinger Bands Strategy
if (not na(vrsi))

if (crossover(vrsi, RSIoverSold) and crossover(source, BBlower))
strategy.entry("RSI_BB_L", strategy.long, stop=BBlower, oca_type=strategy.oca.cancel, comment="RSI_BB_L")
else
strategy.cancel(id="RSI_BB_L")

if (crossunder(vrsi, RSIoverBought) and crossunder(source, BBupper))
strategy.entry("RSI_BB_S", strategy.short, stop=BBupper, oca_type=strategy.oca.cancel, comment="RSI_BB_S")
else
strategy.cancel(id="RSI_BB_S")

//plot(strategy.equity, title="equity", color=red, linewidth=2, style=areabr)
https://tr.tradingview.com/script/uCV8I4xA-Bollinger-RSI-Double-Strategy-by-ChartArt-v1-1/
bunu matrikse çevirmek mümkünmüdür acaba

kafkaf
02-10-2016, 16:58
Uufuk hocam,

Dr. Alexender Elder ın yazdığı "Trading for a living" adlı kitabında Herrick Payoff Index (HPI) dan bahsetmekte. Metastock'ta bu index var ancak açık kodu bulamadım. Siz daha önce bu indikatörü çalıştınız mı? Bizimle paylaşırmısınız ya da yardımcı olurmusunuz? Tşk.ler

http://www.metastock.com/Customer/Resources/TAAZ/Default.aspx?p=61&js=0

http://www.fmlabs.com/reference/default.htm?url=HerrickPayoffIndex.htm

https://www.tradingview.com/script/8CuYy96D-Herrick-Payoff-Index/

caralis
02-10-2016, 19:28
Merhaba Ufuk Hocam,

Matrikste kendi hazırladıgım bir datayı nasıl grafikte gösteririm?
Tesekkurler

caralis
02-10-2016, 19:32
Yanlıs gormuyorsam siz burada testdata diye bir datayı grafige yansııtmıssınız, her nakadar testdat tek bir deger alsa da. Bende kendi hazırladıgım bir datayı yansıtmak istiyorum da.
Daha spesifik olarak baska siteden buldugum enflasyon datasını usdtry uzerine atmak istiyorum. Matrikste enflasyon datası olmadıgını dusundugum icin de baska siteden bulup grafige yansıtmayı dusundum.


http://i.hizliresim.com/Nk2Nb5.png

RSI Inertia



https://www.tradingview.com/script/ZUHUoUvz-RSI-Inertia/
http://i.hizliresim.com/oENpzk.png


Matriks'çesi......test edin....
Begenirseniz kullanın veya çöpe atın...
Bazı incelikler var...


sm:=14; prd:=10;
vv:=mov(rsi(c,sm),prd,e); wwa:=ROC(vv,1, $)*8+50;
ww1:=mov(mov(wwa,2,ww),2,ww); ww2:=ROC(ww1,1,$)*2+50;
ww3:=mov(mov(ww2,2,e),2,ww); vv-50; ww1-50; ww3-50 ; ww1-50; ww3-50

caralis
02-10-2016, 19:34
Yanlıs gormuyorsam siz burada testdata diye bir datayı grafige yansııtmıssınız, her nakadar testdat tek bir deger alsa da. Bende kendi hazırladıgım bir datayı yansıtmak istiyorum da.
Daha spesifik olarak baska siteden buldugum enflasyon datasını usdtry uzerine atmak istiyorum. Matrikste enflasyon datası olmadıgını dusundugum icin de baska siteden bulup grafige yansıtmayı dusundum.

Baska bir mesajnızı ve grafiğinizi alıntılamıstım ama farklı bir alıntı cıktı. Bir hata olustu sanırım. Herneyse demek sitediğimi anlatabildim sanırım

uufuk
02-10-2016, 19:56
Merhaba Ufuk Hocam,

Matrikste kendi hazırladıgım bir datayı nasıl grafikte gösteririm?
Tesekkurler

Bu konuyu resimli olarak anlatmışdım bu topikde..

caralis
02-10-2016, 23:32
Dostum arama ile bulamayınca tek tek sayfaları taradım, ve 3 saat sonunda mesajını buldum. Baskaları da aradıgında kolay bulsun diye alıntı yarparak paylasıyorum.

Arama sözcükleri;
Matriks sembol builder excelden data aktarımı 5 dakikalık data eski data sembol oluşturma kişisel sembol kendi datam exceldeki datanın grafiğini çizdirme






http://i.hizliresim.com/m8Dn5R.png

http://i.hizliresim.com/Z1q0Qa.png

http://i.hizliresim.com/G1JloZ.png

uufuk
03-10-2016, 18:52
https://tr.tradingview.com/script/uCV8I4xA-Bollinger-RSI-Double-Strategy-by-ChartArt-v1-1/
bunu matrikse çevirmek mümkünmüdür acaba

Dostum bu kurgu bence sakat...
Başarılı bir enstantane ile trade kurgusu olmaz(Bir çiçek ile bahar olmaz)...
Linkdeki ikinci resim ters pozlar görünüyor..

Kurgu matriksdeki ham görüntüsü...
İki cross aynı anda zor gerçekleşir...
Crosslar farklı zamanda olsa durum bellekde tutulsa bile absürt görünüyor..
Belki de benim yanlışım vardır...




http://i.hizliresim.com/9GlYOr.png


b:=BarsSince(Cross(BBandTop(C,20,S,2),C)) > BarsSince(Cross(C,BBandBot(C,20,S,2)));
r:=BarsSince(Cross(50,RSI(C,6))) > BarsSince(Cross(RSI(C,6),50));
(b=0); b; r*-1 ; (r=0)*-1

uufuk
03-10-2016, 21:44
Uufuk hocam,

Dr. Alexender Elder ın yazdığı "Trading for a living" adlı kitabında Herrick Payoff Index (HPI) dan bahsetmekte. Metastock'ta bu index var ancak açık kodu bulamadım. Siz daha önce bu indikatörü çalıştınız mı? Bizimle paylaşırmısınız ya da yardımcı olurmusunuz? Tşk.ler

http://www.metastock.com/Customer/Resources/TAAZ/Default.aspx?p=61&js=0

http://www.fmlabs.com/reference/default.htm?url=HerrickPayoffIndex.htm

https://www.tradingview.com/script/8CuYy96D-Herrick-Payoff-Index/


İndikator açık Pozisyon datasını kullanıyor..
Yeni tanışdım...Metastock da var olan OpenInterest datalı grafda düzgün çalışmadı.
Herrick Payoff Index (HPI) en iyi yorumu asagıdaki resimde..

http://www.onlinetradingconcepts.com/images/technicalanalysis/HPIcrudeoilCL.gif

Metastock görüntüsü..

http://i.hizliresim.com/QQGNWv.png

Matrikse gelince...

http://i.hizliresim.com/B8gNPD.png


http://i.hizliresim.com/88o51d.png

Bunlardan yola çıkarak......

http://i.hizliresim.com/88o5Pr.png

HPI


Ic:=Security("x30apoz",C);
HpI:=ROC((H+L)/2,1,$)*(1+(Ic-ref(Ic,-1))/min(Ic,ref(Ic,-1)))*v/1000;
mov(HpI,10,s)

HPI2


Ic:=Security("x30apoz",C);
HpI:=ROC((H+L)/2,1,$)*100*v*
(1+if(ROC((H+L)/2,1,$)>0,(2*abs(Ic-ref(Ic,-1))/max(Ic,ref(Ic,-1))),-(2*abs(Ic-ref(Ic,-1))/max(Ic,ref(Ic,-1)))))/100000;
mov(HpI,10,s)


Gençler devamını getirsin,geliştirsin.... :yes: :he:

kafkaf
04-10-2016, 12:15
İndikator açık Pozisyon datasını kullanıyor..
Yeni tanışdım...Metastock da var olan OpenInterest datalı grafda düzgün çalışmadı.
Herrick Payoff Index (HPI) en iyi yorumu asagıdaki resimde..

http://www.onlinetradingconcepts.com/images/technicalanalysis/HPIcrudeoilCL.gif

Metastock görüntüsü..

http://i.hizliresim.com/QQGNWv.png

Matrikse gelince...

http://i.hizliresim.com/B8gNPD.png


http://i.hizliresim.com/88o51d.png

Bunlardan yola çıkarak......

http://i.hizliresim.com/88o5Pr.png

HPI


Ic:=Security("x30apoz",C);
HpI:=ROC((H+L)/2,1,$)*(1+(Ic-ref(Ic,-1))/min(Ic,ref(Ic,-1)))*v/1000;
mov(HpI,10,s)

HPI2


Ic:=Security("x30apoz",C);
HpI:=ROC((H+L)/2,1,$)*100*v*
(1+if(ROC((H+L)/2,1,$)>0,(2*abs(Ic-ref(Ic,-1))/max(Ic,ref(Ic,-1))),-(2*abs(Ic-ref(Ic,-1))/max(Ic,ref(Ic,-1)))))/100000;
mov(HpI,10,s)


Gençler devamını getirsin,geliştirsin.... :yes: :he:

Uufuk hocam eline sağlık. Ben altından kalkamazdım.

DEU2004
04-10-2016, 13:20
@uufuk üstat, 5,21,50,200 lük hareketli ortalamaların %1 lik bir aralıkta toplandığı hisseleri bulmak için nasıl bir formül yazmalı? şimdiden teşekkürler


Sent from my iPhone using Tapatalk

mystic
04-10-2016, 13:50
@uufuk üstat, 5,21,50,200 lük hareketli ortalamaların %1 lik bir aralıkta toplandığı hisseleri bulmak için nasıl bir formül yazmalı? şimdiden teşekkürler


Sent from my iPhone using Tapatalk

Ufuk hocamın müsaadesiyle :he:

cola: OSCP(5,21,s,%)

colb: OSCP(21,50,s,%)

colc: OSCP(50,200,s,%)

filter: (cola+colb+colc)/3 >0.99 and (cola+colb+colc)/3<1.01

uufuk
04-10-2016, 14:40
@uufuk üstat, 5,21,50,200 lük hareketli ortalamaların %1 lik bir aralıkta toplandığı hisseleri bulmak için nasıl bir formül yazmalı? şimdiden teşekkürler


Sent from my iPhone using Tapatalk




Ufuk hocamın müsaadesiyle :he:

cola: OSCP(5,21,s,%)

colb: OSCP(21,50,s,%)

colc: OSCP(50,200,s,%)

filter: (cola+colb+colc)/3 >0.99 and (cola+colb+colc)/3<1.01

Adaş, farkların ortalaması işi bozmuş bence.....:yes: abs cabası


http://i.hizliresim.com/LQ0jZb.png




m1:=mov(c,5,s); m2:=mov(c,21,s); m3:=mov(c,50,s); m4:=mov(c,200,s);
mx1:=max(abs(m1-m2),abs(m1-m3)); mx2:=max(abs(m1-m4),abs(m3-m4));
mx3:=max(abs(m2-m4),abs(m2-m3)); mx4:=max(mx1,mx2);
max(mx4,mx3) <= c*0.01

MBaybars
04-10-2016, 15:08
Merhaba,

indikatörlerde kullandığımız "period" parametresinin değerini adaptif olarak otomatik belirleyecek bir kod var mıdır? Literatüre baktım homodyne cycle, dominant cycle, trend part/cyccle part vb. bir sürü matematiksel yöntem var, ama işin içinden çıkamadım. Bu konuda bir yöntem kullanan var mı? Veya bu konuda doğru web adreslerine yönlendirmek için neler söyleyebilirsiniz. Yanıt için şimdiden teşekkürler

uufuk
04-10-2016, 17:55
Merhaba,

indikatörlerde kullandığımız "period" parametresinin değerini adaptif olarak otomatik belirleyecek bir kod var mıdır? Literatüre baktım homodyne cycle, dominant cycle, trend part/cyccle part vb. bir sürü matematiksel yöntem var, ama işin içinden çıkamadım. Bu konuda bir yöntem kullanan var mı? Veya bu konuda doğru web adreslerine yönlendirmek için neler söyleyebilirsiniz. Yanıt için şimdiden teşekkürler

Dostum,süslü terimlere dalmadan işin aslı;Yardımcı volaite indikatorleri çıktısı ile refarans alınan peryotu module etmek...
Bilgisayar dilleri ile birçok formulasyon var,ama bende dil yok.
Klasik yolla yapılacak örnek vereyim fikir edinirsin...
Amaç fıyatı yakın takip...


http://i.hizliresim.com/D3qZDO.png

Vidy


Length:=Input("Length",1,200,55);
Smooth:=Input("Smoothing",1,200,3);
AbsCMO:=(Abs(CMO(C,Length)))/100;
SC:=2/(Smooth+1);
If(Cum(1)<=(Length+1),C,(SC*AbsCMO*CLOSE)+( 1-(SC*AbsCMO))*PREV)

Ortalamanın degişken peryodunu görmek istersen

F102


Length:=Input("Length",1,200,55);
Smooth:=Input("Smoothing",1,200,3);
AbsCMO:=(Abs(CMO(C,Length)))/100;
SC:=2/(Smooth+1); n:=(1-SC*AbsCMO)/(SC*AbsCMO);
n

Bu mantıkla birkaç net'ten link..

http://trader-online.tk/MSZ/e-w-Kaufmans_Adaptive_Moving_Average_II.html

http://trader-online.tk/MSZ/e-w-Exponential_Moving_Average_Volatility_Adjusted.htm l

Araştır bizide bilgilendir..:yes:

Bende olan bu....:he:

Overall
06-10-2016, 09:11
Dostum bu kurgu bence sakat...
Başarılı bir enstantane ile trade kurgusu olmaz(Bir çiçek ile bahar olmaz)...
Linkdeki ikinci resim ters pozlar görünüyor..

Kurgu matriksdeki ham görüntüsü...
İki cross aynı anda zor gerçekleşir...
Crosslar farklı zamanda olsa durum bellekde tutulsa bile absürt görünüyor..
Belki de benim yanlışım vardır...




http://i.hizliresim.com/9GlYOr.png


b:=BarsSince(Cross(BBandTop(C,20,S,2),C)) > BarsSince(Cross(C,BBandBot(C,20,S,2)));
r:=BarsSince(Cross(50,RSI(C,6))) > BarsSince(Cross(RSI(C,6),50));
(b=0); b; r*-1 ; (r=0)*-1
elinize emeğinize sağlık üstad

Overall
06-10-2016, 09:17
http://i.hizliresim.com/Nk2Nb5.png

RSI Inertia



https://www.tradingview.com/script/ZUHUoUvz-RSI-Inertia/
http://i.hizliresim.com/oENpzk.png


Matriks'çesi......test edin....
Begenirseniz kullanın veya çöpe atın...
Bazı incelikler var...


sm:=14; prd:=10;
vv:=mov(rsi(c,sm),prd,e); wwa:=ROC(vv,1, $)*8+50;
ww1:=mov(mov(wwa,2,ww),2,ww); ww2:=ROC(ww1,1,$)*2+50;
ww3:=mov(mov(ww2,2,e),2,ww); vv-50; ww1-50; ww3-50 ; ww1-50; ww3-50

Ufuk üstad sağolsun paylaşmış ben de renklendirme de biraz değişiklik yaptım belki faydası olur
http://i.hizliresim.com/3A36BO.png
sm:=14; prd:=10;
vv:=mov(rsi(c,sm),prd,e); wwa:=ROC(vv,1, $)*8+50;
ww1:=mov(mov(wwa,2,ww),2,ww); ww2:=ROC(ww1,1,$)*2+50;
ww3:=mov(mov(ww2,2,e),2,ww);
a:=vv-50;
b:=ww1-50;
c:=ww3-50 ;
a;
if(b>0,b,0);{HİSTOGRAM YEŞİL}
if(b<0,b,0);{HİSTOGRAM KIRMIZI}
if(c>0,c,0);{HİSTOGRAM YEŞİL}
if(c<0,c,0);{HİSTOGRAM KIRMIZI}
0;
20;
-20

rosense
06-10-2016, 11:22
matriks'de
tüm hisselerin 2014'de hangi pd dd ortalamasıyla işlem gördüğünü nasıl toplu halde alabilirim bilen varsa yazabilir mi ?

2011-12-13-14-15

seeyoulater
06-10-2016, 12:10
Merhaba

Matriksteki ayarlarımı formülleri indikatörleri başka bir bilgisayara taşımak istiyorum. Bunun kolay bir yolu var mı?

Teşekkürler