PDA

View Full Version : Matriks Formülleri



Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 [28] 29

ufukercan
01-12-2016, 01:29
Güle güle kullan güzel kalpli kardeşim :)

bendeki kalp, kömür karası gibi sayın Mystic.
o, sizlerin güzelliği :yes:

uufuk
01-12-2016, 15:01
Dostlar,indikator olarak verdigim formulleri,bazı arkadaşların istegi ile sistem haline de getirip istifadelerine sunuyorum....
Sistemde 4 tab var,çogu zaman, al-acık poz kapat ___sat-açıga sat aynı koşul oluyor tab ikiye düşüyor katlanılıyor...
Bazıları ille de Advisor yardımı için,soruyor soruyor soruyor....
Neresinden tutsan en az 10 tab (renkler_oklar_ayı-boga piyasaları) eder...
Lütfen bunları yazmamı beklemeyin...istemeyin

TÜRKOĞLU
02-12-2016, 14:07
perc li sistem bugün bir sinyali buhar etti... 1 dk grafikte AL vermişti 89.500 den 11:13 BAR kapanışında sürekli veri güncelliyorum bu arada bir hata olmasın diye ve sinyal sürekli sabit bekliyordu...13:57 de hızla aşağı verdiler yeniden veri güncelle dedim AL sinyali buhar oldu...sanki bugün hiç AL vermemiş gibi dün 89.250 den SAT görünüyor...

sistem formülünde sorun yoksa ki uufuk abi yok diyor o zaman matriks verileri hatalı geliyor ve sonradan güniçi sürekli bu verilerle oynuyorlar.bu sistemciler için çok tehlikeli...bu şekilde ne bu sisteme ne başka sisteme nasıl güvenip trade edilir ki yav?

uufuk
02-12-2016, 14:22
perc li sistem bugün bir sinyali buhar etti... 1 dk grafikte AL vermişti 89.500 den 11:13 BAR kapanışında sürekli veri güncelliyorum bu arada bir hata olmasın diye ve sinyal sürekli sabit bekliyordu...13:57 de hızla aşağı verdiler yeniden veri güncelle dedim AL sinyali buhar oldu...sanki bugün hiç AL vermemiş gibi dün 89.250 den SAT görünüyor...

sistem formülünde sorun yoksa ki uufuk abi yok diyor o zaman matriks verileri hatalı geliyor ve sonradan güniçi sürekli bu verilerle oynuyorlar.bu sistemciler için çok tehlikeli...bu şekilde ne bu sisteme ne başka sisteme nasıl güvenip trade edilir ki yav?

http://i.hizliresim.com/R1Y20o.png (http://hizliresim.com/R1Y20o)


Sinyal anında data test indikatoru....
Diger sistemler içinde kullanabilirsiniz...

cum((H+L+C+O)/4)/cum(1)

temese
02-12-2016, 14:48
sn uufuk üstad merhaba
sizin matrikste donma olmuyor mu 1 lik datalarda özellikle?

saygılar

Overall
02-12-2016, 14:48
https://s15.postimg.org/55c1ms07f/image.png
no repaint devam

uufuk
02-12-2016, 14:52
sn uufuk üstad merhaba
sizin matrikste donma olmuyor mu 1 lik datalarda özellikle?

saygılar

İşlem yogunlugunda,veriler açıklanırken bazen...Çözüm önerileri....


Matriksiniz canlı seansda çalışırken..
1-Gereksiz grafik açmayanız..
2-Kullanmadıgınız sistem,experti ekranda oluşturmayın.
3-Ara sıra datanızı refresh ediniz,izlediginiz sistem expert ve grafigi ilk başlangıçda refresh ediniz..
4-Ucuzladılar SSD disk kullanın...
5-Seans sırasında torrent,downladerle internet baglantınızı aşırı yüklemeyin...
6-İşlemçiyi aşırı kullanan programları kullanmayın..
7-Yeni nesil browserler kullanırken gereksiz bir çok pencere açmayın...

Bu ilk etapda aklıma gelenler data akışınızı ve işlenmesi sırasında hataları önler....
Geçen uzun uzun karşılıklı topik yazışması sonucu Regresyon formulunu bilgisayarı kasıntısından dolayı bir dostumuzun sihhatli çalıştıramadıgını
görmüş idik...

..

temese
02-12-2016, 14:58
Teşekkür ederim
vps de tek başına çalışıyor ama pert durumda bugünlerde
Bol kazaçlar

nasa64
02-12-2016, 20:17
Ufuk hocam,

Yanlışlıkla bir formülde MFI(c) yazmışım sonradan farkettim, fakat gösterge olarak çalışıyor. Nasıl yorumlamak lazım acaba? Teşekkürler

uufuk
02-12-2016, 20:25
Ufuk hocam,

Yanlışlıkla bir formülde MFI(c) yazmışım sonradan farkettim, fakat gösterge olarak çalışıyor. Nasıl yorumlamak lazım acaba? Teşekkürler

Daha önceleride benzer durumlarda belirtmişdim,formulun matriks tarafından error belirtmeyip kabul edilmesi bug'dur..
İndikator cıktısına güvenemezsin...

http://i.hizliresim.com/OVZn2A.png (http://hizliresim.com/OVZn2A)

nasa64
02-12-2016, 20:27
Daha önceleride benzer durumlarda belirtmişdim,formulun matriks tarafından error belirtmeyip kabul edilmesi bug'dur..
İndikator cıktısına güvenemezsin...

http://i.hizliresim.com/OVZn2A.png (http://hizliresim.com/OVZn2A)

Anladım Ufuk hocam,

Çok teşekkür ederim.

DEU2004
02-12-2016, 20:40
merhaba cümleten, sistem repaint yapmıyor gibi görünüyor ama %100 ekran başında olmadığım için teste devam ediyorum.
Ancak perc değeri ile ilgili birkaç sorum var :

perc değerini formülde $ veya % seçimine göre değiştirilmesi mantıklı mıdır?
$ kullandığımızda sonuçlar daha kararlı görünüyor ancak fiyatı dolara göre çok düşük olan hisselerde sistem kararsızlaşıyor. ama fiyatı 3 ün üzerinde olan hisselerde güzel çalışıyor.
....

uufuk
03-12-2016, 11:19
uufuk hocam
Relative Momentum Index (RMI) açık haline ihtiyacım var
zaman ayırdığınız ve vaktinizi aldığım için özür ...

http://i.hizliresim.com/Bv06og.png (http://hizliresim.com/Bv06og)




m:=5; per:=20; mom:=c-Ref(c,-m);
Z:=mov(If(ROC(c,m,$)>0, ROC(c,m,$),0),per,ww);
Y:=mov(If(ROC(c,m,$)<0, Abs(ROC(c,m,$)),0),per,ww);
RMS:=Z/Y;
100-(100/(1+RMS))

pazar
03-12-2016, 12:22
teşekkürler uufuk hocam

atikurt
03-12-2016, 20:33
selam arkadaşlar matrikste kullanmak için hisse sabah açılış fiyatını baz alıp üstte 3-4 direnç aşağıda 3-4 destek çizen ve bu desteği gün boyu sabit tutan bir formül var mı . bu bahsettiğim pivot parametreleri gibi bir şey . ama pivot parametreleri gün içinde destek dirençlerin yerini bildiğim kadarıyla matrikste hazır olan kaydırıyor. benim bahsettiğim sabah açılış fiyatıyla destek direnç çizecek ve gün boyu koruyacak o seviyeyi. garan için düşünürsek sabah açılış fiyatı 7 ise 7,09 - 7,18, - 7,27 direnç aşağıda 6,91 - 6,82 - 6,73 çizecek ve bu gün boyu sabit kalacak. ertesi gün açılış fiyatıyla yeniden çizecek. yardım ederseniz sevinirim. şimdiden çok teşekkürler. iyiki varsınız.

uufuk
03-12-2016, 21:28
selam arkadaşlar matrikste kullanmak için hisse sabah açılış fiyatını baz alıp üstte 3-4 direnç aşağıda 3-4 destek çizen ve bu desteği gün boyu sabit tutan bir formül var mı . bu bahsettiğim pivot parametreleri gibi bir şey . ama pivot parametreleri gün içinde destek dirençlerin yerini bildiğim kadarıyla matrikste hazır olan kaydırıyor. benim bahsettiğim sabah açılış fiyatıyla destek direnç çizecek ve gün boyu koruyacak o seviyeyi. garan için düşünürsek sabah açılış fiyatı 7 ise 7,09 - 7,18, - 7,27 direnç aşağıda 6,91 - 6,82 - 6,73 çizecek ve bu gün boyu sabit kalacak. ertesi gün açılış fiyatıyla yeniden çizecek. yardım ederseniz sevinirim. şimdiden çok teşekkürler. iyiki varsınız.

http://i.hizliresim.com/Bv0OAj.png (http://hizliresim.com/Bv0OAj)



NW:=ROC(Hour(),1,$)<0; n:=0.5;
t:=LastValue(ValueWhen(1,NW=-1,Cum(1)))<=cum(1) ;
OO:=ValueWhen(1,Nw,O)*-t;
OO+3*n; OO+2*n; OO+n; OO ; OO-n; OO-2*n; OO-3*n

atikurt
03-12-2016, 22:13
http://i.hizliresim.com/Bv0OAj.png (http://hizliresim.com/Bv0OAj)



NW:=ROC(Hour(),1,$)<0; n:=0.5;
t:=LastValue(ValueWhen(1,NW=-1,Cum(1)))<=cum(1) ;
OO:=ValueWhen(1,Nw,O)*-t;
OO+3*n; OO+2*n; OO+n; OO ; OO-n; OO-2*n; OO-3*n

ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. iyi ki varsınız.

DEU2004
04-12-2016, 11:52
ufuk hocam bu forumun başından itibaren konuları düzenlense bir kitap haline getirilse eşsiz bir eser olur vallahi

TÜRKOĞLU
05-12-2016, 12:09
uufuk abi,

percli sistem bugün 1 dk datada yine bir sinyali buhar etti. 11:18 barında 89.925 SAT verdi piyasa yukarı dönünce sinyal kayboldu.ama verdiğin o formülle kontrol ettim.matriks data değeri değişmedi.yani sorun matriks datasında değil sistem formülünde.cuma günüde aynı şey oldu ve o zaman bir arkadaş bana ÖM ile aynı noktada aynı olayı yaşadığını yazmıştı.

formülde kesinlikle sorun var.bugün yine canlı canlı izledim.sat sinyali verdikten sonra en az 10 defa veri güncelledim sinyal sabit bekledi.saat 11:53 barı çalışırken yine veri güncelledim sinyal buhar oldu.ve sanki hiç sat vermemiş gibi AL da devam ediyor.

bugün açılış barında 9:30 da SAT verdi cuma AL da kapatmıştı.o sinyal sabit kaldı ardından AL verdi tekrar 10:10 barında o sinyalde hala sabit ama 11:18 barında verdiği sat sinyalini buhar etti.sat vermemiş gibi 10:10 barında gelen AL sinyali ile devam ediyor.

sorun nerede bilmiyorum ama matriks datasından şüphelenmiştim ondan değil.

mystic
05-12-2016, 12:19
uufuk abi,

percli sistem bugün 1 dk datada yine bir sinyali buhar etti. 11:18 barında 89.925 SAT verdi piyasa yukarı dönünce sinyal kayboldu.ama verdiğin o formülle kontrol ettim.matriks data değeri değişmedi.yani sorun matriks datasında değil sistem formülünde.cuma günüde aynı şey oldu ve o zaman bir arkadaş bana ÖM ile aynı noktada aynı olayı yaşadığını yazmıştı.

formülde kesinlikle sorun var.bugün yine canlı canlı izledim.sat sinyali verdikten sonra en az 10 defa veri güncelledim sinyal sabit bekledi.saat 11:53 barı çalışırken yine veri güncelledim sinyal buhar oldu.ve sanki hiç sat vermemiş gibi AL da devam ediyor.

bugün açılış barında 9:30 da SAT verdi cuma AL da kapatmıştı.o sinyal sabit kaldı ardından AL verdi tekrar 10:10 barında o sinyalde hala sabit ama 11:18 barında verdiği sat sinyalini buhar etti.sat vermemiş gibi 10:10 barında gelen AL sinyali ile devam ediyor.

sorun nerede bilmiyorum ama matriks datasından şüphelenmiştim ondan değil.

5 dakikalıkta sorun yok..

Kullanmıyorum ama göz ucu ile takip ediyorum..

5 dakikalığı denesenize..

TÜRKOĞLU
05-12-2016, 12:22
ama nasıl olur ki? yani bir sistemin 1 dk lığı sinyali ile 5 dk lığı arasında sinyal konusunda fark olur mu? yani 1 dk da sinyal kayboluyorsa 5 dk da yapar bunu.ben mi yanılıyorum?

bu durum normal mi?


5 dakikalıkta sorun yok..

Kullanmıyorum ama göz ucu ile takip ediyorum..

5 dakikalığı denesenize..

mystic
05-12-2016, 12:24
ama nasıl olur ki? yani bir sistemin 1 dk lığı sinyali ile 5 dk lığı arasında sinyal konusunda fark olur mu? yani 1 dk da sinyal kayboluyorsa 5 dk da yapar bunu.ben mi yanılıyorum?

bu durum normal mi?

perc değeri ile ilgili olduğunu düşünüyorum..

1 dakikalıkta farklı bir perc gerekebilir..

Ufuk hocam daha hakim ama formülü verdiği günden beri 5 lik hiç repaint yapmadı..

uufuk
05-12-2016, 12:30
uufuk abi,

percli sistem bugün 1 dk datada yine bir sinyali buhar etti. 11:18 barında 89.925 SAT verdi piyasa yukarı dönünce sinyal kayboldu.ama verdiğin o formülle kontrol ettim.matriks data değeri değişmedi.yani sorun matriks datasında değil sistem formülünde.cuma günüde aynı şey oldu ve o zaman bir arkadaş bana ÖM ile aynı noktada aynı olayı yaşadığını yazmıştı.

formülde kesinlikle sorun var.bugün yine canlı canlı izledim.sat sinyali verdikten sonra en az 10 defa veri güncelledim sinyal sabit bekledi.saat 11:53 barı çalışırken yine veri güncelledim sinyal buhar oldu.ve sanki hiç sat vermemiş gibi AL da devam ediyor.

bugün açılış barında 9:30 da SAT verdi cuma AL da kapatmıştı.o sinyal sabit kaldı ardından AL verdi tekrar 10:10 barında o sinyalde hala sabit ama 11:18 barında verdiği sat sinyalini buhar etti.sat vermemiş gibi 10:10 barında gelen AL sinyali ile devam ediyor.

sorun nerede bilmiyorum ama matriks datasından şüphelenmiştim ondan değil.


http://i.hizliresim.com/R1Y20o.png (http://hizliresim.com/R1Y20o)


Sinyal anında data test indikatoru....
Diger sistemler içinde kullanabilirsiniz...

cum((H+L+C+O)/4)/cum(1)

Bu indikatorle takip ettinizmi,sinyal barındaki degeri degişdimi,degişmedimi.......
Degişmedi ise bundan vazgeçin...

TÜRKOĞLU
05-12-2016, 12:38
evet abi onu dedim bu formülü eklemiştim alta ve bu değer sinyalin kaybolduğu barda değişmedi.yani 11:18 de bar kapandığında SAT kesinleştiğinde 94.4114 tü sonra yine ara ara veri güncelledim en son 11:53 barı çalışırken güncelledim bir baktım SAT kayboldu gittim 11:18 barındaki matriks data değerine baktım hala sabit 94.4114...bu değer değişseydi o zaman derdim ki sorun matriks verilerinde.hatta şimdi yine güncelledim baktım data değeri sabit ama SAT sinyali yok...


Bu indikatorle takip ettinizmi,sinyal barındaki degeri degişdimi,degişmedimi.......
Degişmedi ise bundan vazgeçin...

uufuk
05-12-2016, 12:54
evet abi onu dedim bu formülü eklemiştim alta ve bu değer sinyalin kaybolduğu barda değişmedi.yani 10:18 de bar kapandığında SAT kesinleştiğinde 91.4114 tü sonra yine ara ara veri güncelledim en son 11:53 barı çalışırken güncelledim bir baktım SAT kayboldu gittim 10:18 barındaki matriks data değerine baktım hala sabit 91.4114...bu değer değişseydi o zaman derdim ki sorun matriks verilerinde.hatta şimdi yine güncelledim baktım data değeri sabit ama SAT sinyali yok...

Formul mantıgında hata yok...

sum((H+L+C+O)/4,100)/100 formulu ile takip et....
Önceki formul tüm barları kontrol ettiglnden hasasiyeti az,bu son yüz barı kontrol eder...


http://i.hizliresim.com/MoWgd1.png (http://hizliresim.com/MoWgd1)

uufuk
05-12-2016, 13:02
Bu formullede data hatası yoksa,formulu çarşaf gibi açacagım....
Daha önceleride bu benzeri hatalar formulu tek satır yaparak aşmışdık...
Eski gönderilerden birinde vardı,çok zaman önceydi....

TÜRKOĞLU
05-12-2016, 13:11
uufuk abi,

dikkatimi çekti bendeki grafikte MTX Zigzag formülü 0,5 değeri ile farklı görüntü oluşturuyor senin eklediğin farklı.bu nasıl olabilir? daire içine aldığım bölge.

http://i.hizliresim.com/r6R8vV.png (http://hizliresim.com/r6R8vV)

uufuk
05-12-2016, 13:16
uufuk abi,

dikkatimi çekti bendeki grafikte MTX Zigzag formülü 0,5 değeri ile farklı görüntü oluşturuyor senin eklediğin farklı.bu nasıl olabilir? daire içine aldığım bölge.



http://i.hizliresim.com/o09857.png (http://hizliresim.com/o09857)

uufuk
05-12-2016, 13:45
müsaade varsa.

5dk çalışan 1 dk çalışır çalışmalı,Dostumuzun ithamı yok.....Lütfen...

TÜRKOĞLU
05-12-2016, 13:52
uufuk abim,

ben kesinlikle seni suçlamak için zan altında bırakmak için yazmıyorum vallahi gördüğüm şeyi yazıyorum.kimseyi zan altında bırakmak gibi bir niyetim yok.keşke ekran görüntüsünü kaydetseydim hem cuma oldu hem bugün.hatta dediğim gibi cuma bir arkadaşta ÖM ile aynı olayı 1 dk grafikte yaşadığını bana yazmıştı.benim kötü bir amacım yok.

ÖM ile yazan arkadaşta hatta leventmartı isimli arkadaş.


5dk çalışan 1 dk çalışır çalışmalı,Dostumuzun ithamı yok.....Lütfen...

uufuk
05-12-2016, 14:15
uufuk abim,

ben kesinlikle seni suçlamak için zan altında bırakmak için yazmıyorum vallahi gördüğüm şeyi yazıyorum.kimseyi zan altında bırakmak gibi bir niyetim yok.keşke ekran görüntüsünü kaydetseydim hem cuma oldu hem bugün.hatta dediğim gibi cuma bir arkadaşta ÖM ile aynı olayı 1 dk grafikte yaşadığını bana yazmıştı.benim kötü bir amacım yok.

ÖM ile yazan arkadaşta hatta leventmartı isimli arkadaş.

Biliyorum,dostum onun için arkadaşın önceki gönderisine müdahale etdim...
Lütfen dedim...Lütfeni sakin ol anlamında kullandım..
Sorunu çözmek lazım....
Samimiyetinize güveniyorum...

ertpln
05-12-2016, 14:31
sözümü geri aldım, mesajı sildim. yersiz olmuş, densizlik olmuş.
özür dilerim.

mystic
05-12-2016, 17:23
uufuk abim,

ben kesinlikle seni suçlamak için zan altında bırakmak için yazmıyorum vallahi gördüğüm şeyi yazıyorum.kimseyi zan altında bırakmak gibi bir niyetim yok.keşke ekran görüntüsünü kaydetseydim hem cuma oldu hem bugün.hatta dediğim gibi cuma bir arkadaşta ÖM ile aynı olayı 1 dk grafikte yaşadığını bana yazmıştı.benim kötü bir amacım yok.

ÖM ile yazan arkadaşta hatta leventmartı isimli arkadaş.

Bendeki 1 dakikalık zig systemin son sinyalleri şöyle ..

Bir kontrol edin isterseniz aynı mıyız :)

http://i.hizliresim.com/r6REJ3.jpg (http://hizliresim.com/r6REJ3)

TÜRKOĞLU
05-12-2016, 17:35
aynen şu an böyle son sinyal 90.600 den SAT 16:38 barı...


Bendeki 1 dakikalık zig systemin son sinyalleri şöyle ..

Bir kontrol edin isterseniz aynı mıyız :)

http://i.hizliresim.com/r6REJ3.jpg (http://hizliresim.com/r6REJ3)

mystic
05-12-2016, 17:40
aynen şu an böyle son sinyal 90.600 den SAT 16:38 barı...

Yeni sinyal gelince ekleriz iki taraflı kontrol olur :)

Ya da 1 dakika da sinyal alan yazsın diğer arkadaşlardan çoklu kontrol olur ..

TÜRKOĞLU
05-12-2016, 17:50
benim şu dikkatimi çekti mystic kardeşim kaybolan iki sinyalde de sinyal geldikten sonra fiyat sinyal yönünde çok gitmemişti.yani aynen şöyle cuma 11:13 barında bir AL sinyali vardı 89.500 fiyat sinyal kesinleşip bar kapandıktan sonra diğer barlarda en yüksek 89.525 gördü ve tekrar düşmeye başladı düşüşle birlikte AL sinyali gitti.bugünde benzer olay oldu 11:18 de 89.925 SAT verdi sinyal kesinleşti bar kapandı sonraki 2-3 barda fiyat en düşük 89.875 gördü ve döndü dönüşle birlikte bir süre sonra sinyal kayboldu ve AL devam etti...tesadüf mü bilmiyorum...


Yeni sinyal gelince ekleriz iki taraflı kontrol olur :)

Ya da 1 dakika da sinyal alan yazsın diğer arkadaşlardan çoklu kontrol olur ..

mystic
05-12-2016, 17:53
benim şu dikkatimi çekti mystic kardeşim kaybolan iki sinyalde de sinyal geldikten sonra fiyat sinyal yönünde çok gitmemişti.yani aynen şöyle cuma 11:13 barında bir AL sinyali vardı 89.500 fiyat sinyalden sonra en yüksek 89.525 gördü ve tekrar düşmeye başladı düşüşle birlikte AL sinyali gitti.bugünde benzer olay oldu 11:18 de 89.925 SAT verdi fiyat en düşük 89.875 gördü ve döndü dönüşle birlikte bir süre sonra sinyal kayboldu ve AL devam etti...tesadüf mü bilmiyorum...

Yanılmıyorsam kabaca tepe işaretlediği yerden 500 aşağıda dip işaretlediği yerden 500 yukarıda sinyal açıyor..

Bir yandan da saatlik bardan en yüksek en düşüğe bir göz atın..

Cuma için birşey diyemiyorum çünkü 1 dakikalık ekran açık değildi önümde..

Mesela son sinyal için 16 barında en yüksek 91.125 sinyal de 90.625 civarı geldi..

Kaymalar farklı tabii..

Drift
05-12-2016, 18:01
bir dakikalık yapıyor evet daha önce yazmıştım.birkaç kez emin olmak içinde 2 gün denedim. sadece vobda değil pariteler vs.

sorun belki matriks kaynaklı belki formül içeriği ama yapıyor veya data , hatta fırça bile yemşitim ufuk hocadan :he:

5 dklık yapmıyor bu hali ile. 0.5 iken yapmıyor 5 likte. perc degerini ben deneme amaçlı küçülttüm yine yaptı.

5 dklıkda ise perc degeri ile kafanıza göre oynamamak lazım.

ufuk üstad zaten repaint yapan sistemi paylaşmaz 5 dklıklar dediği gibi yapmıyor çünkübu hali ile.

Drift
05-12-2016, 18:05
benim şu dikkatimi çekti mystic kardeşim kaybolan iki sinyalde de sinyal geldikten sonra fiyat sinyal yönünde çok gitmemişti.yani aynen şöyle cuma 11:13 barında bir AL sinyali vardı 89.500 fiyat sinyal kesinleşip bar kapandıktan sonra diğer barlarda en yüksek 89.525 gördü ve tekrar düşmeye başladı düşüşle birlikte AL sinyali gitti.bugünde benzer olay oldu 11:18 de 89.925 SAT verdi sinyal kesinleşti bar kapandı sonraki 2-3 barda fiyat en düşük 89.875 gördü ve döndü dönüşle birlikte bir süre sonra sinyal kayboldu ve AL devam etti...tesadüf mü bilmiyorum...

dostum illa sabahtan akşama kadar izlemene gerek yok sistemi kopyala önünde 1 dklık ve 5 dklık açık olsun akşama kadar açık kalsın matriks aksam seans sonunda datayı güncelle yap. sinyal kayboluyorsa bir kaç gün kaybolma devam ediyorsa yapıyordur.

5 likte rastlamadım.

belki ufuk üstad 1 dklık denemedi yada o periyota uygun perc değeri bulmak gerekiyor.

mystic
05-12-2016, 18:15
Bende 16.18 90.600 sat dışında geçici sinyal bile belirmeden kapandı 1 dakikalık :)

Drift
05-12-2016, 18:18
uufuk abim,

ben kesinlikle seni suçlamak için zan altında bırakmak için yazmıyorum vallahi gördüğüm şeyi yazıyorum.kimseyi zan altında bırakmak gibi bir niyetim yok.keşke ekran görüntüsünü kaydetseydim hem cuma oldu hem bugün.hatta dediğim gibi cuma bir arkadaşta ÖM ile aynı olayı 1 dk grafikte yaşadığını bana yazmıştı.benim kötü bir amacım yok.

ÖM ile yazan arkadaşta hatta leventmartı isimli arkadaş.

dostum olay repaint yapıyor yapmıyor değil.. forumda ufuk üstadın hakkı ödenmez.

geliştirebilirsek ne ala.

bana kalırsa sorun şu.. endeksin atıyorum 91 binde iken 1 kademelik düşüşteki % sel fark ile endeks 150 binde iken bir kademedelik arasındaki düşüş % sel farkı. ikisi arasında fark olacak.

endeks 110 bine çıkarsa bukezde 5 dklık periyotta RP yapabilir .. bilmiyorum.

bu nedenle 1 dklık grafikte zigzagın kapanış değeri 5 dklık kapanış değerinden farklı olduğu için

ve zigzag tepe ve diplerinde değişeceği için sanırım yapıyor.

perc değerini belki % değilde puan farkını hesaplayabilsek belki olur ? ufuk hoca daha iyi bilir.

biz anca deneme yanılma :)

TÜRKOĞLU
05-12-2016, 18:24
o zaman anlayamazsın...güniçinde matriks donuyor herkeste oluyordur bu sorun...tekrar veri akışı geldiğinde geçmiş barları tamamlayıp tamamlamadığını bilemezsin.akşam güncelle dersin sana en son sinyalleri koyar ama güniçi sinyallerin kaybolma durumu olduysa bunu anlayamazsın...matriksteki kopmalardan dolayı olur bu veri kesintisizi aksa dediğin olabilir...benim matriks güniçi 5-6 defa kopuyor çok kısa süreli ama kopuyor...veya özellikle veri saatlerinde hızlı piyasada falan yine sapıtıp donuyor...falan filan...

şuna katılmıyorum ayrıca bir sistem 5 dk da çalışıyor hatasız ama 1 dk da repaint yapıyor v.s...bu olamaz...uufuk abinin dediği gibi 5 dklıkta çalışıyorsa hatasız 1 dk lıktada çalışmalı...

bulacağız bunun sebebini...benim şimdilik dikkatimi çeken dediğim gibi kaybolan sinyallerde sinyal yönünde çok gidememişti piyasa...25-50 puan ilerleyip terse döndü iki sinyalde de tesadüf mü bilmem...bakalım şimdi SAT kapattı...bu haftada izleyeceğim kesintisiz inşallah...


dostum illa sabahtan akşama kadar izlemene gerek yok sistemi kopyala önünde 1 dklık ve 5 dklık açık olsun akşama kadar açık kalsın matriks aksam seans sonunda datayı güncelle yap. sinyal kayboluyorsa bir kaç gün kaybolma devam ediyorsa yapıyordur.

5 likte rastlamadım.

belki ufuk üstad 1 dklık denemedi yada o periyota uygun perc değeri bulmak gerekiyor.

sunay
05-12-2016, 19:14
http://i.hizliresim.com/d80Pb7.png

http://i.hizliresim.com/77PqAa.png


Ben bu konuda oldukça acemiyim. Yaptığım iş kopyala yapıştır. O nedenle tamamen yanlış anlayıp farklı bir şey yapmışta olabilirim. Ondan ötürü bir yanlışlık varsa lütfen ciddiye almayınız.
Bende matriks yok. MetaStock a formülü" perc:=Input("Percent",0.2,100,0.5);Z:=Zig(C,perc,$);last:=ValueWhen(1,( Z> Ref(Z,-1)AND Ref(Z,-1)<Ref(Z,-2))OR (Z<Ref(Z,-1)AND Ref(Z,-1)>Ref(Z,-2)),Ref(Z,-1));pc:=100*(C-last)/last;ValueWhen(1,last<>Ref(last,-1),last-Ref(last,-1));pc;Cross(pc,perc);-Cross(-perc,pc) " kopyalayıp yapıştırdım.
Gönderdiğim resmin ilkinde sistem SAT veriyor 5-6 gün (benim veriler günlüktür.) bu devam ediyor. İkinci resimde ise son gün verisini manuel olarak değiştirdim. Değiştirince 5-6 gündür devam eden SAT önceden AL verdiği yere döndü.
Tekrar edeyim yazdıklarımda bir mantık hatası veya olayı tamamen yanlış anlamaktan bir şey varsa şimdiden özür.

mystic
05-12-2016, 21:35
dostum olay repaint yapıyor yapmıyor değil.. forumda ufuk üstadın hakkı ödenmez.

geliştirebilirsek ne ala.

bana kalırsa sorun şu.. endeksin atıyorum 91 binde iken 1 kademelik düşüşteki % sel fark ile endeks 150 binde iken bir kademedelik arasındaki düşüş % sel farkı. ikisi arasında fark olacak.

endeks 110 bine çıkarsa bukezde 5 dklık periyotta RP yapabilir .. bilmiyorum.

bu nedenle 1 dklık grafikte zigzagın kapanış değeri 5 dklık kapanış değerinden farklı olduğu için

ve zigzag tepe ve diplerinde değişeceği için sanırım yapıyor.

perc değerini belki % değilde puan farkını hesaplayabilsek belki olur ? ufuk hoca daha iyi bilir.

biz anca deneme yanılma :)

sistem zaten yüzde değil ki puan dostum :)

Drift
05-12-2016, 21:42
sistem zaten yüzde değil ki puan dostum :)

perc puan ama pc bölümü *100 /last yani puanın % desini mi alıyor. ? :notr:

uufuk
05-12-2016, 21:48
Dostlar,epeyce görüş bildirmişsiniz....
Tepe dip lerin $ olarak bulunup geri dönüşün% olarak hesaplanmasının formulde bir hataya sebep verecegini düşünmüyorum...
Hem tümü % hem tümü $ olarak iki formul paylaşacagım...
Test edin,1dk 5dk isterseniz günlük degişmemesi gerekir yalnız dikkat edeceginiz büyük peryotlarda 0.5 lik degişim küçük kalabilir diye düşünüyorum...Data akışında donmalar olmasından dolayı olabilecek hataları --sum((H+L+C+O)/4,100)/100-- formulu ile tesbit edebilirsiniz.Kulanımını daha önce yazmışdım.
İlk formulde %$ beraber kullanmak tesadufen olmuşdu ama hata sebebi olamaz,bir seçenek olarak düşünün...TÜRKOGLU dostumuz iyi gözlemleyip
zaten görsel hesabınıda yapmışdı...

http://i.hizliresim.com/3vPzqj.png (http://hizliresim.com/3vPzqj)


Z%
al-apozkapat


perc:=0.5; Z:=Zig(C,perc,%);
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
pc:=100*(C-last)/ last;
Cross(pc,perc)

sat-a.sat


perc:=0.5; Z:=Zig(C,perc,%);
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
pc:=100*(C-last)/ last;
Cross(-pc,perc)

.................................................
Z$
al-apozkapat


perc:=0.5; Z:=Zig(C,perc,$);
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
pc:=C-last;
Cross(pc,perc)

sat-a.sat


perc:=0.5; Z:=Zig(C,perc,$);
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
pc:=C-last;
Cross(-pc,perc)
...........................................

http://i.hizliresim.com/ZMJ3za.png (http://hizliresim.com/ZMJ3za)

Drift
05-12-2016, 22:03
üstad sağol ellerin dert görmesin.

bence olay çözüldü gibi öyle düşünüyorum.

viobdelisi
05-12-2016, 22:19
Uufuk hocam inanın hakkınız ödenmez....iyi ki varsınız. Teşekkürler.

uufuk
05-12-2016, 22:35
üstad sağol ellerin dert görmesin.

bence olay çözüldü gibi öyle düşünüyorum.


Uufuk hocam inanın hakkınız ödenmez....iyi ki varsınız. Teşekkürler.

İyi kontrol edin test edin,hiç bir formulu hemen gerçek işlemde kullanmayın....

TÜRKOĞLU
05-12-2016, 22:46
uufuk abi,

çok teşekkürler formüller için.başını çok ağrıttık farkındayım.birşey dikkatimi çekti overall eski formülde 1 dk lıkta bugün itibariyle 20 bin küsurdu bu son formülde $ olanda 12.275 puan % olanda 6.900 puan.system testerda böyle çıktı sonuçlar ki senin eklediğin resimlerde de aynen böyle.birinde %40 azalmış overall diğerinde %65 falan azalmış.

acaba bu fark ilk sistemde bir sorun olduğu anlamına gelebilir mi? yoksa yeni formüllerin mantığı mı farklı abi?

teşekkürler,

ufukercan
05-12-2016, 22:47
İyi kontrol edin test edin,hiç bir formulu hemen gerçek işlemde kullanmayın....

teşekkürler sayın hocam, ellerinize sağlık.
inş. 2 gün sonra nette satışa çıkarmazlar.
malesef emeğe saygı duyulmadığı gibi, sahtekarlıkta da başı çekiyoruz.

Drift
05-12-2016, 22:52
uufuk abi,

çok teşekkürler formüller için.başını çok ağrıttık farkındayım.birşey dikkatimi çekti overall eski formülde 1 dk lıkta bugün itibariyle 20 bin küsurdu bu son formülde $ olanda 12.275 puan % olanda 6.900 puan.system testerda böyle çıktı sonuçlar ki senin eklediğin resimlerde de aynen böyle.birinde %40 azalmış overall diğerinde %65 falan azalmış.

acaba bu fark ilk sistemde bir sorun olduğu anlamına gelebilir mi? yoksa yeni formüllerin mantığı mı farklı abi?

teşekkürler,

matriks kafasına göre data siliyor :)

tarih aralığı ikisinde de aynı mı ?

TÜRKOĞLU
05-12-2016, 23:03
uufuk abi,

işte bak bu dikdörtgen içine aldığım sinyaller kayboldu.bak tam yerinde çıktılar abi.yeni hazırladığın % olan formülde bu bahsettiğim kaybolan sinyaller sabit var. ama $ olan formülde bu sinyaller yok.eski formülde de kutuların içindeki ilk sinyaller vardı önce ilk kutudaki cuma ikinci kutudaki de bugünkü abi.her kutudaki ilk sinyal önce sabitlendi sonra kayboldu.şimdi bunda sabit kalmış.ve sonra ters işlemleri yaptırmış.yeni $ olan formülde ise bunlar yok.

http://i.hizliresim.com/vXRaAm.png (http://hizliresim.com/vXRaAm)

uufuk
05-12-2016, 23:04
uufuk abi,

çok teşekkürler formüller için.başını çok ağrıttık farkındayım.birşey dikkatimi çekti overall eski formülde 1 dk lıkta bugün itibariyle 20 bin küsurdu bu son formülde $ olanda 12.275 puan % olanda 6.900 puan.system testerda böyle çıktı sonuçlar ki senin eklediğin resimlerde de aynen böyle.birinde %40 azalmış overall diğerinde %65 falan azalmış.

acaba bu fark ilk sistemde bir sorun olduğu anlamına gelebilir mi? yoksa yeni formüllerin mantığı mı farklı abi?

teşekkürler,

Mantıgı geregi,işleme giriş yerleri degiştiginden...Mantıgı degişmedi ....
Önce $ ile takip % ile işleme giriyordu,şimdi takip neyse işlemde aynı oldu.. $ sa $ % ise %...
% kullanım avantajı her kagıdı aynı % ile fiyat seviyesinden bagımsız test edebilirsin 1 tl de 100 tl oran degişmek zorunda kalmazsın.

Drift
05-12-2016, 23:12
uufuk abi,

işte bak bu dikdörtgen içine aldığım sinyaller kayboldu.bak tam yerinde çıktılar abi.yeni hazırladığın % olan formülde bu bahsettiğim kaybolan sinyaller sabit var. ama $ olan formülde bu sinyaller yok.eski formülde de kutuların içindeki ilk sinyaller vardı önce ilk kutudaki cuma ikinci kutudaki de bugünkü abi.her kutudaki ilk sinyal önce sabitlendi sonra kayboldu.şimdi bunda sabit kalmış.ve sonra ters işlemleri yaptırmış.yeni $ olan formülde ise bunlar yok.

http://i.hizliresim.com/vXRaAm.png (http://hizliresim.com/vXRaAm)

kaybolan sinyaller $ mıydı sabah izlediğin.

şuan bugün kaybolan sinyaller % de halinde görüyosan demekki yapmayaktır.

yukarıdaki grafik % şeklinde olan sanırım ? yani öğlen kaybolan sinyaller şuan var değilmi.

TÜRKOĞLU
05-12-2016, 23:23
kaybolan sinyaller ilk formülde oldu.onda perc $ dı evet.

evet eklediğim grafik % olan formüle ait ve aynen dediğin gibi bahsettiğim kaybolan 2 sinyal burada var. hangisi doğru acaba? hangisini kullanmak lazım bilemedim.

son $ olan grafikte bu sinyaller yok göze daha hoş görünüyor ama olmaması aynı zamanda soru işaretide acaba vardı da sonra kayboldu mu? sanki % olanı kullanmak daha mantıklı gibi.


kaybolan sinyaller $ mıydı sabah izlediğin.

şuan bugün kaybolan sinyaller % de halinde görüyosan demekki yapmayaktır.

yukarıdaki grafik % şeklinde olan sanırım ? yani öğlen kaybolan sinyaller şuan var değilmi.

uufuk
05-12-2016, 23:23
kaybolan sinyaller $ mıydı sabah izlediğin.

şuan bugün kaybolan sinyaller % de halinde görüyosan demekki yapmayaktır.

yukarıdaki grafik % şeklinde olan sanırım ? yani öğlen kaybolan sinyaller şuan var değilmi.

Bunlardaki sinyaller öncekilerle uyuşmaz..öncekiler $_% idi,şimdikiler %_% veya $_$ üzerinden....
Bu fasıl bitsin,iyice irdeleyip anlayıp test edin sırada AgaçOrman var daha...
AgaçOrman içinde de basit bir RENKO var....

Drift
05-12-2016, 23:31
kaybolan sinyaller ilk formülde oldu.onda perc $ dı evet.

evet eklediğim grafik % olan formüle ait ve aynen dediğin gibi bahsettiğim kaybolan 2 sinyal burada var. hangisi doğru acaba? hangisini kullanmak lazım bilemedim.

son $ olan grafikte bu sinyaller yok göze daha hoş görünüyor ama olmaması aynı zamanda soru işaretide acaba vardı da sonra kayboldu mu? sanki % olanı kullanmak daha mantıklı gibi.

hangisi işine gelirse :)

sinyal sayısı maliyet net kazanç önemli. net hangisi daha çok bırakıyorsa . sana kalmış artık biraz hesap kitap.


Bunlardaki sinyaller öncekilerle uyuşmaz..öncekiler $_% idi,şimdikiler %_% veya $_$ üzerinden....
Bu fasıl bitsin,iyice irdeleyip anlayıp test edin sırada AgaçOrman var daha...
AgaçOrman içinde de basit bir RENKO var....

tamam üstad çalışalım :))

DEU2004
05-12-2016, 23:31
bilakis bende 5 dakikalarda $ lı ve pc 'si % lik hesaplı sistem tıkır tıkır çalışıyor görülüyor. Ancak pc formülunde % lik hesabı c-last şeklinde değiştirdiğimde sistem çok ilginç yerlerde sinyallerini vermeye başladı ki pek güvenilir bulmadım benim duruma göre.
$ puanlı fomulü 0.3 perc değerinde kullanılması repaint yapmıyor bende. ancak ben bu sistemi takibimde olan bazı hisselerde deniyorum. burada hisse fiyatı vs önemli bir husus olabilir.

http://imageturko.com/?di=FNTS

uufuk
05-12-2016, 23:32
FRAGMAN



http://i.hizliresim.com/g2ybVQ.png (http://hizliresim.com/g2ybVQ)

viobdelisi
05-12-2016, 23:56
Uufuk hocam yüksek müsaadenizle bir şey sormak isterim.Geçmişte sizin bizlerle paylaşmış olduğunuz Tepe ve Dipleri veren içinde zigzag içeren formülde de bu tarz bir ayar verilebilinir mi?Teşekkürler.

diffHi:=H-Ref(H,-1); diffLo:=Ref(L,-1)-L; a:=If(diffLo>diffHi,L,H);
z:=ZIG(a,1,$); zp:=if(z>ref(z,-1),1,-1);
Res:= valuewhen(1,Cross(zp,0),ref(z,-1));
Sup:= valuewhen(1,Cross(0,zp),ref(z,-1));Sup;Res

uufuk
06-12-2016, 08:17
Uufuk hocam yüksek müsaadenizle bir şey sormak isterim.Geçmişte sizin bizlerle paylaşmış olduğunuz Tepe ve Dipleri veren içinde zigzag içeren formülde de bu tarz bir ayar verilebilinir mi?Teşekkürler.

diffHi:=H-Ref(H,-1); diffLo:=Ref(L,-1)-L; a:=If(diffLo>diffHi,L,H);
z:=ZIG(a,1,$); zp:=if(z>ref(z,-1),1,-1);
Res:= valuewhen(1,Cross(zp,0),ref(z,-1));
Sup:= valuewhen(1,Cross(0,zp),ref(z,-1));Sup;Res

Close ile alıp satıyoruz.H_L ile işlem yapabiliyorsan olur ,ama yapamıyorsun..
Sanat,sanat içindir..Sanat halk içindir..Tartışması gibi olmazmı...

mystic
06-12-2016, 10:17
1 dakika 90.625 den almış, herkes öyle mi ?

Sent from my SM-T332 using Android mobile app (http://r.tapatalk.com/byo?rid=76919)

Overall
06-12-2016, 12:09
FRAGMAN



http://i.hizliresim.com/g2ybVQ.png (http://hizliresim.com/g2ybVQ)


Mantık üsteki göneride anlatılmışdı....

L2---->0.5 lık zıgzag ama fiyatı 0.5 geriden takip eder...0.5 ters veya ileri hareket olmadıkça degerini korur...beyaz
L3--->beyaz+0.5
L4--->beyaz-0.5
L5--->L7tepelerin grafik ortalaması
L6--->L8 diplerin grafik ortalaması

Adını,AgaçOrman koydum...Son barlar agaç...L3_L4 bahçe....L7_L8 ormanı temsil ediyor....
Yapısı geregi NO REPAİNT dır...




http://i.hizliresim.com/7A9A3W.png

aynı mantık geçerli dimi hocam

uufuk
06-12-2016, 12:16
aynı mantık geçerli dimi hocam

Aynı mantık derken..???
AgaçOrman da yazılanlarmı??

atikurt
06-12-2016, 18:49
çok değerli arkadaşlar burda bulunan

perc:=0.5; Z:=Zig(C,perc,%);
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));

pc:=100*(C-last)/ last;

Cross(pc,perc)

kırmızı ile işaretli kısım 100 alan rakamın değiştirilmesinin aşağı veya yukarı yönlü elbette sinyallerin yerini etkiliyor ama kesinlikle sinyalleri siliyor. buranın hikmeti nedir 100 olmak zorundamıdır. buraya bir çözüm üretsek kanımca her şey hallolur ama nasıl. teşekkürler. burada ki 100 ile kesinlikle oynanmamalımı.

Overall
06-12-2016, 18:51
Aynı mantık derken..???
AgaçOrman da yazılanlarmı??

fragman ile değişiklik yok değil mi hocam

uufuk
06-12-2016, 19:44
çok değerli arkadaşlar burda bulunan

perc:=0.5; Z:=Zig(C,perc,%);
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));

pc:=100*(C-last)/ last;

Cross(pc,perc)

kırmızı ile işaretli kısım 100 alan rakamın değiştirilmesinin aşağı veya yukarı yönlü elbette sinyallerin yerini etkiliyor ama kesinlikle sinyalleri siliyor. buranın hikmeti nedir 100 olmak zorundamıdır. buraya bir çözüm üretsek kanımca her şey hallolur ama nasıl. teşekkürler. burada ki 100 ile kesinlikle oynanmamalımı.

Daha önce yazdım...100 rakamı % hesabının parçası....bu formulde degişemezsiniz....

uufuk
06-12-2016, 19:48
fragman ile değişiklik yok değil mi hocam

Fragman,eski tabirle filmin parçası oluyor...
Şimdilerde fagman diyorlar....
Agaç Ormanı çözdünse filmi göster,,Yoksa Vizyona girmesini bekle..

uufuk
06-12-2016, 19:58
şu avatarında durmadan kafasını masaya vuran adam vardı o bilir...

LUCKY INVESTOR beni tarif etmiş.....

:kahkah: :kahkah: :kahkah: :kahkah:


LUCKY işte nickimi unutmuş....Şans'lı avatarı unutmamış

atikurt
07-12-2016, 00:19
perc:=1; Z:=Zig(C,perc,%);
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
pc:=100*(C-last)/ last;
Cross(pc,perc)

bu formülün neresiyle oynasan bi şekil oluyor. ama şimdiye kadar ürettiklerim denediklerim sinyal sildi. ama 100 ile oynadıklarım daha çok. şimdi bu 100 uufuk abi aynanması bu formülde olmaz dedi. bende başka yerleriyle oynadım. yarın garan testine tutacam tabi. bakalım. sinyal silmeyen bi şekil yaratacakmıyım. ama zannedersen bu uufuk abinin yayınladığı getirisi kötü olması dışında sinyal silmiyor. eğer bu kurcaladıklarımdan bi şey elde edmezsem bu arjinal olanı al işleminde kullanacam diğer yardımcı ürünler ile satacam. onun sat sinyalini beklemeyecem.

Drift
07-12-2016, 00:26
perc:=1; Z:=Zig(C,perc,%);
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
pc:=100*(C-last)/ last;
Cross(pc,perc)

bu formülün neresiyle oynasan bi şekil oluyor. ama şimdiye kadar ürettiklerim denediklerim sinyal sildi. ama 100 ile oynadıklarım daha çok. şimdi bu 100 uufuk abi aynanması bu formülde olmaz dedi. bende başka yerleriyle oynadım. yarın garan testine tutacam tabi. bakalım. sinyal silmeyen bi şekil yaratacakmıyım. ama zannedersen bu uufuk abinin yayınladığı getirisi kötü olması dışında sinyal silmiyor. eğer bu kurcaladıklarımdan bi şey elde edmezsem bu arjinal olanı al işleminde kullanacam diğer yardımcı ürünler ile satacam. onun sat sinyalini beklemeyecem.

seansın açılmasını beklemene gerek yok aç parite bak dostum.

pek oynamaya gelmiyor söyleyim :) baya bi oynadım çünkü ben ne yapsam siliyor. eniyisi perc 1-0,5 değerleri ile kapanış olma şartıile gayet iyi bence. ozaman sıkıntı çıkmıyor. çünkü sinyaldeki bir kayıp bile veya datada oluşan bir bug ile sinyalin vermemesi sonucu üzücü durumlar yaşatabilir. bu nedenle dikkatli olunuz.

canlı deneyeceksen bile tek yönde dene. mesela al sat. iki işlem lon long kapa yani.

açığa satışıda eklersen risk iki kat olur. yani canlı deneyceksende tek yönlü dene derim yinede karar senin.

atikurt
07-12-2016, 00:33
seansın açılmasını beklemene gerek yok aç parite bak dostum.

pek oynamaya gelmiyor söyleyim :) baya bi oynadım çünkü ben ne yapsam siliyor. eniyisi perc 1-0,5 değerleri ile kapanış olma şartıile gayet iyi bence. ozaman sıkıntı çıkmıyor. çünkü sinyaldeki bir kayıp bile veya datada oluşan bir bug ile sinyalin vermemesi sonucu üzücü durumlar yaşatabilir. bu nedenle dikkatli olunuz.

canlı deneyeceksen bile tek yönde dene. mesela al sat. iki işlem lon long kapa yani.

açığa satışıda eklersen risk iki kat olur. yani canlı deneyceksende tek yönlü dene derim yinede karar senin.


orda garan gibi işlemiyor. denedim olmadı sinyalleri azalttım çok geç geliyor sinyal.

atikurt
07-12-2016, 00:36
buda 5 dk. garan görünümü. anlamsız yerlerde alıp satmış gibi görünüyor. önemli değil. sinyal silmesin yeter. vol piyassa yaramaz daha trend lazım buna

http://i.hizliresim.com/6r8oDW.png

Drift
07-12-2016, 00:38
buda 5 dk. garan görünümü. anlamsız yerlerde alıp satmış gibi görünüyor. önemli değil. sinyal silmesin yeter. vol piyassa yaramaz daha trend lazım buna

http://i.hizliresim.com/6r8oDW.png

şu hali ile repait yapıyor ben sana şimdiden söyleyim :) boşuna deneme

Akın123
07-12-2016, 10:16
Teşekkür ederim anladım biraz.

uufuk
07-12-2016, 11:35
Bir dostumuzun imzası mealen böyle idi
"Anlatabilecegin,anlayacagı ile sınırlıdır"
Google amca'dan sordum cevap....

Söylediklerin karşındakinin anladığı kadardır.
Mevlânâ Celaleddin-i Rumi

Herşeyi bildigimi söylemiyorum,ama anlamak için caba lazım...

Sayın TÜRKOGLU dostumuz,formulden anlamadıgını ama iyi bir gözlemci oldugunu tesbitlerini yazarak gösterdi..


uufuk abi,

benim anladığım şu çok basit bir mantık.formül dilini bilmem kodlamadan anlamam ama grafik üzerinde canlı izledim.oluşan herhangi bir dip ve tepeden 0,5 değeri kadar geri dönüşte işlem kararı veriyor.kabaca böyle görünüyor.yani viop için oluşan bir dip ve tepeden şu anki değerle kabaca 500 puan gibi bir dönüşte işleme giriyor. 0,5 değeri viopun fiyatına göre değişken hesaplanacağı için her zaman sabit 500 puan veya 450 puan değil.viop 120.000 olsa bu değer kabaca 600 puan gibi birşey olacak bu sefer.ben böyle gözlemledim işleme giriş çıkış noktalarından.rakamları yaklaşık yazdım kabaca yani.formülün diğer yan faktörleride vardır mutlaka işleme girerken.ben gözle böyle yorumladım.

zaten repaint yapsa dediğin gibi abi zararlı işlem olmaz.kar dediğin gibi fizana giderdi.bunda öyle birşey yok.kodlama bilen birisi bu formülü bence çok çok iyi hale getirebilir.ben bilmiyorum bilsem uğraşırdım valla.kesinlikle çok mantıklı bir formül bence.eğer doğru anlamışsam mantığı yani.


Dostlar,epeyce görüş bildirmişsiniz....
Tepe dip lerin $ olarak bulunup geri dönüşün% olarak hesaplanmasının formulde bir hataya sebep verecegini düşünmüyorum...
Hem tümü % hem tümü $ olarak iki formul paylaşacagım...
Test edin,1dk 5dk isterseniz günlük degişmemesi gerekir yalnız dikkat edeceginiz büyük peryotlarda 0.5 lik degişim küçük kalabilir diye düşünüyorum..

formulde bir hataya sebep verecegini düşünmüyorum...
demişdim ama şöyle bir durum var..

Atanan $ degeri (0.5)puan fiyatın %0.5 den küçük olmamalı..Yani $_% karma kullanılacaksa
0.5<(c/200) gibi olmalı,olmassa 1 dk lıkda dostların tesbiti gibi hatalar olabilir....
En iyisi %_% veya $_$ kullanlın...

%hesabı yapılan bölümle çok soru oldu,100 rakamıyla oynamak istegi,yüzde hesabının tam bilinmeyişinden sanırım...

Fıkralı grafik yardımcı olur....


http://i.hizliresim.com/DB6VEZ.png (http://hizliresim.com/DB6VEZ)


Kafanızı karıştıran bu zigzaglı formulun temeli, belirlenen % veya $ kadar yön alan zigzagın bir önce tesbit ettigi dip veya tepe
degişmez ilkesine dayanır... dip veya tepeden sonra belirlenen % veya $ gidilmişse o yöne poz almakdır..

Aşagıda iki formul ilave var bunlarda aynı mantıgı kullanır,inceleyin karşılaştırın fikir edinin...
Paylaşımlarım ufkunuzu açmak içindir...Babanız formul verse kimyasını bilmeden öğrenmeden işlemde kullanmayın..

http://i.hizliresim.com/2nN77q.png (http://hizliresim.com/2nN77q)

Zfx2

r:=0.5; a:=Zig(C,r,%);
tr:=ValueWhen(1,a>Ref(a,-1) AND Ref(a,-1)<Ref(a,-2),Ref(a,-1));
tr:=If( (C-tr)*100/tr>=r ,tr,0);
tr:=If( tr=0, ValueWhen(1,tr<>0,tr), tr);
pk:=ValueWhen(1,a<Ref(a,-1) AND Ref(a,-1)>Ref(a,-2),Ref(a,-1));
pk:=If((C-pk)*100/pk <=-r , pk, 0);
pk:=If( pk=0, ValueWhen(1,pk<>0,pk), pk); res:=If(pk<>Ref(pk,-1), -1,If(tr<>Ref(tr,-1), 1, 0));
res:=If(res=0,ValueWhen(1,res<>0,res),res);
tr;pk

Zigzagson

perc:=Input("Percent",0.2,100,0.5); Z:=Zig(C,perc,%);
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
pc:=100*(C-last)/ last; {pc:=(C-last); } ValueWhen(1, last<>ref(last,-1), last-ref(last,-1));
pc;Cross(pc,perc);-Cross(-perc,pc)


Zfxy

r:=0.5; a:=Zig(C,r,%);
tr:=ValueWhen(1,a>Ref(a,-1) AND Ref(a,-1)<Ref(a,-2),Ref(a,-1));
tr:=If( (C-tr)*100/tr>=r ,tr,0);
tr:=If( tr=0, ValueWhen(1,tr<>0,tr), tr);
pk:=ValueWhen(1,a<Ref(a,-1) AND Ref(a,-1)>Ref(a,-2),Ref(a,-1));
pk:=If((C-pk)*100/pk <=-r , pk, 0);
pk:=If( pk=0, ValueWhen(1,pk<>0,pk), pk); res:=If(pk<>Ref(pk,-1), -1,If(tr<>Ref(tr,-1), 1, 0));
res:=If(res=0,ValueWhen(1,res<>0,res),res);
res



Bu İnşallah bu konuda son açıklamam olur...

atikurt
07-12-2016, 13:36
herkesin eline sağlık. bu zikzak formülünden iyi bir sonuç elde etmek inşallah olacak. uğraşıyorum. şimdiye kadar başaramadım. ama deneme yanılma ile olacak. burda 100 ile oynama bence olmamalı. olmuyor çok denedim. bu tür bir al sat işine getirisi azda olsa çok ihtiyacım var. işlem sayısı hiç önemli değil benim için yeterki kar bıraksın komisyonu düşük olan arkadaşlara yarar bence. birde hacimli kağıt olmalı. son bi deneme daha yapacam olmazsa orjinal halini başka verilerle kullanırız. son testim sinyal silmezse 5 dk 105 getiri verdi. sinyal silecek bi yere müdahale etmedim zannedersem bu sefer. iyi ki varsınız çok öğreniyoruz.

atikurt
07-12-2016, 13:41
buda 5 dk resim görüntüsü. bir iki elle al sat müdahalesi bence getiriyi % 150 çıkartır.

http://i.hizliresim.com/zalQa4.png

viobdelisi
07-12-2016, 14:35
Uufuk hocam bir formüle ihityacım var yardımcı olursanız sevinirim. Macd(26,12,9) ile awesom indikatörlerinin ikisinde alda olduğu zaman al veren tersinde de sat veren bir formül.Teşekkürler.

mystic
07-12-2016, 14:36
1 dakika 90.625 den almış, herkes öyle mi ?

Sent from my SM-T332 using Android mobile app (http://r.tapatalk.com/byo?rid=76919)

92.725'den satmış.. Kontrol amaçlı 2 sinyali yazdım.. Sayfayı meşgul etmeyelim artık :)

uufuk
07-12-2016, 14:50
Uufuk hocam bir formüle ihityacım var yardımcı olursanız sevinirim. Macd(26,12,9) ile awesom indikatörlerinin ikisinde alda olduğu zaman al veren tersinde de sat veren bir formül.Teşekkürler.

awesom----->EWO
Macd(26,12,9)---->bunların nesine göre al_sat...
0 çizgisi
0 çizgisi+ortalama veya triger kesişimi...
Sadece ortalama veya triger....
**************
Soruyu tam, basit,anlaşılır yazmaya üşenme...

viobdelisi
07-12-2016, 15:00
Haklınız uufuk hocam özür.Macd da trıger kesiştiği zaman. EWO da ise sıfırın altında olsa bile yeşile döndüğünde veya tam tersi durumda kırmızıya döndüğünde al sat veren formül.Umarım anlatabilmişimdir.Teşekkürler.

uufuk
07-12-2016, 15:25
Haklınız uufuk hocam özür.Macd da trıger kesiştiği zaman. EWO da ise sıfırın altında olsa bile yeşile döndüğünde veya tam tersi durumda kırmızıya döndüğünde al sat veren formül.Umarım anlatabilmişimdir.Teşekkürler.

EWO(5,34)>ref(EWO(5,34),-1) and MACD(26,12,9)>MACDTrigger(26,12,9);{al mavi}
EWO(5,34)<ref(EWO(5,34),-1) and MACD(26,12,9)<MACDTrigger(26,12,9) {sat kırmızı}

http://i.hizliresim.com/YqW59D.png (http://hizliresim.com/YqW59D)

atikurt
07-12-2016, 16:41
Factor:=Input("Factor",1,10,7);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,45);
Pd1:=Input("Td Periods",1,100,6);
Up:=(V)/2+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=(V)/2-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,pd1)),1,If(Cross(HHV(Dn,pd1) ,C ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
If(Td=1,Dnx,Upx)

AL SAT SİSTEME MATRİKS NASIL DÖNÜŞTÜRE BİLİRİZ. ÇOK TEŞEKKÜRLER.

uufuk
07-12-2016, 17:09
Factor:=Input("Factor",1,10,7);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,45);
Pd1:=Input("Td Periods",1,100,6);
Up:=(V)/2+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=(V)/2-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,pd1)),1,If(Cross(HHV(Dn,pd1) ,C ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
If(Td=1,Dnx,Upx)

AL SAT SİSTEME MATRİKS NASIL DÖNÜŞTÜRE BİLİRİZ. ÇOK TEŞEKKÜRLER.

Okumazdan soru sorma,bu konu önceleri işlendi, topigi hatmetin,siz kazanırsınız...

atikurt
07-12-2016, 18:04
Okumazdan soru sorma,bu konu önceleri işlendi, topigi hatmetin,siz kazanırsınız...

valla abi burası bi hazine ama okudumda baktımda birazda işten anlamayınca ne ne oldu karıştırdım. var eski sayfalarda ama tam bunun değil aynı değiller gibi. teşekkürler.

atikurt
07-12-2016, 18:10
period:= 3; {Input("ATR period :",1,100,3);}
atrfact:=4; {Input("ATR multiplication :",1,10,4);}
HiLo:=If(H-L<1.5*Mov(H-L,period,S),H-L, 1.5*Mov(H-L,period,S));
Href:=If(L<=Ref(H,-1),H-Ref(C,-1),(H-Ref(C,-1))-(L-Ref(H,-1))/2);
Lref:=If(H>=Ref(L,-1),Ref(C,-1)-L,(Ref(C,-1)-L)-(Ref(L,-1)-H)/2);
diff1:=Max(HiLo,Href);
diff2:=Max(diff1,Lref);
atrmod:=mov(diff2,period,e);
loss:=atrfact*atrmod;

trail:= If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV,
if(prev>c-loss,prev,c-loss),
If(C<PREV AND Ref(C,-1)<PREV,
if(prev<c+loss,prev,c+loss),
If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
cross(C,Trail)

daha önce yayınlanan bu var ama . bu aynı değil gibi.

yatirimci
08-12-2016, 20:02
Bir dostumuzun imzası mealen böyle idi
"Anlatabilecegin,anlayacagı ile sınırlıdır"
Google amca'dan sordum cevap....

Söylediklerin karşındakinin anladığı kadardır.
Mevlânâ Celaleddin-i Rumi

Herşeyi bildigimi söylemiyorum,ama anlamak için caba lazım...

Sayın TÜRKOGLU dostumuz,formulden anlamadıgını ama iyi bir gözlemci oldugunu tesbitlerini yazarak gösterdi..





formulde bir hataya sebep verecegini düşünmüyorum...
demişdim ama şöyle bir durum var..

Atanan $ degeri (0.5)puan fiyatın %0.5 den küçük olmamalı..Yani $_% karma kullanılacaksa
0.5<(c/200) gibi olmalı,olmassa 1 dk lıkda dostların tesbiti gibi hatalar olabilir....
En iyisi %_% veya $_$ kullanlın...

%hesabı yapılan bölümle çok soru oldu,100 rakamıyla oynamak istegi,yüzde hesabının tam bilinmeyişinden sanırım...

Fıkralı grafik yardımcı olur....


http://i.hizliresim.com/DB6VEZ.png (http://hizliresim.com/DB6VEZ)


Kafanızı karıştıran bu zigzaglı formulun temeli, belirlenen % veya $ kadar yön alan zigzagın bir önce tesbit ettigi dip veya tepe
degişmez ilkesine dayanır... dip veya tepeden sonra belirlenen % veya $ gidilmişse o yöne poz almakdır..

Aşagıda iki formul ilave var bunlarda aynı mantıgı kullanır,inceleyin karşılaştırın fikir edinin...
Paylaşımlarım ufkunuzu açmak içindir...Babanız formul verse kimyasını bilmeden öğrenmeden işlemde kullanmayın..

http://i.hizliresim.com/2nN77q.png (http://hizliresim.com/2nN77q)

Zfx2

r:=0.5; a:=Zig(C,r,%);
tr:=ValueWhen(1,a>Ref(a,-1) AND Ref(a,-1)<Ref(a,-2),Ref(a,-1));
tr:=If( (C-tr)*100/tr>=r ,tr,0);
tr:=If( tr=0, ValueWhen(1,tr<>0,tr), tr);
pk:=ValueWhen(1,a<Ref(a,-1) AND Ref(a,-1)>Ref(a,-2),Ref(a,-1));
pk:=If((C-pk)*100/pk <=-r , pk, 0);
pk:=If( pk=0, ValueWhen(1,pk<>0,pk), pk); res:=If(pk<>Ref(pk,-1), -1,If(tr<>Ref(tr,-1), 1, 0));
res:=If(res=0,ValueWhen(1,res<>0,res),res);
tr;pk

Zigzagson

perc:=Input("Percent",0.2,100,0.5); Z:=Zig(C,perc,%);
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
pc:=100*(C-last)/ last; {pc:=(C-last); } ValueWhen(1, last<>ref(last,-1), last-ref(last,-1));
pc;Cross(pc,perc);-Cross(-perc,pc)


Zfxy

r:=0.5; a:=Zig(C,r,%);
tr:=ValueWhen(1,a>Ref(a,-1) AND Ref(a,-1)<Ref(a,-2),Ref(a,-1));
tr:=If( (C-tr)*100/tr>=r ,tr,0);
tr:=If( tr=0, ValueWhen(1,tr<>0,tr), tr);
pk:=ValueWhen(1,a<Ref(a,-1) AND Ref(a,-1)>Ref(a,-2),Ref(a,-1));
pk:=If((C-pk)*100/pk <=-r , pk, 0);
pk:=If( pk=0, ValueWhen(1,pk<>0,pk), pk); res:=If(pk<>Ref(pk,-1), -1,If(tr<>Ref(tr,-1), 1, 0));
res:=If(res=0,ValueWhen(1,res<>0,res),res);
res



Bu İnşallah bu konuda son açıklamam olur...


uufuk hocam saygılar,

Matriks system builderda calıstıramadım. 1 tanesi calıstı oda cizim yapmadı. Eksigim ne olabilir.
YTD

uufuk
08-12-2016, 20:15
uufuk hocam saygılar,

Matriks system builderda calıstıramadım. 1 tanesi calıstı oda cizim yapmadı. Eksigim ne olabilir.
YTD

Eksigi ,gedigi yok..
Grafiksız formul pek göndermam..
Eksiginizi bulmak sizin ödeviniz olsun..
Kendi hatanızdan farklı birşeyler bulursanız buraya yazın...

atikurt
08-12-2016, 21:45
al :=cross(mov(c,13,e),mov(c,130,e));
sat :=cross(mov(c,130,e),mov(c,13,e));
al2:=mov(c,13,e)>mov(c,130,e) and ref(mov(c,13,e),-1)<ref(mov(c,130,e),-1) ;
sat2 :=mov(c,13,e)<mov(c,130,e) and ref(mov(c,13,e),-1)>ref(mov(c,130,e),-1) ;
al;sat;al2;sat2

http://i.hizliresim.com/BDj68v.png

Cross da cıktı 1 > < <= => = de -1 dir

Factor:=Input("Factor",1,10,4);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,21);
Pd1:=Input("Td Periods",1,100,9);
Up:=(H+L)/2+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=(H+L)/2-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,pd1)),1,If(Cross(HHV(Dn,pd1) ,C ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
If(Td=1,Dnx,Upx)

dün system tester de kullanmak için al sat formülünü sormuştum araştır bak eskilerde var dediniz. bu konuda çok yeniyim. bi arkadaşa daha önce bunu yazmışsınız. system tester da bu şekliyle mi kullanılır. yardım ederseniz sevinirim. teşekkürler uufuk hocam.

Drift
09-12-2016, 07:08
şüüüyle bi sistem yapamadık gitti :)

http://666kb.com/i/det0de7mk5rq71d3a.png

TÜRKOĞLU
09-12-2016, 12:34
güzelmiş formülü ne ya da hediyesi ne? :he:

sinüs dalgalarına benziyor kırmızı ve sarı ortalama kılıklı olanlar...ama sinüs olamaz sen yapamazsın :he:

onu ancak uufuk abi yapar sen geç şurada kenarda bir yerde otur :he:


şüüüyle bi sistem yapamadık gitti :)

http://666kb.com/i/det0de7mk5rq71d3a.png

Drift
09-12-2016, 13:12
güzelmiş formülü ne ya da hediyesi ne? :he:

sinüs dalgalarına benziyor kırmızı ve sarı ortalama kılıklı olanlar...ama sinüs olamaz sen yapamazsın :he:

onu ancak uufuk abi yapar sen geç şurada kenarda bir yerde otur :he:

yapabilene pedafaaa :oley:

DIM vector(5), matrix(5,5)
DIM x(Max%), x2(Max%), x3(Max%), x4(Max%), x5(Max%)
DIM x6(Max%), x7(Max%), x8(Max%), x9(Max%), x10(Max%)
DIM y(Max%), xy(Max%), x2y(Max%), x3y(Max%), x4y(Max%), x5y(Max%)

npts% = 11
x() = 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
y() = 1, 6, 17, 34, 57, 86, 121, 162, 209, 262, 321

sum_x = SUM(x())
x2() = x() * x() : sum_x2 = SUM(x2())
x3() = x() * x2() : sum_x3 = SUM(x3())
x4() = x2() * x2() : sum_x4 = SUM(x4())
x5() = x2() * x3() : sum_x5 = SUM(x5())
x6() = x3() * x3() : sum_x6 = SUM(x6())
x7() = x3() * x4() : sum_x7 = SUM(x7())
x8() = x4() * x4() : sum_x8 = SUM(x8())
x9() = x4() * x5() : sum_x9 = SUM(x9())
x10() = x5() * x5() : sum_x10 = SUM(x10())

sum_y = SUM(y())
xy() = x() * y() : sum_xy = SUM(xy())
x2y() = x2() * y() : sum_x2y = SUM(x2y())
x3y() = x3() * y() : sum_x3y = SUM(x3y())
x4y() = x4() * y() : sum_x4y = SUM(x4y())
x5y() = x5() * y() : sum_x5y = SUM(x5y())

matrix() = \
\ npts%, sum_x, sum_x2, sum_x3, sum_x4, sum_x5, \
\ sum_x, sum_x2, sum_x3, sum_x4, sum_x5, sum_x6, \
\ sum_x2, sum_x3, sum_x4, sum_x5, sum_x6, sum_x7, \
\ sum_x3, sum_x4, sum_x5, sum_x6, sum_x7, sum_x8, \
\ sum_x4, sum_x5, sum_x6, sum_x7, sum_x8, sum_x9, \
\ sum_x5, sum_x6, sum_x7, sum_x8, sum_x9, sum_x10

vector() = \
\ sum_y, sum_xy, sum_x2y, sum_x3y, sum_x4y, sum_x5y

PROC_invert(matrix())
vector() = matrix().vector()

@% = &2040A
PRINT "Polynomial coefficients = "
FOR term% = 5 TO 0 STEP -1
PRINT ;vector(term%) " * x^" STR$(term%)
NEXT

https://www.quantstart.com/articles/Autoregressive-Moving-Average-ARMA-p-q-Models-for-Time-Series-Analysis-Part-2

tabi bunları matriksin kaldırması mümkün değil programın kütüphanesine ek modlar ve fonksiyonlar eklemek gerekiyor.


eklersende çalışmaz. çünkü matriks bu :kahkah:

kafkaf
09-12-2016, 13:21
yapabilene pedafaaa :oley:

DIM vector(5), matrix(5,5)
DIM x(Max%), x2(Max%), x3(Max%), x4(Max%), x5(Max%)
DIM x6(Max%), x7(Max%), x8(Max%), x9(Max%), x10(Max%)
DIM y(Max%), xy(Max%), x2y(Max%), x3y(Max%), x4y(Max%), x5y(Max%)

npts% = 11
x() = 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
y() = 1, 6, 17, 34, 57, 86, 121, 162, 209, 262, 321

sum_x = SUM(x())
x2() = x() * x() : sum_x2 = SUM(x2())
x3() = x() * x2() : sum_x3 = SUM(x3())
x4() = x2() * x2() : sum_x4 = SUM(x4())
x5() = x2() * x3() : sum_x5 = SUM(x5())
x6() = x3() * x3() : sum_x6 = SUM(x6())
x7() = x3() * x4() : sum_x7 = SUM(x7())
x8() = x4() * x4() : sum_x8 = SUM(x8())
x9() = x4() * x5() : sum_x9 = SUM(x9())
x10() = x5() * x5() : sum_x10 = SUM(x10())

sum_y = SUM(y())
xy() = x() * y() : sum_xy = SUM(xy())
x2y() = x2() * y() : sum_x2y = SUM(x2y())
x3y() = x3() * y() : sum_x3y = SUM(x3y())
x4y() = x4() * y() : sum_x4y = SUM(x4y())
x5y() = x5() * y() : sum_x5y = SUM(x5y())

matrix() = \
\ npts%, sum_x, sum_x2, sum_x3, sum_x4, sum_x5, \
\ sum_x, sum_x2, sum_x3, sum_x4, sum_x5, sum_x6, \
\ sum_x2, sum_x3, sum_x4, sum_x5, sum_x6, sum_x7, \
\ sum_x3, sum_x4, sum_x5, sum_x6, sum_x7, sum_x8, \
\ sum_x4, sum_x5, sum_x6, sum_x7, sum_x8, sum_x9, \
\ sum_x5, sum_x6, sum_x7, sum_x8, sum_x9, sum_x10

vector() = \
\ sum_y, sum_xy, sum_x2y, sum_x3y, sum_x4y, sum_x5y

PROC_invert(matrix())
vector() = matrix().vector()

@% = &2040A
PRINT "Polynomial coefficients = "
FOR term% = 5 TO 0 STEP -1
PRINT ;vector(term%) " * x^" STR$(term%)
NEXT

https://www.quantstart.com/articles/Autoregressive-Moving-Average-ARMA-p-q-Models-for-Time-Series-Analysis-Part-2

tabi bunları matriksin kaldırması mümkün değil programın kütüphanesine ek modlar ve fonksiyonlar eklemek gerekiyor.


eklersende çalışmaz. çünkü matriks bu :kahkah:
Uufuk hocam varsa matriks te çalıştırır (NOKTA)

TÜRKOĞLU
09-12-2016, 14:14
bence uufuk abi formüle bakarak isterse matriks için yazabilir...ama ister mi onu bilmiyorum :he:

formül kolay ben bile çözdüm bi bakışta...sum sum deyip durmuş bu...geleni gideni toplamış durmuş yani :he:

ayrıca formülün içinde sonlarda matrix yazıyor...bu bir mesaj olabilir bizlere galiba bu kutsal kase formülü :he:

Drift
09-12-2016, 14:23
bence uufuk abi formüle bakarak isterse matriks için yazabilir...ama ister mi onu bilmiyorum :he:

formül kolay ben bile çözdüm bi bakışta...sum sum deyip durmuş bu...geleni gideni toplamış durmuş yani :he:

ayrıca formülün içinde sonlarda matrix yazıyor...bu bir mesaj olabilir bizlere galiba bu kutsal kase formülü :he:


dostum formülün sistem hali benim anladığım yapı olarak "polynominal" ortalamalar.

türevini almak yada integralini matrix vs. matrix=matris

https://en.wikipedia.org/wiki/Matrix_(mathematics)

bu nedenle olmayan fonksiyonlarla ( matrix ) uufuk hocanın işi zor :he:

yaparmı yapar tabiki . ama matriks kaldırırmı ? :oley: onu bilemem :halay:

biz aslında matriks değil matrisk kullanıyoruz. heran kelle koltukta :kahkah:

Hissecitansel
09-12-2016, 15:16
Emeğinize sağlık.

mystic
09-12-2016, 16:47
Ufuk hocam daha iyisini yapmıştı zaten :he:

http://i.hizliresim.com/Jqkoro.png (http://hizliresim.com/Jqkoro)

uufuk
09-12-2016, 17:21
Ufuk hocam daha iyisini yapmıştı zaten :he:

Şeyh uçmaz mürid uçurur gibi olmuş....



https://s.instela.com/m/bir-ucan-memeli-olarak-recep-tayyip-erdogan--i625879-600.jpg

mystic
09-12-2016, 17:28
Şeyh uçmaz mürid uçurur gibi olmuş....



:kahkah:

herkesin kendi hocası :he:

Rusların Jurik'i varsa benim de kendi hocam var :fl:

atikurt
09-12-2016, 21:13
zıgzak formülünde izlediğim anlarda repait yapmadı son hal bu çok al sat yapması kötü kendimce tepe seçtiğim yerlerde denene bilir.


http://i.hizliresim.com/PnP4G7.png

TÜRKOĞLU
10-12-2016, 14:53
matriksteki MOST ind. AL-SAT formülü var mı acaba? paylaşıldı mı daha önce? topicte arama nasıl yapılıyor bilmiyorum büyük ihtimalle paylaşılmıştır diye düşündüm.

teşekkürler,

mystic
10-12-2016, 15:22
matriksteki MOST ind. AL-SAT formülü var mı acaba? paylaşıldı mı daha önce? topicte arama nasıl yapılıyor bilmiyorum büyük ihtimalle paylaşılmıştır diye düşündüm.

teşekkürler,
periyod:={siz seçin };
yüzde:={siz seçin };

Al

cross (mov (c,periyod,e),most (c,periyod,yüzde))

Sat

cross (most (c,periyod,yüzde),mov (c,periyod,e))

Sent from my SM-T332 using Android mobile app (http://r.tapatalk.com/byo?rid=76919)

TÜRKOĞLU
10-12-2016, 15:29
çok sağol mystic patron...itibar veremedim zaten ihtiyaçta yok :he:


periyod:={siz seçin };
yüzde:={siz seçin };

Al

cross (mov (c,periyod,e),most (c,periyod,yüzde))

Sat

cross (most (c,periyod,yüzde),mov (c,periyod,e))

Sent from my SM-T332 using Android mobile app (http://r.tapatalk.com/byo?rid=76919)

Drift
10-12-2016, 19:43
zıgzak formülünde izlediğim anlarda repait yapmadı son hal bu çok al sat yapması kötü kendimce tepe seçtiğim yerlerde denene bilir.


http://i.hizliresim.com/PnP4G7.png

dostum yanlış anlama ama hissede bu görüntü ile bu sistem kazandırmaz zarar ettirir. sinyal sayısını düşürmen lazım baya.

kazandırıyorsa hiç komisyon vermiyorsun ve kayma maliyetin yok demektir :/

atikurt
11-12-2016, 14:47
dostum yanlış anlama ama hissede bu görüntü ile bu sistem kazandırmaz zarar ettirir. sinyal sayısını düşürmen lazım baya.

kazandırıyorsa hiç komisyon vermiyorsun ve kayma maliyetin yok demektir :/

REPEİD YAPMADIĞINI GÜŞÜNDÜĞÜM VE OLUŞTURDUĞUM SON ŞEKİL BU GARANDA 9.9.2016-09.12.2016 3 AY DA %112 AL SAT AÇIK SAT AÇIK KAPA ŞEKLİNDEKİ GETİRİSİ DİR. EN ÖNEMLİSİ YENİ YAPTIM SABIRSIZKLA AKŞAM DOLARI BEKLEYECEM ACILMASINI TEST İÇİN. KOMİSYONUM 10000/3 VE BEN SADECE GARAN İŞLEMİ YAPIYORUM YÜKLÜ İŞLEMLERDEN DOLAYI

http://i.hizliresim.com/bkJoD8.png
NE DERSİN REPEİD YAPAR MI.

Drift
11-12-2016, 19:04
getiriye bakarsan bunun sonucunu sende bulabilirsin .

sende deil dünyada yok böyle sistem ;)

kani
13-12-2016, 20:40
yanlış anlama ama drıft o systemi hissede ve viopta kullanmana izin vermezler fazla yaşamazsın demedi deme bu tip bi systemi anca sabit bi semaye mantığı ile kullanabilirsin yoksa kartopu gibi artan bi sermayeyle garan tahtasında her yaptığın görünür ve tespit edilirsin ancak foreks denizinde belki takib edilmezsin

kani
13-12-2016, 20:45
şahsen ben korkarım can emniyyetim olmaz korkusu basar beni bi anda 500 kontrat viopta kademeye girersen çıkarken bu 1000 kontrat olacağından günde 10 poz değiştirsen yuh yani olur korkman için yeterli ama hergün 30 kontratla girip çıksan kimse takmaz seni aramaz görmez veya garanda 50 bin lotla sabit alım satım yaparsan tahta rahatsız olmaz ama giderde 1 milyon lotla girer bide çıkarken 2 milyon lot yazarsan ve günde 3 5 kez olursa bu adamı yerler

nasa64
13-12-2016, 22:14
REPEİD YAPMADIĞINI GÜŞÜNDÜĞÜM VE OLUŞTURDUĞUM SON ŞEKİL BU GARANDA 9.9.2016-09.12.2016 3 AY DA %112 AL SAT AÇIK SAT AÇIK KAPA ŞEKLİNDEKİ GETİRİSİ DİR. EN ÖNEMLİSİ YENİ YAPTIM SABIRSIZKLA AKŞAM DOLARI BEKLEYECEM ACILMASINI TEST İÇİN. KOMİSYONUM 10000/3 VE BEN SADECE GARAN İŞLEMİ YAPIYORUM YÜKLÜ İŞLEMLERDEN DOLAYI

http://i.hizliresim.com/bkJoD8.png
NE DERSİN REPEİD YAPAR MI.

Benim kullandığım repaint yapmayan sistemin getirisi %63 (sadece AL-SAT) ile. Yani öyle abartılacak bir durum değil %112.

Drift
13-12-2016, 22:19
Benim kullandığım repaint yapmayan sistemin getirisi %63 (sadece AL-SAT) ile. Yani öyle abartılacak bir durum değil %112.

açığa satışlarda dahil mi hocam?

nasa64
13-12-2016, 22:20
açığa satışlarda dahil mi hocam?

Sadece AL-SAT

Drift
13-12-2016, 22:22
Sadece AL-SAT

çok başarılı ozaman yani bence :)

nasa64
13-12-2016, 22:25
çok başarılı ozaman yani bence :)

Hala eksikleri var. Tek hisse tek sistem olmuyor zaten.

atikurt
14-12-2016, 00:27
Benim kullandığım repaint yapmayan sistemin getirisi %63 (sadece AL-SAT) ile. Yani öyle abartılacak bir durum değil %112.

benim repeint yaptı. olmuyor. bu sistem zikzak mı var içinde birde yüzde getiri tarihleri ne. hangi aralık tarihlerinde yapmış. çok iyi valla bende olsa garan alır starım tek hissede bakmak. paylaşman mümkün müdür. kolaygelsin. tşk.

atikurt
14-12-2016, 00:39
yanlış anlama ama drıft o systemi hissede ve viopta kullanmana izin vermezler fazla yaşamazsın demedi deme bu tip bi systemi anca sabit bi semaye mantığı ile kullanabilirsin yoksa kartopu gibi artan bi sermayeyle garan tahtasında her yaptığın görünür ve tespit edilirsin ancak foreks denizinde belki takib edilmezsin

onun çözümü kolay aç 5-6 kişi adına hesap gir garana ara sırada 3 beş kademe zarara sat cık oh mis birde ara sıra kurum değiştir tamam.

atikurt
14-12-2016, 00:47
Factor:=Input("Factor",1,10,4);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,12);
Pd1:=Input("Td Periods",1,100,8);
C1:=mov(c,3,e);
Up:=c1+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=c1-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C1,LLV(Up,pd1)),1,If(Cross(HHV(Dn,pd1 ),C1 ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
If(Td=1,Dnx,Upx) ;Upx

sisteminin al sat formülü arkalarda varmıdır. baktım bulamadım. sayfayı yada al sat formülünü yazarsanız çok minnettar kalırım.tşk.

hsaglamdemir
14-12-2016, 00:57
Arkadaşlar selamlar.
Aslında çok basit birşey yapmaya çalışıyorum ancak bir sorun var yada ben mantık hatası yapıyorum.
Olay şu; yeni bir Hi oluştuğunda Hi değerini çizdireceğim. Eğer oluşmamışsa bu Hi değeri yeni Hi oluşana kadar sürekli çizilecek. (en son hi değeri bar sayısına bağlı kalınmaksızın hafızada tutulacak gibi düşünebilirsiniz.)

Bunu prev fonksiyonu kullanarak yazdım ancak bir formülde birden çok değişkende aynı işlemi yapmaya çalıştığınız zaman amaca uygun olmuyor

Bunu şu şekilde yapmaya çalıştım ancak olmadı.
(En son hi değerini xx adlı değişkene aktardım. Yeni hi oluşmuşsa xx değişkeninin içeriğini yeni hi ile değiştir, yeni hi yoksa en son olan hi seviyesini çiz)

xx:=if(h>ref(xx,-1),h,ref(xx,-1));
xx

http://i.hizliresim.com/BvPlGV.png (http://hizliresim.com/BvPlGV)

Formül kırmızı grafik ile gösterildiği gibi oldu.
Bunu prev kullanarak yaptım Turkuaz ile çizdirdim ancak prev kullanmak istemiyorum.

Nerede hata yapıyorum yardımcı olabilirmisiniz?
İyi çalışmalar

mystic
14-12-2016, 01:07
Arkadaşlar selamlar.
Aslında çok basit birşey yapmaya çalışıyorum ancak bir sorun var yada ben mantık hatası yapıyorum.
Olay şu; yeni bir Hi oluştuğunda Hi değerini çizdireceğim. Eğer oluşmamışsa bu Hi değeri yeni Hi oluşana kadar sürekli çizilecek. (en son hi değeri bar sayısına bağlı kalınmaksızın hafızada tutulacak gibi düşünebilirsiniz.)

Bunu prev fonksiyonu kullanarak yazdım ancak bir formülde birden çok değişkende aynı işlemi yapmaya çalıştığınız zaman amaca uygun olmuyor

Bunu şu şekilde yapmaya çalıştım ancak olmadı.
(En son hi değerini xx adlı değişkene aktardım. Yeni hi oluşmuşsa xx değişkeninin içeriğini yeni hi ile değiştir, yeni hi yoksa en son olan hi seviyesini çiz)

xx:=if(h>ref(xx,-1),h,ref(xx,-1));
xx

http://i.hizliresim.com/BvPlGV.png (http://hizliresim.com/BvPlGV)

Formül kırmızı grafik ile gösterildiği gibi oldu.
Bunu prev kullanarak yaptım Turkuaz ile çizdirdim ancak prev kullanmak istemiyorum.

Nerede hata yapıyorum yardımcı olabilirmisiniz?
İyi çalışmalar

Periyot ayarlamanız gerekecektir..

Ama örnek formül olarak bunun üzerinde çalışabilirsiniz :

if(h>HHV(H,20),h,HHV(H,20))

http://i.hizliresim.com/41r6o0.png (http://hizliresim.com/41r6o0)

mystic
14-12-2016, 01:16
Periyot ayarlamanız gerekecektir..

Ama örnek formül olarak bunun üzerinde çalışabilirsiniz :

if(h>HHV(H,20),h,HHV(H,20))



Periyot serbest olsun istiyorsanız :

Highest(h)

http://i.hizliresim.com/r6MPbM.png (http://hizliresim.com/r6MPbM)

hsaglamdemir
14-12-2016, 01:22
Periyot serbest olsun istiyorsanız :

Highest(h)

http://i.hizliresim.com/r6MPbM.png (http://hizliresim.com/r6MPbM)


Periyot ayarlamanız gerekecektir..

Ama örnek formül olarak bunun üzerinde çalışabilirsiniz :

if(h>HHV(H,20),h,HHV(H,20))

http://i.hizliresim.com/41r6o0.png (http://hizliresim.com/41r6o0)

evwallah mystic..
bir deneyeyim

hsaglamdemir
14-12-2016, 02:05
Mystic selam
Verdiğin fikir için teşekkür ederim.


Hi değeri yeni Hi oluşana kadar sürekli çizilecek. (en son hi değeri bar sayısına bağlı kalınmaksızın hafızada tutulacak gibi düşünebilirsiniz.)


Yeni hi oluşmuşsa xx değişkeninin içeriğini yeni hi ile değiştir, yeni hi yoksa en son olan hi seviyesini çiz)



Tam istediğim gibi olmadı. Manuel Prev gibi birşey yazmam gerekecek gibi görünüyor ya da başka bir yol bulmam lazım. Zira o hi değerini belli şartlara göre resetlemem gerekiyor.
Biraz daha kafa patlatmaya devam edeceğim gibi görünüyor:vurkafa:

mystic
14-12-2016, 02:17
Mystic selam
Verdiğin fikir için teşekkür ederim.




Tam istediğim gibi olmadı. Manuel Prev gibi birşey yazmam gerekecek gibi görünüyor ya da başka bir yol bulmam lazım. Zira o hi değerini belli şartlara göre resetlemem gerekiyor.
Biraz daha kafa patlatmaya devam edeceğim gibi görünüyor:vurkafa:

Dostum önceki formül ile periyotsuz formülü yer değiştirecektin :)

prevsiz ıvır zıvırsız tam tarifin bu formül :

if(h>ref(highest(h),-1),h,ref(highest(h),-1))

açıklaması :

yüksek değer daha önceki en yüksekten yüksekse bunu al değilse öncekini koru :he:

pazar
14-12-2016, 10:26
Factor:=Input("Factor",1,10,4);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,12);
Pd1:=Input("Td Periods",1,100,8);
C1:=mov(c,3,e);
Up:=c1+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=c1-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C1,LLV(Up,pd1)),1,If(Cross(HHV(Dn,pd1 ),C1 ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
If(Td=1,Dnx,Upx) ;Upx

sisteminin al sat formülü arkalarda varmıdır. baktım bulamadım. sayfayı yada al sat formülünü yazarsanız çok minnettar kalırım.tşk.

ilk önce input lardan çıkaralım
Factor:=4;
Pd:=12;
Pd1:=8;
iki indikatör var upx ve dnx
cross layın

mystic
14-12-2016, 10:57
Factor:=Input("Factor",1,10,4);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,12);
Pd1:=Input("Td Periods",1,100,8);
C1:=mov(c,3,e);
Up:=c1+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=c1-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C1,LLV(Up,pd1)),1,If(Cross(HHV(Dn,pd1 ),C1 ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
If(Td=1,Dnx,Upx) ;Upx

sisteminin al sat formülü arkalarda varmıdır. baktım bulamadım. sayfayı yada al sat formülünü yazarsanız çok minnettar kalırım.tşk.

AL>

Factor:=Input("Factor",1,10,4);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,12);
Pd1:=Input("Td Periods",1,100,8);
C1:=mov(c,3,e);
Up:=c1+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=c1-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C1,LLV(Up,pd1)),1,If(Cross(HHV(Dn,pd1 ),C1 ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
son:=If(Td=1,Dnx,Upx);
cross(c,son)

SAT>

Factor:=Input("Factor",1,10,4);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,12);
Pd1:=Input("Td Periods",1,100,8);
C1:=mov(c,3,e);
Up:=c1+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=c1-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C1,LLV(Up,pd1)),1,If(Cross(HHV(Dn,pd1 ),C1 ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
son:=If(Td=1,Dnx,Upx);
cross(son,c)

atikurt
14-12-2016, 11:56
ilk önce input lardan çıkaralım
Factor:=4;
Pd:=12;
Pd1:=8;
iki indikatör var upx ve dnx
cross layın

bu onuda çok çok yeniyim yapamadım tam halini paylaşabilir misiniz. çok çok teşekkürler.

atikurt
14-12-2016, 11:56
AL>

Factor:=Input("Factor",1,10,4);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,12);
Pd1:=Input("Td Periods",1,100,8);
C1:=mov(c,3,e);
Up:=c1+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=c1-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C1,LLV(Up,pd1)),1,If(Cross(HHV(Dn,pd1 ),C1 ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
son:=If(Td=1,Dnx,Upx);
cross(c,son)

SAT>

Factor:=Input("Factor",1,10,4);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,12);
Pd1:=Input("Td Periods",1,100,8);
C1:=mov(c,3,e);
Up:=c1+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=c1-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C1,LLV(Up,pd1)),1,If(Cross(HHV(Dn,pd1 ),C1 ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
son:=If(Td=1,Dnx,Upx);
cross(son,c)

bu haliyle çalışmadı. teşekkürler.

pazar
14-12-2016, 12:00
çalışmaz
mystik ve uufuk müsadesiyle

al
Factor:=4;
Pd:=12;
Pd1:=8;
C1:=mov(c,3,e);
Up:=c1+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=c1-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C1,LLV(Up,pd1)),1,If(Cross(HHV(Dn,pd1 ),C1 ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
son:=If(Td=1,Dnx,Upx);
cross(c,son)

sat
Factor:=4;
Pd:=12;
Pd1:=8;
C1:=mov(c,3,e);
Up:=c1+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=c1-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C1,LLV(Up,pd1)),1,If(Cross(HHV(Dn,pd1 ),C1 ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
son:=If(Td=1,Dnx,Upx);
cross(son,c)

mystic
14-12-2016, 12:01
bu haliyle çalışmadı. teşekkürler.

Nasıl çalışmadı ? ya sisteme ya experte yazacaksınız bunları !! Siz nereye yazıyorsunuz ??

http://i.hizliresim.com/5LVrkj.png (http://hizliresim.com/5LVrkj)

Drift
14-12-2016, 12:14
Nasıl çalışmadı ? ya sisteme ya experte yazacaksınız bunları !! Siz nereye yazıyorsunuz ??



ben koluma yazıyorum sınavda lazım oluyor :oley:

hsaglamdemir
14-12-2016, 12:26
Dostum önceki formül ile periyotsuz formülü yer değiştirecektin :)

prevsiz ıvır zıvırsız tam tarifin bu formül :

if(h>ref(highest(h),-1),h,ref(highest(h),-1))

açıklaması :

yüksek değer daha önceki en yüksekten yüksekse bunu al değilse öncekini koru :he:

Dostum sağol.
Aslında yapmak istediğim şu o yüzden highest ve prev fonksiyonlarını kullanmıyorum.
misal;
bir kriterin altında kaldığı sürece oluşan extrem low point,
bir kriterin üzerinde kaldığı sürece oluşan extrem hi point i göstermek istiyorum.

Örneğin kapanış> 20 lik ho'nun üzerinde kaldığı sürece oluşan en tepe noktası,
kapanış< 20 lik ho'nun altında kaldığı sürece oluşan en dip noktası gibi

Biraz daha üzerinde çalışayım becerebilirsem burada da yazarım

Blitz
14-12-2016, 12:29
Merhaba

Matriks Expert Advisor için bir formül yazdırmak istiyorumda parametreler şöyle:

Seanslık grafikte(240)dk macd(26,12,9) al verdiğinde yani trigger çizgisi ortalamayı yukarı kestiği durumda(kapanış yapmasına gerek yok sadece üzerine çıkması yeterli) 30 dakikalık grafikte macd(26,12,9) nin de aynı zamanda al vermesi ancak al durumunda bir bar kapanış yapması ve bu formülün birde sat olarak düzenlenmesi yani seanslık macd nin sat vermesi (kapanış yapmasına gerek yok) ve 30 dakikalık macd nin de sat vermesi 1 bar kapanış yapmak şartıyla. yani al ve sat durumları için seanslıkta macd nin kapanış yapmasına gerek yok sadece üzerine çıkacak ancak 30 dakikalıkta kapanış yapacak. görmek istediğim senaslık macd kesişmesinden sonra 30 dakikalıkta oluşacak macd al ve sat sinyalleri. şimdiden teşekkürler

uufuk
14-12-2016, 12:51
uufuk müsadesiyle

Müsaade ne demek dostum,bildigini paylaş..
Topigin amacı bu zaten....
Her soruya cevap verecegim diye kural yok..
Başlangıç seviyesindeki dostlar daha iyi anlasın amacıyla ,paylaşımlarınızı grafikle desteklerseniz iyi olur diye düşünüyorum..

mystic
14-12-2016, 12:54
Dostum sağol.
Aslında yapmak istediğim şu o yüzden highest ve prev fonksiyonlarını kullanmıyorum.
misal;
bir kriterin altında kaldığı sürece oluşan extrem low point,
bir kriterin üzerinde kaldığı sürece oluşan extrem hi point i göstermek istiyorum.

Örneğin kapanış> 20 lik ho'nun üzerinde kaldığı sürece oluşan en tepe noktası,
kapanış< 20 lik ho'nun altında kaldığı sürece oluşan en dip noktası gibi

Biraz daha üzerinde çalışayım becerebilirsem burada da yazarım

ch:=valuewhen(1,cross(c,mov(c,20,s)),h);

nh:=highestsince(1,cross(c,mov(c,20,s)),h);

fh:=if(ch>nh,ch,nh);

cl:=valuewhen(1,cross(mov(c,20,s),c),l);

nl:=lowestsince(1,cross(mov(c,20,s),c),l);

fl:=if(cl<nl,cl,nl);

if(c>mov(c,20,s),fh,fl)

http://i.hizliresim.com/m4LjAV.png (http://hizliresim.com/m4LjAV)

uufuk
14-12-2016, 12:56
Örneğin kapanış> 20 lik ho'nun üzerinde kaldığı sürece oluşan en tepe noktası,
kapanış< 20 lik ho'nun altında kaldığı sürece oluşan en dip noktası gibi

Biraz daha üzerinde çalışayım becerebilirsem burada da yazarım

highestsince(N.,koşul,Data)
lowestsince(N.,koşul,Data)
kullanacaksın....Daha önce paylaşılmışdı siz bu fonksiyonlar ile yazabilirsiniz..

atikurt
14-12-2016, 14:06
çalışmaz
mystik ve uufuk müsadesiyle

al
Factor:=4;
Pd:=12;
Pd1:=8;
C1:=mov(c,3,e);
Up:=c1+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=c1-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C1,LLV(Up,pd1)),1,If(Cross(HHV(Dn,pd1 ),C1 ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
son:=If(Td=1,Dnx,Upx);
cross(c,son)

sat
Factor:=4;
Pd:=12;
Pd1:=8;
C1:=mov(c,3,e);
Up:=c1+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=c1-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C1,LLV(Up,pd1)),1,If(Cross(HHV(Dn,pd1 ),C1 ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
son:=If(Td=1,Dnx,Upx);
cross(son,c)

ai sana zahmet bi paylaş. burdaki amacım otomatik al sattan çok getirileri görmek. paylaşırsanız çok sevinirim.

hsaglamdemir
14-12-2016, 14:17
ch:=valuewhen(1,cross(c,mov(c,20,s)),h);

nh:=highestsince(1,cross(c,mov(c,20,s)),h);

fh:=if(ch>nh,ch,nh);

cl:=valuewhen(1,cross(mov(c,20,s),c),l);

nl:=lowestsince(1,cross(mov(c,20,s),c),l);

fl:=if(cl<nl,cl,nl);

if(c>mov(c,20,s),fh,fl)

http://i.hizliresim.com/m4LjAV.png (http://hizliresim.com/m4LjAV)

dostum bu ne hız :)) sağolasın..

hsaglamdemir
14-12-2016, 14:17
highestsince(N.,koşul,Data)
lowestsince(N.,koşul,Data)
kullanacaksın....Daha önce paylaşılmışdı siz bu fonksiyonlar ile yazabilirsiniz..

eyvallah abim sağolasın..

pazar
14-12-2016, 14:19
Sayın atikurt
bende matriks yok metastock var biraz gayret edin al formülü al dır satda sat bildiğin sat
http://i.hizliresim.com/YqbP7D.png

mystic
14-12-2016, 14:19
dostum bu ne hız :)) sağolasın..

dün yazsaydın ya sıkıntı yaşadığın yeri :)

bazen soru tam net olmayınca anlaşılan yer kadar yardım imkanı doğuyor, kolay gelsin..

paulharris
14-12-2016, 22:01
arkadaslar videoları izleyip ogrenmeye calısıyorum bende.... onereceginiz formuller nelerdir... nerden baslayayım

uufuk
15-12-2016, 03:40
arkadaslar videoları izleyip ogrenmeye calısıyorum bende.... onereceginiz formuller nelerdir... nerden baslayayım

Topigi ilk sayfadan itibaren oku,hem ögrenirsiniz hemde son sayfaya kadar formul serüvenini gözlemiş olursunuz..
Kimsenin önerisini kabullenmeyin, mizaç ve psikolojine uygun olan kurguyu siz cizin...

atikurt
15-12-2016, 18:18
arkadaşlar çeşitli şekillerde yazmayı denedim olmadı. allah razı olsun bir iki arkadaş el attı bende gene olmadı yokmudur bunu halledecek bi kişi. halledecek çok olduğunu iyi biliyomda el atan yok. matriks için al sat system tester formülünü yazan. yapabilsem en iyisi ama beceremedim. yardım lütfen. aarka sayfalarda bulamadım. burdaki tüm sayfaları okudum emin olun ama formül dilinden anlamak zor biraz. matematik kıt olunca biraz daha kötü. şimdiden teşekkürler.
Factor:=Input("Factor",1,10,4);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,12);
Pd1:=Input("Td Periods",1,100,8);
C1:=mov(c,3,e);
Up:=c1+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=c1-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C1,LLV(Up,pd1)),1,If(Cross(HHV(Dn,pd1 ),C1 ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
If(Td=1,Dnx,Upx) ;Upx

Drift
15-12-2016, 21:32
dostum tam olarak ne yapmak istiyorsun bu formülle.

hsaglamdemir
15-12-2016, 22:04
arkadaşlar çeşitli şekillerde yazmayı denedim olmadı. allah razı olsun bir iki arkadaş el attı bende gene olmadı yokmudur bunu halledecek bi kişi. halledecek çok olduğunu iyi biliyomda el atan yok. matriks için al sat system tester formülünü yazan. yapabilsem en iyisi ama beceremedim. yardım lütfen. aarka sayfalarda bulamadım. burdaki tüm sayfaları okudum emin olun ama formül dilinden anlamak zor biraz. matematik kıt olunca biraz daha kötü. şimdiden teşekkürler.
Factor:=Input("Factor",1,10,4);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,12);
Pd1:=Input("Td Periods",1,100,8);
C1:=mov(c,3,e);
Up:=c1+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=c1-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C1,LLV(Up,pd1)),1,If(Cross(HHV(Dn,pd1 ),C1 ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
If(Td=1,Dnx,Upx) ;Upx

Sn atikurt.
indikatörünüz böyle çalıştı bende.
Tam olarak ne yapmak istiyorsunuz??
Yukarı kesiştiğinde alsın, aşağı kesiştiğinde satsın mı??

http://i.hizliresim.com/R13vgZ.png (http://hizliresim.com/R13vgZ)

atikurt
15-12-2016, 22:11
dostum tam olarak ne yapmak istiyorsun bu formülle.

HAY ALLAH razı olsun bi el at. kırmızı ortaya çıktığında al kırmızı kaybolduğunda sat olsun. yaparsan minnettar kalırım. getirisine bakacam. bankalarda iyi ise algoritmadan el sürmeden al sat yapacam duygularıma yenik düşüyorum çoğu zaman en azından bunun getirisi iyi ise ayda %10 yeter. bekliyorum ustam. çok teşekkürler.

http://i.hizliresim.com/R13vgZ.png

atikurt
15-12-2016, 22:12
Sn atikurt.
indikatörünüz böyle çalıştı bende.
Tam olarak ne yapmak istiyorsunuz??
Yukarı kesiştiğinde alsın, aşağı kesiştiğinde satsın mı??

http://i.hizliresim.com/R13vgZ.png (http://hizliresim.com/R13vgZ)

kırmızı ortaya cıktımı al kayboldumu sat.

atikurt
15-12-2016, 22:35
bir indikatör sayılmaz ama dema 300 120dk. xu100 interbank ortalamaları bazında sürekli ekranınızda olması gereken bir veri bence. acın bakın ne demek istediğim anlaşılır. hele bist 30 hisseleri alıp satan için vazgeçilmez. belli bir al seviyeye gelince mutlaka tepki alır. belli bir üst seviyeye çıktıktan sonra geri döner ve daha önemlisi ralli için mutlaka öpücük alır ve biz oradayız. sizin paylaşımlarınız yanında pek bir anlamı olmaz ama katkımız bukadar.
birde bunun haftalığın bakın tepelere.
http://i.hizliresim.com/pXPAW0.png

Drift
15-12-2016, 22:40
HAY ALLAH razı olsun bi el at. kırmızı ortaya çıktığında al kırmızı kaybolduğunda sat olsun. yaparsan minnettar kalırım. getirisine bakacam. bankalarda iyi ise algoritmadan el sürmeden al sat yapacam duygularıma yenik düşüyorum çoğu zaman en azından bunun getirisi iyi ise ayda %10 yeter. bekliyorum ustam. çok teşekkürler.

http://i.hizliresim.com/R13vgZ.png

dostum indikatörü biraz incele nerede nasıl davranmış diye. yukarıda basettiğin şekilde al sat demek batırır !

92 binden 90 binlere kadar olan yerde kırmızı ortaya çıkmış mesela. 2 bin puan demektir terste bu 5-10 binde olabilir di ?

indikatörü fiyat penceresine getir birde öyle bak ;)

hsaglamdemir
15-12-2016, 22:42
kırmızı ortaya cıktımı al kayboldumu sat.

sistem böyle
http://i.hizliresim.com/GPz79Z.png (http://hizliresim.com/GPz79Z)

formülasyona gelince;
formülü aşağıdaki gibi düzenleyin. bir isimle kaydedin. Ben UPX adı ile kaydettim
Factor:=Input("Factor",1,10,4);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,12);
Pd1:=Input("Td Periods",1,100,8);
C1:=mov(c,3,e);
Up:=c1+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=c1-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C1,LLV(Up,pd1)),1,If(Cross(HHV(Dn,pd1 ),C1 ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
TD

daha sonra KHN/system tester/yeni sistem seçip
AL ve Açık poz kapa kısmına

fml("upx")=1

SAT ve Açığa SAT kısmına

fml("upx")=-1

yazıp sisteme bir isim verip kaydedin.

atikurt
15-12-2016, 22:56
sistem böyle
http://i.hizliresim.com/GPz79Z.png (http://hizliresim.com/GPz79Z)

formülasyona gelince;
formülü aşağıdaki gibi düzenleyin. bir isimle kaydedin. Ben UPX adı ile kaydettim
Factor:=Input("Factor",1,10,4);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,12);
Pd1:=Input("Td Periods",1,100,8);
C1:=mov(c,3,e);
Up:=c1+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=c1-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C1,LLV(Up,pd1)),1,If(Cross(HHV(Dn,pd1 ),C1 ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
TD

daha sonra KHN/system tester/yeni sistem seçip
AL ve Açık poz kapa kısmına

fml("upx")=1

SAT ve Açığa SAT kısmına

fml("upx")=-1

yazıp sisteme bir isim verip kaydedin.

EVET OLDU. çok teşekkürler. iyiki varsınız. bu indikatörde bir iki değişiklik tasarladım ama nasıl formüle edilir bilmem yada buna montelenmesi mümkün müdür onunda bilmiyorum. tam ne yapmak istediğimi deneyip yazayım inşallah ozaman da yardım bekliyorum. çok çok teşekkürler.

hsaglamdemir
16-12-2016, 12:29
Arkadaşlar merhaba.
Matriks te gözlemlediğim bir durum var.
Matriks te yazdığımız fonksiyonlar; o bar da mevcut olan datalara bağlı kalınarak vermiş olduğumuz formüle göre hesaplanıp bize sunuluyor.

Peki bu noktada hesaplama yaptırmak istediğimiz data o bar da yoksa????

Bunu bir örnek vererek açıklayayım.
Misal 50'lik hareketli ortalama yukarı kesildiği an bir trail çizgisi çizdirelim.
Şart olarak diyelim ki;

H>HO50 olduğu an Trail=HO50 olsun.
Eğer bir sonraki bar yeni Hi oluşmuşsa Trail çizgisi 200 puan artsın
Eğer bir sonraki bar yeni Hi oluşmamışsa Trail çizgisi olduğu yerde kalsın.

Logic olarak ifade edecek olursam; (Sv mystic bunu senin için özellikle yazıyorum. Sonra net olarak açıklamadı deme :))

H>HO50 ise;
Trail=HO50
H>HO50 VE H>ref(h,-1) ===> Trail'i 200 puan arttır.
H>HO50 VE H<=ref(h,-1) ===> Trail'i olduğu yerde kalsın.

Bunu yazabilmek için şunu yaptım

ho:=mov(c,50,s);
trail:=if(H>HO,
if(ref(h,-1)<=ho,ho,
if(ref(h,-1)>ho and h>ref(h,-1),prev+20,
if(ref(h,-1)>ho and h<=ref(h,-1),prev))),
{bu alana örneğin 5 yazdım çok da önemli değil}5);

trail


Ancak prev kullansam dahi 2. bardan sonra 0 çizdi. (Ben mümkünse prev siz çizdirmek istiyorum) Çünkü Trail çizgisini çizdirmemiz için 2. bar dan sonra baz alacağımız data kalmadı.

Bu durumda yazım tekniği olarak ne yapmalıyız?? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz???

GURBET66
16-12-2016, 18:23
Arkadaşlar merhabalar
uufuk hocamin formülünü
bu alttaki formülün birbirini kesecek sekilde Golden cross veya golden death gibi 2 tane indikatör yapabilirmiyiz !?'
Tesekkürler.

mov(c,100,s)- (mov(c,10,s)- mov(c,100,s));

uufuk
16-12-2016, 21:38
Arkadaşlar merhaba.
Matriks te gözlemlediğim bir durum var.
Matriks te yazdığımız fonksiyonlar; o bar da mevcut olan datalara bağlı kalınarak vermiş olduğumuz formüle göre hesaplanıp bize sunuluyor.

Peki bu noktada hesaplama yaptırmak istediğimiz data o bar da yoksa????



Aklın sana oyun yapıyor....
İf...kurgunu sorgula....
200puan---> 0.20 dır..
{bu alana örneğin 5 yazdım çok da önemli değil}5)....şakamı ucunda para var para..:yes:
Biraz ara ver hepsini çözersin...



http://i.hizliresim.com/g2XjRQ.png (http://hizliresim.com/g2XjRQ)

mystic
16-12-2016, 21:40
Bu durumda yazım tekniği olarak ne yapmalıyız?? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz???

Dostum chandelier türü bir poz kapa formülü düşünüyorsun anladığım kadarı ile..

Linke göz atmanı tavsiye ederim :

http://stockcharts.com/school/doku.php?id=chart_school:technical_indicators:chan delier_exit

Not: Ufuk hocam yetişmiş imdadına zaten :)

mystic
16-12-2016, 21:55
Arkadaşlar merhabalar
uufuk hocamin formülünü
bu alttaki formülün birbirini kesecek sekilde Golden cross veya golden death gibi 2 tane indikatör yapabilirmiyiz !?'
Tesekkürler.

mov(c,100,s)- (mov(c,10,s)- mov(c,100,s));

Bu formülün orijinali Ufuk hocama ait..

Sağda solda rakamlarla oynayarak ben yaptım gibi yazanlara itibar etmeyelim..

Bu formül bar kapanış veya bar yüksek veya bar düşük değeri ile kesişir..

Orijinaline sadık kalarak şu şekilde kullanabilirsiniz :

----------
plot:=mov(c,100,s)- (mov(c,10,s)- mov(c,100,s));

if(cross(c,plot),1,if(cross(plot,c),-1,0))

------------

http://i.hizliresim.com/qjE2jD.png (http://hizliresim.com/qjE2jD)

İlave not:

Ufuk hocamın orijinal formülü şöyle >

mov(c,50,s)-(mov(c,5,s)-mov(c,50,s))

İlgili gönderisini bulamadım, bulan olursa eklerse seviniriz :)

hsaglamdemir
16-12-2016, 23:40
Aklın sana oyun yapıyor....
İf...kurgunu sorgula....
200puan---> 0.20 dır..
{bu alana örneğin 5 yazdım çok da önemli değil}5)....şakamı ucunda para var para..:yes:
Biraz ara ver hepsini çözersin...



http://i.hizliresim.com/g2XjRQ.png (http://hizliresim.com/g2XjRQ)

Abi heykeli dikilecek adamsın vesselam.
Dediğin gibi biraz fazla odaklanınca insan o an göremiyor. Bu anlarda senin gibi bir el uzanırsa insan şanslı oluyor. Ya da bazen bazı şeyleri zamana bırakmak çözüm olabiliyor. O süre de; kafadaki jetonun köşe sayısı ile doğru orantılı -düşerse- :he:

TÜRKOĞLU
16-12-2016, 23:51
uufuk abi,

matrikste 5 tane hisse senedini tek grafik olarak görebilir miyiz? yani garan+akbnk+ykbnk+işc+halkb bunları tek bir hisse senedi gibi grafik olarak izleme şansımız var mı?

teşekkürler,

AKILLI ADAM
17-12-2016, 00:13
Grafik üzerine sembol builder var. Oraya istediğin senetleri yazarak grafiği çizdirebilirsin.
AKBNK.C+GARAN.C+ISCTR.C+HALKB.C+VAKBN.C+YKBNK.C+HA LKB.C diğerlerini de doldurarak devam edebilirsin

TÜRKOĞLU
17-12-2016, 00:50
çok teşekkürler yaptım oldu :)


Grafik üzerine sembol builder var. Oraya istediğin senetleri yazarak grafiği çizdirebilirsin.
AKBNK.C+GARAN.C+ISCTR.C+HALKB.C+VAKBN.C+YKBNK.C+HA LKB.C diğerlerini de doldurarak devam edebilirsin

hsaglamdemir
17-12-2016, 00:53
Dostum chandelier türü bir poz kapa formülü düşünüyorsun anladığım kadarı ile..

Linke göz atmanı tavsiye ederim :

http://stockcharts.com/school/doku.php?id=chart_school:technical_indicators:chan delier_exit

Not: Ufuk hocam yetişmiş imdadına zaten :)

Dostum yazım tekniğinde takılmıştım. Eğitici bir soru oldu.. Verdiğim değerler örnekti.

curry
17-12-2016, 22:32
sistem böyle
http://i.hizliresim.com/GPz79Z.png (http://hizliresim.com/GPz79Z)

formülasyona gelince;
formülü aşağıdaki gibi düzenleyin. bir isimle kaydedin. Ben UPX adı ile kaydettim
Factor:=Input("Factor",1,10,4);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,12);
Pd1:=Input("Td Periods",1,100,8);
C1:=mov(c,3,e);
Up:=c1+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=c1-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C1,LLV(Up,pd1)),1,If(Cross(HHV(Dn,pd1 ),C1 ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
TD

daha sonra KHN/system tester/yeni sistem seçip
AL ve Açık poz kapa kısmına

fml("upx")=1

SAT ve Açığa SAT kısmına

fml("upx")=-1

yazıp sisteme bir isim verip kaydedin.

hocam rahatsız etmiyorum umarım teknik analize yeni başlamış biri olarak bişi sorabilir miyim bu formülü matriks ekranda nereye yazıp kaydedicem indikatör buildinge kaydettim ve sonrasında sistem tester da denedim bişi çıkmadı :/ ayrıca yaşadığım bir sorun var explorer a formül yazıp tarama yapmaya kalktığımda hiçbir hisse çıkmıyor anlamadım yanlış mı yazıyorum ama üç formülde de bişi çıkmadı

TÜRKOĞLU
17-12-2016, 22:43
formülün en son satırında TD yazıyor.onu silin bu şekilde kopyalayın ve indcator builder içinde yeni indikatör olarak copy paste edin indikatörünüze isim verin oldu bitti.aşağıdaki formülü aynen copy paste edin.

Factor:=Input("Factor",1,10,4);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,12);
Pd1:=Input("Td Periods",1,100,8);
C1:=mov(c,3,e);
Up:=c1+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=c1-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C1,LLV(Up,pd1)),1,If(Cross(HHV(Dn,pd1 ),C1 ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);

indikatöre buradaki arkadaşın verdiği gibi upx ismini verirseniz KHN-system testera girin orada yeni sistem tıklayın al ve açık poz kapat koşulu için al formülü olan fml xxx neyse onu girin sat ve açığa sat içinde sat koşullarını girin isim verin sisteme.sonra hangi periyotta çalıştırmak istiyorsanız yeni simülasyon yapın çıkan test sonuç ekranının altındaki grafik üzerinde göster butonuna basın grafikte al sat okları görünür.o şekilde matriks ekranınıza kaydedin oldu bitti.



hocam rahatsız etmiyorum umarım teknik analize yeni başlamış biri olarak bişi sorabilir miyim bu formülü matriks ekranda nereye yazıp kaydedicem indikatör buildinge kaydettim ve sonrasında sistem tester da denedim bişi çıkmadı :/ ayrıca yaşadığım bir sorun var explorer a formül yazıp tarama yapmaya kalktığımda hiçbir hisse çıkmıyor anlamadım yanlış mı yazıyorum ama üç formülde de bişi çıkmadı

curry
17-12-2016, 23:14
formülün en son satırında TD yazıyor.onu silin bu şekilde kopyalayın ve indcator builder içinde yeni indikatör olarak copy paste edin indikatörünüze isim verin oldu bitti.aşağıdaki formülü aynen copy paste edin.

Factor:=Input("Factor",1,10,4);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,12);
Pd1:=Input("Td Periods",1,100,8);
C1:=mov(c,3,e);
Up:=c1+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=c1-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C1,LLV(Up,pd1)),1,If(Cross(HHV(Dn,pd1 ),C1 ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);

indikatöre buradaki arkadaşın verdiği gibi upx ismini verirseniz KHN-system testera girin orada yeni sistem tıklayın al ve açık poz kapat koşulu için al formülü olan fml xxx neyse onu girin sat ve açığa sat içinde sat koşullarını girin isim verin sisteme.sonra hangi periyotta çalıştırmak istiyorsanız yeni simülasyon yapın çıkan test sonuç ekranının altındaki grafik üzerinde göster butonuna basın grafikte al sat okları görünür.o şekilde matriks ekranınıza kaydedin oldu bitti.

td yi sildimi hiç kabul etmiyo hocam nerde hata yapıyorum acaba :/

A.K.S.I
17-12-2016, 23:20
Selamlar, bu konu daha aktif galiba o yüzden aşağıda başka bir konuya yazdığım mesajı buraya taşıyorum.

İlgilenebilirseniz sevinirim.

====

Selamlar, matriks abonesi olmanın arefesindeyim ama bazı sorularım var. Kullanıcılara sormak istedim. Yaklaşık 10 gündür demoyu kullanıyorum, 15 dk. gecikmeli bunun farkındayım.

1. Matriksi açtığımda grafiklerde özellikle son kısımlarda yanlışlıklar oluyor eski veri gösteriyor. Grafik penceresinin sağ alttındaki güncelleyi yapınca düzeliyor. Bu acaba demodan mı kaynaklanıyor yoksa programda bir sıkıntı mı var? Çözümü nedir. Hep mi böyle. Bu durum seans kapalıyken daha bariz seans esnasında zaten gecikmeli olduğundan çok fazla deneyemedim amaseans kapalı olduğu zamanlarda mesela akşam sıkıntı bariz.

2. Basit bir explorer yazdım, bazen çalışıyor bazende çalışmıyor. Filtre kısmında veya başka bir yerde bir sıkıntı yok. Şimdi çalışmıyor mesela 5 dk sonra çalışıyor vb. Sizlerde durum nasıl?

3. Explorer sonuçlarını ayrı bit fiyat penceresine alabiliyoruz gayet güzel acaba bu fiyat penceresini kendimiz düzenleyip onu kaydedip bir daha ki sefere bu şablona göre explorer sonuçlarınıalabiliyor muyuz?

En ciddi sıkıntı bu veri ve grafik problemi.

Birde alternatif programlar nasıldır, genel olarak görüşlerinizi merak ediyorum. İnternette pek doyurucu bilgi bulamadım.

Teşekkürler, Selamlar

===

Drift
17-12-2016, 23:24
td yi sildimi hiç kabul etmiyo hocam nerde hata yapıyorum acaba :/

not defterine yapıştırın önce sonra ordan matrikse yapıştırın belki ordan kaynaklanan sorundur.

bazen netten kopyala yapıştır denince sorun yoluyor formül çalışıyor bu şekilde sorun yok.

curry
18-12-2016, 00:03
not defterine yapıştırın önce sonra ordan matrikse yapıştırın belki ordan kaynaklanan sorundur.

bazen netten kopyala yapıştır denince sorun yoluyor formül çalışıyor bu şekilde sorun yok.
teşekkürler hocam mesaj kutunuza bakabilir misiniz

objektivist
18-12-2016, 22:57
MetaTrader deki Hormonic ABCD formülünü MATRİKS de nasıl uygulayabilirim?

uufuk
19-12-2016, 13:26
MetaTrader deki Hormonic ABCD formülünü MATRİKS de nasıl uygulayabilirim?

Ne istediginin farkındamısın...
Geçmişde oto fibo çizen paylaşımım vardı....
Benzerleri...otomatik trendi % degişime dayalı çizenler vardı...
Zizzagson indikator ve uygulaması vardı....
Yapabiliyorsan bunlarda faydalanıp yap.....Yapılabilinir..


http://i.hizliresim.com/yNN59M.png (http://hizliresim.com/yNN59M)





http://i.hizliresim.com/1VVv0b.png (http://hizliresim.com/1VVv0b)



http://i.hizliresim.com/5LL7zA.png (http://hizliresim.com/5LL7zA)



http://i.hizliresim.com/zaa51g.png (http://hizliresim.com/zaa51g)



http://i.hizliresim.com/kGGBav.png (http://hizliresim.com/kGGBav)




http://forekstrend.blogspot.com.tr/p/var-boomadsparams-new-object-var_4565.html

abaca
20-12-2016, 16:57
Dalgalı ortalama çizgileri oluyor bunu nasıl yapıyoruz?
Fibo değerlerine göre düz çizgiler çiziyoruz ya, benim istediğim dalgalısı.

bozden2
24-12-2016, 22:02
Ufuk Bey,
Merhaba daha önce yayınladınız mı bilmiyorum ama polarized fractal efficiency indikatörünün matriks versiyonu konusunda yardım rica edecektim.
Selamlar.

uufuk
24-12-2016, 22:41
Ufuk Bey,
Merhaba daha önce yayınladınız mı bilmiyorum ama polarized fractal efficiency indikatörünün matriks versiyonu konusunda yardım rica edecektim.
Selamlar.

Refarans ver..Tarif et...Ne oldugunu bir anlat..Ugraşalım...

TÜRKOĞLU
24-12-2016, 22:53
2004 yılında MS formülü paylaşılmış forum üyesi sn.korhan tarafından...


Polarized Fractal Efficiency (PFE) 1994 yilinda Hans Hannula tarafindan bulunmustur.

http://www.equis.com/Support/Formulae.aspx?Id=45 adresinde verilen formul su sekildedir:

Mov(If(C,>,Ref(C,-9),Sqr(Pwr(Roc(C,9,$),2) + Pwr(10,2)) / Sum(Sqr(Pwr(Roc(C,1,$),2)+1),9),- Sqr(Pwr(Roc(C,9,$),2) + Pwr(10,2)) / Sum(Sqr(Pwr(Roc(C,1,$),2)+1),9))*100,5,E)



bu da sn.OCEANS tarafından yine 2004 yılında paylaşılan ek bilgi...

Hannula bu göstergeyi, fiyatların zaman içerisinde iki nokta arasındaki hareketinin ne kadar etkin olduğunu bulma amacıyla geliştirdi.

**PFE göstergesinin en önemli kullanımı, fiyat hareketinin ne kadar güçlü bir trende sahip olduğunun görülmesidir. Yani fiyatlar belirli bir yönde hareket ederken bu trendin gücünü ya da güçsüzlüğünü PFE göstergesine bakarak anlayabiliriz.

**PFE göstergesinin sıfırın altına gerilemesi trendin aşağı doğru döndüğüne işarettir. Gösterge ne kadar düşüş gösterirse, o kadar netleşmiş ve aşağı doğru etkin bir fiyat hareketi var demektir.

**PFE göstergesi eğer sıfırın üzerinde ise trend yukarı dönmüş demektir. Bu seviyenin üzerine çıkıldıkça artış trendinin güçlendiğini ve daha etkin bir fiyat hareketi olduğunu anlarız.

**Eğer gösterge sıfır çizgisi etrafında aşağı yukarı hareketler yapıyorsa, kaotik bir durum vardır ve bu tür durumlarda genel olarak piyasa net bir yön bulmaya çalışmaktadır. Bu tür durumlarda aşağı ve yukarı trendlerin başlama noktasına yakın olduğumuzu anlayabiliriz.

**PFE göstergesi eğer sıfırdan uzaklaşmış ve oldukça yüksek seviyelerde yatay hareket ediyorsa, güçlü bir yukarı trend var demektir. Bu trendin aşağı dönmesi öncesinde PFE göstergesi sıfır çizgisine doğru hareket yapar, ama sıfırın altına düşmez. Daha sonra yeniden yukarı doğru yönelir. Bu durum güçlü trendin devam etmesine yönelik son bir çabadır ve trendin artık aşağı doğru yöneleceğine dair bir sinyal olarak algılanmalıdır.

uufuk abi MTX formülü için söz sende :he:

uufuk
24-12-2016, 23:03
2004 yılında MS formülü paylaşılmış forum üyesi sn.korhan tarafından...


Polarized Fractal Efficiency (PFE) 1994 yilinda Hans Hannula tarafindan bulunmustur.

http://www.equis.com/Support/Formulae.aspx?Id=45 adresinde verilen formul su sekildedir:

Mov(If(C,>,Ref(C,-9),Sqr(Pwr(Roc(C,9,$),2) + Pwr(10,2)) / Sum(Sqr(Pwr(Roc(C,1,$),2)+1),9),- Sqr(Pwr(Roc(C,9,$),2) + Pwr(10,2)) / Sum(Sqr(Pwr(Roc(C,1,$),2)+1),9))*100,5,E)



bu da sn.OCEANS tarafından yine 2004 yılında paylaşılan ek bilgi...

Hannula bu göstergeyi, fiyatların zaman içerisinde iki nokta arasındaki hareketinin ne kadar etkin olduğunu bulma amacıyla geliştirdi.

**PFE göstergesinin en önemli kullanımı, fiyat hareketinin ne kadar güçlü bir trende sahip olduğunun görülmesidir. Yani fiyatlar belirli bir yönde hareket ederken bu trendin gücünü ya da güçsüzlüğünü PFE göstergesine bakarak anlayabiliriz.

**PFE göstergesinin sıfırın altına gerilemesi trendin aşağı doğru döndüğüne işarettir. Gösterge ne kadar düşüş gösterirse, o kadar netleşmiş ve aşağı doğru etkin bir fiyat hareketi var demektir.

**PFE göstergesi eğer sıfırın üzerinde ise trend yukarı dönmüş demektir. Bu seviyenin üzerine çıkıldıkça artış trendinin güçlendiğini ve daha etkin bir fiyat hareketi olduğunu anlarız.

**Eğer gösterge sıfır çizgisi etrafında aşağı yukarı hareketler yapıyorsa, kaotik bir durum vardır ve bu tür durumlarda genel olarak piyasa net bir yön bulmaya çalışmaktadır. Bu tür durumlarda aşağı ve yukarı trendlerin başlama noktasına yakın olduğumuzu anlayabiliriz.

**PFE göstergesi eğer sıfırdan uzaklaşmış ve oldukça yüksek seviyelerde yatay hareket ediyorsa, güçlü bir yukarı trend var demektir. Bu trendin aşağı dönmesi öncesinde PFE göstergesi sıfır çizgisine doğru hareket yapar, ama sıfırın altına düşmez. Daha sonra yeniden yukarı doğru yönelir. Bu durum güçlü trendin devam etmesine yönelik son bir çabadır ve trendin artık aşağı doğru yöneleceğine dair bir sinyal olarak algılanmalıdır.

uufuk abi MTX formülü için söz sende :he:

Sagol dostum,paylaşıldıgını biliyorum..Soran dostun kolaycılıgı için öyle yazdım...
http://trader-online.tk/MSZ/e-w-Polarized_Fractal_Efficiency.html

PWR------>POWER yap tamam

bozden2
24-12-2016, 23:04
Arkadaşlar
Yardım ve döndüğünüz için çok teşekkür ederim.Evet Ufuk beyin yazdığı Metastoch formülü matriks te çalıtıramadım sanırım bu konunun uzmanı Ufuk bey yapabilir.
Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar .Bülent.

TÜRKOĞLU
24-12-2016, 23:06
hay allahım berbat ettik desene armut piş ağzıma düş olmasın derken lönk diye koyduk ortaya :he: neyse bi daha olmaz uufuk abi...:he:


Sagol dostum,paylaşıldıgını biliyorum..Soran dostun kolaycılıgı için öyle yazdım...
http://trader-online.tk/MSZ/e-w-Polarized_Fractal_Efficiency.html

PWR------>POWER yap tamam

bozden2
24-12-2016, 23:07
Ufuk Bey
Teşekkür yazımı yazmadan cevap yazmışsınız. Çok hızlısınız.Önerinizi derhal deniyorum.

bozden2
24-12-2016, 23:08
Sn Türkoğlu
Size de teşekkür ederim.

uufuk
24-12-2016, 23:09
hay allahım berbat ettik desene armut piş ağzıma düş olmasın derken lönk diye koyduk ortaya :he: neyse bi daha olmaz uufuk abi...:he:

Olsun,olsun katılım lazım...
Dişinizin kestigi soruları sizler cevaplarsanız daha da sevinirim...
Forumların amacı bu..

Drift
24-12-2016, 23:14
tşk üstad.

her defasından itibar için dön dolaş diyor :)

yatirimci
25-12-2016, 13:33
uufuk hocam,
matrikste yazdıgımız kodu sifreli yaptıgımızda bunun çözülme ihtimali varmı.
Saygılar
YTD

uufuk
25-12-2016, 13:56
uufuk hocam,
matrikste yazdıgımız kodu sifreli yaptıgımızda bunun çözülme ihtimali varmı.
Saygılar
YTD

Ben ihtiyaç duymadım....:he:
Bir bar sonrası için formul yazamadım ondandır...
Matriks'e sor...
Metastock'un 11 de şifreli formulleri var,ticari olarakda yaşamışdı,yıllar önce birileri şifreleri paylaşmışdı...

paulharris
25-12-2016, 22:20
arkadaslar aranıza yeni katıldım..matriks programını ogrenmeye calısıyorum.... kademe analizi ,takas verileri, aracı kurum dagılımı vs seyleri egitim videolarından ogrenmeye calsııyorum....fakat bunları yorumlamayı nasıl ogrenebilrim...
matriks programında onemli gordugunuz seyler neler....nelere bakarsınız hergun....

GURBET66
26-12-2016, 00:38
iyi aksamlar
if PREV konusunu hangi sayfada bileniniz varmi aradim bir türlü bulamadim.!
Sagolun.

uufuk
26-12-2016, 07:37
iyi aksamlar
if PREV konusunu hangi sayfada bileniniz varmi aradim bir türlü bulamadim.!
Sagolun.

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=175313


İlk sayfadan başla ,korkma 10 sayfa olmadı daha..prev ve arkadaşları orda..:he:

GURBET66
26-12-2016, 15:31
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=175313


İlk sayfadan başla ,korkma 10 sayfa olmadı daha..prev ve arkadaşları orda..:he:

Olamaz ya gözlükcüye gitmem gerekiyor derhal nasil atlamisim ben 4cü sayfayi:super::kural:
Sagolun Uufuk abi.

uufuk
26-12-2016, 20:11
Para yönetimi hakkınsa link...
Video var..
Excel dosyası var down edin inceyiniz..
İki kademe take profit,stop seviyenize göre lot sayısı var..
Foreks diyor ama fikir edinin...
Hamarat excelci bir dostumuz hem türkçe hemde vob için tadil ederse acemilerde şipidak anlar...

http://forexknights.com/contents/money-management-formula/

NewcomerX
28-12-2016, 12:12
Merhaba, forumu bir süredir takip ediyorum ve başta Uufuk olmak üzere herkese teşekkür etmek istiyorum. Aşağıdaki metastock formülleri Matriks' te çalıştıramadım. Bu formüller Matriks' e uyarlanabilir mi, uyarlanabiliyorsa bu konuda yardımlarınızı rica ederim.

FORMÜL 1:
m1:= H>Ref(H,-1) AND L>Ref(L,-1);
m2:= H>Ref(H,-2) AND L>Ref(L,-2) AND
H>Ref(H,-1) AND L<Ref(L,-1);
m3:= H>Ref(H,-3) AND L>Ref(L,-3) AND
H>Ref(H,-2) AND L<Ref(L,-2) AND
H>Ref(H,-1) AND L<Ref(L,-1);
mark:= m1 OR m2 OR m3;
set:=L<ValueWhen(1,mark,L) AND H<ValueWhen(1,mark,H) AND HighestSince(1,Ref(mark,-1),H) < ValueWhen(1,mark,H); sig:= If(mark,1, If(set, 0, PREV));
Cross(sig=0,0.5)

FORMÜL 2:
m1:=H<Ref(H,-1) AND L<Ref(L,-1); m2:=H<Ref(H,-2) AND L<Ref(L,-2) AND H>Ref(H,-1) AND L<Ref(L,-1); m3:=H<Ref(H,-3) AND L<Ref(L,-3) AND H>Ref(H,-2) AND L<Ref(L,-2) AND H>Ref(H,-1) AND L<Ref(L,-1);
mark:= m1 OR m2 OR m3;
set:=L >ValueWhen(1,mark,L) AND H>ValueWhen(1,mark,H) AND
lowestSince(1,Ref(mark,-1),L) > ValueWhen(1,mark,L);
sig:= If(mark,1, If(set, 0, PREV));
Cross(sig=0,0.5)

uufuk
28-12-2016, 12:35
Merhaba, forumu bir süredir takip ediyorum ve başta Uufuk olmak üzere herkese teşekkür etmek istiyorum. Aşağıdaki metastock formülleri Matriks' te çalıştıramadım. Bu formüller Matriks' e uyarlanabilir mi, uyarlanabiliyorsa bu konuda yardımlarınızı rica ederim.

FORMÜL 1:
m1:= H>Ref(H,-1) AND L>Ref(L,-1);
m2:= H>Ref(H,-2) AND L>Ref(L,-2) AND
H>Ref(H,-1) AND L<Ref(L,-1);
m3:= H>Ref(H,-3) AND L>Ref(L,-3) AND
H>Ref(H,-2) AND L<Ref(L,-2) AND
H>Ref(H,-1) AND L<Ref(L,-1);
mark:= m1 OR m2 OR m3;
set:=L<ValueWhen(1,mark,L) AND H<ValueWhen(1,mark,H) AND HighestSince(1,Ref(mark,-1),H) < ValueWhen(1,mark,H); sig:= If(mark,1, If(set, 0, PREV));
Cross(sig=0,0.5)



Formul2 de m2 m3 tanımlı degil...
Formul1


m1:= H>Ref(H,-1) AND L>Ref(L,-1);
m2:= H>Ref(H,-2) AND L>Ref(L,-2) AND H>Ref(H,-1) AND L<Ref(L,-1);
m3:= H>Ref(H,-3) AND L>Ref(L,-3) AND H>Ref(H,-2) AND L<Ref(L,-2) AND H>Ref(H,-1) AND L<Ref(L,-1);
mark:= m1 OR m2 OR m3;
set:=L<ValueWhen(1,mark,L) AND H<ValueWhen(1,mark,H) AND HighestSince(1,Ref(mark,-1),H) < ValueWhen(1,mark,H);
sig:= If(mark,1, If(set, 0, PREV));
Cross(sig=0,-0.5)

NewcomerX
28-12-2016, 13:25
Merhaba,

Yukarıda yazmış olduğum Fomül 2' yi herhangi bir ek yapmadan tekrar aşağı yazıyorum, m2 ve m3 belirtilmiş ancak ayrı satırlara yazılmamıştı, şimdi ayrı satırlarda.

Bunun dışında yanlış anladığım bir şey varsa belirtmenizi rica ederim.

FORMÜL 2:
m1:=H<Ref(H,-1) AND L<Ref(L,-1);
m2:=H<Ref(H,-2) AND L<Ref(L,-2) AND H>Ref(H,-1) AND L<Ref(L,-1);
m3:=H<Ref(H,-3) AND L<Ref(L,-3) AND H>Ref(H,-2) AND L<Ref(L,-2) AND H>Ref(H,-1) AND L<Ref(L,-1);
mark:= m1 OR m2 OR m3;
set:=L >ValueWhen(1,mark,L) AND H>ValueWhen(1,mark,H) AND
lowestSince(1,Ref(mark,-1),L) > ValueWhen(1,mark,L);
sig:= If(mark,1, If(set, 0, PREV));
Cross(sig=0,0.5)

uufuk
28-12-2016, 17:24
Merhaba,


Bunun dışında yanlış anladığım bir şey varsa belirtmenizi rica ederim.




Cross(sig=0,-0.5)

Başka degişiklik yok.....

snıper
28-12-2016, 17:24
Dostlar,amacım kurtlar sofrasında,çakallarla yamyamlarla güreş tutan sizlere teknik analizde formul bazında yardımcı olmak o kadar.
Mevcut paylaşımlarımı,siz kendi bilginize,psikolojinize,alt yapınıza göre degerlendirin kullanın...
Dünya çapında bu konuda herkes birşeyler yapmaya çalışıyor,pazarlıyor ücretsiz paylaşıyor...
Bazılarını,bilgim gücüm,matriksin el verdigi ölçüde çevirip istifadenize sunuyorum,bu benim için bulmaca çözmek gibi hobi,yaşlanmayı(zihinsel)
olarakda önlüyormuşmuş.... :sus:

Son bir örnek....

https://www.tradingview.com/script/VzjBHhnX-Forex-Fisher-2-Moving-Averages/


http://i.hizliresim.com/byqaMn.png



len:= input("Length",2,100,10);
ma1period :=input("Fast MA Length",2,100,9);
ma2period:=input("Slow MA Length",2,100,15);
maxh:=hhv(high,len); minl:=llv(low,len);
value:=0.33*2*((c-minl)/(maxh-minl)-0.5)+0.67*prev;
fish:=0.5*log((1+value)/(1-value))+0.5*prev;
ma1:=mov(fish,ma1period,s); ma2:=mov(ma1,ma2period,w);
fish; fish*-(fish>0); fish*-(fish<0); ma1 ; ma2 ;0

Sn.Uufuk beyin paylaştığı bu indikatörde, explorer de sarı çizgiye göre sıfırın altında, üstünde, ve sıfıra eşit olan hisseleri bulmak için kodları yazabilirmisiniz. saygılar..

atikurt
29-12-2016, 21:45
SLM arkadaşlar
xbank 5 dk grafiğinde

perc:=Input("Percent",0.02,1000,0.9); Z:=Zig(C,perc,$);
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR
( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
pc:=(C-last) * 100 / last;
ValueWhen(1, last<>ref(last,-1), last-ref(last,-1));
pc;Cross(pc,perc);-Cross(-perc,pc)

formülünde

98714

bozuk çıkıyor nasıl düzeltilebilir. çok teşekkürler.

Drift
29-12-2016, 22:00
SLM arkadaşlar
xbank 5 dk grafiğinde

perc:=Input("Percent",0.02,1000,0.9); Z:=Zig(C,perc,$);
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR
( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
pc:=(C-last) * 100 / last;
ValueWhen(1, last<>ref(last,-1), last-ref(last,-1));
pc;Cross(pc,perc);-Cross(-perc,pc)

formülünde

98714

bozuk çıkıyor nasıl düzeltilebilir. çok teşekkürler.

Z yi % olarak değiştirirseniz düzelir.

sanırım xbank endeksinde , den sonraki bölüm x30yvade deki gibi olmadığından kaynaklanıyor.

" , " den sonraki rakam yok bu nedenle puan hesaplayamıyor

atikurt
29-12-2016, 23:01
Z yi % olarak değiştirirseniz düzelir.

sanırım xbank endeksinde , den sonraki bölüm x30yvade deki gibi olmadığından kaynaklanıyor.

" , " den sonraki rakam yok bu nedenle puan hesaplayamıyor

çok teşekkürler.

GURBET66
29-12-2016, 23:10
iyi aksamlar
matrikse bu formülleri verince degisken hatasi veriyor acaba hata nereden kaynaklaniyor olabilir.tesekkürler.

stop:=Input(''ARALIK'',1,30,5);per:=Input(*HO period'',1,100,22);
AET:=Mov(W,per,e);a2:=AET-ATR(stop);a3:=AET+ATR(stop);
b1:=if(AET<PREV,a2,if(a2>PREV,a2,PREV));b2:=if(AET>PREV,a3,if(a3<PREV,a3,PREV));
k1:=Cross(AET,Ref(b2,-1));k2:=Cross(Ref,(b1,-1),AET);
s1:=BarsSince(k1)<BarsSince(k2);
s2:=if(s1=-1,b1,b2);
AET;s2;if(AET>s2 and h>ref(h,-1),h-ATR(pd),if(s2>AET andl<ref(l,-1),l+ATR(pd),0))

Drift
29-12-2016, 23:13
iyi aksamlar
matrikse bu formülleri verince degisken hatasi veriyor acaba hata nereden kaynaklaniyor olabilir.tesekkürler.

stop:=Input(''ARALIK'',1,30,5);per:=Input(*HO period'',1,100,22);
AET:=Mov(W,per,e);a2:=AET-ATR(stop);a3:=AET+ATR(stop);
b1:=if(AET<PREV,a2,if(a2>PREV,a2,PREV));b2:=if(AET>PREV,a3,if(a3<PREV,a3,PREV));
k1:=Cross(AET,Ref(b2,-1));k2:=Cross(Ref,(b1,-1),AET);
s1:=BarsSince(k1)<BarsSince(k2);
s2:=if(s1=-1,b1,b2);
AET;s2;if(AET>s2 and h>ref(h,-1),h-ATR(pd),if(s2>AET andl<ref(l,-1),l+ATR(pd),0))

ilk gözüme çarpan hatalar bunlar and den sonra boşluk yok.

birde atr "pd" anlamadım.

GURBET66
29-12-2016, 23:16
bu formülde ise parentez hatasi veriyor ATR formülüne kafayi taktim cevap verecek üstadlarima simdiden tesekkürler.:)


n:=14; m:=14; RSIndex:=MOV(RSI(C,n)2,E);
RSIn:MOV(RSI(C,n),m,e); TR:abs(ROC(RSIndex,1,$)); AtrRsi:=mov(mov(TR,n,ww)*2.1680;
q1:RSIn+AtrRsi; q2:RSIn-AtrRsi; RSIn;
if(q1<prev,q1,if(RSIn>prev and ref(RSIn,-1)<prev,RSIn-AtrRsi, If(q2> prev,q2

Drift
29-12-2016, 23:21
bu formülde ise parentez hatasi veriyor ATR formülüne kafayi taktim cevap verecek üstadlarima simdiden tesekkürler.:)


n:=14; m:=14; RSIndex:=MOV(RSI(C,n)2,E);
RSIn:MOV(RSI(C,n),m,e); TR:abs(ROC(RSIndex,1,$)); AtrRsi:=mov(mov(TR,n,ww)*2.1680;
q1:RSIn+AtrRsi; q2:RSIn-AtrRsi; RSIn;
if(q1<prev,q1,if(RSIn>prev and ref(RSIn,-1)<prev,RSIn-AtrRsi, If(q2> prev,q2

AtrRsi:=mov(mov(TR,n,ww)*2.1680);

ufuk hoca derki nekadar "(" parantez varsa o kadar "(" parantez olmalı.

formül eksik gibi zaten

RSIn:= yok . diğerlerinde de yok.

if(q1<prev,q1,if(RSIn>prev and ref(RSIn,-1))<prev,RSIn-AtrRsi, If(q2> prev,q2))

benim görebilklerim bukadar tabi :)

hsaglamdemir
30-12-2016, 00:58
Sn.Uufuk beyin paylaştığı bu indikatörde, explorer de sarı çizgiye göre sıfırın altında, üstünde, ve sıfıra eşit olan hisseleri bulmak için kodları yazabilirmisiniz. saygılar..

dostum
uufuk abinin formülünü sonunda fish kalacak şekilde aynen şu şekilde explorer'da formül alanına yapıştır

len:= input("Length",2,100,10);
ma1period :=input("Fast MA Length",2,100,9);
ma2period:=input("Slow MA Length",2,100,15);
maxh:=hhv(high,len); minl:=llv(low,len);
value:=0.33*2*((c-minl)/(maxh-minl)-0.5)+0.67*prev;
fish:=0.5*log((1+value)/(1-value))+0.5*prev;
ma1:=mov(fish,ma1period,s); ma2:=mov(ma1,ma2period,w);
fish


sonunda yanlızca "fish" kalsın..

Sonra explorer bölümünde yeni bir ad vererek bir sistem kur.
Formül alanına bu kodu yapıştırdıktan sonra

filtre bölümüne
cola<0 dersen ------------------> sarının sıfırın altındaki hisseleri bulur


filtre bölümüne
cola>0 dersen ------------------> sarının sıfırın üstündeki hisseleri bulur

bu şekilde tarama yapabilirsin

snıper
30-12-2016, 07:29
dostum
uufuk abinin formülünü sonunda fish kalacak şekilde aynen şu şekilde explorer'da formül alanına yapıştır

len:= input("Length",2,100,10);
ma1period :=input("Fast MA Length",2,100,9);
ma2period:=input("Slow MA Length",2,100,15);
maxh:=hhv(high,len); minl:=llv(low,len);
value:=0.33*2*((c-minl)/(maxh-minl)-0.5)+0.67*prev;
fish:=0.5*log((1+value)/(1-value))+0.5*prev;
ma1:=mov(fish,ma1period,s); ma2:=mov(ma1,ma2period,w);
fish


sonunda yanlızca "fish" kalsın..

Sonra explorer bölümünde yeni bir ad vererek bir sistem kur.
Formül alanına bu kodu yapıştırdıktan sonra

filtre bölümüne
cola<0 dersen ------------------> sarının sıfırın altındaki hisseleri bulur


filtre bölümüne
cola>0 dersen ------------------> sarının sıfırın üstündeki hisseleri bulur

bu şekilde tarama yapabilirsin
Teşekkür ederim. Sn. hsaglamdemir,...hayırlı kazançlar...

Sent from my ASUS_Z002 using Android mobile app (http://r.tapatalk.com/byo?rid=76919)

miqado
30-12-2016, 09:42
Teşekkür ederim. Sn. hsaglamdemir,...hayırlı kazançlar...

Sent from my ASUS_Z002 using Android mobile app (http://r.tapatalk.com/byo?rid=76919)
Acemiliğimi mazur görün.Formülü nasıl kaydediyoruz açıklayıcı yazarsanız sevinirim.

snıper
30-12-2016, 17:27
Acemiliğimi mazur görün.Formülü nasıl kaydediyoruz açıklayıcı yazarsanız sevinirim.
Matriks grafik açın, KHN- explorer-Yeni sistem tıkladıktan sonra kodu kopyala yapıştırın... telefondan bu kadar tarif edebildim. Kusura bakmayın..matriksin detaylı eğitim videoları var zaten...kolay gelsin...

Sent from my ASUS_Z002 using Android mobile app (http://r.tapatalk.com/byo?rid=76919)

miqado
30-12-2016, 20:21
Matriks grafik açın, KHN- explorer-Yeni sistem tıkladıktan sonra kodu kopyala yapıştırın... telefondan bu kadar tarif edebildim. Kusura bakmayın..matriksin detaylı eğitim videoları var zaten...kolay gelsin...

Sent from my ASUS_Z002 using Android mobile app (http://r.tapatalk.com/byo?rid=76919)
Teşekkür ederim yalnız KHN- explorer-Yeni sistem tıkladıktan sonra kodu nereye yapıştıracağız acaba.1.kolon,2.kolon,3.kolon, filtre bölümleri var.

snıper
30-12-2016, 22:44
Teşekkür ederim yalnız KHN- explorer-Yeni sistem tıkladıktan sonra kodu nereye yapıştıracağız acaba.1.kolon,2.kolon,3.kolon, filtre bölümleri var.

http://666kb.com/i/dfeyhpvm18d93o4gg.png
topiği gözden geçirin.. bi de bu linklere bakın yardımcı olur..
https://www.matriksdata.com/website/...itim-videolari

https://www.matriksdata.com/website/...aliz-videolari

https://vimeo.com/user4967951

https://vimeo.com/54360717

snıper
30-12-2016, 23:19
dostum
uufuk abinin formülünü sonunda fish kalacak şekilde aynen şu şekilde explorer'da formül alanına yapıştır

len:= input("Length",2,100,10);
ma1period :=input("Fast MA Length",2,100,9);
ma2period:=input("Slow MA Length",2,100,15);
maxh:=hhv(high,len); minl:=llv(low,len);
value:=0.33*2*((c-minl)/(maxh-minl)-0.5)+0.67*prev;
fish:=0.5*log((1+value)/(1-value))+0.5*prev;
ma1:=mov(fish,ma1period,s); ma2:=mov(ma1,ma2period,w);
fish


sonunda yanlızca "fish" kalsın..

Sonra explorer bölümünde yeni bir ad vererek bir sistem kur.
Formül alanına bu kodu yapıştırdıktan sonra

filtre bölümüne
cola<0 dersen ------------------> sarının sıfırın altındaki hisseleri bulur


filtre bölümüne
cola>0 dersen ------------------> sarının sıfırın üstündeki hisseleri bulur

bu şekilde tarama yapabilirsin



sn hsaglamdemir, formülü dediğiniz gibi yaptım ama aramalarda senet çıkmadı, yada bi yerde hata yaptım, sizin dediğiniz şekilde grafikde orta kısımdaki indikator,
1. sıradaki indikaörün aslı ama ben 2 hareketli ortalamayı gizledim..deneme yanılma yoluyla stoch indikatörünün 9 9 3 ile aynı görüntüyü el de ettim.. ve explorerde al verenleri bulabildim.. formüllerin arasında fazla boğulmamak lazım heralde :)
http://666kb.com/i/dfezarwphaf72zrf4.png

Maybefox
31-12-2016, 13:14
dostum
uufuk abinin formülünü sonunda fish kalacak şekilde aynen şu şekilde explorer'da formül alanına yapıştır

len:= input("Length",2,100,10);
ma1period :=input("Fast MA Length",2,100,9);
ma2period:=input("Slow MA Length",2,100,15);
maxh:=hhv(high,len); minl:=llv(low,len);
value:=0.33*2*((c-minl)/(maxh-minl)-0.5)+0.67*prev;
fish:=0.5*log((1+value)/(1-value))+0.5*prev;
ma1:=mov(fish,ma1period,s); ma2:=mov(ma1,ma2period,w);
fish


sonunda yanlızca "fish" kalsın..

Sonra explorer bölümünde yeni bir ad vererek bir sistem kur.
Formül alanına bu kodu yapıştırdıktan sonra

filtre bölümüne
cola<0 dersen ------------------> sarının sıfırın altındaki hisseleri bulur


filtre bölümüne
cola>0 dersen ------------------> sarının sıfırın üstündeki hisseleri bulur

bu şekilde tarama yapabilirsin

dostum sen bu formülü yapıştırıp denedinmi ? ben denedim hisse bulmuyor ?

uufuk
31-12-2016, 13:34
dostum sen bu formülü yapıştırıp denedinmi ? ben denedim hisse bulmuyor ?

indikatorleri Sistem veya Explorer de kullanırken input lardan arındırın aşgıda örnek verdim....

len:= input("Length",2,100,10);
ma1period :=input("Fast MA Length",2,100,9);
ma2period:=input("Slow MA Length",2,100,15);
1
bu şekle dönüştürülmeli..

len:=10;
ma1period :=9;
ma2period:=15;

veya degerler direk yazılmalıdır....
2

maxh:=hhv(high,10); minl:=llv(low,10);
value:=0.33*2*((c-minl)/(maxh-minl)-0.5)+0.67*prev;
fish:=0.5*log((1+value)/(1-value))+0.5*prev;
ma1:=mov(fish,9,s); ma2:=mov(ma1,15,w);
fish

Bunu genel kural olarak,sadece üsteki gönderi için degil..

snıper
31-12-2016, 16:04
evet aynen yapıştırdım ama çıkmadı nedense...

ekran görüntüsü bu şekilde..

http://666kb.com/i/dffothtfyw0soucnk.png

http://666kb.com/i/dffounv0yg9ozkmts.png

sn uufuk beyin dediği şekilde de yaptım olmadı nedense ...

miqado
01-01-2017, 10:45
evet aynen yapıştırdım ama çıkmadı nedense...

ekran görüntüsü bu şekilde..

http://666kb.com/i/dffothtfyw0soucnk.png

http://666kb.com/i/dffounv0yg9ozkmts.png

sn uufuk beyin dediği şekilde de yaptım olmadı nedense ...

Üstat uufuk ustanın dediği gibi inputları çıkarınca çalıştı.
Formül şöyle oldu.
len:=10;
ma1period :=9;
ma2period:=15;
maxh:=hhv(high,10); minl:=llv(low,10);
value:=0.33*2*((c-minl)/(maxh-minl)-0.5)+0.67*prev;
fish:=0.5*log((1+value)/(1-value))+0.5*prev;
ma1:=mov(fish,9,s); ma2:=mov(ma1,15,w);
fish

hsaglamdemir
01-01-2017, 13:44
birkaç gündür foruma bakmamıştım. Input'ları gözden kaçırmışım. Kusura bakmayın. Günde onlarca formülasyon ile uğraşınca bu tip hatalar olabiliyor. :)

Bu noktada her zaman olduğu gibi Sv. uufuk abi sağolsun yine can simidi olmuş..

Ben genelde kafada düşünüp paldır küldür kod yazdığım için böyle kodlama hataları olabiliyor sonra hata olunca "ne oldu yahu??" diye dönüp baktığımda dönüp görebiliyorum. (Kafada o an 40 tilki dolandığı için ben de bu tip hataları sık sık yaparım:))

Ama kabul edin güzel beyin jimnastiği yaptınız dimi ekran başında :)):kahkah:
Bu tip durumlarda sorunun kaynağının ne olabileceğinin düşünülmesi, kök nedenin bulunması ve çözüm için çaba göstermesi kişinin gelişimi için önemlidir. Bu noktada insan farkında olmadan kendi kendine çok şey öğrenir.. Asıl öğrenme bu noktada oluşur.

Bir yol daha önerebilirim. Formülü indikatör halinde kaydedip Explorer kısmına sadece FML("XXXX")>0 veya FML("XXXX")<0 şeklinde binary eşitlik halinde yazsanız da olur. Indicatorünüzü koşul halinde de yazabilirsiniz. (XXXX kaydettiğiniz formül adı)

Burada önemli olan koşulun sağlanıp sağlanmamasıdır.. Ne koşullar sıraladıysanız taramanın sonucu "EVET" olanlar listelenecektir.
Bu yöntemi oluşturmuş olduğunuz her indikatör için kullanabilirsiniz.
Bu da başka bir yol olmuş olsun.


Bir de explorer da sembol seçimi yapmayı unutmayın. Bu genelde çok yapılır

Bu vesile ile tüm topik sakinlerine mutlu ve bol kazançlı bir yıl dilerim..

GURBET66
02-01-2017, 21:01
iyi aksamlar
Stokastikslow icin matriks kodu gerekiyor bana kim yardim ederse tuttugu latin olsun.Simdiden tesekkürler.:notr:

GURBET66
02-01-2017, 21:03
iyi aksamlar

Stokastikslow kodu gerekiyor matriks icin bana kim yardim ederse tuttugu ALTIN olsun.Simdiden tesekkürler.:notr:

Bear_Bull
02-01-2017, 21:24
iyi aksamlar

Stokastikslow kodu gerekiyor matriks icin bana kim yardim ederse tuttugu ALTIN olsun.Simdiden tesekkürler.:notr:

tuttuğun altın olsun demek sakat iş. ettiğin dua ya tutarsa :notr: hacet bile gideremeyiz sonra :kahkah:


resimdeki anlatım işinizi görür.
98841

uufuk
02-01-2017, 21:25
iyi aksamlar

Stokastikslow kodu gerekiyor matriks icin bana kim yardim ederse tuttugu ALTIN olsun.Simdiden tesekkürler.:notr:

http://i.hizliresim.com/ZMXzAg.png

GURBET66
02-01-2017, 21:40
SN BearBull26 ve SN uufuk ikinize ayri ayri tesekkürler ederim.Ayrica Hisse.net teki bütün arkadaslarin sağlıklı ve mutlu bir yıl geçirmenizi temenni ederim..Gönlünüzden sevgiler yüzünüzden gülücükler eksik olmasın hep beraber nice senelere.

yatirimci
03-01-2017, 09:45
http://i.hizliresim.com/ZMXzAg.png

Büyüksün üstad.

Drift
03-01-2017, 18:27
ufuk üstad daha önce paylaşıldımı bilmiyorum paylaşıldı ise kusura bakma..

örneğin rsi 50 seviyesini aşşağı kırmış olsun ancak ma 14 hala fiyatın yukarında ise rsi kırılımını hafızada tutup ma14 fiyatın altında olduna kadar sinyal vermesin gibi birşey mümkün mü ?
ref(cross(rsi(c,14),50),-5) and c>mov(c,14,s) gibi bar sayısına bağlı kalmak istemiyorum.

bir diğer sorumda bir indikatörün tersi sonucu nasıl üretilir.? mesela roc +2 değerinde ise -2 değerini alması zıttı olması.

tşk.

atikurt
03-01-2017, 19:53
selam arkadaşlarr.

perc:=Input("Percent",0.02,1000,0.03); Z:=Zig(C,perc,$);
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR
( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
pc:=C-last;
ValueWhen(1, last<>ref(last,-1), last-ref(last,-1));
pc;Cross(pc,perc);-Cross(-perc,pc)

formülünde al veya sat verenleri bulmak için explorer de nasıl bir veri girilmeli tarama için. baktım bulamadım dikkatimden mi kaçtı işlendiyse. yardım ederseniz sevinirim. çok teşekkürler.

uufuk
03-01-2017, 20:32
ufuk üstad daha önce paylaşıldımı bilmiyorum paylaşıldı ise kusura bakma..

örneğin rsi 50 seviyesini aşşağı kırmış olsun ancak ma 14 hala fiyatın yukarında ise rsi kırılımını hafızada tutup ma14 fiyatın altında olduna kadar sinyal vermesin gibi birşey mümkün mü ?
ref(cross(rsi(c,14),50),-5) and c>mov(c,14,s) gibi bar sayısına bağlı kalmak istemiyorum.

bir diğer sorumda bir indikatörün tersi sonucu nasıl üretilir.? mesela roc +2 değerinde ise -2 değerini alması zıttı olması.

tşk.

uufuk
nickimi dogru yaz.......
1.sorunun tarifi örnek cross formulun ile zıt...ifaden aşagı kırsın,formulun yukarı kırsın diyor...
2.sorunun cevapı zor ya..-1 ile çarpmak acaba işe yararmı...
roc(c,10,%) nin tersi -1*roc(c,10,%) olabilirmi veya -roc(c,10,%)

Drift
03-01-2017, 20:58
uufuk
nickimi dogru yaz.......
1.sorunun tarifi örnek cross formulun ile zıt...ifaden aşagı kırsın,formulun yukarı kırsın diyor...
2.sorunun cevapı zor ya..-1 ile çarpmak acaba işe yararmı...
roc(c,10,%) nin tersi -1*roc(c,10,%) olabilirmi veya -roc(c,10,%)

üstad ben senelerdir isminizin ufuk olduğunu düşündüm hep :he:

1 ci soruyu ben örnek olsun diye acele ile formül yazmıştım ama anlatmak istediğimi yanlış yazdım

tşk saygılar.:))

objektivist
04-01-2017, 17:41
selam uufuk üstad.. Size zahmet;matriks de şu indikatörün formülünü rica ediyorum:
SON KAPANIŞ + 2 BİRİM ÜSTEN alış;
SON KAPANIŞ - 2BİRİM ALTTAN satış..
Saygılar..

uufuk
04-01-2017, 20:54
selam uufuk üstad.. Size zahmet;matriks de şu indikatörün formülünü rica ediyorum:
SON KAPANIŞ + 2 BİRİM ÜSTEN alış;
SON KAPANIŞ - 2BİRİM ALTTAN satış..
Saygılar..

Dostum,sanki sizinle beraber aynı şeyi düşünüyormüşüz gibi açıklama ve tariflerinizi yetersiz yapıyorsunuz...
Her bar için,SON KAPANIŞ---->C dir.
Tüm grafik için ise SON KAPANIŞ---->LastValue(C) dir.
Eh birim herneyse,LastValue(C)+2 veya C+2 olur...

Her iki ifade şimdiki zamanı baz aldıgından kıyaslama ,karşılaştırma yapılamaz,çünkü her barda degişen bir deger..:düsün:

objektivist
05-01-2017, 00:02
Dostum,sanki sizinle beraber aynı şeyi düşünüyormüşüz gibi açıklama ve tariflerinizi yetersiz yapıyorsunuz...
Her bar için,SON KAPANIŞ---->C dir.
Tüm grafik için ise SON KAPANIŞ---->LastValue(C) dir.
Eh birim herneyse,LastValue(C)+2 veya C+2 olur...

Her iki ifade şimdiki zamanı baz aldıgından kıyaslama ,karşılaştırma yapılamaz,çünkü her barda degişen bir deger..:düsün:

Haklısınız dostum, acemilik iştem:) Şunu demek istemişdim:

Kapanış= 4.00 TL diyelim... Sonrası : "4.00 + 02= 4.02" olursa AL... " Sonrası " 4.00 - 0.02= 3.98" olursa SAT

Bear_Bull
05-01-2017, 00:07
c>=(Ref(c,-1)+0.02) {al}

c<=(Ref(c,-1)-0.02) {sat}

Drift
05-01-2017, 00:16
Bearbull üstad seni bulmuşken sorayım :)

sinyali nasıl başka bir şart gerçekleşene kadar geciktirebiliriz?

mesela fiyat 95.000 i kırmış olsun. yukarı aşşağı fark etmez. ancak bu sinyali rsi 50 den büyükdeğilse 50 den büyük olana kadar ertelesin.

bar sayısına bağlı kalmaksızın. tşk.

mystic
05-01-2017, 00:20
Bearbull üstad seni bulmuşken sorayım :)

sinyali nasıl başka bir şart gerçekleşene kadar geciktirebiliriz?

mesela fiyat 95.000 i kırmış olsun. yukarı aşşağı fark etmez. ancak bu sinyali rsi 50 den büyükdeğilse 50 den büyük olana kadar ertelesin.

bar sayısına bağlı kalmaksızın. tşk.

Sorunda şöyle bir sistemsel mantık hatası var..

Fiyat 95.000 kırdı ve fakat rsi 50 den büyük olana kadar erteledi..

Rsi 50 den büyük olmadan 95.000'i ters yönde kırdı..

Ne yapılacak bu durumda :he:

Drift
05-01-2017, 00:26
Sorunda şöyle bir sistemsel mantık hatası var..

Fiyat 95.000 kırdı ve fakat rsi 50 den büyük olana kadar erteledi..

Rsi 50 den büyük olmadan 95.000'i ters yönde kırdı..

Ne yapılacak bu durumda :he:

onunda tersini yapcam :oley: illa 95000 değil sormak istediğim sinyal erteleme örneği kısaca :) rsi rsi kırılımıda olur yeterki bişey bişeyeyi kırsın abi iki gündür bişeyleri kırınca bişey büyük olana kadar erteleme örneği varmı diye soruyom yahu :oley: :kahkah:

ma nın bişeysini kırsada olur :he: bişeyi kırsın artık :D

yoksa dişimi kırcam :p

bişey demiyorum artık :kural:

Bear_Bull
05-01-2017, 00:27
fiyat:=95.000;
xal:=if(c>=fiyat,1,0);
xsat:=if(c<=fiyat,-1,0);
x1:=if(Rsi(c,14)>50,1,0);
x2:=if(Rsi(c,14)<50,-1,0);
al:=if(x+x1>1,1,0);
sat:=if(xsat+x2>-1,1,0);
al;sat

anladıysam eğer bu iş görebilir.

Drift
05-01-2017, 00:29
xal:=if(c>=95,1,0);
xsat:=if(c<=95,-1,0);
x1:=if(Rsi(c,14)>50,1,0);
x2:=if(Rsi(c,14)<50,-1,0);
al:=if(x+x1>1,1,0);
sat:=if(xsat+x2>-1,1,0);
al;sat

anladıysam eğer bu iş görebilir.

çok teşekkürler üstad denicem itibar için dön dolaş diyor yine :) borcum olsun ;)

mystic
05-01-2017, 00:37
onunda tersini yapcam :oley: illa 95000 değil sormak istediğim sinyal erteleme örneği kısaca :) rsi rsi kırılımıda olur yeterki bişey bişeyeyi kırsın abi iki gündür bişeyleri kırınca bişey büyük olana kadar erteleme örneği varmı diye soruyom yahu :oley: :kahkah:

ma nın bişeysini kırsada olur :he: bişeyi kırsın artık :D

yoksa dişimi kırcam :p

bişey demiyorum artık :kural:

al:=cross(c,95something);
sat:=cross(95something,c);
durum:=if(al,1,if(sat,0,prev));
al2:=cross(rsi(something),50);
sat2:=cross(50,rsi(something));
durum2:=if(al2,1,if(sat2,0,prev));
finalal:=durum=1 and durum2=1;
finalsat:=durum=0 and durum2=0;
finaldurum:=if(finalal,1,if(finalsat,0,prev));
finaldurum

Drift
05-01-2017, 00:43
fiyat:=95.000;
xal:=if(c>=fiyat,1,0);
xsat:=if(c<=fiyat,-1,0);
x1:=if(Rsi(c,14)>50,1,0);
x2:=if(Rsi(c,14)<50,-1,0);
al:=if(x+x1>1,1,0);
sat:=if(xsat+x2>-1,1,0);
al;sat

anladıysam eğer bu iş görebilir.


al:=cross(c,95something);
sat:=cross(95something,c);
durum:=if(al,1,if(sat,0,prev));
al2:=cross(rsi(something),50);
sat2:=cross(50,rsi(something));
durum2:=if(al2,1,if(sat2,0,prev));
finalal:=durum=1 and durum2=1;
finalsat:=durum=0 and durum2=0;
finaldurum:=if(finalal,1,if(finalsat,0,prev));
finaldurum

teşekkürler üstadlar :)

incelle belliydi değilmi abi seninki ;)

98938

mystic
05-01-2017, 00:46
teşekkürler üstadlar :)

incelle belliydi değilmi abi seninki ;)

98938

ince belli tabii ama yazdığım her cümle Ufuk hocamın emeğidir herşeyi ondan öğrendim yani asıl çay ona ikram edilir :he:

Drift
05-01-2017, 00:51
ince belli tabii ama yazdığım her cümle Ufuk hocamın emeğidir herşeyi ondan öğrendim yani asıl çay ona ikram edilir :he:

itibara kendisini ekledim ;)

atikurt
06-01-2017, 02:25
arkadaşlar bu system testerde yazılı olan bu al sat

Cross(QQEF(C,30,14),QQES(C,30,14)) al
Cross(QQES(C,30,14),QQEF(C,30,14)) sat

explorer de nasıl tarata biliriz. sistemde bulunanları nasıl taratacaz mantık masıl işliyor. öğrenelim birdahakini kendimiz yapalım. tşk.

Drift
06-01-2017, 17:09
QQEF(C,30,14)>QQES(C,30,14) al

sat kısmını taratmana gerek yok zaten al da değilse sattadır.

Cross(QQEF(C,30,14),QQES(C,30,14)) al

buda hangi zaman diliminde bakıyorsan o anda kırılımları bulur.

birkaç kere tara ne demek istediğimi anlarsın .

akokom
08-01-2017, 22:24
merhabalar,
aldığım fiyatın %2 üzerine sat diye bir formül girmeye çalışıyorum ancak beceremedim yol gösterebilecek bir arkadaş var mı?

Bear_Bull
08-01-2017, 22:39
merhabalar,
aldığım fiyatın %2 üzerine sat diye bir formül girmeye çalışıyorum ancak beceremedim yol gösterebilecek bir arkadaş var mı?

yukarıda yazılmış al formülünden kopya çekersek Cross(QQEF(C,30,14),QQES(C,30,14))

---------------------------

al:=Cross(QQEF(C,30,14),QQES(C,30,14)); {kendi al formülünüzü yazarsınız}
hsp:=al*1.02;
Cross(C,hsp)

kani
09-01-2017, 02:00
UFUK ABİ bu formülü fiyata çevirmek istiyorum ama matriks parantez hatası veriyor yardımcı olabilirmisin
ZIG(OSCP/DEMA(DEMA(RSI(SWING,900),50),50),0.000000000001,$)

uufuk
09-01-2017, 07:02
merhabalar,
aldığım fiyatın %2 üzerine sat diye bir formül girmeye çalışıyorum ancak beceremedim yol gösterebilecek bir arkadaş var mı?


yukarıda yazılmış al formülünden kopya çekersek Cross(QQEF(C,30,14),QQES(C,30,14))

---------------------------

al:=Cross(QQEF(C,30,14),QQES(C,30,14)); {kendi al formülünüzü yazarsınız}
hsp:=al*1.02;
Cross(C,hsp)


"yazılmış al formülünden kopya çekersek" bizde kopya çekelim....


al:=Cross(QQEF(C,30,14),QQES(C,30,14));
hsp:=valuewhen(1,al,C)*1.02;
Cross(C,hsp);al


http://i.hizliresim.com/pXN6ML.png (http://hizliresim.com/pXN6ML)

uufuk
09-01-2017, 07:21
UFUK ABİ bu formülü fiyata çevirmek istiyorum ama matriks parantez hatası veriyor yardımcı olabilirmisin
ZIG(OSCP/DEMA(DEMA(RSI(SWING,900),50),50),0.000000000001,$)

SWING()---->Default degerlerle hesap yap demek
OSCP()---->Default degerlerle hesap yap demek

Parantezler () olmasa hesaplıyor ama sen işi saglama al...
Sizin formul bende parantaz hatası demedi..!!!!!!

ZIG(OSCP()/DEMA(DEMA(RSI(SWING(),900),50),50),0.000000000001, $)

şeklinde dene.....


http://i.hizliresim.com/o0NOlk.png (http://hizliresim.com/o0NOlk)

mottii
09-01-2017, 19:05
uufuk hocam merhaba explorer da tarama yaparken QQEF 30un 20nin 15in altına düşerse taramalar da al vermesini istiyorum bunun için kolonlara QQEF(C,14,5)<30 QQEF(C,14,5)<20 QQEF(C,14,5)<15 yazmam yeterlimi? birde tüm bar yada son .. bar dememin farkı nedir? ikisinden aldığım sonuca göre farkı çözemedim

uufuk
09-01-2017, 20:08
uufuk hocam merhaba explorer da tarama yaparken QQEF 30un 20nin 15in altına düşerse taramalar da al vermesini istiyorum bunun için kolonlara QQEF(C,14,5)<30 QQEF(C,14,5)<20 QQEF(C,14,5)<15 yazmam yeterlimi? birde tüm bar yada son .. bar dememin farkı nedir? ikisinden aldığım sonuca göre farkı çözemedim

matriks yardım var,dökümanlar videolar,lütfen kendi iyiliginiz için okuyun,izleyin..

https://www.matriksdata.com/website/destek/yardim-dokumanlari

https://www.matriksdata.com/website/destek/egitim-videolari

mottii
11-01-2017, 19:48
uufuk hocam yanlış ifade ettim sanırım kusura bakmayın son 50 bara göre qqef 30un altındakileri tarattıklarımda alyag çıkmıyor son barı 30un altındakileri buluyor. 99263

turquaz
14-01-2017, 23:34
merhaba,iyi geceler arkadaşlar..

macd ve rsı referans değeri altına düşünleri verecek bir sistem nasıl yazılır acaba..

ikisi aynı anda olacak.

yani macd sıfır altına inmiş olduğunda rsı'da referans değerinin altında olmuş olanları bulmak istiyorum.

Overall
15-01-2017, 21:21
Nweek:=(ROC(DAYOFWEEK(),1,$)<0 AND Ref(DayOfWeek(),-1)<>5) OR ROC(DAYOFWEEK(),1,$)<0 ;
Nday:=DAYOFMONTH()<>ref(DAYOFMONTH(),-1) ;

Nhour:=HOUR()<>ref(HOUR(),-1) ;

N30mun:=MINUTE()/30=int(MINUTE()/30) or HOUR()<>ref(HOUR(),-1);

N20mun:=MINUTE()/20=int(MINUTE()/20) or HOUR()<>ref(HOUR(),-1);

Uufuk hocam bakılacak bar için daha önce yukarıdaki formulü vermiştiniz. hour kısmını month week uygun kodla değiştirerek günlük haftalık aylık bulmayı başardım ancak seanslığı bir türlü yapamadım paylaşma imkanınız varsa seanslık kodu paylaşabilir misiniz

Drift
15-01-2017, 21:45
dünün veya üç gün öncesinin en düşük fiyatını nasıl çizdirebiliriz

ValueWhen(1,Ref(L,-1)) dedim ama olmadı :)

Overall
15-01-2017, 22:07
dünün veya üç gün öncesinin en düşük fiyatını nasıl çizdirebiliriz

ValueWhen(1,Ref(L,-1)) dedim ama olmadı :)

LoadDaily("",L,1);
LoadDaily("",L,3)
Buyur dostum herşeyi Uufuk hocadan beklemeyelim dedim :)) 1 ve 3 ile oynayarak istediğin kadar gün geriye gidebilirsin

Drift
15-01-2017, 22:38
LoadDaily("",L,1);
LoadDaily("",L,3)
Buyur dostum herşeyi Uufuk hocadan beklemeyelim dedim :)) 1 ve 3 ile oynayarak istediğin kadar gün geriye gidebilirsin

dostum sağol :) bunun yukarıda belittiğim şekilinde olanını yazabilirmisin. loaddaily sistemi kasarmı ilk kez kullanacağım bir fonksiyon çünkü. malum sistemi en basit ve kasmadan yapmak gerekiyor matrikste yoksa donup kalıyor :/