PDA

View Full Version : Matriks Formülleri



Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 [29]

qurman
16-01-2017, 00:55
arkadaşlar,fiyatın o anki değeri ile 5 dakikalık ve 60 dakikalık grafiklerde 100 peryotluk üssel ortalamayı kesip kesmediğini nasıl formul ederiz.Yani hem 5 dk hem 60 dk grafikte 100 peryot üssel ortalamayı kesmiş olacak.

ben bunu söyle yapıyorum.önce 5 dk grafik acıyorum buradan 100 peryodu kesenleri buluyorum.sonra 60 dk grafik açıp aynı seyi yapıyorum.hem zaman kaybı hemde pratik değil.

yardımcı olacak dostlara şimdiden teşekkür ediyorum.

bilanço
16-01-2017, 00:56
uufuk hocam selamlar ,

matrıksın geriye yönelik olarak hhv(data,peryot) fonksıyonu var

bunu REF komutu ile kullanabılırmıyız ,

ben bir iki denedim ama saglıklı sonuc alamadım

yardımcı olursanız sevınırım

saygılarımla kolay gelsın

uufuk
16-01-2017, 07:56
Nweek:=(ROC(DAYOFWEEK(),1,$)<0 AND Ref(DayOfWeek(),-1)<>5) OR ROC(DAYOFWEEK(),1,$)<0 ;
Nday:=DAYOFMONTH()<>ref(DAYOFMONTH(),-1) ;

Nhour:=HOUR()<>ref(HOUR(),-1) ;

N30mun:=MINUTE()/30=int(MINUTE()/30) or HOUR()<>ref(HOUR(),-1);

N20mun:=MINUTE()/20=int(MINUTE()/20) or HOUR()<>ref(HOUR(),-1);

Uufuk hocam bakılacak bar için daha önce yukarıdaki formulü vermiştiniz. hour kısmını month week uygun kodla değiştirerek günlük haftalık aylık bulmayı başardım ancak seanslığı bir türlü yapamadım paylaşma imkanınız varsa seanslık kodu paylaşabilir misiniz

Kagıtlarda,standart seans tanımı yok,(4saat) kimisi 2 bar kimisi 3 bar...
Cabası seans saatleri ha bire degişiyor..Yazacagın formul pazara özgü olur,onunda ömrü saat degişimine kadardır,uzun zaman
dilimli grafdada hatalı durur...


dostum sağol :) bunun yukarıda belittiğim şekilinde olanını yazabilirmisin. loaddaily sistemi kasarmı ilk kez kullanacağım bir fonksiyon çünkü. malum sistemi en basit ve kasmadan yapmak gerekiyor matrikste yoksa donup kalıyor :/

Nday:=DAYOFMONTH()<>ref(DAYOFMONTH(),-1) ;
ValueWhen(3,Nday,Ref(LowestSince(1,Nday,L),-1))


arkadaşlar,fiyatın o anki değeri ile 5 dakikalık ve 60 dakikalık grafiklerde 100 peryotluk üssel ortalamayı kesip kesmediğini nasıl formul ederiz.Yani hem 5 dk hem 60 dk grafikte 100 peryot üssel ortalamayı kesmiş olacak.

ben bunu söyle yapıyorum.önce 5 dk grafik acıyorum buradan 100 peryodu kesenleri buluyorum.sonra 60 dk grafik açıp aynı seyi yapıyorum.hem zaman kaybı hemde pratik değil.

yardımcı olacak dostlara şimdiden teşekkür ediyorum.

İsteginiz,MultiTimeFrame ile yapılır,önceleri formulsuz örnekleri var.....


uufuk hocam selamlar ,

matrıksın geriye yönelik olarak hhv(data,peryot) fonksıyonu var

bunu REF komutu ile kullanabılırmıyız ,

ben bir iki denedim ama saglıklı sonuc alamadım

yardımcı olursanız sevınırım

saygılarımla kolay gelsın
ben bir iki denedim ama saglıklı sonuc alamadım derken yazamadınızsa
ref(hhv(h,10),-1)====hhv(ref(h,-1),10) birebir aynıdır

REF komutu ile kullanabılırmıyız kullanabilirsin

turquaz
16-01-2017, 09:56
merhaba,iyi geceler arkadaşlar..

macd ve rsı referans değeri altına düşünleri verecek bir sistem nasıl yazılır acaba..

ikisi aynı anda olacak.

yani macd sıfır altına inmiş olduğunda rsı'da referans değerinin altında olmuş olanları bulmak istiyorum.


uufuk hocam size zahmet bir ilgilenseniz çok makbule geçer..

şimdiden teşekkür ederim.

uufuk
16-01-2017, 11:16
merhaba,iyi geceler arkadaşlar..

macd ve rsı referans değeri altına düşünleri verecek bir sistem nasıl yazılır acaba..

ikisi aynı anda olacak.

yani macd sıfır altına inmiş olduğunda rsı'da referans değerinin altında olmuş olanları bulmak istiyorum.


uufuk hocam size zahmet bir ilgilenseniz çok makbule geçer..

şimdiden teşekkür ederim.


ikisi aynı anda pek gerçekleşmez..
sulu kar yagar,kar yagar, yagmur ve kar aynı anda pek yagmaz...
önce kar sonra yagmur veya yagmur ardından kar yagabilir...
rsı'da referans değerinin altında olmuş
RSI()--->0_100 arası salınır referansınız ne, ben 50 kabul etdim....
Sonuç grafik üstünde,bu formulle senet tarayacagım diyorsanız Explorer e formulu yerleştir...
O işi de siz yapın, ben yapmam...

http://i.hizliresim.com/3vJb4O.png (http://hizliresim.com/3vJb4O)

Drift
16-01-2017, 11:32
Kagıtlarda,standart seans tanımı yok,(4saat) kimisi 2 bar kimisi 3 bar...
Cabası seans saatleri ha bire degişiyor..Yazacagın formul pazara özgü olur,onunda ömrü saat degişimine kadardır,uzun zaman
dilimli grafdada hatalı durur...



Nday:=DAYOFMONTH()<>ref(DAYOFMONTH(),-1) ;
ValueWhen(3,Nday,Ref(LowestSince(1,Nday,L),-1))



İsteginiz,MultiTimeFrame ile yapılır,önceleri formulsuz örnekleri var.....


ben bir iki denedim ama saglıklı sonuc alamadım derken yazamadınızsa
ref(hhv(h,10),-1)====hhv(ref(h,-1),10) birebir aynıdır

REF komutu ile kullanabılırmıyız kullanabilirsin

teşekkürler üstad iyiki varsınız.... ince belliydi sanırım :) :hissenet:

http://i.hizliresim.com/6rGAoP.jpg (http://hizliresim.com/6rGAoP)

turquaz
16-01-2017, 11:55
ikisi aynı anda pek gerçekleşmez..
sulu kar yagar,kar yagar, yagmur ve kar aynı anda pek yagmaz...
önce kar sonra yagmur veya yagmur ardından kar yagabilir...
rsı'da referans değerinin altında olmuş
RSI()--->0_100 arası salınır referansınız ne, ben 50 kabul etdim....
Sonuç grafik üstünde,bu formulle senet tarayacagım diyorsanız Explorer e formulu yerleştir...
O işi de siz yapın, ben yapmam...

http://i.hizliresim.com/3vJb4O.png (http://hizliresim.com/3vJb4O)

sayın uufuk hocam..

genelde 30 alındığından yazmamıştım..ama sizde haklısınız..hangi değeri sorduğumu bilemezsiniz tabi..

sizin yazdığınıuz şekilde yazmam yeterli ozaman.

MACD()<0 and RSI()<30

TAM BU ŞEKİLDE GİRERSEM OLACAK..DOĞRUMUDUR ACABA.

kusura bakmayın sistem işlerinden anlamıyorum..sadece arkadaşın ekranında denemeye çalışacağım..
şimdiden teşekkür ederim.

uufuk
16-01-2017, 12:00
MACD()<0 and RSI()<30

TAM BU ŞEKİLDE GİRERSEM OLACAK..DOĞRUMUDUR ACABA.

.

Dogru....

Overall
16-01-2017, 23:14
Kagıtlarda,standart seans tanımı yok,(4saat) kimisi 2 bar kimisi 3 bar...
Cabası seans saatleri ha bire degişiyor..Yazacagın formul pazara özgü olur,onunda ömrü saat degişimine kadardır,uzun zaman
dilimli grafdada hatalı durur...



teşekkür ederim Uufuk üstad

Overall
16-01-2017, 23:15
dostum sağol :) bunun yukarıda belittiğim şekilinde olanını yazabilirmisin. loaddaily sistemi kasarmı ilk kez kullanacağım bir fonksiyon çünkü. malum sistemi en basit ve kasmadan yapmak gerekiyor matrikste yoksa donup kalıyor :/

rica ederim Uufuk üstad vermiş formulünü

sunay
18-01-2017, 09:16
İyi günler.
Bilgisayara format atmam gerekiyor. Şu an bilgisayarda kurulu matrikste bulunan formülleri kaybet istemiyorum. Bunun için ne yapmam lazım.
Saygılar.

uufuk
18-01-2017, 10:22
İyi günler.
Bilgisayara format atmam gerekiyor. Şu an bilgisayarda kurulu matrikste bulunan formülleri kaybet istemiyorum. Bunun için ne yapmam lazım.
Saygılar.

http://i.hizliresim.com/8P34nV.png (http://hizliresim.com/8P34nV)

sunay
18-01-2017, 16:28
Teşekkürler Sayın uufuk.
Saygılar.

Drift
20-01-2017, 11:59
uufuk üstadım hacim den yola çıkarak para girişinin formülünü çıkarabilirmiyiz ?

net para girişi TL gibi.

saygılar.

uufuk
20-01-2017, 13:14
uufuk üstadım hacim den yola çıkarak para girişinin formülünü çıkarabilirmiyiz ?

net para girişi TL gibi.

saygılar.

para girişi nedir...Giren ve cıkan birbirine eşitdir....
Size sunulan giriş_çıkış ilk 3_5_10 aracı kurum pastasınından başka bir şey degil...

cakabey
20-01-2017, 18:54
uufuk hocam sitede sadece MOST la ilgili bir bölüm varmı acaba,MOST u prevsiz nasıl çalıştırabiliriz.

uufuk
20-01-2017, 20:04
uufuk hocam sitede sadece MOST la ilgili bir bölüm varmı acaba,MOST u prevsiz nasıl çalıştırabiliriz.

MOST hazır var Matriksde, ötesini n'apacan...
Dene,prevsiz başarırsan paylaş...

cakabey
20-01-2017, 21:41
Hocam çok teşekkür ederim,faydalı bir açıklama olmuş,bende matriks yok , varda

cakabey
20-01-2017, 21:43
Meta stock var

uufuk
20-01-2017, 21:52
Hocam çok teşekkür ederim,faydalı bir açıklama olmuş,bende matriks yok , varda

Faydasız açıklama, paylaşım pek yapmam... :yes:.......:düsün:

GURBET66
22-01-2017, 02:02
Matrikste Lütfen bekleyiniz yaziyor durmadan burada nerede hata var lütfen yardim edebilirmisiniz,Sagolun.
MOST formülünde.


yuzde:=Input("yuzde-% of trailing stop",0,100,2);
period:=Input("period",1,100000,3);
yy1:=Input("1=ussel mov,2=simple mov,3=weight mov,4=hull mov",1,4,1);
bb:=Sqrt(period);
aa1:=Mov(C,period/2,W);
aa2:=Mov(C,period,W);
aa3:=Mov(2*aa1-aa2,LastValue(bb),W);
a1:=If(yy1=2,Mov(C,period,S),If(yy1=3,Mov(C,period ,W),If(yy1=4,aa3,Mov(C,period,E))));
a2:=a1-(a1*yuzde/100);
a3:=a1+(a1*yuzde/100);
b1:=If(a1<PREV,a2,Max(a2,PREV));
b2:=If(a1>PREV,a3,Min(a3,PREV));
k1:=Cross(a1,Ref(b2,-1));
k2:=Cross(Ref(b1,-1),a1);
k3:=Cum(k1+k2>-1)=1;
k4:=Cum(k1)=1;
s1:=BarsSince(k3 OR k1)
< BarsSince(k3 OR k2)+k4;
s2:=If(s1=1,b1,b2);
a1;s2

uufuk
22-01-2017, 08:34
Matrikste Lütfen bekleyiniz yaziyor durmadan burada nerede hata var lütfen yardim edebilirmisiniz,Sagolun.
MOST formülünde.


yuzde:=Input("yuzde-% of trailing stop",0,100,2);
period:=Input("period",1,100000,3);
yy1:=Input("1=ussel mov,2=simple mov,3=weight mov,4=hull mov",1,4,1);
bb:=Sqrt(period);
aa1:=Mov(C,period/2,W);
aa2:=Mov(C,period,W);
aa3:=Mov(2*aa1-aa2,LastValue(bb),W);
a1:=If(yy1=2,Mov(C,period,S),If(yy1=3,Mov(C,period ,W),If(yy1=4,aa3,Mov(C,period,E))));
a2:=a1-(a1*yuzde/100);
a3:=a1+(a1*yuzde/100);
b1:=If(a1<PREV,a2,Max(a2,PREV));
b2:=If(a1>PREV,a3,Min(a3,PREV));
k1:=Cross(a1,Ref(b2,-1));
k2:=Cross(Ref(b1,-1),a1);
k3:=Cum(k1+k2>-1)=1;
k4:=Cum(k1)=1;
s1:=BarsSince(k3 OR k1)
< BarsSince(k3 OR k2)+k4;
s2:=If(s1=1,b1,b2);
a1;s2

b1:=If(a1<PREV,a2,Max(a2,PREV));
b2:=If(a1>PREV,a3,Min(a3,PREV));

bu kısımdaki prev leri min- max içinde degil if içinde kullanarak yapılandır,problem çözülür....
Mızmız nickli dostumuz,yardımımla çözüp,bu topikde paylaşmışdı,yapamaz isen ara bul bu topikde...

GURBET66
23-01-2017, 12:08
iyi günler bütün dostlara selam olsun.
bir ricam bu Mızmız kimse Mızmız nickli dostumuz bana birisi söylesin.

sezer32
23-01-2017, 13:12
iyi günler bütün dostlara selam olsun.
bir ricam bu Mızmız kimse Mızmız nickli dostumuz bana birisi söylesin.

Sayfa 456 sanırım.

GURBET66
23-01-2017, 22:58
Sn.Sezer32, emeğinize ve ilginize TEŞEKKÜR EDERİM.Sagolun buldum nihayet.

atikurt
24-01-2017, 16:39
selam arkadaşlar. iki sitemi birleştirmek. biri al verdiğinde diğerininde al vermesini bekleyecek biri sat verdiğinde diğerinin de sat vermesini bekleyecek. her zaman biri önce sinyal vermiyor. bazen yer değiştire biliyorlar. al sistem

1. sistem

perc:=1; Z:=Zig(c,perc, % );
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
pc:=100*(c-last)/ last;
Cross(pc,perc)

2. sistem
Cross(QQEF(C,87,14),QQES(C,87,14))

sat sistem

1. sistem

perc:=1; Z:=Zig(c,perc, % );
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
pc:=100*(c-last)/ last;
Cross(-pc,perc)

2. sistem

Cross(QQES(C,87,14),QQEF(C,87,14))

biri al verdiğinde diğerini bekleyecek. hangisi önce olursa diğerini bekleyecek. çıkamadım işin içinden mümkünse yardım bekliyorum. çok teşekkürler.

uufuk
24-01-2017, 16:52
selam arkadaşlar. iki sitemi birleştirmek. biri al verdiğinde diğerininde al vermesini bekleyecek biri sat verdiğinde diğerinin de sat vermesini bekleyecek. her zaman biri önce sinyal vermiyor. bazen yer değiştire biliyorlar. al sistem

1. sistem

perc:=1; Z:=Zig(c,perc, % );
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
pc:=100*(c-last)/ last;
Cross(pc,perc)

2. sistem
Cross(QQEF(C,87,14),QQES(C,87,14))

sat sistem

1. sistem

perc:=1; Z:=Zig(c,perc, % );
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
pc:=100*(c-last)/ last;
Cross(-pc,perc)

2. sistem

Cross(QQES(C,87,14),QQEF(C,87,14))

biri al verdiğinde diğerini bekleyecek. hangisi önce olursa diğerini bekleyecek. çıkamadım işin içinden mümkünse yardım bekliyorum. çok teşekkürler.

Dene...En basit yol bu...

---------------------
perc:=1; Z:=Zig(c,perc, % );
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
pc:=100*(c-last)/ last;
Cross(pc,perc) and (QQEF(C,87,14)<QQES(C,87,14))

--------
perc:=1; Z:=Zig(c,perc, % );
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
pc:=100*(c-last)/ last;
Cross(-pc,perc) and (QQES(C,87,14)>QQEF(C,87,14))

atikurt
24-01-2017, 16:59
Dene...En basit yol bu...

---------------------
perc:=1; Z:=Zig(c,perc, % );
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
pc:=100*(c-last)/ last;
Cross(pc,perc) and (QQEF(C,87,14)<QQES(C,87,14))

--------
perc:=1; Z:=Zig(c,perc, % );
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
pc:=100*(c-last)/ last;
Cross(-pc,perc) and (QQES(C,87,14)>QQEF(C,87,14))


çok teşekkürler. aslında biz kodlama diline çalışmadan işe bulaşınca çıkamıyoruz. uğraşayım . hiç anlamıyorum bu kodlama dilinden.

http://matrikstrader.blogspot.com.tr/2014/12/kosullarin-birlestirilmesi.html

SAYFASINI İNCELEDİM AMA BECEREMEDİM GENE.

cakabey
24-01-2017, 19:09
GURBET66 hocam size özelden mesaj atacaktım ama mesaj kutunuz dolu galiba

atikurt
24-01-2017, 19:46
selam arkadaşlar. iki sitemi birleştirmek. biri al verdiğinde diğerininde al vermesini bekleyecek biri sat verdiğinde diğerinin de sat vermesini bekleyecek. her zaman biri önce sinyal vermiyor. bazen yer değiştire biliyorlar. al sistem

1. sistem

perc:=1; Z:=Zig(c,perc, % );
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
pc:=100*(c-last)/ last;
Cross(pc,perc)

2. sistem
Cross(QQEF(C,87,14),QQES(C,87,14))

sat sistem

1. sistem

perc:=1; Z:=Zig(c,perc, % );
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
pc:=100*(c-last)/ last;
Cross(-pc,perc)

2. sistem

Cross(QQES(C,87,14),QQEF(C,87,14))

biri al verdiğinde diğerini bekleyecek. hangisi önce olursa diğerini bekleyecek. çıkamadım işin içinden mümkünse yardım bekliyorum. çok teşekkürler.

denediklerim hepsi tam istediğim sonucu vermedi. bulup okuduklarım incelediklerimden de elde edemedim. biri al veya sat verdiğinde diğerini bekleyecek ve öncelik sırası olmayacak. çünkü bazen 1. sistem bazen de 2. sistem daha önce al sat sinyali veriyor. yardım lütfen.

sezer32
24-01-2017, 20:03
Sn.Sezer32, emeğinize ve ilginize TEŞEKKÜR EDERİM.Sagolun buldum nihayet.

Est. rica ederim..En büyük emek ilgi ufuk hocamızdan sağolsun varolsun.

uufuk
24-01-2017, 23:12
denediklerim hepsi tam istediğim sonucu vermedi. bulup okuduklarım incelediklerimden de elde edemedim. biri al veya sat verdiğinde diğerini bekleyecek ve öncelik sırası olmayacak. çünkü bazen 1. sistem bazen de 2. sistem daha önce al sat sinyali veriyor. yardım lütfen.

Denemeden (grafik üstünde)bazı şeyler gözden kaçıyor....

http://i.hizliresim.com/X9RM0j.png (http://hizliresim.com/X9RM0j)

İndikator


perc:=1; Z:=Zig(c,perc, % );
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
pc:=100*(c-last)/ last;
a:=valuewhen(1,Cross(pc,perc)-Cross(-pc,perc),Cross(pc,perc)-Cross(-pc,perc));
b:=valuewhen(1,Cross(QQEF(C,87,14),QQES(C,87,14))-Cross(QQES(C,87,14),QQEF(C,87,14)),Cross(QQEF(C,87 ,14),QQES(C,87,14))-Cross(QQES(C,87,14),QQEF(C,87,14)));
Cross(a+b,1); Cross(-1,a+b)

al


perc:=1; Z:=Zig(c,perc, % );
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
pc:=100*(c-last)/ last;
a:=valuewhen(1,Cross(pc,perc)-Cross(-pc,perc),Cross(pc,perc)-Cross(-pc,perc));
b:=valuewhen(1,Cross(QQEF(C,87,14),QQES(C,87,14))-Cross(QQES(C,87,14),QQEF(C,87,14)),Cross(QQEF(C,87 ,14),QQES(C,87,14))-Cross(QQES(C,87,14),QQEF(C,87,14)));
Cross(a+b,1)

sat


perc:=1; Z:=Zig(c,perc, % );
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
pc:=100*(c-last)/ last;
a:=valuewhen(1,Cross(pc,perc)-Cross(-pc,perc),Cross(pc,perc)-Cross(-pc,perc));
b:=valuewhen(1,Cross(QQEF(C,87,14),QQES(C,87,14))-Cross(QQES(C,87,14),QQEF(C,87,14)),Cross(QQEF(C,87 ,14),QQES(C,87,14))-Cross(QQES(C,87,14),QQEF(C,87,14)));
Cross(-1,a+b)

atikurt
24-01-2017, 23:35
denemeden (grafik üstünde)bazı şeyler gözden kaçıyor....

[ımg]http://i.hizliresim.com/x9rm0j.png (http://hizliresim.com/x9rm0j)[/ımg]

indikator


perc:=1; z:=zig(c,perc, % );
last:=valuewhen(1, ( z > ref(z,-1) and ref(z,-1) < ref(z,-2) ) or ( z < ref(z,-1) and ref(z,-1) > ref(z,-2) ), ref(z,-1));
pc:=100*(c-last)/ last;
a:=valuewhen(1,cross(pc,perc)-cross(-pc,perc),cross(pc,perc)-cross(-pc,perc));
b:=valuewhen(1,cross(qqef(c,87,14),qqes(c,87,14))-cross(qqes(c,87,14),qqef(c,87,14)),cross(qqef(c,87 ,14),qqes(c,87,14))-cross(qqes(c,87,14),qqef(c,87,14)));
cross(a+b,1); cross(-1,a+b)

al


perc:=1; z:=zig(c,perc, % );
last:=valuewhen(1, ( z > ref(z,-1) and ref(z,-1) < ref(z,-2) ) or ( z < ref(z,-1) and ref(z,-1) > ref(z,-2) ), ref(z,-1));
pc:=100*(c-last)/ last;
a:=valuewhen(1,cross(pc,perc)-cross(-pc,perc),cross(pc,perc)-cross(-pc,perc));
b:=valuewhen(1,cross(qqef(c,87,14),qqes(c,87,14))-cross(qqes(c,87,14),qqef(c,87,14)),cross(qqef(c,87 ,14),qqes(c,87,14))-cross(qqes(c,87,14),qqef(c,87,14)));
cross(a+b,1)

sat


perc:=1; z:=zig(c,perc, % );
last:=valuewhen(1, ( z > ref(z,-1) and ref(z,-1) < ref(z,-2) ) or ( z < ref(z,-1) and ref(z,-1) > ref(z,-2) ), ref(z,-1));
pc:=100*(c-last)/ last;
a:=valuewhen(1,cross(pc,perc)-cross(-pc,perc),cross(pc,perc)-cross(-pc,perc));
b:=valuewhen(1,cross(qqef(c,87,14),qqes(c,87,14))-cross(qqes(c,87,14),qqef(c,87,14)),cross(qqef(c,87 ,14),qqes(c,87,14))-cross(qqes(c,87,14),qqef(c,87,14)));
cross(-1,a+b)


işte bu çok çok teşekkürler. Nitelikli insan olmanın yanında yardım sever insan olmanızda çok taktire şayan. Iyiki varsınız.

faraway T
25-01-2017, 21:02
Arkadaşlar

Matrikste PDDD nin 200 günlük ortalamasını alan indikatör oluşturmak istiyorum.

Epey uğraştım ama yapamadım.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılar

uufuk
25-01-2017, 21:30
Arkadaşlar

Matrikste PDDD nin 200 günlük ortalamasını alan indikatör oluşturmak istiyorum.

Epey uğraştım ama yapamadım.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılar

PDDD--->piyasadegeri_defterdegeri ise kastınız....
Aşagıdaki listede olmayan data lar işlenemez...


http://i.hizliresim.com/6rW4gl.png (http://hizliresim.com/6rW4gl)

faraway T
25-01-2017, 21:33
PDDD--->piyasadegeri_defterdegeri ise kastınız....
Aşagıdaki listede olmayan data lar işlenemez...


http://i.hizliresim.com/6rW4gl.png (http://hizliresim.com/6rW4gl)

Bunu biiyorum Sn uufuk

Ben hisse senetleri için uygulamayı düşünüyordum

mystic
25-01-2017, 22:58
Arkadaşlar

Matrikste PDDD nin 200 günlük ortalamasını alan indikatör oluşturmak istiyorum.

Epey uğraştım ama yapamadım.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılar

Yeni bir indikatör oluşturup renkleri ayarlayın >>

PDDD();mov(PDDD(),200,s)

http://i.hizliresim.com/LZWdDz.jpg (http://hizliresim.com/LZWdDz)

Burader
26-01-2017, 09:47
Değerli Arkadaşlar aşağıda yazdığım kodları matrikse çeviremedim bir türlü. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu aslında bir indikatör.
Yeşil=((100-number of periods since 100 day)-day high)/100 * 100
Kırmızı=((100-number of periods since 100 day)-day low)/100 * 100

formülü tam uazamadım. Kısaca üst satır 100 rakamına bölünüyor ve tüm toplam yüzde değer ile çarpılıyor. Biri yeşil diğeri kırmızı indikatörü temsil ediyor.

Şimdiden teşekkür ederim.

uufuk
26-01-2017, 12:33
Değerli Arkadaşlar aşağıda yazdığım kodları matrikse çeviremedim bir türlü. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu aslında bir indikatör.
Yeşil=((100-number of periods since 100 day)-day high)/100 * 100
Kırmızı=((100-number of periods since 100 day)-day low)/100 * 100

formülü tam uazamadım. Kısaca üst satır 100 rakamına bölünüyor ve tüm toplam yüzde değer ile çarpılıyor. Biri yeşil diğeri kırmızı indikatörü temsil ediyor.

Şimdiden teşekkür ederim.

Böyle birşey mail ile yeni diye tanıtıyorlardı.......
AROON bu başka birşey degil....İncele karşılaştır...
Boya boya pazarla,Kayseri işi gibi...:he:.....:yes:



http://i.hizliresim.com/PnZP9d.png (http://hizliresim.com/PnZP9d)

Burader
26-01-2017, 13:01
Bende yeni rastladım öyle bir anlatıyorlar ki tanıtımında ilgimi çekti. Demek var olanı pazarlama çalışmalarıymış :)
Teşekkür ederim Uufuk Hocam, yine hızır gibi yetiştiniz.
Saygılar.



Böyle birşey mail ile yeni diye tanıtıyorlardı.......
AROON bu başka birşey degil....İncele karşılaştır...
Boya boya pazarla,Kayseri işi gibi...:he:.....:yes:



http://i.hizliresim.com/PnZP9d.png (http://hizliresim.com/PnZP9d)

atikurt
26-01-2017, 21:42
slm arkadaşlar İnternetten tanıdığınız pin_treder kişisi var bi konuda yardım istiyor. geçmişe baktım bulamadım yada gözden kaçtı. macd formülünde 0 biraz üstünde veya 0 biraz altında kesişen hisseleri bulmak mümkün müdür diyor. burada 0 kesen değil 0 az altında veya üstünde kesişmek üzere olan veya kesişen formül diyor. yardım eder misiniz. çok teşekkürler.

Overall
28-01-2017, 11:35
100131
sayın uufuk
matrikste oto trend çizdirebiliyoruz
acaba linktekini yapmak mümkün müdür?
https://twitter.com/business/status/675032441766195200

atikurt
28-01-2017, 12:17
100131
sayın uufuk
matrikste oto trend çizdirebiliyoruz
acaba linktekini yapmak mümkün müdür?
https://twitter.com/business/status/675032441766195200

BEN ŞÖYLE BİR ŞEY KULLANIYORUM İŞİNE YARAR MI

Pe:=Input("Periods",3,10000,82); n:=5;
Y1:=LastValue(Cum(1)-n)-Pe+1<= Cum(1);
Z:=LastValue(LinearReg(ref(C,-n),Pe));
Y:=LastValue(Cum(1)-n)-Cum(1);
U:=Z-(LastValue(LinRegSlope(ref(C,-n),Pe))*Y);
ust:= LastValue(highestsince(1,y1=0,-y1*(ref(c,-n)-u)));
alt:=LastValue(highestsince(1,y1=0,-y1*(u-ref(c,-n))));
-y1*(u+ust) ; (-y1*u) ; (-y1*(u-alt))

uufuk
28-01-2017, 13:27
100131
sayın uufuk
matrikste oto trend çizdirebiliyoruz
acaba linktekini yapmak mümkün müdür?
https://twitter.com/business/status/675032441766195200

Dostum,gözünden kaçmış sanırım.....:yes:
a112....a114 nolu indikatorler.....


Ne istediginin farkındamısın...
Geçmişde oto fibo çizen paylaşımım vardı....
Benzerleri...otomatik trendi % degişime dayalı çizenler vardı...
Zizzagson indikator ve uygulaması vardı....
Yapabiliyorsan bunlarda faydalanıp yap.....Yapılabilinir..


http://i.hizliresim.com/yNN59M.png (http://hizliresim.com/yNN59M)





http://i.hizliresim.com/1VVv0b.png (http://hizliresim.com/1VVv0b)



http://i.hizliresim.com/5LL7zA.png (http://hizliresim.com/5LL7zA)



http://i.hizliresim.com/zaa51g.png (http://hizliresim.com/zaa51g)



http://i.hizliresim.com/kGGBav.png (http://hizliresim.com/kGGBav)




http://forekstrend.blogspot.com.tr/p/var-boomadsparams-new-object-var_4565.html

uufuk
28-01-2017, 13:51
slm arkadaşlar İnternetten tanıdığınız pin_treder kişisi var bi konuda yardım istiyor. geçmişe baktım bulamadım yada gözden kaçtı. macd formülünde 0 biraz üstünde veya 0 biraz altında kesişen hisseleri bulmak mümkün müdür diyor. burada 0 kesen değil 0 az altında veya üstünde kesişmek üzere olan veya kesişen formül diyor. yardım eder misiniz. çok teşekkürler.

http://i.hizliresim.com/m49kJY.png (http://hizliresim.com/m49kJY)



macd formülünde 0 biraz üstünde veya 0 biraz altında kesişen hisseleri bulmak mümkün müdür diyor. burada 0 kesen değil 0 az altında veya üstünde kesişmek üzere olan veya kesişen formül diyor.


az altında veya üstünde--->muglak,belirsiz ve tanımsız bir ifade....
Aynı enstrumanın degişik framelerinde MACD nin degeri çok farklı,üst resimde görünüyor, bir senetin fiyatı 1_10_100...100.000 oldugunda MACD nin degeri çok çok farklı olacakdır....
neye göre az ne kadar az????
Grafik datasına göre bir az tanımı sunuyorum kafanıza yatarsa kulanın...
Tüm grafik barlarının ortalama MACD degerinin 1/10 u az....


a:=(cum(abs(MACD()))/cum(1))/10; a; -a ; MACD()

a sıfır üstü az,-a sıfır altı az.....Croos ları a ve -a ya yap....

Begenirseniz kullanın begenmeseniz (kredi notu gibi) çöp sepetine atın...:he:.....:yes:

http://i.hizliresim.com/R15Pz1.png (http://hizliresim.com/R15Pz1)

atkancak
28-01-2017, 16:10
Arkadaslar merhaba. Matriksten onceki gunun ussel hareketli ortalamasini excele aktarmak istiyorum. Exlorer icinde sonuclar duzgun sekilde(ondalik kisimlariyla birlikte) gosterilmesine ragmen excele aktarma yaptigimda sonuclari ondalik kisimlarini tam sayi gibi gostermekte. Ornegin explorer ekranindaki 6,85 degeri excele aktarildiginda 685 olarak gosteriliyor.

Bu sorununun cozumu hakkinda yardimci olabilir misiniz? (Not: Excel 2013 versiyonunu kullaniyorum ve excel de ondalik kisimlar (,) ile ayrilmakta. Bu yuzden sorunun kaynaginin excelin ondalik ayirac ayarlariyla ilgili oldugunu dusunmuyorum)

Ayrica ussel ya da basit hareketli ortalamalari manual hesaplatip excele atmak yerine DDE ile anlik olarak excel atmamiz mumkun mudur?

Tesekkurler...

100138100139

Bear_Bull
28-01-2017, 16:23
Bu sorununun cozumu hakkinda yardimci olabilir misiniz? (Not: Excel 2013 versiyonunu kullaniyorum ve excel de ondalik kisimlar (,) ile ayrilmakta. Bu yuzden sorunun kaynaginin excelin ondalik ayirac ayarlariyla ilgili oldugunu dusunmuyorum)

WİNDOWS
Bölgesel ayarlar
para birimi
nokta yı virgül ile değiştir. ya da tam tersi.
düzelmesi gerekir. olup olmadığını denemek için makinayı kapatıp açman gerekebilir.

kani
28-01-2017, 18:05
pddd ve pd günlük grafik altı çalışmıyor bunu günlük periyotun dışına çıkarmak mümkünmüdür orjinal haliyle ben yapamadım şu şekil birşey yaptım repaintsizdir

Periods := Input("Time Period", 5,900,900);
ZIG(C,0.004,$)/ZIG(DEMA(DEMA(RSI(SWING(),periods),50),50),0.1,$)
şöyle diyeyim eurusd den tutun onsa kadar çalışır

indikatör üzerinde yapılan trend çizimleri çok başarılı sonuçlar üretebilmekte

atikurt
29-01-2017, 10:28
http://i.hizliresim.com/m49kJY.png (http://hizliresim.com/m49kJY)



macd formülünde 0 biraz üstünde veya 0 biraz altında kesişen hisseleri bulmak mümkün müdür diyor. burada 0 kesen değil 0 az altında veya üstünde kesişmek üzere olan veya kesişen formül diyor.


az altında veya üstünde--->muglak,belirsiz ve tanımsız bir ifade....
Aynı enstrumanın degişik framelerinde MACD nin degeri çok farklı,üst resimde görünüyor, bir senetin fiyatı 1_10_100...100.000 oldugunda MACD nin degeri çok çok farklı olacakdır....
neye göre az ne kadar az????
Grafik datasına göre bir az tanımı sunuyorum kafanıza yatarsa kulanın...
Tüm grafik barlarının ortalama MACD degerinin 1/10 u az....


a:=(cum(abs(MACD()))/cum(1))/10; a; -a ; MACD()

a sıfır üstü az,-a sıfır altı az.....Croos ları a ve -a ya yap....

Begenirseniz kullanın begenmeseniz (kredi notu gibi) çöp sepetine atın...:he:.....:yes:

http://i.hizliresim.com/R15Pz1.png (http://hizliresim.com/R15Pz1)


senin hiçbir formülün çöp değildir abi. teşekkürler.

Overall
29-01-2017, 10:38
BEN ŞÖYLE BİR ŞEY KULLANIYORUM İŞİNE YARAR MI

Pe:=Input("Periods",3,10000,82); n:=5;
Y1:=LastValue(Cum(1)-n)-Pe+1<= Cum(1);
Z:=LastValue(LinearReg(ref(C,-n),Pe));
Y:=LastValue(Cum(1)-n)-Cum(1);
U:=Z-(LastValue(LinRegSlope(ref(C,-n),Pe))*Y);
ust:= LastValue(highestsince(1,y1=0,-y1*(ref(c,-n)-u)));
alt:=LastValue(highestsince(1,y1=0,-y1*(u-ref(c,-n))));
-y1*(u+ust) ; (-y1*u) ; (-y1*(u-alt))

teşekkür ederim güzel ancak tam istediğim gibi değil

Overall
29-01-2017, 10:41
Dostum,gözünden kaçmış sanırım.....:yes:
a112....a114 nolu indikatorler.....

:) teşekkür ederim üstad yine haram geceler diyoruz :)

Adviser®
29-01-2017, 22:24
Merhaba Arkadaslar,
Benim aradıgım bir formul var ama baya teferrattlı bir sey... Matrikste tam olarak nasıl yazılacagını dusundum ama bulamadım yardımlarınızı rica ediyorum...
istedigim sunun gibi bir sey olacak...

AL İCİN:
1)AL sinyali pdı(14)<10 and mdı(14)>40 gibi birsey oalacak (burada hisseye gore 14 luk periyotları degistitebilirim.yada pdl ve mdi degerlerini 60 dk ya gore yada 15 dk ya artırıp azalatabilirim. ancak pdı<10 ve mdı>40 olucak....
2) AL sinyali geldiginde baska al sinyali uretmeyecek,al sinyalinden sonra ya stop loss kesin calısacak poz kapatılacak yada sat sinayaline kadar bekleyecek. eger ki al sinyalinden sonra hisse dusmeye devam ederse % x ile stoploss yapılacak(yada daha verimli birseylerde olabilir)aslında burada yaptırmak istedigim sey sudur eger yapılabiliyorsa DI+ degerleir ile fiyatlar karıslastırılıp negatif uyumsuzluk tespit edilirse stopu calıstırmamaktır...Umarım analatabilmisimdir.
3)yukarı trend baslarsa eger satıs icin 3 farklı noktadan satıs yapmasını istiyorum.
a-1. satıs noktası en yuksek gordugu degerle en dusuk gordugu deger arası cizilmis olan fibonun %17 cizgisine degdiginde 1/3 satıcak
b-2. satısı aynen fibonun 23,6 geri gedlginde verecek,
c-3. ve son kısmıda fibonun (dusus devam ediyor varsayımı ile) %31 e gedliginde satacak...
Sanırım cok zor seyler istiyorum...
Aslımda formul devam ediyor ancak daha karmasıklasmadan bu kadarını Eger ben yapabilirim diyen olursa rica ediyorum bana ulassın. Mesaj atsın bana telefon bırakırsa telefonda daha ayrıntılı konusabiliriz...
Herkese simdiden teskkurler...
3)

uufuk
30-01-2017, 11:22
Merhaba Arkadaslar,
Benim aradıgım bir formul var ama baya teferrattlı bir sey... Matrikste tam olarak nasıl yazılacagını dusundum ama bulamadım yardımlarınızı rica ediyorum...
istedigim sunun gibi bir sey olacak...



Bir grafik üzerinde örnekle,iyice anlayalım...İhtiyar olduk artık...

pdı(14)<10 and mdı(14)>40...
% x ile stoploss yapılacak........
en yuksek gordugu degerle en dusuk gordugu deger arası cizilmis olan fibonun %17 ..
fibonun 23,6 geri gedlginde verecek....
%31 e gedliginde satacak...

Adviser®
30-01-2017, 17:05
Bir grafik üzerinde örnekle,iyice anlayalım...İhtiyar olduk artık...

pdı(14)<10 and mdı(14)>40...
% x ile stoploss yapılacak........
en yuksek gordugu degerle en dusuk gordugu deger arası cizilmis olan fibonun %17 ..
fibonun 23,6 geri gedlginde verecek....
%31 e gedliginde satacak...

AL Kısmında sorun yok aslında sadece tekrar mukerer alım yapmamsını istiyorum her pozisyon al ve sat ile kapatılamlı.
sat ise kısaca soyle mesela...

isc aldık diyelim..
aldıgım gunledeki en dusuk fiyatı 4,7 olsun rakamları atıyorum....
bizde al verdiginde 4.75 den al verdi olsun ve stoplamadan tutuyoruz elimizde...

sonra basladı yukarı harelet diyelim...

mesela 3. gun olsun...
3. gune kadar gordugu en yuksek 4,89 olsun fiboyu iste burada 4,70 den cizdirecek 4,89 a kadar...
bu cizilmis olan fibonun 17-23-31 bu seviyelere geldiginde diyeilım uc kademede satacak...
ha gelmedi diyelim... yukselis devam ediyor olsun....
6, gun 5,12 olsun en yuksek....
6, gune kadar en yuksek 5,12 oldugundan 4,7den 5,12 ye fibo otomtk cizecek cizecegi yeni fibo da aynen yine 17-23-31 de sat emirleri gonderecek....
simdidlik bu kadar olsun ufuk kardes...
eger anladıydsanız aslında bunun devamıda var sistem cok guzel bir sistem....

uufuk
30-01-2017, 17:33
mesela 3. gun olsun...
3. gune kadar gordugu en yuksek 4,89 olsun fiboyu iste burada 4,70 den cizdirecek 4,89 a kadar...
bu cizilmis olan fibonun 17-23-31 bu seviyelere geldiginde diyeilım uc kademede satacak...
ha gelmedi diyelim... yukselis devam ediyor olsun....
6, gun 5,12 olsun en yuksek....
6, gune kadar en yuksek 5,12 oldugundan 4,7den 5,12 ye fibo otomtk cizecek cizecegi yeni fibo da aynen yine 17-23-31 de sat emirleri gonderecek....
simdidlik bu kadar olsun ufuk kardes...
eger anladıydsanız aslında bunun devamıda var sistem cok guzel bir sistem....

Anlamadım,4,7den 5,12 fibo çiz,grafik paylaş....

GURBET66
30-01-2017, 22:20
iyi geceler arkadaslar. Bu indikatörü matrikte uygulamak mümkün mü sozce sagolun.Not: n stokastikteki periotlar degerini hesapliyor.

Formel DSS-Bressert
temp(t) = (Close(t) – LL(t)) / (HH(t) – LL(t)) * 100

LL(t) = Min(Low(t) …. Low(t-n))
HH(t) = Max(High(t) …. High(t-n))

DSSBressert(t) = (temp(t) – Lt(t)) / (Ht(t) – Lt(t)) * 100

Lt(t) = Min(temp (t) …. temp (t-n))
Ht(t) = Max(temp (t) …. temp (t-n))

n = Berechnungsperiode Stochastik

uufuk
31-01-2017, 00:01
iyi geceler arkadaslar. Bu indikatörü matrikte uygulamak mümkün mü sozce sagolun.Not: n stokastikteki periotlar degerini hesapliyor.

Formel DSS-Bressert
temp(t) = (Close(t) – LL(t)) / (HH(t) – LL(t)) * 100

LL(t) = Min(Low(t) …. Low(t-n))
HH(t) = Max(High(t) …. High(t-n))

DSSBressert(t) = (temp(t) – Lt(t)) / (Ht(t) – Lt(t)) * 100

Lt(t) = Min(temp (t) …. temp (t-n))
Ht(t) = Max(temp (t) …. temp (t-n))

n = Berechnungsperiode Stochastik

http://www.tradesignalonline.com/lexicon/view.aspx?id=DSS+Bressert+(DSSBR)
************************************************** *********************
Function "Bressert"
Inputs:

pB( NumericSimple ),
sB( NumericSimple );

Variables:

stochFirst( 0 ),
stochSecond( 0 ),
smoothingFirst( 0 ),
smoothingSecond( 0 );

stochFirst = ( Close - Lowest( Low, pB )) / ( Highest( High, pB ) - Lowest( Low, pB ));
smoothingFirst = XAverage( stochFirst, sB ) * 100;

stochSecond = ( smoothingFirst - Lowest( smoothingFirst, pB )) / ( Highest( smoothingFirst, pB ) - Lowest( smoothingFirst, pB ));
smoothingSecond = XAverage( stochSecond, sB ) * 100;

Bressert = smoothingsecond;
************************************************** *************
matriksçesi------>5 peryot stoch___ 3 smoothing degeri ile


stochFirst:=(c-llv(l,5))/(hhv(h,5)-llv(l,5));
smoothingFirst:= mov( stochFirst,3,e)*100;
stochSecond:=(smoothingFirst-llv(smoothingFirst,5))/(hhv(smoothingFirst,5)-llv(smoothingFirst,5));
smoothingSecond:=mov( stochSecond,3,e)*100;
smoothingSecond

http://i.hizliresim.com/VPjoPq.png (http://hizliresim.com/VPjoPq)

Adviser®
31-01-2017, 09:36
Anlamadım,4,7den 5,12 fibo çiz,grafik paylaş....

Size o zaman parca parca sorayım anlatmak istedigimi?
1) alım bir kere olsun istiyorum ve her alım sat yada stoploss sonlansın...
alım icin:
pdl(14)<10 and mdı(14)>40 olsun mesela once buna yardımcı olabilirmisiniz?

viobdelisi
31-01-2017, 10:26
Sayın uufuk Hocam Laguera RSI ve LagueraCCI formüllerinin matrikste çalışacak şekilde formülleri varsa paylaşırmısınız.Teşekkürler.

uufuk
31-01-2017, 15:52
Size o zaman parca parca sorayım anlatmak istedigimi?
1) alım bir kere olsun istiyorum ve her alım sat yada stoploss sonlansın...
alım icin:
pdl(14)<10 and mdı(14)>40 olsun mesela once buna yardımcı olabilirmisiniz?

Bu kısmı kolay,4.72 aldıgın malın ilerde 5.12 olacak fibosunu grafige çiz ki anlayayım veya neyi anlamadıgımı anlayasın..

uufuk
01-02-2017, 11:00
Sayın uufuk Hocam Laguera RSI ve LagueraCCI formüllerinin matrikste çalışacak şekilde formülleri varsa paylaşırmısınız.Teşekkürler.

http://forum.metastock.com/Discussions/g/posts/t/146758#post146758


----------------------------------
{Laguerre Smoothing}

g:=Input("Enter the smoothing value ",0,1,.8);
L0:=((1-g)*MP()) + (g*PREV);
L1:=(-g*L0) + Ref(L0,-1) + (g*PREV);
L2:=(-g*L1) + Ref(L1,-1) + (g*PREV);
L3:=(-g*L2) + Ref(L2,-1) + (g*PREV);
x:=(L0 + (2*L1) + (2*L2) + L3)/6;
-----------------------------------------------
Daha önce Tilson yumuşatmayı tüm data ve indikatorlere uygulamayı vermişdim....
Laguerre Smoothing aynı mantıkla tüm data ve indikatorlere uygulanabilir....

x:= istedigin data veya indikatoru yaz....


g:=Input("smootkatsayisi",0.1,1,0.8); x:=CCIE(50) ;
L0:=((1-g)*x) + (g*PREV);
L1:=(-g*L0) + Ref(L0,-1) + (g*PREV);
L2:=(-g*L1) + Ref(L1,-1) + (g*PREV);
L3:=(-g*L2) + Ref(L2,-1) + (g*PREV); (L0 + (2*L1) + (2*L2) + L3)/6

http://www.hisseyorum.net/resim/do.php?img=52430 (http://www.hisseyorum.net/resim/)

viobdelisi
01-02-2017, 20:19
Çok teşekkürler uufuk hocam...

Overall
02-02-2017, 00:05
http://i.hizliresim.com/m49kJY.png (http://hizliresim.com/m49kJY)



macd formülünde 0 biraz üstünde veya 0 biraz altında kesişen hisseleri bulmak mümkün müdür diyor. burada 0 kesen değil 0 az altında veya üstünde kesişmek üzere olan veya kesişen formül diyor.


az altında veya üstünde--->muglak,belirsiz ve tanımsız bir ifade....
Aynı enstrumanın degişik framelerinde MACD nin degeri çok farklı,üst resimde görünüyor, bir senetin fiyatı 1_10_100...100.000 oldugunda MACD nin degeri çok çok farklı olacakdır....
neye göre az ne kadar az????
Grafik datasına göre bir az tanımı sunuyorum kafanıza yatarsa kulanın...
Tüm grafik barlarının ortalama MACD degerinin 1/10 u az....


a:=(cum(abs(MACD()))/cum(1))/10; a; -a ; MACD()

a sıfır üstü az,-a sıfır altı az.....Croos ları a ve -a ya yap....

Begenirseniz kullanın begenmeseniz (kredi notu gibi) çöp sepetine atın...:he:.....:yes:

http://i.hizliresim.com/R15Pz1.png (http://hizliresim.com/R15Pz1)

Uufuk üstadım explorerda A ile -A arasında olanaları bulması için a:=(cum(abs(MACD()))/cum(1))/10; MACD()<A AND MACD()>-A bu komutu verdim ancak sonuçlarda A dan büyük olanlarda çıkıyor

cinan
02-02-2017, 01:07
Merhabalar ; 55 89 144 ve 233 günlük tüm agırlıklı ortalamaların birbiri arasında max . 10 kademelik bir fark oldugu birbirlerine bu kadar yakın oldugu durumun olustugu hisseleri bulmak icin formül yazma konusunda bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum.Saygılarımla .

görüntü örnegi için resim ekledim .100408

uufuk
02-02-2017, 15:48
Uufuk üstadım explorerda A ile -A arasında olanaları bulması için
a:=(cum(abs(MACD()))/cum(1))/10; MACD()<A AND MACD()>-A bu komutu verdim ancak sonuçlarda A dan büyük olanlarda çıkıyor

Explorer sizin işiniz....
MACD()>A ....aldakiler
MACD()<-A ...satdakiler

olması gerekmezmi

uufuk
02-02-2017, 16:42
Merhabalar ; 55 89 144 ve 233 günlük tüm agırlıklı ortalamaların birbiri arasında max . 10 kademelik bir fark oldugu birbirlerine bu kadar yakın oldugu durumun olustugu hisseleri bulmak icin formül yazma konusunda bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum.Saygılarımla .

görüntü örnegi için resim ekledim .100408


Explorer e yazmak sizden...



n1:=0.025; n:=n1*10;
mi:=min(min(min(mov(c,55,w),mov(c,89,w)),mov(c,144 ,w)),mov(c,233,w));
ma:=max(max(max(mov(c,55,w),mov(c,89,w)),mov(c,144 ,w)),mov(c,233,w));
ma-mi; (ma-mi)=<n

Overall
02-02-2017, 17:30
Explorer sizin işiniz....
MACD()>A ....aldakiler
MACD()<-A ...satdakiler

olması gerekmezmi

üstadım ben A ile -A arasına macdı sıkışan hisseleri bulmak istiyorum o nedenle a:=(cum(abs(MACD()))/cum(1))/10; MACD()<A AND MACD()>-A böyle yazdım ancak explorer a üstündekileri de buluyor

uufuk
02-02-2017, 18:09
üstadım ben A ile -A arasına macdı sıkışan hisseleri bulmak istiyorum o nedenle a:=(cum(abs(MACD()))/cum(1))/10; MACD()<A AND MACD()>-A böyle yazdım ancak explorer a üstündekileri de buluyor

Anladım.....:yes:
Explorer sizin işiniz... :he:

mhmt.88
04-02-2017, 17:34
arkdaşlar merhaba, öncelikle herkese emekleri için teşekkür ederim. Gerçekten çok güzel örnekler ve fikirler paylaşılmış.

benim istediğim şu şekilde bir sistem ancak sıraladığım şartların tümünün geçmiş son 3 barlarda sağlanmasını istiyorum içlerinden sadece birisinin değil... yani 1. günde kairi -1, 2. günde fiyat 10luk ortalamanın üstünde 3.günde stochastic -50 nin altında olabilir sonuçta 3 üde sağlandı. yada hepsi aynı günde sağlanmış olabilir. bu hisseleri explorer da taratmak istiyorum.

kairi -1 in altında
stochastic-50 nin altında
cci 14 -90 ın altında
fiyat 10 luk yüksek ağırlıklı hareketli ortalamanın üstünde

diğer bir isteğimde sn uufuk önceki gönderilerinizde birden fazla indikatöre aynı salınımı verdiğinizi gördüm. acaba kairi, cci ve stochastic mom inx. indikatörlerinin tümünü tek indikatörde yani tek bir çizgide toplayabilir misiniz?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.

uufuk
04-02-2017, 19:59
sn uufuk önceki gönderilerinizde birden fazla indikatöre aynı salınımı verdiğinizi gördüm. acaba kairi, cci ve stochastic mom inx. indikatörlerinin tümünü tek indikatörde yani tek bir çizgide toplayabilir misiniz?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.

İndikatorler default degerlerle yazıldı,istersen degiş...
0-100 arası salınım ve ortalaması.........



http://i.hizliresim.com/X9APbR.png (http://hizliresim.com/X9APbR)

uufuk
04-02-2017, 20:44
benim istediğim şu şekilde bir sistem ancak sıraladığım şartların tümünün geçmiş son 3 barlarda sağlanmasını istiyorum içlerinden sadece birisinin değil... yani 1. günde kairi -1, 2. günde fiyat 10luk ortalamanın üstünde 3.günde stochastic -50 nin altında olabilir sonuçta 3 üde sağlandı. yada hepsi aynı günde sağlanmış olabilir. bu hisseleri explorer da taratmak istiyorum.

kairi -1 in altında
stochastic mom inx-50 nin altında
cci 14 -90 ın altında
fiyat 10 luk yüksek ağırlıklı hareketli ortalamanın üstünde


İyi çalışmalar.

explorer istemeyin,mevcutu explorer a siz cevirin...
Yoksa bilgi vermekden çıkar angarya işe dönüşür...
Dört şartın son üç barda oluşmuş olması bu şekilde tesbit edilir...Bir defa oluşsada okey diyoruz..
Son üç barda en az bir kere oluşması amacımıza yeter..


http://i.hizliresim.com/77zDn5.png (http://hizliresim.com/77zDn5)

mhmt.88
04-02-2017, 22:35
İndikatorler default degerlerle yazıldı,istersen degiş...
0-100 arası salınım ve ortalaması.........



http://i.hizliresim.com/X9APbR.png (http://hizliresim.com/X9APbR)


explorer istemeyin,mevcutu explorer a siz cevirin...
Yoksa bilgi vermekden çıkar angarya işe dönüşür...
Dört şartın son üç barda oluşmuş olması bu şekilde tesbit edilir...Bir defa oluşsada okey diyoruz..
Son üç barda en az bir kere oluşması amacımıza yeter..


http://i.hizliresim.com/77zDn5.png (http://hizliresim.com/77zDn5)

çok teşekkür ederim sn.uufuk. kontrolleri yapıp geri dönüş yapacağım.
iyi akşamlar.

boldpilot23
05-02-2017, 00:48
arkadaşlar herkese öncelikle iyi pazarlar dilerim.
EXPLORER a şöyle bir formül yazmak istiyorum..
parabolic sar bollinger orta bandı aşağı kesmiş yada kesmek üzere olsun. aynı zamanda kapanış 5 günlük ortalamayı geçmiş olsun. mümkünmüdür?? haftalık grafikde deneyeceğim eğer olursa

cinan
05-02-2017, 01:21
Explorer e yazmak sizden...



n1:=0.025; n:=n1*10;
mi:=min(min(min(mov(c,55,w),mov(c,89,w)),mov(c,144 ,w)),mov(c,233,w));
ma:=max(max(max(mov(c,55,w),mov(c,89,w)),mov(c,144 ,w)),mov(c,233,w));
ma-mi; (ma-mi)=<n


TEŞEKKÜR EDERİM ELİNİZE AKLINIZA SAGLIK SN. uufuk . BAKALIM DAHA GELİŞTİREBİLECEKMİYİM SİSTEM OLUSTURMA ACISINDAN.

atikurt
05-02-2017, 01:42
selam arkadaşlar.
al sat yapan bu sistemime bir türlü yapamadığım altını yapsam dahi üstteki kısmı yapamadım. bu kırmızı ile çizilmiş çizgiler gibi indikatör yapılamaz mı? biri birine bağlıda bağımsız da çalışabilir. hatta bağımsız çalışması daha esneklik sağlar.
alt kısım için
şunu kullanıyorum.

x0:=Input("per",1,200,21);
x1:=Input("oran",1,200,4);
x2:=(Abs(CMO(C,x0)))/100;
x3:=2/(x1+1);
x4:=If(Cum(1)<=(x0+1),C,(x3*x2*C)+( 1-(x3*x2))*PREV);
x4

üst kısım için bir şey yaratamadım da bulamadım da. elinde olan varsa verebilir mi yada yazabilen. çok teşekkürler.

100588

mhmt.88
06-02-2017, 00:30
sn.uufuk merhaba,

a1:=mov(c,5,w); a2:=KAI(); a3:=CCI(); a4:=STOCHMOMENTUM();
b1:=sum(a1=<c,3)=<-1; b2:=sum(a2=<-1,3)=<-1; b3:=sum(a3=<-90,3)=<-1; b4:=sum(a4=<-50,3)=<-1;
b1+b2+b3+b4=-4

burada macd 26,12 nin bir önceki değerinden küçük olması şartınıda eklemek istiyorum yani yükselişe eğimin başladığına dair bir işaret olması için... triger biraz daha geç dönüyor ancak 26,12 hemen dönüyor... onuda ekleyerek testlerime devam etmek istiyorum. yardımcı olabilir misiniz?

teşekkür ederim şimdiden.

uufuk
06-02-2017, 08:48
sn.uufuk merhaba,

a1:=mov(c,5,w); a2:=KAI(); a3:=CCI(); a4:=STOCHMOMENTUM();
b1:=sum(a1=<c,3)=<-1; b2:=sum(a2=<-1,3)=<-1; b3:=sum(a3=<-90,3)=<-1; b4:=sum(a4=<-50,3)=<-1;
b1+b2+b3+b4=-4

burada macd 26,12 nin bir önceki değerinden küçük olması şartınıda eklemek istiyorum yani yükselişe eğimin başladığına dair bir işaret olması için... triger biraz daha geç dönüyor ancak 26,12 hemen dönüyor... onuda ekleyerek testlerime devam etmek istiyorum. yardımcı olabilir misiniz?

teşekkür ederim şimdiden.

Birşeyler yapmak lazım...
Buyrun örnek verildi...
Mantık açıklandı...
Ekleme,çıkarma,modifiyeler de sizden olmalı..
Tabakda balık bir yere kadar...

mhmt.88
06-02-2017, 13:59
Birşeyler yapmak lazım...
Buyrun örnek verildi...
Mantık açıklandı...
Ekleme,çıkarma,modifiyeler de sizden olmalı..
Tabakda balık bir yere kadar...

a1:=mov(c,5,w); a2:=KAI(); a3:=CCI(); a4:=STOCHMOMENTUM(); a5:=MACD();
b1:=sum(a1=<c,3)=<-1; b2:=sum(a2=<-1,3)=<-1; b3:=sum(a3=<-90,3)=<-1; b4:=sum(a4=<-50,3)=<-1; b5:=(a5<macd,3)=<-1;
b1+b2+b3+b4+b5=-5

yukarıdaki gibi yaptım ancak yazım hatası dedi sn uufuk :notr:

uufuk
06-02-2017, 14:16
a1:=mov(c,5,w); a2:=KAI(); a3:=CCI(); a4:=STOCHMOMENTUM(); a5:=MACD();
b1:=sum(a1=<c,3)=<-1; b2:=sum(a2=<-1,3)=<-1; b3:=sum(a3=<-90,3)=<-1; b4:=sum(a4=<-50,3)=<-1; b5:=(a5<macd,3)=<-1;
b1+b2+b3+b4+b5=-5

yukarıdaki gibi yaptım ancak yazım hatası dedi sn uufuk :notr:

a5:=MACD();----tamam

b5:=(a5<macd(),3)=<-1;----a5 zaten macd()....

ref(macd(),-1) deseydin bir anlamı olurdu... :he:.....:düsün:

.........................
Bazı formulleri grafik üstüne yazılı veriyorumki..
Copy_paste ci olmayasınız ............:yes:

mhmt.88
07-02-2017, 00:17
a5:=MACD();----tamam

b5:=(a5<macd(),3)=<-1;----a5 zaten macd()....

ref(macd(),-1) deseydin bir anlamı olurdu... :he:.....:düsün:

.........................
Bazı formulleri grafik üstüne yazılı veriyorumki..
Copy_paste ci olmayasınız ............:yes:

b5:=sum(a5<ref(macd(),-3))=<-1;

bu şekilde yazdım sn uufuk şimdi burada a5 yani güncel macd önceki 3 barda barda oluşan macd den küçük ise dedik değil mi?

ama resimde işaretlediğim sarı bölgelerde macd 26,12 hala aşağıya doğru bakıyor yani değer bir öncekinden daha büyük ama yine sinyal üretti sistem...

istediğim mavi alanlardaki gibi macd ovalleşip yeni değeri bir önceki değerden sıfıra daha yakın olanlarda sinyal üretmesi :frown:

100702


buda başka bir örnek daha yakından belki anlatamamış olabilirim
sarı işaretli yerlerde değilde mavi işaretli yerde sinyal vermesi lazım kurduğumuz yapıya göre :frown:

100703

teşekkür ederim tekrar.

uufuk
07-02-2017, 07:34
b5:=sum(a5<ref(macd(),-3))=<-1;

bu şekilde yazdım sn uufuk şimdi burada a5 yani güncel macd önceki 3 barda barda oluşan macd den küçük ise dedik değil mi?



Eksik ve yanlış formulasyon...



burada macd 26,12 nin bir önceki değerinden küçük olması şartınıda eklemek istiyorum yani yükselişe eğimin başladığına dair bir işaret olması için.


macd() 0 altı olacak ve son üç barda enaz bir bar düşüş yapacak...

http://i.hizliresim.com/Qvr8mv.png (http://hizliresim.com/Qvr8mv)

sdgs
07-02-2017, 08:46
Merhaba Ufuk hocam

Tüm hisseleri giriş çıkış grafiğini 0 seviyesini baz alarak formül uygulanabilir mi. Matriks para giriş çıkış indikatörü var fakat çalışmıyor anlamadım. An an giren çıkan parayı takip etmek istiyorum. Para girişi artı ise 0 üstüne çıksın, çıkış var ise 0 altına insin. Yardımcı olursanız sevinirim selamlar.

uufuk
07-02-2017, 09:12
Merhaba Uufuk hocam

Tüm hisseleri giriş çıkış grafiğini 0 seviyesini baz alarak formül uygulanabilir mi. Matriks para giriş çıkış indikatörü var fakat çalışmıyor anlamadım. An an giren çıkan parayı takip etmek istiyorum. Para girişi artı ise 0 üstüne çıksın, çıkış var ise 0 altına insin. Yardımcı olursanız sevinirim selamlar.

PGC15([dd/mm/yyyy])
PGC5([dd/mm/yyyy])
PGC8([dd/mm/yyyy])
İndikatorBuldierde tanımı böyle ama bende derinlik lisansı yok, birşeyler göremiyorum....

PGC5([07/01/2017])>0 gibi birşeyler yazılabilinir....
Lisansı olan dostlar denesin, yazsın...

mhmt.88
07-02-2017, 11:58
sn.uufuk yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
b5:=sum(a5>ref(macd(),-1) and macd()<0,3)=<-1;

istediğim şekilde oldu, Allah razı olsun.

sizce nasıl bir alt yapı? adam olma yolunda mı :)

uufuk
07-02-2017, 12:14
sizce nasıl bir alt yapı? adam olma yolunda mı :)

Bu soruya cevap vermem,amacım onay,öneri,telkin ve tavsiye degildir...
Bu iş beni aşar abisi....

torwais
07-02-2017, 22:11
Matrikste yazdigimiz herhangi bir indikatore "0" degerinde cizgi cizdirmek istiyorum, bunu nasil yapabilirim?

Yani 0 ekseni belirgin olsun istiyoru, asagi ve yukari inis cikislari daha net anlamak icin.

Tesekkurler

torwais
07-02-2017, 22:16
Bu soruya cevap vermem,amacım onay,öneri,telkin ve tavsiye degildir...
Bu iş beni aşar abisi....

Ufuk bey, sizden rica etsem asagidaki formul neyi nasil yapiyor yorumunu yapmaniz mumkun mu? bu formul tarafinizdan cok onceleri cevrilmisti. ancak amacim neyi nasil yaptigini yani mantigini anlamak. Acikcasi bu formule twitterda genis takipcisi olan birinde rastladim kendisi adini soylemiyor ve kimseye de vermemis, o kadar degerli midir?
Tesekkurler

per1:=21;
MMA:=Mov(C,per1,E); SMMA:=Mov(MMA,per1,E);
IMPETMMA:=MMA - Ref(MMA,-2); IMPETSMMA:=SMMA - Ref(SMMA,-2);
DIVMA:= Abs(MMA - SMMA); AVERIMPET:= (IMPETMMA+IMPETSMMA)/2;
TDF:=DIVMA*Power(AVERIMPET,3); TDF/HHV(Abs(TDF),per1*3):-0.03:0.03

mystic
07-02-2017, 22:43
Matrikste yazdigimiz herhangi bir indikatore "0" degerinde cizgi cizdirmek istiyorum, bunu nasil yapabilirim?

Yani 0 ekseni belirgin olsun istiyoru, asagi ve yukari inis cikislari daha net anlamak icin.

Tesekkurler

İndikatöre tıklayınca açılan parametre penceresinde alarm seviyeleri kısmını açın..

Orada 2 referans çizmenize olanak var.. Dilediğiniz seviyeyi seçip ayarlayabilirsiniz..

torwais
07-02-2017, 23:15
İndikatöre tıklayınca açılan parametre penceresinde alarm seviyeleri kısmını açın..

Orada 2 referans çizmenize olanak var.. Dilediğiniz seviyeyi seçip ayarlayabilirsiniz..

Tesekkurler ancak kendi yazdigimiz indikatorler icin alarm penceresi yok matrikste. Hazir olanlarda dogru var ancak kendi yazdigimiz indikatorler icin sormustum.

mystic
07-02-2017, 23:22
Tesekkurler ancak kendi yazdigimiz indikatorler icin alarm penceresi yok matrikste. Hazir olanlarda dogru var ancak kendi yazdigimiz indikatorler icin sormustum.

O daha kolay..

2 yolu var :

1. kod yazdığınız ekranın üstünde ki pencerenin solunda genel tabı vardır.. Genel tabının üstünde alarm seviyeleri var..

Sola yatık tablar..

2. yol :

indikatörü yazıp bitirin arkasına örneğin :

;100;0;-100;200;-200 ekleyin ..

Son eklediğiniz kod parçası bütün rakamlara düz çizgi atar ..

Mesela indikatörünüz Rsi(14) olsun.. Şöyle bir indikatör yazın :

Rsi(14);30;70

torwais
08-02-2017, 05:39
O daha kolay..

2 yolu var :

1. kod yazdığınız ekranın üstünde ki pencerenin solunda genel tabı vardır.. Genel tabının üstünde alarm seviyeleri var..

Sola yatık tablar..

2. yol :

indikatörü yazıp bitirin arkasına örneğin :

;100;0;-100;200;-200 ekleyin ..

Son eklediğiniz kod parçası bütün rakamlara düz çizgi atar ..

Mesela indikatörünüz Rsi(14) olsun.. Şöyle bir indikatör yazın :

Rsi(14);30;70

Ustad harikasiniz, cok tesekkurler.
Simdi buna bir kademe daha ilertsek ve bu kendi yazdigimiz indikatorleri matriks system testera nasil koyabilcegimizi sorsam?
indikatorler gurubunda cikmyorlar? bir yolu var midir?

torwais
08-02-2017, 07:25
O daha kolay..

2 yolu var :

1. kod yazdığınız ekranın üstünde ki pencerenin solunda genel tabı vardır.. Genel tabının üstünde alarm seviyeleri var..

Sola yatık tablar..

2. yol :

indikatörü yazıp bitirin arkasına örneğin :

;100;0;-100;200;-200 ekleyin ..

Son eklediğiniz kod parçası bütün rakamlara düz çizgi atar ..

Mesela indikatörünüz Rsi(14) olsun.. Şöyle bir indikatör yazın :

Rsi(14);30;70

Ustad, musadenle kendime kocaman bir yuhhhh demek istiyorum, nasil gormedim o koca koca sekmeleri orda vallahi aciklyamiyorum :)
Bakmakla gormek arasindaki fark bu olsa gerek.
Yardimlariniz icin tekrar tesekkurler.

uufuk
08-02-2017, 08:34
Uufuk bey, sizden rica etsem asagidaki formul neyi nasil yapiyor yorumunu yapmaniz mumkun mu? bu formul tarafinizdan cok onceleri cevrilmisti. ancak amacim neyi nasil yaptigini yani mantigini anlamak. Acikcasi bu formule twitterda genis takipcisi olan birinde rastladim kendisi adini soylemiyor ve kimseye de vermemis, o kadar degerli midir?
Tesekkurler

per1:=21;
MMA:=Mov(C,per1,E); SMMA:=Mov(MMA,per1,E);
IMPETMMA:=MMA - Ref(MMA,-2); IMPETSMMA:=SMMA - Ref(SMMA,-2);
DIVMA:= Abs(MMA - SMMA); AVERIMPET:= (IMPETMMA+IMPETSMMA)/2;
TDF:=DIVMA*Power(AVERIMPET,3); TDF/HHV(Abs(TDF),per1*3):-0.03:0.03

Trend yön ve gücünü gösterir...
-0.03 __ 0.03 arası yatay kabul edilir...
1 yukarı,-1 aşagı trend arası salınır..


http://trader-online.tk/MSZ/e-w-Trend_Direction_Force_Index.html

matrak
08-02-2017, 13:51
Ufuk bey, sizden rica etsem asagidaki formul neyi nasil yapiyor yorumunu yapmaniz mumkun mu? bu formul tarafinizdan cok onceleri cevrilmisti. ancak amacim neyi nasil yaptigini yani mantigini anlamak. Acikcasi bu formule twitterda genis takipcisi olan birinde rastladim kendisi adini soylemiyor ve kimseye de vermemis, o kadar degerli midir?
Tesekkurler

per1:=21;
MMA:=Mov(C,per1,E); SMMA:=Mov(MMA,per1,E);
IMPETMMA:=MMA - Ref(MMA,-2); IMPETSMMA:=SMMA - Ref(SMMA,-2);
DIVMA:= Abs(MMA - SMMA); AVERIMPET:= (IMPETMMA+IMPETSMMA)/2;
TDF:=DIVMA*Power(AVERIMPET,3); TDF/HHV(Abs(TDF),per1*3):-0.03:0.03

twiitiierda ki kim kullanıyor bunu?

torwais
08-02-2017, 18:52
twiitiierda ki kim kullanıyor bunu?

guzel bir abimiz kullaniyor ama tam olarak aynisi diyemem cunku formulunu gormedim.
ama grafikler %95 ayni vermis.

mesuteryilmaz
09-02-2017, 13:18
selamlar,
matriks'te bir sembolü periyodu tick olarak seçerek grafiği açtığımızda ayarladığımız tik sayısına göre grafik yeni barı oluşturmaya başlıyor.
Soru: yeni barın açılmasına kalan tick sayısını görebileceğim bir indikatör yazılabilir mi? Örneğin;
....................
Tick:230
Kalan Tick:56
....................
gibi bir formatta grafik ekranında görebilirmiyiz?

uufuk
09-02-2017, 13:43
selamlar,
matriks'te bir sembolü periyodu tick olarak seçerek grafiği açtığımızda ayarladığımız tik sayısına göre grafik yeni barı oluşturmaya başlıyor.
Soru: yeni barın açılmasına kalan tick sayısını görebileceğim bir indikatör yazılabilir mi? Örneğin;
....................
Tick:230
Kalan Tick:56
....................
gibi bir formatta grafik ekranında görebilirmiyiz?

Tık grafik birikmez,aç kapa, gün sonu(başı) sıfırlanır...
Kalıcı olsaydı ugraşmaya deger ,fikir yürütülür çözüm üretilebilirdi...

torwais
09-02-2017, 17:55
Ustad harikasiniz, cok tesekkurler.
Simdi buna bir kademe daha ilertsek ve bu kendi yazdigimiz indikatorleri matriks system testera nasil koyabilcegimizi sorsam?
indikatorler gurubunda cikmyorlar? bir yolu var midir?

Tekrar sormak istiyorum, kendi olusturdugumuz indikatorleri KHN explorer da yada system tester da nasil kullanabilirz? mevcut listelerde gorunmuyorlar.

tesekkurler

mesuteryilmaz
09-02-2017, 18:25
Tik grafiğin gün sonu sıfırlandığını biliyorum. Bana sadece gün içi hareketler için lazımdı.
Acaba çok zahmetli ve zaman alıcı bir iş midir? En azından bir fikir alabilmek isterdim.

uufuk
09-02-2017, 20:04
Tik grafiğin gün sonu sıfırlandığını biliyorum. Bana sadece gün içi hareketler için lazımdı.
Acaba çok zahmetli ve zaman alıcı bir iş midir? En azından bir fikir alabilmek isterdim.

1dk üzerinden örnekleyilim..
1dk yardımcı ilave grafik ve takip etdigimiz 1*50 dk grafigimiz..
1dk üzerindeki indikatorümüz 1*50dk barın kapanmasına kaç dk(bar) kaldıgını gösterir..
İlk aklıma gelen fikir bu....
Geliştirebilirsin....

49-BarsSince((cum(1)/50)=int(cum(1)/50))


http://i.hizliresim.com/m4vDLR.png (http://hizliresim.com/m4vDLR)

uufuk
09-02-2017, 20:09
Tekrar sormak istiyorum, kendi olusturdugumuz indikatorleri KHN explorer da yada system tester da nasil kullanabilirz? mevcut listelerde gorunmuyorlar.

tesekkurler

kendi olusturdugumuz indikatorleri indikator gurubunda
explorerler explorer gurubunda
systemler system gurubunda görünür....

torwais
09-02-2017, 20:59
kendi olusturdugumuz indikatorleri indikator gurubunda
explorerler explorer gurubunda
systemler system gurubunda görünür....

Hocam,

torwais e anlatir gibi:he: yazmissiniz ama benim demek istedigim farkli,
Mesele Indikator grubunda FI diye bir indikator olusturdum, Bu indikatore gore system testerde simulasyon yapmak istiyorum ancak system tester da yeni sistem yazacagim zaman indikatorler listesinde benim FI gorunmuyor. Bunu nasil cozerim acaba?

Emegine ve sabrina saglik :)

uufuk
09-02-2017, 21:21
Hocam,

torwais e anlatir gibi:he: yazmissiniz ama benim demek istedigim farkli,
Mesele Indikator grubunda FI diye bir indikator olusturdum, Bu indikatore gore system testerde simulasyon yapmak istiyorum ancak system tester da yeni sistem yazacagim zaman indikatorler listesinde benim FI gorunmuyor. Bunu nasil cozerim acaba?

Emegine ve sabrina saglik :)


http://i.hizliresim.com/jXlOLL.png (http://hizliresim.com/jXlOLL)

arabiata
09-02-2017, 21:31
Merhabalar,
Matriks'te yapilabilir mi bilmiyorum ancak sembol builder'da olabilir diye de dusunuyorum, benden daha tecrubeli sizlere sormak istedim, sorum su, pamuk fiyatlarini tl cinsinden grafikte bakmanin bir yolu var mi? Mesela xauusd dedigimizde ons, sgld dedigimizde tl bazli gram altin ciktigi gibi, coton dedigimizde libre fiyati fakat dolar ile carpilmamis hali geliyor. Fikrinizi almak istedim, pesinen tesekkur ederim.

uufuk
09-02-2017, 21:58
Merhabalar,
Matriks'te yapilabilir mi bilmiyorum ancak sembol builder'da olabilir diye de dusunuyorum, benden daha tecrubeli sizlere sormak istedim, sorum su, pamuk fiyatlarini tl cinsinden grafikte bakmanin bir yolu var mi? Mesela xauusd dedigimizde ons, sgld dedigimizde tl bazli gram altin ciktigi gibi, coton dedigimizde libre fiyati fakat dolar ile carpilmamis hali geliyor. Fikrinizi almak istedim, pesinen tesekkur ederim.

http://i.hizliresim.com/Qvb3kA.png (http://hizliresim.com/Qvb3kA)

arabiata
09-02-2017, 22:09
http://i.hizliresim.com/Qvb3kA.png (http://hizliresim.com/Qvb3kA)

Cok tesekkur ederim ilginize, son bir sorum olacak, bu sembolu yarattik sayenize, peki susd*coton degerini 2 ile carpmak mumkun mu? Yani grafikte cikan deger susd*coton*2 gibi ? olabilir mi acaba?

uufuk
10-02-2017, 18:01
Cok tesekkur ederim ilginize, son bir sorum olacak, bu sembolu yarattik sayenize, peki susd*coton degerini 2 ile carpmak mumkun mu? Yani grafikte cikan deger susd*coton*2 gibi ? olabilir mi acaba?

Denemek çokmu zor dostum?

viobdelisi
10-02-2017, 19:50
uufuk hocam formasyonlara uygun hisselerin bulunabilmesi formülize edilebilir mi?örneğin üçgen formasyonunu yapan hisseleri bulma gibi.çok aptalca olduysa özür..

uufuk
10-02-2017, 20:02
uufuk hocam formasyonlara uygun hisselerin bulunabilmesi formülize edilebilir mi?örneğin üçgen formasyonunu yapan hisseleri bulma gibi.çok aptalca olduysa özür..

Formasyonu tam tarif edebilirsen,formule dökebilirsin....
Problemi anlamak, çözmenin yarısıdır derdi hocalarımız..
Problemi tam tarif de, çözümün yarısıdır...
Matriksde hazır bir uygulamada var...


http://i.hizliresim.com/m4Qr6Z.png (http://hizliresim.com/m4Qr6Z)

tıkla resmi gör....

viobdelisi
10-02-2017, 21:10
Uufuk hocam yükselen üçgen veya takoz formasyonlarini yapan veya formasyonlarin oluşum aşamasında olan hisseleri tarayarak bulabilecegimiz şekilde formülize edebilir mi?. Bendeki sadece düşünce. Tesekkurler.

uufuk
10-02-2017, 21:17
Uufuk hocam yükselen üçgen veya takoz formasyonlarini yapan veya formasyonlarin oluşum aşamasında olan hisseleri tarayarak bulabilecegimiz şekilde formülize edebilir mi?. Bendeki sadece düşünce. Tesekkurler.

:yes:.........:he:..........:düsün:


Formasyonu tam tarif edebilirsen,formule dökebilirsin....
Problemi anlamak, çözmenin yarısıdır derdi hocalarımız..
Problemi tam tarif de, çözümün yarısıdır...
Matriksde hazır bir uygulamada var...


http://i.hizliresim.com/m4Qr6Z.png (http://hizliresim.com/m4Qr6Z)

tıkla resmi gör....

mhmt.88
10-02-2017, 23:43
a1:=mov(c,5,w); a2:=KAI(); a3:=CCI(); a4:=STOCHMOMENTUM();
b1:=sum(a1=<c,3)=<-1; b2:=sum(a2=<-1,3)=<-1; b3:=sum(a3=<-90,3)=<-1; b4:=sum(a4=<-50,3)=<-1;
b1+b2+b3+b4=-4

Yukarıdaki indikatoru explorer yapmak istiyorum ancak biraz yardım gerekli :(

Sn. uufuk ve diğer arkadaşlar bir el atsak ...

mesuteryilmaz
11-02-2017, 00:15
Tamamdır. İndikatör olarak data penceresi üzerine "çizgi yok" seçeneği ile yazınca sadece değeri görülüyor.
Tam istediğim tick data için de olur sanırım. Tik data gün sonu uçtuğu için pazartesi günü içi bakacağım. Teşekkürler.

1dk üzerinden örnekleyilim..
1dk yardımcı ilave grafik ve takip etdigimiz 1*50 dk grafigimiz..
1dk üzerindeki indikatorümüz 1*50dk barın kapanmasına kaç dk(bar) kaldıgını gösterir..
İlk aklıma gelen fikir bu....
Geliştirebilirsin....

49-BarsSince((cum(1)/50)=int(cum(1)/50))


http://i.hizliresim.com/m4vDLR.png (http://hizliresim.com/m4vDLR)

Adviser®
11-02-2017, 09:50
Merhaba arkadaslar,
basit bir al sat formulu yapıcam basaramadım.
Soyleki,
Her AL ve SAT islemi birbirini karsılasın aynı deger sonrakı barda tekrar al vermesin...
ama yapmak istedigim sey su...ornekle acıklayayım size...

birden cok al pozu acabilecek ama her al pozu farklı degerlere tekabul edecek...
or:
AL-1a ile alınan pozu mutlaka SAT-1a YADA STP-1a(STOPLOSS)

MESELA;
AL-1a icin ornek bir deger vereyim;

AL-1a= 9>PDI(14) <10 OLSUN MESELA... ama bir poz acacak sonraki barda aynı bile olsa acmayacak...mutlaka SAT-1a yada STP-1a de bunu kapatsın.

AL-2a= 6>PDI(14) <8 OLSUN MESELA ... aynı yukardaki gibi tek poz acacak sonraki barlarda aynı olsada acmayacak. SAT-2a YADA STP-2a DE pozu kapatacak...

AL-3a= 3 >PDI(14) <5 arasında son al olsun aynı sartlarda bir kez acacak....

gelelim SAT POZLARA;

AL-1a ile satılan her pozu SAT-1a gerceklesene kadar satmayacak...

SAT-1a= CROSS(40,PDI(14))

SAT-2a= CROSS(40,PDI(14))

SAT-3a= CROSS(40,PDI(14))

PORTFOYU BOSALTICAK...

gelelim stopploss STP-1a ,STP-2a,STP-3a...

Stoploss da aslında bir nevi negatif uyumsuzluk kontrolu yaptırmak istiyorum... kısaca..

trend baslamadı dıye dusunuyoruz dolayısıyla fiyat al veridigi seviylerin altına geldigini dusunelim yani hafif duzeltip tekrar AL-2a AL-2b AL-2c fiyatları karsılastıracak burada iste eger AL2a nın fiyatı AL1a nın fiyatından dusuk ise o zman da sunu yapacak;

STP1 = CROSS (PDI(14),MDI(14)) yani tepkiye cıktıgında pozu kapatacak...

STP2 = CROSS (PDI(14),MDI(14)) yani tepkiye cıktıgında pozu kapatacak

STP2 = CROSS (PDI(14),MDI(14)) yani tepkiye cıktıgında pozu kapatacak...

ayrıntılarında eksiklikler olabilir ama ana anlaatmak istedigim bu sekilde yardımlarınızı bekliyorum...

mhmt.88
11-02-2017, 13:40
a1:=mov(c,5,w); a2:=KAI(); a3:=CCI(); a4:=STOCHMOMENTUM();
b1:=sum(a1=<c,3)=<-1; b2:=sum(a2=<-1,3)=<-1; b3:=sum(a3=<-90,3)=<-1; b4:=sum(a4=<-50,3)=<-1;
b1+b2+b3+b4=-4

Yukarıdaki indikatoru explorer yapmak istiyorum ancak biraz yardım gerekli :(

Sn. uufuk ve diğer arkadaşlar bir el atsak ...

explorer a girip > yeni sistem > kolonları boş bırakıp filtre kısmına yapıştırdım kaydettim caliştırdım ancak hiç sonuç bulamadı :(

nerede hata yaptım acaba?

termin
11-02-2017, 23:25
Arkadaşlar selamlar; küçük bir yardıma ihtiyacım var. Son 50 barda gün içinde yani bir barda kapanış fiyatı ile gün içi en düşük veya en yüksek gördüğü fiyat arasında yüzde 5 ve daha fazla olan hisselerin formülünü yazamadım.Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

uufuk
12-02-2017, 08:59
Arkadaşlar selamlar; küçük bir yardıma ihtiyacım var. Son 50 barda gün içinde yani bir barda kapanış fiyatı ile gün içi en düşük veya en yüksek gördüğü fiyat arasında yüzde 5 ve daha fazla olan hisselerin formülünü yazamadım.Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.






Problemi anlamak, çözmenin yarısıdır derdi hocalarımız..
Problemi tam tarif de, çözümün yarısıdır...





Derdini anlatamayan derman bulmazmış....

termin
12-02-2017, 23:58
Derdini anlatamayan derman bulmazmış....

eyvallah, hocalar doğru demiş bende sizin önerinize uyuyorum ve tam olarak ne anlatmak istediğimi ifade edeyim. Benim derdim son 50 bar içinde tarama yapsın istiyorum formül. Yapılan bu tarama da ise tüm barlara tek tek baksın formül ve bu barlarda arayacağı şey ise. Hissenin gün içinde yada o barda en düşük gördüğü fiyat ile kapanış fiyatı arasında en az yüzde 5 fark olsun veya bunun tam tersi, yani en yüksek gördüğü fiyat ile kapanış fiyatı arasında yüzde 5 ve daha fazla fark olanları bulsun.

Umarım anlatabilmişimdir.

mystic
13-02-2017, 00:10
eyvallah, hocalar doğru demiş bende sizin önerinize uyuyorum ve tam olarak ne anlatmak istediğimi ifade edeyim. Benim derdim son 50 bar içinde tarama yapsın istiyorum formül. Yapılan bu tarama da ise tüm barlara tek tek baksın formül ve bu barlarda arayacağı şey ise. Hissenin gün içinde yada o barda en düşük gördüğü fiyat ile kapanış fiyatı arasında en az yüzde 5 fark olsun veya bunun tam tersi, yani en yüksek gördüğü fiyat ile kapanış fiyatı arasında yüzde 5 ve daha fazla fark olanları bulsun.

Umarım anlatabilmişimdir.

cola: close

colb: low

colc: high

filtre : c/l>=1.05 or h/c>=1.05

Günsonu kontrol etmeniz için..

Son 50 bar için Ufuk hocamın verdiği örneklere bakarak geliştirebilirsiniz :he:

atikurt
13-02-2017, 01:04
selam arkadaşlar. yardım istiyoruz sürekli ama bu kodlama dilini öğrenmekte sıkıntı yaşıyorum. bir sözelci olarak fikir yürütmek rahat benim için ama bunu kodlama diline dökmek çok zor.

daha önce burada paylaşılan

al
perc:=0.7; Z:=Zig(c,perc, % );
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
pc:=100*(c-last)/ last;
Cross(pc,perc)

sat
perc:=0.7; Z:=Zig(c,perc, % );
last:=ValueWhen(1, ( Z > Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) < Ref(Z,-2) ) OR ( Z < Ref(Z,-1) AND Ref(Z,-1) > Ref(Z,-2) ), Ref(Z,-1));
pc:=100*(c-last)/ last;
Cross(-pc,perc)

formülüne şöyle bir ekleme yapıla bilinir mi?

al veya sat sinyali geldikten sonra hisse geri döndü ve system tester de stop kısmında zararı durdur kısmına %1 girdik diyelim ve stop olduk. ekranda stop yandı
işte bu stop ile tekrar açığa satış veya alış işlemi eklenemez mi.

yani al geldi aldık ve hisse stop oldu o stopla açığa satış işlemi yapsın
sat geldi açığa sattık stop olduk stop noktasından al işlemi yapsın. çok teşekkürler. yardım ederseniz çok sevinirim. çok teşekkürler.

uufuk
13-02-2017, 10:47
formülüne şöyle bir ekleme yapıla bilinir mi?

al veya sat sinyali geldikten sonra hisse geri döndü ve system tester de stop kısmında zararı durdur kısmına %1 girdik diyelim ve stop olduk. ekranda stop yandı
işte bu stop ile tekrar açığa satış veya alış işlemi eklenemez mi.

yani al geldi aldık ve hisse stop oldu o stopla açığa satış işlemi yapsın
sat geldi açığa sattık stop olduk stop noktasından al işlemi yapsın. çok teşekkürler. yardım ederseniz çok sevinirim. çok teşekkürler.

system tester de stop kısmında zararı durdur sadece stop yapar reverse yapmaz....
Stoplossu formulle yapman lazım...

mhmt.88
13-02-2017, 11:29
a1:=mov(c,5,w); a2:=KAI(); a3:=CCI(); a4:=STOCHMOMENTUM();
b1:=sum(a1=<c,3)=<-1; b2:=sum(a2=<-1,3)=<-1; b3:=sum(a3=<-90,3)=<-1; b4:=sum(a4=<-50,3)=<-1;
b1+b2+b3+b4=-4

Yukarıdaki indikatoru explorer yapmak istiyorum ancak biraz yardım gerekli :(

Sn. uufuk ve diğer arkadaşlar bir el atsak ...

sesimi duyan var mı :notr:

uufuk
13-02-2017, 11:39
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/93/78/3d/93783db1d89f19558ebd00238b69b58a.jpg101208

atikurt
13-02-2017, 11:43
system tester de stop kısmında zararı durdur sadece stop yapar reverse yapmaz....
Stoplossu formulle yapman lazım...

evet önemli olan stop ile işleme devam etmek. dediğinizi anladım . ama bu formüle stop eklemek nasıl mümkün olacak. bu stop seviyesi de % yüzde olmalı. beceremedim.

uufuk
13-02-2017, 11:45
evet önemli olan stop ile işleme devam etmek. dediğinizi anladım . ama bu formüle stop eklemek nasıl mümkün olacak. bu stop seviyesi de % yüzde olmalı. beceremedim.

101212


Tutcan oltayı....

mhmt.88
13-02-2017, 12:03
anlıyorum sizi sn.uufuk bizim için uğraşıyorsunuz ancak ben filtre kısmına aynen yapıştırdım calışmadı demekki kolon kolon yazıcam dedim kolonlara yazdım ayrı ayrı filtreyede b1+b2+b3+b4=-4 yazdım ama yine sonuç çıkmadı...

en azından bir indikatör için yol gösterirseniz ben gerisini halledebilirim...

şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için....

atikurt
13-02-2017, 12:12
101212


Tutcan oltayı....

abi bizim iğne ucu yok sadece fikir var ipi atmışız suya bekliyoruz. tşk. iyi ki varsınız.

uufuk
13-02-2017, 13:34
abi bizim iğne ucu yok sadece fikir var ipi atmışız suya bekliyoruz. tşk. iyi ki varsınız.


Resmi yeni pencerede aç


http://i.hizliresim.com/WgB7O8.png (http://hizliresim.com/WgB7O8)
http://i.hizliresim.com/WgB7O8.png (http://hizliresim.com/WgB7O8)

sakizagaci
13-02-2017, 13:40
Merhaba. Finnect Active Chart kullanan var mıdır? Datalarında hata var. Şöyleki;
Arçelik hissesinde finnet ile bakarken fiyatların kanal dışına çıktığını görüp bekleyeyim dedim.
Bugün finnet uygulamam çalışmayınca investing.com ile bakayım dedim, fiyatlar kanal içerisinde kalıyor.
Finnetin 11.02.2016 verilerinde yanlışlık olduğunu gördüm.

Finnet cevabında haklı, zaten yarım yamalak teknik analiz yapmaya çalışırken kafamı kurcaladı.

EDİT: finnetten aldığım cevap; çok hızlı bir şekilde dönüş yaptılar.
1 Nisan 2016 temettü ödemesi gerçekleşmiştir. Temettü ödemesi nedeniyle hisse fiyatı Active Chart da görmüş olduğunuz şekilde düzeltilmiştir.

101220101221

atikurt
13-02-2017, 15:06
Resmi yeni pencerede aç


http://i.hizliresim.com/WgB7O8.png (http://hizliresim.com/WgB7O8)
http://i.hizliresim.com/WgB7O8.png (http://hizliresim.com/WgB7O8)

çok çok teşekkürler abi. işteyim eve gidince bakayım .

uufuk
13-02-2017, 18:24
çok çok teşekkürler abi. işteyim eve gidince bakayım .



http://i.hizliresim.com/WgBpNm.png

mhmt.88
13-02-2017, 19:51
Uufuk abi beni unutma lütfen :(

uufuk
13-02-2017, 23:09
Uufuk abi beni unutma lütfen :(


https://www.youtube.com/watch?v=1RfiJrzth8g

mhmt.88
13-02-2017, 23:32
https://www.youtube.com/watch?v=1RfiJrzth8g

yani ? :notr:

uufuk
13-02-2017, 23:41
yani ? :notr:

Bu deyişin sözleri, altında altın degerinde....

mystic
13-02-2017, 23:46
Bu deyişin sözleri, altında altın degerinde....

Dinlemeye bile üşenenler olursa diye biricik hocam :he:

-------------------------------
Gel Ey Gönül Mülk Edinme Bu Dehri


Malatya-İbrahim Emici-TRT Ankara


Gel Ey Gönül Mülk Edinme Bu Dehri
Eli Göçmüş Hüsni İnsana Dönersin (Ömrüm Ömrüm)
Bal Deyi Sunarlar Akıbet Zehri
Tacı Tahtı Bimekana Dönersin (Ömrüm Ömrüm Ömrüm Kibarım)
Tacı Tahtı Bimekana Dönersin (Gönül Gönül Divane Gönül)

Verme Yine Peyi Nefsin Eline
Salmaz Seni Hakkın Doğru Yoluna (Ömrüm Ömrüm)
Ecel Yeli Değer Ömrüm Bağına
Pençe Vurmuş Aşiyana Dönersin (Ömrüm Ömrüm Ömrüm Kibarım)
Pençe Vurmuş Aşiyana Dönersin (Gönül Gönül Divane Gönül)

Bu Felek Oncasın Eyledi Berbat
Hiç Gelip Geçenden Almadım İrşat (Ömrüm Ömrüm)
Neyidi Cihana Gelmekte Murat
Esiri Der Lamekana Dönersin (Ömrüm Ömrüm Ömrüm Kibarım)
Esiri Der Lamekana Dönersin (Gönül Gönül Divane Gönül)

Overall
14-02-2017, 08:05
UUFUK Hocam öncelikle kolay gelsin
saat 10:00dan başlayarak her 5 mumda bir bana düşük yüksek çizsin istedim ancak zaman giremediğim için sürekli hareketli bir indikatör oldu bunu otomatik 5 mum da bir kendi refresh edecek şekilde yazma imkanımız/imkanınız olur mu

LastValue(valuewhen(1.,H,HHV(H,5)));
LastValue(valuewhen(1.,L,LLV(L,5)))

uufuk
14-02-2017, 12:56
UUFUK Hocam öncelikle kolay gelsin
saat 10:00dan başlayarak her 5 mumda bir bana düşük yüksek çizsin istedim ancak zaman giremediğim için sürekli hareketli bir indikatör oldu bunu otomatik 5 mum da bir kendi refresh edecek şekilde yazma imkanımız/imkanınız olur mu


http://i.hizliresim.com/r6WlB7.png (http://hizliresim.com/r6WlB7)

http://i.hizliresim.com/r6WlB7.png

Overall
14-02-2017, 23:50
http://i.hizliresim.com/r6WlB7.png (http://hizliresim.com/r6WlB7)

http://i.hizliresim.com/r6WlB7.png

teşekkür ederim üstad eline emeğine sağlık

mhmt.88
16-02-2017, 20:03
explorer a girip > yeni sistem > kolonları boş bırakıp filtre kısmına yapıştırdım kaydettim caliştırdım ancak hiç sonuç bulamadı :(

nerede hata yaptım acaba?

sonuç bulamama nedenim o an için sinyal olmamasıymış... kafayı sıyaracak kadar ugrasınca işte böyle ufak seyleri düşünemez oluyor insan...

neyseki çalıştırdım.

ileride tekrar görüşmek üzere...

başta sn uufuk olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler.

mhmt.88
16-02-2017, 23:32
Factor:=Input("Factor",1.00,10.00,3.00);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,10);
Up:=(H+L+C)/3+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=(H+L+C)/3-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV(Dn,13),C ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
ST:=If(Td=1,Dnx,If(Td=-1,Upx,PREV));
ST

arkadaşlar türkçe meali nedir acaba? supertrend olarak buldum denedim ancak tam olarak ne yapıyor onu anlamak istiyorum mümkünse...

teşekkür ederim şimdiden..

AKILLI ADAM
17-02-2017, 03:57
Factor:=Input("Factor",1.00,10.00,3.00);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,10);
Up:=(H+L+C)/3+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=(H+L+C)/3-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV(Dn,13),C ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
ST:=If(Td=1,Dnx,If(Td=-1,Upx,PREV));
ST

arkadaşlar türkçe meali nedir acaba? supertrend olarak buldum denedim ancak tam olarak ne yapıyor onu anlamak istiyorum mümkünse...

teşekkür ederim şimdiden..

Hiç bir işe yaramaz. Sadece grafiğin üzerine attığı çizginin altına attığında piyasa düşerse trend çalışmış, üstüne de giderse tam tersine piyasanın yükseleceğini bilmiş dersin. Doğrusu son dönemde en çok kazandıracağı iddia edilecek algoritmik formülü de önüne getirip koysalar hepsi çöp oldu.

uufuk
17-02-2017, 06:52
arkadaşlar türkçe meali nedir acaba? supertrend olarak buldum denedim ancak tam olarak ne yapıyor onu anlamak istiyorum mümkünse...

teşekkür ederim şimdiden..

Bu şekilde,hemen soru sorarak ilerleyemezsin....
Formulu satır satır incele,her degişkeni (Up_Dn_Td_Dnx_Upx_ST) tek tek çizdir incele,gözle,degişdir yorumla....
Masrafı yok....
Kullanılmayan her uzuv fonksiyon kaybına ugrar,beyin Jimlastigi yap,dost tavsiyesidir...

102031

MANEVİYAT
17-02-2017, 17:50
Sayın Ufuk bey
Foreks kullanıcısıyım ve indikatörler arasında olmayan

EASE OF MOVEMENT için
EMV = [(HI + LO)/2 - (HI.1 - LO.1)/2] / [VOL/(HI - LO)] where VOLADJ = VOLUME / VOLDIVISOR

Indıcator Builder yazabilmem için yardımlarınızı rica edebilirmiyim,teşekkürler

Saygılarımla,

MANEVİYAT
17-02-2017, 18:14
Sayın Ufuk bey
Foreks kullanıcısıyım ve indikatörler arasında olmayan

EASE OF MOVEMENT için
EMV = [(HI + LO)/2 - (HI.1 - LO.1)/2] / [VOL/(HI - LO)] where VOLADJ = VOLUME / VOLDIVISOR

Indıcator Builder yazabilmem için yardımlarınızı rica edebilirmiyim,teşekkürler

Saygılarımla,


Distance Moved = ((H + L)/2 - (Prior H + Prior L)/2)

Box Ratio = ((V/100,000,000)/(H - L))

1-Period EMV = ((H + L)/2 - (Prior H + Prior L)/2) / ((V/100,000,000)/(H - L))

14-Period Ease of Movement = 14-Period simple moving average of 1-period EMV

MANEVİYAT
17-02-2017, 18:50
EASE OF MOVEMENT için yardımcı olabilecek kimse varmı ?