PDA

View Full Version : Matriks Formülleri



Pages : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

deadhunters
22-07-2010, 21:31
Bear Bull abiye ilgi sürüyor; herkes sistem peşinde.. Benim sormak istediğim X30YVADE ürününde Nisan-Tem arasında +25-28.000 civarı puan (trade sayısı:80-100) ile ben en az 4-5 tane basit formüllü sistem üretebilirim. Bu sıradan, düşük bir peroformans mıdır, yoksa bunun 2-3 katı da mümkün mü? Tabi sürdürülebilir olmak kaydıyla..

deadhunters
22-07-2010, 21:32
Diğer sorun ve asıl önemlisi de bir çok sistemin insan faktörünü gözardı etmek zorunda olduğu için kağıt üzerinde mükemmel ama realitede ise nerdeyse hayali bir para kazanma aracı olduklarına inanmaya başladım..Yoksa basit hareketli ortalamalarla (hiç de komplex olmayan formüllerle) çok yüksek getiriler elde edilebiliyor. Benim merak ettiğim bir kaç sayfa önce sistemini test ettiğiniz kişinin formülü gibiyse zaten direk iflastasınınz. O kadar zaman harcayıp ekrana almanız büyük alicenaplık gerçekten Bear Dostum!

deadhunters
22-07-2010, 21:35
Siz sistem üretin ama ASIL kendi ürettiğiniz sistemle savaşabilecek çelik bir iradeye sahip olmaya çalışın. O da tamamen mümkün değil, dolayısıyla çok hayale kapılmayın bu bakımdan..

skinnypuppy
29-07-2010, 20:53
Diğer sorun ve asıl önemlisi de bir çok sistemin insan faktörünü gözardı etmek zorunda olduğu için kağıt üzerinde mükemmel ama realitede ise nerdeyse hayali bir para kazanma aracı olduklarına inanmaya başladım..Yoksa basit hareketli ortalamalarla (hiç de komplex olmayan formüllerle) çok yüksek getiriler elde edilebiliyor. Benim merak ettiğim bir kaç sayfa önce sistemini test ettiğiniz kişinin formülü gibiyse zaten direk iflastasınınz. O kadar zaman harcayıp ekrana almanız büyük alicenaplık gerçekten Bear Dostum!

basit hareketli ortalamalar yatayda cok carpiliyor ama?

Bear_Bull
29-07-2010, 21:08
Hazır ben yazmaya ara vermişken bir kaç tanesini örnekli olarak
systester sonucu ve grafik gösterimli alsaydık.

Başlığı takip eden arkadaşlar faydalanabilirdi.

4 ayda 25000-28000 arası işlem karı sağlayan sistem güzeldir tabi neden güzel olmasın
kullanılan ana parayı kaça katlar.

ama para yönetimi olmaz ise arka arkaya gelebilecek zararlı işlemler tüm karları ve ana parayıda götürebilir.

sürdürülebilir olmak kaydı ile % 51 kar % 49 zarar yazacak bir sistem bile uzun vadede banka faizinden alacağınız miktarların kat kat fazlası getiri sağlar buda yeterlidir.

Ama bu rakamlar kimseye yetmediği için (2 günde zengin olma hayali) bir çok yatırımcıyı sıfırlayacak derece zararlara uğratır.

Kendinize,
günlük, haftalık, aylık ve yıllık kar hedefleri koyun uçuk rakamlar olmasın ve uygulamaya çalışın göreceksinizki hedeflerinizin üzerinde kar edebilmek bile mümkün olacaktır.


Bear Bull abiye ilgi sürüyor; herkes sistem peşinde.. Benim sormak istediğim X30YVADE ürününde Nisan-Tem arasında +25-28.000 civarı puan (trade sayısı:80-100) ile ben en az 4-5 tane basit formüllü sistem üretebilirim. Bu sıradan, düşük bir peroformans mıdır, yoksa bunun 2-3 katı da mümkün mü? Tabi sürdürülebilir olmak kaydıyla..


yatay piyasada trend sistemleri, trendde ise kısa vadeli sistemler çuvallar,

Sorun o an piyasanın ne yönde olduğunu bilmek ve ona göre pozisyonda oturabilmek, nasıl becerilebiliyorsa artık. :) ben beceremiyor günlük takılıp geceye poz.suz kalıyorum.



Diğer sorun ve asıl önemlisi de bir çok sistemin insan faktörünü gözardı etmek zorunda olduğu için kağıt üzerinde mükemmel ama realitede ise nerdeyse hayali bir para kazanma aracı olduklarına inanmaya başladım..Yoksa basit hareketli ortalamalarla (hiç de komplex olmayan formüllerle) çok yüksek getiriler elde edilebiliyor. Benim merak ettiğim bir kaç sayfa önce sistemini test ettiğiniz kişinin formülü gibiyse zaten direk iflastasınınz. O kadar zaman harcayıp ekrana almanız büyük alicenaplık gerçekten Bear Dostum!
o an için Sistem iyi çıkmadı diye kesip atsamıydık nasılsa uğraştık test etmeye 2 de resim alarak yapıştırdık elimize yapışmadı ya.
Yaparım diye söz vermiştim neticede, Babamdan öyle gördüm öyle alıştım. Söz, senettir.



Siz sistem üretin ama ASIL kendi ürettiğiniz sistemle savaşabilecek çelik bir iradeye sahip olmaya çalışın. O da tamamen mümkün değil, dolayısıyla çok hayale kapılmayın bu bakımdan..

Böyle bir eğitim, tedavi her neyse bulursam sırf kendi yazdığım formüllere bire bir uyabilmek için katılırım herhalde.

selamlar.

deadhunters
29-07-2010, 22:03
syn. Bear Bull verdiğiniz nazik cevaplar için teşekkür ederim. Evet yatayda çarpılmamak için peryotları büyütmelisiniz, trende yoğunlaşıp, yatay hareketleri pas geçmeye çabalamalısınız. Bu arada oluşacak yatay zararlarını minimize edecek teknikleri geliştirmeliyiz. Bunları yaparken de kurlları uygulamak için kendimizle savaşmalıyız. Bu iş kolay olsaydı bir çoğumuz 5-10 ayda zengin olup bi daha da buraya gelmezdik:)

deadhunters
29-07-2010, 22:11
Ha bir de formüllerimi paylaşacağımı zannetmiyorum; Vadelide iflas edip ciddi zarar ettikden sonra bu formüller için en az 2 yıldır dirsek çürütüyorum. Bence bu doğru ve adil olmaz..Zaten kazandıran formüller paylaşılmadığı sürece kazandırabilir, bu da işin matematiksel tarafı..

fatihboz
06-08-2010, 08:11
sn Murti aşağıdaki şekilde deneyin

al için
Cross(c,(BBandbot(c,150,S,1))) or Cross(c,(BBandtop(c,150,S,1)))

sat için
Cross (BBandtop(c,150,S,1),c) or Cross (BBandbot(c,150,S,1),c)

bundan sonra eğitim verdiğim kişilere haksızlık olmasın diye sistemleri açık olarak yazmayacağım.
selamlar.

sayin bear_bull hocam ben momentuma onun kendi hareketli ortalamasini asagi ve yukariya keserek sinyal verecek bi formul ariyorum ama bulamadaim yardimci olursani cok sevinrim simdiden tesekuurler

gokselt19
06-08-2010, 08:20
sayin bear_bull hocam ben momentuma onun kendi hareketli ortalamasini asagi ve yukariya keserek sinyal verecek bi formul ariyorum ama bulamadaim yardimci olursani cok sevinrim simdiden tesekuurler

Al: Cross( Mom(a), Mov(Mom(a),b, ortalama tipi))
Sat: Cross( Mov(Mom(a),b, ortalama tipi),Mom(a))

Sanırım böyle olmalı burada a: momentum periyodu, b: HO periyodu, ortalama tipi de s:basit, w:ağırlıklı e: üssel vb HO tipidir.

fatihboz
06-08-2010, 08:29
Al: Cross( Mom(a), Mov(Mom(a),b, ortalama tipi))
Sat: Cross( Mov(Mom(a),b, ortalama tipi),Mom(a))

Sanırım böyle olmalı burada a: momentum periyodu, b: HO periyodu, ortalama tipi de s:basit, w:ağırlıklı e: üssel vb HO tipidir.

yazim hatasi dedi hocam

fatihboz
06-08-2010, 21:34
yok mu yardimci olcak kimse

Bear_Bull
06-08-2010, 22:04
sayin bear_bull hocam ben momentuma onun kendi hareketli ortalamasini asagi ve yukariya keserek sinyal verecek bi formul ariyorum ama bulamadaim yardimci olursani cok sevinrim simdiden tesekuurler


Al: Cross( Mom(a), Mov(Mom(a),b, ortalama tipi))
Sat: Cross( Mov(Mom(a),b, ortalama tipi),Mom(a))

Sanırım böyle olmalı burada a: momentum periyodu, b: HO periyodu, ortalama tipi de s:basit, w:ağırlıklı e: üssel vb HO tipidir.


yazim hatasi dedi hocam


yok mu yardimci olcak kimse


cevap yazılmış, sistem yazmaktan az buçuk anlasaydınız ufak değişikliklerle yazabilirdiniz.

al için

Cross( Mo(14), Mov(Mo(14),5,s))

sat için

Cross( Mov(Mo(14),5,s),Mo(14))

nereye yazıcam diye sormazsınız umarım..


Benden bu kadar yoruldum artık.

http://www.izlesene.com/video/muzik-mc-erdem---yoruldum-artik-iste-gidiyorum/369176

http://www.videoizletc.com/musicvideo.php?vid=050a16635


http://www.youtube.com/watch?v=KF7FsN7Xp9k

muh5896
07-08-2010, 17:32
sayin bear_bull hocam ben macd,momentum ve willims r nin 3nden tek sinyal elde etmek isterim mümkünmü?
al için 0< MACD(26,12,9)and MO(c,14)and WillR(14),-75
sat için 0>MACD(26,12,9)and MO(c,14)and -25,WillR(14)
Hocam birde b band da yapmış olduğum sistemde alt,üstve orta bantlar görünmüyor bunu nasıl gösterebiliriz kolay gelsin

muh5896
09-08-2010, 15:07
sayin bear_bull hocam yardımcı olabilirmisiniz yukarıda belirtiğim sistem için

Bear_Bull
09-08-2010, 19:17
sayin bear_bull hocam ben macd,momentum ve willims r nin 3nden tek sinyal elde etmek isterim mümkünmü?
al için 0< MACD(26,12,9)and MO(c,14)and WillR(14),-75
sat için 0>MACD(26,12,9)and MO(c,14)and -25,WillR(14)
Hocam birde b band da yapmış olduğum sistemde alt,üstve orta bantlar görünmüyor bunu nasıl gösterebiliriz kolay gelsin


sayin bear_bull hocam yardımcı olabilirmisiniz yukarıda belirtiğim sistem için

yazmışşsınız zaten sadece Momentum ne yapacak onu bilmiyor onuda yazarsanız çalışır. ben üçlü sistem önermem daha öncede yazmıştım. sinyalleri zor denk gelir.

MO(c,14)> ??
MO(c,14)< ??
soru işaretlerine şart değerinizi yazın. Williams taki , leride >< olarak değiştirin

bband için

alt
BBandBot(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ,Std.Sapma)
orta
BBand(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ,Std.Sapma)
ust
BBandTop(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ,Std.Sapma)

değerleri bunlar içlerini isteğinize göre doldurursunuz.

beklegor34
13-08-2010, 12:55
5 günlük veya 14 günlük ortalamanın , 14 günlük bollingerın üst bandını yukarıya dogru kesmesini formül edebilecek bir arkadaş varsa ve yardım edebilirse sevinirim.

aykut0
16-08-2010, 20:03
syn bearbull
kolay gelsin expert advisor de renkler bölümüne
şu formülleri giriyorum
al bölümüne yeşil renknle
cross(C,Ref(LLV(C,15),-1)+(Ref(ATR(15),-1)*8))
sat bölümüne kırmızı renkle
cross(Ref(HHV(C,15),-1)-(Ref(ATR(15),-1)*8),C)

yardım istediğim konu şu bu formül ile diyelim sat sinyali geldi bar kırmızı oluyor fakat ondan sonra gelen barlar sarı oluyor al sinyali gelesiye kadar barların kırmızı olmasını istiyorum formülde bi hata var sanırım bu konuda yardımcı olabilirmisiniz..

aslında bu formül al sat sinyali için yazılmış al sat sinyallerinde çalışıyor fakat renklerde dediğim gibi bi sonuç çıkıyor

Bear_Bull
16-08-2010, 20:12
(C>Ref(LLV(C,15),-1)+(Ref(ATR(15),-1)*8))



(Ref(HHV(C,15),-1)-(Ref(ATR(15),-1)*8)>C)






5 günlük veya 14 günlük ortalamanın , 14 günlük bollingerın üst bandını yukarıya dogru kesmesini formül edebilecek bir arkadaş varsa ve yardım edebilirse sevinirim.

Cross(MOV(c,14,s),BBandtop(c,14,S,2))



Hayırlı Ramazanlar.

avcı1
17-08-2010, 16:42
C> REF(HHV(C,3),-1)

Yani: Bu bardaki kapanış son 3 barın kapanışından yüksekse .Buraya kadar anlıyorum sondaki -1 bir bar önceki kapanışı diye söylüyor. Velhasıl kafam karıştı.

Bu sistemi açıklayabilirmisiniz.

Bear_Bull
17-08-2010, 23:22
son datayı close önceki 3 bar içindeki en yüksek değer ile karşılaştır son datadaki close yüksek ise önceki 3 datanın yükseğinden sinyal ver diyor yazılı formül.


C> REF(HHV(C,3),-1)

Yani: Bu bardaki kapanış son 3 barın kapanışından yüksekse .Buraya kadar anlıyorum sondaki -1 bir bar önceki kapanışı diye söylüyor. Velhasıl kafam karıştı.

Bu sistemi açıklayabilirmisiniz.

pharmacist
21-08-2010, 15:52
sayın bearbull
aşağıda ms için yazılmış formülü matrikse nasıl uyarlayabiliriz
saygılar


HLd:=If(CLOSE>Ref(Mov(H,15,S),-1),
{then}1,
{else}If(CLOSE<Ref(Mov(L,15,S),-1),
{then}-1,
{else}0));
HLv:=ValueWhen(1,HLd<>0,HLd);
HiLo:=If(HLv=-1,
{then}Mov(H,15,S),
{else}Mov(L,15,S));
HiLo;

Bear_Bull
21-08-2010, 18:16
Hilo nun arkasındaki ; ü kaldırın

sonra formülü
indikatör builder e kopyalayın

yeni bir indikatör olarak güle güle kullanın.


sayın bearbull
aşağıda ms için yazılmış formülü matrikse nasıl uyarlayabiliriz
saygılar


HLd:=If(CLOSE>Ref(Mov(H,15,S),-1),
{then}1,
{else}If(CLOSE<Ref(Mov(L,15,S),-1),
{then}-1,
{else}0));
HLv:=ValueWhen(1,HLd<>0,HLd);
HiLo:=If(HLv=-1,
{then}Mov(H,15,S),
{else}Mov(L,15,S));
HiLo;

chess5
29-08-2010, 01:47
Arkadaşlar mav'ların kesisşmesiyle oluşacak 3 lü hareketli ortalama ile bir al sat formülü oluşturup sistem tester da test etmek istedim ama bir türlü beceremedim.Yardımcı olursanız sevinirim.

avcı1
29-08-2010, 11:41
Arkadaşlar mav'ların kesisşmesiyle oluşacak 3 lü hareketli ortalama ile bir al sat formülü oluşturup sistem tester da test etmek istedim ama bir türlü beceremedim.Yardımcı olursanız sevinirim.

ÜÇ MOVUN KESİSMESİ
AL
Cross(MOV(c,4,s),MOV(c,9,s)) or Cross(MOV(c,9,s),MOV(c,18,s))
SAT
Cross(MOV(c,18,s),MOV(c,9,s)) or Cross(MOV(c,9,s),MOV(c,4,s))

rakamları ve nasıl bir ortalama istiyorsan değiştir .Mesela ben basit ortalama yazdım s---sen üssel ortalama yazdığsan e--- yap

Birde şunu söyleyeyim anladığım kadarı ile bu sistem işine yeni başlamışsın.bu istediğin önceki sayfalarda var oraları okursan sana çok faydalı olabilecek çok daha fazla bilgiler bulursun

chess5
29-08-2010, 11:57
[QUOTE=avcı1;4788525]ÜÇ MOVUN KESİSMESİ
AL
Cross(MOV(c,opt1,s),MOV(c,opt2,s)) or Cross(MOV(c,opt2,s),MOV(c,opt3,s))
SAT
Cross(MOV(c,opt3,s),MOV(c,opt2,s)) or Cross(MOV(c,opt2,s),MOV(c,opt1,s))

Peki üstad sistemi bu şekilde optimize etsek bunu sistem testerde test ederken değişkenler kısmına yazılacak rakamların mantığını anlamadım .O konuda yardımcı olurmusunuz.

student
30-08-2010, 11:03
[QUOTE=avcı1;4788525]ÜÇ MOVUN KESİSMESİ
AL
Cross(MOV(c,opt1,s),MOV(c,opt2,s)) or Cross(MOV(c,opt2,s),MOV(c,opt3,s))
SAT
Cross(MOV(c,opt3,s),MOV(c,opt2,s)) or Cross(MOV(c,opt2,s),MOV(c,opt1,s))

Peki üstad sistemi bu şekilde optimize etsek bunu sistem testerde test ederken değişkenler kısmına yazılacak rakamların mantığını anlamadım .O konuda yardımcı olurmusunuz.

AL SAT.....DEĞİŞKENLER diye alttaki menüden DEĞİŞKENLER seçeneğinde OPT1 , OPT2 ve OPT3 seçeneklerinin üzerinde tıklayarak aralıkları (alt sınır, üst sınır ve adımı belirleyerek kaydet seçildikten sonra tamam.

chess5
31-08-2010, 02:10
Sn Bear Bull aşağıdaki soruma cevap yazarsanız memnun olurum.
Sorum şu:Aşağıda a1 ve a2 kodunda iki adet değişken tanımlanmış.Buna göre aşağıda verilenlerin tamamını tek satırda toplamak mümkünmü.Örneğin ;
a1:= (RSI(5)-50);
a2:= Mov(a1,9,W);
(Exp(2*a2)-1)/(Exp(2*a2)+1)

Bear_Bull
31-08-2010, 03:01
Sn Bear Bull aşağıdaki soruma cevap yazarsanız memnun olurum.
Sorum şu:Aşağıda a1 ve a2 kodunda iki adet değişken tanımlanmış.Buna göre aşağıda verilenlerin tamamını tek satırda toplamak mümkünmü.Örneğin ;
a1:= (RSI(5)-50);
a2:= Mov(a1,9,W);
(Exp(2*a2)-1)/(Exp(2*a2)+1)

a1 de değişken atıyorsunuz a2 a1 in 9 periyotluk ortalamasını alıyor, son satırda bunlara göre hesaplama yapıyor
hiç değer atamayıp son satırda a1 yerine değişkenin kendisini, a2 değerine değişkenin kendisi yazılsa olur diyecem ama olmaz bu şekli ile kullanmanız gerekir.
a1, a2 içinde kullanılıyor a2 ise son satırda kullanılıyor.

avcı1
05-09-2010, 13:41
[QUOTE=avcı1;4788525]ÜÇ MOVUN KESİSMESİ
AL
Cross(MOV(c,opt1,s),MOV(c,opt2,s)) or Cross(MOV(c,opt2,s),MOV(c,opt3,s))
SAT
Cross(MOV(c,opt3,s),MOV(c,opt2,s)) or Cross(MOV(c,opt2,s),MOV(c,opt1,s))

Peki üstad sistemi bu şekilde optimize etsek bunu sistem testerde test ederken değişkenler kısmına yazılacak rakamların mantığını anlamadım .O konuda yardımcı olurmusunuz.

Değişkenler kısmına tazılacak rakamların mantığı şu: Buraya örnek opt1 2 ile 20 arası opt2 2 ile 25 arası optimize et. Yani hareketli ortalamayı şu günler arası getirisi iyi olan rakamları ara diyoruz.

Yani bizim sistemi test ettiğimiz gıraf üzerinde en iyi getirili rakamları bilgisayarımıza bu şekilde bulduruyoruz.Yani kendimiz saatlerce uğraşmaktansa bu şekilde bilgisayarımız kısa sürede uygun rakamları buluyor.

Dilbert
10-09-2010, 14:09
Sn. Bear Bull,
Asagidaki indikatorle ilgili yardim edebilir misiniz?

BTop:=BBandTop(C,13,S,2);
BBot:=BBandBot(C,13,S,2);
Upt:=BarsSince(Cross(H,BTop));
DownT:=BarsSince(Cross(BBot,L));
Upb:=BarsSince(BTop<Ref(BTop,-1));
Downb:=BarsSince(BBot>Ref(BBot,-1));
BTr:=If(Upt<DownT AND Upb >= Upt,1,If(DownT<Upt AND Downb >= DownT,-1,0));
macdtr:=if(MACD(21,8,8)>MACDTrigger(21,8,8) AND MACD(21,8,8)>0,1,if(MACD(21,8,8)<MACDTrigger(21,8,8) AND MACD(21,8,8)<0,-1,0));
rsitr:=if(RSI(C,8)>DEMA(RSI(C,8),160),1,if(RSI(C,8)<30,-1,0));
total:=macdtr+rsitr+BTr;
total

Bu 'total' indikator bolinger, macd ve Rsi alt indikatorleri ile ayri ayri hesaplanan 3 degiskeni birbirleriyle topluyor. Degiskenler -1,0 ve 1 degerlerini alabilir.
Boylelikle 'total' indikator degeri -3 ve 3 arasinda degisiyor olacak.
Ancak devamli 0 gosteriyor.
Formulun sonundaki 'total' i macdtr, rsitr, BTr ile degistirirseniz -1,0 ve 1 degerlerini dogru olarak hesapliyor ancak hepsini toplama islemini yapmiyor. Umarim anlatabilmisimdir, formulde bir hata mi var acaba?

Bear_Bull
10-09-2010, 21:58
Sn dilbert aşağıdaki şekilde deneyin. -3 ile +3 arası çalışır.

BTop:=BBandTop(C,13,S,2);
BBot:=BBandBot(C,13,S,2);
Upt:=BarsSince(Cross(H,BTop));
DownT:=BarsSince(Cross(BBot,L));
Upb:=BarsSince(BTop<Ref(BTop,-1));
Downb:=BarsSince(BBot>Ref(BBot,-1));
b1:=If(Upt<DownT AND Upb >= Upt,1,If(DownT<Upt AND Downb >= DownT,-1,0));
m1:=if(MACD(21,8,8)>MACDTrigger(21,8,8) AND MACD(21,8,8)>0,1,if(MACD(21,8,8)<MACDTrigger(21,8, 8) AND MACD(21,8,8)<0,-1,0));
r1:=if(RSI(C,8)>DEMA(RSI(C,8),160),1,if(RSI(C,8 )<30,-1,0));

(r1+m1+b1)

Dilbert
11-09-2010, 11:12
Cok tesekkurler Sn Bear Bull yardiminiz icin.
Bu vesile ile bayraminizi da kutlarim.


Sn dilbert aşağıdaki şekilde deneyin. -3 ile +3 arası çalışır.

BTop:=BBandTop(C,13,S,2);
BBot:=BBandBot(C,13,S,2);
Upt:=BarsSince(Cross(H,BTop));
DownT:=BarsSince(Cross(BBot,L));
Upb:=BarsSince(BTop<Ref(BTop,-1));
Downb:=BarsSince(BBot>Ref(BBot,-1));
b1:=If(Upt<DownT AND Upb >= Upt,1,If(DownT<Upt AND Downb >= DownT,-1,0));
m1:=if(MACD(21,8,8)>MACDTrigger(21,8,8) AND MACD(21,8,8)>0,1,if(MACD(21,8,8)<MACDTrigger(21,8, 8) AND MACD(21,8,8)<0,-1,0));
r1:=if(RSI(C,8)>DEMA(RSI(C,8),160),1,if(RSI(C,8 )<30,-1,0));

(r1+m1+b1)

snıper
21-09-2010, 20:34
sayın bear bull; daha önce 17. sayfada da mav indikatörü ile ilgili örneklerinizi inceledim ve aşağıdaki al sat formülünü expert advisore uyguladım, oldu ama bu 200 günlük basit hareketli ortalamanın 3 gün üzerinde kapanış yapınca AL, 3 gün altında kapanış yapınca SAT veren al sat formülü nasıl olur? yardımcı olursanız sevinirim saygılar....
Cross(MOV(c,3,s),MOV(c,200,s)) AL
Cross(MOV(c,200,s),MOV(c,3,s)) SAT

Bear_Bull
21-09-2010, 21:50
sayın bear bull; daha önce 17. sayfada da mav indikatörü ile ilgili örneklerinizi inceledim ve aşağıdaki al sat formülünü expert advisore uyguladım, oldu ama bu 200 günlük basit hareketli ortalamanın 3 gün üzerinde kapanış yapınca AL, 3 gün altında kapanış yapınca SAT veren al sat formülü nasıl olur? yardımcı olursanız sevinirim saygılar....
Cross(MOV(c,3,s),MOV(c,200,s)) AL
Cross(MOV(c,200,s),MOV(c,3,s)) SAT

ref (c,-3) > MOV(c,200,s)) AL

ref (c,-3) < MOV(c,200,s)) sat

şeklinde dene

özelden ve ziyaretçi mesajından gündüz mesaj atmışsın

seans içi işlemlerim nedeni ile cevaplayamadım eve gelincede unuttum.

snıper
21-09-2010, 22:24
ref (c,-3) > MOV(c,200,s)) AL

ref (c,-3) < MOV(c,200,s)) sat

şeklinde dene

özelden ve ziyaretçi mesajından gündüz mesaj atmışsın

seans içi işlemlerim nedeni ile cevaplayamadım eve gelincede unuttum.

zaman ayırdığınız içi teşekkürler, ancak olmadı AL formülünü uygularken boğa formülünde hata ve parentez hatası şeklinde uyarı verdi.Sat formülü de doğal olarak uygulanmıyor. ref li olcağını tahmin ettim ama nasıl yapılacağı hakkında pek bişi bulamadım.. üzreinde çalışıyorum fırsatınız olursa bi göz atarsanız sevinirim.. saygılar...

Bear_Bull
21-09-2010, 22:42
zaman ayırdığınız içi teşekkürler, ancak olmadı AL formülünü uygularken boğa formülünde hata ve parentez hatası şeklinde uyarı verdi.Sat formülü de doğal olarak uygulanmıyor. ref li olcağını tahmin ettim ama nasıl yapılacağı hakkında pek bişi bulamadım.. üzreinde çalışıyorum fırsatınız olursa bi göz atarsanız sevinirim.. saygılar...

mov u senden kopya alınca 1 parantez fazla olmuş :he:

al
ref (c,-3) > MOV(c,200,s)

sat

ref (c,-3) > MOV(c,200,s)


görüntüsü bu şekil olur ama :(

http://666kb.com/i/bmvc8hrrr0q62rwj0.png

snıper
21-09-2010, 22:43
Abi ben bu şekilde denedim ama AL Cross(ref (c,-3),MOV(c,200,s)) SAT Cross(MOV(c,200,s), ref (c,-3)) THY senedinde deniyorum sizce omuş mu? resim ekleyemiyorum kusura bakma, bu şekilde olur mu sizin görüşünüz nedir??

snıper
21-09-2010, 22:54
Abi crosslu ve araya virgül koydum ben, oldu gibi ama... büyük küçük işareti olduğu zaman koyduğunuz resimde göründüğü gibi çıkıyor,bende uyguladım benimkinde hem al hem sat koymuş altlı üstlü :frown: heralde virgüllü ve crosslu olcak ne dersiniz??? bu arada net zayıf ve matriks nedense açılmadı error vermeye başladı kafayı yedi :he:

Bear_Bull
21-09-2010, 23:09
Abi ben bu şekilde denedim ama AL Cross(ref (c,-3),MOV(c,200,s)) SAT Cross(MOV(c,200,s), ref (c,-3)) THY senedinde deniyorum sizce omuş mu? resim ekleyemiyorum kusura bakma, bu şekilde olur mu sizin görüşünüz nedir??

al
Cross(ref (c,-3),MOV(c,200,s))
sat
Cross(MOV(c,200,s), ref (c,-3))

tamamdır bundada sorun yok çalışır

VOB 15 dk.lık grafiği

http://666kb.com/i/bmvcsn4p9rxyev698.png



beğendim diyorsan olmuştur.



Abi crosslu ve araya virgül koydum ben, oldu gibi ama büyük küçük işareti resimde göründüğü gibi çıkıyor, bi de bende hem al hem sat koymuş altlı üstlü :frown:

hem altta hem üstte sinyal veriyorsa / çıkıyorsa sorun vardır förmülde.
yukarıdaki sorunsuz çalıştı.

snıper
21-09-2010, 23:13
al
Cross(ref (c,-3),MOV(c,200,s))
sat
Cross(MOV(c,200,s), ref (c,-3))

tamamdır bundada sorun yok çalışır

VOB 15 dk.lık grafiği

http://666kb.com/i/bmvcsn4p9rxyev698.png



beğendim diyorsan olmuştur.




hem altta hem üstte sinyal veriyorsa / çıkıyorsa sorun vardır förmülde.
yukarıdaki sorunsuz çalıştı.

eyvalla abi zaman ayırdığın için teşekkürler, sistem tester de denemesini de yapmayı denicem ama matriks açmıyo nedense, yapamazsam size dönerimm, vob la ilgili de bi ara başınızı ağrıtırımm artık:he:, saygılar ii geceler...

selam33
24-09-2010, 15:54
ikili dip yapmış kağıtları explorer de taratıp bulabileceğimiz bir formul nasıl yazabiliriz

gokselt19
25-09-2010, 14:07
ikili dip yapmış kağıtları explorer de taratıp bulabileceğimiz bir formul nasıl yazabiliriz


http://www.drerdincegitim.com/anasayfa

bu adresten

2. İleri Düzey teknik Analiz (Trading Sistemleri)
3. Trading Sistemi Formül Yazma (Formülünüz Var ama yazamıyorsunuz)

bu iki eğitime katıl

öğrenirsin.

mucahit
26-09-2010, 17:37
Sn; bear_bull matrikste 5,10 ve 21 günlük üssel hareketli ortalamaların kesiştiği senetleri nasıl bulabilirim. özellikle seanslık periyodlarda.yardımcı olursan sevinirim.

tutku
28-09-2010, 20:36
sn bull asagidaki formulu bir turlu hisse veya endeks uzerinde al sat uygulayamiyorum. yazilani uyguladigimda grafigin altinda gosterge kisminda ortasinda bir cizgiler olusuyor. nasil yapmam lazimki grafik uzerinde al sat sinyaline dousturebileyim.
saygilar
Williams'ın %R göstergesi..

Lary williams tarafından geliştirilen bu gösterge aşırı alım ve satım zamanlarını tespit etmeye yöneliktir.Öncelikle istediğiniz senedin grafiğini matriks programında açınız ve KHN harflerini tıklayarak açılan listeden System tester seçeneğini tıklayınız.Karşınıza gelen pencerede üst sol köşedeki yeni sistem bölümüne tıklayarak sistem adına Williams R yazabilirsiniz.Daha sonra alt sekmelerdeki;

AL BÖLÜMÜNE: Cross(WillR(14),-75)

SAT BÖLÜMÜNE:Cross(-25,WillR(14))

yazdıktan sonra tamam seçeniği tıklayınız.Formülümüz çalışır durumda,daha sonra hangi senette bunu uygulamak istiyorsanız system tester bölümünden tanımlı sistemlerden williams R secenigini secerek formülümüzü çalıştırabiliriz.

Bear_Bull
28-09-2010, 21:19
ikili dip yapmış kağıtları explorer de taratıp bulabileceğimiz bir formul nasıl yazabiliriz

HLBBot(Period)

ile geriye dönük ve son dataları kontrol ettirip , son bir kaç datanın yukarı döndüğü şeklinde ilave kontrol yapılarak denenebilir.


http://www.drerdincegitim.com/anasayfa

bu adresten

2. İleri Düzey teknik Analiz (Trading Sistemleri)
3. Trading Sistemi Formül Yazma (Formülünüz Var ama yazamıyorsunuz)

bu iki eğitime katıl

öğrenirsin.

Siz yazmasını öğrendiyseniz/biliyorsanız nasıl yazılacağı hakkında yardımda bulunabilirsiniz. :yes:



Sn; bear_bull matrikste 5,10 ve 21 günlük üssel hareketli ortalamaların kesiştiği senetleri nasıl bulabilirim. özellikle seanslık periyodlarda.yardımcı olursan sevinirim.

Önceki sayfalarda aynı periyotlar olmasada benzer örnekler var, sadece 5,10 ve 21 olarak değiştirip kullanbilirsin.

Bu arada senet taratacağın için Explorer den yazmalısın formülleri..



sn bull asagidaki formulu bir turlu hisse veya endeks uzerinde al sat uygulayamiyorum. yazilani uyguladigimda grafigin altinda gosterge kisminda ortasinda bir cizgiler olusuyor. nasil yapmam lazimki grafik uzerinde al sat sinyaline dousturebileyim.
saygilar
Williams'ın %R göstergesi..

Lary williams tarafından geliştirilen bu gösterge aşırı alım ve satım zamanlarını tespit etmeye yöneliktir.Öncelikle istediğiniz senedin grafiğini matriks programında açınız ve KHN harflerini tıklayarak açılan listeden System tester seçeneğini tıklayınız.Karşınıza gelen pencerede üst sol köşedeki yeni sistem bölümüne tıklayarak sistem adına Williams R yazabilirsiniz.Daha sonra alt sekmelerdeki;

AL BÖLÜMÜNE: Cross(WillR(14),-75)

SAT BÖLÜMÜNE:Cross(-25,WillR(14))

yazdıktan sonra tamam seçeniği tıklayınız.Formülümüz çalışır durumda,daha sonra hangi senette bunu uygulamak istiyorsanız system tester bölümünden tanımlı sistemlerden williams R secenigini secerek formülümüzü çalıştırabiliriz.

Expert Advisörden yazmayı deneyin

bu başlığın ilk 3-6 sayfaları arasında olması lazım
gerçi anlatımlı resimler silindi (resim sitesinin iptal olmasından) ama yazıları hala duruyor.

tutku
28-09-2010, 21:29
sn bull yeni adini ayi ve boga piyasasi yerlerin i cin doldurduktan sonra ne yapmaliyim.? renkler semboller alarmlar not fosiyonlar ve en altta renk ve ediket bolumu tamam ve iptal kismi var.
cok acemiyim kusura bakma. tesekkurler

Bear_Bull
28-09-2010, 21:36
sn bull yeni adini ayi ve boga piyasasi yerlerin i cin doldurduktan sonra ne yapmaliyim.? renkler semboller alarmlar not fosiyonlar ve en altta renk ve ediket bolumu tamam ve iptal kismi var.
cok acemiyim kusura bakma. tesekkurler

Trendler bölümüne yazma o grafiğin en altında piyasa yönünü gösterir

Aşağı , yukarı ok çıkmasını istiyorsan, semboller bölümüne yazman gerekir.

al

Cross(WillR(14),-75)

sat

Cross(-25,WillR(14))

tutku
28-09-2010, 21:49
sn bull advisorden denedim grafigin disinda alt kisimda ust uste kutucuklar olustu. grafik uzerinde al ve sat oklari olusumu bir turlu gelmedi.grafigin alt kisminda olusan kutucuklari nasil grafik icine tasiyabilirim. kutucuklar alt ust oklari sembolize ediyor goruntusu var.sorun nasil grafik uzerinde olusturabilirim.

Bear_Bull
28-09-2010, 22:20
sn bull advisorden denedim grafigin disinda alt kisimda ust uste kutucuklar olustu. grafik uzerinde al ve sat olusumu bir turlu gelmedi.

yine yapamazsanız benim yapacağım bişey yok. :notr:

http://666kb.com/i/bn2esrph68iv5jvo2.png

Bear_Bull
28-09-2010, 22:29
Yukarıdaki resim topiğe son hediyem olsun. . (http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&p=4538262#post4538262)

uzun süredir bir çok örnek yazdık çizdik aynı şeyleri tekrar tekrar yazmaktan da yoruldum.

başlangıç aşaması için yazılabilecek bir çok örnek formülde topiğin başından sonuna bulunmakta daha detaylısı için yukarda link te verilmiş (http://www.drerdincegitim.com/anasayfa) isteyen sertifikalı eğitimini alır, istediği formülü yazar, benden şimdilik verebileceklerim/öğretebileceklerim bu kadar.

Hoşçakalın.

tutku
28-09-2010, 22:41
yardimin icin cok cok tesekkurler sn bull. nihayet oldu. sayenizde ilk defa formul yapmayi basardim.malum teknik ozurlu oldugumdan benim icin zor olsada sayenizde oldu. elinize emeginize saglik dost bull.
saygilar.

balaban
28-09-2010, 23:34
Yukarıdaki resim topiğe son hediyem olsun. . (http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&p=4538262#post4538262)

uzun süredir bir çok örnek yazdık çizdik aynı şeyleri tekrar tekrar yazmaktan da yoruldum.

başlangıç aşaması için yazılabilecek bir çok örnek formülde topiğin başından sonuna bulunmakta daha detaylısı için yukarda link te verilmiş (http://www.drerdincegitim.com/anasayfa) isteyen sertifikalı eğitimini alır, istediği formülü yazar, benden şimdilik verebileceklerim/öğretebileceklerim bu kadar.

Hoşçakalın.


Ne kadar teşekkür etsek azdır. Çok emeğin geçti.

TANSEL
29-09-2010, 12:35
çok teşekkürler..emeğinize bilginize sağlık....

serdarkus
01-10-2010, 14:47
Matrix, formüllerdeki PREV komutunu tanımıyor.

Nasıl hallediliyor?

cnidre
01-10-2010, 20:32
Matrix, formüllerdeki PREV komutunu tanımıyor.

Nasıl hallediliyor?

doğru, bu konuda matriks merkez'e ilgili girişimlerde de bulunmuştum, ancak cevap alamadım

sadece bir formülde kullanmak zorunda kaldım ve kısaca PREV fonksiyonunu C ile değiştirerek hallettmeye çalıştım ... sonuç mu, bence tatminkar

GARAN

http://img826.imageshack.us/img826/5069/38468505.png

http://img580.imageshack.us/img580/9638/64405143.png

n_g_luca
07-10-2010, 13:14
Merhaba arkadaşlar.
Matriks'te bir kolonda tüm hisselerin son bir yılda gördüğü en yüksek değerini, bir başka kolondada bugünkü değerini hesaplatabileceğimiz bir formül yapabiliyor muyuz?

safir24
10-10-2010, 23:35
Öncelikle herkese merhabalar...
Siteyi tamamen tesadüfi buldum ve inanılmaz derecede beğendim. bilmeyenin öğrenmesi için çok büyük fırsat olduğunu gördüm.

Vee buradaki bilenlere yeni öğrenmeye başladığım ve geliştirmeyi istediğim konular hakkında sorularımı yöneltmek istiyorum hoşgörülerini isteyerek.

Ben hisse analizi yaparken mov5 mov22 stos rsı ve psar kullanıyorum.ancak şimdiye kadar hisseleri sistemle değil neredeyse tek tek inceleyerek bulmaya çalışıyordum Sizlerden ricam mov5in mov22yi alttan kesmesi aynı zamanda stos ve rsının al vermiş olası koşullarını sağlayan formülü paylaşabilir misiniz ben formülleme aşamasında tam kurgulayamıyorum.

Şimdiden ilgileriniz için teşekkür ederim.

costner
11-10-2010, 12:32
Value1=(Mov(C,3,E)+Mov(C,5,E);
Value2=(Mov(C,10,E)+Mov(C,12,E));
(Value1-Value2)>=0 boğa piyasası olup 'true' sinyali yani 1

Value1=(Mov(C,3,E)+MOV(C,5,E);
Value2=(MOV(C,10,E)+Mov(C,12,E));
(Value1-Value2)<0 ayı piyasası olup 'false' sinyali yani 0

üretmeli bu indikator.Bunu bir türlü çalıştıramadım.Yardımcı olmanız yıpranan sinirlerime merhem olacaktır.

toros
11-10-2010, 19:13
Value1=(Mov(C,3,E)+Mov(C,5,E);
Value2=(Mov(C,10,E)+Mov(C,12,E));
(Value1-Value2)>=0 boğa piyasası olup 'true' sinyali yani 1

Value1=(Mov(C,3,E)+MOV(C,5,E);
Value2=(MOV(C,10,E)+Mov(C,12,E));
(Value1-Value2)<0 ayı piyasası olup 'false' sinyali yani 0

üretmeli bu indikator.Bunu bir türlü çalıştıramadım.Yardımcı olmanız yıpranan sinirlerime merhem olacaktır.




Value1=Mov(C,3,E)+Mov(C,5,E);
Value2=Mov(C,10,E)+Mov(C,12,E);
if(Value1-Value2)>=0,1,0)


Kolay gelsin..

toros
11-10-2010, 19:22
Merhaba arkadaşlar.
Matriks'te bir kolonda tüm hisselerin son bir yılda gördüğü en yüksek değerini, bir başka kolondada bugünkü değerini hesaplatabileceğimiz bir formül yapabiliyor muyuz?

Explorer'da :


1.Kolon : HHV(H,250)
2.Kolon : C
Filtre : ("filtreyi kullan" işaretli olmayacak)

Kolay gelsin..

Bear_Bull
11-10-2010, 19:58
***ABONELERIMIZE DUYURU*** MATRIKS TEKNIK ANALIZ EGTIMI BASLIYOR


MATRIKS VERI TERMINALI ICINDE YER ALAN GRAFIK OZELLIKLERININ
KULLANIMI HAKKINDA EGITIMLERIMIZ BASLIYOR. HER HAFTA PERSEMBE
GUNU SAAT 13:30’DA BASLAYACAK OLAN EGITIMLERIMIZ, MATRIKS VERI
TERMINALI’NIN GELISMIS GRAFIK OZELLIKLERININ KULLANILMASI ILE ILGILI
AYRINTILARI ICERECEK. TREND CIZIMI, FIBONACCI CALISMALARI, GRAFIK
OZELLIKLERI GIBI TEKNIK ANALIZ YAPARKEN BILMENIZ GEREKEN TUM OZELLIKLERI
BULABILECEGINIZ EGITIMLERDE, TEKNIK ANALIZLE ILGILENEN TUM KULLANICILARIMIZIN
IHTIYAC DUYDUGU KULLANIM BILGILERI SUNULACAKTIR.

MOST INDIKAOTURUNU GELISTIREN, ‘KAZANMA SANATI’ ISIMLI TEKNIK ANALIZ
KITABININ DA YAZARI OLAN ANIL OZEKSI TARAFINDAN VERILECEK OLAN EGITIM,
KONULAR TAMAMLANANA KADAR HER HAFTA AYNI GUN VE SAATTE SURDURULECEKTIR.


EGITIME ASAGIDAKI LINKTEN KAYIT YAPTIRABILIRSINIZ.

HTTP://WWW.MATRIKSDATA.COM/TEKNIKANALIZEGITIMI.HTML


SAYGILARIMIZLA,



MATRIKS BILGI DAGITIM HIZMETLERI A.S.



-MATRIKS-

Kaçırmayın bu eğitimi derim..:)


Kutero abim demiş zaten diyeceğini.

toros
11-10-2010, 20:09
Öncelikle herkese merhabalar...
Siteyi tamamen tesadüfi buldum ve inanılmaz derecede beğendim. bilmeyenin öğrenmesi için çok büyük fırsat olduğunu gördüm.

Vee buradaki bilenlere yeni öğrenmeye başladığım ve geliştirmeyi istediğim konular hakkında sorularımı yöneltmek istiyorum hoşgörülerini isteyerek.

Ben hisse analizi yaparken mov5 mov22 stos rsı ve psar kullanıyorum.ancak şimdiye kadar hisseleri sistemle değil neredeyse tek tek inceleyerek bulmaya çalışıyordum Sizlerden ricam mov5in mov22yi alttan kesmesi aynı zamanda stos ve rsının al vermiş olası koşullarını sağlayan formülü paylaşabilir misiniz ben formülleme aşamasında tam kurgulayamıyorum.
Şimdiden ilgileriniz için teşekkür ederim.

Stos ve Rsi da hangi kriterleri "AL" olarak görüyorsanız XX ve YY yerine yazabilirsiniz.


EMA:= mov(c,5,e)>mov(c,22,e) AND ref(mov(c,5,e),-1)<ref(mov(c,22,e),-1);
IND:= STOSD(5,3,3)>XX AND RSI(c,14)>YY ;
if(EMA AND IND,1,0)

Kolay gelsin..

safir24
12-10-2010, 00:07
Stos ve Rsi da hangi kriterleri "AL" olarak görüyorsanız XX ve YY yerine yazabilirsiniz.


EMA:= mov(c,5,e)>mov(c,22,e) AND ref(mov(c,5,e),-1)<ref(mov(c,22,e),-1);
IND:= STOSD(5,3,3)>XX AND RSI(c,14)>YY ;
if(EMA AND IND,1,0)

Kolay gelsin..

ilginiz için gerçekten çok tşk ederim faydalı oldu bnm için

costner
12-10-2010, 00:13
Öncelikle yardımınız için teşekkür ederim.Ancak formül yanlış sinyal üretti.En azından beni doğru yola sevk ettiniz.Ben sadece 1 ve 0 skalası arasında inip çıkan 2 sinyal istiyorum.
Value1:=Mov(C,3,E)+Mov(C,5,E);
Value2:=Mov(C,30,E)+Mov(C,35,E);
if(((Value1-Value2)>=0),1,0) YANİ istediğim sinyal linkteki resim gibidir.

http://img215.imageshack.us/img215/9198/indikator.jpg

yani elimde 1 tane boğa piyasası var
1 tane de ayı piyasası
ve bu ikisinin üst üste binmiş hali...en son indikator
Yukarıdaki formül bunu üretmeyip başka türlü üretiyor,hatayı nerde yapıyorum ben acaba?








Value1=Mov(C,3,E)+Mov(C,5,E);
Value2=Mov(C,10,E)+Mov(C,12,E);
if(Value1-Value2)>=0,1,0)


Kolay gelsin..

oyuncu1975
12-10-2010, 00:19
selam arkadaşım..işine yararmı bilmiyorum ama ben çok faydasını görüyorum bi bak istersen resme,
http://img97.imageshack.us/f/sistembu.jpg/

bütün işlem görenlerin graiklerini hızlı bir şekilde taratıyorum, yani tek tek kim hangi ortalamayı kesmiş rsi momentum vs yukarı dönenler hangileri onları aramıyorum..matrikse aratıyorum..
nasıl yapacağını işlem sırasıyla açıklayabilirim hemen cevap verirsen eğer :)

costner
12-10-2010, 10:23
Elbette,memnun olurum açıklarsanız???


selam arkadaşım..işine yararmı bilmiyorum ama ben çok faydasını görüyorum bi bak istersen resme,
http://img97.imageshack.us/f/sistembu.jpg/

bütün işlem görenlerin graiklerini hızlı bir şekilde taratıyorum, yani tek tek kim hangi ortalamayı kesmiş rsi momentum vs yukarı dönenler hangileri onları aramıyorum..matrikse aratıyorum..
Nasıl yapacağını işlem sırasıyla açıklayabilirim hemen cevap verirsen eğer :)

n_g_luca
12-10-2010, 12:57
Explorer'da :


1.Kolon : HHV(H,250)
2.Kolon : C
Filtre : ("filtreyi kullan" işaretli olmayacak)

Kolay gelsin..


Teşekkürler cevabınız için.
Fakat bugünün fiyatları gelmesine rağmen, senedin son bir yılda gördüğü en yüksek fiyatlar "0" olarak geliyor.

http://www.resimupload.com/ds120726731_formul.html

http://www.resimupload.com/ds182413381_sonuc.html

http://www.resimupload.com/ds120726731_formul.html
http://www.resimupload.com/ds182413381_sonuc.html

toros
12-10-2010, 20:06
Teşekkürler cevabınız için.
Fakat bugünün fiyatları gelmesine rağmen, senedin son bir yılda gördüğü en yüksek fiyatlar "0" olarak geliyor.

http://www.resimupload.com/ds120726731_formul.html

http://www.resimupload.com/ds182413381_sonuc.html

http://www.resimupload.com/ds120726731_formul.html
http://www.resimupload.com/ds182413381_sonuc.html

Sebepleri:
1- Grafik verileriniz eksik olabilir. Kontrol edin.
2- Versiyonunuz 2.7.x olabilir. Matriks versiyonu 2.7 ve sonrasında formüller çalışmıyor.

toros
12-10-2010, 20:10
Öncelikle yardımınız için teşekkür ederim.Ancak formül yanlış sinyal üretti.En azından beni doğru yola sevk ettiniz.Ben sadece 1 ve 0 skalası arasında inip çıkan 2 sinyal istiyorum.
Value1:=Mov(C,3,E)+Mov(C,5,E);
Value2:=Mov(C,30,E)+Mov(C,35,E);
if(((Value1-Value2)>=0),1,0) YANİ istediğim sinyal linkteki resim gibidir.

http://img215.imageshack.us/img215/9198/indikator.jpg

yani elimde 1 tane boğa piyasası var
1 tane de ayı piyasası
ve bu ikisinin üst üste binmiş hali...en son indikator
Yukarıdaki formül bunu üretmeyip başka türlü üretiyor,hatayı nerde yapıyorum ben acaba?



Value1=Mov(C,3,E)+Mov(C,5,E);
Value2=Mov(C,10,E)+Mov(C,12,E);
if((Value1-Value2)>=0,1,0); {boğa sinyali}
if((Value1-Value2)<0,1,0) {ayı sinyali}

oyuncu1975
12-10-2010, 22:07
Elbette,memnun olurum açıklarsanız???


önce herhangi bir hissenin grafiğini aç

http://img97.imageshack.us/f/sistembu.jpg/


1-üst satırda KHN yazan yeri tıkla, indikatör pozisyonlarını seç
2-indikatör seçimini tıkla,
3-(3) numara ile gösterdiğim yerdeki kutucuklardan hangileri işaretliyse onlar en sonda tablonda çıkacak olanlar.. sen diyelimki en üstteki ortalamayı seç, tıkla mavi olsun o satır. sonra
4-"düzenle" yi tıkla,
5- en üstteki satıra istediğini yazabilirsin (ben mov 5 in mov 15 i alttan yukarı kesmesini hatırlatma amacıyla 5-15 yazdım)
6-gösterge seçiniz yazan yerden "moving average" yi seç, yanında "parametreler" yazısını tıkladığında yeni bi pencere açılacak
7-periyotu seç (5) yaz rengi seç, istediğin ortalama ayarlarını seç (kapanış-ağırlıklı vs vs)
8- default olarak kaydet
9-başka bir gösterge ile kesişmesini işaretle (kutucuk dolu olsun)
10- "moving average" yi seç, MOV yazan yeri tıkla, 2.ortalamayı seçeceksin (birincisini 7 nolu maddede yaptık..2.ortalaman 15 olsun, ayarlarını seç, default olarak kaydet. tekrar eski pencereye dönüyorsun alttaki TAMAM yazısını tıkla. sonraki penceredede en alttaki TAMAM yazısını tıkla
11-periyot seçimini yap, günlük 60 dklık haftalık vs vs --- sinyali son kaç barda (çubukta) aramak istiyorsan onu belirle. (son 5 saatte çakışanlar yada son 5 günde gibi) yukardaki satırda sembol seçimi var, ımkb30 da-50 veya tüm hisseler arasında istediğin hisseleri seçip sembollerini seçebilirsin..
12-"şablonlar" yazan yeri tıkla "şablonu kaydet" ( 1 defaya mahsus kaydet, sonra kendi ortalamalarını ayarladıktan sonra tekrar kaydedersin)
13-HESAPLA yazısını tıkla.

açılan tabloda istediğin hisseyi tıklarsan grafik üstünde çakışmayıda gösteriri.

anlamadığınız yer olursa sorabilirsiniz.. kolay gelsin.

costner
12-10-2010, 23:44
Üstad sağolasınız ama formül gene çalışmadı.Yazdığınız formül yukarıda sürekli 1 sinyali altta ise sürekli 0 sinyali oluştırmakta.Halbuki 1 sinyalinin 0 a düştüğü eğimde 0 sinyalinin de yukarı çıktığı ve orada kesişmeleri de görmek gerek.

http://img215.imageshack.us/img215/9198/indikator.jpg

Bu formül sadece 1 ve 0 çizgilerinde birbirine paralel 2 bant oluşturdu maalesef.
Linkte bulunan indikatoru elde etmek istiyorum.Ama olmuyor.1 haftadır çözemedim.





Value1=Mov(C,3,E)+Mov(C,5,E);
Value2=Mov(C,10,E)+Mov(C,12,E);
if((Value1-Value2)>=0,1,0); {boğa sinyali}
if((Value1-Value2)<0,1,0) {ayı sinyali}

safir24
13-10-2010, 00:24
iyi çalışmalar herkese.

Bir formül sorabilir mym acaba. Mav5 Mav22yi alttan kesmiş olsun ama kaç gün önce kesmiş olursa olsun yeter ki 5 22nin üzerinde olsun ve aynı zamanda psar noktaları da fiyat grafiğinin üst tarafında olsun bu şekilde bir formül yazabilir myz.

costner
13-10-2010, 14:16
SAYIN TOROS,

Yapmak istediğime en yakın yanıtı siz verdiniz,sağolun...Ancak bu kez indikatorler bağımsız olarak biri tepede hep 1 sinyali,diğeri 0 da hep 0 sinyali üretti.Birlikte MOV ların durumuna göre biri yukarı çıkıp diğeri aşağı inebilsin,kesişme.cross olabilsinler.Sinirlerime bir derman rica ederim





Value1=Mov(C,3,E)+Mov(C,5,E);
Value2=Mov(C,10,E)+Mov(C,12,E);
if((Value1-Value2)>=0,1,0); {boğa sinyali}
if((Value1-Value2)<0,1,0) {ayı sinyali}

toros
13-10-2010, 22:55
SAYIN TOROS,

Yapmak istediğime en yakın yanıtı siz verdiniz,sağolun...Ancak bu kez indikatorler bağımsız olarak biri tepede hep 1 sinyali,diğeri 0 da hep 0 sinyali üretti.Birlikte MOV ların durumuna göre biri yukarı çıkıp diğeri aşağı inebilsin,kesişme.cross olabilsinler.Sinirlerime bir derman rica ederim

İncelediğiniz aralıkta kesişme olmuyordur. Kesişme olması gerektiğini hesapladığınız bir aralıkta kontrol edin.

costner
14-10-2010, 09:47
Sayın Toros,

Ekran görüntüsünü linkte gönderiyorum,siz de dener misiniz rica etsem.Bir yerde ben hata yapıyorum ama maalesef bulamadım,i,n de içinden çıkamadım bir acemi olarak.Örnek olsun diye 5 ve 12 günlüğe göre formülüze ettim.

http://img4.imageshack.us/img4/372/indikatorr.png


İncelediğiniz aralıkta kesişme olmuyordur. Kesişme olması gerektiğini hesapladığınız bir aralıkta kontrol edin.

toros
15-10-2010, 16:48
Gözden kaçmış. ":" eksik. Aşağıdaki çalışıyor.


Value1:=Mov(C,3,E)+Mov(C,5,E);
Value2:=Mov(C,10,E)+Mov(C,12,E);
if((Value1-Value2)>=0,1,0); {boğa sinyali}
if((Value1-Value2)<0,1,0) {ayı sinyali}

costner
15-10-2010, 22:44
Çok teşekkür ediyorum,çalıştı evet:)))) ekstra bir soru olacak ama bu emeğinizden sonra cevap vermeseniz de olur indikatöre kod olarak renk nasıl yazarım?...yeşil ve kırmızı çiz demek için mesela?

toros
16-10-2010, 12:05
Çok teşekkür ediyorum,çalıştı evet:)))) ekstra bir soru olacak ama bu emeğinizden sonra cevap vermeseniz de olur indikatöre kod olarak renk nasıl yazarım?...yeşil ve kırmızı çiz demek için mesela?

http://img2.imageshack.us/img2/6801/combo.png

İşaretli pencereden indikatörü ve L2 yi ayrı ayrı seçip, renklerini de renk kutusuna tıklayarak ayarlayın. Kaydedin.

costner
18-10-2010, 11:37
Teşekkür ediyorum,
Menuden değil de renkleri kod olarak formule nasıl eklerim?
Neden bunu öğrenmek istiyorum?Çünkü menuden renk seçince tek renk veriyor,oysa 2 tane indikatoru tek bir pencerede kullandığımdan ayrı renge ihtiyacım var.
Bunun pratik cozumunu ancak 2 ayrı indikatoru farklı renkte 2 ayrı pencerede açınca ve sonra birbirinin üstüne atınca ancak olmakta.
Oysa renk kodunu da ben ekleybilirsem formule şahane olacak.


http://img2.imageshack.us/img2/6801/combo.png

İşaretli pencereden indikatörü ve L2 yi ayrı ayrı seçip, renklerini de renk kutusuna tıklayarak ayarlayın. Kaydedin.

skinnypuppy
18-10-2010, 12:29
Matrix, formüllerdeki PREV komutunu tanımıyor.

Nasıl hallediliyor?

ref(DATA, -1) data olarak seçilen değerin bir periyod önceki değerini veriyor. işinizi görür mü bilmiyorum ama prev,den benim anladığım bu oldu..

avcı1
18-10-2010, 12:37
Arkadaşlar cumartesim sistem yapmakla geçti karşılaştığım bir durumu
sizlere sormak istiyorum

sistemin içinde refliği C> REF(HHV(C,3),-1) kullandığımda 15 dakikalıkda 145 işlem yapıyor.

fakat şu şekilde kullandığımda W > REF(WWW(W,3),-1)
kullandığımda 15 dakikalıkda işlem sayısı 110 düşüyor getirisi daha iyi oluyor.

fakat refliği bu şekilde W > REF(WWW(W,3),-1) kullandığımda bilgisayar kasıyor 1- 2 dakikadan sonra okları çıkarıyor.Buda beni ref liği bu şekilde kullanmaktan uyuz etti açıkçası okları gerçek koyup koymamasından şüphelendim. hani refliği sonuna artı koyduğumuzda sahte oklar koyuyor ya acaba budamı öyle diye sorguluyorum.
bu konuda tecrübeli arkadaşlar fikilerini belirtebilirlermi.

En sonunda şu şekilde kullanıyorum bunun getiriside iyi W> REF(HHV(W,3),-1)
yardımcı olabilirmisiniz. Sizce hatalı bir durum varmı

Y_C
20-10-2010, 09:48
Merhaba Arkadaşlar,

Günlük pivotları otomatik hesaplayan indikatör oluşturmak istiyorum.
Bir işlem günü öncesinin en düşük, en yüksek ve kapanış değerleri veren fonksiyon var mıdır?
Varsa Floor ve Camarilla pivotları için indikatörler oluşturabileceğim.
Şu an için seans öncesi veya kapanış sonrası http://www.earnforex.com/pivot-points-calculator sitesinden hesaplayıp indikatör değerlerini elle girmekteyim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

daroka
21-10-2010, 10:35
Merhaba,
macd'ı (26,12,9) 0 (sıfır) çizgisinden kesen senetleri gösterebilecek bir formül varmıdır?
şimdiden teşekkürler...

ertpln
01-11-2010, 12:34
Merhaba arkadaşlar,
herkese kazançlı günler dilerim.
bir grafik hakkında sizlerden yardım rica edeceğim ve bunun için grafiğin resmini bu resme nasıl ekleye bilirim?
tesekkürler
Ertan

serdarkus
01-11-2010, 12:45
http://666kb.com/
"Gözat" 'dan dosyanı seç.
Speichern 'e tıkla.
BBCode un altındaki linki buraya kopyala.

Kolay gelsin.. :)

ertpln
01-11-2010, 13:03
merhaba serdarkus,
öncelikle yardımın için teşekkür ederim.
şimdi asıl sizlerden yardım almak istediğim konu şu:
http://666kb.com/i/bo0hlh1josp098sfj.png
yukarıdaki linkdeki grafikde "trend" isimli bir indikatör var.
bu indikatör sizce matriks de nasıl oluşturulabilir?
fikir ve yorumlarlınızı rica ediyorom.
teşekkürler
Ertan

ertpln
01-11-2010, 13:05
imla hatalarım için özür.......

serdarkus
01-11-2010, 13:39
merhaba serdarkus,
öncelikle yardımın için teşekkür ederim.
şimdi asıl sizlerden yardım almak istediğim konu şu:
http://666kb.com/i/bo0hlh1josp098sfj.png
yukarıdaki linkdeki grafikde "trend" isimli bir indikatör var.
bu indikatör sizce matriks de nasıl oluşturulabilir?
fikir ve yorumlarlınızı rica ediyorom.
teşekkürler
Ertan
-Başını sonunu kesmeden , …………….. dahil olduğu gibi kopyalarsanız, resim burada gözükür.
-Trend isimli göstergenin formülü lazım. Bakarak belki ama..uğraşmaya değmez.
Matrix formülasyonunun detaylarını bilmiyorum. MS ile sembolik bazı farklılıklar var. Bilenler yardımcı olur burada.
Gözüktüğü kadar çok da matah bişey değil. İlle de ona takılmayın. Onlarca trend gösterir diye kabul edilen göstergelerden biridir.
Sıfırın altı üstü ilginç geldiyse.. o basit bir formüle eklemedir.(Gösterge/c)..sıfırın altı/üstünü verir.

:)
-Trend göstergeleriyle ilgili bir sürü şey yazdım..sonra ne yapıyorum dedim, sildim. Yaşayıp görmek lazım-

yatirimci
03-11-2010, 13:58
yazdıgımız sistemlerin sonucunda otomatik alım satım islemini hangi terminalde yapabiliriz, boyle bir islem mumkunmu?

SUTE
07-11-2010, 13:15
yazdıgımız sistemlerin sonucunda otomatik alım satım islemini hangi terminalde yapabiliriz, boyle bir islem mumkunmu?



http://i52.tinypic.com/11uyydv.png


iyi bi konuya değinilmiş, cevap alabilirsek çok büyük bi eziyetten kurtulmuş olacağız.
eylül ekim performans...

SUTE
07-11-2010, 13:17
http://i56.tinypic.com/3cxw0.png

10 dakika eylül ekim performans...

SUTE
10-11-2010, 02:18
Bu grafiklerin bu hale gelmesine bu forumun ve özellikle SAYIN Bear-Bull'un büyük katkısı
olmuştur. Kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunarım.:yes::yes::yes:

Geçmiş aylarda bi arkadaşımızın eleştirel bi cevabı olmuştu.
bu grafikleri buraya yapıştırma amacım sistem kullanan veya geliştirmeye
çalışanları tetiklemek veya daha fazla emek sarfetmelerine vesile olmanın ötesinde başkaca bir sebep aranmamasının olduğunu da belirtmeliyim (yani, sistem-mistem satma gibi boş işlerle ilgim yoktur)....

KÜÇÜK Bİ DİPNOT (Yeni sistem kullanmaya başlayan kulaklara küpe olması için) özellikle indikatör kullanıcılarına seslenmek istiyorum. dikkatli olun!!!! barların ve indikatörlerce yanan sinyallerin yerleri değişmekte ve sizleri telafisi mümkün olmayan
zararlara sürükleyebilir...

baykil
10-11-2010, 16:10
Merhaba Arkadaşlar yardımınızı rica edeceğim

STOSK(5,3,5)-STOSD(5,3,5) > -20

Bunu explorer da nasıl tanımlayabilirim
Yani sto slow farkları - 20 ve üstü senetleri bulmak isterim ama bir türlü beceremedim birşeyleri eksik yapıyorum

Bu sayfalarda emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım

Finance
15-11-2010, 08:41
Bu grafiklerin bu hale gelmesine bu forumun ve özellikle SAYIN Bear-Bull'un büyük katkısı
olmuştur. Kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunarım.:yes::yes::yes:

Geçmiş aylarda bi arkadaşımızın eleştirel bi cevabı olmuştu.
bu grafikleri buraya yapıştırma amacım sistem kullanan veya geliştirmeye
çalışanları tetiklemek veya daha fazla emek sarfetmelerine vesile olmanın ötesinde başkaca bir sebep aranmamasının olduğunu da belirtmeliyim (yani, sistem-mistem satma gibi boş işlerle ilgim yoktur)....

KÜÇÜK Bİ DİPNOT (Yeni sistem kullanmaya başlayan kulaklara küpe olması için) özellikle indikatör kullanıcılarına seslenmek istiyorum. dikkatli olun!!!! barların ve indikatörlerce yanan sinyallerin yerleri değişmekte ve sizleri telafisi mümkün olmayan
zararlara sürükleyebilir...

Aaaa noldu sizin müsteriler hani sistemleri takip ediyorlardı ???

murti
16-11-2010, 21:55
slm sn murti

gündüzleri buraya maalesef bakamıyorum.

CROSS STOFD(%K,%D),STOFK(%K,%D)

CROSS STOFK(%K,%D),STOFD(%K,%D)

%K %D Bölümlerine periyotlarınızı yazarsınız.

formul hata verirse cross hariç parantez içine alın.



Sayın Bear Bull öncelikle sizin ve tüm forumdaşların kurban bayreamını kutlarım üstat bu formül hata verdiği için kullanamıyorum. Bir göz atmanız mümkünmü acaba stokfast 200,90 yukarı kestiğinde al,aşağı kestiğinde sat vermesini istiyorum ama förmül çalışmıyor şimdiden teşekkürler.

Finance
17-11-2010, 08:18
CROSS (STOFD(%K,%D),STOFK(%K,%D))

CROSS (STOFK(%K,%D),STOFD(%K,%D))

Bu halde kullanırsanız işinize yarar:wink:

yatirimci
20-11-2010, 15:39
Merhaba

Matriks te

Hareketli ortalamalr da 10 gunluk 22 gunlugu yukarı kesınce AL
22 gun 10 gunlugu asagı kesınce SAT nereye yazabılırız

yada nerden bulabılırım

tesekkurler

murti
21-11-2010, 17:19
CROSS (STOFD(%K,%D),STOFK(%K,%D))

CROSS (STOFK(%K,%D),STOFD(%K,%D))

Bu halde kullanırsanız işinize yarar:wink:



işe yaradı teşekkür ederim üstat

cnidre
22-11-2010, 06:56
nerden bulabılırım



sn. yatirimci,

topigi bastan sona okumaniz, aradiginizi bulmaniza yardimci olacaktir. ornekleri fazlasi ile islenmisti gecmiste.

saygilarimla,




Sent from my iPhone using Tapatalk

murti
22-11-2010, 15:06
Arkadaşlar derinlikli ekranda macd için kullandığım parametrelerin aynısını normal aracı kurumun verdiği derinlik bilgisi olmayan java matriks te kullanırken birşey dikkatimi çekti derinliklide yaptığım simülasyonda al veya sat dedği yer normal matriksdekine göre farklı yerlerde oluyor bunun bir nedeni varmı acaba ? yoksa benim atladığım biryermi var?

SUTE
22-11-2010, 18:06
http://i52.tinypic.com/i3au4z.png

formula9
24-11-2010, 10:57
arkadaşlar merhaba, benim system tester ve expert advisor'la ilgili bir sorum olacak.

sistem sinyallerinden bazılarını zamana göre filtrelemenin bir yolu var mıdır? örneğin sistemin saat 12:00-14:00 arası ürettiği sinyalleri görmezden gelebilmek mümkün müdür?

yardımcı olabilen şimdiden varsa çok teşekkür ederim.

myl
26-11-2010, 12:35
Sayın BEAR-BULL kolay gelsin.Sitenize yakın zamanda üye oldum.Ben sorum metastock ile ilgili.Metastockta insert indicatorsı bulamadım.Acaba yardımcı olabilirmisiniz.

Bear_Bull
26-11-2010, 13:43
Site benim değil :) Hisse net foruma :hg:

formüller konusunda yardımcı oluyordum sadece, bildiklerimi yazdım/anlattım, daha fazla paylaşacak bilgim olmadığından bıraktım.

metastock bilmiyorum, ilgili bölümde sorarsanız cevap alabilirsiniz.

myl
26-11-2010, 13:48
Bear_Bull sizi gördüğüme sevindimi .Yukarıdaki mesajda da yazdığım gibi yeni üyeyim.Bu yüzden sizi zaman zaman soracağım sorulardan dolayı şimdiden affınıza sığınıyorum.Hocam Hisse netten metastocku indirdim.bu forumun ilk sayfasında metastockta insert indicatorsu kullanarak,MOVİNG AVERAGE seçerek ve açılan pencerede TIME PERIODS kısmına 50 girerek yapabilirsiniz demişsiniz ama ben bir türlü burayı bulamadım.Öncelikle bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.

myl
26-11-2010, 13:49
Anladım hocam.Peki al sat veren programlar varmı?ücretli yada ücretsiz.

Bear_Bull
26-11-2010, 14:00
http://www.hisse.net/forum/forumdisplay.php?f=59

metastock için ilgili linkten yardım alabilirsiniz.

istediğinizi internette satan siteler var.

Dilbert
26-11-2010, 17:40
Sn. Bear Bull,
Hazirlamis oldugum bir formulu expert advisorda asagidaki sekilde kullanabiliyorum. Expert advisor dogru sonuc veriyor grafik uzerinde.
Asagidaki kosul alim icin.
x := FML("X");
Up := BarsSince(Cross(x,2));
Down := BarsSince(Cross(1,x));
Up<Down

Ancak bu kosulu explorer da bir turlu yerlestiremedim. Explorer x degeri icin hep 0 veriyor.
Yukaridaki alim kosulunu explorerda nasil yazabilirim?

Yardim edebiirseniz cok sevinirim

Bear_Bull
26-11-2010, 23:16
BarsSince formülünü hiç kullanmadım bilgim yok.

fraktür
28-11-2010, 20:57
aslında bilen birileri programdaki kısaltma ingilizce vb. formül yazma kuralları vs. açıklamalarını yazsa herkes daha kolay sistemini yapar diye düşünüyorum....
yardımcı olacak arkadaslar vara çok evinirim herkes için de oldukça faydalı olacağını düşünüyorum
herkese bol kazançlar...

sulozanger
28-11-2010, 21:51
macd-d ,srsi,+d-d,trend ler, destek direnc noktalari bulmayı öğrenmek istiyorum.. yardımlarınızı bekliyorum..

safir24
01-12-2010, 14:40
İyi günler iyi kazançlar tüm yatırımcılar.
Ben formül yazabilme konusunda deneyimsizim ve sizden bu konuda bir yardım rica edeceğim.
DI+ ile TS(20) nin kesiştiği durumları görüntülemek istiyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz.
Bu kesişme dipte de olabilir arada bir noktada DI+nın TSyi soldan kesmesi de olabilir.
Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için

safir24
01-12-2010, 15:09
Özür dilerim eklemeyi unuttuğum bir kaç unsur var.
Grafik seanslık grafik olmalı ve usd cinsinden olmalı fiyat değerleri.

SUTE
03-12-2010, 21:21
http://i52.tinypic.com/i3au4z.png

kasım ayında 5 ve 10 dakikalık sistemim cortlamıştır.
nedenini araştıracağım.. böylece çöpe giden 2 sistem... yazık emeklere....

taxim
14-12-2010, 15:36
Merhaba;
Bende matriks ve formülleri acemisi olarak basit birşey sormak istiyorum.
İki hisseyi nasıl karşılaştırabiliriz. yada bir hissenin endekse gore nasıl hareket ettiğini veya hisse bölü endeks olayını nasıl yapabilirim.
Teşekkürler

maykey
18-12-2010, 09:55
sayın bearbull ve konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar forumun 25. sayfasına kadar okudum diğer sayfalarıda okumaya devam ediyorum sizden ricam DI+- indikatörunun de içinde olduğu 5-10 dk lık vob grafiğinde çalışacak matrikste kullanabileceğim bir formül rica etsem ben 25 e kadar okudum devam ediyorum ancak daha matriksdede yeniyim elbette geçmiş sayfalarda tek tek yada birleşik formüller vermişsiniz ancak ben yeni olduğum için ne nedir ne değildir hiç bilmiyorum umarım bana yardımcı olursunuz bi kusur ettiysem affola...şimdiden teşşekkürler...

Bear_Bull
19-12-2010, 19:46
helal olsun adamlara bana bile sistem satmaya uğraşıyorlar ya :kahkah: mail atmışlar.

Varmı alıp kullanan ve memnun olan bu forumda ?.:notr:

sistem yazma konusunda eğitim verelim demiştik http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&p=4488522#post4488522 çok ilgilenen var gibi gözüktü özelden gelen mesajlarda ama eğitim almayı göze alan pek çıkmamıştı.




Değerli Yatırımcı,

Varyant v2.91 isimli otomatik alım satım sistemimiz VOB piyasasında Kasım ayında da yüksek kâr elde etmeyi başarmıştır.

* Sistem 5dk'lık VOB grafiğinde 66 pozisyon açıp kapatmış ve bunun sonucunda net 9400 puan gibi oldukça yüksek miktarda kâr etmiştir.

* Sistem 15dk'lık VOB grafiğinde 26 pozisyon açıp kapatmış ve bunun sonucunda net 6200 puan kâr etmiştir.
* Sistem 60dk'lık VOB grafiğinde 9 pozisyon açıp kapatmış ve bunun sonucunda net 2775 puan kâr etmiştir.
* Sistemin 5dk, 15dk'lık ve 60dk'lık grafikteki aylık net kâr rakamları ve işlem adetleri aşağıda sunulmuştur. Net kâr rakamları, kârların toplamından zararların toplamının düşülmesiyle elde edilmiş puanlardır.



Varyant 5dk'lık grafikte:
Yıl Ay Kar/Zarar İşlem Sayısı
2007 Ekim 15300 57
Kasım 2000 68
Aralık 5450 50
2008 Ocak 7775 73
Şubat 13525 60
Mart 6800 71
Nisan 7800 66
Mayıs 2600 69
Haziran 2425 78
Temmuz 16450 63
Ağustos 4225 71
Eylül 14900 70
Ekim 4375 73
Kasım 6775 76
Aralık 6550 56
2009 Ocak 9500 58
Şubat -1300 76
Mart 6550 64
Nisan 5600 68
Mayıs 1275 83
Haziran 650 98
Temmuz 4550 74
Ağustos 8650 76
Eylül 450 60
Ekim 7150 58
Kasım 2075 63
Aralık 4625 67
2010 Ocak 2525 67
Şubat 10750 62
Mart 2700 85
Nisan -1650 81
Mayıs 300 81
Haziran -850 94
Temmuz 9500 67
Ağustos 8825 66
Eylül 775 63
Ekim 3525 69
Kasım 9400 66
Toplamlar: 212525 2647
Ortalamalar: 5593 70



Varyant 15dk'lık grafikte:
Yıl Ay Kar/Zarar İşlem Sayısı
2009 Kasım 900 23
Aralık 10450 23
2010 Ocak 3125 24
Şubat 9500 20
Mart -825 31
Nisan 1325 30
Mayıs 10400 21
Haziran 4175 28
Temmuz 5025 33
Ağustos -700 34
Eylül 150 26
Ekim 8900 26
Kasım 6200 26
Toplamlar: 58625 345
Ortalamalar: 4510 27


Varyant 60dk'lık grafikte:
Yıl Ay Kar/Zarar İşlem Sayısı
2006 Temmuz 3375 5
Ağustos 875 7
Eylül 2350 4
Ekim 1925 6
Kasım 1025 8
Aralık -375 4
2007 Ocak 6425 3
Şubat 6500 6
Mart 7050 5
Nisan 1850 5
Mayıs -7525 13
Haziran 9350 6
Temmuz -450 6
Ağustos 1400 6
Eylül 5025 5
Ekim 6500 5
Kasım 2550 8
Aralık 3450 7
2008 Ocak -1075 8
Şubat 1925 10
Mart 4500 6
Nisan 225 8
Mayıs 2900 7
Haziran 3500 7
Temmuz 6400 9
Ağustos 2825 6
Eylül 8400 9
Ekim 5075 5
Kasım 8700 4
Aralık 75 10
2009 Ocak 2725 7
Şubat 2200 6
Mart -800 9
Nisan 2625 8
Mayıs 275 6
Haziran 3100 7
Temmuz 4700 11
Ağustos 4775 7
Eylül 1275 6
Ekim 5500 8
Kasım 2925 4
Aralık 7500 7
2010 Ocak -225 8
Şubat 5700 5
Mart 4825 6
Nisan -1675 11
Mayıs 5800 6
Haziran 425 9
Temmuz 450 8
Ağustos 1025 9
Eylül 500 4
Ekim 500 9
Kasım 2775 9
Toplam: 151650 368
Aylık ortalama: 2861 7




Saygılarımızla,


xxxxxxxx Sayar
Bilgisayar Mühendisi - Yazılım Uzmanı

0216 xxx 24 23
0542 xxx 78 12

Wrangler
19-12-2010, 19:50
helal olsun adamlara bana bile sistem satmaya uğraşıyorlar ya :kahkah: mail atmışlar.

Varmı alıp kullanan ve memnun olan bu forumda ?.:notr:

sistem yazma konusunda eğitim verelim demiştik http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&p=4488522#post4488522 çok ilgilenen var gibi gözüktü özelden gelen mesajlarda ama eğitim almayı göze alan pek çıkmamıştı.





Tereciye tere satmaya çalışıyorlar sanırım. :he:

şef
20-12-2010, 22:21
matriks de TroughBars kullanılmıyor mu? metastock da çalışan sistemim matriks de hiç sinyal üretmiyor.

Bear_Bull
20-12-2010, 22:52
matriks de TroughBars kullanılmıyor mu? metastock da çalışan sistemim matriks de hiç sinyal üretmiyor.

maalesef bazı komutlar yok.


fonksiyonlar kısmı

kullanabileceğiniz komutlar

sistem yazdığınız bölümün üst sağ kısmındaki komutlarla sınırlı.

kose
21-12-2010, 15:49
Sayın Bear Bull,
İki sorum var,
Birincisi; daha öncelerde Stockastik için şu şekilde bir fomül vardı yazdığınız Stoch(x,x) şeklinde. Bunu indicatör buildingte yazdığımda ve ya sistem testerda kesişimlerde filan kullandığımda gayet güzel çalışıyor. indicatör builderda tek çizgi olarak çıkıyor. Ancak indicatör builderda bunu bir değişkene atıp çizdirmeye çalıştığımda "q1:=stoch(x,x); q1" gibi değer 0 çıkıyor. Bu çift çizgi çizen indicatörlerde olan bir şey. Aslında formülde bu şekildede iki çizgili olmalı gibime geliyor ama sadece formulu yazdıgımda tek çizgi çıkıyor. Amacım buradaki değeri kullanabilmek. değişkene attığımda değer sıfır olduğundan bu değeri formülde başka indikatörlerle kullanamıyorum. Ben mi hata yapıyorum yoksa farklı bir çözümü mü var.(bu arada iki çizgi olacaksa neden tek çizgi çıkıyor.)
Matrikste stocastik indikatörleri mevcut yavaşı hızlısı rsi vs.. bunların hepsi 2 adet yüzdesel değişikliklerin formülleri. Stoch ta öyle olmalı. farkı sadece değerlermidir acaba? Örneğin stocastik fast "İlki %K ve ikincisi %D olarak isimlendirilen iki eğri ile gösterilen Stochastic’te %K, bugünün
kapanışından periyodun en düşük gününün çıkarılması ile bulunan değerin, periyottaki en yüksek en
düşük farkına bölünmesinin yüzdesel bir ifadesidir. " bu iken stoch(x,x) başka değerlein değişimi mi acaba?

Bear_Bull
21-12-2010, 19:36
Bunu indicatör buildingte yazdığımda ve ya sistem testerda kesişimlerde filan kullandığımda gayet güzel çalışıyor. indicatör builderda tek çizgi olarak çıkıyor.

(bu arada iki çizgi olacaksa neden tek çizgi çıkıyor.)
sonuç olarak Q1 e atadığınızda mecburen tek çizdiriliyordur diyebilirim.

stoc slow için

q1:=STOSD(%K,%D,Yavaş %K)

q2:=STOSK(%K,%D,Yavaş %K)

olarak yapılırsa 2 çizgi çıkartır.

kolay gelsin.

kose
21-12-2010, 20:31
sonuç olarak Q1 e atadığınızda mecburen tek çizdiriliyordur diyebilirim.

stoc slow için

q1:=STOSD(%K,%D,Yavaş %K)

q2:=STOSK(%K,%D,Yavaş %K)

olarak yapılırsa 2 çizgi çıkartır.

kolay gelsin.
Yanıtınız için Teşekkürler.
Aslında q1 'e atadığımda değer sıfır oluyor. indikatör buildera sadece örneğin stoch(3,5) yazdığımda tek bir çizgi çıkıyor.
Q1:=stoch(33,5);
Q1
yazdığımda ise değer 0 çıkıyor.
Derdim stoch(x,x) in sayısal değerini okuyabililmek.

Bear_Bull
21-12-2010, 21:09
Yanıtınız için Teşekkürler.
Aslında q1 'e atadığımda değer sıfır oluyor. indikatör buildera sadece örneğin stoch(3,5) yazdığımda tek bir çizgi çıkıyor.
Q1:=stoch(33,5);
Q1
yazdığımda ise değer 0 çıkıyor.
Derdim stoch(x,x) in sayısal değerini okuyabililmek.

denememişsiniz ki:( dediğimi :notr:

makinanıza gelip ben mi yazayım .

q1:=STOSD(5,5,3);

q2:=STOSK(5,5,3);
q1;q2

yazın indikatör builderde değerler çıksın.
sonrada o değerleri alıp neyi hesaplatacaksanız kullanın.

kose
21-12-2010, 21:34
denememişsiniz ki:( dediğimi :notr:

makinanıza gelip ben mi yazayım .

q1:=STOSD(5,5,3);

q2:=STOSK(5,5,3);
q1;q2

yazın indikatör builderde değerler çıksın.
sonrada o değerleri alıp neyi hesaplatacaksanız kullanın.
Burada sorun yok zaten bunlar iki indikatör ve çiziyor iki çizgiyi de tabiki. Bahsettiğim şey stoch(x,x) ile ilgili. Bu indikatör iki çizgi mi cıkmalı b
ilmiyorum. ancak değişkene atadığımda değer sıfır çıkıyor sorun bu. Neyse sanırım anlatamadım ben söylemek istediğimi.http://www.radyan.com/temp/Untitled.jpg indikatör buildinge stoch(x,x) yazdıgımda grafigin alt tarafındaki goruntu var.
q1:=stoch(x,x);
q1
yazdıgımda ise deger sıfır gözüküyor.

maykey
21-12-2010, 21:50
sn bearbull sistem öğrenme işine varım ancak şu an değil nedenmi bunun için hem zamanım yok hemde param az siz bana şu sizin güvendiğiniz matrıks de ayda 6000-8000 puan bırakacak (tabii şanş ve pala yardım ederse)bi sistem hazırlasanız şu süt verecek ineğin tamamı olmasada bi kısmıda benden olsa.....:yes:

Bear_Bull
21-12-2010, 21:56
stoch(x,x);

diye bir indikatör varmı?

bende gözükmüyor

ve stochastik 2 değerden değil 3 değerden oluşuyor.
standard değeri alsın diye aşağıdaki gibi
STOSD()
STOSK()

özel değer verecekseniz içleri değiştirilerek kullanılmalı.
STOSD(%K,%D,Yavaş %K)

STOSK(%K,%D,Yavaş %K)


içeriğini tam bilmediğiniz indikatörleri

fonksiyon kısmını kullanıp seçerek ve içerisine istenen değerleri yazarak deneyiniz.
kolay gelsin.

kose
21-12-2010, 22:18
[QUOTE=Bear_Bull;5201435]diye bir indikatör varmı?

bende gözükmüyor

Matrix indikatörlerde Gözükmüyor ,bu formülü forumdan daha önce yazmışım. olmamasına rağmen ind. builder veya system testerda kesişimleri ile ilgili formul yazabiliyorum.
Belkide indicator olarak bulunmadığı içindir problem. Teşekkür ederim gece gece yordum sizi.

endeks
21-12-2010, 23:13
sayin bearbull, uzun vadeli olarak matriks mi yoksa metayi mi onerirsiniz? Her ikiside bende var ve yeni basliyorum analizlere. Ancak matriksten metaya data aktarimi olmasi beni metanin daha iyi olduguna inandiriyor. Fakat matrikste haberler vs grafiklerle ilintili oldugu icin sanki bir avantaji varmis gibi ve gun icinde de matriks kullanip alarm vs duzenliyoruz. Gerci ben genelde gun sonu analizi yapmak icin kullanacagim. Fikrinizi almak istedim. Saygilar.

Bear_Bull
21-12-2010, 23:23
Data prg.ları grafik çizmeye başladığından beri Metastock kullanmadım
canlı canlı izliyorum grafikleri
aynı anda 5-10-30-60120- ve gün periyotlarında
hangisi işinize gelirse o şekil kullanabilirsiniz metastock veya Data prg.

trade etmekten data aktarımına vaktim olmadığından ben data prg.ını tercih ediyorum.

http://666kb.com/i/bpfnyj0qo6mf4h2zz.png

ZogaL
21-12-2010, 23:27
Matriks kullanımıyla ilgili sn.Anıl Özekşi canlı dersler vermişti internet üzerinden.gerçekten çok yararlı oldu.tavsiye ederim,eğitim videolarına vimeo dan ulaşabilirsiniz.

endeks
21-12-2010, 23:55
tesekkur ederim - egitim videolarina da basladm sayin zogal. Syn bearbull, sistem konusunda egitim vermeyi dusunur musunuz? ben yurtdisindayim ama online olarak size konferans ve canli toplanti imkanlari saglayabilirim. eger ilgilenirseniz detaylar icin bana PM atar msiniz?

snıper
22-12-2010, 20:40
explorerde tarama yapmak istiyorum, mesela son iki ay düşenler (2 barda kırmızı) veya 2 hafta da veya 2 günde düşenleri (değerler önemli değil)... yada tam tersi yükselenleri veya hacimlileri geriye dönük nasıl tarama yaptırabiliriz acaba,,bear bull abi müsaitsen bi göz atabilirmisin..

Bear_Bull
22-12-2010, 21:25
explorerde tarama yapmak istiyorum, mesela son iki ay düşenler (2 barda kırmızı) veya 2 hafta da veya 2 günde düşenleri (değerler önemli değil)... yada tam tersi yükselenleri veya hacimlileri geriye dönük nasıl tarama yaptırabiliriz acaba,,bear bull abi müsaitsen bi göz atabilirmisin..


geriye dönük bakarsan buna benzer örnekler vardı.

yapacağın sadece taramaları yaparken
aylık
haftalık
günlük diye periyotları Explorer içinden değiştirmen.

yükselen için
ref(c,-2) = ref(L,-2) AND ref(L,-1) < ref(c,-1)

düşen barlar içinde sen uğraş biraz.

not: formül tam istediğin formül değil
biraz değiştirmen lazım.

kaysersose
22-12-2010, 22:23
Sn Bear-Bull ve arkadaşlar

Satın alıdığımız programları kullanma konusunda göstermiş olduğunuz gayretten ötürü çok teşekkür ediyorum
Benim sorum
RSI ve MOV gibi indikatörler üzerine indikatörlerin kendi hareketli ortalamaları ( al-sat sinyali ) için nasıl çizilebilir
DIOSC ossilatörü matriks programında var mı

Yardımlarınız için,
Teşekkür ederim

snıper
22-12-2010, 23:13
[QUOTE=Bear_Bull;5206671]geriye dönük bakarsan buna benzer örnekler vardı.

yapacağın sadece taramaları yaparken
aylık
haftalık
günlük diye periyotları Explorer içinden değiştirmen.

yükselen için
ref(c,-2) = ref(L,-2) AND ref(L,-1) < ref(c,-1)

düşen barlar içinde sen uğraş biraz.

not: formül tam istediğin formül değil
biraz değiştirmen lazım.

barlar için uğraşırım artık, Allah razı olsun abi, saygılar...:super:

snıper
23-12-2010, 00:15
[QUOTE=Bear_Bull;5206671]geriye dönük bakarsan buna benzer örnekler vardı.

yapacağın sadece taramaları yaparken
aylık
haftalık
günlük diye periyotları Explorer içinden değiştirmen.

yükselen için
ref(c,-2) = ref(L,-2) AND ref(L,-1) < ref(c,-1)

düşen barlar içinde sen uğraş biraz.

not: formül tam istediğin formül değil
biraz değiştirmen lazım.

barlar için uğraşırım artık, Allah razı olsun abi, saygılar...:super:

son datayı close önceki 3 bar içindeki en yüksek değer ile karşılaştır son datadaki close yüksek ise önceki 3 datanın yükseğinden sinyal ver diyor yazılı formül.
Alıntı Originally Posted by avcı1 View Post
C> REF(HHV(C,3),-1)
Yani: Bu bardaki kapanış son 3 barın kapanışından yüksekse .Buraya kadar anlıyorum sondaki -1 bir bar önceki kapanışı diye söylüyor. Velhasıl kafam karıştı.
Bu sistemi açıklayabilirmisiniz.

65 sayfada buldum bi tane tam benim aradığım gibi sanki, uğraş diyosun da abi, ben matrikse formülleri yerleştirmeyi 1 senede öğrendimm,ufak tefek formül uyduruyorum ama heralde onu da bi senede öğrenirim.... aslında topik çok kalabalık oldu, bi boş vaktimde formüllerin hepsini bi araya toplasam ii olacak. bi ara siz demiştiniz formüllerin hepsini bi araya toplasın bi arkadaş diye denedim yarım kalmıştı,, kısmetse yaparımm...kolay gelsin abii saygılarr..

cnidre
23-12-2010, 15:42
q1:=stoch(x,x);
q1
yazdıgımda ise deger sıfır gözüküyor.

stoch(x,x); MS Stochastik oscilatörün formülüdür:

Stoch(%k Periods , %k Slowing)

muhtemelen x değişkeni atamışlar, gibi mesela:

x:= 8;
Stoch ( x , x )

veya

x:= 8; y:= 13;
Stoch ( x , y )

Bear_Bull
23-12-2010, 19:13
Sn Bear-Bull ve arkadaşlar

Satın alıdığımız programları kullanma konusunda göstermiş olduğunuz gayretten ötürü çok teşekkür ediyorum
Benim sorum
RSI ve MOV gibi indikatörler üzerine indikatörlerin kendi hareketli ortalamaları ( al-sat sinyali ) için nasıl çizilebilir
DIOSC ossilatörü matriks programında var mı

Yardımlarınız için,
Teşekkür ederim

Geriye dönük sayfaları tararsanız aradıklarınızı bulabilirsiniz.


DIOSC ossilatörü
Açık formülünü biliyorasanız İndikatör Builderden yazabilirsiniz.





65 sayfada buldum bi tane tam benim aradığım gibi sanki, uğraş diyosun da abi, ben matrikse formülleri yerleştirmeyi 1 senede öğrendimm,ufak tefek formül uyduruyorum ama heralde onu da bi senede öğrenirim.... aslında topik çok kalabalık oldu, bi boş vaktimde formüllerin hepsini bi araya toplasam ii olacak. bi ara siz demiştiniz formüllerin hepsini bi araya toplasın bi arkadaş diye denedim yarım kalmıştı,, kısmetse yaparımm...kolay gelsin abii saygılarr..


dene bakalım


ref(c,-2) < ref(c,-1) < c

ref(c,-2) > ref(c,-1) > c

snıper
24-12-2010, 01:26
denedim abi,,
ref(c,-2) < ref(c,-1) < c bu tamam ( Bunun anlamı şu oluyo heralde abi, şimdiki bulunduğum bardan önceki 2 bar düşükse göster şeklin de dimi, tarama yaptırdım bazısı düşük çıkıyo bazısı uymuyo, mantığını tam anlayamamışım demekki?? şu linkten matriksle alakalı güzel örneklerde var aslında http://vobmatris.com/ refler ve crosslarla ilgili..)

ref(c,-2) > ref(c,-1) > c ama bunda tarama yaptırıyorumm aylık haftalık günlük hep boş çıktı,

Bear_Bull
24-12-2010, 19:20
(ref(c,-2) < ref(c,-1)) and (ref(c,-1) < c)

(ref(c,-2) > ref(c,-1)) and (ref(c,-1) > c)

birde bu şekil dene o zaman mutlaka her 2 şekle uyan hisse vardır :notr:

snıper
24-12-2010, 22:32
(ref(c,-2) < ref(c,-1)) and (ref(c,-1) < c)

(ref(c,-2) > ref(c,-1)) and (ref(c,-1) > c)

birde bu şekil dene o zaman mutlaka her 2 şekle uyan hisse vardır :notr:

çok saol abi, ama itibar puanı veremedim, biraz başkalarına verdikten sonra puan verebilirmişim.. ikisini de denedim, her iki yönde hisse çıkartıyorr. formülün mantığı mantığı yukarda yazdığım gibi demeki.. kolay gelsin abii..

kose
25-12-2010, 13:06
stoch(x,x); MS Stochastik oscilatörün formülüdür:

Stoch(%k Periods , %k Slowing)

muhtemelen x değişkeni atamışlar, gibi mesela:

x:= 8;
Stoch ( x , x )

veya

x:= 8; y:= 13;
Stoch ( x , y )

burdaki x,x leri ben koydum herhangi bir değer manasında.

tutku
25-12-2010, 15:10
sn Bear Bull stoplos formulunu indikator buildirde grafik uzerine cizdirmek mumkunmu?

Res3 Res3= H + 2*(P-L)
Res2 Res2= P + (Res1-Sup1) Extreme
Alım/Satım
Range
Normal
Alım/Satım
Range Res1 Res1= 2 * P - L
Pivot Nokta P= ( H + C + L ) / 3
Sup1 Sup1= 2 * P - H
Sup2 Sup2= P - (Res1-Sup1)
Sup3 Sup3= L - 2*(H-P)

Bear_Bull
25-12-2010, 22:11
Ms de belki çalışıyordur ama
Bu aşağıdaki Matrikste çalışmaz.

Değişkenleri baştan tanımlamanız lazım BOLDlar sorun çıkartır.
Sup1= 2 * P - H;
Res1:= 2 * P - L;
Res3:= H + 2*(P-L);
Res2:= P + (Res1-Sup1) Extreme;

Sup2:= P - (Res1-Sup1);
Sup3:= L - 2*(H-P);

Res3;Res2;Res1;Sup2;Sup3;Sup1



sn Bear Bull stoplos formulunu indikator buildirde grafik uzerine cizdirmek mumkunmu?

Res3 Res3= H + 2*(P-L)
Res2 Res2= P + (Res1-Sup1) Extreme
Alım/Satım
Range
Normal
Alım/Satım
Range Res1 Res1= 2 * P - L
Pivot Nokta P= ( H + C + L ) / 3
Sup1 Sup1= 2 * P - H
Sup2 Sup2= P - (Res1-Sup1)
Sup3 Sup3= L - 2*(H-P)

kaysersose
25-12-2010, 23:21
Başlığı taradım ama merak ettiğim sorunun cevabını bulamadım
Belki gözden kaçırıyorum, bilemedim
Yardımcı olursanız sevinirim
RSI,CCI,MOV gibi indikatörlerin üzerine kendi hareketli ortalamalarını çizmenin bir yolu var mıdır
Teşekkür ederim

Bear_Bull
26-12-2010, 00:12
Başlığı taradım ama merak ettiğim sorunun cevabını bulamadım
Belki gözden kaçırıyorum, bilemedim
Yardımcı olursanız sevinirim
RSI,CCI,MOV gibi indikatörlerin üzerine kendi hareketli ortalamalarını çizmenin bir yolu var mıdır
Teşekkür ederim

RSI için

indikator buildere yazmanız gereken

x:=RSI(c,14);
x1:=MOV(x,14,S);
x;x1

x:= teki değer değiştirilerek istediğiniz indikatöre uyarlanabiilir.

x1 deki Mov daki bold değer istediğiniz değer ile, kırmızı ise
üssel,ağırlıklı,standart, vs. gibi değiştirilebilir.



http://666kb.com/i/bpjrccs20k81t8wbw.png
http://666kb.com/i/bpjrccs20k81t8wbw.png

kaysersose
26-12-2010, 09:58
Evet, çalıştı.
Çok teşekkür ederim Sn.Bear-Bull

cnidre
27-12-2010, 06:08
RSI,CCI,MOV gibi indikatörlerin üzerine kendi hareketli ortalamalarını çizmenin bir yolu var mıdır

diğer bir yolu, indikatör yaratmadan doğrudan matriks hareketli ortalamasını kullanmaktır

http://img145.imageshack.us/img145/2145/rsimov.th.png (http://img145.imageshack.us/img145/2145/rsimov.png)

kaysersose
27-12-2010, 19:46
diğer bir yolu, indikatör yaratmadan doğrudan matriks hareketli ortalamasını kullanmaktır

http://img145.imageshack.us/img145/2145/rsimov.th.png (http://img145.imageshack.us/img145/2145/rsimov.png)

Dostum muhteşemsin.İlk olarak ben de bunu yaptım fakat alınan hareketli ortalama fiyatlarındır diye vazgeçtim.Çalışırsa gerçektem çok pratik olur

vassago
03-01-2011, 19:02
Sn.Bear_Bull

Yazılarınızdan ve faydalı çalışmalarınızdan dolayı teşekkürler.Bende 1-1,5 aydır sistem üzerine çalışıyorum fakat bir yere geliyor ve orada sıkışıyorum onun için 1-2 haftadır sinirlenip bakmadım.
http://img526.imageshack.us/img526/8513/vobsistem.png (http://img526.imageshack.us/i/vobsistem.png/)

http://img441.imageshack.us/img441/9817/sistemsonular.png (http://img441.imageshack.us/i/sistemsonular.png/)

Burada sisteme uygun stop-loss oranını bulmaya çalışıyorum.Ama bir türlü doğru oranı bulamıyorum.Birde mum formasyonlarla ilgili sistem oluşturmak istiyorum bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim.Yardımcı olursanız sevinirim.Saygılar...

Bear_Bull
03-01-2011, 20:01
Sisteme göre stoplos yapmak ?

sisteme göre hiç denemedim.
seçenekler içinde % oranı veya puan olarak var onları deneyebilirsiniz.
genelde gün içi işlemlerde stoplosu manuel kullanıyoruz .


Sn.Bear_Bull

Yazılarınızdan ve faydalı çalışmalarınızdan dolayı teşekkürler.Bende 1-1,5 aydır sistem üzerine çalışıyorum fakat bir yere geliyor ve orada sıkışıyorum onun için 1-2 haftadır sinirlenip bakmadım.
[.IMG]http://img526.imageshack.us/img526/8513/vobsistem.png[/IMG] (http://img526.imageshack.us/i/vobsistem.png/)

[.IMG]http://img441.imageshack.us/img441/9817/sistemsonular.png[/IMG] (http://img441.imageshack.us/i/sistemsonular.png/)

Burada sisteme uygun stop-loss oranını bulmaya çalışıyorum.Ama bir türlü doğru oranı bulamıyorum.Birde mum formasyonlarla ilgili sistem oluşturmak istiyorum bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim.Yardımcı olursanız sevinirim.Saygılar...

vassago
03-01-2011, 20:59
Teşekkür...

rfm
08-01-2011, 18:13
arkadaşlar bu formüller ücretli matriks temi?yoksa aracı kurumun bize verdiği proğramdamı?ben ataonline ekranı kullanıyorum.kaşif bende yok.

merpet
08-01-2011, 19:25
Arkadaşlar piyasada köpekbalığı diye bir kitap satılıyor. Bilgisi olan var mı?

melissoylu
17-01-2011, 14:32
helal olsun adamlara bana bile sistem satmaya uğraşıyorlar ya :kahkah: mail atmışlar.

Varmı alıp kullanan ve memnun olan bu forumda ?.:notr:

sistem yazma konusunda eğitim verelim demiştik http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&p=4488522#post4488522 çok ilgilenen var gibi gözüktü özelden gelen mesajlarda ama eğitim almayı göze alan pek çıkmamıştı.




ben kullanıyorum ve gerçekten memnunum.
en baştan söyliyyim bunu yaparken hiçbir çıkarım yok. hemen reklam yapma ıvır zıvır laflar edilmesin lütfen.
reklam olmıycak diye fikirlerimiz de yazamaz olduk forumlarda

merpet
17-01-2011, 21:58
ben kullanıyorum ve gerçekten memnunum.
en baştan söyliyyim bunu yaparken hiçbir çıkarım yok. hemen reklam yapma ıvır zıvır laflar edilmesin lütfen.
reklam olmıycak diye fikirlerimiz de yazamaz olduk forumlarda

sayın melis soylu hangi sistemi kullanıyorsunuz? köpekbalığı mı?

bahriozdemir
21-01-2011, 22:21
Sn.Bear_Bull

Al-sat sinyalleri veren kullanmakta olduğum bir sistemde tek bir hissedeki al sat sinyalleri son 500 barı kullan dediğimde farklı çıkıyor, son 300 barı kullan dediğimde farklı çıkıyor. Aslında son 25 barı kullan dediğimde bile son sinyalin aynı olması gerekmezmi?
Kullanmakta olduğum sistemde; System Tester
AL Cross(MOV(c,opt1,s),MOV(c,opt2,s))
SAT Cross(MOV(c,opt2,s),MOV(c,opt1,s))
OPT1 ve OPT2 de
ALT SINIR 2
ÜST SINIR 100
ADIM 1
VARSAYILAN 2 olarak kayıtlı.

Bear_Bull
21-01-2011, 23:19
500 barda başlangıç değerini 500 data öncesinden ilk data olarak

300 barda başlangıç değerini 300 data öncesinden ilk data olarak

25 barda başlangıç değerini 25 data öncesinden ilk data olarak

kabul ettiğinden ve ilk dataların fiyatları birbirini tutmadığından sistemin son datası aynı sinyali üretmeyecektir.


Sn.Bear_Bull

Al-sat sinyalleri veren kullanmakta olduğum bir sistemde tek bir hissedeki al sat sinyalleri son 500 barı kullan dediğimde farklı çıkıyor, son 300 barı kullan dediğimde farklı çıkıyor. Aslında son 25 barı kullan dediğimde bile son sinyalin aynı olması gerekmezmi?
Kullanmakta olduğum sistemde; System Tester
AL Cross(MOV(c,opt1,s),MOV(c,opt2,s))
SAT Cross(MOV(c,opt2,s),MOV(c,opt1,s))
OPT1 ve OPT2 de
ALT SINIR 2
ÜST SINIR 100
ADIM 1
VARSAYILAN 2 olarak kayıtlı.

GetLost
24-01-2011, 10:39
Sn.Bear_Bull Merhaba, eğer zamanınız olursa bir ricam olacak.
Matriks'in anasayfasında bir eğitim duyurusu var. Eğitimi veren kişiyi "MOST indikaötürünü geliştiren, ‘Kazanma Sanatı’ isimli teknik analiz kitabının da yazarı olan Anıl Özekşi tarafından verilecek olan eğitim..." diye tanıtmışlar.
Ben MOST indikaötürünü merak ettim. Bu indikaötürün teknik açılımıyla ilgili bilginiz var mı?
Eğer mümkünse neyi ölçtüğünü yazma şansınız var mı?
Matriks'te bu indikaötürü seçtiğimiz zaman teknk verilerini gösteren ekranı biizmle paylaşabilir misiniz?

Bear_Bull
24-01-2011, 14:00
Merhaba Getlost
geçmiş Eğitimleri izleyip bilgi sahibi olabilirsiniz.
İndikatör formülünü ben yazmadığım için detaylı bilgim yok, yazan kişiye ulaşıp sorabilirsiniz.

cnidre
25-01-2011, 08:42
Ben MOST indikaötürünü merak ettim. Bu indikaötürün teknik açılımıyla ilgili bilginiz var mı?
Eğer mümkünse neyi ölçtüğünü yazma şansınız var mı?
Matriks'te bu indikaötürü seçtiğimiz zaman teknk verilerini gösteren ekranı biizmle paylaşabilir misiniz?

ilgili indikatörün yorum bölümünden alıntıdır:


Anıl Özekşi tarafından geliştirilen MOving SToploss göstergesi, adından da anlaşılacağı üzere hareketli stoploss mantığı üzerine inşa edilmiş bir modeldir. Ancak bu göstergedeki hareketli stoploss, klasik stoploss tanımından farklı olarak, fiyatların düşmesi durumunda alınmış olan pozisyonun kapatılması eyleminin yanına fiyatların yükselmesi durumunda kapatılmış olan pozisyonun yeniden açılması eylemini de ekleyerek fiyat salınımlarına mükemmelen uyan ve bu salınımları bir kılıf gibi örten bir yapıda sunulmaktadır.

Klasik anlayıştaki hareketli stoploss mantığından ayrılan bir diğer özelliği ise, MOST göstergesinin direk fiyatlarla ilişkilendirilmeyerek al ve sat sinyallerini fiyatların üç günlük üssel ortalaması yardımıyla üretiyor olmasıdır. Fiyat hareketlerindeki aşırılıkların bir ölçüde filtrelendiği bu üç günlük üssel ortalamanın MOST eğrisini yukarı doğru keserek üzerine çıkması al sinyali, aşağı doğru keserek altına inmesi ise sat sinyali olarak kabul edilir. Bu ise, üç günlük üssel ortalamanın üstte olduğu tüm durumlar için alınmış pozisyonların korunacağı, MOST eğrisinin üstte olması durumunda ise satış yapılarak nakit pozisyonda kalınacağı anlamına gelecektir.

Burada bir diğer önemli nokta ise MOST'un sadece fiyat hareketlerine odaklanmış bir gösterge olmasıdır. Yani çok kısa vadeli hareketli ortalamamızı yumuşatılmış fiyatlar, MOST'u ise bir hareketli ortalama gibi düşünecek olursak , bu göstergenin çalışma prensibinin hareketli ortalamalardaki gibi olduğu görülecektir. MOST, fiyatları temsil eden hareketli ortalamanın üzerine çıkarsa satım, altına inerse de alım yapılacaktır. Tek fark, MOST kendi ile aynı yöndeki hareketli ortalama hareketinde aradaki stoploss mesafesini koruyarak ortalamayı izlerken, hareketli ortalamada oluşan ters yönlü bir harekete yataya girerek cevap vermektedir.

MOST eğrisindeki iki değişkenden ilki ilişki içinde olduğu hareketli ortalamanın periyodudur. Yani fiyatlar için kullanmış olduğunuz yumuşatma oranı ne ise MOST'un periyodu da o olacaktır. Burada üç günlük bir ortalama seçmemizin nedeni ise, daha kısa vadelerin bizi fiyatların aşırı hareketlerini filtre etme amacından uzaklaştırması, daha uzun vadelerde ise hareketli ortalamanın fiyatları taklit kabiliyetinin azalmasıdır.

MOST eğrisini oluşturan ikinci değişken ise, kullanılan hareketli ortalama ile sinyalizasyonunu sağlayan kaydırma oranı yani stoploss mesafesidir. Analizlerimizde varsayılan olarak %2 kabul ettiğimiz bu kaydırma oranı da diğer göstergelerde olduğu gibi vadesel tercihlere konu olabilse de, yarım puanlık oynamalara bile duyarlı olduğu ve küçülmesinin hatalı sinyal, büyümesinin ise üretilecek sinyallerde gecikme riski taşıdığı unutulmamalıdır.

ayrıca:
1. Endex ve Rsi üzerinde uygulanmış hali ve indikatör ekranı

http://img12.imageshack.us/img12/91/mosth.th.png (http://img12.imageshack.us/img12/91/mosth.png)

2. AroonOSc çalışmıyordu ve PREV fonksiyonu yoktu, yeni versiyon ile birlikte onlar da yoldalar
3. Sn. GetLost, MOST Matrikse özel bir indikatör ve patenti Anıl beye ait olduğu için, açık yazılımına ulaşmanız imkansız.

snıper
26-01-2011, 01:35
http://www.fotografekle.com/image-E4AF_4D3F6A8D.jpg (http://www.fotografekle.com/share-E4AF_4D3F6A8D.html)pg[/img][/ur

sn.Bear bull, sizin yaptığınız bu çizelgeyi Fibonacci Sayıları ve Altın Oran bloğunda gördüm. fibo seviyelerine göre explorerde yapmaya çalıştım.. COLA ve sırasıyla diğer bölümlere fibo oranlarını yazdım. filter kısmını or ve and yaptım olmadı, rakamları % ve virgülle ayırarak yaptım yine olmadı. tarama yaptırıyorum değerler sıfır çıkıyor, ayrıca tepe ve son fiyat yazan yerlere ne gibi değerler girmek gerekiyor?. tarama yaptırırken nelere dikkat emeliyiz?( tarama yapılacak gün sayısı vs.), mümkünse yardımcı olabilirmisiniz? .. saygılar...

snıper
26-01-2011, 03:57
Bear bull abim, yukarıdaki explorer taramasını ilk defa vob24 topiğinin 590 ve 591 sayfasında yapmışsınız heralde, orada da gördüm. ama nasıl yaptınız hala bulamadım...:notr:

not: abi birde çizelge altında kırmızyla 18 ocak 2010 yazıyor.. heralde 2011 olcak topikde görünce fark ettim tarihi, bende baya bi şaşırmıştım ve merakım artmışdı, gsrayın 18 ocak 2010 da 430 TL Tepe fiyatını nasıl hesapladı diye düşünüp duruyodum..:) onu da heralde sn Ldogan Fibonacci Sayıları ve Altın Oran bloğunda kırmızıyla altına yazmış , sizin vob24 sayfasında altında tarih yok çünkü, tarihi fark ettiğim iyi oldu.. yoksa bende takardım kafaya nasıl oluyor diye, sizin kadar bilgimizde yok...uyku girmezdi artık gözüme...:)

Bear_Bull
26-01-2011, 08:10
günaydın.

uyku girmezdi artık gözüme..

sabahın köründe 5:50 de yazında düzeltme yaptığına gör zaten uyumamışsın.

o formülü yazabilmen için önce Fibo formülünü yazıp grafik üzerinde istediğin rahatlıkta kullanabilmen lazım.

Ödev olarak geride kalan sayfalarda vermiştim. (ilgilenen olmadı)

1 kişi bu forumdan 1 kişide başka forumdan yazmayı becerebildi sadece.

yazanlar biraz daha uğraşarak yukarıdaki sonuçlara ulaşabilir ama direkt yukarıdakini yapmaya çalışanlar için zor iş.

snıper
26-01-2011, 09:55
günaydın abi, uyumadım çünkü gece çalışıp gündüz uyurum.. verdiğiniz ödevi biliyorum.. ama yapamadım.. zaten tarih olayını fark ettikten sonra ilgim azaldı formüle, ama yinede fibo formülü nasıl yazılır elbet birgün öğrenirizz.. cevap yazdığınız için teşekkürler.. kolay gelsin saygılar...

Sound
01-02-2011, 10:04
Matriks e-broker yoluyla autotrading imkanı varmıdır acaba ?
Matriksde Bazı parametlereler tanımlayarak otamatik al sat yapılabiliyormu (gerçek hesap üzerinden) ?
bu konuda bilgisi olanlar yanıtlarsa çok memnun olurum.

şimdiden teşekkür ediyorum.

dmnokia
02-02-2011, 22:37
Matriks e-broker yoluyla autotrading imkanı varmıdır acaba ?
Matriksde Bazı parametlereler tanımlayarak otamatik al sat yapılabiliyormu (gerçek hesap üzerinden) ?
bu konuda bilgisi olanlar yanıtlarsa çok memnun olurum.

şimdiden teşekkür ediyorum.

Tabiki teorik olarak yapılabilir sonuçta bir bilgisayar yazılımı fakat daha önce okuduklarıma göre SPK buna sıcak bakmıyormuş, matriksciler bu özelligi implemente etmiyorlar. Mevcut durumda Expert Advisor ile ebroker'a emir gönderilebiliyor, istenen kosul olustugunda ebroker otomatik olarak açılıyor, size sadece adet yazmak ve ok'e basmak kaliyor.

DM

trendci
07-02-2011, 17:45
al için
Cross(MOV(c,opt1,s),MOV(c,opt2,s))

sat için
Cross(MOV(c,opt2,s),MOV(c,opt1,s))

değişkenler bölümünede
opt1: (2-100-1)
opt2: (2-100-1)
(taramasını istediğiniz aralıkları yazmanız gerekir ben örnek olsun diye)
alt:2
üst:100
adım:1 olarak verdim.


sn bear_bull sistem tester işine yeni girdim en baştan okumaya başladım ancak şu kısmı anlıyamadım.
opt1: (2-100-1)
opt2: (2-100-1)
(taramasını istediğiniz aralıkları yazmanız gerekir ben örnek olsun diye)
alt:2
üst:100
adım:1
buradaki alt, üst ve adım neyi ifade ediyor?

Bear_Bull
07-02-2011, 18:39
BBAND için o sistemi kurup kullanmayın sakın eğer kullanacaksanızda ters sistemlerine de al-sat veren stop yazın ve orta banda da al-sat tanımlayın.
yoksa portföyün hali vahim duruma düşebilir.


değişkenler bölümüne girilecek
2-100-1 değerleri

bband 2 den başla 1 er büyüyerek 100 e kadar her değerine bakıp en uygun değeri bulmaya yarar.
Bbandın standardı 20 ye 2 dir.



sn bear_bull sistem tester işine yeni girdim en baştan okumaya başladım ancak şu kısmı anlıyamadım.
opt1: (2-100-1)
opt2: (2-100-1)
(taramasını istediğiniz aralıkları yazmanız gerekir ben örnek olsun diye)
alt:2
üst:100
adım:1
buradaki alt, üst ve adım neyi ifade ediyor?

Dilbert
10-02-2011, 18:39
Sn. Bear Bull, matriks formulleri ile alakali degil ancak matriksle ilgili bir sorunum var.
3.0.2. yi yukledikten sonra nedense hisse grafikleri bozuldu, veriler eksik/yanlis geliyor grafige. Hisse grafiginde onceden calismam olsun olmasin, grafigi acip ancak "verileri sunucudan tamamla" dedigimde duzeliyor grafikler. Tek tek yapmak uzun is tabi...
Datalarin bir sekilde bozuk olmasindan dolayi system tester, explorer da dogru calismiyor hisselerde.

Gunluk grafik verilerini tamamlama, matriksi tekrar kurma (mevcut olani kaldirmadan) dahil herseyi denedim ama caresiz.

Ne yapabilirim? Matriksi tamamen kaldirip mi kurayim?
Tum grafik calismalarimi, formullerimi, sistemlerimi, kisisel ekranlarimi korumam icin ne yapmam gerekir?

Bear_Bull
10-02-2011, 20:41
Sn. Bear Bull, matriks formulleri ile alakali degil ancak matriksle ilgili bir sorunum var.
3.0.2. yi yukledikten sonra nedense hisse grafikleri bozuldu, veriler eksik/yanlis geliyor grafige. Hisse grafiginde onceden calismam olsun olmasin, grafigi acip ancak "verileri sunucudan tamamla" dedigimde duzeliyor grafikler. Tek tek yapmak uzun is tabi...

bir hafta sonu toptan 5 60 ve günlük dataları indirip kurabilirsiniz (dikkat edin güncellenmiş data olsun bazan eski dosyalara kalabiliyor.)
Datalarin bir sekilde bozuk olmasindan dolayi system tester, explorer da dogru calismiyor hisselerde.

özel takip ettikleriniz için data tamamlama menüsünden liste yapıp güncelleyebilirsiniz akşamları
Gunluk grafik verilerini tamamlama, matriksi tekrar kurma (mevcut olani kaldirmadan) dahil herseyi denedim ama caresiz.

Ne yapabilirim? Matriksi tamamen kaldirip mi kurayim?
Tekrar kurman işe yaramaz kurduğunda datalar gelmez.
Tum grafik calismalarimi, formullerimi, sistemlerimi, kisisel ekranlarimi korumam icin ne yapmam gerekir?

Matriks dır içinde USER bölümünü yedek alın işe yarar (son kurulumdan sonra üstüne kopyalarsınız.

Bear_Bull
12-02-2011, 01:21
sn bear_bull sistem tester işine yeni girdim en baştan okumaya başladım ancak şu kısmı anlıyamadım.
opt1: (2-100-1)
opt2: (2-100-1)
(taramasını istediğiniz aralıkları yazmanız gerekir ben örnek olsun diye)
alt:2
üst:100
adım:1
buradaki alt, üst ve adım neyi ifade ediyor?


BBAND için o sistemi kurup kullanmayın sakın eğer kullanacaksanızda ters sistemlerine de al-sat veren stop yazın ve orta banda da al-sat tanımlayın.
yoksa portföyün hali vahim duruma düşebilir.
neyse bband için uyarıda bulunmuşuz.

yukarıdaki gönderimde nereye bakıp BBAND demişsem yanlış olmuş.(kafam kimbilir nerelerdey di ?) :düsün:

sistem MAV üzerine imiş alttaki yazılara göre her istenen senet endex üzerine sistem yazılarak test edilirse iyi sonuçlar verecektir.



değişkenler bölümüne girilecek
2-100-1 değerleri

MAV 2 den başla 1 er büyüyerek 100 e kadar her değerine bakıp en uygun değeri bulmaya yarar.
doğrusu bu şekilde olacak.

yanlış yazı için özür.:o

bir kişide çıkıp dememiş Bear_Bull soru MAV, cevap BBAND diye :notr:

rfm
12-02-2011, 10:47
bir hisse senedi için en iyi sistemin hangisi olduğunu nasıl test ederiz.

fakara
12-02-2011, 19:19
sayın bear bull matriks expert advisor için al sat veren bir formül bakıyorum önceki linklerde yazmış olduğunuz
Cross((STOSD(14,6,6)+RSI(c,14)+MO(c,14)+CCI(14)+Wi llR(14))/6,0) and LLV((STOSD(14,6,6)+RSI(c,14)+MO(c,14)+CCI(14)+Will R(14))/6,10)<-19.9 46. sayfada formül expert advisor içinmiydi ? bu al için sanırım sat kısmında and kısmından sonraki kısım başamı geçeçek ? birde willr ler hatalı yazılmıs demişsiniz burdaki yazımı dorumudur acaba?
ben internetten izlediğim bir eğitim videosunda sadece mov ve mosttan olusan bir formul vardı en basitiyle anlattıkları için sanırım eğer yukarıdaki formul expert advisor için değilse bir formul önerebilirmisiniz
SAYGILAR

Bear_Bull
13-02-2011, 13:34
Cross((STOSD(14,6,6)+RSI(c,14)+MO(c,14)+CCI(14)+Wi llR(14))/6,0) and LLV((STOSD(14,6,6)+RSI(c,14)+MO(c,14)+CCI(14)+Will R(14))/6,10)<-19.9

Bu formul eğer çalışıyorsa
Explorer
Expert Advisor
İndikator Builder
farketmez hepsinde kullanılabilir.

Fazla bilginiz yok ise sistem yazılımında MOV lardan öteye gitmeyin

bilginiz var ise zaten al formülü olan bir sistemin tersini yazabilirsiniz.


sayın bear bull matriks expert advisor için al sat veren bir formül bakıyorum önceki linklerde yazmış olduğunuz
Cross((STOSD(14,6,6)+RSI(c,14)+MO(c,14)+CCI(14)+Wi llR(14))/6,0) and LLV((STOSD(14,6,6)+RSI(c,14)+MO(c,14)+CCI(14)+Will R(14))/6,10)<-19.9 46. sayfada formül expert advisor içinmiydi ? bu al için sanırım sat kısmında and kısmından sonraki kısım başamı geçeçek ? birde willr ler hatalı yazılmıs demişsiniz burdaki yazımı dorumudur acaba?
ben internetten izlediğim bir eğitim videosunda sadece mov ve mosttan olusan bir formul vardı en basitiyle anlattıkları için sanırım eğer yukarıdaki formul expert advisor için değilse bir formul önerebilirmisiniz
SAYGILAR


bir hisse senedi için en iyi sistemin hangisi olduğunu nasıl test ederiz.

Tonla formül yazılabilir testte hepsi aynı anda kullanılabilir,
ancak her hisseye uyguladığınızda değişik bir formül daha kazançlı/performanslı gözükecektir.

ssfb
14-02-2011, 21:32
hocam iyi akşamlar.vob ve eurusd için al sat veren bir sisteminiz var mı önceki sayfalarda göremedim .. varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Bear_Bull
14-02-2011, 21:49
hocam iyi akşamlar.vob ve eurusd için al sat veren bir sisteminiz var mı önceki sayfalarda göremedim .. varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

kendi yazdığım/takip ettiğim sistemlerimi (özel olanları) paylaşmadım (hoş zaten sisteme görede al-sat pek yapmıyorum/yapamıyorum)

sistem nasıl yapılır ve sorunlu sistemlere çözüm üretmeye çalıştık şimdiye kadar..

----------------------------------------------------------------------------


Kandiliniz mübarek, Dualarınız kabul olsun..

vinchenzo
15-02-2011, 13:20
Formül bölümüne;

X:= Ref(LLV(MO(14),30),-3);
Y:= Mov(MO(14),5,S);
Z:= (Mov(CLOSE,5,S)
-ValueWhen(1,Cross(85,MO(14)),CLOSE))
/ValueWhen(1,Cross(85,MO(14)),CLOSE)*100;

If(X<85andY>88andZ<0,1,0)+If(X<85andY<95andY>88andZ<-5,1,0)


Filtre bölümünede;

Co1A>0


bunları yazdıktan sonra kaydet calıştır yaptığımızda momentumu olumlu hisseleri bize sıralayacaktır.

AKÇAY DOSTUM,
Rica etsem, burda yazmış olduğun kodun türkçe mealini de yazabilirmisin..
Misal "şu satırda sisteme anlatılmak istenen şu" gibi..

rfm
15-02-2011, 15:06
sayın bear bull explorerde uyuşmazlık olan senetleri bulabileceğimiz bir formül varmı?özellikle rsı daha yüksek bir tepe yaparken fiyat henüz daha yükseğine çıkamamış olan senetleri bulmak istiyorum.saygılar.

Bear_Bull
15-02-2011, 19:51
sayın bear bull explorerde uyuşmazlık olan senetleri bulabileceğimiz bir formül varmı?özellikle rsı daha yüksek bir tepe yaparken fiyat henüz daha yükseğine çıkamamış olan senetleri bulmak istiyorum.saygılar.

Vardı ama artık maalesef , Matriks ve formüllerimin kayıtlı olduğu, diğer LAPTOP dün sizlere ömür :notr:

şu an elimde yazılı hiç biri kalmadı

bilgisayarcı harddiski kurtarabilirse ne ala,
gerilerde olabilir istediğiniz, Keyborsa forumunda Sn. EFEKENT te olması lazım isterseniz bir şansınızı deneyin.

Teknik analiz bölümünde Metastock formülleri içinde de olabilir.

ssfb
18-02-2011, 10:12
bear bull hocam selamlar ..

bi sorum olacaktı size..

METATRADER programındaki bir sistemi MATRIKS te kullanmam mümkün müdür ?

Bear_Bull
18-02-2011, 10:54
Metanın içinde formülde ne yazdığını anlayabiliyorsanız Matrikse çevirebilirsiniz.(formül yazmayı biliyorsanız.)

İndikatörünü/sistemini dışarı dosya olarak atıp Matriks içinden kullanamazsınız.

ssfb
18-02-2011, 11:57
Metanın içinde formülde ne yazdığını anlayabiliyorsanız Matrikse çevirebilirsiniz.(formül yazmayı biliyorsanız.)

İndikatörünü/sistemini dışarı dosya olarak atıp Matriks içinden kullanamazsınız.


formülü size göndersem düzenleyebilirmisiniz ?

Bear_Bull
18-02-2011, 12:52
formülü size göndersem düzenleyebilirmisiniz ?

METATRADER formüllerinden anlamıyorum.
Uğraştığım bir konu değil .

Foreks sistemi yazabilen ve Matrikside bilen birini bulmanız lazım.

Bear_Bull
18-02-2011, 14:53
burda bulunsun başka yere yazdık.

Bir senedin grafiğine başka bir senedin değeri ile bakma ile ilgili örnek.





xauusd nin Grafikte TL bölümünden Senet oradanda eurusd seçilirse olur.



http://666kb.com/i/br349roakm1ws64i7.png

http://666kb.com/i/br349roakm1ws64i7.png

rfm
19-02-2011, 12:20
merhabalar.matestockta şöyle bir formül var.öncelikle key'in formülü(C-MOV(H,10,S)).WHEN(CROSS(FML(''KEY''),0)BUNUN MATRİKS'TE YAZILIMI NASILDIR?yardımcı olabilirmisiniz?key dr yaşar erdinç'in geliştirmiş olduğu bir formüldür.saygılar.

Bear_Bull
19-02-2011, 22:40
merhabalar.matestockta şöyle bir formül var.öncelikle key'in formülü(C-MOV(H,10,S)).WHEN(CROSS(FML(''KEY''),0)BUNUN MATRİKS'TE YAZILIMI NASILDIR?yardımcı olabilirmisiniz?key dr yaşar erdinç'in geliştirmiş olduğu bir formüldür.saygılar.

aynıdır değişiklik yok,

indikatör olarak kullanacaksanız

(C-MOV(H,10,S))

indikator buildere "KEY" ismi ile kaydedin . dan sonraki bölümü kullanmayın.
Şu an Matriksim olmadığı için deneyemiyorum

expert advisor kısmı için ise
CROSS(FML(''KEY''),0)
CROSS(0,(FML(''KEY'')))

olarak kullanabilirsiniz.

rfm
21-02-2011, 11:00
teşekkürler.

Bear_Bull
03-03-2011, 11:53
şunu bir izleyin adamı dinledikten sonra biz neye uğraşıyoz dedim.... :kahkah:

http://www.youtube.com/watch?v=xAEQ2dwSRrc&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=xAEQ2dwSRrc&feature=related


he valla Akçay
Borsadan , Vob dan 3 kuruş kazanmak için nelerle uğraşıyoruz. :he::he:

Dünya devletlerine kapımız açık iş teklifi yapan olursa düşünürüm bende :he: :yes:

LDOGAN
03-03-2011, 20:47
ibs'ten matrikse transfer oldum.Fakat Yardıma ihtiyacım var. Sevgili hemşerim bir el at bana...

Bear_Bull
03-03-2011, 22:00
ibs'ten matrikse transfer oldum.Fakat Yardıma ihtiyacım var. Sevgili hemşerim bir el at bana...

Ziyeretçi mesajına yazdım Levent

TWC şifrelerini verdiğinde bağlanır bakarız.
Olmadı hafta sonu Laptopunu kap gel buluşalım bir yerde.

LDOGAN
03-03-2011, 22:26
Ziyeretçi mesajına yazdım Levent

TWC şifrelerini verdiğinde bağlanır bakarız.
Olmadı hafta sonu Laptopunu kap gel buluşalım bir yerde.

şu an ankaradayım hala...pazar döneceğim...hafta içi yanına uğrarım. çok saol

altınsoy
06-03-2011, 18:39
arkadaşlar bi sorum olacaktı

matrikste şöyle bir formül yazmak istiyorum

eğer son on günün en düşük kapanış değeri bugün gerçekleşmiş ise bunu bana 1 değeri ile bildirsin

şöyle bir fomül yazdım ama sizce doğrumudur

if(LLV(C(),10)=C(),1,0)

Bear_Bull
06-03-2011, 22:26
if(LLV(L,10)=C,1,0)

veya
explorerden filtre bölümünde
llv(l,10)=c

yazıp deneyin

kendi laptopum ve şu an bu makinada matriksim olmadığından deneyemedim.

not:
geride kalan sayfalarda buna benzer formül 3-5 günlükler vardı oradan 10 gün diye değiştirip uygulayabilirsiniz.

snıper
06-03-2011, 23:01
BİLGİSAYARA FORMAT ATARSANIZ...

matriks hakkında ben de yeni bişey öğrendim..burda ben rastlayamadım, bilgi oalarak kalsın istedim.. bilgisayara format atarsanız.. atmadan önce Bilgisayarım içindeki yerel disk C bölümünden matriks klasörünü başka bi yere kopyalayın.. daha sonra yenisini kurduğunuzda yerel disk C nin içinde bulunan matriks klasörüne yapıştırın ve gelen uyarılara kopyala değiştir şeklinde değiştirin, böylece matriks üzerinde yaptığınız formül ve grafik çalışmaları boşa gitmemiş olur..yada sadece matriks klasörünün içindeki user ve mtxdef klasörlerini de alsanız olur ama en garantisi hepsini alıp yapıştırmak.. teknik servisin önerisiyle yaptım oldu..

smsyucel
06-03-2011, 23:35
Sayın Bear_Bull
system tester da AL ve SAT koşulu olan bir formül var.Fakat düzgün çalışmıyor.AL dedikten sonra hisse nin değeri düşüyor veya SAT dedikten sonra ise yükseliyor.Neresi hatalı yardımcı olurmusun.
AL koşulu
CROSS(((((HHV(H,opt1)-Ref(LLV(L,opt1),-opt1))-( Ref(HHV(H,opt1),-opt1)-LLV(L,opt1)))/(0.5*( HHV(H,opt1)-Ref(LLV(L,opt1),-opt1)+( Ref(HHV(H,opt1),-opt1)-LLV(L,opt1)))))*100),opt2)
SAT koşulu
CROSS(opt3,((((HHV(H,opt1)-Ref(LLV(L,opt1),-opt1))-( Ref(HHV(H,opt1),-opt1)-LLV(L,opt1)))/(0.5*( HHV(H,opt1)-Ref(LLV(L,opt1),-opt1)+( Ref(HHV(H,opt1),-opt1)-LLV(L,opt1)))))*100))
OPT1: 5,45,2
OPT2:-150,40,10
OPT3: 40,130,10

Bear_Bull
07-03-2011, 19:28
:he: keşke sistem al dedi diye hiç düşmese / sat deyince hiç yükselmese ama nerde :he:

Yazdığınız zaten systester formulü ve hangi senet için çalıştıracaksanız en uygun değerleri bulmak için kullanmanız çıkan değerlere göre
expert advisörünü yazmanız lazım.



Sayın Bear_Bull
system tester da AL ve SAT koşulu olan bir formül var.Fakat düzgün çalışmıyor.AL dedikten sonra hisse nin değeri düşüyor veya SAT dedikten sonra ise yükseliyor.Neresi hatalı yardımcı olurmusun.
AL koşulu
CROSS(((((HHV(H,opt1)-Ref(LLV(L,opt1),-opt1))-( Ref(HHV(H,opt1),-opt1)-LLV(L,opt1)))/(0.5*( HHV(H,opt1)-Ref(LLV(L,opt1),-opt1)+( Ref(HHV(H,opt1),-opt1)-LLV(L,opt1)))))*100),opt2)
SAT koşulu
CROSS(opt3,((((HHV(H,opt1)-Ref(LLV(L,opt1),-opt1))-( Ref(HHV(H,opt1),-opt1)-LLV(L,opt1)))/(0.5*( HHV(H,opt1)-Ref(LLV(L,opt1),-opt1)+( Ref(HHV(H,opt1),-opt1)-LLV(L,opt1)))))*100))
OPT1: 5,45,2
OPT2:-150,40,10
OPT3: 40,130,10

LDOGAN
07-03-2011, 21:00
Sayın Öğretmenim;


A:=Input("1=P 3=H 4=L 5=C 6=MP 7=TYP 8=OHLC",1,8,5);
A1:=If(A=1,P,If(A=3,H,If(A=4,L,If(A=5,C,If(A=6,MP( ),If(A=7,Typical(),(H+L+C)/3))))));
e1:=Mov(A1,3,E);
e2:=Mov(e1,3,E);
e3:=Mov(e2,3,E);
e4:=Mov(e3,3,E);
e5:=Mov(e4,3,E);
e6:=Mov(e5,3,E);
e1a:=Mov(A1,5,E);
e2a:=Mov(e1a,5,E);
e3a:=Mov(e2a,5,E);
e4a:=Mov(e3a,5,E);
e5a:=Mov(e4a,5,E);
e6a:=Mov(e5a,5,E);
c1:=-.618*.618*.618;
c2:=3*.618*.618+3*.618*.618*.618;
c3:=-6*.618*.618-3*.618-3*.618*.618*.618;
c4:=1+3*.618+.618*.618*.618+3*.618*.618;
T5:=c1*e6a+c2*e5a+c3*e4a+c4*e3a;
T3:=c1*e6+c2*e5+c3*e4+c4*e3;
T3;T5;

bu iyi bişeyde matrikse uygulayamadım..ne dersin bir rehberlik yapsan...

Bear_Bull
07-03-2011, 21:15
bu iyi bişeyde matrikse uygulayamadım..ne dersin bir rehberlik yapsan...

LDOGAN
Matriks te çalışmaz bu formül içinde

input,Typical,MP gibi Matriks in tanımadığı kodlar var.

zaten çokta iyi bir şeye benzemiyor
ortalamaların ortalamasını alıyor gibi bişey formül.

MS te denedin de çok mu hoşuna gitti hayırdır.

LDOGAN
07-03-2011, 21:19
LDOGAN
Matriks te çalışmaz bu formül içinde

input,Typical,MP gibi Matriks in tanımadığı kodlar var.

zaten çokta iyi bir şeye benzemiyor
ortalamaların ortalamasını alıyor gibi bişey formül.

MS te denedin de çok mu hoşuna gitti hayırdır.

:D öğretmenim fiboya olan tutkum ve altın oran araştırmalarımda mantıklı geldi bana bu değerler..metastocta kullanıyordum.işe yarıyor bence tabi...şimdi real time matriktede izlemek istemiştim...

Ne yapalım araştırma ve arayış içindeyiz.bir sistem kursam zaten bu yeni programda işler ileryacakte,nasip bir zaman oda olacak. :)

Bear_Bull
07-03-2011, 21:39
1 matrikste birde ms te dene bakalım ne olacak
Benim laptop ÖLDÜ yenisinide almadım şu an kullandığımda da Matriks yok, kurmadım, (akşamları bari Borsa izlemiyeyim diye) ama forumdan ayrılamıyoruz :he:

A1:=(H+L+C)/3;
e1:=Mov(A1,3,E);
e2:=Mov(e1,3,E);
e3:=Mov(e2,3,E);
e4:=Mov(e3,3,E);
e5:=Mov(e4,3,E);
e6:=Mov(e5,3,E);
e1a:=Mov(A1,5,E);
e2a:=Mov(e1a,5,E);
e3a:=Mov(e2a,5,E);
e4a:=Mov(e3a,5,E);
e5a:=Mov(e4a,5,E);
e6a:=Mov(e5a,5,E);
c1:=-.618*.618*.618;
c2:=3*.618*.618+3*.618*.618*.618;
c3:=-6*.618*.618-3*.618-3*.618*.618*.618;
c4:=1+3*.618+.618*.618*.618+3*.618*.618;
T5:=c1*e6a+c2*e5a+c3*e4a+c4*e3a;
T3:=c1*e6+c2*e5+c3*e4+c4*e3;
T3;T5;

altınsoy
07-03-2011, 21:59
if(LLV(L,10)=C,1,0)

veya
explorerden filtre bölümünde
llv(l,10)=c

yazıp deneyin

kendi laptopum ve şu an bu makinada matriksim olmadığından deneyemedim.

not:
geride kalan sayfalarda buna benzer formül 3-5 günlükler vardı oradan 10 gün diye değiştirip uygulayabilirsiniz.

sayın bear bull yardımınız için çok teşekkür ederim şimdilik ilk 25 sayfayı taradım birşeyler öğreniyorum sayenizde.

sağolun...

LDOGAN
07-03-2011, 22:03
1 matrikste birde ms te dene bakalım ne olacak
Benim laptop ÖLDÜ yenisinide almadım şu an kullandığımda da Matriks yok, kurmadım, (akşamları bari Borsa izlemiyeyim diye) ama forumdan ayrılamıyoruz :he:

A1:=(H+L+C)/3;
e1:=Mov(A1,3,E);
e2:=Mov(e1,3,E);
e3:=Mov(e2,3,E);
e4:=Mov(e3,3,E);
e5:=Mov(e4,3,E);
e6:=Mov(e5,3,E);
e1a:=Mov(A1,5,E);
e2a:=Mov(e1a,5,E);
e3a:=Mov(e2a,5,E);
e4a:=Mov(e3a,5,E);
e5a:=Mov(e4a,5,E);
e6a:=Mov(e5a,5,E);
c1:=-.618*.618*.618;
c2:=3*.618*.618+3*.618*.618*.618;
c3:=-6*.618*.618-3*.618-3*.618*.618*.618;
c4:=1+3*.618+.618*.618*.618+3*.618*.618;
T5:=c1*e6a+c2*e5a+c3*e4a+c4*e3a;
T3:=c1*e6+c2*e5+c3*e4+c4*e3;
T3;T5;

Laptop için üzüldüm.Emektardı ve severek kullanıyordun...Yenisini almak konusunda dilersen yardımcı olabilirim.

Formüle gelince bende deminden beri uğraşıyorum fakat yazım atası veriyor.Metastockta := tanımlı fakat bunda tanımlı değil sanırım.... Yoksa input değerlerini çözdüm misal seçenek belirtmeden direk C(clase) alıyorum.Zaten onda iyi işliyor. Bu arada enson yazdığında yazım hatası verdi.dediğim gibi :='dan olabilir.

e1:=Mov(C,3,E);
e2:=Mov(e1,3,E);
e3:=Mov(e2,3,E);
e4:=Mov(e3,3,E);
e5:=Mov(e4,3,E);
e6:=Mov(e5,3,E);
e1a:=Mov(C,5,E);
e2a:=Mov(e1a,5,E);
e3a:=Mov(e2a,5,E);
e4a:=Mov(e3a,5,E);
e5a:=Mov(e4a,5,E);
e6a:=Mov(e5a,5,E);
c1:=-.618*.618*.618;
c2:=3*.618*.618+3*.618*.618*.618;
c3:=-6*.618*.618-3*.618-3*.618*.618*.618;
c4:=1+3*.618+.618*.618*.618+3*.618*.618;
T5:=c1*e6a+c2*e5a+c3*e4a+c4*e3a;
T3:=c1*e6+c2*e5+c3*e4+c4*e3;
T3;T5;

LDOGAN
07-03-2011, 22:08
bu arada inputu ve :=' nu destekliyormuş matriks....örneğin:

True Strength Index (TSI)

LP:=Input("Uzun donem:",14,100,20);
SP:=Input("Kisa Donem:",3,17,5);
signal:=Input("Tetik Donemi: ",3,17,5);
(100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),LP,E),SP,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),LP,E),SP,E));
Mov((100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),LP,E),SP,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),LP,E),SP,E)),signal,E)

Bear_Bull
07-03-2011, 22:42
Şimdiye kadar INPUT çalıştıramadık
son versiyonlarda ilave ettilerse bilmiyorum
o komutları bende kullanmadım

formülün sonundaki
T3;T5; yi

T3;T5 olarak değiştir hata ortadan kalksın. ; fazlalık en sonda.......


bu arada inputu ve :=' nu destekliyormuş matriks....örneğin:

True Strength Index (TSI)

LP:=Input("Uzun donem:",14,100,20);
SP:=Input("Kisa Donem:",3,17,5);
signal:=Input("Tetik Donemi: ",3,17,5);
(100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),LP,E),SP,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),LP,E),SP,E));
Mov((100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),LP,E),SP,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),LP,E),SP,E)),signal,E)

LDOGAN
07-03-2011, 23:13
Şimdiye kadar INPUT çalıştıramadık
son versiyonlarda ilave ettilerse bilmiyorum
o komutları bende kullanmadım

formülün sonundaki
T3;T5; yi

T3;T5 olarak değiştir hata ortadan kalksın. ; fazlalık en sonda.......

saol oldu öğretmenim....inputlarda çalışıyor.... bide 15 dakikalık önereceğin birşey varmı? :)

balaban
07-03-2011, 23:41
saol oldu öğretmenim....inputlarda çalışıyor.... bide 15 dakikalık önereceğin birşey varmı? :)

Son halini buraya kopyalar mısınız?

LDOGAN
08-03-2011, 14:08
Son halini buraya kopyalar mısınız?

Kusura bakmayın biraz geç oldu.işteydim...

son hali bu şekilde :

e1:=Mov(C,3,E);
e2:=Mov(e1,3,E);
e3:=Mov(e2,3,E);
e4:=Mov(e3,3,E);
e5:=Mov(e4,3,E);
e6:=Mov(e5,3,E);
e1a:=Mov(C,5,E);
e2a:=Mov(e1a,5,E);
e3a:=Mov(e2a,5,E);
e4a:=Mov(e3a,5,E);
e5a:=Mov(e4a,5,E);
e6a:=Mov(e5a,5,E);
c1:=-.618*.618*.618;
c2:=3*.618*.618+3*.618*.618*.618;
c3:=-6*.618*.618-3*.618-3*.618*.618*.618;
c4:=1+3*.618+.618*.618*.618+3*.618*.618;
T5:=c1*e6a+c2*e5a+c3*e4a+c4*e3a;
T3:=c1*e6+c2*e5+c3*e4+c4*e3;
T3;T5

Bear_Bull
08-03-2011, 14:39
.inputlarda çalışıyor.... bide 15 dakikalık önereceğin birşey varmı? :)

İnput lusunu isteriz nasıl bakalım çalışması.

15 dk lıklar senetlerde çok hızlı gelir al sat yapmaktan komisyona vereceğin edeceğin kardan fazla olur.

snıper
08-03-2011, 18:47
Kusura bakmayın biraz geç oldu.işteydim...

son hali bu şekilde :

e1:=Mov(C,3,E);
e2:=Mov(e1,3,E);
e3:=Mov(e2,3,E);
e4:=Mov(e3,3,E);
e5:=Mov(e4,3,E);
e6:=Mov(e5,3,E);
e1a:=Mov(C,5,E);
e2a:=Mov(e1a,5,E);
e3a:=Mov(e2a,5,E);
e4a:=Mov(e3a,5,E);
e5a:=Mov(e4a,5,E);
e6a:=Mov(e5a,5,E);
c1:=-.618*.618*.618;
c2:=3*.618*.618+3*.618*.618*.618;
c3:=-6*.618*.618-3*.618-3*.618*.618*.618;
c4:=1+3*.618+.618*.618*.618+3*.618*.618;
T5:=c1*e6a+c2*e5a+c3*e4a+c4*e3a;
T3:=c1*e6+c2*e5+c3*e4+c4*e3;
T3;T5

http://www.fotografekle.com/image-9EDB_4D766A5E.jpg (http://www.fotografekle.com/share-9EDB_4D766A5E.html)

sn LDOGAN formülünüzün görüntü bu şekilde oluyor.. indikatörü hem hisse üzerinde hemde altına koydum..Indicator Builder kısmına aynen yapıştırıyosunuz.. expert advisör ve explorer için nasıl olur Bear bull usta bilirr.. ayrıca bu eğitim linkini indirip kurun (http://test.matriksdata.com/download/cd.exe) bilgisayarın C diskinin içine eğitim cd olarak atar oaradan 2 kırmızı ıkon var bi tanesi eğitim videosu.. kolay gelsin..

LDOGAN
08-03-2011, 18:52
İnput lusunu isteriz nasıl bakalım çalışması.

15 dk lıklar senetlerde çok hızlı gelir al sat yapmaktan komisyona vereceğin edeceğin kardan fazla olur.

elbette öğretmenim:



A:=Input("1=P 3=H 4=L 5=C 6=MP 7=TYP 8=OHLC",1,8,5);
A1:=If(A=1,P,If(A=3,H,If(A=4,L,If(A=5,C,If(A=6,MP( ),If(A=7,Typical(),(H+L+C)/3))))));
e1:=Mov(A1,3,E);
e2:=Mov(e1,3,E);
e3:=Mov(e2,3,E);
e4:=Mov(e3,3,E);
e5:=Mov(e4,3,E);
e6:=Mov(e5,3,E);
e1a:=Mov(A1,5,E);
e2a:=Mov(e1a,5,E);
e3a:=Mov(e2a,5,E);
e4a:=Mov(e3a,5,E);
e5a:=Mov(e4a,5,E);
e6a:=Mov(e5a,5,E);
c1:=-.618*.618*.618;
c2:=3*.618*.618+3*.618*.618*.618;
c3:=-6*.618*.618-3*.618-3*.618*.618*.618;
c4:=1+3*.618+.618*.618*.618+3*.618*.618;
T5:=c1*e6a+c2*e5a+c3*e4a+c4*e3a;
T3:=c1*e6+c2*e5+c3*e4+c4*e3;
T3;T5


http://i884.photobucket.com/albums/ac47/ldogan/1-3.png

http://i884.photobucket.com/albums/ac47/ldogan/2-2.png

LDOGAN
08-03-2011, 18:55
http://www.fotografekle.com/image-9EDB_4D766A5E.jpg (http://www.fotografekle.com/share-9EDB_4D766A5E.html)

sn LDOGAN formülünüzün görüntü bu şekilde oluyor.. indikatörü hem hisse üzerinde hemde altına koydum..

elinize sağlık...misal ben bugün bunun çok faydasını gördüm.özellikle kesişme gerçekleştimi rahat bir nefes almak gerekiyor.Zaten geçmişide incelerseniz iyi sonuçlar verdiğini göreceksiniz :)

Bear_Bull
08-03-2011, 19:26
Yeni versiyonmu çıktı gene ?
bu gün baktığımda bendekinde bu ekran bu şekil değildi :notr:
Matriks versiyonu kaç ?

sol üst köşede MATRİKS isminin üstünde durunca gösterir.




http://i884.photobucket.com/albums/ac47/ldogan/1-3.png

LDOGAN
08-03-2011, 19:32
Yeni versiyonmu çıktı gene ?
bu gün baktığımda bendekinde bu ekran bu şekil değildi :notr:
Matriks versiyonu kaç ?

sol üst köşede MATRİKS isminin üstünde durunca gösterir.

gold 3.0.2

Bear_Bull
08-03-2011, 19:42
gold 3.0.2

Bendekide ALTIN 3.0.2 ama (çanak antenli ):he: aması var işte bende o ekran o şekil hiç çıkmadı.
demekki inputlu formülü yazınca ekranın şekilde değişiyor
İNPUT hiç kullanmamıştım bir ara deneriz artık.

LDOGAN bu arada sende baştan sona bütün sistemleri toplar yazarsın artık
expert advisör bölümünden matriksine.

celali83
08-03-2011, 21:00
Sayın Bear_Bull patron, bir arkadaş bu indikatör formulünü matriksde denememi istedi ama çalıştıramadım :( yardımcı olabilirmisin?

v1:= .1*(RSI(5)-50);
v2:= Mov(v1,9,W);
.5;
-.5;
(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1)

Bear_Bull
08-03-2011, 21:28
6 aylık üyelik tek gönderi/soru :düsün:

neyse takılmam pek böyle şeylere.

indikator builderden
RSI5 RSI5 ismini verip kaydedin

indikatörlerden istenen grafiğe ilave edin güle güle kullanın.


Sayın Bear_Bull patron, bir arkadaş bu indikatör formulünü matriksde denememi istedi ama çalıştıramadım :( yardımcı olabilirmisin?

v1:= .1*(RSI(5)-50);
v2:= Mov(v1,9,W);
.5;
-.5;
(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1)

celali83
08-03-2011, 21:35
Çok teşekkür ederim, küçük bir başlangıç yapıp amatörce hareketlerden sonra kenardan piyasayı biraz izlemek zorunda kaldım, şimdi biraz daha tecrübeyle dönmek istedim, ama bazı donanımlara da ihtiyacım olmuyo değil, ne yazıkki matriks de sistemleri yerine kopyalamakta iyi olsamda kod yazmaktan mahrumum, sizin gibi değerleri bulabilmek bizim gibi amatörler için büyük kısmet, tekrar teşekkür ederim.

LDOGAN
08-03-2011, 23:04
Sayın öğretmenim:



A:=Input("1=P 3=H 4=L 5=C 6=MP 7=TYP 8=OHLC",1,8,5);
A1:=If(A=1,P,If(A=3,H,If(A=4,L,If(A=5,C,If(A=6,MP( ),If(A=7,Typical(),(H+L+C)/3))))));
e1:=Mov(A1,3,E);
e2:=Mov(e1,3,E);
e3:=Mov(e2,3,E);
e4:=Mov(e3,3,E);
e5:=Mov(e4,3,E);
e6:=Mov(e5,3,E);
e1a:=Mov(A1,5,E);
e2a:=Mov(e1a,5,E);
e3a:=Mov(e2a,5,E);
e4a:=Mov(e3a,5,E);
e5a:=Mov(e4a,5,E);
e6a:=Mov(e5a,5,E);
c1:=-.618*.618*.618;
c2:=3*.618*.618+3*.618*.618*.618;
c3:=-6*.618*.618-3*.618-3*.618*.618*.618;
c4:=1+3*.618+.618*.618*.618+3*.618*.618;
T5:=c1*e6a+c2*e5a+c3*e4a+c4*e3a;
T3:=c1*e6+c2*e5+c3*e4+c4*e3;
T3;T5


bu okey.şimdi buna al sat oluşturuyorum.

bunu iki parçaya böldüm. şu şekilde:

T3


A:=Input("1=P 3=H 4=L 5=C 6=MP 7=TYP 8=OHLC",1,8,5);
A1:=If(A=1,P,If(A=3,H,If(A=4,L,If(A=5,C,If(A=6,MP( ),If(A=7,Typical(),(H+L+C)/3))))));
e1:=Mov(A1,3,E);
e2:=Mov(e1,3,E);
e3:=Mov(e2,3,E);
e4:=Mov(e3,3,E);
e5:=Mov(e4,3,E);
e6:=Mov(e5,3,E);
c1:=-.618*.618*.618;
c2:=3*.618*.618+3*.618*.618*.618;
c3:=-6*.618*.618-3*.618-3*.618*.618*.618;
c4:=1+3*.618+.618*.618*.618+3*.618*.618;
T3:=c1*e6+c2*e5+c3*e4+c4*e3;
T3

ve T5


A:=Input("1=P 3=H 4=L 5=C 6=MP 7=TYP 8=OHLC",1,8,5);
A1:=If(A=1,P,If(A=3,H,If(A=4,L,If(A=5,C,If(A=6,MP( ),If(A=7,Typical(),(H+L+C)/3))))));
e1a:=Mov(A1,5,E);
e2a:=Mov(e1a,5,E);
e3a:=Mov(e2a,5,E);
e4a:=Mov(e3a,5,E);
e5a:=Mov(e4a,5,E);
e6a:=Mov(e5a,5,E);
c1:=-.618*.618*.618;
c2:=3*.618*.618+3*.618*.618*.618;
c3:=-6*.618*.618-3*.618-3*.618*.618*.618;
c4:=1+3*.618+.618*.618*.618+3*.618*.618;
T5:=c1*e6a+c2*e5a+c3*e4a+c4*e3a;
T5

buraya kadar okey.şimdi al komutu ve sat komutu için

Al: T3 alltan T5 i kesecek
Sat: T5 üsten T3'ü kesecek
tut ise T3>T5

kesme komutu cross olduğuna göre:

al için cross(fml(T3),fml(T5)) doğrumudur. bide t3 ve t5 çizgilerini üst üste nasıl gösterebilirim.

cnidre
09-03-2011, 08:18
BİLGİSAYARA FORMAT ATARSANIZ...

matriks hakkında ben de yeni bişey öğrendim..burda ben rastlayamadım, bilgi oalarak kalsın istedim.. bilgisayara format atarsanız.. atmadan önce Bilgisayarım içindeki yerel disk C bölümünden matriks klasörünü başka bi yere kopyalayın.. daha sonra yenisini kurduğunuzda yerel disk C nin içinde bulunan matriks klasörüne yapıştırın ve gelen uyarılara kopyala değiştir şeklinde değiştirin, böylece matriks üzerinde yaptığınız formül ve grafik çalışmaları boşa gitmemiş olur..yada sadece matriks klasörünün içindeki user ve mtxdef klasörlerini de alsanız olur ama en garantisi hepsini alıp yapıştırmak.. teknik servisin önerisiyle yaptım oldu..

sn.snıper bunlara hiç gerek yok, USER içindeki GRAPH dosyasını muhafaza etmeniz ve her kurulmdan sonra mevcut ile değiştirmeniz, indikatör, exp.advisor, trend vb. formüller için kafi olacaktır. Hatta zaman zaman bu klasörü yedeklemeniz, sizi ilerde beklenmeyen bir çok olumsuzluktan koruyacaktır :yes:

http://img28.imageshack.us/img28/9601/userf.png

saygılarımla

altınsoy
09-03-2011, 10:51
arkadaşlar şöyle bir formül yazmak istiyorum

1- bugünkü hacim dünkünün en az iki katı olan bugünkü rsi si dünkünün üzerinde ve 40 tan fazla olan

şu iki şekilde bir formul yazdım ama

IF((V>(2*REF(V,-1)))AND(RSI(C,14))>REF((RSI(C,14),-1))AND(RSI(C,14)>40),1,0) YAZIM HATASI DİYOR

IF((CROSS(REF(RSI(C,14),-1),(RSI(C,14))))AND((RSI(C,14))>40),1,0) EXPROLERDE ÇALIŞMIYOR

2- 10 , 12 ve 14 günlük momentumları toplamı 305 den az olan

IF(((MO(C,10)+MO(C,12)+MO(C,14))>305),1,0)

bunuda hata veriyor

3- MACD si -1 ile 0,5 arasında ve macd ,macd trggeri yukarı kesen

IF((0,5>MACD(26,12,9)>-1)AND(CROSS(MACD(26,12,9),MACD TRIGGER(26,12,9)))) bundada hata veriyor


yazdımcı olursanız sevinirim , yeni öğrendiğim için biyerlerde hata yapıyorum galiba ama bulamıyorum..

snıper
09-03-2011, 11:49
sn.snıper bunlara hiç gerek yok, USER içindeki GRAPH dosyasını muhafaza etmeniz ve her kurulmdan sonra mevcut ile değiştirmeniz, indikatör, exp.advisor, trend vb. formüller için kafi olacaktır. Hatta zaman zaman bu klasörü yedeklemeniz, sizi ilerde beklenmeyen bir çok olumsuzluktan koruyacaktır :yes:

http://img28.imageshack.us/img28/9601/userf.png

saygılarımla

sn cnidre, alakanız için teşekkürler, bende bu konuyu teknik servisden öğrenmiştim, ama sizinki daha basit tabiki, el elden üstündür.. kolay gelsinn..:cool:

vinchenzo
09-03-2011, 12:30
Değerli hocalarım,,
Kısa bir soru sormak istiyorum..
Matriksin Haraketli Ortalamalarında Regresyonel özelliği varmıdır??
Yani,, basit,ağırlıklı,üssel gibi Regresyonel de aldırabiliyormuyuz???

LDOGAN
09-03-2011, 12:49
Değerli hocalarım,,
Kısa bir soru sormak istiyorum..
Matriksin Haraketli Ortalamalarında Regresyonel özelliği varmıdır??
Yani,, basit,ağırlıklı,üssel gibi Regresyonel de aldırabiliyormuyuz???

evet var....

vinchenzo
09-03-2011, 13:00
evet var....

Hay yaşayın.. :)
Peki kodu nedir??
Misal, basit=s, ağırlıklı=w,,
Regresyonel=??? :))

vinchenzo
09-03-2011, 19:32
Hay yaşayın.. :)
Peki kodu nedir??
Misal, basit=s, ağırlıklı=w,,
Regresyonel=??? :))

Arkadaşlar,,
Haraketli Ortalamalarda kullanabilmem için, Regrasyonel 'in, kısaltması nedir??
Bilen varsa yazabilir mi??:cry:

Bear_Bull
09-03-2011, 20:31
Öğretmenim yazıp durma LDOĞAN
öğretmen olan sensin

hazır kurulu matriks olmadan ezbere yazamam
uzaktan bağlanırsak makinen üzerinde yardımcı olayım.



Sayın



A:=Input("1=P 3=H 4=L 5=C 6=MP 7=TYP 8=OHLC",1,8,5);
A1:=If(A=1,P,If(A=3,H,If(A=4,L,If(A=5,C,If(A=6,MP( ),If(A=7,Typical(),(H+L+C)/3))))));
e1:=Mov(A1,3,E);
e2:=Mov(e1,3,E);
e3:=Mov(e2,3,E);
e4:=Mov(e3,3,E);
e5:=Mov(e4,3,E);
e6:=Mov(e5,3,E);
e1a:=Mov(A1,5,E);
e2a:=Mov(e1a,5,E);
e3a:=Mov(e2a,5,E);
e4a:=Mov(e3a,5,E);
e5a:=Mov(e4a,5,E);
e6a:=Mov(e5a,5,E);
c1:=-.618*.618*.618;
c2:=3*.618*.618+3*.618*.618*.618;
c3:=-6*.618*.618-3*.618-3*.618*.618*.618;
c4:=1+3*.618+.618*.618*.618+3*.618*.618;
T5:=c1*e6a+c2*e5a+c3*e4a+c4*e3a;
T3:=c1*e6+c2*e5+c3*e4+c4*e3;
T3;T5


bu okey.şimdi buna al sat oluşturuyorum.

bunu iki parçaya böldüm. şu şekilde:

T3


A:=Input("1=P 3=H 4=L 5=C 6=MP 7=TYP 8=OHLC",1,8,5);
A1:=If(A=1,P,If(A=3,H,If(A=4,L,If(A=5,C,If(A=6,MP( ),If(A=7,Typical(),(H+L+C)/3))))));
e1:=Mov(A1,3,E);
e2:=Mov(e1,3,E);
e3:=Mov(e2,3,E);
e4:=Mov(e3,3,E);
e5:=Mov(e4,3,E);
e6:=Mov(e5,3,E);
c1:=-.618*.618*.618;
c2:=3*.618*.618+3*.618*.618*.618;
c3:=-6*.618*.618-3*.618-3*.618*.618*.618;
c4:=1+3*.618+.618*.618*.618+3*.618*.618;
T3:=c1*e6+c2*e5+c3*e4+c4*e3;
T3

ve T5


A:=Input("1=P 3=H 4=L 5=C 6=MP 7=TYP 8=OHLC",1,8,5);
A1:=If(A=1,P,If(A=3,H,If(A=4,L,If(A=5,C,If(A=6,MP( ),If(A=7,Typical(),(H+L+C)/3))))));
e1a:=Mov(A1,5,E);
e2a:=Mov(e1a,5,E);
e3a:=Mov(e2a,5,E);
e4a:=Mov(e3a,5,E);
e5a:=Mov(e4a,5,E);
e6a:=Mov(e5a,5,E);
c1:=-.618*.618*.618;
c2:=3*.618*.618+3*.618*.618*.618;
c3:=-6*.618*.618-3*.618-3*.618*.618*.618;
c4:=1+3*.618+.618*.618*.618+3*.618*.618;
T5:=c1*e6a+c2*e5a+c3*e4a+c4*e3a;
T5

buraya kadar okey.şimdi al komutu ve sat komutu için

Al: T3 alltan T5 i kesecek
Sat: T5 üsten T3'ü kesecek
tut ise T3>T5

kesme komutu cross olduğuna göre:

al için cross(fml(T3),fml(T5)) doğrumudur. bide t3 ve t5 çizgilerini üst üste nasıl gösterebilirim.



tüm istediklerinizi her indikatörü 1 değişkene

x1:= ;
x2:= ;
x3:= ;
x
x
x
x

gibi değişkenlere atayıp ondan sonra and formülü ile koşulları sağlayıp sağlamadığını kontrol ettirin
yeni başlayan biri olarak if komutu ağır yerden başlamışsınız.

şu an deneme yapamadığımdan yardımcı olamıyorum.


arkadaşlar şöyle bir formül yazmak istiyorum

1- bugünkü hacim dünkünün en az iki katı olan bugünkü rsi si dünkünün üzerinde ve 40 tan fazla olan

şu iki şekilde bir formul yazdım ama

IF((V>(2*REF(V,-1)))AND(RSI(C,14))>REF((RSI(C,14),-1))AND(RSI(C,14)>40),1,0) YAZIM HATASI DİYOR

IF((CROSS(REF(RSI(C,14),-1),(RSI(C,14))))AND((RSI(C,14))>40),1,0) EXPROLERDE ÇALIŞMIYOR

2- 10 , 12 ve 14 günlük momentumları toplamı 305 den az olan

IF(((MO(C,10)+MO(C,12)+MO(C,14))>305),1,0)

bunuda hata veriyor

3- MACD si -1 ile 0,5 arasında ve macd ,macd trggeri yukarı kesen

IF((0,5>MACD(26,12,9)>-1)AND(CROSS(MACD(26,12,9),MACD TRIGGER(26,12,9)))) bundada hata veriyor


yazdımcı olursanız sevinirim , yeni öğrendiğim için biyerlerde hata yapıyorum galiba ama bulamıyorum..

altınsoy
09-03-2011, 21:50
tüm istediklerinizi her indikatörü 1 değişkene

x1:= ;
x2:= ;
x3:= ;
x
x
x
x

gibi değişkenlere atayıp ondan sonra and formülü ile koşulları sağlayıp sağlamadığını kontrol ettirin
yeni başlayan biri olarak if komutu ağır yerden başlamışsınız.

şu an deneme yapamadığımdan yardımcı olamıyorum.

sayın Bear Bull bilgisayar programlamam iyidir fakat matrikse yabancıyım konuyu bu topikten ve nette video izleyek öğrenmeye çalışıyorum. galiba tam olarak anlatamadım yukarıda yazdığım şeylerin üçünüde farkli bir fonksiyon olarak kullanacağım... yani birbirinden bağımsız ...

bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler.

IF((V>(2*REF(V,-1)))AND(RSI(C,14))>REF((RSI(C,14),-1))AND(RSI(C,14)>40),1,0)

IF((CROSS(REF(RSI(C,14),-1),(RSI(C,14))))AND((RSI(C,14))>40),1,0)

IF((0,5>MACD(26,12,9)>-1)AND(CROSS(MACD(26,12,9),MACD TRIGGER(26,12,9))))

IF(((MO(C,10)+MO(C,12)+MO(C,14))>305),1,0)

birde bişey sormak istiyorum yukarıdaki indikatör ve fonksiyonların kullanım şekli doğrumudur.

vinchenzo
10-03-2011, 09:00
Sn.Bear_Bull,,

6 günlük LRS;
-20 ila 0 arasında olsun.Bir önceki kapanış datasından da büyük olsun..

6 günlük MOM;
80 ila 100 arasında olsun.Bir önceki kapanış datasından da büyük olsun..

STO 15,3,3 te AL vermiş olsun..
Bunun formülü kısmında yardımcı olabilirmisiniz lütfen??

Bear_Bull
10-03-2011, 19:41
Şu an evdeki makinede Matriks kurulu olmadığından yazdıklarınızı kontrol etme şansına sahip değilim.
en ufak bir yanlış () veya >< ; işareti formülün çalışmamasına sebep olur.

indikatörler ve fonksiyonlar doğruda olsa yazım kurallarında yanlışlar olabilir.


sayın Bear Bull bilgisayar programlamam iyidir fakat matrikse yabancıyım konuyu bu topikten ve nette video izleyek öğrenmeye çalışıyorum. galiba tam olarak anlatamadım yukarıda yazdığım şeylerin üçünüde farkli bir fonksiyon olarak kullanacağım... yani birbirinden bağımsız ...

bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler.

IF((V>(2*REF(V,-1)))AND(RSI(C,14))>REF((RSI(C,14),-1))AND(RSI(C,14)>40),1,0)

IF((CROSS(REF(RSI(C,14),-1),(RSI(C,14))))AND((RSI(C,14))>40),1,0)

IF((0,5>MACD(26,12,9)>-1)AND(CROSS(MACD(26,12,9),MACD TRIGGER(26,12,9))))

IF(((MO(C,10)+MO(C,12)+MO(C,14))>305),1,0)

birde bişey sormak istiyorum yukarıdaki indikatör ve fonksiyonların kullanım şekli doğrumudur.

Matriks te LRS bildiğim kadarı ile yok.
(LRS açılımı nedir?)
Şu an evdeki makinede Matriks kurulu olmadığından yazdıklarınızı kontrol etme şansına sahip değilim.

akşamları kendime ve aileme biraz olsun zaman ayırabilmek için evdeki makinaya bir süre >Matriks< kurmayı düşünmüyorum.

Bir hafta sonu uğraşıp yazabilirim ama oda fazla mesaiye girer.


Sn.Bear_Bull,,

6 günlük LRS;
-20 ila 0 arasında olsun.Bir önceki kapanış datasından da büyük olsun..

6 günlük MOM;
80 ila 100 arasında olsun.Bir önceki kapanış datasından da büyük olsun..

STO 15,3,3 te AL vermiş olsun..
Bunun formülü kısmında yardımcı olabilirmisiniz lütfen??

altınsoy
10-03-2011, 20:18
Şu an evdeki makinede Matriks kurulu olmadığından yazdıklarınızı kontrol etme şansına sahip değilim.
en ufak bir yanlış () veya >< ; işareti formülün çalışmamasına sebep olur.

indikatörler ve fonksiyonlar doğruda olsa yazım kurallarında yanlışlar olabilir.

.

sayın bear bull müsait bi zamanda yukarıdaki formülleri kontrol edebilmisiniz sayfa 50 ye kadar okudum ama hala yanlışımı anlayabiliş değilim eğer başka bi bilgisayarda test etme olanağınız olursa çok memnun olurum , konuyu yeni öğreniyorum diğer formülleride bunların üzerine inşa edecem...


ŞU ŞEKİLDE DEĞİŞTİRDİM VE BUİLDER DE SORUN KALMADI AMA EXPLORERDE ARANAN ŞARTLARA UYGUN HİSSE BULMUYOR

1-bugünkü hacim dünkünün en az iki katı olan bugünkü rsi si dünkünün üzerinde ve 40 tan fazla olan
IF(V>(2*REF(V,-1))AND(RSI(C,14)>REF(RSI(C,14),-1))AND(RSI(C,14)>40),1,0)

2- 10 , 12 ve 14 günlük momentumları toplamı 305 den az olan

IF(((MO(C,10)+MO(C,12)+MO(C,14))>305),1,0)

3- MACD si -1 ile 0,5 arasında ve macd ,macd trggeri yukarı kesen

IF((1>MACD(26,12,9)>-1) AND (CROSS(MACD(26,12,9),MACD TRIGGER(26,12,9))),1,0)

toros
10-03-2011, 21:45
arkadaşlar şöyle bir formül yazmak istiyorum

1- bugünkü hacim dünkünün en az iki katı olan bugünkü rsi si dünkünün üzerinde ve 40 tan fazla olan

şu iki şekilde bir formul yazdım ama

IF((V>(2*REF(V,-1)))AND(RSI(C,14))>REF((RSI(C,14),-1))AND(RSI(C,14)>40),1,0) YAZIM HATASI DİYOR

IF((CROSS(REF(RSI(C,14),-1),(RSI(C,14))))AND((RSI(C,14))>40),1,0) EXPROLERDE ÇALIŞMIYOR

2- 10 , 12 ve 14 günlük momentumları toplamı 305 den az olan

IF(((MO(C,10)+MO(C,12)+MO(C,14))>305),1,0)

bunuda hata veriyor

3- MACD si -1 ile 0,5 arasında ve macd ,macd trggeri yukarı kesen

IF((0,5>MACD(26,12,9)>-1)AND(CROSS(MACD(26,12,9),MACD TRIGGER(26,12,9)))) bundada hata veriyor


yazdımcı olursanız sevinirim , yeni öğrendiğim için biyerlerde hata yapıyorum galiba ama bulamıyorum..

EXPLORER FİLTRE'de IF kullanmaya gerek yok. Ayrıca, AND operatörünün sağında ve solunda boşluk olmalı. Satır sonuna bile gelmişse, AND'den sonra mutlaka boşluk konulmalı.

1-
V>(2*REF(V,-1)) AND RSI(C,14)>REF((RSI(C,14),-1) AND RSI(C,14)>40

CROSS(REF(RSI(C,14),-1),RSI(C,14)) AND RSI(C,14)>40

2 -
(MO(C,10)+MO(C,12)+MO(C,14))>305

3-
0,5>MACD(26,12,9) AND MACD(26,12,9)>-1 AND CROSS(MACD(26,12,9),MACDTRIGGER(26,12,9)

Kolay gelsin

altınsoy
10-03-2011, 22:39
EXPLORER FİLTRE'de IF kullanmaya gerek yok. Ayrıca, AND operatörünün sağında ve solunda boşluk olmalı. Satır sonuna bile gelmişse, AND'den sonra mutlaka boşluk konulmalı.

1-
V>(2*REF(V,-1)) AND RSI(C,14)>REF(RSI(C,14),-1) AND RSI(C,14)>40

CROSS(REF(RSI(C,14),-1),RSI(C,14)) AND RSI(C,14)>40

2 -
(MO(C,10)+MO(C,12)+MO(C,14))>305

3-
0,5>MACD(26,12,9) AND MACD(26,12,9)>-1 AND CROSS(MACD(26,12,9),MACDTRIGGER(26,12,9))

Kolay gelsin

arkadaşım çok teşekkürler cevabın için ama bunları yazıp tarattığımda bu seferde hiç bir hisse bulmuyor veya hepsini buluyor , rica etsem sizde kendi bilgisayarınızda deneyebilirmisiniz...

toros
10-03-2011, 22:49
Sn.Bear_Bull,,

6 günlük LRS;
-20 ila 0 arasında olsun.Bir önceki kapanış datasından da büyük olsun..

6 günlük MOM;
80 ila 100 arasında olsun.Bir önceki kapanış datasından da büyük olsun..

STO 15,3,3 te AL vermiş olsun..
Bunun formülü kısmında yardımcı olabilirmisiniz lütfen??

Matriksteki hazır indikatörler arasında LRS yok. Ama siz oluşturabilirsiniz.

LRS formülü :


((6*(Sum(Cum(1)*C,6)))-(Sum(Cum(1),6)*(Sum(C,6))))/((6*Sum(Power(Cum(1),2),6))-Power(Sum(Cum(1),6),2))


Kolay gelsin

toros
10-03-2011, 23:02
arkadaşım çok teşekkürler cevabın için ama bunları yazıp tarattığımda bu seferde hiç bir hisse bulmuyor veya hepsini buluyor , rica etsem sizde kendi bilgisayarınızda deneyebilirmisiniz...

Kriterlerinize uyan hisse bulamıyordur. CROSS fonksiyonu kesişme anını ifade eder. Kesişme olduğu anda diğer kriterler de uyuyorsa listeye alınır. Kesişme öncesi ve sonrasında diğer kriterlerin sağlanmış olması, listeleme koşulunuzu DOĞRU'lamaz. ">" veya "<" operatörleri amacınızı karşılar mı bilmiyorum, bir deneyin.

İyi çalışmalar.

vinchenzo
11-03-2011, 08:17
Matriks te LRS bildiğim kadarı ile yok.
(LRS açılımı nedir?)
Şu an evdeki makinede Matriks kurulu olmadığından yazdıklarınızı kontrol etme şansına sahip değilim.

akşamları kendime ve aileme biraz olsun zaman ayırabilmek için evdeki makinaya bir süre >Matriks< kurmayı düşünmüyorum.

Bir hafta sonu uğraşıp yazabilirim ama oda fazla mesaiye girer.

Hocam,,
Bilginizi bizimle paylaşıyorsunuz,,bizlerde size ancak Allah Razı Olsun diyebiliyoruz..
Nedemişler: Kiminin Parası, Kiminin Duası..
Aile önemli, bu konuda da size hak veriyorum..
Başka bi taraftan LRS yok demişsiniz!! Sanırım gözünüzden kaçmış.( LRS= Linear Reg. Slope )Matriks 3,0,2 de mevcut.

Ayrıca TOROS adlı arkadaşımıza da teşekkür ediyorum.Zahmet verdim.Allah razı olsun..
Son bir şey daha,
Ben Matriks 'in deneme sürümünü kullanıyorum.Ve oluşturmuş olduğum bir sistem var.Ki buna çok güveniyorum.
Şimdi bu programı satın alsam, Matriksin destek birimi bana bu sistemi oluşturmamda yardım eder mi?
Yani ben,Matrikste var olan,indikatörleri ve Haraketli Ortalamaları ekrana atıyorum.Sinyal verdiklerinde AL-SAT ları da tutuyor.Ama bunu sadece sayılı hissede yapabiliyorum çünkü ötekilerini inceleyecek vakit kalmıyor.!!Matriks kurumu, bana ekrana atmış olduğum sistem için EXPLORER yazar mı yada yazmamı sağlar mı??
Çok oldu!!! Affınıza sığınıyorum..
Saygılarımla..

dmnokia
11-03-2011, 15:00
Merhabalar,

Matriks'de 5dk grafik'de çalışırken, dünkü en yüksek, en düşük ve kapanışla yani günlük değerleri kullanacağım (yani pivotla çalışacağım) bu mümkünmüdür?
Mümkünse 5dk grafikde iken dün en yükseği nasıl bir ifadedir?
Şimdiden çok teşekkürler,

DM

altınsoy
11-03-2011, 17:29
Kriterlerinize uyan hisse bulamıyordur. CROSS fonksiyonu kesişme anını ifade eder. Kesişme olduğu anda diğer kriterler de uyuyorsa listeye alınır. Kesişme öncesi ve sonrasında diğer kriterlerin sağlanmış olması, listeleme koşulunuzu DOĞRU'lamaz. ">" veya "<" operatörleri amacınızı karşılar mı bilmiyorum, bir deneyin.

İyi çalışmalar.

çok teşekkürler arkadaşım bütün herşeyi denedim gene olmadı çevremde yardım alabileceğimde kimse yok rica etsem müsait bir zamanınızda yazmak istediğim formülleri kendi bilgisayarınızda deneyip sonucu bildirebilirmisiniz en azından yeni formüllerimide bunun üzerine inşa ederim.

bu arada şu an demo yu kullanıyorum acaba ondan kaynaklanabilirmi bu sorun

vinchenzo
13-03-2011, 17:34
Kusura bakmayın biraz geç oldu.işteydim...

son hali bu şekilde :

e1:=Mov(C,3,E);
e2:=Mov(e1,3,E);
e3:=Mov(e2,3,E);
e4:=Mov(e3,3,E);
e5:=Mov(e4,3,E);
e6:=Mov(e5,3,E);
e1a:=Mov(C,5,E);
e2a:=Mov(e1a,5,E);
e3a:=Mov(e2a,5,E);
e4a:=Mov(e3a,5,E);
e5a:=Mov(e4a,5,E);
e6a:=Mov(e5a,5,E);
c1:=-.618*.618*.618;
c2:=3*.618*.618+3*.618*.618*.618;
c3:=-6*.618*.618-3*.618-3*.618*.618*.618;
c4:=1+3*.618+.618*.618*.618+3*.618*.618;
T5:=c1*e6a+c2*e5a+c3*e4a+c4*e3a;
T3:=c1*e6+c2*e5+c3*e4+c4*e3;
T3;T5

Sayın LDOGAN,,
Bunu EXPLORER da aratmak için nasıl kullanabiliriz?
Yardımcı olabilirmisiniz??

LDOGAN
13-03-2011, 20:05
Sayın LDOGAN,,
Bunu EXPLORER da aratmak için nasıl kullanabiliriz?
Yardımcı olabilirmisiniz??

Al için:

e1:=Mov(C,3,E);
e2:=Mov(e1,3,E);
e3:=Mov(e2,3,E);
e4:=Mov(e3,3,E);
e5:=Mov(e4,3,E);
e6:=Mov(e5,3,E);
e1a:=Mov(C,5,E);
e2a:=Mov(e1a,5,E);
e3a:=Mov(e2a,5,E);
e4a:=Mov(e3a,5,E);
e5a:=Mov(e4a,5,E);
e6a:=Mov(e5a,5,E);
c1:=-.618*.618*.618;
c2:=3*.618*.618+3*.618*.618*.618;
c3:=-6*.618*.618-3*.618-3*.618*.618*.618;
c4:=1+3*.618+.618*.618*.618+3*.618*.618;
T5:=c1*e6a+c2*e5a+c3*e4a+c4*e3a;
T3:=c1*e6+c2*e5+c3*e4+c4*e3;
T3;T5
cross(T3,T5)

sat için:

e1:=Mov(C,3,E);
e2:=Mov(e1,3,E);
e3:=Mov(e2,3,E);
e4:=Mov(e3,3,E);
e5:=Mov(e4,3,E);
e6:=Mov(e5,3,E);
e1a:=Mov(C,5,E);
e2a:=Mov(e1a,5,E);
e3a:=Mov(e2a,5,E);
e4a:=Mov(e3a,5,E);
e5a:=Mov(e4a,5,E);
e6a:=Mov(e5a,5,E);
c1:=-.618*.618*.618;
c2:=3*.618*.618+3*.618*.618*.618;
c3:=-6*.618*.618-3*.618-3*.618*.618*.618;
c4:=1+3*.618+.618*.618*.618+3*.618*.618;
T5:=c1*e6a+c2*e5a+c3*e4a+c4*e3a;
T3:=c1*e6+c2*e5+c3*e4+c4*e3;
T3;T5
cross(T5,T3)

merpet
14-03-2011, 13:54
İchimoku indikatörü hakkında bilgisi olan arkadaşlar varmı?

serdarkus
14-03-2011, 13:57
İchimoku indikatörü hakkında bilgisi olan arkadaşlar varmı?

http://stockcharts.com/help/doku.php?id=chart_school:technical_indicators:ichi moku_cloud

http://finans.ekibi.net/forum/printthread.php?tid=5876

vinchenzo
14-03-2011, 15:56
Al için:

e1:=Mov(C,3,E);
e2:=Mov(e1,3,E);
e3:=Mov(e2,3,E);
e4:=Mov(e3,3,E);
e5:=Mov(e4,3,E);
e6:=Mov(e5,3,E);
e1a:=Mov(C,5,E);
e2a:=Mov(e1a,5,E);
e3a:=Mov(e2a,5,E);
e4a:=Mov(e3a,5,E);
e5a:=Mov(e4a,5,E);
e6a:=Mov(e5a,5,E);
c1:=-.618*.618*.618;
c2:=3*.618*.618+3*.618*.618*.618;
c3:=-6*.618*.618-3*.618-3*.618*.618*.618;
c4:=1+3*.618+.618*.618*.618+3*.618*.618;
T5:=c1*e6a+c2*e5a+c3*e4a+c4*e3a;
T3:=c1*e6+c2*e5+c3*e4+c4*e3;
T3;T5
cross(T3,T5)

sat için:

e1:=Mov(C,3,E);
e2:=Mov(e1,3,E);
e3:=Mov(e2,3,E);
e4:=Mov(e3,3,E);
e5:=Mov(e4,3,E);
e6:=Mov(e5,3,E);
e1a:=Mov(C,5,E);
e2a:=Mov(e1a,5,E);
e3a:=Mov(e2a,5,E);
e4a:=Mov(e3a,5,E);
e5a:=Mov(e4a,5,E);
e6a:=Mov(e5a,5,E);
c1:=-.618*.618*.618;
c2:=3*.618*.618+3*.618*.618*.618;
c3:=-6*.618*.618-3*.618-3*.618*.618*.618;
c4:=1+3*.618+.618*.618*.618+3*.618*.618;
T5:=c1*e6a+c2*e5a+c3*e4a+c4*e3a;
T3:=c1*e6+c2*e5+c3*e4+c4*e3;
T3;T5
cross(T5,T3)

Hocam,,
Bunu Expert Advisor la nasıl kullanabiliriz??
Zahmet olmas ise hiç bilmiyene anlatır gibi anlatabilirmisiniz???
Zira hiç bilmiyorum da!!

merpet
15-03-2011, 16:53
ilginiz için teşekkür ediyorum....



http://stockcharts.com/help/doku.php?id=chart_school:technical_indicators:ichi moku_cloud

http://finans.ekibi.net/forum/printthread.php?tid=5876

ali desidero
17-03-2011, 10:57
matriks demo kullaniyorum. bilgisyarimda onceden otomatik olarak yuklenen, o an en yuksek-en dusuk sayfasi var. bu sayfayi baska bir bilgisayara nakletmek istiyorum.bunu nasil basarabilirim?

serdarkus
17-03-2011, 11:47
matriks demo kullaniyorum. bilgisyarimda onceden otomatik olarak yuklenen, o an en yuksek-en dusuk sayfasi var. bu sayfayi baska bir bilgisayara nakletmek istiyorum.bunu nasil basarabilirim?

Yeni pc de de aynı program varsa, matrix 'in dosyalarının bulunduğu dizini (C içerisinde) olduğu gibi yeni pc ye almak, tüm ayarları da oraya taşır.

altınsoy
19-03-2011, 21:44
sayın bear bull müsait bi zamanda yukarıdaki formülleri kontrol edebilmisiniz sayfa 50 ye kadar okudum ama hala yanlışımı anlayabiliş değilim eğer başka bi bilgisayarda test etme olanağınız olursa çok memnun olurum , konuyu yeni öğreniyorum diğer formülleride bunların üzerine inşa edecem...


ŞU ŞEKİLDE DEĞİŞTİRDİM VE BUİLDER DE SORUN KALMADI AMA EXPLORERDE ARANAN ŞARTLARA UYGUN HİSSE BULMUYOR

1-bugünkü hacim dünkünün en az iki katı olan bugünkü rsi si dünkünün üzerinde ve 40 tan fazla olan
IF(V>(2*REF(V,-1))AND(RSI(C,14)>REF(RSI(C,14),-1))AND(RSI(C,14)>40),1,0)

2- 10 , 12 ve 14 günlük momentumları toplamı 305 den az olan

IF(((MO(C,10)+MO(C,12)+MO(C,14))>305),1,0)

3- MACD si -1 ile 0,5 arasında ve macd ,macd trggeri yukarı kesen

IF((1>MACD(26,12,9)>-1) AND (CROSS(MACD(26,12,9),MACD TRIGGER(26,12,9))),1,0)

arkadaşlar yukarıdaki formülleri eksplorere yazdığımda hiçbir hisse bulmuyor bir arkadaşımın yardımı sayesinde önerisi üzerine if leri de kaldırdım formülde hata vermiyor ama gene hiçbir
hisse bulmadı , sorunun nedenini bilen varmı yada istediğim özelliklere uydun farklı bir formül yazabilirmisiniz

Bear_Bull
20-03-2011, 01:11
uzun süredir bir çok örnek yazdık çizdik aynı şeyleri tekrar tekrar yazmaktan da yoruldum.




http://www.drerdincegitim.com/anasayfa

bu adresten

2. İleri Düzey teknik Analiz (Trading Sistemleri)
3. Trading Sistemi Formül Yazma (Formülünüz Var ama yazamıyorsunuz)

bu iki eğitime katıl

öğrenirsin.







başlangıç aşaması için yazılabilecek bir çok örnek formülde topiğin başından sonuna bulunmakta daha detaylısı için yukarda link te verilmiş (http://www.drerdincegitim.com/anasayfa) isteyen sertifikalı eğitimini alır, istediği formülü yazar, benden şimdilik verebileceklerim/öğretebileceklerim bu kadar.

Hoşçakalın.
demişiz ama gelen sorulara cevap vermeye de devam etmişiz bu güne kadar.


http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&p=4538262#post4538262

fakara
20-03-2011, 01:48
Sn. Bear_Bull

Size sorduğum sistemin Expertini yaptım fakat bazı okları arka arkaya atmaktadır.
Bunu nasıl çözebilirim.

Bir diğer sorunumda ufak kaymaları dikkate almasın istiyorum .... Mesela şöyle birşey mümkünmü ?

A ve B değerleri diyelim bir birlerini kesecek fakat çok ufak kesmeleri dikkate aldırmamak için Bx1,05 ( %5 ) fazlasını kesme olayını nasıl yapabiliriz acaba ???

Sistemin ekran görüntüsünü de ekliyorum durum daha net anlaşılır sanırım.

Teşekkürler , iyi akşamlar...


http://img23.imageshack.us/img23/4113/39143311.png


http://img22.imageshack.us/img22/7275/61243283.png


http://img17.imageshack.us/img17/1742/31973468.png

sayın betaport yada bull bear bu grafiklerde kullanılan formülü yazabilirmisiniz?
SAYGILAR