PDA

View Full Version : Matriks Formülleri



Pages : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

altınsoy
20-03-2011, 10:29
uzun süredir bir çok örnek yazdık çizdik aynı şeyleri tekrar tekrar yazmaktan da yoruldum.




başlangıç aşaması için yazılabilecek bir çok örnek formülde topiğin başından sonuna bulunmakta daha detaylısı için yukarda link te verilmiş isteyen sertifikalı eğitimini alır, istediği formülü yazar, benden şimdilik verebileceklerim/öğretebileceklerim bu kadar.

Hoşçakalın.




demişiz ama gelen sorulara cevap vermeye de devam etmişiz bu güne kadar.


http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&p=4538262#post4538262


hocam yukarıdaki linkte Eğitimlere kayıtlar kapanmıştır yazıyor. büyükşehirde olsam eğitimlere katılacam ama elazığda böyle bir imkan yok. baştan itibaren bu topiğide okudum ama çalıştıramadım işte , sizin verdiğiniz örnekleri dikkate alarak kendi istediğim koşullara uygun formülü yazdım if leri kaldırdım yazım- parantez hatası da vermiyor ama explorerde hiçbir hisse bulmuyor.

bir sefer yardımcı olsanız gerisini getiririm.

ali desidero
20-03-2011, 11:13
Yeni pc de de aynı program varsa, matrix 'in dosyalarının bulunduğu dizini (C içerisinde) olduğu gibi yeni pc ye almak, tüm ayarları da oraya taşır.

c nin altinda mtxdosyalar klasorunun altindamidir hepsi?

serdarkus
20-03-2011, 13:47
c nin altinda mtxdosyalar klasorunun altindamidir hepsi?

Evet.
Ben mevcut ayarları sıfırlamak için, o klasörü -aksilik olursa geri yerine koymak için- önce masaüstüne almıştım. Sonra programı çalıştırınca sıfırdan yenisini koymuştu.
Bir sorun olmaz. Olursa geriye dönmek için, silmeden veya değiştirmeden önce başka bir yere kopya alın..genel kural.

Bear_Bull
20-03-2011, 19:13
hocam yukarıdaki linkte Eğitimlere kayıtlar kapanmıştır yazıyor. büyükşehirde olsam eğitimlere katılacam ama elazığda böyle bir imkan yok. baştan itibaren bu topiğide okudum ama çalıştıramadım işte , sizin verdiğiniz örnekleri dikkate alarak kendi istediğim koşullara uygun formülü yazdım if leri kaldırdım yazım- parantez hatası da vermiyor ama explorerde hiçbir hisse bulmuyor.

bir sefer yardımcı olsanız gerisini getiririm.

3 lü sistem yapıyorsun hepsinin aynı anda oluşması zor iş.

deneyebileceklerin.

1. sistemini tek olarak yaz
sonuçları tarattır.
çıkan senetlere bak

senet varmı?
hayır ise başa dön indikatör ayarları ile oyna
evet ise
2. sistemini yaz
sonuçları tarattır.
çıkan senetlere bak
1. sistemde çıkanlar ile karşılaştır
aynı senetlerden kaç tanesi var ?

hayır ise başa dön indikatör ayarları ile oyna
evet ise
2 - 3 adetten fazla ise
1 ve 2. sistemi birlerştir.

sonuçları tarattır.
çıkan senetlere bak

doğru senetleri buluyormu?

hayır ise başa dön indikatör ayarları ile oyna
evet ise
3. sistemini tek olarak yaz
sonuçları tarattır.
çıkan senetlere bak

birleştirilmiş sistemde olan senetlerden var mı?
evet ise
birleştirilmiş sisteme 3. sistemini ilave et.

hayır ise başa dön indikatör ayarları ile oyna

Yazmaya uğraştığın Sisteminin sonuç verebilmesi için algoritmasını yazdım sistemi yazmak sana kaldı.


c nin altinda mtxdosyalar klasorunun altindamidir hepsi?

USER klasörünün komple yedeğini bulundurmanız + matriks.ini dosyasının yedeğini almanız.
tüm eski ayarlarınızı geri getirmenizi sağlar.(yeni kurulumdan sonra yedekleri yeni kurulanın üzerine koplamak kaydı ile)

fakara
20-03-2011, 22:43
sayın betaport yada bull bear bu grafiklerde kullanılan formülü yazabilirmisiniz?
SAYGILAR

Sayın bearbull sanırım betaport artık sitede değil siz bu formulü hatırlıyormusunuz sorusunun cevabıda sanırım hayırdır bukadar yoğun bir ortamda :)

altınsoy
21-03-2011, 10:28
3 lü sistem yapıyorsun hepsinin aynı anda oluşması zor iş.

deneyebileceklerin.

1. sistemini tek olarak yaz
sonuçları tarattır.
çıkan senetlere bak

senet varmı?
hayır ise başa dön indikatör ayarları ile oyna
evet ise
2. sistemini yaz
sonuçları tarattır.
çıkan senetlere bak
1. sistemde çıkanlar ile karşılaştır
aynı senetlerden kaç tanesi var ?

hayır ise başa dön indikatör ayarları ile oyna
evet ise
2 - 3 adetten fazla ise
1 ve 2. sistemi birlerştir.

sonuçları tarattır.
çıkan senetlere bak

doğru senetleri buluyormu?

hayır ise başa dön indikatör ayarları ile oyna
evet ise
3. sistemini tek olarak yaz
sonuçları tarattır.
çıkan senetlere bak

birleştirilmiş sistemde olan senetlerden var mı?
evet ise
birleştirilmiş sisteme 3. sistemini ilave et.

hayır ise başa dön indikatör ayarları ile oyna

Yazmaya uğraştığın Sisteminin sonuç verebilmesi için algoritmasını yazdım sistemi yazmak sana kaldı.




Hocam çok teşekkürler sonucu size bildireceğim...

Bear_Bull
21-03-2011, 12:55
Sayın bearbull sanırım betaport artık sitede değil siz bu formulü hatırlıyormusunuz sorusunun cevabıda sanırım hayırdır bukadar yoğun bir ortamda :)

Kazık bir formüldü bayağı uğraştırmıştı acemilik zamanlarımda.(son hali böyle bişeye anlaşmıştık BETA ile)

MOV(w,?,E) > MOV(c,?,W) and MOV(w,?,E) > BBandTop(c,?,S,?) and PDI(?) > MDI(?)

? = kendine göre değerleri bulman ve satış formülü için alış formulünün tersini yazabilmen lazım.

Bear_Bull
21-03-2011, 19:17
Hocam çok teşekkürler sonucu size bildireceğim...

yapamadın herhalde,
formülü yazmadan edemedim.
Dua edersin artık :he:


bugünkü kapanışlara göre
60 DK.LIKTA 1 adet sonucu var mrbyo
120 dk.lıkta 3 adet sonucu var ıdgyo,soda,tskyo

hayırlı olsun güle güle kullan.

yinede birden fazla indikatörün değerleri aynı anda birbirine denk gelmeyeceğinden bir sürü senedi pas geçer bu formül.
Aklında olsun.


altınsoy


Filtre (Kullanımda) :
((MO(C,10)+MO(C,12)+MO(C,14))>305) AND (V/2 >REF(V,-1) AND (RSI(C,14) > REF(RSI(C,14),-1)) AND RSI(C,14)>40) AND Cross(MACD(26,12,9),MACDTrigger(26,12,9))

edit: saat 20:30
macd deki 05 ve -1 kıstasını doğru çalışıyormu diye kaldırmıştım sonra koymayı unutmuşum tekrar şimdi aklıma geldi
formülde o kısım eksik
ama seçtiği senet sayısı zaten az olacağından manuel olarakta bakabilirsin.

karmatte
26-03-2011, 01:14
Most için al sat formulu tamam ama açığa sat pozisyon kapa olayını bir turlu beceremedim yani herbir pozisyon kapatlırken ters işlemle yeni pozisyon açmak istiyorum fakat system tester e anlatamadım bu olayı yardımcı olabilecek varmı?

Bear_Bull
26-03-2011, 01:33
Most için al sat formulu tamam ama açığa sat pozisyon kapa olayını bir turlu beceremedim yani herbir pozisyon kapatlırken ters işlemle yeni pozisyon açmak istiyorum fakat system tester e anlatamadım bu olayı yardımcı olabilecek varmı?


al formülünün aynısını poz kapama için yan tarafa
sat formülünü açığa sat bölümüne yazsan nasıl olur :notr:

karmatte
26-03-2011, 01:41
Örnek olarak al sinyali geldiğinde alış tamam ama sonraki sat sinyalinde hem pozisyon kapa hemde açığa satış yapması lazım ama sadece pozisyon kapa yapıyor ve bir dahaki al sinyalini bekliyor.Kolonları dediğinz gibi yaptım ama nafile sonuç hep aynı.

Bear_Bull
26-03-2011, 02:03
Örnek olarak al sinyali geldiğinde alış tamam ama sonraki sat sinyalinde hem pozisyon kapa hemde açığa satış yapması lazım ama sadece pozisyon kapa yapıyor ve bir dahaki al sinyalini bekliyor.Kolonları dediğinz gibi yaptım ama nafile sonuç hep aynı.

muhtemelen sistem testeri çalıştırırken

ilk gelen ekranda
tüm işlemleri yap seçeneğini işaretlememişsinizdir.

bir kez işaretleyip o ekranda iken varsayılan kaydet demeniz yeterli. :yes:

karmatte
27-03-2011, 14:46
Son 3 barın en yükseğini kırınca al,en düşüğünü kırınca sat ve ayrıca açığa sat koşullarını system testere tanımlaya bilirmiyiz?Şimdiden teşekkur ederim.

RESCUME
27-03-2011, 15:02
Örnek olarak al sinyali geldiğinde alış tamam ama sonraki sat sinyalinde hem pozisyon kapa hemde açığa satış yapması lazım ama sadece pozisyon kapa yapıyor ve bir dahaki al sinyalini bekliyor.Kolonları dediğinz gibi yaptım ama nafile sonuç hep aynı.

al ve a.poz kapa / sat ve açığa satış formulleri aynı olması gerekir. ayrıca tüm işlemleri yap çentiği seçili olması lazım.

karmatte
27-03-2011, 15:07
al ve a.poz kapa / sat ve açığa satış formulleri aynı olması gerekir. ayrıca tüm işlemleri yap çentiği seçili olması lazım.
Tamam o sorunu çözdüm sinyalleri 1 bar geçiktir seçeneğini kaldırdım ve işlemlerin hepsini kapanış olarak ayarladım düzeldi yinede teşekkur ederim.

RESCUME
27-03-2011, 15:09
Tamam o sorunu çözdüm sinyalleri 1 bar geçiktir seçeneğini kaldırdım ve işlemlerin hepsini kapanış olarak ayarladım düzeldi yinede teşekkur ederim.

bar geciktirmek sistemin sonuçlarını etkilemez sistem iyise iyidir kötüyse kötüdür :)

fakara
28-03-2011, 00:10
Sayın Bear bull VE diğer arkadaşlar, bu topicteki bir çok sayfayı okuduktan sonra formüller biraz ekstraya giriyo sanırım birçok indikatöre bakarak formüllerin yeri doldurulabilir. AMA YA STOP LOSS. VOB TA OLMASINA RAĞMEN HİSSE SENETLERİNDE EMİR TARZI BİR UYGULAMA YOK. BEN MİSAL 10 MALYETE 9.80 STOP KOYMAK İÇİN 9.8 1 ALIS ZİNCİRLE HEPSİNİ SATIŞ UYGULAMAYA CALISTIM BİR İKİ KERE KAPTIRDIM MALI. UYGULAMADIĞIMDA MAL BANA KAPTIRDI :( :yes:
SİZİN UYGULADIĞINIZ BÖLE BİR STOP LOSS YÖNTEMİ VARMI YOKSA MOST İLE DİĞER İNDİKATÖRLER VE DESTEKLER Mİ BU KONUDA İZLENMELİ. EĞER FAYDALI OLABİLCEK BİLGİLERİ PAYLASIRSANIZ COK SEVİNİRİM AMA LÜTFEN 3 ÇEŞİT STOP LOSS VARDIR DESTEKLERE GÖRE ALINABİLCEK ZARARA GÖRE FİLAN YAZMAYIN. ONLARI OKUDUM BAYA
KEŞKE BİRTEK STOPLOSS BİLSEYDİM

GetLost
31-03-2011, 12:36
Selamlar,
Yeri burası değil ama bilen birinin yardımcı olacağını umuyorum.
Matriks şifrem kayıtlı, yani programı her açtığımda şifremi girmem gerekmiyor.
Şimdi bir arkadaşımın şifresiyle bağlanıp birkaç derinlik görmem gerekiyor.
Arkadaşım şifresini verdi ama bu yeni şifreyi Matriks'te nereye gireceğimi bulamadım:(
Bilen varsa ve yazarsa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler...

toros
31-03-2011, 23:23
Selamlar,
Yeri burası değil ama bilen birinin yardımcı olacağını umuyorum.
Matriks şifrem kayıtlı, yani programı her açtığımda şifremi girmem gerekmiyor.
Şimdi bir arkadaşımın şifresiyle bağlanıp birkaç derinlik görmem gerekiyor.
Arkadaşım şifresini verdi ama bu yeni şifreyi Matriks'te nereye gireceğimi bulamadım:(
Bilen varsa ve yazarsa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler...

Matriks programını, SHIFT tuşunu basılı tutarak çalıştırın. Açılış şifresi ekranı gelecektir.

Bear_Bull
31-03-2011, 23:39
1.stoplos yok (para yönetimi yapmak) (gerekirse 20.000 puan terse kadar azar azar poz çoğaltıp kara geçenleri kapatıp en az poza inebilmek)
2.Hepsini kaybetsende üzülmeyeceğin miktarla oynamak.
3. hikayeye bakalım



Avcının yakaladığı küçük kuş birden konuşmaya başladı:
- Ben minicik bir kuşum dedi, etim, dişinin kovuğunu bile doldurmaz. Eğer serbest bırakırsan işine yarayacak üç öğüt veririm. Dinle, birinci öğüdüm şu: "Olmayacak bir söz duyarsan, asla inanma!"
Avcı şaşırmıştı. ikinci öğüdü isteyince küçük kuş:


- Beni bırak, ikinci öğüdümü şu damın üstünde vereceğim dedi.
Avcı kuşu bıraktı. Bir lahzada dama konan kuş:
- Dinle dedi, "geçip gitmiş şeyler için asla üzülme". Olan olmuş, biten bitmiştir çünkü. Bak, benim karnımda on dirhem ağırlığında bir inci vardı. Çok kıymetli bir inciydi bu. Ne yazık ki elinden kaçırdın...
Avcı daha çok şaşırmış, kuşu serbest bıraktığına pişman olmuştu. Ah vah etmeye, saçını başını yolmaya başladı.
Kuş:
- Ne oldu? diye sordu. Niçin dövünüp duruyorsun? Ben sana olmayacak söze asla inanma dememiş miydim? Sen karnımda inci olduğunu duyunca bu öğüdü hemen unuttun. Kendisi üç dirhem gelmeyen kuşun karnında on dirhemlik inci olur mu hiç? Üstelik ikinci öğüdümü de unutmuşa benziyorsun. Hani elden kaçırdığın şeyler için asla üzülmeyecektin!
Avcı utanmış başını yere eğmişti.
- Üçüncü öğüdünü ver bari diye inledi.
Küçük kuş damdan kalkıp yüksekçe bir ağacın dalına kondu ve oradan gökyüzünün boşluğuna doğru süzülürken şöyle bağırdı:
- Behey sersem avcı, sen verdiğim ilk iki öğüdü tuttunmu ki üçüncüsünü istiyorsun?.

gerçekten para kazanmak istiyorsak şartlar yukarıda yazılı.
Fazla risk alıp kumar oynamak istiyorsak piyasa önümüzde. Kendi düşen ağlamaz.
sistemine güveniyorsan ne diyorsa yapacaksın stopunda alım satımında sistem olacak.

ha diyeceksin kendin uygulayabiliyormusun dediklerini? (hayır uygulayamıyorum, psikolojim musaade etmiyor
sistemsiz şekilde 25 senelik bilgime güvenerek bazan az bazan full poz.la dalıyorum piyasaya
bugün 16 poz. al-sat ta 16 doğru yapmışım .:notr: nasıl oldu ise.
yarın alırlar hemen ifademi. :yes:



Sayın Bear bull VE diğer arkadaşlar, bu topicteki bir çok sayfayı okuduktan sonra formüller biraz ekstraya giriyo sanırım birçok indikatöre bakarak formüllerin yeri doldurulabilir. AMA YA STOP LOSS. VOB TA OLMASINA RAĞMEN HİSSE SENETLERİNDE EMİR TARZI BİR UYGULAMA YOK. BEN MİSAL 10 MALYETE 9.80 STOP KOYMAK İÇİN 9.8 1 ALIS ZİNCİRLE HEPSİNİ SATIŞ UYGULAMAYA CALISTIM BİR İKİ KERE KAPTIRDIM MALI. UYGULAMADIĞIMDA MAL BANA KAPTIRDI :( :yes:
SİZİN UYGULADIĞINIZ BÖLE BİR STOP LOSS YÖNTEMİ VARMI YOKSA MOST İLE DİĞER İNDİKATÖRLER VE DESTEKLER Mİ BU KONUDA İZLENMELİ. EĞER FAYDALI OLABİLCEK BİLGİLERİ PAYLASIRSANIZ COK SEVİNİRİM AMA LÜTFEN 3 ÇEŞİT STOP LOSS VARDIR DESTEKLERE GÖRE ALINABİLCEK ZARARA GÖRE FİLAN YAZMAYIN. ONLARI OKUDUM BAYA
KEŞKE BİRTEK STOPLOSS BİLSEYDİM

LDOGAN
31-03-2011, 23:48
öğretmenim;

iki sorum olacaktı....cevaplandırırsanız sevinirim:

1. explorerda 1.kolan ve 2.kolana şartları yazdım....Metastockta cola ve colb diye geçiyordu ama bunda filitre kısmına ne yazacağımı bilemedim... 1.kolanun al şartı ve o şartı sağlayanları listelerin.2.kolan ise sat..

2. geçen paylaştığım t3t5 indikatör ile özel bir mac indikatörünü sistem kurarak birleştirmek istiyorum.ama if komutu olayı yok :( nasıl yapabilirim

Bear_Bull
31-03-2011, 23:54
Ldogan,
Evdeki makinada hala matriks yok
sistem yazma ve deneme yapamıyorum iş yerinde de vaktim yok malum.
hafta sonu buluşur bakarız laptopunu da getirirsin, geçen hafta aramadın.

LDOGAN
31-03-2011, 23:57
Ldogan,
Evdeki makinada hala matriks yok
sistem yazma ve deneme yapamıyorum iş yerinde de vaktim yok malum.
hafta sonu buluşur bakarız laptopunu da getirirsin, geçen hafta aramadın.

Çünkü Ankaraya gitmek zorunda kalıyorum her cuma...malum durum işte...yarında 18de yolcuyum:(

Bear_Bull
01-04-2011, 00:02
Çünkü Ankaraya gitmek zorunda kalıyorum her cuma...malum durum işte...yarında 18de yolcuyum:(

hafta sonu beni internette yakaladığın bir zaman uzaktan bağlantı ile yapmaya çalışırız o zaman. olmadı tel. den ararsın açarim bilgisayarı boş vakit olursa.

İyi yolculuklar/geceler.

dmnokia
04-04-2011, 15:05
Merhabalar,

Matriks'de 5dk grafik'de çalışırken, dünkü en yüksek, en düşük ve kapanışla yani günlük değerleri kullanacağım (yani pivotla çalışacağım) bu mümkünmüdür?
Mümkünse 5dk grafikde iken dün en yükseği nasıl bir ifadedir?
Şimdiden çok teşekkürler,

DM

Arşiv de dursun.


A:=valuewhen(1,HOUR()=9 AND MINUTE()=15,REF(HHV(H,100),-1));
IF(HOUR()=9 AND MINUTE()=15,A,PREV)

costner
05-04-2011, 13:55
İşin içinden çıkamadım,yardımcı olacak bir arkadaşa şimdiden saygılarımı sunarım...Biraz zor bir formül ama?

formül a >>> 5,8 ve 15 günlük basit ortalama birbirini mesela son 10 bar içinde kestiği senetler
formül b >>> 5 günlük basit,8 günlük basiti kesen ama bunu 15 günlük ortalamanın üzerinde son 10 bar içinde yapan senetler
formül c >>> 5 günlük basit,8 günlük basiti kesen ama bunu 15 günlük ortalamanın altında son 10 bar içinde yapan senetler
formül d >>> kapanışı 20 günlük basitin üstünde olan ama bir önceki kapanışı 20 günlük basitin altında olan senetler
formül e >>> kapanış düşüğü bir önceki kapanışın düşüğünden büyük ama günün yükseği bir önceki günün en yükseğinden düşük olan senetler

ordi
06-04-2011, 23:59
iyi günler, matriks formülleri konusunda engin bilgilerinizi görünce aşağıda bulunan internet ortamında bulduğum bu indiğe ben KAIRI(7) ekleyip tek indik olmasını istiyorum ama beceremedim. Bu mümkün ise ve fazla zamanınızı almayacak ise bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

şimdiden TEŞEKKÜRLER

plot:=Input("plot: [1]Indicator, [2]Oscillator",1,2,2);
pds:=Input("Indicator periods",1,2600,21);
{ Indicator - EMA example }
Ind:=Mov(C,pds,E);
{ Normalize indicator to historical highs/lows }
Oscillator:=(Ind-Lowest(Ind)) / Max(Highest(Ind)-Lowest(Ind),.000001)*100;
{ Plot: Indicator on chart, oscillator in own window }
If(plot=1,Ind,Oscillator)

Bear_Bull
08-04-2011, 13:17
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&p=4488522#post4488522
yazamadıklarınızı yazabilmek için bir eğitim yeterli.

istedikleriniz çok zor değil (ama sayısı çok 5 sistem istemişsiniz) yazılabilir ancak (son 10 bar içinde kestiği yer mantıksız , son 10 bar dediğiniz grafik günlük ise 10 gün yapar 10 gün sonra o sinyali görmenin ne anlamı var)



İşin içinden çıkamadım,yardımcı olacak bir arkadaşa şimdiden saygılarımı sunarım...Biraz zor bir formül ama?

formül a >>> 5,8 ve 15 günlük basit ortalama birbirini mesela son 10 bar içinde kestiği senetler
formül b >>> 5 günlük basit,8 günlük basiti kesen ama bunu 15 günlük ortalamanın üzerinde son 10 bar içinde yapan senetler
formül c >>> 5 günlük basit,8 günlük basiti kesen ama bunu 15 günlük ortalamanın altında son 10 bar içinde yapan senetler
formül d >>> kapanışı 20 günlük basitin üstünde olan ama bir önceki kapanışı 20 günlük basitin altında olan senetler
formül e >>> kapanış düşüğü bir önceki kapanışın düşüğünden büyük ama günün yükseği bir önceki günün en yükseğinden düşük olan senetler


iyi günler, matriks formülleri konusunda engin bilgilerinizi görünce aşağıda bulunan internet ortamında bulduğum bu indiğe ben KAIRI(7) ekleyip tek indik olmasını istiyorum ama beceremedim. Bu mümkün ise ve fazla zamanınızı almayacak ise bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

şimdiden TEŞEKKÜRLER

plot:=Input("plot: [1]Indicator, [2]Oscillator",1,2,2);
pds:=Input("Indicator periods",1,2600,21);
{ Indicator - EMA example }
Ind:=Mov(C,pds,E);
{ Normalize indicator to historical highs/lows }
Oscillator:=(Ind-Lowest(Ind)) / Max(Highest(Ind)-Lowest(Ind),.000001)*100;
{ Plot: Indicator on chart, oscillator in own window }
If(plot=1,Ind,Oscillator)

(STOFD(14,6)+RSI(14)+MFI(14)+MO(14)+WILLR(14)+CCI( 14)+TRIX(7,14,e))/7

örnekte 7 indikatör birbirine bağlanıp tek indikatör haline getirilmiş
kendi bulduğunuza "+" ile ilave edebilirsiniz.



...
bu başlığa 136148 izlenme olmuş Maşallah nazar deymesin.

berked
08-04-2011, 15:36
İşin içinden çıkamadım,yardımcı olacak bir arkadaşa şimdiden saygılarımı sunarım...Biraz zor bir formül ama?

formül a >>> 5,8 ve 15 günlük basit ortalama birbirini mesela son 10 bar içinde kestiği senetler
formül b >>> 5 günlük basit,8 günlük basiti kesen ama bunu 15 günlük ortalamanın üzerinde son 10 bar içinde yapan senetler
formül c >>> 5 günlük basit,8 günlük basiti kesen ama bunu 15 günlük ortalamanın altında son 10 bar içinde yapan senetler
formül d >>> kapanışı 20 günlük basitin üstünde olan ama bir önceki kapanışı 20 günlük basitin altında olan senetler
formül e >>> kapanış düşüğü bir önceki kapanışın düşüğünden büyük ama günün yükseği bir önceki günün en yükseğinden düşük olan senetler

formül a >>> 5,8,15 liklerin değerlerine göre sıralanışına göre zaten çok ihtimalli bir formül. ayrıca formül b ve formül c yi kapsayan bir formül. zaten formül a yazılırsa b ve c de yazılmış oluyor. b ve c'yi özel olarak kontrol etmek istiyorsanız zaten a'nın bir anlamı kalmıyor. onun dışında zaten son 10 gün olayı tamamen gereksiz. kestiği gün sinyali işaret etsin. geriye doğru 10 gün içinde olup olmadığını siz kontrol edin. çok daha kolay. gerçekten.

formül b&formül c>>> formül a nın alt kümesi bunlar. formül a ya göre daha spesifik şeyler aratıldığından yazılması daha kolay.

formül d >>> fiyatın 20 günlük ortalamayı kesmesinden hiçbir farkı yok bunun. (dolayısıyla bu formülü zaten önceki sayfalara bakarak yazabiliyor olmanız gerekir)

formül e >>> kapanış düşüğü? neyse. L=low, H=high, C=close, O=open.. gider bu. bir önceki olayı REF(C,-1) ile gösterilebilir. ve bağlacı ise "and" şeklinde yapılır. > büyüktür, < küçüktür işareti..

d ve e ile biraz uğraşın bence. yapılmayacak şey değil. a,b,c ile ilgili biraz daha net konuşun. ne istediğinizi bilirsek daha rahat yardım ederiz.

Bear_bull hocam da eyvallah derse gönüllü olarak ben yardım ederim bu sefer. sonuçta bu topik uzun zamandır onunla özdeşleşti. ve sanıyorum o da insanların hazır beklemesinden önce biraz uğraştığını görmek ister en azından. onun için diyorum.

selamlar.

Bear_Bull
08-04-2011, 15:58
gönüllü olarak ben yardım ederim bu sefer. sonuçta bu topik uzun zamandır onunla özdeşleşti. ve sanıyorum o da insanların hazır beklemesinden önce biraz uğraştığını görmek ister en azından. onun için diyorum.

selamlar.

Eyvallah Berked kardeşim.
başlıkta istediğin gibi yardımcı olabilirsin,:yes:
bende biraz dinlenmiş olurum.:halay::halayci::halayci::halayci::halay:
selamlar ve yardımların için teşekkürler.:cool:

berked
08-04-2011, 16:05
Eyvallah Berked kardeşim.
başlıkta istediğin gibi yardımcı olabilirsin,:yes:
bende biraz dinlenmiş olurum.:halay::halayci::halayci::halayci::halay:
selamlar ve yardımların için teşekkürler.:cool:

Ne demek Bear_Bull hocam. Bir yardımımız dokunacaksa,, elimizden geleni yaparız..
Formülleri yazarım yazmasına, expert advisor da yaparım, sinyal gelirken öttürürüm bilgisayarı gerekirse de, explorer olayına sen yine el at.. Hisselerle çok ilgilenmediğim için pek bilmiyorum onu.. kurcalarım biraz bakalım neymiş diye de. o konuda eksiğim bilgin olsun..

saygılar..

merpet
08-04-2011, 16:38
Sayın Bear_Bull, hangi şehirde ikamet ediyorsunuz ?

Bear_Bull
08-04-2011, 21:39
Sayın Bear_Bull, hangi şehirde ikamet ediyorsunuz ?


Eskişehir
Resimleri>>>>>> (http://www.google.com.tr/search?q=eski%C5%9Fehir&hl=tr&client=firefox-a&hs=03b&rls=org.mozilla:tr:official&prmd=ivnsm&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=cFWfTYznKYuLhQe_5PCJBQ&ved=0CDYQsAQ&biw=1255&bih=651)




http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT2GExLGDzPjPncJge9C1euT69a1huLR OkxKhz7tmhNQoW7APbN

LDOGAN
08-04-2011, 21:45
Eskişehir
Resimleri>>>>>> (http://www.google.com.tr/search?q=eski%C5%9Fehir&hl=tr&client=firefox-a&hs=03b&rls=org.mozilla:tr:official&prmd=ivnsm&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=cFWfTYznKYuLhQe_5PCJBQ&ved=0CDYQsAQ&biw=1255&bih=651)
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT2GExLGDzPjPncJge9C1euT69a1huLR OkxKhz7tmhNQoW7APbN

Reklam yapmak yasak bilmiyormusunuz öğretmenim....

Bear_Bull
08-04-2011, 22:12
Reklam yapmak yasak bilmiyormusunuz öğretmenim....

Eskişehir toplantısı için Cennet 4 ün menusünü koyduk, Bursa toplantısı için ve İstanbul toplantıları mekan ismi menü hatta canlı yayın linki veriliyor reklam olmuyorda nerede ise 1.000.000 nufuslu bir şehrin ünlü Lületaşı resmini foruma koyunca mı reklam oluyor?

Varsa bir cezamız seve seve çekeriz. Boynumuz kıldan ince :yes:

LDOGAN
08-04-2011, 22:26
Eskişehir toplantısı için Cennet 4 ün menusünü koyduk, Bursa toplantısı için ve İstanbul toplantıları mekan ismi menü hatta canlı yayın linki veriliyor reklam olmuyorda nerede ise 1.000.000 nufuslu bir şehrin ünlü Lületaşı resmini foruma koyunca mı reklam oluyor?

Varsa bir cezamız seve seve çekeriz. Boynumuz kıldan ince :yes:

evet ilk ceza geliyor öğretmenim... Şimdi ben bir arkadaşımla iddaya girdim bir formül konusunda...Ona çalışıyom.Ama minik yardıma ihtiyacım var...Ha bu arada çok eski yazılarınızın birinde


dip
tepe
değerlerini başka değişkenlere atayıp sonra hesaplamaları değişkenler üzerinde hesaplatıp çizdirebilirsiniz.
50-100-250-ve 300 günlüklerini ayrı ayrı yazdım.
Bunu (fiboları) yapıp çalıştırabilene okkalı bir yeşil benden

demişsiniz. Bunuda benim gibi fibo otomatik seviyeleri çizen formül arayan birine demişsiniz.Bende buradan yola çıkarak bişeyler hazırlıyorum...

Ama dediğim gibi minik yardımlar gerekebiliyor :)

Pivot = (HIGH + LOW + CLOSE ) / 3

R3 = Pivot + 1.000 * (HIGH-LOW)

R2 = Pivot + 0.618 *(HIGH-LOW)

R1 = Pivot + 0.382 * (HIGH-LOW)

S1 = Pivot - 0.382 * (HIGH-LOW)

S2 = Pivot - 0.618 *(HIGH-LOW)

S3 = Pivot - 1.000 * (HIGH-LOW)

Alt yapıyı bu şekilde kuruyorum.Kullanıcı pivot değerini girecek. ve bu yukarıdaki yöntemle çizgiler çizilecek...

öncelikle şunu sorayım hocam mantık doğrumu?

Bear_Bull
08-04-2011, 23:09
dip
tepe
değerlerini başka değişkenlere atayıp sonra hesaplamaları değişkenler üzerinde hesaplatıp çizdirebilirsiniz.
50-100-250-ve 300 günlüklerini ayrı ayrı yazdım.
Bunu (fiboları) yapıp çalıştırabilene okkalı bir yeşil benden

gerekli tiyo yukarıda tarafımdan verilmiş zaten.

grafiğini vereyim uğraş biraz daha :he:

not: Uğur (forum daki adını yazmadım FIBO formülünü paylaşmazsan sevinirim) uğraşsınlar biraz o kadar örnek formül yazdık foruma demi ama :wink:

Berked eğer sende yaparsan tamam der arkama bakmadan dinlenmeye çekilebilirim.

şu ana kadar eğitim verdiğim bir kişi ve başka bir forumda bayan olduğunu tahmin ettiğim bir kişi aynısını yaptı. (kendilerine tekrar tebrikler)

http://img850.imageshack.us/img850/3548/100g.png (http://img850.imageshack.us/i/100g.png/)

http://img25.imageshack.us/img25/8326/1002o.png (http://img25.imageshack.us/i/1002o.png/)

http://img402.imageshack.us/img402/5170/1003p.png (http://img402.imageshack.us/i/1003p.png/)

LDOGAN
08-04-2011, 23:13
Öğretmenim ben yazdığım şeyin mantığını sordum doğrumu diye ..zaten yazdığım şey senin ifade ettiğin şeyden türetildi....

Niye boy boy resimleri koyutorsun ki... Bak bir tarafım şişecek göreceksin :(

Bear_Bull
08-04-2011, 23:35
Öğretmenim ben yazdığım şeyin mantığını sordum doğrumu diye ..zaten yazdığım şey senin ifade ettiğin şeyden türetildi....

Niye boy boy resimleri koyutorsun ki... Bak bir tarafım şişecek göreceksin :(

1.yazdığının bir bölümü doğru (mantık) ama o oranları herkes biliyor.
2.yazım şekli yanlış.
3. daha çok eksiği var.

Yazım yanlışları düzelince seninkinin çizeceği grafik aşağıda

ve gün içinde fiyat değiştikçe oranlarda değişiklik gösterecek üzgünüm :(

http://666kb.com/i/bsh2wyhz4js64okox.png



kolay gelsin.

LDOGAN
08-04-2011, 23:54
1.yazdığının bir bölümü doğru (mantık) ama o oranları herkes biliyor.

:) sevindim.zaten mantığı sormuştum...bu çatı hocam..ve periyot vs işin içine girince o çizgiler sabitleşir işallah...

teşekkürler...haber bekliyorum

LDOGAN
09-04-2011, 01:17
A:=Input("1=50 2=100 3=200 4=300",48,1000,2);
A1:=If(A=1,50,If(A=2,100,If(A=3,200,If(A=4,300,(H+ L+C)/3))));

R3:=A1+1.000*(H-L);
R2:=A1+0.618*(H-L);
R1:=A1+0.382*(H-L);
S1:=A1-0.382*(H-L);
S2:=A1-0.618*(H-L);
S3:=A1-1.000*(H-L);
R1
R2
R3
S1
S2
S3

imla tamam. fakat değişkenleri nasıl kullanıcam?

LDOGAN
09-04-2011, 21:20
son olarak bu aşamaya geldim.... Fakat bu seviye çizgilerini sabitlemek mümkünmü..Çünkü her barda değişiyor.. Ben belirlediğim periyot içinde sabit kalsın istiyorum...

http://i884.photobucket.com/albums/ac47/ldogan/fibo.png

Bear_Bull
10-04-2011, 21:55
fakat değişkenleri nasıl kullanıcam?


son olarak bu aşamaya geldim.... Fakat bu seviye çizgilerini sabitlemek mümkünmü..Çünkü her barda değişiyor.. Ben belirlediğim periyot içinde sabit kalsın istiyorum...

http://i884.photobucket.com/albums/ac47/ldogan/fibo.png


sistem bayağı bir adam olmuş ama arabada gelirken söylediğim bölüm eksik o bölümüde yazdın mı istediğin tamamdır.

olmuş zaten ama, çizgiler tam olarak sabitlenmesede şu anda verdiğin İNPUT periyoduna göre işine yarayacaktır.
kolay gelsin.

LDOGAN
10-04-2011, 22:24
teşekkür ederim öğretmenim.Ama durmak yok yola devam ....( ah bide hangi yola gideceğimi bilsem :) )

Bear_Bull
10-04-2011, 22:44
teşekkür ederim öğretmenim.Ama durmak yok yola devam ....( ah bide hangi yola gideceğimi bilsem :) )




selamlar.


Leventyılmak yok araştırmaya , geliştirmeye devam kesinlikle ALTIN formülü bulamazsınız (yok öyle bir formül ) ama kendinizi disiplin dahilinde sürekli uyabilecek belirli bir oranda kar sağlayacak bir formül bulabilir veya yazabilirsiniz.
Önemli olan kendinize aylık olarak koyduğunuz bir hedefi işlemlerinizin ay sonuna kadar gerçekleştirmesi.

geçenlerde tüm yazdığım sistemleri MATRIKS ten dışarı alarak yedekledim

Yazıp Sildiklerim hariç.
Kendime ve forumdaki arkadaşlara şimdiye kadar yardım amacı ile yazdığım
105 expert advisor
58 systester
36 explorer dosyası oluşturmuşum. Artık yenilerini yazmayı sıkıldım/bıraktım[/URL]. sadece eskiler üzerinde düzeltmeler yapıyorum.

Bazıları işe yaramayacak şeyler olsa bile yaz-sil derken kendimizi sistem konusunda geliştirdik.

ben Bire bir sistemlere uymuyorum ama uysam aylık olarak iyi seviyede kar bırakacak sistemler yazabilmek mümkün.

Sonuç olarak sistem yazmak değil ,yazdığınız sistemlere inanarak ona uygun işlemleri zararda yazsa belli stop seviyelerine uymak kaydı ile uygulayabilmek.
Hiç bir eleştiri şevkinizi kımasın, ve aldığınız övgüler şımartmasın.
Kolaylıklar/Bol kazançlar.

başka yerde yazmıştım oradan alıntı ve ufak değişiklik yaptım yazıya üstüne alınma ,bügünkü takılmalarım da ağır geldi ise özür.

LDOGAN
10-04-2011, 22:51
Saol öğretmenim.İşte bu yüzden ben sana bu sıfatı taktım....kendine iyi bak görüşürüz....

TuzsuzDeliBekir
12-04-2011, 11:15
Merhaba, Matriks'te yeniyim

MACD-AS Formülünü topicten alıp indicator builder'a yapıştırdım. ancak bir türlü çalışmadı. boş bir ekran veriyor.

yardımcı olursanız çok sevinirim. formül aşağıdadır.

XMCDH:=MACD(26,12,9)-MACDTrigger(26,12,9); {MACD Histogram/ MACD-AS}
XMacdHT:=mov(XMacdH,9,e); {MACDH trigger}
XMacdH;XMacdHT;0

toros
12-04-2011, 12:01
Merhaba, Matriks'te yeniyim

MACD-AS Formülünü topicten alıp indicator builder'a yapıştırdım. ancak bir türlü çalışmadı. boş bir ekran veriyor.

yardımcı olursanız çok sevinirim. formül aşağıdadır.

XMACDH:=MACD(26,12,9)-MACDTrigger(26,12,9); {MACD Histogram/ MACD-AS}
XMacdHT:=mov(XMacdH,9,e); {MACDH trigger}
XMacdH;XMacdHT;0

"A" harfi eksik olmuş. Son hali :

XMACDH:=MACD(26,12,9)-MACDTrigger(26,12,9); {MACD Histogram/ MACD-AS}
XMacdHT:=mov(XMacdH,9,e); {MACDH trigger}
XMacdH;XMacdHT;0

TuzsuzDeliBekir
12-04-2011, 14:12
"A" harfi eksik olmuş. Son hali :

XMACDH:=MACD(26,12,9)-MACDTrigger(26,12,9); {MACD Histogram/ MACD-AS}
XMacdHT:=mov(XMacdH,9,e); {MACDH trigger}
XMacdH;XMacdHT;0

çok teşekkür ederim. artık çalışıyor. ancak farkettim ki; CCI ile ağırlıklı ortalaması daha erken sinyal üretiyor. arkadaşlara bir faydamız olsun :)

peki bir sorum daha olacak cevaplarsanız çok memnun olurum. dediğim gibi yeniyim matrikste

UX100 içerisindeki CCI ve ağırlıklı ortalamasının kesiştiği hisseleri nasıl bulabilirim?

toros
12-04-2011, 19:43
çok teşekkür ederim. artık çalışıyor. ancak farkettim ki; CCI ile ağırlıklı ortalaması daha erken sinyal üretiyor. arkadaşlara bir faydamız olsun :)

peki bir sorum daha olacak cevaplarsanız çok memnun olurum. dediğim gibi yeniyim matrikste

UX100 içerisindeki CCI ve ağırlıklı ortalamasının kesiştiği hisseleri nasıl bulabilirim?

Explorer formülü :



1.KOLON: C
FILTRE : Cross(CCI(14),mov(CCI(14),9,w))

spekülatör
12-04-2011, 23:25
mrb arkadaşlar benim şöyle bir sorum olacak.mesela matrikse al ve sat koşullarını oluşturan bir formül verdik ve bu koşullar gerçekleştiğinde bana bir uyarı vermesini istiyorum bu hisse senedi,parite vs hiç farketmez.Böyle birşey matriksde mevcutmu acaba?tşk'ler

Bear_Bull
13-04-2011, 00:32
mrb arkadaşlar benim şöyle bir sorum olacak.mesela matrikse al ve sat koşullarını oluşturan bir formül verdik ve bu koşullar gerçekleştiğinde bana bir uyarı vermesini istiyorum bu hisse senedi,parite vs hiç farketmez.Böyle birşey matriksde mevcutmu acaba?tşk'ler


o anda grafiği açık ise SESLİ UYARI mevcut.
ilgilendiğiniz her şeyin grafiğinin açık ve EXPERT ADVİSÖR yüklü olarak ekranda bulunması lazım.

spekülatör
13-04-2011, 00:55
o anda grafiği açık ise SESLİ UYARI mevcut.
ilgilendiğiniz her şeyin grafiğinin açık ve EXPERT ADVİSÖR yüklü olarak ekranda bulunması lazım.

sayın bear_bull ben msdownloader kullanıyorum dataları cekmek için bu durum biraz can sıkıcı oluyor benim bunu sormamdaki amacım eğer istediğim bu durum matrikste mevcut ise abone olacağim ama verdiğiniz cevaptan anladiğim kadar ile sinyalin gelmesi için illahaki ilgilendiğimiz hisse yada paritenin grafiğinin acık olmasi lazım mesela ben 5 tane pariteyi izliyorum ozaman 5 pariteninde grafiğini acıp ekranda tutmammı gerekiyor bu sinyal olayından faydalanmak için?tşk'ler...

Bear_Bull
13-04-2011, 01:01
sayın bear_bull ben msdownloader kullanıyorum dataları cekmek için bu durum biraz can sıkıcı oluyor benim bunu sormamdaki amacım eğer istediğim bu durum matrikste mevcut ise abone olacağim ama verdiğiniz cevaptan anladiğim kadar ile sinyalin gelmesi için illahaki ilgilendiğimiz hisse yada paritenin grafiğinin acık olmasi lazım mesela ben 5 tane pariteyi izliyorum ozaman 5 pariteninde grafiğini acıp ekranda tutmammı gerekiyor bu sinyal olayından faydalanmak için?tşk'ler...

aynen doğrudur.
Foruma konulan resimlerden gördüğüm 20-30 grafik ekranın altına atılmış şekilde kullanan arkadaşlar var bilgisayarın CPU su izin verdiği sürece sayıyı arttırabilirsiniz/azaltabilirsiniz.

student
13-04-2011, 01:18
sn bear bull,
Şunu eklemek isterdim, eğer bir formül ile alarm vermesini istersek dediğiniz gibi ama trend çizgisine göre (yukarı veya aşağı geçince veya şu fiyatı görünce)alarm kurgularsak o zaman da grafiğin açık olmasına gerek yok gibi hatırlıyorum. Yanlış mı hatırlıyorum...? Sizin bilginizin yanında bize laf düşmez ama ben de öğrenmek istediğim için sordum :)

spekülatör
13-04-2011, 01:37
sn bear_bull matriks'in 15 günlük demosunu indirdim denemek için elimdeki bu exper advisor formülü metastockda çalişiyor acaba matriksde'de aynımı yoksa daha farklımı yazılacak
Cross( Mov(RSI(14),2,E),Mov(RSI(14),5,E))
Cross( Mov(RSI(14),5,E),Mov(RSI(14),2,E))

berked
13-04-2011, 04:02
sn bear bull,
Şunu eklemek isterdim, eğer bir formül ile alarm vermesini istersek dediğiniz gibi ama trend çizgisine göre (yukarı veya aşağı geçince veya şu fiyatı görünce)alarm kurgularsak o zaman da grafiğin açık olmasına gerek yok gibi hatırlıyorum. Yanlış mı hatırlıyorum...? Sizin bilginizin yanında bize laf düşmez ama ben de öğrenmek istediğim için sordum :)

Benim hatırladığım trend çizgisine göre olunca da gafik açık ve o trend çizili olmalı; ama kolay test edilebilecek bir şey. 1dk grafik açıp rahat görülecek bir fiyata yatay çizgi çekip alarm koyarız, sonra da grafiği kapatırız. çalmazsa grafik açık olmalı demektir :)


sn bear_bull matriks'in 15 günlük demosunu indirdim denemek için elimdeki bu exper advisor formülü metastockda çalişiyor acaba matriksde'de aynımı yoksa daha farklımı yazılacak
Cross( Mov(RSI(14),2,E),Mov(RSI(14),5,E))
Cross( Mov(RSI(14),5,E),Mov(RSI(14),2,E))

Cross(Mov(RSI(C,14),2,E),Mov(RSI(C,14),5,E))
Cross(Mov(RSI(C,14),5,E),Mov(RSI(C,14),2,E))

böyle yazmalısınız.

spekülatör
13-04-2011, 04:23
tşk ederim sayın berked.

berked
13-04-2011, 04:25
İşin içinden çıkamadım,yardımcı olacak bir arkadaşa şimdiden saygılarımı sunarım...Biraz zor bir formül ama?

formül a >>> 5,8 ve 15 günlük basit ortalama birbirini mesela son 10 bar içinde kestiği senetler
formül b >>> 5 günlük basit,8 günlük basiti kesen ama bunu 15 günlük ortalamanın üzerinde son 10 bar içinde yapan senetler
formül c >>> 5 günlük basit,8 günlük basiti kesen ama bunu 15 günlük ortalamanın altında son 10 bar içinde yapan senetler
formül d >>> kapanışı 20 günlük basitin üstünde olan ama bir önceki kapanışı 20 günlük basitin altında olan senetler
formül e >>> kapanış düşüğü bir önceki kapanışın düşüğünden büyük ama günün yükseği bir önceki günün en yükseğinden düşük olan senetler

formül b:
if(MOV(C,15,S)<MOV(C,5,S) and MOV(C,15,S)<MOV(C,8,S),Cross(MOV(C,5,S),MOV(C,8,S)),0)

formül c:
if(MOV(C,15,S)>MOV(C,5,S) and MOV(C,15,S)>MOV(C,8,S),Cross(MOV(C,5,S),MOV(C,8,S)),0)

formül d:
Cross(C,MOV(C,20,S))

formül e:
(bunu "günün en düşüğü, bir önceki günün düşüğünden yüksek ama günün yükseği, bir önceki günün en yükseğinden düşük olan" diyerek istediğinizi varsayıyorum.) zira öbür türlü anlamsız bir hal alıyor.
L>REF(L,-1) and H<REF(H,-1)
veya
if(L>REF(L,-1),if(H<REF(H,-1),1,0),0)

bu formülleri explorer'da yeni sistem deyip tanımlarsanız, akabinde sembol listesinden çoklu sembol seçiminden bütün hisseleri seçip taratabilirsiniz.

bu gece evde değilim, matriks olmayan bir bilgisayardan yazdım. o yüzden kontrol etmedim. yarın matriks olan yerde kontrol edebilirim veya çalışmazsa haber verin, düzeltirim.

tosbaga
13-04-2011, 05:42
berke sana ödev, yarın sabaha kadar beni dolar sevdasından vazgeçirecek bi sistem yaz :D:D:D forekste parite için 1 dakikalık al-sat veren sistem işe yarar, gecelerimiz boş geçmesin :D:D iyi geceler hamınıza millet :):):)

merpet
16-04-2011, 11:50
arkadaşlar, matriks de kijun sen in al verdiği yerleri bulmak istiyorum. Ama matriks in verdiği yazım formundan hiç bir şey anlamadım. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

akcay
16-04-2011, 12:23
trend alarmında bende kapalı ve ya açık olmasına göre değilde kafasına göre çalıyor... :)

iki kere yaşadım senedin ikisindede grafik kapalıydı birinde çaldı diğerinde çalmadı ben fırsatı kaçırdım diğer bir senettede çok eskiden çizdiğim bir trend vardı onu kırınca çaldı...

ofcabuk
16-04-2011, 13:07
trend alarmında bende kapalı ve ya açık olmasına göre değilde kafasına göre çalıyor... :)

iki kere yaşadım senedin ikisindede grafik kapalıydı birinde çaldı diğerinde çalmadı ben fırsatı kaçırdım diğer bir senettede çok eskiden çizdiğim bir trend vardı onu kırınca çaldı...

Döngüde grubu aktifse de alarmlar çalışabiliyor bazen.. Denk geldiğim oldu.

LDOGAN
16-04-2011, 20:12
Bir konuda bilgi alıcam..sistemlerde yada indikatörlerde periyot kavramı hakkında yardıma ihtiyacım var...

öncelikle şu bilgiden başlıyım...

1 gün içinde;

saatlik grafikte 8 bar
30 dakikalıkta 11 bar
15 dakikalıkta 19 bar
120 dakikalıkta 4 bar
240 dakikalıkta 2 bar
var....

1 aylıkta ise; günlük grafikte 23 bar mevcut....

Şimdi benim kafamı karıştıran şu...

60 dakikalık grafikte 8 bar var ise 8x23=184 ediyor.Yani 1 ay içindeki bar sayısı... Bu yolla diğerleride hesaplanabilir. Benim sorum ise şu: Acaba bu hesaba göre Saatlik grafikte sistem ve indikadörler için kullanılabilecek periyot 30 mudur yada 184 müdür?

Umarım anlatabilmişimdir...

ofcabuk
17-04-2011, 12:55
Sanırım kabataslak bir bar sayımı olmuş hocam seninki..
Bence bar sayılarından çok barlardaki verilerin hangi saatlerden alındıkları da önemli.

Örnek olarak 240 lık yani seanslık veriler açılışlardan geliyor saat 9,50 ve 14,20 den.
120lik yarım seanslık verilerse seans açılışı ve ortasından 9,50 11,00 14 ve 16.

aylıkda verilerde ayın gün sayısına göre 20 - 23 arasında veri var

Zaten sistem tester kullanımı burada öne çıkıyor.
Yani sistem tester aslında sadece indikatörler için gerekeli parametreleri vermekle kalmıyor, hangi senet için hangi veri yığınının kullanmanın daha avantajlı olabileceğinide bulmuş oluyor.

Ama daha da önemli bir konu var, bir senet için sistem testerı kullanmadan önce mevsimsellik analizi yapmanızı öneririm.
Çünkü bildigniz gibi mevsimsel veya dönemsel olarak sektöre veya senede göre oyuncu sayısı değişiyor.

Yani sistem testera bir senet için indikatör parametrelerini buldurmadan evvel, tarih aralıgını belirlemeli ve sonrasındada bunu tüm bar grupları için işlettirmeliyiz..

Sonrada bunu ileriki zamanlarda tekrarlattırmalıyız.

Eğer mevsimselllik analizini göz ardı ederek bir senet için parametre ararsanız çok genelleştirilmiş sonuçlara ulaşırsınız ki biraz karışır durumlar.

LDOGAN
17-04-2011, 12:58
Sanırım kabataslak bir bar sayımı olmuş hocam seninki..
Bence bar sayılarından çok barlardaki verilerin hangi saatlerden alındıkları da önemli.

Örnek olarak 240 lık yani seanslık veriler açılışlardan geliyor saat 9,50 ve 14,20 den.
120lik yarım seanslık verilerse seans açılışı ve ortasından 9,50 11,00 14 ve 16.

aylıkda verilerde ayın gün sayısına göre 20 - 23 arasında veri var

Zaten sistem tester kullanımı burada öne çıkıyor.
Yani sistem tester aslında sadece indikatörler için gerekeli parametreleri vermekle kalmıyor, hangi senet için hangi veri yığınının kullanmanın daha avantajlı olabileceğinide bulmuş oluyor.

Ama daha da önemli bir konu var, bir senet için sistem testerı kullanmadan önce mevsimsellik analizi yapmanızı öneririm.
Çünkü bildigniz gibi mevsimsel veya dönemsel olarak sektöre veya senede göre oyuncu sayısı değişiyor.

Yani sistem testera bir senet için indikatör parametrelerini buldurmadan evvel, tarih aralıgını belirlemeli ve sonrasındada bunu tüm bar grupları için işlettirmeliyiz..

Sonrada bunu ileriki zamanlarda tekrarlattırmalıyız.

Eğer mevsimselllik analizini göz ardı ederek bir senet için parametre ararsanız çok genelleştirilmiş sonuçlara ulaşırsınız ki biraz karışır durumlar.

Teşekkür ederim cevabınız için...dediklerinizi uygulayacağım.saolun...

merpet
17-04-2011, 13:57
Yani sistem testera bir senet için indikatör parametrelerini buldurmadan evvel, tarih aralıgını belirlemeli ve sonrasındada bunu tüm bar grupları için işlettirmeliyiz..

sayın ofçabuk bu cümleyi tam anlayamadım.diyelimki ilk 3 ay için bir indikatörün parametrelerini bulduk. bunu tüm veriye uygulayacaksak neden mevsimselliği göz önüne alıyoruz. yada her dönem için ayrı ayrı parametre değerlerini bulup o dönem için o parametreleri mi kulanmalıyız. sizin cümlenizin çok doğru olduğunu düşünüyorum ama bunu nasıl uygulayacamızı tam anlayamadım..

ofcabuk
17-04-2011, 16:33
Ben indikatör optimizasyonu yaparken (1 - 2 aylık işlemler içini) son 3 aylık verileri, senelik ve aynı dönemin önceki senelerdekilerle de karşılaştırmayı tercih ediyorum.

Örnek . Yarın itibariyle alım işlemine başlayacaksam, aldığım kagıdı da mayıs sonuna kadar tutma opsiyonum varsa. Ama istediğim kârıda gördüğüm anda satarım düşüncesindeysem. Belirleme gereken;
bu senet geçtiğimiz 4-5 sene içerisinde Mart, Nisan, Mayıs aylarında topluca 90 günde ne yapmış,
Martta ne yapmış, Nisanda ne yapmış, Mayısda ne yapmış?.
Mümkünse 15 günlüklerde ne yapmış?
Ayrıca son 90 günde aylık ve 15 günlüklerde durumu ne? Yeni zaman durumu diyorum kısaca..

Aradığım sey, mevsimsel-> eski zaman durumuyla, yeni zaman durumu-> bügünkü piyasayı karşılaştırmak.

Çünkü mevsimsel Hareketler belli peryodlarda ileri geri oynamalar yapabiliyor.

Ayrıca işlem dönemi içerisinde, sermaye değişim durumlarını kontrol etmek, endeksle karşılaştırmak (hem mevsimsel hem güncel), şirket için özel durum var mı falan gibi faktörlerde göz önüne almak, kurul beklentilerini yadsımadan bu işlemi yapmak.

Yani indikatörlerin teknik analiz işlemini temelle birleştirmek gereksinimi. Çünkü temel analizi derinde etkileyen kârlılık gibi konular, ve buda şirketlerin iş yaptıkları sektörlerin mevsimsel hareketleriyle doğrudan alâkalı. Veya bunların piyadasa erken veya geç satın alınmasıyla.

Şimdi baştan bir okuyunca konu dağıldı ve çok açıklayıcı olmadı gibi geldi ama, birde formül konusunun dışına çıktı biraz, kusuru bakmayın.

ofcabuk
17-04-2011, 16:40
Aslında bu mevsimsellik analizleri, direk olarak grafik arabiriminden yapılırken, arka planda sistemin bize "explorerda" bizim kullanımımıza vermiş olduğu operatör ve fonksiyonları kullanıyor. Yani başka yolu yok zaten..

Bunları elle yazıp yapmakda mümkün ama; sonra operatör dayağı yemek var :) (and if or lar arasında boğulmak)
Arabirim pek esnek değil, en azından şimdilik.

costner
17-04-2011, 22:00
formül b:
if(MOV(C,15,S)<MOV(C,5,S) and MOV(C,15,S)<MOV(C,8,S),Cross(MOV(C,5,S),MOV(C,8,S)),0)

formül c:
if(MOV(C,15,S)>MOV(C,5,S) and MOV(C,15,S)>MOV(C,8,S),Cross(MOV(C,5,S),MOV(C,8,S)),0)

formül d:
Cross(C,MOV(C,20,S))

formül e:
(bunu "günün en düşüğü, bir önceki günün düşüğünden yüksek ama günün yükseği, bir önceki günün en yükseğinden düşük olan" diyerek istediğinizi varsayıyorum.) zira öbür türlü anlamsız bir hal alıyor.
L>REF(L,-1) and H<REF(H,-1)
veya
if(L>REF(L,-1),if(H<REF(H,-1),1,0),0)

bu formülleri explorer'da yeni sistem deyip tanımlarsanız, akabinde sembol listesinden çoklu sembol seçiminden bütün hisseleri seçip taratabilirsiniz.

bu gece evde değilim, matriks olmayan bir bilgisayardan yazdım. o yüzden kontrol etmedim. yarın matriks olan yerde kontrol edebilirim veya çalışmazsa haber verin, düzeltirim.

çok teşekkür ediyorum...emeklerinize sağlık...hemen deneyeceğim ve bilgi vereceğim ama taramayı SON 10 BAR İÇİN YAP İÇİN formüle ne eklemeliyim bunu bulamadım,sizin formül somnlarında kullandığınız 0 manası nedir?

TEŞEKKÜRLER

luzuci
18-04-2011, 21:11
selamlar.javamatrıkste KHN menüsünü tıkladığımda 'indikatör builder', 'indikatör pozisyonları', 'indikatör değerleri' sekmelerinin dışındaki sekmeler seçilemeyecek durumda geliyor.Örneğin explorer,sistem tester,sistem raporu vb.Bunu nasıl düzeltebilirim.

berked
19-04-2011, 00:05
çok teşekkür ediyorum...emeklerinize sağlık...hemen deneyeceğim ve bilgi vereceğim ama taramayı SON 10 BAR İÇİN YAP İÇİN formüle ne eklemeliyim bunu bulamadım,sizin formül somnlarında kullandığınız 0 manası nedir?

TEŞEKKÜRLER

valla son 10 barda taramayı nasıl yaptırırım bilmiyorum. bilen varsa yardım etsin.. ama taramayı normal şekilde yaptıktan sonra son 10 bar içinde olup olmadığını gözle kontrol edebilirsiniz. bu sırada düşünürüz son 10 barda nasıl yaparız diye.

formül sonlarındaki sıfır if fonksiyonundan geliyor.
if(expression, value if true, value if false) şeklindedir bu fonksiyon. ilk kısma test etmek istediğiniz şeyi yazarsınız. ikinci kısma bu test ettiğiniz şey doğru olduğunda yapılacak şeyi, ikinci kısma yanlış olduğunda yapılacak şeyi. aradığınız özelliklere uymayan şeyler için bir şey yapılmasını istemiyorsanız 0 yazar, bir şey yaptırmazsınız..

bu sırada hisse verilerinin tam olması önemli. yoksa her seferinde farklı sonuç veriyor test.
iyi akşamlar.

luzuci
19-04-2011, 21:49
selamlar.javamatrıkste KHN menüsünü tıkladığımda 'indikatör builder', 'indikatör pozisyonları', 'indikatör değerleri' sekmelerinin dışındaki sekmeler seçilemeyecek durumda geliyor.Örneğin explorer,sistem tester,sistem raporu vb.Bunu nasıl düzeltebilirim.

Matriksi yeniden kurdum:bu durumda KHN menüsündeki diğer bazı sekmeler de aktif duruma geldi.son durumda sistem raporu,sistem ayarları,favori sistemlerim,expert advisorü düzenle,expert advisorü kaldır ve gerçekleşen exp.adv. alarmları sekmeleri seçilemeyecek durumda.bu, normal mi?

Bear_Bull
19-04-2011, 22:34
Matriksi yeniden kurdum:bu durumda KHN menüsündeki diğer bazı sekmeler de aktif duruma geldi.son durumda sistem raporu,sistem ayarları,favori sistemlerim,expert advisorü düzenle,expert advisorü kaldır ve gerçekleşen exp.adv. alarmları sekmeleri seçilemeyecek durumda.bu, normal mi?

Sistemler ile uğraşan kişiler olarak genelde Matriks Gold
kullanıyoruz ve sizin kullanamadıklarınız bizde aktif durumda
Javası elimizde olmadığından ancak JAVA Matriks kullanan arkadaşlar varsa cevap verebilir veya MATRİKS Destek servisini arayıp JAVA da istediklerinizin çalışıp çalışmadığını sorup öğrenebilirsiniz.

resimde tel ve mail adresleri var.
http://666kb.com/i/bss6unr5k7qh99d5d.jpg

LDOGAN
19-04-2011, 22:41
vakti ve bilgisi olan bir arkadaş şu menüde gözüken

ABS,ATN,COS,EXP,LOG,SIN gibi var olanların açıklamasını yapabilirmi?

Bide ilave Bu When'in matrikte karşılığı yokmu?

mystified
19-04-2011, 22:53
ilgili indikatörün yorum bölümünden alıntıdır:



ayrıca:
1. Endex ve Rsi üzerinde uygulanmış hali ve indikatör ekranı

http://img12.imageshack.us/img12/91/mosth.th.png (http://img12.imageshack.us/img12/91/mosth.png)

2. AroonOSc çalışmıyordu ve PREV fonksiyonu yoktu, yeni versiyon ile birlikte onlar da yoldalar
3. Sn. GetLost, MOST Matrikse özel bir indikatör ve patenti Anıl beye ait olduğu için, açık yazılımına ulaşmanız imkansız.

Matriks elemanının MOST diye sahiplendiği volty algo senelerdir öteki platformlarda(Ninja, wealthlab,amibroker,metatrder etc..) mevcut.

Bear_Bull
19-04-2011, 23:06
http://666kb.com/i/bss6unr5k7qh99d5d.jpg


Yukarıdaki gönderideki resme istinaden.
Levent fiboları yaptın sanıyorum (artık soru gelmediğine göre :yes: )

LDOĞAN ve uğraşmak isteyen diğer arkadaşlara meşguliyet olsun. :halay::halayci::halay:

ödev 1

son 500 gün içindeki tepesini bugün itibarı ile geçmiş veya tepe fiyata % 5 yakın hisseleri bulan explorer förmülünü yazınız.

ödev 2

son 500 gün içindeki dip seviyesini bugün itibarı ile kırmış veya dip fiyatına % 20 yakın hisseleri bulan explorer förmülünü yazınız.

formülleri yazabilenlere hediye benim YEŞİL verme gücümle sınırlıdır.
(yazdığınız formülleri buraya da yazmak zorunda değilsiniz çıkan sonuçları yapıştırmanız yeterli olacaktır)

Not . Kopya şifre vb. kolaylıklar istemeyiniz lütfen :oley: verilmeyecektir. :yes:

Bear_Bull
19-04-2011, 23:13
vakti ve bilgisi olan bir arkadaş şu menüde gözüken

ABS,ATN,COS,EXP,LOG,SIN gibi var olanların açıklamasını yapabilirmi?

Bide ilave Bu When'in matrikte karşılığı yokmu?
ABS,ATN,COS,EXP,LOG,SIN hiç kullanmadım bilgim yok.

when için valueWhen kullanabilirsin.
örnek.
f1:=valuewhen(1,şart);

ofcabuk
20-04-2011, 00:03
selamlar.javamatrıkste KHN menüsünü tıkladığımda 'indikatör builder', 'indikatör pozisyonları', 'indikatör değerleri' sekmelerinin dışındaki sekmeler seçilemeyecek durumda geliyor.Örneğin explorer,sistem tester,sistem raporu vb.Bunu nasıl düzeltebilirim.


http://www.matriks.web.tr/karsilastirma.aspx

Sanırım istediğiniz bazı özellikler java versiyonunda kısıtlı olabilir. Bir inceleyin isterseniz..

ofcabuk
20-04-2011, 09:53
ABS() absolute yani mutlak değer, mesela eksiye düşen gösterge değerlerinde pozitifiyle farkından volatiliteye ulaşmak için kullanılabilir.
SQR() square root yani karekök, üretiyor.

Diğerleride üstel ,logaritmik, trigonometrik , matematiksel fonksiyonlar ama benimde henüz hiç işim düşmedi.
Zaten mtx in kendi gösterge hesaplamarında çoğunu kendi kullanıldığı için.

Mesela MOV(C,9,E) nin içindeki E, EXP i kullanıyor kendi içerisinde diye tahmin ediyorum.

luzuci
20-04-2011, 23:52
yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.bu vesile ile başka bir şey sormak istiyorum.matriks gold gündüz kapalı.akşam matriks-ayarlar-grafik verilerini 1'-5'-60'-gün tamamladıktan sonra explorerda kapanış değerlerini günlük olarak tarattırdığımda kapanış değeri hisse günlük kapanışını veriyor.fakat 5 ve 60 dakikalık tarattığımda hisse günlük kapanışını tutmuyor.hissenin grafiğini açıp sağ klik-verileri sunucudan tamamla deyip tekrar explorerde tarattığımda 5 ve 60 dakikalık kapanış değerleri doğru çıkıyor.yanlış yaptığım veya düşündüğüm ne acaba.

ofcabuk
21-04-2011, 01:31
yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.bu vesile ile başka bir şey sormak istiyorum.matriks gold gündüz kapalı.akşam matriks-ayarlar-grafik verilerini 1'-5'-60'-gün tamamladıktan sonra explorerda kapanış değerlerini günlük olarak tarattırdığımda kapanış değeri hisse günlük kapanışını veriyor.fakat 5 ve 60 dakikalık tarattığımda hisse günlük kapanışını tutmuyor.hissenin grafiğini açıp sağ klik-verileri sunucudan tamamla deyip tekrar explorerde tarattığımda 5 ve 60 dakikalık kapanış değerleri doğru çıkıyor.yanlış yaptığım veya düşündüğüm ne acaba.

Gayet usülüne göre yapıyorsunuz aslında, ama sorunuzun tam cevabını sanırım matriks ts bile veremeyebilir, yani verecekleri cevap bizi pek memnun etmeyebilir.
Sanırım mtx in data dosyalara yeni verileri yazdıktan sonra, sindirmesi için bir müddet zaman gerekiyor. Belki veri dosyasının işlenmesi ilgili bir durum olabilir.

Pencereden bir senet için elle güncelleme yapmanızsa direkt olarak öncelikli bir durum sanırım. Bu gibi durumlar için kotduklarını düşünmüşümdür hep.

Zira bellek kullanımı on üzerinde on verebilecegim programı diski kullanma konusunda sınıfta bırakırım bana sorsalar.

Daha ptesi başıma gelen bir olay mesela, 16 civarında düşüş başladığı sırada matriksi bir şekilde kitlemeyi başardım ve programı sonlandırmak sorunda kaldım. sonra açtım ve hareket devam ederken kapalı tuttuğum süre tüm grafiklerde gap li kaldı.

Güncelledim, kapadım açtım, pencereden yeniledim olmadı. 10-15 dk ugrastım. Teknik servise soracaktım ki, bikgisayarcı mantığı, ya yeniden başlatır ya kendi haline bırakırsın, bıraktım. Bir su bir tuvalet molası, 3 dk kültür fizik hareketleri derken 5 dk sonra bir baktım eksik veriler gelmiş yerlerine. Biraz yalnız kalmaya ihtiyacı varmış dedim. :)

iyi geceler.

spekülatör
21-04-2011, 22:48
arkadaşlar bu canlı sinyal konusunda bir sorum olacaktı.paritenin birinde saat 21:00'de bir sat sinyali gelmiş ama sesli bir uyarı vermedi grafikleri gezerken bu durumu farkettim acaba canli sesli uyarının gelmesi için proğramı ilk açtığımda yapmam gereken bir ayarmı var bunu yapmadığım içinmi sesli uyarı gelmedi?

luzuci
23-04-2011, 00:22
Gayet usülüne göre yapıyorsunuz aslında, ama sorunuzun tam cevabını sanırım matriks ts bile veremeyebilir, yani verecekleri cevap bizi pek memnun etmeyebilir.

bu durumda yazılan formüllere göre taramalardan çıkan sonuçlara güvenmeyeceğiz.atıyorum ,hisse günün bir saatinde yükselmiş.tarama sonucuna göre al vermesi gerekiyo.ama matrikste saatlik kapanış daha alt bir değerde kaldığı için taramada bu hisse bulunamayacak.

berked
24-04-2011, 07:31
vakti ve bilgisi olan bir arkadaş şu menüde gözüken

ABS,ATN,COS,EXP,LOG,SIN gibi var olanların açıklamasını yapabilirmi?

Bide ilave Bu When'in matrikte karşılığı yokmu?

Bi tane adaptive moving average bulmuştum nette, matrikstekinden daha farklıydı. orda volatiliteyi hesaplarken mesela ABS() fonksiyonu gerekiyordu. (belli bir periyottaki fiyat değişimi için) veya TAN() eğim belirten bir fonksiyondur. işte 20günlük yönünü aşağı çevirdi bilmem ne gibi şeyler için kullanılabilir mesela.. vesayre.




ödev 1

son 500 gün içindeki tepesini bugün itibarı ile geçmiş veya tepe fiyata % 5 yakın hisseleri bulan explorer förmülünü yazınız.

ödev 2

son 500 gün içindeki dip seviyesini bugün itibarı ile kırmış veya dip fiyatına % 20 yakın hisseleri bulan explorer förmülünü yazınız.

formülleri yazabilenlere hediye benim YEŞİL verme gücümle sınırlıdır.
(yazdığınız formülleri buraya da yazmak zorunda değilsiniz çıkan sonuçları yapıştırmanız yeterli olacaktır)

Not . Kopya şifre vb. kolaylıklar istemeyiniz lütfen :oley: verilmeyecektir. :yes:

Bear_Bull hocam ödev1'in formülünü yazdım da hisselerle hiç işim yok explorerla uğraşmadım. özel mesajın kapalı bi ara aç da formülü yollayıp yeşili isteyeyim :he: ödev2'nin de formülü sadece bir iki değişkeni değiştirerek yazılıyor zaten.

TomBombadillo
24-04-2011, 14:54
Cross(MOV(C,14,S),RSI(C,14))

Arkadaşlar, başlık teknik konuda uçmuş :)
benim sorum biraz basit kaçabilir.Önceki sayfalarda göremediğim için soruyorum

14 günlük RSI üzerine 14 günlük hareketli ortalama ekleyip, hareketli ortalama RSI' ı kestiğinde al sinyali üretmek istiyorum.Yukarıdaki formülü deniyorum fakat olmuyor.Acaba nerde hata yapıyorum

Yardımcı olrsanız sevinirim

toros
24-04-2011, 17:05
Cross(MOV(C,14,S),RSI(C,14))

Arkadaşlar, başlık teknik konuda uçmuş :)
benim sorum biraz basit kaçabilir.Önceki sayfalarda göremediğim için soruyorum

14 günlük RSI üzerine 14 günlük hareketli ortalama ekleyip, hareketli ortalama RSI' ı kestiğinde al sinyali üretmek istiyorum.Yukarıdaki formülü deniyorum fakat olmuyor.Acaba nerde hata yapıyorum

Yardımcı olrsanız sevinirim

Cross(RSI(C,14),MOV(RSI(C,14),14,S))

Kolay gelsin

ofcabuk
24-04-2011, 17:19
Verilerin tamamlanmış olması gerekli, bazen tamamlanmış olsada ufak tefek aksaklıklar çıkıyor ama gözle kontrol edince aşamayacağınız bir durum değildir sanırım.

berked
26-04-2011, 19:33
Cross(MOV(C,14,S),RSI(C,14))

Arkadaşlar, başlık teknik konuda uçmuş :)
benim sorum biraz basit kaçabilir.Önceki sayfalarda göremediğim için soruyorum

14 günlük RSI üzerine 14 günlük hareketli ortalama ekleyip, hareketli ortalama RSI' ı kestiğinde al sinyali üretmek istiyorum.Yukarıdaki formülü deniyorum fakat olmuyor.Acaba nerde hata yapıyorum

Yardımcı olrsanız sevinirim

sn toros'un aşağıya yazdığı cevap doğrudur. rsi ve movrsi kesişimi ile sinyal üretir. lakin rsi, mavrsi'yi yukarı kestiğinde al sinyali olmalı. sizin söylediğinizden tam ters anlam çıkıyor gibi. aman dikkat diyim.


Cross(RSI(C,14),MOV(RSI(C,14),14,S))

Kolay gelsin

kose
30-04-2011, 15:47
vakti ve bilgisi olan bir arkadaş şu menüde gözüken

ABS,ATN,COS,EXP,LOG,SIN gibi var olanların açıklamasını yapabilirmi?

Bide ilave Bu When'in matrikte karşılığı yokmu?

abs = Sayının mutlak değerini gösterir.
Cos = Cosinus değerini verir
exp = ussel fonkson (exponansiyel)
Log = logaritma
Sin = Sinus
Atn = bilmiyorum :)

kose
30-04-2011, 16:01
Yukarıdaki gönderideki resme istinaden.
Levent fiboları yaptın sanıyorum (artık soru gelmediğine göre :yes: )

LDOĞAN ve uğraşmak isteyen diğer arkadaşlara meşguliyet olsun. :halay::halayci::halay:


:yes:

Sayın Bear bull,
Daha Önceden yazdığım Bir formül var fibo değer için. Belirli tarihleri girdiğinizde fiboları çizdiren.Arık input ile de yapılabilir. Aşağıdaki kodda o tarihteki değerler yerine son 50 bar en yuksek ve en dusuk değerler alınıpta çizdirilebilir.Sizin bahsettiğiniz gibi son bilmem kaç peryotlu halini çizdiğimiz zaman burda hatalı değerler almayacakmıyız. ya da soruyu ben tam anlayamadım galiba.

GUN1:=02; AY1:=03; YIL1:=2011;
GUN2:=08; AY2:=4; YIL2:=2011;

H1:=ValueWhen(1, DayOfMonth()=GUN1 AND Month()=AY1 AND Year()=YIL1,H);
L1:=ValueWhen(1, DayOfMonth()=GUN1 AND Month()=AY1 AND Year()=YIL1,L);

H2:=ValueWhen(1, DayOfMonth()=GUN2 AND Month()=AY2 AND Year()=YIL2,H);
L2:=ValueWhen(1, DayOfMonth()=GUN2 AND Month()=AY2 AND Year()=YIL2,L);

HX:=Max(H1,H2);
LX:=Min(L1,L2);

BY:=if(Year()>YIL2, (HX-LX),
if(Year()=YIL2 AND Month()>AY2, (HX-LX),
if(Year()=YIL2 AND Month()=AY2 AND DayOfMonth()>=GUN2, (HX-LX),0)));

c0:=if(LX>0,LX, if(L1>0,L1,0));

C1:=C0+(BY*0.236) ;
C2:=C0+(BY*0.382) ;
C3:=C0+(BY*0.5) ;
C4:=C0+(BY*0.618);
C5:=C0+(BY*0.764);
C6:=C0+BY;
C7:=LX;
C1;C2;
C3;C4;
C5;C6;
C7

Bear_Bull
30-04-2011, 17:25
Sn Köse

bulunduğu hali ile 2 ay dip tepe bakarak son 16 günün değerlerini veriyor ve periyot gün ve alt periyotlarda çalışıyor HAFTALIK seçilirse çizemiyor.

yinede uğraşıp birşeyler çizdirebilmek güzel.
Kolay gelsin. (yeşil alacağınız olsun hakkım bugün için dolmuş)

http://666kb.com/i/bt34hmyznujwqx2zh.png

kose
30-04-2011, 23:34
Sn Köse

bulunduğu hali ile 2 ay dip tepe bakarak son 16 günün değerlerini veriyor ve periyot gün ve alt periyotlarda çalışıyor HAFTALIK seçilirse çizemiyor.

yinede uğraşıp birşeyler çizdirebilmek güzel.
Kolay gelsin. (yeşil alacağınız olsun hakkım bugün için dolmuş)

http://666kb.com/i/bt34hmyznujwqx2zh.png

Burada cizgilerin bu şekilde olması normal.Kod iki ay içerisine değil sadece verdiğiniz tarihlere gun olarak bakıyor. saat vs eklenip saatlikte yapılabilir. tepe 16 gün önce oluşmuş ondan öncesi geçmiş en nihayetinde. 2 aylık peryotta bakalım gibi bir derdim olmamıştı yazarken. çizmekten daha kolay geldiği için yazmıştım bunu :) . Benim size sorum bunu takip eden şekilde yapmak ne kadar mantıklı. Ben burada tarihteki degil de son 50 bardaki tepe dipleri alıp cizdirsem ornegin anlamsız dip tepeler çıkacaktır karşıma. bunlar arası fibo çizmek işi karıştırmaz mı?

İkinci olarak hazır sizi bulmuşken , Bir indikatorum var. bunun cizgisini grafik uzerinde gormek istemiyorum ama değerini görmek istiyorum. çizgiyi siyah yaptığımda değerde siyah olup gözükmüyor. bunu aşmanın bir yolu varmıdır.

snıper
01-05-2011, 00:01
{Fibonacci Seviyeleri}
GUN1:=20; AY1:=11; YIL1:=2008;
GUN2:=8; AY2:=1; YIL2:=2010;

H1:=ValueWhen(1, DayOfMonth()=GUN1 AND Month()=AY1 AND Year()=YIL1,H);
L1:=ValueWhen(1, DayOfMonth()=GUN1 AND Month()=AY1 AND Year()=YIL1,L);

H2:=ValueWhen(1, DayOfMonth()=GUN2 AND Month()=AY2 AND Year()=YIL2,H);
L2:=ValueWhen(1, DayOfMonth()=GUN2 AND Month()=AY2 AND Year()=YIL2,L);

HX:=Max(H1,H2);
LX:=Min(L1,L2);

BY:=if(Year()>YIL2, (HX-LX),
if(Year()=YIL2 AND Month()>AY2, (HX-LX),
if(Year()=YIL2 AND Month()=AY2 AND DayOfMonth()>=GUN2, (HX-LX),0)));

FB0:=if(LX>0,LX, if(L1>0,L1,0));

FB1:=FB0+(BY*0.236) ;
FB2:=FB0+(BY*0.382) ;
FB3:=FB0+(BY*0.5) ;
FB4:=FB0+(BY*0.618);
FB5:=FB0+(BY*0.764);
FB6:=FB0+BY;

FB6; FB5; FB4; FB3; FB2; FB1; FB0



DİP ve TEPE günleri değiştirilerek kullanılabilir.

DİP için, GUN1:=20; AY1:=11; YIL1:=2008;
TEPE için, GUN2:=8; AY2:=1; YIL2:=2010;
alınırsa;
http://img42.imageshack.us/img42/1768/fibog.jpg

DİP için, GUN1:=23; AY1:=11; YIL1:=2009;
TEPE için, GUN2:=8; AY2:=1; YIL2:=2010;
alınırsa;
http://img16.imageshack.us/img16/3656/fibo2.jpg


sayın toros, 49 sayfada konu ile ilgili açıklama yapmış. sn bear bull, topikde bi kişi yapmış deyince topiği araştırıp buldum, ben de burdan yaptımm... biraz uğraşmak gerekiyor....

burası yeri değil belki ama paylaşmak istedim...
explorerda tarama sonuçları..
http://666kb.com/i/bt3ev6lvbzrytuf4s.png

http://666kb.com/i/bt3ewyfn7oxvxu42k.png

http://666kb.com/i/bt3ex9g3x7bmxyvj0.png

http://666kb.com/i/bt3exmjav2cosp44c.png

http://666kb.com/i/bt3exvfyscf624bh8.png

http://666kb.com/i/bt3ey6beru66inzfg.png

http://666kb.com/i/bt3eyhssv9yp99x5o.png

luzuci
01-05-2011, 13:57
sayın bear-bull, ödev 1 sonuçlar aşağıda.olmuşmu yoksa kulağı tersten mi göstermişim.

http://i53.tinypic.com/33nynwi.jpg

ssfb
01-05-2011, 14:19
sn @bear_bull hocam merhabalar. ben MA STOS slow değerlerini birleştirmek istiyorum. nasıl bir formül yazmam gerekiyor ? (matrikste)

saygılar..

luzuci
01-05-2011, 14:22
ödev 1 sonuçları


http://i52.tinypic.com/293dfcx.jpg

Bear_Bull
02-05-2011, 00:11
Burada cizgilerin bu şekilde olması normal.Kod iki ay içerisine değil sadece verdiğiniz tarihlere gun olarak bakıyor. saat vs eklenip saatlikte yapılabilir. tepe 16 gün önce oluşmuş ondan öncesi geçmiş en nihayetinde. 2 aylık peryotta bakalım gibi bir derdim olmamıştı yazarken. çizmekten daha kolay geldiği için yazmıştım bunu :) . Benim size sorum bunu takip eden şekilde yapmak ne kadar mantıklı. Ben burada tarihteki degil de son 50 bardaki tepe dipleri alıp cizdirsem ornegin anlamsız dip tepeler çıkacaktır karşıma. bunlar arası fibo çizmek işi karıştırmaz mı?

İkinci olarak hazır sizi bulmuşken , Bir indikatorum var. bunun cizgisini grafik uzerinde gormek istemiyorum ama değerini görmek istiyorum. çizgiyi siyah yaptığımda değerde siyah olup gözükmüyor. bunu aşmanın bir yolu varmıdır.

5 -10-15-30-60 gibi değişik periyotlarda fiboları çizdirip aynı ekranda bakılırsa Grafikteki gri-siyah renklendirme sayesinde kısa ve uzun vade Fibo lar göze daha rahat gözükmesini sağlıyor senetlerde bilemem ama kısa periyot takip edilen Vobta iyi sonuç çıkartabilir.

http://666kb.com/i/bt4f71dwsh6il1bk1.png
Bu formülde yeni dip ve tepe oldukça geride kalan sinyallerin yeri değişir . .

mecburen çizgide gözükmek zorunda yoksa bildiğim kadarı ile solda data penceresi altında indikatör değerleride gözükmüyor.

Bear_Bull
02-05-2011, 00:20
Son 2 yıllık için olmamış ama bu kadarı yazıldı ise diğer kısımlar kolay artık senin için. :super:

Forumda 1 kişiden kastım Sn Toros değildi. (bizim çizimlerde üsteki gönderideki gibi çıkıyor Fibo çizimleri :wink:
Yazan kardeşim ister ise kendisi bir örnek grafik atar :yes:


sayın toros, 49 sayfada konu ile ilgili açıklama yapmış. sn bear bull, topikde bi kişi yapmış deyince topiği araştırıp buldum, ben de burdan yaptımm... biraz uğraşmak gerekiyor....

burası yeri değil belki ama paylaşmak istedim...
explorerda tarama sonuçları..
http://666kb.com/i/bt3ev6lvbzrytuf4s.png
http://666kb.com/i/bt3ewyfn7oxvxu42k.png
http://666kb.com/i/bt3ex9g3x7bmxyvj0.png
http://666kb.com/i/bt3exmjav2cosp44c.png
http://666kb.com/i/bt3exvfyscf624bh8.png

http://666kb.com/i/bt3ey6beru66inzfg.png

[img]http://666kb.com/i/bt3eyhssv9yp99x5o.png

Yeşili haketmişsin. :cool:

Bear_Bull
02-05-2011, 00:25
sayın bear-bull, ödev 1 sonuçlar aşağıda.olmuşmu yoksa kulağı tersten mi göstermişim.

http://i53.tinypic.com/33nynwi.jpg


ödev 1 sonuçları


http://i52.tinypic.com/293dfcx.jpg

son 500 güne göre bende çıkan sonuçlar.

Sembol Periyot Birim Dip 23,6 38,2 50 61,8 Tepe SON FİYAT FİYAT KAZANÇ ORANI NET DÖNEM KARI ÖDENMİŞ SERMAYE
BERDN GUN TL 0,56 0,8149 0,9726 1,10 12.274 1,64 0,65 0,00 -9.968.597 5.200.000
ETYAT GUN TL 1,02 11.678 12.593 13.332 14.072 16.465 1,28 36,43 -11,241 13.176.429
ISIGTF GUN TL 12,55 13.586 14.227 14.745 15.263 16,94 15,56 0,00
TIRE GUN TL 1,41 16.342 17.729 1.885 19.971 2,36 1,74 0,00 -2.554.905 200.000.000
TKSYO GUN TL 0,90 13.301 15.962 18.112 20.263 27.225 1,15 0,00 -146,674 2.700.000


genede yazmışsın.
yeşil hakkını yollayalım. :yes:

LDOGAN
02-05-2011, 00:28
Ben tembel öğrenciyim...henüz ödevlere bakamadım..zaten çözülmüş...tebrik ederim arkadaşları....
Sayın öğretmenimin ben hala


ld1:= .1*(RSI(5)-50);
ld2:= Mov(ld1,9,W);
.5;
-.5;
(Exp(2*ld2)-1)/(Exp(2*ld2)+1)

bundayım...Tosbaa kadar yol aldım...

Bear_Bull
02-05-2011, 00:33
Anlamadım :beurk:

ne işe yarayacak

stos 20-80 arası borsada senetler ise 1 tl ile 1000 tl arası
2 indikatörü toplatsan ucuz / pahalı senette en düşük/en yüksek lerin ortalaması ile (senet fiyatı+indikatör değerini) gösterecek :notr:

yinede işine yarayacaksa :yes:

indikatör builderden

x:=MOV(Data,Period,S )+STOSD(%K,%D,Yavaş %K);
x

olarak yaz indikatörlerden grafiğin üzerine ekle :notr:


sn @bear_bull hocam merhabalar. ben MA STOS slow değerlerini birleştirmek istiyorum. nasıl bir formül yazmam gerekiyor ? (matrikste)

saygılar..

Bear_Bull
02-05-2011, 00:40
Ben tembel öğrenciyim...henüz ödevlere bakamadım..zaten çözülmüş...tebrik ederim arkadaşları....
Sayın öğretmenimin ben hala

ld1:= .1*(RSI(5)-50);
ld2:= Mov(ld1,9,W);
.5;
-.5;
(Exp(2*ld2)-1)/(Exp(2*ld2)+1)
bundayım...Tosbaa kadar yol aldım...

Yarın dersin yokmu senin yat uyu :he:
Tosbaların ömrü uzun acelen ne yaparsın.:he:
RSI nın kendi iç ortalamarı ile çalışıyor formül.
Fikret hocaya sorsaydın dediğim gibi o aktif olarak kullanıyor o indikatörün yanında başka değişkenlerede bakarak. ,

iyi geceler ben yatar sabaha iş var gene
dinlenmek için 5 gün daha çalışmam gerekecek
2 haftadır araba pazarındaydım zaten hafta tatillerim hiç oldu öğlen saatlerine kadar yatıp dinlenemedim.:cry: :cry:

LDOGAN
02-05-2011, 00:45
Yarın dersin yokmu senin yat uyu :he:
Tosbaların ömrü uzun acelen ne yaparsın.:he:
RSI nın kendi iç ortalamarı ile çalışıyor formül.
Fikret hocaya sorsaydın dediğim gibi o aktif olarak kullanıyor o indikatörün yanında başka değişkenlerede bakarak. ,

iyi geceler ben yatar sabaha iş var gene
dinlenmek için 5 gün daha çalışmam gerekecek
2 haftadır araba pazarındaydım zaten hafta tatillerim hiç oldu öğlen saatlerine kadar yatıp dinlenemedim.:cry: :cry:

1. Derste var yazılıda..Yatacağım
2. Fikret abiyle görüştüm.Sonuç yok
3. 5 gün yat 2 gün çalış sende.

Saygılar,sevgiler....

Bear_Bull
02-05-2011, 00:51
1. Derste var yazılıda..Yatacağım
2. Fikret abiyle görüştüm.Sonuç yok
3. 5 gün yat 2 gün çalış sende.

Saygılar,sevgiler....
Kolay gelsin gençlerle işin var yani :yes:
2 gün çalışıp 5 gün yatacağım bir iş bulsana bana :kahkah: 10 sene çalışmamız lazım emekli olmak için bu hesapla 25 sene yapar emekli olmadan nalları dikeriz. :yes:
1 hafta sonu oturup kurcalarız formülü ne yapmak istiyorsan, inan hiç uğraşmadım onunla.
sevgiler . iyi geceler. kaçtım.

ssfb
02-05-2011, 09:29
Anlamadım :beurk:

ne işe yarayacak

stos 20-80 arası borsada senetler ise 1 tl ile 1000 tl arası
2 indikatörü toplatsan ucuz / pahalı senette en düşük/en yüksek lerin ortalaması ile (senet fiyatı+indikatör değerini) gösterecek :notr:

yinede işine yarayacaksa :yes:

indikatör builderden

x:=MOV(Data,Period,S )+STOSD(%K,%D,Yavaş %K);
x

olarak yaz indikatörlerden grafiğin üzerine ekle :notr:

ben anlatamadım hocam. şimdi ben aslında stotastic slowun formulunu ogrenmek ıstıyorum.
bu formulu moving average ile birleştirmek istiyorum.

Bear_Bull
02-05-2011, 10:50
ben anlatamadım hocam. şimdi ben aslında stotastic slowun formulunu ogrenmek ıstıyorum.
bu formulu moving average ile birleştirmek istiyorum.


iç formülünü internetten muhtemelen FX sitelerinde bulabilirsiniz :notr: MStock tada olabilir.


Stochastic, periyodun içinde yer alan kapanışları periyottaki en yüksek ve en düşük değere olan
yakınlıklarına göre değerlendiren bir osilatördür. Daha doğru deyişle, periyot içindeki en yüksek ve
en düşük seviyelere olan uzaklığına göre fiyatın değerlendirilmesidir.

İlki %K ve ikincisi %D olarak isimlendirilen iki eğri ile gösterilen Stochastic’te %K, bugünün
kapanışından periyodun en düşük gününün çıkarılması ile bulunan değerin, periyottaki en yüksek en düşük
farkına bölünmesinin yüzdesel bir ifadesidir.

Ana eğrimiz olan %K nın bulunmasının ardından ikinci eğrimiz olan %D yi de %K nın hareketli ortalamasını
alarak buluruz. George C. Lane tarafından geliştirilen bu gösterge için önerilen değerler %K için
5 günlük bir periyod, bunun hareketli ortalaması için de 3 günlük bir basit ortalamadır. Bulduğumuz bu
iki eğrinin aynı grafik üzerinde gösterilmesi ile elde ettiğimiz ise Fast Stochastic göstergesidir.

Ancak bu göstergenin her fiyat hareketine hemen tepki veren kararsız yapısı nedeniyle analistler yine
bundan üretilen Slow Stochastic’i kullanmayı tercih ederler. Burada yapılacak olan ilk olarak %K nın
hareketli ortalaması alınarak bulunan %D yi yavaşlatılmış %K değeri olarak kabul edip ana eğrinin yerine
bunu koymaktır. Ardından bu yavaşlatılmış %K nın bir kez daha 3 günlük hareketli ortalaması alınarak
yeni %D eğrisine ulaşılır. Bu yavaşlatılmış %K ve %D nin aynı grafikte gösterilmesiyle elde edilen
gösterge ise Slow Stochastic olarak adlandırılır.

Hem Fast Stochastic hem de Slow Stochastic de %K’nın %D’yi yukarı doğru kesmesi "al" sinyali olarak
kabul edilirken, %K’nın %D’yi yukarıdan aşağıya kesişi ise "sat" sinyalini oluşturulmaktadır.

Stochastic 0 la 100 arasındaki değerlerden oluşur. Bu skala üzerine 20 ve 80 değerlerinden çizdiğimiz
yatay çizgilerse stochastic’in referans değerleridir. Diğer referans değeri kullanan göstergelerde olduğu
gibi burada da bu değerlerin alt ve üst kısımları aşırı alım ve aşırı satım bölgeleri olarak adlandırılır.
Bir senedin fiyatının 20 referans değerinin altına inmesi aşırı satıma ve bir süre sonra toparlanma
olacağına, 80 referans değerinin üzerine çıması ise aşırı alıma ve bir süre sonra gevşeme olacağına
işaret eder.

kose
02-05-2011, 17:53
http://www.radyan.com/TEMP/FIBO.JPG

BAHSETTIGINIZ FIBO BU ŞEKILDE OLMALI

Bear_Bull
02-05-2011, 22:06
hhv llv ile yapmışsınız :yes: oda olur . Kullanan kişi Görüntüsüne alışılabilirse.

istediğimiz normal fibo şeklinde çizen link teki gibi>>> (http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&p=5841552#post5841552)




http://www.radyan.com/TEMP/FIBO.JPG

BAHSETTIGINIZ FIBO BU ŞEKILDE OLMALI

kose
03-05-2011, 15:02
hhv llv ile yapmışsınız :yes: oda olur . Kullanan kişi Görüntüsüne alışılabilirse.

istediğimiz normal fibo şeklinde çizen link teki gibi>>> (http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&p=5841552#post5841552)

hocam ayıptır sorması o cizgiler grafigin ortasından nasıl başlıyor öyle. tarihler arası mı cizdiriyorsunuz. Pichfork cizdirmek için çok kasmıştım daha önce yolunu bulamamıştım. iki nokta arası çizik olmamıştı.

Bear_Bull
03-05-2011, 16:57
işin sırrı olin de 2 kere rafine. :he::he:

az uğraşmadık kurcalaya kurcalaya bulduk sonunda.

LDOGAN
03-05-2011, 17:37
Konuya hakim arkadaşlardan bir ricada bulunsam;

metastockta kullandığım aşağıdaki formülü ben matrikse çeviremedim...ama çevrilebildiğine eminim...Yardımcı olursanız sevinirim...

When(Mov(C,1,W) > Mov(C,3,W)) AND
When(Mov(WillR(5),6,E) > -95) AND When(Mov(WillR(5),6,E) < -60) AND
When(WillR(5) > Mov(WillR(5),7,W)) AND
When(Stoch(5,3) > 10) AND When(Stoch(5,3) < 30) AND
When(Stoch(5,3) > Mov(Stoch(5,3),7,W))

Bear_Bull
03-05-2011, 21:08
Konuya hakim arkadaşlardan bir ricada bulunsam;

metastockta kullandığım aşağıdaki formülü ben matrikse çeviremedim...ama çevrilebildiğine eminim...Yardımcı olursanız sevinirim...

When(Mov(C,1,W) > Mov(C,3,W)) AND
When(Mov(WillR(5),6,E) > -95) AND When(Mov(WillR(5),6,E) < -60) AND
When(WillR(5) > Mov(WillR(5),7,W)) AND
When(Stoch(5,3) > 10) AND When(Stoch(5,3) < 30) AND
When(Stoch(5,3) > Mov(Stoch(5,3),7,W))

LDOGAN
ms te olan stoch Matriks te aynı şekilde değil
indikatörlerden detayına bakıp / değiştirip yazabilirsin.
5,3 lerde 5,5,3 veya 5,3,3 olarak değişmesi lazım dikkat et.

stos slowun örneği yukarıda vardı ""STOSD(%K,%D,Yavaş %K)"" gözünden kaçmış. :wink:

LDOGAN
03-05-2011, 21:20
LDOGAN
ms te olan stoch Matriks te aynı şekilde değil
indikatörlerden detayına bakıp / değiştirip yazabilirsin.
5,3 lerde 5,5,3 veya 5,3,3 olarak değişmesi lazım dikkat et.

stos slowun örneği yukarıda vardı ""STOSD(%K,%D,Yavaş %K)"" gözünden kaçmış. :wink:

ham halini yazdım öğretmenim. stoch konusu kolayda yinede olmuyor...bu Whenler filan bir garip :(

When(Mov(C,1,W) > Mov(C,3,W)) AND
When(Mov(WillR(5),6,E) > -95) AND When(Mov(WillR(5),6,E) < -60) AND
When(WillR(5) > Mov(WillR(5),7,W)) AND
When(STOSD(5,3,3) > 10) AND When(STOSD(5,3,3) < 30) AND
When(STOSD(5,3,3) > Mov(STOSD(5,3,3),7,W))

Bear_Bull
03-05-2011, 22:17
ham halini yazdım öğretmenim. stoch konusu kolayda yinede olmuyor...bu Whenler filan bir garip :(

When(Mov(C,1,W) > Mov(C,3,W)) AND
When(Mov(WillR(5),6,E) > -95) AND When(Mov(WillR(5),6,E) < -60) AND
When(WillR(5) > Mov(WillR(5),7,W)) AND
When(STOSD(5,3,3) > 10) AND When(STOSD(5,3,3) < 30) AND
When(STOSD(5,3,3) > Mov(STOSD(5,3,3),7,W))

değiştirmeyi denedim bir kaç çeşit uğraştım sonuç kocaman 0 olmuyor



When yerine kullanılacak değişkeni MATRİKS e sormak lazım yada ilave etmelerini :yes:

LDOGAN
03-05-2011, 22:44
değiştirmeyi denedim bir kaç çeşit uğraştım sonuç kocaman 0 olmuyor



When yerine kullanılacak değişkeni MATRİKS e sormak lazım yada ilave etmelerini :yes:

Eğer sende değiştiremiyorsan ne diyim ki..... yinede saol...

ssfb
03-05-2011, 22:48
stotastic slow 21 5 5 in formulu nedir acaba ? system testerda test etmek istiyorum.

Bear_Bull
03-05-2011, 23:30
stock-slow system testerda x-y yerine istediğin değerleri yazarsın, edvisor'u bilmiyorum.

al
Cross(STOSK(x,y,5),STOSD(x,y,5))

sat
Cross(STOSD(x,y,5),STOSK(x,y,5))


Sn Tanergultin
gerilerde mutlaka vardır ama tekrar koyayım.

al
Cross(STOSK(),STOSD())

sat
Cross(STOSD(),STOSK())

standard harici kullanıyorsanız () içlerine değerleri girersiniz.
5,5,3 vb. gibi

bir arkadaş baştan sona yazılan sistemleri 3 er 5 er bir araya toplasa iyi olacak
hepsi bir arada bulunur.

Aynı şeyleri yazmakla daha fazla uğraşamayacağım.




Sn Sercos
Forumda vob topiğinde gördüm belki ilgilenen olur diye buraya alıntıladım açıkçası kendim denemedim.
Biraz kurcalayıp indikatörleri üst üste atarsanız başarabilirsiniz.

kendi yazdığım bir sürü sisteme bile uyamazken bir başkasının yazdığı formülü kullanabileceğimi sanmıyorum. :(


ufak bir arama ile kaç tane buldu ilgili yazıya

arama = stosd demeniz yeterli.

snıper
04-05-2011, 23:19
Son 2 yıllık için olmamış ama bu kadarı yazıldı ise diğer kısımlar kolay artık senin için. :super:

Forumda 1 kişiden kastım Sn Toros değildi. (bizim çizimlerde üsteki gönderideki gibi çıkıyor Fibo çizimleri :wink:
Yazan kardeşim ister ise kendisi bir örnek grafik atar :yes:



Yeşili haketmişsin. :cool:

yeşil için teşekkürler abi...kolay gelsin...

ssfb
05-05-2011, 13:22
yeniden merhabalar ..

system tester da PRICE OSCILLATOR indikatörünü 5 , 22 değerleri için nasıl yazabilirim ?

toros
05-05-2011, 20:01
yeniden merhabalar ..

system tester da PRICE OSCILLATOR indikatörünü 5 , 22 değerleri için nasıl yazabilirim ?

AL: OSCP(5,22,E,$) > 0
SAT: OSCP(5,22,E,$) < 0

Kolay gelsin

toros
05-05-2011, 22:02
Sayın Bear bull,
Daha Önceden yazdığım Bir formül var fibo değer için. Belirli tarihleri girdiğinizde fiboları çizdiren.Arık input ile de yapılabilir. Aşağıdaki kodda o tarihteki değerler yerine son 50 bar en yuksek ve en dusuk değerler alınıpta çizdirilebilir.Sizin bahsettiğiniz gibi son bilmem kaç peryotlu halini çizdiğimiz zaman burda hatalı değerler almayacakmıyız. ya da soruyu ben tam anlayamadım galiba.

GUN1:=02; AY1:=03; YIL1:=2011;
GUN2:=08; AY2:=4; YIL2:=2011;

H1:=ValueWhen(1, DayOfMonth()=GUN1 AND Month()=AY1 AND Year()=YIL1,H);
L1:=ValueWhen(1, DayOfMonth()=GUN1 AND Month()=AY1 AND Year()=YIL1,L);

H2:=ValueWhen(1, DayOfMonth()=GUN2 AND Month()=AY2 AND Year()=YIL2,H);
L2:=ValueWhen(1, DayOfMonth()=GUN2 AND Month()=AY2 AND Year()=YIL2,L);

HX:=Max(H1,H2);
LX:=Min(L1,L2);

BY:=if(Year()>YIL2, (HX-LX),
if(Year()=YIL2 AND Month()>AY2, (HX-LX),
if(Year()=YIL2 AND Month()=AY2 AND DayOfMonth()>=GUN2, (HX-LX),0)));

c0:=if(LX>0,LX, if(L1>0,L1,0));

C1:=C0+(BY*0.236) ;
C2:=C0+(BY*0.382) ;
C3:=C0+(BY*0.5) ;
C4:=C0+(BY*0.618);
C5:=C0+(BY*0.764);
C6:=C0+BY;
C7:=LX;
C1;C2;
C3;C4;
C5;C6;
C7

Sn kose,

Yukarıdaki yazınızdan, o fibonacci formülünü sizin yazdığınız gibi yanlış bir anlam çıkabilir. Yanlış anlaşılma olmaması için bir düzeltme yazısı yazmanız doğru olacaktır.

Formülün aslı : http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&p=3929080#post3929080

İyi çalışmalar.

toros

ssfb
07-05-2011, 10:04
AL: OSCP(5,22,E,$) > 0
SAT: OSCP(5,22,E,$) < 0

Kolay gelsin

teşekkür ederim ..

LDOGAN
07-05-2011, 14:04
fiyatı düşerken hacmi artan hisseleri nasıl bulabilirim...

örneğin;

http://www.nergin.net/sites/default/files/3/makaleler_islem_hacmi_temel_bilgiler_8.jpg

ssfb
07-05-2011, 15:32
merhabalar ..

stos slow K da bi önceki değerin üzerindeyse AL , altındaysa SAT ver en bir sistemin formülünü nasıl yazabilirim ?

YANİ önceki değeriyle karşılaştırdığımda yukarı döndüyse AL , aşağı döndüysse SAT sinyali istiyorum.

toros
07-05-2011, 15:43
fiyatı düşerken hacmi artan hisseleri nasıl bulabilirim...

örneğin;

http://www.nergin.net/sites/default/files/3/makaleler_islem_hacmi_temel_bilgiler_8.jpg

Explorer formülü :


FİLTRE :

MACD(26,12,9)<0 AND MACD(26,12,9)<MACDTrigger(26,12,9) AND C<MOV(C,22,E) AND V>MOV(V,22,S)



Kolay gelsin.

toros
07-05-2011, 15:47
merhabalar ..

stos slow K da bi önceki değerin üzerindeyse AL , altındaysa SAT ver en bir sistemin formülünü nasıl yazabilirim ?

YANİ önceki değeriyle karşılaştırdığımda yukarı döndüyse AL , aşağı döndüysse SAT sinyali istiyorum.

AL: STOSK(5,3,5)>ref(STOSK(5,3,5),-1)
SAT: STOSK(5,3,5)<ref(STOSK(5,3,5),-1)

Kolay gelsin.

LDOGAN
07-05-2011, 16:24
Explorer formülü :


FİLTRE :

MACD(26,12,9)<0 AND MACD(26,12,9)<MACDTrigger(26,12,9) AND C<MOV(C,22,E) AND V>MOV(V,22,S)



Kolay gelsin.

Teşekkür ederim sayın toros...Fakat bunun mantığını anlamadım orada macd görünce....Açıklamanız mümkünmü...?

bide ikinci bir sorum daha var. son işlem seansının açılış- en yüksek-en düşük- kapanış bu ifade bildiğimiz O,H,L,C ifadelerimidir yoksa başka bişeymi?

toros
07-05-2011, 17:10
fiyatı düşerken hacmi artan hisseleri nasıl bulabilirim...

örneğin;

http://www.nergin.net/sites/default/files/3/makaleler_islem_hacmi_temel_bilgiler_8.jpg


Explorer formülü :


FİLTRE :

MACD(26,12,9)<0 AND MACD(26,12,9)<MACDTrigger(26,12,9) AND C<MOV(C,22,E) AND V>MOV(V,22,S)



Kolay gelsin.


Teşekkür ederim sayın toros...Fakat bunun mantığını anlamadım orada macd görünce....Açıklamanız mümkünmü...?

bide ikinci bir sorum daha var. son işlem seansının açılış- en yüksek-en düşük- kapanış bu ifade bildiğimiz O,H,L,C ifadelerimidir yoksa başka bişeymi?

Sorunuzdaki "fiyatı düşen"den kasıt, bir günlük düşüş değil, trend halini almış bir düşüşün tespitidir. Yani amaç düşüş trendinin sonunu bulmak. Trendleri, hareketli ortalamalar (MACD de bir hareketli ortalama türevidir), DIS, TS, VHF vs.... bir çok trend takip eden gösterge ile tespit edebiliriz.

Ben burada MACD'yi tercih ettim. Dipten dönüşlerde, MACD'nin pozisyonunu incelerseniz daha iyi anlaşılabilir. Tabiki siz farklı bir gösterge kullanabilirsiniz.

Bu formüle "AND C>ref(C,-1)" de eklenerek düşüşün durma ihtimalinin belirdiği hisseleri de buldurabilirsiniz.

OHLC, dediğiniz gibi Open,High,Low,Close dur.

LDOGAN
07-05-2011, 17:57
Tekrar teşekkür ederim....

demin sorduğum ikinci soruyu şu yüzden sormuştum:


Pivot noktası aşağıdaki gibi hesaplanır:

Pivot noktası (PP) = (En yüksek + En düşük + Kapanış) / 3

Bunun ardından ise, destek ve direnç seviyeleri şu şekilde hesaplanır:

Destek ve dirençlerin ilk düzeyleri:

İlk destek (S1) = (2*PP) – En yüksek

İlk direnç (R1) = (2*PP) – En düşük

Destek ve dirençlerin ikinci düzeyleri:

İkinci destek (S2) = PP – (En yüksek – En düşük)

İkinci direnç (R2) = PP + (En yüksek – En düşük)

bunu Formüle çevimeye çalıştım.Amacım aşağıdaki görünüme ulaşmaktı.

http://www.uzmanforex.com/sites/default/files/10/teknik_analiz_pivot_noktalari_grafik1.gif

Fakat C;H;L;O ile bu olmuyor....

HLBBot ve HLBTop denedim...yine olmuyor....

toros
07-05-2011, 18:41
Tekrar teşekkür ederim....

demin sorduğum ikinci soruyu şu yüzden sormuştum:



bunu Formüle çevimeye çalıştım.Amacım aşağıdaki görünüme ulaşmaktı.

http://www.uzmanforex.com/sites/default/files/10/teknik_analiz_pivot_noktalari_grafik1.gif

Fakat C;H;L;O ile bu olmuyor....

HLBBot ve HLBTop denedim...yine olmuyor....

OHLC, bir BAR'ın açılış, yüksek, düşük ve kapanış fiyatını verir. Günlük grafikte bir BAR, bir günü temsil ettiğinden, o günün açılış, yüksek, düşük ve kapanış değerlerini içerir. Sanırım siz güniçi periyotlarda çalışmak istiyorsunuz. Bu durumda, bir gün içinde birden fazla BAR olacaktır. Her BAR temsil ettiği zamanın OHLC'nı verir. Dolayısıyla, günün ilk BAR'ının O'sunu, gün içindeki en yüksek H'yı, gün içinde en düşük L'yi ve gün sonu BAR'ın C'si almanız gerekir.

Bunlarla uğraşmak yerine günlük grafikle pivot bulunabilir.

Pivot, bir gün öncenin (HLC) değerlerinden hesaplanır. Günlük grafik kullanarak, dünü temsil eden tek BAR ile bunu çözebilirsiniz. Nasıl olsa o değerler ertesi gün boyunca değişmeyecek.

Kolay gelsin.

LDOGAN
08-05-2011, 18:22
iyi pazarlar arkadaşlar... Metraderde kullanılan ve açıklaması aşağıdaki gibi olan Düzleştirilmiş Hareketli Ortalama Matrikste nasıl ifade edilir...?


SMMA (A, B, C) – Düzleştirilmiş Hareketli Ortalama (A-Düzleştirimiş veri, B-Düzleştirme periyodu, C-geleceğe doğru kaydırma)

başka bir deyişle;


Ortalama fiyatla [(En Yüksek + Endüşük) /2] oluşturulan, geleceğe doğru 8 çubukluk uzatılan 13 dönemlik hareketli ortalamadır.

bunun formülü nedir...teşekükrler

LDOGAN
08-05-2011, 21:01
Mov((H+L)/2,13,s) ilk aşamasıda gerisi gelmiyor..offf ya...geleceğe doğru 8 çubukluk uzatılan ne demek acaba :(

toros
08-05-2011, 21:11
8 çubuk uzatmaktan kasıt, "öteleme" ise, şöyle olabilir :

ref(mov((H+L)/2,13,S),-8)

LDOGAN
08-05-2011, 21:17
8 çubuk uzatmaktan kasıt, "öteleme" ise, şöyle olabilir :

ref(mov((H+L)/2,13,S),-8)

denedim bunuda doğuluğundan pek emin değilim.... Bill Williams Kaos Teorisi diye birşey var...ve bu teoriye göre üç tane bu şekilde hareketli ortalama kullanılıyor...
metinde aynen şu yazıyor:

Timsah için formül aşağıda gösterilmiştir:
Timsah’ın Çenesi: SMMA ( Orta Fiyat, 13, 8 )
Timsah’ın Dişleri = SMMA (Orta Fiyat, 8, 5 )
Timsah’ın Dudakları = SMMA (Orta Fiyat, 5, 3 )

Burada,

En yüksek: O çubuktaki en yüksek fiyat
En Düşük: O çubuktaki en düşük fiyat
SMMA (A, B, C) – Düzleştirilmiş Hareketli Ortalama (A-Düzleştirimiş veri, B-Düzleştirme periyodu, C-geleceğe doğru kaydırma)
Timsahın Çenesi: Mavi Çizgi
Timsahın Dişleri: Kırmızı Çizgi
Timsahın Dudakları: Yeşil Çizgi

toros
08-05-2011, 21:33
Bence, "geleceğe doğru kaydırma" ötelemedir.

ofcabuk
08-05-2011, 21:43
http://img862.imageshack.us/img862/8513/toaso20110508214002.png (http://img862.imageshack.us/img862/8513/toaso20110508214002.png)
Uğraştırdı biraz ama zart zurt fibo cizmekten kurtuldum sonunda
Hele uçları tutturmak ayrı eziyetti :)

LDOGAN
08-05-2011, 21:46
http://img862.imageshack.us/img862/8513/toaso20110508214002.png (http://img862.imageshack.us/img862/8513/toaso20110508214002.png)
Uğraştırdı biraz ama zart zurt fibo cizmekten kurtuldum sonunda
Hele uçları tutturmak ayrı eziyetti :)

olmuş :) tebrikler...itibar veremiyorum.çünkü vermişim zaten :D

ofcabuk
08-05-2011, 21:49
Sağolun, düşünmeniz yeter..

LDOGAN
08-05-2011, 23:23
Sayın toros buldum sanırım...O bahsedilen şey yumuşatma ile ilgili imiş...Sizin bahsettiğiniz ötelemede belirttiğim kaos teoreminde var...Yumuşatma ise DEMA ile oluyormuş.


ref(DEMA((H+L)/2,13),-8) :oley:

Bear_Bull
09-05-2011, 00:01
http://img862.imageshack.us/img862/8513/toaso20110508214002.png
Uğraştırdı biraz ama zart zurt fibo cizmekten kurtuldum sonunda
Hele uçları tutturmak ayrı eziyetti :)

Tebrikler güzel olmuş söz verdiğim Yeşili yolladım.
61.8 ile 100 arasındaki
76,4 mü?
78.6 mı?

birde hayrına 1130 (http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&p=5874866#post5874866) nolu gönderi için LDOĞAN a istediğini yazabilirmisiniz?

LDOGAN
09-05-2011, 00:06
Tebrikler güzel olmuş söz verdiğim Yeşili yolladım.
61.8 ile 100 arasındaki
76,4 mü?
78.6 mı?

birde hayrına 1130 (http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&p=5874866#post5874866) nolu gönderi için LDOĞAN a istediğini yazabilirmisiniz?

:) niye siz yazamıyormusunuz öğretmenim....

ofcabuk
09-05-2011, 00:11
Tebrikler güzel olmuş söz verdiğim Yeşili yolladım.
61.8 ile 100 arasındaki
76,4 mü?
78.6 mı?

birde hayrına 1130 (http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&p=5874866#post5874866) nolu gönderi için LDOĞAN a istediğini yazabilirmisiniz?

Teşekkür ederim sn. Bear Bull, 76,4 aradaki.
Bende tam ona bakıyordum, beyin cimnastiğine devam..

Bear_Bull
09-05-2011, 00:14
:) niye siz yazamıyormusunuz öğretmenim....

orjinal olanını yazdım da vermiyorum işte huyum kurusun :he:

çizgi şekline çevirmedim normal pivot olarak yazdım.
ufak bir işlem ile diğer şekle döndürülebilir.

http://666kb.com/i/btbiugd2b01ubf68b.png
http://666kb.com/i/btbiugd2b01ubf68b.png


78.6 iyidir iyi.

Teşekkür ederim sn. Bear Bull, 76,4 aradaki.
Bende tam ona bakıyordum, beyin cimnastiğine devam..

LDOGAN
09-05-2011, 00:17
orjinal olanını yazdım da vermiyorum işte huyum kurusun :he: kurusun valla...iki gün kafamı bile kaldırmadım..nelerle uğraştım nelerle...

ofcabuk
09-05-2011, 00:30
Sn Bear Bull dogrusu 76,4 mü 78,6 mı? :)
Gerçi ikisi arasında dalgalanmada olabilir ama :p

Birde sn. LDOGAN burda cizgileri tepe dip degerlerine göre cizsek, pivot değer hesaplanırken neredekini kullanmısız?

ofcabuk
09-05-2011, 00:38
Böyle birsey çıktı..
Allahım neydi günahım .. :)
http://img192.imageshack.us/img192/126/20110509003611.th.png (http://img192.imageshack.us/img192/126/20110509003611.png)

LDOGAN
09-05-2011, 00:59
Sn Bear Bull dogrusu 76,4 mü 78,6 mı? :)
Gerçi ikisi arasında dalgalanmada olabilir ama :p


Birde sn. LDOGAN burda cizgileri tepe dip degerlerine göre cizsek, pivot değer hesaplanırken neredekini kullanmısız?

doğrusu 78.6


Pivot noktası aşağıdaki gibi hesaplanır:

Pivot noktası (PP) = (En yüksek + En düşük + Kapanış) / 3

Bunun ardından ise, destek ve direnç seviyeleri şu şekilde hesaplanır:

Destek ve dirençlerin ilk düzeyleri:

İlk destek (S1) = (2*PP) – En yüksek

İlk direnç (R1) = (2*PP) – En düşük

Destek ve dirençlerin ikinci düzeyleri:

İkinci destek (S2) = PP – (En yüksek – En düşük)

İkinci direnç (R2) = PP + (En yüksek – En düşük)

bundan bahsediyorsanız önce pivotu hesaplatıp sonra diğerlerini oluşturmalısınız.

ofcabuk
09-05-2011, 01:11
Hocam 2side dogruymus.. biraz arastırınca..
http://www.answers.com/topic/fibonacci-retracement-1
http://img841.imageshack.us/img841/3139/20110509010713.png

Sn torosun gönderdiği pivot noktasını gördüm, sizin son gönderdiğinizde grafikteki noktalarda birim MAV üzerine bu hesaplamaların eklenmesi sanırım.

ofcabuk
09-05-2011, 01:47
http://img88.imageshack.us/img88/6871/20110509014530.png (http://img88.imageshack.us/img88/6871/20110509014530.png)
çok uykum geldi benim burda, haydi iyi geceler herkese, şimdilik bırakalım sonra beyin fırtınası yapar devam ederük.
bol kazançlı bir hafta olsun sabaha..
Allah rahatlık versin.

berked
09-05-2011, 03:36
denedim bunuda doğuluğundan pek emin değilim.... Bill Williams Kaos Teorisi diye birşey var...ve bu teoriye göre üç tane bu şekilde hareketli ortalama kullanılıyor...
metinde aynen şu yazıyor:

Timsah için formül aşağıda gösterilmiştir:
Timsah’ın Çenesi: SMMA ( Orta Fiyat, 13, 8 )
Timsah’ın Dişleri = SMMA (Orta Fiyat, 8, 5 )
Timsah’ın Dudakları = SMMA (Orta Fiyat, 5, 3 )

Burada,

En yüksek: O çubuktaki en yüksek fiyat
En Düşük: O çubuktaki en düşük fiyat
SMMA (A, B, C) – Düzleştirilmiş Hareketli Ortalama (A-Düzleştirimiş veri, B-Düzleştirme periyodu, C-geleceğe doğru kaydırma)
Timsahın Çenesi: Mavi Çizgi
Timsahın Dişleri: Kırmızı Çizgi
Timsahın Dudakları: Yeşil Çizgi


Smoothed Moving Average Calculation
Lets see how a Smoothed Moving Average is calculated:

The first value for a Smoothed Moving Average is calculated as a Simple Moving Average (SMA):

SUM1 = SUM(CLOSE, N)
SMMA1 = SUM1/N

The second and succeeding moving averages are calculated according to this formula:

SMMA(i) = (SUM1-SMMA1+CLOSE(i))/N

Where:
SUM1 — is the total sum of closing prices for N periods;
SMMA1 — is the smoothed moving average of the first bar;
SMMA(i) — is the smoothed moving average of the current bar (except for the first one);
CLOSE(i) — is the current closing price;
N — is the smoothing period.

Link:http://20minutetraders.com/learn/moving-averages/smoothed-moving-average-calculation

Hocam, "smoothing"i böyle yazmışlar. link de hemen üstte zaten..


Mov((H+L)/2,13,s) ilk aşamasıda gerisi gelmiyor..offf ya...geleceğe doğru 8 çubukluk uzatılan ne demek acaba :(
ortalamayı bu şekilde hesaplatırsak "smma"nın "sma"dan hiçbir farkı kalmıyor. yukarıda "smma"nın hesaplanmasını görüyoruz zaten. "sma"nınki aşağıdaki gibi. SMA(n) hesaplanırken SMA(n-1)e ekleyip çıakrdığımız şeylerde ufak bir fark var.

SUM1=SUM(Close,n)
SMA1=SUM1/n

SMA(i)=( SUM1 - ( ref(c,-n) )/n + (c/n) )


bu açıdan bakarsak sanırım aşağıya gönderdiğim şekliyle oluyor gibi.

jaw:
P:=13;
S1:=Sum(ref((H+L)/2,-1),P);
SA1:=S1/P;
SA:=(S1-SA1+(H+L)/2)/P;
ref(SA,-8)

teeth:
P:=8;
S1:=Sum(ref((H+L)/2,-1),P);
SA1:=S1/P;
SA:=(S1-SA1+(H+L)/2)/P;
ref(SA,-5)

lips:
P:=5;
S1:=Sum(ref((H+L)/2,-1),P);
SA1:=S1/P;
SA:=(S1-SA1+(H+L)/2)/P;
ref(SA,-3)

matrikste denedim, çalışıyor.

bir de hocam, geçen gün bir sürü "when" içeren bir şey yazmıştın.. teorik olarak onun çözümünü buldum, hatta yazdım da expert olarak.. ama sinyal oluşmuyor. yazımda bir hata da vermedi.. üzerine uğraşıyorum, elbet sinyal veriyordur çünkü; bir yerini yanlış yazıyorum sanırım.

selamlar.

LDOGAN
09-05-2011, 08:56
Smoothed Moving Average Calculation
Lets see how a Smoothed Moving Average is calculated:

The first value for a Smoothed Moving Average is calculated as a Simple Moving Average (SMA):

SUM1 = SUM(CLOSE, N)
SMMA1 = SUM1/N

The second and succeeding moving averages are calculated according to this formula:

SMMA(i) = (SUM1-SMMA1+CLOSE(i))/N

Where:
SUM1 — is the total sum of closing prices for N periods;
SMMA1 — is the smoothed moving average of the first bar;
SMMA(i) — is the smoothed moving average of the current bar (except for the first one);
CLOSE(i) — is the current closing price;
N — is the smoothing period.

Link:http://20minutetraders.com/learn/moving-averages/smoothed-moving-average-calculation

Hocam, "smoothing"i böyle yazmışlar. link de hemen üstte zaten..


ortalamayı bu şekilde hesaplatırsak "smma"nın "sma"dan hiçbir farkı kalmıyor. yukarıda "smma"nın hesaplanmasını görüyoruz zaten. "sma"nınki aşağıdaki gibi. SMA(n) hesaplanırken SMA(n-1)e ekleyip çıakrdığımız şeylerde ufak bir fark var.

SUM1=SUM(Close,n)
SMA1=SUM1/n

SMA(i)=( SUM1 - ( ref(c,-n) )/n + (c/n) )


bu açıdan bakarsak sanırım aşağıya gönderdiğim şekliyle oluyor gibi.

jaw:
P:=13;
S1:=Sum(ref((H+L)/2,-1),P);
SA1:=S1/P;
SA:=(S1-SA1+(H+L)/2)/P;
ref(SA,-8)

teeth:
P:=8;
S1:=Sum(ref((H+L)/2,-1),P);
SA1:=S1/P;
SA:=(S1-SA1+(H+L)/2)/P;
ref(SA,-5)

lips:
P:=5;
S1:=Sum(ref((H+L)/2,-1),P);
SA1:=S1/P;
SA:=(S1-SA1+(H+L)/2)/P;
ref(SA,-3)

matrikste denedim, çalışıyor.


Teşekkürler Sayın berked...



Bill Williams Kaos Teorisi

Bill Williams, teorisini Kaos Teorisi ile işlem psikolojisinin kombinasyonu ve bunların piyasalar üzerindeki etkileri üzerine kurmuştur. Teorisine göre finansal piyasalarda işlemlerden ve yatırımlardan elde edilecek getiriler (ödüller) insan psikolojisince belirlenir. Herhangi bir kişi, rastlantısal gibi gözüken piyasa koşullarındaki nedenselliği çözdüğü takdirde kârlı işlemler yapan bir yatırımcıya/işlemciye dönüşebilir.

Williams’a göre temel ya da teknik analizler, gerçek piyasayı görmedikleri için sürdürülebilir (devamlı) bir kârı garanti edemezler. Daha da ötesinde Williams, işlem yapanların, lineer olmayan dinamik modellerde kullanılamayan (gerçek piyasalar gibi) değişik türde bir çok analize güvendikleri için kaybettiklerini söyler.

Bill Williams’ın görüşüne göre, eğer piyasa yapısını iyi anlarsanız para kazanmanız da kolay olur. Bunu yapmak için, piyasada bulunan ve resmin bütününe eklenen piyasanın ana boyutlarına dikkat etmek gerekir.

Bu piyasa boyutları


Fraktal (Evre Boşluğu)
Momentum (Evre’nin enerjisi) – Awesome Osilatörü
Hızlanma / Yavaşlama (Evre gücü)
Alan (Evre’nin enerji/güç kombinasyonu)
Denge Hattı (Tuhaf çekici, cezbedici)

Şu nokta önemlidir: birinci boyutun (Fraktal) bir sinyal üretmesinden önce, diğer boyutların ürettiği tüm sinyaller göz ardı edilebilir. Bir kere pozisyon ilk fraktal sinyalin gösterdiği yönde açılınca, trader diğer boyutların yarattığı sinyali her defasında bu pozisyona ekleyecektir. Sonuç olarak, %30’luk bir piyasa hareketi, %90-%120 oranında kar elde edebilme şansı vermektedir.

Williams'ın piyasadan çıkış yöntemi, fiyat hareketlerine karşı çok duyarlıdır; bu da, hareketin %80’inden az olmamak şartıyla, kârın trendin en sonundaki %10’luk kısmında realize edilmesine yardımcı olacaktır. Bill Williams’ın teorisi, Forex yatırımcıları arasında da çok popüler olmuştur.


Alligator ve Gator

Bill Williams, “Alligator”u (Timsah) işlem yaparken doğru yolda olmanızı sağlayan bir pusula olarak tanımlamakatadır. Alligator, gerçek trendi bulmanıza ve her zaman kayba yol açan yatay kanal içindeki işlemlerden uzak kalmanıza yardımcı olur. Timsah, üç denge çizgisinin bir bileşimidir:

Timsahın Çenesi (Mavi Çizgi): Ortalama fiyatla [(En Yüksek + Endüşük) /2] oluşturulan, geleceğe doğru 8 çubukluk uzatılan 13 dönemlik hareketli ortalamadır.

Timsah’ın Dişleri (Kırmızı Çizgi): Ortalama fiyatla [(En yüksek + En düşük ) / 2] oluşturulan, geleceğe doğru 5 çubukluk uzatılan 8 periyodluk hareketli ortalamadır.

Timsah’ın Dudakları (Yeşil Çizgi): Ortalama fiyatla [(En yüksek + En düşük) / 2] oluşturulan, geleceğe doğru 2 çubukluk uzatılan 5 periyodluk hareketli ortalamadır.

Eğer bu üç çizgi birbirine girerse, Timsah uyuyor demektir; yani piyasa yatay bir kanal içindedir. Uyku süresi uzadıkça timsah daha da acıkacaktır. Timsah uzun bir uykudan uyandığı zaman ise, daha uzaktaki fiyatların peşinden koşacaktır ve bu yüzden de fiyat hareketi oldukça güçlü olacaktır. Timsah uyuyorken, dikkatli olun. Timsah bir kere uyandı mı, ağzını açar (denge çizgileri birbirinden uzaklaşır) ve timsah avlanmaya başlar. Yeterince yedikten sonra ise yine uykuya geçer (denge çizgileri yine birleşmeye başlar). İşte bu dönem de kârları alma zamanıdır.

Eğer Timsah uykuda değilse, piyasa aşağı ya da yukarı yönde bir trend içindedir.

-Eğer fiyatlar, timsahın ağzının üzerindeyse, yukarı doğru bir trend;
-Eğer fiyatlar, timsahın ağzının altındaysa, aşağı doğru bir trend vardır.

Gator Göstergesi

Gator göstergesi, denge çizgileri arasındaki yakınsama/ıraksama’nın derecesini gösterir.

Gator göstergesi, iki histogram olarak gösterilir:

-Sıfır çizgisinin üzerindeki histogram, mavi ve kırmızı çizgiler arasındaki mesafeyi gösterir. (Timsah’ın çenesi ve dişleri arasındaki mesafe)
-Sıfır çizgisinin altındaki histogram, kırmızı ve yeşil çizgiler arasındaki mesafeyi gösterir. (Timsah’ın dişleri ve dudakları arasındaki mesafe)

Histogramdaki tüm çubuklar ya yeşil ya kırmızı renktedir:

-Eğer histogramdaki bir çubuk bir öncekinden düşükse renk kırmızı olur,
-Eğer histogramdaki bir çubuk bir öncekinden yüksekse renk yeşil olur.

Gator göstergesi, denge çizgilerinin, Timsah’ın uyukladığı yada uyanık olduğu zamanlarda birbirine yaklaştığı yada iç içe geçtiği durumları gösterir ve bu da trendi tanımlamamıza yardımcı olur.

Fraktallar

Bill Williams’a göre ilk fraktal tetiklenmeden önce işleme başlamamak en iyisidir.
Bir Alış Fraktalı beş ardışık çubuğun oluşturduğu bir seridir. Bu beş çubukluk serinin ortasındaki çubuk en yükseklerin en yükseğine sahip olmalı, kendisinden önceki ve sonraki çubukların en yüksekleri daha düşük seviyede olmalıdır. Bu şeklin tam tersi de Satış Fraktalı olarak ifade edilebilir. Her iki fraktal da (Alış ve Satış), aynı fiyat çubuklarını paylaşabilir.

FRAKTALLER

Fraktallar, aşağıdaki sinyalleri oluşturur:

-Eğer Alış fraktalı Timsah’ın dişlerinin (kırmızı çizgi) üzerindeyse, yukarı yönlü fraktalın en üst seviyesinin bir basmak üzerine Alış Giriş Emri girebiliriz.
-Eğer bir satış fraktalı, timsahın dişlerinin altındaysa, satış sinyali veren fraktalın bir basamak altına satış giriş emri verebiliriz.
-Eğer fraktal, timsahın dişlerinin altında oluşmuşsa, alış pozisyonuna girilmemelidir.
-Eğer fraktal, timsahın dişlerinin üzerinde oluşmuşsa, satış pozisyonuna girilmemelidir.

Fraktallar, tetiklenene kadar ya da aynı yönde yeni bir fraktal oluşuna kadar geçerlidir. (Bu noktada önceki sinyal artık gözardı edilir ve bekleyen emir de silinir.)
Fraktallar, birinci boyutun nesneleridir. Yalnızca ilk fraktalin kırılmasından sonraki sinyallar ilk sinyalin yönünde pozisyon açmak için geçerli kabul edilir. İlk işlemle aynı yöndeki devamlılık gösteren fraktalların sinyalleri, pozisyona ekleme yapmak için kullanılabilir.


Bu Kaos teoramindeki Timsahın Çenesi,ağızı ve dişlerini berked arkadaşımız yazmış.Ellerine sağlık.Şu şekilde:


jaw:
P:=13;
S1:=Sum(ref((H+L)/2,-1),P);
SA1:=S1/P;
SA:=(S1-SA1+(H+L)/2)/P;
ref(SA,-8)

teeth:
P:=8;
S1:=Sum(ref((H+L)/2,-1),P);
SA1:=S1/P;
SA:=(S1-SA1+(H+L)/2)/P;
ref(SA,-5)

lips:
P:=5;
S1:=Sum(ref((H+L)/2,-1),P);
SA1:=S1/P;
SA:=(S1-SA1+(H+L)/2)/P;
ref(SA,-3)

Bunları Sıra ile K1, K2 ve K3 Olarak İndikatör builderden kaydettikten sonra;

Gator için:


blue:=fml(K1);
red:=fml(K2);
green:=fml(K3);
If(green > red AND red > blue, green - blue,
If(blue > red AND red > green, green - blue,
0))

Yine indikatör builderden giriş yapıyoruz.(histogramı ve yükselen alçalan rengi seçiyoruz.

FRAKTALLER için ise;



High1 := Ref(HIGH,-2);
High2 := Ref(HIGH,-1);
High3 := Ref(HIGH,0);
High4 := Ref(HIGH,1);
High5 := Ref(HIGH,2);
Low1 := Ref(LOW,-2);
Low2 := Ref(LOW,-1);
Low3 := Ref(LOW,0);
Low4 := Ref(LOW,1);
Low5 := Ref(LOW,2);
Fractal :=
If((High3 > High1) AND (High3 > High2) AND (High3 > High4) AND (High3 >
High5), +1,0);

Fractal :=
If((Low3 < Low1) AND (Low3 < Low2) AND
(Low3 < Low4) AND (Low3 < Low5),
If(Fractal > 0, 0, -1), Fractal);
Fractal


kullanıp yine indikatör buildere yapıştırıyoruz.

ve ekran bu şekilde oluyor...

http://i884.photobucket.com/albums/ac47/ldogan/u100-6.png

ve bu teoremin temel taşlarından biri olan avasome osilatörü ise;

Awesome Osilatörü (AO)

Awesome Osilatörü – AO, piyasanın momentumunu (beş piyasa boyutundan ikincisi) belirler. Bu belirleme belirli bir zamanda son beş çubuk ile son 34 çubuğun momentumunun karşılaştırılması ile yapılır.

AO, en basit şekliyle, orta noktalara göre [(Max + Min) / 2] 34 ve 5 dönemlik basit hareketli ortalamalarının farklarından oluşmaktadır.

Awesome Göstergesi Al Sinyali

Awesome göstergesi alış sinyali, histogramda sıfırın üzerindeki çubukların yönünü düşüşten çıkışa çevirmesiyle oluşur:

Histogramdaki –herhangi bir renkteki- A çubuğu, B çubuğundan daha yüksek olmalıdır. B çubuğu kırmızı renkte olmalıdır. Histogram C çubuğu (sinyal) yeşil renkte olmalıdır.
Sinyal oluştuğu zaman, Alış emri, histogramdaki C çubuğuna denk gelen fiyatın yüksek noktasının bir kademe üzerine konulabilir.

En son üretilen sinyal, daha önceki sinyalleri iptal eder. (Bu nedenle, bekleyen emirler silinmelidir.) Unutulmamalıdır ki, yalnızca son histogram çubuğunun rengi yeşil ise alış ve yalnızca son histogram çubuğunun rengi kırmızı ise satış yapılır.

Awesome Göstergesi Sat Sinyali

AO Sat sinyali, alım sinyalinin tam tersi olarak oluşur. Bu sinyal, histogramda sıfırın altındayken yönün yükselişten düşüşe geçmesi halinde oluşur.

Formülü ise:


Mov((H+L)/2,5,S) - Mov((H+L)/2,34,S)

şekilndedir.

Ama henüz al sat sinyalini Beceremedim.

Grafiğin son hali ise:

http://i884.photobucket.com/albums/ac47/ldogan/u100a.png

olur..

dediğim gibi franklar ve avasome için al sat sinyalini yapamadım.Ama bunları ekler grafik üzerinde hisselere göz atarsanız, iyi bir tekniğe benzediğini göreceksiniz...Eğer al sat sinyallerinide üretebilirsek dahada iyi olacak....

avcı1
09-05-2011, 09:06
Arkadaşlar merhaba şu soruma yardımcı olabilirmisiniz.
RSI 1 bar önceki kapanış 2 bar önceki kapanışın dan büyükse, kapanışda 1 bar önceki kapanışdan büyükse ve bunların toplamı 10 ise al. Burada(toplama yaptıramadım)

yani 1 bar önceki kapanış + 2 bar önceki kapanış ve son kapanış hepsinin toplamı gibi.

Esasen asada yazdığım kısma kadar yapabildim ama 1 bar önceki kapanışda 2 bar önceki kapanışın toplamlarını bu förmüle ilave edemedim.

Esas kafamdaki şu: rsı kapanışı 1 bar öncekinden buyukse + 1 bar önceki 2 bar öncekinden büyükse büyukluklerin toplamı + 10 ise al

ben sadece su kısmı yazabildim toplamlarda hatalı yapıyorum.

RSI(C,14) >REF(RSI(C,14),-1)+10

Bear_Bull
09-05-2011, 21:35
Arkadaşlar merhaba şu soruma yardımcı olabilirmisiniz.
RSI(C,14) >REF(RSI(C,14),-1)+10

hepsini ayrı ayrı yazarak şu şekil deneyebilirsin


s1:= if (RSI(C,14) >REF(RSI(C,14),-1)),1,0);
s2:= if ( (şart2),1,0);
s3:= if ( (şart3),1,0);
s4:= if ( (şart4,1,0);
snc:=s1+s2+s3+s4;
snc

formüldeki her şartın sonundaki 1 değerini 2-3-5-10 kaç değer almasını istiyorsan değiştirebilirsin.
kolay gelsin.

ofcabuk
09-05-2011, 23:17
Tekrar teşekkür ederim....

demin sorduğum ikinci soruyu şu yüzden sormuştum:



bunu Formüle çevimeye çalıştım.Amacım aşağıdaki görünüme ulaşmaktı.

http://www.uzmanforex.com/sites/default/files/10/teknik_analiz_pivot_noktalari_grafik1.gif
Fakat C;H;L;O ile bu olmuyor....

HLBBot ve HLBTop denedim...yine olmuyor....

Lastvalue(Data) kullanmak mantıklı HLBbot ve HLBtop ile..
http://img90.imageshack.us/img90/6307/20110509231357.png

pivottaki hesapta son kapanısı ve peryoddaki en yuksek ve dusukleri kullandım, istenilene göre yanlıslık olabilir belki..

-------------------------------------
PR:=Input("Periyod.....",24,1111,55)

;( (HLBTop(PR) + HLBBot(PR) + lastvalue(C)) / 3 ) + ( HLBTop(PR) - HLBBot(PR) ) {İkinci Direnç}
;( ( ( HLBTop(PR) + HLBBot(PR) + lastvalue(C) ) / 3 )*2) - HLBBot(PR) {İlk Direnç}
;(HLBTop(PR) + HLBBot(PR) + lastvalue(C)) / 3 {Pivot}
;( ( ( HLBTop(PR) + HLBBot(PR) + lastvalue(C)) / 3 )*2) - HLBTop(PR) {İlk Destek}
;( (HLBTop(PR) + HLBBot(PR) + lastvalue(C)) / 3 ) - ( HLBTop(PR) - HLBBot(PR) ) {İkinci Destek}

LDOGAN
09-05-2011, 23:40
Lastvalue(Data) kullanmak mantıklı HLBbot ve HLBtop ile..
http://img90.imageshack.us/img90/6307/20110509231357.png

pivottaki hesapta son kapanısı ve peryoddaki en yuksek ve dusukleri kullandım, istenilene göre yanlıslık olabilir belki..

-------------------------------------
PR:=Input("Periyod.....",24,1111,55)

;( (HLBTop(PR) + HLBBot(PR) + lastvalue(C)) / 3 ) + ( HLBTop(PR) - HLBBot(PR) ) {İkinci Direnç}
;( ( ( HLBTop(PR) + HLBBot(PR) + lastvalue(C) ) / 3 )*2) - HLBBot(PR) {İlk Direnç}
;(HLBTop(PR) + HLBBot(PR) + lastvalue(C)) / 3 {Pivot}
;( ( ( HLBTop(PR) + HLBBot(PR) + lastvalue(C)) / 3 )*2) - HLBTop(PR) {İlk Destek}
;( (HLBTop(PR) + HLBBot(PR) + lastvalue(C)) / 3 ) - ( HLBTop(PR) - HLBBot(PR) ) {İkinci Destek}

Tebrik ederim....Yazım dili çok ilginç...bravo ne diyim ki....


Pivot noktası (PP) = (En yüksek + En düşük + Kapanış) / 3
Bunun ardından ise, destek ve direnç seviyeleri şu şekilde hesaplanır:
Destek ve dirençlerin ilk düzeyleri:
İlk destek (S1) = (2*PP) – En yüksek
İlk direnç (R1) = (2*PP) – En düşük
Destek ve dirençlerin ikinci düzeyleri:
İkinci destek (S2) = PP – (En yüksek – En düşük)
İkinci direnç (R2) = PP + (En yüksek – En düşük)


süper :)

Bear_Bull
10-05-2011, 01:01
AKÇAY'ın açıp benim devam ettirdiğim bu başlıkta emeklilik zamanı geldi çattı.

yerime atanan Ofçabuk , Berked ve Toros kardeşe yeni görevlerinde başarılar dilerim.
arada uğrar yeşilleri dağıtırım.

Saygı & sevgilerimle.
Bear_Bull




http://www.youtube.com/watch?v=xAEQ2dwSRrc&feature=related



Borsadan , Vob dan 3 kuruş kazanmak için nelerle uğraşıyoruz. :he::he:

Dünya devletlerine kapımız açık iş teklifi yapan olursa düşünürüm bende :he: :yes:

avcı1
10-05-2011, 09:02
Sn Bear Bull çok teşekkür ederim

ofcabuk
10-05-2011, 11:17
AKÇAY'ın açıp benim devam ettirdiğim bu başlıkta emeklilik zamanı geldi çattı.

yerime atanan Ofçabuk , Berked ve Toros kardeşe yeni görevlerinde başarılar dilerim.
arada uğrar yeşilleri dağıtırım.

Saygı & sevgilerimle.
Bear_Bull


Forum çalışma ve sosyal güvenlik bakanından acil bir emeklilk süresi uzatımı talep ediyorum. :)

Konunun geçmiş sayfalarını incelemeye halâ devam ediyorum, bitiremedim. Çok güzel paylaşımlar var.
Size ve katkıda bulunan herkese, tekrar tekrar teşekkürler.

kon3442
10-05-2011, 22:19
Değerli üstadlarım aşağıda resmi bulunan sistemi kurmak için gerekli formulü bulamadım yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar...

http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.145807465486050.31211.145802302153233&closeTheater=1

bakadur
10-05-2011, 23:35
sayın Bear Bull (veya ilgili arkadaşlar) matriks explorer'de bir indikatörün yön değiştirmesini (mesala rsi'nin düşüşden yükselişe geçmesi veya tersi) förmülle nasıl ifade edebiliriz? teşekkürler...

berked
11-05-2011, 00:27
sayın Bear Bull (veya ilgili arkadaşlar) matriks explorer'de bir indikatörün yön değiştirmesini (mesala rsi'nin düşüşden yükselişe geçmesi veya tersi) förmülle nasıl ifade edebiliriz? teşekkürler...

Yükselişe geçmekten ne ifade ettiğinizi bence biraz daha detaylandırmanız lazım.
Mesela Rsi bir önceki değerinden daha yüksek bir değer aldığında yükselişe geçmiş diyebiliriz. Bu durumda bunu aşağıdaki şekilde ifade edebiliriz:

Rsi(C,14)>Ref(Rsi(C,14),-1)

Ya da derseniz ki Rsi'i 50'yi kırdığında yükselişe geçer:
Cross(Rsi(C,14),50)

Veya, nasıl bir hissenin yükselişe geçip geçmediğine karar vermek için hareketli ortalamalar kullanılabiliyorsa, aynısı indikatörler için de yapılabilir. Mesela, diyelim ki Rsi, 12 barlık üssel ortalamasını yukarı kestiğinde yükselişe geçiyor olsun:

Cross(Rsi(C,14),Mov(Rsi(C,14),12,E))

Bu sonsuza kadar uzatılabiliyor şu an.




Değerli üstadlarım aşağıda resmi bulunan sistemi kurmak için gerekli formulü bulamadım yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar...

http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.145807465486050.31211.145802302153233&closeTheater=1

Sadece al-sat sinyallerini gördüğümüz bir grafikten o sistemin formülünü çıkartmak sanırım imkansız.


AKÇAY'ın açıp benim devam ettirdiğim bu başlıkta emeklilik zamanı geldi çattı.

yerime atanan Ofçabuk , Berked ve Toros kardeşe yeni görevlerinde başarılar dilerim.
arada uğrar yeşilleri dağıtırım.

Saygı & sevgilerimle.
Bear_Bull


Hocam, elimizden geleni yaparız da komple emekli olma sen yahu :) Arada danışmanlık falan yap. Yardıma ihtiyaç olur elbette, bir el atarsın umarım :he:

bakadur
11-05-2011, 09:04
sayın berked sağolun, kastettiğim yön değiştirmeydi (yukarı aşağı) yani renk olarak düşünürsek kırmızıdan yeşile geçmesi veya tersi...

kon3442
11-05-2011, 10:29
Sayın Barked; öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Bana temel olarak MACD indikatörüne göre al sat sinyali verecek bi sistem lazım yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar...

berked
11-05-2011, 17:29
Sayın Barked; öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Bana temel olarak MACD indikatörüne göre al sat sinyali verecek bi sistem lazım yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar...

Konuyla ilgili geçmiş sayfaları inceleseydiniz, macd formülü ve bu formüle göre al-sat yaptıracak bir şey yapabilirdiniz. Şu an geçmiş sayfalara bakmaya vaktim yok, o yüzden yazayım ama, genel olarak lütfen bir şey sormadan önce geçmiş sayfalarda konunun geçip geçmediğine bir bakınız.

Al için;
Cross(MACD(26,12,9),MACDTrigger(26,12,9))

Sat için;
Cross(MACDTrigger(26,12,9),MACD(26,12,9))

Burada standart MACD değerleri kullanılıyor. MACD, Trigger'ı yukarı kesince AL, aşağı kesince SAT sinyali verir. MACD standart olarak 26 ve 12 günlük üssel ortalamaların farkını kullanır. Trigger ise, 26 ve 12 günlük ortalamanın farklarının 9 birimlik üssel ortalamasını kullanır.

Formüldeki 26-12-9 yerine farklı sayılar yazarak formülü değiştirebilirsiniz. Belli bir enstürmana göre optimize etmek isterseniz ise, System Tester kullanımı konusunda önceki sayfalarda bilgiler mevcut. Yapamazsanız tekrar yardımcı olmaya çalışırız.
Selamlar.



sayın berked sağolun, kastettiğim yön değiştirmeydi (yukarı aşağı) yani renk olarak düşünürsek kırmızıdan yeşile geçmesi veya tersi...
özel mesajınızı kontrol edin lütfen. neden detay lazım olacağını anlatmaya çalıştım. şimdi çıkıyorum. akşam tekrar yardımcı olmaya çalışırım.

lambiri
15-05-2011, 22:34
Merhaba arkadaşlar,
acaba builder da 2 grafik çizdirmişsem, birinin rengi yeşil diğerininkini farklı renk mesela mavi yazdıracağım kod nedir

tyuksel
16-05-2011, 16:43
Merhaba Arkadaşlar, aracı kurumların ücretsiz verdiği Java Matriks ekranında Dow Jones'un kodu ne diye geçiyor?

http://img820.imageshack.us/img820/3509/javamatriks.jpg (http://img820.imageshack.us/i/javamatriks.jpg/)

tyuksel
16-05-2011, 16:43
Merhaba Arkadaşlar, aracı kurumların ücretsiz verdiği Java Matriks ekranında Dow Jones'un kodu ne diye geçiyor?

http://img820.imageshack.us/img820/3509/javamatriks.jpg (http://img820.imageshack.us/i/javamatriks.jpg/)

ofcabuk
16-05-2011, 17:38
Merhaba Arkadaşlar, aracı kurumların ücretsiz verdiği Java Matriks ekranında Dow Jones'un kodu ne diye geçiyor?


Java da baktım göremedim. Yok sanırım.
Windows tabanlısında DJI ve DJIC var.
Canlı izlemek lisansa tabi olduğu için. Seans kapanışlarını DJIC ile alabiliyorsunuz.

berked
16-05-2011, 18:01
Java da baktım göremedim. Yok sanırım.
Windows tabanlısında DJI ve DJIC var.
Canlı izlemek lisansa tabi olduğu için. Seans kapanışlarını DJIC ile alabiliyorsunuz.

Ayrıca futurelar için de FDJI var.
selamlar.

cersoz
21-05-2011, 00:39
Metatrader daki QQE indicatorunun matriks icin yazılmıs versiyonu elinde olan varmi acaba?

MERTDENİZ
22-05-2011, 14:40
5-9-14-21 HO birbirini kestigi formulu ve trix in 9 günlük h.o yu kestihi bir formul yapılabilirmi yardımcı olursanız sevinirim yeni ögreniyorum.teşekürler. şimdiden.

bunları ayrı ayrı degerlendiriniz.

berked
22-05-2011, 17:18
5-9-14-21 HO birbirini kestigi ve trix in 9 günlük h.o yu kestihi bir formul yapılabilirmi yardımcı olursanız sevinirim yeni ögreniyorum.teşekürler. şimdiden.

size özel mesaj attım.


Metatrader daki QQE indicatorunun matriks icin yazılmıs versiyonu elinde olan varmi acaba?

QQE.mq4 ten kodlarına baktım. matrikse adapte edilebilir. 1-2 gün içinde buraya yollamaya çalışırım.

cersoz
22-05-2011, 17:53
QQE.mq4 ten kodlarına baktım. matrikse adapte edilebilir. 1-2 gün içinde buraya yollamaya çalışırım.[/QUOTE]


Dostum gerçekten çok makbule geçer.. merakla bekliyor olacağım.. forumda gozden kacirma ihtimalime karşı [email protected] a yollayabilirsen mutesekkir olurum!..

ordi
25-05-2011, 01:16
iyi günler değerli ve bilgili arkadaşlar,

kendi tanımladığım ve indicator builder içine kayıt ettiğimiz bir indilkatörüm var. bu indik bana yükselen ve alçalan renk seviyelerin de al ve sat sinyalini vermesini nasıl formülüze edibilirim.

Örneğin, indicator builderde tanımladığım indik şu olsun. ismi mmm olsun (Mov(C,3,S)-Mov(C,7,S)) + (Mov(C,7,S)-Mov(C,17,S)) ben bunun alçalan yükselen renk değişimlerinde sinyal vemesini istiyorum.

berked
25-05-2011, 15:00
iyi günler değerli ve bilgili arkadaşlar,

kendi tanımladığım ve indicator builder içine kayıt ettiğimiz bir indilkatörüm var. bu indik bana yükselen ve alçalan renk seviyelerin de al ve sat sinyalini vermesini nasıl formülüze edibilirim.

Örneğin, indicator builderde tanımladığım indik şu olsun. ismi mmm olsun (Mov(C,3,S)-Mov(C,7,S)) + (Mov(C,7,S)-Mov(C,17,S)) ben bunun alçalan yükselen renk değişimlerinde sinyal vemesini istiyorum.

Hocam bunu cidden "mmm" indikatörü için istiyorsan, önce aşağıdaki resme bakmanı istiyorum.

*yükselen-alçalan a göre sinyal verirse, her kırmızı-yeşil değişiminde sinyal verecek. ne kadar çok ve zararlı sinyal vereceğinin farkında mısınız?

*indikatörü grafiğe ekleyip aşağı yukarı nerede sinyal verir bu diye baktınız mı? ben bir grafiğe koydum mesela. en son mavi daire ile gösterdiğim yerde bir tane bile doğru sinyal vermeden -450pips zarar yazdıktan sonra saymayı bıraktım.

*düzgün başlayan sinyallerde bile iş batıyor. aşağı doğru güçlü bir trend sadece hız kezse, dönse demiyorum, hız kezse, indikatör yeşile dönüyor al diyor. sonraki sinyalde bütün aldıkları gidiyor.

http://img28.imageshack.us/img28/2198/mmmn.png (http://imageshack.us/photo/my-images/28/mmmn.png/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

berked
25-05-2011, 16:36
5-9-14-21 HO birbirini kestigi formulu ve trix in 9 günlük h.o yu kestihi bir formul yapılabilirmi yardımcı olursanız sevinirim yeni ögreniyorum.teşekürler. şimdiden.

bunları ayrı ayrı degerlendiriniz.

Hocam sana mesaj attım ayrı bir tane. Buraya da işine yarayabilecek bir iki şey yazıyorum:

TX:= TRIX(C, 6,3,E);
MX:= MOV(IX1,9,E);
Cross(TX,MX)

Bu kısım Trix'in 9luk ho sunu kesmesini gösterir.
5-9-14-21 lik ho lar içinse farklı bir şey yapmak lazım. Kesişmeler Cross(Data1,Data2) şeklinde ifade edilir. Aynı anda ikiden fazla şeyi kesiştirmek pek oluru olmayan bir şey.

Cross(Mov(C,5,E),Mov(C,9,E)) 5lik 9luğu kesiyor burada. 5 ve 9 un yerine yazacağın sayılar periyodu değiştirir. E üssel anlamına geliyor, S yazarak basit yapabilirsin.

Eğer illa aynı barda kesişmeleri arayacağım diyorsan şunu deneyebilirsin:

Cross(Mov(C,5,E),Mov(C,9,E)) and Cross(Mov(C,5,E),Mov(C,14,E)) and Cross(Mov(C,9,E),Mov(C,14,E))


Bu şekilde kesişmesini aradıklarını ikili gruplayarak kombinasyonlarını yazarsan aynı barda istediğin kesişmelerin hepsi oluyorsa sinyal verecektir.
Ama yukarıdakinde 5-9-14 ün kesişme kombinasyonları var . 21i de katınca 4 tane mov oluyor. C(4,2)=6 kombinasyon olur.

Cross(Mov(C,5,E),Mov(C,9,E)) and Cross(Mov(C,5,E),Mov(C,14,E)) and Cross(Mov(C,5,E),Mov(C,21,E)) and Cross(Mov(C,9,E),Mov(C,14,E)) and Cross(Mov(C,9,E),Mov(C,21,E)) and Cross(Mov(C,14,E),Mov(C,21,E))

dediğim gibi, sonsuz sayıda şeyi bu şekilde gruplayabilirsiniz. Ama aralarından bir tanesi bile şartı sağlamazsa, istediğiniz sinyal gelmez.


Veya, size mesaj attığım gibi büyüktür, küçüktür kullanarak yapılabilir:

M5:=Mov(C,5,E);
M9:=Mov(C,9,E);
M14:=Mov(C,14,E);
M21:=Mov(C,21,E);

al:=( M5>M9 and M9>M14 and M14>M21);
if(al=true and ref(al,-1)=false and ref(al,-2)=false and ref(al,-3)= false, true, false)

Ama bu şekilde yazınca koşullar belki uzun süre uyacak, hep sinyal gelmemesi için son satırı eklersek, en erken 3 barda bir sinyal verir.

"and ref(al,-4)" -5 diye araya eklerseniz en erken 4 barda veya 5 diye uzatabilirsiniz.

Ya da tam tersini sat sinyali olarak kabul edersek sadece al'dan sat'a veya sat'tan al'a döndüğü zaman sinyal vermesini sağlayabiliriz. Da o biraz daha zor, buraya yazmaya üşeniyorum. Bunlar olmazsa ona da bakarız.

berked
25-05-2011, 17:11
QQE.mq4 ten kodlarına baktım. matrikse adapte edilebilir. 1-2 gün içinde buraya yollamaya çalışırım.


Dostum gerçekten çok makbule geçer.. merakla bekliyor olacağım.. forumda gozden kacirma ihtimalime karşı [email protected] a yollayabilirsen mutesekkir olurum!..[/QUOTE]

Found an "English" explanation on the web, I have no idea if its accurate:

"This is how the Quantative Qualitative Estimation indicator is created.

1) Create an exponential moving average of RSI; the periods (length) is user-defned, default value is 2.

2) Create the 14-period ATR indicator based on the EMA of RSI.

3) Create the 2 trailing stop lines
3a) fast trailing stop is the ATR smoothed with a 14-periods wilders() smoothing function that is multiplied by a factor of 2.618
3b) slow trailing stop is the ATR smoothing with a 14-periods wilders() smoothing function that is multiplied by a factor of 4.236"

Şimdi bu QQE indikatörü buymuş.
1-2 sıkıntı değil.
3'te biraz sıkıntı var.

İlk satır 1.
ikinci satır 2.

ek not: "N" periyotluk wilders moving average "2N-1" periyotluk EMA'ya eşittir. Böyle de bir şey var.

ama trailing stop yapma olayına biraz daha uğraşmam lazım. Yeteri kadar anlatmamış. MQL4 kodlarından çevirmeye uğraşıyorum hala, metatrader ile matriks kapsam olarak baya farklı.o yüzden o kısmı hala yapamadım.

MRS:=Mov(Rsi(C,14),2,E);
AR:=Abs(Ref(MRS,-13)-MRS);
P1:=14;
Mov(AR,(2*(P1)-1),E)
.
.
.
.
.
.
.


diye devam edecek.

ordi
26-05-2011, 00:44
Hocam bunu cidden "mmm" indikatörü için istiyorsan, önce aşağıdaki resme bakmanı istiyorum.
*yükselen-alçalan a göre sinyal verirse, her kırmızı-yeşil değişiminde sinyal verecek. ne kadar çok ve zararlı sinyal vereceğinin farkında mısınız?
.......

İyi günler, öncelikle ilgilenip cevap verdiğiniz için TEŞEKKÜR EDERİM.

Ben örneğin "mmm" indiği dedim.

Benim asıl öğrenmek istediğim alçalan-yükselen sinyalleri her indiğin yazılımına göre mi sinyalleştirebiliyoruz "Expert Advisor" da yoksa ortak bir komut yazılımı mı var?

Sorum şu: ben bunu nasıl al-sat sinyaline dönüştürebilirim. Bu mümkün mü?

Bu da sinyalleştirmek istediğim indik
{ User inputs }
pds:=Input("Linear Regression periods",
2,1600,14);
plot:=Input("Linear Regression: [1]Indicator, [2]Slope",1,2,1);
x:=Input("[1]Open, [2]High, [3]Low, [4]Close, [5]WgtCl, [6]P",1,6,4);
x:=If(x=1,O,If(x=2,H,If(x=3,L,If(x=5,WC(),If(x=6,P ,C)))));
{ Lin Reg Slope }
counter:=Cum(1)-pds;
y:=pds*Sum(counter*x,pds)
-Sum(counter,pds)*Sum(x,pds);
z:=pds*Sum(Pwr(counter,2),pds)
-Pwr(Sum(counter,pds),2);
z:=
LastValue(ValueWhen(1,Cum(IsDefined(z))=1,z));
LRS:=y/z;
{ Lin Reg Indicator - LR trendline end point }
LRI:=LRS*pds-LRS*(pds+1)/2+Mov(x,pds,S);
{ Lin Reg trendline start point }
LRstart:=Ref(LRI-LRS*(pds-1),pds-1);
{ Plot }
If(plot=1,LRI,LRS)

cersoz
26-05-2011, 11:54
Dostum gerçekten çok makbule geçer.. merakla bekliyor olacağım.. forumda gozden kacirma ihtimalime karşı [email protected] a yollayabilirsen mutesekkir olurum!..

Found an "English" explanation on the web, I have no idea if its accurate:

"This is how the Quantative Qualitative Estimation indicator is created.

1) Create an exponential moving average of RSI; the periods (length) is user-defned, default value is 2.

2) Create the 14-period ATR indicator based on the EMA of RSI.

3) Create the 2 trailing stop lines
3a) fast trailing stop is the ATR smoothed with a 14-periods wilders() smoothing function that is multiplied by a factor of 2.618
3b) slow trailing stop is the ATR smoothing with a 14-periods wilders() smoothing function that is multiplied by a factor of 4.236"

Şimdi bu QQE indikatörü buymuş.
1-2 sıkıntı değil.
3'te biraz sıkıntı var.

İlk satır 1.
ikinci satır 2.

ek not: "N" periyotluk wilders moving average "2N-1" periyotluk EMA'ya eşittir. Böyle de bir şey var.

ama trailing stop yapma olayına biraz daha uğraşmam lazım. Yeteri kadar anlatmamış. MQL4 kodlarından çevirmeye uğraşıyorum hala, metatrader ile matriks kapsam olarak baya farklı.o yüzden o kısmı hala yapamadım.

MRS:=Mov(Rsi(C,14),2,E);
AR:=Abs(Ref(MRS,-13)-MRS);
P1:=14;
Mov(AR,(2*(P1)-1),E)
.
.
.
.
.
.
.


diye devam edecek.[/QUOTE]

Bende tam olarak aynı noktada takıldım:)

peki o zaman baska bir indicatoru daha arastirmani isteyeyim senden.. bu da rsi tabanli bir indicator
wilder in Absolute strength isimli bir indicatoru

Rica etsem buna bir bakarmisin?

oguzhan
27-05-2011, 00:03
Bilgisi olan Arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim..;
Son bir ay veya son üç-beş ay içerisinde Çok Volalitil ve zikzaklı olan hisseleri Explorer da bulmak için nasıl bir Formül kullanabiliriz.Teşekkürler..

LDOGAN
27-05-2011, 02:37
a1:=Cross(RSI(14),30);
b1:=ValueWhen(1,a1,C);
c1:=LastValue(b1);
d1:=b1=c1;
d1=1 AND Ref(d1,-1)=0

Bu neden Çalışmaz ki...Fikri olan var mı?

berked
27-05-2011, 06:16
a1:=Cross(RSI(14),30);
b1:=ValueWhen(1,a1,C);
c1:=LastValue(b1);
d1:=b1=c1;
d1=1 AND Ref(d1,-1)=0

Bu neden Çalışmaz ki...Fikri olan var mı?

RSI(c,14) olmalı :) ama çalışmamasının nedeni o değil.. hem RSI(14) yazınca yazım hatası vermeli o zaman:notr:

d1:=b1=c1; şeklinde değil de her atama için ayrı ";" kullanarak ayrı satırlara yazılması gerekebilir diye düşündüm o da değil.

bir iki ekleme çıkarma yaparak yapmaya çalıştım, yine olmadı.

ama şöyle bir önerim olabilir;
rsi'nin 30'u yukarı kestiği barda 1, diğer barlarda 0 değerini almak istiyorsanız şu kullanılabilir:

if(Cross(RSI(C,14),30),1,0)

Bilemedim..

berked
27-05-2011, 06:18
(Mov(C,1,W)>Mov(C,3,W) and -95<Mov(WillR(5),6,E) and Mov(WillR(5),6,E)<-60 and WillR(5)>Mov(WillR(5),7,E) and 10<STOSD(5,3,3) and STOSD(5,3,3)<30 and STOSD(5,3,3)>Mov(STOSD(5,3,3),7,W))

LDOGAN abi bir de o formülü bu şekilde yazsak olmaz mı? Sinyal veriyor bu şekilde.. Aynı anda bulunması gereken şartlar da yeterince çok olduğu için öyle sürekli bir sinyal verme durumu da olmuyor.
Ne dersin?

berked
27-05-2011, 06:31
İyi günler, öncelikle ilgilenip cevap verdiğiniz için TEŞEKKÜR EDERİM.

Ben örneğin "mmm" indiği dedim.

Benim asıl öğrenmek istediğim alçalan-yükselen sinyalleri her indiğin yazılımına göre mi sinyalleştirebiliyoruz "Expert Advisor" da yoksa ortak bir komut yazılımı mı var?

Sorum şu: ben bunu nasıl al-sat sinyaline dönüştürebilirim. Bu mümkün mü?

Bu da sinyalleştirmek istediğim indik
{ User inputs }
pds:=Input("Linear Regression periods",
2,1600,14);
plot:=Input("Linear Regression: [1]Indicator, [2]Slope",1,2,1);
x:=Input("[1]Open, [2]High, [3]Low, [4]Close, [5]WgtCl, [6]P",1,6,4);
x:=If(x=1,O,If(x=2,H,If(x=3,L,If(x=5,WC(),If(x=6,P ,C)))));
{ Lin Reg Slope }
counter:=Cum(1)-pds;
y:=pds*Sum(counter*x,pds)
-Sum(counter,pds)*Sum(x,pds);
z:=pds*Sum(Pwr(counter,2),pds)
-Pwr(Sum(counter,pds),2);
z:=
LastValue(ValueWhen(1,Cum(IsDefined(z))=1,z));
LRS:=y/z;
{ Lin Reg Indicator - LR trendline end point }
LRI:=LRS*pds-LRS*(pds+1)/2+Mov(x,pds,S);
{ Lin Reg trendline start point }
LRstart:=Ref(LRI-LRS*(pds-1),pds-1);
{ Plot }
If(plot=1,LRI,LRS)

Linear Regression Slope değil mi bu?
Bu indikatör matrikste var.

"mmm" için söylediklerimin aynısı bunun için de geçerli, zira görüntü olarak "mmm" indikatörüne benziyor.

neyse, şimdi sorunuzun cevabına geçelim.

bu yükseliş-alçalış ı nasıl tanımladığınıza bağlı. eğer indikatörün renginin kırmızıdan yeşile dönmesiyle veya tam zıttıyla sinyal vermesini istiyorsanız;

al için;

LRS:=LINREGSLOPE(C,14);
if(LRS>ref(LRS,-1) and ref(LRS,-1)<ref(LRS,-2),1,0)


bu indikatör 1 değeri aldığında "al" sinyali demek olur.

sat için;

LRS:=LINREGSLOPE(C,14);
if(LRS<ref(LRS,-1) and ref(LRS,-1)>ref(LRS,-2),1,0)

bu indikatör 1 değeri aldığında "sat" sinyali olur.

"LINREGSLOPE(C,14)" yazan kısma istediğiniz indikatörü yazabilirsiniz. hepsi için geçerlidir.

eğer yükseliş-alçalış tanımınız başka bir şey ise, kırmızıdan yeşile dönmesi değil de, arka arkaya yaptığı ikinci kırmızı, ya da yeşil.. veya LRS'in 5birimlik üssel ortalamasını aşağı-yukarı kesmesi gibi.. o zaman formül değişir.

ofcabuk
27-05-2011, 11:27
:düsün:
a1:=Cross(RSI(14),30); >
b1:=ValueWhen(1,a1,C); burada rsi ın 30 u ilk seferde kesmesinden alınmak istenen kapanıs degeri hisseninki mi? ilk seferde kesmek demisken zaten ilk sefer icinse valuewhen gerekli mi?..
c1:=LastValue(b1);
d1:=b1=c1; bu eşitliğide anlayamadım
d1=1 AND Ref(d1,-1)=0

Bu neden Çalışmaz ki...Fikri olan var mı?

Ne yapmaya çalışıyoruz hocam? Detay var mı? Biraz bakındım ama kafam karıştı..

ofcabuk
27-05-2011, 15:12
Bugün endekse bakmamak için bişeyler denemeye devam ettim ama.. :p

a1:=Cross(RSI(14),30); > RSI14 ün değeri 30 un üstüne cıktığı an 1 bar "1" değeri üretip tekrar 0 değeri alıyor
b1:=ValueWhen(1,a1,C); > ama burada bir kosul vermeliyiz.. a1 demişiz ama ne olursa? ValueWhen(1,a1=1,C) gibi
c1:=LastValue(b1); >b1 in son değerini c1e veriyoruz burada ; RSI14 30 değerini yukarı kestigi andaki "hissenin C bar degeri" gelecek
d1:=b1=c1; >burada işler gene karıstı??
d1=1 AND Ref(d1,-1)=0 >zaten buraya kafam hiç basmadı. :)

Bu neden Çalışmaz ki...Fikri olan var mı?

berked
27-05-2011, 16:55
Bugün endekse bakmamak için bişeyler denemeye devam ettim ama.. :p

ValueWhen(1,a1=1,C) dediğimiz zaman, bu fonksiyonun yaptığı şey tam olarak ne oluyor? C datasında a1=1 koşulunu kontrol edip doğru olduğunda 1 değeri mi veriyor? Yoksa dediğiniz gibi a1=1 şartının sağlandığı C değeri mi geliyor?
O zaman o baştaki 1 ne işe yarıyor?

ValueWhen(N.,koşul,data) şeklinde yazılmış. "N" ne? number demeyin :) tam çözemedim şu fonksiyonu hiçbir zaman.

bir de şöyle bi mantık hatası daha olabilir. c1=f(b1), bir alt satırda ise c1=b1. o zaman f(b1)=b1 olur, f zaten lastvalue oluyor bu durumda. işe yaramıyor.

ofcabuk
27-05-2011, 17:52
ValueWhen(1,a1=1,C) dediğimiz zaman, bu fonksiyonun yaptığı şey tam olarak ne oluyor? C datasında a1=1 koşulunu kontrol edip doğru olduğunda 1 değeri mi veriyor? Yoksa dediğiniz gibi a1=1 şartının sağlandığı C değeri mi geliyor?
O zaman o baştaki 1 ne işe yarıyor?

ValueWhen(N.,koşul,data) şeklinde yazılmış. "N" ne? number demeyin :) tam çözemedim şu fonksiyonu hiçbir zaman.

bir de şöyle bi mantık hatası daha olabilir. c1=f(b1), bir alt satırda ise c1=b1. o zaman f(b1)=b1 olur, f zaten lastvalue oluyor bu durumda. işe yaramıyor.


N.= Nth N inci.. , 1inci 2nci gibi..
b:=ValueWhen(1,a1=1,C) dediğimiz zaman
koşul birinci defa gerçekleştiginde Kapanış(c) fiyatını b ye yüklüyor.
(tabi N i = 1 yazmak bu fonksiyonu kullanmayı gereksiz kılıyor bu durumda) :)



Value When
SYNTAX valuewhen ( Nth, EXPRESSION, DATA ARRAY )
FUNCTION Returns the value of the DATA ARRAY when the EXPRESSION was true on the Nth most recent occurrence. This includes all data loaded in the chart.
EXAMPLE The formula "valuewhen ( 2, cross(c,mov(c,10,s), rsi(20) )" returns the value of the RSI on the 2nd most recent occurrence of the closing price crossing above its 10-day moving average.

ofcabuk
27-05-2011, 18:06
Matriksin yardımında da şöyle örneklemişler..
http://img94.imageshack.us/img94/9089/20110527180528.png (http://img94.imageshack.us/img94/9089/20110527180528.png)
...

LDOGAN
27-05-2011, 20:10
(Mov(C,1,W)>Mov(C,3,W) and -95<Mov(WillR(5),6,E) and Mov(WillR(5),6,E)<-60 and WillR(5)>Mov(WillR(5),7,E) and 10<STOSD(5,3,3) and STOSD(5,3,3)<30 and STOSD(5,3,3)>Mov(STOSD(5,3,3),7,W))

LDOGAN abi bir de o formülü bu şekilde yazsak olmaz mı? Sinyal veriyor bu şekilde.. Aynı anda bulunması gereken şartlar da yeterince çok olduğu için öyle sürekli bir sinyal verme durumu da olmuyor.
Ne dersin?

Teşekkür ederim...Sinyaller güzel...Tersinide yazabilirsek Adınıda Pala koyalım :)


RSI(c,14) olmalı :) ama çalışmamasının nedeni o değil.. hem RSI(14) yazınca yazım hatası vermeli o zaman:notr:

d1:=b1=c1; şeklinde değil de her atama için ayrı ";" kullanarak ayrı satırlara yazılması gerekebilir diye düşündüm o da değil.

bir iki ekleme çıkarma yaparak yapmaya çalıştım, yine olmadı.

ama şöyle bir önerim olabilir;
rsi'nin 30'u yukarı kestiği barda 1, diğer barlarda 0 değerini almak istiyorsanız şu kullanılabilir:

if(Cross(RSI(C,14),30),1,0)

Bilemedim..


:düsün:

Ne yapmaya çalışıyoruz hocam? Detay var mı? Biraz bakındım ama kafam karıştı..


Bugün endekse bakmamak için bişeyler denemeye devam ettim ama.. :p

Bu sitede metastock bölümümün arşivlerinde buldum...2006 yıllarında çok tartışılmış. Metastockta çalıştı test ettim...çokta iyi duruyor...Ama Matrikse çalıştramadım.dün gece baya bir kafa patlattım....Dileyen buradan okuyabilir: http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=2307&page=151

ofcabuk
27-05-2011, 21:27
Merhaba arkadaşlar,
acaba builder da 2 grafik çizdirmişsem, birinin rengi yeşil diğerininkini farklı renk mesela mavi yazdıracağım kod nedir

İndikatörü kaydettikten sonra , tekrar builder a girerek yardım butonunun üzerindeki renk seçim kısmından değiştirip kaydetmelisiniz.
Rengin sol tarafından her çizilen çizgi için rengi değiştirmek mümkün.
Ama kodda değişiklik yapınca hepsi resetlenebiliyor. Tekrar yapmak gerekiyor.

http://img171.imageshack.us/img171/9422/20110527212634.png

LDOGAN
27-05-2011, 21:40
Macd indikatörünü kalik değerlerde kullanmak istemeyenlere özel bir Macd indikatörü...Yayınlayanın Çeviri yorumu ise şöyle:

5,35,5 MACD; standart 12,26,9 bir varyasyonu ve bu indikatör büyük pazar sapma noktalarını belirlemek için kullanır.

((Mov( CLOSE, 5, E) - Mov( CLOSE, 35, E))-(Mov((Mov( CLOSE, 5, E) - Mov( CLOSE, 35, E)),5,E)))

http://www.paritech.co.uk/education/technical/custom/indicators/images/5_35_5_B.gif

LDOGAN
27-05-2011, 21:53
Macd indikatörünü kalik değerlerde kullanmak istemeyenlere özel bir Macd indikatörü...Yayınlayanın Çeviri yorumu ise şöyle:

5,35,5 MACD; standart 12,26,9 bir varyasyonu ve bu indikatör büyük pazar sapma noktalarını belirlemek için kullanır.

((Mov( CLOSE, 5, E) - Mov( CLOSE, 35, E))-(Mov((Mov( CLOSE, 5, E) - Mov( CLOSE, 35, E)),5,E)))

http://www.paritech.co.uk/education/technical/custom/indicators/images/5_35_5_B.gif

http://i884.photobucket.com/albums/ac47/ldogan/aa-1.png

bizim muhteşem u100 ve bu indikatör

LDOGAN
27-05-2011, 21:58
Mov( ( ( ( C - LLV( L,14 ) ) /( HHV( H,14 ) - LLV( L,14 ) ) ) * 100 ) ,3 ,S )

Bu topikte bir aralar konuşulmuştu...Metastocktaki Stochastic %D indikatörü formülü vs... işte yukarıdaki ta kendisi olur

LDOGAN
27-05-2011, 23:00
Matriksin yardımında da şöyle örneklemişler..

Bu yardım sayfası nerde ?

ofcabuk
27-05-2011, 23:14
Bu yardım sayfası nerde ?

İndikatör builder da , kaydetme butonun yanında, yardımdan ulaşılabiliyor hocam,
http://img861.imageshack.us/img861/1165/20110527231527.png

veya matriksin kurulu olduğu klasörün içindeki help klasöründeki dosyalardan..
http://img651.imageshack.us/img651/889/20110527231342.png

LDOGAN
27-05-2011, 23:40
İndikatör builder da , kaydetme butonun yanında, yardımdan ulaşılabiliyor hocam,
http://img861.imageshack.us/img861/1165/20110527231527.png

veya matriksin kurulu olduğu klasörün içindeki help klasöründeki dosyalardan..
http://img651.imageshack.us/img651/889/20110527231342.png

Teşekkür ederim....

ofcabuk
27-05-2011, 23:50
Bu sitede metastock bölümümün arşivlerinde buldum...2006 yıllarında çok tartışılmış. Metastockta çalıştı test ettim...çokta iyi duruyor...Ama Matrikse çalıştramadım.dün gece baya bir kafa patlattım....Dileyen buradan okuyabilir: http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=2307&page=151

Arşivdeki tüm sayfaları gezmeye üşendim hocam, googleladım kodu. Bunu buldu,
2006 değil ama 2008de burada,
http://www.hisse.net/forum/archive/index.php/t-2307-p-12.html

indikatörün rsı (14) 30 u geçtiğinde 1 değeri üreteceği ve ürettiği anda kapanış değerini almaya çalıştıkarından bahsediyor arkadaşlar.



şöyle birseyler karaladım, üzerinden devam edebiliriz..

RSIX indikatörü iki cizgi ciziyor, girilen peryod ve sınırı şeçtikten sonra.
RSI verdiğimiz degeri yukarı kestiginde 1 tersi durumda -1 gerceklesiyor ve diger durumlarda 0 çizgisi devam ediyor.

http://img849.imageshack.us/img849/1816/20110527234754.th.png (http://img849.imageshack.us/img849/1816/20110527234754.png)

İstersek ValueWhen ile hissenin değeri içinde cizgi ekleriz.
Üzerinden devam edelim doğru yoldaysak..

ofcabuk
28-05-2011, 03:28
Metastockdaki bu hacim orantılı mum bar metodu, matriksde var mi ki acaba?
http://img189.imageshack.us/img189/7176/20110528030345.th.png (http://img189.imageshack.us/img189/7176/20110528030345.png)

LDOGAN
28-05-2011, 12:45
Metastockdaki bu hacim orantılı mum bar metodu, matriksde var mi ki acaba?
http://img189.imageshack.us/img189/7176/20110528030345.th.png (http://img189.imageshack.us/img189/7176/20110528030345.png)

Benim görebildiğim kadarı ile yok....

Bear_Bull
28-05-2011, 20:14
Metastockdaki bu hacim orantılı mum bar metodu, matriksde var mi ki acaba?
http://img189.imageshack.us/img189/7176/20110528030345.th.png (http://img189.imageshack.us/img189/7176/20110528030345.png)


Grafikteki Mum barlarla
indikatördeki Volum arasında bir bağ kuramadım,
zaten h,l,c bar grafik olarak bakılsada aynı uzunluklar elde edilecek
diyecekseniz ki uzun barlarda uzun işlem çubukları var, normal
grafikte ne kadar basamak oynar ise o kadar uzun Volum çubuğu oluşur.

ofcabuk
28-05-2011, 20:48
Grafikteki Mum barlarla
indikatördeki Volum arasında bir bağ kuramadım,
zaten h,l,c bar grafik olarak bakılsada aynı uzunluklar elde edilecek
diyecekseniz ki uzun barlarda uzun işlem çubukları var, normal
grafikte ne kadar basamak oynar ise o kadar uzun Volum çubuğu oluşur.

Mumların kalınlıklarıyla, peryodundaki gerçekleşen hacim arasında dogru orantı var.

http://img269.imageshack.us/img269/1619/20110528204454.png
http://img89.imageshack.us/img89/9326/20110528204511.png

Bear_Bull
28-05-2011, 21:09
Mumların kalınlıklarıyla, peryodundaki gerçekleşen hacim arasında dogru orantı var.

http://img269.imageshack.us/img269/1619/20110528204454.png
http://img89.imageshack.us/img89/9326/20110528204511.png

http://img89.imageshack.us/img89/9326/20110528204511.png

http://img269.imageshack.us/img269/1619/20110528204454.png

2 grafiğe birden bakınca MUM da genişlemeyi şimdi farkettim ,
hayır Matriks te bu MUM grafik şekli yok

çok istenirse belli bir ortalama üstünde oluşan barın renginin değişmesi şartı ile takip edilebilir.

İstenen şart Expert advisor deki
Renkler bölümünden yapılabilir.

örnek bband sıkışma
volüm için kendin yazabileceğinden yazmakla uğraşmadım
hazır olandan kopya aldım


http://666kb.com/i/btvo195z6ixuf3di4.png

http://666kb.com/i/btvo1pvmsu40eqrz0.png

http://666kb.com/i/btvo1pvmsu40eqrz0.png


Bu arada sn Berked ve sn ofcabuk a teşekkürler çok iyi gidiyorsunuz.
Ldoğan da soruları ile sıkıştırıyor biraz ama :he: onada teşekkürler başlığı canlı tutuyor.
başarılar kolay gelsin.

ordi
28-05-2011, 21:10
Linear Regression Slope değil mi bu?

bu yükseliş-alçalış ı nasıl tanımladığınıza bağlı. eğer indikatörün renginin kırmızıdan yeşile dönmesiyle veya tam zıttıyla sinyal vermesini istiyorsanız;
al için;

LRS:=LINREGSLOPE(C,14);
if(LRS>ref(LRS,-1) and ref(LRS,-1)<ref(LRS,-2),1,0)


bu indikatör 1 değeri aldığında "al" sinyali demek olur.

sat için;

LRS:=LINREGSLOPE(C,14);
if(LRS<ref(LRS,-1) and ref(LRS,-1)>ref(LRS,-2),1,0)

bu indikatör 1 değeri aldığında "sat" sinyali olur.

"LINREGSLOPE(C,14)" yazan kısma istediğiniz indikatörü yazabilirsiniz. hepsi için geçerlidir.

eğer yükseliş-alçalış tanımınız başka bir şey ise, kırmızıdan yeşile dönmesi değil de, arka arkaya yaptığı ikinci kırmızı, ya da yeşil.. veya LRS'in 5birimlik üssel ortalamasını aşağı-yukarı kesmesi gibi.. o zaman formül değişir.

iyi günler, yanıt için TEŞEKKÜR EDERİM.

Öncelikle, MTX içindeki LRS indiği ile karşılaştırdım aynı değiller.

Yukarıda BOLD yazıda belirttiğinizi sormuştum. MTX içindeki LRS verdiğiniz formülde çalışıyor ancak "LINREGSLOPE(C,14)" yazan kısma istediğiniz indikatörü yazabilirsiniz. hepsi için geçerlidir." kendi tanımladığım yukarıdaki indik ismini(ind. builder da kendi isimlendirdiğim) yazdığımda formül çalışmıyor veya ben çalıştıramadım. Tekrar göz atma şansınız olursa sevinirim. Sevgiler, Saygılar ...

ordi
28-05-2011, 21:21
Al
A1:=CMO(RSI(C,14),9);
cross(A1,70) or cross(A1,70)
Sat
A1:=CMO(RSI(C,14),9);
cross(-70,A1) or cross(-70,A1)

yukarıda ki koşula O+H+L+C/4 şeklinde filtre koymaya çalıştım ama beceremedim önerisi olan arkadaşlara şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM.:)

ordi
28-05-2011, 22:05
neyse, şimdi sorunuzun cevabına geçelim.

bu yükseliş-alçalış ı nasıl tanımladığınıza bağlı. eğer indikatörün renginin kırmızıdan yeşile dönmesiyle veya tam zıttıyla sinyal vermesini istiyorsanız;

al için;

LRS:=LINREGSLOPE(C,14);
if(LRS>ref(LRS,-1) and ref(LRS,-1)<ref(LRS,-2),1,0)


bu indikatör 1 değeri aldığında "al" sinyali demek olur.

sat için;

LRS:=LINREGSLOPE(C,14);
if(LRS<ref(LRS,-1) and ref(LRS,-1)>ref(LRS,-2),1,0)

bu indikatör 1 değeri aldığında "sat" sinyali olur.

"LINREGSLOPE(C,14)" yazan kısma istediğiniz indikatörü yazabilirsiniz. hepsi için geçerlidir.

eğer yükseliş-alçalış tanımınız başka bir şey ise, kırmızıdan yeşile dönmesi değil de, arka arkaya yaptığı ikinci kırmızı, ya da yeşil.. veya LRS'in 5birimlik üssel ortalamasını aşağı-yukarı kesmesi gibi.. o zaman formül değişir.



Bu da sinyalleştirmek istediğim indik
{ User inputs }
pds:=Input("Linear Regression periods",
2,1600,14);
plot:=Input("Linear Regression: [1]Indicator, [2]Slope",1,2,1);
x:=Input("[1]Open, [2]High, [3]Low, [4]Close, [5]WgtCl, [6]P",1,6,4);
x:=If(x=1,O,If(x=2,H,If(x=3,L,If(x=5,WC(),If(x=6,P ,C)))));
{ Lin Reg Slope }
counter:=Cum(1)-pds;
y:=pds*Sum(counter*x,pds)
-Sum(counter,pds)*Sum(x,pds);
z:=pds*Sum(Pwr(counter,2),pds)
-Pwr(Sum(counter,pds),2);
z:=
LastValue(ValueWhen(1,Cum(IsDefined(z))=1,z));
LRS:=y/z;
{ Lin Reg Indicator - LR trendline end point }
LRI:=LRS*pds-LRS*(pds+1)/2+Mov(x,pds,S);
{ Lin Reg trendline start point }
LRstart:=Ref(LRI-LRS*(pds-1),pds-1);
{ Plot }
If(plot=1,LRI,LRS)

FML"tanımladığım indik ismi" şeklinde de denedim gene beceremedim:(

bi yerde hata yapıyorum ama nerde:(

Bear_Bull
28-05-2011, 23:22
Başlık açayım diye düşündüm, ama devam ettirirmiyim diye de düşündüm paçam yemedi :he:

isteyen alıntılayıp açsın linkini koysun boş vakitlerde bakarız imkanlar elverdiğince.


Sadece sinyallerle olmaz birazda para yönetimi lazım

hisse seçmeyi zaten buradan yazabildiğiniz formüllerle becerebiliyor olmanız lazım. :yes:

Ufak hedeflerle büyük birikimler yapabilmek mümkün mü?.

ana paranın Borsaya ayrılan kısmın 3/1 i ile risk alınarak
3/2 yedekte 2 parça olarak stop olmadan ilave alımda kullanılmak üzere saklanarak
1-2-3-4-5 yıl sonunda büyük birikimlere sahip olmak mümkün mü/yapılabilir mi?

teorik olarak hesaplanırsa




kullan yedek hdf ay faiz 8% ay para faiz
10000 20000 9% 0,67% yedek sonu faizde borsa
oyna hdf kar ay bekle toplam olsa fark%
10000 900 9% 1 20000 30900 30200 0,023
10300 927 9% 2 20579 31806 30401 0,046
10602 954 9% 3 21183 32739 30604 0,070
10913 982 9% 4 21804 33700 30808 0,094
11233 1011 9% 5 22444 34688 31013 0,118
11563 1041 9% 6 23102 35706 31220 0,144
11902 1071 9% 7 23780 36753 31428 0,169
12251 1103 9% 8 24478 37831 31638 0,196
12610 1135 9% 9 25196 38941 31849 0,223
12980 1168 9% 10 25935 40083 32061 0,250
13361 1202 9% 11 26695 41259 32275 0,278
13753 1238 9% 12 27479 42469 32490 0,307
14156 1274 9% 13 28285 43715 32707 0,337
14572 1311 9% 14 29114 44997 32925 0,367
14999 1350 9% 15 29968 46317 33144 0,397
15439 1390 9% 16 30847 47676 33365 0,429
15892 1430 9% 17 31752 49074 33588 0,461
16358 1472 9% 18 32684 50514 33811 0,494
16838 1515 9% 19 33642 51996 34037 0,528
17332 1560 9% 20 34629 53521 34264 0,562
17840 1606 9% 21 35645 55091 34492 0,597
18364 1653 9% 22 36690 56707 34722 0,633
18902 1701 9% 23 37767 58370 34954 0,670
19457 1751 9% 24 38875 60082 35187 0,708
20027 1802 9% 25 40015 61845 35421 0,746
20615 1855 9% 26 41189 63659 35657 0,785
21220 1910 9% 27 42397 65526 35895 0,825
21842 1966 9% 28 43640 67448 36134 0,867
22483 2023 9% 29 44921 69427 36375 0,909
23142 2083 9% 30 46238 71463 36618 0,952
23821 2144 9% 31 47595 73560 36862 0,996
24520 2207 9% 32 48991 75717 37108 1,040
25239 2272 9% 33 50428 77938 37355 1,086
25979 2338 9% 34 51907 80225 37604 1,133
26742 2407 9% 35 53430 82578 37855 1,181
27526 2477 9% 36 54997 85000 38107 1,231
28333 2550 9% 37 56610 87494 38361 1,281
29165 2625 9% 38 58271 90060 38617 1,332
30020 2702 9% 39 59980 92702 38874 1,385
30901 2781 9% 40 61739 95421 39134 1,438
31807 2863 9% 41 63550 98220 39394 1,493
32740 2947 9% 42 65415 101101 39657 1,549
33700 3033 9% 43 67333 104067 39921 1,607
34689 3122 9% 44 69308 107119 40188 1,665
35706 3214 9% 45 71342 110262 40455 1,726
36754 3308 9% 46 73434 113496 40725 1,787
37832 3405 9% 47 75588 116825 40997 1,850
38942 3505 9% 48 77806 120252 41270 1,914
40084 3608 9% 49 80088 123779 41545 1,979
41260 3713 9% 50 82437 127410 41822 2,046
42470 3822 9% 51 84855 131148 42101 2,115
43716 3934 9% 52 87344 134995 42382 2,185
44998 4050 9% 53 89906 138954 42664 2,257
46318 4169 9% 54 92544 143030 42949 2,330
47677 4291 9% 55 95258 147226 43235 2,405
49075 4417 9% 56 98053 151545 43523 2,482
50515 4546 9% 57 100929 155990 43813 2,560
51997 4680 9% 58 103889 160566 44105 2,641
53522 4817 9% 59 106937 165276 44399 2,722
55092 4958 9% 60 110074 170124 44695 2,806
5 sene sonu


:cool::super::halay::halayci::halayci::halayci::ha layci::halay:



sembolik olarak bulunan senetler FK oranına göre sıralanmışlardır zararda olanlarda elenip sayı daha aza indirilebilir.

http://img856.imageshack.us/img856/4756/280511q.png
http://img850.imageshack.us/img850/2714/2805112.png
http://img217.imageshack.us/img217/5001/2805113.png

http://img856.imageshack.us/img856/4756/280511q.png (http://img856.imageshack.us/i/280511q.png/)
http://img850.imageshack.us/img850/2714/2805112.png (http://img850.imageshack.us/i/2805112.png/)
http://img217.imageshack.us/img217/5001/2805113.png (http://img217.imageshack.us/i/2805113.png/)

LDOGAN
28-05-2011, 23:51
a1:=Cross(RSI(14),30);
b1:=ValueWhen(1,a1,C);
c1:=LastValue(b1);
d1:=b1=c1;
d1=1 AND Ref(d1,-1)=0

Bu neden Çalışmaz ki...Fikri olan var mı?

Problem çözüldü....Sayın Öğretmenim bugün kahve içmeye geldiler ve bu sırada bunada onun akılcı yöntemi ile çare bulduk

AL için:

a1:=Cross(RSI(C,14),30);
b1:=valuewhen(1,a1,C);
c1:=LastValue(b1);
d1:=if(b1=c1,1,0);
d1=1 AND Ref(d1,-1)=0

Sat için:

a1:=Cross(70,RSI(14));
b1:=valuewhen(1,a1,C );
c1:=LastValue(b1);
d1:=if(b1=c1,1,0);
d1=1 AND Ref(d1,-1)=0

Öğretmenime ve kafa yoran Berked ve ofcabuğa teşekkür ederim...

Bear_Bull
29-05-2011, 00:13
yukarıdaki örneği tüm senetler değilde

xu100 senetlerine uygulatırsak

http://img818.imageshack.us/img818/6636/2805114.png


100 senetten 30 adet buldu

en baştaki AKBNK ile bir örnek yapalım.
http://img703.imageshack.us/img703/2343/2805115.png


http://img818.imageshack.us/img818/6636/2805114.png (http://img818.imageshack.us/i/2805114.png/)
http://img703.imageshack.us/img703/2343/2805115.png (http://img703.imageshack.us/i/2805115.png/)

stop yok yazdım ama herkesin kendi tercihi dipler kırılırsa stop yapılıp aşağıdan uygun seviyeden tekrar giriş yapılabilir.

LDOGAN
29-05-2011, 01:00
Bu arada sn Berked ve sn ofcabuk a teşekkürler çok iyi gidiyorsunuz.
Ldoğan da soruları ile sıkıştırıyor biraz ama :he: onada teşekkürler başlığı canlı tutuyor.
başarılar kolay gelsin.

:) bende akadaşlara teşekkür ediyorum gerçekten çok çalışkanlar...Fakat benim amacım canlı tutmak değil paylaşmak ve bişeyler öğrenmek....Öğrendiklerimide öğretmek...
Saygılar örtmenim :oley:

berked
29-05-2011, 17:01
iyi günler, yanıt için TEŞEKKÜR EDERİM.

Öncelikle, MTX içindeki LRS indiği ile karşılaştırdım aynı değiller.

Yukarıda BOLD yazıda belirttiğinizi sormuştum. MTX içindeki LRS verdiğiniz formülde çalışıyor ancak "LINREGSLOPE(C,14)" yazan kısma istediğiniz indikatörü yazabilirsiniz. hepsi için geçerlidir." kendi tanımladığım yukarıdaki indik ismini(ind. builder da kendi isimlendirdiğim) yazdığımda formül çalışmıyor veya ben çalıştıramadım. Tekrar göz atma şansınız olursa sevinirim. Sevgiler, Saygılar ...

Sinyalleştirmek istediğiniz indikatörün 2.parametresi 1 ya da 2 girilebiliyor. 2 girince çalışmıyor, anlamadım, normalde Slope çizmesi lazım. 1 girince ise matriksteki linear regression dan daha farklı bir LR çiziyor.

daha güzel çiziyor bir de :)

o indikatörü buildera kopyalayın ve kaydedin. (ben LRE ismiyle kaydettim.)

sonra yazmanız gereken formül aşağıdaki: (al için olan)

(LRS:=LINREGSLOPE(C,14); bu satırı LRS:=FML("LRE"); bu şekilde değiştirmelisiniz.)

LRS:=FML("LRE");
if(LRS>ref(LRS,-1) and ref(LRS,-1)<ref(LRS,-2),1,0)

bu şekilde çalışıyor.


Al
A1:=CMO(RSI(C,14),9);
cross(A1,70) or cross(A1,70)
Sat
A1:=CMO(RSI(C,14),9);
cross(-70,A1) or cross(-70,A1)

yukarıda ki koşula O+H+L+C/4 şeklinde filtre koymaya çalıştım ama beceremedim önerisi olan arkadaşlara şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM.:)

ohlc/4 ile hangi koşulda filtreleyeceksiniz? Filtrelemek için bir koşul gerekmez mi?
Demek istediğiniz kapanış datası yerine ohlc/4 kullanmaksa şunu deneyebilirsiniz: (eğer değilse ben anlamadım, kusura bakmayın.)

D1:=(O+H+L+C)/4;
A1:=CMO(RSI(D1,14),9);
Cross(A1,70)

sat için de:

D1:=(O+H+L+C)/4;
A1:=CMO(RSI(D1,14),9);
Cross(-70,A1)

berked
29-05-2011, 17:11
Teşekkür ederim...Sinyaller güzel...Tersinide yazabilirsek Adınıda Pala koyalım :)

> yerine <, < yerine >, WillR ile ilgili olan seviyeleri -100'e tamamlayanları, Stok ların da 100 tamamlayanlarını yazarsak tam tersini elde etmiş oluruz sanıyorum. :)

ama kontrol etmedim. bi bakmak lazım.

AL
(Mov(C,1,W)>Mov(C,3,W) and -95<Mov(WillR(5),6,E) and Mov(WillR(5),6,E)<-60 and WillR(5)>Mov(WillR(5),7,E) and 10<STOSD(5,3,3) and STOSD(5,3,3)<30 and STOSD(5,3,3)>Mov(STOSD(5,3,3),7,W))

SAT
(Mov(C,1,W)<Mov(C,3,W) and -5>Mov(WillR(5),6,E) and Mov(WillR(5),6,E)>-40 and WillR(5)<Mov(WillR(5),7,E) and 90>STOSD(5,3,3) and STOSD(5,3,3)>70 and STOSD(5,3,3)<Mov(STOSD(5,3,3),7,W))

berked
29-05-2011, 17:19
Ben de bir teşekkür yazısı yazmak istiyorum :he:

Ofcabuk hocam'a yaptığı katkılar, bana öğrettikleri için (valuewhen :) ) ve bu zamana kadar gözümüzün önünde durmasına rağmen göremediğimiz indicator builder'daki "yardım" butonunu gösterdiği için :he:

LDOGAN hocam hep çok ilginç şeyler sorduğu, yazdığı, ufkumuzu açtığı için;

Bear_Bull hocama destekleri için, bırakıp gidemeyip yine güzel paylaşımlarda bulunduğu için, yardımları için;

ve diğer herkese sorularıyla ve cevaplarıyla topiği ayakta tuttuğu için.

Çok duygulandım lan. ehehe :kahkah:
Ben de elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
Saygılar.

LDOGAN
29-05-2011, 17:38
> yerine <, < yerine >, WillR ile ilgili olan seviyeleri -100'e tamamlayanları, Stok ların da 100 tamamlayanlarını yazarsak tam tersini elde etmiş oluruz sanıyorum. :)

ama kontrol etmedim. bi bakmak lazım.

AL
(Mov(C,1,W)>Mov(C,3,W) and -95<Mov(WillR(5),6,E) and Mov(WillR(5),6,E)<-60 and WillR(5)>Mov(WillR(5),7,E) and 10<STOSD(5,3,3) and STOSD(5,3,3)<30 and STOSD(5,3,3)>Mov(STOSD(5,3,3),7,W))

SAT
(Mov(C,1,W)<Mov(C,3,W) and -5>Mov(WillR(5),6,E) and Mov(WillR(5),6,E)>-40 and WillR(5)<Mov(WillR(5),7,E) and 90>STOSD(5,3,3) and STOSD(5,3,3)>70 and STOSD(5,3,3)<Mov(STOSD(5,3,3),7,W))

Eline sağlık....

alış dipleri güzel...bazı satış tepeleride ama satış kısmında bir bozukluk var...al demeden satlar üst üste gelmiş...geldiği yerlerde fena :)

http://i884.photobucket.com/albums/ac47/ldogan/pala.png

berked
29-05-2011, 18:07
Eline sağlık....

alış dipleri güzel...bazı satış tepeleride ama satış kısmında bir bozukluk var...al demeden satlar üst üste gelmiş...geldiği yerlerde fena :)

http://i884.photobucket.com/albums/ac47/ldogan/pala.png

Hocam bu makinada matriks yok da, şimdi 2008deki ayı piyasasını merak ettim. Orada da satış sinyalleri iyi alış sinyalleri mi kötü yoksa?
Eğer öyleyse bir trend filtrelemesi yapılabilir. Aşağı trendde sadece sat sinyalleri, yukarı trendlerde sadece al sinyalleri gelir.

Bu arada aşağı trend-yukarı trendden kastım orta vade değil, uzun vade. 2009dan bu yana olan uzun vade trende bakarsak, 71bin-58bin hareketi düzeltmedir ve o bölgede tam dipten dönüşlerde güzel sinyaller var.
Böylece, uzun vade yukarı trendde, düzeltme dipleri; ya da aşağı trendde de tepkileri tepelerini bulabiliriz.

Bakmak lazım. Gece evde bakarım ben de.

Bear_Bull
29-05-2011, 18:14
yokmu hiç yazdığınız formüller içinde (sat yerini iyi veren al yerinde çuvallayan :he: )

Ahmet e gör al , Mehmet e göre sat yaptırırsınız
2 tane işe yaramaz formülden elinizde işe yarayan iyi bir formül olur :he:

çok süper zarar ettiren bir formülde yazabilirseniz eğer :notr:

al dediğinde sat------sat dediğinde al yaptırarak yani formülü terse çevirerek iyi bir formül elde edilebilir (bu durumda trend olursa yakalanmamak için iyi bir stop oranı bulup kullanmak gerekir :yes: )

öneri tabi. hiçbirşeyin garantisi yok. :yes:

berked
29-05-2011, 18:19
yokmu hiç yazdığınız formüller içinde (sat yerini iyi veren al yerinde çuvallayan :he: )

Ahmet e gör al , Mehmet e göre sat yaptırırsınız
2 tane işe yaramaz formülden elinizde işe yarayan iyi bir formül olur :he:

çok süper zarar ettiren bir formülde yazabilirseniz eğer :notr:

al dediğinde sat------sat dediğinde al yaptırarak yani formülü terse çevirerek iyi bir formül elde edilebilir (bu durumda trend olursa yakalanmamak için iyi bir stop oranı bulup kullanmak gerekir :yes: )

öneri tabi. hiçbirşeyin garantisi yok. :yes:

Onu ben de düşünüyorum şu an ya :kahkah:
Düşünmek lazım hocam.

veya al diyen yerlerde aldıktan sonra, sat dediği yerlerde de alsak :he:
selamlar.

ordi
30-05-2011, 01:42
[QUOTE=berked;5974111]sonra yazmanız gereken formül aşağıdaki

ohlc/4 ile hangi koşulda filtreleyeceksiniz? Filtrelemek için bir koşul gerekmez mi?Demek istediğiniz kapanış datası yerine ohlc/4 kullanmaksa şunu deneyebilirsiniz: (eğer değilse ben anlamadım, kusura bakmayın.)
QUOTE]

bilginize ve emeğinize GANİ GANİ TEŞEKKÜR EDERİM...

İki sorumu da cevaplandırmışsınız SAĞOLUN...

Filtrelemek için bir koşul gerekmez mi?

bilgim kısıtlı olduğu için sizlerin bilgisine başvurdum. Siz nasıl bir koşul önerirsiniz? nelere dikkat edersem daha iyi sonuçlara ulaşabilirim?

ofcabuk
30-05-2011, 02:33
[IMG]...

çok istenirse belli bir ortalama üstünde oluşan barın renginin değişmesi şartı ile takip edilebilir.

İstenen şart Expert advisor deki
Renkler bölümünden yapılabilir.

örnek bband sıkışma
volüm için kendin yazabileceğinden yazmakla uğraşmadım
hazır olandan kopya aldım
...

Bu arada sn Berked ve sn ofcabuk a teşekkürler çok iyi gidiyorsunuz.
Ldoğan da soruları ile sıkıştırıyor biraz ama :he: onada teşekkürler başlığı canlı tutuyor.
başarılar kolay gelsin.

Teşekkürler hocam, başlığın benim açımdan da çok faydası oldu. Özellikle seans için çoklu monitörde martiksi kullanmaya başlayıp, kendi indikatörlerim ve onlarca ufak pencere ve sistemlere girişmekte cabası.
Şikayetçi değilim tek şikayetim matriksin çoklu işlemci/çekirden desteginden yoksun olması.
Özellikle açılan pencerelerde 1-5-15 dklık 10 dan fazla grafik varsa vay halinize. Heleki işlem hacminin tavan yaptığı zamanlarda.

Bu yüzden 2 aydır geceli gündüzlü sistem testerla haşır neşir olup birde bunu metastockla karşılaştırıp, sistem sinyallerini 30dk 60 dk larda optimize etme çabasındayım.
BBands i de entegre etmeye çalışayım ayrı pencelerden kaldırıp...




Problem çözüldü....Sayın Öğretmenim bugün kahve içmeye geldiler ve bu sırada bunada onun akılcı yöntemi ile çare bulduk

Öğretmenime ve kafa yoran Berked ve ofcabuğa teşekkür ederim...

Siz de sağolun hocam, başkalarının sorularıyla uğraşıyor gibi görünse bile, durum bize de çok sey katıyor..


:) bende akadaşlara teşekkür ediyorum gerçekten çok çalışkanlar...Fakat benim amacım canlı tutmak değil paylaşmak ve bişeyler öğrenmek....Öğrendiklerimide öğretmek...
Saygılar örtmenim :oley:

Bunlar doğru orantılı abi, sordukca arastırıcaz, arastırdıkca bilgimiz artacak.
Topik bu durumda canlı kalamıyorsa ayıp kendisine :p


Ben de bir teşekkür yazısı yazmak istiyorum :he:

Ofcabuk hocam'a yaptığı katkılar, bana öğrettikleri için (valuewhen :) ) ve bu zamana kadar gözümüzün önünde durmasına rağmen göremediğimiz indicator builder'daki "yardım" butonunu gösterdiği için :he:
...
Ben de elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
Saygılar.

Bu kadar teşekkür bana fazla. :) Eksik olmayın..


yokmu hiç yazdığınız formüller içinde (sat yerini iyi veren al yerinde çuvallayan :he: )

öneri tabi. hiçbirşeyin garantisi yok. :yes:

Matriks için en iyi sat sinyali.. Pozisyon kâr daysa çok dua ettirir. Zarardaysa neden sattımki dedirtmez.
CROSS ( MOST ( C , 1 , xxx) , MOV ( C , 1 , E ) )
xxx=1 ve 2 arasında 0,01 kademelerle optimize edilmeli senede göre :)


Ama kontra alımla desteklenmeli bence. Yani alım sinyali olarak kullanılan her ne ise, eger sata gecmediyse tekrar alım kollanmalı..
Biraz aracı kurum dostu gibi görünse de, Stoploss hep yatırımcı dostu daha çok önem vermek gerek.

Yazması söylemesi kolay , uygulaması zor.

----

Ya birde bi sanal zeka programı yazmak lazım ama, matriksin ara birimi izin verebilecek bir kapasiteye gelene kadar, sanırım en basit sistemler kullanıcı kontrolü ile en performanslılar olarak kalacak gibi.
Tabi yoruma açık..

Benden de herkese çok teşekkürler bu yazı vesilesiyle.. İyi geceler.

ofcabuk
30-05-2011, 03:38
http://img641.imageshack.us/img641/2051/20110530034433.png (http://img641.imageshack.us/img641/2051/20110530034433.png)

Grafiğin altında kalan sinyallere göre trade yapıyoruz diyelim.
Üstünde kalan hissenin son zamanlarına göre optimize edilmiş olan oklarlada MACD, Momentum gibi bir trend takipçisini teyid amaçlı kullanıyoruz.
Yalnız bir sorunumuz var, trade 60 dklıklarda daha iyi getiri sağlamasına rağmen,
potansiyel oluşturabilecek trendler için sinyalleri 30 dklıklarda daha az rahatsız edecek şekilde alabiliyoruz.

2 grafigi tek grafikte toplamak için, mesela 60 dk grafikte lıkta..
30 dk lık veriyi nasıl kullandırırız? Aslında 60 dklıkta 30un sayıca azaltılmışı aslında..

(İlk zamanlar indikatör parametreleriyle oynamak iyi bir çözüm gibi görünsede, çözüm olmuyor.
Çünkü şu an grafikte 1,5 aylık bir döneme bakarken. İndikatör için optimizasyon son 6 aylık olarak yapılmış durumda.)

berked
30-05-2011, 04:26
[QUOTE=berked;5974111]sonra yazmanız gereken formül aşağıdaki

ohlc/4 ile hangi koşulda filtreleyeceksiniz? Filtrelemek için bir koşul gerekmez mi?Demek istediğiniz kapanış datası yerine ohlc/4 kullanmaksa şunu deneyebilirsiniz: (eğer değilse ben anlamadım, kusura bakmayın.)
QUOTE]

bilginize ve emeğinize GANİ GANİ TEŞEKKÜR EDERİM...

İki sorumu da cevaplandırmışsınız SAĞOLUN...

Filtrelemek için bir koşul gerekmez mi?

bilgim kısıtlı olduğu için sizlerin bilgisine başvurdum. Siz nasıl bir koşul önerirsiniz? nelere dikkat edersem daha iyi sonuçlara ulaşabilirim?

Filtre olayına biraz değinmek istiyorum. Filtrelemek zaten anlam olarak, istenmeyeni ayıklamayı karşılayan bir sözcüktür. Bu anlamda, sistemler de zaten bir araya gelmiş filtre/filtrelerdir. Sonuç olarak, al ya da sat için, diğer/uygun olmayan barları ayıklayıp kendi mantığında en doğru barı bulur sinyal için.


al için:

D1:=(O+H+L+C)/4;
A1:=CMO(RSI(D1,14),9);
Cross(A1,70)

sat için de:

D1:=(O+H+L+C)/4;
A1:=CMO(RSI(D1,14),9);
Cross(-70,A1)

Buraya yazdığım formül de aslına bakarsanız bir çeşit filtredir. Yazılan koşullara uygun olmayan barları ayıkladığı için.

o+h+l+c/4 burada filtreleme için değil de, input olarak kullanılabilir. demek istediğiniz sanırım buydu. sizin yazdığınız formülde, rsi; input olarak kapanış verilerini ("C") kullanıyordu. o+h+l+c/4 ü bu sisteme adapte edebilmek için "c" yerine "o+h+l+c/4" kullanabiliriz. Yazdığım formül de zaten bunu yapıyor.

eğer ohlc/4 bir filtre olarak buraya eklenmek istenirse, formülün yanlış/gereksiz sinyal verdiği noktalara bakılır ve yanlış sinyalleri mümkn olduğunda ortadan kaldıracak bir bağıntı/koşul olarak eklenebilir. (misal (o+h+l+c)/4>(h+l)/2 ====> bunu tamamen salladım bu arada :he: )

berked
30-05-2011, 04:55
2 grafigi tek grafikte toplamak için, mesela 60 dk grafikte lıkta..
30 dk lık veriyi nasıl kullandırırız? Aslında 60 dklıkta 30un sayıca azaltılmışı aslında..

(İlk zamanlar indikatör parametreleriyle oynamak iyi bir çözüm gibi görünsede, çözüm olmuyor.
Çünkü şu an grafikte 1,5 aylık bir döneme bakarken. İndikatör için optimizasyon son 6 aylık olarak yapılmış durumda.)

*Periyodu iki ile çarpmak işe yarayabilir belli koşullarda. RSI(C,14)'ü RSI(c,28) yapmak gibi. ya da tam tersi için ikiye bölerek falan.
Bu şekilde yapınca tek bir data yerine çift data oluyor o barı simgeleyen. 16:00 barı için 16:00 ve 16:30 barının datası. Hesaplanıştaki bir değer aynı, bir değer farklı.. Dolayısıyla bu ""noise" gibi bir şey yaratıyor. 60lıkta olmayan kesişmenin 30luktaki bir ara bar sebebiyle olması gibi. Volatilitesi düşük olan kağıtlarda işe yarıyor ama. bir önceki bara göre "ohlc" değişimleri az olan security lerde indikatör seyirlerini pek değiştirmiyor.

Yine de pek etkili yöntem değil. Boş konuşuyorum :he:
-----------------------------------------------------------------------------------
*Belki indikatörü yazarken input olarak, eklendiği security nin sadece belli bir periyodundaki(60dk, 30dk) datayı hesaplamaya alması gibi bir şey eklenebiliyordur. Ama input olaylarını pek bilmiyorum. Bunu Bear_Bull hoca halleder anca, o da oluyorsa.
-------------------------------------------------------------------------------
*Burdan sonra çok atmasyon bir şey olarak da şöyle bir şey sıkabilirim:

60 dk lıktaki Mov(c,10,e) 30dk lıktaki mov(c,20,e) ye benzer ama birbirlerinden bir sapmaları var. 30dk lıktaki tam saatlerin c verileri 60dk lığınkilerle aynı. diğer 10 data ise yarım saatler. tam saatlerden yarım saatlere geçişlerde ortalama "c" değişimini hesaplayabiliriz. bunu da hesaplamaya katabiliriz vesayre. ama standart indikatörleri bile kendimiz yazmamız lazım, ayrıca çok uzun ayrıca çok uğraştırır vesayre. olmaz yani :)

Aslında MT4'te ne güzel, 60dk grafiğe 30dklık grafiğin indikatörünü ekleyebiliyorsun, sisteme rahatça katabiliyorsun pehh.



Matriks için en iyi sat sinyali.. Pozisyon kâr daysa çok dua ettirir. Zarardaysa neden sattımki dedirtmez.
CROSS ( MOST ( C , 1 , xxx) , MOV ( C , 1 , E ) )
xxx=1 ve 2 arasında 0,01 kademelerle optimize edilmeli senede göre :)

Most ile ilginç şeyler yapılabiliyor :) Severim most'u. deneyelim..

ofcabuk
30-05-2011, 11:01
*Periyodu iki ile çarpmak işe yarayabilir belli koşullarda. RSI(C,14)'ü RSI(c,28) yapmak gibi. ya da tam tersi için ikiye bölerek falan.
Bu şekilde yapınca tek bir data yerine çift data oluyor o barı simgeleyen. 16:00 barı için 16:00 ve 16:30 barının datası. Hesaplanıştaki bir değer aynı, bir değer farklı.. Dolayısıyla bu ""noise" gibi bir şey yaratıyor. 60lıkta olmayan kesişmenin 30luktaki bir ara bar sebebiyle olması gibi. Volatilitesi düşük olan kağıtlarda işe yarıyor ama. bir önceki bara göre "ohlc" değişimleri az olan security lerde indikatör seyirlerini pek değiştirmiyor.

Yine de pek etkili yöntem değil. Boş konuşuyorum :he:
-----------------------------------------------------------------------------------
*Belki indikatörü yazarken input olarak, eklendiği security nin sadece belli bir periyodundaki(60dk, 30dk) datayı hesaplamaya alması gibi bir şey eklenebiliyordur. Ama input olaylarını pek bilmiyorum. Bunu Bear_Bull hoca halleder anca, o da oluyorsa.
-------------------------------------------------------------------------------
*Burdan sonra çok atmasyon bir şey olarak da şöyle bir şey sıkabilirim:

60 dk lıktaki Mov(c,10,e) 30dk lıktaki mov(c,20,e) ye benzer ama birbirlerinden bir sapmaları var. 30dk lıktaki tam saatlerin c verileri 60dk lığınkilerle aynı. diğer 10 data ise yarım saatler. tam saatlerden yarım saatlere geçişlerde ortalama "c" değişimini hesaplayabiliriz. bunu da hesaplamaya katabiliriz vesayre. ama standart indikatörleri bile kendimiz yazmamız lazım, ayrıca çok uzun ayrıca çok uğraştırır vesayre. olmaz yani :)
...

Hangi datanın ne şekilde nereden türetildiği konusuna iyi bir kafa yormak gerek.
Matrikse sordum hazır bir tablo var mı ? diye. Yok cavabını yapıştırdılar :)

İlk mesajdada attığım gibi indikatörün parametresini katlamak / bölmek mantıklı görünsede doğru sonuç üretmiyor.
Çünkü tester optimizasyonu yaparken 30 ve 60gibi dataların ta kendisini kullanıyor. Ama biz 60 dan 30 parametresini çıkarmak için birbirine oranı kadar katlamaya yada bölmeyi düşünüyoruz ki..örnek olarak;

Bir ara saymıştım bunları, LDOGAN hocamla sözü geçmişti sanırım.

30 dk da
1.Seans 6 Bar, (9:30, 10:00, 10:30, 11:00, 11:30, 12:00)
2.Seans 7 Bar, (14:00, 14:30, 15:00, 15:30, 16:00, 16:30, 17:00)
Günde 13 Bar,
60 dk da
1.Seans 4 Bar, (9:00, 10:00, 11:00, 12:00)
2.Seans 4 Bar, (14:00, 15:00, 16:00, 17:00)
Günde 8 Bar, veri var.

8 - 13 bar oranına göre ağırlık vermak lazım ama, bu da çözüm olamıyor çünkü dataların alındığı saatler farklı olunca, yani arada data alınmayan saatlerde sonucu değiştirebilecek datalar olunca işler karışıyor, hesaplanan sonuçlar değişiyor.
Ki bunlardan parametre için verileri tester aracılığıyla ürettiğimiz için sonuçlar çok farklılaşıyor.

Benim anladığım ihtiyacımız olan 30 dlık grafik verisinde 60 lıktan (60 dk olarak) veri çek komutu.

Tabi dataların ne şekilde üretildiğini 4 işlem gibi bilmek gerek.

ofcabuk
30-05-2011, 14:46
Matrikse aradım sordum biraz terso birilerine denk geldim sanırım, dövecekti beni az kalsın :) yada tekrar sordum diyemi yaptılar bilemiyorum..:p

Bende oturdum çıkardım.
Teknik bir aksaklık yada fazladan tatil olmadığı sürece bu şekilde saklanıyor datalar.
Elde kaynak olsun isteyene de.
http://img20.imageshack.us/img20/3811/20110530144134.png (http://img20.imageshack.us/img20/3811/20110530144134.png)
...

berked
30-05-2011, 17:01
8 - 13 bar oranına göre ağırlık vermak lazım ama

Benim anladığım ihtiyacımız olan 30 dlık grafik verisinde 60 lıktan (60 dk olarak) veri çek komutu.

Tabi dataların ne şekilde üretildiğini 4 işlem gibi bilmek gerek.

Seans olayını hiç düşünmemişim bile :) hiçbir işe yaramaz parametre değiştirmek, haklısın.
pariteler 24sa olduğu için, az volatil olanlarında kullanılabilir yine de(daha az hata oluyor), ben kullanıyorum yani.

matrikse söyleyelim, 30dk grafikte 60dklıktan veri al komutu koysunlar hakkaten.

ofcabuk
30-05-2011, 17:41
Aslında N bar seçeneği izleme için kullanılabilir. İstenilen saate istenilen kadar data sığdırılır.
Ama onuda sistem testerda test edemeyiz bu sefer.

---
Zaten peryodlar arası dakika hesaplarına girince, standart peryodlarla pek tutturulamıyor gibi.. İnceleyince..

LDOGAN
30-05-2011, 17:54
Ofcabuk ne diyim ki sana helal olsun valla kardeşim...Oturup bide tablo yapmışsın.... :)

lambiri
30-05-2011, 21:20
İndikatörü kaydettikten sonra , tekrar builder a girerek yardım butonunun üzerindeki renk seçim kısmından değiştirip kaydetmelisiniz.
Rengin sol tarafından her çizilen çizgi için rengi değiştirmek mümkün.
Ama kodda değişiklik yapınca hepsi resetlenebiliyor. Tekrar yapmak gerekiyor.

http://img171.imageshack.us/img171/9422/20110527212634.png
teşekkürler ancak kod yazımı çok önemli keşke bilebilsem

ordi
30-05-2011, 23:20
[QUOTE=ordi;5975088]

Filtre olayına biraz değinmek istiyorum. Filtrelemek zaten anlam olarak, istenmeyeni ayıklamayı karşılayan bir sözcüktür. Bu anlamda, sistemler de zaten bir araya gelmiş filtre/filtrelerdir.

açıklayıcı bilgiler için TEŞEKKÜR EDERİM...

ofcabuk
31-05-2011, 17:33
Programa derinlik ekranında 5 kademe dışındaki toplam sayıyı çok şükür eklemişler..
Daha aracı kurumlarda pek uyamamış duruma bende göreli 2 gün oldu.
Belki faydalanan olur..
http://img221.imageshack.us/img221/3077/20110531174329.png (http://img221.imageshack.us/img221/3077/20110531174329.png)
Tahtadaki tüm alış emirlerinin ve tüm satış emirlernin toplamı. Ortalaması
Toplamın emirlerin ne kadarı alış emri ne kadarı satış emri %sel..

oguzhan
31-05-2011, 22:29
Bilgisi olan Arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim..;
Son bir ay veya son üç-beş ay içerisinde Çok Volalitil ve zikzaklı olan hisseleri Explorer da bulmak için nasıl bir Formül kullanabiliriz.Teşekkürler..
Bear_Bull Üstad ve Diğer Arkadaşlar bu konuda yardım edebilirmisiniz.??

Bear_Bull
31-05-2011, 23:19
Bear_Bull Üstad ve Diğer Arkadaşlar bu konuda yardım edebilirmisiniz.??


% KAÇLIK bir aralıkta hareketli olmasını istiyorsunuz ?
yazarsanız yardımcı olan çıkacaktır.

bu arada
tabloyu yenileyelim

hoş kimseye yaramadı herhalde 5 yılda azar azar kar etme stratejisi :oley:
kimseden ses soluk çıkmadı :notr:

http://666kb.com/i/btysr908mrbcrqr2q.png



Başlık açayım diye düşündüm, ama devam ettirirmiyim diye de düşündüm paçam yemedi :he:

isteyen alıntılayıp açsın linkini koysun boş vakitlerde bakarız imkanlar elverdiğince.


Sadece sinyallerle olmaz birazda para yönetimi lazım

hisse seçmeyi zaten buradan yazabildiğiniz formüllerle becerebiliyor olmanız lazım. :yes:

Ufak hedeflerle büyük birikimler yapabilmek mümkün mü?.

ana paranın Borsaya ayrılan kısmın 3/1 i ile risk alınarak
3/2 yedekte 2 parça olarak stop olmadan ilave alımda kullanılmak üzere saklanarak
1-2-3-4-5 yıl sonunda büyük birikimlere sahip olmak mümkün mü/yapılabilir mi?

teorik olarak hesaplanırsa




kullan yedek hdf ay faiz 8% ay para faiz
10000 20000 9% 0,67% yedek sonu faizde borsa
oyna hdf kar ay bekle toplam olsa fark%
10000 900 9% 1 20000 30900 30200 0,023
10300 927 9% 2 20579 31806 30401 0,046
10602 954 9% 3 21183 32739 30604 0,070
10913 982 9% 4 21804 33700 30808 0,094
11233 1011 9% 5 22444 34688 31013 0,118
11563 1041 9% 6 23102 35706 31220 0,144
11902 1071 9% 7 23780 36753 31428 0,169
12251 1103 9% 8 24478 37831 31638 0,196
12610 1135 9% 9 25196 38941 31849 0,223
12980 1168 9% 10 25935 40083 32061 0,250
13361 1202 9% 11 26695 41259 32275 0,278
13753 1238 9% 12 27479 42469 32490 0,307
14156 1274 9% 13 28285 43715 32707 0,337
14572 1311 9% 14 29114 44997 32925 0,367
14999 1350 9% 15 29968 46317 33144 0,397
15439 1390 9% 16 30847 47676 33365 0,429
15892 1430 9% 17 31752 49074 33588 0,461
16358 1472 9% 18 32684 50514 33811 0,494
16838 1515 9% 19 33642 51996 34037 0,528
17332 1560 9% 20 34629 53521 34264 0,562
17840 1606 9% 21 35645 55091 34492 0,597
18364 1653 9% 22 36690 56707 34722 0,633
18902 1701 9% 23 37767 58370 34954 0,670
19457 1751 9% 24 38875 60082 35187 0,708
20027 1802 9% 25 40015 61845 35421 0,746
20615 1855 9% 26 41189 63659 35657 0,785
21220 1910 9% 27 42397 65526 35895 0,825
21842 1966 9% 28 43640 67448 36134 0,867
22483 2023 9% 29 44921 69427 36375 0,909
23142 2083 9% 30 46238 71463 36618 0,952
23821 2144 9% 31 47595 73560 36862 0,996
24520 2207 9% 32 48991 75717 37108 1,040
25239 2272 9% 33 50428 77938 37355 1,086
25979 2338 9% 34 51907 80225 37604 1,133
26742 2407 9% 35 53430 82578 37855 1,181
27526 2477 9% 36 54997 85000 38107 1,231
28333 2550 9% 37 56610 87494 38361 1,281
29165 2625 9% 38 58271 90060 38617 1,332
30020 2702 9% 39 59980 92702 38874 1,385
30901 2781 9% 40 61739 95421 39134 1,438
31807 2863 9% 41 63550 98220 39394 1,493
32740 2947 9% 42 65415 101101 39657 1,549
33700 3033 9% 43 67333 104067 39921 1,607
34689 3122 9% 44 69308 107119 40188 1,665
35706 3214 9% 45 71342 110262 40455 1,726
36754 3308 9% 46 73434 113496 40725 1,787
37832 3405 9% 47 75588 116825 40997 1,850
38942 3505 9% 48 77806 120252 41270 1,914
40084 3608 9% 49 80088 123779 41545 1,979
41260 3713 9% 50 82437 127410 41822 2,046
42470 3822 9% 51 84855 131148 42101 2,115
43716 3934 9% 52 87344 134995 42382 2,185
44998 4050 9% 53 89906 138954 42664 2,257
46318 4169 9% 54 92544 143030 42949 2,330
47677 4291 9% 55 95258 147226 43235 2,405
49075 4417 9% 56 98053 151545 43523 2,482
50515 4546 9% 57 100929 155990 43813 2,560
51997 4680 9% 58 103889 160566 44105 2,641
53522 4817 9% 59 106937 165276 44399 2,722
55092 4958 9% 60 110074 170124 44695 2,806
5 sene sonu


:cool::super::halay::halayci::halayci::halayci::ha layci::halay:



sembolik olarak bulunan senetler FK oranına göre sıralanmışlardır zararda olanlarda elenip sayı daha aza indirilebilir.

http://img856.imageshack.us/img856/4756/280511q.png
http://img850.imageshack.us/img850/2714/2805112.png
http://img217.imageshack.us/img217/5001/2805113.png

http://img856.imageshack.us/img856/4756/280511q.png (http://img856.imageshack.us/i/280511q.png/)
http://img850.imageshack.us/img850/2714/2805112.png (http://img850.imageshack.us/i/2805112.png/)
http://img217.imageshack.us/img217/5001/2805113.png (http://img217.imageshack.us/i/2805113.png/)


yukarıdaki örneği tüm senetler değilde

xu100 senetlerine uygulatırsak

http://img818.imageshack.us/img818/6636/2805114.png


100 senetten 30 adet buldu

en baştaki AKBNK ile bir örnek yapalım.
http://img703.imageshack.us/img703/2343/2805115.png


http://img818.imageshack.us/img818/6636/2805114.png (http://img818.imageshack.us/i/2805114.png/)
http://img703.imageshack.us/img703/2343/2805115.png (http://img703.imageshack.us/i/2805115.png/)

stop yok yazdım ama herkesin kendi tercihi dipler kırılırsa stop yapılıp aşağıdan uygun seviyeden tekrar giriş yapılabilir.

oguzhan
01-06-2011, 00:17
Bear_Bull Üstad, benim düşündüğüm Explorer de tüm hisseler içinden eksi(-) artı (+) en Volalitil olanları mesela ilk 5 yada 10 hisse gibi bulabilirmiyiz.Yada devamlı günlük olarak %3- 5 gibi hareket eden hisseleri bulabilirmiyiz.Ama eğer Tüm hisseler içinden En hareketli olanları bulmak daha işe yarayacak gibi geliyor..

ofcabuk
01-06-2011, 00:40
Bilgisi olan Arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim..;
Son bir ay veya son üç-beş ay içerisinde Çok Volalitil ve zikzaklı olan hisseleri Explorer da bulmak için nasıl bir Formül kullanabiliriz.Teşekkürler..
Volatilite için nasıl bir fark üzerinde duracağımızı detaylandırılmalıyız.
Baktığım kadarıyla göstergeler içinde,
Volatility ve H.Volatility var.

Göstergelerin açıklaması yok yardımında ama hesaplama yöntemlerini bir grafik üzerine ekleyerek çıkarım yapmaya çalışalım.
Sonra filtrelemelere bakarız.
hissenin grafigine 2(yeşil) 6(mavi) 12(kırmızı) barlık peryodlarda
Volatiliy ve H.Volatility(kapanış datası) göstergelerini ekledim.

Birbirinden farklarına gelirsek H.Volatilityde farkları görmek istediğiniz datayı siz seçebiliyorsunuz.
Volatlity ise sanırım peryodaki tüm günlerin yüksek alçak farkları arasında farklı bir yöntem uyguluyor.
Mesela birkaç kademeye sıkışmış bir işlem gününden sonra, hissenin fiyatı çok artmasa da sonraki gün daha fazla kademe arasında hareket edince Volatility yükseliyor..
Bizim kullanacağımız istediğiniz H.Volatility olacak bu durumda.

Ayrıca peryodu büyüttükçe Volatilite dağı şişmanlıyor dikkat ettiyseniz.
http://img8.imageshack.us/img8/9429/20110601003811.png (http://img8.imageshack.us/img8/9429/20110601003811.png)
..

ofcabuk
01-06-2011, 01:47
http://img855.imageshack.us/img855/4907/20110601033831.png (http://img11.imageshack.us/img11/5268/20110601033919.png)
ATRde benzer bir gösterge.. fiyat farkı hesaplaması üzerine kurulu..

ofcabuk
01-06-2011, 02:19
Neyse söyle birsey yaptım, H.Volatility göstergesini baz alıp.

Kolon formülleri;
CUM( CROSS(HVLT(c,2),50) )
CUM( CROSS(HVLT(c,2),100) )
CUM( CROSS(HVLT(c,2),150) )
CUM( CROSS(HVLT(c,2),200) )

ni sırayla explorerda oluşturduğum sisteme yapıştrdım.

Yaptığım taramada volatilitenin seçtiğimiz bar sayısı kadar sürede limit aşımlarını bulabilmeliyiz.
----------------

100 barda seçsem geçmişten gelen tüm grafik üzerinde tarama ve sayım yapıyor.
Sonuçlar doğru ama istediğim kadar barda tarama yapmaması garip... explorerla ilgili bir sorun sanırım, inceleyeceğim.

ofcabuk
01-06-2011, 03:01
Explorerın tarama yönteminde bir gariplik var, program hatası olablir. Mesayi saatlerinde sorarız artık.

Kolonlardaki durumu tarih koşuluyla aşabiliriz, Girilen yıl ve ay dahil olmak üzere, günümüze kadar tarama yapmış oluyoruz.

>200 kolonu
CUM( CROSS(HVLT(c,2),200) AND YEAR()>=2011 AND MONTH()>=02)
>150 kolonu
CUM( CROSS(HVLT(c,2),150) AND YEAR()>=2011 AND MONTH()>=02)
>100 kolonu
CUM( CROSS(HVLT(c,2),100) AND YEAR()>=2011 AND MONTH()>=02)
>50kolonu
CUM( CROSS(HVLT(c,2),50) AND YEAR()>=2011 AND MONTH()>=02)

Tarama sonucu
1 Şubat 2011 den bu yana
>200 kolonuna göre listelersek
Volatilitesi en yüksek farklara ulaşan ASLAN çıktı 5 defa ile
>150 kolonuna göre 8 sayım ile gene aslan..

http://img405.imageshack.us/img405/6120/20110601030431.png (http://img405.imageshack.us/img405/6120/20110601030431.png)

grafik acarak indikatör ile sağlamasını yapmakta fayda var..
http://img696.imageshack.us/img696/8527/20110601025853.png (http://img696.imageshack.us/img696/8527/20110601025853.png)

Periyod değişiklikleri ve hangi indikatöre göre tarama yapılacağı kullanıcının seçimine kalmış artık, iyi geceler.....

oguzhan
01-06-2011, 11:21
Ellerine Sağlık sayın "ofcabuk"...Zannediyorum daha da güzelleşecek.Buna şundan ihtiyaç duydum.Kullandığımız Exp.Adviser lerin çoğu hareketli trend başlangıç ve bitiş dönemlerinde güzel iş yapıyor ancak yatay da büyük çoğunluğu çuvallıyor.O halde ilgilendiğimiz senetler Volalitesini kaybedip yataya geçtiğinde hemen Explorer in bulacağı Volalitil hisselere geçmekle kesintisiz işleme devam edebiliriz diye düşündüm..Neticede en kötü günlerde bile ters çalışan 5--10 senet çıkıyor.Senetleri tercih etmemin sebebi olaki terse geldik biraz sabredince fazlasıyla kurtarabiliyoruz.Ama VOB da Foreks de gitti gider..:).Sermayeyi kediye yükledikmi asla geri dönüşü olmuyor.Siz değerli arkadaşların çalışmalarını 60-30 hatta 5 dk lık periyorlarda dahi güzel sonuçlar verdiğini görüyorum.Sadece biraz optimizasyon biraz dikkat ve Planlama,Strateji yanında birazda temel Analiz. Bear_Bull Hocanın dediği gibi Akıllı bir para yönetimi ile çok güzel sonuçlar alınıyor..Sayın "ofcabuk" ellerinize ve emeğinize sağlık.İnşallah olgunlaşmış nihai çalışmanızı bekliyoruz.Saygılar..

ofcabuk
01-06-2011, 14:45
...
hoş kimseye yaramadı herhalde 5 yılda azar azar kar etme stratejisi :oley:
kimseden ses soluk çıkmadı :notr:

...

Hocam alıcı gözüyle bir inceleyemedim tabloyu sanırım bu hafta sonuna kalacak.
Yarayacaktır mutlaka.



Neyse söyle birsey yaptım, H.Volatility göstergesini baz alıp.

Kolon formülleri;
CUM( CROSS(HVLT(c,2),50) )....
....
100 barda seçsem geçmişten gelen tüm grafik üzerinde tarama ve sayım yapıyor.
Sonuçlar doğru ama istediğim kadar barda tarama yapmaması garip... explorerla ilgili bir sorun sanırım, inceleyeceğim.

Kayıtlı olan sistemim kaç bar seçersem seçeyim geçmişten gelen tüm barlarda tarama yapmaya devam etti düzelmedi.
Gün içinde matriks destekle görüştüm, benzer bir sonuçla karşılaşmış olacaklarki bana "Tüm taramada periyot kadar farkını almayı" önerdiler.

Mantıklı, ancak 30 - 100 bar için 5000 -10000 barı taramak vakit kaybı derken...
Yeni bir sistem oluşturup aynı taramayı yapınca düzeldi. Şimdi istediğim kadar barda tarama yapıyor.
Sinirden gülüyor insan..


İstenirse söylenilende bir opsiyon REF formülü aracılığıyla.. explorer teklediği zamanlarda..

cum(cross(HVLT(c,2),50))-ref(cum(cross(HVLT(c,2),50)),-30) {50 aşım değeri, 30 bar sayısı}

ofcabuk
01-06-2011, 15:10
Ellerine Sağlık sayın "ofcabuk"...Zannediyorum daha da güzelleşecek.Buna şundan ihtiyaç duydum.Kullandığımız Exp.Adviser lerin çoğu hareketli trend başlangıç ve bitiş dönemlerinde güzel iş yapıyor ancak yatay da büyük çoğunluğu çuvallıyor.O halde ilgilendiğimiz senetler Volalitesini kaybedip yataya geçtiğinde hemen Explorer in bulacağı Volalitil hisselere geçmekle kesintisiz işleme devam edebiliriz diye düşündüm..Neticede en kötü günlerde bile ters çalışan 5--10 senet çıkıyor.Senetleri tercih etmemin sebebi olaki terse geldik biraz sabredince fazlasıyla kurtarabiliyoruz.Ama VOB da Foreks de gitti gider..:).Sermayeyi kediye yükledikmi asla geri dönüşü olmuyor.Siz değerli arkadaşların çalışmalarını 60-30 hatta 5 dk lık periyorlarda dahi güzel sonuçlar verdiğini görüyorum.Sadece biraz optimizasyon biraz dikkat ve Planlama,Strateji yanında birazda temel Analiz. Bear_Bull Hocanın dediği gibi Akıllı bir para yönetimi ile çok güzel sonuçlar alınıyor..Sayın "ofcabuk" ellerinize ve emeğinize sağlık.İnşallah olgunlaşmış nihai çalışmanızı bekliyoruz.Saygılar..

İşlem yaptıklarım senetlerde hem Matriks, hem MS da karşılaştırmalarla uğraşmak çok vakit aldığından, bu tarz araştırmalara gereken vakti veremiyorum.
Bu arada eski bilgileri, sayfaları hatırlamak amaçlı tekrar tekrar bakmaya çalışmak ayrı bir ihtiyaç.

Teoride fikir yürütebilirseniz, belki bizlerde pratiğe dökmeye çalışır, birşeyler eklemeye devam ederiz bildiklerimize sayenizde..



Mesela taramada en yakın tarihte hareketlenmiş olanları ayrı bir kolona almaya çalışalım..

Kullanacağımız ortalama konusu önemli, hareketin ne şekilde gerçekleştiği konusu da var.
Belki sektörler bazında belirlenebilir bu detaylar daha faydalı olması için..

Grafiğe bakınca gördüğümüz göstergelerin huyları arası , örn. VLT ve HLVT arasında faydalı olabilecek bir farkları da kullanmayı deneyebiliriz..
Yağıt yatay mı devam ediyor , aşağı mı yönelmiş vs..

Size mesajda da dediğim gibi göstergelerin çalışma metodlarını / huylarını iyi kavramamız lazım..

ofcabuk
02-06-2011, 02:29
TREND Fonksiyonuyla çizilen çizgilere paralel çizmek için bir fikri olan var mı acaba?

LDOGAN
02-06-2011, 18:03
Problem çözüldü....Sayın Öğretmenim bugün kahve içmeye geldiler ve bu sırada bunada onun akılcı yöntemi ile çare bulduk

AL için:

a1:=Cross(RSI(C,14),30);
b1:=valuewhen(1,a1,C);
c1:=LastValue(b1);
d1:=if(b1=c1,1,0);
d1=1 AND Ref(d1,-1)=0

Sat için:

a1:=Cross(70,RSI(14));
b1:=valuewhen(1,a1,C );
c1:=LastValue(b1);
d1:=if(b1=c1,1,0);
d1=1 AND Ref(d1,-1)=0

Öğretmenime ve kafa yoran Berked ve ofcabuğa teşekkür ederim...

Sizi bilmemde ben formüller canlı seansta test ediyorum sürekli....bu iş yapar diyorum...Fakat anlamadığım sadece son al ve sat sinyallerini gösteriyor.... testleri 15-60-gün hepsinde uyguladım çoğu hissede...

oguzhan
02-06-2011, 18:15
Sizi bilmemde ben formüller canlı seansta test ediyorum sürekli....bu iş yapar diyorum...Fakat anlamadığım sadece son al ve sat sinyallerini gösteriyor.... testleri 15-60-gün hepsinde uyguladım çoğu hissede...
Sayın "LDOĞAN" bende de aynı görüntü var aceba sebebi nedir.Neden önceki barlara dönük sinyal vermiyor.? Yoksa gereğinden fazla mı Canlı.::))

anonimm
03-06-2011, 15:00
Oldukça canlı, sinyaller sürekli yer değiştiriyor, umarım ciddiye alıp kullanan olmaz.

LDOGAN
03-06-2011, 18:18
Oldukça canlı, sinyaller sürekli yer değiştiriyor, umarım ciddiye alıp kullanan olmaz.

:) senin için erinmedim bak neler yaptım.....Allah senin gibilerden bizi korusun.Amin.

Garanti 15

http://i884.photobucket.com/albums/ac47/ldogan/g15.png

Garanti 60

http://i884.photobucket.com/albums/ac47/ldogan/g60.png

Garanti günlük

http://i884.photobucket.com/albums/ac47/ldogan/g24.png

Vob 15

http://i884.photobucket.com/albums/ac47/ldogan/v15.png

Vob 60

http://i884.photobucket.com/albums/ac47/ldogan/v60.png

Vob Günlük

http://i884.photobucket.com/albums/ac47/ldogan/v24.png

Bunlar kapak olsun senin gibilere.....

LDOGAN
03-06-2011, 18:44
Sayın "LDOĞAN" bende de aynı görüntü var aceba sebebi nedir.Neden önceki barlara dönük sinyal vermiyor.? Yoksa gereğinden fazla mı Canlı.::))

inanın bilmiyorum.zaten o yüzden sordum arkadaşların fikrini.... Bu LastValue 'den olduğunu düşünüyorum.Fakat orayı başka şekilde ifade edemiyorum...

anonimm
04-06-2011, 08:43
:) senin için erinmedim bak neler yaptım.....Allah senin gibilerden bizi korusun.Amin.

......Bunlar kapak olsun senin gibilere.....

Varsın olsun, canın sağolsun. Basit bir deneme yapalım. Seans içinde vob30 için 1 dklık grafiği açın, sözkonusu expert adviserı uygulayın, grafikte görülen al ve sat yerlerinin hangi dakikada olduğunu bir kenara not alın. Bir süre sonra tekrar adviserı kaldırıp yeniden uygulayın bakalım yeni sinyal yerleri nereler olmuş .

snıper
04-06-2011, 10:51
arkadaşlar benimde bi kaç sorum olcaktı..

1- explorer de beta taraması yaptırmak istiyorum. 1 den büyük 1 e eşit 1 den küçük nasıl tarama yaptırabilirim.

2- Fiyat kazanç oranı değerlerini nasıl bulabilirim. mesela FK sı 1 ile 10 arası olanları bulsun veya FK sı 5 den büyük olarak bulsun gibi..

3- PD/DD si Defter değerinden küçük ,büyük ve eşit olanları nasıl taratabilirim.

4- Halka açıklık oranı taraması yaptırmak istiyorum ama matriks de henüz halka açıklık oranı explorer de ekli değil..

yardımcı olabilirmisiniz...

LDOGAN
04-06-2011, 15:05
Varsın olsun, canın sağolsun. Basit bir deneme yapalım. Seans içinde vob30 için 1 dklık grafiği açın, sözkonusu expert adviserı uygulayın, grafikte görülen al ve sat yerlerinin hangi dakikada olduğunu bir kenara not alın. Bir süre sonra tekrar adviserı kaldırıp yeniden uygulayın bakalım yeni sinyal yerleri nereler olmuş .

Sizin ilk yazdığınız postu tekrar okumanızda fayda var....


Oldukça canlı, sinyaller sürekli yer değiştiriyor, umarım ciddiye alıp kullanan olmaz.

Bu cümle sizce normal mi? şimdide kıvırıp vob 1 dakikadan bahsediyorsunuz. Benim kurduğum cümle nasıl


Sizi bilmemde ben formüller canlı seansta test ediyorum sürekli....bu iş yapar diyorum...Fakat anlamadığım sadece son al ve sat sinyallerini gösteriyor.... testleri 15-60-gün hepsinde uyguladım çoğu hissede...

Demek ki ne imiş okuduğunuzu anlama problemi varmış...Yada kasıt varmış....

Ben bu işi öğrenmeye çalııyorum.buradaki değerli arkadaşlardanda faydalanıyorum.Ben iyi biliyorum hiç demedim ki zeten...Sağdan soldan arayıp bulduğum şeyleri ,işin içinden çıkamadıklarımı yazıyorum.Paylaşıyorum.Fikrimi söylüyorum. En azından gidin bir geçmişe bakın...sürekli soru sorup işimi halledip çekip gitmiyorum...

Neyse diğer arkadaşlardan özür diler bu konuyu burada kapatırım....