PDA

View Full Version : Matriks Formülleri



Pages : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Ryu
27-10-2011, 00:32
Sn bear bull

bir konuda yardımınızı rica edicem. expert adviser'da bir formül girmeye çalışıyorum. al kısmına hareketli ortalamalar girdim bir sıkıntı yok ancak sat kısmına ise SMI girmek istiyorum. yani SMI(5,3,3) ün hareketli ortalaması D(2) kesip altına düştüğü yerde sat sinyali versin istiyorum. bunun için
cross (c,STOCHMOMENTUM(5,3,3))
formülünü girdim ancak sat sinyalini verdiği yer ile SMI grafiğindeki yer aynı olmuyor. Grafiğe göre oldukça geç bir nokta'da sat üretiyor. bu konuda bir usta olarak yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Bear_Bull
27-10-2011, 01:10
D2 dediğiniz indikatör o anda kaç değerini alıyor, SMI kaç değerini alıyor ?

2 indikatör birbiri ile uyumsuz değerlerde olduğundan kesişim doğru yerde sağlanamıyordur.

ya periyotlarla ya da indikatörün değerleri ile oynamak lazım ki doğru sonuca ulaşılabilir mi? meçhul :notr:

D(2) nin açılımına bakmak lazım.



Sn bear bull

bir konuda yardımınızı rica edicem. expert adviser'da bir formül girmeye çalışıyorum. al kısmına hareketli ortalamalar girdim bir sıkıntı yok ancak sat kısmına ise SMI girmek istiyorum. yani SMI(5,3,3) ün hareketli ortalaması D(2) kesip altına düştüğü yerde sat sinyali versin istiyorum. bunun için
cross (c,STOCHMOMENTUM(5,3,3))
formülünü girdim ancak sat sinyalini verdiği yer ile SMI grafiğindeki yer aynı olmuyor. Grafiğe göre oldukça geç bir nokta'da sat üretiyor. bu konuda bir usta olarak yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Ryu
27-10-2011, 11:35
D2 dediğiniz indikatör o anda kaç değerini alıyor, SMI kaç değerini alıyor ?

2 indikatör birbiri ile uyumsuz değerlerde olduğundan kesişim doğru yerde sağlanamıyordur.

ya periyotlarla ya da indikatörün değerleri ile oynamak lazım ki doğru sonuca ulaşılabilir mi? meçhul :notr:

D(2) nin açılımına bakmak lazım.


D(2) dediğimiz, SMI'yi açtığımızda mavi olarak açılan hareketli ortalama çizgisi sanırım. MACD'taki trigger çizgisi gibi galiba. benim içimden çıkamadığım bunu formüle nasıl aktarıcağım

Bear_Bull
27-10-2011, 11:54
Geriye dönük yazılara / sayfalara bakarsanız bulabilirsiniz.

Hafızam yanıltmıyorsa Tdoğan hanıma yazmıştık o förmülü..

ofcabuk
27-10-2011, 12:16
Matrikste excele bilgi gönderirken bir grafikte bulunan indikatörlerin bilgisinide alabiliyormuyuz ?

Yolunu bilen var mı?

Ben hesap tablosuna aktardığımda formül ile hesaplatıyorum abi.
İstediğim indikatörün hesaplanma yöntemini araştırarak.

ofcabuk
27-10-2011, 12:18
Bilemiyorum matrikse istek yapılsa, aktarım penceresinde ek bir secenek sunarlar mı?
İstenilen indikatörlerin değerlerini de eklemesi açısından..

LDOGAN
27-10-2011, 12:33
Bilemiyorum matrikse istek yapılsa, aktarım penceresinde ek bir secenek sunarlar mı?
İstenilen indikatörlerin değerlerini de eklemesi açısından..

ya ibs de bile var...

nasıl olmuşta bunu atlamış bunlar şaşırdım...

hesaplama yollarını öğrenip excelde hesaplattırmak ne bileyim yorucu geldi bana.... :)

bir kaç yerden istekte bulunalım bakalım ne cevap verecekler...

nokta-atışı
28-10-2011, 01:04
hocam saygılar
aroon oscillatör -50 ile -100 arasında bir deger alacak ve Dı+ ile Linear Regression Slope (ikiside 14 günlük) ile çakıçacak bunu formüluze edebilirmiyiz hocam

LDOGAN
28-10-2011, 01:25
hocam saygılar
aroon oscillatör -50 ile -100 arasında bir deger alacak ve Dı+ ile Linear Regression Slope (ikiside 14 günlük) ile çakıçacak bunu formüluze edebilirmiyiz hocam

buyrun; test edin öyle kullanın:

if(-100>AROOSC(14)>-50,cross(AROOSC(14),LINREGSLOPE(c,14)),0)

Ryu
29-10-2011, 14:30
Sn. bear-bull stoc için teşekkürler sorunumu halletim.

başka bir formül daha girmek istiyorum ancak bir türlü çalıştıramadım. RSI'nin most'u yukarı kestiği yerde al aşağı kestiği yerde sat sinyali vermesini istediğim bir formül yazdım ancak systemtester sonuç sıfır veriyor nerde yanlış yapıyorum acaba yazdığım formül aşağıda:

al,
Cross(RSI(C,14),MOST(C,3,2))

sat,
Cross(MOST(C,3,2),RSI(C,14))

Bear_Bull
29-10-2011, 19:19
Sn RYU

al,
Cross(RSI(C,14),MOST(C,3,2))

sat,
Cross(MOST(C,3,2),RSI(C,14))

RSI ile Most birlikte çalışamaz.

RSI fiyata göre kendince 20-80 arası değer üretir.
MOST ise fiyatın kendisine yakın değerler üretir.

yazdığınız formülün, İllede sonuç üretmelerini istiyorsanız tüm senetler üzerinde test yaptırın fiyatı 20 ile 80 arasında olan hisselerin bazılarına al-sat verdiğini görürsünüz ama gerçek sinyal olmayacaklardır.

Ryu
29-10-2011, 22:32
Sn RYU


RSI ile Most birlikte çalışamaz.

RSI fiyata göre kendince 20-80 arası değer üretir.
MOST ise fiyatın kendisine yakın değerler üretir.

yazdığınız formülün, İllede sonuç üretmelerini istiyorsanız tüm senetler üzerinde test yaptırın fiyatı 20 ile 80 arasında olan hisselerin bazılarına al-sat verdiğini görürsünüz ama gerçek sinyal olmayacaklardır.


hocam teşekkürler verdiğiniz bilgi için.
acemilik işte napalım sizin gibi ustalardan yardım alarak öğrenmeye çalışıyoruz. yardımlarınız için bütün arkadaşlar adına sağolun varolun...

Ryu
30-10-2011, 12:13
önemli değil Güle güle kullanın....

http://i884.photobucket.com/albums/ac47/ldogan/mcc.png

üzerinde 9 üssel vardır...


Sn. LDOĞAN yukarıdaki grafikteki indikatörün tam açılımını rica etsem tekrar yazabilir misiniz acaba?

revolution
30-10-2011, 13:07
Sn bear bull hocam merhabalar ;sizden iki konu için yardım isteyecektim.( kusura bakmayın yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum)
1. si Explorer da bugün için MOST ta AL ve SAT veren senetleri
2. si MOST yada RSI için bir önceki gün AL vermiş ve bugün içinde yükselişine devam eden senetleri nasıl buldura bilirim.

LDOGAN
30-10-2011, 13:25
Sn. LDOĞAN yukarıdaki grafikteki indikatörün tam açılımını rica etsem tekrar yazabilir misiniz acaba?

((Mov(CLOSE,12,E)-Mov(CLOSE,26,E)) -Mov(Mov(CLOSE,12,E) -Mov(CLOSE,26,E),9,E))/Mov(CLOSE,26,E)

şeklinde....

Bear_Bull
30-10-2011, 14:18
Sn bear bull hocam merhabalar ;sizden iki konu için yardım isteyecektim.( kusura bakmayın yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum)
1. si Explorer da bugün için MOST ta AL ve SAT veren senetleri
2. si MOST yada RSI için bir önceki gün AL vermiş ve bugün içinde yükselişine devam eden senetleri nasıl buldura bilirim.

Most için örnek önceki sayfalarda vardı.

2.si için ref(most(),-1) kullanılıp >< c şartı ilave edilecek.
Rsı için için ref(RSI(),-1) kullanılıp >< c şartı ilave edilecek.

darkrevenger
30-10-2011, 16:19
bollinger band ındaalt ve üstü daralma trendine giren hisseleri bulmak istiyorum nasıl ifade edebilirim?

BBandBot(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ,Std.Sapma)
BBandTop(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ,Std.Sapma)

Cevap şu şekidle:
bollinger bandı top ve bottom değerleri arasındaki farkın grafiği, trendi gösteriyor.
(BBandTop(C,14,E,2))-(BBandBot(C,14,E ,2));
(0)

Ryu
30-10-2011, 19:30
teşekkürler...:cool:

mehmetesat
30-10-2011, 23:25
stochastıc kesısımlerını nasıl kullanabılırız acaba system tester da bır ornek alabılırmıyım standart değerlerle?

stoch slow kullanmak ıstıyorum
%k 5
yavas k 5
yavas d 3
bu değerleri nasıl kullanacagım?
cross la yazamam sanırım..

Bear_Bull
31-10-2011, 00:30
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&p=5853172#post5853172


stochastıc kesısımlerını nasıl kullanabılırız acaba system tester da bır ornek alabılırmıyım standart değerlerle?

stoch slow kullanmak ıstıyorum
%k 5
yavas k 5
yavas d 3
bu değerleri nasıl kullanacagım?
cross la yazamam sanırım..

mehmetesat
31-10-2011, 00:56
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&p=5853172#post5853172
teşekkürederim Sayın Bear_Bull aramıştım konuda ama sizin yazdığğınızı bulamamıştım..

revolution
31-10-2011, 13:17
Sayın bear-bull;
{User inputs}
avg:=Input(“EMA trades per year (avg target)”,
1,10000,12);
pds:=Input(“Original EMA periods”,1,10000,21);
plot:=Input(“[1]EMA, [2]EMA periods, [3]Signals”,1,3,1);

{Year count}
d:=Life(291231);
d:=ValueWhen(1,Cum(1)=1,d)-d;
yCount:=Max(d/365.2,1);

{Loop 1}
signal:=Cross(C,Mov(C,pds,E));
pds:=Rnd(Cum(signal)/yCount/avg*pds);
pds:=LastValue(If(pds<2,2,pds));

{Loop 2}
signal:=Cross(C,Mov(C,pds,E));
pds:=Rnd(Cum(signal)/yCount/avg*pds);
pds:=LastValue(If(pds<2,2,pds));

{Loop 3}
signal:=Cross(C,Mov(C,pds,E));
pds:=Rnd(Cum(signal)/yCount/avg*pds);
pds:=LastValue(If(pds<2,2,pds));

{Loop 4}
signal:=Cross(C,Mov(C,pds,E));
pds:=Rnd(Cum(signal)/yCount/avg*pds);
pds:=LastValue(If(pds<2,2,pds));

{Loop 5}
signal:=Cross(C,Mov(C,pds,E));
pds:=Rnd(Cum(signal)/yCount/avg*pds);
pds:=LastValue(If(pds<2,2,pds));

{Loop 6}
signal:=Cross(C,Mov(C,pds,E));
pds:=Rnd(Cum(signal)/yCount/avg*pds);
pds:=LastValue(If(pds<2,2,pds));

{Final EMA & signals}
EMA:=Mov(C,pds,E);
long:=Cross(C,EMA);
short:=Cross(EMA,C);
signals:=long-short;

{Plot EMA on price chart}
If(plot=1,EMA,If(plot=2,pds,signals))




ms için olan bu formülü matrix e nasıl çevirebiliriz,yardımcı olabilirseniz sevinirim...

revolution
01-11-2011, 12:45
Sayın bear-bull;

{User inputs}
avg:=Input(“EMA trades per year (avg target)”,
1,10000,12);
pds:=Input(“Original EMA periods”,1,10000,21);
plot:=Input(“[1]EMA, [2]EMA periods, [3]Signals”,1,3,1);

{Year count}
d:=Life(291231);
d:=ValueWhen(1,Cum(1)=1,d)-d;
yCount:=Max(d/365.2,1);

{Loop 1}
signal:=Cross(C,Mov(C,pds,E));
pds:=Rnd(Cum(signal)/yCount/avg*pds);
pds:=LastValue(If(pds<2,2,pds));

{Loop 2}
signal:=Cross(C,Mov(C,pds,E));
pds:=Rnd(Cum(signal)/yCount/avg*pds);
pds:=LastValue(If(pds<2,2,pds));

{Loop 3}
signal:=Cross(C,Mov(C,pds,E));
pds:=Rnd(Cum(signal)/yCount/avg*pds);
pds:=LastValue(If(pds<2,2,pds));

{Loop 4}
signal:=Cross(C,Mov(C,pds,E));
pds:=Rnd(Cum(signal)/yCount/avg*pds);
pds:=LastValue(If(pds<2,2,pds));

{Loop 5}
signal:=Cross(C,Mov(C,pds,E));
pds:=Rnd(Cum(signal)/yCount/avg*pds);
pds:=LastValue(If(pds<2,2,pds));

{Loop 6}
signal:=Cross(C,Mov(C,pds,E));
pds:=Rnd(Cum(signal)/yCount/avg*pds);
pds:=LastValue(If(pds<2,2,pds));

{Final EMA & signals}
EMA:=Mov(C,pds,E);
long:=Cross(C,EMA);
short:=Cross(EMA,C);
signals:=long-short;

{Plot EMA on price chart}
If(plot=1,EMA,If(plot=2,pds,signals))


ms için olan bu formülü matrix e nasıl çevirebiliriz,yardımcı olabilirseniz sevinirim...

LDOGAN
01-11-2011, 14:42
formülün matriks hali:


{User inputs}
avg:=Input("EMA trades per year",1,10000,12);
pds:=Input("Original EMA periods",1,10000,21);
plot:=Input("[1]EMA, [2]EMA periods, [3]Signals",1,3,1);

{Year count}
d:=Life(291231);
d:=ValueWhen(1,Cum(1)=1,d)-d;
yCount:=Max(d/365.2,1);

{Loop 1}
signal:=Cross(C,Mov(C,pds,E));
pds:=Rnd(Cum(signal)/yCount/avg*pds);
pds:=LastValue(If(pds<2,2,pds));

{Loop 2}
signal:=Cross(C,Mov(C,pds,E));
pds:=Rnd(Cum(signal)/yCount/avg*pds);
pds:=LastValue(If(pds<2,2,pds));

{Loop 3}
signal:=Cross(C,Mov(C,pds,E));
pds:=Rnd(Cum(signal)/yCount/avg*pds);
pds:=LastValue(If(pds<2,2,pds));

{Loop 4}
signal:=Cross(C,Mov(C,pds,E));
pds:=Rnd(Cum(signal)/yCount/avg*pds);
pds:=LastValue(If(pds<2,2,pds));

{Loop 5}
signal:=Cross(C,Mov(C,pds,E));
pds:=Rnd(Cum(signal)/yCount/avg*pds);
pds:=LastValue(If(pds<2,2,pds));

{Loop 6}
signal:=Cross(C,Mov(C,pds,E));
pds:=Rnd(Cum(signal)/yCount/avg*pds);
pds:=LastValue(If(pds<2,2,pds));

{Final EMA & signals}
EMA:=Mov(C,pds,E);
long:=Cross(C,EMA);
short:=Cross(EMA,C);
signals:=long-short;

{Plot EMA on price chart}
If(plot=1,EMA,If(plot=2,pds,signals))

Blitz
01-11-2011, 15:56
merhaba

matrikste explorer da bir hisse senedinde pozitif uyuşmazlık alım sinyali ve negatif uyuşmazlık satış sinyalini ayrı ayrı nasıl formülize edip al-sat sinyalleri yaratabilirim? yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler

revolution
01-11-2011, 23:25
SYN LDOGAN yardımlarınız için çok sağolun...

costner
03-11-2011, 11:46
Zor bir formül ama yazabilecek var mıdır burada...Umarım vardır...

Koşul şu...

Dünkü işlem adedi olarak hacim,kendi işlem adedi hacminin 50 günlük basit ortalamasına eşit VEYA büyük olsun
VE bugunun kapanış FİYATI dünün kapanış fiyatına eşit ya da büyük olsun

toros
03-11-2011, 19:17
Zor bir formül ama yazabilecek var mıdır burada...Umarım vardır...

Koşul şu...

Dünkü işlem adedi olarak hacim,kendi işlem adedi hacminin 50 günlük basit ortalamasına eşit VEYA büyük olsun
VE bugunun kapanış FİYATI dünün kapanış fiyatına eşit ya da büyük olsun



ref(V,-1)>=ref(mov(V,50,s),-1) AND C>=ref(C,-1)


Kolay gelsin.

darkrevenger
08-11-2011, 00:46
x30yvade grafiğinde formül yazarken,
dax, dow, sp500 endekslerine ait verileri nasıl okuyabilirim,

veya başka bir ifade ile

istiyorum ki ekranda imkb grafiği gözüksün fakat ben dax için yeni pencerede stokastik grafiği çizdireyim,
ayrıca yeni pencerede dow için stokastik indikatör grafiği çizdireyim,

gözlemlemek istediğim şey sp500, dax ve dow daki dalgalanmaların imkb üzerindeki etkileri

belki bu istediğimi:

sp500(c);
dax(c);
dow(c)

gibi bir formülle yapabilirim düşüncesi ile bu başlıkta sormak istedim,

teşekkür ederim

LDOGAN
08-11-2011, 00:53
x30yvade grafiğinde formül yazarken,
dax, dow, sp500 endekslerine ait verileri nasıl okuyabilirim,

veya başka bir ifade ile

istiyorum ki ekranda imkb grafiği gözüksün fakat ben dax için yeni pencerede stokastik grafiği çizdireyim,
ayrıca yeni pencerede dow için stokastik indikatör grafiği çizdireyim,

gözlemlemek istediğim şey sp500, dax ve dow daki dalgalanmaların imkb üzerindeki etkileri

belki bu istediğimi:

sp500(c);
dax(c);
dow(c)

gibi bir formülle yapabilirim düşüncesi ile bu başlıkta sormak istedim,

teşekkür ederim

merhaba iyi bayramlar...

Security("DJI",C)

bunun gibi kullanabilirsiniz...indikatör builder içine yazıp bir isim verip kaydedin... bir indikatör gibi bakabilirsiniz...

mehmetesat
08-11-2011, 22:27
system tester da
sunu nasıl yazabılırız orneegın
sma50 ve sma100 ün sma200 den aynı anda buyuk olduğu bar da al (aynı anda derken aynı barda değil biri diğerinden sonra da buyuk sartını sağlıyor olabılır)
sma50 ve sma100 ün sma200 den kucuk durumu olusturan barda sat?

Kanaat
10-11-2011, 12:12
Yeni konu acma yetkim olmadiği icin buraya yaziyorum,Konu acma yetkisi olan bir üye yeni konu acarsa faydali olabilir.

Matriks sistem testerlarda geçmiş donemlerin datasi olmadiğindan test edilememesine kendimce bi çözüm buldum,

Matriks >Tarihsel veri tamamlama > acilan pencerede 5 ve 60 dklik dosyalari her hafta yedeklememiz gerekiyor dosyalari ayri klasorde veya adini değiştirerek tutmak gerek uzerine sakin yazmayin .Örnegin bugun indireceğimiz setup5.exe dosyasi ile istediğimiz bir zamanda(aylar sonra) 18/07/2011 ile 04/11/2011 arasini gorebiliriz.


Gecmiş tarihli dataları yeniden yuklemek

Elimizde ilgili donemin setup5.exe si olduktan sonra matriksi kapatiyoruz, dosyayi caliştiriyoruz yukleme bitince matriksi normal sekilde acmayin kısayolu sag tiklayip yeni kısayol olustur seceneğini tıklıyoruz sonra oluşan yeni kısayol penceresini sag tikliyoruz muhtelemen matriks (2) isimlidir, ozellikleri secip
Hedef satirinda yazan C:\MATRIKS\Matriks.exe N yazisinda sadece N yerine D yazip uygula tamam diyoruz.
Şimdi matriksi olusturdugumuz bu yeni kisayol ile baslatiyoruz,bu kısayol matriksi offline modda caliştiracaktir.

Benim elimde gecmişe ait 2 tane setup5.exe var biri 2011 yili Ocak ayinda bitiyor biri bu yılın agustos ayinda bitiyor, Matriks 5 dklik veriler her bir linkte 4 aylik gecmiş veri var, ornegin gecen yil kasIm ve aralik ayinda sisteminizin performansini gorebilirsiniz

http://www.fileserve.com/file/dg5w99z/5ocak2011ekadar.exe
http://www.fileserve.com/file/4UNVBCT/20agustos2011ekadar.exe
Tüm arkadaslardan ricam elinde gecmiş zamanlara ait setup5.exe dosyası olan lütfen eklesin .Herkes elindekileri paylasirsa iyi bir data arşivi olusturabiliriz.

revolution
10-11-2011, 13:36
herkesin geçmiş bayramını kutluyorum..
birşey sormak istiyorum, matrix te macd histogram indikatörü varmı acaba...

darkrevenger
10-11-2011, 22:46
yurt dışı endekslerin matriksteki kısa kodlarını ve uzun adlarını liste halinde nerede bulabilirim

toros
10-11-2011, 23:15
yurt dışı endekslerin matriksteki kısa kodlarını ve uzun adlarını liste halinde nerede bulabilirim

Sağ Tuş => Sembol Seçimi => Dünya Endeksleri

Kanaat
10-11-2011, 23:39
fileserve 1. linkte yanlişlikla yeni dosyayi eklemişim 8 ocak 2011e kadar olan dosyayi yeniden ekliyorum
http://www.fileserve.com/file/uHyuKNs/8OCAK2011 SETUP5.exe

revolution
12-11-2011, 15:23
arkadaşlar merhabalar; finnett activex de olan macd histogram göstergesi matrix programında varmı, eğer yoksa nasıl oluşturabiliriz yardımcı olursanız çok sevinirim...

revolution
12-11-2011, 23:07
arkadaşlar bir konuda daha yardım istiyorum...
yaşar hocanın videolu analizlerini izlerken TKE(talep konsantrasyon eğrisi) indikatörünü nasıl yazabiliriz,formülü nedir acaba...

ysrzcn20
14-11-2011, 02:01
arkadaşlar bir konuda daha yardım istiyorum...
Yaşar hocanın videolu analizlerini izlerken tke(talep konsantrasyon eğrisi) indikatörünü nasıl yazabiliriz,formülü nedir acaba...
(stoch(14,6)+rsı(14)+ccı(14)+mfı(14)+wıllr(14)+mo( 14)+ult(7,14,28))/7;0;60;87 tke indikatörü formülü

ofcabuk
14-11-2011, 10:32
arkadaşlar merhabalar; finnett activex de olan macd histogram göstergesi matrix programında varmı, eğer yoksa nasıl oluşturabiliriz yardımcı olursanız çok sevinirim...

Göstergeyi eklerken (veya sonradan üzerine çift tıklayıp) ayarlarından çizgi yerine histogram kullanımını denediniz mi?

ysrzcn20
14-11-2011, 13:09
merhaba arkadaşlar TRIX indikatörünün grafik üzerinde al ve sat sinyallerini veren formülü varmı acaba ?yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler...

Kanaat
14-11-2011, 14:52
Matrikste Gecmiş verileri bulundurmak isteyen her hafta bu linkten 5 dk grafik datalarını cekebilir,Dosya ismi aynı oldugundan her indirdiğinizin ismini değiştirin.

http://217.195.205.163/download/setup5.exe

tayfunx
14-11-2011, 15:13
sn. toros ,bu formulu matrıks e uyarlamanız mumkunmudur..teşekkurler


When(C-Mov(C,25,S),>,0) AND When(Ref(C-Mov(C,25,S),-1),<=,0) AND
When(HHV(Mov(Ref(C-Mov(C,25,S),-1),3,S),19),<=,0) AND When(C,<,0.8*HHV(C,260))

toros
14-11-2011, 19:57
sn. toros ,bu formulu matrıks e uyarlamanız mumkunmudur..teşekkurler


When(C-Mov(C,25,S),>,0) AND When(Ref(C-Mov(C,25,S),-1),<=,0) AND
When(HHV(Mov(Ref(C-Mov(C,25,S),-1),3,S),19),<=,0) AND When(C,<,0.8*HHV(C,260))

(C-Mov(C,25,S) > 0) AND (Ref(C-Mov(C,25,S),-1) <= 0) AND
(HHV(Mov(Ref(C-Mov(C,25,S),-1),3,S),19) <= 0) AND (C < 0.8*HHV(C,260))

revolution
15-11-2011, 01:36
syn toros bu formül neyin formülü, açıklamasınıda yaparsanız çok sevinirim...

(C-Mov(C,25,S) > 0) AND (Ref(C-Mov(C,25,S),-1) <= 0) AND
(HHV(Mov(Ref(C-Mov(C,25,S),-1),3,S),19) <= 0) AND (C < 0.8*HHV(C,260))

toros
15-11-2011, 08:18
(C-Mov(C,25,S) > 0) AND (Ref(C-Mov(C,25,S),-1) <= 0) AND
(HHV(Mov(Ref(C-Mov(C,25,S),-1),3,S),19) <= 0) AND (C < 0.8*HHV(C,260))


syn toros bu formül neyin formülü, açıklamasınıda yaparsanız çok sevinirim...

Kapanışı, 25 periyot basit ortalamasını yeni geçen hisseler arasından, 2. satırdaki iki kriteri daha sağlayanları bulan EXPLORER formülü.

GetLost
16-11-2011, 15:08
Arkadaşlar,
Bu barı nasıl çıkartoyoruz, bilen var mı?
http://b1111.hizliresim.com/r/j/kp2v.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Dilbert
16-11-2011, 15:14
Grafik ustunde sag tiklayip "duzen" in altinda "ozelliklere" girip, cikan ekranin en saginda altta kisayol panelini gosteri secmeninz gerekiyor

nerveux
20-11-2011, 00:38
Merhaba üstadlar, sizden vob da x30yvade için matirkste uygulanacak en olumlu sonuç verecek bir indikatör isteyebilirmiyim ? şimdiden çok teşekkürler

trendci
21-11-2011, 10:57
Aşağıdaki Metastock formülünü matrikse nasıl uyarlıyabiliriz?

pr:=(H+L)/2;
len:=5;
maxh:=HHV(pr,len);
minl:=LLV(pr,len);
val1:=.33*2*((pr-minl)/(maxh-minl)-.5)+.67*PREV;
value1:=If(val1>.99,.999,If(val1<-.99,-.999,val1));
fish:=.5*Log((1+value1)/(1-value1))+.5*PREV;
fish;

selam33
21-11-2011, 14:55
MATRİKS

pr:=(H+L)/2;
len:=5;
maxh:=HHV(pr,len);
minl:=LLV(pr,len);
val1:=.33*2*((pr-minl)/(maxh-minl)-.5)+.67*PREV;
value1:=If(val1>.99,.999,If(val1<-.99,-.999,val1));
fish:=.5*Log((1+value1)/(1-value1))+.5*PREV;
fish

trendci
21-11-2011, 16:19
MATRİKS

pr:=(H+L)/2;
len:=5;
maxh:=HHV(pr,len);
minl:=LLV(pr,len);
val1:=.33*2*((pr-minl)/(maxh-minl)-.5)+.67*PREV;
value1:=If(val1>.99,.999,If(val1<-.99,-.999,val1));
fish:=.5*Log((1+value1)/(1-value1))+.5*PREV;
fish

indikatör olarak formülünü istemiştim. İndikatör builder de yazım hatası veriyor.

Bear_Bull
21-11-2011, 16:26
indikatör olarak formülünü istemiştim. İndikatör builder de yazım hatası veriyor.

fish ";" yüzünden vermiştir. Sn Selam33 düzeltip yazmış alıntılayıp kullanın hata vermez.

trendci
21-11-2011, 17:01
fish ";" yüzünden vermiştir. Sn Selam33 düzeltip yazmış alıntılayıp kullanın hata vermez.

Her ikinize de "Teşekkürler"

Negrolino
22-11-2011, 20:49
Merhaba üstadlar, sizden vob da x30yvade için matirkste uygulanacak en olumlu sonuç verecek bir indikatör isteyebilirmiyim ? şimdiden çok teşekkürler

v1:= .1*(RSI(5)-50);
v2:= Mov(v1,9,W);
.5;
-.5;
(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1)
indikatör buildere yapıştır 5 dklık bak vob için kıyak mnillet bunu parayla satıyor sadece 5 dk bak

Negrolino
22-11-2011, 20:51
Merhaba üstadlar, sizden vob da x30yvade için matirkste uygulanacak en olumlu sonuç verecek bir indikatör isteyebilirmiyim ? şimdiden çok teşekkürler

vob bıçak bence çok az lotla işlem yap abi tavsiyesidir...yatırım tavsiyesi değildir :):):)

revolution
22-11-2011, 23:02
Bu formül ne için kullanılıyor tanımlarsanız sevinirim...


MATRİKS

pr:=(H+L)/2;
len:=5;
maxh:=HHV(pr,len);
minl:=LLV(pr,len);
val1:=.33*2*((pr-minl)/(maxh-minl)-.5)+.67*PREV;
value1:=If(val1>.99,.999,If(val1<-.99,-.999,val1));
fish:=.5*Log((1+value1)/(1-value1))+.5*PREV;
fish

trendci
23-11-2011, 01:24
v1:= .1*(RSI(5)-50);
v2:= Mov(v1,9,W);
.5;
-.5;
(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1)
indikatör buildere yapıştır 5 dklık bak vob için kıyak mnillet bunu parayla satıyor sadece 5 dk bak

formül yazım hatası veriyor bende

negro
23-11-2011, 01:47
ben baktım çalışıyor bir yerde hata yapıyorsunuzdur dikkat edin.
formül yazım hatası veriyor bende

revolution
23-11-2011, 21:27
arkadaşlar formül yazarken açıklamasını da yaparsanız çok daha iyi olacağını düşünüyorum...

trendci
23-11-2011, 22:19
Bu formül ne için kullanılıyor tanımlarsanız sevinirim...

Hareketli ortalama kesişmelerine alternatif olarak Fisher Transform indikatörü kullanılabilir.MACD'den zaman zaman daha dürüst. Metastock formülü:
pr:=(H+L)/2;
len:=5;
maxh:=HHV(pr,len);
minl:=LLV(pr,len);
val1:=.33*2*((pr-minl)/(maxh-minl)-.5)+.67*PREV;
value1:=If(val1>.99,.999,If(val1<-.99,-.999,val1));
fish:=.5*Log((1+value1)/(1-value1))+.5*PREV;
fish;


başka bir topikte görmüştüm.

trendci
23-11-2011, 22:46
mov(c,14,s)>mov(mov(c,14,s),5,s)
bu formül ne anlama geliyor çözemedim.

selam33
24-11-2011, 23:20
Ht:=If(Cross(HHV(H,4)=Ref(H,-3),.9)=1,Ref(H,-3),PREV);
Top:=If(Ht>Ref(Ht,-1),Ht,PREV);
Lt:=If(Cross(HHV(H,4)=Ref(H,-3),.9)=1,L,PREV);
Bot:=If(Lt<Ref(Lt,-1),Lt,PREV);
Top;
Bot

arkadaşlar formul matrix diline çevrilebilirmi

Ryu
26-11-2011, 01:27
arkadaşlar slm.

ben DEMA ilgili ideal değerleri bulmak istediğim systeme tester için bir formül yazmak istiyorum, nacizane bilgim ile şu formülü yazmıştım ancak çalışmıyor üstat'lardan biri yardımcı olabilir mi acaba?

REF(Cross(DEMA(C,OPT1),DEMA(C,OPT2 )),-1)

Bear_Bull
26-11-2011, 02:39
mov(c,14,s)>mov(mov(c,14,s),5,s)
bu formül ne anlama geliyor çözemedim.

14 günlük Ortalama, 5*14 günlük ortalamadan büyükmüdür/küçükmüdür diye kontrol ediyor.


Ht:=If(Cross(HHV(H,4)=Ref(H,-3),.9)=1,Ref(H,-3),PREV);
Top:=If(Ht>Ref(Ht,-1),Ht,PREV);
Lt:=If(Cross(HHV(H,4)=Ref(H,-3),.9)=1,L,PREV);
Bot:=If(Lt<Ref(Lt,-1),Lt,PREV);
Top;
Bot

arkadaşlar formul matrix diline çevrilebilirmi

Değer üretmiyor, formül hatası da vermiyor. :notr:


arkadaşlar slm.

ben DEMA ilgili ideal değerleri bulmak istediğim systeme tester için bir formül yazmak istiyorum, nacizane bilgim ile şu formülü yazmıştım ancak çalışmıyor üstat'lardan biri yardımcı olabilir mi acaba?

REF(Cross(DEMA(C,OPT1),DEMA(C,OPT2 )),-1)

al - açık kapat
Cross(DEMA(C,opt1),DEMA(C,opt2))
sat -açık sat
Cross(DEMA(C,opt2),DEMA(C,opt1))

değişkenlere

Opt 1-2 yi girmeyi unutmayın.

selam33
26-11-2011, 20:21
Sn Bear_Bull

göstergede 6 tane indikatör var fakat 3 tanesini görebiliyorum.

formul yazılışında bir problem varmıdır

A:=Input("length",1,100,1);
B:=Input("Ma Length",2,100,10);
BP:=(H-O)+(C-L);
SP:=(O-L)+(H-C);
BPP:=Mov(V,A,S)*Mov(BP/(BP+SP),A,S);
SPP:=Neg(Mov(V,A,S)*Mov(SP/(BP+SP),A,S));
BPM:=Mov(BPP,B,S);
SPM:=Mov(SPP,B,S);
UZ:=Mov(BPP,34,S)+(1.3185*Stdev(BPP,34));
LZ:=Mov(SPP,34,S)-(1.3185*Stdev(SPP,34));
BPP;SPP;BPM;SPM;UZ;LZ

selam33
26-11-2011, 20:23
bu formuldede 4 tane fakat 2 tane görünüyor yukarıdaki gibi bundada bir hata söz konusu

A:=Input("length",1,100,1);
BP:=Mov(Mov(Mov(((((((H-O)+(C-L))/(H-L)))/2))*100,A,S),2,S),2,S);
SP:=Mov(Mov(Mov(Neg((((((H-C)+(O-L))/(H-L)))/2))*100,A,S),2,S),2,S);
UZ:=Mov(BP,34,S)+(1.3185*Stdev(BP,34));
LZ:=Mov(SP,34,S)-(1.3185*Stdev(SP,34));
BP;SP;UZ;LZ

selam33
26-11-2011, 20:24
bu formulde de bir hata var

prd1:=Input("Periods",60,9999,60);
Bars:=LastValue(Min(prd1,LastValue(Cum(1))));
FR1:=Log(Sum(Abs(C-Ref(C,-1)),Bars));
FR2:=Log(Sum(If((Cum(1)/2-Int(Cum(1)/2))=0,Abs(C-Ref(C,-2)),0),Bars));
FR3:=Log(Sum(If((Cum(1)/3-Int(Cum(1)/3))=0,Abs(C-Ref(C,-3)),0),Bars));
FR4:=Log(Sum(If((Cum(1)/4-Int(Cum(1)/4))=0,Abs(C-Ref(C,-4)),0),Bars));
FR5:=Log(Sum(If((Cum(1)/5-Int(Cum(1)/5))=0,Abs(C-Ref(C,-5)),0),Bars));
FR6:=Log(Sum(If((Cum(1)/6-Int(Cum(1)/6))=0,Abs(C-Ref(C,-6)),0),Bars));
FR10:=Log(Sum(If((Cum(1)/10-Int(Cum(1)/10))=0,Abs(C-Ref(C,-10)),0),Bars));
FR20:=Log(Sum(If((Cum(1)/20-Int(Cum(1)/20))=0,Abs(C-Ref(C,-20)),0),Bars));
FR30:=Log(Sum(If((Cum(1)/30-Int(Cum(1)/30))=0,Abs(C-Ref(C,-30)),0),Bars));
FR40:=Log(Sum(If((Cum(1)/40-Int(Cum(1)/40))=0,Abs(C-Ref(C,-40)),0),Bars));
FR50:=Log(Sum(If((Cum(1)/50-Int(Cum(1)/50))=0,Abs(C-Ref(C,-50)),0),Bars));
FR60:=Log(Sum(If((Cum(1)/60-Int(Cum(1)/60))=0,Abs(C-Ref(C,-60)),0),Bars));
SOMXY:=FR2*Log(2)+FR3*Log(3)+FR4*Log(4)+FR5*Log(5) +FR6*Log(6)+FR10*Log(10)+FR20*Log(20)+FR30*Log(30) +FR40*Log(40)+FR50*Log(50)+FR60*Log(60);
SOMX:=Log(2)+Log(3)+Log(4)+Log(5)+Log(6)+Log(10)+L og(20)+Log(30)+Log(40)+Log(50)+Log(60);
SOMY:=FR1+FR2+FR3+FR4+FR5+FR6+FR10+FR20+FR30+FR40+ FR50+FR60;
SOMX2:=(Power(Log(2),2))+(Power(Log(3),2))+(Power( Log(4),2))+(Power(Log(5),2))+(Power(Log(6),2))+(Po wer(Log(10),2))+(Power(Log(20),2))+(Power(Log(30), 2))+(Power(Log(40),2))+(Power(Log(50),2))+(Power(L og(60),2));
HURST:=1+((12*SOMXY-SOMX*SOMY)/Max(12*SOMX2-Power(SOMX,2),.00001));
LIM:=LastValue(Cum(HURST)/Max(Cum(1)-Bars-60,.00001));
{HURST1:=1+((12*SOMXY-SOMX*SOMY)/(12*SOMX2-Power(SOMX,2)));}
{LIM1:=LastValue(Cum(HURST)/(Cum(1)-Bars-60));}
{LIM2:=Mid(HURST,Bars);}.5;
LIM;
HURST

ysrzcn20
27-11-2011, 14:26
LDOGAN hocam zigzagla grafikdatası üzerinde al sat sinyalleri oluşturulabilirmi?teşekkürler..

yeşilsıpa
29-11-2011, 20:30
http://666kb.com/i/bz372w43usiuqs3ao.gif

Arkadaşlar ben excell tablosu oluştururken mesela hisse isimlerinin sabit kalıp yanındaki hücrelerin kaymasını istiyorum.
Nasıl yapabilirim ?
Pek matriks formul sorusu olmadı ama ?
Teşekkürler.

PERFECTWAVE
29-11-2011, 20:58
http://666kb.com/i/bz372w43usiuqs3ao.gif

Arkadaşlar ben excell tablosu oluştururken mesela hisse isimlerinin sabit kalıp yanındaki hücrelerin kaymasını istiyorum.
Nasıl yapabilirim ?
Pek matriks formul sorusu olmadı ama ?
Teşekkürler.

o sütunu dondurmak işinizi görür herhalde,görünümden ilk sütunu dondur seçeneği ile halledebilirsiniz :yes:

yeşilsıpa
29-11-2011, 21:24
Öyle bir seçenek yok ki ?

PERFECTWAVE
29-11-2011, 21:26
Öyle bir seçenek yok ki ?

office 2007 için söylemiştim,siz de hangi sürüm var?Eski sürümler de,B sütununa sağ tıklayıp sütunu dondur seçeneği olması lazım,yanlış hatırlamıyorsam...

yeşilsıpa
29-11-2011, 21:31
http://666kb.com/i/bz38n0qlremk7gasw.gif

Sağ tıklayınca bu çıkıyor.
Excel 97

Dilbert
29-11-2011, 23:21
B2 hucresini secin/tiklayin...En usteki arac cubugunda "Window" un altinda "freeze pane" olmasi lazim. Onu secin...Yanlis hatirlamiyorsam oyleydi.

PERFECTWAVE
30-11-2011, 00:24
B2 hucresini secin/tiklayin...En usteki arac cubugunda "Window" un altinda "freeze pane" olmasi lazim. Onu secin...Yanlis hatirlamiyorsam oyleydi.


Sen Freeze Bölmesi komutu ile bir tablo ilerlemek olarak satır ve sütun etiketlerini görünür tutun. Bu talimatları Microsoft Excel 97 içindir.

Bu ne ihtiyaç vardır:

Excel Kitap

Microsoft Excel

1. Bir elektronik tablo dosyasını açın.

2. üst yatay bölmede dondurmak için, bölünmüş görünmesini istediğiniz yere aşağıdaki satırı seçin.

3. Sol dikey bölmede dondurmak için, bölünmüş görünmesini istediğiniz yerin sağındaki sütunu seçin.

4. Eğer bölmek görünmesini istediğiniz yeri aşağıya ve sağındaki hücreyi tıklatın, hem üst ve sol bölmeleri dondurmak için.

5. Pencere menüsünden seçin ve Freeze Bölmeleri açın. Eğer çalışma ilerlerken, seçtiğiniz alan ekranda kalır.

Ipuçları:

sütunları veya satırları dondurma bölmesi parçası olan hangi Koyu dikey ve yatay çizgiler göstermektedir.

Kullanmak Freeze Bölmesi size yardımcı oluştururken ya da düzenlerken büyük, asi çalışma.

Freeze Bölmesi satır ve sütun olarak çalışma görüntülenen baskı olmaz.

Evet b2 yi seçip,window freeze seçeneği ile oluyormuş:)

yeşilsıpa
30-11-2011, 00:28
Oldu yeni anladım
Teşekkürler.

yeşilsıpa
30-11-2011, 00:31
Şu excel in tüm özelliklerini kullanabilsek ne güzel olacak. :(
Formul yazarken hep takılıyorum. :(

Perfectwave Dilbert Ayrı ayrı teşekkürler.
Sağolun varolun.

PERFECTWAVE
30-11-2011, 00:38
Şu excel in tüm özelliklerini kullanabilsek ne güzel olacak. :(
Formul yazarken hep takılıyorum. :(

Perfectwave Dilbert Ayrı ayrı teşekkürler.
Sağolun varolun.

rica ederim,kolay gelsin :)

acan1
30-11-2011, 14:24
MOV(C,11,W)> MOV(C,23,W)> MOV(C,35,W) sağlayan hisseler ile
MOV(C,11,W)> MOV(C,23,W)> MOV(C,35,W) ile RSI(c,14)>=35 ) sağlayan hisseleri bulmak için Explorer formül yardımında bulunabilir misiniz

tarsuslu633
30-11-2011, 14:52
bu sistemi bilgisayara yukledim fakat (matriks) al- sat gösteriminde böyle çıkıyor.. sebebini bi arkadaş yazabilirmi... http://img842.imageshack.us/img842/1184/adszck.png

toros
30-11-2011, 19:54
MOV(C,11,W)> MOV(C,23,W)> MOV(C,35,W) sağlayan hisseler ile
MOV(C,11,W)> MOV(C,23,W)> MOV(C,35,W) ile RSI(c,14)>=35 ) sağlayan hisseleri bulmak için Explorer formül yardımında bulunabilir misiniz

Mov(C,11,W) > Mov(C,23,W) AND Mov(C,23,W)> Mov(C,35,W) AND Rsi(C,14)>=35

toros
30-11-2011, 19:56
bu sistemi bilgisayara yukledim fakat (matriks) al- sat gösteriminde böyle çıkıyor.. sebebini bi arkadaş yazabilirmi... http://img842.imageshack.us/img842/1184/adszck.png

Sistem çok sık AL-SAT sinyali üretiyor.

tarsuslu633
30-11-2011, 20:13
Sistem çok sık AL-SAT sinyali üretiyor.
bunu nasıl düzeltebilirim.. leptopta böyle cıkıyor.. normal kasa bilgisayarda al satlar normal şekilde bu neden olabilir..

toros
30-11-2011, 20:55
bunu nasıl düzeltebilirim.. leptopta böyle cıkıyor.. normal kasa bilgisayarda al satlar normal şekilde bu neden olabilir..

İki bilgisayar arasındaki, formül ve/veya ayarlardaki farklılığı bulun.

acan1
30-11-2011, 21:25
Mov(C,11,W) > Mov(C,23,W) AND Mov(C,23,W)> Mov(C,35,W) AND Rsi(C,14)>=35

Sayın toros çok teşekkür ederim.

trendci
01-12-2011, 10:18
"Macd, Macd Trigger'i 0 çizgisinin altında kesecek; aynı zamanda bu kesişme son 50 gün içinde meydana gelen kesişmelerden 0 çizgisinin en uzağındaki kesişme olacak."

Yukarıdaki durumu matrikste nasıl formülüze edebiliriz.

Blitz
01-12-2011, 15:34
merhaba

explorer da şöyle bir formül yazmak istiyorum yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
MACD(26,12,9) 0 çizgisini henüz yukarı kesmiş ve pozitif bölgeye geçmiş olacak. ancak pozitif bölgede ilerlememiş yani kesişme gerçekleştiği andaki hali olacak.

mamiabi
02-12-2011, 20:17
Merhaba
(Aramalar sonuç vermeyince...)
1-Herhangi bir hissenin herhangi bir aracı kurumdaki günlük lotunu bir indikatör olarak nasil matriks formullerinde kullanabilirim
2-Dışarda kendi tanımladiğim bir veri dizisini benzer sekilde matriks formullerinde bir indikator gibi nasil cagirabilirim?
Tesekkürler
3-Matriks TL yerine USD bazli hesap yaparken kuru nereden aliyor? Security("SUSD", C) mi yoksa Security("M_USD", C) mi ya da baska bir sekilde??
Teşekkürler

tarsuslu633
02-12-2011, 22:38
İki bilgisayar arasındaki, formül ve/veya ayarlardaki farklılığı bulun. matriksi yükledim ama sonuç aynı her barda al-sat ayar farklılığı derken neyi kastettiniz, saygılar

tarsuslu633
04-12-2011, 19:18
İki bilgisayar arasındaki, formül ve/veya ayarlardaki farklılığı bulun. tamam şimdi oldu matriksi yeniden yükledim. oldu..

mamiabi
04-12-2011, 21:29
Merhaba,
Daha öncekiler ek olarak bir kaç yeni şey sorup bir de kullandiğim bir yöntemi danışarak daha kolayını bilen var mı diye sormak istemiştim:

1-Matriks'in "birim" olarak (TL, $, XU100 vs...) kullandığı döviz kuruna nasıl erişebilirim formullerde? Bunu daha önce de sormuştum henüz yanıt alamadım. Ama şimdi en azından Excel'e veri aktarırken bir yöntem buldum:
Symbol Builder'den bütün değerleri 1 olan bir sembol tanımlıyorum. Bu sembolu grafik olarak gosterirken birim olarak $ seciyorum ve excel'e aktariyorum. Henhangi bir bar'daki $ degerini UsdMatrix = 1 / C gibi bir formulle bulabiliyorum
2-Matriks dışında (excel'de) matrik'sin kullandigi kuru yukardaki gibi bir yolla cozdum simdilik ama şimdi bu oranı matriks formullerinde kullanmak istiyorum.
Kendi tanımladigim diyelim adı MYSYM olan bir sembol var (O, H, L, C, W, V degerlerini ihtiyacıma göre belirledim). Şimdi bunu bir başka indikatörde formullerde kullanmak istiyorum. Eger MYSYM bir Sembol degil indikator olsaydı FML("MYSYM") ile kolayca erisebiliyordum. Ama bir SYMBOL icin FML() calismiyor. Security("MYSYM", C) vs de olmadı...
Bileniniz var mı acaba? Kendi tanımladigim bir sembole(indikator degil) diger yerlerde formullerde nasil erisebilirim?
teşekkürler

Bear_Bull
04-12-2011, 23:27
usdtry olarak dene :wink:

GetLost
05-12-2011, 00:43
Matriks indikatörleri hangi dosyada tutuyor biliyor musnuz?
Yani Matriks'e sonradan eklediğim bir indikatörü, başka biriyle paylaşmak istediğimde hangi klasörde o isimli dosyayı onun bilgisayarındaki aynı yere kopyalamam gerekiyor?
Veya bu işin daha kolay bir yöntemi var mI*

toros
05-12-2011, 00:51
matriks indikatörleri hangi dosyada tutuyor biliyor musnuz?
Yani matriks'e sonradan eklediğim bir indikatörü, başka biriyle paylaşmak istediğimde hangi klasörde o isimli dosyayı onun bilgisayarındaki aynı yere kopyalamam gerekiyor?
Veya bu işin daha kolay bir yöntemi var mı*

c:\matriks\user\graph\definds

mamiabi
05-12-2011, 02:03
usdtry olarak dene :wink:
Buydu aradığım... Matiks USD meselesi halloldu boylece...Cok tesekkürler!!

revolution
07-12-2011, 13:00
arkadaşlar merhabalar, aşağıdaki göstergenin formülünü matrixe kopyalayıp yapıştırdığımda parantez hatası veriyor. acaba neresi yanlış yazılmış düzeltmesini yapabilirmisiniz.

LowL:=If(LOW=LLV(LOW,5),LOW,If(Ref(LOW,-1)=LLV(LOW,5),Ref(LOW,-1), If(Ref(LOW,-2)=LLV(LOW,5),Ref(LOW,-2),If(Ref(LOW,-3)=LLV(LOW,5),Ref(LOW,-3), If(Ref(LOW,-4)=LLV(LOW,5),Ref(LOW,-4),0)))));
NewH:=ValueWhen(1,HIGH>Ref(HHV(HIGH,5),-1),HIGH);
box1:=HHV(HIGH,3)Ref(HHV(HIGH,5),-1))=3 AND box1=true,NewH);
box3:=ValueWhen(1,BarsSince(HIGH>Ref(HHV(HIGH,5),-1))=3 AND box1=true,LowL);
TopBox:=box2;
BottomBox:=box3;
TopBox;
BottomBox;

revolution
07-12-2011, 17:30
formül konusunda yardımcı olabilirmisiniz...

arkadaşlar merhabalar, aşağıdaki göstergenin formülünü matrixe kopyalayıp yapıştırdığımda parantez hatası veriyor. acaba neresi yanlış yazılmış düzeltmesini yapabilirmisiniz.

LowL:=If(LOW=LLV(LOW,5),LOW,If(Ref(LOW,-1)=LLV(LOW,5),Ref(LOW,-1), If(Ref(LOW,-2)=LLV(LOW,5),Ref(LOW,-2),If(Ref(LOW,-3)=LLV(LOW,5),Ref(LOW,-3), If(Ref(LOW,-4)=LLV(LOW,5),Ref(LOW,-4),0)))));
NewH:=ValueWhen(1,HIGH>Ref(HHV(HIGH,5),-1),HIGH);
box1:=HHV(HIGH,3)Ref(HHV(HIGH,5),-1))=3 AND box1=true,NewH);
box3:=ValueWhen(1,BarsSince(HIGH>Ref(HHV(HIGH,5),-1))=3 AND box1=true,LowL);
TopBox:=box2;
BottomBox:=box3;
TopBox;
BottomBox;

Bear_Bull
07-12-2011, 17:33
formül konusunda yardımcı olabilirmisiniz...

"(" parantezleri say
")" parantezleri say formülde

seansta bakamam. mesaj kutunda dolmuş.

boş bir vakitte ancak bakılır.

revolution
07-12-2011, 19:21
valla sinir oldum hocam,sizin dediğiniz gibi parentezlere de baktım ama yine yapamadım. müsait bir zamanınız da bakarsanız sevinirim hocam.

ofcabuk
07-12-2011, 22:02
valla sinir oldum hocam,sizin dediğiniz gibi parentezlere de baktım ama yine yapamadım. müsait bir zamanınız da bakarsanız sevinirim hocam.

Sanki 1-2 satır eksik gibi ama..

ofcabuk
07-12-2011, 22:02
Amaca hizmet eder mi bilemiyorum ama, bu şekilde deneyin birde..


LowL:=If(LOW=LLV(LOW,5),LOW,
If(Ref(LOW,-1)=LLV(LOW,5),Ref(LOW,-1),
If(Ref(LOW,-2)=LLV(LOW,5),Ref(LOW,-2),
If(Ref(LOW,-3)=LLV(LOW,5),Ref(LOW,-3),
If(Ref(LOW,-4)=LLV(LOW,5),Ref(LOW,-4),0)
)
)
)
);
NewH:=ValueWhen(1,HIGH>Ref(HHV(HIGH,5),-1),HIGH);
box1:=HHV(HIGH,3)<HHV(High,4);
box2:=ValueWhen(1,BarsSince(High>Ref(HHV(High,5),-1))=3 AND box1=true,NewH);
box3:=ValueWhen(1,BarsSince(HIGH>Ref(HHV(HIGH,5),-1))=3 AND box1=true,LowL);
TopBox:=box2;
BottomBox:=box3;
TopBox;
BottomBox

revolution
08-12-2011, 00:38
syn ofcabuk yardımınız için çok sağolun, nihayet oldu...

mamiabi
08-12-2011, 22:35
indikator penceresinde iki ya da daha fazla grafik gostermeye calisiyorum.
Ornegin
H;L;C

L2 ve L3 icin renk tip secmeme ragmen bir türlü ana indikator dısındaki ek grafikleri gosteremedim.
Grafigi fare ile sectigimde gorunmeseler de orada olduklarına dair yakalama kutucukları gorunuyor olmaları gereken yerde.
Acaba bendeki matriks terminal GOLD 3.1.1 ile ilgili bir sorun mu?

Bir de tek bir grafik çizdirirken indikator penceresinde (kendi tanımladıklarımdan bahsediyorum), kendi kendime şunu keşfettim.
C:2:3 derseniz kapanisla birlike degeri 2 ve 3 olan iki cizgi, biri yesil biri kırmızı çiziyor matriks.
Bu tür şeyleri deneme yanılma yerine okuyarak ogrenebilicegim bir kaynak var mi acaba?
Teşekkürler

Bear_Bull
08-12-2011, 22:56
Ornegin
H;L;C

X1:=H;
X2:=L;
X3:=C;

X1;X2;X3

yazarsan
Gösterir ve renkleride ayarlarsın.

mamiabi
08-12-2011, 23:29
Benim kurulumda bi sorun var demek ki... Sadece ilk grafik gösteriliyor.
Çok teşekkürler

topalsolucan
09-12-2011, 16:03
Merhaba geçende rsi si 30 un altında olan hacmi bir önceki günün üstünde olan v..s. gibi tam hatırlamıyorum bir formül vardı.Almayı unuttum arsive şimdi arıyorum bulamadım silinmiş mi artık ne olduysa :(.koyan abimiz hatırlıyorsa yada cvp veren koyabilirmi.Biraz saçma oldu ama şansımı deniyim dedim.Belki hatırlanıyordur.

OoTToO
09-12-2011, 20:52
plot:=Input("[1]-SWMA Osc,[2]-SW Mov Avg,[3]-Divergences",1,3,1);
pds:=Input("normalizing periods (1=none)",1,135,50);
s1:=(30)*C;
s2:=(60)*Ref(C,-1);
s3:=(90)*Ref(C,-2);
s4:=(60)*Ref(C,-3);
s5:=(30)*Ref(C,-4);
s7:=-(30)*Ref(C,-5);
s8:=-(60)*Ref(C,-6);
s9:=-(90)*Ref(C,-7);
s10:=-(60)*Ref(C,-8);
s11:=-(30)*Ref(C,-9);
SWMA:=(s1+s2+s3+s4+s5)/((30)*2+(60)*2+(90));
SWosc:=s1+s2+s3+s4+s5+s7+s8+s9+s10+s11;
SWoscNorm:=(SWosc-LLV(SWosc,pds))/(HHV(SWosc,pds)-LLV(SWosc,pds)+.000001)*100;
SWoscNorm:=If(pds<2,SWosc,SWoscNorm);
up:=SWoscNorm>Ref(SWoscNorm,-1)AND SWMA<Ref(SWMA,-1);
dw:=SWoscNorm<Ref(SWoscNorm,-1)AND SWMA>Ref(SWMA,-1);
If(plot=1,SWoscNorm,If(plot=2,SWMA,up-dw))::

Yukarıdaki indikatörü sisteme dahil etmek için yeşil yada kırmızı durumdayken hangi kısmını şart olarak kullanabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

dogzilla
10-12-2011, 19:25
yeni konu acamadim, hata veriyor surekli. benim sormak istedigim matriks jawa traderda 12 tane indikator oldugu belirtilmis. hangi indikatorler oldugunu yazar misiniz? genellikle rsi cci mfi mom kullaniyorum yeterli olur mu ?

revolution
12-12-2011, 16:21
arkadaşlar merhabalar...
Camarilla Alert Göstergesi diye bir gösterge var ve otomatik destek ve direnç seviyelerini gösteren bir indikatörmüş . acaba bunun benzeri matrixte varmı ,yoksa nasıl yapılabilir.
ayrıca internette tesadüfen araştırma yaparken http://www.forexpark.net/education/IndicatorsVideo.aspx bu sitede gördüm, nasıl matrixte yapabiliriz yardımcı olabilirseniz sevinirim. grafik üzerinde teknik olarak destek ve dirençleri bulamıyorum bari otamatik bir göstergesi varsa onu kullanmış oluruz. şimdiden çok sağolun...

karahisarlı
13-12-2011, 10:50
Arkadaşlar Saraylı üstadın EMABAND ını


Q1:=Input("PERIOD",1,1000,3);
Q2:=Input("PERIOD",0.001,100,1);
Q3:=Q2/100;
Q4:=Mov( Typical(),Q1,E) ;
Q5:=If((Q4*(1-Q3))>PREV,Q4*(1-Q3),If((Q4*(1+Q3))<PREV,Q4*(1+Q3),PREV));
Q5

matrikste nasıl formüle ederim yardımcı olan arkadaş olursa sevinirim olduğu gibi girdim formülü hiç bir şey çıkmıyor

tolgaist
14-12-2011, 10:37
bu formülleri java matriks te kullanabiliyor muyuz?

costner
14-12-2011, 11:39
ARKADAŞLAR,

ÇEVREMDE SORDUM AMA BİLEN ÇIKMADI BİRAZ ZOR BİR FORMÜLÜM VAR KİMSE NASIL YAPILACAĞINI BİLMİYOR MAALESEF.
ACABA ÇÖZEBİLEN BİR TEKNİK ANALİZCİ VAR MIDIR BURADA...SEVİNİRİM...YAPAMASA BİLE FİKİR BELİRTİRSE DE SEVİNİRİM.

FORMÜLÜM ŞU:

işlem adedi bazında (lot olarak) hacmi bir önceki güne göre EN AZ %30 ARTAN VE ağırlıklı ortalaması %3 den fazla artan SENETLER

mamiabi
15-12-2011, 22:42
Sanırım probleminizi tam anlatamadınız. Çünkü söylediğiniz olağanüstü basit bir formül :

if(100*(V/Ref(V, -1) - 1) >= 30 and 100*(W/Ref(W, -1)-1) >=3, 1, 0)


ARKADAŞLAR,

ÇEVREMDE SORDUM AMA BİLEN ÇIKMADI BİRAZ ZOR BİR FORMÜLÜM VAR KİMSE NASIL YAPILACAĞINI BİLMİYOR MAALESEF.
ACABA ÇÖZEBİLEN BİR TEKNİK ANALİZCİ VAR MIDIR BURADA...SEVİNİRİM...YAPAMASA BİLE FİKİR BELİRTİRSE DE SEVİNİRİM.

FORMÜLÜM ŞU:

işlem adedi bazında (lot olarak) hacmi bir önceki güne göre EN AZ %30 ARTAN VE ağırlıklı ortalaması %3 den fazla artan SENETLER

erbek_
24-12-2011, 02:12
formül yazım hatası veriyor bende

3.satırda en başta + ekleyin çalışacaktır...

erbek_
24-12-2011, 02:14
özür yani şöyle

v1:= .1*(RSI(5)-50);
v2:= Mov(v1,9,W);
+.5;
-.5;
(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1)

JOLLY JOKER
24-12-2011, 02:36
ARKADAŞLAR java sorunu yaşayan bi arkadaşım var çözemedik java matriks teknik analiz açmıyor ne yapabiliriz xp servis pack3 yükledik pc ye açmadı ne yapabiliriz http://www.matriksdata.com/forjavamatriks/JavaTA/JavaTA.asp

ysrzcn20
26-12-2011, 21:25
Arkadaşlar ...rsı(14) ün ,trıx (12,9) kestiği al sat formülünü bilen varmı.yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ederim

revolution
27-12-2011, 16:55
arkadaşlar merhabalar...
para girişi ve para çıkışı olan hisselerle, en dipte ve en zirvede olan hisseleri bulduran formülleri nasıl yazabiliriz.

50promil
28-12-2011, 23:15
ARKADAŞLAR java sorunu yaşayan bi arkadaşım var çözemedik java matriks teknik analiz açmıyor ne yapabiliriz xp servis pack3 yükledik pc ye açmadı ne yapabiliriz http://www.matriksdata.com/forjavamatriks/JavaTA/JavaTA.asp

javanın en son sürümünü yükleyin.javayı güncelleyin.xp sp3 de sorunsuz çalışıyormu diye tenik destek e mail atın.artık windows xpden desteğini çekiyor.programlar yavaş yavaş hata vermeye başlar.

50promil
03-01-2012, 17:00
Arkadaşlar ...rsı(14) ün ,trıx (12,9) kestiği al sat formülünü bilen varmı.yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ederim

Yapılırda ne kadar verimli olur tartışmak lazım yapıları farklı çünkü trix yapısı itibarı ile daha yavaş tepkiler veriyor.ama bu tepkiler kesin tepkiler oluyor.

ÖZDOĞAN77
04-01-2012, 11:49
al için
Cross(MOV(c,opt1,s),MOV(c,opt2,s))

sat için
Cross(MOV(c,opt2,s),MOV(c,opt1,s))

değişkenler bölümünede
opt1: (2-100-1)
opt2: (2-100-1)
(taramasını istediğiniz aralıkları yazmanız gerekir ben örnek olsun diye)
alt:2
üst:100
adım:1 olarak verdim.

detaylara bakmak isterseniz http://www.hisse.net/forum/blog.php?b=569 blog adresinde resimleri bulunmaktadır.
kolay gelsin.

Sayın Bear_Bull,

sistem tester'de optimizasyon yaparken;
alt:2
üst:100
adım:1 neyi ifade eder,bunu nasıl belirliyoruz.Teşekkür ederim.

Bear_Bull
04-01-2012, 11:57
Sayın Bear_Bull,

sistem tester'de optimizasyon yaparken;
alt:2
üst:100
adım:1 neyi ifade eder,bunu nasıl belirliyoruz.Teşekkür ederim.


kullandığınız indikatörün aldığı değerlere göre taramasını istediğiniz aralık.
örnek.

http://666kb.com/i/c03byc8bjbmqyuyws.gif

50promil
07-01-2012, 23:02
Merhaba

mostu explorer de nasıl tanımlayabilirim.most yukarı kestiğinde al aşşağı kestiğinde sat şeklinde ayarlamak istiyorum.

Bear_Bull
08-01-2012, 01:44
Merhaba

mostu explorer de nasıl tanımlayabilirim.most yukarı kestiğinde al aşşağı kestiğinde sat şeklinde ayarlamak istiyorum.

başlığı geriye doğru taratırsanız bulabilirsiniz 1 kaç örnek olması lazım benim yazdığım.

expert advisör olarak yazılı idi explorerde ayrı ayrı
2 tane yapıp filtre kısmına yazmanız gerekir.

50promil
09-01-2012, 12:14
başlığı geriye doğru taratırsanız bulabilirsiniz 1 kaç örnek olması lazım benim yazdığım.

expert advisör olarak yazılı idi explorerde ayrı ayrı
2 tane yapıp filtre kısmına yazmanız gerekir.

yorum için teşekkürler.mesajı yazdıktan kısa süre sonra 3.sayfada buldum bir örnek yapmışsınız.şurasını anlayamadım.hareketli ortalama ile birlikte kullanılmış bunun sebebi ne?mesala stos da %d %k değerleri veriyoruz o iki çizgiyi belirtmek için bunda neden kırmızı ve yeşil çizgilerin kesişimini tanımlamıyoruz.

Bear_Bull
09-01-2012, 13:10
yorum için teşekkürler.mesajı yazdıktan kısa süre sonra 3.sayfada buldum bir örnek yapmışsınız.şurasını anlayamadım.hareketli ortalama ile birlikte kullanılmış bunun sebebi ne?mesala stos da %d %k değerleri veriyoruz o iki çizgiyi belirtmek için bunda neden kırmızı ve yeşil çizgilerin kesişimini tanımlamıyoruz.

Most değerlerine grafikte soldan bakarsanız
o değerlere göre kesişim gerçekleştiğinde sinyal veriyor zaten.

Sistemdeki formülde Cross kullanıldı ise kesişim bakılır.
>< kullanıldı ise değerin küçük ya da büyük olmasına bakılır.

metin_077
10-01-2012, 21:20
Arkadaşlar daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama bir formüle ihtiyacım var. (Günün en düşük değeri + ATR değeri) kapanış değerine eşit veya kapanış değeri büyük olan hisseleri bulan veya al veren bir formül yazabilirseniz memnun olurum.şimdiden teşekkürler.

serdarkus
10-01-2012, 22:07
Arkadaşlar daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama bir formüle ihtiyacım var. (Günün en düşük değeri + ATR değeri) kapanış değerine eşit veya kapanış değeri büyük olan hisseleri bulan veya al veren bir formül yazabilirseniz memnun olurum.şimdiden teşekkürler.

C >= (ATR(17)+L)

The Explorer e kopyalayıp taratırsanız, 1 değerleri aradığınızı verir..

:)
hemşo!

metin_077
10-01-2012, 22:24
C >= (ATR(17)+L)

The Explorer e kopyalayıp taratırsanız, 1 değerleri aradığınızı verir..

:)
hemşo!

Çok teşekkürler serdar kardeşim ellerine sağlık

LDOGAN
12-01-2012, 01:00
iyi geceler;

bu linkteki (http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=future%20leaks%20indicators%20in%20timing%20solu tion&source=web&cd=1&ved=0CCEQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.timingsolution.com%2FTS%2FStu dy%2FLeaks%2Fleaks.doc&ei=OQUOT-yKPOWg4gTs8JGMBg&usg=AFQjCNHXVFX39IP1MUb-qFJhMnHLppxg9A&cad=rja) dosyada varolan indikatörü bir inceleyebilirmisiniz....ve anladığınızı paylaşırsanız sevinrim...

discovery
13-01-2012, 10:07
mrb
ıbs real trade te mad dıye ındıkator var(Moving Avarage Difference acılımı da ve MAD TIKLADIGINIZDA 21 Gunluk basıt ortalamasını cızdırıyor otomatık olarak.MAD ın ne oldugunu bılsem cızdırecegım 21 gunluk basıt ortalamasını)
bu ındıkatorun mantıgı nedır
ve bu ındıkatoru matrıkste ındıkator buıldere nasıl yazabılırız
tesekkurler

discovery
13-01-2012, 12:21
SUNU SORUYORUM ARKADASLAR BU INDIKATORU MATRIKSE NASIL UYARLARIZ..


http://a1201.hizliresim.com/t/f/1sbct.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

discovery
16-01-2012, 00:13
mad ın ne oldugunu ve matrıkse nasıl uyarlanabılecegı konusu hakkında fıkrı olan yok mu

Negrolino
16-01-2012, 00:37
21 günlük basit kapanış :)

Negrolino
16-01-2012, 00:41
difference fark demek ama matrikste yok

samiay
16-01-2012, 17:13
slm ..gün içnde oluşan uzlaşma fiyatını bir grafik halinde gösterebilirmiyim acaba? tşk..

discovery
16-01-2012, 21:36
difference fark demek ama matrikste yok
aynen oyle
ama neyle neyın farkı ve de kac gunluk

nokta
16-01-2012, 22:14
selamlar benide borsacı yaptılar ya ne diyim :)
arkadaşlar dı+dı- nın sto nun kesiştiği senetler için bir formul varmıdır ? bide geçmiş sayfaları okudum gerçekten emek verenlere teşekkür ediyorum. bu formulleri derli toplu nasıl bulabilirim.. mevcut sistemleri bulup üzerinde modifiye düşünüyorum..
kolay gelsin ...

berked
16-01-2012, 23:09
aynen oyle
ama neyle neyın farkı ve de kac gunluk

Indikatorde sadece tek bir mav periyodu var ve difference kelimesi geciyor..
O zaman Bir hareketli ortalamanin bir barlik degisimini kastediyor olmasi muhtemel.

B:=mov(c,21,s);
B-Ref(B,-1)

Eger indikator bold yaptigim kisimdaki hesaplamayi yapiyorsa yukaridaki gibi olacaktir.
Alti cizili kisimlar farkliysa, ornegin 1 degil 2 barlik degisimi hesapliyorsa yanlis cikar tabi.

mamiabi
18-01-2012, 01:36
Indikatorde sadece tek bir mav periyodu var ve difference kelimesi geciyor..
O zaman Bir hareketli ortalamanin bir barlik degisimini kastediyor olmasi muhtemel.

B:=mov(c,21,s);
B-Ref(B,-1)

Eger indikator bold yaptigim kisimdaki hesaplamayi yapiyorsa yukaridaki gibi olacaktir.
Alti cizili kisimlar farkliysa, ornegin 1 degil 2 barlik degisimi hesapliyorsa yanlis cikar tabi.

Öyle olmaması gerek. Çünki B-Ref(B, -1) = C - Ref(C, -21)'dir. O kadar zahmete ve ezoteri bir isme gerek olmazd

berked
18-01-2012, 01:59
Öyle olmaması gerek. Çünki B-Ref(B, -1) = C - Ref(C, -21)'dir. O kadar zahmete ve ezoteri bir isme gerek olmazd

evet doğru. uykusuz bi anımda yazmıştım, düşünmemişim bile.

neyse, bu indikatörü(MAD) google'da arattım. hep MACD çıkıyor. MAD hakkında bir açıklama yok.
MAD hakkında tek bildiğimiz şey(arkadaşın screenshot sağolsun!) input=MOV(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ) ve output=MAD.
Input'u output'a çeviren fonksiyon ne acaba diye kafadan sallamaya çalışıyoruz ki aslında tek ihtiyacımız olan o fonksiyon.

O indikatörü isteyen arkadaşa ricam bilinen genel bir grafik(dji, spx, eurusd vs) üzerine o indikatörü koysun ve ne değerler aldığını görelim, neymiş ne değilmiş anlayalım..
O zaman bir yardımı dokunan olur.

Asmiltak
18-01-2012, 02:19
Arkadaşlar ...rsı(14) ün ,trıx (12,9) kestiği al sat formülünü bilen varmı.yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ederim

Trix'in rsi'yi kesmesi: Cross(TRIX(c,12,9,S),(RSI(c,14))
Rsi'nin trix'i kesmesi: Cross(RSI(c,14),TRIX(c,12,9,S))

olsa gerek..

Asmiltak
18-01-2012, 02:24
yeni konu acamadim, hata veriyor surekli. benim sormak istedigim matriks jawa traderda 12 tane indikator oldugu belirtilmis. hangi indikatorler oldugunu yazar misiniz? genellikle rsi cci mfi mom kullaniyorum yeterli olur mu ?

indikatör listesi aşağıdaki resimde okla gösterilen liste..

http://c1201.hizliresim.com/t/l/1wc0p.png

Asmiltak
18-01-2012, 02:33
bu formülleri java matriks te kullanabiliyor muyuz?

Bildiğim kadarıyla kullanılamıyor..

berked
18-01-2012, 03:10
Arkadaşlar ...rsı(14) ün ,trıx (12,9) kestiği al sat formülünü bilen varmı.yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ederim

rsi(14) ve trix (12,9) sanırım tarih boyu kesişmediler.
üzgünüm.


Trix'in rsi'yi kesmesi: Cross(TRIX(c,12,9,S),(RSI(c,14))
Rsi'nin trix'i kesmesi: Cross(RSI(c,14),TRIX(c,12,9,S))

olsa gerek..

Formül doğru sn Asmiltak. Lakin bu iki indikatör yapıları gereği kesişmezler. (ihtimali yok) soran arkadaş sanırım bunu atlamış.

Trix, genelde +2,-2 arasında yer alır. (periyot ve grafiğe göre değişse de bu aralığın dışı zor.)
Rsi ise 0-100 arası değerler alır. (rsi14'te de +2 gibi bir değer cidden çok zor.)

berked
18-01-2012, 03:18
selamlar benide borsacı yaptılar ya ne diyim :)
arkadaşlar dı+dı- nın sto nun kesiştiği senetler için bir formul varmıdır ? bide geçmiş sayfaları okudum gerçekten emek verenlere teşekkür ediyorum. bu formulleri derli toplu nasıl bulabilirim.. mevcut sistemleri bulup üzerinde modifiye düşünüyorum..
kolay gelsin ...

Cross(PDI(14),MDI(14)) +di(14) -di(14)'ü yukarı kesince 1 değeri alır. Diğer durumlarda 0 verir.
Cross(STOSK(5,3,5),STOSD(5,3,5)) slow stokastik %k(5,3,5) slow stokastik %d(5,3,5)'i kesince 1 değeri alır ve diğer durumlarda 0 verir. (Slow sto=STOSK ve STOSD iken fast sto=STOFK ve STOFD, kalan kısımları aynı.)

Cross(MDI(14),PDI(14)) ise tam tersi durumda 1, kalan durumlarda 0 verir.
Cross(STOSD(5,3,5),STOSK(5,3,5)) ise tam tersi durumda 1, kalan durumlarda 0 verir.

Bu formülleri explorer'da kolonlara yazıp tarattığınızda 1 ve 0 değerlerine göre kesişmeleri görebilirsiniz.
di+- ve sto kesişimlerinin aynı barda mı olmasını isterdiniz, yoksa biri önce ötekisi sonra mı bilemediğimden ona göre bir şey yazamadım.

Şu anki duruma göre göre kesişmelerin aynı barda olup olmadığına kendiniz bakmanız gerekir.

berked
18-01-2012, 03:41
Sevgili LDOGAN abi, gönderdiğin linkteki yazıyı okudum ama hem yazan kişinin İngilizce'si biraz bozuk(1-2 yerde) hem de bazı noktalarda anlamı tamamlayacak açıklamaları yapmamış.
Ben yine de anladığımı anlatayım:

Deniyor ki, "Basit ve üssel hareketli ortalamalar hesaplanışında gelecekte oluşacak fiyatlara yer vermez, sadece gerçekleşmiş olan fiyat datalarını baz alır. Lakin symmetric ortalamalar periyotlarının yarısı kadarki gelecek fiyatları da hesaplamalara dahil eder."
vs vs vs..

Eğer bu doğruysa, ki bunu yapabilecek bir ortalama yaratılabilir, o zaman periyodu kadar gecikmeli sinyal verecektir ki o zaman bir anlamı kalmaz.. (çünkü gelecekteki fiyatlar gerçekleşmeye başladığında ortalamanın geçmişteki değeri değişir, gelecekteki fiyatı bilmiyoruz ve zaten estimate(!) etmeye çalıştığımız değer de o.)

Bunun dışında ise symmetric ortalamalar ekonomide mevsimsellik etkisiyle ilgili hesaplamalarda kullanılır..
Bu mevsimsel etkilerin periyodu bellidir ve etkisi aşağı yukarı kestirilebilir. Lakin bu periyotlar ve etkileri borsada kestirilmesi pek mümkün olmayan şeyler oldukları için bence borsaya uygulanamazlar..

Sonuç olarak, ya bu adam uygulanabilir diyor ve onu anlatmaya çalışıyor, ya da aynı simetrik ortalamalardan bahsetmiyoruz.

Benim de aklıma takıldı. Bir şey bulursam haber veririm.
Saygılar. Selamlar.

nokta
18-01-2012, 14:15
Cross(PDI(14),MDI(14)) +di(14) -di(14)'ü yukarı kesince 1 değeri alır. Diğer durumlarda 0 verir.
Cross(STOSK(5,3,5),STOSD(5,3,5)) slow stokastik %k(5,3,5) slow stokastik %d(5,3,5)'i kesince 1 değeri alır ve diğer durumlarda 0 verir. (Slow sto=STOSK ve STOSD iken fast sto=STOFK ve STOFD, kalan kısımları aynı.)

Cross(MDI(14),PDI(14)) ise tam tersi durumda 1, kalan durumlarda 0 verir.
Cross(STOSD(5,3,5),STOSK(5,3,5)) ise tam tersi durumda 1, kalan durumlarda 0 verir.

Bu formülleri explorer'da kolonlara yazıp tarattığınızda 1 ve 0 değerlerine göre kesişmeleri görebilirsiniz.
di+- ve sto kesişimlerinin aynı barda mı olmasını isterdiniz, yoksa biri önce ötekisi sonra mı bilemediğimden ona göre bir şey yazamadım.

Şu anki duruma göre göre kesişmelerin aynı barda olup olmadığına kendiniz bakmanız gerekir.



sayın berked cevabınız için teşşekkür ederim... size zahmet aynı bardaki kesişme nasıl yazılıyor ben ıkı parametrenın arasına and yazdım aynı barda kesişme için doğrumudur teşekkur ederim

berked
18-01-2012, 17:55
sayın berked cevabınız için teşşekkür ederim... size zahmet aynı bardaki kesişme nasıl yazılıyor ben ıkı parametrenın arasına and yazdım aynı barda kesişme için doğrumudur teşekkur ederim

evet arasına and yazarsanız iki koşul aynı barda olmadığı sürece sinyal vermez..
Grafiklere baktım, genelde DI kesişiminden önce STOS kesişimi olmuş.. Yani DI "cross" yaparken STOS "çoktan cross" durumunda..
STOSK>STOSD and Cross DI şeklinde de yapılabilir..

STOSK(5,3,5)>STOSD(5,3,5) and Cross(PDI(14),MDI(14)) gibi. (K büyüktür D iken +di, -di kesmesi.)
Tabi tam olarak ne istediğinize, sonuçlarına bakarak sizin karar vermeniz lazım..

LDOGAN
18-01-2012, 18:19
Sevgili LDOGAN abi, gönderdiğin linkteki yazıyı okudum ama hem yazan kişinin İngilizce'si biraz bozuk(1-2 yerde) hem de bazı noktalarda anlamı tamamlayacak açıklamaları yapmamış.
Ben yine de anladığımı anlatayım:

Deniyor ki, "Basit ve üssel hareketli ortalamalar hesaplanışında gelecekte oluşacak fiyatlara yer vermez, sadece gerçekleşmiş olan fiyat datalarını baz alır. Lakin symmetric ortalamalar periyotlarının yarısı kadarki gelecek fiyatları da hesaplamalara dahil eder."
vs vs vs..

Eğer bu doğruysa, ki bunu yapabilecek bir ortalama yaratılabilir, o zaman periyodu kadar gecikmeli sinyal verecektir ki o zaman bir anlamı kalmaz.. (çünkü gelecekteki fiyatlar gerçekleşmeye başladığında ortalamanın geçmişteki değeri değişir, gelecekteki fiyatı bilmiyoruz ve zaten estimate(!) etmeye çalıştığımız değer de o.)

Bunun dışında ise symmetric ortalamalar ekonomide mevsimsellik etkisiyle ilgili hesaplamalarda kullanılır..
Bu mevsimsel etkilerin periyodu bellidir ve etkisi aşağı yukarı kestirilebilir. Lakin bu periyotlar ve etkileri borsada kestirilmesi pek mümkün olmayan şeyler oldukları için bence borsaya uygulanamazlar..

Sonuç olarak, ya bu adam uygulanabilir diyor ve onu anlatmaya çalışıyor, ya da aynı simetrik ortalamalardan bahsetmiyoruz.

Benim de aklıma takıldı. Bir şey bulursam haber veririm.
Saygılar. Selamlar.

Teşekkür ederim Kardeşim...İlgili dosyada resimler üzerinde bazı formüller var.onları gördünmü ? 5 ve 50 50 periyotta

nokta
18-01-2012, 20:46
evet arasına and yazarsanız iki koşul aynı barda olmadığı sürece sinyal vermez..
Grafiklere baktım, genelde DI kesişiminden önce STOS kesişimi olmuş.. Yani DI "cross" yaparken STOS "çoktan cross" durumunda..
STOSK>STOSD and Cross DI şeklinde de yapılabilir..

STOSK(5,3,5)>STOSD(5,3,5) and Cross(PDI(14),MDI(14)) gibi. (K büyüktür D iken +di, -di kesmesi.)
Tabi tam olarak ne istediğinize, sonuçlarına bakarak sizin karar vermeniz lazım..



selam :) sayın berked dediğinizi yaptım dı cros yaparken sto çoktan cross peki bunun tersi nasıl olacak yani stos yeni cros yapmış DI +- de aynı stosda yaptığınız gibi buyuktur kucuktur nasıl yapabilirim...


işin açıkcası verdiğiniz formulde DI cross yaptıgında stos onceden tepkıyı almış oluyor örneğin destekten dönmüş diyeyim ben stosun erken sinyal vermesini DI ında akabınde formulde verdığınız gıbı stos un buyuktur kucuktur seklinde olmasını nasıl yapabılırım PDI(14) > MDI(14) AND Cross(STOSK(5,3,5),STOSD(5,3,5)) gibi bir şey yazdım tabiki olmadı :)

nokta
18-01-2012, 21:04
fakirin ekmeği umutmuş o hesap bende bi umut akıllı uslu formul varsa paylaşırsanız cidden sevinirim... kolay gelsin :yes:

LDOGAN
18-01-2012, 21:19
fakirin ekmeği umutmuş o hesap bende bi umut akıllı uslu formul varsa paylaşırsanız cidden sevinirim... kolay gelsin :yes:

Bana göre;

Saatlik grafiklerde başta olmak üzere 1,5 yıldır test edilmiştir;


e1:=Mov(C,3,E);
e2:=Mov(e1,3,E);
e3:=Mov(e2,3,E);
e4:=Mov(e3,3,E);
e5:=Mov(e4,3,E);
e6:=Mov(e5,3,E);
e1a:=Mov(C,5,E);
e2a:=Mov(e1a,5,E);
e3a:=Mov(e2a,5,E);
e4a:=Mov(e3a,5,E);
e5a:=Mov(e4a,5,E);
e6a:=Mov(e5a,5,E);
c1:=-.618*.618*.618;
c2:=3*.618*.618+3*.618*.618*.618;
c3:=-6*.618*.618-3*.618-3*.618*.618*.618;
c4:=1+3*.618+.618*.618*.618+3*.618*.618;
T5:=c1*e6a+c2*e5a+c3*e4a+c4*e3a;
T3:=c1*e6+c2*e5+c3*e4+c4*e3;
T3;T5

T3; T5 kestiği anda alım T5; T3 kestiği andada (bar kapanışı) satım yapılır...

Al sat yaparken kısa periyotlarda alıp tumak için uzun periyotlarda denenebilir... ayrıntılı bilgi :http://www.hisse.net/forum/entry.php?b=1746

nokta
18-01-2012, 21:58
sayın LDOGAN teşekkür ederim indikatör builderdan yaptım ama ok tuşlarını nerden ekliyebiliriz ?
verdiğiniz linkde en alta grafik üzerinde gördüm ayrıca emeğinize sağlık elleriniz dert görmesin kardeşim saol

LDOGAN
18-01-2012, 22:21
sayın LDOGAN teşekkür ederim indikatör builderdan yaptım ama ok tuşlarını nerden ekliyebiliriz ?
verdiğiniz linkde en alta grafik üzerinde gördüm ayrıca emeğinize sağlık elleriniz dert görmesin kardeşim saol

ok tuşlarını siz atamazsınız sistem atar...bunun içinse Expert Advisöre tanımlamanız lazım al sat olarak...

nokta
18-01-2012, 23:04
SAYIN LDOGAN valla akşam akşam başımaiş çıkartınız :) cidden ama cidden teşekkür ederim sayenizde matriksin derin sırlarına vakıf oluyorum.. 20 senedir borsanın ismini duymama rağmen 5 ay önce borsa eyin nesiymiş diye bi bakıyım dedim şanssızlık oda düşüş trendine rastladı :) az biraz zarar ettim. her neyse şimdi sayenizde sistem tester ı incelemeye başladım.. sormak istediğim şu sizin ilk verdiğiniz kodu ben indikatör buildere attım ve indikatör olarak karşıma çıktı sonra grafiği incelerken ok işaretlerinden yola çıkarak system tester a al ve sat olarak kodları girdim grafik üzerinde genelde gördüğüm ama yapamadığım işaretler mantıklı olarak çıkmaya başladı...

soracağım şu cevaplarsanız sevinirim bu şekilde sistemin al verdiği bir senete giriş yaptık diyelim sat işaretini görmek için her gün sistem tester i çalıştırmak mı gerekiyor yoksa normal grafik üzerinde bu sat işareti çıkıyormu.. seans açık olmadığı için deneme fırsatım olmadı.. ama yazarken aklıma geldi pariteler üzerinde test etmeye çalışacağım... teşekkür ederim.. kolay gelsin

nokta
18-01-2012, 23:11
kanımca destek direnç formasyonlara vakıf olan biri için sistem testerde iş yapmak işi pratik hale getiriyor ve benim genelde yaşadığım bir sorun nerde giriş yapayım acaba daha düşermi tüh bak alsaydım çıktı işte v.s v.s gibi handikapların önüne bu sayede geçebilirim gibi geliyor... bilmem siz ne düşünürsünüz... saygılarımla

discovery
18-01-2012, 23:25
evet doğru. uykusuz bi anımda yazmıştım, düşünmemişim bile.

neyse, bu indikatörü(MAD) google'da arattım. hep MACD çıkıyor. MAD hakkında bir açıklama yok.
MAD hakkında tek bildiğimiz şey(arkadaşın screenshot sağolsun!) input=MOV(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ) ve output=MAD.
Input'u output'a çeviren fonksiyon ne acaba diye kafadan sallamaya çalışıyoruz ki aslında tek ihtiyacımız olan o fonksiyon.

O indikatörü isteyen arkadaşa ricam bilinen genel bir grafik(dji, spx, eurusd vs) üzerine o indikatörü koysun ve ne değerler aldığını görelim, neymiş ne değilmiş anlayalım..
O zaman bir yardımı dokunan olur.

http://e1201.hizliresim.com/t/l/1x2qr.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://e1201.hizliresim.com/t/l/1x2r5.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://e1201.hizliresim.com/t/l/1x2wh.jpg (http://bit.ly/c25MCx)


şu mad ı cozersek cok makbule gececek
kafayı yıyecegım

50promil
18-01-2012, 23:43
evet arasına and yazarsanız iki koşul aynı barda olmadığı sürece sinyal vermez..
Grafiklere baktım, genelde DI kesişiminden önce STOS kesişimi olmuş.. Yani DI "cross" yaparken STOS "çoktan cross" durumunda..
STOSK>STOSD and Cross DI şeklinde de yapılabilir..

STOSK(5,3,5)>STOSD(5,3,5) and Cross(PDI(14),MDI(14)) gibi. (K büyüktür D iken +di, -di kesmesi.)
Tabi tam olarak ne istediğinize, sonuçlarına bakarak sizin karar vermeniz lazım..

Cross(STOSK(5,3,5),STOSD(5,3,5)) AND Cross(PDI(14),MDI(14)) şeklinde yazılırsa,stos kesişimde ve dı kesişimde olan senetleri verir.

berked
19-01-2012, 00:01
şu mad ı cozersek cok makbule gececek
kafayı yıyecegım

M1:=Mov(c,21,s);
D1:=((M1-C)/(M1+C));
D1;0

mad'inki ile bu yazdığımın hareketleri birebir örtüşüyor karşılaştırınca..
değerlerde gördüğüm kadarıyla tutuyor ama bir kontrol etmenizde yarar var..

en azından indikatör hakkında daha işe yarar bilgiler olduğunda daha verimli sonuçlara ulaşıyoruz..


Teşekkür ederim Kardeşim...İlgili dosyada resimler üzerinde bazı formüller var.onları gördünmü ? 5 ve 50 50 periyotta

Abi baştaki noktalarda anlam sıkıntısı olduğundan o kısım üzerinde detaylı durmadım..
Şu ara bir daha bakacağım..


selam :) sayın berked dediğinizi yaptım dı cros yaparken sto çoktan cross peki bunun tersi nasıl olacak yani stos yeni cros yapmış DI +- de aynı stosda yaptığınız gibi buyuktur kucuktur nasıl yapabilirim...


işin açıkcası verdiğiniz formulde DI cross yaptıgında stos onceden tepkıyı almış oluyor örneğin destekten dönmüş diyeyim ben stosun erken sinyal vermesini DI ında akabınde formulde verdığınız gıbı stos un buyuktur kucuktur seklinde olmasını nasıl yapabılırım PDI(14) > MDI(14) AND Cross(STOSK(5,3,5),STOSD(5,3,5)) gibi bir şey yazdım tabiki olmadı :)

Anladığım kadarıyla di önce sinyal versin, stos da bunu arkadan teyitlesin istiyorsunuz..
Şu anda stos'un di'dan önce davranmasının sebebi zaten periyotları.. Bunu yapmak için di periyodu küçülmeli, stos periyodu büyümeli ki di; stos'tan hızlı hareket etsin..

yazdığınız formül doğru.. periyotları optimize ederseniz işinize yarar.

ek:periyotlar değişince sinyal noktaları değişeceğinden sallamasyon bir şekilde değiştirmeyin, grafik üzerine koyup işe yarayıp yaramadığını kontrol edin.



Cross(STOSK(5,3,5),STOSD(5,3,5)) AND Cross(PDI(14),MDI(14)) şeklinde yazılırsa,stos kesişimde ve dı kesişimde olan senetleri verir.

evet, bu konuşuldu zaten. bu şekilde olduğu zaman kesişmeler aynı barda olduğu zaman sinyal gelir..
zira bu periyotlar kullanıldığında "di" "stos"tan önce sinyal verme eğiliminde olduğundan formül bu şekilde kullanıldığında genellikle sonuç alınamayacaktır..

bunu göz önünde bulundurarak işe yarayabilecek farklı kullanım şekilleri göstermeye çalıştım.

nokta
19-01-2012, 00:11
SAYIN BERKED yorumlarınız için teşekkür ederim.. son bi soru diyecemde ben bile inanmıyorum daha yeni başladık :cool: siz kaç yıldır bu sistemlere aşinasınız kanımca yukarıdada yazmıştım bilinen bir gerçek var borsada kazandıracak sihirli bir formül yok ama sistemli bir alış-satış kazandırabilir..

yani ben sistem tester konularına baya yabancı bir insanın normal şartlarda destek direnç çizer varsa formasyona dikkat ederek sisteme giriş yaparım buda muallak bi durum olduğu için sıkıntıya sokuyor insanı bir iki satır da sistemin avantaj ve dezavantajını yazabilirmisiniz. tavsite babından ... şimdiden ellerinize sağlık...

üftade
19-01-2012, 00:26
selam,
moving avarege'a örneğin 200 puan mesafede giden ikinci bir çizgi oluşturmak istiyorum nasıl yapabilirim?
Aşağıdakileri denedim olmadı:
MOV((c+200),30,s)
MOV(c,30,s)+200
Anlayan bir arkadaş varsa bir önerisi olabilir mi?

berked
19-01-2012, 00:40
selam,
moving avarege'a örneğin 200 puan mesafede giden ikinci bir çizgi oluşturmak istiyorum nasıl yapabilirim?
Aşağıdakileri denedim olmadı:
MOV((c+200),30,s)
MOV(c,30,s)+200
Anlayan bir arkadaş varsa bir önerisi olabilir mi?

D:=0.2;
L1:=mov(c,21,s)+D;
L2:=mov(c,21,s)-D;
L3:=mov(c,21,s);
L1;L2;L3

İndikatörü "data serisi üzerine" diyerek kaydederseniz grafik üzerinde görünür..
Çizgilerden ortadaki(L3) ortalamanın kendisi, üstteki(L1) +200 ve alttaki(L2) -200 puandan takip eder..

x30yvade grafiği için D:=0.2 olmalı iken xu100 için D:=200 olmalı.. (yvade'de fiyatlar 65.22 tarzı gösterilir, o yüzden 200 puan 0.2. u100'de fiyatlar 53846 tarzı olduğundan 200. grafiğine göre D'yi ayarlamalısınız.)

ssfb
19-01-2012, 00:45
volaValue, avgValue, upperValue, lowerValue, trendFlag, flagValue1, flagValue2,
valOut, colorOut;

volaValue = AvgTrueRange( Period );
avgValue = MedianPrice();

upperValue = avgValue + ( Factor * volaValue );
lowerValue = avgValue - ( Factor * volaValue );


If Close> upperValue[1] Then
trendFlag = 1;

If Close < lowerValue[1] Then
trendFlag = -1;

If trendFlag < 0 And trendFlag[1] > 0 Then
flagValue1 = 1
Else
flagValue1 = 0;

If trendFlag > 0 And trendFlag[1] < 0 Then
flagValue2 = 1
Else
flagValue2 = 0;

If trendFlag > 0 And lowerValue < lowerValue[1] Then
lowerValue = lowerValue[1];

If trendFlag < 0 And upperValue > upperValue[1] Then
upperValue = upperValue[1];


If flagValue1 = 1 Then
upperValue = avgValue + ( Factor * volaValue );

If flagValue2 = 1 Then
lowerValue = avgValue - ( Factor * volaValue );

If trendFlag = 1 Then
Begin
valOut = lowerValue;
colorOut = DarkGreen;
End
Else
Begin
valOut = upperValue;
colorOut = Red;
End;

merhabalar .. bu metastock formülünü MATRIKS'e nasıl çevirebilirim ?

üftade
19-01-2012, 00:47
Sayın Berked,
Çok yeşekkür ederim:)
Deneyeceğim...

discovery
19-01-2012, 00:51
M1:=Mov(c,21,s);
D1:=((M1-C)/(M1+C));
D1;0

mad'inki ile bu yazdığımın hareketleri birebir örtüşüyor karşılaştırınca..
değerlerde gördüğüm kadarıyla tutuyor ama bir kontrol etmenizde yarar var..

en azından indikatör hakkında daha işe yarar bilgiler olduğunda daha verimli sonuçlara ulaşıyoruz..



Abi baştaki noktalarda anlam sıkıntısı olduğundan o kısım üzerinde detaylı durmadım..
Şu ara bir daha bakacağım..



Anladığım kadarıyla di önce sinyal versin, stos da bunu arkadan teyitlesin istiyorsunuz..
Şu anda stos'un di'dan önce davranmasının sebebi zaten periyotları.. Bunu yapmak için di periyodu küçülmeli, stos periyodu büyümeli ki di; stos'tan hızlı hareket etsin..

yazdığınız formül doğru.. periyotları optimize ederseniz işinize yarar.

ek:periyotlar değişince sinyal noktaları değişeceğinden sallamasyon bir şekilde değiştirmeyin, grafik üzerine koyup işe yarayıp yaramadığını kontrol edin.




evet, bu konuşuldu zaten. bu şekilde olduğu zaman kesişmeler aynı barda olduğu zaman sinyal gelir..
zira bu periyotlar kullanıldığında "di" "stos"tan önce sinyal verme eğiliminde olduğundan formül bu şekilde kullanıldığında genellikle sonuç alınamayacaktır..

bunu göz önünde bulundurarak işe yarayabilecek farklı kullanım şekilleri göstermeye çalıştım.

supersın mad hareketlerı bırebır aynı.
degerler tam tutmamıs bıraz sapma var.(ama onemsız bır sapma)
bu ısımı gorur...

berked
19-01-2012, 01:07
SAYIN BERKED yorumlarınız için teşekkür ederim.. son bi soru diyecemde ben bile inanmıyorum daha yeni başladık :cool: siz kaç yıldır bu sistemlere aşinasınız kanımca yukarıdada yazmıştım bilinen bir gerçek var borsada kazandıracak sihirli bir formül yok ama sistemli bir alış-satış kazandırabilir..

yani ben sistem tester konularına baya yabancı bir insanın normal şartlarda destek direnç çizer varsa formasyona dikkat ederek sisteme giriş yaparım buda muallak bi durum olduğu için sıkıntıya sokuyor insanı bir iki satır da sistemin avantaj ve dezavantajını yazabilirmisiniz. tavsite babından ... şimdiden ellerinize sağlık...

sayın nokta, bu konuda elbet söyleyebileceğim şeyler var ama haddim değil..
ayrıca bu konuyu ele alacaksam mümkün oldukça detaylı irdelemek isterim ve bunu bu yorucu günden sonra kafam kaldırmaz.. yeterli açıklamayı yapamayacağım için yapmamayı tercih ederim.. bir ara hep beraber daha detaylı ele alırız.

sadece şunu bugünden eklemek isterim ki;
*Sistem demek 2-3 ya da x satır indikatör ile al-sat diyen bir şey değildir.. bu tek başına bir hiçtir.. al-sat veren formüller ve bu formüllerin verdiği sonuçların istatistiklerine göre düzenlenmiş bir para yönetimi ile yapılan al-sat ancak bir sistem olabilir..

*Kaldı ki, hiçbir indikatör kullanmadan kazandıracak sistemler de vardır.. Hem de inanılmaz bir başarı ihtimaliyle.. (Bear_Bull abim anladı ne demek istediğimi.. Kendisi vob24'te bu konu üzerinde çokça durmuştur.)

ssfb
19-01-2012, 01:16
Factor:=Input("Factor",1.00,10.00,3.00);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,10);
Up:=MP()+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=MP()-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV(Dn,13),C ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
ST:=If(Td=1,Dnx,If(Td=-1,Upx,PREV));
ST


bu formulu metastock a kopyalıyorum ancak hata verıo :(((

nokta
19-01-2012, 01:20
sayın nokta, bu konuda elbet söyleyebileceğim şeyler var ama haddim değil..
ayrıca bu konuyu ele alacaksam mümkün oldukça detaylı irdelemek isterim ve bunu bu yorucu günden sonra kafam kaldırmaz.. yeterli açıklamayı yapamayacağım için yapmamayı tercih ederim.. bir ara hep beraber daha detaylı ele alırız.

sadece şunu bugünden eklemek isterim ki;
*Sistem demek 2-3 ya da x satır indikatör ile al-sat diyen bir şey değildir.. bu tek başına bir hiçtir.. al-sat veren formüller ve bu formüllerin verdiği sonuçların istatistiklerine göre düzenlenmiş bir para yönetimi ile yapılan al-sat ancak bir sistem olabilir..

*Kaldı ki, hiçbir indikatör kullanmadan kazandıracak sistemler de vardır.. Hem de inanılmaz bir başarı ihtimaliyle.. (Bear_Bull abim anladı ne demek istediğimi.. Kendisi vob24'te bu konu üzerinde çokça durmuştur.)


sayın berked umarım müsait olduğunuzda daha detaylı bir bilgi verirsiniz... sizin gibi emek sahibi insanların bilgi ve tecrübelerine her zaman şapka çıkartmak gerekir saygı ve sevgilerimle.... :)

berked
19-01-2012, 01:28
bu formulu metastock a kopyalıyorum ancak hata verıo :(((

MS'e kopyalayınca niye hata verdiğini ilgili topikte sormalısınız.
Matrikste hata veriyorsa doğaldır, matrikste PREV yok.

Önceki sayfadaki gönderiniz için ise MS bilmediğimi tekrar ediyorum lakin, yapılmayacak bir şeye benzemiyor.. Uğraşırım.
Ama şimdi değil. (uykusuzum..)

samiay
19-01-2012, 12:16
slm ..gün içnde oluşan uzlaşma fiyatını bir grafik halinde gösterebilirmiyim acaba? tşk..

bu dediğim vadeli işlemler için mümkün mü acaba? cevap yok mu? gözden mi kaçtı acaba? tşk..

berked
19-01-2012, 18:16
bu dediğim vadeli işlemler için mümkün mü acaba? cevap yok mu? gözden mi kaçtı acaba? tşk..

gün içinde uzlaşma fiyatı son 10dakikanın ağırlıklı ortalaması değil mi?
eğer öyleyse indicator builder'a sadece w yazarsan formül olarak ve bunu 10dk grafiğe eklersen indicator gün içi uzlaşma fiyatını gösterir.
-------------------------------------------------------------------------------------
A1:=ref(w,-1)*ref(v,-1);
A0:=(w*v);
((A1+A0)/(ref(v,-1)+v))

Bunu da 5dk grafik için yapabilirsin..
-------------------------------------------------------------------------------------
1dk istersen daha uzun..

10dk'dan uzun periyotlara koymak istersen ise atıyorum 60dk'lık grafik, sadece son 10dk'yı ayrıştırıp nasıl hesaplayacağımı bilmiyorum.
ya da daha iyisi nasıl olur bilmiyorum. bilen varsa yardım eder.

Asmiltak
19-01-2012, 21:06
rsi(14) ve trix (12,9) sanırım tarih boyu kesişmediler.
üzgünüm.



Formül doğru sn Asmiltak. Lakin bu iki indikatör yapıları gereği kesişmezler. (ihtimali yok) soran arkadaş sanırım bunu atlamış.

Trix, genelde +2,-2 arasında yer alır. (periyot ve grafiğe göre değişse de bu aralığın dışı zor.)
Rsi ise 0-100 arası değerler alır. (rsi14'te de +2 gibi bir değer cidden çok zor.)

Hiç bu açıdan düşünmemiştim:).. Teşekkürler..

sulozanger
20-01-2012, 01:04
berked ustad kolay gelsin, iyi geceler.

matrix veri terminali aldım 12 aylık.. ben uzun süre kağıtlarda duramıyorum.. en fazla 15 gün.

al sat sinyallerini oluşturabileceğim günlük baz da alıp satacağım kağıtları bulmam da yararlı olucak formulünüz var mı acaba ?

berked
20-01-2012, 03:16
al sat sinyallerini oluşturabileceğim günlük baz da alıp satacağım kağıtları bulmam da yararlı olucak formulünüz var mı acaba ?

Bendeki formuller kara %50 ortak olur, zarara karismaz..
Onceki sayfalarda bulunan formuller belestir..
Formulu matrikste yazma konusundaki yardimlar belestir..

Secim sizin.
Iyi geceler.

samiay
20-01-2012, 10:48
matrixte Ichi moku diye bir gösterge var bunda geriden gelen chikou span diye bir gösterge var bu göstergenin aynısı ama fiyat ile birlikte gideni ni yapmak mümkün mü acaba?

yardımcı olacaklara şimdiden tşk..

berked
20-01-2012, 11:08
matrixte Ichi moku diye bir gösterge var bunda geriden gelen chikou span diye bir gösterge var bu göstergenin aynısı ama fiyat ile birlikte gideni ni yapmak mümkün mü acaba?

yardımcı olacaklara şimdiden tşk..

o zaman "chikou span" ne işe yarayacak?
zaten ne işe yaradığı da tartışılır..

samiay
20-01-2012, 11:16
o zaman "chikou span" ne işe yarayacak?
zaten ne işe yaradığı da tartışılır..

bende işe yarar mı diye fiyat ile birlikte gitsin de ne işe yarar göreyim dedim zaten...

berked
20-01-2012, 11:34
bende işe yarar mı diye fiyat ile birlikte gitsin de ne işe yarar göreyim dedim zaten...

hiçbir işe yaramaz, zaten fiyatın kendisi o..
Bugünün fiyatını periyodu kadar önceki bara koyar. Zaten bu yüzden geriden gelir.

samiay
20-01-2012, 11:55
hiçbir işe yaramaz, zaten fiyatın kendisi o..
Bugünün fiyatını periyodu kadar önceki bara koyar. Zaten bu yüzden geriden gelir.

aslında onu bir ortalama ile bakmıştım iyi idi ama sonra takip edince geriden geldiğini fark ettim fiyat ile aynı gideni olabilirse öyle bakabilirim diye düşünmüştüm..olmuyorsa ne edelim sağlık olsun ama yapabilecek varsa tşk.ederim..

berked
20-01-2012, 12:06
aslında onu bir ortalama ile bakmıştım iyi idi ama sonra takip edince geriden geldiğini fark ettim fiyat ile aynı gideni olabilirse öyle bakabilirim diye düşünmüştüm..olmuyorsa ne edelim sağlık olsun ama yapabilecek varsa tşk.ederim..

Fiyat ile aynı gideni derken bugünkü değeri için "26" gün beklemesek de biz öyle olanını yapsak diyorsanız..
o zaman ortalama ile bakmaya gerek kalmadı zaten..

Düşünsene, her gün 26 gün sonranın kapanışını bilerek uyanıyorsun..

samiay
20-01-2012, 12:21
Fiyat ile aynı gideni derken bugünkü değeri için "26" gün beklemesek de biz öyle olanını yapsak diyorsanız..
o zaman ortalama ile bakmaya gerek kalmadı zaten..

Düşünsene, her gün 26 gün sonranın kapanışını bilerek uyanıyorsun..


bende onu diyorum hocam maksat piyasanın önünden gitmek güzel olmaz mı ne dersiniz?

berked
20-01-2012, 12:43
bende onu diyorum hocam maksat piyasanın önünden gitmek güzel olmaz mı ne dersiniz?

hocam ben de onu diyorum işte olmaz..

Chikou span'in bugünkü(20/01)değeri 26 iş günü sonra gelecek.. Cs'nin fiyatla beraber gidenini yapmak demek, her sabah kalkıldığında 26 gün sonranın kapanışını bilmek demek..
bugüne kadar nice borsacı, matematikçi, fizikçi vs geldi geçti; hiçbiri 26 gün sonranın kapanışını bilmiyordu. 26 gün sonranın kapanışını nasıl bilebiliriz, lütfen.. (bir sefer bilmekten değil, her seferinde bilmekten bahsediyoruz)

bak şöyle diyeyim: kıyamet x gün sonra kopacaksa biz x-26 gün sonra(yani kıyametten 26 gün önce) bunu bilicez demek. çünkü kıyamet kopunca borsalar 0 olacağından(dünya kalmayınca borsa da kalmaz..) chikou span 26 gün önceden bir anda 0 göstermeye başlıcak.. biz de dicez ya ortada sebep yok amerika da iyiydi ama, du bakalım.. sonra dank edicek anca kıyamet koparsa diye..
tövbe tövbe.

samiay
20-01-2012, 14:26
hocam bugünü göstermenin yolu yok mu 26 gün sonrası mümkün değil tabiki bende biliyorum işin latifesi ... sonrasını bilmek yalnız yaradana mahsustur sadece..

nokta
20-01-2012, 14:31
selamlar ,, ustalardan bir isteğim olacak ikili dip leri taramak için kapanış fiyatlarının verilen tarih aralığında aynı veya küçük bir yüzde ile artı veya eksi olan, grafikleri tespit edebilmek için ne yapmak gerekiyor ? saygılarımla kolay gelsin .

Bear_Bull
20-01-2012, 14:37
bu dediğim vadeli işlemler için mümkün mü acaba? cevap yok mu? gözden mi kaçtı acaba? tşk..

Yapılırda ne işe yarar bilemem.


gün içinde uzlaşma fiyatı son 10dakikanın ağırlıklı ortalaması değil mi?
eğer öyleyse indicator builder'a sadece w yazarsan formül olarak ve bunu 10dk grafiğe eklersen indicator gün içi uzlaşma fiyatını gösterir.
-------------------------------------------------------------------------------------
A1:=ref(w,-1)*ref(v,-1);
A0:=(w*v);
((A1+A0)/(ref(v,-1)+v))

Bunu da 5dk grafik için yapabilirsin..
-------------------------------------------------------------------------------------
1dk istersen daha uzun..

10dk'dan uzun periyotlara koymak istersen ise atıyorum 60dk'lık grafik, sadece son 10dk'yı ayrıştırıp nasıl hesaplayacağımı bilmiyorum.
ya da daha iyisi nasıl olur bilmiyorum. bilen varsa yardım eder.

o şekil değil Berked kardeşim.
indikatör olarak tanımlaman grafiğin içine veya üstüne atman gerekir.
kodu ise = X30UZLASMA

http://666kb.com/i/c0jnzg4gy92jb6o1o.png



- - - - - - - - - - - - - - - -
bu arada bugünü sadece fiyatlar gösterir, indikatörler değil.
Fiyatların aldığı şekle göre indikatörler belirli hesaplamalar sonucu oluşur.
Fiyat yoksa (çok uzun süre fiyatta değişim yoksa) indikatörler hiçbir şeydir.
Sonuç olarak Fiyat esastır (herşeydir)..........

berked
20-01-2012, 20:32
Bear_Bull abi teşekkürler..
Gün içi uzlaşmayı o şekilde yazarken son 10dk nın ağırlıklı ortalaması olduğunu düşünerek o şekilde yazdım.. (Senin grafikteki verilerle karşılaştırdım, aşağı yukarı yakın gitse de aynı gitmiyor..)
Neyse, böyle bir kod olduğunu bilmiyordum.
Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim..

Chikou span için de ben aynı şeyi dedim başta.. Bugün ile beraber gitse fiyatın aynısı oluyor zaten.. Geriden gelecekse de el mecbur geriden geliyor..
Dediğin gibi, aslolan fiyat..

discovery
20-01-2012, 23:56
http://666kb.com/i/c0jnzg4gy92jb6o1o.png


GRAfıktekı yatay cızgılerı nasıl elde edebılırız

Bear_Bull
21-01-2012, 00:16
GRAfıktekı yatay cızgılerı nasıl elde edebılırız

Elle manüel FİBO çizebilir veya otomatik fibo çizen bir indikatör yazıp grafiğin üzerine atabilirsiniz.

discovery
21-01-2012, 00:36
Elle manüel FİBO çizebilir veya otomatik fibo çizen bir indikatör yazıp grafiğin üzerine atabilirsiniz.
tesekkurler

nokta
21-01-2012, 01:39
selamlar ,, ustalardan bir isteğim olacak ikili dip leri taramak için kapanış fiyatlarının verilen tarih aralığında aynı veya küçük bir yüzde ile artı veya eksi olan, grafikleri tespit edebilmek için ne yapmak gerekiyor ? saygılarımla kolay gelsin .

en azından ipucu verin pls

forex-06
21-01-2012, 21:58
Yapılırda ne işe yarar bilemem.



o şekil değil Berked kardeşim.
indikatör olarak tanımlaman grafiğin içine veya üstüne atman gerekir.
kodu ise = X30UZLASMA

http://666kb.com/i/c0jnzg4gy92jb6o1o.png



- - - - - - - - - - - - - - - -
bu arada bugünü sadece fiyatlar gösterir, indikatörler değil.
Fiyatların aldığı şekle göre indikatörler belirli hesaplamalar sonucu oluşur.
Fiyat yoksa (çok uzun süre fiyatta değişim yoksa) indikatörler hiçbir şeydir.
Sonuç olarak Fiyat esastır (herşeydir)..........

İyi akşamlar Sn.Bear_bull açık pozisyon sayısı,teorik fiyat farkı,işlem adet bunların formülünü verebilirmisiniz.
saygılarla

Bear_Bull
22-01-2012, 00:00
İyi akşamlar Sn.Bear_bull açık pozisyon sayısı,teorik fiyat farkı,işlem adet bunların formülünü verebilirmisiniz.
saygılarla

ticari amaç güden bir site (http://www.ayilarbogalar.com/index.php?route=information/information&information_id=6)de formül yazmaya başladığımdan
yazdığım formülleri/indikatörleri bir süredir uluorta paylaşamıyorum, site sahibine/ortağına karşı sorumluluklarım var.
anlayışla karşılayacağınızı umarım.

Bear_Bull
23-01-2012, 00:08
selamlar ,, ustalardan bir isteğim olacak ikili dip leri taramak için kapanış fiyatlarının verilen tarih aralığında aynı veya küçük bir yüzde ile artı veya eksi olan, grafikleri tespit edebilmek için ne yapmak gerekiyor ? saygılarımla kolay gelsin .



en azından ipucu verin pls


10 gün taraması

http://img593.imageshack.us/img593/6574/10gn.png (http://img593.imageshack.us/i/10gn.png/)




15 gün taraması

http://img821.imageshack.us/img821/2449/15gun.png (http://img821.imageshack.us/i/15gun.png/)

Ryu
23-01-2012, 00:56
ok tuşlarını siz atamazsınız sistem atar...bunun içinse Expert Advisöre tanımlamanız lazım al sat olarak...

sevgili LDOĞAN yukarıda ki indikatörün , expert adviser'a tanımlayabileceğim formül açılımını varsa eliniz de yazabilirmisiniz...

LDOGAN
23-01-2012, 01:01
sevgili LDOĞAN yukarıda ki indikatörün , expert adviser'a tanımlayabileceğim formül açılımını varsa eliniz de yazabilirmisiniz...

al:

e1:=Mov(C,3,E);
e2:=Mov(e1,3,E);
e3:=Mov(e2,3,E);
e4:=Mov(e3,3,E);
e5:=Mov(e4,3,E);
e6:=Mov(e5,3,E);
e1a:=Mov(C,5,E);
e2a:=Mov(e1a,5,E);
e3a:=Mov(e2a,5,E);
e4a:=Mov(e3a,5,E);
e5a:=Mov(e4a,5,E);
e6a:=Mov(e5a,5,E);
c1:=-.618*.618*.618;
c2:=3*.618*.618+3*.618*.618*.618;
c3:=-6*.618*.618-3*.618-3*.618*.618*.618;
c4:=1+3*.618+.618*.618*.618+3*.618*.618;
T5:=c1*e6a+c2*e5a+c3*e4a+c4*e3a;
T3:=c1*e6+c2*e5+c3*e4+c4*e3;
cross(T3,T5)

sat:

e1:=Mov(C,3,E);
e2:=Mov(e1,3,E);
e3:=Mov(e2,3,E);
e4:=Mov(e3,3,E);
e5:=Mov(e4,3,E);
e6:=Mov(e5,3,E);
e1a:=Mov(C,5,E);
e2a:=Mov(e1a,5,E);
e3a:=Mov(e2a,5,E);
e4a:=Mov(e3a,5,E);
e5a:=Mov(e4a,5,E);
e6a:=Mov(e5a,5,E);
c1:=-.618*.618*.618;
c2:=3*.618*.618+3*.618*.618*.618;
c3:=-6*.618*.618-3*.618-3*.618*.618*.618;
c4:=1+3*.618+.618*.618*.618+3*.618*.618;
T5:=c1*e6a+c2*e5a+c3*e4a+c4*e3a;
T3:=c1*e6+c2*e5+c3*e4+c4*e3;
cross(T5,T3)

ki zaten burada da vardı...http://www.hisse.net/forum/entry.php?b=1746

mamiabi
23-01-2012, 14:36
Merhaba,
Aşağıdaki hususlarda yardı eden olursa çok memnun olurum
1-Matriks'te bir indikatör hesaplanırken formulleri içinde bu indikatorun HANGI kağit (Security("?????")) üstünde çalıştığını veren bir fonksiyon ya da formül var mi? Diyelim bir iki değişkeni kagida göre belirliyormuş bu indikatör. Örneğin bir MOV periyodu GARAN ise 10, VAKBN ise 15 olsun istiyorum.

2-Yukardaki soruyu bu kez zaman skalası için soruyorum. Yani şu anda bu indikator 1Min mi 60Min mi Günlük mü Seans vs mi skalasında çalıştırılıyor? Aslında bunu hesaplayan bir formul yazdım ama hazır bir şey varsa CPU zamanından kazanırım.

3-Kimi benzer programlarda zaman skalasını formul içinde değiştirmek mümkün. Aynı şey MATRIKS için yapılabiliyor mu? Örneğin şu an 60 dakkikalık barlaa bakıyorsak, bir hesaplamayı 5 dk'lık ya da Günlük barlara göre yap diyebiliyor muyuz?

Yardımlarınız için çok teşekkürler. 2-)'yi nasıl yaptıgımı bilmek isteyen varsa (hazır bir yolu yoksa tabi) belirtebilir, açıklayabilirim.

Selamlar

Ryu
23-01-2012, 20:44
al:

e1:=Mov(C,3,E);
e2:=Mov(e1,3,E);
e3:=Mov(e2,3,E);
e4:=Mov(e3,3,E);
e5:=Mov(e4,3,E);
e6:=Mov(e5,3,E);
e1a:=Mov(C,5,E);
e2a:=Mov(e1a,5,E);
e3a:=Mov(e2a,5,E);
e4a:=Mov(e3a,5,E);
e5a:=Mov(e4a,5,E);
e6a:=Mov(e5a,5,E);
c1:=-.618*.618*.618;
c2:=3*.618*.618+3*.618*.618*.618;
c3:=-6*.618*.618-3*.618-3*.618*.618*.618;
c4:=1+3*.618+.618*.618*.618+3*.618*.618;
T5:=c1*e6a+c2*e5a+c3*e4a+c4*e3a;
T3:=c1*e6+c2*e5+c3*e4+c4*e3;
cross(T3,T5)

sat:

e1:=Mov(C,3,E);
e2:=Mov(e1,3,E);
e3:=Mov(e2,3,E);
e4:=Mov(e3,3,E);
e5:=Mov(e4,3,E);
e6:=Mov(e5,3,E);
e1a:=Mov(C,5,E);
e2a:=Mov(e1a,5,E);
e3a:=Mov(e2a,5,E);
e4a:=Mov(e3a,5,E);
e5a:=Mov(e4a,5,E);
e6a:=Mov(e5a,5,E);
c1:=-.618*.618*.618;
c2:=3*.618*.618+3*.618*.618*.618;
c3:=-6*.618*.618-3*.618-3*.618*.618*.618;
c4:=1+3*.618+.618*.618*.618+3*.618*.618;
T5:=c1*e6a+c2*e5a+c3*e4a+c4*e3a;
T3:=c1*e6+c2*e5+c3*e4+c4*e3;
cross(T5,T3)

ki zaten burada da vardı...http://www.hisse.net/forum/entry.php?b=1746

Tşk. etraflıca bakmamak böyle şeylere neden olabiliyor...:)

samiay
24-01-2012, 09:57
slm benim aklıma şöyle bir şey geldi mümkün mü acaba?

son üç barın toplam en yükseğinden -150 aşağı gelince sat versin son üç barın en düşüğünden +150 puan üstü al versin.(+ - 150 değişebilir) böyle birşey mümkün mü acaba?tşk..

berked
24-01-2012, 20:25
slm benim aklıma şöyle bir şey geldi mümkün mü acaba?

son üç barın toplam en yükseğinden -150 aşağı gelince sat versin son üç barın en düşüğünden +150 puan üstü al versin.(+ - 150 değişebilir) böyle birşey mümkün mü acaba?tşk..

Son 3 barın 3.sü işlem görmekte olan bar ise mantıksız olur.

Biz 4.barda isek ve 1,2,3. barların en yükseği en düşüğü derseniz;

Sat
TC:=0.15;
RP:=HHV(ref(H,-1),3)-TC;
RP

Al
TC:=0.15;
RP:=LLV(ref(L,-1),3)+TC;
RP

*150 puanı user input olarak tanımlamaya üşendim.
0.15'i değiştirirsin istersen. (0.15=150puan)

berked
24-01-2012, 20:40
Merhaba,
Aşağıdaki hususlarda yardı eden olursa çok memnun olurum
1-Matriks'te bir indikatör hesaplanırken formulleri içinde bu indikatorun HANGI kağit (Security("?????")) üstünde çalıştığını veren bir fonksiyon ya da formül var mi? Diyelim bir iki değişkeni kagida göre belirliyormuş bu indikatör. Örneğin bir MOV periyodu GARAN ise 10, VAKBN ise 15 olsun istiyorum.

2-Yukardaki soruyu bu kez zaman skalası için soruyorum. Yani şu anda bu indikator 1Min mi 60Min mi Günlük mü Seans vs mi skalasında çalıştırılıyor? Aslında bunu hesaplayan bir formul yazdım ama hazır bir şey varsa CPU zamanından kazanırım.

3-Kimi benzer programlarda zaman skalasını formul içinde değiştirmek mümkün. Aynı şey MATRIKS için yapılabiliyor mu? Örneğin şu an 60 dakkikalık barlaa bakıyorsak, bir hesaplamayı 5 dk'lık ya da Günlük barlara göre yap diyebiliyor muyuz?

Yardımlarınız için çok teşekkürler. 2-)'yi nasıl yaptıgımı bilmek isteyen varsa (hazır bir yolu yoksa tabi) belirtebilir, açıklayabilirim.

Selamlar

1-Sadece bold yaptığın kısmı okuyunca grafiğin sol üst köşesinde hangi grafik olduğu yazıyor derim. Devamında aslında çok farklı bir şey söylemişsin. Anlatamazsanız, kimse yardım edemez.. Lütfen anlatımlarımıza biraz daha dikkat edelim.



if(Security("xu100",C)=C,mov(c,5,s),mov(c,200,s))

mesela bunu yazarsan xu100'e eklediğin zaman 5günlük, diğer her grafikte 200günlük mov çıkar.
grafikleri xu100 ve diğerleri olarak ayırınca bu kadar oluyor.. garan, vakbn ve diğerleri diye ayırırsan bir tane daha if condition girer. uzadıkça uzatabilirsin. (n parçaya ayırırsan, n-1 adet if condition girer.)

ama burada xu100'e 5günlük, diğerlerine 200 isteyen benim. sen 15 mi olacak, 22 mi olacak onu da kendisi bulsun istiyorsan geçmiş olsun.
her eklemeye çalıştığında system tester çalışmalı ki, bu zaten yapılabilir mi onu da bilmiyorum.. ama yapılabileceğini sanmıyorum..

2-Buna da 1'e benzer cevap verdim say.
2 için kendi yaptığın şeyi de çok merak ettim.

3-MT4'te dediğin gibi yapılıyor.. ama orada zaten indicator input olarak zaman periyodu mevcut. Matriks'te bu özellik yok.
Varsa da ben bilmiyorum.. (indicator builder'dan inanılmaz uğraşırsan yapabilirsin de, ölme eşeğim ölme durumu.)

mamiabi
25-01-2012, 22:35
Çok teşekkürler!!!
Yanıtınıza istinaden bazı ek notlarım şu şekilde:

1-Bir inikatörü (hesaplanmasını) üsünde çalıştığı security'ye göre özelleştirmek. Öneriniz benim de denediğim birşey ama ne yazık ki aynı barda aynı değeri (diyelim "C") iki farklı hissenin alabilme olsalığı olduğu için tercih etmemiştim.
Benim bekledigim
Code :=GetSecurityCode(); if (code = Code_GARAN,....) şeklinde birşeydi. Diyelim Garan için Code_GARAN 201 imiş vs.

2-"MinutesPerBars" adında bir indikatör tanımlayıp (ben adını BPMn dedim örneğin) şu tanımı verin:
Mins := DayOfMonth()*24*60 + Hour()*60 + Minute();
RocMins := Mins - Ref(Mins, -1);
MinsPerBar := if(RocMins < 0, Ref(RocMins, -1), RocMins);
MinsPerBar := LastValue(LLV(MinsPerBar, 10));
MinsPerBar

Şimdi başka bir indikatörde bunu şu şekilde kullanıyoruz:

minsPerBar := FML("BPMn");
f1Min := if(minsPerBar = 1, 1, 0);
f5Min := if(minsPerBar = 5, 1, 0);
f15Min := if(minsPerBar = 15, 1, 0);
f30Min := if(minsPerBar = 30, 1, 0);
f60Min := if(minsPerBar = 60, 1, 0);
f120Min := if(minsPerBar = 120, 1, 0);
fDaily := if(minsPerBar = 1440, 1, 0);

{ Şimdi de örneğin 1 Dk ve 5 dk için bir değişkeni ayrı ayrı özelleştirelim. Bu değişkenler Per1 ve Per2 olsun istediğimiz kadar artırabiliriz }

Per1 := 0; Per2 := 0; { INIT}
Per1 := Per1 + f5min * 15; Per2 := Per2 + f5min *160; { 5-dk bar için değişkenler 15 ve 160 olsun istedik }
Per1 := Per1 + f1min * 150; Per2 := Per2 + f1min *1600; { 1-dk bar için değişkenler 150 ve 1600 olsun istedik }





1-Sadece bold yaptığın kısmı okuyunca grafiğin sol üst köşesinde hangi grafik olduğu yazıyor derim. Devamında aslında çok farklı bir şey söylemişsin. Anlatamazsanız, kimse yardım edemez.. Lütfen anlatımlarımıza biraz daha dikkat edelim.



if(Security("xu100",C)=C,mov(c,5,s),mov(c,200,s))

mesela bunu yazarsan xu100'e eklediğin zaman 5günlük, diğer her grafikte 200günlük mov çıkar.
grafikleri xu100 ve diğerleri olarak ayırınca bu kadar oluyor.. garan, vakbn ve diğerleri diye ayırırsan bir tane daha if condition girer. uzadıkça uzatabilirsin. (n parçaya ayırırsan, n-1 adet if condition girer.)

ama burada xu100'e 5günlük, diğerlerine 200 isteyen benim. sen 15 mi olacak, 22 mi olacak onu da kendisi bulsun istiyorsan geçmiş olsun.
her eklemeye çalıştığında system tester çalışmalı ki, bu zaten yapılabilir mi onu da bilmiyorum.. ama yapılabileceğini sanmıyorum..

2-Buna da 1'e benzer cevap verdim say.
2 için kendi yaptığın şeyi de çok merak ettim.

3-MT4'te dediğin gibi yapılıyor.. ama orada zaten indicator input olarak zaman periyodu mevcut. Matriks'te bu özellik yok.
Varsa da ben bilmiyorum.. (indicator builder'dan inanılmaz uğraşırsan yapabilirsin de, ölme eşeğim ölme durumu.)

berked
26-01-2012, 07:32
Code :=GetSecurityCode(); if (code = Code_GARAN,....) şeklinde birşeydi. Diyelim Garan için Code_GARAN 201 imiş vs.

bu şekilde yazmadım çünkü, matriks'te denediğimde çalışmamıştı.
hata vermedi fakat "true" ve "false" kısmında yazan önermeleri "if clause"a bağlı olarak vermedi..
(örnek olarak "if code=garan, mov150, else mov5" tarzında bir deneme yaptım ve grafik garan da olsa xu100 de olsa mov150 return etti. niye olmadı bilmiyorum ama matriksin bazı hesaplamalarda saçmaladığını biliyorum.)

ayrıca tabii ki iki kağıdın kapanış değerleri aynı olabilir ama araya hacim ya da en yüksek en düşük gibi şeyler eklersek o şekilde de çalışabilir. (getsecuritycode() ile çalışsa çok daha iyi olur tabi de ben çalıştırabildiğimi buraya yazıyorum.)

onun dışında enstrümanlara spesifik indikatör periyotları atamak, işin içinde her şekil bir system tester veya şahsi yorum bulunduracağından bunları manuel yapmak gerekir sanırım. En azından system tester sonucundan data almasını sağlayamıyorsak öyle..
------------------------------
onun dışında 2 için hakkaten uğraşmışsın, tebrik ediyorum, detaylı incelemedim ama..
bu zaten 3'te uğraştırır dediğim duruma çıkmış biraz..
yalnız bu noktada şuna dikkat etmek gerekir;
hafta içine denk gelen resmi tatil günlerinden sonra hesaplama sekteye uğruyor mu? (detaylı incelemedim dedim bak baştan söyliyeyim.) fx için kullanılan bazı custom indicatorlerden bildiğim resmi tatil günleri için bir library yapıyorlar ve hesaplamalar onu da içeriyor..(eğer bu konuda bir sıkıntı varsa bil ki tr'de sıkıntı yaşarsın, dini bayramlar her yıl 11 gün muhabbeti :), yurtdışında daha sabit, gerçi o kısımlar yılda kaç gün, o gün geldiğinde hesabın yanlış oluyorsa yanlış olduğunu bil zaten önlemini alırsın.. )
-----------------------------
bi de bir daha senin soruna kimse cevap vermeyecek madem bu kadar şeyle uğraşabiliyorsun, bir şeyler yapıyorsun vs. :)

mamiabi
29-01-2012, 21:33
Çok teşekkürler...
Ancak yardım gereksindigim birçok durum oluyor, ben de yardım etmek isterim mümkün olan her durumda.
Epey teknik noktalara temas etmiş olabilirim ama ne yazik ki şimdilik MATRIKS'e muhtacım ve görselligi vs ayrı tutarsak son derece sorunlu bir trader SW. En azından benim açımdan.
Tekrar çok teşekkurler...

mamiabi
29-01-2012, 21:36
Şimdi son derce ciddi bir sıkıntım var, MATRIKS'e yaptirdigim bir suru ozel IND hesabından şüphe duymaya da başladım:

ACABA MATRIKS'in kayar-nokta hassasiyetini artır gibi bir seçenegini bileniniz var mi? (Floating-point precision).
Ne yazık ki gördügüm kadarıyla "float 4-BYTE" kullanıyor oysa 8 veya 10-BYTE double-precision kullanmalıydı.
Finansal hesap icin geliştirilmiş böyle bir programda kabul edilir birşey değil ve pek çok hesap ŞAŞIYOR excel ile kontrol edince...
Bir fikri olan var mı acaba?
Şimdiden teşekkürler...

Bear_Bull
29-01-2012, 22:09
Şimdi son derce ciddi bir sıkıntım var, MATRIKS'e yaptirdigim bir suru ozel IND hesabından şüphe duymaya da başladım:

ACABA MATRIKS'in kayar-nokta hassasiyetini artır gibi bir seçenegini bileniniz var mi? (Floating-point precision).
Ne yazık ki gördügüm kadarıyla "float 4-BYTE" kullanıyor oysa 8 veya 10-BYTE double-precision kullanmalıydı.
Finansal hesap icin geliştirilmiş böyle bir programda kabul edilir birşey değil ve pek çok hesap ŞAŞIYOR excel ile kontrol edince...
Bir fikri olan var mı acaba?
Şimdiden teşekkürler...


isteklerinizi Matrikse bildirirseniz sonraki versiyonlarda ilave edebilirler.



Yenilikler varmış...........


Tüm matriks kullanıcılarımızın matrikslerini update etmeleri
gerekmektedir.Sistemde 6.1.3 versionu yayınlanmıştır.

Update işlemleri c:\Matriks\bak klasörünün altında ilgili version bulunarak
yüklemeler yapılabilir.



Matriks Veri Terminali 6.1.3'de yapılan Yenilikler/İyileştirmeler

Genel Değişiklikler

1. Haber penceresi, haberin detayını da gösterecek şekilde düzenlendi.
Ayarlar içinden detayın aşağıda ya da sağda gösterilmesi, istenirse
kapatılması sağlanabiliyor.
2. Haber penceresinde, mouse'un wheel tuşu ile kaydırma yapabilme
özelliği eklendi.
3. Takas verilerinde yuvarlama kaldırıldı. Toplam satırlarında bu
yuvarlamalardan kaynaklanan farklılıklar giderildi.
4. Fiyat penceresinde, "son fiyat" alanının renk ayarı yapılması
sağlandı. Opsiyonel olarak yapılabilen bu ayar, son fiyatın alış ya da
satışa eşit olmasına göre, alıştan/satıştan renklerini zemin rengi olarak
uygulayıp tekrar eski haline dönüyor.
5. Derinlik penceresinde, DDE link ve excel aktarımlarda VOB
kademelerinin aktarımı 5 kademeden 10 kademeye çıkarıldı.
6. Derinlik penceresine, hissenin takasta en yüksek hissesi olan 5
kurumu eklenebilir hale getirildi.
7. Sembol seçimine "Rüçhan Hakkı Pazarı" ve "Birincil Pazar" eklendi.
8. Bölgesel Pazar, sembol seçiminde "2.Ulusal Pazar" haline getirildi
ve hazır sayfalardan çağrılabilir hale getirildi.
9. Bankalar arası en iyi alıcı/satıcı sayfasına Rus Ruble'si eklendi.
10. 2012 yılında başlayacak olan 'Kapanış Seansı'na hazırlık olarak,
'Kapanış Seansı Fiyatı' kolon başlıklarına eklendi.
11. Matriks menüsüne, "Sık Kullandığım Semboller/Fiyat Bilgileri" adımı
eklendi. Bu menü adımı ile, istenen semboller ve fiyat bilgilerinin, fiyat
pencerelerinde kullanılmak üzere tanımlanması sağlandı. Tanımlanan sembol
gruplarından biri seçilerek, renk ataması yapılması ve tüm fiyat
pencerelerinde ve yükselen düşenler penceresinde istenen renklerle
ayrıştırılabilmesi sağlandı.
12. Karşılaştırmalı getiri tablosuna bu yıla ait getiri eklendi.
13. Fiyat penceresinde kolon aralıklarını otomatik olarak tek tıkla
boyutlandırma eklendi.
14. Vob yüzeysel lisansıyla, vob derinlik penceresinin tek kademeyi
gösterecek şekilde açılması sağlandı.
15. Uydu üzerinden yayın alan terminallerin, internette olduğu gibi
grafik datasını, grafik açıldığında otomatik olarak tamamlaması sağlandı.
16. Yükselen düşenler penceresine, toplam yükselen ve toplam düşen senet
sayıları eklendi.
17. İlgi Haritası modülü eklendi. Bu modül ile, ilgili piyasalara ait
enstrümanların, birbiriyle kıyaslanmasına bağlı olarak sıralanması ve
renklendirilmesi yapılıyor.
18. Hazır pencereler altına "Uluslararası Para Piyasaları" ayrı bir
başlık olarak eklendi.
19. Türk Lirası için gerçek zamanlı getiri eğrisi tahmini eklendi.
Bono ve tahvil piyasasındaki TL temelli enstrümanlardan elde edilen
getiri eğrisi (yield curve) tahmini yayına başlamıştır. Modülde gelişmiş
ülke merkez bankalarının ve sabit getirili menkul kıymetler (SGMK)
piyasasında işlem yapan kurumların çoğunluğunun tercih ettiği
Nelson-Siegel yönteminin yanı sıra 5 farklı metod ile gerçek zamanlı
olarak TL faiz piyasasının zaman yapısını izlemek mümkün. Ayrıca, yine
TL için ileri vadeli getiri (forward) eğrisi de yine gerçek zamanlı
olarak izlenebilmektedir. Bu araçla, Türkiye'deki SGMK piyasasındaki
kullanıcılar ilk defa
tahminde kullanılacak bono ve tahvilleri, takvim/işgünü
konvansiyonlarını ve tahmin metodlarının bazı parametrelerini
değiştirerek kendi verim eğrisi tahminlerini oluştuma olanağına da
kavuşmuş oldular.

Grafik ile ilgili değişiklikler

20. PREV fonksiyonu opt'siz fonksiyonlar için System Tester'a,
Explorer'a ve Expert Advisor'a eklendi. PREV fonksiyonu opt'li System Tester
formülleri için sonraki versiyonlarda eklenecektir.
21. F11 tuşu ve menü üzerinden grafiği arkaya gönder seçeneği eklendi.
22. Grafiklerin setup ekranı değişti. Ayar pencereleri yenilendi,
istenirse eski görünümle devam edilebiliyor.
23. Grafik üst barına kısayol panelini açan bir buton eklendi. Geçici
olarak barı kullanıma açıyor, konfigürasyon dosyasına kayıt yapıp ayarı
saklamıyor.
24. Üzerinde çalışılan trendin focusu kaybetmemesi sağlandı.
25. Ntick grafiklerde tüm indikatörlerin kullanılabilmesi sağlandı.
26. Asimetrik RSI, Intraday Momentum ve Quantitative Qualitative
Estimation (QQE) indikatörleri eklendi.
27. Metastock ile aynı hesaplamayı kullanan Parabolic Sar eklendi.
28. Zemin rengi seçimlerine gradyan özelliği eklendi.
29. Mouse'un wheel tuşu ile grafiği genişletme ve daraltma özelliği
eklendi.
30. Fibonacci analizleri indikatörler üzerinde de yapılabilir hale
getirildi.
31. System Tester raporlarında sembolün basamak sayısına göre
düzenlemesi yapıldı.
32. System Tester'da var olan bir rapor silindiğinde oluşan sorun
giderildi.
33. Üçgensel ortalama hesaplamasındaki hata giderildi.
34. System Tester'da ağırlıklı ortalama parametresi ile ilgili düzenleme
yapıldı.
35. Explorer Editor penceresi düzenlendi.
36. Fiyat skalası, sağda ya da solda seçilebilir, ya da istenirse
tamamen kaldırılabilir hale getirildi.
37. Indicator builder penceresinde tanımlı indikatörlerin isim ve
kısaltmaya göre sıralanabilmesi sağlandı. Bu pencere üzerinden grafik
üzerine indikatörü atma özelliği eklendi.
38. Indicator builder ile yazılmış, indikatörlerin kısaltmalarının
yeraldığı indikatörler penceresinde kısaltma üzerinde bekleyerek uzun ismin
görünmesi sağlandı.
39. Zigzag indikatörü dönüş yerlerine indikatörün değeri atıldı.
40. Fibonacci kanalı yükselen/düşen için fibonacci oranları görünür hale
getirildi.
41. Ortalama tiplerine Welles Wilder ve Zero Lang eklendi.
42. OtoTrend menüsü altına OtoFibo ve OtoImpulse eklendi. Belirlenen
periyot için bu çizimleri oto trendde olduğu gibi otomatik olarak yapıyor.
43. Grafik klavye kısayollarına KHN altındaki menüler ve Sembol Builder
için alttaki kısayollar eklendi.
(.İB) - İndikatör Builder
(.İP) - İndikatör Pozisyonları
(.ST) - System Tester
(.E) - Explorer
(.EA) - Expert Advisor
(.SB) - Sembol Builder

44. Bollinger Band seçili iken, grafik üzerinde +/- klayve tuşlarına
basıldığında Bollinger standart sapma değerlerinin artıp/azalması sağlandı.
45. Trendin seçili olan ucu yada trend seçili ise tamamı Sağ Ok/Sol Ok
tuşları ile taşınabilir duruma geldi. Bu özellik, seçimlik olarak eklendi.
Özellikler penceresinden aktif hale getiriliyor.
46. Expert Advisor fonksiyonlar penceresi içerisinde yazıma izin
verildi.
47. Grafik üzerinde "Tavan" , "Taban" fiyatlarının gösterilmesi eklendi.

48. Grafik üzerinde "Son Fiyat" çizgisinin uzatılması eklendi.
49. Bilanço açıklama tarihleri indikatör olarak ekleniyordu. Özellikler
penceresinden de eklenebilecek şekilde düzenlendi.
50. İndikatör çizgi tiplerine "Çizgi Yok" seçeneği eklendi.

mamiabi
30-01-2012, 02:02
Teşekkürler...

ssfb
30-01-2012, 10:09
20. PREV fonksiyonu opt'siz fonksiyonlar için System Tester'a,
Explorer'a ve Expert Advisor'a eklendi. PREV fonksiyonu opt'li System Tester
formülleri için sonraki versiyonlarda eklenecektir.


bu cok onemlı bence. gecenlerde yıne bu baslık altında yazdıgım bı formulu metastocktan matrıks e aktaramamıstık.
prev nedenıyle .. cok sukur eksıklık gıderılmıs sanırım

ssfb
30-01-2012, 10:39
20. PREV fonksiyonu opt'siz fonksiyonlar için System Tester'a,
Explorer'a ve Expert Advisor'a eklendi. PREV fonksiyonu opt'li System Tester
formülleri için sonraki versiyonlarda eklenecektir.


bu cok onemlı bence. gecenlerde yıne bu baslık altında yazdıgım bı formulu metastocktan matrıks e aktaramamıstık.
prev nedenıyle .. cok sukur eksıklık gıderılmıs sanırım



metastocktakı formulu matrıks ınd.buıldere yazdm yazım hatASI vermedı kabul ettı ancak 0 da duz bı cızgı var ??

joshuaa
30-01-2012, 17:43
al:

e1:=Mov(C,3,E);
e2:=Mov(e1,3,E);
e3:=Mov(e2,3,E);
e4:=Mov(e3,3,E);
e5:=Mov(e4,3,E);
e6:=Mov(e5,3,E);
e1a:=Mov(C,5,E);
e2a:=Mov(e1a,5,E);
e3a:=Mov(e2a,5,E);
e4a:=Mov(e3a,5,E);
e5a:=Mov(e4a,5,E);
e6a:=Mov(e5a,5,E);
c1:=-.618*.618*.618;
c2:=3*.618*.618+3*.618*.618*.618;
c3:=-6*.618*.618-3*.618-3*.618*.618*.618;
c4:=1+3*.618+.618*.618*.618+3*.618*.618;
T5:=c1*e6a+c2*e5a+c3*e4a+c4*e3a;
T3:=c1*e6+c2*e5+c3*e4+c4*e3;
cross(T3,T5)

sat:

e1:=Mov(C,3,E);
e2:=Mov(e1,3,E);
e3:=Mov(e2,3,E);
e4:=Mov(e3,3,E);
e5:=Mov(e4,3,E);
e6:=Mov(e5,3,E);
e1a:=Mov(C,5,E);
e2a:=Mov(e1a,5,E);
e3a:=Mov(e2a,5,E);
e4a:=Mov(e3a,5,E);
e5a:=Mov(e4a,5,E);
e6a:=Mov(e5a,5,E);
c1:=-.618*.618*.618;
c2:=3*.618*.618+3*.618*.618*.618;
c3:=-6*.618*.618-3*.618-3*.618*.618*.618;
c4:=1+3*.618+.618*.618*.618+3*.618*.618;
T5:=c1*e6a+c2*e5a+c3*e4a+c4*e3a;
T3:=c1*e6+c2*e5+c3*e4+c4*e3;
cross(T5,T3)

ki zaten burada da vardı...http://www.hisse.net/forum/entry.php?b=1746

Sayın ldogan;

bu formulü 5 gün ağırlıklı ve 144 gün ağırlıklı olarak yapıp kesişmelerini 5 dklık ve 60 dklık grafiklerde kullanmak istedim.

fakat formulleri explorerda 5 dklık ve 60 dklık grafiklerde tarama yaptıgımda uygun senet bulamıyorum. Lütfen formullerle ilgili olarak yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar

samiay
31-01-2012, 09:54
Son 3 barın 3.sü işlem görmekte olan bar ise mantıksız olur.

Biz 4.barda isek ve 1,2,3. barların en yükseği en düşüğü derseniz;

Sat
TC:=0.15;
RP:=HHV(ref(H,-1),3)-TC;
RP

Al
TC:=0.15;
RP:=LLV(ref(L,-1),3)+TC;
RP

*150 puanı user input olarak tanımlamaya üşendim.
0.15'i değiştirirsin istersen. (0.15=150puan)

slm hocam... bu formülü matrixe uyarlayamıyorum sorun nedir acabaP tşk..

berked
31-01-2012, 18:54
slm hocam... bu formülü matrixe uyarlayamıyorum sorun nedir acabaP tşk..

sat ve al koşullarını ayrı indikatörler olarak kaydedin.
iki ayrı indikatör var yani orada.. ikisinin de formülleri çalışıyor, test edip yazmıştım buraya.

JAKO
01-02-2012, 05:09
Bu eksplorer formülünü matrikse uyarlayan olursa çok makbule geçecek.

Col A: C<Ref(C,-10) AND ROC(CLOSE,60,percent)
Col B: C>Ref(C,-1) AND Ref(C,-1)>Ref(C,-2) AND
Ref(C,-2)>Ref(C,-3)
Col C: (C>(H+L)/2) AND Ref((C>(H+L)/2),-1) AND
Ref((C>(H+L)/2),-2)
Filter colA=1 AND colB=1 AND colC=1

berked
01-02-2012, 06:53
Bu eksplorer formülünü matrikse uyarlayan olursa çok makbule geçecek.

Col A: C<Ref(C,-10) AND ROC(CLOSE,60,percent)
Col B: C>Ref(C,-1) AND Ref(C,-1)>Ref(C,-2) AND
Ref(C,-2)>Ref(C,-3)
Col C: (C>(H+L)/2) AND Ref((C>(H+L)/2),-1) AND
Ref((C>(H+L)/2),-2)
Filter colA=1 AND colB=1 AND colC=1

mesela Col B;
Kapanış 1 öncekinden, 1 önceki 2 öncekinden ve 2 önceki 3 öncekinden yüksek olsun. (sonunda nokta var.)

Col A ise bitmemiş bir cümle gibi;
Kapanış, 10 gün önceki kapanıştan düşük olsun ve 60 günlük yüzdesel değişim... (sonuna 3 nokta koyuyoruz..)

Kısacası Col A'da bir eksiklik var.. bold yaptığım kısma bir yüklem lazım; ki en son bunlar filtrelenebilsin..

not:misal roc(c,60,%)<0.2 olsa tamam olacak.

LDOGAN
01-02-2012, 10:21
Sayın ldogan;

bu formulü 5 gün ağırlıklı ve 144 gün ağırlıklı olarak yapıp kesişmelerini 5 dklık ve 60 dklık grafiklerde kullanmak istedim.

fakat formulleri explorerda 5 dklık ve 60 dklık grafiklerde tarama yaptıgımda uygun senet bulamıyorum. Lütfen formullerle ilgili olarak yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar

tarama sonrası uygun senet bulamıyorsanız 3 sebebi olabilir...

1. periyotları değiştirirken hata yapmış olabilirsiniz.
2. gerçekten uygun senet yoktur.
3. formül kesişme anını bildirdiği için bunu bulması zordur...(T3-T5 farkına bakarak 0 üstü ve 0 altı olarak bakabilirsiniz)

JAKO
01-02-2012, 13:27
mesela Col B;
Kapanış 1 öncekinden, 1 önceki 2 öncekinden ve 2 önceki 3 öncekinden yüksek olsun. (sonunda nokta var.)

Col A ise bitmemiş bir cümle gibi;
Kapanış, 10 gün önceki kapanıştan düşük olsun ve 60 günlük yüzdesel değişim... (sonuna 3 nokta koyuyoruz..)

Kısacası Col A'da bir eksiklik var.. bold yaptığım kısma bir yüklem lazım; ki en son bunlar filtrelenebilsin..

not:misal roc(c,60,%)<0.2 olsa tamam olacak.

Ucunu değiştirerek kullanacağım da, çalışmadı.

sidabumi
02-02-2012, 00:05
Sevgili Bear_Bull,

Matriks'te 6.1.3 versiyonunu güncelledikten sonra, sizde kullandığınız sistemlere ait sistem raporlarında bir önceki versiyona kıyasla değişiklik oldu mu? Yani, yeni versiyon sonrası değişen sinyal var mı?

Sevgiler ve selamlar...

Bear_Bull
02-02-2012, 00:38
Sn Sidabumi

yazdığım sistemlerde Prev komutu hiç bulunmadığından,

ya >< kullanırım ya da Cross

hiç bir değişiklik farketmedim.
Sevgiler ve selamlar benden.

c:\Matriks\Bak
klasörü içinde eski versiyonlar bulunabilir
eski versiyona burada kurulum dosyası varsa dönülebilir.


Sevgili Bear_Bull,

Matriks'te 6.1.3 versiyonunu güncelledikten sonra, sizde kullandığınız sistemlere ait sistem raporlarında bir önceki versiyona kıyasla değişiklik oldu mu? Yani, yeni versiyon sonrası değişen sinyal var mı?

Sevgiler ve selamlar...

berked
02-02-2012, 09:26
Ucunu değiştirerek kullanacağım da, çalışmadı.

cola
if(c<ref(c,-10) and roc(c,60,%)<0.2,1,0)

colb
if(c>ref(c,-1) and ref(c,-1)>ref(c,-2) and ref(c,-2)>ref(c,-3),1,0)

colc
if((c>(h+l)/2) and (ref(c,-1)>(ref(h,-1)+ref(l,-1))/2) and (ref(c,-2)>(ref(h,-2)+ref(l,-2))/2),1,0)

filtre
cola=1 and colb=1 and colc=1

cola kısmında roc bölümünün arkasına "<0.2" ekledim, o kısmı istediğiniz gibi değiştirirsiniz diye başladım da hatalı sonuç veriyor..
yaptığım denemelerde aşağıdakilere ulaştım:

*filtre a,b,c=1 şeklinde yapınca tüm senetler filtrelendi.===>uyan kağıt yok sanırım.. (colb=1 hiçbirinde vermedi.)

*a,c=1 şeklinde denedim, tek bir senet buldu.. ===> SAMAT diye bi kağıt. ama onun da 60 günlük hareketi %20'den büyüktü, küçüktür diye yazmış olmama rağmen..

*roc>%20 şeklinde değiştirip arattım.. ===>bu sefer de MRBYO buldu.. onun da 60 günlük hareketi %20'den küçüktü.. büyüktür diye yazınca..

>,< işaretinden anlamıyor mu bu anlamadım..
bakıcam bugün bi ara tekrardan. sorunu çözersem yazarım..

üftade
02-02-2012, 17:24
D:=0.2;
L1:=mov(c,21,s)+D;
L2:=mov(c,21,s)-D;
L3:=mov(c,21,s);
L1;L2;L3

İndikatörü "data serisi üzerine" diyerek kaydederseniz grafik üzerinde görünür..
Çizgilerden ortadaki(L3) ortalamanın kendisi, üstteki(L1) +200 ve alttaki(L2) -200 puandan takip eder..

x30yvade grafiği için D:=0.2 olmalı iken xu100 için D:=200 olmalı.. (yvade'de fiyatlar 65.22 tarzı gösterilir, o yüzden 200 puan 0.2. u100'de fiyatlar 53846 tarzı olduğundan 200. grafiğine göre D'yi ayarlamalısınız.)

Sn. Berked,
öneriniz aynen uyguladım ve kusursuz çalıştı.... Tekrar teşekkür ediyorum.
Bu konuyla ilgili bir sorum daha olacaktı...
Şimdi.. Oluşturduğumuz bu çizgilere alarm koyarak bir sistem oluşturmamız mümkün mü? Yani bir indikatör oluşturduk ama, bu indikatörden bağımsız olarak indikatörün değişkenlerini bir sistemde kullanabilirmiyiz? Mesela; fiyat, indikatörümüzde oluşturduğumuz üst çizgiye değince sat sinyali versin alt çizgiye ulaşınca al....
değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler:)

berked
02-02-2012, 19:00
Mesela; fiyat, indikatörümüzde oluşturduğumuz üst çizgiye değince sat sinyali versin alt çizgiye ulaşınca al....
değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler:)

yapılır.. yeter ki;
al-sat koşulunu tam olarak bilelim.

şimdi şöyle bir şey var:
*üst çizgiye değdik, sat sinyali vermeye başladı.. üst çizginin üstünde çıktı, sinyal hala geçerli mi? hadi bar kapanışı çizgi üstünde oldu, hala geçerli mi?
*yoksa sadece üst çizgiye dokunulunca sinyal gelir ve üst çizgi noktasından sat sinyali olarak kalır mı?
*sinyal bar kapanışında mı kesinlik kazanır? vs..

bu şekilde sorular olduğu için, ben şimdi yaparsam sizin aklınızdaki ile aynı olmayabilir.. o yüzden bunlara açıklık getirelim.. sonra bir şekilde yapılır zaten..


18:32 edit: üftade yapması kolay da, şu an üşeniyorum, yorgunum, seans yeni bitti sayılır falan. geceye doğru yaparım bi ara.

üftade
02-02-2012, 19:24
yapılır.. yeter ki;
al-sat koşulunu tam olarak bilelim.

şimdi şöyle bir şey var:
*üst çizgiye değdik, sat sinyali vermeye başladı.. üst çizginin üstünde çıktı, sinyal hala geçerli mi? hadi bar kapanışı çizgi üstünde oldu, hala geçerli mi?
*yoksa sadece üst çizgiye dokunulunca sinyal gelir ve üst çizgi noktasından sat sinyali olarak kalır mı?
*sinyal bar kapanışında mı kesinlik kazanır? vs..

bu şekilde sorular olduğu için, ben şimdi yaparsam sizin aklınızdaki ile aynı olmayabilir.. o yüzden bunlara açıklık getirelim.. sonra bir şekilde yapılır zaten..

çizgiyi kestiğinde sinyal/alarm verilsin ve ardından üstüne çıksa da altına geri dönse de sinyal geçerli olsun. işlemin kesinleşmesi için bar kapanışını beklemeye gerek yok. çizgiyi kesti mi sinyal geçerli...

tornacı16
03-02-2012, 01:29
slm iyi çalışmalar değerli bılgıler ıcın öncelık tesekkurler.

ref(V,-1)>=ref(mov(V,50,s),-1) AND C>=ref(C,-1) sıstem de tarattıgımızda bıze neyı gosterırı, yanı acılımı nedır ???? yardımcı olucak arkadasa sımdıden tesekkurler, ıyı calısmalar

berked
03-02-2012, 01:46
slm iyi çalışmalar değerli bılgıler ıcın öncelık tesekkurler.

ref(V,-1)>=ref(mov(V,50,s),-1) AND C>=ref(C,-1) sıstem de tarattıgımızda bıze neyı gosterırı, yanı acılımı nedır ???? yardımcı olucak arkadasa sımdıden tesekkurler, ıyı calısmalar

1 bar onceki islem hacmi, 1 bar onceki 50 barlik ortalama hacimden buyuk ya da esit; VE bar kapanisi bir onceki bar kapanisindan buyuk ya da esit.

Bunu diyor.

berked
03-02-2012, 05:07
çizgiyi kestiğinde sinyal/alarm verilsin ve ardından üstüne çıksa da altına geri dönse de sinyal geçerli olsun. işlemin kesinleşmesi için bar kapanışını beklemeye gerek yok. çizgiyi kesti mi sinyal geçerli...

bakalım doğru anlamış mıyım?
*bir indikatör var.. iki çizgisi var.. biri ortalamayı "x" puan aşağıdan, öteki "x" puan yukarıdan takip ediyor.

**fiyat, ortalama+x olduğu anda sat sinyali versin.
**fiyat, ortalama-x olduğu anda al sinyali versin.
(bar kapanışı beklenmiyor, sinyal gelecek fiyat önceden belli.. görüldüğü anda sinyali veriyor o kadar.. ya bir bar en düşük noktası da dahil ortalama+x'ten daha yukarıdaysa? dediğinizden anladığım sat sinyali devam etmeli..)

sat:
D:=0.2;
L1:=mov(c,21,s)+D;
h>=L1

al:
D:=0.2;
L2:=mov(c,21,s)-D;
l<=L2


anladığım kadarıyla istediğiniz budur.

üftade
03-02-2012, 11:50
bakalım doğru anlamış mıyım?
*bir indikatör var.. iki çizgisi var.. biri ortalamayı "x" puan aşağıdan, öteki "x" puan yukarıdan takip ediyor.

**fiyat, ortalama+x olduğu anda sat sinyali versin.
**fiyat, ortalama-x olduğu anda al sinyali versin.
(bar kapanışı beklenmiyor, sinyal gelecek fiyat önceden belli.. görüldüğü anda sinyali veriyor o kadar.. ya bir bar en düşük noktası da dahil ortalama+x'ten daha yukarıdaysa? dediğinizden anladığım sat sinyali devam etmeli..)

sat:
D:=0.2;
L1:=mov(c,21,s)+D;
h>=L1

al:
D:=0.2;
L2:=mov(c,21,s)-D;
l<=L2


anladığım kadarıyla istediğiniz budur.

Evet teşekürler, ama ben mi yanlış uyguluyorum bilmiyorum....
Expert advisor'a uyguladığımda Sat komutu çalışmıyor...
Bir de komutun gerçekleştiği bardan sonra sinyal koşul bozulmadıktan sonra sürekli devam ediyor. Koşulun geçekleştiği barda verilen sinyal yeterli aslında. Sonrakileri nasıl kaldırabiliriz?

samiay
03-02-2012, 14:25
Evet teşekürler, ama ben mi yanlış uyguluyorum bilmiyorum....
Expert advisor'a uyguladığımda Sat komutu çalışmıyor...
Bir de komutun gerçekleştiği bardan sonra sinyal koşul bozulmadıktan sonra sürekli devam ediyor. Koşulun geçekleştiği barda verilen sinyal yeterli aslında. Sonrakileri nasıl kaldırabiliriz?


evet Expert advisor'a uyguladığımda Sat komutu çalışmıyor...
bunun yerine indikatör bulderden iki ayrı grafik yaparsanız çalışıyor...bence..

üftade
03-02-2012, 14:50
evet Expert advisor'a uyguladığımda Sat komutu çalışmıyor...
bunun yerine indikatör bulderden iki ayrı grafik yaparsanız çalışıyor...bence..

Haklısın:) Ayrı bir grafik açınca çalıştı... Peki ama bunu aynı grafikte nasıl çalıştıracağız?
Ve tabii ki bir de sinyali teke indirme problemi....

revolution
03-02-2012, 16:29
arkadaşlar merhabalar, bir konu hakkında yardımınızı isteyeceğim...
yaşar erdinç hocanın kitabında RSI da Artış Sinyali Veren Aykırılıkları Bulan Formül diye bir formül var bunu matrix e nasıl uyarlayabiliriz. formül;

If ( (
Ref ( LLV ( RSI ( 14 ) ,30 ) ,-3 ) <33 AND
Mov ( RSI ( 14 ) ,5,S ) <40 AND
Mov ( RSI ( 14 ) ,5,S ) >35 AND
( Mov ( CLOSE,5,S ) -ValueWhen ( 1,Cross ( 40,RSI ( 14 ) )
,CLOSE ) ) /ValueWhen ( 1,Cross ( 40,RSI ( 14 ) ) ,CLOSE ) *100<0 )
,1,0 )
+
If ( (
Ref ( LLV ( RSI ( 14 ) ,30 ) ,-3 ) <33 AND
Mov ( RSI ( 14 ) ,5,S ) <45 AND
Mov ( RSI ( 14 ) ,5,S ) >35 AND
( Mov ( CLOSE,5,S ) -ValueWhen ( 1,Cross ( 40,RSI ( 14 ) )
,CLOSE ) ) /ValueWhen ( 1,Cross ( 40,RSI ( 14 ) ) ,CLOSE ) *100<-5 )
,1,0 )

yukarı şekilde yazılmış. metasock göre column A ya bu formülü yazmış filter bölümünede When(colA>0) şeklinde yazmış.
ben matrix e hem yukarıdaki şekilde yerleştirip tarama yaptırdım, hemde 1. kolona hiçbirşey yazmayıp sadece filter bölümüne formülüünü yazıp tarama yaptırdım ama hiçbir senet çıkmıyor.
matrix e bu formülü nasıl uyarlayabilirim, yardımcı olursanız çok sevinirim.

berked
03-02-2012, 16:38
Evet teşekürler, ama ben mi yanlış uyguluyorum bilmiyorum....
Expert advisor'a uyguladığımda Sat komutu çalışmıyor...
Bir de komutun gerçekleştiği bardan sonra sinyal koşul bozulmadıktan sonra sürekli devam ediyor. Koşulun geçekleştiği barda verilen sinyal yeterli aslında. Sonrakileri nasıl kaldırabiliriz?

evet bunca zamandır sırf formül kısımlarını "bold" yapmamın sebebi o kısmı "kopyala-yapıştır" yapın, yazmakla uğraşmayın diye.. Ya "l" yerine "I" yazdınız, ya bi parantez vesayre bir şey unuttunuz, ya da yanlış copy-paste..
ya da expert advisor kullanmayı bilmiyorsunuz, aynı expert advisor'a farklı sinyaller("al" ve "sat") olarak kaydedeceksiniz.

buraya koymadan önce test ettiğimi, çalıştıramadığım şeyi koymadığımı söylemiştim. (hatalı çalışıyorsa da söylüyorum)
formülü verdik, yapmayın bu kadar.

revolution
04-02-2012, 01:19
Gösterge, "0"ın altına
gerileyip daha sonra, yeniden yukarı döndüğünde ve 20 seviyesini
yukarı kestiğinde Alım yapılması, gösterge 80 seviyesinin üzerini
gördükten sonra 60'ın altına gerilediğinde ise satış yapılmasıdır.
Formülleri aşağıdaki şekildedir.
ENTER LONG:
when(Llv(Fml("tke(14)"),15)<0
And
cross(Mov(fml("tke(14)"),3,s),20))
CLOSE LONG:
when( hhv(Fml("tke(14)"),15)>80
And
cross(60,Mov(fml("tke(14)"),3,s)))


arkadaşlar merhabalar, yukarıdaki formülü matrix e nasıl uyarlayabilirim.

berked
04-02-2012, 02:56
ENTER LONG:
when(Llv(Fml("tke(14)"),15)<0
And
cross(Mov(fml("tke(14)"),3,s),20))
CLOSE LONG:
when( hhv(Fml("tke(14)"),15)>80
And
cross(60,Mov(fml("tke(14)"),3,s)))


arkadaşlar merhabalar, yukarıdaki formülü matrix e nasıl uyarlayabilirim.

indikatörün adı "tke(14)" mü?
yukarıdaki metastock mu bilmiyorum da orada belki "fml" kısmına periyodu da yazılıyordur.
indikatör ismi matrikste sadece "tke" olarak kayıtlıysa o kısmı sadece "tke" olarak düzeltin lütfen.

"tke(14)" ise aşağıdaki formül copy-paste edebilirsiniz. (evde değilim 2 gün matriks yok. çalışmazsa haber verin tekrar bakarım.)


enter long:
tke:=fml("tke(14)");
ltk:=llv(tke,15);
mtk:=mov(tke,3,s);
if(ltk<0,cross(mtk,20),0)

close long:
tke:=fml("tke(14)");
htk:=hhv(tke,15);
mtk:=mov(tke,3,s);
if(htk>80,cross(60,mtk),0)

samiay
04-02-2012, 15:10
slm ben şöyle bir şey düşünüyorum nasıl olabilir mi acaba? birbirini izleyen 3-4 barın her biri diğerinin mesela 25 puan üstüne çıkınca al tersi durumda sat versin yani yürüyen merdiven gibi böyle birşey mümkün mü acaba? tşk.

ssfb
04-02-2012, 21:58
edıtttttttttttttttttttt

JAKO
05-02-2012, 18:45
Ref(C,-3)<((Ref(H,-3)+Ref(L,-3))/2) AND
Ref(C,-2)<((Ref(H,-2)+Ref(L,-2))/2) AND
Ref(C,-1)<((Ref(H,-1)+Ref(L,-1))/2) AND
(C)> (H+ L)/2

Bunu matrikse nasıl yazalım?

Bear_Bull
05-02-2012, 20:16
((Ref(C,-3) < ((Ref(H,-3)+Ref(L,-3))/2)) AND (Ref(C,-2) < ((Ref(H,-2)+Ref(L,-2))/2)) AND (Ref(C,-1) < ((Ref(H,-1)+Ref(L,-1))/2))) AND C > (H+ L)/2

JAKO
05-02-2012, 20:56
((Ref(C,-3) < ((Ref(H,-3)+Ref(L,-3))/2)) AND (Ref(C,-2) < ((Ref(H,-2)+Ref(L,-2))/2)) AND (Ref(C,-1) < ((Ref(H,-1)+Ref(L,-1))/2))) AND C > (H+ L)/2
Teşekkür ederim Sn. Bear_Bull.

metastok programında penguen gıdayı buldu, matrikste de penguen gıdayı buldu, doğru çalıştı.

revolution
06-02-2012, 12:09
Bear_Bull hocam merhabalar;

Gösterge, "0"ın altına
gerileyip daha sonra, yeniden yukarı döndüğünde ve 20 seviyesini
yukarı kestiğinde Alım yapılması, gösterge 80 seviyesinin üzerini
gördükten sonra 60'ın altına gerilediğinde ise satış yapılmasıdır.
Formülleri aşağıdaki şekildedir.
ENTER LONG:
when(Llv(Fml("tke(14)"),15)<0
And
cross(Mov(fml("tke(14)"),3,s),20))
CLOSE LONG:
when( hhv(Fml("tke(14)"),15)>80
And
cross(60,Mov(fml("tke(14)"),3,s)))

formülünü matrixe masıl uyarlayabilirim...

revolution
06-02-2012, 12:13
sn jako merhabalar, yazmış olduğunuz formülün açıklamasını yapabilirmisiniz...

Bear_Bull
06-02-2012, 12:37
MERHABA

ilk önce TKE nin formülünü bulup indikatör builderden yazmanız gerekli
formulde "fml" kullanılmış

TKE(14)

(Stoch(14,6)+RSI(14)+Mo(14)+CCI(14)+DI()+WillR(14) +MFI(14))/7


2. olarak matriks te "when" komutu çalışmıyor.

"waluewhen" ile denenebilir, veya o komut hiç yazılmasa da olabilir.

Sn Jako (kalender baba) ya istisna olarak bir formülünü matrikse adapte ettim.

forumda artık formül yazmıyorum. Bu başlıkta yeteri kadar örnekler yazıldı, anlatımları yapıldı.

selamlar.




Bear_Bull hocam merhabalar;

Gösterge, "0"ın altına
gerileyip daha sonra, yeniden yukarı döndüğünde ve 20 seviyesini
yukarı kestiğinde Alım yapılması, gösterge 80 seviyesinin üzerini
gördükten sonra 60'ın altına gerilediğinde ise satış yapılmasıdır.
Formülleri aşağıdaki şekildedir.
ENTER LONG:
when(Llv(Fml("tke(14)"),15)<0
And
cross(Mov(fml("tke(14)"),3,s),20))
CLOSE LONG:
when( hhv(Fml("tke(14)"),15)>80
And
cross(60,Mov(fml("tke(14)"),3,s)))

formülünü matrixe masıl uyarlayabilirim...

revolution
06-02-2012, 13:59
Bear_Bull hocam yardımlarınız için çok sağolun, ALLAH azı olsun...

revolution
06-02-2012, 14:11
biliyorum çok soru soruyorum ama;

revolution
06-02-2012, 14:13
bir konu hakkında da yardımınızı isteyeceğim...
yaşar erdinç hocanın kitabında RSI da Artış Sinyali Veren Aykırılıkları Bulan Formül diye bir formül var bunu matrix e nasıl uyarlayabiliriz. formül;

If ( (
Ref ( LLV ( RSI ( 14 ) ,30 ) ,-3 ) <33 AND
Mov ( RSI ( 14 ) ,5,S ) <40 AND
Mov ( RSI ( 14 ) ,5,S ) >35 AND
( Mov ( CLOSE,5,S ) -ValueWhen ( 1,Cross ( 40,RSI ( 14 ) )
,CLOSE ) ) /ValueWhen ( 1,Cross ( 40,RSI ( 14 ) ) ,CLOSE ) *100<0 )
,1,0 )
+
If ( (
Ref ( LLV ( RSI ( 14 ) ,30 ) ,-3 ) <33 AND
Mov ( RSI ( 14 ) ,5,S ) <45 AND
Mov ( RSI ( 14 ) ,5,S ) >35 AND
( Mov ( CLOSE,5,S ) -ValueWhen ( 1,Cross ( 40,RSI ( 14 ) )
,CLOSE ) ) /ValueWhen ( 1,Cross ( 40,RSI ( 14 ) ) ,CLOSE ) *100<-5 )
,1,0 )

yukarı şekilde yazılmış. metasock göre column A ya bu formülü yazmış filter bölümünede When(colA>0) şeklinde yazmış.
ben matrix e hem yukarıdaki şekilde yerleştirip tarama yaptırdım, hemde 1. kolona hiçbirşey yazmayıp sadece filter bölümüne formülüünü yazıp tarama yaptırdım ama hiçbir senet çıkmıyor.
matrix e bu formülü nasıl uyarlayabilirim, yardımcı olursanız çok sevinirim.

samiay
06-02-2012, 15:47
a1:=ROC(C,1,$);
a2:=Ref(a1,-1);
a3:=If(a1>25 AND C>a2 ,1,0);
a3

bu förmülü matrix e nasıl uyarlayabiliriz acaba?

forex-06
06-02-2012, 17:07
Arkadaşlar imkb 30 u analiz edip vob 30 da al sat verecek ve sistem test edebilecek bir sistem nasıl yapabilirim.
not:Security ile olmuyor zaman sorunu oluyor galiba securityle imkb 30 u analiz edip imkb hisselerini sistem test edebiliyoruz.
ama vob olunca zaman sorunu oluyor galiba yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ediyorum.
saygılarla

berked
07-02-2012, 17:53
a1:=ROC(C,1,$);
a2:=Ref(a1,-1);
a3:=If(a1>25 AND C>a2 ,1,0);
a3

bu förmülü matrix e nasıl uyarlayabiliriz acaba?

zaten çalışıyor.
neyini napıcaz?

parametreleri öyle olunca her grafikte sinyal vermeyebilir o ayrı.

samiay
08-02-2012, 10:27
zaten çalışıyor.
neyini napıcaz?

parametreleri öyle olunca her grafikte sinyal vermeyebilir o ayrı.


hocam matrixte düz çizgi çıkıyor kaç dk.bakarsam bakayım farketmiyor..arkadaş matestockta oluyor dediydi ama matrix için birşey demedi..mümkünse matrixe uyarlamak istiyorum...tşk...

Dilbert
08-02-2012, 10:45
Asagidaki metastock formulunu matrikse nasil cevirebilirim acaba?

a1:=Atan(Abs(x+Ref(x,-1)),Abs(y+Ref(y,-1)));

Atan komutunu Atn ile degistirdim ama sonuc vermedi. Metastockta 0-90 arasi dalgalanirken, matrikste hep 0 cikiyor...

samiay
08-02-2012, 17:02
bu förmül iyi gibim ama güncellenince yeni sinyal veriyor nedenini biliyor musunuz acaba? tşk..

Ref ( LLV ( RSI ( 7 ) ,20 ) ,3 ) <20