PDA

View Full Version : Matriks Formülleri



Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Bear_Bull
16-11-2012, 22:38
saygılarımı sunarım hocam. acaba bu formul kanal formulu mü destek direnç formulumüdür. ayrıca periyod olarak 60 mı 10 rakamını mı yazmalıyım.

grafiktede görüldüğü gibi

10 günlük ortalama kesişmeleri ile o fiyat üzerinden dip/tepe takip ettiren bir indikatör.
hangi periyot grafikte ve kaçlık ortalama ile çalışmak istiyorsanız İnput bölümüdeki rakamını değiştirebilirsiniz.

http://bearbull26.comlu.com/png/grf19.png

Bear_Bull
17-11-2012, 01:17
PİYASLAR http://bearbullsistem.blogspot.com/2012/11/piyaslar.html?spref=tw
ALKIM http://bearbullsistem.blogspot.com/2012/11/alkim_16.html?spref=tw
ASUZU http://bearbullsistem.blogspot.com/2012/11/asuzu.html?spref=tw
BLCYT http://bearbullsistem.blogspot.com/2012/11/blcyt.html?spref=tw
DOGUB http://bearbullsistem.blogspot.com/2012/11/dogub.html?spref=tw
DYHOL http://bearbullsistem.blogspot.com/2012/11/dyhol.html?spref=tw
EGLYO http://bearbullsistem.blogspot.com/2012/11/eglyo.html?spref=tw
ERICO http://bearbullsistem.blogspot.com/2012/11/erico.html?spref=tw
GEDIZ http://bearbullsistem.blogspot.com/2012/11/gediz.html?spref=tw
GOLDS http://bearbullsistem.blogspot.com/2012/11/golds.html?spref=tw
PENGD http://bearbullsistem.blogspot.com/2012/11/pengd.html?spref=tw
TRNSK http://bearbullsistem.blogspot.com/2012/11/trnsk.html?spref=tw

trendci
23-11-2012, 17:37
RSI değerleri dünkü değerine göre düşmüş olan senetleri nasıl bulabiliriz?

Bear_Bull
23-11-2012, 21:58
RSI değerleri dünkü değerine göre düşmüş olan senetleri nasıl bulabiliriz?

RSI(14)>ref(RSI(14),-1)
isteğinize ters gelirse aşağıdakini deneyin.
RSI(14)<ref(RSI(14),-1)

sonuç olarak biri yükseleni biri düşeni bulur.

Blitz
29-11-2012, 20:45
merhaba

şu şekilde bir explorer formülü arıyorum. hissenin son seans kapanış fiyatı bir önceki seans kapanış fiyatının üstünde olacak ve hissenin son seans işlem hacmi önceki seans işlem hacminden %50 veya daha fazla yukarıda olacak

nasa64
07-12-2012, 02:03
Sayın Besr Bull, T3 indikatörünü al-sat sistemi olarak nasıl kullanabilirim acaba?

Saygılarımla

macdof
11-12-2012, 03:42
SHORT:=(Mov(CLOSE,3,E)+Mov(CLOSE,5,E)+
Mov(CLOSE,8,E)+Mov(CLOSE,10,E)+
Mov(CLOSE,12,E)+Mov(CLOSE,15,E));
LONG:=(Mov(CLOSE,30,E)+Mov(CLOSE,35,E)+
Mov(CLOSE,40,E)+Mov(CLOSE,45,E)+
Mov(CLOSE,50,E)+Mov(CLOSE,60,E));

(Short-Long)-
Mov(Short-Long,9,E);
0

sayın Bear_bull günlük macd O yukarı kesenleri(al) aşağı kesenler(sat) bu formulü oluşturabilir miyiz? saygılar

Bear_Bull
11-12-2012, 22:15
Sayın Besr Bull, T3 indikatörünü al-sat sistemi olarak nasıl kullanabilirim acaba?

Saygılarımla

t3 t5 Ldoğanın yazdığı bir förmüldü,

aşağıdaki tarifle olabilir.


SHORT:=(Mov(CLOSE,3,E)+Mov(CLOSE,5,E)+
Mov(CLOSE,8,E)+Mov(CLOSE,10,E)+
Mov(CLOSE,12,E)+Mov(CLOSE,15,E));
LONG:=(Mov(CLOSE,30,E)+Mov(CLOSE,35,E)+
Mov(CLOSE,40,E)+Mov(CLOSE,45,E)+
Mov(CLOSE,50,E)+Mov(CLOSE,60,E));

(Short-Long)-
Mov(Short-Long,9,E);
0

sayın Bear_bull günlük macd O yukarı kesenleri(al) aşağı kesenler(sat) bu formulü oluşturabilir miyiz? saygılar


indikatörünüzü isim vererek indikatör builderden yazar indikatör haline getirebilir, bu yazdığınız indikatörü de ekpert advisörde "fml" ile kullanabilirsiniz.


macdof yanlız dikkat
yukarıdaki indikatörünüz macd değil 3+5+8+10+12+15 lik üssel ortalamaları toplamış (short)
30+35+40+45+50+60 lik üssel ortalamaları toplamış (long)
bunları toplayıp birbirinden bir çıkarın bakalım istediğinizi karşılayacak mı?
birbirlerinden çıkarımlarının da 9 datalık üssel ortalamasını almışsınız.

macdof
11-12-2012, 23:58
t3 t5 Ldoğanın yazdığı bir förmüldü,

aşağıdaki tarifle olabilir.




indikatörünüzü isim vererek indikatör builderden yazar indikatör haline getirebilir, bu yazdığınız indikatörü de ekpert advisörde "fml" ile kullanabilirsiniz.


macdof yanlız dikkat
yukarıdaki indikatörünüz macd değil 3+5+8+10+12+15 lik üssel ortalamaları toplamış (short)
30+35+40+45+50+60 lik üssel ortalamaları toplamış (long)
bunları toplayıp birbirinden bir çıkarın bakalım istediğinizi karşılayacak mı?
birbirlerinden çıkarımlarının da 9 datalık üssel ortalamasını almışsınız.

ind. bulder de formulledim de gün sonlarında al sinyali ürebileceğim bir pozisyona sokmak istiyorum. expert advisörde hangi kısma yazmalıyım. onu çözemedim. explorer formüllesek nasıl olur.

LookBack := Input("Look Back Periods",1,1000,10);
Resistance :=ValueWhen(1,Cross(Mov(C, LookBack,
S),C),HHV(H, LookBack));
Support :=ValueWhen(1,Cross(C,Mov(C, LookBack,
S)),LLV(L, LookBack));
Resistance;
Support

birde bunu explorer da taratıyorum. üst çizgi üzerinde o gün kapananları nasıl aratabilceğim bir şekilde formullemeliyim. input değeriine benim için gerekli olan 10 değerini giriyorum. ama üzerinde kapananları bulmuyor

Bear_Bull
12-12-2012, 00:20
ind. bulder de formulledim de gün sonlarında al sinyali ürebileceğim bir pozisyona sokmak istiyorum. expert advisörde hangi kısma yazmalıyım. onu çözemedim. explorer formüllesek nasıl olur.

indi builderde yazıldıktan sonra "fml" ile expert advisor ve explorerde kullanılabilir

tam detaylı formül yazımı profosyonel yazıma girdiğinden buradan yardımcı olamam.



LookBack := Input("Look Back Periods",1,1000,10);
Resistance :=ValueWhen(1,Cross(Mov(C, LookBack,
S),C),HHV(H, LookBack));
Support :=ValueWhen(1,Cross(C,Mov(C, LookBack,
S)),LLV(L, LookBack));
Resistance;
Support

üsttki formül 2 değer üretiyor ve cross kullanılmış bu yüzden sadece o gün kesişim olanları bulur önceki günlerden gelen büyük olanları bulamaz.
ufak değişiklikler yapmak gerekir.



birde bunu explorer da taratıyorum. üst çizgi üzerinde o gün kapananları nasıl aratabilceğim bir şekilde formullemeliyim. input değeriine benim için gerekli olan 10 değerini giriyorum. ama üzerinde kapananları bulmuyor

LookBack := 10;

diye değiştirebilirsiniz değer sabit kullanıyorsanız.

macdof
12-12-2012, 03:12
teşekkür ederim sayın bear bull.

vinchenzo
17-12-2012, 10:01
sayın Bear_Bull,,
Rica etsem aşağıdaki formulde ortaya çıkan band grafiğinde fiyatın en alt bandı kestiğinde haber vermesini sağlayacak Explorer formülünü yazabilirmisiniz?
saygılar..

Lb := Input("Look-Back Period ?",3,100,25);
De := Input("Band Deviation ?",.5,10,1);
Alp:= 2 / (Lb + 1);
Mt := Alp * CLOSE + (1 - Alp) * PREV;
Ut := Alp * Mt + (1 - Alp) * PREV;
Dt := ((2 - Alp) * Mt - Ut) / (1 - Alp);
mt2:= Alp * Abs(C - Dt) + (1 - Alp) * PREV;
ut2:= Alp * mt2 + (1 - alp) * PREV;
dt2:= ((2 - Alp) * mt2 - ut2) / (1 - Alp);
But:= Dt + de * dt2;
Blt:= Dt - de * dt2;
Dt;But;Blt;

hilmenim
17-12-2012, 19:43
Arkadaslar 50 günlüklerin 100 ve 200 günlükleri yukari kesenlerin listesini taratabilecek varmi mümkünse simdiden tesekkür ederim

Bear_Bull
17-12-2012, 23:13
prev kullanıyor formül, (repaint yapar)

+ olarak PREV matrikse ilave edildi ama düzgün çalışıyor mu bilgim yok.

olduğu şekilde indi builderde deneyin çalışıyorsa zaten ekrandan takip edebilirsiniz.


sayın Bear_Bull,,
Rica etsem aşağıdaki formulde ortaya çıkan band grafiğinde fiyatın en alt bandı kestiğinde haber vermesini sağlayacak Explorer formülünü yazabilirmisiniz?
saygılar..

Lb := Input("Look-Back Period ?",3,100,25);
De := Input("Band Deviation ?",.5,10,1);
Alp:= 2 / (Lb + 1);
Mt := Alp * CLOSE + (1 - Alp) * PREV;
Ut := Alp * Mt + (1 - Alp) * PREV;
Dt := ((2 - Alp) * Mt - Ut) / (1 - Alp);
mt2:= Alp * Abs(C - Dt) + (1 - Alp) * PREV;
ut2:= Alp * mt2 + (1 - alp) * PREV;
dt2:= ((2 - Alp) * mt2 - ut2) / (1 - Alp);
But:= Dt + de * dt2;
Blt:= Dt - de * dt2;
Dt;But;Blt;

başlıkta geriye doğru bakarsanız MOV örnekleri var
değişik periyot bulursanız, içlerini (20) vb. gibi
istediğiniz rakamlar (50,100,200) ile değiştirebilirsiniz.

Arkadaslar 50 günlüklerin 100 ve 200 günlükleri yukari kesenlerin listesini taratabilecek varmi mümkünse simdiden tesekkür ederim

golden cross formülüne benzer bir formül istiyorsunuz
eski datalar ile

http://www.bearbull26.blogspot.com/search/label/Golden%2FCross%2FShort

Blitz
18-12-2012, 12:12
merhaba arkadaşlar

daha önce sorduğum ve cevap alamadığım soruyu tekrarlıyorum.şu şekilde bir explorer formülü arıyorum. hissenin son seans kapanış fiyatı bir önceki seans kapanış fiyatının üstünde olacak ve hissenin son seans işlem hacmi önceki seans işlem hacminden en az %50 veya daha fazla yukarıda olacak

toros
19-12-2012, 01:06
merhaba arkadaşlar

daha önce sorduğum ve cevap alamadığım soruyu tekrarlıyorum.şu şekilde bir explorer formülü arıyorum. hissenin son seans kapanış fiyatı bir önceki seans kapanış fiyatının üstünde olacak ve hissenin son seans işlem hacmi önceki seans işlem hacminden en az %50 veya daha fazla yukarıda olacak

Seanslık periyotta:

C>ref(C,-1) AND V>1.5*ref(V,-1)

Blitz
23-12-2012, 01:50
teşekkürler toros

vinchenzo
23-12-2012, 13:39
Değerli Üstadlar,,
Misal,, altlardan dönen CCI değerinin 100 yada 0 çizgisine en yakın kağıtları buldurmam için nasıl bir formul kullanmalıyım??
Saygılar..

nasa64
24-12-2012, 21:46
Sagıdeğer üstadlarım, Matriks otomatik ürettiği Formasyonlar ne kadar güvenilir? Test etme imkanı olan var mı? Teşekkürler

duvardelen
28-12-2012, 01:43
Öncelikle rahatsız ettiğim için özür dilerim matriks programında fiyat göstergesini çift tıkladığımda ekranın sol üst köşesinde o güne ait tarihi hissenin açılış fiyatını kapanış fiyatını gösteren bi fiyat göstergesi çıkıyor ileri bir tarihe aldığımda önceden tarih değişiyordu tarihleri gösteriyordu gelecek tarih hakkında bilgi alabiliyodum şuan ileri bir tarihe aldığımda tarihi göstermiyor bunu nasıl düzeltebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

trendci
30-12-2012, 10:37
http://img428.yukle.tc/images/8285ekran.png (http://www.yukle.tc)

matriks ekranımda hisse adları gözükmemeye başladı.. son versiyonu yükledim yine değişen bir şey yok.. yardımcı olabilecek var mı?

Bear_Bull
30-12-2012, 16:00
matriks ekranımda hisse adları gözükmemeye başladı.. son versiyonu yükledim yine değişen bir şey yok.. yardımcı olabilecek var mı?

fiyat ekranında sağ clik
düzen >>
renkler ve yazı tipi >>
haber renk değişimi ile görünecek bir renk ile değiştirebilirsiniz.

trendci
30-12-2012, 17:12
fiyat ekranında sağ clik
düzen >>
renkler ve yazı tipi >>
haber renk değişimi ile görünecek bir renk ile değiştirebilirsiniz.

denedim ama malesef olmadı.. java ile ilgili bi sorun mu acaba?

Bear_Bull
30-12-2012, 18:01
denedim ama malesef olmadı.. java ile ilgili bi sorun mu acaba?

ben java değil Gold kullanıyorum ve öyle bir hata oluşursa dediğim gibi düzeltebiliyorum.
sorun Hisse senedi renk ayarlarınızda bir şekilde JAVA da o bölümü bulup

zemin ve hisse haber rengini ayrı ayrı renklerde tanımlayıp kaydetmeniz gerekir.

duvardelen
31-12-2012, 00:15
http://img428.yukle.tc/images/8285ekran.png (http://www.yukle.tc)

matriks ekranımda hisse adları gözükmemeye başladı.. son versiyonu yükledim yine değişen bir şey yok.. yardımcı olabilecek var mı?

Matriksi arayıp şikayette bulunun bilgisayarınıza uzaktan bağlanıp ekranınızı görüyorlar çözüm sunmak zorundalar size

kingboy
06-01-2013, 01:29
Arkadaşlar Jawa matriks derinlikli ekranım var bu gün bir sorunla karşılaştım! kaydettiğim sayfalarımı ve Jawa'nın kendi orjinal sayfalarını butonuna bastığım halde açılmıyor sayfam aktif ancak farklı sayfa kaydetemiyor ve sayfaları açamıyorum?
Bu konuda bilgisi olan arkadaşım yardımcı olursa sevinirim(başka bir bilgisayarda açtığımda herşey normal ve çalışıyor)

MOST
14-01-2013, 15:33
Sayın Bear_Bull
Matriksi 3 haftadır kullanıyorum, kendimce formüller yazmaya çalışıyorum ama işinbaşında olduğumdan zorlanıyorum.
VOB30 içinyapabilidiğim en iyi formül :
1.)Most periyod 3, yüzde %0,5
2.)Most periyod 6, yüzde %0,25
3.) QQE 52,24

Hisse alım-satımı için basitçe MOV(C,12,E)>MOST(C,12,2) formülünü kullanyorum

Sizden ricam bunlardan biraz daha detaylı formül verebilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler

MOST
14-01-2013, 15:46
Sayın Matriks Uzmanları,
Matriksi 3 haftadır kullanıyorum, kendimce formüller yazmaya çalışıyorum ama işinbaşında olduğumdan zorlanıyorum.
VOB30 içinyapabilidiğim en iyi formül :
1.)Most periyod 3, yüzde %0,5
2.)Most periyod 6, yüzde %0,25
3.) QQE 52,24

Hisse alım-satımı için basitçe MOV(C,12,E)>MOST(C,12,2) formülünü kullanyorum

Sizden ricam bunlardan biraz daha detaylı formül verebilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler

Bear_Bull
14-01-2013, 15:47
kendinize göre yeterli ve banka faizinden de fazla getiri elde eden bir sistem yazabildi iseniz , çok fazla detayla uğraşıp ALTIN FORMÜL aramayın.

sistemler içinde boğulur hiç birine uyamazsınız.


Sayın Bear_Bull
Matriksi 3 haftadır kullanıyorum, kendimce formüller yazmaya çalışıyorum ama işinbaşında olduğumdan zorlanıyorum.
VOB30 içinyapabilidiğim en iyi formül :
1.)Most periyod 3, yüzde %0,5
2.)Most periyod 6, yüzde %0,25
3.) QQE 52,24

Hisse alım-satımı için basitçe MOV(C,12,E)>MOST(C,12,2) formülünü kullanyorum

Sizden ricam bunlardan biraz daha detaylı formül verebilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler

Bear_Bull
14-01-2013, 16:12
pahalı usta çağırmış arkadaşınız. Sağlık olsun.

Bir fabrikanın birinde en önemli makinelerden biri bozulmuş ve oradaki usta başını çağırmışlar fakat usta başı bunu beceremeyince dışarıdan destek istemişler ve biri gelmiş;
-Çekiç var mı? diye sormuş.
Neyse çekici getirmişler, çekiçle bir vurmuş makina başlamış çalışmaya adam giderken tamir olduğuna dair kağıdı bırakmış ve ayrılmış ordan sonra bu firmaya bir fatura gelmiş, 1000 dolar firma yetkilisi bu faturaya itiraz etmiş; bu ne demiş bir çekiç vurdu 1000 dolar para istiyor.
Bunun üzerine tamir eden kişiden yanıt gelmiş;
-Çekiçle vurmak 10 dolar, çekiçle nereye vurulacağını bilmek 990 dolar, toplam 1000 dolar.

Arıza Binboga
15-01-2013, 10:11
arkadaşlar gunaydın bende yeni katıldım matrıks aılesıne bu formullerı nereye yazıyorsunuz bır arkadaş özelden yada buradan yazabılırmı nasıl oluşturulyor bende matrıks gold var bu programda olurmu

MOST
17-01-2013, 15:05
Selam, VOB30’da 15 dk’lık formülüm
3 haftadır Matriks kullanıyorum, formül oldukça basit fakat ve bana göre iyi çalışıyor.
Puanlar:
Ekim : 7275 (işlem sayısı :14)
Kasım : 8225 (işlem sayısı :23)
Aralık : 8625 (işlem sayısı 13)
Ocak ( kapanış 106150 ‘a göre ) : 3450

AL
Cross(MOV(C,3,E),MOST(C,3,0,5))

SAT
Cross(MOST(C,3,0,5),MOV(C,3,E))

Bu Most 3,%0,5 ani çıkış ve inişlerde daha geç al-sat veriyor, dezavantajı bu sayılabilir fakat yatayda az zarar ettiriyor, bunun yerine Most 6 ,%0,25 denedim sert iniş-çıkışlarda hızlı al-sat veriyor ama yatayda ve kakarsız durumlarda eksi puan daha çok veriyor, ben her ikisini de aynı anda gözlüyorum,
Ayrıca Most 6, %0,5 ve Most 1, %0,6diğer seçenekleri deneyebilirsiniz,daha iyisini bulursanız paylaşalım
Aşağıda ocak ayına gerçek grafikleri gönderiyorum
Sizin kullandığınız varsa gönderirseniz sevinirim



arkadaşlar gunaydın bende yeni katıldım matrıks aılesıne bu formullerı nereye yazıyorsunuz bır arkadaş özelden yada buradan yazabılırmı nasıl oluşturulyor bende matrıks gold var bu programda olurmu

JAS
17-01-2013, 15:20
Matriks te sistem yazılımında
SMI göstergesinin %D çizgisi için indikatör yazılımı nasıl olur?
Bilen varsa ve yazarsa çok sevinirim
SMI %K için STOCHMOMENTUM(..,..,..)
SMI %D nasıl yazılır?

Bir cevap gelirse sevinirim.

MOST
18-01-2013, 17:50
sELAM,

VOB30 , 15 dk 'lık grafiğe alım-satım işlemlerimi yapıyorum.Advisor'da aşağıdaki formülü yazdım ve grafikte al-sat sinyallerine gore karar veriyorum.
AL > Cross(MOV(C,3,E),MOST(C,3,0,5))
SAT > Cross(MOST(C,3,0,5),MOV(C,3,E))

Al-sat sinyalleri kesişme noktasından bir bar sonra görüldüğü için ben başka bir grafikte tam bu kesişme noktasında al-sat sinyallerini görmek istiyorum .
Yukarıdaki formülde yanlış sinyallerde zarar büyükken, kesişme noktasında (yani parametreleri hrafik üzerine koyduğumda) al-sat sinyali alabilsem zarar azalıyor.
Bunun formülünü nasıl yapabilirim?
Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla

Bear_Bull
18-01-2013, 18:19
Bir cevap gelirse sevinirim.

vob 24 te cevaplamıştım.

MOST
18-01-2013, 23:57
Selam,
Daha önce söylediğim VOB30 , 15 dk 'lık grafiğe alım-satım işlemlerimi yapıyorum.Advisor'da aşağıdaki formülü yazdım ve grafikte al-sat sinyallerine gore karar veriyorum.
AL > Cross(MOV(C,3,E),MOST(C,3,0,5))
SAT > Cross(MOST(C,3,0,5),MOV(C,3,E))

Al-sat sinyalleri kesişme noktasından bir bar sonra görüldüğü için yanlış sinyallerde zarar büyükken,grafikte MOST(C,3,0,5)"un yeni penceresinde kesişme noktasında al-sat sinyali ise daha az zarar veriyor.
Bunun formülünü nasıl yapabilirim?Aşağıdaki grafikte tam kesişme noktasında al-sat sinyali almak istioyrum
Şimdiden teşekkür ederim.

http://c1301.hizliresim.com/15/l/j2s7q.png


kendinize göre yeterli ve banka faizinden de fazla getiri elde eden bir sistem yazabildi iseniz , çok fazla detayla uğraşıp ALTIN FORMÜL aramayın.

sistemler içinde boğulur hiç birine uyamazsınız.

MOST
18-01-2013, 23:58
http://c1301.hizliresim.com/15/l/j2s7q.png (http://bit.ly/c25MCx)

Bear_Bull
19-01-2013, 00:16
Selam,

Al-sat sinyalleri kesişme noktasından bir bar sonra görüldüğü için yanlış sinyallerde zarar büyükken,grafikte MOST(C,3,0,5)"un yeni penceresinde kesişme noktasında al-sat sinyali ise daha az zarar veriyor.
Bunun formülünü nasıl yapabilirim?Aşağıdaki grafikte tam kesişme noktasında al-sat sinyali almak istioyrum
Şimdiden teşekkür ederim.

http://c1301.hizliresim.com/15/l/j2s7q.png

grafiği canlı izlemiyor musunuz?
izliyorsunuz muhtemelen ve o bir bar önce o kesişimin olmadığını ve son barda gelen düşüş yada yükselişin sinyal verdirdiğini, indikatörün 1 önceki barda değil son barda değişime uğradığını ve sinyal verdiğini canlı canlı şimdiye kadar kimbilir kaç kez görmüş olmanız gerekirdi.

sistem doğrudur ve 1 bar geriden sinyal verdirmek mümkün olan bir durum değildir.

sistem performansı yüksek gösterilmek gibi bir maksatla formül üzerinde hile yapılabilir , performansı dümdüz yukarı giden test sonucu görürseniz anlayınki bu durum uygulanmıştır sisteme.

Drift
19-01-2013, 00:16
sn most kesişimler zaten doğru ? matriks bar kapanışını beklediği için hali ile bir sonraki bar teyit olacaktır yani bir bar öncesinden sinyal teyiti veremezsiniz.

grafikteki sinyal ile kesişimler doğrudur

MOST
19-01-2013, 16:39
Teşekkürler arkadaşlar

promete
21-01-2013, 16:56
Arkadaşlar selam,

hareketli ortalama kesişimlerinde al-sat yapmak istiyorum ancak bu kesişimlerin sadeca R-squared göstergesinin 0,4 değerinin üstündeyken olmasını istiyorum.Bunun formülünde yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

Asmiltak
21-01-2013, 18:49
Arkadaşlar selam,

hareketli ortalama kesişimlerinde al-sat yapmak istiyorum ancak bu kesişimlerin sadeca R-squared göstergesinin 0,4 değerinin üstündeyken olmasını istiyorum.Bunun formülünde yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

Başka yollar da vardır ama indikatör builderda aşağıdaki gibi bir indikatör yazabilirsiniz.. İndikatör 1 değerine geldiğinde istediğiniz sinyali almış olursunuz..

if((Cross(mov(c,1,s),mov(c,5,e)) and RSquared(c,14)>0.4),1,0)

promete
21-01-2013, 19:13
Başka yollar da vardır ama indikatör builderda aşağıdaki gibi bir indikatör yazabilirsiniz.. İndikatör 1 değerine geldiğinde istediğiniz sinyali almış olursunuz..

if((Cross(mov(c,1,s),mov(c,5,e)) and RSquared(c,14)>0.4),1,0)

Sayın Asmiltak;
yardımınız için çok teşekkür ederim ama istediğim al-sat sinyali tam olarak bu ddeğil sanırım.

İstediğim şey mov(c,5,e),mov(c,10,e) yukarı kestiğinde ve bu sırada R-squared 0,4 ten büyükse al,mov(c,5,e),mov(c,10,e) aşağı kestiğinde ve bu sırada R-squared yine 0,4 ten büyükse sat sinyali vermesi...

Saygılar

COCOR
21-01-2013, 20:05
Bu formüllerin a b c sini nerden öğrenebilirim.
İşe temelden başlamak istiyorum.

promete
21-01-2013, 20:11
Bu formüllerin a b c sini nerden öğrenebilirim.
İşe temelden başlamak istiyorum.

Bu topik çok faydalı olur baştan sona okumanızı tavsiye ederim bide matriksin ileri teknik analiz kullanma klavuzuda yardımcı olabilir.

COCOR
21-01-2013, 20:17
Bu topik çok faydalı olur baştan sona okumanızı tavsiye ederim bide matriksin ileri teknik analiz kullanma klavuzuda yardımcı olabilir.

Teşekkür ederim.
Birkaç sefer okudum abartısız.

Toplu bir anlatım istedim aslında..,
Mesela birbirinin kesmesi için başına cross yaz, parantezler... şöyle olmalı..
Başına if getirirsen şunu yapmış olursun gibi.

Burda birkaç adet hazır formül var ama... bunun nasıl elde edildiğini anlamak istedim.

Asmiltak
21-01-2013, 20:20
Sayın Asmiltak;
yardımınız için çok teşekkür ederim ama istediğim al-sat sinyali tam olarak bu ddeğil sanırım.

İstediğim şey mov(c,5,e),mov(c,10,e) yukarı kestiğinde ve bu sırada R-squared 0,4 ten büyükse al,mov(c,5,e),mov(c,10,e) aşağı kestiğinde ve bu sırada R-squared yine 0,4 ten büyükse sat sinyali vermesi...

Saygılar

Doğrudur, formül tanımında 1 değeri al verir ancak 0 değeri iki değeride sağlama koşulu olmadığı için sat vermez.. Dediğinizi expert advisorda yapıp gönderdim özelden. Başlığı takip eden arkadaşlardan ilgilenen olursa buraya da yazabilirim..

Asmiltak
21-01-2013, 20:22
Teşekkür ederim.
Birkaç sefer okudum abartısız.

Toplu bir anlatım istedim aslında..,
Mesela birbirinin kesmesi için başına cross yaz, parantezler... şöyle olmalı..
Başına if getirirsen şunu yapmış olursun gibi.

Burda birkaç adet hazır formül var ama... bunun nasıl elde edildiğini anlamak istedim.

Tüm tanımlar linkteki dokümanda var..

http://217.118.24.4/documents/ILERI_TEKNIK_ANALIZ.pdf

COCOR
21-01-2013, 20:24
Tüm tanımlar linkteki dokümanda var..

http://217.118.24.4/documents/ILERI_TEKNIK_ANALIZ.pdf

Çok teşekkürler..

promete
22-01-2013, 18:18
Arkadaşlar şöyle bir formül yazdım ama expert advisorda düzgün çalışmadı formüldeki hata nedir acaba yardımcı olabilecek arkadaşlardan cevap bekliyorum,teşekkürler...

Al Koşulu için:Cross(MOV(C,21,E),MOST(C,21,0,3))AND RSquared(C,21)>0,4

Sat Koşulu için:Cross(MOST(C,21,0,3),MOV(C,21,E))AND RSquared(C,21)>0,4

Asmiltak
22-01-2013, 18:25
Arkadaşlar şöyle bir formül yazdım ama expert advisorda düzgün çalışmadı formüldeki hata nedir acaba yardımcı olabilecek arkadaşlardan cevap bekliyorum,teşekkürler...

Al Koşulu için:Cross(MOV(C,21,E),MOST(C,21,0,3))AND RSquared(C,21)>0,4

Sat Koşulu için:Cross(MOST(C,21,0,3),MOV(C,21,E))AND RSquared(C,21)>0,4

Sanırım sorun MOST'ta .. MOST yazarken üç değişkene yer var siz 4 değişken kullanmışsınız MOST(Data,Period,Yüzde) olması gerekir MOST(C,21,3) sanki daha doğru..

promete
22-01-2013, 18:35
Sanırım sorun MOST'ta .. MOST yazarken üç değişkene yer var siz 4 değişken kullanmışsınız MOST(Data,Period,Yüzde) olması gerekir MOST(C,21,3) sanki daha doğru..

formüldeki 0,3 (binde üç)anlamında kullandım yani değişken 3 tana ve sadece most formülünü kullandığımda çalışıyor ama Rsquared formülüyle birleştirince sağlıklı çalışmadı,iki formülü birleştirmedemi hata var acaba?

Bear_Bull
22-01-2013, 18:36
Al Koşulu için:Cross(MOV(C,21,E),MOST(C,21,0.3)) AND RSquared(C,21)>0.4

Sat Koşulu için:Cross(MOST(C,21,0.3),MOV(C,21,E)) AND RSquared(C,21)>0.4

promete
22-01-2013, 18:50
Al Koşulu için:Cross(MOV(C,21,E),MOST(C,21,0.3)) AND RSquared(C,21)>0.4

Sat Koşulu için:Cross(MOST(C,21,0.3),MOV(C,21,E)) AND RSquared(C,21)>0.4

Abi çok teşekkür ederim,sağolasın.Bir nokta herşeyi düzeltti.Birşey daha rica edicem sizden,bu formüldeki tüm değerleri nasıl optimize edebilirim.

Bear_Bull
22-01-2013, 18:54
Abi çok teşekkür ederim,sağolasın.Bir nokta herşeyi düzeltti.Birşey daha rica edicem sizden,bu formüldeki tüm değerleri nasıl optimize edebilirim.

Daha fazlasına karışmam

OPT1
OPT2
OPT3
yerlerine yazar kaçlık tarama yapmasını istiyorsanızda değişkenlere tanımlarsınız bulur,
ama her ensturumanda değişik değer bulacağından sadece ona özel olur, her şeyde aynı değerle kullanılamaz. :yes:

promete
22-01-2013, 18:56
Nokta virgül farkı tabi ya:) Yine de çalışmazsa, istediğiniz koşul hiç gerçekleşmiyor, o yüzden sinyal gelmiyor olabilir.. Yani ho mostu kestiğinde r2 belki hiç >0,4 olmuyor olabilir, manuel bir kontrol edin isterseniz..
BearBull abiden allah razı olsun olayı şıp diye çözdü,ufacık bi nüans herşeyi bozabiliyor...

promete
22-01-2013, 18:59
:notr:
Daha fazlasına karışmam

OPT1
OPT2
OPT3
yerlerine yazar kaçlık tarama yapmasını istiyorsanızda değişkenlere tanımlarsınız bulur,
ama her ensturumanda değişik değer bulacağından sadece ona özel olur, her şeyde aynı değerle kullanılamaz. :yes:

Teşekkürler abi,inşallah becerebilirim:notr:

MOST
24-01-2013, 18:12
VOB KOMİSYON
Bu kurumla çalışan var mı, gerçekten böyle mi?

Bugün http://www.camismenkul.com.tr/ gelen cevap


Endeksin 100.000 puan olduğunu düşünerek hesap edersek,


Komisyon : İşlem hacmi * Kom Oranı= 10000*0,0001=1 TL.
Komisyonun %5 oranında BSMV : 0,05 TL
İşlem Hacminin yüzbinde dördü VOB payı 0,4 TL (Bu sizin komisyon oranınıza dahil, ayrıca bir şey kesilmiyor)
Takasbank payı 0,04 TL= 0,04 TL. Kontrat başına alınıyor. İşlem Hacmi üzerinden değil.

[B]Toplam olarak: 1.09 TL

Hesap açtırmak için alt limitimiz yok, istediğiniz tutarla başlayabilirsiniz. VOB’da size önerdiğimiz otomatik al sat ve manuel emir giriş komisyon oranlarımız içinde bir alt limit yok

hamed2003
31-01-2013, 13:10
L1:= (0);
L2:= MOV(C,9,E)-MOV(C,200,E);
L1;L2

..bir hissenin 9 günlük H.O nın 200 günlük hareketli ortalamadan en fazla ne kadar uzaklaşabilecegini gösteren bir indikatördür .indikatör penceresinde yatay destek ve direnç seviyeleri çizilerek uygulanır .GARAN da günlük grafikte bayagı net sonucları var . ..matrix te düşen yükselen renk özelligi verilerek yeşilde al kırmızıda sat yapılabilinir ..kendi yazdıgım bu indikatörün ustalarca degerlendirilmesini isterim.yorumlarınızı bekliyorum ..

L0T
18-02-2013, 00:55
ya arkadaşlar bu matriksde fibonacci çizgisini nasıl çizecegim grafiğin üzerine. bi türlü yapamadım.

tepe ile alt ı topla %50 e böl felan çok ugraştıran işler. eğer çizilmiyorsa böyle yapacagız maleseff...

thebaboli
18-02-2013, 01:04
ya arkadaşlar bu matriksde fibonacci çizgisini nasıl çizecegim grafiğin üzerine. bi türlü yapamadım.

tepe ile alt ı topla %50 e böl felan çok ugraştıran işler. eğer çizilmiyorsa böyle yapacagız maleseff...

http://vimeo.com/16096985

http://vimeo.com/16275038

Hatta http://www.matriksdata.com/TeknikAnalizEgitimi.html tüm videoları izlerseniz basit anlamda bir çok sorununuzu çözmenize yardımcı olur.

kani
24-02-2013, 14:06
sayın bearbull matriks için yazılmış bazı formulleri bu formdan aldım az
oynama yaptım şu formulde bi hata var mantık hatası onu çözemiyorum formullerdende pek anladığım söylenemez
al sembolü için kod (Ref(HHV(C,15),-1/macd)-(Ref(ATR(15),-1/macd)*8)>C)

sat sembolü için kod (C>Ref(LLV(C,15),-1/macd)+(Ref(ATR(15),-1/macd)*8))

yanlız sorun şu bu formul sadece 1 dakikalık x30yvade grafında çalışıyor diğer periyotlarda çalışmadı aceba bu formul fraçtalmı oldu canlıda deneymedim zira bu gün yaptım siz formullerin yapısından anlarsınız aceba bu fraçtal bi yapımıdır zira sestlerde çok ideal oldu rakamlar ondan size veya bu formullerden anlayan arkadaşlar varsa onlara danışayım dedim cevap verebilirseniz veya verirseniz anlayan arkadaşlar çok memnun olurum şimdiden sağolun

Bear_Bull
24-02-2013, 15:54
formülde Macd yazılımı yanlış kullanımı Macd(26,12,9) veya Macd() olarak olmalı.

diğer bir sorun formülün ne yapmak istediğini açıklamak gerekirse mantık dışı bişey yapmaya uğraşıyor.
yazacağınız formulün ne yapmak istediğini bilmelisiniz.

ref içindeki 1 bar datayı macd ile bölmeye uğraşıyor dolayısı ile macd yanlış yazıldığından işlem yapamıyor.
"/macd" ları formülden kaldırsanız da aynı sonuçları alacaksınız.

yukarıdaki formül yapılan işlemlerin 8 le çarpılmasının kapanıştan büyük mü ? küçük mü? olduğuna bakıyor.

cross veya başka bir şart yazılmamış.


sayın bearbull matriks için yazılmış bazı formulleri bu formdan aldım az
oynama yaptım şu formulde bi hata var mantık hatası onu çözemiyorum formullerdende pek anladığım söylenemez
al sembolü için kod (Ref(HHV(C,15),-1/macd)-(Ref(ATR(15),-1/macd)*8)>C)

sat sembolü için kod (C>Ref(LLV(C,15),-1/macd)+(Ref(ATR(15),-1/macd)*8))

yanlız sorun şu bu formul sadece 1 dakikalık x30yvade grafında çalışıyor diğer periyotlarda çalışmadı aceba bu formul fraçtalmı oldu canlıda deneymedim zira bu gün yaptım siz formullerin yapısından anlarsınız aceba bu fraçtal bi yapımıdır zira sestlerde çok ideal oldu rakamlar ondan size veya bu formullerden anlayan arkadaşlar varsa onlara danışayım dedim cevap verebilirseniz veya verirseniz anlayan arkadaşlar çok memnun olurum şimdiden sağolun

kani
24-02-2013, 18:26
seyın bearbull formul yazımdaki sorunun merkezini işaret ettiğiniz için teşekkürler macd sizin işaret ettiğiniz gibi değerleriyle yazdım başka formullerede uyarladım diğer yazdığım ve takip ettiğim formulde sonuç şu oluyor bar kapanıp yenisi açıldığında kapanan hakkında karar veriyor bar işlerken veya daha açık ifadeyle bar açıkken sinyal olmuyor hiçbir şekilde karar vermiyor benim şüphelendiğim konu fraçtal olmaları zira sinyaller 2 bar geri kayıyor ortalama bunu real tıme takip etmek gerekiyor sanırım her şey için çok sağolun

kani
24-02-2013, 18:34
elimdeki başka bi formulün sizin gösterdiğiniz usulle yazdım görüntü bu çıktı

http://www.resimyukleyin.net/images/89067247740738052089_thumb.png (http://www.resimyukleyin.net/viewer.php?file=89067247740738052089.png)

Bear_Bull
24-02-2013, 18:55
seyın bearbull formul yazımdaki sorunun merkezini işaret ettiğiniz için teşekkürler macd sizin işaret ettiğiniz gibi değerleriyle yazdım başka formullerede uyarladım diğer yazdığım ve takip ettiğim formulde sonuç şu oluyor bar kapanıp yenisi açıldığında kapanan hakkında karar veriyor bar işlerken veya daha açık ifadeyle bar açıkken sinyal olmuyor hiçbir şekilde karar vermiyor benim şüphelendiğim konu fraçtal olmaları zira sinyaller 2 bar geri kayıyor ortalama bunu real tıme takip etmek gerekiyor sanırım her şey için çok sağolun

fractal yapı ile ilgim ve bilgim yok formülde de anlayamadım :(



yanlız sorun şu bu formul sadece 1 dakikalık x30yvade grafında çalışıyor diğer periyotlarda çalışmadı aceba bu formul fraçtalmı oldu
1 dk.lık grafikteki fiyat hareketleri (atr(15)) 100 puansa 5-10-15-20 vs vs gibi diğer periyotlarda 300-500-800-1000-2000 puan gibi büyüdüğünden normal olarak çalışmayacaktır. 2000 puan * 8 = 16000 puan gibi bir fark oluşursa bununda o anki macd değeri 2 diyelim 8000 puan eder diğer periyotlar da sinyal verir

formülle ne yapmaya çalıştığınızı ilk önce kendinize açıklayabilmeli ondan sonra formülü yazmalısınız.

ezbere veya alıntı bir formul üzerinde yapılacak işlemler çok bilinçsizce olur.


al sembolü için kod (Ref(HHV(C,15),-1/macd)-(Ref(ATR(15),-1/macd)*8)>C)

açıklayalım bakalım ne yapmaya çalışıyor.
15 barın en yüksek kapanış değerini al
ref -1 kullanılmış 1 önceki değeri bul (macd() ile böl) eksi atr 15 in ref 1 önceki değerini al 8 le çarp
sor bakalım KAPANIŞtan büyükmü?




sat sembolü için kod (C>Ref(LLV(C,15),-1/macd)+(Ref(ATR(15),-1/macd)*8))
işlemleri aynen yap
sor bakalım KAPANIŞtan küçük mü?


formülde bazı yerlerde işlemlerin daha net (düzgün) yapılması için () bol miktarda kullanılmalı.

kani
24-02-2013, 19:10
anladım sayın bearbull yazım dilinide okuyup daha çok deneme yanılma yapacağım çok sağolun

macdof
07-03-2013, 20:13
plot:=Input("[1]Support, [2]Resistance, [3]Both, [4]Combination",1,4,3);
x:=Input("use [1]High/Low, [2]Close",1,2,1);
type:=Input("Type: [1]Normal, [2]Hindsight",
1,2,1);
depth:=Input("Peak/Trough minimum depth (0~50%)",0,50,5);
pds:=Input("Peak/Trough period base (3~252)",
3,252,5);

{ Price field }
xHi:=If(x=1,H,C);
xLo:=If(x=1,L,C);

{ Non-hindsight Support/Resistance }
Hi:=
(HHV(xHi,pds-1)>xHi)>Ref(HHV(xHi,pds-1)>xHi,-1);
HiVal1:=ValueWhen(1,Hi,Ref(xHi,-1));
Lo:=
(LLV(xLo,pds-1)<xLo)>Ref(LLV(xLo,pds-1)<xLo,-1);
LoVal1:=ValueWhen(1,Lo,Ref(xLo,-1));
Hi:=Hi AND HiVal1>LoVal1*(1+depth/100);
Lo:=Lo AND LoVal1<HiVal1*(1-depth/100);
supp:=ValueWhen(1,Lo,Ref(xLo,-1));
res:=ValueWhen(1,Hi,Ref(xHi,-1));
comb:=If(BarsSince(Hi)<BarsSince(Lo),res,supp);

{ Hindsight Support/Resistance }
pkH:=PeakBars(1,xHi,depth);
trH:=TroughBars(1,xLo,depth);
suppH:=Trough(1,xLo,depth);
resH:=Peak(1,xHi,depth);
combH:=If(pkH<trH,resH,suppH);

{ Chosen Support/Resistance }
supp:=If(type=1,supp, suppH);
res:=If(type=1,res,resH);
comb:=If(type=1,comb,combH);

{ Plot on price chart }
If(plot=1,supp,If(plot=2,res,
If(plot=3,res,comb)));
If(plot=1,supp,If(plot=2,res,
If(plot=3,supp,comb)))

uzundere
08-03-2013, 19:51
arkadaşlar samimi olarak ve bireysel bir müşteri, olarak şunu sorabilirmiyim.

uzundere
08-03-2013, 20:02
BEN 6 AYDIR BU FORMÜL KONUSUNU ARAŞTIRIYORUM.YAZMAYIDA BECEREMİYORUM.SADECE BURADAN DİĞER FORMLARDAKİ FORMÜLLERİ ALIP ALIP KOPYALAYIP DENİYORUM.AMA BİR TÜRLÜ BİR NETİCEYE ULAŞAMIYORUM.YANİ OLABİLİR BİR NETİCE ÇIKARAMADIM.

BENİM ŞÖYLE BİR RİCAM OLACAK.BEN VOB İLE İLGİLENİYORUM. MATRİKS GOLD KULLANIYORUM.Bİ ARKADAŞIM BANA SEYSTEM TESTER DE SEN ŞU FORMÜLÜ KULLAN (ZAMAN OLARAK HIZLI HAREKETDEN DAHA ZİYADE 30 DK 60 DK OLABİLİR VS.) SANA BİR ŞEYLER BIRAKIR DİYE TAVSİYESİ OLAN Bİ KARDEŞİM OLABİLİRMİ ACABA.

FORMÜLÜ MAİL İMEDE ATABİLİR. [email protected]

şimdiden saygılar.

uzundere
08-03-2013, 22:42
fractal yapı ile ilgim ve bilgim yok formülde de anlayamadım :(


1 dk.lık grafikteki fiyat hareketleri (atr(15)) 100 puansa 5-10-15-20 vs vs gibi diğer periyotlarda 300-500-800-1000-2000 puan gibi büyüdüğünden normal olarak çalışmayacaktır. 2000 puan * 8 = 16000 puan gibi bir fark oluşursa bununda o anki macd değeri 2 diyelim 8000 puan eder diğer periyotlar da sinyal verir

formülle ne yapmaya çalıştığınızı ilk önce kendinize açıklayabilmeli ondan sonra formülü yazmalısınız.

ezbere veya alıntı bir formul üzerinde yapılacak işlemler çok bilinçsizce olur.


açıklayalım bakalım ne yapmaya çalışıyor.
15 barın en yüksek kapanış değerini al
ref -1 kullanılmış 1 önceki değeri bul (macd() ile böl) eksi atr 15 in ref 1 önceki değerini al 8 le çarp
sor bakalım KAPANIŞtan büyükmü?


işlemleri aynen yap
sor bakalım KAPANIŞtan küçük mü?


formülde bazı yerlerde işlemlerin daha net (düzgün) yapılması için () bol miktarda kullanılmalı.


birde ben burdaki formüllere tester de uyguladığımda grafiği her yenilediğimde al sat ların yeri değişiyor neden olabilir.değişmemesi için ne yapmak lazım .teşekkürler

uzundere
08-03-2013, 22:42
al sembolü için kod (Ref(HHV(C,15),-1/macd)-(Ref(ATR(15),-1/macd)*8)>C)

sat sembolü için kod (C>Ref(LLV(C,15),-1/macd)+(Ref(ATR(15),-1/macd)*8))

ADALET80
11-03-2013, 19:11
Özellikle değerli bear-bull hocaya ve diğer arkadaşlara bir sorum var:Matrikste sistem testerde saatlik grafikte dün bir formülümü test ettim, sonuç ilgili hissede %3700 olmasına karşın bugün aynı formülün testinde %2400 gibi bir rakama ulaştı...Şartlar aynı olmasına karşın bu tarz farklar nereden kaynaklanır acaba?Matrikste güncelleme mi yapmalı, ya da ne yapmam lazım?

thebaboli
11-03-2013, 19:13
Özellikle değerli bear-bull hocaya ve diğer arkadaşlara bir sorum var:Matrikste sistem testerde saatlik grafikte dün bir formülümü test ettim, sonuç ilgili hissede %3700 olmasına karşın bugün aynı formülün testinde %2400 gibi bir rakama ulaştı...Şartlar aynı olmasına karşın bu tarz farklar nereden kaynaklanır acaba?Matrikste güncelleme mi yapmalı, ya da ne yapmam lazım?

İkisininde başlangıç tarihine dikkat ettiniz mi? Aynı mıydı?

ADALET80
11-03-2013, 19:38
İkisininde başlangıç tarihine dikkat ettiniz mi? Aynı mıydı?

Evet aynı...ilginç olan kayıtlı ekrandaki oveallda 40.000 iken 19.000 e düşmüş otomatik olarak...Komedi gibi...Daha önce de böyle bir absürdlük olmuştu iyi anımsıyorum...Yarın matriks yetkilisine sorsam bilir mi bişey acaba?

wezp
11-03-2013, 19:40
matriks dun bir guncelleme sundu. Ayrıca belki 1 önceki işleminizde eksik veri vardı. Zaman zaman bu tarz sorunlar olabiliyor matriksde.

Öncelikle güncellemeyi yapın bence.

thebaboli
11-03-2013, 19:47
Evet aynı...ilginç olan kayıtlı ekrandaki oveallda 40.000 iken 19.000 e düşmüş otomatik olarak...Komedi gibi...Daha önce de böyle bir absürdlük olmuştu iyi anımsıyorum...Yarın matriks yetkilisine sorsam bilir mi bişey acaba?

Benim başıma da son 2 ayda 2 kere gelmişti. Veri de eksiklik de yoktu başlangıç tarihide aynıydı. Bazen bu tarz saçmalıklar olabiliyor matriksde. Mesela bugün derinlik açmak istediğim halde açılmadı. 7.0.2 çıkmış galiba ona güncelledim ama yine açılmadı. Halbuki Cuma günü sorunsuz açıyordu.

Yani Matriksdir ne yapsa yeridir :)

wezp
11-03-2013, 19:52
örneğin şu anda gun sonu takasları tam ayıramadı çoğu hissede XXX diye bekliyor hala. Normalde 18:00 de XXX ler aracı kurum adları olarak değişiyordu.

Bear_Bull
11-03-2013, 21:23
birde ben burdaki formüllere tester de uyguladığımda grafiği her yenilediğimde al sat ların yeri değişiyor neden olabilir.değişmemesi için ne yapmak lazım .teşekkürler

ne işe yaradığını bilmediğiniz formülü almışsınız ama açıklamasında bulunan 3-5 satır yazıyı okumamışsınız.




Özellikle değerli bear-bull hocaya ve diğer arkadaşlara bir sorum var:Matrikste sistem testerde saatlik grafikte dün bir formülümü test ettim, sonuç ilgili hissede %3700 olmasına karşın bugün aynı formülün testinde %2400 gibi bir rakama ulaştı...Şartlar aynı olmasına karşın bu tarz farklar nereden kaynaklanır acaba?Matrikste güncelleme mi yapmalı, ya da ne yapmam lazım?
1. data eksikliği tamamlamadan test yapmayın
2. 1 önceki günün testini tekrar çalıştırın aynı değer duruyormu? silmediyseniz 2 kez tıklayın grafiğinden kontrol edin.
3. formülde değişiklik yapmış olabilirsiniz veya repaintli bir sistem olabilir.

Matrikse ilgili sorununuzu bildirirseniz yardımcı olurlar.


Evet aynı...ilginç olan kayıtlı ekrandaki oveallda 40.000 iken 19.000 e düşmüş otomatik olarak...Komedi gibi...Daha önce de böyle bir absürdlük olmuştu iyi anımsıyorum...Yarın matriks yetkilisine sorsam bilir mi bişey acaba?

negro
11-03-2013, 21:45
sn bear bull ve sn the baboli elinizdeki verilerin çok olduğunu düşünürek birşey sormak istiyorum fibo sonuçlarının birbirlerine oranı hep aynı mı çıkıyor ? yani örneğin xu 100 ün her hangi bir yerinden çekilen fibo nun değerlerini birbirine oranlarsak, yine xu100 ün başka bir yerinden çekilen fibo nun değerlerinin birbirlerine oranı birbirine yakın mı ? ya da aynı mı ?

Bear_Bull
11-03-2013, 21:57
sn bear bull ve sn the baboli elinizdeki verilerin çok olduğunu düşünürek birşey sormak istiyorum fibo sonuçlarının birbirlerine oranı hep aynı mı çıkıyor ? yani örneğin xu 100 ün her hangi bir yerinden çekilen fibo nun değerlerini birbirine oranlarsak, yine xu100 ün başka bir yerinden çekilen fibo nun değerlerinin birbirlerine oranı birbirine yakın mı ? ya da aynı mı ?

fibo için belirlediğin
dip-tepe noktasına göre çizilen grafikte değerler değişir.

en güzeli grafiği açıp istenen yerlerden fibolar çizilip ekrandan kontrol etmektir.

negro
11-03-2013, 22:10
peki bir konuda fikrinizi alabilir miyim benim hareketli ortalamaya fibo eklemek istiyorum ama nasıl yapabilirim bilmiyorum. Çünkü hareketli ortalamam 100938,8 bunun ilk fibosu 61,8 i yani 62380,18 ne yapılabilir diye düşünüyorum. fibo ların oranlarını aldım o da dediğiniz gibi değişiyor.

Bear_Bull
11-03-2013, 22:23
peki bir konuda fikrinizi alabilir miyim benim hareketli ortalamaya fibo eklemek istiyorum ama nasıl yapabilirim bilmiyorum. Çünkü hareketli ortalamam 100938,8 bunun ilk fibosu 61,8 i yani 62380,18 ne yapılabilir diye düşünüyorum. fibo ların oranlarını aldım o da dediğiniz gibi değişiyor.

HO ya fibo eklenemez

dip ve tepe nin sabit değer olması gerekmektedir.

cichlasoma
11-03-2013, 22:25
Sn Bear Bull, formül yazımı konusunda bir sorum olacaktı. Formülün içeriği önemli değil diyelimki 2 ayrı formülümüz var;
biri Cross(LINEARREG(C,60),LINEARREG(c,63)) olsun diyelim cross şartında al verecek tekrar ters yönde cross olmadığı sürece alda kalacak.
Diğeri alım koşulunun da Cross(mov(c,17,s),mov(c,33,s)) olduğunu varsayalım. Bu da aynı şekilde cross gerçekleştiğnde al veriyor aksi yönde cross olmadığı sürece al koşulu devam ediyor. Şimdi... Ben bu iki sistemin de alda olduğu zaman alım yapmak satta olduğu zamanda satım yapmak istiyorum. Bunu nasıl başarabilirim? "and" kullanıldığında amaç gerçekleşmiyor. Örnekleri ek bir yük getirmemesi açısından basit seçtim. O yüzden cros yerine ">" yada "<" işaretleri kullanarak problemi çözeriz tarzı örnek merkezli bir cevap düşünmeyin lütfen. Bu verdiğim örnekler yerine üç dört satırlık daha karmaşık formüller olabilir. Önemli olan formülün bir tanesi al verdiğinde diğerinin al vermesine kadar short devam eden diğer sistem de al veriğinde(Öcekinin al'ı devam ediyorsa) longa geçen bir sistemi nasıl, hangi yöntemle kurabilirim? Cevabınız için şimdiden çok teşekkürler:)

Bear_Bull
11-03-2013, 23:32
ilk önce 2 sisteminizide indikator büilderden yazın grafiğe atın ve aynı yerlerde al-sat üretmediklerini görün.

1 i ala geçti diğeri satta, satta olan ala geçti bu seferde ilk önceki satta gibi durumlar oluşacaktır.(muhtelemelen her seferinde olmasada arada denk gelir)

aynı yerde veya birbirine çok yakın yerde sinyal verirler mi bir şey diyemem boşuna matriksimie yazıp incelemedim şu anda.

illede bu förmülün yazılımını istiyorum derseniz blogumdan SİSTEM YAZILIM bölmünü okuyun ilginizi çekerse mail atarsınız.


Sn Bear Bull, formül yazımı konusunda bir sorum olacaktı. Formülün içeriği önemli değil diyelimki 2 ayrı formülümüz var;
biri Cross(LINEARREG(C,60),LINEARREG(c,63)) olsun diyelim cross şartında al verecek tekrar ters yönde cross olmadığı sürece alda kalacak.
Diğeri alım koşulunun da Cross(mov(c,17,s),mov(c,33,s)) olduğunu varsayalım. Bu da aynı şekilde cross gerçekleştiğnde al veriyor aksi yönde cross olmadığı sürece al koşulu devam ediyor. Şimdi... Ben bu iki sistemin de alda olduğu zaman alım yapmak satta olduğu zamanda satım yapmak istiyorum. Bunu nasıl başarabilirim? "and" kullanıldığında amaç gerçekleşmiyor. Örnekleri ek bir yük getirmemesi açısından basit seçtim. O yüzden cros yerine ">" yada "<" işaretleri kullanarak problemi çözeriz tarzı örnek merkezli bir cevap düşünmeyin lütfen. Bu verdiğim örnekler yerine üç dört satırlık daha karmaşık formüller olabilir. Önemli olan formülün bir tanesi al verdiğinde diğerinin al vermesine kadar short devam eden diğer sistem de al veriğinde(Öcekinin al'ı devam ediyorsa) longa geçen bir sistemi nasıl, hangi yöntemle kurabilirim? Cevabınız için şimdiden çok teşekkürler:)

cichlasoma
11-03-2013, 23:37
Sn Bear Bull,
Birbirlerine yakın yerde al sat vermeleri gerkmiyor. Sadece öyle bir kurgu yapalım ki sistemin biri al verdiğinde diğerini kontrol etsin o da aldaysa al versin. Sat içinde tersi. Bu kordinasyonu nasıl sağlayabiliriz?

cichlasoma
11-03-2013, 23:41
Açıkçası ben bunu şu anda iki grafik takip ederek yapıyorum. Onun yerine bu sistemleri birbirine etegre ederek işi sadeleştirmek çabasındayım:)

thebaboli
12-03-2013, 00:26
peki bir konuda fikrinizi alabilir miyim benim hareketli ortalamaya fibo eklemek istiyorum ama nasıl yapabilirim bilmiyorum. Çünkü hareketli ortalamam 100938,8 bunun ilk fibosu 61,8 i yani 62380,18 ne yapılabilir diye düşünüyorum. fibo ların oranlarını aldım o da dediğiniz gibi değişiyor.

Dostum senin için ;

5 dakkalık 200 mav.

http://onlineprintscreen.com/shots/513e4a17501df.jpg

Fibo atarken tepe ve dip noktalarının olması lazım. Onlar olmazsa fibonun anlamı yok. Daha önce bir site önermiştim çeşitli fibo teknikleri anlatan orayı okumanı öneririm.

uzundere
14-03-2013, 01:05
(AL)
a1:=Cross(RSI(C,14),30);
b1:=valuewhen(1,a1,C);
c1:=LastValue(b1);
d1:=if(b1=c1,1,0);
d1=1 AND Ref(d1,-1)=0
(SAT)
a1:=Cross(70,RSI(14));
b1:=valuewhen(1,a1,C );
c1:=LastValue(b1);
d1:=if(b1=c1,1,0);
d1=1 AND Ref(d1,-1)=0

arkadaşalr üstad lara bir şey soracam.bu formül meselesini hiç anlamıyorum özellikle yazmayı. seystem tester kullanmayı beceriyorum hele şükür.

geri sayfaları karıştırdımda bir çok formüller yazılmış çizilmiş herkesin eline sağlık.
Ldoğan kardeşimizin yazmış olduğu bi formül dikkatimi çekti.yukarda vermiş olduğum formül.
son iki al ve sat sinyali gösteriyor,grafik ilerledikçe gerisi siliniyor.bazende tek sinyal gösteriyor.
buraya kadar her şey güzel olduğunu düşünüyorum.fakat bu formülü 1 dk. da takip ettim.

mesela al dedi 100.000 den bu 99.700 oldumu al ı oraya çekiyor.sinyal değişiyor.

5 dk da takip ettim mesela en son al verdi.103.500 den fakat fiyat 102.100 oldu hiç bir şey değişmedi.sat gelmedi o kadar düşmesine rağmen.bu konuda üstad larımız bi değerlendirme yapabilirmi acaba.yani bi yerini düzeltmek gerekiyor ama neresini ne yapmak gerekiyor. onu bu işden anlayan arkadaşlar daha iyi bilir.
bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz. bu arada ldoğan arkadaşımıza da teşekkürler bu çalışmasından dolayı.


[email protected]

uzundere
15-03-2013, 00:12
5 dk dada sinyal değişti.bu işi bi hallediverecek bi üstad yokmu acaba.bu işden anlayan arkadaşlar.son iki sinyal veya bir sinyal olması gayet güzel.yeterli bizim için.ama yerleri değişmese daha güzel olacak.saygılar.


(AL)
a1:=Cross(RSI(C,14),30);
b1:=valuewhen(1,a1,C);
c1:=LastValue(b1);
d1:=if(b1=c1,1,0);
d1=1 AND Ref(d1,-1)=0
(SAT)
a1:=Cross(70,RSI(14));
b1:=valuewhen(1,a1,C );
c1:=LastValue(b1);
d1:=if(b1=c1,1,0);
d1=1 AND Ref(d1,-1)=0

arkadaşalr üstad lara bir şey soracam.bu formül meselesini hiç anlamıyorum özellikle yazmayı. seystem tester kullanmayı beceriyorum hele şükür.

geri sayfaları karıştırdımda bir çok formüller yazılmış çizilmiş herkesin eline sağlık.
Ldoğan kardeşimizin yazmış olduğu bi formül dikkatimi çekti.yukarda vermiş olduğum formül.
son iki al ve sat sinyali gösteriyor,grafik ilerledikçe gerisi siliniyor.bazende tek sinyal gösteriyor.
buraya kadar her şey güzel olduğunu düşünüyorum.fakat bu formülü 1 dk. da takip ettim.

mesela al dedi 100.000 den bu 99.700 oldumu al ı oraya çekiyor.sinyal değişiyor.

5 dk da takip ettim mesela en son al verdi.103.500 den fakat fiyat 102.100 oldu hiç bir şey değişmedi.sat gelmedi o kadar düşmesine rağmen.bu konuda üstad larımız bi değerlendirme yapabilirmi acaba.yani bi yerini düzeltmek gerekiyor ama neresini ne yapmak gerekiyor. onu bu işden anlayan arkadaşlar daha iyi bilir.
bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz. bu arada ldoğan arkadaşımıza da teşekkürler bu çalışmasından dolayı.


[email protected]

Bear_Bull
15-03-2013, 00:52
5 dk dada sinyal değişti.bu işi bi hallediverecek bi üstad yokmu acaba.bu işden anlayan arkadaşlar.son iki sinyal veya bir sinyal olması gayet güzel.yeterli bizim için.ama yerleri değişmese daha güzel olacak.saygılar.

sistemin repaint yapmaması için bu şekil kullanılabilir.
{(AL)}Cross(RSI(C,14),30)

{(SAT)}Cross(70,RSI(14))


test etmeden gerçek işlemde kullanmayın iyi zarar yazabilir.

uzundere
15-03-2013, 19:35
üstad denicem teşekkürler.


sistemin repaint yapmaması için bu şekil kullanılabilir.
{(AL)}Cross(RSI(C,14),30)

{(SAT)}Cross(70,RSI(14))


test etmeden gerçek işlemde kullanmayın iyi zarar yazabilir.

uzundere
15-03-2013, 19:56
Üstad yardımın için teşekkürler.fakat o formülü denedim,şöyle bi 1 2 aylık vob sinyallerini baktım.insanı zarara uğratıyor.
ben o Ldoğan ın formülünü görünce işte formül bu dedim.ama sinyallerin yeri değişince hayal kırıklığına uğradım.çünkü ben bu formül yama işini beceremiyorum.

sizden isteğim bu formülü çok fazla oynamadan sinyalleri sabitleme imkanı yokmudur.veya buna benzer bi formül yokmudur.saygılar.


sistemin repaint yapmaması için bu şekil kullanılabilir.
{(AL)}Cross(RSI(C,14),30)

{(SAT)}Cross(70,RSI(14))


test etmeden gerçek işlemde kullanmayın iyi zarar yazabilir.

suigeneris
18-03-2013, 15:22
selamlar,

şöyle bir şey mümkün mü?
diyelim saatlik grafikte bir formül yazıyoruz,
yazdığımız değerler doğal olarak hep bu saatlik grafik üzerindeki değerler, kapanış, en yüksek, RSI, vs.

yine saatlik içinde formül yazarken, günlük grafikteki bir değeri,
mesela RSI değerine ulaşabiliyor muyum, referans gösterebiliyor muyum?

uzundere
19-03-2013, 10:13
SAYIN Bear-Bull senden bi yardım daha bekliyorum.saygılar.

Üstad yardımın için teşekkürler.fakat o formülü denedim,şöyle bi 1 2 aylık vob sinyallerini baktım.insanı zarara uğratıyor.
ben o Ldoğan ın formülünü görünce işte formül bu dedim.ama sinyallerin yeri değişince hayal kırıklığına uğradım.çünkü ben bu formül yama işini beceremiyorum.

sizden isteğim bu formülü çok fazla oynamadan sinyalleri sabitleme imkanı yokmudur.veya buna benzer bi formül yokmudur.saygılar.

mega.6342
19-03-2013, 16:15
[QUOTE=Bear_Bull;8535543]ilk önce 2 sisteminizide indikator büilderden yazın grafiğe atın ve aynı yerlerde al-sat üretmediklerini görün.

1 i ala geçti diğeri satta, satta olan ala geçti bu seferde ilk önceki satta gibi durumlar oluşacaktır.(muhtelemelen her seferinde olmasada arada denk gelir)

aynı yerde veya birbirine çok yakın yerde sinyal verirler mi bir şey diyemem boşuna matriksimie yazıp incelemedim şu anda.

[B]illede bu förmülün yazılımını istiyorum derseniz blogumdan SİSTEM YAZILIM bölmünü okuyun ilginizi çekerse mail atarsınız.

sayın Bear_Bull blogunuzdan şayet mümkünse bende sunmuş olduğunuz bilgilerden yararlanmak isterim, bolugunuza erişebilmem için davet gönderebilimisiniz [email protected] şimdiden teşekkürler selam ve saygılar.

oscardito
04-04-2013, 11:28
Selamlar,
Uzun zamandır bu foruma girmiyordum.Ancak matriks sistemler konusunda kafama takılan bazı soruların cevabını ararken ,bu başlığa ulaştım.Neredeyse baştan sona okudum ve kendimce çok faydalı bilgiler edindim.Bu nedenle bu çok değerli başlık altında paylaşım yapan herkese çok içten teşekkür ederim.
Ancak , buradan edindiğim,basit olduğu ve bana çok mantıklı geldiği için sonuçlarını merak ettiğim bir sistemin, testini,optimizasyonunu ve buna dayanarak expert advisor’unu oluşturduğumda ,sonuçlardaki farklılık nedenini anlayamadım.Bu konuda sorunun nereden kaynaklandığına dair yardımlarınız ve fikirlerinizi rica ediyorum.Zira matriks’i aradığımda çok tatmin edici (belkide kapasitem yetmedi) bir yanıt alamadım.Bana sonuçta sistemi sistem tester’dan takip etmemi tavsiye ettiler.Değerli görüş ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Sistem 60 dk.lık,3000 bar,%1 komisyon,tüm işlemleri uygula parametreleriyle test edilmiştir.
İlk resimde üstteki sistem tester sinyalleri,alttaki expert advisor sinyalleridir.Okla gösterdiğim kısımda ve daha önce bazı yerlerde expert farklı sinyal vermektedir.???!!!Arka arkaya aynı yönde sinyal vermesi normal midir?Mantıken sinyal verdiği pozisyonu kapatmadan yine aynı yönde sinyal vermemesi gerekmez mi?

http://www.hizliresimyukle.com/qnF

İkinci resim test raporudur.Bu rapordaki işlemler gördüğünüz gibi 14 karlı 6 zararlı olarak gözükmekte.Ancak işlemleri excel’e aktarıp manuel hesapladığımda (3.resim) 15 karlı 4 zararlı işlem gözükmektedir???!!!


http://www.hizliresimyukle.com/qn5


http://www.hizliresimyukle.com/qn9

Bu farklılıkların nedeni ne olabilir?Ben nerede hata yapıyorum?
Teşekkür ederim.

wezp
05-04-2013, 00:45
İyi Geceler

Explorer da çalışacak şöyle bir şey yazmak istiyorum tabi ama kısıtlı bilgimle ancak isteyebiliyorum:)

son x gündür MACD(26,12,9) değeri a ile b arasında gidip gelen hisseleri listelemek.

Bu mümkünmüdür ben daha 1 önceki günkü değerini bulamadım ,-1 fln koydum ama yapamadım:(

Mümkün ise bir bilen yardımcı olursa çok sevinirim.

wezp
05-04-2013, 00:58
adaş tam ne yapmak istediğini anlasam yazayımda anlayamadım
blogtan telefonumu bulup ara team-viewer ile deneyelim.

abi gece gece telefonla rahatsız etmiyim. Hem bizim bebe uyanır başıma bela olur:)

Yapmak istediğim son 30 gundur MACD(26,12) değeri -0,05 ile +0,05 bandında kalan hisseleri filtrelemek istiyorum. Kısacası MACD değeri sessiz duran hisseler. Bilmiyorum belki de mümkün değildir.

Bear_Bull
05-04-2013, 01:18
abi gece gece telefonla rahatsız etmiyim. Hem bizim bebe uyanır başıma bela olur:)

Yapmak istediğim son 30 gundur MACD(26,12) değeri -0,05 ile +0,05 bandında kalan hisseleri filtrelemek istiyorum. Kısacası MACD değeri sessiz duran hisseler. Bilmiyorum belki de mümkün değildir.

yazmasını becerebildikten sonra

hiç bir şey imkansız değildir.

ben uğraşayım

yarın akşam bakarız.
iyi geceler.

wezp
05-04-2013, 01:20
yazmasını becerebildikten sonra

hiç bir şey imkansız değildir.

ben uğraşayım

yarın akşam bakarız.
iyi geceler.

Abi hiç acele etme müsait bir zamanında bakarsın. Ben aklıma takılınca uğraştım beceremeyince bir sorayım dedim.:)

Sağolasın.

iyi geceler.

Bear_Bull
05-04-2013, 01:33
yazdım ama pek işe yarayacağını sanmam
günlük datalar ile sonuçlar.


www.bearbull26.blogspot.com


Sembol
macd
trigger
30düşük
30yüksek


ADANA
0.0305
0.0164
-0.0076
0.0305


ADBGR
0.0062
0.005
0.0021
0.0233


ADESE
0.396
0.3093
-0.0829
0.396


ADNAC
0.001
-0.0014
-0.0153
0.0015


AEFES
1.005
0.7289
-0.1763
1.005


AFMAS
-0.0261
-0.0556
-0.0911
0.0216


AGYO
-0.0001
0.0018
-0.0026
0.029


AKBNK
0.1215
0.1179
-0.1792
0.1504


AKCNS
0.0846
0.0269
-0.2939
0.0967


AKENR
0.0127
0.0113
-0.0267
0.0154


AKFEN
0.1165
0.1037
0.0375
0.1336


AKFGY
0.0154
0.0089
-0.0349
0.0154


AKGRT
0.0286
0.0274
-0.0043
0.0331


AKSA
0.069
0.054
-0.0456
0.069


AKSEN
0.0037
0.0124
-0.0003
0.0276


AKSGY
0.0202
0.0471
0.0202
0.1629


AKSUE
0.0437
0.0532
-0.0369
0.1181


ALARK
0.1066
0.1031
-0.0155
0.1263


ALBRK
0.0207
0.0149
-0.0219
0.0234


ALCAR
0.0543
0.0338
-0.0597
0.5587


ALCTL
0.1401
0.1467
0.1304
0.2853


ALGYO
0.2389
0.3139
-0.3841
0.5037


ALKA
0.0299
0.0144
-0.026
0.0299


ALKIM
0.49
0.2935
-0.0886
0.49


ALNTF
0.0945
0.0838
0.0105
0.0945


ALTIN
1.3823
1.1289
0.3933
1.3823


ALYAG
-0.0032
-0.0005
-0.0393
0.01


ANACM
0.0252
0.0203
-0.0713
0.0283


ANELE
-0.0002
-0.0086
-0.0624
-0.0002


ANELT
0.0179
0.0181
-0.0026
0.0226


ANHYT
0.1053
0.1349
0.0657
0.2441


ANSA
-0.0279
-0.0404
-0.1573
-0.0279


ANSGR
0.0156
0.0114
-0.0002
0.0156


ARCLK
0.4245
0.3111
-0.3161
0.4245


ARENA
0.0589
0.0561
0.0181
0.0595


ARFYO
-0.0094
-0.0086
-0.0128
0.003


ARMDA
0.0392
0.0418
0.029
0.0677


ARSAN
0.0509
0.0219
-0.03
0.0509


ARTI
-0.0045
-0.0045
-0.0761
0.0084


ARTOG
0.0597
0.0136
-0.0263
0.0597


ASCEL
-0.0932
-0.0672
-0.1116
-0.0071


ASELS
0.2473
0.2671
0.2473
0.5664


ASUZU
0.1184
0.3135
0.1184
1.5441


ASYAB
0.0313
0.0226
-0.0595
0.0339


ATAC
-0.0029
-0.0141
-0.0308
-0.0029


ATAGY
-0.0094
-0.0111
-0.0212
0.0103


ATEKS
-0.0653
0.0301
-0.0653
0.4399


ATLAS
-0.0079
-0.0087
-0.0152
-0.0071


ATPET
-0.0757
-0.0559
-0.1272
-0.0155


ATSYH
-0.0014
-0.003
-0.0093
0.0325


AVGYO
0.0004
-0.0031
-0.0185
0.0004


AVIVA
-0.0679
-0.0669
-0.0798
-0.011


AVOD
-0.0013
0.0003
-0.0038
0.0511


AVTUR
0.0046
-0.0048
-0.0557
0.0054


AYCES
0.0899
0.0995
-0.0897
0.1505


AYEN
0.0194
0.0031
-0.0452
0.0194


AYES
-0.9551
-1.1722
0
0


AYGAZ
0.2132
0.2213
-0.1256
0.2461


BAKAB
0.0917
0.0522
-0.0464
0.0917


BALAT
-0.085
-0.0918
-0.239
-0.079


BANVT
0.0361
0.0009
-0.125
0.0361


BASCM
0.0403
0.0378
-0.0351
0.0903


BAYRD
0.1715
0.1497
0.0727
0.493


BERDN
0.0003
-0.0003
-0.0106
0.0006


BEYAZ
0.0574
0.0831
-0.1945
0.1396


BISAS
-0.0065
-0.008
-0.0219
-0.0055


BIZIM
0.8689
0.6484
-0.4716
0.8689


BJKAS
-0.0369
-0.0482
-0.0914
-0.0369


BLCYT
0.0361
0.0792
0.0361
0.1751


BMEKS
0.0108
0.0076
-0.0229
0.0108


BNKTRF
0.213
0.2316
-0.298
0.2841


BOLUC
0.049
0.0511
0.0145
0.058


BOSSA
0.0413
0.0329
-0.0227
0.0416


BOYNR
0.2084
0.2398
0.1932
0.3471


BRISA
0.0117
0.0089
-0.0351
0.0157


BRKO
0.0274
0.0258
-0.001
0.029


BRKSN
-0.0021
-0.0114
-0.2308
0.007


BRMEN
-0.0135
-0.0155
-0.0539
-0.0135


BROVA
0.0074
0.0173
-0.0375
0.0368


BRSAN
0.8452
1.1703
-0.1171
2.0626


BRYAT
0.1678
0.1485
0.0032
0.4273


BSOKE
0.0217
0.0137
-0.006
0.0217


BTCIM
0.1811
0.1604
0.0549
0.1852


BUCIM
0.0199
0.0172
-0.0181
0.021


BURCE
-0.0469
-0.063
-0.1625
-0.0469


BURVA
-0.0213
-0.0277
-0.0849
-0.0213


BYSAN
-0.0109
-0.0114
-0.0174
0.0053


CARFA
0.2102
0.0478
-0.0754
0.2102


CARFB
0.2841
0.0895
-0.0711
0.2841


CBSBO
-0.001
-0.0013
-0.0052
-0.0008


CCOLA
2.067
2.0254
0.4021
2.5321


CELHA
-0.0239
-0.0445
-0.1036
-0.0239


CEMAS
-0.0063
-0.0081
-0.0267
-0.0063


CEMTS
0.006
0.0007
-0.0221
0.006


CIMSA
0.0898
0.1342
0.0898
0.1801


CLEBI
0.1547
0.1458
-0.4411
0.1941


CMENT
0.0192
0.0195
-0.0456
0.0309


COMDO
-0.0107
0.0178
-0.1419
0.1166


COSMO
-0.0033
-0.0031
-0.0209
-0.0013


CRDFA
0.0578
0.0483
0.0141
0.0578


DAGHL
-0.0136
-0.021
-0.0398
-0.0089


DAGI
-0.0111
-0.0133
-0.0284
-0.0111


DARDL
-0.001
0.0012
-0.0354
0.0108


DENCM
-0.0002
-0.0295
-0.2096
0.003


DENIZ
-0.0266
-0.035
-0.163
-0.0028


DENTA
0.0056
0.0104
0.0056
0.0408


DERIM
0.3339
0.2918
-0.0693
0.3684


DESA
0.0108
0.0102
-0.0109
0.0115


DESPC
0.0231
0.0122
-0.0537
0.0231


DEVA
0.0357
0.0255
0.0061
0.0443


DGATE
0.101
0.0434
-0.0715
0.101


DGGYO
0.0415
0.0358
0.0045
0.0415


DGZTE
-0.0134
-0.0145
-0.0179
0.0679


DIRIT
-0.0027
-0.005
-0.018
0.0026


DITAS
-0.0217
-0.0303
-0.0492
-0.0217


DJIMTF
0.2084
0.1939
-0.1225
0.2238


DJISTF
0.346
0.3304
-0.3447
0.4


DMSAS
-0.004
-0.0056
-0.0164
-0.0039


DNZYO
-0.0042
0.0004
-0.0042
0.0122


DOAS
0.479
0.4646
-0.0862
0.5095


DOBUR
0.0272
0.0045
-0.0888
0.0272


DOCO
1.3459
0.8762
-0.263
1.4366


DOGUB
-0.0002
-0.0038
-0.027
-0.0001


DOHOL
0.0004
-0.0002
-0.0027
0.0187


DURDO
-0.1467
-0.1354
-0.3511
-0.1112


DYHOL
0.0041
-0.0044
-0.016
0.0041


DYOBY
0.0093
0.0233
0.0093
0.0576


ECBYO
-0.0033
-0.0018
-0.0175
0.0121


ECILC
0.1107
0.0854
0.0376
0.1107


ECYAP
0.0572
0.0449
-0.1061
0.0606


ECZYT
0.1549
0.169
0.0135
0.212


EDIP
0.0648
0.0563
-0.0457
0.0702


EGCYH
-0.0045
-0.0017
-0.0147
0.0012


EGCYO
-0.014
-0.0126
-0.0192
-0.0089


EGEEN
1.2332
0.7298
-0.3845
1.2372


EGGUB
-0.0724
-0.0788
-0.2847
0.0002


EGLYO
-0.0482
-0.0434
-0.1115
-0.028


EGPRO
0.0841
0.091
0.014
0.1306


EGSER
0.1182
0.078
-0.0202
0.1182


EGYO
-0.0045
-0.0044
-0.0054
0.0032


EKGYO
-0.0082
-0.0135
-0.0728
-0.0053


EKIZ
-0.0811
-0.0303
-0.0811
0.0241


EMBYO
0.0033
0.0032
-0.0148
0.004


EMKEL
-0.0172
-0.021
-0.0381
-0.0172


EMNIS
-0.0081
0.008
-0.113
0.0499


ENKAI
0.0745
0.0516
-0.0541
0.0809


EPLAS
-0.0675
-0.0563
-0.0688
-0.0198


ERBOS
0.2804
0.4108
0.269
1.4809


EREGL
-0.0015
-0.0104
-0.0771
0.0009


ERICO
-0.035
-0.0522
-0.2002
-0.035


ERSU
0.0017
0.001
-0.0043
0.0029


ESCOM
-0.1362
-0.1607
-0.245
0.0545


ESEMS
0.0458
0.0354
0.0017
0.0458


ETILR
0.0048
0.0126
0.0022
0.028


ETYAT
0.0005
0.0009
-0.0143
0.0028


EUKYO
-0.0086
-0.0082
-0.0186
-0.0063


EUROM
-0.041
-0.0192
-0.041
0.0111


FBISTF
-0.1717
-0.1333
-0.2164
0.4963


FENER
0.0004
0.0103
-0.4558
0.221


FENIS
0.0653
0.0569
-0.0025
0.0718


FFKRL
-0.1297
-0.0986
-0.1297
-0.0228


FINBN
0.0131
0.0122
-0.0559
0.0215


FLAP
-0.1155
-0.0971
-0.1155
0.0039


FMIZP
0.2152
0.2169
-0.2587
0.2735


FNSYO
0.0018
0.0019
-0.009
0.0035


FONFK
0.0158
0.005
-0.0294
0.0158


FRIGO
-0.0067
-0.0096
-0.0303
-0.0067


FROTO
1.0955
1.0483
-0.2956
1.2639


FVORI
-0.0038
-0.0056
-0.0161
-0.0034


GARAN
0.0975
0.1231
-0.2263
0.1561


GARENF
0.2462
0.2373
-0.2284
0.2885


GARFA
-0.1008
-0.0863
-0.1008
0.0263


GARONF
0.1933
0.1966
-0.2495
0.2393


GDKGS
0.0017
0.0013
-0.0037
0.0067


GDKYO
-0.0023
-0.0014
-0.0027
0.0068


GEDIK
0.0087
0.0234
0.0087
0.052


GEDIZ
-0.0553
-0.0579
-0.0857
-0.048


GENTS
0.0007
0.0005
-0.0187
0.0038


GEREL
0.0007
0.0001
-0.006
0.0089


GLBMD
0.0001
0.0006
-0.0011
0.0022


GLDTRF
-0.0305
-0.0037
-0.1088
0.0228


GLRYH
-0.01
-0.0117
-0.0245
-0.0098


GLYHO
0.0822
0.0847
0.026
0.0958


GMSTRF
-0.1991
-0.1277
-0.2432
-0.0645


GOZDE
0.0364
-0.0001
-0.1492
0.0364


GRNYO
0.0019
0.0001
-0.0115
0.0019


GSDDE
0.0262
0.0111
-0.0053
0.0262


GSDHO
0.1128
0.0548
-0.0058
0.1128


GSRAY
-0.3904
-0.3866
-0.4328
0.097


GT30 F
0.0793
0.0761
-0.1008
0.0934


GUBRF
-0.0637
-0.1348
-0.2636
0.4018


GUSGR
0.0228
0.0252
-0.0153
0.0366


HALKB
0.2664
0.3423
-0.4574
0.4098


HALKS
-0.031
-0.0367
-0.0685
-0.031


HATEK
-0.0128
-0.0191
-0.076
-0.0107


HEKTS
0.0685
0.0777
0.0147
0.0882


HITIT
-0.1933
-0.085
-0.1933
0.1104


HLGYO
-0.0183
0
0
0


HURGZ
0.0003
-0.0059
-0.0153
0.0003


HZNDR
0.0366
0.0253
0.0109
0.0366


IDAS
-0.005
-0.0115
-0.0337
-0.005


IDGYO
0.0243
0.0509
-0.0557
0.0923


IEYHO
-0.0022
-0.0035
-0.0136
-0.0022


IHEVA
-0.0134
-0.0176
-0.0325
-0.0134


IHGZT
-0.0188
-0.0285
-0.0666
-0.0188


IHLAS
-0.0282
-0.0454
-0.0995
-0.0282


IHYAY
-0.0138
-0.0187
-0.0359
-0.0138


INDES
-0.0084
-0.0172
-0.0472
0.0817


INFO
0.0047
0.0099
-0.0402
0.0302


INTEM
0.1236
0.0494
-0.2752
0.1236


IPEKE
0.0567
0.0174
-0.1445
0.0567


ISCTR
0.0927
0.0795
-0.0725
0.1029


ISFIN
0.0073
0.0049
-0.0309
0.0084


ISGSY
0.0883
0.096
0.0434
0.1073


ISGYO
0.0049
-0.0043
-0.0307
0.0049


ISMEN
0.0019
0.0019
-0.0165
0.0063


ISUVTF
-0.0337
-0.0277
-0.0364
0.0427


ISY30F
0.3186
0.3174
-0.3565
0.3838


ISYAT
-0.0027
0.0055
-0.0027
0.0274


ISYHO
-0.0055
-0.0081
-0.0201
-0.0055


ITTFH
0.0525
0.0214
-0.1146
0.0525


IZMDC
-0.0834
-0.1137
-0.2161
-0.0834


IZOCM
-0.1392
-0.0735
-0.4016
0.0163


KAPLM
1.173
0.6464
-0.3389
1.173


KAREL
-0.0211
-0.0008
-0.0211
0.0471


KARKM
0.0706
0.0763
0.067
0.1236


KARSN
0.0001
0.0003
-0.0118
0.0032


KATMR
0.3186
0.3113
0.1799
0.3698


KCHOL
0.2152
0.1922
-0.123
0.2449


KERVN
-0.0218
-0.016
-0.0218
0.0032


KILER
-0.0342
-0.0436
-0.0701
-0.0342


KIPA
-0.0138
-0.0561
-0.1046
-0.0138


KLBMO
0.0042
0.006
0.0039
0.039


KLGYO
0.001
-0.0044
-0.0302
0.0017


KLMSN
0.0876
0.0989
0.0106
0.1337


KLNMA
0.0702
0.0497
-0.1027
0.0716


KNFRT
0.1171
0.0606
-0.3309
0.1237


KORDS
0.0015
0.0198
-0.0163
0.0463


KOZAA
0.0514
0.035
-0.1995
0.0579


KPHOL
-0.0091
-0.0143
-0.0282
-0.0091


KRATL
0.0923
0.0827
-0.0619
0.0984


KRDMA
0.0317
0.0146
-0.0212
0.0317


KRDMB
0.1414
0.0942
0.0282
0.1414


KRDMD
0.0417
0.0296
0.0116
0.0417


KRONT
-0.0022
-0.0036
-0.0252
-0.0018


KRSAN
0.068
0.1049
-0.4421
0.1618


KRSTL
-0.0092
-0.0144
-0.0298
-0.0089


KRTEK
-0.0021
-0.0044
-0.0406
-0.0016


KTLMEF
0.1644
0.1408
-0.119
0.1728


KUTPO
0.0045
-0.0024
-0.0172
0.0046


LATEK
-0.0127
-0.0115
-0.0128
-0.0037


LINK
-0.0117
-0.0298
-0.12
-0.0117


LKMNH
0.2306
0.2318
0.0997
0.2666


LOGO
-0.0263
-0.0548
-0.0943
0.0572


LTHOL
-0.0468
-0.0311
-0.0468
0.0649


LUKSK
0.0228
0.0194
-0.0385
0.0307


MAALT
0.2498
0.2867
-0.0511
0.4375


MAKTK
0.0024
0.0018
-0.031
0.004


MANGO
-0.0204
-0.0229
-0.0802
-0.0194


MARTI
0.0145
0.0145
-0.0191
0.0195


MATAS
-0.0089
-0.0113
-0.049
-0.0084


MCTAS
0.0232
0.0296
-0.0588
0.046


MEGAP
0.0043
0.0065
-0.0316
0.0134


MEMSA
-0.0124
-0.0117
-0.0423
-0.01


MEPET
0.1011
0.0694
-0.0337
0.1032


MERIT
-0.0906
-0.0778
-0.1661
-0.057


MERKO
-0.0016
-0.0044
-0.0203
-0.0016


METAL
-0.0196
-0.0233
-0.1062
-0.0171


METRO
0.0004
-0.0042
-0.0146
0.0004


METUR
0.0034
0.0021
-0.0319
0.0071


MGROS
0.2288
0.1787
-0.187
0.2288


MIPAZ
-0.0077
-0.0126
-0.025
-0.0077


MMCAS
0.0505
0.0353
-0.0947
0.0505


MNDRS
-0.0043
-0.0051
-0.0068
-0.0014


MRDIN
0.0378
0.0154
-0.0723
0.0378


MRGYO
-0.0006
-0.0009
-0.0138
0.0001


MRTGG
-0.0078
-0.0088
-0.0325
-0.0072


MUTLU
0.345
0.3806
-0.0679
0.4886


MYZYO
0.0016
0.0025
-0.0014
0.0072


MZHLD
0.0025
0.0018
-0.0151
0.0055


NETAS
0.1387
0.0934
-0.1713
0.1417


NIBAS
-0.0052
-0.0173
-0.0477
-0.0052


NTHOL
0.0085
0.0208
0.0085
0.0595


NTTUR
0.0087
0.0055
-0.0021
0.0094


NUGYO
0.1076
0.1292
-0.1918
0.1644


NUHCM
0.053
0.0282
-0.0953
0.0627


OLMIP
-0.0045
-0.0261
-0.0793
-0.0045


OSMEN
-0.01
-0.0059
-0.0213
0.0642


OSTIM
-0.0229
-0.0258
-0.059
-0.0158


OTKAR
2.2811
2.3073
-0.013
2.5579


OYAYO
-0.0055
-0.0052
-0.0064
0.0008


OYLUM
0.0118
0.0134
-0.026
0.0231


OZBAL
-0.0093
-0.0123
-0.0496
-0.0087


OZGYO
0.0107
0.006
-0.0001
0.0341


OZKGY
0.0258
0.0205
-0.0128
0.0269


PARSN
0.1177
0.1716
-0.022
0.2478


PEGYO
0.0023
0.0016
-0.0083
0.0029


PENGD
0.0275
0.0207
-0.0463
0.0275


PETKM
-0.0131
-0.0066
-0.0131
0.0433


PETUN
0.0281
0.0223
0.0013
0.1584


PIMAS
0.1077
0.0795
-0.0179
0.1077


PINSU
0.0506
0.0228
-0.0372
0.0506


PKART
0.0446
0.0356
-0.0035
0.0454


PNSUT
0.1706
-0.0335
-0.3176
0.1706


POLHO
0.0113
0.0095
-0.0458
0.0116


PRKAB
0.0586
0.0505
0.0119
0.0586


PRKME
0.1849
0.1543
-0.0546
0.1849


PRTAS
-0.0016
-0.0013
-0.0054
-0.0009


PRZMA
-0.0303
-0.0265
-0.0594
0.0536


PTOFS
-0.0105
-0.024
-0.0606
0.1557


RANLO
-0.0408
-0.0459
-0.0716
-0.0051


RAYSG
-0.0051
-0.0043
-0.0107
-0.0017


RHEAG
-0.0215
-0.0288
-0.1108
-0.0215


RYGYO
0.0003
0.0036
-0.0052
0.0104


RYSAS
0.003
0.0003
-0.0047
0.003


SAFGY
-0.0006
0
-0.008
0.0011


SAHOL
0.1463
0.1402
-0.1152
0.1758


SAMAT
0.0411
0.012
-0.0472
0.0411


SANFM
0.0651
0.0542
-0.0225
0.0651


SANKO
0.0175
0.0083
-0.0774
0.0194


SARKY
0.0152
0.0207
-0.0078
0.0263


SASA
-0.0047
-0.0071
-0.0262
-0.0047


SEKFK
0.0041
0.0022
-0.0113
0.0047


SELEC
0.0321
0.0246
-0.0273
0.0321


SELGD
0.0069
0.0006
-0.0102
0.0069


SERVE
-0.0263
-0.0266
-0.0327
0.09


SILVR
-0.0057
-0.0088
-0.0148
-0.0057


SISE
0.0232
0.015
-0.103
0.0291


SKBNK
0.054
0.0456
-0.0552
0.0588


SKPLC
-0.061
-0.0631
-0.3542
-0.0541


SKTAS
0.0165
0.0247
-0.0769
0.0458


SLVRPF
-0.0263
-0.017
-0.0341
-0.0086


SNGYO
0.0026
0.0013
-0.0174
0.0049


SNPAM
-0.0129
-0.0151
-0.0364
-0.0125


SODA
0.0321
0.0187
-0.0503
0.0324


SODSN
0.0532
0.0594
-0.0637
0.0901


SONME
-0.0026
-0.0043
-0.0233
-0.0005


TARAF
0.1544
0.0967
-0.0881
0.2324


TATKS
0.0147
0.0009
-0.0354
0.0147


TAVHL
0.3701
0.3148
0.091
0.3815


TBORG
0.1316
0.1341
0.0437
0.1629


TCELL
0.1219
0.1162
-0.0447
0.1446


TCRYO
-0.0028
-0.0062
-0.0087
0.0024


TEBNK
0.0368
0.0344
-0.0312
0.0398


TEKST
0.1343
0.0801
0.0023
0.1343


TEKTU
-0.0016
-0.0046
-0.028
-0.0015


TGSAS
-0.0165
-0.0135
-0.0231
0.0704


THYAO
0.0684
0.0904
0.0684
0.2355


TIRE
-0.0026
-0.0019
-0.0089
0.0035


TKFEN
0.103
0.0894
-0.1007
0.1058


TKNSA
0.4733
0.4393
0.2611
0.4786


TKURU
-0.0308
-0.0391
-0.0856
-0.0308


TMSN
0.0053
0.0079
-0.0488
0.0224



05.Nisan.2013,Cuma <01:31:44>


hepside sığmadı birazını sildim. :(

wezp
05-04-2013, 01:38
yazdım ama pek işe yarayacağını sanmam
günlük datalar ile sonuçlar.
www.bearbull26.blogspot.com

hepside sığmadı birazını sildim. :(

Peki abi 30 gunun yükseği düşüğü yerine 30 günün ortalamasını alabiliyor muyuz.

Bear_Bull
05-04-2013, 01:40
Peki abi 30 gunun yükseği düşüğü yerine 30 günün ortalamasını alabiliyor muyuz.

alırız kolay.
yarın görüşürüz.(hafta sonu diye misafirlik olayı olmazsa olursa gene bu saatlere kalır)
iyi geceler.
uyku saatim gelmiş.

wezp
05-04-2013, 01:43
alırız kolay.
yarın görüşürüz.(hafta sonu diye misafirlik olayı olmazsa olursa gene bu saatlere kalır)
iyi geceler.
uyku saatim gelmiş.

iyi geceler abi sağol.

costa.mus
07-04-2013, 12:21
arkadaşlar yazdığım yanlışmı acaba,defalarca denedim ama'' if ''bloğu hatalı diyor,

if(
(C-REF(C,-1))/REF(C,-1)>0.04
AND
C=H
AND
V>2*REF(MOV(V,5,s),-1),
1,
0)

costa.mus
07-04-2013, 12:28
: Eğer, son kapanış fiyatı bir önceki güne göre %4 veya daha fazla yukarıda kapatmışsa VE Bugünkü kapanış fiyatı bugün görülen en yüksek fiyata eşitse VE İşlem miktarı son beş günlük ortalama işlem miktarının en az iki katına çıkmışsa göstregemiz “1” değerini alsın, eğer bunların tamamı aynı anda gerçekleşmemişse “0” değerini alsın

Bear_Bull
07-04-2013, 14:50
: Eğer, son kapanış fiyatı bir önceki güne göre %4 veya daha fazla yukarıda kapatmışsa VE Bugünkü kapanış fiyatı bugün görülen en yüksek fiyata eşitse VE İşlem miktarı son beş günlük ortalama işlem miktarının en az iki katına çıkmışsa göstregemiz “1” değerini alsın, eğer bunların tamamı aynı anda gerçekleşmemişse “0” değerini alsın

explorer filtre bölümüne

ROC(c,1,%)>=0.04 and c=h and V>=(2*REF(MOV(V,5,s),-1))

Bear_Bull
07-04-2013, 14:51
iyi geceler abi sağol.

wezp

a :
MACD(26,12,9)
b :
MACDTrigger(26,12,9)
c :
LLV(MACD(26,12,9),30)
d :
hhv(MACD(26,12,9),30)
e :
if(colc>-0.5 and colc<0.5,1,0)
close :
c

Filtre (Kullanımda) :
cole=1

wezp
07-04-2013, 22:56
wezp

a :
MACD(26,12,9)
b :
MACDTrigger(26,12,9)
c :
LLV(MACD(26,12,9),30)
d :
hhv(MACD(26,12,9),30)
e :
if(colc>-0.5 and colc<0.5,1,0)
close :
c

Filtre (Kullanımda) :
cole=1
abi uğraşın için teşekkürler ancak kodunda bir şey aklıma takıldı. Tamamen öğrenme amaçlı soruyorum.

Şimdi bu kodda;

colc de 30 günün en düşüğünü
cold de 30 günün en yükseğini alıyoruz.

cole de ise colc -0,5 den büyükse VE 0,5 den küçükse 1 yazdırıp filtreliyoruz.

burda son 30 günün ortalama değerini nerede hesaplıyoruz?

Şimdi senin kodundan LLV ve HHV olayını öğrenince biraz araştırdım şöyle bi kod var.

sum(MACD(26,12,9),30)/30

bu benim istediğim kod olabilir mi?

Bear_Bull
07-04-2013, 23:07
abi uğraşın için teşekkürler ancak kodunda bir şey aklıma takıldı. Tamamen öğrenme amaçlı soruyorum.

Şimdi bu kodda;

colc de 30 günün en düşüğünü
cold de 30 günün en yükseğini alıyoruz.

cole de ise colc -0,5 den büyükse VE 0,5 den küçükse 1 yazdırıp filtreliyoruz.

burda son 30 günün ortalama değerini nerede hesaplıyoruz?

Şimdi senin kodundan LLV ve HHV olayını öğrenince biraz araştırdım şöyle bi kod var.

sum(MACD(26,12,9),30)/30

bu benim istediğim kod olabilir mi?

COL C VE D Yİ

mov(MACD(26,12,9),30,w) olarak değiştirisen istediğin olacaktır.

gönderdiğim ilk yazdığım formüldü sen aramayınca değişiklik yapmadım. :wink:

Bear_Bull
07-04-2013, 23:15
ilk formülü

wezp

a :
MACD(26,12,9)
b :
MACDTrigger(26,12,9)
c :
LLV(MACD(26,12,9),30)
d :
hhv(MACD(26,12,9),30)
e :
if(colc>-0.5 and cold<0.5,1,0)
close :
c

Filtre (Kullanımda) :
cole=1

olarak bir kez daha dene

if satırında d colonu yerine c kolonu2 kez kullanılmış bu yazıda düzelttim.

wezp
07-04-2013, 23:24
COL C VE D Yİ

mov(MACD(26,12,9),30,w) olarak değiştirisen istediğin olacaktır.

gönderdiğim ilk yazdığım formüldü sen aramayınca değişiklik yapmadım. :wink:

bu verdiğin oldu abi test de ettim sorun yok.


ilk formülü

wezp

a :
MACD(26,12,9)
b :
MACDTrigger(26,12,9)
c :
LLV(MACD(26,12,9),30)
d :
hhv(MACD(26,12,9),30)
e :
if(colc>-0.5 and cold<0.5,1,0)
close :
c

Filtre (Kullanımda) :
cole=1

olarak bir kez daha dene

if satırında d colonu yerine c kolonu2 kez kullanılmış bu yazıda düzelttim.
Bunda hala nerede ortalama alıyor onu çözemedim. Sadece en düşük ve en yükseği if sorgusuna sokuyoruz sanırım.

Neyse ben istediğimi aldım:) Eline sağlık abi iyi geceler.

wezp
07-04-2013, 23:38
Aslında istediğimin saçma bişe olduğunu senin tepkinden anlamalıydım abi:)

30 gün ortalamayı alınca negatifler olayı bozdu:)

Ana amaç macd nin son 30 gundur 0'a yakın seyredenleri bulmaktı. Yani Macd si sessiz sakin takılanlar:)

Bear_Bull
07-04-2013, 23:50
Aslında istediğimin saçma bişe olduğunu senin tepkinden anlamalıydım abi:)

30 gün ortalamayı alınca negatifler olayı bozdu:)

Ana amaç macd nin son 30 gundur 0'a yakın seyredenleri bulmaktı. Yani Macd si sessiz sakin takılanlar:)

macd rsi vs vs indikatörler,
nu ve pu yapan indikatörler insanı yanıltabilir.

nu=negatif uyumsuzluk
pu=pozitif uyumsuzluk

wezp
08-04-2013, 00:01
macd rsi vs vs indikatörler,
nu ve pu yapan indikatörler insanı yanıltabilir.

nu=negatif uyumsuzluk
pu=pozitif uyumsuzluk
anladım abi ben eski sakin hayatıma geri döneyim:) Kolay gelsin:)

kebaltaci
11-04-2013, 10:50
üstad benim kullandığım indikatör sistemi şöyle. 60-90-180-270-360 günlük ao lara bakıp sırasıyla, 60ın90ı 90ın180i 180in270i 270in360i yukarı kestiği noktalara göre alım yapıyorum. şimdi buna explorer için nasıl bir formül yapılabilir hiçbir fikrim yok pek mantıklıda gelmiyor buna göre bir formül çünki bu bir süreç. benim sizden ricam 60 günlük ao nun hepsinden en aşşağıda olduğu zamanda (yani 360 lık en tepede 270 onun altında 180 onun altında sırasıyla) 90 günlük ao yu yukarı kestiği anı bulan bir explorer formulu yazabilirmisiniz aceba böylece sürecin en başını yakalayıp hisseleri takip etme şansımız olur. teşekkür ederim

Bear_Bull
12-04-2013, 00:42
üstad benim kullandığım indikatör sistemi şöyle. 60-90-180-270-360 günlük ao lara bakıp sırasıyla, 60ın90ı 90ın180i 180in270i 270in360i yukarı kestiği noktalara göre alım yapıyorum. şimdi buna explorer için nasıl bir formül yapılabilir hiçbir fikrim yok pek mantıklıda gelmiyor buna göre bir formül çünki bu bir süreç. benim sizden ricam 60 günlük ao nun hepsinden en aşşağıda olduğu zamanda (yani 360 lık en tepede 270 onun altında 180 onun altında sırasıyla) 90 günlük ao yu yukarı kestiği anı bulan bir explorer formulu yazabilirmisiniz aceba böylece sürecin en başını yakalayıp hisseleri takip etme şansımız olur. teşekkür ederim


tüm ortalamaların sıralı olarak çalışabilmesi çok zor

bir iki ortalama ile yaparsanız olabilir ancak dediğiniz gibi 5 ortalama ile yaptığınızda sıralamaya girmeleri için %50 %100 luk bir düz trend yakalanması lazım.
genelde karışık şekilde seyretmeleri beklenir.

yapmak istediğiniz işlemi grafik üzerinde mov ları atarak 50-100 senet üzerinde gezinerek gözlemleyin.

mov(c,60,w) deki 60 u değiştirip tüm kolonlara formülü yazın (http://www.bearbull26.blogspot.com/p/sistem-yazlm.html)

filtre cross kullanıp ao ların kesişimlerini sıralatır şartlarınıza uyan hisseleri filtrelersiniz.

uzundere
12-04-2013, 10:01
anlayan bi arkadaşım
parabolic indikatörünün matriksdeki mevcut değerler ile seystem tester de al sat nasıl yazıldığını bi yazıverirmi acaba.

thebaboli
12-04-2013, 10:25
anlayan bi arkadaşım
parabolic indikatörünün matriksdeki mevcut değerler ile seystem tester de al sat nasıl yazıldığını bi yazıverirmi acaba.

Biraz araştırınca buldum. Ayıboğa abim yazmış daha önce. Kendisine emekleri için teşekkürler.


Psar için formül aşağıda
daha önce kullanmamışım umarım olmuştur.

Cross (sar(1,0,2),par(1,0,2))

Cross (par(1,0,2),sar(1,0,2))

uzundere
12-04-2013, 17:08
Biraz araştırınca buldum. Ayıboğa abim yazmış daha önce. Kendisine emekleri için teşekkürler.

çok teşekkürler üstad

suigeneris
15-04-2013, 12:34
selamlar,
saatlik grafikte bir önceki günün açılış değerini görmek istiyorum.
saatlik grafikte bir günde 9 bar var.
eğer 9 bar geriye gidersem, o barın açılış değeri 1 gün öncesinin açılış değeri olur.

s1:=HOUR();
REF(O, S1);

bu formülün yetmesi lazım,
bugün saat 9 , ilk bar için 9 bar geriye yani dünün saat 9 barına gitmesi lazım
keza saat 10 olursa HOUR=10 bar geri yine dünün saat 9 barına..

sorun şu ki : )
formül çalışınca matriks HOUR() değerini mutlak değer olarak bir kere hesaplıyor,
mesela son bar olan saat 12 için HOUR=12 yapıyor ve hep öyle hesaplıyor.
bende uzunluğu 9 periyot olan düz bir çizgi göreceğime,
değişken bir eğri görüyorum.

tespitim doğru mu? bir yanlışım var mı?
çaresi var mıdır? :)

Bear_Bull
16-04-2013, 00:05
s1:=valuewhen(1,hour()=9,ref(o,-1));
s1

işinizi görecektir.


ha ben uzun olarak yazıcam illede derseniz.


bu formülün yetmesi lazım,
bugün saat 9 , ilk bar için 9 bar geriye yani dünün saat 9 barına gitmesi lazım
keza saat 10 olursa HOUR=10 bar geri yine dünün saat 9 barına..


9 tane if kullanıp hepsini iç içe saat kaç 9 -9 yap saat kaç 10 -10 yap vs vs diye devam etmeniz lazım ki
9 tane if iç içe yazabilecek pek sağlam adam çıkmaz :he:





selamlar,
saatlik grafikte bir önceki günün açılış değerini görmek istiyorum.
saatlik grafikte bir günde 9 bar var.
eğer 9 bar geriye gidersem, o barın açılış değeri 1 gün öncesinin açılış değeri olur.

s1:=HOUR();
REF(O, S1);

bu formülün yetmesi lazım,
bugün saat 9 , ilk bar için 9 bar geriye yani dünün saat 9 barına gitmesi lazım
keza saat 10 olursa HOUR=10 bar geri yine dünün saat 9 barına..

sorun şu ki : )
formül çalışınca matriks HOUR() değerini mutlak değer olarak bir kere hesaplıyor,
mesela son bar olan saat 12 için HOUR=12 yapıyor ve hep öyle hesaplıyor.
bende uzunluğu 9 periyot olan düz bir çizgi göreceğime,
değişken bir eğri görüyorum.

tespitim doğru mu? bir yanlışım var mı?
çaresi var mıdır? :)

suigeneris
16-04-2013, 10:07
s1:=valuewhen(1,hour()=9,ref(o,-1));
s1

işinizi görecektir...

oldu be :)
çok teşekkür ederim :)

neden ref(o,-1) ; saat 9 olduğundaki o değerini alacakken , neden - 1 ??

bir de sizin formülde de aynı HOUR var
s1:=HOUR();
REF(O, S1);
burada neden farklı davrandığını almadım.

qurman
16-04-2013, 21:12
evet dostlar,
yok macd kesmiş,yok stokastik şunun altına düşmüş...azmı kafa patlattım zamanında.sistem sistem sistem.her yatırımcının kendine has sistemi olmalı.
ben kullandığım sistem saatlik olup xu30 için uygularım.şimdiye kadar hiç mahcup etmedi sagolsun.Olay sisteme sadık kalmakta.
size bu yıl başından itibaren sistemi xu100 senetlerine uyguladığımda olusan sonucu liste halinde veriyorum.

http://chartupload.com/images/92636030825727175559_thumb.jpg (http://chartupload.com/viewer.php?file=92636030825727175559.jpg)

peki sistem nerelerde alıdırıp sattırmıs işte grafik ve özet tablo:

http://chartupload.com/images/44431768236580450435_thumb.jpg (http://chartupload.com/viewer.php?file=44431768236580450435.jpg)

http://chartupload.com/images/62159206478164078485_thumb.jpg (http://chartupload.com/viewer.php?file=62159206478164078485.jpg)

haaa derseniz sistem olmadan hisse ne kadar kazandırmış işte onun cevabıda burada:

http://chartupload.com/images/48004252003779801370_thumb.jpg (http://chartupload.com/viewer.php?file=48004252003779801370.jpg)

incelemesi sizden.ancak paylaşıma kapalı olduğunu üzülerek belirteyim.
bol kazançlar...

Bear_Bull
16-04-2013, 21:34
oldu be :)
çok teşekkür ederim :)

neden ref(o,-1) ; saat 9 olduğundaki o değerini alacakken , neden - 1 ??

bir de sizin formülde de aynı HOUR var
s1:=HOUR();
REF(O, S1);
burada neden farklı davrandığını almadım.

sizin yazdığınız ile benim yazdığımın arasında ufacık ta olsa nuans farkı olduğundan olabilir :yes:
yazdığınız ref hatalı
saat kaça eşit gelsin tanımlamamışsınız
hangi saati baz alıp onun değerinin sabitleneceğini sisteme söylememiş/yaptırmamışsınız.

nüans = dilimizde daha çok "ince, küçük fark" anlamında kullanılan bu söz .

suigeneris
17-04-2013, 10:10
Teşekkürler,

REF(o,-s1) idi
buraya yanlış yazmışım..

şu doğru çalıştı:
s1:=valuewhen(2,hour()=9, o);

kapanış için
s2:=valuewhen(1,hour()=17, o);
yaptım ama saat 17 dışında doğru çalışıyor, 17 için IF ekleyince ilk belirttiğim problem ortaya çıkıyor.

zaten bana sadece son günün değerleri grafikte düz bir çizgi olarak lazım,
sanırım vazgeçip her sabah elle çizeceğim :)

tekrar teşekkürler.

Bear_Bull
17-04-2013, 23:07
s1:=valuewhen(2,hour()=9, o);

{önceki gün kapanışı için}
s2:=valuewhen(1,hour()=17, c); {gün içinde saat 17 olana kadar bir önceki günün kapanışını çizer 17 den sonra bugününkine döner}
s1;s2

suigeneris
18-04-2013, 09:41
teşekkürler sn bear_bull

matrikste aslında hour/minute değeri ayrı bir fonksiyon yerine
O, C, gibi bara ait bir değer olsa iyi olacakmış.

Zuhtuozcelik
21-04-2013, 01:23
Çok basit bir sorum olacak. Matriks'te son 5 günün en yüksek değerini yukarı kırdığında AL, son 5 günün en düşüğünü aşağı kırdığında SAT sinyali için formul nedir? Şimdiden teşekkürler

Bear_Bull
21-04-2013, 01:26
Syn.BearBull Söyle bir Mstock formülünü Matriks e uyarlayip 01.08.2013 tarihinden itibaren saatlik barlarda bir zahmet test edebilirmisiniz. Kom.orani onbide 2 alim satimlar bir sonraki acilis barinda pozisyon acilacak bir sonraki barin acilisinda pozisyon kapanacak. Enter Long=(C>Ref(C,-1) AND C>Ref(O,-1)AND C>Ref(O,-2)) CloseLong=(C<Ref(C,-1) AND C<Ref(O,-1)AND C<Ref(O,-2) AND C<Ref(H,-2)) Tesekkür ederim.

ben formülü matriks için vereyim siz kopyalayıp deneyin
{Enter Long=}
ref((C>Ref(C,-1) AND C>Ref(O,-1) AND C>Ref(O,-2)),-1)
{CloseLong=}
ref((C<Ref(C,-1) AND C<Ref(O,-1) AND C<Ref(O,-2) AND C<Ref(H,-2)),-1)

neyse az uğraşalım bakalım yine

60 dk
test sonucu
http://bearbull26.comlu.com/png/Nisan106.png


grafiği
http://bearbull26.comlu.com/png/Nisan107.png


çokmu arıyorsunuz böyle insanı batıracak sistemleri ?

kâr eden bir formülü niye uluorta açıklasınlar ki?


birde 30 dk bakalım ne çıkacak ?
30 dk
test sonucu
http://bearbull26.comlu.com/png/Nisan108.png

grafiği

http://bearbull26.comlu.com/png/Nisan109.png

Bear_Bull
21-04-2013, 01:33
Çok basit bir sorum olacak. Matriks'te son 5 günün en yüksek değerini yukarı kırdığında AL, son 5 günün en düşüğünü aşağı kırdığında SAT sinyali için formul nedir? Şimdiden teşekkürler


Çok basit bir sorum olacak
mademki basit ben tarif edeyim sizde yazın. :yes:

{al için}
HHV nin 5 günlüğünü ref-1 olarak alın bir değişkene atayın

cross kullanıp c,değişkenle kesişimini al koşulu kabul edin.

{sat için}
LLV nin 5 günlüğünü ref-1 olarak alın bir değişkene atayın

cross kullanıp değişkenle,c kesişimini sat koşulu kabul edin.

formülü kaydedin güle güle kullanın. :yes:

Zuhtuozcelik
21-04-2013, 01:46
mademki basit ben tarif edeyim sizde yazın. :yes:

{al için}
HHV nin 5 günlüğünü ref-1 olarak alın bir değişkene atayın

cross kullanıp c,değişkenle kesişimini al koşulu kabul edin.

{sat için}
LLV nin 5 günlüğünü ref-1 olarak alın bir değişkene atayın

cross kullanıp değişkenle,c kesişimini sat koşulu kabul edin.

formülü kaydedin güle güle kullanın. :yes:

Aslında bende aynısı yaptım fakat REF-1 yapmak 5 günlük değilde toplamda 6 günlük olarak hesaplama yapmasına neden olmaz mı?

Bear_Bull
21-04-2013, 02:01
Aslında bende aynısı yaptım fakat REF-1 yapmak 5 günlük değilde toplamda 6 günlük olarak hesaplama yapmasına neden olmaz mı?

evet

6. kapanış son 5 yükseğin üstünde ise al
6. kapanış son 5 düşüğün altında ise sat olur.

o zaman değişkendekini 5 yerine 4 yaparsınız istediğiniz 5 olur.

Zuhtuozcelik
21-04-2013, 02:05
Evet ondan başka çare yok. tşk.

VİZYON67
21-04-2013, 17:00
cümleten selamlar....bol kazançlar..

VİZYON67
21-04-2013, 17:20
bear bull üstad öncelikle b kadar kafa yorucu sistemlerle uğraşıp bizlere yardımda bulunmanız takdire şayan...bunun için teşekkür ederim size....benim üyeliğim yeni ancak epey bir zamandırda izliyorum sizleri...vob a merak saldım bende...sorum şu sizlere ..vobda illaki de vix0300413 ile mi oynamalıyım yoksa x30yvade ile mi oynanmalı...sanırım x30yvadede 2 ayda bir grafik tazeleme derdi yok ama diğerinde var..sizce hangisi olmalı

VİZYON67
21-04-2013, 17:27
benim hisselerde ençok hoşuma giden wıllms -r ile SMI indikatörü...bunu vobda uygulamaya kalksak bi işe yararmı mesela...

smı nın periyodu 100 (3-3-3 ) olsun ve enaz eksi 90 değerinde iken wıllıms-r nin periyodu 20 olsun ve eksi 100 değerini aldığı anlarda o günün en yüksek fiyatını kendine direnç yapsın ve bu direncin kırıldığı andaki kapanışını al olarak versin

bu mümkünmüdür....

Bear_Bull
21-04-2013, 17:47
bear bull üstad öncelikle b kadar kafa yorucu sistemlerle uğraşıp bizlere yardımda bulunmanız takdire şayan...bunun için teşekkür ederim size....benim üyeliğim yeni ancak epey bir zamandırda izliyorum sizleri...vob a merak saldım bende...sorum şu sizlere ..vobda illaki de vix0300413 ile mi oynamalıyım yoksa x30yvade ile mi oynanmalı...sanırım x30yvadede 2 ayda bir grafik tazeleme derdi yok ama diğerinde var..sizce hangisi olmalı

sistem testi yaparken x30yvade kullanılmalı işlem mecburen en yakın hangi vade açıksa onda [şu an vix0300413 ] yapılmalı
vadeler arası yayılma ve arbitrajdan faydalanılmak isteniyorsa teorik fiyat farkına göre hesaplamaları yapılıp piyasanın dengesiz zamanlarında vadeler arası uzun-kısa karşılıklı işleme girilebilmeli.



benim hisselerde ençok hoşuma giden wıllms -r ile SMI indikatörü...bunu vobda uygulamaya kalksak bi işe yararmı mesela...

smı nın periyodu 100 (3-3-3 ) olsun ve enaz eksi 90 değerinde iken wıllıms-r nin periyodu 20 olsun ve eksi 100 değerini aldığı anlarda o günün en yüksek fiyatını kendine direnç yapsın ve bu direncin kırıldığı andaki kapanışını al olarak versin

bu mümkünmüdür....

yazılmak istedikten ve uğraşıldıktan sonra her sistem yazılabilir.
kullanılacak periyot tespit edildikten sonra grafikte gözle takip yapılabilir işlem yerleri not alınır kar/zarar hesaplanır işe yaradığı düşünülüyorsa şartları sisteme dökmek için uğraşılabilir.

burakfurkan1104
21-04-2013, 17:54
su an bır sıstem uzerınde çalışıyorum ve bu formülle ( Su an test aşamasında bende) yanılma payı az olduğu gıbı kazanma oranı aldığınız rıske gore degısıyor. Insallah testlerı gectıkten sonra kullanmayı düşünüyorum hısse alımında ve satarken sadece bu sıstemımı kullanacağım.

VİZYON67
21-04-2013, 18:12
sistem testi yaparken x30yvade kullanılmalı işlem mecburen en yakın hangi vade açıksa onda [şu an vix0300413 ] yapılmalı
vadeler arası yayılma ve arbitrajdan faydalanılmak isteniyorsa teorik fiyat farkına göre hesaplamaları yapılıp piyasanın dengesiz zamanlarında vadeler arası uzun-kısa karşılıklı işleme girilebilmeli.




yazılmak istedikten ve uğraşıldıktan sonra her sistem yazılabilir.
kullanılacak periyot tespit edildikten sonra grafikte gözle takip yapılabilir işlem yerleri not alınır kar/zarar hesaplanır işe yaradığı düşünülüyorsa şartları sisteme dökmek için uğraşılabilir.

ilginize teşekkür ederim üstadım....bazı aracı kurumarın otomatik sat-al durumu var ve bunda denemek istiyorum bende...size zahmet olmaz ise bunu sadece alım yönlü olarak formulüze edebilirmisiniz....(söz bi daha formul istemem)

negro
21-04-2013, 21:33
Syn bear matriks de ki bu optimizasyon ne işe yarıyor nasıl kullanılıyor. Fikir olması açaısından biraz bilgilerinizi paylaşır mısınız ?

Bear_Bull
21-04-2013, 21:50
Syn bear matriks de ki bu optimizasyon ne işe yarıyor nasıl kullanılıyor. Fikir olması açaısından biraz bilgilerinizi paylaşır mısınız ?

yanlış anlamadıysam bu resimdeki bölümü soruyorsunuz.

http://bearbull26.comlu.com/png/Nisan119.png

yazdığınız sistemin içinde OPT kullanıp belirli aralıklar arası hangi değerlerde en iyi performansı vermiş bulmaya yarar,
hisse bazlı olduğundan başka bir hisseye uygulandığında aynı performansı göstermeyecektir.

geriye dönük belirli aralıklarda tekrar yaptığınızda ise sürekli bulunan değeri değiştireceğinden
aktif kullanımında hiçbir zaman testte bulduğunuz rakam oluşmayacaktır.

sonuç olarak geriye dönük çok iyi performans bulmaya yarar ancak bulunan değerin aktif kullanımında pek işe yaradığı söylenemez.
göz boyamak için kullanılabilir.:evil:

bu arada kendime ait sistemlerin hiç birisinde OPT kullanmıyorum.bilginize.
bu başlığı geriye doğru tararsanız nasıl kullanıldığı hakkında yazılarım mutlaka vardır.

negro
21-04-2013, 22:02
yanlış anlamadıysam bu resimdeki bölümü soruyorsunuz.

http://bearbull26.comlu.com/png/Nisan119.png

yazdığınız sistemin içinde OPT kullanıp belirli aralıklar arası hangi değerlerde en iyi performansı vermiş bulmaya yarar,
hisse bazlı olduğundan başka bir hisseye uygulandığında aynı performansı göstermeyecektir.

geriye dönük belirli aralıklarda tekrar yaptığınızda ise sürekli bulunan değeri değiştireceğinden
aktif kullanımında hiçbir zaman testte bulduğunuz rakam oluşmayacaktır.

sonuç olarak geriye dönük çok iyi performans bulmaya yarar ancak bulunan değerin aktif kullanımında pek işe yaradığı söylenemez.
göz boyamak için kullanılabilir.:evil:

bu arada kendime ait sistemlerin hiç birisinde OPT kullanmıyorum.bilginize.
bu başlığı geriye doğru tararsanız nasıl kullanıldığı hakkında yazılarım mutlaka vardır.

Gereksiz bir şeyse uğraşmaya değmez. o zaman :) teşekkür ederim yine de

Bear_Bull
21-04-2013, 22:06
Gereksiz bir şeyse uğraşmaya değmez. o zaman :) teşekkür ederim yine de

bulduğunuz değeri

xu030 senetlerinde ayrıca test edip (bir çoğunda ortalama + değer ) dişe dokunur bir sonuç elde edebilirseniz işe yarar neden yaramasın,
o kadar uğraşıp boşuna koymamışlardır prg. içine :yes:

VİZYON67
21-04-2013, 22:12
benim hisselerde ençok hoşuma giden wıllms -r ile SMI indikatörü...bunu vobda uygulamaya kalksak bi işe yararmı mesela...

smı nın periyodu 100 (3-3-3 ) olsun ve enaz eksi 90 değerinde iken wıllıms-r nin periyodu 20 olsun ve eksi 100 değerini aldığı anlarda o günün en yüksek fiyatını kendine direnç yapsın ve bu direncin kırıldığı andaki kapanışını al olarak versin

bu mümkünmüdür....


ilginize teşekkür ederim üstadım....bazı aracı kurumarın otomatik sat-al durumu var ve bunda denemek istiyorum bende...size zahmet olmaz ise bunu sadece alım yönlü olarak formulüze edebilirmisiniz....(söz bi daha formul istemem)


explorer olursa da olur üstadım...

thebaboli
21-04-2013, 22:17
Gereksiz bir şeyse uğraşmaya değmez. o zaman :) teşekkür ederim yine de

Piyasadaki analizler genelde geçmişte olanın gelecekte olması beklentisi üzerine kuruludur. Optimizasyon ise geçmişte hangi göstergenin hangi parametrelerle başarılı olduğunu bulmanıza yarar. Tabi burda temel sorun eldeki verinin büyüklüğüdür. Son 5 bin barda x indikatörünün y değeri başarılı iken ondan önceki 5 bin barda yine aynı indikatör ve parametre batırabilir. Sözüm meclisten dışarı genelde sistem satıcılarıda bu optimize değerlerle yapılan sistemleri satarlar. Göz boyamada birebirdir.

Yani gerekli veya gereksiz oluşunu siz belirlersiniz.

Sistem test sonuçlarını iyi bir şekilde karşılaştırırsanız optimizasyonun faydasını görebilirsiniz.

Bear_Bull
21-04-2013, 22:24
explorer olursa da olur üstadım...

blogumdan sistem yazılım veya eğitim sayfalarına bakabilirsiniz.

burada yazdığım bir sistemin ücretli olarak piyasada satışta gördüğümden,
artık aleni olarak forumda sistem yazmıyorum.

+ olarak sisteminizin al şartı var sat şartı yok
systesterden yapılmış olsa ilk koşuldan sonra sat göremeyeceği için tekrar al koşulu oluşsada sistem al sinyali vermeyecektir
ya explorer veya expert advisör olarak yazılması gerekir. sadece al şartı gördüğünde listede çıkar expertte ise al işareti koyabilir.
sistemtesterde yazılamadıktan sonrada getiri götürü analizi yapılamaz.


bakalım thebaboli'de uğraşıyor sistem işleriyle
yazıp koyarmı istediğiniz şartları karşılayan sistem yazılımını ?

ne dersin baboli yazarmısın?

VİZYON67
21-04-2013, 22:35
blogumdan sistem yazılım veya eğitim sayfalarına bakabilirsiniz.

burada yazdığım bir sistemin ücretli olarak piyasada satışta gördüğümden,
artık aleni olarak forumda sistem yazmıyorum.

+ olarak sisteminizin al şartı var sat şartı yok
systesterden yapılmış olsa ilk koşuldan sonra sat göremeyeceği için tekrar al koşulu oluşsada sistem al sinyali vermeyecektir
ya explorer veya expert advisör olarak yazılması gerekir. sadece al şartı gördüğünde listede çıkar expertte ise al işareti koyabilir.
sistemtesterde yazılamadıktan sonrada getiri götürü analizi yapılamaz.


bakalım thebaboli'de uğraşıyor sistem işleriyle
yazıp koyarmı istediğiniz şartları karşılayan sistem yazılımını ?

ne dersin baboli yazarmısın?

tabiki üstadım sizin sistemi satışa koyma etiğe aykırıdır....kınanmalıdır..

ben bu sisteme sat koşulu olarak geriye dönük 15 barın en düşüğünün altıda kapanışı sat olarak düşünüyordum....yada başkaca sistemlerle sat ları harmanlayıp en uygununu bulmaya çalışıcam.....explorer dan sadece hisselerde taramak için istemiştim...THEBABOLI üstad inşallah derdimize çare olur....

thebaboli
21-04-2013, 22:37
blogumdan sistem yazılım veya eğitim sayfalarına bakabilirsiniz.

burada yazdığım bir sistemin ücretli olarak piyasada satışta gördüğümden,
artık aleni olarak forumda sistem yazmıyorum

bakalım thebaboli'de uğraşıyor sistem işleriyle
yazıp koyarmı istediğiniz şartları karşılayan sistem yazılımını ?

ne dersin baboli yazarmısın?

Abi koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler. Sen varken bana söz düşmesi için 40 fırın ekmek yemem lazım :wink:

Ayrıca boldladığım yere kesinlikle katılıyorum.

Sistem yazmayı düşünen herkesin en az 1 kere bu başlığı ve bu dökümanı (https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&sqi=2&ved=0CD0QFjAC&url=http%3A%2F%2F217.118.24.4%2Fdocuments%2FILERI_ TEKNIK_ANALIZ.pdf&ei=cEB0Ud3eAYfYOeTpgLAH&usg=AFQjCNGgWLA7NOBO9_dTZ_aglR8B9OpEww&sig2=6aOY8van_rOnuAVPU-ZvDQ&bvm=bv.45512109,d.ZWU) okumalarını öneririm.


tabiki üstadım sizin sistemi satışa koyma etiğe aykırıdır....kınanmalıdır..

ben bu sisteme sat koşulu olarak geriye dönük 15 barın en düşüğünün altıda kapanışı sat olarak düşünüyordum....yada başkaca sistemlerle sat ları harmanlayıp en uygununu bulmaya çalışıcam.....explorer dan sadece hisselerde taramak için istemiştim...THEBABOLI üstad inşallah derdimize çare olur....

Aman üstad bir yana çırak olmaya çalışıyorum. Bu başlıkta kimin üstad olduğu bellidir. :)

VİZYON67
21-04-2013, 23:08
günlük hisseleri taramaktan gözlerim ve beynim yoruldu bu yüzdende yukarıdaki şartları taşıyan bir formulle en azından explorer olarak derdime çare bulurum diye düşünmüştüm....bearbull üstadım thebaboli hocam yardımcı olamayacakmış....en azından explorer formul yapamazmısınız.....tester i geçtim artık

Bear_Bull
21-04-2013, 23:20
yazılmak istedikten ve uğraşıldıktan sonra her sistem yazılabilir.
kullanılacak periyot tespit edildikten sonra grafikte gözle takip yapılabilir işlem yerleri not alınır kar/zarar hesaplanır işe yaradığı düşünülüyorsa şartları sisteme dökmek için uğraşılabilir.


günlük hisseleri taramaktan gözlerim ve beynim yoruldu bu yüzdende yukarıdaki şartları taşıyan bir formulle en azından explorer olarak derdime çare bulurum diye düşünmüştüm....bearbull üstadım thebaboli hocam yardımcı olamayacakmış....en azından explorer formul yapamazmısınız.....tester i geçtim artık

yukarıda yazdığımı xu100 üzerinde günlük grafikte gözle baktım, sistemini yazmak, uğraşmak için gerçekten sistemin çalıştığını 5-10 endex hissesinde görmek lazım.

wilr ile smı nın istenen değerleri aynı barda karşılaması öyle her zaman oluşabilecek bir durum değil, farklı barlarda istenen değerleri alabiliyorlar.

çok hızlı düşüş yaşamış hisselerde belki 2 si aynı yerlere (olmadı 1-2 bar kayma ile) denk gelebilirler.

http://bearbull26.comlu.com/png/Nisan120.png

VİZYON67
21-04-2013, 23:39
yukarıda yazdığımı xu100 üzerinde günlük grafikte gözle baktım, sistemini yazmak, uğraşmak için gerçekten sistemin çalıştığını 5-10 endex hissesinde görmek lazım.

wilr ile smı nın istenen değerleri aynı barda karşılaması öyle her zaman oluşabilecek bir durum değil, farklı barlarda istenen değerleri alabiliyorlar.

çok hızlı düşüş yaşamış hisselerde belki 2 si aynı yerlere (olmadı 1-2 bar kayma ile) denk gelebilirler.

http://bearbull26.comlu.com/png/Nisan120.png


evet üstadım biraz zor kesişmeler ama w-r nin 100 gördüğü günün en yükseğinin üstünde kapanış şartı aradığım koşul aslındaa..ve üzerindede biraz çalıştıktan sonra kullanmaya başlıcam....

VİZYON67
21-04-2013, 23:43
evet üstadım biraz zor kesişmeler ama w-r nin 100 gördüğü günün en yükseğinin üstünde kapanış şartı aradığım koşul aslındaa..ve üzerindede biraz çalıştıktan sonra kullanmaya başlıcam....

mesela son 5 bar içinde görülmesi şartıda olabilir üstad

Bear_Bull
22-04-2013, 00:05
evet üstadım biraz zor kesişmeler ama w-r nin 100 gördüğü günün en yükseğinin üstünde kapanış şartı aradığım koşul aslındaa..ve üzerindede biraz çalıştıktan sonra kullanmaya başlıcam....

İPEKE (http://bearbull26.comlu.com/png/Nisan121.png)de milyoner olmuşsun :he:

ARCLK (http://bearbull26.comlu.com/png/Nisan122.png) yan yatmış :he:

dohol (http://bearbull26.comlu.com/png/Nisan123.png) yan yatmış.

ay sonuna kadar kullanabileceğin demosunu yapayım.

mail atın göndereyim.

VİZYON67
22-04-2013, 00:24
http://img13.imageshack.us/img13/189/adsz1gz.png (http://img13.imageshack.us/i/adsz1gz.png/)

VİZYON67
22-04-2013, 00:32
İPEKE (http://bearbull26.comlu.com/png/Nisan121.png)de milyoner olmuşsun :he:

ARCLK (http://bearbull26.comlu.com/png/Nisan122.png) yan yatmış :he:

dohol (http://bearbull26.comlu.com/png/Nisan123.png) yan yatmış.

ay sonuna kadar kullanabileceğin demosunu yapayım.

mail atın göndereyim.

explorer olarak mı demo olacak üstad......sat ve allar güzel durmuyo dediğiniz gibi....

Bear_Bull
22-04-2013, 00:41
explorer olarak mı demo olacak üstad......sat ve allar güzel durmuyo dediğiniz gibi....

kendi yazdığım sistemleri açık olarak vermem,
ancak kişiye özel olursa açık olarak yazarım
buda size özel olacak fakat (gerekirse sistemde ufak düzeltmeler yapılabilir)
systester ve formülü silinmiş olarak veririmki dağıtılmasın süre sınırı var.
içeriğini göremeyeceksiniz.

kani
25-04-2013, 23:19
al sembolü için kod (Ref(HHV(C,15),-1/macd)-(Ref(ATR(15),-1/macd)*8)>C)

sat sembolü için kod (C>Ref(LLV(C,15),-1/macd)+(Ref(ATR(15),-1/macd)*8))

aman ha bu formulü sakına kullanma batarsın ben sayın bear bulun kendi bloğunda yayınladığı sistemlerden 1 ay en azından kiralamanı öneririm yada

şu adresteki arkadaşa bi danışın şu an demo kullanıma izin vermekte kendisi

http://matrixyazilim.com/

dermasol
27-04-2013, 12:29
Matriks İndikatör formülleri - TRIX(C,12,9, S )-ref(TRIX(C,12,9, S ),-1) ::0

arkadaşlar bu formülü foreksplus ta nasıl yazabiliriz olduğu gibi yazarsam kabul etmiyor yardımlarınız için teşekkür ederim

Bear_Bull
27-04-2013, 13:11
Matriks İndikatör formülleri - TRIX(C,12,9, S )-ref(TRIX(C,12,9, S ),-1) ::0

arkadaşlar bu formülü foreksplus ta nasıl yazabiliriz olduğu gibi yazarsam kabul etmiyor yardımlarınız için teşekkür ederim

TRIX(C,12,9, S )-ref(TRIX(C,12,9, S ),-1);0

olarak deneyin olmazsa foreksplusta trixin yazılımı değişikmi diye kontrol edin.

matrikteki ile aynımı? TRIX(Data,Period1,Period2,Yöntem S E W TRI VAR )

VİZYON67
28-04-2013, 17:38
ÜSTADIM....
al
Cross(STOSK(20,3,8),STOSD(20,3,8)).... 20 aşağıdan yukarı kırdığında al.....80 yukarda kırdığında al


sat
Cross(STOSD(20,3,8),STOSK(20,3,8))....20 yukardan aşağı kırdığında sat ...80 yukardan aşağı kırdığında sat

şeklinde ekleme yapabilirmisiniz...

Bide stokastik slow da K ve D olarak 2 periyod giriliyor ..20.3 k/d değeri ise 8 ne değeridir....hareketli ortalama mı

Bear_Bull
28-04-2013, 20:05
Cross(Stosk(5,3,3),20 ) or Cross(Stosk(5,3,3),80 )

Cross(80,Stosk(5,3,3) ) or Cross(20,Stosk(5,3,3) )

STOFK(%K,%D)
STOSD(%K,Yavaş %K,%D)
STOSK(%K,Yavaş %K,%D)
STOSD(%K,Yavaş %K,%D)

iç değerleri değiştirirsiniz.
istediğiniz Stochastice göre değiştirilebilir.


ÜSTADIM....
al
Cross(STOSK(20,3,8),STOSD(20,3,8)).... 20 aşağıdan yukarı kırdığında al.....80 yukarda kırdığında al


sat
Cross(STOSD(20,3,8),STOSK(20,3,8))....20 yukardan aşağı kırdığında sat ...80 yukardan aşağı kırdığında sat

şeklinde ekleme yapabilirmisiniz...

Bide stokastik slow da K ve D olarak 2 periyod giriliyor ..20.3 k/d değeri ise 8 ne değeridir....hareketli ortalama mı

VİZYON67
28-04-2013, 22:49
Cross(Stosk(5,3,3),20 ) or Cross(Stosk(5,3,3),80 )

Cross(80,Stosk(5,3,3) ) or Cross(20,Stosk(5,3,3) )

STOFK(%K,%D)
STOSD(%K,Yavaş %K,%D)
STOSK(%K,Yavaş %K,%D)
STOSD(%K,Yavaş %K,%D)

iç değerleri değiştirirsiniz.
istediğiniz Stochastice göre değiştirilebilir.

teşekkürler üstadım..

silvanxx
29-04-2013, 00:10
Merhabalar belki bir önceki sayfalarda yazılmıştır ama bulamadım Sorum şu MOST 10 -1,5 aralığındaki değerleri nasıl EKPORLER aratabilriz filtreli saygılar

Bear_Bull
29-04-2013, 00:26
Merhabalar belki bir önceki sayfalarda yazılmıştır ama bulamadım Sorum şu MOST 10 -1,5 aralığındaki değerleri nasıl EKPORLER aratabilriz filtreli saygılar

bir çok most örneği bulunmakta idi.
yazılımı
MOST(Data,Period,Yüzde)

büyük olanları bulmak
c>MOST(c,10,1.5)

küçük olanları bulmak
MOST(c,10,1.5)>c

kesişimler için cross kullanılmalıdır sadece istenen şart oluştuğunda listelenirler.

golge_976
29-04-2013, 00:46
www.borsaanaliz.com da elif ŞENGÖZ tarafından hazırlanan trend formülünü bilen var mı acaba ve orda güç formülü de var. Bunların nasıl yazdırabiliriz?

realnus
29-04-2013, 12:53
Merhaba ,

Matrikste formül yazmayı öğreniyorum fakat bulamadığım birşey var. Örneğin 1 dakikalık bir test hazırladığımı varsayarsak bu teste 09:45,09:51 ve 14:15 ile 14:20 arasındaki barları dahil etmek istemediğimde nasıl bu barları hariç tutabilim ?

Teşekkürler.

trade09
01-05-2013, 11:47
Merhaba başlığı uzun zamandır takip ediyorum çok başarılı
sorum şu matriksin üzerinde bulunan system terster bölümünde mtx_mo mtx_mov mtx_macd şeklinde sistemler var bunlar sadece test için mi kullanılıyor ? bunları aktif hale getirip nasıl al sat sinyali alabilirim anlık olarak ?
teşekkürler...

Zuhtuozcelik
01-05-2013, 23:15
when(mov(c,opt1,e)>mov(c,opt3,e)) AND
when(mov(c,opt1,e)>mov(c,opt2,e)) OR
cross(mov(c,opt1,e),mov(c,opt3,e));

Bu metastock formülü nasıl matriks'e uyarlarız?
teşekkürler

VİZYON67
01-05-2013, 23:47
Merhaba başlığı uzun zamandır takip ediyorum çok başarılı
sorum şu matriksin üzerinde bulunan system terster bölümünde mtx_mo mtx_mov mtx_macd şeklinde sistemler var bunlar sadece test için mi kullanılıyor ? bunları aktif hale getirip nasıl al sat sinyali alabilirim anlık olarak ?
teşekkürler...

evet sat al -açığa sat-aç.poz.kapa şeklinde testerde tüm hisseleri tüm periyotlarda taratabiliyor ve grafiği bağlı emirler kısmından kurabiliyorsunuz...

Bear_Bull
01-05-2013, 23:56
Merhaba ,

Matrikste formül yazmayı öğreniyorum fakat bulamadığım birşey var. Örneğin 1 dakikalık bir test hazırladığımı varsayarsak bu teste 09:45,09:51 ve 14:15 ile 14:20 arasındaki barları dahil etmek istemediğimde nasıl bu barları hariç tutabilim ?

Teşekkürler.

yazılmak için yazılırda zor yerden sormuşsunuz. :yes:


Merhaba başlığı uzun zamandır takip ediyorum çok başarılı
sorum şu matriksin üzerinde bulunan system terster bölümünde mtx_mo mtx_mov mtx_macd şeklinde sistemler var bunlar sadece test için mi kullanılıyor ? bunları aktif hale getirip nasıl al sat sinyali alabilirim anlık olarak ?
teşekkürler...

çalıştırdıkran sonra grafik üzerinde göster diyerek anlık izleyebilirsiniz.


when(mov(c,opt1,e)>mov(c,opt3,e)) AND
when(mov(c,opt1,e)>mov(c,opt2,e)) OR
cross(mov(c,opt1,e),mov(c,opt3,e));

Bu metastock formülü nasıl matriks'e uyarlarız?
teşekkürler

(mov(c,opt1,e)>mov(c,opt3,e)) AND
(mov(c,opt1,e)>mov(c,opt2,e)) OR
cross(mov(c,opt1,e),mov(c,opt3,e))

olarak yazmanız yeterli + olarak tersinide yazmalısınız formül tek yönlü.
değişkenler kısmınada OPT lerin aralıklarını girmeniz gerekecek.
bulunan değerler ilede esas sistemi yazmanız. :yes:

Zuhtuozcelik
02-05-2013, 21:58
yazılmak için yazılırda zor yerden sormuşsunuz. :yes:



çalıştırdıkran sonra grafik üzerinde göster diyerek anlık izleyebilirsiniz.



(mov(c,opt1,e)>mov(c,opt3,e)) AND
(mov(c,opt1,e)>mov(c,opt2,e)) OR
cross(mov(c,opt1,e),mov(c,opt3,e))

olarak yazmanız yeterli + olarak tersinide yazmalısınız formül tek yönlü.
değişkenler kısmınada OPT lerin aralıklarını girmeniz gerekecek.
bulunan değerler ilede esas sistemi yazmanız. :yes:

Çok teşekkürler ama sisteme satış olarak da bunu ekledim;
(mov(c,opt1,e)<mov(c,opt2,e)) OR
(mov(c,opt1,e)<mov(c,opt3,e))

ama simulasyon hiç bir değer bulmuyor. Bu arada opt'ları da atadım.
Neden acaba?

Zuhtuozcelik
02-05-2013, 22:18
Çok teşekkürler ama sisteme satış olarak da bunu ekledim;
(mov(c,opt1,e)<mov(c,opt2,e)) OR
(mov(c,opt1,e)<mov(c,opt3,e))

ama simulasyon hiç bir değer bulmuyor. Bu arada opt'ları da atadım.
Neden acaba?


Aslında yapmak istediğim;

kısa vadeli ho orta ve uzun vadeli Ho'dan büyük olduğunda veya kısa vadeli ho uzun vadeli HO'yu yukarı kestiğinde AL,
kısa vadeli HO uzun veya orta vadeli HO'dan küçük olduğunda SAT.

yazamadım bir türlü.

Bear_Bull
03-05-2013, 00:43
Aslında yapmak istediğim;

kısa vadeli ho orta ve uzun vadeli Ho'dan büyük olduğunda veya kısa vadeli ho uzun vadeli HO'yu yukarı kestiğinde AL,
kısa vadeli HO uzun veya orta vadeli HO'dan küçük olduğunda SAT.

yazamadım bir türlü.

3 tane hareketli ortalama bir arada olunca karıştırmışsınızdır.

ilk önce 2 tanesi ile yapın
sonra 3. yü ilave edersiniz sistemde.
hatta ilk once opt siz basit bir değerle yapın çalıştırın

opt leri sonradan ilave edin :yes:

o ondan büyükse bu şundan büyükse diye soruyorsunuz sistemde zaten büyükken kesişim yapmasını bekliyorsunuz o yüzden kesişimli yer denk getiremiyordur
aradığı data 1 öncekinden > şartını gördükten sonra aynı yerde kesişimin denk gelmesi imkansız gibi birşey :yes:

Zuhtuozcelik
03-05-2013, 13:39
Alım yaptığınız fiyatı girebileceğimiz, ve o fiyatın belirli bir kademe altına (yüzde olabilir ATR olabilir) Stoploss koyan ve fiyat yükseldikçe stoploss'u yükselten fiyat düştüğünde ise stoploss'un yerini bir önceki gün ile aynı tutan stoploss'u aşağıya kırdığında uyarı veren bir indicator yazılabilirmi,?

trade09
04-05-2013, 11:35
Önceki soruya aldığım cevap için teşekkür ederim...
yeni bir sorum var bir sistem yazdım ve sistem için hareketli stop belirledim

http://i41.tinypic.com/fyfk3l.jpg

sistem bu haliyle başarılı oldu fakat matriks sinyalleri bar kapandıktan sonra geliyorsa aynı gün için aşağıdaki grafiktede görüldüğü gibi hem al hemde stop sinyali gelmez mi ? iki sinyal aynı anda geldiğinde karışıklık olmaz mı ? yoksa stop sinyali bar kapanmadan mı gelir ?

http://i42.tinypic.com/4vmo3q.png

deniz07
04-05-2013, 15:18
Arkadaslar matrıks ıcın keltner kanalı formulu olan var mı?

aticik
07-05-2013, 18:36
sn Bear Bull
Q1:=Input("PERIOD",1,1000,3);
Q2:=Input("PERIOD",0.001,100,1);
Q3:=Q2/100;
Q4:=Mov( Typical(),Q1,E) ;
Q5:=If((Q4*(1-Q3))>PREV,Q4*(1-Q3),If((Q4*(1+Q3))<PREV,Q4*(1+Q3),PREV));
Q5

sn.saraylının bu indikatörünü matrikste ki karşılığını yazma şansınız varmıdır?
teşekkürler

Bear_Bull
07-05-2013, 22:27
Alım yaptığınız fiyatı girebileceğimiz, ve o fiyatın belirli bir kademe altına (yüzde olabilir ATR olabilir) Stoploss koyan ve fiyat yükseldikçe stoploss'u yükselten fiyat düştüğünde ise stoploss'un yerini bir önceki gün ile aynı tutan stoploss'u aşağıya kırdığında uyarı veren bir indicator yazılabilirmi,?

yazmaya uğraştıktan sonra her şey yazılabilir.
yazılamayacak bir şey yoktur.


Önceki soruya aldığım cevap için teşekkür ederim...
yeni bir sorum var bir sistem yazdım ve sistem için hareketli stop belirledim



sistem bu haliyle başarılı oldu fakat matriks sinyalleri bar kapandıktan sonra geliyorsa aynı gün için aşağıdaki grafiktede görüldüğü gibi hem al hemde stop sinyali gelmez mi ? iki sinyal aynı anda geldiğinde karışıklık olmaz mı ? yoksa stop sinyali bar kapanmadan mı gelir ?


%1 lik stop kullanırsanız günlük grafikte işlem, bar kapanışı ile yapacaksanız zaten gün sonunda işlem yapılacağı için stop olmamış olursunuz
veya sinyale uymazsınız
% 1 lik stopu daha ufak periyotlarda deneyin.
izleyen stop seans içinde herhangi bir anda gerçekleşir sistemin sinyali ise siz geçici sinyallere uymuyorsanız bar kapanışında gerçekleşir.



Arkadaslar matrıks ıcın keltner kanalı formulu olan var mı?
olsa dükkan sizin.
internetten biraz araştırın büyük ihtimal daha önceden yazılmışı vardır.
kanal çizimi için hir bir formül yazma denemem olmadı.


sn Bear Bull
Q1:=Input("PERIOD",1,1000,3);
Q2:=Input("PERIOD",0.001,100,1);
Q3:=Q2/100;
Q4:=Mov( Typical(),Q1,E) ;
Q5:=If((Q4*(1-Q3))>PREV,Q4*(1-Q3),If((Q4*(1+Q3))<PREV,Q4*(1+Q3),PREV));
Q5

sn.saraylının bu indikatörünü matrikste ki karşılığını yazma şansınız varmıdır?
teşekkürler

aynen indi buildere kopyalayın kullanın değişiklik yapılacak bir şey gözükmüyor.
Prev komutu matrikste 500 bar için ayarlıdır,
eğer daha değişik bir değerle kullanılması gerekiyorsa ayarlarından prev değerini değiştirin.

aticik
07-05-2013, 23:10
aynen indi buildere kopyalayın kullanın değişiklik yapılacak bir şey gözükmüyor.
Prev komutu matrikste 500 bar için ayarlıdır,
eğer daha değişik bir değerle kullanılması gerekiyorsa ayarlarından prev değerini değiştirin.[/QUOTE]


Sn.Bear Bull

Aynen geçirdiğimde 0 çizgisinde düz bir çizgi oluşuyor.Değerlerini değiştirsemde bir şey farketmiyor.

Bear_Bull
07-05-2013, 23:21
Sn.Bear Bull

Aynen geçirdiğimde 0 çizgisinde düz bir çizgi oluşuyor.Değerlerini değiştirsemde bir şey farketmiyor.

içindeki Typical() tanımıyormuş
sildim Close koydum yerine


Q1:=Input("PERIOD",1,1000,3);
Q2:=Input("PERIOD",0.001,100,1);
Q3:=Q2/100;
Q4:=Mov( c,Q1,E) ;
Q5:=If((Q4*(1-Q3))>PREV,Q4*(1-Q3),If((Q4*(1+Q3))<PREV,Q4*(1+Q3),PREV));
Q5

aticik
07-05-2013, 23:44
hay allah razı olsun ya.Çok teşekkür saolun

deniz07
08-05-2013, 00:42
Internette buldum Sn Bear Bull. Burada da paylasayim. Metastockta normal calisirken, Matrikste cizgiler birbirine giriyor. Neden olabilir?

The 10-Day Moving Average:
MOV( (H+L+C)/3, 10, Simple )

Upper Keltner Band
MOV((H+L+C)/3,10,S) + MOV((H-L),10,S)

Lower Keltner Band
MOV((H+L+C)/3,10,S) - MOV((H-L),10,S)

** All three formulas must be plotted.

In the System Tester, a BUY or a COVER SHORT Signal would occur when:
C > Upper Keltner Band

and a SELL or a SELL SHORT Signal would occur when
C < Lower Keltner Band

** Thus, the system is always either long or short.

Bear_Bull
08-05-2013, 00:52
Internette buldum Sn Bear Bull. Burada da paylasayim. Metastockta normal calisirken, Matrikste cizgiler birbirine giriyor. Neden olabilir?


bu şekil deneyin :wink:

xx:=MOV( ((H+L+C)/3), 10, S );
xx2:=xx + MOV((H-L),10,S);
xx3:=xx - MOV((H-L),10,S);
xx2;xx3

trade09
08-05-2013, 12:52
%1 lik stop kullanırsanız günlük grafikte işlem, bar kapanışı ile yapacaksanız zaten gün sonunda işlem yapılacağı için stop olmamış olursunuz
veya sinyale uymazsınız
% 1 lik stopu daha ufak periyotlarda deneyin.
izleyen stop seans içinde herhangi bir anda gerçekleşir sistemin sinyali ise siz geçici sinyallere uymuyorsanız bar kapanışında gerçekleşir.

sistemi 60dklık grafiğe periyodunu 8le çarparak uyarladım %1 hareketli stopla tekrar denedim fakat yine aynı sorunla karşılaştım stoplar bar içinde kalıyor stopuda büyütüp küçültmek mi gerek ? yada sistemi nasıl 60 yada 120 dklık grafiğe uyarlayıp stobun aynı barda gelmesini önleyebilirim ?

Seanscı
08-05-2013, 20:40
merhaba, bu matriks gold da artog un açığa satışlarının dökümünü görmek istiyorum ama hangi bölümden bakılıyor bilmiyorum, bilen var mı acaba?

Bear_Bull
08-05-2013, 21:02
merhaba, bu matriks gold da artog un açığa satışlarının dökümünü görmek istiyorum ama hangi bölümden bakılıyor bilmiyorum, bilen var mı acaba?

http://borsaistanbul.com/yatirimcilar/gunluk-bulten pay piasası 1-2 seans dökümlerine bakın isterseniz.


sistemi 60dklık grafiğe periyodunu 8le çarparak uyarladım %1 hareketli stopla tekrar denedim fakat yine aynı sorunla karşılaştım stoplar bar içinde kalıyor stopuda büyütüp küçültmek mi gerek ? yada sistemi nasıl 60 yada 120 dklık grafiğe uyarlayıp stobun aynı barda gelmesini önleyebilirim ?
kaç dk lık grafikte sistem çalıştırırsanız o grafiğe uyarlanmış olur.

deniz07
08-05-2013, 23:31
Cok tesekkurler, Calisti:)

bu şekil deneyin :wink:

xx:=MOV( ((H+L+C)/3), 10, S );
xx2:=xx + MOV((H-L),10,S);
xx3:=xx - MOV((H-L),10,S);
xx2;xx3

trade09
10-05-2013, 17:59
arkadaşlar geçmişe dönük (2 3 5 yıllık) 5 dakikalık teknik analiz verilerini nasıl bulabilirim ? matriks için yada metastock mu kurmam lazım ?

aticik
13-05-2013, 23:32
arkalarda kaldı öne alayım:halay:

Sn. Bear Bull
bir arkadaşta öğrenmek istemiş vakti zamanında,
bende rica etsem sizinde bildiğinizi düşündüğüm süpertrend formülünü matrikse çevirme şansınız varmı?
teşekkürler

aticik
13-05-2013, 23:33
formül çıkmamış

Factor:=Input("Factor",1.00,10.00,3.00);
Pd:=Input("ATR Periods",1,100,10);
Up:=MP()+(Factor*ATR(Pd));
Dn:=MP()-(Factor*ATR(Pd));
Td:=If(Cross(C,LLV(Up,13)),1,If(Cross(HHV(Dn,13),C ),-1,PREV));
Dnx:=If(Dn=HighestSince(1,Cross(Td,0),Dn),Dn,PREV) ;
Upx:=If(Up=LowestSince(1,Cross(0,Td),Up),Up,PREV);
ST:=If(Td=1,Dnx,If(Td=-1,Upx,PREV));
ST

Bear_Bull
13-05-2013, 23:45
Sn. Bear Bull
bir arkadaşta öğrenmek istemiş vakti zamanında,
bende rica etsem sizinde bildiğinizi düşündüğüm süpertrend formülünü matrikse çevirme şansınız varmı?
teşekkürler

süpertrend :notr: bilmiyorum

formül içindeki MP() nedir hangi indikatördür?

MP indikatörü matriks içinde olmadığından sonuç üretmiyordur.
indikatör değil değişken ise tanımlanmış satırı formül içinde yok.

yazılımında sorun yok.
o değeri okuyabildiği anda çalışır.

aticik
14-05-2013, 00:20
süpertrend :notr: bilmiyorum

formül içindeki MP() nedir hangi indikatördür?

MP indikatörü matriks içinde olmadığından sonuç üretmiyordur.
indikatör değil değişken ise tanımlanmış satırı formül içinde yok.

yazılımında sorun yok.
o değeri okuyabildiği anda çalışır.


Evet bende onda takılmıştım zaten (MP de).
Süpertrend trend takip eden güzel bir indikatördür.Metastocta bir deneyin isterseniz.Nasıl resim yüklendiğini bilsem bendeki görüntüyü buraya kopyalardım.

toros
14-05-2013, 00:24
MP() yerine

(H+L+C)/3

kullanabilirsiniz

Bear_Bull
14-05-2013, 00:27
Evet bende onda takılmıştım zaten (MP de).
Süpertrend trend takip eden güzel bir indikatördür.Metastocta bir deneyin isterseniz.Nasıl resim yüklendiğini bilsem bendeki görüntüyü buraya kopyalardım.

metastock kullanmıyorum

siz içinden MP nedir bakınız

olmadı MP leri close ile değiştirin
veya
yakın takip edecek ortalama koyabilirsiniz.
kabataslak istediğinize yakın sonuç verecektir.

aticik
14-05-2013, 00:42
MP() yerine

(H+L+C)/3

kullanabilirsiniz

Sn.Toros dediğiniz gibi oldu ancak aynı peryod ve değerlerle metastock ve matrikste biraz farklı çizgi çizdi.
yinede çok teşekkür ederim.

sadettinunal
15-05-2013, 11:12
Sevgili dostlar öncelikle Syn. Bear Bull ve Syn ajx e yardimlarini ve bilgilerini hic esirgemeden paylastiklari icin tesekkürlerimi arz ediyorum. Yine yardimlarinizi esirgemeyeceginizi düsünerek söyle bir soru iletmek istiyorum. Herhangibir A grafiginde bir formülü optimize ederek en verimli hale getirdik buna X formülü diyelim. Tamamen farkli parametreleri kullanarak baska bir formül ürettik bunada Y formülü diyelim. Baskabir B grafigi üzerinde X fomülünün verimi düserken Y formülünün verimi artmakta, her iki formülde hangi grafik üzerinde denersek deneyelim al tut endexine göre iyi sonuclar veriyor. Her ikiside mükemmel degil ama iyi. Mesela X formülü Al= fml>0 Sat= fml<0 Y formülü Al=C>Ref(###(#,4),-1)AND
(###(###(6),6,S)>35 AND ##(10)>Ref(##(10),-1) AND ##(10)>100) Sat= yukardaki formülün tersi. Simdi sorum su. Her iki formülü birlestirerek sistem tester a nasil yazmam gerekiyor? Sagliktan yana bol kazanclar dilegi ile.

Bear_Bull
15-05-2013, 21:53
Sevgili dostlar öncelikle Syn. Bear Bull ve Syn ajx e yardimlarini ve bilgilerini hic esirgemeden paylastiklari icin tesekkürlerimi arz ediyorum. Yine yardimlarinizi esirgemeyeceginizi düsünerek söyle bir soru iletmek istiyorum. Herhangibir A grafiginde bir formülü optimize ederek en verimli hale getirdik buna X formülü diyelim. Tamamen farkli parametreleri kullanarak baska bir formül ürettik bunada Y formülü diyelim. Baskabir B grafigi üzerinde X fomülünün verimi düserken Y formülünün verimi artmakta, her iki formülde hangi grafik üzerinde denersek deneyelim al tut endexine göre iyi sonuclar veriyor. Her ikiside mükemmel degil ama iyi. Mesela X formülü Al= fml>0 Sat= fml<0 Y formülü Al=C>Ref(###(#,4),-1)AND
(###(###(6),6,S)>35 AND ##(10)>Ref(##(10),-1) AND ##(10)>100) Sat= yukardaki formülün tersi. Simdi sorum su. Her iki formülü birlestirerek sistem tester a nasil yazmam gerekiyor? Sagliktan yana bol kazanclar dilegi ile.

her 2 formülüde sistem tester
al
sat
açığasat
açıkpozkapat

bölümlerine sonuçları 1 değişkene atayarak yapabilir bunu cross veya >< ile kontrol edebilirsiniz
veya
indi builderden yazıp
sonuçları sistemtester içinden FML ile okutabilirsiniz.
2 formülden 1 i hangisi şart gerçeklestirirse işlem yapsın derseniz
2 şartıda araya or kullanıp birleştirebilirsiniz.

karmatte
18-05-2013, 19:33
Evet bende onda takılmıştım zaten (MP de).
Süpertrend trend takip eden güzel bir indikatördür.Metastocta bir deneyin isterseniz.Nasıl resim yüklendiğini bilsem bendeki görüntüyü buraya kopyalardım.

Kodlama işinden fazla anlamam ama matriks de olan MOST indikatoruyle aynı mantıkla çalışıyor gibi.
Uygulamalı kabaca denedim.

dermasol
19-05-2013, 00:14
arkadaşlar geçmişe dönük (2 3 5 yıllık) 5 dakikalık teknik analiz verilerini nasıl bulabilirim ? matriks için yada metastock mu kurmam lazım ?

bu kadar eski 5 dak veriler sağlıksızdır system tester da sizi yanıltabilir

selam33
20-05-2013, 16:38
evet dostlar,
yok macd kesmiş,yok stokastik şunun altına düşmüş...azmı kafa patlattım zamanında.sistem sistem sistem.her yatırımcının kendine has sistemi olmalı.
ben kullandığım sistem saatlik olup xu30 için uygularım.şimdiye kadar hiç mahcup etmedi sagolsun.Olay sisteme sadık kalmakta.
size bu yıl başından itibaren sistemi xu100 senetlerine uyguladığımda olusan sonucu liste halinde veriyorum.

http://chartupload.com/images/92636030825727175559_thumb.jpg (http://chartupload.com/viewer.php?file=92636030825727175559.jpg)

peki sistem nerelerde alıdırıp sattırmıs işte grafik ve özet tablo:

http://chartupload.com/images/44431768236580450435_thumb.jpg (http://chartupload.com/viewer.php?file=44431768236580450435.jpg)

http://chartupload.com/images/62159206478164078485_thumb.jpg (http://chartupload.com/viewer.php?file=62159206478164078485.jpg)

haaa derseniz sistem olmadan hisse ne kadar kazandırmış işte onun cevabıda burada:

http://chartupload.com/images/48004252003779801370_thumb.jpg (http://chartupload.com/viewer.php?file=48004252003779801370.jpg)

incelemesi sizden.ancak paylaşıma kapalı olduğunu üzülerek belirteyim.
bol kazançlar...



NE ALAKA DEĞİLMİ

FORMULÜ İSTEMEYİN VEREMEM ! :)
1 kaldıraçla

http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/05/20/kIiT6.png

http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/05/20/qN93J.png

Bear_Bull
20-05-2013, 22:31
Matriks formülleri başlığını takip listemden çıkartıyorum.

Soydan
23-05-2013, 21:54
NE ALAKA DEĞİLMİ

FORMULÜ İSTEMEYİN VEREMEM ! :)




Matriks formülleri başlığını takip listemden çıkartıyorum.

Ben tam anlamadım olayı Sayın Bear_Bull ?

Matriks kullanmadığım için burayı sık takip etmiyorum ama arada bakıyorum bişiler yakalayabilirmiyim diyerek, :)

Sen burada kendi formülünü yazmak isteyen diğer arkadaşlara yardımcı oluyorsun takip ettiğim kadarı ile,

yukarıdaki şekilde yapılan paylaşımları bende tasvip etmiyorum kendi adıma, yani görüntüyü verip formülü veremem diyeceksen, görüntüyü niye veriyosun ? diye sormak istemişimdir her seferinde.. :)

1/10 bahse varım ; Repaintli Zig-Zag indikatörüne AL ve SAT okları yapıştırmışlar.. :oley:

Soydan
23-05-2013, 23:08
öyle abuk subuk görüntüler atıp, sonrada - "formülünü veremem" diyen ağbeylere selam olsun,
çok diil, 2 dakika mı aldı sizin "Çok gizli Altın Formülünüzü" yazmak.. ince ayar çekersem, (uğraşamadım, çok pardon) daha iyi görüntüler de elde ederim tabi.. :wink:

http://s1305.hizliresim.com/19/r/nd7qq.png

kanege
23-05-2013, 23:15
Yazabileceğimi düşündüğüm bir formülü yazamadım.
yardımcı olusanız sevinirim.
son 50 gün içinde H-L ( H eksi L) değeri en büyük olan gündeki ( HHV(H-L,50) ) kapanış değerinin ne olduğunu bulup kullnmak istiyorum.
daha da geliştirerek örneğin 2. en yüksek H-L günündeki kapanış değerini kullanmak istiyorum.

Bunun için valuewhen(N.,koşul,Data) fonksiyonu yeterli diye düşündüm ancak çalışan bir formül yazamadım.
yardımcı olcak arkadaşa peşinen teşekkürler.

thebaboli
24-05-2013, 01:23
Ben tam anlamadım olayı Sayın Bear_Bull ?

Matriks kullanmadığım için burayı sık takip etmiyorum ama arada bakıyorum bişiler yakalayabilirmiyim diyerek, :)

Sen burada kendi formülünü yazmak isteyen diğer arkadaşlara yardımcı oluyorsun takip ettiğim kadarı ile,

yukarıdaki şekilde yapılan paylaşımları bende tasvip etmiyorum kendi adıma, yani görüntüyü verip formülü veremem diyeceksen, görüntüyü niye veriyosun ? diye sormak istemişimdir her seferinde.. :)

1/10 bahse varım ; Repaintli Zig-Zag indikatörüne AL ve SAT okları yapıştırmışlar.. :oley:

Soydan dayı daha önce Ayıboğa abiye :oley: özel mesaj yoluyla durumu arzettim. Selam abi alıntıladığı mesajla dalga geçmek için böyle bir mesaj gönderdi ama gördüğüm kadarıyla mesaj yanlış anlaşıldı. Sen ben o yani biz aynı fikirdeyiz. Kötü pis olan qurman :he:

Umarım Bearbull abim takibe ve yazmaya devam eder. :yes:

Soydan
24-05-2013, 09:48
Umarım Bearbull abim takibe ve yazmaya devam eder. :yes:

dedim ya, ben tam anlayamadım olayı, abuk-subuk repaintli görüntüye birde üşenmeden system tester raporu falan vermişler,getiri raporu yayınlamışlar arkadaşlar, şaşırdım bende.. Sayın Bear_Bull'un burada harcadığı eforu ve gayreti görüp ondan sonra da böyle saçma mesajları görünce sessiz kalamadım.

qurman
25-05-2013, 12:44
Beyler,
1) Selam33: sistemini 05/05/2009 tarihinden baslatmisiniz.Benin baslattigim tarihten 02/01/2013 den baslatarak sonuclari paylasirmisiniz? Cunku arada 3,5 yıl gibi muazzam bir fark var.Inanin sadece merak herhangi bir talebim olmayacak.Sadece merak ediyorum sonucunu.Paylasmaz isenizde caniniz sagolsun.

2) Soydan ve thebaboli : siz benden 22 yillik tecrubemi aciklamami istiyorsunuz.bu sistem bes dakikada olusturulan bir sey degil.bununla birlikte intraday trading de uyguladigim sistemimde var.ama uzulerek belirteyimki paylasmam soz konu degil.sadece traderin kendine ait bir sistemi olmali demek icin ornek verdim.forum kurallarina aykiri bir durum sozkonusu ise admine sikayet edersiniz beni engeller ve mesaji siler.Insanlari "kotu ve pis" olmakla suclamak bu kadar kolay olmamali.

3)bear bull kardesimi yaklasik 3 yildir takip ederim.Blogu ve emekleri takdir edilecek derece yardimci.Ama eger benim mesajimdan dolayi konuyu kapatiyorsa bunu da anlayamam.Eger bir aciklama yaparsa kendisi ve soz hakki dogarsa cevap verecegim.

Hepinize bol kazanclar

qurman
25-05-2013, 23:01
Sayın Selam33,
Sistemi sizin yayınladıgınız tarihte re-fresh ettim ve grafik,rapor ve performans görüntülerini ekliyorum.
Sistemin re-paint olup olmadığını açıklamamıştım.Benim araştırmalarım ve çalışmalarım sonucu repaint yapmayan yada yapmadığı iddia edilen sisteme ne matrikte,ne metastockta,ne amibroker da rastlayamadım.Ancak Matriksin şu avantajı mevcut ki bu yatırımcıyı ciddi ölcüde koruyor.Olusan sinyal öncelikle "geçici sinyal" olarak oluşuyor.Bu değeri not ediyor ve bir sonraki barın fiyat hareketini takip ediyorsunuz.Yani aslında bir sonraki barda işlem yapıyorsunuz genelde.Eger gecici al sinyali geldi ise ve birsonraki barda fiyat bu seviyenin üstünde seyrediyorsa alınıyor.Gecici sat sinyali gelince bir sonraki barı takip ediyoruz ve fiyat gecici sinyal değerinin altında seyrediyorsa satıyoruz.
Peki bu ne derecede sağlıklı?Başarı oranı %70 civarında diyebilirim.Bunları uygularken tabiki stop-loss mutlaka uygulanıyor.Bu tarz yöntemler practice yapa yapa geliştirilebiliyor.

http://p1305.hizliresim.com/19/t/ngj3z.jpg

http://n1305.hizliresim.com/19/t/ngjf3.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

http://p1305.hizliresim.com/19/t/ngj6p.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

herkese bol şanslar...

bakadur
26-05-2013, 10:40
arkadaşlar yazdığımız indikatörün grafik üzerindeki izdüşümünü zaman çizelgesinde ileriye ve veya geriye ötelemek işini nasıl yapıyoruz, şimdiden teşekkürler.

trade09
26-05-2013, 19:50
Sn. saraylının yapmış olduğu bu 2 indikatörü matrikseuyarlaya bilecek arkadaşlar var mı rica etsem ? saraylı metastock için yazıyor fakat matrikste yazım hatası veriyor...

EMABANDVAR:
formül:

Q11:= 3+18*Abs( RSquared( Typical() , 30) ) ;
Q1:= Int(63/( Abs(Q11)));
Q2:=Input("PERIOD",0.001,100,1);
Q3:=Q2/100;


Q21:=2/(Q1+1);
Q31:=1-Q21;
Q4:=C*Q21 +Q31* PREVIOUS ;


Q5:=If((Q4*(1-Q3))>PREV,Q4*(1-Q3),If((Q4*(1+Q3))<PREV,Q4*(1+Q3),PREV));

Int(Q5/0.025+0.50)*0.025;


TREND DIRECTION21:
formül:

MMA:=Mov(C,21,E);
SMMA:=Mov(MMA,21,E);
IMPETMMA:=MMA - Ref(MMA,-2);
IMPETSMMA:=SMMA - Ref(SMMA,-2);
DIVMA:= Abs(MMA - SMMA);
AVERIMPET:= (IMPETMMA+IMPETSMMA)/2;
TDF:= Power(DIVMA,1)*Power(AVERIMPET,3);
NTDF:=TDF/HHV(Abs(TDF),63);
-0.05;0.05;ntdf

50promil
28-05-2013, 10:30
dedim ya, ben tam anlayamadım olayı, abuk-subuk repaintli görüntüye birde üşenmeden system tester raporu falan vermişler,getiri raporu yayınlamışlar arkadaşlar, şaşırdım bende.. Sayın Bear_Bull'un burada harcadığı eforu ve gayreti görüp ondan sonra da böyle saçma mesajları görünce sessiz kalamadım.

dalga geçmeyin adamla arkadaşlar.siz yapamıyorsunuz sonra çekememezlik ediyorsunuz.Adam uğraşmış didinmiş.belli allah vergisi birşeyler de var adamda.allah çalışana hakkını verir arkadaş da çalışmış etmiş,kutsal kaseyi bulmuş.ben ona laf atan arkadaşların 3 gün içinde çarpılacağını düşünüyorum.

not:sazan.avi dir :)

İşin gerçeği ya kardeşim bilgisi az insanları çarpmaya utanmıyormusunuz ayıptır günahtır bari kır kıçını yıllık %5 fln getiren kıytırık birşey yaz.millete sebil dağıt da millet hevesini alsın borsadan.birde size akıl vereyim.bari bir kaç bar öteleme yapın da tam tepe ve diplere denk gelmesin.böyle çok komik oluyor.

50promil
28-05-2013, 10:32
arkadaşlar geçmişe dönük (2 3 5 yıllık) 5 dakikalık teknik analiz verilerini nasıl bulabilirim ? matriks için yada metastock mu kurmam lazım ?

formasyon muhabbetine bakmak istersen formasyon analiz modülü var matriks de ona bak

toros
28-05-2013, 11:36
Matrikste Typical() fonksiyonu olmadığı için onun yerine örnek: (H+L+C)/3 kullanılabilir.

EMABANDVAR:

Matriks:


{emabandvar}

Q11:= 3+18*Abs( RSquared((H+L+C)/3 , 30) ) ;
Q1:= int(63/( Abs(Q11)));
Q2:=input("PERIOD",0.001,100,1);
Q3:=Q2/100;

Q21:=2/(Q1+1);
Q31:=1-Q21;
Q4:=C*Q21 +Q31* PREV ;

Q5:=if((Q4*(1-Q3))>PREV,Q4*(1-Q3),if((Q4*(1+Q3))<PREV,Q4*(1+Q3),PREV));

int(Q5/0.025+0.50)*0.025


TREND DIRECTION21 'de sorun yok. Matrikste bu haliyle çalışır.

kanege
28-05-2013, 21:36
Yazabileceğimi düşündüğüm bir formülü yazamadım.
yardımcı olusanız sevinirim.
son 50 gün içinde H-L ( H eksi L) değeri en büyük olan gündeki ( HHV(H-L,50) ) kapanış değerinin ne olduğunu bulup kullnmak istiyorum.
daha da geliştirerek örneğin 2. en yüksek H-L günündeki kapanış değerini kullanmak istiyorum.

Bunun için valuewhen(N.,koşul,Data) fonksiyonu yeterli diye düşündüm ancak çalışan bir formül yazamadım.
yardımcı olcak arkadaşa peşinen teşekkürler.

Arkadaşlar bu konuda yardım rica etsem.
Buraya yazmadan önce test ederseniz sevinirim.çünkü akla gelen ilk yöntemden sonuç alamıyorsunuz.

peace33
06-06-2013, 12:05
arkadaşlar ...matrıkste mesafe ölçtüğümüzde 32 bar kac gun yapar.?

chino13
17-06-2013, 11:55
arkadaşlar iyi çalışmalar ..gerçek zamanlı ,gün içi trade yapabilmemi sağlayacak (gün sonu verileriyle değil )gelişmiş bir teknik analiz platformu sunan program hangisi ? mtrks mi metamı finntmi? yada başka hangisi var ise bilgisi olan varmı..bana yardımcı olabilirmisiniz..

kebaltaci
19-06-2013, 13:44
TS: -15, aroon osc: -100, lrs: -0.05, dis: -30 üstünde min 2 tanesinin yada hepsinin kesişimini analiz edecek bir formül yapabilecek olan varmı?

qurman
20-06-2013, 17:01
TS: -15, aroon osc: -100, lrs: -0.05, dis: -30 üstünde min 2 tanesinin yada hepsinin kesişimini analiz edecek bir formül yapabilecek olan varmı?


malum K...k balığı sistemi diye pazarladıkları palavra..hiç uğraşmayın.

thebaboli
20-06-2013, 17:30
malum K...k balığı sistemi diye pazarladıkları palavra..hiç uğraşmayın.

Uğraşmamıza değecek öneriniz var mı?

qurman
21-06-2013, 22:38
Uğraşmamıza değecek öneriniz var mı?

Her yatirimci Holy Grail arar durur yillarca.Biraz formul yazabilen ve 3-5 indikator ogrenen isi kotardim sanar.Sozun ne size ne de baskalarina.Ama bu maalesef boyledir.Ancak risk yonetebilen,portfoy olusturabilen,stoploss yapabilen para yapar.Kimi temel analiz der kimi teknik.Kimi ortalamalari kullanir kimi Elliott u.Kimi dipten alir kimi tavandan.Kimi daytrader dir kimi uzun vadeci.Bu konular oylesine derinki burada birkac cumle ile aciklamak mumkun degildir.Size bir kac link vereyim inceleyin.

http://www.elitetrader.com/tr/index.cfm?s=17 ingilizceniz varsa muhtesem bir aciklama

http://karcabey.blogspot.com/2012/11/sistem-farki-nedir.html

Benimde kendimce kullandigim sistemlerim var tabi ama her yigidin yogurt yemesi farklidir.Kimsenin vebalini alamam.Cunku her yatirimcinin beklentisi farklidir.Tavsiyem cok cok arastirin.Ozellikle yatirimci psikolajinizi gelistirin.Yasar Erdinc hoca bu konuda ustadtir.Halil Recber iyi bir teknikcidir.Elliot deyince akla Tuncer Sengoz gelir.Bu ustadlari takip etmeye calisin.

Bunlari nacizane tavsiyelerimdir.Unutmayin yatirimci borsada tek basinadir.

thebaboli
22-06-2013, 00:50
Her yatirimci Holy Grail arar durur yillarca.Biraz formul yazabilen ve 3-5 indikator ogrenen isi kotardim sanar.Sozun ne size ne de baskalarina.Ama bu maalesef boyledir.Ancak risk yonetebilen,portfoy olusturabilen,stoploss yapabilen para yapar.Kimi temel analiz der kimi teknik.Kimi ortalamalari kullanir kimi Elliott u.Kimi dipten alir kimi tavandan.Kimi daytrader dir kimi uzun vadeci.Bu konular oylesine derinki burada birkac cumle ile aciklamak mumkun degildir.Size bir kac link vereyim inceleyin.

http://www.elitetrader.com/tr/index.cfm?s=17 ingilizceniz varsa muhtesem bir aciklama

http://karcabey.blogspot.com/2012/11/sistem-farki-nedir.html

Benimde kendimce kullandigim sistemlerim var tabi ama her yigidin yogurt yemesi farklidir.Kimsenin vebalini alamam.Cunku her yatirimcinin beklentisi farklidir.Tavsiyem cok cok arastirin.Ozellikle yatirimci psikolajinizi gelistirin.Yasar Erdinc hoca bu konuda ustadtir.Halil Recber iyi bir teknikcidir.Elliot deyince akla Tuncer Sengoz gelir.Bu ustadlari takip etmeye calisin.

Bunlari nacizane tavsiyelerimdir.Unutmayin yatirimci borsada tek basinadir.

Birkaç yıldır yoğun bir şekilde araştırıyorum. Kimi zaman elliota göre kimi zaman ortalamaya göre kimi zaman teknik formasyonlara göre kimi zaman mum formasyonlarına göre kimi zaman mekanik sistemime göre kimi zaman tradesine hayran olduğum ustalarımın pozuna göre kimi zaman kafama göre bazen daytrade bazen swing trade şeklinde :he: vobda poz alıyorum. Vobda trade edebilecek ama forekse tam olarak maçam yetmeyecek kadar psikolojiye sahibim. Saydıklarınızdan sadece temel analizi kullanmıyorum.

Yaşar ve Tuncer hocaların kitaplarını ve yazılarını okudum. Halil konusuna girmek istemem. :)

Risk yönetimini genelde agresif olarak yapıyorum. Sl konusunda biraz eksiklerim var geliştirmem lazım.

Gönderdiğiniz linke benzer bir çok türkçe yazı okudum. En büyük eksikliğim olan ingilizceyi bilmediğim için çok sıkıntı çektim birşeyleri öğrenirken.

Şimdi buraya kadar benle ilgili gerekli/gereksiz bilgiler var. Bu yazıklarım sadece yazınıza cevap olarak yazıldı.

Lakin siz benim soruma bu şekilde bir cevap vermediniz.

Holy Grail i veya ona en yakın sistemi bulduğunuzu söylediniz. Bunu nasıl buldunuz? Bu konuda bilgi verebilirmisiniz? Gerçekten merak ediyorum. Elinizdeki sistemi kaç bin barda denediniz? Sistemin ardarda zararı maksimum ne kadar olmuş? Konu başlığı matriks formülleri olduğu için bu başlıktan konu olarak ayrıştığımız için özel mesajla da açıklayabilirsiniz.

qurman
22-06-2013, 07:03
Holy Grail i veya ona en yakın sistemi bulduğunuzu söylediniz. Bunu nasıl buldunuz? Bu konuda bilgi verebilirmisiniz? Gerçekten merak ediyorum. Elinizdeki sistemi kaç bin barda denediniz? Sistemin ardarda zararı maksimum ne kadar olmuş? Konu başlığı matriks formülleri olduğu için bu başlıktan konu olarak ayrıştığımız için özel mesajla da açıklayabilirsiniz.


Holy Grail her peryotta her hisseye uygulanabilir.Ben ise bunu beceremedim.Becerebileceğimi de sanmıyorum.Nereden nasıl sorularınıza cevap veremiyorum.XU030 içerisinde sectiginiz 3 farklı hisse senedi sonuçlerını özel mesaj olarak yollayayım.Başlangıc suresini siz secin.Sonuçları siz analiz edin.

Ayrıca buradan forumdaki diğer dostlar yanlış anlamasın.Birşeyler pazarlamıyorum ve öyle bir niyetimde yok öyle pazarlanacak birşeyim de yok.Sadece yıllardır piyasada bulunan bir trader olarak borsa eğitiminin,okumanın,psikolojinin ve tabiki sistemin ne kadar önemli olduğunu belirtmeye çalışıyorum.Nasıl borsada,VOB da ,Forex te binlerce alternatif var ise yüzbinlerce de yatırımcı çeşidi vardır.Benim için başarılı bir sistem sizin için olamayabilir.Ben 2% getiride cıkarım baskası buna tamah etmez.Ben saatlik al sat yaparım başkası 5 dk yada aylık.Yani özetle söylemek istediğim herkes para kazanma isteğini sınırlayıp trade işini robotlaştıramadığı surece kaybetmeye mahkumdur.Bunun içinde herkesin kendine özel bir sistemi olmalıdır.Ama bu yok RSI altan kesti yok MACD yukarı dondü kadar basit olmamalı.Yukarda bahsettiğimiz konularla desteklenmeli.
Herkese sabır ve bol kazanc diliyorum.

akdenizli15
28-06-2013, 23:49
İyi geceler topic sakinleri...

Yeni matrik gold aldım..

İki bigisayarda kullanıyorum.İşyerimdeki bilgisayarda açtığımda kademe analizlerini görüyordum.bu gece evdeki bilgisayarlarda kademeler çıkmıyor.neden olabilir...bir de bu programı ayrıntılı kullanmayı nerden öğrenebilirim.teşekkürler....

lokasyon
28-06-2013, 23:50
bendede real trade yuzeysel var sureklı veri kaybı yasıyorum kaydettıgım senetler bazı gunler baska oluyor hata verıyor gönder cıkıyor nedendır bılenınız varmı.

COCOR
30-06-2013, 07:56
İyi geceler topic sakinleri...

Yeni matrik gold aldım..

İki bigisayarda kullanıyorum.İşyerimdeki bilgisayarda açtığımda kademe analizlerini görüyordum.bu gece evdeki bilgisayarlarda kademeler çıkmıyor.neden olabilir...bir de bu programı ayrıntılı kullanmayı nerden öğrenebilirim.teşekkürler....

Hayırlı olsun.
Matriksin kendi eğitim videoları var ordan izleyebilirsiniz.

http://www.matriksdata.com/egitimler.html

Burada hem teknik analizden kısmen bahsediliyor, hem de platform nasıl kullanılır ondan bahsediliyor.

silvanxx
07-07-2013, 13:01
Aşağıdaki formulun açılımı nasıl arkadaşlar

Ref(HHV(H,10),-1)

tkaragoz
07-07-2013, 19:49
Aşağıdaki formulun açılımı nasıl arkadaşlar

Ref(HHV(H,10),-1)

10 bar aralıkta barın yüksek değerlerinin en yükseği değerinin bir bar önceki değerini getir.

recoba
07-07-2013, 20:34
Değerli forumdaşlar QQE indikatöründe fast ve slow şeklinde tıpkı macd'deki gibi iki değer çıkıyor. Bu fast ve slow'un birbirlerini kesmesini (fast slowu yukarı kesince al, slow fastı aşağı kesince sat gibi) matriks için formulüze edebilecek arkadas varsa şimdiden tşk ederim.

tkaragoz
07-07-2013, 22:41
Değerli forumdaşlar QQE indikatöründe fast ve slow şeklinde tıpkı macd'deki gibi iki değer çıkıyor. Bu fast ve slow'un birbirlerini kesmesini (fast slowu yukarı kesince al, slow fastı aşağı kesince sat gibi) matriks için formulüze edebilecek arkadas varsa şimdiden tşk ederim.

AL:
CROSS(QQEF(C,14,5),QQES(C,14,5))
SAT:
CROSS(QQES(C,14,5),QQEF(C,14,5))

RSI değeri indikatörün standardı olan 14
SF değeri de yine standart olan 5 aldım

trade09
09-07-2013, 12:23
Merhaba arkadaşlar...
matriks indikatörlerinde 2 adet alarm seviyesi var kırmızı ve yeşil olarak buna 3. bir alarm seviyesi ekleyebilir miyim ?
mesela rsi için 30 ve 70 bölgeleri var buna birde 50 bölgesinde alarm eklenebilir mi ? indicator builder'da yeni indikatör şeklinde oluşturup 3 alarm seviyesi koymayıda denedim ama olmadı...

trade09
12-07-2013, 14:21
Merhaba arkadaşlar...
matriks indikatörlerinde 2 adet alarm seviyesi var kırmızı ve yeşil olarak buna 3. bir alarm seviyesi ekleyebilir miyim ?
mesela rsi için 30 ve 70 bölgeleri var buna birde 50 bölgesinde alarm eklenebilir mi ? indicator builder'da yeni indikatör şeklinde oluşturup 3 alarm seviyesi koymayıda denedim ama olmadı...
sanırım baya zor bir soru sordum :he:

Bear_Bull
12-07-2013, 23:23
sanırım baya zor bir soru sordum :he:

gerçekten zor soruymuş cevap veren çıkmamış.
bende uzun süredir takip etmiyor cevap vermiyordum
bir istisna yapalım.

ilk alarm ayarlarını yaptıktan sonra
aynı indikatörü tekrar atın grafik üstüne ve istediğiniz alarm ayarlarını 50 değerine göre tanımlayın.
belki işinizi görecektir.

http://badgs.webege.com/png/Temmuz13.png

trade09
13-07-2013, 11:08
gerçekten zor soruymuş cevap veren çıkmamış.
bende uzun süredir takip etmiyor cevap vermiyordum
bir istisna yapalım.

ilk alarm ayarlarını yaptıktan sonra
aynı indikatörü tekrar atın grafik üstüne ve istediğiniz alarm ayarlarını 50 değerine göre tanımlayın.
belki işinizi görecektir.

aynen denedim ve sonuç aldım çok teşekkür ederim sn. Bear_Bull :)

cichlasoma
14-07-2013, 11:42
Sayın Bull,
Ben GANN diye bilinen ve aşağıdaki formüle sahip indikatörü,

HLd:=If(CLOSE>Ref(Mov(H,15,S),-1),

{then}1,

{else}If(CLOSE<Ref(Mov(L,15,S),-1),

{then}-1,

{else}0));

HLv:=ValueWhen(1,HLd<>0,HLd);

HiLo:=If(HLv=-1,

{then}Mov(H,15,S),

{else}Mov(L,15,S));

HiLo

kendi formülüm içine yerleştirip C> Gann'dan gibi ifadeler kullanmak istiyorum. Bunun için c>Fml("GANN") gibi bir ifade kullandım ve işe yaradı. Ancak formül ayrıca oluşturulmuş bu indikatöre bağlı olarak çalışıyor. İndikatör yoksa formülde çalışmıyor. Ben bu formülü direk formülün içine entegre etmek istiyorum. Yani ayrıca Gann diye bir indikatörden destek almadan, o indikatörün formülünü de içine alacak bir kurgu. Ne kadar uğraşsam da yapamadım. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim:)

Bear_Bull
14-07-2013, 15:47
kendi formülüm içine yerleştirip C> Gann'dan gibi ifadeler kullanmak istiyorum. Bunun için c>Fml("GANN") gibi bir ifade kullandım ve işe yaradı. Ancak formül ayrıca oluşturulmuş bu indikatöre bağlı olarak çalışıyor. İndikatör yoksa formülde çalışmıyor. Ben bu formülü direk formülün içine entegre etmek istiyorum. Yani ayrıca Gann diye bir indikatörden destek almadan, o indikatörün formülünü de içine alacak bir kurgu. Ne kadar uğraşsam da yapamadım. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

kendi formülünüzün içine en başa veya sonuna yukarıdaki formülü komple kopyalayıp en alttaki HiLo yu silin


kendi formülüm içine yerleştirip C> Gann'dan gibi ifadeler kullanmak istiyorum.
artık indikatörünüzde istediğiniz yerde c>HiLo şeklinde sorgulamada kullanabilirsiniz.

cichlasoma
14-07-2013, 16:48
Tekrar tekrar teşekkür ederim sayın Bull:) Çalıştı, Süper:)

cichlasoma
16-07-2013, 13:01
Peki aşağıdaki indikatörde aynı yukardaki gibi Resistance ve Support'u silip C>Resistance veya c<Support yazdığım zaman sonuç alamadım. Burada uygulama farklı mı?

LookBack := Input("Look Back Periods",1,1000,13);
Resistance :=ValueWhen(1,Cross(Mov(C, LookBack,
S),C),HHV(H, LookBack));
Support :=ValueWhen(1,Cross(C,Mov(C, LookBack,
S)),LLV(L, LookBack));
Resistance;
Support

Bear_Bull
17-07-2013, 00:10
Peki aşağıdaki indikatörde aynı yukardaki gibi Resistance ve Support'u silip C>Resistance veya c<Support yazdığım zaman sonuç alamadım. Burada uygulama farklı mı?

LookBack := Input("Look Back Periods",1,1000,13);
Resistance :=ValueWhen(1,Cross(Mov(C, LookBack,
S),C),HHV(H, LookBack));
Support :=ValueWhen(1,Cross(C,Mov(C, LookBack,
S)),LLV(L, LookBack));
Resistance;
Support

çalışması lazım

formülde
Resistance;
Support kısmını

Resistance;Support;C olarak değiştirin nerelerde çalışıyor olması gerektiğini grafikte görün.

http://badgs.webege.com/png/Temmuz20.png

cichlasoma
17-07-2013, 00:49
İndikatör çalışıyor zaten. Onda bir sorun yok. Sorun yukarıdaki örnekte olduğu gibi indikatörü sistemin içinde kullanmak isteyince çıkıyor. Örneğin Al için, Cross(C,DEMA(c,14)) and c>Resistance ve sat için Cross(DEMA(c,14),C) and c<Support dendiğinde tester sıfır alım satım gösteriyor.(İndikatör formülünü de yukarıya yazıyorum tabii)

Bear_Bull
17-07-2013, 23:41
İndikatör çalışıyor zaten. Onda bir sorun yok. Sorun yukarıdaki örnekte olduğu gibi indikatörü sistemin içinde kullanmak isteyince çıkıyor. Örneğin Al için, Cross(C,DEMA(c,14)) and c>Resistance ve sat için Cross(DEMA(c,14),C) and c<Support dendiğinde tester sıfır alım satım gösteriyor.(İndikatör formülünü de yukarıya yazıyorum tabii)

aşağıdaki şart ve "and" bağlacı sonrası aradığınız şart aynı anda denk gelmediğinden sonuç alamıyorsunuz.

Cross(DEMA(c,14),C) and c<Support dendiğinde tester sıfır alım satım gösteriyor.
cross yerine >< işaretlerini kullanarak yapmaya çalışın, yada "or" kullanıp hangisi gerçekleşirse sinyal ver diyerek olasılıkları çoğaltın.

cichlasoma
18-07-2013, 12:28
Cross kullanmayıp, RSI(c,19)>70 and c>Resistance gibi bir şey yazınca da sonuç çıkmıyor. Örnekte mutlaka bir sonuç vermeliydi. Bir yerde hata yapıyorum ama çözemedim:)

murti
18-07-2013, 14:44
Arkadaşlar bir formül yazılımda yardım rica ediyorum.
şartlarımız;
fiyat HO üzerinde olacak macd sıfırı yukarı kesecek bu şart al şartımız burada sorun yok yazılımı tamam anacak
sat şartı olarak d+(30) < 20 denince sat yapıp al şartı devam ettiği içinde tekrar ala dönüyor burada nasıl bir yöntem izlemeliyim teşekkürler.
Ayrıca fiyatın ho bir miktar üzerine çıkıp kapanış yaptığında alışın olmasını istersek nasıl bir formül gerekir.

Bear_Bull
18-07-2013, 21:44
Cross kullanmayıp, RSI(c,19)>70 and c>Resistance gibi bir şey yazınca da sonuç çıkmıyor. Örnekte mutlaka bir sonuç vermeliydi. Bir yerde hata yapıyorum ama çözemedim:)

LookBack := Input("Look Back Periods",1,1000,13);
Resistance :=ValueWhen(1,Cross(Mov(C, LookBack,
S),C),HHV(H, LookBack));
Support :=ValueWhen(1,Cross(C,Mov(C, LookBack,
S)),LLV(L, LookBack));
xx:=DEMA(c,14);
Resistance;c;Support;if(xx>c,c+(c*0.1),c-(c*0.1))


istediğniz şartların nerede karşılandığını yukarıdaki formülde görebilirsiniz.

şartın gerçekleştiği yerde fiyata %10 + ve %10 - yaptırdım.

istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

http://badgs.webege.com/png/Temmuz33.png

Bear_Bull
18-07-2013, 21:47
Arkadaşlar bir formül yazılımda yardım rica ediyorum.
şartlarımız;
fiyat HO üzerinde olacak macd sıfırı yukarı kesecek bu şart al şartımız burada sorun yok yazılımı tamam anacak
sat şartı olarak d+(30) < 20 denince sat yapıp al şartı devam ettiği içinde tekrar ala dönüyor burada nasıl bir yöntem izlemeliyim teşekkürler.
Ayrıca fiyatın ho bir miktar üzerine çıkıp kapanış yaptığında alışın olmasını istersek nasıl bir formül gerekir.

istediğiniz şartları değişkenlere atayıp

al sat şartlarını değişkenler üzerinden kontrol ettirmeyi deneyin.

Bear_Bull
18-07-2013, 21:56
bu arada dün bir arkadaşım yanıma geldi

IPHONE unu açtı bir prg çalıştırdı

CIA diye bişey telefon numaranı söyle dedi söyledim,
tel numaranı buraya kaydeden varsa şimdi göreceğiz dedi.
ne çıktı dersiniz ?


kim kaydetti ise beni o prg.a Matriks Formül diye kaydetmiş, çok güldüm :kahkah:
Allah iyiliğini versin.

ben daha kendime yazmak istediğim formülü yazamadım. biraz karışık ve çok kontrollü olunca çorbaya döndü. :he:

http://badgs.webege.com/png/Temmuz34.png

kani
21-07-2013, 12:35
bende elimden gelen bi formulu buraya kopyalıyorum faydası olur umarım geliştirebilen olursa formulü ekleyelim buraya

A:=macd(mov ,14,e)-macd(mov, 7,e);
-a-ref(-a,-1 );0
bu formul repaint yapmaz sabittir değerleri

toros
21-07-2013, 14:14
bende elimden gelen bi formulu buraya kopyalıyorum faydası olur umarım geliştirebilen olursa formulü ekleyelim buraya

A:=macd(mov ,14,e)-macd(mov, 7,e);
-a-ref(-a,-1 );0
bu formul repaint yapmaz sabittir değerleri

Bu indikatörü nasıl yorumlamalıyız ?

kani
21-07-2013, 18:04
Bu indikatörü nasıl yorumlamalıyız ?

toros abi ben uyumsuzluklarını genelde baz alıyorum çıkış veya düşüşün hızını veya ivmesini bunla ölçüyorum zaten 0 değer üstü al altı sattır amma velakin göz aşinalığı oldukça fiyatların yönünü tahminde yardımcı oluyor