PDA

View Full Version : Matriks Formülleri



Pages : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

akcay
06-09-2008, 10:38
Bu topik altında kullandığımız matriks formüllerini ve matrikste sistem nasıl yapılır gibi bilgileri paylaşalım.

akcay
06-09-2008, 10:51
Formül bölümüne;

X:= Ref(LLV(MO(14),30),-3);
Y:= Mov(MO(14),5,S);
Z:= (Mov(CLOSE,5,S)
-ValueWhen(1,Cross(85,MO(14)),CLOSE))
/ValueWhen(1,Cross(85,MO(14)),CLOSE)*100;

If(X<85andY>88andZ<0,1,0)+If(X<85andY<95andY>88andZ<-5,1,0)


Filtre bölümünede;

Co1A>0


bunları yazdıktan sonra kaydet calıştır yaptığımızda momentumu olumlu hisseleri bize sıralayacaktır.

borsaci19
07-09-2008, 15:41
Matriks formülleri diye bir grup gerekiyordu. Teşekkürler.
Benim bir problemim var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bir indikatör tanımladım. Adi YeniHO kısa adı YEHO
Şimdi bu indikatörü başka bir indikatör tanımlarken veya expert advisor tanımlarken kullanmak istiyorum ama kullanamıyorum. Değeri "0" geliyor.
Yani yeni indökatörde MOV(YEHO,5,S)yazıyorum ama birşey gelmiyor.

tşk.

neeldo
08-09-2008, 20:19
Matriks formülleri diye bir grup gerekiyordu. Teşekkürler.
Benim bir problemim var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bir indikatör tanımladım. Adi YeniHO kısa adı YEHO
Şimdi bu indikatörü başka bir indikatör tanımlarken veya expert advisor tanımlarken kullanmak istiyorum ama kullanamıyorum. Değeri "0" geliyor.
Yani yeni indökatörde MOV(YEHO,5,S)yazıyorum ama birşey gelmiyor.

tşk.

Sayın borsaci19,
Normalde metastockta
Mov(Fml("YEHO"),5,S) bu şekilde tanımlanıyor.Ancak Fml("YEHO") yerine parantez içinde yeho formülünü girerseniz aynı sonucu elde edebilirsiniz.Matrikste ise Fml("YEHO") komutu çalımıyor.Yardım dökümanında da her hangi bir bilgi yok.Dediğim şekilde kullanırsanız sonuç alabilirsiniz.Yani

Mov((formülü buraya yapıştırın),5,S)

Örnek

Mov((Mov(c,10,S)),5,S)

akcay
20-09-2008, 11:39
Lary williams tarafından geliştirilen bu gösterge aşırı alım ve satım zamanlarını tespit etmeye yöneliktir.Öncelikle istediğiniz senedin grafiğini matriks programında açınız ve KHN harflerini tıklayarak açılan listeden System tester seçeneğini tıklayınız.Karşınıza gelen pencerede üst sol köşedeki yeni sistem bölümüne tıklayarak sistem adına Williams R yazabilirsiniz.Daha sonra alt sekmelerdeki;

AL BÖLÜMÜNE: Cross(WillR(14),-75)

SAT BÖLÜMÜNE:Cross(-25,WillR(14))

yazdıktan sonra tamam seçeniği tıklayınız.Formülümüz çalışır durumda,daha sonra hangi senette bunu uygulamak istiyorsanız system tester bölümünden tanımlı sistemlerden williams R secenigini secerek formülümüzü çalıştırabiliriz.Ben bu formülü GUBRF uyguladım ve çıkan sonuç aşağıdaki grafikte görülmektedir.Unutmadan bu formül her senette %100 kazandırır diye birşey yok...

kertenkele
06-11-2008, 15:50
sayın akçay,
devamınıda bekliyoruz. henüz 2. sayfaya bile geçememişiz.

akcay
29-11-2008, 13:53
Macd'ye göre al veren hisseleri bulmak için herhangi bir grafik üzerinde KHN yazısı tıklanır. Açılan pencereden explorer yazısı tıklanarak çıkan pencereye yeni sistem tanımlanır. Sistem adına kendinize göre bişey yazabilirsiniz. Formül bölümüne aşağıdaki satır yazılarak tamam yazısı tıklanır.

cross(macd(26,12,9),macd trigger(26,12,9))


sonra bütün hisseler çalıştırılarak Macd ye göre al veren hisseler belirlenmiş olur.

parapara
29-11-2008, 13:55
resimli anlatın daha iyi olur

Bear_Bull
29-11-2008, 15:20
resimli anlatın daha iyi olur


resimlerle mevcut.
Sistem nasıl yapılır (http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=17849)

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=17849

yukarıdaki link metastock için yapılmış .
Matriks içinde geçerli sonuçta hepsinde aynı ayarlar kullanılıyor.

Çok nadir olarak formüllerde fark/değişiklik olabiliyor.

cnidre
17-12-2008, 22:09
merhaba,
aşağıdaki kaynağı paylaşmak istedim.
saygılarımla,

:hissenet: (http://www.meta-formula.com/Metastock-Formulas-A.html)

ikon klik

cnidre
17-12-2008, 22:32
güzel bir BLUE LINE13 indikatörü

KHN/Indikator Builder tanım kısmına copy/paste yolu ile taşı



p8:= Ref((H+L)/2,-8);
p7:= Ref((H+L)/2,-7);
p6:= Ref((H+L)/2,-6);
p5:= Ref((H+L)/2,-5);
p4:= Ref((H+L)/2,-4);
p3:= Ref((H+L)/2,-3);
p2:= Ref((H+L)/2,-2);
p1:= Ref((H+L)/2,-1);
p0:= (H+L)/2;

PrevSum:= p8+p7+p6+p5+p4+p3+p2+p1;
PrevAve:= PrevSum/8;

Ref((PrevSum - PrevAve + p0)/8,-5)


sonuc
http://img518.imageshack.us/img518/5491/bl13hy1.gif

serdar72
19-12-2008, 09:18
Güzel bir başlık olmuş

hep mt yazılıyordu

burayı bear bull gösterdi

bende bu şekilde bir yer arıyordum.

hmsahin
19-12-2008, 10:01
Merhabalar arkadaşlar,,,

Aroon ve bolinger bands indikatörleri için ayrı ayrı AL-SAT formülü mevcutmu?:)

serdar72
19-12-2008, 10:08
merhabalar

ben matriksde mcad yukarı kesince al


aşağı kesince sat oluşturmak istiyorum

oluşturdum ama grafik üzerinde benim gördüğüm ile gerçekleşen farklı idi

ayarlarda bir yanlışlık yaptım galiba

yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?

Bear_Bull
20-12-2008, 01:55
matriks te

KHN

expert advisor <--

yeni sistem <-- (macd)


al için
Cross(MACD(26,12,9),MACDTrigger(26,12,9))
yazılarak sinyal ve ok işaretleri ayarlanacak. kaydedilecek

sat için
Cross(MACDTrigger(26,12,9),MACD(26,12,9))
yazılarak sinyal ve ok işaretleri ayarlanacak. kaydedilecek

istenen grafik üzerinde KHN expert advisor den

(macd) işaretlenerek uygula denilecek.

sistem işaretleriniz grafik üzerinde uygulamaya hazırdır.
http://sunucu18.kucukresim.com/uploads/macde654c.png (http://www.kucukresim.com)



merhabalar

ben matriksde mcad yukarı kesince al


aşağı kesince sat oluşturmak istiyorum

oluşturdum ama grafik üzerinde benim gördüğüm ile gerçekleşen farklı idi

ayarlarda bir yanlışlık yaptım galiba

yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?

Bear_Bull
20-12-2008, 02:17
Merhabalar arkadaşlar,,,

Aroon ve bolinger bands indikatörleri için ayrı ayrı AL-SAT formülü mevcutmu?:)

aroon u bilmiyorum ama
BBand için

matriks te bband için.


expert advisor <--

yeni sistem <-- (bband)

al için

Cross (c,BBandbot(c,20,S,2))

yazılarak sinyal ve ok işaretleri ayarlanacak. kaydedilecek

sat için

Cross(BBandtop(c,20,S,2),c)
yazılarak sinyal ve ok işaretleri ayarlanacak. kaydedilecek

stenen grafik üzerinde KHN expert advisor den

(bband) işaretlenerek uygula denilecek.

sistem işaretleriniz grafik üzerinde uygulamaya hazırdır.

yanlız dikkatli olmak gerekir stopsuz kullanıldığında çok kötü zararar yazdırabilir.:yes:

http://sunucu5.kucukresim.com/uploads/bband14f38.png (http://www.kucukresim.com)

Bear_Bull
20-12-2008, 16:30
sistem nasıl yapılacak konusuna gelirsek
aşağıda resimlerle anlatmaya çalıştım.
Umarım bir çok arkadaşımıza faydalı olur.


http://www.resimbank.org/image-5C53_494CF090.jpg (http://www.resimbank.org/share-5C53_494CF090.html)


http://www.resimbank.org/image-E6E2_494CF11A.jpg (http://www.resimbank.org/share-E6E2_494CF11A.html)

http://www.resimbank.org/image-7ECD_494CF13D.jpg (http://www.resimbank.org/share-7ECD_494CF13D.html)

http://www.resimbank.org/image-5AA1_494CF1B1.jpg (http://www.resimbank.org/share-5AA1_494CF1B1.html)


http://www.resimbank.org/image-CA59_494CF23F.jpg (http://www.resimbank.org/share-CA59_494CF23F.html)



http://www.resimbank.org/image-122B_494CF327.jpg (http://www.resimbank.org/share-122B_494CF327.html)


kolay gelsin.

KUTERO
20-12-2008, 17:40
sistem nasıl yapılacak konusuna gelirsek
aşağıda resimlerle anlatmaya çalıştım.
Umarım bir çok arkadaşımıza faydalı olur.


kolay gelsin.

Allah razı olsun..:yes:

Bear_Bull
21-12-2008, 02:10
Allah razı olsun..:yes:

Senden de (de ayrı) :he::he: Allah razı olsun Kutero (Kaptan) abi

selamlar.

cnidre
21-12-2008, 09:41
güzel bir kaynak olabilir, MS için formul klavuzu, matriks'te de benzer olduğu için genel anlamda yardımcı olabilir ve fikir verebilir.


http://www.equis.com/customer/resources/Formulas/MetaStockFormulaPrimer.pdf

trader38580
21-12-2008, 12:24
güzel bir kaynak olabilir, MS için formul klavuzu, matriks'te de benzer olduğu için genel anlamda yardımcı olabilir ve fikir verebilir.

inglizceymiş. pek anlayamadım. türkçesi olsa daha iyi olursu.
arkadaşlar bana stoc yukarı keserse al, aşağı keserse sat şeklinde formülü verecek olan varmı?
birde h.o nın eğiminine göre bi formül bulabilirmiyiz. yani mesela 5 günlük ortalama bir bardan diğer bara geçtiğinde 30 puandan azsa sat, fazlaysa al gibi.
olabilirmi böyle bişey?

Erasure
21-12-2008, 12:24
sistem nasıl yapılacak konusuna gelirsek
aşağıda resimlerle anlatmaya çalıştım. Umarım bir çok arkadaşımıza faydalı olur.kolay gelsin.

Güzel çalışma olmuş, programı kullanımıyorum ama böyle ayrıntılar,
yeni başlayan ve bu tip detayları bilmeyenlere çok faydalı olacaktır.
Kolay gelsin...

hmsahin
22-12-2008, 14:04
sn.Bear bulls çok çok teşekkür ederim...

Bear_Bull
23-12-2008, 22:07
metastock topiğinde sorulan bir soruya yazdığım cevabı burayada taşımak istedim.


merhabalar,
explorer da kullanmak üzere,
aşağıdaki koşulları formülize etmek için yardımcı olur musunuz?
şimdiden teşekkürler
MACD : 0 referansının üstünde al sinyali vermeli

MOMENTUM : 100 referansının üstünde olmalı

RSI : 50 referansının üstünde olmalı.

macd için
al

0 < MACD(26,12,9)
sat

0 > MACD(26,12,9)

mom
al

MO(c,14) > 100
sat

MO(c,14) < 100
rsı
al

RSI(14) > 50
sat

RSI(14) < 50
hepsi birleştirilip tek sinyal elde edilmek istenirse 3 koşulda sağlandığında

al

0 < MACD(26,12,9) and MO(c,14) > 100 and RSI(14) > 50

sat


0 > MACD(26,12,9) and MO(c,14) < 100 and RSI(14) < 50

Macd(26,12,9) , rsı ve momentum için 14 seçilmiştir istenirse değiştirilebilir.

endex 100 için grafiği
http://sunucu12.kucukresim.com/uploads/100d3933.png (http://www.kucukresim.com)

cnidre
24-12-2008, 10:49
Teşekürler sn. Bear Bull

diğer 2 momentum indikatörleri ve farklı bir rsi trend triger formulü...

Stochastic
AL

Cross(Stoch(5,3),20 )
SAT

Cross(80,Stoch(5,3) )


CCI
AL

Cross(CCI(14),-100)
SAT

Cross(100,CCI(14))



farklı bir RSI al-sat
AL

Cross(RSI(9),25) OR
Cross(RSI(9),60)
SAT

Cross(25,RSI(9)) OR
Cross(60,RSI(9))

cnidre
24-12-2008, 11:37
geçenlerde bir forumda görmüştüm, paylaşmak istedim
MAV Demeti(Moving Average Value) ve güncel USD/60m grafiği üzerinde ki durumu

indikatörlerden MAV seçilir ve kırmızı band için sırası ile
30-35-40-45-50-55-60 günlük periodlarında 7ad indikatör oluşturulur.

Mavi band için ise
3-5-8-12-15 günlük periodlarında 5ad indikatör oluşturulur

sonuç

hmsahin
26-12-2008, 22:13
AroonUp = 100 * (Period - PeriodHigh) / Period
where...
PeriodHigh = Number of bars since highest high of the Period
AroonDown = 100 * (Period - PeriodLow) / Period
where...
PeriodLow = Number of bars since lowest low of the Period

AroonOscillator = AroonUp - AroonDown



RİCA ETSEM bu formülü matrikste kullanmaya 14 günlük kullanılabilir hale getirebilirmisiniz...şimdiden teşekkürler
:)

hmsahin
26-12-2008, 23:01
AroonUp = 100 * (Period - PeriodHigh) / Period
where...
PeriodHigh = Number of bars since highest high of the Period
AroonDown = 100 * (Period - PeriodLow) / Period
where...
PeriodLow = Number of bars since lowest low of the Period

AroonOscillator = AroonUp - AroonDown



RİCA ETSEM bu formülü matrikste kullanmaya 14 günlük kullanılabilir hale getirebilirmisiniz...şimdiden teşekkürler
:)



yada bu formülü yabancıların forumlarında aldım------meşguliyet verdiğim için özür dilerim



[ [ (# of periods) - (# of periods since highest high during that time) ] / (# of periods) ] x 100

For example, consider plotting a 10-period Aroon(up) line on a daily chart. If the highest price for the past ten days occurred 6 days ago (4 days since the start of the time period), Aroon(up) for today would be equal to ((10-6)/10) x 100 = 40.

Aroon(down) is calculated in just the opposite manner, looking for new lows instead of new highs. When a new low is set, Aroon(down) is equal to +100. For each subsequent period that passes without another new low, Aroon(down) moves down by an amount equal to (1 / # of periods) x 100.

The formula for Aroon(down) is :


[ [ (# of periods) - (# of periods since lowest low during that time) ] / (# of periods) ] x 100

Bear_Bull
27-12-2008, 18:09
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=2 de anlatılan şekilde hisse üzerinde sinyalleri görebileceğiniz gibi

eğer tüm senetler üzerinde tarama yaptırıp sonuç almak isterseniz
bir grafik üzerinde iken KHN içinden >> Explorer i seçerek >> Yeni sİstem ve Filtre bölümünede; al için ilk kısmı, aynı işlemleri tekrar yaparak sat için 2. kısmı yazarak çalıştırabilirsiniz.

60 dk ve altı için kullanılabilir. (5 ve 2) değerleri ile oynanarak daha erken veya geç sinyal vermeside sağlanabilir.
Hiç bir sistemin Garantisi yoktur.
al

Cross(MOV(C,5,s),MOST(C,5,2))
sat

Cross(MOST(C,5,2),MOV(C,5,s))


SN Bear Bull Forumlardan okuduğum kadarı ile Matriks te formüller konusunda bilgili olduğunuzu öğrendim.Bana yardımcı olabilirmisiniz Most göstergesi nin al verdiği hisseleri bulmak icin nasıl bir formül yazabiliriz .Sanırım tek satır bir formül olacak sizin icin.Neyi nereye nasıl yazacağımı anlatısanız Müteşekkir kalırım Bol Kazanclar dilerim .

EDY
28-12-2008, 08:34
Bu formülleri matriks programına nasıl uygulayabiliriz?
http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=1339542&postcount=37

------------------------------------------------


resimlerle mevcut.
Sistem nasıl yapılır (http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=17849)

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=17849

yukarıdaki link metastock için yapılmış .
Matriks içinde geçerli sonuçta hepsinde aynı ayarlar kullanılıyor.

Çok nadir olarak formüllerde fark/değişiklik olabiliyor.

Sn BearBull
Size sormus oldugum sorunun cevabini siz zaten yazmissiniz, ancak görebildim... Tesekkür ettim...

Meta icin yazilmis formülleride inceleyip uyarlamaya calismak gerekecek... Takildigimiz yerler olursa ustalara sorariz...

EDY
28-12-2008, 09:44
metastock topiğinde sorulan bir soruya yazdığım cevabı burayada taşımak istedim.



macd için
al

sat


mom
al

sat

rsı
al

sat

hepsi birleştirilip tek sinyal elde edilmek istenirse 3 koşulda sağlandığında

al


sat



Macd(26,12,9) , rsı ve momentum için 14 seçilmiştir istenirse değiştirilebilir.



Sn BearBull´ün vermis oldugu bu kodlarla Al verenler icin sistem hazirlamaya calistim...
"hepsi birleştirilip tek sinyal elde edilmek istenirse 3 koşulda sağlandığında" satirindaki kodu girdigimde AL veren 105 kagit buldu... Buraya kadar sorun yok..

Simdi sormak istedigim sey su...

Diger AL veren üc kod`u üc kolona hazirlayip calistirdigimda suna benzer bir sonuc cikiyor....
http://img68.imageshack.us/img68/7361/filtresizmi3.jpg (http://imageshack.us)

Ama ayni kodlara filtre uygulamak istedigimde hic birsey bulmuyor... Asagidaki gibi...
Filtre´ye girdigim kod ise
COLA=1 OR COLB=1 OR COLC=1

http://img514.imageshack.us/img514/8853/filtrelify0.jpg (http://imageshack.us)
http://img514.imageshack.us/img514/filtrelify0.jpg/1/w659.png (http://g.imageshack.us/img514/filtrelify0.jpg/1/)


Asil sormak istedigim soru ise su, Filtrenin calisma mantigi nedir?... Acikcasi bir cok seyi deneme yanilma yöntemiyle bulmaya calisiyorujm. Bu konularda bilgim cok az... Ama filtreleme olayindaki mantigin üc kolonun ücündede 1 verdiginde onlari bana görüntülemesi gerek diye düsünüyordum... Anlasilan oki yanilmisim...

Peki nedir bu filtreleme olayinin mantigi? Nasil calisir....

1453_fatih
28-12-2008, 13:48
Acemiliğimi bağışlayın.

Matriks yeni geçti elime ve bir ödevim için çalışma yapmam gerekiyor.Basitçe indikatörlerin verimliliğini bulmam gerek.

Örneğin MACD'ı alalım.XU100 verilerine uyduladığımda MACD'ın al verdiği yerde alıp sat verdiği yerde satsaydım % kaç kazanırdım?

Bunu nasıl hesaplıyabilirim matrikste.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

mavilim
28-12-2008, 14:12
Sn BearBull´ün vermis oldugu bu kodlarla Al verenler icin sistem hazirlamaya calistim...
"hepsi birleştirilip tek sinyal elde edilmek istenirse 3 koşulda sağlandığında" satirindaki kodu girdigimde AL veren 105 kagit buldu... Buraya kadar sorun yok..

Simdi sormak istedigim sey su...

Diger AL veren üc kod`u üc kolona hazirlayip calistirdigimda suna benzer bir sonuc cikiyor....
http://img68.imageshack.us/img68/7361/filtresizmi3.jpg (http://imageshack.us)

Ama ayni kodlara filtre uygulamak istedigimde hic birsey bulmuyor... Asagidaki gibi...
Filtre´ye girdigim kod ise
COLA=1 OR COLB=1 OR COLC=1

http://img514.imageshack.us/img514/8853/filtrelify0.jpg (http://imageshack.us)
http://img514.imageshack.us/img514/filtrelify0.jpg/1/w659.png (http://g.imageshack.us/img514/filtrelify0.jpg/1/)


Asil sormak istedigim soru ise su, Filtrenin calisma mantigi nedir?... Acikcasi bir cok seyi deneme yanilma yöntemiyle bulmaya calisiyorujm. Bu konularda bilgim cok az... Ama filtreleme olayindaki mantigin üc kolonun ücündede 1 verdiginde onlari bana görüntülemesi gerek diye düsünüyordum... Anlasilan oki yanilmisim...

Peki nedir bu filtreleme olayinin mantigi? Nasil calisir....

her üçünü de al vereni bulmanız için filter bölümüne
(colB+colC+colD) =3
yazmanız yeterli

Bear_Bull
28-12-2008, 14:13
Sn 1453 Fatih

Matrikste systester bölümüne al kısmıma macdın al formülünü sat kısmına sat formülünü her ikisininde sinyali 1 bar geciktir yaparsanız istediğiniz periyotta ne kazandırdığını görebilirsiniz.

Bear_Bull
28-12-2008, 14:16
Teşekkürler Sn Mavilim.



her üçünü de al vereni bulmanız için filter bölümüne
(colB+colC+colD) =3
yazmanız yeterli

Sn EDY

(colB+colC+colD) >=2 olarak yazarsanız eğer 2 koşul ve 3 koşuluda sağlayanları bulabilirsiniz.

aynı koşul sat verenler içinde geçerli olacaktır.
Kolay gelsin.

Bear_Bull
28-12-2008, 14:52
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=27732

yukarıdaki link Sn Saraylı arkadaşımızın Devridaim Makinası topiği.

Sistemlerle ilgilenen arkadaşlara faydalı yazılar ve bilgiler var içerisinde.

EDY
28-12-2008, 16:44
her üçünü de al vereni bulmanız için filter bölümüne
(colB+colC+colD) =3
yazmanız yeterli




Teşekkürler Sn Mavilim.




Sn EDY

(colB+colC+colD) >=2 olarak yazarsanız eğer 2 koşul ve 3 koşuluda sağlayanları bulabilirsiniz.

aynı koşul sat verenler içinde geçerli olacaktır.
Kolay gelsin.


Gerek Mavilim gerekse BearBull`e gösterdikleri ilgi icin tesekkür ederim... Fakat nedense her iki kod´uda denedigim halde sonuc alamiyorum... Filtrelemeyi devreye soktu8gumda sonuc ekrani bombos cikiyor... nerede ve nasil hata yapiyorum bilmiyorum ama yoruldum :frown:

Ki her iki kod´da da "(colB+colC+colD) =3" B C D yerlerine A B C yazarak denedim... Sonuc ayni.... Sunuda söyleyeyimki bu kod´u filtreleme kismina ekledigimde filtrele kutucugunu elbet isaretliyoruz...

Bear_Bull
28-12-2008, 21:39
Sn EDY
al için
explorer özet bölümü bende aşağıdaki gibi
macd_rsı_mom_al

macd :
macd(26,12,9)>0
rsı :
RSI(14)>50
MOM :
MO(14)>100

Filtre (Kullanımda) :
macd(26,12,9)>0 and RSI(14)>50 and mO(14) >100

sonuç 115 senet. ilk yazdığım değerler ile.(metastock formüllerini tam bilmediğimden.)

sat için 51 senet buldu.
macd_rsı_mom_sat

macd :
macd(26,12,9)<0
rsı :
RSI(14)<50
mom :
mo(14)<100

Filtre (Kullanımda) :
macd(26,12,9)<0 and RSI(14)<50 and mO(14) <100

sistem içinde yazdığınız rsı(14) lü formülleri RSI(14) olarak değiştirin
sorununuz çözülecektir:wink:



Gerek Mavilim gerekse BearBull`e gösterdikleri ilgi icin tesekkür ederim... Fakat nedense her iki kod´uda denedigim halde sonuc alamiyorum... Filtrelemeyi devreye soktu8gumda sonuc ekrani bombos cikiyor... nerede ve nasil hata yapiyorum bilmiyorum ama yoruldum :frown:

Ki her iki kod´da da "(colB+colC+colD) =3" B C D yerlerine A B C yazarak denedim... Sonuc ayni.... Sunuda söyleyeyimki bu kod´u filtreleme kismina ekledigimde filtrele kutucugunu elbet isaretliyoruz...

EDY
28-12-2008, 21:53
Sn EDY
al için
explorer özet bölümü bende aşağıdaki gibi
macd_rsı_mom_al

macd :
macd(26,12,9)>0
rsı :
RSI(14)>50
MOM :
MO(14)>100

Filtre (Kullanımda) :
macd(26,12,9)>0 and RSI(14)>50 and mO(14) >100

sonuç 115 senet. ilk yazdığım değerler ile.(metastock formüllerini tam bilmediğimden.)

sat için 51 senet buldu.
macd_rsı_mom_sat

macd :
macd(26,12,9)<0
rsı :
RSI(14)<50
mom :
mo(14)<100

Filtre (Kullanımda) :
macd(26,12,9)<0 and RSI(14)<50 and mO(14) <100

sistem içinde yazdığınız rsı(14) lü formülleri RSI(14) olarak değiştirin
sorununuz çözülecektir:wink:


Sn BearBull simdi oldu.... Filtre kodu icin verdikleriniz tüm herseyi cözdü.. yalniz her olasiliga karsin ben yinede yazayim.. Bende sonuc 105 cikti... "Coklu Sembol tiklayip En Alltta Tümü secenegini seciyorum normalde... Öyle yapinca Simulasyon sayisi 343 görünüyor... Fakat Filtrenenlere baktigimda 238 var... Yani arada bir bosluk var ama umarim büyük bir sorun degildir...

Bu arada ben bu filtreleme olayina taktim kafayi... Sizin son olarak vermis oldugunuz kodu daha sakin kafayla uzun uzun inceleyip farkli kodlarda deneyecegim..

Herseye ragmen tesekkür tekrar...

Hmmm... "OR" "yada "AND"... hmmmm....

Bear_Bull
28-12-2008, 22:00
Sorunun çözüldüğüne sevindim.
Kolay gelsin.

EDY
30-12-2008, 12:03
indikatörBuilder´e yeni bir kod ekledim isim verdim Kisayol adinida yazdim ve kaydettim... Daha sonra Grafik üzerinde calistirmak icin indikatörler kisayol resmini tikladim... Vermis oldugum kisayol ismide oradaydi üstüne tiklayip yeni kod´uda calistirdim... Buraya kadar sorun yok.. Hersey tamamdi... Ki grafikleri kapatip yaklasik bes dakika sonra baska bir senet üzerinde ayni indikatörü calistirmak istedim ama nedense bu defa indikatörler kisayol ekraninda yeni yazmis oldugum indikatör kisayol adi yok... indikatör Buildere girdim baktim hersey yapmis oldugum gibi duruyor ama nedense dedigim yerde bir türlü cikmiyor o kisayo...l Resimde kirmizi daire icine almis oldugum yerde görüntülenmisti... Bu sorun neden kaynaklanabilir ve cözümü nedir yardimci olabilirmisiniz...

http://img132.imageshack.us/img132/4610/matrsmf8.jpg (http://imageshack.us)

mavilim
30-12-2008, 20:01
indikatörBuilder´e yeni bir kod ekledim isim verdim Kisayol adinida yazdim ve kaydettim... Daha sonra Grafik üzerinde calistirmak icin indikatörler kisayol resmini tikladim... Vermis oldugum kisayol ismide oradaydi üstüne tiklayip yeni kod´uda calistirdim... Buraya kadar sorun yok.. Hersey tamamdi... Ki grafikleri kapatip yaklasik bes dakika sonra baska bir senet üzerinde ayni indikatörü calistirmak istedim ama nedense bu defa indikatörler kisayol ekraninda yeni yazmis oldugum indikatör kisayol adi yok... indikatör Buildere girdim baktim hersey yapmis oldugum gibi duruyor ama nedense dedigim yerde bir türlü cikmiyor o kisayo...l Resimde kirmizi daire icine almis oldugum yerde görüntülenmisti... Bu sorun neden kaynaklanabilir ve cözümü nedir yardimci olabilirmisiniz...

http://img132.imageshack.us/img132/4610/matrsmf8.jpg (http://imageshack.us)

ESKİ FORMÜLÜ KOPYALA. i.buılderdeki eskiyi sil
yeni isim ver öyle kaydet bakalım..

EDY
30-12-2008, 20:09
ESKİ FORMÜLÜ KOPYALA. i.buılderdeki eskiyi sil
yeni isim ver öyle kaydet bakalım..

üc defa denedim usta.... Daha neler denemedimki... Gercekten sac bas yolduran birsey... Cikamiyorum isin icinden...

EDY
30-12-2008, 20:32
Sorunun cözümü icin sanirim ilk adimi yakaladim ama neden böyle oldugu hakkinda hala bir fikrim yok...
ilk resim...

http://img218.imageshack.us/img218/3001/74458222yz4.jpg (http://imageshack.us)

Bu Matriksin sunmus oldugu hazir sablonlardan U30 olan... Bu sablona tikladigimda son eklemis oldugum indikatör indikatörler kisayol penceresinde görüntüleniyor...


Altta ise kendi adima olusturdugum bir csablon ve nedense orada islem yaparken bahis mevzu indikatör kisayol olarak görüntülenmiyor....

http://img218.imageshack.us/img218/269/60912386bm0.jpg (http://imageshack.us)


Offf....

Herhangi bir sekildede olsa bu soruna care bulmam sart.... Hazir sablonlardan birinimi bozarim nasil yaparim bilmiyorum... Fakat bir fikri olan olursa cok makbule gececek.. Yada herhangi bir sekilde cözüm üretebilecek birisi...

Bear_Bull
30-12-2008, 20:37
Kullandığınız matriks demo mu? Kayıtlı kullanıcımısınız?.

geçenlerde VOB topiğinde bir arkadaşta aynı sorundan muzdaripti.

sonradan bilgisayarı yada prg.amı kapatıp açtığında düzelmişti.
aynı formül o kadar çok kez denendiğinde makina ne yapacağını şaşırmıştır.
Matriksi kapatıp açın (formülü sonradan uğraşmamak için kopyalayın ) deneyin



Offf....

Herhangi bir sekildede olsa bu soruna care bulmam sart.... Hazir sablonlardan birinimi bozarim nasil yaparim bilmiyorum... Fakat bir fikri olan olursa cok makbule gececek.. Yada herhangi bir sekilde cözüm üretebilecek birisi...

bu sorun için ise açtığınız bir grafikte istediklerinizi yapın.
sonra grafikte mause sağ clik düzen >>>> varsayılan kaydet deyin her açtığınız grafik son hazırlamış olduğunuz grafik şeklinde açılacaktır.
alternatif çözüm;)

EDY
30-12-2008, 20:42
Kullandığınız matriks demo mu? Kayıtlı kullanıcımısınız?.

geçenlerde VOB topiğinde bir arkadaşta aynı sorundan muzdaripti.

sonradan bilgisayarı yada prg.amı kapatıp açtığında düzelmişti.
aynı formül o kadar çok kez denendiğinde makina ne yapacağını şaşırmıştır.
Matriksi kapatıp açın (formülü sonradan uğraşmamak için kopyalayın ) deneyin.

Sn BearBull... Mavilimin son yazisindan sonra Kodu bir metin dosyasina kopyalayip matriksten tamamen sildim.. Matriksi kapati yeniden actim... Bambaska bir isimle tekrar kaydettim ama banamisin demedi... ilk etapta indikatörler kisayol penceresinde yerini aliyor... fakat grafik penceresini falan kapatip bir baska senet icin grafik acikpta kisayol penceresini actigimda yok olup gidiyor....

Enteresan bir durum vesselam... Artik sinirden gülmeye basliycam :yes:

Bu arada Matrikste kayitli üyeyim o yönden kesinlikle sorun yok....

EDY
30-12-2008, 20:49
bu sorun için ise açtığınız bir grafikte istediklerinizi yapın.
sonra grafikte mause sağ clik düzen >>>> varsayılan kaydet deyin her açtığınız grafik son hazırlamış olduğunuz grafik şeklinde açılacaktır.
alternatif çözüm;)

Gecici cözüm icin dahi fikir üretmis olmaniz güzeldi... Öyle yaptim bende simdilik... Dilerim en kisa zamanda bu soruna kökten bir cözüm bulurum... aksi taktirde hazir sablonlardan birini komple bozacagim.. O kesin... :yes:

EDY
31-12-2008, 00:04
Gerek Mavilim gerekse BearBull´e gösterdikleri ilgi icin tesekkür ederim... Az önce sorun düzeldi... Heyhat ne oldu nasil düzeldi neden düzeldi diye sormayin..

En basindan beri dedigim gibi sacma sapan bir sorundu zaten neden kaynaklandigini bulamadigim gibi nasil düzeldiginide bilmiyorum simdi...

Sonuc olarak tüm günümü aldi götürdü... Ne kodlarla ugrasabildim ne Borsayi takip edebildim... Ama neyse... Sonucta sorun hallolduya onada sükür...

http://img254.imageshack.us/img254/2346/oldubs5.jpg (http://imageshack.us)
http://img254.imageshack.us/img254/oldubs5.jpg/1/w860.png (http://g.imageshack.us/img254/oldubs5.jpg/1/)

cnidre
31-12-2008, 11:17
üc defa denedim usta.... Daha neler denemedimki... Gercekten sac bas yolduran birsey... Cikamiyorum isin icinden...

merhaba,
Matriks Destek masasının önerdiği çözüm Matriks kurulum klasörü içindeki
MainLayout.TB
TSLayout.TB
ChartLayout.TB dosyalarını silmek şeklindedir.

aynı problem ile bende uğraşmış ve bu dosyaların silinmesi ile sıkıntım giderilmişti.

saygılarımla,

edit1:
not: yukardaki işlemleri gerçekleştirirken matriks programı kapalı olması gerekir

EDY
31-12-2008, 11:52
merhaba,
Matriks Destek masasının önerdiği çözüm Matriks kurulum klasörü içindeki
MainLayout.TB
TSLayout.TB
ChartLayout.TB dosyalarını silmek şeklindedir.

aynı problem ile bende uğraşmış ve bu dosyaların silinmesi ile sıkıntım giderilmişti.

saygılarımla,

edit1:
not: yukardaki işlemleri gerçekleştirirken matriks programı kapalı olması gerekir

SN Cnidre´nin dedigi sekilde yaptigimda tüm sorun kökten cözülmüs oldu...

Matrikse yeni bhaslayipta ayni sorunu ceken diger arkadaslar icin örnek teskil eder umarim... Bosuna kasmaya gerek yokmus....

Saygilar Sn Cnidre...

EDY
01-01-2009, 14:06
HO sorusu yada HO sorunu...

Öncelikle söylemem gereken sey su ki bir cok seyi deneme yanilma yöntemiyle bulmaya calisiyorum...

Dün yeni bir sorunla karsilastim... Üzerinde cok calismama ragmen gercekci bir cözüm üretemedim buraya sormak istedim...

Yapmaya calistigim sey 3, 5, 10, 20, 50 günlük hareketli ortalamalarin grafiksel cizgilerini yazdirmak...

Yaptiklarim ise sirasiyla, Grafik acikken fare sag tiklayip "indikatör gruplarini" tikliyorum, gurup tanimlama penceresinde isim veriyorum daha sonra hazir indikatörlerden "Moving Average"yi seciyorum, periyot olarak 3 yazip "Agirlikli" secenegini isaretliyorum, Renk secip "Ekle" butonuna tikliyorum... Daha sonra Tekrar periyot kismina 5, 10 vs rakamlarini girip diger islemleri tekrarliyorum.... "Kaydet" butonuna tiklayip kapatiyorum...

Buraya kadar hersey iyi...

ilk sorun..... Ben "Agirlikli ortalama isaretledigim halde tekrar acip baktigimda resimdeki gibi "Degisken" olarak karsima cikiyor.... ????

Asil sorun... Bu yaptiklarimin dogru olup olmadigini bende bilmiyorum... Yani usta yada üstadlar agirlikli ortalama almak istediklerinde "Moving Average"yimi kullaniyorlar yoksa baska bir yolu yordami varmi?
"Moving Average" seceneginin dogru olmasi durumunda Periyot olarak mesela 3 gün icin 3´ümü secmeliyim?
Eger indikatör grubu olarak tüm bu yaptiklarim dogruysa bu indikatörü herhangi bir grafik üzerinde calistirirken "GÜN, Seans(240 Dk.), 120 Dk." vs seceneklerinden hangisini tercih etmeliyim? Ki her secenek icin soldaki rakamlarda farkli sonuclar veriyor ve ben bunun sebebini bilmiyorum... Ustalardan biri kisaca aciklarsa minnettar olacagim...

Son olarak, eger bu yapmak istedigim olayin cok daha basit bir caresi varsa ve yardimci olan olursa sevinirim... Sonucta HO almak icin illede indikatör gruplarini tercih etmem sart degil... Fakat metastock topiginde verilmis olan bircok HO kodunu buraya uyarlayamiyorum...

Ekran görüntüsü...


http://img378.imageshack.us/img378/4107/hosorunupn6.jpg (http://imageshack.us)
http://img378.imageshack.us/img378/hosorunupn6.jpg/1/w1366.png (http://g.imageshack.us/img378/hosorunupn6.jpg/1/)

blackmagic
05-01-2009, 09:40
bu başlık çok yararlı oldu emeği geçenlere sonsuz teşekkürler...

anlayan arkadaslardan rica resimli olarak birde explorer kullanımını anlatırlarsa sevinirim mesela stocastic 20 altında olanları tara gibi...

EDY
05-01-2009, 10:33
bu başlık çok yararlı oldu emeği geçenlere sonsuz teşekkürler...

anlayan arkadaslardan rica resimli olarak birde explorer kullanımını anlatırlarsa sevinirim mesela stocastic 20 altında olanları tara gibi...

Olursa seans arasi, olmazsa aksam yardimci olmaya calisirim....

blackmagic
05-01-2009, 15:11
Olursa seans arasi, olmazsa aksam yardimci olmaya calisirim....

teşekkür ederim bekliyorum...

EDY
06-01-2009, 00:45
Olursa seans arasi, olmazsa aksam yardimci olmaya calisirim....

Simdi....

1- Ben bir amatörüm...

2 - Böyle volatil bir günde ustalarin topikle ilgilenecegine ihtimal vermedigim ve de kimse yardimci olmuyor diye düsünmkeni istemedigim icin elimden geldigince yardimci olmaya calistim...

3- Müthis yorgunum gözlerim isyan etmis durumda ama söz verdim diye actim PCyi birseyler yapmaya calistim...

5 - son... Kodlari kendim calistirdim ama dogrulukl derecesini kontrol etmedim.. Lütfen kontrol ediniz...

Uzun aciklamalar yapmadan su an direkt resimleri ekliyorum.. Eger anlamadiginiz yer olurda takilirsaniz aciklarim...


Simdi.... Exploreri aciyoruz... Yeni sistem tiklayip isim veriyoruz ve alttaki kodu copy paste ediyoruz... Kaydet Tikliyoruz...

Cross(Stoch(5,3),20 )

http://img53.imageshack.us/img53/7434/70995842ro0.jpg (http://imageshack.us)
http://img53.imageshack.us/img53/70995842ro0.jpg/1/w1107.png (http://g.imageshack.us/img53/70995842ro0.jpg/1/)



http://img220.imageshack.us/img220/8991/s2ig7.jpg (http://imageshack.us)
http://img220.imageshack.us/img220/s2ig7.jpg/1/w973.png (http://g.imageshack.us/img220/s2ig7.jpg/1/)

Bundan sonrasini resimlere bakarak halledecegini umuyorum...

http://img220.imageshack.us/img220/5314/s3tu6.jpg (http://imageshack.us)
http://img220.imageshack.us/img220/s3tu6.jpg/1/w963.png (http://g.imageshack.us/img220/s3tu6.jpg/1/)

http://img220.imageshack.us/img220/6185/s4ov8.jpg (http://imageshack.us)
http://img220.imageshack.us/img220/s4ov8.jpg/1/w1005.png (http://g.imageshack.us/img220/s4ov8.jpg/1/)

http://img220.imageshack.us/img220/3956/s5fi8.jpg (http://imageshack.us)
http://img220.imageshack.us/img220/s5fi8.jpg/1/w1040.png (http://g.imageshack.us/img220/s5fi8.jpg/1/)

Son bir uyari... Hic bir usta asla tek bir grafige yada analize bakarak kagit almaz.... Bilirsiniz sanirim...

blackmagic
06-01-2009, 09:29
Edy hocam Çok saĞolun sİzİ yordum...Çok İŞİme yaradi Çok Çok teŞekkÜrler...

EDY
06-01-2009, 19:21
Simdi....

1- Ben bir amatörüm...

3- Müthis yorgunum gözlerim isyan etmis durumda ama söz verdim diye actim PCyi birseyler yapmaya calistim...

5 - son... Kodlari kendim calistirdim ama dogruluk derecesini kontrol etmedim.. Lütfen kontrol ediniz...


http://img220.imageshack.us/img220/3956/s5fi8.jpg (http://imageshack.us)
http://img220.imageshack.us/img220/s5fi8.jpg/1/w1040.png (http://g.imageshack.us/img220/s5fi8.jpg/1/)

Son bir uyari... Hic bir usta asla tek bir grafige yada analize bakarak kagit almaz.... Bilirsiniz sanirim...

Demistim....

1 - Amatör oldugum bir gercek... Bu kodlarla yaklasik iki haftadir ugrasiyorum ve umulurki kendimi daha fazla gelistiririm...

3 - Orada bahsetmis oldugum yorgunluk bugün seri ve mantikli kararlar vermeme mani oldu pespese üc hata yaptim ve olasi %7-8´lik kardan oldum.... Bir daha böyle volatil günlerde velevki yorgunsam sadece kendi isime bakmam gerektigine karar verdim...

5 - o kod ne derece ise yaramis olabilir diye kontrol ettim... Tahminimde yanilmamisim... islem hacmi yerlerde gezen kagitlardi bulduklari yani mutlaka baska analizlerden teyit alinmasi gereken bir durum söz konsuydu... Ekteki resimde hersey acik ve net...


http://img253.imageshack.us/img253/5938/forumalx8.jpg


Edy hocam Çok saĞolun sİzİ yordum...Çok İŞİme yaradi Çok Çok teŞekkÜrler...


Ve hoca.... Asla...

Kendime hoca dedirttigim an benim pilimin bittigi andir... Ömür boyu ögrenci olarak kalmayi ve devamli bir sekilde kendimi gelistirmeyi isterim... Bildiklerimi paylasmanin hazzi elbet baska... Ama hoca yok.. Bu platformda hoca statüsünde cok ama cok saygideger kisiler var onlara ayip..... :yes:

blackmagic
06-01-2009, 21:00
tekrar teşekkürler tabiki tek bir gösterge yön seçmede gösterge olamaz sadece 300 küsür tahtadan elemem için çok yardımcı oluyor...

guweran
07-01-2009, 18:03
merhaba herkese,

matriks icin boyle bir konunuun oldugundan yeni farkında oldum:)

simdi metastock uda cok iyi bilmem ancak matriksde stoploss lu bir sistemim var ancak bunu ancak indikator olarak gorebiliyorum.

system testerda beceremedim cok detayına girmeden soyle soyleyim

MOV lar kesismesi ile al sat uretiyor. C nın MOV un altına veya ustune gecmesine gore stopp diyor.

simdi bunu nasıl testedebilirim

ornek sistem

Cross(MOV(c,5,s),MOV(c,15,s)) AL
Cross(MOV(c,15,s),MOV(c,5,s)) SAT
c<MOV(c,5,s) AL Stop
MOV(c,5,s) SAT Stop

Cross kısmını test edebiliyorum ancak bu stopp kısmını beceremedim:)

saygılar

Bear_Bull
07-01-2009, 21:33
merhaba herkese,

matriks icin boyle bir konunuun oldugundan yeni farkında oldum:)

simdi metastock uda cok iyi bilmem ancak matriksde stoploss lu bir sistemim var ancak bunu ancak indikator olarak gorebiliyorum.

system testerda beceremedim cok detayına girmeden soyle soyleyim

MOV lar kesismesi ile al sat uretiyor. C nın MOV un altına veya ustune gecmesine gore stopp diyor.

simdi bunu nasıl testedebilirim

ornek sistem

Cross(MOV(c,5,s),MOV(c,15,s)) AL
Cross(MOV(c,15,s),MOV(c,5,s)) SAT
c<MOV(c,5,s) AL Stop
MOV(c,5,s) SAT Stop

Cross kısmını test edebiliyorum ancak bu stopp kısmını beceremedim:)

saygılar

Cross(MOV(c,5,s),MOV(c,15,s)) AL
Cross(MOV(c,15,s),MOV(c,5,s)) SAT


Cross(MOV(c,5,s), c) or Cross (c,MOV(c,5,s))

stop için yazın kullanın tek satırda hem al hem sat için stop yazılmıştır.

guweran
08-01-2009, 00:55
Cross(MOV(c,5,s),MOV(c,15,s)) AL
Cross(MOV(c,15,s),MOV(c,5,s)) SAT


Cross(MOV(c,5,s), c) or Cross (c,MOV(c,5,s))

stop için yazın kullanın tek satırda hem al hem sat için stop yazılmıştır.

hocam tesekkurler peki nereye yazacagım dort yer var

AL,SAT,Açığa SAT,Açık Poz Kap bunların hangisine yazayım.

Ben al sartını AL ve Açık Poz Kap. kısmına , sat sartını diger iki kısma yazıyorum.

stopları "or" ile yazdıgım al veya sat formullerinin yanına mı yazmalıyım? yada AL stop u icin Açık Poz Kap. ya SAT stop için Açığa SAT a mı yazmalıyım:)

Hocam kusura bakma matriksi 1 aydır kullanıyorum, MetaStc bir senedir bakıyorum ancak cok detaylı bilmiyorum.

tesekkurler tekrardan,

Bear_Bull
08-01-2009, 01:08
http://www.hisse.net/forum/blog.php?bt=4270

http://www.hisse.net/forum/blog.php?b=569
linklerinden bakabilirsin.

bence test etmeye uğraşmadan direkt sistem bölümüne yazarak grafikler üzerinde canlı canlı görebilirsin.

ama testerde yazacaksan stop formülünün or dan önceki kısmı bir tarafa sonraki kısmı bir tarafa yazabilirsin. deneyerek bulabilirsin.
normalde al formülü poz kapa bölümünede, sat formülü açığa sat bölümünede yazılır o bölümde stop kullanılmaz.
iyi geceler.


hocam tesekkurler peki nereye yazacagım dort yer var

AL,SAT,Açığa SAT,Açık Poz Kap bunların hangisine yazayım.

Ben al sartını AL ve Açık Poz Kap. kısmına , sat sartını diger iki kısma yazıyorum.

stopları "or" ile yazdıgım al veya sat formullerinin yanına mı yazmalıyım? yada AL stop u icin Açık Poz Kap. ya SAT stop için Açığa SAT a mı yazmalıyım:)

Hocam kusura bakma matriksi 1 aydır kullanıyorum, MetaStc bir senedir bakıyorum ancak cok detaylı bilmiyorum.

tesekkurler tekrardan,

ismet
09-01-2009, 01:20
arkadaşlar metasock formulü olan tke=
(Stoch(20,10)+Mo(20)+DI()+CCI(20)+RSI(20)+MFI(20)+ Ult(7,14,28))/7

formülünü matrikse nasıl uyarlarım acaba .yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler

sah1970
09-01-2009, 14:44
Arkadaşlar bir konuda sizden yardım isteyeceğim...

matriks kullanıyorum fakat avrupa endekslerine ait hacim göstergelerini alamıyorum(şirkete sordum hacim verisi alamıyorlarmış)

hacim göstergelerini veren program -şirket varmı..biliyormusunuz..tesekkurler...

pammin
09-01-2009, 17:50
Arkadaşlar matrikste sistem dilini ve formül yazılımını öğrenmek için türkçe eğitim alabileceğim bir kaynak veya site varmıdır ?
Teşekkürler.

mavilim
09-01-2009, 20:22
arkadaşlar metasock formulü olan tke=
(Stoch(20,10)+Mo(20)+DI()+CCI(20)+RSI(20)+MFI(20)+ Ult(7,14,28))/7

formülünü matrikse nasıl uyarlarım acaba .yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler



(Stoch(20,10)+Mo(20)+DI()+CCI(20)+RSI(20)+MFI(20))/6

böyle çalışması lazım...
hatırımda kaldığına göre Ult tanımlı değil matriksde...

ismet
09-01-2009, 23:06
(Stoch(20,10)+Mo(20)+DI()+CCI(20)+RSI(20)+MFI(20))/6

böyle çalışması lazım...
hatırımda kaldığına göre Ult tanımlı değil matriksde...

sayın mavilim yardımınız için çok teşekkürler ama yine çalıştıramadım. sıfır gösteriyo bütün degerler.Sanırım DI den kaynaklanıyor.

mavilim
10-01-2009, 14:31
(Stoch(20,10)+Mo(20)+CCI(20)+RSI(20)+MFI(20)+ Ult(7,14,28))/6

o zaman bir de bunu dene..
DI() tanımlı değil o zaman..
bunun çalışması lazım..
ben kontrol etmedim

cnidre
11-01-2009, 12:09
Arkadaşlar matrikste sistem dilini ve formül yazılımını öğrenmek için türkçe eğitim alabileceğim bir kaynak veya site varmıdır ?
Teşekkürler.

Matriks Gen.Müdürlük veya bölge ofislerine başvurduğunuzda, size ücretsiz eğitim cd'si gönderebiliyorlar.
http://www.matriks.web.tr/iletisim.aspx

saygılarımla,

pammin
12-01-2009, 16:06
Matriks Gen.Müdürlük veya bölge ofislerine başvurduğunuzda, size ücretsiz eğitim cd'si gönderebiliyorlar.
http://www.matriks.web.tr/iletisim.aspx

saygılarımla,

O Cd'den bende var.
Çok basit anlatımı var, faydalanamadım.
Alakanıza teşekkür ederim.

1453_fatih
13-01-2009, 23:51
Merhabalar,

İşim düştü sizlere:)...

Matrikste saatlik bazda sistem test edemiyorum.Acaba nedendir?

Örneğin MACD aldık diyelim günlük veya haftalık grafikler üzerinde gereken testi yapabiliyorum.Ancak seanslık saatlik veya 120 dakikalık grafikler kullanark MACD kullanarak aynı tarihler arasında o testi gercekleştiremedim.Sürekli 0 alım/satım ve 0 getiri veriyor sonucu.

Bunu nasıl aşabilirim?


Şimdiden teşekkür ederim.

Bear_Bull
14-01-2009, 00:22
günlükten geriye doğru datalarınızın tam olup olmadığını kontrol edin grafiklerde.

Matriks menüden
ayarlar
grafik verilerini tamamla
senetleri seç
gün - saat hatta 5 dk ayarlarını yap kaydet
sonra verileri tamamla işlem tamamdır.
Günlükte çalışan bir sistem diğer grafiklerlede çalışır sorun çıkarmaz
otomatik gelen son 500 bar işaretinide başlangıçtan itibaren değiştirinki daha çok dataya baksın sistem.

kolay gelsin.


Merhabalar,

İşim düştü sizlere:)...

Matrikste saatlik bazda sistem test edemiyorum.Acaba nedendir?

Örneğin MACD aldık diyelim günlük veya haftalık grafikler üzerinde gereken testi yapabiliyorum.Ancak seanslık saatlik veya 120 dakikalık grafikler kullanark MACD kullanarak aynı tarihler arasında o testi gercekleştiremedim.Sürekli 0 alım/satım ve 0 getiri veriyor sonucu.

Bunu nasıl aşabilirim?


Şimdiden teşekkür ederim.

1453_fatih
14-01-2009, 12:22
Sn. Bear Bull teşekkür ederim.

Zaten gemiş veriler üzerinde test ettiğimde sonuç alamadım ancak son 500 bar dediğimde saatlik bazdada sistem test edebiliyorum.Akşam eve gittiğimde tüm verileri güncelliyim bakalım olacakmı...

Tekrar teşekkür ederim.

1453_fatih
15-01-2009, 10:32
Sn. Bear Bull bir sorum daha olacaktı.

Geçmiş grafik verilerini yükledim ama 100-Endeks te saatlik ve seanslık grafikler 22.08.2003 tarihinden başlıyor.Sizdede böylemi yoksa daha geriye gidebilmek mümkünmü, mümkünse ne şekilde çözebilirim bu sorunu.

Açıkçası bana 2001 başından itibaren saatlik ve seanslık grafikler gerekiyor.

Teşekkürler

Bear_Bull
16-01-2009, 01:52
BENDE DE GÜNLÜKLER geriye doğru 1990 a kadar olmasına rağmen 60 ve 120 dk.lıkta tarih ileriye gelerek data azalmakta
Matriksin data tutma sayısından kaynaklanıyor olabilir arayıp sormak lazım.
selamlar.


Sn. Bear Bull bir sorum daha olacaktı.

Geçmiş grafik verilerini yükledim ama 100-Endeks te saatlik ve seanslık grafikler 22.08.2003 tarihinden başlıyor.Sizdede böylemi yoksa daha geriye gidebilmek mümkünmü, mümkünse ne şekilde çözebilirim bu sorunu.

Açıkçası bana 2001 başından itibaren saatlik ve seanslık grafikler gerekiyor.

Teşekkürler

1453_fatih
16-01-2009, 15:20
BENDE DE GÜNLÜKLER geriye doğru 1990 a kadar olmasına rağmen 60 ve 120 dk.lıkta tarih ileriye gelerek data azalmakta
Matriksin data tutma sayısından kaynaklanıyor olabilir arayıp sormak lazım.
selamlar.

Abi valla mail attım.

Adamlar seans,saat ve 5 dakikalık grafikleri 8000 bar olarak tutuyolarmış(en fazla).Bar sayısı 8000'e ulaştığında sondan 3000 bar siliniyor ve kalan 5000 barın üzerine tekrar işlemeye başlıyorlar.

Her 8000 dolduğunda 3000 bar tekrar cumburlop:).

Enterasandır Euroline'da da öyle.

Nedendir anlamadım.İlginç.

Sanki geçmiş saatlik veriyi tutsalar bir halt olacak.

Zülfü Aşkın
18-01-2009, 13:19
Matrikste GRAFİK üzerine ekledigim indaktörleri nasıl kaydedebilirim. Yani garfigi actıgım her an o indaktorlerde üzerinde acılsın...
Simdiden tesekkür ediyorum...Yardımlarınız icin..

Zülfü Aşkın
18-01-2009, 13:23
Matrikste GRAFİK üzerine ekledigim indaktörleri nasıl kaydedebilirim. Yani garfigi actıgım her an o indaktorlerde üzerinde acılsın...
Simdiden tesekkür ediyorum...Yardımlarınız icin..

Evet galiba buldum...Grafigi varsalın olarak kaydet dedim oldu...

Bear_Bull
18-01-2009, 16:49
Evet galiba buldum...Grafigi varsalın olarak kaydet dedim oldu...
en çok kullandığınızı varsayılan olarak kaydetmek en mantıklısıdır.


Matrikste GRAFİK üzerine ekledigim indaktörleri nasıl kaydedebilirim. Yani garfigi actıgım her an o indaktorlerde üzerinde acılsın...
Simdiden tesekkür ediyorum...Yardımlarınız icin..

ancak daha kolay yollarıda var değişik şablonlar hazırlayarak tüm indikatörlere bakabilmek için.

her şablona 3 er tane indikatör koyarak 10*3=30 indikatöre bakılabilir.

indikatörler grafik üzerinde hazırlandıktan sonra

grafik üzerindeki
TMP >> şablonu kaydet >> sablon ismi>> 1-den 10 a kadar olanların ismi değiştirilerek kaydedilir.

sonradan açılan her grafikte
grafik üzerindeki
TMP >> sablon ismi>> 1-den 10 a kadar 30 adet indikatöre çok hızlı bir şekilde bakılabilir
Başarılar kolay gelsin.

yeşilsıpa
20-01-2009, 06:02
Merhabalar,

İşim düştü sizlere:)...

Matrikste saatlik bazda sistem test edemiyorum.Acaba nedendir?

Örneğin MACD aldık diyelim günlük veya haftalık grafikler üzerinde gereken testi yapabiliyorum.Ancak seanslık saatlik veya 120 dakikalık grafikler kullanark MACD kullanarak aynı tarihler arasında o testi gercekleştiremedim.Sürekli 0 alım/satım ve 0 getiri veriyor sonucu.

Bunu nasıl aşabilirim?


Şimdiden teşekkür ederim.


Aynı sorun bendede var Nasıl çözdün? Expert Advisor e formul yazınca her zaman aralığında her barda hem al hem sat üretiyor.Anlamadım gitti Yardım eden olursa çooook sevinirim.Herkese bol kazançlar.

Bear_Bull
20-01-2009, 22:14
Aynı sorun bendede var Nasıl çözdün? Expert Advisor e formul yazınca her zaman aralığında her barda hem al hem sat üretiyor.Anlamadım gitti Yardım eden olursa çooook sevinirim.Herkese bol kazançlar.

Bu yukarıdaki hata formülünün yanlış olduğundandır.her bara işareti koyar.

muhtemelen formülünde

CCI(14)> 50
veya
RSI(14) <70 gibi bişey kullanmışsın.Kesisim yok

cross( (formül),c)

cross(c, (formül)) gibi denersen olacaktır.

ilk sayfada macd için örneği var o örnektede aynı hayı veriyormu bir dene.
kendi formülünüde ona göre değiştirerek deneyebilirsin.
kolay gelsin.

EDY
21-01-2009, 01:11
en çok kullandığınızı varsayılan olarak kaydetmek en mantıklısıdır.



ancak daha kolay yollarıda var değişik şablonlar hazırlayarak tüm indikatörlere bakabilmek için.

her şablona 3 er tane indikatör koyarak 10*3=30 indikatöre bakılabilir.

indikatörler grafik üzerinde hazırlandıktan sonra

grafik üzerindeki
TMP >> şablonu kaydet >> sablon ismi>> 1-den 10 a kadar olanların ismi değiştirilerek kaydedilir.

sonradan açılan her grafikte
grafik üzerindeki
TMP >> sablon ismi>> 1-den 10 a kadar 30 adet indikatöre çok hızlı bir şekilde bakılabilir
Başarılar kolay gelsin.

Sn BearBulll Yukaridaki aciklamalariniz icin cok tesekkür... Matrikste böyle bir uygulama olmasi gerektigini düsünüyordum ama hala bile tam olarak kurcalamis degilim.. Cok isime yaradi...

indikatör Builder icin size bir sorum var.. Eklemis oldugumuz formüller grafik üzerinde görüntülenirken cizgilerin isimleri genellikle L1, L2, L3 gibi isimler aliyor otomatik olarak.. Bu cizgilere kendi istegimize göre ekstra isim yazdirabilmemiz mümkünmü acaba?

Örnek...

http://img299.imageshack.us/img299/2825/usdjpynco5.png (http://imageshack.us)
http://img299.imageshack.us/img299/usdjpynco5.png/1/w490.png (http://g.imageshack.us/img299/usdjpynco5.png/1/)

Bear_Bull
21-01-2009, 01:18
İndikatör builderi hiç kullanmıyorum desem yalan olmaz çünkü indikatör yazmasını bilmiyorum.
Hazır indikatörlerle idare ediyorum.

Orada yaptığım denemelerde de dediğiniz gibi kendisi isim veriyor değiştiremiyorsunuz.
Yada belki vardır ben bilmiyorum.
Matriks destekten yardım istemek daha mantıklı olur.

selamlar.
Kolay gelsin.
Eğer bir sonuca ulaşırsanız buraya yazınki bende dahil birçok kişi faydalansın.

EDY
21-01-2009, 01:23
İndikatör builderi hiç kullanmıyorum desem yalan olmaz çünkü indikatör yazmasını bilmiyorum.
Hazır indikatörlerle idare ediyorum.

Orada yaptığım denemelerde de dediğiniz gibi kendisi isim veriyor değiştiremiyorsunuz.
Yada belki vardır ben bilmiyorum.
Matriks destekten yardım istemek daha mantıklı olur.

selamlar.
Kolay gelsin.
Eğer bir sonuca ulaşırsanız buraya yazınki bende dahil birçok kişi faydalansın.

Anlastik... matriks Destekten yardim OK :)

Elbette paylasirim BearBull...

EDY
21-01-2009, 11:11
Anlastik... matriks Destekten yardim OK :)

Elbette paylasirim BearBull...

cevap...



Merhaba Ercan Bey



Grafik üzerinde görüntülenen çizgilerin L1, L2, L3 isimleri standart olup değiştiremiyorsunuz.



Eklediğiniz formülün kısa adı indikatör kısayol penceresinde görünmediği zaman bahsettiğiniz *.TB uzantılı dosyaları ( Matriks kapalıyken) bir kere silmeniz yeterli olacaktır. Her formül eklediğiniz de bu işlemi yapmanıza gerek yok. Eğer her seferinde bu işlemi yapıyorsanız farklı bir sorun olabilir.



İyi Çalışmalar

yeşilsıpa
21-01-2009, 12:01
Bu yukarıdaki hata formülünün yanlış olduğundandır.her bara işareti koyar.

muhtemelen formülünde

CCI(14)> 50
veya
RSI(14) <70 gibi bişey kullanmışsın.Kesisim yok

cross( (formül),c)

cross(c, (formül)) gibi denersen olacaktır.

ilk sayfada macd için örneği var o örnektede aynı hayı veriyormu bir dene.
kendi formülünüde ona göre değiştirerek deneyebilirsin.
kolay gelsin.

Yok arkadaşım formuller doğru Macd de denedim olmadı Willr denedim olmadı Most stc rsı ccı denedim olmadı.Her barda hem al hem sat sinyali var.System testerda ise ne al veriyor ne sat tüm formuller doğru.2 3 4 er defa her formülü kontrol ettim.Sonuç aynı .System tester işlem yapmıyor,expert advisor her barda al sat veriyor.

yuxel
21-01-2009, 19:55
topikte paylasımlarından dolayı emegi bulunan arkadaslara tesekkur ederim
ben yeni yeni sistem i anlamaya calışıyorum.
herhangi indikatörde 5 dakikalıkta al verirken gunluklerde sat verebiliyor.
indikatörler günlükte hesaplarken belirtigimiz periyodlarda(14 gunluk) hesaplamaları yaparak al yada sat veriyor.
peki 5 dakikalık grafiklerde indikatör belirtmiş oldugumuz periyodları (5 dakikalıkda da grafiklerde 14 gunluk periyod gorunmedigi için) indikatör hesaplamasını neyi baz alarak hesaplama yapıyor ?
gunluklerde son 14 gunu baz alıyorsa 5 dakikalıklarda 14 gunluk oranında bar sayısı olarak otamatik bir hesaplamaylamı yapıyor hesaplarını
örnek tezim :)
günlük grafikde 14 günlük periyoda göre işlem saati= 112 saat oda eşittir = 6720 dk.
5 dakikalık grafikde 14 günlük periyod da (6720/5) = 1344 dakika oda oda eşittir 22,4 saat
indikatorun bizlere verdigi 5 dakikalık grafikdeki veriler son 22,4 saat te göremi ?
tşk.ler

blackmagic
21-01-2009, 21:59
merhabalar size matriks konusunda bir sorum olacak...
şimdi düz formülü az çok anladım yazabiliyorum sizden ricam

stocastik yukarı giden fiyatları aşağı gelen tahtaları taratabileceğim bir uyumsuzluk formülü yazılabilirmi?nasıldır?

Bear_Bull
21-01-2009, 23:41
Sn EDY
bilgilendirme için teşekkürler. Sağolasın.


Yok arkadaşım formuller doğru Macd de denedim olmadı Willr denedim olmadı Most stc rsı ccı denedim olmadı.Her barda hem al hem sat sinyali var.System testerda ise ne al veriyor ne sat tüm formuller doğru.2 3 4 er defa her formülü kontrol ettim.Sonuç aynı .System tester işlem yapmıyor,expert advisor her barda al sat veriyor.

ARKADAŞIM bende yanlış yazıyorsun derim/diyorum.
hangi formülle ne yapmaya çalışıyorsun yaz formülünü doğrusunu yazalım yaz kullan.


topikte paylasımlarından dolayı emegi bulunan arkadaslara tesekkur ederim
ben yeni yeni sistem i anlamaya calışıyorum.
herhangi indikatörde 5 dakikalıkta al verirken gunluklerde sat verebiliyor.
indikatörler günlükte hesaplarken belirtigimiz periyodlarda(14 gunluk) hesaplamaları yaparak al yada sat veriyor.
peki 5 dakikalık grafiklerde indikatör belirtmiş oldugumuz periyodları (5 dakikalıkda da grafiklerde 14 gunluk periyod gorunmedigi için) indikatör hesaplamasını neyi baz alarak hesaplama yapıyor ?
gunluklerde son 14 gunu baz alıyorsa 5 dakikalıklarda 14 gunluk oranında bar sayısı olarak otamatik bir hesaplamaylamı yapıyor hesaplarını
örnek tezim :)
günlük grafikde 14 günlük periyoda göre işlem saati= 112 saat oda eşittir = 6720 dk.
5 dakikalık grafikde 14 günlük periyod da (6720/5) = 1344 dakika oda oda eşittir 22,4 saat
indikatorun bizlere verdigi 5 dakikalık grafikdeki veriler son 22,4 saat te göremi ?
tşk.ler
indikatorun bizlere verdigi 5 dakikalık grafikdeki veriler son 22,4 saat te göremi ? aynen
14 gunluk periyod Günlük grafikte geçerlidir. Her grafikte 1 bar 5-10-30-60-120-240 veya gün ne bakıyorsanız 14 bar a göre sinyal ayarlaması yapar.
14 gunluk periyod 5 dk.lıkta ise makina Grafiğin 5 dk.lık olduğunu bilmez sadece 14 bar olarak kabul eder ve ona göre işlem yapar.



merhabalar size matriks konusunda bir sorum olacak...
şimdi düz formülü az çok anladım yazabiliyorum sizden ricam

stocastik yukarı giden fiyatları aşağı gelen tahtaları taratabileceğim bir uyumsuzluk formülü yazılabilirmi?nasıldır?

ref ((STOSK(5,5,3),-1) > STOSk(5,5,3)) and Ref (c,-1) > c
yukarıdaki mantıkla yazılabilir , olmazsa <> işaretleri ile yer değiştirerek oynayabilirsiniz. ama ne yapar ne işe yarar tam anlayamadım.
kolay gelsin.

i hate mondays
22-01-2009, 00:17
Merhabalar isakas2 yi matrikse tanımlayacak bir babayiğit aranıyor..

bkz topic isakas2 30m

blackmagic
22-01-2009, 09:11
ref ((STOSK(5,5,3),-1) > STOSk(5,5,3)) and Ref (c,-1) > c
yukarıdaki mantıkla yazılabilir , olmazsa <> işaretleri ile yer değiştirerek oynayabilirsiniz. ama ne yapar ne işe yarar tam anlayamadım.
kolay gelsin.

sevgili bear bull teşekkürler... ama bir problem var acaba ''and'' kullanmayacakmıyız gerçi ''and'' in yerine ikame edecek birşey de bulamadım...yazım hatası uyarısı veriyor explorer da ne olabilir bir fikin varmı?

i hate mondays
22-01-2009, 11:56
Merhabalar isakas2 yi matrikse tanımlayacak bir babayiğit aranıyor..

bkz topic isakas2 30m

Yok galiba, var ise özelden mesaj bekliyorum

Bear_Bull
22-01-2009, 21:53
sevgili bear bull teşekkürler... ama bir problem var acaba ''and'' kullanmayacakmıyız gerçi ''and'' in yerine ikame edecek birşey de bulamadım...yazım hatası uyarısı veriyor explorer da ne olabilir bir fikin varmı?

formülü yazıp denedim 100 endex kağıtlarında 50 adet filtreledi 50 adet sonuç verdi grafiklerinden istediğiniz gibi olup olmadığına bakarsınız.

explorer de
Filtre (Kullanımda) :
ref ((STOSK(5,5,3)),-1) > (STOSk(5,5,3)) and Ref (c,-1) > c



Merhabalar isakas2 yi matrikse tanımlayacak bir babayiğit aranıyor..

bkz topic isakas2 30m


Forex förmüllerini Matrikste yazabilen birini bulabilirseniz bizede bilgi verin.:wink:


Yok galiba, var ise özelden mesaj bekliyorum

blackmagic
23-01-2009, 10:15
sn Bear Bull acemiliğime verin şimdi bu formülü explorer da 1. kolona yerleştiriyorum ve taratıyorum hatam nerdedir?

cnidre
23-01-2009, 19:17
Zero Lag İndikatoru, İnd.Buildier'den ekleyebilirsiniz. en yukaraki x ve y değerleri ile oynayarak istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.


x:=9; y:=26;

aa1:=Mov(C,x,w);
bb:=C-Mov(C,x,w);
cc:=aa1+Mov(bb,x,w);
dd:=Mov(C,y,w);
ee:=C-Mov(C,y,w);
ff:=dd+Mov(ee,y,w);
Leader:=cc-ee;
ak:=Mov(C,x,w);
Leader;
ak



stochrsi İndikatoru, İnd.Buildier'den


x:=14;

(( RSI(x) - LLV(RSI(x) ,x)) / ((HHV(RSI(x ) ,x)) - LLV(RSI(x),x)))

Bear_Bull
23-01-2009, 19:36
sn Bear Bull acemiliğime verin şimdi bu formülü explorer da 1. kolona yerleştiriyorum ve taratıyorum hatam nerdedir?

filtre bölümüne yazın sonuç alırsınız.

explorer de
Filtre (Kullanımda) :
ref ((STOSK(5,5,3)),-1) > (STOSk(5,5,3)) and Ref (c,-1) > c


kolay gelsin.

akcay
24-01-2009, 22:52
matriks yeni sürüm çıkmış yeni indikatörler eklenmiş...

KUTERO
25-01-2009, 22:28
matriks yeni sürüm çıkmış yeni indikatörler eklenmiş...

ben daha geçen gün 2.6.5 i indirmiştim..bu 2.6.6 :ley:

EDY
25-01-2009, 22:39
Teşekürler sn. Bear Bull

diğer 2 momentum indikatörleri ve farklı bir rsi trend triger formulü...

Stochastic
AL
Cross(Stoch(5,3),20 )



Buradaki Stochastic benim ihtiyacim olanmi degilmi tam anlayamadim o yüzdendirki emin olmak icin sormak istedim...

Cünkü explorer formülünün taramalarda buldugu bazi kagitlarda grafigini kullanmis oldugum Stochastic MoM. Inx. indikatöründe kesismeler yasanmadigi halde bana AL üretmis...

Dogrusu ne olmali yardimci olabilecek varmi?

Explorer formülüne ihtiyac duydugum indikatör asagidaki resimdeki gibi...

http://img246.imageshack.us/img246/9306/hisseyesf3.jpg (http://imageshack.us)
http://img246.imageshack.us/img246/hisseyesf3.jpg/1/w212.png (http://g.imageshack.us/img246/hisseyesf3.jpg/1/)

Bear_Bull
26-01-2009, 00:47
stochastic momentum.
al için
cross (STOCHMOMENTUM(5,3,3),c)

sat için
cross (c,STOCHMOMENTUM(5,3,3))

kolay gelsin.

Buradaki Stochastic benim ihtiyacim olanmi degilmi tam anlayamadim o yüzdendirki emin olmak icin sormak istedim...

Cünkü explorer formülünün taramalarda buldugu bazi kagitlarda grafigini kullanmis oldugum Stochastic MoM. Inx. indikatöründe kesismeler yasanmadigi halde bana AL üretmis...

Dogrusu ne olmali yardimci olabilecek varmi?

Explorer formülüne ihtiyac duydugum indikatör asagidaki resimdeki gibi...

http://img246.imageshack.us/img246/9306/hisseyesf3.jpg (http://imageshack.us)
http://img246.imageshack.us/img246/hisseyesf3.jpg/1/w212.png (http://g.imageshack.us/img246/hisseyesf3.jpg/1/)

EDY
26-01-2009, 00:55
stochastic momentum.
al için
cross (STOCHMOMENTUM(5,3,3),c)

sat için
cross (c,STOCHMOMENTUM(5,3,3))

kolay gelsin.

Bear.... Artik rep´te veremiyoruz sana... Tekrar tekrar tesekkür...

(STOCHMOMENTUM(5,3,3) seklinde denemistim ama basaramamistim... Müsait bir zamanda bu olayin püf noktasini aciklayabilirmisin... oradaki "c" kapanisi isaret ediyor anladigim kadariyla fakat neden ona ihtiyac duyduk desem...?

Bear_Bull
26-01-2009, 01:27
Bear.... Artik rep´te veremiyoruz sana... Tekrar tekrar tesekkür...

(STOCHMOMENTUM(5,3,3) seklinde denemistim ama basaramamistim... Müsait bir zamanda bu olayin püf noktasini aciklayabilirmisin... oradaki "c" kapanisi isaret ediyor anladigim kadariyla fakat neden ona ihtiyac duyduk desem...?

bir teşekkür yeterli sağolun.


cross kesişimi, Kapanış,c kesişeceği yeri belirler.

sadece indikatörün değeri görülmek istenirse sizin yukarıda yazdığınız gibi yazılması gerekir.

genelde al-sat formülü yazarken kesişimler kullanılır.
Bunlar h,l,c
yüksek,düşük,kapanış değerleri olabileceği gibi bunların toplamları ile hesaplama yaptırılarakta olabilir. w gibi veya daha değişik birşey.
neyse uzatmayayım daha fazla.:wink:
aşağıya örnek koydum.
http://www.resimbank.org/image-71F1_497CE713.jpg (http://www.resimbank.org/share-71F1_497CE713.html)

EDY
26-01-2009, 01:43
bir teşekkür yeterli sağolun.


cross kesişimi, Kapanış,c kesişeceği yeri belirler.

sadece indikatörün değeri görülmek istenirse sizin yukarıda yazdığınız gibi yazılması gerekir.

genelde al-sat formülü yazarken kesişimler kullanılır.
Bunlar h,l,c
yüksek,düşük,kapanış değerleri olabileceği gibi bunların toplamları ile hesaplama yaptırılarakta olabilir. w gibi veya daha değişik birşey.
neyse uzatmayayım daha fazla.:wink:
aşağıya örnek koydum.
http://www.resimbank.org/image-71F1_497CE713.jpg (http://www.resimbank.org/share-71F1_497CE713.html)

Bu süper oldu iste... Emeklerinizin degeri cok yüksek Sn BeearBull...

Explorerde deneme üstüne deneme yapiyorum... Orta vadede bu isi cözecegimden eminim... Fakat yeniyim daha buralarda ve dert oluyor... Özellikle 0,50 TL altinda fiyati olan kagitlari tek tek cikarmayi düsünüyorum taramalardan... Birde islem hacmi olayina care bulabilsem...

Misal bazi kagitlar varki en volatil günlerde bile 100-200 bin islem hacmiyle seyrediyor... Yani algiladigim kadariyla her an asagiya yada yukariya sert hareketler sergilemesi mümkün... Ve bu benim isime gelmez... Böyle kagitlarida tek kalemde taratip buna care bulmak mümkün olsa keske... Alternatif sadece tecrübe görünüyor... Zamanla onca kagit icinden bu sekilde insani ters köseye yatirabilecek olanlari tek tek cikarirsin listeden ama o zamana dek umulurki terse gelmeyiz...

Saygilar Sn BearBull...

Bear_Bull
26-01-2009, 02:00
ref((v),-1) > 200.000 işlem hacmi için
ref((c),-1) > 0,50 fiyat için

(formül'ünüzün arkasına ) and (ref((v),-1) > 200.000 and ref((c),-1) > 0,50)

arkasına şöyle birşey ilave ederseniz istediklerinizi karşılayabilecektir.

EXPLORER de yazıp denemedim kafadan salladım. Umarım doğrudur . Olmazsa sonra uğraşırız biraz. :wink: selamlar.
kolay gelsin

EDY
26-01-2009, 02:21
ref((v),-1) > 200.000 işlem hacmi için
ref((c),-1) > 0,50 fiyat için

(formül'ünüzün arkasına ) and (ref((v),-1) > 200.000 and ref((c),-1) > 0,50)

arkasına şöyle birşey ilave ederseniz istediklerinizi karşılayabilecektir.

EXPLORER de yazıp denemedim kafadan salladım. Umarım doğrudur . Olmazsa sonra uğraşırız biraz. :wink: selamlar.
kolay gelsin

Hacim calisti... fiyat dogruyu söylemiyor :)

Bu arada benimde beynim sulanmaya basladi gibi bir durum var... Simdilik biraz desarj olup sonra gidip dinlensem iyi olacak sanirim... Tecrübelerimle sabit, bir zamanlar website kodlariyla ugrasirken ne zaman takildigim bir yerde israr etmeye kalksam hata üstüne hata yapar gözden kacan kücücük bir noktayi yakalayamazdim...

Saolun varoilun Sn Bearbull :yes:

Bear_Bull
26-01-2009, 02:47
Hacim calisti... fiyat dogruyu söylemiyor :)

Bu arada benimde beynim sulanmaya basladi gibi bir durum var... Simdilik biraz desarj olup sonra gidip dinlensem iyi olacak sanirim... Tecrübelerimle sabit, bir zamanlar website kodlariyla ugrasirken ne zaman takildigim bir yerde israr etmeye kalksam hata üstüne hata yapar gözden kacan kücücük bir noktayi yakalayamazdim...

Saolun varoilun Sn Bearbull :yes:
yine öyle olmuş olabilir.:he:

fiyat taki virgülü "," nokta "." ile değiştirin sorun çözülebilir .

rica ederim.
faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana :yes::cool::super:

EDY
26-01-2009, 10:18
yine öyle olmuş olabilir.:he:

fiyat taki virgülü "," nokta "." ile değiştirin sorun çözülebilir .

rica ederim.
faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana :yes::cool::super:

Su seanslar baslamadan önce iki dakikacik bakivereyim demistim topige... Sn BearBull yine vurmussunuz turnayi gözünden... Hata virgüldeymis simdi catir catir calisiyo hepsi... :yes: :super:

meno
01-02-2009, 17:11
arkadaşlar,
metastockta r-squared isimli bir indikatör var.
aşağıdaki şekilde yazılıyor,
Pwr(Corr(Cum(1),C,14,0),2)
matrikste çalıştıramadım,
yardımcı olursanız sevinirim.

hmsahin
04-02-2009, 18:44
selamlar sn.bear bull,,,

matriks explorerde tüm hisselerde tarama yapmak için bolinder band, stochmomentum, momentum ve ult. indikatörlerinden explorerde tarama formülünüz var mı yardımcı olursanız sevinirim...
şimdiden teşekkürler

EDY
04-02-2009, 23:30
selamlar sn.bear bull,,,

matriks explorerde tüm hisselerde tarama yapmak için bolinder band, stochmomentum, momentum ve ult. indikatörlerinden explorerde tarama formülünüz var mı yardımcı olursanız sevinirim...
şimdiden teşekkürler

Arkadas soruyu BearBull´e sormussunuz ama ben size önce birsey söyleyeyim sonra bir soru sorayim...

iki ay öncesine kadar bana matriks deseler "heee oda ne" derdim... Simdi karinca kararinca birseyler yapabiliyorum ve bunda BearBull´ün katkilari yadsinamaz.. Ama metastock topiginde yaklasik 250 sayfayi hatmedip care bulamadigim zamanlar yardim istiyordum...

Simdi soru... Sormus oldugunuz soruya cevap bulabilmek icin "Matriks formüller" topigini ilk sayfalardan bu yana arastirdinizmi?

Bakmayin kusura... Burada verilmek istenen mesaj sudur... Arastirdim ama uygun cevaplari bulamadim dediginiz zaman size bircok kisi yardimci olmaya calisacaktir... Yok arastirmadim derseniz inanin ustalarin emegine saygisizlik olur...

Amacim polemik yaratmak degil sadece arastirmaci ruhu tesvik etmek... Bunun meyvelerini ilerde cok görürsünüz.. Haddi tecavüz olduysa affola...

hmsahin
04-02-2009, 23:38
Arkadas soruyu BearBull´e sormussunuz ama ben size önce birsey söyleyeyim sonra bir soru sorayim...

iki ay öncesine kadar bana matriks deseler "heee oda ne" derdim... Simdi karinca kararinca birseyler yapabiliyorum ve bunda BearBull´ün katkilari yadsinamaz.. Ama metastock topiginde yaklasik 250 sayfayi hatmedip care bulamadigim zamanlar yardim istiyordum...

Simdi soru... Sormus oldugunuz soruya cevap bulabilmek icin "Matriks formüller" topigini ilk sayfalardan bu yana arastirdinizmi?

Bakmayin kusura... Burada verilmek istenen mesaj sudur... Arastirdim ama uygun cevaplari bulamadim dediginiz zaman size bircok kisi yardimci olmaya calisacaktir... Yok arastirmadim derseniz inanin ustalarin emegine saygisizlik olur...

Amacim polemik yaratmak degil sadece arastirmaci ruhu tesvik etmek... Bunun meyvelerini ilerde cok görürsünüz.. Haddi tecavüz olduysa affola...




evet sorum sn.bear bulls'a idi. kusurunuza bakarım haddi tecavüzde bulundunuz,,,af talebiniz reddildi:he:... saygılarımla

EDY
04-02-2009, 23:49
Saygi duyarim... :)

Bear_Bull
05-02-2009, 01:26
istediğiniz indikatörlerin değerlerini yazmamışsınız standart değerlerle mi özel değerlerlemi arama yapacak?

indikatörlerin arama yapması gereken değerleri yazın yarın gece bakarız gündüzleri tradeden dolayı bakamam.

ayrıca aşağıda ve topiğin gerisinde bazı örnekler Sn EDY nin de dediği gibi (bband da vardı, yanlış hatırlamıyorsam başlarda,stos için aşağıda var ) mevcut örneklere bakılarak yenilerini yapmak mümkün.

aşağıdaki yazının içindeki resimde bulunan yere gelip indikatörü seçtiğinizde ekranınıza formül gelir size iç değerlerini yazmak ve şartları tanımlamak kalır.

yinede istediğiniz değerleri yazın yarın gece bakalım.



selamlar sn.bear bull,,,

matriks explorerde tüm hisselerde tarama yapmak için bolinder band, stochmomentum, momentum ve ult. indikatörlerinden explorerde tarama formülünüz var mı yardımcı olursanız sevinirim...
şimdiden teşekkürler


bir teşekkür yeterli sağolun.


cross kesişimi, Kapanış,c kesişeceği yeri belirler.

sadece indikatörün değeri görülmek istenirse sizin yukarıda yazdığınız gibi yazılması gerekir.

genelde al-sat formülü yazarken kesişimler kullanılır.
Bunlar h,l,c
yüksek,düşük,kapanış değerleri olabileceği gibi bunların toplamları ile hesaplama yaptırılarakta olabilir. w gibi veya daha değişik birşey.
neyse uzatmayayım daha fazla.:wink:
aşağıya örnek koydum.
http://www.resimbank.org/image-71F1_497CE713.jpg (http://www.resimbank.org/share-71F1_497CE713.html)


stochastic momentum.
al için
cross (STOCHMOMENTUM(5,3,3),c)

sat için
cross (c,STOCHMOMENTUM(5,3,3))

kolay gelsin.

züğürtağa
06-02-2009, 01:10
bu matriks veri terminalini veya forex de olabilir,döviz ve altın piyasasını izleyebilecek bir link varmı aceba ,işlem yapmak için değil sadece izleyebilmek,

hmsahin
07-02-2009, 14:53
istediğiniz indikatörlerin değerlerini yazmamışsınız standart değerlerle mi özel değerlerlemi arama yapacak?

indikatörlerin arama yapması gereken değerleri yazın yarın gece bakarız gündüzleri tradeden dolayı bakamam.

ayrıca aşağıda ve topiğin gerisinde bazı örnekler Sn EDY nin de dediği gibi (bband da vardı, yanlış hatırlamıyorsam başlarda,stos için aşağıda var ) mevcut örneklere bakılarak yenilerini yapmak mümkün.

aşağıdaki yazının içindeki resimde bulunan yere gelip indikatörü seçtiğinizde ekranınıza formül gelir size iç değerlerini yazmak ve şartları tanımlamak kalır.

yinede istediğiniz değerleri yazın yarın gece bakalım.



ilginiz için teşekkür ederim sn.bull:cool::)...standart değerler için yazmıştım cevabım biraz geç oldu galiba af edersiniz..
ayrıca demek istediğim bu yazdığım indikatörlerin bolinger band, momentum, stoch momentum bunların aynı anda explorerde tarama yapması.

önceki sayfalarda ayrı ayrı formülleri mevcut ama ayrı ayrı. nasıl yapılır bilmiyorum ama hepsi aynı anda tek formül olurlarmı?
selam ve saygılarımla

Bear_Bull
07-02-2009, 22:44
selamlar sn.bear bull,,,

matriks explorerde tüm hisselerde tarama yapmak için bolinder band, stochmomentum, momentum ve ult. indikatörlerinden explorerde tarama formülünüz var mı yardımcı olursanız sevinirim...
şimdiden teşekkürler


stochastic momentum.
al için
cross (STOCHMOMENTUM(5,3,3),c)

sat için
cross (c,STOCHMOMENTUM(5,3,3))

BBand
al
Cross (c,BBandbot(c,20,S,2))
sat
Cross(BBandtop(c,20,S,2),c)

Momentum
al
cross (MO(c,9),100)
sat
cross (100,(MO(c,9)))

ult
al
cross (ULT(7,14,28),30)
sat
cross (70,(ULT(7,14,28)))

explorer kısmının filtre bölümüne
al için
cross (STOCHMOMENTUM(5,3,3),c) and Cross (c,BBandbot(c,20,S,2)) and cross (MO(c,9),100) and cross (ULT(7,14,28),30)

sat için
cross (70,(ULT(7,14,28))) and cross (100,(MO(c,9))) and Cross(BBandtop(c,20,S,2),c) and cross (c,STOCHMOMENTUM(5,3,3))

yazarsanız olur ama bu kadar indikatörün aynı anda al sat vermesi nerede ise imkansızdır .

yapacağınız EXPLORER sistemlerinde a,b,c,d kolonlarına al testi için al formüllerini,
sat sisteminde a,b,c,d kolonlarına sat testi için sat formüllerini yazarsanız ve fitre kullanmazsanız sistemlerin senetler üzerinde aldığı değerleri ekranda izleyebilirsiniz.

kolay gelsin.

hmsahin
08-02-2009, 13:57
sn.bull..ilginiz için teşekkür ederim...emeğinize sağlık:)

pazer
08-02-2009, 15:14
endeks üzerinde en güzel getirili bir sistem verebilcek olan var mı?
:)

haydi bakalım dökülelim arkadaşlar.... :)

rixos07
09-02-2009, 09:49
Explorer´da yazılan filtrenin bugünden değil de istenilen tarihten başlatılması için ne yapılması gerektiğini bilen arkadaş var mı?

rixos07
09-02-2009, 10:31
endeks üzerinde en güzel getirili bir sistem verebilcek olan var mı?
:)

haydi bakalım dökülelim arkadaşlar.... :)

Sn. pazer, tekniğinizi kendiniz bulmanız lazım, zira tüm senetlerin artışını bilmeniz mümkün olmadığı gibi, farklı farklı tekniklerle farklı kağıtları yakalayabilirsiniz.

edas
16-02-2009, 00:37
iki hareketli ortalamanın birbirini kesmesiyle al ya da sat verecek sistem için en uygun HO'ları sistem tester'la nasıl bulurum?

Bear_Bull
16-02-2009, 00:46
iki hareketli ortalamanın birbirini kesmesiyle al ya da sat verecek sistem için en uygun HO'ları sistem tester'la nasıl bulurum?

al için
Cross(MOV(c,opt1,s),MOV(c,opt2,s))

sat için
Cross(MOV(c,opt2,s),MOV(c,opt1,s))

değişkenler bölümünede
opt1: (2-100-1)
opt2: (2-100-1)
(taramasını istediğiniz aralıkları yazmanız gerekir ben örnek olsun diye)
alt:2
üst:100
adım:1 olarak verdim.

detaylara bakmak isterseniz http://www.hisse.net/forum/blog.php?b=569 blog adresinde resimleri bulunmaktadır.
kolay gelsin.

edas
16-02-2009, 10:57
Çok teşekkür ederim Sn.Bear Bull...:super:

ardasu
10-03-2009, 00:29
sn.Bear Bull size matriks için expert advisor soracaktım.koşullar şöyle:
alım: rsi(14) 50 yi kesecek,aynı zamanda cci (14) 10 üzerinde olacak.yine aynı zamanda fiyatta 22 ema üzerinde olacak. satım içinde tam tersi.
Bu koşullarla ilgili expert yazabilir misiniz?Bir de matrikste expert advisor kısmının neresine ne şekilde yazılacak.Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Bear_Bull
10-03-2009, 01:07
sn.Bear Bull size matriks için expert advisor soracaktım.koşullar şöyle:
alım: rsi(14) 50 yi kesecek,aynı zamanda cci (14) 10 üzerinde olacak.yine aynı zamanda fiyatta 22 ema üzerinde olacak. satım içinde tam tersi.
Bu koşullarla ilgili expert yazabilir misiniz?Bir de matrikste expert advisor kısmının neresine ne şekilde yazılacak.Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

al
Cross(RSI(14),50) and CCI(14)>10 and MOV(c,22,s)>c

sat
Cross(RSI(14),50) and CCI(14)<10 and MOV(c,22,s)<c

sistemi yukarıdaki şekilde deneyin.

her zaman diyorum tekrarlıyayım 3 lü sistemler her zaman sinyal veremez.

sistem yapmak için ise bloğuma bakabilirsiniz gönderi sayımın altındaki 4 e tıklamanız yeterlidir.

ardasu
10-03-2009, 15:14
al
Cross(RSI(14),50) and CCI(14)>10 and MOV(c,22,s)>c

sat
Cross(RSI(14),50) and CCI(14)<10 and MOV(c,22,s)<c

sistemi yukarıdaki şekilde deneyin.

her zaman diyorum tekrarlıyayım 3 lü sistemler her zaman sinyal veremez.

sistem yapmak için ise bloğuma bakabilirsiniz gönderi sayımın altındaki 4 e tıklamanız yeterlidir.

çok teşekkür ederim sn.Bear Bull

ketenhelva65
10-03-2009, 23:25
bi soruda benden.sayın bearbull explorer da ben önceki kapanışları nasıl belirtecegim,yani dünkü kapanış yada açılış,ve hatta 2 gün önceki yada 6 gün önceki.açılış-kapanış-en aly en üst lerle bişey yapmaya çalışıyorum ama önceki günlerdeki degerler nasıl yazılacak.
pratik olarak bana explorer da yazabilecegim şekilde dünkü kapanış ve 4 gün önceki en yüksek deger yazabilirmisiniz..

Bear_Bull
10-03-2009, 23:47
bi soruda benden.sayın bearbull explorer da ben önceki kapanışları nasıl belirtecegim,yani dünkü kapanış yada açılış,ve hatta 2 gün önceki yada 6 gün önceki.açılış-kapanış-en aly en üst lerle bişey yapmaya çalışıyorum ama önceki günlerdeki degerler nasıl yazılacak.
pratik olarak bana explorer da yazabilecegim şekilde dünkü kapanış ve 4 gün önceki en yüksek deger yazabilirmisiniz..

ref (c,-1) 1 gün önceki kapanışı

ref (c,-6) 6 gün önceki kapanışı belirler.

grafikleriniz günlük değil dakikalık ise (-?) kadar gerideki data olarak kabul edilir.



yada bu aşağıdakini deneyin


HLBBot(Period)

HLBTop(Period)

ketenhelva65
10-03-2009, 23:57
çok teşekkür ederim..bi yemek borcum olsun:cool::)

Bear_Bull
11-03-2009, 00:32
çok teşekkür ederim..bi yemek borcum olsun:cool::)

Hafta sonu tahsil ederim ama aynı şehirdeyiz.:he::he:

Teşekkürler .:cool: Yemiş kadar oldum.

sirkhan
13-03-2009, 03:43
inglizceymiş. pek anlayamadım. türkçesi olsa daha iyi olursu.
arkadaşlar bana stoc yukarı keserse al, aşağı keserse sat şeklinde formülü verecek olan varmı?
birde h.o nın eğiminine göre bi formül bulabilirmiyiz. yani mesela 5 günlük ortalama bir bardan diğer bara geçtiğinde 30 puandan azsa sat, fazlaysa al gibi.
olabilirmi böyle bişey?

Stoch sorusunun cevabı olabilir belki :

Merhabalar,
Stochastic Slow %K 5, Yavaş %K10, %D3 dersek eğer...
%K ile Yavaş % %D'yi yukarı kesince al, aşağı kesince sat formülünü nasıl yazabileceğim konusunda yardımlarınızı bekliyorum...

Cross(Stoch(5,10),(Mov(Stoch(5,10),3,S)))
Cross((Mov(Stoch(5,10),3,S)),Stoch(5,10))

İkinci sorunuzu bilen biri cevaplarsa ben de öğrenmek isterim.

premium
13-03-2009, 22:28
arkadaşlar

MACD STOCH RSI MFI

COLUM A
MACD AL
If(MACD()>Mov(MACD(),9,E), If(Ref(MACD(),-1)<Ref(Mov(MACD(),9,E),-1),10,5),If(Ref(MACD(),-1)>Ref(Mov(MACD(),9,E),-1),-10,-5))


COLUM B
HARK. OR
If(CLOSE > Mov(CLOSE,21,E),If(Ref(CLOSE,-1)<Ref(Mov(CLOSE,21,E),-1),10,5),If(Ref(CLOSE,-1)>Ref(Mov(CLOSE,21,E),-1),-10,5))


COLUM C
STOCH AL
Cross(Stoch(14,6),25)-Cross(75,Stoch(14,6))

COLUMN D
RSI AL
Cross(RSI(14),30)-Cross(70,RSI(14))

COLUMN E
MFI AL
Cross(Mov(MFI(14),12,E),MFI(14))


COLUMN F
VHF
VHF(CLOSE,21)


FILTER
colA=10 OR colB=10 OR colC=1 OR colD=1 OR colE=1


matrıx explorer e bu formülü girdim alltaki sonuç cıktı ..nasıl okuyabilirim bu sonucu yardımcı olabılırmısınız..tşk..

http://i41.tinypic.com/21115kj.png

hipofiz
15-03-2009, 01:33
merhaba ValueWhen komutunu anlatımısınız

Bear_Bull
15-03-2009, 18:32
merhaba ValueWhen komutunu anlatımısınız

tam bilmiyorum ama "değer atamaya yarıyor"

bir örnek veriyorum aşağıda

koşul sağlandığında değişkene değer atıyor ve bu değişkeni sonraki işlemlerde kullanıyorsunuz.
internetten metastock sitelerinden arayabilirsiniz.


fractal
long
F1:=ValueWhen(1,H<Ref(H,-2) AND Ref(H,-1)<Ref(H,-2) AND Ref(H,-3)<Ref(H,-2) AND Ref(H,-4)<Ref(H,-2),Ref(H,-2));
F2:=ValueWhen(1,L>Ref(L,-2) AND Ref(L,-1)>Ref(L,-2) AND Ref(L,-3)>Ref(L,-2) AND Ref(L,-4)>Ref(L,-2),Ref(L,-2));

a:=Cross(H,F1);
b:=Cross(F2,L);

state:=If(BarsSince(a)<BarsSince(b),1,0);

state>Ref(state,-1)

exıt long
F1:=ValueWhen(1,H<Ref(H,-2) AND Ref(H,-1)<Ref(H,-2) AND Ref(H,-3)<Ref(H,-2) AND Ref(H,-4)<Ref(H,-2),Ref(H,-2));
F2:=ValueWhen(1,L>Ref(L,-2) AND Ref(L,-1)>Ref(L,-2) AND Ref(L,-3)>Ref(L,-2) AND Ref(L,-4)>Ref(L,-2),Ref(L,-2));

a:=Cross(H,F1);
b:=Cross(F2,L);

state:=If(BarsSince(a)<BarsSince(b),1,0);

state<Ref(state,-1)

Short
F1:=ValueWhen(1,H<Ref(H,-2) AND Ref(H,-1)<Ref(H,-2) AND Ref(H,-3)<Ref(H,-2) AND Ref(H,-4)<Ref(H,-2),Ref(H,-2));
F2:=ValueWhen(1,L>Ref(L,-2) AND Ref(L,-1)>Ref(L,-2) AND Ref(L,-3)>Ref(L,-2) AND Ref(L,-4)>Ref(L,-2),Ref(L,-2));

a:=Cross(H,F1);
b:=Cross(F2,L);

state:=If(BarsSince(a)<BarsSince(b),1,0);

state<Ref(state,-1)

close short
F1:=ValueWhen(1,H<Ref(H,-2) AND Ref(H,-1)<Ref(H,-2) AND Ref(H,-3)<Ref(H,-2) AND Ref(H,-4)<Ref(H,-2),Ref(H,-2));
F2:=ValueWhen(1,L>Ref(L,-2) AND Ref(L,-1)>Ref(L,-2) AND Ref(L,-3)>Ref(L,-2) AND Ref(L,-4)>Ref(L,-2),Ref(L,-2));

a:=Cross(H,F1);
b:=Cross(F2,L);

state:=If(BarsSince(a)<BarsSince(b),1,0);

state>Ref(state,-1)

hipofiz
15-03-2009, 20:38
bu formül nedir acaba. neren buldunuz?
teşekkürler.


tam bilmiyorum ama "değer atamaya yarıyor"

bir örnek veriyorum aşağıda

koşul sağlandığında değişkene değer atıyor ve bu değişkeni sonraki işlemlerde kullanıyorsunuz.
internetten metastock sitelerinden arayabilirsiniz.


fractal
long
F1:=ValueWhen(1,H<Ref(H,-2) AND Ref(H,-1)<Ref(H,-2) AND Ref(H,-3)<Ref(H,-2) AND Ref(H,-4)<Ref(H,-2),Ref(H,-2));
F2:=ValueWhen(1,L>Ref(L,-2) AND Ref(L,-1)>Ref(L,-2) AND Ref(L,-3)>Ref(L,-2) AND Ref(L,-4)>Ref(L,-2),Ref(L,-2));

a:=Cross(H,F1);
b:=Cross(F2,L);

state:=If(BarsSince(a)<BarsSince(b),1,0);

state>Ref(state,-1)

exıt long
F1:=ValueWhen(1,H<Ref(H,-2) AND Ref(H,-1)<Ref(H,-2) AND Ref(H,-3)<Ref(H,-2) AND Ref(H,-4)<Ref(H,-2),Ref(H,-2));
F2:=ValueWhen(1,L>Ref(L,-2) AND Ref(L,-1)>Ref(L,-2) AND Ref(L,-3)>Ref(L,-2) AND Ref(L,-4)>Ref(L,-2),Ref(L,-2));

a:=Cross(H,F1);
b:=Cross(F2,L);

state:=If(BarsSince(a)<BarsSince(b),1,0);

state<Ref(state,-1)

Short
F1:=ValueWhen(1,H<Ref(H,-2) AND Ref(H,-1)<Ref(H,-2) AND Ref(H,-3)<Ref(H,-2) AND Ref(H,-4)<Ref(H,-2),Ref(H,-2));
F2:=ValueWhen(1,L>Ref(L,-2) AND Ref(L,-1)>Ref(L,-2) AND Ref(L,-3)>Ref(L,-2) AND Ref(L,-4)>Ref(L,-2),Ref(L,-2));

a:=Cross(H,F1);
b:=Cross(F2,L);

state:=If(BarsSince(a)<BarsSince(b),1,0);

state<Ref(state,-1)

close short
F1:=ValueWhen(1,H<Ref(H,-2) AND Ref(H,-1)<Ref(H,-2) AND Ref(H,-3)<Ref(H,-2) AND Ref(H,-4)<Ref(H,-2),Ref(H,-2));
F2:=ValueWhen(1,L>Ref(L,-2) AND Ref(L,-1)>Ref(L,-2) AND Ref(L,-3)>Ref(L,-2) AND Ref(L,-4)>Ref(L,-2),Ref(L,-2));

a:=Cross(H,F1);
b:=Cross(F2,L);

state:=If(BarsSince(a)<BarsSince(b),1,0);

state>Ref(state,-1)

kadirozdamar
15-03-2009, 21:40
Bu formüle hangi siteden ulaştınız sayın bear_bull?

Bear_Bull
15-03-2009, 22:10
Bu formüle hangi siteden ulaştınız sayın bear_bull?


bu formül nedir acaba. neren buldunuz?
teşekkürler.



Formüllerimi biriktirdiğim
excel dosyamda mevcuttu oradan kopyaladım
nerden geldiğini bilmiyorum.
Metastock topiği formüllerinden olabilir.


her formül gibi çok iyi bir trend olmadıkça kazandıran bir formül değil.
nadir al sat yaptırmasına rağmen testlerimde çok başarılı çıkmadı
yedekte bulunsun diye formüllerimin arasına kopyalamışım.
trend oluşmadıkça tepeden alım dipten satım yaptırıyor.

Fractal diye arattırılırsa internetten bir çok yerde bulunabilir.

kadirozdamar
15-03-2009, 22:27
Formüllerimi biriktirdiğim
excel dosyamda mevcuttu oradan kopyaladım
nerden geldiğini bilmiyorum.
Metastock topiği formüllerinden olabilir.
Fractal diye arattırılırsa internetten bir çok yerde bulunabilir.

meta stock topiği formüllerinde göremedim.sıklıkla takip ediyorum,yeni bir formül,forumda daha önce denk gelmedi hiç bir yerde,onun için sorma gereği duydum.Google da fractal diye arattım fakat hiç bir şey çıkmadı karşıma çok alakasız şeyler çıktı,ilgin için teşekkürler.

kadirozdamar
15-03-2009, 23:40
Matematiksel sistemlerler ilgili teknik bir kaç bilgi vermede fayda görüyorum
Bir matematiksel sistemi kullanırken muhakkah bu matematiksel sistemi tamamlayan bir indikatörde geliştirip kullanmakta fayda vardır,tek başına ne indikatör ne matematiksel sistem fayda vermez,sistemin ve indikaötürün bir birinden destek ve güç alması şart,tek başına bir sistem % 50 başarı sağlar,sağlam bir indikatör formüleziyle bu başarı %75-80 lere çıkabilir.yoksa ne tek başına bir indikaötör işe yara nede tek başına bir sistem,kimisi trende yakalayamaz,kimisi yatayda başarı sağlayamaz,bir sistemde önemli olan her şartta başarı sağlamasıdır.

kadirozdamar
15-03-2009, 23:54
endeks üzerinde en güzel getirili bir sistem verebilcek olan var mı?
:)

haydi bakalım dökülelim arkadaşlar.... :)

sİz de var mi?

kadirozdamar
15-03-2009, 23:56
Dünyadaki hiç bir sistem gapa çare bulamaz,bu sistemin ruhuna aykırıdır,onun için %90-%100 başarılı bir sistemde imkansız dır,en iyi sistem %75-%80 başarı sağlayan bir sistemdir bana göre.

kadirozdamar
16-03-2009, 00:22
Başarılı endex sinyali isteyen arkadaşım için aşağıdaki grafiği koyuyorum,yorumlarınız beklerim.
http://sunucu18.kucukresim.com/uploads/tendex10073579.png (http://www.kucukresim.com/sunucu18_endex10073579.png)

kadirozdamar
16-03-2009, 00:23
5 dk lık vob grafiği
http://sunucu18.kucukresim.com/uploads/tvob5md9c7a.png (http://www.kucukresim.com/sunucu18_vob5md9c7a.png)

kadirozdamar
16-03-2009, 00:24
5 dk lık parite grafiği
http://sunucu18.kucukresim.com/uploads/teurusd5m1cb28.png (http://www.kucukresim.com/sunucu18_eurusd5m1cb28.png)

kadirozdamar
16-03-2009, 00:25
5 dk lık vob dolar grafiği

http://sunucu5.kucukresim.com/uploads/tvobdolarcd3e2.png (http://www.kucukresim.com/sunucu5_vobdolarcd3e2.png)

kadirozdamar
16-03-2009, 00:27
emtia sinyallerine örnek -altın

http://sunucu18.kucukresim.com/uploads/taltin79067.png (http://www.kucukresim.com/sunucu18_altin79067.png)

sinyallerin başarısı konusunda ki yorunlarınızı beklerim...Şunu belirtmeliyim ki bu sistemde size göndermiş olduğum sinyaller başarılı olmakla birlikte indikatör destekli olmadığı sürece çok fazla bir şey ifade etmeyecektir.Size güç verecek bir indikatörünüz yoksa her zaman sinyalle girip girmeme noktasında tereddütde kalacaksınız.Buda pozisyonu muhafaza etmenizi ve pozisyonu kaçırmanızı sağlayacaktır.Birde sistemde giriş pozisyonunu yakaladıktan sonra çıkış pozisyonunda yatırımcıya büyük iş düşüyor,piyasanın ruhuna göre çıkış pozisyonu kestirebilen her zaman yüksek getiri elde edebilir.
Saygılarımla.
Herkeze bol kazançlar.

Bear_Bull
16-03-2009, 00:53
Grafikler için teşekkürler, ama biz burada formülleri paylaşıyoruz :yes:

formülü olmayan grafikleriniz oldukça başarılı gözüküyor.

sizede bol kazançlar.

Formül yazmada arkadaşların sorularına yardımcı olacağınızı düşünüyor şimdiden yardımlarınız için teşekkürler diyorum.
Selamlar.

cigun
16-03-2009, 01:07
emtia sinyallerine örnek -altın

http://sunucu18.kucukresim.com/uploads/taltin79067.png (http://www.kucukresim.com/sunucu18_altin79067.png)

sinyallerin başarısı konusunda ki yorunlarınızı beklerim...Şunu belirtmeliyim ki bu sistemde size göndermiş olduğum sinyaller başarılı olmakla birlikte indikatör destekli olmadığı sürece çok fazla bir şey ifade etmeyecektir.Size güç verecek bir indikatörünüz yoksa her zaman sinyalle girip girmeme noktasında tereddütde kalacaksınız.Buda pozisyonu muhafaza etmenizi ve pozisyonu kaçırmanızı sağlayacaktır.Birde sistemde giriş pozisyonunu yakaladıktan sonra çıkış pozisyonunda yatırımcıya büyük iş düşüyor,piyasanın ruhuna göre çıkış pozisyonu kestirebilen her zaman yüksek getiri elde edebilir.
Saygılarımla.
Herkeze bol kazançlar.


bu grafigi olusturan formulu de verseydiniz cok makbule gecerdi dogrusu?

tesekkurler...

kadirozdamar
16-03-2009, 02:15
Grafikler için teşekkürler, ama biz burada formülleri paylaşıyoruz :yes:

formülü olmayan grafikleriniz oldukça başarılı gözüküyor.

sizede bol kazançlar.

Formül yazmada arkadaşların sorularına yardımcı olacağınızı düşünüyor şimdiden yardımlarınız için teşekkürler diyorum.
Selamlar.

yardımcı olabilirsem ne mutlu bana,forumda çok fazla yazıp çizmiyorum ama faydalı olmak isterim arkadaşlarımıza vaktim el verdiği ölçüde.

premium
16-03-2009, 02:49
yardımcı olabilirsem ne mutlu bana,forumda çok fazla yazıp çizmiyorum ama faydalı olmak isterim arkadaşlarımıza vaktim el verdiği ölçüde.

hocam yukardaki grafiklerin formüllerini yazabilirmisiniz.tşk.

byE
16-03-2009, 17:49
Günlük fiyatı dünkü kapanışa göre %5 artan, işlem hacmi ise düne göre %100 artan senetleri bulan metastock formülü icin yardım lütfen.şimdiden teşekkürler.

byE
16-03-2009, 17:51
yanlış yere yazdığımı şimdi farkettim kusura bakmayın.

ÖZDOĞAN77
19-03-2009, 09:53
Arkadaşlar,
4-9 ve 18 günlük hareketli ortalamaların birbirlerini kestiğinde,al ve sat sinyalleri üretecek bir formül yazılabilir mi? Bunu system tester'da çalıştırmak istiyorum.
Eğer yardımcı olursanız çok memnun olacağım.
Teşekkür ederim,sevgi ve saygılar...

Bear_Bull
19-03-2009, 22:22
Arkadaşlar,
4-9 ve 18 günlük hareketli ortalamaların birbirlerini kestiğinde,al ve sat sinyalleri üretecek bir formül yazılabilir mi? Bunu system tester'da çalıştırmak istiyorum.
Eğer yardımcı olursanız çok memnun olacağım.
Teşekkür ederim,sevgi ve saygılar...


AL
Cross(MOV(c,4,s),MOV(c,9,s)) or Cross(MOV(c,9,s),MOV(c,18,s))
SAT
Cross(MOV(c,18,s),MOV(c,9,s)) or Cross(MOV(c,9,s),MOV(c,4,s))


Yukarıdaki formül çift al sat üretecektir tek sinyal vermesi istenirse or yerine and yazabilirsiniz.

Kolay gelsin Sn Özdoğan.

lost06
23-03-2009, 23:04
sn bearbull 2bar2 sistemini matrıkse cevırebılırmısınız yazıyorum metastocks dılınde calışmıyor.şimdiden tşk.

Bear_Bull
23-03-2009, 23:51
sn bearbull 2bar2 sistemini matrıkse cevırebılırmısınız yazıyorum metastocks dılınde calışmıyor.şimdiden tşk.

Metastock dilinde yazılanlarda değişiklik yapmak gerekiyor bende tam bilmiyorum.

Metastock formüllerinin hepsi Matrikste olmadığı için çevirebileceğimden emin değilim.

2bar2 nin formülünü buraya yazın deneyelim diğer topikten arattırmayın, benim elimde formülü yok.

blackmagic
01-04-2009, 16:39
kapanış fiyatı 5 günlük aort la 7 günlük aort arasında veya bunlara eşit olan bir formül nasıl yazabiliriz?teşekkürler...

Bear_Bull
01-04-2009, 20:14
kapanış fiyatı 5 günlük aort la 7 günlük aort arasında veya bunlara eşit olan bir formül nasıl yazabiliriz?teşekkürler...

c>=(MOV(c,4,s) and c<= MOV(c,8,s))

ancak buna al sat dedirtemezsiniz çünkü fiyat çıkarkende , düşerkende bu koşul oluşabilir.

Explorer kısmında Filtre bölümüne bu c>=(MOV(c,4,s) and c<= MOV(c,8,s)) koşulu yazıp tarama yaptıktan sonra, sonuç veren her hissenin grafiğine bakıp yön konusunda kendiniz karar vermelisiniz.

Kolay gelsin.

blackmagic
01-04-2009, 21:50
çok teşekkürler Bear Bull...

hpy
04-04-2009, 00:34
Teknik analizde olumlu ya da olumsuz uyumsuzluk diye adlandırılıan hadise nedir acaba?

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?p=3093701#post3093701

Yukarıda vermiş olduğum linkte bir olumlu mu?olumsuz mu? başlığı altında bir grafik yolladım.
Yollamış olduğum grafik olumlu ya da olumsuz uyumsuzluk sayılır mı?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not:Buraya ayrıca grafik eklememe nedenim boş yere foruma ağırlık vermemek içindir.

Bear_Bull
04-04-2009, 01:28
Teknik analizde olumlu ya da olumsuz uyumsuzluk diye adlandırılıan hadise nedir acaba?

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?p=3093701#post3093701

Yukarıda vermiş olduğum linkte bir olumlu mu?olumsuz mu? başlığı altında bir grafik yolladım.
Yollamış olduğum grafik olumlu ya da olumsuz uyumsuzluk sayılır mı?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not:Buraya ayrıca grafik eklememe nedenim boş yere foruma ağırlık vermemek içindir.

Aşağıda bir örnek var işinize yararsa eğer.


Aykırılıklar (Uyumsuzluk)
http://analiz.ibsyazilim.com/egitim/adi03.html


Matriksin biyerlerinde yazıyordu indikatörler ama bu saatte bulamadım internetten arattım oda İBS ten çıktı.:he::he:

Başlık Matriks cevap IBS :D:D:D

hpy
04-04-2009, 10:17
Teşekkürler sn bear bull.

tr_hope05
12-04-2009, 22:26
sayın bear bull..

indikatörlerden rsi değerinin yükselen düşen seçeneği seçilince kırmızı yeşil renklere göre düşüş veya yükselişi görebiliyoruz..
Acaba bu kırmızıdan yeşile ya da yeşilden kırmızıya dönüşü RSI için kahinde nasıl yapabilirim..?AL ve SAT yapmak istiyorum bu noktaları..

Teşekkür ederim

Bear_Bull
12-04-2009, 23:25
Slm. tr_hope05

yanlış anlamadı isem aşağıdaki grafikteki renklendirmeye göre al-sat düşünüyorsun ama
teyit alabilmen için o günün bitmesi gerekiyorki o dediğini yapabilesin çoğu günde de görülüyorki al verdirdiğinin ertesi günü sat vermiş olacak sat verdiğinin ertesi gün al vermiş olacak.
http://sunucu5.kucukresim.com/uploads/100e417c.png (http://www.kucukresim.com)

uygulayabilirim diyorsan bende formülünü yazmayı deniyeyim.

al için

RSI(14)>ref(RSI(14),-1)
SAT için
RSI(14)<ref(RSI(14),-1)

DENEME olarak sinyallerinide koyayım uyması gerçekten çok zor
system testerden kazanç grafiğine bakmak lazım.

http://sunucu18.kucukresim.com/uploads/1006074c.png (http://www.kucukresim.com)

tr_hope05
12-04-2009, 23:47
sayın bear bull teşekürler..fakat dediğiniz gibi zor bişey ...fakat ben tam dönüş yönünde al -sat veren noktada bir adet AL-SAT nasıl yaparız onu da sorayım..zira yeşil olduğu ya da kırmızı olduğu sürece al, sat lar tekrarlıyor..bunu elemek lazım..yani yeşili bırakıp kırmızıya geçiş, kırmızıyı bırakıp yeşile geçiş de AL SAT verecek..sürekli kırmızı iken veya yeşil iken olmayacak..

zor gerçekten..teşekkürler

Bear_Bull
13-04-2009, 00:16
sayın bear bull teşekürler..fakat dediğiniz gibi zor bişey ...fakat ben tam dönüş yönünde al -sat veren noktada bir adet AL-SAT nasıl yaparız onu da sorayım..zira yeşil olduğu ya da kırmızı olduğu sürece al, sat lar tekrarlıyor..bunu elemek lazım..yani yeşili bırakıp kırmızıya geçiş, kırmızıyı bırakıp yeşile geçiş de AL SAT verecek..sürekli kırmızı iken veya yeşil iken olmayacak..

zor gerçekten..teşekkürler

Sinyallerin tekrarlaması formül gereği(kesişim kullanılamadığından mecbur) (systester den hergün grafik açarak kullanmanız ve sürekli o grafik üzerinden bakmanız halinde tek sinyal görürsünüz --- tester sonucunda çıkan tablonun altındaki grafik üzerinde göster bölümünden) ilk kırmızı yada yeşilde pozisyon alacağınızdan ekran kirliliğinden başka bir zararı olmaz. fazlalık ok işaretlerini teyit olarak düşüşün devamı veye çıkışın devamı şeklinde yorumlayabilirsiniz.
kolay gelsin.

yuxel
13-04-2009, 16:50
SN ERDİNÇ HOCANIN
Matriks kullananlar için, TKE (talep göstergesi) fromülü aşağıdaki şekildedir. Bu göstergeyi izleyebilirsiniz ve bu gösterge 80'in üzerine çıktığında, satış yapılabilir.

(STOFD(14,6)+RSI(14)+MFI(14)+MO(14)+WILLR(14)+CCI( 14)+TRIX(7,14,e))/7

premium
13-04-2009, 18:46
SN ERDİNÇ HOCANIN
Matriks kullananlar için, TKE (talep göstergesi) fromülü aşağıdaki şekildedir. Bu göstergeyi izleyebilirsiniz ve bu gösterge 80'in üzerine çıktığında, satış yapılabilir.

(STOFD(14,6)+RSI(14)+MFI(14)+MO(14)+WILLR(14)+CCI( 14)+TRIX(7,14,e))/7

sn:yaşar erdinç bu ındikatörü tek başına kullanmıyordur ..mutlaka yanında başka bır gösterge ıle beraber .....

tanergultin
06-05-2009, 12:52
Lary williams tarafından geliştirilen bu gösterge aşırı alım ve satım zamanlarını tespit etmeye yöneliktir.Öncelikle istediğiniz senedin grafiğini matriks programında açınız ve KHN harflerini tıklayarak açılan listeden System tester seçeneğini tıklayınız.Karşınıza gelen pencerede üst sol köşedeki yeni sistem bölümüne tıklayarak sistem adına Williams R yazabilirsiniz.Daha sonra alt sekmelerdeki;

AL BÖLÜMÜNE: Cross(WillR(14),-75)

SAT BÖLÜMÜNE:Cross(-25,WillR(14))

yazdıktan sonra tamam seçeniği tıklayınız.Formülümüz çalışır durumda,daha sonra hangi senette bunu uygulamak istiyorsanız system tester bölümünden tanımlı sistemlerden williams R secenigini secerek formülümüzü çalıştırabiliriz.Ben bu formülü GUBRF uyguladım ve çıkan sonuç aşağıdaki grafikte görülmektedir.Unutmadan bu formül her senette %100 kazandırır diye birşey yok...

slm bu förmülü nasıl kullanabilirim biraz daha detaylı söyleyebilir misiniz?bu formülün üzerini tıklayıp simülasyon diyorum hep aynı yer çıkıyor..ne yapmalıyım teşekkürler

baymetin
08-05-2009, 21:11
Kimse cevaplamamış.Bilsem de ben cevaplasam,ama nerde.Tıngır elek tıngır saç.

Bear_Bull
09-05-2009, 00:29
Kimse cevaplamamış.Bilsem de ben cevaplasam,ama nerde.Tıngır elek tıngır saç.

aşağıdaki soru için yukarıdakileri yazdıysanız.:yes: Alıntı yapılan formülün altındaki 1-2 yazı okunsa idi nasıl yapılacağı resimlerle detaylı olarak açıklanmiştı.:wink:

Sadece işine gelen yeri okuyup işin can alıcı yeri okunmuyorsa bizimde verecek cevabımız olmuyor maalesef.:notr:

Alt tarafı 10-15 sayfalık başlık, zaten bu işin meraklısı olan biri bir solukta okuyup bitirebilir.



slm bu förmülü nasıl kullanabilirim biraz daha detaylı söyleyebilir misiniz?bu formülün üzerini tıklayıp simülasyon diyorum hep aynı yer çıkıyor..ne yapmalıyım teşekkürler

avcı1
09-05-2009, 17:58
Sayın Bear Bull
daha önceki sayfaları okudum inanın çok faydalandım söyle bir sistem yapmak istiyorum
cross(macd(26,12,9),macdtrigger(26,12,9)) ve RSI 30 YUKARI kestiğinde al sinyali üretsin yani mac ve RSI Her ikisinin sinyali oluştuğunda al sinyali versin
SAT için ise
cross(macdtrigger(26,12,9),macd(26,12,9)) ve RSI 70 Asağı kestiğinde sat sinyali üretsin.
Benim amacım al sinyali geldiğinde mac kendi içinde yukarı kesmiştir fakat RSI 30 YUKARI kesmemişse al sinyalini daha vermesin böyle bir sistem yapabilirmiyim. Birde bunları tek tek istediğimde uygulatabiliyorum ama her ikisini aynı sistem içinde istediğimde sanırım yazım hatası yapıyorum sistem hiç bir şey vermiyor yani bir iki göstergeyi birleşik yazamıyorum
bunları nasıl yazabilirim.Yardımlarınız için teşekkür ederim

Bear_Bull
09-05-2009, 21:14
Sn avcı1

macd yavaş Rsı ise macd a göre daha hızlı bir göstergedir ve bu nedenle RSI 30 diye belirttiğinizde büyük ihtimal sinyal üretmemektedirler.
Rsı 50 olarak denerseniz biraz daha fazla sinyal uretirler.

ama yinede istediğiniz sistemi yazayım değerler ile sonra oynar çalıştığı seviyeyi bulursunuz.

kolay gelsin.


al için
Cross(MACD(),MACDTrigger()) and Cross(RSI(14),30)

sat için
Cross(MACDTrigger(),MACD()) and Cross(70,RSI(14))




Sayın Bear Bull
daha önceki sayfaları okudum inanın çok faydalandım söyle bir sistem yapmak istiyorum
cross(macd(26,12,9),macdtrigger(26,12,9)) ve RSI 30 YUKARI kestiğinde al sinyali üretsin yani mac ve RSI Her ikisinin sinyali oluştuğunda al sinyali versin
SAT için ise
cross(macdtrigger(26,12,9),macd(26,12,9)) ve RSI 70 Asağı kestiğinde sat sinyali üretsin.
Benim amacım al sinyali geldiğinde mac kendi içinde yukarı kesmiştir fakat RSI 30 YUKARI kesmemişse al sinyalini daha vermesin böyle bir sistem yapabilirmiyim. Birde bunları tek tek istediğimde uygulatabiliyorum ama her ikisini aynı sistem içinde istediğimde sanırım yazım hatası yapıyorum sistem hiç bir şey vermiyor yani bir iki göstergeyi birleşik yazamıyorum
bunları nasıl yazabilirim.Yardımlarınız için teşekkür ederim

avcı1
10-05-2009, 16:33
Sayın Bear Bull çok teşekkür ederim
sistem mantığını ve birleşik göstergelerin nasıl yazıldığını anladım.
Vaktiniz olduğunda size bir sorum daha olacak ben bu sistemleri vob üzerinde deniyorum.
Bazı forumlarda arkadaslar sistemden bahsediyorlar bu sistemler acaba Expert advisor de göstergelerin günlerinin veya sayılarının değiştirilmesi ile ilgili bulunan sistemlermi veya biz kendimiz matriksteki kayıtlı göstergelerden hariç formül girip sistem yapabiliyormuyuz.
Birde elinizde vob için örnek oluşturabilecek kullanmadığınız paylasabileceğiniz sistem formulu varmı yazabilirmisiniz.
Çok teşekkür ederim
Kolay gelsin

Bear_Bull
11-05-2009, 00:21
sn avcı1

kendiniz sistem yapıp istediğiniz grafik üzerinde çalıştırabilir,
yaptığınız sistemin periyotlarını 5-10-20-30-60-120-Gün olarak kullanabilir
indikatörlerinizin optimizasyonunu yaparak daha hızlı yada yavaş çalışmasını sağlayabilirsiniz bunlara ilişkin resimli anlatımlar,

http://www.hisse.net/forum/blog.php?bt=4386
http://www.hisse.net/forum/blog.php?bt=4820
http://www.hisse.net/forum/blog.php?u=35970 linklerde mevcuttur.

sistem formülleri için ise bu başlıktaki sayfalarda yazılı sistem örneklerinden faydalanabilir eğer kendi kullandığınız indikatörleriniz varsa buradaki mantıkla indikatörünüze sistem tanımlayabilirsiniz.

takıldığınız yapamadığınız (sistem) lerde ise indikatörü ve kullanılacak periyotları ne yapmasını istediğinizi yazarsanız akşamları yine buradan yardımcı olmaya çalışırım.
şimdilik kolay gelsin. Başarılar dilerim.





Sayın Bear Bull çok teşekkür ederim
sistem mantığını ve birleşik göstergelerin nasıl yazıldığını anladım.
Vaktiniz olduğunda size bir sorum daha olacak ben bu sistemleri vob üzerinde deniyorum.
Bazı forumlarda arkadaslar sistemden bahsediyorlar bu sistemler acaba Expert advisor de göstergelerin günlerinin veya sayılarının değiştirilmesi ile ilgili bulunan sistemlermi veya biz kendimiz matriksteki kayıtlı göstergelerden hariç formül girip sistem yapabiliyormuyuz.
Birde elinizde vob için örnek oluşturabilecek kullanmadığınız paylasabileceğiniz sistem formulu varmı yazabilirmisiniz.
Çok teşekkür ederim
Kolay gelsin

betaport
14-05-2009, 19:50
Sn. Bear_Bull

Size sorduğum sistemin Expertini yaptım fakat bazı okları arka arkaya atmaktadır.
Bunu nasıl çözebilirim.

Bir diğer sorunumda ufak kaymaları dikkate almasın istiyorum .... Mesela şöyle birşey mümkünmü ?

A ve B değerleri diyelim bir birlerini kesecek fakat çok ufak kesmeleri dikkate aldırmamak için Bx1,05 ( %5 ) fazlasını kesme olayını nasıl yapabiliriz acaba ???

Sistemin ekran görüntüsünü de ekliyorum durum daha net anlaşılır sanırım.

Teşekkürler , iyi akşamlar...


http://img23.imageshack.us/img23/4113/39143311.png


http://img22.imageshack.us/img22/7275/61243283.png


http://img17.imageshack.us/img17/1742/31973468.png

Bear_Bull
14-05-2009, 22:01
Sn. Bear_Bull

Size sorduğum sistemin Expertini yaptım fakat bazı okları arka arkaya atmaktadır.
1Bunu nasıl çözebilirim.

Bir diğer sorunumda ufak kaymaları dikkate almasın istiyorum .... Mesela şöyle birşey mümkünmü ?

A ve B değerleri diyelim bir birlerini kesecek fakat çok ufak kesmeleri dikkate 2 aldırmamak için Bx1,05 ( %5 ) fazlasını kesme olayını nasıl yapabiliriz acaba ???

Sistemin ekran görüntüsünü de ekliyorum durum daha net anlaşılır sanırım.

Teşekkürler , iyi akşamlar...
http://img23.imageshack.us/img23/4113/39143311.png
http://img22.imageshack.us/img22/7275/61243283.png
http://img17.imageshack.us/img17/1742/31973468.png


Selam GM Beta

1 Bazı formüllerde o şekil fazla sinyal gelmesi mümkün
aynı olasılık sağlandıkça sinyal verir. Çoklu formüllerde normal grafik üzererinde önüne geçme imkanı yok. (systesterden bakarsan tek sinyal görürsün, tüm parayı kullandı sayacağından sonraki sinyalleri koyamaz)


2 Yapılabilir ama bu seferde işleme geç gireceğinden sistem bozulacağından yeni halini beğenmezsin.

jurnal34
15-05-2009, 02:17
ark benm matrik deniyorum ama çalışmıyor acaba demo olduğu için mi yardımcı olursanız seviniim. ark resimde nasıl yaptığını anlatmışlar aynen uyguladım ama bana 2008 yılının kini gösteriyor sorun bende mi acaba birde elinde dynamic momentum index formülü varmı acaba?

Zülfü Aşkın
18-05-2009, 22:13
Sn bearbull... İSTEDİGİM sistem


Matriks triks...
price oscillatör...

Bear_Bull
18-05-2009, 22:29
Sn bearbull... İSTEDİGİM sistem


Matriks triks...
price oscillatör...

trix tamam

al için

Cross(TRIX(),TRIXMAV())

sat için

Cross(TRIXMAV(),TRIX())

bu sistem aynı MACD mantığı ile çalıştığından optimize yapmadan kullanmak zarar doğurabilir.


price ossilatörde neye göre istiyorsunuz anlamadım.

0 çizgisi yukarı kesince al
0 aşağı kesince sat ise hemen yapayım.

edit

price ossilatörde
al
Cross(OSCP(),0)

sat
Cross(0,OSCP())

Zülfü Aşkın
18-05-2009, 23:03
trix tamam

al için

Cross(TRIX(),TRIXMAV())

sat için

Cross(TRIXMAV(),TRIX())

bu sistem aynı MACD mantığı ile çalıştığından optimize yapmadan kullanmak zarar doğurabilir.


price ossilatörde neye göre istiyorsunuz anlamadım.

0 çizgisi yukarı kesince al
0 aşağı kesince sat ise hemen yapayım.

edit

price ossilatörde
al
Cross(OSCP(),0)

sat
Cross(0,OSCP())


Her zamanki yardımların icin tesekkürlerimi borc bilirim kırmızı ile yazdıgın yeri biraz daha acıklamalı yazma sansın varmı...Tecrubesizligime bagısla..

Bear_Bull
18-05-2009, 23:13
Her zamanki yardımların icin tesekkürlerimi borc bilirim kırmızı ile yazdıgın yeri biraz daha acıklamalı yazma sansın varmı...Tecrubesizligime bagısla..

benim blog tan system tester bölümüne bakabilirsin.

biraz uzun ve sabır işidir

testlerin sonucu değişken (opt sayısına göre) saatlerce sürebiliyor.

mantık olarak orada verdiğim macd örneğinin aynısını yapman gerekir.

opt1 : 10-60 arası 1 adım
opt2 : 10-60 arası 1 adım
opt3 : 5-15 arası 1 adım deneyebilirsin

kolay gelsin.

Bear_Bull
18-05-2009, 23:35
matriks te açılmış bir grafiğin üzerinde iken

KHN >> System tester >>> yeni sistem diyoruz.
http://www.resimbank.org/image-54E1_49577C55.jpg (http://www.resimbank.org/share-54E1_49577C55.html)
http://www.resimbank.org/image-BADD_49577C55.jpg (http://www.resimbank.org/share-BADD_49577C55.html)
http://www.resimbank.org/image-1641_49577C55.jpg (http://www.resimbank.org/share-1641_49577C55.html)

3. resimdeki yapılan işlemi kullandığımız opt sayısı kadar yapmak durumundayız.
3 opt kullandığımızdan 3 kez yapılacak ve
alt
üst
adım olarak sistemin test etmesi gereken aralıkları gireceğiz.
yaptığımız kadarı ile Macd için uygun seviyeleri sistemi çalıştırdığımızda sonuç olarak verecektir bu sonuçlar ile veya kendi standard değerleri ile sonradan tekrar yazıp hisse veya Endexler üzerinde nerelerde al ve sat verdiğini % kaç getiri/ götürü sağladığını
zararlı ve karlı işlem sayısını test sonucunda görebiliriz.

http://www.resimbank.org/image-42A7_495780D5.jpg (http://www.resimbank.org/share-42A7_495780D5.html)

simülasyonu çalıştırıp değerlerimizi bulduktan sonra
oradaki değerlere göre kendinize yeni bir macd formülü yazabilirsiniz.
Bis standard değerlere göre yazılmış macd(26,12,9) ile devam edelim.

http://www.resimbank.org/image-016A_495780D5.jpg (http://www.resimbank.org/share-016A_495780D5.html)

standart macd simülasyonumuzu çalıştıralım.
http://www.resimbank.org/image-0A75_495780D5.jpg (http://www.resimbank.org/share-0A75_495780D5.html)
karşınıza çıkan yerdeki yerleri isteğimize göre doldurup çalıştır dedikten sonra sonuçları karşımıza çıkaracaktır.

GetLost
20-05-2009, 13:16
Arkadaşlar Merhaba,
Elimde bir sistem var. OPT1 ve OPT2 değerlerine sahip.
İlk kez böyle bir sistem test ediyorum diyebilirim.
Ancak sistem her çalıştığında OPT değerleri nedeniyle farklı değerlerdeki versiyonlarını görüyorum.
Acaba OPT değerli sistemleri takip etmenin özel bir yöntemi mi var?
Yani bu sistemi her çalıştırdığım an farklı bir varsasyonu en çok kazandırmış oluyor. Bu da sistemin takibini güçleştiriyor.

avcı1
23-05-2009, 11:50
Sn Bear Bull asağıdaki sistemi arkadaşlar sanırım metastok da çalıştırmışlar fakat ben matriks kullanıyorum bu sistemi matriksse çevirmemiz mümkünmü eğer mümkünde yazabilirmisiniz yardımlarınız ve ayırdığınız vakit için şimdiden içtenlikle teşekkür ederim Sağolun.
al;
BullFear := (HHV(HIGH,4) - LLV(HIGH,4))/2 + LLV(HIGH,4); BearFear := (HHV(LOW,4) - LLV(LOW,4))/2 + LLV(LOW,4); Cross(CLOSE,BullFear) AND Ref(Sum(CLOSE < BullFear AND CLOSE> BearFear,5),-15)= 1

sat;

BullFear := (HHV(HIGH,4) - LLV(HIGH,4))/2 + LLV(HIGH,4); BearFear := (HHV(LOW,4) - LLV(LOW,4))/2 + LLV(LOW,4); Cross(BearFear,CLOSE) AND Ref(Sum(CLOSE < BullFear AND CLOSE> BearFear,5),-15)= 1

avcı1
23-05-2009, 12:00
Sn Bear Bull birde şunu merak ediyorum; önceki sayfalarda kendi sistemimizi oluşturabileceğimiz diye bölümler vardı merakıma giden şu; Biz kendi sistemimizi oluştururken mutlaka matriks içindeki indikatörleri kullanmamız gerekiyor sadece bunların gün sayılarını veya optimizasyonlarını değiştirip ve ardarda değişik indikatörler ekleyip kendimize sistem oluşturabiliriz.Çünkü sistem gerekli veri bilgilerini matriksin içindeki verilerden kayıtlı indikatörlerden alıyor bu düşüncem doğrumu.
Teşekkür ederim

Bear_Bull
23-05-2009, 17:03
Metastock formüllerini bilmiyorum.

Matriksteki karşılıklarını veya benzerlerini bulup yazabilirsiniz.



Sn Bear Bull asağıdaki sistemi arkadaşlar sanırım metastok da çalıştırmışlar fakat ben matriks kullanıyorum bu sistemi matriksse çevirmemiz mümkünmü eğer mümkünde yazabilirmisiniz yardımlarınız ve ayırdığınız vakit için şimdiden içtenlikle teşekkür ederim Sağolun.
al;
BullFear := (HHV(HIGH,4) - LLV(HIGH,4))/2 + LLV(HIGH,4); BearFear := (HHV(LOW,4) - LLV(LOW,4))/2 + LLV(LOW,4); Cross(CLOSE,BullFear) AND Ref(Sum(CLOSE < BullFear AND CLOSE> BearFear,5),-15)= 1

sat;

BullFear := (HHV(HIGH,4) - LLV(HIGH,4))/2 + LLV(HIGH,4); BearFear := (HHV(LOW,4) - LLV(LOW,4))/2 + LLV(LOW,4); Cross(BearFear,CLOSE) AND Ref(Sum(CLOSE < BullFear AND CLOSE> BearFear,5),-15)= 1


Matriks içindeki indikatörler kullanılabilir (sistemde tanımlı olmayan bir indikatörü tanımlayabilmek için İndikatör builder kullanılabilir bunun içinde indikatörün yazılımını bilmek gerekir.

Sn Bear Bull birde şunu merak ediyorum; önceki sayfalarda kendi sistemimizi oluşturabileceğimiz diye bölümler vardı merakıma giden şu; Biz kendi sistemimizi oluştururken mutlaka matriks içindeki indikatörleri kullanmamız gerekiyor sadece bunların gün sayılarını veya optimizasyonlarını değiştirip ve ardarda değişik indikatörler ekleyip kendimize sistem oluşturabiliriz.Çünkü sistem gerekli veri bilgilerini matriksin içindeki verilerden kayıtlı indikatörlerden alıyor bu düşüncem doğrumu.
Teşekkür ederim


doğrudur kendi indikatörlerini ve datasını kullanıyor.

Bear_Bull
24-05-2009, 17:26
murti
Sayın Bear_Bull;
Sistem yapımı ile ilgili verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, size bu konuda bir sorum olacak, örneğin al sinyali için MAV 10 günlük ort nın 100 günlük ort ve 60/22 macd kesmesi, sat için ise MAV 10 günlük ort ve stock 60 'ın 80 .izgisini aşağı kesme şartını yerine getirmesini istesek nasıl bir sistem yapabiliriz teşekkürler.


mav 10,100

Cross(MOV(c,10,s),MOV(c,100,s)) AL
Cross(MOV(c,100,s),MOV(c,10,s)) SAT

macd 60,22

Cross(MACD(60,22,9),MACDTrigger(60,22,9)) al
Cross(MACDTrigger(60,22,9),MACD(60,22,9)) sat

stoch 60,80

AL

Cross(Stoch(60,3),20 )
SAT

Cross(80,Stoch(60,3) )


bunları birbirleri ile birleştirmek için aralarına and yazmak gerekir.

istediğiniz şöyle birşey olur
al için
Cross(MOV(c,10,s),MOV(c,100,s)) and Cross(MACD(60,22,9),MACDTrigger(60,22,9))

sat için.

Cross(c,MOV(c,10,s)) and Cross(80,Stoch(60,3) )

sistemi denemedim çalışırmı bilmem :( ama istedikleriniz bunlar
çalışsada 2 indikatöründe aynı yerde sinyal vermesi çok zor (nadir zamanlarda belki denk gelebilir.)

neeldo
24-05-2009, 18:23
Sn Bear Bull asağıdaki sistemi arkadaşlar sanırım metastok da çalıştırmışlar fakat ben matriks kullanıyorum bu sistemi matriksse çevirmemiz mümkünmü eğer mümkünde yazabilirmisiniz yardımlarınız ve ayırdığınız vakit için şimdiden içtenlikle teşekkür ederim Sağolun.
al;
BullFear := (HHV(HIGH,4) - LLV(HIGH,4))/2 + LLV(HIGH,4); BearFear := (HHV(LOW,4) - LLV(LOW,4))/2 + LLV(LOW,4); Cross(CLOSE,BullFear) AND Ref(Sum(CLOSE < BullFear AND CLOSE> BearFear,5),-15)= 1

sat;

BullFear := (HHV(HIGH,4) - LLV(HIGH,4))/2 + LLV(HIGH,4); BearFear := (HHV(LOW,4) - LLV(LOW,4))/2 + LLV(LOW,4); Cross(BearFear,CLOSE) AND Ref(Sum(CLOSE < BullFear AND CLOSE> BearFear,5),-15)= 1

Aşağıdaki şekilde yapabilirsiniz.

Al:


Cross(CLOSE,(HHV(HIGH,4) - LLV(HIGH,4))/2 + LLV(HIGH,4)) AND Ref(Sum(CLOSE < (HHV(HIGH,4) - LLV(HIGH,4))/2 + LLV(HIGH,4) AND CLOSE> (HHV(LOW,4) - LLV(LOW,4))/2 + LLV(LOW,4),5),-15)= -1


Sat:

Cross((HHV(LOW,4) - LLV(LOW,4))/2 + LLV(LOW,4),CLOSE) AND Ref(Sum(CLOSE < (HHV(HIGH,4) - LLV(HIGH,4))/2 + LLV(HIGH,4) AND CLOSE> (HHV(LOW,4) - LLV(LOW,4))/2 + LLV(LOW,4),5),-15)= -1

İndicatorlerin görünüşü aşağıdaki gibidir:
Yeşil al için kırmızı sat içindir.Formülü direk Explorer,System Tester ve Expert Advisor da kullanabilirsiniz.

http://img38.imageshack.us/img38/1093/meta.png


http://img38.imageshack.us/img38/1258/matriks.png

alıkadam
24-05-2009, 19:24
arkadaşlar,

Msdownloader ile METASTOCK için çekilen verileri excel formatına nasıl dönüştürebiliriz?

METASTOCK ta the downloader bölümüne girdim ama çözemedim.yardımcı olabilirseniz sevinirim.

teşekkürler,

avcı1
24-05-2009, 22:49
[QUOTE=neeldo;3232117]Aşağıdaki şekilde yapabilirsiniz.

Al:


Cross(CLOSE,(HHV(HIGH,4) - LLV(HIGH,4))/2 + LLV(HIGH,4)) AND Ref(Sum(CLOSE < (HHV(HIGH,4) - LLV(HIGH,4))/2 + LLV(HIGH,4) AND CLOSE> (HHV(LOW,4) - LLV(LOW,4))/2 + LLV(LOW,4),5),-15)= -1


Sat:

Cross((HHV(LOW,4) - LLV(LOW,4))/2 + LLV(LOW,4),CLOSE) AND Ref(Sum(CLOSE < (HHV(HIGH,4) - LLV(HIGH,4))/2 + LLV(HIGH,4) AND CLOSE> (HHV(LOW,4) - LLV(LOW,4))/2 + LLV(LOW,4),5),-15)= -1

İndicatorlerin görünüşü aşağıdaki gibidir:
Yeşil al için kırmızı sat içindir.Formülü direk Explorer,System Tester ve Expert Advisor da kullanabilirsiniz.

Sayın neeldo yardımlarınız için çok teşekkür ederim emeğinize sağlık.
Size ve forumdaki arkadaşlara bir sorum olacak
Sistem kurarken sürekli karşıma çıkıyor sorum şu;
Optimizasyon değerleri bu nedir ilk önce indikatorlerin gün periyot sayısımı diye düşündüm değil mesala en son sistem kurarken yine karşılaştım
işin içinden çıkamadım optimizasyon değerleri neyi değiştiriyor örneği aşağıya kopyaladım açıklayabilirseniz sevinirim
kolay gelsin
Cross(Mov(C,opt1,S),Mov(O,opt1,S))
Opt1=2-144 , step=1

neeldo
24-05-2009, 23:17
arkadaşlar,

Msdownloader ile METASTOCK için çekilen verileri excel formatına nasıl dönüştürebiliriz?

METASTOCK ta the downloader bölümüne girdim ama çözemedim.yardımcı olabilirseniz sevinirim.

teşekkürler,

The Downloader u açın.Yukarıda convert var oraya bastığınızda bir ekran gelecek.Aşağıdaki resimdeki gibi yaparsanız excel formatına dönüştürebilirsiniz.

http://img194.imageshack.us/img194/1090/ayar.png

premium
24-05-2009, 23:30
arkadaşlar metastock programını ücretsiz nasıl temin edebilirim ..veya şöyle sorayım ücretssiz temin etme şansım olurmu

neeldo
24-05-2009, 23:31
Sayın neeldo yardımlarınız için çok teşekkür ederim emeğinize sağlık.
Size ve forumdaki arkadaşlara bir sorum olacak
Sistem kurarken sürekli karşıma çıkıyor sorum şu;
Optimizasyon değerleri bu nedir ilk önce indikatorlerin gün periyot sayısımı diye düşündüm değil mesala en son sistem kurarken yine karşılaştım
işin içinden çıkamadım optimizasyon değerleri neyi değiştiriyor örneği aşağıya kopyaladım açıklayabilirseniz sevinirim
kolay gelsin
Cross(Mov(C,opt1,S),Mov(O,opt1,S))
Opt1=2-144 , step=1

Rica ederim sayın avcı.Size yazdığınız formülün mantığını anlatayım isterseniz.
Buradaki Mov(c,opt1,S) Ortalamanın formülü şu şeklidedir. Mov(Data tipi,period,yöntem) Burada data tipi Kapanış C Açılış O En Yüksek H vs., Periyod ise ortalamanın hespalanmasında kullanılacak data gün sayısı,Yöntem ise Basit S,Ağırlıklı W,Üssel E vs.periyod yerine opt verip opt değeri aralığı da tanımlarsak yukarıdaki örnekte 2-144 verilmiş 2 ile 144 arasındaki tüm değerleri test ederek en çok kazandıran değeri bulabilirsiniz.
Formüle gelince kesişim formülde Cross(birinci formül,ikinci förmül) şeklinde ifade edilir.

neeldo
24-05-2009, 23:34
arkadaşlar metastock programını ücretsiz nasıl temin edebilirim ..veya şöyle sorayım ücretssiz temin etme şansım olurmu

http://www.4shared.com/

murti
25-05-2009, 11:53
mav 10,100

Cross(MOV(c,10,s),MOV(c,100,s)) AL
Cross(MOV(c,100,s),MOV(c,10,s)) SAT

macd 60,22

Cross(MACD(60,22,9),MACDTrigger(60,22,9)) al
Cross(MACDTrigger(60,22,9),MACD(60,22,9)) sat

stoch 60,80

AL

Cross(Stoch(60,3),20 )
SAT

Cross(80,Stoch(60,3) )


bunları birbirleri ile birleştirmek için aralarına and yazmak gerekir.

istediğiniz şöyle birşey olur
al için
Cross(MOV(c,10,s),MOV(c,100,s)) and Cross(MACD(60,22,9),MACDTrigger(60,22,9))

sat için.

Cross(c,MOV(c,10,s)) and Cross(80,Stoch(60,3) )

sistemi denemedim çalışırmı bilmem :( ama istedikleriniz bunlar
çalışsada 2 indikatöründe aynı yerde sinyal vermesi çok zor (nadir zamanlarda belki denk gelebilir.)


Çok teşekkürler üstat birde sizden ricam var eğer bize önerebileceğiniz bir sistem var ise burada bizimle paylaşırsanız sevinirim özellikle vob da işlem yapanlar için şimdiden teşekkürler.

avcı1
25-05-2009, 17:33
Rica ederim sayın avcı.Size yazdığınız formülün mantığını anlatayım isterseniz.
Buradaki Mov(c,opt1,S) Ortalamanın formülü şu şeklidedir. Mov(Data tipi,period,yöntem) Burada data tipi Kapanış C Açılış O En Yüksek H vs., Periyod ise ortalamanın hespalanmasında kullanılacak data gün sayısı,Yöntem ise Basit S,Ağırlıklı W,Üssel E vs.periyod yerine opt verip opt değeri aralığı da tanımlarsak yukarıdaki örnekte 2-144 verilmiş 2 ile 144 arasındaki tüm değerleri test ederek en çok kazandıran değeri bulabilirsiniz.
Formüle gelince kesişim formülde Cross(birinci formül,ikinci förmül) şeklinde ifade edilir.

Merhaba ben yazınızdan şunu anladım periyot yazdığımız sistemi belirlediğimiz tarih aralığında test etmesi için yazılıyor.böylemi ayada biraz daha açarmısınız.
Sizi yoruyorum beni bağışlayın aklıma yatmadığı için soruyorum
teşekkür ederim

murti
25-05-2009, 17:58
Sayıb Bear_Bull; sizden bir ricam daha olacak eğer fırsat bulup ilgilenirseniz seviniri.
Alım Şartları şunlar;
stocfast 50, 70'i kesmiş olsun,
mav 20/10 yukarı kessin,
birde fiyat 120;20 bolinger ortalamasının üzerinde olsun evet size mantıklı geliyormu bilmiyorum ama böyle bir sistem yapılabilirmi acaba teşekkürler.
http://i41.tinypic.com/112agqf.jpg

Bear_Bull
25-05-2009, 22:30
Çok teşekkürler üstat birde sizden ricam var eğer bize önerebileceğiniz bir sistem var ise burada bizimle paylaşırsanız sevinirim özellikle vob da işlem yapanlar için şimdiden teşekkürler.

Kendim sistemlerle uzun süre uğraştıktan sonra Sistemlere göre işlem yapmayı bıraktım.
Psikolojim müsaade etmiyor.:frown: 1-2 zararlı işlemden sonra sisteme uyamıyorum fırsat orada kaçıyor.
Gün içi çıtır işlemler dışında işlem yapmıyorum. Bunun içinde sisteme gerek yok.
Bu topikte daha önceden yazılmış bir çoksistem var kendinize uygun olanları deneyip bulabilirsiniz.



Sayıb Bear_Bull; sizden bir ricam daha olacak eğer fırsat bulup ilgilenirseniz seviniri.
Alım Şartları şunlar;
stocfast 50, 70'i kesmiş olsun,
mav 20/10 yukarı kessin,
birde fiyat 120;20 bolinger ortalamasının üzerinde olsun evet size mantıklı geliyormu bilmiyorum ama böyle bir sistem yapılabilirmi acaba teşekkürler.
http://i41.tinypic.com/112agqf.jpg


sisteminizi kesişimle yapamadım.:notr:
2 olasılıkta gerçekleştiğinde barlara ok koyacak ve bu şart gerçekleştiği sürece devam edecek
Şart sağlanmadığı yerde ise şartlardan birisi tekrar sağlanana kadar ok koymaktan vazgeçecek.
Kullanması size kalmış.

al için
STOFD(50,3)>70 and c>BBand(c,120,S,2)
sat için
STOFD(50,3)<70 and c<BBand(c,120,S,2)

ps: Mav 20,10 u görmemişim daha öncekinden ilave edebilirsiniz.

grafik görünümü
http://img29.imageshack.us/img29/1176/murti.png (http://img29.imageshack.us/my.php?image=murti.png)

Bear_Bull
25-05-2009, 22:31
Merhaba ben yazınızdan şunu anladım periyot yazdığımız sistemi belirlediğimiz tarih aralığında test etmesi için yazılıyor.böylemi ayada biraz daha açarmısınız.
Sizi yoruyorum beni bağışlayın aklıma yatmadığı için soruyorum
teşekkür ederim

Opt1 ve Opt2 de yada daha çok ise opt değerleri
test sonucunda bulduğunuz değerleri sistemin içindeki (opt1,opt2) yerlerine bulunan değerleri yazıp sisteminizi hazırlar ve kullanmaya başlarsınız.
Belirli sürelerde TEST sistemini tekrar çalıştırıp OPT1,OPT2 değerlerinde değişiklik olup olmadığını kontrol edersiniz.

Periyot aralığı dediğiniz yer, test içinde, örnekteki istediğiniz renk şeçeneğini kullanırsınız. Size kalmış.

http://img200.imageshack.us/img200/1751/simulasyonper.png (http://img200.imageshack.us/my.php?image=simulasyonper.png)

blackmagic
25-05-2009, 22:35
mesela 3 günlük aortun 5 günlüğü kestiği ama bunun son 3 işlem gününde gerçekleştiğini nasıl formülüze edebiliriz

Bear_Bull
25-05-2009, 22:42
mesela 3 günlük aortun 5 günlüğü kestiği ama bunun son 3 işlem gününde gerçekleştiğini nasıl formülüze edebiliriz ön kısım kolay da BOLD kısmı anlayamadım.

neeldo
25-05-2009, 22:48
Merhaba ben yazınızdan şunu anladım periyot yazdığımız sistemi belirlediğimiz tarih aralığında test etmesi için yazılıyor.böylemi ayada biraz daha açarmısınız.
Sizi yoruyorum beni bağışlayın aklıma yatmadığı için soruyorum
teşekkür ederim

Benim orada yazdığım periyod ortalamanın periyodu.(Yani kaç günlük ortalama kullanılacağının) Oraya bakarsanız zaten ortalamanın sistemdeki formülünü yazdım.Taratmak istediğiniz periyodu(bar sayısını) zaten formülle belirleyemezsiniz.Ortalamanın matriksteki tanımı aynen şöyle:
MOV(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ) İndikatörler kısmına girip formülün üstüne tıklarsanız zaten formülün sistemdeki açılımını görebilirsiniz.İndikatör ekleden moving avarage i seçerseniz orada moving avarage parametreleri var.Oradaki periodu bulmak için.Ortalamanın hesaplamasında kullanılacak gün sayısı derken; ortalamayı hesaplamak için belirli gün kapanışı,açılışı vs gerekmekte.Bahsettiğim bu.

Bear_Bull
25-05-2009, 23:01
ön kısım kolay da BOLD kısmı anlayamadım.

Cross(MOV(c,3,s),MOV(c,5,s)) AL
Cross(MOV(c,5,s),MOV(c,3,s)) SAT

-------------------------------------------------------------------------

Sürekli gelen Moving Avage soruları için.
(yukarıdaki MOVing Avarage için bu sistemdeki 3 ve5 lerin yerlerine istediğiniz periyottaki değerleri yazarak değişiklik yaparsanız

5,10
10,20
20,50
50,100 gibi çok değişik MOV sistemlerine sahip olursunuz.

neeldo
26-05-2009, 00:45
mesela 3 günlük aortun 5 günlüğü kestiği ama bunun son 3 işlem gününde gerçekleştiğini nasıl formülüze edebiliriz



(Cross(Mov(C,3,W),Mov(C,5,W)) OR
((Ref(Cross(Mov(C,3,W),Mov(C,5,W)),-1)AND
Ref(Mov(C,3,W)<Mov(C,5,W),-2))AND
Mov(C,3,W)>Mov(C,5,W)) OR
(Ref(Cross(Mov(C,3,W),Mov(C,5,W)),-2)
AND Ref(Mov(C,3,W)<Mov(C,5,W),-3))AND
Mov(C,3,W)>Mov(C,5,W))

murti
26-05-2009, 09:23
[QUOTE=Bear_Bull;3235664]Kendim sistemlerle uzun süre uğraştıktan sonra Sistemlere göre işlem yapmayı bıraktım.
Psikolojim müsaade etmiyor.:frown: 1-2 zararlı işlemden sonra sisteme uyamıyorum fırsat orada kaçıyor.
Gün içi çıtır işlemler dışında işlem yapmıyorum. Bunun içinde sisteme gerek yok.
Bu topikte daha önceden yazılmış bir çoksistem var kendinize uygun olanları deneyip bulabilirsiniz.





sisteminizi kesişimle yapamadım.:notr:
2 olasılıkta gerçekleştiğinde barlara ok koyacak ve bu şart gerçekleştiği sürece devam edecek
Şart sağlanmadığı yerde ise şartlardan birisi tekrar sağlanana kadar ok koymaktan vazgeçecek.
Kullanması size kalmış.

al için
STOFD(50,3)>70 and c>BBand(c,120,S,2)
sat için
STOFD(50,3)<70 and c<BBand(c,120,S,2)

ps: Mav 20,10 u görmemişim daha öncekinden ilave edebilirsiniz.

ÜSTAT ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLER; SİZ ARAYIPTA BULAMADIĞIMIZ ENDER İNSANLARDANSINIZ,
ÜSTAT BU SİSTEMİ GERİYE DÖNÜK DENEME ŞANSINIZ OLDUMU ACABA ŞUAN EKRANIM OLMADIĞI İÇİN AKŞAMA KADAR DENEME ŞANSIM YOK BAKMA İMKANINIZ VARSA ÇOK GETİRİSİ VAR MI ACABA TEŞEKKÜR EDERİM.

blackmagic
26-05-2009, 13:00
teşekkürler neeldo...

avcı1
27-05-2009, 16:19
Benim orada yazdığım periyod ortalamanın periyodu.(Yani kaç günlük ortalama kullanılacağının) Oraya bakarsanız zaten ortalamanın sistemdeki formülünü yazdım.Taratmak istediğiniz periyodu(bar sayısını) zaten formülle belirleyemezsiniz.Ortalamanın matriksteki tanımı aynen şöyle:
MOV(Data,Period,Yöntem S E W TRI VAR ) İndikatörler kısmına girip formülün üstüne tıklarsanız zaten formülün sistemdeki açılımını görebilirsiniz.İndikatör ekleden moving avarage i seçerseniz orada moving avarage parametreleri var.Oradaki periodu bulmak için.Ortalamanın hesaplamasında kullanılacak gün sayısı derken; ortalamayı hesaplamak için belirli gün kapanışı,açılışı vs gerekmekte.Bahsettiğim bu.

Sn neeldo sizin yazdıklarınızdan ve araştırmalarımdan sonra konuyu analadım çok teşekkür ederim.

avcı1
27-05-2009, 16:24
Opt1 ve Opt2 de yada daha çok ise opt değerleri
test sonucunda bulduğunuz değerleri sistemin içindeki (opt1,opt2) yerlerine bulunan değerleri yazıp sisteminizi hazırlar ve kullanmaya başlarsınız.
Belirli sürelerde TEST sistemini tekrar çalıştırıp OPT1,OPT2 değerlerinde değişiklik olup olmadığını kontrol edersiniz.

Periyot aralığı dediğiniz yer, test içinde, örnekteki istediğiniz renk şeçeneğini kullanırsınız. Size kalmış.

http://img200.imageshack.us/img200/1751/simulasyonper.png (http://img200.imageshack.us/my.php?image=simulasyonper.png)

Sn Bear Buul sizin ve sayın neeldonun yardımlarıyla ve internetten ve teknik analiz kitaplarından okuyarak öğrendim çok teşekkür ederim

avcı1
27-05-2009, 16:30
Sn Bear Bull daha önce sistemin nasıl kurulacağı sistem testere nası akatarılacağı ile ilgili resimli anlatımlarınız vardı acaba sistem testerde kurduğumuz sistemleri nasıl test ettirebileceğimize dair küçük bir anlatım yapabilirmisiniz.Ben normal mac olarakran sistem testerde test yaptırıyorum fakat ayrıntılara girmediğim için sistemin kaç adet al verdiğini,kaç adet sat verdiğini karlı zararlı durumunu bilmiyorum ve bu testi vob da uygularsak sanırım kısa pozisyonlardada ettiğimiz karı kar olaraktan verecek çünkü hisse testlerinde bunu zarar olarak veriyor vaktiniz olduğunda yapabilirseniz çok sevinirim
kolay gelsin.

avcı1
27-05-2009, 16:42
Sayın Bear Buul sayın neeldo ve forumdaki arkadaşlara bir sorum olacak.
Sistemleri kuruyoruz güzel fakat bazı zamanlarda kurduğumuz üçlü sistemler örneğin al cross(macd(26,12,9),macdtrigger(26,12,9)) and MO(c,9) > 100 and RSI(14) > 30
sat cross(macdtrigger(26,12,9),macd(26,12,9)) and MO(c,9) < 100 and RSI(14) < 70 diye kurduğum sistemin güzel tarafları var fakat aksıyan taraflarıda var.
Mesela 17/04/2009 tarihinde sistemi oluşturan iki indikatör satta fakat sat olduğu barda diğer üçüncü indikatör satta olmadığı için sistem sinyal üretmiyor,daha sonraki barda diğer indikatörde sata geçiyor ama üçü aynı anda sat üretmediği için sistem sata geçmiyor hala alda. Bu olumsuzluğu nasıl giderebilirim.Yani sisteme extra formül ekeleyip normal zamanda üç indikatörün aynı anda al veya sata geçmesiyle verdiği sinyali indikatörlerden ikisi onayladığında veya sonraki diğer barda üçüncü indikatörde aynı yönde sinyal verirse sistem sisyal versin dedirtebilirmiyim.Ben bu sistemi vob30 yakın vadede 15 dk denedim.Ve sistemin gün sayılarınıda değiştirerek denedim bulduğum gün sayıları güzel bir tek yazdığım tarihlerde aksıyor Yardımlarınız ve bilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim

murat234
28-05-2009, 09:51
Sayın Bear Buul sayın neeldo ve forumdaki arkadaşlara bir sorum olacak.
Sistemleri kuruyoruz güzel fakat bazı zamanlarda kurduğumuz üçlü sistemler örneğin al cross(macd(26,12,9),macdtrigger(26,12,9)) and MO(c,9) > 100 and RSI(14) > 30
sat cross(macdtrigger(26,12,9),macd(26,12,9)) and MO(c,9) < 100 and RSI(14) < 70 diye kurduğum sistemin güzel tarafları var fakat aksıyan taraflarıda var.
Mesela 17/04/2009 tarihinde sistemi oluşturan iki indikatör satta fakat sat olduğu barda diğer üçüncü indikatör satta olmadığı için sistem sinyal üretmiyor,daha sonraki barda diğer indikatörde sata geçiyor ama üçü aynı anda sat üretmediği için sistem sata geçmiyor hala alda. Bu olumsuzluğu nasıl giderebilirim.Yani sisteme extra formül ekeleyip normal zamanda üç indikatörün aynı anda al veya sata geçmesiyle verdiği sinyali indikatörlerden ikisi onayladığında veya sonraki diğer barda üçüncü indikatörde aynı yönde sinyal verirse sistem sisyal versin dedirtebilirmiyim.Ben bu sistemi vob30 yakın vadede 15 dk denedim.Ve sistemin gün sayılarınıda değiştirerek denedim bulduğum gün sayıları güzel bir tek yazdığım tarihlerde aksıyor Yardımlarınız ve bilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim




Macd için cross yerine, al sinyali için macd(26,12,9)>macdtrigger(26,12,9)sat için macd(26,12,9)<macdtrigger(26,12,9) yazıp dener misin.

avcı1
28-05-2009, 17:38
Macd için cross yerine, al sinyali için macd(26,12,9)>macdtrigger(26,12,9)sat için macd(26,12,9)<macdtrigger(26,12,9) yazıp dener misin.

Denedim sinyallerin yeri değişti çok teşekkür ederim

EDY
30-05-2009, 09:54
Sn BearBull ve Sn Neeldo´ya...

Asagida söyle bir MS formülü buldum bunu matrikse uyarlamamiz mümkünmü diye sormak istedim...

Fibonacci Levels II

ZigPerc:= Input("Zig-Zag Percentage", .1, 99, 1);
{basic peak and trough level calculation} P1:=ValueWhen(1,Peak(1,Zig(C,ZigPerc,%),ZigPerc),
Peak(1,Zig(H,ZigPerc,%),ZigPerc));
P2:=ValueWhen(1,Trough(1,Zig(C,ZigPerc,%),ZigPerc) ,
Trough(1,Zig(L,ZigPerc,%),ZigPerc));

{Fibonacci retracement levels calculation}
P3 := P2 + (P1-P2)*0.236;
P4 := P2 + (P1-P2)*0.382;
P5 := P2 + (P1-P2)*0.5;
P6 := P2 + (P1-P2)*0.618;
P7 := P2 + (P1-P2)*0.764;

{Plotting the levels}
P2; {through}
P3; {23.6% (76.4%) retracement}
P4; {38.2% (61.8%) retracement}
P5; {50.0% retracement}
P6; {61.8% (38.2%) retracement}
P7; {76.4% (23.6%) retracement}
P1; {peak}

http://trader.online.pl/MSZ/e-w-Fibonacci_Levels_II.gif

murti
06-06-2009, 19:30
Col A
If((LLV(Fml("tke(14)"),15)<0 AND
Cross(Mov(Fml("tke(14)"),3,S),20)),1,0)

Col B
If((HHV(Fml("tke(14)"),15)>80 AND
Cross(60,Mov(Fml("tke(14)"),3,S))),-1,0)

Filter
When(colA=1) OR When(colB=-1)

üstat bu formül iş yaparmı vob da deneme şansın varmı acaba grafiği koyarsan sevinirim teşekkürler.

Bear_Bull
06-06-2009, 20:47
Col A
If((LLV(Fml("tke(14)"),15)<0 AND
Cross(Mov(Fml("tke(14)"),3,S),20)),1,0)

Col B
If((HHV(Fml("tke(14)"),15)>80 AND
Cross(60,Mov(Fml("tke(14)"),3,S))),-1,0)

Filter
When(colA=1) OR When(colB=-1)

üstat bu formül iş yaparmı vob da deneme şansın varmı acaba grafiği koyarsan sevinirim teşekkürler.

Fml yi matrikste kullanamazsınız
ya da ben nasıl kullanılır bilmiyorum.

ama formülünün aynısını sistem in içine yazarak kesişimleri yaptırabilirsiniz.

murti
06-06-2009, 23:17
Fml yi matrikste kullanamazsınız
ya da ben nasıl kullanılır bilmiyorum.

ama formülünün aynısını sistem in içine yazarak kesişimleri yaptırabilirsiniz.


Üstat siz bu formülün işe yaradığını söyleyebilirmisiniz yoksa uğraşmaya gerek yokmu?

Bear_Bull
07-06-2009, 00:23
FML nin içinde bulunan "tke" förmülünün neyle yazıldığını bilmiyoruz.

Bunun aynısı İndikatör Builderden yazılarak Matriks için indikatör haline getirilebilir.

Ancak İndikatör Builderden yazılan förmülü sistem içinde dediğiniz şekilde kullanmasını ben bilmiyorum/beceremiyorum .

Ama sistemin içine yazılarak bir değişkene atanıp yapılabilir bunu içinde "tke" nin içinde ne olduğunu bilmek lazım.

Büyük ihtimal Metastock förmüllerinden bulmuşsunuz, Metastock içindeki "tke" formülü olursa yapılabilir.

Şunuda belirteyim daha öncede çok kez yazdım Metastock u 3.0 ve 4.0 dos versiyonlardan sonra hiç kullanmadım :yes: en ufak bir bilgim yok.
Zaten o zamanlarda da ne formül yazmasını, ne de sistem yapmasını bilirdim.




Col A
If((LLV(Fml("tke(14)"),15)<0 AND
Cross(Mov(Fml("tke(14)"),3,S),20)),1,0)

Col B
If((HHV(Fml("tke(14)"),15)>80 AND
Cross(60,Mov(Fml("tke(14)"),3,S))),-1,0)

Filter
When(colA=1) OR When(colB=-1)

üstat bu formül iş yaparmı vob da deneme şansın varmı acaba grafiği koyarsan sevinirim teşekkürler.


Fml yi matrikste kullanamazsınız
ya da ben nasıl kullanılır bilmiyorum.

ama formülünün aynısını sistem in içine yazarak kesişimleri yaptırabilirsiniz.


Üstat siz bu formülün işe yaradığını söyleyebilirmisiniz yoksa uğraşmaya gerek yokmu?

betaport
07-06-2009, 02:04
Çorbada tuzum olsun....

Farklı forumda buldum TKE nin iç formülünü


VE MEŞHUR TKE 14 MATRİKS İÇİN UYGULANMIŞ HALİ
1.KOLONA COLA denir ve (STOSD(14,6,6)+RSI(c,14)+MO(c,14)+CCI(14)+WillR(14 ))/6 yazılır
2.KOLONA COLB denir ve LLV((STOSD(14,6,6)+RSI(c,14)+MO(c,14)+CCI(14)+Will R(14))/6,10)
FİLTRE KISMINADA Cross((STOSD(14,6,6)+RSI(c,14)+MO(c,14)+CCI(14)+Wi llR(14))/6,0) and

LLV((STOSD(14,6,6)+RSI(c,14)+MO(c,14)+CCI(14)+Will R(14))/6,10)<-19.9

EDY
07-06-2009, 09:46
Çorbada tuzum olsun....

Farklı forumda buldum TKE nin iç formülünü


VE MEŞHUR TKE 14 MATRİKS İÇİN UYGULANMIŞ HALİ
1.KOLONA COLA denir ve (STOSD(14,6,6)+RSI(c,14)+MO(c,14)+CCI(14)+WillR(14 ))/6 yazılır
2.KOLONA COLB denir ve LLV((STOSD(14,6,6)+RSI(c,14)+MO(c,14)+CCI(14)+Will R(14))/6,10)
FİLTRE KISMINADA Cross((STOSD(14,6,6)+RSI(c,14)+MO(c,14)+CCI(14)+Wi llR(14))/6,0) and

LLV((STOSD(14,6,6)+RSI(c,14)+MO(c,14)+CCI(14)+Will R(14))/6,10)<-19.9

Maalesef calismadi...

Kodlarda eksik kopyaladigim bir yer varmi diye kontrol ettim ama eksiklikte yok...

PAŞA
07-06-2009, 11:39
http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=2110983&postcount=2649

balaban
07-06-2009, 15:14
tke
(STOSD(20,10,10)+MO(c,20)+PDI(20)+CCI(20)+RSI(C,20 )+MFI(20)+WillR(20))/7

Desperado
07-06-2009, 15:33
Matriks altinda sistem girdigimiz ekranda "e-broker'a sinyal gonder" gibi bir ozellik var, bunu kullanan var midir acaba? Veya nasil kullaniliyor bilen? Yani ben bilgisayar basinda olmasam da matriksin araci kuruma online olarak AL/SAT emri gondermesi gibi bir ozelligi var mi?

Bear_Bull
07-06-2009, 16:08
Matriks altinda sistem girdigimiz ekranda "e-broker'a sinyal gonder" gibi bir ozellik var, bunu kullanan var midir acaba? Veya nasil kullaniliyor bilen? Yani ben bilgisayar basinda olmasam da matriksin araci kuruma online olarak AL/SAT emri gondermesi gibi bir ozelligi var mi?




Eğer bir sistem kullanıyorsanız

grafiğiniz açık ve förmülünüz üzerinde çalışıyor durumda ise

http://img4.imageshack.us/img4/2719/ebrokeremiryolla.png (http://img4.imageshack.us/my.php?image=ebrokeremiryolla.png)


ayarlamalarınızı yaparsanız

ebroker emri hazırlayıp ekranınıza getirir kendisi emir yollamaz.

size sadece POZ sayısı yazıp emri aktif etmek kalır.


kolay gelsin.
Selamlar.

Desperado
07-06-2009, 16:31
Tesekkurler sn Bear Bull, peki bu poz. sayisini da onceden girebilecegimiz, emri de kendisi yollayan bir platform/sistem vs var midir? Yoksa illa basinda biri olmasi mi lazim ekranin?

Emri yollama ekranina kadar getirmisler, bir adim daha goturup full otomatik de yapsalarmis ya...

wisconsin
07-06-2009, 16:56
Cok acemice olacak affiniza siginiyorum ve cevap verecek biri cikarsa simdiden tesekkur ediyorum , metastock, matrix gibi programlari nasil temin edebilirim, ve onlari dogru sekilde kullanacak bilgiye nerden ulasabilirim..Birde bu programlar icin derinlikli veri tabanlarina abone olmaya ihtiyac var mi ? (Internetten indirdim fakat limited version du, calismadi...)
Hayirli gunler....

Bear_Bull
07-06-2009, 18:00
Tesekkurler sn Bear Bull, peki bu poz. sayisini da onceden girebilecegimiz, emri de kendisi yollayan bir platform/sistem vs var midir? Yoksa illa basinda biri olmasi mi lazim ekranin?

Emri yollama ekranina kadar getirmisler, bir adim daha goturup full otomatik de yapsalarmis ya...

sn. Desperado
E broker içinde lot sayısı ayarlamaları ile ilgili bir bölüm var .
Henüz otomatik trade yapan prg. olduğunu hiç duymadım ama yapılamayacak birşeyde değil.(Türkiye piyasaları için) (YD piyasalardan TR için işlem yapabiliyorsanız onların prg.ları üzerinden mutlaka vardır.)
Şimdilik işlem yapanlar olarak zaten makina başındayız. Hatta işlem yapamadığımız saatlerde bile DOW-DAX-BOW seyretmek için bile bilgisayar başında durmuyormuyuz:he::he:
Şimdilik kendi emrimizi kendimiz gönderiyoruz.
Zaten sistemlere tam uyamadığımızdan otomatik pilota bağlayamayız. Keşke tam uyabilsek :( (ben artık sistem filan da kullanmıyorum) gün içi vur kaç ya da vurul geber :kahkah: şansımıza ne çıkarsa :notr:

konumuza geri dönersek;
Ebroker belirli bir süre kullanılmayınca kendiliğinden kapanıyor.
E broker kapalı ikende Matriks e-brokere emir gönderirse açılış ekranı geliyor şifre / kullanıcı adı girilmesi mecburen gerekiyor..

Matriks destek aranıp bilgi alınabilir.
benim bildiğim yapmaya uğraşıyorlardı, mutlaka yapmışlardır da o kadar uzun süre oldu.
ancak henüz Kullanıma sunulmamış ve ya test aşamasında olabilir.
En azından Beta sürümü gibi birşeyi varsa o elde edilebilir.
Yada bizim bilmediğimiz prosedurler yüzünden kullanıma geçemiyorlardır.

Tabiki bunlar benim tahminlerim. En doğru bilgi Prg.ı yazan ve pazarlayan şirketin kendisinden alınabilir.

ketenhelva65
12-06-2009, 23:02
grafikte haftalık yaptım,ve geçen hafta macd'si-2 hafta önceki macd yazmak istiyorum..
reff-1(macd) diyemi yazmam gerekiyor..yada bana 1 hafta önceki macd-2 hafta önceki macd yazabilirmisiniz..grafigi haftalık açınca macd lerde haftalık olur formül yazımında otomatikman.degilmi..
cevabı sevgili bear bull verirse eger,etti 2 tuna..

Bear_Bull
12-06-2009, 23:26
grafikte haftalık yaptım,ve geçen hafta macd'si-2 hafta önceki macd yazmak istiyorum..
reff-1(macd) diyemi yazmam gerekiyor..yada bana 1 hafta önceki macd-2 hafta önceki macd yazabilirmisiniz..grafigi haftalık açınca macd lerde haftalık olur formül yazımında otomatikman.degilmi..
cevabı sevgili bear bull verirse eger,etti 2 tuna..

1 data öncesi için

ref ((MACD(26,12,9),-1)
ref (MACDTrigger(26,12,9),-1)

2 data öncesi için

ref ((MACD(26,12,9),-2)
ref (MACDTrigger(26,12,9),-2)


ref grafikte barlara bakar periyodunu bilmez .:he:

ref(indikatör,-1) dediğinizde 1 önceki datayı görür.
aylıkta yapsanız, tick by tick te yapsanız bu yukarıdaki şekilde kullanır.

kolay gelsin.

ketenhelva65
13-06-2009, 00:29
sevgili bear bull çok teşekkür ederim ,etti 2 tuna.yada rodop..utanarak bir sorum daha var..bu haftalık grafikteki formüle yazılacak ama gün içi bara bakacak,bar gün içi 10 kademe oynamış olacak ve o an barın %80 lik kısmının üstünde olacak..yani 1.00 ile 1.10 arası gidip gelmiş olmakla birlikte o an 1.08,09 yada1.10 olmasını istiyorum..ama günlük barda...grafikte ise haftalık macd açık..yani haftalık macd li indikatör ile günlük bardaki yüksek yerde fiyat olmasını birlikte istiyorum..
en iyisi rica etsem bana ''(1 hafta önceki macd-2 hafta önceki macd) ve bugünki 10 kademe üstünde gerçekleşen fiyat barının %80lik üst kısmındaki fiyat''lı senetler yazabilirmisiniz..

Bear_Bull
13-06-2009, 01:51
sevgili bear bull çok teşekkür ederim ,etti 2 tuna.yada rodop..utanarak bir sorum daha var..
bu haftalık grafikteki formüle yazılacak ama gün içi bara bakacak,bar gün içi 10 kademe oynamış olacak ve o an barın %80 lik kısmının üstünde olacak..yani 1.00 ile 1.10 arası gidip gelmiş olmakla birlikte o an 1.08,09 yada1.10 olmasını istiyorum..ama günlük barda...grafikte ise haftalık macd açık..yani haftalık macd li indikatör ile günlük bardaki yüksek yerde fiyat olmasını birlikte istiyorum..
en iyisi rica etsem bana ''(1 hafta önceki macd-2 hafta önceki macd) ve bugünki 10 kademe üstünde gerçekleşen fiyat barının %80lik üst kısmındaki fiyat''lı senetler yazabilirmisiniz..

Haftalık grafiğin içinden günlük periyotları takip edebilecek bir şekilde sistem yazmayı inanın bilmiyorum.

macd da haftalık kullanılmaz ise
diğer istediğiniz şeyler yapılabilir ama onlarda hep gün içi prim yapmış günün tepesinde veya tepesine yakın hisseleri bulacaktır..

ketenhelva65
13-06-2009, 01:56
tamamdır.çok teşekkür ederim.tuna yada rodop baki,ciddiyim..

avcı1
13-06-2009, 19:04
Sn Bear Bull sayenizde sistem yapmayı baya öğrendim yaklasık bir aydır bu işle uğraşıyorum ve baya güzel sonuçler aldım fakat hala eksik olduğum bazıyerler var yaptığım sistemleri gırafik haline getirip gıraflarını inceliyorum piyasanın önemli günlerinde nasıl tepkiler vermiş bakıyorum ortaya baya güzel şeyler çıktı tabi ufak sorunlar haricinde.
Bu sorunlarımdan biri sistemi sistem testerde test yaptırdıktan sonra söyle yapıyorum
KHN--Sistem raporu na basıyorum asagıdaki bilgilerden mesala
İşlemler
Karlı 33
long 33
short 0 yazısı çıkıyor
ben sadece raporun içindeki bu kısmı size yazdım bu rapordan sunu anlıyorum ben sistemi test yaptırırken sistem raporunda sadece long işlemler görülüyor
sort işlemleride nasıl yaptırabilirim? sistem normal gırafta al sat oklarını koyuyor raporda sort olarak vermiyor sistem tester yaparken başka farklı değerler girmemiz veya değiştirmemiz gereken yerler varmı.
Bi diğeri de aynı raporun içinde son overall kısmında
normal olarak 1 kaldıraçla sistemi test yaptırdığımda %41,5 getiri çıkarken yani 4 aydan bu yana getirisi bu şekide ama kaldıracı 4 yaptığımda aynı sürede getiri % 241,5 gibi bir rakam çıkıyor valla şaşırdım kaldım yani bir şeyleri yanlış yapıyorum ama ne bulamadım. sistem tester yapmayı siszin blogtan öğrendim ona göre yapıyorum.ama bu sorunları aşamadım yardımcı olursanız çok sevinirim
Hoşçakalın

Bear_Bull
14-06-2009, 01:51
http://www.resimbank.org/image-54E1_49577C55.jpg

açığa sat ve açık poz kapat bölümlerine de

al-sat formüllerinizi girdiğinizden emin olun ve aşağıdaki resimdeki gibi tüm işlemleri yap demeyi unutmayın.
istediğinizi yapacaktır sisteminiz.:yes:

http://www.resimbank.org/image-0A75_495780D5.jpg


kolay gelsin.


Birde nasıl bir sistemmiş bu böyle merak ettim.


İşlemler
Karlı 33
long 33
short 0 yazısı çıkıyor

hiç zararlı işlemi yokmu bu sistemin.

1 yılda piyasanın tek traderi/sahibi olursunuz. :he::he:

avcı1
14-06-2009, 20:49
http://www.resimbank.org/image-54E1_49577C55.jpg

açığa sat ve açık poz kapat bölümlerine de

al-sat formüllerinizi girdiğinizden emin olun ve aşağıdaki resimdeki gibi tüm işlemleri yap demeyi unutmayın.
istediğinizi yapacaktır sisteminiz.:yes:

http://www.resimbank.org/image-0A75_495780D5.jpg


kolay gelsin.


Birde nasıl bir sistemmiş bu böyle merak ettim.



hiç zararlı işlemi yokmu bu sistemin.

1 yılda piyasanın tek traderi/sahibi olursunuz. :he::he:

Sn Bear Bull yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim valla sayenizde birşeyler yapmaya başladım .Sistemi doğru olarak söyle test ettirebildin
Al kısmına girdiğim förmülün aynısını Açığa poz kapa kısmınada girdim
Sat kısmına girdiğim förmülün aynısını Açığa sat kısmınada girdim sistemi tarattım heralde doğru yaptım getirisi ozaman sortlarıda saydığı ve zararlı pozlarıda saydığı için 18/2/2009 ile 12/06/2009 arası % 43 getiri yapmış sistemsiz çalışmaktan iyidir ama bunu dahada geliştireceğim.sisze tekrar çok teşekkür ederim

aerius
21-06-2009, 16:02
Sn bear bull matrixde ema macd ve 50-100-200 gÜnlÜk ho larin ortalamasini alarak bu ÜÇ İndİkatÖrÜde bİr arada kullanarak al-sat veren bİr sİstem oluŞturmak mÜmkÜnmÜdÜr..?yada sadece ema kullanilarak oluŞturulan sİstem saĞliklimidir?yardimlariniz İÇİn teŞekÜrler..

Bear_Bull
21-06-2009, 23:54
Sn bear bull matrixde ema macd ve 50-100-200 gÜnlÜk ho larin ortalamasini alarak bu ÜÇ İndİkatÖrÜde bİr arada kullanarak al-sat veren bİr sİstem oluŞturmak mÜmkÜnmÜdÜr..?yada sadece ema kullanilarak oluŞturulan sİstem saĞliklimidir?yardimlariniz İÇİn teŞekÜrler..

sn aerius

Bir sistemin içine ne kadar fazla indikatör koyarsanız o kadar az sinyal vermesini (şartları her zaman aynı anda sağlayamayacağı için) sağlarsınız ve buda çoğu düşüş ve çıkış trendini size kaçırtır.

İllede böyle bir örnek istiyorsanız; baş taraflarda vardı geriye dönük bakabilir indikatör isimlerini değiştirip yapabilirsiniz.

Çok karışık şeyler kullanmak yerine; ema dediğiniz 2 ortalamadan yapılacak bir sistem bile çoğu zaman istediğiniz o karışık formüllerden daha iyi sonuç verir.

eğer sistem yapmada yeni iseniz ema larla başlayın daha sonra kendinizi geliştirir karışık formüllere geçersiniz.

Kısa periyotlarda oynayacaksanız birbirine yakın değerde 2 ema kesişimi, günlük periyotlarla oynayacaksanız kısa olarak yaptığınızın 2 katı büyüklüğünde ema kesişimleri işinizi görür.

En iyi oranları (her senet için ayrı ayrı ) olmak kaydı ile systester den test ederek bulabilir o senet için o değerleri kullanabilirsiniz.
kolay gelsin.

aerius
22-06-2009, 10:56
sn aerius

Bir sistemin içine ne kadar fazla indikatör koyarsanız o kadar az sinyal vermesini (şartları her zaman aynı anda sağlayamayacağı için) sağlarsınız ve buda çoğu düşüş ve çıkış trendini size kaçırtır.

İllede böyle bir örnek istiyorsanız; baş taraflarda vardı geriye dönük bakabilir indikatör isimlerini değiştirip yapabilirsiniz.

Çok karışık şeyler kullanmak yerine; ema dediğiniz 2 ortalamadan yapılacak bir sistem bile çoğu zaman istediğiniz o karışık formüllerden daha iyi sonuç verir.

eğer sistem yapmada yeni iseniz ema larla başlayın daha sonra kendinizi geliştirir karışık formüllere geçersiniz.

Kısa periyotlarda oynayacaksanız birbirine yakın değerde 2 ema kesişimi, günlük periyotlarla oynayacaksanız kısa olarak yaptığınızın 2 katı büyüklüğünde ema kesişimleri işinizi görür.

En iyi oranları (her senet için ayrı ayrı ) olmak kaydı ile systester den test ederek bulabilir o senet için o değerleri kullanabilirsiniz.
kolay gelsin.

ok sn bear bull çok teşekkürler..peki emayı kullanarak basit bir sistem nasıl oluşturabilirim?önceki sayfalarda varmı örneği baktım daha önceki sayfalara ama göremedim yada ben anlamadım?

Bear_Bull
22-06-2009, 20:10
iki hareketli ortalamanın birbirini kesmesiyle al ya da sat verecek sistem için en uygun HO'ları sistem tester'la nasıl bulurum?


al için
Cross(MOV(c,opt1,s),MOV(c,opt2,s))

sat için
Cross(MOV(c,opt2,s),MOV(c,opt1,s))

değişkenler bölümünede
opt1: (2-100-1)
opt2: (2-100-1)
(taramasını istediğiniz aralıkları yazmanız gerekir ben örnek olsun diye)
alt:2
üst:100
adım:1 olarak verdim.

detaylara bakmak isterseniz http://www.hisse.net/forum/blog.php?b=569 blog adresinde resimleri bulunmaktadır.
kolay gelsin.


ok sn bear bull çok teşekkürler..peki emayı kullanarak basit bir sistem nasıl oluşturabilirim?önceki sayfalarda varmı örneği baktım daha önceki sayfalara ama göremedim yada ben anlamadım?

grafik üzerinde deneme yanılma ile bulabilirsiniz yada yukarıdaki şekilde test ederek
opt1,opt2, değerlerini matrikse buldurursunuz.

Bu başlıkta yazdığım cross Mov ile başlayan sistem varsa sistem içinde yazılan s leri e olarak değiştirirsiniz olur size ema.

akkara
24-06-2009, 15:23
Sayın Bear Bull,
Matrikste expolererde 1.kolon close yazıp fiyatı alıyoruz ya 2.kolona da o günkü % kaç yaptığını görmek istiyorum ne yazmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.Şİmdiden teşekkürler,

Saygılar

Bear_Bull
24-06-2009, 22:47
Sayın Bear Bull,
Matrikste expolererde 1.kolon close yazıp fiyatı alıyoruz ya 2.kolona da o günkü % kaç yaptığını görmek istiyorum ne yazmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.Şİmdiden teşekkürler,

Saygılar

yanlış yazmadıysam işinizi görür

akkara

kapanış :
c
fark :
(c-ref(c,-1)) /c
dün kapanış :
ref(c,-1)

Zülfü Aşkın
25-06-2009, 16:12
SN Bear_Bull asagıda grafigin aynısını matriks de yapmam mümkünmü...

613 nolu gönderi...


http://www.hisse.net/forum/showthread.php?p=3327090#post3327090

Bear_Bull
25-06-2009, 20:19
SN Bear_Bull asagıda grafigin aynısını matriks de yapmam mümkünmü...

613 nolu gönderi...


http://www.hisse.net/forum/showthread.php?p=3327090#post3327090

resim bu bakalım neler kullanılmış.
http://img520.imageshack.us/img520/1157/adsziek.png

macd değerleri
8,17,9
stoch
8,3,3

mov larda büyük ihtimal 5,10 ve 20 lik.

macd ve stoch için yazılan hazır formüller zaten bu başlıkta bir kaç sayfa gerilerde var
o sistemleri bulup içlerini
macd değerleri için
8,17,9
stoch için
8,3,3 olarak değiştirdinizmi istediğiniz tamamdır.

Movlar içinde istiyorsanız onlarda yapılır (örnekleride var)
ama her indikatör kendisi için değişik yerde al verecektir.

Hepsini aynı anda yakalasın ancak o zaman sinyal versin derseniz çok nadir işlem yaptıracağından sağlıklı sinyaller veremez..


Kandiliniz mubarek olsun.

Bear_Bull
25-06-2009, 20:26
SN Bear_Bull asagıda grafigin aynısını matriks de yapmam mümkünmü...

613 nolu gönderi...


http://www.hisse.net/forum/showthread.php?p=3327090#post3327090

Sn Lütfü Aşkın.

:kahkah:

benim kafa hemen sistemlere gitmiş.

aynı ekranı yapmak istiyorsanız yapılır tabi neden olmasın.

macd ekleyin
değerlerini 8,17,9 yapın
çizgi yazan yeri histoğram yapın.

Stoc indikatörünü ekleyin değerlerini
8,3,3 olarak değiştirin

3 adet Mav ekleyip hepsinin 5,10,20 renklerinide farklı yapın istediğiniz grafik hazırdır.

http://img149.imageshack.us/img149/1156/zulfu.png (http://img149.imageshack.us/i/zulfu.png/)

Zülfü Aşkın
26-06-2009, 08:42
Her zamanki gibi yardımlarınız icin tesekkür ediyorum...SN Bear_Bull kazanclı günler diliyorum size....

Zülfü Aşkın
26-06-2009, 09:09
http://img235.imageshack.us/img235/1812/adszafl.png


deneme...

premium
27-06-2009, 00:22
yanlış yazmadıysam işinizi görür

akkara

kapanış :
c
fark :
(c-ref(c,-1)) /c
dün kapanış :
ref(c,-1)

sayın bear_bull

darvas box indikatorunü nasıl yorumlamalıyız grafık uzerınde ..bilginiz varmı ..teşekkürler.

Bear_Bull
27-06-2009, 00:38
sayın bear_bull

darvas box indikatorunü nasıl yorumlamalıyız grafık uzerınde ..bilginiz varmı ..teşekkürler.

slm.
sn premium


darvas box :aww:
hiç kullanmadım bilmiyorum.:notr:
Matrikste varmı bu dediğiniz indikatör ?

Ben başka bir prg. kullanmıyorum da.:yes:

premium
27-06-2009, 01:14
slm.
sn premium

:aww:
hiç kullanmadım bilmiyorum.:notr:
Matrikste varmı bu dediğiniz indikatör ?

Ben başka bir prg. kullanmıyorum da.:yes:

çok özür dilerim ..sizi görünce bi anda yazayım dedım ..topiğin adını unutmuşum ..hem matriks hemde metastock 10 kullanıyorum ..metastock ta yaptım fakat ..nasıl yorumlamam gerektıgını çözemedım ..

bırde aynı sekılde destek ve dırenc formüllerini nasıl temin edebılırım ..saygılar

murti
03-07-2009, 21:09
Sn Bear Bull mümkünse aşağıdaki şartları sağlayan koşulu verebilirmisiniz birtürlü bir araya getiremedim;
Satış şartı;
fiyat MAV 40 ort altına inecek,
RSI 22,45'i, stockfast 70,90'ı aşağı kesecek ve son olarak,
Macd 18,12,4 sıfırı aşağı kesecek ve MACD 140,80,4 de aşağı kesmiş olması gerekiyor.

ALIŞ İÇİN OLAN ŞART LAR
fiyat MAV 40 ort ÜSTÜNE ÇIKACAK,
RSI 22,45'i, stockfast 70,90'ı YUKARI kesecek ve son olarak,
Macd 18,12,4 sıfırı YUKARI kesecek ve MACD 140,80,4 de YUKARI kesmiş olması gerekiyor.


Eğer bu şartları sağlayan koiulu verebilirseniz çok sevinirim mümkünse grafik üzerinde gösterebilirmisin teşekkürler. kolay gelsin.