View Full Version : PEGYO Pera GMYO
rogdopsink
24-08-2009, 09:19
http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=32583
burayı incelemnizi ve yasin efesoy isimli şahısa sorular sormanızı tavsiye ederim....
ertunga77
24-08-2009, 09:29
yine geriye bastilar...
şoyle güzel güzel gittiğini göremedik tahtanin...
mehmetyun
24-08-2009, 09:33
saolsun turkish yatırım 1.094m lot satarak kağıdın belini kırdı...
mehmetyun
24-08-2009, 09:35
turkish yatırımın takasında 594 bin lot kaldı onuda satsında bari önümuze bakalım hoş gerçi bir kurum daha çıkar ondan sonra :)
rogdopsink
24-08-2009, 09:40
0.71 de çok önemli...Geçen sefer de buradan dönmüştük...Üstü 0.78-0.84 dirençli aralığına götürür...Eğer çanağı tamamlayacağım derse 1.55 e kadar yolu var orta vadede...
svgili metkon bu kagıt teknik falan dinlemez diolar ama global yatırımdaki çalışanların benden daha iyi teknik bildiğine ve kutmanın borsanın kurdu olmasına bakarsak...
0,68 üstü kaldıgı sürece yukarı hedef gözüküyor..
0,78 ikinci trade hedefim olmak üzere dönüşü bekleyeceğim alım için..
bol kazançlar...
http://img188.imageshack.us/img188/4625/adsznzs.jpg (http://img188.imageshack.us/i/adsznzs.jpg/)
Tekniğe (fala) inanma tekniksiz (falsız) kalma derler...:he:
pasazade
24-08-2009, 09:50
kademeleri yazacak var mı?
ertunga77
24-08-2009, 10:09
anlamdim yine geri geri mi sarmaya başladılar...??
bir panik rüzgarı.ky anında dökülmeye başlıyor.dolayısıyla habersiz ve yabancısız gitmesi imkansız gibi...
ertunga77
24-08-2009, 10:55
elvada 0.7X li rakamlar :-)
pasazade
24-08-2009, 11:00
66 gösterecek gibi..
DarKShadoW
24-08-2009, 11:18
Bu kağıtta 0,71 de ciddi bir direnç var,Bu 2.denemesi ama yine kıramadı.Hemde bu sefer hacim daha düşüktü. 0.71 aynı zamanda Fibonacci Geri Alma Çizgilerine göre ayrı bir direnç.Orayı aşabilirsek 0,81 ve 0,87 hedeflerdir.Ama bu gün kapanış 0,68 ten aşağı olmamalıdır.Yoksa 0,66 ve 0,63 e kadar salınırız.
ertunga77
24-08-2009, 12:31
bu pera gerçekten adami gicik eder...
şeytan sat ve git diyor ama bu ramazan günü şeytana kulak verecek değilim :-))
1,2 milyonluk grup varmış..hikaye..
ertunga77
24-08-2009, 13:10
1,2 milyonluk grup varmış..hikaye..
hocam ne demek istedin? açar misin?
ertunga77
24-08-2009, 13:11
zatan cuma günü hacimli yukselmemişti kağit...
şimdi de inanilmaz bir satiş basksi kurdular kağidin üzerinde...
bu konu ile ilgili yorum yapabilecek olan var mı?
hocam ne demek istedin? açar misin?
BOŞVERRR..SAHİBİ BİLİYOR..:beurk:
rogdopsink
24-08-2009, 13:24
0,64 ve 070 ile aranızdan ayrıldım..
aşagı gelirse yine alırım...
denizlide bu proje ya belediye ya kutman araclıgyla tamamlanacak bana kalırsa..
uzun süredir hissede olanlar için zor olsa gerek ama hisse tekniğine uygun hareket ediyor..
nisana kadar tamamlanması halinde projenin güzel yerlerde olması aşikar..
proje beş on sene içinde karayollarının değişeceğini öngörürsek denizlinin merkezi olmaya aday..
bu yüzden bu proje satılırsa bence büyük kayıp olur onlar için...
0,67 den yine aranızdayım..
aşagı gelirse alırım demiştim.....:yes:
0,66 stopp loss oldu bu sefer..
0,68 üstü kapamalıyız...
ertunga77
24-08-2009, 13:43
0,67 den yine aranızdayım..
aşagı gelirse alırım demiştim.....:yes:
0,66 stopp loss oldu bu sefer..
0,68 üstü kapamalıyız...
Bu kağidi orta-uzun vade için aldığımından trade'i pek düşünmedim...
ama bu kağitta son 3-4 ay içinde kademelerde trade yapanlar mali götürdü...
bu kağit ile 3-4 aydir gözlemlediğim bir karekteristik var;
Kağit geriye gelmeye başladığında, bu durum sürekli ve uzun oluyor...Yani patinaj yapa yapa en az 6-7 seans düşüş yapiyor... umarım bu sefer yaniliyorumdur..malum genel kurulda yaklaşiyo...genel kurul oncesi iyi bir hareket yapmasi temennimizdir...
al sat tut tavsiyedi değildir..bu işlerden anlmama..
rogdopsink
24-08-2009, 13:50
Bu kağidi orta-uzun vade için aldığımından trade'i pek düşünmedim...
ama bu kağitta son 3-4 ay içinde kademelerde trade yapanlar mali götürdü...
bu kağit ile 3-4 aydir gözlemlediğim bir karekteristik var;
Kağit geriye gelmeye başladığında, bu durum sürekli ve uzun oluyor...Yani patinaj yapa yapa en az 6-7 seans düşüş yapiyor... umarım bu sefer yaniliyorumdur..malum genel kurulda yaklaşiyo...genel kurul oncesi iyi bir hareket yapmasi temennimizdir...
al sat tut tavsiyedi değildir..bu işlerden anlmama..
bende orta vade düşünüyorum ama fırsatlarıda kaçırmamal lazım arada...:wink:
tek hikaye pegyoda yok..
her hissenin bir beklentisi var..her topicte aylardır aynı kişiler aynı hikayelerin gerçekleşmesini bekliyor..
benim haberle işim olmaz..
teknik al diye bagırdı bende aldım..patronuda götürürmü götürmezmi görecez...
akan su kirli olmazmış....
herkese bol kazançlar...
ertunga77
24-08-2009, 15:40
pera genel kurul tarihi 3 eylül müydü?_
rogdopsink
24-08-2009, 15:54
türkish lokumu kagıdı yaraladı bu hafta zor artık...:wink:
ben 0,69 dan ilk harekette kaçar iki kademe yeter..bu kagıt burda kaldıkça kendisine zarar potansiyeli bu fiyatlarla gizleyemz..
ha değeri çokmu fazla okadarını bilmem bence değil derim ama buralarda al sat arada gir çık yaparım..
herkese bol kazançlar..
kanser ederler insanı bunlar (pegyo+kuti)
madakaskar
24-08-2009, 17:08
dediğim gibi bollinger üst banttan taşma ortalandı .
zaman gösterecek herşeyi.
Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, GAP bölgesinin turizm cazibe merkezi haline gelmesi için “bölgede Las Vegas benzeri kumarhane, su kayağı merkezleri ve çocukların eğleneceği Disneyland” gibi merkezler kurulmasını önerdi.
Bayındır, yaptığı açıklamada, Anadolu'da ve GAP bölgesinde çok fazla konaklama tesisi bulunmadığını, bölgenin turizmde atak yapabilmesi için ilk önce konaklama tesislerinin çoğalması gerektiğini söyledi.
Bayındır, “Güneydoğu büyük bir bölge, her yanına en az 4 yıldızlı, 100 odalı ve içinde her türlü imkanı olan otel gerek. 15-20 tane otel lazım. Burada 2-3 milyar dolar gibi konaklama yatırımı yapmak lazım” dedi.
Konaklama tesislerinin çoğalmasının yeterli olmayacağını ifade eden Bayındır, GAP'ın turizmde cazibe merkezi olabilmesi için ABD'nin eğlence ve kumarhane mekanları ile ünlü Las Vegas benzeri özel bir bölge yaratmak gerektiğini belirtti.
SADECE ÇAĞIRMAK YETMEZ
GAP'ı harakete geçirmeye çaşlıştığımız bir dönemde bölgenin cazibe merkezi haline gelmesi gerekliliğini vurgulayan Bayındır, insanları sadece çağırmakla bölgeyi ziyaretlerinin sağlanamayağını söyledi.
Bayındır hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Örneğin kumarhaneler İsrail ve bazı Arap ülkelerinde bu konuya meraklı kişileri bölgeye çekebilir. Çünkü çevremizde bulunan ülkelerde de bu tip olanaklar bulunmuyor" dedi.
Terörün yaygın olarak görüldüğü Tunceli için de önerilerini sorduğumuz Bayındır, Van'ın kumarhane turizmi için daha elverişli olduğunu söylerken, Tunceli'nin Disneyland projesi için değerlendirilebileceği açıklamasını yaptı.
“TERÖR İMAJINI SİLMEK İÇİN, CAZİBE MERKEZLERİ YARATMALI”
Anadolu Ajansına da konuşan TUROB Başkanı Bayındır, şunları kaydetti:
“Yeni Teşvik Yasası'nda bu bölge en yüksek teşviği alan bölge olarak açıklandı. Bütün bunların yanında bir cazibe merkezi haline gelmesi için burada bir Las Vegas gibi bir eğlence merkezi kurulmalı... Orada, Türkiye'nin her yerinde müsaade edilmeyen özel bir bölge yaratmak lazım. Van Gölü kıyısında bir bölgeyi kapatarak Las Vegas gibi bir iki tane tematik kumarhane ve showların yapılabildiği birkaç tane salon, ayrıca su kayağı merkezi, Disneyland gibi çocukların eğlenebileceği bir merkez kurulmalı. Böyle birtakım cazip şeyleri bir yere toplarsak, insanlarda (burayı gidip bir görelim) imajı doğacaktır. Bu da turizmde hareket başlatacaktır. O bölgelere gitmek için insanların terör yüzünden hala büyük çekinceleri var. Dolayısıyla bu imajı silmek için orada başka cazibe merkezleri yaratmak lazım.”
----------------------------------------------------------------------------------
bizim portföyde van arazisi mevcut değil mi kuti,yapacam desene o araziye bir turizm tesisi yalandanda olsa,ondan sonra al sana pegyo 2.00 oldu bile...
bugün 0.69 ve 0.71 arasında 1 milyon lot hacim oldu (alım) bu kadar malı alan adam heralde malı 0.67 den vermek için almadı beklemek ve görmek lazım.
bugün 0.69 ve 0.71 arasında 1 milyon lot hacim oldu (alım) bu kadar malı alan adam heralde malı 0.67 den vermek için almadı beklemek ve görmek lazım.
96 milyon lotta 1 milyon pek bir şey ifade etmez.kaldıki dağıtan turkishten bir kişi....
bence yarın bugün gördüğü66 67 kapanır yarın 65 66 gösterir onuda çarş kapatır cumada en son 68 69 kapanır old yerde sayarız geçen haftaki primimizi geri vermeyiz bence
haber gelene kadar böyle 3-5 kademe yukarı-aşağı gider-gelir.zaten ciddi hareket olursa arkasından haber gelecek demektir.
madakaskar
24-08-2009, 22:49
haber gelene kadar böyle 3-5 kademe yukarı-aşağı gider-gelir.zaten ciddi hareket olursa arkasından haber gelecek demektir.
normal hisseler için öyledir de
bizim pegyocan için malesef öyle olmuyor.:frown:
ne habeer gelir,ne hareket olur ciddi.
ayrıca haber gelecek bir durumu da yok hissenin.sıradan normal bir gyo
böyle safsatalar ile kendinizi avutmayın bence.sonra sonu hüsran olur.
__________________________________________________ ____________
yatırım tavsiyesi değildir.
http://i26.tinypic.com/vmurn9.jpg
0.78-0.82-0.90 sırasıyla umarım herşey dilediğimiz gibi olur..
cutexxtrue
25-08-2009, 02:18
normal hisseler için öyledir de
bizim pegyocan için malesef öyle olmuyor.:frown:
ne habeer gelir,ne hareket olur ciddi.
ayrıca haber gelecek bir durumu da yok hissenin.sıradan normal bir gyo
böyle safsatalar ile kendinizi avutmayın bence.sonra sonu hüsran olur.
__________________________________________________ ____________
sayın madagaskar bildiğim kadarıyla maliyetiniz aşa yukarı benimkiyle aynı benim pegyo da ileriye dönük beklentim var umudum var bekliyorum madem sizin bu hisseye dair güveniniz beklentiniz umudunuz yok neden bekliyosunuz ki ?? zaten kardasınız satıp başka hisseye girebilirsiniz ... ayrıca sıradan gyo demişsiniz allah aşkına bu nasıl bir yorumdur.. diğerleri çokmu şaşalı da gidiyo imkb de ?? şahsım adına incelediğimde gyo olarak simpaş ve bir iki tane gyo hariç hepsinden iyi durumdayız iştirakcimiz bellidir..eğer kastettiğiniz 2 lira 3 liralar ise şu ortamda hayaldir.. yada 0,70 lerden alıpta kısa vadede ben bunu 2 liraya satarım umuduyla hisseye girip beklemek elbetteki mantıklı değildir...yanlışta anlaşılmasın ben burda pembe bir tablo çizme niyetinde de değilim bu maliyetle ben kimseye bu hisseye girin diyemem patronun adı bellidir m kutman...benim bahsetiğim kesim maliyeti 1 lira üzerinde yakalanmış elinde hisse olan yada bu hisseye 0.30 0.40 civarlarında girmiş olanlaradır..kasa vadede (4 ay) gidebileceği yerde 1 lira civarlarıdır..buda ne safsata nede hayaldir..kısacası ben gerçekleşebilecek hayal kurulmasında sakınca görmüyorum...
yatırım tavsiyesi değildir...
ertunga77
25-08-2009, 09:19
hacim düşük....
klasik bir pegyo günü bizi bekliyor sanirim...
kaç gündür glyho ses seda yok.birazda onun yansıması var.
ertunga77
25-08-2009, 10:27
kafkamede ortada yok :-))
mehmetyun
25-08-2009, 11:55
http://img175.imageshack.us/img175/3948/pegyo2.jpg
madakaskar
25-08-2009, 11:58
sayın madagaskar bildiğim kadarıyla maliyetiniz aşa yukarı benimkiyle aynı benim pegyo da ileriye dönük beklentim var umudum var bekliyorum madem sizin bu hisseye dair güveniniz beklentiniz umudunuz yok neden bekliyosunuz ki ?? zaten kardasınız satıp başka hisseye girebilirsiniz ... ayrıca sıradan gyo demişsiniz allah aşkına bu nasıl bir yorumdur.. diğerleri çokmu şaşalı da gidiyo imkb de ?? şahsım adına incelediğimde gyo olarak simpaş ve bir iki tane gyo hariç hepsinden iyi durumdayız iştirakcimiz bellidir..eğer kastettiğiniz 2 lira 3 liralar ise şu ortamda hayaldir.. yada 0,70 lerden alıpta kısa vadede ben bunu 2 liraya satarım umuduyla hisseye girip beklemek elbetteki mantıklı değildir...yanlışta anlaşılmasın ben burda pembe bir tablo çizme niyetinde de değilim bu maliyetle ben kimseye bu hisseye girin diyemem patronun adı bellidir m kutman...benim bahsetiğim kesim maliyeti 1 lira üzerinde yakalanmış elinde hisse olan yada bu hisseye 0.30 0.40 civarlarında girmiş olanlaradır..kasa vadede (4 ay) gidebileceği yerde 1 lira civarlarıdır..buda ne safsata nede hayaldir..kısacası ben gerçekleşebilecek hayal kurulmasında sakınca görmüyorum...
yatırım tavsiyesi değildir...
hayal ile geçti ömrü derbederin:oley:
25-08-2009, 12:44
hayal ile geçti ömrü derbederin:oley:
25-08-2009, 12:55
hayelleri okuyup, karşılık vermekle geçti ömrü derbederin :oley
:kahkah::kahkah::kahkah:
cutexxtrue
25-08-2009, 13:20
hayelleri okuyup, karşılık vermekle geçti ömrü derbederin :oley
aynı çanaktan çorba içtiğiniz belliii biliniyo zaten........ cevap vermekten bıktı demek o zaman ertunga sen cevap ver ondan bundan meded ummmaktan haber beklemekten başka PEYGO sayfasında pegyoyla ilgili ne teknik nede başlka türlü yorumun yok doğru dürüst cevap veremezsiniz size diyorum madagaskarın canağından su içtiğin için ben size üstü kapalı cevap
vereyim kendinizi çok akııllıı sanmayın millet sizin lafınızla hisseden çıkmaz....
cutexxtrue
25-08-2009, 13:28
madagaskarın kağıdı kötülemekten bu pegyocan gitmez pegyocanın hareketine akıl sır ermez m.kutman şöle böle tuvalet kağıdı ..gibi yorumlarından başka bu forumu pegyo yatırımcısını aydınlatacak teknik yada başka türlü yorumumu varda mileeete cevap vermekten bıktı ?????? yaw şurda ikiniz bizi eğlendiriyosunuz gülüyoruz diye 2 yorum yazan lar var sizde otorite sandınız kendinizi :))))
madakaskar
25-08-2009, 13:32
bu pegyo hakikaten can sıkmaya başladı.:td:
gidecekden git düşeceksen düş.
arada bırakma milleti üstad.:D
25-08-2009, 13:35
bugün 0.64 falan kaparız artık endeks gevşedi.
25-08-2009, 13:41
ikidir 0.70 i geçemiyoruz ya,
cidden tehlike.
eğer endeks düşüşe geçerse vay halimize
ertunga77
25-08-2009, 14:15
aynı çanaktan çorba içtiğiniz belliii biliniyo zaten........ cevap vermekten bıktı demek o zaman ertunga sen cevap ver ondan bundan meded ummmaktan haber beklemekten başka PEYGO sayfasında pegyoyla ilgili ne teknik nede başlka türlü yorumun yok doğru dürüst cevap veremezsiniz size diyorum madagaskarın canağından su içtiğin için ben size üstü kapalı cevap
vereyim kendinizi çok akııllıı sanmayın millet sizin lafınızla hisseden çıkmaz....
sayin cutexxtrue,
ya okuma yazmaniz yok...ya da okuduklarınız anlamiyorsunuz ??
şimdiye kadar 1 defa olsun PEGYO hakkinda olumsuz bir yorum yapmadım...
hatta olmusuz yorum yapanlar yüzünden, kavga edip 3 gün de ceza yedim...
zaten elimde olan kağidi kötülemem...niye kötüleyim ki??
hatta madagaskar ile de yeri geldi, bu yüzden laflaştik...
siz bence benim yazilarımı bir daha okuyun...
okumadan, anlamadan da yorum yazmayın...
her lafa da sazan gibi atlamayin...lafim madagakaraydi...size değil...
al sat tut tavsiyesi değildir..
ne aşağı ne yukarı gıcık eder adamı
ikiside uyar aslında
madakaskar
25-08-2009, 14:33
arkadaşlar birkaç yazı yazında şu grafikli sayfadan kurtulalım ne bu ya
cutexxtrue
25-08-2009, 14:44
sayin cutexxtrue,
ya okuma yazmaniz yok...ya da okuduklarınız anlamiyorsunuz ??
şimdiye kadar 1 defa olsun PEGYO hakkinda olumsuz bir yorum yapmadım...
hatta olmusuz yorum yapanlar yüzünden, kavga edip 3 gün de ceza yedim...
zaten elimde olan kağidi kötülemem...niye kötüleyim ki??
hatta madagaskar ile de yeri geldi, bu yüzden laflaştik...
siz bence benim yazilarımı bir daha okuyun...
okumadan, anlamadan da yorum yazmayın...
her lafa da sazan gibi atlamayin...lafim madagakaraydi...size değil...
sazan konusunda katılıyorum ben size pegyoyu kötülüyosunuz demedim o madagaskaraydı yazımdada açıkca yazmışım size kağıdı kötülüyosunuz diye bir kelam yok madagaskara gelince 0,2x lerden beri kötüler durur kutmana ... eder
onu kale almıyorum zaten bilmem ne kaparız bugün yahu 71 kıramayınca geri gelip 0.64 0.66 arasında kalıcağını herkez görüyo zaten bu yorummu şimdi yane ....
madakaskar
25-08-2009, 14:52
üstad diyorum sana bas şu tahtayı 0.50 ye kadar cutexxtrue nın aklı başına gelsin çok konuşmaya başladı.yok kaale almazmış yok mış yok muş.
__________________________________________________ _
madakaskar
25-08-2009, 14:53
ufuğum hoşgeldin nerelerdesin yaa
cutexxtrue
25-08-2009, 15:08
:))) madagaskarr 50 ye basarsa % 150 karda olurum sen kendine başka muhatap seç korkutmak için aslında benim açımdan fenada olmaz 0,50 görmesi kenara para atıyorum onunlada alırım bi 10 bin lot ama ben senin kadar umursamaz olamam burda maliyeti 1 lerin üzeri onca millet varken hade 0,50 leri göster diyemem ...
sadik2302
25-08-2009, 15:08
Merkezi kayit kurulusu a.s. [okant, mgros, krdmb, krdma, kchol, golts, glyho, garfa, eregl, eggub, cment, carfb, bshev, bryat, arclk, akenr, akbnk, pegyo, petkm, petun, tatks, tkfen, trcas, tuprs] 25.08.2009 15:08:33
kurul kaydinda olan ancak borsada islem gormeyen hisse senetlerinin borsada satilabilmesi icin yapilan basvurular
pasazade
25-08-2009, 15:10
geçen hafta 64-65 te yaptığının aynısını 67-68 de yapıyor inşallah erteside aynı olur....
cutexxtrue
25-08-2009, 15:24
67 de 57 bin lot var oraya mal yazsınlar diye bekliyo yazsa anında verecekler
ufuk5561
25-08-2009, 15:49
her şey olacağına varır sukunet
27 Hisse Basına Kar / (Zarar)
Gelir tablosunda belirtilen hisse basına kar/(zarar), net kar/(zararın), dönem içinde piyasada bulunan
hisse senetlerinin ağırlıklı ortalama sayısına bölünmesi ile bulunmustur.
30 Haziran tarihlerinde sona eren altı aylık ara hesap dönemlerine ait hesaplama asağıdaki gibidir:
30 Haziran
2009 tarihinde
sona eren 6
aylık dönem
30 Haziran
2009 tarihinde
sona eren 3
aylık dönem
30 Haziran 2008
tarihinde sona
eren 6 aylık
dönem
30 Haziran 2008
tarihinde sona
eren 3 aylık
dönem
Net dönem karı/ (zararı) 1.015.890 (468.946) (2.383.462) 255.696
Hisselerin ağırlıklı ortalama sayısı
Ağırlıklı ortalama hisse miktarı
9.600.000.000
9.600.000.000 4.800.000.000 4.800.000.000
Hisse basına kar/ (zarar) 0,0001 (0,00005) (0,0005) 0,0001
*pera gayrİmenkul'un 6 aylik konsolİde dÖnem kari 1.015.890 tl
(25/08/2009 - 17:00:58)
Geçen sene 6 aylığı : 468.946
cutexxtrue
25-08-2009, 16:22
Pera gyo ilk yariyilda 1 milyon tl kÂr acikladi - basin aciklamasi
kurulustan konuya iliskin olarak yapilan basin aciklamasi asagida
yer aliyor:
" pera gayrimenkul yatirim ortakligi a.s. (pera gyo), 2008 yilinin ilk alti
ayinda acikladigi 2.383.462 tl'lik zarara karsin, 2009 yilinin ayni doneminde
1.015.890 tl'lik net kÂr acikladi. Sirketin satis gelirleri de balikesir'de
2008 yilinda alinmis olan 31 bin 937 metrekarelik arazinin, tesco kipa'ya
satisi sonucu 2009 yilinin ilk alti ayinda 20.500.000 tl oldu. 2008 yili ilk
alti aylik sonuclarina gore 902.720 tl faaliyet zarari aciklayan pera gyo, 2009
yilinin ayni doneminde 2.090.912 tl faaliyet kÂri acikladi. Sirketin faiz
giderleri ve kur farklari da 2009 yilinin ilk 6 ayinda gecen yilin ayni
donemine gore yuzde 27 oraninda azaldi.
Pera gyo tarafindan denizli'de 47
bin 709 metrekarelik insaat alani uzerinde tesco kipa'nin ana kiraci olarak yer
alacagi sumerpark alisveris merkezi insaatinin 2010 yili basinda bitirilmesi
hedefleniyor. Bunyesinde 11 bin 664 metrekarelik hipermarket, 6 bin 955
metrekarelik yapi marketi ve bin 935 metrekarelik elektronik markete ilave
olarak 17 restoran/cafe ve 80 adet tekstil, aksesuar ve hizmet magazalari
bulunacak olan sumerpark avm'nin toplam kiralanabilir alani 35 bin 684
metrekare olacak. Konser ve gosteri organizasyonlari icin amfitiyatro ve
cocuklar icin oyun alanlarinin da bulunacagi sumerpark avm'nin yaklasik olarak
bin 500 kisiye istihdam saglamasi bekleniyor. Bugune kadar avm'nin insaati
icin yapilan yatirimlar 32 milyon usd'yi bulurken, 2010 senesine kadar yaklasik
20 milyon usd daha yatirim yapilmasi planlaniyor.
Pera gyo ayrica van
belediyesi'nden almis oldugu 16 bin 611 metrekarelik arazi uzerine 21 bin 381
metrekare kiralanabilir alani olan bir avm yatirimi icin gerekli mimari
projeleri tamamlayarak, insaat ruhsatini aldi. Toplam 25 milyon usd yatirimla
hayata gecirilecek bu yatirimin 850 kisiye istihdam saglamasi bekleniyor. Van
alisveris merkezi'nde 3 bin 235 metrekarelik bir supermarket ve 2 bin 550
metrekarelik sinema kompleksine ilave olarak 81 adet magaza ve yeme icme
yerleri, cocuklar icin 300 metrekare oyun ve eglence alanlari da bulunacak.
Pera gyo hakkinda: ("peryo.is") 14 temmuz 2006 tarihinde sermaye piyasasi
kurulu'nun onay vermesinin ardindan hukuki islemlerin tamamlanmasiyla birlikte
pera gayrimenkul yatirim ortakligi'na donustu. ("peryo.is"). Halka acik bir
sirket olan ve hisse senetleri imkb'de islem goren pera gyo, turkiye'de konut,
alisveris merkezi ve turizm alanlarinda yatirimlar yapiyor."
-matriks-
ciddi ciddi 2010 başında bitirilmesi hedefleniyor deniyor.bu durumda 3-6 ay sonra bugünkü hallerimize güler geçeriz.
su yolunu bulur
tekkedekiler çorbayı içer:wink:
su yolunu bulur
TEKKE BAYAA KALABALIK ANLAŞILAN KAĞITTA YOLUNU BULUP GİDEMİYOR BİR TÜRLÜ..ŞU TEKKEYE BİR SES BOMBASI KOYMAK LAZIM:he:
su yolunu bulur
sayın alex 1.00 larda tekketeydik 0.20 lerdede tekkedeyiz. bu gidişle 2.00 larda da tekkede olmaya adaylarız gibi.sabrederek buralara kadar gelmeyi başarabildik bundan sonrada başaracak gibiyiz hadi bakalım yolumuz uzun beklentimiz devam ediyor.1.00 lardan çıkmayı düşünürken bari çorba içelim bekleyelim bakalım neler olacak.
ertunga77
25-08-2009, 20:43
global beklendigi uzere super kar acikladi...
peranin da gecen yil ayni doneme gore 2 kati kar acikladigini dusunursek..
bu haberler yarinimizi nasil etkiler ??
madakaskar
25-08-2009, 22:20
global beklendigi uzere super kar acikladi...
peranin da gecen yil ayni doneme gore 2 kati kar acikladigini dusunursek..
bu haberler yarinimizi nasil etkiler ??
sanki hiç kar açıklamamış gibi kafasına göre takılır.
25-08-2009, 22:32
Sümerpark Projesi kapsamındaki alısveris merkezi insaatı için ruhsat basvurusu yapılmıs,
10.09.2007 tarihinde ruhsat alınmıstır. Projede, insaatlara Subat 2008 tarihinde baslanmıs olup,
Nisan 2010 yılında tamamlanması planlanmaktadır.
Proje 47.709 m2 arsa üzerine insa edilmektedir. Proje tamamlandıktan sonra, proje alanın
bulunduğu yerde, otel, özel hastane konut projeleri üretilerek, AVM projesi ile bütünlesik bir
kompleks olusturulması planlanmaktadır. Concept-i Design Mimarlık tarafından tasarlanan projede,
3. bodrum, 2. bodrumda konumlanmak üzere toplam yaklasık 1.650 araçlık otopark alanı, 1 büyük
hipermarket, 1 büyük yapı market, mağaza ve anchor mağazalar, foodcourt ve sinema alanları
planlanmıstır.
6226 ada, 1 no’lu parsel üzerinde, eski Sümerbank tesisine ait tek katlı yapılar ile Sümerpark AVM
projesi insaatı yer almaktadır. Proje konusu tasınmazın insaası A blok ve B blok etaplarında, 4
asamada gerçeklesmektedir.
Rapor tarihi itibariyle insaat süreci devam eden projede, A1, A2, A3 ve A4 blokların betonarme
insaatları (3 bodrum+zemin katları) tamamlanmıs durumdadır. B1 blokta +354.50 kotu ( 1. kat )
dösemesi, B2 blokta +349.50 kotu (zemin kat) dösemesi, B3- B4 bloklarda +344.00 kotu (B1)
dösemesi, B5 blokta radye temel ve B6 blokta ise +349.50 kotu (zemin kat) dösemesi
tamamlanmıstır.
Elit Gayrimenkul Değerleme A.S. tarafından hazırlanan 26.12.2008 tarihli raporda Sümerpark
Projesinde bulunan Alısveris Merkezine ait projenin bitmis değeri KDV hariç 151.940.000 TL olarak
tespit edilmistir.Sümerpark Alısveris merkezi için bugüne kadar proje ile ilgili 76.831.809 TL' lik harcama
yapılmıstır. Bu bakiyeyi, aynı raporda yer alan arsa ekspertiz değeri (28.625.000 TL) ve insaat için
yapılan harcamalar (48.188.809 TL - 30.06.2009 tarihli mizana göre) olusturmaktadır.
cutexxtrue
25-08-2009, 22:38
avm nin değeri 152 trilyon civarı bu şirketin sermayesi 96 trilyon varın gerisini siz hesap edin...
sanırım madagaskarı duymuş patron kapak o0lsun diye bu yazıyı yollamış al sana sıradan gyo....
pasazade
25-08-2009, 22:47
global toplantı öncesi 65 den 85 e gelmişti aynı hareketi pegyodan da bekliyorum kuti istediği malı fazlasıyla aldı çıkış yakındır....
mehmetyun
25-08-2009, 22:50
haberler hayırlı olsun hiç olmassa en kötü yerimizi saglamlaştıracagız... trenci arkadasımızın dedigi gibi tekkeyi 1 senedir bekliyoruz kendi adıma konuşuyorum tabi daha da beklemeye devam :) inş bizim gibi bekleyenlerle çorba içicez...
madakaskar
25-08-2009, 22:53
Şu an bu konuyu 20 kişi okuyor. (5 üye ve 15 ziyaretçi)
madakaskar, amrt, mehmetyun, SayKo, warworn
bu kağıt zor gider...
madakaskar
25-08-2009, 22:57
cutexxtrue yi bekliyor üstad.
duymuş ki bol lotlar varmış elinde düşük maliyetli vermezse götürmem diyor.
kuşlar söyledi.
25-08-2009, 23:01
global toplantı öncesi 65 den 85 e gelmişti aynı hareketi pegyodan da bekliyorum kuti istediği malı fazlasıyla aldı çıkış yakındır....
geçen haftada 1 lere uzanacağız yakında dediğinizdede söylediğim gibi o kadar kolay olmıcak sayın paşazade...yolumuz sözde değil gerçekten uzun...
aslında bu haberleri yada pegyonun son 2 aydır yaptığı hareketi nasıl yorumladığınızla alakalı olay ..başka hisse olsa sadece 6 aylıktaki kar açıklamasına en az 2 3 tavan yapardı 1 haftada yada bugün yolladığı şu haberlerle yarından itibaren tavan tavan gitmesi gerekir bu kağıdın...ama öyle olucağın ı sanmıyorum..bu kağıdın gitmesi için haber patlatmasına yada speğe ihtiyacı yokk bunu son 2 ayki hareketindende görebiliyoruz zaten istese 1 lere götürürdü sonrada aşa salardı.. elbetteki gidecektir bu kağıt ama zamanı geldiğinde ve yavaş yavaş..bizim yapmamız gerekense sadece ama sadece sabır ve beklemek endeks 50 bin oldu bilmem ne oldu bunlara takılmayın arkadaşlar..ben kendi kendime şunu sölüyorum 8 aydır bu kağıttayım bekliyorum geriye kalmış en fazla 8 ay daha bu kadar basit...yok endeksmiş yok şuymuş buymuş kafamı yormuyorum sizde öyle yapın ve umudunuzu kıracak yorumlara gülüp geçin..saygılar..
yatırım y,tavsiyesi değildir...
cutexxtrue
25-08-2009, 23:05
sayın madagaskar ben hayatım boyunca siyasette rengimi sporda tuttuğum takımı borsada lotumu saklamam :))) 10 bin lotum var bu yüzden gitmicekse varsın gitmesin ....
mehmetyun
25-08-2009, 23:12
madakaskar bi kerede olumlu bak ya :D:D ben bir senedir burdayım 020 de de yürümez dediler şirket battı bitti kül oldu dediler... bende mehmet kutman batmış bende batarım dedim bekledim... suan kapanışı 068...
cutexxtrue
belki inanmıyacaksınız ama 2 0,71 hareketindede kıramadığında geri döneceğini bile bile ve önümde matrıks açık olduğu halde satayımda aşadan tekrar alayım demedim..bu kimine göre kerizlik kimine göre hisseye aşık olma bana göre ise ky ..aldım attım kenara bekliyorum...
herkeze iyi geceler...
madakaskar
sayın madagaskar ben hayatım boyunca siyasette rengimi sporda tuttuğum takımı borsada lotumu saklamam :))) 10 bin lotum var bu yüzden gitmicekse varsın gitmesin ....
10.000 lot az değil ki.
bu kağıt 3 4 lira olduğunda 30 40 milyar yapar değil mi?
üstad bu kağıdı birdaha ardına bakmadan ve önceki istasyonlara uğramadan çıkaracak sa,bence ne kadar önce ele geçirse kardır ona.
__________________________________________________ ___
mehmetyun
25-08-2009, 23:18
belki inanmıyacaksınız ama 2 0,71 hareketindede kıramadığında geri döneceğini bile bile ve önümde matrıks açık olduğu halde satayımda aşadan tekrar alayım demedim..bu kimine göre kerizlik kimine göre hisseye aşık olma bana göre ise ky ..aldım attım kenara bekliyorum...
herkeze iyi geceler...
aynen benimde önümde matriks oldugu halde bende yapamadım o hareketi satamıyorum elim varmıyo ama başka hisselerde gözunun yaşına bakmıyorum :)
aynen benimde önümde matriks oldugu halde bende yapamadım o hareketi satamıyorum elim varmıyo ama başka hisselerde gözunun yaşına bakmıyorum :)
walla matrix değil ya ne olursa olsun hisseye aşık olmak böyle bişey olsa gerek ben 1.04 ten aldığım gün bekir sani karayel ve banu fettin malları başımıza vurup çıkmışlardı bence kağıdın aşağı gideceğinden haberleri vardı ta o gün bişeyler olacağını sezmiştim ama elim satmaya gitmedi kutman verdi biz aldık sonuç allah bereket versin ortalamayı 50 yaptıkta zor güç kara geçebildik. arkadaşlar inşallah hissemiz çok iyi yerlere gelecek bakıp göreceğiz herkese bol kazançlar dilerim
26/08/2009 - 07:30
GLOBAL YATIRIM HOLDİNG, İLK 6 AYDA 90.3 MİLYON TL NET KÂR AÇIKLADI
Global Yatırım Holding, 2009 yılının ilk yarısında 90.3 milyon TL
net kârla kuruluşundan bu yana en yüksek net kâr rakamını açıkladı.
Global, 2008 yılında sağlanan 13.6 milyon TL’lik faiz, amortisman ve
vergi öncesi kâr (FAVÖK) rakamına kârşılık, 2009 için de 118.2 milyon
TL’lik FAVÖK elde etti. Şirket 2009’un ikinci çeyreğinde ise 0.51 TL
hisse başına kâr sağladı.
Global Yatırım Holding, 2008 yılında açıklanan 13.6 milyon TL’lik
faiz, amortisman ve vergi öncesi kâr (FAVÖK) rakamına kârşılık,
2009’un ilk yarısında 118.2 milyon TL’lik FAVÖK ve 90.3 milyon TL net
kâr ile kuruluşundan bu yana en yüksek FAVÖK ve net kâr rakamlarını
açıkladı. Global, 2009 yılının ikinci çeyreğinde hisse başına kâr
olarak da 2008’in aynı döneminin 0.11 TL’lik rakamına karşılık, 0.51
TL hisse başına kâr elde etti.
Bilanço rakamlarına göre şirketin brüt gelirleri ise geçen yılın
aynı dönemine göre yüzde 33 artarak 131.6 milyon TL’ye ulaştı. Global
Yatırım Holding’in brüt operasyon gelirlerinin yüzde 63’ü Enerji
bölümü, yüzde 13’ü Liman İşletmeleri bölümü, yüzde 24’ü ise Finans,
Holding ve diğer bölümlerin gelirlerinden oluştu.
Şirketin yeniden yapılandırma stratejisine bağlı olarak “Yeşil
Enerji” iştirakinin 98.1 milyon avro bedel üzerinden Statkraft’a
satışı Haziran 2009’da tamamlandı. Statkraft ile yapılan anlaşmaya
göre, satış bedeline ilave olarak, her bir santralin ilk 3 yıllık
işletimi için 2017 yılına kadar toptan elektrik fiyatının, belirlenen
gösterge fiyatın üzerine çıkması halinde, üzerinde çıkan meblağın
yüzde 50’si ile karbon emisyon gelirlerinin yüzde 50’si Global Yatırım
Holding’e ödenecek. Global yönetimi, bu gelirlerin 41 milyon Avro
civarında olmasını bekliyor. Statkraft ile yapılmış olan bu anlaşma,
şirketin hem kârlılığı hem de nakit pozisyonu açısından atılmış çok
önemli bir adım oldu.
Global Yatırım Holding Mali İşler Grup Başkanı Kerem Eser, konuyla
ilgili bir açıklama yaparak, 2008 senesinden beri devam eden küresel
krizin, 2009 yılı ikinci üç aylık dönemi itibariyle etkisinin
azaldığını ve yılın ikinci yarısında özellikle son çeyrekte düzelme
sinyallerinin daha belirginleşeceğini açıkladı. Kerem Eser, küresel
krizin yavaşlamasıyla birlikte Global Yatırım Holding’in yılın ikinci
yarısında termal enerji ve liman yatırımlarına da hızlanarak devam
ettiğini belirtti.
Foreks Haber Merkezi
TEKRAR-PERA GYO İLK YARIYILDA 1 MİLYON TL KAR AÇIKLADI
Pera GYO, 2009 yılının ilk altı ayında 1.015.890 TL’lik net kâr
açıkladı. Şirketin faiz giderleri ve kur farkları geçen yılın aynı
dönemine göre yüzde 27 oranında azalırken, satış gelirleri ise 2009
yılının ilk altı ayında 20.500.000 TL oldu
Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Pera GYO), 2008 yılının
ilk altı ayında açıkladığı 2.383.462 TL’lik zarara karş1n, 2009
y1l1n1n ayn1 döneminde 1.015.890 TL’lik net kâr açıkladı. Şirketin
satış gelirleri de Balıkesir’de 2008 yılında alınmış olan 31 bin 937
metrekarelik arazinin, Tesco Kipa’ya satışı sonucu 2009 yılının ilk
altı ayında 20.500.000 TL oldu. 2008 yılı ilk altı aylık sonuçlarına
göre 902.720 TL faaliyet zararı açıklayan Pera GYO, 2009 yılının aynı
döneminde 2.090.912 TL faaliyet kârı açıkladı. Şirketin faiz giderleri
ve kur farkları da 2009 yılının ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine
göre yüzde 27 oranında azaldı.
Pera GYO tarafından Denizli’de 47 bin 709 metrekarelik inşaat
alan1 üzerinde Tesco Kipa’nın ana kiracı olarak yer alacağı Sümerpark
Alışveriş Merkezi inşaatının 2010 yılı başında bitirilmesi
hedefleniyor. Bünyesinde 11 bin 664 metrekarelik hipermarket, 6 bin
955 metrekarelik yapı marketi ve bin 935 metrekarelik elektronik
markete ilave olarak 17 restoran/cafe ve 80 adet tekstil, aksesuar ve
hizmet mağazaları bulunacak olan Sümerpark AVM’nin toplam
kiralanabilir alanı 35 bin 684 metrekare olacak. Konser ve gösteri
organizasyonları için amfitiyatro ve çocuklar için oyun alanlarının da
bulunacağı Sümerpark AVM’nin yaklaş1k olarak bin 500 kişiye istihdam
salamas1 bekleniyor. Bugüne kadar AVM’nin inşaat1 için yap1lan
yat1r1mlar 32 milyon USD’yi bulurken, 2010 senesine kadar yaklaş1k 20
milyon USD daha yat1r1m yap1lmas1 planlan1yor.
Pera GYO ayr1ca Van Belediyesi’nden almış olduğu 16 bin 611
metrekarelik arazi üzerine 21 bin 381 metrekare kiralanabilir alanı
olan bir AVM yatırımı için gerekli mimari projeleri tamamlayarak,
inşaat ruhsatını aldı. Toplam 25 milyon USD yatırımla hayata
geçirilecek bu yatırımın 850 kişiye istihdam sağlaması bekleniyor. Van
Alışveriş Merkezi’nde 3 bin 235 metrekarelik bir süpermarket ve 2 bin
550 metrekarelik sinema kompleksine ilave olarak 81 adet mağaza ve
yeme içme yerleri, çocuklar için 300 metrekare oyun ve eğlence
alanları da bulunacak.
Foreks Haber Merkezi
returnback
26-08-2009, 07:46
arkadaşlar herkese merhaba,
pegyo icin yaptiginiz tartismalarin cogunu kazanma hirsiyla yapilmis telasli yorumlar olarak goruyorum.
pegyo teknik olarak ne yapmasi gerekiyorsa onu yapiyor.
Zirvesine uzaklik bakimindan pegyo'dan cok daha uzakta olan ve temelleri saglam olan kagitlar var.
Bu demek degil ki PEGYO pahali.
Ama borsanin tek primsiz kalmis hissesi gibi davranmakda yersiz.
Tabanina %350 prim yapmis. Sizin hedeflediginiz fiyatlara ise %100 prim yapmasi gerekiyor , ancak dev Arcelik de zirvesinin yarisinda, mini dev Vestel de.
Dolayisi ile bence kavgayi birakin da teknik olgunlasmayi bekleyin.
Selam ve saygılar.
Al sat tut tavsiyesi degildir.
returnback
26-08-2009, 07:49
Global'in kari global'i 89'a kadar sert harekete itecektir kanimca.
Sonra yine geri donus bekliyorum cunku cok da surpriz degil bu haber satin alinmisti zaten.
Peygo'yı ise 70'e degdirip geri dondurecek diye dusunuyorum bu haber.
Global'in kari global'i 89'a kadar sert harekete itecektir kanimca.
Sonra yine geri donus bekliyorum cunku cok da surpriz degil bu haber satin alinmisti zaten.
Peygo'yı ise 70'e degdirip geri dondurecek diye dusunuyorum bu haber.
2.gönderinde pegyo'ya 0.71 i bile çok görmüşsün ilginç,nereden biliyorsun 3-4 gün belki tavan tavan gider,burada kandırılacak kişi kalmadı kutiiii va tayfası...haydi başka kapıya....:yes:
returnback
26-08-2009, 08:07
2.gönderinde pegyo'ya 0.71 i bile çok görmüşsün ilginç,nereden biliyorsun 3-4 gün belki tavan tavan gider,burada kandırılacak kişi kalmadı kutiiii va tayfası...haydi başka kapıya....:yes:
kuti ve tayfasi derken ne demek istediginizi inan anliyamadim.
71 gostermez tabi , gosterecekse cunku kirmasi lazim uclu tepe diye birsey yok hayatta , ikili tepe yapti 71 'de gosterecek olsa zaten sonu en az 78 ama ben gosterecegini zannetmedigimi belirttim.
Bu beklenen kar haberleri 69-70 bandina yetecektir dedim.
Saygımla.
TEKRAR-PERA GYO İLK YARIYILDA 1 MİLYON TL KAR AÇIKLADI
Pera GYO, 2009 yılının ilk altı ayında 1.015.890 TL’lik net kâr
açıkladı. Şirketin faiz giderleri ve kur farkları geçen yılın aynı
dönemine göre yüzde 27 oranında azalırken, satış gelirleri ise 2009
yılının ilk altı ayında 20.500.000 TL oldu
Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Pera GYO), 2008 yılının
ilk altı ayında açıkladığı 2.383.462 TL’lik zarara karş1n, 2009
y1l1n1n ayn1 döneminde 1.015.890 TL’lik net kâr açıkladı. Şirketin
satış gelirleri de Balıkesir’de 2008 yılında alınmış olan 31 bin 937
metrekarelik arazinin, Tesco Kipa’ya satışı sonucu 2009 yılının ilk
altı ayında 20.500.000 TL oldu. 2008 yılı ilk altı aylık sonuçlarına
göre 902.720 TL faaliyet zararı açıklayan Pera GYO, 2009 yılının aynı
döneminde 2.090.912 TL faaliyet kârı açıkladı. Şirketin faiz giderleri
ve kur farkları da 2009 yılının ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine
göre yüzde 27 oranında azaldı.
Pera GYO tarafından Denizli’de 47 bin 709 metrekarelik inşaat
alan1 üzerinde Tesco Kipa’nın ana kiracı olarak yer alacağı Sümerpark
Alışveriş Merkezi inşaatının 2010 yılı başında bitirilmesi
hedefleniyor. Bünyesinde 11 bin 664 metrekarelik hipermarket, 6 bin
955 metrekarelik yapı marketi ve bin 935 metrekarelik elektronik
markete ilave olarak 17 restoran/cafe ve 80 adet tekstil, aksesuar ve
hizmet mağazaları bulunacak olan Sümerpark AVM’nin toplam
kiralanabilir alanı 35 bin 684 metrekare olacak. Konser ve gösteri
organizasyonları için amfitiyatro ve çocuklar için oyun alanlarının da
bulunacağı Sümerpark AVM’nin yaklaş1k olarak bin 500 kişiye istihdam
salamas1 bekleniyor. Bugüne kadar AVM’nin inşaat1 için yap1lan
yat1r1mlar 32 milyon USD’yi bulurken, 2010 senesine kadar yaklaş1k 20
milyon USD daha yat1r1m yap1lmas1 planlan1yor.
Pera GYO ayr1ca Van Belediyesi’nden almış olduğu 16 bin 611 metrekarelik arazi üzerine 21 bin 381 metrekare kiralanabilir alanı olan bir AVM yatırımı için gerekli mimari projeleri tamamlayarak, inşaat ruhsatını aldı. Toplam 25 milyon USD yatırımla hayata geçirilecek bu yatırımın 850 kişiye istihdam sağlaması bekleniyor. Van Alışveriş Merkezi’nde 3 bin 235 metrekarelik bir süpermarket ve 2 bin 550 metrekarelik sinema kompleksine ilave olarak 81 adet mağaza ve yeme içme yerleri, çocuklar için 300 metrekare oyun ve eğlence alanları da bulunacak.
Foreks Haber Merkezi
Bence 3 güzel haber.Ama tabii bu PEGYO nerede ne yapacağı belli olmaz.
İmzam geçerlidir.Kısaca al-sat-tut değildir.:yes:
Yakışmamış bu yazı...
returnback
26-08-2009, 08:20
Sayın Minhana,
Aslinda her yatirim kisa vadede yatirim yukunden oturu zarar demektir.
Denizli faal olmadan Van'a girismesi olumlu mu olumsuz mu iyi dusunmek lazim.
Uzun vadede buyuk bir GYO ortagi olacagimiz kesin gibi, ama kisa vadede yatirimin risklerinden oturu baskidan kurtulmak zor gorunuyor.
Saygılarımla
24-08-2009, 22:52
ogeday Duhül: Nov 2005
Gönderi: 1,815
--------------------------------------------------------------------------------
GAP turizmine "Las Vegas ve Disneyland" önerisi
Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, GAP bölgesinin turizm cazibe merkezi haline gelmesi için “bölgede Las Vegas benzeri kumarhane, su kayağı merkezleri ve çocukların eğleneceği Disneyland” gibi merkezler kurulmasını önerdi.
Bayındır, yaptığı açıklamada, Anadolu'da ve GAP bölgesinde çok fazla konaklama tesisi bulunmadığını, bölgenin turizmde atak yapabilmesi için ilk önce konaklama tesislerinin çoğalması gerektiğini söyledi.
Bayındır, “Güneydoğu büyük bir bölge, her yanına en az 4 yıldızlı, 100 odalı ve içinde her türlü imkanı olan otel gerek. 15-20 tane otel lazım. Burada 2-3 milyar dolar gibi konaklama yatırımı yapmak lazım” dedi.
Konaklama tesislerinin çoğalmasının yeterli olmayacağını ifade eden Bayındır, GAP'ın turizmde cazibe merkezi olabilmesi için ABD'nin eğlence ve kumarhane mekanları ile ünlü Las Vegas benzeri özel bir bölge yaratmak gerektiğini belirtti.
SADECE ÇAĞIRMAK YETMEZ
GAP'ı harakete geçirmeye çaşlıştığımız bir dönemde bölgenin cazibe merkezi haline gelmesi gerekliliğini vurgulayan Bayındır, insanları sadece çağırmakla bölgeyi ziyaretlerinin sağlanamayağını söyledi.
Bayındır hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Örneğin kumarhaneler İsrail ve bazı Arap ülkelerinde bu konuya meraklı kişileri bölgeye çekebilir. Çünkü çevremizde bulunan ülkelerde de bu tip olanaklar bulunmuyor" dedi.
Terörün yaygın olarak görüldüğü Tunceli için de önerilerini sorduğumuz Bayındır, Van'ın kumarhane turizmi için daha elverişli olduğunu söylerken, Tunceli'nin Disneyland projesi için değerlendirilebileceği açıklamasını yaptı.
“TERÖR İMAJINI SİLMEK İÇİN, CAZİBE MERKEZLERİ YARATMALI”
Anadolu Ajansına da konuşan TUROB Başkanı Bayındır, şunları kaydetti:
“Yeni Teşvik Yasası'nda bu bölge en yüksek teşviği alan bölge olarak açıklandı. Bütün bunların yanında bir cazibe merkezi haline gelmesi için burada bir Las Vegas gibi bir eğlence merkezi kurulmalı... Orada, Türkiye'nin her yerinde müsaade edilmeyen özel bir bölge yaratmak lazım. Van Gölü kıyısında bir bölgeyi kapatarak Las Vegas gibi bir iki tane tematik kumarhane ve showların yapılabildiği birkaç tane salon, ayrıca su kayağı merkezi, Disneyland gibi çocukların eğlenebileceği bir merkez kurulmalı. Böyle birtakım cazip şeyleri bir yere toplarsak, insanlarda (burayı gidip bir görelim) imajı doğacaktır. Bu da turizmde hareket başlatacaktır. O bölgelere gitmek için insanların terör yüzünden hala büyük çekinceleri var. Dolayısıyla bu imajı silmek için orada başka cazibe merkezleri yaratmak lazım.”
----------------------------------------------------------------------------------
bizim portföyde van arazisi mevcut değil mi kuti,yapacam desene o araziye bir turizm tesisi yalandanda olsa,ondan sonra al sana pegyo 2.00 oldu bile...
Ben yukarıdaki alıntıyı ve altında ki yorumumu 24 ağustosta pegyo sayfasına yapıştırıp altında bir yorum yapmıştım(kırmızı yazılara dikkat).Bugün okuyorum ki vandaki arazimize AVM yapacakmışız,kuti birbirimizi tanımayamı başlıyoruz ne...
Sayın Minhana,
Aslinda her yatirim kisa vadede yatirim yukunden oturu zarar demektir.
Denizli faal olmadan Van'a girismesi olumlu mu olumsuz mu iyi dusunmek lazim.
Uzun vadede buyuk bir GYO ortagi olacagimiz kesin gibi, ama kisa vadede yatirimin risklerinden oturu baskidan kurtulmak zor gorunuyor.
Saygılarımla
Benim bakış açıma görede Borsada beklentiler alınır gerçekler satılır kuralı ile ortada bir beklenti var. Ayrıca teknik olarakta güzel sayılabilecek durumda.
İmzam geçerlidir. Kısaca al-sat-tut değildir :yes:
Yakışmamış bu yazı...
Kimseyi kırmak istemem ama satın,kurtulun tayfasını unutmadınız herhalde,ben unutmadım (hani ceza alan,iki nikle üye olan çift kişiliklileri)o yüzden sabahın köründe 2. mesajında hisseyle ilgili kötümser yazı yazanı görünce onları hatırladım birden...
tabandan şu kadar çıktı yazanlara 11 de 1 e düşerkenide (2.80-0.19)hatırlatmak gerekiyor ikide bir cık cık cık...
Bugün aşağı gelirse veya yerinde sayar yada az çıkarsa ben şöyle yorumluyacağım bu hissenin tahminlerin ötesinde (yukarılarda) hedefi var o yüzden kimse kalmasın istiyorlar...
al-sat-tut tavsiyesi değildir...
returnback
26-08-2009, 08:44
Kimseyi kırmak istemem ama satın,kurtulun tayfasını unutmadınız herhalde,ben unutmadım (hani ceza alan,iki nikle üye olan çift kişiliklileri)o yüzden sabahın köründe 2. mesajında hisseyle ilgili kötümser yazı yazanı görünce onları hatırladım birden...
tabandan şu kadar çıktı yazanlara 11 de 1 e düşerkenide (2.80-0.19)hatırlatmak gerekiyor ikide bir cık cık cık...
benim amacim hisseyi kotulemek degil.
her yeni gun elbette umuttur, ben de elimdeki 30 bin lotla 10 kademe zararda bir insan olarak cikmasini temenni ederim.
ama bu forumda temenniden baska bir sey yer almaz oldu. aglama duvarina dondu forum, o yuzden gercekci olmaya davet ettim kendim dahil hepinizi.
grafik nakis gibi islenirken her gune tavan gitti gidecek beklentisinin yuklenmesi insanlarda daha fazla yorgunluga yol aciyor. o yuzden akisina birakin demek istedim.
Bu arada dyhol'da 15'te birine dustu ama hala sadece 4 katina toparlamis durumda, yani kaybedilen primler tekrar kazanilacak diye bir kesinlik yok.
Sevgi ve saygılarımla dostlarım.
Al sat tut tavisyesi degildir.
Hayirli seanslar.
üzmeyin birbirinizi gidecek kağıt gider
temel teknik üzerine yoğunlaşmak lazım
boş şeyler yazıp kalabalık etmeyelim:kural:
iki kardeş arasındaki makas açıldı ama
ben geçen sefer dediğim gibi küçükler önden gider(bana göre ama.......)
kırılmayacak direnç yoktur..
71 de kırılır
kırılırsa önünde büyük boşluk var ondan sıkıyor biraz
kalın sağlıcakla
ertunga77
26-08-2009, 09:16
71...ne sağlam dirençmiş yaw...
ha gayret akadaşlar...bir el atalim hep beraber kiralim 71 :-))
3-5 demeyelim...:-)
returnback
26-08-2009, 09:20
sayın ertunga benden 10,000 lot calisir 71 kirma operasyonuna.
diger arkadaslarda bildirsin yeterli adede ulasirsak alim yapalim. :)
al sat tut tavsiyesi degildir.
sayın ertunga benden 10,000 lot calisir 71 kirma operasyonuna.
diger arkadaslarda bildirsin yeterli adede ulasirsak alim yapalim. :)
:)
bir kere kırdırdın e sonra ne olacak.. :)
sabahki kar rakamını ve hareketi görünce efeslerimi satıp 69a yazıldım.. beni de bos geçmediler verdiler.. :notr:
spek kırmak istemezse kimse kırdırmaz orayı.. bakalım..
kademe görebilen yok sanırım aramızda :(
bunlar alanlar değil satanlar çoğaldığında kırdırır direnci diye düşünüyorum...
ekranıda kapatıyorum bakmayacağım bir müddet...
returnback
26-08-2009, 09:47
bunlar alanlar değil satanlar çoğaldığında kırdırır direnci diye düşünüyorum...
ekranıda kapatıyorum bakmayacağım bir müddet...
Sayin ogeday,
aslinda bunlar piyasinin tepkisi meselesi.
mesela su anda sadece kucuk yatirimcilar degil buyukler de 71 kirmayacagini dusunuyor, o yuzden alimdan kaciniyor.
ama oyle veya boyle bir zirdeli 71 i kirarsa ve biri de o karambolde 72 den 1 lot alirsa 71 kirilmis olacak ve buyuklerin de guveni gelecek alima baslicak.
kisacasi, spek dediginiz kuti ise onun da gucu bi yere kadar.
25 mio lotu olabilir ama hepsini 71 i dayayamayacagina gore elbet 71 o istemeden de kirilir.
saygımla.
al sat tut tavisyesi degildir.
DungeonMaster
26-08-2009, 09:49
[QUOTE=returnback;3511730]
71 gostermez tabi , gosterecekse cunku kirmasi lazim uclu tepe diye birsey yok hayatta , ikili tepe yapti 71 'de gosterecek olsa zaten sonu en az 78 ama ben gosterecegini zannetmedigimi belirttim.
Bu beklenen kar haberleri 69-70 bandina yetecektir dedim.
QUOTE]
71 e degdiğine göre ve sizin söyleminize göre hayatta üçlü tepe diye bir şey olmadığına göre bugün kesin 71 i kıracak diyebilir miyiz bu durumda? :ayy:
rogdopsink
26-08-2009, 09:51
0,64 ve 070 ile aranızdan ayrıldım..
aşagı gelirse yine alırım...
denizlide bu proje ya belediye ya kutman araclıgyla tamamlanacak bana kalırsa..
uzun süredir hissede olanlar için zor olsa gerek ama hisse tekniğine uygun hareket ediyor..
nisana kadar tamamlanması halinde projenin güzel yerlerde olması aşikar..
proje beş on sene içinde karayollarının değişeceğini öngörürsek denizlinin merkezi olmaya aday..
bu yüzden bu proje satılırsa bence büyük kayıp olur onlar için...
svgili metkon bu kagıt teknik falan dinlemez diolar ama global yatırımdaki çalışanların benden daha iyi teknik bildiğine ve kutmanın borsanın kurdu olmasına bakarsak...
0,68 üstü kaldıgı sürece yukarı hedef gözüküyor..
0,78 ikinci trade hedefim olmak üzere dönüşü bekleyeceğim alım için..
bol kazançlar...
http://img188.imageshack.us/img188/4625/adsznzs.jpg (http://img188.imageshack.us/i/adsznzs.jpg/)
kırarsa neler olcagını biliyor çünkü...:yes:
ben 70 den yine ayrıldım...
alımlar güçlü ancak benim içime sinmiyor bu habere ragmen böyle kalması acelemi ettim bilmiyorum ama endeks olarak kritik yerlerde olmamızdan kaynakjlı temkinli davranmadan edemiyorum..
az gevşein alırım yine..
al sat zaten daha iyi kar bıraktı üç seferde...
hedefe ulaşmış sayılırm..bundan sonrası grafiğe kalıyor..
patronlarla bu forumlarda ugraşmak bir sonuç getirmez bence..
önemli olan zamanlama tıpkı onların yaptıgı gibi..
yoksa herkes kagıdını kaç artırırdı..kaç tane hisse var pegyo keşfedilmemiş yeni bir kıta değil..
bu kadar abartmaya gerek yok..ben tekniğe bakıyorum burdaki yorumlarda cidden önemsencek gibi gözükmüyor her ne kadar bazılarında dogruluk payı olsada...
herkese bol kazançlar...
rogdopsink
26-08-2009, 09:54
71 kırması için 71 üstünde kapamsı lazım..
ve teyit olması lazım..gün içi kırması bir anlam ifade etmez..
haa saatlik alıp satıyorsanız yani günlükçü iseniz o ayrı..
ama pegyo 71 üstünde kapamadan kırdı denilemez her hissede kapanışa önemlidir..gün içi değil..
yanıltıcı olmayalım...
pasazade
26-08-2009, 09:54
68 512000
69 85000
70 1,200,000
71 900,000
alıcı toplam 1,600,000
satıcı toplam 3,500,000
Önemsemeyenin yolu açıktır:wave:
bence bu aralıktanda mal çalmaya devam..sıkıntı gösterip,bıktırıp habere rağmen birşey olmuyor hissiyle sattırmaya devam...
bırakın 71i 70i almayı.. 69u bile sağlam tutmuyorlar
elinde uzun süredir pegyo olanlar ayrı ama bu herifin hissesine yeni girişler olduğunda (milyon lotlu girişler hariç tabi) onda da fiata müdahale edecek güç bulunduğu sürece debelenip dururuz 0.71 kırınca 80 ler civarında mal kapmaya çalışacağını bildiği için buralarda yerinde saydırıyor hisseyi...
yinede her an her şey olabülür...
al-sat-tut tavsiyesi değildir
Daha çok bekleriz bence bi 6 ay kadar. Hatta 0.64 tekrar denenir sonra ordan alır gider gibi geliyor bana... ama nereye gider bilinmez :kahkah: al sat tut tavsiyesi diildir...
vay prey bugün geç kaldın,sen geldiysen vede aşağıları işaret ediyorsan bu hissenin yukarı gideceğini anlıyorum ben keh keh keh
Ayrıca kar ettim desede altın madeni buldum desede bu hisseyede sahibinede bulaşmamak en iyisi,şimdi de 0.69 dan bugün girenlerin dökülmesine uğraşıyor şeyimin üstadı,ulan malın bu kadar değerli idi ise (kimse almasın demeye çalışıyor bu fiatlardan)
0.19 lara ne düşürttün demezlermi kutti...
alıcı satıcı kurumları gören varmı...rice etsek..
alıcı satıcı kurumları gören varmı...rice etsek..
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=34908&page=705
Buradan bakabilirsin :wink:
Ayrıca bazen burada kutinin elemanı zannettiğimiz tosunlarla uğraşıyoruz diye mi bu hisse çıkmıyor,diye düşünmeden edemiyorum,bunlar çıkmıyacak dedimi çıkmıyor zaten çıkabilir diyede hiç bir zaman yazmıyorlar,iki arada bir derede yaşayıp gidiyoruz işte...
tacirler satışa geçmiş 2-3 kademe karla satıyorlar..
madakaskar
26-08-2009, 10:51
Daha çok bekleriz bence bi 6 ay kadar. Hatta 0.64 tekrar denenir sonra ordan alır gider gibi geliyor bana... ama nereye gider bilinmez :kahkah: al sat tut tavsiyesi diildir...
:super::super::super::oley:
madakaskar
26-08-2009, 10:57
Şu an bu konuyu 41 kişi okuyor. (12 üye ve 29 ziyaretçi)
madakaskar, 111111, bkurt, çeçen, DungeonMaster, KUPA, lostwinner, mehmetyun, ogeday, ozgurcocuk, rogdopsink, sirkein
rogdopsink
26-08-2009, 10:59
ya almiim diyorum ben satıyorum fiyat düşüyor...
şimdi olmuş 0,68 stopunda neden almayayım..
0,70 çıktıklarımı 0,68 koydum bakalım yine....:oley: :oley:
fena baskı var...k.y mallanmış burlardan ilk harekette kaçmak istiyor yazmış hmen yukarı...
kutmanında bir babayiğt beklediğine eminim ..
hepsini alsa kimin işine yararki...:D:D
değerli bir abimin benzetmesini aktarmak istiyorum..
eskiden kabzımallar malları degerlensin diye denize dökerlermiş.....:super:
kıssadan hisse anladınız siz onu...:D:D
herkese tekrar bol kazançlar...kırsada kırmasada para nereye ben oraya haberle işim olmaz :yes:
lostwinner
26-08-2009, 11:05
Hep söylüyorum arkadaşlar, madagaskar satmadan gitmez bu kağıt..madi, kelepir fiyattan iyi mal cukkalamış..Kuti, bu malı almadan sittin sene çıkarmaz bu kağıdı..:)
madagaskar şu an satsın, her bahse varım kağıt tavan olur..:yes:
bizi verem edeni sende bildiğin gibi yap yarabbi amin...
al-sat-tut tavsiyesi değildir
Hep söylüyorum arkadaşlar, madagaskar satmadan gitmez bu kağıt..madi, kelepir fiyattan iyi mal cukkalamış..Kuti, bu malı almadan sittin sene çıkarmaz bu kağıdı..:)
:yes::yes::yes::he:
ya almiim diyorum ben satıyorum fiyat düşüyor...
şimdi olmuş 0,68 stopunda neden almayayım..
0,70 çıktıklarımı 0,68 koydum bakalım yine....:oley: :oley:
fena baskı var...k.y mallanmış burlardan ilk harekette kaçmak istiyor yazmış hmen yukarı...
kutmanında bir babayiğt beklediğine eminim ..
hepsini alsa kimin işine yararki...:D:D
değerli bir abimin benzetmesini aktarmak istiyorum..
eskiden kabzımallar malları degerlensin diye denize dökerlermiş.....:super:
kıssadan hisse anladınız siz onu...:D:D
herkese tekrar bol kazançlar...kırsada kırmasada para nereye ben oraya haberle işim olmaz :yes:
kartlarını açık oynarken seni de yakalamasın ki şu an yakalandın...
rogdopsink
26-08-2009, 11:18
kartlarını açık oynarken seni de yakalamasın ki şu an yakalandın...
ben değil eline istemeyen kagıt gelenler düşünsün..:)
elim açık evet yakalanacak bir durum yok...
bu hareketler kagıt dagıtmalar deste karıştırmaları hep oyunu bozuyor zaten ..
kurpiyerin kendisi sakatsa benim suçum ne...:wink:
strateji oldugu sürece sorun yok....
önemli olan uygulamsını bilmek...
pasazade
26-08-2009, 11:19
67 de verirlerse yandı gülüm keten helva............
67 de verirlerse yandı gülüm keten helva............
verirler verirler..yukarı gidecek beklentisini köreltmeleri lazım.foruma bakılırsa bir haber gelince en az 40-50 kişi ortalaması var.herkes kağıdın başına çökmüş bekliyor.bu durumda da zor gider gibi...
lanet olsan sana da,şirketine de,kar açıklar çıkmaz,endeks çıkar yine çıkmaz.Oyunu kurallarına göre oynamamak ta master yapmış sanki nokta nokta
cutexxtrue
26-08-2009, 11:34
06-08-2009, 14:17
cutexxtrue Duhül: Jul 2009
Gönderi: 81
güzel haber global yatırımla ilgili gelebilir..liman işletmelerinden edilen kar nisan aylarından sonra artış gösteriyo satılan yeşil enerjinin nominal değeri açıklanabilir yada edilen kar.. dolayısıyla iyi bir blanço bekliyorum.. pegyo açısından değişen bişi olacağını sanmam 6 aylıkta 9 aylıkta zarar yazabilir.
dediğim gibide oldu glyho çok gidebilir ama pegyo onu takip edermi ??? minimal olur sanırım gidişi...
yatırım tavsiyesi değildir........
dediğim gibide oldu ...
mehmetyun
26-08-2009, 11:39
:cool::cool:satmıyor bulmuş güvenli liman pegyo :) yoksa gidicek yaptıgı karıda öteki hisselerde kaybedicem korkusu işte :D
cutexxtrue
26-08-2009, 11:40
ortaklık arayışında olduğunu yada olacağını sanmıyorum...satış derseniz işte o olabilir..destek neden arasınki arkasında glyho var zaten.. bu arada glyho 79 trilyon kar açıkladı hissede tık yok deniyo..evet bencede öyle ama ben glyho açıkladığı 79 trilyona inanmıyorum bu konsolite edilmiş kar değil asıl kar 90 100 civarı olabilir buda temettü için çok çok iyi bir kar olucaktır...
yatırım tavsiyesi değildir........
:)) pegyodan globale geçsen daha iyiydi vALAAALLAA
mehmetyun
26-08-2009, 11:43
lanet olsan sana da,şirketine de,kar açıklar çıkmaz,endeks çıkar yine çıkmaz.Oyunu kurallarına göre oynamamak ta master yapmış sanki nokta nokta
emin ol aynılarınıda bende söluyorum :kahkah:iyi güldüm ya ogeday sabır çek tesbih falan bul hemen :D:D
mehmetyun
26-08-2009, 11:45
ogeday bizde ters menyal verelim olmadı bi cacık olmaz bu şirketten diye ahaha :D 2 liradan aşagı satmicam bu gidişle
madakaskar
26-08-2009, 11:56
2 aydır trade yapmaktan bıktım.
satıyorum,yine aşağı geliyor dayanamıyorum alıyorum sonra yine satıyorum.
bugün verdik 0.70 den aldık 0.68 den. ne yapayım bide 50 100 lotla çalışınca tatlıda para bırakıyor pegyocan.aynen üstad gibi yapıyorum yani al-sat-al:oley:
26-08-2009, 12:11
bugün verdik 0.70 den aldık 0.68 den. ne yapayım bide 50 100 lotla çalışınca tatlıda para bırakıyor pegyocan.aynen üstad gibi yapıyorum yani al-sat-al:oley:
emin ol aynılarınıda bende söluyorum :kahkah:iyi güldüm ya ogeday sabır çek tesbih falan bul hemen :D:D
hiç sorma eskiden bir tesbihim vardı şimdi yok en yakın zamanda bir tane alayım kendime :)
doğru söylüyorsun ,bi cacık olmaz benim hedef senin satış hedefinden biraz düşük ama 1.90 olmadan satmam keh keh keh :wink:
returnback
26-08-2009, 13:39
su endeksin her dususte buldugu ilk destekten geri cikmasi da can sıktı artık.
dev dusus gelsin de kurtulalım bu destektiz ve mesnetsiz ralliden.
saygımla.
arkadaşlar hep aynı hareket global deyken 0.25 o zaman güzel haber hareket yok sonra malum inşaat bitip bitmeyeceğini merak edenlere nisana kalmadan bitecek 1 hafta 10 gün sonra en geç ralli başlar tabi bence ben bu senoryaya inanıyorum her kez kendi bilir
returnback
26-08-2009, 13:50
bugun cok guvenilir duruyor,
eski pegyo olsa simdi temiz 64 tu.
buna sukredelim bence.
68 kapatmasi muhtemel,
saygılarımla.
madakaskar
26-08-2009, 14:28
ulen kuti 0.6x ları ne kadar sevdin be doymadın mübarek
26-08-2009, 14:31
ulen kuti 0.6x ları ne kadar sevdin be doymadın mübarek
madakaskar
26-08-2009, 14:33
madem cukkayi vuruyorsun trade'ler ile kendince sirca koskler insaa ediyorsun bir sus be kardesim mubarek gunde.
polemik degildir.
hade canım hade ikile ve topiği kirletme:wave:
biz gene glyho ya dua edelim ama glyho da bi bgc partners menkul die bir kurum var onada dua edelim :) 2 milyon lot aldı glyhodan
yabancılar sokulmaya başladı desene..fırtına yakında..bekle gör...:super:
mehmetyun
26-08-2009, 15:15
yabancılar sokulmaya başladı desene..fırtına yakında..bekle gör...:super:
bilmiyorum izleyip göreceğiz 1955m lot aldı gram satmadı :)) işte glyho da bi kademe kalkıyo ardından goy goycular pegyoya dalıyor baktılar yalandan hareket yine aynı kademeye basıyolar :)
..çtı yine her zaman ki gibi,verem ettin ulan milleti kuti...
trade cilerde uzun vadeci olmak üzere...
..çtı yine her zaman ki gibi,verem ettin ulan milleti kuti...
trade cilerde uzun vadeci olmak üzere...
emanet paralarla uzun vadeci olamayacakları için görüntü bu şekilde oluşuyor...:beurk:
bu kuti nin al-sat cıya hiç tahammülü yok,70-71 den girenler 66 dan verin bakalım şimdi malınızı diyor galiba şeyimin üstadı...
ertunga77
26-08-2009, 16:11
67 kapamasina yine de şükretmek lazim...
bakin bu kağidin bir güzelliğide inasna derviş sabribi aşilamasidir:-))
globale helal olsun bir ara aynı fiyattaydık şimdi0.90
bunda da genel kurul var ya eylül'ün 3 ünde orada avans temettü(globalde olduğu gibi) kararı çıkabilme ihtimali olabilir mi arkadaşlar...
pasazade
26-08-2009, 21:31
güzel laf ertunga.....
bunda da genel kurul var ya eylül'ün 3 ünde orada avans temettü(globalde olduğu gibi) kararı çıkabilme ihtimali olabilir mi arkadaşlar...
kuti tam mallandıysa istedigi kadar istedigi kademelerden mallandıysa her şey mümkün bu pegyo nezaman ne b.k yiyecegi belli olmaz bizim bie hedefimiz var o hedefe kitlendik bekliyoruz
0,71 i bir türlü kıramıyor çok güçlü bir direnç mi var teknik mi işliyor anlayan arkadaşlar lütfen yazsın.. yoksa kuti midir nedir o mu istemiyor yukarı gitmesini daha malı eline alamadı galiba..:)
Ulan kutişş gerçekten mürşid-i kâmil bir üstadsın.Biz hissedarlarına çok güzel çile çektiriyorsun, Sabr-ı Eyyüb'ü öğretiyorsun.Senin çetin imtihanın neticesinde sabırla beklemeyi öğrendik.Bir tas çorba içebilme arzusuyla tekkeyi bekliyoruz.İstediğin kadar sına bizi.Çorbanı içmeden tekkeni terk etmeyeceğiz.Şu mübarek ramazan ayında bayram gelmeden evvel biz hissedarlarına lütf ü kereminle bir ikramda bulunmaz mısın? Sen de çok iyi bilirsin ki bu mübarek ayda yapılan iyiliklere daha çok sevap verilir.Haydi hocam intizardan zâr eyledik.Visâl-i emel ile mükâfât-ı ihsanda bulun bizlere :))))))))))
krokodil
27-08-2009, 01:08
Ulan kutişş gerçekten mürşid-i kâmil bir üstadsın.Biz hissedarlarına çok güzel çile çektiriyorsun, Sabr-ı Eyyüb'ü öğretiyorsun.Senin çetin imtihanın neticesinde sabırla beklemeyi öğrendik.Bir tas çorba içebilme arzusuyla tekkeyi bekliyoruz.İstediğin kadar sına bizi.Çorbanı içmeden tekkeni terk etmeyeceğiz.Şu mübarek ramazan ayında bayram gelmeden evvel biz hissedarlarına lütf ü kereminle bir ikramda bulunmaz mısın? Sen de çok iyi bilirsin ki bu mübarek ayda yapılan iyiliklere daha çok sevap verilir.Haydi hocam intizardan zâr eyledik.Visâl-i emel ile mükâfât-ı ihsanda bulun bizlere :))))))))))
mevlana hazretleri ne buyurmuş keplerin boynuna inci gerdanlık takılmaz..bu kadar güzel sözü o çipil gözlü zerzevat haketmiyor...
pera tayfasında kafa yeme belirtileri hasıl olmuştur.dikkat etmek lazım paramızı kaybettik birde ruh sağlımız giderse bakırköyde yer bulamayız.malum topik bayaa kalabalık.
:kahkah::kahkah::kahkah:Pegyonun bize göstereceği tek hareket baş parmağını alıp işaret ve orta parmağın arasına....... şeklinde devam eden ve hareketin bitişi itibari ile şlak diye kuvvetli bir sesle desteklenen harekettir. Beklenti ve teknik olarak araştırın sizde göreceksiniz:kahkah::kahkah::kahkah:
Şaka bir yana hala hissenin yükseleceğini bekleyen arkadaşlar madida ve alpertunganın söylemlerinden ders almamışlar sanırım. Yani hisse kısa vadede hareket yapmayacak. Bence 1 sene beklemeye sabrı olmayanlar hiç beklemesinler çünkü 2009 sonunda aralık ayında bu hisse yine aynı yerlerde olacak büyük ihtimal :super:
Yaşasın pegocan kardeşliği :super:
[
Şaka bir yana hala hissenin yükseleceğini bekleyen arkadaşlar madida ve alpertunganın söylemlerinden ders almamışlar sanırım. Yani hisse kısa vadede hareket yapmayacak. Bence 1 sene beklemeye sabrı olmayanlar hiç beklemesinler çünkü 2009 sonunda aralık ayında bu hisse yine aynı yerlerde olacak büyük ihtimal :super:
Yaşasın pegocan kardeşliği :super:[/QUOTE]
işkembeden sallamak kolay.laf olsun diye yazmak.olumsuz yazarsam tersi olur diye avunmak hiç bir şeye çare değildir.bizde beklenmesi,sabredilmesi noktasında ısrar ediyoruz ama 1 yıl falan değil.3-6 ay yeterli iyi bir rakama gelmesi için.1 yıl devreye girdiğinde bütün ciddiyetimle söylüyorum kağıdı 3.xx-5.xx aralığında görebiliriz.sabredip yatırımların meyve vermesini veya meyve sinyallerini göndermesini bekleyeceğiz.üstelik yatırımlar hayali değil,elle tutulur gözle görülür ciddilikte.sabır..sabır..sabır..:super:
ertunga77
27-08-2009, 09:31
arkadaşlar "alpertunga" diye bahsettiğiniz kişi kim ??? forumda hiç bir yazisini göremedim ama herkes bahsedip duruyor...
ertunga77
27-08-2009, 09:59
şeytan inadina 67'den de mallan diyor...
Pegyo bizi derviş yapmişken de, şeytana uyulmaz ama :-)))
ulen kuti...beklentisi olmayan bir kağidi sen bu kadar süründürmezsin....
al sat tut tavsiyesi değildir..bu işlerden anlamam..
pentagon24
27-08-2009, 10:11
bende temkinli yazan arkadaşlara katılmaya başladım..
bu hissede ky çok (eğer az olsaydı kuti için bu kağıdı glyho ile beraber taşımak zor olmasa gerek idi) ve ky nin de bu kağıdı bırakmaya niyeti yok (Allah sabır versin çoğunun maliyeti yüksek)...
dolayısıyla bu psikolojik harp uzun sürer ve bu harpte ky kaybetmediği müddetçe buralarda çok bekler gibime geliyor..umarım yanılırım arkadaşlar zararlarını kısa sürede çıkarırlar ama daha çok sabır gerektirir gibi bu hisse
DungeonMaster
27-08-2009, 10:16
:he::he::he::he::he::he::he::he:
:cool::cool::cool::cool::cool::cool:
mevlana hazretleri ne buyurmuş keplerin boynuna inci gerdanlık takılmaz..bu kadar güzel sözü o çipil gözlü zerzevat haketmiyor...
Değerli abiciğim! Yazdıklarımda tariz ve istihza edebî sanatlarını kullandım.Yani tam tersini kastettim ve biraz da işin içinde alay var...Hayırlı iftarlar...
nolmuş sıyırmış millet bugün
halilerhan
27-08-2009, 13:12
ne oldu da satış yiyoruz anlamıyorum arkadaşlar sanki çok primlendi de...........
pasazade
27-08-2009, 13:12
oruçlu oruçlu çektirdiğin zulme bak...!!!!
arkadaşlar "alpertunga" diye bahsettiğiniz kişi kim ??? forumda hiç bir yazisini göremedim ama herkes bahsedip duruyor...
valla ben seni kastetmiştim :kahkah:
böyle daha bir anlamlı geliyor bana nickin :kahkah:
hatta bak sana şiir bile yazdım
Alp Er Tunga öldü mü? Bu sen oluyosun
Kötü dünya kaldı mı? Bu pegyo
Felek öcünü aldı mı? Bu kuti
Şimdi yürek yırtılır. Bu da biz gerçi biz başka bi yerimizi yırtıyoruz ama
ayıp şimdi söylenmez :kahkah::kahkah:
ky dökümüne devam........bitiremediler bir türlü....
cutexxtrue
27-08-2009, 13:30
şu yaptığın hareketlerden sonra sana söylenebilecek tek sözüm var pegyo ... aşa gelirsen ekleriz yerinde sayarsan bekleriz :)))))
halilerhan
27-08-2009, 13:34
bu kuti anlayamadı mı daha ,020 den dökemedi buralardan mı dökecek
halilerhan
27-08-2009, 13:36
bırak artık bu ayakları da 70 -80 bandına at kağıdı belki oradan dökülen olur.........
pasazade
27-08-2009, 13:43
o kadar boş hareket ki
tüm alıcılar toplasan 782 bin lot ver tabana kurtul... madem öyle.
ertunga77
27-08-2009, 14:36
[prey
Yaşasın pegocan kardeşliği :super:
Sayin Prey...
Alpertunga olarak kasdettiğin kişinin ben olmasina şaşirmadım...
madida ve alpertunganın söylemlerinden ders almamışlar diyorsun....
bunu neye dayanarak soyluyorsun???
Ben herzaman bu kağidin potansiyelinin olduğunu soyledim...
zaten bu nedenle hala buradayim...
düşüncemde de en ufak bir değişme yok....
eğer bir gün bu düşünceden vazgçersem, satar başka kağit alirim....
buradaki KY nin, mallarını satmasi en çok beni üzer çünkü hareket başlamadan kimsenin dökülmesini istemem...
Tabi bu benim görüşüm...ve kağida inancim....ve beni bağlar...kismenin de benim yorumlarıma bakarak hareket etmesini istemem çunku burasi imkb neyin ne olacağını bilemeyiz...
Ayrica şunu da belirteyim; bu kağidi elinde tutup, kötüleyenler kendisiyle barişik olmayan kişilerdir...
çunku adama sorarlar o zaman; inanmiyorsan başka kapiya git diye...
ertunga77
27-08-2009, 15:53
biz seni cümle alema savunalim PEGYO'can..
senin bize yaptiğin hallere bak...:-))
lostwinner
27-08-2009, 16:05
prey'in bahsettiği kişi aslında alpermehmet.. Belki de alpermehmet = prey..Ama itiraf edeyim prey'in yazdıklarına zaman zaman gülmüyor da değilim..:)
aracı kurumlardaki dağılımlara şöyle bir kaç gün baktığında anlamak mümkün değil.adamlar yukarıdan alıyor aşağıdan veriyor gibi saçma sapan görüntüler ortaya çıkıyor.
0.65 e dokunması 60 dk lığa göre iyi oldu ve gerekiyordu
bundan sonraki 0.71 hareketi denemesi üstü 0.74 gibi her kapanış
uzamanın işaretidir......
inşaat hakkında olumlu gelecek haberler de bunun tetikleyicisi olabilir...
unutmayalım kredilerdeki düşüşler tüm gyo ları hareketlendirdi...
endeks izin verirse üzmemesi gerekiyor artık pegyonun
arkadaşlar şu anki fiyatından yüksek satılıpta kağıdın çıkmama ihtimali varmı şöyle olursa satış böyle olursa diye bir şey olabilirmi paraya cepe indirecek globalde işler yolunda
valla açıkçası fazla karamsarlığa gerekde yok BENCE nedenmi sümerpark nisanda açılacak 8 ay var bu kağıda 1 ay yeter ralli için nisanı başı başlasa sonuna kadar 3 4 katı rahat yapabilir
ne kar ne zarar
27-08-2009, 22:52
şaka deil gerçek söylüyorum arkadaşlar 2 ay oldu pegyolarla vedalaşalı ama şeytan dürttü 0,66 tan vedalaşmıştım sonra garanti aldım onları sattım eski gözağrıma bi bakayım dedim hala yerinde sayıyor bende aldım ve 3 vakte kadar iyi bişeyler olabilecek gibi geliyor hani bi satış haberi falan ne güzel olur du:super::super::super::super:
al sat tut tavsiyesi değildir sadece bir histir bu
sakin olun arkadaşlar sabah sabah bu ne hezeyan...siz böyle yazdıkça kimbilir birileri daha da zevkleniyordur.daha da ümitleniyordur ky nın hisselerini elinden almak üzere...aman sağlığa dikkat...
ertunga77
28-08-2009, 09:27
0.65 e dokunması 60 dk lığa göre iyi oldu ve gerekiyordu
bundan sonraki 0.71 hareketi denemesi üstü 0.74 gibi her kapanış
uzamanın işaretidir......
inşaat hakkında olumlu gelecek haberler de bunun tetikleyicisi olabilir...
unutmayalım kredilerdeki düşüşler tüm gyo ları hareketlendirdi...
endeks izin verirse üzmemesi gerekiyor artık pegyonun
güzle yorum ve katkilarin için teşekkürler sayin alex...
0,65 ede vermeye başlandı..hadi hayırlısı..
mehmetyun
28-08-2009, 11:28
065 2183m 066 793bin
064 1534m 067 815bin
saolsun 065 e baya gelmişler tabi ucuz kagıt...
mehmetyun
28-08-2009, 11:29
065 kademesinde iyi satış oldu şuan 881 bin satış olmuş 065 ten... destegimiz yani ole takılıyoruz :)
mehmetyun
28-08-2009, 11:34
http://img402.imageshack.us/img402/4412/pegyo5.jpg
ertunga77
28-08-2009, 11:41
acelemiz yok sayin Kuti...bekliyoruz...umarım senin de acelen yoktur....
al sat tut tavsiyesi değildir..bana bakip karar vermeyin..
ertunga77
28-08-2009, 11:47
kafkamede ortada yok....
satiş haberi düştü düşecek, şirket incelemede haberlerinin sahibi kafkamede ortalarda görünmuyor...:-))))
kimler geldi, kimler geçti...
ne haberler yayildi bu forumda :-)
al sat tut tavsiyesi değildir..bana bakip karar vermeyin..
Elim boş da gelmedim. Biraz daha ( bir 10.000 da ) lot aldım ve ben de aranıza katıldım. Pegyo'da yeni değilim ve okurum da uzun süredir..İki kelam da ben yazayım diye düşündüm. Ne sabırmış hepimizindi...HEle benimki...bir yıldır sus sus... :beurk:
Elim boş da gelmedim. Biraz daha ( bir 10.000 da ) lot aldım ve ben de aranıza katıldım. Pegyo'da yeni değilim ve okurum da uzun süredir..İki kelam da ben yazayım diye düşündüm. Ne sabırmış hepimizindi...HEle benimki...bir yıldır sus sus... :beurk:
ky eksileceğine mk inadına hergün yeniler ekleniyor.mk işi iyice zorlaştı...:mut:
pasazade
28-08-2009, 14:10
valla sussli kardeş seni görünce aklıma susmasustukça geldi ama hayırlısı
değilsindir inşallah....
halilerhan
28-08-2009, 14:33
bi şey olacağı yok gibi duruyo - kapamazsak iyi
birisi girip 3-4 milyon lot kağıdı tavana yapıştıracak..sayılı günler gelir geçer...
pasazade
28-08-2009, 15:54
67 kapayabiliriz en az günün tesellisi olur..........
ertunga77
28-08-2009, 16:12
3 Eylül Pera Genel Kurulu ile ilgili yorum yapabilecek olan var mi?
madakaskar
28-08-2009, 16:13
3 Eylül Pera Genel Kurulu ile ilgili yorum yapabilecek olan var mi?
yorum yapacak hal mi kaldı millette ?
ertunga77
28-08-2009, 16:38
yorum yapacak hal mi kaldı millette ?
:super: :cool:
kaç aydır yerinde sayıyor lanet kağıt. biraz çıkta satıp kurtulalım senden :(
genel kuruldan birşey çıkacağını zannetmiyorum artık. çıkack olsa şimdiye kadar kendini belli ederdi diye düşünmeteyim...
valla sussli kardeş seni görünce aklıma susmasustukça geldi ama hayırlısı
değilsindir inşallah....
-----
ne değilimdir inşallah ?? :) sıradaki mi ?? yok değilim, ben 1 yıldır sıradaydım ve daha sıram çok...elimdekileri ben savabilene kadar burdan herkes çoktan çıkmış olur :)))) sonra yeniden gelmiş olur...çok geleni gideni de gördüm son bir yıldır :)))))
ne zaman hareketlenip pegyo çok yerinde saydı karda güzel geldi niye gitmiyor 3 ydır.
madakaskar
28-08-2009, 22:10
ne zaman hareketlenip pegyo çok yerinde saydı karda güzel geldi niye gitmiyor 3 ydır.
bir bilsek niye gitmediğini ...:oley:
madakaskar
28-08-2009, 22:25
kuti ky yi öyle bir duruma getirdin ki öyle bezdirdin ki,kağıdı 5 lira yapsan bile yine satmazlar.
çünkü insanların satma yetisini yokettin.eğer 0.20 ye kadar basmasaydın mesela 0.50 de falan kesseydin,şimdi çoğu ky vermişti malı.ne kadar kıvranırsan kıvran vermezler.
1 yapsan 1.50 olurmu derler,1.50 yapsan 2.00 olacak derler.sende yukarı aşağı kıvranırsın.
millet bütünleşti be hisselerinle.kendilerinden bir parça oldu sanki.millet elindeki pegyolarına battı gözüyle bakıyor hala .o yüzden işin zor be dostum
ben biliyorum neden gitmedigini bu senede güven yok küçük yatırımcı senedin 2 lira olacagını bilse bile girmez şahsen ben girmem bir lot bile almam.2.40 lardan sen gel 0.20 lere kadar milleti perişan et.bu senetten kurtulunca degil pegyo kutinin hiç bir senedini dahi almam.zaten buna verdigim isim belli karaköy peçetesi
avm ciroları düzelmiş faizler düşüyor gayrimenkul canlanıyor satış tam zirvede olacak satış en güzel fiyattan olacak herhalde satış fiyatına hisse gelirmi onu bilemem
madakaskar
30-08-2009, 00:01
avm ciroları düzelmiş faizler düşüyor gayrimenkul canlanıyor satış tam zirvede olacak satış en güzel fiyattan olacak herhalde satış fiyatına hisse gelirmi onu bilemem
eğer satış olursa senette ky my kalmamış olur buna emin olun yedirirlermi adama
__________________________________________________ ___
yatırım tavsiyesi değildir
bugün üşenmedim arşiv bölümünden 2007 yılı başı itibari ile pegyo forumunda yazılanları okudum.Sonuç olarak 2007 mart-nisan aylarında endeks 52.000 lere ulaştığında bile bu pegyo'yu 0.68 e kadar düşürmüşler,o zamanda bizim bugünlerde yazdığımıza benzer yazıları yazmış pegyodaşlar,sonra olay şöyle gelişiyor 2007 temmuz da fiat 0.70 lerde iken bedelli izni alıyor ondan sonra bu uyuz eşşek 2.84 e kadar çıkıyor.pegyodaki şimdiki şartlarla 2007 ile kıyaslayınca çok daha olumlu bir durumda olduğu açık seçik görülmekte,neden o zaman sümerpark arsasını aldım diyor,şimdi 2009 nisana bitirecem diyor(kiracılarda hazır),o zaman zarar açıklıyor şimdi son bilançoda kar açıkladı,o zaman daha van arsası yok şimdi vandaki arsaya avm izni aldım diyor,pegyonun kendisininm satılma durumu var v.b v.b ayrıca ana şirket global de o güne kıyasla çok daha iyi durumda(yeşil enerjinin norveçlilere satışı,avans temettü v.b)
lafı uzatmayayım 2007 de 0.68 den 2.84 lere gittiyse ki gitmiş,şimdilerde daha iyi fiatlara gitme ihtimalide olmalı fakat mal sahibi kimseye bir kuruş para kazandıracakmış gibi görünmeyi bir kenara bırakın zararlarını çıkartmalarına bile imkan tanımayacak kadar aç görünüyor...
Görünen o ki bu hissede yeni girişlere değil yüklü çıkışlara göre bir strateji izleyen bir at hırsızı ile karşı karşıyayız,onunda yumurtasının sıkışacağı anlar geldiğinde su akacak yatağını bulacaktır belki de...
bugün üşenmedim arşiv bölümünden 2007 yılı başı itibari ile pegyo forumunda yazılanları okudum.Sonuç olarak 2007 mart-nisan aylarında endeks 52.000 lere ulaştığında bile bu pegyo'yu 0.68 e kadar düşürmüşler,o zamanda bizim bugünlerde yazdığımıza benzer yazıları yazmış pegyodaşlar,sonra olay şöyle gelişiyor 2007 temmuz da fiat 0.70 lerde iken bedelli izni alıyor ondan sonra bu uyuz eşşek 2.84 e kadar çıkıyor.pegyodaki şimdiki şartlarla 2007 ile kıyaslayınca çok daha olumlu bir durumda olduğu açık seçik görülmekte,neden o zaman sümerpark arsasını aldım diyor,şimdi 2009 nisana bitirecem diyor(kiracılarda hazır),o zaman zarar açıklıyor şimdi son bilançoda kar açıkladı,o zaman daha van arsası yok şimdi vandaki arsaya avm izni aldım diyor,pegyonun kendisininm satılma durumu var v.b v.b ayrıca ana şirket global de o güne kıyasla çok daha iyi durumda(yeşil enerjinin norveçlilere satışı,avans temettü v.b)
lafı uzatmayayım 2007 de 0.68 den 2.84 lere gittiyse ki gitmiş,şimdilerde daha iyi fiatlara gitme ihtimalide olmalı fakat mal sahibi kimseye bir kuruş para kazandıracakmış gibi görünmeyi bir kenara bırakın zararlarını çıkartmalarına bile imkan tanımayacak kadar aç görünüyor...
Görünen o ki bu hissede yeni girişlere değil yüklü çıkışlara göre bir strateji izleyen bir at hırsızı ile karşı karşıyayız,onunda yumurtasının sıkışacağı anlar geldiğinde su akacak yatağını bulacaktır belki de...
ogeday yaklaşık sende benim gibi 1 ylını geçirdin zannedersem buralarda 20 kuruşa düştüğünde bizimle dalga geçtiler batıyorsunuz diye hiç unutmuyorum bi arkadaşa kutman 92 milyon öz sermayeye sahip şirketi batırabilirse hakkımı helal ediyorum demiştim çünkü bu kadar büyük öz sermayeyle şirketi batırmak büyük bi maharet olsa gerek ayrıca sayın ogeday global payını %24.9 a çıkardı son alımlarla 2007 dede bedeelli sermaye artırımı yapmadan aynı orandaymış hisseleri ne dersin bi bedelli daha patlatacak gibi geliyo bana ayrıca bedelliden sonra şirketi satacağını düşünüyorum
ogeday yaklaşık sende benim gibi 1 ylını geçirdin zannedersem buralarda 20 kuruşa düştüğünde bizimle dalga geçtiler batıyorsunuz diye hiç unutmuyorum bi arkadaşa kutman 92 milyon öz sermayeye sahip şirketi batırabilirse hakkımı helal ediyorum demiştim çünkü bu kadar büyük öz sermayeyle şirketi batırmak büyük bi maharet olsa gerek ayrıca sayın ogeday global payını %24.9 a çıkardı son alımlarla 2007 dede bedeelli sermaye artırımı yapmadan aynı orandaymış hisseleri ne dersin bi bedelli daha patlatacak gibi geliyo bana ayrıca bedelliden sonra şirketi satacağını düşünüyorum
Evet dostum doğru biliyorsun,13 aydır beraberiz bu tuvalet kağıdı değerine düşen hissede,ayrıca senin o yazını (kutman 92 milyon öz sermayeye sahip şirketi batırabilirse hakkımı helal ediyorum demiştim) dün gibi hatırlıyorum.diğer yazdıklarına da katılıyorum ya bedelli,yada bedelsiz,ya satış,yada globalde olduğu gibi avans temettü haberleri ile hisseyi hareketlendirebilir diye düşünüyorum ama bu herife güven olmayacağınıda artık öğrendik.ne bok yapacaksa burda beklediğimiz için bizde görmüş olacağız.İnşallah geçmişte yaptığı gibi 3.00 lara giderde ve bizde hissede olursak o zamanlar(ben olmam)bu yazdıklarımıza bakar bakar güleriz.
son olarak yine tekrarlayayım bu herif bizim gibi bekleyenler ve hala yeni girenler olduğu sürece kendi kıçı iyice sıkışana kadar sabırla bekleyecektir gördüğün gibi hiç acele etmiyor 19 haziran 2009 da 0.60 a ulaştık nerede ise 3 ay geçti endeks 48.000 lere geldi bu hala 0.65 de tırmalattırıyor hisseyi...
ama er yada geç birileri ucuz hisse aramaya başlayacak ve işte o zaman bunun kıçını ateş alacak yakındır...
Sayın ogeday ben o zamana kadar hissede kalmam diyorsun bende sana gülüyorum madem bu kadar çıkacagına inanıyorsun neden satıyorsun hisseni ben bir lot bile ne alırım nede satarım 2xx lere kadar yolu var bunun 13 ay sabrettik bırak bir 13 ay daha sabredelim sakın satma kardeş ben satmayacagım kuti isterse benim lotları satmamı beklesin havasını alır.bunda inat ettim borsadaki tüm zararlarımı kuti bana verecek diger senetlerden ettigim zararları bile kutiden alacagım.ha ben böyle düşünüyorum senet gitmezmi varsın gitmesin bende olan senet devede kulak derler ya o da degil devede 1 tüy milyon lotları olan düşünsün şirket sahibi düşünsün nasıl olsa battık diye beklemedikmi?varsın batsın ya hep ya hiç burayı kuti okuyorsa benim senetlerimi beklemesin vermem.buradan bir tiyo kutiye senetlerim globalde bulsun kim oldugumu nede olsa kendi şirketi
Sayın ogeday ben o zamana kadar hissede kalmam diyorsun bende sana gülüyorum madem bu kadar çıkacagına inanıyorsun neden satıyorsun hisseni ben bir lot bile ne alırım nede satarım 2xx lere kadar yolu var bunun 13 ay sabrettik bırak bir 13 ay daha sabredelim sakın satma kardeş ben satmayacagım kuti isterse benim lotları satmamı beklesin havasını alır.bunda inat ettim borsadaki tüm zararlarımı kuti bana verecek diger senetlerden ettigim zararları bile kutiden alacagım.ha ben böyle düşünüyorum senet gitmezmi varsın gitmesin bende olan senet devede kulak derler ya o da degil devede 1 tüy milyon lotları olan düşünsün şirket sahibi düşünsün nasıl olsa battık diye beklemedikmi?varsın batsın ya hep ya hiç burayı kuti okuyorsa benim senetlerimi beklemesin vermem.buradan bir tiyo kutiye senetlerim globalde bulsun kim oldugumu nede olsa kendi şirketi
sevgili dostum ben ihtimalleri yazdım,lanet ettim bu herife de hissesine de zararı çıkarayım ondan sonra dönüp bakmam bile ne olmuş nereye gitmiş diye,ayrıca ne kadar riskli bir yatırım olsada borsanın da kendine göre bir namusu şerefi var..dı,bu hisse ve sahibi onuda alt üst etti 17.temmuz.2008 pegyo 1.54 aradan 13-14 ay geçti 0.19 a düşen pegyo hala ve ısrarla 0.66,nominal diye bir değer var yahu herif oraları bile göstertmiyor,esir aldı bizi,kulaklarını her gün çınlatmamıza rağmen herif hiç rahatsız bile olmuyor...
not:senin 2.00 lara gelmeden satmam fikrine bende yakın duruyorum aslında dediğin gibi iş inada bindi,karakter testine döndü ise bu iş vatan toprağını,ay yıldız şanlı bayrağımızı savunur gibi elimdeki hisselerin turşusunu kurar beklerim...
Evet dostum doğru biliyorsun,13 aydır beraberiz bu tuvalet kağıdı değerine düşen hissede,ayrıca senin o yazını (kutman 92 milyon öz sermayeye sahip şirketi batırabilirse hakkımı helal ediyorum demiştim) dün gibi hatırlıyorum.diğer yazdıklarına da katılıyorum ya bedelli,yada bedelsiz,ya satış,yada globalde olduğu gibi avans temettü haberleri ile hisseyi hareketlendirebilir diye düşünüyorum ama bu herife güven olmayacağınıda artık öğrendik.ne bok yapacaksa burda beklediğimiz için bizde görmüş olacağız.İnşallah geçmişte yaptığı gibi 3.00 lara giderde ve bizde hissede olursak o zamanlar(ben olmam)bu yazdıklarımıza bakar bakar güleriz.
son olarak yine tekrarlayayım bu herif bizim gibi bekleyenler ve hala yeni girenler olduğu sürece kendi kıçı iyice sıkışana kadar sabırla bekleyecektir gördüğün gibi hiç acele etmiyor 19 haziran 2009 da 0.60 a ulaştık nerede ise 3 ay geçti endeks 48.000 lere geldi bu hala 0.65 de tırmalattırıyor hisseyi...
ama er yada geç birileri ucuz hisse aramaya başlayacak ve işte o zaman bunun kıçını ateş alacak yakındır...
doğrusunu yazmak gerekirse şirketin temettü ve bedelsiz vereceğini düşünmüyorum . çünkü o kapasiteye sahip değil şuan itibariyle daha farklı projeler üretip kağıdı öyle hareket ettirebilirler ayşegül bensel hanıma attığım mailde yeni projelerini sormuştum sağolsun kırmayıp cevap göndermiş kartal kıprıs ve vandaki gayrimenkullerin projeleri hazırlanıyor demişti global mali kriz etkisini azalttığında yatırımlarımıza devam edeceğiz demişti ben kıbrıs ve vandaki gayrimenkulleri biliyorum ama kartaldakini hiç duymamıştım aranızda bilen varmı bu gayrimenkulü ederi nedir kaç metrekaredir
hilmenim
30-08-2009, 11:06
3 eylülde genel kurul varmi ?
cutexxtrue
30-08-2009, 12:28
MEHMET KUTMANIN KENDİ AĞZINDAN İNCİLER......
YAP ve YAPMALAR
Genç Yöneticiler!
Aşağıdaki öğütlerim kulağınıza küpe olsun.
1. Fikirlerden yararlanmasını bilin.
2. Mevkiinizin gerektirdiği davranışları en iyi şekilde yorumlayıp, uygulayın.
3. Başarının temel taşının ekip çalışması olduğunu unutmayın.
4. Başarılı yönetici, ekibini “Fikir üretimi yapabilen, iş bitirme azmi olan, yaptığı işten heyecan duyabilen, çalışkan ve bilgili” insanlardan oluşturabilen kişidir.
5. Başarılı olmak isteyen her yönetici planlarını ve hedeflerini uygularken pratik zeka ve tükenmez enerjisini her zaman kullanmalıdır.
6. Yönetici, bir terazinin hassas dengesine sahip olmalıdır.
7. Yönetici, hedefinin bir sonraki adımını önceden görebilmelidir.
Güzel Sözler
Mehmet Kutman
.
.
GÜZEL SÖZLER
Hoşuma giden güzel sözlerden bazıları:
1. Genç olduğumuz sürece yanılmak kaçınılmazdır, yeter ki yaşlanıncaya kadar yanılmayalım.
2. Gençlik ve genellikle de yaşam şöyledir: “Stratejiyi savaş bittikten sonra öğreniriz.”
3. Ağır söz veren, hızlı iş yapar.
4. Başarısızlık, başarıdan daha çok öğretir.
5. İki esas günah vardır ki; öteki tüm günahlar bu iki günahtan oluşur: “Sabırsızlık” ve “Tembellik”.
cutexxtrue
30-08-2009, 12:30
5. İki esas günah vardır ki; öteki tüm günahlar bu iki günahtan oluşur: “Sabırsızlık” ve “Tembellik”.
bu bize daha uygun arkadaşlar :))) sayın kutman senin sözlerini örnek alıyoruz bise kısma olurmu sabır..........:)
madakaskar
30-08-2009, 18:14
doğrusunu yazmak gerekirse şirketin temettü ve bedelsiz vereceğini düşünmüyorum . çünkü o kapasiteye sahip değil şuan itibariyle daha farklı projeler üretip kağıdı öyle hareket ettirebilirler ayşegül bensel hanıma attığım mailde yeni projelerini sormuştum sağolsun kırmayıp cevap göndermiş kartal kıprıs ve vandaki gayrimenkullerin projeleri hazırlanıyor demişti global mali kriz etkisini azalttığında yatırımlarımıza devam edeceğiz demişti ben kıbrıs ve vandaki gayrimenkulleri biliyorum ama kartaldakini hiç duymamıştım aranızda bilen varmı bu gayrimenkulü ederi nedir kaç metrekaredir
kartal da benim bildiğim mutlu akü nün arsası.ondan başka bilmiyorum.eğer orası ise çok pahalı bir yerdir.
yok dostum orasını henüz mutlu akü satmadı o olamaz büyük bir ihtimalle başka bir arazi
KESKİNALİ
30-08-2009, 19:45
Bence Kutman akıllı adam.Borsada işlem gören ve yönetimini elinde bulundurduğu Perayı satacağını düşünmüyorum.Gyo sektöründen çıkacağı ,perayı satacağı anlamına gelmez.Projelerini satar,şirketi nasıl yo sektöreünden gyo sektörüne geçirmişse bundan sonrada farklı bir sektöre geçer diye düşünüyorum.Sümer projesi bile güzel para eder.Böyle bir projeye belediyeden ruhsat almak bile şuanda peranın değeri olan fiyattan fazladır.Yerinin değeri ruhsat parası ve şuana kadar yapılan yatırım en az bi 250 eder.Tabi bunlar benin hayallerim.Kutman demişya akıllı bi yönetici sonraki hamleleri tahmin eder diye .Bakalım ne olacak önümüzdeki günlerde.al sat tut tavsiyesi değildir.
madakaskar
30-08-2009, 22:40
kutman bu hisseyi ısrarla bu fiyatlarda tutuyorsa bir bildiği vardır.muhakkak bir numara düşünüyordur.örneğin:
bedelli sermaye artırımı:nasıl olacak hisse 1.00 üstü olmalı değil mi?
kolay:ilk önce sermaye azaltımı yapıp hisse değerini 1.40-1.50 v.b. lara yükselt ve aynı anda bedelli kararı al ve yine ky yi çarp.eğer bedelliye katılmazsan ciddi zarar yazarsın.işte ky silkeleme yolu.şu an isamb da onu yapacaklar.
benim aklıma başka ihtimal gelmiyor artık.
kolay:ilk önce sermaye azaltımı yapıp hisse değerini 1.40-1.50 v.b. lara yükselt ve aynı anda bedelli kararı al ve yine ky yi çarp.eğer bedelliye katılmazsan ciddi zarar yazarsın.işte ky silkeleme yolu.şu an isamb da onu yapacaklar.
benim aklıma başka ihtimal gelmiyor artık.
madakaskar
30-08-2009, 23:12
dingonun ahırı tabi ya imkb yukarıda yazılanları yapmayı düşünebilir belkide tam yazdığın gibidir onun düşünceleri de lafı uzatmayayım böyle bir şey yaparsa bu herifin :grrr::grrr::grrr::grrr::grrr:
Ayrıca madakaskar böyle yorumlarında hepimizin işine gelir korkan satar almayı düşünende giremez,bizde o zaman hareketleniveririz olur biter,faydalı bir yorum aslında saksısı çalışanlar için...
sizin aklınıza başka gelen bir ihtimal varsa paylaşın.
amacı silkeleme ve hisseyi yukarı taşımak olsa yapar zaten bu adam.
ısrarla bu rakamlarda tutuyorsa bir hinlik var demek ki.
farkındaysanız isamb da 0.6x larda tutuluyor özellikle.
hesap yapmadım ama bu şekilde bedelliyi kurtaran rakam olsa gerek 0.6x.
çünkü düşük fiyatlardan alıp elinde hisse tutanları sallamanın en güzel yolu bu.
imkb zaten yol verdi sermaye azaltımına.niye bedelli yapabilsinler diye patronlar.
vallahi bu adamdan herşey beklenir.boşuna dememişler bedelli kutman diye.
30-08-2009, 23:31
Totem yaptım yarın pegyo yükselecek:kahkah:
yap bakalım işe yarar mı acep:oley:
SERCAYOLKAN
30-08-2009, 23:47
millet bütünleşti be hisselerinle.kendilerinden bir parça oldu sanki.millet elindeki pegyolarına battı gözüyle bakıyor hala .o yüzden işin zor be dostum
AHA ! Yakalandın işte. İtiraf ettin sonunda.:he:
Ben biliyordum zaten Kutman' la yakın olduğunu.:clown:
Saygılar...
madakaskar
30-08-2009, 23:49
AHA ! Yakalandın işte. İtiraf ettin sonunda.:he:
Ben biliyordum zaten Kutman' la yakın olduğunu.:clown:
Saygılar...
:ley::ley::ley:nerdeeeee...
bir fırıldak bıkmadan usanmadan sürekli birilerini kazıklıyorsa ve bunu sanki bir meslek haline getirmişse etkili yetkili kişi ve kurumlar buna engel olamıyorsa,olmuyorsa...
madakaskar
31-08-2009, 00:00
şimdi yarın sermaye azaltımı olsa örn:%50
hisse 1.30 olacak ama elimizdeki hisse yarıya inecek örn:20.000/2=10.000
daha önce ne vardı elimizde 0.65*20.000=13.000 tl
şimdi ne var 1.30*10.000=13.000 tl. buraya kadar normal
kuti sona bi çaktımı %200 bedelli gel de katıl bakalım:aww: ne olacak hani yapamaz dı 1.00 üstüne atmadan.işte böyle bir formül çıkardı sağolsunlar:grrr:yetkililer yapabilsinler diye.
kim katılır bedelliye hangi akıllı ve cesaretli ????
böylece kuti 0.65 lerden alamadığı hisseleri 1.30 lardan (yine aynı fiyattan alır)niye çünkü artık bedelli korkusu salacaktır milleti
31-08-2009, 00:05
bir fırıldak bıkmadan usanmadan sürekli birilerini kazıklıyorsa ve bunu sanki bir meslek haline getirmişse etkili yetkili kişi ve kurumlar buna engel olamıyorsa,olmuyorsa...
öyle bir kurum var mı:eek:
varsa bile :grrr::grrr::grrr:
madakaskar
31-08-2009, 00:07
herkese iyi geceler.
dinsizin hakkından imansız gelir...
SERCAYOLKAN
31-08-2009, 00:12
Dostum mülk adaletin temeli olduğu sürece engel olamazlar, olmazlar.
Gözümüzü açıp kazık yemeden ayakta kalabilmek için de yapabileceğimizin en iyisi bildiklerimizi paylaşmak.
Var mı başka çaremiz?
:ley::ley::ley:nerdeeeee...
Sen beni güldürdün ya Allah'da seni güldürsün. Hissen tez zamanda tavan olsun inşallah.:he:
Kendim için isiyorsam ne olayım...:oley:
Saygılar...
arkadaşlar şuan için sermaye azaltımı yoluyla bedelliye gidecek kadar şirket kötü durumda değilki neden böyle bişey yapsın bana göre bu ihtimal çok düşük benim aklıma farklı bi strateji geldi 2007 yılında yaptığı gibi diğer ortakların hakları kısıtlanarak %50 sermaye arttırıp oranını %48.9 çıkartır bu parayla avm yatırımını tamamlayıp belki şartlar düzelirse ozaman şirketi satabilir ayrıca yaptığı bedelli sermaye artırımını 6 ay boyunca satamazsın diye spk kural koymalı 2007 de yaptığı gibi belki ozaman hisselerde 2 li rakalmalrı konuşabiliriz dikkat edin aynı şey vestel de oldu vanette oldu genelde ortakalrın hakkı kısıtlanıp şirkete para enjekte ettiği zaman genelde ii fiyatlara geliyo ayrıca ben geçen yıl bi duyum almıştım eğer kriz olmasaymış hisseyi 5 civarına çıkartacaklarmış gurup umarım herşey çok güzel olur
halilerhan
31-08-2009, 08:50
herkese sabırlar diliyorum...........
şunun durumuna bakın hele 50.000 lotla kademe düşüyor...dolandırıcı şrfsz
returnback
31-08-2009, 08:55
arkadaslar soylemesi bile icimi acitiyor, ama bu hafta sizce de 0,5x test edecege benzemyor mu?
umarim yalnizca test etmekle kalir, sonra oralari da direnc yapmasin da.
hareket hazırlıkları başladımı ne...
returnback
31-08-2009, 09:05
hareket hazırlıkları başladımı ne...
sanmam ben.
daha ziyade altlarin dolup 65 64 e alici gelmesi icin yapiyorlar bu 66 alimlarini.
kendilerinden alip kendilerine satiyorlardir.
ky altlara yigilinca da kucaklarina paketlerler.
benim gousum bu yonde.
returnback
31-08-2009, 09:07
buyurun iste.
endexe bağlı hareket ediyor görüntüsü var.
returnback
31-08-2009, 09:12
endexe bağlı hareket ediyor görüntüsü var.
evet endeksle birlikte kazandigi primlein realizasyonu geldi.
evet endeksle birlikte kazandigi primlein realizasyonu geldi.
bu kadar erkenmi..
returnback
31-08-2009, 09:21
endeks'in artik gunluk duzeltmeleri birakip 40'lere donecegine inan varsa, peygo'nun da 0,5x test edecegine inanilabilir.
ne de olsa 0,19 kurustan bu gunlere geldi. oyle veya boyle 3,5 katindan islem goruyor su anda.
returnback
31-08-2009, 09:23
bu arada 65'ten kucuk yatirimci mallaniyor su anda hem de rahatsiz edici boyutta bu da demek oluyor ki 65 'ten alanlari 61-62 bandindan dokmeden tekrar yukari yok gibi.
biktim su 2 kademe ucuzlayinca giren kucuk yatirimcidan.
ogrenemedi bu millet yatirim yapmayi.
onlar yuzunden yerimizde saymayi birakin dusecegiz gibi gorunuyor bu gidisle.
al sat tut tavisyesi degildir. :(
ciddi alıcılarda oluyor bazen içlerinde 300.000 gibi
sanmam ben.
daha ziyade altlarin dolup 65 64 e alici gelmesi icin yapiyorlar bu 66 alimlarini.
kendilerinden alip kendilerine satiyorlardir.
ky altlara yigilinca da kucaklarina paketlerler.
benim gousum bu yonde.
mantıklı gibi geliyor ama bunun tam terside olabilir.daha açılışta kademeleri düşürterek başlaması olumsuz hava oluşturup,kağıt düşüyor imajıyla satışları doldurmakda işin bir yönü değilmi..
returnback
31-08-2009, 09:52
mantıklı gibi geliyor ama bunun tam terside olabilir.daha açılışta kademeleri düşürterek başlaması olumsuz hava oluşturup,kağıt düşüyor imajıyla satışları doldurmakda işin bir yönü değilmi..
evet oyle de olabilir.
ben sey dusunuyorum bazen.
bu akmerkezi alan corio gurup turkiye avm 'lerini cok sevdi. baska yerlerde de aldi.
sakin bu kutman corio'ya satacak olmasin sumer'i ve onun oncesinde bu kadar baski yapiyor olmasin.
ben corio'nun portfoyune uygun bir avm olarak goruyorum sumerpark'i.
eger boyle bir haber gelirse soluksuz 1 diyorum.
ama tabi bunlar yalnizca hayal simdilik.
bu arada 65'ten kucuk yatirimci mallaniyor su anda hem de rahatsiz edici boyutta bu da demek oluyor ki 65 'ten alanlari 61-62 bandindan dokmeden tekrar yukari yok gibi.
biktim su 2 kademe ucuzlayinca giren kucuk yatirimcidan.
ogrenemedi bu millet yatirim yapmayi.
onlar yuzunden yerimizde saymayi birakin dusecegiz gibi gorunuyor bu gidisle.
al sat tut tavisyesi degildir. :(
sen büyük yatırımcısın heralde hocam
akmerkezi alan corio gurup turkiye avm 'lerini cok sevdi. baska yerlerde de aldi.
sakin bu kutman corio'ya satacak olmasin sumer'i ve onun oncesinde bu kadar baski yapiyor olmasin.
ben corio'nun portfoyune uygun bir avm olarak goruyorum sumerpark'i.
eger boyle bir haber gelirse soluksuz 1 diyorum.
ama tabi bunlar yalnizca hayal simdilik.
corio'nun sicili temizmi.malum prensip olarak sicili temizlerle iş yapmayız.(ofer,okyanus vb.):he::he:
madakaskar
31-08-2009, 10:18
kim nederse desin bence sermaye azaltımı yapılıp hisse 1.00 üstü rakama taşınıp ondan sonra sağlam bir bedelli örn:%200 falan gelecek.bedelliye katılmayan zarar edecek kaçabilen kaçacak kaçamıyan artık...geçen seneki gibi.