View Full Version : PEGYO Pera GMYO
hundered
08-09-2009, 18:07
yani bu sentin bittimi işi
returnback
08-09-2009, 19:19
size de tesekkur ederim sayin sussli,
banlandigim sirada en cok sizin forumu birakacaginiz haberine uzulmus ama yazamadigim icin tepkimi ortaya koyamamistim.
bu forumun sizin gibi engin bilgi ve tecrubeli dostlara ihtiyaci var.. hem de cok.
zira forumu aglama duvari yapanlar zaten fazlasiyla var burada.
saygılarımla.
3 lü güzel güzel paslaşıyor yine (susli-prey-returnback) ama yapacak bir şey yok pegyo hissesi top gibi olduğu sürece paslaşanda olacaktır.Hata bizde topun topu ile maç yapmaya kalkışmayacaktık, lig başlayalı 13 ay oldu hep biz gol yiyoruz...
mehmetyildiz
08-09-2009, 23:36
3 lü güzel güzel paslaşıyor yine (susli-prey-returnback) ama yapacak bir şey yok pegyo hissesi top gibi olduğu sürece paslaşanda olacaktır.Hata bizde topun topu ile maç yapmaya kalkışmayacaktık, lig başlayalı 13 ay oldu hep biz gol yiyoruz...
ogeday ilk günden beri pegyo sayfasına yazdığın her yazıya imzamı atarım.
yine tespitlerin süper..topun topu işte :) bu muhtesem ucludende ne cıkıcak sabırla bekliyoruz.
patron doğan hisseleri ile uğraştığı için kendi tahtalarını boşlamış görünüyor..
0,63 ü destek görenlere hiç zorlanmadan kırıldığı bildirilir.
0.5x rakamları yakında görücez gibi bir his var içimde.
Ne dersiniz sayın returnback ve sussli? Günün yorumlarını alalım sizlerden...
0.5x rakamları yakında görücez gibi bir his var içimde.
Ne dersiniz sayın returnback ve sussli? Günün yorumlarını alalım sizlerden...
---
benim çok ciddi moralim bozuldu.
63 ü kırabileceğini düşünmüyordum.
en azından herif sahip çıkar 63 ten döndürür 63-70 bandında bir şeyler netleşene kadar süründürür diyordum.
bu kadarı da olmaz !!! bir küfür de ben sallamak istiyorum.
başka da yorum yok prey.
:grrr:
Patron meşgul,
Oyak Yatırım (www.oyakyatirim.com.tr)Tarafından Hazırlanan
Sektör ve Şirket Haberlerini Değerlendirme Raporu:
"Global Yatırım Holding, 3 yıl içerisinde 50 milyon dolara kadar
yapacağı tahsisli sermaye artırımlarına iştirak etmesi için bir
şirketle ön protokol imzaladı… Buna göre, Yorkville Advisors adlı
şirket, GLYHO sermaye artırımı yapmaya karar verdiğinde belirli fiyat
belirleme kuralına göre sermaye artırım tutarını GLYHO’ya ödeyerek
sermaye artırımına iştirak edecek. Bu anlaşmanın Global’in finansman
sıkıntısı çektiği durumlarda, piyasa koşullarından bağımsız olarak
kaynak bulması açısından olumlu olduğunu düşünüyoruz.
(Endeksin Üzerinde - Hedef Fiyat 1.35 TL - Hedef Piyasa Değeri 175
Milyon Dolar (Sn.ECZ78'e teşekkür)
Tekkeyi bekleyenler içinde komedi dans üçlüsü göndermiş, sıkılmasınlar diye :clown: ne düşünceli adam :cool:
Herkesin aklı kendine, al sat tavsiyesi değildir...
returnback
09-09-2009, 10:46
malesef ben de minimum 58 e kadar soluksuz bir dusus bekliyorum.
cok yazik oldu 63 64 'ten %10 kar umidiyle giren yenilere.
biz zaten biliyorduk nolacagini ama yenilerin kaybetmesi uzucu gercekten.
not: cok kucuk bir ihtimalle 62 de calisabilir, cizgilerden 1-2 kademe sapma yapip sasirtabilir bu tip hisseler herkes 63 kirildi derken toplanabilir de ama dedigim gibi cok minimal bir ihtimal bu.
saygılar.
malesef ben de minimum 58 e kadar soluksuz bir dusus bekliyorum.
cok yazik oldu 63 64 'ten %10 kar umidiyle giren yenilere.
biz zaten biliyorduk nolacagini ama yenilerin kaybetmesi uzucu gercekten.
not: cok kucuk bir ihtimalle 62 de calisabilir, cizgilerden 1-2 kademe sapma yapip sasirtabilir bu tip hisseler herkes 63 kirildi derken toplanabilir de ama dedigim gibi cok minimal bir ihtimal bu.
saygılar.
bence 0,62 kritik nokta burayı kırarsa kısa süreli bir sıkıntı yaşayabiliriz.
mehmetyun
09-09-2009, 11:21
ulan veremli pegyo sonuna kadar oynuyosun oyununu şuan satıcı global alıcı teb global 300 bin lot satmış teb 292 lot al almış al gülüm ver gülüm herzamanki gibi yarın öbürsugün yine virmenlanır o lotlar globala... istersen 050 lilere düş yinede mal kaptırmicam kimse panik yapıpta malını kaptırmasın dicemde diyemiyorum pegyo bu 50 yi bile gösterir bu gavurlar... ben tekkede beklemeye devam edicem
mehmetyun
09-09-2009, 11:24
ulan şu endeks te adamların ekmegine hep kaymak oluyor...
ertunga77
09-09-2009, 16:26
suslinin ve benim yazım silinmiş...
felaket bir bedduaydı sussli...
felaket birşey...
ertunga77
09-09-2009, 16:36
Sayin Kuti....
Sayin Global Yatırım strajistleri...
yazık günah değil mi??
yazık değil mi bu kadar insana...
adama 2 sene önce 2 TL den kağit satmışsınız borsa 44.000'ken,
şimdi borsa 44.000 de ama kağit 0.62...
ayip değil mi???
KY'nin kanını emen strateji mi olur????
şu anda hangi şirket bu durumda???
sadece birkaç bitli şirket...
İpek-Koza bile bakın nerelere gitti...
yazıklar olsun size...
hundered
09-09-2009, 16:47
Ertunga Çok haklisin bundan sonra Çiksa ne olur hepsİ Çikiyor zaten bu kadar sahİpsİz birakilirmi senet oyuncularin elİne 62 sattim Şeytan gÖrsÜn dİyerek en umutlu adamdim halbukİ. Varmi bukadar kÖtÜ performans gÖsteren gyo bİz sattik yÜkselİr artik herhalde
ertunga77
09-09-2009, 17:02
Ertunga Çok haklisin bundan sonra Çiksa ne olur hepsİ Çikiyor zaten bu kadar sahİpsİz birakilirmi senet oyuncularin elİne 62 sattim Şeytan gÖrsÜn dİyerek en umutlu adamdim halbukİ. Varmi bukadar kÖtÜ performans gÖsteren gyo bİz sattik yÜkselİr artik herhalde
hocam ben de en çok buna tav oluyorum...kağidi götürecekler ama bu kadar sinir harbi niye? ne kadar gittik ki 61'i göteriyorsun kağida..bu kadar rezil bir durum olmaz?? yazik gunah değil mi bu kağida umut bağlayan insanlara? şu an kaç tane kağit kaldı geçen yıl kı seviyesinini bu kadar uzağında??
insanda arlanma olur? utanma duygusu olur?boyle para kazanmişsin sonrasında da dunyanın en zengini olmuşsun neye yarar????
hundered
09-09-2009, 17:25
hocam ben de en çok buna tav oluyorum...kağidi götürecekler ama bu kadar sinir harbi niye? ne kadar gittik ki 61'i göteriyorsun kağida..bu kadar rezil bir durum olmaz?? yazik gunah değil mi bu kağida umut bağlayan insanlara? şu an kaç tane kağit kaldı geçen yıl kı seviyesinini bu kadar uzağında??
insanda arlanma olur? utanma duygusu olur?boyle para kazanmişsin sonrasında da dunyanın en zengini olmuşsun neye yarar????
Evet sattıım. Ama inşallah gider ben bekleyecek gücüm kalmadı 72 atıp atıp çanağın tamamlanmasını bekliyordum olmadı sinirlerimde bozuldu sattım. hep bizler satınca gider ya . Evet kalmadı başka kağıt kalmadı. Beni korkuttudalar. Tuzak kurup verirlermi verirler diye. Bu kağıdın tabanını 0.19 lardan geldi diye değerlendiriyorlar ama aslında bence 2007 deki 63-75 bandı taban bandı ama olmadı kırdımıyorlar burayı .İnanırmısın üzerindeki arziler kıbrıs için girdim kağıda bu firma gyo firması her an haber gelebilecek bir firma satış vs yeni ihale v.b. Globalden vazgeçip girdik ama nerde. Sanki batan firmanın senedi kimse yanaşmıyor alıp satıyor bir kaç kademe dar bandda niye yapıyorlar anlamdım halbuki geçtiğim 1 2 hafta tam zamıydı çanağı tamamlaması için endeksle hareket ediyor.Anlamadım anlayamıyorum. İnşallah çıkar arkadaşım sizin için çıksın
:Pegyo bu adamı vezirde eder rezilde
Madakaskar aylar önce belirtmişti bu kağıdı kutman önce 0.4x rakamlara atar ordan alır götürür diye. Kimse de inanmamıştı.Belki o rakamlara kadar götürmeyecek ama yinede sanki bizi buralarada süründürmeye devam edecek gibi. Uzun zamandır madi'den yorum almadık eminim bana şimdi cevap verecektir. Ne diyosun madi daha düşer mi? Yoksa sende mi sattın?:kahkah:
allahından bulursun inşallah şu mübarek ramazan ayının yüzü hürmetine,3.8 milyar cezayı doğan mı yedi sen mi yedin.sana insan bile denilemez artık bu saatden sonra,çekecek cefamız varmış çekiyoruz,sende aracı oluyorsun demek ki...
allahından bul belanı bizden bulma,cinnet geçirtecen bir gün senin bu lanet müsveddene öyle yada böyle bulaşan bizleri...
cerberus13
09-09-2009, 21:32
abi yuksek maliyetlilere sozum yok yok!
020 den almislara sozum ki ; X2,5 yapmissin neden halen satmiyorsun? yonetime girip kutman beyle stratejik kararlar mi alicaksin?
69lardan salinmasi 2/4hafta arasida surdu..
buralarda 60/69 bandini kirarsa piskolojik satis baskisi artacaktir.... tepki gelir gelmesine sirketten veri akisi gelmezse tepki yetersiz olur 50 bandina gecer bunuda ky istemez tabi.... 50leri elinde 10milyon lot olan dusunsun.. 1milyon lira yapar buda adami tasci yapar koko cakar usak....
En sevindirici veri abd'den geldi Morgec basvurulari son 3yilin zirvesindeymis.......
Yil basina kadar beklemek mi lazim bilmiyorum....
Sayin Kuti....
Sayin Global Yatırım strajistleri...
yazık günah değil mi??
yazık değil mi bu kadar insana...
adama 2 sene önce 2 TL den kağit satmışsınız borsa 44.000'ken,
şimdi borsa 44.000 de ama kağit 0.62...
ayip değil mi???
KY'nin kanını emen strateji mi olur????
şu anda hangi şirket bu durumda???
sadece birkaç bitli şirket...
İpek-Koza bile bakın nerelere gitti...
yazıklar olsun size...
Sayın ertunga hissiyatınıza ortağım.Bu insancıklar para kazanmak için her yolu mübah görürler.Ben bir seneyi aşkın bu kağıttayım.Biliyorum ki benim gibi hatta benden daha yüksek maliyetli arkadaşlar var.Bu kağıda, bunun patronuna güvenmekle ne büyük bir hata ettiğimin farkındayım.Ama zararına da satmak istemiyorum.Ben alın terimi,emeğimi yatırdım bu kağıda.Zararım çıksın başka bir şey istemiyorum.Bizi bu duruma getirenleri Yüce Allah'a havale ediyorum.O layıkıyla her şeyi biliyor...
bu senetteki en büyük silah sabır..dayanabildiğin ölçüde kazanırsın...
ertunga77
10-09-2009, 10:30
abi yuksek maliyetlilere sozum yok yok!
020 den almislara sozum ki ; X2,5 yapmissin neden halen satmiyorsun? yonetime girip kutman beyle stratejik kararlar mi alicaksin?
69lardan salinmasi 2/4hafta arasida surdu..
buralarda 60/69 bandini kirarsa piskolojik satis baskisi artacaktir.... tepki gelir gelmesine sirketten veri akisi gelmezse tepki yetersiz olur 50 bandina gecer bunuda ky istemez tabi.... 50leri elinde 10milyon lot olan dusunsun.. 1milyon lira yapar buda adami tasci yapar koko cakar usak....
En sevindirici veri abd'den geldi Morgec basvurulari son 3yilin zirvesindeymis.......
Yil basina kadar beklemek mi lazim bilmiyorum....
bu kağidi düşürürken en çok mallanan kendisi...
en çok payını artıtran kendisi...
en çok alım yapan kendisi...
bu durumda kendisinin malını satıyor olması gerekiyor...
takaslara bakalım;
1 yıl öncesinde Globalın payi ne idi? şimdi ne oldu ??
o kadar emek verdiği şirketinin bir gecede başkasının eline geçme riskini bir daha kaldıramaz.
cerberus13
10-09-2009, 12:59
Syn Ertunga,
evet arttirdi,neden yukseltmiyor?
sanirim kambiyo oparasyonu yapti... hisseleri 1,XX-0,75 satip.
1,30$ alip 1,7X$ satip 0,2X mallandi....
temiz kilciksiz para,
hisseyi 1e yaklastirmak icinde temizinde 20milyon$ gerekli sanirim....
0,5X-0,6Xbandindan mallanmak istiyor sanirim eger buralarda mal topluyamazsa ve kaptirirsa hisseyi 0,4X bandina ceker mi bilmiyorum!
sumerpark en iyi beklenti o gerceklesirse super olur... oncesinde bisey beklemek saflik olur.....
selamlar......
ertunga77
10-09-2009, 13:16
Syn Ertunga,
evet arttirdi,neden yukseltmiyor?
sanirim kambiyo oparasyonu yapti... hisseleri 1,XX-0,75 satip.
1,30$ alip 1,7X$ satip 0,2X mallandi....
temiz kilciksiz para,
hisseyi 1e yaklastirmak icinde temizinde 20milyon$ gerekli sanirim....
0,5X-0,6Xbandindan mallanmak istiyor sanirim eger buralarda mal topluyamazsa ve kaptirirsa hisseyi 0,4X bandina ceker mi bilmiyorum!
sumerpark en iyi beklenti o gerceklesirse super olur... oncesinde bisey beklemek saflik olur.....
selamlar......
tekrar 0.4 a düşürürse, insanların yüzüne bakabilir mi kuti ?
kağidi bu hallere düşüren, bakar mı bakar...
nasıl olsa onun çiftliği...
kendin soyle...kendin dinle..
bu kağıtta karı buldunmu sallayacaksın biraz geç oldu ama öğrettiler
artık böyle yapıyorum
sat bekle kafandaki seviyelere bi şekilde getiriyorlar kağıdı
0,19-,71 arasında kaç dherkese bol sabırefa oldu hepsi olmasa da 4-5 tanesini yakaladık zararları kurtardık
yo ların bazılarında hareket var buraya yansır mı? karı görsek sallıyacağız ama kar göstermiyor ki sahibi sagolsun.
ertunga77
10-09-2009, 13:42
teknik yorum yapabilecek birisi var mı?
Tşk
Işıklar Ambalajın başına gelen bizim de başımıza gelebilir mi acep? Bu kutişten iyice korkuyorum artık.
ertunga77
10-09-2009, 14:52
Işıklar Ambalajın başına gelen bizim de başımıza gelebilir mi acep? Bu kutişten iyice korkuyorum artık.
ne oldu ki?
DungeonMaster
10-09-2009, 15:04
Ben de onu sormak için girmiştim :) Muhtemel tabi.
ISAMB'de önce sermaye azaltımı yapıldı ve hisse değeri 1.00 TL üzerine çıkarıldı. (Dün) Bu gün de 14.Eylul'de yapılmak üzere %130 bedelli açıkladı.
1.00 TL altındaki hisselerde bedelli olmaz kuralı/yasası anlamsız yani. Öyle mi?
sermaye azaltırsa elimizdeki lot sayısı aynı oranda düşecekmi..
banka kagıtları hariç tüm kagıtlarda ISAMB in basına gelen gelebilir. bu durumda endeksin yeni rekorlar denemesine az kaldı desenize. bir daha kimse banka kagıdı haric kagıt almaz :)
ne olursa olsun..0.50 gösterilirse ki maliyetim bir 500.000 daha alacağım...ve hedef koydum zengin olmadan bu kağıttan ayrılmayacağım...
ne olursa olsun..0.50 gösterilirse ki maliyetim bir 500.000 daha alacağım...ve hedef koydum zengin olmadan bu kağıttan ayrılmayacağım...
%100 bedelli yaparsa merak etme elindeki paranın geri kalanını da bu hisseye yatırmak zorunda kalacaksın yada zararına çıkıp gideceksin:kahkah:
kuti bu kolay kolay para yedirmez 2 3 sene sürünmeye hazırsan devam et...
yatırım tavsiyesi diildir
bedelli açıklayınca bedelliye katılmanın ne avantajı var veya katılmamanın ne zararı var ??
bir de şunu unutmamak lazım kagıttan insanları rahatça döküyorlar çıkmak istemesen bile :)
--
merhaba, dünkü bedduamdan sonra ban'lendim.
neyse, içimde kalmadı en azından...
bu gün daha aşağı yüklenmiyorlar ?
isteseler yüğklenip indirebilmek için ortam var ?
moraller de belli, sapır sapır dökerler.
neler oluyor anlayan, yorumlayacak olan var mı ?
emperador
10-09-2009, 15:37
diyelim elde hisse var bedeliye katılmak istemiyorsun bu durumda ne oluyor? paranda yok satılıyormu hisse o anki fiyattan.. yani hiç bedeli olarak bir hissede kalmadım bedelsizde bölünüyor artıyor hisse sayın ama fiyatı düşüyor değişenbir durum olmuyor ..
%100 bedelli yaparsa merak etme elindeki paranın geri kalanını da bu hisseye yatırmak zorunda kalacaksın yada zararına çıkıp gideceksin:kahkah:
kuti bu kolay kolay para yedirmez 2 3 sene sürünmeye hazırsan devam et...
yatırım tavsiyesi diildir
kağıt 0,19 u görmüş bundan aşağa olacaksa kendisi bilir ben ise ömrüm olduğu sürece beklerim
sermaye azaltırsa elimizdeki lot sayısı aynı oranda düşecekmi..
--
aynı oranda düşecek evet.
ama rücha n hakkı diye bir şey vardır ( hisse değeri 1.30 / nominal 1.00 = rüchan hakkı 1.30 - 1.00 = 0. 30 değeri vardır ) katılmaz isen bedelliye, bu hakkı satabilirsin.
şimdi sermaye arttırımında rüchan hakkı nasıl oluyor belli.
sermaye azaltımında nasıl olacak bilen var mı ??
diyelim elde hisse var bedeliye katılmak istemiyorsun bu durumda ne oluyor? paranda yok satılıyormu hisse o anki fiyattan.. yani hiç bedeli olarak bir hissede kalmadım bedelsizde bölünüyor artıyor hisse sayın ama fiyatı düşüyor değişenbir durum olmuyor ..
---
bedelliye katılmaz isen;
ki rüchan hakkı var ise, ya rüchanlarını satar aradaki farkı kompanse edersin ya da bedelliye katılırsın, aradaki fark hissede karın olur ( 1.3 liralık bir hisseyi 1.00 liradan almış olursun ) yani mantıklı hisselerde paran varsa katılırsın, paran yoksa rüchan satarsın. kaybın ancak bu şekilde olmaz.
rüchan hakkı doğmuyor ise,
yani nominal = 1.00, hisse değeri = 1.00 olursa ki;
bir önceki bedellide aynen bu durumu oluştu,
o zaman kimse katılmıyor elbet, sonuçta avantaj yok.
hisseler iki kaytına çıkıyor sadece, ky girmiyor,
bri avantaj oluşması lazım ki, katılasın..
o zaman mesela global kendi çıkardığı bedellileri de almak zorunda kaldı.
18.000.000 lotu kendi almak zorunda kaldı diye hatırlıyorum, yanlış mıyım ?
kendi çaldı kendi oynadı... bir anlamı oldu mu bu arttırımın, söylemek zor...
ama şirketi kurtardı spekten yanlış hatırlamıyorsam bu sayede...o nedenle arttırmıştı.
şimdi neden arttırsın ? kimse katılmaz ? yine lkendi al mak ve para koymak zorunda kalır ?
sermaye azaltımı konusunda ise, rüchan hakkı nasıl olacak, onu bilmiyorum.
biri satıyor arkasından herkes satıyor bu ne biçim bakış açısı...
Dün borsa düştü pegyo düştü
Butün yükseldi yine düştü
Çok ilginç gerçekten anlayabilen varsa beri gelsin...
büyük balığı kovalıyanlar onlar :) ne tarafa gidiyorsa o tarafa gidenler.
hundered
10-09-2009, 16:09
AekadaŞlar dÜn ben lanet olsun dedİm 0,62 den Çiktim bu kaĞida gÜvenen bİrİydİm lanet olsun bu oyuna dedİm. Bakin bugÜn 0,62 den sat 0,61 al yaz bİr kademede kazan ben yanlizca İzlİyorum. Tam bunu 3 kere yapti bunu 1 aydir yapiyor nasil bİr oyun bu bÖyle kaĞit olurmu. Bu oyunu oynayanada kariŞan yak ayaĞina Çelme takan yok. Tahtada kalsin.
Sermaye artirimini nerden Çikardiniz İmkb ye daha baŞvuruda yok genel kurul gÜndemİndede yok bÖyle bİr Şey olmasi İmkansiz bence.
AekadaŞlar dÜn ben lanet olsun dedİm 0,62 den Çiktim bu kaĞida gÜvenen bİrİydİm lanet olsun bu oyuna dedİm. Bakin bugÜn 0,62 den sat 0,61 al yaz bİr kademede kazan ben yanlizca İzlİyorum. Tam bunu 3 kere yapti bunu 1 aydir yapiyor nasil bİr oyun bu bÖyle kaĞit olurmu. Bu oyunu oynayanada kariŞan yak ayaĞina Çelme takan yok. Tahtada kalsin.
Sermaye artirimini nerden Çikardiniz İmkb ye daha baŞvuruda yok genel kurul gÜndemİndede yok bÖyle bİr Şey olmasi İmkansiz bence.
dostum öncelikle hayırlı olsun umarım kar ederek çıkmışsındır ayrıca şirket ileride %50 tahsisli sermaye arttırıp payını %49a çıkarır daha sonrada şirketi satabilir. ben böyle düşünüyorum ama bir taraftanda bu şirketi satarsa kutman borsada hangi şirketle oynayacak bence şirketin satılması uzun vadede olacağını düşünüyorum yani en azından sümerparkı açtıktan sonra olabilir
vetheksa04
10-09-2009, 22:30
sümerparkın açılması hisse fiyatını nasıl etkiler arkadaşlar? Uzun uzun uzun vadeli yatırımcının yüzünü güldürür mü dersiniz? Ve sümerparkta olup biten nedir ayrıntılı bilgi verebilecek varmı?
Ve uzun vadeli her yönüyle pegyo yorumu yapan arkadaş için şimdiden çok teşekkürler...
sümerparkın açılması hisse fiyatını nasıl etkiler arkadaşlar? Uzun uzun uzun vadeli yatırımcının yüzünü güldürür mü dersiniz? Ve sümerparkta olup biten nedir ayrıntılı bilgi verebilecek varmı?
Ve uzun vadeli her yönüyle pegyo yorumu yapan arkadaş için şimdiden çok teşekkürler...
ben şahsen sümerparkın açılması şirketin satışlarını ve karlılığa çok önemli faydası olacağını düşünüyorum şahsen ayrıca gayrimenkul değerleme şirketleri sümerpark avm için 150milyon usd değer biçiyolar(bitmiş haliyle) kutman buranız biraz kaymağını yedikten sonra yabancı yatırımcılara ya şirketi satar yada sümerparkı satar.Zaten yabancı yatırımcıların bir çoğu türkiyede gayrimenkul işine çoktan girdiler örneğin cevahir avm akmerkez
vetheksa04
11-09-2009, 04:39
ben şahsen sümerparkın açılması şirketin satışlarını ve karlılığa çok önemli faydası olacağını düşünüyorum şahsen ayrıca gayrimenkul değerleme şirketleri sümerpark avm için 150milyon usd değer biçiyolar(bitmiş haliyle) kutman buranız biraz kaymağını yedikten sonra yabancı yatırımcılara ya şirketi satar yada sümerparkı satar.Zaten yabancı yatırımcıların bir çoğu türkiyede gayrimenkul işine çoktan girdiler örneğin cevahir avm akmerkez
sayın inter66 yorumunuz için teşekkürler.. Kutmanın şirketi satma gibi bir düşüncesi varsa bu fiyatlarlardan vermez mi diyorsunuz? Acaba sümerpark projesi satın alınmadı mı? Belki 2007 fiyatlarının çok altında ama sonuçta taban fiyatından %200 primli.
vetheksa04
11-09-2009, 05:04
Dikkatimi çeken bir konu da pegyonun portföyünde gayrimenkul satışlarının olmaması. Yani gmyo hissesi olarak bu firma ev vesaire alıp satmıyor mu? Bu durumda kredi faiz oranlarının düşmesi pegyo için bir anlam ifade etmiyor diye düşünmekteyim. Yanılıyorsam düzeltin..
Y.T.D
[QUOTE=vetheksa04;3559865]sayın inter66 yorumunuz için teşekkürler.. Kutmanın şirketi satma gibi bir düşüncesi varsa bu fiyatlarlardan vermez mi diyorsunuz? Acaba sümerpark projesi satın alınmadı mı? Belki 2007 fiyatlarının çok altında ama sonuçta taban fiyatından %200 primli.[/
evet haklısınız taban fiyattan %300 primli olduğu doğrudur fakat bu fiyat tamamen globalin 25 milyon hisseyi borsada satmasından kaynaklandı orada birşeylerin döndüğü kesin şirketin değeri bi ara 18 milyon tlye kadar düşmüştü o dönemde balıkesirde sattığı arazi bile25 milyondu ben şirketi satmaz demiyorum payını artırdıktan sonra (%24.9payla satacağını düşünmüyorum) satabilir yada sümerparkıda satabilir açıldıktan bi kaç yıl sonra.sonuçta gayrimenkulden çıkıp liman işine yoğunlaşacaktı.Yanlış hatırlamıyorsam cnbc business dergisine verdiği demeçte bodrumdaki villarımız dışında sırasıyla yavaş yavaş hepsini satacağız demişti içindede sümerpark vardı (bodrumdaki villaları satmamasının nedenide duygusal bağlarıymış)
Dikkatimi çeken bir konu da pegyonun portföyünde gayrimenkul satışlarının olmaması. Yani gmyo hissesi olarak bu firma ev vesaire alıp satmıyor mu? Bu durumda kredi faiz oranlarının düşmesi pegyo için bir anlam ifade etmiyor diye düşünmekteyim. Yanılıyorsam düzeltin..
Y.T.D
arkadaşım maalesef o günleri iple çekiyoruz şuan itibariyle şirketin halihazırda yapılmış projesi bulunmadığı için malesef satışlarıda şimdilik yok 4 gözle sümerparkı bekliyoruz karlı günler için
ozgurcocuk
11-09-2009, 09:04
+ 400 500 bizimkinde hiç hareket yok offf
hala baskı altında çıkarmak istemiyorlar, zaten teknik dışına çıkıp bozdular
normalde 0.63 kırılmamalıydı,
bulaşık olanlara ders veriliyor demektir..
ozgurcocuk
11-09-2009, 09:16
Sayin alex peryodan berİ sİz bu kaĞidi takİp edİyorsunuz sİzİn dÜŞÜncenİz nedİr acaba hedef ne olabİlİr???? Ben Çok sikildim, peryodan yÜzde 20 zararla Çiktim sattim kaĞit sonra 2 kÜsÜrlere gİttİ ??* yİne biktirdi
hala baskı altında çıkarmak istemiyorlar, zaten teknik dışına çıkıp bozdular
normalde 0.63 kırılmamalıydı,
bulaşık olanlara ders veriliyor demektir..
--
ben de öyle düşünüyorum.
tahtaya isimleri yazıp
lot lot sayıp,
öğretmene şikayet eden de var,
yaramazlık yapan da...
ama zaten okul okul değil ki... :)
ozgurcocuk
11-09-2009, 10:39
neoluyor kalktı habermi var ??
savaş başladı hayırlısı..
BioDreaD
11-09-2009, 10:51
Bir anda milyon lotlar havada ucusarak 62 ye caktılar nasıl bir kagıt hayretle izliyorum valla
savaş çıktıııııı. sonumuz hayrolsun...
1000000 lotu tek tuş yapan kimdi görebilen var mı?
hundered
11-09-2009, 10:55
Nasil bİr kaĞid bu ya ŞavaŞ sÖylÜyorum hep vardi. Ne yaptilar Şİmdİ bÜyÜk bİr grup ÇikiŞimi var acaba.
hundered
11-09-2009, 10:57
Kİm ne yapti gÖren varmi
kağıda spek dadandı herhalde..
Sayin alex peryodan berİ sİz bu kaĞidi takİp edİyorsunuz sİzİn dÜŞÜncenİz nedİr acaba hedef ne olabİlİr???? Ben Çok sikildim, peryodan yÜzde 20 zararla Çiktim sattim kaĞit sonra 2 kÜsÜrlere gİttİ ??* yİne biktirdi
özelden bişeyler yazdım bakarsan eğer
hundered
11-09-2009, 11:04
Hayir bence servİs yapiliyor ama bİz gÖremeyİz herhalde tahtada bence kİmse bulaŞmasin. İyİ yÖndede olabİlİr ama kİmse bulaŞmasin. Eskİ arkadaŞlarin hİÇ bİrİ gÖrÜnmÜyor
3-5 lotla speklik yapılmaz.ki yapılamayacağını gösterdiler..
ertunga77
11-09-2009, 11:16
endeks - % 2 düşürken, Pera paldur küldür aşağiyi boyluyor...
endeks + 2'de sadece yoklama çekiliyor...
bu hangi insafa girer anlamadım ??
herneyse...
teknik yorum konusunda destek verebilecek arkadaşlar olursa sevinirim...
banka kagıdı dısındakiler tüm kagıtlar yalan nedense biz ky ler olarak büyükler gibi garan ısc almayız anlamıyorum. bu lanet kagıttan çıkınca bir daha girer miyim bilmiyorum. sahibi kimse kendi çalsın kendi oynasın tahtada ne hali varsa görsün.
onlar çıkınca bankaya girersen bu sefer burası gidince kafayı sıyırırsın
zaten bu işler böyle olur...
hundered
11-09-2009, 11:37
endeks - % 2 düşürken, pera paldur küldür aşağiyi boyluyor...
Endeks + 2'de sadece yoklama çekiliyor...
Bu hangi insafa girer anlamadım ??
Herneyse...
Teknik yorum konusunda destek verebilecek arkadaşlar olursa sevinirim...
sn ertunga 0,57-0,74 bandi bence pegyo tarİhİnİn ana destek bandi ama bu kaĞidi bu band İÇİn her yÜkŞelİŞ dÜŞÜŞ bu saateden sonra aslinda normal. O,63 gİbİ desteklerİn altuna dÜŞmesİ tuzakta olabİlİr. Ama bu kaĞid garİp bugÜnkÜ hareket mesala ne yapiyorlar bellİ deĞİl. Bİze haber en son geleceĞİnde yİne en son bİnende bİz oluyoruz İnende geÇen 62 ten lanet olsun dedİm zararina verdİm bugÜn yİne yaziyimmi dİye dÜŞÜnÜyorum. Bu hareketİn nedenİnŞ takaslarlada gÖstermezler bİze. BİldİĞİm kadariyla vİrman olayi Çok. BugÜn servİs yapiliyor kaĞit bence. Obv kafayi kaldirdi bİraz ama İŞte pegyo bu gÜvenemİyorsun. Bence endeksle hİÇ alakasi yok bu kaĞidin gyo endeksİ İlede alakasi yok gÖrdÜĞÜm kadariyla.endeksİn dÜŞÜsÜnÜ kullaniyorlar sadece. Normalde ÇanĞi tamamlamasi gereken hİsse ÇanaĞin %40 altindakİ destek bandinda dans edİyor.
ertunga77
11-09-2009, 11:42
sn ertunga 0,57-0,74 bandi bence pegyo tarİhİnİn ana destek bandi ama bu kaĞidi bu band İÇİn her yÜkŞelİŞ dÜŞÜŞ bu saateden sonra aslinda normal. O,63 gİbİ desteklerİn altuna dÜŞmesİ tuzakta olabİlİr. Ama bu kaĞid garİp bugÜnkÜ hareket mesala ne yapiyorlar bellİ deĞİl. Bİze haber en son geleceĞİnde yİne en son bİnende bİz oluyoruz İnende geÇen 62 ten lanet olsun dedİm zararina verdİm bugÜn yİne yaziyimmi dİye dÜŞÜnÜyorum. Bu hareketİn nedenİnŞ takaslarlada gÖstermezler bİze. BİldİĞİm kadariyla vİrman olayi Çok. BugÜn servİs yapiliyor kaĞit bence. Obv kafayi kaldirdi bİraz ama İŞte pegyo bu gÜvenemİyorsun. Bence endeksle hİÇ alakasi yok bu kaĞidin gyo endeksİ İlede alakasi yok gÖrdÜĞÜm kadariyla.endeksİn dÜŞÜsÜnÜ kullaniyorlar sadece. Normalde ÇanĞi tamamlamasi gereken hİsse ÇanaĞin %40 altindakİ destek bandinda dans edİyor.
Tşk sayin hundered,
açikcasi baziları mal toplayıncaya kadar bu gemiyi kolay kolya goturmeyecekler gibi geliyor bana...
hala gemiye birilerinin binmesi bekleniyor ne?? nedir bu baskı anlamış değilim...
herneyse kuti...
bizim vaktımız var...
inşallah senın de vaktın vardır...
Sabah sabah hasta yatıyordum arkadaşlar mail geçmiş saolsunlar 63-64, arkasından başka bir arkadaş 64-65, vediğim anlık cevap umurumda değil o ... hisse gene 61 ' gelir aldanmayın dedim. Arkadaşların son cevabı 1 dakikaya kalmaz; "Allah söyletti herhalde". Allah sabırlar versin herkese inanın bu hisse bütün teknikleri hiçe sayarcasına hareket ediyor. Bugün biri güzel bir hareket yaptı diğeri aldı süpürdü. İyi hareket yapanlarda heves kalmamıştır sanırım tabiki aynı oltuklarda oturmuyorlarsa? Keşke arkadaşlara 68 tavan olacak deseydim hasta duası belki tutardı:)))
ertunga77
11-09-2009, 11:44
PEGYO - PERA GAYRIMEN. Y.O.A.S.
Aracı Kurum Dağılımı - [11.09.2009]
Net Lot: 1,964,785 T. Lot: 11,275,417 Net/Toplam: %17.43 Net(5): -535,690 %-27.26
Alıcılar
İlk 5
Net Lot: 1166557
Yüzde: 59.37
Maliyet: 0.621
Satıcılar
İlk 5
Net Lot: -1702247
Yüzde: 86.64
Maliyet: 0.628
Alan Net Lot % Maliyet
GLOBAL MENKUL 353177 18 0.6156822
YATIRIM FINANSM 260949 13.3 0.6219157
TEKSTIL MEN. 260000 13.2 0.6199231
ANADOLU YATIRIM 166714 8.5 0.6304752
ALAN YATIRIM 125717 6.4 0.6276776
DIGER 798228 40.6 0
Satan Net Lot % Maliyet
TACIRLER MEN. 537202 27.3 0.6299842
GARANTI YAT. 472509 24 0.6216523
ATA YATIRIM 246000 12.5 0.6281301
IS YATIRIM 239906 12.2 0.6346093
GALATA MENKUL 206630 10.5 0.6335508
DIGER 262538 13.4 0
hundered
11-09-2009, 11:47
banka kagıdı dısındakiler tüm kagıtlar yalan nedense biz ky ler olarak büyükler gibi garan ısc almayız anlamıyorum. Bu lanet kagıttan çıkınca bir daha girer miyim bilmiyorum. Sahibi kimse kendi çalsın kendi oynasın tahtada ne hali varsa görsün.
haklisin 2000 gİrİzlerİnİ gÖrdÜk ya bankalar Önce etkİlenİyor v.b. Ondan salakliĞimiza yanİ. Ne gÜzel gİdİp gelİyor dİrenÇlerİnde desteklerİnde gİrmedİk salakliĞimiza doymayalim kendİ adima konuŞuyorum
madakaskar
11-09-2009, 11:50
bir daha 0.71 görürsek şükretmek lazım.
bir tek lot bile bırakmayacağım elimde.
11-09-2009, 12:00
resmen günlükçü tahtası oldu .
çapulcu kaynıyor tahta.:grrr:
ozgurcocuk
11-09-2009, 12:37
özelden bişeyler yazdım bakarsan eğer
verdğiniz bilgiler için teşekkür ederim
arkadaşlar kağıdı metro yatırım aldı yaklaşık 2milyon lotu fakat baktı kağıdı götüremiyo geri verdi ve zarar etti ve çokta güzel oldu dahada beter olsun ama benim anlamadığım şey kutman bunları nasıl bu tahtaya sokuyo nasıl böyle işlemlere izin veriyo anlamak mümkün değil yazık walla 65ten alan arkadaşlara
Arkadaşım 65 den doru düzgün alan olmadıki adam kağıdı çizmiş bırakmış. 65 den bırak almayı 64 den satmayı bile kimseye fırsat vermediler.
hundered
11-09-2009, 13:41
arkadaşlar kağıdı metro yatırım aldı yaklaşık 2milyon lotu fakat baktı kağıdı götüremiyo geri verdi ve zarar etti ve çokta güzel oldu dahada beter olsun ama benim anlamadığım şey kutman bunları nasıl bu tahtaya sokuyo nasıl böyle işlemlere izin veriyo anlamak mümkün değil yazık walla 65ten alan arkadaşlara
sn inter metroyu 2 milyonundan eminmisin nasıl gördün ertunganın verdiği ile tutmuyor. o grub diğerlerinden farklı eminmisin.
hundered
11-09-2009, 13:44
kağıdı almaları lazım 0,63 0,64 kaptması lazım eğer 61-62 kaptırlarsa iyi değil 3 gün 63 altı yapıyor. 57 kadar verebilirler haftaya inşallah olmaz hadi artık sahip çık kağıdına burda bu kadr insan seni bekliyor ben bile gıcık oldum.
madakaskar
11-09-2009, 13:49
kağıdı almaları lazım 0,63 0,64 kaptması lazım eğer 61-62 kaptırlarsa iyi değil 3 gün 63 altı yapıyor. 57 kadar verebilirler haftaya inşallah olmaz hadi artık sahip çık kağıdına burda bu kadr insan seni bekliyor ben bile gıcık oldum.
sen satmamışmıydın hundede:oley:
madakaskar
11-09-2009, 13:53
bugün 0.60 ile 0.65 arası kapatıcak galiba:kahkah:
11-09-2009, 14:02
sen satmamışmıydın hundede:oley:
sattim kardeŞİm sattim hanİ satinca yÜkselİr ya ondan bakiyorum bugÜnkÜ hareketten sonra seans sonunda 62 aliyimmi dİye dÜŞÜnmedİm deĞİl. İllet kaĞit satinca bİle dert. Malİyetİm 66 62 den sattim
madakaskar
11-09-2009, 14:06
sattim kardeŞİm sattim hanİ satinca yÜkselİr ya ondan bakiyorum bugÜnkÜ hareketten sonra seans sonunda 62 aliyimmi dİye dÜŞÜnmedİm deĞİl. İllet kaĞit satinca bİle dert. Malİyetİm 66 62 den sattim
bence satabilmen bile büyük başarı.
büyük geçmiş olsun.
0.70 de keşke hepsini boşaltsaydım diyorum kendime.birdaha belki gelmez bile o fırsat.
bence birdaha bulaşma ama sen bilirsin yine.
hundered
11-09-2009, 14:12
bence satabilmen bile büyük başarı.
büyük geçmiş olsun.
0.70 de keşke hepsini boşaltsaydım diyorum kendime.birdaha belki gelmez bile o fırsat.
bence birdaha bulaşma ama sen bilirsin yine.
bugün yine satabilirsin 63 64 fırsatı doğabilir. Endeks bukadar yüksek ımf ile anlaşma net olsaydı satılmazdı bu kağıt ama neyse.
hundered
11-09-2009, 14:16
endek 46000 geçti 2 seans 146000 lot işlemvar peki sabahki hareket neydi öyle anlaşılır değil. İnterin söylediği metro 2 milyon lotu doğrumu gören varmı.
ertunga77
11-09-2009, 14:44
arkadaşlar...
denizlide tanıdığı olan var mı? şoyle bir gidip baksın, Sümer Park projesi çalişiyor mu diye??
bu arada ilk seans inanilmaz işlem hacmi yapmiş..
sonrasında kağidi piç edip biraktılar tek tuk işlemlerle...
sayin kuti ?
kağidiniz bu kadar sahibsiz mi?
hundered
11-09-2009, 14:54
görüyorsunuz demi borsa yüzde 3 pegyoda tık yok bıkan insanlara 63-64 ten bile satmalarına izin vermiyorlar. 63 kritiğinde şimdi yükselmeyeceksinde ne zaman yükseleceksin. endeks indiğinde kademelerde 300 bin 100 bin lot varkenmi aşağıya basacaksınız.
hundered
11-09-2009, 15:26
seans sonu hareket gelebilir.
ertunga77
11-09-2009, 15:31
seans sonu hareket gelebilir.
hocam bu forumda bu tur yazilar çok yazıldı, çizildi...
hatta benim de yazmişliğim vardır...
ama defalarca yazdiğimiz "seans sonu hareket gelebilir" iddiası, bir türlü aksiyona döüşmedi...
yani yazan, yazdığıyla kaldı...
umarım dediğin gibi olur da ben yanılırım...
en büyük temennim bu....
hundered
11-09-2009, 15:49
hocam bu forumda bu tur yazilar çok yazıldı, çizildi...
hatta benim de yazmişliğim vardır...
ama defalarca yazdiğimiz "seans sonu hareket gelebilir" iddiası, bir türlü aksiyona döüşmedi...
yani yazan, yazdığıyla kaldı...
umarım dediğin gibi olur da ben yanılırım...
en büyük temennim bu....
evet haklı olabilirsin ama bugün sabahki hareket neydi öyle bir anlamı olması lazım
Hocam seans sonu öyle haraketliki gir bak istersen al 3 lot 63 ver 3 lot 62... git gel sinir harbi...Baska bir halt yok...Su seans sonu rüyaları bu hiisede hep var...bu gidişlede olmaya devam edecek...
cocuk oyuncagi oldu kagit kim alip veriyorsa o 1 lotlari ... baska birsey demiyorum
Neredeyse 61 kapayacakk:) bu nasıl bir istir ya...Yok mu bir delikanlı bu duruma bir dur diyecek. Ulan 3 kuruşluk paramızla 5 kuruşluk dil döküyoz ya ben ona yanıyorum...
ertunga77
11-09-2009, 16:02
evet haklı olabilirsin ama bugün sabahki hareket neydi öyle bir anlamı olması lazım
dostum tamamyile KY psikoloji ile oynuyorlar...
ban da çok defa oyle oldu...
bu ilk değil; ilk seans cumbur cemaat, sonrasında in cin top oynuyor...
neyse...
herkese hayirli iftarlar...
inaşallah bir gün güzel güzel devam ederiz...
70,80,90'lar görürürüz..:-)))
sevgi ve selamlar...
al sat tut tavsiyesi değildir..bu işlerden anlamam...
Hocam bizde bu gaz olduktan sonra oooo kim tutar bizi...Bence 60-70 80 az. Bence 1,2-2 hatta 2,5 olur gazı gelsin. Akşamada üstüne bir kuru fasülye yiyelim pazartesi sabahınada bu gazı ancak çıkartırlar bu gazları merak etmeyin:) :):clown::clown::he::he::
Hocam bizde bu gaz olduktan sonra oooo kim tutar bizi...Bence 60-70 80 az. Bence 1,2-2 hatta 2,5 olur gazı gelsin. Akşamada üstüne bir kuru fasülye yiyelim pazartesi sabahınada bu gazı ancak çıkartırlar bu gazları merak etmeyin:) :):clown::clown::he::he::
--
herkesin morali berbat ama çıkmayın.
kalan kazanır mı kaybeder mi bilmem,
ama ben kalıyorum.
isterse sıfır olsun.
önemli olan kar zarar değil, kim kazanacak ise savaşı,
ben burdayım. Göreceğim sonunu bu işin.
bu arada, ne oldu ? 70 kırcak 80 kırcak, yarın kırcak diyenlere...?
daha geçen hafta çarmıha gerecekti üç-beşimizi onlarcanız.
kutman'ın adamı da dahil hakkımda denilmedik bırakılmadı...?
ayıp oldu.
obejktif olun, iyiyi de kötüyü de sindirin.
iyi tahta bu tahta...
çok eğitiyor adamı :):):)
herkese bol sabır.
madakaskar
11-09-2009, 16:42
--
ama ben kalıyorum.
isterse sıfır olsun.
ayıp oldu.
iyi tahta bu tahta...
herkese bol sabır.
selam sayın sussli.
ne de güzel özetlemişsiniz.
tebrikler.
ertunga77
11-09-2009, 16:51
ne yalan soyleyeyim;
ilk başta hep tavırlıydım yazdıklarına...
helal sana susli...
şiir gibi yaziyorsun....
:-))
sayın madakaskar,
şimdi teşekkür edeceğim tebriğe istinaden,
yine ekuriler birbirlerini buldu diyecekler.
returnback nerde gerçekten ?
:)
madakaskar
11-09-2009, 16:55
pegyo tahtası bir okuldur.
bu tahtada 1 yıl kalan birisi
emin olun bir çok tahtada rahat kar eder.
yine söylüyorum ky oranı minimumun minimumuna inmediği sürece hayal edilen ve beklenen seviyelere asla ve asla gelmez.
bekledikçe beklenir.zaman geçtikçe geçer.sattığınız an çıkar.aldığınız an düşer.
ya çok para kazanırsın ya da batarsın bu tahtada.
bol şans.
11-09-2009, 16:57
sayın madakaskar,
şimdi teşekkür edeceğim tebriğe istinaden,
yine ekuriler birbirlerini buldu diyecekler.
returnback nerde gerçekten ?
damlarlar yakında prey de yok:oley:
ne yalan soyleyeyim;
ilk başta hep tavırlıydım yazdıklarına...
helal sana susli...
şiir gibi yaziyorsun....
:-))
--
şiirden iyi anlarım Ertunga,
ama borsadan anlamıyorum...:clown:
iyi akşamlar sana da!
varsın olsun, sonuçta aynı yolda olduğumuz anlaşıldığına göre....
sorun yok.
14 Aydan fazla oldu senin bu ...... kağıdına bulaşalı kuti.Senin yüzünden asabım bozuldu, bu forumda sana ve kağıdına sövdüğüm için birer aydan 3 defa olmak üzere 3 ay ceza aldım.Senin yüzünden küfürbaz oldum.Senin yüzünden günahkar oluyorum.Ama şunu çok iyi bilmeni isterim: İstersen bu tuvalet kağıdını tekrar 0.20'lere getir, istersen senelerce beklet, benim acelem yok beklerim.Ama eninde sonunda ister seve seve ister başka türlü bu karaköy peçetesini tasarladığım fiyata getireceksin.İşte o zaman forumdan atılmayı da göze alarak sana öyle şeyler yazacağım ki hayatında bunları hiç kimseden duymamış, görmemiş olacaksın.O güne kadar kendimi tutup sana ve peçetene bu forumda sövmeyeceğim.Elbet o gün gelir kuti.İşte o zaman hesaplaşırız seninle...
sn inter metroyu 2 milyonundan eminmisin nasıl gördün ertunganın verdiği ile tutmuyor. o grub diğerlerinden farklı eminmisin.
evet arkadaşım metro yatırım aldı 2milyonu geçkin ama baktı kağıdı götüremiyor geri verdi 2 milyon lotu zararına
madakaskar
11-09-2009, 22:20
arkadaşlar...
denizlide tanıdığı olan var mı? şoyle bir gidip baksın, Sümer Park projesi çalişiyor mu diye??
bu arada ilk seans inanilmaz işlem hacmi yapmiş..
sonrasında kağidi piç edip biraktılar tek tuk işlemlerle...
sayin kuti ?
kağidiniz bu kadar sahibsiz mi?
bu akşam Denizli de ticaretle uğraşan bir arkadaşımı aradım.sümerpark diye bir yer varmış orada dedim inşaat halinde olan,nasıl gidiyor haberin varmı dedim.ne dedi biliyormusunuz?orası nere yaw:eek: dedi.şaka mı yapıysun dedim,hani şöyle yer böyle yer tesco kipa olacak otel hastane konutlar falan filan dedim.neden sonra haaaaa dedi bir yer var ama,orası galiba olabilir dedi.ama inşaat durmuş gibi bir yer dedi.
işin özü milletin haberi yok sümerparktan falan samimiyetimle söylüyorum.adamlar bi temel atmış üstüne bi kat öyle atıl duruyor inşaatlar.yani durum bu.bu projeler bitse bile en az 3 sene lazım.kağıdın gitmesi yanlızca spekülatif olarak gerçekleşir bence bunlara bel bağlanmaz yani
Bu senet seans sonu hiç hareketlenmedi sayılı defalar buda 3 ü 5 geçmez gün içerisinde gördügü en yüksekten kapamamıştır.seans sonu hep mal basarlar günlükçü sülük çok oldugundan kesinlikle seans sonu hareket yapmazlar mecbur günlükcüleri dökmek için aşagılara alım yazıp beklerler.hatta dahada mal basarlar bu senetin karekteristik özelligi bu.günlük ve acıkcılar her defasında hüsrana ugramıştır.saat 16 dan sonra izlemeye bile alınmaz bu senet 2 kademe alta alım gir almayı düşünürsen.
DungeonMaster
12-09-2009, 00:04
--
ama ben kalıyorum.
isterse sıfır olsun.
ayıp oldu.
iyi tahta bu tahta...
herkese bol sabır.
Doğru diyorsun. :yes: Kusura bakma. Tamam dediğin gibi düşmüş olabilir ama hala satıp çıkmanın doğru karar olduğunu düşünmüyorum. Zaten senin de söylemlerin benzer yönde değişmiş şu anda. Aynı geminin yolcusuyuz :he:
Mart ayından bu yana farklı hisse senetleri alıp sattım. Kar ettiğim de zarar ettiğim de oldu. Fakat hiç bir hissede bu hissede olduğum kadar huzursuz olmamıştım. Nereden bulaştım bilmiyorum ama umarım bir daha böyle bir hisseyi almam. Sanırım tecrübe de böyle oluyor..
Herkeze bol kazançlar..
Endeks gerİ geldİ bİ anda ortalik toz duman..bazilari ben demİŞtİmİ oynamaya baŞladi..arkadaŞlar lÜtfen sakİn olmaya ÇaliŞin...uzun sÜrelİ bekleyen arkadaŞlar uzun sÜrenİz.01.03.2008-10.09.2009 tarİhlerİ arasi ,Özellİkle gayrİmenkulde stoplosun baŞladiĞi ve krİzİn ÖngÖrÜsÜnÜn dahİ yapilamadiĞi bİr sÜreÇ..oysakİ bu sÜreÇİ 30.09.2009 tarİhİnden baŞlattiĞimizda İyİleŞen dÜnya pİyasalarina ve Ülkemİzİn alacaĞi yabanci yatirimlara paralel olarak İlk sÜrenİn yarisina gelmeden neler olacaĞini gÖreceĞİz İnŞall
ah.İlk sÜre bİr kaos sÜresİ, bunu objektİf bİr bakiŞ aÇisiyla deĞerlendİrelİm..
Şahsİ dÜŞÜncelerİmdİr.saygilar.
madakaskar
12-09-2009, 15:04
3 kez 0.71 denendi ve geçilemedi.
ne oldu?endeksdeki bozulma ile beraber 0.60 desteği çalıştı ve sert tepki olarak 0.65 denendi ama balyoz indi.
şimdi tekrar yukarı denenecek eğer hacimli geçilmez ise 0.60 altındaki destek denenecek.
teknik açıdan durum bu.
12-09-2009, 15:12
Mart ayından bu yana farklı hisse senetleri alıp sattım. Kar ettiğim de zarar ettiğim de oldu. Fakat hiç bir hissede bu hissede olduğum kadar huzursuz olmamıştım. Nereden bulaştım bilmiyorum ama umarım bir daha böyle bir hisseyi almam. Sanırım tecrübe de böyle oluyor..
Herkeze bol kazançlar..
yalnızca huzursuzlukla kurtulmuşsan çok şanslısın.
tıbbi müdahale olmadıysa şükret bir kurban kes:he:
yalnızca huzursuzlukla kurtulmuşsan çok şanslısın.
tıbbi müdahale olmadıysa şükret bir kurban kes:he:
--
gece kötüleşirseniz eczacı şunu hazırlasın iyi geliyor...:he:
Al1-Co2-L
Doğru diyorsun. :yes: Kusura bakma. Tamam dediğin gibi düşmüş olabilir ama hala satıp çıkmanın doğru karar olduğunu düşünmüyorum. Zaten senin de söylemlerin benzer yönde değişmiş şu anda. Aynı geminin yolcusuyuz :he:
--
:hissenet:
3 kez 0.71 denendi ve geçilemedi.
ne oldu?endeksdeki bozulma ile beraber 0.60 desteği çalıştı ve sert tepki olarak 0.65 denendi ama balyoz indi.
şimdi tekrar yukarı denenecek eğer hacimli geçilmez ise 0.60 altındaki destek denenecek.
teknik açıdan durum bu.
bu sefer de kıramaz diyerek 69 - 70 lere emir yazan herkesin elindekileri,
global bir hacim yaratıp çekip alabilir ve çıt diye kırıp,
80 lere soluksuz getirir ise kağıdı???
bir düşünmek lazım ky psikolojisini,
ve o çok iyi düşünüyor bunu biliyorsunuz ...
0.70 den verip kurtulsaydım demişsiniz ya...
o nedenle yazdım.
ama bir yandan da 70 den yazıp,
kurtulup, inince de
60 altlarından yenilemek var...
bir kaç gün mutlu edebilir bu insanı....
tam kumar...
rus ruleti halt etmiş...:notr:
**
ama elbette bir tavsiye niteliği değildir.
kumar bu. herkes kendi kararını versin....
madakaskar
12-09-2009, 16:19
--
ancak sayın madakaskar,
bu sefer de kıramaz diyerek 69 - 70 lere emir yazan herkesin elindekileri,
global bir hacim yaratıp çekip alabilir ve çıt diye kırıp,
80 lere soluksuz getirir ise kağıdı???
bir düşünmek lazım ky psikolojisini,
ve o çok iyi düşünüyor bunu biliyorsunuz ...
0.70 den verip kurtulsaydım demişsiniz ya...
o nedenle yazdım.
ama bir yandan da 70 den yazıp,
kurtulup, inince de
60 altlarından yenilemek var...
bir kaç gün mutlu edebilir bu insanı....
tam kumar...
rus ruleti halt etmiş...:notr:
**
ama elbette bir tavsiye niteliği değildir.
kumar bu. herkes kendi kararını versin....
ben 0.71 in kırılacağını düşünmüyorum.daha çok gider gelir bence.
allah verede aşağıdaki destekleri çalıştırmasınlar:oley:
12-09-2009, 19:00
bu kağıdın en önemli özelliği,borsada nasıl zarar edilir onu öğretmesidir nokta
teknik açıdan durum bu.
Sayın madakaskar eger benim yazdıklarımı okursanız bir defasında hacimsiz çıkışı bana inandırıcı gelmedi yazmıştım.0.68 direncini hacimli geçmesse buda en az 40 milyon lot la gerçekleşmesini bekledigim bir hacim her yukarı denemeleri inandırıcı gelmiyor bana .diyeceksinki madem öyle sat aşagıdan al ama herkes gibi bende bu senette kıpırdamaya korkuyorum maliyetler yüksek oldugundan zamanımızda oldugundan beklemeyide göze aldıgımızdan 3-5 kademe hesabı yapmadan beklemek lazım.izleyecegimiz 0.68 direnci hacimli geçilirse yukarı devam demektir.Benim bir tespitim daha var bir defasında satış kademesi 15 milyon lot saniyeler içerisinde kaldırıldı üç gün hareket yapmadı sonrasında hızlı çıkış gerçekleşti.bu aralar seans izlemiyorum ekrana bakmıyorum eger böyle yüklü alım gerçekleşirse gene yön yukarı olacagını düşünüyorum.ne olursa olsun ben beklemeyi göze aldım arada sırada yazılanları okuyup haber falan varmı buna bakıyorum birde düşüncelerimi sizlerle paylaşıyorum.beklemeden başka caremizde yok ne dersek diyelim olacagına varır ya tekrar sert aşagılar yada maliyetlerinde üzerinde kar ile satacagız ben bekleyecegim kaç yıl olursa olsun kütimidir nedir benim satmamı beklemesin boşa bekler tahta kapansa bile satmayacagımı yazdımdı tekrar ediyorum gene satmayacagım bekleyecegim.tavsiyem sizlerde unutun fazlada izlemeyin izlesek tavan tavanmı gidecek gitse bile iki tavan yapınca satacakmıyız hayır buda olmayacagına göre sabretmeden başka yapacak bir şey yok
cutexxtrue
12-09-2009, 23:29
bu saatten sonra bu kağıda bulaşılmaz..elinde kalanlarlada uğraşılmaz...aşa gelirsen belki peygamber sabrı olanlar alır yukarı gidersen maliyetini bulanlar sıvışır..böyle 3 aşa 5 yukarıyla olmaz bu işler...
madakaskar
12-09-2009, 23:35
bu saatten sonra bu kağıda bulaşılmaz..elinde kalanlarlada uğraşılmaz...aşa gelirsen belki peygamber sabrı olanlar alır yukarı gidersen maliyetini bulanlar sıvışır..böyle 3 aşa 5 yukarıyla olmaz bu işler...
:super::super::super:
Benim anlamadığım bir nokta var nereden biliyorsunuz 0.70 in geçilemeyeceğini, 0.19 a değdikten sonra 0.30-0.40-0.50-0.60 nasıl geçildi ise ve hatta 0.71 de görüldü, 0.80-0.90-1.00 da geçilir yeter ki birileri bir yerden düğmeye bassın,spekülatif hissedir,sümerpark avm bitmiş bitmemiş,van iline avm yapılacak yapılmayacak gibi şeyler teferruattır,ne zaman yukarı gidecek mümkün olduğunca küçük yatırımcı döküldükten sonra,günlükçüler elini sürmeye korktukları anda bu hisse yukarı götürülecektir,götürülmezse ne olur 13 aydır bekliyorum bir 13 ay daha beklerim...
madakaskar
13-09-2009, 12:20
cuma günü yaşanan o sert hareket bana eski pegyoyu hatırlattı.
kuti bayağı bir kızmaya başladı galiba.
çünkü eskiden aynı gün tavan ve taban olurdu.
sonra hareket başlardı.
istermisiniz pazartesi tavan tabanlar başlasın.
çünkü eskiden aynı gün tavan ve taban olurdu.
sonra hareket başlardı.
istermisiniz pazartesi tavan tabanlar başlasın.
13-09-2009, 17:20
Benim anlamadığım bir nokta var nereden biliyorsunuz 0.70 in geçilemeyeceğini, 0.19 a değdikten sonra 0.30-0.40-0.50-0.60 nasıl geçildi ise ve hatta 0.71 de görüldü, 0.80-0.90-1.00 da geçilir yeter ki birileri bir yerden düğmeye bassın,spekülatif hissedir,sümerpark avm bitmiş bitmemiş,van iline avm yapılacak yapılmayacak gibi şeyler teferruattır,ne zaman yukarı gidecek mümkün olduğunca küçük yatırımcı döküldükten sonra,günlükçüler elini sürmeye korktukları anda bu hisse yukarı götürülecektir,götürülmezse ne olur 13 aydır bekliyorum bir 13 ay daha beklerim...
bu fiyatlardan hala küçük yatırımcı kesimi hisse alıyorlarsa söylenecek birşey yok.ya paraları çok ya da akılları yok.bilmiyorlar galiba patronun 0.20 kuruşa nasıl bastığını tahtayı.%300 prim yapmış bir hisse alınır mı yaw.yazık paralarına soyduruyorlar kendilerini patrona.
bu fiyatlardan hala küçük yatırımcı kesimi hisse alıyorlarsa söylenecek birşey yok.ya paraları çok ya da akılları yok.bilmiyorlar galiba patronun 0.20 kuruşa nasıl bastığını tahtayı.%300 prim yapmış bir hisse alınır mı yaw.yazık paralarına soyduruyorlar kendilerini patrona.
birileri de vedalaşıyorlardı o esnada, sattım attım diye... :) burda...
her seviyenin kendine göre alımcıları olur.
0.20 lerden gir desen girmezdi bazı günlerde de kimsecikler mesela...
şimdi onlara aptal mı demek lazım ? 6 ayda 3 katı kazanabilirlerdi.
ben bir kaç arkadaşıma söylemiştim, - hadi lan demişlerdi...
her gün kendi zamanı içinde düşünce yaratır...
ama bu günler bu kağıt için riskli katılıyorum.
yeniden gşrmek için 0.70 in kırılmasını beklemek lazım.
( tıpkı alex gibi sanırım, o demişti önceden :):) )
p. tesi iyi bir gün olsa keşke...67 68 leri görsek yeniden moral düzelir biraz.
iyi pazarlar.....
Bu hisse 0.99 görülene kadar alınır bence zaten 1.00 gösterseler 2.00 da olur bir çırpıda...
Kendi hissiyatimdır al-sat-tut tavsiyesi değildir...
madakaskar
13-09-2009, 21:34
Bu hisse 0.99 görülene kadar alınır bence zaten 1.00 gösterseler 2.00 da olur bir çırpıda...
Kendi hissiyatimdır al-sat-tut tavsiyesi değildir...
:hayır::td:
pet-conte
13-09-2009, 22:56
yahu arkadaşlar , herkes bu hissenin 0.19 dan 0.60 a çıktı diye primli olduğunu falan yazıyor ! neye göre primli arkadaşım ?
..bugün Sönmez diye bir hisse , 26 kuruştan 4 lira lı rakamları görmüş ve geçmiş !!
hangisi primli sizce ? Sönmez mi Pegyo mu ?
yapmayın Allah aşkına ! bu hisse 65 kuruşu görmüştü 3 yıl önce ...keşke o rakamlara düşsün de tekrar alalım demişti herkes ! 19 kuruş ,resmen bir fenomendi.o rakamı büyük olasılık bir daha görmez bu hisse..biz yaşarken göremeyiz yani..
vetheksa04
14-09-2009, 01:35
arkadaşlar hisse 19 kuruşken kutmanın payı neydi? şuan %23 bunu arttırmak istemicek mi? birde krizden önceki payını bilen var mı ?
19 kuruştayken kutmanın payı %19 civaıydı hiç unutmuyorum o gün 2 milyon lotu vermişti 20 ye şimdi payı %24.92 kriz çımadan önce % 48 civarındaydı payı
madakaskar iyisin hoşsunda ,0.20 ye düşüp o fiatdan şimdi %300 primli diye yazdığın hissenin 2.84 den geldiğini niye hiç yazmıyorsun,2.84 e görede hala 5 de 1 fiatında yani % 800 primsiz o senin hesap matematikse buda matematik...
pet-conte
14-09-2009, 10:41
madakaskar iyisin hoşsunda ,0.20 ye düşüp o fiatdan şimdi %300 primli diye yazdığın hissenin 2.84 den geldiğini niye hiç yazmıyorsun,2.84 e görede hala 5 de 1 fiatında yani % 800 primsiz o senin hesap matematikse buda matematik...
başarılı bir cevap , tebrik ederim.
returnback
14-09-2009, 12:31
2,84 balon bir fiyatti. bunu ucuzluk bazi olarak almaniz gafletten baska bir sey degil.
o zaman varyo da 17 tl gordu simdi nominal alti.
bu forumun daha mantikli sohbetleri hak ettigi kanisindayim.
selam ve saygımla.
pentagon24
14-09-2009, 12:34
2,84 balon bir fiyatti. bunu ucuzluk bazi olarak almaniz gafletten baska bir sey degil.
selam ve saygımla.
kesinlikle katılıyorum:cool:
returnback
14-09-2009, 12:35
bugun 63'ten mal bosaltildigini gozlemledim. derinlik olan arkadaslar yapistirirsa anlamis oluruz.
bende derinlik yok sadece alim satimlarin trendine bakinca 63 'de olusan hacmin , 59 'lari teset etmeden once son bir mal bosaltma oldugunu gozlemledim gibi.
derinlik varsa lutfen yapistiriniz.
saygımla.
hundered
14-09-2009, 12:53
bugun 63'ten mal bosaltildigini gozlemledim. derinlik olan arkadaslar yapistirirsa anlamis oluruz.
bende derinlik yok sadece alim satimlarin trendine bakinca 63 'de olusan hacmin , 59 'lari teset etmeden once son bir mal bosaltma oldugunu gozlemledim gibi.
derinlik varsa lutfen yapistiriniz.
saygımla.
bunu nasıl gözlemledin açarmısın biraz
Saglik,Para,...
14-09-2009, 13:00
burada hissesi olanlardan cok hissesi olmayanlar var, nasil is anlamadim sizler spek filan misiniz ?
aralıkları değiştirme zamanı geldi.60-70 aralığında yapılacak fazla bir hareket kalmadı...
returnback
14-09-2009, 13:40
bunu nasıl gözlemledin açarmısın biraz
cunku 62 63 'te 10 -20 bin lıot gibi komik alimlarla kademe kaldirip kaldirip indirmek bu sekilde 3 milyon lot hacim yaratmak , alanlarin ky oldugunu, satanin ise 63 'e 3 milyon lotu birden yigip goz korkutmak istemeyen piyasanin 63 kiracagina olan inancini diri tutup yeni kisilerin hisseye girmesini ozendiren spek oldugunu gosterir.
israrla kucuk hacimlerle in-cik yapilan kademe ve bunun esliginde totalde o kademede cok isle gerceklesmesi ve o kademeyi kirmayi basaramayarak seansi tamamlamasi "mal bosaltma" dir.
bunu en toy borsaci bile bilir.
saygımla.
madakaskar
14-09-2009, 14:52
cunku 62 63 'te 10 -20 bin lıot gibi komik alimlarla kademe kaldirip kaldirip indirmek bu sekilde 3 milyon lot hacim yaratmak , alanlarin ky oldugunu, satanin ise 63 'e 3 milyon lotu birden yigip goz korkutmak istemeyen piyasanin 63 kiracagina olan inancini diri tutup yeni kisilerin hisseye girmesini ozendiren spek oldugunu gosterir.
israrla kucuk hacimlerle in-cik yapilan kademe ve bunun esliginde totalde o kademede cok isle gerceklesmesi ve o kademeyi kirmayi basaramayarak seansi tamamlamasi "mal bosaltma" dir.
bunu en toy borsaci bile bilir.
saygımla.
:super::super::super::super::super:
62 de alışta 1 M lot varken kapanışa saniyeler kala 2.18 M gosterdiler. Ne anlama geliyor acaba, patronun cocuk oyunlarından biri ya bakalım ne cıkacak
62 de alışta 1 M lot varken kapanışa saniyeler kala 2.18 M gosterdiler. Ne anlama geliyor acaba, patronun cocuk oyunlarından biri ya bakalım ne cıkacak
olurda bunalan biri döker de toplarım hesapları yapılmıştır..
cutexxtrue
14-09-2009, 17:59
iyice bir oturup düşünme zamanı geldi gibi görünüyo arkadaşlar acaba kurduğumuz hayaller gerçekleri görmemize engel mi oluyo ???
madakaskar
14-09-2009, 18:17
üstadın hesapları başkalarıyla bence.yoksa üç beş ky ile değil.
neredeyse 3-5 bin lot alan da beni bekliyorlardır diye havaya girer olmamalı.
hesap başka hesap.(zor hesap)
devlerin hesabı bitmeden de bu gemi yol almaz.
çok kısır bir döngüdeyiz.zaman herşeyin ilacıdır.
herkese bol şans dilerim.
14-09-2009, 18:19
iyice bir oturup düşünme zamanı geldi gibi görünüyo arkadaşlar acaba kurduğumuz hayaller gerçekleri görmemize engel mi oluyo ???
:notr::düsün:
madakaskar
14-09-2009, 18:26
2.84 bir balondu bunu herkes biliyor.
0.20 de kasıtlı yapılan bir oyundu.
şimdi ise nominale yakında değiliz uzakda değiliz.
ortalarda bir yerdeyiz.
gayrimenkul fiyatları hala eski fiyatlardan düşük seviyede.
0.60 0.70 arası gerçekten pegyo için normal bir seviye şu ekonomik durumda.yani ucuz değil.
sözlerim yanlış anlaşılmasın lütfen saygılar.
14-09-2009, 21:29
burada hissesi olanlardan cok hissesi olmayanlar var, nasil is anlamadim sizler spek filan misiniz ?
burası pegyo topiği
burda her tür var :kahkah::oley:
madakaskar
14-09-2009, 21:31
aralıkları değiştirme zamanı geldi.60-70 aralığında yapılacak fazla bir hareket kalmadı...
50 60 olursa yanarız:oley:
SERCAYOLKAN
14-09-2009, 21:51
Hissemiz 0.71 i üç defa kıramadı.
Güç toplaması lazımdı. 0,62-0,63 desteğine çekildi ve dinleniyor.
Ben bir ky. olarak bu hisseye buradan girer miydim? Hayır!
Her an desteğini kırıp 50-60 bandına dönme ihtimali olan ve % 300 pirim yapmış bir hisseye ky. zor bulaşır. Kaybetme korkusu engeller. (Hele bir de bu topiği okursaa.)
Ama kazanmışsa ya da maliyeti neredeyse tutturmuşsa aynı kaybetme korkusuyla satıp çıkabilir.
Gün içinde desteğini kırma sinyalleri vererek mal kapmaya da çalışıyor olabilirler. Yani mal verme değil mal alma yapıyor olabilirler.
Ve son olarak buradan yukarı yeni bir deneme olursa ve kıramazsa 0,71 i, yanan sadece keten helva olmaz.(Ben kırar diye düşünüyorum. Yanık kokusunu sevmem.)
Sadece beyin jimnastiğidir.
Saygılar...
selam ve saygımla.
Tabi tabi ne demezsin senin mantık en güzel şöyle açıklanır '' nasreddin hoca hikayesindeki gibi kazanın öldüğüne inanıyorsunda,doğurduğuna niye inanmıyorsun''
0.19 lu fiatı baz alarak habire bunun üzerinden katmerli yorum yaparken iyi ,2.84 fiyatlardan yorumlama yapıldığında ne hikmetse kötü...
Bırakın bu işleri çocuk yok karşınızda 2.84 fiatı ne kadar uçuksa,balonsa,0.19 da o kadar uçuk ve balondur.
Evet dediğin gibi bu forum daha mantıklı sohbetleri hakediyor,2.84 ler görüldüğünde 10.000 lot pegyo satanın cebine 28.400 tl girdimi girmedimi sen ona cevap ver,yoksa o sayılmazmı, balon gazımıydı cebe giren hesaba yatan...
Öyle balona can kurban darısı tekrar hakedenlerin başına...
Bana göre bu hissenin ederi 50.000 endekste 1.50 den aşağı olamaz...
al-sat-tut tavsiyesi değildir
arkadaşlar bırakalım balonu malonuda temel analizden bahsedelim kutman diğer gayrimenkullerini satışa çıkarmış ama borsaya neden bildirmedi çok ilginç yoksa o gayrimenkuller kendininmi holdinginmi acaba ayrıca biraz önce takaslara baktımda global menkul sürekli mal topluyor günlük işlemlerde sürekli satış konumunda ama bi yerden virman geliyor hisse aşağı giderken global veriyodu iş yatırım alıyodu şimdide tam tersi iş yatırım satıyo alışdada global var çok ilginç şeylere gebe bu hisse senedi.
global 482 000 lik alım yaptı
global 482 000 lik alım yaptı
herzamanki gibi aldığı yerden verdi
%24 yalan, hissenin büyük çoğunluğu elinde, haliyle işlem olmayacağı için kendi alıp kendi satıyor, göze batmıyor, bu arada da insanları bıktırıp biraz daha ekleyebilirmiyim diye bakıyor. Ortada savaş felan yok. Nasıl olsa bildirim barajı %50 ye cekildi, yukseltmek istediğinde de bir bildirim yollar elimdeki %50 ye ulastı diye, ordan da talep yaratır, sonra da yakar purosunu bizim patron, biz de helal sana seni kim tutar deriz :)
%24 yalan, hissenin büyük çoğunluğu elinde, haliyle işlem olmayacağı için kendi alıp kendi satıyor, göze batmıyor, bu arada da insanları bıktırıp biraz daha ekleyebilirmiyim diye bakıyor. Ortada savaş felan yok. Nasıl olsa bildirim barajı %50 ye cekildi, yukseltmek istediğinde de bir bildirim yollar elimdeki %50 ye ulastı diye, ordan da talep yaratır, sonra da yakar purosunu bizim patron, biz de helal sana seni kim tutar deriz :)
Herkese Selamlar,
Ne kadarına sahip olduğu hakkında ( dolaylı yoldan) tahmini olanlar var mı?
% 49 a ulaşıp şirketi satabilir mi? Bu konuda önünde herhangi bir prosedür, yasal zorunluluk bulunuyor mu?
Bilgi verebilenler olursa şimdiden teşekkürler,
Saygılarımla, Tavsiye değildir
pet-conte
15-09-2009, 09:54
Tabi tabi ne demezsin senin mantık en güzel şöyle açıklanır '' nasreddin hoca hikayesindeki gibi kazanın öldüğüne inanıyorsunda,doğurduğuna niye inanmıyorsun''
0.19 lu fiatı baz alarak habire bunun üzerinden katmerli yorum yaparken iyi ,2.84 fiyatlardan yorumlama yapıldığında ne hikmetse kötü...
Bırakın bu işleri çocuk yok karşınızda 2.84 fiatı ne kadar uçuksa,balonsa,0.19 da o kadar uçuk ve balondur.
Evet dediğin gibi bu forum daha mantıklı sohbetleri hakediyor,2.84 ler görüldüğünde 10.000 lot pegyo satanın cebine 28.400 tl girdimi girmedimi sen ona cevap ver,yoksa o sayılmazmı, balon gazımıydı cebe giren hesaba yatan...
Öyle balona can kurban darısı tekrar hakedenlerin başına...
Bana göre bu hissenin ederi 50.000 endekste 1.50 den aşağı olamaz...
al-sat-tut tavsiyesi değildir
PD / DD = 0.68.. bu bazı şeyleri açıklamıyor mu ?
pay başına net aktif değeri 1.04 değil mi?
madakaskar
15-09-2009, 11:01
pay başına net aktif değeri 1.04 ama:
elindeki gayrimenkuller belirli bir rayiç değerden hesaplanıyor fiyatı bu deniyor.
sat bakalım şimdi eder fiyatından satabiliyormusun.en az %30 altına satarsın.
e zaten işlem gördüğü fiyatta 0.63.
demekki 0.63 0.70 her ne fiyatsa normal şu an için
net aktif değerin 1.04 olması hissenin ille o fiyata gelmesini ya da üzerine çıkmasını gerektirmez.
15-09-2009, 11:41
arkadaşlar, pera 1 yıl önceki değerine döndü :-)))
hatta biraz da üzerine çıktı...:-)
madakaskar
15-09-2009, 12:00
arkadaşlar, pera 1 yıl önceki değerine döndü :-)))
hatta biraz da üzerine çıktı...:-)
:kahkah::kahkah::kahkah:
ertunga77
15-09-2009, 14:03
:kahkah::kahkah::kahkah:
bu kağit 1 yıl önceki değerini ne zaman görecek diyodum...
gerçekten gördü :-)))
sayin kuti...
size de tebrikler...
Titan gibi bir zincir oluşturmussunuz...
Pegyo kazanç zinciri...
madakaskar
15-09-2009, 16:00
:Dbayramdan sonra hareket olur mu acaba?
madakaskar
15-09-2009, 17:37
http://kap.gov.tr/yay/Download/Bildirim/Ek/29667.pdf
üstadın hesapları başkalarıyla bence.yoksa üç beş ky ile değil.
neredeyse 3-5 bin lot alan da beni bekliyorlardır diye havaya girer olmamalı.
hesap başka hesap.(zor hesap)
devlerin hesabı bitmeden de bu gemi yol almaz.
çok kısır bir döngüdeyiz.zaman herşeyin ilacıdır.
herkese bol şans dilerim.
hepsi metro turizme binip gittiler.
Herkese Selamlar,
Ne kadarına sahip olduğu hakkında ( dolaylı yoldan) tahmini olanlar var mı?
% 49 a ulaşıp şirketi satabilir mi? Bu konuda önünde herhangi bir prosedür, yasal zorunluluk bulunuyor mu?
Bilgi verebilenler olursa şimdiden teşekkürler,
Saygılarımla, Tavsiye değildir
merhaba arkadaşım tabiki şirket borsada %49 unu toplayıp başka bir şirkete satabilir bunun önünde herhangi bir yasal zorunluluk bulunmamaktadır
ertunga77
16-09-2009, 09:12
endeks düşerken başı çekiyoruz...
yükseliş de "tık" yok...
Adeletin bu mu kuticim ???
al sat tut tavsiyesi değildir..bu işlerden anlamam
temmuz ve ağustosta toplam 7.5 trilyon borç ödemiş.bu olumlu bir haber.
madakaskar
16-09-2009, 10:46
`Ekonomik durgunluk geride kaldı`
ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke, ABD ekonomisindeki resesyonun çok büyük olasılıkla sona erdiğini ancak, işsizlik sorunu nedeniyle bir süre zayıf kalacağını söyledi.
AA
ABD'li yatırım bankası Lehman Brothers'ın çöküşünün yıldönümünde dün Brookings Institution'da konuşan Bernanke, ekonominin muhtemelen büyüdüğünü, ancak yüzde 9,7 ile 26 yılın en yüksek seviyesine yükselen işsizliği önlemede yeterli olmayacağını ifade etti.
Bernanke, “Teknik bakış açısına göre resesyon çok büyük olasılıkla bu noktada sona erdi. Birçok insanın halen iş güvenliğini ve istihdam konumlarını istedikleri gibi görmemeleri nedeniyle ekonomi bir süre çok zayıf görünecek” dedi.
Gelecek yıl ekonominin “orta seviyede” büyüse bile, işsizliğin muhtemelen yükselmeye devam edeceğine işaret eden Bernanke, “maalesef işsizliğin azalması yavaş olacak. İşsizlik azalacak ancak, bu zaman alacak. Açıkçası, bu çok ciddi bir kaygı oluşturuyor” diye konuştu.
Bernanke, Kongrenin, yeni bir krizin olmasını engellemek amacıyla ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin finans sektörünü düzenlemeyi hedefleyen kapsamlı reformunu onaylayacağından emin olduğunu da sözlerine ekledi.
ABD'de Aralık 2007'de başlayan resesyonda şimdiye kadar 6,9 milyon kişi işsiz kalırken, toplam işsiz sayısı 14,9 milyona çıktı. FED, bu yıl işsizliğin yüzde 10 seviyesine ulaşacağını tahmin ediyor. ABD'de, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra, en yüksek işsizlik oranı yüzde 10,8 ile 1982 yılının sonunda kaydedilmişti.
Ekonomistler, işsizlik oranının normal bir seviye olan yüzde 5'e düşmesinin en az 4 yılı bulacağını belirtiyorlar.
ertunga77
16-09-2009, 12:23
temmuz ve ağustosta toplam 7.5 trilyon borç ödemiş.bu olumlu bir haber.
biraz açar mısın?
biraz açar mısın?
bİlanÇo dİp notlarinda.bİlanÇodan sonrakİ durum raporunda temmuz ve aĞustos aylarinda 7,5 trİlyon borÇ Ödemesİ yapmiŞ..yanİ erteleme veya kredİ almadan Ödeme gerÇekleŞtİrmİŞ.buda pozİtİf algilama Üretİr dİye dÜŞÜnÜyorum..
Bu arada globalde cİtİ ufak ufak toplamaya baŞladi.yakindakİ hareketİn ayak seslerİ ve tabİkİ bİzede yansiyacaktir.
madakaskar
16-09-2009, 15:45
haydi kuti haydi kuti haydiiiiii
tam zamanı tam zamanı şimdiiiiii.:oley::oley::kahkah:
1 kuruş için al sat yapıyorlar ya illet oluyorum, bırak hic bise olmaz bunlardan
madakaskar
16-09-2009, 16:04
1 kuruş için al sat yapıyorlar ya illet oluyorum, bırak hic bise olmaz bunlardan
olur olur iyi soyguncu olur:super:
haydi kuti haydi kuti haydiiiiii
tam zamanı tam zamanı şimdiiiiii.:oley::oley::kahkah:
--
PARAM pam paaamm, PARAM PARAM pam perom perom,
PARAM PARAM pam perom perom,
PARAM PARAM pam paaaaammmmm....
ah PARAM :he:
Allah'tan bul kuti.Verem ettin bizi.
borsaya yarın şöyle bir haber gelse ***glyho***pegyo*** global yatırım holding başkanı borsanın eski prensi mehmet kutman şirket merkezinde traderleriyle birlikte pegyo adlı şirketini borsada satış yapacağı anda felç geçirerek american hospitale sevk edildi.burada yapılan ilk müdahalenin ardından ise özel jetiyle israilde oferin sahibi olduğu hastaneye kaldırılmıştır kamuoyuna saygıyla duyurulur***glyho***pegyo*** Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=93652IMKB
global investment holding global investment holding
yeni yönetim kurulu başkanı CFO
bendeniz siz değerli forumdaşlar
böyle bi yazı gelse varya kağıt 5 lira olur beaaaaaaa
yarın yapacağı sert yukarı hareket için birazcık nakite döndü bugün. açılışı 67 den yapacak o yuzden. :wink:
yarın yapacağı sert yukarı hareket için birazcık nakite döndü bugün. açılışı 67 den yapacak o yuzden. :wink:
neden öyle bir kanıya vardınız sayın eftal bilmediğimiz bişeylermi var
dow jones, s&p500 yukselişlerini dikkate aldığımızda öyle olursa iyi olur. ya kendisi yükseltecek fiyatı ya da birileri gene kuticime josef josef ettire ettire yükseltecek.
bayramda bayram yapacağız diye bekliyorum.hemde büyük bir istekle.bu son iki günde veya en geç ay sonuna doğru göreceğiz o 0,71 direncini hatda ondan sonrakileri,1 i aşacağız diye bekliyorum.
şahsi düşüncelerimdir.
valla arkadaşlar ağzınızdan bal damlıyor ama bu işler bal ile şeker ile olacak işler değil.Ben de özellikle haziran ayından belli iyimserdim ama yavaş yavaş bu iyimserliğimi kaybetmeye başlıyorum.Aylardır tık demiyor.Sanki demir atmış gibi bu limana.Ama ne olursa olsun sabırlı olacağım.Bu zamana kadar bekledim bundan sonra da beklerim.Acelem hiç mi hiç yok.Kutinin ne yapacağı hiç umurumda değil.Kağıdı daha da düşürürse ben de maliyetimi düşürürüm.Niyetim çorba içmek onun için tekkeyi beklerim her daim.
kaptırmayın malınızı sahip çıkın
tekke beklemeye değer:)
ben bekliyorum giden gitsin....
Bu zamana kadar bekledim bundan sonra da beklerim.Acelem hiç mi hiç yok.Kutinin ne yapacağı hiç umurumda değil.Kağıdı daha da düşürürse ben de maliyetimi düşürürüm.Niyetim çorba içmek onun için tekkeyi beklerim her daim.[/QUOTE]
bencede bu biraz sabır,biraz soğukkanlılık işi....m.k.kağıdı alıp gitmesini bilmiyormu ama yanlızca bankaların gittiği bir endekste bu olmaz.dj 10.000 devirmek üzere ve iyi veriler katlanarak gelmekte.dünya algılaması rahatladıkça,bizim endekste rahatlayacak ve diğer kağıtlara saldırının başlayacağı günler gelecektir.işte o zaman m.k.kağıtlarınla olan dalgalanmalarda dikkat çekmeyecek ve rahat hareket edecek...işte bu günlerin yakın olduğuna inanıyorum.dj 10000 devirsin daha rahat ve neşeli olacağız.
alex13 ve 111111 arkadaşlar moral-motivasyon destekleriniz için teşekkürler.Hepimiz bu gemideyiz.Temennimiz geminin batmaması.Bu gemide olduğunu söyleyip ısrarla ve defaatle geminin batacağını iddia edenlere rağmen bu gemiyi hedeflenen durağa gelinceye dek terk etmeyeceğim.Her ne kadar fırtınalı bir havada azgın sularda seyretsek de suların durulacağını temenni ediyorum.Elbet bir gün gün yüzünü gösterecek kutmanın kardan köprüsü buzdan sarayı başına yıkılacaktır.
cutexxtrue
17-09-2009, 01:30
bayramda bayram yapacağız diye bekliyorum.hemde büyük bir istekle.bu son iki günde veya en geç ay sonuna doğru göreceğiz o 0,71 direncini hatda ondan sonrakileri,1 i aşacağız diye bekliyorum.
şahsi düşüncelerimdir.
kim istemezki bu sölediğin olsun ama hiç sanmıyorum daha çokkk zaman var dow 11 binleri bizim borsa 50 binleri görür ama pegyo yakın dönemde böle 1 lere falan atmaz..bizim borsanın hedefi bence 100 bindir...o yüzden 50 bin olması pegyonunda yerinde sayması muhtemel...bir çok kağıdı aynı hayallerle kaçırmadıkmı göz göre göre yakın dönemde yine olacağıda odur..
yatırım tavsiyesi değildir...
Alex13 dostumuz çok kıdemli bir pegyo yatırımcısıdır ve geçtiğimiz tarihlerde gerçekleşen 0.60 kusur-2-80 kusur hareketini bizzat yaşamıştır.O malınızı kaptırmayın diyorsa kulak kabartmak gerekir bence.
Ayrıca bu hisseden ve onu (şimdilik) kontrol edebilen kişiden her şey beklenir çıkmaz dersin çıkar düşmez dersin düşer,hesaplar yapıldıysa plan işliyorsa istedikleri yere götürürler,saplanıp kalmayın 0.70 i geçemedi 1.00 olmaz gibi şeylere,geçenlerde koskoca arçelik 10 gün içinde 2.30 lardan 4.80 lere gittı,istenirse pegyoda gider,daha önce gitmedimi...
al-sat-tut tavsiyesi değildir...
hundered
17-09-2009, 08:59
Yygyo da sermaye azaltimina gİderek bedellİ artirima gİdİyor.
madakaskar
17-09-2009, 09:44
Yygyo da sermaye azaltimina gİderek bedellİ artirima gİdİyor.
bizde de böyle birşey olursa artık tabanlardan malıda satamayız.allah etmesin.
bu herife bu kozu veren spk nın yediği nanedir bu sermaye azaltımı hikayesi. spk nın derdi varsa yoksa yatırımcı kazıklayanlara yol vermek yol açmak başka bir derdi yok,şuna eminim ki bu herif (kuti)eğer yasal bir engel (yada başka bir kazıklama methodu icat etmemişse) yoksa bu işi kesin yapmak isteyecektir.madakaskarın dediği gibi allah korusun hepimizi (ilk ve son kere bile olsa).
amin
hundered
17-09-2009, 10:01
Arkadaşlar herkes bu sermaye azaltımını bir araştırsın. SPK sermaye açığını kapatmak için çıkardığı bir şey bu pegyonun sermaye açığı yok. Böyle bir şey yapamaz diye düşünüyorum. Bu konuyu takip edenler varsa bir baksın.
HALKA AÇIK ANONİM ORTAKLIKLARIN FON ÇIKIŞI GEREKTİRMEYEN SERMAYE AZALTIM İŞLEMLERİNDE
UYACAKLARI İLKE VE ESASLAR
Günümüz ekonomik koşulları dikkate alınarak, payları nominal değerin altında işlem gören halka açık şirketlerin sermaye
artırımlarına imkan sağlamak amacıyla belirlenmiş fon çıkışı gerektirmeyen sermaye azaltım sürecine ilişkin ilke ve esaslar
aşağıda yer almaktadır:
A) Fon Çıkışı Gerektirmeyen Sermaye Azaltımları
1) Bilanço açığının kapatılması amacıyla sermaye azaltımı yapılabilir. Diğer bir ifade ile, yapılacak sermaye azaltım
tutarının bilanço açığına eşit veya bilanço açığından az olması durumunda, yapılacak sermaye azaltımı ile münhasıran bilanço
açığı kapatılır.
2) Şirketin herhangi bir bilanço açığının bulunmaması veya yapılacak sermaye azaltım tutarının bilanço açığından fazla
olması durumunda, ortaya çıkacak olan bu fazlalığı elimine etmek üzere, sermaye azaltımı ile sermaye artırımına eş anlı olarak
karar verilmesi gerekmektedir. Bu takdirde, yapılacak sermaye artırımı asgari olarak söz konusu fazla tutar kadar olmalıdır ve
sermaye azaltımına ilişkin olarak Kurula yapılacak başvuru, sermaye artırımına ilişkin kayda alma başvurusu ile birlikte yapılır.
Sermaye azaltımı ile sermaye artırımına eş anlı olarak karar verilmesi sonucunda, önceki ve sonraki sermaye tutarları arasında
herhangi bir değişiklik olmayacaksa, esas sözleşme değişikliğine gerek yoktur.
3) Bilanço açığı terimi, ilgili ortaklığın Kurul düzenlemelerine göre hazırlanmış, bağımsız denetimden geçirilmiş ve genel
kurulca onaylanmış yıllık finansal tablolarındaki geçmiş yıl zararları ile dönem zararlarının toplamını kapsamaktadır.
4) Fon çıkışı gerektirmeyen sermaye azaltımlarında, kapatılacak bilanço açığının ortaklığın finansal tablolarında yer
alan ve kullanımı münhasıran herhangi bir amaca tahsis edilmemiş yedeklerden büyük olması şartı aranmaz. Diğer bir ifade ile,
ortaklık bünyesinde kullanıma hazır serbest yedeklerin olması sermaye azaltımına engel teşkil etmez.
5) Bağımsız denetçi tarafından “Olumsuz” görüş bildirilmiş veya görüş bildirilememiş finansal tablolar, sermaye azaltım
işlemlerine esas teşkil edemez.
6) Fon çıkışı gerektirmeyen sermaye azaltımlarının, payların itibari değerinin en az 1 Kuruş olacak şekilde düşürülmesi
ya da pay sayısının azaltılması suretiyle yapılabilmesi mümkündür.
7) Fon çıkışı gerektirmeyen sermaye azaltımlarında, ortaklığın kayıtlı sermaye sisteminde olup olmadığına
bakılmaksızın aşağıda başlıklar halinde sayılan işlemlerin yapılması gerekmektedir:
a) Esas sözleşmenin sermaye maddesine ilişkin hazırlanan madde tadil tasarısına uygun görüş verilmek üzere bu
kararın (D) bendinde belirtilen bilgi ve belgeler ile Kurul’a başvurulur. Söz konusu bilgi ve belgeler içerisinde bulunan ve TTK’nın
396. maddesi çerçevesinde hazırlatılan bilirkişi raporunda; sermaye azaltım tutarı, bağımsız denetimden geçirilmiş ve genel
kurulca onaylanmış yıllık finansal tablolardaki bilanço açığı toplamı, yapılacak azaltım işlemi sonucunda ortaklığın, ortaklık
alacaklılarının ve pay sahiplerinin herhangi bir zarara uğramayacakları hususları açıkça belirtilir.
b) Kurul’ca uygun görüş verilmiş madde tadil tasarısı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın onayından geçirilir. Özel
mevzuatları uyarınca başka bir kurumun da izni ya da onayı gerekiyorsa, söz konusu izin ve onaylar da alınır.
c) Sermayenin azaltılmasının nedenlerine, sermaye azaltımının hangi esaslar çerçevesinde yapılacağına, söz konusu
azaltımın şirket malvarlığında herhangi bir eksilmeye yol açmayacağına ve şirkete sağlayacağı faydalara ilişkin olarak yönetim
kurulunca hazırlanacak raporun sermaye azaltımının görüşüleceği genel kurul toplantısından en az 15 gün önce ortaklara
duyurulması, ortaklık merkezinde ortakların incelemesine hazır bulundurulması ve ortaklara genel kurul toplantısında söz
konusu rapor hakkında bilgi verilmesi zorunludur.
d) Sermayenin azaltılmasına ilişkin esas sözleşme değişikliği genel kurulca karara bağlanır. Söz konusu genel kurul
kararı alınırken varsa oydaki imtiyazlar kullanılamaz. Sermaye azaltımı imtiyazlı pay sahiplerinin haklarını ihlal ediyorsa,
imtiyazlı pay sahipleri genel kurulunun da esas sözleşme değişikliğini onaylaması gerekir.
e) Söz konusu genel kurul toplantısında toplantı ve karar nisabı, SPKn.’nın 11. maddesi hükümleri saklı kalmak üzere,
TTK’nın 388. maddesinin 3. ve 4. bendlerinde belirtilen toplantı ve karar nisabıdır.
f) Sermaye azaltımında pay sahipleri arasında eşitsizlik yaratmayacak bir yöntemin belirlenmesi esastır. Bununla
birlikte sermaye azaltım işlemlerinin pay sahipleri arasında eşitsizlik yaratacak şekilde yapılması planlanıyorsa, kendi aleyhine
eşitsizlik yaratılacak pay sahiplerinin tamamının muvafakatının alınması zorunludur.
g) Genel kurulca alınan sermaye azaltım kararı, genel kurul tarihini takiben 15 gün içerisinde ticaret siciline tescil
ettirilerek TTSG’de ilan edilir. Sermaye azaltımına ilişkin toplantı tutanağının ve katılanlar cetvelinin genel kurul kararının tescil
ve ilanına ilişkin TTSG’nin ilanı takiben 5 iş günü içerisinde Kurul’a gönderilmesi zorunludur.
B) Sermaye azaltım işlemlerinin usulüne uygun olarak sonuçlandırılması, ortaklık yönetim kurullarının
sorumluluğundadır.
C) Sermaye azaltımına ilişkin olarak yapılan işlemlerin Kurul’un özel durumların kamuya açıklanmasına ilişkin
düzenlemeleri çerçevesinde kamuya açıklanması zorunludur.
D) Sermaye Azaltımı İşlemleri Sebebiyle Kurula Yapılacak Başvurularda İstenen Bilgi ve Belgeler:
1) Sermaye azaltımına ilişkin esas sözleşme tadil tasarıları,
2) Sermaye azaltımına ilişkin yönetim kurulu kararı,
3) Sermaye azaltımının nedenlerine, sermaye azaltımının hangi esaslar çerçevesinde yapılacağı ve şirkete sağlayacağı
faydalara ilişkin olarak yönetim kurulunca hazırlanacak rapor,
4) TTK’nın 396. maddesi uyarınca hazırlatılacak bilirkişi raporu,
5) Esas sözleşmenin son hali,
6) Mevcut sermayenin ödendiğine dair mali müşavir raporu,
7) Şirketin son durum itibariyle ortaklık yapısı, mevcut yönetim ve denetim kurulu üyeleri hakkında bilgi,
madakaskar
17-09-2009, 10:38
Arkadaşlar herkes bu sermaye azaltımını bir araştırsın. SPK sermaye açığını kapatmak için çıkardığı bir şey bu pegyonun sermaye açığı yok. Böyle bir şey yapamaz diye düşünüyorum. Bu konuyu takip edenler varsa bir baksın.
sermaye açığı yok ama kuti yapmak istedikten sonra bulur yine bir yöntem.yoksa niye bu kadar tutuyor 0.60 larda .kardeşim 75 e getir 80 e 90 a getir.bu kadarmı tutulur bir hisse .
sanki 0.20 den buraya gelene kadar bütün herkes malınımı verdide çıkardı hisseyi.
kör gibi bekliyoruz işte yaptığımız bu.
madakaskar
17-09-2009, 10:46
gyo lar kasım ayında piyasa yapıcılığı sistemine geçicekmiş imkb başkanı açıkladı.
Açığı bulunmuyorsa bizi ilgilendiren bu oluyor, ama bu işten ne kazanır anlamadım
----Şirketin herhangi bir bilanço açığının bulunmaması veya yapılacak sermaye azaltım tutarının bilanço açığından fazla olması durumunda, ortaya çıkacak olan bu fazlalığı elimine etmek üzere, sermaye azaltımı ile sermaye artırımına eş anlı olarak karar verilmesi gerekmektedir. Bu takdirde, yapılacak sermaye artırımı asgari olarak söz konusu fazla tutar kadar olmalıdır
gyo lar kasım ayında piyasa yapıcılığı sistemine geçicekmiş imkb başkanı açıkladı.
Bu neyi getiriyor, nasıl bir sistem
hundered
17-09-2009, 11:12
Şirketin borcu yok bilonço açığıda yok böyle bir işe girişebilirmi girişemezmi.Ben uygunluk taşımadığını düşünüyorum ama emin değilim bundan emin olmamız lazım arkadaşlar. Bu kağıdın gitmemesi gerçekten ilginç iyi anlamdamı gitmiyor kötü anlamdamı.Çok beklendi bence. Bu arada kıbrısta bir tanıdık buldum o bölgeyi sordum orası için eşi benzeri görülmemiş bir cennet gibi bir yer dedi. Sözünü tutarsa gidip bilgi almaya çalışacak.
merhaba arkadaşlar bende fon çıkışı gerektirmeyen sermaye artırımına sıcak bakmıyorum pegyonun sermayeside öz sermayeside güçlü onun için böyle bişey yapacağını zannetmiyorum ayrıca bugün ilk seans global pegyodan 850 bin lot alış yaptı dikkatimi çeken ise 1 lot bile satış gelmemiş çok ilginç geldi bana diğer bir ilginç olan da dün ve bugün 600 binlira para girişi var kağıda bugünde 200 binlira para girmiş
Sahip olduğu hisselerin hepsini globalde tutmaz, zaten bu zamana kadar da biri ile alıp globalle satıyor, ya da tersini yapıyordu. Dunde aynı şekilde yaptı
Piyasa yapıcı sistemi nasıl yürüyecek ben hala anlamadım, aşağıda bu konuda bir haber var. Ama eger açığı yok ve denilen gibi fiyat dalgalanmalarını onleyen bir sistemse olumlu olur herhalde.
__________________________________________________ _____
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) yönetimi, şirket hisselerindeki aşırı fiyat dalgalanmalarını önlemek için harekete geçti. İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, likiditesi olmayan şirketlerin hisselerindeki aşırı iniş-çıkışları engellenmek için "piyasa yapıcısı" sistemini getireceklerini söyledi. Erkan, gönüllü olacak aracı kurumların şirketlere yaşam koçluğu yapacağını kaydetti.
Daha etkin fiyat oluşumunu sağlamak için yeni bir piyasa mekanizmasını devreye sokmaya hazırlanan İMKB, böylece aşırı fiyat hareketlerinden zarar gören küçük yatırımcıyı da korumuş olacak. Sistem, aracı kuruluşlar için "gönüllülük" esasıyla yola çıktığından bazı hisselerin piyasa yapıcısı olmayabilecek. O zaman da hisse "tek fiyat" yöntemiyle işlem görecek. Sistem gelişmiş piyasalarda da uygulanıyor.
IMKB nin sitesinde de soyle verilmiş
Piyasa Yapıcılık - Genel Kurallar
Hisse Senetleri Piyasası’nda geçerli olan emir ve işlem kuralları aksi belirtilmedikçe piyasa yapıcılığı uygulanan menkul kıymetler için de geçerlidir.
Piyasa yapıcılığı uygulanan menkul kıymetlerde sürekli müzayede süresince piyasa yapıcısı olarak atanmış üye tarafından alış ve satış tarafında sürekli olarak kotasyon verilmesi esastır. Kotasyonun alış ve satış tarafı eşanlı olarak sisteme girilir.
Hisse Senetleri Piyasası’nda geçerli olan fiyat ve zaman önceliği kuralları piyasa yapıcı üye için de geçerlidir. Piyasa yapıcısına sürekli müzayede başlamadan önce tanınacak “sürekli müzayede öncesi kotasyon girme hakkı” dışında herhangi bir öncelik tanınmaz.
Açılış seansı için kotasyon verilmez.
Piyasa yapıcı tarafından verilen ilk kotasyon seans boyunca geçerlidir. Bu süreçte değiştirme fonksiyonu kullanılarak kurallar çerçevesinde kotasyon fiyatları düşürülüp yükseltilebilir, miktarları azaltılıp çoğaltılabilir, ancak kotasyon bölünemez ve iptal edilemez. Kotasyon emirleri, fiyat ve zaman önceliği kuralına uygun olarak bekleyen limit fiyatlı emirler dosyasında yer alır.
Kotasyonlar verildiği seans için geçerlidir. Girilen kotasyona ait miktar işlem görüp tükendiğinde kotasyona ait miktar değiştirme fonksiyonuyla yenilenir. Seans tamamlandığında kotasyonun gerçekleşmemiş bölümü sistem tarafından otomatik olarak iptal edilir.
Girilen bir normal emir, kotasyon sınırları içinde olmak şartıyla, öncelik kurallarına uygun olarak bir kotasyonla veya üyenin kendisine ya da diğer bir üyeye ait olan bir emirle eşleşerek işlem görebilir.
madakaskar
17-09-2009, 13:24
glyho nun grafiği sat
pegyo nun grafiği al diyor.
tahminim glyho yu ufaktan aşağı çekip pegyoyu kaldıracaklar galiba.
çünkü glyho için bu rakamlar normal.
tahminim glyho yu ufaktan aşağı çekip pegyoyu kaldıracaklar galiba.
çünkü glyho için bu rakamlar normal.
bazı arkadaşların dediği gibi.
çünkü tarihinde böyle bir dönem olmadı.
et tırnaktan ayrılmaz.
yorumuna ben de katılıyorum madakaskar.
71 i kırdırsa, 1 hafta sürmez birbirini yaklaşmaları.
şimdi hacim oyunu gerekli.
oyunu yapmaya hazırlanıyorlar bence.
madakaskar
17-09-2009, 13:43
--
bu iki hisse birbirinden bu kadar ayrışamaz,
bazı arkadaşların dediği gibi.
çünkü tarihinde böyle bir dönem olmadı.
et tırnaktan ayrılmaz.
yorumuna ben de katılıyorum madakaskar.
71 i kırdırsa, 1 hafta sürmez birbirini yaklaşmaları.
şimdi hacim oyunu gerekli.
oyunu yapmaya hazırlanıyorlar bence.
kafa karıştırmaktı amaçları bunuda başardılar zaten.
muhakkak pegyo glyho yu geçecek er ya da geç.
ama fiyat konusunda birşey söyliyemem.
17-09-2009, 13:46
yılmaz kardeşlerde hareket başladı bizede yansırmı acaba.
nede olsa onlarında speği kuzen kuti
17-09-2009, 13:51
ülkerin sagyo su bile 90 lara vurdu bizim pegyocan sürünüyo.yazıklar olsun.:grrr:
madakaskar
17-09-2009, 15:48
bizim eski emektarlar mallarını kaptırdılar galiba.
e kuti bu kapar malı tabi:kahkah::kahkah::kahkah:
bizim eski emektarlar mallarını kaptırdılar galiba.
e kuti bu kapar malı tabi:kahkah::kahkah::kahkah:
--
acaba bi senle ben mi kaldık ?
iki olumsuz :he:
yooo ben hala buradayım...
madakaskar
17-09-2009, 22:27
--
:wink::biggrin:
madakaskar
17-09-2009, 22:30
yooo ben hala buradayım...
sen bizdensin ogeday seni saymıyoruz:wink:
bende burdayım ölmek var dönmek yok isterse 10 yıl beklerim gayrimenkul alacağıma gyo hisses, alırım :))
DungeonMaster
17-09-2009, 23:22
--
Aaaa lutfen. Ben de buradayim. Hala :)
bende burdayım ölmek var dönmek yok isterse 10 yıl beklerim gayrimenkul alacağıma gyo hisses, alırım :))
bende aynen onu yaptım.inşaat yap sat yerine peraya ortak oldum.ama inanın hepinizden daha uzun süre ben kalacağım.çünkü benim hedefim 3.xx-5.xx aralığı....
sen bizdensin ogeday seni saymıyoruz:wink:
yaşşa madakaskar,yine yaptın esprini :wink:
mehmetyun
18-09-2009, 00:17
tam kadro herkes burda az biraz uzaklaşım dedim buralardan ama bu veremli kagıdımız saolsun :D gs de olmasa sevinemiyecegiz... ebedi bende burdayım :D
mehmetyun
18-09-2009, 00:18
en azından vanda kıbrısta denizlide arazi toprak bırakırım çocuklara iyi yatırım :D
lostwinner
18-09-2009, 00:19
Gez dolaş, başladığın yere dön.. pegyo artık nefret ve bıkkınlık uyandırdı bende..topiği de, kağıdı da takip etmeyi bıraktım.. Sadece akşamları fiyatına bakıyorum.. Ruh sağlığınız için siz de öyle yapın bence..:cool:
Merkez Bankası çifte indirimle gönül aldı 18 Eylül 2009 Cuma, 00:03
Merkez Bankası bir günde iki faiz kararıyla sevindirdi. Sabah kredi kart faizini düşüren Merkez, akşam da gecelik faizleri 0.5 puan indirerek yüzde 7.25’e çekti
Merkez Bankası, piyasalardaki beklenti doğrultusunda gecelik faizleri yarım puan daha indirerek yüzde 7.75’ten yüzde 7.25’e çekti. Sabah saatlerinde de kredi kartı faiz oranlarını indiren Merkez Bankası böylece çifte faiz sevinci yaşattı. Merkez Bankası faiz kararıyla gecelik borçlanmalarda oranı yüzde 7.75’ten yüzde 7.25’e, borç verme faizini ise yüzde 10.25’ten yüzde 9.75’e indirdi.
İNDİRİMLER SÜRECEK
Faiz kararına ilişkin yapılan açıklamada, “Son dönemde açıklanan veriler, Kurul’un iktisadi faaliyette gözlenmekte olan toparlanmanın yavaş ve kademeli olacağına ilişkin görüşünü teyit etti. Tüketim talebinin ise ikinci çeyrekte sergilediği kayda değer yükselişten sonra daha zayıf bir seyir izlemesi beklenmektedir. Bu çerçevede, enflasyonun düşük seyrini uzun bir süre koruyacağı tahmin edilmektedir” ifadesi kullanıldı. Açıklamada ayrıca “Faiz indirimlerinin büyüklüğü ve ne kadar süreceği iktisadi faaliyetteki toparlanmanın hızına bağlı olacak. Ayrıca, risk priminde gözlenebilecek ilave iyileşmeye bağlı olarak indirimlerin daha uzun sürmesi söz konusu olabilecektir” denildi. Merkez Bankası kredi kartlarına uygulanan akdi faiz oranını yüzde 3.49’dan yüzde 3.26’ya indirdi. Gecikme faiz oranı limiti ise yüzde 4.24’ten yüzde 4.01’e çekildi. Bu indirim 21 milyar 362 milyon liralık kart borcuna faiz ödeyen yaklaşık 3 milyon tüketciye ayda 49.1 milyon lira katkı sağlayacak. Tüketicilerin aylık toplam kart faizi 745.5 milyon liradan, 696.4 milyon liraya gerileyecek. Banka, kredi kartında dövizle yapılan harcamalarda uygulanan faiz oranlarını değiştirmedi. Dolar harcamalarında azami akdi faiz yüzde 2.54, Euro’da ise yüzde 2.30’da kaldı.
Hiç mi pozitif yönde etkisi olmuyor bu indirimlerin pegyoya,nerden nereye geldi faizler ki daha da indireceğim diyor merkez bankası,hiç mi ekonominin kurallarına uymaz bir hisse yada gıcık patronu...
BioDreaD
18-09-2009, 09:38
Hani birkac gun once 10 kusur milyon işlem yapan kagit bu kagit miydi ne iş bugun yaprak kımıldamıyor??? 1 saate yakın oldu seans acılalı hala 70 bin işlem yapmıs bekliyor.
ertunga77
18-09-2009, 10:02
Hani birkac gun once 10 kusur milyon işlem yapan kagit bu kagit miydi ne iş bugun yaprak kımıldamıyor??? 1 saate yakın oldu seans acılalı hala 70 bin işlem yapmıs bekliyor.
sevgili arkadaşım...
şaşılacak birşey yok...
bu kağit aylardan beri boyle...
bir bakarsın ilk seans milyon lotluk işlemler...
2.seansta yaprak kıpırdamıyor...
Pera işte...
Kuti işte...
vetheksa04
18-09-2009, 10:22
işlem hacminin bu kadar düşün olması bu hissede neyi ifade ediyor. Patronun stratejisi nedir?
SERCAYOLKAN
18-09-2009, 10:24
Duyum aldım.:party:
Arkadaşlar Kuti taktik yapıyormuş ky. yi saf dışı etmek için. ;)
Ky. sıkıntıdan ölünce hisseyi çıkaracakmış.:bravo:
Walla bak sağlam yerden duydum.:gulen:
Rüyamda kuşlar(akbaba) söyledi.:roll:
Nedendir anlamadım, başımda bekliyordu.:oley:
Neyse bi hayra yoran bulunur elbet.:clown:
Saygılar...
gaymakcı ali
18-09-2009, 10:45
Abiler merhaba büyüklerimiz beni yasaklamış bi süre nihayet çilem doldu. Arsa falan diyonuz diye geçen hafta arsa almak için peder rahmetli olunca sattığımız hayvanların parasından 25000 liralık daha 0.61 den aldım inşallah iyi yaptım. Aracı kurum denen adam maliyetin 64 e geldiğini söyledi. Bir de sordum öyle kafama göre fiyata gelince satın demek yasakmış. Hayvanlardan kalan 20 bin kısa daha var onu ne yapayım. Bi tavsiyeniz var mi? Bu adamlar ilerde yatırdığımız paralara arsa falan veriyorlar mi
gaymakcı ali
18-09-2009, 10:48
Bir de kursa gittim hemen borsa kursuymus faydalı oldu valla sağolun.
SERCAYOLKAN
18-09-2009, 10:48
Mehmet KUTMAN'dan yeni bir ortaklık haberi daha.:fl:
İtalyan arazi mafyasının en büyük aileleriyle yapılan uzun süreli görüşmeler sonuçlanmış.
Şu an adı açıklanmayan bir aileyle mutabakat sağlanmış.:oley:
Anlaşma şartlarına göre PEGYO tahtasında işlem yapmak isteyen her küçük yatırımcının harcanması karşılığı bir lot verilecekmiş.:kural:
Ajans Ky.:roll:
Saygılar...
--------------------------------------------------------------------------
Umarım biraz da olsa gülümsetebilmişimdir sizi.
İşlem hacminin olmaması bence bir anlam ifade etmiyor cünkü tahtaların hepsinde durum aynı, işlem yok
madakaskar
18-09-2009, 11:05
arkadaşlar fiyat ne şu anda bakmadım da hiç?
gaymakcı ali
18-09-2009, 11:47
Abiler kursta öğrendiğim bi olayı çizdim benim kağıda bir de sordum bir bilene 2007 10. Ayı 2008 5. Ayından geçen tepe çizgisi ile 2009 3. Ayı 2009 5. Ayından geçen dip çizgileri nerdeyse kesişti kesişecek. Bu da demekki büyük abiler bi karar verme noktasına geldi. Yani zurnanın zırt noktası. Benim aklıma gelen iki alternatif var. Ya büyükler, bizleri korkutmak için hafif çizgileri kırıp anam yanıyoruz deyip kaçmamızı sağlayacak ve bir daha tuşaklarını koparmış deve misali senedi fırlatıp bizi çölde yalnız kutup ayılarıyla bırakacaklar, ya da ufak ufak 70 i metmişi dinlemeyip tavanlara kilitleyip bizim elimize de bi kova su verip tez geri gel emi dedirtip gözü yaşlı bekleteceklar. Ama bilenler diyor ki senede para girişi var (muhtemel benim 50 binden bahsediyorlar) bu da bence şu anlama geliyor eğer aşağı bırakırlarsa açığa satışlarla vesaire hissenin çoğunluğunu kaybetme riski var. Bu durumda gene de temkinli davranıp 70 i kırmasını bekleyip kirarsa para çuvallarını hazırlamakta fayda var derim ben. Alta nasıl yazacağımı bilemediğimden söyleyeyim al sat tut bırak vur kaç tavsiyesi değildir herkesin aklı var vay ben duymadım demeyin. Yanarsınız.
madakaskar
18-09-2009, 12:50
Abiler kursta öğrendiğim bi olayı çizdim benim kağıda bir de sordum bir bilene 2007 10. Ayı 2008 5. Ayından geçen tepe çizgisi ile 2009 3. Ayı 2009 5. Ayından geçen dip çizgileri nerdeyse kesişti kesişecek. Bu da demekki büyük abiler bi karar verme noktasına geldi. Yani zurnanın zırt noktası. Benim aklıma gelen iki alternatif var. Ya büyükler, bizleri korkutmak için hafif çizgileri kırıp anam yanıyoruz deyip kaçmamızı sağlayacak ve bir daha tuşaklarını koparmış deve misali senedi fırlatıp bizi çölde yalnız kutup ayılarıyla bırakacaklar, ya da ufak ufak 70 i metmişi dinlemeyip tavanlara kilitleyip bizim elimize de bi kova su verip tez geri gel emi dedirtip gözü yaşlı bekleteceklar. Ama bilenler diyor ki senede para girişi var (muhtemel benim 50 binden bahsediyorlar) bu da bence şu anlama geliyor eğer aşağı bırakırlarsa açığa satışlarla vesaire hissenin çoğunluğunu kaybetme riski var. Bu durumda gene de temkinli davranıp 70 i kırmasını bekleyip kirarsa para çuvallarını hazırlamakta fayda var derim ben. Alta nasıl yazacağımı bilemediğimden söyleyeyim al sat tut bırak vur kaç tavsiyesi değildir herkesin aklı var vay ben duymadım demeyin. Yanarsınız.
sayın gaymakçı ali bir grafik eklerseniz daha net görürüz.teşekkürler
--
senin köy kahvesi tadında ufak al-satçı ticari aklını sevmeli kaymakçı.
köydeki köpeklerden korkan bir kaç gece içinde terketti burayı zaten.
Kalan büyükler de küçükler de inatçı. şşt diyip saklanıyor.
kalanlara bu köyü bıraktıramazsın, bıktıramazsın.
bu köy sanki "çölde" gibi, bakar bir şey göremezsin ama belki petrol var.. ??
dediğim gibi, artık bu köy ağanın köyü...
dağdan gelip bağdakini kovmak isteyenleri köyün otogarından metro turizme bindirip, ceplerine harçlık verip sürdü köy meclisi.
para çuvallarını hazırlayalım, görmesek de petrol fışkıracak...
yaz da, çöl sıcakları da bitti...
başka diyarlara bahar gelmiş 4-5 aydır, bana ne ? ben petrolü severim, baharı değil kaymakçı....:he:
madakaskar
18-09-2009, 13:05
--
dağdan gelip bağdakini kovmak isteyenleri köyün otogarından metro turizme bindirip, ceplerine harçlık verip sürdü köy meclisi.
başka diyarlara bahar gelmiş 4-5 aydır, bana ne ? ben petrolü severim, baharı değil kaymakçı....:he:
:super::super::super:
gaymakcı ali
18-09-2009, 13:15
Madagaskar bey grafik nasıl gönderilir bilmiyorum ama süslü bey arkadaş bana sanki çölde bizimle başbaşa kalmanın hesabını yapanlardan gibi geldi bana.
Madagaskar bey grafik nasıl gönderilir bilmiyorum ama süslü bey arkadaş bana sanki çölde bizimle başbaşa kalmanın hesabını yapanlardan gibi geldi bana.
--
süslü sensin :he:
ertunga77
18-09-2009, 13:37
--
petrol ne zaman fışkırıyor?? :-))
gaymakcı ali
18-09-2009, 14:10
Madagaskar abi kalan 20 bin lirayla da alsam mi diyorum ama aç gözlü olmamak lazım sanki.
gaymakcı ali
18-09-2009, 14:20
0.70 i kirarsa grafiğe göre onu açık gibi duruyor
ufuk5561
18-09-2009, 14:55
0.70 i kirarsa grafiğe göre onu açık gibi duruyor
bu 70'i kırana kadar biz kafayı kıracağız galiba :)
pentagon24
18-09-2009, 15:07
Abiler merhaba büyüklerimiz beni yasaklamış bi süre nihayet çilem doldu. Arsa falan diyonuz diye geçen hafta arsa almak için peder rahmetli olunca sattığımız hayvanların parasından 25000 liralık daha 0.61 den aldım inşallah iyi yaptım. Aracı kurum denen adam maliyetin 64 e geldiğini söyledi. Bir de sordum öyle kafama göre fiyata gelince satın demek yasakmış. Hayvanlardan kalan 20 bin kısa daha var onu ne yapayım. Bi tavsiyeniz var mi? Bu adamlar ilerde yatırdığımız paralara arsa falan veriyorlar mi
Kutinin cebe indirmediği bir senin hayvanların parası kalmıştı:he:
ee ne diyelim hoş geldin..
sanal köylü-çiftçi-inşaatçı gaymakçı ali yeniden aramızda,new mission'a start verildi galiba ha gaymakçı ali ne dersin,doğru anlamışmıyım...
gaymakcı ali
18-09-2009, 15:37
Pentagon abicim 0.67 den aldığım 25 bin lirayla toplam 50 bin liram 0.64 maliyetle kuzu gibi yatıyo orda 15 gün önce de belirttim 2.5 liraya gelmeden şirket battı denedikleri sürece çıkmam bu biline 20 bin lira kaldı danaların parasından düşsün onunla da alırım. Adamı hasta etmesinler köydeki taşı tarağı satar kökünü alırım peranın sonra adım spekçi ye çıkar ondan korkarım.
ertunga77
18-09-2009, 15:38
Kutinin cebe indirmediği bir senin hayvanların parası kalmıştı:he:
ee ne diyelim hoş geldin..
yahu pentagon....walla hiç güleceğim yoktu...
Allah razi olsun...beni nasıl güldürdüryesen. :-=))))
Kutinin yeni gözdesi hayvan tucarlarıymış..
Deutche, Merly...v.b kurumlardan yüz bulamayınca,
şimdi de Turkiyedeki hayvancılığı öldürecek adam :-)))