View Full Version : G.o.r.a.
Epey emek ve para harcaması ile gerçekleştirilmiş güzel bir çalışma.
ulusoy35
04-12-2004, 16:16
filmdeki espiriler kufur ve argo kelimeler uzerine kurulmus ama cem yılmaz
yakıstırmıs...
bir tavsiye ; bir bayanla gitmeyin size anlamadıgı veya duyamadıgı yerlerı sorabilir...
northwind
04-12-2004, 16:45
Filmden ziyade Cem Yilmaz gosterisi gibi olmus,kufurlerin dozaji biraz daha az olsaydi keske,
yine de bir uzay filmi denemesi icin gorsel acidan basarili denebilir,
Gora 2 de isin basitine kacmak yerine karakterlerin uzerine gidilirse cok daha iyi olacaktir...
Sarıvadi
04-12-2004, 17:09
Bence 2 durumu göz önünde bulundurmak gerekir:
1)Filmi standart Cem Yılmaz GÖSTERIsini (bir tat bir doku ) izlemek amacıyla gidenler, o gösterilerde katıla katıla aralıksız güldükleri anla kıyaslayacak ve yetersiz bulacaktır.
2)Cem Yılmaz'ın yazdığı ve başrolunu oynadığı ve bir çok değerli oyuncunun da (Rasim Öztekin her zamanki tarzından farklı-süper,Şafak Sezer-dolu dolu, Özkan Uğur-her zamanki gibi çok iyi)yer aldığı bir güldürü "FILM' i izlemeye gidenler yeterince tatmin olacaktır.
Ben açıkcası 2.sine uydum. Canlandırılan platform, dekor, görsel ve ses effektleri bence hiç bir Türk filminde görmediğim kadar muhteşemdi. Bir film olduğu için tatminkar konusu ve bütünlüğü vardı. Bir FILM'de Cem Yılmaz'in nasıl olması bekleniyorsa burada beklenenden iyi idi. Vizyona girdikten sonra "yok yarısı idi, yok önemli kısımlar kesilmişti"
vb. söylemlere dikkate almadan bu haliyle: "Kaliteli effektleri olan bir Cem Yılmaz FILM'i " diye özetleyebilirim.
coksakin
04-12-2004, 18:14
Ben beğendim film sonrası akılda fazla şey kalmasa da cem yılmaz filmlerde bu karakterleri şahane oynuyor. Ben gösterilerde bunu almıyorum.
b.a.b.a.l
05-12-2004, 10:16
Filmin başarısının, yönetmen gözardı edilerek dile getirildiğini görmek açıkçası şaşırtıyor beni. Hiç bir platformda kimseden yönetmenin başarısına dair birşey duymadım ama filmi film yapan yönetmendir. Verin filmin senaryosu Sinan Çetin' e bakalım nasıl bir film olacak? :)
kalkedon
06-12-2004, 20:24
Filme gülmek için gittim. Ama DORİTOS reklamındakinin yarısı kadar gülemedim.:(
Benim dikkatimi çeken nokta su oldu.Filmi izleyip eleştiren pek çok kişi hep aynı noktada takılıyor bence;Film mi izlemeye gittiler,Cem Yılmaz Show izlemeye mi?
Sinema pek çoğumuzunda bildiği gibi mutlaka tüm ekibin katkılarıyla ancak birşeyler ifade eder hale gelebilir.Bu açıdan değerlendirdiğimde ben filmi son derece iyi buldum.Bugüne kadar türk sinemasında hiç yapılmamış bir deneme.Komedi filmi üstelik uzayda geçen bir film.Karekterlerin hepsi birbirinden özgün.Üstelik filmde kullanılan dilde bence çok doğal.İngilizcesi olan herkes bilir ki pek çok amerikan hollywood filminde de belden aşağı pek çok küfür kullanılmaktadır.
Kısaca bence bu kadar ağır eleştiriyi haketmiyor.
Tabii ki tek kişilik Cem Yılmaz Show'unun tadı çok başka.Ama unutmayalım o bir show,G.O.R.A. ise bir sinema çalışması!!!
Kolay gelsin!
şu anda 3.000.000 kişi civarı sizce kaça kadar gider?*
greenback
19-12-2004, 19:36
gişe rakamı 3.762 bini geçti..
Bence Türk sineması için mihenk taşı niteliğinde bir çalışma; Karakterler, konu, anlatım, kostüm, görsel etkiler vb. herşeyiyle yeni bir soluk getiriyor. Dili çok eleştiriliyor, ama kötü insanların son derece seviyeli / kibar konuşması, kızan birinin hiç küfür etmemesi bana yapmacık geliyor. Böyle bir filmde bence küfürün dozajı iyi ayarlanmış. Biraz daha fazla olsa hoş olmayabilirdi.
Özellikle görsel etkilerin kullanılması açısından bence şimdiye kadarki Türk filmlerinin en iyisi. Hiç mi hatası yok, var. Ama tüm dünyada gişe rekorları kıran ve devasa bütçelerle yapılan pek çok filmde bile bariz çekim vb. hataların olduğunu düşünürsek GORA'daki eksikli ve hatalar bence hiç de önemli değil. Önemli olan Türk sinemasının vizyonunun bu film ile genişleyeceği gerçeğidir.
Kısaca, ben filmi her açıdan çok beğendim... Özellikle ikinci bölümde çok eğlendim. Ama şunu söylemem gerek; ben beklentisiz gittim, size de tavsiyem eğer daha gitmediyseniz ve gitmeyi düşünüyorsanız beklentileriniz minimize edin, çünkü espiri anlayışı kişiden kişiye değişir. birisinin çok komik ya da eğlenceli bulduğu şey size öyle gelmeyebilir. yoksa hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz...
cem yılmaz çok sevdiğim bi komedyendir ama filmini beğenmedim. açıkçası cem yılmazdan daha fazlasını beklerdim. demekki her komedyen veya oyuncu senarist olamıyormuş. umarım bi dahaki sefere daha iyisini yapar.