PDA

View Full Version : ADSL

Pages : 1 [2] 3 4

Oğuz Çelikdemir
13-12-2004, 09:42
Valla ADSL hakkın rahmetine kavuşmak üzere, fazla birşey beklemeyin. Fiyatları düşürdüklerinden bu yana sistem gümledi. Paso sistem takılıyor, hızda stabilize kayboldu, devamlı dalgalı bağlantı mevcut.. Birde alan alana... Alsın elbette millet te, biliyosunuz türkiyedeki yönetimleri, hele birde tekel olan bir kurum ise yandınız. Gram yatırım yapmadan işi götürmeye çalışır... Ben diğer firmaların ADSL sistemine dahil olmayı düşünüyorum. TT dan umudu kesmek üzereyim artık...

Oğuz Çelikdemir
13-12-2004, 09:44
norton var bende... gerçi oğuza sormak lazım. hangi antivirüs en iyisi oğuz bey
Vaalla virüs tarama programının en makbülü, hafızada en az yer kaplayıp sistemi en az meşgul edenidir. O nedenle, ben aklınıza yatanın trial versionu indirip, sistem yoğunluğunu 5-10 dakika kontrol edip ona göre karar vermenizi tavsiye ederim. Şu anda çalıştığım firmada Mcafee kullanıyoruz, iğrençççççççççççççççç.... Makinayı resmen öldürüyor, bu kadar olurmu yavvv

AloneWolf
13-12-2004, 13:15
Vaalla virüs tarama programının en makbülü, hafızada en az yer kaplayıp sistemi en az meşgul edenidir. O nedenle, ben aklınıza yatanın trial versionu indirip, sistem yoğunluğunu 5-10 dakika kontrol edip ona göre karar vermenizi tavsiye ederim. Şu anda çalıştığım firmada Mcafee kullanıyoruz, iğrençççççççççççççççç.... Makinayı resmen öldürüyor, bu kadar olurmu yavvvSevgili Oğuz bey,
Herhalde Panda kullanmadınız hiç?
Yoksa mcafee'ye bu kadar kızmazdınız. :D

Sarıvadi
13-12-2004, 18:55
ADSL'le yola devam edelim kararı aldık. Yukarıda yazılanlara bakılınca pek iyi etmişim gibi görünmüyor :confused:
İnşallah ızdırapsız olur.Yarın modem bakacağım. Tavsiye edeceğiniz bir modem olursa sevinirim.

tohum
13-12-2004, 18:59
1.alcatel speed touch 2.zyxel 3.zoom

Sarıvadi
13-12-2004, 19:16
Teşekkürler sayın tohum alcatel "speed touch 510" varmış. Bu optimum seçim olur mu?

yafe
13-12-2004, 19:34
ADSL'le yola devam edelim kararı aldık. Yukarıda yazılanlara bakılınca pek iyi etmişim gibi görünmüyor :confused:
İnşallah ızdırapsız olur.Yarın modem bakacağım. Tavsiye edeceğiniz bir modem olursa sevinirim.

4 aydır adsl deyim herhangibir sorun yaşamadım.
Modem içinde ZOOM X4 önerebilirim diğer modemlere göre biraz pahalı ama hiç olmasa başın ağrımaz.

Sarıvadi
13-12-2004, 19:38
teşekkürler sayın Yafe

spek_avcısı
13-12-2004, 19:49
usb modem alma çok başın ağrır mutlaka eternetli modem al
sana us robotics 9105 öneririm 70 doalr
fiyat olarak en iyi modemdir kalite bakımından zaten kendini belli etmiş bir marka
bu modem geçen sene 130 dolardı zoom lar ise 120 şimdi zoomlar 90 bu modem 70

modem piyasasın %90 adi conexant çipi kullanır çünkü ucuzdur
conexant parazite çok alerjisi var en ufak pürüzde bağlantı sorunu yaşarsın

us robotics en kaliteli modemlerdendir dial up modemleri 50- 60 dolardan başlar
çünkü kullandığı texas instruments çipseti çok kaliteli ve pahalı bir çipsettir

ayrıca bu modemde diğer hiçbir modemda olmayan adsl-2 desteği var eğer telekom gelecekte buna geçerse diğer modemleri kullanamayabilirsin 4 port reuter firewall nat vs sayamadığım birçok gelişmiş fonksiyon ve ön konsol ile hiç bir sorun yaşamazsın

Sarıvadi
13-12-2004, 20:05
Teşekkürler Spec Avcısı. Türk Telekom'un sayfasında tavsiye edilen modemler listesinde "U.S.Robotic8500" var. Farkeden bir şey yok değil mi?

muhabbet
13-12-2004, 20:16
us robotics 9105

bende var.

spek_avcısı
13-12-2004, 20:17
ben us robotics 9105 almıştım üzerinde telekom onayı bandrolu var
telekoma pek güvenmeyin genesis modemlere bile o bandrolü verdi genesis ile dial up tam bir işgencedir ne girebilsin nede çıkabilrsin :)
saygılar

Sarıvadi
13-12-2004, 20:22
sağol sayın spek avcısı, yarın bir bakayım şu modemciye :) Eh artık ben onu alır ve de bağlarım evellalah :D
Malum yaş geçtikçe teknolojinin hızı ile korelasyon sağlanamaz oluyor. Dedem misali "hangi fiş, nereye takılacaktı" durumuna düşülüyor.

Fatih
13-12-2004, 20:48
İki us robotics ürünü birden kullanıyorum biride 9106 ve ikisindende memnunum.. Dial-uğ modemim bile usr'di.. Kesinlikle bu markadan şaşmayın.. Ayarları çok kolay bir şey yapmanıza gerek kalmadan kullanıcı adı ve şifrenizi girmeniz bağlantı için yeterli oluyor..

Sarıvadi
13-12-2004, 20:53
yarın bir adet us robotics alına , teşekkürler.

Oğuz Çelikdemir
13-12-2004, 21:29
Valla modem alırken tavsiye ettikleri Alcatel Chipset e sahip modemler oluyor genelde. Sebebleride, santrallerdeki portların büyük bir çoğunluğunun (belkide tamamıdır) Alcatel olmasını sebeb gösteriyorlar. Teknik detayını bilemem, Alcatel den birisi varsa bilebilir. Modem Chipset i alcatel olursa, port ta alcatel olursa fayda sağlarmı, sağlamazmı net cevap onlarda. Alcatel Chipset kullananlardan biriside Zyxel dir, bendeki USB, hiç problem yaşamadım (ADSL hat hız problemleri hariç, oda modemden kaynaklanıyor diyemem, bariz TT dan kaynaklandığı belli, local .tr uzantılı siteler fişek hızıyla açılıyor ama yurt dışı siteleri arkadan itekliyorsun )

Sarıvadi
13-12-2004, 21:36
Teşekkürler Sayın Oğuz Çelikdemir.

Bu arada imzanız pek güzel :D

Garboy
13-12-2004, 21:42
En dandik Adsl Modem bende
Pci 5506 zoom
bugüne kadar modemden şikayetim olmadı
sorun hep ptt oldu.
en iyisini de alsan en kötüsünü de alsan durum değişmiyor.
Sorun hep servis veren şirket
:)

spek_avcısı
13-12-2004, 21:43
hız sorunu limitili adsl yüzünden adsl nin %70 lık kısmı kamuda diğerini ise ev kullanıclaı malesef sağlayıcı turkab ev kullaıclılarını 2.plana atıyo .......
tabi adsl ucuzladığı için bandwitch sorun oluyor yığılmayı sistem kaldıramıyor dolayısıyla tt nin aktyapısı kötü

Oğuz Çelikdemir
13-12-2004, 21:58
Teşekkürler Sayın Oğuz Çelikdemir.

Bu arada imzanız pek güzel :D
Valla imzanın patenti bende, bir atasözünü biraz değiştirdim, ortaya bu çıktı :) eh fenada birşey diil, kabul ediyorum :D

Oğuz Çelikdemir
16-12-2004, 11:19
Hürriyet gazetesinde ADSL ile ilgili problerin bir haberini yapmış.. buyrun burdan

PS : Yalnız orada yazdıkları bazı şeyler sanki benim cümlelerim gibi geliyor, ağzımdan çıkanlar birebir yer almış neredeyse. Kim nerden duyduda aktardı bunuki :D

http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,nvid~508256,00.asp

b.a.b.a.l
16-12-2004, 12:01
Tekel'in sonuçlarıdır bunlar. Tekel kırılmadan da hiçbir gelişme beklememek gerek...

Tamamen katılıyorum. Sadece özel sektörün dinamizminden uzak olduğu için ve çıkabilecek olası sorunlarda sinir krizleri yaşatacaklarını bildiğim için, upload-download işleriyle çok uğraşmama rağmen halen evde dial-up takılıyorum. Herhangi bir devlet kurumuna bulaşmak mı???? Aman eksik kalsın, sinir sistemim daha önemli.

kazancli
16-12-2004, 22:00
bugune kadar iyidide bu akşam sayfaları açmak için 2-3 kere denemem gerekiyor sayfa bulunamadı sayfa bulunamaı delirtiyor bu akşam

spek_avcısı
16-12-2004, 22:14
aynen bendede oluyor siteler çok yavaş geliyor

Sarıvadi
16-12-2004, 22:25
selamlaaar, 2 gündür yok idim. Şimdi geldim... US Robotics 9105 ile ADSL ile bağlanıyorum 10 dk.dır.Valla 3.5 saattir bu modem nasıl kurulacak diye cebellendim durdum. Odanın her yerinden çapraz kablolar geçiyor. Telefon hattı bir duvarda , PC başka yerde falan filan yarın toparlarım heralde.Sıfır teknik bilgi ile ancak bu kadar zamanda kurabildim :tamam: Hızına gelince, hiç bir farkı yok valla... Ya da ben yine birşeyleri yanlış yapıyorum :düsün:

Garboy
16-12-2004, 22:53
Şu altyapı çalışmaları devam ediyor
bölge bölge zaman zaman kesintiler oluyor
Bugün sabah 2 seansa kadar adsl bende stop etti .
Ama eskiye nazaran daha iyi
sabah telefon açtım:
"efendim şişli bölgesinde bizden kaynaklanan bir arıza var ÖZÜR DİLERİZ" dedi.

Gelişme var. En azından birgisayarınızda arıza vardır kontrol edin demiyorlar artık.

borsadam
16-12-2004, 22:57
az önce telekomun kendi sitesinden yaptığım ölçüm sonucu :)

Test Sonucu - Download Testi
80.8 kbps = 10 KB/s

modem Erricson piperider
bağlantım kablo

dükkanda da adsl var ondada 120 Kb/s yi aşmıyor
ordakide Siemens adsl modem

güya kablo şirketide 256 k ya geçtik diyorlar

evet iki servisede ödediğim parayla toplamda 256 k yı aşamıyorum

telekom bu kafayla bir yere varamaz
reklam hileleriyle devlet kurmunu özelleştirmeden ticari zihniyetle yönetip ama ticari zihniyetin sadece kar yapan kısmını seçerken hizmeti unutuyorlar
24 saat teknik destek onusuna hiç girmiyom arkadaşların yaşadıklarından anlaşılıyorki mesai saatlerinde de dertlerien derman olamıyorlar

ama hep merak ediyorum biz tüketicimiyiz yoksa yolunacak kazmıyız
hakkımız nasılarayalım hukukçu arkadaşlar yardımcı olursa hakkımı aramayı severim

San Francisco
16-12-2004, 22:59
Bende şimdi test yaptım 223k çıktı.

Fatih
16-12-2004, 23:53
bugune kadar iyidide bu akşam sayfaları açmak için 2-3 kere denemem gerekiyor sayfa bulunamadı sayfa bulunamaı delirtiyor bu akşam
bende şu ana kadar bir problem yok bilginize..

spek_avcısı
16-12-2004, 23:54
265
http://secure.kablonet.com/kullanici/hiz_test/results.php?

downloadda sorun yok ama sitelerde gezinirken girmiyor

DEVadam
17-12-2004, 00:14
Eğer bağlanılan site veya siteler yurtdışı bağlantı omurgasına dahilse sorun var.Zannedersem buna Hisse.net'te dahil.Bugün siteye ya çok zor bağlandım,yada hiç giriş yapamadım.

Oğuz Çelikdemir
17-12-2004, 00:35
Bende şimdi test yaptım 223k çıktı.
Hocam sorun o değil, ben çoğu gece 29-32 KB ile download yapabiliyorum, veya gündüzde. Ama stabilizasyon diye birşey söz konusu bile diil, lafı bile edilmez yani. Ne zamanki bu bütün milleti 128 den 256 ya geçirdiler, göçtü sistem. Niye yaptılar buna anlam veremedim. Harbi harbi embesillik bu... Ben parasını ödediğim hızı isterim, kah gece 02.00 da, kah gündüz 14.00 te, hakkım diilmi bu yani? Hakkım diilse o zaman niye benden para alıyor. Ben birtek şey için para ödüyorum, sizler farklı şeyler için ödüyorsanız bilemem. Benim ADSL almamdaki amaç, bastımmı enter tuşuna sayfanın karşıma gelmesi. Başka bir isteğim yok, yok 256 imiş, yok 512 imiş beni ırgalamaz. Yani sayfa bir gelip, bir gelmiyorsa bu benim derdimmidir ben onu anlayamadım bir türlü... Ya harbiden kafayı yedirtiyor bazen, siteye giriyorsun fırtına gibi, siteden bir sayfa çağırıyorsun bekleki gelsin. Kapatıyorsun browser i, sanıyorsunki browser da problem var, açıyorsun, istediğin sayfanın linkini copy+paste yapıp çağırıyorsun, yıldırım gibi geliyor. Gelde deli olma... Bir müddet sonra insan kendisinden, kullandığı sistemden şüphe etmeye başlıyor. Yani işim bilgisayar olmasa inan fıttırırdım galiba...

İşin enteresanı, daha bugün bizim genel müdür hatırı sayılır bir hizmet sağlayıcı ile telefonda boğuşuyordu. Bizim müdür kafayı yemiş (birileri sıkıştırmasa yemez kafayı) karşıdaki sistemden sorumlu kişiye "kardeşim o zaman uydu linklerine geçelim, beni bağlantıların kopması ilgilendirmez, ben devamlı bağlantı isterim, telekomla aranızda olan veya telekomdan kaynaklanan sorunlardan bana ne? Sen bana sistemin stabil çalışacağını söylemedinmi, şimdi karşıma geçmiş, orda sorun var, burda sorun var diye söylenip duruyorsun " diye paso laf geçiriyordu. Bu bağlantı işi bizim için o kadar önemli bir olayki, hele hele stabil olması burda anlatmaya laf yetmez. Çünki 2 sene sonra, bütün dünyadaki şubelerin tek bir merkezden, almanyadan yürütülmesi ile ilgili proje yapılıyor bizde. Yani bütün ülkelerde, donanım bölümü haricinde hiçbir bölüm kalmayacak bilgi işlem bölümlerinde. Büyük kıyım var yani anlıcanız...

PS: Bazılarıda söyleniyor "ulan embesil, 56K modemler ile bağlandığın zamanları ne çabuk unuttun" diye. Bende diyorumki, ne yani, elimde imkan varken tekrar gidip 56K ilemi bağlanayım diye söyleniyorum...

kazancli
17-12-2004, 08:49
emdasi platoyu ataonlinenı açamıyorum valla düzelmezse seansa işimiz zor

Fatih
17-12-2004, 09:58
Oğuz bey 512 mi var sizde?

Oğuz Çelikdemir
17-12-2004, 11:36
Oğuz bey 512 mi var sizde?
256, dönme 256 diil yalnız, "THE ORIGINAL" :D

Fatih
17-12-2004, 13:25
Nasıl oluyor da 29-32kb download yapıyorsunuz 256'ıyla..
Direk download mu kazaa vs gibi p2p le mi yinede kayıp olmadan nasıl 32 takıldım birazda ben 22-24felan alıyorum en fazla..

spek_avcısı
17-12-2004, 15:43
port farkından dolayı oluyor..
tabi her adsl kullanıcılarında omayan bir özellik
senin port papoe ve mutemelen vcmux yapıda değil

Fatih
17-12-2004, 16:39
valla ethernet olandan bağlıyım ama vcmux nedir neye etki eder bilmiyorum? nedir?
yinede kayıp olmadan 32 çok zor geliyor bana..

DEVadam
17-12-2004, 18:12
Size ayrılan bir bant genişliği vardır.Bu bant genişliğinin bir kısmı veri alma,bir kısmı ise veri göndermeye ayrılmıştır.
Örneğin bant genişliğini 100 birim kabul edersek bunun 60 birimi veri alma,40 birimi ise veri göndermeye ayrılmıştır.
Bazı programlarla bu ayrılan 60 birimi 80 veya 90 birime yükselterek,40 birimi 20 veya 10 birime düşürerek (burada bant genişliği değişmiyor,yine sabit kalıyor) veri alma veya gönderme hızınızı artırabiliyorsunuz.

Fatih
17-12-2004, 18:53
sn devadam yani ne oluyor bu yazdıklarınız bizim şimdi 256+64upload bağlantımızın 64ün bir kısmını downloada vermemiz mi mümkün ? tam anlıyamadım..

Sarıvadi
17-12-2004, 20:58
Daha yeni ADLS ile bağlanıyorum ya bir de teknoloji özürlüyüm. Ha bire sorarım artık idare edin artık.

2 gündür ADLS ile bağlanıyorum. iki gündürde Neredeyse 100. denememde 2 saat sonra bağlanabiliyorum. Ya hat yok(telefon hattınızı kontrol edin..) diyor. Ya da WAB/IP kırmızı yanıyor.

Bunlar ADLS'de normal mi yoksa ben bişeyleri eksik ya da yanlış yapıyorum?

Yardımlarınıza peşin teşekkürler

spek_avcısı
17-12-2004, 21:08
us robotics kontorl panele gir orada papoe seç papoa seçme
eğer düzlmez ise büyük ihtimallle hattında sorun var ....
5554247 ara hattını kpntrol etsinler

Sarıvadi
17-12-2004, 21:41
kontrol panele nasıl gireceğim? :o

Oğuz Çelikdemir
17-12-2004, 23:08
Nasıl oluyor da 29-32kb download yapıyorsunuz 256'ıyla..
Direk download mu kazaa vs gibi p2p le mi yinede kayıp olmadan nasıl 32 takıldım birazda ben 22-24felan alıyorum en fazla..
Hocam, bizim telekomun santrali özel bir santral sanırım, çünki adamlar hiç üşenmeden geldiler ( tabi bu arada KIPTAS ın telekom için yaptırdığı binayı saymıyorum ) sırf başakşehir 4. Etap için santral kurup gittiler. Keza 1 ve 2 nci etaplar içinde özel bir santral var. Buraya gelen santral en son teknoloji olması gerek yanılmıyorsam. Çünki yeni bir santral. Yalnız dediğim doğru, genellikle, eşşekle download yapıyorum, birde Reget Deluxe ile çoğunlukla gece yarısından sonra 26 nın üzerinde ( devamlı diil ) download kapasitesine ulaşabiliyorum. Hikmeti, kerameti kendinde saklı, detayını bilemiyorum maalesef...

Oğuz Çelikdemir
17-12-2004, 23:15
kontrol panele nasıl gireceğim? :o
ADSL in bağlı olduğu hat üzerinde parelel telefon falan yok dimi? Parazit yaptırma alete, ne olur ne olmaz...

Geç bağlanma sorunu, modemin hattı algılaması ile ilgili bir sorun gibi geliyor bana. Çünki, benim modemde arada sırada hat bağlantısını algılayamadığında köpek ölüsü gibi öylece ortada kalıyor. PPPoE ( Point to Point Over the Ethernet - Noktadan noktaya Ethernet üzerinden bağlantı ) ve PPPoA (Point to Point Over the ATM - Noktadan noktaya ATM hattı üzerinden bağlantı ) iki ayrı bir protokol. Telekom PPPoE protokolünü tavsiye ediyor klavuzunda. Detayını kendilerine sorman gerekiyor.

Birde yine tekrarlıyorum, arkadaşlar, tek bir makinadan internet bağlantısı yapıcaksanız haybeye gidipte Router özelliği barındıran modem almayın, haybeye işi bilmeyen birisi iseniz tırmalar durursunuz.

Dicey e not : Hocam, elindeki modemin klavuzunda bir yerlerde yazıyor olması gerek. "Internet explorer i açın http://10.17.20.22 yazarak modem kontrol penceresine ulaşın " türünden birşeyler ve ayrıca modem kontrol paneline girebilmek için ön tanımlı kullanıcı adı ve şifresi yazıyor olması gerek. Modemin ayarlarını o pencereden yapıyorsun. Arkadaşın bahsettiği odur.

Fatih
17-12-2004, 23:32
Atm yapısı daha masraflı kuruluyor.. Onun için ethernet sistemini kurdu telekom yeni santrallere.. Bu arada santralinize iyi sahip çıkın..:) Duvarına bile grafiti yaptırmayın..:P

Sarıvadi
17-12-2004, 23:37
Valla kılavuzda bahsettiği gibi PPPoE protokolu ile bağlanıyor. Ancak çok deniyorum yüzlerce bağlan komutundan sonra bağlanıyor.

Modemin arayüzüne girmek için us robotics'in 192.168.1.1 giriyorum. Default kullanıcı adı ve şifre geliyor. enterlıyorum. Boş bir web page çıkıyor??????

Oğuz Çelikdemir
17-12-2004, 23:39
Valla kılavuzda bahsettiği gibi PPPoE protokolu ile bağlanıyor. Ancak çok deniyorum yüzlerce bağlan komutundan sonra bağlanıyor.

Modemin arayüzüne girmek için us robotics'in 192.168.1.1 giriyorum. Default kullanıcı adı ve şifre geliyor. enterlıyorum. Boş bir web page çıkıyor??????
alla alla....

sayfa boş gelmemesi lazım, http://192.168.1.1 şeklinde girince, kullanıcı adını ve şifresini girdikten sonra, kontrol ayarlarının yapıldığı ekrana ulaşman lazım... Ona ulaşamıyorsan, problem var o zaman sende....

zxcvb
17-12-2004, 23:48
Arkadaşlar eternetli veya usb (eternetli nin alternatifi mi oluyor?) ne demek?
Yani kullanıcı açısından..

Sarıvadi
17-12-2004, 23:49
:) link'den girdim ayarlara bin tane ayar var. Hangisi doğru :confused:

Ama PPPoE seçili.
Problen WAN setup'da olabilir diye farzettim zira bazen hat yok diye bağlanmıyor bazen WAN/IP ışığı kırmızıda kaldığı için bağlanmıyordu. yüzlerce denemeden sonra bağlanıyor.
Bir de;
Service state
NAT
Firewall hepsi "enabled" seçili....

Ali Baba
17-12-2004, 23:54
norton var bende... gerçi oğuza sormak lazım. hangi antivirüs en iyisi oğuz bey

Konu ADSL ama bu antivirüs meselesine de deginmek lazim. Simdiye kadar norton 2003 kullaniyordum.gecenlerde bilgisayara birileri dadandi. Bilgisayari kac defa formatladim hatirlamiyorum.Norton 2003 pek bi caresiz kaldi valla.

Sonunda yine norton 2005 internet security aldim yükledim. Birsürüde para verdik. Bilgisayari hic üzmüyor.Birden hizlandi canlandi bilgisayar.Saldirilari güvenlik duvari otomatik durduruyor.

Isin baska tarafi bu norton sinirli sayida bilgisayara yüklenebiliyor.Adamlar kopi versiyonlari önlemisler kendilerince. :rolleyes:

Oğuz Çelikdemir
18-12-2004, 00:00
PPPoE den kasıt, bağlandığın ağla ilgili, yani ordaki ethernet kelimesi onu için. Modem yönünden Ethernet kastediyorsan, router bazlı ADSL modemler ile birden fazla makinaya ADSL i paylaştırabilirsin, ordaki ethernet kastıda odur... USB ise, tek kullanıcılı makina için tasarlanan birşey, teknik anlamda birden fazla makinayı bağlayamıyorsun, bu forumun bir yerlerdein tartışılmıştı, bazı arkadaşlar yanlışlıkla USB modelini aldıkları için "neden diğer makinayı bağlayamıyorum" türünden soru soruyorlardı...

Ali Baba
18-12-2004, 00:02

ethernetli modem bilgisayara ethernet karti (kablo Baglantisi) üzerinden baglanir. Birden fazlabilgisayari aynimodemden baglamak icin idealdir.

USB modemler ise direkt usb baglantisiile baglanir. Birden fazla bilgisayari baglamaya pekuygun degil.

Ethernet modemle ilk kurulum asamasinda biraz ugrastirir ama sifre kullanici adi gibi bilgileri bir defa girersiniz ondan sonra direkt baglanir.Usb modemlerde ise her defasinda sifre ve kullanici adini cevirir.otomatikcevirir ama az biraz beklersiniz baglanmasini.ethernet liler direkt baglanir.

ethernet modem alacaksaniz bilgisayarinizda takili ethernet karti olmalidir.Yoksa ayrica alip takmalisiniz.

spek_avcısı
18-12-2004, 00:03

Ama PPPoE seçili.
Problen WAN setup'da olabilir diye farzettim zira bazen hat yok diye bağlanmıyor bazen WAN/IP ışığı kırmızıda kaldığı için bağlanmıyordu. yüzlerce denemeden sonra bağlanıyor.
Bir de;
Service state
NAT
Firewall hepsi "enabled" seçili....

CİHAZIN CD ROMDAN PROGRAMI KURDUNMU
ZATEN KURDUĞUNDA HEPSİNİ OTOMATİK YAPAR

KURDUYSAN
BAŞLAT>PROGRAMLAR>US ROBOTİCS>CONFİGURATİON
BURAYI AÇ

Oğuz Çelikdemir
18-12-2004, 00:07

Ama PPPoE seçili.
Bir de;
Service state
NAT
Firewall hepsi "enabled" seçili....Şu ekrandaki ayarlar şöyle olmalı...

http://www.usr.com/support/9105/9105-ug/images/ec3.jpg

VPI : 8
VCI : 35
Protokol : RFC 2364 PPPoverEthernet (Bendeki RFC-1483 yalnız USB benim modem, karıştırma lütfen)
Modulation : Autosense
Encapsulation : VCMux

Soldaki menüden "Select Your Internet Provider" kısmını ise "Not Listed " konumuna getiricen ( Eğer listede bizim ülke yok ise )

spek_avcısı
18-12-2004, 00:12
Hocam Benİmkİ Vcmux Tan Gİrmİyor Bazen U Robotİcs Kullaniyorum ArkadaŞ Programini Kurmadi Galİba Hepsİnİ Otomatİk Yapar Zaten

Fatih
18-12-2004, 00:16
Biraz içe içe aldım menuleri ama görünüm böyle olmalı..

Sarıvadi
18-12-2004, 00:17
Listede default tt ayarları var yanlız encapsulation LLC/Snap seçilmeyecek mi?Ben ethernet bağlanıyorum.

Bu ayarları bilmeme rağmen yine de bağlanırken bütün olasılıkları 5-10 kez deniyordum
Sayın Spek aynen öyle yaptım.

Bağlanırkende;easy configurator'den zaten kendisi yönlendiriyor. Ethernet bağlananlar için default seçili geliyor ama adi bağlantı naz ediyor.

Oğuz Çelikdemir
18-12-2004, 00:17
Dicey, şu sayfada yer alan en alttaki kurulum adımını takip et lütfen.. detaylıca anlatıyor olayı.

Şu resmin olduğu yerden başlıyor...

http://www.usr.com/support/9105/9105-ug/images/new_code_9105_3.jpg

VPI : 8
VCI : 35

http://www.usr.com/support/9105/9105-ug/images/new_code_9105_4.jpg

Yukardakini seçiceksin, seçim doğru...

Takip eden ekranda, TT' un sana vermiş olduğu kullanıcı adını ve şifresini giriyorsun...
http://www.usr.com/support/9105/9105-ug/images/new_code_9105_5.jpg

Oğuz Çelikdemir
18-12-2004, 00:18
Listede default tt ayarları var yanlız encapsulation LLC/Snap seçilmeyecek mi?Ben ethernet bağlanıyorum.

Bu ayarları bilmeme rağmen yine de bağlanırken bütün olasılıkları 5-10 kez deniyordum

Bağlanırkende;easy configurator'den zaten kendisi yönlendiriyor. Ethernet bağlananlar için default seçili geliyor ama adi bağlantı naz ediyor.
LLC doğru...

Sarıvadi
18-12-2004, 00:20
Aynen doğru Sayın Fatih. tamamen bu ekran geliyor ve bana sadece uygulaya basmak kalıyor. Fakat gelgelelim bağlantı yüzlerce denemeden sonra sağlanıyor. Kiminde "hat yok hattınızı kontrol edin". Kiminde "Protocol ayarlarınızda/ID password da problem hatası" veriyor.

Fatih
Durum ekranıda bende böyle bir karşılaştırın kolay gelsin..

spek_avcısı

papoa dene senin santral belki bunda daha verimlidir veya olmazsa başaka bireyler yazalım
şifren doğrumu kullanıcı adının sonuna @ttnet ekledinmi

Sarıvadi
18-12-2004, 00:24
şifre falan doğru zaten şu anda ADSL'den bağlıyım. Sorun bir çok denemedn sonra bağlanabilmesinde.

Oğuz Çelikdemir
18-12-2004, 00:29
Birde bazı elemanların başına gelmiş, onların söylemi " bazen modem girilen kullanıcı adı şifreyi silebiliyor, o nedenle bağlantı sağlanamıyor, tekrar girip TT un vermiş olduğu kullanıcı adını ve şifresini yazın " diyorlar.

Bak bu elemanda aynı dertten muzdarip imiş oda aynen kullanıcı adının problemli olmasından dolayı giremediğini söylüyor...

http://forum.hardwaremania.com/showthread.php?t=15483

spek_avcısı
18-12-2004, 00:29
5554247 ara hattında arıza var galiba arkadaşlar grafik koymuş onları yapmana rağmen girmiyorsa sanırım hatta sorun

Sarıvadi
18-12-2004, 00:33
yarın yine girerken sorun çıkaracak mı bakalım. Belki yeni kullanmaya başladığımdan kapris yapıyordur :)

Hepinize yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.

borsadam
18-12-2004, 00:34
Birde bazı elemanların başına gelmiş, onların söylemi " bazen modem girilen kullanıcı adı şifreyi silebiliyor, o nedenle bağlantı sağlanamıyor, tekrar girip TT un vermiş olduğu kullanıcı adını ve şifresini yazın " diyorlar.

Bak bu elemanda aynı dertten muzdarip imiş oda aynen kullanıcı adının problemli olmasından dolayı giremediğini söylüyor...

http://forum.hardwaremania.com/showthread.php?t=15483
Telekom kullanıcı adını veriyor ama @ttnet ekleyin demiyor :)
arkadaslar eklesin problemleri galiba çözülecek

Oğuz Çelikdemir
18-12-2004, 00:37
Telekom kullanıcı adını veriyor ama @ttnet ekleyin demiyor :)
arkadaslar eklesin problemleri galiba çözülecek
KULLANICI ADI PROTOKOLU :

TT dan size atanan ADSL hat numarasının başındaki ilk 2 rakamı atıyorsunuz, geri kalan numara sizin kullanıcı ID' niz yani kullanıcı adını oluyor, sonuna @ttnet ekliyorsunuz.

Şifre ise, ADSL hattının bağlı olduğu telefon numarası (Alan kodu olmadan)

Örnek : 40533005@ttnet
Şifre : 4670598

Oğuz Çelikdemir
18-12-2004, 00:40
Yav alın USB modem (tek makina kullanıcaksanız, US Robotics miş, abidik, gubidikmiş bakmayın bunlara ) bakın keyfinize, ne ayarı ne konfigürasyonu... Giriyorsunuz 8-35 PPPoE ayarını, anında görüntü veriyor...

spek_avcısı
18-12-2004, 00:55
usb modem kullandım çekmediğim kalmadı :)
us robotics eternetli en iyi fiyat perfomas modemdir

ÇELEBİOĞLU
18-12-2004, 01:17
HİSSE.NET' in farkı...Gecenin bu saatinde herkes elinden geldiğince yardımlaşıyor,sorunlar çözülmeye çalışılıyor.HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜRLER...SEVGİ,SAYGI... :D

Oğuz Çelikdemir
18-12-2004, 22:01
usb modem kullandım çekmediğim kalmadı :)
us robotics eternetli en iyi fiyat perfomas modemdir
Pehhh....

O senin bahtsızlığın dostum. Meraktan, neydi senin sorunun USB ile?

San Francisco
19-12-2004, 01:05
Benim kullandığım modem en ucuzlardan... ne bir kesilme var ne de hızında yavaşlama. Downlodda 30kb/s olunca çok ta hoşuma gidiyor. Eski 3 -15kb/ların yanında harika..
Kurulumu ise çok basit... Zaten her şey hazır geliyor... Tek yapacağınız kurulum aşamasından sonra 10.0.0.2 adresine girip user ve password yazacaksınız sonra gelen sayfada ise ttnetin size verdiği kullanıcı adınız ile şifrenizi girmek sonrada kaydetmek..
Bazen ucuz modemlerde çok iyi netice verebiliyor..

VEFALI23
19-12-2004, 03:37
arkadaşlar ben yeni buldum .belki bileniniz vardır ama; bilmeyenler için yazmak istedim.

http://adslkota.ttnet.net.tr/selfcare/login.jsp

linkinden aylık ne kadar download yaptığınızı öğrenebiliyorsunuz.

güzel bir hizmet bence insan ayağını yorganına göre uzatır dimi :) :) :)

spek_avcısı
19-12-2004, 03:48
kasteddiğğniz o modemlerde;
1.)firewall nat yoktur; eğer bir php(kazaa, warez, donkey2000 vs ) programları veya diğer dawnload türü progralar açtığında 10milyon internet kullanıcısının hedefi haline gelirisin ben bir kereliğine firewall kapatıp p2p download yapmıştım ve bilgisayar kitlendi açtığımda virüs taramasında 7-8 tane virüs soluca spy vs buldu .....

2.)usb modemlerde en sık görülen problem upload miktarı ertınca hattan düşme oluyor p2p ve d,ğer programları kullanarak download ederken çok sık hattan kopman an meselesidir

3.) kendi modemim us robotics 9105 var bu modemde adsl2 desteği teleokom önümüzdeki aylarda adsl 2 desteğine geçeceğini duyurdu bu özelliği hiç bir usb modem sağlamaz bu hızları ve mesafeleri arttırmaya ve daha stabil bir ADSL hattı oluşturmaya yönelik yeni teknoloji diğer bu teknolojisi ile az maliyete daha yüksek hız ve satbiletlik alırsın ADSL2 . Yani daha az kopma ve aynı mesafede ADSL'e göre daha hızlı iletişim sağlamaya yöneliktir.
örnek 256 lık bir hat parasıyla ....adsl 2 ile 300-400k ile sörf yaparken sen max 200-250 arası ile yaparsın

4.)o modemlerde port paylaşımı yoktur eyer başka bir bilgisayara ortak paylaşım bağlama istersen ya yeni bir modem yada port switch almak zorundasın

5.) eternetli modemleri bilgisyaa kapansa bile hattan düşmez ama ucuz usb ler bilgisayarı her açtığında yeni den bağlantı kurmak zorundasın buda her bilgisayar açılışında interenete bağlanabilmek için 10 dakika beklemen demek...

6.)router meselesi ;bu kısaca paylaşım veya dmz düzene sokma aracıdır mesela 10 km ilerdeki bir ev ile çok rahat iletişim kurabilrisin

7.)modemi alınca uzunca seneler kullanacaksın 3 -5 kuruştan kaçıp kalitesiz bağlantıda özellikleri olmayan bir modem tercih edilmemeli

Oğuz Çelikdemir
19-12-2004, 05:20
USB modem o hızı desteklemez de ne demek? En dandiğinin alt limiti 8 Mbit, nası oluyorda o hızı desteklemiyor? Söylediğin zaten mantık dışı (telekomun hız limitlerini düşünürsen) nası olucak o 256 hat alıcan 300-400 K bağlanıcan? Varmı öle bir SpeedBooster programı bizim bilmediğimiz?

Tek kullanıcılı makinada port paylaşsan ne olur, paylaşmasan ne olur, zaten belirtildi yukarda, tek kullanıcı olarak düşünülüyorsa makina diye!!!!

Bilgisayar kapandığında modemin hattan düşmemesi sadece ve sadece rotuter olarak kullanılan modemlere istisna bir özellik olabilir, diğer türlü benim makinam kapanmış ( tek makina) modem kapanmamış bana ne faydası var!!!!

Firewall NAT olayına gelince :) %100 güvenli olduğunu iddia edemezsin, keza başa beladır (işi bilmeyen için, örnekte Fiora, eşşekten download yapamıyordu mesela) Virüs tarama programı olmadan zaten download ettiğin hiçbirşeyin güvenliği yoktur, senin freiwall ın sadece TCP portlarında veya UDP portlarında güvenlik sağlar, yoksa yüklenen programın ne menem olduğuna bakmaz bile.. Birtek farkla, backdoor diilse..

Ekte ADSL2 nin ne tür faydaları olduğu belirtiliyor....

Some of the enhancements ADSL2 and ADSL2+ offer include:

Better rate and reach: Improved modulation efficiency reduces framing overhead, achieves higher coding gain, improves the initialization state machine, and provides enhanced signal processing algorithms. ADSL2 increases downstream data rates to more than 12M bit/sec, as compared to between 8M and 10M bit/sec for original ADSL. ADSL2 extends reach by approximately 600 feet.
ADSL2 nin hız limitini normal ADSL'in hız limiti olan 8M-10M dan 12M ve üzerine çıkarıca ayrıca mesafeyide 182.88 Metre daha uzatıca söyleniyor. Yani söylemi odurki, 10 sene sonra Telekom 15M bağlantının fiyatını aylık 50 milyon yaparsa o zaman işer yarıcak demeye getiriyor... O zaman elinde 8M-10M modem varsa at gitsin çöpe muhabbeti.

Diagnostics: Real-time performance-monitoring capabilities provide information regarding line quality and noise conditions at both ends of the line. Service providers can use the data to monitor the quality of the ADSL connection and prevent service failures. Carriers also can use the data to determine if a customer qualifies for higher data-rate services.
Servis sağlayıcıların hat kalitesini kontrol edebilme kabiliyetine sahip olucandan bahsediliyor. Gerçek zamanlı performans izleme kabiliyetiyle hat kalitesi ve parazitlenmenin izlenebilice kastediliyor. ISP ler için gerekli...

Channelization: ADSL2's channelization capability provides support for Channelized Voice over DSL (CVoDSL), a method to transport derived lines of TDM (http://www.nwfusion.com/links/Encyclopedia/T/709.html) voice traffic transparently over DSL (http://www.nwfusion.com/links/Encyclopedia/D/576.html). CVoDSL transports voice within the physical layer, letting derived voice channels ride over DSL bandwidth while maintaining both plain old telephone service (POTS) and high-speed Internet access.
ADSL2 nin, eski tip santral sistemi kullanan telekomlar için getirdiği bir yenilik. Eski tip santral kullanan telekomlar için hızlı internet bağlantısı sağlama gibi birşey. Teknik detaya giriyor, tam anlayamadım.

Power enhancements: Two power management modes help reduce power consumption while maintaining ADSL's always-on functionality for users.
Güç yönetimi sağladığını belirtiyor. İki adet güç yönetimi modülü, ADSL hattının devamlı bağlı olduğu zamanlarda kullanıcıların güç tüketimlerinde azalma sağlayacağını belirtiyor.

Bonding for higher data rates: The new standards support the ATM Forum's inverse multiplexing over ATM (IMA) standard developed for traditional ATM architectures. Through IMA, ADSL2 chipsets can bind two or more copper pairs in an ADSL link. The result is fiber-like data rates over existing copper lines.
Belirtilen standardın sonucunda, halihazırda kullanılan bakır temelli bağlantı kablolarında Fiber optik kabloya eş değer bağlantı hızına ulaşılıca bahsediliyor.

Improved interoperability: Modem initialization procedures are clarified, which improves interoperability and provides better performance when connecting ADSL transceivers from different chip suppliers.
Farklı chip üreticilerinin ürünleri ile, kullanıcıların hatta bağlantılarında daha yüksek performans, daha doğrusu bağlantının daha kısa sürede sağlanıca bahsediliyor.

Fast startup: A fast start-up mode reduces initialization time from about 10 seconds to less than 3 seconds.
Hatta daha hızlı bağlantı özelliği kazandırıca, eski tip modemlerde ortalama 10 saniye gibi bir hızda initiliaze (bağlantı hazırlığı diyebilirmiyiz bilemiyorum) yapılıyorken, bu teknoloji ile 3 saniye ve daha altında oluca söyleniyor.

All-digital mode: An optional mode allows for transmission of data in the POTS portion of the phone line. This adds 256K bit/sec to the upstream data rate, which can be an attractive option for businesses that have voice services on different phone lines and value the additional upstream bandwidth.
Packet-based services: Packet-based services such as Ethernet can be transported over ADSL2.
ADSL2+: The ADSL2+ standard doubles the maximum frequency used for downstream data transmission from 1.1 MHz to 2.2 MHz. This effectively provides downstream data rates of 25M bit/sec on phone lines as long as 5,000 feet.
5000 Feet = 1524 metre mesafede vurabildiği download hız değeri olarak 25M bit/sec olarak belirtiliyor

TIP / AÇIKLAMA / HIZ - KAPASITE / ULAŞABİLDİĞİ MESAFE
ADSL / Asymmetric Digital Subscriber Line / UP: 640 Kbit - DW : 6.1 Mbit / 4650 - 5580 Metre
ADSL2 / Asymmetric Digital Subscriber Line / UP : 1 Mbit - DW : 25 Mbit / 2000 Metreden daha az

PS: İngilizcem biraz dandiktir, kusura bakmayın artık...

spek_avcısı
19-12-2004, 05:41
adsl2 teknolojisi şu an da bildiğim kadarıyla robotics l de var sinirlenmeyin llütfen :) hatta geliştirelen firaware ile ads2+ plus teknolojisinide destekliyor.... modemin adsl2 uyumlu olması lazım yoksa düz adsl çalışır
olay dowload miktarı değil destek verip vermemesi ..... şu an 12 mbtis down ve 2mbit upload modemlerde adsl2 var diyebilriiz hatta bir ekleme gelişirilen frewae ile roboticste download 24mbit dir....

port olayına istemeyebilir ben bilgi amacı ile yazdım arkadaşa demiyorum zaten
ayrıca hattan düşme konsunda hatanız var usb ile sağlam bağlantı yapamazsınız eğer hattınızda parazit varsa usb ile internet işgence olur

hat hızı demişşiniz ama ben ben hat parası dedim fransada testrde adsl2 ile 300-400 kb hzında çekiyorsun ama diğeriyle 256 geçemiyor tabi burada akla gelen adsl 2 port hızı 256 değil daha yukarda olması elbette 256 üst limit varsa yukarı çıkamayacaktır

nat olayına gelince bunda zaraarlı portları devre dışı bırakır ve dolayısıyla download yapılmasını engeler elbette %100 güvenli değildir güvenli olması için ayda 50-60 dolar ödeyip lisanlı firewall yazılaımları almasıızn buda ucuz bir çözüm olamasa gerek :düsün:

Cyrene
19-12-2004, 07:53
usb den bağlanan adsl modemin tek kusuru makinanin işlemcisine yük bindirmesidir. usb den gelen data trafiğini düzene sokma işlemi cpu ya biner. p2p programlar aynı anda yüzlerce port açtıkları için usb ile yapılan bağlantıa cpu kullanımı yükselr. cpu tıkanınca bağlantıda sorun olmaya başlar. p2p kullanmayıp sadece suf yapan biri için usb mi eternet mi olayının önemi yoktur. usb li modemin bu sorunu çıkarmasıda modemden değil usb mimarisinden kaynaklanır. usb mimarsi dosya tabanlı iletim yapar firewire 1394 gibi paket bazlı iletim yapsa bu sorunlar olmazdı.

bunun dışında usb li ile eternetli modem arasında hız performans kalite firmware kapasitesi konularda fark yoktur. arkadaşları yanlış bilgilendirmeyelm. 256 k abonesinin modeminin 25 mbit alabilmesinin bi özelliği yoktur. 256k da tam çalışsın yeter. 8mbit üst sınırdır. 8 mbit hizmeti telekom bile vermiyor
bide her forumda millet bilmeden etmeden telekoma küfür ediyor. neymis 256k ile 32k download yapılmalıymış telekom 26-27 ya sabitlemiş. aşağıdaki yazıyı okuyun sizler bu karalama oyununa gelmeyin.

Kafa karıştıran bir başka konu ise ADSL bağlantı hızı ve dosya indirme hızı. Hesapların şaşmasının 2 nedeni var. Biri bit ve Byte arasındaki fark diğeri ise verilerin tanımlanmasına ve iletilmesine yarayan protokol ve başlık (header) bilgilerinin kapladığı yer.

bps (bits per second) saniyedeki bit sayısı , Bps (Bytes per second - B/s) ise saniyedeki Byte sayısı. Yazılış olarak farklı olduklarına dikkat edin. Internet bağlantı hızı birimi olarak bps ama dosya indirme hızı olarak Bps kullanılıyor. Byte ve bit aralasındaki fark;

1 Kilo Byte (KB) = 1024 bytes (1024'ün katları olarak artar)
1 kilobit (kb) = 1000 Bits (1000'in katları olarak artar)
1 byte (B) = 8 Bits (b) şeklinde.

256kbit bir adsl bağlantısında maksimum dosya indirme hızı;

256 kbps = 256.000 bps
256000 bps = 256.000/8 = 32.000 B/s
32.000 B/s = 32.000/1024 = 31.25 Kb/s maalesef değildir.

Çünkü işin içine veri iletiminin kaçınılmazı olan protokoller de giriyor. Her protokol katmanı sırayla, kendi tanımlama ve iletimde kullanılan anahtarlama verilerini iletilen veriye ekliyor.Bu şekilde oluşan yapılara paket deniyor. Böylece dosya çekme hızı azalıyor. Protokol kullanımına göre de bu sonuç değişiyor. Maksimum 1518 byte olabilen bir Ethernet veri paketi bu yüzden sadece sadece 1452 byte veri taşıyabiliyor. Son çıkış protokolü olarak buna birde 53 byte'lık ATM paketinin 5byte'lık başlığı ekleniyor.

[(1452byte veri + 40byte TCP/IP + 8byte PPPoE) + 18byte Ethernet]+ 5byte ATM

Bu hesap ile başlık bilgisi çıkarılmış Kilo Byte cinsinden 256kbps ADSL bağlantının maksimum dosya indirme hızı;

256000 x 1452/1518 x 48/53 = 221.768 kbps
221.768 kbps = (221.768 kbps / 8) =27.722 B/s
27.722 B/s = (27.722 / 1024) = 27.0 KB/s dir.

Yani teoride sorunsuz bir hat üzerinde, saniyede 27KB , dakikada 1.58MB , saatte ise 94.8MB veri indirebilmemiz gerekiyor. Pratikte ise 256kbps bağlantı için saniyede 26-26.5 KB ülkemizin şartlarına göre oldukça iyi. Hızınızı Türk Telekom'un sitesinde test edebilirsiniz.

zxcvb
19-12-2004, 11:40
161 milyon TL ye bir ZOOM 5560 aldım..
Pahalı mı aldım.. İyi mi ettim.. Bilmiyorum..
Henüz abone olmadım..

Garboy
19-12-2004, 11:44
Hayırlı olsun . Güle güle kullanın
Fiyat ortalama bir fiyat

SlendeR
19-12-2004, 14:22
biz 169a almıştık. iyi almışınız

zxcvb
19-12-2004, 14:38
Teşkkürler arkadaşlar. Daha deneyemedik. Telekom a internetten başvuru yaptım bugün. Sonra 444 1 444 ü arayarak bu yeterli mi diye sordum. Hayır telekom a gidip sözleşme imzalaman gerekiyor dedi. Yarın sabah bir gidip bakalım. Artık kaç günde bağlanırsa..

Haa, bir de burada usb değil eternetli alın diye uyaran arkadaşlara çok çok teşekkürler.

Bu forum ne kadar faydalı forum yaa!..

zxcvb
19-12-2004, 14:41
Aztech vardı bir de aldığım yerde. İlaveten usb olanağı da varmış. 110 milyon gibi bir şeydi.. Ama splitteri yokmuş onu da 6-8 dolara alırsan arada yine de 40 milyon kalıyor. Zoom un splitteri kendi içinde monteymiş.. Aztech ile fiyat farkına içim biraz cız etmedi değil.. Ama belki de değecek..

Garboy
19-12-2004, 15:33
Almışın güle güle kullan be ustad
iş işten geçtikten sonra akıl veren çok olur
boşver keyfini çıkar

spek_avcısı
19-12-2004, 18:10
usb den bağlanan adsl modemin tek kusuru makinanin işlemcisine yük bindirmesidir. usb den gelen data trafiğini düzene sokma işlemi cpu ya biner. p2p programlar aynı anda yüzlerce port açtıkları için usb ile yapılan bağlantıa cpu kullanımı yükselr. cpu tıkanınca bağlantıda sorun olmaya başlar. p2p kullanmayıp sadece suf yapan biri için usb mi eternet mi olayının önemi yoktur. usb li modemin bu sorunu çıkarmasıda modemden değil usb mimarisinden kaynaklanır. usb mimarsi dosya tabanlı iletim yapar firewire 1394 gibi paket bazlı iletim yapsa bu sorunlar olmazdı.

bunun dışında usb li ile eternetli modem arasında hız performans kalite firmware kapasitesi konularda fark yoktur. arkadaşları yanlış bilgilendirmeyelm. 256 k abonesinin modeminin 25 mbit alabilmesinin bi özelliği yoktur. 256k da tam çalışsın yeter. 8mbit üst sınırdır. 8 mbit hizmeti telekom bile vermiyor
bide her forumda millet bilmeden etmeden telekoma küfür ediyor. neymis 256k ile 32k download yapılmalıymış telekom 26-27 ya sabitlemiş. aşağıdaki yazıyı okuyun sizler bu karalama oyununa gelmeyin.

Kafa karıştıran bir başka konu ise ADSL bağlantı hızı ve dosya indirme hızı. Hesapların şaşmasının 2 nedeni var. Biri bit ve Byte arasındaki fark diğeri ise verilerin tanımlanmasına ve iletilmesine yarayan protokol ve başlık (header) bilgilerinin kapladığı yer.

bps (bits per second) saniyedeki bit sayısı , Bps (Bytes per second - B/s) ise saniyedeki Byte sayısı. Yazılış olarak farklı olduklarına dikkat edin. Internet bağlantı hızı birimi olarak bps ama dosya indirme hızı olarak Bps kullanılıyor. Byte ve bit aralasındaki fark;

anlatamadığım bir konu var o modemler adsl 2 desteklemez mesela örneğin 256 k adsl ile 256 adsl2 hattın var diyelim sen adsl2 veya adsl2+plus hattını kullanamayacaksın çünkü modemin desteklemiyor sadece adsl yi kullnabilirsin
adsl 2 ile daha hızlı daha stabil sörf yaparsın şu an siteleri aarken çoğu kullanıcı sıkıntı çekiyor bu adsl 2 ile kökten haledilecek

Oğuz Çelikdemir
19-12-2004, 18:28
161 milyon TL ye bir ZOOM 5560 aldım..
Pahalı mı aldım.. İyi mi ettim.. Bilmiyorum..
Henüz abone olmadım..
Ben hayatta vermem o parayı!!!! 58 USD a mükemmel modemler var, ne özelliği varmışta o kadar para istiyorlar?

Oğuz Çelikdemir
19-12-2004, 18:36
Olaya bak, internetin altını üstünemi getirmişim nedir :D

Aylık Transfer Bilgileri

Yıl (http://adslkota.ttnet.net.tr/selfcare/viewTransfer.do?d-4935-p=1&d-4935-xo=null&d-4935-s=0&d-4935-o=1&d-4935-xs=0&dispatch=entry)Ay (http://adslkota.ttnet.net.tr/selfcare/viewTransfer.do?d-4935-p=1&d-4935-xo=null&d-4935-s=1&d-4935-o=2&d-4935-xs=0&dispatch=entry) Toplam Upload (http://adslkota.ttnet.net.tr/selfcare/viewTransfer.do?d-4935-p=1&d-4935-xo=null&d-4935-s=2&d-4935-o=2&d-4935-xs=0&dispatch=entry) Toplam Download (http://adslkota.ttnet.net.tr/selfcare/viewTransfer.do?d-4935-p=1&d-4935-xo=null&d-4935-s=3&d-4935-o=2&d-4935-xs=0&dispatch=entry)
2004 Kasım / 5.419.036.870 / 31.237.497.113
(5,047 GB) (29,092 GB)

2004Aralık / 460.373.796 / 1.522.517.516
(439,047 MB) (1,418 GB)

spek_avcısı
19-12-2004, 18:38
ewt çok pahalı us robotics kendi modemim 68 dolara alabilisin hmede sayamadığım kadar özellik.....
ayereten usb alcatel modemler geçen sene 92 dolardı kendi us robotics modemim 167 dolardı
bu sene alcateller 58 dolar us robotics 68 dolara düştü
bir hatrılatma adsl 2 hattına destek veren en ucuz modem us robotics 9105 dir.....

Fatih
19-12-2004, 23:14
Bende de us robotics var hatta eski dial-up modemime firmware update ile hızını arttırmıştım bu konuda usr iyidir ama ben açıkcası 12mbit desteklediği için almadım zaten tt'nin bunu bize ne zaman kaç 10'yıl sonra lütfediyeceğide meçhul.. Hem santral'le aradaki mesafenin 2km ye düşmesi gerekiyormuş..pehhh..

San Francisco
19-12-2004, 23:19
Ben hayatta vermem o parayı!!!! 58 USD a mükemmel modemler var, ne özelliği varmışta o kadar para istiyorlar?
Haklısın valla .. bende 61 Dolara aldım. Routerli... Gayette memnunum ne bir kesilme var nede hızda bariz bir düşme. şakır şakır programlar iniyor.

edvin
19-12-2004, 23:26
bendede us robotics 9105 var.cok memnunum.kurulumu kolaydı enazından .3 bilgisayar baglı suan modemime ve üçündede hiç kesinti olmadı.

market
20-12-2004, 00:40
arkadaşlar ben yeni buldum .belki bileniniz vardır ama; bilmeyenler için yazmak istedim.

Çok hayırlı bir iş yaptın vefalı23 kardeş ya, boşu boşuna yirmi milyon fazladan veriyormuşum.
Yıl Ay Toplam Upload Toplam Download
2004 Kasım 60.561.071
(57,756 MB) 784.598.746
(748,252 MB)
2004 Aralık 51.005.144
(48,642 MB) 605.885.923
(577,818 MB)

Tekrar teşekkürler.
Saygılarımla.

spek_avcısı
20-12-2004, 00:46
ama dikkat o 12 saat gecikmeli son gün yüklenme :)

spek_avcısı
20-12-2004, 00:52
hayda.... sn francisco sizin modem en ucuz modem değilki :)
35 dolarlık onixon var sandım sizde yaw..
alcatel speed touch galiba modemin elbette sorun çıkarmaz pek ama aynı fyata daha özellili modemler alabilrdin

semerkandi
20-12-2004, 00:53
aşağıdaki adresten de gerçek ADSL hızınızı öğrenebilirsiniz:

http://speedtest.ttnet.net.tr/

saygılarımla

hamlet
20-12-2004, 02:00
yanlız bu testi yaparken internette başka iş yapmayın. yoksa bilgiler eksik çıkar. bütün intenet bağlantılarınızı kapatıp testi çalıştırınca en doğru sonuç alınır.

(mesela benim test sonucu şu an bağlantı hızım 128 K gözüküyor, çünkü başka bir DC6++ ile dosya indiriyorum. ama daha önce bu testi uyguladım 256 K değerine ayakın bir değer vermişti)

VEFALI23
20-12-2004, 02:41
Çok hayırlı bir iş yaptın vefalı23 kardeş ya, boşu boşuna yirmi milyon fazladan veriyormuşum.
Yıl Ay Toplam Upload Toplam Download
2004 Kasım 60.561.071
(57,756 MB) 784.598.746
(748,252 MB)
2004 Aralık 51.005.144
(48,642 MB) 605.885.923
(577,818 MB)

Tekrar teşekkürler.
Saygılarımla.

dostum faydalı olabildiysek ne mutlu.

sanırım limitli tarifeye geçeceksin.

ama senden bir ricam var.

bundan sonraki cebinde kalan ilk yirmi milyonu çevrende gördüğün yardıma muhtaç birine ver.

sonrakileride güle güle harca :) :) :) :)

DrX
20-12-2004, 08:05
Benimki 212 K çıktı..

shibumi
20-12-2004, 10:21

Sn.Vefalı23,

Çok teşekkür ederim. Verdiğiniz linkten baktım aylık yaklaşık 2.2 gb. kullanıyormuşum. Limitli tarifeye geçeceğim , ancak nasılsa 49 ödüyordum. Bu nedenle 512 hız yaptıracağım. Onda da 5 gb. a kadar 49 milyon. Yani 256 hızda 3. gb. limit 29 milyon, 512 hızda 5 gb limit 49 milyon. 20 mlyon az vereceğime aynı parayı verip 512 hız almak bana daha akılcı geldi.

Bu nedenle konuya dikkat çektiğiniz için çok teşekkürler.

market
20-12-2004, 13:01
[QUOTE=VEFALI23]dostum faydalı olabildiysek ne mutlu.

sanırım limitli tarifeye geçeceksin.

ama senden bir ricam var.

bundan sonraki cebinde kalan ilk yirmi milyonu çevrende gördüğün yardıma muhtaç birine ver.

sonrakileride güle güle harca :) :) :) :)[/QUOTE

Tekrar tesekkürler dostum,evet limitliye geçeceğim. Senin ricanıda seve,seve yerine getireceğim.(Hem bu trendte başımızın ,gözümüzün sadakası olur.)
Saygılarımla

Oğuz Çelikdemir
20-12-2004, 15:44
alcatel speed touch galiba modemin elbette sorun çıkarmaz pek ama aynı fyata daha özellili modemler alabilrdin
Pehhh...

o kadarda değil dostum, vur deyince, öldür anlamı çıkarmayalım. De yani, ucuz dediysek te gidip çöplük modemlerinide almayalım, onu kastederek söylüyoruz.. En azından ismi cismi olan ucuz modem alalım, ne bilim bi gün lazım olur firmware update etmek isteriz, bir bakmışız modemi üreten firma ortada yok...

porta
20-12-2004, 16:57
Sayfalar geç açılıyor. Problem ne acaba? :o

San Francisco
20-12-2004, 20:11
Bendeki Loopcomm AL-2011P Özelliklerine göre fiyatı çok iyi geldi.
http://www.teknotel-ere.com/urunler/urunler_LP-AL2011P.htm

Garboy
20-12-2004, 20:47
Sayfalar geç açılıyor. Problem ne acaba? :o
TURKTELEKOM

BRAVO
21-12-2004, 11:16
normal ADSL üyesi iken limitliye nasıl geçiyoruz, prosedürü nedir?

BOYNER
21-12-2004, 11:24
Bağlı bulunduğun Telekom Müdürlüğüne gidip, hizmet kağıdı alıyorsun. Bu kağıtta tarife değişikliği bölümünden, geçmek istediğin tarifeyi seçmen yeterli oluyor.

BRAVO
21-12-2004, 11:26
Bağlı bulunduğun Telekom Müdürlüğüne gidip, hizmet kağıdı alıyorsun. Bu kağıtta tarife değişikliği bölümünden, geçmek istediğin tarifeyi seçmen yeterli oluyor.
çok teşekkür

zxcvb
21-12-2004, 12:21
Mrb arkadaşlar.Acaba ADSL için telefon kimin adınaysa o mu gidip talekoma başvuruyor?İnternetten talep edile miyor mu?Bir de en iyi ADSL modemler hangileri?Yardiminizi bekliyorum.

Ben internetten başvurdum ama boşunaymış. Dün sabah 08:00 de gittim, sözleşmeyi doldurdum (kimlik fotokopisi gerekli). Memur bilgisayara girdi.
Bugün az önce modemi kurdum ve bağlanmış olduğumu gördüm. Bu ne sürat..
Yani 1,5 günde.. Zaten en fazla 5 işgünü imiş..

Modem olarak da ZOOM 5560 aldım. Tek kullanıcılı ve eternet bağlantılı. 161 milyon (KDV dahil)..

Kurması ya 10 dakikamı ya da 15 dakikamı aldı. Broşürdeki sırayı dikkatle aksatmadan uygularsanız hiç problem çıkmıyor.

Şu anda da bu bağlantıyı kullanıyorum.

Biraz önce de hızımı ölçtüm 222 kbps çıktı (benim bağlantım 256).. Yani süper..

zxcvb
21-12-2004, 12:26
Yeni öğrendiğim önemli bir ayrıntı:

splitter denen küçücük bir cihaz var. Bu telefonla beraber ADSL kullanıyorsanız şart. Bu cihaz kiminde yok ayrıca alıyorsun fiyatı da 6-8 dolarmış. Benimkinde (ZOOM 5560) içinde monte vaziyette..

Bunu da fiyat kıyaslamasında hesaba katmalı.. 6*1400*1,18=10 milyon..

zxcvb
21-12-2004, 12:35
Almışın güle güle kullan be ustad
iş işten geçtikten sonra akıl veren çok olur
boşver keyfini çıkar

Teşekkürler az önce kurdum ve bağlandım..

AloneWolf
21-12-2004, 14:31
Şu an ADSL de sorunu olanlar var mı? özellikle yurtdışı sitelerde?

VEFALI23
22-12-2004, 23:19
Yeni öğrendiğim önemli bir ayrıntı:

splitter denen küçücük bir cihaz var. Bu telefonla beraber ADSL kullanıyorsanız şart. Bu cihaz kiminde yok ayrıca alıyorsun fiyatı da 6-8 dolarmış. Benimkinde (ZOOM 5560) içinde monte vaziyette..

Bunu da fiyat kıyaslamasında hesaba katmalı.. 6*1400*1,18=10 milyon..

o kadar pahalı diil yaa!! benim telefon malzemesi satan ve tamiri yapan bi arkadaşım var.

o satıyo. bibuçuk milyon. :) markalı değil ama olsun üçlü bağlantı işte .

iş görüyor.

Su
22-12-2004, 23:28
splitter şart değil sadece bir uydurma bende yok sorunumda yok .splitter parazit gidermek için gerekli ben almıştım ama kullanmadığım halde gerek duymuyorum splitter almadan bi dene gerekirse alırsın .

muhabbet
23-12-2004, 01:57
arkadaşlar ilk faturanızı söyler misiniz?

bana 142.500 geldi. nedir bu yaaaaaa. hani 49 + 59 = 118 gelecekti.

bi de şu an gelen ne faturası. aralık ayı tüm mü. ne belli değil.

Garboy
23-12-2004, 02:38
178 gibi bir rakam gelmişti
sorma öde denmişti. hem açıklıyamadılar hem aldılar

Oğuz Çelikdemir
23-12-2004, 09:45
arkadaşlar ilk faturanızı söyler misiniz?

bana 142.500 geldi. nedir bu yaaaaaa. hani 49 + 59 = 118 gelecekti.

bi de şu an gelen ne faturası. aralık ayı tüm mü. ne belli değil.
arada gün varmı? yani bağlantın bir önceki ayın 20 de falan başladı, faturada bu ayın sonunda falanmı geldi? onları falan kaçırmıyorlar, direk yansıtıyorlar faturaya..

market
23-12-2004, 09:48
ADSL de faturalandırma peşin sistemle yapılıyormus,yani arlık ayının faturası aralık başında cıkıyor son odeme tarihi her ayın 29 u (peşin kira ödeme sistemi gibi)dolayısıyla size gelen faturada sanırım sizin abone olduğunuz tarihten itibaren kullandıgınız kadarı ve peşin olarak aralık faturası + bağlantı ücreti vardır.
Saygılarımla...

muhabbet
23-12-2004, 12:15
teşekkürler

Saxofon
23-12-2004, 12:27
Bu bahsettiğiniz ADSL savunucularının tutunduğu en önemli dal ve teoride doğru. Gel gelelim pratikte kazın ayağı öyle değil malesef. Herkes sanıyor ki ADSL alan direk kendi portundan internet'e bağlanacak. :) ADSL'yi yaymak daha ucuz bir maliyet olduğu için Türkiye'de üstün olduğu izlenimi veriliyor. Tıpkı insanların 98 oktan benzini daha iyi sanması için yapılan yanlış yönlendirmeler gibi. Örneğin Kanada'da 3 MB/s kablo ile streamline tecrübe etme şansı herkese nasip olmadığından Kablo geri sanılıyor. Görüşümüzü Türkiye ile sınırlamamalıyız bence ;) Kablo TV abonesiyim Internet te aynı pakette geliyor. Üstelik yan kapıdaki ADSL'den iyi çalışıyor.

NOT: Büyük harflerle yazmanın bağırmak anlamına geldiğini bilmediğinizi varsayıyorum :)

Kablo ile ADSL'i kıyaslarken tek kriter hız olmamalıdır. Ben 2 sene kablo kullanıp, Telekomda çalışanların ve yakınlarının kulaklarını çok çınlattım. Sonra ADSL'e geçip kablo modemi fırlatıp attım.

Kablo sistemiyle o kadar çok sorun oluyordu ki bu sistemin haberleşme yapısını öğrenmek zorunda kaldım. Servis elemanlarından daha fazla bildiğim için hiç palavra sıkamıyorlardı. Çok değişik sebeplerle sorun çıkabiliyordu. Bunlar; binada elektrik kesilmesi, kablo kutusunun bulunduğu noktada (sokakta) elektrik kesilmesi, yakınlardaki bir angutun kablo bağlantılarını kurcalaması veya kısa devre yapması, ptt kuyularına yağmur suyu basması sebebiyle kablo yayınının kalitesinin düşmesi (bu durumda TV parazitli çalışırken Kablo modem duruyor), sinyal gürültü seviyelerinin yükselmesi (dB ile ölçülüp hat boyunca yükselticilerdeki ayarların değişmesiyle ilgilidir).

Şimdi ADSL kullanıyorum. Bence kablo internet hiç icat edilmemeliydi. En basitinden şu kıyaslama yapılabilir; son on yılda kaç defa telefon hattı arızası için servis aldınız? ve yine kablo TV arızası için kaç defa?

Kablo :mad: ADSL :)

San Francisco
23-12-2004, 15:07
Haklısın saksafon.. Başta bir arkadaşıma adsl takmıştım. Çok yavaş çalıştığını gördüğümde şaşırmıştım. Nerede ise eski 56k modemi takacaktık. 4440375 e telefon açtık. Sonra hızlandı. Bende evime taktım. Hız problemi olmadı. Eğer kablo taktırmış olsaydım... O dediğiniz tüm problemlemle sık sık karşılaşacaktım.
Demekki yerine göre Kablodan iyi hizmet alan yerlerde varmışki... Kabloyu övüyorlar. Haklılar...

borsadam
23-12-2004, 19:52
ADSL ile kablo arasında şunları farkettim size yansıtayım
adsl hızım 256k kablo da 128k
her nekadar bunlar bu değerleri yakalayamasa bile
adsl sitelere ilk girişte belki şu ping olayı olsa gerek ağır kalıyor bazen bağlanamdan geri atıyor ama downloada başlayınca deli gibi indiriyor
flash ağırlıkl ısitelerde kablonun hızına ulaşamıyor
kablo, adsl aksine web alanlarına çok hızlı giriyor hemen sayfanın html componentleri takır takır iniyor göstermeye başlıyor.
hızları iki kat farklı olmasına rağmen ineternetde gezinirken kabloda hakikatten sörf yapmış gibi hissederken adsl de off puff çekiyorum.
dükkanın mahalinde kablo olmadığı için mecburen adsl bağlatdık hiç istemeye istemeye çünkü telefon tellerinden bu kadar hızlı bir internet transferi olacağını beklemiyordum yinede telefon tellerine pek güvenim yoktur 2-3 yıl sonra adsl 512 K de tıkanır sonrada telekom özelleşince kabloyu ABD deki gibi uçururlar. modemlerinizi atmayın 10mb e kadar hızlı onlar.

Objektif
24-12-2004, 11:55
Saat 11:20 den beri ADSL de çok fazla paket kaybı var. Sayfa açım hızı 2-3 dakikaya ulaştı. Bazı siteler hiç açılmıyor. Sadece yurt dışını etkilediği için hatlardan biri kopmuş gibi duruyor.

Diğer ftp, download gibi işlemler ise tamamen durdu.

Fatih
24-12-2004, 12:12
evet adsl sürünmeye devam ediyor olmazsa şaşardım zaten..

San Francisco
24-12-2004, 12:32
Bende de iyice yavaşladı. Hatta durmuştu. Bilgisayarı baştan kapatıp açtım. Şimdi iyi ama yine öyle hızlı değil.

San Francisco
24-12-2004, 12:41
Avrupa Birliğine girmeye çalışıyoruz. Bir de önümüze konulan sözleşmeye bakın. İş felsefesi diye bir şey yokmuş.. Telekomda.. İnsan bir hizmet verir ve bu hizmete kefil olur. Nerde bu iş anlayışı. Önce yöneticilerdeki kafa anlayışının değişmesi lazım.
İnternette yaptığım sörfün hiç bir zevki kalmadı .. ha bire hatlar kopuk geliyor

ŞahMat
24-12-2004, 13:54
22. ABCL hizmetinin HÜPLET MELEKOM'dan kaynaklanan arıza, kanuni nedenlerden dolayı kesilmesi halinde, abone Hüplet Melekom'a hiç bir hak ve tazminat isteğinde bulunamadigi gibi kulaklarimizi cinlatmalarina, bizimle akraba olma isteklerine karsilik da hic mi hic kulak asmaz, orali olmayiz zira tek ve essisiz, kralini tanimayiz :D

Objektif
24-12-2004, 13:57
2,5 saatin ardından hatlarda hiç bir düzelme ve açıklama yok.

ayyan
24-12-2004, 14:12
imdaaaaaaaaat..
oyak acılmıyor

MUSTİS
24-12-2004, 14:15
imdaaaaaaaaat..
oyak acılmıyor
Oyak mi?...............cogu acilmiyor............ :confused: :confused:

ACT
24-12-2004, 14:18
benim matriks'de calismiyor. Hicbir sayfaya da giremiyorum. Offff of

BOZOK
24-12-2004, 14:18
ben fransadayim ama bende de sorunlar var bu sorun global mi acaba

BOZOK
24-12-2004, 14:20
hisse net ten baska hic bir sayfayi acamiyorummmmm

MUSTİS
24-12-2004, 14:21
ben fransadayim ama bende de sorunlar var bu sorun global mi acaba
Hollanda baglanti yok..............

BOZOK
24-12-2004, 14:22
babayi yedik desenize simdi borsa ne yapiyor acaba

tractact
24-12-2004, 14:24
Eğer internet üzerinden yurt dışındaki kimi sitelere (Nethaber de artık yurt dışında host ediliyor) erişmek istediğinizde sorun yaşıyorsanız, bu sorunun Türk Telekom kökenli olduğunu bildirmek isteriz... Nethaber.com

San Francisco
24-12-2004, 14:25
Türk Telekom (TT) bu konuda resmi bir açıklama yapmadı. Ancak özellikle yurtdışı çıkışlarda belirgin bir yavaşlık söz konusu. Örneğin bugün öğleden sonra itibariyle Google'a erişmek mümkün olmuyor.
http://www.nethaber.com/?h=2248

BOZOK
24-12-2004, 14:27
ulasa bilenler borsa hakkinda bilgi versin bari

zxcvb
24-12-2004, 14:28
Bende de durdu..

Dial-up bağlantı ile idare ediyoruz şimdilik..

zxcvb
24-12-2004, 14:29
ulasa bilenler borsa hakkinda bilgi versin bari

tamamen yatay hacimsiz..
24500 lerde seyrediyor hacim 56 trilyon

BOZOK
24-12-2004, 14:30
tesekkurler

Objektif
24-12-2004, 14:44
İstiyorsanız naklen anlatayyım Borsayı, ama iletişimde büyük bir aksaklık olunca ve yabancılar noel tatilinden ötürü işlem yapmayınca hacimde çok ciddi düşüş var.

Biraz önce tek tuş Koçholding te 8800 verdiler, şimdi de doğan'da 2760 satışa geldi. İşC'de 7350 satışa düşerse herhalde dünü kapanış seviyesine gerileriz.

Nasıl hizmet ama :)

BOZOK
24-12-2004, 14:46
Allah razi olsun
birde kardemir ve seker maclarindan yorum ala bilir miyiz
tesekkurler

San Francisco
24-12-2004, 14:48
Sağolun Sn Objektif ...
Kaptan gemisinin başında gibi olmuş...
Bu gemiye binen batmıyor..:)

BOZOK
24-12-2004, 14:49
hisse nete nasil ulasiyoruz diger turk sayfalari acilmazken ?????

MUSTİS
24-12-2004, 14:51
Kalite,kalite.................fark burda.

Objektif
24-12-2004, 14:51
Kardemirde durum 1530-1540. 219-281 bin lot beklemede. Garanti almış Global vermiş, karşılıklı duruyor.

Şekerde durum bomba :) 2860-2880 . Raymond 500,000 lot mal almış.

SanFrancisco sitede her zaman 300 kişi üzerinde insan olurdu. Bu arızadan dolayı 120 kişiye düşünce yalnızlık çekmeyesiniz diye maç anlatayım dedim :)

San Francisco
24-12-2004, 14:52
Aman Sn Bozok Nazar etme ne olur... Seyret seninde olur.. :)

Objektif
24-12-2004, 14:53
hisse.net serveri %99.99 uptime garantisi ile ABD'de host ediliyor. Gerçekten kalite...

San Francisco
24-12-2004, 14:53
Sağol sağol Sn OBjektif..Online oluşunuz hissenete uğur getirdi. Şu anda aktif olabildiğim tek site...

tractact
24-12-2004, 14:54
Syn.Objektif AKYO, MRDIN ve IPMAT'daki durumları öğrenmek mümkün mü? Teşekkürler...

San Francisco
24-12-2004, 14:56
Şu anda Bilgisayardan TRT 4 ün teleteksinden idare ediyorum.. Harika da Şarkılar var.. mest ediyor beni :)

BOZOK
Kardemirde durum 1530-1540. 219-281 bin lot beklemedem. Garanti almış Global vermiş, karşılıklı duruyor.

Şekerde durum bomba :) 2860-2880 . Raymond 500,000 lot mal almış.

SanFrancisco sitede her zaman 300 kişi üzerinde insan olurdu. Bu arızadan dolayı 120 kişiye düşünce yalnızlık çekmeyesiniz diye maç anlatayım dedim :)
tesekkurler ;) isler kesat kardemirde :o

San Francisco Aman Sn Bozok Nazar etme ne olur... Seyret seninde olur..

ah o imkani bulsam maci seref turubunun den izleyecegim ama acilmiyorlar ne aci birsey galata sarayin feneri yendigi mac gibi zefk alarak izliyordum borsayi ama

Objektif
Bende de hiç bir Türk sitesi açılmıyor. Bankalar, kurumlar açılmıyor her nedense hissenet şakır şakır çalışıyor.

San Francisco
24-12-2004, 14:57
Şimdi de Aygız çalacak hem borsa hemde aygız... İmkanım olsa size dinletebilsem :)

BOZOK
24-12-2004, 14:58
hisse netin sevenleri kalp leri burda da o yuzden dir sn OBJEKTIF

Objektif
24-12-2004, 14:59
Sevgili tractact bütün senetlere bakarsam batarım. Bana acı noolur :)

Vestel de 5200'e işyatırım mal verdi ve yıktı, işc'de 7350 sallanıyor.

Durumlar böle böle :)

tractact
24-12-2004, 15:01
Sevgili tractact bütün senetlere bakarsam batarım. Bana acı noolur :)

Vestel de 5200'e işyatırım mal verdi ve yıktı, işc'de 7350 sallanıyor.

Durumlar böle böle :)

Sadece alış-satış olarak sormuştum ama yine de teşekkürler :)

MUSTİS
24-12-2004, 15:01
Bende de hiç bir Türk sitesi açılmıyor. Bankalar, kurumlar açılmıyor her nedense hissenet şakır şakır çalışıyor.
Sunu sozunuzun yanina ilistireyim de ne olur ne olmaz......

San Francisco
24-12-2004, 15:02
Arkadaslar imkanınız varsa TRT4 ü de açın..

Oğuz Çelikdemir
24-12-2004, 15:03
Genel bir arıza söz konusu, 30 dakika önce itibariyle durum düzeldi bilgisi geldi bize B-NET ten. Ama net durum nedir bilemem, yurt dışı kökenli siteler normal çalışıyordu, yurt içinde host edilenler maalesef göçmüştü.

San Francisco
24-12-2004, 15:03
Böyle TRT4 ile borsayı izlemek daha zevkli oluyormuş..:)

Objektif
24-12-2004, 15:04
Benim ADSL düzeldi, ping time'lar, paket kaybı ve diğer değerler normal duruma geldi.

Objektif
24-12-2004, 15:05
Ama Türk siteleri hala açılmıyor :(

BORSACİNİ
24-12-2004, 15:06
mmart ın durumunu da öğrenebilirmiyiz sn Objektif... :)

Objektif
24-12-2004, 15:09
Ya bana senet sormayın ne olur. :(

Bak işc de 7350 gitti, yapıkredide 4240'a verdiler ve satışa düştü. :(

San Francisco
24-12-2004, 15:10
Yok yok hala düzelmemiş.. Anlaşılan bu gidişle düzelmeyecek bugün. Umarım Hayırlı olur..

San Francisco
24-12-2004, 15:10

Eee.... Sn Objektif bi kolunu uzattın nerede ise koparacağız...:)

Oğuz Çelikdemir
24-12-2004, 15:11
Pehhh, atın gitsin Türk sitelerini, banka sitelerinden başka ne var zaten elle tutulur :D hizmet sektörü ülkesi olduğu internet hizmet yapısından bile belli oluyor :)

cennare
24-12-2004, 15:13

Sayin Objecktif lutfen birkac kademenin sozu olmasin....

Bakiniz SKBNK adam hergun +-%10 yapmazsa rahat batiyo bu kagida ...

uzuntu/mutluluk/ekranda donup kalmak/adrenalin yani bungee jumping yapmak gibi bisii....

tractact
24-12-2004, 15:14

Eeee Syn.Objektif bizim sorduğumuz senetleri söyleseydiniz düşmeyeceklerdi, söylemediğiniz için karambole bütün portföyü boşalttık onlar da düştü :D

kazancli
24-12-2004, 15:16
hissen düşüyor ne alabiliyorsun nede satabiliyorsun düştüğümüz duruma bak dumur

Objektif
24-12-2004, 15:22
Vay senmisin düzeldi diyen.

Şimdi ADSL tamamen kesildi. Hayırlı olsun. :)

Objektif
24-12-2004, 15:52
Turk Telekomunikasyon A.s'nin Internet Sebekesi Ttnet'te Meydana Gelen Ariza Nedeniyle Kullanicilar Internet Baglantisi Saglayamiyor

Aa Muhabirinin Aldigi Bilgiye Gore, Sistemde Ogle Saatlerinde Baslayan Problem, Kullanicilarin Internet Baglantisi Kurmalarini Engelliyor.

Turk Telekom'dan Konuya Iliskin Yapilan Yazili Aciklamada, ''ttnet Sebekesinde Bugun Ogle Saatlerinde Bir Sorun Meydana Gelmistir. Sorunun Kaynagi Teknik Ekiplerimizce Arastirilmakta Olup, Calismalar Hakkinda Kamuoyuna Bilgi Verilecektir'' Denildi.

-aa-

bikmisbroker
24-12-2004, 16:09
hissen düşüyor ne alabiliyorsun nede satabiliyorsun düştüğümüz duruma bak dumur

Yurt disindaysan hic sansin yok!!
Cunki Borsa islemlerin icin Internet anlasmasi yaptin demektir..
Veee, telefon emrin de kabul edilmezz?? Yani Gobekten internete bagimlisin!!

Tam Komedi??

Su
24-12-2004, 17:18
Bu ne sormsuzluktur anlamak zor. Bu bile spekülasyon amacıyla araştırılabilir. Seansın son 10 dksında dial up bagalntılarda gitti . Bunları özeleştirilmesine izn verip sonra tekrar TMSF ye devretseler böyle olurmu ? Sonra TMSF de yabancılara satmaya çalışırdı.
Komedi ülkemizde bir kurum gibi her sisteme girmiş. Bizde hep ağlanıcak halimize gülüyoruz.

Objektif
24-12-2004, 17:27
TURK TELEKOMUNIKASYON A.S, INTERNET SEBEKESI TTNET'IN ANKARA BOLUMUNDEKI ARIZANIN GIDERILDIGINI, ACIBADEM'DEKI SORUNUN DA COZULMEK UZERE OLDUGUNU BILDIRDI.
TURK TELEKOM'DAN YAPILAN KONUYA ILISKIN ACIKLAMA SOYLE:
''BUGUN OGLE SAATLERINDE TTNET SEBEKESINDE MEYDANA GELEN KESINTIYLE ILGILI SORUNUN ANKARA'DAKI BOLUMU 16.25 ITIBARIYLE GIDERILMISTIR. ACIBADEM'DEKI SORUN DA 2,5 GBPS'LIK YURTDISI CIKISIN
DEVREYE GIRMESIYLE COZULMEK UZEREDIR.
SORUNUN DIGER KISIMLARIYLA ILGILI OLARAK TEKNIK EKIPLERIMIZ CALISMALARINA DEVAM ETMEKTE OLUP, GELISMELER HAKKINDA KAMUOYUNA BILGI VERILMEYE DEVAM EDILECEKTIR.''

-AA-

Not: Bende halen bir düzelme yok.

AloneWolf
24-12-2004, 19:15
İşin kötüsü Adsl de sorun oldgunu anlamak biraz zaman alıyor.
Gecen arızalandığında canım linux serverimi tam dağıtacakken arkadaş aradı dur yapma diye !!

Objektif
24-12-2004, 19:17
Telekom: Router’ı tamir ediyoruzTürk Telekomun yurt dışı çıkışlarını sağlayan router arızalandı. Yetkililer, Ankara bölümündeki arızanın giderildiğini, Acıbadem’deki sorunun da çözülmek üzere olduğunu belirtti.Ankara
AA24 Aralık 2004 — Bakım veya onarım yapılacağı yönünde herhangi bir duyuru yapmamamış olan Türk Telekom, soruları yanıtsız bırakarak “Arızaları gidermek için çalışıyoruz” demekle yetiniyor. Türk Telekom’dan yapılan açıklama şöyle: “Cuma günü öğle saatlerinde TTnet şebekesinde meydana gelen kesintiyle ilgili sorunun Ankara’daki bölümü 16.25 itibariyle giderilmiştir. Acıbadem’deki sorun ise 2.5 Gbps’lik yurtdışı çıkışın devreye girmesiyle çözülecektir.”

ROUTER ÇÖKTÜ
Telekom’un internet erişimini sağladığı router cihazı saat 12.30 civarında çöktü. Türkiye’nin yurt dışı ile internet bağlantısını sağlıyan sistemdeki sorun nedeniyle özellikle (TR) uzantılı adreslere ulaşılamıyor.

‘FATURAYA GELİNCE AYNI GÜN’
Türk Telekom’un ADSL adı verilen hızlı internet bağlantısına abone olduklarını belirten internet kafelerin sahipleri ise internet erişiminde son bir haftadır yaşanan sorunlar nedeniyle verimli olarak hizmet alamadıklarını söylüyor. İnternet cafe sahipleri “Telekom faturayı bir gün ödemesek hattımızı aynı gün kesiyor. Yaşanan sorunlar iletildiğinde ise duyarsız kalıyor” diyerek şikayetlerini dile getirdi. İnternet kafelerde internete girmek isteyen vatandaşlar ise, sorun giderilemediği için bilgisayarların başında bekliyor.

Objektif
24-12-2004, 19:20
İşin kötüsü Adsl de sorun oldgunu anlamak biraz zaman alıyor.
Gecen arızalandığında canım linux serverimi tam dağıtacakken arkadaş aradı dur yapma diye !!
Seni gördüm aklıma geldi, bu gece can sıkıntısına iyi gelir, oturup donnie darko'yu bir kez daha izliyeyim.

Garboy
24-12-2004, 19:49
yedek bir router alacak paraları yok gariplerin ne yapacaksın
mecburen tek makineden çıkarmışlar memleketi

DEVadam
24-12-2004, 20:11
Sonundaaaa.....İletişimsizlik ne kadar kötüymüş yarabbim

M.Işılak
24-12-2004, 20:26
Sonundaaaa.....İletişimsizlik ne kadar kötüymüş yarabbim

Hakikaten de öyle... Bütün gün kendimi dünyadan kopuk hissettim...

Şimdi evde dial-up bile güzel geliyor :)

TTNETteki problem çözüldü mü? Yoksa superonline mı çalışıyor acaba?

serdarkus
24-12-2004, 20:41
Telekom'dan internet açıklaması...
Türk Telekomünikasyon A.Ş, internet şebekesi TTnet'in Ankara ve Acıbadem bölümlerindeki arızanın tamamen giderildiğini bildirdi.

Türk Telekom'dan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, TTnet şebekesinde öğle saatlerinde genel bir arazının meydana geldiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:
''Teknik ekiplerimizin yoğun ve kesintisiz çalışmaları sonucu arızanın Ankara'daki bölümü 16.25 itibariyle, Acıbadem'deki bölümü de saat 16.45 itibariyle giderilmiştir. Tüm TTnet şebekesi ile ilgili çalışmaların saat 19.00'da tamamlanması ile sorun tamamiyle ortadan kalkmıştır.
Kesintinin nedeni ile ilgili detaylı teknik açıklama da en kısa sürede yapılacaktır.''
24.12.2004 - 20:26 "

Sarıvadi
24-12-2004, 20:44
Telekom'dan internet açıklaması...
Türk Telekomünikasyon A.Ş, internet şebekesi TTnet'in Ankara ve Acıbadem bölümlerindeki arızanın tamamen giderildiğini bildirdi.

Türk Telekom'dan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, TTnet şebekesinde öğle saatlerinde genel bir arazının meydana geldiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:
''Teknik ekiplerimizin yoğun ve kesintisiz çalışmaları sonucu arızanın Ankara'daki bölümü 16.25 itibariyle, Acıbadem'deki bölümü de saat 16.45 itibariyle giderilmiştir. Tüm TTnet şebekesi ile ilgili çalışmaların saat 19.00'da tamamlanması ile sorun tamamiyle ortadan kalkmıştır.
Kesintinin nedeni ile ilgili detaylı teknik açıklama da en kısa sürede yapılacaktır.''
24.12.2004 - 20:26 "

Bugunkü tabanın sebebi bu demek :)
Neyse bu açıklama ile p.tesi bir iki kademe yukardan açar inşallah! :D

Fatih
24-12-2004, 22:03
Telekom'da arıza yüzünden kullanıcılar internete bağlanamıyor

Türk Telekomünikasyon A.Ş'nin internet şebekesi TTnet'te meydana gelen arıza nedeniyle kullanıcılar internet bağlantısı sağlayamıyor.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sistemde öğle saatlerinde başlayan problem, kullanıcıların internet bağlantısı kurmalarını engelliyor.
Türk Telekom'dan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, ''TTnet şebekesinde bugün öğle saatlerinde bir sorun meydana gelmiştir. Sorunun kaynağı teknik ekiplerimizce araştırılmakta olup, çalışmalar hakkında kamuoyuna bilgi verilecektir'' denildi.

ÜLKE ÇAPINDA SORUN

Bolu İl Telekom Müdür Yardımcısı Altan Atan, Türkiye genelinde internet erişiminde sorun yaşandığını belirterek, ''Telekom'un internet erişimini sağladığı Router cihazı arızalandı'' dedi.
Bolu İl Telekom Müdür Yardımcısı Altan Atan, Türkiye genelinde internet erişiminde sorun yaşandığını belirterek, ''Yaşanan sorun sadece Bolu'ya özgü değil. Aldığımız bilgiye göre, Telekom'un internet erişimini sağladığı router cihazı saat 12.30 civarında çökmüş ve arızalanmış. Bu sitem Türkiye'nin yurt dışı ile internet bağlantısını sağlıyor. Yaşanan sorun nedeniyle özellikle (TR) uzantılı adreslere ulaşılamıyor, İstanbul ve birkaç il ise lokal bağlantılarla internet erişimi sağlamaya çalışıyor'' dedi.

İNTERNET KAFELER TEPKİLİ

Türk Telekom'un ADSL adı verilen hızlı internet bağlantısına abone olduklarını belirten internet kafelerin sahipleri ise internet erişiminde son bir haftadır yaşanan sorunlar nedeniyle verimli olarak hizmet alamadıklarını belirterek, ''Telekom faturayı bir gün ödemesek hattımızı aynı gün kesiyor. Yaşanan sorunlar iletildiğinde ise duyarsız kalınıyor'' dediler.
İnternet kafelerde internete girmek isteyen vatandaşlar ise sorun giderilemediği için bilgisayarların başında, sorunun giderilmesini bekliyor.

ARIZA TAMAMEN GİDERİLDİĞİNİ BİLDİRDİ

Koca telekomda yedek router yok mmu kardeşim öğleden akşam 8'e kadar hiç bağlantı kuramadım dolayısıyla hisse al-sat ta yapamadım sayelerinde birde böyle zarar yazdık iyi mi..offff...:(

shorunmu
29-12-2004, 15:04
Sn borsadam'ın dedikleri çok doğru tespitler. Daha önce de yazmıştım katılıyorum :)

Kablo'ya TTNET tarafından üvey evlat muamelesi yapılıyor. Onların tercihleri, muhtemelen "ihaleler" böyle gerektiriyordur ;) Diyebilirsiniz ki "ADSL'de 512K'yı limitli şekilde 256K Kablo'dan ucuza alırım" Bu tabi ki doğru. Kablo'yu 16 ay önce ortada sedece dial-up varken almamış olsam ve bugün bir karar vermem gerekse, 512K 5GB limitli alırdım. Ciddi bir fiyat performans oranı. Hele hele 256K 3GB limitli gibi bir seçenek varken hala dial-up kullanan var mı, bunlara kimse "Kardeş uyan" demiyor mu merak ediyorum.

O zaman 2 farklı şeyden konuşuyoruz, 2 tespit yapalım.

1)Türkiye şartlarında ADSL seçmek fiyat/performans oranı açısından mantıklıdır.

2)Eş hızda servis söz konusuysa Kablo daha iyidir.

VEFALI23
31-12-2004, 00:08
yurtdışı sitelere bağlantı kesik galiba!!

sorun yaşayan varmı???

muhabbet
31-12-2004, 01:16
256 adsl

max...26.9 ile indirebiliyorum.

shorunmu
01-01-2005, 17:43
256 adsl

max...26.9 ile indirebiliyorum.
Olması gereken rakamdasınız zaten. ADSL modem protokolü gereği rakam 26. Kablo modemde 256 için indirme 31K oluyor ;)

boci
04-01-2005, 00:36
yabancı sitelere bağlanıyorum. bir sorun yok

boci
04-01-2005, 00:39
ben zoomx4 kullanıyorum çok memnunum

GalaTyphoon
04-01-2005, 05:09
Olması gereken rakamdasınız zaten. ADSL modem protokolü gereği rakam 26. Kablo modemde 256 için indirme 31K oluyor ;)

Kablo modemde de 31 olmuyor. Eskiden 128 K kablo bağlantım ile 16KB ile indirmem gerekirken 13-14KB ile indiroyordum yani 256 olsa demekki 26-27 arasına denk gelecek...

kazancli
09-01-2005, 13:56
bugun turk sayfalar açılmıyor

muhabbet
09-01-2005, 14:42
bu iş sulandı. özelleşecek diye sbancı ile koç yoksa kabloları mı kesti:) fiyat düşürecekler :))))))

şaka bir yana telekom altında kalacak bu adsl işinin.

zxcvb
09-01-2005, 15:06
bugun turk sayfalar açılmıyor

Bende de ADSL az önce gitti..
Dial-up a geçtik..

Acaba uzun bir arıza mı?
Bilgisi olan var mı?

aasci
09-01-2005, 15:21
Yazılardan anladığım kadarıyla, İstanbul' da ADSL sorunları daha fazla. Bunun nedeni abone yoğunluğu ve altyapıdır sanıyorum. Telekom personeliyle ilgili söylenenlere katılıyorum. Abonelik başlangıcında üç kez şikayet maili yolladım, cevap dahi vermediler. Şimdi iadeli taahhütlü olarak Genel Müdürlüklerine yollayacağım, bakalım bunu da cevapsız bırakabilecekler mi ? Eğer bazı özel firmalardaki davranış düzeyini istiyorsak, yapılanlar karşısında pes etmeyip, sonuna kadar uğraşmalıyız. Ben bir çok firmayı bu yolla dize getirdim. ( TTNet' te bu zor olacak galiba ). Türkiye hakettiği yere böyle gelecektir.
Bağlantıda ise hiçbir sorunum yok. ORIGO modem almıştım, hiçkimseye soru sormadan kurdum ve bağlandım. Router, splitter,4 ethernet çıkışı, USB, web cam hediyesi, sürekli ADSL danışma hattı var. 130 YTL civarında ( 12 Taksitle ) satılıyor. Sadece USB' li olan ise yarısı fiyatına... ( Bir gün ethernet kartımda sorun çıktı ve USB ile kullanmam gerekti. Bellek paylaşımı dışında sorun yaşamadım ). Ağ kurmak içinse ethernetlisi şart...
İlk başta, kullanıcı adına @ttnet yazmamışlar, bağlanamayınca sorup öğrendim ve hemen bağlandım. Bahsettiğim şikayetlerim de modem ve hatla ilgili değildi ve tümüyle personel ve işletme sorunlarıydı.
Ben P4 2.4 İşlemcili, 512 DDR bellekli bir ana bilgisayar ile Celeron 333 İşlemcili 128 SDRam bellekli iki bilgisayarı bağladım. Ana bilgisayarda Windows XP Prof. SP 2 ile Norton 2003 var. Diğerinde ise Windows 98 SE yüklü. Ağ bağlantısını zor da olsa kurdum, ancak internet bağlantısında çakışma oldu. Ne yaptıysam çözemedim. Acaba buna da XP kursam çözülür mü ? Yardımcı olursanız sevinirim...
Arada bir hız testi yaptırıyorum ve 230 üzerinde çıkıyor. Kotalı sistemi kullanıyorum ve memnunum. 3 GB' ı geçecek bir faaliyeti olmayanlara da tavsiye ederim.
Bilmeyenler için bazı gerekli linkleri de yazıyorum :
http://adslkota.ttnet.net.tr ( bir süredir kapalı )
Hızı ölçen Telekom adresi :
http://speedtest.ttnet.net.tr
Ayrıca, internet veri alış verişinizi otomatik olarak sayan bir proğramın linki de şu : http://www.downloadarsivi.com/download.asp?id=10246 ( İndirip kurduğunuzda, günlük ve aylık veri transfer toplamını öğrenebiliyorsunuz).
Bunun gibi yararlı linkleri bilenler yazarlarsa, memnun olurum...

kazancli
09-01-2005, 15:36
bu hissenette mütiş dış hatlar kesilir çalışır iç hatlar kesilir çalışır helal olsun abilerimize

edvin
09-01-2005, 15:37
adsl iyice sıkmaya başladı.cogu sayfaya giremiyorum..ellerine yüzlerine bulaştırdılar bu işi de

Cafe Mekan
09-01-2005, 21:21
Yaw arkadaşlar şu son bir saattir iyice baymaya başladı adsl. Sizdede öylemi?
Az önce spor topiğine bi konu açıncaya kadar canım çıktı...
Yarın seanstada böyle olursa hapı yuttuk

Objektif
09-01-2005, 21:30
İki üç gündür routing'de problemler çıkıyor. İnternetten maksimum verim almak başlıklı yazımdaki proxy konusunu okuyup uygularsanız zor girdiğiniz sitelere kolay girebilirsiniz ama bu defa da kolay girdiklerinize zor giriyor olabilirsiniz. Bu iş bir ayar tutmadı gitti nedense.

makrombor
09-01-2005, 21:58
peki bu 128 bps leri 256 yapmalarının bi faydası oldu mu yada zararı..eğer kapanan 128 ler yerine 256 de yer açılmadı ise heralde zararı olmuştur yoksa yanlış mı düşünüyorum..

Oğuz Çelikdemir
09-01-2005, 22:36
Yaw arkadaşlar şu son bir saattir iyice baymaya başladı adsl. Sizdede öylemi?
Az önce spor topiğine bi konu açıncaya kadar canım çıktı...
Yarın seanstada böyle olursa hapı yuttuk

Sorun olduğu kesin, Cumartesi gecesi saat 04.00 sularında gitti, gidiş o gidiş oldu, cumastesi saat 10.00 civarları idi hala ortalarda yoktu. Ulen işin iyice mokunu çıkardı bu ********ler... Hay sizin yapacağınız işin tada bilmem neyine..

sugarpan
09-01-2005, 23:19
Arkadaşlar DNS ayarlarınızı tekrar gözden geçirin. 128 de ayarlı olan DNS lerle 256 dakiler farklı olur... Ben düzelttim , internetim düzeldi...

pardon
15-01-2005, 17:46
ADSL çuvallıyor mu

Türk Telekom’un büyük vaatlerle başlattığı ADSL girişimi dört bir yanından patlak vermeye başladı. ADSL kullanıcılarından artarak gelmeye başlayan hız ve kalite kaybı şikayetlerini somut testlerle biz de tespit ettik.

Türkiye’nin genişbant İnternet’e aç insanlar için bir umut ışığı olan ADSL (sayfa 6) giderek bir kábusa dönüşüyor. 2005 başına kadar 1 milyon ADSL abonesi gibi bir hedefle yola çıkan Türk Telekom, bu rakama erişemeyecek olsa da tanıtım ve abone kampanyalarına tam gaz devam ediyor.

İşlek caddelere kurduğu tanıtım ve başvuru masaları, telefonla rastgele arayarak bilgi vermeler ve yaygın tanıtım kampanyasıyla Türk Telekom ADSL konusunda adeta coşmuş durumda. Diğer hizmetlerini ikinci plana itecek dereceye getiren bu ilginin nedeni sadece Türkiye İnternet’ini büyütmek olabilir mi? Eğer öyleyse, abone sayısının artması neden kaliteyi ve hızı düşürüyor? İşte Türkiye’deki ADSL gündemiyle ilgili çarpıcı gerçekler...

Hızlı tren gibi olmasın

Televizyonlarda çıkan ADSL reklamında Türk Telekom, ‘Yepyeni bir gelecek ve yepyeni bir İnternet için gereken altyapı hazır’ diyor. Fakat kullanıcıların deneyimleri bu görüşün tersini işaret ediyor.

Yıllardır yatırım yapmadığı İnternet altyapısına ve artırmadığı yurtdışı çıkışlarına aldırmadan, evlere hızlı İnternet götürme misyonunu tek başına üstlenen Türk Telekom’un havasının ADSL yaygınlaştıkça söneceğine dikkat çekmiştik. İnternet altyapısının artan bağlantı hızı talebi karşısında yetersiz kalmaya başladığının ilk sinyalleri ADSL abonelerinden gelen şikayetlerin artmasıyla gelmeye başladı. Şikayetler TT’nin tüm abonelikleri 256K hıza çıkartmasının ardından yoğunlaştı. TT’nin müşteri hizmetleri konusunda da şikayetler var.

Örneğin bir okur şu şikayette bulunuyor: ‘ADSL bağlantım geçtiğimiz günlerde gitti. Genel bir kesinti olduğunu tahmin ettim ve 444 0 375 numaralı çağrı merkezini aradım. Onlarca dakikalık bekleme süresi sonucunda telefon çaldı ve ajan temsilci alo bile demeden ‘teknik problem var, çalışma yapılıyor’ deyip telefonu suratıma kapattı.’

Bu tip örneklerin sayısı çığ gibi büyüyor. İnternet altyapısının artan bağlantı hızı talebi karşısında yetersiz kalmaya başladığının ilk sinyalleri, ADSL abonelerinden gelen şikayetlerin artmasıyla ortaya çıktı. 256 Kbps olması gereken bağlantılarından yeterli verim alınamadığından yakınan şikayetler üzerine biz de çeşitli testler yaptık ve korkunç gerçekle karşılaştık: Hızlı İnternet aslında olması gerektiği hızda değil!

Öte yandan Telekomünikasyon kurumu İnternet Erişimi Sağlayıcılar (İES)’a da ADSL servisi sunma hakkı verdi. Ne kadar karşı çıksalar da, bu gidişata göre İES’lerin fonksiyonu, TT hizmetlerini pazarlamaktan öteye gidemeyecek. Yok eğer İES’ler katma değer sağlayabilecekler ve ADSL erişim noktalarını kendi iletişim ağlarına entegre edebileceklerse, İnternet altyapısının önü bir ölçüde açıldı demektir.

Altyapı ALARM VERİYOR

5 ila 10 kişilik kullanıcı grubuyla yaptığımız bağlantı testlerinden çıkan en önemli ortak nokta, 256 Kbps ADSL bağlantı hizmeti alan hiçbir kullanıcının bu hıza ulaşamaması oldu. Geleneksel telefonla bağlanma yöntemi (dial-up) ile bağlanıldığında elde edilen hızdan bile düşük performanslar göründüğü de test notları arasında yer alıyor. Bu testleri yaparken, İnternet’ten indirilebilen hız ölçüm yazılımları ve test servisi sunan İnternet sitelerinden faydalandık. Türk Telekom’un sitesindeki hız testi bölümünü de (speedtest.ttnet.net.tr) kullanarak ADSL kullanıcıları gerçek hızlarını görebilirler.

Bununla birlikte, Türk Telekom’un, yurtdışı çıkışlarının doluluk oranını gösteren sayfaları yayından kaldırması, TT’nin hizmet kalitesiyle ilgili bilgileri müşterilerinden sakladığını kanıtlar nitelikte.

Türk Telekom her gün binlerce yeni abone başvurusu alıyor fakat bu kullanıcıların hangi bağlantı üzerinden çıkış yapacağı konusu es geçilmiş durumda. Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan’ın yeni hat yatırımı konusundaki vaatleriyle ilgili bir gelişme de yok. TT’ye bu konuda yönelttiğimiz soruların yanıtsız kalması, yatırım vaatlerinin akıbetiyle ilgili şüphelerimizi de artırdı.

Telekom haksız rekabet yapıyor

Tüm İnternet Derneği (TİD) Başkanı İbrahim Sarıoğlu’na göre İnternet Erişimi Sağlayıcılar (İES) Türkiye’de barındırılan içerikte yüzde 90 gibi bir paya sahip olduğu için, ADSL’e İES’lerden bağlanan kullanıcılar bu içeriklere çok daha hızlı erişebilecekler. Ayrıca İES’ler halen var olan içeriklerine ses ve video bazlı hizmetleri de ekleyecekler.

ADSL üzerinden sesli sohbet, telekonferans veya video konferans gibi hizmetler devreye girecek ve düşük maliyetle kullanıcılara sunulacak. İES'lerin, TTNET'in perakendecisi olmak istemediğini ifade eden Sarıoğlu, e.yaşam’a yaptığı açıklamada “İES’ler limitli ADSL hizmetine ilgi göstermeyecek.

Başlangıçta limitli ADSL alan kullanıcılar ise yeni çıkan geniş bant hizmetleri kullanmaya başlayınca gitgide daha fazla para ödeyeceklerinden, sonunda onlar da sınırsız hizmete geçeceklerdir” diye konuştu.

Gelişmelere İES'lerin penceresinden bakıldığında manzarayı “iç karartıcı” olarak niteleyen TİD Başkanı Sarıoğlu, “Türk Telekom, hedeflerine varmak için ISS piyasasına çok düşük ücretlerle girerek önce son kullanıcıları ve şimdi de ADSL ile kurumsal kullanıcıları topladı. Üstelik düşen fiyatlar yüzünden kendi gelirlerini de aşağı çekmeyi göze aldı. ISS'ler ise bu fiyatlara cevap bile veremediler.

Çünkü işi yapmak için gereken ve TT'den satın aldıkları alt yapının maliyeti bile TTNET'in son kullanıcı fiyatlarının çok çok üzerinde. Uğradığımız haksız rekabet, Rekabet Kurumunun 2003 yılındaki kararına rağmen TT'nin uğradığı ceza halen uygulanamadı. Sonuçta ISS'ler geleceğin geniş bant teknolojilerde olduğunu ve bu teknolojilerin makul bir fiyatla mümkün olan herkese ulaşması gerektiğine inanmaktadır. Makul fiyatların oluşması ise rekabetin varlığı ile mümkün olur. Genişbantın sadece TTNET'in tekelinde olması TTNET dahil kimsenin çıkarına değildir” dedi.

İnternet Erişim Sağlacı’ların hakkı verilsin

Türkiye’de İnternet’in yaygınlaşmasının sadece Türk Telekom'un ADSL satışı ile mümkün gözükmediğini belirten E-Kolay Genel Müdürü Tanju Erkoç ise, ADSL satışlarının diğer İnternet Erişim Sağlayıcıları tarafından da yaygınlaştırılmasını şart olarak görüyor. Tanju Erkoç, konuyla ilgili yaptığı özel açıklamada, “Türk Telekom'un ADSL konusunda öteden beri uygulamış olduğu ADSL satış politikasını rekabete aykırı buluyoruz.

Bunun temel sebepleri, şu anda yegane ve Türkiye genelinde yaygın altyapı sahibi olan Türk Telekom'un bu imkanları özel sektör şirketlerine yeterli kanal kâr marjıyla sunmaması ve ADSL talebini istenen şekilde karşılamamasıdır. Bu durum, 6 Ekim 2004 tarihli Telekomünikasyon Kurulu'nun veri akışı erişimi (Bitstream access) yöntemiyle Türk Telekom'un özel ISP'lere ADSL erişim platformu sağlamakla yükümlü olduğunu belirtir kararıyla teoride aşılmıştır.

Şu anda olması gereken, Türk Telekom'un, Telekomünikasyon Kurulu'nun aldığı bu kararı tüm piyasa oyuncularına adil bir şekilde uygulamasıdır. Özel sektörü her zaman farklılaştıran, müşteri hizmet kalitesi çeşitliliği ve bunun üst seviyede tutulmasıdır. Bizim bu bakış açımızla, Türk Telekom ile ilgili şikayetler sürpriz değildir” diye konuştu.

Kaynak:HURRİYETİM e.yaşam

PROXY
15-01-2005, 17:52
Ben de adsl kullanıyorum.Hiç sorun yaşamadım..Herşey mükemmel..Elbetteki 1 milyona yaklaşan abone var ve sorunlar oluyor fakat bunlar tüm abonelere oranla çok yüksek değil.

Haber Hürriyette yayınlanmış..Doğan grubu gazetesi..E-kolay da doğan grubunun.Telekomun adsl deki tekeli onları rahatsız ediyor ve biraz da piyasadan onlar pazar payı kapmak istiyorlar..Bu tür haberler kasıtlı çıkarılıyor.Çünkü Türk telekom hiç birinin çıkarına hizmet etmiyor.Onun için piyasadaki tüm servis sağlayıcı şirketler telekoma çamur atmakla meşguller..

Yada şöyle diyeyim..Telekomun eleştirilecek yanları var ama o haberlerin amacı başka..

Sarı
15-01-2005, 19:32
3 aydır kullanıyorum adsl...sıksık hız testide yapıyorum...
şu ana kadar 1 kere problem yaşadım(türkiye genelinde yaşanana problemdi).
ben memnunum..
bölgeden bölgeye farklılık gösteriyodur tabiiki..

son_azrail
15-01-2005, 19:52
olay şu 15 milyonluk istanbulda tek başına telekom bakıo 1 milyonluk a kentinede:)

greenleaf
15-01-2005, 20:43
ADSL çuvallıyor mu

Türk Telekom’un büyük vaatlerle başlattığı ADSL girişimi dört bir yanından patlak vermeye başladı. ADSL kullanıcılarından artarak gelmeye başlayan hız ve kalite kaybı şikayetlerini somut testlerle biz de tespit ettik.

Türkiye’nin genişbant İnternet’e aç insanlar için bir umut ışığı olan ADSL (sayfa 6) giderek bir kábusa dönüşüyor. 2005 başına kadar 1 milyon ADSL abonesi gibi bir hedefle yola çıkan Türk Telekom, bu rakama erişemeyecek olsa da tanıtım ve abone kampanyalarına tam gaz devam ediyor.

İşlek caddelere kurduğu tanıtım ve başvuru masaları, telefonla rastgele arayarak bilgi vermeler ve yaygın tanıtım kampanyasıyla Türk Telekom ADSL konusunda adeta coşmuş durumda. Diğer hizmetlerini ikinci plana itecek dereceye getiren bu ilginin nedeni sadece Türkiye İnternet’ini büyütmek olabilir mi? Eğer öyleyse, abone sayısının artması neden kaliteyi ve hızı düşürüyor? İşte Türkiye’deki ADSL gündemiyle ilgili çarpıcı gerçekler...

Hızlı tren gibi olmasın

Televizyonlarda çıkan ADSL reklamında Türk Telekom, ‘Yepyeni bir gelecek ve yepyeni bir İnternet için gereken altyapı hazır’ diyor. Fakat kullanıcıların deneyimleri bu görüşün tersini işaret ediyor.

Yıllardır yatırım yapmadığı İnternet altyapısına ve artırmadığı yurtdışı çıkışlarına aldırmadan, evlere hızlı İnternet götürme misyonunu tek başına üstlenen Türk Telekom’un havasının ADSL yaygınlaştıkça söneceğine dikkat çekmiştik. İnternet altyapısının artan bağlantı hızı talebi karşısında yetersiz kalmaya başladığının ilk sinyalleri ADSL abonelerinden gelen şikayetlerin artmasıyla gelmeye başladı. Şikayetler TT’nin tüm abonelikleri 256K hıza çıkartmasının ardından yoğunlaştı. TT’nin müşteri hizmetleri konusunda da şikayetler var.

Örneğin bir okur şu şikayette bulunuyor: ‘ADSL bağlantım geçtiğimiz günlerde gitti. Genel bir kesinti olduğunu tahmin ettim ve 444 0 375 numaralı çağrı merkezini aradım. Onlarca dakikalık bekleme süresi sonucunda telefon çaldı ve ajan temsilci alo bile demeden ‘teknik problem var, çalışma yapılıyor’ deyip telefonu suratıma kapattı.’

Bu tip örneklerin sayısı çığ gibi büyüyor. İnternet altyapısının artan bağlantı hızı talebi karşısında yetersiz kalmaya başladığının ilk sinyalleri, ADSL abonelerinden gelen şikayetlerin artmasıyla ortaya çıktı. 256 Kbps olması gereken bağlantılarından yeterli verim alınamadığından yakınan şikayetler üzerine biz de çeşitli testler yaptık ve korkunç gerçekle karşılaştık: Hızlı İnternet aslında olması gerektiği hızda değil!

Öte yandan Telekomünikasyon kurumu İnternet Erişimi Sağlayıcılar (İES)’a da ADSL servisi sunma hakkı verdi. Ne kadar karşı çıksalar da, bu gidişata göre İES’lerin fonksiyonu, TT hizmetlerini pazarlamaktan öteye gidemeyecek. Yok eğer İES’ler katma değer sağlayabilecekler ve ADSL erişim noktalarını kendi iletişim ağlarına entegre edebileceklerse, İnternet altyapısının önü bir ölçüde açıldı demektir.

Altyapı ALARM VERİYOR

5 ila 10 kişilik kullanıcı grubuyla yaptığımız bağlantı testlerinden çıkan en önemli ortak nokta, 256 Kbps ADSL bağlantı hizmeti alan hiçbir kullanıcının bu hıza ulaşamaması oldu. Geleneksel telefonla bağlanma yöntemi (dial-up) ile bağlanıldığında elde edilen hızdan bile düşük performanslar göründüğü de test notları arasında yer alıyor. Bu testleri yaparken, İnternet’ten indirilebilen hız ölçüm yazılımları ve test servisi sunan İnternet sitelerinden faydalandık. Türk Telekom’un sitesindeki hız testi bölümünü de (speedtest.ttnet.net.tr) kullanarak ADSL kullanıcıları gerçek hızlarını görebilirler.

Bununla birlikte, Türk Telekom’un, yurtdışı çıkışlarının doluluk oranını gösteren sayfaları yayından kaldırması, TT’nin hizmet kalitesiyle ilgili bilgileri müşterilerinden sakladığını kanıtlar nitelikte.

Türk Telekom her gün binlerce yeni abone başvurusu alıyor fakat bu kullanıcıların hangi bağlantı üzerinden çıkış yapacağı konusu es geçilmiş durumda. Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan’ın yeni hat yatırımı konusundaki vaatleriyle ilgili bir gelişme de yok. TT’ye bu konuda yönelttiğimiz soruların yanıtsız kalması, yatırım vaatlerinin akıbetiyle ilgili şüphelerimizi de artırdı.

Telekom haksız rekabet yapıyor

Tüm İnternet Derneği (TİD) Başkanı İbrahim Sarıoğlu’na göre İnternet Erişimi Sağlayıcılar (İES) Türkiye’de barındırılan içerikte yüzde 90 gibi bir paya sahip olduğu için, ADSL’e İES’lerden bağlanan kullanıcılar bu içeriklere çok daha hızlı erişebilecekler. Ayrıca İES’ler halen var olan içeriklerine ses ve video bazlı hizmetleri de ekleyecekler.

ADSL üzerinden sesli sohbet, telekonferans veya video konferans gibi hizmetler devreye girecek ve düşük maliyetle kullanıcılara sunulacak. İES'lerin, TTNET'in perakendecisi olmak istemediğini ifade eden Sarıoğlu, e.yaşam’a yaptığı açıklamada “İES’ler limitli ADSL hizmetine ilgi göstermeyecek.

Başlangıçta limitli ADSL alan kullanıcılar ise yeni çıkan geniş bant hizmetleri kullanmaya başlayınca gitgide daha fazla para ödeyeceklerinden, sonunda onlar da sınırsız hizmete geçeceklerdir” diye konuştu.

Gelişmelere İES'lerin penceresinden bakıldığında manzarayı “iç karartıcı” olarak niteleyen TİD Başkanı Sarıoğlu, “Türk Telekom, hedeflerine varmak için ISS piyasasına çok düşük ücretlerle girerek önce son kullanıcıları ve şimdi de ADSL ile kurumsal kullanıcıları topladı. Üstelik düşen fiyatlar yüzünden kendi gelirlerini de aşağı çekmeyi göze aldı. ISS'ler ise bu fiyatlara cevap bile veremediler.

Çünkü işi yapmak için gereken ve TT'den satın aldıkları alt yapının maliyeti bile TTNET'in son kullanıcı fiyatlarının çok çok üzerinde. Uğradığımız haksız rekabet, Rekabet Kurumunun 2003 yılındaki kararına rağmen TT'nin uğradığı ceza halen uygulanamadı. Sonuçta ISS'ler geleceğin geniş bant teknolojilerde olduğunu ve bu teknolojilerin makul bir fiyatla mümkün olan herkese ulaşması gerektiğine inanmaktadır. Makul fiyatların oluşması ise rekabetin varlığı ile mümkün olur. Genişbantın sadece TTNET'in tekelinde olması TTNET dahil kimsenin çıkarına değildir” dedi.

İnternet Erişim Sağlacı’ların hakkı verilsin

Türkiye’de İnternet’in yaygınlaşmasının sadece Türk Telekom'un ADSL satışı ile mümkün gözükmediğini belirten E-Kolay Genel Müdürü Tanju Erkoç ise, ADSL satışlarının diğer İnternet Erişim Sağlayıcıları tarafından da yaygınlaştırılmasını şart olarak görüyor. Tanju Erkoç, konuyla ilgili yaptığı özel açıklamada, “Türk Telekom'un ADSL konusunda öteden beri uygulamış olduğu ADSL satış politikasını rekabete aykırı buluyoruz.

Bunun temel sebepleri, şu anda yegane ve Türkiye genelinde yaygın altyapı sahibi olan Türk Telekom'un bu imkanları özel sektör şirketlerine yeterli kanal kâr marjıyla sunmaması ve ADSL talebini istenen şekilde karşılamamasıdır. Bu durum, 6 Ekim 2004 tarihli Telekomünikasyon Kurulu'nun veri akışı erişimi (Bitstream access) yöntemiyle Türk Telekom'un özel ISP'lere ADSL erişim platformu sağlamakla yükümlü olduğunu belirtir kararıyla teoride aşılmıştır.

Şu anda olması gereken, Türk Telekom'un, Telekomünikasyon Kurulu'nun aldığı bu kararı tüm piyasa oyuncularına adil bir şekilde uygulamasıdır. Özel sektörü her zaman farklılaştıran, müşteri hizmet kalitesi çeşitliliği ve bunun üst seviyede tutulmasıdır. Bizim bu bakış açımızla, Türk Telekom ile ilgili şikayetler sürpriz değildir” diye konuştu.

Kaynak:HURRİYETİM e.yaşam

hükümet telekomu resmen yıktı gecti. çalısan bırakmadılar. yakında kendi adamlarını alacaklardır .5 kişi bakım işlerine bakarken 1 kişi bakıyor ve şikayetler inanılmaz boyutta . çalısanlar helen sikayetlere yetişemediklerinde halkın onlara dönük ağız dalaşına dönen muhabbetler nedeniyle halinden bezmis. en hızlı yöntem yazılı şikayetinizi bildirmek. telefonla bırakılan arızalar yaklasık 2 haftayı bazı bölgelerde bulabiliyor. eskiden 3 gun de halledilen arızalar bunlar.

dohan grubu sizin de dediğiniz gibi belki amacı farklı ama gercekte bu sayın proxy. siz dua edin de arıza yaşamayın yaşayanlar görüyor. :hmm:

spek_avcısı
15-01-2005, 20:57
ben memnunum..

şu an avrupada da en pahalı internet bizde
yaptığı cirosuna göre telekom çok pahalı ve kalitesiz hizmet sunuyor..
telekom karına göre uyguladığı teknoloji .iran ın altında bir kurum :mad:

aasci
15-01-2005, 21:02
Bir buçuk aydır aboneyim ve bağlantı, sörf, hız vb. konularda hiçbir sorun yaşamadım. ADSL abonesi olan tanıdıklarımda da ( Ankara' da ) bu konularda sorun yaşayana rastlamadım. Bazıları 24 Saat bağlı kalıyorlar.
Daha önceki yazımda belirttiğim gibi, sadece yazışmalara cevap alamadım. Bir de en başta kullanıcı adını eksik verip beni uğraştırdılar o kadar.
Burada sorunlarını anlatanlara Allah sabır versin. Sorun çıkınca, Telekom' un bu yapısı ile çözmek çok zor iyi biliyoruz...

sebal
21-01-2005, 21:06
selam bende adsl li oldum nacizane bir sorum var modemizi 24 saat fiste bağlımı tutuyorsunuz ben asus modem aldım bunun on off düğmesi yok ayrıca telefon hattında parazit olmaya basladı bunun icin switch mi kullanmalıyım cevap yazan olursa sevinirim

coksakin
21-01-2005, 21:35
ben de neredeyse hiç problem yaşamadım hele dial-up tan sonra çok süper geldi. Ama ne kadar iyi olursa olsun problem yaşamamasına rağmen memnuniyetsiz arkadaşlar var galiba. Sanırım yaşam tarzı haline getirdik memnuniyetsizliği...

Sarı
21-01-2005, 22:38
ben memnunum..

şu an avrupada da en pahalı internet bizde
yaptığı cirosuna göre telekom çok pahalı ve kalitesiz hizmet sunuyor..
telekom karına göre uyguladığı teknoloji .iran ın altında bir kurum :mad:

ölene kadar mokoko telekom...!:D

balaban
22-01-2005, 00:23
Aylardır kullanıyorum ve hiç problem yaşamadım. 24 saat hiç kapatmıyoruz.

zxcvb
22-01-2005, 16:19
Elektrik kesildiğinde modemin de elektriği kesiliyor haliyle (Zoom eternetli).. USB seçeneği yok..

Acaba ADSL modemin, elektrik kesilmesinde, Laptop umun bataryasından beslenmesini sağlayabilir miyim?

empee3
23-01-2005, 23:12
selam bende adsl li oldum nacizane bir sorum var modemizi 24 saat fiste bağlımı tutuyorsunuz ben asus modem aldım bunun on off düğmesi yok ayrıca telefon hattında parazit olmaya basladı bunun icin switch mi kullanmalıyım cevap yazan olursa sevinirim

24 saat fişte tutmakta sakınca yok. Telefon hattındaki paraziti gidermek için splitter veya ADSL filtresi gereklidir.

ytr
06-02-2005, 16:31
256 kb'lık veri ile tek PC 'ye bağlantı yapılacak.
Verim alınabilirmi,hızı yeterlimi gelirmi acaba?

Cafe Mekan
06-02-2005, 16:40
ben de neredeyse hiç problem yaşamadım hele dial-up tan sonra çok süper geldi. Ama ne kadar iyi olursa olsun problem yaşamamasına rağmen memnuniyetsiz arkadaşlar var galiba. Sanırım yaşam tarzı haline getirdik memnuniyetsizliği...
Kardeşim memnuniyetsizlik yaşam tarzı falan filan...
Ne demek bu?
Sen benim yaşadıklarımı yaşasan bakalım modemi bile duvara çarpasın geliyo mu gelmiyo mu... :rolleyes:
Bi arkadaş bölgeden bölgeye farklılık gösterir demiş, demekki benim bölge sakat... Hergün problem yaşıyorum, hemde tam hisse alış-satışı yapacağım zaman gidiyo ve tercih ettiğim kademe değişince geliyo meret... :mad:

KANSIZ
06-02-2005, 16:48
256 kb'lık veri ile tek PC 'ye bağlantı yapılacak.
Verim alınabilirmi,hızı yeterlimi gelirmi acaba?

ben kullanyorum gayet memnunum .. ama daha iyisini istiyosan 512 al :)

Selçuk
06-02-2005, 20:26
Elektrik kesildiğinde modemin de elektriği kesiliyor haliyle (Zoom eternetli).. USB seçeneği yok..

Acaba ADSL modemin, elektrik kesilmesinde, Laptop umun bataryasından beslenmesini sağlayabilir miyim?

bence bunun pek bir çözümü yok.
tek çözüm ufak bi ups alman.
modemin fazla elektrik çekeceğini sanmıyorum.
herhalde epey götürür.

zxcvb
06-02-2005, 21:04
herhalde epey götürür.

Teşekkürler. O zaman alınca LapTop u da beslesin bari. Ne kadarlık bir şey kaç para bilen var mı acaba?

Selçuk
07-02-2005, 21:32
Teşekkürler. O zaman alınca LapTop u da beslesin bari. Ne kadarlık bir şey kaç para bilen var mı acaba?

fiyat bulmak kolay.internetten satış yapan bir çok yer var oralardan bakılır da.
kapasite olarak ne kadarlık almak gerekir önemli olan bu.
sadece modem beslemesi çok yemez ama araya laptop girince ne kadar gider bilemiyorum.kardeşimin masaüstü bilgisayarında var 80 90$lık bir şey.aldığımızda adam 5 10 dk idare eder demişti.zaten amaç veri kaybından korumak ve voltaj değişikliklerinden etkilenmemesini sağlamak.
laptopun pili 2 saat gitse ufak bir upste sadece modemi 1 2 saat idare etmeli diye düşünüyorum.bu hesabım sadece teoriksel olarak yapıyorum.deneyimli arkadaşlar cevap verecektir.

Oğuz Çelikdemir
08-02-2005, 08:35
herhalde epey götürür.

Modeminiz USB ise zaten bilgisayardan desteklenir, Ethernet ise mecburen harici besleme yapmanız gerekiyor. Notebook ta ADSL modem kullanıcaksanız PCMCIA ADSL kart kullanmanızı tavsiye ederim.

AloneWolf
09-02-2005, 10:16
Sayın Türk Telekom Çalışanları,

Kurumunuzun bir müşterisiyim. Her ne kadar başka bir seçme şansım olmadığı için, yani mecburi olarak müşteriniz olsam da, verdiğiniz hizmet çeşitliliği ve hizmet kalitesini gördükçe, aklıma sürekli ne kadar şanslı olduğum fikri geliyor. Neden mi? Nedeni çok basit. Uganda'sını, Endonezya'sını, Papua Yeni Gine'sini ve hatta Afrika'da adını henüz bilemediğim ama en az diğerleri kadar süper gelişmiş muz cumhuriyetlerini kıskandıracak kalitede internet kullanıyoruz sayenizde. Eminim bu saydığım ülkelerdeki insanlar bizim internet konusunda yaşadığımız hızı ve kaliteyi gördükçe hasetlerinden çatır çatır çatlamaktadırlar. Muhakkak kendi ülkelerindeki telekomünikasyon kuruluşlarına değerli kurumunuzu gösteriyorlardır örnek almaları için.

Yaptığınız hizmetlerden bahsederken hemen aklıma 2003 senesinde Cezayir depreminden sonra yaşadıklarımız geliyor. Kurumunuzun, çöken yurtdışı erişimimize yıldırım gibi müdahale edip 1 ay gibi kısa bir sürede sorunu halletmesine hepimiz şaşırıp kalmıştık. Basınımızın "başka ülkeler bu sorunu sadece 3 günde halletti, 1 aydır siz ne yapıyorsunuz" gibi yalan, mesnetsiz iddialarının kurumunuzun başarılarının kıskanılmasından dolayı ortaya atıldığını hemen farkedip, ulusça gülüp geçtik.

Son 10 gündür yaşanan yurtdışı çıkışları probleminde ise, kimsenin zikretmediği ama kesinlikle varolan muazzam komplonun yine farkındayız tabi. İddialara göre, Marmara'da çapa atan bir balıkçı teknesi fiber optik kablomuzu kopartmış ve ülkemizin yurtdışı çıkışlarını felce uğratmıştır. Ama biz biliyoruz ki işin aslı böyle değildir elbette. Gerçekte, yine kurumunuzun inanılmaz performansını hazmedemeyen birtakım dış mihraklar (ki yabancı ülkelerin telekomları şüpheli durumdadır bu olayda), bir denizaltı marifetiyle kablomuzu kesmişlerdir. Hatta daha da ileri giderek, kurumunuz tarafından yapılan onarıma da müdahale ederek, onarım için gelen gemiyi de bahsi geçen denizaltıdan atılan torpido marifetiyle batırmışlardır. Zaten, 10 gündür perişan olan yurtdışı çıkışlarının halen onarılamamasının başka bir mantıklı sebebi olamaz. Kahrolası dış mihraklar, yine yapacaklarını yapmışlardır.

Ama kurumunuz yine fedakarca çalışarak yapacağını yapmış, kapasite arttırımına giderek yurtdışı çıkışımızı tam tamına 5 Gbps mertebelerine ulaştırmayı bilmiştir. Basında çıkan "internet yerlerde sürünüyor" şeklinde haberler, muhakkak ki yine kurumunuzu yıpratma amacıyla çıkarılmış maksatlı haberlerden başka şeyler değildir. Zaten 5 Gbps çok büyük bir rakamdır. Gerçi, insanın aklına 7 milyonluk İsrail'in 26 Gbps, 16 milyonluk Hollanda'nın 173 Gbps yurtdışı çıkışı kullandığı geliveriyor tabi ama, eminim bunlar da yalandır.

Ya 444 0 375 numaralı ADSL teknik destek hattınızda verilen hizmete ne demeli? Allah'ım biz ne şanslı bir milletiz!!! O ne teknik destektir öyle??!!! Hiçbir kurum konusunda bu kadar bilgili personel çalıştırmayı başaramamıştır tarihinde. Personelin problem çözme yeteneği, arızalara ortalama 4-5 gün gibi kısa bir sürede adeta hızır gibi yetişme kabiliyeti gerçekten takdire şayandır. Gerçi, "hanımefendi benim ping sürelerim oldukça yüksek, hattımı kontrol edin lütfen" şeklindeki bir talebime aynı saygıdeğer hanımefendi "sen bana ilk başta ping ne demek anlat, sonra bakarız bir çaresine" gibi ve bunun benzeri birkaç diyalog yaşayanlarımız çok gibi gözükse de eminim bu kabul edlebilir sınırlar içinde kalmıştır.

Bütün bunları düşündükten sonra, bizleri hüzünlendiren tek konu bu yaptığınız büyük hizmetlere karşın kurumunuz tarafından alınan hizmet mukabili ücretlerin düşüklüğüdür. Bu kalitedeki hizmetin böyle komik ücretlerle verilmesi kurumunuz aleyhinde büyük bir haksızlıktır. Gerçi başka ülkelerdeki internet kullanıcılarının 2 Mbps hızındaki bağlantıları yaklaşık 36 YTL mukabilinde kullandıklarını duyuyoruz ama, hiç şüphemiz yok ki bunlar da yalandır. Böyle birşey mümkün olamaz! Eğer gerçekten böyle şeyler varsa, kesinkes bu ülkelerin telekomları hesap kitap bilmiyorlardır! Zaten böyle birşey mümkün olsa, biz Türk halkına değer veren ve bilgiye erişmenin insanların doğal hakkı olduğunun ve bir ulusun gelişiminde önemli rol oynadığının tamamen idrakında olan değerli kurumunuz en başta yapardı. Hele hele birçok kullanıcının zikrettiği "10 gündür kullanamadığımız internete neden ay sonunda tam fatura ödüyoruz" şeklindeki sorular tamamen bölücü zihniyetin ve hasta beyinlerin ürettiği fikirlerden başka şeyler değildir. Lütfen siz bunları söyleyenleri dinlemeyin ve aslanlar gibi faturalarımızı basıp yollayın bizlere. Hatta bence, bu ay bu kablo onarımıyla alakalı masrafları da biz kullanıcılarınız üstlenelim ki, 2004 senesinde ettiğiniz 2,1 katrilyonluk kar'ınıza zeval gelmesin.

Sonuç olarak, verdiğiniz üstün hizmetlerden dolayı şahsım adına teşekkürü borç biliyor, aynı takdiri, kurumunuzun verdiği değerli hizmetlerin farkına varamayan nankörlerin de göstermesi dileğiyle yazıma son veriyorum.

Saygılarımla

Bu ülkenin bir ADSL'li vatandaşı

AloneWolf
09-02-2005, 11:50
Acaba diyorum;
Herkes yukarıdaki yazıyı telekom'a mail atarsa birşeyler olabilir mi?
Bu adsl konusunda sn objektif bayağı uzmanlaştı. ne dersiniz?

Objektif
09-02-2005, 11:54
Yukarıdaki yazı arabasek bir tarzda kaleme alınmış ve direk olarak aşağılayıcı bir üslup sergiliyor. Telekom çalışanlarının kesinlikle nefret edeceği bir tarz. Eğer ADSL'nin düzelmesini istiyorsak daha olumlu ve yapıcı bir üslup kullanmalıyız.

Problemleri teker teker yazmak ve dünya ile kıyaslamak ardından alınan hizmetin dünya standartlarına gelmesini istediğimizi söylemek yeterli olacaktır.

Sarı
20-02-2005, 13:47
arkadaşlar aşağıdaki yazıyı bende başka bi yerde okudum:

15-2-2005 Tarihinde NTV de Türk Telekom Yetkilisinin Yaptığı Açıklamaya göre ;

1 Mart 2005 den itibaren ;

1- 256 kbps lik Bağlantılar Kaldırılıyor. Otomatik olarak Kotalı + Kotasız Tüm kullanıcılar 512 Kbps ye Yükseltiliyor.

2-En son 11,9 Gb lik Yurtdışı Çıkışları 22,8 Gb ye Yükseliyor.

3- ADSL Fiyatları Aşağıdaki Şekilde Düzenleniyor:

SINIRSIZ ADSL İNTERNET ERİŞİMİ TARİFESİ

Hızı (Kbps) Aylık Ücret

512/128 38,67YTL

1024/256 69,96 YTL

2048/512 133,84 YTL

Ali Baba
20-02-2005, 14:53
arkadaşlar aşağıdaki yazıyı bende başka bi yerde okudum:

15-2-2005 Tarihinde NTV de Türk Telekom Yetkilisinin Yaptığı Açıklamaya göre ;

1 Mart 2005 den itibaren ;

1- 256 kbps lik Bağlantılar Kaldırılıyor. Otomatik olarak Kotalı + Kotasız Tüm kullanıcılar 512 Kbps ye Yükseltiliyor.

2-En son 11,9 Gb lik Yurtdışı Çıkışları 22,8 Gb ye Yükseliyor.

3- ADSL Fiyatları Aşağıdaki Şekilde Düzenleniyor:

SINIRSIZ ADSL İNTERNET ERİŞİMİ TARİFESİ

Hızı (Kbps) Aylık Ücret

512/128 38,67YTL

1024/256 69,96 YTL

2048/512 133,84 YTL

Sevindirici bir haber. Türkiyede iyi şeyler oluyor bunu görebiliyorum her ne kadar Türk usulüde olsa.

Adsl isviçrede de birkaç yıllık maziye sahip.

İlk çıktığında hat açma parası alıyorlardı ve modemi satın alıyordunuz. Hız 256 kps idi

Bir süre sonra hat parası kalktı ve abone olan herkese modem hediye etmeye başladılar. Hız 300 e çıktı.

Şimdilerde muazzam kampanyalar yapıyorlar bir yıllık abone olanlara. Ve hız 600 kps. Aylık ücret yaklaşık 52 ytl..

Tek değişmeyen ücret oldu.. :rolleyes:

Çok geçmeden Tr dede bu yönde gelişmeler oluyor.

:bravo: :bravo:

Objektif
20-02-2005, 15:14
Bu haberin kaynağı nedir acaba ? İnternette bir çok yerde bu bilgi teyit edilmedi.

fiora
21-02-2005, 09:16
sayfanın copy-paste özelliğini kullanamadığım için sadece adres verebildim..

http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=12050

Objektif
21-02-2005, 09:28
Bu sayfayı görmüştüm zaten, kesin bir şey söylememişki, düşünüyoruz demiş, artıracağız demiş. Tarifeler hakkında bir net bir açıklama yok yani.

empee3
21-02-2005, 14:36
İşte size Türk Telekom'a memnuniyet derecenizi gösterme fırsatı ! Müşteri Memnuniyet Anket (http://www.pazarlama.telekom.gov.tr/mus_anket.asp)

Cafe Mekan
23-02-2005, 23:52
Arkadaşlar, geçen hafta adsl bağlantımda oluşan arıza hakkında sizleri bilgi sahibi yapmak istiyorum, lakin aynı arızadan müzdarip olan arkadaşlara yardımım dokunabilir.
Bağlantımda görünürde bir sorun olmağı görünüyordu (modem ışığı yanıyor, ibs real trade net ile veri alabiliyordum) Fakat explorer sayfasından sadece telekom.gov.tr sitesine girebiliyor, diğer hiçbir siteye giremiyordum. Telekoma arıza bildirdim bi sonuç alamadım, bilgisayarcı geldi baktı, uğraştı uğraştı yapamadı çıldırmak üzereydiki tamam abi sen git neyse bakarız deyip çıldırmak üzere olan adamı bir nevi kurtarmış oldum. Bir başka bilgisayarcıyı aradım ve problemi hemde telefonda konuşarak hallettik. Bu sorunun telekomdan kaynaklandığını ve nasıl düzeleceğini bildiğini söyleyince nasıl sevindim anlatamam. O söyledi ben yaptım ve sorun giderildi.
Şimdi öncelikle 192.1.... ile başlayan adrese giriyorsunuz (modem ayarlarına yani. Eğer bu adresi ve kullanıcı adı ile şifre kısmına ne yazacağınızı bilmiyorsanız telekomdan bilgi alınız) oradan Quick Configuration'a girip alttaki Primary DNS Server ve Secondary DNS Server seçeneklerinin karşılarındaki kutucuklardaki sayıların hepsini sıfır yapıyorsunuz ve submit ile kaydediyorsunuz. Ama problem hala tam manasıyla geçmiş değil çünkü bu işlemi bilgisayarı her kapatıp açtığımda tekrarlamam gerekiyor.. Neyse ben bunada razıyım...

Oğuz Çelikdemir
24-02-2005, 11:09
Arkadaşlar, geçen hafta adsl bağlantımda oluşan arıza hakkında sizleri bilgi sahibi yapmak istiyorum, lakin aynı arızadan müzdarip olan arkadaşlara yardımım dokunabilir.
Bağlantımda görünürde bir sorun olmağı görünüyordu (modem ışığı yanıyor, ibs real trade net ile veri alabiliyordum) Fakat explorer sayfasından sadece telekom.gov.tr sitesine girebiliyor, diğer hiçbir siteye giremiyordum. Telekoma arıza bildirdim bi sonuç alamadım, bilgisayarcı geldi baktı, uğraştı uğraştı yapamadı çıldırmak üzereydiki tamam abi sen git neyse bakarız deyip çıldırmak üzere olan adamı bir nevi kurtarmış oldum. Bir başka bilgisayarcıyı aradım ve problemi hemde telefonda konuşarak hallettik. Bu sorunun telekomdan kaynaklandığını ve nasıl düzeleceğini bildiğini söyleyince nasıl sevindim anlatamam. O söyledi ben yaptım ve sorun giderildi.
Şimdi öncelikle 192.1.... ile başlayan adrese giriyorsunuz (modem ayarlarına yani. Eğer bu adresi ve kullanıcı adı ile şifre kısmına ne yazacağınızı bilmiyorsanız telekomdan bilgi alınız) oradan Quick Configuration'a girip alttaki Primary DNS Server ve Secondary DNS Server seçeneklerinin karşılarındaki kutucuklardaki sayıların hepsini sıfır yapıyorsunuz ve submit ile kaydediyorsunuz. Ama problem hala tam manasıyla geçmiş değil çünkü bu işlemi bilgisayarı her kapatıp açtığımda tekrarlamam gerekiyor.. Neyse ben bunada razıyım...

:D

Türk Telekom otomaik DNS sunucusu atama protokülünü kullanıyor. Bu nedenle, sabit DNS adresleri yazdığınızda, DNS sunucuları ayakta diilse doğal olarak sabit DNS sunucuya yönlenmek isteyecek ve gelen isteklerin tümü karşılanmayacaktır. Ayrıca, her seferinde gidip o alanı sıfırlamamanız gerekiyor. Modeminizin ayarlarını yaptıktan sonra "save settings" diyerek modemin BIOS kısmına bu verileri yazdırmanız gerekiyor. Daha sonra modemi boot ettiğinizde, ayarlar sizin yaptığınız gibi gelmeli.

erdeem
01-03-2005, 19:25
ADSL ile web sitelerine bağlanamıyorum. Telekom modem problemi deyip işin içinden çıktı. Bilgisayarcım da problemi halledemedi. Farklı DNS adresleri denenmesine rağmen bağlanamadık . Dün sitelere çok ağır bağlanıyordum. Bu sabahtan itibaren hiç bağlanamadım. Tecrübeli arkadaşlardan tavsiye rica ediyorum

entegre
01-03-2005, 19:32
ADSL ile web sitelerine bağlanamıyorum. Telekom modem problemi deyip işin içinden çıktı. Bilgisayarcım da problemi halledemedi. Farklı DNS adresleri denenmesine rağmen bağlanamadık . Dün sitelere çok ağır bağlanıyordum. Bu sabahtan itibaren hiç bağlanamadım. Tecrübeli arkadaşlardan tavsiye rica ediyorum
4.2.2.1
4.2.2.2
dns lerini kullan

erdeem
01-03-2005, 19:39
4.2.2.1
4.2.2.2
dns lerini kullan

212.156.4.10
212.156.4.11

yazıyorum. yazdığınız no ları anlamadım. Ağ bağlantılarında DNS sunucuları kısmına yazdığım adresler bunlar

entegre
01-03-2005, 23:10
212.156.4.10
212.156.4.11

yazıyorum. yazdığınız no ları anlamadım. Ağ bağlantılarında DNS sunucuları kısmına yazdığım adresler bunlar
sizin kullandığınız telekomun dns server ları
bunlar sık sık ölü durumuna düşüyor
benim yazdıklarım yurt dışı kaynaklı dns server lar

guneysu
03-03-2005, 15:02
ADSL abonelerine duyuru başlıklı

Statik IP Yönlendirme Tarifesi

01.04.2005 tarihi itibariyle, Şirketimiz müşterilerine tahsis edilen Statik IP adresleri ve yeni talepler ücretli olarak karşılanacaktır.
Tarifesi için lütfen tıklayınız.

diye bir mail geldi telekomdan
statik İP ne demektir.? posta adresinemi statik İP diyorlar yoksa ?bunun içinde ayda 2.66 ytl+ötv istiyorlar konuyu bilenler cevap verirse oğuz hocam sanırım senin konularına giriyor :):)

Garboy
03-03-2005, 15:22
boşver ev kullanıcısının bir işine yaramaz
makinene bir server kurmadığın sürece anlamı yok
hem ne yapacaksın statik ip yi
zati bir ton hacker neyin var

SunShine
03-03-2005, 15:29
ADSL abonelerine duyuru başlıklı

Statik IP Yönlendirme Tarifesi

01.04.2005 tarihi itibariyle, Şirketimiz müşterilerine tahsis edilen Statik IP adresleri ve yeni talepler ücretli olarak karşılanacaktır.
Tarifesi için lütfen tıklayınız.

diye bir mail geldi telekomdan
statik İP ne demektir.? posta adresinemi statik İP diyorlar yoksa ?bunun içinde ayda 2.66 ytl+ötv istiyorlar konuyu bilenler cevap verirse oğuz hocam sanırım senin konularına giriyor :):)

IP numarası, internet üzerinde sizin bağlantınıza tahsis edilmiş bir numaradır.

Eğer statik IP'niz var ise, internete her bağlandığınızda aynı numarayı alırsınız.

Dinamik IP ise, ISS'iniz tarafından size her defasında farklı olarak atanır.

Bilgisayarınız üzerinde bir web sunucusu, mail sunucusu, ftp sunucusu vs. vs. çalıştırmıyorsanız statik IP'ye ihtiyacınız yok demektir.

Saygılarımla.

guneysu
03-03-2005, 15:37
IP numarası, internet üzerinde sizin bağlantınıza tahsis edilmiş bir numaradır.

Eğer statik IP'niz var ise, internete her bağlandığınızda aynı numarayı alırsınız.

Dinamik IP ise, ISS'iniz tarafından size her defasında farklı olarak atanır.

Bilgisayarınız üzerinde bir web sunucusu, mail sunucusu, ftp sunucusu vs. vs. çalıştırmıyorsanız statik IP'ye ihtiyacınız yok demektir.

Saygılarımla.
sayın SunShine IP imi xp de nasıl gorebılırım her bağlantıda statikmi dinamikmi ? mail sunucusu derken outlok expresimi kastediyorsunuz ? nasıl bakacagımı soylersenız bağlanırım IP imi görebilirsem bağlantıyı keser tekrar bağlanır IP mi görüp farklı iseler dinamik olmuş olur anladığım kadarı ile burda sorun IP mi nasıl görürüm.. yukarıda bahsettiklerin bana çok yabancı sadece mail tanıdık gibi geldi outlok tan dolayı

SunShine
03-03-2005, 15:48
sayın SunShine IP imi xp de nasıl gorebılırım her bağlantıda statikmi dinamikmi ? mail sunucusu derken outlok expresimi kastediyorsunuz ? nasıl bakacagımı soylersenız bağlanırım IP imi görebilirsem bağlantıyı keser tekrar bağlanır IP mi görüp farklı iseler dinamik olmuş olur anladığım kadarı ile burda sorun IP mi nasıl görürüm.. yukarıda bahsettiklerin bana çok yabancı sadece mail tanıdık gibi geldi outlok tan dolayı

Modeminizden bakmanız gerekir.

Mail sunucusu Outlook Express değildir.

Mail hesabınızı tanımlarken kullandığınız mail.birşeyler_birşeyler.com diye tanımladığınız yerdir.

Saygılarımla.

Garboy
03-03-2005, 15:58
özetle sn. Güneysu!nun makinesinde sunucu yoktur

guneysu
03-03-2005, 16:47
özetle sn. Güneysu!nun makinesinde sunucu yoktur
http://speedtest.ttnet.net.tr/index.php adresınde test yaptım orda IP adresini yazıyor onu bır tarafa yazdım bılısayarı kapadım açtım yenıden aynı adreste test yaptım bu sefer başka bir IP adresi çıktı IP adresiniz diye demek oluyordu sabit değil IP adresim :):)

burdan çıkan sonuç ne = bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp bizde sora sora öğrendik.. teşekkürler ..
saygılarımla

SunShine
03-03-2005, 16:53
http://speedtest.ttnet.net.tr/index.php adresınde test yaptım orda IP adresini yazıyor onu bır tarafa yazdım bılısayarı kapadım açtım yenıden aynı adreste test yaptım bu sefer başka bir IP adresi çıktı IP adresiniz diye demek oluyordu sabit değil IP adresim :):)

burdan çıkan sonuç ne = bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp bizde sora sora öğrendik.. teşekkürler ..
saygılarımla

Biz teşekkür ederiz.

İşte hissenet'in farkı bu.

Herkes her konuda diğer arkadaşına yardımcı olmaya çalışıyor. ( Borsa hariç..Çünkü borsa'da yardım Yatırım danışmanlığına giriyor.. Yatırım danışmanlığı da kural dışı. )

Saygılar bizden.

Garboy
03-03-2005, 17:47
bilgisayarın ip nosunu öğrenme pratik yöntemi

http://img.photobucket.com/albums/v626/garboy/dnsnasil.png

hakanen
04-03-2005, 07:43
Fısıltı gazetesinden son haber :

256/64 Kalkacak
512/128 38YTL
1024/256 69 YTL olacak..

Tarih :23 mart

sugarpan
04-03-2005, 09:29
evet benim kulağıma da geldi.. Bakalım ne olacak... Fakat neden böyle bir iyilik yapmak istiyorlar ki acaba?