View Full Version : ADSL
Neden böyle bir iyilik yapmak istiyorlar? Çünkü kaliteyi arttıramıyorlar, bari fiyatları aşağıya çekersek "müşterilerimizi" memnun ederiz (seslerini keseriz :) )diye tasarlıyorlar herhalde.
:roll:
Şu anda çalıştığım firmada 3 bilgisayar ve bir u.s robotics marka adsl modemimiz var 4 port lu
Benim isteğim modemi kullanarak bilgisayarları modemi kullanarak birbirine bağlamak yani ağ kurmak.
Fakat bu konu hakkında pek bir bilgim yok, yardımlarınızı bekliyorum....teşekkürler şimdiden...
Çiçek gibi kullanırsın
teşekkür ederim bu bilgin için ama birde konuya vakıfsan müsait bir zamanda tarif ederseniz sevinirim ...
Modemi tanımıyorum
ama DHCP serverini kitapçığından bakıp aktif etmen
ve clientleri dinamik ip alacak şekilde ayarlaman gerek
başka da yapacak tek şey kabloları takmak
özyengec
04-03-2005, 16:38
sn arkadaşlar adsl kullanmak istiyorum modemler hakkında bilgi verirmisiniz aralarında ne fark var alınca problem yaşamak istemiyorum 3cb kullanmak istiyorum bana önerilen zyxel prestıge 630-c1 marka karar veremiyorum virüslerden koruyan modemler varmış bilgisi olan arkadaşlar lütfen yazarmısınız
GalaTyphoon
04-03-2005, 17:09
airties' ın modemlerini tavsiye ederim. açıklamalı türkçe arayüze sahip ve telekom altyapısı ile uyumlu tek modem. Diğer modemlerde paket kayıpları daha fazla yaşanıyor. Uzakdoğu menşeili modemleri almayın, başınız ağrır.
www.airties.com (http://www.airties.com)
Şu anda çalıştığım firmada 3 bilgisayar ve bir u.s robotics marka adsl modemimiz var 4 port lu
Benim isteğim modemi kullanarak bilgisayarları modemi kullanarak birbirine bağlamak yani ağ kurmak.
Fakat bu konu hakkında pek bir bilgim yok, yardımlarınızı bekliyorum....teşekkürler şimdiden...
switch değil hub olarak kullanırsın
SunShine
04-03-2005, 17:46
Bilgisayarların işletim sistemi nedir.
Bu konuda bilgi verirseniz, size açıklama yapabilirim.
switch değil hub olarak kullanırsın
evet doğru tanımlama sizinki sanırım ama benim öğrenmek istediğim
ağ tanımlamalarını nasıl yapabilirim ?
ağ maskeleri nasıl olmalı...
Bilgisayarların işletim sistemi nedir.
Bu konuda bilgi verirseniz, size açıklama yapabilirim.
3 bilgisayarda da xp pro. bulunmakta yardımlarınızı bekliyorum sn. sunshine , teşekkürler şimdiden herkese
SunShine
04-03-2005, 18:21
3 bilgisayarda da xp pro. bulunmakta yardımlarınızı bekliyorum sn. sunshine , teşekkürler şimdiden herkese
Tamam.
Eğer benden önce bir arkadaş açıklamaz ise, yarın bunu size resimleriyle açıklayacağım. Şimdi biraz geç oldu, gitmem lazım.
Bu sayfayı yarın öğleye kadar bir daha ziyaret edin lütfen.
Tamam.
Eğer benden önce bir arkadaş açıklamaz ise, yarın bunu size resimleriyle açıklayacağım. Şimdi biraz geç oldu, gitmem lazım.
Bu sayfayı yarın öğleye kadar bir daha ziyaret edin lütfen.
cuma ve cumartesi günü eğitimim olduğu için pazartesi ye anca bakma imkanım olacak ama ilgi alakanız için teşekkürler sn. sunshine
AloneWolf
04-03-2005, 20:50
ağ maskeleri konusunda takılmayın.
modeminize göre yapın mesela modemin ip si
10.0.0.2 ise
pcleri
pc1= 10.0.0.3
pc2=10.0.0.4
pc3=10.0.0.5
şeklinde yapın
255.255.255.0 da tab tuşu yaparsanız otomatik yazar zaten. clientlara yukarıdaki ipleri girdikten sonra tab yapıyorsunuz.
ve ayrıca dns numaralarını girmeniz gerekir.
212.156.2.70
212.156.4.10
dnslerini kullanabilirsiniz.
bunların dışında modemin setup'ında muhtemelen
DHCP özelliği vardır onu açarsanız clientlar otomatik ip alır uğraşmazsınız. dnslerde otomatik gelir.
Oğuz Çelikdemir
05-03-2005, 00:11
İşin yarısını halletmişsin zaten, birşeyler sormana gerekte yok. Diğer makinaları modemin portlarına tak, hayırlı uğurlu olsun :)
SunShine
05-03-2005, 08:41
Oğuz Bey, en kısa yoldan durumu izah etmiş.
Bildiğim kadarıyla, ev kullanıcılarına yönelik tasarlanmış DSL modemler standart bir IP adresi ve DHCP server'ları açık olarak geliyor.
Bu durumda, bilinmesi gereken tek şey modemin IP adresidir.
Diyelim ki, 4 portlu bir ADSL modem üzerinden küçük bir Network kurmak istiyorsunuz ve yapılandırma sizin bilginiz dahilinde olsun.
Bilginiz dahilinde olması çok mu önemli.. Değil aslında.. Çünkü siz kullanıcısınız, Network Architect değilsiniz.
Ama eğer önemli diyorsanız, çok da basit olduğunu göreceksiniz.
Bunu aşağıdaki mesajlarımda açıklayacağım.
Saygılarımla.
SunShine
05-03-2005, 09:05
Modeminizde yapacağınız işlemler.
Bu her modemde farklı şekillerde göründüğü için resimlemedim.
1. Modeminizin IP adresini öğrenin. Ki, bu bilgisayarınızda Varsayılan Ağ geçidi olarak görünüyordur. WinXP'de görev çubuğunun sağ tarafında Yerel ağ bağlantısı Durumu ( Ya da Modem durumu ) ikonu ( yanıp yanıp sönen iki bilgisyar resimli ikon ) na çift tıkladığınıda çıkan pop up pencerenin görüntüsü aşağıdaki gibidir. ( ya da benzer bir şey)
http://home.graffiti.net/gunes/LAN4.jpg
Modeminize kendiniz de bir IP adresi verbillirsiniz. Ama bunu yapacaksanız rasgele bir segment seçmeyin.
En iyisi 192.168.XXX segmentidir.
Yani eğer modeminize siz bir IP verecekseniz, ( Diyelim ki, 192.168.3.1 verdiniz. İlerleyen mesajlardaki resimlerde bu adresi göreceğiniz için bu numarayı yazdım ).
2. Modeminizin DHCP server'ının açık mı kapalı mı olduğunu öğrenin.
DHCP server'ını ( sn Objektif'in deyimiyle, İlkokul 5. sınıf öğrencisinin anlayabileceği şekilde ) basitce açıklayayım.
DHCP server, kendisine bağlı istemcilere, kendi sahip olduğu IP segmentinin altındaki sınıftan otomatik olarak IP dağıtır.
Yani, 10.0.0.2 IP adresli bir modem üstünde DHCP server çalışıyorsa, bu modeme bağlanan diğer istemcier, 10.0.0 segmentinden bir IP alırlar. ( İstemcilerde Otomatik IP al seçeneği işaretli varsayıyoruz.)
DHCP server'larda bazı ayarlamalar yapılabilir. ( User defined - Kullanıcı tanımlı ) seçeneği ile bunu yapabilirsiniz.
Şöyle ki, DHCP server'ın belirli bir IP numarası aralığında IP dağıtmasını sağlayabilirsiniz.
10.0.0.20 'den başla, en fazla 30 tane IP dağıt diyebilirsiniz. ( İstemciler otomatik IP alıyor, Hattınızı en fazla 30 istemciye kullandırtıyorsunuz )
10.0.0.200 ile 10.0.0.234 aralığındaki IP'lere geçit ver gibi. ( İstemciler, sabit bir IP'ye sahip, sadece belirlenmiş bir gruba hattınızı kullandırtıyorsunuz. )
Neyse, bu konuda çok fazla detaya girmeyeyim.
Bu mesajımda iki şeyi öğrendik. ( Belki siz daha fazla şey öğrendiniz, ama ben aslında iki şey anlatmak istedim).
1. Modemin IP adresini öğrendik. ( Ya da istediğimiz şekilde değiştirebiliriz )
2. DHCP server durumu nedir, DHCP server nedir.
Bunları öğrendiğimizi varsayarak sonraki mesajımıza geçiyoruz.
SunShine
05-03-2005, 09:15
Modemimizin ( Ağ geçidimiz ) IP adresiniz 192.168.3.1 olduğunu öğrendik. ( Ya da 192.168.3.1 yaptık.)
DHCP server'ın da durumunu öğrendik.
Eğer DHCP sunucumuz, kapalı ise her bir istemciye bizim bir IP adresi vermemiz gerekir.
Şimdi masaüstünde Ağ Bağlantılarım ikonu üzerinde sağ klik yapıyor, Özellikleri seçiyorsunuz.
Karşınıza çıkan ikon(lar)dan Yerel Ağ Bağlantısı ikonu üzrerinde de sağ klik yapıp pop up menüden Özellikleri seçiyorsunuz.
Karşınıza aşağıdaki resimde görülen pencere çıkacaktır.
http://home.graffiti.net/gunes/LAN1.jpg
Bu pencereden İnternet Erişim Kuralları (TCP/IP ) seçerek Özellikler butonuna basıyoruz.
Karşınıza bir sonraki mesajımdaki pencere çıkacak.
SunShine
05-03-2005, 09:37
Bir önceki mesajımda bahsettiğim penncere şöyle görünecektir.
Ve bu mesajımda bu pencerede ne var ne yok, ne anlama geliyor, onu anlatacağım.
http://home.graffiti.net/gunes/LAN2.jpg
Otomatik Olarak bir IP adresi al derseniz, bilgisayarınız Varsayılan Ağ geçidini arar bulur. Eğer birden fazla Ağ geçidi varsa ilk bulduğunu varsayılan olarak kabul eder.
Ağ geçidi üzerinde ya da, ağ geçidinin adresini bildiği DHCP sunucusu siin makinanıza otomatik olarak bir IP verir.
Aşağıdaki IP adreslerini kulllan seçeneğini işaretlerseniz.
- Bilgisayarınıza, Ağ geçidinizin IP segmentinin altında bir IP vermelisiniz.
Örnek, Ağ geçidim 192.168.3 segmentinde, ( 192.168.3.1 ), ben makinama, 192.168.3.132 adresini verdim.
Bir ağda bir IP edresi bir makinayı temsil edeceğinden, diğer bir makinaya da, 192.168.3.133 adresini verdim.
Bir diğer makinaya da, 192.168.3.999 vermeyi çok isterdim ama veremiyorum. :vurkafa: :D
Neden.. :confused:
Çünküüüü... Her bir segment maksimium 255 değerini alabilir. Yani her bir segment 0 ile 255 aralığında bir değer olmak zorundadır. :cool:
Alt ağ maskesinin ( bunu ne anlama geldiğini açıklamayacağım, gerek yok ) 255.255.255.0 olması gerekir. Zaten siz bir IP verince bu default olarak bu şekilde gelir ekrana. ( Win XP'de gelir. diğer işletim sistemlerinde tanımlamanız gerekebilir.)
Varsayılan Ağ geçidi, Modeminizin adresi olmalıdır. ( Ya da, modem kullanmıyor, Modem'i ağ geçidi olarak tanımış bir server kullanıyorsanız, o server'ın adresi olmalıdır. )
Gelelim DNS sunucularına.
Eğer DNS sunucu adresini otomatik olarak al seçeneğini işaretlerseni, bilgisayarınız, DNS sunucu adreslerini arayıp bulacak ve ilk bulduklarını kabul edecektir.
Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan seçeneğini işaretlerseniz, bilgisayarınız her defasında, belirttiğiniz DNS sunucularına adres soracaktır.
( Benim bilgisayarımda 192.168.3.1 adresli makina bir modem değil, bir Linux server'dır ve aynı zamanda DNS server özelliği de vardır. Bu sebeple, DNS olarak onu da tanımladım. Siz sakın modeminizi DNS sunucusu olarak tanımlamayın. )
En iyi DNS sunucuları adreleri konusunda, sanırım sn Objektif'in açtığı bir topikte bilgiler verilmişti.
İşte bu kadar.
Bir de şu üzerinde Tamam yazan boton var.
Onu da açıklayayım. :D
Eğer bir değişiklik yaptıysanız, bu butona basarsanız değişiklikleriniz kaydeder.
Yaptığınız değişiklikleri kontrol etmeden bu butona basmayın.
SunShine
05-03-2005, 09:50
Evet.
Buraya kadar, iki bilgisayar bir modem ile küçük bir ağ kurduk.
Modemimiz 192.168.3.1 adresine sahip, birinci PC'miz 192.168.3.132 adresine sahip, ikinci PC'miz 192.168.3.133 adresine sahip.
İyi de, bu iki bilgisayar, modem üzerinden İnternete çıkıyor ama bir birlerini görüp, kaynak paylaşımı yapamıyorlar diyorsanız..
Herhangi bir bilgisayarda paylaştırmak istediğiniz kaynağı paylaşıma açmalısınız.
Kaynaklar neler olabilir.
Disket sürücü olabilir, disk üzerindeki bir klasör olabilir, CD sürücüsü olabilir.
Bu kaynaklardan herhangi birinin ikonu üzerine gelip sağ klik yaparsınız, pop up menüden Paylaşım seçeneğini seçersiniz ve bu kaynağın paylaşım durumunu ayarlarsınız.
İştee.. paylaşımdaki kaynak, Yerel ağınız içinde, diğer bilgisayarlar tarafından kullanılıyor..
Bu kadar. ( mı ).
Saygılarımla.
SunShine
05-03-2005, 09:58
Tamam.
Yerel ağı kurduk, kaynakları da paylaşıyoruz. İnternete de çıkıyoruz.
Daa..
Bizim işler büyüdü, 10 kişiyi daha işe aldık, birer de PC verdik bu elemanlara, ama bizim modem 4 portlu, yeni elemanların PC'lerindeki kaynaklara nasıl ulaşacağız.
Diyorsanız, eğer.
( basitce, çözelim sorunu )
Bir tane (ucuzundan ) hub aldınız. 16 portlu.
Modeminizin bir portunu bu hub'ın bir portuna taktınız, diğer bilgisayarları da hub'ın portlarına.
Bütün PC'lerde de yukarıdaki ayarlamaları yaptınız.
İşte sorun çözüldü.
Herkes "Çalışma grubu bilgisayarlarını göster" şeçeneğine tıklayınca görünüyor..
Uf, uff... 12 tane bilgisayar görünüyor.. ( mu acaba ) :eek:
Hadiii.. Bu çalışma grubu da ne.. :confused:
SunShine
05-03-2005, 10:06
Denetim masası > Sistem > Bilgisayar Adı.
Bu seçenek sonucu karşınıza çıkan pencerede, bilgisayar adı var, çalışma grubu var.
Var da var..
Değiştir butonuna tıklayarak gerekli değişiklikleri yaparsınız.
12 bilgisayarın 6'sı PAZAR, diğer 6'sı da LAMA departmanlarında çalışıyorsa, ya hepsinin Çalışma grubunu PAZARLAMA yaparsınız, ya da ilk 6'sını PAZAR, diğerlerini LAMA grubu yaparsınız. :D :evil:
Tüm Ağ'da iki tane çalışma grubunuz olur. Ya da bir tane grubunuz.. Ne isterseniz onu yaparsınız.
Saygılarımla.
SunShine
05-03-2005, 10:19
Modem ile PC arasındaki, ucunda telefon kordonlarındakine benzeyen, az daha büyük bir Jak olan kablo'yu nerden bulacağız, nasıl yapacağız diyorsanız...
Efendiiimm..
Bu kablonun, adı UTP'dir. 8 damarlı bir kablo'dur.
Kategori kategori, tipleri vardır.
En çok da CAT-5 vee CAT-6 kullanılır. Siz CAT-6'yı tercih edin. Çünkü en son model o. En son model olduğuna göre vardır bi hikmeti.. De mi yaa.. :D
İyi de, bu kablonun ucuna nasıl Jak basacağız.
Jak pensesiyle.
Peki, Jak pensesini nerden bulacağız.
Bilgisayar yada elektronik parçası satan her yerde vardır. Hani şu, Kadıköyyde bir çarşı var ya, neydi onun adı, bilmem ne oğlu çarşısı.. İşte oralarda falan vardır. İyi bir alettir. Hatta bazı modelleri hem RJ-45 hem de RJ-11 basabiliyor.
Hadi.. Şimdi bir de RJ-45, RJ-11 çıktı karşımıza.. Bunlar ne ola ki..
Çok detaya gerek yok. RJ-45 bilgisyarlarınıza kullandığınız 8 pinli Jaklar, RJ-11 ise telefonlarınızda kullandığınız 4 pinli jaklar. Bir de RJ-12 var, bu da, bu yazıyı okuyanlara ev ödevi olsun.
Tamam, kabloyu ve Jak pensesini aldık. Biraz da RJ-45 Jak aldık. Ne güzel, cıkır cıkır bu jaklar.. :D
Daa.. Bu Jakları kablonun ucuna basacağız basmasına da, kablonun damarları renk renk, hangi rengi hangi pine basacağız.. :confused:
SunShine
05-03-2005, 10:28
Kablo'un bağlantı şeması biraz detay ister.
Ama basit bir çözüm de vardır ki, genel olarak amatörler tarafından bu kullanılır.
Bir-e-bir bağlama yöntemidir bu..
Kablonun her iki ucunu da aynı renkler aynı pinlere gelecek şekilde bağlarsınız.
Bir diğeri yöntem ise,
Perden pere yöntemidir.. ( Bunu işi bilenler kullanır genellikle ).
Kablonun ucunu sıyırdığınızda göreceksiniz ki, içinde 4 çift (pair, yani per ) ten oluşan 8 damar var.
Kablonun bir ucunda birinci peri Jakın 1 ve 2 numaralarına, ikinci peri 3 ve 6 numaralarına üçüncü peri 4 ve 5 numaralarına dördüncü peri 7 ve 8 numaralarına denk getirip, Jakınızı Jak pensesiyle sıkıştırırsınız.
Kablonun öbür ucuna da aynı bağlantıyı uygularsınız.
Peki, düm düz bağlamak varken niye böyle yaptık.. Per per kullandık.
Dedim ya, işi bilenler böyle yapar.. ;)
SunShine
05-03-2005, 10:36
İyi de abi, bu dediğiniz kablo bağlantısını yaptık. PC ile modem arasında, ya da PC ile hub arasında çalışıyor da, Modem ile Hub arasında çalışmıyor.
Modem mi bozuldu acaba..
Diyorsanız..
Yok yok, sakın modeminizin ayarlarıyla oynamayın..
Bu noktada da çözüm elbette..
Hub'ınızın ilk ya da son portu üzerinde ethernet yazıyor olabilir. Eğer yazıyorsa da, hub'ınıda bir anahtar ( switch), buton ya da Deep switch denen gömme anahtar olabilir. İşte Modem ile hub arasındaki kabloyu, hubınızın ilk ya da son portuna takıp, bahsedilen switch'i ethernet konumun alacaksınız. Ya da basitce her iki konumda da deneyeceksiniz.
Oldu de mi.. Çalıştı.. :cool:
SunShine
05-03-2005, 10:42
Oldu de mi.. Çalıştı.. :cool:
Olmadı abi, çünkü bizim hub'da öyle bir switch mwitch yok, bir portunun üstünde ne bir yazı ne de bir şekil var..
Diyorsanız..
Ben gece yarısına kadar yazmaya devam ederim. ( Gerçi kimse bir şey demi yor da.. :D )
Bu sorunu da çözelim hemen..
Yeni bir kablo yapacağız bu durumda.
Kablonun bir ucunda, birinci peri 1 ve 2 numaralı pinlere, ikinci peri 3 ve 4 numaralı pinlere, üçüncü peri 4 ve 5, dörüdüncü peri 7 ve 8 numaralı pinlere bağlayacağız.
Bu kablonun öbür ucunda ise, ikinci peri 3 ve 6, ikinci peri 1 ve 2, üçüncü peri 4 ve 5, dördüncü peri 7 ve 8 numaralı pinlere bağlayacağız.
Şimdi olacak.
Oldu de mi.. :cool:
Objektif
05-03-2005, 10:50
Bu ne yahu. Bu yazıyı forumun howto's bölümüne taşımak lazım.
SunShine
05-03-2005, 10:51
Şimdi olacak.
Oldu de mi.. :cool:
Tamam, oldu da..
Sağolun bunları da anlattınız da, bu bağlantı şekillerinin bir bilimsel açıklaması, bir formülü falan yok mudur. ?
Diyorsanız.
Vardır, derim.
Açıklayayım efeniim.
Şimdi, Hub ya da Modemler üzerindeki portlarda
1 numarada RD+ , 2 numarada RD- vardır.
3 numarada TD+ , 6 numarada TD- vardır.
PC'lerde ( Daha doğrusu Ethernet kartlarında) ki portlarında ise,
1 numarada TD+ , 2 numarada TD- vardır.
3 numarada RD+ , 6 numarada RD- vardır.
Bu RD+, TD- nedir..
RD : Recieve Data. Bilgi Al
TD : Transmit Data. Bilgi gönder.
+ ya da - : + ya da - demektir. :D
İyi de bu, RD TD'yi niye anlattınız.. :confused: diyorsanız..
SunShine
05-03-2005, 10:56
İyi de bu, RD TD'yi niye anlattınız.. :confused: diyorsanız..
Aşağıdaki şemalara bakınca anlarsınız.
Hub <--------------------> Ethernet
3 TD+ <-------------------> 3 RD+
6 TD- <-------------------> 6 RD-
1 RD+ <-------------------> 1 TD+
2 RD- <-------------------> 2 TD-
Ya da..
Hub <--------------------> Hub
3 TD+ <-------------------> 1 RD+
6 TD- <-------------------> 2 RD-
1 RD+ <-------------------> 3 TD+
2 RD- <-------------------> 6 TD-
Kolay değil mi.. Hemen anlaşılıyor.. :roll: :cool:
SunShine
05-03-2005, 11:05
Kolay değil mi.. Hemen anlaşılıyor.. :roll: :cool:
Tamam, anlaşılıyor anlaşılmasına da, siz gene de bir açıklasanız, acaba doğru mu anlamışız.. :roll:
Diyorsanız..
Tamam, açıklayayım.
Şemalardan göreceğiniz üzere, cihazaların birinin TD'si diğerinin RD'sine gidiyor.
Yani birisinin Transmit ettiği Data diğerinin Recieve'ine gidiyor.
Artılar artılara, eksiler eksilere gidiyor..
Kablomuzdaki, diğer 4 damar bir işe yaramıyor mu..
Evet yaramıyor. bu anlattığım bağlantı şekillerinde işe yaramıyor..
Ama elektronik data iletişimi sadece PC ile Hub, Hub ile Hub arasında değildir. Ya da TCP/IP iletişim protokollerinden başka protokoller de vardır.
İşte o durumlarda o diğer 4 damar'ın da işlevleri ortaya çıkabiliyor.
Zaten Ethernet kartınızı elinize alıp bakarsanız, 1,2,3 ve 6 haricindeki pinlerin bağlanmadığını görebilirsiniz. Bazı kartlarda bağlı da olabiliyor ama, bu tür bir iletişimde bir fonksiyonu yok.
SunShine
05-03-2005, 11:08
Kablomuzdaki, diğer 4 damar bir işe yaramıyor mu..
Evet yaramıyor. bu anlattığım bağlantı şekillerinde işe yaramıyor..
Peki, bu kadar kablo'yu döşedik, 4 damarı boş boş yatıyor. Başka bir amaçla kullanamaz mıyız.. :roll: :confused: :evil:
Diyorsanız..
Evet kullanabilirsiniz..
Telefon için kullanabilirsiniz.
Yani masa telefonunuza santralden gelen iki ( ya da dört ) kablo'yu bu boştaki damarlara bağlayarak taşıyabilirsiniz.
Derim.
SunShine
05-03-2005, 11:15
Yani masa telefonunuza santralden gelen iki ( ya da dört ) kablo'yu bu boştaki damarlara bağlayarak taşıyabilirsiniz.
Diyelim ki, bu damarları telefon için kullandık, PC'lerimize, hub'ımıza, modemimize bir zeval gelir mi... :confused:
Diyorsanız..
Evet, gelebilir..
Şöyle ki;
Telekomun PSDN hatları ( Karasal telefon hatları ) yer üstü olarak da nakil edilmektedir.
Yer üstündeki bu kablolar, uzandıkları hat boyunca mükemmel bir anten görevi göremektedir. Bulutlarda oluşan magnetik alanlar da, toprağa boşalabilmek için bu antenleri kullanabilmektedir.
Yani bir gün, sizden uzaktaki bir yere yıldırım düşer, sizin modem yanar.
Siz de niye oldu diye şaşırırsınız.
İşte telefon hattını Yerel ağ kablolarınız üzerinden geçirirseniz, Modeminiz yanmakla kalmaz, PC'leriniz de zarar görebilir.
Derim.. :cool:
SunShine
05-03-2005, 11:22
Yaw sanşayn abi, bir şey daha merak ediyorum, Oguz abi, olayı iki cümle ile anlatıvermiş. Sen niye böyle uzun uzun anlattın.. :confused:
İşin yarısını halletmişsin zaten, birşeyler sormana gerekte yok. Diğer makinaları modemin portlarına tak, hayırlı uğurlu olsun :)
Diyorsanız..
Sn Oğuz Çelikdemir işi biliyor da onun için.. ;) Sağolsun var olsun, bu konularda ben de yardımını isteyebiliyorum bazan. Kısa ama, öz olarak açıklıyor.
Der, iyi hafta sonları, iyi tatiller dilerim.
Saygılarımla.
Notlar:
- Yazdıklarım ard arda okunmazsa bir şey anlaşılmayabilir.
- Yazdıklarım ard arda okunsa da bir şey anlaşılmayabilir. :D Tam olarak anlatamamış olabiirim, tam olarak anlayamamış olabilirsiniz.
- Yazdıklarımı editleme/kontrol etme vaktim olmadığından, yazım hataları veya numaralarda yanlışlıklar olabilir.
- Yazdıklarım yatırım kararlarınıza yön vermesin.
SunShine
05-03-2005, 11:36
Bu ne yahu. Bu yazıyı forumun howto's bölümüne taşımak lazım.
Peş peşe, takır takır yazmaktan, araya düşen mesajları görmemişiz. :roll:
Özür dilerim sn Objektif, töbe bir daha yapmayacağım.. ;) :D :evil:
Beni sn noexit kışkırttı. :D
Tamam, bi daha yapmayacağım.. :vurkafa:
........................Ben gece yarısına kadar yazmaya devam ederim. ( Gerçi kimse bir şey demi yor da.. :D ) ............
SunShine abi,olayı kopartmışsın..Nutkumuz tutuldu,ne diyelim...??? :D
aturktas
05-03-2005, 17:18
Selamlar,
Kotali ADSL kullaniyorum. Bir ara telekom sitesinde bir yerlerde ADSL kotanizin ne kadarini kullandiginizi gosteren bir sayfa vardi sanirim. Ama ben denedigim o zamandan beri kullanmadim ve adresi simdi hatirlamiyorum, tekrar da bulamadim.
Telekomun sitesinde yolunu bulabilmek benim icin sihir gibi mucizevi bir yetenek, telekom.gov.tr ana sayfada bir link ne kadar isime yarardi :( , bilen varsa adresi yazabilir mi? Simdiden tesekkurler.
gelen bir telekom yetkilisine dedim ki
statik ip ler artık paralı olacakmış doğru mu
evet dedi
en düşük hız 512 olacakmış doğru mu
gittiğimiz müşterilerde öyle diyor ama bizim bir bilgimiz yok
2005 yılı ilk çeyreğinden sonra minimum 256 Kbps olan bağlantı hızı 512 Kbps
oluyor. 512 Kbps sınırsız adsl bağlantısının aylık ücreti 99 ytl'den 49
ytl'ye düşüyor.
Ntv'de kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Telekom Genel Müdürü Sayın
Mehmet Ekinalan Adsl hızlarının artacağını ve bağlantı ücretlerinin
düşeceğini söyledi.
Günümüzde mevcut en düşük adsl hızı 256 Kbps. Gelişmiş Avrupa ülkerinde ise
bu hız minimum 512 Kbps. Türk Telekom Genel Müdürü Sayın Ekinalan Adsl
minimum sınırsız bağlantı hızının 512 Kbps olacağını ve ücretinin 49 ytl
olacağını ntv'de yaptığı açıklamada tüm halka duyurdu. Hızların
yükseltilmesinin en önemli nedeni Avrupa Birliği ile içinde bulunduğumuz
uyum süreci. Avrupa Birliği dolayısıyla yapılan reformların arasında
internet bağlantılarıda önemli bir yer tutuyor.
Sayın Ekinalan ile yaptığımız röpörtajdaki diğer önemli maddelerden biri ise
Yurt çıkı çıkış hızlarının arttılacağı oldu. Günümüzde mevcut yurt dışı
çıkış hızı 11.9 Gbps. Bu hızın 2006 başında 35-40 Gbps olması planlanıyor.
Buna göre 1 nisandan itibaren geçerli olmak üzere adsl bağlantı ücretleri.
(Tüm bağlantılarda fiyatlar düşüyor)
512 Kbps Aylık 49 ytl
1024 Kbps Aylık 79 ytl
2048 Kbps Aylık 119 ytl
4096 Kbps Aylık 189 ytl
512 Kbps (5 GB sınırlı) 29 ytl
1024 Kbps (8 GB sınırlı) 49 ytl
Tüm bağlantılar için bir defaya mahsus alınan bağlantı ücreti ise 59 ytl.
(Taksitli ödeme seçeneğide mevcut)
Üstdeki tabloya göre 256 Kbps adsl bağlantısı kullanan Telekom
müşterilerinin hızları 2 katı artacaktır. Geçiş dönemi sırasında 512 Kbps
kullanan abonelerin hızları otomatik olarak arttırılmayacak , isterlerse
aynı ücrete 1024 Kbps adsl bağlantısı kullanabileceklerdir.
Ayrıca Sayın Genel Müdür 1 Ocak 2006 tarihinde minimum adsl bağlantı hızının
1024 Kbps olacağını açıkladı. 1024 Kbps bağlantı hızınında şartlar
elveriyorsa 49 ytl olacağı açıklandı.
Önemli : Bağlantı hızlarının arttırımı 1 Nisan 2005 tarihinde kademeli
olarak başlayacak ve 1 Mayıs'a kadar tüm 256 Kbps hıza sahip adsl
abonelerinin hızları arttırılacak.
Bir büyük gelişme ise günümüzde maksimum 2048 Kbps olan bağlantı hızının
4096 Kbps olacağı. Sayın Ekinalan Kablo.net üyelerinin hızlarında ise bir
artış düşünmediklerini dile getirdi.
Kaynak : Ntv (Ankara)
Selamlar,
Kotali ADSL kullaniyorum. Bir ara telekom sitesinde bir yerlerde ADSL kotanizin ne kadarini kullandiginizi gosteren bir sayfa vardi sanirim. Ama ben denedigim o zamandan beri kullanmadim ve adresi simdi hatirlamiyorum, tekrar da bulamadim.
Telekomun sitesinde yolunu bulabilmek benim icin sihir gibi mucizevi bir yetenek, telekom.gov.tr ana sayfada bir link ne kadar isime yarardi :( , bilen varsa adresi yazabilir mi? Simdiden tesekkurler.
http://adlskota.ttnet.tr/selfcare/login.jsp
NOT.hiç bir zaman çalıştıramadım(her halde konu mankeni)
dr.denemours
05-03-2005, 18:33
Sayın entegre haberin linkini verebilir misiniz?
NTV'nin sitesinde bulamadım ben. Teşekkürler.
aturktas
05-03-2005, 18:59
http://adlskota.ttnet.tr/selfcare/login.jsp
NOT.hiç bir zaman çalıştıramadım(her halde konu mankeni)
Yine de tesekkurler, belki bir gun calisir diye favorilere ekledim :)
varyemez
05-03-2005, 20:03
daha öncede sorulmuş ama cevap gelmemiş.internet kullanımında ayda kaç GB harcadığımızı nerden veya nasıl öğrenebiliriz.
netlimiter v1.30 programı kullanıyorum aylık dovnload ,upload degerlerini gösteriyor çok memnunum.crack sitelerinden indirebilirsiniz... :tamam:
Oğuz Çelikdemir
05-03-2005, 23:50
Sunny :)
harbi harbi kablo imalatına girmişsin, ne diyeyim hayırlı işler bari :D
valla bu kadar işi kaç kişi ile yapacak :):) bence bu işi bilen birisini alıp getireceksin vede yapacak herkes bildiği işi yaparsa o iş daha sağlam olur... derim ben
netlimiter v1.30 programı kullanıyorum aylık dovnload ,upload degerlerini gösteriyor çok memnunum.crack sitelerinden indirebilirsiniz... :tamam:
http://adslkota.ttnet.net.tr/selfcare/login.jsp adresınden oğrenebilirsiniz başka bir yerde cevap yazılmıştı ama ararsanız bende ordan almıştım o adresi yollayana saygısızlıkta etmıyeyim de
düzeltme
:vurkafa: :vurkafa: :vurkafa: ön sayfayı okuyunca bu adresi verenler olmuş bak işte burdan çıkacak sonuç hepsini okumadan cevap verme aynı cevabı 2 kere vermiş olduk
2- bu adres bazı gunler calışmıyor bazen çalışıyor ben de bakıyorum bazen gerçi bandwich monitor pro yu ındirmişim ondanda görebiliyorum 1 aylık kullanım suresi vardı sonra 19 usd idi galiba ama ona bır program yama yaptım deneme suresi bitmiyor :bravo: :bravo:
SunShine
06-03-2005, 14:32
Sunny :)
harbi harbi kablo imalatına girmişsin, ne diyeyim hayırlı işler bari :D
Laf lafı açtı işte..
Sohbet ediyorduk... :D
Geçem birisi de "Abi, bi de bu RS ile başlayan kablo'lar var, onların bağlantısı nasıldır, mesela RS-232 ya da RS-485" dedi.
Dur sana bi anlatayım dedim. Başladım anlatmaya.
Laf lafı açtı, daha yeni Centronix kablolara kadar gelmiştim ki, "ben bi eve gideyim, hanım merak eder beni, saat de sabaha yaklaştı" diyerek ekti beni. Böldü muhabbeti..
Halbuki daha, koaksiyel kabloları ve bu kabloların uçlarına bağlanan terminatörlerin sonlandırma dirençlerinin hesabını anlatacaktım.
Böldü muhabbeti.
İşte doktorlar böyle, hemencecik sıkılıyorlar, muhabbeti bölüyorlar. :D
Bi daha doktorlara bilgisayar konusunda yardımcı olmayacağım. :evil:
Saygılarımla.
Oğuz Çelikdemir
07-03-2005, 02:03
Laf lafı açtı işte..
Sohbet ediyorduk... :D
Geçem birisi de "Abi, bi de bu RS ile başlayan kablo'lar var, onların bağlantısı nasıldır, mesela RS-232 ya da RS-485" dedi.
Dur sana bi anlatayım dedim. Başladım anlatmaya.
Laf lafı açtı, daha yeni Centronix kablolara kadar gelmiştim ki, "ben bi eve gideyim, hanım merak eder beni, saat de sabaha yaklaştı" diyerek ekti beni. Böldü muhabbeti..
Halbuki daha, koaksiyel kabloları ve bu kabloların uçlarına bağlanan terminatörlerin sonlandırma dirençlerinin hesabını anlatacaktım.
Böldü muhabbeti.
İşte doktorlar böyle, hemencecik sıkılıyorlar, muhabbeti bölüyorlar. :D
Bi daha doktorlara bilgisayar konusunda yardımcı olmayacağım. :evil:
Saygılarımla.
Ule terminator dedin de, aklıma eski novel günlerim geldi. Haybeye bozuk terminator ler yüzünden, sonlandırıcılar yüzünden sabahladığım günler az diildi. Eski günler daha güzeldi beaahhhh, arıyorum valla :D
Çanakkale de Doğtaş mobilyanın bir marketi vardı, onun network altyapısı ile baya uğraşmıştım, orda da bu namussuz sonlandırıcılar ile başım belaya girmişti. Ama ne network kurmuştum :) Birde güzel sarışın bir kız vardı, ona bakmaktanda iş yapamıyordum, herşey bitti derken bu seferde diski mount edememiştim, birde oun gazına sabahlamıştım, ahh ulen ahh geçti o güzel yıllar, su gibi gidiyor hayat :)
bugün ntv ye açıklama yapılmış 1 nisandan itibaren 256 lar 512 oluyor eyoooo eyooo
1 ocak 2006 dan itibaren de 1024 düşünülüyormuşşş
son_azrail
10-03-2005, 00:03
bu şekil olacağı belliydi de tarih net dğeildi 512 ve 38 ytl:)
Ne bugünü günlerdir bu dedikoduyu okumadığım yer kalmadı. Ciddi olarak bir tek BYTE dergisinin web sayfasında gördüm haberi..Ancak işin ilginç tarafı NTV'nin sayfasında yok. Diğer bir ilginç tarafı ise bir arkadaşın NTV'yi aradığını ve NTV'den böyle bir röpörtaj olmadığını öğrendiğini de okudum.
Internet hem bilgi deposu hem de palavra çöplüğüdür.Bakalım zaman ne gösterecek.
dün abim ntv de seyretmiş bu röportajı
ayrıca ankara da santral aktarımları var adsl leyle ilgili
son_azrail
10-03-2005, 10:23
sayın Justice son bir kaç aydır bu söylenti var zaten dediğiniz gibi ntv kaynaklı veriolar haberi ama kimse ntv de bu haberi yakalayamamış...ama bu söylemin doğru olduğu çok sağlam kaynaklarla desteklendiği ni söyleyebilirim size.....değişim 256 kalkacak kota kalkacak......sınırsız 512 min bağlantı olacak...ben 38 ytl die duydum bu hbrlerde 49 ytl olarak lanse ediolar....her zaman olduğu gibi;
ZAMAN HERŞEYİN İLACI BEKLEYELİM VE GÖRELİM:)
olsa hiç fena olmaz hane:)
POWERFUL
10-03-2005, 10:28
Selamlar, en düşük hızın 512 ye düşeceği ile ilgili haberler doğrudur.
Ayrınıyı http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=12211 dan öğrenebilirsiniz.
son_azrail
10-03-2005, 12:05
sayoın justice 128-256 ya geçerkende 15 gün kala hbr verilmişti ama yine 2-3 ay önce sitelerde dolaşmaya başlamıştı....
söylentinin ana noktası bu geçişi ayarlayabilmek için dns problemleri yaşandığı yönünde...
he bide milletin işine geldiği için böle bir dedikodu dolaşabilio:)
Ali Baba
11-03-2005, 17:47
Sn Sunshine ilkokul 5. sınıf öğrencisine anlatır gibi detaylı bi şekilde olayı anlatmış :)
Ama ben bişey anlamadım bu işten.
Sanırım seviyem ilkokul 5 in altında bu konuda.
Soru şu: Bu şekilde her iki bilgisayarda ayrı IP lere sahip oluyor. Benim iki bilgisayarın durumu zaten o şekilde.
4 Portlu modemden birer port aldık ve bilgisayarlara bağladık.
Standart ağ adresi 192,168,0,1 diyelim ıp adreside birinin 192,168,0,11
diğeride 192,168,011 iken bu durumda ev ağı oluşuyormu. Bişeyler daha yapmak gerekmiyormu. Yani ben çalışma odamdaki bilgisayardan cocuğun odasındaki bilgisayara girebilmem için bunlar yeterlimi?
Yeterliyse ben hala diğer bilgisayarı göremiyorum.
en büyük sorunum ise ethernet modemi bağladığımda messengerde hata veriyor. Bu sorunu hala çözebilmiş değilim. Biryerlerde bi eksiklik var ama nedir.
Ne olur biri bana yardım etsin. :cheers:
SunShine
11-03-2005, 18:06
Ne olur biri bana yardım etsin. :cheers:
İlkokul beş-meş, altı-üstü diyerek forumdaki imajınızı şaapıyorsunuz sn berg. :D
Ne demek yardımcı oluruz tabi ki. ;)
Görevimiz bu.. :cool:
Makinaların IP adresleri doğru mu, bir kontrol edin öncelikle. :roll: Ağ maskesi 255.255.255.0 olmalıdır. Ağ geçidi demek istediniz herhalde. O da 192.168.0.1 olmalıdır( Yani modem'in adresi). Bir makinanınki 192.168.0.11 diğer makinanınki 192.168.0.22 olmalıdır. ( Misal yani ).
Eğer IP adresleri doğru ise, ( Çünkü bir tanesi 011 yazılmış, öyle IP adresi olmaz. 11 olur ) birbirlerini görecek makinalardaki kaynakları paylaşıma açmalısınız, çalışma gruplarını aynı yapmalısınız.
Saygılarımla.
SunShine
11-03-2005, 18:19
Evet, yazılarımı tekrar bir inceledim de, Paylaşım konusunu açıklamamışım.
Efendim, bilgisayarınızdaki herhangi bir kaynağın ( CD sürücü, herhangi bir klasör veya disket sürücü ) üzerinde sağ klik yapınca açılan pop up pencerdeki Paylaşım ve Güvenlik ( Ya da sadece paylaşım olabilir ) seçeneğinden gidiyorsunuz. Karşınıza çıkan pencerede gerekli açıklamalar olacak zaten, gerisi kolay.
Saygılarımla.
Ali Baba
11-03-2005, 18:22
İki gündür bilgisayarlarla boğuşuyorum evde imajım sıfıra indi valla.
Yukarda yanlış yazmışım.
xxx.xxx.0.11 birisi diğeri xxx.xxx.0.13 IP adresini kullanıyor.
Esas sorun ben pazartesi dönüyorum tekrar yurt dışına haliyle Messengeri aramızda sesli görüntülü görüşmede kullanıyoruz.
Usb modemi tek bilgisayara bağladığımda sorunsuz çalışıyor ama o zmanda benim ufaklığın bilgisayarı internetsiz kaldığı için bana surat asıyor. yok iki bilgisayardıda diğer modemle bağladığımda bu seferde msn haberleşmemiz sekteye uğruyor. :vurkafa:
Kafayı yemek üzereyim. Acaba başka bi modem alsam sorun çözülürmü. Çözülceğini bilsem alıcam bi tane daha evde 4 tane modem olacak. :vurkafa:
SunShine
11-03-2005, 18:27
Esas sorun ben pazartesi dönüyorum tekrar yurt dışına haliyle Messengeri aramızda sesli görüntülü görüşmede kullanıyoruz.
Pardon, messenger konusuna değinmeyi unutmuşum.
DSL modeminiz ISP'nizden bir IP alır. Ve o modem üzerinden bütün çıkışlar ve girişler o IP üzerinden yapılır.
Yani, internet ortamında sizin iki bilgisayar değil de, modeminiz tanınır.
MSN'de IP'ye bağlantı kurar. Yani birisi size MSN'den mesaj gönderse, bu mesaj modeminize kadar gelir, modeminiz bu mesajı hangi bilgisayara ileteceğini bilemez. Olay bu..
Eğer varsa MSN'nin ya da modeminizin bir tür routing ayarı bilemem.
Eğer yoksa böyle bir ayar, router kullanmanız gerekir. ( Ya da ilaveten router arkasında bir switch hub ).
Saygılarımla.
SunShine
11-03-2005, 18:31
MSN'de IP'ye bağlantı kurar. Yani birisi size MSN'den mesaj gönderse, bu mesaj modeminize kadar gelir, modeminiz bu mesajı hangi bilgisayara ileteceğini bilemez. Olay bu..
Mesela, KoC oyunu var ya.. İşte oradaki bir arkadaşa, sizin bir makinanızdan asker gönderin. Sonra gidip öbür makinanızdan göndermeye çalışın. Gönderemediğinizi göreceksiniz. Size, bilmem kaç saat sonra gönderebilirsiniz, daha önce gönderdiniz diyecek.
Yani, sizin her iki makinanız da internet üzerinde tek IP ile tanınıyor. O da modeminizin ISP'den aldığı IP'dir.
Saygılarımla.
Oğuz Çelikdemir
11-03-2005, 18:36
İlkokul beş-meş, altı-üstü diyerek forumdaki imajınızı şaapıyorsunuz sn berg. :D
Ne demek yardımcı oluruz tabi ki. ;)
Görevimiz bu.. :cool:
Makinaların IP adresleri doğru mu, bir kontrol edin öncelikle. :roll: Ağ maskesi 255.255.255.0 olmalıdır. Ağ geçidi demek istediniz herhalde. O da 192.168.0.1 olmalıdır( Yani modem'in adresi). Bir makinanınki 192.168.0.11 diğer makinanınki 192.168.0.22 olmalıdır. ( Misal yani ).
Eğer IP adresleri doğru ise, ( Çünkü bir tanesi 011 yazılmış, öyle IP adresi olmaz. 11 olur ) birbirlerini görecek makinalardaki kaynakları paylaşıma açmalısınız, çalışma gruplarını aynı yapmalısınız.
Saygılarımla.
Masaüstündeki Bilgisayarım ikonuna sağ klikleyin, ordan özellikler kısmına geçip karşınıza gelen ekranda Makina Adı veya ismi olabilir o kısme geçin O ekranın en altında çalışma grubu diye bir alan var, bu alan her iki makinada da aynı olucak, diilse, değiştir tuşuna basarak bir isim tanımlayınız.
Kaynakları paylaşmak için, herhangi bir makinada windows explorer da paylaşmak istediğiniz dizinin üzerine gelip mouse un sağ tuşuna basın, orda paylaşım ve güvenlik (ingilizcesi share and security) isminde üzerine gelip tıklayın, kayşınıza çıkan ekrandan "Bu klasörü paylaş" kısmını işaretleyin ve standart olarak verilen paylaşım isminden başka bir isim girmek istiyorsanız alttaki alana o ismi verin. Daha sonra Tamam tuşuna basarak çıkın. Artık diğer makinadan bu klasörü görebiliyor olmalısınız.
Bunları niye yazdım, çünki, XP ön tanımlı olarak (default) yüklenildiğinde, "share and security" kısmını gizler. Güvenlik nedeniyle. Simple share adını verdiğimiz bir paylaşım tekniği kullanır. "Share and Security kısmını görebilmek için, Windows Explorer da tools menüsüne girip "Folder Options" kısmına geçin, burda karşınıza çıkan menüden "View" kısmına tıklayın. Altta yer alan listede en aşağıya gelin ve en alttaki kutucuğun işaretini kaldırın. Artık "Share and Security" kısmını sağ tıkladığınızda görebilirsiniz.
Oğuz Çelikdemir
11-03-2005, 18:37
Pardon, messenger konusuna değinmeyi unutmuşum.
DSL modeminiz ISP'nizden bir IP alır. Ve o modem üzerinden bütün çıkışlar ve girişler o IP üzerinden yapılır.
Yani, internet ortamında sizin iki bilgisayar değil de, modeminiz tanınır.
Eğer varsa MSN'nin ya da modeminizin bir tür routing ayarı bilemem.
Eğer yoksa böyle bir ayar, router kullanmanız gerekir. ( Ya da ilaveten router arkasında bir switch hub ).
Saygılarımla.
Proxy ile halledemezmi hocam :)
SunShine
11-03-2005, 18:41
Proxy ile halledemezmi hocam :)
Denemek lazım.
Belki olabilir.
MSN'yi pek kullanmadım da..
Siz bi açıklayın Oğuz bey. İyi de bir proxy adresi biliyorsanız onu verin sn berg için, bir denesin. ( Modemin proxy server olarak çalışması düşünülemez, bu sebeple kendi modeminin adresini de proxy olarak kullanamaz tabi ki. )
Teşekkürler.
Saygılar.
Not: Ben de proxy kullanıyorum. Kendi serverımda squid çalışıyor. Ama geçen KoC'a bir asker yollayayım dedim, olmadı. Benim sıpalardan biri de KoC'a asker yolluyor ama hangisi.. :D Yani proxy sorunu çözemeyebilir. :roll: Tam da emin değilim. :confused:
Ali Baba
11-03-2005, 18:43
Mesela, KoC oyunu var ya.. İşte oradaki bir arkadaşa, sizin bir makinanızdan asker gönderin. Sonra gidip öbür makinanızdan göndermeye çalışın. Gönderemediğinizi göreceksiniz. Size, bilmem kaç saat sonra gönderebilirsiniz, daha önce gönderdiniz diyecek.
Yani, sizin her iki makinanız da internet üzerinde tek IP ile tanınıyor. O da modeminizin ISP'den aldığı IP'dir.
Saygılarımla.
Sevgili Sunshine çabalarınız için teşekkürler.
Sorunum bu aynı evdeki bilgisayarlar arasında msn iletişim kurmak değil. Buna gerek yok zaten. Bilgisayarın biri kapalı iken dahi diğer bilgisayarla başka arkadaşlarla msn de sorun oluşması. Ben isviçreye döndüğümde burdaki bilgisayardan benimle iletişim kuramıyorlar.
Ama yazdıklarınızdan aklıma başka bir fikir geldi. MSN görüşmesi yapılacağı zaman modemden diğer bilgisayarın kablosu çekildiğinde belki çalışır. Bunu deniycem umarım olur. Yoksa başka bir ayar bulamadım..
Oğuz Çelikdemir
11-03-2005, 18:45
Denemek lazım.
Belki olabilir.
MSN'yi pek kullanmadım da..
Siz bi açıklayın Oğuz bey. İyi de bir proxy adresi biliyorsanız onu verin sn berg için, bir denesin. ( Modemin proxy server olarak çalışması düşünülemez, bu sebeple kendi modeminin adresini de proxy olarak kullanamaz tabi ki. )
Teşekkürler.
Saygılar.
Not: Ben de proxy kullanıyorum. Kendi serverımda squid çalışıyor. Ama geçen KoC'a bir asker yollayayım dedim, olmadı. Benim sıpalardan biri de KoC'a asker yolluyor ama hangisi.. :D Yani proxy sorunu çözemeyebilir. :roll: Tam da emin değilim. :confused:
Olur sunny, int cafeleri düşünsene!!!!
Onlarda da tek IP vardır fakat her makinadan dileyen dilediği instant messaging system e dahil olabiliyor.
Valla ben bir proxy oneremicem ama en mukemmeli www.download.com (http://www.download.com/) adresine girip arama kısmına Proxy yazar ise, orda ucretsiz dağıtılan proxy programları bulabilir. arama yaptırdıktan sonraki karşına gelen listenin en üstündeki başlıklardan downloads'a tıklarsan, toplam indirilme sayısına göre sıralatmış olursun, bu sayede popüler olanıda bulursun.
Zaten biliyorsun, proxy programı her makinaya bir sanal IP atar, MSN de zaten makinanın IP adresini aldığı için, karşı sisteme bu sanal IP adresini vermiş olucaktır.
SunShine
11-03-2005, 18:50
Olur sunny, int cafeleri düşünsene!!!!
Onlarda da tek IP vardır fakat her makinadan dileyen dilediği instant messaging system e dahil olabiliyor.
Dedim ya, tam emin değilim...
Haklısın, internet kafelerde bu iş oluyor.
Proxy sorunu çözebilir bu durumda.
Bir de illaki kendi bilgisayarına proxy kurmasına gerek var mı ki. Herhangi bir adresi proxy olarak kullansa olmaz mı. Bir sürü proxy adresi var. Kendi ülkesine yakın bir proxy bulsa mesela..
Saygılar.
Oğuz Çelikdemir
11-03-2005, 18:55
Dedim ya, tam emin değilim...
Haklısın, internet kafelerde bu iş oluyor.
Proxy sorunu çözebilir bu durumda.
Bir de illaki kendi bilgisayarına proxy kurmasına gerek var mı ki. Herhangi bir adresi proxy olarak kullansa olmaz mı. Bir sürü proxy adresi var. Kendi ülkesine yakın bir proxy bulsa mesela..
Saygılar.
Olmaz, niçin olmaz, asıl makina IP alabilir ama peki diğer makina nasıl alıcak? O makinayada IP ataması yapılması gerekiyor. Çıkış sırasını düşünürsen, sorun orda başlıyor. Önce modemin bağlı olduğu makinaya connect ol, ordan IP iste, onun IP verme kabiliyeti yok, git o zaman internete diyemezsin, kendisini tanıtamadıki internete çıkabilsin. Yani internetteki proxy sunucuya IP adresini vermesi gerekiyor. Karıştırdım biraz ama sanırım sen anlarsın...
SunShine
11-03-2005, 19:08
Olmaz, niçin olmaz, asıl makina IP alabilir ama peki diğer makina nasıl alıcak? O makinayada IP ataması yapılması gerekiyor. Çıkış sırasını düşünürsen, sorun orda başlıyor. Önce modemin bağlı olduğu makinaya connect ol, ordan IP iste, onun IP verme kabiliyeti yok, git o zaman internete diyemezsin, kendisini tanıtamadıki internete çıkabilsin. Yani internetteki proxy sunucuya IP adresini vermesi gerekiyor. Karıştırdım biraz ama sanırım sen anlarsın...
Okey..
Yani denemek lazım.
Bilirsin bilimin temeli deneydir. :D (http://forum.hisse.net/showpost.php?p=118560&postcount=342)
Ali Baba
11-03-2005, 22:54
Çok çok teşekkürler Oğuz ve Sunny :) :) :)
Bu yeni isimde fena değil Sunny.. :)
Bu msn işini halledebilirsem evde yeniden otorite kurar imajı kurtarabilirim belki.
İmajı kurtarmaya çalışan berg
2005 yılı ilk çeyreğinden sonra minimum 256 Kbps olan bağlantı hızı
512 Kbps oluyor. 512 Kbps sınırsız adsl bağlantısının aylık ücreti 99
ytl'den 49 ytl'ye düşüyor.
Ntv'de kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Telekom Genel Müdürü
Sayın Mehmet Ekinalan Adsl hızlarının artacağını ve bağlantı
ücretlerinin düşeceğini söyledi.
Günümüzde mevcut en düşük adsl hızı 256 Kbps. Gelişmiş Avrupa
ülkerinde ise bu hız minimum 512 Kbps. Türk Telekom Genel Müdürü Sayın
Ekinalan Adsl minimum sınırsız bağlantı hızının 512 Kbps olacağını ve
ücretinin 49 ytl olacağını ntv'de yaptığı açıklamada tüm halka
duyurdu. Hızların yükseltilmesinin en önemli nedeni Avrupa Birliği ile
içinde bulunduğumuz uyum süreci. Avrupa Birliği dolayısıyla yapılan
reformların arasında internet bağlantılarıda önemli bir yer tutuyor.
Sayın Ekinalan ile yaptığımız röpörtajdaki diğer önemli maddelerden
biri ise Yurt çıkı çıkış hızlarının arttılacağı oldu. Günümüzde mevcut
yurt dışı çıkış hızı 11.9 Gbps. Bu hızın 2006 başında 35-40 Gbps
olması planlanıyor.
Buna göre 1 nisandan itibaren geçerli olmak üzere adsl bağlantı
ücretleri. (Tüm bağlantılarda fiyatlar düşüyor)
512 Kbps Aylık 49 ytl
1024 Kbps Aylık 79 ytl
2048 Kbps Aylık 119 ytl
4096 Kbps Aylık 189 ytl
512 Kbps (5 GB sınırlı) 29 ytl
1024 Kbps (8 GB sınırlı) 49 ytl
Tüm bağlantılar için bir defaya mahsus alınan bağlantı ücreti ise 59
ytl. (Taksitli ödeme seçeneğide mevcut)
Üstdeki tabloya göre 256 Kbps adsl bağlantısı kullanan Telekom
müşterilerinin hızları 2 katı artacaktır. Geçiş dönemi sırasında 512
Kbps kullanan abonelerin hızları otomatik olarak arttırılmayacak ,
isterlerse aynı ücrete 1024 Kbps adsl bağlantısı kullanabileceklerdir.
Ayrıca Sayın Genel Müdür 1 Ocak 2006 tarihinde minimum adsl bağlantı
hızının 1024 Kbps olacağını açıkladı. 1024 Kbps bağlantı hızınında
şartlar elveriyorsa 49 ytl olacağı açıklandı.
Önemli : Bağlantı hızlarının arttırımı 1 Nisan 2005 tarihinde kademeli
olarak başlayacak ve 1 Mayıs'a kadar tüm 256 Kbps hıza sahip adsl
abonelerinin hızları arttırılacak.
Bir büyük gelişme ise günümüzde maksimum 2048 Kbps olan bağlantı
hızının 4096 Kbps olacağı. Sayın Ekinalan Kablo.net üyelerinin
hızlarında ise bir artış düşünmediklerini dile getirdi.
Kaynak : Ntv (Ankara)
kablosuz bağlantı teknolojisini destekleyen ucuz markası önemli değil modem aranıyor usb potu da mutlaka olmalı
son_azrail
14-03-2005, 19:24
asus un war....wireless çokrta güsel....amaucuz değil:(
arkadaşlar
bir konu var türk telekomun sinyalleri usb bağlantılı olan adsl modemleri zamanla bozuyormuş!! bu ne kadar doğru
birde tek kullanıcılar için kaliteli bir modem almak istiyorum hangi markaları tavsiye edersiniz
yardımcı olan arkadaşlara şimdiden tşk ederim
saygılar
arkadaşlar
bir konu var türk telekomun sinyalleri usb bağlantılı olan adsl modemleri zamanla bozuyormuş!! bu ne kadar doğru
birde tek kullanıcılar için kaliteli bir modem almak istiyorum hangi markaları tavsiye edersiniz
yardımcı olan arkadaşlara şimdiden tşk ederim
saygılar
adsl modem ismi vererek yardımcı olmak isterim aldıgım bilgiye gore adsl modemler 2 ye ayrılıyor. zoom adsl modemler ve diger adsl modemler.
ama ben zoom almadım mesela su an speed com kullanıyorum hem USB hemde ETERNET baglantılı 4 port lu su ana kadar bana hiçbir sorun cıkarmadı umarım bundan sonra da cıkarmaz ..
bu arada yukarıdakı adsl haberını okudum benım baglantım sımdı 512 ve 5 Gb kotaya mı cıkıyor.? su ankı ( 256 3 Gb ) !!
ADSL konusunun bir alt konusu olsun.
asus un war....wireless çokrta güsel....amaucuz değil:(
asus un bahsi gecen ASUS AAM6020VI wireless modemini aldim kullaniyorum bence hic pahali degil cunku yaninda usb wireless dongle ile beraber satiliyor bu birimin tek basina fiyati yuksek zannediyorum kesin bir rakam soyleyemicem.
tercih ettigim marka asus tur cok begenirim. bunu kurar kurmaz pringles kutusundanda yapilan aluminyum folyo ile bir yansitici yaptim. amaci sinyal gucunu birkac db yukseltmek. ise de yaradi zannediyorum.
Aletin isinma problemi yok son derece stabil saglam ancak kalin duvarlariniz varsa sinyal siddeti ahim sahim degil. komsunuz ile aleti pencere kenarina yapistirmazsaniz zor paylasirsiniz adslyi.
evimin etrafinda 3 adet wireless network buldum:
evin duvarlari saf kalin beton. normal demir civi cakilmiyor.
*biri alcatel 510 cok guzel cekiyor nasil boyle cekiyor hayret ettim dogrusu. 5 kademeden 2 kademe cekiyor. 512k lik baglanti. arada bir girmiyor degilim. :D
*digeri airties marka bir kademe cekiyor baglantida sorun yok. :D
*Digeri usr 9106 (us robotics) o da bir kademe cekiyor sorun yok. iyi. :gulen:
bu isler cep telefonu gibidir kac kademe cektigi onemli degildir cekmesi onemlidir normal performansinizi alirsiniz.
Benim Asus'tan cevre apartmanlara sinyal gidiyor mu bunlar kadar etkili mi bilmiyorum. ama birkac deneme yapacagim ornek vermek gerekirse 15m ileride arada 2 adet beton kalin duvar bulunan odadan bir kademe zar zor cekiyor.
usb dongle i kaliteli sorun yok. arada tek kalin duvar varken 7,5 metreden %55 cekiyor . iyi.
piyasada linksys in mavi wireless adsl routerlari da satiliyor onlardan sakin almayin uzulursunuz. hepsinde bug var delirirsiniz alan iade ediyormus firmware upgradeler icinde bogulur kalirsiniz aman diyeyim. samimi bir tavsiyedir.
GalaTyphoon
15-03-2005, 01:50
airties alın. www.airties.com adresinden bilgi alabilirsiniz.
Modem modemdir yahu ne fark eder
o kadar büyüttüğünü "Zoom" da Conexant işlemci kullanıyor beğenmediğiniz pek çok marka da
Şu an piyasadaki pek çok Usb modem Conexant Speed Runner modelini
sadece kutu ve marka vurup satıyor
POWERFUL
15-03-2005, 09:18
Telekom ADSL'de yeni tarife açıklayacak. Buna göre, en düşük ADSL hızı 256 Kbps'den 512 Kbps'ye çıkacak. 512 Kbps limitsiz bağlantının fiyatı da 99 YTL'den 49 YTL'ye inecek
Devamı http://www.radikal.com.tr/veriler/2005/03/15/haber_146539.php
15 Mart 2005 Radikal
adsl modem ismi vererek yardımcı olmak isterim aldıgım bilgiye gore adsl modemler 2 ye ayrılıyor. zoom adsl modemler ve diger adsl modemler.
ama ben zoom almadım mesela su an speed com kullanıyorum hem USB hemde ETERNET baglantılı 4 port lu su ana kadar bana hiçbir sorun cıkarmadı umarım bundan sonra da cıkarmaz ..
bu arada yukarıdakı adsl haberını okudum benım baglantım sımdı 512 ve 5 Gb kotaya mı cıkıyor.? su ankı ( 256 3 Gb ) !!
aynen dediğin gibi oluyor :tamam:
Modem modemdir yahu ne fark eder
o kadar büyüttüğünü "Zoom" da Conexant işlemci kullanıyor beğenmediğiniz pek çok marka da
Şu an piyasadaki pek çok Usb modem Conexant Speed Runner modelini
sadece kutu ve marka vurup satıyor
aynen katılıyorum genelde modemler conexant islemci kullanıyor.. bu arada lımıtlı adsl kullanıcıları 1 nisandan itibaren kota artırımı ıcın mutlaka telekomla baglantıya gecmelerini soylemek isterım bu adamların ne yapacagı bellı olmaz işimizi her ne kadar borsacı da olsak saglama almalıyız. :D
saygılarımla..
download forever !! :bravo:
ANKARA - Türk Telekom özelleştirme öncesinde ADSL (Asimetrik Sayısal Abone Hattı) için ikinci kez atağa geçti. Şirket önümüzdeki günlerde ADSL'de yeni tarife açıklayacak. Buna göre, en düşük ADSL hızı 256 Kbps'den 512 Kbps'ye çıkacak. Limitsiz bağlantı fiyatı da 49 YTL olacak.
Konuyla ilgili Radikal'e bilgi veren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Telekom'un, geçen yıl ekimde indirdiği ADSL internet erişim ücretleriyle ilgili yeni tarife hazırladığını söyledi. Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre, ADSL erişiminde 256 Kbps hızındaki kullanıcıların hızı fiyat değişmeden 512 Kbps'ye çıkarılacak. Böylece en düşük bağlantı hızı 512 Kbps'ye yükselirken, bu hızdaki bağlantının fiyatı sınırsız kullanım için 99 YTL'den 49 YTL'ye inecek. Bu arada, Telekom yetkilileri çalışmaların sürdüğünü, limitli bağlantı ücretlerinin ise daha sonra belirleneceğini ifade etti.
Yıldırım, daha önce bölgesel havayolu taşımacılığında kullandıkları
'Türkiye uçuyor' sloganını, internete de uyarlayacaklarını belirtirken, "Herkesi bilgisayarla tanıştıracağız. Daha önce herkesi uçurduk, şimdi de bilgisayarla donatıp, dünyaya açacağız" dedi.
Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı ve Vakıfbank'ın 'öğretmenlere bilgisayar' projesi benzeri projeleri yaygınlaştıracaklarını da belirtti. Telekom, 2005 yılı sonunda 2.2 milyon ADSL abonesine ulaşmayı, yurtdışı kapasitesini de 45.4 Gbps'e çıkarmayı hedefliyor. Buna göre, bu ay sonunda 920 bin, haziranda 1 milyon 370 bin, eylül ayında 1 milyon 820 bin ve aralık ayında 2 milyon 270 bin aboneye ulaşılması planlanıyor. Geçen yıl sonunda ADSL abone sayısı 470 bin olarak gerçekleşmişti. Telekom'un hedefi tutarsa, ADSL abone sayısı bu yıl geçen yıla göre yüzde 382 artacak.
Geçen yıl yapılan indirimle, 128 Kbps hızındaki tüm kullanıcıların hızı, fiyatları değiştirilmeden 256 Kbps'ye çıkarılmıştı. En düşük bağlantı hızı 256 Kbps'ye yükseltilmiş, limitsiz bağlantı fiyatı da yüzde 28.9 oranında indirilerek, 49 YTL'ye düşürülmüştü.
Öte yandan, 512 Kbps hızdaki ADSL bağlantısı 99 YTL'ye, 1024 Kbps hız 169 YTL'ye, 2048 Kbps hız 269 YTL'ye indirilmişti.
onlooker
15-03-2005, 20:40
adsl konusuna yazan herkese teşekkürler. yazılarınızı baştan sona okudum. bu konuda bilinmesi gereken her şey önceki sayfalarda mevcut. modem türlerinden fiyatlarına, bağlantı sorunlarından çözümlerine hemen her şey.
bıkmadan okudum, bugün gittim us robotics 999106 serisinden aldım :aglayan: . şu an adsl bağlantısı mevcut. ve dial up bağlantıdan kurtuldum. :tamam: Allah bir daha dial up bağlanmak zorunda bırakmasın. :rolleyes:
varyemez
15-03-2005, 20:44
adsl konusuna yazan herkese teşekkürler. yazılarınızı baştan sona okudum. bu konuda bilinmesi gereken her şey önceki sayfalarda mevcut. modem türlerinden fiyatlarına, bağlantı sorunlarından çözümlerine hemen her şey.
bıkmadan okudum, bugün gittim us robotics 999106 serisinden aldım :aglayan: . şu an adsl bağlantısı mevcut. ve dial up bağlantıdan kurtuldum. :tamam: Allah bir daha dial up bağlanmak zorunda bırakmasın. :rolleyes:
amin ...güle güle kullan...
Cafe Mekan
16-03-2005, 18:28
ADSL'de en düşük hız 512 Kbps olacakmış bir rivayete göre...
Hürriyetim'de yeralan habere göre, Türk Telekom'dan henüz kesinleşmemiş güzel bir haber var. ADSL'de en düşük hız 256 Kbps'den 512 Kbps'ye çıkartılacak ve ücret değişmeyecek.
Haberin ayrıntıları için:
http://www.haberx.com/n/181053/adslde-en-dusuk-hiz-512.htm
ADSL'de en düşük hız 512 Kbps olacakmış bir rivayete göre...
Hürriyetim'de yeralan habere göre, Türk Telekom'dan henüz kesinleşmemiş güzel bir haber var. ADSL'de en düşük hız 256 Kbps'den 512 Kbps'ye çıkartılacak ve ücret değişmeyecek.
Haberin ayrıntıları için:
http://www.haberx.com/n/181053/adslde-en-dusuk-hiz-512.htm
sn tireli
bu haber daha önce kesinleşti.1 nisan da başlıyor değişmeye.bu topiğin son iki sayfasını okuyun ltf
saygılar
Cafe Mekan
16-03-2005, 22:07
sn tireli
bu haber daha önce kesinleşti.1 nisan da başlıyor değişmeye.bu topiğin son iki sayfasını okuyun ltf
saygılar
Sayın han. Evet gördüm hatta siz yazmışsınız. Ama ben bugün hani pırt diye bilgisayarın sağ tarafından çıkan ''haberx anında haber servisi'' programı varya, işte ordan öğrendim, meğersem bu olay çoktan beridir biliniyomuş. Neyse, vatana millete hayırlı olsun. Aslında böyle yapacaklarına şu bağlantıların zamansız kopmalarını sıfıra indirselerdi daha bi güzel olurdu. hiç olmazsa adsl kullandığımızın farkına varırdık :rolleyes:
Geçen ay abone olduk,Bu ay fatura gelmedi.Aradım bir dahaki aya ikisi birden gelecek dediler.Öylemi oluyor?
AloneWolf
17-03-2005, 09:37
Valla Dikakt edin derim. 3 ay önce bir fatura ödenmedi diye interneti kestiler . Hemen ödedik 1,5 ünde ancak açıldı bu arada yaptığım görüşmelerde ADSL in 1 aylık taksidine eşittir. :( Faturada gelmemişdi.
Geçen ay abone olduk,Bu ay fatura gelmedi.Aradım bir dahaki aya ikisi birden gelecek dediler.Öylemi oluyor?
Ben de aralık 20 de abone olmuştum. Ocakta gelmedi şubatta gelmişti.. Tabii biraz fazla geliyor öyle olunca. Sonraki ay normal 49 milyon..
o gelecek ilk faturaya dikkat edin hep aynı işlemi yapıyorlar
Ücretler toplamı
iki aylık bağlantı ücreti + tesisat ücretinden fazla ise itiraz edin.
şimdi benim başıma geleni duysanız ağlarsınız gülmekten dün adsl çalışmadı hiç akşam oldu hala ses seda yok akşam alt komşuma sordum adsl çalışıyormu diye evet sorun yok dediler 4440375 e telefon açtım borcundan dolayı kapattık dediler nasıl olur otomatik odeme talimatım var dedim git küçükyalı dan halletcen dediler. gittim borcun var dediler bankaya gittim ödendiğine dair yazı aldım tekrar telekoma geldim kardeşim benim borcum yok ödemişim dedim ben iştede faturaları...
adam ne desin bana senden öncekinin borcu varmış o yüzden kestik... yanlışlık olmuş..
yuhhhhhhhhh beeee öğlene kadar onla uğraştım boşu boşuna açtılar hemen
meğer bu numarayı benden once başkası kullanıyormuş onun borcu varmış
canım Türkiyem benim....
adamların dunyadan haberı yokkı ben aralık da muracaat ettım ocak da hattı actılar mart da ilk fatura geldi..
sımdı kotayı arttırmak ıcın muracaat edecem artık seneye falan artırırlar..
internet tum adsl kullanıcılarını TT nin sacmalıgından korusun !!! :D
şimdi benim başıma geleni duysanız ağlarsınız gülmekten dün adsl çalışmadı hiç akşam oldu hala ses seda yok akşam alt komşuma sordum adsl çalışıyormu diye evet sorun yok dediler 4440375 e telefon açtım borcundan dolayı kapattık dediler nasıl olur otomatik odeme talimatım var dedim git küçükyalı dan halletcen dediler. gittim borcun var dediler bankaya gittim ödendiğine dair yazı aldım tekrar telekoma geldim kardeşim benim borcum yok ödemişim dedim ben iştede faturaları...
adam ne desin bana senden öncekinin borcu varmış o yüzden kestik... yanlışlık olmuş..
yuhhhhhhhhh beeee öğlene kadar onla uğraştım boşu boşuna açtılar hemen
meğer bu numarayı benden once başkası kullanıyormuş onun borcu varmış
canım Türkiyem benim....
ne diyeyim ki yanı ne denir boylesıne ...
adam bagırıyo ordan bilmem kimmmmmmm hattı kes hattııııı neden kesiyoz lannn
sen kes kes... iyide adam odemıs faturayıııı .. s... et sen kes onceki odememişşşş...
burası turkıye iste. :vurkafa:
Arkadaşlar,
Sağolsunlar sabah başvurdum öğleden sonra açtılar. Lakin 2 hafta oldu ben daha bağlanamadım.
Asus 4 portlu modem var. 2 faklı bilgisayarcı geldi henüz olmadı. Forumdaki diğer yazılara baktım ama bulamadım. Gözümden kaçtıysa kusura bakmayın.
Ben daha kullanıcı adı ve şifremi yazacak noktaya da gelemedim ki içeriye gireyim. IP i dinamik olarak ayarlıyorum. Tarif edildiği gibi 192.168.1.1 yazıyoruz ama hiçbirşey olmuyor. Bilgisayarcı bilgisayarda virüs var ondan bağlanmıyor diyor. Hem laptopu hem de diğer bilgisayarı denedik bir sonuç alamadık. NAV 2005, Zonealarm ve Ad-aware6.0 var. Tarattım birşey yok. Virüs böyle birşey yapar mı?
ADSL ışığı yanıyor ve bağlantılar doğru. Sorun ne olabilir? Cevabınız için teşekkür ederim.
Hakan bey,
Öncelikle o bilgisayarcıyı birdaha eve sokmayın...
Modemin programlarının bilgisyara kurulduğundan emin olun... Kendisi bir kısayol vs yaratacaktır masaüstüne, o şifre yazmanız için gerekli yere ulaşmanıza yardımcı olacak...
Modemin kurulum klavuzu mutlaka vardır, okursanız sorun kalmayacak bence... Bu arada 2 bilgisayarcının da (!) yapamaması, ufak da olsa, arıza ihtimalini dile getiriyor...
Virüs bilmemne yüzünden çalışmamazlık yapmaz böyle şeyler, bombalamış o arkadaş..
Hangi şehirdesiniz bu arada?
AloneWolf
17-03-2005, 14:34
Hakan bey,
Virüs bilmemne yüzünden çalışmamazlık yapmaz böyle şeyler, bombalamış o arkadaş..
Hangi şehirdesiniz bu arada?
Virüs, ve bilmemne'lerden dolayı internet baglantısı gidebilir. 2-3 kere karşılaştım ;)
Soruna dönecek olursak. Rutin kontrolleri yapınız öncelikle.
1. Telefon hattınızda sinyal sesi varmı (ADSL hat)
2. Modeminizde link ışıgı varmı ? Link varsa hattınızda sorun yoktur.
3. Modemi nasıl bagladınız. Ethernet mi yoksa usb mi?
4. Modemin setupı vardır. orada kullanıcı adı ve şifre girmeniz gereken alan vardır.
5. Başka bir pc ye baglayıp denemek.
6. 4440375 i aramak :)
Arkadaşlar,
Sağolsunlar sabah başvurdum öğleden sonra açtılar. Lakin 2 hafta oldu ben daha bağlanamadım.
Asus 4 portlu modem var. 2 faklı bilgisayarcı geldi henüz olmadı. Forumdaki diğer yazılara baktım ama bulamadım. Gözümden kaçtıysa kusura bakmayın.
Ben daha kullanıcı adı ve şifremi yazacak noktaya da gelemedim ki içeriye gireyim. IP i dinamik olarak ayarlıyorum. Tarif edildiği gibi 192.168.1.1 yazıyoruz ama hiçbirşey olmuyor. Bilgisayarcı bilgisayarda virüs var ondan bağlanmıyor diyor. Hem laptopu hem de diğer bilgisayarı denedik bir sonuç alamadık. NAV 2005, Zonealarm ve Ad-aware6.0 var. Tarattım birşey yok. Virüs böyle birşey yapar mı?
ADSL ışığı yanıyor ve bağlantılar doğru. Sorun ne olabilir? Cevabınız için teşekkür ederim.
Bu Asus modem wireless mi wireless olmasa bile ayarlari ayni sanirim bende de asus var yardimci olabilirim
ilk once setup a girbildiniz mi butun o tools menusunu gorebiliyor musunuz
Size ve Sn Eno ve Sn Pierce cevabınız için teşekkür derim.
1. hat var
2 ADSL ışığı yanık ( yanıp sönme değil)
3 eternet
4 CD de setup yok sadece pdf var. Sn Pierce sizinki nasıl.
5 laptop ve masaüstü bilgisayarda denendi. Başka denemedim.
6 henüz denemedim. Bu akşam başka bir arkadaşla çalışacağız.
teşekkür ederim.
Virüs, ve bilmemne'lerden dolayı internet baglantısı gidebilir. 2-3 kere karşılaştım ;)
Soruna dönecek olursak. Rutin kontrolleri yapınız öncelikle.
1. Telefon hattınızda sinyal sesi varmı (ADSL hat)
2. Modeminizde link ışıgı varmı ? Link varsa hattınızda sorun yoktur.
3. Modemi nasıl bagladınız. Ethernet mi yoksa usb mi?
4. Modemin setupı vardır. orada kullanıcı adı ve şifre girmeniz gereken alan vardır.
5. Başka bir pc ye baglayıp denemek.
6. 4440375 i aramak :)
AloneWolf
17-03-2005, 16:20
Modemin ipsini biliyorsanız.
Zoom'un defaultı 10.0.0.2 oluyor mesala sizin modemin ipsi de bir yerlerde yazar.
internet exploreri açarsanız. Adres çubugunda direk ip'yi yazın setup sayfası gelir kllanıc adı ve şifreyi geçtikden sonra (bunlar default gelir.) modemin setup'ına gireceksiniz. Sonra kullanıcı adı ve sifrenizi girmek için yerler olacak.
Oğuz Çelikdemir
17-03-2005, 16:23
Size ve Sn Eno ve Sn Pierce cevabınız için teşekkür derim.
1. hat var
2 ADSL ışığı yanık ( yanıp sönme değil)
3 eternet
4 CD de setup yok sadece pdf var. Sn Pierce sizinki nasıl.
5 laptop ve masaüstü bilgisayarda denendi. Başka denemedim.
6 henüz denemedim. Bu akşam başka bir arkadaşla çalışacağız.
teşekkür ederim.
Öncelikle, makinandaki bütün güvenlik yazılımlarını kapat. Hiçbirisi ama hiçbirisi makina açılırken aktif olmasınlar. Daha sonra, sana modemle birlikte verilen Cd nin içindeki PDF dosyasını aç ve oradaki modeme direk olarak ulaşılabilecek Ip adresini explorer da yazarak, modeme ulaşmayı dene. Daha sonra ulaşabilirsen (modem configurasyon screen e ) gerekli ayarlamalari yap, modemi restart et. Bak bakalim şimdi çalışıyormu..
Arkadaşlar, Teşekkür ederim. Akşama olursa yazıları ordan yazmaya başlarız.
Ne olur ne olmaz diye akşam gelirken eve farklı bir modem götürdüm. Hicomm.
Veee AdSL tamamdır. Herhalde diğeri bozuktu. ya da kullanılmıştı resetlenmesine rağmen IP ayarları değişmiş olabilir dediler.
Hepinize teşekkür ederim. 221,4 ile bağlandık.
Arkadaşlar, Teşekkür ederim. Akşama olursa yazıları ordan yazmaya başlarız.
bir arıza var ama modemdenmi kaynaklanıyor yoksa hattanmı çözemedim
gün içinde bazen herşey normalken birden hat sanki kesiliyor gibi oluyor 10-20 saniye arasında sürüyor modemden olabilrmi acaba
bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim
teşekkür ederim saygılar
arkadaslar tt aradım ve 1 nısandan itibaren kotaların ve hızların artırılıp arttırılmayacagını sordum henuz yazılı bir emrin gelmedigini soylediler farklı bilgisi olan varsa paylasabilir mi ..
tesekkurler..
telekomun öğrencilerden bağlantı ücreti almadan adsl bağlantısı kampanyası vardı bi ara. acaba halen devam ediyor mu bilgisi olan varmı?
arkadaslar tt aradım ve 1 nısandan itibaren kotaların ve hızların artırılıp arttırılmayacagını sordum henuz yazılı bir emrin gelmedigini soylediler farklı bilgisi olan varsa paylasabilir mi ..
tesekkurler..
bu söylenti sanırım mart başında geçecek diye ortalıkta dolanıyordu.Telekom sitesinde hiçbir açıklama yok.
bu söylenti sanırım mart başında geçecek diye ortalıkta dolanıyordu.Telekom sitesinde hiçbir açıklama yok.
evet aradım sordum emır bize gelmedı diyorlar..
hatta aradıgımda kotam abonelık basladıgı gunmu yoksa aylık mı gecıyor dedim ama anlatamadımkı hala bana aylık 3 gb kotanız var dıyorlar..
delirmemek icten degil..aynı lafı 3 kere dınledım..
hatta aradıgımda kotam abonelık basladıgı gunmu yoksa aylık mı gecıyor dedim ama anlatamadımkı hala bana aylık 3 gb kotanız var dıyorlar..
bende 1 martta geçecek diye bakıyorum bağlantı hızına hala bakıyorum sinir oldum :vurkafa: :vurkafa:
şimdi adsl alsak minimum 512 mi 256 mı
şimdi adsl alsak minimum 512 mi 256 mı
Şuanda minimum 256.512 ye çıkacağı şimdilik söylenti umarım çıkar.
1 Nisan'da minimum 512k olmaya başlayacak diye bir haber geldi bana, azıcık sağlam yerlerden ;)
Ama gecikebilir, bekleyip görmek lazım.
1 Nisan'da minimum 512k olmaya başlayacak diye bir haber geldi bana, azıcık sağlam yerlerden ;)
Ama gecikebilir, bekleyip görmek lazım.
saglam yer ama adamlara yazılı emır gelmemıskı sadece oyle bir söylentı var dediler..olması muhtemel gibi ama kesın tarıh yok..
Kotanız aylıktır..Her ay 3 gb kapasitesiniz var..Hangi gun abone olursanız olun..
TT nin müdürü açıklama yapmıştı nisanda 512 ye geçeceğiz diye ama daha tık yok...
Serkopagus
04-04-2005, 13:02
TT nin müdürü açıklama yapmıştı nisanda 512 ye geçeceğiz diye ama daha tık yok...
Daha tık olmaması doğal çünkü benim okuduğum başka bir kaynakta yanlış hatırlamıyorsam şöyle yazıyordu : 1 Nisandan itibaren kademeli olarak 256 DSL hızı 512 ye çıkarılacaktır ve bu işlem 15 Mayıs a sürecektir.
Kaynağı tam hatırlamıyorum ama güvenilir bi kaynaktı bulursam eğer tekrar o kaynağı buraya linki yollarım.
Bende bir an önce geçmesini bekliyorum ama sabır arkadaşlar... :gulen:
kademeli olarak geçeceği doğru...ama yazılanlara bakılırsa kimse daha 512 geçmemiş..hızı 512 olan arkadaşlar varmı???
saygılar
muhabbet
09-04-2005, 23:17
tık yok. hem daha da kötüye gidiyor adsl.
Minoltay
09-04-2005, 23:21
tık yok. hem daha da kötüye gidiyor adsl.
ben kablonetten adsl ye geçmeyi düşünüyorum...en düşük hız 512 kbps olacakmış ve fiyat 49 ytl ye düşecekmiş onu bekliyorum...acaba adsl de ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz öğrenebilirmiyim.........
2senedir falan adsl kullanıyorum
hiç bir sorun yaşamadım.
çok çok çok memnunum.
shorunmu
10-04-2005, 12:35
ADSL sorunu yaşamayanlar genellikle günde 5-6 saatten fazla internete bağlanmayan ve Kablo kullanmayan arkadaşlar oluyor (itham etmiyorum kimseyi lütfen alınmayın) Günde 16 saat kullanan biri olarak, üstelik iki teknolojiye de ulaşımı olan biri olarak Kablo'yu tercih ederim. Evet İstanbul 1. bölgede daha pahalı ama imkanı olanlar için çok güzel. Ping süreleri bile 2-3 kat hızlı. Kablo profesyonel kullanım için daha uygun yani.
Hız olayına çok takılmayın. Hayat download demek değildir.
http://numion.com/YourSpeed/index.html
Şu adrese gidip browsing hızınızı ölçün. Ben burada 256K kablo ile 170-180 Kb ortalam tutturuyorum. 256 ve 512 ADSL ile 90-100 rakamı aşılmıyor. Sanırım farkı anlatabildim.
Bu arada Hayır Kablonet satıcısı değilim :D :D :D
ADSL sorunu yaşamayanlar genellikle günde 5-6 saatten fazla internete bağlanmayan ve Kablo kullanmayan arkadaşlar oluyor (itham etmiyorum kimseyi lütfen alınmayın) Günde 16 saat kullanan biri olarak, üstelik iki teknolojiye de ulaşımı olan biri olarak Kablo'yu tercih ederim. Evet İstanbul 1. bölgede daha pahalı ama imkanı olanlar için çok güzel. Ping süreleri bile 2-3 kat hızlı. Kablo profesyonel kullanım için daha uygun yani.
Şu adrese gidip browsing hızınızı ölçün. Ben burada 256K kablo ile 170-180 Kb ortalam tutturuyorum. 256 ve 512 ADSL ile 90-100 rakamı aşılmıyor. Sanırım farkı anlatabildim.
Sn. shorunmu beni itham etmediğinizi farkettim ama gene de yazmadan duramadım :)
evimde 3 bilgisayar var.kendimin, kardeşimin ve annemle babamın ortak kullandığı.yani internet sürekli kullanımda.şimdi hakkaten nedir sorun yani insanlar ne gibi sorunlarla karşılaşıyor zaman zaman merak ediyorum.
dedim ya 2 seneyi aşkın bir süredir kullanıyorum adsl.inanın ilk zamanlarda dahil öyle uzun süreli çözülemeyecek sorunlar yaşamadım.yaşayanlar elbette vardır.
duyduğum kadarıyla portlarında NEC'in ürünleri kullanılan bölgelerde sorunla yaşanıyormuş duyduğum kadarıyla.benim bulunduğum konumda herhalde nec kullanılmamış ki bende hiç bir sorun çıkmadı.bu nokta araştılırsa adsl almadan önce herhalde daha faydalı olur.
Objektif
10-04-2005, 13:37
Bölgeye Kablo geldiğinin ilk haftasından beri Kablo kullanıyorken ADSL geldinin ilk haftası da ADSL'ye geçtim.
Gerçekten de ping değerlerinin daha kusursuz olması, daha stabil bir hız ve sayfa açılımını daha hızlı kılan özellikleri ile kablo daha iyi gözüküyordu. Ama şu anda Telekom yetkilileri ping değerlerini oturttu, sayfa açılması şimşek gibi, bir iki kere ciddi sorunlar yaşadım ve her defasında sorunumu anlatabilecek yetkili bulmakta çok zorlandım, bu süreler boyunca ciddi bir problem yaşadım ama yine de ADSL'yi seçerim. Eskisi gibi değil. Parasal olarak kıyas kabul etmez.
adsl de dns ve proxy sorunları olduğu doğru
bunlar bu sistemlerilerle oynayan ve kurmaya çalışıp beceremeyen telekom personelinden kaynaklanmaktadır
başka bir dns sunucu kullandığınızda sorun ortadan kalkmaktadır (örneğin yurt dışı sunucular)
kablo nun belirli bir bant genişliğini paylaştığını biliyoruz
yani çok fazla kullanıcı olduğu zaman yavaşlama kaçınılmaz (adsl de böyle bir paylaşma yok)
şimdi herkes adsl e geçtiğinden kablo rahatladı
ancak belirli bir süre sonra kablo nun kalkacağı görüşündeyim
yurt dışı çoktan terk etti bu teknolojiyi
yüksek bant genişliği olan xdsl kullanıyorlar
hız konusuna gelince
256k bir adsl in bu hızı görememesinin nedeni paketlemekten kaynaklanmaktadır
kullanılan bant genişiliğinin bir bölümü, kullanılan protokolun verilerini taşıdığından tam olarak 256k görememektedir
216k-226k arasında hız seyretmektedir.
muhabbet
10-04-2005, 17:35
kabloyu görmedim. kıyas yapamam. ama sorunlar gerçekten personelin zayıflığından ve altyapıdaki noksanlıklardan kaynaklanıyor sanırım. problem yaşasak da başka kapı yok çalacak. ADSL en iyisi şu an. fiyat performans iyi. tabi Türkiye şartlarında.
ben kablonetten adsl ye geçmeyi düşünüyorum...en düşük hız 512 kbps olacakmış ve fiyat 49 ytl ye düşecekmiş onu bekliyorum...acaba adsl de ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz öğrenebilirmiyim.........
ben de ben de ....
:):)
ben de kablo var en az 2 haftada bir kablo kopuyo(leventte genel bir sorun) bazen msn sorunu yaşanıyor adsl de hiç bu tip sorunlar var mı ??? sizce hangisi daha iyidir??
Minoltay
10-04-2005, 22:57
adsl de çok fazla modem seçenekleri var...insan hangisini alacağını bilemiyor...
en iyi marka model hangisi ?
GalaTyphoon
11-04-2005, 02:31
airties.
www.airties.com
Serkopagus
11-04-2005, 06:16
ben de kablo var en az 2 haftada bir kablo kopuyo(leventte genel bir sorun) bazen msn sorunu yaşanıyor adsl de hiç bu tip sorunlar var mı ??? sizce hangisi daha iyidir??
ADSL de hat kpma sorunu yok ama bazen hattın yavaşladığı oluyor ama o da çok fazla değil.
Dostum gel sende katıl aramıza ADSL li yapalım senide :tamam:
ADSL de hat kpma sorunu yok ama bazen hattın yavaşladığı oluyor ama o da çok fazla değil.
Dostum gel sende katıl aramıza ADSL li yapalım senide :tamam:
hatta yavaşlama olması söz konusu değil
dns problemlerinden dolayı sana yavaş gelmiştir
shorunmu
11-04-2005, 10:37
Arkadaşlar 1 noktayı açıklamak isterim. Ben kabloneti 2 sene önce modemi 1 dolara mal eden bir anlaşma ile aldım. O zaman 128K bağlantı kimselerde yoktu, ADSL kelimesini bilenler bile azdı. Ağustos'ta Kablo sözleşmem bitecek. Ben yukarıda yazdığım yazıda edindiğim performans tecrübelerini yansıttım. İşyerime geçen ay içerisinde 512K limitli adsl aldım ve ondan da memnunum ama evde sürekli açık olan Kablo bağlantımdan da çok memnunum. Şimdi diyeceksiniz "Kafamızı karıştırma Ağustos'ta eve ne alacaksın?" :D Varolan şartların değişmeyeceğini varsayarak kar/zarar oranını da hesaba katarak tabi ki minimum 512 ADSL alacağım. Madem TÜrkiye'deki "tekel" bu teknolojiyi besliyor o zaman bu yönde gitmek gerek.
Umarım yardımcı olabilmişimdir, kafaları karıştırmak istemem sadece bilgilerimi paylaştım.
Şimdi diyeceksiniz "Kafamızı karıştırma Ağustos'ta eve ne alacaksın?" :D
:D :D :D :D :D
Madem TÜrkiye'deki "tekel" bu teknolojiyi besliyor o zaman bu yönde gitmek gerek.
gerçekten de öyle.
telekom bu işten çok tatlı para kazanıyor.
tekelde yaratmış durumda.hız değişimleri kabloya çok geç yansıyor.
biz son kullanıcıların yapacağı pek bir şey yok.
forumdaşlarım,
adsl modem bilgisayara bağlanırken, iki ucu da ethernet kartına girebilecek gibi olan kablo işimi görür mü??adsl yi ethernet ten takıcam .....
CANOZGUR
13-06-2005, 00:28
ışe yarar..
muhabbet
13-06-2005, 01:16
2 gündür adsl çalışmıyor
cuma akşamdan beri
aradım
hafta sonu çalışmıyorlardır dediler
önüme geleni fırçaladım
ama yine de sonuç yok
rezillik
adsl ışığım yanmıyor
gıcık oldummmm
Augustlobster
13-06-2005, 02:41
:kucak: :kucak: :kucak: 2 gündür adsl çalışmıyor
cuma akşamdan beri
aradım
hafta sonu çalışmıyorlardır dediler
önüme geleni fırçaladım
ama yine de sonuç yok
rezillik
adsl ışığım yanmıyor
gıcık oldummmm
bunu nasıl yolladın :gulen: :gulen: :gulen: :gulen:
İNTERNET GÜVENLİĞİMİZ TEHLİKEDE!.. ADSL ABONELERİ CİDDİ RİSK ALTINDA... Türkiye İnternet Güvenliği Raporu
Koç.net, bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği “Türkiye İnternet Güvenliği” araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Koç.net, ülkemizde güvenlik alanında yapılan “ilk” geniş kapsamlı çalışma özelliği taşıyan bu araştırma ile “Türkiye İnternet Güvenliği Raporu”nu yayınladı. Türk internet kullanıcılarının güvenlikleri tehlikede!...
Kullanıcıların en değerli varlıkları olan bilgilerin korunması ve güvenliğinin sağlanması konusuna ışık tutmayı hedefleyen Koç.net, Kasım-Aralık 2004 tarihleri arasında düzenlediği “Rizikometre Kampanyası” ile 800 civarında ADSL abonesi ve 500’ün üzerinde şirketin güvenlik sistemlerini denetledi. Türkçe olarak geliştirdiği “web üzerinden online güvenlik denetimi sistemi” olan Rizikometre ile Koç.net, İSO 1000 listesinde bulunan şirketlerin ücretsiz güvenlik ölçümlerini yaptı.
Sonuçlar:
•Kullanıcıların %27’sinin bilişim sistemlerinde çok yüksek seviyede açıklar gözlendi. Bu sonuç, internete açık her 3 sistemden birinde çok ciddi güvenlik açığı ihtimali olduğunu gösterdi,
•Özellikle ADSL geniş bant erişimlerinde şirket kullanıcılarını ve KOBİ’leri tehdit eden %70’lere varan oranda risk tespit edildi,
•ADSL abonelerinin % 72’sinin güvenlik duvarı konfigürasyonlarında ciddi açıklar görüldü,
•Şirketlerin %29’unda isim çözmek için kullanılan DNS (Domain Name System) sunucularındaki açıklar nedeniyle şirket e-postalarının ele geçirilmesi ve çalışanların internet üzerinden eriştiği bankacılık gibi işlemlerde kullandıkları şifrelerin çalınması riski saptandı,
En yüksek güvenlik açığı ADSL bağlantıda
Koç.net’in Türkiye’nin İnternet Güvenliği araştırmasının sonuçlarına göre, yüksek seviyeli güvenlik açıklarının yüzde 76 oranıyla yarısından çoğu ADSL bağlantılarında görüldü. ADSL bağlantılarındaki güvenlik açıkları dolayısıyla solucanlar/worm çok daha hızlı yayılma özelliği gösteriyor. Kötü niyetli kişiler tarafından ADSL bağlantıları üzerinden zombi sistemler kullanılarak (bilgisayarlara küçük programcıklar yerleştirilerek) elektronik ticareti engelleyen servis kesintisi atakları gerçekleştirilebiliyor."
haberturk..
Salacaklı
24-06-2005, 00:29
telekom adsl üyelerine 3 veya 5 DNS üzerinden hizmet vermekde
bu sistemde asiri yogunlukdan dolayi hizmet verememekde
kullanma yetkisine sahip 10 larca DNS kotlarini esit olarak dagitmakda sorun yasiyor..
ADSL desdek calisanlari dahi sorunun ne oldugunu bilemiyor..
Ayarlarinizi otomatik yapiz hepsi bu..
önemli olan DNS sifrelerini bilmek
herhalde DNS sifreleri KARABORSA..
:mod:
bu arada son ADSL kampanyası da bomba gibi. Yarından tez iyok ADSL e geçiyorum.ADSL i olmayanlar da değerlendirsin derim...
atmaca66
01-07-2005, 16:00
Halen adsl kullanıcıları içinde yarından itibaren hız artırma proğramının kurulması ile hız artırılmasının mümkün olacağı geçmektedir.Ne derece doğru bilemiyorum.
sugarpan
01-07-2005, 17:49
ADSL+2 nedir???
ADSL ücretlerinde yeni tarife...
Türk Telekom, internet servis sağlaycılarına yönelik ADSL veri akış erişiminde yeni tarife uygulanacağını bildirdi.
TT’den yapılan açıklamaya göre, ilan edilen yeni ücretlere yüzde 18 KDV ve yüzde 15 ÖİV dahil bulunuyor. Söz konusu hizmete ilişkin İSS başvurularının Türk Telekom Pazarlama Dairesi Başkanlığı’na yapılması istendi. İSS’lere yönelik yeni tarife şöyle olacak.
Hızı(Kbit/s) Bağlantı Ücreti (YTL) Aylık Ücret (YTL)
256/64 59 34,61
512/128 59 70,04
1024/226 59 116,30
2048/512 59 176,03
Sevgili arkadaşlar sevgili Oğuz cevap verebilirsen memnun olurum. ADSL yi Mart ayının ortasında aldım. İlk fatura 147 milyon gelmiş. Bana ev telefonuna yansıltılacak dedikleri için oralı olmadım çünkü evin otomatik ödeme talimatı vardı. Sonra da faturalar geldi ancak önceki dönemlere ait ödenmemiş fatura belirtmediği için ödenmediğini farketmedim. Neyse ödenmediği için Haziran sonunda kestiklerini tahmin ettim ama tatil olduğundan zaten kullanmayacağımdan yine ödemedim. Toplu öderiz dedik. Temmuz 27sinde toplam 320 YTL ödedim ve açtırdım. 3 gün açıktı sonra kapandı. Telekomu aradım ancak borçtan dolayı 3 Ağustos'da hattın iptal edildiğini söylediler. Bugün 49 YTL lik bir fatura daha geldi. Neyse ben bunu da ödeyeceğim. Çünkü bu gibi işlerde önce öde sonra itiraz et derler adama 1 yıl sonra faiz çıkarırlar.
Bir miktar parayı geri alabilmek veya hattımı devam ettirebilmek için yapacak bir şey var mı
Sonuç olarak bir bardak soğuk su mu içmeliyim.
Sevgili arkadaşlar :yeni ADSL fiyatlarından haberi olan arkadaşlar limitli ve limitsiz yeni fiyatları ne oldu cevap yazan arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.
alvardar
25-08-2005, 21:09
Sevgili arkadaşlar :yeni ADSL fiyatlarından haberi olan arkadaşlar limitli ve limitsiz yeni fiyatları ne oldu cevap yazan arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.
Fiyatlar aynı değişen birşey yok.
Arkadaşlar benim adslem limitlidir,bu limitimi aşıp aşmadığımı nereden öğrenebilirim.Daha önce haberborsa.com da adsl transferinizi öğrenebilirsiniz diye bir bölüm vardı şimdi yok.Cevap verirseniz çok memnun olurum.TEŞEKKÜRLER.
ÇELEBİOĞLU
30-09-2005, 01:29
http://adslkota.ttnet.net.tr/selfcare/login.jsp
Bu adresten öğrenebilirsiniz...
Teşekkürler sayın ÇELEBİOĞLU.
Minimum ADSL hızı, 512 kbps olacak...
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ADSL olarak tanımlanan geniş bant hızlı internet uygulamasında, aylık ücreti 29 YTL olan hattın hızının, 2 katına çıkarılacağını bildirdi.
Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, son bir yıldır çok yaygın olarak kullanılan ADSL sisteminde telefonla birlikte data ve görüntü iletişiminin de aynı anda yapıldığını söyledi.
ADSL sisteminin yenilendiğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:
''Türk Telekom, ücreti 29 YTL olan ve asgari hızı 256 Kbps olan aboneliği, 1 Kasım'dan itibaren 512 Kbps'ye çıkarıyor. Bu yarı yarıya ucuzlama anlamına geliyor. Aylık sabit ücret 29 YTL idi. Hızın iki katına çıkmasıyla birlikte hizmet yüzde 100 ucuzluğa tekabül edecek.'' Verilecek hizmetle aynı sürede daha fazla bilgiye ulaşılabileceğini ifade eden Yıldırım, ''Abonelik ücretinde fiyat artışı olmayacak. Bu internetin yaygınlaşması bakımından önemli'' dedi.
sayın gozgurs
sanırım şu an 256 kbps bağlantılar 49 ytl.siz 29 ytl yanlış yazdınız sanırım
sayın gozgurs
sanırım şu an 256 kbps bağlantılar 49 ytl.siz 29 ytl yanlış yazdınız sanırım
dostum 49 olan limitsiz,29 olan 3 GB kotalı
yani 29 da var 49 da...
ayrıca 512 de 5 GB kotalı olursa 49 (galiba) idi.
yani 3 GB ile 5 GB arasında fark olduğuna göre yarı yarıya ucuzlama lafı mantıksız.
Minimum ADSL hızı, 512 kbps olacak...
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ADSL olarak tanımlanan geniş bant hızlı internet uygulamasında, aylık ücreti 29 YTL olan hattın hızının, 2 katına çıkarılacağını bildirdi.
Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, son bir yıldır çok yaygın olarak kullanılan ADSL sisteminde telefonla birlikte data ve görüntü iletişiminin de aynı anda yapıldığını söyledi.
ADSL sisteminin yenilendiğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:
''Türk Telekom, ücreti 29 YTL olan ve asgari hızı 256 Kbps olan aboneliği, 1 Kasım'dan itibaren 512 Kbps'ye çıkarıyor. Bu yarı yarıya ucuzlama anlamına geliyor. Aylık sabit ücret 29 YTL idi. Hızın iki katına çıkmasıyla birlikte hizmet yüzde 100 ucuzluğa tekabül edecek.'' Verilecek hizmetle aynı sürede daha fazla bilgiye ulaşılabileceğini ifade eden Yıldırım, ''Abonelik ücretinde fiyat artışı olmayacak. Bu internetin yaygınlaşması bakımından önemli'' dedi.
Bu haber kaynağı neresi.Marttan beri ortada bir söylenti var umarım bu sefer gerçekleşir.
dostum 49 olan limitsiz,29 olan 3 GB kotalı
yani 29 da var 49 da...
ayrıca 512 de 5 GB kotalı olursa 49 (galiba) idi.
yani 3 GB ile 5 GB arasında fark olduğuna göre yarı yarıya ucuzlama lafı mantıksız.
ayrıntılı bilgi için teşekkürler.limitli limitsiz ayrımını atladım:confused:
Bu söylenti 2004/7 aydan beri var.
Ancak;
bir iş için bizzat telekomun adsl servisi ile
yaklaşık onbeş gün önce bu konuyu görüştüğümde,
bunun için hiçbir teknik altyapı çalışması talimatı almadıklarını
ve böyle birşeyin gündemde olmadığını söylemişti.
Hangisi doğru çıkar zaman gösterecek...
Bu söylenti 2004/7 aydan beri var.
Ancak;
bir iş için bizzat telekomun adsl servisi ile
yaklaşık onbeş gün önce bu konuyu görüştüğümde,
bunun için hiçbir teknik altyapı çalışması talimatı almadıklarını
ve böyle birşeyin gündemde olmadığını söylemişti.
Hangisi doğru çıkar zaman gösterecek...
http://www.milliyet.com.tr/2005/10/13/index.html
son haberlerde
paradoxxx
14-10-2005, 02:52
Evet sonunda söylenti olmaktan çıktı hadi hayırlısı..
Bu fiyata hala aldığımız hizmet çok pahallı ama artık zamanla diyelim:)
Bugun Bakan Basın Toplantısında sonunda açıkladı.
Kaynak NTV RADYO.
11:55 17.10.2005
1 Kasım da 512
Saygılar.
bakan heryerde aynı açıklamayı yapıyor ama hiç doyurucu bir açıklama değil. bir türlü tarifeler açıklanmıyor. spekülasyon aldı başını gitti.
ADSL'de öğrenci-öğretmen promosyonunun süresi uzaltıldı
Türk Telekom, Öğrenci-Öğretmen ADSL Promosyonu’nun süresinin 15 Kasım 2005’e kadar uzatıldığını bildirdi.
Türk Telekom’dan yapılan yazılı açıklamada, 21 Haziran 2005-15 Ekim 2005 arasında uygulanan promosyonun süresinin, yoğun ilgi nedeniyle 15 Kasım 2005’e kadar uzatıldığı belirtildi.
Türkiye sınırları içerisindeki ilk, orta ve yükseköğretim kurumlarında okuyan öğrenciler, öğretmenler, eğitim mensupları ile emeklilerine yönelik promosyondan faydalanmak isteyenler, 15 Kasım 2005’e kadar 256 Kbps limitli veya limitsiz tarife paketlerinden
birini seçerek ADSL abonesi olabilecek.
Bu müşterilerden ADSL bağlantı ücreti ve bir aylık kullanım bedeli talep edilmeyecek. Ayrıca limitli tarife seçen kullanıcılardan ilk bir ay kota aşım ücreti de alınmayacak.
Promosyon, ADSL altyapısının bulunduğu ve ADSL hizmetlerinin verildiği yerlerle sınırlı olacak.
Promosyondan yararlanarak ADSL abonesi olmak isteyenler, gerekli belgelerle 15 Kasım 2005’e kadar telefonlarının bağlı bulunduğu Telekom müdürlüğüne veya ADSL Çözüm Ortağı Firma bayilerine başvurabilecekler. Promosyon hakkında ayrıntılı bilgi, "www.turktelekom.com.tr" web adresinden ve "444 1 444" Müşteri Hizmetleri hattından alınabilecek.
muhabbet
28-10-2005, 15:46
TELEKOM: ESKİ ABONELER ÜCRET ARTIŞINDAN ETKİLENMEYECEK! Telekom'dan açıklama http://www.haberturk.com/foto/sondakika.gif Telekom yetkilileri HABERTÜRK'e yaptıkları açıklamada, 256 K limitsiz ADSL abonelerinin aynı ücret ve kapasite ile devam edeceklerini belirttiler. Ancak 1 kasımdan itibaren limitsiz internete ancak 512 K üzerinden abone olunabilecek. Bağlantı ücreti 59, aylık ücreti 99 YTL... Özetle, uygulama eski aboneleri etkilemiyor, yeni abone olacaklar için... ("")http://www.haberturk.com/http://www.haberturk.com/htimgs/0.gif
muhabbet
28-10-2005, 15:48
ADSL HIZLANDI... LİMİTSİZ İNTERNET 512 K OLUYOR... Yeni ADSL tarifeleri... http://www.haberturk.com/foto/mansettelekomadsl.jpg
Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, Salı gününden itibaren
başlanacak uygulamayla 256/64 Kbps hızında 3 GB limitli ADSL kullanan
müşterilerin tarifeleri ve kullanım miktarları aynı kalmak kaydıyla
bağlantı hızları 512/128 Kbps'ye yükseltilecek.
256 Kbps hızla ADSL'e bağlanan limitli müşteriler, 1 Kasım'dan
sonra aynı ücrete mevcut hızlarından daha yüksek hızda internete
bağlanacak. 512/128 Kbps 5 GB limitli ADSL müşterilerin tarifeleri ve
hızları sabit tutulmak kaydıyla kotaları da 6 Gigabayta çıkacak. Bunun
yanı sıra 512/128 Kbps limitli erişime 9 Gigabaytlık yeni bir seçenek
eklendi. Bu tarife seçeneğini müşteriler 69 YTL aylık ücretle
kullanabilecekler.
Uygulamanın başlamasıyla birlikte Türk Telekom'un 256/64 Kbps
limitsiz ADSL müşterileri mevcut hızlarında hizmet almaya devam
edebilecekleri gibi yürürlükteki tarifelerden birine de geçiş
yapabilecekler. 1 Kasım 2005'ten itibaren 256/64 Kbps hızında yeni
müşteri kaydı yapılmayacak. Yeni dönemde 512/128 Kbps hızında 3 GB ve
6 GB limitli abonelikler yapılacak.
Türk Telekom'un ADSL'de erişim hızları ve tarifeler şöyle oluştu:
-LİMİTSİZ ADSL ERİŞİM TARİFESİ
Paket Adı Hızı (Kbps) Bağlantı Ücreti Aylık Ücret
.512 Kbps'e kadar 512/128 59 YTL 99 YTL
.1 Mbit'e kadar 1024/256 59 YTL 169 YTL
.2 Mbit'e kadar 2048/512 59 YTL 269 YTL
-LİMİTLİ ADSL ERİŞİM TARİFESİ
Paket Adı Hız (Kbps) Bağlantı Aylık MB İçin Ücret
Ücreti Ücret
.512 Kbps'e kadar 512/128 59 YTL 29 YTL 0.01 YTL
(3 GB limitli)
.512 Kbps'e kadar 512/128 59 YTL 49 YTL 0.01 YTL
(6 GB limitli)
.512 Kbps'e kadar 512/128 59 YTL 69 YTL 0.01 YTL
(9 GB limitli)
("]http://www.haberturk.com/foto/internet.jpg Türk Telekomünikasyon A.Ş, hızlı internet bağlantısı ADSL'de en düşük bağlantı hızını 1 Kasım 2005 tarihinden itibaren 512/128 Kbps'ye yükseltiyor. [/URL]http://www.haberturk.com/http://www.haberturk.com/htimgs/0.gif
[URL=")
Matematikçi
28-10-2005, 15:59
bu olay en cok benim gibi limitli adsl kullananlara yaradi...
fiyat ayni , hiz x 2
:)
aman da ne yarama
işe bak limitsiz en düşük 99 milyon birde bundan düşük limitsiz yok bu nasıl hızlanma ucuzlama bu olsa olsa insanı keriz yerine koyma olur . 512 kb 3 gb limitliyi ne yapacam zaten 512 ile 256kb arası internet sayfaalrını açmada inanın hiç fark etmiyr bizzat denedim e 3 gb kotaya 512 ile donloat etse ne yazar 256 olsa ne yazar ..
i
bu ülke tüm kurumlarıyla vatandaşını (kölesini) alabildiğine soyuyor yararımıza birşey çıkacağını sanmıyorum:mad:
bu ülke tüm kurumlarıyla vatandaşını (kölesini) alabildiğine soyuyor yararımıza birşey çıkacağını sanmıyorum:mad:
haklısınız buda zararımıza bişey işte....
aynen
mesela şu cep telefonundan alınan vergi olayına kimse bişey demiyor.Neymiş efendim bütçede çok önemli bi kalem haline gelmişmiş de yerine bişey konmadan kaldırılamazmışmış
peki bu geçici olarak konan bi vergiydi falan ama bu vergi depremden sonra konmuştu tamaam o zaman depremden önce bütçede onun yerini ne dolduruyodu acaba adama bunu sorarlar.
sormazlar sormazlar
belki birgün sorarlar..
ben soruyorum mesela şu an
????
bu olay en cok benim gibi limitli adsl kullananlara yaradi...
fiyat ayni , hiz x 2
bu ayın basında abone oldum cok karasız kalmıstım ama en dusugunu secmistim, dogru secım yapmısım,
umarım bırısı cıkıpta iptal davası acmaz:D :D :D
aman da ne yarama
işe bak limitsiz en düşük 99 milyon birde bundan düşük limitsiz yok bu nasıl hızlanma ucuzlama bu olsa olsa insanı keriz yerine koyma olur . 512 kb 3 gb limitliyi ne yapacam zaten 512 ile 256kb arası internet sayfaalrını açmada inanın hiç fark etmiyr bizzat denedim e 3 gb kotaya 512 ile donloat etse ne yazar 256 olsa ne yazar ..
i
benim gıbı acık ogretımdeki ogrencıler ve tum ogrencıler 256 lımıtlıye ayda 29 kusur oduyor:D
ben genelde nette sorf yaptıgım ıcın dowland cok az yapıyorum ayda 3 gb dolduramam bile :D o yuzden benım acımdan 3 gb limitli benim icin bıcılmıs kaftan tabi istisnalar kaideye bozmaz dıye bırsey var...
(Yazan:Oğlum)Ne duydunuz,ne yazdınız okumadan konu başlığına göre size cevap vermek istedim.Bir SBS çalışanı olarak.Mevcut 256 Kbps hıza sahip aboneler istemedikleri taktirde hızları aynı kalıcak.Artış denen olay ise 256 Kbps hıza sahip aboneler eğer istekte bulunurlarsa hızları 512 Kbps olacak ancak 3,5,7,9 Gb olarak kotalandırılcaklar.Yani burdan telekomun Kotalardan kar hedeflediğini çıkartabiliriz.Bu bilgi kesindir.Sizde doğrulamak isterseniz 1 Kasımdan itibaren 444 0 375 numaralı telefondan destek alabilirsiniz.
ne yazıkki kota bana yetmez.. 256 ya devam ..
(Yazan:Oğlum)Ne duydunuz,ne yazdınız okumadan konu başlığına göre size cevap vermek istedim.Bir SBS çalışanı olarak.Mevcut 256 Kbps hıza sahip aboneler istemedikleri taktirde hızları aynı kalıcak.Artış denen olay ise 256 Kbps hıza sahip aboneler eğer istekte bulunurlarsa hızları 512 Kbps olacak ancak 3,5,7,9 Gb olarak kotalandırılcaklar.Yani burdan telekomun Kotalardan kar hedeflediğini çıkartabiliriz.Bu bilgi kesindir.Sizde doğrulamak isterseniz 1 Kasımdan itibaren 444 0 375 numaralı telefondan destek alabilirsiniz.
bu beni etkilemez heralde ben zaten limitliyi kullanıyorum...
leylak kardeş limitsiz kullanıyoruz o zaman ucuzlayan ne??
alt yapımız fiberoptik kablolarımız varda herkes işini yapıyor da 512 mız eksıktı...
alt yapımız fiberoptik kablolarımız varda herkes işini yapıyor da 512 mız eksıktı...
var olmazmı her yerde....
bu durumu protestoya davet ediyorum haberturk ve birkaç site bu protestoya katıldılar en düşük limitsiz 99 milyon limitlisinde sınır 3gb! bu nasıl indirimdir ortada keselere yarayan hiç bir durum yok!! eskiden limitsize başvuran 49 verirken şimdi 99n verecek!! bu alsa olsa insanları kandırmadır
evet bugün norveç protesto yürüyüşü yapmış neden biliyrmusnuz bağlantımız neden 100mbit değil diye
bak bide bizimkiler ab ye uyum sürecinde bunu yapmışlar bababababa yalana gel hemde garanti etmemeişler .. alla allah ülkem klasiği :)
ADSL HİZMETİNİN GENİŞ KİTLELERE ULAŞTIRILMASI VE HİZMET STANDARTLARININ YÜKSELTİLMESİ AMACIYLA MİNİMUM ADSL BAĞLANTI HIZI 01.11.2005 TARİHİ İTİBARİYLE TEKNİK İMKANLAR DAHİLİNDE, GARANTİ EDİLMEMEK KOŞULUYLA 512/128 KBPS'E KADAR YÜKSELTİLMİŞTİR
işte norveçteki yürüyüş
http://www.inativa.com/taz/protest/images/protesto.jpg
Morientes
30-10-2005, 22:40
http://img346.imageshack.us/img346/262/kuva3bo.jpg (http://imageshack.us)
paradoxxx
30-10-2005, 22:53
Herkesden özür diliyorum ama ben bu telekom kadar lavuk bir kurum görmedim.
Minumum bağlantıyı 512ye çektim diyeceksın ama 256lık hizmet sağlıyacaksın..
Ayrıca:
Artık sınırsız himet almak isteyenler sadece 512 sınırsız secebilecek buradan gecıreceksın..
İnternet hızım arttı diye sevinen 29ytllık aboneler oo çık hızlı diye onu bunu cekecekler 3gbyi geçecekler birde oradan gecıreceksın..
Sonra bide birşeye yapmış gibi bömürlenerek açıklama yapacaksın..
Bakın dünyadakı ücretler ne durumda TRdekiler ne durumda.Kişi başına düşen durumuda ortaya koyunca kazıklandımız kanıtı:
http://www.hellkom.co.za/research/adsl2.htm
Bu telekom bizi sömüre sömüre dehşet bir gelir elde ediyor..
İnsanın bu ülkede çıldırmaması elde değil...Ne yazık ki her tarafımız kokuşmuş...Bizde bunlar gayet doğal...Bugün A dersen yarın "doğallıkla" Z olabilir...Güvenliri ülkelerde bunun için "kelle" gider...Bizde ise gayet doğal...Doğal bir memleketiz hani... Pes vallahi....
http://www.telekomprotesto.tk/
yuuh be millet mbit lerle biz ise kb lerle ugrasıyoruz hayla .
Ben de 3 gb limitli kullanıyorum bana fayda sagladı bu kampanya ama utanıyorum bu sene olmus , japonlar 100 mb ile bağlanıyor , diğer ülkelerde en az yine mbit lik hızlarla biz ise malum ...
bu hizmete para bile ödenmez ama mecburiyet aynı bölgede birkaç ortak bulsam valla uydu falan kuracam ama o da yok .
2005 yılında bize 98 i yaşatıyorlar(tahminen)
hatırlarımda 56k modemlede download hızım 6 kbps idi
E şimdi adsl deyim hızım 256 ama download hızım max 25-30 kb Bu ne anlama geliyor....
Millet internet den tv izliyor yaw Daha ne diyelim.
Valla ben protestomu yaptım herkez yapsın derim , benim protesto etme nedenim belki yetkililer dünya dan örnekleri incelerler ve gerekeni yaparlar problem sadece limtli/limitsiz isi değil hepbirlikte protesto edersek hem hizmet artar hemde ucuzlar ve böyle olmasıda gereklidir.
Dediğim gibi bana zararı yok ama hayla 512 kb olacak bence bu halkı internet kapılarında süründürmektir.
saygılar
sugarpan
31-10-2005, 09:44
Muhtemelen bir kaç aya da 3gb kota yı artırırlar ama önce bir geçirmece dönemi yaşanır
bosveriiiiiin..
elin amerikalısı zamanında (99) t3 lerle calisirken biz 1 kb/s ile zor download yapıyorduk :( yine büyük gelisme var.. degismeyen tek sey : zihniyet .
halkı koyun gibi sagma zihniyeti..
Eski abonelerden, sınırsız olarak 256 kbps kullananlar, yine 49 YTL olarak ödemelere devam edeceklermiş.
Yeni aboneler 512 kbps zorunluluğu ile, 99 YTL ödeme yapacaklarmış...
telekom çok kar eden bir şirket neden satılıyor deniyor telekom kar ediyorsa bunu halkı soyarak yapıyorlar :mad: :mad:
bunu yaparkende bizi saf sanıp iyiymiş gibi yutturuyor bu kadar yüssüzlük olmaz
512 seçeneği ile 1024 arasında çok ciddi fiyat farkı var.
Bir şekilde düzenleme yapmak zorunda kalacaklar.
telekom sitesinde yayınlamış kandırmacaya bak!!
http://www.ttnet.net.tr/images/banner1.jpg
http://www.turktelekom.com.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=304
Augustlobster
31-10-2005, 21:05
valla telekom benim olsa,yap konuşmanın dakikasını 10milyon..sıkıyorsa konuşmayın..adsl de aylık 250dolar standart ücret.birde sırtına kamçı ödemeyenlerin.:gulen:yine öderiiiz,yine öderiz..
şimdi size soruyorum..ya siz olsanız ne yapardınız?
Morientes
31-10-2005, 21:12
bu telekom çiftliğini şimdi araplar mı yönetiyor?
çeşitli şikayetler için e posta göndereyim dedim
ilgili bir yer bulamadım
verdikleri adreslerden posta geri geliyor
umurlarında değil
aynı şet tarım bakanlığında da oldu
her tarafta aynı
hizmet falan bahane
kimsenin birşey yapmaya niyeti yok
düzeni tutturup ne götürürüz derdindeler
ben email gönderdim,
o dakikadan beri internetim çok yavaşladı,
ayrıca telekomun memnuniyet anketini doldurmuştum
1. ya ben çok paranoyakım
2. yada bu telekom çalışanları bu konuda çok hassas ve bu konuda işlerine geldiği gibi hareket ediyorlar(yani cenk ediyorlar)
3. veya tarifeler bu gece değişeceği için bağlantılar aksak
fikri olan var mı bu gün bağlantısı yavaşlamış olan var mı?
bnm evdeki adsl limitli....bugün yavaş çalışıyor....
benerdal
31-10-2005, 21:59
ben email gönderdim,
o dakikadan beri internetim çok yavaşladı,
ayrıca telekomun memnuniyet anketini doldurmuştum
1. ya ben çok paranoyakım
2. yada bu telekom çalışanları bu konuda çok hassas ve bu konuda işlerine geldiği gibi hareket ediyorlar(yani cenk ediyorlar)
3. veya tarifeler bu gece değişeceği için bağlantılar aksak
fikri olan var mı bu gün bağlantısı yavaşlamış olan var mı?
Evet..Bugün bağlantılar sıkıntılı...
---------
Fiyatlara %18 KDV dahil, %15 Özel İletişim Vergisi (ÖİV) hariçtir.
--------
telekom un sayfasindan alinti.. yafu bu devlet hala nasi borc icinde anlamiyorum ki.. %18 bi al.. bide %15 al :)) ooooof oooof..
benwallace
31-10-2005, 22:28
Evet..Bugün bağlantılar sıkıntılı...
yooo gayet güzel...:tamam:
benwallace
31-10-2005, 22:30
ya arkadaşlar adsl ye geçeli 3 ay oldu hala fatura gelmedi...
bu konuda bilgisi olan var mı...?
valla telekom benim olsa,yap konuşmanın dakikasını 10milyon..sıkıyorsa konuşmayın..adsl de aylık 250dolar standart ücret.birde sırtına kamçı ödemeyenlerin.:gulen:yine öderiiiz,yine öderiz..
şimdi size soruyorum..ya siz olsanız ne yapardınız?
işte bu sadece biizm millete özgü birşey yani köşeye sıkıştırdınmı donuna kadar soy :)
e tabi sonucunda bu devleti sevmiyen anarşistler hızla çoğalıyor...demekki var bir nedeni..devlet halkı sevmiyorki halk devleti nasıl sevsin? zatan karşılıklı sevgi olsaydı adsl şu an olması gerekn yerde olurdu iranla kuveyt le yarışmazdı :)
ADSL'de yeni uygulama yarın başlıyor...
Türk Telekomünikasyon A.Ş, ADSL’de en düşük bağlantı hızını yarından itibaren 512/128 Kbps’ye yükseltiyor.
Uygulamayla, 256/64 Kbps hızında 3 GB limitli ADSL kullanan müşterilerin tarifeleri ve kullanım miktarları aynı kalmak kaydıyla bağlantı hızları 512/128 Kbps’ye yükseltilecek.
256 Kbps hızla ADSL’e bağlanan limitli müşteriler, yarından
itibaren aynı ücrete mevcut hızlarından daha yüksek hızda internete bağlanacak. 512/128 Kbps 5 GB limitli ADSL müşterilerin tarifeleri ve hızları sabit tutulmak kaydıyla kotaları da 6 Gigabayta çıkacak. Bunun yanı sıra 512/128 Kbps limitli erişime 9 Gigabaytlık yeni bir seçenek eklendi. Bu tarife seçeneğini müşteriler 69 YTL aylık ücretle kullanabilecekler. Uygulamanın başlamasıyla birlikte Türk Telekom’un 256/64 Kbps limitsiz ADSL müşterileri mevcut hızlarında hizmet almaya devam edebilecekleri gibi yürürlükteki tarifelerden birine de geçiş yapabilecekler. Yarından itibaren 256/64 Kbps hızında yeni müşteri kaydı yapılmayacak. Yeni dönemde 512/128 Kbps hızında 3 GB ve 6 GB limitli abonelikler yapılacak.
şu an bende adsl yok başka semte taşındığım için iptal etiler nakil olmuyormuş(izmir) .. iptal ettirdikten sona hemen gene başvurdum ama ne desinler şu an port yokmuş ve en erken aralıkta gelecekmiş gülüyorum ama şu an kötü duygular içersindeyim :)
lionking
31-10-2005, 23:16
benim 10 ay oldu gelmedi .özelleşti yeni sahipleri inşallah adam gibi yönetirler.fatura tarihi geçince hemen kesiyorlar .hizmet duruyor.işte türkiyenin gözbebeği telekomun hali .satanları bir kez daha alkışlıyorum.
benim 10 ay oldu gelmedi .özelleşti yeni sahipleri inşallah adam gibi yönetirler.fatura tarihi geçince hemen kesiyorlar .hizmet duruyor.işte türkiyenin gözbebeği telekomun hali .satanları bir kez daha alkışlıyorum.
simdi anladım telekomun niçin bana fatura gelmesede siz sorun ogrenin hatta otomatık odeme verin dedigini,
bitlendim otomatık odeme verdim ama fatura kesim tarihini ogrenmem gerekiyormus, faturada yazar dedi ama ilk fatura gelmedi, yarın telekomu arayıp ogrenmek lazım tırstım sımdı, kesilirse ben sınırden olurum...
Morientes
31-10-2005, 23:21
kablonetten şaşmayın.arıza sıfır nerdeyse yani izmir için.telekomla da muhatap olmuyosunuz.özel şirketler her derdinizle bizzat uğraşıyolar.limit mimit yok.hız kafi.
kablonetten şaşmayın.arıza sıfır nerdeyse yani izmir için.telekomla da muhatap olmuyosunuz.özel şirketler her derdinizle bizzat uğraşıyolar.limit mimit yok.hız kafi.
aahhhh nerdee kablonet:(
Memleketteyken 256k limitli interneti arkadasla paylasıyorduk ve ucuza geliyordu malum öğrencilik hayatı.Şu an yurtdısındayım ve internet trye göre asmıs durumda,burada broadband 3mbit internet kullanıyorum ve trden cok daha ucuz bir fiyata hatta ve hatta memleketin her tarafı wirelessle döşenmiş sanki.Arkadaslarıma trde 2048k internetin 200 dolar civarı oldugunu söyleyince inanamıyorlar gülüyorlar kendi kendilerine.Bu ülke teknolojiyi ne zaman dolu dolu yaşayacak.Yakın zaman icerisinde interneti bizim arkadaslar 8mbite cıkartmak istiyorlar sunu söyleyim 8192k internet türkiyedeki 512k limitli 6gb ile aynı para.Bilginin limiti olmamalı 6 gb'ı biz 6-7 saatte harcıyoruz.Telekomun satılmasına kızıyoruz ama dünyanın bir cok ülkesinde telekom özelleştirilmiştir arkadaslar ve keske bu iş brezilya telekomun özelleştirilmesi sırasında piyasa cok cok daha güzel durumdayken satılsaydı.Su haliyle telekom vatandasın cıkarları için calısmıyor!!!!!!!
Morientes
31-10-2005, 23:40
Amerikada ki Adsl ye bir de bizimkine bakın
--------------------------------------------------------------------------------
Evet arkadaşlar sadece bakın ama karşılaştırmayın aklınız karışmasın...
San Francisco kablosuz kent olacak
Google, ABD’nin San Francisco şehrinin tamamını ücretsiz kablosuz ınternet erişimi kapsamına alacak.
İnternette arama motoru olarak yola çıkıp bilgisayar ve internet dünyasında bir deve dönüşen Google’ın ABD’nin San Francisco şehrinin tamamını hiçbir ücret almaksızın kablosuz internet erişimi kapsamına almayı önerdiği ileri sürüldü.
Şehri ücretsiz kablosuz internet kapsamına almaya karar veren ABD’nin San Francisco şehri Belediye Başkanı Gavin Newsom, bu konuda aralarında Google’ın verdiğinin de bulunduğu en az 24 ihale teklifi aldıklarını açıkladı.
San Francisco belediyesinin, Ağustos ayında engebeli bir coğrafyaya sahip olan şehirde, kablosuz internet erişimine ulaşamayacak hiçbir nokta kalmayacak şekilde, bu konuda şirketlerden bilgi ve teklif istediğini belirten Newsom, belediye olarak her yerde ücretsiz internet erişimi sağlamayı su, elektrik ve kütüphane gibi diğer hizmetleri vermekten farklı görmediklerini ifade etti.
Bilgiye ulaşmanın en temel insan hakkı olduğuna dikkat çeken Newsom, “Kablosuz internet kaçınılmazdı, zaten uzunca bir süre geç kalındı” dedi. Newsom, kablosuz internet ağının, deprem gibi doğal felaketler durumunda da halkı bilgilendirme konusunda alternatif bir araç olacağını söyledi. İhale için teklif veren 24 firma arasında yer alan Google’ın online reklam aracılığıyla şehrin tamamını ücretsiz kablosuz internet erişimi kapsamına almayı önerdiği bildirildi. Bu bilgi, Google’ın sözcüsü tarafından da doğrulandı.
bağlantı sonrasında her ay geliyor.Ama eylül ayına ait kullanım bedeli ekim 3.haftası gibi elime geçiyor.
İlk ay faturası tatilde olmamız nedeniyle geç ödedim "biraz daha gecikseydin kesilecekti" dediler (sadece 7 günlük gecikmeye dedikleri laf)
ADSL bağlantını kesmediklerine göre "no problem"
Slm!!
Şu an 1 kasım saat 00:39 benim adsl hala 256 k
512 olması gerekiyordu tık yok!!!:düsün: :düsün:
256 kullanan varsa 512 olan var mı ??:confused: :confused: sizde durum nedir
;) 265 Kb oldu ha geyret,bu hızla 1 aya anca 512 olur :D :D :D
256 K ADSL kullanan yok mu arkadaşlar nedir durum??
512 olan var mı aranızda??:confused: :confused:
not:Bilgisi olmayan varsa, Türk Telekom 1 kasım 2005 itibariyle min. bağlantı hızının 512 Kb/s olduğunu açıkladı. Ve bu işlemi ücretsiz olarak tüm 256 Kb kullanıcılarına yapacak
benimki çıka çıka 265 Kb ye çıktı:aglayan: :aglayan:
256 K ADSL kullanan yok mu arkadaşlar nedir durum??
512 olan var mı aranızda??:confused: :confused:
not:Bilgisi olmayan varsa, Türk Telekom 1 kasım 2005 itibariyle min. bağlantı hızının 512 Kb/s olduğunu açıkladı. Ve bu işlemi ücretsiz olarak tüm 256 Kb kullanıcılarına yapacak
benimki çıka çıka 265 Kb ye çıktı:aglayan: :aglayan:
şu an eskisinden farkı yok
San Francisco
01-11-2005, 06:48
Sabah saat 6:50
ADSL hala 256..
borsamania
01-11-2005, 07:34
Saat 07.35 adsl 512 k yukseldi :) ;)
Saat 07.35 adsl 512 k yukseldi :) ;)
Maalesef şu an evde değilim !!
Ama harika bi haber. Nasıl bişey acaba 512 k!!
50 Kb/s ile download yapmak :))))
Ben 3 gb kotalıydım ücretsiz 512 oldu. Kötü olan 256 limitsiz kullanıcıları onların tekrar limitsize geçebilmeleri için 49 yerine 99 verip 512 almaları gerekecek!
Bizim telekomunda yapacağı iş bu kadar olur zaten. En düşük limitsiz bağlantı ücreti ülkemde 99 milyon e yuh artık!!
TATOMETO
01-11-2005, 08:58
08:59 itibariyle adanadan bildiriyorum halen 256k :(
arkadaşlar 256 limitli kullanıyorum.dün akşam sorunsuz internete girebiliyordum.windows xp kullanıyorum.bu sabah internete giremiyorum.acaba bir ayarmı yapmam gerekiyor.yardımcı olursanız çok sevinirim.
256 / 3GB limitliler 512 / 3GB limitliye ;
hiçbir işlem ve başvuru yapmaya gerek kalmadan
otomatik olarak yükseltilecektir...
08:59 itibariyle adanadan bildiriyorum halen 256k :(
İstanbul dışında sorun var galiba
eğer bağlantı hızı artmayan varsa modeme bi aç kapa yapsınlar o yüzden hızları artmamış olabilir
istanbulda oturupta hız artışı olmayan ark var mı?
Matematikçi
01-11-2005, 10:41
dogudayim...
hala 256kb
Arkadaşlar ben limitsiz ADSL 256/64 kullanıyorum.
Siz ADSL hızınızı nerede nasıl görebiliyorsunuz. XP de mevcut mu? Yoksa bir program mı yüklediniz? Peşin teşekkürlerimle.
Matematikçi
01-11-2005, 11:05
Bende airties var.
modemle gelen takip ekraninda gozukuyor...
TATOMETO
01-11-2005, 11:09
Siz ADSL hızınızı nerede nasıl görebiliyorsunuz. XP de mevcut mu? Yoksa bir program mı yüklediniz? Peşin teşekkürlerimle.
sağ alt köşede ikitane saatin orda yana sönen ekrar var ya oraya maousunla dokun neticeyi gösterirr
ADSL Hızınızı Ölçmek İçin
http://speedtest.ttnet.net.tr
http://www.kablonet.com.tr ---->speed test var aşağıda
http://www.abeltronica.com/velocimetro/pt/?idioma=uk&newlang=uk
hız testi en doğru veren site gibi..
Matematikçi
01-11-2005, 11:24
Tatometo benim modem kablosuz ve orada 56mbps yaziyor.
test etim 320 kb çıktı sanırım bir gelişme var
redogahiss
01-11-2005, 12:27
Maalesef şu an evde değilim !!
Ama harika bi haber. Nasıl bişey acaba 512 k!!
50 Kb/s ile download yapmak :))))
Ben 3 gb kotalıydım ücretsiz 512 oldu. Kötü olan 256 limitsiz kullanıcıları onların tekrar limitsize geçebilmeleri için 49 yerine 99 verip 512 almaları gerekecek!
Bizim telekomunda yapacağı iş bu kadar olur zaten. En düşük limitsiz bağlantı ücreti ülkemde 99 milyon e yuh artık!!
Arkadaşlar bunların ar damarı çatlamış.Bu ücret tarifesi giderayak Telekomun yeni sahiplerine kıyak (yoksa peşkeş mi demeli) değilse nedir? El İNSAF!!!
neti hzılandırdıalrmı yavaşlattılarmı anlayamadım..sayfayı açarken zorlanıyorum yahu...
de 3 gb kotaliyim,limitli
sinif atladikmi bilmiyorum ama bugun internet bende tamamen cokuk.
TATOMETO
01-11-2005, 12:50
iyi mi :D
çok hızlısın hocam ilerde çevirme var yavaşla...:gulen: :gulen:
ADSL Hızınızı Ölçmek İçin
http://speedtest.ttnet.net.tr
http://www.kablonet.com.tr ---->speed test var aşağıda
bu sayfa açıldığı gibi hız ölçüyorsa ölçmese de olur :)
bu sayfa açıldığı gibi hız ölçüyorsa ölçmese de olur :)
valla ttnet in sayfası için doğru ama kablonette sorun yok
ttnetin kitlenmeside millet hız artışı olunca yüklenmeye başladı e sayfada kaldırmıyor
tatlihayat
01-11-2005, 16:53
neyin ucretini arttirdilar ? ben anlayamadim yahu ?
3gb limitli 30milyon oduyorduk simdi bu yuzde yuz artiriliyordu 512 e ye mi cikiyor
peki ucreti ne oluyor?
Matematikçi
01-11-2005, 16:56
Yıldırım, 'Yüzde yüz ucuzladı' dedi
Bakan Yıldırım, "ADSL'de limitli tarifede hızı 256'dan 512 Kbps'ye çıkardık. Bu, %100 ucuzluk demek'' dedi. Bakan pahalılandı denen sorunu da çözdüklerini söyledi.
www.haber7.com
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Pegasus Havayolları'nın ilk içhat seferine başlaması
nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'nda düzenlenen törende
gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. ''ADSL'deki fiyat değişikliği'' ile ilgili sorular üzerine Bakan Yıldırım, ADSL'de fiyatlarının ucuzlayan tarafının görülmediğini söyledi.
Türkiye'ye ADSL'yi getirdiklerini ve 1.5 milyon aboneye ulaştıklarını anlatan Yıldırım, Türkiye'nin hızlı geniş bantlı internet kullanımını yakaladığını belirtti.
Yıldırım, bu konuda Türkiye'nin dünyada en hızlı büyüyen ülke
olduğunu dile getirerek, 2 yılda yüzde 800 büyüdüğünü belirtti.
Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda önce köy yollarının olduğunu
ardından devlet yolları, bölünmüş yollar ve otoyolların geldiğini
hatırlatan Yıldırım, internette otoyol döneminin başladığını söyledi.
Yıldırım, ''ADSL'de limitli tarifeyi aynen 256'dan 512'ye
çıkardık. Bu yüzde 100 ucuzluk demektir'' dedi.
-''ARKADAŞLARA TALİMAT VERDİM''-
''Pahalandı'' denilen durumun 49 YTL olan 256 Kbps sınırsız
uygulamasının kaldırılmasından ve 99 YTL'ye çıkmasından
kaynaklandığına dikkat çeken Yıldırım, ''Bunun tedbirini de aldık.
Arkadaşlara talimat verdim. Şu anda 49 YTL olacak bu ve limitini de 5
GB'ye çıkardık. Bugünden itibaren geçerli. Yani o yanlışlık düzeltilmiş oldu. 512 Kbps, 5 GB kullanıma kadar 49 YTL'' şeklinde konuştu.
Limitsiz kullananların sayısının binde 7 olduğunu ve bu oran için
hatları meşgul etmeye lüzum bulunmadığını ifade eden Yıldırım, en çok
kullananın 3 GB kullandığını, 4 GB kullanan bile olmadığını kaydetti.
Yıldırım, şöyle devam etti:
''Ama biz dedik ki (5 GB yapın). Herkes biraz daha fazla
kullansın. Film indirmek isteyen varsa onlar da kullansın. Onun için 3
GB'yi 5 GB'ye çıkardık, fiyatını 49 YTL'ye indirdik. Her şey düzeldi.
Yani bakan söz verdiyse yapar. Bu bakan öyle bir bakan.''
-TÜRK TELEKOM'UN DEVRİ-
Bakan Yıldırım, bir gazetecinin ''Türk Telekom, 8 Kasım'da
devredilecek mi?'' sorusu üzerine de yasal sürenin tamamlandığını ve
devir konusunda herhangi bir sıkıntı görünmediğini söyledi.
''Devrin firma ile Özelleştirme İdaresi arasında bir işlem
olduğunu ve ne zaman toplarlar, hallederlerse devrin o zaman
gerçekleşeceğine'' dikkat çeken Yıldırım, ''İki şeyi bekliyorduk. Biri
Danıştay'ın istişari görüşü, diğeri bu konudaki yürütmeyi durdurma
talebiyle yürüyen davalardır. İkisi de sonuçlandı. Müspet yönde. Şu
anda hisse devri için yasal engel kalmadı'' şeklinde konuştu.
Matematikçi
01-11-2005, 16:57
Bakanın yorumuna hayran (!) olmamak elde degil...
:D
Matematikçi
01-11-2005, 16:58
ben limitli kullanicisi olarak durumdan memnunum, ama limitsiz 49'dan 99'a cikmis...
Yani %100 indirim degil bindirim olmus...
ben limitsiz 256 kullanıyordum sanırım şimdi 512 olacak ve yıne 49 yalnışmı anladım
Matematikçi
01-11-2005, 17:27
limitsiz 512kb ama 99 milyon...
limitli 3gb 29 milyon... ama artik 256kb yerine 512kb.
o zaman limitliye geçmek mantıklı görunuyor bunu yapabılırmıyım?
Matematikçi
01-11-2005, 17:33
ewt yapabilirsin...
yarin telekoma basvur...
3gb 29 milyon
5gb 49 milyon
http://www.turktelekom.com.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=304
ayrıntılı bilgi
neyin ucretini arttirdilar ? ben anlayamadim yahu ?
3gb limitli 30milyon oduyorduk simdi bu yuzde yuz artiriliyordu 512 e ye mi cikiyor
peki ucreti ne oluyor?
Bugun aradım sordum fiyat aynı kalıyormus degismiyor, 512 ye uye olanlar zarar etti bu isten:)
ben limitli kullanicisi olarak durumdan memnunum, ama limitsiz 49'dan 99'a cikmis...
Yani %100 indirim degil bindirim olmus...
:tamam: :D :tamam:
telekom sıtelerı yıne acılmıyor ne kota sıtesı ne speed sitelerı... acaba 512 olduk mu...hayır olsak ne olacak ki ... kuş mu konduruyolar sankı ... nereye kadar yanii...bu altyapıyla neyse kı yıne baglanabiliyoruz..ama fıberoptık de ısrarlıyım girecem bu fıberoptık kablo ısıne ...
:):):):):):)
MAKİNİST
01-11-2005, 19:18
telekom sıtelerı yıne acılmıyor ne kota sıtesı ne speed sitelerı... acaba 512 olduk mu...hayır olsak ne olacak ki ... kuş mu konduruyolar sankı ... nereye kadar yanii...bu altyapıyla neyse kı yıne baglanabiliyoruz..ama fıberoptık de ısrarlıyım girecem bu fıberoptık kablo ısıne ...
:):):):):):)
sayın detay;ekranın sağ altında yanıp sönen iki bilgisayar ekranı var.bunların üzerine mausu deydirip (ama tıklamayın) biraz bekleyin bir kutu açılıyor orada bağlantı hızınız çıkıyor.:)
sayın detay;ekranın sağ altında yanıp sönen iki bilgisayar ekranı var.bunların üzerine mausu deydirip (ama tıklamayın) biraz bekleyin bir kutu açılıyor orada bağlantı hızınız çıkıyor.:)
dostum tesekkurler de onu bılıyorum... bende hep aynı sey cıkıyo 100.0 mbps..benım demek istedıgım modem ayarlarına girdıgınızde makınanıza gelen sn/kb hızı var... ona girmeden net uzerınden ogreneyım dedım ama sıte acılmıyo..sımdı modem ayarlarınada girmek istemıyorum ... orda yazıyordu mesela daha once 256/ bılmem kac gibi..
yıne de cok tesekkurler....ilginize...
Matematikçi
01-11-2005, 19:25
adslkota adresi ne zaman duzgun calisacak ya...
adamlar transferlerimizi gormeyelim diye herseyi yapiyor...
iyi ki modemin sayaci var...
yoksa yanmisim..
TATOMETO
01-11-2005, 19:26
adanadan bildiriyorum 3gb sınırlı 256k internetim halen 512 olmadı nerde bu devlet:)
Matematikçi
01-11-2005, 19:27
Turkiye'nin en dogusunda hala 512kb olmamasi normal o zaman..
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.