View Full Version : ADSL
adanadan bildiriyorum 3gb sınırlı 256k internetim halen 512 olmadı nerde bu devlet:)
bana gelse 512 sana hat cekerız yahu ayıpsın :):):):)
MAKİNİST
01-11-2005, 20:28
adslkota adresi ne zaman duzgun calisacak ya...
adamlar transferlerimizi gormeyelim diye herseyi yapiyor...
iyi ki modemin sayaci var...
yoksa yanmisim..
:)
valla bir keresinde ben türk telekom sitesine şikayette bulundum adslkota sayfası çalışmıyor,kotamıza bakamıyoruz diye.adam benim kotamı çıkarıp e-mail olarak göndermiş sağolsun.ama bide bana giydirdi,sayfada hiçbir hata yok canavar gibi çalışıyo yazmış.bende tırstım bidaha şikayette bulunamıyom.:D
TATOMETO
01-11-2005, 20:29
bana gelse 512 sana hat cekerız yahu ayıpsın :):):):)
kabloya çok para gider gözüm yemedi:aglayan: :aglayan:
Matematikçi
01-11-2005, 20:29
:dolar: :dolar: :dolar:
:gulen:
TATOMETO
01-11-2005, 20:30
valla bir keresinde ben türk telekom sitesine şikayette bulundum adslkota sayfası çalışmıyor,kotamıza bakamıyoruz diye.adam benim kotamı çıkarıp e-mail olarak göndermiş sağolsun.ama bide bana giydirdi,sayfada hiçbir hata yok canavar gibi çalışıyo yazmış.bende tırstım bidaha şikayette bulunamıyom.:D
o sayfa tam nanayki nanay...
TATOMETO
01-11-2005, 20:34
bizim takim akşam shalkeyi yensinde isterse bizim hız yarısına düşsün hadi fenerim.........fb tv aç moralini çoğalt:)
ulan yemedım ıcmedım modem ayarlarına girdım alın sıze adsl hızım
buyurun telekom
Morientes
01-11-2005, 20:34
limitlinin hızını niye arttırıyorlar sanıyorsunuz.
hemen limit dolsun sonra MB başına telekom sizi yolsun....
bu indirim adı altında düpedüz soygun.
buyurun telekom
hehe :) benim limitsizle aynıymıs..
bana sorsaydınız ya ben sölerdim size ;)
Matematikçi
01-11-2005, 20:38
aslinda dosya indirirken bazen server kaynakli yarida kesilme oluyor, resume olayi da yoksa en bastan basliyorsun.
512kb olursa iki kat zamanda downloadu hallederiz...
:tamam:
altda da fast fast yazıyo sankı sınema filmi bu go fast go fast !!!!
Morientes
01-11-2005, 20:40
bu ADSL deki olay tam bir şark kurnazlğı.
tüketici derneklerine şikayet yağıyormuş.
hızınızı ölçeceğinize durumu tüketici derneklerine şikayet edin.
aha bu adrestende olce biliyonuz olcun bakalim ne kadar hizlisiniz
http://secure.kablonet.com/kullanici/hiz_test/results.php?kbps=895.9&downloadtime=5.282&KB=551.875&recorded=1
bakan demis ki "256 dan 512 ye %100 ucuzluk "
simdi benim Türkcem mi kıt ? yoksa bizim "bakan" diye nitelendirdigimiz vatandasın mı? %100 ucuzlarsa 0 cekmesi gerekmiyor mu yafu :confused:
Sonuçlar
996.50Kbps
Testi tekrar başlat
Ayrıntılar
İletişim 996.50 Kbps
Depolama 124.56 KB/saniye
1MB Download 0.14 dakika
Hız
64 128 256 512 1024 2048
Test Bilgileri
Server KabloNET Merkez
Test Tipi Downstream Test
Veri Boyutu 1132.875 KB
Test Zamanı 01.11.2005 19:33:24
IP 84.119
sikayet icin.
http://telekomprotesto.tk/
Sonuçlar
996.50Kbps
Testi tekrar başlat
Ayrıntılar
İletişim 996.50 Kbps
Depolama 124.56 KB/saniye
1MB Download 0.14 dakika
Hız
64 128 256 512 1024 2048
Test Bilgileri
Server KabloNET Merkez
Veri Boyutu 1132.875 KB
Test Zamanı 01.11.2005 19:33:24
IP 84.119
testi tekrar başlatın sn bozok aynı sonucu vermeyecektir....direk bu sayfadan test hızını ölçerseniz yanlış veriyor...
8mbit yapıcaz kesin kararlıyız arkadaslarla.20dkda divx indireceğiz.Bizim bakan cıksın atsın tutsun.Kardesim begenmediginiz gürcistanda bile 8mbit internet var evlerde eh daha ne olsun üstelik onların 8mbiti bizim 512k limitli internetle aynı para.valla şu özelleştirme konusunda kızmasınlar ama yabancılar olsaydı şimdi neler yapardık neler???
Saat 22:08 İstanbul'un göbeğinde İçerenköyden bildiriyorum
İnternet hızım hala 256/64 Kb
Hani 512 download :confused: Hani 128 upload :confused: :mad:
Nerde bu devlet nerde bu millet:eek: :dolar: :aglayan: :aglayan:
bazi yerlerde hala ayni seyi tekrar ediyorlar.. neymis zam yapmamislarmis..
niye erkekce cikipta " biz bu isi beceremedik?" demiyorlar anlamiyorum..
sözde 512 mis peh..
istifa etsinlerde kurtulalim :) hic olmazsa yeni gelen biraz daha korkak gelir- de belki 1 mb yi 99 ytl ye verir..
birde yeni bi yer daha acilmis..
protesto v.s. ile alakalı..
http://www.internetime-dokunma.com/
tt müdürü konusmus :
http://www.ntvmsnbc.com/news/348002.asp
lionking
01-11-2005, 23:34
gaziantepte 524.2 kbps
tt müdürü konusmus :
http://www.ntvmsnbc.com/news/348002.asp
Terbiyesiz adam dalga geçer gibi utanmadan televizyonda bir de sırıtıyordu.
Terbiyesiz adam dalga geçer gibi utanmadan televizyonda bir de sırıtıyordu.
sorma..
birde soruyor : " neye zam yapmısız" diye..
sanki haklı olan o ..
birşey soracağım bana adls faturası gelmiyor.
.borcumu nereden öğrenebilirim. ve fatura olmadan bir ptt postanesine yatırabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim
birşey soracağım bana adls faturası gelmiyor.
.borcumu nereden öğrenebilirim. ve fatura olmadan bir ptt postanesine yatırabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim
444 0 375
ara borc sor..
10 haneli bir numara var adsl faturası geldiginde..
o numarayla birlikte yatırıyorsun .. o numara oldugunda faturaya ihtiyac olmuyor..
sanırım telefon numarandan da bulabilrler..
Morientes
02-11-2005, 00:00
çürük raylarda hızlı tren PROCESİ yapan vesonra birsürü insan kazada ölünce 'TAKDİRİ İLAHİ' diyen zihniyetten ne beklenir ki?
o zaman istifa etmeyen bakan şimdi pişkin pişkin dalgasını geçer vatandaşla tabiiii.....
Günlerden 2 kasım
Benim kotalı hala 256 K :mad: :mad:
Başka hızı yükselmeyen arkadaş var mı istanbulda?
Bulunuğum ildede TT tam bir rezalet abidesi. Sürekli bağlantı kopuyor alt yapı rezalet. Defalarca arıyorsun sorun çözen yok. Muhtemelen zamanın Erzurum'lu müdürü, doldurmuş bi mok bilmeyen kapasitesiz hemşerilerini.
Günlerden 2 kasım
Benim kotalı hala 256 K :mad: :mad:
Başka hızı yükselmeyen arkadaş var mı istanbulda?
bendede daha yukselmedi
Özelleşsede kurtulsak!!!
bi ben kaldım 256 sanırım :hmm:
bendede daha yukselmedi
sevindim :D
Bi ben kaldım diye çok korkmuştum :pp
bugün telekoma gittim bunun için hala 256 kbps hızım diye ,adamlar sistemde 512 olrak görülüyor dedi ama benim ki hala 256 kbps olarak görülüyor.
241.30Kbps
Testi tekrar başlat
Ayrıntılar
İletişim 241.30 Kbps
Depolama 30.16 KB/saniye
1MB Download 0.57 dakika
Hız
64 128 256 512 1024 2048
Test Bilgileri
Server KabloNET Merkez
Veri Boyutu 236.25 KB
Test Zamanı 02.11.2005 00:42:25
IP 85.103.182.36
eee hani 512 daha 256 yı bulamamısızkı beya...
Şimdi tekrar kontrol ettim, bende de 256 K devam. Birkaç günden önce de tüm portları 512 K 'ya dönüştürbileceklerini zannetnem bu beceriksizlerin. Öger 'e geçse de kurtulsak şu kamu zihniyetinden ...
bu is mahkemede biterrrr...lımıtsızlere resmen kazık atmıslar ama mahkemede cozulur mahkeme suresınce zamlı fıyat uygulanır sonrada ıadeler baslar vs vs vs
Şimdi tekrar kontrol ettim, bende de 256 K devam. Birkaç günden önce de tüm portları 512 K 'ya dönüştürbileceklerini zannetnem bu beceriksizlerin. Öger 'e geçse de kurtulsak şu kamu zihniyetinden ...
adsl yi almadı biliyorum ama aldıysa ıyı olur, bence bunlardan bin kat daha iyi yonetirler.....
bugun aradıgımda sordum 512 ye gecısın otomatık olacagını soylemislerdi kulliyen yalanmıs megerse....
Benimki şu saat itibariyle
512/128
Canavar gibi oldu valla :))
55 k ile download yaptım demin, Bi anda sömürüverdi 5 mb dosyayı anlamadım :)
Darısı sizlerin başına tabi telekomun insafına kalmış
oguz3259
02-11-2005, 02:44
bendekide 512 oldu...
Benimki şu saat itibariyle
512/128
Canavar gibi oldu valla :))
55 k ile download yaptım demin, Bi anda sömürüverdi 5 mb dosyayı anlamadım :)
Darısı sizlerin başına tabi telekomun insafına kalmış
işte öyle sömürüken bi bakmışsın kota aşmış gitmiş artık ay sonu fazladan 40-50ytl ödersin ..benim anlamdımğıda bu ... 3gb kotayı 256 ile download etse ne yazar 512 olsa ne yazar. zaten web sitelerini açarken 512 ile 256 hiç fark yok bizzat test ettim :)
CHP, KONUYU MECLİS'E TAŞIDI
CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, Türk Telekom'un uygulamaya koyduğu yeni ADSL ücret tarifesinin, internet kullanımının yaygınlaşmasını engelleyip engellemeyeceğini sordu.
Gazalcı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, "Türk Telekom'un uygulamaya koyduğu yeni ADSL ücret tarifesinin internet kullanıcıları için düş kırıklığı" olduğunu kaydetti. Gazalcı, 256 Kbps limitli tarife kullanıcılarının hızlarının iki katına çıkarılmasına karşın, kotalarının sabit tutulduğunu belirterek, önergesinde şu sorulara yer verdi:
"Bu uygulama bir anlamda 256 Kbps limitli tarife kullanıcılarını kotalarını aşmaya zorlamamakta mıdır?
Yeni tarifede 512 Kbps limitli kullanıcıların kotalarının yükseltilmesini, hız artırımından eski 256 Kbps limitsiz abonelerinin de yararlandırılmasını ve yüksek hızlardaki bağlantıların fiyatlarının düşürülmesini planlıyor musunuz?
İnternet kullanıcılarından alınan yüzde 15 oranındaki Özel İletişim Vergisi'nin kaldırılması için bir çalışmanız var mı?
Yaklaşık 1.5 milyon internet kullanıcısının bulunduğu ülkemizde, herkesin ucuz, hızlı ve sınırsız internet erişimine kavuşması için yeni bir çalışma yapılacak mıdır?
Bu uygulama, ülkemizde internetin yaygınlaşmasını engellemeyecek midir?"
chuckydoll
02-11-2005, 11:56
bizimkide deismis yaww... ama ben hizda bi degidiklik farkedemedim hep aynii.....
[QUOTE=CycLone]işte öyle sömürüken bi bakmışsın kota aşmış gitmiş artık ay sonu fazladan 40-50ytl ödersin ]
telekomun sayfasinda gorebiliyosun kota durumunu.
Benimkide acilmis,bana hizli gibi geldi.Belkide psikolojik:D
manorc2000
02-11-2005, 12:48
ankara/emek hala 233 ölcüyor bizim hız.Telefon etsemmi diye düsündüm vazgectim telefonla tt hangi sorunu cözmüşki. zaten bu telekom dogru düzgün calışmıyodu bide AKP li kafalar isin icine girince iyice kabloyu sıyırdılar.:hayır:
http://www.zaman.com.tr/?bl=yazarlar&trh=20051102&hn=225516
Türk Telekom yeni ADSL tarifelerini güya öyle bir kurnazlık stratejisi ile hazırlamış ki, benim gibi saf aboneler, aynı paraya erişim hızının iki kat artırıldığını zannedip durmakta idiler. Halbuki hesap pek basit imiş (bilgileri internetten derledim; vebali aktaranın boynuna).
Alavere-dalavere, Türkiye'de yeni tarife ile 0.5 Mbit bağlantı hızına 75 dolar ücret ödenecek. Peki "çağdaş dünya"da durum nasıl diye merak ederseniz durum şöyle: Japonya'da 47 MBit 38, İsveç'te 24 MBit 35, Almanya'da 2 MBit 36 dolarlık tarife ile ücretlendiriliyor.
Ulaştırma Bakanı, internet kullanıcılarını araba sürücüleri ile karıştırıyor galiba; benzini vergilendirme politikasını internet servis ücretlerine giydirmeye çalışırken dikkat etmek lazım çünkü bu internet cemaati kafayı takarsa bakanı bile koltuğundan edebilir.
463.90Kbps
Testi tekrar başlat
Ayrıntılar
İletişim 463.90 Kbps
Depolama 57.99 KB/saniye
1MB Download 0.29 dakika
Hız
64 128 256 512 1024 2048
Test Bilgileri
Server KabloNET Merkez
Veri Boyutu 574.125 KB
Test Zamanı 02.11.2005 13:26:38
IP 85.103.242.209
acılmıs hayret, bourbon un dedıgı gibi belkide psikolojik....
[QUOTE=CycLone]işte öyle sömürüken bi bakmışsın kota aşmış gitmiş artık ay sonu fazladan 40-50ytl ödersin ]
telekomun sayfasinda gorebiliyosun kota durumunu.
Benimkide acilmis,bana hizli gibi geldi.Belkide psikolojik:D
bourbon hangi sayfada bulacagım, bakayım asmısmıyım lımıtımı kontrol etmekte fayda var yani....:)
[QUOTE=bourbon]
bourbon hangi sayfada bulacagım, bakayım asmısmıyım lımıtımı kontrol etmekte fayda var yani....:)
http://adslkota.ttnet.net.tr/selfcare/login.jsp
[QUOTE=pride]
http://adslkota.ttnet.net.tr/selfcare/login.jsp
tesekkurler sn gzmnc :) benımkı 3 gb lımıtlı hala dolmamıs buna gore
2005 Ekim 109.131.218
(534,492 MB)
2005 Kasım 11.747.839
(41,493 MB)
dostum 3 gb nekadar oluyor
938.318.678
(894,85 MB) ekım ayındakı Toplam Download
chuckydoll
02-11-2005, 15:38
dostum 3 gb nekadar oluyor
3000 mb
chuckydoll
02-11-2005, 15:39
yeni tarifeler burda....
http://www.telekom.gov.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=25
3000 mb
dostum benımkıToplam Download938.318.678
(894,85 MB) limitsiz budurumda limitliye geçmek mantıklı sanırım 3 gb işimizi görur değimi
chuckydoll
02-11-2005, 15:46
dostum benımkıToplam Download938.318.678
(894,85 MB) limitsiz budurumda limitliye geçmek mantıklı sanırım 3 gb işimizi görur değimi
valla benim ki sinirli adsl ilk ciktigindan beri kullaniyorum daha 3gb ti gecmedim... eger cok fazla muzik veya film veya program indirmiyosaniz.. sinirli yeterli olacaktir... sizin de aylik kullaniminiz nerdeyse 3 te biri kadar.. bencede sinirliya gecmek daha mantikli...
varyemez
02-11-2005, 15:52
valla benim ki sinirli adsl ilk ciktigindan beri kullaniyorum daha 3gb ti gecmedim... eger cok fazla muzik veya film veya program indirmiyosaniz.. sinirli yeterli olacaktir... sizin de aylik kullaniminiz nerdeyse 3 te biri kadar.. bencede sinirliya gecmek daha mantikli...
6 aydır sınırlı kullanıyorum henüz 3 gb gecemedim....
6 aydır sinirli kullanıyorum henüz 3 gb gecemedim....
hocam sinirli kullanma sakin ol
hocam sinirli kullanma sakin ol
Evet yav bu ne hal pek gergin gördüm sizi:p
Matematikçi
02-11-2005, 16:15
ya ben 1mb'in hesabini yapiyorum.
telekom 31 ekimdeki downloadlarimi kasim ayina yazmis...
150mb gitti
:)
chuckydoll
02-11-2005, 16:30
limitli daha ıyı....
duruma gore deisir...arkadasin limitsiz.... gece gunduz pc acik paso film muzik indirio... aylik bi 30-40 gb yapiyodur rahat....
duruma gore deisir...arkadasin limitsiz.... gece gunduz pc acik paso film muzik indirio... aylik bi 30-40 gb yapiyodur rahat....
hangi tur film indiriyor :D :D :D , arkadasının lımıtsız tercihi dogru ama bana gore degil...
hangi tur film indiriyor :D :D :D , arkadasının lımıtsız tercihi dogru ama bana gore degil...
emu imesh v.s. gibi progrmlarla vizyondaki filmleride indirebilirsiniz..
tabii vcd kiralamak daha mantıklıd derseniz susarim :)
her halıkarda lımıtlı kullanın derım kendımden biliyorum ilk bır kac ay 2.9 da falan kesıyordum bır yerden sonra album album mp3 bile ındırsenız bıkkınlık gelıyor kota bombos duruyor oyle... benden soylemesı...
hımm olabilir
olur tabıı zorlama ama :):):):):)
chuckydoll
02-11-2005, 18:00
valla her tur ama genelde pıyasada bulunmayan xxxxxxx fılmlerı ındırıyo:p
vay vay bay X diyorsun :):):):):)):
chuckydoll
02-11-2005, 18:13
vay vay bay X diyorsun :):):):):)):
hehe bayan x desem:eek: de ınanmaa....
Tüketiciler Birliği'nden ADSL uygulamasına tepki
Ankara - Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Şube Başkanı Üstün Bol, "Türk TELEKOM, yeni ADSL uygulamasıyla kamuoyunu yanıltma konusundaki sabıkasına bir yenisini daha ekledi" dedi.
Bol, yaptığı yazılı açıklamada, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın "49 YTL fiyatla 256 Kbps hızla hizmet veren tarifenin hızının 512 Kbps'ye çıkarılacağını ve bu hız artırımının tüketicilere abonelik ücretlerinde artış olarak yansımayacağını, bu değişiklikle hizmetin yüzde 100 ucuzluğa tekabül ettiğini" açıkladığını belirterek şunları kaydetti:
"Türk TELEKOM Genel Müdürü Mehmet Ekinalan gelen tepkiler üzerine 256 Kbps hızındaki eski tarifenin yeniden hizmete sunulabileceğini, son olarak da Ulaştırma Bakanı yeni tarifelerin kaldırılarak eski tarife sistemine geri dönüldüğünü açıkladı. Türk TELEKOM, yeni ADSL uygulamasıyla kamuoyunu yanıltma konusundaki sabıkasına bir yenisini daha eklemiş, üstelik ADSL hızı artımında yüzde 100 indirim olacağı yalanına bozacının şahidi sıfatıyla Ulaştırma Bakanını da ortak etmiştir.
Modası geçmiş kamu yaklaşımıyla önce zam yapıp eğer tepki gelmezse uygulamaya geçirilecek olan yeni tarifeler örgütlü tüketici duvarına çarpınca teker teker uygulamalarından çark ettiler. Örgütlü toplum sesini yükseltmemiş olsaydı Türk TELEKOM yıllara sari olarak Türkiye tüketicisinden yüzlerce trilyon haksız para kazanmış olacaktı."
--------------------------------------------------------------------
eski tarifeye geri dönüldümü dönülecek mi???????
haber kaynağı....http://haber.tnn.net/haber_detay.asp?ID=1301389&cat=EKO
tam tahmin ettigim gibi :) :) :)
Arkadaşlar cahilliğimi bağışlayın. Bağlantı hızımı nereden görebilirim. Sağ alt bardaki lambayı tıklatığımda 100Mbps yazıyor
Arkadaşlar cahilliğimi bağışlayın. Bağlantı hızımı nereden görebilirim. Sağ alt bardaki lambayı tıklatığımda 100Mbps yazıyor
en saglıklısı modem ayarlarına girin orada gelen verı sanıyesel olarak guncellenıyor orada yazar... benım gonderdıgım grafıkde oldugu gibi...
yeni amblemimiz :)
http://img250.imageshack.us/img250/7091/trkelekom4oo.jpg
Matematikçi
03-11-2005, 07:02
galiba Almanya'da 2mbps limitsiz 25 euro civariymis...
:D
galiba Almanya'da 2mbps limitsiz 25 euro civariymis...
:D
ordan buraya kablo cektirsek olmaz mi :D
omer guclu
03-11-2005, 14:52
duruma gore deisir...arkadasin limitsiz.... gece gunduz pc acik paso film muzik indirio... aylik bi 30-40 gb yapiyodur rahat....Valla benim bi tanidik yukaridaki komsusuyla limitsizi paylasmis, 49 + 7. 2 (bagli oldugu hattin aylik kontor ucreti) = 56 /2 = 28 YTL oduyolar.. Ooooohhhh. Limitli den de ucuza geliyo... Daha ne olsun...
omer guclu
03-11-2005, 14:53
Ayrica, eskiden bir link bilirdim baglanti hizini gosteren, sonra kaybettim, bilen var mi? Bir de su bahsi gecen "kota gosteren web sayfasi" limitsizlerde de isliyor mu?
chuckydoll
03-11-2005, 16:37
Valla benim bi tanidik yukaridaki komsusuyla limitsizi paylasmis, 49 + 7. 2 (bagli oldugu hattin aylik kontor ucreti) = 56 /2 = 28 YTL oduyolar.. Ooooohhhh. Limitli den de ucuza geliyo... Daha ne olsun...
en guseliiini yapmıslar.... valla.... bu arkadasınız nerde oturuyo.. sn. ömer???? telekom bu tur kacakları bildirene guzel hediye veriomus ta ondan bi sorim dedim:p :D
chuckydoll
03-11-2005, 16:38
Ayrica, eskiden bir link bilirdim baglanti hizini gosteren, sonra kaybettim, bilen var mi? Bir de su bahsi gecen "kota gosteren web sayfasi" limitsizlerde de isliyor mu?
isliyomus ben öyle duydum limitsiz kullanıcıların ..yalancısıyım...:roll:
8mbit gürcistan gibi kıytırık ülkede 35 dolar yani 50ytlye yakın bir tutar,üstelik limitsiz.adsl vs hikaye dünyada millet broadband teknolojisini kullanıyor.valla şaşkınlık içerisinde kalıyorum biz adsle 2000li yıllarda gectik adamlar 1993 yılında adsli kullanıyorlarmıs.Eskiyen teknolojilerini tr gibi bir pazara satıyorlar.avrupada ve amerikada bu modemleri kimseye satamazlar.Eh türkiye onlar için mükemmel bir pazar işte.Aslında dial-up yıllarını hatırlıyorum da offfffff offfffff bu memleketin telekomu milleti öyle bir sömürmüştür ki anlata anlata bitiremezsin.
aslında tavsiyem su olur.Apartmanda 3-5 komşu ile birleşin routerlı bir modem ile sorunu halledin.hem limitsiz internet hem de %60-80'e varan indirim söz konusu olur kişi başı.Telekomun hakkından bu sekilde gelinir.Şöyle alıcan 2048k limitsiz,wireless router ile 10 daireye bölüştüreceksin wireless card ile süper olur valla.telekom uyanıksa biz daha uyanıgız...
eet isliyor :)
........
Eskiyen teknolojilerini tr gibi bir pazara satıyorlar.avrupada ve amerikada bu modemleri kimseye satamazlar.
..........
adsl ilk hortladiginda niye modem skntısı dogdu saniyorsunuz :)
benim bildigim bi ara karaborsaydi.(hortladiginda). :(
Valla benim bi tanidik yukaridaki komsusuyla limitsizi paylasmis, 49 + 7. 2 (bagli oldugu hattin aylik kontor ucreti) = 56 /2 = 28 YTL oduyolar.. Ooooohhhh. Limitli den de ucuza geliyo... Daha ne olsun...
benim kardesimde yan dairede oturan kuzenle ayni olayi yapti.Kabloda balkondan balkona sallaniyo valla.
herkes boyle yapıyor zaten, bir apartmanın altında netcafeci var o bile apartmana dagıtmıs aylık 20 milyon liraya pesss....:)
bu kurum insanı gerizekalı yerine koyuyor bir keresindede telefon tariflelerindede böyle yaptı öğrenci halimle her ay telefona 20 den fazla ödmezken tarifeden sonra 40 tan aşağı hiç ödemedim ..şu anki adsl hizmetide farklı değil
atmaca66
03-11-2005, 20:50
Arkadaşlar bu son tarifeden önce,hız 256 iken, 512 limitli (5Gb) seçmiştim.Yani aynı fiyat 49 YTL.Benim ödeyeceğim fiyat değiştimi.Birde 512 ve limitli 3 Gb.'ın fiyatı ne kadar yazarsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
buyurun telekom
hızımız asagıdakı gibidir....
Morientes
03-11-2005, 21:43
topic geyiğe sardığına göre, herkes telekomun tarifelerini kabullenmiş gözüküyor....
san atmaca
http://www.turktelekom.com.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=304
ilgili linkten öğrenebilirsiniz...
Telekom’dan geri adım
Türk Telekom Genel Müdürü Ekinalan yeni tarifede kaldırıldığı belirtilen 256 kbps sınırsız bağlantı seçeneğini sürdürebileceklerini açıkladı.
NTV-MSNBC
Güncelleme: 15:10 ET 01 Kasım 2005 Salıİstanbul - Canlı yayında NTV’nin sorularını yanıtlayan Ekinalan, müşterilerden talep gelmesi durumunda 1 Kasım tarihinden itibaren kaldırıldığı açıklanan 256 kbps sınırsız bağlantı seçeneğini uygulamayı sürdürebileceklerini söyledi. İnternet bağlantısında maliyetleri bağlantı hızının değil kotanın belirlediğini belirten Ekinalan, özelleştirme sürecinin sonlanmasıyla birlikte daha yüksek kotalı ve yüksek hızlı tarifelerin oluşacağını belirtti.
bunu daha önce başka bir linkten buraya taşımıştım..sınırsız 256 hızında tekrar abonelik alacaklar...önemli bir başka konuda işaretli yer...inşallah tüketici lehine birşeyler yaparlar...
Sonuçlar
2.35 Mbps
Testi tekrar başlat
Ayrıntılar
İletişim 2406.50 Kbps
Depolama 300.81 KB/saniye
1MB Download 0.06 dakika
Hız
64 128 256 512 1024 2048
Test Bilgileri
Server KabloNET Merkez
Veri Boyutu 1354 KB
Test Zamanı 04.11.2005 03:21:37
IP 84
bugunden ıtıbaren tekrar 256 ya dustuk duyduk duymadık demeyinnnnnnn, surduler agzımıza 1 aylık balı, ahh 500 ahhh ne kadar fark varmıs megerse.....
sugarpan
01-12-2005, 20:32
Benim ki hala 512 dostum...
Benimki limitli 3 gb hız hala 512 testini şimdi yaptım.
limitlilerde bi değişiklik yok. onlar 512 devam etcek. 256 limitsiz kaldırılmış ve tek 512 limitsiz 99milyon yapılmıştı. 49milyonluk limitsizin kalkması tepkiye neden olmuştu.gelen tepkiler nedeniyle o tekrar aktif oldu.
KULLANIMA BAĞLI (LİMİTLİ) ADSL İNTERNET ERİŞİMİ TARİFESİ
Hızı (Kbps)
Kota (GB)
Bağlantı Ücreti Aylık Ücret Limitin Üzerindeki Her MB için Ücret
512/128 3 52.345.865 TL
52,35 YTL 25.729.323 TL
25,73 YTL 8.872 TL
0,008872 YTL
512/128 6 52.345.865 TL
52,35 YTL 43.473.684 TL
43,47 YTL 8.872 TL
0,008872 YTL
512/128 9 52.345.865 TL
52,35 YTL 61.218.045 TL
61,22YTL 8.872 TL
0,008872 YTL
SINIRSIZ(LİMİTSİZ) ADSL İNTERNET ERİŞİMİ TARİFESİ
Hızı (Kbps) Bağlantı Ücreti * Aylık Ücret
256/64 52.345.865 TL
52,35 YTL
43.473.684 TL
43,47 YTL
512/128 52.345.865 TL
52,35 YTL 87.834.586 TL
87,83 YTL
1024/256 52.345.865 TL
52,35 YTL 149.939.850 TL
149,94 YTL
2048/512 52.345.865 TL
52,35 YTL 238.661.654 TL
238,66 YTL
değişen birşey yok limitliler için en düşük hız 512 hala..
limitsizler içinse daha önce kaldırılan 256 kb seceneği yeniden konulmuş..
şu telekomcular görevi çabuk devralsalarda biz de hem daha ucuz, hem de daha hızlı bir adslye sahip olsak
değişen birşey yok limitliler için en düşük hız 512 hala..
limitsizler içinse daha önce kaldırılan 256 kb seceneği yeniden konulmuş..
şu telekomcular görevi çabuk devralsalarda biz de hem daha ucuz, hem de daha hızlı bir adslye sahip olsak
soylediklerine gore fiyatlari asagiya cekmeye niyetleri yokmus...
yani annicaniz telekom un politikasini surdurmekte kararlilar.. devlete odeyecegi parayi bizden cikartmaya calisacaklar :(
bugunden ıtıbaren tekrar 256 ya dustuk duyduk duymadık demeyinnnnnnn, surduler agzımıza 1 aylık balı, ahh 500 ahhh ne kadar fark varmıs megerse.....
duyduk duymadık demeyin benım adsl yavaslamıs megerse :eek: yanılmısım ozur dilerimmmmmm:D
gecenlerde telekomcularla gorustum, oger bır sıstem getiriyor evin içerisine girdigımızde cep telefonları ev telefonu gibi kullanılacak dediler,
guzel bir sisteme benziyor.....
iyi ogren abi su teknolojiyi,sonra yine yanildim diyip yaygara koparma....
arkadaslar internet sayfalarini cok zor ve yavas aciyor benim bilgisayar
bu konuda genel bir sorun mu var
adsl lerde calisma varmis diye duydum
tesekkurler
arkadaslar internet sayfalarini cok zor ve yavas aciyor benim bilgisayar
bu konuda genel bir sorun mu var
adsl lerde calisma varmis diye duydum
tesekkurler
ben adsl kullanıyorum herhangi bir sorun yok
aksine hızlı.....
512 gayet iyi...pc formatla istersen eba.
birkac gündür adsldeki upload miktarım aldığım miktarin nerdeyse 2 katı... acaba hackleniyomuyum
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.