View Full Version : Yabancı Diziler
hakkinen
18-12-2004, 17:36
Gösterimde olsun yada olmasın yabancı diziler hakkındaki düşüncelerimizi burada paylaşalım istedim. Mesela ben bir zamanlar TRT de yayınlanmış olan Ziyaretçiler adlı diziyi hala unutamadım.Tekrar yayınlarlarsa çok makbule geçecek :) Bunun dışında şu anda CSI'nın (Crime Scene Investigation) serisini tamamlamaya çalışıyorum. Battlestar Galactica ve Seinfeld de sıradakiler :)
Lidya'yla Diana vardı hatırlıyorum.Ama sonunu hatırlamıyorum.Ya da saçma bitti.
Bi ara Kanal D de ''Taken'' yayınlanıyordu ,sessiz sedasız yok oldu. :confused:
Ayrıca Kuzen Lary tekrar yayınlansa ne güzel olur :roll:
Highlander
18-12-2004, 19:39
Benim favorilerim; uzay yolu, tatlı sert, kaygısızlar dı... :D
Gösterimde olsun yada olmasın yabancı diziler hakkındaki düşüncelerimizi burada paylaşalım istedim. Mesela ben bir zamanlar TRT de yayınlanmış olan Ziyaretçiler adlı diziyi hala unutamadım.Tekrar yayınlarlarsa çok makbule geçecek :) Bunun dışında şu anda CSI'nın (Crime Scene Investigation) serisini tamamlamaya çalışıyorum. Battlestar Galactica ve Seinfeld de sıradakiler :)
hocam trt yi mail bonbardımanına tut csi için ben sahsen yaptım hemen bana döndüler yayın proglama departmanına bildirdik diye ertesi hafta 2 ekimden itibaren eski saatinde tekrar baslıyoruz bilgisini bile verdiler
Birsürü dizi ismi aklıma geliyor ama annemin izledikleri:(köle izaura sonra mariyanna yaw ne işkenceydi o günler.
Bi ara Kanal D de ''Taken'' yayınlanıyordu ,sessiz sedasız yok oldu. :confused:
Ayrıca Kuzen Lary tekrar yayınlansa ne güzel olur :roll:
Haftada iki gün var. Perfect strangers Digi Turk
greenback
18-12-2004, 20:56
loganının kaçışını hatırlayanlar başka dizi hatırlamaz sanırım....sonra ay üssü alfa,adı uzay 1999 idi yanılmıyorsam...
şimdilerde seinfelde rasgeldiğim sürece izlemekteyim...
coupling ilk sezon kaçırmazdım,sonra bozdular.zaten sonrada bitirdiler...
Dizinin adını hatırlamıyorum ama dizinin kahramani bir Kunta kinte vardi.ayrıca bonanza ve vadideki hayatta güzeldi.(vay be cocukluguma gittim simdi iyi mi)
hakkinen
18-12-2004, 21:50
Dizinin adını hatırlamıyorum ama dizinin kahramani bir Kunta kinte vardi.ayrıca bonanza ve vadideki hayatta güzeldi.(vay be cocukluguma gittim simdi iyi mi)
Dizinin adı Kökler'di sanırım.Benim hatırlamadığım nokta ise gerçek hayattan uyarlanıp uyarlanmadığı... :confused:
son_azrail
18-12-2004, 23:45
hehehe ben ilkoul 3 e gidiom (sanki 1950c den bahsediom ha olsa olsa 1988) nesem bi dizi vardı çoçku dizisiç.....neydi ismi he hatırladım ATLI KARINCA ÇOK SEVERDİM...
görevimiz tehlike
kara şimşek
San Francisco
19-12-2004, 08:09
Dizinin adı Kökler'di sanırım.Benim hatırlamadığım nokta ise gerçek hayattan uyarlanıp uyarlanmadığı... :confused:
Yazar kendi köklerini bulma amacıyla araştırma yapmış. Ortaya da böyle bir dizi çıkmış.
Matematikçi
19-12-2004, 08:52
Ziyaretçiler dizisine ben de bayilirdim..
Ama hep gec saat yayinlanirdi...
Sonunu ben de hatirlamiyorum.
Aklimda en cok oradaki uzayli kiz ve fare yiyisi kalmis...
:)
brezilya dizilerinden şaşmam en güzeli diziler onlardır..............................
Yazar kendi köklerini bulma amacıyla araştırma yapmış. Ortaya da böyle bir dizi çıkmış.
Yazarin adi ; Alex Halley
Kitabin Orijinal ismi : Roots
Dizi o kadar hosuma gitmisti ki, kitabini da almistim, ama hala kitaplikda duruyor :düsün:
serdarkus
19-12-2004, 11:45
Ziyaretçiler dizisine ben de bayilirdim..
Ama hep gec saat yayinlanirdi...
Sonunu ben de hatirlamiyorum.
Aklimda en cok oradaki uzayli kiz ve fare yiyisi kalmis...
:)
Gelmiş geçmiş en güzel dizilerden biridi, TRT yayın anlayışıyla yazık etmişlerdi.
Gece 23:00 gibi yayınlanırdı ama, TRT nini kendi programlarına en ufak bir saygısı olmamasından ve diziyi dolgu olarak kullanmalarından, sürekli saati değişirdi.
Sona doğru iyice sapııtı, gece 02:00 de bile yayınlandığı oldu.
Dikkat!. Saati gece 02:00 ye aldım falan demiyor.. ne zamana denk gelirse.
Saat 23:00 debeklemeye başlıyorsun, artık kaçta yayınlanırsa.Yayınladığı diziler de seyredenlerden de o kurum için her zaman için bir angaryadır zaten.
Sanırım o dizinin ve saat değişikliklerinin etkisi oldu. Bir daha hiçbir zaman uzun süreli ve devamlı diziye başlamadım.
Bu arada, meraklısına.. şu anda Comedy Max 'da Mavi Ay 'ı seyrediyorum.
Merak ettim ,avukat Petroçelli'yi hatırlayanınız var mı acaba? :rolleyes:
dizi bitti evinin bir duvarı bitmemişti..........................
Merak ettim ,avukat Petroçelli'yi hatırlayanınız var mı acaba? :rolleyes:
hatırlanmaz mı,karavanında yasardı ayrıca birde son yıllarda sinema filmi yapılan "KACAK" Dr. Richard Kimble vardı sürekli falconetti yi kovalardı.
Hala eski dizilerin tadı aranıyor. TRT'nin elinde bir sürü eski dizi olmalı niye dönem dönem yayınlamıyor anlamıyorum. Koy cumartesi & pazar günü öğleden sonraya. Eminim çok iyi rating de alır.
Şu an aklıma gelenler; Dempsey and Makepeace, Magnum P.I., Perfect Strangers, Professionals, Simon & Simon...
b.a.b.a.l
20-12-2004, 07:47
Ben dedektif Sherlock Holmes ve yardımcısı Dr. Watson' a bayılıyordum. Özellikle de dedektifin muhtemelen burnuna koko çektikten sonraki uçuk tavırlarına :D
Yerlilerden ise çizgi film musti ve yakkari :D O ne iğrenç çizgi filmdi yahu kabus gibi.
N28aichi
20-12-2004, 09:06
Columbo'ya bayilirdim. Kucukken ailem ev odevi, okul, uyku saatin geldi vs deyip pek televizyon izlettirmezdi. Ama simdi buyudum. :D Sans iste su an burada yayinlaniyor. Her hafta yeniden izlemek cok hos bir duygu. Ayrica belgesel diziler vardi. En iyi hatirladigim Cosmos idi. Cocukken anlamadigim yerler tabii ki olmustur ama cok ilginc gelirdi bana. Su anki aklimla tekrar izleyebilsem diye hala dusunur dururum.:rolleyes: Birde Star TREK. En sevdigim karakter ise Kaptan Picardo idi.
Geçenlerde photoshop ile çok güzel çalışmalar yapan bir arkadaşım 11 yaşındaki oğluma "tepemi attırma şimdi resmini Mr. Spack kulaklı yaparım" dedi. Oğlum da : "ya ... amca boşver Spack kulağını sen bana Elf kulağı yap" dedi.
Kuşak farkı bu olsa gerek. :p
Bu arada Kaptan Cousto belgeselleri ve bir de pazar günleri yayınlanan Alman yapımı garip giysilerle yarışmalar yapılan çok eylenceli bir program vardı. Adını hatırlayamadım. :confused:
her ne kadar topiğin eski dizileri mi yoksa hala yayında olan dizileride mi kapsayıp kapsamadığına bi karar veremediysem de;ben de kendi dizilerimi yazayım!
Hemen hemen hepsi çok yaşasın CNBC_e sayesinde izlediğim diziler.
Coupling UK:Bu dizide en sevdiğim karekter JEFF,JEFF,JEFF.Bir insan bu kadar mı komik olabilir,ama en güzel yanı da bu komikliğin onun doğal cinsel hayatından kaynaklanması.Harika!!! :D :D
South Park:Harika,olağan üstü!Dünyadaki olaylarla bu kadar mı güzel dalga geçilir,siyasetçilere bu kadar mı güzel ağız payı verilir.Her zaman her yerde!!! :p
Simpsons:Bi şey yazmama gerek var mı???
Seinfeld: Dünyada diziden en çok para kaldıran projedir!Kramer harikadır.olmadık yerde tek bir cümleyle gülme krizine sokabilir.
....
Angels In America:Linke bakınız!
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=502&page=14&pp=10
Benden bu kadar!
Smith&Jones taki 2 kahramanın adlarını hatırlayan var mı?
Toplam 4 isim...
Birini yazayım...Diğer üçünü siz hatırlayın...:)
Joshua Smith
hakkinen
20-12-2004, 12:24
Eski toprak olmadığım için Sn Shibumi ile Sn Justice'in sorularina cevap veremeyeceğim :) Bu arada yeni çekimlerden "LOST" dizisi gerçekten hoşuma gitti. İnşallah Türkiyeye de gelir, ama yakın zaman içerisinde biraz zor gözüküyor... Dizi şu an ABC kanalında gösterimde. Merak edenler için de adresi
http://abc.go.com/primetime/lost/
greenback
20-12-2004, 13:27
Smith&Jones taki 2 kahramanın adlarını hatırlayan var mı?
Toplam 4 isim...
Birini yazayım...Diğer üçünü siz hatırlayın...:)
Joshua Smith
aynı ikili birde lottary dizisinde oynarlardı...biri piyango ,diğeri vergi dairesi görevlisiydi...
bu arada dr kimble falconettiyi kovalamazdı...ayrı diziler,falconetti zengin ve yoksul da cordeşe bela yaratırdı.kimbılı ise komiser jerard kovalardı...
cevap: hannibal hayes ve kit curry...
aynı ikili birde lottary dizisinde oynarlardı...biri piyango ,diğeri vergi dairesi görevlisiydi...
bu arada dr kimble falconettiyi kovalamazdı...ayrı diziler,falconetti zengin ve yoksul da cordeşe bela yaratırdı.kimbılı ise komiser jerard kovalardı...
cevap: hannibal hayes ve kit curry...
Peki ya Jones?
Tedius Jones :)
greenback
20-12-2004, 16:05
30 üstü yaş grubunun ortak anısını nakledeyim.
pazar akşamları dallası seyredebilmek için meyve yemek...
meyve yiyen çocuk yatırılmadığı için,dallas bitene kadar,5 ten fazla portakal yediğim olurdu...
5 dakika ara verildiğinde hemen başlarlardı " akşam yatmayı bilmiyorsun,sabah kalkmayı...yarın okulda sana dallası sormayacaklar" diye..
ara dediysek,meyve yemeye ara,yoksa dizilerin arasında reklam falan olmazdı...
zaten meyve falanda yoktu doğru dürüst...her mevsim her meyveyi bulmak yoktu o zaman...turfanda diye bir sıfat vardı..:)
esas dallastan sonra ,spor programında haftanın maçlarının görüntüleri verilirdi ki...
onu portakal falan da kurtarmazdı...
ne günlermiş yahu,şimdi 5 yaşımdaki kızım,"sihirli annemi" kendi odasında seyrediyor...
b.a.b.a.l
20-12-2004, 16:11
ne günlermiş yahu,şimdi 5 yaşımdaki kızım,"sihirli annemi" kendi odasında seyrediyor...
Siyah beyaz TV bile bir apartmanda ancak olsa olsa bir ailede olurdu. :)
greenback
20-12-2004, 16:18
ya renkliye geçiş...
arada bir avrupa kupası maçları renkli yayınlanırdı...
çok şaşırmıştım,ulan werder bremenin forması aslında maviymiş diye...
malum evvelden açık griydi ya...
sonra buz balesi de renkli verilmeye başlandı...
gençler bilmez,bir dönem bu ülkede futboldan sonra en çok izlenen spor,artistik buz pateni idi...
şimdi nasıl ufacık bir sallantıda depremin gücünü rasathane kesinliğiyle söyleyebiliyorsak,o zamanda jürinin vereceği oyları aynı kesinlikle tespit edebilmekteydik,milletçe...:)
uzman sorusu ise bu...
buz pateni yapan ingiliz çiftin adları...
harbi uzman sorusu ama...
M.Işılak
20-12-2004, 16:20
Dizi değil ama, bir de gece saat 4 gibi komşuya Muhammed Ali maçı seyretmeye giderdik... Hele bir maç vardı, her zaman ringde dans eden M.Ali, o maçta tam 7 raund köşeye çekilip kapanmıştı. Neredeyse tek yumruk atmadan geçirmişti 7 raundu. Sonra 8. raundda tak tak indirivermişti... (Raund sayıları 1'er eksik olabilir)
Hey gidi günler hey...
Hele ki renkli yayın....
Sene 1981 sanırım...
Basketbolda Avrupa kupası... Ve Türkiye maçları... Efe Aydan ın son saniye basketleri...
2 kişi kalpten ölmüştü o maçları izlerken...
Yaşlanıyor muyuz nedir.... Anıları anlatmaya başladıysak demek ki kurumaya başlamışız...
ya renkliye geçiş...
gençler bilmez,bir dönem bu ülkede futboldan sonra en çok izlenen spor,artistik buz pateni idi...
şimdi nasıl ufacık bir sallantıda depremin gücünü rasathane kesinliğiyle söyleyebiliyorsak,o zamanda jürinin vereceği oyları aynı kesinlikle tespit edebilmekteydik,milletçe...:)
uzman sorusu ise bu...
Harbi uzman sorusu....
Valla uğraşıyorum ama gelmiyor aklıma...
Bu gece uyku yok bana... :roll:
serdarkus
20-12-2004, 16:42
Bu arada, yaşlar da yaşlılar da ortaya çıkıyor..
Yok mu ya hiç bir tane sex&city takılan :D
Friends,Sex and the City ve Joey dizilerinin bütün bölümleri evimde mevcuttur,isteyen olursa VCD servisim de vardir:D
Fransiz bi liseli dizisi vardi eskiden,ben de takriben 11-12 yasinda falandim,elemanlar her bölüm bikmadan usanmadan tilt oynarlar,Annette isimli gerzek karakter ise her bölümün basinda sürahi doldururken hayallere dalar,sonra tasan limonatanin sol eline dökülmesiyle irkilirdi..Bir yönetmen nasil olur da ayni sefilligi 100 kere izleyiciye ulastirmaktan rahatsizlik duymaz,anlamiyorum,o kadar fazla tekrarlanan,o kadar boktan bir sahneydi ki,tek degisen sey icecegin bir gün limonata,bir gün portakal suyu,bir gün viski (yuh daha neler) olusuydu...Bi de güzel JuJu vardi,filmin tek konusu da buydu zaten,güzel Juju,yakisikli sevgilisi tiltci Jerom:D ve Jujunun sebeklikten sebeklige soyunan cirkin ve aptal kankasi Annette...Ve ben bu diziyi bir sene boyunca izlemekten nasil sikilmadim,hayret....
hakkinen
20-12-2004, 17:03
Friends,Sex and the City ve Joey dizilerinin bütün bölümleri evimde mevcuttur,isteyen olursa VCD servisim de vardir:D
Mazhi dostum Subtitle ları da varmi bu dizilerin? :D Eger degiş tokuş servisin de varsa LOST,CSI New York ,FAWLTY Towers ta bendekiler :)
Maalesef o igrenc dizi hakkinda git gide daha ince detaylar hatirlamaya basladim,adi ilk öpücüktü..Bi de hemen arkasindan bu Jujunun ablasinin kimlerle oynastigini gösteren paralel bir dizi (adini hatirlamiyorum,kizin adi Helen di),kusacam dayanamiyorum,simdi hatirliyorum da ikisini ardarda seyrediyodum bi de ben yaaaa :mad: :D
Ve Darallarin Geldigi,afakanlarin Bastigi Annnn!!!!!
greenback
20-12-2004, 17:15
Harbi uzman sorusu....
Valla uğraşıyorum ama gelmiyor aklıma...
Bu gece uyku yok bana... :roll:
üzmeyeyim o halde
adam polisti,kız da yanlış hatırlamıyorsam çiçekçiydi...ya da tam tersi...
türkiyeye de gelmişlerdi...herkes evli sanıyordu...ama tahminim dean gaydi...
tabi o zamanlar ülkemizde gaylikte yoktu...
o tip işler zeki müren ile bülent ersoy arasında ki bir skalada cereyan ederdi...
Rock hudson aidsten öldüğünde, aklımız dimağımız almamıştı,adamın homoseksüel olabileceğini...
ve hatta o zamanlar,kimse için homoseksüel dedikodusu da çıkmazdı...
düşünsenize şimdilerde kimler için ne dedikodular çıkıyor...
o zaman zeki mürene bile yakıştıramazdık...
arada çarşamba günleri yayınlanan hafta sonu gazetesinde dönemin yeni güzelleriyle aşk ilişkileri falan yazılırdı...
manken falan da yok tu o zaman hiç...
koca gazetede bir satır defile haberi olmazdı...
garip zamanlarmış vesselam...
yada şimdilerde garip zamanlarda yaşıyoruz...
bu arada...
huzurlarınızda....
jane torvill-christopher dean
greenback
20-12-2004, 17:19
Matlock dizisini hatırlayan çıkmadı. Peki bu şarkı sözünden diziyi hatırlayacak olan var mı ?
Baby, look at me
And tell me what you see
You ain't seen the best of me yet.
Give me time,
I'll make you forget the rest.
I got more in me,
And you can set it free
I can catch the moon in my hand
Don't you know who I am?
Remember my name. Fame!
I'm gonna live forever
I'm gonna learn how to fly--high!
çok kanal dönemi,pazar haberlerden evvel...
bir konservatuarda geçiyordu,yaşlı bir drama hocası vardı (müdür de olabilir)...her sorunu o çözerdi..
greenback
20-12-2004, 17:22
Hele ki renkli yayın....
Sene 1981 sanırım...
Basketbolda Avrupa kupası... Ve Türkiye maçları... Efe Aydan ın son saniye basketleri...
2 kişi kalpten ölmüştü o maçları izlerken...
Yaşlanıyor muyuz nedir.... Anıları anlatmaya başladıysak demek ki kurumaya başlamışız...
yunanistana atmıştı.üçlük yoktu o zaman tahminim.2 sayı ile beraberlik gelmişti...bizim alandan ,yandan topu oyuna soktuk,topu direk efeye verdiler.sektirmeden sürmeden olduğu yerden şut çekti...
uzatmada darma duman etmiştik...
bugün olsa daha çok adam kalp krizi geçirirdi...
greenback
20-12-2004, 17:25
bu arada ne televizyon seyredermişim ben ufakken yahu...
ne ara okula falan gittim acaba...
Yakın zamanlarda (tabi yukarıda sayılanlara göre :) ) TRT-1 ve TRT-3 te oynayan "Kuzeyde bir yer" (Northern Exposure) bugüne kadar en keyif aldığım dizilerden biridir... Keşke Cnbc-e yada TRT tekrar oynatsa...
İlgilenenlere: www.kuzeydebiryer.com
serdarkus
20-12-2004, 18:18
Evet dizinin ismi Fame "Şöhret" di. Pazar günleri yayınlanırdı. Konservatuar öğrencilerinin ve hocalarının hayatlarını konu alırdı. Güzel diziydi. Bir ara tekrarı yayınlandı diye hatırlıyorum ama çok eskidendi...
Süper diziydi.
Her seyrettiğimde, acaba okul ve olaylar gerçek mi diye merak ederdim (Dünya'da var mı böyle okullar anlamında)..
Eğe var idiyse de, bizdeki eğitim sistemine lanet ederdim.
Eskiden benim cok severek izledigim bir dizi vardi...SEFILLER... onu bu yasima gelmis
bile olsam unutamam...Trt 1 (zaten baska kanal yoktu..:) )
Annemin ve ozellikle Babaannemin in sayesinde bir de ..DALLAS... hastasi olmustuk.
Haaaaaa simdi aklima geldi televizyonu yeni aldigimiz zamanlarda birde...AYI BEN....
(yanlis anlasilmasinda...) vardi.Vay beee seneler olmus yav...
ya renkliye geçiş...
uzman sorusu ise bu...
Chrıstopher Dean ,Jane Torvel (ya da Torwell ) mıy dı? ,yoksa yanlış mı hatırlıyorum .. :roll:
ya renkliye geçiş...
uzman sorusu ise bu...
Chrıstopher Dean ,Jane Torvel (ya da Torwell ) mı? ,yoksa yanlış mı hatırlıyorum .. :roll:
1983-85 yıllarında trt1 de hafta sonalrı gündüz "macera peşinde" adlı bir dizi vardı. Dizi 2. dünya savaşında pasifikte bir ada ülkede (sanırım malezya veya singapur olabilir) bir deniz uçağı olan bir amerikalının maceralarını anlatıyordu. Yer yer İndiana Jones a benzettiğim bu dizi o dönemdeki en favori dizilerimdendi. Çok fazla dikkat çeken bir dizi değildi.
Yine 80 li yıllarda Trt1 de gazeteciler adlı çok kötü bir dizi-film vardı. Filmdeki adamlar giriştikleri her işte başarısız olurlardı. Haber atlatma yapmak isterler; Negatifleri karşı taraf eline geçirmiş. Tek kanala da mahkum olduğumuz için o gece Çin işkencesi gibi gelirdi bana. Trt de inatla o diziyi göstermeye devam ederdi. :düsün:
Yıldızlar Savaşı diye bir dizi vardı...Saygonlular son kalıntı insanların peşinden dünyaya kadar kovalamışlardı...gözleri yoktu teneke yığınıydılar...bir ışık sağa-sola ses çıkararak gider gelirdi...
Cırtlayı çektiğim dizi ise Martı Adası idi...ilk bölmününe annemin köyünde dayımın evinde tek başıma izler yakalanmıştım...en yakın ev bir avlu ötede arada köpekler falan var benim diziden haberim yok tabii yeni ama ne...ilk 10 dakkada üç buçuk atmaya başlamıştım...o avluyu nasıl geçtiğimi hatırlamam...sonradan asıl olay koptu...millet üç buçuk ata ata bütün dizinin bölümlerini izlerdik.... :D
greenback
20-12-2004, 21:31
hayal adası vardı.tatü yü unuttunuz mu...
uçaaaaakkk diye bağıra bağıra koşardı...
adanın misafirlerinin hayalleri gerçekleşirdi ama hep bir şekilde ders alırlardı ve eski hayatlarına dönerlerdi...
izmirdrun dizisindeki uzaylılar saylonluydu...insanlar dünyayı arıyorlardı...
her iki bölümde bir dünyayı bulduk diye seviniyorlardı,fos çıkıyordu..
ay üssü alfa vardı,ay dünyadan kopmuş,abiler savrulmuşlar uzaya...kartallarla sağa sola uçarlardı...
maya vardı .gözbebeğinde ne gözükürse ,o şekle girerdi...ama belli bir süre içinde eski haline dönmesi gerekirdi ama niyeyse her bölümde sorun yaşardı...
uzay 1999 ,5 sene öncesi yani....:)
b.a.b.a.l
20-12-2004, 21:46
hayal adası vardı.tatü yü unuttunuz mu...
uçaaaaakkk diye bağıra bağıra koşardı...
adanın misafirlerinin hayalleri gerçekleşirdi ama hep bir şekilde ders alırlardı ve eski hayatlarına dönerlerdi...
maya vardı .gözbebeğinde ne gözükürse ,o şekle girerdi...ama belli bir süre içinde eski haline dönmesi gerekirdi ama niyeyse her bölümde sorun yaşardı...
uzay 1999 ,5 sene öncesi yani....:)
Tekrar o günlere gittim resmen :) süperdi süper
muhabbet
20-12-2004, 22:42
ilk renkli tv mizi gazeteden almıştık (tercüman sanırım). taksit taksit. kura çekiliyordu. sıra usulü. renkli tv eve geldiğinde ilk Süper babaanneyi izlemiştik. bastonlu bi babaanneydi:) (heralde).
sonra KARA ŞİMŞEK. ah be. köye gittiğimizde tv yoktu köyde. amcamı taaa ortuşağı denilen yerdeki kahveye sürükler, orada kara şimşeği izlerdim.
MAVİ AY' a ne demeli. cuma akşamları olurdu. bruce willes (yanlış yazdım büyük ihtimal) daha çömezdi:) (tahta okumayı bilmez, takas ne demek anlamazdı:))
cumartesi akşamları Türk filmi akşamıydı TRT1 de.
cuma geceleri iseeeeeeeee Gerilim filmi. nerde o eski gerilim filmleri. kızkardeşimle birlikte izler, sonra da uyku tutmazdı:) hiç unutmuyorum 2 tanesini. birisi TENİS KORTU. diğeri de Alfred Hitckokun. kadın hapisten kaçmak için mezarcı ile anlaşıyor. ilk ölenle tabutun içine girecek. gömülecek. mezarcı da gelip onu çıkaracak sonra. gömüldükten sonra mezarda kibriti bi çakıyor. o da neeeeeeeee: yanındaki ölü MEZARCI.
Renkli kanal yeni olmustu TRT.Aksamlari belli programlari renkli verir ve daha onceden gazetelerdeKI tv programlarinda antiparantez renkli yazardi.Ayni aksam once renkli olarak satranc programi ve SHOGUNN vardi.ILK TV dizisiydi.Ustkatimizda oturan zengin bir abi vardi renkli tv si vardi,sali aksamlari giderdim ona.Imparator TORONAGA samurai SHOGINN.hAtirlayan var mi .Saygilar...
M.Işılak
20-12-2004, 23:17
Bir de Akıllı Bıdık, Ayı Yogi falan vardı... Voltran falan oluşturmazlardı... Silahları yoktu... Kötü adamlar bile sevimliydi...
Bir de Atlantis'ten Gelen Adam vardı. Dallas'ın Bobby'si oynardı, elinin parmak aralarında perde olurdu.
Uzaylı Zekiye'yi de unutmamak lazım... :D
UZAYLI ZEKIYE.Hatirlattin ya bu saatte ,guldurdun beni ,superdi.....
hakkinen
21-12-2004, 00:42
UZAYLI ZEKIYE.Hatirlattin ya bu saatte ,guldurdun beni ,superdi.....
Evet bu Zekiye sırf yabancı bir dizide oynamak icin uzaylı olmayı kabul etmiş. Yoksa bu filmin çoğu oyuncusu aslında Türk'tür...
Bir de Akıllı Bıdık, Ayı Yogi falan vardı... Voltran falan oluşturmazlardı... Silahları yoktu... Kötü adamlar bile sevimliydi...
Hop hop hop değiş tonton!!
Akıllı bıdığı hatırladığına göre bunuda hatırlamışsındır.. :)
turkishwarrior
28-02-2005, 21:18
Türkçemizi canlı, akıcı ve çekici tutmak için çaba harcayan yazarlarımızın millî bütünlüğümüzü de güçlendirdiğini görmekteyiz. Üstün bir dil üst kimliğin de temel taşıdır. Güzel bir dil özendiricidir ve kendi çevresinde birlik sağlar. Türk dilinin bunu başaracak sağlam bir bünyesi vardır. Kültür yapımızın gereği olarak başka dillerden alınan, fakat artık tamamen bizim olan, yüzlerce yıl kullandığımız ve halkımız tarafından öz malı gibi benimsenen kelimelerin bizi hiçbir şekilde rahatsız etmemesi gerekir. Hele bunların dışında hiç gerek olmadığı ve hiç de hoş olmadığı halde Batı dillerinden aparılan ve gösteriş için kullanılan sözcükler varken. Belki bunlardan, tam karşılığı bulunamayan birkaç tanesinin alınmasında zorunluluk olabilir.
evli ve çocuklu dizisi benim en çok sevdiğim diziydi. hele ilk bölümleri yokmu süperdi.
el bandi çok iyiydi!
SALESMAN
28-02-2005, 22:13
voltran olaylarından önce tarzanın çizgi filimi vardı , o da güzeldi , güzeldide bi tek ; tarzan kankası olan panter mi parsmı ne haltsa artık ona sürekli
" umm çita umm" deyip duruyordu hala aklımda; yolda görsem tarzanı sorucam " ne demektir olum umm çita ? adam gibi konuşsana hayvanla " diye...
Matematikçi
28-02-2005, 22:16
visitors...
fare yiyen uzaylılar
SALESMAN
28-02-2005, 22:18
o tonton ailesi kendi başına bir dizi değildi rahmetli adile naşitin uykudan önce programına renk ve tat vermek için gösteriliyordu
aynı formdan bi de küçük emily vardı , atom karınca değerli falan hep aynı kadrodandı
Sevimli kahramanlar, evli ve çocuklu, visitors hepsi süperdi, şimdilerde neredeyse hiç TV seyretmiyorum. Saçma sapan programlar var hele diziler berbat.
Renkli kanal yeni olmustu TRT.Aksamlari belli programlari renkli verir ve daha onceden gazetelerdeKI tv programlarinda antiparantez renkli yazardi.Ayni aksam once renkli olarak satranc programi ve SHOGUNN vardi.ILK TV dizisiydi.Ustkatimizda oturan zengin bir abi vardi renkli tv si vardi,sali aksamlari giderdim ona.Imparator TORONAGA samurai SHOGINN.hAtirlayan var mi .Saygilar...
TORONAGA samurai SHOGINN. unutulmaz, harika bir diziydi.
altar237
28-02-2005, 22:27
bonanza, mike hammer(insallah dogru yazdim), komser colombo, küçük ev,kaçak ve trt'de pazar günleri verilen kovboy filmleri ah neydi o günler. art1k yaslan1yorum. yas 34'e geldi. neyse benimkisi orta yas bunal1m1 galiba :aglayan:
SALESMAN
28-02-2005, 22:27
Sevimli kahramanlar, evli ve çocuklu, visitors hepsi süperdi, şimdilerde neredeyse hiç TV seyretmiyorum. Saçma sapan programlar var hele diziler berbat.
sana öyle geliyor cnbc de birbirinden güzel en az 10 tane dizi var .. insan trt zamanlarının yabancı dizi seyretme keyfini hissediyor ....
altar237
28-02-2005, 22:28
bence de cnbc
SALESMAN
28-02-2005, 22:31
TORONAGA samurai SHOGINN. unutulmaz, harika bir diziydi.
bu arada o dizinin adı sadece shogun idi bu japonyada genel kurmay başkanı tarzı bir görevin adı olup toranagada kahramanımıza kol kanat geren shogun ın adıdır, zaten daha sonra richard chamberlain shougun mertebesine ulaşmıştır.
cnbc reklamlarında Joey diye bir dizi gösteriliyor. Hiç seyretmedim ama reklamlarına bakılırsa baya şizofrenik bir kahramanı var...
bu arada o dizinin adı sadece shogun idi bu japonyada genel kurmay başkanı tarzı bir görevin adı olup toranagada kahramanımıza kol kanat geren shogun ın adıdır, zaten daha sonra richard chamberlain shougun mertebesine ulaşmıştır.
Bir arkadaşımızın yazısını aynen kopyaladım ve yalnızca shogun diyerek düzeltme gereği duymadım (nezaketimden sanıyorum). Zaten konu da kimin rol aldığı değildi. Biz de seyretmiş ve konuyu kavrayabilmiştik. Bu kadar uzun yazmanıza gerek yoktu.
sana öyle geliyor cnbc de birbirinden güzel en az 10 tane dizi var .. insan trt zamanlarının yabancı dizi seyretme keyfini hissediyor ....
Zevklerimizin aynı olmasına gerek yok.
Mavi Ay vardı bir zamanlar...
O zamanlar Bruce Willes'in saçları da vardı.
Smith & Jones vardı. Hannibal Heyes ve Kid Curry...
Hey gidi günler, yaşlandık galiba...
Atlantis'ten Gelen Adam...
Görevimiz Tehlike.
Tabi 30 yaşın altındakiler bu resme bakıp,
bu kişilerin Görevimiz Tehlike ile ne alakası var diyebilir. :D
Gozlemci
02-03-2005, 00:43
Ben de Kokler'i ekleyeyim. ABD'de kolelerin gecirdigi gunleri anlatirdi.
Birde Falconetti adli kotu adam vardi ama hangi dizide oynardi, onu hatirlamiyorum.
Ben de Kokler'i ekleyeyim. ABD'de kolelerin gecirdigi gunleri anlatirdi.
Birde Falconetti adli kotu adam vardi ama hangi dizide oynardi, onu hatirlamiyorum.
Kökler... Kunta Kinte. esas oğlan...
Gozlemci
02-03-2005, 00:53
Tesekkurler Sayin Skoc.
Hem kokler, hem de Falconetti'yi (Zengin ve Yoksul) yazmis arkadaslar. Ama San Fransisco Sokaklarini kimse yazmamis. Michael Douglas'in meshur eden dizi. Karl Malden'da cok iyi bir aktordu. Onu da ekleyeyim.
Bir de Hava Kurdu (Airwolf) vardı.
Şimdiki Apache helikopterlerin atası sayılabilir, o dizideki helikopter.
Evet Sn. Gözlemci. San Francisco Sokakları.
Michael Douglas ne kadar gençmiş o zamanlar...
AngelHeart
02-03-2005, 08:12
fatih.istanbul.kıztaşında bir mahalle.siyah-beyaz yıllar.tv de öyle geldi,siyah-beyaz,bizim gönlümüz sarı-kırmızıya boyandı,ayrı.birden sosyal statünün simgesi oldu tv. sağdaki soldaki komşularımıza tv izlemeye gidip bir kenarda kalbi delik bir çocuk gibi gariban gariban oturduğumu hatırlıyorum, ki o zamanlar bol bol kalbidelik çocuk haberleri çıkardı gazetelerde,şimdilerde kimsenin kalbi delinmiyor herhalde.haftada birkaç gün o da birkaç saat yayın vardı.
heidi vardı, peter vardı, büyükbabanın yaptığı peynirleri yutkunarak izlerdik çayımıza ekmek batırıp yerken. heidiye ise hala yangınız.
baretta vardı,papağanı felan.haşim işcan geçidine gidip 45, liğini aldığımı hatırlıyorum, çip çuvi...gibi bişeydi...
'jack' diye bir dizi vardı, belki de kalbimizi delen bu diziydi, ööle acıklı ööle bunalım, kemalettin tuğcu romanları gibiydi.
'kaptanlar ve krallar' vardı....'şahika' vardı ingiliz bir doktorun maceraları.
ilhan irem, sazlıklardan havalanan bir ördek gibiydi, ali rıza binboğa nın elleri hep rüyalarıma girdi.
bir de tv lerin önüne renkli cam takarlardı, türk işi bir çözüm, birgün üstüne oturmak suretiyle kırmıştım.
regülatör de vardı o zaman, şimdi kulağa bir 'süper kahraman' ismi gibi gelse de..
sanıyorum Allah ömür verir de yaşlanırsam....cnbce diye bir kanal vardı diyeceğim....
çok kalite 'polisiye' dizileri vardı. millenium vardı, x dosyası vardı...ajan mulder tamam da...scully bizim trabzondaki yayla kadınlarına benzerdi.
angel vardı, buffy felan vardı...south park için kelimeler kıfayetsiz kalırdı...cartmanın 'hepiniz g..oğlanısınız!' haykırışları hala kulağımda.
binaenaleyh, varoğlu vardı.güseldi,acıydı,feciydi...geçti..
birde radyolar vardı ki..arkası yarınlar muhteşemdi...efektör hiç korkmaz hep çakardı....
bütün moruklar buradaymış...o zaman bu yazıyı buraya aktarmalıyım... :D
80'li yılların nostaljik testi
Iste size 80'leri ne kadar hatirladiginizi ölçmek için nefis
Bir deneme sinavi. Hemen kagidi kalemi alin elinize. Süre sinirlamasi
yok,sorulari dikkatli okuyun. Kopya çekmek yasak degil, ama ayip.
Testiniz bitince cevaplarinizi kontrol edin ve dogru cevap sayiniza göre
yorumlari okuyun.
Haydi herkese bol zihin açikligi.
Kolaylar gelsin.
1) 80'lerin ünlü "küçük" sarkicilari kimlerdi?
a) Küçük Ibo, Küçük Onur
b) Küçük Ceylan, Küçük Emrah
c) Küçük Prens, Küçük Kurbaga
d) Küçük 100bin, Büyük 200bin
e) Minik Serçe
2) Michael Jackson 80'lerde ne renkti?
a) Yavruagzi
b) Gri
c) Siyah
d) Beyazötesi
e) Beyaz
3) Su siralar Marmaris'te yasayan, yaptigi nü resimleri ile ünlü ressamimiz
80'lerde ne is yapiyordu?
a) Overlokçuluk
b) Kabzimallik
c) Reis-i Cumhur'luk
d) Yaylalar Yaylalar
e) Hepbiri
4) ITT Sahap Lorenz televizyonlarin kanal ayarlama çubugu ne renktir?
a) Eflatun
b) Siyah
c) Kirmizi
d) Prusya Mavisi
e) Rengarenk
5) Adile Nasit masal anlattigi programda çocuklara ne diye seslenirdi?
a) Kuzucuklarim
b) Yurttaslar
c) Efendiler
d) Degerli gençler
e) Dostlar, Romalilar
6) Cenk Koray ünlü pazar programindaki yarismada yarismacilara ne derdi?
a) Iyi olan kazansin
b) Bildiniz soruyu, aldiniz boruyu
c) Alooo! Ne koyiyim?
d) Kutunuzu açiyorum
e) Çekinizi mi veriyim, devam mi edeceksiniz?
7) Pazar sabahlari yayinlanan ünlü Japon çizgi filminde robotlardaki
kahramanlar büyük parçayi olusturmak için ne diye seslenirdi?
a) Gelin canlar bir olalim!
b) Ekibi yeniden topluyoruz
c) Susma sustukça sira sana gelecek!
d) Voltron Voltron Voltron
e) Seni seçtim Pikaçu
8) Yakari'deki kartal uçarken nasil bagirirdi?
a) Watasiva Kendiii
b) Yakarikuuuu, hakarikuuu!
c) Yaba daba duuu!
d) Tey tey tey!
e) Gag gag gag!
9) "Watasiva Kendiii" sözü hangi çizgi filmin müziginde yer alirdi?
a) Tom ve Jerry
b) Okayi Yamasita Kumbaba
c) Seker Kiz Kendi
d) Yakari
e) Pokemonlar
10) 80'lerde Istanbul'un telefon kodu neydi?
a) 1
b) 333
c) 1453
d) 212
e) 216
11) 80'lerde mahalle maçlarindan sonra içilen o ünlü gazoz markasi
hangisiydi?
a) Fanta
b) Elvan
c) Sprite
d) Kazuz
e) Coca-Cola
12) BMX nedir?
a) 80'lerin ünlü pop grubu
b) 80'lerin ünlü kamyon markasi
c) 80'lerin ünlü bisiklet markasi
d) 80'lerin ünlü araba markasi
e) Yanlis yazmissiniz, dogrusu BMW olcak.
13) Pinokyo bir masal kahramani olmak disinda senin için baska ne ifade
ediyor?
a) Bir zamanlarin en popüler bisikleti
b) 80'lerin en ünlü çizgi film oyuncusu
c) Tüm zamanlarin en büyük süperstari
d) Bir tür Japon halk sazi
e) Yalanci pezevengin teki
14) Misket oyunlarinin en popülerlerinden olan "kuyu" da kaç
kuyu vardir?
a) 1
b) 15
c) 5
d) 13
e) Kuyu da ne be?
15) 80'lerde ders kitaplarinin arasini süsleyen yegane
mecmualar hangisiydi?
a) Cosmopolitan, Cosmogirl, HeyGirl vs.
b) Pokemon, Pikaçu vs.
c) Zagor, Teksas, Tommiks ve Mandrake vs.
d) Akbaba, Marko Pasa vs.
e) Mecmua ne demek be?
16) Mekap ve Esem nedir?
a) 80'lerin çocuk oyunlarindan biri
b) 80'lerin en ünlü filmi
c) 80'lerin en komik ikilisi
d) 80'lerin popüler spor ayakkabilari
e) Nedir?
17) "Önce alisveris, sonra........." Noktali yerlere asagidakilerden hangisi
gelmelidir?
a) sevis
b) fis
c) tepis
d) yemis
e) Kemal Derwish
18) 80'lerde Almanya'dan gelen akrabalar hediye olarak en çok
ne getirirlerdi?
a) Alaman Çikolatasi
b) Alaman Birasi
c) Alaman Rakisi
d) Alaman Karisi
e) Alaman da ne?
19) Bir zamanlarin en sevilen dizisi Dallas'in kötü adami kimdir?
a) Tecavüzcü Coskun
b) Erol Tas
c) Ciger
d) Ceyar
e) "Ceyar" onun okunusu akillim, aslinda "Jr" diye
yazilir.
20) 80'lerin ünlü futbolcusu Ridvan Dilmen'in lakabi neydi?
a) Firtina
b) Seytan
c) Imparator
d) Karpatlarin Maradonasi
e) Ridvan Dilmen Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü degil
miydi ya?
21) 80'lerin sonuna kadar kaç tv kanali vardi?
a) Bir
b) Birdirbir
c) Binbir
d) 3+1
e) Sifreli kanallari da sayacak miyiz?
22) Muhabbet arasinda "Pac-Man" lafi geçse vereceginiz tepki ne olur?
a) Ulan gene karnim acikti.
b) Olum en sevdigim çizgi roman kahramaniydi lan!
c) Of! Var ya acayip bi bilgisayardir.
d) Anaaaa Pac-Man! Abi var ya bi zamanlar en sevdigim
bilgisaya oyunuydu.
e) Küfretme bak bozusuruz!
23) Genellikle defter kagidindan yapilan külahlarin cephane olarak
kullanildigi "Tüftüf"te silah olarak ne kullanilirdi?
a) Su borusu
b) Soba borusu
c) Elektrik borusu
d) Kalk borusu
e) Buyur?
24) 80'lerde bakkalarda satilan "meyve tozu" disindaki o lezzetli toz
nedir?
a) Leblebi tozu
b) Süt tozu
c) Kabartma tozu
d) Çamasir tozu
e) Bu dedikleriniz markette bulunur mu?
25) 80'lerde birçok evde televizyonun altinda bulunan ve üzeri
genelde dantelle örtülü devasa aletin adi nedir?
a) Video
b) VCD Player
c) DVD Player
d) Decoder
e) Aha bunu biliyorum: Play Station
26) "Güüüç bende artiiik!"" kimin sözüdür?
a) Hitler
b) He-Man
c) Sokrates
d) Pikaçu
e) Bir reklam kahramaniydi ama adini simdi tam
hatirlayamiycam.
27) 80'lerdeki o ünlü konusan arabali dizinin adi neydi?
a) Kara Sahin
b) Kara Simsek
c) Kara Murat
d) Kara Oglan
e) Karamürsel (eki eki eki)
28) Peki o konusan arabali dizideki arabanin adi neydi?
a) Herbie
b) Red Kit
c) Johnny
d) KIT
e) "KIT" bi kere "Kamu Iktisadi Tesebbüsleri" demek
akillim.
29) 80'lerde kabereleri meshur olan ünlü ikili asagidakilerden
hangisidir?
a) Lorel ile Hardi
b) Zeki ile Metin
c) Izel ve Çelik
d) Deniz'le Mehtap
e) Cem Yilmaz'la Yilmaz Erdogan
30) "Aman tertip can tertip, hasrete katlan tertip!" adli
güzide sarkiyi seslendiren grup hangisidir?
a) Mogollar
b) Esmeray ve Yaylalar
c) Ersen ve Dadaslar
d) Mazhar-Fuat-Özkan
e) Izel-Çelik-Ercan
31) "Çikolata renkli sarkici" sözü kime aittir?
a) Esmeray
b) Raga Oktay
c) Sezen Cumhur Önal
d) Bob Marley
e) Puff Daddy
32) Türkiye'de 80'lerin en ünlü dans grubu asagidakilerden hangisidir?
a) Birkaç Iyi Adam
b) Çitir Kizlar
c) Tolgahan Dans Grubu
c) Ersen ve Dadaslar
d) Backstreet Boys
33) 80'lerin en ünlü pembe dizisi asagidakilerden hangisidir?
a) Köle Isaura
b) Cesur ve Güzel
c) Pembe Panter
d) Çarli'nin Melekleri
e) Memoli
34) bati/hafif/müzigi/sözlü/Türkçe
Yukaridaki kelimelerle 80'lere dair anlamli bir söz grubu
olusturunuz.
a) Türkçe sözlü hafif bati müzigi
b) Sözlü bati hafif Türkçe müzigi
c) Bati sözlü hafif Türkçe müzigi
d) Hafif sözlü Türkçe bati müzigi
e) Müzigi Türkçe sözlü hafif bati
35) Heidi'nin en yakin arkadasinin adi neydi?
a) Kanki
b) Peter
c) Aziz Peder
d) Barbi
e) Cindy
36) 80'lerin en komik(!) üçlüsü asagidakilerden hangisidir?
a) Ahu Tugba-Banu Alkan-Serpil Çakmakli
b) Üç silahsörler
c) Mazhar-Fuat-Özkan
d) Komedi Dans Üçlüsü
e) Cem Yilmaz-Yilmaz Erdogan-Beyaz
37) 80'lerin en çok okunan karikatür dergileri hangileriydi?
a) Marko Pasa-Akbaba
b) Girgir-Firt
c) Deli-Limon
d) Crocodil-Mad
e) Leman-Lemanyak
38) 80'lerin en büyük ve saibeli bankeri kimdir?
a) Banker Bilo
b) Turgut Özal
c) Cotarelli
d) Kastelli
e) Cavit Çaglar
39) Fare yiyen garip uzaylilarin dünyayi isgal ettigi fantastik dizi
hangisiydi?
a) Uzayli Zekiye
b) Tom ve Jerry
c) Visitors
d) Dünyayi Kurtaran Adam
e) Uzay Yolu
40) Robin Williams'in bir uzayliyi oynadigi dizi hangisiydi?
a) Vizitors
b) Mork ve Mindy
c) Deli Yürek
d) Uzay yolu
e) Kankigiller
testin ikinci kısmı...sorular geliyooooorrr... :D
41) Mahallenin sevgi kelebegi kimdi?
a) Perihan Abla
b) Panter Emel
c) Bülent Abla
d) Sakir
e) Temel ve Muhtar
42) 80'lerde TV'de teknik nedenlerden dolayi yayin kesildiginde uzun süre
neyi seyrederdik?
a)Necefli Masrapa
b)Niagara Selaleleri
c)Istiklal Marsi
d)Yurttan Sesler Halk Korosu
e)Reklamlar, Az Sonra
43) Bakkal amca tahmin et ne alacagim?
a) Paramin 3/8'i ile findik alacagim
b) Paramin 4/8'i ile findik alacagim
c) Bir kalem, bir pergel, bir de çikolata
d) Iki ekmek, bir süt, üç yumurta
e) Piringils
44) Who's bad?
a) Simbad
b) Mortal Kombad
c) Michael Gorbaçov
d) Michael Jackson
e) Michael Jordan
45) Hangi peynir reklaminda insanlar sarki söyleyerek mutlu bir sekilde
zipliyorlardi?
a) Kasar Peyniri
b) Yörsan
c) La vache Quiri
d) Pinar Peynir Mayasi ile yapilmis peynirler
e) Burger peyniri
46) Her oyuncunun küçük bir kalesinin oldugu sokak futbolunun adi nedir?
a) Langirt
b) Gol atan kaleye
c) Hayber Kalesi'nin Fethi
d) Japon kale
e) FIFA 2002
47) Comodor 64'te asagidakilerden hangisi kullaniliyordu?
a) Disket
b) CD
c) Kaset
d) Plak
e) DVD
48) Aksam ezani okunduktan sonra evlere dagilirken birisini ebeleyip kaçarak
oynanan oyun asagidakilerden hangisidir?
a) Elim sende
b) Yatsi ebesi
c) Aksam ebesi
d) Vur kaç
e) Saklambaç
49) Erhan Konuk'un uzun yillar sundugu ünlü müzik programi asagidakilerden
hangisidir?
a) Inleyen Nagmeler
b) Pop Corn
c) Top Saati
d) Pop Saati
e) MTV
50) Joe, Jordan vs. adinda 5 gençten olusan ünlü pop grubu asagidakilerden
hangisidir?
a) Bati çalisma grubu
b) New Kids On The Block
c) Step by Step
d) Grup Vitamin
e) Backstreet Boys
51) Ajda Pekkan'in ünlü Petrol sarkisi asagidaki yarismalardan hangisinde
yarismistir?
a) Grammy
b) Çarkifelek
c) Örovizyon
d) Kim 500 Milyar Ister?
e) Kral Müzik Ödülleri
52) 80'lerin kelebek tokayla kivircik saçlarini tepesinde toplayip suh
bakislar atan esmer film artisti kimdir?
a) Banu Alkan
b) Ahu Tugba
c) Suna Pekuysal
d) Serpil Çakmakli
e) Sevda Demirel
53) Özellikle 80'ler Türk sinemasinin genç kizlari eroine listirarak habire
ifal eden kötü adami kimdir?
a) Yusuf Miroglu
b) Tecavüzcü Coskun
c) Nuri Alço
d) Ceyar
e) Yildo
54) 80'lerin koca memeli seks sembolü kimdir?
a) Nadide Sultan
b) Sementha Fox
c) Marliyn Monroe
d) Pamela Anderson
e) Britney Spears
55) SSCB yikilmasiyla dagilan dogu bloku ülkelerinin adi neydi?
a) 3. Dünya Ülkeleri
b) Demir Yumruk Ülkeleri
c) Demir Perde Ülkeleri
d) Uzak Dogu Ülkeleri
e) Nato Ülkeleri
56) SSCB (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birligi) açilimini ögretmek için
hangi eglenceli kalip kullanilirdi?
a) Sogan sarimsak, ciger bagirsak
b) Sagina soluna, cananim yoluna
c) Seni seviyorum canim benim
d) Sofrana, sagligina, cüzdanina bereket
e) Sevgilim seni cepten bulamiyorum
57) Reklaminda bir kisim Türk gencinin "Ummah Ummah!" diye sesler çikararak
ellerini çirptiklari kot markasi hangisiydi?
a) Lee
b) Levi's
c) Lee Cooper
d) Mavi Jeans
d) Donna Karan New York
58) Olur mu hiç ........... dön de aynaya bak!
Noktali yere asagidakilerden hangisi gelmelidir?
a) Salak
b) Sabalak
c) Tombalak
d) Üç kulak
e) Dangalak
59) Bir zamanlar trafik kurallarini ögretmek adina garip davranislarda
bulunan müthis ikili asagidakilerden hangisidir?
a) Lorel ve Hardy
b) Bay Yanlis ve Dogru Ahmet
c) Bay Kus ve Dogrucu Davut
d) Bay Bay Mr. American Pay
e) Ahmet Mete ve Isikara
60) Pembe, sari, açik yesil gibi renkleri bulunan bir dönemlerin meshur
kokulu silgilerinin üzerinde ne resmi vardi?
a) Mona Lisa
b) Banu Alkan
c) Ari Maya
d) Pak Maya
e) Resim yoktu, Rotring yaziyodu.
61) Içinden araba resimleri çikan, bir zamanlarin ünlü sakizi
asagidakilerden hangisidir?
a) Turbo
b) Formula 1
c) Falim
d) Tipitip
e) First Duo
62) Sevgilisinin suratina kezzap atmasi dolayisiyla bir gözünü kaybetmis,
bu yüzden garip bir saç modeli olan ünlü arbesk sarkicisi kimdi?
a) Kibariye
b) Müslüm Gürses
c) Serdar Ortaç
d) Bergen
e) Sergen
63) Çantada, cepte?
a) Jelibon
b) Bonbon
c) Bonibon
d) Megafon
e) Telefon
64) Içinden komik karikatürler çikan pembe renkli sakiz asagidakilerden
hangisiydi?
a) Pembis
b) Penbo
c) Pembo
d) Pembelim
e) Vivident
65) Bir çizer tarafindan yesil bir fona çizilip silinen, habire yürüyen,
komik bir seyle karsilastiginda karnini tuta tuta ve püskürerek gülen
animasyon kahramani kimdir?
a) Kaptan Magara Adami
b) Reha Muhtar
c) Persil Adam
d) Bay merakli
e) Cell-o
66) Asyagidaki gruplardan hangisi 80'lerde en parlak dönemlerini yasamistir?
a) Duran Duran
b) Pink Floyd
c) Athena
d) Grup Vitamin
e) Korn
67) Ünlü Meksika dalgasinin ortaya çiktigi Dünya Sampiyonasi nerede ve kaç
yilinda yapilmistir?
a) Italya 86
b) Meksika 86
c) Meksika 82
d) SSCB 82
e) Kore-Japonya 2002
68) 80'lerin ünlü gözlüklü "tonton"u kimdir?
a) Turgut Özal
b) Ümit Usta
c) Süleyman Demirel
d) Akrep Nalan
e) Fatboy Slim
69) Turgut Özal'in icraatlarini gözümüze kalem soka soka anlattigi programin
adi neydi?
a) Susam Sokagi
b) Anadolu'dan Görünüm
c) 32. Gün
d) Icraatin Içinden
e) Siyaset Meydani
70) Bir zamanlar cuma geceleri yayinlanan ve tüylerimizi diken
diken eden program asagidakilerden hangisidir?
a) Sicagi Sicagina
b) Bir Baska Gece
c) Alacakaranlik Kusagi
d) Söz Fatoda
e) BBG
71) 80'lerde Türkiye'de kaç il vardi?
a) 7
b) 37
c) 67
d) 61
e) 81
72) Ekranlarda ilk kez dans eden mankenimiz kimdir? (Eski
yilbaslarini hatirlayin)
a) Sibel Can
b) Nesrin Topkapi
c) Tan Sagtürk
d) Nesrin Edirnekapi
e) Asena
73) Pepe ve Balonu'nun ünlü repligi?
a) Üzüntü ve muz kabugu
b) Ama haksizlik bu!
c) Size baba diyebilir miyim amca?
d) Hay bin kunduz!
e) Deermisim...
74) Zeki Müren oynadigi deterjan reklaminda bizlere ne diye sesleniyordu?
a) Bu yumusakligimi Omo'ya borçluyum?
b) Size Alo diyorum?
c) Oh! Harikasin Persil Adam
d) Öpsün sizi Zeki Müren!
e) Çamasirdir kirlenir, Zeki böyle ögrenir!
75) TRT'nin ünlü pazar sinemasi kaçta baslardi?
a) 10.00
b) 22.00
c) 12.05
d) 09.05
e) Parlament Sinema Klubü'nden bahsediyorsaniz her
hafta farkli saatte basladigini belirtmek isterim
76) Bu sene içerisinde kaybettigimiz ünlü müzik adami Hikmet Simsek uzun
yillar hangi müzik programini hazirlayip sunmustur?
a) Kara Simsek
b) Pazar Konseri
c) Cumartesi Konseri
d) Bir Baska Gece
e) Kral Top 20
77) Akilli Vosvos'un adi nedir?
a) Düldül
b) Haribo
c) Herbie
d) Kaplumbaga
e) Volkswagen
78) Reklaminda "You take my breath away" sarkisi çalan, 80'lerin mavi sise
ve beyaz kapakli ünlü sampuan markasi hangisidir?(Halen piyasada
bulunmaktadir)
a) Elidor
b) Blendax
c) Pantene
d) Haci Sakir
e) Herbal Essences (Oh! Ah! Yea!)
79) Yakalayin yesil isigi.............................!
Noktali yere asagidakilerden hangisi gelmelidir?
a) Sonra da öpün Kenan Isigi
b) Mahallenin en büyük asigi
c) Hesapli parlak bulasigi
d) Makinede tertemiz bulasigi
e) Hepbiri
80) Her hafta baska bir ilden yayin yapan Pazar 86 programinin
sunucusu kimdi?
a) Halit Kivanç
b) Mustafa Keser
c) Mustafa Yolasan
d) Reha Muhtar
e) Kankigiller
...
CEVAPLAR
1)B 2)C 3)C 4)C 5)A 6)D 7)D 8)B 9)C 10)A 11)B 12)C 13)A 14)C
15)C 16)D 17)B 18)A 19)D 20)B 21)A 22)D 23)C 24)A 25)A 26)B 27)B 28)D 29)B
30)C 31)C 32)C 33)A 34)A 35)B 36)D 37)B 38)D 39)C 40)B 41)A 42)A 43)C 44)D
45)C 46)D 47)C 48)C 49)D 50)B 51)C 52)D 53)C 54)B 55)C 56)A 57)C 58)D 59)B
60)C 61)A 62)D 63)C 64)C 65)D 66)A 67)B 68)A 69)D 70)C 71)C 72)B 73)A 74)B
75)A 76)B 77)C 78)B 79)C 80)C
SALESMAN
02-03-2005, 11:44
Smith & Jones vardı. Hannibal Heyes ve Kid Curry...
Hey gidi günler, yaşlandık galiba...
ya hakkaten yaşlanmışız bak ben bu diziyi sen söyleyince hatırladım , simitle gazoz diye geyik yapardık..
bide piyango diye bi dizi vardı , sen onuda hatırlarsın hangi iki ağbi önce zarftan 5 bin dolar veriyor talihli ortama alışınca asıl ikramiye olan 5 milyon doları veriyorlardı.
SALESMAN
02-03-2005, 11:49
Görevimiz Tehlike.
Tabi 30 yaşın altındakiler bu resme bakıp,
bu kişilerin Görevimiz Tehlike ile ne alakası var diyebilir. :D
resimde sol alt köşede duran ağbiyi görünce hatırladım kendisi uzay 1999 adlı dizide geminin kaptanıydı o dizinin klasik cümlesi
" aloooovv kartal 1 ordamısın "
o zaman herkesin dilindeydi , kartal bir deyince aklıma geldi bi de 25.yüzyıl diye uzay dizisi vardı , bak bunu hatırlayınca hatırladım asıl en bomba uzay dizisi "galactica" idi hani saylonlular hesabı..
Harbiden ya...
Değiş tonton...
Hatırlayınca keyif aldım gene...
"Günaydın dedi tavşan kardeş Musti ye"...
Bu repliği de senelerdir unutamadım nedense... :p
"günaydın" dedi bay tavşan, gülümseyerek...
"günaydın" dedi musti kibarca... :evil:
Belki konu dışı ama buraya yazabilirim diye düşündüm...
Bir Japon çizgi filmi olan "Hikaru No Go" yu Cnbc-e yada diğer ulusal kanallarda yayınlatmaya çalışmaktaydık. Ama olmadı.
Manga sıda yayınlanan bu Hikaru No Go dizisini aşağıdaki adreste bulabilirsiniz.
75 bölümdür. 3 tane de özel Yeni yıl vb bölümü vardır.
Orjinal dili Japonca ve İngilizce alt yazılı Divx formatında olan bu seri şu ana kadar gördüğüm çizgi film dizileri içinde açık ara en güzelidir. Müzikleri de ayrıca çok beğenilmektedir.
ftp://ftp.hikago.flirble.org/pub/Hikaru/
Not: Dizi en ufak bir şekilde şiddet vb öge içermeyip, bir Japon çocuğunun satranç benzeri bir oyunu öğrenme sürecini ve ilişkilerini anlatır.
ya hakkaten yaşlanmışız bak ben bu diziyi sen söyleyince hatırladım , simitle gazoz diye geyik yapardık..
bide piyango diye bi dizi vardı , sen onuda hatırlarsın hangi iki ağbi önce zarftan 5 bin dolar veriyor talihli ortama alışınca asıl ikramiye olan 5 milyon doları veriyorlardı.
Evet Sn. Salesman. Piyango dizisinin başrol oyuncusu da, Smith & Jones dizisinde Kid Curry'yi oynayan Ben Murphy idi...
hakkinen
14-03-2005, 21:21
Bir de Hava Kurdu (Airwolf) vardı.
Şimdiki Apache helikopterlerin atası sayılabilir, o dizideki helikopter.
Mavi Yildirim diye bir dizi vardi, resimden o aklima geldi. Sol taraftaki adam da Mika Hakkinen`e ne kadar da cok benziyor. :)
comedy maxteki dizilerden "my wife and kids" , "friends" ve tabii ki THE SİMPSONS
bi decnbc-e desperate housewives war ve "joey" war ..................
Gozlemci
23-03-2005, 00:10
"günaydın" dedi bay tavşan, gülümseyerek...
"günaydın" dedi musti kibarca... :evil:
Mahalledeki butun Mustafa'lar bir anda Musti olmustu. :D Gel zaman git zaman Musti'liklerini oyle alistilar ki cizgi film yayindan kalktiginda bile onlar hala Musti'ydi.
Neyse ki kimse ozel televizyonlarin ilk zamanlarinda yayinlanan bazi dizileri hatirlamiyor :D :D . Ozel televizyonlar, kontrol olmayinca, isi zivanadan cikarmislardi. RTUK'de baska turlu zivanadan cikardi. Arasini bulamadik gitti.