View Full Version : ISAMB-Işıklar Ambalaj
dübeş attım yek geldi bu ışıklardan :(
merhaba..arkamdan atıp tutanlara, panik yapanlara,end,şe taşıyanlara, başka topiclere gelp beni karalayanlara, önce arkadaş ekleyip,itibar puanı verip şimdide küfür edenlere tek bişey yazmak istiyorum... 171 den mal aldırıp, 230 hedef belirtip, arkasında duran biri olarak 202 görüp satmayıp, bölünmeye giren, halada bir ışıklar ambalaj yatırımcısı olarak buradayım...
Bazı insanlar vardır..atar tutar, yazar çizer sonra ortalıktan kaybolur... ben bu forumda tek nickle elimden geldiği kadar paylaşımcı ve fikirlerini çekinmeden paylaşan bir bireyim... şu an kümilatif olarak kendini zararda gören,panikleyen, çamur atan arkadaşlara kızmıyorum..çünkü onlar gerçekten bu borsa konusunda çok bilgisizler... şu an elinizdeki kağıtların 1.25=2.48 eşit olduğunun farkında bile değiller... bölünme nedir,rüçan nedir,bedelli nedir bedelsiz nedir bilgi sahibi olmadan, birilerini karalamak,küçük düşürmeye çalışmak o kadar kolay ki...
ben ne söylediğimi ne yazdığımı iyi biliyorum...kendimdeyimde... hava kötü imiş, hava açık imiş beni fazla ilgilendirmiyor...beni şirketin yapısı,yapmak istedikleri dirençler,destekler,trendler ilgilendiriyor... Mal pazarlamacılığı ile beni suçlayanlara 171 li seviyelerden aldırdığım hisselerin hakkını helal etmiyorum...
peki ldogan sence ne olur? cemaşı da ertelediler. görüşün nedir?
timurgenc
07-06-2010, 12:00
1.25=2.48 açıklayabilirmisin?
merhaba..arkamdan atıp tutanlara, panik yapanlara,end,şe taşıyanlara, başka topiclere gelp beni karalayanlara, önce arkadaş ekleyip,itibar puanı verip şimdide küfür edenlere tek bişey yazmak istiyorum... 171 den mal aldırıp, 230 hedef belirtip, arkasında duran biri olarak 202 görüp satmayıp, bölünmeye giren, halada bir ışıklar ambalaj yatırımcısı olarak buradayım...
Bazı insanlar vardır..atar tutar, yazar çizer sonra ortalıktan kaybolur... ben bu forumda tek nickle elimden geldiği kadar paylaşımcı ve fikirlerini çekinmeden paylaşan bir bireyim... şu an kümilatif olarak kendini zararda gören,panikleyen, çamur atan arkadaşlara kızmıyorum..çünkü onlar gerçekten bu borsa konusunda çok bilgisizler... şu an elinizdeki kağıtların 1.25=2.48 eşit olduğunun farkında bile değiller... bölünme nedir,rüçan nedir,bedelli nedir bedelsiz nedir bilgi sahibi olmadan, birilerini karalamak,küçük düşürmeye çalışmak o kadar kolay ki...
ben ne söylediğimi ne yazdığımı iyi biliyorum...kendimdeyimde... hava kötü imiş, hava açık imiş beni fazla ilgilendirmiyor...beni şirketin yapısı,yapmak istedikleri dirençler,destekler,trendler ilgilendiriyor... Mal pazarlamacılığı ile beni suçlayanlara 171 li seviyelerden aldırdığım hisselerin hakkını helal etmiyorum...
peki ldogan sence ne olur? cemaşı da ertelediler. görüşün nedir?
sadece bekleyin derim..ben öyle yapıyorum....imzamda aylardır yazar..bunlar benim düşüncem...beni bağlar...
1.25=2.48 açıklayabilirmisin?
dediğim gibi %15 bedelisiz %85 bedelli ve rüchan hakkı...eğer bu tip yatırım deyimlerinin ne olduğunu bilmiyorsanız burada hesap kitap yapan arkadaşlar var onlar cevaplarlar... bu konuda artık bu topikte bişey yazmayı düşünmüyorum... art niyetli gerçekten tehlikeli insanlar var... ve bende insanım...
1.25=2.48 açıklayabilirmisin?dediğim gibi %15 bedelisiz %85 bedelli ve rüchan hakkı...eğer bu tip yatırım deyimlerinin ne olduğunu bilmiyorsanız burada hesap kitap yapan arkadaşlar var onlar cevaplarlar...ne kadan mikemmel bir açıklama olmuş. :he:
Diferansiyel denklemlere girmeden bunun çok basit ve bir o kadar da kesin hesabı var: "Cep" denklemi. :) Bu hisse için cebimden toplamda ne çıktı / şimdi elimde kaç hisse var?
Maliyet = Cepten çıkan / Elde olan
Cep denklemi... :he:
Arkadaşlar,
Ben kendimce bazı hesaplamalar yaptım acaba doğrumudur?
5.000 lotum var. 5.000x15/100=750 adet bedelsiz den lot sahibi olacağım.
Ayrıca bedelliye bugün itibari ile katılırsam 5.000x85/100= 4.250 adet lot daha satın alabilirim. (4.250x0.24= 1.020 TL ).
Bedelli bitiminden sonra kağıdın en kötü 1.24 seviyesinde olacağını varsayar isek 0.24 den almış olduğum 4.250 lotu sattığımı düşünürsek (4.250x1.24=5.270 TL) yapıyor.
Acaba bu yapmış olduğum hesaplamalar doğrumudur? Yardımcı olabilirmisiniz?
Teşekkürler,
Ayrıca bedelliye bugün itibari ile katılırsam 5.000x85/100= 4.250 adet lot daha satın alabilirim. (4.250x0.24= 1.020 TL ).Rüçhan kuponu 0.24 ama rüçhan kullandırma fiyatı 1 TL olması lazım. Yani bedelliye katılırsan 1020 değil 4250 TL çıkacak cebinden. (Kupon fiyatı ne olursa olsun.)
Akutasame
07-06-2010, 13:01
2,5 maliyetten 2000 lot 5000 TL eder.. bedelli ile 2000 lotun payı 1700 lottur ve TL karsılıgı 1700 TL dir. şuan ki maliyet 5000+1700 = 6700 eder..
1 Lotun maliyeti 6700 / 4000 = 1,675 dir. 1,68 alalım ...
Şuanki deger : 1,28 .. maliyet : 1,68 .. Fark: 1,68-1,28 = 0,40 tl ... Zarar: 0,40 x 4000 = 1600 TL
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bedelli olmayaydı : 2000 lot 2,5 malitetten 5000 tl eder. bedelli oncesi en son deger 1,80 TL Zarar : 0,7 TL Toplam Zarar: 0,7 x 2000 = 1400 TL
bedelli ye girmek 200 lira maliyetli görünüyor. açılıs 1,30 olsada cok fazla bir degişim yok.. her halukarda zarar..
1,25 = 2,48 oldugu gorusunde deiglilm.. zarar etmemem lazım.. Matematik yukarıda.. Sayın LAtif DOGAN :)
hasanefe08
07-06-2010, 13:02
Arkadaşlar,
Ben kendimce bazı hesaplamalar yaptım acaba doğrumudur?
5.000 lotum var. 5.000x15/100=750 adet bedelsiz den lot sahibi olacağım.
Ayrıca bedelliye bugün itibari ile katılırsam 5.000x85/100= 4.250 adet lot daha satın alabilirim. (4.250x0.24= 1.020 TL ).
Bedelli bitiminden sonra kağıdın en kötü 1.24 seviyesinde olacağını varsayar isek 0.24 den almış olduğum 4.250 lotu sattığımı düşünürsek (4.250x1.24=5.270 TL) yapıyor.
Acaba bu yapmış olduğum hesaplamalar doğrumudur? Yardımcı olabilirmisiniz?
Teşekkürler,
öncelikle kardeşim bilmediğine veriyorum. yukarıda yaptıgın hesabın sen doğruluguna inanıyormusun..? kim kime böyle bir parayı veriir...)) sayet veircek olsaydı neden para istedi::))
o hesap öyle degil eger sen rüçhan kuponlarını satacak isen 0.29 tl den sata bilirsin o da yaklasık 5000 lot için 150 tl eder adam diyorki sana 5000 lot a ya 4250 lira vericen yada kuponu satıp 150 tl yi cebine koyacan eger verirsen ve kağıdın düşmezsse sana sadece %15 bedelsiz yada o kadar karşılıgı tl si kalır. yok vermessen elindeki hisse miktarı aynı kalacagından ve kagıt bedelli bölündügünden ortalama bu günkü bedelinden ciddi zarar yazıcan. atıyorum 7500 tl degerinde ediyorsa 5000 lot isamb bın bedelli vermezssen yaklasık 4.800 tl edicek hadi bedelsizle beraber 5000 tl + - diye bilirsin..
bakın bedelli artırımlarda eger şirket ortagı yani sizler bedelli artırımlara katılmaz iseniz yani onların istedigi parayı vermez iseniz matematiksel olarak cidddi kayıplarınız olur. verirseniz ve sirketinize güveniyorsanızda bir müddet sonra ciddi kazançlarınız olur. bundan önceki bedelliye ben şahsen katılmıştım ve geçmişte yapmış oldugum zararları çıkartmıştım ondan beridir ışıklara bakmam . elbetteki herkes benim gibi olmaz kimisi kazanır kimisi kaybeder. kendi kararrınızı kendiniz vericeksiniz.
ozanabaci
07-06-2010, 13:18
1000 lot için;
Bedelsiz %15: bedelsiz 150 lot portföyünüze eklenecek.
Bedelli %85: Elinizde 850 lot rüçhan kuponu olacak. Bedelliye katılmak istiyorsanız 1000 lotunuz için tanesini 1 liradan 1000 TL parayı süre sonuna kadar hesabınızda hazır bulundurmanız gerekiyor. Karşılığında ise 850 lot İSAMB daha portföyünüze ekleniyor. Bedelliye katılmak istemiyorsanız elinizdeki 850 adet rüçhan kuponunu, rüçhanın o anda işlem gördüğü fiyattan satıyorsunuz.
Bu hesap doğrumudur?
Akutasame
07-06-2010, 13:24
1000 lot için;
Bedelsiz %15: bedelsiz 150 lot portföyünüze eklenecek.
Bedelli %85: Elinizde 850 lot rüçhan kuponu olacak. Bedelliye katılmak istiyorsanız 1000 lotunuz için tanesini 1 liradan 1000 TL parayı süre sonuna kadar hesabınızda hazır bulundurmanız gerekiyor. Karşılığında ise 850 lot İSAMB portföyünüze ekleniyor. Bedelliye katılmak istemiyorsanız elinizdeki 850 adet rüçhan kuponunu, rüçhanın o anda işlem gördüğü fiyattan satıyorsunuz.
yanılıyorsun dostum... 1 lira degerden 850 lot, 850 TL eder. 1000 TL odenmesine gerek yok..
f1_mclaren
07-06-2010, 13:24
ben birsey sorcam, bedelli bugun girmek son girmek arasında bir fark var mıdır ?
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=41857&p=4173119#post4173119
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=41857&p=4244869#post4244869
ozanabaci
07-06-2010, 13:34
yanılıyorsun dostum... 1 lira degerden 850 lot, 850 TL eder. 1000 TL odenmesine gerek yok..
Sabah aracı kurumdan bu şekilde cevapladılar ama yanlış anlamış da olabilirim.
sermaye azalt bedelli artır yetmedi bi daha bedelli yetmedi halka arz oooo iyiymiş bu iş biz de dübeş atıp durak bu gidişle zor dübeş yekten ötesi karanlık :(
Akutasame
07-06-2010, 13:41
abicim hesabında 1000 tl tutabililrisn. ama cebinde cıkan 850 TL olacatır. O aracı kurumların analarının ellerinden operim ben :) iannki birşey bilmiyorlar. Kar ettiklerini sanmıyorum.sadece alımsatım komiyonlarından kazanıyorlar. Akıllı bankacılık yapan yok yada cok az vardır bu ulkede. hepsi komisyon ve masraflardan para kazanıyorlar/ tırtıklıyorlar..
garipköy
07-06-2010, 13:44
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=41857&p=4173119#post4173119
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=41857&p=4244869#post4244869
Doğru söylüyorsun...
Rızanın beynini yanlış okumuşuz :oley:
Daha çoooook fırın ekmek yememiz gerekiyormuş gibi görünüyor :oley:
garipköy
07-06-2010, 14:01
Benim anlayamadığım bir mesele var...!
Sabahki çemaş haberi kötü statüsünde bir haberdi...
Patron heralde elinde olmayan sebeplerden dolayı son dakika haberi olarak sunmadı bunu ?!
Ne diye böyle bir haberi böyle coşku olması gereken bir günün sabahı gönderdi...?
benim bi sorum olacak; 4200 lotum var. bedelli için 3570 tl gerekiyo.buna göre
1- 1200 lot satsam yine 4200 üzerindenmi bedelli için ödeme yapmam gerekli yoksa kalan 3000 lot üzerinden mi?
2- bedelliye katılırsam hisselerin hepsini almak zorundamıyım? istediğim kadar mesala 1000 tl lik 1000 lot alabilirmiyim?
cevap veririrseniz sevinirim.şimdiden teşekkür.
benim bi sorum olacak; 4200 lotum var. bedelli için 3570 tl gerekiyo.buna göre
1- 1200 lot satsam yine 4200 üzerindenmi bedelli için ödeme yapmam gerekli yoksa kalan 3000 lot üzerinden mi?
2- bedelliye katılırsam hisselerin hepsini almak zorundamıyım? istediğim kadar mesala 1000 tl lik 1000 lot alabilirmiyim?Bedelliye iştirak, elindeki rüçhan kuponlarını 1 TL karşılığında "Yeni" hisseye dönüştürmektir. Kaç adet rüçhan kuponun varsa o kadar TL yatırman gerekir. Kuponlarının tamamını Y hisseye dönüştürmek zorunda değilsin ama kalan kuponlarını mutlaka satmalısın o zaman. Bedelli bittiğinde hala kullanılmamış rüçhan kuponların kaldıysa onların hepsi yanar ve şirkete gelir kaydedilir. Elindeki mevcut Yeni hisselerin bu işle alakası yok. Onların tamamını satabilirsin, hiç bir şey farketmez. Bölünme öncesi (Eski) hisselerini satsaydın değişirdi. Ama bir kez bölünme gerçekleşip elindeki "E" hisse, "Y" ve "R" olarak ikiye ayrıldıktan sonra Y hisselerin bedelli ile alakası kalmaz. Bedelli R üzerinden yapılır. Biraz karman çorman oldu ama idare et. :)
Patron heralde elinde olmayan sebeplerden dolayı son dakika haberi olarak sunmadı bunu ?!
Ne diye böyle bir haberi böyle coşku olması gereken bir günün sabahı gönderdi...?
muhtemelen kafi mal çıkılmıştır ayrıca bu cuma gelseydi etkisi daha değişik olurdu giren girdi bedelliye sonra bu haber gönderildi ince ayar dübeş attık yek geldi kolumuzun altına kıstırdılar tavlayı bilmiyorsan bu yoku git mektebinde oku diye :(
sovalye3442
07-06-2010, 14:21
boşuna bu adam şeytana pabucunu ters giydirir demedim, şimdide milleti ters köşeye yatırdı kağıdı iyice düşürüp altan toplayacak demedi demeyin garipköy benim tezim bu sen gülmüştün cuma günü ama görünen köy klavuz istemiyor
TEBin bu hareketi nasıl açıklanır sizce, 7dk içinde karar değiştirip aldıklarının tamamını geri verdi. :notr:
http://img39.imageshack.us/img39/6577/ismbteb.png
Ne diye böyle bir haberi böyle coşku olması gereken bir günün sabahı gönderdi...?Aslında kötü haber pompalamaları mantıklı. Adamın niyeti yüksekten dağıtığı malları şimdi bedelli sürecinde en diplerden geri toplamak. Nasıl ki dağıtırken kağıt tepe takla olmasın diye iyi haberleri pompalıyor, toplarken de fırlamasın iyice batsın diye kötü haber pompalaması lazım.
Benim toplam 0.17 lot ISAMB "yatırımım" var. :he: Dolayısıyla bana göre hava hoş. Bu bedellide dipten almayacağım da. Aslında almam lazım ama prensiplerim fırsattan önce gelir. Dolayısıyla yabancı sayılırım ve benim görüşüm pek geçerli olmayabilir ama... ben olsaydım elimdeki hisselere şu an yapışabildiğim kadar yapışır ve bedelliye iştirak ederdim. Şu an mal satmak için en kötü günler bence. Belki yarın öbür gün daha düşebilir (öyle bekliyorum) ama dipten satayım iki gün sonra %5 daha alttan alayım oyunu oynamak çok riskli olur. Bedelli sonrası hissenin nispeten toparlanacağını sanıyorum.
olgassys
07-06-2010, 14:29
Rızayla işimiz çok sanırım bizi koltuğunun altına aldı verıyor ensemıze tokadı. ya zararına satın gıdın dıye kovuyor ya da ılla kalmak ıstıyorsanız yanımda bu tokatlara alısacaksınız dıyor
olgassys
07-06-2010, 14:32
şamar oğlanına döndürmese bari bizi. ben dondurma falan da istemiyorum. bana bir şeker verse zararsız satıp hemen çıkacağım bu hisseden
f1_mclaren
07-06-2010, 14:34
Aslında kötü haber pompalamaları mantıklı. Adamın niyeti yüksekten dağıtığı malları şimdi bedelli sürecinde en diplerden geri toplamak. Nasıl ki dağıtırken kağıt tepe takla olmasın diye iyi haberleri pompalıyor, toplarken de fırlamasın iyice batsın diye kötü haber pompalaması lazım.
Benim toplam 0.17 lot ISAMB "yatırımım" var. :he: Dolayısıyla bana göre hava hoş. Bu bedellide dipten almayacağım da. Aslında almam lazım ama prensiplerim fırsattan önce gelir. Dolayısıyla yabancı sayılırım ve benim görüşüm pek geçerli olmayabilir ama... ben olsaydım elimdeki hisselere şu an yapışabildiğim kadar yapışır ve bedelliye iştirak ederdim. Şu an mal satmak için en kötü günler bence. Belki yarın öbür gün daha düşebilir (öyle bekliyorum) ama dipten satayım iki gün sonra %5 daha alttan alayım oyunu oynamak çok riskli olur. Bedelli sonrası hissenin nispeten toparlanacağını sanıyorum.
bende senin solediklerine katiliyorum ancak gidecegi nokta cok onemli, 1, 8'i gormesi demek 2.5'u gormesi demektedir. ama buralara gelir mi bilmem ?
garipköy
07-06-2010, 14:39
boşuna bu adam şeytana pabucunu ters giydirir demedim, şimdide milleti ters köşeye yatırdı kağıdı iyice düşürüp altan toplayacak demedi demeyin garipköy benim tezim bu sen gülmüştün cuma günü ama görünen köy klavuz istemiyor
Valla sen bi köy görmüşsün hemen karşındaki köy...
Bense diğer tarafta taaa arkalardaki köye bakıyorum :oley:
Hava sıcak, beynim sulandı;
Benim baktığım gerçek mi serap mı artık ben de emin değilim...
Ama ümidim halen o köye gidebilmek...
Biliyorum ki o köye bi ulaşırsam sadece kuru ekmek - suya talim etmeyeceğim...
Orda beni kebaplar, şaraplar bekliyor :oley:
Amma velakin yol uzun, hava sıcak, etraf çöl...
Bu yolda susuzluktan ölmek, kurda kuşa hatta akbabalara ve çakallara yem olmak da var...!
Hatta gördüğüm köyün serap olması da mümkün...
Ama naaaapalım, çıktık bi kere yola, ölürsek de hayalimizin peşinde ölelim :oley:
Hiç olmazsa çölde tatlı rüyalar eşliğinde gözlerimizi kaparız :oley::oley::oley::oley:
Son Söz...
Peygamber Efendimiz, ebu cehili imana davet etmek için 100 kere ayağına gitmiş...
Son seferinde ebu cehil "artık gelme, ben sana inadımdan inanmıyorum, hesap gününde merak etme sen vazifeni yaptın diye şahadet ederim..." manasında bir söz söyledikten sonra artık gitmekten var geçmiş...
Borsa ve Işıklar konusunda benim durumum buna benzer...
İNADIM İNAT SATMAYACAĞIM :oley::oley::oley::oley::oley:
ISAMB-R 0,24-0,25 den işlem görüyor 1,00 da rüçhan koy üzerine eder 1,24 ama anası 1,28 bu çelişki neden anası yüksek değil mi danasına göre
Beyler, bu bedelsizler, rç kuponları ne zaman elimize geçecek? çarşamba günümü?
ISAMB-R 0,24-0,25 den işlem görüyor 1,00 da rüçhan koy üzerine eder 1,24 ama anası 1,28 bu çelişki neden anası yüksek değil mi danasına göreNe güzel işte arbitraj fırsatı. :) Ama o fark kısa zamanda kapanır.
Beyler, bu bedelsizler, rç kuponları ne zaman elimize geçecek? çarşamba günümü?R kuponlar zaten şu an hesapta olması lazım. Bedelliye katılıp R'leri Y'ye çevirirsen, aracı kurumlar genellikle bedellinin son günü son seansta müşteri namına bedelliye katılıyor. Bir defasında ne olur ne olmaz diye durumu sormak için son gün son seans aracı kurumu aramıştım, adamlar unutmuş! İyi ki aramışım yoksa kuponlarım çatır çatır yanacaktı.
Bence en iyisi parayı aracı kurum hesabına geçtikten sonra süre bitimini beklemeden hemen arayıp, şimdi rüçhan hakkımı kullanmak istiyorum demek ve ekranda yeni gelen Y hisseleri görmeden telefonu kapamamak. :)
Arkadaşlar bir kac sorum olacak. ustatlardan yanıtlayan olursa sevınırım. Elımde 13600 lotum var. ve bugun 13600 lotta ısambr eklenmıs. yanılmıyorsam bu ruchan hakkım. yanı bedellı ıcın tanımlanan lotlar. muhtemelen bedellıye gırmıycem ve bu ısambr lerı satıcam, ısambr lerı satmak ıcın son gun ne zaman ve bu hısselerın ıslem gordugu 0 24- 025 fıyat degıskenmıdır, yanı artmna olasılıgı varmıdır. yanıtlarsanız sevınırm.
R kuponlar zaten şu an hesapta olması lazım. Bedelliye katılıp R'leri Y'ye çevirirsen, aracı kurumlar genellikle bedellinin son günü son seansta müşteri namına bedelliye katılıyor. Bir defasında ne olur ne olmaz diye durumu sormak için son gün son seans aracı kurumu aramıştım, adamlar unutmuş! İyi ki aramışım yoksa kuponlarım çatır çatır yanacaktı.
Bence en iyisi parayı aracı kurum hesabına geçtikten sonra süre bitimini beklemeden hemen arayıp, şimdi rüçhan hakkımı kullanmak istiyorum demek ve ekranda yeni gelen Y hisseleri görmeden telefonu kapamamak. :)
aracı kurumla konuştum hesabınızda para varsa rüçhan hakkınızı hemen kullanabilirsiniz ancak senetler 21 inde hesabınıza geçer dediler
aracı kurumla konuştum hesabınızda para varsa rüçhan hakkınızı hemen kullanabilirsiniz ancak senetler 21 inde hesabınıza geçer dediler
benimde hesapta rüçhan felan yok :)
Arkadaşlar bir kac sorum olacak. ustatlardan yanıtlayan olursa sevınırım. Elımde 13600 lotum var. ve bugun 13600 lotta ısambr eklenmıs. yanılmıyorsam bu ruchan hakkım. yanı bedellı ıcın tanımlanan lotlar. muhtemelen bedellıye gırmıycem ve bu ısambr lerı satıcam, ısambr lerı satmak ıcın son gun ne zaman ve bu hısselerın ıslem gordugu 0 24- 025 fıyat degıskenmıdır, yanı artmna olasılıgı varmıdır. yanıtlarsanız sevınırm.Ayın 15'i RHKP son günü galiba. O güne kadar R'leri satmak lazım. R fiyatı değişkendir, evet. Ama yukarı değil de aşağı doğru gitme ihtimali daha fazladır bence.
aracı kurumla konuştum hesabınızda para varsa rüçhan hakkınızı hemen kullanabilirsiniz ancak senetler 21 inde hesabınıza geçer dedilerBenim çalıştığım 3 aracı kurum var, biriyle hiç bedelliye girmedim, diğer ikisi anında hesaba geçiriyor. IMKB aracı kuruma göre farklı işlemiyorsa, o zaman bu nasıl iştir diye aracı kuruma sormak lazım. :)
benimde hesapta rüçhan felan yok :)
benim de yok da hani dedim 0,24 den rüçhan kuponunu alıp bedelini yatırıp rüçhan hakkını kullanıp aynı gün 1,28 den satabilir miyim diye bi kurgu yapmaya çalıştım ama aracı kurum aynı gün geçmez dedi :(
Arkadaşlar bir kac sorum olacak. ustatlardan yanıtlayan olursa sevınırım. Elımde 13600 lotum var. ve bugun 13600 lotta ısambr eklenmıs. yanılmıyorsam bu ruchan hakkım. yanı bedellı ıcın tanımlanan lotlar. muhtemelen bedellıye gırmıycem ve bu ısambr lerı satıcam, ısambr lerı satmak ıcın son gun ne zaman ve bu hısselerın ıslem gordugu 0 24- 025 fıyat degıskenmıdır, yanı artmna olasılıgı varmıdır. yanıtlarsanız sevınırm.
Rüçhan Hakkı Kullanım Bitiş Tarihi : 21.06.2010
http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=119008
KAP ta yazıyor
yani 21
Rüçhan Hakkı Kullanım Bitiş Tarihi : 21.06.2010
http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=119008
KAP ta yazıyor
yani 21Ama arkadaş R kuponu son satış gününü soruyor. Şimdi tekrar baktım, bedelli 07.06'da başlayıp 21.06'da bitiyor, ama RHKP 15.06'da kapanıyor. Yani ayın 15'ine kadar R alınıp satılabilir, 21'ine kadar da mevcut R'ler Y'ye çevrilebilir (bedelliye iştirak edilebilir). 15.06 tarihini geçtikten sonra elde hala R varsa geriye iki seçenek kalıyor. Ya 21'ine kadar bedelliye katılmak, veya R'leri yakmak. :)
f1_mclaren
07-06-2010, 16:03
450bin lot u kim aldı:)
IS
aldı....
ben şunu merak ediyorum
yöneticiler ve forumdaşlardan
kimse buraya yazı yazmıyor mu?
yazılanlar siliniyor mu?
bu kağıdı biraz daha düşürecekler . 2 tahminim var . 1 inci tahmin : 1.20 lere kadar geriler . 2 inci tahmin: 1 lere kadar geriler . birazda dünya borsasına bağlı eğer kötü haberler gelirse 1 llere kadar iner . ama kısa sürede bişi olmazsa 1.20 lere kadar iner . buraları iyi alış yerleri benim öngörüşüm. piyasalardan kötü haberler gelmez ise de yukarı yönde gideceği yer 1.50 ile bilemedin 1.70 öngörüşüm .kimseyi bağlamaz yatırım tavsiyesi değildir .
Günaydın.
4200 lotum var.%15 (bedelsiz) 630, %85 bedelli 3570.
1- bedelliye katılırsam;
maliyet : 10400+3570=13970. pay sayısı bedelsizle 8400 olcak. 13970/8400=1,67
fiyatı 1,30 sayarsak 1,67-1,30=0,37, 0,37*84000=3108 ZARAR
2-Bedelliye katılmazsam;
4200+630=4830 lot. %85 olan 3570 lotuda 0,24 den satsam.3570*0,24=856 tl
10400-856=9544, 9544/4830= 1,97 , 1,97-1,30=0,67, 0,67*4830=3236 tl ZARAR
3236-3108=128 tl
sonuç olarak bedelliye katılmazsam 128 tl fark ediyo. üsdatlar bu hesap doğrumudur???
karizmax
08-06-2010, 09:41
Arkadaşlar bu sermaye artırımı işi benim ve benim gibi acemi arkadaşların başına bela oldu. kafalar karıştı hesaplar bir birine girdi.
Benim de bir sorum olacak.
Sermaye artırımına katılmaya karar verdik diyelim ne yapacaz peki?
Alımı yapacaz yatırım hesabına paramı aktaracaz ne yapacaz ?
Arkadaşlar bu sermaye artırımı işi benim ve benim gibi acemi arkadaşların başına bela oldu. kafalar karıştı hesaplar bir birine girdi.
Benim de bir sorum olacak.
Sermaye artırımına katılmaya karar verdik diyelim ne yapacaz peki?
Alımı yapacaz yatırım hesabına paramı aktaracaz ne yapacaz ?
Evet dostum bayagı bir karışık durum. Bende acemi olmama rağmen biraz bişeyler kaptım.
Sermaye artırımına katılmak için öncelikle elinde hisse olması gerekiyor. Elindeki hisse tutarının %85 i kadar rüçhan kupon kazanıyorsun. Bu rüçhan kuponların karşılığı 1 TL (Almak için tabiki yatırım hesabında para bulunması gerekiyor).. Bu rüçhan kuponları istersen şuanki değerinden satabilirsinde
eğer hesap doğruysa bedelliye katılmanın anlamı yok bence.1,26 ya kadar düştü kağıt. yatırım tavsiyesi değidir.tavsiye verecek kadar da bilgim yok üstelik.
karizmax
08-06-2010, 10:47
Evet dostum bayagı bir karışık durum. Bende acemi olmama rağmen biraz bişeyler kaptım.
Sermaye artırımına katılmak için öncelikle elinde hisse olması gerekiyor. Elindeki hisse tutarının %85 i kadar rüçhan kupon kazanıyorsun. Bu rüçhan kuponların karşılığı 1 TL (Almak için tabiki yatırım hesabında para bulunması gerekiyor).. Bu rüçhan kuponları istersen şuanki değerinden satabilirsinde
Kardeş şimdi sermaye artırımına katılmak için elimdeki hissenin % 85 i için 1TL den alışmı yapmam gerekiyor.
Kardeş şimdi sermaye artırımına katılmak için elimdeki hissenin % 85 i için 1TL den alışmı yapmam gerekiyor.
Dostum elinde 1.000 tane isamb vardı diyelim
Bunun %85 i 850 adet rüçhan kupon eder.
Bu kuponları almak için hesabında 850 TL olması gerekiyor.
garipköy
08-06-2010, 11:20
Ben de öyle sanıyordum, ancak bende 1000 hisseye karşılık 1000 r var...
150 lot bedelsiz ekstrası :oley:
Zannedersem 0,85 kuruştan kullandıracaklar...
Bi garip durum var ancak tam olarak anlayamadım...!?
Açıklayabilecek varsa sevinirim...
karizmax
08-06-2010, 11:22
Tşk ederim kardeşim
artemis1903
08-06-2010, 11:30
resmen soygun bu ya.allah belanızı versin ********ler...
benim anlayamadığım ışıklar bu kadar kötüyken bukadar kişiyi zarara uğrtamışken çemaşı nasıl halka arz edecek?
ya arkadaşlar hisseden çok aracı kuruma sorulacak sorular konuşuluyor... bedelliye girmek isteyenler hesabındaki rüçhan kuponu sayısı kadar 1 tl yi 21 hazirana kadar hesabında bulundursunlar hepsi bu kadar basit.... yatırılacak para= rç kuponu*1tl
hero man
08-06-2010, 12:11
benim anlayamadığım ışıklar bu kadar kötüyken bukadar kişiyi zarara uğrtamışken çemaşı nasıl halka arz edecek?
2 şık var...
1. ya çemaşın halka arzı iptal edilecek
2. yada bedelli bitiminden hemen sonra , haziran sonuna halka arzı ertelenen çemaş talep toplaması öncesi ışıklarda yukarı doğru hareket yapacaklar
msecz1974
08-06-2010, 12:21
Benim tahmınım ayın 20 sinden sonra sert yukarı hareket yapacak.önemli olan ayın 20 sine kadar nerde duracagı
msecz1974
08-06-2010, 12:22
Burda unutmadan spk bu işlemlerle ilgili inceleme yaprsa oyun bozulursa işler o zaman kötü olur
msecz1974
08-06-2010, 12:27
Tabi burda spk sorgulamak lazım bu adamlar sermaye artırımı azaltımı.artırımı gibi sacma sapan şeylerle milleti soyuyor.
Kimse bu adamlara yahu sen piyasadan şu kadar para topladın şimdiye kadar. Nerde bu milletin paraları demiyor.nere koydun demiyor.
Bunu lio yagda yaşadım adamlar batık şirkete bedlli izni veridler.stoklar 76 trilyon gözüküyordu.megerse hepsi yalanmış batık bir şirkete milletten para topla diye yetki vermişler.
Sonuc olarak umarım spk daha fazla insanı soydurmaya dur der...........umarım
pirkanis
08-06-2010, 12:36
Arkadaşlar bu konuyu son olarak birde ben anlatmaya çalışayım. umarım anlaşılır.
Örnek:
Elimde 1000 lot var. 07/06/2010 sabahı ekranda şunu görmem lazım.
1150 lot eski ve 1000 lot R yani rüchan görünmeli.
Bedelli ye katılmayacaksan şunlar yapıla bilir:
1150 lot eski elde tutulur. 1000 lot R degeri 0,24 den satılarak 240 TL yi cebinize koyarsınız.
Bedelli ye katılacaksan:
1150 lot eski elde tutulur. 1000 lot R karşılığı %85 i yani 850 TL hesabınıza yatırarak çalıştığınız kuruma bedelliye katılmak istediğinizi belirtin.
Umarım konu anlaşıldı. iyi günler..
Ben de öyle sanıyordum, ancak bende 1000 hisseye karşılık 1000 r var...
150 lot bedelsiz ekstrası :oley:
Zannedersem 0,85 kuruştan kullandıracaklar...
Bi garip durum var ancak tam olarak anlayamadım...!?
Açıklayabilecek varsa sevinirim...
Valla benim ne rüçhanlar ne bedelsizler hiç biri yatmadı.
garipköy
08-06-2010, 13:06
Arkadaşlar bu konuyu son olarak birde ben anlatmaya çalışayım. umarım anlaşılır.
Örnek:
Elimde 1000 lot var. 07/06/2010 sabahı ekranda şunu görmem lazım.
1150 lot eski ve 1000 lot R yani rüchan görünmeli.
Bedelli ye katılmayacaksan şunlar yapıla bilir:
1150 lot eski elde tutulur. 1000 lot R degeri 0,24 den satılarak 240 TL yi cebinize koyarsınız.
Bedelli ye katılacaksan:
1150 lot eski elde tutulur. 1000 lot R karşılığı %85 i yani 850 TL hesabınıza yatırarak çalıştığınız kuruma bedelliye katılmak istediğinizi belirtin.
Umarım konu anlaşıldı. iyi günler..
Hesabımdaki hisselere göre doğru söylüyorsun...
Ama anlayamadığım, daha doğrusu yanlış mı hesap yapıyorum diye düşündüğüm bir durum var...
Rüçhanlardan gelen 1000 lot'a 850 TL yatırcaz...
Ayınn21'inde R ler ile E ler birleşmeyecek mi?
Birleştiğinde fiyatlarının aynı olması gerekmez mi?
1 lot Şu an 0,22 TL Her lot için 0,85 TL daha yatırdım etti 1,07
Yani rüçhanların fiyatı şu an itibarıyla asıl hisseden 0,19 kuruş düşük, yada başka bir deyişle ana hisse 0,19 TL daha pahalı?
Bu hesap doğru mu, cevaplarsanız sevinirim...
aracı kurumu aradım. bedelsizlerimin yarın hesabıma geçeceğini öğrendim.
ayrıca bedelliye katılmak istiyorum ne yapmam gerekiyor dedim mevcut lotunuzun %85 i kadar para bulundurun dedi 1tl den satın alabiliyorsunuz dedi. verilen rüçhanların bir kısmını satıp, sattığım rüçhanlardan gelen para ile de bir kısmını satın alıcam.21 hazirana kadar satın alabilirsiniz dedi. rüçhanlar hesaba geçmeyecek diyor şaka gibi iyi ki aramışım :)
bu arada kağıt da iki gündür -%3 diye iniyor bu gidişle 1 leri görmeyelim :)
hay bu kağıda beni bulaştıranın :):):):):):)
pirkanis
08-06-2010, 13:38
Hesabımdaki hisselere göre doğru söylüyorsun...
Ama anlayamadığım, daha doğrusu yanlış mı hesap yapıyorum diye düşündüğüm bir durum var...
Rüçhanlardan gelen 1000 lot'a 850 TL yatırcaz...
Ayınn21'inde R ler ile E ler birleşmeyecek mi?
Birleştiğinde fiyatlarının aynı olması gerekmez mi?
1 lot Şu an 0,22 TL Her lot için 0,85 TL daha yatırdım etti 1,07
Yani rüçhanların fiyatı şu an itibarıyla asıl hisseden 0,19 kuruş düşük, yada başka bir deyişle ana hisse 0,19 TL daha pahalı?
Bu hesap doğru mu, cevaplarsanız sevinirim...
Rüçhan pazarı kapanınca almış olduğun bedelliler ısıklar eski hisselerinle hemen birleştirilmez. ekranda iki ayrı ışıklar görmemiz lazım.( ISAMBE yani eski ve ISAMBY yani yeni ) bu bir süre böyle gider taki her ikisinin fiyatı aynı olana kadar.
Örnek:
ISAMBE fiyatı 1.25 ve
ISAMBY fiyatı da 1,10
diyelimki her ikisinin fiyatı 1,15 oldu o noktada birleştirilir.bundan sonra ekranda sadece ISAMB olur ve fiyatı da 1,15 dir. yani bu bir süreç işi.bunuda genelde bu tip kağıtlarda patron belirler.
Not: verdiğim rakamlar tamamen hayel ürünü sadece durumu izah edebilmek için.
Rüçhan pazarı kapanınca almış olduğun bedelliler ısıklar eski hisselerinle hemen birleştirilmez. ekranda iki ayrı ışıklar görmemiz lazım.( ISAMBE yani eski ve ISAMBY yani yeni ) bu bir süre böyle gider taki her ikisinin fiyatı aynı olana kadar.
Örnek:
ISAMBE fiyatı 1.25 ve
ISAMBY fiyatı da 1,10
diyelimki her ikisinin fiyatı 1,15 oldu o noktada birleştirilir.bundan sonra ekranda sadece ISAMB olur ve fiyatı da 1,15 dir. yani bu bir süreç işi.bunuda genelde bu tip kağıtlarda patron belirler.
Not: verdiğim rakamlar tamamen hayel ürünü sadece durumu izah edebilmek için.
eğer bir şirket nakit temettü dağıtacaksa ve aynı zamanda bedelsiz verirse bedelsizler bu nedenle Yeni sırasından işlem görür ve nakit temettüden yararlanamaz...nakit temettüden yararlanacak eski tertip hisseler ise ESKİ sırasından işlem görür... nakit temettü dağıtım işi bitince de Yeni sırası kapatılarak birleştirilir...E ve Y nin esprisi budur esasında aralarında dağıtılacak temettü kadar fark olması icap eder...ışıklar nakit temettü dağıtmayacağına göre eski ve yeni diye sırası olamaz diye biliyorum ben
:notr:kademe yazabilcek arkadaşa şimdiden teşekkürler.:wink:
Dostlar, benim aklıma birşey geldi ama mantıklımıdır yine çözemedim, gerçi birazdan aracı kurumu tekrar arayıp soracağım.
diyorum ki benim 5.000 lotum var. 4.250 tane rüçhan hakkım oluyor.(bedelsizleri hiç işe karıştırmıyorum.)
elimdeki mevcut isamb ların hepsini veya yarısını şuanki değerinden satayım. sattığım para ile 4.250 tane rüçhanımı satın alayım? bu olabilirmi sizce ? yada 5.000 lotumu sattığım için rüçhan hakkım olmaz mı? yada 2.500 tanesini sattım diyelim sadece kalan 2.500 lotun %85 i kadar mı rüçhan hakkım oluyor?
Eli küçük yatırımcının cebinden gitmeyen ambalajımızda yeşil ışık 1,20'de yanabilir bence.
Gel gel yapıp mal boşaltıyorlar.:)
Yatırım tavsiyesi değildir.
pirkanis
08-06-2010, 13:54
eğer bir şirket nakit temettü dağıtacaksa ve aynı zamanda bedelsiz verirse bedelsizler bu nedenle Yeni sırasından işlem görür ve nakit temettüden yararlanamaz...nakit temettüden yararlanacak eski tertip hisseler ise ESKİ sırasından işlem görür... nakit temettü dağıtım işi bitince de Yeni sırası kapatılarak birleştirilir...E ve Y nin esprisi budur esasında aralarında dağıtılacak temettü kadar fark olması icap eder...ışıklar nakit temettü dağıtmayacağına göre eski ve yeni diye sırası olamaz diye biliyorum ben
12/04/2010 Tarihinde NETTUR %100 bedelli verdi. Rüçhan pazarı kapanınca ekranlardan NETTURE ve NETTURY yi gördük en az bir ay sürdü eski ile yeni nin birleşimi. şu an sadece ekranda NETTUR görünüyor.
bedelliye girecek arkadaşlar merak etmeyin zararınız olmayacayak şöyle bi hesap yapalım
elnizde 1000 lotunuz vardı 1.80 den bölünse = 1800 liranız vardı
850 bedelli 150 bedelsizden gelir toplam 2000 lotunuz olur
bedelliye 850 ödeseniz 1800+850=2650
birleşme 1.30 dan olsa 2000*1.30= 2600
elinizde 1000 lot varken ikiye katladın 2000 lotun oldu
bedellilerde kural budur eger biraz uzun vadede bekleyecek sabrın ve zamanın varsa kazanırsın
eger yoksa 21 inde sonra satarsın tabii şirketten gelecek olumlu haberler çok önemli
hayırlı kazançlar herkese
garipköy
08-06-2010, 14:01
*** Sermaye Artırımı : ASELS.E (%100 Bedelsiz, Bölünme sonrası A.O.F.: 6,15 TL), ISAMB.E (%85 Bedelli, %15 Bedelsiz, Bölünme sonrası A.O.F.: 1,34 TL), ARSAN.E [% 25 Bedelsiz, Bölünme sonrası A.O.F.: 1,54 TL. ARSAN.E ile ilgili olarak artırılan sermayeyi temsil eden hisse senetleri 2009 yılı faaliyetlerine ilişkin k r payından yararlanamayacağından 323 no'lu Genelge gereğince, sermaye artırımı sonucunda ihraç edilen "Yeni" hisse senedi miktarının "Eski" hisse senedi miktarına oranı (Y/E), İMKB Ulusal-100 endeksinde yer almayan şirketler için belirlenmiş olan %30 oranından düşük olduğundan "YENİ" HİSSE SENETLERİ İÇİN İŞLEM SIRASI AÇILMAYACAKTIR. Yeni hisse senetleri ancak "Eski-Yeni" farkını ortadan kaldıran gelişmelerle birlikte (Borsa'da temettü kuponu kesilme tarihinden veya Genel Kurul'da temettü dağıtılmamasına karar verilen tarihi izleyen işlem gününden itibaren) "Eski" sırasında işleme konu edilebilecektir.]***
Cevaplar tatmin etmedi....
Şu anki duruma göre yaklaşık rüçhanlar 0,18 TL daha ucuz...
Bunda bir gariplik var?
garipköy
08-06-2010, 14:03
bedelliye girecek arkadaşlar merak etmeyin zararınız olmayacayak şöyle bi hesap yapalım
elnizde 1000 lotunuz vardı 1.80 den bölünse = 1800 liranız vardı
850 bedelli 150 bedelsizden gelir toplam 2000 lotunuz olur
bedelliye 850 ödeseniz 1800+850=2650
birleşme 1.30 dan olsa 2000*1.30= 2600
elinizde 1000 lot varken ikiye katladın 2000 lotun oldu
bedellilerde kural budur eger biraz uzun vadede bekleyecek sabrın ve zamanın varsa kazanırsın
eger yoksa 21 inde sonra satarsın tabii şirketten gelecek olumlu haberler çok önemli
hayırlı kazançlar herkese
Hesabımda 1000 lota karşılık 850 lot rüçhan görseydim tamam derdim bu söylediğine...
Ancak 1000 lota 1000 lot rüçhanım var :oley:
Yahu var diyorum bi gariplik...
Sen rüçhanlarını görebiliyormusun?
Hesabımda 1000 lota karşılık 850 lot rüçhan görseydim tamam derdim bu söylediğine...
Ancak 1000 lota 1000 lot rüçhanım var :oley:
Yahu var diyorum bi gariplik...
Sen rüçhanlarını görebiliyormusun?
Allah kolaylık versin şu anda elimde hisse yok eski bir isamblı olarak takip ediyorum
1000 lotunun 850 si bedelliden gelen rüçandır aracı kurumunu veya kendin takip ediyorsan bankanı ara yanlışlık olmasın sonra
12/04/2010 Tarihinde NETTUR %100 bedelli verdi. Rüçhan pazarı kapanınca ekranlardan NETTURE ve NETTURY yi gördük en az bir ay sürdü eski ile yeni nin birleşimi. şu an sadece ekranda NETTUR görünüyor.
takip ettiğim bi hisse değildir nettur ancak tahminen temettü dağıtılıp dağıtılmayacağı kararı alınmamıştır o ara dönemde sonra karar doğrultusunda birleştirilmiştir muhtemelen
benimde 4200 loto karşılık 4200 rüçhan,630 adet de serm art görünüyo. hatta 4200 rüçha a satış bile verdim.
ışıklarda millet bir paniktir gidiyor .herkes cicişlere dönmüş .kağıdın bu arada daha aşağılara yavaş yavaş saldığını umursayan yok. bu bedelli bedelsiz konuları daha önce çok konuşuldu ve bilgili olanların şu an hiçbirisi yok bedelliye katılmadılar . kimse farkında değil .arkadaşlar kendize gelin alooo .bedelli bedelsiz olayı oldu bitti. kağıtlarınızın hangi fiyatlara geleceğini kestirmeye başlayın artık .
bedelli olayı henüz bitmedi bende kağıt olsa rüçhana katılmak için elimdekini satıp ordan gelecek parayla iştirak ederdim zira rüçhana katılmayınca katmerli zarar olur elimi cebime atmak da işime gelmez doğrusu yani 21 haziranda biter bu bedelli olayı birde %15 bollaşan senet miktarı var piyasada zaten nakit sıkıntısı varken birden bedelliyle birlimke 2 misli ışıklar dönmeye başladı
forumu okuyan kimse kalmamış bi ara 150 lileri bulurdu neyse
şu bedelli bitsin de yeniden gireriz belki
benimde rüçhansayısı elimdeki senet kadar. Yanlışlık yok heralde. Bunu açıklayabilecek olan var mı?
benimde rüçhansayısı elimdeki senet kadar. Yanlışlık yok heralde. Bunu açıklayabilecek olan var mı?
elinizde cuma yani bölünmeden önceki akşam 10.000 lot ışıklar varsa pazartesi 1.500 lot bedelsiz ve 10.000 lot rüçhan hakkı kuponunuz vardır. bu 10.000 lot rüçhan hakkı kuponuyla tanesi 1,00 TL den 8.500 lot ışıklar hissesi alabilirsiniz. rüçhan hakkını kullanmazsanız bu hakkınız yanar ve 11.500 lot ile yola devam edersiniz. kullanırsanız 8.500 TL verip 8500 lot ışıklar daha alırsınız ve 20.000 lot ile devam edersiniz. karar sizin
umut2011
08-06-2010, 19:04
arkadaşlar durumumuz iç açıçı değil. ne yapacağız bilmiyorum.
aşağıdaki linke bakın, belki bir çözüm olabilir
http://img158.imageshack.us/img158/8991/tripgj9.swf
rüçhan fiyatları düşük fiyatla işlem görmeye başlamış olabilirmi?
umut2011
08-06-2010, 19:20
elinizde cuma yani bölünmeden önceki akşam 10.000 lot ışıklar varsa pazartesi 1.500 lot bedelsiz ve 10.000 lot rüçhan hakkı kuponunuz vardır. bu 10.000 lot rüçhan hakkı kuponuyla tanesi 1,00 TL den 8.500 lot ışıklar hissesi alabilirsiniz. rüçhan hakkını kullanmazsanız bu hakkınız yanar ve 11.500 lot ile yola devam edersiniz. kullanırsanız 8.500 TL verip 8500 lot ışıklar daha alırsınız ve 20.000 lot ile devam edersiniz. karar sizin
Bedelli...............................% 85
Bedelsiz.............................% 15
Cuma günkü lot sayısı.......10000
Kaç lot alınacak ................8500 lot
Kaç lira yatacak.................8500 lira
Kaç lot bedelsiz alınacak.....1500 lot
Rüçhan hakkı kuponunu....10000 lot
Sonuç olarak ; 8.500 TL verip 8500 lot ışıklar alıyoruz. (10000 önceden vardı+1500 bedelsizden +8500 Rüçhan hakkıı =20000 lot)
Rüchan hakkını kullanmak avantajlı değil mi ?
Bedelli...............................% 85
Bedelsiz.............................% 15
Cuma günkü lot sayısı.......10000
Kaç lot alınacak ................8500 lot
Kaç lira yatacak.................8500 lira
Kaç lot bedelsiz alınacak.....1500 lot
Rüçhan hakkı kuponunu....10000 lot
Sonuç olarak ; 8.500 TL verip 8500 lot ışıklar alıyoruz. (10000 önceden vardı+1500 bedelsizden +8500 Rüçhan hakkıı =20000 lot)
Rüchan hakkını kullanmak avantajlı değil mi ?
durum budur zaten bedelli baskısı biter de Cemas başarılı şekilde halka arz edilirse bu fiyatlar hayal olur
ERDAL2F1B
08-06-2010, 20:12
Arkadaşlar bekleyin derim. Bedelliye yakalananlar muhakkak bedelliden yararlanmalısınız. Bende 1000 adet vardı 21 haziranda 850 tl yatırcam 850 lot alacağım 150 de bedelsiz veriyor elimde 2000 lotla bekliyeceğim. Bu kağıt farklı kağıt o yüzden zararda iseniz bekleyin. Değilseniz siz karar verin. Bence en iyi kağıtlardan bir tanesi...
Yatırım tavsiyesi değildir. Nacizane fikrimdir....
tufekcihasan
08-06-2010, 20:18
ne iyisi be arkadaşım ben 2007 den beri burdayım kağıtların içinde bundan kötüsü yoktur
bilgin_ucar
08-06-2010, 20:35
3 aydırlı portföyde 2000 lot İSAMB var bunların elder çıkarıp yerine yeni İSAMB almak mantıklı olur mu sizce?
çemaşın arz haberiyle ( ki bu biliniyordu) 60 milyon adetr hacimle 2 kez tavan yapıyo, ertesi gün bedelli açıklamasıyla (ki bu bedelli de biliniyordu) getirinin hepsini, hatta fazlasını ngeri veriyo hakkaten inalıcak gibi değil. Bu 60 milyon lotu alanlar profesyonel insanlar, nasıl oluyor anlaşılır gibi değil, nasıl oluyor?????
hsnylçnky
08-06-2010, 21:33
Arkadaşlar ben 6 ay önce bu kağıda girdim. 6 aydır da bu forumu takip ediyorum. Bu kağıdın beklentisi çok yüksek ve beklentinin gerçekleşmesine aylar kaldı. Bu adamlar Alpaslan Barajını bitirdi. Barajın işletim ihalesini de kurdukları Özışık adlı enerji şirketiyle aldılar. Bu sene barajın türbünleri takılacak ve elektrik üretimine başlayacak. Önümüzdeki yıldan itibaren her yıl 100.000.000 TL düzenli enerji geliri bekleniyor. Geçen yılın karının 1.500.000 TL olduğu ve şirketin şu an ki sermaye artırımı dahil 140.000.000 TL sermayesi olduğu düşünülürse bu gelirin holdingi nerelere getireceğinin tahmin etmek zor değil. Ayrıca hissenin fiyatı konusunda bu ayın sonunu beklemenizi tavsiye ediyorum. Hissenin fiyatı böyle iken ÇEMAŞ ın halka arzı kolay görünmüyor. Kaldı ki sene sonuna doğru Holdingi de halka arz edecekler. Y.T.D
hsnylçnky
08-06-2010, 21:35
Ayrıca bir hatırlatma yapmak istiyorum. Bedellinin parasını ana hissenin bir kısmını satıp karşılamak isteyenler, bu işi en geç 19 Haziranda yapsınlar. Çünkü Para hesaba 2 iş günü sonra geçiyor. :)
hsnylçnky
08-06-2010, 21:39
Düzeltiyorum 17 Haziran...:)
ben de 6 aydır kağıttayım ama burada daha eski olduğunu söyleyip firmayla ilgili söylenenlerden sonra gözümde üç kağıtçı patron tiplemesi oluşuyo bazen, endişeleniyorum.
Arkadaşlar ben 6 ay önce bu kağıda girdim. 6 aydır da bu forumu takip ediyorum. Bu kağıdın beklentisi çok yüksek ve beklentinin gerçekleşmesine aylar kaldı. Bu adamlar Alpaslan Barajını bitirdi. Barajın işletim ihalesini de kurdukları Özışık adlı enerji şirketiyle aldılar. Bu sene barajın türbünleri takılacak ve elektrik üretimine başlayacak. Önümüzdeki yıldan itibaren her yıl 100.000.000 TL düzenli enerji geliri bekleniyor. Geçen yılın karının 1.500.000 TL olduğu ve şirketin şu an ki sermaye artırımı dahil 140.000.000 TL sermayesi olduğu düşünülürse bu gelirin holdingi nerelere getireceğinin tahmin etmek zor değil. Ayrıca hissenin fiyatı konusunda bu ayın sonunu beklemenizi tavsiye ediyorum. Hissenin fiyatı böyle iken ÇEMAŞ ın halka arzı kolay görünmüyor. Kaldı ki sene sonuna doğru Holdingi de halka arz edecekler. Y.T.D
qualopec
08-06-2010, 23:30
Peki ya şimdi ben rüçhan olarak işlem gören hisseden alırsam ne olacak? 0.22'den 5,000 - 10,000 alsam 21 haziran'a kadar da satmasam, bir fikri olan var mıdır?
caglar80
09-06-2010, 08:12
Peki ya şimdi ben rüçhan olarak işlem gören hisseden alırsam ne olacak? 0.22'den 5,000 - 10,000 alsam 21 haziran'a kadar da satmasam, bir fikri olan var mıdır?
ruchan alıp satarken dikkatli ol derim cok sert hareketler olabilecegi gibi ciddi zararlar yazdırabilrle ytd
buraları taban yapabilirse yükseliş başlar yakında kanaatimce
msecz1974
09-06-2010, 09:38
Evet taban yapacak ama nerde
bi bakıyosun 100.000 lot 1,28 alım oluyor bi bakıyosun 420.000 lot 1,25 den satış bu ne ya dibi yok mu hissenin :(
kazanova
09-06-2010, 09:44
100 trilyon nerden geliyor ya nasıl bi yorum nasıl bi yanıltma bu yawww...yazarken destekli yazın biraz....
msecz1974
09-06-2010, 09:46
Bu adamlar resmen üniversitelerde ders olrak okutulması lazım nasıl millet soyulur diye
kazanova
09-06-2010, 09:47
hangi baraj yıllık 100 trilyon kazandırıyor yawwww ...şimidi bi şeyler daha yazacam da cezadan bıktım ..ayıptırr milleti kandırmayınnnn...bakıp anlamadan alanlar var bu beklentilerle....
msecz1974
09-06-2010, 09:48
Spk ya bir yazı yazdım ,sermaye artırımı konusunda bakalım cevap ne olacak
100 trilyon nerden geliyor ya nasıl bi yorum nasıl bi yanıltma bu yawww...yazarken destekli yazın biraz....
şu haberden bahsediyor arkadaş ama eskidi bu haber
Işıklar Ambalaj`ın bağlı ortaklığı Özışık İnşaat ve Enerji`nin iştiraki Alpaslan II Enerji Üretim`in Muş`ta Murat Nehri üzerinde, `yap-işlet-devret` modeliyle inşa edip 49 yıl işleteceği Alparslan-II hidroelektrik barajı için Enerji Piyasası Düzenlem
EPDK`dan yakılan erken yeşil ışık üzerine Işıklar Ambalaj, bu son gelişmeyi yazılı bir açıklama ile bugün İMKB`ye resmen bildirdi. Verilen bilgiye göre Işıklar Ambalaj, EPDK`nın verdiği lisans onayı ile başlayacağı Alparslan-II hidroelektrik baraj işletmesinden yıllık 100 milyon dolar gelir elde edecek.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı`nın (ETKB) hidroelektrik santralı (HES) projeleri kapsamında yer alan Alparslan-II Barajı için aralarında yüzde 26`lık hisse payı ile büyük ortak konumundaki Işıklar Ambalaj iştiraki Özışık İnşaat ile birlikte Türk ve ABD`li altı şirket tarafından kurulan Alparslan II Enerji Üretim San ve Tic A.Ş`nin çalışmalarına 2010 yılında başlaması hedefleniyor. Baraj inşaatının beş yıl sürmesi ve 400 milyon dolara mal olması planlanıyor. 200 MW gücünde bir hidroelektrik santralı olarak tasarlanan Alparslan II`nin yıllık 700 GW elektrik üretmesi bekleniyor.
Kağıt torba sektöründe üretim ve satış yapmak amacıyla 1977 yılında kurulan Işıklar Ambalaj, bugün dört farklı sektörde daha faaliyet göstererek 475 milyon TL bilanço büyüklüğüne ulaştı. Farklı sektörlerdeki yatırımlarının daha etkin yönetim ve organizasyonu için holdingleşme yoluna da giden Işıklar Ambalaj, Konya`nın Çumra ilçesinde bulunan fabrikasını tüm donanımıyla birlikte yüzde 100 bağlı ortaklığındaki Işıklar Ambalaj Pazarlama A.Ş.`ye kiralayacak. Şirketin unvanı ise Işıklar Yatırım Holding A.Ş. olarak değişecek.
KAYNAK: http://www.tumgazeteler.com/?a=5755508
off offf bedelsizi aldık, rüçhanı aldık, yine zarar yine zarar. Eğer bu kağıt 1.50 ye yükselir ve bende öyle bir gün görürsem bırakın bu kağıdı satmayı yatırım hesabımı bile kapattıracagım.
1,49 u gösterip %20 aşağı çaktılar hey yavrum hey hergün aşağı hergün aşağı
Rüçhanlarıda 0,19 a kadar düşürdüler.
msecz1974
09-06-2010, 10:45
spk herkes mesaj ceksin 4 dünde yüzde 30 deger kaybı sebebi nedir acaba işlemler bir incelensin bakayım böyle sacmalık olurmu
silkele babam silkele kalmadı meyva dallarda hala silkeliyorlar ne düşücekse artık
hsnylçnky
09-06-2010, 10:47
Arkadaşım bunu ben uydurmuyorum. Şirketin basın açıklamalarında var. Sen bu şirketin beklentisinin ne olduğunu sanıyorsun?
rüçhanları kullanmayın bize kalsın mı demek istiyorlar napmaya çalışıyorlar hem aşağı bas hem rüçhan bedeli iste olacak işmi yahu yetmedi Cemaşı halka arz edecem de o da yetmez holdingi de halka arz edecem de işimiz yok da habire size para mı yetiştirecez
hisse 1 in altına inerse ne olacak 21 ine kadar?????????
spk herkes mesaj ceksin 4 dünde yüzde 30 deger kaybı sebebi nedir acaba işlemler bir incelensin bakayım böyle sacmalık olurmu
şirketin vereceği cevap belli kamuya açıklanmamış özel durum yoktur &%?! :(
hisse 1 in altına inerse ne olacak 21 ine kadar?????????
patron kına yakar o zaman
kazanova
09-06-2010, 11:10
şu haberden bahsediyor arkadaş ama eskidi bu haber
Işıklar Ambalaj`ın bağlı ortaklığı Özışık İnşaat ve Enerji`nin iştiraki Alpaslan II Enerji Üretim`in Muş`ta Murat Nehri üzerinde, `yap-işlet-devret` modeliyle inşa edip 49 yıl işleteceği Alparslan-II hidroelektrik barajı için Enerji Piyasası Düzenlem
EPDK`dan yakılan erken yeşil ışık üzerine Işıklar Ambalaj, bu son gelişmeyi yazılı bir açıklama ile bugün İMKB`ye resmen bildirdi. Verilen bilgiye göre Işıklar Ambalaj, EPDK`nın verdiği lisans onayı ile başlayacağı Alparslan-II hidroelektrik baraj işletmesinden yıllık 100 milyon dolar gelir elde edecek.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı`nın (ETKB) hidroelektrik santralı (HES) projeleri kapsamında yer alan Alparslan-II Barajı için aralarında yüzde 26`lık hisse payı ile büyük ortak konumundaki Işıklar Ambalaj iştiraki Özışık İnşaat ile birlikte Türk ve ABD`li altı şirket tarafından kurulan Alparslan II Enerji Üretim San ve Tic A.Ş`nin çalışmalarına 2010 yılında başlaması hedefleniyor. Baraj inşaatının beş yıl sürmesi ve 400 milyon dolara mal olması planlanıyor. 200 MW gücünde bir hidroelektrik santralı olarak tasarlanan Alparslan II`nin yıllık 700 GW elektrik üretmesi bekleniyor.
Kağıt torba sektöründe üretim ve satış yapmak amacıyla 1977 yılında kurulan Işıklar Ambalaj, bugün dört farklı sektörde daha faaliyet göstererek 475 milyon TL bilanço büyüklüğüne ulaştı. Farklı sektörlerdeki yatırımlarının daha etkin yönetim ve organizasyonu için holdingleşme yoluna da giden Işıklar Ambalaj, Konya`nın Çumra ilçesinde bulunan fabrikasını tüm donanımıyla birlikte yüzde 100 bağlı ortaklığındaki Işıklar Ambalaj Pazarlama A.Ş.`ye kiralayacak. Şirketin unvanı ise Işıklar Yatırım Holding A.Ş. olarak değişecek.
KAYNAK: http://www.tumgazeteler.com/?a=5755508
bu haber var tamamda burdan yani barajdan 100 tirlyon mu geliyor ..abartmış onu dedim ... 1,24 aşağı kırılılrsa 1,20 daha da aşağısı yok gibi sert düşerrrrr...
msecz1974
09-06-2010, 11:11
zaten amac bedelliyi kendi almak sonra cemaş halka arzı diye haber cıkarmak millete gecirmek.ama spk bu yapılan işlemlerde usulsüzlük bulur
60 milyon işlemi kim yapmış sonra niye satmış en fazla 10 kişi üzürinden operasyon yürüyor.hepsine işlem yasagı gelir.
zaten biri tahtayı izlese hemen anlar 1250 alan 124 satıyor böyle sacmalık olmaz aşagı yazıyor kendine veriyor hep aynı oyun
tahtanın önünün acışlması icin işlem yasagı gelirse tahta düzelir
rıza diyodur nasılsa bu millet balık hafızalı.indirim indirim çemeşı halka arz ederkende normal fiyatıda getiririm
millet yükseldi diye çemaşı da alır.sahtekarlıktan başka bişey yapmıyo. bunu bilipte göz yumanlarıda Allah bildiği
gibi yapsın inş. ytd
msecz1974
09-06-2010, 11:14
1100 kadar verecek ******** benim düşüncem
eğer 60 milyon lotu kendileri aldırsa sevinirim ben, çünkü şu an %30 aşağıda. demek ki tekrar yükselecek anlamına gelir. Eğer başkaları bu dolmaları yiyorsa kötü bence.
zaten amac bedelliyi kendi almak sonra cemaş halka arzı diye haber cıkarmak millete gecirmek.ama spk bu yapılan işlemlerde usulsüzlük bulur
60 milyon işlemi kim yapmış sonra niye satmış en fazla 10 kişi üzürinden operasyon yürüyor.hepsine işlem yasagı gelir.
zaten biri tahtayı izlese hemen anlar 1250 alan 124 satıyor böyle sacmalık olmaz aşagı yazıyor kendine veriyor hep aynı oyun
tahtanın önünün acışlması icin işlem yasagı gelirse tahta düzelir
msecz1974
09-06-2010, 11:15
bu haber var tamamda burdan yani barajdan 100 tirlyon mu geliyor ..abartmış onu dedim ... 1,24 aşağı kırılılrsa 1,20 daha da aşağısı yok gibi sert düşerrrrr...
ne barajı ben bu topladıgım paralara yeminle deniz yapardım
valla ben ışıkların 0.88 gelmesini bekliyorum .güzel alım yeri.:)1.20 altına indiği anda benim bklediğim rakam o .
çeamaşı halka arzını ay sonuna kadar dedi ama tekrar erteleme yada vazgeçme hakkı ve ya ihtimali varmı???
herkesin bildiği sır değildir biz konuştukça veriyorlar
kazanova
09-06-2010, 11:29
çeamaşı halka arzını ay sonuna kadar dedi ama tekrar erteleme yada vazgeçme hakkı ve ya ihtimali varmı???
tabiki var hava bozulursa kesin erteler.. ve önceden açıklaması vardı istediğim parayı vermezlerse ben alırım ve daha da aşağı vermem diye bir nutuk atmıştı ...görecez..bence kaçar bu ortamda girmez...
ama bu nasıl iş anlamadım. yan kuruluşumu halka arz edecem diyor,yatırmcı buna güvenip yatırım yapıyo, sonra ben vazgeçtim diyo.olan tabi herzamanki gibi yatırımcıya oluyo. bunun bi yaptırımı cezası olmalı bence.ytd
brachorp
09-06-2010, 13:42
boyle rezillik gormedim hayatimda halka arz mış bedelliymiş soydular milleti ama bunun cezasını agır odeyecekler
Inş öderler. Artık alım satım da kamadı. Işlem hacmi iyice düştü
kasino masalarından daha heyecanlı bu hissede alım satım yapmak sonuç değişmiyor hep kasa kazanıyor nedense :(
msecz1974
09-06-2010, 14:00
Bilmiyom ama büyük bir ihtimalle spk ümüklerindedir.bu kadar maile karşı
ha gayret daban yapacan sana da bu yakışır
borsa %1,10 artıda. ışıklar %2,36 düşüşle ençok düşen 3. hisse :(
endeks artıda olmasına rağmen aşağı basıyorlar ve işin ilginci tepki alımı gelmiyor bu kağıdın ederi yok demek ki
***ISAMB***IŞIKLAR YATIRIM HOLDİNG A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
Ortaklığın Adresi : Çubuklu Mah. Orhan Veli Kanıok Cad. Yakut Sok. Eryılmaz Plaza No:3 K:2 Kavacık/Beykoz/İSTANBUL
Telefon ve Faks No. : 0216 537 00 90(TEL) 0216 537 00 99 (FAX)
Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : 0216 537 00 90(TEL) 0216 537 00 99 (FAX
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Açıklama mı? : Hayır
Özet Bilgi : Baglı Ortaklığımız ÇEMAŞ Tarafından Satış Sözleşmesi İmzalanması
AÇIKLAMA:
Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:
Bağlı ortaklığımız Çemaş Döküm Sanayi A.Ş. , müşterisi Eti Gümüş A.Ş. ile Haziran - Aralık döneminde teslim edilmek üzere 3.140 ton çelik bilya ve konik silpeps temini anlaşmasını bugün itibariyle imzalamıştır.Yapılan bu anlaşma ile Çemaş Döküm Sanayi AŞ' mizin Eti Gümüş firmasına yılbaşından beri sevk ettiği çelik bilya ve konik silpeps'le beraber bu firmaya 2010 yılı toplam çelik bilya ve konik silpeps satışı kurulu kapasitesinin % 20 ' si olan 5.000 tona yaklaşacaktır.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
IMKB
(09/06/2010 - 15:48:39)
f1_mclaren
09-06-2010, 14:56
Ortaklığın Adresi : Çubuklu Mah. Orhan Veli Kanıok Cad. Yakut Sok. Eryılmaz Plaza No:3 K:2 Kavacık/Beykoz/İSTANBUL
Telefon ve Faks No. : 0216 537 00 90(TEL) 0216 537 00 99 (FAX)
Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : 0216 537 00 90(TEL) 0216 537 00 99 (FAX
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Açıklama mı? : Hayır
Özet Bilgi : Baglı Ortaklığımız ÇEMAŞ Tarafından Satış Sözleşmesi İmzalanması
AÇIKLAMA:
Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:
Bağlı ortaklığımız Çemaş Döküm Sanayi A.Ş. , müşterisi Eti Gümüş A.Ş. ile Haziran - Aralık döneminde teslim edilmek üzere 3.140 ton çelik bilya ve konik silpeps temini anlaşmasını bugün itibariyle imzalamıştır.Yapılan bu anlaşma ile Çemaş Döküm Sanayi AŞ' mizin Eti Gümüş firmasına yılbaşından beri sevk ettiği çelik bilya ve konik silpeps'le beraber bu firmaya 2010 yılı toplam çelik bilya ve konik silpeps satışı kurulu kapasitesinin % 20 ' si olan 5.000 tona yaklaşacaktır.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
IMKB
(09/06/2010 - 15:48:39)
gelsin haber 2 kademe yukaRIII bes kademe asagıııı.... namussuzlar...
Basma malı ş e r e f siz rıza haber veriyo 3 kademe yukarı sonra hop enseye çöküyo a d i herif
gelsin haber 2 kademe yukaRIII bes kademe asagıııı.... namussuzlar...
haber de gelse eksiden kurtulamıyor hemen basıyorlar ensesine napıyorlar ne dümen çeviriyorlar bu kadar silkeleme ne diye anlaşılır gibi değil
msecz1974
09-06-2010, 15:06
Tahta birmilyon eksi
garipköy sen ne düşünüyosun?
adam 3-5 lotla 126 yı yaktı yaktı sonra tek kalemde 888.719 lotu bastı 125 e :(
garipköy
09-06-2010, 15:22
garipköy sen ne düşünüyosun?
Bu güne kadar söylediklerim pek çıktı görünmüyor :oley:
Dolayısıyla düşüncelerimden kendim de çok emin değilim...
Yaw bırak bu hikayeyi demezseniz "Ben halaa kağıdın toplandığını düşünüyorum"...
Ama ne bunu belgelendirebilirim, ne de kağıdın geçmişteki hareketleriyle bunu örnekleyebilirim...
Sadece şunu söyleyeyim...
"Mantığım almıyor bu kadar beklentili bir kağıdın ciddi prim yapmamasını (yada yapmayacağını)"
Bu güne kadar söylediklerim pek çıktı görünmüyor :oley:
Dolayısıyla düşüncelerimden kendim de çok emin değilim...
Yaw bırak bu hikayeyi demezseniz "Ben halaa kağıdın toplandığını düşünüyorum"...
Ama ne bunu belgelendirebilirim, ne de kağıdın geçmişteki hareketleriyle bunu örnekleyebilirim...
Sadece şunu söyleyeyim...
"Mantığım almıyor bu kadar beklentili bir kağıdın ciddi prim yapmamasını (yada yapmayacağını)"
tek mantıklı açıklaması olabilir bunun herkesin bildiği sır değildir sır olmayanın değeri yoktur
msecz1974
09-06-2010, 15:33
Basacak yıne 3-5 lot yakmaya başladı
garipköy
09-06-2010, 15:36
tek mantıklı açıklaması olabilir bunun herkesin bildiği sır değildir sır olmayanın değeri yoktur
Peki biraz daha açalım o zaman :oley:
Aklım almıyor beklentilerle uçup gidebilecek bir kağıdı 2,68 de bırakmalarını...
Aklım almıyor her gelen haberi satış yapmak için kullanmalarını...
Aklım almıyor halka arz gibi bir mesele öncesinde halen kağıdı satış baskısıyla geriletmelerini...
Aklım almıyor bi dünya para basıp aldıkları kağıdı bu fiyatlarda tutmalarını...
Aklım almıyor milyonlarca lotluk karşılıklı işlemleri...
Aklım almıyor blok alışların aralarına girdikleri 1 lot, 3 lot, 5 lotları :oley:
Daha da ekleriz yani... :oley:
Ama yapmıyor arkadaş halen bi hareket...
Tek şey demek aklıma geliyor bunun üzerine....!
ÇAKALLAR
Uydu mu ? :oley:
garipköy
09-06-2010, 15:39
%90 gene verecekler 1.100.000 lot 1,24'e...
Sonra da belki daha aşağıya...
Vermeyenin canını yakarız hesabıyla :oley:
garipköy
09-06-2010, 15:40
Son 3 günde ben yeni mal aldım diyen var mı?
Son 3 günde ben yeni mal aldım diyen var mı?
1,76 den aldım 1,95 den sattım 1,90 dan aldım 1,80 den sattım dün tekrar 1,26 dan aldım ama dün çok düşündüm vakvak mı alayım ışıklar mı diye ve hatalı karar verdim keşke yazı tura ataydım belki vakvak gelirdi
%90 gene verecekler 1.100.000 lot 1,24'e...
Sonra da belki daha aşağıya...
Vermeyenin canını yakarız hesabıyla :oley:
verdi bile :)
msecz1974
09-06-2010, 15:53
Artık anlaşıldı mal cıkıyorlar bu...................... Cocukların hedefi 1000-1100 civarı anlaşıldı artık
msecz1974
09-06-2010, 15:55
Yüksek hacimle basmıssa kesin aşagı gelecek
bassın bassın maliyet düşürürük nasılsa hedefler çok yukarı
missisipi
09-06-2010, 15:58
satmayacağımmm..
birol166
09-06-2010, 16:03
ali kıran başkesen resmen neyse gelsin bakalım 1 lerdende maliyetleniriz..
daha aşağı basamaz ki basamaz ki heyo basamazki basamazki basamaz ki heyo basamazki :)
ali rıza hadi gel gel bakalım
gelemez gelemez tırstı veremez basamaz kitlendi kaldı hele bi versin hele bi bassın bizde maliyet düşürürük :)
msecz1974
09-06-2010, 16:19
Valla ben şimdi senin dökümüne döküm dökecem g.....t
garipköy
09-06-2010, 16:23
Milyon Milyon lotları bi kalemde veriyorlar...
Var mı bunun mantığı N.Ş.A altında :oley:
Kendi malını alıp kendi malını satıyor...
Benim düşüncem şu fiyatlardan ve şu anki hareket yapısıyla hiç bir KY bu malı yatırım amacıyla almaz...
Belki al-sat yapan olur...
Yeni yatırımcı gelebilmesi için ya fiyatlar gerçekten düşecek, yada hareket başlayacak ki malı çıkabilsin...
Öyleyse bu hareketlerin tek bir amacı OLABİLİR... O DA MAL TOPLAMAK....!
Benim aklıma başka bişey gelmiyor...
SAKIN BUNU ALIM TAVSİYESİ OLARAK DEĞERLENDİRMEYİN!!!
Bu alıp satanlar küçük yatırmcımı yoksa öylemi gösterilmeye çalışılıyo?
üç günde sadece %30 cuk mu düşüş bu kadarcık mı yetmez % 50-60 dan aşağısı kurtarmaz
f1_mclaren
09-06-2010, 16:28
Milyon Milyon lotları bi kalemde veriyorlar...
Var mı bunun mantığı N.Ş.A altında :oley:
Kendi malını alıp kendi malını satıyor...
Benim düşüncem şu fiyatlardan ve şu anki hareket yapısıyla hiç bir KY bu malı yatırım amacıyla almaz...
Belki al-sat yapan olur...
Yeni yatırımcı gelebilmesi için ya fiyatlar gerçekten düşecek, yada hareket başlayacak ki malı çıkabilsin...
Öyleyse bu hareketlerin tek bir amacı OLABİLİR... O DA MAL TOPLAMAK....!
Benim aklıma başka bişey gelmiyor...
SAKIN BUNU ALIM TAVSİYESİ OLARAK DEĞERLENDİRMEYİN!!!,
ya malı cıkmıssa garibim :)
ulennn ismin gibi garip olduk yaa:)
garipköy
09-06-2010, 16:29
Bu alıp satanlar küçük yatırmcımı yoksa öylemi gösterilmeye çalışılıyo?
Arada bu soruyu forumda soruyorum...
Daha ben aldım bekliyorum yükselmesini diyen çıkmadı :oley:
Elbetteki vardır KY, ancak ben kendi adıma almazdım bu hareketleri görürken...
Geç de olsa bi hatamı kabul ediyorum bu kağıt için...
Karı gördüğüm her noktada bu kağıdı satıp alttan almayı denemeliymişim...
Böyle yapsaydım elimdeki lotun en az 2 katı olurdu şu anda...
Düşerken dahi para kazanmış olurdum...
Hata etmişim...
artemis1903
09-06-2010, 16:40
artık tek bir son var o da iflas arkadaş bana kimse bu hisse için uççak kaççak felan demesin de milletinde vebalini almasın hisse artık insanların iyice sağlığını bozdu.bi kağıt hergün düşermi arkadaş ya.bu o..çocuğu patron cemaş halka arzı yapacak ne bi reklam felaan var ne de tam olarak net sonuç.hisseye alım yapması lazım ki ilgi çeksin cemaşı pazarlasın ama artık beklentiler ters yönde ki kağıtı hergün düşürüyolar.haberler veriyolar millete sokuyolar malı ondan sonrada yandı gülüm keten helva oluyoruz.bu resmen soygundur.yok patron mal topluyomuş yok maliyeti düşürelimiş.bunlar hepsi deli saçması.diipsiz bir kuyudur işiklar..................kimse atlamasın arkadaş görüyorum ki hala millet hissede hep 50den aşağı ziyaretçi sayısı düşmüyor.arkadaşlar artık bunun iyice rezilliği çıktı.ve buna yine o..çocuğu olan spk ve imkb de boyun eğiyor...eminim ki bu hisse bütün milleti borsadan da soğutmuştur...bi maliyetime biras yaklaşsın bir daha mı aman borsadan çıkcam ne hisselerde oynadım ama böle bişey görmedim.son söz olarak ışıklar hisse senedinin patronuna speğine spk ya ve imkb ye allah belanızı versin diyerek sözlerimi bitiriyorum.
Keşke maliyetimizi kurtarsak ta hep beraber çıksak.keşke. Elimiz kolumuz bağlı malesef.:( ytd
jackalper
09-06-2010, 16:54
ruchan ı icin dusuncesi olan varsa paylasabilirmi ?
0.20 kapadi , daha assagiya salarlarmi ?
artık tek bir son var o da iflas arkadaş bana kimse bu hisse için uççak kaççak felan demesin de milletinde vebalini almasın hisse artık insanların iyice sağlığını bozdu.bi kağıt hergün düşermi arkadaş ya.bu o..çocuğu patron cemaş halka arzı yapacak ne bi reklam felaan var ne de tam olarak net sonuç.hisseye alım yapması lazım ki ilgi çeksin cemaşı pazarlasın ama artık beklentiler ters yönde ki kağıtı hergün düşürüyolar.haberler veriyolar millete sokuyolar malı ondan sonrada yandı gülüm keten helva oluyoruz.bu resmen soygundur.yok patron mal topluyomuş yok maliyeti düşürelimiş.bunlar hepsi deli saçması.diipsiz bir kuyudur işiklar..................kimse atlamasın arkadaş görüyorum ki hala millet hissede hep 50den aşağı ziyaretçi sayısı düşmüyor.arkadaşlar artık bunun iyice rezilliği çıktı.ve buna yine o..çocuğu olan spk ve imkb de boyun eğiyor...eminim ki bu hisse bütün milleti borsadan da soğutmuştur...bi maliyetime biras yaklaşsın bir daha mı aman borsadan çıkcam ne hisselerde oynadım ama böle bişey görmedim.son söz olarak ışıklar hisse senedinin patronuna speğine spk ya ve imkb ye allah belanızı versin diyerek sözlerimi bitiriyorum.
dibini kim bulmuş da biz bulacaz zaten dibini bulmak gibi derdimiz de olmamalı kaçınılmaz sona doğru zevk almaya bakmak lazım kurt niyetlenmiş yiyecek ky derenin ister aşağısında ister yukarısında ne farkeder
msecz1974
09-06-2010, 17:03
Bilerek camş arz edecem dedi o gün millete nalı gecirdi. Sonra hemen bedelli acıkladı.
Aslında arz falan yalan dı bedeliyi millete geydirmek icin yaptı. O gün baya mal sattı .şimide mal satıyor millete.
Spk uyuyor bir yıl icinde 2 kez bedelli .pekiyi
kim bu firma piyasaya cıktıgından beri milleti soyan birileri...
Pekiyi aylık bildirimi olan bir firmaya neden durmadan para toplatıyon.
Verdigi haberleri denetlemiyon. Skimseden ses yok.
Firmanın degeri 6-7 kat artmış altı yedi kat azalmış.
Peki ne olmuş bu dönemde rıza altın bulmuş...........
Kücük yatırımcıda rızayı bulmuş
sonuc sonuna kadar burdayım ben rızaya 1130 aldım 2500 gecirmiştim.
2000 binden karıyla girdim onuda gecirecem fiyatmı ona sen kara verecen rıza amca
bu spek fos çıktı yaf 3 gündür bu kadarcık düşürebildi hisseyi yetmez 1 altını hatta 70 kuruşlu fiyatları isteriz :) ki cemaş başarılı şekilde arz edilsin kapış kapış satılsın kapanın elinde kalsın :) hatta holding arzı da 0,50 kuruşlara fiyat çekilip yapılsın olmuşken tam olsun %&!? :bad:
birol166
09-06-2010, 17:18
ayın 21 ne kadar çevirsin oyununu borsa yükselirken artık böyle bedelli yapan kağıt almıyacağım ders olsun bana..
pirkanis
09-06-2010, 17:24
Bilerek camş arz edecem dedi o gün millete nalı gecirdi. Sonra hemen bedelli acıkladı.
Aslında arz falan yalan dı bedeliyi millete geydirmek icin yaptı. O gün baya mal sattı .şimide mal satıyor millete.
Spk uyuyor bir yıl icinde 2 kez bedelli .
Katılıyorum..
Öncelikli amaç Çemaş ın arzı değil, bedelliye katılımın yüksek olması. Çemaş ın arzından gelecek paraya bir bakın birde bedelliden gelecek paraya bakın.
asıl soru şu olmalı bence; bizi soyup dolandıranlarmı duçlu, yoksa bunlara izin verenler mi..
sular kabarınca balıklar karıncaları yer
sular çekilince karıncalar balıkları yer
kimin kimi yiyeceğine suyun akışı karar verir
acele etme spek elbet bi gün sıra bize de gelecek
Ya arkadaşlar karışmayayım beni ilgilendirmez diyorum ama buradaki bazı naif yazıları okudukça dehşete kapılıyorum. Ne olur anlık düşünmeyin, iki adım geri atıp tabloya bir bütün olarak bakın. Bu patronun stratejisi şudur:
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=41857&p=4245068#post4245068
Artık anlayana karınca şairmiymiş neymiş... :)
Arkadaşlar borsa sabır işi
hisse bölünmeden önce 1.80 di bölündükten sonra 1.32 olması gerkiyordu 1.24 e düştü zarardasınız ama
kaybınız sanal... eger sabredip bekler hisse 1.32 ye geldiğinde zararsız satarsınız ama 2 aya kadar bir çok küçük yatırımcı ya zararına yada zararı kurtarıp satacak , borsaya da tövbe edecek :) bu andan sonra hisse yükselişe geçecek . Genelde hep böyle olmuştur
turkmen5050
09-06-2010, 19:00
bu formda niye herkes yorum yapmak zorunda hisseder kendini anlamamki
daha aşağı basamazlar demiyecem basarlar mı basarlar ama bunu yaparlarsa kendi bindikleri dalı keserler zira halka arzlar var önümüzde... önce Cemaş sonra holding halka arz edilecek... eee nereye basacaklar bassınlar da görelim... her neyse bunlar 2006 yılında yeniden yapılandırdıkları borçlarımızı kapattık diye bu sene haberler yolladılar mı yolladılar ( http://www.tumgazeteler.com/?a=5923908n ) önce sermaye azaltımı ardından sermaye artırımı yoluyla 46 trilyon para kazandılar mı kazandılar ( http://www.tumgazeteler.com/?a=5674182 ) AVM ler kuracağız diye açıklama yaptılar mı yaptılar... ama tahta bi türlü hedeflenen seviyelere çıkmadı çıkarılmadı... neden isteselerdi bedelli artışına gitmeyip Cemaşı halka arz ediyoruz diye tahtayı 3 lira üstüne taşır malı KY eline yığardı parayı gene kazanırdı... alıcı bulur muydu evet bal gibi bulurdu ama yapmadı neden bunu yapmadı da kendi topluyor hala tahtayı ??? şimdi önümüzde halka arzları olacak borçları tasfiye ettim diye açıklama yapmış holdingleşmiş şirket için bu seviyeler mantıklı mı mantıklı üstelik 2010 yılı için 10 trilyon kar hedefi koymuş bir şirket için bakalım önümüzdeki dönem neleri gösterecek bizlere
hasanefe08
09-06-2010, 21:56
öncelikle arkadaşlar elimde olmadan sohbetinize katılmak istiyorum ben bu kagıdı2007-2010 3 yıl civarında tasıdımve günü gününe takip ettim. pek çok geceler uykusuz kaldığımı bilirim. arkadaşlar kimsenin malında parasında gözüm yok bilesiniz yanlız bir dost tavsiyesi size eger zararınız az ise atıyorum 300-500 tl ve yerine koyabilecekseniz bu parayı verin çıkın derim ben size.bu kagıt 28 trilyon kar açıkladıgı zaman%3 düşmüş bir kagıttır. ruslara fabrika satıp (elazığ fabrikaları) 1.28 den tavan çizecek yerde 1.18 den günü kapatmış kagıttır. ve 1.28 lerden 0.40 lara düşmüş bir kagıttır. haa eger zararınız çok ise bedelliye katılmaya çalışın büyük ihtimalle birazda zamana bırakarak kurtara bilirsiniz. bu kagıdı ve bu hareketleriçöze bilen var ise ellerinden öpücem yaşı başı ne olur sa olsun herkese saygılarımla.
hasanefe08
09-06-2010, 21:59
haa bu arada elimde ışıklar ambş kagıdı yoktur. eger ömrüm olursada olmaz. eger bilgi almak istiyorsanız o yanında bir müdürü vardı o biliyor kagıdın ne zamanlar hareketlenecegini tlf açmanızda fayda var.
hsnylçnky
09-06-2010, 22:06
Takip ettiğim kadarıyla bu adamların derdi rüçhan kuponlarını düşük fiyattan toplamak. Rüçhan fiyatı düşük olunca hisse fiyatını da düşük tutmaları gerekiyor. Eğer bir hareket olacaksa 15'inden sonra.
Takip ettiğim kadarıyla bu adamların derdi rüçhan kuponlarını düşük fiyattan toplamak. Rüçhan fiyatı düşük olunca hisse fiyatını da düşük tutmaları gerekiyor. Eğer bir hareket olacaksa 15'inden sonra.
aynen öyle...esas parayı topladığı ruchandan sonra kazanacak :)
15225215
09-06-2010, 23:58
arkadaşlar yarın bu hisseye girersen bedelli beni de vurur mu... yani bedelliye katılırmıyım... mesela 1000 lot aldım... normal fiyatın üstüne para vermem gerekir mi?
monotonic
10-06-2010, 00:10
arkadaşlar yarın bu hisseye girersen bedelli beni de vurur mu... yani bedelliye katılırmıyım... mesela 1000 lot aldım... normal fiyatın üstüne para vermem gerekir mi?
Bedelliye katılmazsın.
Elinizde bölünmeden önceki seans isamb yoksa katılmazsınız.. Varsa Sermaye artırımına katılmak isterseniz elinizdeki lotun 0.85 katı lot isamb hissesini her hisse için 1 tl ödeyerek alırsınız.. Ayrıca %15 bedelsiz bölünme için de para ödemezsiniz, bölünmeden önceki lotunuzun 0.15 katı isamb hisseniz olur... Eğer bedelli serm. artırımına katılmak istemezseniz elinizdeki isamb ruchan hisselerini imkb de satarsınız...Onun için de tahta yapıcı endişe duyan hissedarlar için ruchanların fiyatı vede hisse fiyatına baskı uygulayarak fiyatları aşağı ceker..Overall'una baktıkça endişe duyan k.y'e hisseden çıkmasında birazcık yardımcı olur :))... Şuda var; Eğer tahta yapıcı güçlüyse ve isterse, hisseyi nominal değerinin altına da atabilir ve belirli fiyat seviyelerinde sattıklarını geri koyabilir. Tabee böyle bir operasyon içinde konjonktur ve insider yardım etmelidir ONA :)..
Bunun yanında, elinde hisse ile serm. art. katılan hissedar, ruchan pazarından hisse satın alabilir fakat bu durumda aldığı ruchan kadar ayrıca 1 tl'den isamb hissesi almak zorundadır...
ruchan kuponu alırsan katılırsın almazsan bu senin alehine olur ruchan kuponu pazarı kapanana kadar bekle eger bedelli arttırımı tam gerceklesmesse yeni hisse olarak isamb y olarak yeni tahta acılır ve buradan hisse alırsın (tabi yeni açılır açılmazda alma)yani senin anlıyacagın bu hisseden almak zorunda degilsin alacam diyorsanda baklaemeni tavsiye ederim bu hisseden elimde yok kupon pazarı ne durumda onu da bilmiyorum ne zaman kapanacak onuda bilmiyorum ona göre sadece göz ucuyla okurken gördüm yazayım dedim
:grrr::grrr::grrr::grrr::grrr:Arkadaş düşür düşür nereye kadar hergün basıyolar milletin elinde çokmu aşağıdan mal varda basıyolar madem düşük topladın neden satmadın 2,60-2,70 fiyatlardan kağıt bölündü 1,34 bugün 1,23 bu ne yaw bu kadarda adilik olmazki spek misin patronmusun ş e re f s i z bırak artık şu kağıdın yakasını:grrr::grrr::grrr::grrr::grrr:
2,01 i gösterip buralara kadar bastılar buralar 1,60 seviyelerine denk geliyor peki neden yapıyor bunu ?????
missisipi
10-06-2010, 10:06
i..eliğinden...pardon.
ya arkadaş ne biçim kağıttır. endeks çıkar isamb düşer. endeks düşer isamb düşer. hayret, hayret, hayret birşeysin
keşke şu rüçhanları p.tesi-salı günü satsaymışım.
Hep aynı taktik. Patron speğin önde gidenidir. Küçük yatırımcıyı bu kadar mağdur eden başka patron görmedim. Sizleri uyarmıştım. Çemaş halka arz edilirken tavan yaptırdılar. Çemaşın halka arz duyurusunun zamanlaması çok manidardır. Zokayı yutanlar çok yüksekten maliyetlendiler ve malesef birikimlerinin erimesine neden oldu. Uçacak kaçacak diyen arkadaşların hepsi hisselerini satıp başka limanlara çoktan yol aldılar. Zararda olanlara sabırdan başka diyecek bir şeyim yok. Bir arkadaşın çemaş ile yorumu çok manidardır.
Ne ilginç yatırımcısınız. Çemaş halka arz ediliyor diye hisseye hücum ediyorsunuz. Kozal'ın halka arzından sonra kozaa daki hareketleri inceleyin derim. Hisse tepe taklak oldu. Hala kendini toparlayamadı. Yorumsuz
Ben bu ısambın patronunu az buçuk tanıyorsam yine yatırımcının eline verecektir. Aha bunu bir kenara yazıyorum. 1970 li yılların kafa yapısıyla şirket yönetirsen para para diye dilenirsin. Adam bitik görmühyor musunuz. Bedelsizden topladı; şimdi çemaşı halka arz ederek topluyor. Mübarek adam yatırımcıyı hortumlamaktan başka birşey yapmıyor. Bu yükseliş bir oyundur. Oyunu bozun ve patronun eline hissesini geri verin. yorumsuz
yorumsuz
karikatür mü bu neden yorumsuz
arkadaşlar
elimdeki hisseleri satsam
rüchan kuponlarımla bedelliye katılabilir miyim
ayın 21 inde isamb ve rler birleşecegi için evet
Rüchanlar 0,20 den işlem görüyo. Ana hisse 1,24. Sermaye artırımına katılırsak 1 tl den alacaz. Yani adet başına 1,24-1,20=0,04 tl mi kar etmiş oluyoruz ??? Cevabınız için şimdiden teşk.
tayfunxx35
10-06-2010, 14:10
arkadaşlar biligisi olan varsa cevaplarsa sevinirim..
sorum şudurki şirketin açıklamasında 21.06.2010 tarihi vardı bedelli kullanımı için fakat aracı kurumum bana 15 i son dedi....
tarih hakkında bilgi verebilecek varsa şimdiden teşekkürler...
arkadaşlar biligisi olan varsa cevaplarsa sevinirim..
sorum şudurki şirketin açıklamasında 21.06.2010 tarihi vardı bedelli kullanımı için fakat aracı kurumum bana 15 i son dedi....
tarih hakkında bilgi verebilecek varsa şimdiden teşekkürler...
rüçan alış ve satışları 15 ine kadar son
yine de bedelli ye girebilirsin 21 ine kadar ama
bankan 15 inden önce rüçanları alman gerekiyor diyorsa al
yoksa rüçanların yanar zarar edersin
tayfunxx35
10-06-2010, 14:45
teşekkür ederim..
Dünkü haberi ısıtıp geri gönderdiler ve gene aynı mira dan bastılar malı yaw ne karaktersiz bi adam bunlar yaw:(
timurgenc
10-06-2010, 15:15
ÇEMAŞ, ETİ GÜMÜŞ'E 3 BİN TON ÇELİK BİLYA ÜRETECEK
Işıklar Yatırım Holding bünyesindeki Çemaş Döküm'ün madencilik
sektörüne yönelik üretimi artıyor. Çemaş, son olarak Eti Gümüş'ten 3
bin 140 ton sipariş aldı. Böylelikle Eti Gümüş'e 2010'da yapılacak
toplam üretim miktarı, Çemaş'ın kapasitesinin yüzde 20'si olan 5 bin
tona yaklaşacak.
Kırşehir'de kurulu, şehrin vergi ve ihracat rekortmeni Çemaş
Döküm otomotiv, beyaz eşya ve çimento sektörlerine yönelik üretimini
madencilik sektörüne yönelik açılımıyla artırmıştı. Çemaş'ın en önemli
çelik bilya ve silpeps alıcılarından Eti Gümüş ile Haziran Aralık 2010
döneminde teslim edilmek üzere 3 bin 140 tonluk yeni bir anlaşma
imzalandı. Bu anlaşma ile Çemaş'ın Eti Gümüş'e 2010 başından bu yana
sevk ettiği ürünlerle birlikte toplam üretimi, kurulu kapasitesinin
yüzde 20'sine denk gelen 5 bin tona yaklaşacak.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
(10/06/2010 - 16:01:50)
ben ekranı 01.07.2010 tarihine kadar kapatıyorum 1,23-1,24 tahta 01.07.2010 tarihinde tahtanın durumuna göre hareket ederim hadin kendinize iyi bakın sağlığınıza aman dikkat bitmez bu tahtada alangir baş olmaz bunlarla kalın sağlıcakla
timurgenc
10-06-2010, 16:06
ne baraj varmış be 1.24 te...
Nazlı Hilal
10-06-2010, 16:15
Hep aynı taktik. Patron speğin önde gidenidir. Küçük yatırımcıyı bu kadar mağdur eden başka patron görmedim. Sizleri uyarmıştım. Çemaş halka arz edilirken tavan yaptırdılar. Çemaşın halka arz duyurusunun zamanlaması çok manidardır. Zokayı yutanlar çok yüksekten maliyetlendiler ve malesef birikimlerinin erimesine neden oldu. Uçacak kaçacak diyen arkadaşların hepsi hisselerini satıp başka limanlara çoktan yol aldılar. Zararda olanlara sabırdan başka diyecek bir şeyim yok. Bir arkadaşın çemaş ile yorumu çok manidardır.
Ky yi mağdur etmekten zevk alan patron mu arıyorsun? Çoook var.
İstersen Bak ambalaj grafiğine bir göz at derim. Sözde yüzde 300 bedelsiz verdi.Yerseennn
garipköy
10-06-2010, 16:20
Minik minik alışları 1,23'e yazdılar, çekip 24'ten aldılar...
Şimdi 23 verecekler gibi duruyor...
Hergün aynı zatem.enson 1,24 ten kapatır.
boyner 2,4 gördü şimdi 1,8
çemtaş 1,3 gördü şimdi 0,9
ipmat 4,2 gördü şimdi 3,1
fener 95 gördü şimdi 45
.......... Bu örnekler çoktur. adam çemaşı halka arz edecek, tabii reklamını yapacak. Sadece patron mu suçlu insanlarda dolmayı yiyip atlıyor gemiye. para dergisinde 1,5 ay önce çıkan uzman yorumunda %100 artış öngörüyordu (fiyatı 1,9 idi). % ay önceki sayısında fiyat 1,4 iken kısa vadede %100 daha sonra %300 potansiyel öngörüyorlardı. Bunları yazanlar da uzmanlardı.. sadece patronu suçlamak, hakaret etmek bence doğru değil. ( isteyenlere bu dergilerin tarih ve sayılarını verebilirim..)
bu yoruma katılmıyorum. o raporları hazırlayanlar normal bir şirket düşüncesi ile hazırlar. hiç kimse Rıza nın ilginç hamlelerini tahmin edemez. geçen haftaya bak istersen, kağıt arz haberi ile tavan, kapanışta bedelli ve 1 gün sonra arzın ay sonuna kaldığı haberi. 2 gün içerisinde arz haberi değişiyorsa suçlu o değerlendirmeyi yapanlar değil bu patron ve buna izin verenlerdir. yatırımcıyı koruyacağını söyleyenler bu tahtayı iyi izlemeli. neyse söyleyecek çok şey var ancak herkes yeterince gergin az konuşmakta fayda var..
anlamadığım bişey var. Ben şahsen 5 ay öncesine kadar bu şirketle ilgili ayrıntı bilmiyordum. Bu rıza beyi bu derece yakından tanıyıp, yaptıklarıyla yatırımcıları hep zarar ettiren birisi olarak söyleyenler neden bu kağıdı alıyor, bunu anlayabilmiş diilim.
arkadaşlar
rüçhan için de para yatırmamız gerekiyor mu?
hesabımıza geçmiş görünüyor rüçhanlar
bedelli için en son 21inde hesapta para bırakırsak
bedelliye katılmış olur muyuz?
teşekkür ederim
arkadaşlar
rüçhan için de para yatırmamız gerekiyor mu?
hesabımıza geçmiş görünüyor rüçhanlar
bedelli için en son 21inde hesapta para bırakırsak
bedelliye katılmış olur muyuz?
teşekkür ederim
evet 21 haziran tarihine kadar bedelli miktarını hesabında bırak. ayrıca daha sonradan almış olduğun rüçhan kuponu varsa onlarında %85 i kadar çarpı 1 tl yi hesabına aktar... daha sonradan almış olduğun rüçhanların %85 i yeni hisseye geçiyor arada herhangi bir kar yok
filmin adı hayal taciri 10 yıllardır sahnede başrol ısamb ve şimdide yenisi taze sahne alıyor dahil oluyor çemaş 1.3 .5.10.......... yıldır burada hayal satılmakta biletler pahalı bitmez tükenmez satış bakın rıza diye bir adam bagırıyor koş koş vadandaş bunlar batan geminin malları yetişen alıyo gemide ne mal varmış sat sat bitmiyo sattıkça mal çogalıyo anlaşılan alanlar batıyo yeni mal çemaş hemde 180 gün içinde bedelli arttırım yapmayacagı garantisi de var koş vadandaş koş kalmadı( bu artık gırgırla anlatılacak duruma geldi) finans okuyan ögrencilere tez konusu bile olabilir hazırlayana çok güzel bir tez çıkar diyorlarya borsada hayaller satılır gerçekler alınır buda benim yıllardır gördügüm hayalim hadi artık dedik dedik dememizin sayısını unuttuk bu son olsun hadi diyoz artık hadi bu sefer hayal tacirligi yapma yeter
merhaba arkadaşlar, elimde 1800 adet ısamb hissesi vardı bana biraz daha ilave hisse verildi ve 1800 adet te ruchan verildi ben ruchanları 0,24 ten sattım.
1. şimdi ben bedelliye girmem için sattığım kadarmı (1800) ruchan almam gerekiyor?
2. bedelli için hissenin 1 TL den alınacağı söyleniyor ancak şuan bu fiyattan (1TL)alınamıyor yani bunu almak için bir tarih varmı?
(ben bütün işlemlerimi internet üzerinden aracısız yapıyorum)
Verceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler hayırlı kazançlar.
Senedin yükselmemesi için ne gerekiyosa yapıyolar :(
garipköy
11-06-2010, 09:45
Alıcılar hep büyük,
1,24 tek 1 milyona yakın alıcı var onlar da büyük...
1,25 te satış dalgası oluşturmaya çalışıyorlar gibi görünüyor...
1,24, 1,23'e verme ihtimalleri de var...
garipköy
11-06-2010, 09:54
1,25'e verdiler...
Şimdi de 1,24'e bi verdiler mi satan satana :oley:
osilatör henüz al vermedi ama vermek üzere taban çalışması tamamlansın sanırım 15 inden sonrasına bırakacaklar yükselişi
Yükselse de nereye kadar gider sizce? Halka arz süresince 2. Xx li seviyelere çıkma şansı varmı???ytd
teknik grafik herşey değildir tek gerçek paradır para kimdeyse düdüğü o çalar nereye kadar yükseleceği nereye kadar düşeceğine patronlar karar verir bizde seyrederiz
Patrona kaldıysa işimiz zor desene :(
para her daim patrondur :( olacak şimdi bende boşta 3-5 triyon bak nası fink attırıyodum tahtayı ama nerdeee :) anca seyrederim böyle 3 kuruş için
garipköy
11-06-2010, 10:58
1,24 ve 1,26 da yaklaşık 1'er milyon lot var...
Satacaksan 1,25'te bekliyorum, al-sat yaptırmam ayağı :oley:
ustalar hissenin son fiyatı nasıl bulunur yani r ile birleşiyomu ekleyip mi tek fiyat olacak rüçhan kullanım 15 ine son galiba mesela sonraki günmü hisse 1,25 rüç. 0,20 ise birleşip 1,45 mi olarak açılacak
garipköy
11-06-2010, 11:27
1,24 te 1 milyon duruyor kıpırdamadan...
Şimdide 1 milyonu (yaklaşık) 1,27 ye yazdılar...
1,26 satıp 1,25 alma fırsatı olabilir...
Ama ben yapmayacağım...
alacağın ruchan kadar para vereceksin.en son 15 haziranda hesabında bulunmalı paran.1 tl +ruchan fiyat olarak belirleniyor.ve %15 bedelsizi de ilave edilince değişen bişe olmıyacak.
merhaba arkadaşlar, elimde 1800 adet ısamb hissesi vardı bana biraz daha ilave hisse verildi ve 1800 adet te ruchan verildi ben ruchanları 0,24 ten sattım.
1. şimdi ben bedelliye girmem için sattığım kadarmı (1800) ruchan almam gerekiyor?
2. bedelli için hissenin 1 TL den alınacağı söyleniyor ancak şuan bu fiyattan (1TL)alınamıyor yani bunu almak için bir tarih varmı?
(ben bütün işlemlerimi internet üzerinden aracısız yapıyorum)
Verceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler hayırlı kazançlar.
ayrıca ruchan alan arkadaşlar dikkat..en son 15 haziranda bedelini hesabınızda nakit bulundurun.yoksa ruchanlarınız yanar..bu çok önemli..
umut2011
11-06-2010, 12:36
ayrıca ruchan alan arkadaşlar dikkat..en son 15 haziranda bedelini hesabınızda nakit bulundurun.yoksa ruchanlarınız yanar..bu çok önemli..
Rüchanlarını 14 haziran seans kapanışına kadar satmaz isem, rüchan bedeli kadar parayı hesapta bulundurmam gerekir. aksi taktirde rüchanlar yanar. 14 haziran günü rüchanları satarsam sorun yok....
Yazdıklarım doğrumu ?
garipköy
11-06-2010, 13:00
15 değil 21'inde...
evet doğru..21 de hakkını kaybedersin.para 15 sabahı nda hesabında bulunmalı.21 de değil..
Rüchanlarını 14 haziran seans kapanışına kadar satmaz isem, rüchan bedeli kadar parayı hesapta bulundurmam gerekir. aksi taktirde rüchanlar yanar. 14 haziran günü rüchanları satarsam sorun yok....
Yazdıklarım doğrumu ?
umut2011
11-06-2010, 13:35
GENEL KURAL 1 : eğer hisse senedinin imkb'deki işlem fiyatı 1 ytl'nin üzerindeyse rüçhan haklarını kullanmak karlıdır, 1'in altındaysa zarardır... zaten 1'in altında kaldığı zaman herkes satıyor, sattıkça fiyat düşüyor ve neredeyse 0'a geliyor.
GENEL KURAL 2 : aslında imkb yatırımcıları için ana kural şudur, bedelli bölünecek (rüçhan hakları bedelli bölünmede ortaya çıkar) hissenin bölünmeden sonraki fiyatı en azından 2 ytl'ye yakın olacaksa o hissede beklenmeli, eğer 2 ytl nin altında kalacaksa satılmalıdır. zira 2 ytl nin altında kalan her fiyat risktir. imkb 100'ü dışındaki rüçhan hakkı verecek hisselere pek bulaşılmamalı.
garipköy
11-06-2010, 13:43
evet doğru..21 de hakkını kaybedersin.para 15 sabahı nda hesabında bulunmalı.21 de değil..
İyi sen hemen sat, hazırda bulunsun :oley:
15'inde rüçan pazarı kapanıyor...
21'inde hesabında para bulunması gerekiyor..
Bu arada kağıtla iyi oynuyorlar...
Satış baskısı halen devam ediyor, yükselmeyecek havası veriyorlar...
Üstlerde bolca satış var, gerçi altta da var ama :oley:
Alış kademelerini çok çabuk dolduruyorlar...
1. seansta böyleydi, şimdi de böyle...
garipköy
11-06-2010, 13:47
Bedelli parasını halen hazırlamayan var mı?
Forumun nabzını ölçmek açısından soruyorum...
Bedelli parsını hazırladımda yatırsam mı yatırmasam mı konusunda kararsız kaldım. Zaten zarardayım bu rıza hep düşürürse kağıdı daha da kötü olur? Iyimser konuşan da yok?ytd
garipköy
11-06-2010, 14:04
1,25 te 530.000
1,24 te 754.000
1,23 te 576.000 alıcı var...
Şimdiii mal dökme nasıl olabilir...
25'e bi seferde verir...
24'ün fitilini ateşler...
fitil sönerse arada kıvılcım verir...
ara ara mal girer...
23'ü gösterir...
Günü böyle bitirir...
Yada
1,26 alır, 1,27'yi hatta 1,28'i...
Sonra hızlı bi geri veriş yapar...
1,26'nın altına da salmaz...
Günü böyle bitirir...
Tümü hiçbir temele ve tekniğe dayanmayan, vakit geçiremediğim için yazdığım varsayımlardır :oley:
rasmus_izm
11-06-2010, 14:11
Sevgili gariipköy, birleşmeden bahsedildiğini okudum ama tam emin olmak istiyorum o yüzden sana sorayım istedim. salı günü hissenin fiyatı Pazartesi kapanış 1,25 oldugunu düşünürsek,rüchan da 0,22 varsayılım. bunların ikisini toplamına mı eşdeğer olucak? Not: ben bölünmeden önce çıktım 1,24 den tekrar girdim, yani elimde rüzhan ve bedelsiz yok.Amacım eğer bu iki si birleşecekse 1,27-1,28 den satacağıma elimdekileri beklerim 1,45 lerden satarım diye düşündüm :)
İyi sen hemen sat, hazırda bulunsun :oley:
15'inde rüçan pazarı kapanıyor...
21'inde hesabında para bulunması gerekiyor..
Bu arada kağıtla iyi oynuyorlar...
Satış baskısı halen devam ediyor, yükselmeyecek havası veriyorlar...
Üstlerde bolca satış var, gerçi altta da var ama :oley:
Alış kademelerini çok çabuk dolduruyorlar...
1. seansta böyleydi, şimdi de böyle...
gider mi peki giderse nereye kadar gider gittiği yerden memnun kalıp oralarda durur mu dönmez mi...bu ışıklar çok çetrefilli yav
Sevgili gariipköy, birleşmeden bahsedildiğini okudum ama tam emin olmak istiyorum o yüzden sana sorayım istedim. salı günü hissenin fiyatı Pazartesi kapanış 1,25 oldugunu düşünürsek,rüchan da 0,22 varsayılım. bunların ikisini toplamına mı eşdeğer olucak? Not: ben bölünmeden önce çıktım 1,24 den tekrar girdim, yani elimde rüzhan ve bedelsiz yok.Amacım eğer bu iki si birleşecekse 1,27-1,28 den satacağıma elimdekileri beklerim 1,45 lerden satarım diye düşündüm :)
süper taktik herkes uygulamalı :) birleşme falan yok 1,27 ile yola devam
Aşağılar inmez inş. Yosa o kadar malı geri almadan çıkarmazlar yukarı.
1,25 te 530.000
1,24 te 754.000
1,23 te 576.000 alıcı var...
şimdiii mal dökme nasıl olabilir...
25'e bi seferde verir...
24'ün fitilini ateşler...
Fitil sönerse arada kıvılcım verir...
Ara ara mal girer...
23'ü gösterir...
Günü böyle bitirir...
Yada
1,26 alır, 1,27'yi hatta 1,28'i...
Sonra hızlı bi geri veriş yapar...
1,26'nın altına da salmaz...
Günü böyle bitirir...
Tümü hiçbir temele ve tekniğe dayanmayan, vakit geçiremediğim için yazdığım varsayımlardır :oley:
garipköy
11-06-2010, 14:24
Yok abi, öyle avantadan para yok bu kağıtta :oley:
Bildiğim kadarıyla...
1000 lota 1000 lot R verdi bu hıyar kağıt... (Doğru)
1000 lot R'ye karşılık 850 TL yatıracağız... (Doğru)
Ama 1000 lot R'ye karşılık 850 lot E alacağız, o da ayın 21'de (yada kısa bir süre sonra) (İşte bundan tam emin değilim...)
Neticede 1000 asıl + 150 lot bedelsiz + 850 lot = 2000 lot hissemiz olacak... (Doğru sanırsam :oley:)
Dolayısıyla şu an 0,22 olan R'ler için 1 TL yatırıldığında ve hisselerin %15'i düştüğünde kağıdın fiyatı yaklaşık olarak 1,24 olcak ki, bu da 3 aşağı 5 yukarı hissenin şu anki değeri olan 1,25'e tekabül eder... (Üstteki doğruysa bu da doğrudur.)
Eğer 15'inden sonra kağıt 1,50 olsa varsayalım, rüçhanlardan gelen de 1,50 olacak.... (Sanırım bu da doğru :oley:)
umut2011
11-06-2010, 14:27
Bedelli parsını hazırladımda yatırsam mı yatırmasam mı konusunda kararsız kaldım. Zaten zarardayım bu rıza hep düşürürse kağıdı daha da kötü olur? Iyimser konuşan da yok?ytd
GENEL KURAL 1 : eğer hisse senedinin imkb'deki işlem fiyatı 1 TL 'nin üzerindeyse rüçhan haklarını kullanmak karlıdır, 1'in altındaysa zarardır... zaten 1'in altında kaldığı zaman herkes satıyor, sattıkça fiyat düşüyor ve neredeyse 0'a geliyor. ( ARSAN rüchan fiyatına bakınız)
GENEL KURAL 2 : aslında imkb yatırımcıları için ana kural şudur, bedelli bölünecek (rüçhan hakları bedelli bölünmede ortaya çıkar) hissenin bölünmeden sonraki fiyatı en azından 2 TL 'ye yakın olacaksa o hissede beklenmeli, eğer 2 TL nin altında kalacaksa satılmalıdır. zira 2 TL nin altında kalan her fiyat risktir. imkb 100'ü dışındaki rüçhan hakkı verecek hisselere pek bulaşılmamalı.
garipköy
11-06-2010, 14:32
Haydeee gelsin 24tekiler gelsin 23 tekiler... Dökülün KY'cılar... :oley:
Bak vermezseniz 1,20 ye çekeriz kağıdı, ona göre!!! :oley:
şimdi 1. kurala göre hisse senedi 1 tlnin üstünde girmem lazım ama 2. kurala görede bölünmeden sonraki fiyatıda 2 tl ye yakın değil yani bulaşmamalı? ben yalnış mı yorumluyorum? napmak lazım?
GENEL KURAL 1 : eğer hisse senedinin imkb'deki işlem fiyatı 1 TL 'nin üzerindeyse rüçhan haklarını kullanmak karlıdır, 1'in altındaysa zarardır... zaten 1'in altında kaldığı zaman herkes satıyor, sattıkça fiyat düşüyor ve neredeyse 0'a geliyor. ( ARSAN rüchan fiyatına bakınız)
GENEL KURAL 2 : aslında imkb yatırımcıları için ana kural şudur, bedelli bölünecek (rüçhan hakları bedelli bölünmede ortaya çıkar) hissenin bölünmeden sonraki fiyatı en azından 2 TL 'ye yakın olacaksa o hissede beklenmeli, eğer 2 TL nin altında kalacaksa satılmalıdır. zira 2 TL nin altında kalan her fiyat risktir. imkb 100'ü dışındaki rüçhan hakkı verecek hisselere pek bulaşılmamalı.
garipköy
11-06-2010, 14:40
1,22'ye de doldurdular alışları :oley:
Ora doğru gitcez gibi görünüyor :oley::oley::oley::oley::oley:
Ama 24 te yeterince alış yaparlarsa, satanlara tekrar alma fırsatı vermemek için indirmeyebilirler de ...!
ver ver yapıyor kaç gündür bakalım alınca hepsini napacak 21 inden sonra
umut2011
11-06-2010, 15:03
şimdi 1. kurala göre hisse senedi 1 tlnin üstünde girmem lazım ama 2. kurala görede bölünmeden sonraki fiyatıda 2 tl ye yakın değil yani bulaşmamalı? ben yalnış mı yorumluyorum? napmak lazım?
bölünme olduğuna göre, 2. kural geçerli
gönül ferman dinlemiyor bi kere bulaştık bu hisseye fiyatına bakmaksızın hatta nikah kıydık sayılır ölene ka ayrılmazuk
umut2011
11-06-2010, 15:28
gönül ferman dinlemiyor bi kere bulaştık bu hisseye fiyatına bakmaksızın hatta nikah kıydık sayılır ölene ka ayrılmazuk
rıza nın bize ihtiyacı var. :):):)
timurgenc
11-06-2010, 15:29
ayın 11 nde çemaş ın halka arzı konusu vardı.. ne oldu bilen varmı?
rıza nın bize ihtiyacı var. :):):)
he valla hatta rıza başkan fener şampiyon diyesim geliyor içimden :) ama cimbomluyum demem ele şeyler
garipköy
11-06-2010, 15:33
ayın 11 nde çemaş ın halka arzı konusu vardı.. ne oldu bilen varmı?
Gündemi iyi takip etmiyon heralde, yaw sen nasıl Işıklar yatırımcısısın :oley:
Ay sonuna kaldı, patronun açıklaması varıdı...
umut2011
11-06-2010, 15:34
ISAMB DAKİ BENZER DURUM ARSAN' DADA VAR
ARSAN HİSSELERİNDE BÜYÜK MAĞDURİYET
Sermaye artırımı sonrası elinde hissesi olan yatırımcılar panikte! Hisseler düşüyor… Belirsizlik kafalarda soru işaretlerini artırıyor
Sık sık spekülasyonlara sahne olan Arsan hisselerinde bedelli sermaye artırımı sonrası ilginç gelişmeler yaşanıyor. Borsada benzeri görülmemiş olay 7 Haziran 2010 tarihinde gerçekleşen bölünme sonrası başladı. Ana hisseler 1.66 liradan bölündükten sonra 1.40 liraya geriledi. Rüçhanlar ise 25 liradan 6 liraya kadar düştü. 6 lira rüçhan fiyatı 25 lirada bedelli artırım karşılığı baz alındığında 31 lira verip Arsan hissesi alan yatırımcının elindeki hissenin değeri 1.24 liraya denk geliyor. Ancak hissede ‘yeni pazarı’ sırası açılmadığı için bu hisseleri satamıyor. Yani bedelliye katılanlar ikincil piyasası olmayan bir menkul kıymetin sahibi oluyor. Şirketin yeni sırasını açılması için temettü dağıtıp dağıtmayacağını açıklaması gerekiyor. İMKB’nin sormasına rağmen şirketin bu bilgiyi göndermemesi yatırımcıların mağduriyetini artırıyor. Haftaya salı günü hissenin bedelli artırım süresi dolmuş olacak. Eğer açıklama gelmezse binlerce yatırımcı mağdur olacak gibi görünüyor. Sermaye artırımına katılanların elindeki hisselerinin akıbeti ise bilinmiyor. Bu belirsizlik nedeniyle hisselerini satan yatırımcılar da tahtadaki sert düşüşün sürmesine neden oluyor.
Zaten Salı gününe kadar açıklama gelmez ve yatırımcılar da rüçhanlarını kullanmazlarsa binlerce yatırımcı göz göre göre mağdur edilmiş olacak.
Herkesin şaşkınlıkla izlediği gelişmeyle ilgili manipülasyon iddiaları da borsa kulislerinde sesli olarak dile getiriliyor. BORSAGUNDEM’i arayan yatırımcılar, “Şirket neden açıklama yapmıyor, süre dolmak üzere. Biz ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız” diyor. Bir diğer iddia ise yatırımcıların bu şekilde mağduriyetini bazı spekülatörlere rant olarak aktarılacağı yönünde. Tüm yatırımcılar gelişmeleri hayretle takip ediyor! Bakalım borsa tarihine geçecek bu gelişme nasıl sonuçlanacak? Yeni sırası açılmayan hisseler eskileriyle mi birleştirilecek? Şirket temettü duyurusunu son güne bırakarak yatırımcıları mağdur mu edecek?
TAKAS NASIL DEĞİŞTİ?
Bir okuyucumuzdan konuyla ilgili gelen mail ise şöyle:
Haberinizi okudum ama sanırım bu işlerin dahası da var....8 haziran 2010 tarihinde 10.868 milyon lot olan takas 9 haziran 2010 günü 18.413 milyon lot oldu....takasa 7.545 milyon lot tek günde mal nasıl kaydoldu...bu mal kimin malı bununla ilgili en ufak bir açıklama ben bir yerde görmedim okumadım....bu konu ile ilgili yetkilileri uyarırsanız sevinirim...halka açıklık bir an da % 39 oldu....ben bu işlerin içinde olan biri olarak olayı çözemedim açıkçası....şimdiden teşekkürler.
BORSAGUNDEM.COM