PDA

View Full Version : Basketbol

Pages : [1] 2

BOYNER
06-03-2005, 23:26
Basketbol...

angel
12-03-2005, 23:13
ULEB Erkekler Avrupa Ligi'nde 2. tur G Grubu'nda İtalya'nın Benetton Treviso takımını iyi savunma sonunda 52-43 yenen Efes Pilsen'de galibiyetin sevinci yaşanıyor..

bu maç istatistikleriyle de ULEB tarihine yazıldı. en sayı atan takım benetton, toplamda en az sayı atılan maç, ve bir periyotta en az sayı atılan maç 3. periyot benetton un atabildiği sadece 2 sayı

BOYNER
13-03-2005, 02:17
Orlando'nun Minnesota'ya 101-96 yenildiği maçta 40 Dk. sahada kalan Hidayet 32 sayıyla kariyerinin en yüksek rakamına ulaştı. Grant Hill'den yoksun Orlando'da ilk beş başlayan Hidayet 5 ribaunt ve 4'de asist yaptı. Hidayet'in özellikle faul çizgisinden (11/12) bulduğu sayılar bu sene en büyük artısı.

NBA'de 30 sayı barajını geçen tek temsilcimiz olan Hidayet bunu 3.kez gerçekleştirerek başarılarına bir yenisini ekledi. Bu arada Okafor'un sakatlıktan sonraki formnsuzluğunda son günlerin formda ismi ve yılın çaylağı ödülü için zirve yapan Dwight Howard'da 19 sayı 19 ribauntla göz doldurdu.

angel
25-03-2005, 00:33
Efes Pilsen bu Akşam italyada oynadığı ve yeni biten benetton maçında beni kanser etti. ilk 2 periyodu 12 sayı farkla geride kapatan efes hücümde ve defansta vasat bir görüntü çizdi. üçüncü periyotta en azından savunmayı iyi yaparak oyunu dengeledi. dördünce periyotta oyun 50-49 a getirdik. ama rakip bundan sonra 14-0 lık periyot yakaladı. ve maçın son hücumunda salomanun 3 lügü isabetli olmayınca 70-59 maglup olduk. ilk maçta 9 sayı farkla yendiğimiz benettona 2 li avarajda geriye düştük. maçta en ilginç noktalar efesin son periyoda kadar 3 lük atamaması üçlük yüzdesi 18 de 1 :vurkafa: rakip ise 10 tane üçlük attı. efes üstüne üstlük serbest atışları hovardaca harcayınca yenilgi kaçınılmaz oldu. sonuç olarak grup liderliğini benettona hediye ettik gibi. 2. olarak çıkmak içinde haftaya AEK yı istanbul da yenmek zorundayız... :vurkafa: KANSER OLDUM BU AKŞAM :vurkafa:

qwerty
25-03-2005, 01:45
neydi efes eskiden
ilk besi hala hatirlarim
naumoski, ufuk sarica, volkan aydin, larry richard, tamer oyguc

takimin rotasyondaki tek yedegide kaptan taner di

6 kisi oynardi cogu maci (ta ki yillar sonra mirsad gelene kadar)

Detay
30-03-2005, 23:20
:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo

EFES PİLSEN su an biten mac sonucuna gore AEK yı yenerek ilk 8 kaldı..

umarım yarın ULKER de yenerek ilk 8 de iki türk takımı olarak avrupada yolumuza devam ederiz...

SAOLASIN EFES !!

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo

hakanen
30-03-2005, 23:23
Efes'in çeyrek finaldeki rakibi İspanyol Tau Ceramıca.Fınal Four yakın gibi ama Efes ,AEK maçlarında oynadığı gibi oynarsa işi zor..Yok Efes gibi oynarsa hiç sorun yok ;)

hakanen
31-03-2005, 22:13
Efes'in çeyrek finaldeki rakibi İspanyol Tau Ceramıca.Fınal Four yakın gibi ama Efes ,AEK maçlarında oynadığı gibi oynarsa işi zor..Yok Efes gibi oynarsa hiç sorun yok ;)

Ulen spiker ,bize de yanlış yazdırdın.Rakip Tau değil ,Panathinaikos olmuş.Spiker kibin senin.... :D

hakanen
01-04-2005, 00:18
Vee Ülker'de çeyrek finalde.Deplasmanda Cibona'yı 68-64 yenen Ülker (son 3 dakika inanılmazdı ,Ülker 9 sayı geriden gelip kazandı) Efes'ten sonra ilk 8 e kalan 2.takımımız oldu :D

polisaj
01-04-2005, 02:38
Efes'in Panathinaikos karşısında , beraberlik durumunda 3.maç Atina'da olmasına rağmen şansı bence 50-50.

Ancak Ülker'in rakibi CSKA Moskova. Final four da bildiğim kadarı ile bu sene Moskova'da yapılacak ve Chelsea başkanı Abramovich'in desteklediğini duyduğum müthiş oyuncuları barındıran CSKA Moskova takımı yaptığı bütün maçları içeride dışarıda hepsini kazandı ve Avrupa Şampiyonluğunun tartışılmaz 1 numaralı favorisi. Ülker , hiç arzu etmesem de sanırım 2 maçı da kaybedecek.

Efes'ten final four için ümitliyiz ancak Ülker'in durumu mucize ötesi. Lüksemburg'un Brezilya'yı yenmesi gibi bir şey.

hakanen
01-04-2005, 22:14
Çeyrek final tahminim:
Efes 2-1 alır ,Ülker 2-0 elenir...

polisaj
02-04-2005, 03:13
Benim tahminim Efes 2-0 alır , Ülker 2-0 kaybeder.

hakanen
07-04-2005, 22:28
Ülker 2-0 elendi....

Detay
08-04-2005, 01:56
Ülker 2-0 elendi....

ulker olmadı ama efes olacak o yapılanlara ragmen hepsine guvenım sonsuz...
haydı cocuklar !!!!

hakanen
08-04-2005, 23:33
CSKA ,TAU ve Maccabi den sonra Fınal Four'da 4.ve son bilet için Efes -Panathınaıkos serisinde son durum 1-1.Son maçı Efes İstanbul'da 75-63 kazandı.Sonuç Atina'da belli olacak...

Detay
09-04-2005, 01:21
helal olsun hepsine tek tek helal olsun muhtesem seyirciye de acılan her pankarta da helal olsun gene hem rakıp takımı hemde hakemleri yenmeyı basardık...yunanıstana gidip bir de orda yenecegiz insallah...

efes galıbıyetını bir bardak soguk efes le kutluyorum...
son macta da yunan rakısı ile kutlayacagım...
onlar ancak agzıma tat olur
:ley: :ley:

hakanen
10-04-2005, 18:03
Polonya'da düzenlenen Dünya liselerarası basketbol şampiyonasında (erkekler) ,Şehremini Lisesi finalde Yunan Thermi lisesini 77-67 yenerek şampiyon oldu. :bravo:

Bayanlarda ise Oğuz Kaan Koleji ,İspanyol temsilcisine 69-56 yenilerek dünya ikincisi oldu. :bravo:

hakanen
10-04-2005, 18:07
Bayanlar Türkiye Kupasını ,finalde Beşiktaş'ı 73-71 yenen Fenerbahçe kazandı.

Detay
10-04-2005, 18:08
Polonya'da düzenlenen Dünya liselerarası basketbol şampiyonasında (erkekler) ,Şehremini Lisesi finalde Yunan Thermi lisesini 77-67 yenerek şampiyon oldu. :bravo:

Bayanlarda ise Oğuz Kaan Koleji ,İspanyol temsilcisine 69-56 yenilerek dünya ikincisi oldu. :bravo:

tebrıkler bir yunan macımız daha var bu ornek olsun bari

selam
10-04-2005, 19:32
Basketbol'un (B) sinden anlamayan fanatik futbol seyircileri basketbolu da katletmeye başladılar.İleri düzeydeki basketbolumuz klas bir spordur ama bu tip seyirciler yüzünden klas sporluğunu çok yakında kaybedecektir.

Detay
10-04-2005, 22:00
Basketbol'un (B) sinden anlamayan fanatik futbol seyircileri basketbolu da katletmeye başladılar.İleri düzeydeki basketbolumuz klas bir spordur ama bu tip seyirciler yüzünden klas sporluğunu çok yakında kaybedecektir.

aynen katılıyorum stadlardan cıkanlar sımdı salonlara girmeye basladı..bu teror salonlara tasındı..kınıyorum..basketbol klas bir spor du artık degil gibi...ornek efes macında 4 farklı takım forması yanyana dostluk mesajı verırken dunku mac da olaylar cıktı..
yazık kı yazık

Detay
14-04-2005, 12:24
bugun tek yurek sonuna kadar EFES liyiz...
hadi cocuklar gidin gezin gorun yenin......

hakanen
14-04-2005, 22:42
Maalesef Efes 2-1 elendi.Yunanlıların pankartları ,kendileri gibi iğrençti...

balaban
14-04-2005, 22:51
Maalesef Efes 2-1 elendi.Yunanlıların pankartları ,kendileri gibi iğrençti...

Bize medeniyet öğretiyorlardı. Maçın sonunu getiremedim. Sinir oldum.

Detay
15-04-2005, 00:06
yazık bu kadar kotu oyuna ragmen son periyod da 25 sayılık fark 5 sayıya inince az kaldı bu herıflere o bayraklarının sopalarını yutturacaz diyecektım ki..

Canın Saolsun Efes
tesekkurler...

balaban
15-04-2005, 00:10
Şu anda Avrupa Karma takım maçı Ömer Onan'da oynuyor. Koç Aydın Örs. SKY TV. 2.Devre başlamak üzere. İlgilenenlere

egecal
15-04-2005, 16:49
ulan türkiye yunanistan futbol maçına gidip şu yunanlara bağırıcam ya yeter artık konya kadar yüzölçümü ve istanbul kadar nüfusuyla ... bize ettikleri küfürlerin ve pğankartları onlara ödetelim ...

pinky
29-07-2005, 12:26
Cuma, 29 Temmuz 2005
YILDIZ BAYANLAR ADINI YARI FİNALE YAZDIRDI...

Polanya'nın Poznan şehrinde düzenlenen Yıldızlar Bayanlar Avrupa Şampiyonasında Milli Takımımız Polonya'yı 56-51 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

MAÇ BAŞTAN SONRA ÇEKİŞMELİ GEÇTİ.
Son saniyelerine kadar çekişme içinde geçen karşılaşmaya iyi bir başlangıç yapan yıldız bayanlar ilk periyodu 18-13 önde kapadı. Maçın ikinci periyodunda maçta dengeyi bulan Polonya takımı ilk yarıyı 26-24 önde kapadı. Maçın ikinci yarısında da rakibine karşı üstünlük kuran millilerimiz üçüncü periyodu 20 sayı fark ile 52-32 önde kapattı. Son çeyrekte Polonya takımı yine üstünlüğü ele alsada Yıldız Milli Takımımız sahadan 56-51 galip ayrıldı.

YARI FİNALDE RAKİP İSPANYA
Bu sonuç ile ev sahibi Polonya ile birlikte F grubunu 5 puanla tamamlayan Yıldız Milliler yarı finale yükseldi. Millilerimiz yarı finalde E grubunu lider olarak tamamlayan İspanya ile yarın TSİ 18.15'de karşılaşacak.

pinky
29-07-2005, 12:55
Perşembe, 28 Temmuz 2005 Basın Bülteni
GENÇ BAYAN MİLLİLER İSPANYA'YA GİTTİ

Macaristan' ın Budapeşte kentinde 05-14 Ağustos 2005 tarihlerinde , düzenlenecek
22. Avrupa Şampiyonası Finallerinde mücadele edecek Genç Milliler,özel bir turnuvaya katılmak için İspanya'ya gitti. Hırvatistan ve İspanya milli takımlarının da katılacağı Lugo turnuvasında mücadele edecek Genç Bayan Milli Takımımız 31 Temmuz'da yurda dönecek ve çalışmalarına 3 Ağustos'a kadar Pamukspor tesislerinde devam edecek.
Genç Millilerimiz İspanya'ya giden kadrosunda şu isimler yer alıyor.

İDARİ VE TEKNİK KADRO
Menajer Sibel ÜLKÜ Migrosspor
Antrenör Ayhan AVCı Galatasaray
Yard.Antr Fırat BOZKURT Ceyhan Bld.
Yard.Antr Serhan KOÇ Fenerbahçe
Fizyoterpist Zerrin HATACIKOĞLU

SPORCU KADROSU
Saynur TOZLU, Beril BİNOĞUL , Hilal YILDIRIM Galatasaray
Melike BAKIRCIOĞLU, Begüm DALGALAR Fenerbahçe
Berrin KARABAŞ, Tuğçe İNÖNTEPE Migrosspor
Dila AŞKIN Çankaya Üni.
Bahar ÇAĞLAR Ceyhan Bld.
Gülnur SANDALLIOĞLU Botaşspor
Deniz ÇOLAKOĞLU, Gizem YAVUZ İstanbul Üni.

pinky
29-07-2005, 19:02
Cuma, 29 Temmuz 2005
Y.MİLLİ TAKIM: 82 BELÇİKA: 70 (AV.ŞMP)

İspanya'nın Leon şehrinde bugün başlayan Avrupa Yıldız Erkekler Şampiyonasında Milli Takımımız ilk maçında Belçika'yı 82-70 mağlup etti.

BAŞTAN SONA ÜSTÜN OYNADIK.
Karşılaşmayı iyi bir başlangıç yapan millilerimiz ilk periyodu rakibi karşısında 17-12 önde kapadı. İkinci periyotta etkinliğini arttıran Belçika karşısında skor üstünlüğünü elden bırakmayan yıldız millilerimiz ilk yarıyı da 39-33 önde kapadı. Üçüncü periyotta oyun ve skor üstünlüğünü koruyan ay yıldızlılar final periyoduna 57-54 önde girdi. Son periyotta oyunda üstünlüğünü iyice hissettiren yıldız milli takımımız sahadan da 80-72 galip ayrıldı.
Yıldız Millilerimiz ikinci maçında yarın TSİ 20.15'de Slovakya ile karşılaşacak.

1 PERİYOD: 17-12
2.PERİYOD: 22-21
3.PERİYOD: 18-21
4.PERİYOD: 25-16

pinky
31-07-2005, 13:49
Cumartesi, 30 Temmuz 2005
YILDIZ MİLLİ TAKIM: 73 SLOVENYA: 63 (AV.ŞMP.)

İspanya'da devam eden Yıldız Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda, Yıldız Milli Takımımız, grubunda ki ikinci karşılaşmasında Slovenya'yı 73-63 mağlup etti.

BAŞTAN SONA ÜSTÜN OYNADIK
Mücadeleye pota altından Eyüp ve Can ile dışarıdan da Doğuş'un isabetli basketleriyle hızlı başlayan Ay-Yıldızlı ekibimiz, ilk çeyreği 26-13 devreyide Slovenya karşısında 34-23 önde kapadı. Karşılaşmanın ikinci yarısında da oyun ve skor avantajını elinde bulunduran Yıldız Erkek Milli Takımımız, Birkan ve Eyüp'ün etkili oyunlarıyla Slovenya karşısında son 10 dakikaya 15 sayı farkla 55-40 önde girdi. Karşılaşmanın son çeyreğinde, Virk ve Drenik ile etkili olmak isteyen Slovenya, millilerimiz karşısında 18-23'lük bir seri yakalamasına rağmen, Eyüp, Birkan ve Can üçlüsünü pota altından durmayı başaramayınca, karşılaşmadan 10 sayı farkla 73-63 mağlup ayrıldı. Yıldız Erkek Milli Takımımız aldığı bu sonuçla, gruptaki yerini garantileyerek çeyrek finale çıkmaya hak kazandı. Öte yandan Ay-Yıldızlı ekibimiz yarın TSİ. 17:00'da grubundaki son karşılaşmasında Ukrayna ile karşı karşıya gelecek.

YILDIZ MİLLİ TAKIM: Doğuş 7, Andrei 3, Teoman 1, Birkan 13, Şahin 7, İbrahim 3, Erdinç 3, Eyüp 19, Can 14, Alican 3

SLOVENYA: Muric 5, Dragic 1, Korosec 5, Drenlik 12, Vujasinovic 3, Milasinovic 12, Muha 3, Strlic 2, Bilic 4, Virk 16

1. ÇEYREK: 26-13
2. ÇEYREK: 8-10
3. ÇEYREK: 21-17
4. ÇEYREK: 18-23

pinky
01-08-2005, 01:57
Pazar, 31 Temmuz 2005
YILDIZ BYN. TAKIM: 55 POLONYA: 60 (AV. ŞMP.)

Polonya'nın Poznon kentinde devam eden Yıldız Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nda, Yıldız Bayan Milli Basketbol Takımımız, ev sahibi Polonya'ya 55-60 yenilerek turnuvayı 4. sırada tamamladı.

BAŞTAN SONA ÇEKİŞMELİ GEÇTİ
Başından sonuna kadar büyük çekişme içinde geçen maçın ilk periyodu iki takımın karşılıklı olarak bulduğu sayılarla 20-22 bitti. Aynı çekişmenin devam ettiği ikinci periyodu da 12-14 önde kapatan Polonya soyunma odasına 32-36 önde giden taraf oldu. İkinci yarının ilk dakikalarında Bahar, Işıl ve Gülşah ile etkili olmak isteyen millilerimiz, Skobel'in pota altından bulduğu isabetli sayılara engel olamayınca son 10 dakikaya 45-48 yenik girdi. Mücadelenin final periyodunda tam anlamıyla müthiş bir heyecan yaşandı. Yıldız Bayan Milli Takımımız karşılaşmanın son dakikalarında aradaki farkı 2 sayıya kadar indirsede, pota altından Skobel ve Kaczmarczyk'a engel olamayınca, sahadan 55-60 mağlup ayrıldı. Ay-Yıldızlılarımız aldığı bu sonuçla, Yıldız Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nda 4. oldu.

YILDIZ BAYAN MİLLİ TAKIM: Bahar 10, Halime 2, Seher 2, Deniz 2, Ceren 4, Işıl 18, Burcu 3, Gülşah 8, Melike 7

POLONYA: Mickow 8, Najtkowska 1, Durak 2, Bednarczyk 1, Idczak 6, Szemraj 8, Skobel 13, Cwiklinska 4, Kaczmarczyk 8

1. ÇEYREK: 20-22
2. ÇEYREK: 12-14
3. ÇEYREK: 13-12
4. ÇEYREK: 10-12

pinky
01-08-2005, 02:01
Pazar, 31 Temmuz 2005
YILDIZ MİLLİ TAKIM: 81 UKRAYNA: 79 (AV.ŞMP.)

İspanya'da devam eden Yıldız Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda, Yıldız Milli Takımımız, grubundaki son maçında Ukrayna'yı uzatmalarda 81-79 mağlup ederek grup birincisi olarak çeyrek finallere çıkmaya hak kazandı.

Maça hızlı başlayan millilerimiz Şahin ve Andrei'nin bulduğu sayılarla ilk periyodu 22-19 önde kapadı. İkinci periyodda da üstünlüğünü devam ettiren millilerimiz periyodu 18-14, devreyi ise 40-33 önde kapadı. İkinci yarıya tutuk başlayan ve sayı bulmakta zorlanan millilerimiz 3.çeyrekte rakibinin sayılarına engel olamayınca periyodu 16-21 geride tamamladı. Son periyodda Shchepkin ve Dranchenko ile etkili olmak isteyen Ukrayna, Şahin, Andrei ve Doğuş'un sayılarına engel olamayınca karşılaşmanın normal süresi 72-72berabere tamamlandı. Uzatmalarda soğukkanlılığını koruyan ve rakibine fazla sayı vermeyen millilerimiz uzatmaların sonunda maçtan 81-79 galip ayrıldı. Yıldız Milli Takımımız aldığı bu sonuçla grup birincisi olarak çeyrek finallere çıkmaya hak kazandı.

YILDIZ MİLLİ TAKIM: Şahin 19, Andrei 17, Doğuş 15, Can 10, İbrahim 6, Eyüp 5, Birkan 5, Gökper 4.

UKRAYNA : Shchepkin 23, Slipenchuk, Larin 2, Lukashov, Dranchenko 18, Shestak 4, Polezhayev 5, Tuz, Tonchenko 14, Ryabchuk 11, Lebedintsev 2.

1. ÇEYREK: 22-19
2. ÇEYREK: 18-14
3. ÇEYREK: 16-21
4. ÇEYREK: 16-18
UZATMA: 9-7

pinky
01-08-2005, 11:38
Pazartesi, 1 Ağustos 2005
BASKETBOL YILDIZ MİLLİ TAKIMI ÇEYREK FİNALDE

İspanya'da devam eden Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda Yıldız Milli Takımımız grubunda ki son karşılaşmasında Ukrayna'yı 81-79 mağlup ederek, adını çeyrek finale yazdırdı.

İLK MAÇ İTALYA İLE
Şampiyonada Belçika, Slovenya ve Ukrayna ile aynı aynı grupta (D) yeralan Ay-Yıldızlı ekibimiz, aldığı 3 galibiyetle grubunda lider olarak bir üst tura çıkmaya hak kazandı. Öte yandan çeyrek finalde, E grubunda mücadele edecek olan millilerimiz, İtalya, Fransa ve Hırvatistan ile eşleşti. Yıldız Milli Takımımız grubundaki ilk maçında 2 Ağustos Salı günü TSİ:17:15'te İtalya, ikinci maçında 3 Ağustos Çarşamba günü TSİ.21:30'da Fransa ve son karşılaşmasında da 4 Ağustos Perşembe günü TSİ.21:30'ta Hırvatistan ile karşılaşacak. Çeyrek finalde bir diğer grupta (F) ise ev sahibi İspanya, Rusya, Ukrayna ve Litvanya ile eşleşti.

pinky
02-08-2005, 15:28
Salı, 2 Ağustos 2005
SOKAKLARDAN 12 DEV ADAM'A BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

Avrupa şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Erkek Basketbol takımının 18 kişilik kadrosuna çağrılan Almanya doğumlu Cem Dinç'in 12 Dev Adam'a davet edilinceye kadar yaşadıkları tam bir başarı öyküsü.

ALMAN MİLLİ TAKIMINI REDDETTİ.
Almanya'nın Bassum şehrinde 1985 yılında dünyaya gelen ve 2.10 boyundaki genç oyuncu Cem Dinç'in 12 Dev Adam serüveni Amerika'da antrenörlük yapan Ali Ton ile tanışması ile başlamış. Ali Ton tarafından beğenilen genç oyuncu ilk olarak Ümit Milli takım antrenörü ve Bogdan Tanyevic'in yardımcılarından Orhun Ene'ye tavsiye edilmiş. Ene tarafından da beğenilen Cem Dinç son olarak Bogdan Tanyevic'in beğenisini kaz anmış. Türk kimliği ve pasaportu bulunmayan ve Milli Takımlar Genel Menajeri Doğan Hakyemez'in gayretleriyle bir ay önce Türk vatandaşlığına geçirilen Cem Dinç Almanya'da ilk olarak Alman Genç Milli takımına seçilmiş. Alman takımı ile birlikte dostluk maçlarında oynayan Cem Dinç beğenilince resmi olarak bu takımda oynatılmak istenmiş. Alman milli takımında forma giydiği taktirde Türk Milli takımında oynayamayacağını öğrenen genç oyuncu bu teklifi reddetmiş ve herşey bundan sonra başlamış.

"KULÜPLER BANA SIRT ÇEVİRDİ"
Almanya Milli takımdan yapılan teklifi kabul etmediğini belirten genç oyuncu " Babam Cem Dinç milli bir atletti. O yüzden ben de çocukluğumdan beri hep milli takım forması giymeyi hayal ediyordum. İlk önce Almanya milli takımından aldığım teklif cazip geldi ancak o formayı giydiğimde bir daha Türk Milli takımının formasını giyemeyeceğimi öğrenince teklifi geri çevirdim. Bundan sonra benim Almanya'da zor günlerim başladı. Beni transfer etmek isteyen takımlar bana sırtlarını çevirdiler, resmen sokağa atıldım. Hiç bir takım beni bir daha arayıp sormadı" dedi.

BABAMLA BİRLİKTE ÇALIŞTIM.
Genç yaşta böyle bir muamele ile karşılaştığı için üzüldüğünü ifade eden Cem " O zamanlar babam bana çok destek verdi. Hem milli atlet hem de basketbolcu idi. Bir süre Galatasaray'da oynamış. Babamla birlikte hem atletizm hem de basketbol antrenmanları yaptık. İki sene boyunca Almanya'da street ball oynadım. Daha sonra eğitim için Amerika'ya gittim. orada oynadığım High Scholl'un takımında Ali Ton beni izlemiş ve Orhun Ene'ye tavsiye etmiş. Bir süre Ümit Milli takım ile antrenmanlara katıldıktan sonra Bogdan Tanjevic ile tanıştım ve milli takım kadrosuna çağrıldım" diye konuştu.

ŞİMDİ ÇOK MUTLUYUM
Yıllardır hayalini kurduğu Türk Milli takımında olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Cem " Ben her zaman bugünlerin hayalini kuruyordum, insanın hayalinin gerçekleşmesi kadar güzel birşey olamaz. Küçükken hayranlık duyduğum Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, İbrahim Kutluay gibi yıldızlarla birlikte antrenman yapıyorum,ay yıldızlı formayı giyiyorum bu benim için çok büyük bir mutluluk" dedi.

pinky
03-08-2005, 12:04
Salı, 2 Ağustos 2005
YILDIZ MİLLİ TAKIM: 92 İTALYA: 73 (AVRP.ŞAMP)

İspanya'da devam eden Yıldız Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda Yıldız Erkek Milli Takımımız, çeyrek final grubundaki ilk maçında İtalya'yı 92-73'lük skorla mağlup etti.

MİLLİLER BAŞTAN SONA ÜSTÜNDÜ
Mücadeleye iyi başlayan Yıldız Milli Takımımız, ilk çeyreği 15-25, devreyi de 34-46'lık skorla önde tamamladı. Üçüncü çeyrekte de etkili savunmasını sürdüren Milliler, hızlı hücumlardan bulduğu sayılar sonrasında periyodu 15 sayı farkla 50-65 önde kapattı. Karşılaşmanın dördüncü çeyreğinde yakalamış olduğu sayı farkının kapanmasına izin vermeyen Yıldız Milli Takım, mücadeleden de 73-92 galibiyetle ayrılmayı başardı.

YILDIZ MİLLİ TAKIM 92: Doğuş Balbay 20 (6 rib- 5 ast), Andere Sirbu 11 (12 rib), Orhan Demir 4, Teoman Örge 10, Birkan Batuk 17, Şahin Ekmen 6, 19, İbrahim Yıldırım 0, Erdinç Balto 2, Eyüp Aydoğan 4, Gökper Gen 4, Can Özcan 11 (10 rib), Alican Güney 3

İTALYA 73: De Bartolo 0, Bona 3, Monzardo 4, Saccaggi 7, Padova 17, Barozzi 19, Cutulo 11, Dri 5, Martinoni 5, Somvi 2

1.ÇEYREK:15-25
2.ÇEYREK:19-21
3.ÇEYREK:16-19
4.ÇEYREK:23-27

pinky
03-08-2005, 12:13
Çarşamba, 3 Ağustos 2005
EFES PİLSEN WORLD CUP 4 HEYECANI BAŞLIYOR

Türkiye Basketbol Federasyonu organizasyonu ve Efes Pilsen’in ana sponsorluğu ile 30 Ağustos - 03 Eylül 2005’de gerçekleştirilecek “Efes Pilsen İstanbul World Cup 4” turnuvasında A Milli Takımımız, dünyanın önde gelen basketbol takımlarını İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda ağırlayacak.

“Efes Pilsen İstanbul World Cup 4”, Eylül ayında Sırbistan Karadağ'da düzenlenecek olan 2005 Avrupa Şampiyonası maçları öncesinde en önemli sınav niteliği taşıyacak.

DEV TAKIMLAR ABDİ İPEKÇİ’DE
Başarılı organizasyonu ile gelenekselleşerek, uluslararası basketbol takvimindeki en önemli turnuvalardan biri olma başarısını gösteren “Efes Pilsen İstanbul World Cup 4”’e bu sene katılacak olan dünya ve Avrupa basketbolunun devleri, Sırbistan&Karadağ ve İtalya’nın yanısıra Avrupa basketbolunun saygın takımları Fransa, Rusya ve Slovenya büyük yıldızları ile Abdi İpekçi Spor Salonu’nda basketbolseverlerin huzuruna çıkacak. Genç oyunculardan kurulu yeni bir takım olarak Eylül ayında başlayacak olan 2005 Avrupa Şampiyonası maçlarına hazırlanan A Milli Basketbol Takımı, yaptığı hazırlık kampı sonrasında “Efes Pilsen İstanbul World Cup 4”’de basketbolseverlerin karşısına çıkacak.

3 KITADAN 14 TAKIM KATILDI
Türkiye Basketbol Federasyonu’nun “dünya basketbolunun başkenti İstanbul” vizyonuyla 2002 yılından bu yana organize ettiği ve Efes Pilsen’in ana sponsoru olduğu “Efes Pilsen İstanbul World Cup”’a ilk üç yılında 5 kıtadan toplam 14 takım katıldı:“Efes Pilsen İstanbul World Cup 1”; Angola, Cezayir, Brezilya, Kanada, Çin, Bulgaristan ve Sırbistan Karadağ. “Efes Pilsen İstanbul World Cup 2”; Rusya, İtalya, Letonya ve Sırbistan Karadağ ile Dünya 4.’sü Yeni Zelanda. “Efes Pilsen İstanbul World Cup 3” de ise; Almanya, Rusya, Slovenya, İsrail ve İsveç yeraldı.

“Efes Pilsen İstanbul World Cup 4”'te 12 Dev Adam Faransa ve Rusya ile birlikte A Grubu’nda mücadele edecek. B Grubu’nda ise İtalya, Sırbistan Karadağ ve Slovenya karşı karşıya gelecek.

Grup maçları ile yarı-final ve finallerin maç programı şöyle:

İLK TUR MAÇ PROGRAMI 30.08.2005 B Grubu 18:30 Slovenya İtalya
30.08.2005 A Grubu 20:45 Türkiye Fransa
31.08.2005 B Grubu 18:30 İtalya Sırbistan Karadağ
31.08.2005 A Grubu 20:45 Türkiye Rusya
01.09.2005 B Grubu 18:30 Sırbistan Karadağ Slovenya
01.09.2005 A Grubu 20:45 Rusya Fransa

YARI FİNAL 02.09.2005 16:15 A Gr.3 B Gr.3
02.09.2005 18:30 A.Gr.1 B Gr.2
02.09.2005 20:45 B.Gr.1 A Gr.2

FİNAL 03.09.2005 15:45 Kaybeden 8 Kaybeden 9
03.09.2005 18:00 Kazanan 8 Kazanan 9

KARŞILAŞMALAR NTV’DEN CANLI OLARAK YAYINLANACAK
30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasındaki organizasyonda toplam 11 karşılaşma oynanacak. Grup maçlarının ardından yarı-final ve finaller yapılacak. Bu arada basketbolseverler karşılaşmaları NTV’den naklen izleyebilecek.

BİLETLER SATIŞA ÇIKTI
Öte yandan 5 gün sürecek olan organizasyon için günlük biletlerin yanında ilk 3 gün için (30, 31 Ağustos, 1 Eylül) 3 günlük kombine, final ve yarı final karılaşmaları için (02-03 Eylül) 2 günlük kombine ve bütün maçlar için 5 günlük kombine biletler satışa sunuldu. Tek günlük biletle o gün içindeki bütün karşılaşmaları izleyebilecek olan basketbolseverler kombine biletlerle de satın alma avantajına sahip olacak. Dünden itibaren satışa sunulan biletler maç günleri Abdi İpekçi Spor Salonu’nun önündeki gişelerden bunun dışında ise BİLETİX’ten satın alınabilecek. Bilet fiyatları şöyle:

TEK GÜN
Tam: 8 YTL
Öğrenci, 5 YTL
Saha içi loca: 20 YTL

2 GÜNLÜK KOMBİNE
Tam: 12 YTL
Öğrenci: 8 YTL
Saha içi loca: 30 YTL

3 GÜNLÜK KOMBİNE
Tam: 18 YTL
Öğrenci: 10 YTL
Saha içi loca: 45 YTL

5 GÜNLÜK KOMBİNE
Tam: 24 YTL
Öğrenci: 14 YTL
Saha içi loca : 60 YTL

pinky
04-08-2005, 10:28
Çarşamba, 3 Ağustos 2005
YILDIZ MİLLİLER: 67 FRANSA: 66

İspanya'da yapılan Yıldız Erkekler AvrupaŞampiyonasında Yıldız Milli Takımımız Fransa'yı 67-66 mağlup etti.

MAÇ SON PERİYOTTA KAZANDIK
Karşılaşmaya oldukça iyi başlayan millilerimiz ilk periyodu rakibi karşısında 26-13 galip tamamladı. İkinci periyoda kötü bir başlangıç yapan millileriz ilk 7 dakikada sayı kazanamazken son üç dakikada toparlanarak skoru 35-28 getirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi. Maçın ikinci yarısında tutukluğu devam eden ay yıldızlılar Fransa'nın etkili oyununa karşılık veremeyince üçüncü periyot Fransa'nın 55-47'lik üstünlüğü ile geçildi. Son periyotta rakibi karşısında oyun ve skor üstünlüğünü ele geçiren Yıldız Millilerimiz karşılaşmadan bir sayı fark ile 67-66 galip ayrıldı. Ay yıldızlılarımız grubunda son maçını yarın TSİ 14.45'te Hırvatistan ile oynayacak.

pinky
04-08-2005, 12:06
Perşembe, 4 Ağustos 2005
YILDIZLAR GRUP BİRİNCİLİĞİNİ GARANTİLEDİ

İspanya'da yapılan Yıldız Erkekler AvrupaŞampiyonası'nda Yıldız Milli Takımımızın Fransa'yı 67-66 mağlup etmesinin ardından dün gece oynanan grubun ikinci maçında İtalya Hırvatisyan'ı 82-73 yendi. Bu sonuçla millilerimiz son maçı öncesinde grup birinciliğini elde ederek yarı finale yükselme başarısını gösterdi. Yıldız Millilerimiz bugün TSİ 14:45'de grubunun son maçında Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek.

pinky
04-08-2005, 18:04
Perşembe, 4 Ağustos 2005
YILDIZ MİLLİ TAKIM: 72 HIRVATİSTAN: 87

İspanya'da yapılan Yıldız Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda Yıldız Milli Takımımız Hırvatistan'a 87-72'lik skorla mağlup oldu.

HIRVATİSTAN İKİNCİ YARIDA FARKI AÇTI
Bir maç öncesinden grup liderliğini garantileyen ve karşılaşmada daha çok yedek ağırlıklı bir kadroyla mücadele eden Yıldız Milli Takım, ilk çeyreği 16-21 geride kapatmasına rağmen devreye 39-38'lik skorla önde girdi. Mücadelenin ikinci yarısında kontrolü eline alan Hırvatistan, üçüncü periyodu 57-62'lik skorla önde kapatırken, karşılaşmadan da 72-87 galibiyetle ayrılan taraf oldu.

YILDIZ MİLLİ TAKIM 72: Andere Sirbu 20 (3 rib), Orhan Demir 6 (2 rib), Teoman Örge 10 (6 rib), Şahin Ekmen 11 (3 rib), İbrahim Yıldırım 9 (3 rib), Erdinç Balto 1, Eyüp Aydoğan 2, Gökper Gen 13, Alican Güney 0 (3 rib)

HIRVATİSTAN 87: M.Radic 10 (3 rib- 2 ast), K.Vragovic 16 (3 rib- 1 ast), B.Bogdanovic 29 (6 rib), J.Sobin 4 (5 rib), F.Pilepic 7 (2 rib), M.Hajdic 5 (14 rib), I.Bazdaric 4, M.Sarlija 1, T.Troskot 11 (2 rib)

1.ÇEYREK: 16-21
2.ÇEYREK: 23-17
3.ÇEYREK: 18-24
4.ÇEYREK: 15-25

pinky
05-08-2005, 12:38
Cuma, 5 Ağustos 2005
YILDIZ MİLLİLERİN RAKİBİ İSPANYA OLDU

İspanya'da devam eden Yıldız Erkekler Avrupa Şampiyonasında Milli takımımızın yarı finaldeki rakibi ev sahipi İspanya oldu.

MAÇ CUMARTESİ GÜNÜ OYNANACAK
Çeyrek final grubundan grup lideri olarak yarı finale yükselen ay yıldızlılarımız yarı finalde ev sahibi İspanya ile eşleşti. Millilerimiz yarı final maçını 6 Ağustos Cumartesi günü TSİ 21.30'da oynarken yarı finalin diğer maçında Litvanya ve Fransa karşı karşıya gelecek.

TEK MAĞLUBİYET ALDILAR.
Şampiyona'da tek mağlubiyetini çeyrek final grubunun son maçında yedek kadro ile çıktığı Hırvatistan karşısında alan ay yıldızlılarımız bu maçtan önce oynadığı 5 karşılaşmanın tamamını kazanmıştı. Hırvatistan'a 87-72 mağlup olan yıldız milliler Belçika'yı 82-70, Slovakya'yı 73-63, Ukrayna'yı 81-79, İtalya'yı 92-73, Fransa'yı da 67-66 mağlup etmişti.

pinky
05-08-2005, 17:42
Cuma, 5 Ağustos 2005

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bugün başlayacak olan Genç Bayanlar Avrupa Şampiyonasında milli takımımız bugün ilk maçında ev sahibi Macaristan karşısına çıkıyor.

GRUBUMUZ ZORLU BİR GRUP
Macaristan, Slovakya ve İtalya ile birlikte A grubunda yer alan genç bayanlarımız ilk maçını bu akşam TSİ 19.15'de Macaristan ile oynayacak. İkinci maçında yarın Slovakya ile TSİ 14.45'de karşılaşacak olan genç milli bayanlarımız grubunun son maçını 7 Ağustos Pazar günü TSİ 14.45'te İtalya ile oynayacak.

pinky
06-08-2005, 01:49
Cuma, 5 Ağustos 2005

Macaristan'ın Budepeşte kentinde bugün başlayan Genç Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nda, Genç Milli Takımımız grubundaki ilk karşılaşmasında evsahibi Macaristan'a 43-44 mağlup oldu.

İKİNCİ YARIDA İYİ ORGANİZE OLAMADIK
Mücadelenin ilk dakikalarından itibaren oyunda Gizem ve Deniz ile etkili olan bayanlarımız, ilk çeyreği 14-7 devreyide evsahibi Macaristan karşısında 12 sayı farkla 23-11 önde kapadı. Karşılaşmanın ikinci yarısı millilerimizden Saynur ve Deniz, Macaristan adınada Horti ve Vincze'nin karşılıklı basketleriyle başladı. Mücadelenin 25. dakikasından sonra dışarıdan Hutlassa ile etkili olmak isteyen Macaristan, son çeyreğe Ay-Yıldızlılarımız karşısında 37-27 geride girdi. Mücadelenin final periyoduna zoon pres yaparak başlayan Macaristan, pota altından Horti ve Vincze dışarıdan da Hutlassa ile oyunda iyi organize olunca, 17-6'lık bir seri yakalayarak karşılaşmadan 43-44 galip ayrılan taraf oldu.

GENÇ MİLLİ TAKIM 43: Gizem 11, Tuğçe 2, Saynur 11, Deniz 8, Melike 5, Dila 4, Berrin 2

MACARİSTAN 44: Hutlassa 8, Szondy 3, Horti 14, Vincze 10, Völgyi 2, Fürtös 5, Fritz 2

1. PERİYOD: 14-7
2. PERİYOD: 9-4
3. PERİYOD: 14-16
4. PERİYOD: 6-17

pinky
06-08-2005, 18:47
Cumartesi, 6 Ağustos 2005

Macaristan'ın Budepeşte kentinde devam eden Genç Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nda, Genç Bayan Milli Takımımız grubunda oynadığı ikinci karşılaşmada Slovakya'ya 56-66 mağlup oldu.

MÜCADELEYE HIZLI BAŞLADIK
Karşılaşmaya hızlı başlayan millilerimiz maçın ilk üç dakikasında özellikle Dila Aşkın'ın bulduğu sayılarla ilk periyodu 7 sayı farkla 17-10 önde kapadı. İkinci periyodun başlangıcı ile birlikte sert bir savunma yapmaya başlayan Slovakya, millilerimize sayı şansı vermezken özellikle Fialova, Brezaniova ve Oravcova'nın üst üste bulduğu sayılarla periyodu 7-22 devreyi de 24-32 önde kapadı. İkinci devrenin başlamasıyla birlikte savunmasını sertleştiren millilerimiz Dila ve Yasemin'in bulduğu sayılarla farkı eritmeye çalıştı. Slovakya'nın hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla 19-22 önde kapadığı 3. çeyreğin ardından son 10 dakikada da millilerimiz sayı üretmekte zorlanınca Slovakya skor üstünlüğünü maç sonuna kadar devam ettirerek karşılaşmadan 56-66 galip ayrılan taraf oldu.

Millilerimiz şampiyona kapsamında grubunun son maçını yarın TSİ 14:45'de İtalya'ya karşı oynayacak.

GENÇ BAYAN MİLLİ TAKIM 56: Dila 20, Yasemin 9, Saynur 9, Gizem 8, Tuğçe 3, Melike 3, Deniz 2, Bahar 2,

SLOVAKYA 66: Fialova 16, Brezaniova 12, Oravcova 12, Rajecka 8, Mokosova 5, Carnoka 5, Simova 3, Kmetova 3, Kolkusova 2

1. PERİYOT: 17-10
2. PERİYOT: 7-22
3. PERİYOT: 19-22
4. PERİYOT: 13-12

pinky
07-08-2005, 12:57
Pazar, 7 Ağustos 2005

İspanya'da yapılan Yıldız Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda Yıldız Milli Takımımız evsahibi İspanya'yı 88-83'lük skorla mağlup etti. Yıldız Milli Takımımız bu sonuçla altın madalya mücadelesi için Fransa ile karşı karşıya gelecek.

YILDIZ MİLLİLER İKİNCİ YARIDA ÜSTÜNLÜĞÜ ELİNE ALDI
Mücadeleye iyi başlayan Yıldız Milli Takımımız ilk çeyreği 13-16'lık skorla önde tamamlarken, ikinci çeyrekte oyuna ağırlığını koyan evsahibi takım İspanya, devreye 39-35'lik üstünlükle giren taraf oldu. Üçüncü çeyreğe kontrollü başlayan Yıldız Milli Takımımız, özellikle hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla üstünlüğü eline aldı ve periyodu da 56-60'lık skorla önde tamamladı. Mücadelenin final periyodu büyük bir çekişmeye sahne olurken, Yıldız Milli Takımımız özellikle son bölümlerdeki etkili oyunuyla üstünlüğü elinden bırakmadı ve karşılaşmadan 88-83 galibiyetle ayrıldı.

YILDIZ MİLLİ TAKIM 88: Doğuş Balbay 22 (7 rib- 3 ast- 4 tç), Andere Sirbu 7 (4 rib), Teoman Örge 7, Brikan Batuk 12 (7 rib), Şahin Ekmen 6 (6 rib), İbrahim Yıldırım 11, Eyüp Aydoğan 5, Can Özcan 18 (10 rib)

İSPANYA 83: J.Cavada 0, J.Marco 7, P.Tomas 19 (10 rib), X.Rabeseda 3, R.Rubio 11 (11 rib), L.Parejo 15, R.Lopez 3, M.Sanchez 3

1.PERİYOD: 13-16
2.PERİYOD: 26-19
3.PERİYOD: 17-25
4.PERİYOD: 27-28

Highlander
08-08-2005, 01:03
Başabaş geçen bir mücadele sonucunda Türkiye finalde Fransa'yı 61-55 lik skorla geçerek Yıldızlar(16 yaş altı) Avrupa şampiyonu olmuştur.
Maçın detaylarını Sn. Pinky'den bekliyoruz :)

pinky
08-08-2005, 01:15
Pazartesi, 8 Ağustos 2005
YILDIZ MİLLİLER AVRUPA ŞAMPİYONU!!!

İspanya'da düzenlenen Yıldız Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda Yıldız Erkek Milli Takımımız, final mücadelesinde Fransa'yı 61-55'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Yıldız Milliler bu sonuçla Avrupa Şampiyonluğuna ulaşarak altın madalyaya ulaşan taraf oldu.

MİLLİLER DÖRDÜNCÜ ÇEYREKTE OYUNA AĞIRLIĞINI KOYDU
İki takımında tutuk başladığı mücadelede ilk çeyreğe 12-14 önde giren Milliler, devre sonunda soyunma odasına 29-33’lük skorla önde giden taraf oldu. Üçüncü çeyrekte kontrolü eline alan Fransa, baskılı savunması sonrasında periyodu 47-45 önde tamamladı. Mücadelenin final periyodu büyük bir çekişmeye sahne olurken, Yıldız Milli Takımımız karşılaşmadan 61-55 galibiyetle ayrılarak şampiyonluğa ulaştı.

YILDIZ MİLLİ TAKIM 61: Doğuş Balbay 7, Andere Sirbu 5, Teoman Örge 0, Birkan Batuk 2, Şahin Ekmen 7, İbrahim Yıldırım 0, Eyüp Aydoğan 12, Gökper Gen 15, Can Özcan 13

FRANSA 55: Allerme 0, Schaal 0, Diot 15, Lefevre 10, Karaibrahimovic 8, Sambe 0, Jackson 10, Tanghe 0, Leonard 10, Delcroix 2, Wilson 0

1.PERİYOD: 12-14
2.PERİYOD: 17-19
3.PERİYOD: 18-18
4.PERİYOD: 8-16

pinky
08-08-2005, 23:56
Pazartesi, 8 Ağustos 2005
İspanya'da yapılan Avrupa Şampiyonasında şampiyon olan Yıldız Milliler bu akşam yurda döndü.

YILDIZ MİLLİLER COŞKUYLA KARŞILANDI.
Atatürk Havlimanında yapılan karşılama törenine TBF Başkanı Turgay Demirel TBF Alt yapılar milli takımlarından sorumlu Levent Dervişoğlu, TBF Genel Sekreteri Selahattin Aydın, A Milli Takım antrenörü Bogdan Tanjevic, A Milli Takım Menajeri Barbaros Akkaş, A Milli Takımdan İbrahim Kutluay, Kerem Gönlüm, Kerem Tunçeri, Mirsad Türkcan sporcuların aileleri katıldı.

TURGAY DEMİREL: OYUNCULARIMIZ GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI"
Karşılamada Avrupa Şampiyonluğu kupası ile döndükleri için yıldız milli takım teknik heyeti ve oyuncularına teşekkür eden TBF Başkanı Turgay Demirel " Yıldız millilerimiz İspanya'da kazandıkları başarı ile biuzleri mutlu ettiler. Gençlerde Avrupa ikincisi olmuştuk, şimdi iseyıldızlarda Avrupa Şampiyonu olduk. Bu da Türk Basketbolunun geleceğinin teminat altında olduğunu gösteriyor. 2010 yılında bizim organize edeceğimiz Dünya Şampiyonasında bu başarılı oyuncularımız forma giyeceklerdir" dedi.

LEVENT DERVİŞOĞLU: " NE KADAR ÖVÜNSEK AZDIR"Yıldız Milli takımın kazandığı başarının azımsanmayacak bir başarı olduğunu vurgulayan TBF alt yapı milli takımlarından sorumlu yönetim kurulu üyesi Lenvet Dervişoğlu: " Gerçekten TBF olarak alt yapılardaki milli takımlarımıza çok büyük önem veriyoruz. Çünkü basketbol milli takımlarımızın geleceği bu gençl sporcuların ellerinde. Eminim ki bugün yıldızlarda avrupa şampiyonu olan bu sporcularımız ilerde başka kategorilerde de şampiyonluklar yaşatacaklardır"

SELAHATTİN AYDIN: " 2010 KADROMUZ DA ŞEKİLLENİYOR"
Karşılamada Yıldız Millilerin çok önemli bir başarı elde ettiğini belirten TBF Genel Sekreteri Selahattin Aydın ise " Hem gençlerde, hem de yıldızlarda adımızı tüm Dünya'ya duyurduk, çok yetenekli ve başarılı bir genç jenerasyona sahibiz. Türk Milli takımlarının geleceği açısından bu başarılar çok sevindirici ve ümitlendiricidir. Yıldız Millilerimizi tebrik ediyorum ve bize yaşattıkları bu sevinç için hepsine tek tek teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İBRAHİM KUTLUAY: " BU BAŞARI BİZLERE DE MORAL VERDİ"
Eylül ayında Sırbistan Karadağ'da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında kupa mücadelesi verecek olan A Milli Takımın kaptanı İbrahim Kutluay ise karşılamaya gelerek yıldız millileri tek tek kutladı. Bu başarının kendilerine de moral verdiğini belirten Kutluay, "Gerçekten çok sevindik. Hem bu başarı için hem de bizden sonra A Milli Takıma yükselecek olan genç sporcuların en az bizler kadar yetenekli oldukları için. Yıldız milli takımda ter döken tüm kardeşlerimi kutluyorum" dedi.

MİRSAD TÜRKCAN: "ŞAMPİYONLUK İLE ONURLANDIK"
Karşılama töreninde yıldız milli oyuncularla bol bol şakalaşan Mirsad Türkcan ise " Bu başarı gerçekten çok önemli bir başarı. Türk Milli takımı olarak ay yıldızlı forma altında orada kupayı havaya kaldırmak hiç de kolay birşey değil. Genç arkadaşlarımız bu zoru işi başardılar" diye konuştu.

KEREM GÖNLÜM: " HEPİMİZ AY YILDIZLI FORMAYI TERLETİYORUZ"
Hepimiz ay yıldız için ter döküyoruz diyen miilli takımın başarılı oyuncusu Kerem Gönlüm " Yıldız Millilerimizden aldığımız haberle gerçekten çok sevindik. Türk basketbolu her kategoride kendini ispat etmiştir. İnşallah biz de onları gibi Eylül ayında şampiyonluk kupası ile yurda döneriz" dedi.

KEREM TUNÇERİ: " KARDEŞLERİMİZİN HEPSİNİ KUTLUYORUM"
Çok önemli bir başarı kazanıldığını belirten Kerem Tunçeri ise " Yıldız milli kardeşlerimiz zor olanı başardılar. İspanya'dan kupa kazanarak döndüler. Tüm Avrupa Türk Basketbolunun nerelere geldiği konusunda daha iyi fikir sahibi oldu" şeklinde konuştu.

pinky
09-08-2005, 00:11
Avrupa şampiyonasında Şampiyonluk ipini göğüsleyerek herkesi sevindiren yıldız milli takımda antrenör Levent Topsakal " Mutluluğumu ifade edecek kelime bulamıyorum" dedi.

"OYUNCULARIM ÇOK BÜYÜK MÜCADELE ORTAYA KOYDULAR"
Zorlu maçları kazanarak Avrupa Şampiyonluğunu kazandıklarını belirten Yıldız Milli Takım antrenörü Levent Topsakal " Gerçekten çok zor maçlar oynadık, oyuncularım öylesine mücadele verdilerki bu orada bulunan herkese örnek olmuştur sanırım. Ülkemize kupa ile döndüğümüz için ve bize güvenenleri mahçup etmediğimiz için çok mutluyuz" dedi.

DOĞUŞ BALBAY: "HAK ETTİĞİMİZ BİR BAŞARI KAZANDIK"
Şampiyon Yıldız milli takımın kaptanı Doğuş Balbay ise bu başarıyı hek ettiklerini belirterek " Biz en başından beri final oynayacağımıza inanıyorduk. Her maça da final havasında çıktık. Zorlu bir maratonun ardından kupa ile döndük. o yüzden çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

CAN ÖZCÜN: " GÜCÜMÜZÜ GÖSTERDİK"
Yıldız Millilerin önemli oyuncularından Can Özcan ise " Zor maçlar oynadık, özellikle final maçı çok zor geçti ama inandığımız bir şampiyonluğu kazandık. Kazandığımız Kupayı bize güvenenlere ve tüm Türkiye'ye armağan ediyorum" dedi.

pinky
12-08-2005, 01:05
Perşembe, 11 Ağustos 2005

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de süren 22. Avrupa Genç Bayanlar Basketbol Şampiyonası'nın klasman grubunda yer alan Türkiye, gruptaki son maçında Polonya'yı 82-66 yenerek, ilk 2 sırada yer almayı garantiledi.
Milli takım, cumartesi ve pazar günü yapılacak 9.luk-12.lik arası klasman müsabakalarında mücadele verecek.

Salon: Ferençvaroş
Hakemler: Robert Lottarmoster (Almanya), Milan Cantoviç (Hırvatistan)

TÜRKİYE 82: Gülşah Gümüşay 10, Gizem Yavuz 19, Beril Binoğul 0, Tuğçe İnöntepe 9, Merve Yıldırım 3, saynur Tozlu 11, Deniz Çolakoğlu 0, bahar Çağlar 13, yasemin Dalgalar 5, Dila Aşkın 8, Berrin Karabaş 4,

POLONYA 66: L.Kopczyk 4, A.Pietrzak 7, J.Zalesiak 14, K.Suknarowska 13, M.Ubraniak 3, M.Bibrzycka 3, K.Plazinksa 2, M.Jujka 3, M.Gajewska 12, M.Pultorak 3, D.Nawrotek 2, M.Micula 0

1. PERİYOT: 21-14
2. PERİYOT: 21-12
3. PERİYOT: 16-21
4. PERİYOT : 24-19

pinky
17-08-2005, 00:18
Salı, 16 Ağustos 2005

Japonya'da yapılacak özel bir turnuvaya katılacak olan B Milli Takım hazırlıklarını Abdi İpekçi Spor Salonunda sürdürüyor.

TURNUVAYA 4 TAKIM KATILACAK.
Japonya'da 20-24 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olanturnuvaya millilerimizin yanı sıra Japonya, G.Kore ve Litvanya takımları katılacak. Hazırlıklarına Abdi İpekçi Spor Salonunda antrenör Orhun Ene nezaretinde devam eden ay yıldızlılar 18 Ağustos'da Japonya'ya gidecek ve 25 Ağustos'da yurda dönecek.

pinky
20-08-2005, 20:22
Cumartesi, 20 Ağustos 2005 Basın Bülteni
Japonya'da yapılan özel bir turnuvaya katılan B Milli takımımız ilk maçında Litvanya'ya 77-73 mağlup oynadı. Karşılaşmayı Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği birinci müsteşarı konsolos Serdar Cengiz ile Tokyo Büyükelçiliği birinci sekreteri Aykut Kumbaroğlu da izledi ve maçtan önce millilerimize başarılar diledi.

ÇOK İYİ OYNADIK
Önümüzdeki yıl Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapacak olan Japonya'da düzenlenen turnuvada ilk maçında Litvanya karşısına çıkan ay yıldızlılarımız bu maçta 44 ribaund kazandı. Maça kötü başlayan millilerimiz ilk periyodu 22-13 geride tamamladı. Rakibi ile başabaş bir mücadele sergileyen ay yıldızlılarımız ilk yarıyı da 43-38 geride kapattı. Maçın ikinci yarısında da skor üstünlüünü elinde bulunduran Litvanya takımı üçüncü periyodu 64-58 önde bitirdi. Maçın final periyodun da ise millilerimiz daha fazla sayı bulmalarına rağmen sahadan 77-73 mağlup ayrıldı.

JAPON BASININDAN TAKIMIMIZA BÜYÜK İLGİ
Maç sonrası yapılan basın toplantısına antrenör Orhun Ene'nin yanı sıra oyunculardan Barış Güney ve Serhat Çetin katılırken Japon basını toplantıya büyük ilgi gösterdi ve A Milli Takımın gelecek yıl yapılacak dünya şampiyonasına katılıp katılamayacağını sordular. Bu arada B Milli takımın kafile başkanlığını yapan TBF Dışilişkiler Sorumlusu Emir Turam ile Ayhan Göğebakan maçın oynandığı ve gelecek yıl da dünya şampiyonası finaline ev sahipliği yapacak Arena Salonunu incelediler ve yetkililerden bilgi aldılar ve Japon Basketbol Fed. Direktörü ve 2006 Dünya Şampinonası Organizasyon komitesi mensuplarından Yutaka Mizutani ile fikir alışverişinde bulundular.

pinky
20-08-2005, 23:04
16.08.2005 10:26

EFES PİLSEN İSTANBUL WORLD CUP 4 MAÇ PROGRAMI

İLK TUR MAÇ PROGRAMI 30.08.2005 B Grubu 18:30 Slovenya İtalya
30.08.2005 A Grubu 20:45 Türkiye Fransa
31.08.2005 B Grubu 18:30 İtalya Sırbistan Karadağ
31.08.2005 A Grubu 20:45 Türkiye Rusya
01.09.2005 B Grubu 18:30 Sırbistan Karadağ Slovenya
01.09.2005 A Grubu 20:45 Rusya Fransa

YARI FİNAL 02.09.2005 16:15 A Gr.3 B Gr.3
02.09.2005 18:30 A.Gr.1 B Gr.2
02.09.2005 20:45 B.Gr.1 A Gr.2

FİNAL 03.09.2005 15:45 Kaybeden 8 Kaybeden 9
03.09.2005 18:00 Kazanan 8 Kazanan 9

pinky
20-08-2005, 23:06
Efes Pİlsen İstanbul World Cup 4 Gruplari

A Grubu B Grubu
TÜrkİye Slovenya
Fransa İtalya
Rusya Sirbİstan KaradaĞ

pinky
20-08-2005, 23:11
Milli Takım kadrosu

pinky
22-08-2005, 15:33
Pazartesi, 22 Ağustos 2005

Japonya'da yapılan özel bir turnuvaya katılan B Milli Takımımız ikinci maçında ev sahibi Japonya'yı 62-61'lik skorla mağlup etti. Karşılaşmayı Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği Solmaz Ünaydın da izledi ve maçtan sonra millilerimizi galibiyetten dolayı tebrik etti.

MİLLİLER İKİNCİ YARIDA ÜSTÜNLÜĞÜ ELİNE ALDI
Yaklaşık 6.000 kişinin izlediği mücadeleye hızlı başlayan Japonya, ilk çeyreği savunmadaki başarılı oyunu sonrasında 9-20, devreyi de 24-29 önde tamamladı. Üçüncü çeyrekte toparlanan Millilerimiz, özellikle ribaundlarda rakibine büyük bir üstünlük kurdu ve periyodu da 49-42 önde kapattı. Mücadelenin final periyodunda farkı eriten rakibi karşısında oyunun kontrolünü elinden bırakmayan B Milli Takımımız, karşılaşmadan da 62-61 galibiyetle ayrılmayı başardı.

MİLLİLER, RİBAUNDLARDA ETKİLİYDİ
Japonya'daki ikinci maçında da pota altında başarılı bir görüntü çizen B Milli Takımımız, mücadeleyi 46 ribaundla tamamladı. Rasim 12 ribaund ile B Milli Takımımızın en çok ribaund alan ismi olurken, Cemal'de karşılaşmayı 11 ribaundla tamamladı.

TÜRKİYE 62: Berent 2, Polat 6, Fırat 4, Uluğ 6, Rasim 21, Valentin 1, Barış 11, Serhat 6, Cemal 1, Önder 4

1.PERİYOT: 09-20
2.PERİYOT: 15-09
3.PERİYOT: 25-13
4.PERİYOT: 13-19

pinky
22-08-2005, 15:46
Eylül ayında Sırbistan Karadağ'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için son sınav niteliği taşıyan Efes World Cup öncesi Metro City'de Alışveriş Merkezi'nde kurulan basketbol standı büyük ilgi görüyor.Özellikle anne ve babaları ile birlikte alışveriş merkezini gezen 12 Dev Adam'ın minik hayranları standdan ayrılmak istemezken basketbol topu ile gösteri yapan palyaçoyu hayranlıkla izliyorlar. Milli oyuncuların forma, ayakkabı ve şortlarını giyme imkanı bulan minik hayranlar bol bol da fotoğraf çektiriyor.

pinky
23-08-2005, 16:37
Salı, 23 Ağustos 2005

Japonya'da yapılan özel bir turnuvaya katılan B Milli Takımımız üçüncü maçında Güney Kore'yi 95-83'lük skorla mağlup etti. B Milli Takımımız aldığı bu galibiyet sonrasında Litvanya ile final oynama hakkını elde etti.

MİLLİLER, DÖRDÜNCÜ ÇEYREKTE KONTROLÜ ELİNE ALDI
İki takımında hücumda tutuk başladığı mücadelede ilk çeyreği 18-19 geride kapatan B Milli Takımımız, devreye ise 47-41'lik skorla önde giren taraf oldu. Üçüncü çeyrekte kontrolü eline alan Güney Kore, dış atışlardan bulduğu isabetli şutlar sonrasında periyodu 62-65'lik skorla geride girdi. Mücadelenin final periyodunda iyi savunma yapan ve ribaundlarda etkili olan B Milli Takımımız, skor üstünlüğünü eline aldığı karşılaşmadan 95-83 galibiyetle ayrılan taraf oldu.

MİLLİLER, POTA ALTINDA ÜSTÜNDÜ
B Milli Takımımız turnuvanın ilk iki gününde oynadığı maçlardaki gibi yine ribaundlarda oldukça başarılı bir görüntü çizerken, rakibine 47-23'lük bir üstünlük sağladı. Rasim 11 ribaund ile B Milli Takımımızın en çok ribaund alan ismi olurken, Önder'de karşılaşmayı 9 ribaundla tamamladı.

TÜRKİYE 95: Fırat 24, Uluğ 18, Rasim 12, Barış 5, Volkan 2, Berent 8, Polat 8, Valentin 0, Serhat 5, Cemal 0, Önder 11

1.PERİYOT: 18-19
2.PERİYOT: 29-22
3.PERİYOT: 15-24
4.PERİYOT: 33-18

pinky
25-08-2005, 20:59
Perşembe, 25 Ağustos 2005

Japonya'da düzenlenen 'Uluslararası Kirin Turnuvası'nda B Milli Takımımız şampiyonluğa ulaştı.

Hiroşima Green Arena'da oynanan final maçına oldukça iyi başlayan B Milli Takım rakibine üstünlük kurdu. Bu periyotta rakibine 18 sayı fark atan B Milliler ikinci periyotta'ta rakibine üstünlük kurdu ve devreyi 55-35 önde tamamladı. 3. periyoda tutuk başlayan millilerimiz periyodu 25-27 mağlup tamamlamasına rağmen rakibinin farkı kapatmasına engel oldu ve sahadan 99-82 galip ayrılarak Uluslararası Kirin Basketbol Turnuvasını şampiyon olarak tamamladı.

FIRAT 29 SAYI KAYDETTİ
B Milli Takımda 29 sayı atan Fırat Aydemir ile 10'ar sayı atan Rasim Başak ve Serhat takımımızın galibiyetinde önemli rol oynadı. Rakip Litvanya'da ise en skorer oyuncu 15 sayı atan Vaidodas oldu.

EVSAHİBİ JAPONYA 3. OLDU
Bu arada B Milli Takımımızın şampiyonluk maçından önce aynı salonda oynanan 3.'lük 4.'lük maçında evsahibi Japonya ile Güney Kore karşı karşıya geldi. Seyirci avantajını iyi kullanan Japonya rakibini 64-63 mağlup ederek turnuvayı 3. olarak tamamladı.

TÜRKİYE 99: Berent 9, Polat 8, Fırat 29, Uluğ 7, Rasim 10, Valentin Pastal 4, Barış Güney 6, Serhat 10, Volkan 4, Eren Beyaz 2, Cemal 1, Önder 9

LİTVANYA 82: Getiminas 9, Vaidas 17, Jonas 2, Audrius 10, Gintautas 7, Giedrius 3, Vaidodas 15, Rolandas 14, Michailo, Sarunas 3, Darius 2.

1.PERİYOT: 30-12
2.PERİYOT: 25-23
3.PERİYOT: 25-27
4.PERİYOT: 19-20

pinky
30-09-2005, 12:26
Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği TÜBAD turnuvası Skyturk ekranlarında...

Yeni transferleriyle Fenerbahçe, Banvit, Tuborg, Pınar Karşıyaka, Tekel ve Çek şampiyonu Nymburk’un lig öncesi son provaları Skyturk’ ten ekranlarınıza geliyor...

Maçların tarih ve saatleri aşağıdaki gibidir:

30 Eylül Cuma
17.30 Pınar Karşıyaka - Fenerbahçe
19.30 Banvit - Nimburk

1 Ekim Cumartesi
14.00 3.'lük Maçı
16.00 Final Maçı

pinky
06-10-2005, 15:12
Fenerium Turnuvası başlıyor

Fenerbahçe Kulübü tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen Uluslararası Fenerium Bayanlar Basketbol Turnuvası Cuma günü İstanbul'da başlayacak..

Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda 3 gün sürecek turnuvaya Fenerbahçe'nin yanı sıra, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Hırvatistan'ın ZKK Crotia ve Polonya'nın Wisla Krakow takımları katılacak.

Turnuvanın ilk gününde saat 17.15'te Wisla Krakow-Mersin Büyükşehir Belediyesi, saat 19.30'da da Fenerbahçe-ZKK Crotia maçları yapılacak.

Fenerbahçe'nin karşılaşmaları Fenerbahçe Televizyonu’ndan canlı olarak yayınlanacak.

pinky
08-10-2005, 13:48
Fenerbahçe Kulübü'nün düzenlediği 2. Uluslararası Fenerium Bayanlar
Basketbol Turnuvası başladı. Fenerbahçe ilk maçında Hırvatistan'ın ZKK
Croatia takımını 89-51 yendi.

TURNUVA 3 GÜN SÜRECEK
Caferağa Spor Salonu'nda 3 gün sürecek dörtlü turnuvanın ilk gün
ilk maçında Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Polonya'nın Wisla Krakov
takımları karşı karşıya geldi. İlk yarıyı 39-30 önde kapatan Polonya
temsilcisi, maçtan 79-70 galip ayrıldı. İkinci maçta ise Fenerbahçe, Hırvatistan'ın ZZK Croatia takımıyla oynadı. Sarı-lacivertli bayanlar, ilk yarıyı 47-31 önde kapatırken,
maçı da 89-51 kazandı.

Turnuvada yarın ZZK Croatia-Wisla Krakow, Fenerbahçe-Mersin
Büyükşehir Belediyesi maçları yapılacak.

vizyoner
08-10-2005, 17:27
14:00 TÜRKİYE KUPASI EFES - KSK maç analizim.

http://img.photobucket.com/albums/v721/vizyoner/SPOR/efes_ksk.jpg

pinky
11-10-2005, 06:56
Fenerbahçe Kulübü Basketbol Şubesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Fenerium Bayanlar Basketbol Turnuvası'nda Fenerbahçe, Polonya'nın Wisla Krakow takımını 81-61 yenerek birinci oldu.
Kadıköy Caferağa Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen organizasyonda, ilk yarıyı da rakibi önünde 49-31 önde kapayan sarı-lacivertli takım, maçı da 20 sayı farkla kazandı ve şampiyonluğa ulaştı.

vizyoner
13-10-2005, 19:01
13 EKİM PERŞEMBE
Cumhurbaşkanlığı Kupası
17:45 Beşiktaş - Fenerbahçe (Bayan-SKY Türk)
20:00 Efes Pilsen - Ülkerspor (Erkek-SKY Türk)

vizyoner
13-10-2005, 19:04
Beşiktaş - Fenerbahçe:10 - 18 (1.çeyrek)
Beşiktaş hatalarla başlarken Fenerbahçe fark koruma isteğinde.
Savunmalar konuşacak.

vizyoner
13-10-2005, 19:27
Beşiktaş - Fenerbahçe:28 - 26 (1.devre)
2. çeyrek başında çıkış sinyalleri gösteren Beşiktaş daha az hata ile 3lük kazancı da oldu. Ancak 3. çeyrek de bir atak daha gerekiyor.
Fener bırakacak görünmüyor.

vizyoner
13-10-2005, 20:26
Beşiktaş - Fenerbahçe:52 - 61 (Maç sonucu)
3. çeyrek ortası maçtan kopan Beşiktaş toparlanamadı. Fenerbahçe'nin faul cezalı oyuncularına rağmen Beşiktaş atışları fazlasıyla karşılandı.
Sonuçta 2 takım da istikrarsızdı maç boyunca.
Lig'de sıkıntı yaratabilir.

vizyoner
13-10-2005, 21:26
ilk çeyrek:
Efes Pilsen - Ülkerspor:22 -20
Efes iyi başlamışken kendi adına zorlaştırmaya başladı.
Maç halen ortada ama Ülker ilk yarı bitmeden bir atak yapabilir.
Çeyrek biterkenki görüntüsü değişmezse..

vizyoner
13-10-2005, 21:48
ilk yarı:
Efes Pilsen - Ülkerspor:40 -47
Boğucu baskı, Efes'in bu oyun planıyla farkın açılmasını önlemek ilk hedef.
Esas mücadele 4. çeyrekte olacak görünüyor.
Galip taraf maçı yavaşlatmayacaktır..

vizyoner
13-10-2005, 22:22
3.çeyrek:
Efes Pilsen - Ülkerspor:56 -65
Efes toparlanıyor, skor açılmış olsa da rekabet gücü artmaya başladı. Ortalama olarak bu kadar sayı yediği maçlar son zamanlarda olmamıştı. Hazmetmesi zor olacak. Dişediş 4. çeyrek, seyretmeye davet ettiriyor..

vizyoner
13-10-2005, 22:51
MAÇ SONUCU:
Kupa Ülker'in
Efes Pilsen - Ülkerspor:72 -83
Vaka çalışması olarak gösterilebilecek az rastlanır maçlardan biriydi.
Mirsat bireyselliğini takımı adına kullandı ve tam anlamıyla Ülker'i sürükledi.
Ülker, önemli eksiklerine rağmen ve yeni oyuncularıyla çok iyi oyun planı uyguladı.
Efes'in 4.çeyrekte artan temposunu molalarla soğuttu. Faulleri de ekonomik kullandılar.
Maç öncesi Ergin Ataman haklıydı: Favori biz değil Efes'tir.
Tebrik ediyorum. Dileriz her iki takım da Lig'i sürüklerler ve örnek olurlar.

pinky
14-10-2005, 16:33
Türk basketbolunda, birçok ''ilk''ler ve ilginç rekorlar bulunuyor. Türk basketbol tarihinin en önemli yıldızlarından Erman Kunter, 153 sayıyla bir maçta en fazla sayı atan oyuncu oldu. Beşiktaşlı Hüdai Budanur da kırılması güç bir rekoru elinde bulunduruyor. 1957 yılında İstanbul Spor ve Sergi Sarayı'nda yapılan İstanbul Ligi maçında Beşiktaş, Budanur, siyah-beyazlıların 110 sayısını tek başına attı.
A.A.

pinky
14-10-2005, 16:47
Beşiktaşlı Hüdai Budanur da kırılması güç bir rekoru elinde bulunduruyor. 1957 yılında İstanbul Spor ve Sergi Sarayı'nda yapılan İstanbul Ligi maçında Beşiktaş, Budanur, siyah-beyazlıların 110 sayısını tek başına attı.
A.A.

Hüdai Budanur'u izlemeyenler için not:
Darüşşafaka'nın yetiştirdiği bir sporcudur. Takriben 1.60 boyundadır. Beşiktaştan sonra U.S.A. ya göç etmiştir.

pinky
14-10-2005, 17:19
Cem Atabeyoğlunun Türk Basketbolu kitabından

pinky
15-10-2005, 14:02
İLK MİLLİ MAÇIMIZ YUNANİSTAN İLE
Uluslararası alanda ilk milli maçımızı komşumuz Yunanistan ile 24 Haziran 1936'da oynadık. Beyoğlu Halkevi Salonu'nda yapılan maçı, Türkiye 49-12 kazanırken Uluslararası alanda ki ilk resmi maçımız ise Şili ile 7 Ağustos 1936'da oynadık. Berlin Olimpiyatları'nda yapılan maçı Türkiye 30-16 kaybetti. Türkiye, Sofya'da 1960 yılında yapılan Balkan Şampiyonası'na ilk kez katılırken 1981 yılında yine Bulgaristan'da yapılan organizasyonda Balkan Şampiyonu oldu.

AVRUPA'DA İLK EVSAHİPLİĞİMİZ 1959'DA
Türkiye ilk kez 1949 yılında Kahire'deki Avrupa Şampiyonası'na katılırken 1959 yılında tarihimizde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaptık. 2. kez Avrupa Şampiyonası'na evsahipliği yaptığımız 32. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda ise 12 Dev Adam ilk kez Avrupa 2.'si oldu. A Milli Takım, 2002 yılında ilk kez Dünya Şampiyonası'nda mücadele etti ve 9. oldu.

BAYANLARIMIZ AVRUPA SAHNESİNDE
Türkiye Bayanlar Avrupa Şampiyonası'na ilk kez 2005 yılında evsahipliği yaptı. Bayan Milli Takım ise ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa 8. oldu.

TOPSAKAL'DAN MİLLİ REKOR
259 kez milli formayı giyen Efe Aydan en fazla milli olan oyuncu olurken aynı zamanda 1981 yılında Avrupa Karması'na seçilen ilk Türk oyuncu oldu. Yıldız Milli Takım antrenörlüğünü yapan Levent Topsakal ise Türkiye-İrlanda yıldız milli maçında 78 sayı atarak, milli formayla bir maçta en çok sayı atan oyuncu unvanını elinde bulunduruyor.

NBA'DEKİ İLK TÜRK MİRSAD
Mirsad Türkcan, ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) oynayan ilk Türk basketbolcusu olarak tarihe geçti. 1998 yılında ilk kez Houston Rockets'e transfer olan Mirsad, NBA'de fazla oynama şansı bulamadı. 2001-2002 sezonunda CSKA Moskova takımında forma giyen Mirsad Türkcan, Avrupa Ligi normal sezonunda en değerli oyuncu (MVP) seçilen ilk Türk basketbolcu da olma başarısını gösterdi.

NBA'DE EN FAZLA OYNAYAN OYUNCUMUZ HİDO
Mirsad'ın ardından 5 sezon önce Hidayet Türkoğlu da NBA takımlarından Sacramento Kings tarafından seçildi. Mirsad'dan daha başarılı bir performans sergileyen Hidayet, NBA'de en fazla oynayan Türk oyuncu oldu. Hidayet ayrıca, NBA'in geleneksel All Star hafta sonunda yer alan ilk Türk basketbolcu unvanını aldı. ABD'de Evansville Üniversitesi takımıyla NCAA play-off'larında oynayan ilk Türk oyuncu ise Emir Turam.

NBA'DE TEK ŞAMPİYON TÜRK MEHMET OKUR
2003-04 sezonunda Detroit Pistons'ta şampiyonluk sevinci yaşayan milli basketbolcu Mehmet Okur ise NBA'de şampiyonluk yaşayan ilk Türk oyuncu oldu. Mehmet, ayrıca geçen sezon Utah Jazz ile 6 yıllık 50 milyon dolara sözleşme imzalayarak, tarihte en fazla ücrete imza atan oyuncu oldu.

AVRUPA'YA GÖNDERDİĞİMİZ İLK OYUNCU GRANİT
Avrupa'ya transfer olan ilk Türk basketbolcu ise Yalçın Granit oldu. Granit, Fransa'nın Racing Paris takımında oynamıştı. Fenerbahçe'den 5 sezon önce Yunanistan'ın AEK Atina takımına giden İbrahim Kutluay ise ilk kez bir Yunan takımına transfer olan Türk oyuncu olmuştu. 2001-2002 sezonunda Panathinaikos ile Avrupa Ligi şampiyonluğuna ulaşan İbrahim, bu kupayı kaldıran ilk Türk basketbolcu oldu. Panathinaikos, Avrupa Ligi finalini Hüseyin Beşok'un takımı Maccabi Elite Tel Aviv ile oynarken, ilk kez 2 Türk basketbolcu Avrupa Ligi finalinde karşı karşıya geldi.

AVRUPA'DAKİ İLK TÜRK ANTRENÖR ATAMAN
Avrupa'da profesyonel liglerde bir takım çalıştıran ilk antrenör şu anda Ülkerspor'u çalıştıran Ergin Ataman. 2001-2002 sezonunda İtalya'nın Montepaschi Siena takımını çalıştıran ve takımına ilk sezonunda Avrupa Raimundo Saporta Kupası'nı kazandıran Ataman, bu kupayı kaldıran ilk ve tek Türk antrenör oldu.

AVRUPA'DA İLK KUPA EFES PİLSEN'DEN
Efes Pilsen, 1996 yılında Avrupa Radivoj Koraç Kupası'nı müzesine götürerek, ilk kez bu spor dalında Avrupa kupası kazanan Türk takımı unvanını aldı. Lacivert-beyazlılar, Avrupa kupalarında finale çıkan ilk takım olma özelliğini de taşıyor. 1993 yılında da Avrupa Kulüpler Kupası'nda final oynayan Efes Pilsen, Torino'da Yunan rakibi Aris'e 50-48 yenilmişti. Efes Pilsen, 1999-2000 sezonunda da Avrupa Ligi'nde ''Dörtlü Final''e kalıp, Avrupa 3.'sü olarak bir ilke daha imza attı.

GALATASARAY AVRUPA'DA TUR ATLAYAN İLK TAKIM
1961 yılında Galatasaray, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ilk turunda, Yunanistan'ın Pire Olympiakos takımını 2 maçta da yenerek, Avrupa kupalarında tur atlayan ilk Türk takımı oldu. 1980 yılında Eczacıbaşı Erkek Basketbol Takımı, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek finale yükselen ilk Türk takımı oldu.

AVRUPA'DA İLK HAKEMİMİZ İZZETTİN SOMER
1951 yılında 7. Avrupa Şampiyonası'nda Türk hakem İzzettin Somer, Avrupa Şampiyonası finalini yöneterek, bu alanda bir ilke imza attı.

İLK BAYAN HAKEMİMİZ ELİF İNCİ
Türkiye liglerinde düdük çalan ilk bayan hakemimiz Soley Aydoğan olurken Avrupa'da ilk bayan FIBA hakemimiz ise Elif İnci oldu.

vizyoner
16-10-2005, 23:30
Galatasaray kazanırken kaybediyordu.

http://img.photobucket.com/albums/v721/vizyoner/SPOR/GSMERSIN.jpg

pinky
18-10-2005, 17:22
Pazartesi, 17 Ekim 2005
Türk Basketbolu hafta sonu oynanan TBL maçlarıyla yeni sezona merhaba dedi. Çetin mücadelelerin yaşanacağı TBL ve TBBL mücadelelerinin yanında bayanlar ve erkeklerde 9 takımımız 2005-2006 sezonunda Avrupa'da ülkemizi temsil edecek.

EUROLEAGUE'DE EFES VE ÜLKER
Euroleague'de, ülkemizi bu sezon yine 2 takım temsil edecek. Toplam 24 takımın katılacağı bu önemli organizasyonda, Efes Pilsen B; Ülkerspor ise C Grubu'nda mücadele edecek. Efes Pilsen bu kupadaki ilk maçını 22 Aralık'ta Armani Milano ile deplasmanda oynayacak. Ülkerspor ise ilk maçında Abdi İpekçi'de 31 Kasım'da Panathinaikos'u ağırlayacak.

BEŞİKTAŞ ULEB CUP'TA
Avrupa'nın ikinci en önemli organizasyonu olan ULEB Cup'ta ise 2005-06 sezonunda ülkemiz adına Beşiktaş mücadele edecek. 24 Takımın mücadele edeceği ULEB Cup'ta C Grubu'nda yer alan siyah-beyazlılar ilk maçını 8 Kasım'da deplasmanda Sırbistan Karadağ'ın Zeleznik takımıyla oynayacak.

FIBA ERKEKLER'DE TEK TAKIMA DÜŞTÜK
FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda ülkemizi sadece Fenerbahçe temsil edecek. Bu kupada iki takım kontenjanımız olması sonrası Fenerbahçe ile Pınar Karşıyaka Haziran ayı içinde FIBA'ya kupada yeralmak için taahhüdde bulunmuştu. Ancak P.Karşıyaka'nın geçtiğimiz hafta taahhüdüne rağmen kupaya katılmama kararı alması nedeniyle Fenerbahçe tek takım olarak FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda ülkemizi temsil edecek. E Grubu'nda yer alan Fenerbahçe bu kupadaki ilk maçında 25 Ekim Salı günü Yunanistan'ın PAOK takımıyla Abdi İpekçi'de karşılaşacak.

EUROCUP CHALLENGE 2006'DA TEMSİLCİMİZ BANVİT
Geçtiğimiz yıl FIBA Avrupa Kupası (FEC) olarak düzenlenen ancak bu yıl adı EUROCUP CHALLENGE 2006 olarak değiştirilen FIBA Erkekler Avrupa Çalenç Kupası'nda ise ülkemizi Banvitspor temsil edecek. F Grubu'nda yeralan Banvitspor bu kupadaki ilk maçını 20 Ekim Perşembe günü evinde Çek Cumhuriyeti takımı Mlekarna Kunin ile oynayacak.

FIBA BAYANLAR AVRUPA'DA 4 TAKIMIMIZ VAR
FIBA Bayanlar Avrupa Kupası'nda Türkiye'yi Beşiktaş, Fenerbahçe, Ceyhan Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi temsil edecek. E Grubu'nda yer alan Beşiktaş ilk maçını 19 Ekim Çarşamba günü Yunanistan'ın Cosmopel takımıyla deplasmanda oynayacak. Aynı kupada F Grubu'na düşen Fenerbahçe ise ilk karşılaşmasını 20 Ekim Perşembe yapacak. Sarı-lacivertli takım Sırbistan-Karadağ'ın Hemofarm Vrsaç takımıyla deplasmanda mücadele edecek. G Grubu'ndaki temsilcimiz Mersin Büyükşehir Belediyesi ise ilk maçında yine aynı gün Makedonya deplasmanında Struga karşısına çıkacak. H Grubu'ndaki 4. temsilcimiz Ceyhan Belediyesi ise ilk maçında 26 Ekim Çarşamba günü Sırbistan&Karadağ temsilcisi Chevakata'yı konuk edecek.

pinky
20-10-2005, 19:17
FIBA BAYAN EUROCUP
20 Ekim Perşembe
21:00 Vrsaç(S.Karadağ)-F.Bahçe
21:30 Struga(Makedon)-MersinBŞB.

26 Ekim Çarşamba
19.30 Ceyhan-Chevakata(S.Karadağ)
ERKEKLER ÇALENÇ KUPASI

20 Ekim Perşembe:
19.30 Banvit-Kunin (Çek Cum

vizyoner
23-10-2005, 10:56
Besiktas:Son 9 periyodun 7sinde aralıksiz kaybeden son 2 periyodda 18 ve 20 sayi ile berabere bitiren Besiktas.

Galatasaray: Son mac Mersin'e karsi ilk periyod farkin uzerine yatip, kalan 3 periyodda maglup bitirirken maci kazanma becerisi gosteren istikrarsizlik vakasi.

Besiktas: Turk Telekom karsisinda 2 periyodda 15 sayi yerken son 2 periyoddaki beraberlik becerisiyle bundan sonra dengeli oyununa devam edebilir. (Turk Telekom son macinda 8 sayi farkla Galatasaray'a yenilen Mersin'i deplasmanda 7 sayi farkla yendi)

Galatasaray: Istikrarsiz periyodlara devam edebilir. Maglup bitecek periyodlar bir yana berabere bitecek periyodlar dahi gelecek haftalar icin problemleri artiracak gorunuyor.

Beklenti: Gecen haftanin moraliyle baslayacak Besiktas ve zorlanmaya baslayan Galatasaray icin ilk 2 periyodun mac sonucunda belirleyici olacagini dusunuyorum. Bu periyodlarda Galatasaray'in tek sayiyla dahi maglup bitirecek olmasi dahi Besiktas'in kontrolunu artirabilir.

10 sayi altinda farkla Besiktas'in maci alacagini dusunuyorum.

pinky
26-10-2005, 16:17
Brezilya'nın Folha gazetesi, bir Brezilyalı bayan basketbolcunun, hamile olduğunun farkına varmadan 7 ay boyunca idman yapıp, maçlara çıktığını ve erken doğum yaptığını ileri sürdü.

Sao Paulo'da yayımlanan Folha gazetesinin haberine göre, Silvia Cristina Gustavo Rocha, geçen Mayıs'ta Portekiz'de forma giydiği Barreiro takımından ayrılmasından sonra ülkesine döndü.

Brezilya Bayan Milli Takımı ile geçen ay Copa America'ya katılan ve bu ay Sao Caetano takımıyla Sao Paulo'da düzenlenen bir turnuvada şampiyonluğa ulaşan Rocha, 17 Ekim'de karnı ağrıdığı için doktora gitti.

Habere göre, doktorların 7 aylık hamile olduğunu belirlediği Rocha, 20 Ekim'de Luis Ferdinand adı verilen bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

Genç anne, Folha'ya yaptığı açıklamada, ''Hamile olduğum hiç aklıma gelmedi. Hiç bulantım olmadı. Sadece biraz kilo almıştım'' dedi.

Sao Caetona takımının antrenörü Norberto da Silva da, ''Bana biraz ağır görünüyordu ve tam formda değildi. Ama hamile olabileceği aklıma gelmezdi'' diye konuştu.

pinky
27-10-2005, 16:09
Mısır, Lübnan, Irak, İran, Ürdün ve Suriye'nin şampiyon ve finalist takımlarının katılacağı turnuvada, Türkiye'yi Gaziantep Basketbol Takımı temsil edecek.

Gaziantepspor Basketbol Takımı, turnuvaya katılmak için 29 Ekim Cumartesi günü karayolu ile Suriye'ye gidecek.

benwallace
31-10-2005, 23:34
I Love This Game...:gulen: :gulen: :gulen:

benwallace
31-10-2005, 23:36
I Love This Game...:gulen: :gulen: :gulen:
yeni sezon yarın gece başlıyooooooo....:tamam:
HAZIRMISINIIIIIIIIZZZ...::gulen: :gulen:

vizyoner
08-11-2005, 02:05
Ön uyarı:
Yazıda sıkça adı geçen sistem "bilgisayar destekli maç analiz"i işaret etmektedir.
Yazıyla ilgili grafik adresi:
http://img.photobucket.com/albums/v721/vizyoner/SPOR/CSKSIENA.jpg

Aslında bir kaç sayfa daha malzeme çıkartacak kadar güzel bir maçtı. Tabelacı olmadığım için skordan bahsetmemeye çalıştım. Aslolan yaklaşımdır....

CSKA- SIENA (Euroleague maçı)

Bir takım düşünün: ilk 10 dakika sonunda 6-8 sayı mağlup oynadığı favorinin evinde maçı 5 sayı farkla kazanıyor. Her iki takımın da; Türkiye Basketbol Ligi’nde alarm veren maçları ardından evinde Euroleague maçını kaybetmiş Ülker’in rakibi olacaklarsa favorinin neden kaybettiğini, kazananın taktiğini, muhabbet ötesi analitik bir bakışla merak edersiniz. Bu yazı; maça mağlup başlarken aslında kazanıyor olanın hikayesidir.

Bazı oyun açılışları vardırki, maçın kontrolünü tutan tarafı belli eder. SIENA başlarken yaklaşık 2.5 dakika CSKA’ya sayı yapma fırsatı vermedi. CSKA kaçan 3lüklere de üzülmeye başlamıştı. SIENA için bunun bedeli kendisinin de atamaması oldu ama ne önemi varki ? Rakibe daha fazla şut (kaçırma) fırsatı tanırken yıpratmak, ribaundların da katkısıyla “dengesini yitirmesini sağlamak” daha fazla taktiksel değer taşımış olabilir miydi ? Hatta daha öteye giderek 3. dakika sonunda “7-2” antetli mutluluk elmasını evsahibine tattırmak ? Sanki Rocky’nin Ivan’dan dayak yedikçe Apollo’nun kenardan: “Hayır, kazanıyor !” demesi gibi….

Soğutma adına top çalma, top çevirme ve skor katkısız geçen 4. dakika tamamı, CSKA temposunu bir başka açıdan bozmuş olabilir mi ? Bu ne büyük fedakarlıktırki, SİENA tabelada görünen mağlubiyete razı olmayı göze alabildi ?

Sonraki dakikalarda, ikramda kusur etmeyen görünen SIENA ve 10.dakikaya girerken ( 15-7) cep telefonundan CSKA koçu Messina’yı “kırmızı alarma düştünüz, bu bir tuzak” diye uyarmalı mıydı acaba ? Yoksa morali yerinde ve cep telefonu kapalı mıdır ? Hatlar parazitli olabilirdi, biz de tek cümle geçerdik: “SIENA skor dışı istatistiklerle kazanıyor, tabelacı olmayın” –ilk periyod 17-11

2.periyod başlarken tekerrür senaryo gözleri yorar mı oldu nedir ? İlk dakika sonunda (20-11) keyfini yaşayan CSKA için sistem göstergesi kırmızı alarmı basmıştı bir kere, bir başka deyişle sistem taktik veriyordu: periyod bitmeden 15-16 sayı fark yapmalısın ey CSKA ! Peki, o ana dek sayısız geçen dakikaların kontrolünü elinde tutan SIENA bunu izin verir miydi ? Oyun planı deşifre edilmişken senaryoyu bozmak neden olsunki?

Artık CSKA için yorucu bir saha avantajı (!) başlıyordu. Pek az takıma nasip olan “sayı kısırlığında en kötü maç içi dönem” yaşanacaktı. SIENA periyod içinde 0-3 geriden gelip 7 sayı farkla periyodu kapatıp ve devreyi 32-31e taşırken, CSKA tabutunun çivileri de sağlam görünüyordu.

Tabelacılar için 1 sayı fark ihmal edilebilir olsa da, “ her fark fark değildir” der ve farkların hikayesini grafiklere yansıtırız her zaman. Bilirizki görsel hafıza daha kolay kavrar, belki de ikna olur..

Hiçbir takım sürekli kötüye gitmez veya sürekli kazanmaz. CSKA da biryerlerden yukarı dönmeyi bildi elbette ancak 15 dakika kadar kırmızı çizgi altına tecrit edilmiş zayıflığıyla maçın kontrolünü alacak gücü kaybetmiş, farkı azaltmak adına uğraşlar veriyordu. 4.periyod ortasında 61-61 yakalanmışken bile sistemin asık suratı mağlubiyeti işaret ediyordu. Son çabalar da sistem gücünü artırmaya yetmeyince 5 sayı farlı mağlubiyete maç bitti. (CSKA:69-74:SIENA)

Sonuç: SIENA açılışı bir teknik vaka olarak okutulmalı, çoğaltılmalıdır. SIENA koçu Recalcati popüler ağızla maç öyküsünü demeçlemişken kafalar karışmadan hatırlıyoruz: büyük kafalar gerçek planlarını hiçbir zaman belli etmezler.

http://img.photobucket.com/albums/v721/vizyoner/SPOR/CSKSIENA.jpg

ÇELEBİOĞLU
26-11-2005, 18:51
''12 DEV ADAM'' JAPONYA'DAKİ DÜNYA ŞAMPİYONASI'NA GİDİYOR
Potada Dünya Şampiyonası'na gidiyoruz
Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği'nden (FIBA) Türkiye'ye müjdeli haber geldi. FIBA, gelecek yıl Japonya'da düzenlenecek 15. Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası finallerine Türkiye'nin, ''kontenjan hakkı''ndan (wild card) yararlanarak katılmasına karar verdi.
(haberturk.com)

Umarım bu sefer bu şansı iyi kullanır ve başarılı oluruz...

shorunmu
14-03-2006, 18:44
Bu topiği tozlu raflardan indiriyorum :) Geçtiğimiz haftasonu oynanan ve bence basketbol ligimiz için çok önemli bir sonuçla biten Efes-BJK maçı sonucunda tarihimizde ilk kez bu 2 dev ekibi normal sezondaki 2 maçta da yenen bir takım ortaya çıktı. Tebrik ediyorum

pinky
16-03-2006, 12:12
FIBA Avrupa Hakem Departmanı Direktörü Miguel Betancor kural yorumlarında yapılan değişiklikleri açıkladı.

FIBA DEĞŞİKLİKLERİ RESMİ İNTERNET SİTESİNDEN DUYURDU
2005 – 2006 sezonunda uygulamaya konulan yeni kuralar FIBA tarafından tekrar yorumlanarak örneklerle duyuruldu. Hava atışı, 8 saniye ve molalarla ilgili yapılan değişiklikler FIBA’nın resmi internet sitesinde yer aldı.

Bazıları eski yorumlarla tezat teşkil eden örnekler şu şekilde;

1 - 24 saniyenin bitimine 13 saniye kala A4’ün attığı şutta top çemberle arkalık arasına sıkışırsa ve ok yönü A takımını göstermekte ise A takımına yeni bir 24 saniyeye verilir mi?
Cevap: Hayır.
Daha önce FIBA tarafından resmi internet sitesinde uygulanan testte bu sorunun doğru cevabı “evet” idi.

2 - Dördüncü periyodun son 2 dakikası içinde top geri sahasındaki B takımının kontrolüne geçtikten 5 saniye sonra A takımından bir oyuncunun teması ile B takımının geri sahasından dışarı çıkar. B takımı mola ister. Moladan sonra B5 topu kenar çizginin orta noktasından oyuna sokar ve geri sahadaki B8’e pas verir. B takımının ön sahaya geçmek için süresi 3 saniye midir?
Cevap: Hayır. Yeni bir 8 saniye verilir.
Daha önceki yorumlarda 8 saniyenin kaldığı yerden devam edeceği belirtilmişti.

3 - A8 2 serbest atış kullanacaktır. Son serbest atış başarılı olur. Top dipten oyuna sokacak B takımı oyuncusu tarafından çizginin dışında tutulmadan önce (top canlanmadan önce) A takımı mola ister. Mola verilir mi?
Cevap: Evet
Bir önceki yoruma göre oyuncu son atış için topu aldıktan sonra yapılan mola talebi sayının girmesi halinde karşılanmıyordu.

4 - A6 bir serbest atış kullanacaktır. Top oyuncuya verildikten sonra A veya B takımı mola ister. Atış başarılı olmuşsa mola verilir mi?
Cevap: Evet
Bir önceki yoruma göre oyuncu son atış için topu aldıktan sonra yapılan mola talebi sayının girmesi halinde karşılanmıyordu.

vizyoner
21-03-2006, 12:03
Raf temizliğine ben de katılıyorum ve yukarıda görülen grafik çalışmamın yaklaşımıyla devam ediyorum:
Beşiktaş'ın Ülker ve Efes Pilsen'i yenmesi bana göre şanstır, maç içine baktığınızda açtığı farkları koruyamayan Beşiktaş görüyoruz.
Maç uzatmaya gitse de muhtemelen kaybedecektir (2 rakip de sıkı savunma yapıyorlar).
Zamanı iyi yönetmiştir, 2 mağlubiyet daha bekliyorum.

Bu topiği tozlu raflardan indiriyorum :) Geçtiğimiz haftasonu oynanan ve bence basketbol ligimiz için çok önemli bir sonuçla biten Efes-BJK maçı sonucunda tarihimizde ilk kez bu 2 dev ekibi normal sezondaki 2 maçta da yenen bir takım ortaya çıktı. Tebrik ediyorum

vizyoner
08-04-2006, 17:27
08.04.2006 16:30 Ataturk, Ankara
Turk Telekom - Fenerbahce
NTV canlı yayın
Çeyrek çeyrek analiz yapmayı düşünüyorum.

vizyoner
08-04-2006, 17:51
İlk çeyrek:13-17 (Fenerbahçe)
Ortalamada; evind 76 sayı yiyen Telekom ve deplasmanda 76 sayı yiyen Fenerbahçe savunmalarını ön plana çıkarttılar.
Ancak Telekom 2.çeyreği 5-7 sayı farkla alırsa maça ortak olmaya devam edecektir

vizyoner
08-04-2006, 18:13
2. çeyrek:13-20
Devreyi kaybeden (26-37) Telekom yine de rakibi düşük sayılarda tutabildi.
3. çeyrek sonuç için belirleyici olabilir.
2-3 dakikalık net sayı serisi yakalarsa son çeyreğe başabaş girecektir.
Henüz net bir durum yok

vizyoner
08-04-2006, 18:51
3. çeyrek :21-15
Skor:47-52
Fenerbahçe'nin galibiyeti net görünmüyordu.
Telekom tekrar maça ortak oldu.
2 dakika Fenerbahçe'yi kesebilirse maçı alır.

vizyoner
08-04-2006, 19:21
4. çeyrek:18-32
Maç sonucu: 65-84
Telekom'un seri sayı yemesi sonucu getirdi.
3. çeyrek disiplinini kaybetmeseydi fark bu kadar açılmazdı.

vizyoner
15-04-2006, 15:09
15.04.2006 16:00 Ayhan Sahenk, Istanbul
Darussafaka - Galatasaray CafeCrown NTV
Bir aksilik çıkmaz ise maçın teknik yorumunu canlı yayında sunacağım.
8. ve 9. sıradakilerin kapışmasında ligi kalan 4 maçta "ilk 8" bitirme mücadelesi son sürat devam ediyor..

vizyoner
15-04-2006, 17:21
İlk çeyrek
Darüşşafaka - Galatasaray: 20-24
Hızlı başlayan ve farkı 12 sayıya dek çıkartabilen GS yine kötü açılış çeyreği gösterdi. Devreyi kaybetme riski var.

pinky
15-04-2006, 17:28
Aşağıdaki linkte sayın kantar'ın 2 güzel basketbol resmi var.

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?p=921016#post921016

Bu arada: Darüşşafaka - Galatasaray: 27-30

vizyoner
15-04-2006, 17:43
2. çeyrek: 19 -18
Devre: 39-42
Galatasaray bunalmış durumda, bana göre kopma anı maç ortasında 5 sayı önde iken yakalandığı sıkıntılardı.
Çok çekişmeli biraz da ortalama üzeri faullerle geçiyor.

Darüşşafaka 1 çeyrek daha alırsa sonucu garantileyebilir.

vizyoner
15-04-2006, 18:16
3. çeyrek:12-7
skor: 51-49
Darüşşafaka sürekli yıpratıyor ve hatalarını azalttıkça da skoru koruyabiliyor.
Çok çok çekişmeli son çeyrekde Galatasaray'ın toparlanma çabalarının yetmeyeceğini görmek sürpriz olmayacaktır.

vizyoner
15-04-2006, 18:40
4. çeyrek:23 - 12
Maç sonucu: 74 -61
(ilk maç: 82-77 (Darüşşafaka) )

Sistem dinamiklerindeki çöküşleri görmek adına ciddi vaka çalışması olarak defalarca izlenmesi gereken bir maçtı: En yüksek 12 sayı pozitif farktan, en düşük 14 sayı negatif farka inen Galatasaray "ilk 8" için bugüne dek neler yaptığını defalarca düşünmelidir (kalan 3 maç ile bu şansı sürse de, yatırımlarını göz önüne alıp kıyaslayınca bu kadar zora getirmemesi gerekirdi).

Maçı başladığı gibi bitirebileceğini açılışa yansıtan, B-C-D planı olmayan sponsorlu Galatasaray aldığı ölçüsüz risklerini açılan fark olarak ödedi. Nafile, hedefsiz adam takipleriyle alternatif plansızlığını fazlasıyla yansıttı. Sayılar yenilir, atılır ama profesyonelliğini kaybetmiş bir takımı görmek gerçekten üzüntü verici. Televizyondan görebildiklerimizi, kenar ekibinin göremediği çok açık. Daha objektif ve atmosfer etkisinde kalmadan karar alabilmelerini sağlayacak destek sistemleri her takım için gereklidir.

vizyoner
22-04-2006, 10:56
21. Tadım Erkekler Türkiye Kupası'nda çeyrek final maçları yapıldı. Tuborg Pilsener, Ülkerspor, Efes Pilsen ve Fenerbahçe yarı finale yükselirken, bu dört takım yarın final için mücadele edecekler. Çeyrek final maçlarında bugün alınan sonuçlar şöyle:

Tuborg Pilsener: 83 - Darüşşafaka: 73
Türk Telekomspor: 70 - Fenerbahçe: 72
Efes Pilsen: 74 - Mersin Büyükşehir Belediyesi: 58
Ülkersor: 77 - Galatasaray Cafe Crown: 69

Yarı finalde yarın oynanacak karşılaşmaların programı ise şöyle:

14.00 - Tuborg Pilsener - Ülkerspor
16.00 - Efes Pilsen - Fenerbahçe

vizyoner
22-04-2006, 11:03
Fenerbahçe maçının yüksek kalitede geçtiğini ve yarı finale en hazır takım olduğunu tarafsız göz ve yorumla belirtmek isterim.

Sitede yorum da bulablirsiniz.

Bir aksilik çıkmaz ise bugünkü maçları, geçen haftaya göre, daha zengin içerikle sunmaya çalışacağım.

vizyoner
22-04-2006, 15:10
14.00 - Tuborg Pilsener - Ülkerspor

ç1 ortası:13-14
bu tempoyla giderlerse çok çabuk yorulacaklalar.

vizyoner
22-04-2006, 15:16
Ç1:17-22
Farka rağmen, Ülker daha çok hasarlı. İstedikleri düzende başlayamadılar.

Ç2 düşük sayı temposunda geçerse Tuborg alabilir.

vizyoner
22-04-2006, 15:26
Ç2 ortası:7-6
Tuborg kontrollü oyunla çeyreği alabilir.

vizyoner
22-04-2006, 15:35
Mola
14-16
Tuborg maçı germeden de maçı kontrol edebilir durumda ama öfke bazen...

vizyoner
22-04-2006, 15:43
Ç2:14-19
Devre: 31-41

2. çeyrekde maçın gerilimi Tuborg'u bozmuş olabilir.

3. çeyrekde ilk dakikalarda genel farkı 5 sayıya tutabilirlerse maça ortak olurlar.

vizyoner
22-04-2006, 16:03
Ç3 içi:
2-14
33-55

son çeyrekde Tuborg alırsa en azından takım oyunu ortaya koyabilmiş olurlar.

vizyoner
22-04-2006, 16:08
Ç3 içi:
11-14
oyuna dönen Tuborg öfkelenmezse farkı eritecektir.
Ç4 renkli geçer.

vizyoner
22-04-2006, 16:15
Ç3 sonu:17-21
skor: 48-62
Tuborg 10 sayı altında farkla kaybedebilir.

vizyoner
22-04-2006, 16:29
Ç4 son 3 dakika:
14-5
takım oyunu kazandırıyor. Bağlantılar kopmuyor.

vizyoner
22-04-2006, 16:33
16-8
Tuborg daha erken açılmalıydı ama Lig içinde can yakacak demektir.

vizyoner
22-04-2006, 16:42
Ç4:26-18

Skor: 74-80

22 sayı geriden gelen Tuborg üzülüyordur.

Tuborg gerilimsiz devam edebilse ve 2. devre başı farkı açtırmak yerine eritebilseydi, bu fark bile olmazdı.

Kalan 3 lig maçı için ciddi prova yapmış oldu.
Tebrikler !

vizyoner
22-04-2006, 17:20
Efes Pilsen - Fenerbahçe:
Ç1 ortası
9-10
Efes Pilsen 2 dakika içinde öne geçemezse zor olacak

vizyoner
22-04-2006, 17:32
Ç1: 23-24

Efes Pilsen 2. çeyreği alsa bile, Fenerbahçe maçı kontrolünde tutacak performansla oynuyor.

2. çeyrekde maç temposu yüksek beklenebilir.

vizyoner
22-04-2006, 17:40
Ç2 başları:
4-0
Efes Pilsen, iyi başlasa da halen maçın kontrolüne alamadı.

vizyoner
22-04-2006, 17:58
15-12
kontrolü sağlayamayan Efes Pilsen

vizyoner
22-04-2006, 18:02
Efes Pilsen - Fenerbahçe

Ç2:19-12

Devre:42-36

vizyoner
22-04-2006, 18:10
Efes Pilsen fark konusunda sınırlarını zorluyor, devre arası her iki takım farklı oyun için plan yapabilirler.

3. çeyrek ilk 3 dakikasında fark birkaç kez 2 sayıya inerse Fenerbahçe 3. çeyreğe ortak olur ve düğüm 4. çeyrekte çözülür.

Eğerki 3. çeyrekte Fenerbahçe 3. çeyrek öne geçerse, 4. çeyrekte zorlanan Efes Pilsen olur.

vizyoner
22-04-2006, 18:43
Ç3 sonu:
22 - 22 (64-58)

Fenerbahçe fark yiyerek başladı, sert oyunla devam etti.
Efes Pilsen'de de performans dirençleri oluşmaya başladı, zorlanıyor.
Farkı son çeyrek başlarında eritirse avantaj Fenerbahçe'de olabilir.

vizyoner
22-04-2006, 18:58
Ç4 son 4 dakika:
12-11(76-69)
bir üçlük Fenerbahçeyi ortak edebilir.

vizyoner
22-04-2006, 19:05
Ç4 son 2 dakika:
17-18 (81-76)
uzatmaya gidebilir mi?

vizyoner
22-04-2006, 19:12
Ç4: 21-21
Maç: 85-79

10 sayı farkı eritebilen Fenerbahçe her çeyrekde biraz daha geç açıldı.

Final: Ülker- Efes Pilsen (pazar 16:00)

vizyoner
23-04-2006, 13:32
Cuma başlayıp bugün finallenecek maçları değerlendirince:

-Çeyrek finalde Telekom'u geçen, yarı finalde Efes'e elenen Fenerbahçe Lig'de kalan 3 maça en iyi hazırlanan takım oldu. Galatasaray'ın "ilk 8" (play off) mücadelesi vereceği son maçını Fenerbahçe ile yapacak olması amatör ruhlu en güzel derbi olacaktır (her kim sert oynarsa faul ile cezayı yer ve Futbol derbisinden daha kaliteli geçecektir). Elbette medya bu tür güzellikleri değil de şikayet konusu yaratarak okuyucuyu oyalayacağı şiddeti öne çekecektir.

-Tuborg çeyrek finalde Darüşşafaka'yı geçerken ümit vermişti (Darüşşafaka son lig maçında Galatasaray'ın "ilk 8" hayallerini ciddi ölçüde yıktı). Ancak öfke yönetiminde sınıfta kalınca,yarı finalde Avrupa'nın en iyi 16. takımı Ülker'e karşı 22 sayı geriden geldiği maçı son çeyrekteki müthiş oyunuyla kapatamadı:74-80

-Ve Avrupa 8.si Efes Pilsen, Avrupa 16.sı Ülker finali kalitelerin ve taktiklerin mücadelesi olacaktır.

Bence Fenerbahçe gibi Avrupa tecrübeli takımı yenen ve gerekirse sertliğe sertlikle karşılık veren Efes Pilsen favori.
Ülker'in klasik açılışı; "ilk 8" dışı takımlara karşı 1.çeyrekte yormak ve 2. çeyrekte yıpratmak şeklinde oluyor. "İlk 8" takımlarına ise dengeli oyunla 2. devreye maçı taşmayı tercih ediyor.
Maçın canlı analizinde burada olacağım sanırım(Skyturk canlı yayın), galibe yönelik ilk işaret, 40 dakikalık maçta, 10-15 dakika arası gelebilir.

vizyoner
23-04-2006, 17:13
ÜLKER - EFES PİLSEN

Ç1 (son 5 dk):
2-12
Ülker yemeden 1 dakika geçirebilse rahat edecek.

vizyoner
23-04-2006, 17:22
Ç1:
12-26
Ülker, farka rağmen dengeye gidecek durumda.

vizyoner
23-04-2006, 17:42
Ç2 son 2 dk:
18-12 (30-38)
Ülker dengeye geliyor.

vizyoner
23-04-2006, 17:53
Ç2:23-17
Devre:35-43

Ülker oyuna ağırlığını koyuyor. Efes Pilsen hücumda sınırlarını zorlamaya başladı.

vizyoner
23-04-2006, 17:56
Maçın 1. ve 3. çeyrekleri planların sahaya yansıtıldığı çeyreklerdir.
3. çeyrekde kontrolü sahiplenecek Ülker'i görebiliriz

vizyoner
23-04-2006, 18:21
Ç3 (son 5 dakika)
9-6 (44-49)
Ülker kötü başlarken bile iyiydi, 2. çeyrek bitince bunu daha iyi gördük.

vizyoner
23-04-2006, 18:31
Ç3:
16-9 (51-52)

Ülker ilk çeyreği 14 sayı geride bitirirken bile dengeye gideceğini görebiliyorduk.
Rakamlar herşeydir..

vizyoner
23-04-2006, 18:43
Ç4 son 4 dk:
6-14 (57-66)
Ülker 2 dakika boyunca farkı 5 sayıda tutamazsa maçı kaybedecek görünüyor.

vizyoner
23-04-2006, 18:59
Ç4:17-22
Maç sonu:68-74
Son 4 dakika farkı bir şekilde eritemeyen (serbest atış, üçlük) Ülker için bir vaka çalışması daha .
Tebrikler Efes Pilsen'e.

vizyoner
28-04-2006, 12:47
ULEB final-four başlıyor

ULEB Erkekler Basketbol Şampiyonası’nda final-four, bugün Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da başlıyor. Maccabi Tel Aviv, CSKA, Barcelona ve Tau’nun şampiyonluk mücadelesine sahne olacak turnuvada günün programı şöyle: 18.00: Maccabi-Tau Ceramica. 21.30: Barcelona-CSKA. Kazananlar pazar günü 21.30’da şampiyonluk maçına çıkacak.
---
Euroelague 2. grup maçlarında F grubundan çıkan 2 takım CSKA ve TAU.
Makine gibi işleyen CSKA maçını izlemenizi öneririm.
--------
Canlı yorumda olmaya çalışacağım.

vizyoner
28-04-2006, 19:24
18.30: Maccabi-Tau Ceramica (SKYTURK CANLI YAYIN)

vizyoner
28-04-2006, 19:43
ç1 -son 3 dk
17-11
henüz erken gelebilir ama MAC sıkı bir tokat yiyecek görünüyor.
Maçı gereksizce yüksek tempoya taşıdı

vizyoner
28-04-2006, 19:48
ç1:
24-17
MAC ciddi şekilde yıpranma belirtileri ve dikkat eksikliği içinde.
Skorun herşey olmadığını keyifle izliyoruz..

vizyoner
28-04-2006, 19:59
ç2 son 5 dk:
37-26
genelde karşılık bulan atışlar MACi yıpratıyor

vizyoner
28-04-2006, 20:17
ç1:24-17
ç2:27-15
devre:51-32
önemli bir fark olarak görünebilir ama bu kadar yüksek tempoda sayı üretmek MAC için pek de olumlu değil.
Tabelanın göstermediği noktalarda TAU'nun sayı attığı dakikada MAC'i tutması durumunda fark kapanabiliyor.
Ç3te bunu daha sık yaparsa maça ortak olur.

vizyoner
28-04-2006, 20:37
ç3 ortası: 13-5
düşen tempo TAU yararınadır...

vizyoner
28-04-2006, 20:45
ç3:22-16
skor:73-48
tempo biraz düştü TAU rahatladı. Son çeyrek farkı eritebilecek TAU çok geç açıldı görünüyor.
Aldığı dakikalarda güzel oyun oynadı..

vizyoner
28-04-2006, 21:05
ç4:12-22
Maç: 85-70
son çeyreğe kontrollü gireceğini işaret eden TAU iyi de oynadı ama geç açıldı..

vizyoner
28-04-2006, 21:09
21.30: Barcelona-CSKA Moskova
Galibi pazar günü Maccabi ile final oynayacak.
Tahminim CSKA'nın yine güzel bir oyun ortaya koyacağıdır.
Aksilik yoksa canlı yorumda buradayım

vizyoner
28-04-2006, 22:52
ç1:20-15
Barcelona 7-0 seri sonrası erimeye başladı...

vizyoner
28-04-2006, 23:35
ç2:18-19
devre:38-34

Barcelona bir türlü toparlanamadı, skor yanıltıcı olabilir ama farkı açarken bile sürekli yakalayan CSKA temposunu bozmadı.

vizyoner
28-04-2006, 23:49
ç3-son 3 dakika
12-14
farkı eritirken makineyi işleten CSKA ve adapte olmaya çalışan Barcelona

vizyoner
28-04-2006, 23:59
ç3:14-23
skor:52-57
B planında bol faul olan Barcelona cezayı yedikçe hırçınlaşıyor.
CSKA'nın 10 sayı farkla kazanması olası.
son çeyreğin ilk dakikaları belirleyici olacaktır.

vizyoner
29-04-2006, 00:10
ç4 ortası:
11-12
farkı açtırmama çabaları Barcelona için..

vizyoner
29-04-2006, 00:25
ç4:23-27
maç: 75 -84
önceki maç aksine geride olan takım avantajlı bir şekilde kontrol üretiyordu.
CSKA adeta makine gibi. Maç öncesi olasılık değişmede ve Efes Pilsen'i eleyen finale geldi.

vizyoner
29-04-2006, 00:30
Yorumcu notu: CSKA is going to the final against Maccabi because they hit some big shots on offense, while Barcelona was lacking some inside defense. It was a tough game. I was surprised Barcelona let CSKA come back.

CSKAnın geri gelişini Barcelona kontrolsüzlüğüne bağlayan bu yorumu çok anlamsız buldum.
Maçı bütün olarak değil son çeyreklerle algılamış bir yorum.

vizyoner
29-04-2006, 12:28
Türkiye Erkekler Basketbol 1. Lig'inde yarın kendi sahasında Beşiktaş ile karşılaşacak Bandırma Banvitspor, bu maçın hazırlıklarını tamamlayarak kampa girdi.

Bandırma Banvitspor Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, zorlu maça takımlarının çok iyi hazırlandığını belirterek, ligin ilk yarısında İstanbul'da yendikleri Beşiktaş'ı kendi saha ve seyircileri önünde tekrar yenmek için mücadele edeceklerini söyledi.

Darüşşafaka deplasmanında aldıkları galibiyetle ligde dördüncü sıraya yerleştiklerini hatırlatan Başkan Kılıç, "Darüşşafaka deplasmanında iyi basketbol oynayarak aldığımız galibiyet biçim için çok anlamlı oldu. Bu galibiyetle ligde bir sıra yükselerek 4. sıraya çıktık. Ancak cumartesi günü çok daha zor geçecek bir maçımız var. İlk yarıda kendi sahasında yendiğimiz Beşiktaş, rövanşı almak için büyük mücadele verecektir. Biz ise buna fırsat vermemek ve kendi sahamızda da iyi basketbol oynayarak taraftarlarımıza galibiyet hediye etmek için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bu maçın çok zevkli geçeceğini düşünüyorum. Taraftarlarımızdan her maçta olduğu gibi, bu maçta da kendilerine yakışır biçimde küfürsüz ve centilmence desteklerini bekliyoruz" diye konuştu.

Cumartesi günü saat 17.00'de başlayacak Bandırma Banvitspor-Beşiktaş müsabakasını Halil Baldemir, İsmail Aydın, Fatih Arslanoğlu hakem üçlüsü yönetecek (NTV canlı yayın)

yorumlarda görüşem ümidiyle..

vizyoner
29-04-2006, 17:59
Hizli baslayanin zorlanacagi ilk ceyrek sonudan kismen de galibe
yonelik ipuclari da bulabilecegiz..
Bazi takimlar farki acarken arkasinda saglam savunma birakir bunu
gorecegiz..

vizyoner
29-04-2006, 18:16
ç1-son 3dk:
BAN-BES:
9-12
Banvit'in yiprandigi soylenemez ama farki daha da actirmamali.
ceyregi 2 sayi ile kaybetse de ileride sorun yasamaz

vizyoner
29-04-2006, 18:22
ceyrek1:
13-17
Banvit kotu bitirmis gorunebilir ama araya soktugu basketlerle Besiktas temposunu bozmayi bildi. Taktikler de isliyor.
Faul problemleri yaratmaya basladi

vizyoner
29-04-2006, 18:30
ç2 son 6 dk
18-26
Banvit'i araya nispeten daha iyi bir acilis yapti, farki 5 sayiya indirmesi durumunda ceyregi alabilir, belki ekstra 3luk yetereli olacak.

vizyoner
29-04-2006, 18:36
ç2 sonlari:
10-12
Banvit kopmadi ve kopmayacak..
hayat belirtileri suruyor.

vizyoner
29-04-2006, 18:43
ç2: 19-17
devre:32-34
Banvit onemli bir direnci kirdi ve rakip oyunu 3luk agirlikli bozmaya basladi.
Az sonra fazlasi....

vizyoner
29-04-2006, 18:57
2.çeyrek basinda farki acarken 5 sayilik farki koruma amacindaki Besiktas epey sure idare etti ama son 3 dakikada 2.ceyrek basinda ilk hayat belirtisi veren BAN devamini getirdi.
3.ceyrek ilk 3 dakikada ceyregi almaya baslarsa Besiktasin isi kolay olmayacaktir.

vizyoner
29-04-2006, 19:01
Ilk devreyi tempo acisindan degerlendirince 2. devrenin cok daha yuksek sayilarda gecmesi olasi.Toplamda skor 150 sayiya yaklasabilir.

vizyoner
29-04-2006, 19:23
ç3:22-23
skor:54-57
ceyregin sonlarinda farki kaybetmeye baslayan maci bicak sirtina getirdi.
son ceyrek ilk dakikalari belirleyici olacaktir.

vizyoner
29-04-2006, 19:32
ç4 ortasi:
9-0
Banvit cok ciddi hata yapmadikca maci 4 sayi farkla alacak gorunuyor

vizyoner
29-04-2006, 19:49
ç4 sonlari
17-9
BAN sertlige karsi sakin kalmaya calisiyor..

vizyoner
29-04-2006, 19:54
ç4:
19-10
maç sonucu:73-67
tebrikler BANVIT sakin kaldin ve kazandin.

zep
30-04-2006, 00:31
banvit çok ters bir savunma yapan bir takım, savunmaları oyun içinde 5-6 defa değişiyor. buna mithatın oyunda olduğu dakikalar da eklenince hücum edilemez hale geldi zaten bu mithat demireli anlayabilmiş değilim. hücumda zaten sınırlı, ön alanda baskı yapıp oyunu bozmak için çok fazla süre alıyor sanki.

ted baldwin de y. zelanda dan sonra banviti de oynattığı basketbolla zevkle izlettiriyor. tebrikler banvit..

opeth
30-04-2006, 00:36
Hem bandırmalı , hemde bandırmada yaşayan biri olarak gurur duyuyorum.

vizyoner
30-04-2006, 15:57
TAU Cerámica - Barcelona [18:30]
3.`lük Maçı - Prag / Çek Cum. - SKYTURK CANLI YAYIN

Aksilik çıkmazsa canlı yorumla devam edeceğiz

vizyoner
30-04-2006, 19:34
ç1 son 7 dk:
BAR-TAU:
8-4
TAU karşılık vermekde gecikmiyor..

vizyoner
30-04-2006, 19:38
Ç1 ORTASI
BAR-TAU:
10-9
TAU karsilarken tempo hafif artti.

vizyoner
30-04-2006, 19:47
Ç1:
19-26

Tau tuzakla basladi ve devam ediyor. 2.ceyrek basinda BAR kesin ucluk bulmali.

vizyoner
30-04-2006, 19:58
Ç2 ortasi
6-10
TAU Maccabi mağubiyeti hatalarina dusmeden kuvvetli bir acilis yapti.

vizyoner
30-04-2006, 20:03
ç2 sonlari:
14-12
BAR için ilk hayat belirtisi geldi ancak ucluge ihtiyaci halen var

vizyoner
30-04-2006, 20:08
ç2:17-21
devre:36-47

BAR için zayif hayat belirtileri suruyor ancak 3.ceyregi alamazsa buyuk ihtimal maci fazlasiyla zora sokmus olacaktir.

vizyoner
30-04-2006, 20:18
ara notlar:
farka degil de oyun planina bakinca, ilk ceyrek 45 sayi ve 2.ceyrek 38 sayi.
BARcelona ikilemi: tempoyu bozsa da maca ortak olamiyor.
Ç3 basinda ilk 3 dakika sonuc icin onemli olcude belirleyici olacaktir. Ilk 3 dakika farki 8 sayiya dek indirebilirse (elbette daha iyisi olsa iyi olur) TAU plani bozulabilir.

vizyoner
30-04-2006, 20:32
ç3 ortasi:
7-8
BAR 10 sayi altinda kaybedebilir.

vizyoner
30-04-2006, 20:44
ç3:24-15
skor:60-62
2 çeyrek uyguladigi planini kolayca bozdurmayacak TAU farki koruyabilecek gucte.
ç4 baslarinda farki acmasi galibiyete yeterli olabilecektir.

vizyoner
30-04-2006, 20:57
ç4 son 3 dk
14-18
BAR arada parliyor ama hic rahat degil...
TAU organize cizgide devam ediyor

vizyoner
30-04-2006, 21:05
ç4: 22-25
skor:82-87

TAU hayat belirtilerini gosteren rakibin buyuk adim atmasina hic izin vermedi.
Avrupa 3.sü TAU

notlar az sonra...

vizyoner
30-04-2006, 21:11
BAR 3. ceyrek baslarini degil sonlarini daha iyi degerlendirince ceyregi almasina ragmen sadece farki azaltarak kaybedebileceginin ilk adimlarini atmisti.
TAU aldigi organize oyunlu galibiyetle Maccabiyi finale yolladigina daha cok uzuluyordur herhalde.

21:30 MACcabi- CSKA Moskova finalinde gorusmek uzere..
Aksilik cikmazsa canli yorumlarla devam...

vizyoner
30-04-2006, 22:34
ç1 son 7 dk
CSK-MAC
0-7
hizli MAC araya basket sokabilen CSK umidi.

vizyoner
30-04-2006, 22:48
ç1:
18-18
CSK plani islemeye basliyor.
Yari finaldeki gibi oynayabilirler...

vizyoner
30-04-2006, 22:55
ç2 ortasi
25-25
avantaj halen CSK tarafinda.
MAC bunalmaya basladi.Farki acmak uzerine olan oyunu tutmadi

vizyoner
30-04-2006, 23:02
ç2 sonlari
30-25 skor
MAC yoruluyor ve kontrolu kaybediyor.
Top kayiplari belirleyici oluyor

vizyoner
30-04-2006, 23:08
ç2:17-12
skor: 35-30 (CSK-MAC)
MAC oyununu kuramadi ve CSK bunu iyi degerlendiriyor.
Farki net sekilde 4 sayi uzerinde tutacak duzende devam ediyor.
3. ceyrek basi MAC degisik planla oynamali...

vizyoner
30-04-2006, 23:31
ç3 ortasina dogru

skor:44-33

basketbolda 2 ekol mucadelesi devam ediyor ancak bu sene MACcabi dersine iyi calismamis...CSKA Moskova rahat

vizyoner
30-04-2006, 23:39
ç3 sonlari
skor:46-42
MAC biraz gec acildi halen kaybetme riski var.

CSKA savunmasi zorluyor

vizyoner
30-04-2006, 23:46
ç3:14-18
skor: 49-48
MAC oyuna döndü ancak CSKAnin son ceyrege baslama bicimi geri donulmez farka goturebilir.

vizyoner
01-05-2006, 00:00
ç4 sonlari

skor:65-59
CSK domine etmeye basladi
beklenen farkla kazanacak durumda.

vizyoner
01-05-2006, 00:16
Maç sonu:
ç4:24-21 (yuksek tempo)
skor: 73-69

gerekirse karsilikli sayi atmadan gecen dakikalar, fark 1 sayi iken bile, CSKA istedigiydi v