PDA

View Full Version : :::::::DOSTÇA,ENDEKS ve HİSSE YORUMLARIM:::::::::::

Pages : [1] 2 3

dostfinans
21-03-2010, 09:32
Değerli dostlar, bu topikte sizlerle birlikte dostça muhabbetle ekonomi genel endeks hisse analiz ve yorumlarım düşüncelerim sunmak bu bilgi katkısını hep birlikte paylaşmak adına bulunmaktayım, siz dostlara en derin saygı ve sevgilerim sunar sayın forum yönetimine bu paylaşımı sunmaları yönünden bizlere bu ortamı sundukları için saygı ve teşekkürlerim belirtirim .Açtığım bu konu başlığı ile düşüncelerinizi, sorularınızı,fikirlerinizi, iletebilirsiniz. Not: lütfen olumlu veya olumsuz ,eleştiri sınırını bilelim.seviye ve usluba dikkat edelim.amaç bilgi paylaşımı ise ,burda en güzel ifadeler kullanılmalıdır. Dost sizler için hisse önerisi değil, yorum ve düşüncelerini izah ediyor. Al sat tarzı yaklaşımlarla veya öneri tarzında "hangi hisseyi önerirsin" sorularını lütfen yöneltmeyiniz. Burası bir düşünce ve fikir portalıdır,kararlarınızdan sizler sorumlusunuz .Sizler durumunuzu takdir edeceksiniz.öncelikle bunu bilmek gerekir. Yorumlar analizler ve düşüncelerimi bilgi paylaşımı açısından sunuyor ,kendi şahsi fikirlerimi forum formatını etik değerleri göz önüne alarak belirtiyorum.
dostça kalınız

dostfinans
21-03-2010, 09:35
değerli dostlarım endeks konusunda açıklamlarım ve yorumlarım devam etmektedir
biliyorsunuz geçen haftanın önemli kriterleri vardı,tüketici güven endeksi verileri ile dış piyasalardaki veriler ile bu konuda özellikkle FEDin açıklamalarının olumlu karşılanması alımlara hız getirmişti.Endeksin 53 bin 436 ile kapanması yanında bu haftanın kirtelerleri verileri ışığında siyasi gelişmeler yanında dış verilerinin takibi önem kazanabilir siyasi verilerin olumlu bir trendde gelişmesi olumlu yansıyabilir, bu yönde çalkalanmaların bazı negatif etkiler kırılmalara sebep olması ihtimal dışı değildir .Yurt dışı verilerin yoğunluğu ayrı bir önem kazanıyor.ABD deki verilerin takibi bu yönde salı ve çarşamba günü verilerinin sonuçları dikkatle takip edilmeli Endekste bahsettiğim kademe anlayışı ölçüsünde 45 tutunma noktasından 50 bin atak yön ve 55 bini ile 60 bin hedef tezimi tekrar yineliyor bu veriler ışığında gelişmelerin kademe anlayışı ölçüsünde kırılmalar yaşansada olumlu bir zemine oturması yanında, hedefe adım adım gideceğini düşünüyorum .Enerji sektörü yönünde
biraz durmak gerekirse bu gelişmelerin ışığında şirketlerin hareketlerinin takibi önemli olmakla birlikte aşırı heyecan ve motivasyona girilmemesi! dikkatli bir izleyici olunması bir başka dikkat ölçüsüdür düşüncesindeyim
dostça kalınız

tayf10
21-03-2010, 09:36
hayırlı olsun sn dostfinans,bol ziyaretcili ve seviyeli bir topik dileyerek ilk mesajı ben yazıyorum ...

dostfinans
21-03-2010, 09:39
teşekkür ederim dostum sanırım en uygun ve etik formata uygun yorumları ve siz dostların seviyeli ve saygın yorum ortamanı birlikte oluşturmak düşüncesiyle dostça birliktelik diliyorum

dostfinans
21-03-2010, 09:42
thyao nun yaptığı anlaşmalar sponsorluk alaşmaları gelişmeler ve reklam faaliyetleri thyo nun dünyada bir marka oluşması yönünde olumlu gelişmeler, ulaştırma sektör bakımından bu gelişmeler iyi bir trende çıkarma yönünde hissenin trendin ksa ve orta vadede zirveleri yönünden getiri hedeflerine göre izlenmisi olumlu olabilir düşüncesindeyim ,(gelişmelered sabır ve zamanlamalar önemli faktör olacak) bu yönde hissedeki son performansı 5,20 üstütutunmayla bunun zirve kademelerini 5,40 ve 5,60 arasında oluştuğunu söyleyebilirimbunun 5,60 test denemisini üst zirve 5,80 olarak grafik değerini vermesi yönünde hacimsel olarak takibi yaşanacak kırılmalarda göz ardı edilmeden dikkatle izlenmesi gerekecektir taban 4,80 dir dostça kalınız

dostfinans
21-03-2010, 09:44
değerli dostlar, tkfen holding olumlu gelişmeler içinde ,projeler gelişmeler bu trendin olumlu havasını yansıtıyor,yeni projelerin kapsama alananda olması bu trendde olumlu hava oluşturabilir düşüncesindeyim. Yurtdışındaki faaliyet ve porojeleri ve sonuçlandırması beklenen ihaleler(ortadoğu kafkasya ihaleleri) gündemde bu yönde şirketin hisse değerindeki son seans fiyatındaki 5,65 ağırlık ortalamasının üstünde olumlu piyasa havasında çıkış trendinin 5,70 üstündeki testlerle özellikle 5,80 testiyle 5,85-6,20 arası bir kademe oluşturabileceği (taban noktası 5,05 tir)varsayımı ile bu yönde gelişmelerin getiri hedefleri üzerinden kısa ve orta vadede iyi zamanlamalarla izlenmesi gerektiğini düşünüyorum
Dostça kalınız

dostfinans
21-03-2010, 09:48
değerli dostlar, Aygaz hissesi konusundayazdığım yerlerde birçok açıklamalarım olmuştur,bu yönde 14 nisanda planlanarak verilmesi öngörülen temettü ve bunun geçen yılın kârından hisse başı brüt 0,33 TL ye tekabül eden temettü dağıtımının mevcut hisse fiyatına göre 5,3 lük yüzdesel değerine denk gelmesi kısave orta vadede hissenin çıkış trendine olumlu yansıyacağını düşünüyorum yüksek kâr payı hissedeki olumlu piyasa koşulları ile durumunu objektif kriterlere göre sonuçlandırabilir, dikkatle izlenmesi bu yönde getiri hedeflerine göre hareket edilmesi zamanlamaların iyi yapılması olumlu olabilir düşüncesindeyim
dostça kalınız

berkeri
21-03-2010, 09:56
Çok yeni üyesiniz ama,bence başlangıcı iyi yaptınız. Böyle devam edeceği beklentisiyle,topiğinizin hayırlı olmasını ve tutmasını dilerim.

dostfinans
21-03-2010, 10:04
sayın berkeri ,teşekkür ederim bugüne kadar tecrübe bilgi ve bilgi paylaşımı altında katkımı sizlere sunmaktan imtina etmeyeceğim yönünde emin olabilirsiniz, zaman ve vaktim oldukça dostça yorumların ve bilgi katkısının endeks hisseler, ekonomi emtia ve genel manada siz küçük yatırımcılar için önemini zamanla göreceksiniz bunu umuyorum saygı ve sevgilerimi sunar olumlu eleştiriniz için teşekkür ederim

brad34
21-03-2010, 10:11
emeğinize sağlık boyner yorumu alabilirmiyim.

dostfinans
21-03-2010, 10:28
dostum teşekkür ederim biliyorsunuz boyner son seanslarda atak yönünü ileri götürmekle durumunu penformansını göstermiştir, burda küçük yatırımcı için en olumlu noktalardan birisi maliyet yönünden getir hedefleri önemlidir yani son noktayı nerde nasıl kaymasını ,başlanğıç adımın atarken bilmek gibi bunlar önemlidir genel manadada böyledir
boynerde biliyorsunuz son 3 aylık dönemde 9.3 milyon TL kar elde ederek yılın ilk 9 aylık dönemindeki zararını kapatması ve 2009 senesini 7.3 milyon TL net kar ile tamamlanması şirketin olumlu yanlarından objektif kriterlerinden birisidir bunuda çıkış trendiyle son zamanlargöstermiştir .Krize göre endeks satış potansiyelindeki geçmişe yönelik durgunluğun bir yönde aşılması son dönem atak yönünün olumlu göstergesi olmuştur bu yönde yinede dikkatli olmakta getiri hedeflerini iyi koymakta ve zamanlamarla durumu lehe çevirmek her zaman yatırımcı için sabır ve mantık süzgeci dahilinde bir vade girişim olmalıdır ,son seansta 1,90 ağırlık ortalamasını koruması bu yönde önündeki zirveleri açmasını saglayabilir isede bu yönde maliyetten realiz faktörlerinide hesaba katmak ayrı bir düşüncedir bunu unutmayınız yani 1,90 ortalamasını 1,90 üstü testlere denemesi önündeki grafik değeri tavan değerini 2,10 olarak göstermekle bunu 1,90 artış baskısıyla hacimsel olarak göstermesi olumlu olabilir bu yönde izlemeniz çok dikkatli yapmalısınız taban ise 1,71 dir unutmayın çıkış gösteren hisselerdeki performanslar realize fakörleriyle kırılmalarda yaşayabilir bu yönde yatırımcı getiri hedefini bir noktada zamanlamalarla iyi ortaya koyması gerekmelidir hisse yabancılar tarafından alınan bir hissedir bunu 1.198,100,00 alım miktarı ile son seanslarda gördük bu yönde gelişmeler atak yönden getiri hedefleri ile iyi izlenmelidir ,düşüncelerim bunlardır .
dostça kalınız

emeğinize sağlık boyner yorumu alabilirmiyim.

berkeri
21-03-2010, 10:34
Alarko holding yorumu alabilirmiyim. Şimdiden teşekkürler

dostfinans
21-03-2010, 10:41
ilginize teşekkür ederim
alarko topluluğu biliyorsunuz yatırım hedeflerini enerji sökrü yönünde gelişmelerle gösteriyor bunlar önemli kriterler Elektirk üretim ve dağıtım hedefleri var bu ciroların performansının artırılması çalışmaları sanırım hissede çıkış trendine olumlu yansiyabilir enerji yatarım planları uygun ojektif kritelere ve gelişen terendede performansa sahip olursa iyi bir izlenim bırakbilir ama oluşan şartlar önemli olacak bu yönde yorumumu genel manada noktalıyorum dikkatle izlenmesi gerekir teknik değerler açısından şirketin hedefleri ve performanısile gelişmeler yakinen takip edilmeli bu yönde getir hedefleri uç noktaya kaçmadan iyi konulmalıdır varsayımlarla değil olanlarla izlenim önemli kriterlerdir önce gelişmeler dikkatle takip edilmeli

Alarko holding yorumu alabilirmiyim. Şimdiden teşekkürler

brad34
21-03-2010, 10:42
çok teşekkür ederim yorumlarınız için.sayın dostfinans.birde konfurt gıdayı yorumluyabilirmisinz?

dostfinans
21-03-2010, 10:45
değerli dostlar şu an için zamanım yetmeyebilir uygun olduğumda sorularınıza yanıt vermeye gayret edeceğim
umarım faydalı oluyorumdur faydalı bir yorumum yoksa yazmyabilirim şimdiden teşekkür ederim
dostça kalınız

Von
21-03-2010, 10:51
Herkes soru soruyor ya ben de sorayım :)

1- Herkesin faydalı oluyorsunuz yazmasına ihtiyacınız var mı ?
2- Bir solukta yazmak yerine arada noktalama işareti kullansanız okunması daha kolay olmaz mı ?
3- Daha önce hisse.net üyeliğiniz oldu mu ? Yoksa ilk kez mi üye oluyorsunuz ?

montania
21-03-2010, 10:58

2- Bir solukta yazmak yerine arada noktalama işareti kullansanız okunması daha kolay olmaz mı ?

Sayın Von'un sorularına bir ilave de ben yapmak istiyorum:

Daha önce mynet'te yorum yapan dostfinans siz misiniz?

Başarılar dilerim...

dostfinans
21-03-2010, 11:06
soru sormanıza karşı değilim tabiki olumlu eleştiriye açığım;ikinci sorunuza yanıt vermem gerekirse , soluksuz bir yazı okunuyorsa yazarın yeteneğidir bu bir,ikinci birinci sorunuza alacağınız yanıt dilbilgisi kuralları ile çelişiyor diyorsanız, birinci sorunuz buna tezattır!?bu ikiüçüncüsü daha önce hisse net üyeliğim yoktu(burda aksine sanal nikimi adımı kullanan birisi olmuş bunuda bildirmiştim yönetime ) yeni üyeyim, birkaç günlük ,durumumu forumda belirttim saygılar sunar bu tür eleştiriler yerine,yorumlar yönünden eleştiriler getirseniz iyi olacak, sanırım biraz sorunuz yönetici düzeyinide aşmış!? bu konuda genel manada yorum içeriğine bakmak daha faydalı olur düşüncesindeyim !yoksa kendimi okulda Türkçe dilbilgisi öğretmeni karşısında hissetme durumum oluşacak!? neden birden bu tepki anlamadım birçok yorumve yorumcu okudum bu tür bir eleştiri görmedim sanırım biraz tanımak ihtiyacından olsa gerek diyor saygılar sunuyorum
dostça kalınız

dostfinans
21-03-2010, 11:07
dostum ta kendisiyim teşekkür ederim

Sayın Von'un sorularına bir ilave de ben yapmak istiyorum:

Daha önce mynet'te yorum yapan dostfinans siz misiniz?

Başarılar dilerim...

Von
21-03-2010, 11:10
soru sormanıza karşı değilim tabiki olumlu eleştiriye açığım;birinci sorunuza yanıt vermem gerekirse , soluksuz bir yazı okunuyorsa yazarın yeteneğidir bu bir,ikinci birinci sorunuza alacağınız yanıt dilbilgisi kuralları ile çelişiyor diyorsanız, ikinci sorunuz buna tezattır!?bu ikiüçüncüsü daha önce hisse net üyeliğim yoktu(burda aksine sanal nikimi adımı kullanan birisi olmuş bunuda bildirmiştim yönetime ) yeni üyeyim, birkaç günlük ,durumumu forumda belirttim saygılar sunar bu tür eleştiriler yerine,yorumlar yönünden eleştiriler getirseniz iyi olacak, sanırım biraz sorunuz yönetici düzeyinide aşmış!? bu konuda genel manada yorum içeriğine bakmak daha faydalı olur düşüncesindeyim !yoksa kendimi okulda Türkçe dilbilgisi öğretmeni karşısında hissetme durumum oluşacak!? neden birden bu tepki anlamadım birçok yorumve yorumcu okudum bu tür bir eleştiri görmedim sanırım biraz tanımak ihtiyacından olsa gerek diyor saygılar sunuyorum
dostça kalınız

Bu cevabınızdan sonra evrende yerimi sorgulamaya başladım sayenizde :) Pes ediyorum ! :) Siz de dostça kalın

dostfinans
21-03-2010, 11:14
rica ederim sayın von, ben teşekkür eder olumlu eleştiriniz ve yorumunuz için saygılar sunuyorum

babacan1905
21-03-2010, 11:24
sn dostfinans öncelikle hoşgeldiniz.... topiğinizin hayırlı olmasını diliyorum... acizane benim kriterim; üyelik tarihinizden daha ziyade, yorumlarınızın isabetli olup olmayacağıdır... tekrar hayırlı olması dileği ile....

COCOR
21-03-2010, 11:25
Sayın dostfinans size başarılar...
Ben de PETKİM istiyeyim... Acılı olmasın, orta şekerli ve ileri vadede ballı olsun..
Sayın babacan1905 'katılıyorum...
üyesi süresiyle tecrübe bilgi tam orantılı değil...
Yalnız kelimeler birleşik olmazsa daha güzel... Elbette edebi metin istenmez... İçerik önemli...

dostfinans
21-03-2010, 11:27
teşekkür ederim sayın babacan,beklediğimve istediğim bir yanıttı ,olumlu bir eleştiri örneğidir bu yorumunuz , dost bunu her zaman tarzı olarak açıklamştır sanırım faydalı yorumlarla sizlere bilgi katkımı sunmaya gayret edeceğim ilginiz için teşekkür ederim
dostça kalınız

dostfinans
21-03-2010, 11:37
değerli dostum, petkim sorunuza şu yanıtı vermek isterim 2010 yılı sonuna tadar 70 milyonluk yatırım hedefi var ,Aliağadaki yatarım projesi objektif olarak orta ve uzun vadede önemini ortaya koyuyor benimyorum tarzım kısa ve orta vade üzerinedir,bunu öncelikle belirtmek isterim ,söz konusu yatırım projesinin hedef 10 milyon kapasitesi önemli bu yönde gelişmeler dikkatle izlenmeli araştırılmalı iyi bir izleme oluşturmalısınız özelilkle rafine yatırımları dikkatle takip edilmeli hissedeki hacimsel güç getiri hedefinizlerinizle iyi zamanlanmalı görüşündeyimteknik yönüne bakarsak , 8,65 ağırlık ortalamasını kırması 8,80 ve 9,50 arası kademeleri arasındaki zirveleri son durumunu gösteriyor bu yönde taban ise 7,80 dir(klavye sorunum nedeni ile butür problemler yaşayabiliyorum)

Sayın dostfinans size başarılar...
Ben de PETKİM istiyeyim... Acılı olmasın, orta şekerli ve ileri vadede ballı olsun..
Sayın babacan1905 'katılıyorum...
üyesi süresiyle tecrübe bilgi tam orantılı değil...
Yalnız kelimeler birleşik olmazsa daha güzel... Elbette edebi metin istenmez... İçerik önemli...

venguvac
21-03-2010, 11:51
soru sormanıza karşı değilim tabiki olumlu eleştiriye açığım;ikinci sorunuza yanıt vermem gerekirse , soluksuz bir yazı okunuyorsa yazarın yeteneğidir bu bir,ikinci birinci sorunuza alacağınız yanıt dilbilgisi kuralları ile çelişiyor diyorsanız, birinci sorunuz buna tezattır!?bu ikiüçüncüsü daha önce hisse net üyeliğim yoktu(burda aksine sanal nikimi adımı kullanan birisi olmuş bunuda bildirmiştim yönetime ) yeni üyeyim, birkaç günlük ,durumumu forumda belirttim saygılar sunar bu tür eleştiriler yerine,yorumlar yönünden eleştiriler getirseniz iyi olacak, sanırım biraz sorunuz yönetici düzeyinide aşmış!? bu konuda genel manada yorum içeriğine bakmak daha faydalı olur düşüncesindeyim !yoksa kendimi okulda Türkçe dilbilgisi öğretmeni karşısında hissetme durumum oluşacak!? neden birden bu tepki anlamadım birçok yorumve yorumcu okudum bu tür bir eleştiri görmedim sanırım biraz tanımak ihtiyacından olsa gerek diyor saygılar sunuyorum
dostça kalınız

ben başka yerleri bilmiyorum, bu forumda nickimi kullanmışlar demek "evsahibinden baskın çıkma" durumu oluyor :)
diğer DOSTFİNANS zannettiğin gibi boş biri değil. analizini yapmıştı ve gerçekleşmesini bekliyor sanırım. uzun zamandır hisse analizi de yapmaz oldu. (takip ettiğin üyelerden biriydi)
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=39909

neyse, renkli bir forum üyesi olacağınız şimdiden belli. :)
konu başlığınız hayırlı olsun

overriding
21-03-2010, 11:52
hocam izmir demir çelik ve iş menkul değerlerin artık yukarı dönme zamanı geldi diyorum, siz ne diyorsunuz bu konuda

dostfinans
21-03-2010, 11:55
çok teşekkür ederim yorumlarınız için.sayın dostfinans.birde konfurt gıdayı yorumluyabilirmisinz?
Konfurtun son sanslardaki çıkış ritminin belirli bir dolgunluğa ulaştığını düşünüyorum ,atak yönler göstermesi gereksede bu yönde de dikkatle izlenmelidir , geçen döneme göre net kârı 4881162 olmuştu sanarım ,bu yönde teknik göstergesini 4,90 üst düzeyde tutması bu yönde gelişmelerin kırılmalar yönünden yansıdığını veya yansiyabilieceği izleniminide verebilir düşünce olarak 4,96 ve 5,00 kademeleri üst zirveleridir !
hisse teknik olarak son fiyatın ortalama ! 4,86 ağırlık ortalamasından 4,86 olarak göstermiştir bu yönde çıkış trendin zirveler yönünden iyi izlemeli bu yönde tavan kirterini 5,30 ve taban göstergesinin hissedeki son fiyta göre 4,40 olduğun söylebilirim getiri hedefi çok iyi konulmalıdır ,önemli olabilir bu yönde bu zamanlamarla iyi izlenmesi ve gelişmelerin takip edilmesi fikrindeyim,şahsi düşünceeirim bunlardır
dostça kalınız

dostfinans
21-03-2010, 12:23
hocam izmir demir çelik ve iş menkul değerlerin artık yukarı dönme zamanı geldi diyorum, siz ne diyorsunuz bu konuda

dostum merhaba izmdç biliyorsunuz bazı şirketler yanında dış ticaret sermaye şirketi statüsüverilen şirketler arasında yer aldı hissedeki gelişmeler yönünden son fiyattan teknik yönünü şöyle düşünüyorum 2.13 ve 2,24 kademeleri yatay yönüdür hissedeki zirveleri son fiyattan 2,17 den 2,28 ve 2,37 zirve kademe noktalarıdır taban ise 1,97 dir getir hedefi iyi konulmalı
ismende ise genel durum son fiyattan 2,92 ve 3,06 yatay yönünü göstermekle birlikte çıkış trendini son fiyattan olumul hacimle gösterirse 3,18 test önemli olacak bunu 3,18 ve 3,20 ile denemesi gerekir çıkış trendi yönünden 3,16 tutunma önemli en üst zirveside bu duruma göre 3,44tür taban ise 2,84 yalnız durgun ve yatay bir seyir gösteriyor, bunu testlerle artırması önünü açabilir düşüncesindeyim getiri hedefi bu yönde zamanlamalarla önemli olabilir iyi izlemekve araştırmak gerekir ,düşüncelerim bunlardır
dostça kalınız

Arcadia
21-03-2010, 12:32
Selam sayin dostfinans
Topiginiz hayirli olsun. Burada teknik analiz konusunda acemi olan bizlere yardim eden birisinin daha olmasi gercekten sevindirici.
Mumkunse ben bir YKGYO hakkinda ne dusunursunuz ogrenebilirmiyim.
Tesekkurler selamlar

brad34
21-03-2010, 12:45
sayın dostfinans verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.peki sizin takibinizde olan hisse varmı yada sizin bilgileriniz içinde öne çıkabilecek hisseler varmı?

dostfinans
21-03-2010, 12:46
dostum ilginize teşekkür ederim çok naziksiniz ,siz veya bizler hepimiz bilmediğimiz konularda acemiyiz önemli olan var olandoğru bilgiyi, uygun platformlarda düşüncelerle etik ve yorumsal manada objektif kriterlere uygun olarak sunmaktır, bunu yapmaya gayret ettim her zaman, sizler için bu hisseyi inceleme vaktim olursa sunmaya gayret edeceğim
dostça kalınız

Selam sayin dostfinans
Topiginiz hayirli olsun. Burada teknik analiz konusunda acemi olan bizlere yardim eden birisinin daha olmasi gercekten sevindirici.
Tesekkurler selamlar

dostfinans
21-03-2010, 12:52
dostlarım şunu önemli biliniz ,dost hisse yatırımcısı değildir sadece hobi olarak sizlere var olan ekonomive borsa bilgimi sunmaya gayret etmekteyim vaktim ve zamanım müsait oldukça sizlere yorumlarımı,enleri ve analizlerimi sunmaya gayret ederim bu topikte yaptıım yorumlar ve sunumların dikkatle okunmasını ve araştırılmasını söyleyebilirim.
önemle belirtirim

sayın dostfinans verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.peki sizin takibinizde olan hisse varmı yada sizin bilgileriniz içinde öne çıkabilecek hisseler varmı?

kaanay
21-03-2010, 13:18
sizi geçen yıl mynet ten izlemiştim,başarılar

dostfinans
21-03-2010, 13:23
teşekkür ederim kaanay dostum ,beni bilenlerin olması bana gurur vermektedir,önemli olan varolan bilgiyi sizlerin de varolduğu bu ortamda saygın ve nezaketli ortam içinde yorumlamak ve harmanlamaktır
dostçakalınız

sizi geçen yıl mynet ten izlemiştim,başarılar

halodayı
21-03-2010, 14:11
Hayırlı olsun

dostfinans
21-03-2010, 14:13
Ykgyo hakkında ,duruma göz atarsak şirketin 18.03.2010 tarihli genel kurul toplantısından gündeme girelim ;
şirket yapılan toplantı sonucu 2009 yılında edilen zararın geçmiş yıllar zararına ilave edilmesi ve zarar dolayısıyla temettü dağıtımı yapılmaması yönünde ekarar aldı bunu belirteyim öncelikle hissedeki gelişmeler teknik olarak son seansta ağırlık ortalamsın 1.78 dolayında tutup güne girişi 1,81 olarak başlasada kırılmalarla 1.75 e kadar geriledi bunda günün iniş baskısıda kuvvetili di genel olarak ,1.82 denimisin deneyeceğini düşünüyorum yine ,bu arada 1.75 üstü tutunma sağlaması halinde 1.80 üstü testlerle kuvvetlendirmesi 1.59 tabandan bakarsak yatay yönnüü destekten tutunursa bu direnç yönünü 1,80 ve 1,90 fiatları arası olarak düşündürür, tabiki izleme noktasını zamanlamalarla ve vade süresni iyi belirleme yönünden iyi oluşturmanız gerekecek ve getiri hedefleriniziikendi insiyatifinizle iyi görmelisiniz hacimsel yönü iyi izlenmeli
yeri gelmişken bilgi amacı ile temas etmek istediğim bir diğer yaklaşık konu ,yönünden yygyo hissenedki potansiyel yükseliş ve yapkredi bankasının yabancılar tarafından en çok alanına hisseler arasında olması ( 3.046,901,01 alım miktarı ile)yönünü yeri gelmişken belirtmek isterim
dostçakalınız

Selam sayin dostfinans
Tesekkurler selamlar

dostfinans
21-03-2010, 14:19
yorumlarım inşallah faydalı olur diyor hepinize pazartesi gününden itibaren bol kazançlı hayırlı günler diliyorum sağlığınız yerinde kazancınız hayırlı olsun.Her yönden ,genel manada ,spekülatif yorumlara itibar etmeden bilinçli ve araştırıcı bir yönde getiri hedefleriniz iyi zamanlamalarla ayarlayarak , izleme oluşturmanız sabır ve insiyatifinizle hareket etmek,şahsi kararlarınızda mutlaka kendi fikrinizin en etkili en güzel yöntem olacağını görebileceksiniz.
dostça kalnız

ases
21-03-2010, 14:20
sayın hocam öncelikle topiğiniz hayırlı olsun müsaait zamanınızda martı hakında ki görüşlerinizi öğrenebilirmiyim teşekkürler

dostfinans
21-03-2010, 14:52
martı biliyorsunuz bağlı Ortaklığının Halka Arz Çalışmaları % 94 hissesine sahip olduğu Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin başladığı halka arz çalışmaları kapsamında Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu'nun 16.02.2010 tarih 578 sayılı toplantısında almış olduğu ve Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin kayıtlı sermayesinin 75.000.000 TL'den 200.000.000 TL'ye çıkarılması kararı doğrultusunda sermayesinin artırımı için 19.03.2010 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunmuştur, buyöndeki objektif kriterler gelişmeleri aktarmakla başlamak istedim teknik düzey olarak hissedeki son çıkışlar yanında bunun getirihedefi yönünden iyi planlanması gerektiğini söyleyebilirim
1,38 ağırlık ortalaması vardır en yüksek zirveleri arasında 1.44 önemli yer tutmuştur,1,20 ve 1.25 arası yatay seyri mevcuttur 1,30 üstünde tutunmasını önemli görüyorum bunu başarması lazım !realizelerle ve oluşan dalgalı trendlerde kırılma saglayan esnek yapısı mevcuttur ,zamanlamaların getiri yönünden hedeflerde iyi planlanması ve hırsa yenik düşülmemesi objektif hacimsel yükselişlerin anında takibi önemlidir, ki bunlar önemli olabilir !!!! ani çıkış yapısı ,ani kırılmalar yaşayan esnek hisselerden birisidir düşüncesindeyim ,zirveleri tutunma noktasından dikkatle takip etmek düşüncesindeyim bunu zamanlamalarla iyi bir şekilde görmek önemli olabilir ,şimdiki fiyat yapısına göre taban 1,25 tavan zirvesi 1,50 dir

sayın hocam öncelikle topiğiniz hayırlı olsun müsaait zamanınızda martı hakında ki görüşlerinizi öğrenebilirmiyim teşekkürler

paradise87
21-03-2010, 15:32
sayın dostfinans bende bir konuyu sizinle ve diğer okurlarla paylaşmak istiyorum.bedelsiz açıklayan bir şirket neden düşer.bunun en son örneğini bakab da ve aselsanda gördük.

hiakkaya
21-03-2010, 15:39
Mrb dostfinas...mynetten eski bir takipciniz olarak burada olmanıza sevindim..daha ciddi ve seviyeli bir sitede ve gruptasınız şuanda....sizede bu fırsatı verdiği için grup yönetimine teşekkür etmek istiyorum...başarılarınızın devamını diliyorum..mynetteki geçen yıl yapmış olduğunuz YILIN ANALİZİ thy yi 10.20 de bölünmeden önce tavsiye ettiniz bölündü 2.10 lara ve şimdi 5 li rakamlarda..takip edenler iyi kazandı sayenizde...selamlar hoşgeldiniz tekrar...

dostfinans
21-03-2010, 15:42
aslında basit bir soru bedelsiz aslında en güzel yanlardan biridir ama hissedeki şirketin verdiği oranı önemli olabilir !!!! ayrıca hisselerdeki şişme!!!! etken nedenlerden birisidir ,bu yönde bu hisselerin oranlarını ve vs gelişmeleri iyi izleyiniz, bu oranlar sizlere gerçek fikirleri verebilir
dostça kalınız

dostfinans
21-03-2010, 15:48
bir dostu burda gerçekten görmek sevindirici yakışıklı resminizin hayatınıza güzel bir çerçeve olması dileği ile teşekkür ederim dostum sağolun

Mrb dostfinas...mynetten eski bir takipciniz olarak burada olmanıza sevindim..daha ciddi ve seviyeli bir sitede ve gruptasınız şuanda....sizede bu fırsatı verdiği için grup yönetimine teşekkür etmek istiyorum...başarılarınızın devamını diliyorum..mynetteki geçen yıl yapmış olduğunuz YILIN ANALİZİ thy yi 10.20 de bölünmeden önce tavsiye ettiniz bölündü 2.10 lara ve şimdi 5 li rakamlarda..takip edenler iyi kazandı sayenizde...selamlar hoşgeldiniz tekrar...

şansız adam
21-03-2010, 15:48
selam dostfinans...

öncelikle topiğiniz umarım olumlu eleştri ve geri dönüşlerle dolup taşar...

kent hakkındaki öngörüleriniz nelerdir?

dostfinans
21-03-2010, 15:56
selam dostfinans...

öncelikle topiğiniz umarım olumlu eleştri ve geri dönüşlerle dolup taşar...

kent hakkındaki öngörüleriniz nelerdir?

kent dün hisseler bölümünde yapmış olduğum, bu başlığı açmadan önce , saat 15.10 yorumlarımın ilklerindendi bunu alıntı olarak buraya ekliyorumkendini şansız olarak görmeyiniz, nikiniz öyle olsada hayat insanlara şansı her zaman tanır önemli olan onu kullanmasını bilmektir (kent hissesi xsitelerde 40 binlerden analiz ettiğim ve 156 binleri geçen bir hisse konumundaydı )dostçakalınız

Hisseler hakkında görüşülere yorumlar bu topiklerin formatı ise bu yönde düşüncelerde şahsi olarak sunulmalıdır diyibilirim dostlar,kentte burda açıklayan arkadaşlarda var biliyorsunuz genel kurul tarihi ve gündem oluşturulacak tarih 21.04.2010burda aslında diger gündem maddelir yanında önem kazanan bir gündem başlığı var: Intergum Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("Intergum Gıda") ile şirketin bünyesinde birleşmesi sebebiyle, olan gelişmelerdir bu yönde bu gündemin şirketin blanco kra dağıtımvs hesepları yetkiler ve diger gündem maddelerin bu görüşme tarihi sonrası etkileri görülecektir yorumsal olarak bu hissedeki son seansta yaşanan gelişmelerin 107 ve 109 ağırlık ortalamaların aşadığı seanslar sonrasında son fiyatın 106.00 olara sonlandırması yanında çıkış atak hareketlerini 110 üstüde tutunması bu yönde trendini önümüzdeki kısa vadede belirleyecektir düşüncesindeyimbu yönde hissenin taban 97 fiyat ile son fiyata göre 119 tavan zirvesi hissenin 106 son fiyatından tutunma noktasını 110 olarak bulması halinde bunu olumlu olarak sürdürmesi halinde sanırım çıkış zirvelerin belli edecektir gelişmeler dikkatle izlenmeli ve eğergetiri hedefleri iyi konduysa bu yönde izlemeler dikkatle takip edilmeledir zamanlamalara dikkat edilmelidir ,kent hakkında son durumuna göre yorumum budur
dostça kalınız

hiakkaya
21-03-2010, 16:00
bir dostu burda gerçekten görmek sevindirici yakışıklı resminizin hayatınıza güzel bir çerçeve olması dileği ile teşekkür ederim dostum sağolun

sizin kalbinizin güzelliği daha şık dostum...selamlar..

dostfinans
21-03-2010, 16:10
yorumlarımı şimdilik burda noktalıyor herkese, tüm dostlara iyi akşamlar yarından itibaren hayırlı kazançlar diliyorum
dostçakalınız

demir24233
21-03-2010, 16:18
hayırlı olsun sızın eskı bır takıpcınız olarak burda gormek guzel ınsallah mynettekı o gereksız ınsanlar sızı burda bulmazda guzel bır topık olur

okkan
21-03-2010, 16:26
dost welcome

okkan
21-03-2010, 16:27
dostum dostfinans ;
okant hk. son görüşlerin nedir?

kab.murat
21-03-2010, 16:36
dostum hosgeldin hayırlı olsun Allah utandırmasın sizi burda görmek beni sevindirdi.

ERCEYLAN
21-03-2010, 17:34
hocam eczacı ilaç ve halkbank ı nasıl yorumlarsınız?

dostfinans
21-03-2010, 18:36
sayın demir24233,sayın kab.murat teşekkür ederim ilginiz için
sayın okkan ,hi,thank you,follow me

dostum dostfinans ;
okant hk. son görüşlerin nedir?

dost welcome

okkant hakkında uzun zamandır yorum yapmadım ,gelişen yönünde bekleninin aksine yeterli performansı sergileyemedi bence ,spekülatif yorumlara maruz kalan hisselerden birisidir yine ,bu yönde hissenin son durumundageçen yılın net dönem zararının307.543 olduğunu gördük 0.73 taban yapısı ile 0,91 tavan yapısını koruduğunu bu durumda son fiyatın 0,82 ağırlık ortalaması üstünden 0,83 oduğunu görüyoruz bu yönde hissede hareketiçin 0,85 test önemli görüyorum bunu sağlayamaması yatay kırılgan seyrini gösterir uzun zamandır durgun ,bunun kuvvetli bir hacimle şirketin perfornansının ve hedefleriyle rayına oturması gerekir dikkatle izlemekgerekir objektif olarak durumun izlemekaraştırmak gerekir bu kriterler önemli

dostfinans
21-03-2010, 18:56

sayın erceylan öncelikle ilginize teşekkür ederim , merhumu ,nasıl bilirdiniz gibi bir soru oldu sanki ,affınıza sığınarak espiriyle karşılık vereyim öncelikle,
ecilc performansını sanırım gösterecektir hissedeki hareketli ortalama bunu gösterme gücüne bence sahiptir ,2,70 üstü testlere ve 2,80ile 2,90 arasıkademe ler seyrini belirleyebilir taban yapısı 2,38 dir 2.70 üstü tetlere önem kazanacaktır halkbank son seansta 9,85 fiyatın 10,00 testiyle denemekle birlikte tutunma sağlayamadı bunu kırılmalarla gösterdi 9,85 taban yapısı ile zirvelerin 9,80 üstü testlerle deniyecektir düşüncesindeyim bunu 9,90 ve 10,70 arası bir zirveyle sağlarsa en olumlu yanı olabilir yoksaçıkış ve inişlere yatay seyirini 9,90ve 9,80 arası seyirlerle devam ettirebilir düşüncesiyle iyi izleyin araştırın inceleyin iyi bilgi edininiz
dostça kalınız

anarkomed
21-03-2010, 19:07
merhabalar yeni başlığımız hayırlı olsun. kozaa yorumu alabilir miyim sizden sevgili dostfinans ?

dostfinans
21-03-2010, 19:09
sayın anarkomed, teşekkür ederim sorunuz kozaa için inceler yazmaya çalışırım sanırım şimdilik vaktim var izleyiniz

anarkomed
21-03-2010, 19:10
sayın anarkomed, teşekkür ederim sorunuz kozaa için inceler yazmaya çalışırım sanarım şimdilik vaktim var izleyiniz

şimdiden teşekkürler dost

dostfinans
21-03-2010, 19:16
bir süreder toplu iş görüşmleri nedeni ile ufak sorunlar yaşanankozada iş tatlıya bağlanmış olup bu yönde anlaşma sağlandığı bilginiz dahilindedir sanırım ,hissedeki gerilmeler sonucu bence istenen performansı gösteremedi bir süreder bu yönde teknik olarak bakarsak son durumundan 3,888 ortalamısını yakalarsa eğer bunu 3,90 testlerle sağlaması önünü sanırım açabilir burda zirveler için 3,90 ve 4.20 arası kademe demetir getiri hedefleri iyi konulmalı iyi izlenmelidirtaban ise son duruma göre 3,48 tir son fiyattan kırılmalar yaşarsa burdaki yatay seyri gündeme gelebilir bura 3,80 ve 3,90 arası kademelerdir şimdilik düşüncelerim bunlardır sizlerde iyi araştırın
dostça kalınız

merhabalar yeni başlığımız hayırlı olsun. kozaa yorumu alabilir miyim sizden sevgili dostfinans ?

orkestra şefi
21-03-2010, 19:22
hocam varyo hakkındaki düşünceleriniz?

dostfinans
21-03-2010, 19:29
sayın orkestra şefi ilginize teşekkür ederim
varyo bir durağan bir atak yön sergileyen çabuk kırılma yaşayan bir konumda idi gördüğüm kadarı ile sanırım sizlerde durumu biliyorsunuz YO larla ilgili bazı ihtilaflar oluşan anlaşma ile sağlanmıştır haberlere göre ,son seansta sert satış baıkısı gören hissedeki düzelmenin 1,30 testiyle ilerleyeceğini düşünüyorum burda getiri hedefi iyi konulmalıdır düşüncesindeyim! zirveleri, oluşacak olumlu trendde 1.30 ve 1.40 arası olarak düşünüyorum taban ise 1,17 dir çıkışlar yanında ,kırılmaları ani yaşayan esnek oynak bir yapısı var ! dikkat derim ,düşüncelerim bunlardır sizler araştırın iyi inceleyeniz
dostça kalınız

hocam varyo hakkındaki düşünceleriniz?

orkestra şefi
21-03-2010, 19:32
teşekkürler

Arcadia
21-03-2010, 19:57
Ykgyo hakkında ,duruma göz atarsak şirketin 18.03.2010 tarihli genel kurul toplantısından gündeme girelim ;
yeri gelmişken bilgi amacı ile temas etmek istediğim bir diğer yaklaşık konu ,yönünden yygyo hissenedki potansiyel yükseliş ve yapkredi bankasının yabancılar tarafından en çok alanına hisseler arasında olması ( 3.046,901,01 alım miktarı ile)yönünü yeri gelmişken belirtmek isterim
dostçakalınız

Cok sagolun dostum, bu hizli cevap icin:cool:

dostfinans
21-03-2010, 20:17
dostlarım bugünlük bu kadar diyor sizlere hayırlı geceler bol kazançlar diliyorum inşallahmüteakip zamanlarda birlikte olmaya devam ederiz, faydalı oluyorsam sevinirim .
dostça kalınız

hathat
21-03-2010, 20:26
bir ipmat yorumu labilir miyiz?

elbıstanlı
21-03-2010, 20:50
dostlarım bugünlük bu kadar diyor sizlere hayırlı geceler bol kazançlar diliyorum inşallahmüteakip zamanlarda birlikte olmaya devam ederiz, faydalı oluyorsam sevinirim .
dostça kalınız

sayın 'dostfinans' öncelikle Hissenet'e hoşgeldiniz! değerli yorumlarınızı 'goltas' ve 'ucak' içinde görmeyi temenni ederim.
şimdiden tşk.ler

anarkomed
21-03-2010, 20:52
bir süreder toplu iş görüşmleri nedeni ile ufak sorunlar yaşanankozada iş tatlıya bağlanmış olup bu yönde anlaşma sağlandığı bilginiz dahilindedir sanırım ,hissedeki gerilmeler sonucu bence istenen performansı gösteremedi bir süreder bu yönde teknik olarak bakarsak son durumundan 3,888 ortalamısını yakalarsa eğer bunu 3,90 testlerle sağlaması önünü sanırım açabilir burda zirveler için 3,90 ve 4.20 arası kademe demetir getiri hedefleri iyi konulmalı iyi izlenmelidirtaban ise son duruma göre 3,48 tir son fiyattan kırılmalar yaşarsa burdaki yatay seyri gündeme gelebilir bura 3,80 ve 3,90 arası kademelerdir şimdilik düşüncelerim bunlardır sizlerde iyi araştırın
dostça kalınız

teşekkür ederim. ara ara sizi rahatsız ederiz böyle :)

okkan
21-03-2010, 22:14

okkant hakkında uzun zamandır yorum yapmadım ,gelişen yönünde bekleninin aksine yeterli performansı sergileyemedi bence ,spekülatif yorumlara maruz kalan hisselerden birisidir yine ,bu yönde hissenin son durumundageçen yılın net dönem zararının307.543 olduğunu gördük 0.73 taban yapısı ile 0,91 tavan yapısını koruduğunu bu durumda son fiyatın 0,82 ağırlık ortalaması üstünden 0,83 oduğunu görüyoruz bu yönde hissede hareketiçin 0,85 test önemli görüyorum bunu sağlayamaması yatay kırılgan seyrini gösterir uzun zamandır durgun ,bunun kuvvetli bir hacimle şirketin perfornansının ve hedefleriyle rayına oturması gerekir dikkatle izlemekgerekir objektif olarak durumun izlemekaraştırmak gerekir bu kriterler önemli

dostfinans teşekkür ederim. good night

dostfinans
22-03-2010, 19:19
Değerli dostlarım, bu topikte dünden beri bir çok soruya yanıt ve analiz ve yorumlarım sunmuştum bunların kısa bir değerlendirmesin günün sonuçlarını size sunayım dedim:Ttkfen analizimde hisse 5,60 lardan 5,80 test denemesini yapıp son fiyatın aynı fiyattan kapamıştır,
Aygaz analizim 6,25 fiyattan 6,45 kapamış.Boyner sorulan sorulara verdiğim yanıttı görüldüğü gibi yüzde yüz analiz değerlerimle uyuşmakta olup 1.90 ağırlık ortalamasını kırıp 2,01 ile kapandı bu olumlu bir diger analizimdi ,Petkim sorunda analiz değerlerimle uyuşmaktadır ağırlık ortalamasnı8,65 üstünde 8.70 denemekle birlikte atak yönünü aşamadı ama 8,65 noktasında durdu buda olumludur bence ,
Konfurt sorusunda dikkat ederseniz analiz değerlerim uygundur bunu şöyle belirtmiştim” bu yönde teknik göstergesini 4,90 üst düzeyde tutması bu yönde gelişmelerin kırılmalar yönünden yansıdığını veya yansıyabileceği izleniminde verebilir düşünce olarak 4,96 ve 5,00 kademeleri üst zirveleridir !””” gördük ki bugün 4,94 kırıldı yani atak yön son fiyattan 4,86 dan bugün son fiyatını 4,94 olarak gösterdi ,
İzmdç hakkında “zirveleri son fiyattan 2,17 den 2,28 ve 2,37 zirve kademe noktalarıdır””” demiştim bugün 2,20 son fiyatın gördük iside çıkış yönü cılız kalmıştır,İsmen 3,18 fiyatını korumuştur buda olumlu bir tutunma olarak gözüküyor,Thyoda atak yön halen durgun noktada atıl kaldı bunu hareketli bir hale getirecek,ve susukunluk gelişmelerle dikkatle izlensin YKgyo sorusunda şöyle demiştim”””” 1.75 e kadar geriledi bunda günün iniş baskısıda kuvvetili di genel olarak ,1.82 testini deneyeceğini düşünüyorum yine ,bu arada 1.75 üstü tutunma sağlaması halinde 1.80 üstü testlerle kuvvetlendirmesi 1.59 tabandan bakarsak yatay yönünü destekten tutunursa bu direnç yönünü 1,80 ve 1,90 fiyatları arası olarak düşündürür,”””””” bugün bunu gördük 1,81 ile kapandı ,kent sorusunda analizimde 110 u bulması gerek demiştim bunu 109 testle ve 107 son fiyatla gösterdi ,Okan sorusunda analizim bugün sonucunu göstermiştir hisse durgun ve atak değildi 0,81 e geriledi ve son fiat 0,82 yine? Koza sorusunda kozayı 3,84 gördük ,Varyo sorusunda şöyle yanıt vermiştim”””””1,30 testiyle ilerleyeceğini düşünüyorum burda getiri hedefi iyi konulmalıdır düşüncesindeyim! zirveleri, oluşacak olumlu trendde 1.30 ve 1.40 arası olarak düşünüyorum taban ise 1,17 dir”””” demiş ve bugün 1,30 testini gördük ve sonuç son fiyat 1,28Endeks yorumumda atak yön kademe kademe yükseliş anlayışını bu yorumumda asla geri bıraktırmayacaktır düşüncesindeyim endekste ise bugün 455 puan yükselişle 53 892 puan ile kapattı .
Gelişmeleri dostça analizler ve yorumlarla izleyeceğiz

cankurt23
22-03-2010, 19:43

üstadımm okkant derken şu ulusal pazardaki okanmı yoksa başka bişeymi kasteddiniz..eğer bu okansa bu bir şirket değildki sadece tabelada şirket yazyoo.kar etmesi mümkün değil çnkü bişey yemiyo içmiyo üretmiyoo.nasıll karr edecekk..giden gören yok bu şirketii.sadece beklenti satın alınyoo.yanii ya aniden şirket olurda yükselirse diye millet başında bekliyoo..yoksa kimse böle bir şirketin üretim yaptıgına bi kök ot yetiştirdiğine şahit olmuş değil..ona göree yazalımmm ytdd

dostfinans
22-03-2010, 19:56
kısaca ,sözün özü! sorulan soruya verdiğim yanıttır okant !

dostfinans
22-03-2010, 20:01
sanırım anlatım platformları ,yorumcuların anlatmak istedikleri ile anlaşılmak istenilen veya insanların kendi anlamak istedikleri bir yön doğrultusunda bir yön tayin edilip öyle geliştirilyor ! bu karmaşık hususları, kapsıyor her zaman ! borsa gibi ,iniş ve çıkış trendlerin bazen tutmayan ritmi gibi .....

dostfinans
22-03-2010, 20:25
değerli dostlar
bugün bazı hisselerin analizlerimin sonuçlarını yorumlarımla sizlere sunmak istedim
Alcatel-Lucent bünyesinde yeni teknolojilerle ilgili bazı çalışmaların Türkiye’den yürütülmesini sağlayacak. Alcatel-Lucent Teletaş, bu projeyle teknoloji ihracını artırmayı hedefliyor, bu şirketin faaliyet alanlarındaki performanslarından birisi olarak gözüküyor, teknik göstergesinde 3,20 ağırlık ortalamasından zirvelerini 3,30-3,58 arası bir kademe içindeki olumlu seyrinin izlenimi hacimsel olarak son durumuna göre atak seyir gösterirse çıkış trendi oluşturabilir düşüncesindeyim ,taban 2,92 dir

dostfinans
22-03-2010, 20:38

sayın erceylan öncelikle ilginize teşekkür ederim , merhumu ,nasıl bilirdiniz gibi bir soru oldu sanki ,affınıza sığınarak espiriyle karşılık vereyim öncelikle,
ecilc performansını sanırım gösterecektir hissedeki hareketli ortalama bunu gösterme gücüne bence sahiptir ,2,70 üstü testlere ve 2,80ile 2,90 arasıkademe ler seyrini belirleyebilir taban yapısı 2,38 dir 2.70 üstü tetlere önem kazanacaktır halkbank son seansta 9,85 fiyatın 10,00 testiyle denemekle birlikte tutunma sağlayamadı bunu kırılmalarla gösterdi 9,85 taban yapısı ile zirvelerin 9,80 üstü testlerle deniyecektir düşüncesindeyim bunu 9,90 ve 10,70 arası bir zirveyle sağlarsa en olumlu yanı olabilir yoksaçıkış ve inişlere yatay seyirini 9,90ve 9,80 arası seyirlerle devam ettirebilir düşüncesiyle iyi izleyin araştırın inceleyin iyi bilgi edininiz
dostça kalınız

ecilc analiz değerlerime göre2,60 ile başladığı fiyatını bugün günü 2,74 ile sonlandırdı ,halkbank ise dediğim gibi 9,65 e kadar gerileyip durumunu 9,85 ile kapattı

adorable
22-03-2010, 23:07
hayırlı olsun dost hızlı başlamışın maşallah paylaşımların için teşekkurler müsait olursan ttrak hk. görüşlerinide paylaşırmısın

ERCEYLAN
23-03-2010, 07:17
TEŞEKKÜRLER kardeş.....

dostfinans
23-03-2010, 07:20
sayın adorable teşekkür ederim Türk traktör iyi bir gösterge oluşturmuştur bence oluşturma gayreti içindedir performansı iyi görmekteyim nedenmi? yılın son çeyreğinde iç piyasadaki talep biraz toplandı toparlandı ,geçen yılın kârlılık oranı satış ve üstündeki beklentiler gayet netti,dördüncü çeyrekte geçen dönemler göre satışlarda yüzdesel olarak büyük bir oran gösterdi artış vardı yani,sanırım yüzde 55 artış olmuştu,bu dönemlerde bu oranların artması beklenebilir düşüncesindeyim hissedeki hareketlerin yatay çzigi üstünden kısa ve orta vadede çıkış ve inişlerle bir müddet sürebileceğini ve bu yönde getir hedefleri yönünden iyi bir zamanlama gösterilmesi mantıklı olabilir düşüncesindeyim, 9,20 olan hisse 9,40 üstü testi bulursa eğer önü açılabilir bu yönde kademeler 9,40ve 10,10 arası ZİRVELERİ olabilir iniş baskısınada dikkat etmek gerekir taban bu fiyata göre 8,40 tır, yani getiri hedefleri iyi zamanlamalar ile izlenmelidir bu önemlidir!
dostça kalınız

hayırlı olsun dost hızlı başlamışın maşallah paylaşımların için teşekkurler müsait olursan ttrak hk. görüşlerinide paylaşırmısın

dostfinans
23-03-2010, 07:28
değerli dostlar, bu sitede , birkaç günlük üye olmama rağmen yakın zamanda sanırım herkes gerçek dostun analiz ve yorumlarının farkına varacak bunlar siz küçük yatırımcıların en güzel bilgi paylaşım topiği olacaktır buna inancım tamdır .
görüşmek üzer dostça kalınız

adorable
23-03-2010, 07:34
günaydınn çok teşekkurler ayrıntılı yorumun ve paylaşımın için dost

ackshe
23-03-2010, 11:07
selam
varyo da 2.seansda devam edebilirmi bu hareketlenme

dostfinans
23-03-2010, 18:50
ecilc analizim yüzde yüz sonucunu göstermiştir bugün sonfiyatını 2,90 olarak yapmıştır
hayırlı olsun dostlar

ecilc analiz değerlerime göre2,60 ile başladığı fiyatını bugün günü 2,74 ile sonlandırdı ,halkbank ise dediğim gibi 9,65 e kadar gerileyip durumunu 9,85 ile kapattı

dostça kalınız

dostfinans
23-03-2010, 18:55
dostlar, dost olarakben kısa ve orta vade analizimi yapar sunarım yorumlarım varyo konusunda vardır okuyunuz lütfen bakınız analizim ecilc gibi yüzde yüz sonucunu bugün 1,33son fiyat (1,41 test denemiştir)olarak göstermiştir

selam
varyo da 2.seansda devam edebilirmi bu hareketlenme

sayın orkestra şefi ilginize teşekkür ederim
varyo bir durağan bir atak yön sergileyen çabuk kırılma yaşayan bir konumda idi gördüğüm kadarı ile sanırım sizlerde durumu biliyorsunuz YO larla ilgili bazı ihtilaflar oluşan anlaşma ile sağlanmıştır haberlere göre ,son seansta sert satış baıkısı gören hissedeki düzelmenin 1,30 testiyle ilerleyeceğini düşünüyorum burda getiri hedefi iyi konulmalıdır düşüncesindeyim! zirveleri, oluşacak olumlu trendde 1.30 ve 1.40 arası olarak düşünüyorum taban ise 1,17 dir çıkışlar yanında ,kırılmaları ani yaşayan esnek oynak bir yapısı var ! dikkat derim ,düşüncelerim bunlardır sizler araştırın iyi inceleyeniz
dostça kalınız

edebi
23-03-2010, 19:01
Doğub hakkındaki düşünceleriniz nedir acaba sayın dost?

dostfinans
23-03-2010, 19:05
dostlarım , kısa zamanda şu ana kadar olan tüm analizlerimde soru ve yanıt yorumlarımda sonuçlara ortaya net bir biçimde çıkmaktadır, bunları sizlerle paylaşmak istedimkozaa yorumumda aynen analiz değerler oluştu bugün 3,92 test edildi ve son fiyat 3,88

dostça kalınız

dostfinans
23-03-2010, 19:23
Doğub hakkındaki düşünceleriniz nedir acaba sayın dost?

sayın dostum Dogub hakkında objektif kriterlere bakalım
25.03.2010 tarih olarak önemli bir gün
taşınmazlar konusunda Doğusan Boru Sanayi için son teklifler 25mart'ta verilecek doğusanın yüzdelik bir bölümününyüzde 50 üstünde olabilir sanırım, satılması ve ÖİB nin 25 mart'ta doğusan için son teklifleri alacak olması haberlere bu gündem yönünden dikkatle takip edilmeli , hissedeki teknik görünüş belirli performans gösteren son durumunda 1,69 düşüşle kapanışının bugünkü seyrinde atak yönü 1,80 olarak en yüksek zirveye yakın test etmesi dikkat çekti bu yönde getir hedefleri önemli olacaktır gelişmelerin atak yönde olumlu bir çıkış trendi oluşturabilceğini ve bu yönde kırırlmalarını riskinin iyi zamanlamalarla değerlendirilmesi bence önem taşır bu yönde taban 1,58 zirveler 1.70-184 arası olarakdüşünüyorum

ofa
23-03-2010, 19:26
dostum.. klimasan kendini mi yeniliyor...yoksa imkb ye mi yeniliyor.....ne dersin bu konuda .teşekkürler...

dostfinans
23-03-2010, 19:36
sayın dostum konuyu biraz daha açarsanız yorum şansımız daha net olur?

dostum.. klimasan kendini mi yeniliyor...yoksa imkb ye mi yeniliyor.....ne dersin bu konuda .teşekkürler...

ofa
23-03-2010, 19:38
Imkb ye yenik mi düştü dersin ....kıpırdanma var ama faliyet yok :)

dostfinans
23-03-2010, 19:44
dostum geçen dönem kârlarını izlerseniz hissenin performansı bellidir yalnız önemli ve dikkat edilecek noktalamasının belirli dönemlerde çıkış trenedin yakaladığını bu durgunluğun yapısal yönden izlenmesi gerektiği düşüncesiyle potansiyel olarak hissenin son durumuna baktığımda getiri yönünden yatay seyirlerin yeni izleme yönünden dikkat çektiğini yani 6,760-6,80 aralığını olarak ve son fyatttan bu trendi eğer 6,90 üstünde sağlayabilirse !!! 7,20 testiyle 7-40-7-60 zirvelerin düşünüyor getiri heedfini bu yönde maliyet yönünden dikkatle takibinin önemli olduğunu söyleyebilirim şu anki taban yapısı ise 6,25 tir dikkatle izlenmesilazım düşünceeirim bunlar
maliyet önemli ! bunu iyi zamanlamak lazım

Imkb ye yenik mi düştü dersin ....kıpırdanma var ama faliyet yok :)

Arcadia
23-03-2010, 19:45
Sayin dostumuz dostfinans,
bugun ECILC icin isabetli bir yorum yapmisiniz. ECZYT hakkinda ne dusunursunuz acaba. Bir miktar elimde varda. Destegi direnci neresi olur acep!
Tesekkurler saygilar

tmusaoglu
23-03-2010, 19:47
Sayın dostfinans; İHLAS hakkında ki düşünceleriniz ve teknik analinizinizi öğrenebilirmiyim? Teşekkürler..

dostfinans
23-03-2010, 20:04
değerli dostlara sorularınıza yanıt vereceğim öncelikle sayın hisse nete bu uygun platformu bilgi paylaşımı adına etik olarak sunduğu için teşekkür ederim inşallah bu yönde düşüncelerimde yanılmayacağım ,farklı ve uygun bir site havasını vermiştir şimdilik bana , küçük yatırımcının bilinçli bir borsa izleme düşüncesini siz sayın okurlara var olan bilgimle paylaşabilmek adına elimden gelen gayreti göstereceğimi düşünüyorum ,bu konuda sizlerin öncelikle yatırım getir hedeflerinizi maliyetinizin üstünde riske sokmadan bilinçli bir yatırım tercihini uygun zamanlamalarla vade düzeylerin iyi tesbit edip , şirketlerin potansiyel ve hissenin kuvvet hacimlerine göre dikkat ederek izlemeniz genel olarak önemlidir diyebilirim,
yorumlarımı faydalı eksik veya anlaşılmaz v.s konularda bulup bulmadığınız konusunda olumlu olumsuz eleştirilerinizi lütfen bana yazınız,
dostça kalınız

pharmacist
23-03-2010, 20:05
selam üstad ESCOM hakkındaki görüşlerini alabilirmiyim zahmet olmazsa

elbıstanlı
23-03-2010, 20:07
sayın dostfinans goltas ve ucak hakkında ki görüşlerinizi de alabilirmiyiz

falconn
23-03-2010, 20:07
dostum hoşgeldin thyao ve vkgyo ile ilgili teknik yorum ve görüşlerinizi alabilirmiyyim saygılarımla dostca kalınız

kabadayi09
23-03-2010, 20:10
Hocam öcelikle forumumuza hoşgeldiniz isabetli yorumlarınızla bizleri sevindirdiniz.Allah utandırmasın.Benim size iki sorum olacaktı ilki ŞEKERBANK ile ilgili 17 Şubatta % 50 Bedelsiz açıklamıştı ama kağıtta hala olumlu bi fark yaratmadı zaten ucuz daha da düştü bu konu ile ilgili ve şekerbank la ilgili bi yorumunuzu alabilirmiyim. İkinci sorum ise AFYON YENİ ile ilgili 6 Nisanda AFYON ESKİ ile birleşecek bu birleşmenin hisseye olumlu yansıyacağını düşünüyorum,Sizcede öyle olur mu AFYON YENİ nin durumu ne olur ?

Çok teşekkürler hocam emekleriniz için....

dostfinans
23-03-2010, 20:11
Sayin dostumuz dostfinans,
bugun ECILC icin isabetli bir yorum yapmisiniz. ECZYT hakkinda ne dusunursunuz acaba. Bir miktar elimde varda. Destegi direnci neresi olur acep!
Tesekkurler saygilar

eczacı yatırım hissesinin kısa vade teknik destek seviyesi 4.76 da ikinci desteği ise 4.36 da bulunmaktadır,hissenin kısa vade teknik direnci ise 5.35 diğer dirençleri ise 5.80 ve 6.10 da bulunmaktadırşirketin bilançoları iyi gözüküyor, hisse 6 aylık direnci olan 6.10 a doğru bir çıkış hareketi sergilemesi muhtemeldir.
Dostça kalınız dostum

yilmaz04
23-03-2010, 20:19
Sn dostfinans topiğiniz hayırlı olsun, teşekkür ederiz. Hisse yorumlarınızda hem teknik hemde temel analiz verilerini kullanmanız takdir edilecek bir özellik. Bende Ayen Enerji ve Bağfaş için kısa bir yorum rica ediyorum sizden.

dostfinans
23-03-2010, 20:21
dostum thayo yorumum bu topikte vardır aynen geçerlidir durgunluk yapısını sanırım bu trend üzerinden aşacaktır sabırla izlemek gerekir ,yorumum okuyunuz vkgyo çok yükseliş yapmıştı önceki süreçte iniş aralıkların kademe kademe çıkarma yönnüden inişlerle gösterdi sanırım yatay seyirin şimdiki konumu üzerenden 3,90 üstünde tutursa eğer ki burda ağırlık ortalaması 3,90 seviyesedir 4,00 üstürnde testler sağlarsa zirveler 4,40 ı gökderir taban ise 3,60 tır(3,70 ve 3,90 arası seyri yatay seyridir)
dostça kalınız

dostum hoşgeldin thyao ve vkgyo ile ilgili teknik yorum ve görüşlerinizi alabilirmiyyim saygılarımla dostca kalınız

dostfinans
23-03-2010, 20:23
dostum sizler için genelde kullandığım yöntem teknik analiz yöntemidir bunu temel analiz yönünden eğer ! yorumlarsam sanırım anlaşılmaz bir yorum olabilirdi sorunuza yanıt vereceğim izleyiniz

Sn dostfinans topiğiniz hayırlı olsun, teşekkür ederiz. Hisse yorumlarınızda hem teknik hemde temel analiz verilerini kullanmanız takdir edilecek bir özellik. Bende Ayen Enerji ve Bağfaş için kısa bir yorum rica ediyorum sizden.

dostfinans
23-03-2010, 20:37
Sayın dostfinans; İHLAS hakkında ki düşünceleriniz ve teknik analinizinizi öğrenebilirmiyim? Teşekkürler..

değerli dostum soruza yanıta geçelim ,ihlas holdingin kısa vade direnci 0.64 de diğer direnci ise 0.72 de bulunuyor hissenin kısa vade desteği 0.58 de diğeride 0.56 da bulunmaktadıruzun yıllardır zarar açıklayan şirket sonunda artıya geçti gibi ,ihlas finans mudilerine de olan borçlarını ödemeyi bu sürede sürdürdüayrıca değişik iş kollarına da girerek gelişen piyasalara ve çağada ayak uydurmaya çalıştı,tabiki bunlar olumlu gelişmeler az çok yani geçmişe göre bakarsak kısa sürede bunun verimini hemen alamaz diye düşünüyorum , ama uzun zamanda iyi olacaktırkısa vade için ise 0.72 direnci oldukça mühim bir dirençtir bu yönde bu tür panik veren hisselerde dikkatli olmakt fayda vardır getir hedefi ve daha doğrusu kuvvetli hacimsel yönü sağlam hisseler önem taşır diye düşünüyorum iyi izlemek lazım bu yönde iyi bir araştırmacı ve izleyici olunuz diyebilirm

dostfinans
23-03-2010, 20:42
Hocam öcelikle forumumuza hoşgeldiniz isabetli yorumlarınızla bizleri sevindirdiniz.Allah utandırmasın.Benim size iki sorum olacaktı ilki ŞEKERBANK ile ilgili 17 Şubatta % 50 Bedelsiz açıklamıştı ama kağıtta hala olumlu bi fark yaratmadı zaten ucuz daha da düştü bu konu ile ilgili ve şekerbank la ilgili bi yorumunuzu alabilirmiyim. İkinci sorum ise AFYON YENİ ile ilgili 6 Nisanda AFYON ESKİ ile birleşecek bu birleşmenin hisseye olumlu yansıyacağını düşünüyorum,Sizcede öyle olur mu AFYON YENİ nin durumu ne olur ?

Çok teşekkürler hocam emekleriniz için....

dostum ,sorularınıza azimi gayretle yanıt vermeye ve anlaşlır bir dille karşılık vermeye çalışıyorum sanırım yorumlarım faydalı olur inancıyla sizlere ilginizden dolayı teşekkür ederim öncelikle, şekerbanta bir hareketin olmadığı bir gerçek ama bunu diğer sektör hisselerinde de genel anlamda görüyoruz.Hisse için %50 bedelsizin verim tarihine doğru bir hareket bekliyorum.Destek 2.26 da direnç 2.46 da bulunuyorafyon yeni ve eski 6 nisanda birleşecek diye bir durum yokbunu söylememin nedeni şirketin temettü ödeme kararı almasıdır birleşmede temettü ödemesinden sonra olacaktır bildiğim kadarıyla yanlışsa düzeltiniz,tarih olarak 31 Mayısa kadar ödeneceği söylenen temettü 5 nisandaki olağan genel kuruluna teklif edilecekkabul edilirse temettü verecek edilmez ise 6 nisanda birleşir aksi durumda temettü sonrası birleşme olacaktır.
bir konuda size katılıyorum sanırım birleşme sonrası hissede bir yükseliş oabilir düşüncesindeyim iyi izleyiniz getiri hedefiniz iyi oluşturunz zamanlamalara dikkat hissenin çıkış ve iniş trendleri önemli
dostça kalınız

tmusaoglu
23-03-2010, 20:46
Çok teşekkür ederim.

değerli dostum soruza yanıta geçelim ,ihlas holdingin kısa vade direnci 0.64 de diğer direnci ise 0.72 de bulunuyor hissenin kısa vade desteği 0.58 de diğeride 0.56 da bulunmaktadıruzun yıllardır zarar açıklayan şirket sonunda artıya geçti gibi ,ihlas finans mudilerine de olan borçlarını ödemeyi bu sürede sürdürdüayrıca değişik iş kollarına da girerek gelişen piyasalara ve çağada ayak uydurmaya çalıştı,ütabiki bunlara olumlu gelişmeler az çok yani geçmişe göre bakarsak ,abi kısa sürede bunun verimini hemen alamaz diye düşünüyorum , ama uzun zamanda iyi olacaktırkısa vade için ise 0.72 direnci oldukça mühim bir dirençtir bu yönde bu tür panik veren hisselered dikkatli olmakt fayda vardır getir hedefi ve daha doğrusu kuvvetli hacimsel yönü sağlam hisseler önem taşır diye düşünüyorum iyi izlemek lazım bu yönde iyi bir araştımacı ve izleyici olunuz diyebilirm

dostfinans
23-03-2010, 20:53
sayın dostum sorularınıza yanıt verip yazılarımı sizlere yetiştirebilmek adına hızlı yazdığımdan içindeki abi kelimesi ve muhtelif imla hatalarından özür diler yazımı tekrar sunarım özürdilerim, bu yönde kusurumu bağışlayınız anlayışınıza teşekkür ederim
dostçakalınız

değerli dostum soruza yanıta geçelim ,ihlas holdingin kısa vade direnci 0.64 de diğer direnci ise 0.72 de bulunuyor hissenin kısa vade desteği 0.58 de diğeride 0.56 da bulunmaktadıruzun yıllardır zarar açıklayan şirket sonunda artıya geçti gibi ,ihlas finans mudilerine de olan borçlarını ödemeyi bu sürede sürdürdüayrıca değişik iş kollarına da girerek gelişen piyasalara ve çağada ayak uydurmaya çalıştı,tabiki bunlar olumlu gelişmeler az çok yani geçmişe göre bakarsak kısa sürede bunun verimini hemen alamaz diye düşünüyorum , ama uzun zamanda iyi olacaktırkısa vade için ise 0.72 direnci oldukça mühim bir dirençtir bu yönde bu tür panik veren hisselerde dikkatli olmakt fayda vardır getir hedefi ve daha doğrusu kuvvetli hacimsel yönü sağlam hisseler önem taşır diye düşünüyorum iyi izlemek lazım bu yönde iyi bir araştırmacı ve izleyici olunuz diyebilirm

dostfinans
23-03-2010, 21:02
eskomda yatay seyrini oluştuğu 1,70-1,80 aralığının kademe olarak öneli l görüyor bu yönde son fiyattan hisse 1,80 ağırlık ortalamasını tutunma noktasında sabitlerse atak yönü düşündürebilir görüşündeyim bu oluşursa 1,80-2,05 arası zirveleri düşündürebilir , kırılmalar yönünden de dikkatle takip edilmli,taban ise bu durumda 1,70 tir getir hedefi yine önemli diyorum ! teknik yönden düşüncelirim bunlardır tabiki hacimsel olarak trend ve şirketin performansı önemlidir bu konumda araştırınız ve dikkatle takip ediniz diyebilirim

selam üstad ESCOM hakkındaki görüşlerini alabilirmiyim zahmet olmazsa

kabadayi09
23-03-2010, 21:07
dostum ,sorularınıza azimi gayretle yanıt vermeye ve anlaşlır bir dille karşılık vermeye çalışıyorum sanırım yorumlarım faydalı olur inancıyla sizlere ilginizden dolayı teşekkür ederim öncelikle, şekerbanta bir hareketin olmadığı bir gerçek ama bunu diğer sektör hisselerinde de genel anlamda görüyoruz.Hisse için %50 bedelsizin verim tarihine doğru bir hareket bekliyorum.Destek 2.26 da direnç 2.46 da bulunuyorafyon yeni ve eski 6 nisanda birleşecek diye bir durum yokbunu söylememin nedeni şirketin temettü ödeme kararı almasıdır birleşmede temettü ödemesinden sonra olacaktır bildiğim kadarıyla yanlışsa düzeltiniz,tarih olarak 31 Mayısa kadar ödeneceği söylenen temettü 5 nisandaki olağan genel kuruluna teklif edilecekkabul edilirse temettü verecek edilmez ise 6 nisanda birleşir aksi durumda temettü sonrası birleşme olacaktır.
bir konuda size katılıyorum sanırım birleşme sonrası hissede bir yükseliş oabilir düşüncesindeyim iyi izleyiniz getiri hedefiniz iyi oluşturunz zamanlamalara dikkat hissenin çıkış ve iniş trendleri önemli
dostça kalınız

Teşekkür ederim yorumunuz için ben en iyisi şekerde beklemeye devam edeyim ne de olsa primsiz kağıt afyon yeni öle değil80 den geldi kağıt zaten üç kuruş sermayemiz var onuda speğe kaptırmayalım....

dostfinans
23-03-2010, 21:10

Ayen oluşturlan rüzgar santrali yönünden olumlu bir performans göstergesi verdi ,özelleştirme kapsamında özellikle enerji sektörü yönünden benzer şirketler yönündende ele alırsak gelişmeler önemli diyebilirim bu yönde izleyiniz
Bagfaşh ani çıkan ve iniş trendini yatay seyirlerde bulan bir yapı göstermekte genelde bu yönde yatay seyirlerin iyi zamanlanması çıkış zirveleri açısından kısa ve orta vadede iyi izlenemlidir görüşündeyim120 üstünde tutunma sağlaması önemli bu yönde bunu sağlarsa eğer! 132 zirvesi kademe seyriyle kendimi bu aralıkta izletebilir yatay seyir iyi izlenmeli kırılma yönünden taban bu noktada 108.00 dir

platin67
23-03-2010, 21:12
üstadım tekstilbank hiç prim yapmadı endekse göre beklemek doğru olurmu teşekkür ederim

elbıstanlı
23-03-2010, 21:18
sayın dostfinans goltas ve ucak hakkındaki değerli yorumlarınızı da alabilirmiyiz? lütfen!

Kairos
23-03-2010, 21:18
Hayırlı Olsun Topiğiniz Çok başarılı umarım herkes sağlıklı yararlanır bilgilerinizden...
Ersu ile ilgili fikirlerinizi paylaşırmısınız.
Teşekkürler...Bol Kazançlar.....

efor550
23-03-2010, 21:19
Sn dostfinans topiğiniz hayırlı olsun, Kardemir D 0.58 - 0.61 arası 3 aydır gidip geliyo.Sizce Bir hareket olurmu.Beklemek mantıklımı?.Tşk.

dostfinans
23-03-2010, 21:28
sayın dostfinans goltas ve ucak hakkında ki görüşlerinizi de alabilirmiyiz

goltaş şu an durgun dönem karları iyi idi bu yönde maliyetten getir hedefi önemli olacak bunu test denemeleri ile aşacağını sanıyorum iyi takip gerekli
65 ortalamasını 70 testle sürdürmes iönünü açablir düşüncesindeyim bunu saglayabilirse eğer 70 e kadar zirve oluşturma düşüncesiyle bu yönde 65 altı iniş trendinin kırılmalara karşı dikkat edilmesi önemlidir yani 60altında yatay seyir oluşturması bu yönde çıkış trendin yeni gelişmeler göre kademe olarak 60-65 zirvesini oluşturabilir , yatay bandını 58-60 bin kadeeiis olararak düşünüyorum
uçak 2,80 bantından kaymadığı müddetçe burda tutunma sağlarsa! yerini sabitlerse!? bu bant çıkış trendinde sanırım 2,90 ve 3,12 arası bir seyir oluşuturbilir düşüncesindeyim burdaki taban göstergesini 2,56 olarak düşünüyorum
tekrar yineliyorum maliyetten getiri hedefi önemlidir diyorum zamanlama ve aşırı hırsa gerek kalmadan yatırımcı hedefini iyi bulmalı ve yerinde zamanlamalarla durumu lehe çevirmelidir bunu genel bir kural olarak görüyorum araştırın iyi izleyiniz
dostça kalnız

dostfinans
23-03-2010, 21:36
üstadım tekstilbank hiç prim yapmadı endekse göre beklemek doğru olurmu teşekkür ederim
bu yönde kararlar ve yön tayin etme sizin insiyatifinizdedir birşey diyemem
teknik olarak ,
hissenin bugün hareketli olduğunu gördüm 1,13 ağırlık ortalamasını gösterdi 1,10 altına kırılmama yönde bu testler devam ettirip 1.12 üstünde tutunma oluşturması güç verebilir 1,04 ve 1,08 yatay seiridir 1.12 üstünde kalması 1.14 ve 1.18 kademesi arası bir zirve verebilir düşüncesiyle hedef getiri planı ve zamanlama önem taşır taban ise 1,00 dir
dostça kalnız

dostfinans
23-03-2010, 21:49
Hayırlı Olsun Topiğiniz Çok başarılı umarım herkes sağlıklı yararlanır bilgilerinizden...
Ersu ile ilgili fikirlerinizi paylaşırmısınız.
Teşekkürler...Bol Kazançlar.....

teşekkür ederim inşallah yorumlar faydalı olur ama sizler kendiniz bilin ve iyi araştırınız, yatay bantı izleme aralıkları kademe olarak 0,64-0.70 bantı olarak düşünüyorum bu yönde hisse 0.79 da isede bugün çıkış olarak gözüktü 0,80 test edildi ama 0,78 üstünde durması önemli bunu başaracakmı bu izlenecek bu yönde tutunma sağlarsa 0,82 ve 8,04 zirveleri olabilir taban ise 0.70 tir kırılmalara dikkat getir hedefi iyi konmalı iyi izlenmeli zamanlama faktörü önem taşıyor düşüncesindeyim son yükselişte kredili menkul kıymet ve açığa satış yapılabilen menkul kıymetler listesine alınma haberleride durum göz önüne alınacak faktörlerdenidir sanırım , çıkış baskısıın sert satışlara ve kırılmalara maruz kalmasıda düşünülüp bu yönde getiri hedefini izleme aralıklarını önemli kılabilir iyi araştırın ve izleyin diyebilirim düşüncelerim bunlardır
dostça kalınız

vitamn
23-03-2010, 21:51
Sayın Dostfinans,

Pınarsu ve KArton hakkında düşüncenizi yazabilirmisiniz? Teşekkürler

dostfinans
23-03-2010, 21:52
bugünlük bu kadar diyor herkese iyi geceler bol kazançlar sağlıklı bir gelecek diliyorum ,spekülatif yorumlardan uzak kalınız diyor,her zaman kendi insiyatifiniz ve iradenizle ve araştırıcı yönünüzle hareket ediniz
dostça kalınız dostlar

demir24233
23-03-2010, 22:27
sayın dost musaıt olunca ozgyo yorumu alabılırmıyım.

dostfinans
24-03-2010, 07:05
Değerli dostlar, dün endekste gözüken gelişmelerde sektörlerde bankaların varlığı ilerleyen trendde kendini az çok göstermişti son dönemde sigorta sektöründeki harekeellik ve enerji sektöründeki düşünceler ve haberler yanında önümüzdeki dönemlerde bankaların ağırlığın hissetirmesi yanında inşaat gıda ve turizm ulaşım sektörlerinin kıpırdanmaları yannada güne belirli aralıklara iniş ve tutunma arayan bir endeks görmek düşüncesindeyim daha önce belirttiğim kademe yükselişleri kırılmalarla sanırım yerini bulacaktır burda düşüncem 50 binden sonra 55 bin ve 60 zirveleri idi bunları orta vadede kısa vade hisse bazlı haraketlerini yükselişleri yanında görmek sanırım mümkün olacaktır günün yine hisse bazlı hareketlere maruz kalacağın düşünüyor bu yönde getir hedefleriniz sabırla hedeflerinde zamanlamalarla bulmanız iyi araştırmanızı ve izlemenizi düşünüyorum dün 1.684,8 lik bir hacimle dün yükseliş gösteren endekste son durumu 54352 olarak gördük bunun atak halinin devam etmesi beklenebilir ama piyasa hareketlerin bağlı realizeler ve gelişmelerin olumlu veya olumsuz olması tabiki bunları etkileyecek veya hisse bazlı hareketlerde at bir yön teşkil edebilecektir ben son durumlarda 55 bini göstergesinin olumlu durumda yansıyabileceğini bunun kısa vadede beklenebilir olduğun düşünüyorum gelişmeleri dikkatle izleyelim Değerli dostlar, bazı hisselerin durumun göz önüne alırsak
fm İzmit pistonda direnç yönünün kuvvetli olduğu gözükmekte bu moral ve olumlu trendde zirvelerin 14 üstünde test araması halinde 14-15 kademelerini düşündürebilir tabanı 13 olarak görüyorum ,banka sektöründeki dengeli tutunma devam edecektir düşüncesindeyim ayrıca inşaat söktörü ve ulaşım dikkatle izlenmelidir hisse bazlı hareketlerin sonucun sanırım yine dikkatle çıkış trendlerinde görmek mümkün olacaktır

dostfinans
24-03-2010, 07:15
sayın dost musaıt olunca ozgyo yorumu alabılırmıyım.

değerli dostum şirket 9 milyonTL bedelli, 9 milyon TL iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsizhisse ihraç edecekbbu gelişmeler yanınıda hissedeki potansiyel yönü bence şu an için üst noktada gibi durgun gözüsede izleme aralıkları yönünden yüksek kalmış gibi bu yönde yatay seyirlerin dikkatle taükbi önem kazanabilir ellerinde olanlar için şu anki trenddinde 2,68 taban göre dirneç yönnünü 2,90 üstünde tutması halinde yani 3,00 üstünde testler araması bulması halnid 3,220 lere kadar zirvelerin bulması düşünülsede bu yönde bu hisssedik kıosa vade haraketlerin iniş ve zçıkış trendlerind 2,70ve 2,90 arası bir yatay yön gösterdiğini düşünüyorum getiri hedefleri çıkış trenedleri yönünüden maliyete göre iyi izlenmelidir düşüncesindeyim kısa bazlı çıkışların kırılmlarla yatay seyir izlenimini bende düşündürüyor şahsi düşüncelirim bunlaradır araştırın iyi izliyiniz
ksaca 3,05 üstünde test araması ve bulkması halinde zirveler yönünüden önünü açabilir düşüncesindeyim!

dostfinans
24-03-2010, 07:21
Sayın Dostfinans,

Pınarsu ve KArton hakkında düşüncenizi yazabilirmisiniz? Teşekkürler
karton ağırlık ortalamasını 118 üstünde tutunması halinde ve 120 üstü testlerle zirve arayabilir bu yönde seyirlerin çıkış yapsa bile bu yönde 120 üstünde kalıcı olması gerekir düşüncesiyle bu yönde zirvelerin 120- 1,28 olduğunu tabanın ise 104 olduğunu söyleyebilirim kısa vadede ve orta vade üstünden hacimsel yönü dikkatle izlenmelidir pınsu 5,00 altına kırılmaması halinde atak yön bulabilir bu yönde bunu önemli görüyorum taban 4,75 zirveler bu yönde 50 üstünde kalırsa eğer!5,40 test önemlidir düşüncesindeyim 5,20-5,40-5,80 zirvelerini düşündürür bu yönde gelişmeler dikkatle izlenmeli çıkış yönlerinde getir hedeflerinin iyi zamanlamalarla izlenmesi gerekebilir düşüncelerim bunlardır iyi araştırın izleyin
değerli dostlar;
hisselerde günlük bazda düşünce somut düşünce olmaz görüşünde olup , kısa ve orta vade üstünden getir hedeflerinin önemli olduğunu diye söyleyebilirim yani nerden başlandıysa nerde bitirilmesi ! hedefi gibi
borsa aslında bence bir psikoloji hareketi ve matematik oyunudur bunu iyi zamanlamalarla hesap etmek ve iyi kararlarla yerinde tesbitlerle hareket etmek bir sonucu mutlaka bir yerde getirebilir olumlu veya olumsuzluk hayatın kuralıdır burdan nerde durulması ve nerde hareket edilmesi ve nerde nokta konması iyi bilinmelidir, hayatın akışı gibi
bol kazançlar, hayırlı ve sağılıklı zamanlar dilerim
kendi fikirilrenize değer verin ve en isabetlii kararları kendi insiyatfinizle ilke edinmeyi başarın
benburada çok yeniyim sizlerle bir süre birlikte olduk umarım uzun süre yorumlarla birlikte oluruz bunlara zamanım yetermi bilmiyorum şimdilik ama küçük yatırımcının bilinçlenmesi ve iyi bir bilgiyle dou dolu olmasın temenni etmişimdir her zaman
dostça kalınız

ackshe
24-03-2010, 08:37
günaydin
herkese

dost ; varyo ve martı hakkında bir yorum alabilirmiyim

jentz
24-03-2010, 12:10
Hocam bakab ve ttraktor için yorumlarınız nedir?pesinen tesekkur ederim

dostfinans
24-03-2010, 19:51
Değerli dostlar, dün endekste gözüken gelişmelerde sektörlerde bankaların varlığı ilerleyen trendde kendini az çok göstermişti son dönemde sigorta sektöründeki harekeellik ve enerji sektöründeki düşünceler ve haberler yanında önümüzdeki dönemlerde bankaların ağırlığın hissetirmesi yanında inşaat gıda ve turizm ulaşım sektörlerinin kıpırdanmaları yannada güne belirli aralıklara iniş ve tutunma arayan bir endeks görmek düşüncesindeyim daha önce belirttiğim kademe yükselişleri kırılmalarla sanırım yerini bulacaktır burda düşüncem 50 binden sonra 55 bin ve 60 zirveleri idi bunları orta vadede kısa vade hisse bazlı haraketlerini yükselişleri yanında görmek sanırım mümkün olacaktır günün yine hisse bazlı hareketlere maruz kalacağın düşünüyor bu yönde getir hedefleriniz sabırla hedeflerinde zamanlamalarla bulmanız iyi araştırmanızı ve izlemenizi düşünüyorum dün 1.684,8 lik bir hacimle dün yükseliş gösteren endekste son durumu 54352 olarak gördük bunun atak halinin devam etmesi beklenebilir ama piyasa hareketlerin bağlı realizeler ve gelişmelerin olumlu veya olumsuz olması tabiki bunları etkileyecek veya hisse bazlı hareketlerde at bir yön teşkil edebilecektir ben son durumlarda 55 bini göstergesinin olumlu durumda yansıyabileceğini bunun kısa vadede beklenebilir olduğun düşünüyorum gelişmeleri dikkatle izleyelim Değerli dostlar, bazı hisselerin durumun göz önüne alırsak
fm İzmit pistonda direnç yönünün kuvvetli olduğu gözükmekte bu moral ve olumlu trendde zirvelerin 14 üstünde test araması halinde 14-15 kademelerini düşündürebilir tabanı 13 olarak görüyorum ,banka sektöründeki dengeli tutunma devam edecektir düşüncesindeyim ayrıca inşaat söktörü ve ulaşım dikkatle izlenmelidir hisse bazlı hareketlerin sonucun sanırım yine dikkatle çıkış trendlerinde görmek mümkün olacaktır

değerli dostlar, endeks analizim önceden dediğim gibi kademe anlayışı çıkış trnedini bugünde gösterdi ve 784 puanlık çıkışla günü 55,137 puandan kapadı ulusal 30 ve 50 endekste bu sektörlerin yükselişi güne yansıdı bankalar destek durumda dengeli tarzını bugünü direnciyle belirlemiştirhisselerde genel olarak pekyüksek düzeyde çıkış oluşmadı ama dengeli bir orta yapı gösterdi fmızp günü 146,0 testle 13,60 ilesonlandardıbu yönde hacmi hareketli gördüm turizm demiştimbu sektörde düne göre oran 58.047 -58.431 ,gıdada 30.770 -31.147 bir oran ve banka sektöründe ise düne göre 120.970 ---125.172 bir oran yükseliiş gördük izliyoruz

dostfinans
24-03-2010, 19:56
özgyo 3,02 denedi ve günü 2,98 ile kapadı
en düşük kırılma 2,92 ile kendini gösterdi bugün

değerli dostum şirket 9 milyonTL bedelli, 9 milyon TL iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsizhisse ihraç edecekbbu gelişmeler yanınıda hissedeki potansiyel yönü bence şu an için üst noktada gibi durgun gözüsede izleme aralıkları yönünden yüksek kalmış gibi bu yönde yatay seyirlerin dikkatle taükbi önem kazanabilir ellerinde olanlar için şu anki trenddinde 2,68 taban göre dirneç yönnünü 2,90 üstünde tutması halinde yani 3,00 üstünde testler araması bulması halnid 3,220 lere kadar zirvelerin bulması düşünülsede bu yönde bu hisssedik kıosa vade haraketlerin iniş ve zçıkış trendlerind 2,70ve 2,90 arası bir yatay yön gösterdiğini düşünüyorum getiri hedefleri çıkış trenedleri yönünüden maliyete göre iyi izlenmelidir düşüncesindeyim kısa bazlı çıkışların kırılmlarla yatay seyir izlenimini bende düşündürüyor şahsi düşüncelirim bunlaradır araştırın iyi izliyiniz
ksaca 3,05 üstünde test araması ve bulkması halinde zirveler yönünüden önünü açabilir düşüncesindeyim!

mariya
24-03-2010, 19:57
sn dost finans akgrt ereğli pgyo ihev analizi rica ediyorum.

dostfinans
24-03-2010, 19:59
usaş bugün en düşük 2,80 ve en yüksek 2,88 terendinden geçip 2,82 ile sonlandı
goltas ise 66,50 testini deneyip günü 64,50 ile kapadı

goltaş şu an durgun dönem karları iyi idi bu yönde maliyetten getir hedefi önemli olacak bunu test denemeleri ile aşacağını sanıyorum iyi takip gerekli
65 ortalamasını 70 testle sürdürmes iönünü açablir düşüncesindeyim bunu saglayabilirse eğer 70 e kadar zirve oluşturma düşüncesiyle bu yönde 65 altı iniş trendinin kırılmalara karşı dikkat edilmesi önemlidir yani 60altında yatay seyir oluşturması bu yönde çıkış trendin yeni gelişmeler göre kademe olarak 60-65 zirvesini oluşturabilir , yatay bandını 58-60 bin kadeeiis olararak düşünüyorum
uçak 2,80 bantından kaymadığı müddetçe burda tutunma sağlarsa! yerini sabitlerse!? bu bant çıkış trendinde sanırım 2,90 ve 3,12 arası bir seyir oluşuturbilir düşüncesindeyim burdaki taban göstergesini 2,56 olarak düşünüyorum
tekrar yineliyorum maliyetten getiri hedefi önemlidir diyorum zamanlama ve aşırı hırsa gerek kalmadan yatırımcı hedefini iyi bulmalı ve yerinde zamanlamalarla durumu lehe çevirmelidir bunu genel bir kural olarak görüyorum araştırın iyi izleyiniz
dostça kalnız

dostfinans
24-03-2010, 20:03
ihlas analizim sonucunu göstermiştir bugün 0,67 test ve son fiyatı 0,65

dostfinans
24-03-2010, 20:10
eskom sorusuna yaptığım analiz ve yorum durumunu bugün 1,89 ile başladığı seansa
1,90 testini görüp 1,82 ile kapanmıştır analizim sonucu göstermşitr

eskomda yatay seyrini oluştuğu 1,70-1,80 aralığının kademe olarak öneli l görüyor bu yönde son fiyattan hisse 1,80 ağırlık ortalamasını tutunma noktasında sabitlerse atak yönü düşündürebilir görüşündeyim bu oluşursa 1,80-2,05 arası zirveleri düşündürebilir , kırılmalar yönünden de dikkatle takip edilmli,taban ise bu durumda 1,70 tir getir hedefi yine önemli diyorum ! teknik yönden düşüncelirim bunlardır tabiki hacimsel olarak trend ve şirketin performansı önemlidir bu konumda araştırınız ve dikkatle takip ediniz diyebilirim

dostfinans
24-03-2010, 21:14
sayın jentz , ttrak hakkında gecen gün analizim ve yorumum vardır izleyiniz okuyrnuz lütfen,
bakab sorunuzda ise hissedeki gelişim şöyle 7,70 ten sert bir iniş baskısı yedi günü 8,80 test ve 7,45 en düşük değer ve son fiyat 7,55 ile kapadı bu gelişmi drtala ağırlık yönnüüden 7,55 düzeyinde oldu 8,40 zirvesin 7,70 test ve 7,80 üstü kademe ile sürdürme şansını halen görüyorum taban son duruuna göre 6,80 dir7,50 altına kayması hissedeki yatay seyir düzeyini belirleyecektir getiri hedefinin kısa ve orta vadede iyi izlemel ve zamanlamalra dikkat sert iniş baskısı sert marjinal çıkış trendinide getiribilir bu yönde zirvelere dikkat .....
dostça kalınız

SEZAR
24-03-2010, 21:18
Sayın hocam sizden ricam garfa yı analiz etmeniz .teşekkürler...

dostfinans
24-03-2010, 21:21
sayın ackshe ,varyo analizim vardı okuyunuz lütfen martıda ise iniş ve çıkış trendlerinin zamanlamalar ve getiri hedefleri yönünden iyi izlenmesi gerekir düşüncesindeyim kırılmalara dikkat diyebilirim iyi araştırın ve izleyiniz

dostfinans
24-03-2010, 21:27
sayın SEZAR , garfa "S&P şirketler hakkındaki not sıralamasında pozitif değer verildi
5,75 yaklaşık ağırlık ortalamasının üstünde 5,80 son fiyatıyla düne göre bugün iniş göstermiştir 5,80 üstü testlerle 5,90-6,20 kademeseni bulması bu yönüyle zirveleri olabilir yatay seyirde ise 5,60-5,70 seyrini düşünüyorum taban ise 5,15 tir çıkış trendinin hacimsel olarak dikkatle izlenmesi

dostfinans
24-03-2010, 21:30
sayın mariya ve değerli dostlara , birden çok fazla soruya yanıt verme vaktim yoktur lütfen birden fazla hisseyi analiz etmem yönünde sormasanız! soru soran dostlara daha fazla analizim şansım ve vaktim olacaktırbu soruyu nezdiniz de yorum yaptığım için şimdiden anlayışınıza teşekkür ederim dostça kalınız

bkkk
24-03-2010, 21:39
Merhaba sayın dost;
FENIS hakkında görüş belirtebilirseniz minnettar kalırım.Teşekkür ederim.

dostfinans
24-03-2010, 21:46
sayın bkkk , feniş'te 22.04.2010 daki yönetim kurul toplantısı ve gelişmeler şirketin yapısı ve planları hakkında gelecete fikir verecektir bunlar izlenmeli teknik olarak hisse bugün iniş gösterdi 2,90 baskısı devam ediyor marjinal anlamda bu yönde bu oran korunursa 3,18 zirvesini 3,00 üstü teslerle bir kademe uzaması düşünülebilir ama yatay seyir şimdilik 3,70ve 3,80 arası olarak düşünüyorum taban ise 2,60 tır gelişmelerin dikkatle tkip edilmesi lazım bu yönde durumunu daha net objektif belli edecektir getir hedefi zamanlama önemlidir diyebilirim kısa ve orta vadede durumunu zirveler yönünden iniş ve çıkış trendlerinde iyi izlemeke gerekir şirketin toplantı sonucu durumun objektif olarak az çok belirtecektir düşüncelerim bunlar, araştırın iyi izleyiniz

hidutengin
24-03-2010, 21:49
sayin dostfinans VKFRS hakkinda yorumlarinizi alabilirsem cok makbule gecer,,malum hisse cok yukseldi %900 bedelsiz verecek ve 30 Martta yonetimin toplantisi var ve ismi Rhea olarak degisecek...saygilar...

bkkk
24-03-2010, 21:56
Emeğiniz için teşekkür ederim, izliyor olacağım...

compass
24-03-2010, 22:06
ne olacak bu afyonun hali sayın dost? aslında konya bela...bu kadar tahta kırılmaz ki...var mı yorumunuz acaba konya için? gsray içinde değerli yorumlarınızı beklerim..gerçi gs de sadece başkan ne derse o olacak ama..şimdiden teşekkürler

dostfinans
24-03-2010, 22:10
sayın hidutengin , vkfrs , 2.000.000 TL Kayıtlı Sermaye tavanı içerisinde 900.000 TL olan Çıkarılmış Sermayesinin "Nakit artırım dışındaki tüm iç kaynakların sermayeye ilavesi suretiyle bir defaya mahsus olmak üzere Kayıtlı Sermaye tavanı aşılabilir" istisnasından yararlanılarak 1.893.624,69 TL (Birmilyonsekizyüzdoksanüçbinaltıyüzyirmidört Türk Lirası, altmışdokuz kuruş) Olağanüstü Yedeklerden, 1.118.392,71 (Birmilyonyüzonsekizbinüçyüzdoksaniki Türk Lirası, yetmişbir kuruş) Hisse Senedi İhraç Primlerinden ve 5.087.982,60 TL (Beşmilyonseksenyedibindokuzyüzsekseniki Türk Lirası, altmış kuruş) Enflasyon Düzeltmesi Olumlu Farklarından karşılanmak suretiyle toplam 8.100.000 TL (sekizmilyonyüzbin Türk Lirası) bedelsiz artırılarak 9.000.000 TL (Dokuzmilyon Türk Lirası)' na yükseltilmesine, çıkarılacak yeni payların 4. tertip olmasına, A Grubu paylar için A Grubu, B Grubu paylar için ise B Grubu yeni pay çıkarılmasına,karar verildiği açıklamaları vardı ,
objektif ve gelişen somut eylemler birf ikir verebilir düşüncesindeyim
bu yönde bu tür bedelli i bedelsiz kavramlarını ve sonuçların sanırım biliyorsunuz uzun yorum yapmama gerek yoktur ,
30.03.2010 toplantı sonucunda alınacak kararlar görüşülecek ,bunlar önemli gelişmeler olacak tabiki , açıklamalar ve gelişmelerin yönü objektif olarak net bir sonuç göstermeli düşüncesindeyim

dostfinans
24-03-2010, 22:14
sayın compass afyon hakkında dün yorumum vardı lütfen okuyunuz konyadaki gelişmeler izlenmeli diyebilirim sanırım ,31.03.2010 toplantı var!
gsaraydaki dün spor sektöründeki yükseliş bugün kırılgan idi 187 fiyatın gördü 190 üstü baskı devam ediyor zirvesi 208 bunu 180 altına kırmadığ ımüddetçe sanırım 1.90 marjinal çıkış trendi devam edebilir yatay seyirler önemi buyönde dikakatli olmak lazım iniş baskısı bazen ağır basıyor taban 170
yatay seyir 170ve 1.80 kademesi olarak düşünüyorum

penmet
24-03-2010, 22:17
Sn dostfinans elimde 1 ay dır TEKSTİL , THY ve PETKİM var Endekse paralel gitmediler, acaba bundan sonrası nasıl olur beklemeye devam edeyimmi, yorumlama şansınız varmı !

Teşekkürler.

dostfinans
24-03-2010, 22:20
sayın penmet sorduğunuz hisseler hakkında sanırım dün ve önceki günden analizlerim yorumlarım vardır lütfen okuyunuz

guneysu
24-03-2010, 22:21
Alıntı Originally Posted by dostfinans View Post

ihlas analizim sonucunu göstermiştir bugün 0,67 test ve son fiyatı 0,65

Bir üstteki analiz sonucunu mu gösterdi,

12 aylık bilanço geldi bu gün, bilanço vergi dairesine bildirdiğine göre çok daha iyi gelince kağıtta bir kıpraşma oldu..

senin yazdığının nesi gerçekleşti anlayamadım.?

yas3gk
24-03-2010, 22:23
sayın dostfinans,pkart yorumu rica edebilimiyim müsaitseniz.teşekkürler.

dostfinans
24-03-2010, 22:30
sayın yas3gk ,ben teşekkür ederim ilginiz için, Kâr Dağıtım tarihi 17/05/2010-31/05/2010 arası olarak belirlenmiştir biliyorsunuz bu yönde açıklamalar vardı şu ankigörünüm son durum zirvesi 3.26 ,çıkış son fiyat bugün 2,94 bu yönde çıkış marjinal oranı ile bir miktar dalgalanma ve iniş trendine girmesi dşüncem dahilindedirdiyebilir getiri hedefi önemlidir taban 2,66, kar payı dağıtımıöncesi ve sonrası olağan gelişmeler iniş ve çıkış trendini belirleyebilir , dikkatle zamanlamalarla izlenemesi diyebilirim düşüncelerim bunlardır sizde araştırın izleyiniz
dostça kalınız

rodya
24-03-2010, 22:36
Syn. dost byner hakkindeki öngörülerinizi öğrenebilir miyim?

benkly
24-03-2010, 22:40
syn dostfinans bir de su akgrt yorumlayabilirmisiniz?

montania
24-03-2010, 23:11
Sayın dostfinans, DENTA hissesi için orta vadeli bir yorum yapmanız mümkün müdür?

Başarı ve kolaylıklar dilerim...

dostfinans
24-03-2010, 23:52
sayın rodya boyner hakkında kısa bir süre önce yorumum vardır okuyunuz lütfen

dostfinans
24-03-2010, 23:57
sayın benkly , akgrt konsolide kârını 44,691,439 olaark açıklamıştı dün (çarşamba) kırılma yşad2.221 den -2,11 e ve 2,08 kadar düştü) sert baskı vardı çıkış trendi üzerinde sanırım realizeler yaşandı bun yeni destek noktası bulup direncin kuvetlendirmesi bakımından 2,18 üstü testel 2,20 yi kırmasını düşünüyorum bunun üzerinde çıkış trend kademesini olumul olursa 2,20-2,30 olarak düşünmekteyim taban ise 1,90 dır
yatay seyrini 1.90 ve 2,00 olarak düşündürüyor

dostfinans
25-03-2010, 00:05
sayın montania denta çarşamba günü trendini çıkışla gösterdi 1,23 tsestini denedi, sonfiyattan girdiği seans 1,19 dan 1.21 le sonlandı bir müddet yatay seyir bekliyorum 1,20 ağırlık ortalamasını tutunma olarak oluşturursa bunun seyrini zirvelerini 1,26 testini denerse 1.24 -1.28 olarak düşünüyorum ama iniş baskısı bu durumda bana göre çıkışa göre ağır basıyor, getiri hedefi zamanlama önemli taban 1,08
yatay seyirler iniş baskısına maruz kalırsa 1.06 ve 1.16 arası olarak düşündüğüm kademelerdirkısa ve orta vade durumun zirvelerine göre bu yönde oluşturabilir düşüncesindeyim ortalama ağırlık hacim önemlidir bu durumda
iyi araştırın iyi izleyniz

dostfinans
25-03-2010, 00:07
değerli dostlar, tüm sorularınıza yanıt vermiş bulunmakla sizlere hayırlı geceler bol kazançlar diliyorum tartışmadan,sataşmalardan uzak !!!! spekülatif yorumlardan uzak, araştırıcı bir mantıkla iyi izlemeler diliyorum
dostça kalınız

ERCEYLAN
25-03-2010, 07:11
SAYIN DOSTFİNANS rica etsem KRTEK i nasıl görüyorsunuz?

COCOR
25-03-2010, 10:09
Petkimin hali? sayın dostfinans....

dostfinans
25-03-2010, 19:30
değerli dostlarım endeksin krizden beridir söylediğim 2001 egale yani 57 bin nihayet bugün yerini bulmuştur dostun analizi tam yerinde 45 tutunmadan başladık 50 bin dedik ve 55 bin ve 57 bin bunu herkes biliyor artık? ve ne demiştim 60 bin bunları inşallah kademe kademe göreceğiz bu sevinçli analizim ve sonucu hayırlı olsun, çok büyük bir analiz rekorudur ,tüm dostlara selamlar
dostça kalınız

dostfinans
25-03-2010, 19:33
sayın bkkk , feniş'te 22.04.2010 daki yönetim kurul toplantısı ve gelişmeler şirketin yapısı ve planları hakkında gelecete fikir verecektir bunlar izlenmeli teknik olarak hisse bugün iniş gösterdi 2,90 baskısı devam ediyor marjinal anlamda bu yönde bu oran korunursa 3,18 zirvesini 3,00 üstü teslerle bir kademe uzaması düşünülebilir ama yatay seyir şimdilik 3,70ve 3,80 arası olarak düşünüyorum taban ise 2,60 tır gelişmelerin dikkatle tkip edilmesi lazım bu yönde durumunu daha net objektif belli edecektir getir hedefi zamanlama önemlidir diyebilirim kısa ve orta vadede durumunu zirveler yönünden iniş ve çıkış trendlerinde iyi izlemeke gerekir şirketin toplantı sonucu durumun objektif olarak az çok belirtecektir düşüncelerim bunlar, araştırın iyi izleyiniz

değerli dostlara feniş analizmde sonucunu gösterdi 3,26 test edildi ve son fiyat 3,10 hayırlı olsun (analizmdeki oran 2,70 ve 2,80 yatay seyir değerleri hatalı yazmışım özür dilerim ,içerikte bellidir analiz )

dostfinans
25-03-2010, 19:35
sayın COCOR petkimin analizini yapmıştım
dostça kalınız

dostfinans
25-03-2010, 19:38
sayın ERCEYLAN krtek bugün sert baskı oluşturdukırılma eğilim yüksekti 5 ten 4,50 ye geriledi üteakip sensalada ortalamayı i 4,70 üstünde tutaağını düşünüyorum 4,30 taban yeni zirveleri 4,80 ve 5,18dır getiri hedefini yerinde zamanlamalarla düşünmek gerekir

krtek hakkındaki 23.03.2010 tarihil toplantı sonucunuaçıklamayı lütfen okuyunuz:Şirketimizin 2009 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 23 Mart 2010 Salı günü saat 14:30' da şirket merkezinde yapılmış ve özetle aşağıdaki kararlar alınmıştır.Yönetim Kurulu faaliyet raporu , denetçi raporu ve dış bağımsız denetim şirketi Değer Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. tarafından hazırlanan bağımsız denetim raporları okundu , müzakere edildi, her biri ayrı ayrı oy birliği ile kabul edildi. Yönetim Kurulu' nun 10.02.2010 tarih ve 70 sayılı kararı ile şirketimizi 2010 dönemi için bir yıl süre ile Bağımsız Dış Denetim Şirketi olarak denetlemek üzere uygun görmüş olduğu Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Mali Müşavirlik A.Ş. (a member of PriceWaterhouseCoopers)' ne bu yetkinin verilmesi Genel Kurul'un onayına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.2009 yılına ait Bilanço, Kar-zarar hesapları okundu ve müzakeresi yapıldı, oy birliği ile kabul edildi. Yönetim Kurulunun 2010 ve izleyen yıllara ilişkin olarak " Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemelerine uygun olarak her yıl dağıtılabilir karın en az % 20 oranındaki kısmının nakit ve/veya bedelsiz pay olarak ortaklara dağıtılması ve bu politikanın mevzuata, ulusal ve uluslararası ekonomik gelişmelere göre pay sahipleri ve Şirket menfaatlerini olumsuz yönde etkilemeyecek şekilde her yıl gözden geçirilmesi" şeklinde belirlediği

COCOR
25-03-2010, 19:53
Petkim cevabınız gözümden kaçmış... Teşekkürler... Lüzumsuz tekrar için özür ...

hidutengin
25-03-2010, 20:04
sayin dostfinans, KEREVITAS hakkinda ne dusunuyorsunuz?saygilar

dostfinans
25-03-2010, 20:12
sayın HİDUTENGİN kerevitaş yatırımlarla pazar payını yüzde 67'ye çıkarmakla birlikte bu yönde , alanındaki liderliği belli yatırımlar ,yenilikler ve gelişmeler yıldız holding apsamında gelişmelerle açıklanıyor zaten, bu yönde teknik olarak yatarım performansı trendine yansıyor bunu şimdilik fiyatı yönünden yüksek görmekteyim izleme noktalarını iyi bulmak gerekir yatay seyir 35 ve 38 arasında zirveleri 42- 44 kademeleri arasında düşünüyorum taban ise 37 dir görüşlerim bunlardır

hidutengin
25-03-2010, 20:15
tesekkurler sayin dostfinans

yas3gk
25-03-2010, 20:15
sayın dostfinans,dyoby yorumu rica edebilirmiyim.

melodramalirik
25-03-2010, 20:18
üstadım sizden bi ısbtr yorumu istesem bu kağıt yüzünden çok zor durumdayım da beklesem mi acaba hala düşünüorum maliyetim biraz fazla da sizin değerli yorumunuz almak istiyorum bir de teşekkür ederim şimdiden

dostfinans
25-03-2010, 20:20
sayın yas3gk dyo durgunluktan atak yöne geçmesi için hacimsel kuvvet gerekirbu yönde bu hissedik atak yöne 1,35 tesle aşılabilir düşüncesindeyim şimdilik kısa vadede performansı çok net ve atak görmüyorum yatay seyirlerin yani aşağı kırılmaların dar bantta ağırlık kazandığı yönünde düşüncemi sunuyorum 1,25 1,30 yatay bant zirve için 1.35 test önemil bunu aşması halinde görüşüm 1,35 -1,40 zirveleri ,taban ise 1,18 tir görüşlerim şimdilik bunlar

yas3gk
25-03-2010, 20:23
zahmet ve emekleriniz için teşekkür ederim.iyi akşamlar.

dostfinans
25-03-2010, 20:27
sayın melodramalirik ,
bankalar konusunda son açıklamalırım bu sektörünü yansımaların endekle birliktedurumunu net ortaya koyduu sanırım bu yazılırım okumuşnuzudur bankalar yönünden genel olarak tek kelime bir yorum yapacağım buyönde sendikasyon kredileri yönünüden gelişmeler biraz da bu yönde performansı etki edebilecektir gelişmeler dikkatle izlenmeli ,teknik olarak hissedeki bant yatay seyirli bu yönde kısa ve orta vade durum iyi izlenmeli
2,300 üstünde 2,500 test önünü açabilir düşüncesiyle ,kısaca düşüncelerim bunlardır bu yönde taban ise 2,070 tir iyi araştıırn ve izleyiniz

natsukao
25-03-2010, 20:27
Her kağıdın mağduru ve kazananı var.. Sabır bu konuda önemli
Ben bir arkadaşa güvenerek TCRYO 0,96 maliyetle aldım...Mağdur gibiyim herhalde ama...
Sabrediyorum ama tık yok :) Borsanın bu haftaki yükselişiyle bile hareket yok 0,9 a oturduk kaldık..
Bi yorum ile beni aydınlatırsanız sevinirim...

dostfinans
25-03-2010, 20:29
sayın natsukao sorular arka arkaya geliyor bu yönde kısa bir aradan sonra yanıt vermeye çalışacağım izleyiniz

kab.murat
25-03-2010, 20:42
yorumları jet hızılya yapıyorsunuz size yetişemiyoruz kolay gelsin her zaman takipcinizim .
sekerbank ın kısa vadede bir degerlendirmesini yaparsan sevinirim iyi akşamlar

Dallas
25-03-2010, 20:45
Sayin dostfinans,

Mynette sizin yorumlarinizi okumustum, burada olmaniz daha iyi oldu, Topiciniz hayirli olsun.

15 sayfayi bastan sona okudum ki ayni hisseleri tekrar sormus olmiyayim.

AKENR, BSHEV, KONYA, ASLAN ve ASELS icin ne dusunursunuz?(BAGFS ve GOLTS a zaten cevap vermissiniz.)

Simdiden tesekkurler.

dostfinans
25-03-2010, 20:58
dostum merhaba yorumunuz sorunuz sizi mutsuz bir halde gösteriyor besbelli
"""""""""Her kağıdın mağduru ve kazananı var.. Sabır bu konuda önemli
Ben bir arkadaşa güvenerek TCRYO 0,96 maliyetle aldım...Mağdur gibiyim herhalde ama.""""..!!!!!!!!!!!! demişsiniz üzülmeyin endeks artacak diye herşey artacak dilye bir kural yok hisse bazlı atak yönler haraketler her zaman borsada bir sürpriz dir tabiki inişte olur çıkışta iniş olacak tabki nasıl artan bir hesse realize edelirse kâr sevinci duymak varsa bu bu yönde algılamak kazananlar yanında kaybedenler yönündende empati kurulmasını sağlamak moral verecektir önemli olan performanstır bunu iyi görmek gerekir
teknik hissede 0.80 ve 0.88 yatay bantınıdüşündürüyor bana bu yönde hisse son fiatat 0,90 yükseliş noktasında bunu kırması lazım
maliyet yüksek tabiki bu duruma göre ama bunu iyi zamanlamalarla pozisyon arayışlarında düşünmek hiç kimseyi belki mutsuz etmezdi ? çok mutlu etmesede ,naslımı 0.80 ve 0,88 yatay bantı yananda bu kırılmların az kırılgan seviyede ,maliyet düzeltmesi i zamanında iyi düşünmek çözüm belki olabilirdi diye düşünüyorum ,işu an için bunu çıkış trendi yönünden zirvelerini iyi bulmak bakıımndan kısa ve orta vade izlemek belki mantıklı gelebilir ! iyi izlemek lazım taban 0,80 zirveler son duruma göre 0,92 test edilirse eğer ! 0,94- 0,96 kademelerdir buda sizin maliyete denktir ! sanırım analizim anlaşılmşıtır iyi araştırın iyi izleyin getiri hedefleriniz iyi planlayın, düşüncelerim bunlardır
kimselere güvenerek değil insiyatifiniz ve aklın yolunu kullanarak hareket etmek mantık dahilindedir bunu unutmayınız
dostça kalınız

dostfinans
25-03-2010, 21:01
sayın kab.murat ,bir iki gün önce afyon yeni sorusuyla şekerbankı yorumlamıştım okuyunuz lütfen
dostça kalınız

dostfinans
25-03-2010, 21:03
sayın Dallas ilginize teşekkür ederim ama daha öncede yazdım anlayış göstereceğinizi umuyorum
birçok soruya yanıt vermek diger sorulara bakma şansımı yorum şansımı okuyucu yönünden kitleyebilir ,diger okuyuculara haksızılık olabliir bence ! bu yönde az bir soruyla gelirseniz bu yönde yorum şansım fazla olacaktır,çok soru soran okurlar var hepsine yanıt verme zamanım olmayabilir kolay değildir bu kadar hızlı yanıt vermek , teşekkür ederim

sulozanger
25-03-2010, 21:13
kütahya iin yorumlaırnız bekliyorum.. sabırla bekliyorum kütahyayı.. 9 nisan bilanço açıklanıcak ve 13 nisan genel kurul var..

destek- direnç - stop los vs.. teşekkürler.

dostfinans
25-03-2010, 21:19
sayın sulozanger ,bilanço ve kurul toplantısı sonuçlarıni izlemek sanırım bir yön gösterecektir, önce objektif kriterler önemli, teknik ayrıntıyı şimdilik durumun yatay ağırlığı yönünde görüyorum iyi izleyin diyebilirim şimdilik gelişmeler analizime yorum yapma durumunu az çok net ortaya koyacaktır ,gelişmeler önemli ,şimdilik görüşlerim kısaca böyledir

dostfinans
25-03-2010, 21:23
dostlar bu günlük bu kadar yorum yeter sanırım , iyi akşamlar, kazancınız bol olsun ,hayırlı , sağlık ve mutluluk dolu günler diliyorum
dostça kalınız

dostfinans
26-03-2010, 07:20
herkese günaydın ve hayırlı sabahlar diliyorum ,endekste bir rekor analize daha imza tarken aylardır bu tezimi güçlendiren objektif sonuç 57 bin egale ile sonucunu gösterirken 60 bin tezime bugün birçok düşünce öne sürülmektedir dostlara hayırlı olsun izlemeye devam dostfinans olarak ben dost sizlerle umarım birçok zaman birlikte olmaya devam edeceğiz inşallah ,güne damgasını vuracak gelişmelere ,hisse bazlı hareketlerin sonucuun sergileyeceğinidüşünüyorum atak yön gösteren hisselerdeki realizlere dikkat ,kısa ve orta vade hisselerin performansları sonucu ve zirveler gösterecektir şimdi daha temkinli olma zamanı izliyoruz 58 bin testi önemli olabilir bu yönde kırılmalarıda yaşamak tahmin etmek olasadır ....temkinli olunuz
değerli dostlar olumluve ya olumsuz eleştirileriniz görüşlerinizi bu topikte birlikte değerlendirmeye devam sizlerde yazın bilgi paylaşımını hep birlikte zirvelere götürelim

Dallas
26-03-2010, 07:57
sayın Dallas ilginize teşekkür ederim ama daha öncede yazdım anlayış göstereceğinizi umuyorum
birçok soruya yanıt vermek diger sorulara bakma şansımı yorum şansımı okuyucu yönünden kitleyebilir ,diger okuyuculara haksızılık olabliir bence ! bu yönde az bir soruyla gelirseniz bu yönde yorum şansım fazla olacaktır,çok soru soran okurlar var hepsine yanıt verme zamanım olmayabilir kolay değildir bu kadar hızlı yanıt vermek , teşekkür ederim

Kusra Bakmayin, o zaman BSHEV ve KONYA icin mumkun mudur?

merhum51
26-03-2010, 07:57
Merhaba dostfinans kardeşim ZOREN hakkındaki yorumlarını alabilirmiyim saygılar...

anarkomed
26-03-2010, 08:24
günaydın dost.
başlık açıldığından beri sizi izliyorum tespitlerinizin gerçekleşmesi bu başlığın daha çok iş yapacağını gösterir. iyi günler

herkese bol kazançlar

FYG28
26-03-2010, 08:55
Sn. Dost, BRYAT hakkında yorumlarınızı lutfedermisiniz. selam ve teşekkürlerimle

dostfinans
26-03-2010, 12:20
sayınFYG28 bryat bugün çok dengesiz bir dalgalı yapı gösterdi getir hedeflerine dikkat hissedik çıkı ş ve ani iinişler getir hedefleri yönnüden zirvelir açıısnadan iyi izlenmeli ,750 ortalamasını net göstermesi lazım hissedeki zirveler 7,60-8,40 arası göstreyir ama iniş baskısı çok kuvvetli dikkat taban 6,85 çok dikkat !

dostfinans
26-03-2010, 12:22
sayın merhum51 zoren zirveleri 3.14 ağırlık ontalaması yönünüden hacimsel olarak dikkatle izlensin diyebilirim 3,18 testi önemli 3,20 üstünden atak yön bulursa 3,20-34,0 zirveler arayabilir taban bu durumda 2,80 dir

dostfinans
26-03-2010, 12:27
sayınDallas bshev ve konya sorunuz için bu hissedeki potansiyel performansın takibi önmeli ,teknik olarak
130,140 arası bir zirve kadamasi denemeleri olabilir aralıklar dahilinde bunun lanıda taban 120 dir
konya 120 üstünde (125 üstü)bulacağı testlerle önünü açabilir durgun yapı destekten direnç yönüne kuvvet bekliyor gelişmeler izlensin
zirveler bu yönde 125-130 arasıdır kırılgan seyri önemli burda kısa ve orta vadede izlenim yanında getir hedfi zamanlaması önemli ! taban 108 dir

dostfinans
26-03-2010, 12:36
dostlarım yeri gelmişken sizlere dikktat edilmesi gereken ani çıkış veren bir hisseden bahsetmek istiyorum bu yönde getir hedfleri önemli vkfrsk yükseliş potansiyelir çok atak göstermekle beraber sayın okurların bu yönde bu hissedeki kırılgan noktalar dikkat etmesinde fayda vardır düşüncesindeyim getir hedeflerinini iyi düşünülmesi lazım düşüncesindeyim !!!! çok hızla çıkış gösteriyor ! dikkat derim !

dlidlu
26-03-2010, 12:44
Hocam NTTUR hakkında yorumunuzu alabilir miyim?Uzun vadede nasıl olabilir tahmininizce?

tellibaba.
26-03-2010, 12:47
sayınDallas bshev ve konya sorunuz için bu hissedeki potansiyel performansın takibi önmeli ,teknik olarak
130,140 arası bir zirve kadamasi denemeleri olabilir aralıklar dahilinde bunun lanıda taban 120 dir
konya 120 üstünde (125 üstü)bulacağı testlerle önünü açabilir durgun yapı destekten direnç yönüne kuvvet bekliyor gelişmeler izlensin
zirveler bu yönde 125-130 arasıdır kırılgan seyri önemli burda kısa ve orta vadede izlenim yanında getir hedfi zamanlaması önemli ! taban 108 dir
selam eskidostum.seni mynetten hatırlıyorum.orda insanlar daha bilinçsiz olduğundanmı nedir sana çok sataşılıyordu.en kolay yol, anlamadığın şeyi inkar etmektir..neyse
konyada 120 seviyesi benim gördüğüme göre hayati önemde.125 üstüne çok çabuk olarak çıkamassa 105 noktasını potansiyel hedef olarak görmeme rağmen ...
ne yapmalı sayın dostfinans burdan bırakıp 108 den almalımı..arada 12 puan var..4.çizginin geçtiği yer 120..haftaya 125 olacak..kırıldı kırılacak..yorum rica etsem..
birde hatırladığım kadarıyla birçok analizcinin yapamadığı birşeyi yapıyordunuz.zaman ayarlı analiz.konya için tahminlerimiz tutarsa, bu 108 li seviyelerde ne kadar kalır, tekrar zirve denemesini ne zaman başlatabilir..
..
birde uçak hisse senedi hakkında yorumunuz ne olur..uçak 2.80 den dönermi yoksa 2.60 a kadar değermi...zamanlaması nedir.şimdiden tşk ediyorum

dostfinans
26-03-2010, 16:31
sayın tellibaba konya ve bshev hakkında yorumuma getirdiğiniz açıklama için teşekkürler bu yönde verilen yanıta bir açıklama getirmekte bilginin paylaşımı ve düzeyli okur örneğidir ,teşekkürler öncelikle anamizlerime gösterdiğinz duyarlılık inanın beni mutlu etti ,bu konuda bilinçli anlaşılır okurlarla karşılaşmak herkesi memnun eder yorumlarımı zaman buldukça sunacağım bunu belirterek teşekkür ederim,
inşallah hisse net forumu etik ve düzey bakımından istenilen seviyededir ,bu konuda forumu tam tanıyamadım yeniyim ,demokratik olmayan değil demokratik paylaşım okurların hakkıdır diyorum,yoksa x site veya anlaşılmaz ortamların ortasında benzer hadiselerle karşılaşmak herkesi paylaşımdan esirgeyecektir !öncelikle yorumcu yeni olsun eski olsun yorum hakkı ve bilginin düzeyi ölçülür benim düşüncem budur , benim yorumum düşüncem böyle,katı kurallar ve demokratik olmayan uygulama ve eleştiri kabul edilemez yorum bilginin düzeyi etik ve doğru mantıkla objektif kriterlerle değerlendirilir ,olması gereken adil paylaşım yolu budur,aksini söyleyecek sanırım olmayacaktır!
dostça kalınız

tellibaba.
26-03-2010, 16:46
uçak hakkındaki analizniz nedir, 2,80 demi destek bulur yoksa 2.60 ı denermi,atak zamanlaması ne olabilir rica etsem

yigitalp
26-03-2010, 16:47
Sn.Dostfinans topiğinizi daha yeni farkettim hayırlı olsun...
bende IDAS ı soracaktım..kısa vadede nasıl görünüyor acaba? 4 aylık bisürünmenin ardından hafif bi harreket başladı..

dostfinans
26-03-2010, 17:07
sorularınıza yanıt vermeye çalışacağım beni izleyiniz

dostfinans
26-03-2010, 17:13
değerli dostlarım bilgi iletişimini en anlaşılır düzeyde tutmak için sorularınızı sorarken ,maliyetiniz ,getiri hedefinizi ve hisselere bakış açınızıda yazarsanız analizlerime daha güzel bir yorum yöntemi verecektir, belirtir saygılar, sunarım ayrıca bu yönde müteakip zamanlarda analiz yorumlar sonrası düşüncelerinizide eklerseniz yaptığımız yorumların olumlu veya olumsuz neticesini görme bilme durumumuz net olacaktır ,bu yönde olumlu ve olumsuz eleştiriler yorumlara devam etme veya etmeme durumumu ortaya çıkaracaktır.
dost

mahirlive
26-03-2010, 19:31
mrhb sn dosfinans söktaş la ilgili düşüncelerinizi öğrenebilir miyim, uzun vadede çok hareketli bir kağıt olacağı söylenirken bir haftadır işlem hacmi oldukça düşük bunu nasıl yorumlamalıyız çok beklentim var bu kağıtta ne kadar beklemeli sizce bundan çıkıp daha hareketli kağıtlara mı geçmek mantıklı teşekkür ederim

natsukao
26-03-2010, 19:37
Sayın dostfinans dünde konuştuğumuz şekilde bugün TCRYO çıkışını hesaplayarak kendimi düzelttim...Şimdi kara geçme zamanı geldi bakalım...
TCRYO beklemesi yaparken KENT ile göz teması çok haşır neşir oldum. 140 hareketinden sonra dalgalı ve kimi günler içinde sayın spek amcalarımızın elinde bir hareket izledi...
Sizce destek noktası nedir ve bir sonraki destek noktasını (bence 106) gördükten sonra KERVT kankası gibi yükseliş eğilimi gösterir mi?
Şimdiden teşekkürler...

Son olarak 31.03 tarihinde açıklanacak olan SASA bilançosu nasıl olur? 0,77 den SASA beni 1 günde ihya edebilir gibi geliyor ama :)

demir24233
26-03-2010, 20:18
sayın dost ozgyo bugun 3.05 ın ustunu test edıp 3.14 kapanış yaptı bu kapanıs yenı zırveler ıcın yeterlımıdır cevabınız ıçin şimdiden teşekkur ederim

tayf10
26-03-2010, 21:01
[QUOTE=dostfinans;4204420]karton ağırlık ortalamasını 118 üstünde tutunması halinde ve 120 üstü testlerle zirve arayabilir bu yönde seyirlerin çıkış yapsa bile bu yönde 120 üstünde kalıcı olması gerekir düşüncesiyle bu yönde zirvelerin 120- 1,28 olduğunu tabanın ise 104 olduğunu söyleyebilirim kısa vadede ve orta vade üstünden hacimsel yönü dikkatle izlenmelidir

sn dostfinans topiğinizi başlattığınız ilk günden bu tarafa ilgi ile takip ediyorum,karton la ilgili görüşlerinizi geçmiş sayfalarda belirtmişsiniz.
Bugün karton sabah seansında 123 ü gördü,bugünkü işlem hacminde de artış var ve grafiğindede üçgen formasyon durumu var.Hisse de temettü ödemesi de yapıldı geçen hafta,bu hisseyi bedelsiz beklentisi ve karlılığı nedeniyle 84 lü fiyatlardan bu tarafa takipteyim ve al sat lar yaptım çeşitli kademelerde,bedelsiz beklentisi sebebiyle tekrar giriş yapma düşüncem var ,bugün kartonda yapılan işlemler sonucu yukarıda karton hakkında belirttiğiniz görüşlerinizde bir değişiklik varmıdır?cevabınız için şimdiden teşekkürler.....

efkanylmz
26-03-2010, 21:05
Hayırlı Akşamlar...Öncelikle bilgi ve birikimlerini üşenmeden paylaştığın için Teşekkürler

Sayın Dostfinans

Beklentim, hatta ve hatta beklenti derken yakın bir zamanda 6-8 seans tavan kapatması muhtemel snt CMBTN (inşallah öyle olur)
Bunları söylememde ; tavan üstüne tavan kapatan kağıtlarla özsermaye değişimlerini kıyaslamam etkili oldu (pkent-vkfrs vs...)

incelerseniz kolaylık olsun diye linkleride veriyorum ;
VKFRS http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=106869
PKENT http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=107798
CMBTN http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=108749

Yorumlarınızı bekliyorum

syg.svg

bkkk
26-03-2010, 21:23
değerli dostlarım bilgi iletişimini en anlaşılır düzeyde tutmak için sorularınızı sorarken ,maliyetiniz ,getiri hedefinizi ve hisselere bakış açınızıda yazarsanız analizlerime daha güzel bir yorum yöntemi verecektir, belirtir saygılar, sunarım ayrıca bu yönde müteakip zamanlarda analiz yorumlar sonrası düşüncelerinizide eklerseniz yaptığımız yorumların olumlu veya olumsuz neticesini görme bilme durumumuz net olacaktır ,bu yönde olumlu ve olumsuz eleştiriler yorumlara devam etme veya etmeme durumumu ortaya çıkaracaktır.
dost

Merhaba sayın dost.
Ben geçen gün FENIS'i sormuştum.Maliyet 2.90 (4000 lot), 10:30 'da satış 2.88 (4000 lot), 1. seans kapanış 3.18 (hareket 10:45 gibi başladı) :clown: (Sabır mücadeledir)
Her ne kadar 15 dakika daha sabredip değerli analizinizden yararlanamasam da teşekkürü bir borç bilirim.
(Madem yararlanmayacaksın niye soruyorsun, madem ki soruyorsun biraz bekle.Sabretmesini ve borsanın kumar olmadığını öğrenmem lazım sanırım):grrr:
Bundan önce de 26.25 TL'den aldığım VKFRS'lerimi 30 TL'den parayı buldum diye sattım.:halayci: Gelinen noktada anlıyorum ki, çölde kazdığım kuyuda buharlı bir ütü bulmuşum.
Destek ve direnç belirlemeyi bir öğrenebilsem...
Çok şükür halimize....
Takipteyim, teşekkürler...

dostfinans
26-03-2010, 22:03
değerli dostlarım az evvel halı saha maçıyla deşarj olup döndüm, sporun faydası güzelliği çok güzel bir duygu ,umarım sporun faydasını en az bir şey yapmak gayeside olsa yürüyüş, bile olsa alışkanlık haline getiriniz; ruhu , zihni ve duyguları temiz ve dinç tutan bir alışkanlık kazandırır spor,dostluğu güzelliği paylaşımı ,ciddiyeti kazandırır spor,aklın sağlığını zihnin açıklığını verir,sağlam kararlar sağlam adımlarla yürümeyi sağlar spor,burda bu topikte gördüğüm anlayış ve yorumsal iletişim, sanırım tüm topikler üstünde örnek olacak müthiş bir bilgi alışverişi ve gözde bir yorum okur kitlesi oluşucağı ümidi dir, vaktim sınırlı,yorumlara zaman buldukça devam edeceğim inşallah ,sizlerin saygın ,etik ve müthiş dostluk gösteren bu yorumsal tarzınızın ve düzeyli eleştiri ve yorumlarınızın , tüm borsa severlere örnek olması temennisiyle iyi geceler diliyorum
dostça kalınız dostlar,hepinizi saygıyla selamlıyorum

dostfinans
27-03-2010, 10:00
dostlarım günaydın, ankete katılmanızı rica ediyorum böylece dost okurlarının nasıl bir yorum ve analiz istediğini anlamış olacağım ve yorumlarım ona göre sanırım devam edebilir.

BAYBARS
27-03-2010, 10:25
Merhaba sayın dost.
Ben geçen gün FENIS'i sormuştum.Maliyet 2.90 (4000 lot), 10:30 'da satış 2.88 (4000 lot), 1. seans kapanış 3.18 (hareket 10:45 gibi başladı) :clown: (Sabır mücadeledir)
Her ne kadar 15 dakika daha sabredip değerli analizinizden yararlanamasam da teşekkürü bir borç bilirim.
(Madem yararlanmayacaksın niye soruyorsun, madem ki soruyorsun biraz bekle.Sabretmesini ve borsanın kumar olmadığını öğrenmem lazım sanırım):grrr:
Bundan önce de 26.25 TL'den aldığım VKFRS'lerimi 30 TL'den parayı buldum diye sattım.:halayci: Gelinen noktada anlıyorum ki, çölde kazdığım kuyuda buharlı bir ütü bulmuşum.
Çok şükür halimize....
Takipteyim, teşekkürler...

Allah sabır versin birader. Her gün % 18. Ben her gün niye almadım diye kafayı yiyorum. Eğer alıp 30 liradan satmış olsaydım ne yapardım bilmiyorum.:):):)

venguvac
27-03-2010, 10:43
ben YATAŞı sormak istiyorum. 2,80 2,70, 2,60 maliyetliyim. hisse iki günde 2,20 den 2,60 lara geldi. 2,53 den aldıklarımı 2,62 den sattım, maliyeti kurtardığım anda kalanıda satmayı düşünüyorum aslında. ama KY nin sabrı bittiği an hep daha iyi oluyor. belkide ben maliyete sattığımda 4,00 lere kadar çıkacak.

YATAŞ buralardan tekrar geri gelebilir mi yoksa ivme devam eder mi?
yorumlayabilir misiniz!

saygılar...

dostfinans
27-03-2010, 10:51
değerli dostlarım sizler sorularınızı sorunuz, bu konuda genel soruların belki aynı hisseleri soracaklar açısından başka sorulara mahal vermeden genel değerlendirmesini yapmak mümkün olabilecektir
sizlere sorunuz ,sorduğunuz kadar görüş ve düşüncelerinizide belirtiniz,
dost sizlerle birlikte olmaya devam edecektir

dostfinans
27-03-2010, 11:08
sayın baybars bu sözleriniz alıntı yaptım """""""Allah sabır versin birader. Her gün % 18. Ben her gün niye almadım diye kafayı yiyorum. Eğer alıp 30 liradan satmış olsaydım ne yapardım bilmiyorum. """""""
ve sayın venguvac

ben YATAŞı sormak istiyorum. 2,80 2,70, 2,60 maliyetliyim. hisse iki günde 2,20 den 2,60 lara geldi. 2,53 den aldıklarımı 2,62 den sattım, maliyeti kurtardığım anda kalanıda satmayı düşünüyorum aslında. ama KY nin sabrı bittiği an hep daha iyi oluyor. belkide ben maliyete sattığımda 4,00 lere kadar çıkacak.
YATAŞ buralardan tekrar geri gelebilir mi yoksa ivme devam eder mi?
yorumlayabilir misiniz!
saygılar...
dost yorum kadar psikolojik faktörleride sizler için bir yorum ve hizmet saymaktadır bu yönde anlayış göstereceğinizi umuyor sizlere konuları borsa ve ekonomiden borsadan ziyade bazen nasihat yönleriylede açıklamak istiyorum ,bunlar sizlere için en iyisi olacaktır düşüncesindeyim ,bazen öz eleştiri yapmakta hedefleri bulmaya yön verebilir ,dostum, öncelikle kısa bir notla başlamak istiyorum, kararsız bir yatırımcı özelliğinizi görüyorum,bu yönde öncelikle getiri hedef ve maliyet yönünüden zamanlama mantığını panik yapmadan girişimci ve sabır yolunu düşüncenizde bina etmelisiniz
bu yönde kararlı ve bilinçili bir hedef gözetmekte genel manada sizleri pskolojik olarak öncelikle rahatlacaktır

bkkk
27-03-2010, 11:12
Allah sabır versin birader. Her gün % 18. Ben her gün niye almadım diye kafayı yiyorum. Eğer alıp 30 liradan satmış olsaydım ne yapardım bilmiyorum.:):):)

Teşekkür ederim.Eğer 30 Lira'dan satmış olsaydınız benim gibi bayağı birşeyler öğrenmiş olurdunuz, iyi bir ders olurdu...:beurk:

dostfinans
27-03-2010, 11:27
sayın tayf10 sorunuza tekrar yanıt olarak kartn ile ilgi analiz yorumum aynen geçerlidir halen ,gelişmeler bu analiizmize ilerki zamanlarda yorum getirme düşüncesini verecektir önecelikle kısave orta izlenemler ve getiri hedefleri önemlidir zamanlamarla durumu lehe çevirmek gibi

bkkk
27-03-2010, 11:29
dostlarım günaydın, ankete katılmanızı rica ediyorum böylece dost okurlarının nasıl bir yorum ve analiz istediğini anlamış olacağım ve yorumlarım ona göre sanırım devam edebilir.

Sayın dost;
Şahsım adına hazır balıktan ziyade, balık tutmayı öğrenmek isterim.Verdiğiniz faydalı bilgilerin, analizlerin yanısıra bizlere de birtakım göstergelerin ne anlam ifade ettiğini öğretirseniz memnun olurum.Örneğin hangi indikatörleri dikkate alıyorsunuz?Zaman ve fiyat hedeflerinizi nasıl belirliyorsunuz?Bunlar bizim için oldukça yol gösterici olacaktır.
Bir de değerli forumdaşların takip ettiği hisseler hakkında yorum yapmanızın yanısıra; takip ettiğiniz veya durumunu beğendiğiniz hisseleri bizimle paylaşmanız (zaman zaman yaptığınız gibi) da biz ky'lere büyük katkı sağlayacaktır.Emekleriniz için teşekkür eder, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

dostfinans
27-03-2010, 11:35
sayın bkkk bu soru şöyle yanıt bulabilir belki benim sizlere öğretme adına yorum yapmam haddim değildir ,sizlerde birçok şeyi bilen ve yaşayan insanlarsınız,ben zaten sizlere balık almaktan çok balık tutmayı öğretme manasında belki yorumlarımı yapıyorum bunları sorduğunuz sorulara yanıt olarak vermekle öneriden ziyade yöntem ve yol gösterme tekniğini belirtiyorum burda yerinde kararlar tabiki sizlerin olacaktır, teknik analiz kavramını uyguluyorum ,bu yönde fazla teknik ayrıntıya girmiyorum ,bir uzman doktora, hastasının "bana doktorluğu öğret "gibi bir soruya kaşılık yanıt olabilir sorunuz !!! bu yönde bunları zaman ve teknik kavramlarını öğrenme adına yorumları izleme adına ve kendinizin şirketlerin ve hisselerin gelişimiyle bu yönde getiri yönlerini zamanlama mantığını ki bunu kullanmak öğretmekle olmaz yaşayarak bilerek tecrübeyle kazanılır ,zamanla bir çok güzel gelişim içinde olduğunuzu göreceksiniz, umarım böyle olacaktır bende, zamanla sizden çok şey öğrenmiş olacağım böylelikle........
dostça kalınız

bkkk
27-03-2010, 11:38
İnşallah sayın dost.Umarım her şey sizin ve bizim arzu ettiğimiz şekilde gelişir.Dostça kalın.

dostfinans
27-03-2010, 11:47
ben teşekkür ederim dostlarım, unutmayınız borsada psikolojik faktörler, sabır ,moral ve motivasyon birinci derecede önemlidir bunları zaman zaman paylaşacağız inşallah
dostça kalınız

serkan30
27-03-2010, 12:16
Sn.Dostfinans
Brsan ile ilgili bir yorum ve beklentilerini yazabilirmisiniz? şimdiden teşekkürler.

brad34
27-03-2010, 12:26
Sn.Dostfinans burçelik ile ilgili bir yorum ve beklentilerini yazabilirmisiniz? teşekkürler.

dlidlu
27-03-2010, 12:41
Hocam NTTUR hakkında yorumunuzu alabilir miyim?Uzun vadede nasıl olabilir tahmininizce?

?????????????????

tayf10
27-03-2010, 15:23
sayın tayf10 sorunuza tekrar yanıt olarak kartn ile ilgi analiz yorumum aynen geçerlidir halen ,gelişmeler bu analiizmize ilerki zamanlarda yorum getirme düşüncesini verecektir önecelikle kısave orta izlenemler ve getiri hedefleri önemlidir zamanlamarla durumu lehe çevirmek gibi

teşekkürler sn dostfinans....

dostfinans
27-03-2010, 16:35
?????????????????
sayın dlidlu ,ntturu sormuşsunuz uzun vadede ne olur diye
ben hisselerde genelde kısa ve orta vade izlenemleri belirten biriyim ,çok nadir uzun vade analizim olabilir ama kısa ve orta ve genelde zamanlama ve teknik olarak zirveleri yakalamak açısından küçük yatırımcı aısından olumlu izlenemler bırakabiliyor ,düşüncem budur
Ntur 1.05-1,110 seyiriyatay yön olarak örüyorum son drumundan zirvelerini eğer 1.20 testini denerse bunu 1.20 ve 1,28 arası zirvesini bulması en olumlu hali olabilir düşüncesindeyim taban bu durumda taban 1.03 tür,ilkz etapta 1,18 testini önemli görüyorum ...bu yönde direncini kuvvetli basarsa atak yön bulabilir yoksa kırılmaları ani yaşayan durgun bir yapısı var ..durumunu böyle düşünüyorum getiri hedefi zamanlama yönünüden iyi takip edilmesi gereken kırılgan bir hisse olarak düşünüyorum çıkış trenedini zirvelerde bulursa iyi bir zamanlam gerekir düşüncesindeyim.1,14 ağırlık ortalamasını iyi dengelemesi lazım
sizler en iyi bilecek kişilersiniz , yönünüzü iyi tayin etmeniz gerekir

dostfinans
27-03-2010, 16:45
Sn.Dostfinans burçelik ile ilgili bir yorum ve beklentilerini yazabilirmisiniz? teşekkürler.

bence şahsi düşüncem ortalamanın üstünde bir fiyatla sonlandı !50,00.bu durumda 53 bini zirvesini açtı ama ,?! realize faktörü ve kırılgan bir yapıya bürüneceğini düşünebilirim !?42 -45 arasındaki kademelerindek yatay seyri var bu yönde taban 43 tür .45 ve 48 ağırlık ortalamasına dikkat!
getir hedefleri önemli ! hissedeki durum kırılmalar açısından , dikkatle değerlendirilmeli düşüncesindeyim!
benim düşünceeirim bu yönde sizler araştırın iyi izleyin.

muratti
27-03-2010, 17:04
dostfinans merhaba

DEVA İLE İLGİLİ YORUMUNUZA ALABİLİRMİYİM.

trusty
27-03-2010, 17:06
Bundan önce de 26.25 TL'den aldığım VKFRS'lerimi 30 TL'den parayı buldum diye sattım.

Gelinen noktada anlıyorum ki,çölde kazdığım kuyuda buharlı bir ütü bulmuşum.

Bu kadar guzel ifade edilebilir.:))

Bu konu saniyorum, Destek ve Direnc'ten ziyade, kucuk sermayelerle, buyuk kazanc elde etmeyi hayal etmenin tamahkar-ligi ile ilgili.

Hepimiz icin soyluyorum.

Borsa yukseliste-yken, sanki az bir karla cikip, diger kagittan cok kazanacagiz (!) gibi dusunuyoruz.

Oysaki, hisse secimini iyi yapmayi ogrenebilsek ve sabirli olabilsek, belki de daha cok kazanacagiz.

Bence, bundan da onemlisi iyi bir strateji gelistirmek.

Stratejiyi ben kendimce ikiye ayirdim, 1. Gereken finans'i saglamak, 2. En uygun hisseleri alabilmek. ( Zamanlama dahil )

Gereken finansi saglamak konusuna bir ornek vermek isterim. Bir banka 10 maasa kadar kredi kampanyasi baslatmisti gecenlerde,
1-48 ay vadeli, yillik toplam maaliyet % 16. Bu kredinin 5.000 TL. olani-nin aylik odemesi 137 TL. Bu krediyi kullandiginizi dusunun.
Bu 5.000 ile bir hisse aliyorsunuz, 4 yil zamaniniz var, ayda 137 TL. oduyorsunuz.

Gelelim uygun hisse secim stratejisine, ben bu konuda, hic bir zaman satma-mak uzere hangi hisseyi almaliyim ? sorusuna cevap ararim.

Varmidir boyle hisseler ? Mesela AKBANK olabilirmi ? Evet vardir. Kesinlikle tavsiye mahiyetinde degil ama bence AKBANK, MGROS, YAZIC bu tur hisselerdir.

Tam 18 sayfayi dikkatle okudum.

Bir kisi bile Dost arkadasa, YAZIC'i sormamis.

Neden dersiniz ?

Sonuc olarak, bu sayfalari okuyan-yazan tum arkadaslarin, kendilerine ait olan bilgi birikimini artirmak ve kendi yapilarina uygun stratejiler gelistirmek, bence, onlar icin kazanmanin tek yolu.

Bilgi birikimi icin saniyorum yeterli kaynak var net'te.

Sorulan her soruya cevap verecek dostlar da var Hisse net'te.

O yuzden, Sn.Bkkk arkadasimiza tesekkur ediyorum, Destek & Direnc konusundaki oz elestrisi icin.

Sn.Dost kardesimize de tesekkurler, bizleri aydinlattigi icin.

Bir de bizim icin YAZIC yorumu yaparsa, cok memnun olacagim.

Herkese bol kazanclar...:)

dostfinans
27-03-2010, 17:11
Sn.Dostfinans
Brsan ile ilgili bir yorum ve beklentilerini yazabilirmisiniz? şimdiden teşekkürler.
dostum önce her zaman dediğim gibi objektif kriterler bir bakalım;
brsan 31.05.2010 tarihinde kâr payı dağıtı yönünden karar aldı bunlara değenirsek açıklama şöyledir:
Kar Payı Dağıtım ÖnerisiYönetim Kurulu toplanarak, 2009 Yılı Kar Payı Dağıtımı için Genel Kurul'a a) Yasal kayıtlarımıza göre 2009 Yılı Net Dönem Karı olan 1.094.281,97 TL.'nın 2008 Yılı Geçmiş Yıl Zararına mahsup edilmesine, 2008 Yılı Geçmiş Yıl Zararından (29.616.637,92 TL.) 2009 Yılı Net Dönem Karı düşüldükten sonra kalan 28.522.355,95 TL.'nın, 15.290.302,36 TL.'sının 2009 yıl sonu bilançosunda yer alan II. Tertip Yedek Akçeden, geriye kalan 13.232.053,59 TL.'nın 2009 yılı bilançosunda yer alan Olağanüstü Yedek Akçeden karşılanarak 2008 Yılı Geçmiş Yıl Zararının kapatılmasına,b) UFRS mali tablolarımıza göre 2009 Net Dönem Karı olan 22.474.679.- TL.'nın 2008 Yılı Geçmiş Yıl Zararına mahsup edilmesine, 2008 Yılı Geçmiş Yıl Zararından (37.625.165.- TL.) 2009 Yılı Net Dönem Karı düşüldükten sonra kalan 15.150.486.- TL. zararın Geçmiş Yıl Karlarından karşılanarak 2008 Yılı Geçmiş Yıl Zararının kapatılmasına, c) 2009 yılı yasal kayıtlarımıza göre hazırlanan bilançoda yer alan Olağanüstü Yedek Akçeden 6.401.430.- TL.'nin Brüt (%22,58), 5.537.237.- TL.'nin Net (% 19.193) ortaklara nakden, temettü olarak ödenmesine, d) Ortaklara dağıtılacak temettünün 31.05.2010 tarihinden itibaren ödenmesine,Karar verilmesi hususunda teklifte bulunulmasına, oy birliğiyle karar vermiştir.

şimdi hissenin teknik düzeyine bakarsak ,zirvelerin üst noktasında sayılabilir! bu önemli
hissede 17-18 ağırlık ortalamısını düşünüyorum !hisseson fiyatı 19 testi denesede bu yönde son fiyatı 18.40 olarak sonlandı taban 17,10 dur .kırılma noktalır olabilir bu yönde yatay seyirler e dikkat derim? testler denesede bunu 19 üstünde tutuması önemili 21 zaten üst zirvesidir! bu yönde ellerinde olalar açısından önemil olabilir yeni izleyecekler açısından fiyat bence üst zirvelerinde! dikkatle takipte fayda vardır 30.05.2010 tarihine kadar gelişmeler ve sonrası sonuçlar temkinli izlenmeli getiri hedefleri yönünden marjinal aşırı düşüncelere dikkat! minimum ölçülerde kırılma noktalarıda iyi hesaplanmalı bence ?! temkinli olun diyebilirim sadece düşüncelerim bunlardır

dostfinans
27-03-2010, 17:15
sayın trusty arkadaşlara yorum yönünden katkınız için teşekkürler, önemli olan bilgi paylaşımını birlikte değerlendirmek ,olay budur zaten tüm dostları borsa konusunda olsun genel manada olsun paylaşıma bu topiğe davet ediyorum ,en güzel birliktelik paylaşımdır bundan da okur kazanacaktır, borsayı hep beraber etik bir şekilde tartışarak öğreneceğizdostça kalınız

dostfinans
27-03-2010, 17:27
dostfinans merhaba
DEVA İLE İLGİLİ YORUMUNUZA ALABİLİRMİYİM.
değerli dostum deva inşallah sizlere deva olacaktır ümidim budur,
deva şu anda sıkışık bir bantta ama atak hareket bekliyor!bundan sıyrılması halinde , ortalamasını bu yönde kırması gerekiyor bu nedir? 3,19 noktasından 3.30 testi önemli bunu başaracakmı ! hacimsel olarak izlemek gerekir !3,30 ve 3,38 arası zirvelerini bu yönde düşünüyorum .2,90 ve 3.18 arası yatay seyri var ,taban ise 2,88 dir tekrar diyorum, bu yönde bu cümlem geneldir.Getiri hedefleri iyi konmalıdır ve zamanlama ......
dostça kalınız

TeraMira
27-03-2010, 19:04
netaş hakkında ne düşünüyorsunuz?

kahramanfreak
27-03-2010, 19:04
Merhaba dostum sayfanı takip ediyorum baya güzel açıklamalarda bulunuyorsun bende değerli fikirlerine başvurayım dedım ama benım kı bıraz uzun olacak portfoyum bıraz geniş :) öncelikle banka hissesi olarak elimde akbank mevcut bedelsiz hisse ve temettü dağıtacak sence ilerleyen zamanlarda nasıl hareket eder. reysaş lojistik sermaye arttırımına gidecekmiş kendi iç kaynaklarından bunu karşılamayı düşünüyor sanırım yakın zamanda iyi bir bedelsiz açıklayacak. aselsan hem %100 bedelisz verecek hemde nakit temetrtü dağitacak . ve bunu acıklamasına ragmen hıssede tık yok anlayamadım . kutahya porselene gelelım bolundu hısse taban taban yapa yapa gıdıyor :)) cokmu oldu dersın :D son 2 tane kaldı bagfas ve brısa bıde bak ambalaj yazayım sen bıseyler eklersen sevıunırım herkes faydalansın dımı :D ran lojıstıkı de unutmamak gerekır :D
sımdıden tesekkurler bunlar bnm portfoyum takıp etmesı guc oluo ama zaman hızlı gecıo :D

dostfinans
27-03-2010, 19:18
sayın trusty'in ,bazı cümlelerini alın olarak ekliyorum
Tam 18 sayfayi dikkatle okudum.Bir kisi bile Dost arkadasa, YAZIC'i sormamis.Neden dersiniz ?O yuzden, Sn.Bkkk arkadasimiza tesekkur ediyorum, Destek & Direnc konusundaki oz elestrisi icin.Sn.Dost kardesimize de tesekkurler, bizleri aydinlattigi icin.Bir de bizim icin YAZIC yorumu yaparsa, cok memnun olacagim.

demiş ve devam etmiş yorumunu sonlandırmış okurumuz ,teşekkür ederiz kendisine ,yazıcı bildiğimiz printer yazıcı değil yani bu yönde latife olarak püskürtmeli bri pirinter ile olmayan bir printerin karşılaştırması mı istenir bilinmez? her yazıcıya giren belgenin bir de çıkış potansiyeli görüntüsü çözürlük düzeyi varsa yazıcınında genel manada bir marjinal yazıcı olmasını gerektirmez,minimum işe yarar mantık yönünde ve objektif kriterler açısından değerlendirilen bir yönde düşünülebilir , her hissede böyledir belki hissedeki en pratik mantıkta bile son fiyattan bu hissenin yeni bir zirve aradığını görmek mümkündür ,9,660 seviyesinden 9,70-9,80 testleri nederece doğalsa ,iniş trendinin yatay seyirinden izlenmeside o kadar doğal ve mantık dahilinde olabilir hissenin potansiyel zirvesi zaten yükseklerde, düşüncem böyle ,zirve olarak bu trendi 9,70 ağırlık ortalamasına çıkarırsa !? 9,80-9,90 testide kaçınılmaz olabilir ama iniş kırılgan seyirde unutulmamalı, tabiki tabana bakarsak 8,60 düzeyinde direnç ve destek yönlerini sağlam tutursa bu yönde 8,70 üstü tutunma ve atak yön 9,80-9,90 kademelirin ve en üst zirve 10,60 düzeyinigösterir bu görünüm 9,10 ve 9,60 aralıkları yatay seyridirzirveler 9,70ve 9,90 ile atak yön kuvvetli olası en potansiyel zirvesini 10,60 ta bulursa mükemmel bir çıkış trendi yakalar ancak bunu da ancak 9,70 tutunmadan 9,80 test ve 10,00 testlerle bulabilir! düşüncesindeyim! hacimsel yönü her halükarda kuvvetli gelsede iniş seyride her çıkış inişi gibi yatay yönlerden dikkatle takip edilmelidir düşüncelerim bunlardır sizler araştırın iyi biliniz zamanlama ve getir hedefini iyi koyanlar maliyetten takibini iyi yapmalı diyebilirim ,yeni izleyecekler açısnadan dikkat,ellerinde olanlar için zirveler ve zamanlama önemlidir diyebilirim tabiki getiri hedefini planlayanlar bu stratejiyi iyi planlayanlar bu yönde durumuna zamanlamayla yön verebilir iyi izlemek gerekir ..ve dikkatli takip
değerli dostlarım şahsi düşünceeirim budur ,sizler durumunuzu engüzel şekilde bulabilir, bilebilirsiniz ,
dostça kalınız

dostfinans
27-03-2010, 19:25
sayın kahramanfreak teşekkür ederim , hisseler konusunda hem sormuş bencede kısaca yanıtlamışsınız zaten! izlemeye devam edin sanırım gelecek günler durumlarını belli edecektir bu kadar çok portföye bu kadar hızlı günlere ,kısa ve hızlı bir yanıt şimdilik yeter sanırım
dostçakalınız

dostfinans
27-03-2010, 19:38
netaş hakkında ne düşünüyorsunuz?

netaş hakkında yönetim kurulu kararında 25.05.2010 tarihinde kar dağıtım kararı alındı sanırımbu yönde gelişmelerin etkisi izlenmeli kısa ve orta vade durumun netleştirecektir ,hissedeki teknik durum şu anda duragan hisenni atak yönü atıl kalmış bu yönde olumlu havaların yansıması halinde hisseye haraket getirebilir ki getirirse bu yönde zirvelerini 58 ağırlık ortalamasını aşıp 60 testini denerse! tahmini olarak üst zirvelerden birini bulabliir!düşüncesindeyim, bu yönde 60,64 arası kademelerini gösterir taban bu durumda 52 dir yatay seyri ağırlık basıyor 50-56 kademeleri olarak dikkatle izlenmeli ,getiri hedefi yine diyorum iyi zamanlamalarla takip edilmeli ,şimdilik düşüncelerim bunlardır ,çıkış trendi için 60 testini önemli görüyorum, iniş seyiri olarak yatay seyrini ağırlık olarak görmekteyim, son durumuna göre 60 testini önemli görüyorum !düşüncelerimi sundum, sizlerde iyi araştırınız

efkanylmz
27-03-2010, 21:26
iki sayfa önce de sordum, sanırım gözden kaçtı....CMBTN hakkındaki yorumlarınızı alabilir miyim

Teşekkürler dost

melbourne
27-03-2010, 21:35
dostfinans thy ve cmbtn yorumlarmısın?

tellibaba.
27-03-2010, 21:52
sayındostfinans, konya zamanlama olarak yeniden ne zaman atağa başlar ilk sorum bu.
uçak hakkında sizden görüş alabilirmiyim...uçak 2.80 den alım için uygunmudur, ksa vadede atak yaparmı..
sayındostfinans, sizin hayatınzıda 2 yıldır merak ediyorum.nasıl bi insansnız insanlara neden yardım ediyorsunuz, kaç yaşındasınız, çor çocuk varmı, işiniz nedir, borsay nerden öğrendiniz, küçük bi servetiniz varmı, ky ye yardım etmedinizde özel duygularınız varmı, bilgiyi paylaşmak bazen size zor geliyormu, çünkü bilgi en değerli hazine.
birde kendi portföyünüzü bize yazarmsınız...

dostfinans
28-03-2010, 10:26
iki sayfa önce de sordum, sanırım gözden kaçtı....CMBTN hakkındaki yorumlarınızı alabilir miyim

Teşekkürler dost

dostfinans thy ve cmbtn yorumlarmısın?
sayın melbourne ve sayın ,efkanylmz sorularınıza yanıt olarak cmbtnu ikinizde sormuşsunuz
thyao hakkında bir kaç gün önce analizim vardı okuyunuz lütfen ,aynen geçerlidir
ayrıca ek bilgi katkısı olarak şirketteki yaklaşan sezon ve ulaşım sektöründeki gelişmeler ve hacimle sanırım kenidin sıkışan dar banttan kurtaracaktır

cmbtnn hakkında kısa bir yorum yapmak istiyorum,12 aylık dönemini zararla kapamıştır 5,442,185
hissedik sıkışma halen sürmektedir ,26-28 arası yatay seyri vardır taban bu durumda 24 türhissedeki zirveleri için yüksek seviyesi ve sıkışma mevcut olmakla bundan kurtulması lazım bunun için 30 bin testi önemli görüyorum atak yönünü bulması için 30 bin zirvesi bu test yönden önemlidir ,bunu aşamaması ,yatay kırılgan seyirin şimdiki seviyeleri arasında yatay seyirden iniş çıkışlarla sürüdrebilir düşüncesindeyim! hissenin hacimsel potansiyeli için 30 bin testi önemli görmekteyim buda şimdiki konumuna göre zirvesi olabilir .....
dostça kalnız

kutup
28-03-2010, 10:34
merhaba. daha once benzer bır başlıkta fıkırlerınden oldukça ıstıfade ettığım zıya karataş vardı. kendısıne ulaşabılen var mı?

dostfinans
28-03-2010, 10:41
değerli dostlarım bugün de bu topikte sizlerle birlikte olmaya bakacağım, siz değerli dostların fikirlerin yorumlarını öz ve kısa bir şekilde değerlendirmek düşüncesiyle sizlere birlikte olalım ,dost hepiniz seviyor ve küçük yatırımcı bilinçlensin diyorum, dostça kalınız dostlar, ayrıca üst köşedeki ankete katılan okurlara saygılarımı sunuyorum ,anketin değerlendirilmesi amacıyla katılımın çoğalmasını rica ediyorum dost sizlerle birlikte yorumlara katılmak için, bunları ilerki zamanlarda yorum yapıp yapmayacağı yönünde değerlendiercektir, olumlu olumsuz eleştirler benim yorumlarıma devamveya devam etmeme yönünden bir gösterge olacaktır .
saygılar dostlar

kiriv12
28-03-2010, 11:09
hektaş ve selec yorumlarmısınız

dostfinans
28-03-2010, 11:15
sayın tellibaba. özel konulara sanal bir ortam olan ve aslında borsa dışı yeri olmayan bir platformda girmek istemem, tarzım bunada müsait değildir ,açıklamam gerken bir konuyu merak etti iseniz bu yorumlarımı takip edenler benim tarzımı sanırım yıllardır bilirler .
bir yandan ,Ekonomistlik branşımda vardır,emek ve bilgi katkısını hiç bir menfaat gözetmeden yapmaktayım bu hazineyi okuyanlar sanırım değerlendirecekitr,menfaatim ve kişisel çıkarlarımyoktur,olamaz! hiç bir aracı veya akla gelen gelebilecek bir şeyin açıklayacısı veya yandaşıda değilim normal biriyim yardımseverlik duygum açısından sanırım anormal biriyim? alışılagelmiş biri değilim galiba?! Ülkesini seven ,Bayrağını seven,Milil beraberliğe kuvvetle inanan,inancını bilen ,örfünü bilen adetleri bilen bilmeye çalışan,etik değerlere önem veren,yanlışa pirim vermeyen,spekülatif ve manipüle davranışlara şiddetle karşı çıkan ,normal şartlarda yaşayan sizler gibi bir Türk vatandaşıyım, ben benim beni herkes dost bilisin yeter bunu dedim her zaman,.hobi olarak yazmaktayım kendiportföyüm yoktur ,yorumlarıma dikkat ederseniz her koundan her yorumda beni bulabiliyorsunuz zaten burdan tarzımı anlayan sanarım anlayacaktır .
yazarlık ruhu yanında pisikolojik sosyal güncel ,hukuk ,iktisat edebiyat ve birçok ilgi alanlarım vardır ,doğayı insanları çık severim insanlığı çok severim ,yardım etmek kişilik yapımda vardır,sanırım zamanla beni yazı ve yorumlarla tanımayanlar çok daha net anlayacaklardır yine diyorum dost olarakbilin yeter önemil olan yorum ve yorumların gerçek bilgi katkısı ile paylşamadır bunu yapmaktayım başarılımıyım değilmiyim ?buna okur karar verecektir bizde hata ve doğrularımızı böylece öğrenmiş olacağız ben şuyum buyum demekle ben kendimi anlatamam yinede, çünkü insan kendisin söylemekle tanıtamaz ,karşındaki seni anladığı zaman, ben buyum,biz buyuz , diyebileceğiz, öyle diyebiliriz ancak ,

konya hakkında açıklamalarım vardı önceden okursanız sevinirim ek açıklamada bulumak istiyorum bu vesile ile
mali tabloloarı finansamına göre pek olumlu gözükmedi ,ama ,hisse başına kârı sektör ortalamsı üzerinde oldu ,kısa ve orta vaded döha önce açıkladıım bu yorumum geçerlidir temkinli izlenecek getir hedefi iyi gözetilecek bir konumdadır .
dostça kalınız

ville valo
28-03-2010, 11:21
sayın dostfinans 1.48 den egser alışım var.Değerli yorumlarınızı bekliyorum bu hisse hakkında.Teşekkürler...

dostfinans
28-03-2010, 11:24
hektaş ve selec yorumlarmısınız

değerli dostum merhaba
selçuk eczada teknik yapı son seansta 2,74 başlangıcından gelişmekaydetmedi ve son fiyatın düşüşle 2,68 e kadar kırılarak 2,2 ile sonlandırdı
2,70 ağırlık ortalaması var 2,76 üstünde testler gerekiyor bu son durumuna göre taban 2,46 zirveleri ise 2,78-300 arası kademelerdir
20 nisanda genel kurul kar payı dağtımına karar verilmişti karar alınmıştı ,0,14 brüt,bu oran 5,2 temetü verimine gelmekte kurul yüzde 20 bedelsiz dağıtım kararıda almış bu gelişmeler önemli
hektsde durgunluk devam etmekte isede son seansta atak yön sergiledi bunu 0,90 tutunması halinde 0,94 testini denemesi 0,96 zirvesini buldurabilir askı kırılgan seyrederse 0,88-90 arası bir yatay seyirde düşünebiliriz! bu durumda taban 0,83 zirveler 0,94 ve 1,00 arası kademelerdir düşüncelerim bunlardır, getiri hedeflerinizi iyi düşününüz .dostça kalınız

dostfinans
28-03-2010, 12:00
sayın dostfinans 1.48 den egser alışım var.Değerli yorumlarınızı bekliyorum bu hisse hakkında.Teşekkürler...

değerli dostum ,bir hisesnin teknik analizne girmeden anket vermiştim sorularınızı yalınmı , yanıtlayayım yoksa teknik olarak derker bu konuda anket katılım sonuçlarına görede sizlere yorum getirmekteyim ankete katılınız lütfen ,
egser yabancıların gözdesi olan son seans gelişmlerinin bir örneği oldu ,bu konuda yabancıların tercih alanına girmiştir ,800 bin alım miktarı ile durumunu gösterdi hissedeki son açıklamalar yönünden belirlenecek strateji ve kâr dağtım konusunda açıklama şöyledir
""""Ana sözleşmemizde kar payı avansı dağıtılmasını öngören bir düzenleme bulunmamaktadır.
Şirketimizin ana sözleşmesine göre birinci kar payı düşüldükten sonra kalanın yüzde sekizi A Grubu hisse senedi sahiplerine, yüzde beşi B Grubu hisse senedi sahiplerine, yüzde beşi Yönetim Kurulu üyelerine tahsis edilmektedir. Bu hüküm dışında Ana Sözleşmemizde kardan pay alma konusunda imtiyazlı bir grup olmadığı gibi şirketimizin bundan başka çalışanlara, yönetim kurulu üyelerine veya kurucu intifa senedi sahiplerine herhangi bir kar dağıtım politikası bulunmamaktadır. Şirketimizin ortaklarına dağıtacağı temettü miktarı, dağıtılabilir kar (kanunlara göre ayrılması gereken yedek akçeler ile vergi, fon ve mali ödemeler ve varsa geçmiş yıl zararları düşüldükten sonra kalan) üzerinden Seri: IV, No: 27 "Sermaye Piyasası Kanununa Tabi Olan Halka Açık Anonim Ortaklıkların Temettü ve Temettü Avansı Dağıtımında Uyacakları Esaslar Hakkında Tebliği"nin 5'inci maddesinin birinci fıkrasında tanımlanan asgari kar dağıtım oranı olan % 20' si olarak belirlenmiştir""""""""""
teknik yapıyı kısaca özetleyeyim ,hisse son fiyatı 1,52 hisse 1,41 den bu fiyata geldi yani maliyetten realize edeceklerde iyi düşünülmeli ! unuutlmamalı ıkış varken inişte iyi değerlendirilmeli !hissede taban 1,33 tavan 1.60hissedeki son duruma göre ağırlık ortalamasi yaklaşık 1,44 seviyesinde risk: dalgalı yapısı var 1,40 eğilimini gösterdi! bu yüzden kırılmalara dikkat !getiri hedefi önemli yani nerde başladıysanız kar ve pirim şansı iyi bir hedefle hırsa yenik düşmeden iyi planlanmalı stratejiniz önemli ! genel olarakta böyledir yatay seyri 1,30-1,40 arasdır kısa va orta vadedgelişmeler dikkatle takip edilmelidir, düşüncelerim bunlara sizlerde iyi araştırın ve izleyiniz
dostça kalınız

dostfinans
28-03-2010, 12:08
değerli dostlarım, burdaki yorum ve düşüncelerin durumuna göre zamanla sizlerle birlikte olmaya gayret edeceğim ,inşallah uzun zaman birlikte oluruz bu konuda forumun formatı ve işleyişini tam olarak bilmiyorum, tarzıma etik tarza uygun uygun yorumsal anlamda yorumcuların etik katılımı oluşursa ve öyleyse ,devam edebilirim, yoksa! bu konuda aksi davranış ve usuluplarla karşılarsam ,sanırım birilikte olamayacağız ,yorum şekil uslup ve yazılar hassas olduğum konulardır ,umarım anlayış ve değerlerehitap eden bilgiyi ön plana çıkaran çıkarmaya çalışan bir forumdayım! bunu zamanla göreceğim veya görmüş olacağız çünkü sataşma ,uygun olmayan eleştiri ve bilgi dışı, laf olsun yazılarını asla sevmiyorum ,kimselerde sevmez .
dostça kalınız

CODMASTER1982
28-03-2010, 12:29
üstad EMBYO ile yorumlarınızı alabilir miyim acaba şimdiden teşekkür ederim

ne kar ne zarar
28-03-2010, 12:34
üstad ersu hakkındaki görüşlerini alabilir miyim teşekkürler

dostfinans
28-03-2010, 12:44
üstad EMBYO ile yorumlarınızı alabilir miyim acaba şimdiden teşekkür ederim
dostum merhaba embyo'yu sormuşsunuz
şirket açıklamasında 2009 ve izleyen yıllarda" Kar payı Dağıtım Politikasının belirlenmesinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun 27.01.2006 tarih ve 4/67 sayılı kararına istinaden kurul düzenlemelerine uygun olarak dağıtılabilir net karın en az % 20 oranındaki kısmının nakit, temettü veya bedelsiz sermaye arttırımı yoluyla ortaklara dağıtılması ve dağıtılacak karın ödenmiş sermayenin % 5'inden az olması halinde kar dağıtımın yapılmaması,ayrıca kar dağıtım politikasının şirket menfaatlerini olumsuz yönde etkilemeyecek şekilde Yönetim Kurulu tarafından her yıl gözden geçirilmesi olarak belirlenmesine oy birliği ile karar verilmiştir." açıklaasınad bulundu
hissediki tekik detayı uzun süredir durgun ve kırılgan yapının üstünde bu olumlu idi ama yatay seyirli izleme noktalırında kademelerini oluşturcağını düşünüyorum!?
hissedeki gerçek çıkış beklentisini 0.90 ortalamasının sabit tutup bunun üstündeki testlerle önü açılabilir!düşüncesinyim ,ama durumu son zirvelerin 0,86 -,088 kademelerini üstünde bur yol almaya itecek hacimde şimdilik görmüyorum 0,85 testi olumlu idi ama tutunma olacakmı? bunu izlemek gerekecek burdan getir hedefleri maliyetten iyi takip edilmeli uzun zamandır atıl kalan durgun yapısı belki sıkıntı veiimşitir düşüncesindeyim bu yönde maliyet düzeltmesi belki düşünce dahilinde olabilir ama çıkışın olumlu piyasa koşullarında atak yön bulması kuvvetli hacim şirketin yapısal potansiyle ile alakaladır bunun sağlaması halinde şimdiki 0,85 testinin 0,90 le devam ettirirse eğer!? en yüksek zirveleri olabilir taban 0,75yatay seyiri 0,74 ve 0,80 arasıdır hisedeki çıkış ve inişlerin tutunma noktalırında şimdilik ,sönük kalabilceğini düşünüyorum kuvvetli bir deste ve direnç gerekiyor bunugörmek gerekir düşüncesindeyim iyi araştırın ve izleyiniz, şahsi düşüncelerim bunlardır

adem
28-03-2010, 12:45
sayin dostfinans crdfa hisse senedi icin uzun vadeli bir yorum alabilirmiyim uc dort aydir 2.21 ortalama ile tasiyorum tesekkur ederim.

korkuts
28-03-2010, 12:46
Sayın dostfinans dmsas ve dogub yorumu rica ediyorum.

dostfinans
28-03-2010, 12:51
dostlar birden fazla soru veya hisse sormamanızı rica ediyorum tekrar ,bazı sorulara veya yorumlara ikinci kez tekrargirmek yorumlamak k istemiyorum, hem zaman hem emek kaybı yönünden , hemde forum bilgi kirliliği açısından uygun olmayacaktır,tüm yorumları lütfen öncelikle inceleyiniz ve sonra sorunuzveya yoruma katkı getiriniz ,düşünceliriniz yazınız,sorularınıza yanıt vermeye gayret, edeceğim beni izlemeye devam ediniz
anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim
dostça kalınız

dostfinans
28-03-2010, 13:11
sayin dostfinans crdfa hisse senedi icin uzun vadeli bir yorum alabilirmiyim uc dort aydir 2.21 ortalama ile tasiyorum tesekkur ederim.

hisselere genel bakış yorum tarızım kısa ve orat vade üzerinideri bunu daha öncede açıklamıştım
crdfadaki son gösterge durgun yapısın 1,90 ağırlıkta tutumakta 1,70 ve 1,90 araıs kademelerde yatay seyri mecvuttur,.taban 1,75 ve zirveliri bu yönde 2,00 test edilirse eğer önü açılır düşüncesinde olmakla birlikte 2,00 testini atak yönden önemli görüyorum bu yönde bu söyni verecekmi bunu görmek lazım 1,98 üstü 2,00 testlerin 1,96 ağırlık ortalamasını tutturması hacimsel güçle durmunu belirleyecektir sanırım dikkatle izlemek gerekir son 1,98 testini sürdürmesi ve 2,00 üstü testler vade olara izleme seyrini belirler bunlar çıkış trendine yansıyabilir bunu sağlayamazsa eğer yatay eyir ağır basacaktır düşüncesindeyim getiri hedefini iyi planlamak lazım strateji ve zamanlama önemli ,burda bu zamanlama prim noktasındaki vade süresi olabilir yani zirvelerin bulması anı diyebilirm ,düşüncelerim bunlardır gelişmeler durumunu objektif olarak ortaya serecektir .
dostça kalınız

aliler
28-03-2010, 13:14
Sayın dostfinans burva yorumu rica ediyorum.

dostfinans
28-03-2010, 13:18
üstad ersu hakkındaki görüşlerini alabilir miyim teşekkürler

ersu bir ara iyi çıkış yaptı bunu gördük
hissenin genel tabiatı çık -in kademesidir! burda dikkat !
hissedeki yatay seyiri 0.70 ve 0.76 araıs kademedir .0,78 testi önemlidir çıkış trendi için bunu 0.80 ile sağlarsa iyi bir zirve yakalamış olur !???taban 0,67 tavan yapısını ağırlık ortalamasıın 0,78 ile ortalarsa 0,80 bulması düşünce dahilindedir bunun geilşil 0,80 0,84 kademelerin düşündürür ala yatay seyir ağrılık basıor bu yönde getiri hedefi iyi zamanlanmalı vade süresi primi anı iyi değerlendirilmeli ve hırs yapılmamalıdır .
düşüncelirim bunlara sizler araştırın iyi bilin
dostça kalınız

dostfinans
28-03-2010, 13:19
değerli dostlar ,lütfen yorumlarımın faydalı olup olmadığı, anlaşılır olmadığı konusunda bana yazınız ve ankete katılımın artmasını istiyorum
dostça kalınız

adem
28-03-2010, 13:32
değerli dostlar ,lütfen yorumlarımın faydalı olup olmadığı, anlaşılır olmadığı konusunda bana yazınız ve ankete katılımın artmasını istiyorum
dostça kalınız

tesekkur ederim dost kardes . Gayet faydali ve anlasilir